Jenny bloggar igen! :-)


Jenny bloggar igen! :-)

Tillfälligtvis, eller fortsättningsvis, det vet jag inte, och inte hon heller.

Hon kommer i alla fall att blogga härifrån Thailand, och sen kanske hon fortsätter i Sverige.

Blogg.Esse ska ju komma med en App till iPhone som man kan blogga ifrån, och om det fungerar bra så kanske hon bloggar från den sen. Appen skulle komma i mitten av mars.

Men hon har i alla fall bloggat ett inlägg nu! Titta gärna in! :-)



En liten kommentar till inlägget om våra nya tatueringar.


Det kom en hel del kommentarer till mitt inlägg om våra nya tatueringar. (Här är en länk till det). Och även en hel del kommentarer på Facebook. Kände bara att jag ville skriva en litet svar till alla kommentarer.

Och det är riktiga tatueringar. Inte fejk, inga hotell- eller barstämplar, som några trodde.

Från början så var det Jenny som kom på att hon ville göra en Smiley på insidan av handleden. Så att den sitter så att man ser den när man skakar hand med någon.

Sen kom hon på idén att jag också skulle göra en, som en mamma-dotter-grej. Efter det så ville Jimmy också göra en. Och till slut så ville Borzko också vara med.

Det är min elfte, Borzkos fjärde, Jimmys fjärde, och Jennys första tatuering.

Smileysen kan ju symbolisera många olika saker. Till exempel att vi är en "Happy Family", och att vi har mycket fina relationer med varandra. Den kan få oss att känna att vi fyra alltid kommer att höra ihop, hela livet, oavsett vad som händer.

Den kan ju också vara ett minne från den här resan. Det är vår åttonde utlandsresa tillsammans, och förmodligen kanske det är den sista som vi åker tillsammans, bara vi fyra. Thailand kallas ju också ofta för "Leendets land", så det passar ju också bra.

Smileysen kan ju också vara en liten påminnelse om att alltid försöka att se allt från den ljusa sidan, och att alltid försöka att vara glad. Tror att vi alla fyra upplevs att vara rätt så glada allihopa, speciellt Jenny, men också Jimmy, och även jag och Borzko.

Jag är jätteglad över min nya lilla tatuering. Och stolt över att mina tre älskade har samma som jag. Lycklig över att Jenny kom med den trevliga idén.

Så jag bryr mig faktiskt inte vad andra tycker om vare sig själva motivet, var vi gjorde den, eller varför vi gjorde den. Jag, och resten av min familj, är stolta och glada! :-)



Manikyr och Pedikyr i dag. :-)



I dag har vi tatuerat oss alla fyra! :-D



En varsin liten Smiley på handleden. Likadana alla fyra. Som ett minne från resan. Och för att vi hör ihop. :-)



Nu sitter vi på Arlanda Terminal 5. Ätit o...

img_9072 (MMS)

Nu sitter vi på Arlanda Terminal 5. Ätit och fikat har vi. Snart blir det lite shopping. Och sen är det bara att vänta. Planet lyfter 18.05. :-D


Fredagen den 25 februari 2011.


I går morse så var det minus tjugotre grader, men i morse var det "bara" minus fyra grader.

Så här såg jag ut i morse, efter klippningen och slingningen i går, och efter stylingen och sminkningen i morse.



Arbetsdagen var ungefär som tidigare i veckan. Först en stund i skalen, sen förberedande av matsalarna, och slutligen jobb som försteman i stora matsalen.

En av kollegerna, vår snälla och trevliga praktikant, lånade min bil i dag i ett kort litet ärende. När jag sen skulle åka hem när arbetsdagen var slut så hade hon lagt en stor godispåse i bilen, som tack för lånet! Tack för det gulliga Cathrine! :-D



När arbetsdagen var slut, så kramade jag alla mina arbetskamrater. Nu ser jag dom inte på sjutton dagar. ;-)

Åkte direkt efter jobbet till Farsta Centrum. Gick sen först till Solakuten för att sola ännu en gång. Det blev en halvtimme även i dag, och det var min elfte gång.



Efter det så gick jag till och köpte en bukett blommor och fyra stycken semlor, och så gick jag hem till mina föräldrar för att fika.



Strax efter att jag hade kommit dit så kom även Jimmy dit direkt efter jobbet. Han hade jobbat sin sista dag på XL Bygg - Tullinge Brädgård i dag, och blivit fint uppvaktad med presenter.

Vi stannade i ungefär en timme hos min mamma och pappa. Och sen blev det ett besök i Centrum igen.

Först blev det ett frågeärende hos Tele2. Sen köpte jag glasögonrengöringsvåtservetter (oj, vilket långt ord det blev!) på Lidl. Växlade pengar hos Forex gjorde jag sen. Och slutligen så var vi på Hemköp och köpte lite gott att äta till kvällen.

Sen åkte vi hem till Jimmy i Fagersjö. Först stannade vi till vid Hamburgarprinsen.



Pizza blev det i dag igen.



Jag åt en "Anitas Special".



Jimmy åkte sen iväg och hämtade upp Borzko på jobbet. Han jobbade extra i dag på sin lediga dag.

Vi tittade sen alla på "Let's Dance", och åt och drack lite gott till det.

Borzko åkte sen hem till Farsta för att sova där. Och jag ska stanna här och sova här en femte och sista natt.



Dagens Låt - 110225 - Foo Fighters med "Rope" - 2011.


Dagens Låt - 110225 - Foo Fighters med "Rope" - 2011.


Torsdagen den 24 februari 2011.


I morse var det så där fruktansvärt kallt igen... Minus tjugotre grader... Och det var sån där hemsk is på bilen som knappt gick att få bort...



Arbetsdagen blev för mig rätt lik den som var i går. Först en stund i skalen med förberedande av grönsakerna. Sen "dukning" av matsalarna. Och slutligen jobb som försteman i stora matsalen.

Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag.

Så här såg min lunchtallrik ut i dag.



Lagom till eftermiddagsfikat kom en före detta kollega och hälsade på. Kul att träffa henne igen. Och snällt nog så hade hon en tårta med sig till oss också.



Efter jobbet så åkte jag direkt till Farsta Centrum. Jag hade tid hos min frisör, Michaela, hos Plainer Hair Shop.

Jag blekte massor med ljusa slingor, jag klippte håret kort, jag färgade ögonfransar och ögonbryn, och jag köpte en stylingprodukt. Två och en halv timme tog det. Och femtonhundra kronor kostade det.

Så här tjusig var jag när jag satt där.



Kaffe och kakor fick jag också där.



När jag var färdig där så åkte jag en sväng hem till Farsta. Jag mötte upp med Jenny och Mattias där, för Jenny skulle kolla lite grejer inför sin packning till vår resa. Jag kollade posten också. Vi var bara där i ungefär en kvart. Sen åkte Jenny och Mattias hem till Mattias i Högdalen. Och jag åkte hem till Jimmy i Fagersjö.

Vi åt middag och vi tog en fika. Sen så satt både Jimmy och jag vid våra datorer en stund.

Klockan sju sen så hade Jimmy tvättstugan. Jag hjälpte då honom med det. Och vi gick även bort med en massa flaskor och kartonger till återvinningen.

Godissugna blev vi också mellan promenaderna till tvättstugan. Så vi åkte iväg och handlade oss lite godis.



Nu blir det mest bokläsning resten av kvällen, och lite varvande med datorstunder.



Två (2!) dygn kvar tills vi åker till Thailand! :-D

En (1!) arbetsdag kvar, sen jobbar jag inte på sjutton dagar! :-)

Wiieee!!!! ;-) ;-D




Dagens Låt - 110224 - Roxette med "No One Makes It On Her Own" - 2011.


Dagens Låt - 110224 - Roxette med "No One Makes It On Her Own" - 2011.


Smaktest - Marabou Mango.



Marabou Mango var jättegod. Riktigt god mangosmak. Den kan helt klart bli en favorit.

Fast den slår absolut inte min absoluta favorit: Marabou Digestive! Den är godast hittills fortfarande! :-D

Här är en länk till mitt senaste chokladtest, där det också finns fler länkar till tidigare tester.



Onsdagen den 23 februari 2011.


Min mobil larmade klockan halvfem i morse, hos Jimmy i Fagersjö. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning, och sen gick jag ut till bilen vid strax efter halvsex. Sopade bort snön, och skrapade rutorna, och förbannade kylan... Minus tjugotvå grader här i morse...

Min arbetsdag började med jobb i skalen i en timme. Sen efter vårt morgonfika så "dukade" jag, alltså förberedde allting inför lunchserveringen, i våra tre matsalar.

Sen jobbade jag som försteman i stora matsalen.

Vi serverade hamburgare med bröd i dag. En hel del olika tillbehör hade vi också, och även potatismos för dom som ville ha.

Så här såg min lunchtallrik ut i dag.



Vår snälla och trevliga praktikant bjöd på hembakta bullar till kaffet i dag.

Jag åt två stycken.



Åkte till Farsta Centrum direkt efter jobbet. Gick först till Solakuten för att sola. Det blev en halvtimme även i dag, och det var min tionde gång.



Gick sen till Clas Ohlson i ett ärende till en kollega. Efter det var jag på SpecSavers och köpte glasögonrengöringsvätska. Ett besök på Apoteket blev det sen, där jag handlade för nästan sjuhundra kronor... Nästan allt var sånt som jag behöver ha mig på resan. Slutligen så gick jag och handlade en ny sorts chokladkaka som jag ville testa. (Smaktestet bloggar jag senare i kväll, eller i morgon).

När jag var färdig så åkte jag sen hem till mitt tillfälliga boende hemma hos Jimmy i Fagersjö. Delade min tid mellan datorn och boken.

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden. Då åt vi middag tillsammans. Och det blev hamburgare även till middag. En grekisk hamburgermeny från Hamburgarprinsen. (Hamburgaren är med tzatziki, svarta oliver, fetaost, och rödlök! Otroligt god!)



Efter middagen så satte jag mig med datorn och boken. Jimmy satte sig framför sin dator.

Här är mitt boende för tillfället: ;-D





Vid åttatiden så ska vi åka en sväng hem till Farsta. Jag ska hämta några saker, kolla posten, se vad dom har gjort där hemma, och träffa Borzko en stund. Sen åker jag tillbaka hit till Fagersjö igen.




Femtiofem graders skillnad...



TRE (3!) dagar kvar! ;-D Wiieee!!!! ;-)



Tisdagen den 22 februari 2011.


