I morgon så flyttar Jenny hemifrån "på riktigt"...


Ja, i morgon så sker den stora flytten... Min lilla stora Tufsan flyttar hemifrån "på riktigt"...

Läs inlägget som jag skrev i förra veckan efter att Jenny och Jocke hade fått veta att dom hade fått lägenheten i Tumba.

" Blandade känslor i dag! ;-/ " Dagens Dagbok - Fredagen den 31 oktober 2008 - Kvällen.

Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Sen så satte jag mig med datorn i köket.


Vid åttatiden så flyttade jag upp till vardagsrummet, och så tittade och lyssnade jag på "Idol".


Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning, och sen så gjorde han mig sällskap i vardagsrummet framför teven.


Idol - 31/10.

Vad tyckte ni om kvällens Idol? Vem eller vilka var bäst? Vilka tyckte ni var sämst? Vem borde åka ut?

Så här tyckte jag i kväll:

Robin E

Kevin

Johan

Robin B

Alice

Anna


Sepideh

Lars

Dagens Dagbok - Fredagen den 31 oktober 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen.

Jag stack iväg vid halvtiotiden i förmiddags, och så mötte jag upp med Jenny vid Tumba Station vid tiotiden.


Vi åkte sen först upp till Vi-butiken som ligger nära där hon bor. Vi kollade runt lite, men handlade ingenting. Utan vi åkte tillbaka neråt, och till Willys, där vi handlade lite matvaror och annat.


Sen så åkte vi upp till lägenheten och höll på och fixade med lite allt möjligt. Efter en stund så ringde min syster Anette och hennes son Mathias och frågade om dom fick komma över en snabbis, för dom var ute och körde i närheten. Så det gjorde dom, och Jenny fick en fin blomma av dom.


Dom åkte sen iväg efter en stund, och då åkte också Jenny och jag iväg mot IKEA. Vi började med att äta lunch. Jag åt en räkmacka och en prinsessbakelse.


Jimmy slutade ju redan klockan ett i dag, eftersom det var dag före röd dag, och han var på Hägerstens Brädgård som ligger nära IKEA. Så han kom dit när han slutade.


Vi gick sen runt och plockade ihop allt som Jenny ville köpa i dag. Jag köpte ingenting i dag. När vi sen kom till bilen så insåg vi att vi inte skulle kunna sitta i den alla tre, eftersom Jenny hade köpt köksbord och fyra stolar i dag, bland annat.


Så jag gick till busshållplatsen, och så tog jag bussen mot Tumba. Jimmy och Jenny åkte i bilen, och bar upp allt i lägenheten, och sen så kom Jimmy och hämtade mig vid Tumba Station.


Sen så monterade vi ihop köksbordet och köksstolarna. Och vi höll även på och fixade med lite annat.


Vid femtiden sen så stack vi därifrån. Och så blev det middag på McDonalds i Tumba i dag igen. Sen så släppte vi av Jenny vid stationen och så åkte hon till Södertälje för att sova sista natten där.


Jag och Jimmy åkte hem till Farsta. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning snabbt. Och sen så stack han iväg med tunnelbanan in mot stan, för att möta upp med kompisar, och festa lite i kväll.


(Tre stycken mobilbloggade bilder från dagen finns längre ner.)


(Kolla in Jennys Blogg! Hon har ett inlägg där med åtta fotografier från i dag, plus två stycken mobilbloggade inlägg!)


Mobil-Blogg. Montering av köks

MMS

Mobil-Blogg. Montering av köksbord och köksstolar.


Mobil-Blogg. Just nu sitter ja

MMS

Mobil-Blogg. Just nu sitter jag på en buss mellan IKEA och Tumba. Jenny handlade så mycket och så stora grejer i dag, så vi fick inte plats i bilen alla tre. Så jag erbjöd mig att ta bussen.


Mobil-Blogg. Lunch på IKEA.

MMS

Mobil-Blogg. Lunch på IKEA.


Dagens Dagbok - Fredagen den 31 oktober 2008 - Morgonen.

I dag så blir det en dag liknande den i går. Jag är ledig från jobbet i dag också. Och dagen ska spenderas tillsammans med Jenny i dag med.


Hon sov i Södertälje i natt, så vi ska ses i Tumba vid tiotiden. Jag ska hämta henne vid stationen, och sen ska vi handla lite matvaror på Vi-butiken som ligger där hon bor.


Sen så går vi upp till lägenheten och fixar med allt möjligt. Jag vet inte om det kanske blir ett besök på IKEA i dag också. Och kanske i några andra affärer.


Jimmy slutar redan klockan ett på jobbet i dag, eftersom det är röd dag i morgon, så han kanske kommer och hjälper till också.


Sen så håller vi väl på till framåt middagstid, och sen åker Jenny till Södertälje och sover sista natten där. Och i morgon så blir den stora flytten...


Jag vaknade tyvärr med en sprängande huvudvärk i dag... Har försökt kurera mig med Alvedon nu, men det har inte hjälpt än... Hoppas att det går över, för det är så tråkigt och jobbigt att ha huvudvärk hela dagen, speciellt när vi ska göra så mycket i dag...


Ska försöka att komma ihåg att mobilblogga i dag också. Annars så kommer det bilder i kväll.

Dagens Shopping - 081030 - Några smågrejer från IKEA.


I dag när Jenny och jag var på IKEA så handlade hon massor till hennes och Jockes nya lägenhet. Själv så handlade jag bara några smågrejer.


Sex stycken till av dom värmetåliga glasen som vi använder till nästan allt (5:- kr styck). Tio stycken små glasskålar (5:- kr styck). Tre stycken lite större skålar som är låga och breda (5:- kr styck).
En ny taklampa till Jennys gamla rum, eftersom hon fick ta med sig den. Det blev bara den enklaste och billigaste plafonden för 40:- kronor.
Sen så blev det två små söta diodlampor som går på batteri (19:- kr styck).


Dagens Dagbok - Torsdagen den 30 oktober 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen.

Jenny och jag packade bilen full med grejer, och så stack vi iväg vid tiotiden mot Tumba. Vi bar upp alla grejer till lägenheten, och var där en kort stund för att ta några mått. Sen så åkte vi iväg mot Kungens Kurva.


Först var vi in på JYSK, där Jenny köpte några smågrejer. Sen så åkte vi till IKEA. Där började vi med att gå till Caféet och luncha. Jag åt en macka med aubergine och fetaost, och sen en hallonlakrits-cheesecake. Och kaffe förstås.


Sen så gick vi runt på IKEA i ett par timmar. Och när vi slutligen kom till kassan så hade vi två stora vagnar fulla med grejer. Jag köpte bara några småsaker, men Jenny handlade massor med prylar till nya lägenheten.


Vi åkte sen en sväng till RUSTA där Jenny köpte några smågrejer.


Efter det så åkte vi till Tullinge Brädgård, till klockan fyra, och hämtade upp Jimmy, som jobbade där i dag.


Vi åkte sen alla tre till Tumba, och till McDonalds, där jag bjöd på middag. Och därefter så åkte vi till Jennys och Jockes lägenhet.


Vi bar upp alla grejer till lägenheten, och sen så höll vi på och fixade där i ett par timmar, både med det som Jenny hade handlat i dag, och med det som vi hade med oss i morse från Farsta.


Sen vid sjutiden så tyckte vi att det fick räcka för i dag, så då gav vi oss av hemåt. Vi släppte av Jenny vid Tumba Station, och hon åkte hem till Jocke i Södertälje. Och Jimmy och jag åkte till Farsta.


Vi stannade vid OKQ8 på vägen hem och tankade bilen, och köpte även med oss lite gott att äta till kvällen.


Vid åttatiden så var vi hemma. Och strax efteråt så kom Borzko hem från jobbet.


Borzko åt middag när han kom hem, sen så duschade han och gjorde sig i ordning, och sen så tittade han på sport på teve.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, sen så satte han sig på sitt rum framför datorn.

(Några mobilbloggade bilder från dagen finns nedanför.)

Mobil-Blogg. Jimmy och Jenny l

MMS

Mobil-Blogg. Jimmy och Jenny laserar två sängbord.


Mobil-Blogg. Middag på McDonal

MMS

Mobil-Blogg. Middag på McDonalds.


Mobil-Blogg. Lunch på IKEA.

MMS

Mobil-Blogg. Lunch på IKEA.


Mobil-Blogg. Frukost med Jenny

MMS

Mobil-Blogg. Frukost med Jenny i Farsta.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 30 oktober 2008 - Morgonen.

I dag så jobbar jag inte, trots att det är torsdag. Vi har ju Höstlovsvecka, och lugnt på jobbet den här veckan. Fredagen har vi inarbetad, och är lediga, eftersom vi alltid börjar två dagar tidigare, innan terminen börjar. Och i dag så tog jag ut kompledighet, för att vara med, och hjälpa Jenny, inför flytten.


Min mobil larmade klockan sju, och då gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så satt jag vid datorn en stund och läste lite nyheter. Jenny har sovit här i natt, och ville att jag skulle komma in och väcka henne klockan halv nio, så det gjorde jag.


Sen så åt vi frukost tillsammans, och satt och pratade en stund. Nu är Jenny inne och duschar och gör sig i ordning. Och när vi sen är klara, så får vi se vad vi gör. Hon var ju så duktig i går, och packade klart allting här, så det behöver hon inte göra i dag, vilket hon hade trott att hon skulle göra.


Förmodligen så åker vi väl över med lite grejer till Tumba. Och jag skulle tro att det blir ett besök på IKEA också. Möjligtvis att vi åker och kollar i affärer som typ EKO, Rusta, Bauhaus, Bea, och liknande också.


Lunchande och fikande blir det ju förstås också. Och en massa tittande i affärer, och en massa pratande.


Sen så åker nog Jenny till Södertälje och sover där i natt. Och så ses vi i morgon förmiddag igen, för en dag i morgon, liknande dagen i dag. Och sen på lördag så blir det flytt...


Ska försöka att komma ihåg att mobilblogga lite under dagen.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 29 oktober 2008 - Kvällen.

Jenny höll sen på och packade sina saker hela kvällen. Hon jobbade på bra, och blev i princip klar med allt.


Jimmy hjälpte till med en hel del. Mest med sånt som att koppla ur lampor, skruva bort grejer, och tekniska och tunga saker.


Jag och Jenny gick igenom det mesta i hela lägenheten. Hon fick med sig en hel del prylar, såsom lakan, handdukar, muggar, glas, kastruller, skivor, filmer, väskor, torkställningar, och en massa annat.


Borzko kom hem vid halvtiotiden. Han hade åkt direkt från jobbet till Söderstadion, och sen sett Hammarby spela, och vinna, mot Halmstad.

Broderier.
I kväll har Jenny packat alla sina grejer här i Farsta. Hon fick med sig en hel del grejer av mig också. Typ glas, muggar, kastruller, lakan, handdukar, med mera. Hon ville också ha med sig några av alla dom broderier som jag har broderat, och som hänger på många av våra väggar. Och hon valde dom två på bilden ovanför, som dom ska ha i sitt kök.

Mobil-Blogg. Jenny håller på o

MMS

Mobil-Blogg. Jenny håller på och packar ner sina saker i Farsta.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 29 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund sen när jag kom hem.


Vid halvtretiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hade slutat tidigare i dag, för det var så lugnt på hans jobb.


Vi gick sen båda till Centrum vid strax före tre, för att möta upp med Jenny som kom från Södertälje.


