Dagbok - Fredagen den 30 december 2005


 

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Upp och duschade och gjorde mig i ordning som vanligt. Frukost sen förstås som vanligt. Och återigen i dag så hade jag tänkt mig en lång morgonpromenad… Men återigen i dag så var det en intensiv snöstorm utanför fönstret… Så det blev ingen promenad i dag heller…





Ställde mig vid strykbrädan istället och strök en jättestor hög med kläder. Jag hade nog inte strukit på över en vecka… så det var ju en hel del eftersom jag stryker alla våra kläder... Jimmy vaknade vid tiotiden. Han hade planerat att åka över till en klasskompis i Rönninge, ett par mil härifrån, men jag lyckades övertala honom att stanna hemma och inte köra bil i snöstormen… Han satte sig vid datorn och spelade datorspel över Internet med kompisen istället.





När jag var klar med strykningen så höll jag på med massa andra hushållsgöromål här hemma. Vid ettiden sen så gick Jimmy och jag en sväng till Centrum. Jag var på M.Q. och lämnade tillbaka en tröja/jacka åt Jenny som hon ångrade att hon köpte. Och Jimmy var hos skomakaren och gjorde några fler hål i ett skärp som han fick i julklapp.





Väl hemma igen så åt vi en lätt lunch. Jimmy fortsatte att sitta vid datorn och jag fortsatte att göra allmänna hushållsgöromål. Sen när jag tyckte att jag hade varit duktig nog i dag, så blev det slappande med datorn resten av eftermiddagen istället. Satt och höll på med allt möjligt, läste mest en massa: Aftonbladet, Expressen, Metro, City Stockholm, Krönikörer, Kolumnister och massor med Bloggar.





Sen blev det en tidig middag. I dag var vi återigen lata och åt pizza från vår lokala pizzeria: Pizza Butik Americana. Jag åt en Vegetariana. Efter det så blev det slappande vid datorn igen. Gick en sväng till Centrum igen sen vid åttatiden tillsammans med Jimmy och köpte chips och godis.





Jag, Borzko och Jimmy tittade på nerladdad film sen, komedin ”40-year old virgin”. Den var väl ganska så rolig. Efter det så blev det datorn igen fram till sängdags.





Saknar Jenny… Fjärde natten hon är borta nu… Men i morgon kommer hon hem! Och Oscar har hon med sig!





Halva jullovet har gått nu… Har haft nio dagar ledigt, och har nio dagar kvar.




 
GOTT NYTT ÅR på er allihopa! Förmodar att jag inte lägger in någon blogg i morgon. Jag skriver väl en extra lång på söndag istället. Ta det lugnt i morgon! Var försiktig med bilkörning i halkan, och med raketerna, och med alkoholen… Men ha en riktigt trevlig Nyårsafton, så hörs vi nästa år!








 

Dagbok - Torsdagen den 29 december 2005



 
Mobilen ringde även i dag klockan sju. Upp och duschade och gjorde mig i ordning och sen så åt jag frukost. Hade även i dag tänkt mig en morgonpromenad, men även i dag precis som i går så var det en mindre snöstorm utanför fönstret… Och då har jag verkligen ingen lust att ge mig ut på promenad. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma istället.

Vid niotiden så gick Jimmy upp. Efter att han hade gjort sina morgonbestyr och käkat så började vi att städa tillsammans här hemma. Vi hjälptes åt med att: dammsuga, torka golven, skura toaletten och badrummet. Skönt när man hjälps åt! Jag har tänkt att vi för det mesta ska städa på torsdagseftermiddagar hädanefter, och då får J&J vara hemma och hjälpa till. När vi var klara så blev det en lätt lunch och sen höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

Sen så började vi vår ”Sagan Om Ringen”-Dag! Vi hade en sån även förra jullovet, då vi såg alla tre filmerna: ”Sagan Om Ringen”, ”Sagan Om De Två Tornen”, och ”Sagan Om Konungens Återkomst”, alla i den långa versionen. Både Jimmy och jag älskar de filmerna, de är de klart bästa filmerna som har gjorts någonsin, alla kategorier inräknade. Jenny och Borzko gillar dem inte alls… Tänk vad olika man är ibland!






Först så såg vi då den första filmen. Sen så tog vi en paus. Vi gick först ut och borstade av våra bilar som det var några decimeter snö på… Sen gick vi till Centrum och till Burger King och åt middag. Efter det så gick vi hem igen och fortsatte med filmerna. Såg andra filmen, sen en kort paus, och så efter det den tredje filmen.


Tio timmars filmtittande blev det sammanlagt ungefär! Men det kändes det absolut inte som. Fast lite trött blev man ju förstås! Men nu är det en tradition att vi ska göra så här en gång om året, varje jullov!


Vid halvtolv var vi färdiga med filmerna, då blev det datorn en stund innan sängen.


Jenny är fortfarande i Linköping hos Oscar. Jag saknar henne… Borzko kom hem sent från jobbet på grund av all snö… Och sen gick han och la sig tidigt för han ska upp tidigt i morgon igen… Inte mycket fritid för tillfället för honom inte… 



 

Dagbok - Onsdagen den 28 december 2005

 


Mobilen larmade i dag också klockan sju. Upp och duschade och gjorde mig i ordning förstås. Och sen frukost. Hade tänkt mig en morgonpromenad i dag, men det snöade ymnigt ute då och då hade jag ingen lust alls att ut och gå… Så det blev lite fixande här hemma istället. Bytte handdukar, tvättade handdukar, beställde papperskopior på mina digitala fotografier till min Mamma från OnOff, fixade lite med papper, m.m.

Jimmy gick upp vid tiotiden. Satt och pratade lite med honom. Sen så gick jag iväg till Centrum vid elvatiden för att möta upp med min Mamma Gun som kom hit med bussen för att shoppa lite. Då hade det slutat att snöa, så innan shoppandet så gick vi en liten promenad runt Farsta en stund.

Sen blev det lite shopping av kläder för Mamma. Själv köpte jag ingenting i dag, jag var bara smakråd och hjälp till henne. Var på systemet och köpte lite vin också. När vi var klara så gick vi hem hit och åt lite lätt lunch och fikade tillsammans med Jimmy. Satt och pratade ett bra tag sen.

Vid tretiden sen så skjutsade Jimmy hem Mamma till Örby. Och sen åkte han direkt till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba mellan 16.00 och 21.30. Själv så höll jag återigen på med alla möjliga hushållsbestyr tills jag kände mig nöjd för i dag.

Och sen blev det slappande i soffan. Hade för ovanlighetens skull köpt en tidning som jag låg och läste: ”Amelia”. (Det var ett reportage om Bloggar som lockade mig att köpa den!) Började att läsa och läste också ut en ny pocketbok: ”Kort Kjol” av Christina Wahldén. Den handlade om en flicka som blir våldtagen av två klasskamrater, och den var mycket, mycket bra. Hemsk men bra. Sen så höll jag på ett bra tag med att bränna ut filmer som jag hade laddat ner. Vårt Internet låg nere i ett par timmar också, medans Jimmy var på jobbet. Jag orkade inte ta tag i det utan väntade tills han var hemma igen.

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han la sig tidigt sen, för han ska ju som vanligt upp i ottan i morgon bitti. Jimmy kom hem från jobbet strax före tio. Han fixade ju vårt Internet då förstås. Sen blev det datorn för mig resten av kvällen. Tre Betapet-matcher mot Snurran och hennes man Rolle. Jag kom etta i den första, trea i den andra, och etta i den tredje.

Och Jenny är kvar i Linköping hos Oscar. Tyst, tomt och tråkigt här hemma utan henne…



Dagbok - Tisdagen den 27 december 2005


Mobilen ringde klockan sju som vanligt. Jag gick upp och duschade och gjorde mig i ordning då, och sen så åt jag frukost förstås. Höll sen på här hemma och fixade med lite allt möjligt. Jimmy gick upp vid niotiden.

Jenny hade gått upp redan klockan fyra i morse. Hon följde med Borzko i lastbilen. Han hade en körning till Linköping i dag. Och eftersom Jenny skulle dit ner i dag för att hälsa på Oscar så sparade hon in bussbiljettspengarna och åkte lastbil dit med Borzko istället. Hon ska vara där i tre dagar.

Vid tiotiden så gick Jimmy och jag till Centrum. Först så var vi på OnOff och köpte en ny trådlös accesspunkt. Den gamla har krånglat en hel del, och nu var vi så trötta på det, så vi köpte oss en ny. 800:- kostade den. Sen så var vi på Clas Ohlson och köpte CD-skivor att bränna på. Och sen så var vi på Cervera och bytte ut en ljuständare som inte fungerade som jag fick i julklapp.

Hem sen igen. Höll sen på med allt möjligt allmänt hushållsarbete här hemma. Tvätt och disk förstås. Och så plockande, pulande, fixande och grejande. Sen vid tretiden så åkte Jimmy och jag iväg till Heron City i Kungens Kurva. Först så var vi och handlade lite på Willys som ligger där också.

Sen så var vi på Bio. Vi såg nyinspelningen av ”King Kong”. Den var bra och häftig och klart sevärd. Presentkorten på två biobesök som jag fick från jobbet i julklapp kom väl till pass, biljetterna kostade 110:- kronor styck…

Hemma igen vid halvåttatiden. Jimmy åkte iväg nästan direkt sen till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden, efter mat och dusch så blev det teve för honom. Och jag satt som vanligt med datorn.