I går, tisdag, jobbade jag som vanligt först. Åkte sen hem till Jimmys lägenhet i Fagersjö en stund. Efter det så åkte jag in till stan. Var inne på Åhléns i City och handlade lite smågrejer. Efter det åkte jag till "Kör för alla!". Och när det var slut åkte jag hem till Jimmy i Fagersjö och sov där.



Dagens Låt - 110223 - Simon Forsberg med "Tid att andas" - 2011.


Dagens Låt - 110223 - Simon Forsberg med "Tid att andas" - 2011.


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 22/02.



Tränade på och sjöng alla våra sju låtar som vi har fått hittills den här terminen.

Nu börjar det låta riktigt bra med stämmorna! :-D

Jätteroligt var det i kväll som vanligt! :-)

Här är en Spotifylänk till låtarna.



Dagens Låt - 110222 - Sebastian med "No One Else Could" - 2011.


Dagens Låt - 110222 - Sebastian med "No One Else Could" - 2011.


Måndagen den 21 februari 2011.


Måndag igen och jobb igen förstås. Sista arbetsveckan nu inför Thailandsresan! :-D

Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så "dukar" jag, alltså förbereder matsalarna inför lunchserveringen. Och sen så jobbar jag som försteman i stora matsalen.

Stannade även kvar och jobbade över en timme med mellanmålsserveringen, eftersom en av kollegerna hade en ledig dag i dag.

Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag.

Personalen från S:t Örjansskolan i Hagsätraskolan kom med en present till oss i dag. Ett jättestort fruktfat plus choklad. Mycket uppskattat av oss alla!



Efter jobbet åkte jag inte hem idag, eftersom vårt stambyte/relining började i dag... Jag åkte istället till Centrum och parkerade där, och så gick jag till Solakuten för att sola min nionde gång. En halvtimme blev det även i dag.

När jag hade solat klart så åkte jag hem till Jimmys lägenhet i Fagersjö. Nästan direkt efter att jag hade kommit dit så kom Jimmy hem från jobbet.

Då åkte vi iväg i hans bil, mot Kungens Kurva. IKEA blev det först, och vi började med att äta middag.



Kycklingfilé med pommes frites och bearnaisesås blev det för oss båda två.



Sen plockade vi ihop det vi skulle ha. Jimmy köpte ett jättesnyggt vitrinskåp. Jag köpte bara några smågrejer till en kollega.

Vi åkte sen till Willys och handlade lite.

Åkte sen hem till Farsta, för jag skulle se hur det såg ut, om jag ville bo där eller inte, och eventuellt plocka ihop grejer om jag inte skulle sova där. Men när vi kom dit, vid halvsjutiden, så var det fortfarande tre killar där och jobbade. Jag insåg i alla fall att jag inte skulle vilja sova där, men vi bestämde att vi skulle åka dit senare för att hämta mina saker.

Så vi åkte hem till Jimmy i Fagersjö istället. Plockade upp det som Jimmy hade handlat. Sen efter det så monterade Jimmy ihop sitt fina nya vitrinskåp, och jag hjälpte till.

Tomt skåp.



Och fyllt med Jimmys glas och flaskor. Det blir nog lite mer fullt efter Thailandsresan.



Vid niotiden sen så åkte vi till Farsta igen. Och så plockade jag ihop lite saker som jag ville ha med mig hem till Jimmy. Jag bor nog hos honom resten av veckan nu. Tills på lördag när vi åker till Thailand.

Borzko jobbade sent i dag, och kom hem från niotiden från jobbet. Ätit hade han redan gjort, och duschat hade han gjort på jobbet.

Efter en liten titt på "eländet" hemma, och en pratstund med Borzko, så åkte Jimmy och jag tillbaka till Fagersjö. Bäddade åt mig på hans soffa, och plockade upp mina prylar.

Några bilder från Farsta.



"Kör för alla!" - ICA-Kuriren.


I veckans nummer av ICA-Kuriren så var det ett repotage om Caroline af Ugglas och "Kör för alla!".

Bilden är tagen på den sista omgången av höstterminen. Då fick vi bjuda in anhöriga. Så på bilden står först min syster, sen jag, och sen min systerdotter Maria som är där på besök.



Dagens Låt - 110220 - Sara Lumholdt med "Enemy" - 2011.


Dagens Låt - 110220 - Sara Lumholdt med "Enemy" - 2011.


Söndagen den 20 februari 2011.


Som vanligt när jag är ledig så larmade min mobil klockan halvåtta. Dusch och iordninggörande blev det då. Borzkos mobil larmade halvnio och efter att han var klar med sina morgonbestyr så blev det frukost, fika och en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Själv så struntade jag i att promenera i dag, och ingen solning blev det i dag heller.

Så jag var inne hela morgonen, förmiddagen, och en bit in på eftermiddagen. Höll som vanligt på med mina tre sysslor. Jag höll på och fixade och grejade med en massa olika hushållsbestyr. Jag satt en hel del med datorn. Och jag läste i min bok "Alla själars natt" av Deborah Harkness.

Borzko kom hem från gymmet vid strax efter halv tolv. Då åt vi lite lätt lunch och tog en fika. Sen åkte Borzko iväg till sitt jobb för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb. När han sen kom hem igen så satt han och läste en stund.

Vid strax före två sen så åkte vi båda iväg i bilen. Först hämtade vi upp mina föräldrar. Sen åkte vi till McDonalds i Västberga och där mötte vi upp med både Jenny, som hade jobbat, och med Jimmy, som hade åkt dit i sin bil. Och sen åkte vi alla sex, i två bilar, hem till min systerson Mathias i Midsommarkransen, för att fira hans 21-årsdag, som är i morgon.

Av mig och Borzko fick Mathias ett SF presentkort. Många släktingar kom dit, och det var som vanligt jätteroligt att träffa dom alla. Även Jennys pojkvän Mattias kom dit lite senare. Han hade varit och jobbat lite extra i dag, därför kom han lite sent.

Vi var sen där från halvtretiden till halvsextiden. Fikade, pratade och hade det jättetrevligt.



Borzko åkte därifrån redan vid halvfyratiden, för att åka hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

Jenny åkte sen hem till sin Mattias som vanligt. Jimmy skjutsade hem mig, och även mina föräldrar.

När vi hade släppt av min mamma och pappa, så åkte Jimmy och jag till Farsta Centrum och gick på Burger King och åt middag.



Sen skjutsade han hem mig, och Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö.

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här jag kom hem först. Och så småningom så satte jag mig uppe i vardagsrumssoffan med datorn och boken.



Sen blir det lite tevetittande. Jag ska alldeles självklart titta på "Solsidan". Förmodligen så tittar jag sen också på "Time Out". Och kanske också att jag tittar på när deltagarna går in i huset, i det första avsnittet av "Big Brother".



Och nu är det bara en arbetsvecka kvar innan vi åker till Thailand! :-D

Och i morgon så börjar vårt stambyte/relining här... :-(




Dagens Låt - 110220 - Linda Sundblad med "Lucky You" - 2011.


Dagens Låt - 110220 - Linda Sundblad med "Lucky You" - 2011.


QX - GayGalan 2011 - Inlägg 2.


Bäst i går på QX - GayGalan var ju i alla fall Joel Burns.

Tänk att det än i dag, i Sverige, och trots att vi lever på 2010-talet, finns ungdomar som tar livet av sig för att dom är annorlunda...

Se den mycket gripande videon.


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 3 - Linköping - Inlägg 2.


Det allra bästa uppträdandet i går på Melodifestivalen var ju helt klart:

Lena Ph feat. Dead by April med Dance in Neonlight.


QX - GayGalan 2011.



"QX - GayGalan - 2011" var en mycket bra teveshow. Glädje, dans, sång, humor, och allvar i en skön blandning. Synd bara att det var så kort tid som sändes av galan, som egentligen var i måndags. Jag hade velat se fler kategorier få pris.

Carina Berg var, som alltid, bra som programledare. Och det var hög klass på sångnumren.

Här är ett mycket bra nummer, Lisa Miskovsky och Jill Johnson som framför "Just the way you are" av Bruno Mars.



Och ett annat bra nummer, var när Lena Philipson framförde sin nya singel, "Idiot". Vilket hon även gjorde i lördagens deltävling av Melodifestivalen, där den här videon är ifrån.


"Sanctum - 3D" - 2011 - Film - Bio



"Sanctum - 3D" - 2011 - Genre: Drama, Thriller, Äventyr

"Ett dykarteam ger sig av till en avlägsen del av regnskogen i Papua Nya Guinea för att utforska de otillgängliga undervattensgrottorna. När de befinner sig hundratals meter under marknivå bryter en tropisk storm ut och vägen upp ur grottorna blockeras. Vattennivån stiger hastigt och dykarna tvingas allt längre in i grottsystemet. I jakten på en annan väg ut växer desperationen och nervpressen gör att dykarna snart visar sitt sanna jag."

(Kopierat från Lovefilm)

En mycket spännande och nervpirrande film. Bra skådespelare, som för mig var helt okända. Coola 3D-effekter. Mycket bra filmat. Gripande och inte helt förutsägbart. Kan helt klart rekommenderas.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 3 - Linköping.



Kvällen Vinnare blev Eric Saade och The Playtones.





Så här tyckte jag att det skulle ha blivit i kväll:



Sara Varga
"Spring för livet"

Eric Saade
"Popular"



Linda Sundblad
"Lucky You"

Sara Lumholdt
"Enemy"



The Playtones
"The King"



Sebastian
"No One Else Could"

Shirley's Angels
"I Thought It Was Forever"

Simon Forsberg
"Tid att andas"



Tyckte att startfältet var rätt så bra i kväll. Tyckte faktiskt att alla låtarna var helt okej.

Vad tycker ni andra?




Lördagen den 19 februari 2011.


Som nästan alltid när jag är ledig, så gick jag upp klockan halvåtta. Borzko gick upp halvnio, och när vi båda var klara med våra morgonbestyr så blev det frukost, fika och en pratstund.

Tjugofyra minus här på morgonen... (Men om åtta dagar så kommer det att vara trettiofem plus när jag vaknar! ;-D Kolla in länken till tidigare bloggat inlägg).

Borzko gick till Farstahallen för att träna, och jag gick till Solakuten för att sola.



En halvtimme solade jag i dag, och det var min åttonde gång. Lika skönt som alltid var det också.

Gick sen direkt från solariet ut på en liten promenad. Det blev bara lite drygt en halvtimmes promenad i dag, eftersom det var så himla kallt.

