Dagens Dagbok - Måndagen den 30 april 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid halvtretiden så stack Jimmy och jag iväg med hans bil igen. Först så åkte vi bort till "Wash and Drive" i Fagersjö. Jimmy tvättade av sin bil där, och tankade även den. Efter det så tog vi ytterligare en sväng för att leta efter de svarta skorna. Först så åkte vi till Kungens Kurva, och sen så åkte vi till Skärholmen, men de var tyvärr slut även på de båda ställena.

 

Så vi åkte hemåt igen då. Stannade till på McDonalds i Sköndal och åt middag där vid fyratiden. Jag åt en Ceasar Salad, (fast utan kyckling), och till det dressing, krutonger, och bröd.

 

Hemma igen vid halvfemtiden. Borzko kom hem strax efteråt från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Vid halvsextiden så skjutsade Borzko iväg Jimmy med bilen. Jimmy skulle till Hagsätra för att träffa några kompisar och fira Valborg, och då ville han inte ha sin bil med sig.

 

Borzko satte sig sen och tittade på ishockeymatchen på teve mellan Sverige och Lettland från ishockey-VM i Ryssland.

 

Själv så satt jag med datorn och läste nyheter, läste bloggar, kommenterade i bloggar, och bloggade inlägg.

 

Strax före nio så var hockeymatchen slut. Då gjorde Borzko sig i ordning och så gick han och la sig. Han var trött efter dagen. Han gick ju upp halvfyra i morse, jobbade hela dagen, och kom hem vid halvfem. I morgon ska han upp klockan fyra, och han trodde att han kanske inte är hemma förrän vid sex i morgon kväll.

 

Jag satte igång en dvd-film vid halvtiotiden. Det blev "Spiderman 2". Jag såg ju ettan härom kvällen, och tänkte att jag skulle även se tvåan, för sen tänkte jag kanske gå och se trean på bio. Den har ju premiär på fredag.

 

Filmen var slut vid halvtolvtiden. Nu blir det väl lite slötittande på teven, och lite slösurfande i datorn resten av kvällen fram till ettiden när jag brukar gå och lägga mig. Eller om jag kanske ska ta och läsa lite i min bok. Jag har inte bestämt mig än.


Och nu blir det film och popcorn.

DSC00998.JPG
Och nu blir det film och popcorn.

Fler små klickbilder från Thailand 2006.

Det var ju så kul att lägga in små klickbilder, och det blev så bra, så jag lägger in några till från Thailand 2006!

                   

Ny design på "klick-bilderna"! :-D

Har ni märkt att Blogg.se och Webblogg.se har gjort om "klick-bilderna"!? Jag har inte gillat att lägga in små bilder förut, som ska klickas upp. För förut så har de ju öppnats i nya pop-up-fönster, och det har tagit låååång tid att få upp dem i stort format. Och det har liksom känts krångligt på något sätt att titta på de bilderna, och att sen stänga dem.

Nu är det helt annorlunda. Nu när man klickar bilden, så kommer den direkt fram i stort format, liksom ovanpå bloggen, som blir mörk. Sen så ska man inte "backa" sidan, utan man bara klickar någonstans i hela den mörka bilden. Jättesnabbt och jätteenkelt.

Ligger det fler bilder i rad, så går det blixtsnabbt att klicka dem stora och tillbaka igen. Och man behöver ju knappt flytta muspekaren. Jag tycker att det här är en jättebra förändring i bloggen. Nu ska jag faktiskt också lägga in lite små bilder ibland. Det kan ju vara bra vissa dagar när jag har tagit många kort, till exempel när jag har varit ute i naturen och fotograferat.

Lägger här in några fotografier för att ni ska få testa dem, ni som inte har sett det nya. Det blir några av mina bilder från familjens Thailandsresa under jul och nyår. (Vill ni se alla etthundra bilder från resan så finns det ett fotoalbum som heter "Thailand 2006" bland mina fotoalbum på min sida på Windows Live Spaces. Här är länk till sidan.

               

Nia! ;-D

  • Minna Hokka
  • ¤LovelyC¤
  • KarinOlofsson.blogg.se
  • KENZA
  • Bellas Blogg
  • .:CRAZYPILL:.
  • Kelly
  • Junitjej
  • Bims Blogg

  • Jimmy tvättar bilen.

    DSC00996.JPG
    Jimmy tvättar bilen.

    Dagens Dagbok - Måndagen den 30 april 2007 - Första halvan av dagen.

    Mobilen larmade klockan sju i morse, som de flesta av mina lediga dagar. Jag skulle ju egentligen jobba i dag, men tog ju ut kompledighet. Borzko hade gått upp redan klockan halvfyra och åkt iväg för att jobba i dag. Jenny gick upp redan klockan sju också, för hon skulle storstäda sitt rum. Jag duschade och gjorde mig i ordning, och sen så åt Jenny och jag frukost ihop vid åttatiden.

     

    Efter det så höll jag på och fixade lite här hemma, och Jenny påbörjade sin städning. Jimmy vaknade och gick upp vid niotiden. Han åt frukost då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Jag satt vid datorn en liten stund också.

     

    Strax före tio så gav vi oss alla tre iväg. Först så tog vi Jimmys bil till Farsta Centrum. Där så var vi runt lite och fixade födelsedagspresenter till Jennys pojkvän Robin som fyller 20 år i dag. Sen så åkte vi hem och släppte av Jenny som skulle fortsätta med sin städning.

     

    Jimmy och jag åkte bort till Haninge Centrum. Jag ville titta efter de ballerina-skorna som jag köpte i går, fast i svart. I Farsta Centrum så fanns de bara i silver och guld. En av mina läsare till bloggen tipsade mig om att de även fanns i svart. Men tyvärr så fanns det inte svarta i Haninge heller.

     

    Vi passade på att handla lite på Systembolaget när vi var i Haninge. Sen efter det så åkte vi bort till Globens Köpcentrum för att se om det fanns svarta skor där. Men de var tyvärr slut där också. Då gav vi upp och åkte hem.

     

    Lite lunch åt vi alla tre när Jimmy och jag kom hem igen. Jenny gick sen bort till Solakuten och solade, och sen fortsatte hon med sin städning när hon kom hem igen. Jimmy tog sin dator och satte sig vid köksbordet, och jag satte mig även där med min dator.

     

    Vid strax efter två så gick Jenny iväg till tunnelbanan. Hon skulle hem till Robin för att fira hans 20-årsdag. Eller först så skulle hon hem dit och hjälpa hans Mamma att förbereda allt inför allt.


    Jenny är på väg.

    DSC00994.JPG
    Jenny är på väg.

    752 unika läsare - 1501 sidvisningar! ;-)

    I går, söndagen den 29 april så hade jag
    752 unika läsare och
    1.501 sidvisningar.
    Rekord för mig!
    Tack!

    Nummer 15! ;-D

  • Minna Hokka
  • KarinOlofsson.blogg.se
  • KENZA
  • ¤LovelyC¤
  • Bellas Blogg
  • Dress Like a Princess
  • Wiiberg
  • [email protected]
  • Stina-Lee
  • Engla´s Showroom
  • catya
  • Bea
  • ~CAROLANGEL~om skönhet och pyssel
  • Garderobsgrubbel & Byråbekymmer
  • Bims Blogg

  • Veckans Vikt - Vecka 18 - 2007

    Veckans Vikt
    Vecka 18 - 2007
    30/04

    58,5 kg

    Veckans Motion - Vecka 17 - 2007

    Veckans Motion
    Vecka 17 - 2007
    23/04 - 29/04

    Måndag: ---------
    Tisdag: Promenad, cirka 0,5 tim
    Onsdag: ---------
    Torsdag: ---------
    Fredag: ---------
    Lördag: ---------
    Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

    Ha en trevlig Valborgsmässoafton! :-D


    Och så vill jag bara önska er alla läsare en riktigt trevlig Valborgsmässoafton i morgon.
    Ha en trevlig dag och kväll.
    Men ta det lugnt, och var rädda om er.

       

    image93
    (Bilden lånad härifrån)


    I dag har varit en rekorddag för mig inom bloggvärlden.
    Jag har bloggat tio stycken inlägg med det här.
    Jag har hittills, nu klockan halvtolv, fått 37 kommentarer.
    Jag har legat som nummer 17 på mest aktiva-listan.
    Jag har också hittills, nu halvtolv, haft 739 unika läsare.
    Tack ska ni ha allihopa!


    Dagens Dagbok - Söndagen den 29 april 2007 - Andra halvan av dagen.

    Vid tvåtiden sen så stack Borzko iväg med bilen. Han skulle till Söderstadion och se Hammarby spela fotboll mot Brommapojkarna. Sen så skulle han direkt efter matchen åka hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.

     

    Jenny ville gå på matchen, men hon tyckte inte att hon hade råd, så hon stannade hemma när Borzko åkte iväg. Men sen så tyckte jag synd om henne, så jag sa att jag kunde bjuda henne på matchen. Så vi gick till Centrum, hämtade ut pengar i Bankomaten, och så tog Jenny tunnelbanan för att möta upp med Borzko där.

     

    Jag gick till Din Sko, där jag tidigare under dagen hade tittat på ett par skor. Nu hade jag tänkt ett par timmar, och kommit fram till att jag ville ha dem. Fotografi finns på dem i ett tidigare mobil-bloggat inlägg.

     

    Väl hemma igen så satte jag mig vid datorn en stund igen. Jimmy kom sen hem vid strax efter tre. Han hade haft det bra i Norrtälje. Han duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så åt han och jag middag vid fyratiden. Det blev bara lite olika rester från kyl, frys, och skafferi.

     

    Efter maten så flyttade vi båda två upp till vardagsrummet med våra bärbara datorer. Jimmy höll på och formaterade om sin dator bland annat. Under tiden så tittade han på Discovery Channel. Jag höll på med lite allt möjligt i min dator.

     

    Jenny kom hem vid halvsextiden. Hon hade haft kul på matchen, Bajen vann med 4-0. (Se gärna hennes bilder från matchen i hennes blogg.) Hon åt middag när hon kom hem. Sen så tog hon också med sin bärbara dator och flyttade upp till mig och Jimmy i vardagsrummet. Vi satt alla tre och höll på med lite allt möjligt i våra datorer, och så slötittade vi lite på teve samtidigt, och pratade självklart också.

     

    Vid åttatiden så stack Jimmy och Jenny iväg med bilen till Centrum. Där var de på Hemköp och köpte chips, dipp, godis, choklad, glass, och dricka till kvällen. Och sen så blev det en myskväll för mig och mina kära barn framför teven. Vi åt och drack en massa gott. Och så tittade vi först på "Parlamentet" och nu tittar vi på filmen "Wallander - Bröderna" från 2005. Den hade vi inte sett förut.

     

    Borzko kom hem vid niotiden från sin Mamma. Han gick sen och la sig vid halvtiotiden, för att få sig sina sex timmars sömn, för han ska gå upp klockan halvfyra i morgon bitti, för att jobba.


    Nu blir det till att äta en massa gott och så ska vi titta på Wallander.

    DSC00993.JPG
    Nu blir det till att äta en massa gott och så ska vi titta på Wallander.

    Hahaha! ;-D Nummer sjutton nu! ;-)

  • Minna Hokka
  • ¤LovelyC¤
  • KENZA
  • KarinOlofsson.blogg.se
  • [email protected]
  • Wiiberg
  • Dress Like a Princess
  • Engla´s Showroom
  • Garderobsgrubbel & Byråbekymmer
  • pernillaelisabeth
  • Beatrice
  • catya
  • ~CAROLANGEL~om skönhet och pyssel
  • Honeydew.
  • - webkocken, en skånsk brandman i
  • MATILDA
  • Bims Blogg

  • Och så blev det ett par skor i alla fall i dag... ;-) Silverfärgade Ballerinas från Din Sko för 180:- :-)

    DSC00989.JPG
    Och så blev det ett par skor i alla fall i dag... ;-) Silverfärgade Ballerinas från Din Sko för 180:- :-)

    Dagens Dagbok - Söndagen den 29 april 2007 - Första halvan av dagen.

     Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid åttatiden och gjorde sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost för oss båda. Jag åt gröt och fika som vanligt. Satt en liten stund vid datorn också. Ingen av Jimmy och Jenny var hemma. Jimmy var fortfarande i Norrtälje. Och Jenny sov ju hos Robin i natt.

     

    Vid strax före nio så gick jag iväg. Gick till Centrum och till Solakuten och var där när de öppnade klockan nio. Borzko skulle gå i väg vid strax före halvtio. Han skulle till Farstahallen för att träna, och de öppnar halvtio. Jag solade en halvtimme som vanligt, och det var lika varmt och skönt som vanligt.

     

    Sen så gick jag en promenad runt omkring här i Farsta. Gick i cirka en och en halv timme. Cirka tio grader varmt ute, soligt och fint, men väldigt blåsigt med en ganska så kall vind. Det var skönt i alla fall att promenera. Jag har inte varit ute och promenerat så mycket på sista tiden, så det hade verkligen hänt mycket ute i naturen. Jag har lagt ut tio stycken fotografier från promenaden i ett separat inlägg.

     

    Klockan elva när Farsta Centrum öppnar upp sina affärer på söndagar så gick jag runt en kort stund där och kikade lite. Mest på skor. Men köpte faktiskt ingenting. Kom hem vid halvtolvtiden ungefär. Satt en liten stund vid datorn då. Sen så kom Borzko hem från gymmet vid tolvtiden. Då åt han och jag lite lätt lunch tillsammans och tog en fika.

     

    Efter det så åkte Borzko iväg en sväng till Bauhaus i Länna. Spolknappen på vår toalett har gått sönder, så han skulle försöka att få tag på en ny. Jag satte mig vid datorn en stund. Jenny kom hem från Robin vid ettiden. Då åt hon lite lunch, och så satt vi och pratade en stund i köket. Efter det så satte hon sig vid datorn en stund. Borzko kom hem utan någon ny spolknapp. Han ska försöka på annat håll en annan dag när han har lite mer tid, för nu skulle han ju iväg på fotboll.


    10 stycken fotografier från förmiddagens promenad.





     


     


     


     


     


     


     


     
     

    Första auktionen för mig på Tradera! ;-)

    Jag har aldrig handlat på Tradera förut. Har ni? Men nu har jag "vunnit" en auktion på ett begagnat Super Nintendo spelkonsol! Vår har gått sönder för flera år sedan, och ibland så saknar jag att spela de gamla spelen. Speciellt gruvbanan på Donkey Kong som är en av mina favoriter! ;-) Men nu så ska det väl kunna bli av igen! För nu kommer väl snart spelkonsolen hem till mig.

    Här är länk till auktionen.

    image90
    (Bilden lånad här)

    Nummer 34 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D


    Morgonpromenad! :-)

    DSC00986.JPG
    Morgonpromenad! :-)

    Dagens Dagbok - Lördagen den 28 april 2007 - Andra halvan av dagen.

    Satt sen i vardagsrumssoffan och läste i "Tyskungen". Hade tänkt att åka och hämta upp Jenny på jobbet när hon slutade klockan tre. Men hon ringde vid halvtre och sa att de hade frågat om hon ville jobba ända till klockan sex, och det ville hon. Så jag lovade att hämta henne då i stället. Och så läste jag vidare i min bok.

     

    Borzko kom hem från gymmet vid halvfyratiden. Då åt vi en tidig middag nästan direkt. Vi var båda väldigt hungriga efter dagens arbete och kanske lite för lite till lunch. Satt och pratade en stund i lugn och ro också.

     

    Efter middagen så stack Borzko iväg med bilen en sväng. Han skulle tanka den, och så skulle han kolla luft, vatten, olja, och sånt. På vägen hem från OKQ8 så åkte han till Hemköp i Centrum, och så handlade han mjölk och lite annat som saknades hemma.

     

    Jag fortsatte att läsa i min bok. Varvade med små stunder vid datorn också. När Borzko kom hem igen så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet, och så läste han i sin bok.

     

    Vid kvart i sex så gav jag mig sen iväg med bilen, och åkte och hämtade upp Jenny på jobbet. Hon hade haft en jättebra dag på jobbet, stressig men rolig. (Läs gärna hennes egen blogg.) Vi var hemma sen vid kvart över sex. Sen så duschade hon och gjorde sig i ordning. Jag fortsatte och läsa i min bok, och Borzko läste också.

     

    Sen vi halvåttatiden så stack vi iväg till Centrum alla tre. Vi var på Hemköp och handlade chips, godis, glass, choklad, och läsk till kvällen. Sen så lämnade vi av Jenny vid tunnelbanan. Hon skulle åka hem till Robin och även sen sova där i natt.

     

    Borzko och jag var hemma vid åttatiden igen. Beslöt mig för att inte läsa mer i min bok, jag hade inte mycket kvar, och ville spara det till i morgon. Det är ju så tråkigt när en bra bok tar slut så fort! ;-)

     

    I stället så blev det slötittande på teve, samtidigt med lite slösurfande i datorn, och samtidigt med ätande av en massa gott. Först så tittade vi på "Pokerfejs" på TV4, sen så blev det "Sing a long" på TV3, och sen blir det "Extra Extra" också på TV3. Och sen blir det den första filmen om "Spiderman" som går på TV3. Den har vi i och för sig sett förut, men den kan vara kul att se igen.

     

    Fem inlägg i dag har det blivit, och tre inlägg i går. Tidigare i veckan så har det varit fem i torsdags, sju i onsdags, och sex i tisdags. Vad tycker ni om mitt "nya" sätt att blogga?

     

    Läs gärna kommentarerna under föregående inlägg, det med bilden på Jimmy. Kommentarer?


    Den här bilden MMS:ade Jimmy nyss. Han är med tre kompisar ute på ett landställe i Norrtälje. Grillning på gång nu tydligen! ;-)

    Foto0029.jpg
    Den här bilden MMS:ade Jimmy nyss. Han är med tre kompisar ute på ett landställe i Norrtälje. Grillning på gång nu tydligen! ;-)

    Nu har jag läst precis halva boken och den är exakt lika bra som Camillas fyra tidigare böcker! Köp den! Läs den! :-)

    DSC00985.JPG
    Nu har jag läst precis halva boken och den är exakt lika bra som Camillas fyra tidigare böcker! Köp den! Läs den! :-)

    Dagens Dagbok - Lördagen den 28 april 2007 - Första halvan av dagen.

    Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Jag brukar gå upp klockan sju när jag är ledig, men eftersom vi hade bokat tvättstugan klockan sju, och skulle tvätta alla lakan, så gick jag upp lite tidigare i dag. Borzko gick upp strax före sju, och det gjorde Jenny också. Sen så plockade vi ur alla sängkläder ur sängarna. Och så ner till tvättstugan klockan sju. Sen så duschade vi alla tre i tur och ordning, och alla gjorde sig i ordning. Frukost åt vi också tillsammans när vi alla var klara. Gröt och fika blev det för mig som vanligt. Jimmy var ju inte hemma. Han är i Norrtälje över helgen med några kompisar.

