"I grunden utan skuld" av Viveca Sten - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "I grunden utan skuld" av Viveca Sten (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Efter några dygn ger polisen upp. Det antas att flickan har drunknat, att hon tagit livet av sig.


Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.


Det är den förvunna flickan som har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri?


Thomas och hans kollegor har fått ytterligare ett svårt mordfall att lösa. Ledtrådarna är lika få som då de försökte utreda flickans försvinnande, och mötet med hennes föräldrar väcker minnet av då Thomas förlorade sin egen dotter. Hans före detta hustru, Pernilla, har plötsligt flyttat hem till Stockholm igen. Och medan han försöker trösta Nora som sörjer sitt havererade äktenskap börjar han undra om han och Pernilla kanske kan hitta tillbaka till varandra igen.

 

I grunden utan skuld är Viveca Stens tredje deckare i den populära Sandhamnserien. Här får vi även följa den unge Thorwald som växer upp på ön i början av 1900-talet. Livet i ytterskärgården är svårt, och Thorwald lever i ständig skräck för att drabbas av sin fars vredesutbrott. Men han finner också kärleken i den jämnåriga Karolina. Slutligen löper historierna samman och det visar sig att det förflutna lever vidare i nuet på ett sätt som ingen hade kunnat ana."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

För ganska så precis ett år sedan så läste jag Viveca Stens första och andra bok. Här är min recension på den första: "I de lugnaste vatten". Och här är min recension på den andra: "I den innersta kretsen". Jag tyckte båda två var mycket bra, och dom fick båda två en fyra i betyg.

Nu har jag precis läst hennes tredje bok i Sandhamns-serien: "I grunden utan skuld". Och den var faktiskt precis lika bra som dom två första.

Tror faktiskt till och med att den här boken var en aning bättre. Och det var nog för att det finns en historia vid sidan om, som utspelar sig i början på nittonhundratalet. Historierna hör ju förstås ihop så småningom.

Jag kan varmt rekommendera alla Viveca Stens tre böcker. Mycket bra svenska kriminalromaner och mycket bra relationsdraman vid sidan om själva deckarhistorierna.

Och jag vet att Viveca Sten har planering på åtminstone två böcker till i serien, och det glädjer mig mycket!  ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Forum.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


Kommentarer
Postat av: Josefin

Jag läste nyss den första boken, och blev glatt överraskad. Den var så bra, så lätt skrivet om man säger så. Inga krusiduller eller konstigheter, man behövde inte tänka så mycket när man läste boken. Sånt gillar jag, tycker att det blir lite jobbigt om det är invecklat. Kommer absolut att läsa fler böcker av henne.

2010-03-26 @ 22:35:37
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Josefin: Jag håller definitivt med dig! Och dom andra två böckerna är precis lika bra! Så fortsätt att läs Viveca Sten du! :-D

2010-03-27 @ 09:30:15
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Josefin

Det ska jag :-)

2010-03-27 @ 23:30:07
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Josefin: Bra! :-D

2010-03-28 @ 08:58:56
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0