Men det var otroligt vackert ute i dag. Strålande solsken, klarblå himmel, och helt vindstilla. Och "bara" cirka femton minusgrader när jag kom hem igen.

Gick ner till sjön Magelungen och lite runt där. Fotograferade mina favoritplatser som vanligt. Här är sju foton från min lilla promenad.



När jag kom hem igen blev det ett stort glas varmt kaffe. Sen höll jag på och fixade och grejade med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Varvade lite med stunder vid datorn.

Vid tolvtiden så kom Borzko hem från gymmet, och då åt vi lite lätt lunch, och tog en fika.

Sen vid halvettiden så fick vi lite oväntat besök. Jenny och Mattias kom förbi en stund. Dom skulle till Farsta Centrum för att shoppa lite, och stannade till här en stund på vägen dit.



Lite drygt en timme var dom här, och sen så åkte dom vidare. Borzko och jag stack också då iväg samtidigt. Vi åkte till Heron City i Kungens Kurva för att gå på bio.

Först hämtade vi ut biljetterna i Biomaten, och sen gick vi till Willys och handlade lite godis.



Det var filmen "Sanctum - 3D" som vi såg. (Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg).



Tjusiga glasögon fick man ju då.



Filmen var slut vid femtiden, och då åkte vi direkt därifrån och till Fagersjö. Köpte mat med oss från Hamburgarprinsen, och så åkte vi hem till Jimmy för att äta middag.



Vi åt alla tre varsin grekisk hamburgermeny.



Satt sen där i ett par timmar och pratade.

Sen åkte Borzko och jag hem till Farsta och satte oss uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok, och jag satte mig med datorn en stund.



Nu ska vi snart sätta igång teven. Först ska vi titta på "Melodifestivalen" och sen så ska vi titta på "QX - Gaygalan".




Femtioåtta graders skillnad!



Helt otroligt egentligen! Det kommer att vara femtioåtta graders skillnad från här i Stockholm i morse, till nästa söndag morgon i Phuket! Gissa vilken temperatur jag tycker bäst om?! ;-D



Dagens Låt - 110219 - Orup med "Regn hos mej" - 1989.


Dagens Låt - 110219 - Orup med "Regn hos mej" - 1989.


Dagens Promenad - 2011-02-19



Länk till min sida hos RunKeeper.


Let's Dance 2011 - 18/02 - 07.



Det sjätte paret att åka ut ur "Let's Dance" 2011 blev
Helena & Jonathan.
Och det var väl helt okej för min del.

Bäst i kväll var, tyckte jag, som vanligt, följande tre par:

Frank & Charlotte,
Tina & Tobias,
Figge & Oksana.



Fredagen den 18 februari 2011.


En helt vanlig dag på jobbet. Samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan. Fulltalig arbetsstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens lunchtallrik såg ut så här i dag.



Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, eftersom han hade sin veckans lediga dag i dag. Och även i dag så hade han fixat klart veckostädningen. (Däremot hade jag sagt till honom att inte köpa några tulpaner till mig i dag, på grund av stambytet/reliningen som börjar på måndag).

Nästan direkt när jag kom hem, så gick vi sen båda två till Centrum. Vi köpte med oss fyra stycken wienersemlor och en bukett tulpaner, och så gick vi hem till mina föräldrar för att fredagsfika.

Fin bukett från Torget.



Och en god wienersemla från Christenssons Konditori.



Vi satt sen alla fyra och fikade och pratade i ungefär en och en halv timme. Tyvärr så glömde jag att fotografera min mamma och pappa i dag.

Vi gick sen hem, och efter en stund så kom Jimmy hit direkt efter jobbet.

Och som så många gånger förr, så åt vi då pizza till middag, från Pizzeria Americana på vår gata.



Jag åt en Picasso.



Vi satt sen länge och fikade och pratade. Och så småningom sen så åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö.

Borzko och jag satte oss sen uppe i vardagsrumssoffan. Jag satt och höll på med lite allt möjligt i datorn, och Borzko läste i sin bok.

Klockan åtta sen så satte vi igång teven och tittade på "Let's Dance". Och åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.



Det skulle ha funnits fem fotografier i det här inlägget... Men det verkar ha blivit någon fel på min kabel... För helt plötsligt så kan jag inte lägga in kort från min iPhone till datorn... :-(



Uppdaterat 2011-02-19, kl 11:15 - Med fem fotografier.

Det verkar inte vara kabeln som det är fel på. För i går fungerade inte heller mina två stycken USB-minnen, när jag prövade dom. Och trots omstart av datorn i går kväll, så fungerade varken kabeln eller minnena då heller. I morse hade datorn hängt sig, och jag var tvungen att starta om den igen, och efter det så funkade både kabeln och minnena. ;-/




Dagens Låt - 110218 - Sparzanza med "Follow Me" - 2011.


Dagens Låt - 110218 - Sparzanza med "Follow Me" - 2011.


Veckans Planer - 18-26/02-11.


Veckans Planer - 18-26/02-11.


Fredag, 18/02:
- Jobba.
- Fika hemma hos Mamma och Pappa.

Lördag, 19/02:
- Sola solarium.
- Bio i Heron City, Kungens Kurva, tillsammans med Borzko, förmodligen någon av filmerna: "Livet efter detta" eller "Sanctum - 3D".

Söndag, 20/02:
- Hem till min systerson Mathias för att fira hans 21-årsdag.

Måndagen den 21 februari så börjar vårt stambyte/relining... Så jag vet inte än om jag ska bo kvar här, eller om jag ska bo hos Jimmy fram tills på lördag... Det beror lite på hur det ser ut här hemma... Och om jag orkar bo utan tillgång till vatten...

Måndag, 21/02:

- Jobba.
- Sola solarium.
- Shoppa lite.

Tisdag, 22/02:
- Jobba.
- "Kör för alla!" i Filadelfiakyrkan, S:t Eriksplan, tillsammans med Anette.

Onsdag, 23/02:
- Jobba.
- Sola solarium.
- Shoppa lite.

Torsdag, 24/02:
- Jobba.
- Frisörbesök hos "Plainer Hair Shop" i Farsta Centrum.

Fredag, 25/02:
- Jobba.
- Sola solarium.
- Shoppa lite.

Lördag, 26/02:
- ÅKER TILL THAILAND!!! :-D

Vill ni se tvåhundra fotografier från vår förra Thailandsresa, julen 2006, så gå in VIA DEN HÄR LÄNKEN, och välj sen "Thailand - 2006" under rubriken "Fler album (17)".



Torsdagen den 17 februari 2011.


Jobbade precis som vanligt i dag också. En helt vanlig och ordinär arbetsdag, med liknande sysslor för mig i dag som tidigare i veckan. Vi serverade kycklingwok i dag. Fulltalig personalstyrka var vi i dag.

Vid ettiden så gick brandlarmet, och då fick vi gå ut och stå på skolgården och frysa en stund. Tur nog så brann det inte. Men det var inte heller något fellarm, eller någon brandövning. Utan det var någon eller några elever som hade utfört sabotage på en rökdetektor... :-/

Min lunchtallrik såg ut så här i dag.



Åkte hem direkt efter jobbet, och var sen hemma och inne resten av eftermiddagen och kvällen. Höll som vanligt på och fixade och grejade en hel del med diverse hushållsbestyr här hemma.

Men jag läste också i min bok.



Och jag satt även en hel del med datorn i knäet.



Borzko jobbar sent i kväll, och trodde att han skulle vara hemma vid niotiden.

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D

Och bara nio dagar kvar tills vi åker till Thailand nu! Längtar något helt otroligt!



Och på bilden, där det "bara" är tjugoåtta grader i Thailand, så är ju faktiskt klockan två på natten där då! ;-D



Dagens Låt - 110217 - Lady Gaga med "Born This Way" - 2011.


Dagens Låt - 110217 - Lady Gaga med "Born This Way" - 2011.


Onsdagen den 16 februari 2011.


Jobbet flöt på bara bra i dag. Och så här såg min lunchtallrik ut i dag:



Efter att jag hade åkt hem och parkerat bilen, så gick jag till Solakuten och solade i en halvtimme, och det var min sjunde gång.



Även i dag så blev jag så glad när jag kom hem och såg mitt köksbord.



Inte lika fint i resten av köket... Vi har börjat att förbereda för stamrenoveringen/reliningen nästa vecka...



Resten av eftermiddagen och kvällen så höll jag på med mina vanliga tre sysslor. Fixande och grejande med diverse hushållsbesyr. Sittandes med datorn. Och läsandes i min bok.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Han åt då middag, och sen så stack han iväg med Volvon. Den har varit lite trögstartad i ett par dagar nu, och det var batteriet som började att ta slut. Så Borzko åkte iväg till OKQ8 i Globen för att köpa ett nytt och montera det.

Han kom tillbaka hem vid halvniotiden, med en lättstartad bi,l men en dryg tusenlapp fattigare.

Bokläsning för oss båda resten av kvällen. Jag fortsatte i boken som jag började på i går: "Alla själars natt" av Deborah Harkness.



Dagens Låt - 110216 - Within Temptation med "Faster" - 2011.


Dagens Låt - 110216 - Within Temptation med "Faster" - 2011.


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 15/02.



I kväll så tränade vi på dom flesta av dom låtarna för terminen som är klara. Vi sjöng även "In the Summertime" i dag, så nu har vi sjungit igenom alla dom sju låtarna som är klara för vårens konsert.

Här är en länk till ett inlägg med sex av dom sju låtarna. Den sjunde låten är "We will rock you".

Jätteroligt var det i kväll som vanligt! :-D


Recensionsbok nummer 156.



Recensionsbok nummer etthundrafemtiosex är boken "Alla själars natt" av Deborah Harkness från Bokförlaget Forum.


Tisdagen den 15 februari 2011.


I dag var det en helt vanlig ordinär arbetsdag. Jag städade först i matsalarna, sen jobbade jag med grönsakerna i skalen, och slutligen hade jag hand om disken i diskrummet. Vi serverade korv stroganoff med kokt ris i dag. Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände i dag på jobbet.



Åkte hem direkt efter jobbet. Blev glad när jag kom hem och såg mina två fina buketter på mitt köksbord. Man blir ju så glad av blommor! Och av kärlek och omtanke!



Höll på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma när jag kom hem. Satt lite med datorn också.



Snart ska jag äta en mycket tidig middag, och sen så ska jag göra mig i ordning för att åka iväg in till stan och till "Kör för alla!".



