Dagens Dagbok – Tisdagen den 30 juni 2009 – Kvällen.

Vi satt sen ute på vår övre balkong, och njöt av den underbara kvällen, tills klockan blev åtta.

 

Flyttade då in till vardagsrummet, och så tittade och lyssnade vi på: ”Allsång på Skansen” på SVT1.

 

När det programmet var slut, så satte Borzko och jag igång en dvd-film. Det blev den andra av dom tre engelska Wallander-filmerna: ”Firewall”. Recension på den kommer som vanligt i ett separat inlägg.

 

Efter filmen så läste Borzko i sin bok, och jag satt med datorn.

I dag så fick jag en bok helt gratis, av författarinnan själv! ;-D



Häromdagen så fick jag ett mail, av en för mig okänd författarinna. som heter Gunborg Sahlin. Hon hade läst mina bokrecensioner i min blogg, och undrade om jag ville recensera hennes böcker.

Jag googlade på hennes två böcker och tyckte att dom såg intressanta ut. Och så skrev jag tillbaka till henne, att så fort jag hittade hennes böcker i pocket, eller på Tradera, så skulle jag läsa och recensera dom. För jag hade inte lust att köpa dom inbundna till fullpris när jag inte visste så mycket om dom.

Då mailade hon tillbaka till mig igen, och sa att hon kunde skicka mig hennes första bok helt gratis, om jag sen ville recensera den. Och självklart så ville jag det!

I dag så kom hennes första bok: "Tethys Pool Position" med posten. Jag ska läsa den så snart som möjligt, och sen så ska jag recensera den. Jag hoppas verkligen att jag tycker om den, för det vore roligare att få skriva en positiv recension, eftersom hon har varit så snäll. Men självklart så kommer jag att vara ärlig.

Tycker jag om boken, så kommer jag att köpa hennes andra bok: "Tethy, bara Tethy". Och då kommer jag att köpa den i inbunden och till fullpris, eftersom jag redan har fått en bok gratis.



Dagens Shopping - 090630 - Fyra stycken böcker från Tradera.





I dag så kom det fyra böcker med posten. Inbundna böcker som jag har köpt på Tradera.



Dagens Dagbok – Tisdagen den 30 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med tre fotografier).

I morse så larmade också mobilen klockan halvåtta. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i mobilen.

 

Jimmy hade gått upp klockan fem, och åkt iväg till jobbet.

 

Borzko har ju semester den här veckan, och hans mobil larmade klockan nio. Han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.

 

Vid strax före tio så gav vi oss båda två iväg till Farstastrandsbadet, och vi var där vid tiotiden. Tionde dagen i rad på stranden i dag.

 

Sen så blev det fyra härliga timmar i solens sken. Och dopp i sjön Magelungen blev det också. Vid serveringen så stod det att det var tjugofyra grader i vattnet och tjugonio grader i luften.

 

Min pappa kom dit vid elvatiden, och stannade också sen till tvåtiden. Han tog sig sitt första bad för i år också. Mamma mådde tyvärr inte riktigt bra i dag, så hon var inte med till badet.

 

 

Vid halvettiden så kom Jimmy dit en stund. Han skulle ta lunch, och var i närheten. Så han ringde, och så kom han dit. Jag och Borzko bjöd honom på lunch från serveringen på badet. Han stannade i ungefär en timme, och sen så tog han sin lastbil och åkte iväg för att jobba igen.

 

 

Efter fyra timmar i solen så tyckte vi att det fick räcka, och packade ihop. Borzko gick direkt till Farstahallen för att träna, och jag åkte hem. 

 

När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen så satte jag mig uppe på vår övre balkong, i skuggan, med datorn och boken.

 

Borzko kom hem från gymmet vid strax före halvfem. Och strax efter halvfem så kom Jimmy hem från jobbet.

 

Vi åt sen middag alla tre tillsammans vid femtiden, uppe på vår övre balkong. Mysigt att äta middag tillsammans alla tre, det är tyvärr inte så ofta vi gör det.

 

 

Efter middagen sen så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn. Borzko och jag satt kvar uppe på vår övre balkong. Borzko läste i sin bok, och jag satt med datorn.

 



"24 timmar i oktober" av Caroline Giertz - 2007 - Bok.



---------    

Recension av boken: "24 timmar i oktober" av Caroline Giertz (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur). 

---------   


"Eva-Maria lever tillsammans med tre barn, hund och maken Karl i ett radhus på medelklassavstånd från Stockholm city. Eva-Maria la konstnärskarriären på hyllan för att ta hand om familjen och har inte sovit på eoner känns det som. När hon ser sin man hångla upp dagisfröken faller hennes värld samman. Hon lämnar familjen och radhuset åt sitt öde och drar in till stan. I en stol hos innefrisören Pellegrini hittar hon nyckeln till sitt inre och till huvudstadens glamorösa uteliv, allt medan familjen och radhuset förfaller.

24 timmar i oktober är en pricksäker revanschroman i rasande tempo. Här ryms humor och värme, parat med bitande ironi och stor ömhet för romangestalterna. Det finns inga patentlösningar för ett bra familjeliv.
"


(Kopierat från adlibris.se) 


---------    


För ett par veckor sen så läste jag romanen "Stor" från 1993 av Caroline Giertz, och jag tyckte att den var mycket bra, och kände att jag definitivt ville läsa mer av samma författare. (Här är en länk till min recension på "Stor".)


Nu läste jag romanen "24 timmar i oktober" från 2007 av Caroline Giertz, och den var ännu bättre. En av dom roligaste böcker som jag har läst på länge, men också med djup, vemod, och värme. Jag kan verkligen rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok – Måndagen den 29 juni 2009 – Kvällen.

Jag fortsatte att sitta på balkongen och läsa i min bok, och varva med datorstunder.

 

Borzko kom hem från gymmet vid sjutiden, och då gjorde han mig sällskap på balkongen tillsammans med sin bok.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Vid åttatiden så gick jag in från balkongen, och satte mig i vardagsrummet, och så tittade och lyssnade jag på: ”Lotta på Liseberg” på TV4.

 

Borzko satt i sovrummet och tittade på någon fotbollsmatch.

 

Och Jimmy satt på sitt rum, framför datorn.

 

Efter att allsångsprogrammet var slut, så återgick jag till att läsa i min bok.

Lastbilen som Jimmy kör nu.






Jimmy hade en körning här i närheten i dag, och stannade då till och visade upp "sin" lastbil. En stor tung lastbil med en stor kran på flaket, som "min lilla" Jimmy kör! ;-D



Dagens Dagbok – Måndagen den 29 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta, som oftast på mina lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Jimmy hade gått upp redan klockan halvfem och åkt iväg för att jobba.

 

Borzko har semester den här veckan. Hans mobil larmade klockan nio, och då gick han upp och genomgick sina morgonbestyr.

 

Vi packade sen ner lite badgrejer, och så stack vi iväg till Farstastrandsbadet, och kom dit vid tiotiden.


Sen så låg vi där i två timmar och njöt av solen och det underbara vädret. Helt fantastiskt att det var nionde dagen i rad i dag, som jag var på stranden.

 

Vid tolvtiden så begav vi oss av hemåt, för vi hade bestämt oss för att göra veckostädningen i dag.

 

Så sen under eftermiddagen så hjälptes vi åt med veckostädningen. Vi dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, torkade av på båda balkongerna, skurade av vår lilla uteplats, bytte och tvättade handdukar.

 

Handlade en hel del gjorde vi också. Det blev Konsum i centrum i dag, och fyra fulla plastkassar med matvaror blev det.

 

Vi åt sen middag redan vid strax före fyra. Och direkt efter middagen sen så stack Borzko i väg till Farstahallen för att träna.


Själv så satte jag mig med datorn och boken, i skuggan på den övre balkongen. Började på en ny bok: ”24 timmar i oktober” av Caroline Giertz.

"Hjärtats mörker" av Jonas Moström - 2008 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Hjärtats mörker" av Jonas Moström (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


" En död kvinna hittas av några småpojkar i en skogsdunge. Kvinnan har blivit strypt, hennes kläder är sönderrivna och hennes mobiltelefon saknas. Allt pekar på att det är ett sexmord. Det blir upptakten till en polisutredning som går allt annat än problemfritt. Johan Axberg och kollegerna vid Sundsvallspolisen tar upp jakten efter mördaren med mycket lite att gå på. Den enda ledtråd polisen har tycks vara en röd Golf som setts på området där kvinnan mördats.

Axbergs bästa vän läkaren Erik Jensen har problem i äktenskapet med Sara. Det knakar i fogarna och inget verkar få dem att hitta tillbaka till varandra. När Sara åker på en skrivarkurs i Frankrike inleder hon en kärleksaffär med en annan, en affär som kommer stå henne och familjen mycket dyrt...

Hjärtats mörker är Jonas Moströms tredje kriminalroman om radarparet polisen Johan Axberg och läkaren Erik Jensen. Den utspelar sig liksom de andra i Sundsvall."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Jonas Moströms tredje bok, och den var precis lika bra som dom två första. Jag kan helt klart rekommendera alla hans böcker. Här är länk till recension på bok nummer två, och där finns det också en länk till min recension på bok nummer ett. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Veckans Vikt - Vecka 27 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 27 - 2009
29/06

58,5 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 3,5 kg
Kvar till målvikt: 1,5 kg

Veckans Motion - Vecka 26 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 26 - 2009
22/06 - 28/06

Måndag: ------
Tisdag: ------  
Onsdag: ------  
Torsdag: ------  
Fredag: ------  
Lördag: ------  
Söndag: Promenad, 1,0 tim.

Veckans Steg - Vecka 26 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 5.151.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 4.12.

 

Tisdag:

Antal Steg: 1.901.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.52.

 

Onsdag:

Antal Steg: 6.130.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 4.90.

 

Torsdag:

Antal Steg: 3.619.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.89.

 

Fredag:

Antal Steg: 3.593.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.87.

 

Lördag:

Antal Steg: 3.227.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.58.

 

Söndag:

Antal Steg: 14.140.

Varav Antal Snabba Steg: 5.740.

Antal Minuter Snabba Steg: 55.

Kilometer: 11.31.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 37.761.

Varav Antal Snabba Steg: 5.740.

Antal Minuter Snabba Steg: 55.

Kilometer: 30.19.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 5.394.

Varav Antal Snabba Steg: 820.

Antal Minuter Snabba Steg: 8.

Kilometer: 4.31.

Dagens Dagbok – Söndagen den 28 juni 2009 – Kvällen.

Jag satte mig sen i skuggan på den övre balkongen, med datorn, och med boken: ”Hjärtats mörker” av Jonas Moström.

 

Satt där sen till åttatiden, då Jimmy kom hem. Flyttade då ner med min dator till hans rum en stund, och satt och pratade och berättade om våra respektive helgsysslor

 

Vid elvatiden så sa Jimmy god natt för i kväll, han ska ju upp klockan fem i morgon bitti, och då flyttade jag upp till vardagsrummet, och varvade boken med datorn.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid elvatiden. Han satte sig då och läste i sin bok.

Dagens Shopping - 090628 - Tre stycken klänningar på rean från Gina Tricot.


Ja, i dag så köpte jag tre stycken klänningar på rean från Gina Tricot. Dom hade kostat 150:- kronor, och var nedsatta till halva priset, alltså 75:- kronor. Jag brukar ju nästan alltid bara ha svarta kläder, så självklart så valde jag först en svart klänning. Men sen tänkte jag att jag ska kanske faktiskt ha lite andra färger på kläderna ibland, så då blev det både en vit och en blå också. Jag tyckte verkligen om modellen, och tyckte att den passade mig. Och tre klänningar för sammanlagt 225:- kronor, det är ju liksom helt okej! :-) (Förresten så köpte Jenny också en sån klänning, fast en rosa!)






Dagens Dagbok – Söndagen den 28 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med nio fotografier).

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko gick upp klockan nio, och skulle då genomgå sina morgonbestyr, och sen så skulle han till gymmet och träna.


Jimmy var inte hemma. Han sov över hos Jenny och Jocke i natt, efter Jockes pokerkväll.

 

Vid niotiden så gav jag mig iväg ut. Jag skulle möta upp Jenny i stan, för lite shopping, först vid tolvtiden, men jag åkte in mot stan redan vid niotiden.

 

Jag åkte till Thorhildsplan, och så promenerade jag bort till Smedsuddsbadet. Sen så låg jag där och solade i ungefär en timme.

 

 

Efter någon timmes solade där, så promenerade jag bort till Fridhemsplan, och så tog jag tunnelbanan till T-Centralen. Satte mig sen på bänkarna vid fontänen, och väntade in Jenny.

 

 

Jenny kom vid tolvtiden. Och sen tillbringade vi ett timmar med att promenera runt på stan, njuta av solen och det underbara vädret, titta i affärer, och shoppa lite.

 

Vid halvtvåtiden så gick vi och åt lunch på uteserveringen på restaurang Zanzibar vid Norrmalmstorg. Jag åt en sallad med grillad chevréost, pinjenötter och honungsvinegrette. Och det var supergott.

 

 

Efter lunchen så fortsatte vi vårt strosande och shoppande. Jenny handlade en hel del, och det visar hon säkert kort på i sin blogg. Jag köpte mig tre stycken klänningar på rean, och det kommer kort på dom i ett separat inlägg senare.

 

Vid halvfyratiden så gick vi och fikade på uteserveringen högst upp på Åhlénshuset. Vi delade på en stor chokladdoppad maräng och en stor cookie.

 

 

Efter fikat så promenerade vi bort mot Centralen, och där skiljdes vi åt och åkte åt varsitt håll. Jag kom hem vid femtiden, åtta timmar efter att jag åkte i morse. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund när jag kom hem.

 

Varken Borzko eller Jimmy var hemma då. Borzko hade åkt hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök. Och Jimmy hjälpte en kompis med en flytt.



Dagens Dagbok – Lördagen den 27 juni 2009 – Eftermiddagen + Kvällen. (Med sex fotografier).

Jag satt sen på den övre balkongen, i skuggan, med datorn, till framåt tvåtiden. Sen så gjorde jag mig i ordning, och så stack jag iväg med bilen. Hämtade först upp en av mina kollegor, min husmor Mita. Fick också fjorton mattallrikar av henne, som hon ändå inte skulle ha.


Sen så åkte vi hem till en annan av mina kollegor, Neda, som hade bjudit hem oss alla tio kollegor på middag klockan tre. Men vi blev bara fem stycken.

 

Neda hade lagat helt otroligt god kurdisk/irakisk/iransk mat. Vi åt och åt och åt och åt av massor med goda rätter. Sen efter maten så fikade vi och åt chokladtårta. Efter det så åt vi frukt. Och efter det så åt vi glass. Och efter det så åt vi godis och nötter. Sen var vi så otroligt mätta så vi knappt kunde röra oss. ;-)

 

Satt och pratade och hade det jättetrevligt. Och efter sex timmar, vid niotiden, så gav vi oss av hemåt.

 

Tack snälla Neda för en jättetrevlig eftermiddag och kväll, och för otroligt god mat! :-D

 

Kom hem vid halvtiotiden. Borzko var hemma, och satt och tittade på teve. Jimmy var inte hemma, han var hemma hos Jocke på en pokerkväll. Satte mig en stund med datorn när jag kom hem.

 

Här kommer sex fotografier från eftermiddagen och kvällen hemma hos Neda:

 

 

 (Snurran, i bloggen Filijokus Funderingar, kommer säkert också att lägga in fotografier från kvällen.)

 

(Och nu har Snurran bloggat, med flera fina fotografier. Här är en direktlänk till det inlägget.)

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 27 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan sju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det som vanligt frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Jimmy var ledig i dag, och sov.

 

Borzko jobbade i dag, och hade gått upp halvfem och åkt iväg till jobbet.

 

Jag packade min lilla badväska, och så åkte jag till badet redan vid strax före nio.

 

Sen så låg jag där och solade och lyssnade på min ljudbok i ganska så exakt två timmar, mellan nio och elva.

 

Kom hem vid strax efter elva. Jimmy vaknade ungefär då, och gick då upp. Han åt då frukost, och jag åt en lite lätt och tidig lunch samtidigt.

 

Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så packade han ner sina badgrejer och stack iväg för att möta upp Jenny, Jocke, och flera andra för en dag i solen.

 

När Jimmy hade gått, vid tolvtiden, så tog jag med mig datorn, och så satte jag mig i skuggan på den övre balkongen.

 


 

Nu kommer jag att sitta här i ett par timmar. Läsa bloggar, och läsa nyheter. Lyssna på musik. Och förmodligen börja att läsa i någon ny bok.

 

Sen framåt halvtretiden, så kommer jag att åka iväg med bilen, hem till en jobbarkompis. Hon har bjudit hem oss alla tio från jobbet, hem till henne, på middag och fika, klockan tre. Jag tror att vi kommer att bli sex stycken som kommer i alla fall. Det ska bli jättetrevligt, och gott och kul att få testa på hennes mat och bakverk, eftersom hon är muslim och från Irak (eller är det Iran?)

 

Dagbok från eftermiddagen och kvällen, och förhoppningsvis fotografier, kommer i kväll om jag inte kommer hem sent, annars så i morgon.

 

Ha en fortsatt skön helg! :-)



Dagens Dagbok – Fredagen den 26 juni 2009 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

Jag fortsatte sen att sitta i skuggen på den övre balkongen hela eftermiddagen. Läste i min bok, och varvade med datorstunder.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid sextiden. Och Borzko kom hem från sitt jobb vid halvsjutiden. Vi åt då alla tre middag tillsammans vid halvsjutiden.

 

Sen så duschade både Borzko och Jimmy i tur och ordning, och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy stack sen iväg för att möta upp med några kompisar, och sen så skulle dom vidare in till stan, och ut på krogen.

 

Borzko satte sig i vardagsrummet och tittade på Sveriges fotbollsmatch på teve.