     

    Strax före halvnio så stack Jenny och jag iväg. Jag körde henne till jobbet för ett dagpass mellan nio och tre. Borzko började med veckostädningen när jag åkte iväg. När jag kom hem igen vid niotiden så började jag också att städa. Sen så hjälptes vi åt med all veckostädning. Det här gjorde vi i dag: bytte lakan i sängarna, bytte handdukar, tvättade lakan, tvättade handdukar, tvättade kläder, strök kläder, dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, dammade, putsade speglar och glasytor, m.m.

     

    Sen så gjorde jag också månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna... Vi städade också av ute på vår uteplats. De har varit uppe och jobbat på taket på vårt hus, så det såg för djävligt ut på allas uteplatser. Och på båda våra inglasade balkonger så hade det runnit ner någonting. Det såg ut ungefär som om någon hade kastat råa ägg på glaset... Fast det var nog någon typ av rengöringsmedel som hade runnit från taket. Så vi fick putsa av inglasningarna på båda balkongerna också.

     

    Efter lite drygt tre timmars vardera effektivt arbete, så var vi båda två klara med allt vid halvetttiden. Då blev det en lätt lunch och en fika, det var vi verkligen värda! När Borzko hade ätit och fikat så gick han iväg till Farstahallen vid halvtvåtiden för att träna lite. Själv så intog jag en av vardagsrumssofforna och så fortsatte jag att läsa i "Tyskungen" av Camilla Läckberg som jag började på i går.


    Ledig i fyra dagar!

    Nu är jag ledig i fyra dagar! Jätteskönt! På måndag så skulle jag egentligen jobba. Men vi har nästan ingenting att göra på jobbet då. För våra skolbarn är lediga, och nästan alla dagis och skolor som vi skickar till också. Vi har bara en enda skickning, och så lite drygt etthundra ätande hos oss. Så vår chef sa att vi mer än gärna fick vara lediga. Jag har ganska så mycket komptid inarbetad efter övertid som jag har gjort. Så jag tog ledigt på måndag. På tisdag är vi ju alla lediga, för då är det ju en röd dag. Så jag är ledig i fyra dagar nu. Så skönt!

    image87
    (Bilden lånad härifrån)


    Dagens Dagbok - Fredagen den 27 april 2007

    Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han är ju ledig nu i fem dagar, fram tills han börjar sitt nya jobb på onsdag. Han hade bara tagit det lugnt hela dagen och inte gjort något speciellt.

     

    Nästan direkt när jag kom hem så gick jag till Centrum, och Jimmy följde med mig. Gick till Bokia där jag köpte Camilla Läckbergs nya bok: "Tyskungen" som släpptes i dag. (Se tidigare inlägg tidigare i dag.) 179:- kronor kostade den. Sen så gick vi till Pressbyrån och köpte varsin glass, och efter det så gick vi hem igen.

     

    Jimmy packade bara ihop lite grejer, och sen så stack han iväg. Han skulle först till Hagsätra och möta upp med tre stycken kompisar. Sen så skulle de fyra åka vidare till Norrtälje till en av kompisarnas föräldrars landställe. Där ska de vara tills på söndag kväll.

     

    Sen så höll jag på som vanligt och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade förstås med stunder vid datorn också. Satte mig sen också en stund i solen på den övre balkongen och solade ansiktet och armarna. Så varmt och skönt att sitta där.

     

    Vid halvsextiden sen så kom Borzko hem från jobbet. Då åt vi två middag tillsammans. Satt och pratade en stund sen också. Sen så gick Borzko in och duschade och gjorde sig i ordning. Jag gick återigen upp och satte mig på den övre balkongen. Den här gången så tog jag datorn med mig. När Borzko var färdig så kom han också upp och satte sig på balkongen, och så läste han i sin bok.

     

    Vi satt ute på balkongen till åttatiden. Sen så flyttade vi in i vardagsrummet. Borzko fortsatte att läsa i sin bok. Och jag började att läsa i min nya bok: "Tyskungen". Vi satt båda och läste till halvtiotiden. Då gjorde jag mig i ordning för att åka och hämta Jenny. Borzko gick då och la sig, han var trött efter sin arbetsvecka.

     

    Vid kvart i tio så åkte jag iväg för att hämta Jenny. Hon hade först varit i skolan till fyra. Sen så hade hon åkt direkt till McDonalds i Västberga för att jobba sin andra arbetsdag, i dag mellan fem och tio. Allt hade bara gått bra, och det hade varit roligt i dag också.

     

    Vi kom hem vid halvelvatiden. Jenny satte sig då vid datorn i sitt rum en stund. Och jag satte mig vid datorn i köket. Nu ska Jenny duscha, och sen så ska hon lägga sig och läsa sin bok. Jag ska bara blogga det här, och sen så tror jag att jag ska fortsätta att läsa i min bok. Ingen teve blev det i kväll heller, för sjätte kvällen i rad.


    Dagens Jobb - Fredagen den 27 april 2007

    Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag var vi fulltalig personalstyrka. Första halvan av dagen så var jag först i skalen och fixade grönsaker, och sen så dukade jag matsalarna. Andra halvan av dagen så var jag andreman i stora matsalen. I dag serverade vi biff stroganoff och kokt ris. I dag var det en väldigt lugn arbetsdag jämfört med hur det har varit de två senaste dagarna, speciellt i onsdags var det ju en hemsk dag.

     

    Jag jobbade över i en timme i dag. En av de två av personalen som har hand om mellanmålet till fritidsbarnen var tvungen att gå tidigare i dag, så då tog jag hennes pass. Så klockan tre åkte jag hemåt istället för klockan två som jag går hem i vanliga fall. 


    Nu har äntligen Camilla Läckbergs femte bok, Tyskungen, kommit ut! Köpte den alldeles nyss! Så nu vet jag vad jag ska göra i helgen! ;-)

    DSC00982.JPG
    Nu har äntligen Camilla Läckbergs femte bok, Tyskungen, kommit ut! Köpte den alldeles nyss! Så nu vet jag vad jag ska göra i helgen! ;-)

    Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 april 2007

    Åkte hem direkt efter jobbet. Underbart varmt och skönt ute, cirka tjugotvå grader varmt i skuggan, och strålande sol. Hade tänkt mig en liten promenad, men eftersom jag har lite problem med ett skavsår, så struntade jag i det. Jag torkade av utemöblerna, vattnade blommorna ute, bytte om till piratbyxor, och sen så satte jag mig på vår lilla uteplats ute i solen.

     

    Boken, musik, och caffe latte fick också följa med ut. Sen så satt jag där i en timme, mellan halvtre och halvfyra ungefär. Läste lite, solade lite, lyssnade på musik, fikade, och bara njöt av den underbara solen och värmen.

     

    Vid halvfyratiden så bytte jag plats. Jag gick in, upp till övervåningen, och sen ut på balkongen där. Drog bort inglasningen, och sen så satte jag mig där, fortfarande i värmen, men nu med ansiktet i skuggen. Kände att jag hade suttit tillräckligt med ansiktet i solen för i dag. Läste ut boken först. När jag var klar med den så hämtade jag upp datorn och satt med den i stället.

     

    Satt där och slappade och njöt av värmen i cirka två timmar till halvsextiden. Då kom Jimmy och Jenny hem, så då gick jag in, och ner, och så åt vi tre middag tillsammans vid halvsextiden. Satt och åt och pratade om vår respektive dag också.

     

    Efter att vi hade städat undan efter middagen så gick alla lite för sig. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satte han sig vid datorn på sitt rum. Jenny satte sig vid datorn på sitt rum. Och jag satte mig med min dator i köket som vanligt.

     

    Vid halvåttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag då förstås, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Bokläsning blev det sen för honom fram till sängdags.

     

    Jimmy stack iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra vid halvniotiden. Jenny fortsatte att sitta vid datorn på sitt rum. Och jag fortsatte att sitta i köket med min dator. Ingen teve i dag heller, för femte kvällen i rad.

     

    Fem inlägg, med det här, har det blivit i dag!

     

    Och i morgon är det äntligen image84 igen! Wiieee!!!! 

                                                          (Bilden lånad härifrån)


    McDonalds!

    I dag har det varit Jimmys sista arbetsdag på McDonalds, och Jennys första!

     

    Jimmy har jobbat på McDonalds i Västberga i drygt fyra år. I tre år så jobbade han extra på kvällar och helger, och sen i lite drygt ett år, sedan han hoppade av gymnasiet, så har han jobbat heltid.

     

    Nu så var det hans sista arbetsdag i dag. Han vantrivdes absolut inte, men han kände att han väl testa på något annat jobb. Han börjar på ett nytt jobb på onsdag i nästa vecka. Han ska köra bil istället för att steka hamburgare. Det passar honom säkert, för han älskar ju att köra bil!

     

    Jenny har ju jobbat lite extra på 7-Eleven tidigare, men den sista tiden så har hon inte fått några tider där, så då sökte hon på McDonalds istället. När hon sökte, och när hon fick jobbet, så visste hon inte att Jimmy skulle sluta där. Lite synd är det ju att de inte hann jobba tillsammans någonting.

     

    Två timmars gemensam arbetstid var allt de fick! Jimmy jobbade sin sista dag i dag mellan sju och fyra. Och Jenny jobbade sin första dag i dag mellan två och fem! Så mellan två och fyra så jobbade de tillsammans!

     

    Jenny tyckte att sin första arbetsdag var jätterolig! (Läs gärna hennes blogginlägg om dagen.) Så det bådar ju gott inför framtiden. För hon behöver verkligen jobba och få ihop pengar. Hon kommer att jobba i snitt cirka tolv timmar i veckan. Oftast åtta timmar på en av helgdagarna, och så fyra timmar på en vardagskväll.

     

    (Lite kul var det när jag googlade på McDonalds för att få fram en bild till mitt blogginlägg, och så kom min egen bild upp! (Kolla här, längst ner till vänster.))

    image83


    "Det som passar mig" - Gossip Girl av Cecily von Ziegesar

     ---------    

    Recension av boken: "Det som passar mig" - femte boken i Gossip Girl-serien av Cecily von Ziegesar. (Genre: "Chick Lit" / Ungdomsböcker / Skönlitteratur.)  

    ---------    

    "Som oskuld till college? Helt otänkbart för Blair, som hänger med Serena till Sun Valley för att äntligen hitta den Rätte. Även Nate styr kosan till detta vintersportens Mecka för alla rika och vackra. Med på resan följer hans nya flamma, Georgie. Men medan Nate trånar efter romantiska kvällar, tillbringar Georgie heta Jaccuzzi-partyn med ett holländskt snowboardsgäng. De ser ju så bra ut alla dessa sköna killar

    GOSSIP GIRL är bokserien alla talar om och som gjort internationell succé. Böckerna handlar om ett gäng tonårstjejer med samma passioner och kärlekstrubbel som du har, men som är snuskigt rika och bor på Manhattan." 

    (Kopierat från adlibris.se) 

    ---------    


    För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

     

    ---------  

     

    Den här boken var exakt som de fyra tidigare böckerna i Gossip Girl-serien: lättläst, rolig, och underhållande, fast inte så särskilt bra. ///Bim.

     

    Här är länk till min recension på de tre första böckerna i serien.

     

    Här är länk till min recension på den fjärde boken i serien.


     ---------    

    Betyg: 2,5 av 5.  

    ---------    

    Dagens Jobb - Torsdagen den 26 april 2007

    Jobbade som vanligt i dag också. Kollegan som har varit sjuk tisdag och onsdag återkom till jobbet i dag. Men vi blev inte fulltaliga i alla fall, för Snurran var iväg på en heldag med Facket (Kommunal) i dag. Så jag hade samma arbetsuppgifter som i går och i tisdags. Först i skalen med fixande av grönsaker, sen dukning, alltså iordningställande av matsalarna, och sen så var jag försteman i stora matsalen.

     

    I dag serverade vi Tacobuffé. Vi hade tortillasbröd, nachoschips, tacokryddad köttfärsröra, och så massor, massor med olika grönsaker, såser, dressingar, och andra tillbehör till. Vi hade även lite pizzabitar från i går som rest till de som åt först. Det blev en väldigt hektisk dag i dag också, det är det alltid när vi har mat som nästan alla elever gillar. Men det var inte lika stressigt som i går i alla fall. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände.


    Tjugotvå grader varmt i skuggan! Underbart! :-)

    DSC00981.JPG
    Tjugotvå grader varmt i skuggan! Underbart! :-)

    Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 april 2007

    Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Ingen var hemma när jag kom hem i dag. Jag höll på som vanligt sen på eftermiddagen och fixade, grejade, plockade, pulade, och pysslade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade med datorstunder som vanligt också.

     

    Jimmy var den som kom först hem i dag, förutom jag då förstås. Han kom vid halvfemtiden efter sitt dagpass mellan sju och fyra. Han duschade och sen så åt vi två middag tillsammans. Efter det så satte han sig en stund vid datorn på sitt rum.

     

    Jenny kom sen hem från skolan vid halvsextiden. Hon åt då middag. Sen så satt hon vid datorn lite på sitt rum en stund.

     

    Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då också middag förstås, och sen så duschade han.

     

    Jimmy stack sen iväg vid halvsjutiden. Han skulle åka till Hagsätra och möta upp med sin kompis Kristian.

     

    Jenny stack iväg vid halvåttatiden. Hon skulle åka till Medborgarplatsen hem till sin pojkvän Robin och sen sova där i natt.

     

    Borzko satte sig uppe i vardagsrummet och tittade på ishockeymatchen mellan Sverige och USA.

     

    Och jag satt i kökssoffan större delen av kvällen. Brände två stycken nya dvd-filmer. Läste många bloggar och mycket nyheter i datorn som vanligt. Och läste även lite i boken som jag för tillfället håller på med. Ingen teve blev det i kväll heller, för fjärde kvällen i rad.

     

    ( Sex stycken inlägg i går, och sju stycken inlägg i dag. Inte dåligt vá!? ;-D )


    30 arbetsdagar kvar till sommarlovet! ;-D


    Jo, det är faktiskt sant! Det låter ju helt otroligt!
    Men det är bara trettio arbetsdagar kvar fram till sommarlovet 2007!

     image81

    (Bilden lånad från all4parties.co.uk)


    En sovande igelkott på grannens tomt.

    DSC00978.JPG
    En sovande igelkott på grannens tomt.

    Dagens Jobb - Onsdagen den 25 april 2007

    I dag så var det en otroligt hektisk och jobbig dag på jobbet. En av kollegerna var sjuk även i dag, precis som i går, så jag fick vara försteman i stora matsalen under lunchserveringen. Fast först på morgonen så var jag i skalen och fixade grönsaker, och sen så dukade jag matsalarna.

     

    Vi serverade grönsakssoppa i dag. Då brukar vi ha mjukt bröd och pålägg till, men i dag hade vi istället små pizzabröd. De skulle serveras varma, alla fick fem var, och det fick bara plats tjugofyra stycken i varje bleck. Då räckte alltså varje bleck till fyra-fem elever. Och vi serverar cirka sjuhundra elever. Så då kan man ju lätt räkna ut att det har varit ett väldigt springande med bleck hela dagen mellan kök och matsal.

     

    Synd att jag inte hade min stegräknare på mig på jobbet i dag. Det hade varit kul att se hur många steg det hade blivit. En "vanlig" arbetsdag så går jag cirka tiotusen steg, men i dag har det nog varit många, många fler känns det som.

     

    Allt flöt väl ändå på rätt så bra. Flera av de vaktande lärarna hjälpte till med att se till att det inte togs allt för många pizzabröd. En del vill ju gärna ha tio-femton stycken, och då skulle det ju inte räcka till de som äter sist. Vi fick kasta bort väldigt mycket soppa i dag, det var inte många som tog av den tyvärr.


    Förändrat bloggande.

    Den första december 2006 så skrev jag följande inlägg:

     
    "Jag tror att jag ska förändra mitt bloggande lite. Jag ska testa att blogga lite fler och lite kortare inlägg. Alltså lägga in inlägg lite då och då om olika saker. Jag kan tycka att mina dagböcker blir lite för långa ibland. Och att en del saker både är tråkigt att skriva om, och förmodligen tråkigt att läsa om. Tänkte att jag istället skulle försöka att dela upp dagboken i flera delar. Varje speciell händelse eller sak ska få ett eget inlägg. Och så kanske bara ett litet kort inlägg på kvällen om /det som blir kvar/vardagshändelser/dagens dagbok/. 


    Självklart så skriver jag ju till största del för min egen skull. Men lika självklart är ju också att jag tycker att det är jättekul att ha så pass många läsare. Så ni får gärna tycka till och säga vad ni tycker om förändringen. Bättre eller sämre? Det vore jättekul att få lite mer respons och kommentarer av er! Jag får väl se vad jag själv tycker om mitt förändrade skrivande också."

     

    Men sen så blev det liksom aldrig så... Men nu ska jag i alla fall, fem månader senare, förändra mitt bloggande! Jag tycker alltid att min "Dagens Dagbok" blir alldeles för lång. Så nu kommer jag att ha en kategori som heter "Dagens Jobb", där jag skriver om min arbetsdag. Sen så ska jag skriva om resten av dagen i "Dagens Dagbok". Men om jag gör något speciellt så ska jag blogga det i separata inlägg.

     

    Jag tror att bloggen både blir roligare att läsa och roligare att skriva på det här sättet. Då blir det fler och kortare inlägg istället för ett långt inlägg. Vi får väl se. Jag ska i alla fall testa det här ett tag. Kommentera gärna!


    Det här är lastbilen som Borzko kör.

    Bild000.jpg
    Det här är lastbilen som Borzko kör.

    Lunchdags!

    DSC00977.JPG
    Lunchdags!

    Hammarby förlorade... :-(

    Tyvärr så förlorade Hammarby mot AIK i kväll. Det blev 1-0 till AIK. Inte för att jag egentligen bryr mig. Jag är ju inte det minsta intresserad av fotboll, eller av sport över huvud taget. Men det hade varit roligt för Jenny och Borzko om Hammarby hade vunnit eftersom de var där och kollade. Speciellt roligt hade det varit för Jenny, för det är inte så ofta som hon går på fotboll. Borzko har ju säsongskort, så han ser ju alla Hammarbys hemmamatcher plus Stockholms-derbyn.

    image77

    (Bilden lånad från klacksparken.blogspot.com)

    Tisdagen den 24 april 2007

    Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag var en av kollegerna hemma från jobbet på grund av sjukdom, så det blev lite ändrade arbetsuppgifter för vissa av oss. På förmiddagen jobbade jag precis som i går, först i skalen, och sen så dukade jag. Men på eftermiddagen så var jag i dag försteman i stora matsalen istället. Vi serverade köttbullar och potatismos i dag. Allt flöt på bra, trots personalbristen, och inget speciellt hände.

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade som vanligt med lite allt möjligt när jag kom hem. Sen vid halvfyratiden så gick jag iväg ut en sväng. Jag gick en halvtimme runt lite i Farsta, mest runt Centrum. Underbart väder ute, varmt och soligt. Sen klockan fyra så kom Jenny med tunnelbanan från skolan, så då mötte jag upp med henne.