Längtar... Bara elva dagar kvar nu... ;-D



Dagens Låt - 110215 - Elisabeth Andreassen med "Vaken i en dröm" - 2011.


Dagens Låt - 110215 - Elisabeth Andreassen med "Vaken i en dröm" - 2011.


Måndagen den 14 februari 2011.


Dagen började inte så bra... Tjugo minusgrader här i Stockholm...

Sen när jag kom till jobbet så gick brandlarmet... Men det brann ingenstans, utan det var något fel på larmet. I cirka fyrtiofem minuter tjöt det, innan någon fick stopp på det. Så vi fick jobba med öronproppar den tiden. Jättejobbigt att vistas i detta oerhört högljudda larm...

Struligt med matlagningen blev det också. För korven som skulle ha kommit i fredags, och som vi skulle ha gjort korv stroganoff av i dag, den kom aldrig då... För det var ju liksom snökaos här i fredags. Så husmor och kokerskerna fick plocka fram annat ur frysen och fixa i ordning.

Jag började arbetsdagen med att städa i matsalarna. Sen så jobbade jag i skalen med grönsakerna. Och slutligen så hade jag hand om disken i diskrummet.

Maten vi serverade i dag blev potatisbullar med sylt / fiskgratäng med potatismos / färsbiffar med potatismos. Och vår salladsbuffé.

Fulltaligt personalstyrka var vi, och allt flöt på bra sen under dagen, efter morgonens strul.



Åkte hem direkt efter jobbet. Var sen inne och hemma hela eftermiddagen och kvällen. Höll som vanligt på med mina vanliga tre sysslor. Jag fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Jag satt med datorn. Och jag läste i min bok.

Fick blommor av Jenny via bud, som jag har bloggat om i det här inlägget.

Telefonsamtal fick jag också, av min mamma, min son, och min dotter, eftersom dom alla tre hade fått Alla Hjärtans Dag-post från Godisboxen från mig. Till mamma och pappa skickade jag chokladhjärtan, och till Jimmy och Jenny skickade jag lådor med blandat Alla Hjärtans Dag-godis.

Ett jättegulligt sms från Borzko fick jag också. Han hade blivit glad över sin nalle, och skrev att den var lika söt som jag! ;-D

Läste under kvällen sen ut boken "Högre än alla himlar" av Louise Boije af Gennäs.

Borzko hade haft en strulig och jobbig dag i dag, och kom inte hem förrän strax efter nio. Han bad då om ursäkt för att han inte hade några blommor med sig till mig, eftersom att det ju är Alla Hjärtans Dag. Men jag tycker verkligen inte att han ska behöva be om ursäkt för det. Jag har ju fått blommor av honom varje fredag nu i fem veckor i rad. ;-D





"Högre än alla himlar" av Louise Boije af Gennäs - 2010 - Bok



---------    

Recension av boken: "Högre än alla himlar" av Louise Boije af Gennäs (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Det är bara några timmar kvar av år 1999 och i en fashionabel våning på Norr Mälarstrand väntar sex nära vänner in 2000-talet.


Vi är hemma hos värmländska Sanna, som är författare, och hennes make börsmäklaren Victor. Runt omkring dem finns de närmaste vännerna: Stefan, som jobbar på Naturvårdsverket, har åkt in från Lidingö tillsammans med sin hustru Pella, som är terapeut. Från Söder kommer den kämpande skådespelerskan och eviga singeln Liv, som mest arbetar som servitris. Från Östermalm ansluter Jalle, partybögen som till vardags arbetar på UD men nu börjat längta efter att bilda familj.


Ännu är de kommande årens dramatiska händelser i världen okända, liksom personliga med- och motgångar i den än så länge mycket sammansvetsade lilla gruppen. Fester och parmiddagar kommer att avlösas av yrkesmässiga framgångar och bakslag. Vilda nätter på Manhattan liksom lata sommarkvällar i Falsterbo ska förbytas i sorg och tragedi. Stora som små händelser ska sätta vänskap, tillit och fundamentala värderingar på prov. Men nu är det nyårsafton och det gamla årtusendet går i graven. Vännerna skålar i champagne och tittar ut över Stockholm, som exploderar i fyrverkerier. 2000-talet, så fyllt av möjligheter, har börjat.


Högre än alla himlar är första delen i en trilogi som utspelar sig under millenniets första decennium. Det är en överblick över vår nära nutidshistoria och samtidigt en roman om såväl stark vänskap som hur det är att vara människa i en ytterst föränderlig tid."


(Kopierat från albertbonniersforlag.se)


---------

"Högre än alla himlar" är den första boken i en trilogi, som kommer att handla om åren 2000-2009. Den första boken utspelar sig från nyårsafton 1999 till och med hösten 2003.

Jag tyckte väldigt mycket om boken. Den är så mycket mer än "bara" en roman. Den har helt fantastiska Stockholms-skildringar. Och den blandar hela tiden in händelser som utspelade sig i verkligheten under den tiden, in i romanen. Till exempel 11 september-attackerna 2001 och mordet på Anna Lindh 2003.

Och det är mycket givande att följa dom sex huvudpersonerna i deras liv. Vänskap, jobb, glädje, sorg, ja allt känns mycket trovärdigt.

Boken är tjock, 525 sidor, men kändes ändå alldeles för kort. Jag ser verkligen fram emot dom två återstående delarna i trilogin, för jag vill fortsätta att följa dom sex vännerna, och fortsätta att få dessa fina skildringar av vår älskade huvudstad, och även fortsätta att följa flera stora verkliga händelser i romanform.

Rekommenderar verkligen boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  



Alla Hjärtans Dag-present från min älskade lilla stora Tufsan! <3


I dag, klockan halvsex, så ringde det på dörren. Öppnade och där stod ett blombud! Blev förvånad men självklart glad, och öppnade pappret. Inuti fanns en jättevacker vårbukett med tulpaner och vackra kvistar i. En jättegullig nalle satt där också, och ett fint kort där det stod:

"Ha en jättetrevlig alla hjärtans dag. Hoppas blommorna är fina. Jag älskar dig massor Mamsi. / Din dotter."

Jag blev så glad och rörd så jag började att gråta.

Tack så jättemycket min älskade lilla stora Tufsan! <3



Jimmy börjar på nytt jobb.


Om en månad, måndagen den 14 mars, så börjar Jimmy på nytt jobb.

Han slutar på XL-BYGG Tullinge Brädgård.



Och istället börjar han på Kyl & Frysexpressen.



Så han jobbar nu bara i två veckor på XL-BYGG Tullinge Brädgård. Sen så är han i Thailand i två veckor. Och när han kommer hem så börjar han direkt på Kyl & Frysexpressen.


Lycka till på nya jobbet, Jimmy! :-D




Smaktester - Gröt + Keso.



Arlas Keso - Mellanmål. Keso med nöt- och bärblandning.

Blå - Hasselnötter, blåbär, tranbär.

Rosa - Cashewnötter, ananas, apelsin, papaya.

En förpackning innehåller 210 kcal.

Jag tyckte att båda sorterna var mycket goda. Men allra godast var den rosa sorten.

Dom mättade mycket bra. Om man skulle jämföra dom med en förpackning med yoghurt med flingor, så blev jag nog dubbelt så mätt på dom här.

Jag kommer definitivt att köpa dom igen. Perfekt att ha som lätt lunch eller mellanmål, speciellt sommartid. Kan helt klart rekommendera dom.



Två nya grötsorter från Frebaco. Finns en tredje också som jag inte har smakat.

Havre & Quinoa smakade inte så olikt vanlig havregrynsgröt. Den vill jag smaksätta med något.

Däremot Havre & Frukt var jättegod precis som den var. Den blev en klar favorit.



Axa's Great - Gröt på ett helt nytt sätt.

Blueberry Apricot.

Red Berries.

(Finns även i smaken Apple Cinnamon, men den fanns inte när jag handlade)

Båda smakerna var goda. Och det var en klart smart sätt att snabbt och smidigt kunna göra gröt på, när man kanske inte har tillgång till spis och micro till exempel. Hett vatten i en termos, på stranden, på jobbet, i bilen, på utflykten, med mera.



Dagens Låt - 110214 - Babsan med "Ge mig en Spanjor" - 2011.


Dagens Låt - 110214 - Babsan med "Ge mig en Spanjor" - 2011.


Söndagen den 13 februari 2011.


Även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Ett stort glas kaffe och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr så blev det frukost, fika, och en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna.

Jag höll först på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen vid strax efter tio så gick jag iväg till Centrum.

Först så fick Solakuten ett besök.



Det var min sjätte solning, och i dag så solade jag en hel halvtimme.

Efter det så gick jag in i Centrum, för att köpa en Alla Hjärtans Dag-present till Borzko.



Det blev ytterligare en nalle till hans samling som han har i sin lastbil. Han har ett helt gäng med olika nallar där som han har fått av mig genom åren.

Sen gick jag hem. Och så småningom kom även Borzko hem från gymmet. Lite lätt lunch, en fika, och en pratstund blev det då.

Borzko åkte sen iväg för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

Jag höll på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma.

Bland annat så skrev jag ut texter till vårterminens låtar i "Kör för alla!", så jag kan ha med mig på tisdag.

Läste i min bok också, "Högre än alla himlar" av Louise Boije af Gennäs.

Vid ettiden så kom solen fram här i Farsta. Hela morgon och förmiddagen och fram till klockan ett, så hade det varit molnigt, och då kände jag inte för att gå någon promenad. Funderade på om jag skulle gå ut då vid ettiden när solen kom, men då kände jag inte längre för det. Det fick räcka med gårdagens promenad.

Borzko kom hem igen från sitt lastbilshämtande, och då satte han sig också och läste i sin bok.

Sen vid strax före tre så åkte vi båda iväg i bilen. Borzko skulle hem till sin mamma i Hallunda på sitt vanliga söndagsbesök, och på vägen dit så släppte han av mig hemma hos Jimmy i Fagersjö.

Jimmy hjälpte mig, som vanligt, med lite saker i datorn och i iPhonen. Vi förbeställde också taxfree till både utresan till Thailand och till hemresan.

Jimmy hade även tvättstugan mellan fyra och sju, och jag sällskapade då med honom.

Vi tog även bilen ner till "Hamburgarprinsen" och köpte middag.



Jag åt en grekisk burgare med fetaost, tzatziki, rödlök, och oliver. Det var nog den godaste hamburgare som jag har ätit någon gång tror jag!