 

Jag satte mig återigen ute på balkongen med datorn och boken. Solen försvann vid halvåttatiden bakom huset framför, men det var så skönt ändå, så jag satt kvar ända till niotiden.

 

Vid niotiden så flyttade jag in till vardagsrummet, och då var också fotbollsmatchen slut. Borzko och jag satt då och läste i varsin bok.

"Tusen skärvor tillit" av Helena von Zweigbergk - 2005 - Bok



---------    

Recension av boken: "Tusen skärvor tillit" av Helena von Zweigbergk (2005) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


"Tom och Jessica träffas på en fest och blir förälskade. De inleder ett passionerat förhållande och flyttar ihop - och inser snart att de är väldigt olika varandra. Men finns bara kärleken där löser sig väl allt annat. Eller?
Riktigt så enkelt blir det förstås inte. Och när dottern Greta föds blir det ännu mer komplicerat. För trots att Jessica och Tom älskar varandra, gör de varandra illa. Trots den innerliga kärleken dem emellan, går deras relation vilse i ett virrvarr av svek och otrohet. Samtidigt vet de bägge två att kärleken fortfarande finns där och att den är värd att kämpa för. Men ingen kärlek går att ta för given."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en bra bok om relationer och kärlek. Jag kan helt klart rekommendera den. Men ännu mer kan jag rekommendera en annan bok av den här författaren, i samma kategori, men ännu bättre, och det är DEN HÄR. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Shopping - 090626 - 2 - Jeansjacka + kortärmad blus.




Tunn, kort, sliten, tajt, ljusblå jeansjacka från Gina Tricot för 400:- kronor.




Tunn, genomskinlig, svart, kortärmad blus från H&M för 150:- kronor.



Dagens Shopping - 090626 - 1 - Tolv pocketböcker från Bokus + nytt batteri till datorn.





Dagens Dagbok – Fredagen den 26 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Samma rutiner i morse, som tidigare under veckan. Mobilen larmade klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn. Fastnade lite extra i nyhetsläsningen i dag… Eftersom Michael Jackson hade dött… Men det har jag bloggat om i ett separat inlägg. Packade sen ner mina badgrejer, och så stack jag iväg till Farstastrandsbadet i dag också. Kom dit vid tiotiden.

 

Sen så låg jag på badet i ungefär tre timmar, mellan tio och ett. Jag solade, och jag lyssnade på min ljudbok: ”Boven i mitt drama kallas kärlek” av Unni Drougge. Lite lätt lunch, och en fika blev det också.

 

Eftersom jag har varit på badet nu i sex dagar i rad, och det ska tydligen bli fint väder även i nästa vecka, så tyckte jag att det fick räcka med tre timmars sol på min kropp i dag.

 

Så jag packade ihop mina grejer, åkte hem, gick in med mina prylar, och så gick jag iväg en sväng till centrum.

 

Först blev det lite shopping. En tunn svart kortärmad blus på H&M, och en tunn ljusblå jeansjacka på Gina Tricot.

 

Sen så hämtade jag ut två paket på Hemköp. Ett nytt batteri till min bärbara dator, och tio pocketböcker från Bokus.

 

Bilder på shoppingen kommer i ett separat inlägg som vanligt.

 

När jag sen kom hem, så satte jag mig uppe på vår övre balkong, i skuggan, tillsammans med datorn och boken: ”Tusen skärvor tillit” av Helena von Zweigbergk.

MMS från Jimmy.



Den här bilden fick jag som ett mms från Jimmy i morse klockan 08.40. Texten löd: "Solö Brygga, Norrtälje".



R.I.P. - Michael Jackson.



Det känns helt otroligt att Michael Jackson är död. Jag har alltid gillat honom och hans musik, även om jag inte har varit något stort fan av honom. Jag har ju alltid mer gillat rock än pop. Men jag har alltid tyckt väldigt mycket om hans musik, och han var ju en otroligt duktig låtskrivare, sångare, och dansare. Hans liv har ju varit en sån tragisk historia, och det är så sorgligt att han dog så ung, bara 51 år gammal.

Jag kommer så väl ihåg när "Thriller" kom. Det var 1982 och jag var då 21 år gammal. (Och Michael var 24 då). Jag var livrädd varenda gång dom sände den på MTV.

R.I.P. - Michael Jackson.



(Uppdaterad - 15:06)

Jag måste ju bara lägga in den här underbara videon med Michael och fyra av hans bröder i Jackson Five. Det är discohiten "Blame it on the boogie" från 1978. Jag kommer så väl ihåg när jag dansade till den låten när jag var 17 år gammal.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 25 juni 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

Jag satt sen i skuggan på den övre balkongen, och varvade mellan bokläsning och datorstunder.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden, och då åt han och jag middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning, och när han var klar så stack vi båda två iväg med hans bil.

 

Vi åkte in till Södertappen vid Skanstull, och så lämnade vi båda två blod där. Det var min åttiofjärde gång, men då är det några gånger plasma med i det antalet också. Jag har nu varit blodgivare i trettio år, med några års uppehåll bara vid graviditet och amning.

 

I dag hade jag 135 i blodvärde, 60 i puls, och 110/55 i blodtryck. Det tog sju och en halv minut i dag för mig att lämna min halvliter blod.

 

När vi var klara så tog vi en fika där innan vi åkte hem mot Farsta igen.

 

Stannade till i Centrum, och så var vi på Kjell & Company där Jimmy köpte sig en mobilladdare till bilen.

 

Var hemma vid sjutiden. Borzko hade då kommit hem från jobbet, ätit middag, duschat och gjort sig i ordning.

 

Jag satte mig och gjorde månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna…

 

Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum, framför datorn. Borzko satt i vardagsrummet och läste i sin bok. Och jag satt också i vardagsrummet och varvade mellan bokläsning och datorstunder.

Godaste yoghurten just nu tycker jag.



Det här är den absolut godaste yoghurten just nu tycker jag: Yoggi Mini - passionsfrukt/persika/vanilj. Jag gillar i och för sig alla Yoggi Mini, men den här är min favorit just nu. Alla Yoggi Mini innehåller bara cirka 35 kcal per 100 gr, och det tycker jag är bra.

Till yoghurten så varierar jag just nu mellan att bryta ner två skivor Wasa Sport Plus Fullkornsknäckebröd, eller så har jag i några skedar med Frebaco Müsli Lätt.

         

250 gram yoghurt + 2 skivor knäckebröd ELLER 30 gram müsli = 200 kcal. Ett perfekt mål, som innehåller lite kalorier, men är nyttigt, och som man blir mätt på, och som är jättegott. Passar till både frukost, lätt lunch, mellanmål, eller kvällsmål.



Dagens Shopping - 090625 - 3 - Två pocketböcker från blodgivningen.



Dom här två böckerna fick jag som tackgåva i dag på blodgivningen. Eller rättare sagt så fick jag en bok, och Jimmy fick en bok. Det var ingen av gåvorna som Jimmy var intresserad av, så han tänkte ta en trisslott. Men då tog han en bok till mig istället, och så köper jag en lott till honom istället.



Dagens Shopping - 090625 - 2 - Gimble - Bokhållare.




Jag läste om den här prylen i: "Bästa Bok-Bloggen med sämsta namnet" (Bokhora), och skickade genast efter den. Det är en helt suverän liten pryl, som verkligen underlättar för oss bokälskare. Perfekt när man vill ha händerna fria, och ändå kunna läsa. Jag kommer väl mest använda när jag äter, men det finns ju hur många användningsområden som helst.

Enligt vad jag läste i kommentarerna i inlägget så finns den lite överallt att skicka efter. Främst från England, men också här i Sverige. Jag skickade efter från presentermedstil.se. Där kostade ett tvåpack 82:- kronor inkl frakt. Och då ligger det en större (för inbundna böcker), och en mindre (för pocket), i paketet. Snabb leverens var det därifrån också.



Dagens Shopping - 090625 - 1 - CD-bok - Varg Gyllander - Somliga linor brister.




Jag har lagt en hel del bud på Tradera på sistone. Dom flesta buden är på nya inbundna böcker. Och det trodde jag att det här skulle vara... Men jag hade läst slarvigt, och budat hem en CD-bok istället för en inbunden bok. Och det var jag ju inte alls intresserad av. Om jag vill ha ljudbok så vill jag ju ha i mp3-format, så jag kan lägga in den i mobilen. Det här är vanliga cd-skivor... Men jag ska fråga Borzko om han vill lyssna på den i lastbilen.



MMS från Jimmy.



Den här bilden fick jag som ett mms från Jimmy. Och texten löd: "Köööö".



Dagens Dagbok – Torsdagen den 25 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).

I morse så larmade mobilen klockan sju. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen. Sen så blev det packning av strandväskan, och lite allmänt plockande här hemma. Och vid kvart över nio sen så tog jag bilen och körde till badet, för femte dagen i rad nu.

 

 

Sen så låg jag och solade, och lyssnade på min ljudbok i ungefär en och en halv timme.

 

Vid elvatiden sen så kom både min mamma och min pappa dit. Och sen så satt vi och pratade, solade, fikade, lunchade, åt glass, och bara njöt av den underbara värmen.

 

 

Vid halvtvåtiden, när jag hade varit i solen i fyra timmar, så tyckte jag att det fick räcka, så då gick vi alla tre hem. Dom till sig, och jag till mig.

 

När jag kom hem så tog jag med mig min dator, och min bok, och så satte jag mig i skuggan på den övre balkongen.



"Transformers - The Revenge Of The Fallen" - 2009 - Film

         

"Transformers - The Revenge Of The Fallen" - 2009 - Film

"Kampen om Jorden är över, men kampen om Universum har precis börjat. Efter att ha återvänt till Cybertron tar Starscream befälet över Decepticons och beslutar sig för att återvända till Jorden. När Autobots tror att allt är över får de reda på att Megatrons livlösa kropp har blivit stulen från den amerikanska militären av Skorpinox som återupplivar honom med hjälp av sin egen spark. Med en hämndlysten Megatron tillbaka på banan och med hjälp av förstärkningar av Decepticons samlar Optimus Prime ihop sina styrkor och gör allt som står i hans makt för att förhindra dem."

(Kopierat från Lovefilm)

Om man har mycket barnasinne kvar, och är rätt så barnslig. Och dessutom älskar påkostad action med massor med specialeffekter. Då gillar man den här filmen! :-D

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Onsdagen den 24 juni 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

Sen så satt jag på den övre balkongen, mesta tiden i skuggan men också lite i solen, resten av eftermiddagen. Datorn och boken hade jag som sällskap. Middag blev det vid fyratiden, och sen så fortsatte jag som förut.

 

Vid sjutiden så kom både Borzko och Jimmy hem från jobbet. Dom åt då middag båda två. Och sen så duschade dom i tur och ordning, och gjorde sig i ordning.

 

När Jimmy sen var klar, så stack han och jag iväg med bilen, för att gå på bio. Borzko följde inte med. Han ville inte se filmen som vi skulle se, och han skulle också lägga sig tidigt, för han skulle upp tidigt.

 

Jimmy och jag åkte till Kungens Kurva. Vi var inne lite snabbt på IKEA först, för jag var ute efter nya kuddar till både vardagsrumssoffan och kökssoffan. Men jag hittade inga som jag ville ha.


Åkte sen till Heron City, och så var vi inne på Willys först och köpte godis till filmen.

 

Klockan halvtio började filmen, och det var premiären av: ”Transformers – The revenge of the Fallen”. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.

 

Filmen var slut vid tolvtiden, för den var två och en halv timme lång. Och vi var hemma i Farsta vid halvettiden igen. Jimmy gick då och la sig för att sova. Och jag satt med datorn en stund.


"Ärligt talat" (Straight Talking) av Jane Green - 1997 - Bok



---------    

Recension av boken: "Ärligt talat" (Straight Talking) av Jane Green (1997) (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit)

---------   


"Det här skulle kunna handla om din bästa väninna. Eller om någons flickvän. Det skulle kunna handla om dig själv.

Är du Tasha - singel och fortfarande på jakt efter den rätte? Är du en av hennes tre bästa vänner?
Andy, ständigt blixtförälskad, Mel, som är fast i ett förhållande med en riktig skitstövel, eller Emma, som aldrig slutar hoppas på att Han ska fria?

Känner du någon som Andrew - oemotståndligt läcker och hopplöst självupptagen?
   Eller en Simon - livrädd för att engagera sig och klart opålitlig?
   Eller kanske en Adam - rena svärmorsdrömmen, men, ärligt talat, hur kan man tända på en man som är för trevlig för att vara sexig?

Följ dem i deras sökande efter den rätta kärleken i en roman som är rolig, ärlig, litet sorglig och helt klockren i tonen. Du kommer att känna igen dig!
"


(Kopierat från wahlstroms.se) 

---------    


En ganska så intetsägande chick lit-roman. Ingenting direkt att rekommendera. I och för sig så var den väl läsvärd. Men det finns ju så oändligt mycket bättre böcker i den genren att läsa. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------  


Dagens Dagbok – Onsdagen den 24 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).

Mobilen larmade även i morse klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn. Efter det så packade jag min badväska, och så åkte jag iväg mot stranden vid kvart över nio.

 

Borzko hade gått upp klockan halvfem, och Jimmy hade gått upp klockan fem, och åkt iväg till sina respektive jobb.

 

Strålande sol, klarblå himmel, jättevarmt i luften, men en aning mer blåst idag med lite kallare vind.

 

 

Jag solade för mig själv mellan halvtio och halvelva. Sen vid halvelvatiden så kom min mamma dit. Pappa var inte med i dag, för han hade annat för sig.

 

Mamma och jag satt sen och solade, pratade, och fikade till framåt tolvtiden.

 

 

Vi åkte sen därifrån vid tolvtiden, och hem till min mamma. Efter att hon hade lämnat sina grejer, och bytt om, så gick vi till centrum för att mamma skulle shoppa lite.

 

Hon köpte lite grejer på Lindex, Åhléns, och Lagerhaus. Och efter det gick vi till Synoptik där vi båda två fixade till våra glasögon lite. Mina nya glasögon satt lite hårt, både på näsan och bakom öronen, så det har dom fixat till nu.

 

Sen så gick jag med min mamma hem igen, lämnade av henne, och så åkte jag hem, och kom hem vid tvåtiden.

 

När jag kom hem så tog jag med mig datorn och boken, och så satte jag mig i skuggan på den övre balkongen.



Dagens Dagbok – Tisdagen den 23 juni 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

Sen så satte vi upp markisen på den övre balkongen, som jag köpte på IKEA i förra veckan. Och vi klädde också om kökssoffan med tyget som jag köpte samtidigt.

 

Vid fyratiden så åt vi middag, i skuggan på den övre balkongen.

 

Efter middagen så satt vi båda två och läste i våra böcker, också i skuggan på den övre balkongen.

 

Vid sextiden sen så stack Borzko iväg till jobbet, för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

 

Jag fortsatte att sitta i den underbara kvällssolen på vår övre balkong. Jag läste i min bok, och jag satt lite med datorn.

 

Vid halvåttatiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Klockan åtta så flyttade jag till vardagsrummet, och så tittade och lyssnade jag förstås på ”Allsång på Skansen” i SVT1. Efter att programmet på teve var slut, så tittade jag på den extra halvtimmen på webben.

 

Borzko satt i sovrummet och tittade på Sveriges fotbollsmatch. Och Jimmy satt på sitt rum framför datorn.

 

Sen resten av kvällen så läste jag mest i min bok, och varvade lite med stunder med datorn.

Dagens Låt - 090623 - Tomas Ledin med "500 dagar om året" - 2009.


Dagens Låt - 2 - 090623 - Tomas Ledin med "500 dagar om året" - 2009.




Det här är Tomas Ledins senaste singel, "500 dagar om året", som kom för några veckor sen. När jag såg Tomas Ledin i kväll på "Allsång på Skansen", så känns det helt otroligt att han är 57 år gammal. Han ser typ likadan ut som han alltid har gjort. Och hans låtar låter likadant som dom alltid har gjort. Hans första skiva kom 1972, då han var 20 år gammal. Jag var då 11 år gammal, och sedan dess så har jag faktiskt gillat Tomas Ledin. Inte så att jag har varit något stort fan av honom, eller att han har varit min idol på något sätt, men jag har alltid tyckt om honom, och speciellt på somrarna. Har sett honom LIVE ett par gånger under dom här 37 åren också. Och han har ju onekligen gjort en hel drös med sommarklassiker och allsångsklassiker.



"Allsång på Skansen" - 2 - 23/06 - 2009.



Jaha, då var det dags för premiären för årets "Allsång på Skansen". Och det var som vanligt bra. Bäst i kväll tyckte jag att Tomas Ledin och Måns Zelmerlöv var. Vad tyckte ni?

                             

Dagens Dagbok – Tisdagen den 23 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Jimmy hade gått upp klockan fem, och åkt iväg för att jobba.

 

Borzko hade en ledig dag i dag också, eftersom han ska jobba på lördag den här veckan. Han gick upp klockan nio och genomgick då sina morgonbestyr.

 

Sen så åt vi en snabb frukost, packade ner våra badgrejer och lite lunch, och så stack vi iväg till Farstastrandsbadet vid strax före tio.

 

Vattnet låg som en blank spegel när vi kom dit.

 

 

Vid elvatiden sen så kom min mamma och pappa också dit. Och sen så satt vi alla där till framåt tvåtiden och solade, pratade, fikade, och njöt av det helt underbara vädret.

 

 

Borzko och jag tog också årets första dopp i dag! Två gånger till och med var vi i och badade och simmade! ;-D Det stod vid serveringen att det var 21 grader i vattnet, och 24 grader i luften.

 

Efter fyra timmar i solen så tyckte vi att det fick räcka, så då åkte vi hem. Och mamma och pappa gick hem till sig.

 

När vi kom hem så satte vi oss båda två i skuggan på den övre balkongen. Borzko läste i sin bok. Och jag varvade bokläsning med datorstunder.