Här sitter Jimmy och jag på Bion och väntar på att King-Kong ska...

Bild050
Här sitter Jimmy och jag på Bion och väntar på att King-Kong ska börja.

Dagbok - Måndagen den 26 december 2005


 

Mobilen ringde klockan sju i dag. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost. Borzko hade gått upp redan halvfyra och åkt till jobbet. Jimmy hade kommit hem från jobbet strax efter sex efter sitt nattjobb och gått och lagt sig för att sova. Jenny gick upp vid halvniotiden.

Jenny och jag hade bestämt oss för en shoppingdag i dag på annandagsrean. Jag hade tänkt att promenera in till stan och sen möta upp med Jenny där. Men utanför fönstret var det snöstorm… Så jag struntade i det och vi tog istället tunnelbanan tillsammans in till stan strax före tio.

(Som vanligt så blev det en Kaffe-Choko från 7-Eleven på vägen!)




Gick av vid Slussen och promenerade därifrån in till City. Sen så blev det shopping i fyra timmar! Jag köpte: ett par svarta Lee-jeans på J.C., ett par svarta Gina Tricot-jeans, åtta par strumpor, en svart topp med tryck, en svart sweatshirt-bolero. Jenny köpte en hel del kläder och även en del andra prylar för en del av sina julklappspengar.


(Turist-kort!)




Promenerade runt en hel del på stan också och kollade på lite allt möjligt. En fika och macka blev det också. Sen när klockan närmade sig halvtre så åkte vi från stan. Jenny gick av vid Slussen och gick för att jobba på 7-Eleven mellan 15.00 och 20.00. Jag åkte med t-banan till Rågsved där jag mötte upp med Jimmy. Han hade sovit hela dagen till klockan två efter sitt nattjobb.


Vi åkte upp till min Moster Elsie som bor i Rågsved. Hon bjuder alltid på middag på annandagen. De som också var där var: min mamma Gun, min pappa Yngve, min syster Anette, min systerson Mathias, mammas/mosters kusin Maine, Maines man Nisse. Borzko kom också dit, fast en timme senare, för han blev sen från jobbet på grund av snön.


(Jimmy med Kusin Mathias.)




Vi åt massor med julmat först, sen blev det ost och kex, och efter det kaffe. Pratade, skrattade och hade det trevligt. Många och heta diskussioner förstås också, som alltid när vi har släktträff! Jimmy och Mathias åkte iväg och hämtade Jenny på jobbet, så hon också hann vara med en liten stund. Sen så åkte vi alla hem vid niotiden.


När vi kom hem så blev det bara slappande. Borzko gick och la sig hyfsat tidigt, för han ska ju jobba som vanligt i morgon och gå upp halvfyra. Jenny satt vid datorn en hel del, och så packade hon ner lite grejer, för hon ska åka till Oscar i Linköping i morgon och vara där i några dagar. Jimmy satt med sin bärbara dator i köket och spelade ”World Of Warcraft”. Och jag satt förstås i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet och höll på med allt möjligt.




 

Veckans Vikt - Vecka 52

Veckans Vikt
Vecka 52
25/12

58,2 kg




Veckans Motion - Vecka 51

Veckans Motion
Vecka 51
19/12-25/12

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, cirka 1 tim
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------


Dagbok - Söndagen den 25 december 2005


 

La mig vid tvåtiden i natt. Gick upp klockan åtta i morse. Duschade och gjorde mig i ordning och sen så blev det frukost. Borzko gick upp vid halvtiotiden, och Jimmy vid tiotiden. Och Jenny inte förrän vid tolvtiden. Under dagen så blev det allmänt slappande och slöande för oss alla fyra. Jag läste bland annat ut boken: ”Jenny S” av Denise Rudberg. Den var bra och typ som hennes tidigare tre böcker.

Vid halvtretiden så åkte vi sen iväg. Vi skulle på Julmiddag hos Borzkos Mamma Dragica i Hallunda. Borzkos son Mirko var också där. Först så fick vi glögg och satt och pratade en stund. Sen så blev det middag med både svensk och kroatisk hemlagad julmat. Åt och satt och pratade. Sen så blev det kaffe och massa hembakt kaffebröd till. Och efter det så blev det ost, kex och snacks. Rätt så mätta var vi sen allihopa…

Liten julklappsutdelning blev det förstås i dag också. Borzko och jag fick pengar från hans Mamma. Satt sen och pratade och hade det trevligt fram till sjutiden då vi åkte hemåt igen.

Lägger in två fotografier. De är speciellt tagna och inlagda för Borzkos syster Natalie som bor i Kroatien och är en trogen läsare av min Blogg. *Håll tillgodo Natalie! Här kommer kort på Morsan Dragica, Brorsan Borzko, och dina tre Brorsbarn: Mirko, Jimmy och Jenny!*









Hemma vid halvåttatiden igen. Då blev det allmänt slappande för oss alla fyra. Jag och Jimmy satt med våra bärbara datorer i köket. Jenny satt i sitt rum vid sin dator. Och Borzko satt i vardagsrummet framför teven. Borzko gick och la sig redan vid halvtiotiden, för han ska jobba extra i morgon, och ska upp redan halvfyra. Jimmy åkte iväg vid elvatiden för att jobba på McDonalds i Västberga. Det är första gången han ska jobba natt. Alla deltidsanställda måste jobba någon natt i månaden när man har fyllt arton år. Han ska jobba mellan 23.45 och 06.00.




Dagbok - Lördagen den 24 december 2005


 

Mobilen alarmade klockan sju som vanligt i dag också. Upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen så gjorde jag mig ett stort glas med kaffe och satte mig vid datorn en stund i lugn och ro med massor med tända ljus. Frukosten fick vänta i dag. Klockan nio så gick Borzko upp och duschade och gjorde sig i ordning. Och klockan tio så gick Jimmy och Jenny upp. Då åt vi frukost tillsammans alla fyra. Det händer verkligen inte ofta nu för tiden! Satt i en timme och åt, lyssnade på julmusik, pratade och hade det mysigt med massor med tända stearinljus. Jimmy och Jenny fick varsin morgon-julklapp också.







Sen så höll jag på och fixade och förberedde det som vi skulle ha med oss hem till min syster. Jimmy och Borzko åkte ut med bilarna och tankade och fixade i ordning dem. Jenny höll på med lite allt möjligt. Efter det så softade vi bara och tog det lugnt fram tills det var dags att åka.







Strax efter två så åkte vi iväg. Hämtade upp min Moster Elsie i Rågsved, och sen min Mamma och Pappa, Gun och Yngve, i Örby, och sen så åkte vi hem till min Syster Anette i Solberga. Drack glögg och pratade först. Sen så hjälptes vi åt lite med att fixa i ordning maten. Vid halvfemtiden så kom Anettes pojkvän Kenneth, och så kom hans två döttrar, plus den ena dotterns man och barn.






Vid femtiden så satte vi oss för att äta Julmiddag. Åt och åt och åt och drack och pratade i ett par timmar. Vid sjutiden så åkte Jimmy och Jenny iväg och hämtade Anettes son Mathias som hade varit med sin Pappa hos hans släkt. Kaffe blev det när de var tillbaka, och så då äntligen Julklappsutdelningen!






Det här fick jag i Julklapp: Av Jenny: en jättefin gaständare + ett Garlic Card + en svart topp från Gina Tricot + ett örngott med ”Jag älskar dig” på. Av Jimmy: en svart topp från J.C. Av Borzko: presentkort på 300:- i FarstaHallen. Av Mamma och Pappa: 500:- kronor. Av Elsie: en chokladask. Av Mathias: två pocketböcker. Av Anette och Kenneth: tre stycken guldkotteljus. Jag blev jättenöjd och glad över mina julklappar!






 

Satt sen och åt, drack, pratade och skrattade. Vid elvatiden, efter åtta timmars julfirande, så var alla trötta och då åkte vi hem. Skjutsade hem Mamma och Pappa plus Elsie också. Vi hade ju båda bilarna med. Jag och Jimmy körde.






Väl hemma så gick vi igenom alla julklappar, provade kläder och så. Sen så satte jag mig vid datorn en stund. GOD FORTSÄTTNING PÅ JULEN ALLIHOPA!




Nu åker vi iväg och firar jul! Fina ungar va!? God Jul på er all...

Bild047
Nu åker vi iväg och firar jul! Fina ungar va!? God Jul på er alla! Kram!

God Jul !



God Jul på er alla kära bloggläsare! Jag har runt fyrtio läsare varje dag och det är jag jätteglad för! Det klart att man skriver ju ändå mest för sin egen skull, men självklart så blir man ju också glad om man har några läsare! Jag hoppas att ni alla får en toppenjul. Var rädda om varandra. Ta det lugnt i trafiken för det ska tydligen bli halt i dag. Drick inte för mycket, tänk på barnen. Visa varandra respekt, hänsyn och kärlek. Och tänk en tanke på alla de som kanske inte har det så bra som vi har det.


Det här kortet sände vi både som "riktigt" julkort och som e-mail-julkort i år. Det är taget i Turkiet i somras.





 

Dagbok - Fredagen den 23 december 2005



Upp klockan sju som vanligt. Dusch och frukost som vanligt. Jenny gick upp vid halvnio och Jimmy vid nio. Jag stack iväg en snabbis med bilen vid nio för att köpa en julklapp till Jimmy. Hemma igen vid halvtiotiden. Då var J&J klara så då stack vi alla tre iväg till Willys. Handlade åtta plastkassar fulla för cirka elvahundra spänn i dag.