     

    Sen så gick vi runt i lite affärer. Jenny skulle köpa födelsedagspresent till sin pojkvän Robin som fyller 20 år på valborgsmässoafton.

     

    När vi kom hem igen så hade Jimmy precis kommit hem från jobbet, efter ett pass mellan sju och fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning. Jenny ringde och bokade en biljett till matchen i kväll. Sen så tog de två en sväng till Centrum, och Jenny hämtade ut sin biljett hos ATG-ombudet.

     

    När de kom hem igen så duschade Jenny och gjorde sig i ordning, och när hon var klar så kom precis Borzko hem från jobbet. Så då kunde vi äta middag ihop alla fyra i dag. Men det blev snabb middag i dag eftersom Borzko och Jenny skulle iväg sen. När vi hade ätit klart så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och Jenny gjorde sig också i ordning.

     

    Vid sextiden så stack Borzko och Jenny iväg. Först så skulle de hämta upp en kompis till Jenny, och sen så skulle de hämta upp en jobbarkompis till Borzko. Och sen så skulle de till Solna och till stadion Råsunda för att se derbyt mellan AIK och Hammarby. Jennys pojkvän Robin skulle också dit med några kompisar.

     

    Jimmy satte sig sen på rummet vid datorn. Han spelade WOW och lyssnade på musik. Jag höll på i någon timme och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen vid sjutiden så tog jag med mig min dator och så satte jag mig inne hos Jimmy i hans rum, och sen så satt jag där större delen av kvällen.


    Alltid kul att vänta på paket! ;-D

    Ja, visst är det kul att vänta på paket!?

    I söndags så beställde jag tolv stycken böcker från Adlibris.

    I dag så har jag beställt ett nytt batteri till min mobiltelefon (K800i) från Webhallen.

    Och så har jag lagt ett bud på Tradera. På en Super Nintendo Spelkonsol. Vår gamla har gått sönder, och jag vill kunna spela våra gamla Super Nintendo-spel igen. Speciellt gruvbanan i Donkey Kong! ;-)


    Veckans Vikt - Vecka 17 - 2007

    Veckans Vikt
    Vecka 17 - 2007
    23/04

    59,0 kg

    Veckans Motion - Vecka 16 - 2007

    Veckans Motion
    Vecka 16 - 2007
    16/04 - 22/04

    Måndag: ---------
    Tisdag: ---------
    Onsdag: ---------
    Torsdag: ---------
    Fredag: ---------
    Lördag: ---------
    Söndag: ---------

    Sol och varmt! Underbart! :-)

    DSC00973.JPG
    Sol och varmt! Underbart! :-)

    Måndagen den 23 april 2007

    Måndag igen och jobb igen... Den här veckan så är jag först en fjärdedel av arbetsdagen i skalen och fixar grönsakerna, sen så är jag en fjärdedel av dagen i matsalarna och dukar, alltså förbereder matsalarna inför lunchserveringen, och sen resterande halvan av dagen så är jag andreman i stora matsalen. Vi serverade fullkornspasta med grönsakssås i dag. Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände i dag.

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. De hade båda två haft en ledig dag från sina jobb i dag. Borzko hade, även den här måndagen, tagit hand om veckostädningen. Jimmy hade sovit länge, och sen så hade han mest suttit och spelat World Of Warcraft i datorn.

     

    Jag hade fått mina papper från banken, angående försäljning av aktier, som jag väntade på inför deklarationen. Så då satte sig Jimmy och jag vid datorn och så deklarerade vi hans, min, och Borzkos deklaration. Skönt att ha det klart nu. Och som det ser ut nu så kommer vi alla tre att få tillbaka lite pengar.

     

    Sen så bokade vi biljetter. Jag tyckte att After Dark i går var så otroligt bra, och jag tyckte att det var så synd att inte Jimmy var med, för jag vet att han hade tyckt att det var jätteroligt. Så nu bokade vi två nya biljetter. Jimmy och jag ska se dem fredagen den fjärde maj klockan halv tio. Det ska bli jättekul. Jag tycker att det är helt klart värt pengarna att se det en gång till.

     

    Middag åt vi tre vid fyratiden. Sen så stack Jimmy och Borzko iväg i Jimmys bil vid femtiden. Först så skulle de till Globens biljettkassa, som är vårt närmaste Ticnet-ombud, och hämta ut After Dark-biljetterna. Sen så skulle Jimmy köra Borzko till hans jobb i Årsta, för Borzko skulle hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb. Och sen skulle Jimmy till McDonalds i Västberga för att hämta upp Jenny där vid sextiden.

     

    Jenny hade först förmiddagsundervisning i dag i skolan. Sen så hade hon styrelsemöte med elevrådet på eftermiddagen. Och sen så åkte hon direkt till McDonalds för att ha Introduktion där inför kommande jobb.

     

    Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Och sen så blev det till slut kökssoffan och datorn i knäet.

     

    Jenny och Jimmy kom hem vid halvsjutiden. Och Borzko kom strax efter. Jenny hade haft det bra på sin Introduktion på jobbet. Hennes första riktiga arbetspass blir på torsdag. Hennes första arbetsdag på McDonalds i Västberga blir samma dag som det är Jimmys sista arbetsdag där efter drygt fyra års anställning. På måndag den trettionde april så börjar han ett nytt jobb med att köra budbil istället.


    Jenny satt sen mest på sitt rum. Hon pluggade, satt med datorn, och så läste hon i sin bok. Borzko satt mest och läste i sin bok. Jimmy och jag satt vid köksbordet med våra datorer. Jimmy spelade mest WOW, och jag läste bloggar och nyheter. Sen så läste jag också lite i boken som jag håller på med för tillfället.  

    Läs Jennys Blogg! :-D

    After Dark på Cirkus.

    After Darks Show på Cirkus var helt fantastisk!

    Det bästa som jag har sett på länge!

    Gå och se den om ni har möjlighet!

    Jag funderar på att gå och se den en gång till, fast med Jimmy den här gången!


    image75


    image74

    (Bilder från lindarw.net)

    Söndagen den 22 april 2007

    Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Jag gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det fiberhavregrynsgröt och kaffe till frukost. Lite nyhetsläsning i datorn under tiden blev det också. Borzko gick upp vid strax efter åtta och genomgick sina morgonbestyr. Jenny sov på sitt rum, och det gjorde även Robin, som hade kommit hit någon gång på natten efter att jag hade gått och lagt mig. Jimmy däremot var inte på sitt rum, han skickade sms i går kväll, innan jag gick och la mig, att han skulle sova hemma hos sin kompis Kristian i Hagsätra, och komma hem på söndagsförmiddagen.

     

    Vid strax före nio så gick jag iväg till Centrum och till SolAkuten. Solade där en halvtimme som vanligt. Och lika underbart skönt som vanligt var det att ligga där i värmen. Efter solningen så gick jag direkt hem igen. Hade tänkt mig en liten promenad, men jag kände inte för det. När jag kom hem så hade Borzko gått iväg till Farstahallen för att träna. Strax efter att jag kom hem så kom Jimmy hem. Hans kompis Kristian, som han sov hos, skulle åka och jobba, så därför åkte Jimmy hem så tidigt.

     

    Jimmy och jag satte oss båda två vid köksbordet med våra bärbara datorer. Jimmy spelade "World Of Warcraft". Jag blev då också sugen på att spela något, så jag loggade in på "Betapet" och spelade alfapet/scrabble. Två matcher mot två "okända" människor blev det, och jag förlorade tyvärr båda. Sen så läste jag lite bloggar och nyheter efter det. Och så började jag att läsa en ny bok. Det blev en av Jennys böcker, en ungdomsbok av Cecily von Ziegesar, den femte boken i serien om Gossip Girl: "Det som passar mig".

     

    Vid tolvtiden sen så åt Jimmy och jag lite lätt lunch. Vid kvart över tolv så vaknade Jenny och Robin, och kom upp och gjorde oss sällskap och åt frukost. Och vid halvettiden så kom Borzko hem från gymmet, då gjorde han oss också sällskap och åt lite lätt lunch. Vi satt alla och pratade en stund i köket.

     

    Sen så gick Jenny och Robin in på Jennys rum igen. Jimmy fortsatte med sitt WOW-spelande. Borzko satte sig och läste i sin bok. Jag satte mig med datorn igen. Bland annat så satt jag och tittade på böcker, och det blev också en bokbeställning. Elva böcker beställde jag på Adlibris. Det gick på cirka 1.200:- kronor, och det blir ett snittpris på 110:- kronor per bok, för det var både pocketböcker och inbundna böcker.

     

    Robin åkte hem till sig vid tvåtiden. Jenny började då att fixa i ordning på vår lilla toalett på övervåningen. Hon ska ha den till "sin" toa och ha allt sitt smink och sina prylar där. Jenny och jag gick en sväng till Centrum och så köpte vi en massa prylar till toan på Lagerhaus, Granit, Åhléns, och Clas Olsson. Bland annat papperskorg, tandborsthållare, krokar, hyllor, med mera.

     

    Jimmy och Borzko åkte till OKQ8 och tankade båda bilarna och kollade även luft, vatten, olja, och sånt. Sen så åkte Jimmy hem igen. Borzko åkte hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.

     

    När Jenny och jag kom från Centrum så fortsatte hon att fixa uppe på toan. Jimmy satt återigen och spelade WOW. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt. Sen vid fyratiden så åt vi tre middag tillsammans. I dag blev det bara lite blandade rester som fanns kvar från veckan.

     

    Vid femtiden så stack Jenny och jag iväg mot Centrum och mot tunnelbanan. Vi åkte till T-Centralen och gick först till Kungsträdgården. Där tittade vi på och fotograferade de vackra rosa japanska körsbärsträden.

            








    Efter det så gick vi till John Criss där vi fikade och satt och pratade en stund. Vi delade på en stor biskvi och en portion äppelpaj med vaniljvisp. Och så drack jag en caffe latte och Jenny en läsk.

            








    Sen så tog vi 47:ans buss ut till Djurgården, och gick till Cirkus. Och klockan halvåtta så började showen med AFTER DARK. Se separat blogginlägg om showen. Cirka en timme och fyrtiofem minuter senare så var showen slut. Utanför så stod då vår snälla chaufför och väntade: Jimmy i sin Polo. Skönt att få åka bil hem, för det spöregnade ute.

     

    Kom hem vid kvart i tio, och då blev det datorn resten av kvällen, innan det var dags för sängen.


    Nu sitter Jenny och jag på Cirkus på Djurgården och väntar på att showen med After Dark ska börja.

    DSC00971.JPG
    Nu sitter Jenny och jag på Cirkus på Djurgården och väntar på att showen med After Dark ska börja.

    Lördagen den 21 april 2007

    Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko och Jimmy gick båda upp vid åttatiden, och de genomgick då så klart sina morgonrutiner. Sen så åt vi alla tre frukost tillsammans. För mig blev det gröt och fika som vanligt. Jenny var inte hemma, hon sov ju hos Robin i natt.

     

    Vid niotiden så stack Jimmy och jag iväg. Han hade ju tid till besiktning i dag. Och eftersom han hade glömt att boka besiktningstid i tid, så fick han bara tid i Enköping. Om han hade väntat på tid här i Stockholm så hade han inte hunnit få tid innan han hade fått körförbud. Så därför så åkte vi mot Enköping. Borzko gick ner till Farstahallen för att träna styrketräning och konditionsträning.

     

    Vi körde såsom Jimmys nya GPS visade oss. Det tog knappt en timme. Men eftersom vi var ute i väldigt god marginal ifall det skulle hända något på vägen, så fick vi sitta utanför bilprovningen och vänta i fyrtio minuter. Men vad gör väl det när man har trevligt sällskap och musik!





    Besiktningen gick tyvärr inte så bra, utan han fick nerslag på bilen... Ett av dimljusen var felinställt. Och så var det för högt lambda-värde (någonting med utsläpp av koldioxid?), och det kunde tydligen kanske bero på att ljuddämparen var trasig, vilket han då också påpekade men inte skrev i protokollot. Så det blir till att lämna in den på verkstan för att fixa alla tre felen, och sen ombesiktiga bilen inom en månad. Stackars Jimmy... Tycker att han har haft nog med problem med sin bil...

     

    När vi var färdiga så åkte vi mot Stockholm igen. Stannade till på McDonalds i Stäket på vägen och åt lite lunch. Jag åt potatisklyftor och chili cheese tops.

       





    Sen när vi kom hem till Farsta så åkte vi bara förbi, och så åkte vi vidare till Länna Handelsplats. Först så var vi på Willys. Där handlade jag cirka åtta fulla plastkassar för cirka åttahundra kronor. Och så handlade vi en ny utegrill, en klotgrill med lock, för tvåhundra kronor.

     

    Vi köpte ju en ny grill förra året när vi flyttade hit. Men vi har våra sommar/vinter-däck till bilen upphängda på väggen i källaren. Och så hade ett däck ramlat ner, rakt på grillen som stod under, så den gick sönder.

     

    Sen så åkte vi till OnOff, också i Länna. Där köpte vi en ny mikrovågsugn, för vår gamla hade gått sönder. Vi köpte en likadan som vi har haft förut, för vi har alltid tyckt att den är bra. Lagom storlek har den också, och ser bra ut. Ettusen kronor kostade mikron.

       





    Efter det så åkte vi hem. Vi packade upp allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp. Jimmy åkte sen iväg med bilen igen. Nu skulle han till Hagsätra till sin kompis Jimi. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma först, och sen så satte jag mig i kökssoffan med datorn i knäet. Borzko monterade ihop den nya grillen.

       





    Sen vid halvfyratiden så satte vi oss, både Borzko och jag, uppe i vardagsrummet, och så läste vi i varsin bok. Satt där till femtiden då Jimmy kom hem igen. Då åt vi tre middag tillsammans. Jenny åt middag hemma hos Robin. Efter det så gjorde sig Jimmy i ordning inför kvällen.

       





    Vid sextiden så körde Borzko iväg Jimmy med bilen till Hagsätra igen. Jimmy ville inte ha sin egen bil med sig, eftersom han skulle festa lite med sina kompisar Kristian och Jimi och flera andra. Jag fortsatte att läsa min bok, och när Borzko kom tillbaka så fortsatte han att läsa sin. Jag läste också ut min bok, och jag skrev och bloggade en recension på den, den finns i föregående inlägg.

     

    Klockan sju så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan från Robin. Vi gick till HemKöp och handlade chips, dipp, glass, godis, choklad, och läsk till kvällen. När vi kom hem så satte vi oss alla tre i vardagsrummet. Jag och Jenny hade förstås våra datorer i knäet samtidigt som vi slötittade på teven. Borzko tittade bara på teve.

       





    Först så tittade vi på: "Pokerfejs" på TV4. Sen så blev det: "Sing A Long" på TV3. Och efter det så blev det: "Extra Extra" på TV3. Efter det så satte vi igång en mycket gammal film på dvd. Det blev. "Göta Kanal" från 1981. Den är väl slut ungefär vid halvettiden, och efter det är det väl strax dags för sängen.


    "After Dark" på Cirkus i morgon! :-D


    Måste ju härma Jennys inlägg lite! ;-D

    För i morgon så ska hon och jag gå och titta på "After Dark", med framförallt Christer Lindarw, på Cirkus på Djurgården.

    image72

    (Bilden lånad från
    .lindarw.net)

    "Det grovmaskiga nätet" av Håkan Nesser

    ---------    

    Recension av boken: "Det grovmaskiga nätet" av Håkan Nesser (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

    ---------    

    "Han kunde omedelbart identifiera kvinnan som låg i badkaret. Hon hette Eva Ringmar och var sedan tre månader hans hustru. Hennes kroppsställning var egendomligt förvriden. Det mörka håret flöt på vattnet. Huvudet var neråtvänt, och eftersom karet var fyllt till randen kunde det inte råda något tvivel om att hon var död.''

    I den grådisiga staden Maardam, någonstans i Europa, ställs kommissarie Van Veeteren inför fallet Janek Mattias Mitter - gymnasielektorn som inte minns om han mördat sin hustru eller ej. Han anar ännu mycket lite av det ödesdrama som kommer att rullas upp under sökandet efter sanningen.

    Det grovmaskiga nätet är den första romanen i Van Veeteren-serien. Den belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 1993." 

    (Kopierat från adlibris.se) 

    ---------    


    För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

     

    ---------  

     

    Det här var den första boken som jag har läst av Håkan Nesser. Jag har sett ett par filmer i Van Veeteren-serien som bygger på böckerna av Håkan Nesser. Nu tänkte jag att jag skulle läsa den första boken i serien, och om jag tyckte den var bra, så skulle jag fortsätta med fler. Och det tyckte jag. Jag tyckte faktiskt riktigt mycket om den. Den var inte förutsägbar, och den var lättläst. Jag kan klart rekommendera den ifall ni inte har läst den. Och jag ska köpa bok nummer två om Kommissarie Van Veeterens fall. ///Bim.

     
    ---------    

    Betyg: 3 av 5.  

    ---------    

    Fredagen den 20 april 2007

    Äntligen så blev det då fredag och arbetsveckans sista dag! Morgonen började inte så bra... Endast två plusgrader, och så full storm, så det kändes som många minusgrader... När jag sen kom till jobbet så hörde jag att larmet gick inne... Jag väntade in Snurran och så ringde vi till vårt bevakningsbolag, och de sa att de redan hade skickat en bil. Vi gick in och satte på oss hörselskydden och så bytte vi om. Larmet tjöt väl i cirka tjugo minuter innan det äntligen stängdes av. Varför det tjöt fick vi tyvärr aldrig veta... Vi gissade på att det var den hårda blåsten som kanske hade blåst upp ett dåligt stängt fönster.

     

    Lite senare så ringde Jenny hemifrån. Både hon och Jimmy började senare i dag i skolan respektive på jobbet. Hon ringde för att tala om att våra utemöbler höll på att blåsa bort... Stolarna låg hos grannen... Och bordet med tillhörande parasoll hade också blåst iväg en bit... Jag bad att de skulle bära in grejerna på den inglasade nedre balkongen, så det gjorde de.

     

    Arbetade som vanligt gjorde jag i alla fall denna kalla och blåsiga dag. Precis som tidigare i veckan så var jag halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen så var jag i disken. Vi var fulltalig styrka i dag också, och i dag så serverade vi korv stroganoff med kokt ris. Inget speciellt hände, utan allt flöt på bara bra, men det var en hektisk dag på slutet, som det alltid är på fredagar. Det blir ju alltid extra mycket disk och extra mycket städning på fredagar, så därför blir det alltid lite stressigt då.

     

    Jag åkte hem direkt efter jobbet. Höll först på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så satte jag mig med datorn vid köksbordet, och så fixade jag i ordning mitt EFIT-blogginlägg. När jag var klar med så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt.

     

    Jenny kom hem från skolan vid femtiden. Då åt hon och jag middag tillsammans och satt och pratade. Sen så kom Borzko hem från jobbet vid halvsextiden, tidigt för att vara honom. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Jenny satt sen vid datorn på sitt rum. Borzko och jag gick upp till vardagsrummet vid sjutiden. Sen så satt vi båda två i vardagsrumssofforna och läste varsin bok i ungefär en timme.