Sen så gick vi runt i några olika affärer. Jag handlade en parfym på Åhléns och två rullar silvertejp på Clas Ohlsson. Jimmy handlade ett spel, på Game, till sitt Playstation 3. Vad Jenny handlade skriver hon nog om i sin egen blogg.


När vi var klara så gick vi hem. Och så gick vi ner till källaren och hämtade upp alla grejer som tillhör Jenny, och som hon ska ha med sig till Tumba.


Sen så åt vi middag tillsammans. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum och spelade sitt nya spel.


Jenny satte igång med att rensa och packa sina saker i sitt rum, inför flytten.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och sen så satte jag mig med datorn i köket.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 29 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade i dag också. Lugn Höstlovsveckodag i dag också, precis som i går. En kollega var ledig, men resten var där.


Grönsaksberedning halva dagen, och extrastädning den andra halvan av dagen.


Vi serverade korv med potatismos i dag. Allt flöt på bara bra. Ingenting speciellt hände.


Nu är jag ledig tills på måndag! Wiieee!!!! ;-D

Fick en liten present av Jenny i dag!
Jag hade läst om den här tidningen på nätet, och planerat att köpa den. Det har ju inte funntis någon tidning som handlar om böcker förut. Jag köper aldrig tidningar annars. Jag lägger mycket hellre pengarna på böcker. Men en tidning som handlar om böcker, den måste jag ju testa. Först numret kom ut i dag, och jag hade tänkt att köpa det. Men Jenny hann före mig, och överraskade mig med den i dag. Som ett litet tack för att jag hjälper henne den här veckan. :-)

SMS från min Pappa som är 84 år!
Bilden blev ju urdålig. Men så här står det:

" Hej skickar ett sms med min nya mobil + ha det bra pappa "

Tycker ju faktiskt att det är lite coolt, av min Pappa, som är 84 år,
att klara av att skriva och skicka sms! ;-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 28 oktober 2008 - Eftermiddagen + Kvällen.

I dag åkte jag inte direkt hem från jobbet, som jag nästan alltid annars gör. Jag åkte istället direkt från jobbet till Jenny i Södertälje. Jocke hade åkt iväg till jobbet för att jobba eftermiddags-kvällsskift, så det var bara Jenny där.


Vi stuvade in massor i bilen: tre flyttkartonger, fyra stora sopsäckar fulla med kläder, och massor med papperskassar med köksgrejer. Bilen blev fullproppad.


Sen så åkte vi till lägenheten i Tumba och bar upp allting. Vi mätte lite olika grejer i lägenheten, och sen så stack vi iväg till IKEA i Kungens Kurva.


Vi plockade ihop allt på IKEA som Jenny skulle ha, och när vi precis var klara, så kom Jimmy dit direkt ifrån jobbet.


Då gick vi upp till Restaurangen, och så bjöd jag på middag. Jag åt en laxpyttipanna med basilikasås.


Sen så åkte vi till Tumba igen, med allt som Jenny hade köpt. Och så monterade Jimmy ihop grejerna. Och Jenny och jag packade upp allt det som hon hade haft med sig från Södertälje.


Vid åttatiden så var vi klara med det mesta, och vi började bli trötta, så då åkte vi hem. Vi släppte av Jenny vid Tumba Station, och hon åkte till Södertälje, och Jimmy och jag åkte hem till Farsta.


Kom hem vid halvniotiden. Borzko hade kommit hem vid åttatiden från jobbet. Han åt middag, och jag och Jimmy tog en fika, och det blev en pratstund. Båda två duschade sen i tur och ordning, och gjorde sig i ordning.


Jimmy satte sig sen på sitt rum framför datorn. Borzko satte sig i vardagsrummet framför teven. Jag höll på och plockade och fixade lite här hemma en stund, och sen så satte jag mig i köket med datorn.


Tre tidigare mobilbloggade bilder från eftermiddagen och kvällen, finns längre ner i bloggen.


Kolla gärna in Jennys blogg också. Hon har bilder på mig och Jimmy. Och hon har också lagt in en liten videoblogg för första gången.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 28 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade i dag också. Höstlovsvecka, precis som jag skrev om i går, och relativt lugnt. I dag var det en av kollegorna som var ledig, men resten av personalstyrkan var där.


Jag var först i skalen och fixade grönsakerna. Och den andra halvan av dagen så städade jag lite extrastädning som vi försöker att hinna med den här veckan.


Vi serverade chicken nuggets med makaroner i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Mobil-Blogg. Jenny monterar.

MMS

Mobil-Blogg. Jenny monterar.


Mobil-Blogg. Jimmy monterar.

MMS

Mobil-Blogg. Jimmy monterar.


Mobil-Blogg. Middag på IKEA.

MMS

Mobil-Blogg. Middag på IKEA.


Dagens Dagbok - Måndagen den 27 oktober 2008 - Kvällen.

Kom hem vid halvsjutiden. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade kommit hem vid femtiden från jobbet. Då hade han och Borzko ätit middag tillsammans. Sen hade Jimmy duschat och gjort sig i ordning. Och Borzko hade åkt i väg bort till sitt jobb, för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. Och sen så satte jag mig i köket med datorn, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Jimmy satt mest på sitt rum, med datorn, teven, datorspelen, tevespelen, musiken, och lastbilsteoriböckerna.


Borzko kom hem igen vid åttatiden. Sen blev det sport på teve för honom resten av kvällen.


Nu sitter jag och tittar på "Matakuten" på TV4. Och sen blir det sängen när det är slut.

Tycker att den här reklamen / informationen är så fruktansvärt bra...


Det kommer inte att bli så mycket bloggande för mig den här veckan förmodligen...


Ja, den här veckan så kommer jag nog förmodligen inte att hinna med att blogga så mycket. Eftersom Jenny och Jocke i dag skrev kontrakt på sin lägenhet, betalade första månadshyran, och fick nycklarna. (Kolla in det här inlägget hos Jenny.)

Jenny har ju höstlov den här veckan, och är ledig från skolan. Och hon är också ledig ifrån jobbet. Jocke jobbar eftermiddags-/kvällsskift den här veckan.

Så jag kommer att hjälpa Jenny mycket den här veckan. Jag har sagt att jag ska ägna både tisdag eftermiddag och onsdag eftermiddag åt henne. Sen har jag tagit ut en kompledig dag på torsdag, och på fredag är jag ledig också, för då har vi en inarbetad dag.

Och sen på lördag så flyttar dom ju. Så jag ska hjälpa Jenny, och Jocke, så mycket jag kan under dom här dagarna. Så bloggandet lär nog inte hinnas med så mycket. Men ska i alla fall försöka att komma ihåg att mobilblogga ibland.


Dagens Dagbok - Måndagen den 27 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag.


Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund när jag kom hem.


Sen vid tretiden så stack jag iväg mot Tumba för att möta upp med Jenny. Hon hade varit och skrivit kontrakt på lägenheten tillsammans med Jocke, sen hade dom varit på banken och betalat första hyran. Efter det så åkte Jocke till jobbet för att jobba eftermiddags-/kvällsskift. Jenny åkte då och hämtade upp nycklarna till lägenheten, och så mötte jag upp med henne där.


Vi kollade lite på lägenheten, och så var vi nere i tvättstugan, och i källarförrådet. Jenny fotograferade lite också. (Kolla in i Jennys blogg, för hon bloggat en hel del kort där.)


Efter det så åkte vi till Willys i Tumba, och Jenny handlade lite där. Och så bjöd jag på middag på McDonalds i Tumba.


Släppte sen av Jenny vid Tumba Station och så åkte hon till Södertälje. Och jag åkte hem till Farsta. Kom hem vid halvsjutiden.


Dagens Dagbok - Måndagen den 27 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen och jobb igen. Men den här veckan är inte som vanligt hos oss, för det är ju Höstlovsvecka.  Det innebär att alla eleverna är lediga från skolan. Men sen så har vi ju förstås fritidshemsbarnen och mellanstadieverksamhetsbarnen som är i skolan trots lovet. Och också en del personal.


Så hos oss hade vi knappt tvåhundra ätande, mot i vanliga fall cirka sjuhundra. Även våra skickningar, som också i vanliga fall är cirka sjuhundra portioner, är bara cirka hälften den här veckan, cirka trehundrafemtio.


Den här veckan är alltså betydligt lugnare hos oss än i vanliga fall. Därför så kan vi också passa på att ta ut kompledighet den här veckan, om vi känner för det. Och det gör vi. Fredagen är vi alla hellediga, för den är inarbetad. Och dom övriga fyra dagarna så är det mellan en och tre kollegor lediga varje dag. I dag var det två stycken som hade tagit ut ledighet.


Jag började min dag i skalen, där jag fixade grönsakerna. Sen vid niotiden så åkte jag och en kollega ner till vår Annexskola. Kollegan som jobbar där var ledig i dag, och jag skulle vikariera där för henne. Jag tog med mig en kollaga från vår skola, som inte har varit där förut, för att visa och lära henne, så hon också kan åka ner och vikariera.


Vi var där mellan ungefär nio och tolv, serverade maten, och diskade. När vi var klara så åkte vi upp till vår skola igen. Och där kunde vi hjälpa till med slutstädningen.


I dag så serverade vi köttbullar och makaroner. Och en reducerad och mycket liten salladsbuffé.

Veckans Vikt - Vecka 44 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 44 - 2008
27/10

60,5 kg

Veckans Motion - Vecka 43 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 43- 2008
20/10 - 26/10

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

Mobil-Blogg. Nu är det dags fö

MMS

Mobil-Blogg. Nu är det dags för lunch!


Dagens Dagbok - Söndagen den 26 oktober 2008 - Kvällen.

Kvällen blev sen lugn och skön som vanligt.


Jenny åkte direkt hem till Jocke i Södertälje efter jobbet, och sover där i natt.


Borzko var hemma hos sin Mamma Dragica i Hallunda på kvällen, och kommer hem senare.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, som vanligt mest med datorn. Men också givetvis med teven, datorspelen, tevespelen, musiken, och lastbilsteoriböckerna.


Jag satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet, och läste i boken: "Dödergök" av Katarina Wennstam. Varvade lite med datorstunder.


En kvällsfika och en pratstund i köket blev det för mig och Jimmy i köket vid åttatiden också.

"Låt den rätte komma in"

         


"Låt den rätte komma in" - 2008

"Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Om att vara stark, om att våga. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Hon heter Eli och är en motsägelsefull uppenbarelse - hennes kloka blick, hennes märkliga doft, att hon är så tunt klädd, så vanvårdad och mager och ändå så vacker. Men det är inte okomplicerat, Eli är inte som andra - hon kan inte vistas i solljus, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva. Hon är vampyr."

(Kopierat från LoveFilm)

Den här filmen: "Låt den rätte komma in" är en svensk film som är gjord efter boken med samma namn. Boken är skriven av en av mina absoluta favoritförfattare: John Ajvide Lindqvist. Han har hittills skrivit bara fyra böcker, tre romaner och en novellsamling. Alla böckerna är fantastiskt bra, och jag kan verkligen rekommendera dom. Vissa kallar John Ajvide Lindqvist för Sveriges Stephen King. Och till viss del så kan jag hålla med om det. För hans böcker är lika Stephen Kings på det sättet, att även om det är skräckböcker, så har dom så mycket mer. Det är samhällskritik, utanförskap, vänskap, kärlek, drama, socialrealistiska skildringar, och mycket, mycket mer.

