Dagens Dagbok – Måndagen den 13 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tre fotografier).

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn under tiden.

 

När jag vaknade så var det strålande sol och klarblå himmel. Men det kom lite moln sen. Och när jag gick iväg ut på promenad vid halvtiotiden så var det växlande moln och sol, arton grader, och nästan ingen blåst.

 

Jag gick ner till sjön Magelungen, och sen vidare bort på promenadvägen längs vattnet. Vid tiotiden så ringde min mamma och sa att hon skulle komma och möta upp med mig. Pappa var iväg och spelade boule, så han skulle inte med.

 

 

Mamma kom vid halvelvatiden, och då började det att dugga lite smått. Men det var blått runt om, och det såg inte som om det skulle komma några större mängder regn, så vi gick bortåt gångvägen längs sjön igen.

 

Men, oj, vad fel vi hade… Det började att regna mer och mer… Vi tog skydd under träden, men till slut så insåg vi att vi kunde ju inte stå där i evighet, för man vet ju inte hur länge det ska regna… Så vi promenerade hemåt… Ingen jacka, och inget paraply… När vi äntligen kom fram till centrum, så var vi helt genomblöta…

 

Tanken var att vi efter promenaden skulle shoppa lite, och sen fika ihop. Men vi var så genomblöta, så vi gick var en hem till sig istället. Kom hem vid halvtolvtiden.

 

Jag bytte kläder när jag kom hem,  och fixade i ordning glasögon, hår, och smink efter regnpromenaden. Sen så åt jag lite lätt lunch.

 

Nästan så fort som jag kom hem, så slutade det att regna, molnen försvann, och solen började att lysa från en klarblå himmel. Så jag ringde mamma och frågade om jag fick komma och fika i alla fall, som vi hade tänkt från början, och det fick jag så klart.

 

Jag gick först en sväng till Clas Ohlson och köpte några ramar till mamma som hon ville ha. Och sen så gick jag hem till dom, och kom dit vid ettiden.

 

 

Pappa var också hemma nu, och vi satt sen alla tre och fikade och pratade på deras balkong, i ungefär en och en halv timme.

 

Sen så gick jag hem vid halvtretiden. Och när jag kom hem så satte jag mig i solen på vår övre balkong, tillsammans med datorn och boken förstås.

 


Kommentarer
Postat av: Snurran

Typiskt att det skulle regna just DEN halvtimmen.. :-/

2009-07-13 @ 18:11:33
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Ja, det var ju så typiskt! Vi skulle ha en mysig långpromenad, sen lite shopping, och sen en trevlig fika någonstans utomhus. Men, men, dagen blev ju bra sen i alla fall! :-D

2009-07-13 @ 18:18:18
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Josefin

Måste vara härligt att ha så nära till dina föräldrar som du har nu. Vilken otur ni hade att det började regna men det verkade ordna sig till slut ändå.



Kramar

2009-07-13 @ 20:10:28
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Josefin: Ja, det är så mysigt att ha dom så här nära. Jag har väl i och för sig haft rätt så nära för också. Men inte så här på fem minuters gångväg.



Ja, lite otur var det ju, men det blev ju som sagt var bra ändå.



Kram! :-)

2009-07-13 @ 20:14:47
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0