     

    Jag började på en ny bok i dag. Eller ny för mig, fast gammal. Jag började på den första boken om Van Veeteren av Håkan Nesser: "Det grovmaskiga nätet". Jag har aldrig läst några av de tio böckerna i serien förut, bara sett någon eller några av filmerna. Det här är den första boken i serien, och den utkom 1993. Gillar jag den, så lär jag säkert läsa fler i serien. Än så länge så verkar boken i alla fall bra.

     

    Klockan åtta så kom även Jenny upp i vardagsrummet, och hon ville se på teve. Så då la Borzko och jag undan böckerna, och så kollade vi alla tre på teve. Det blev Kanal 5 och "C.S.I."

     

    Vid halvniotiden så kom Jimmy hem från jobbet. Eftersom han ska besiktiga bilen i morgon, så åkte han och Borzko iväg till macken med hans bil, för att kolla igenom att allt var okej på bilen. Bland annat så behövde han byta en trasig glödlampa. Jenny och jag tittade på lite mer teve, även nu blev det Kanal 5, och ännu en kriminalserie: "Criminal Minds".

     

    Strax före tio så stack Jenny iväg till tunnelbanan för att åka och möta upp Robin och några av hans kompisar. De hade varit och bowlat, men det kände inte Jenny för att göra. Sen så skulle de hem till Robin och kolla på film, så då skulle Jenny vara med. Sen så ska hon sova där i natt.

     

    Vid halvelvatiden så satte jag, Borzko, och Jimmy igång en dvd-film. Det blev actionfilmen/krigsfilmen/dramat: "Black Hawk Down" från 2001. Jimmy hade sett den förr, men Borzko och jag hade inte sett den. Vi tyckte alla tre att den var mycket bra. Den var två timmar och en kvart lång, så den tog slut vid kvart i ett. Nu ska jag bara blogga det här och sen så blir det sängen.


    EFIT - 2007-04-19 - Ett Foto I Timmen - 8 -

    -------------  

     

    Här kommer fotografierna från min åttonde EFIT-dag, torsdagen den 19 april 2007.

     

    -------------  

     

    04.34.

     

    Soluppgång. Utsikt från vår franska balkong i vardagsrummet på övervåningen.

           







    -------------  

     

    05.31.

     

    En timme senare...

           







    -------------  

     

    06.23.

     

    Vår husmor Mita håller på och förbereder massa olika sallader till vår salladsbuffé.

           







    -------------  

     

    07.01.

     

    Frukost.

           







    -------------  

     

    08.04.

     

    Snurran fixar tvätten.

           







    -------------  

     

    09.00.

     

    Lunch.

           







    -------------  

     

    10.04.

     

    Monica förbereder matsalarna inför lunchserveringen.

           







    -------------  

     

    11.07.

     

    Nadja hjälper till i disken.

           







    -------------  

     

    12.31.

     

    Fika.

           







    -------------  

     

    13.03.

     

    Jag spolar av disk.

           







    -------------  

     

    14.10.

     

    Nu har jag parkerat vår Volvo utanför frissan.

           







    -------------  

     

    15.00.

     

    Jag sitter med hårblekning i håret.

           







    -------------  

     

    16.49.

     

    Nu är jag strax klar hos frissan.

           







    -------------  

     

    17.25.

     

    Jag köpte en ny pincett med inbyggd lampa. Jättebra!

           







    -------------  

     

    18.43.

     

    Jenny har varit och hämtat sina nya McDonaldskläder.

           







    -------------  

     

    19.42.

     

    Jenny sitter med sin dator i köket.

           







    -------------  

     

    20.49.

     

    Ett glas thé är gott på kvällen.

           







    -------------  

     

    21.09.

     

    Sitter och tittar i min blogg.

           







    -------------  

     

    22.00.

     

    Jimmy har precis kommit hem från jobbet.

           







    -------------  

     

    Nästkommande EFIT-dagar:

    Onsdagen den 2 maj och / eller Lördagen den 12 maj.

    Lördagen den 9 juni och / eller Torsdagen den 21 juni.

    Lördagen den 7 juli och / eller Måndagen den 30 juli.

    Tisdagen den 7 augusti och / eller Söndagen den 26 augusti.

     

    -------------  

     

    Länk till alla mina åtta EFIT-inlägg.

     

    -------------    


    Torsdagen den 19 april 2007

    Jobbade som vanligt i dag också förstås. Även i dag så var jag först i skalen och sen i disken. Vi var fulltalig styrka i dag också. I dag så stod det på matsedeln "smått och gott". Det innebär att husmor gör en rensning i frysen. Vi serverade bland annat: fish&chips, kebabgryta, chicken nuggets, fiskpanetter, köttfärslimpa, potatismos, rotfruktsgratäng, och ris. Kanske något mer också som jag inte kommer ihåg. Det var en mycket hektisk dag i disken i dag. Varför det var så vet jag faktiskt inte, ibland bara är det så.

     

    Direkt efter jobbet så åkte jag till min frissa Lotta på Susannas Hårservice i Ormkärr. Sen så satt jag där i nästan tre timmar, och det gick på sjuhundra kronor. Jag gjorde det jag alltid gör: helblekte håret, klippte det jättekort, färgade ögonfransarna och ögonbrynen, och noppade ögonbrynen. Jag köpte också en pincett med inbyggd lampa för tvåhundra kronor. Kul som alltid också att träffa min vän och före detta granne Lotta.

     

    Kom hem vid strax före halvsex. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma då fram till klockan sex. Då kom Jenny hem från skolan så då åt vi två middag tillsammans. Satt sen och pratade en stund, och Jenny berättade om sin dag. Hon hade varit på McDonalds i Västberga på eftermiddagen. Hon ska ju börja jobba där. I dag var hon och fick sina arbetskläder, och på måndag ska hon på Introduktion.

     

    Sen så satte sig Jenny och jag med våra datorer vid köksbordet. Satt och pratade och höll samtidigt på med allt möjligt i datorn. Även i dag så bloggade Jenny ett jättelångt inlägg om sin dag i dag.

     

    Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag förstås, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så tittade han på en ishockeymatch mellan Sverige och Ryssland på teven i vardagsrummet.

     

    Jenny och jag fortsatte att sitta i köket med våra datorer resten av kvällen. Ingen teve blev det i kväll heller, precis som i går. Vi pratade och satt och höll på i våra datorer. Ett stort glas thé blev det också.

     

    Jimmy jobbade i dag mellan ett och tio, så han kommer väl hem vid elvatiden.

     

    Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-)


    I dag fick jag två små presenter av min gulliga dotter. En liten bukett med tussilago plus en majblomma. Jag blev jätteglad. Hon är så snäll och tänker alltid på andra.

    DSC00967.JPG
    I dag fick jag två små presenter av min gulliga dotter. En liten bukett med tussilago plus en majblomma. Jag blev jätteglad. Hon är så snäll och tänker alltid på andra.

    I dag så är det en EFIT-dag igen. I morgon kommer det nitton kort från i dag.

    DSC00964.JPG
    I dag så är det en EFIT-dag igen. I morgon kommer det nitton kort från i dag.

    Onsdagen den 18 april 2007

    Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter för mig i dag också, halva dagen i skalen med fixande av grönsaker, och sen halva dagen i disken. I dag serverade vi fiskgratäng i ost- och broccolisås med kokt potatis. Och så salladsbuffén förstås. Fulltalig styrka var vi i dag också, och allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände.

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en liten stund, och sen så gick jag till Centrum. Hade träff med min personliga bankman på Nordea klockan tre, för jag behövde hjälp med hur jag ska deklarera min aktieförsäljning. Fick hjälp med det jag behövde, och de kommer även att skicka hem en del papper som jag behöver, inom ett par dagar. Pratade också om lite annat, bland annat byte av försäkringsbolag, och bindande av lån.

     

    Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma först. Sen så satte jag mig vid datorn för att fixa en e-legitimation från Nordea inför deklarationen. Det blev strul, så jag var tvungen att ringa till kundtjänst för att få hjälp. Till slut så fick vi det att fungera i alla fall.

     

    Middag åt jag vid femtiden, alldeles för mig själv i dag också. Efter det så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och sen så blev det datorn igen.

     

    Jenny kom hem vid halvsjutiden. Hon hade först gått i skolan till fem, och sen så hade hon suttit kvar en stund efter, även i dag, och ringt runt till blivande Jensen-elever. Hon åt middag när hon kom hem, och vi satt och pratade en stund. Sen så tog hon sin dator och satte sig hos mig vid köksbordet.

     

    I dag har hon blivit invald som sekreterare i styrelsen för elevrådet på Jensen Södra. Självklart så är hon jätteglad över det, och jag är jättestolt över henne. (Läs gärna hennes långa inlägg om hennes i dag i dag, bland annat om hennes tal inför klassen.)

     

    Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag då, och sen så duschade han. Jimmy kom hem från jobbet vid åttatiden. Han hade ätit middag på jobbet, så han duschade bara.

     

    Jenny stack iväg med tunnelbanan vid åttatiden. Hon skulle hem till sin pojkvän Robin vid Medborgarplatsen och sova där i natt.

     

    Jimmy åkte iväg med bilen vid halvniotiden. Han skulle hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.

     

    Borzko gick och la sig extra tidigt i dag, redan vid halvniotiden, för han ska upp extra tidigt i morgon bitti för någon specialkörning.

     

    Själv så sitter jag här som vanligt vid köksbordet vid min dator. Sitter och äter upp fruktsalladen som är kvar sedan i går, och med lätt & mild vaniljyoghurt till.


    Jag kommer att bli 82 år! ;-)

    Min förväntade livslängd är 82 år!
    I alla fall enligt detta test! ;-)
    Och vad blev din? ;-D

    Tisdagen den 17 april 2007

    Jobbade som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter som i går, halva dagen i skalen och halva dagen i disken. Fulltalig personalstyrka i dag med. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände. Vi serverade kebabspett/köttbullar/färsbiffar och fullkornsmakaroner i dag. I dag så slog vi rekordet i vår salladsbuffé också! Första gången som vi kom upp i över fyrtio olika sorter!

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma i dag när jag kom hem. Jag höll på som vanligt här hemma på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt. Och så varvade jag med stunder vid datorn.

     

    Vid femtiden så åt jag middag i min ensamhet. Det är inte så ofta som jag äter middag för mig själv, så det gör mig ingenting de få gånger som det blir så. Då har jag musik på i radion, och så läser jag nyheter i datorn samtidigt.

     

    Efter maten så satte jag mig sen i kökssoffan med datorn. Läste mest nyheter och bloggar som vanligt.

     

    Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag då, sen så duschade han, och sen så tittade han på nyheter och sport på teve.

     

    Jenny kom hem vid åttatiden. Hon hade först haft undervisning i skolan till klockan fem. Och sen hade hon även i kväll suttit kvar i skolan och varit med och ringt till de som ska börja i skolan till hösten. Hon åt middag när hon kom hem, jag tog en fika med henne då, och så satt vi och pratade en stund.

     

    Klockan nio så flyttade vi upp till vardagsrummet med våra datorer, och så tittade vi på: "Desperate Housewives". Och så åt vi fruktsallad, som jag hade gjort tidigare under kvällen, och till det hade vi mild och lätt vaniljyoghurt.

    Jimmy jobbar mellan 11.30 och 22.00 i dag, så han kommer väl hem vid halvelva-elvatiden.


    Åtta sedda filmer under tiden 070220 - 070416.

    Jag brukar ju skriva recensioner på de böcker jag läser och på de filmer jag ser. Men jag tror att jag fortsättningsvis bara ska skriva recension på böcker hädanefter.

     

    Däremot så kommer jag lite då och då att lista de filmer som jag ser. Det är för min egen skull för att det är kul att ha framöver. Kan det intressera någon annan så är det ju bara trevligt.

     

    Jag kommer också att lägga ut länkar för er som är intresserade av att läsa om filmerna. Oftast så blir det länkar till Lovefilm (LF) och Moviezine (MZ).

     

    Betyg kommer jag också att ge till filmerna.

     

    Kommentera gärna!

     



    -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------  



    image512 



    "Wallander - Hemligheten"   ---   4 av 5


    (LF)   ---   (MZ)

       



    -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


    image513


    "Beck - Flickan i Jordkällaren"   ---   3 av 5


    (LF)   

       



    -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------    


    image514


    "Förortsungar"   ---   3 av 5


    (LF)   ---   (MZ)

       



    -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------    


    image515


    "Beck - Advokaten"   ---   3,5 av 5


    (LF)  

       



    -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------     


    image516


    "Tenacious D - The Pick Of Destiny"   ---   3,5 av 5


    (LF)   ---   (MZ)  

       



    -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------     


    image517


    "Jersey Girl"   ---   3 av 5


    (LF)   ---   (MZ)  

       



    -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------     


    image518


    "300"   ---   4 av 5


    (LF)   ---   (MZ)  

       



    -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------     


    image519


    "Göta Kanal 2 - Kanalkampen"   ---   2,5 av 5  


    (LF)   ---   (MZ)  

       



    -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------     


    (Bilderna är lånade från Lovefilm)

    (Uppdaterad 2007-06-17 med bilder)  

    Den här bilden fick jag som ett MMS i morse av Borzko. Det är framrutan på lastbilen som han kör. Han skrev också några gulliga rader om de två nallarna som hänger där. Han har fått båda av mig på Alla Hjärtans Dag i år och förra året.

    DSC00018.jpg
    Den här bilden fick jag som ett MMS i morse av Borzko. Det är framrutan på lastbilen som han kör. Han skrev också några gulliga rader om de två nallarna som hänger där. Han har fått båda av mig på Alla Hjärtans Dag i år och förra året.

    Allers köper 51% av Blogg Esse AB


    Allers köper 51 % av Blogg Esse AB

    2007-apr-16 17:21

    Idag blev det klart att Allers investerar i blogg.se.

    Vad innebär det för dig som bloggar? Först och främst att vi nu äntligen har möjlighet att vidareutveckla bloggtjänsten på ett sätt som vi har eftersträvat. Vi kommer att förbättra driftsituationen. Vi kommer att lägga till efterlängtade funktioner. Vi kommer att kunna skapa mer trafik. Och, vi kommer framför allt att säkra långsiktigheten i att förse privatpersoner och organisationer med en bra bloggtjänst.

    Vi hoppas att du vill vara med och bygga ett stort och intressant bloggnätverk som utmanar traditionella media med oberoende, snabbare och folkligare åsikter och underhållning.

    /Blogg Esse-teamet

    -------------  

    Undrar vad det här innebär konkret för oss bloggare? Jag hoppas i alla fall att bloggen ska bli mer stabil. Att den ska fungera bättre under kvällstid då "alla" bloggar. Och att det kommer lite fler roliga funktioner. Man kanske ska skriva en önskelista på funktioner som man vill ha? Eller vad säger ni?


    Har ni testat den här? Ny lättyoghurt med extra kalcium, och med smak av päron och vanilj. En ny favorit hos mig! ;-)

    DSC00961.JPG
    Har ni testat den här? Ny lättyoghurt med extra kalcium, och med smak av päron och vanilj. En ny favorit hos mig! ;-)

    Måndagen den 16 april 2007

    Jobbade som vanligt i dag igen förstås. Den här veckan så är jag den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsaker, och den andra halvan så är jag i disken. I dag serverade vi kebabgryta med kokt ris. Och så vår stora salladsbuffé så klart också. Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Inget speciellt hände, utan allt flöt på bara bra. Årets första fika utomhus blev det i dag på eftermiddagsfikat, och det var jättemysigt. Tyvärr så ska det ju bli kallare igen, så det lär väl dröja innan det blir till att fika ute nästa gång.

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem, de hade en ledig dag från jobbet båda två. Borzko hade tagit hand om veckostädningen i dag. Jimmy hade sovit till elva, och sen mest suttit vid datorn. Jenny var i skolan, hon har eftermiddagsundervisning den här veckan.

     

    Borzko stack iväg med bilen till Coop Forum i Haninge. Han köpte en ny innerslang till bakdäcket på min cykel, för den hade gått sönder över vintern. Jimmy och jag tog hans bil till Centrum. Där var vi på OnOff och Jimmy köpte sig en GPS till bilen. Tvåtusen kronor kostade den. Sen så var vi på HemKöp och köpte en hel del mejeriprodukter.

     

    Väl hemma igen så höll Jimmy på och fixade lite med sin GPS. Sen så ville han ju ut och testa den, så vi åkte iväg ut lite. Åkte bland annat hem till min Mamma och Pappa i Örby och hälsade på. Passade på att hämta hem några böcker som de hade lånat av mig. När vi kom hem igen så hade Borzko precis fixat i ordning min cykel. Så nu kan jag cykla igen om jag känner för det.

     

    Vi tre åt middag tillsammans vid halvfemtiden. Sen så skulle Borzko till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagen, och Jimmy ville leka mer med sin nya GPS, så Jimmy körde Borzko till jobbet och jag följde med. Vi lämnade av Borzko på jobbet, och han körde lastbilen hem. Och Jimmy och jag åkte i hans bil hem.

     

    När vi var hemma igen så satte sig Jimmy på rummet vid sin dator. Han spelade World Of Warcraft och så lyssnade han på Tenaciuos D. Jag höll först på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och sen så satte jag mig vid köksbordet med datorn.

     

    Borzko satte sig framför teven i vardagsrummet och tittade på nyheter och så sport förstås som vanligt.

     

    Jimmys kompis Kristian kom hit vid halvåttatiden. Efter en liten stund så stack de sen båda iväg ut med Jimmys bil. De skulle leka med Jimmys nya GPS och sen så skulle de till Hagsätra.

     

    Jag fortsatte att sitta med datorn i köket. Läste mycket nyheter och många bloggar. Nu är klockan nio och jag sitter och väntar på att Jenny ska komma hem. Hon har först haft undervisning till klockan fem. Sen efter det så har hon varit med i en grupp som har suttit och ringt upp de som har kommit in i deras skola till hösten. Efter det så var hon och åt på McDonalds. Och ytterligare efter det så skulle hon möta upp en stund med Robin och några av hans kompisar som var ute i någon park i stan och njöt av den sköna kvällen. Hon skulle komma hem vid halvelvatiden, och då är det ju också sängdags för mig. Nu blir det fortsatt nyhetsläsning och bloggläsning fram till dess. Ska nog ta mig ett litet kvällsmål också.

     

    (Och tiderna i blogginlägg och kommentarer ligger fortfarande två timmar efter...)


    Mest aktiva på Blogg.se. (Bims Blogg är nummer fyrtiosju)

    Jag undrade över varför jag i dag hade så många unika besökare? Men då fick jag se att jag låg på plats fyrtiosju på listan över Mest Aktiva på Blogg.se. Så välkomna hit ni alla nya läsare! ;-)


    Mest aktiva

    Fattar inte varför texten högst upp blir vit och skriven med versaler!?