Dagens Dagbok – Måndagen den 22 juni 2009 – Kvällen.

Jag satt sen på balkongen och njöt av kvällssolen, tillsammans med datorn och boken, fram till halvåttatiden. Då försvann solen bakom huset framför, och då gick jag in.

 

Läste ut boken: ”Sängläge” av Sarah Bilston. Och läste bloggar och nyheter.

 

Klockan åtta sen så satte jag igång teven, och så tittade jag , och framförallt lyssnade på, ”Lotta på Liseberg” i TV4.

 

Vid niotiden så kom Borzko och Jimmy hem från sitt mekande.

 

Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko satt i vardagsrummet och läste i sin bok. Och jag satt också i vardagsrummet, fast med datorn.

"Sängläge" (Bed Rest) av Sarah Bilston - 2006 - Bok



---------    

Recension av boken: "Sängläge" (Bed Rest) av Sarah Bilston (2006) (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit)

---------   


"Quinn är en ung, smart och ambitiös advokat i New York. Hon har bockat av de flesta punkterna i Den moderna kvinnans måsten före trettio, till och med graviditeten går lekande lätt.

Men nej! I vecka 27 tillstöter komplikationer och hon blir ordinerad sängläge. Quinn måste hålla sig stilla, helst sängliggande, under de tre månader som återstår tills hon ska föda. Vad ska hon göra för att inte bli tokig, hon som aldrig tidigare haft ett tomt blad i sin kalender?

Quinn plågas av ensamhet och tristess. Hennes man prioriterar sin egen juristkarriär och syns knappt till, så hon får gott om tid att fundera både över sitt äktenskap och andra relationer. Varför drabbar hon, en vuxen, framgångsrik advokat, ständigt samman med sin mor och förlorar varje gång? Varför är hon så hård mot sina systrar?

Från sitt sängläge gör Quinn nya bekantskaper och erfarenheter som hon aldrig skulle ha gjort på advokatkontoret nu vet hon mer om vad hon vill få ut av sitt liv, och vad hon önskar för det växande lilla livet inuti henne.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En väldigt charmig och trevlig bok. Rolig och rörande var den också. Jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------  


Dagens Låt - 090622 - Nanne Grönwall med "Pissenisse" - 2007.


Dagens Låt - 2 - 090622 - Nanne Grönwall med "Pissenisse" - 2007.




Den här låten uppträdde Nanne Grönwall med i kväll, i "Lotta på Liseberg". Men hon gjorde den ju redan för två år sen på "Allsång på Skansen". Tycker att det är en skön låt, med en bra text, och det är Nanne själv som har skrivit både text och musik.



"Lotta på Liseberg" - 1 - 22/06 - 2009.


Ja, jag älskar ju musik, körsång, och allsång! Är ju ett stort fan av "Allsång på Skansen" med Anders Lundin, från Stockholm. Och nu har han ju fått konkurrens av Lotta Engberg, från Göteborg, i "Lotta på Liseberg".

Jag lär ju se, och framförallt lyssna, på båda. Det är riktiga sommarprogram för mig, med glädje, och med (oftast) bra musik. I morgon börjar "Allsång på Skansen".

Men i dag så var det alltså premiär för "Lotta på Liseberg". Och jag tycker att det var riktigt bra. Jag gillade inte Lotta Engberg förr, men jag tycker att hon har blivit bättre med åren.

Gästerna var bra. Christer Sjögren har jag ju alltid haft lite svårt för... Men Ola var bra. Och bäst var ju Nanne och framförallt Brolle.

Någon som såg? Och vad tyckte ni i så fall?

                   

Lite nya kategorier här i bloggen.


Tänkte bara nämna här att jag har gjort två nya kategorier här i bloggen.

Först så har jag gjort kategorin: "Musik - Dagens Låt - 2 – 090602------>" som kommer att ta vid efter kategorin: "Musik - Dagens Låt - 1 – 081202-090601".

I Dagens Låt - 1 ligger minst en låt, ofta fler, varje dag i ett halvår. I Dagens Låt - 2 kommer jag bara att lägga in låtar lite ibland när jag känner för det.

Sen så har jag gjort en kategori som heter "Kör för alla!". Och så har jag flyttat alla inlägg som handlar om min kör "Kör för alla" och Caroline af Ugglas. Förut så låg inläggen om kören i kategorin: "Musik, Teve, Radio, Film, m.m.", men nu så ligger dom alltså i en egen kategori "Kör för alla!". 

Dagens Låt - 090621 - Takida med "As You Die" - 2009.


Dagens Låt - 2 - 090621 - Takida med "As You Die" - 2009.



Takidas senaste singel "As you die" från deras kommande skiva "The darker instinct" som släpps i september.



Dagens Dagbok – Måndagen den 22 juni 2009 – Eftermiddagen.

Borzko och jag kom hem från Farstastrandsbadet vid tolvtiden. Då satte vi igång med att göra veckostädningen tillsammans. Vi dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, städade på båda balkongerna och på vår lilla uteplats, bytte och tvättade lakan, bytte och tvättade handdukar, tvättade kläder, med mera.

 

När vi sen var färdiga med allt, så tog vi bilen, och så åkte vi till Länna. Först så var vi på Bauhaus, Rusta, och Eko, för vi letade efter nya blomhållare, att ha vid vår lilla uteplats, men vi hittade tyvärr inga.

 

Sen så åkte vi till Willys, och så blev det lite storhandling. Elvahundra kronor handlade vi för i dag.

 

När vi sen kom hem, och hade packat upp allt, så åt vi middag.

 

Borzko stack sen iväg för att möta upp med Jimmy, som kom direkt från jobbet. Dom skulle träffas i ett garage, hos några jobbarkompisar till Borzko, och så skulle dom fixa bromsarna på Jimmys bil.

 

Jag tog med mig min dator och min bok, och så satte jag mig på vår övre balkong. Men jag satte mig i skuggan, för jag tyckte det räckte med solen i förmiddags.

Veckans Vikt - Vecka 26 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 26 - 2009
22/06

58,5 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 3,5 kg
Kvar till målvikt: + 1,5 kg

Veckans Motion - Vecka 25 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 25 - 2009
15/06 - 21/06

Måndag: ------
Tisdag: ------  
Onsdag: Promenad, 1,5 tim.
Torsdag: ------  
Fredag: ------  
Lördag: ------  
Söndag: ------  

Veckans Steg - Vecka 25 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 2.709.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.16.

 

Tisdag:

Antal Steg: 11.172.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 8.93.

 

Onsdag:

Antal Steg: 13.917.

Varav Antal Snabba Steg: 7.951.

Antal Minuter Snabba Steg: 79.

Kilometer: 11.13.

 

Torsdag:

Antal Steg: 4.045.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 3.23.

 

Fredag:

Antal Steg: 4.893.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0. 

Kilometer: 3.91.

 

Lördag:

Antal Steg: 2.986.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.38.

 

Söndag:

Antal Steg: 2.013.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.61.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 41.735.

Varav Antal Snabba Steg: 7.951.

Antal Minuter Snabba Steg: 79.

Kilometer: 33.35.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 5.962.

Varav Antal Snabba Steg: 1.135.

Antal Minuter Snabba Steg: 11.

Kilometer: 4.76.

Dagens Dagbok – Måndagen den 22 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med två fotografier)

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Jimmy hade gått upp klockan fem, och åkt iväg för att jobba. Nu ska han inte jobba sina eftermiddags- och kvällspass på ett tag. Utan jobba mellan sex och tre. Och då ska han köra lastbil.

 

Borzko gick upp klockan nio. Han har sin veckans lediga dag i dag, och är även ledig i morgon, eftersom han jobbar på lördag.

 

När Borzko hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi en snabb frukost, och sen så packade vi ihop våra badgrejer.

 

Och vid strax före tio, så var vi vid Farstastrandsbadet.

 

 

Det var strålande sol, klarblå himmel, kanske en lite aning kall vind, men ändå väldigt skönt.

 

Vi var sen där i ungefär två timmar. Solade, läste, och pratade. Lite lätt lunch hade vi med oss, och kaffe köpte vi där.

 

 

Sen vid strax före tolv så tyckte vi att det räckte med sol för i dag, och då packade vi ihop och åkte hem.



Dagens Dagbok – Söndagen den 21 juni 2009 – Kvällen.

Jag satt kvar ute på den övre balkongen, till framåt sjutiden, då solen försvann bakom huset framför. Läste ut boken: ”Dykaren” av Håkan Östlundh. (Recension finns i separat inlägg).

 

Flyttade in till vardagsrummet vid sjutiden, och då satte jag igång en dvd-film: ”27 Dresses”. (Recension finns i separat inlägg).

 

Vid niotiden var filmen slut, och då satte jag mig med datorn en stund, och läste bloggar och nyheter.

 

Sen så började jag att läsa i en ny bok: ”Sängläge” av Sarah Bilston.

 

Vid elvatiden så kom Borzko hem från sin mamma.

 

Jimmy har inte kommit hem från jobbet än, nu när klockan är kvart i tolv.

"27 Dresses" - 2008 - Film

         

"27 Dresses" - 2008 - Film

"Jane, en romantisk och fullständigt osjälvisk ung kvinna – en kvinna som ständigt ställer upp som brudtärna på sina vänners bröllop utan att någonsin närma sig sitt eget ”lyckliga i alla sina dagar - slut”. Men då Janes chef – som Jane är hemligt förälskad i – blir kär i hennes lillasyster Tess är måttet rågat och Jane börjar ifrågasätta sitt sätt att leva."

(Kopierat från Lovefilm)

Den här filmen var:
Charmig, förutsägbar, gullig, väldigt amerikansk, rörande, smårolig, romantisk, och en film som är lite underhållande för stunden, men som man glömmer bort direkt när man har sett den.

Betyg: 3 av 5

Filmens trailer:


"Dykaren" av Håkan Östlundh - 2005 - Bok



---------    

Recension av boken: "Dykaren" av Håkan Östlundh (2005) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalromaner)

---------   


"Det är en ovanligt varm höst på Gotland, långt in i september dröjer sommarvärmen kvar. Två småpojkar, som åkt på badutflykt till ett gammalt vattenfyllt kalkbrott, gör en makaber upptäckt. Några meter under ytan flyter liket av en dykare. Det verkar först vara en olycka, men vid en närmare undersökning upptäcker man att han inte drunknat i kalkbrottet utan dränkts i ett badkar.

Under tiden pågår en annan ovanlig utredning vid Gotlandspolisen. En ung kvinna har anmält att hon sjutton år tidigare sett sin far slå ihjäl en ung kvinna i Frankrike. Problemet är att hennes minnen har dykt upp i drömmen. Trots vagheten i hennes vittnesmål påbörjar man en utredning, och det visar sig att hennes uppgifter stämmer kusligt väl överens med ett mord i Frankrike vid samma tid. Men minns hon verkligen allt, eller ligger det mer bakom?

När härvan av ledtrådar reds ut avslöjas mörka hemligheter som legat dolda i sjutton år och som kunde förblivit dolda om det inte varit för ett sommarbröllop och ett fotografi i ett bankfack.

Dykaren är den andra boken i serien om kriminalinspektör Fredrik Broman vid Visbypolisen och uppföljaren till Släke.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    

Jag läste Håkans Östlundhs första bok "Släke" för en månad sen, och tyckte den var jättebra. (Här är min recension på den.)


Nu läste jag den andra boken i serien, "Dykaren", och den var precis lika bra. Jag kan rekommendera dom båda två, och jag ska definitivt läsa dom följande två böckerna i serien. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok – Söndagen den 21 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med två fotografier)

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko var inte hemma. Han hade gått upp klockan halvsex och åkt iväg för att jobba extra i dag.

                        
Jimmy var inte heller hemma. Han var fortfarande kvar i Norrtälje.

 

Solen strålande från en klarblå himmel på morgonen, och väderprognosen sa att det skulle fortsätta så hela dagen. Så jag packade en väska, och så åkte jag iväg till Farstastrandsbadet.

 

Jag var där vid halvtiotiden, och jag var helt ensam på hela stranden. Några stycken till kom sen efter ett tag. Jag låg där i min solstol, och solade, och njöt av den sköna värmen, och hade tänkt göra så ett bra tag.

 

 

Men bara efter en timme så kom molnen… Större och större, och mörkare och mörkare… Kallt blev det… Och inte verkade dom vilja försvinna… Så vid strax efter halvelva så packade jag ihop mina grejer och åkte hem.

 

När jag kom hem så höll jag på med diverse hushållgöromål här hemma en stund. Och utanför fönstren så var det molnigt i ett par timmar.

 

Men vid ettiden, precis lagom tills solen kommer till vår lilla uteplats, så försvann molnen. Så då tog jag med mig min bok: ”Dykaren” av Håkan Östlundh, och så satte jag mig i solen på uteplatsen och läste, solade, fikade, och njöt.

 

Vid tvåtiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så blev det en fika och en pratstund.

 

Vid tretiden så kom Jimmy hem från Norrtälje.

 

Sen vid halvfyratiden så åkte Borzko iväg med bilen, för han skulle hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jimmy och jag åt middag vid halvfyratiden, uppe på den övre balkongen.

 

Sen vid fyratiden så stack Jimmy iväg, för han skulle jobba några timmar på eftermiddagen, och på kvällen.

 

Jag satt sen resten av eftermiddagen på den övre balkongen. Först i solen med boken, och sen, när jag tyckte att det nog fick räcka med sol på min kropp i dag, så satte jag mig i skuggan med datorn.

 

Dagens outfit:

 


"Kom igen nu Britt-Marie - Kör för fan!" ;-D


På uppmaning av Therése i bloggen Therror in suburbia,
i det här inlägget,
så lägger jag här in två YouTube-videos! ;-D





"Righteous Kill" - 2008 - Film

         

"Righteous Kill" - 2008 - Film

"New York skakas av en seriemördares framfart - en galning som till synes slumpmässigt väljer sina offer och efterlämnar märkliga poem på varje brottsplats. Stans mest erfarna brottsutredare sätts på fallet. Snart börjar de misstänka att gärningsmannen kan vara en ur deras egen yrkeskår. Men New York har tusentals poliser och mördaren planerar redan sitt nästa drag.."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var en helt okej, ganska så ordinär polisfilm. Trodde nog att den skulle vara lite bättre än vad den var, med tanke på skådespelarna. Men jag tyckte inte att den var något speciellt. Fast sevärd var den, så jag kan rekommendera den.

Betyg: 3 av 5.

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 20 juni 2009 – Kvällen.

Efter biobesöket, middagen, och fikat, så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok, och jag satt med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

 

Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Sommarkrysset”. Sen efter att det var slut, så satte vi igång en dvd-film. Det blev ”Righteous Kill”. Recension på den kommer som vanligt i ett separat inlägg.

 

När filmen var slut, så gick Borzko och la sig, för han ska upp i morgon bitti, och jobba extra.

 

Och jag satte mig med datorn en stund.

MMS från Jimmy.



Den här bilden fick jag som ett mms i dag, midsommardagen, från Jimmy. Det är tydligen grillning på gång, där han är med några kompisar, på en kompis föräldrars landställe.



"Män som hatar kvinnor" - 2009 - Film




"Män som hatar kvinnor" - 2009 - Film

"Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher."

(Kopierat från LoveFilm)

(Länk til IMDb)

Ja, den här filmen var precis lika bra som alla har sagt och skrivit! Och den var precis lika bra, oavsett om man har läst boken eller inte! Det tyckte i alla fall Jimmy och jag. Jimmy har inte läst någon av böckerna, och tyckte att filmen var jättebra. Och jag har läst alla tre böckerna, och älskade dom, men jag tyckte också att den här filmen var jättebra.

Den får nästan högsta betyg av mig. Varför den inte får det allra högsta, det är för att det fattas en hel del från boken. Men det har jag i och för sig förståelse för. För filmen är ju ändå två och en halv timme lång, trots att det saknas en del.

Mycket, mycket bra skådespelare i filmen. Och den allra , allra bästa är ju så klart Noomi Rapace. Hon bara ÄR Lisbet Salander.

Jag längtar redan efter att få se fortsättningen!

Betyg: 4,5 av 5.

Filmens trailer:




Ovanstående är kopierat från ett inlägg som jag gjorde den 15 mars 2009.

Nu i dag, den 20 juni 2009, så var jag och Borzko och såg filmen. Jag tyckte att den var precis lika bra, även den här andra gången. Och Borzko tyckte också att den var helt suverän.




Dagens Dagbok – Lördagen den 20 juni 2009 – Eftermiddagen.

Vid strax före två så stack jag och Borzko iväg i bilen, till Heron City i Kungens Kurva. Vi köpte biljetter först, och sen var vi inne på Willys och köpte lite biogodis.

 

Sen så såg vi då alltså filmen ”Män som hatar kvinnor”. Jag såg den för andra gången, eftersom jag såg den med Jimmy i mars. Men Borzko såg den för första gången. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.

 

Efter filmen så hade vi kanske tänkt oss att gå och äta middag någonstans. Men vi kände oss båda två lata, och längtade hem. Så vi gick in på Willys igen och handlade med oss middag hem, och också lite gott att äta till kvällen.

 

När vi kom hem så åt vi middag, och sen så blev det också en fika.

Dagens Dagbok – Lördagen den 20 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Klockan nio så gick Borzko upp, och genomgick sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost, fika, och en pratstund för oss båda två.

 

Vid tiotiden sen så stack Borzko iväg till gymmet för att träna. Farstahallen var stängd i dag, och det var också Högdalshallen. Så han åkte till gymmet i Eriksdalshallen i dag.

 

Jag funderade på om jag skulle ta mig en promenad, men det såg ut att börja regna när som helst, så jag satte mig och läste i stället. Jag läste ut boken: ”Huset med den blinda glasverandan” av Herbjörg Wassmo. Och sen så satt jag med datorn och läste bloggar och nyheter.

