"Jag älskar den pojken" av Bosse Löthén - 2010 - Bok



---------    

Recension av boken: "Jag älskar den pojken" av Bosse Löthén (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"1976. Bosse Löthén är 12 år. Hemma är det tufft. I skolan är han en udda fågel, glåpord och slagsmål är hans vardag. En dag lär han känna en man, nästan dubbelt så gammal som Bosse, som har i princip alla punkplattor som finns! Han gör Bosse till trummis i ett av Sveriges första punkband och plötsligt kan drömmen om ett liv som rockstjärna bli sann! Vad ingen förstår är vilket pris Bosse får betala till sin vän.

Jag älskar den pojken är en gripande vittnesbörd om en utsatt pojkes försök att kryssa sig genom en tillvaro av alkoholism, mobbing och sexuella övergrepp. Det är också berättelsen om när punken kom till Stockholm, om drömmar och om modet att skita i konventionerna.

Bosse Löthén är musiker, låtskrivare, barnboksförfattare och var under många år radiopratare i P3 (Sveriges bästa enligt Steffo Törnqvist)
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

Det här var en mycket, mycket bra bok. Det är en biografi, fast det kändes mer som en roman när man läste den tycker jag.

Författaren är ungefär jämngammal med mig, och boken utspelar sig i Stockholm, och handlar mycket om när punken kom. Så det var otroligt stor igenkänningsfaktor för mig i boken. Den delen av boken är intressant och roligt att läsa om.

Men en annan sida av boken är ju att den handlar om sexuella övergrepp, mobbing och alkoholism. Och det är väldigt hemskt och gripande att läsa om.

Så boken har liksom allt. Och den är mycket lättläst och svår att lägga ifrån sig. Jag kan verkligen varmt rekommendera den till alla.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Telegram Bokförlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0