    Det står i alla fall:


    Jag undrade över varför jag i dag hade så många unika besökare? Men då fick jag se att jag låg på plats fyrtiosju på listan över Mest Aktiva på Blogg.se. Så välkomna hit ni alla nya läsare! ;-)


    Veckans Vikt - Vecka 16 - 2007

    Veckans Vikt
    Vecka 16 - 2007
    16/04

    59,0 kg

    Veckans Motion - Vecka 15 - 2007

    Veckans Motion
    Vecka 15 - 2007
    09/04 - 15/04

    Måndag: ---------
    Tisdag: ---------
    Onsdag: Promenad, cirka 0,5 tim
    Torsdag: Promenad, cirka 0,5 tim
    Fredag: Promenad, cirka 2,5 tim
    Lördag: Promenad, cirka 2,5 tim
    Söndag: Promenad, cirka 0,5 tim

    Söndagen den 15 april 2007

    Mobilen larmade klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gröt och fika till frukost sen, och så lite nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko gick upp vid kvart över åtta och genomgick sina morgonrutiner. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba mellan sju och fyra. Jenny var fortfarande ute på Robins släkts landställe.

     

    Strax före nio så gick jag iväg ut. Jag gick först till Centrum och till SolAkuten. Där solade jag min vanliga halvtimme. Lika skönt som vanligt var det förstås. Sen efter det så gick jag en liten minipromenad. Det blev bara en halvtimme runt Farsta i dag. Gick ju 2,5 timmar i fredags, och 2,5 timmar i går, så det fick räcka med en halvtimme i dag. Mina stackars knölar på tårna behövde vila lite i dag.

     

    Efter solningen och den lilla promenaden så gick jag hem igen. Borzko hade gått i väg till FarstaHallen för att träna när de öppnade klockan halvtio. Det var ju även i dag, för tredje dagen i rad, en strålande, solig, varm, och skön dag i dag, så jag bestämde mig för att sätta mig på den övre balkongen och läsa.

     

    Jag gjorde det mysigt för mig, drog ifrån inglasningarna och sen så satt jag där mellan tio och två och läste. Det blev bara lite avbrott för en lätt lunch. Fikade gjorde jag medans jag läste. Jag läste ut boken som jag köpte i stan i går: "Kärleken skär djupa sår" av Helena von Zweigbergk. Recension finns i ett separat blogginlägg.

     

    Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lite lunch och tog en fika. Sen så höll vi båda två och fixade med lite allt möjligt här hemma. En pratstund i lugn och ro blev det också.

     

    Vid tretiden så stack Borzko iväg med bilen. Först så skulle han till OKQ8 och tanka bilen och kolla olja, vatten, luft, och sånt. Och efter det så skulle han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök med middag, fika, pratstund, och lite sporttittande på teve.

     

    Jag satte mig ute på övre balkongen igen. Men den här gången med datorn i knäet istället för en bok. Njöt av solen, värmen, våren, fågelkvittret samtidigt som jag höll på med lite allt möjligt i datorn.

     

    Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi middag vid femtiden. I dag blev det hämtmat från vår lokala pizzeria på gatan. Jimmy åt en pizza, och jag åt en pastasallad med räkor plus tillbehören vitlöksdressing och pizzabröd. Det blev första middagen på övre balkongen för i år. Se bild i tidigare mobil-bloggat inlägg.

     

    Sen vid sextiden så stack Jimmy iväg med bilen. Han skulle till Hagsätra och möta upp med sina kompisar Kristian och Jimi.

     

    Jag satt återigen på balkongen och njöt av den fantastiska kvällsvärmen. Vid halvsjutiden så försvann tyvärr solen bakom husen, men otroligt nog så var det så ljumt och skönt så jag kunde sitta kvar ändå.

     

    Vid halvåttatiden så kom Jenny hem. Då flyttade jag in från balkongen, och sen satte vi oss båda två med våra datorer vid köksbordet. Vi satt och tittade på varandras fotografier ifrån helgen, och pratade om allt som vi hade gjort på varsitt håll.

     

    -------------  

     

    Och så är det då måndag i morgon igen. Och det är ju alltid tråkigt. Men vilken helt fantastiskt underbar helg det har varit! Och eftersom jag var ledig i fredags, så har jag ju kunnat njuta av denna sommarvärme i tre hela dagar. Det har varit så skönt. Jag har ju även umgåtts en hel del med familjen i omgångar. Jenny och jag var ju i stan i fredags. Jimmy och jag var ju på bio i går. Och Borzko har jag också hunnit med att umgås med en hel del i helgen. Promenerat har jag ju gjort en del, suttit i solen likaså, läst en del, ätit gott, shoppat lite, m.m. Så sammantaget så har det varit en härlig helg!

     

    -------------  

    (Tiderna stämmer fortfarande inte i bloggen. Två timmar fel ligger både inlägg och kommentarer.)


    Länkar till mina Favoritbloggar! :-)

    Blev tillfrågad om att hoppa på Länktåget som går runt bland bloggarna just nu. Men efter allt negativt som jag har läst om det, så beslöt jag mig för att avstå. Jag lägger i stället ut en länk här till ett tidigare blogginlägg hos mig. Det är ett inlägg som jag skrev för lite drygt en månad sen. Där skriver jag om mina tre absoluta favoritbloggar. Och så länkar jag även till femton andra bloggar som jag brukar läsa. Det får bli mitt bidrag till att dela med sig av sina favoritbloggar istället för Länktåget.

    Här är länken till mina Favoritbloggar! :-)

    Första middagen på övre balkongen för i år. :-)

    DSC00958.JPG
    Första middagen på övre balkongen för i år. :-)

    Testar om det funkar att mobil-blogga.

    DSC00957.JPG
    Testar om det funkar att mobil-blogga.

    "Kärleken skär djupa sår" av Helena von Zweigbergk

    ---------    

    Recension av boken: "Kärleken skär djupa sår" av Helena von Zweigbergk (Genre: Skönlitteratur / Deckare.)
      

    ---------    

    "På kvinnofängelset sitter den unga Tanja, dömd till ett långt straff för narkotikasmuggling - ett brott hon säger sig vara oskyldig till. Hon är förtvivlad och söker hjälp hos fängelseprästen Ingrid.
    Men bakom hennes oskyldiga yttre anar Ingrid något annat, långt mycket farligare... Är Tanja verkligen den hon utger sig för att vara? Och varför blir Ingrid hotad när hon kontaktar människor i Tanjas omgivning?
    Tillvaron ter sig alltmer skrämmande för Ingrid och hon dras in i ett ondskefullt spel som utsätter såväl henne själv som andra människor för livsfara.

    En spännande psykologisk thriller och samtidigt en kärleksroman med många bottnar." 

    (Kopierat från adlibris.se) 

    ---------    


    För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

     

    ---------  

     

    Det här var den första boken som jag har läst av den här författarinnan. Hon har tydligen skrivit i alla fall minst sex stycken böcker, för så många fanns det av henne på adlibris.se. Jag tycker att det här var en lite annorlunda deckare, huvudpersonen var en kvinnlig fängelsepräst och det gjorde det hela lite annorlunda. Men jag hade nog förväntat mig lite mer av den, av vad jag hade läst om den. Den var väl sådär tycker jag. Relativt lättläst var den, så jag kan väl ändå rekommendera den. Och jag kommer nog att testa någon mer bok av författarinnan. ///Bim.

     
    ---------    

    Betyg: 3 av 5.  

    ---------  

    Lördagen den 14 april 2007

    Mobilen larmade klockan sju i morse, som vanligt på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och lite nyhetsläsning under tiden. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonrutiner. Jimmy hade gått upp redan klockan sex och åkt iväg för att jobba mellan sju och fyra. Jenny var inte hemma, hon är ju ute på Robins släkts landställe.

     

    Vid niotiden sen så gav jag mig iväg ut på en långpromenad. Det var ju lika fantastiskt väder i dag som i går, jag tror nog till och med att det var ännu varmare i dag. Jag gick längs tunnelbanelinjen in till stan. Vid Globen gjorde jag en kort paus med toalettbesök och inköp av vatten.

     

    Hittade något i dag som jag har eftersökt länge: smaksatt vatten utan kolsyra! Det kanske är jag som har missat det, men jag har aldrig sett det förut. Jag gillar inte vanligt vatten, och jag gillar inte kolsyra, och jag vill inte ha massa socker och onödiga kalorier. Hemma dricker jag ju alltid Fun Light, men när jag är ute och blir törstig så har jag inte hittat det jag vill ha förut. Men nu så fanns det Imsdal vatten, utan kolsyra, i två smaker. Jag köpte smaken: päron och ingefära, och den var jättegod. Det fanns också: vinbär och jasmin, som jag ska smaka nästa gång.

       





    Fortsatte sen in till City. Kom dit vid halvtolvtiden ungefär. Gick in på Akademibokhandeln och köpte mig en bok: Kärleken skär djupa sår av Helena von Zweigbergk Sen så köpte jag mig en kaffe och en rågfralla på Pressbyrån. Satte mig på en bänk i solen och satt sen där en bra stund och läste, fikade, åt, solade, och bara njöt av det underbara vädret.

       





    Sen så blev det lite shopping. Jag var ute efter ett par korta jeans, alltså inte shorts och inte vanliga långa. Vad heter de egentligen? Piratbyxor? Clamdiggers? Highwaterbyxor? Köpte i alla fall två par. Ett par på Gina Tricot som kostade 500:- kronor, och ett par på H&M som kostade 350:- kronor. Kunde inte bestämma mig för vilka av dem som jag ville ha, så jag köpte båda. När Jenny kommer hem så får hon hjälpa mig att välja vilka jag ska ha. Eller så behåller jag båda två. De översta paret är från Gina Tricot, och det understa paret är från H&M. Vilka är snyggast? Vilka ska jag behålla? Eller ska jag behålla båda? Eller kanske inget par?

         








    Dagens kändisspotting blev Camilla Läckberg. Såg henne på Gina Tricot tillsammans med en väninna. Hon är en av mina absoluta favoritförfattare, och även en av mina favoritbloggare.

     
    Stegräknaren visade:
    Effektiv gångtid: 2 timmar, 42 minuter och 55 sekunder
    Antal steg: 18.000  (!)
    Distans: 1 mil, 5 kilometer och 300 meter
    Förbrukade kalorier: 545  


    Kom hem vid tvåtiden. Borzko hade nyss stuckit iväg med tunnelbanan då. Han skulle först möta upp med några jobbarkompisar, och så skulle de gå och ta ett par öl. Och sen så skulle de fortsätta vidare till Söderstadion och se Hammarbys första hemmamatch för säsongen. Matchen började klockan fyra och Trelleborg var motståndarna.

     

    Borzko hade ställt fram utemöblerna innan han stack iväg. Det såg så fint ut när jag kom hem.

       





    När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade med stunder vid datorn också. Sen vid fyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning då. När han var klar sen så åt han och jag middag tillsammans.

     

    När vi var klara sen så stack vi iväg med Jimmys bil. Först så åkte vi till Wash & Drive i Fagersjö där Jimmy tvättade sin bil. Sen så stannade vi till vid McDonalds i Västberga (där Jimmy jobbar), och köpte med oss varsin kaffe. Och sen så åkte vi till Heron City i Kungens Kurva. Vi köpte biljetter först, och sen så gick vi in en sväng på Willys och köpte lite godis till filmen och chips för att ha med oss hem sen.

       





    Filmen vi såg var action/drama/krigs/filmen: "300". Den var mycket bra. Väldigt häftigt gjord med många coola effekter. Både Jimmy och jag tyckte att den var jättebra.

       





    Efter filmen så åkte vi direkt hem. Kom hem vid niotiden. Borzko hade alldeles nyss kommit hem när vi kom hem. Matchen hade gått bra, Hammarby vann med 3-0. Och efter matchen hade de tagit et par öl till.

     

    Vi satte oss alla tre i vardagsrummet, och så blev det ännu en film i kväll. Vi tittade på: "Göta Kanal 2 - Kanalkampen".  Den var sådär tyckte jag. Lite smårolig ibland, men inte speciellt bra. Åt chips och godis till filmen också.

     

    När filmen var slut så satt Jimmy och Borzko och slötittade på någon annan film på teve. Jag satt då mest och höll på i datorn.

     

    -------------  

     

    Blogg.se har flyttat hela bloggsystemet till andra servrar. Efter flytten så har inte allt riktigt börja fungera som vanligt igen. Bland annat så blir det fel tid på inläggen och på kommentarerna. Och ibland visas inte kommentarerna som de ska. Det fungerar inte heller att mobil-blogga. Jag hoppas verkligen att allting kommer att åtgärdas snarast möjligt så att allt kommer att fungera som det ska igen.

     

    -------------  


    Fredagen den 13 april 2007

    Mobilen larmade klockan sju i dag, eftersom jag skulle vara ledig, och hade tagit ut komptid i dag. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det frukost med lite nyhetsläsning i datorn samtidigt. Jenny gick upp strax efter klockan åtta och genomgick sina morgonrutiner.

     

    Vid kvart i nio så gick jag iväg. Jenny och jag skulle ha en dag i stan, men eftersom hon just nu har ett par ganska så jobbiga skavsår, och inte ville gå alltför mycket, så gick jag iväg i förväg, och så skulle hon möta upp med mig lite senare.

     

    Jag gick till Centrum, och så tog jag tunnelbanan till Skanstull. Sen så promenerade jag från Skanstull och till T-Centralen. Gick ganska så lugnt, så det tog cirka tre kvart att gå. Klockan tio så var jag utanför Åhléns vid T-Centralen där vi hade bestämt att träffas, och klockan tio så kom Jenny dit med tunnelbanan.



     



    Först så gick vi till väskinlämningen på Åhléns och lämnade in Jennys väska. Hon skulle ju åka direkt från stan sen ut på Robins släkts landställe, så hon hade ju lite packning med sig. Efter det så gick vi och kollade lite i affärer, för jag letade efter ett par skor. Jag ville ha några typ ballerinaskor, men jag har ju lite problem med mina reumatiska knölar på fötterna, som sitter precis där den sortens skor slutar. Men nu hittade jag faktiskt ett par som var väldigt lågt skurna så de slutar innan knölarna börjar, så jag hoppas att jag ska kunna ha dem utan att få ont. Din Sko köpte jag dem på, och 380:- kronor kostade de.

       





    Vi köpte oss varsin McFlurry Daim och gick och åt och njöt i solens sken. Gick runt och tittade på lite allt möjligt i stan, och sen så promenerade vi bort mot Slussen. Där åkte vi upp i Katarinahissen. Passade på att fotografera lite där också. Träffade av en slump på Robins Mamma Lisa där också. Kul att träffa henne, för vi har aldrig setts förut.

         








    Gick sen bort till Fjällgatan och till restaurang Hermans. Både Jenny och jag hade hört talas om den och ville testa deras vegetariska buffé. Och det måste jag ju verkligen säga, att det var bland det bästa och det godaste jag har ätit på länge. Jenny tyckte också att det var jättegott, trots att hon inte äter vegetariskt i vanliga fall. Och själva restaurangen, läget, utsikten, mysigheten, allt var jättebra. Och det är nog ännu mysigare längre fram i vår och sommar när det är grönt och varmt. Nu satt vi på den inglasade verandan där de hade infravärmare, och njöt av den fantastiska utsikten. Titta gärna runt på alla sidorna på Hermans hemsida.

       





    Här är min tallrik med kalla rätter.

       





    Och här är min tallrik med varma rätter.

       





    När vi var proppmätta så gick vi bort till Slussen igen, och så åkte vi till T-Centralen. Sen så gick vi till Åhléns och åkte högst upp till deras restaurang. Där tog vi en fika i solen på deras terrass utomhus. Jag drack en caffe latte och åt en pannacotta. Satt där en stund och pratade och njöt av solen. Sen så gick vi och hämtade ut Jennys väska och så gick vi till tunnelbanan.

         








    En snygg tunnelbana på vägen hem. Det är reklam för fackförbundet Kommunalanställdas förbund som jag är med i. Det står: Sverige behöver fler proffs.

       





    Jenny gick av vid Skärmarbrink, för hon skulle möta upp med Robins syster där, och sen så skulle hon åka med ut till Robins släkts landställe. Jag åkte vidare hem till Farsta. Gick runt lite i Centrum och kollade innan jag gick hem. Köpte mig en glass till också. Kom hem vid kvart i tre, sex timmar sedan jag gick hemifrån i morse.

     
    Stegräknaren visade:
    Effektiv gångtid: 2 timmar, 40 minuter och 25 sekunder
    Antal steg: 15.789
    Distans: 1 mil, 3 kilometer och 420 meter

    Förbrukade kalorier: 478

     

    När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Bland annat så satte jag igång en tvättmaskin, och så pratade jag i telefon med min Mamma, och så satt jag lite med datorn.

     

    Vid halvfemtiden sen så kom Jimmy hem från jobbet. Han hade jobbat ett dagpass mellan sju och fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning då, och sen så åt han middag. Själv så var jag fortfarande mätt sedan lunchbuffén, så jag ville inte ha något. Vid halvsextiden sen så stack Jimmy iväg med sin bil. Han skulle hämta upp sin kompis Kristian på jobbet, och sen så skulle han till Hagsätra och vara där på kvällen med honom och Jimi.

     

    Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han duschade, och sen så åt han middag. Jag var fortfarande mätt och ville inte ha något nu heller. Sen så satt vi vid köksbordet och hade en lång pratstund. Skönt ibland att sitta och prata i lugn och ro om allt möjligt, när det bara är vi hemma.

     

    Vid åttatiden så flyttade vi upp till vardagsrummet. Datorn fick följa med i knäet förstås. Och så slötittade vi på teve. Först så blev det första avsnittet av åtta av det svenska underhållningsprogrammet: Talang 2007 på TV 4. Och sen blev det första avsnittet av åtta av den svenska thrillerserien från 2005: Medicinmannen på TV4. Nu blir det väl lite allmänt slappande resten av kvällen för oss båda.


    Torsdagen den 12 april 2007

    Jobbade i dag också. Liksom i går, så blev det en liknande dag som det var i tisdags. I dag serverade vi lasagne. Vi hade ett möte i dag med några utomstående om kompostering. Kommer faktiskt inte ihåg varifrån de kom, kanske kommunen?, eller stadsdelsförvaltningen?, eller miljöförvaltningen?. (Läs i Snurrans blogg om hon kanske minns bättre.) Men det handlade i alla fall om ett miljöprojekt där större skolor ska få kompostkvarnar och tankar installerade så att allt matavfall återvinns och blir biogas. Vi återvinner ju redan nu, fast i sopkärl, men det här systemet skulle bli både enklare och mer effektivt för oss. Vi får väl se hur skolledningen ställer sig till det, och om det fungerar att installera i vårt kök. Nästa vecka kommer en entreprenör och tittar hos oss.

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon sov ju hos Robin i går, och sen åkte hon hem tidigt i morse när han åkte iväg till jobbet. Sen har hon städat, pluggat, och så suttit vid datorn förstås. Bloggat en hel del har hon gjort i dag, ett inlägg om nya jobbet och ett inlägg med tolv stycken fotografier. (Här är länk till hennes blogg.) En glad nyhet fick hon i dag också. De ringde från McDonalds och sa att hon har fått kvälls-, helg-, och sommar-jobb där. Det är bra, för hon behöver verkligen pengarna. Hon har så svårt att klara sig på bara studiebidraget, så jag får hålla på och sponsra henne hela tiden.