Fikade gjorde vi förstås också. Och sen satt vi båda två med våra datorer, mellan promenaderna till tvättstugan.

Jimmy spelade ett datorspel. Och jag satt och höll på med lite allt möjligt i datorn.





Nu kommer jag att vara kvar här hos Jimmy i Fagersjö, fram till ungefär halvåtta. Då kommer Borzko och hämtar upp mig på vägen hem från sin mamma.

Sen åker vi hem och tittar på "Solsidan" och "Time Out".




Lördagen den 12 februari 2011 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


På eftermiddagen i går, så delade jag min tid mellan mina vanliga tre sysslor. Jag fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma. Jag satt en hel del med datorn. Och jag läste i boken "Högre än alla himlar" av Louise Boije af Gennäs.

Borzko kom hem från sitt extrajobb vid halvfemtiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi middag tillsammans.

Sen tillbringade vi den mesta tiden uppe i vardagsrumssoffan, läsandes i våra böcker.

Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på "Melodifestivalen". (Här är en länk till ett inlägg som jag har bloggat om det).

Och jag åt mitt "gamla vanliga". Tänk att jag aldrig tröttnar på det! Ben & Jerrys Cookie Dough, Estrellas Vickningschips, och Fun Light Appear.



Efter att programmet var slut, så hade vi tänkt oss att se en dvd-film. Men ingen av oss kände riktigt för det, utan vi kände båda för att fortsätta att läsa i våra böcker istället, så då gjorde vi det fram till läggdags.



Dagens Låt - 110213 - Anniela med "Elektrisk" - 2011.


Dagens Låt - 110213 - Anniela med "Elektrisk" - 2011.


Dagens Låt - 110212 - Christian Walz med "Like Suicide" - 2011.


Dagens Låt - 110212 - Christian Walz med "Like Suicide" - 2011.


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 2 - Göteborg.





Bäst i kväll var ju helt klart Brolle!

Han var verkligen värd sin finalplats.

Med honom till finalen i Globen tyckte jag att Christan Walz borde ha gått.

Den här ordningen tyckte jag låtarna borde ha kommit:



Brolle: ”7 Days And 7 Nights”:

Skön och rockig låt. Kvällens bästa. Och jag älskar ju alltid Brolle! ;-D


Christian Walz: ”Like Suicide”:

Skön låt! Lite annorlunda.




Loreen: ”My Heart Is Refusing Me”:

Skön och suggestiv discolåt.


Sanna Nielsen: ”I’m in love”:

Lite tjatig schlagerdisco. Rätt så bra.




The Moniker: ”Oh My God!”:

Rolig men lite konstig.




Anniela: ”Elektrisk”:

Bra. Skön låt.


Babsan: ”Ge mig en spanjor”:

Rolig, men inte mer än det.


Elisabeth Andreassen: ”Vaken i en dröm”:

Lugn och lite tråkig. Lät som en filmlåt i en tecknad film.



 

Så här skrev jag om förra veckans deltävling.

 


Lördagen den 12 februari 2011 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Lördagen började klockan halvåtta när min mobil larmade. Kände mig pigg och utsövd när jag vaknade. Jag var jättetrött i gårkväll och somnade redan vid halvtolvtiden. Så det blev hela åtta timmars sömn i natt.

Borzko hade gått upp klockan halvsju och åkt iväg för att jobba extra i dag.

Jag duschade och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

Sen höll jag på och plockade och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också. Bokade bland annat biljetter till "Killer Queen" i Annexet i Globen, i oktober. Betalade några räkningar också.

Klockan tio så lyssnade jag på "Melodikrysset".



När det sen var slut så klädde jag på mig och gick ut.



I dag så gick jag för en gång skull inte ner mot sjön Magelungen. Utan jag gick lite runt omkring på andra platser i Farsta.

Bland annat i den lilla parken där det alltid sitter stickade små konstverk runt lyktstolpar och träd.



Det var underbart skönt där det var sol och lä. Då kände man riktigt hur solen värmde kinderna. Men där det var skuggigt och blåsigt så var det inte lika skönt. Då bet kölden i kinderna.

Mycket vackert är det ute nu i alla fall, med all ny fin vit snö. Här är fyra fotografier till från promenaden.



När jag kom tillbaka hem igen, efter min promenad, så höll dom på och skottade taken på våra hus. Tycker inte om att dom aldrig har livlinor... :-/



Lite lätt lunch, och ett stort glas kaffe, blev det när jag kom hem igen.

Höll sen återigen på med lite diverse hushållsbestyr här hemma.

Varvade med datorstunder. Bland annat så bloggade jag fem inlägg. Och snart så kommer ett sjätte inlägg, det här. ;-)

Valde ut en ny recensionsbok som jag snart ska börja att läsa i också.



Borzko beräknar att vara hemma från jobbet vid fyratiden i dag.



Alltid roligt att ha saker att se fram emot! ;-D



I dag så har jag bokat två biljetter till "Killer Queen" i Annexet i Globen, lördagen den 22 oktober 2011, klockan 20.00.

Alltid roligt att ha saker att se fram emot! ;-D


I dag ------ Om två veckor. ;-D


I dag: ------------------ Om två veckor:


Dagens Promenad - 2011-02-12



Länk till min sida på RunKeeper.


Let's Dance 2011 - 11/02 - 06.



Par nummer fem att åka ut blev då alltså Andreas och Sigrid.

Tyckte nog hellre att Helena och Jonathan skulle ha åkt ut i dag.

Bäst i kväll var Figge och Oksana. Blev alldeles rörd och tårögd av deras dansnummer.

Näst bäst var både Frank och Charlotte, och Tina och Tobias.

Eller vad tyckte ni andra?



Dagens Låt - 110211 - Stanley Myers med "Cavatina" - 1978.


Dagens Låt - 110211 - Stanley Myers med "Cavatina" - 1978.


Fredagen den 11 februari 2011.



Veckans sista arbetsdag blev en lite kaotisk dag, eftersom det hade snöat helt otroligt mycket under natten...

Började med att sopa ren bilen från massor med snö. Har nog aldrig haft så mycket snö på bilen förut någon gång. Inte efter en enda natt i alla fall. Skrapade sen rutorna rena från is. Och skottade sen snö bakom bilen för att kunna backa ut.

Trodde sen faktiskt inte att jag skulle komma ut från vår väg... Vår väg är nog en av dom mest eftersatta i hela Farsta, eller kanske hela Stockholm... Plogat var det förstås inte. En bil hade kört före mig, så det var bara att ta sats och gasa mycket och följa hjulspåren. Hade jag fått möte så hade jag nog kört fast. Men jag hade tur, och ingen kom, och jag kom ut från vår gata.

Väldigt lite trafik sen, hela vägen till Hagsätra. Trodde inte att jag skulle lyckas att köra upp på den lilla vägen till skolan, för där var det ingen som hade kört, och inte var det plogat förstås. Men även där så hade jag turen att komma upp när jag gasade på.

Alla vi tio mattanter lyckades faktiskt med att ta oss till jobbet i tid, trots vädret, trots svårigheten att köra bil, trots inställda bussar, och trots strömfel på Hagsätralinjens tunnelbana.



Mitt jobb i dag var först i skalen, med iordninggörande av grönsakerna. Och sen så jobbade jag i lilla matsalen som försteman.

Vi serverade färsbiffar med potatismos i dag. Och vår salladsbuffé.

Vår gata upp till skolan blev inte plogad på hela dagen... Och inte heller blev det plogat utanför lastkajen... Likadant fick var det utanför skolor och dagis dit vi skickar mat, fick vi höra per telefon... Så vi kunde inte skicka iväg någon mat i dag. Dom små lastbilarna från transportfirman som levererar vår mat insåg att dom aldrig skulle ta sig fram.

Så det var bara till att kasta alla grönsakerna som vi hade gjort iordning till skickningarna... Och även potatismoset... Färsbiffarna kylde vi ner och kunde spara.

Sen så skickades våra högstadiebarn hem... Det var så många lärare hos oss i dag som inte hade lyckats med att ta sig till jobbet. Och inga vikarier fanns att få tag på. Så dom stora barnen skickades hem, och högstadielärarna fick vikariera hos dom små barnen, eftersom dom ju inte kunde skickas hem. Så då blev det ännu mer mat för oss att kasta...

Från vår annexskola, som ligger relativt nära oss, kom det upp ett knappt hundratal till oss och åt lunch. Vad resten av barnen där åt, det vet jag inte... Inte heller vad dom åt i dom andra två skolorna som brukar få mat av oss... Eller dagisbarnen... Eller dom som är på dom dagligverksamheter som vi också skickar mat till...

Här är två fotografier på två av fönstren på jobbet.





Sen var det rena äventyret när vi skulle ta oss hem... Vi hade ju sett att massor med bilar hade kört fast och haft en massa krångel på vår gata utanför skolan. Men lyckligtvis så kom vi iväg. Och med lite möda och besvär så lyckade jag också att köra hem till Farsta.



Antar att min kära kollega Snurran, som har bloggen Filijokus Funderingar, har bloggat en hel del om denna dag...



Åkte direkt till Centrum där jag mötte upp med Borzko. Han hade sin veckans lediga dag i dag, och kom och mötte upp med mig.

Vi gick och handlade semlor och tulpaner, och så gick vi båda två hem till min mamma och pappa för att fika.



Satt där sen i cirka en och en halv timme och fikade och pratade.



Vi gick sen till Centrum igen, och till Hemköp. Handlade massa matvaror och lite gott att äta till kvällen, och sen åkte vi hem.

Jag hade stora besvär med att köra på vår gata, som fortfarande inte var plogad... Men jag lyckades komma fram till vår parkeringsplats till slut.



Borzko hade även den här veckan fixat klar all veckostädning. Och han hade även den här veckan köpt en stor bukett tulpaner till mig, och ställt på köksbordet. <3



Strax efter att vi kom hem, så kom Jimmy också hit, direkt efter jobbet.

Och som så mången gång förr, så blev det pizza från Pizzeria Americana till middag. Eller jag var så mätt efter semlan, så jag åt bara ett vitlöksbröd.



Kaffe blev det sen efter maten, och vi satt och pratade i köket.

Vid sextiden sen så åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö.

Borzko och jag höll då på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma. Och sen så småningom så hamnade vi i vardagsrumssoffan.

Borzko läste i sin bok, och jag satte mig med datorn i knäet.