 

Inget regn kom under förmiddagen. Det var mest mulet, men solen tittade faktiskt fram ibland. Men jag var lite lat, och höll mig inne ändå.

 

Vid ettiden sen så kom Borzko hem från gymmet. Vi åt då lite lätt lunch tillsammans, och en fika blev det också.

 



  Snart sticker vi iväg mot Heron City i Kungens Kurva för ett biobesök! :-D



En liten lista om läsning som jag hittade i bloggen Bokhora.

Senast köpta inbundna bok: "Skynda att älska" av Alex Schulman.
Senast köpta pocketbok: "Dårens dotter" av Mian Lodalen.
Ultimata längden på en bok: 500 sidor.
Favoritbokhandel: På nätet: Bokus och Adlibris. På "riktigt": Bokia i Farsta Centrum.
Favoritbibliotek: Biblioteket i Farsta Centrum.
Favoritplats att läsa (i hemmet): Soffan i vardagsrummet, vid köksbordet, och på sommaren på balkongen.
Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På en parkbänk i solen, på ett café.
Fem författare du alltid köper i inbundet format: Stephen King, Dean Koontz, John Ajvide Lindqvist, Jenny Leeb, Camilla Läckberg.
Bästa lässnackset: Smågodis.
Bästa läsdrycken: Fun light appear, caffe latte, te.
Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Tystnad, eller möjligtvis Bandit Rock på väldigt lågt.
När på dygnet läser du helst? Dagen och kvällen.
Bästa bakfylleläsningen: ------
Bästa kollektivtrafikläsningen: Pocketböcker.

(Bokhora - bästa bloggen om böcker, fast med det tyvärr sämsta namnet...)

"Huset med den blinda glasverandan" (Huset med den blinde glassveranda) av Herbjörg Wassmo - 1981 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Huset med den blinda glasverandan" (Huset med den blinde glassveranda) av Herbjörg Wassmo (1981) (Genre: Skönlitteratur)

---------   


"Tora är en liten flicka i en norsk fiskeby. Hon är inte riktigt som andra. Hennes far var en tysk soldat. Hon är tillåtet villebråd. Första delen i den berömda trilogin om Tora."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken är den första boken i en trilogi böcker om tyskungen Tora som växer upp i Norge. Boken är tjugoåtta år gammal, och en klassiker. Men jag har aldrig läst något tidigare av Herbjörg Wassmo, och fick ett tips om att göra det.


Boken var helt klart läsvärd. Kanske inte så himla bra som jag har hört om den. Men tillräckligt bra för att jag kan rekommendera den, och jag ska nog också läsa fler böcker av författaren. //Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok – Fredagen den 19 juni 2009 – Eftermiddagen + Kvällen. (Med fjorton fotografier).


Eftermiddagen och kvällen blev nästan exakt som jag beskrev den i inlägget tidigare.

 

Jag gick hem till mamma och pappa vid ettiden. Satt och fikade och pratade en stund först. Sen så småningom så började jag att fixa i ordning maten.

 

Borzko kom vid tretiden.

 

Och sen så kom Jenny, Jocke, och Tindra vid fyratiden.

 

Vi åt sen allihopa midsommarmiddag. Och efter middagen så blev det kaffe och efterrätt.

 

Vid sjutiden så åkte Jocke och Tindra hem till Tumba.

 

Och vid åttatiden så åkte Jenny till jobbet, för att jobba ett nattpass mellan tio i kväll och sju i morgon bitti.

 

Vi fyra som var klar spelade då ett parti Canasta. Jag och mamma vann, som vanligt.

 

Sen vid tiotiden så gick Borzko och jag hem. Och så satt vi och slappade i sofforna uppe i vardagsrummet. Pratade, åt och drack lite gott, och läste i våra böcker.

 

Här kommer fjorton fotografier från i dag:

 

Lite av det goda som vi åt.

 

 

Mamma och pappa har så trivsamt kök i deras nya lägenhet tycker jag.

 

 

Dom här blommorna köpte jag med mig till mamma och pappa, från Torget.

 

 

Pappa sitter och läser tidningen på deras mysiga och inglasade balkong.

(Han har varit hos läkaren och tagit bort någon liten grej på kinden, det är därför han har en lapp där.)

 

 

Borzko sitter också och läser tidningen.

 

 

Pappa, Jocke, Tindra, och Jenny.

 

 

Tindra, Jenny, Borzko, och mamma.

 

 

Jordgubbar med vaniljglass och chokladglass.

 

 

Fikadags.

 

 

Jag tror att jag aldrig har sett Farsta Centrums parkering så tom någon gång, klockan sju en fredagskväll.

 

 

Jenny bättrade på sminket lite innan hon skulle iväg till jobbet, och då sminkade hon även mig lite.

(Jag är så van nu att alltid ha glasögon, så jag tycker att jag ser konstig ut utan dom.)

 

 

Så här är jag mer van att se mig. Och jag tycker att jag ser bättre ut så.

 

 

Vädret var väldigt omväxlande hela eftermiddagen och kvällen. Sol, moln, och regn, om vartannat.

 

 

Mammas fina blommor, och små midsommarstänger, i hennes köksfönster.

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 19 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzko var inte hemma, han hade gått upp redan klockan halvtvå (!) och åkt iväg för att jobba extra i dag.

 

Jimmy var inte heller hemma. Han är ju uppe i Norrtälje hela helgen och firar midsommar.

 

Vid halvtiotiden så tog jag bilen, och så åkte jag till Centrum. Sen så handlade jag både på Hemköp, Konsum, och på Torget.

 

Jag åkte sen hem till min mamma och pappa och lämnade av alla kassor med mat där. Och sen så åkte jag hem igen.

 


 

Nu ska jag hålla på och fixa med lite allt möjligt här hemma. Sen vid tvåtiden så går jag hem till mina föräldrar, för att göra i ordning allting till midsommarmiddagen. Vi ska vara där hos dom, men det är jag som handlar, bjuder, och fixar i ordning allting. Hade det varit fint väder, så hade vi varit hemma hos mig och Borzko, och grillat och suttit ute och ätit. Men sån tur har vi ju inte tyvärr.

 

Borzko kommer förmodligen hem vid halvtvåtiden. Då duschar han, och gör sig i ordning, och sen så kommer han också hem till min mamma och pappa.

 

Jenny, Jocke, och Tindra är hos Jockes mamma på dagen. Sen så kommer dom till Farsta vid fyratiden för att äta midsommarmiddag med oss.

 

Jenny ska sen jobba i kväll, så dom åker väl vid åtta-nio-tiden. Jenny åker då till jobbet, och Jocke och Tindra åker hem till Tumba.

 

Borzko och jag stannar nog kvar en stund till då, och förmodligen så spelar vi väl då lite Canasta.

 

Det är midsommarfirande vid Farsta Gård klockan ett, men jag tror inte att jag går dit. Regnet ska ju komma igen på eftermiddagen. Och redan nu är det väldigt mörka moln runt omkring.

 

Ha en trevlig midsommar nu allihopa! Ta det lugnt när ni är ute i trafiken! Och ta det lugnt med alkoholen! Kram! :-D

Glad Midsommar önskar jag alla mina läsare! :-D



Ja, ha nu en riktigt trevlig midsommarhelg! Men ta det lugnt i trafiken, och ta det lugnt med alkoholen...

(Den fina blombuketten på bilden fick jag av Borzko i dag.)

Dagens Dagbok – Torsdagen den 18 juni 2009 – Eftermiddagen + Kvällen.

Regnet öste ner utanför fönstren här sen hela eftermiddagen… Mörkt, grått, trist, jätteblåsigt, cirka tio grader, och som sagt var, ösregn… :-(

 

Jag höll på med en massa diverse hushållsbestyr här hemma under eftermiddagen. Satt förstås en hel del med datorn också. Och jag började också att läsa i en ny bok: ”Huset med den blinda glasverandan” av Herbjörg Wassmo.

 

Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden.

 

Och jag fortsatte sen som tidigare: hushållsbestyr, datorsittande, och bokläsande.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, duschade, och gjorde sig i ordning, och sen så gick han och la sig direkt. För han ska jobba extra i morgon, och ska gå upp klockan halvtvå i natt… :-/

 

Jag fick en fin midsommarbukett av Borzko när han kom hem i dag, som han hade köpt till mig. :-D

 

Jimmy kom hem en stund vid halvåttatiden. Han slutade lite tidigare på jobbet än vad han hade beräknat, så han kom hem och åt middag och duschade, och sen så stack han iväg till en kompis föräldrars landställe som planerat.

 

Jag tillbringade kvällen med boken och datorn, som vanligt. ;-)

Sju bud lagda på Tradera på nya inbundna böcker! :-D



Som jag skrev i det förra inlägget, så är det en massa nya inbundna böcker som jag vill ha. Men det är så många, så jag har så svårt att välja ut vilka som jag ska köpa.

Nu gick jag in på Tradera, och så la jag sju bud där, på sex nya inbundna böcker, och en gammal. Så får vi väl se hur det går! :-)



12 stycken pocketböcker från Bokus är beställda! :-D



Nu har jag beställt tolv stycken pocketböcker från Bokus. 490:- kronor gick det på, och det ger ett snittpris på 40:- kronor per bok.

Det är en hel del inbundna böcker som jag också vill köpa. Men det är så många som jag vill ha, och jag kan inte köpa alla, och jag kan inte välja, så det blev inga alls! ;-)



Det här är bland det godaste som finns! Godare än jordgubbar! :-D


Dagens Shopping - 090618 - Gardiner, kökssoffetyg, skålrikar, kaffemuggar, jalusi - IKEA.


Jag köpte tyg till att klä om vår kökssoffa i. Och så beställde jag uppsyning av en köksgardin i samma tyg. Den kommer hemskickad om tre-fyra veckor. Tyget till soffan gick på 125:- kronor. Gardinen kostade, inklusive allt, 240:- kronor.



Tolv stycken "skålrikar" köpte jag. Alltså skålar, som jag ska använda mest som djupa tallrikar. Femton kronor styck kostade dom.



Tjugofyra stycken kaffemuggar blev det också. Dom ska vi ha när vi har släkten här på födelsedagskalas. I vanliga fall så dricker vi i stora fyradeciliters glas. Men dom här är lite mindre, två deciliter. Två (!) kronor styck kostade dom.



En jalusi till balkongen blev det också. Vi har flera stycken likadana redan, både på övre och nedre balkongen. Men jag behövde en till. Sextio kronor kostade den.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 18 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko hade gått upp klockan halvsex och åkt iväg för att jobba. Jimmy gick upp klockan nio, och då åt han och jag frukost tillsammans.

 

Vid strax före tio så åkte Jimmy och jag iväg till centrum i hans bil. Och så gick vi till Systembolaget. Jimmy köpte öl till sig och sina kompisar att ha i midsommarhelgen. Jag köpte också öl, till Borzko.

 

När vi kom hem igen så stack Jimmy iväg nästan på en gång. Han skulle åka och tanka, fixa i ordning, och tvätta bilen. Sen så skulle han åka direkt till jobbet. Sen jobba hela dagen mellan tolv och nio. Och sen i kväll så åker han direkt iväg till en kompis föräldrars landställe uppe i Norrtälje. Dom är några stycken som ska dit för att fira midsommar. Och han kommer inte hem förrän på söndag kväll igen.

 

Jag stack sen också iväg, i min bil. Och så åkte jag till IKEA i Kungens Kurva. Det jag åkte dit för, det var för att jag ville ha nya köksgardiner och nytt tyg till kökssoffan. Det jag har nu, passar inte alls ihop med tyget på mina nya köksstolar.

 

Jag köpte tyg till kökssoffan, och jag beställde gardiner i samma tyg. Jag köpte också en jalusi till balkongen, tolv stycken ”skålrikar”, och tjugofyra stycken kaffemuggar. Och utanför IKEA köpte jag ett halvt kilo bigarråer. (Bilder kommer som vanligt i ett separat inlägg.)

 

Sen så åkte jag hem och kom hem vid strax före ett. Då blev det lite lätt lunch och en fika. Hade sen tänkt mig en liten promenad, men då började regnet att vräka ner… :-(


"Svart cirkel" av Jonas Moström - 2006 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Svart cirkel" av Jonas Moström (2006) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalromaner)

---------   


"Rick Johnson, sångaren i ett av världens mest berömda band, påträffas död på sitt rum på hotell Knaust i Sundsvall. Kommissarie Jonas Axberg, som egentligen har nog med sina egna bekymmer, påbörjar en utredning som pekar på ett obehagligt förflutet hos rockstjärnan. Vad är det som nu, efter så många år, har hunnit ifatt Rick? Och varför fann polisen honom skjuten med en porrtidning, med namnet Eva skrivet mitt på uppslaget? Det finns ett vittne, som kan ha sett mördarens ansikte. Problemet är bara att hon ligger i koma på Sundsvalls sjukhus.

Jonas Moströms andra bok om kommissarie Axberg och läkaren Jensen är en suggestiv och tät kriminalroman. Vilka krafter driver en person som utnyttjar en individ i beroendeställning och tvingar henne att begå värsta tänkbara brottet att mörda en annan människa?"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag läste Jonas Moströms första bok, "Dödens pendel", för en månad sen, och tyckte att den var jättebra. (Recension finns via den här länken). Nu läste jag hans andra bok i samma serie, och den var precis lika bra som den första. Jag ser verkligen fram emot flera böcker i serien, och kan rekommendera hans böcker, om man gillar svenska deckare. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok – Onsdagen den 17 juni 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

Vid halvfemtiden sen så tog jag bilen och så åkte jag hem till min syster Anette i Sätra. Vi skulle träffas för att göra upp allt det ekonomiska efter vår gemensamma studentfest för Jenny och Mathias.

 

Vi satte oss ute i solskenet och fikade och pratade. Och så satt vi i ungefär två och en halv timme. Vid halvåttatiden sen så åkte jag hem igen.

 

Kom hem vid åttatiden. Och nästan precis samtidigt så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och jag tog en fika, och en pratstund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid niotiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning.

 

Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko satt och läste i sin bok. Och jag varvade bokläsning med sittandes med datorn.

Dagens Dagbok – Onsdagen den 17 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).

I morse så larmade mobilen klockan sju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jimmy gick upp klockan åtta, och då åt han och jag frukost tillsammans. Sen stack han iväg vid strax före nio. Han skulle inte börja jobba förrän klockan tolv i dag också, men han skulle iväg till en kille och fixa lite med sin bil innan. Och sen skulle han jobba mellan tolv och nio. Borzko hade gått upp tidigare, innan jag gick upp, och åkt iväg för att jobba som vanligt.

 

Jag gick iväg ut vid halvtiotiden. Jag gick då ner till parken bakom vårt hus, och satte mig på en bänk i solen, och läste i min bok.

 

 

Jag satt där i ungefär en timme och läste. Sen vid halvelvatiden så gick jag iväg hem till min mamma och pappa, för min mamma och jag hade bestämt att vi skulle ut och promenera tillsammans i dag. Pappa var iväg på annat håll i dag.

 

Mamma och jag gick sen den fina promenadvägen längs sjön Magelungen. Vi gick i ungefär trekvart, och sen så vände vi och gick tillbaka. Så cirka en och en halv timmes promenad blev det.

 

 

Sen så gick vi bort till Farsta Gård för att ta en fika. Vi satt sen länge där och pratade och njöt av den sköna solen.

 

 

Jag följde sen med min mamma hem, och sen så gick jag till centrum för att handla lite.

 

Gick runt och tittade lite i klädaffärer först, för jag är lite sugen på att köpa någon ny jacka/kofta/tröja att ha dom här dagarna som är lite kalla. Jag vill att jackan ska vara somrig, men ändå varm, och någon sån jacka hittar jag inte.

 

Jag köpte i alla fall tidningen Situation Stockholm, som jag gör varje månad. Extra roligt den här månaden, var att min kära körfröken var på omslaget, och i ett stort reportage i tidningen.

 

 

Gick sen ner till Hemköp där jag handlade två fulla plastkassar med matvaror med mig hem.

 

Kom hem vid tvåtiden, och då höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma.



Dagens Dagbok – Tisdagen den 16 juni 2009 – Kvällen.

Kom hem från stan vid sextiden. Satte mig då på vår övre balkong för att njuta en stund av kvällssolen. Satt där och läste i min bok, drack kaffe, och njöt av solen och värmen en stund. Vid kvart över sju så försvann solen bakom huset framför oss, och då blev det kallt, så då gick jag in.

 

Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn i knäet.

 

Vid åttatiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen när han var klar så blev det en kvällsfika, några kvällsmackor, och en pratstund i köket.


Sen så satte sig Jimmy framför sin dator på sitt rum. Och jag satte mig återigen uppe i vardagsrummet med datorn i knäet.

 

Vid tiotiden så kom Borzko hem från jobbet. Ätit middag hade han förstås redan gjort, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.

 

Nu blir det sängen, och lite bokläsning, innan det är sovdags. Kolla gärna in mina tretton fotografier i tidigare inlägg i dag. Och kommentera gärna.

"Dubbla slag" av Malin Persson Giolito - 2008 - Bok



---------    

Recension av boken: "Dubbla slag" av Malin Persson Giolito (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


"Det fanns en tid då Hanna inte behövde anstränga sig, när hon var ung och lovande med toppbetyg från alla skolor och universitet. Drömjobbet fick hon utan att ens söka det. Då verkade allt så lätt.

Bara en enda stund. Mamma. En? säger Hannas yngsta dotter när hon ska bli lämnad på dagis. Jag borde verkligen gå, tänker Hanna. Jag borde gå på en gång, innan det blir värre, innan hon börjar gråta.

Dubbla slag är en roman om livet på en advokatbyrå och den blivande trebarnsmamman Hanna. Men däremellan är det också en bok om kärlek och glastak, dubbelmoral och gruvlig hämnd.