Väl hemma igen så packade vi upp allt och in i respektive lagerutrymme. Sen så gick vi iväg till Centrum. Där gick vi lite på skilda håll och handlade några julklappar till. Köpte fyra stycken julblomsgrupper också att ge till släkten. Hemma igen vid tolvtiden.

Jimmys mobil ringde fem över tolv… Det var skiftledaren på McDonalds som undrade varför han inte hade kommit till jobbet! Det visade sig att han hade missat att han skulle jobba i dag… Så det var bara för honom att sticka iväg till jobbet på en gång. Perfekt i alla fall att bara kunna ta bilen dit för honom! Han skulle jobba mellan tolv och nio.

Jenny och jag höll på här hemma och fixade sen. Jag skickade iväg e-mail-julkort och sen så satt jag och slog in alla de sista julklapparna. Jenny tillverkade några julklappar av pyssel- och hobby-material som hon hade köpt på Panduro. Vi höll på och fixade med allt möjligt annat här hemma också.

Vid fyratiden så var vi klara med allt. Vi tog bilen och stack iväg då. Först så åkte vi hem till Mamma och Pappa i Örby och lämnade över en julgruppsblomma. Sen så åkte vi till McDonalds i Sköndal och åt middag där. Och sen hem till Farsta igen vid sextiden

Borzko hade nyss kommit från jobbet när vi kom hem. Han tog då över bilen och så åkte han över till sin Mamma i Hallunda med en julgruppsblomma. Han stannade kvar där en stund och åt lite och fikade också. Jenny och jag gick en sväng till Centrum ännu en gång. Jag köpte ännu en julklapp till henne som hon själv fick välja ut. Och så köpte jag mig fyra stycken pocketböcker.

Hemma igen sen vid sjutiden. Höll då på och fixade med det allra sista. Sen så blev det kökssoffan och datorn i knäet vid åttatiden. Jenny satt också vid sin dator. Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över nio. Han satte sig med sin bärbara dator vid köksbordet då. Borzko kom hem vid strax före elva från sin Mamma. Han satt sen och tittade på teve. Jag spelade två Betapet-matcher mot Snurran. Rättvis kväll, för vi vann en varsin.

-------------  

God Jul på er allihopa! För nu har det blivit Julafton! Hoppas att ni får en riktigt bra julhelg allihopa. Var rädda om varandra. Drick inte för mycket. Och ta det lugnt ute på vägarna. Stor kram till er alla trogna läsare!



Mera julklappar...

Bild045
Mera julklappar...

Nu är julklapparna på plats!

Bild040
Nu är julklapparna på plats!

Dagbok - Torsdagen den 22 december 2005


 

Mobilen larmade i dag klockan sju som nästan alltid på mina lediga dagar. Brukar oftast gå och lägga mig vid ettiden och gå upp vid sjutiden när jag är ledig. Tycker att det är perfekta tider för mig, och sex timmars sömn är precis lagom för mig. Duschade och gjorde mig i ordning förstås, och sen så blev det fiberhavregrynsgröt och kaffe till frukost.


Jenny gick upp vid åttatiden och när hon var klar så var hon snäll och följde med mig ut på en promenad. *Tack Jenny!* Vi gick ”Hökarängsvarvet” som tar ungefär en timme. Det var inget skönt promenadväder i dag… Det småregnade hela tiden, och det var grått, mörkt, trist, slaskigt och tråkigt ute. *Blä!* Men det var ändå skönt att röra på sig en stund och få lite frisk luft, och det är ju alltid trevligt när man får sällskap.


Hemma igen vid tiotiden. Då gick Jimmy precis upp. När han sen var klar så satte vi alla tre igång och städade. Vad fort det går, och vad roligt det är, när man hjälps åt! Vi dammsög, torkade golven, skurade toalett och badrum, städade av balkongerna och strök en hög med kläder.


Sen när vi var klara så gick Jimmy och jag till Centrum för att handla julklappar till Jenny. Hon fick så klart inte följa med! Vad vi handlade skriver jag inte här, för jag vet att hon läser min blogg ibland. *Hihihi!* Hem sen igen när vi var klara med shoppingen för i dag.


Satte mig vid datorn en stund sen och gjorde månadens tråkigaste uppgift… räkningarna… *Suckar...* Efter det så kom posten, och då kom avin till Jimmys körkort. Så vi gick en gång till till Centrum och hämtade ut hans körkort på Posten.


Efter det så blev det en mycket tidig middag eftersom vi inte hade ätit något till lunch. Jimmy och Jenny åkte och hämtade mat på McDonalds Drive-Thru i Sköndal. Sen efter att vi hade ätit så åkte de iväg och hämtade Mamma och Pappa i Örby. De ville komma hit för att uppvakta Jimmy till Körkortet. Jimmy fick ettusen kronor och en bukett blommor av dem. *Snällt!*




 
Kaffe, glögg, russin, mandel, pepparkakor och chokladkarameller bjöd vi på. *Mmm…* Satt i ett par timmar och fikade, pratade och hade det trevligt. Sen så skjutsade Jimmy hem sin Mormor och Morfar igen till Örby. Jenny följde med också, och de åkte sen till Hagsätra och hämtade upp Jennys kompis Zina. Jimmy släppte av dem i Farsta Centrum och sen kom han hem.



Han åkte nästan iväg på en gång sen igen. *Roligt att köra bil med nytaget körkort!* Han körde ut sin kompis Kristian till Dalarö och sen så åkte han hem igen. Jenny och Zina kom hem från Centrum efter en stund. Sen så var de på Jennys rum. Borzko kom hem från jobbet vid kvart över åtta.


Och jag hamnade så småningom i kökssoffan med lilla bärbara datorn i knäet som vanligt. Satt och höll på med allt möjligt i datorn. Sen så körde Jimmy hem Zina strax före elva. Jenny följde med. Efter det så satt Jenny på sitt rum med datorn och telefonen. Jimmy satt vid köksbordet och spelade WOW. Borzko gick och la sig, för han ska ju jobba som vanligt i morgon. Och jag spelade Betapet mot Snurran. Det blev bara en match i kväll, och den vann jag. Och så bloggläsande förstås.



Nu har Jimmys riktiga körkort kommit.

Bild039
Nu har Jimmys riktiga körkort kommit.

Jimmy - Körkort

Måste bara lägga in det här kortet igen...
Han ser ju så underbart glad ut!






 

Dagbok - Onsdagen den 21 december 2005

 
 

Jaha, så var det då äntligen den sista arbetsdagen på den här terminen! Upp halvfem som vanligt… Åkte halvsex till jobbet… Började jobba klockan sex… Men inte med grönsaker i dag. Vi serverade ingen mat i dag. Först så städade vi undan efter lärarnas julbord i går. Sen så röjde vi undan allt inför jullovet. De ska komma och lägga in en matta på golven i stora matsalen och lilla cafématsalen under lovet, så vi fick utrymma dem totalt. Försökte också plasta in så mycket som möjligt inne i köket och i diskrummet, för det lär ju damma en del när de slipar golven…
 

Lite julklappar blev det i dag! Först så fick vi julklapp av skolledningen. Det var två presentcheckar till SF Bio plus en chokladask. Sen så fick vi julklapp av en väldigt snäll personal på förskolan: Annie. En röd värmeljusstake. Och sen så hade vi julklappsutdelning i vår lilla personalgrupp. Vi brukar köpa en julklapp för cirka 40:- kronor och så lägger vi dem i en säck och drar ett paket. Jag fick två ljus i form av snapsglas med kaffedoft. Jättefina var de.
 

När vi var klara med allt så fick vi gå hem. Redan halvett! Jätteskönt! Jag åkte direkt hem. Jimmy var hemma då. Jenny hade åkt direkt från skolavslutningen in till stan i dag igen. Hennes betyg den här terminen blev: tre stycken ”VG”, ett stycke ”IG”, och resten ”G”. Jag höll på och fixade med allt möjligt här hemma en stund när jag kom hem.
 

Sen så var jag i Centrum en stund med ”J&J” och julklappshandlade lite. Efter det så stack Jenny iväg in till stan igen, den här gången för att jobba på 7-Eleven mellan fyra och åtta. Jag och Jimmy gick till Nordea för att träffa min personliga bankman Joakim. Jag hade ett samtal med honom om pengarna som jag har ärvt.
 

Hem igen och så åt Jimmy och jag middag. Sen så stack han iväg med sin bil hem till sin kompis Kristian. Själv så höll jag på med diverse hushållsbestyr och en hel del pappersjobb. Fixade julkorten på posten på Internet och beställde och skickade iväg dem.
 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Jag gick till Centrum och mötte upp Jenny vid tunnelbanan när hon kom hem från jobbet. Sen så blev det datorn för mig resten av kvällen. Fyra Betapetmatcher blev det i kväll. Både mot Snurran och hennes man Rolle blev det i kväll. Det gick bra för mig, jag vann tre matcher och kom tvåa i en match.
 

Och nu så har jag då Jullov i arton härliga dagar! Det ska bli så skönt!
 

 


Besöksstatistik - November

Besöksstatistik - November

Snitt: 29



0...

Antal arbetsdagar kvar till Jullovet:

NOLL !!!!

Nu har jag JULLOV i ARTON dagar!