Dom ringde från Borzkos jobb också, och frågade om han kunde tänka sig att jobba extra i morgon, eftersom det var kris på chaufförer i morgon, och det sa han ja till.



Nu ska vi snart titta på "Let's Dance", och äta och dricka lite gott till förstås. Jag ska njuta av värmen från min sköna el-filt. Och även av massor med tända värmeljus. Fredagsmys! Mer än någonsin uppskattat, efter den här dagen! ;-D




Torsdagen den 10 februari 2011.


En helt vanlig arbetsdag på jobbet var det i dag. Fulltalig personalstyrka var vi, och allt flöt på bara bra i dag. Maten vi serverade var ryssröra med tacochips och massor med olika tillbehör.

Så här såg min lunchtallrik ut i dag.



På förmiddagen så jobbade jag i skalen. Stod då bland annat och klyftade vitkålshuvuden. Just nu har vi ekologisk vitkål, och då sitter det en tejpbit runt varje kålhuvud. Roade mig med att göra ett litet konstverk av dom i dag. Vet inte vad det är? En fallossymbol kanske? ;-D



Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och var inne en kort stund. Kollade e-mail och den vanliga posten bland annat.

Hade fått post från Företagshälsovården. Eftersom jag jobbar i ett skolkök, så måste jag lämna ett avföringsprov när jag kommer hem från Thailand...



Sen så gick jag till Centrum.

Först så blev det ett besök på Solakuten. Det var min femte gång, och i dag solade jag i tjugofem minuter. Såååå sköööönt! ;-D



Sen blev det shopping. Kassar från Carlings, H/M, Intersport, Clas Ohlson, och Hemköp hade jag med mig hem.



Jag köpte lite kläder till min Thailandsresa. Ett par korta jeansshorts på Carlings för 350:-. Och två svarta och två vita linnen med ställbara axelband från H/M för 50:- styck. Köpte även en tunn jacka/tröja i ett tunt, mjukt och varmt material (typ som microflecce), på Intersport för 450:-, (hade kostat 750:-) Den ska jag ha på flygplanet. (Jag har redan bloggat bilder på kläderna, i ett tidigare inlägg. Följ länken, eller scrolla neråt.)

På Clas Ohlson köpte jag CD-skivor, CD-fodral, och dymoband.



På Hemköp hämtade jag ut ett paket, och handlade lite matvaror.

Bland annat så handlade jag lite nya (för mig) matvaror att testa.

AXA Great, i två smaker. (Finns en smak till, men den fanns inte i min affär i dag). Ett nytt sätt att tillaga och äta gröt på.



Och två nya kesosorter från Arla, som mellanmål med nöt- och bärblandning i locket. (Länk till den rosa). (Länk till den blåa).



Jag återkommer med resultat av mina smaktest! :-D

När jag kom hem från Centrum igen, så blev det middag, och lite fixande och grejande med diverse hushållsbestyr.

Efter det så satte jag mig i vardagsrumssoffan och läste ut recensionsboken "Sockerdöden" av Unni Lindell från Piratförlaget.

Resten av kvällen ägnade jag åt datorn.

Snöstorm här på kvällen... Cirka en minusgrad... Yrsnö... Snöande i sidled... Fönstren nästan bågnar... :-/



Längtar till Thailand... Bara sexton dagar kvar tills vi åker nu... Just nu, strax före åtta på kvällen här i Sverige, så är det tjugoåtta grader i Thailand... Och då är ändå klockan strax före två på natten där... :-D



Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D



Dagens Shopping - 110210 - Jeansshorts + Tröja/Jacka + Fyra Linnen.



Korta jeansshorts från Carlings, 350:-.



Tröja/Jacka från Intersport, 450:-.



Linnen med ställbara axelband från H/M, 50:- styck.



Dagens Låt - 110210 - The Ark med "Breaking Up With God" - 2011.


Dagens Låt - 110210 - The Ark med "Breaking Up With God" - 2011.


Onsdagen den 9 februari 2011.



Jobbat.
Inget speciellt.
Övertid en timme - APT-möte.



Hem direkt efter jobbet.
Inget speciellt på eftermiddagen och kvällen.
Hushållsbestyr, datorsittande, och bokläsning.



Trött.
Frusen.
Ont i lederna.
Lite huvudvärk.



Längtar till helgen. (2 dagar kvar).
Längtar helt otroligt mycket till Thailand. (17 dagar kvar).




Dagens Låt - 110209 - Lena Philipsson med "Idiot" - 2011.


Dagens Låt - 110209 - Lena Philipsson med "Idiot" - 2011.


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 08/02.



I dag tränade vi flera låtar som vi också sjöng förra gången: "We Will Rock You", "Raising My Family", "Heart Of Gold", och "Mamma, Pappa, Barn".

Men också en ny låt som vi inte har sjungit förut: "Alla vill till himmelen".

Jätteroligt var det förstås som vanligt! :-D



Tisdagen den 8 februari 2011.


Har jobbat precis som vanligt i dag. Ingenting speciellt att skriva om i dag.



Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade och grejade med lite diverse hushållsgöromål här hemma, och satt också lite med datorn.



Ska sen göra mig i ordning för att åka in till Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan och gå på "Kör för alla!".

OBS! Missa inte i kväll! ;-D



Längtar något helt otroligt... Bara arton dagar kvar nu...



Dagens Låt - 110208 - Le Kid med "Oh My God" - 2011.


Dagens Låt - 110208 - Le Kid med "Oh My God" - 2011.


Måndagen den 7 februari 2011.


Veckan och dagen började inte så bra i morse... Sov dåligt i natt, vaknade flera gånger, varför vet jag faktiskt inte. Jättetrött när mobilen larmade klockan halvfem. När jag gick upp så kände jag mig alldeles yr och konstig. Trodde först att jag var sjuk, men inga andra fel förutom yrsel. Kollade tempen, men den var bara 36 grader. Så jag duschade och gjorde mig i ordning, trots yrseln.

När jag kom ut till bilen så var det is på rutorna. Efter jag hade skrapat så satte jag mig i bilen och skulle köra iväg, och fick då se att en röd varningslampa lös. (Även en orange, men den står det bara service på). Det stod SRS på den röda lampan, och jag visste inte vad den stod för, så jag vågade inte köra iväg. Jag ringde till Borzko och frågade om jag kunde köra bilen, eller om jag skulle låta den stå. Han sa att det var lampan för airbag, och att jag kunde köra till jobbet.

Jättehalt var det på vägarna i morse. Och vid ett tillfälle, när en bil stannade för att svänga till vänster, så var det så himla halt, så jag höll på att köra in i den bilen. Förmodligen så låg jag väl lite för nära, och/eller körde lite för fort, eftersom jag knappt hann stanna. Jag blev jätterädd och trodde faktiskt att jag skulle krocka. Alldeles skakig var jag efteråt.

Så när jag kom fram till jobbet så var jag trött.. hade yrsel.. och var skakig.. Ingen bra början på arbetsdagen och arbetsveckan...



Men arbetsdagen blev sen faktiskt inte så jobbig som jag trodde att den skulle bli. Vi var fulltalig personalstyrka, inklusive vår inlånade personal från skolan som vi tillfälligtvis lagar mat till, plus vår praktikant.

Jag var först i skalen och jobbade med grönsakerna. Sen var jag en stund i disken och hjälpte till med disken från vår extraskickning. Och sen jobbade jag i lilla matsalen.

Vi serverade couscouspytt i dag. Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.



Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och var inne en kort stund. Och sen så gick jag till Centrum.

Började med att sola solarium på Solakuten.



Det var min fjärde gång, och i dag blev det tjugo minuters solning.

Sen så blev det lite shopping.



(Här har jag bloggat om det som jag handlade i dag.)

Tittade på lite andra saker också, men hittade inte riktigt det som jag ville ha.

När jag kom hem igen, så åt jag middag. Sen höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också.

Roade mig med att ta lite kort på mig själv också! ;-D



Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Middag hade han blivit bjuden på i dag, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Det blev bara en kort pratstund sen, och efter det så gick han och la sig redan vid åttatiden. För han ska gå upp klockan två i natt, och köra en specialkörning.



Resten av kvällen kommer jag att tillbringa i vardagsrumssoffan. Mest kommer jag att läsa i boken "Sockerdöden" av Unni Lindell. Och lite tid kommer jag också att tillbringa med datorn.



"Kör för alla!" på teve, tisdagen den 8 februari.


I morgon, tisdagen den 8 februari, så är "Kör för alla!" med på teve. Det är i SVT 2, i ett program som heter "Jakten på lyckan", med Hanna Hellquist som programledare. Det sänds mellan 21.30 och 22.00.

I trailern, som är knappt två minuter lång, så syns både jag och min syster flera gånger. Jag står längst fram, längst ut till vänster (från scenen sett) i mittenraden, och min syster står till höger om mig.



(Vid dom här tiderna syns jag:

00:20

00:27

01:20)

 



Dagens Shopping - 110207 - Fyra linnen och tre par trosor.


Lite underkläder blev det i dag. Tre par trosor från Lindex, och fyra linnen från Åhléns, två med lite bredare axlar, och två med ställbara band. (Mycket konstig färg blev det på korten..)



Dagens Låt - 110207 - Jonas Matsson med "On My Own" - 2011.


Dagens Låt - 110207 - Jonas Matsson med "On My Own" - 2011.


Jag älskar Solsidan!



Jag älskar Solsidan!
Det är så fantastiskt bra!
Längtar redan efter nästa veckas avsnitt!


Gary Moore finns inte längre med oss... Men hans musik kommer att leva för evigt.



Aftonbladet.

Expressen.


Söndagen den 6 februari 2011.


Även i morse så larmade min kära iPhone 4 klockan halvåtta. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Ett glas kaffe och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen. Även Borzko gjorde som han brukade, gick upp halvnio och genomgick sina morgonbestyr. Och när han var färdig så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Och jag var för ovanlighetens skull inte lat i dag, utan gav mig iväg ut på en promenad.

Temperaturen var strax över nollan, det var strålande sol från en klarblå himmel. Solen värmde faktiskt lite när man var i lä, och riktigt skönt var det då. Däremot i skuggan och där det var blåsigt, så var det inte riktigt lika skönt.

En härlig promenad blev det, ner till sjön Magelungen, och lite runt där, och sen tillbaka hem igen. Nästan exakt en timme var jag ute, och jag gick rätt så långsamt i dag, eftersom det var väldigt halt på vissa ställen.

Här är åtta fotografier från promenaden.



