Dagbok – Lördagen den 1 april 2006


 
Mobilen larmade klockan sju i morse precis som nästan alla mina lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost. Hade möjligtvis tänkt mig en lång promenad in till stan i dag, men det var mulet, grått, blåsigt och ett par minusgrader ute…, så jag kände inte för någon promenad alls.


Jag höll istället på och fixade, pulade, plockade, grejade och ordnade med allt möjligt och omöjligt här hemma hela förmiddagen och in på eftermiddagen. Plockade bland annat undan alla mina vinterjackor, stövlar och kängor… Vägrar att ha dem mer nu! Då fryser jag hellre! Plockade fram vårjackorna och vårskorna istället.


Borzko gick ju upp halvtvå i natt för att jobba extra i dag. Han kom sen hem vid tolvtiden. Sen så gick han och la sig vid halvettiden och sov till halvfemtiden. Jimmy jobbade ju natt och kom hem strax efter sju i morse. Han la sig vid halvåttatiden och sov till halvtvåtiden. Robin sov över här hos Jenny och de två sov till ettiden i dag. Efter att de hade ätit sin sena frukost så låg de bara och slappade hela dagen. När Jimmy hade ätit sin sena frukost så åkte han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.


Själv så gick jag ut på en promenad vid halvtretiden. Solen hade kommit fram, så jag kände att jag ville ut och få lite luft och sol. Jag gick varvet över Hökarängen som tar ganska så exakt en timme. Fina snödroppar och fina gula blommor som jag inte vet vad de heter såg jag efter vägen.


Här är snödropparna:






Och här är de små söta gula blommorna som jag inte vet vad de heter:






Tittade efter tussilago också, men det såg jag inga. Kallt ute, bara ett par plusgrader, blåsigt med kall vind, men ändå skönt eftersom solen lös så fint.

Stegräknaren var med:
7.505 steg
6.37 kilometer
227 förbrukade kalorier
1.02.47 effektiv gångtid


När jag kom hem igen så satte jag mig med datorn en stund, och höll även på med lite allt möjligt här hemma. Vid femtiden sen så gav vi oss iväg. Robin åkte hem, för han skulle sen ut på krogen och fira en kompis som fyller tjugo år i dag. Och då kan ju inte Jenny följa med som bara är sexton år. Jag, Borzko och Jenny tog bilen och åkte till Högdalen där vi mötte upp med Jimmy som kom från Hagsätra med sin bil.


Vi hade bestämt oss för att gå ut och äta på restaurang i kväll för att fira att vi nu har bott här i Farsta i ett halvår! Och eftersom varken Jimmy eller Jenny har ätit sushi någon gång så gick vi på restaurangen Skebohof där de har buffé med både sushi och vanlig kinamat. Väldigt praktiskt med båda sorterna på buffén! Gillar man inte sushin så kan man ju äta vanlig kinamat. Jag var där och åt buffén för ett tag sen med mina jobbarkompisar.


Vi kom dit vid halvsex och satt där i en och en halv timme till klockan sju. Jimmy tyckte sushi var gott, men det tyckte inte Jenny… Vi åt och åt och åt alla fyra av allt gott på de båda bufféerna.


Så här såg min första tallrik ut: (Sen hämtade jag tre gånger till av maten…)






När vi äntligen var mätta allihop så blev det kaffe och efterrätt. Jag tog friterad glass med mangosås. Det var underbart gott, och såg ut så här:






Väl hemma igen så åkte Jimmy iväg igen till Hagsätra en stund. Borzko satte sig i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jenny satte sig på sitt rum vid datorn. Och jag hamnade i kökssoffan med datorn i knäet. Jimmy kom hem igen efter en stund och då satt han i sitt rum vid datorn.


Sen vid niotiden så satte vi igång en nerladdad film i DVD:n. Det blev ”In her shoes” med bland annat Cameron Diaz, Toni Collette och Shirley MacLaine. Det var jag, Borzko och Jenny som såg den. Jimmy föredrog att spela ”World Of Warcraft” på datorn istället. Vi tyckte alla tre att filmen var jättebra! Speciellt jag och Jenny tyckte det. Den var både rolig, charmig och rörande. Mycket känslosamt, så många tårar blev det fällda för mig…


Vid elvatiden så var filmen slut. Då satt Borzko kvar i vardagsrummet och tittade på sport på teven. Jenny satte sig i sitt rum vid datorn, och jag tog min dator och satte mig inne hos henne. Jimmy åkte iväg till McDonalds för att jobba ett nattpass mellan 23.45 och 05.00.


 

Kommentarer
Postat av: Angela

Jag tippar på att dom gula små raringarna är Vintergäck. Härliga bilder på maten - blir riktigt hungrig och sugen ;-)

2006-04-02 @ 08:02:51
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Jag gissade faktiskt också på att de hette Vintergäck! Men jag vågade inte skriva det! --- Ja, maten var jättegod! Jag älskar Sushi! Det är så lätt och fräscht! --- I dag vräker snön ner utanför fönstret... *suckar djupt*

2006-04-02 @ 09:04:42
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0