Veckans Vikt - Vecka 51

Veckans Vikt
Vecka 51
19/12

58,0 kg


Veckans Motion - Vecka 50

Veckans Motion
Vecka 50
12/12-18/12

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim
Söndag: ---------


Dagbok - Tisdagen den 20 december 2005


 
 

Jobbade som vanligt i dag också. Fläktsystemet låg nere även i dag, men eftersom vi inte hade någon mat som skulle koka i stora grytorna, utan bara mat att värma i ugnar, så blev det inte lika dimmigt och otäckt i dag. Och efter några timmar så dök det upp två killar som fixade felet (vad det nu var). Härligt att kunna andas normalt igen!
 

Jag var först en liten kort stund i skalen på morgonen. Men eftersom vi inte hade speciellt mycket grönsaker i dag, så hjälpte jag sen till lite i köket och sen med dukningen. Vi serverade Julbord i dag, i stort sett komplett med alla tillbehör. Eftersom jag hade Salwa till hjälp även i dag i lilla matsalen så flöt allt på bara bra.
 

Jobbade över i cirka en och en halv timme sen efter jobbet. Det var jag och vår husmor Mita som stannade kvar och fixade till ännu ett Julbord. Lärarna skulle äta det på eftermiddagen. Vi gjorde klart allt, och när de skulle börja äta så åkte vi hem. Diskar och städar efter dem, det gör vi i morgon…
 

Jimmy hade ju avslutning redan i går. Han valde att gå upp halvfyra i morse för att följa med Borzko i lastbilen hela dagen. Jenny åkte till stan och shoppade efter skolan. Jag åkte hem efter jobbet. Höll på som vanligt med diverse hushållsbestyr här hemma då. Fixade med en massa papper också. Skrev över Nissan-bilen på Jimmy och ordnade med försäkringen också. Nu är Jimmy både Körkortsinnehavare och Bilägare!
 

När Jenny kom från stan vid sextiden så mötte jag upp med henne i Centrum. Sen så gick vi runt och tittade och shoppade även en del julklappar. Var även på H&M, Apoteket och på Konsum och handlade lite. Hem sen igen och höll på och fixade lite.
 

Borzko och Jimmy kom hem vid åttatiden. De åt middag då och sen så stack Jimmy iväg för att åka ut och köra med sin bil! Borzko satt och tittade på teve. Jenny satt vid datorn och så pratade hon som vanligt mycket och länge i telefon. Och jag, jag satt som vanligt i kökssoffan med datorn. Tre Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll. Och jag hade turen att vinna alla tre!
 

Sista arbetsdagen för terminen i morgon! Åh, vad skönt det ska bli med Jullov!
 

 


Dagbok - Måndagen den 19 december 2005


 
 

Jobbade som vanligt i dag förstås. Men det blev en jobbig start på dagen… Fläktsystemet fungerade inte, så när vi satte igång våra stora grytor med spaghetti och köttfärssås så blev det en enorm dimma/ånga i alla våra lokaler. Så strax före sju så utlöstes brandlarmet… Det går ju inte att vistas inomhus då det är ett så fruktansvärt oväsen på larmet, och sen så får vi ju inte egentligen vara inne när brandlarmet går. Det kan ju brinna någonstans… Så vi fick stå ute i kylan på lastkajen i sju minusgraders kyla i arbetskläder… I cirka tjugo minuter fick vi stå innan larmet stängdes av.
 

Och sen så fick vi jobba i varmfuktig hemsk luft hela dagen. Ingen kom och kollade på fläktsystemet trots att vi ringde… Det var så fuktigt och dimmigt så det rann om fönster, väggar och tak… Och även fönstren ute i matsalarna var helt igenimmade. Ingen trevlig arbetsmiljö precis! Vi hade nog alla huvudvärk när vi gick hem…
 

Vi var i alla fall mer än full personalstyrka i dag. Anne-Mari sjukskriven, Nadia vikarierade för henne, Salwa var och arbetstränade. Vi serverade som sagt var spaghetti och köttfärssås i dag. Jag var först i skalen och sen så var jag i lilla matsalen. Salwa var och jobbade med mig där. Dagen flöt på bara bra. Inget speciellt hände sen. (Jo, en massa strul med leveranserna av julbordsmaten tills i morgon…)
 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på som vanligt här hemma och pulade, fixade, plockade, donade och grejade med allt möjligt och omöjligt. Jenny åkte direkt från skolan in till stan för att shoppa julklappar med Malin. Jimmy hade först avslutning i sin skola, sen var han hemma en stund, och innan jag hann hem från jobbet så hade han åkt iväg till uppkörningen för körkortet.
 

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem, och som ni alla säkert har sett i mitt mobilblogginlägg tidigare, så KLARADE HAN UPPKÖRNINGEN FÖR KÖRKORTET! Jätteroligt! *GRATTIS JIMMY!* ( Och tack alla ni som hjälpte till genom att hålla tummarna! ;-) )
 

Vi åt middag tillsammans och sedan så stack han givetvis iväg ut med bilen! Han skulle hämta upp sina kompisar, Kristian och Jimi, och sen så skulle de ut och köra. Jenny kom hem från stan strax efter sex, och då mötte jag upp med henne i Centrum.
 

Vi shoppade några julklappar och så köpte vi papper/snören/rosetter/tejp/etiketter till att slå in julklappar med. Jag köpte mig även en svart topp med lite paljetter på att ha på julafton. Gick runt och kollade lite, och så köpte vi varsin McFlurry på McDonalds. Hemma igen strax före åtta.
 

Efter uppackning av grejerna och lite plockande med annat så blev det så småningom kökssoffan och bärbara datorn i knäet. Betapetmatcher mot Snurran förstås! I kväll blev det två stycken och Snurran vann (tyvärr) båda… Lite allmänt surfande, bloggläsande, m.m blev det också.
 

Och ännu en gång: GRATTIS JIMMY!



JIMMY KLARADE UPPKÖRNINGEN FÖR KÖRKORTET!

Bild036
JIMMY KLARADE UPPKÖRNINGEN FÖR KÖRKORTET!

Dagbok - Söndagen den 18 december 2005






Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Upp och duschade och gjorde mig i ordning. Och sen frukost förstås. Hade egentligen tänkt mig en morgonpromenad i dag också precis som i går. Men det såg så grått, ruggigt och kallt ute så jag hade ingen lust att gå i dag. Borzko gick upp vid halvniotiden. Efter att han hade gjort sig i ordning och ätit frukost så gick han till Farstahallen i dag också och tränade.



Själv så satte jag i gång och gjorde lite nytta här hemma istället. Det blev mest ”jul-nytta”! Gick igenom och fixade Jimmys och Jennys fotografier från skolfotograferingen och fördelade. Slog in alla korten som ska bli julklappar åt släkten. Slog även in de andra julklapparna som jag har handlat. Hängde upp julbroderierna också. Och höll på och pysslade, plockade, donade, fixade och grejade med allt möjligt och omöjligt här hemma.



Jimmy vaknade och gick upp vid tiotiden. Efter frukost och dusch så satte han sig vid datorn och höll på med allt möjligt. Jenny och Oscar gick upp vid elvatiden. Efter dusch och frukost så gjorde de väl inget speciellt fram till ettiden. Sen så var det dags för Oscar att åka hem till Linköping igen. Jenny åkte med honom in till Centralen där hans buss avgick strax efter två. Sen så åkte Jenny direkt hem hit igen. *Det var kul att träffa dig Oscar! Och att ha dig här över helgen! Du är varmt välkommen tillbaka!*



Sen när jag var klar med allt det jag hade bestämt mig för att göra så satte jag mig och slappade vid datorn en stund på eftermiddagen. Middag åt vi sen vid femtiden. I dag blev det rester från fredagens middag plus lite hopplock från kyl, frys och skafferi.




Och sen så blev det slappande igen resten av kvällen. Jag satt i kökssoffan och höll på med allt möjligt i datorn. Jimmy satt vid köksbordet med datorn och spelade ”WOW”. Jenny satt i sitt rum vid datorn. Och Borzko satt i vardagsrummet och kollade på sport på teven.





Bilderna i dagens blogg är julbroderier som jag har sytt under årens lopp. Tavlan med den lussebullsbakande tomtefamiljen är ett av mina favoritbroderier.

---------  


Håll tummarna för Jimmy i morgon! Måndagen den 19 december klockan 15.25 så har han uppkörning! Hoppas, hoppas, hoppas att han klarar av det!

---------



Dagbok - Lördagen den 17 december 2005

 

Mobilen ringde klockan sju som de flesta av mina lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen blev det gröt och fika till frukost. Borzko gick upp vid åttatiden. Jag klädde mig varmt, för det var sex grader kallt ute, och så gav jag mig ut på en promenad vid kvart i nio-tiden. Borzko gick iväg till Farstahallen och tränade istället. Gick förbi lastbilen som Borzko kör.





Gick mot Hökarängen och Gubbängen och sen så svängde jag av och gick mot Svedmyra. Där var jag inne på BEA och handlade lite smågrejer: julblommor, julpynt, ljus och lite annat. Sen så promenerade jag mot Gubbängen och där tog jag tunnelbanan två hållplatser hem till Farsta. Det var kallt ute och lite småblåsigt, men solen tittade faktiskt fram en stund!





Väldigt halt ute var det. Hemma vid halvelvatiden. Stegräknaren var med i dag:
9.272 steg
7.88 kilometer
280 kalorier
1.20.14 gångtid

Jimmy, Jenny och Oscar var vakna och uppe ner jag kom hem. De åt frukost och jag tog en fika samtidigt. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen. Borzko kom hem från gymmet vid tolvtiden.