Malin Persson Giolito är jurist, född 1969 och efter tio års anställning på en av Sveriges största advokatbyråer arbetar hon nu på Europeiska kommissionen. Sin utbildning skaffade hon sig på fyra olika universitet: i Sverige, Frankrike och Belgien. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men bor numera med sin man och sina tre barn i Bryssel.

Dubbla slag är hennes debutroman.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En trevlig och lättsam bok. Lite blandning av roman och chick lit, även med lite deckarinslag. Stor igenkänningsfaktor för alla som försöker få livet i en småbarnsfamilj att gå ihop med en arbetskarriär. Jag kan rekommendera boken, och ser fram emot fler böcker från den här debuterande författaren.  ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Shopping - 090616 - Jeans + shorts + kavaj + skor + väska.


I dag i stan med Jenny så blev det en hel del shopping för mig. Jeans, shorts, kavaj, skor, och väska, blev det. Och sammanlagt så gick allting på bara 1.600:- kronor. Helt okej tycker jag. Det var en del av skatteåterbäringen som gick åt till dagens shopping.

Fotografierna är inte så bra, för det var ingen mer än jag hemma, och jag är värdelös på att fota mig i spegeln...

Jeansen köpte jag på H&M, och dom är av märket &. Lite ljusare än vad jag brukar köpa, och lite nötta på framsidan. Låg midja och smala ben. 400:- kostade dom, som alltid H&M:s jeans av märket & gör. Jag gillar verkligen det märket. Massor med olika modeller till ett bra pris.




Jeansshortsen är också från H&M, och också av märket &. Dom kostade 300:- kronor.




Kavajen är från Gina Tricot, och kostade 300:- kronor. Den är väldigt tunn, i viscose. Nästan som en tunn sidenblus i materialet. Den är helt svart, med små runda nitar på. Fotografierna gör den inte riktigt rättvisa, jag tycker den är mycket snyggare i verkligheten. Färgen och materialet ser konstigt ut, både när jag tog utan blixt, och med blixt.




Skorna är av typ slip-in, från Din Sko, och kostade 300:- kronor.


(Ja, jag vet att det är en stor och ful fläck på golvet. Men den går inte bort. Och den är från dom som bodde där före oss. Den syns inte så mycket i vanliga fall. Men den syntes väldigt väl på fotografiet i blixtljuset.)


Väskan är från Wedins Accent, och kostade 300:- kronor. Oftast har jag en mindre axelremsväska eller höftväskan. Men ibland vill jag ha en något större väska, om jag till exempel vill ha bok och paraply med. Den jag oftast har använt nu, är lite väl stor, så den här nya är lite mindre.



Ja, dom här fem sakerna köpte jag alltså för sammanlagt sextonhundra kronor. Klart prisvärt tycker jag. Jag är jättenöjd med dagens shopping. Och ett tack till Jenny som var shoppinghjälp och smakråd.

Vad tycker ni om det jag köpte? Alltid kul med synpunkter och kommentarer! ;-D



Dagens Dagbok – Tisdagen den 16 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med tre fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko hade gått upp klockan halvsex och åkt iväg för att jobba i dag. Jimmy gick upp klockan nio, och då åt han och jag frukost tillsammans. Han skulle sen börja att jobba klockan tolv i dag.

 

Vid tiotiden så gick jag iväg mot centrum, och till tunnelbanan, och så åkte jag in till stan. Kom dit vid halvelvatiden, och sen så skulle jag möta upp med Jenny vid halvtolvtiden. Så då gick jag och satte mig på en bänk i solen, och satt och läste i mina böcker i en timme. Läste ut boken: ”Dubbla slag” av Malin Persson Giolito. Och så började jag på boken: ”Svart cirkel” av Jonas Moström.

 

Jenny kom sen in till stan vid halvtolvtiden, och då började vi vår shoppingrunda. Cirka sex timmar blev det sen för oss två tillsammans på stan.

 

Vi gick runt i massor med affärer och tittade och provade. Och vi handlade även en hel del. Vad Jenny köpte, kommer det säkert bilder på i hennes blogg.

 

Vad jag köpte, kommer det bilder på i ett separat inlägg lite senare. Men det här var det i alla fall: jeans, jeansshorts, jättetunn kavaj, slip-in-skor, och väska.

 

Lunch åt vi på uteserveringen högst upp på Åhlénshuset.

 

 

Jag åt en foccacia med fetaostfyllning, och sallad till.

 

 

Jenny klippte håret också. På ett drop-in-ställe i PK-huset. Medans hon gjorde det så satte jag mig i Kungsträdgården och läste min bok, i solen.

 

En glass blev det förstås också. Och det blev på caféet med den goda glassen, som ligger i Gallerian.

 

 

Sen vid halvsextiden så kramades vi hejdå, och åkte hem åt varsitt håll.

 

Jag var hemma vid sextiden, åtta timmar efter att jag gick hemifrån i morse, med fem påsar i handen, och över tiotusen steg på stegräknaren.

 

Tack min lilla stora Tufsan, för en mysig dag på stan i dag! Och tack för dina smakråd, och din shoppinghjälp! :-D



Mobilblogg. Och nu har en del

MMS

Mobilblogg. Och nu har en del av skatteåterbäringen gått åt! ;-) Kom hem nu, åtta timmar efter att jag åkte i morse. :-)


Dagens Dagbok – Måndagen den 15 juni 2009 – Kvällen.

Sen så blev det en väldigt lugn och skön kväll. Både Borzko och jag satt och läste nästan hela kvällen i våra böcker. Jag läste i: ”Dubbla slag” av Malin Persson Giolito.

 

Nu är klockan kvart över elva. Borzko har gått och lagt sig för att sova, för han ska ju jobba i morgon. Jimmy har inte kommit hem från jobbet än. Och jag ska fortsätta att läsa lite till, innan det blir sängdags för mig.

Dagens Dagbok – Måndagen den 15 juni 2009 – Eftermiddagen.

Veckostädningen, som jag skrev om i morgonens och förmiddagens inlägg, fortsatte Borzko och jag med sen en bit in på eftermiddagen.

 

Sen vid tvåtiden, så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Jag hade, som vanligt, tänkt mig en promenad. Men, som vanligt, så kom jag inte iväg på någon… :-(

 

Cirka tio grader… blåsigt… duggregn… mörkt, grått, ruggigt… :-(

 

Jag höll på med mina vanliga tre sysslor: allmänna hushållsbestyr här hemma, sittandes med datorn, och läsning i min bok. Läste också ut boken: ”Dyrbar kärlek” av Ramona Fransson.

 

Vid femtiden så kom Borzko hem från gymmet, och då blev det middag, fika, och en pratstund.

 

Sen så satte vi oss båda två och läste. Jag började i en ny bok: ”Dubbla slag” av Malin Persson Giolito.

Alla mina glasögon som jag har och har haft.


Mina nya progressiva glasögon:



Dom progressiva glasögonen som jag har haft nu i ett och ett halvt år:



Dom progressiva glasögonen som jag hade innan det:



Mina solglasögon som jag har nu, och sätter utanpå mina progressiva glasögon:



Ett par progressiva solglasögon som jag hade förut:



Mina terminalglasögon som jag fick med nu på köpet:



Och här kommer fyra par läsglasögon som jag har haft förut, med dom nyaste överst, och dom äldsta längst ner:



    

"Dyrbar kärlek" av Ramona Fransson - 2005 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Dyrbar kärlek" av Ramona Fransson (2005) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Vid ett inbrott hos familjen Svalborg försvinner inte bara dyrbar konst, utan även barnvakten, grannens dotter Elina Gullberg. Vad har hänt henne? Daniel och Miriam Gullberg är utom sig av oro. Spaningschef Greger Thulin med kolleger tar tag i utredningen.

Kennet Svalborg vill skilja sig från Viola och hon misstänker att han har träffat en annan kvinna. En dryg månad efter inbrottet hos familjen Svalborg hittas en ung naken kvinna i Göteborg, misshandlad till döds. En kort tid därefter hittas liket av en ung man i Mölndalsån. Skjuten till döds. Greger Thulin och kriminalteknikern Charlotte Engman undrar om det kan finnas ett samband mellan de mördade personerna?
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Svenska kriminalromaner tycker jag nästan alltid är bra. Och speciellt dom som är skrivna av kvinnliga författare. Jag har väl ett tiotal favoriter bland dom kvinnliga svenska deckarförfattarna redan.

Ramona Fransson är en "ny" författare för mig. Läste hennes självbiografiska roman nyligen, "Älskling, vi blir inte med barn", som jag tyckte var helt okej.

Men hon har ju också skrivit fyra kriminalromaner, och den här, "Dyrbar kärlek" är hennes första, från 2005.

Jag tyckte den här boken var bra. Den var lite annorlunda skriven, mot hur dom flesta svenska deckare brukar vara skrivna. Den kändes lite "naivt" skriven på något sätt, men så är det ju också hennes debutbok. Men storyn var bra, och karaktärerna kändes trovärdiga.

Jag kan helt klart rekommendera boken, och jag ska definitivt köpa fler böcker av Ramona Fransson. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Shopping - 090615 - Nya glasögon.


I dag hämtade jag ut mina nya progressiva glasögon. 9.300:- kostade dom... Helt otroligt dyrt egentligen. Bara själva glasen kostade 7.000:- kronor. Sen så tillkom ju bågen, försäkring och lite annat. Så nu hoppas jag verkligen att min syn inte försämras lika snabbt som den har gjort nu. För mina gamla glasögon har jag ju bara haft i ett och ett halvt år.




Även denna gång så ingick det ett extra par glasögon. Tidigare har jag valt läsglasögon och solglasögon, men den här gången så tog jag ett par terminalglasögon.


Dagens Dagbok – Måndagen den 15 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Vid niotiden så vaknade både Borzko och Jimmy, och dom gick då båda två upp, och genomgick sina morgonbestyr.

 

Frukost blev det sen för oss alla tre.

 

Borzko hade sin veckans lediga dag i dag, så han skulle vara hemma hela dagen.

 

Jimmy skulle jobba i dag, men mellan tolv på dagen till nio på kvällen.

 

Vid tiotiden så gick Jimmy och jag iväg till centrum. Först så gick vi till Synoptik där jag hämtade ut mina nya glasögon. Ett eget inlägg kommer om dom senare. Sen så gick vi till Onoff där Jimmy köpte ett nytt minneskort.

 

När vi kom hem igen så satt Jimmy vid datorn en stund. Och sen så stack han iväg till jobbet vid strax efter elva.

 

Borzko och jag hjälptes åt med veckostädningen. Dammsugning, torkning av golv, skurande av toalett och badrum, lite städning på båda balkongerna och uteplatsen, byte och tvätt av handdukar, det var det vi gjorde.

Veckans Vikt - Vecka 25 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 25 - 2009
15/06

59,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 3,0 kg
Kvar till målvikt: + 2,0 kg

Veckans Motion - Vecka 24 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 24 - 2009
08/06 - 14/06

Måndag: ------
Tisdag: ------  
Onsdag: Promenad, 0,5 tim.
Torsdag: Promenad, 0,5 tim.
Fredag: ------  
Lördag: ------  
Söndag: ------   

Veckans Steg - Vecka 24 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 11.750.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 9.40.

 

Tisdag:

Antal Steg: 5.339.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 4.27.

 

Onsdag:

Antal Steg: 6.910.

Varav Antal Snabba Steg: 2.371.

Antal Minuter Snabba Steg: 23.

Kilometer: 5.52.

 

Torsdag:

Antal Steg: 7.803.

Varav Antal Snabba Steg: 3.795.

Antal Minuter Snabba Steg: 37.

Kilometer: 6.24.

 

Fredag:

Antal Steg: 3.431.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.74.

 

2371Lördag:

Antal Steg: 2.822.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.25.

 

Söndag:

Antal Steg: 995.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 0.79.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 39.050.

Varav Antal Snabba Steg: 6.166.

Antal Minuter Snabba Steg: 60.

Kilometer: 31.21.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 5.578.

Varav Antal Snabba Steg: 880.

Antal Minuter Snabba Steg: 8.

Kilometer: 4.45.

Dagens Dagbok – Söndagen den 14 juni 2009 – Kvällen.

Och kvällen blev precis lika lugn som eftermiddagen och förmiddagen…

 

Och vädret var precis lika dåligt på kvällen också, som tidigare på dagen. Spöregn, halv storm, sju grader, och höstmörker…

 

Jag varvade bokläsning i ”Dyrbar kärlek” av Ramona Fransson, med stunder vid datorn.

 

Vid åttatiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han satte sig då på sitt rum framför datorn.

 

En kvällsfika i köket blev det sen vid halvtiotiden.

 

Och sen efter det så återgick vi båda till våra tidigare sysslor.

 

Borzko var hemma hos sin mamma hela kvällen.

Länk till Bims Bloggs Dagens Låt på Spotify.


Nu har jag gjort en lång låtlista på Spotify med närmare tvåhundra låtar. Det är alla låtarna som jag har lagt in i kategorin Dagens Låt mellan första december 2008 och sista maj 2009. Ett trettiotal låtar fanns inte på Spotify, bland annat så finns där inga Metallica-låtar. Men dom flesta av låtarna har jag i alla fall hittat.

Så för er som har Spotify så kommer här länken:

spotify:user:bimmen:playlist:5TiuqWe2m3vjCXRyjvK7vc

http://open.spotify.com/user/bimmen/playlist/5TiuqWe2m3vjCXRyjvK7vc

(Jag vet inte riktigt vilken av länkarna som det ska vara, så jag la in båda. Ni får testa er fram.)

Kopiera länken, lägg in i er Spotify, lyssna, och tyck gärna till och kommentera.

Och ge mig gärna era låtlistor! :-D



Dagens Dagbok – Söndagen den 14 juni 2009 – Eftermiddagen.

Eftermiddagen fortsatte lika lugnt och skönt som förmiddagen.

 

Jag började att läsa i en ny bok: ”Dyrbar kärlek” av Ramona Fransson.

 

Jag satt mycket med datorn. Bland annat så laddade jag upp massor med fotografier på Facebook. Och jag gjorde en lång spellista på Spotify.

 

Lite hushållsbestyr blev det också gjort.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Lunch och fika blev det då. Sen så satt Borzko och läste i sin bok i ett par timmar. Vid tretiden sen så åkte han iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jimmy satt vid sin dator mest på den första halvan av eftermiddagen. Sen vid halvfyratiden så åkte han iväg för att jobba.

 

Jag åt middag för mig själv vid fyratiden. Och sen fortsatte jag med mitt varvande av bokläsning, datorsittande, och hushållsbestyr.

 

Och regnet vräkte ner utanför fönstret hela eftermiddagen… :-(


Dagens Dagbok – Söndagen den 14 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Fika och nyhetsläsande i datorn blev det sen.

 

Borzko gick upp vid niotiden, och genomgick då sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost, fika, och en pratstund i köket.

 

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid tiotiden. Då åt han frukost, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy satte sig sen på sitt rum, framför datorn.

 

Jag hade gärna velat tagit en promenad i dag på förmiddagen. Men inte när det är tio grader, blåser mycket, och ösregnar… :-(

 

Så jag satte mig och läste ut min bok, ”Den mörka ängeln” av Mari Jungstedt, istället. (Recension finns i separat inlägg.)

 

Efter att jag hade läst ut boken så varvade jag hushållssysslor med datorsittande.


"Den mörka ängeln" av Mari Jungstedt - 2008 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Den mörka ängeln" av Mari Jungstedt (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Vårvindar viner över Gotland när Visbys nya kongresshall invigs under stort kalas med över femhundra gäster.  Festfixaren Viktor Algård står för det glittriga arrangemanget, men det ska bli hans sista fest. Dagen därpå hittas han mördad i byggnaden.

Kommissarie Knutas letar motiv bland en grov tonårsmisshandel, en introvert fårbonde, en hemlig älskarinna och en försmådd konkurrent. Utredningen ställer honom inför tuffa dilemman, både som tonårspappa och polischef.

TV-journalisten Johan Berg drar i egna trådar och hans nyblivna fru Emma Winarve hamnar mitt i händelsernas centrum och riskerar livet.

Samtidigt pågår i en lägenhet ett samtal med djupa psykologiska bottnar.

Den mörka ängeln är en gastkramande psykologisk thriller och en skildring av den ödeläggelse ett föräldraskap kan leda till."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken: "Den mörka ängeln" var lika bra som Mari Jungstedts tidigare fem böcker.

Jag gillar Mari Jungstedts sätt att skriva. Jag tycker om karaktärerna i boken, som återkommer i alla böcker. Och jag gillar miljöskildringarna från Gotland. Lättlästa och trevliga svenska kriminalromaner är allid bra! ///Bim
.  

(Kopierat från tidigare recensioner.)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  


"The Pursuit of Happyness" (Jakten på lycka) - 2006 - Film.

         

"The Pursuit of Happyness" (Jakten på lycka) - 2006 - Film.

"Will Smith spelar huvudrollen i denna rörande berättelse som är inspirerad av den sanna historien om Chris Gardner – en försäljare från San Francisco som kämpar för att bygga en framtid för sig själv och sin 5-årige son Christopher (Jaden Smith). När hans flickvän Linda (Thandie Newton) lämnar honom, måste Chris uppfostra Christopher på egen hand. Chris hängivelse ger slutligen resultat när han får en praktikplats utan lön på en extremt prestigefylld börsmäklarutbildning – där endast en av tjugo praktikanter klarar sig vidare. Men utan lön blir Chris och hans son vräkta från lägenheten och tvingas sova på gatorna, på härbärgen och till och med på en låst toalett på en tunnelbanestation. Tack vare sitt självförtroende och kärleken till sin son, övervinner Chris Gardner alla hinder och blir en legend på Wall Street."