Jag tycker att det alltid är svårt att se en film som är gjord av en bok som man älskar. En bok är ju så mycket mer än en film. Alla nyanser kommer oftast inte med i filmen. Men den här filmen var väldigt lyckad tycker jag. Mycket kanske är för att John Ajvide själv har skrivit manuset till filmen. Så även om jag ändå kanske tycker att boken är bättre, så var filmen mycket, mycket bra.

Den kategoriseras som drama/rysare, och det kanske stämmer. För även om den till viss del är en skräckfilm, så har den, liksom boken, så mycket, mycket mer. Filmen är lika mycket om vänskap, mobbing, utanförskap, och kärlek. Men eftersom den ena av huvudpersonerna är vampyr, så finns det ju givetvis maffiga skräckscener också.

Jag kan i alla fall helt klart rekommendera filmen. Och Jimmy, som var med mig på filmen, och som inte har läst boken, tyckte också att den var mycket bra.

Men jag rekommenderar er också att läsa John Ajvides böcker, som är helt fantastiska. Min favorit är nog: "Människohamn". Efter det: "Låt den rätte komma in". Och sen: "Hanteringen av odöda". Sist kommer novellsamlingen: "Pappersväggar", eftersom jag inte är så förtjust överhuvudtaget i noveller.

Här kommer några länkar för er som är intresserade:
Läs här om filmen på MovieZine.
Här kan ju läsa om John Ajvide Lindqvist på Wikipedia.
Och här är John Ajvides hemsida.
Och slutligen så är här alla John Ajvides böcker hos AdLibris.

Betyg: 4 av 5.


Dagens Dagbok - Söndagen den 26 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Sen vid strax före tolv så stack Jimmy och jag iväg i bilen mot Heron City i Kungens Kurva. Vi hade pratat om att gå och se filmen "Låt den rätte komma in" på kvällen, men när jag satt och läste i min bok, och såg regnet falla utanför fönstret, så kände jag för att sticka iväg på bio direkt. Jimmy hade ingenting emot det, så vi stack iväg vid strax före tolv.


Vi köpte biljetter och godis, och så började filmen klockan ett, var två timmar lång, och slutade alltså vid tretiden. Recension på filmen kommer i ett separat inlägg som vanligt. En mobilbloggad bild finns längre ner.


På vägen hem så åkte vi förbi McDonalds i Västberga, där Jenny jobbade. Hon var rätt så upptagen när vi kom, för hon hade just gått av sitt skift, och höll på med kassaräkning. Men vi hann prata med henne en liten stund när vi kom, och en liten stund när vi skulle gå. Och så åt vi tidig middag där vid halvfyratiden.


Jimmy och jag kom hem till Farsta igen vid fyratiden. Borzko var inte hemma när vi kom hem. Han hade åkt iväg hem till sin Mamma Dragica i Hallunda på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jimmy satte sig på sitt rum när han kom hem, med datorn mest förstås. Jag höll på och plockade och fixade lite här hemma en stund, och sen så satte jag mig med datorn i köket.

Dagens Dagbok - Söndagen den 26 oktober 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta, normaltid/vintertid, eftersom vi ställde om alla klockor i går kväll innan vi gick och la oss. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning.


Jimmy, som hade sagt att han skulle sova till tolv, vaknade redan vid strax före nio, och kunde inte somna om, så han gick då upp.


Borzko gick upp första gången vid strax före sex. Och så körde han Jenny till jobbet till klockan sex, för hon skulle jobba ett arbetspass som skiftledare i dag mellan halvsju och halvfyra. Han gick sen och la sig igen när han kom hem, och sov till klockan nio. Då gick han upp, och så genomgick han sina morgonbestyr.


Jag, Borzko, och Jimmy åt frukost tillsammans vid halvtiotiden. Satt och fikade och pratade en stund gjorde vi också. Sen när vi var klara så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Borzko gick iväg till Farstahallen, även i dag, för att träna.


Jimmy satte sig på sitt rum med datorn, teven, tevespelen, datorspelen, musiken, nerladdade teveserierna, med mera. Han pluggade även lite lastbilsteori.


Jag satte mig i köket med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Höll även på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Sen så plockade jag fram en ny bok som jag började att läsa i. Det blev: "Dödergök" av Katarina Wennstam.

Mobil-Blogg. Jimmy och jag är

MMS

Mobil-Blogg. Jimmy och jag är på Heron City och ska se filmen Låt den rätte komma in. :-)


"...alla för en" av Maria Adolfsson.---------    

Recension av boken: "...alla för en" av Maria Adolfsson. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)

---------   


"En för alla, alla för en. Men tänk om det innebär att tiga om något fruktansvärt? Att undanhålla något för alla du håller kär? Frågeställningen blir skrämmande aktuell för Astrid, Mira och Robin; tre tjejkompisar som sedan gymnasiet levt under parollen "En för alla, alla för en" och dagligen delat varandras glädjeämnen och bekymmer. Tills något händer som påverkar hela deras tillvaro och framtid.

Tiden går men deras hemlighet lämnar dem ingen ro. De inser att de måste göra någonting drastiskt för att återfå kontrollen över sina egna liv och rädda en vän som råkat riktigt illa ut. Men har de modet att göra vad som krävs? ... alla för en är en spännande och intensiv berättelse om vänskap och kärlek och om mod att våga stå för det du tror på."
 


(Kopierat från bokus.com) 

---------    


Det här var en mycket bra bok, som jag verkligen kan rekommendera. Den var spännande, rolig, gripande, tankeväckande, lättläst, med mera. Ja, den hade faktiskt det mesta som en bra bok ska ha. 

Hoppas verkligen på fler böcker av denna debuterande författare. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------         


"Varg Veum - 6 - Begravda hundar" (Begravde hunder biter ikke)

         


"Varg Veum - 6 - Begravda hundar" (Begravde hunder biter ikke) - 2008

"Den sjätte filmen i serien om privatdetektiv Varg Veum."
(Finns ingen beskrivning av filmen på LoveFilm.)

(Kopierat från LoveFilm)

Den sjätte (och sista tror jag) filmen om Varg Veum var ungefär som dom fem andra, alltså bra. Den här kanske var något sämre tycker jag. Men jag kan rekommendera alla Varg Veum-filmerna för er som gillar filmerna om Beck, Wallander, Van Veeteren, och Irene Huss.

Betyg: 3 av 5.

"Stjärnor på is".

Tittar ni på "Stjärnor på is"?
Vad tycker ni i så fall?
Vem eller vilka är bäst?
Har rätt par åkt ut?
Tyck till!

Dagens Dagbok - Lördagen den 25 oktober 2008 - Kvällen.

Vid sjutiden sen så skulle Jimmy iväg på en fest i Tullinge. Borzko var snäll och skjutsade honom dit. På vägen hem så tankade han bilen och kollade upp allt på den. Och sen så var han förbi HemKöp i Centrum och köpte lite gott till kvällen.


Klockan åtta sen så satte vi igång teven uppe i vardagsrummet, och så tittade vi på första avdelningen av "Stjärnor i is". Och så åt och drack vi en massa gott till förstås. Jenny och jag hade ju givetvis våra datorer också. (Mobilbloggad bild finns längre ner).


Vid tiotiden så gick Jenny ner till sitt rum, för att prata en stund i telefon, och så småningom sova. Hon gick ju upp halvfem i morse, jobbade hela dagen som skiftledare, och ska upp halvsex i morgon bitti, och jobba hela dagen som skiftledare i morgon också.


Borzko och jag satte igång en dvd-film vid tiotiden. Det blev den sjätte och sista Varg Veum-filmen: "Begravda hundar". Den var slut vid halvtolvtiden.


Nu sitter Borzko och läser i sin bok. Jag ska nog också läsa i min bok när jag har bloggat det här.

Glöm inte att ställa om klockorna i natt!
Ja, i natt så får vi sova en timme extra.
För klockan tre, så blir klockan två,
och vi får tillbaka timmen som försvann i våras.

Mobil-Blogg. Nu blir det lörda

MMS

Mobil-Blogg. Nu blir det lördagsmys! Sista lördagen som Jenny bor hemma...


Dagens Dagbok - Lördagen den 25 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch samtidigt. En fika och en pratstund blev det också.


Sen så kom Borzko hem från gymmet vid ettiden. Och då åt han lunch och tog en fika, så då blev det ytterligare en fika och en pratstund för mig.


Borzko stack sen iväg med bilen, för att byta till dubbdäck på den.


Jag satte mig en stund inne i Jimmys rum. Vi satt båda med varsin dator.


Sen när Borzko kom hem från däckbytet på bilen, så satte han sig och läste i sin bok. Jag satte mig också och fortsatte att läsa i min bok: "... alla för en" av Maria Adolfsson.


Vid halvfemtiden sen så åkte Jimmy och jag iväg i bilen och åkte till McDonalds i Västberga och hämtade upp Jenny på jobbet.


Vi var hemma vid femtiden igen, och då åt vi middag tillsammans alla fyra. Och som så ofta så blev det mat från vår lokala pizzeria på vår gata. Jenny åt en kebabtallrik, och vi andra tre åt pizza.


Satt sen länge kvar i köket och pratade. (Mobilbloggad bild finns längre ner.)

Besöksstatistik - 2008 - September.


Besöksstatistik - 2008 - September.

I september hade jag i genomsnitt:

 - 348 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i september: 396.
Lägsta antalet läsare på en dag i september: 304.

Enligt Blogg.se:s statistik.

Så här har statistiken varit hittills:

(2008:)
September: 348.
Augusti: 350.
Juli: 355.
Juni: 574.
Maj: 607.
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under September månad 2008.


Lite statistik:

Under September månad 2008 har jag bloggat 216 inlägg.

Det gör i snitt 7 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 1, flesta på en dag: 15).


Mobil-Blogg. Mysig Familje-Mid

MMS

Mobil-Blogg. Mysig Familje-Middag! :-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 25 oktober 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan nio. Efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost tillsammans, och hade en pratstund i köket.


Vid tiotiden sen så stack Borzko iväg bort till Farstahallen för att träna.


Själv så satte jag mig med datorn i köket, och så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna...


Höll sen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet, och så började jag att läsa i en ny bok: "... alla för en" av Maria Adolfsson.

Dagens Dagbok - Fredagen den 24 oktober 2008 - Kvällen.

Vid sextiden, efter att Jimmy hade åkt iväg in mot stan, så flyttade jag och Borzko upp till vardagsrummet. Borzko satt och läste i sin bok, och jag satt med min dator i knäet.


Sen vid åttatiden så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på "Idol". Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också. För mig blev det glass och chips, som nästan alltid.


Efter "Idol" så hade vi tänkt se en film egentligen. Men vi kände oss båda två rätt så trötta, så vi orkade inte. Borzko satt och zappade lite mellan kanalerna, och satt även och tittade/läste en hel del på text-tv. Och själv så satt jag med datorn i knäet. Nu är klockan tolv, och strax så är det väl sängdags för oss båda två.


Idol 2008 - 24/10.
Vad tyckte ni om kvällens Idol då? Åkte rätt person ut, eller inte? Vem eller vilka var bäst?

Jag tyckte att dom flesta var väldigt bra i kväll. Och det var jätteroligt med ABBA-tema.

Så här tyckte jag ungefär:

Robin E
Alice
Kevin
Robin B
Johan
Lars
Anna
Loulou
Sepideh

Robin E var i alla fall klart bäst av killarna, och Alice av tjejerna.

Och jag ville att antingen Loulou eller Sepideh skulle åka ut. Så jag var nöjd med kvällens resultat.

Vad tyckte ni om kvällens Idol då? Åkte rätt person ut, eller inte? Vem eller vilka var bäst?