Sen så satte vi igång Julbaket! Vi bakade fem stycken pepparkaksdegar. Det blev en stor, stor burk full med pepparkakor! Och så gjorde vi fyra satser med ”Mormors Chokladkarameller”. Mysigt och roligt var det att baka tillsammans allihopa! Gjorde några nejlikapelsiner också. Och drack glögg förstås!

















När vi var klara så röjde vi undan och sen så höll vi på med lite allt möjligt. Sen så åt vi tidig middag, för det hade blivit lite dåligt med lunch för oss alla. I dag så hämtade vi pizzor från vår lokala pizzeria. Jag åt en halv Vesuvio med extra oliver plus ett vitlöksbröd med ost.

Sen så blev det slappande för oss allihopa. Jenny och Oscar var på Jennys rum. Borzko satt i vardagsrummet och tittade på teve. Jag och Jimmy satt i köket med våra bärbara datorer. Jag beställde fem stycken fotoalmanackor med fotografier på oss i familjen att ge bort till släkten. Förberedde fotografi och adresser för att skicka elektroniska julkort i nästa vecka också.

Sen vid åttatiden så gick vi alla fem en liten promenad till Konsum i Centrum för att köpa chips och godis.





Och efter det så såg fortsättningen av kvällen ut ungefär som innan. Jenny och Oscar tittade på film i Jennys rum. Borzko tittade på sport i vardagsrummet. Och Jimmy och jag satt i köket med datorerna. Två Betapet-matcher blev det i kväll. Först en mot både Jimmy och Snurran, och den vann Jimmy och jag kom tvåa. Sen en mot bara Snurran, och den vann jag. Höll sen på med allt möjligt i datorn, lite allmänt surfande, bloggläsande och chattande.



Dagbok - Fredagen den 16 december 2005


 
 

Gick upp halvfem som alla jobbar-dagar… Duschade och gjorde mig i ordning, och sen ut till bilen. Började jobba klockan sex som vanligt. Jag var, precis som jag har varit hela veckan, först i skalen på morgonen, och sen i diskplocken. Vi serverade kebabgryta med ris i dag. Lite speciell personalsituation i dag också: Anne-Mari sjukskriven, Nadia vikarie, Salwa arbetstränade, Christina sjuk, Mita gick hem vid tolv, Snurran på möte i någon timme… Men dagen flöt på hyfsat bra ändå. Inget speciellt hände, och klockan blev äntligen två till slut!
 

Jimmy var redan hemma från skolan när jag kom hem. Jenny hade åkt direkt in till stan efter skolan. Hon skulle möta upp med Oscar som kom med bussen från Linköping. Oscar är en kille som hon träffade när hon var på Dreamhack (världens största dator-LAN) i Jönköping för tre veckor sen. Han ska vara här hos oss tills söndag eftermiddag.
 

Jag höll på och pulade, grejade, fixade och donade med allt möjligt och omöjligt här hemma på eftermiddagen. Sen så hjälptes Jimmy och jag åt och förberedde middagen lite. Vid fyratiden så kom Jenny och Oscar hem från stan. Vid sextiden så kom Borzko hem från jobbet. Då åt vi alla fem middag tillsammans. I dag blev det ugnsstekt kycklingfilé, potatisklyftor, vitlöksfraiche, rödlökskeso och massor med grönsaker.
 

Efter middagen så åkte Borzko hem till sin Mamma en stund. Han skulle lämna lite grejer där och så fika och prata lite. Jennys kompis Malin kom hit vid åttatiden. Sen så kom Jimmys kompisar Kristian och Jimi hit vid niotiden. Själv så satt jag förstås som vanligt i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet. Fyra Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll. Det blev 3-1 till mig. Allmänt surfande, chattande, blogg-läsande och allt möjligt annat i datorn också. Och ingen teve alls, som vanligt nu för tiden.
 

Jimmy, Jimi och Kristian stack iväg ut vid halvelvatiden. De skulle förmodligen på någon fest. Malin åkte hem samtidigt. Borzko kom hem från sin Mamma vid halvtolvtiden. Han var trött och gick och la sig då. Själv så sitter jag väl här till ettiden som vanligt när det är ledig dag dagen efter.



Det här är ännu ett test! Å.Ä.Ö.å.ä.ö.

Bild034
Det här är ännu ett test! Å.Ä.Ö.å.ä.ö.

Jag på jobbet.

Bild033
Jag på jobbet.

Dagbok - Torsdagen den 15 december 2005



Jobb förstås som vanligt i dag också. Nadja vikarierade för nyopererade Anne-Mari i dag också. Salwa var och arbetstränade i dag med. Christina var sjuk och hemma från jobbet, förkyld. Efter diverse omändringar bland personalen så gick det bra ändå. Vi serverade köttbullar och potatismos i dag. Jessica var snäll och hade bakat citrontårta till oss till eftermiddagsfikat.

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte med mig hem i bilen i dag efter skolan. Jimmy åkte till stan direkt efter skolan tillsammans med några klasskompisar. Sen efter det så åkte han direkt till Bilskolan i Skanstull för en körlektion. Jenny och jag satte igång med att städa när vi kom hem. Vi dammsög, torkade golven, torkade av på balkongerna, skurade toaletten och badrummet, bytte lakan i sängarna, bytte handdukar, tvättade flera maskiner med tvätt, m.m.

Jimmy kom hem vid halvsextiden och då åt vi tre middag. Sen så gick vi en sväng till Centrum och handlade lite på Konsum, pepparkaksdeg bland annat! När vi kom hem igen så fortsatte vi lite med städningen. Sen när allt var klart så blev det datorerna för oss alla tre. Borzko kom hem från jobbet strax före åtta. I kväll så blev det en Betapet-match för mig och Snurran. Jag vann!

Äntligen Fredag i morgon!


Mobil-Bloggande


De två föregående inläggen har jag skickat från mobilen via MMS.
Tycker att det verkar vara ett kul sätt att uppdatera bloggen på när man inte är hemma!
Men tyvärr så får jag inte texten att fungera...
Nån som kanske vet varför?



Det här är ännu ett test! Å À Ö

Bild029
Det här är ännu ett test! Å À Ö

Det här är ett test med att blogga via MMS från mobilen.

Bild030
Det här är ett test med att blogga via MMS från mobilen.

Dagbok - Onsdagen den 14 december 2005


 
Jobbade som vanligt i dag. Anne-Mari opererade sin hand i dag, så hon blir sjukskriven resten av terminen, så Nadja vikarierar hos oss istället. Salwa är och arbetstränar hos oss också. I dag serverade vi blandade rätter från frysen. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte till stan en sväng efter skolan och kom hem vid fyratiden. Jimmy kom hem från skolan vid fyratiden. Vi tre åt middag då på en gång.

Sen så åkte vi alla tre iväg till Willys i Länna. I dag blev det sex plastkassar fulla för cirka 850:- kronor.



(Jag vet inte varför jag ser så sur ut… Tycker att det är riktigt roligt att storhandla mat på Willys när jag får både Jimmy och Jenny med mig som sällskap och hjälp!)

När vi kom hem igen så blev det uppackning av allting och sen blev det lite allmänt plockande, pulande, grejande och fixande med allt möjligt och omöjligt här hemma.

Och så småningom blev det förstås kökssoffan och datorn i knäet. Jimmy satt med sin bärbara i köket också. Jenny satt i sitt rum vid datorn. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han satte sig framför teven efter dusch och middag. Jag spelade Betapet mot Snurran. Tre matcher blev det i kväll, och det blev 2-1 till mig.


 

Dagbok - Tisdagen den 13 december 2005




Upp halvfem som vanligt… Duschade och gjorde mig i ordning och sen åkte jag i väg till jobbet strax efter halvsex. Jenny åkte med mig i bilen till skolan i dag, för hon skulle vara med i Lucia-tåget och de skulle träffas sex. Jag jobbade i skalen en stund, och sen gick jag och satte mig och tittade på Lucia-tåget. Tyckte att årets tåg var bättre än förra årets. Jenny var sötast förstås! Och sjöng och skötte sig bra gjorde hon också!

Sen så fikade jag med mina arbetskamrater. Glögg drack vi förstås också! (Blossa LättGlögg för mig). Fortsatte sen att jobba i skalen fram till vår lunch, och sen så hjälpte jag till med dukningen. I dag serverade vi risgrynsgröt med kanel och socker. Sen hade vi också: mjukt bröd, ost, medvurst, clementiner och pepparkakor.

Inga åt på sina ordinarie lunchtider i dag, utan de flesta kom nästan samtidigt, så det var väldigt rushigt. Jag var ju då i diskplocken / grovdisken och det är ju mindre kul en sån här dag… Gröt blir ju som klister efter ett tag… Men både Mita och Snurran kom in och hjälpte Monica och mig när det var som värst så det gick bra ändå.

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte även med mig hem i dag. Jimmy var redan hemma när vi kom hem. Vi åt en mycket tidig middag sen för Jimmy skulle åka och jobba på McDonalds mellan fem och nio. Redan vid halvfyra åt vid. Plättar blev det bara till middag i dag.

Jimmy åkte iväg vid fyratiden och då gick Jenny och jag en sväng till Centrum. Var på systemet och köpte vin och glögg. Jenny klackade ett par stövlar. Köpte fyra pocketböcker. Och sen så köpte jag en present till vår julklappsutdelning på jobbet. Hem sen igen.

