"Inkräktaren" av Håkan Östlundh - 2011 - Bok


---------


Recension av boken: "Inkräktaren" av Håkan Östlundh (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------

 

Den efterlängtade femte delen i deckarserien om Fredrik Broman.

Familjefoton med utstuckna ögon. Skrämmande brev utan avsändare. De nyblivna Fåröborna Henrik Kjellander och Malin Andersson står som levande frågetecken inför hoten som drabbat dem och deras barn. Vem vill göra dem illa?

Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken på största allvar, men kan inte utesluta att alltihop är ett osmakligt skämt. När hoten trappas upp och parets dotter försvinner skingras alla tvivel. Det här är på allvar. Dessutom är det bara början...

När polisen pressar Henrik kommer en gammal infekterad släkthistoria i dagen. Vad fick honom egentligen att återvända till Gotland efter en framgångsrik karriär som fotograf i Stockholm och ute i världen? Är det verkligen någon på den karga ön i Östersjön som vill skada familjen, eller kommer hoten från annat håll?


Medan höstmörkret djupnar håller någon ögonen på familjen och bidar sin tid - väntar på rätt tillfälle att göra upp räkningen.


Inkräktaren är en ovanligt nervkittlande och ruggig historia om svek och mörka hemligheter. Det är den femte fristående boken om Gotlandspolisen Fredrik Broman."

 

(Kopierat från forum.se)


---------


Det här är den femte fristående delen i serien om Gotlandspoliserna. Jag har läst dom fyra tidigare böckerna, och här är en länk till bok nummer fyra, som heter "Blot", där det sen också finns länkar till dom tidigare böckerna.

Håkan Östlundh har också skrivit en annan fristående roman som heter "Jag ska fånga en ängel", som var mycket, mycket bra.

Den här boken, "Inkräktaren", som alltså är den femte fristående boken i serien av Gotlandspoliserna, var den klart bästa boken av dom alla fem böckerna, tycker jag.

Den var väldigt spännande, absolut inte förutsägbar på något sätt, välskriven och lättläst var den också. Gripande och känslosam med.

Så jag kan helt klart rekommendera boken, och för all del alla Håkans Östlundhs böcker. Men jag tror att man har lika stor behållning av den här boken, även om man inte har läst något tidigare av honom. 

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 5 av 5. 

---------

Denna bok var en recensionsbok från Forum Bokförlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0