     

    Jag övertalade Jenny även i dag att följa med ut på en liten promenad. Vi gick samma runda som i går, på cirka en halvtimme. Bjöd Jenny på en glass i Centrum sen på vägen hem. När vi kom hem så satt Jenny mest vid datorn. Jag höll som vanligt på och fixade med allt möjligt här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn.

     

    Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden, efter ett dagpass mellan sju och fyra. Jimmy och jag åt middag direkt då, Jenny satt med och var sällskap och tog ett par mackor bara. Sen vid kvart över fem så stack Jenny iväg till sin kompis Pauline i Hagsätra, där hon skulle äta middag vid sextiden.

     

    Efter middagen så satt Jimmy i sitt rum vid datorn, och jag höll återigen på och plockade med lite allt möjligt och varvade med datorstunder. Sen vid sjutiden så flyttade vi båda två upp i vardagsrummet med våra bärbara datorer. Satt sen och höll på med allt möjligt i datorerna, och samtidigt så slötittade vi på teve. Först tittade vi på "Amerikanska Choppers" på Discovery Channel. Sen så blev det "Mythbusters" på samma kanal.

     

    Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag då först, sen så duschade han och gjorde sig i ordning, och resten av kvällen så tittade han på femte finalmatchen i ishockey mellan MoDo och Linköping.

     

    Jimmy stack iväg vid niotiden. Han åkte hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jag fortsatte att sitta och slötitta lite på teve samtidigt med surfande i datorn. Nu tittade jag på TV3, först "Efterlyst" och sen "Jakten på en mördare: Efterlyst special".

     

    Borzko gick och la sig vid tiotiden när ishockeymatchen var slut. Han ska upp klockan fyra i morgon. Jenny kom hem vid halvelvatiden. Då satte sig hon och jag vid köksbordet med våra datorer. Jimmy har inte kommit hem än. Jag skulle väl tro att han kommer hem vid tolvtiden. Han ska upp klockan sex i morgon bitti.

     

    Jag är ledig i morgon. Vi har så lugnt på jobbet den här veckan när det är påsklov, så vi kan ta ledigt någon dag om vi vill. Så jag har tagit ut kompledighet i morgon. Jag går väl och lägger mig vid ettiden i kväll, och så går jag väl upp vid sjutiden i morgon bitti. Och så hoppas jag på en solig och varm dag i morgon.


    Onsdagen den 11 april 2007

    Jobbade i dag också. Det blev en, i stort sett, likadan arbetsdag som i går. Enda skillnaden var väl att vi serverade pannkaka med sylt i dag.

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Jag övertalade henne att gå med mig ut på en liten promenad. Det var varmt och skönt ute, men väldigt, väldigt blåsigt. Vi gick väl en halvtimme ungefär. Bland annat förbi Farsta Gård vid sjön Magelungen där jag tog det här kortet på Jenny.

       





    Sen så blev det en sväng till Centrum. Handlade en kräm och Alvedon på Apoteket Shop, några liter minimjölk på HemKöp, och sen en ask jordgubbar och några blommor på Torget.

     

    Väl hemma igen så höll jag på som vanligt och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.

     

    Jenny var mest på sitt rum, städade, pluggade, och satt vid datorn.

     

    Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hade jobbat ett dagpass i dag mellan sju och fyra. Middag åt vi tre tillsammans direkt då. Satt och pratade en stund också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satt han på sitt rum vid datorn.

       





    Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen så tittade han på sport på teven i vardagsrummet.

     

    Jenny stack iväg vid åttatiden. Hon skulle möta upp med Robin när han kom från gymmet, och sen så skulle de hem till honom, och så skulle hon sova där.

     

    Jag satt i kökssoffan sen resten av kvällen. Jag hade datorn i knäet som vanligt, och höll på med allt möjligt i den. En timme tittade jag på teve också: "Roomservice" på Kanal 5 blev det då.


    Tisdagen den 10 april 2007

     

    Mobilen larmade klockan halvfem i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gick ut till bilen vid strax efter halvsex. Två minusgrader var det på morgonen, så jag fick lov att skrapa rutorna, förhoppningsvis för sista gången. Anlände till jobbet vid kvart i sex, larmade av, gick in, bytte om till arbetskläder, och så började jag att jobba klockan sex.

     

    Den här veckan så är det ju påsklov hos oss. Jag tror nog att det är första gången som vi har påsklovet efter att påsken har varit, påsklovet brukar alltid vara före påsken. Vi har i alla fall en lugn vecka hos oss. Vi har bara cirka 150 ätande hos oss, mot i vanliga fall cirka 750. Och skickningar har vi bara 3 stycken (med sammanlagt cirka 100 portioner), mot i vanliga fall 8 stycken (med sammanlagt cirka 750 portioner).

     

    Jag är den här veckan första halvan av dagen i skalen och fixar grönsaker, och den andra halvan av dagen så är jag försteman i lilla matsalen. Men i dag hade vi bara stora matsalen öppen, så det blev städning den andra halvan av dagen istället. När det är lov, och vi har en hel del tid över, så städar vi en massa, som vi i vanliga fall inte hinner med, istället.

     

    Vi serverade färsbiffar med makaroner i dag. Vi var fulltalig personalstyrka. Inget speciellt hände, utan allt flöt på bara bra.

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Både Jimmy och Jenny var hemma när jag kom hem. Jimmy hade en ledig dag från jobbet i dag, och Jenny har ju påsklov.

     

    Vi stack nästan direkt iväg med Jimmys bil till Martin Olssons Storcash i Årsta. Där köpte vi stora pappersmuggar med lock för att ha kaffe i och ta med sig ut, och sacketter i portionsförpackningar. Det är sånt som vi inte har hittat någon annanstans än på Martin Olsson.

     

    När vi kom hem till Farsta igen så åkte vi till Centrum. Där var vi först på Din Sko där Jenny lämnade tillbaka ett par skor som hade gått sönder. Sen så var vi på Wedins, Stadium, och SkoPunkten och tittade på skor till både Jenny, Jimmy och mig. Jag och Jimmy hittade inga som vi ville ha, men Jenny köpte sig skor.

     

    Vi var även runt och tittade på kläder i alla möjliga affärer. Men det ena inköpet då blev en sjal till mig på Lindex för 130:- kronor.

       







    Sen så lyckades Jimmy och Jenny övertala mig att vi skulle äta middag på Burger King. Jag åt en Veggie Burger med minimorötter som tillbehör istället för pommes frites.

     

    När vi kom hem igen så var bara Jimmy och Jenny hemma en liten kort stund, och sedan så stack de iväg i Jimmys bil. Först så skulle de åka och hämta upp Jimmys kompis Kristian på hans jobb, och sen så skulle de till Hagsätra. Där skulle då Jimmy hem till Kristian. Jenny skulle först hem till sin kompis Zina en stund, och sen så skulle hon hem till sin kompis Pauline, och efter det så skulle hon och Pauline in till stan på en fest.

     

    Jag höll på och fixade med lite allt möjligt en stund. Sen så blev det kökssoffan och så datorn i knäet.

     

    Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt middag, sen så duschade han, och efter det så tittade han på ishockey på teven uppe i vardagsrummet.

     

    Jag satt större delen av kvällen i kökssoffan och höll på med allt möjligt i datorn. Mycket bloggläsning och nyhetsläsning blev det förstås som vanligt. Och så bloggade jag en helt onödig lista. ;-)


    Dags för en lista igen! ;-)

    Hittade en rolig lista hos både Hedgehog-Sara och Draken-Ahnna. Och eftersom det faktiskt var länge sedan jag gjorde någon lista, hela två månader sen, så kände jag för att göra den här. Alla som tycker att den verkar kul att göra, får gärna hänga på. Men speciellt så utmanar jag: Jenny, Snurran, Angela, Robin, Annika, Anna, Annebelle, Niclas, och Junitjej, att göra den. (Blogg.se vill inte länka till era bloggar här tyvärr.) (Uppdaterad med länkar 2007-04-11 - 15:30.) Om någon av er redan har gjort den här listan, så skicka mig länken! Jag vet ju att den har gått runt ett tag, så någon av er kanske redan har gjort den.

     



    Tio första:

    Första bästa kompis:

    Det var nog två kompisar som jag lekte med innan skolåldern och som bodde i grannhuset: Anna och Marie.

     
    Första bil:

    En röd SAAB 94 med V4-motor och rattväxel. Jag köpte den när jag var 18 år och döpte den till Agge, och jag var så stolt över min alldeles egna bil.

     

    Första kärlek:

    Det var en kille i grannhuset (åt andra hållet) som hette Robert.

     

    Första husdjur:

    Syrran hade först en guldhamster som hette Chicko, och sen ett marsvin som hette Tina, men mitt alldeles egna första husdjur var ett marsvin som hette Pyret eller Plutten, jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg vilket av namnen som den hade.

     

    Första semester:

    Min första utlandssemester var den sommaren som jag var sexton år. Då var vi tio kompisar (fem killar och fem tjejer som alla var sexton år) som åkte till London i två veckor.

     

    Första jobb:
    Sommarjobb på Postgirot när jag var sexton.

    Första köpta skiva:

    Jag tror att det var en Ted Gärdestad-skiva, men jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg.

     

    Första riktiga kärlek:

    Det var mitt ex som jag bodde ihop med och var förlovad med. Tommy hette han.

     

    Första piercing:

    Första hålen i öronen tog jag väl i tioårsåldern. Sen blev det fler i öronen i tonåren. Näsan och naveln piercade jag i fyrtioårsåldern. Även i underläppen, men den tog jag bort ganska så snabbt.

     

    Första konsert:

    Jag tror att det var Sweet på Gröna Lund i trettonårsåldern.

     



    Nio senaste:

     

    Senaste alkoholdrycken:

    Det var nog något Rioja rödvin. Och det var för tre-fyra år sedan.

     

    Senste bilfärden:
    Hem från Centrum med Jimmy och Jenny i eftermiddags.

    Senaste filmen du såg:

    Jersey Girl på teve i söndags.

     

    Senast ringda telefonsamtal:

    Min mamma i dag.

     

    Senaste bubbelbadet:

    Typ kanske ett år sedan när jag var och simmade i Farstahallen. Det lustiga är att vi har bubbelbadkar hemma, men jag har aldrig badat i det, trots att vi har bott här i drygt ett och ett halvt år.

     

    Senast spelade CD:

    Ingen aning. Spelar aldrig skivor längre. Lyssnar på nerladdad musik direkt i datorn, eller i mp3-spelaren i mobilen.

     

    Senaste kyss:

    Puss av Borzko när han kom hem från jobbet.

     

    Senaste gången du grät:

    Gråter nästan varje dag. Oftast för att jag blir rörd över något på teve.

     

    Senaste måltiden:

    Veggie Burger och minimorötter på Burger King till middag tillsammans med Jimmy och Jenny i Farsta Centrum.

     



    Åtta har du nånsin:

     

    Dejtat en av dina kompisar:

    Nej, det tror jag inte.

     

    Blivit arresterad:

    Nej, tack och lov.

     

    Blivit kär vid första ögonkastet:

    Nej, men vid andra.

     

    Fastnat med blicken i någons urringning:

    Nej, inte direkt.

     

    Fått ditt hjärta krossat:
    Nej.

    Sagt att du älskar någon utan att mena det:

    Nej, inte vad jag kommer ihåg.

     

    Haft ett one night stand:

    Ja, jag var ju ung på det glada, fria sjuttitalet.

     

    Busringt till någon:

    Ja, många gånger när jag var barn.

     



    Sju saker som du har på dig:

    1. Trosor
    2. Behå.
    3. Stumpor.
    4. Jeans.
    5. Topp.
    6. Ziptröja.
    7. Birkenstock.



    Sex saker som jag har gjort i dag:

     

    1. Jobbat.

    2. Varit och handlat på Martin Olsson.

    3. Shoppat en sjal på Lindex.

    4. Ätit på Burger King med Jimmy och Jenny.

    5. Pratat i telefon med min Mamma.

    6. Suttit mycket med datorn.

     



    Fem favoritsaker utan rangordning (utom människor):

     

    1. Min dator.

    2. Min mobil.

    3. Min kamera.

    4. Mina böcker.

    5. Min bil.

     



    Fyra personer du kan berätta allt för:

     

    (Jag kan inte berätta ALLT för någon, men det mesta för dessa:)
    1. Min Mamma.

    2. Min Man.

    3. Min Son.

    4. Min Dotter.

     



    Tre val:

     

    Blått eller rött:

    Blått som himlen, havet, ögon, och jeans.

     

    Sommar eller vinter:

    Självklart sommar, jag hatar vintern.

     

    Choklad eller chips:

    Älskar båda, men mest chips.

     



    Två saker att göra innan du dör:

     

    (Jag skriver istället två saker som jag hoppas att jag BLIR innan jag dör:)

    1. Farmor.

    2. Mormor.

     



    En sak som du ångrar:

     

    Det är nog många, många små saker som jag ångrar. Men egentligen inget stort, för då hade ju inte livet blivit som det är, och jag är faktiskt, i stort sett, nöjd med mitt liv.


    Måndagen den 9 april 2007

    Mobilen larmade klockan sju i dag också, som nästan alltid på lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och nyhetsläsning i datorn som vanligt. Jimmy hade jobbat ett nattpass mellan halvtio och sju, så han kom hem vid åttatiden. Han la sig då direkt för att sova. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba lite extra i dag. Jenny var inte hemma, hon sov hos Robin i natt.

     

    Eftersom det hade vräkt ner snöblask här under natten, och fortsatte även under morgonen och förmiddagen, så var det ju inte ens att tänka på någon promenad. Jag satte mig vid datorn och läste bloggar och nyheter en stund i stället. Sen efter en stund så ställde jag mig vid strykbrädan istället och strök en stor hög med tvätt. Det hade samlat på sig en hel del i strykhögen, så det tog en bra stund, men nu är det tomt i alla fall.

     

    Borzko jobbade en väldigt kort dag i dag, så han var hemma redan klockan halvelva. Han gick ner till gymmet för att han hade tänkt att träna, men han kom hem direkt igen, för det var stängt i dag. Han slappade hela dagen istället. Läste tidning och löste korsord bland annat.

     

    Själv så gick jag till Centrum för att titta efter en jacka. Såg ett fotografi på en jacka i ett EFIT-inlägg i en blogg i går som jag fastnade för, och skulle kolla om den kanske fanns på Vero Modo. Jackan, av märket Street One, var köpt i en liten butik i Nyköping där de också säljer kläder från Vero Moda. (Följ länken för bild på jackan, på sjätte kortet uppifrån.) Tyvärr så hade de inte jackan där, så då beslöt jag mig att titta runt i andra affärer efter en liknande jacka.

     

    Det jag eftersökte var en svart, tunn sommarjacka i typ safarimodell med många fickor. Gick runt i de flesta affärer i Farsta utan att hitta det jag sökte. Men i en affär, som jag faktiskt aldrig har handlat någonting i tidigare, hittade jag det jag sökte. Axelssons var det jag köpte jackan i, och femhundra kronor kostade den.

         









    När jag kom hem igen så tog jag en fika, men lunchen hoppade jag över, eftersom vi planerade att äta en mycket tidig middag. Sen så satt jag vid datorn en kort stund. Men jag övergick ganska så snabbt sen till att sittligga i kökssoffan och läsa min bok. Jag läste också ut den till slut. "Jaktsäsong" av Mats Strandberg var det jag läste. (Se recension i separat blogginlägg.)

     

    Klockan två larmade Jimmys klocka och han gick upp. Han duschade och gjorde sig i ordning. Ungefär samtidigt som han blev klar så kom Jenny hem från Robin. Sen så åt vi alla fyra en mycket tidig middag, redan vid halvtretiden. Men trevligt att äta alla fyra tillsammans, för det är inte så ofta som vi gör det.

     

    Vid tretiden sen så åkte Jimmy iväg till jobbet. Han var egentligen ledig i dag, men hade tagit ett extrapass mellan fyra på eftermiddagen till ett på natten.

     

    Borzko gick upp i vardagsrummet vid tretiden och satte sig och tittade på fotboll och annan sport på teve. Jag och Jenny satte oss i köket med våra bärbara datorer. Höll på med allt möjligt i våra datorer och pratade förstås också. Mycket att prata om eftersom hon har varit borta nästan hela påsken.

     

    Sen vid sextiden så flyttade Jenny och jag upp till vardagsrummet med våra datorer. Vi satt och höll på med allt möjligt i våra datorer, och så slötittade vi på teve. Det här tittade vi på: "Outsiders", "Du är vad du äter", och "Design: Simon & Thomas". Nu ska vi snart titta på: "C.S.I.", och efter det så är det strax dags för sängen, för i morgon så larmar mobilen klockan halvfem igen.


    "Jaktsäsong" av Mats Strandberg

     ---------    

    Recension av boken: "Jaktsäsong" av Mats Strandberg. (Genre: Skönlitteratur.)  

    ---------    

    ""Han kan verkligen skriva på ett sätt som träffar rätt i hjärtat. Jag har skrattat och jag har gråtit när jag har läst den här boken, och jag har inte velat släppa den. Man blir verkligen berörd." Nyhetsmorgon, TV4
    "Årets chick-lit!" Nyhetsmorgon, TV4

    Möt Melinda, en vacker kvinna på 30-nånting som vill träffa mannen i sitt liv. Men var ska hon hitta honom när de enda hon umgås med är bögar som vägrar lämna Bermuda-triangeln av gayklubbar?

    Möt Magnus, Melindas bästa vän som längtar efter skönt småtråkigt Svenssonliv - och allra helst med vännen Sebastian, som han är hopplöst förälskad i.

    Möt Sebastian, författaren som lever ett fläckfritt liv i sin minimalistiskt inredda våning. Men under den perfekta ytan gömmer sig en och annan smutsig hemlighet.

    I Stockholms gayvärld, där Melinda och hennes vänner lever, består dygnet till stor del av nattklubbar, teveberoende och spektakulärt misslyckade dejter. Hur hittar man kärleken bland sex, lögner och dvd-boxar?

    "Mats Strandberg har skrivet en helt underbar bok som jag rekommenderar alla att läsa." Västerviks-Tidningen
    "Det här är Marian Keyes på svenska. Det här är chic lit när den är som bäst - underhållande, rolig, varm och lite crazy." Nordvästra Skånes Tidningar
    "Det finns en drastisk humor och ett flyt i scenväxlingarna som gör underhållningsvärdet högt." Aftonbladet 
    "Precis en sån där feelgoodbok man längtar efter ibland. Dessutom välskriven." Östersunds-Posten

    Mats Strandberg är född 1976 och bosatt på Söder i Stockholm. Han jobbar som frilansjournalist och skriver bland annat krönikor i Aftonbladet Söndag och tidningen QX. 2004 utsågs han till Årets krönikör. Jaktsäsong är Mats Strandbergs första roman."

