"Helgonet" av Carin Gerhardsen - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Helgonet" av Carin Gerhardsen (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Carin Gerhardsens kriminalromaner om teamet vid Hammarbypolisen präglas av gediget intrigbygge, Stockholmskänsla med sinne för detaljer och ett persongalleri som engagerar och stannar länge i minnet.

"Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.

Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.
"

 

(Kopierat från norstedts.se)

 

--------- 

Det här är den fjärde fristående delen i Carin Gerhardsens Hammarbyserie. Jag har läst dom tre tidigare böckerna, och jag har tyckt väldigt mycket om dom alla tre. Här är en länk till bok nummer tre, "Vyssan lull", där det också finns länkar till dom två tidigare böckerna.

Den här fjärde boken, "Helgonet" var precis lika bra som dom tre tidigare böckerna. Jag gillar verkligen Carin Gerdhardsens sätt att skriva. Och jag tycker mycket om poliskaraktärerna i boken.

Själva storyn i den här boken tyckte jag också mycket om. Riktigt ruskig var den också, precis som hennes tidigare böcker. Mycket lättläst, och ett skönt flyt i boken. Kanske en aning för kort och snabbläst.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0