Dagbok – Lördagen den 15 april 2006


 

Mobilen larmade klockan halvsju i dag efter sex timmars sömn eftersom jag gick och la mig vid halvettiden i går. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid halvåttatiden och Jimmy vid åttatiden. Jenny var ju inte hemma för hon sov ju hos Robin i natt. Jag, Borzko och Jimmy åt frukost tillsammans vid åttatiden. Sen när de var iordninggjorda och klara så stack de iväg med båda bilarna till OKQ8 för att byta till sommardäck på båda bilarna. De skulle också tvätta bilarna och fixa lite med dem. Själv så gav jag mig ut på en promenad. Här går jag förbi våra bilar.






Gick iväg vid kvart i nio i strålande solsken, en knapp ljum vind, och cirka fem plusgrader. Gick längs tunnelbanan in mot stan. Såg både blåsippor och tussilago på vägen.










Vid Skanstull så köpte jag mig en Kaffe Choko och en grovfralla på 7-Eleven som jag avnjöt på vägen. Gick in i Storkyrkan i Gamla Stan och tände ett ljus för de nära och kära som inte är med oss längre.






Tittade in på Carlings vid T-Centralen efter ett par jeans som jag söker, men de fanns inte. På Åhléns besökte jag toaletten.


Vid Hötorget hade jag tänkt mig att ta tunnelbanan hem. Men det var så underbart att promenera i solen så jag vände där och gick åt andra hållet istället. Satt en stund på en bänk och solade ansiktet också. Jenny ringde och sa att hon och Robin precis skulle ut och promenera. Robin bor ju vid Medborgarplatsen så vi möttes upp vid Slussen och så gick vi tillsammans till Skanstull. Där vände de och gick hemåt mot Robin igen, och jag gick över bron till Gullmarsplan. Där tyckte jag att det fick räcka för i dag så då tog jag tunnelbanan hem.


Stegräknaren var med:
22.257 steg
18.91 kilometer
674 förbrukade kalorier
3.15.13 effektiv gångtid


Hemma vid strax före ett, fyra timmar sedan jag gick i morse. Cirka tio grader varmt ute i skuggan när jag kom hem. Promenerade nästan två mil på lite över tre timmar. Åt lunch när jag kom hem. Borzko och Jimmy kom hem vid ettiden. De hade bytt däck på båda bilarna, tvättat dem, dammsugit dem, kollat och gått igenom allt, m.m. Här är de rena och fina bilarna.











Sen så hjälptes vi åt att förbereda middagen. Jenny kom hem vid tretiden och då hjälpte hon också till.






Hann med att sitta och sola en liten stund ute på nedre balkongen också. Underbart varmt och skönt när man satt i lä.







Vid femtiden sen så kom Mamma och Pappa med bussen. Fick en bukett påskliljor av dem. Påskmiddag intog vi sen. Vi hade buffé med alla möjliga saker på: kokt potatis, skärgårdssill, ägghalvor med stenbitsrom, kräftstjärtar, gravad lax, hemgjord vitlöksost, ölkorv, kaviarsås, vitlökssås, massor med olika sorters grönsaker, flera olika sorters kex, lök, ostar, m.m. Vin, öl, cider och läsk att dricka. Efter maten så blev det kaffe och godis till.







Sen så spelade vi kort. Canasta förstås som vanligt. Jag spelade med Mamma som vanligt, och Borzko med Pappa som vanligt. Och så var Jimmy och Jenny med i dag, och då spelade de ihop.






Robin kom sen vid åttatiden. Då satt han bredvid Jenny och lärde sig. Sen vid kvart över tio så åkte Jimmy iväg för att jobba ett nattpass på McDonalds mellan 23.00 och 06.00, och då tog Robin hans plats i spelet.






Två partier spelade vi i kväll.






Vid elvatiden sen så skjutsade jag hem Mamma och Pappa till Örby. Jag kom tillbaka vid halvtolvtiden igen. Efter lite undanplockande sen så blev det en stund med datorn innan sängdags.



Kommentarer
Postat av: Angela

Åhh, det var väl för väl. Fina bilder och jag ser att ni, precis som jag misstänkte, haft en trevlig påskafton!

2006-04-16 @ 08:31:35
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Hedgehog-Sara

underbara bilder - tack för att du delar med dig!!

2006-04-16 @ 10:17:34
URL: http://hedgehog.webblogg.se
Postat av: Bim

---> Angela: Ja, det var en jättetrevlig påskafton! Kan absolut inte klaga: lång promenad, strålande sol, vårvärme, god mat, trevligt sällskap! :-)

2006-04-16 @ 12:21:28
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Hedgehog-Sara: Tack för berömmet! Jag blir så glad över beröm och över kommentarer överhuvudtaget! :-)

2006-04-16 @ 12:22:44
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Lilla Mysan

Njuter av puss-i-lagårdarna :-)

2006-04-16 @ 22:18:22
URL: http://lillamysan.diaryland.com
Postat av: Bim

---> Lilla Mysan: Hej! Kul att du kikade in! Och njut så mycket du vill du av puss-i-lagårdarna! ;-)

2006-04-16 @ 22:20:05
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Lotta

Blåsippor wow, lyckliga du som sett - o fotat- sådana underverk.

2006-04-17 @ 10:08:20
Postat av: Bim

---> Lotta: Ja, visst är det underbart! :-) :-) :-)

2006-04-17 @ 10:13:43
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0