"Fallet med de försvunna böckerna" (The Case of the Missing Books) av Ian Sansom - 2011 (2005) - Bok



---------

Recension av boken: "Fallet med de försvunna böckerna" (The Case of the Missing Books) av Ian Sansom 2011 (2005) (Genre: Irländsk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Israel Armstrong är en känslig själ. En bokälskande vegetarian i manchesterkostym som flyttar till Irland för ett efterlängtat jobb som bibliotekarie. Men när han efter tolv timmars resa kommer fram upptäcker han att biblioteket har stängt, för gott, och att hans nyblivna chef har glömt berätta att hans tjänst numera består i att köra en bedagad biblioteksbuss.

Strandad långt ute på den irländska landsbygden har Israel två val: Att med svansen mellan benen återvända till sitt halvdana liv i London och sitt halvdana jobb på en lågprisbokhandel i ett köpcentrum, eller att stanna kvar och sätta sig bakom ratten på en bokbuss som sett bättre dagar, och som inte bara saknar hyllor utan också böcker. För det visar sig vara nästa hake. Bibliotekets samtliga femtontusen böcker har försvunnit. Men vem stjäl så många böcker? Och hur?

Den högst motvillige hjälten finner sig snart indragen i såväl jakten på böckerna som i lokalbefolkningens romantiska intriger. Ingendera leder dit Israel väntat sig.

Fallet med de försvunna böckerna är första delen i en trilogi om den ofrivillige detektiven Israel Armstrong.
"

 

(Kopierat från massolit.se)


--------- 

En lite annorlunda roman. Lättläst, välskriven, charmig, och rolig. Och eftersom jag vet att den här boken är första boken i en trilogi, så hoppas jag verkligen att dom andra två delarna också kommer att översättas. Kan helt klart rekommendera boken för lite lättsam underhållning.


(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 3,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Massolit.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0