(Kopierat från Lovefilm)

Den här filmen fick jag tips om av Jenny, eftersom hon hade sett den och tyckte att den var mycket bra. Och det tyckte jag också. Will Smith är ju en av mina favoriter, och är ju alltid bra. Här är hans son med och spelar hans son i filmen, och det gör han verkligen bra. Filmen är rolig ibland, men framförallt är den tankväckande och rörande. Jag kan verkligen varmt rekommendera den.

Betyg: 4 av 5.

Filmens trailer:


"Remember the Titans" - 1999 - Film.

         

"Remember the Titans" - 1999 - Film.

"Samtidigt som landet skakas av raskravaller och upplop, beslutar sig skolmyndigheten i Alexandria, Virginia, att stadens två rasåtskilda fotbollslag ska slås ihop. Som huvudtränare utses det färgade lagets tränare, Herman Boone (Denzel Washington) medan det vita lagets tränare Bill Yoast (Will Patton) blir hans assistent. Tillsammans kämpar dessa två män mot varandra och mot alla fördomar, för att skapa ett lag som kommer att skriva sporthistoria."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här är en tio år gammal film, som är en av Jimmys favoritfilmer, och som jag aldrig hade sett. Nu har jag sett den, och jag tyckte också att den var mycket bra. Jag kan helt klart rekommendera den. Den är tankeväckande, rolig, och sorglig. Bra skådespelare också, med Denzel Washington i huvudrollen.

Betyg: 4 av 5.


Filmens trailer:



Dagens Dagbok – Lördagen den 13 juni 2009 – Kvällen.

Jimmy stack sen iväg med bilen för att hämta upp en kompis. Dom kom sen hit och lämnade bilen, och så stack dom iväg mot stan med tunnelbanan. Sen skulle dom vidare ut på krogen.

 

Borzko och jag satte igång teven vid åttatiden, och så tittade vi på ”Sommarkrysset” på TV4.

 

Efter att det var slut, så satte vi igång en dvd-film. Det blev filmen ”The Pursuit of Happyness” (Jakten på Lycka). Recension kommer i separat inlägg.

 

(I går kväll så såg vi förresten filmen ”Remember the Titans”. Recension på den kommer också.)

 

Efter att filmen var slut så satte sig Borzko och läste i sin bok. Och jag satt med datorn i knäet.


Dagens Dagbok – Lördagen den 13 juni 2009 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).


När vi var klara med stolarna så åt vi lite lätt lunch, och tog en fika.

 

Sen så åkte Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna. Dom skulle tanka, kolla allt på bilarna, och även dammsuga ur dom inuti lite.

 

Jag satte mig då uppe i vardagsrummet med datorn. Och så bloggade jag äntligen ett inlägg med text och bilder från Jennys studentdag. La även upp alla studentbilderna på Facebook. Och jag bloggade också ett inlägg från konferensen.

 

Sen började jag med att ladda upp alla mina bloggbilder till Facebook. Tänkte att det kan vara kul att ha dom samlade där också. Så jag började med att göra ett fotoalbum per månad, från januari 2009 och framåt.

 

Vid fyratiden så åt vi middag. I dag så blev det pizza för oss alla tre, från vår lokala pizzeria på gatan, Pizzeria Americana. Jag åt en Daniella.

 

 

 

Efter maten så blev det en fika och pratstund. Och efter det så satte sig Jimmy framför datorn på sitt rum. Borzko satte sig i vardagsrummet och läste i sin bok. Och jag satte mig också i vardagsrummet, fast med datorn.



Dagens Shopping - 090613 - Sex köksstolar + sex stolsöverdrag - IKEA.


Sex köksstolar för 500:- kronor styck + sex stolsöverdrag för 150:- kronor styck = 3.900:- kronor.






Dagens Dagbok – Lördagen den 13 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med ett fotografi).


Mobilen larmade klockan sju i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Klockan åtta så gick Borzko upp, och genomgick sina morgonbestyr. Och klockan halvnio så gick Jimmy upp. Vi åt då frukost tillsammans alla tre, och satt och fikade och pratade en stund. Sen så gjorde sig Jimmy i ordning.

 

Vid strax efter halvtio sen, så gav vi oss alla tre iväg i Jimmys bil. Och så åkte vi till IKEA i Kungens Kurva. En liten snabbfika i caféet blev det först och sen så plockade vi ihop det vi skulle ha.

 

 

Sex stycken köksstolar plus sex stycken stolsöverdrag blev det. Och det gick på 3.870:- kronor.

 

Bilder på stolarna kommer i ett separat inlägg - Dagens Shopping.


Vi åkte sen direkt hem igen, och var hemma vid strax efter elva.

 

Borzko och Jimmy åkte sen till återvinningscentralen i Högdalen och lämnade in våra gamla stolar.

 

Sen när dom kom hem igen så monterade vi ihop alla stolarna.

 

Tyvärr så blev det inte riktigt bra. För stolarna är lite för breda i framkanten, så det går inte att skjuta in dom under bordet om man har tre stolar på varje sida. Så vi får nöja oss med att ha två på varje sida, och så ha två stolar på annan plats, att ta fram när vi är flera. En får stå i hallen, och en i Jennys gamla rum.



Dagens Dagbok – Torsdagen den 11 juni 2009 + Fredagen den 12 juni 2009 – Konferens med jobbet. (Med tjugo fotografier).


Tvådagarskonferensen med jobbet blev mycket bra på alla sätt. Eftersom min kära vän och kollega Snurran, i bloggen Filojokus Funderingar, har beskrivit och berättat om våra två dagar så himla bra, så tror jag att jag avstår att skriva något, utan länkar bara till hennes inlägg. För jag har ju gjort allt som hon har gjort, och, i det här fallet, så tycker jag som hon tycker.

 

Mina fotografier är ju nästan också precis som hennes. Men jag lägger i alla fall in dom här, men dom flesta lägger jag in i litet format, och bara några i stort format.

         

         

         

         









         

         

         




Dagens Dagbok – Onsdagen den 10 juni 2009 – Jennys Studentdag. (Med trettioåtta fotografier).


Jennys studentdag blev mycket lyckad. Allt var perfekt, utom vädret förstås…

 

Jenny har ju redan skrivit mycket om dagen i det här inlägget, och också bloggat massor med kort. Vad hon fick i present, visar hon i det här inlägget.

 

Ni som har Facebook kan ju också kolla in massor med våra kort där. Jag vet inte om man kan kolla på Jennys kort om man inte är vän med henne där. Men mina kort kan vem som helst kolla på. Så titta gärna in där. Jag heter Britt-Marie Bim Kullin på Facebook.

 

Jag var först hemma hos min syster och sambo i Sätra på förmiddagen och förberedde till mottagningen. Sen åkte vi in till stan, mötte upp med andra, och så var vi på Jennys utspring. Efter det så gick vi till syrrans son Mathias utspring i hans skola. När dom sen hade åkt iväg på sina flak, så åkte vi andra till Sätra. Vi gjorde i ordning allt till mottagningen. Och så småningom så började gästerna att komma, och sen även också dom två studenterna.

 

Jag vet inte riktigt hur många vi var sammanlagt, för folk kom och gick lite på olika tider. Men minst fyrtio personer var det där i alla fall.

 

Massor att äta och dricka bjöd vi på. Och massor med presenter fick Jenny och Mathias.

 

Vid tiotiden sen så stack dom båda två iväg in till stan, för att åka till sina respektive studentslutskivor.

 

Och både vi och gästerna åkte då sen så småningom hem. Var hemma vid elvatiden.

 

Lägger in några bilder från dagen här. Men som jag skrev tidigare, så titta gärna in på Facebook för fler bilder.

         

         

         

         

         

         

         





         

         





         

         

         





         

         





         

(Det blev visst alla trettioåtta korten här ändå. Men många av dom laddade jag upp i litet format. Så vill ni se dom i större format, så får ni kolla på Facebook.)



Inget bloggande, men länkar kommer här.


Nej, det blir inget bloggande i kväll... Varken från studentfirandet eller konferensen. Jag har helt enkelt ingen lust. Jag har hållit på med en massa annat sen jag kom hem. Och nu så blir det lite "fredagsmys" med filmtittande och godisätande.

Här kommer i alla fall länk till min kollega Snurrans Blogg, Filojokus Funderingar, för hon har bloggat både bilder och text från konferensen.

Direktlänk till inlägget om konferensen.

Och så länkar jag återigen till Jennys blogg.

Och här är ett direktlänk till inlägget om studenten.

Förhoppningsvis så kommer det inlägg med både text och bilder, från studenten och konferensen, även i min blogg i morgon. ;-D

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll! Och en trevlig helg! :-)



Nu är jag hemma igen.

Nu är jag hemma igen från konferensen. Det var en väldigt lyckad konferens. Vår arbetsgrupp jobbade så bra, och vi fick otroligt mycket gjort. Trevligt hade vi på fritiden. Mycket fint ställe var vi på, och vädret var hyfsat i alla fall i går eftermiddag och i går kväll. God mat i massor har vi fått.

Fotografier kommer att komma, men jag vet inte om jag orkar blogga det i dag. Jag är trött som sjutton efter dom här tre dagarna, Jennys studentdag och dom två konferensdagarna. Lite ont i huvudet har jag i dag också. Vet inte om det kanske beror på det otroligt dåliga vädret som är just nu. Regnet bara vräker ner här...

Gå gärna in i Jennys blogg. Hon har bloggat flera fina inlägg dom senaste dagarna. Bland annat ett med massor med bilder från hennes studentdag. Och också ett med hennes presenter.

Nu har jag i alla fall SOMMARLOV på riktigt! 65 dagars ledighet nu, med början i morgon. Hoppas bara att vädret blir lite bättre snart...

Trevlig helg allihopa! :-D

Hej, hej!

Nu har jag snikat åt mig en dator i receptionen på konferensgården Skepparholmen.

Den första konferensdagen har varit jättebra. Givande arbete, trevligt sällskap, och god mat. Utförligare rapport och fotografier kommer antingen i morgon kväll, eller i helgen.

Jag vill också bara snabbt säga, att Jennys studentdag gick strålande! Allt gick helt perfekt, och allt var bra, utom vädret. Gå in i Jennys blogg, och läs hennes inlägg om dagen, och se alla hennes fina bilder.

Mobilblogg. Nu börjar strax ko

MMS

Mobilblogg. Nu börjar strax konferensen.


Mobilblogg. Nu ska dom ut och

MMS

Mobilblogg. Nu ska dom ut och festa i stan.


Mobilblogg. Dags för presentöp

MMS

Mobilblogg. Dags för presentöppning.


Mobilblogg.

MMS

Mobilblogg.


Mobilblogg.

MMS

Mobilblogg.


Mobilblogg.

MMS

Mobilblogg.


Mobilblogg. Nu är klockan halv

MMS

Mobilblogg. Nu är klockan halv nio och jag ska nu åka hem till syrran för att förbereda till mottagningen.


Nu blir det dåligt med bloggande från mig i tre dagar framåt.


Ja, nu blir det nog inte tid till något bloggande för mig, dom närmaste tre dagarna.

I morgon så tar ju Jenny studenten, så då är det ju fullt upp från tidiga morgonen till sena kvällen.

Sen så åker jag iväg på konferens tidigt på torsdag morgon, och kommer inte hem igen förrän på fredag kväll.

Så jag tror inte att det kommer bli något bloggande alls på tre dagar.

Men jag ska försöka att mobilblogga en del i alla fall.

Och i helgen så kommer jag nog att lägga upp massor med fotografier. Främst så klart från Jennys studentdag. Men förmodligen också från konferensen.

Jenny uppdaterar väl antagligen med studentbilder redan på torsdag. Så gå gärna in i hennes blogg och kolla, och gratulera henne gärna där också.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 9 juni 2009 – Kvällen.

Kvällen fortsatte ungefär som eftermiddagen. Jag höll på och pysslade med diverse hushållssysslor. Jag förberedde saker till Jennys studentmottagning i morgon. Jag förberedde saker inför konferensen på torsdag och fredag. Jag satt vid datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och jag läste även lite i min bok: ”Den mörka ängeln” av Mari Jungstedt. Lyssnade på musik gjorde jag som alltid förstås också.

 

Jimmy åkte direkt från jobbet hem till Jenny och Jocke, och han sover där i natt.

 

Borzko kom hem från jobbet vid kvart i nio. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Sen så satt vi och pratade och planerade lite inför morgondagen.

Dagens Shopping - 090609 - Sex stycken ringar.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 9 juni 2009 – Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jimmy jobbade som vanligt i dag, så ingen var hemma när jag kom hem.

 

Jag var sen inne och hemma hela eftermiddagen. Höll på med alla möjliga hushållssysslor här hemma. Och jag förberedde en massa till Jennys studentmottagning i morgon. Jag förberedde även en del inför konferensen på torsdag och fredag. Och jag satt förstås lite vid datorn också.

 

Middag åt jag för mig själv vid fyratiden. Och sen fortsatte jag som tidigare.

 


 

Borzko beräknar att vara hemma från jobbet först vid niotiden i kväll.

 

Jimmy kommer inte hem alls efter jobbet i dag. För han åker direkt hem till Jenny och Jocke, och sover där i natt.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 9 juni 2009 – Arbetsdagen. (Med nio fotografier).


Ja, så kom då den här terminens sista dag, och även det här läsårets sista dag. Det var mitt åttonde läsår i skolan. Kan inte fatta att jag redan har jobbat där i åtta år. Det har gått så otroligt snabbt.

 

Det blev förstås en mycket glad och trevlig dag på jobbet i dag. Det är en mycket speciell stämning, så där på den sista dagen.

 

På morgonen var jag som vanligt i skalen, och fixade i ordning grönsakerna till alla våra skickningar.

 

Jag skrev också skyltar och satte upp ute vid vår lastkaj. För vi har alltid problem där vid varje avslutning, att föräldrar använder vår uppfart som parkering, och sen när lastbilarna kommer, så kommer dom inte fram. Skyltarna hjälpte tyvärr inte mycket…

 

 

Här är några bilder på två av mina kollegor. På den här bilden så är det Snurran, som står och fixar i ordning potatismos till dom som är minus laktos.

 

 

Och här står vår husmor Mita och fixar i ordning våra räkmackor.

 

 

Här är Mita utan hårnät.

 

 

Vid niotiden sen så åt vi lunch som vanligt. Men det var inte precis någon vanlig lunch som vi åt. Utan vi åt våra traditionsenliga räksmörgåsar. Det har varit en tradition där i många år, sen långt innan jag började, att vi äter räkmackor på avslutningsdagen.

 

 

Vi övriga nio mattanter hade köpt lite presenter till vår kära husmor, som tack för det här läsåret. Eftersom hon är en bra chef, medarbetare, och vän, så brukar vi göra så.

 

Hon fick en utomhuskruka i trä i form av en cykel, med en blomma i.

 

 

Och så fick hon ett par guldörhängen.

 

 

Resten av dagen var det lugnt, för vi hade bara fritidsbarnen som åt lunch hos oss. Så jag hjälpte till lite i disken, och också i köket.

 

Sen vid eftermiddagsfikat så blev det gott att äta igen. För då hade vi fått små bakelser av en annan kollega i skolan.

 

 

Jag köpte också sex stycken nya ringar av en kollega. Hon har en dotter som säljer smycken, och hade med sig en del i dag. (Bild på dom kommer i ett separat inlägg).

 

Vi ettiden så var vi klara med allt, så då fick vi gå hem, en timme tidigare än vanligt. Kramkalas blev det då med dom som jag inte kommer att träffa på hela sommaren. Vissa träffar jag ju redan igen på torsdag, då jag ska på konferens i två dagar med personal från skolan.

 

Nu: Sommarlov i 68 dagar! ;-D Wiieee!!!! ;-)

 

(Bilder från dagen, kommer också att komma i min kollega Snurrans blogg, Filojokus funderingar, för hon har också fotograferat på jobbet i dag.)

 

(Lägger in en direktlänk här, till Snurrans fina inlägg från dagen.)


Dagens Dagbok – Måndagen den 8 juni 2009 – Kvällen.

Resten av kvällen, så satt jag mest med datorn. Lite allmänt plockande här hemma blev det också.

 

Borzko kom hem från jobbet vid niotiden.

 

Jimmy har inte kommit hem från jobbet än, nu när klockan är strax efter nio.

 

Nu ska jag lämna datorn för i kväll, och lägga mig i sängen och läsa i min bok.

Diplom.


Det här fina diplomet fick vi mattanter,
av en av dom allra trevligaste lärarna i skolan!
:-D




Dagens Shopping - 090608 - Väska.


Dagens Dagbok – Måndagen den 8 juni 2009 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma i dag när jag kom hem, för både Borzko och Jimmy jobbade som vanligt i dag.

 

Jag höll på som vanligt med diverse hushållssysslor när jag kom hem. Och så varvade jag med datorstunder.

 

Sen vid femtiden så gick jag till centrum, och mötte upp Jenny som kom med tunnelbanan från stan, direkt från skolan.

 

Och sen gick vi omkring i centrum i nästan två timmar, och uträttade en hel del ärenden. Jenny skriver säkert om det hon gjorde och köpte, i sin blogg.

 

Jag handlade flaggor som Jimmy ska ha på sin bil på Jennys studentdag. Jag köpte ett gratulationskort till Jenny. (Men då stod hon utanför affären). Jag köpte en snygg skjorta till Borzko som han ska ha på studentdagen, vit med svarta ränder. Och så köpte jag mig en ny liten väska. (Bild på den kommer i separat inlägg).

 

Vid halvsjutiden sen så gick vi och åt middag på Burger King.

 

 

Jag åt en Veggie Bean Baguette.

 

 

Sen så gick vi hem och hämtade bilen, och så skjutsade jag Jenny till Älvsjö Station, där hon tog pendeltåget hem till Tumba. Och jag åkte hem till Farsta igen, och var hemma vid halvåttatiden.


Dagens Dagbok – Måndagen den 8 juni 2009 – Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag, på den näst sista arbetsdagen för den här terminen och det här läsåret. Sista dagen som alla elever åt hos oss, för i morgon så är det avslutning, och då äter inte alla.