Höll på med lite allmänna hushållsgöromål när vi kom hem. Och sen när jag kände mig klar med det så blev det kökssoffan och datorn i knäet. Surfande, bloggande, chattande, läsande, m.m. Och så blev det två stycken Betapet-matcher mot Snurran. I kväll hade jag turen på min sida, för jag vann båda! Jenny satt mest vid sin dator. Sen så gick hon och la sig tidig för hon var trött. Borzko kom hem från jobbet strax före åtta. Han tittade på teve sen.


6...

6...

Sex arbetsdagar kvar till Jullovet...



Veckans Vikt - Vecka 50

Veckans Vikt
Vecka 50
12/12

58,2 kg



Veckans Motion - Vecka 49

Veckans Motion
Vecka 49
05/12-11/12

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 3,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim


Dagbok - Måndagen den 12 december 2005



 
Måndag och jobb igen precis som vanligt. Den här veckan så är jag först i skalen på morgonen och sen så är jag i diskplocken. Vi serverade kokt kycklingkorv med spaghetti i dag. Jobbade till cirka kvart över tolv, och sen så stack Monica och jag iväg på kurs.


Det var en liten kurs i Näringslära arrangerad av Kostenheten inom Stockholm Stad. Kursen hölls inne i stan. Den skulle vara mellan halvtvå och fyra. Men den ordinarie kursledaren var sjuk, och vikarien var inte så insatt i ämnet, så kursen blev kortad med en hel timme. Så redan klockan tre fick vi åka hem. Så tyvärr så gav väl inte kursen riktigt så mycket som jag kanske hade trott att den skulle göra… Men det var intressant och kul ändå.


Hemma vid fyratiden. Jenny åkte direkt från skolan in till stan för att träffa några kompisar. Efter att Jimmy och jag hade ätit middag så åkte vi ut med bilen en stund. Vi hade med oss hans nya GPS och så körde vi runt lite och lekte och testade den. Sen så åkte vi hem en sväng till Mamma och Pappa. Där satt vi och fikade och pratade en stund. Och så hjälpte Jimmy min Pappa med lite problem som han hade med sin video.


Hemma igen vid halvsjutiden. Jenny kom från stan ungefär samtidigt. Borzko kom inte hem från jobbet förrän vid åttatiden. Efter lite plockande, pulande, grejande och fixande här hemma, så blev det dags för datorn så småningom. Spelade två Betapet-matcher mot Snurran bland annat. Hon vann båda…


Försökte att beställa Rolling Stones-biljetter på TicNet, som släpptes i morse. Men de var redan slut… Fast på Blocket fanns det ju massor. Så jag köpte två stycken biljetter där istället. Vi hittade en kille här i närheten, i Högdalen, som sålde ståplatsbiljetter. De kostade egentligen 940:- kronor styck, och han tog 1.200:- kronor styck… Men, men, det kan det väl vara värt för att se sina gamla idoler ännu en gång! Och förmodligen för sista gången! Det blir Jimmy och jag som åker ner för att se dem på Ullevi i Göteborg, lördagen den 10 juni klockan 19.30, för Borzko och Jenny tycker inte om deras musik. Ser verkligen fram emot det! Jag har bara sett dem en gång tidigare, och det var också i Göteborg, och jag tror att det var 1983…







 

Dagbok - Söndagen den 11 december 2005




Lördagskvällen var en mysig kväll. Jag, Jimmy och Jenny satt hela kvällen i köket med våra bärbara datorer. Chattade, surfade, spelade. Det är ju synd att Borzko inte gillar datorer… Det känns som om han är lite ”utanför” ibland… Men han säger att han är nöjd med att sitta och titta på teve när vi övriga sitter med datorerna. Han satt i vardagsrummet hela kvällen och tittade på teve, mest sport… Och han verkade nöjd och glad över det. En Betapet-match blev det för mig, men inte mot Snurran som det brukar vara! Utan mot Jimmy, Jenny och Oscar. Jag vann! Det var en väldigt mysig dag och kväll i alla fall! Så roligt när ungdomarna är hemma och vill umgås! Det gäller att ta vara på det! Gick och la mig vid ettiden.

---------  

Mobilen larmade klockan sju som de flesta av mina lediga dagar. Sex timmars sömn är alldeles lagom för mig. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Efter det så blev det förstås frukost. Och sen så satt jag en liten stund med datorn. Borzko gick upp vid halvniotiden. Efter att han hade gjort sig i ordning och ätit frukost så gick han iväg till Farstahallen för att träna i ett par timmar. Själv så höll jag på med alla möjliga hushållsgöromål här hemma.

Både Jimmy och Jenny gick upp klockan tio. Självfallet så duschade de också och gjorde sig i ordning och sen så åt de frukost. Sen så slappade de framför datorn mest. Själv så höll jag på och fixade, donade, grejade och plockade med allt möjligt och omöjligt här hemma. Sen vid tolvtiden så fick jag med mig Jimmy ut på en promenad. Klart och lite halv-soligt ute. Riktigt skönt att gå var det. Vi gick i en timme ungefär, till Hökarängen och så en liten omväg tillbaka.






Hemma vid ettiden igen. Borzko hade kommit hem från gymmet då också. Lite lunch blev det då. Jag åt yoghurt och flingor, och så kaffe förstås. Sen så stack Jenny och jag iväg en sväng ner till Centrum. Hon köpte några smågrejer och så gick vi och kollade lite. Hemma igen efter någon timme. Borzko åkte iväg på eftermiddagen för att hämta sin lastbil. Jimmy satt vid datorn. Jenny också. Själv så la jag mig i kökssoffan och läste ut boken: ”Vem är Björn och vem är Benny?” av Fredrik Lindström och Hasse Pihl.






Middag så småningom. Jag var lika lat i dag som jag var i går… Ingen hemlagad mat i dag heller! I dag blev det mat från Burger King. Jag åt ett Whopper Pepper Meal. Sen blev det slappande för oss alla resten av kvällen. Som vanligt. Jag, Jimmy och Jenny vid våra datorer och Borzko vid teven. Jag läste lite till också. Nu i boken: ”Jenny S” av Denise Rudberg. Och nu blir det datorn resten av kvällen.




 

Och i morgon så är det tyvärr Måndag igen… Helgerna går alldeles för fort… Hoppas att ni alla andra också har haft en bra helg.



 

Dagbok - Lördagen den 10 december 2005


Mobilen larmade klockan sju som de flesta av mina lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Och sen blev det frukost förstås, fiberhavregrynsgröt och kaffe som vanligt. Borzko gick upp vid åttatiden, Jimmy vid halvniotiden, och Jenny vid niotiden.

Vid niotiden sen så promenerade jag in mot stan. Och i dag fick jag för en gångs skull sällskap! Borzko följde med mig på promenaden. Cirka fyra grader kallt, lite snålblåst, men klart och soligt till en början. Sen blev det lite mer moln, men det var ändå skönt väder.

Efter en och en halv timme, vid halvelvatiden, så var vi framme vid Skanstull. Då kom Jimmy och Jenny in med tunnelbanan och mötte upp med oss där. Sen så promenerade vi alla fyra in till Hötorget. Köpte varsin Kaffe Choko och drack på vägen. Vi gick förbi Julmarknaden i Gamla Stan och kollade lite där också.








Sen så gick vi runt på stan och shoppade en del. Julklappar mest. Vad vi köpte tänker jag inte skriva här… Det finns ju en och annan i släkten som läser min blogg… tror jag… Jag köpte lite till mig själv också. En topp, en cardigan och en långärmad t-shirt. Alla svarta och alla på Gina Tricot. Åt lunch gjorde vi på Åhléns. Jag åt macka, yoghurt, kaffe och juice. Sen så åkte vi hem vid tretiden.




Stegräknaren var med:
22.802 steg
19.38 kilometer
690 förbrukade kalorier
3.34.28 effektiv gångtid

När vi kom till Farsta Centrum så gick vi till Frisérsalongen. Där klippte sig Jimmy (230:-) och Jenny gjorde massor med blonda slingor (600:-) Jättefina blev de båda två! Hemma sen vid femtiden. Då åt vi middag. I dag blev det hämtmat från KinaHörnet i Farsta Centrum. Jag åt kinesiska jätteräkor wokade med broccoli. Mycket gott!










Sen efter maten så klädde vi granen! Ja, jag vet… Det kanske är lite tidigt… Men vi har hellre grejerna framme före jul! Sen så plockar jag gärna bort allt direkt efter julen! Ibland före nyår till och med… Vi har ju köpt en ny plastjulgran i år. En liten, bara 150 cm. Jättefin blev den i alla fall! Lite glögg och julmusik blev det till granpåklädningen! Klädde en liten prydnads-en, som vi har på uteplatsen, med röda kulor också.












Gick en sväng till Centrum igen sen, för att köpa lite chips och godis till oss alla. Sen så blev det datorn som gällde resten av kvällen. Även för Jimmy och Jenny blev det mest tid vid datorn. Och Borzko tittade på teve.




Dagbok - Fredagen den 9 december 2005




Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag serverade vi ryssröra och tacochips. En relativt sätt ganska så lugn och bra dag.

Borzko var ledig från jobbet i dag, som han är på fredagar numer. Han städade här hemma, och så var han och klippte sig.

Åkte hem direkt efter jobbet. Umgicks lite med familjen ett tag och höll på med lite allmänna hushållsgöromål här hemma.

Borzko åkte hem till sin Mamma. Han skulle hjälpa henne med lite grejer i lägenheten och även äta middag och fika där.