När jag kom hem igen så höll jag på med mina vanliga tre sysslor: jag höll på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr, jag läste i min bok, och jag höll på med en massa olika saker i datorn.

Borzko kom hem vid tolvtiden, och då åt vi en lätt lunch, fikade, och hade en pratstund. Sen så åkte han iväg till sitt jobb för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb. Jag fortsatte som tidigare då.

Jimmy kom sen över vid tvåtiden. Han hjälpte till med lite grejer som behövde fixas, bland annat med Borzkos GPS, och även hans MP3-spelare. Och så fixade Jimmy i ordning lite med min gamla dator, som Borzko ska ha för att läsa PDF-böcker i.



Borzko åkte sen iväg till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök. Jimmy stannade kvar här och åt middag med mig, och en fika och en pratstund blev det sen också.

När Jimmy sen hade åkt hem till sig i Fagersjö igen, så varvade jag min tid mellan datorn och boken.



Borzko kommer hem före åtta. Och sen så ska vi titta på "Solsidan" och "Time Out".



Dagens Promenad - 2011-02-06


Länk till min sida på RunKeeper.


Blogginlägg nummer TIOTUSEN! ;-D



Ja, det här är blogginlägg nummer TIOTUSEN i den här bloggen!

Jag startade den här bloggen den 3 november 2005, för 1.921 dagar sen. Det innebär att jag har bloggat 5,2 inlägg per dag i snitt under den här tiden, som är fem år och tre månader. ;-D

Visst händer det ibland att jag blir jättetrött på att blogga, och funderar på att sluta. Men allt det positiva med det, uppväger det negativa, så än kommer jag nog inte att sluta.

Vore kul att få lite kommentarer av er som har följt bloggen ett tag! Har min blogg förändrats? Till det bättre eller sämre i så fall? Eller är den likadan som den alltid har varit? Är det något som ni avskyr i bloggen? Eller kanske något som ni älskar? Saknar ni något? Eller vill ni ha bort något?

Självklart så bloggar jag mest för mig själv, och jag kommer alltid att göra det som känns rätt för mig. Men det är ändå alltid kul att få åsikter och synpunkter. Nya idéer är ju alltid roligt att få. Så kom gärna med kommentarer! :-D



Veckans Planer - Vecka 06.


Veckans Planer - Vecka 06.

Måndag, 07/02:
- Sola solarium i Solakuten i Farsta Centrum.
- Shoppa lite i Farsta Centrum.

Tisdag, 08/02:
- "Kör för alla!" i Filadelfiakyrkan, S:t Eriksplan, tillsammans med Anette.

Onsdag, 09/02:
- APT (ArbetsPlatsTräff) - möte med kollegerna en stund efter jobbet.

Torsdag, 10/02:
- Sola solarium i Solakuten i Farsta Centrum.
- Shoppa lite i Farsta Centrum.

Fredag, 11/02:
- Fika hemma hos Mamma och Pappa.

Lördag, 12/02:
- Bio i Heron City, Kungens Kurva, tillsammans med Borzko, antagligen filmen: "Livet efter detta".

Söndag, 13/02:
- Sola solarium i Solakuten i Farsta Centrum.



"I rymden finns inga känslor" - 2010 - Film - Dvd



"I rymden finns inga känslor" - 2010 - Genre: Drama, Komedi

"'Jag är Simon. Jag har Asperger syndrom. Jag gillar rymden, cirklar och min bror Sam. Jag ogillar känslor, förändringar och romantiska komedier med Hugh Grant.' "I rymden finns inga känslor" är en komedi om 18-årige Simon som delar lägenhet med sin storebror Sam. Simon som har Asperger syndrom kräver ett fast schema där allt måsta vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar kan han bara hantera i mindre doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tunna och flyr ut i rymden, för i rymden finns inga känslor. När Sam blir dumpad av sin flickvän och deppar ihop förändras allt och Simons värld blir till kaos. Han ger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam så att allt ska bli som förut igen. Det är bara ett problem, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek.."

(Kopierat från Lovefilm)

En gullig, charmig, känslosam, gripande, mysig och trevlig liten svensk komedi-/drama-film. Bra skådespelarinsats av Bill Skarsgård i huvudrollen. Filmen kan helt klart rekommenderas.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!) (Men inte den här gången!)

Filmens trailer:


"Winter's Bone" - 2010 - Film - Bio



"Winter's Bone" - 2010 - Genre: Drama, Thriller

"17-åriga Ree Dolly bor med sin familj i ett nedgånget hus i bergstrakterna kring Ozark i centrala USA. Det är fattiga, laglösa trakter, och de flesta lever på knarkhandel. Ree tar ensam hand om sin sinnessjuka mamma och sina två småbröder när hon måste ge sig ut på jakt efter sin försvunne far. Men hur finner man svar när alla vägrar att prata?"

(Kopierat från Lovefilm)

En mycket, mycket bra, och lite annorlunda film. Filmen var spännande, gripande, stämningsfull, sorglig, hade ett vackert foto, och helt fantastiska skådespelare. Speciellt Jennifer Lawrence var strålande i huvudrollen. Jag kan verkligen rekommendera filmen.

Betyg: 4,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!) (Och så även den här gången!)

Filmens trailer:


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 1 - Luleå.



Jaha, då har Melodifestivalen 2011 satt igång! Jag älskar ju nästan alla musikunderhållningsprogram, och det är inget undantag med det här. Jag älskar ju musik, och blir glad av musikprogram. Det kanske egentligen inte är direkt min sorts musik i Melodifestivalen, men det gör ingenting. Det är glad och enkel musik, och bra underhållning.

Jag tycker faktiskt att alla åtta låtarna var helt okej i den första deltävlingen. Det var ingen låt som var sådär pinsamt dålig, som det kan vara ibland. Men det var inte heller någon som var superbra. Så mig spelade det inte så stor roll vilka som som skulle gå vidare och vilka som skulle åka ut.



Här kommer några åsikter om låtarna:

Dilba - "Try Again"
Rätt så skön och cool låt, och Dilba har en bra röst. Värd bättre än sistaplatsen tycker jag.

Swingfly - "Me And My Drum"
När jag hörde den så tyckte jag det var en blandning av låtarna "Little Drummer Boy" och "Hey Boy". Men låten är bra, och var helt klart värd en Globen-plats.

Jenny Silver - "Something In Your Eyes"

Kvällens enda riktigt klassiska schlagerlåt.

Jonas Matsson - "On My Own"
Enkel och lättsam liten poplåt.

Le Kid - "Oh My God"
Rolig liten låt, men för mig var det nog ändå kvällens sämsta låt.

Rasmus Viberg - "Social Butterfly"
Skön låt med skönt komp.

Pernilla Andersson - "Desperados"
Egentligen ingen Melodifestivallåt. Men jag tyckte mycket om låten ändå. Enda låten på svenska, och den låt som var mest annorlunda. Och som någon skrev: "Pernilla Andersson är en kvinnlig Lasse Winnerbäck". Hon hade gjort både text och musik själv, och det är ju ett plus. Och är man gift med Dregen så är man ju liksom aldrig fel! ;-D

Danny - "In The Club"
Riktigt skön och medryckande låt som helt klart var värt den första finalplatsen.



Programledarna var väl helt okej. Öppningsnumret, med sång och dans, med dom var bra, och dom skötte väl även pratet bra tyckte jag.

Gästartisten Nanne Grönwall var som vanligt mycket bra.

"Intervjuerna" med deltagarna tyckte jag inte var speciellt roliga... Inte min typ av humor.

Och inte heller inslaget med "Hurricane" (Peter Stormare) var speciellt kul.



Skulle vara jätteroligt att få höra lite åsikter av er läsare nu! ;-D




Dagens Låt - 110205 - Dilba med "Try Again" - 2011.


Dagens Låt - 110205 - Dilba med "Try Again" - 2011.


Dagens Låt - 110206 - Rasmus Viberg med "Social Butterfly" - 2011.


Dagens Låt - 110206 - Rasmus Viberg med "Social Butterfly" - 2011.


Lördagen den 5 februari 2011.


Lördagen började som vanligt med att jag gick upp klockan halvåtta, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det ett glas kaffe och lite nyhetsläsning i datorn. Borzko gick som vanligt upp halvnio, och när han var klar med sina morgonbestyr så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Själv så satte jag mig och läste en stund i "Sockerdöden" av Unni Lindell, som jag har fått som recensionsexemplar i PDF-format av Piratförlaget.



Klockan tio sen så lyssnade jag på "Melodikrysset" och jag löste hela även i den här gången. (Med liiiite hjälp via Internet!)



När det var slut, vid elvatiden, så ringde jag mina föräldrar och frågade om jag fick komma över på en fika, och det fick jag förstås.

Jag gick först till Centrum och köpte med mig tulpaner,



och semlor.



Efter en stund så kom även Borzko dit, direkt från gymmet.

Vi satt där i ungefär en och en halv timme och fikade och pratade.



Sen gick Borzko och jag hem, var bara inne en kort stund, och sen gick vi ut till bilen och åkte till Heron City i Kungens Kurva.

Vi hämtade ut våra biljetter, till filmen "Winter's Bone", och fördrev sen tiden en stund med att gå runt lite.



Klockan tre sen så började filmen.



(Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg).

Filmen var slut vid kvart i fem. Vi ringde då till Jimmy och frågade om han ville bli bjuden på pizza hemma hos sig själv, och det ville han.

Så vi stannade till vid "Hamburgarprinsen" i Fagersjö och köpte med oss tre pizzor.



Och sen så åkte vi hem till Jimmy.



Så här såg min pizza ut.



Vi flyttade sen oss från köket till rummet, och satt och fikade och pratade en stund.



Framåt sjutiden sen så åkte Borzko och jag hem till Farsta. Borzko satte sig då och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.



Klockan åtta så ska vi titta och lyssna på "Melodifestivalen". Och efter det så ska vi nog titta på en dvd-film.



Let's Dance 2011 - 04/02 - 05.



Och par nummer fyra att åka ut ur "Let's Dance" blev Björn & Maria.

Jag tyckte att det var rätt par som åkte i kväll. Det har varit roligt att ha haft Björn med, men nu hade han nog gjort sitt.

Bäst i kväll var:
Tina & Tobias.
Frank & Charlotte.
Figge & Oksana.

Eller vad tycker ni andra?!?


Fredagen den 4 februari 2011.


I dag har det varit väldigt omväxlande väder...