 

I dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.

 

Vi serverade korv och makaroner i dag. Hade även kycklingklubbor kvar sen i fredags, som vi serverade som rest. En liten salladsbuffé hade vi också.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 

Till fikat i dag så fick vi kladdkaka, vispgrädde, jordgubbar, och vaniljglass. :-D


Veckans Vikt - Vecka 24 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 24 - 2009
08/06

59,0 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 3,0 kg
Kvar till målvikt: + 2,0 kg

Veckans Motion - Vecka 23 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 23 - 2009
01/06 - 07/06

Måndag: ------
Tisdag: ------  
Onsdag: ------
Torsdag: ------
Fredag: ------  
Lördag: ------  
Söndag: Promenad, 1,5 tim.

Veckans Steg - Vecka 23 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 8.938.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.15.

 

Tisdag:

Antal Steg: 10.253.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 8.20.

 

Onsdag:

Antal Steg: 9.243.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.39.

 

Torsdag:

Antal Steg: 9.808.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.84.

 

Fredag:

Antal Steg: 8.725.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 6.98.

 

Lördag:

Antal Steg: 1.134.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 0.90.

 

Söndag:

Antal Steg: 11.653.

Varav Antal Snabba Steg: 10.203.

Antal Minuter Snabba Steg: 87.

Kilometer: 9.32.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 59.754.

Varav Antal Snabba Steg: 10.203.

Antal Minuter Snabba Steg: 87.

Kilometer: 47.78.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 8.536.

Varav Antal Snabba Steg: 1.457.

Antal Minuter Snabba Steg: 12.

Kilometer: 6.82.


Dagens Dagbok – Söndagen den 7 juni 2009 – Kvällen.

Kvällen tillbringades tillsammans med boken och datorn.

 

Jag läste ut boken: ”Dårens dotter” av Mian Lodalen. (Recension finns i separat inlägg). Och jag började på boken: ”Den mörka ängeln” av Mari Jungstedt.

 

Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

 

Jimmy var hemma hos en kompis.

 

Och Borzko var hemma hos sin mamma.

"Dårens dotter" av Mian Lodalen - 2008 - Bok



---------    

Recension av boken: "Dårens dotter" av Mian Lodalen (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


"Oförglömlig roman om en flicka vars pappa inte liknar någon annan.

Året är 1969 och Connie ska fylla sju år. En flicka med för lite fett på kroppen och för många tovor i håret. Hon växer upp hos sin moster i det nybyggda miljonprogrammet i Jönköping. Hennes mamma är död och hennes egensinnige far dyker bara upp när det passar honom.

Connie är inte som andra ungar och hennes utanförskap blir än mer påtagligt i skolan. I killarnas vilda lekar är hon inte välkommen. Flickornas twistande och rephoppande intresserar henne lika lite som frökens försök att lära ut alfabetet. Redan i första klass är hon hopplöst efter klasskamraterna.

Hon genomlider lektionerna genom att prata oavbrutet, somna liggande på bänken eller drömma om att hennes mamma ska komma tillbaka som en räddande, vit gås och flyga henne bort från skolan.

Men så småningom får hon en själsfrände i jämnårige Kalle. Tillsammans parerar de smällarna från vuxenvärlden, ger igen och slår trotsigt in på en allt farligare väg. När de på skolans vägg felstavat klottrar "ungjävlana hämmnas" är det bara början.

Omedvetet härmar Connie sin pappa. Cornelisimitatören som trollbinder åhörarna. Den oförliknelige Berättaren. Mannen som byter flickvänner oftare än kalsonger. Bohemen. Butiksägaren som obehindrat pratar tattarspråket romani. Racerföraren och fängelsekunden. Mannen som tänjer på gränser för tänjandets skull, är övertygad om att även båtar och bilar har känslor och retar upp halva Småland genom att dela ut gratis kondomer vid ett frireligiöst väckelsemöte.

Tillvaron snurrar i en allt snabbare takt för dem båda. Pappans galenskaper eskalerar och Connie inser till slut att hon inte har någon annan än sig själv att lita till.

Mian Lodalen har skrivit en oförglömlig roman med både svärta och humor. Den handlar om ett barns villkorslösa kärlek till sin förälder - och om hur världens roligaste pappa i sin självupptagenhet inte förmår ta ansvar, sätta gränser eller skydda sin dotter. Men här finns också hoppet. Connie är ett maskrosbarn som reser sig och går sin egen väg."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------     

Det här var en mycket, mycket bra bok. Det är en roman, men tydligen så är den också lite självbiografisk ur Mian Lodalens egen barndom. Mian är ungefär lika gammal som jag är, och det handlar om en flicka som växer upp på sextiotalet och början på sjuttiotalet, och framförallt om hennes relation till sin lite annorlunda pappa. Den är rolig, sorglig, och gripande. Väldigt bra skriven, och lättläst. Jag kan verkligen rekommendera den åt alla. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   

 



Uppdaterad 2009-06-12:

 

Jag skickade ett mail till Mian Lodalen och skrev att jag tyckte så mycket om hennes bok, och då fick jag det här svaret:


tusen tack!
så roligt du gillade den och tack för rec!
 varma hälsningar tillbaka till dig
 /mian




Dagens Dagbok – Söndagen den 7 juni 2009 – Eftermiddagen.

Klockan tolv så jag upp och in. Och ungefär samtidigt så vaknade Jimmy och gick då upp. Och strax efteråt så kom Borzko hem från gymmet.

 

Jimmy åt frukost, och jag och Borzko åt lunch. En fika och en pratstund blev det också. Och alla höll sen på med lite olika saker.

 

Borzko och Jimmy gick också i väg och röstade i EU-valet. Jag hade ju redan förtidsröstat tidigare i veckan.

 

Vid tvåtiden sen så stack både Borzko och Jimmy iväg i båda bilarna. Dom skulle först till OKQ8  här i Farsta och tanka och kolla upp bilarna. Sen så skulle dom till Wash & Go i Sköndal för att tvätta bilarna.


Sen direkt efter så skulle Jimmy åka hem till en kompis, och även äta middag med honom. Och Borzko skulle åka hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jag tillbringade eftermiddagen i min ensamhet här hemma. Jag varvade mellan tre saker: jag höll på med diverse hushållssysslor, jag läste i min bok, och jag satt med datorn.

 

Middag åt jag vid fyratiden, och efter det så fortsatte jag som tidigare.

Dagens Dagbok – Söndagen den 7 juni 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Vaknade med huvudvärk i dag. Men jag kände mig i alla fall bättre i humöret, hormonerna, och nerverna i dag.

 

Klockan nio så gick Borzko upp, vi hade då bara en kort pratstund, och sen så gick jag iväg ut på en promenad. Borzko skulle genomgå sina morgonbestyr, och sen så skulle han gå iväg till Farstahallen för att träna.

 

Jag gick iväg ut vid kvart över nio, och jag gick till mitt favoritpromenadställe: promenadvägen längs sjön Magelungen. Jag gick dit sjön tar slut och vänder. Det är vid motorvägen, vid avfarten till Fållan. Cirka trekvart tar det att gå dit. Jag vände där, och så gick jag samma väg tillbaka. Så det blev ganska så exakt en och en halv timme, och tiotusen steg.

 

Jag gick sen till bänken i parken bakom vårt hus. Och så satte jag mig där i solen och läste i min bok: ”Dårens dotter” av Mian Lodalen. Satt där i ganska så precis en timme och läste och njöt av solen, tills klockan var tolv.

 

(Två mobilbloggade fotografier från förmiddagen finns sedan tidigare i bloggen.

Mobilblogg. Nu har jag promene

MMS

Mobilblogg. Nu har jag promenerat i en och en halv timme. Tiotusen steg blev det. Nu ska jag sitta på bänken i parken bakom vårt hus, i solen, och läsa en stund. Rätt så varmt och skönt nu.


Mobilblogg. Nu är jag ute på p

MMS

Mobilblogg. Nu är jag ute på promenad på mitt favoritställe, promenadvägen vid sjön Magelungen. Soligt och fint, men tyvärr väldigt blåsigt och en iskall vind. Känner mig lite bättre i dag, men vaknade tyvärr med huvudvärk.


Dagens Dagbok - Lördagen den 6 juni 2009 - Kvällen.

Jimmy stack sen iväg in mot stan, för att möta upp med några kompisar, och för att sen sticka iväg till någon fest, eller ut på krogen.


Jag började att läsa i en ny bok: "Dårens dotter" av Mian Lodalen. Borzko satt också och läste i en bok.


Klockan åtta sen så satte sig Borzko i sovrummet för att se på fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark. Och jag satt kvar i vardagsrummet och tittade först på "Nationaldagen i TV4" från Skansen, och sen så tittade jag på "Sveriges Nationaldag 2009" i SVT1, från Skeppsbron, som jag hade spelat in, eftersom det gick samtidigt.


Inget av programmen intresserade mig särskilt mycket. Inga av mina favoritartister var med. Så jag satt mest och läste i min bok istället.


Sen när både nationaldagsfirarprogrammen och fotbollen var slut, så satt både Borzko och jag i vardagsrummet och läste i varsin bok.


Dagens Dagbok - Lördagen den 6 juni 2009 - Eftermiddagen.

Sen så gjorde jag typ ingenting på hela eftermiddagen. Som jag skrev om i ett inlägg i förmiddags så känner jag mig lite deppad och låg, och hade inte lust att göra någonting alls.


Lite hushållssysslor blev det i alla fall gjort. Jag satt en hel del med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och jag läste ut boken: "Älskling, vi blir inte med barn" av Ramona Fransson. Låg och vilade i soffan, och somnade till och med en liten stund.


Vid halvsextiden så kom Borzko och Jimmy hem igen från sitt mekande med Jimmys bil. Då åt vi middag tillsammans, och en fika blev det också.


"Älskling, vi blir inte med barn" av Ramona Fransson - 2008 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Älskling, vi blir inte med barn" av Ramona Fransson (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier). 

---------   


"Ramona Fransson har skrivit en självbiografi om sin ofrivilliga barnlöshet. Ramona har på ett sorgmodigt, öppet och berörande sätt skildrat sin längtan och smärta i kampen för att lyckas bli gravid.

På SU Sahlgrenska i Göteborg finns Lars Nilsson, leg.läk, docent, överläkare, med,ansv, IVF på IVF-enheten/Reproduktionsenheten, Kvinnokliniken SU Sahlgrenska, Område särskilda specialiteter, som hjälpte Ramona under flera år. I samband med att Ramona färdigställde manuset till boken, tog hon ånyo kontakt med överläkare Lars Nilsson och ställde frågor om "Hur ska man bistå dagens ofrivilligt barnlösa par", som han tog sig vänligheten att besvara.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------     

En i och för sig intressant bok om författarinnans ofrivilliga barnlöshet. Men jag tyckte att boken var lite för lång, och lite för detaljerad. Så jag tröttnade lite på den under läsningen. Men är man intresserad av ämnet, så kan jag ändå rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------          


Google - Nationaldagen & Svenska Flaggans Dag.


Jag använder Google varje dag, och tycker det är lite roligt att dom alltid gör något roligt med namnet Google, när det är någon speciell dag.

I dag så ser Google ut så här:

Och förra året på Sveriges Nationdag och Svenska Flaggans Dag, så såg Google ut så här:

Jag har sparat ner bilden på namnet, när det har varit något speciellt, och nu har jag tjugotre stycken olika. Jag kanske borde göra ett litet inlägg med allihopa någon gång!? ;-)


"Marley & Me" - 2009 - Film.

         

"Marley & Me" - 2009 - Film.

"Det nygifta paret John och Jennifer Grogan går i tankarna att skaffa barn men bestämmer sig för att först skaffa en hund. De fastnar för en söt golden retriever-valp som de döper till Marley. Marley visar sig vara ett riktigt yrväder och han vänder till en början helt upp och ned på deras tillvaro. Allt eftersom tiden går blir han dock en älskad del av familjen och den fasta punkten i John och Jennifers tillvaro när de tacklar livets upp- och nedgångar."

(Kopierat från Lovefilm)

För ungefär två månader sen så läste jag boken "Marley & Me", och jag tyckte att den var helt underbar. (Här är en länk till min recension av den).

Ibland kan man ju bli lite besviken, när man ser en film, som är gjord på en bok som man älskar. Men jag blev nöjd och glad över den här filmen. Kanske inte riktigt lika bra som boken förstås. Men så är det ju nästan alltid. Men ändå väldigt bra gjord efter boken, och skådespelarna passar perfekt.

Så jag kan verkligen rekommendera filmen, men framförallt boken! Men en varning: ladda upp med näsdukar! ;-)

Betyg: 3,5 av 5.

Filmens trailer:


"Direct Contact" - 2009 - Film.

         

"Direct Contact" - 2009 - Film.

"Mike Riggins är en amerikansk marinsoldat som sitter fängslad för vapensmuggling i Östeuropa. En dag anländer en besökare från USA:s ambassad som ger Mike ett lockande erbjudande. Om han räddar en kidnappad kvinna från en hänsynslös krigsherre så släpps han fri och får 100,000 dollar i belöning. Mike ser en chans till ett nytt liv och antar genast det riskfyllda erbjudandet! Men har Mike verkligen fått reda på alla fakta? Mike finner sig snart jagad av både underrättelsetjänsten och militären och inte minst av flera underjordiska organisationer - alla vill se honom död och få Ana i deras kontroll."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var ingen speciellt bra film. Kändes som en riktig B-film. Tycker att Dolph Lundgren är en rätt så dålig skådespelare, utom i slagsmålsscenerna. Dåligt gjorda specialeffekter var det också. Och väldigt förutsägbar och fördomsfull. Rekommenderas inte. (Fast Borzko och Jimmy tyckte den var helt okej.)

Betyg: 2 av 5.

Filmens trailer:
 


Dagens Dagbok - Lördagen den 6 juni 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.


Klockan åtta så gick både Borzko och Jimmy upp. Och då åt vi frukost tillsammans, och satt länge och fikade och pratade.


Sen klockan nio så åkte dom båda två iväg i Jimmys bil. Dom skulle iväg för att möta upp med några jobbarkompisar till Borzko, som skulle hjälpa Jimmy med några saker på hans bil.


När dom hade åkt iväg så var jag hemma och inne hela förmiddagen. Jag höll på och fixade, pulade, donade, plockade, och grejade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.

Lite deppdag i dag...


Ja, i dag så har jag en liten deppdag, och känner mig låg. Har inte lust att göra någonting alls, trots att det är lördag, helgdag, ledig dag, svenska flaggans dag, sveriges nationaldag, och ganska så hyfsat väder. Jag hade tänkt mig att antingen gå till festligheterna här i Farsta, vid Farsta Gård, där det är nationaldagsfirande. Eller också att åka in till stan, där det är massor med olika aktiviteter och uppträdanden på flera platser.

Men jag tror faktiskt att jag bara ska vara hemma och inne i dag. Inte göra någonting alls, och bara sitta här och deppa lite och tycka synd om mig själv. Ibland tycker jag att man måste få göra det, jag tror att man behöver det ibland. När jag känner mig så här, så brukar det oftast bara hålla i sig i en dag, så förhoppningsvis så går det väl över tills i morgon.

Jag har absolut ingenting att vara deppad och låg för. Så det är nog bara hormonerna och nerverna som spökar lite. Men det här är det jag känner mig lite låg över:

--- Nervös inför Jennys studentdag, med allt vad det innebär, och för alla människor.
--- Nervös inför konferensen med jobbet i nästa vecka, och samma där, mycket människor bland annat.
--- Fortfarande lite ont i min tand och tandkött. 
--- Sur för att jag aldrig går ner mina tre kilo som jag vill gå ner.
--- Ont i mina stortåleder och tumleder, och även lite i mitt ena knä, på grund av artrosen.
--- Tycker att jag har så fula tänder.
--- Tråkigt när det är så kallt, molnigt, och regnigt hela tiden.
--- Mycket utgifter just nu, så det är lite jobbigt ekonomiskt.
--- Tråkigt att inte ha någon resa planerad i sommar.
--- Lite orolig över min mamma som inte mår riktigt bra just nu.
--- Separationsångest över Jenny, som nu tar ytterligare ett kliv in i vuxenvärlden.

Och en del andra små saker som jag inte vill skriva här...

Och säkert en hel del andra små saker som jag just nu har glömt bort.

Ja, jag vet att ingenting av det där är någonting att vara lite deppad och låg för. Men ibland så bara är det så här. I morgon är det säkert bra igen...


Dagens Dagbok - Fredagen den 5 juni 2009 - Arbetsdagen + Eftermiddagen + Kvällen.

I går så jobbade jag som vanligt, på den nästnäst sista dagen. Samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan, alltså först en stund i skalen med förberedelse av grönsakerna. Sen i disken med förmiddagsdisken. Efter det så var jag kvar i disken som tredjeman under lunchserveringen. Och slutligen så dukade jag mellanmålet.


Vi serverade kycklingklubbor med potatisklyftor och currysås. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Åkte sen hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma, för han hade haft sin veckans lediga dag i går. Och som oftast när han har det, så hade han tagit hand om veckostädningen.


Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Och sen efter det så åkte vi båda två iväg i bilen till Länna och till Willys. Nästan fjortonhundra kronor handlade vi för.


När vi kom hem så blev det förstås uppackning och inplockning, och sen förberedelse av middagen.


Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi alla tre middag tillsammans.


Efter middagen så satt Borzko och läste i sin bok. Och jag satt en stund på Jimmys rum, och han hjälpte mig med lite grejer, både i min mobil, och i min dator.


Sen vid åttatiden så satte vi oss alla tre i vardagsrummet, för att se på film. Först så valde Borzko en film, och då blev det "Direct Contact". Och sen så valde jag en film, och då blev det "Marley and Me". Recensioner på filmerna kommer i separata inlägg.