    (Kopierat från adlibris.se) 

    ---------    


    För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

     

    ---------  

     

    Det här var en bra "chick-lit"-roman. Den fick mig att tänka en hel del på Denise Rudbergs böcker. Skillnaden med den här var att den utspelas mycket bland homosexuella. Men gillar man "chick-lit" så gillar man definitivt den här.  ///Bim.

     
    ---------    

    Betyg: 3 av 5.  

    ---------    

    Veckans Vikt - Vecka 15 - 2007

    Veckans Vikt
    Vecka 15 - 2007
    09/04

    58,5 kg

    Veckans Motion - Vecka 14 - 2007

    Veckans Motion
    Vecka 14 - 2007
    02/04 - 08/04

    Måndag: ---------
    Tisdag: ---------
    Onsdag: ---------
    Torsdag: ---------
    Fredag: ---------
    Lördag: ---------  
    Söndag: ---------

    Fy fan...

    DSC00949.JPG
    Fy fan...

    Söndagen den 8 april 2007

    Mobilen larmade klockan sju i dag. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr.

     

    Sen så hjälptes vi två åt med veckostädningen. Vi dammsög, torkade golven, skurade av badrummet och toaletten, dammade, putsade speglar och glasytor, bytte handdukar, tvättade handdukar och kläder, med mera.

     

    Jag varvade med stunder vid datorn också. La in alla fotografierna från i går, och så bloggade jag mitt EFIT-inlägg.

     

    Klockan tolv så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då, och Borzko och jag åt lunch då. Sen efter att Jimmy hade duschat så gick han och Borzko ut till Jimmys bil och hjälptes åt att borra hål i nya fronten, och sätta fast hans nummerskylt fram.

     

    Vid halvtvåtiden så kom Jenny hem en mycket kort stund. Hon och Robin kom från Robins släkts landställe tillsammans med Robins storebror Niklas. De hade fått skjuts av honom. Hon hämtade bara lite rena kläder och lite grejer, och sen så stack de direkt iväg igen, och så skulle de få skjuts av Niklas hem till Robin. Hon skulle sen vara hemma hos Robin, och äta där, och sova där i natt. (Fint kort på Jenny och Robin finns i hennes blogg).

     

    Sen vid tvåtiden så åkte Borzko iväg. Han skulle först åka och tanka bilen och kolla upp den lite, och sen så skulle han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.

     

    Jimmy ville se en film vid halvtretiden, och det var helt okej för mig. Vi satte oss i vardagsrummet och så tittade vi på: "Tenacious D - The Pick Of Destiny". Den var rolig och bra med jättebra musik.

     

    När filmen var slut klockan fyra så åt vi två middag tillsammans. Efter middagen så åkte jag med Jimmy i bilen bort till OKQ8, för han skulle tanka bilen och kolla lite luft, vatten, olja och sånt.

     

    Väl hemma igen så satte sig Jimmy vid sin dator på sitt rum. Jag tog med mig min dator och satte mig också på hans rum. Jimmy spelade datorspel. Jag läste bloggar och nyheter. Kollade in många EFIT-bloggar också.

     

    Vid halvniotiden så stack Jimmy iväg till jobbet. Han skulle jobba ett nattpass mellan halvtio i kväll och sju i morgon bitti.

     

    Jag flyttade upp till vardagsrummet vid halvniotiden. Satt först en stund till med datorn. Sen klockan nio så tittade jag på en film på TV 3: "Jersey Girl".

     

    Borzko kom hem vid halvtiotiden, sen så gick han och la sig vid tiotiden, för han ska upp klockan fyra i morgon bitti och jobba.

     

    Nu tror jag att jag ska lägga mig och läsa i min bok en stund innan det är dags att sova.

     

    (Och ni missade väl inte lördagens EFIT-inlägg med nitton fotografier!?)


    Länkar till några av Påskaftonens EFIT-inlägg.

    Här är länkar till några som var med på gårdagens EFIT:

     

    Jag.

     

    Angela (Angelas dagbok).

     

    Annebelle (Annebelle; la belle de Sörmland).

     

    Anna (En Södertäljebos Liv II).

     

    Petra (Morgonsol).

     

    Och här kan ni kolla in alla andra som har uppdaterat sin länk i går.

     

    EFIT - 2007-04-07 - Ett Foto I Timmen - 7 -

    -------------  

     

    Här kommer fotografierna från min sjunde EFIT-dag, lördagen den 7 april 2007, Påskafton.  

     

    -------------  

     

    06.01.

     

    Tidig uppstigning i dag, trots att det är en ledig dag. Kall morgon med minusgrader, jätteblåsigt, men sol.  

           







    -------------  

     

    07.15.

     

    Godaste morgonfikat: en stor Caffe Choko Latte. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också till.

           







    -------------  

     

    08.23.

     

    Jimmy och Borzko på Willys i Länna. Handling på väg ut till landet.

           







    -------------  

     

    09.08.

     

    Jimmy kör sin Volkswagen Polo.

           







    -------------  

     

    10.19.

     

    Nu är vi ute på mina föräldrars landställe. Tulpaner köpte vi med till Mamma och Pappa.

           







    -------------  

     

    11.18.

     

    Mamma och jag står i köket och förbereder till Påskbuffén. Här skalar vi räkor.

           







    -------------  

     

    12.01.

     

    Jimmy på tomten på Landet.

           







    -------------  

     

    13.09.

     

    Lite korsordslösande blev det också. "Familjenöjet" i Mammas Året Runt.

           







    -------------  

     

    14.04.

     

    Systerson Mathias har anlänt till landet.

           







    -------------  

     

    15.00.

     

    En del av Påskbuffématen.

           







    -------------  

     

    16.11.

     

    Massor med påskgodis till kaffet.

           







    -------------  

     

    17.14.

     

    Pappa Yngve och Mamma Gun.

           







    -------------  

     

    18.39.

     

    Nu börjar det att mörkna ute på landet.

           







    -------------  

     

    19.30.

     

    Jag kör bilen hem från Landet.

           







    -------------  

     

    20.33.

     

    Hemma i Farsta igen. Sitter i vardagsrumssoffan med teven på och datorn i knäet. Kollar lite blogg-statistik här.

           







    -------------  

     

    21.09.

     

    Lite tevetittande: "Lögnens Pris".

           







    -------------  

     

    22.20.

     

    Lite bokläsande: "Jaktsäsong" av Mats Strandberg.

           







    -------------  

     

    23.25.

     

    Jimmy kommer hem från jobbet. Han har köpt chips med sig hem på Statoil i Sköndal.

           







    -------------  

     

    00.22.

     

    Jimmy dricker en öl till chipsen. Det kan han väl vara värd en påskaftonskväll efter att han har jobbat.

           







    -------------  

     

    Nästkommande EFIT-dagar:

    Lördagen den 7 april och / eller Torsdagen den 19 april.

    Onsdagen den 2 maj och / eller Lördagen den 12 maj.

    Lördagen den 9 juni och / eller Torsdagen den 21 juni.

    Lördagen den 7 juli och / eller Måndagen den 30 juli.

    Tisdagen den 7 augusti och / eller Söndagen den 26 augusti.

     

    -------------  

     

    Länk till alla mina sju EFIT-inlägg.

     

    -------------  


    Lördagen den 7 april 2007

    I morse gick jag upp redan klockan sex. Jag duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp klockan sju, och Jimmy klockan halvåtta, och de genomgick så klart sina morgonrutiner. Jenny var inte hemma, hon sov hos Robin i natt. Sen så gjorde vi oss klara för att åka ut till min Mamma och Pappas landställe. Jenny skulle inte med, hon skulle åka ut till Robins släkts landställe istället.

     

    Vid åttatiden så åkte vi tre i väg. Jag och Borzko i Volvon, och Jimmy i Polon, eftersom han skulle åka hem tidigare för att jobba. Först så åkte vi till Willys i Länna. Vi kom dit strax efter att de öppnade klockan åtta, och det var väldigt lugnt och skönt i affären. Vi plockade ihop det vi skulle ha, lastade in det i bilen, och sen så åkte vi iväg ut mot landet. Jag åkte med Jimmy i Polon, och Borzko körde Volvon.

     

    Vid kvart över nio så kom vi ut till landet. Vi packade upp alla matvaror och sen så blev det kaffe och en pratstund. Efter det så förberedde vi så mycket vi kunde till påskmiddagen, och så satt vi och pratade och umgicks förstås.

     

    Vid halvtvåtiden så åkte Jimmy hem till stan igen. Han skulle börja jobba klockan halvtre och köra ett eftermiddags/kvällspass till halvelva. Strax efter att han åkte så kom min syster Anette, hennes son Mathias, och Anettes kille Kenneth ut till landet. Då fixade vi i ordning resten till middagen.

     

    Vid halvtretiden sen så åt vi då Påskaftonsmiddag. Åt och drack en massa gott förstås, satt och pratade och hade det trevligt. När vi hade ätit klart så blev det förstås kaffe och så en massa godis till det. Och fortsatte givetvis att prata och ha det trevligt.

     

    Vid sjutiden sen så åkte vi hemåt. Anette, Kenneth, och Mathias i sin bil förstås. Och jag och Borzko åkte i vår bil. Vid åttatiden så var vi hemma i Farsta igen.

     

    Vid åttatiden så satte vi oss uppe i vardagsrummet. Jag med datorn i knäet förstås. Tittade på: "Stina" i SVT 1 på teven med ena ögat, och läste lite bloggar i datorn med andra ögat. Sen klockan nio så blev det tittande, med båda ögonen, på den andra och sista delen av den svenska thrillerserien "Lögnens Pris".

     

    Vid tiotiden så läste jag i: "Jaktsäsong" av Mats Strandberg en stund. Sen vid elvatiden så ringde Jimmy från jobbet och sa att han var chipssugen och skulle stanna på Statoil i Sköndal på vägen hem och handla, och så undrade han om vi här hemma ville ha, och det ville vi så klart.

     

    Vid halvtolvtiden så kom Jimmy hem. Då satte vi oss alla tre i vardagsrummet och åt chips och så slötittade vi lite på Discovery Channel.

     

    -------------  

     

    Och så har det då varit EFIT-dag i dag. Så i morgon kommer det nitton stycken fotografier från i dag.

     

    -------------  


    Fredagen den 6 april 2007

    Mobilen larmade klockan sju i morse eftersom det var en ledig dag. Borzko var inte ledig i dag, så han hade gått upp redan klockan halvfyra och åkt i väg för att jobba. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.

     

    Vid halvniotiden så gick jag iväg ut för att gå en promenad. Men jag ångrade mig direkt. Det var två grader ute, och strålande sol, och jag hade faktiskt klätt mig ganska så varmt för att kunna gå. Men det blåste väldigt, väldigt mycket, en isande kall vind, så jag tappade lusten för en promenad direkt.

     

    Jag gick till Centrum och till SolAkuten istället. Låg och solade, njöt, och lyssnade på musik i en halvtimme. Efter solandet så kände jag efter, om jag kanske kände för en promenad då i stället, men det gjorde jag inte då heller, så jag gick hem. Väl hemma igen så satte jag mig och fortsatte att läsa i boken som jag började på i går: "Gravidchock! Reporter erkänner" av Belinda Olsson.

     

    Vid strax efter tio så vaknade både Jimmy, Jenny, och Robin. De gick alla tre upp och åt frukost vid halvelvatiden. Jag satt med dem och tog en fika. Vi satt sen ganska så länge i köket och pratade. Efter det så läste jag ut boken, och så bloggade jag en recension på den.

     

    Jimmy satt i sitt rum och spelade spel i datorn. Jenny och Robin var på Jennys rum, och de gick också en sväng till SolAkuten och solade i en kvart var. Sen vid ettiden så stack Jenny och Robin iväg. De skulle möta upp med några fler, och så skulle de till något Gym och träna, och efter det så skulle de hem till Robin. Sen vid halvtvåtiden så åkte Jimmy iväg med bilen. Han skulle jobba ett eftermiddags/kvällspass på McDonalds mellan halvtre och halvelva i kväll.

     

    Jag gick utanför dörren för att känna efter om jag kanske nu ville ta en promenad, men det blåste lika mycket och lika kallt nu också, så jag ställde in promenad-planerna helt för i dag. Jag började att läsa en ny bok istället: "Och fjättra Lilith i kedjor" av Åsa Schwarz.

     

    Större delen av eftermiddagen tillbringades med boken. Varvade ibland med lite plockande och fixande här hemma, bland annat igångsättandes av flera maskiner med tvätt, och hängning av tvätt. Datorstunder blev det emellanåt också.

     

    Vid halvfemtiden så kom Borzko hem. Efter att han hade duschat och gjort sig i ordning, så åt han och jag middag tillsammans vid femtiden. Satt en stund och pratade också. Vid sextiden sen så gick han upp i vardagsrummet och tittade på ishockey på teve. Jag fortsatte att läsa min bok, läste också ut den, och bloggade en recension på den.

     

    Vid åttatiden så flyttade jag upp till vardagsrummet för lite tevetittande. Borzko tittade klart på matchen på teven i sovrummet, och när den var slut så kom han och gjorde mig sällskap framför teven i vardagsrummet. Först så tittade jag på "Så ska det låta" och sen på första delen av en svensk thrillerserie på två delar (den andra delen sänds i morgon) som heter "Lögnens pris".

     

    Sen vid tiotiden när serien var slut, så blev det bloggläsning, lite kommenterande i bloggar, och nyhetsläsning i datorn som gällde. Nu ska jag lämna datorn och sätta mig och läsa i ännu en bok, dagens tredje! Den här gången så blir det: "Jaktsäsong" av Mats Strandberg. Och så ska jag vänta in Jimmy som väl snart kommer hem från jobbet. Jenny sover hos Robin i natt.


    "Och fjättra Lilith i kedjor" av Åsa Schwarz

     ---------    

    Recension av boken: "Och fjättra Lilith i kedjor" av Åsa Schwarz. (Genre: Skönlitteratur.)  

    ---------    

    "Stockholm. Två mord, ett i nutid och ett för 160 år sedan. Hur är de egentligen sammankopplade?

    Lena har just flyttat in i sin nya lägenhet på Södermalm i Stockholm när hon under en av golvplankorna hittar en gammal dagbok. Dagboken visar sig ha tillhört Anna, som på 1840-talet mördades under mystiska omständigheter. Samtidigt försnillar en hacker 35 miljoner kronor från ett framgångsrikt IT-företag. Konsulten Martina får i uppdrag att ta reda på var pengarna hamnat. Dagen därpå hittas en av företagets anställda mördad med två underliga märken på halsen, och polisen kopplas in för att utreda mordet.

    Den gemensamma nämnaren för de båda mordgåtorna är Lilith, vars namn verkar dyka upp på ställen där man minst anar det. Vem är denna mytomspunna figur och vad har hon med morden att göra?

    I sin debutroman väver Åsa Schwarz samman dessa berättelser till en nervkittlande och fascinerande intrig, som utspelar sig in nutid såväl som dåtid och som präglas av religiösa myter och historia.

    Sagt om Och fjättra Lilith i kedjor
    Se till att ha gott om tid när du läser den för när du väl börjat kommer du inte vilja sluta.
    VeckoRevyn

    Debuterande Åsa Schwarz vill göra mycket på kort tid men lyckas genomföra turen utan att ramla ur.
    Sydsvenskan

    Sagt om Åsas böcker
    Åsa är väldigt stark på att ta fram de vardagliga människorna - sedan skruvas hela livet till på ett väldigt märkligt sätt.
    Magnus Utvik, Gomorron Sverige." 

    (Kopierat från adlibris.se) 

    ---------    


    För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

     

    ---------  

     

    Den här boken tyckte jag var jättebra. Den var rolig, spännande, och lättläst. Svårt att säga vilken genre den tillhör. Den var både en nutidsroman med kärlek, vänskap, jobb, sex, med mera. Men en del av handlingen utspelade ju sig också på artonhundratalet. Lite skräck och lite övernaturligt finns också med i boken.  Mest av allt så var den väl någon sorts thriller. Jag tyckte i alla fall att den var jättebra. Jag tänkte ibland på Camilla Läckbergs "Predikanten" och "Stenhuggaren", och även på Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" och "Flickan som lekte med elden". Jag kan varmt rekommendera den, och jag kommer även att läsa hennses andra bok "Stigma". ///Bim.

     
    ---------    

    Betyg: 4 av 5.  

    ---------    

    "Gravidchock! Reporter erkänner" av Belinda Olsson

     ---------    

    Recension av boken: "Gravidchock! Reporter erkänner" av Belinda Olsson. (Genre: Skönlitteratur.)  

    ---------    


    "När tjänsten som nyhetschef blir ledig har Agata, reporter på Aftontidningen, bara en sak i huvudet: Det är hon som ska ha jobbet. Då kommer chockbeskedet: Agata väntar barn! Nu gäller det för Agata att sköta det här på smartaste sätt, till att börja med kan hon ju inte berätta för chefen att hon är gravid förrän hon fått jobbet ...


    Gravidchock! Reporter erkänner är en ung, stöddig roman om arbetet på en kvällstidning och samtidigt en berättelse om det omtumlande i att bli gravid.

     
    "Här finns mycket igenkänning för den oplanerade mamman i karriären. Man skrattar ibland, fnyser ibland, det är lite Bridget Jones möter Annika Bengtzon." Femina 

    "När jag en gång hade börjat skratta kunde jag inte sluta." Amelia 

    "... en braskande kvällstidningsstory ... ruskigt underhållande och dessutom snyggt gjord." Skånska Dagbladet "

    "Det här är en rolig bok med en rå men hjärtlig ton där man skrattar ofta åt både gravidchocker och kvällstidningslöp." Mama 

    "Det är underhållande, lättsamt och spännande. Här och där blir det så vansinnigt roligt att det enda man kan göra är att luta sig tillbaka och gapskratta."Vecko-Revyn

    "Det är en rått romantisk komedi, en både busig och bussig bok." Aftonbladet  

    Belinda Olsson, född 1974, är journalist och krönikör på Aftonbladet. Gravidchock! Reporter erkänner är hennes romandebut. Det är första delen i en planerad trilogi om Agata Hansson. 

    (Kopierat från adlibris.se) 

    ---------    


    För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

     

    ---------  

     

    Den här boken tyckte jag var jättebra. Lättläst och rolig. Kul att få läsa lite om jobbet på en kvällstidning. Mycket i boken är säkert sant och självupplevt av Belinda Olsson på Aftonbladet. Tankarna om hennes graviditet är roliga och dråpliga. Jag ser verkligen fram mot de övriga två delarna i den planerade trilogin. ///Bim.

     
    ---------    

    Betyg: 3,5 av 5.  

    ---------    

    Torsdagen den 5 april 2007

    Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan: halva dagen i skalan med fixande av grönsaker, och sen halva dagen i lilla matsalen där jag var andreman. Nästan fulltalig personalstyrka i dag, en av kollegerna gick hem efter tre timmar eftersom hon inte mådde bra. I dag serverade vi köttbullar, kokt potatis och brunsås. Stor salladsbuffé som vanligt förstås också. Och i dag hade vi även lite påskextra: inlagd sill, senapssill, skärgårdssill, kaviargräddfil, rödbetssallad, ägghalvor, och skivad rökt lax.