Mobil-Blogg. Nu blir det freda

MMS

Mobil-Blogg. Nu blir det fredagsmys! ;-)


Dagens Dagbok - Fredagen den 24 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Jimmy hämtade upp mig utanför jobbet klockan två när jag slutade. Och så åkte vi mot IKEA i Kungens Kurva för att han skulle köpa sig en ny tevebänk.


Han har haft Jennys tevebänk nu under en tid. Och eftersom hon flyttar nästa vecka, och då ska ta den med sig, så fick Jimmy köpa sig en ny.


En jättefin i mörkt trä och med frostat glas blev det. Mobilbloggade bilder på den finns längre ner i bloggen.


Vi kom hem till Farsta vid halvfyratiden. Borzko var hemma när vi kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag. Och Jimmy har också varit ledig i dag, fjärde dagen i rad nu, på grund av arbetsbrist.


Borzko hade varit på ett läkarbesök. Och sen så hade Borzko och Jimmy hjälpts åt med veckostädningen i dag.


Vi åt middag vid fyratiden. En fika och pratstund blev det också.


Efter det så monterade Jimmy ihop sin tevebänk, och ställde den på plats i sitt rum. Mobilbloggade bilder finns längre ner.


Sen vid sextiden så stack Jimmy iväg. Han skulle in mot stan, och möta upp några kompisar. Och sen så skulle dom senare ut på krogen.

Dagens Dagbok - Fredagen den 24 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås på veckans sista arbetsdag också. I morse så blev jag skjutsad till jobbet av Borzko, för han behövde bilen i dag. Han hade sin lediga dag från jobbet i dag, och skulle på ett läkarbesök i dag, och ville ha bilen. Så han körde mig till jobbet, och åkte sen hem och la sig och sov en stund till.


I dag så började jag arbetsdagen med att torka golven i matsalarna tillsammans med Snurran. Sen efter morgonfikat så var jag en stund i skalen och förberedde grönsakerna lite. Efter det så blev det diskrummet, och så tog jag hand om förmiddagsdisken. Sen när lunchrusningen började, så var jag först en stund i disken som tredjeman. Och efter det så var jag i lilla matsalen som andreman.


Vi serverade tacokryddad kött- och grönsaksgratäng i dag, som huvudrätt. Vi hade också förstås vår salladsbuffé. Och så serverade vi hamburgare med bröd, som rest från i går. Några bleck med falukorv hade vi också, som rest från frysen.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Och när arbetsdagen var slut, så kom Jimmy och hämtade upp mig med bilen, och så åkte vi mot IKEA i Kungens Kurva.

Mobil-Blogg. Visst blev det fi

MMS

Mobil-Blogg. Visst blev det fint med Jimmys nya tevebänk?


Mobil-Blogg. Den här bilden fi

MMS

Mobil-Blogg. Den här bilden fick jag av Jenny i ett mms i dag. Det är tydligen ett gym i Gallerian. Jag kanske borde börja träna där? ;-)


Mobil-Blogg. Jimmy bygger ihop

MMS

Mobil-Blogg. Jimmy bygger ihop sin nya tevebänk.


Mobil-Blogg. God Jul! Jimmy oc

MMS

Mobil-Blogg. God Jul! Jimmy och jag är på IKEA.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 23 oktober 2008 - Eftermiddagen + Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och Jimmy var även i dag hemma när jag kom hem. Tredje dagen i rad för honom utan jobb nu.


Höll på och fixade med lite allt möjligt när jag kom hem. Och satt förstås lite med datorn också.


Vid fyratiden sen så åkte Jimmy och jag iväg i Volvon. Med oss hade vi elva stycken tomma flyttkartonger, som Jenny och Jocke ska låna.


Vi åkte först till Gullmarsplan och hämtade upp Jenny där, som kom direkt ifrån skolan. Och sen så åkte vi till Södertälje. Vi hämtade upp Jocke utanför huset där han bor, och sen så åkte vi alla fyra till närmaste McDonalds, där jag bjöd på middag.


Sen så åkte vi hem till Jocke, och där bjöd han på kaffe, och vi satt och pratade en stund.


(Två mobilbloggade bilder från eftermiddagen och kvällen finns längre ner.)


Vid sjutiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen.


Jimmy satte sig framför datorn på sitt rum, och jag satte mig i köket med min dator.


Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.

Mobil-Blogg. Fika hos Jocke i

MMS

Mobil-Blogg. Fika hos Jocke i Södertälje.


Mobil-Blogg. Middag på McDonal

MMS

Mobil-Blogg. Middag på McDonalds i Södertälje. Jimmy är också med.


Vad tycker ni? Tacksam för svar!Jag skulle vara jättetacksam att få så många svar som möjligt angående "mobilbloggning med positionering (kartbloggning)" respektive "vanlig mobilbloggning".

När jag mobilbloggar som vanligt, så kommer fotografiet upp i bloggen direkt, i stor storlek, och så texten under.

När jag kartbloggar så kommer det bara upp några ord av texten och ingen bild. Man får klicka på den lilla kartan, och då öppnas en ny sida med en karta från Hitta.se. Då ser man var jag befinner mig när jag bloggar. Inte så exakt tyvärr, utan det kan skilja ganska så många hundra meter. Håller man då muspekaren över den blåa pricken, så kommer bilden upp i litet format, plus texten.

Om ni jämför dom två exemplen i föregående två blogginlägg nedanför, vilket föredrar ni? Skriv gärna utförligt vad ni tycker, och motivera varför ni tycker så!

(Dom två inläggen som ska jämföras heter: "Test av kartbloggning" och "Mobil-Blogg. Test av vanlig mo".)

Eftersom jag är testpilot för kartbloggningen så vill jag höra vad jag tycker. Jag vet ju vad jag själv tycker, men det är ju viktigt för mig vad mina läsare tycker också.


Test av kartbloggning.

Test av kartbloggning.

Klicka på kartan för att se hela inlägget

Mobil-Blogg. Test av vanlig mo

MMS

Mobil-Blogg. Test av vanlig mobilbloggning.


Kolla in mig och Jenny på "Fem snabba frågor"! ;-D
Kolla in mig och Jenny på "Fem snabba frågor" på Blogg.se:s startsida!

Här är länken. Sen får du scrolla ner en bit.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 23 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna, och sen så var jag i diskrummet och tog hand om förmiddagsdisken. Under lunchserveringen sen så skulle jag egentligen ha varit andreman i lilla matsalen, men jag fick jobba som tredjeman i disken i stället. Och sen så gick en kollega en timme tidigare i dag, så då fick jag göra slutstädningen i disken.


Vi serverade hamburgare med bröd och massor med tillbehör i dag. Potatismos till hade vi också. Och även en liten salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 22 oktober 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev som alltid lugn och skön här hemma. Jag satt större delen av kvällen i köket med datorn i knäet. Surfade runt på allt möjligt, bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Pratade givetvis en hel del med Jenny i telefon, ett av samtalen varade i prick en timme... ;-D, och det blev också en hel del chattande på msn med henne.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum. Som vanligt med datorn, teven, musiken, och teoriböckerna.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Han gick också ner i källaren, och hämtade upp alla våra gamla tomma flyttkartonger, som Jenny och Jocke ska låna. Resten av kvällen tittade han på sport på teve.


Blandade känslor i dag! ;-/
Jag är jätteglad för Jennys och Jockes skull, att dom fick lägenheten! Men det känns också lite vemodigt... För nu flyttar hon ju "på riktigt" och förmodligen för gott... Även om hon har varit hos Jocke nästan hela tiden, i över ett års tid nu, och bara sovit hemma kanske ungefär en gång i veckan, så har hon ju ändå bott här...

Nu tar hon ju alla sina saker, möbler, och kläder, och hennes rum blir helt tomt. Och hon lär väl inte komma hit och sova något mer... Så det känns jättesorgligt på ett sätt i dag. I arton och ett halvt år har hon varit "min", men nu är hon helt vuxen, och får ett eget hem.

Men det känns också jätteroligt! För när hon har bott hos Jocke, då har det ju varit bara Jockes lägenhet, och hon har ju bara varit där. Nu kommer dom bo på lika villkor i nya lägenheten, och det tycker jag känns bättre och roligare.

Det blir nog många turer i Volvon till IKEA och liknande! ;-) Och det blir nog många fikastunder hos Jenny dom kvällarna som Jocke jobbar kvällsskift! ;-D Vi har också planer på att åka och storhandla tillsammans, typ varannan vecka, på Willys i Tumba. Dom har ju ingen bil, och inget körkort, och behöver kanske lite hjälp med att storhandla, nu när dom får en stor frys att fylla.

Så dom glada känslorna tar trots allt över! Jag tycker att det ska bli jättekul, och är väldigt glad för deras skull. Att jag har lite separationsångest är väl bara naturligt! Eller!? ;-)JAG ÄLSKAR DIG SÅ OTROLIGT MYCKET JENNY !

Du vet att du alltid är välkommen hem hit, när du vill. Det här kommer alltid att vara ditt hem också. Lämna aldrig tillbaka nycklarna hit. Och det kommer alltid finnas en säng för dig att sova i, om du vill vara här någon gång.

Och tur att det finns mobiltelefoner, telefoner, bloggkommentarer, e-mail, msn-konversationer, mms, och sms! ;-D

Och är du sällskapssjuk, fikasugen, shoppingsugen, eller vad som helst, bara RING så kommer jag över med Volvon direkt! Tar en halvtimme från dörr till dörr!

PUSS OCH KRAM FRÅN DIN MAMSI !

Mina kära arbetskamrater!
Jag beställde ett eget kort av årets skolfoto på oss. Vi får ju alltid ett kort, som vi sätter upp i matsalen. Men tänkte att det kunde vara kul att ha ett kort hemma också. Alla kollegerna var på plats den dagen, vi är ju tio stycken. Och alla blev bra på kortet. En av oss vill inte gärna ligga ute med bild på Internet, så henne har jag redigerat bort. Vi är ett trevligt gäng tycker jag, och jag gillar faktiskt allihopa!

Dagens Shopping - 081022 - Två stycken ringar.
I går så köpte jag ju fyra stycken ringar genom en kollega på jobbet. (Kolla in i det här inlägget.)

Jag använder ju alltid sex stycken ringar, på tummarna, på pekfingrarna, och på ringfingrarna. Nu såg dom två gamla ringarna så fula och tråkiga ut mot dom fyra nya, så jag köpte mig två stycken ringar till i dag! ;-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 22 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma även i dag när jag kom hem. Dom har haft så lite jobb nu ett tag på hans jobb, så han var ledig i dag också.


Jag kollade e-mail och snail-mail bara, och sen så åkte vi iväg i bilen för att handla. Det blev Willys i Länna, som nästan alltid. Vi var ju där i lördags och handlade inför tacomiddagen, men nu var det en hel del annat som vi behövde. Åttahundra kronor kostade det i dag, och det var mest kemtekniskt, hygienprodukter, och skafferivaror som kom med hem i dag.


När vi var hemma igen, så packade vi förstås upp allt i städskåp, skafferi, kyl, och frys. Sen när vi var klara så åt vi middag. Tro det eller ej, men vi åt tacos även i dag. För femte och sista dagen i rad.


