Lördagen den 19 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också. Borzko gick upp åtta och genomgick sina morgonbestyr. Klockan nio sen kom Jimmy upp och gjorde det samma. Och klockan tio så kom Jenny hem från Robin.


 

Sen blev det en dag full av förberedelser inför kvällen. Vi hade bjudit hit den närmaste släkten för att fira lite grann. Borzko fyller ju 50 år på tisdag, och min Mamma fyller 77 år på onsdag. Vi alla fyra i familjen hjälptes åt större delen av dagen med att förbereda allting inför kvällen.


 

Vi kompletteringshandlade lite i Centrum. Vi bar upp våra två extrabord och alla fjorton klappstolarna. Vi möblerade om i vardagsrummet. Vi dukade. Vi hämtade tårtor. Och sen så förberedde vi förstås allt ätbart.


 

Vi bjöd på två olika sorters pastasallader. Den ena med fullkornspasta, ärtor/majs/paprika/saltgurka, körsbärstomater, rökt skinka, tärnad ost. Den andra med fullkornspasta, fetaost, salami, färsk basilika, gröna oliver, svarta oliver, champinjoner, soltorkade tomater. Fyra sorters köpt dressing: sallad, rhode island, italiensk och vitlök. Två hemgjorda dressingar på viktväktarfraiche: en vitlök och en basilika. Två sorters hårdost: mager gouda och hushållsost. Två dessertostar: camembert och blue costello. Två mjukostar: philadelphia vitlök och naturell. Skålar med: fetaost, ölkorv, gröna oliver, svarta oliver, strimlad paprika, röda & gröna vindruvor. Tre sorters kex: finncrisp, fullkornskex och fullkornssmörgåsrån. Små kuvertbröd: grahamsbullar. Bordsmargarin förstås.


 

Till dryck hade vi rödvin, starköl, folköl, cider och läsk. Efter maten så drack vi kaffe och åt Princesstårta. En sorts småkakor hade vi också: drömmar. Whiskey och likör till kaffet för de som så önskade.


 

Vi blev tretton stycken, och vi var: Jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Mamma, Pappa, Dragica, Mirko, Anette, Kenneth, Mathias, Maria, och Patrik. Mycket prat och mycket skratt och hetsiga diskussioner blev det, som alltid när vi träffas.


 

Borzko blev väldigt mycket uppvaktad med fina presenter och pengar av alla. Av mig så fick han ett säsongskort för 2007 till alla Hammarbymatcher. Det blev han mycket glad över.


 

Så småningom så gav sig alla iväg hemåt. Jag skjutsade hem min Mamma och Pappa. Jag, Borzko, Jimmy och Jenny hjälptes sen åt att städa i ordning här hemma innan vi gick och la oss, efter en mycket trevlig kväll.


 


  



  ------------------------- 



  

Kommentarer
Postat av: Angela

Jamen nu begriper jag ju varför du inte kunde uppdatera i går ;-) Stort Grattis till alla födelesdagsbarn från oss!

2006-08-20 @ 12:57:28
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: dillan

Vad underbart gott det låter med all mat ni hade. Det börjar vattnas i munnen på mig! mums!

2006-08-20 @ 14:08:25
Postat av: Bim

---> Angela: Ja, det blev för sent för att orka blogga i går kväll / natt. Tack för Grattandet! :-)

2006-08-20 @ 14:52:48
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Dillan: Ja, det var faktiskt jättegott! Och det blir samma mat i dag! För som vanligt så gjorde jag ju alldeles för mycket! ;-)

2006-08-20 @ 14:53:36
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jen

Vilka fina kort det blev ;)
men det fattas på oss två, hihihi

2006-08-20 @ 20:58:00
URL: http://jennykullin.blogg.se
Postat av: Bim

---> Jen: Ja, det har du rätt i! Och på Jimmy också! Men nu var det ju faktiskt Pappas kväll! Och lite Mormors! ;-)

2006-08-20 @ 21:01:38
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0