I morse var det en fantastisk soluppgång:



Mitt på dagen var det en förfärlig snöstorm:



Och på eftermiddagen var det fint solsken:





Arbetsdagen blev rätt så jobbig med tungt jobb i diskrummet...

Det här åt jag till lunch i dag:





Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin lediga dag i dag. Och precis som flera fredagar i rad nu, så hade han fixat veckostädningen i dag. Han hade även kaffe klart när jag kom hem. Och färska tulpaner stod på bordet i dag igen. <3<3<3



Efter en fikastund och en pratstund, så gick jag sen en sväng till Centrum och till Solakuten. Det var min tredje solning, och i dag blev det tjugo minuter.

När jag kom hem igen så åt vi middag, och det blev en fika till.

Sen så satte vi oss båda två uppe i vardagsrumssoffan. Borzko satt och läste i sin bok, och jag satte mig med datorn en stund.



Och senare i kväll så blir det "Let's Dance" och en massa gott att äta och dricka. Fredagsmys! ;-D




Dagens Låt - 110204 - Avril Lavigne med "What The Hell" - 2010.


Dagens Låt - 110204 - Avril Lavigne med "What The Hell" - 2010.


"Salome" av Mara Lee - 2011 - Bok



---------    

Recension av boken: "Salome" av Mara Lee (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"En laddad skildring av ungt tonårsliv på åttiotalet och samtidigt en modern iscensättning av Salome-myten.

Elsa Mo är 14 år och folkhemsprinsessa. Hon bor i det lilla samhället Ormby i norra Skåne och hennes liv kretsar kring skolan, kompisarna och dansen. Hennes bästa kompis Veronika är döende i en svår sjukdom. Hon har en utflyttad far, en komplicerad relation till modern och en oförstående bullrig styvfar. Hon föraktar sin omgivning men tycks ändå ha allt, tills hon får en ny fosterbror, Johannes. Plötsligt förändras allt. Johannes är svårtydbar - värsting eller ängel? Alla, vuxna som jämnåriga, dras till honom, ingen verkar se den riktige Johannes. Elsa själv både attraheras och stöts bort. Men när Johannes tar Veronika från Elsa väcks hennes vrede.

På ytan en historia om unga flickor, men laddad av frågor som rör sexualitet, kvinnoblivelse, underkastelse och maktspel.

Salome är en rasande uppgörelse med våra invanda föreställningar kring kön och begär, offer och förövare där den unga flickans kropp, tonåringen, står i centrum. I Salome utmanar Mara Lee våra förväntningar med sin suggestiva, särpräglade romankonst.
"


(Kopierat från albertbonniersforlag.se)


---------

Det här är Mara Lees andra roman. Den första hette "Ladies", men den har jag inte läst.

Jag tyckte mycket om den här boken. Sträckläste ut den på ett par timmar, då den endast var 250 sidor lång. Mycket lättläst och ett skönt flyt i boken.

Boken är en enkel ungdomsskildring på åttiotalet på ytan. Men boken har också många bottnar, och handlar om så otroligt mycket mer.

Texten ovanför tycker jag beskriver boken väldigt bra.

Jag kan verkligen rekommendera boken. Och jag ska läsa "Ladies" av Mara Lee också.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  



Torsdagen den 3 februari 2011.


Orkar inte blogga om jobbet...





Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och sen gick jag till tunnelbanan och åkte in till Hötorget. Gick till Wasa Vaccination för att vaccinera mig. I dag gick det fort, och jag behövde bara vänta i ett par minuter innan jag kom in. Tog andra (av tredje) dosen av Engerix-B, mot Hepatit B. Och så tog jag påfyllning (som man gör vart femte år) av fästingvaccin mot TBE. 540 kronor gick det på i dag. Här är länk till inlägget som jag bloggade när jag var och vaccinerade mig för en månad sen.



När jag var klar så åkte jag direkt hem till Farsta igen. Gick till Hemköp och hämtade ut ett bokpaket med tolv pocketböcker som jag har köpt från Bokus. Här är en länk till inlägget som jag bloggade om det.

Sen gick jag hem, och åt middag när jag kom hem. Höll sen på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också.



Borzko beräknar att vara hemma vid åttatiden i dag.

Jag ska nu sätta mig och läsa i den mycket, mycket bra boken: "I havet finns så många stora fiskar" av Sara Lövestam.

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D



Dagens Shopping - 110203 - Tolv stycken pocketböcker från Bokus.



Dagens Låt - 110203 - Hollywood Undead med "Here Me Now" - 2010.


Dagens Låt - 110203 - Hollywood Undead med "Here Me Now" - 2010.


Onsdagen den 2 februari 2011.


Arbetsdagen var ungefär som i går, i alla fall för min del. Vi serverade fiskgratäng (sejfilé i dill- och kaviarsås) och kokt potatis i dag.



Efter jobbet så åkte jag direkt till Högdalen och hämtade upp Jenny hemma hos Mattias. Hon hade en ledig dag i dag.

Vi åkte sen hem till Farsta, parkerade bara bilen, och gick in en kort stund. Och sen så gick vi till Centrum.

Jenny hämtade ut ett paket på Hemköp, och sen så gick vi och fikade på Espresso House.



Efter en stund så kom Jimmy dit direkt efter jobbet. Och så småningom sen så åkte vi alla tre iväg i Jimmys bil. Vi åkte till Skanstull och parkerade i P-huset där.

Jenny åkte sen vidare för att möta upp med en kompis.

Och Jimmy och jag gick till Södertappen för att lämna blod.



Det var min gång nummer 89 och jag hade 136 i blodvärde.

Vi fikade efteråt och tog våra tackgåvor.

Sen åkte vi därifrån till Sköndal och till McDonalds där, och åt middag.



Därefter så åkte vi till Willys i Länna för lite storhandling. Eller för mig blev det faktiskt inte så värst mycket storhandling i dag. Jag handlade "bara" för lite drygt sjuhundra kronor.



Vi åkte sen hem till Farsta. Och nästan precis samtidigt som vi kom dit, så kom Borzko hem från jobbet. Borzko åt då middag, och Jimmy och jag fikade då, och vi satt alla tre och pratade en stund.

Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö. Borzko duschade och gjorde sig i ordning. Och jag höll på och fixade och grejade med lite diverse hushållsbestyr.

Sen satte sig Borzko och läste i sin bok. Jag satte mig med datorn en stund. Och sen så läste jag i min bok: "I havet finns så många stora fiskar" av Sara Lövestam.



Tänk vad mycket man kan hinna med på vissa eftermiddagar/kvällar! Och vilket trevligt umgänge man kan ha! ;-D



Dagens Låt - 110202 - Cher med "Welcome to Burlesque" - 2010.


Dagens Låt - 110202 - Cher med "Welcome to Burlesque" - 2010.


"Döden på en blek häst" av Amanda Hellberg - 2011 - Bok



---------    

Recension av boken: "Döden på en blek häst" av Amanda Hellberg (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"När Maja Grå kommer till Storbritannien är det inte bara för att studera vid den anrika konstakademin i Oxford. I Brighton står polisutredarna handfallna efter det ohyggliga mordet på Majas sedan länge försvunna mamma, och de behöver hjälp.

Maja Grå har förmågan att se mer än andra och inspektör King vid Brighton-polisen håller kontakten med den unga svenskan. Trots sin skeptiska inställning inser han att det är något speciellt med Maja. Men kan han verkligen sätta sin tilltro till en känslig och ganska skör ung tjej?

Medan höstmörkret smyger in genom Oxfords gränder fördjupar sig Maja i studierna. Hon har brutit sig loss från en svår uppväxt och landsortens bedövande strypgrepp. Med hjälp av den levnadsglada rumskamraten Nikita börjar Maja ta sig ur sitt nedärvda utanförskap och inleder ett trevande kärleksförhållande med oljemålaren Jack. Men Maja grubblar på den komplicerade relationen till modern. Varför valde hon att försvinna till Brighton, och varför blev hon mördad?

Majas sensibilitet skruvas upp till det outhärdligas gräns när hon förnimmer en övernaturlig närvaro på elevhemmet. Är det de döda som söker Majas hjälp? Gengångare som vill avslöja gamla illgärningar, eller en oberäknelig mor som försöker nå sin dotter från andra sidan? Maja Grå rycks in i en skoningslös dödsdans med skrämmande hemsökelser, häftig passion - och en gäckande mördare.
"


(Kopierat från forum.com)


---------

Det här är väl kanske ingen direkt kriminalroman/deckare utan mer än spänningsroman/roman. Det är Amanda Hellbergs andra bok, men jag har inte läst hennes första bok som heter "Styggelsen".

Jag tyckte den här boken var bra. Den var lite annorlunda och hade en del övernaturliga inslag. Spännande, intressant, välskriven, lättläst, och inte alls förutsägbar.

Kan helt klart rekommendera den, och jag ska nog ta och läsa Amanda Hellbergs första bok också.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Forum Bokförlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  



"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 01/02 - Första "riktiga" omgången för terminen.



I dag var det terminens andra gång, men den första "riktiga" omgången, eftersom förra gången var en grundomgång.

Vi sjöng: "För kärleken skull", "Heart of Gold", "Mamma, pappa, barn", och "Rasing my family".

Och även "We will rock you".

Vi tränade även lite på dom olika stämmorna allaredan.

Och lika förbannat djävla otroligt roligt som alltid var det! ;-D



Tisdagen den 1 februari 2011.


Arbetsdagen i dag blev mycket lik arbetsdagen i går, i alla fall för min del. Först sovmorgon, sen städning av matsalarna, sen en stund i skalen, efter det jobb i disken med diskplock och grovdisk, och slutligen jobb med mellanmålet.

Vi serverade korv och potatismos i dag.

Men själv så åt jag bara från salladsbuffén, som jag nästan alltid gör.



I dag behövde vi inte skicka ner någon personal till annexskolan, för personalen var på plats där i dag. Men vår inlånade persona,l från skolan som vi tillfälligtvis hjälper, var och jobbade i sin egen skola i dag. Men vi fick också en ny praktikant i dag, som ska vara hos oss i cirka två månader.



Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade med diverse hushållsgöromål här hemma. Satt lite vid datorn också. Och åt en mycket tidig middag. Gjorde mig sen i ordning för att åka in till stan och till "Kör för alla!"



Dagens Låt - 110201 - Avenged Sevenfold med "Welcome To The Family" - 2010.


Dagens Låt - 110201 - Avenged Sevenfold med "Welcome To The Family" - 2010.


RSS 2.0