Efter middagen så satte sig Jimmy på sitt rum, med datorn, teven, musiken, och teoriböckerna. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och varvade med stunder vid datorn i köket också.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 22 oktober 2008 - Dagens Jobb. (Uppdaterad)

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och i dag så var vi fulltaliga igen. (Utom Snurran förstås, som alltid jobbar fackligt på onsdagar och torsdagar.) Så jag var på dom platserna som jag ska vara den här veckan. Först så gjorde jag ren avloppen i diskrummet, som jag alltid gör på onsdagsmorgnar. Sen så var jag en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Efter det så var jag i diskrummet och tog hand om förmiddagsdisken. Och slutligen så jobbade jag som andreman i lilla matsalen. När man är andreman i lilla matsalen, så går man också in en timme i diskrummet och hjälper till som tredjeman, under den värsta lunchrusningen.


Vi serverade thaigryta med kokt ris i dag. Och givetvis också vår salladsbuffé. Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.

(Uppdaterad)

Ja, just det! Jag fick ju fint besök på jobbet i morse! Jenny kom förbi, på väg från Södertälje, och mot skolan. För hon skulle hämta sin lånemobiltelefon från Visabilly som hon ska mobilblogga med. :-)

Mobil-Blogg. Grattis Jenny och

MMS

Mobil-Blogg. Grattis Jenny och Jocke till lägenheten! :-)


Nu är vi på Willys i Länna.

Nu är vi på Willys i...

Klicka på kartan för att se hela inlägget

Nu har jag precis ätit lunch.

Nu har jag precis ätit lunch....

Klicka på kartan för att se hela inlägget

Mobil-Blogg. Test.

MMS

Mobil-Blogg. Test.


Nu är det dags att åka till jobbet.

Nu är det dags att åka...

Klicka på kartan för att se hela inlägget

Hallå? Kommentera!


Hej alla cirka trehundrafemtio läsare! Kommentera mera! ;-)

Har ni sett YouTube-filmen som jag la in i går? Vad tyckte ni?

Vad tycker ni om "Kartbloggningen"?

Kommentera mera!!


Dagens Dagbok - Tisdagen den 21 oktober 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev som alltid lugn och skön.


Jag satt större delen av kvällen inne i Jimmys rum med datorn. Jag bloggade, läste bloggar, läste nyheter, och surfade runt på lite allt möjligt. Givetvis så pratade Jimmy och jag också, och lyssnade på musik.


Jimmy satt mest med datorn. Han pluggade lite också.


Borzko kom inte hem från jobbet förrän vid halvtiotiden. Ätit middag hade han redan gjort, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


Jenny var hemma hos Jocke.

Jag testar igen att mobilblogga med p

Jag testar igen att mobilblogga med...

Klicka på kartan för att se hela inlägget

Dagens Dagbok - Tisdagen den 21 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Det var så lugnt på hans jobb i dag, så han hade en ledig dag i dag.


Höll på och fixade med lite allt möjligt en stund när jag kom hem. Sen efter en stund så gick Jimmy och jag en sväng till Centrum. Han köpte sig en ny extern hårddisk på OnOff. Och så var vi in på Konsum och handlade lite matvaror.


Vid fyratiden sen så åt vi middag. Och även i dag så blev det Tacos! Fjärde dagen i rad nu! ;-D


Efter middagen så satt Jimmy inne på sitt rum med datorn, teven, musiken, och teoriböckerna. Givetvis så höll han på och fixade med sin nya hårddisk också.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund, och sen så satte jag mig med datorn i köket.

Dagens Shopping - 081021 - Fyra stycken ringar.
En jobbarkompis hade med sig ringar som hon sålde i dag på jobbet. Dom är i kirurgiskt stål, och kostade runt en hundring styck. Jag tyckte att nästan alla var snygga, och köpte mig fyra stycken.

Nu är jag testpilot för mobilbloggning med positionering!
Både Jenny och jag blev ju utvalda av Blogg.se till att vara testpiloter för mobilbloggning med positionering, tillsammans med ungefär tjugo stycken andra.

Vi har ju båda Tele2/Comviq, och eftersom det inte fungerar tillsammans med tjänsten, så får vi låna två mobiler, varsin Sony Ericsson K770i, med kontantkort med 3:s abonnenmang i, av
Visibilly, som tillhandahåller tjänsten.

Visibilly ligger i Kista. Men snälla som dom är, så kom en av killarna till mitt jobb i dag, och lämnade över både min och Jennys lånemobil.

Så nu ska vi ha mobilerna i ungefär en månad för att testa. Som ni ser nedanför så har jag testbloggat ett mms med en bild. Prövade också med ett sms med bara text, men det fick jag inte att fungera. Fast det går ju i och för sig lika bra att skicka ett mms med bara text också.Ni vet väl hur det fungerar? Vi bloggar sms eller mms från våra mobiler. Det kommer ett inlägg, med några ord från början av texten. Och så en liten kartbild i miniatyr. Man klickar på kartbilden, och då öppnas ett nytt fönster, med en stor karta i. Den blåa pricken visar var vi är (ungefär), och när man håller muspekaren över den blåa pricken så visas texten (om det är ett sms), eller bilden (om det är ett mms.)


Dagens Dagbok - Tisdagen den 21 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. En av kollegerna som var sjuk i går, kom tillbaka i dag. Men den andra var fortfarande borta, så vi var en personal för lite i dag. Plus att Snurran, som brukar vara hos oss på tisdagar, var på fackliga uppdrag i dag.


Morgonen blev som den skulle. Först så var jag en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Och sen så var jag i diskrummet och tog hand om morgondisken.


Den andra halvan av dagen skulle jag egentligen vara i lilla matsalen som andreman. Men eftersom det var personalbrist, så fick jag vara i diskrummet och ha hand om diskplockningen och grovdisken.


Vi serverade köttsoppa, skivad limpa, och skivad ost i dag. Och vår salladsbuffé som vanligt också.


Dagen flöt på bra i dag, trots personalbristen. Mycket beroende på att det var både lättserverad och lättdiskad mat i dag.

Test Bild

Test Bild

Klicka på kartan för att se hela inlägget

I dag, måndagen den 20 oktober, är det bara roliga och glada saker i min "Dagens"! :-D


Dagens Roligaste: Att lägenheten som Jenny och Jocke fick erbjudande om var så himla fin, och att dom tackade ja!

Dagens Också Roliga: Att både Jenny och jag blev uttagna som testpiloter för mobilbloggning med positionering!

Dagens Allra Roligaste + Glädjetårar: När jag såg filmen som Jenny hade gjort, och jag fattade att jag hade fått biljett till Metallica i födelsedagspresent, och får gå med Jimmy, Jenny, och Jocke! (Kolla in filmen nedanför!) :-D


Kolla in den här filmen! ;-D


Här kommer filmen! ;-D

Fick den här filmen från Jenny, Jimmy, och Jocke.
Det är en, lite för tidig, födelsedagspresent från dom.
Jag ska få gå och se METALLICA i Globen med dom,
på min födelsedag den 7 mars 2009.

Jenny gjorde filmen till mig, och så skickade hon den till mig på MSN.
När jag fick den så grät jag, för jag blev så rörd och glad.
TITTA PÅ FILMEN! :-D

Dagens Dagbok - Måndagen den 20 oktober 2008 - Kvällen.

Jag satt sen större delen av kvällen i köket. Jag bloggade, läste bloggar, läste nyheter, och pratade i telefon.


Jimmy satt på sitt rum, vid datorn, lyssnade på musik, och pluggade lastbilsteori.


Borzko åkte direkt från jobbet till Söderstadion, för att se på fotbollsderbyt mellan Hammarby och Djurgården. Han kommer nog inte hem förrän vid elvatiden.


Jenny är hos Jocke i Södertälje, och drömmer om lägenheten...


Nu är klockan runt halvtio, och jag sitter och tittar på "Matakuten" på TV4. Efter att det är slut, vid tiotiden, så blir det nog sängen.

Är ni nyfikna på vad det var för fint jag fick i dag då? ;-)


Ja, som jag skrev i det här inlägget, så fick jag något fint och roligt i dag! ;-D Jag blev jätteglad över det!

När Jenny och Jocke kom hem till Södertälje i dag, och jag och Jimmy var här hemma i Farsta, så sa Jenny att hon skulle skicka över en liten film som hon hade gjort.

Hon skickade den via msn, och så fick jag instruktioner hur och när jag skulle öppna filmen. Jag skulle prata med henne i telefonen samtidigt, och så skulle Jimmy stå bredvid mig.

Och när jag såg filmen, så fattade jag först ingenting! Men sen så blev jag så glad så jag började gråta!

Snart kommer filmen att läggas upp här! ;-D

Mobilbloggning med positionering!


Både jag och Jenny anmälde oss som testpiloter för mobilbloggning med positionering, och vi blev båda två utvalda! Jättekul! Speciellt att vi båda två blev!

Jag vet inte riktigt än hur det fungerar. Men på ett ungefär så bloggar man ett sms eller mms från mobilen till bloggen. I bloggen så kommer det då upp dom första orden i inlägget + en liten minikarta som man ska klicka på. Gör man det så kommer man till en stor karta, som visar exakt var man är någonstans. Och om man för muspekaren över den blåa pricken så kommer all text i inlägget upp. Och om man mms:ar så antar jag att bilden kommer upp där.

Här är en länk till ett inlägg i Karin Olofssons blogg där hon testar att "kartblogga". Klicka på en lilla kartan, och håll sen muspekaren över den blå pricken i den stora kartan.

Jag vet inte exakt när Jenny och jag kan börja att använda oss av det här. Men det märker ni! ;-D

Dagens Dagbok - Måndagen den 20 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Jenny kom och mötte mig på jobbet klockan ett i dag. Jag hade ju tagit ledigt en timme, för att följa med henne och Jocke och titta på lägenheten.


Vi hämtade upp Jocke vid Tumba Station, och sen så åkte vi upp till Storvreten. Vi var lite tidiga, så vi åkte först runt och tittade lite på omgivningarna. Sen så stod vi och pratade en bra stund med en äldre man som bodde i porten bredvid deras. Och all information som han gav oss lät bara bra.


Sen när Bovärden kom, så gick vi upp och tittade på lägenheten. Det var hantverkare där och fixade lite. Lägenheten var superfin, så Jenny och Jocke bestämde sig för att tacka ja till den. Vi pratade en hel del med Bovärden, och allt lät bara bra.


Vi åkte sen ner till Tumba, och till BotkyrkaByggen för att försöka få kontraktet skrivet. Men det gick inte att göra i dag, tyvärr. Dom skickar ut ett brev till Jenny och Jocke om tid för kontraktsskrivning när allt är klart.


Släppte sen av Jenny och Jocke vid Centrum, där dom skulle kolla lite innan dom skulle åka hem till Södertälje. Och jag åkte hem mot Farsta.


Kom hem vid halvfyratiden, och vid kvart i fyra kom Jimmy hem från jobbet. Vi två åt då middag tillsammans, och det blev Tacos även i dag!


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum, med datorn, musiken, och teoriböckerna.


Själv så höll jag på och fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma, och så småningom så satte jag mig i köket med datorn.


Dagens Dagbok - Måndagen den 20 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb som vanligt igen förstås. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så är jag i disken och tar hand om morgondisken. Och slutligen så ska jag vara andreman i lilla matsalen.


Lite annorlunda blev det i dag, för vi hade personalbrist. Kollegan som var sjuk förra veckan, var borta även i dag. Och en annan av kollegerna hann bara jobba en kort stund, och gick sen hem vid niotiden.


Så under lunchserveringen fick jag rycka in både som andreman i lilla matsalen, andreman i stora matsalen, och som tredjeman i disken.


