Världens godaste sill! :-D (Och en till som också är god!) ;-D

Vitlökssill.

 

En annorlunda sill med tre sorters lök; vitlök, rödlök, och gräslök...

 

2 rödlökar

1 burk matjessillfiléer

2-3 vitlöksklyftor

2 dl creme fraiche

½ dl majonnäs

1 knippa gräslök

 

- Skala och finhacka rödlökarna.

- Lägg ett lager rödlök i botten på en låg form.

- Skär sillen i bitar och lägg ovanpå löken. Sillen ska ligga rätt så trångt.

- Blanda creme fraiche med majonnäs och pressad vitlök och fördela sedan detta över sillen.

- Garnera med ränder av finskuren gräslök och rödlökshack.

 

---------  

 

Ovan är originalreceptet som jag hittade i Dagens Nyheter för kanske tio-femton år sedan. Nu gör jag inte kanske exakt så längre. Jag har magrare creme fraiche nu för tiden, lättcremefraiche, minifraiche, eller viktväktarfraiche. Och jag har lättare majonnäs, antingen lättmajonnäs, eller fettfri majonnäs. Färdigskuren matjessill har jag också numer. Och hur mycket man ska ha av alla ingredienserna, det är ju förstås en smaksak. Jag kan i alla fall lova att alla jag har bjudit den på under åren har tyckt om den. Jag tycker att den är den godaste sillen som finns!

 

image595



Uppdaterad 2008-03-23:

Så här gjorde jag den i går, på Påskafton 2008:

6 burkar färdigskuren matjessill.
4 burkar (8 dl) lättcremefraiche.
1 tub (200 gram) lättmajonnäs.
3 rödlökar.
2 knippen gräslök.
4 stycken pressade vitlöksklyftor.

I övrigt så gjorde jag som ovan. Men jag tyckte att mängden på dom olika ingredienserna var lite annorlunda i originalreceptet, än vad jag gör nuförtiden. Därför så gjorde jag den här uppdateringen nu.


 

Här är en annan sill som är lätt att göra och också god:

 

Äggsill.

 

2 burkar Lax-Sill i Dill

2 st rödlökar

4 st ägg

3 dl grädde

 

- Häll bort spadet och lägg ut sillen i en skål.

- Hacka rödlökarna och lägg på.

- Koka äggen, låt svalna, hacka dem smått, och lägg på.

- Häll över grädden (ovispad).

- Låt stå kallt en stund före servering.

 

(Här kan man med fördel välja en magrare variant av grädden).


Kommentarer
Postat av: annebelle

Tack för att du delar med dig! Jag ska testa, och så snyggt du lagt upp den också.

2007-06-24 @ 18:42:58
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Jag delar så gärna med mig av den! Jag älskar den sillen. Har gjort den varje midsommar, nästan varje påsk, och en hel del jular, i minst tio år nu. Och fortfarande har ingen i familjen/släkten tröttnat! Så jag kan verkligen rekommendera den! Och den går ju som sagt var att göra lite magrare om man vill!

2007-06-24 @ 18:45:53
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Mums, detta får du publicera lagom till nästa Midsommar igen. Då ska jag banne mig njuta. Det låter och ser jättegott ut!

2007-06-25 @ 16:07:47
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Ja, jag tycker verkligen att du ska testa den! Man kan ju faktiskt egentligen äta den när som helst! Det behöver ju inte vara midsommar! Och man kan ju faktiskt göra den riktigt mager om man köper de allra lättaste produkterna! ;-D

2007-06-25 @ 19:07:05
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0