Åt middag med Jimmy och Jenny vid femtiden. Sen blev det slappande med datorn. Vid sjutiden sen så gick vi iväg till Centrum. Jenny tog bussen för att åka och träffa några kompisar i Hagsätra. Jimmy och jag gick till Konsum för att handla lite ätbart.

Sen så satt Jimmy och jag med våra datorer i köket resten av kvällen. Jag chattade, läste bloggar, surfade runt med allt möjligt, och så spelade jag Betapet förstås! I kväll blev det hela sex matcher, och mot både Snurran och hennes man Rolle. Så här gick det för mig: Tvåa, Tvåa, Etta, Tvåa, Tvåa och i sista matchen delad Etta!

---------  

Två grejer som jag glömde att skriva i går:

Arvet från min farbror ”Kulan” som dog i Juni blev klart i går. Så snart så får jag och min syster pengarna som vi fick ärva från honom…

Jimmy mönstrade i går! Allt gick bara bra.

---------  

Nu är Borzko på väg hem från sin Mamma Dragica i Hallunda. Sen så hämtar han upp Jenny hos hennes kompis Zina i Hagsätra. Och så kommer de väl hem vid kvart i tolv ungefär. Jag ska gå och lägga mig vid tolvtiden i dag. Jag är trött efter gårdagens fjortontimmars  arbetsdag.

Ha en trevlig helg allihopa!


Dagbok - Torsdagen den 8 december 2005

 

Jobbade först en vanlig arbetsdag. I dag serverade vi potatis- och purjolökssoppa, mjukt bröd och pålägg. Inget speciellt hände.
 

Sen när arbetsdagen egentligen var slut efter åtta timmar, så jobbade jag i sex timmar till… Fyrorna och femmorna hade ”Nobel-fest”. Så vi var fem stycken som jobbade extra mellan två och åtta. Allt gick bara bra.
 

Trött när jag kom hem efter fjorton timmars arbetsdag… Satt och slappade framför datorn tills det var läggdags…
 

Jimmy hade varit och bytt sin GPS-sändare i dag. Det var något fel på sändaren och inte på programmen. Så nu funkar allt perfekt. Hans kompis Emil kom och hämtade Jimmy med bilen och sen var de ute och åkte och ”lekte” med GPS:en.
 

Och i morgon är det Fredag! Underbart!
 

 


Dagbok - Onsdagen den 7 december 2005

 

Jobbade som vanligt. I dag serverade vi fiskgratäng med kokt potatis. Inget speciellt hände på jobbet i dag.
 

Hem direkt efter jobbet. Jimmy hade varit hemma från skolan i dag för han hade ont i huvudet. Vi gick en sväng till centrum. Han hämtade ut sitt studiebidrag på Banken, och så handlade vi lite ätbart på Konsum. Sen var vi på Teknikmagasinet där Jimmy köpte en GPS-mottagare.
 

Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Då åt vi tre middag tillsammans. Sen så åkte Jimmy och jag ut en sväng med bilen. Han skulle testa sin nya GPS-sändare tillsammans med bärbara datorn. Men tyvärr verkade det vara något fel på programmet, som han hade laddat ner för att ha till, så han fick det inte att funka.
 

Efter att alla hushållsgöromål var klara så blev det datorn som gällde. Vi satt alla tre vid köksbordet med våra bärbara datorer i kväll igen. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.
 

Tre Betapet-matcher blev det i kväll. Först vann Snurran två stycken och sen så vann jag en. Jimmy laddade ner ett nytt program till sin GPS och sen så åkte han och Borzko en sväng med bilen för att testa den. Men tyvärr så fungerade det inte nu heller…
 


 


"Köks-LAN"!



Här kommer ett fotografi från mitt, Jimmys och Jennys "Köks-LAN"!






 


Dagbok - Tisdagen den 6 december 2005


Jobb förstås i dag också som vanligt. I dag serverade vi makaronilåda (makaroner, skinka och ostsås). Det var en lite lugnare dag i dag än det var i går, allt flöt på bara bra.

Träffade på en kompis och ex-granne när jag skulle hem, Micke, så jag stod och pratade med honom en stund. *Kul att se dig Micke! Det var länge sedan sist!*

När jag kom hem så parkerade jag Volvon, hämtade Jimmy, och så tog vi Nissan och körde iväg. Jimmy fick övningsköra förstås. (Bara 13 dagar till uppkörning nu!) Åkte till Skanstull och Södertappen. Jag lämnade blod för 77:e gången och Jimmy lämnade för 1:a gången! Eller rättare sagt så fick han inte lämna i dag, utan de tog bara några rör med blod för att kontrollera att allt är okej. Och så får han kallelse för blodgivning om ett par veckor. Fikade där också innan vi åkte hem igen.

Väl hemma igen så åt vi middag, Jimmy och jag. Jenny åkte direkt ifrån skolan in till sitt extrajobb på 7-Eleven på Götgatan för att jobba mellan 16.00 och 20.00. Borzko jobbade sent i dag.

Efter allehanda hushållsgöromål så blev det så småningom dags för slappande och nöje. Och som vanligt så såg jag ingenting på teve, utan det blev datorn i stället. Jimmy och jag satt med våra bärbara datorer vid köksbordet och höll på med allt möjligt.

Borzko kom hem från jobbet vid halvåtta. Jenny kom hem halvnio. Jimmy och jag gick och mötte henne vid tunnelbanan då. Sen så blev det datorn igen resten av kvällen. Jenny tog Jimmys gamla bärbara dator till köksbordet hon också, och så hade vi ett litet ”Köks-LAN” där alla tre! *Flinar*

Spelade en Betapet-match mot Snurran. I kväll hade hon turen på sin sida, så hon vann.  Chattade med några stycken och läste en hel del bloggar också.



Jenny och Viktor...



I går så gjorde Jenny slut med Viktor… Tycker att det är jättetråkigt… De har varit ihop i sju månader... Jag kommer att sakna Viktor! Han är en jättefin kille. Önskar honom all lycka i livet. Men om det är det här som Jenny vill, så stöttar jag självklart henne. Ibland så försvinner ju känslorna utan någon egentlig anledning… Men jag hoppas att de kommer att förbli vänner.

Bilden nedan har Viktor gjort. De har båda två den på sina sidor i communityn Playahead. Jenny har givetvis sagt att det är okej att jag lägger den här i min blogg.




 
Nederst så står det:

6 maj -05
4 dec- 05





Min underbara dotter Jenny!


Det här har Jenny just nu skrivet på sin presentation på sin sida i communityn Playahead. Blir så stolt och glad när hon skriver så om mig! Så jag måste ju skryta och visa det här! Givetvis så har jag frågat henne först.

” Mamma, Utan dig skulle jag inte klara mig <3
Du är en sån stor del av mig.
Tack för att du finns där som Mamma
men också som vän <3 ”



 


Dagbok - Måndagen den 5 december 2005


Måndag och jobb som vanligt igen förstås. Den här veckan så är jag först i skalen tillsammans med Anne-Mari och sen så är jag försteman i stora matsalen tillsammans med Kristina som är andreman och Monica som är i lilla matsalen. Vi var full personalstyrka i dag och vi serverade kycklinggryta med curry och kokt ris till. Det var en hektisk dag i matsalen i dag, men allt flöt ändå på relativt bra.
 

Jenny mötte upp med mig direkt efter jobbet. Sen så åkte vi till Ungdomsmottagningen i Rågsved. Jag följde med henne för hon skulle göra en gynekologisk undersökning. Allt gick bara bra och allt var också bara bra med henne.
 

Hem sen. Jimmy var hemma när vi kom hem. Han åt sen en tidig middag redan vid halvfyra och vid fyratiden så åkte han iväg för att jobba på McDonalds i Västberga mellan 17.00 och 21.30. Jenny och jag åt middag vid halvfem. Sen så gick hon iväg för att träffa Viktor en stund i Centrum. Sen senare så mötte jag upp med Jenny i Centrum efter att Viktor hade åkt hem. Vi gick och kollade lite och så handlade vi lite på Konsum.
 

Hem sen igen. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Jenny och jag sjöng Karaoke en stund sen. Det är alltid lika roligt! Och sen efter det så blev det kökssoffan och datorn i knäet. En Betapet-match mot Snurran blev det, och den vann jag! Sen blev det allmänt slappande vid datorn resten av kvällen.
 


12...


12 arbetsdagar kvar till Jullovet...

Veckans Vikt - Vecka 49

Veckans Vikt
Vecka 49
06/12

57,8




Veckans Motion - Vecka 48

Veckans Motion
Vecka 48
28/11-05/12

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 3,0 tim
Söndag: ---------


Dagbok - Söndagen den 4 december 2005


Gick och la mig vid halvtvåtiden i går. Hade mobilen på alarm klockan åtta i morse. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp strax före nio. Vi åt frukost tillsammans sen. Jimmy gick upp vid halvtiotiden. Jenny sov länge, hon mådde inte bra i dag heller.


Borzko stack i väg till Farstahallen för att träna. Jag hade tänkt mig en promenad i dag också, men det var så tråkigt väder i dag så jag struntade i det. Jimmy och jag åkte iväg till Willys i Länna och handlade istället. I dag blev det sex plastkassar fulla för cirka 750:- kronor.


Den här skylten tog Jimmy kort på med sin mobil på Willys. Han tycker att den är så gullig…





När vi kom hem så blev det lite lunch. Borzko kom hem från gymmet också och käkade lunch. Sen så åkte han iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil. Jenny gick upp vid ettiden. Hon åt frukost/lunch och sen så satte hon sig vid köksbordet och pluggade lite. Jag och Jimmy satt också vid köksbordet fast med våra datorer och höll på med allt möjligt. Bland annat så slog jag Jimmy i en Betapet-match! Höll på och laddade ner filmer och musik och brände ut också.