Dessutom så hade jag ju tagit ledigt den sista timmen i dag, och gick hem klockan ett istället för klockan två.


Det blev givetvis en stressig och hektisk dag i dag, men det flöt ändå på rätt så bra, och ingenting annat speciellt hände.


Vi serverade falukorv och potatismos i dag. Och vår salladsbuffé.

Veckans Vikt - Vecka 43 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 43 - 2008
20/10

60,5 kg

Veckans Motion - Vecka 42 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 42- 2008
13/10 - 19/10

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

(Fyra veckor nu, utan en endaste liten promenad!
Nu måste jag ta och skärpa till mig! ;-D)

Jag har fått något riktigt fint i dag! :-D


Ja, i dag så har jag fått något riktigt, riktigt fint och roligt! :-D

Ni ska få se här i bloggen lite senare! ;-)

Dagens Dagbok - Söndagen den 19 oktober 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev ungefär som eftermiddagen. Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, mest framför datorn, men pluggade också en hel del.


Jag satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet och delade min tid mellan boken och datorn. Läste även ut boken som jag höll på med.


Borzko tillbringade ju kvällen hemma hos sin Mamma, och kommer förmodligen hem vid tiotiden.


Och Jenny var hos Jocke i Södertälje, och sover även där i natt.


"Hemlös - med egna ord" - Texter av hemlösa människor 1997-2007. Utgiven av Situation Stockholm.---------    

Recension av boken: "Hemlös - med egna ord" - Texter av hemlösa människor 1997-2007. Utgiven av Situation Stockholm. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Raine Gustafsson väcks halv åtta i ett cykelrum av att en kille hämtar sin cykel. »Är det ok att jag sover lite till?« frågar Raine. »Det är lugnt«, svarar killen. Så Raine ligger kvar till halv ett. Susanna Berner ligger på rygg i solskenet i en hamn och vet att hon inte bara är mamma - hon är skitfull också. Tommy Erlholt kommer ihåg hur han bara grät när han hamnat på fosterhem, efter att pappan krossat familjen med »knytnävar, knivar, pistoler, sprit och fyllkompisar«.

Hemlös - med egna ord är ett unikt dokument. Texterna har publicerats i gatutidningen Situation Sthlm. De handlar om lycka, längtan, misslyckande, sorg, död, missbruk, kärlek, saknad, skuld och frihet. Och om tio år av hemlöshet.
Dessutom texter av Liza Marklund, Fredrik Lindström, Lo Kauppi, Johanna Nilsson, Birgitta Stenberg, Jan Lindström, Katerina Janouch & Robert Bohman."
 


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket bra bok. Texter från tio års tid, av hemlösa människor. Många av texterna har tidigare varit publicerade i tidningen "Situation Stockholm". Kan varmt rekommenderas.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------


Dagens Dagbok - Söndagen den 19 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så åt Jimmy och jag lite lätt lunch, och tog en fika och en pratstund i köket.


Vid ettiden så kom Borzko hem från gymmet, och åt då lite lunch och tog en fika. Och då blev det också en pratstund.


Sen så gick Borzko och Jimmy ner med extraborden och fällstolarna till källaren.


Borzko och jag satte oss sen uppe i vardagsrummet, och läste i varsin bok. Jag läste i: "Hemlös - med egna ord" utgiven av Situation Stockholm.


Vid halvfyratiden så stack Borzko iväg, hem till sin Mamma, på sitt vanliga söndagsbesök.


Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Och det blev tacos i dag också. Det blev massor över sen i går, så det räcker nog till i morgon också.


Efter middagen så satte sig Jimmy återigen på sitt rum. Mest vid datorn, och så pluggade han lite också.


Jag satte mig uppe i vardagsrummet igen, och varvade boken med datorn.

Dagens Dagbok - Söndagen den 19 oktober 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan nio. Han duschade, gjorde sig i ordning, och åt frukost. Sen så packade han sin träningsväska, och så gick han iväg bort till FarstaHallen för att träna.


Jimmy hade sagt att han skulle sova till tolv. Men han vaknade strax efter tio, och kunde inte somna om, så han gick upp då. Han åt frukost, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jimmy satte sig sen på sitt rum. Han satt vid datorn som vanligt, och han lyssnade på musik som vanligt, och han pluggade även en del inför sitt lastbilskörkort. Jag satte mig i köket, med min dator. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


"Varg Veum - 5 - Kvinnan i kylskåpet" (Kvinnen i kjöleskapet)

         


"Varg Veum - 5 - Kvinnan i kylskåpet" (Kvinnen i kjöleskapet) - 2008

"Varg Veum påbörjar en utredning att hitta en försvunnen medarbertare på ett internationellt oljebolag. Medarbetaren Arne är spårlöst försunnen och när Veum söker i hans lägenhet upptäcker han en död kvinna utan huvud i kylskåpet. Polisen dras in i utredningen, men Veum får problem då de upptäcker att liket inte finns kvar..."

(Kopierat från LoveFilm)

Den femte Varg Veum-filmen var ungefär som dom fyra tidigare. Alltså bra.

Betyg: 3 av 5.


Sex fotografier från lördagen den 18 oktober, när vi firade Jimmys 21-årsdag.


Jimmy öppnar presenten som han fick av Jenny och Jocke när dom kom.


Jenny, Jocke, Mathias, Anette, Kenneth, Elsie.


Mamma, Pappa, Maria, Jimmy.


Maria, Jimmy, Patric, Kristian, Borzko.


Elsie, Dragica, Mamma.


Ännu ett kort till på: "The Old Ladys".  ;-)Dagens Dagbok - Lördagen den 18 oktober 2008 - Kvällen.

Klockan fem så kom gästerna, för att fira Jimmys 21-årsdag. Vi blev femton personer. Det var jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Jennys fästman Jocke, min syster Anette, hennes sambo Kenneth, min systerson Mathias, min systerdotter Maria, hennes fästman Patric, min mamma Gun, min pappa Yngve, min svärmor Dragica, min moster Elsie, och Jimmys kompis Kristian.


Och vi bjöd alltså på Tacos med massor av tillbehör. Vi hade: tacokryddad köttfärs, tortillasbröd, tacoskal, tacochips, vitlökscremefraiche, tacosås, jalapenos, majs, gul lök, riven ost, gröna oliver, svarta oliver, gul och röd paprika, tomater, gurka, isbergssallad, och säkert något mer som jag har glömt bort. Rödvin, starköl, och läsk att dricka till.


Efter maten så blev det kaffe förstås. Till det så åt vi kladdkaka med vaniljvisp. Och vi hade även två sorters småkakor: drömmar och bondkakor. Och whiskey eller likör till kaffet för dom som ville ha det.


Vi visste redan sedan tidigare att det skulle bli en ovanligt tidig kväll, för både Anette och Kenneth, och Maria och Patric, och Mathias, skulle vidare på andra håll.


Så klockan sju så åkte Anette och Kenneth iväg. Och även Mathias som dom skjutsade iväg till en kompis först, innan dom åkte vidare bort på en fest.


Vi andra satt kvar och pratade, skrattade, åt, drack, och umgicks i ett par timmar till. Men klockan nio så skulle Maria och Patric iväg bort till några kompisar, så då åkte dom. Dom skjutsade även Jenny och Jocke till Södertälje då, eftersom dom skulle åt det hållet.


Borzko skulle skjutsa hem sin Mamma vid niotiden också, för då ville hon hem. Och då passade även min Mamma, Pappa, och min moster på att också få skjuts hem.


Jimmy och Kristian var kvar en stund till. Så dom hjälpte mig att röja upp lite. Sen så stack dom iväg in till stan vid halvtiotiden. Dom skulle möta upp med några kompisar, och sen ut på krogen.


Borzko kom tillbaka hem igen vid strax efter tio. Och då hjälptes vi åt med att fortsätta röja upp, ta reda på all överbliven mat, diska, plocka bort bord och stolar, möblera tillbaka, och göra i ordning allt annat.


Klockan elva var vi klara. Då satte vi oss uppe i vardagsrummet och så tittade vi på en film. Det blev den femte Varg Veum-filmen: "Kvinnan i kylskåpet". Vi åt chips och godis också.


Filmen var slut vid halvettiden, och då gjorde vi oss i ordning, och gick och la oss.
Mycket trevlig dag, eftermiddag, och kväll! Älskar att hålla på och jobba tillsammans med min familj! Vi är ett så bra team! Och så mysigt och roligt att träffa släkten! Tycker så mycket om dom allihopa!

Tyvärr så blev det inte så många fotografier från kvällen. Ibland så tar jag massor med kort, och det är också många andra som fotograferar ibland. I går kväll så var det ingen annan mer än jag som tog kort, och jag tog bara sex stycken kort. Men dom korten kommer i alla fall i ett inlägg strax.

Dagens Dagbok - Lördagen den 18 oktober 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen.

Vid elvatiden så satte jag, Borzko, och Jimmy igång med veckostädning, storhandling, och allt fixande inför kvällens släktmiddag.


Jag och Jimmy åkte iväg till Willys i Länna och handlade allting inför kvällen. Cirka trettonhundra kronor gick det på.


Borzko började med veckostädningen medan vi var borta. När Jimmy och jag kom hem sen så hjälptes vi åt med uppackning av varor, och resten av veckostädningen.


Vi hämtade också upp våra två stora extrabord och fjorton fällstolar som vi har i källaren. Borzko gick en sväng till Centrum och komplettingshandlade lite.


Sen så bar vi ut lite möbler ur vardagsrummet, ställde dit bord och stolar, fixade dukar, dukade, och började skära allt till tacos-middagen.


Vid tvåtiden sen så kom Jenny och Jocke från Södertälje, och då hjälpte dom också till med att fixa i ordning allt.

Dagens Dagbok - Lördagen den 18 oktober 2008 - Morgonen.

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det fiberhavregrynsgröt och kaffe till frukost.


Borzko gick upp klockan nio, duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så åt han frukost.


Jimmy gick upp klockan tio, åt frukost, och sen så gick han in och duschade och gjorde sig i ordning.
Nu blir det full fart här hemma. Det ska veckostädas, och det ska storhandlas. Och sen så ska det göras i ordning för kvällen.


Klockan fem så kommer släkten hit, och vi ska fira Jimmys 21-årsdag. Vi ska bjuda på Tacos med massor med tillbehör. Och sen blir det kaffe med något gott till. Sexton personer tror jag att vi blir.


Så det blir nog inte tid till så mycket bloggande i dag. Kanske att jag skickar in något mobilbloggsinlägg. I morgon så kommer det i alla fall säkert många bilder från kvällen.


Ha en trevlig lördag allihopa! :-D


Dagens Dagbok - Fredagen den 17 oktober 2008 - Kvällen.

Mellan sex och sju så satt jag med datorn uppe i vardagsrummet. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och jag tog en fika samtidigt, och så blev det en pratstund i köket. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.


Klockan åtta så blev det vardagsrummet och teven för oss båda två. Och så tittade och lyssnade vi på "Idol". Jag satt även lite med datorn i knäet, och Borzko läste även lite i sin bok. För ovanlighetens skull så åt vi faktiskt inte något gott i kväll.


Pratade mycket i telefon med Jenny under kvällen också, nästan i varje reklampaus. Vi pratade ekonomi, budget, och planering inför deras möjliga flytt.


Nu är det snart sängdags.


Det här har jag ätit i dag, fredagen den 17 oktober 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost + gul och röd paprika på. (Gammal bild igen, glömmer alltid att fota på morgonen.)
Lunch:
Sex olika sorter från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetekornssallad, kikärtor med rödlök, gröna sojabönor, rödlökskeso. Plus två stycken finncrisp med kavli mildost, gul, och röd paprika på. 

