"Änglavakter" av Kristina Ohlsson - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Änglavakter" av Kristina Ohlsson (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år.
Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.
På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad.
Spåren leder till den mörkaste av sanningar och obönhörligen dras både Fredrika Bergman och Peder Rydh in i historien kring graven och den döda studenten. Fredrika ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencers namn dyker upp i utredningen. Är det verkligen möjligt att han är en del av gåtans lösning? Och vilken roll spelar egentligen den stumma författarinnan?
Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?

Änglavakter är Kristina Ohlssons tredje kriminalroman om Fredrika Bergman och hennes kollegor Alex Recht och Peder Rydh. Askungar utkom 2009 och blev snabbt en framgång både i Sverige och utomlands. Efterföljaren Tusenskönor har belönats med Stabilopriset och är nominerad till bästa svenska kriminalroman 2010.
"


(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

Tyckte väldigt mycket om Kristina Ohlssons två tidigare böcker, "Askungar" och "Tusenskönor". (Länkar till mina recensioner av dom).

Så jag hade mycket höga förväntningar på den tredje fristående delen i serien. Och dom förväntningarna infriades verkligen.

Jag tycker om Kristinas sätt att skriva. Och jag tycker mycket om poliserna som är huvudkaraktärer.

Själva storyn i den här boken var otäck och väldigt bra. Och absolut inte förutsägbar på något sätt.

Så jag kan verkligen rekommendera boken, och även dom två tidigare, till alla som gillar svenska kriminalromaner.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer
Postat av: Rasmusmatte

Då måste jag läsa henne. Verkar vara något i min smak.

2011-04-06 @ 19:36:36
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Rasmusmatte: Ja, jag tycker helt klart att hon tillhör toppskiktet av svenska deckarförfattare! :-D

2011-04-06 @ 19:41:01
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0