Sen så gick vi upp i vardagsrummet och kopplade in karaokemaskinen till vårt hemmabiosystem. Och sen så sjöng Jimmy och jag karaoke i ett par timmar. Borzko och Jenny lyssnade bara.





Middag vid femtiden. I dag så köpte vi pizza från vår lokala lilla Pizzeria här på gatan. Jag åt en Vegetariana.





Efter middagen så blev det karaoke som gällde igen! Vi höll på och sjöng i ett par timmar till. Det är ju så roligt! Man kan hålla på hur länge som helst när man börjar. Jenny var med och sjöng lite också nu, men Borzko avstod. Sen så blev det ett teveprogam: ”Parlamentet”.




 

Och i morgon är det tyvärr måndag igen… Helgerna går så fort. Men det har varit en mycket trevlig helg med mycket gemenskap med familjen. Det är så roligt när ”ungarna” är mycket hemma och umgås med oss ”gamlingar”. Det gäller att ta vara på de stunderna… De börjar ju bli så stora nu. Hoppas ni alla också har haft en trevlig helg.






Dagbok - Lördagen den 3 december 2005


Jimmy väckte mig klockan kvart i två i natt när han kom hem. Han mådde bra och var helt okej, men lite onykter var han nog…

Mobilen larmade klockan sju och då gick jag upp och duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid åttatiden. När han också var klar så åt vi frukost tillsammans. För mig blev det gröt och fika som vanligt.

Sen vid niotiden så gav jag mig ut på promenad. Gick in mot stan längs tunnelbanelinjen. Lyssnade på technomusik i mp3:n i mobilen under tiden. Det var inte så roligt promenadväder i dag, grått, lite småblåsigt, slaskigt, några grader varmt, men det var ändå skönt att gå eftersom jag inte har promenerat något på en vecka.

Mellan 2 och 2,5 timmar tog det in till stan i dag. Var och kikade lite på Julmarknaden i Gamla Stan på vägen. Även på Marknaden vid T-Centralen. Köpte mig några böcker. Fyra pocketböcker plus en inbunden bok. Köpte även två julklappar! Årets första, och väldigt tidigt för att vara mig! Men jag råkade se två så bra saker till Jimmy och Borzko, så jag kunde inte låta bli att köpa dem! Men jag skriver inte vad det är… Jimmy läser min blogg ibland…







Jenny hade tänkt åka in och möta upp med mig i stan. Men tyvärr så mådde hon dåligt i dag också, så det blev inget av med det. Hon sov ända till tolv, och sen så tog hon bara det lugnt resten av dagen, sov, vilade, läste, satt vid datorn.


Jimmy sov till tio. Sen så åkte han iväg vid elvatiden. Han skulle jobba mellan 12.00 och 20.00 i dag.


Borzko var hemma på dagen. Golvläggaren kom och gjorde klart skadan i vår parkett i vardagsrummet. Det blev jättesnyggt, och det gick på 1.800:- kronor. Borzko satte upp jalusierna på den undre balkongen, så nu har vi jalusier både på övre och nedre balkongen.


Jag kom hem från stan igen vid ettiden. Höll på och plockade, pulade, fixade och grejade med allt möjligt här hemma sen på eftermiddagen.


Stegräknaren var med i dag på promenaden:
20.028 steg
17.02 kilometer
606 förbrukade kalorier
3.04.00 effektiv gångtid





Middag åt vi vid femtiden. Jenny åt mat från McDonalds och Borzko och jag åt rester från kylskåpet.


Sen så blev det soffan. Och för en gångs skull inte datorn i knäet! Utan en bok i stället! När jag var i stan i dag så köpte jag boken: ”Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak” av Pigge Werkelin och Lena Katarina Swanberg. Den handlar om Tsunamin den 26 december 2004 och är skriven av gotlänningen Pigge som förlorade sin fru och sina två små söner i katastrofen. Jag började läsa den, och sen så kunde jag inte sluta… Så jag satt och läste i några timmar tills jag hade läst ut hela. Jag kan varmt rekommendera den. Bra, intressant och gripande.


Borzko hämtade Jimmy på jobbet. Vid niotiden sen så satte vi oss alla fyra i vardagsrummet. Tittade på en nerladdad film: ”Shall we dance” med Richard Gere. Glögg, lussebullar, pepparkakor, mjuk pepparkaka, clementiner, julmust och popcorn blev det till. Filmen var ganska så bra, lite smårolig och charmig. Sen blev det slösurfande vid datorn och slötittande på teven resten av kvällen.







 

Besöksstatistik

I snitt så läser drygt 40 personer min blogg varje dag!
Det tycker jag är jätteroligt!
Men jag är ju lite nyfiken på vilka ni är...
Några stycken trogna läsare har jag, som jag vet vilka det är.
Men ni andra! Vilka är ni?
Skriv gärna en rad i kommentarer!
Men oavsett om ni skriver eller ej, så fortsätt gärna att läsa!
Kram på er!


Läser just nu... 03/12-05

"Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak"
av Pigge Werkelin och Lena Katarina Swanberg

"Vem är Björn och Vem är Benny?"
av Fredrik Lindström och Hasse Pihl

"Jenny S"
av Denise Rudberg



Dagbok - Fredagen den 2 december 2005

 

Jobb förstås i dag också. I dag serverade vi schnitzel, kokt ris och brunsås. Allt flöt på rätt så bra trots att det var en ganska så hektisk dag.
 

Jenny var hemma från skolan i dag. Hon mådde illa.
 

Borzko var ledig i dag, som han är på fredagarna för tillfället. En golvläggare var här under dagen för att fixa skadorna i vår parkett i vardagsrummet. Men han hann inte klart, så han kommer i morgon igen. Borzko städade här hemma under dagen också.
 

Jag åkte hem direkt efter jobbet. Då hade även Jimmy kommit hem från skolan också. Han och jag gick en sväng till Centrum. Jag köpte mig en ny schal på H&M. Jag glömde/tappade min på teatern i går… Klantig är man ju ibland…
 

Efter middagen sen så åkte Jimmy och Borzko ut och övningskörde en stund. De tränade lite på sånt som rondellkörning, högerregeln, fickparkering, m.m. Jimmy har ju fått uppkörningstid nu! Han kör upp måndagen den 19 december klockan 15:25. Håll tummarna då allihopa! Sen så släppte Borzko av Jimmy hemma hos hans kompis Kristian i Hagsätra.
 

Soffan och datorn från sjutiden. Två Betapet-matcher mot Snurran blev det då mellan sju och åtta. Jag hade turen med mig i kväll och vann båda. Sen så tittade jag, Jenny och Borzko på Idol-finalen. Vit glögg, lussebullar och pepparkakor blev det då. Jag ringde fyra gånger på Sebastian. Men tyvärr så vann han ju inte…
 

Sen strax före elva när finalen var över så satte vi igång en DVD-film: ”Saturday Night Fever” blev det! Jenny hade aldrig sett filmen och hon blev lite sugen på att se den efter att vi såg musikalen i går. Själv har jag sett filmen många gånger förut, men den var klart sevärd igen. Fast musikalen var bättre… Popcorn och godis till filmen förstås.
 

Nu är klockan strax ett och det är väl dags att gå till sängs för oss tre som är här hemma. Jimmy vet jag inte när han kommer hem. Han brukar väcka mig när han kommer hem så jag ser att han är okej…
 

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!



Dagbok - Torsdagen den 1 december 2005



Jobbade som vanligt i dag också. I dag var vi full personalstyrka på jobbet. Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis och filsås i dag. En hektisk dag var det, men allt fungerade ändå bra till slut.

Hem direkt efter jobbet. Höll på med lite allmänt hushållsarbete och fixade också till mig inför kvällen. Jenny kom hem strax före fyra, och sen så stack vi iväg strax efter fyra.

Vi var från början fyra jobbarkompisar, jag, Snurran, Monica och Mita som skulle gå och se Saturday Night Fever. Sen så skulle Lena från expeditionen också med. Och vår chef, Intendenten Agneta skulle bara med ut och äta. Men både Monica och Lena var sjuka i dag och kunde inte gå med. Så jag och Mita köpte deras biljetter till våra döttrar. Så Jenny och Malin fick följa med istället.

Jenny och jag tog tunnelbanan in till stan och mötte upp med Snurran, Mita och Malin. Vi gick till Kina-restaurangen ”China Wang” på Kungsgatan 62. Efter en stund så kom också Agneta dit. Vi åt allihopa av den kinesiska buffén. Det fanns massor med olika rätter och allting var jättegott. Satt där och pratade och hade det trevligt till strax före sju. Sen så gick vi iväg till teatern utom Agneta som gick hem.

Och sen så var vi alltså på Oscarsteatern och såg ”Saturday Night Fever”! I rollerna var bland annat Andreas Lundstedt och Markoolio. Musikalen var jättebra! Handlingen följde filmen väldigt väl. Och sen så var det massor med sång och dans hela tiden. Alla skådespelarna och dansarna var jättebra. Vi fem tyckte allihopa att den var fantastiskt bra! Jag kan varmt rekommendera den! Speciellt om man gillar sjuttiotal, sång och dans.

Musikalen höll på i cirka tre timmar, vi var hemma vid halvtolv, i säng vid tolv.


RSS 2.0