         


Mellanmål:
Ett päron + en wasa rågrut grov knäckemacka utan något på.
Middag:
Fyra stycken fullkornsskorpor.
Kvällsmål:
Två stycken Pågens Njuta smörgåsar med kaviar på.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


I dag så kom Jennys nya skolfoton! Visst blev dom bra!?!


Dagens Dagbok - Fredagen den 17 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på som vanligt här hemma och fixade med allt möjligt. Satt lite med datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen var han bara hemma i en kort stund, och efter det så stack han iväg hem till en kompis. Han skulle äta middag där, och sen senare så skulle dom ut på krogen och festa i kväll.


Jenny skulle åka hem till Jocke i Södertälje direkt efter skolan, och Borzko skulle inte komma hem förrän vid halvåttatiden, så jag åt middag för mig själv vid halvfemtiden.


Vid femtiden så ringde Jenny, och sen pratade vi i telefon i lite drygt en timme, till sextiden. Den största delen av tiden så pratade vi om lägenheten i Tumba som dom kanske kommer att flytta till.

Tredje gången gillt, eller?!?

Ja, förhoppningsvis så blir det tredje gången gillt för Jimmy...

Den fjärde november är det dags igen...

Dagens Dagbok - Fredagen den 17 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Och så blev det då äntligen fredag och veckans sista jobbdag. Och även denna dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


I dag så serverade vi biff stroganoff med kokt ris. Vår salladsbuffé hade vi förstås som vanligt också. Och vi hade även några bleck med pannkakor kvar från i går.


Kollegan som var ledig i går, var tillbaka på jobbet i dag. Men kollegan som har varit sjuk tidigare i veckan, var sjuk även i dag. Fast i dag så jobbade ju Snurran hos oss, som hon alltid gör på måndagar, tisdagar, och fredagar.


Det blev en normalstressig dag i dag, ingenting speciellt hände, och allt flöt på bara bra.

Dagens Mat, torsdagen den 16 oktober 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus knäckebrödssmörgåsar med kavli mildost + gul och röd paprika på. (Gammal bild, glömde att fota igen.)
Lunch:
Åtta olika sorter från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetekornssallad, kikärtor med rödlök, gröna sojabönor, broccoli, gröna bönor, och rödlökskeso.
Mellanmål:
En Bärry lättyoghurt.
Middag:
Två rostade limpmackor med tjocka skivor ost på. Plus två kokta ägg med kaviar på. 

          


Kvällsmål:
Cirka etthundra gram dillchips.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Planerade blogginlägg i morgon.


Jag hade massor som jag hade tänkt blogga i dag. Men det blev liksom aldrig tid och tillfälle till det. Nu är jag trött, och ska gå och göra mig i ordning för sängen. Men i morgon så kommer förmodligen dom här blogginläggen:

- Dagens mat, torsdag.
- Böckerna från blodgivningen.
- Muggarna från PrisExtra.
- Borzkos nya schema.
- Lite fakta om mig och mina nära och kära.
- Jimmys nya uppkörningstid.
- Lite om Jennys eventuella flytt.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 16 oktober 2008 - Kvällen.

Vid sextiden så åkte Jimmy och jag iväg i bilen. Och så åkte vi in till SöderTappen, Blodgivningscentralen som ligger vid Skanstull.


Vi lämnade där blod båda två. Det var Jimmys sjätte gång, och min åttioandra gång sammanlagt. Varav tjugotvå gånger blodplasma, och sextio gånger vanligt blod. Mitt blodvärde den här gången var 141.


Fikade gjorde vi efteråt, och vi tog varsin pocketbok som tackgåva.


Sen så åkte vi därifrån och in till City. Vi hämtade upp Jenny vid Stureplan. Hon hade gått i skolan på eftermiddagen, och sen varit och fikat med sina kompisar.


Vi åkte sen till PrisExtra vid Norra Stationsgatan, för att där kolla efter dom värmetåliga kaffemuggarna med lock, som jag hade fått tips om att dom skulle finnas där.


Det gjorde dom, men dom var rätt så dyra tycker jag. Har nog för mig att dom var bara hälften så dyra på Martin Olsson. Men jag vet ju inte i och för sig vad dom kostar där nu. Här på PrisExtra kostade muggarna trettio kronor för tio stycken, alltså tre kronor för en mugg med lock. Så nästa gång blir det Martin Olsson ändå, så får vi se vad dom kostar där.


Vi handlade några andra smågrejer också på PrisExtra, och sen så åkte vi därifrån, och ut till Tumba, och till Storvreten.


Jenny och Jocke har fått erbjudande om en trea i Storvreten i Tumba, så vi åkte dit för att titta lite på huset och omgivningarna. Allt såg jättebra ut, så dom är nog helt klart intresserade av den. Men läs mer om det i Jennys blogg.


Sen så skjutsade vi Jenny till Tumba Station, där hon tog pendeltåget hem till Jocke i Södertälje. Och Jimmy och jag åkte hem till Farsta. Vi kom hem vid niotiden.


När vi kom hem så blev det en pratstund med Borzko. Sen så blev det en stund vid datorn. Och snart är det sängdags.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 16 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på här hemma som vanligt på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt. Satt lite med datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Och då åt han och jag middag tillsammans. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen vid sextiden så gav vi oss iväg i bilen.

Halva har gått... och halva är kvar...


Ja, nu har exakt halva höstterminen gått...

Och exakt halva höstterminen är kvar...

Dagens Dagbok - Torsdagen den 16 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Och i dag var jag också först i skalen och fixade grönsakerna, och sen i diskrummet med diskplockning och grovdisk.


Vi serverade pannkakor med sylt i dag. Och som vanligt så hade vi också vår salladsbuffé.


I dag så var fortfarande en av kollegerna sjuk. Och en annan kollega var ledig i dag. Och Snurran jobbar ju fackligt på torsdagar.


Så det blev en ganska så hektisk dag i dag också. Men fast vi var en person färre än i går, så blev det ändå lite lättare i dag, för det var så pass mycket lättare mat i dag. Både i köket, i matsalarna, och framförallt i disken där jag var.

Dagens Mat, onsdagen den 15 oktober 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost + gul och röd paprika på. (Gammal bild, glömde att fota igen.)
Lunch:
Tio olika saker från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesallad, kikärtor med rödlök, gröna sojabönor, broccoli, rödlökskeso, fetaoströra, gröna bönor, och sparris.
Melllanmål:
En yoggi mini meal vanilj med müsli.
Middag:
Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med två kokta ägg på + kaviar.
Kvällsmål:
Nästan en hel förpackning Ben & Jerrys cookie dough-glass + en halv påse cheez doodles crunchy hot.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Fyra fotografier från eftermiddagen och kvällen, onsdagen den 15 oktober 2008, Jimmys 21-årsdag.
Dagens Dagbok - Onsdagen den 15 oktober 2008 - Kvällen.

Efter middagen och fikandet så gick Jenny och jag till Centrum för att handla lite gott till kvällen.


Och sen så satte vi oss alla fyra uppe i vardagsrummet. Vi pratade, tittade lite på teve, och åt lite gott. Jenny och jag delade på en ostbågspåse och en cookie dough.


Nu är klockan halvtio, och vi sitter och tittar på "Efterlyst".


Några bilder från eftermiddagen och kvällen kommer i ett separat inlägg lite senare.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 15 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma och fixade med lite allt möjligt.


Vid halvfyratiden så åkte jag iväg för att hämta upp Jimmy på jobbet. Tänkte att han kunde få skjuts hem i dag, och slippa åka buss, eftersom det var hans födelsedag. Vid halvfemtiden så var vi båda hemma igen.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning när vi kom hem. Jenny kom sen hem direkt efter skolan, vid femtiden.


Vi tre åt middag då vid femtiden. Och dagen till ära så hade Jimmy valt mat, och då blev det pizza. Eller Jimmy och Jenny åt pizza, och jag åt mackor och ägg.


Sen så ringde Borzko och sa att han var på väg hem. Han hade sagt tidigare att han skulle komma hem sent, men sen så blev det ändring.


Vi satt då kvar, Borzko åt middag, och vi andra fikade. Och så satt vi och pratade länge i köket.


Vi hade bestämt sedan tidigare, att vi inte skulle fira Jimmy i dag. Vi trodde att Borzko skulle komma hem sent, och vi visste inte om Jenny skulle komma hem i kväll. Så vi hade bestämt att vi firar Jimmy på lördag när släkten kommer hit. Så han fick inga presenter av oss i dag.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 15 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade så klart som vanligt i dag också. Jag var även i dag den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och skötte diskplocken och grovdisken.


I dag så stod det "från frysen" på matsedeln. Och det betyder att vår husmor och vår kokerska städar frysen. Så alla våra skickningar fick olika maträtter. Och hos oss så serverade vi massor med olika sorters mat. Det här är några av dom som jag kommer ihåg att vi serverade: lasagnette, couscouspytt, köttbullar, färsbiffar, spaghetti, makaroner, köttfärssås, tortelloni, med mera. Självklart så hade vi vår salladsbuffé också.


En av kollegerna var fortfarande sjuk i dag. Och i dag så var ju inte heller Snurran hos oss, för hon jobbar ju fackligt på onsdagar och torsdagar.


Det blev en väldigt hektisk dag i dag. Både i matsalarna, i köket, och i diskrummet där jag var. Tur nog så fick vi i alla fall lite hjälp med disken under den värsta lunchrusningen av en av kollegerna.

Grattis Jimmy på 21-årsdagen!


Grattis Jimmy på 21-årsdagen!

Jag älskar dig så otroligt mycket!         


         


         


En "Dagens", tisdagen den 14 oktober 2008.


Dagens Tråkigaste: Att Jimmy inte fick sitt lastbilskörkort i dag.
Dagens Längtan: Efter Jenny. (Men i morgon kommer hon hem hit!)
Dagens Födelsedagsbarn Nästan: Jimmy, som fyller 21 år i morgon.
Dagens Tack: Till er som höll tummarna i dag för Jimmy.
Dagens Bok: "Hemlös - med egna ord".
Dagens Vill Ha: Flera kommentarer!
Dagens Smärta: Den förbannade Artrosen i tårna och fötterna.
Dagens Teve: Ingen.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 14 oktober 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev, som alltid, lugn och skön.


Jag satt, som vanligt, större delen av kvällen i köket med datorn. Bloggade, läste bloggar, läste nyheter, chattade på msn, surfade runt på Internet, med mera.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en kvällsfika samtidigt, och så hade vi en pratstund alla tre.


Nu ska jag lämna datorn för i kväll tror jag, och så ska jag lägga mig i sängen och läsa i min bok istället.

Det här har jag ätit i dag, tisdagen den 14 oktober 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor, med kavli mildost + gul och röd paprika på. (Gammal bild, glömde även i morse att fotografera.)
Lunch:
Tio olika saker från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, broccoli, blandad vetesallad, inlagd paprika, stekt svamp, inlagd aubergine, soltorkade tomater, fetaost, fetaoströra.
Mellanmål:
En Bärry lättyoghurt.
Middag:
Två stycken wasa sport plus knäckebrödssmörgåsar med två kokta ägg på + kaviar.
Kvällsmål:
Fyra stycken fullkornsskorpor.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Brunt: 17. --- Båda: 5. --- Blont: 2.

    


Ja, nu har jag
sammanställt vad alla tyckte om min "nya" hårfärg.