Vid halvtolvtiden så var båda filmerna slut, och strax efter så gick vi alla tre och la oss.


Blogg-fritt i dag.


Har inte haft lust/tid/ork till att blogga i dag. Det kommer flera inlägg i morgon istället.

Har jobbat som vanligt i dag.

Sen på eftermiddagen så var jag och storhandlade på Willys med Borzko.

Och på kvällen så har jag, Borzko, och Jimmy haft filmkväll med två filmer.

Vi såg först "Direct Contact" och sen "Marley and Me".

Nu är klockan snart tolv, och det är sängdags. God Natt. :-)


Dagens Shopping - 090604 - Kavaj + örhängen + minneskortsläsare.




Dagens Dagbok - Torsdagen den 4 juni 2009 - Eftermiddagen + Kvällen. (Med tre fotografier).

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till centrum vid halvtretiden. Där mötte jag upp Jenny som kom med tunnelbanan direkt ifrån skolan.


Först så gick vi till skräddaren och lämnade in Jennys studentklänning för lite ändringar.


Sen så blev det lite shopping. Först så köpte jag ett grattiskort på Bokia till Mathias, Jennys kusin som också tar studenten samma dag som Jenny. Efter det så köpte jag lite grejer på Apoteket Shop. En minneskortläsare från Teknikmagasinet köpte jag sen. Och efter det så köpte jag nya silverörhängen på Guldfynd. (Bilder på shoppingen kommer i ett separat inlägg).


Jenny och jag gick sen och åt middag.



Det blev sushi på Sam & Co.



Efter det så gick vi till Torget och köpte en bukett blommor, och så gick vi hem till min mamma och pappa för att ta en fika med dom. Vi satt väl sen i lite drygt en timme och pratade, fikade, och åt glass.



Sen så gick jag och Jenny hem till mig. Hon fick med sig lite grejer som hon skulle ha, bland annat lakan, burkar, och böcker. Vi satt och pratade en stund också.


Vid halvåttatiden sen så skjutsade jag henne till Älvsjö Station, där hon tog pendeltåget hem till Tumba.


Jag kom hem igen vid åttatiden. Höll då på och fixade lite här hemma först, och sen så satte jag mig i köket med datorn.


Jimmy kom hem från jobbet vid niotiden. Och Borzko är på väg hem nu, och skulle komma vid tiotiden.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 4 juni 2009 - Arbetsdagen. (Med ett fotografi).

Jobbade som vanligt i dag också. Den nästnästnästsista dagen på den här terminen. ;-D Och i dag hade jag precis samma arbetsuppgifter som i går. Alltså först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen i disken och fixade förmiddagsdisken. Efter det så var jag kvar i disken under lunchserveringen och jobbade som tredjeman. Och slutligen så dukade jag fram mellanmålet.


I dag så serverade vi "från frysen" och det innebär ju lite blandade rätter, till oss och till våra skickningar. Hos oss serverade vi couscouspytt och varm kycklingsallad. Vår salladsbuffé hade vi förstås också.


Hela högstadiet hade "Klassens dag" i dag, och åt inte lunch i skolan, så det blev väldigt lugnt i slutet av dagen.


Alla vi tio mattanter fick varsin liten miniros av en grupp lärare i dag. :-D



Och jag köpte också en kavaj, av en kollega i skolan i dag. Bild på den kommer i ett annat inlägg.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 3 juni 2009 - Kvällen.

Lugn och skön kväll, och både Borzko och Jimmy kom hem hyfsat tidigt. Jimmy kom hem vid halvsjutiden, och Borzko vid sjutiden.


Middag åt dom båda två. Fikade och pratade gjorde vi alla tre. Borzko satt sen och läste i sin bok. Jimmy hjälpte mig lite med datorn.


Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa i min bok. Ska ta några värktabletter först, för jag har fortfarande ont i munnen.

Sommarpratare - 2009.



Här är alla 2009 års Sommarpratare.


Juni:

20 › Ingvar Kamprad
21 › Tomas Ledin
22 › Hanna Hellquist
23 › Helena von Zweigbergk
24 › Alexander Stubb
25 › Malin Åkerman
26 › Kjell Lönnå
27 › Linda Olsson
28 › Eric Bibb
29 › Hans Alfredson
30 › Sofia Jannok


Juli:

 1 › Erika Bjerström
 2 › Joe Labero
 3 › Cecilia Frode
 4 › Lena Philipson
 5 › Herman Lindqvist
 6 › Jonas Gahr Støre
 7 › Nour El-Refai
 8 › Roger Wallis
 9 › Malin Baryard
10 › Christian Lindberg
11 › Jonas Björkman
12 › Prinsessan Birgitta
13 › Sara Paborn
14 › Katerina Janouch
15 › Håkan Nilsson
16 › Ann Heberlein
17 › Elizabeth Gummesson
18 › Kristian Luuk
19 › Per Olov Enquist
20 › Madeleine Westin
21 › Johan Lindeberg
22 › Lasse Berg
23 › Malin Sävstam
24 › Kerstin Hessius
25 › Morgan Alling
26 › Ola Salo
27 › Petra Mede
28 › Arash Labaf
29 › Mathias Dahlgren
30 › Laleh Pourkarim
31 › Peter Englund


Augusti:

 1 › Alex Schulman
 2 › Anders Wall
 3 › Sverre Sjölander
 4 › Anne Sofie von Otter
 5 › Jerry Williams
 6 › Johan Eliasch
 7 › Jörn Donner
 8 › Bodil Malmsten
 9 › Anders Lundin
10 › Nahid Persson Sarvestani
11 › Owe Thörnqvist
12 › Frida Hyvönen
13 › Günter Graffenberger
14 › Laila Bagge
15 › Jan Guillou
16 › Sommar 2009 i backspegeln

Länk till Sommar i P1 på Sveriges Radios hemsida. Där kan du klicka på varje namn, och läsa om dom, och se bild på dom. Finns ju faktiskt flera väldigt intressanta namn på listan, tycker jag.

Brukar du lyssna på Sommarprogrammen? Kommer du göra det i år? Vilka namn tycker du verkar intressanta?

Själv så brukar jag lyssna. Men inte direkt. Jag brukar ladda ner i efterhand, och lyssna på poddradio, utan musiken.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 3 juni 2009 - Eftermiddagen.

Under förmiddagen så var jag ledig en stund. För jag hade tandläkartid klockan nio. Min tandläkare tog bort den provisoriska plåtbiten som har suttit i min mun, och så satte hon dit den riktiga kronan. Hon tyckte att det var lite konstigt att jag har haft så pass mycket ont, för hon tyckte inte att det såg så farligt ut. Men hon trodde att jag kanske kan ha lite ont i ett par dagar till, men sen så ska det bli helt bra. Annars så skulle jag höra av mig.


Efter att jag hade slutat jobbet, så åkte jag direkt hem. Sen så gick jag direkt till centrum och till Frisörimperiet. Jag var hos Melek och jag blekte jättemycket slingor, klippte mig kort, färgade ögonfransarna plus ögonbrynen, och "trådade" ögonbrynen och överläppen. Ettusentrehundratjugo kronor kostade det. Och jag blev som vanligt nöjd med alltihopa.


Sen så gick jag till biblioteket och så förtidsröstade jag. Vänsterpartiet var det som fick min röst. Passade på att byta ut mitt gamla bibliotekskort också, när jag ändå var där.


Gick sen hem, och åt lite lätt middag i min ensamhet. Sen höll jag på med diverse hushållssysslor här hemma, och varvade lite med datorstunder.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 3 juni 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och jag hade exakt samma arbetsuppgifter som tidigare under veckan. Först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen i disken och fixade förmiddagsdisken. Efter det så var jag kvar i disken och jobbade som tredjeman. Och slutligen så dukade jag fram mellanmålet.


Vi serverade köttsoppa, skivad limpa, och skivad ost i dag. Och vår salladsbuffé.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 2 juni 2009 - Arbetsdagen + Eftermiddagen + Kvällen.

Jobbade som vanligt i går också. Och precis som under måndagen, så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så var jag i diskrummet och tog hand om förmiddagsdisken. Och efter det så stannade jag kvar i disken under lunchrusningen, och jobbade som tredjeman.


Vi serverade spaghetti och köttfärssås. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.




När arbetsdagen egentligen var slut, klockan två, så var vi sju stycken som stannade kvar för att jobba med niornas bal.


Vi höll på större delen av eftermiddagen med att förbereda till balen.


Vid fyratiden så tog vi en rast, och åt middag, samma mat som vi senare skulle servera till gästerna.


Det var kycklingfilé med potatisgratäng + blandad sallad och kall bearnaisesås. Till efterrätt så fick dom kladdkaka med vaniljglass.


När gästerna hade ätit, så diskade vi all disk, och städade i ordning lite.


Klockan halvnio så var vi klara och då gick vi hem. Sex och en halv timmes övertid blev det.




Kom hem framåt niotiden. Var jättetrött efter den långa arbetsdagen, och också trött på min eländiga tandvärk.


Satt en kort stund vid datorn. Och hade en pratstund med Borzko. Sen så blev det sängen.


Dagens Dagbok - Måndagen den 1 juni 2009 - Kvällen.

Jag fortsatte sen att sitta ute på balkongen, med datorn i knäet. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. I dag så försvann solen klockan kvart över sju bakom huset framför. Men det var skönt, trots att det blev skugga, så jag satt kvar ändå.


Började att läsa i en ny bok: "Älskling, vi blir inte med barn" av Ramona Fransson. Satt ute i den sköna kvällen till åttatiden ungefär.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han stack sen iväg direkt för att hämta upp vår bil på verkstan. Det är en kompis till Borzko som är vår bilreparatör, och han håller till i Huddinge. Kopplingen är bytt på bilen, och åttatusen kostade det.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvtiotiden i dag.




I morgon kommer jag inte att blogga något antagligen. För jag ska jobba över då. Niorna har sin bal, och jag kommer väl att sluta någon gång mellan åtta och tio förmodligen. Och då är jag nog så trött när jag kommer hem, så det blir nog bara sängen direkt.


Och sängen blir det snart nu i kväll också. Jag är så trött, mest på grund av att jag har en djävla tandvärk. Eller egentligen så har jag nog tandköttsvärk. Det är den lilla tanden av plåt, som sitter där tillfälligt i väntan på att jag ska få min krona, som krånglar. Det känns som om det har kommit in bakterier under plåtbiten, och att tandköttet där har blivit infekterat och inflammerat.


På onsdag förmiddag så ska jag byta ut plåtbiten mot min riktiga krona. Om det nu går, om det nu kanske är infekterat och/eller inflammerat. Jag ringde till min tandläkare i dag, för att höra om hon hade någon tidigare tid, men hon var ledig i dag. Blir det ännu djävligare, så får jag väl gå akut. Nu ska jag i alla fall ta mig en värktablett, och gå och lägga mig och försöka att sova. Det blir en tuff dag i morgon med tandvärk plus dubbelt arbetspass.


Veckans Planer - Vecka 23 + 24.

Veckans Planer - Vecka 23 + 24.

Måndag 1/6:
- Jobba - 7 dagar kvar.
- Bilen på verkstad för kopplingsbyte.

Tisdag 2/6:
- Jobba - 6 dagar kvar.
- Jobba över, förmodligen till framåt tio på kvällen, för niorna har sin bal.

Onsdag 3/6:
- Jobba - 5 dagar kvar.
- Ledigt ett par timmar på förmiddagen, för jag har tandläkartid klockan 08:45.
- Tid hos Frisörimperiet klockan 14:30.

Torsdag 4/6:
- Jobba - 4 dagar kvar.

Fredag 5/6.
- Jobba - 3 dagar kvar.

Lördag 6/6:
- Ledig.
- Fira nationaldagen.

Söndag 7/6:
- Ledig.
- Rösta i EU-valet.

Måndag 8/6:
- Jobba - 2 dagar kvar.

Tisdag 9/6:
- Jobba - 1 dag kvar - Avslutning - Ledig i 68 dagar. :-D

Onsdag 10/6.
- JENNY TAR STUDENTEN! <3 <3 <3

Torsdag 11/6:
- Konferens med jobbet, två dagar, med övernattning.

Fredag 12/6:
- Konferens med jobbet - dag två.

Lördag 13/6:
- Nu börjar ledigheten på riktigt! 65 dagars ledighet!


Dagens Dagbok - Måndagen den 1 juni 2009 - Eftermiddagen.

I dag så var vår bil på verkstad för kopplingsbyte. Men jag slapp ta bussen i morse, för Borzko skjutsade mig till jobbet i lastbilen.


När jag skulle hem så fick jag skjuts av Snurran till Högdalen. Missade precis bussen till Farsta, så då tog jag istället tunnelbanan till Gullmarsplan, och sen bytte jag till tunnelbanan mot Farsta. Kom fram precis samtidigt till Farsta, som om jag hade väntat på nästa buss i Högdalen.


Gick sen hem direkt. Ingen var hemma när jag kom hem i dag, för både Borzko och Jimmy jobbade också som vanligt i dag.


Jag satte mig nästan direkt sen på vår övre balkong. Solade, satt med datorn, och läste i min bok. Läste också ut boken: "Vill du ha barn med mig?" av Åsa Jinder. Varvade även med lite olika hushållssysslor inne.


Middag åt jag, i min ensamhet, vid fyratiden. Och sen fortsatte jag att njuta på balkongen. Det var en lika skön dag i dag, som det har varit både lördag och söndag.

Dagens Dagbok - Måndagen den 1 juni 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så är jag i disken och tar hand om förmiddagsdisken. Efter det så är jag kvar i disken under lunchserveringen, och jobbar som tredjeman. Och slutligen så dukar jag fram mellanmålet.


Vi serverade varm kycklingsallad med pasta i, i dag. Och vi hade också vår vanliga salladsbuffé.


Skönt väder i dag, så vi kunde sitta ute och fika på eftermiddagen.


"Vill du ha barn med mig?" av Åsa Jinder - 2008 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Vill du ha barn med mig?" av Åsa Jinder (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur). 

---------   


"Åsa Jinder är en av Sveriges mest populära artister och dessutom författare. Efter tolv års frånvaro från den litterära scenen slår hon in på ett nytt spår. Vill du ha barn med mig? är en relationsroman om det ofta tabubelagda ämnet barnlöshet, en gripande historia skriven med humor, djup och värme.

Nora är programpresentatör på en stor kommersiell tv-kanal. Hon lever ett typiskt singelliv som mest går ut på att jobba, träna och festa. Visst längtar hon efter den stora kärleken, men hur lätt är det att hitta honom i Stockholmsvimlet?

En kväll blir Nora hopplöst berusad på en kändisfest på Café Opera och hon tar sin tillflykt till Kungsträdgården för att undvika skandal. Ensam, förvirrad och ledsen räddas hon av en ung man som sätter henne i en taxi och följer henne hem. Han bär henne in i lägenheten, tar av henne de smutsiga kläderna och bäddar ner henne i sängen.

Morgonen därpå är Nora så skamsen att hon knappt kan tala med honom. Men de träffas på nytt och snart är de handlöst förälskade. De flyttar ihop och efter bara ett halvår säger Joakim de magiska orden: Vill du ha barn med mig?

Nora är i sjunde himlen. Joakim är snygg, smart och rolig, och trots att Nora inte längtat efter barn tidigare känns det plötsligt alldeles självklart. Varför ska de vänta? De älskar ju varandra!

Men deras gemensamma beslut blir början på en lång och smärtsam resa. Det var inte så lätt som de hade trott att få barn och snart befinner sig Nora och Joakim i en karusell av hormonbehandlingar och provrörsbefruktningar. Nora blir allt mer besatt av tanken på barn samtidigt som plågsamma minnen från barndomen väcks till liv. Förhållandet sätts på hårda prov och frågan är om det kan överleva?

Vill du ha barn med mig? är en samtidsroman med hög identifikationsfaktor. Den handlar om kärlek, vänskap och den allt uppslukande längtan efter barn. På samma sätt som Kajsa Ingemarsson och Marian Keyes lyckas Åsa Jinder fånga upp den dramatik som finns i vardagen och skriva underhållande om allvarliga ämnen.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------     

En mycket bra bok. Lättsamt skrivet, om ett allvarligt ämne. Både gripande och rolig. Jag kan helt klart varmt rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------          


Sex arbetsdagar kvar till sommarlovet! ;-D


Veckans Vikt - Vecka 23 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 23 - 2009
01/06

59,5 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 2,5 kg
Kvar till målvikt: + 2,5 kg


Veckans Motion - Vecka 22 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 22 - 2009
25/05 - 31/05

Måndag: ------
Tisdag: ------  
Onsdag: ------
Torsdag: ------
Fredag: ------  
Lördag: ------  
Söndag: Promenad, 0,5 tim.

Veckans Steg - Vecka 22 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 8.107.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 6.48.


Tisdag:

Antal Steg: 13.785.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 11.02.


Onsdag:

Antal Steg: 10.035.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 8.02.


Torsdag:

Antal Steg: 8.523.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 6.81.


Fredag:

Antal Steg: 10.919.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 8.73.


Lördag:

Antal Steg: 3.615.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.89.


Söndag:

Antal Steg: 7.174.

Varav Antal Snabba Steg: 2.398.

Antal Minuter Snabba Steg: 26.

Kilometer: 5.73.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 62.158.

Varav Antal Snabba Steg: 2.398.

Antal Minuter Snabba Steg: 26.

Kilometer: 49.68.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 8.879.

Varav Antal Snabba Steg: 342.

Antal Minuter Snabba Steg: 4.

Kilometer: 7.09.


Dagens Låt - 090601 - Green Day med "21st Century Breakdown" - 2009.


Dagens Låt - 090601 - Green Day med "21st Century Breakdown" - 2009.


Dagens Låt - 090531 - Linkin Park med "New Divide" - 2009.


Dagens Låt - 090531 - Linkin Park med "New Divide" - 2009. 


RSS 2.0