     

    Lite firande blev det i dag på jobbet också. Först så uppvaktade vi en av kollegerna med en blomma, eftersom hon fyllde år i dag. Sen så uppvaktade vi vår husmor med en Glad Påsk-blomma. Och sen så uppvaktade vår husmor oss andra med en påskpresent. Vi fick varsin söt påskkärring på en pinne att sätta till exempel i en blomma, eller ute i jorden.


       




    Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade och donade lite här hemma i någon timme, och sen så gick jag till Centrum. Där var jag och handlade påskpresenter till Jimmy och Jenny. Vad jag köpte skriver jag inte här, eftersom de oftast läser min blogg. När jag kom hem igen så höll jag återigen på och grejade och pysslade lite här hemma. Varvade med stunder vid datorn också.

     

    Vid femtiden så åt jag middag i min ensamhet, och efter det så satte jag mig i kökssoffan med datorn. Läste lite bloggar och nyheter i datorn en stund. Sen så övergick jag till att börja läsa en ny bok: "Gravidchock! Reporter erkänner" av Belinda Olsson.

     

    Vid halvsjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Hans kväll blev som vanligt: middag, dusch, och sen lite sporttittande på teve. Sen så gick han och la sig tidigt, för han ska upp halv fyra i morgon bitti...

     

    Jenny och Robin kom hit vid halvniotiden. De hade först varit i stan på eftermiddagen, och sen så hade de varit hemma hos Robin och ätit middag och varit där en stund. Men sen så kom de hit, och Robin ska sova här i natt. De var på Jennys rum hela kvällen.

     

    Min kväll tillbringades till största delen i kökssoffan, där jag delade tiden mellan datorn och boken.

     

    Jimmy borde komma hem från jobbet snart. Han har jobbat ett eftermiddags/kvällspass mellan halvtre och halvelva.

     

    Nu ska jag stänga igen datorn för kvällen, lägga mig i sängen, och fortsätta att läsa boken i

    någon timme till, innan det är sovdags vid ettiden.


    Intresserad av ett snyggt guldhalsband!? ;-)

    En vän till mig säljer ett jättesnyggt guldhalsband.

    Kolla in det här på länk till Tradera.

    Glad Påsk! Nu är åtminstone jag ledig i fyra dagar! Och det ska bli så skönt! Ha en trevlig påsk allihopa! Kram från Bim!

    att586198.jpg
    Glad Påsk! Nu är åtminstone jag ledig i fyra dagar! Och det ska bli så skönt! Ha en trevlig påsk allihopa! Kram från Bim!

    Onsdagen den 4 april 2007

    Jobbade som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter i dag också, först i skalen, och sen andreman i lilla matsalen. Fulltalig personalstyrka i dag med. Vi serverade korv och makaroner i dag. Inget speciellt hände, allt flöt på bara bra.

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy hade ledig dag från jobbet i dag, och var hemma när jag kom hem. Jag höll först på och fixade lite här hemma, och sen så satte jag mig med datorn vid köksbordet. Jimmy tog med sig sin dator och satte sig där också.

     

    Vid kvart över fyra så kom Jenny hem från skolan. Vid halvfemtiden så åt jag, Jimmy, och Jenny middag tillsammans och satt och pratade en stund.

     

    Efter middagen så satt Jenny på sitt rum vid datorn, och Jimmy och jag satt i köket med våra datorer. Jimmy spelade "Command And Conquer 3: Tiberium Wars Kane Edition" på datorn. Jag spelade "Betapet" (Alfapet/Scrabble) på datorn över Internet. Det gjorde jag nästan varje kväll förut, men nu hade jag inte gjort det på drygt nio månader såg jag när jag loggade in. Jag spelade två matcher, en förlorade jag, och en vann jag.

     

    Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag, sen så duschade han. Och sen så gick han och Jimmy ut en sväng till bilarna och efterdrog däcken som de bytte i går. Jag hjälpte en jobbarkompis med datorproblem med lite support per telefon.

     

    Nu sitter vi allihopa i köket. Jenny har tagit hit sin dator också. Klockan tio så ska vi titta på "Fråga Olle". Inte för att det intresserar mig speciellt, men Jenny var med på inspelningen av just det programmet som sänds i kväll, och det kan ju vara kul att se om hon syns i bild.


    EFIT-dag på Lördag, Påskafton, 7/4-07!

    Tänkte bara påminna om att det är EFIT-dag på Lördag! Det finns flera av er, mina kära bloggvänner, som jag skulle vilja att ni gjorde en EFIT! En trevlig dag är det ju att ha som EFIT-dag, eftersom det är en ledig dag (för de flesta), det ska bli soligt (nästan överallt), och framförallt för att det är Påskafton! Då är det väl kanske lite fest hos de flesta, med god mat och dryck, och kanske lite umgänge med familj, släkt, och vänner. Så kom igen nu! Var med och gör en EFIT på Lördag!

     

    Här är länk till EFIT-sidan.

     

    Här är länk till mina sex stycken tidigare EFIT-dagar.


    Veckans Vikt - Vecka 14 - 2007

    Veckans Vikt
    Vecka 14 - 2007
    02/04

    59,5 kg

    Veckans Motion - Vecka 13 - 2007

    Veckans Motion
    Vecka 13 - 2007
    26/03 - 01/04

    Måndag: ---------
    Tisdag: Promenad, cirka 1,0 tim
    Onsdag: Promenad, cirka 2,0 tim
    Torsdag: ---------
    Fredag: ---------
    Lördag: ---------  
    Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

    Tisdagen den 3 april 2007

    Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsaker, och den andra halvan av dagen så var jag andreman i lilla matsalen. Fulltalig personalstyrka var vi även i dag. Vi serverade spaghetti och kycklingsås i dag. Och så hade vi trettionio (!) olika skålar på vårt salladsbord. Inget speciellt hände på jobbet i dag, och allt flöt på bara bra.

     

    Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade jobbat i natt mellan tio och sju. Sen så hade han sovit mellan åtta och ett. Och så hade han duschat och ätit lite. Vi stack sen iväg nästan direkt med hans bil.

     

    Vi åkte iväg till Bussgods - ASA Transporter i Farsta Industriområde för att skicka iväg Jennys gamla dator som Jimmy har sålt via Tradera till någon i Halmstad. Men de hade inget emballage att köpa där, som vi trodde att de skulle ha, så vi fick åka därifrån. Åkte då till Postens Företagsservice och till Postens Service i HemKöp, men på inget av ställena hade de tillräckligt stora emballage. Vi tiggde då till oss en bananlåda på HemKöp och sen så åkte vi hem och packade ner datorn. Och så åkte vi tillbaka till Bussgods - ASA Transporter och skickade iväg paketet.

     

    Väl hemma igen så åt vi middag vid fyratiden. Efter det så tog vi återigen en sväng med bilen till Centrum. Jimmy hade tänkt köpa sig en GPS på TeknikMagasinet som de hade på extrapris. Men tyvärr så var den slut där, så vi åkte hem igen, och så beställde han en via Internet istället.

     

    Sen så åkte Jimmy iväg för att hämta sin kompis Kristian på jobbet, och så åkte de hem till Kristian i Hagsätra. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

     

    Jenny kom hem från skolan vid strax efter fem. Hon åt då middag och jag tog en fika då och satt och pratade med henne. Efter det så satte vi oss båda två i köket med våra bärbara datorer.

     

    Vid halvåttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Ungefär samtidigt så kom Jimmy och Kristian hit. Borzko åt middag, och sen när han var klar så gick han, Jimmy och Kristian ut för att byta däck på både Volvon och Polon. Allt gick bara bra, så nu har vi sommardäck på båda bilarna. När de var klara sen så åkte Jimmy och Kristian hem till Kristian i Hagsätra igen.

     

    Jenny åkte iväg vid åttatiden. Hon skulle först kolla på Robins innebandymatch, och sen så skulle hon med Robin hem, och sova där i natt.

     

    Jag satt sen mest vid datorn resten av kvällen. 


    Världens gulligaste dotter!

    I morse klockan halvfem när jag gick upp, och kom ner till undervåningen, så låg det en lapp på min dator på köksbordet. Den var från Jenny och hon hade skrivit den i går kväll efter att jag hade gått och lagt mig. Jag tyckte att den var så gullig, så jag tog kort på den, och lägger ut den här. Givetvis så har jag ju frågat henne om det var okej. Hon har ju faktiskt själv skrivit om det i sin blogg. Här är länk till inlägget. Och här är länk till startsidan i hennes blogg.

     


    Måndagen den 2 april 2007

    Måndag igen, och jobb då igen förstås. Gick upp halvfem som vanligt på jobbardagar. Duschade och gjorde mig i ordning. Sen så åkte jag iväg med bilen till jobbet vid fem över halv sex. Den här veckan så är jag först i skalen och fixar grönsakerna, och den andra halvan av dagen så är jag andreman i lilla matsalen. Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Vi serverade fiskpanetter och potatismos i dag. Och vi hade även några bleck kvar av pyttipannan som vi serverade i fredags. Givetvis så hade vi vår fina salladsbuffé också.

     

    Åkte sen hem direkt efter jobbet. Jimmy hade precis vaknat och gått upp när jag kom hem. Han jobbade ju i natt, och hade sen sovit mellan åtta och två. Han åt lite, och så duschade han, och sen så gav vi oss iväg.

     

    Äntligen så skulle vi få hämta hans bil! Han krockade ju med bilen den 21 februari, och sedan dess så har den varit på verkstad. Läs här i dagboken från den 21 februari, och i dagboken från den 22 februari, och i dagboken från den 5 mars. Nu, efter sex veckor, så var den äntligen klar för avhämtning. Riktigt färdig var den inte, det fattas några smågrejer. Men istället för att den står där körklar och bara väntar på dem, så kunde Jimmy hämta den i dag, och så får han åka tillbaka vid ett senare tillfälle och få de grejerna ditsatta.

     

    Vi körde till verkstaden, som ligger i Huddinge, med min bil. Vi betalade en hel del pengar... Och sen så körde vi därifrån i båda bilarna. Sen så körde vi direkt till Folksam i Farsta och visade upp bilen och så tecknade Jimmy en helförsäkring på bilen. Han hade ju bara halvförsäkring förut, och eftersom krocken var hans fel, så fick han ju betala hela reparationskostnaden på sin bil själv. Och det blev väldigt dyrt...


       




    Efter det så åkte vi hem, och så åt vi middag. Sen så åkte vi iväg igen i Jimmys bil. Först så åkte vi till Centrum och till HemKöp. Där var vi och utnyttjade postservicen som ligger där, och så skickade Jimmy iväg sin gamla mobiltelefon som han har sålt genom Tradera.

     

    Efter det så åkte vi och tankade bilen, och så kollade Jimmy luft, olja, vatten och lite annat. Efter det så åkte vi till "Wash and Drive" som ligger mellan Farsta och Fagersjö. Där tvättade Jimmy bilen och dammsög den lite inuti.


       




    När vi kom hem igen så hade Jenny nyligen kommit hem från skolan. Hon går eftermiddagar den här veckan. Hon åt då middag. Och sen så hjälpte hon Jimmy med att putsa fönstren inuti hans bil.

     

    Efter det så åkte Jimmy iväg igen. Nu åkte han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Och sen så skulle han åka direkt till jobbet på McDonalds i Västberga för ett fjärde nattpass i rad mellan tio och sju.

     

    Jenny satt mest sen på sitt rum. Hon pluggade en del, och så satt hon vid datorn förstås. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag, sen så duschade han, och sen så tittade han på ishockey på teve i vardagsrummet.

     

    Jag satt i köket med datorn och höll på med lite allt möjligt. Vid halvniotiden så tog Jenny och jag en fika, åt lite, och satt och pratade en stund.

     

    Bloggläsning och nyhetsläsning nu fram till läggdags.


    Söndagen den 1 april 2007

    Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och lite nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp vid strax efter åtta och genomgick sina morgonrutiner. Jimmy kom hem vid strax efter åtta efter sitt nattpass på jobbet. Han gick då givetvis och la sig för att sova direkt. Jenny var inte hemma, hon sov hos Robin i natt.

     

    Vid niotiden så satte sen jag och Borzko igång med att vårstäda. Vi hjälptes åt med att: putsa fönstren, pusta inglasningarna på båda balkongerna, dammsuga, torka golven, damma, putsa speglar och glasytor, duscha alla plastblommorna, stryka en jättehög med kläder, med mera.

     

    Jag kände att jag bara måste ut en stund i det soliga vårvädret, så jag gick ifrån städningen vid elvatiden och tog en promenad runt omkring i Farsta och fotograferade lite. Jag var ute i ganska så precis två timmar. Väldigt varmt och skönt när man var i lä, men lite kalla vindar när man kom där det var öppet. Här är åtta vårbilder tagna i dag i Farsta.

     

    Tussilago är den absolut finaste vårblomman tycker jag.


       




    Utsikt mot Hökarängsbadet och sjön Drevviken.


       




    Vackra Vitsippor.


       




    Utsikt mot Farstastrandsbadet och sjön Magelungen.


       




    Söta Blåsippor.


       




    Utsikt över sjön Magelungen vid Farsta Gård.


       




    Den underbara solen.


       




    Full Fart på Fotbollarna i Farsta-Cupen vid Farsta IP.


       




    På vägen hem så gick jag förbi Centrum och handlade Alvedon Brus, Bats Crème, Vitamineraltabletter, och Date Parfym. Jag köpte också varsitt nytt SL:s Förköpshäfte till mig och Borzko. Och så köpte jag ett Telefonkort Comviq Kompis Kontant till Jenny, och ett Förköpshäfte plus en dosa General Portion till Jimmy, som en liten vårpresent till dem.

     
    Stegräknaren visade:
    Effektiv gångtid: 1 timme, 27 minuter och 38 sekunder
    Antal steg: 9.710
    Distans: 8 kilometer och 250 meter
    Förbrukade kalorier: 294  


    När jag kom hem igen vid ettiden så blev det en liten lätt snabb lunch, och sen så fortsatte jag med vårstädningen igen. Vid tretiden så var vi klara med allting som vi hade planerat att göra. Vi funderade på om vi skulle ställa fram utemöblerna också, men vi beslöt oss för att vänta tills nästa helg när det är påsk.

     

    Borzko stack iväg vid halvfyratiden för sitt sedvanliga besök hemma hos sin Mamma. Han åker alltid dit varje söndagseftermiddag. Han äter middag där, fikar, och så tittar de lite på teve tillsammans. Hon gillar också att titta på sport, precis som Borzko gör. Här hemma så tittar ju varken jag, Jenny, eller Jimmy på sport.

     

    Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi middag tillsammans bara han och jag vid halvfemtiden. Efter det så satt vi båda två en stund i hans rum med våra datorer. Jimmy spelade WOW och jag läste bloggar.

     

    Jenny kom hem vid halvsjutiden. Hon sov ju hos Robin i natt. Sen i dag så hade de varit i stan tillsammans med några av Robins kompisar. Och sen så hade Jenny ätit middag hos Robin. Hon tog med sin dator och så gjorde hon mig och Jimmy sällskap.

     

    -------------  

     

    Nu kommer det väl inte att hända så mycket mer här i kväll. Borzko kommer väl hem från sin Mamma vid strax före tio troligtvis. Han ska upp klockan fyra i morgon bitti, och då brukar han gå och lägga sig vid tio. Jimmy ska åka iväg till jobbet vid strax före nio. Han ska jobba ännu ett nattpass mellan tio i kväll och sju i morgon bitti. I kväll måste han åka buss, för jag ska ju ha bilen halvsex i morgon bitti. Jenny lär väl sitta vid datorn resten av kvällen, och in på natten. Hon har eftermiddagspass i skolan nästa vecka.

     

    Själv så ska jag ta en fika och något litet kvällsmål nu vid halvniotiden. Förmodligen så gör väl Jenny det också. Och då tittar vi nog på "Parlamentet" samtidigt. Sen så ska jag försöka att komma i säng tidigt i kväll, för jag känner mig jättetrött i kväll. Förmodligen så beror det på en irriterande huvudvärk som jag har haft hela dagen ända från det jag vaknade i morse.

     

    Och i morgon är det då tyvärr måndag igen. Men det har varit en bra helg. Skönt så här efteråt att vi har hunnit med så mycket vårstädning. Och jag har ju hunnit med en hel del slappande också. Skön vecka blir det ju också, med bara fyra arbetsdagar, och sen så är jag ju ledig i fyra dagar.

     

    -------------     


    Besöksstatistik - 2007 - Mars

    Besöksstatistik - 2007 - Mars.

    I Mars hade jag i genomsnitt:

    230.

    läsare med unika IP-nummer per dag.

    Högsta antalet läsare på en dag i mars: 328.
    Lägsta antalet läsare på en dag i mars: 168.

    Så här har statistiken varit hittills:

    (2007:)
    Mars: 230
    Februari: 192
    Januari: 179
    (2006:)
    December: 137
    November: 138
    Oktober: 119
    September: 108
    Augusti: 113
    Juli: 80
    Juni: 69
    Maj: 70
    April: 66
    Mars: 64
    Februari: 54
    Januari: 51
    (2005:)
    December: 42
    November: 29

    "Min Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory

    ---------    

    Recension av boken: "Min Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory. (Genre: Dokumentär/Biografi/Skönlitteratur.)
      

    ---------    

    "Julie Gregory överlevde Münchhausen by proxy, förmodligen den mest komplicerade och dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag. Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet.

    Många MBP-barn dör men Julie inte bara överlevde, hon undkom sin mors dödsbringande galenskap och byggde upp en ny identitet som en levande, frisk ung kvinna.

    Mamma sa att jag var sjuk är en originell, skrämmande, vacker och humoristisk berättelse om en familj som lever isolerad i en jättehusvagn, om deras vilda shoppingseanser, om vapenexercis i rädsla för omvärlden och om godtrogenhet hos medicinska och sociala befattningshavare. Den visar också de band av kärlek och terror som håller Julies familj samman, och även den kärlek som gör ett barn villigt att offra sig själv för sin mammas lycka." 

    (Kopierat från adlibris.se) 

    ---------    


    För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

     

    ---------  

     

    Jag tycker alltid om att läsa "sanna" böcker, dokumentärer, och biografier. Men jag tycker oftast att de verkar vara mer intressanta när jag läser om böckerna, än vad de sen i själva verket är. Och den här var inget undantag. Men den var ändå ganska så intressant, och den var lättläst och finns i pocket, så jag kan rekommendera den i alla fall. ///Bim.

     
    ---------    

    Betyg: 2,5 av 5.
      

    ---------    

    Veckans Vikt - Vecka 13 - 2007

    Veckans Vikt
    Vecka 13 - 2007
    26/03

    59,5 kg

    Veckans Motion - Vecka 12 - 2007

    Veckans Motion
    Vecka 12 - 2007
    19/03 - 25/03

    Måndag: ---------
    Tisdag: ---------
    Onsdag: ----------
    Torsdag: ---------
    Fredag: ---------
    Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim
    Söndag: Promenad, cirka 0,5 tim

    RSS 2.0