17 stycken tyckte att min nygamla rödbruna hårfärg är bäst.

5 stycken tyckte att båda färgerna är lika bra.

2 stycken tyckte att det blonda är bäst.

;-D


Dagens Dagbok - Tisdagen den 14 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Och sen så höll jag på som vanligt här hemma, och plockade och fixade med allt möjligt. Satt lite vid datorn också.


Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då åt han och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Och sen så satte sig Jimmy på sitt rum vid datorn. Jag satte mig i köket med datorn.


Jenny åkte direkt efter skolan hem till Jocke i Södertälje, och sover där i natt.


Borzko jobbar sent i kväll, och kommer hem efter åtta.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 14 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och vår salladsbuffé.


Kollegan som var sjuk i går, var borta även i dag. Men eftersom Snurran jobbade hos oss i dag, så fungerade det bra ändå.


Allt flöt på bara bra, och vi hade Snurran som hjälp i diskrummet under den mest hektiska tiden. Här är en länk till hennes dagbok om jobbet i dag, mycket bra skriven, och med några bilder.

Och tyvärr så räckte inte era tummar till den här gången heller...

                   


Ja, som ni kanske såg i
det här inlägget, så gick det inte den här gången heller... Så det får väl bli tredje gången gillt för honom nästa gång då.

Teorin har han ju klarat. Och körningen inklusive manöverprov har han ju också klarat.

Det han har kuggat sig på två gånger, det är funktionsbeskrivning och säkerhetskontroll. I dag så missade han en fråga om lastberäkning...

Tack till er som höll tummarna i alla fall! Julia, Duvan, Susanne, Josefin, Junitjej, Jenna, Patricia, och Natalie. Och kanske någon mer som jag har missat.

Nu får han ta nya tag, plugga ännu mera, och hoppas på att han får en ny tid snart. Sen så får ni hålla tummarna igen, ännu hårdare! Och ännu fler! Och hoppas på att han klarar det då, så det blir tredje gången gillt.

:-(


SMS från Jimmy klockan 15.54:

" Gick åt helvete...! "

:-(

Dagens Dagbok - Måndagen den 13 oktober 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev sen som alltid lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen i köket med datorn. Bloggade massor med inlägg, bland annat flera som jag inte lyckades blogga i går. Det här är kvällens trettonde inlägg. ;-D Jag läste också givetvis en massa bloggar, och nyheter.


Började på en ny bok också: "Hemlös - Med egna ord" av 57 hemlösa personer genom Situation Stockholm.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum. Framför datorn så klart. Men han pluggade också mycket inför sitt lastbilskörkortsprov i morgon.


Jenny åkte hem till Jocke direkt efter skolan, och sover där i natt.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en pratstund samtidigt med honom i köket. Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning.
Nu ska jag fortsätta att läsa i min bok en halvtimme till, och varva lite med datorn, tills klockan är nio. Då ska jag sätta igång teven, och se på "Matakuten" till klockan tio. Och sen så blir det sängen.


Dagens Mat, måndagen den 13 oktober 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost + gul och röd paprika på. (Gammal bild, glömde att fotografera i morse.)
Lunch:
Tio sorter från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesallad, inlagd gul och röd paprika, soltorkade tomater, inlagd aubergine, sparris, fetaost, broccoli, gröna sojabönor.
Mellanmål:
En wasa falu rågrut grov knäckebrödsmacka utan någonting på + ett päron.
Middag:
En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk på.
Kvällsmål:
Fyra stycken fullkornsskorpor.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Glöm inte att hålla tummarna i morgon!
I morgon, tisdagen den 14 oktober, så får ni hålla tummarna igen! Klockan 15.30 så ska Jimmy återigen försöka att få sitt efterlängtade lastbilskörkort! Funktionsbeskrivning och säkerhetskontroll är det som han ska göra.

Han fyller ju 21 år på onsdag den 15 oktober, så jag hoppas att han kan få sitt körkort i födelsedagspresent! :-D

Dagens Dagbok - Måndagen den 13 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en kort stund, och sen så gick jag till Centrum. Vad jag handlade där, det tänker jag inte skriva här, för det är ju någon, som står mig nära, som fyller år snart... ;-)


När jag kom hem igen, så höll jag på och fixade här hemma med lite allt möjligt som vanligt. Satt lite med datorn också förstås.


Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Vi två åt då middag tillsammans, och en fika och en pratstund blev det också. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

"En härlig bok" av Mia Törnblom.---------    

Recension av boken: "En härlig bok" av Mia Törnblom. (2007.) (Genre: Svensk Populärpsykologi.)  

---------   


"En daglig dos av glädje, hopp, styrka, mod eller insikt!

En härlig bok är tänkt att ge en daglig dos av glädje, hopp, styrka, mod eller insikt. Mia Törnblom har samlat 366 tankar och budskap som varit viktiga för henne. Sådant som kan tyckas självklart men som vi ofta glömmer bort. Och inte minst att det är jag som väljer vilket liv jag vill leva. Det handlar om kärlek, tro, vänskap, personlig utveckling, självkänsla, motivation, tacksamhet och förlåtelse.

I boken finns det även utrymme för egna tankar och reflektioner."
 


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En bok med en tanke och ett budskap för varje dag. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------


"Jag tror vi behöver prata faktiskt" av Jon Jefferson Klingberg.---------    

Recension av boken: "Jag tror vi behöver prata faktiskt" av Jon Jefferson Klingberg. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------   


"En naken debut om en uppslitande skilsmässa, drömmen om den stora kärleken och vad som väntar en nybliven singelman på andra sidan kärnfamiljsdrömmen.

Karl Mikael är 38 år, pappa till två barn, skribent och gitarrist i en rockgrupp - och nyss skild från den framgångsrika TV-journalisten Kristin. Just efter skilsmässan pendlar han mellan euforisk glädje över den nyvunna frihet som livet plötsligt erbjuder och den sorg han känner över det liv som hastigt tagits ifrån honom.
Historien utspelar sig i Stockholm, på det nyinköpta sommartorpet, i lekparken, på klubbar, i vänners kök, på psykmottagningar, på dagis, på fester och på familjerådgivningen. Det är också en berättelse om relationerna runt berättarjaget. Vilka spricker, vilka håller? Vilka ger upp, vilka kämpar vidare och till vilket pris lever drömmen om kärnfamiljen?

En berättelsen om det första året efter skilsmässan; om svartsjuka, självrannsakan, försoning, och om ljuset i andra änden av tunneln - kärleken som aldrig kan dö, men inte heller leva."
 


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken tyckte jag var bra. Den är skriven i dagboksform, från den dagen som dom bestämmer sig för att skiljas, och ett år framåt. Och den är skriven ur mannens perspektiv. Rekommenderas. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------         


Fyra fotografier från jobbet i dag, måndagen den 13 oktober 2008.


Här är fyra fotografier från jobbet i dag, måndagen den 13 oktober 2008. Det första är på vår huvudrätt som var fiskgratäng med kokt potatis. Fiskgratängen bestod av sejfilé och smögensås. Sen så är det tre fotografier från vår salladsbuffé, som innehöll cirka trettio olika sorter i dag.

Här är länk till inlägget från förra måndagen som jag skrev om vår mat i skolan, och med bilder där också. Tänk gärna på mina inlägg om ni ser programmet "Matakuten" i kväll...


Dagens Dagbok - Måndagen den 13 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen...


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och sköter diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi fiskgratäng (sej med smögensås) och kokt potatis. Och så vår salladsbuffé förstås också.


En av kollegerna var sjuk i dag. Men eftersom det var måndag, så var ju Snurran hos oss, och då går det ju bra ändå.


I diskrummet så var det rätt så hektiskt i dag, men vi fick hjälp av Snurran, så allt flöt på bra.


Inget speciellt hände på jobbet i dag annars.

Veckans Vikt - Vecka 42 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 42 - 2008
13/10

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 41 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 41- 2008
06/10 - 12/10

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


Det här har jag ätit i dag, söndagen den 12 oktober 2008.


Frukost:
En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk. (Gårdagens fotografi. Glömde att fota i dag.)
Lunch:
Två kokta ägg.
Middag:
Ett kokt ägg + två stycken wasa sport plus knäckebröd utan något på + ett stort glas (ca 4 dl) med lättvaniljyoghurt.
Kvällsmål:
Fyra stycken fullkornsskorpor.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Söndagen den 12 oktober 2008 - Kvällen.

Och sen så fortsatte kvällen i samma slöande och slappande som eftermiddagen.


Jag satt kvar inne på Jimmys rum, med min dator och min bok. Läste ut boken: "Jag tror vi behöver prata faktiskt" av Jon Jefferson Klingberg. (Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.) Läste bloggar och läste nyheter också. Försökte att blogga också, men Blogg.se strulade så mycket i kväll, så det gick inte så bra.


Jimmy satt vid datorn mest, och pluggade också sin lastbilsteori.


Vid åttatiden så flyttade jag ut i köket med min dator, för Jimmy skulle gå och lägga sig i sängen och kolla på teve. Jag satt i köket en stund och försökte att blogga även då, men det funkade inte.


Jag gick och la mig i stället, och började på ytterligare en ny bok: "En härlig bok" av Mia Törnblom.

Dagens Dagbok - Söndagen den 12 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden sen så åt jag och Jimmy lite lätt lunch. Efter lunchen sen så satt Jimmy på sitt rum och delade sin tid mellan datorn och lastbilsteoriboken.


Jag tog med min dator och en ny bok, och så satte jag mig också inne på Jimmys rum. Vi höll på med vårt respektive i våra datorer och i våra böcker. Och så pratade vi förstås, och lyssnade på musik.


Började att läsa i en ny bok: "Jag tror vi behöver prata faktiskt" av Jon Jefferson Klingberg.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Lite lunch åt han då, och tog en fika, och vi fick en liten pratstund. Sen så åkte han iväg till jobbet för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.


Han kom återigen hem sen vid tretiden. Men han var bara hemma en kort stund då också, och sen så åkte han iväg hem till sin Mamma, som han nästan alltid gör på söndagar.


Vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. En fika blev det också. Och efter det så fortsatte eftermiddagen som tidigare, med slappande i hans rum.

Ni som inte har svarat - svara ni också! ;-D


Ja, ni som inte har svarat - svara ni också!
Jag vill ha fler svar!
;-D


"Jehåvasjäveln" av Henrik Pettersson.---------    

Recension av boken: "Jehåvasjäveln" av Henrik Pettersson. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Stark debut om ung man som lämnar Jehovas vittnen.

Henrik Pettersson debuterar med en stark och fascinerande roman om hur det är att växa upp i en värld där allt är svart eller vitt, sant eller falskt. Om att stå utanför samhället, men ändå leva mitt i det. 

Som barn ville Jens för alltid tro på Gud och vara ett vittne för honom. Men utan att märka det förändras Jens sakta under tonåren. Och när han träffar Emma - även hon ett vittne - ställs sakerna på sin spets. Emma pratar om sådant han själv aldrig vågat tänka på, och till slut når de en gräns. Han ställs inför sitt livs svåraste val. Ska han svika sin familj och följa Emma bort från Jehovas vittnen, eller aldrig mer träffa henne? Vad han än väljer så överger han något. Det är då olyckan händer. En olycka som ingen människa eller Gud kan skydda Jens från?


Jehåvasjäveln
ger inblick i en stängd religiös rörelse.
Det är en berättelse om ofrivilligt utanförskap och om längtan efter något annat. Inte minst är det en bok om uppbrott, och om att uppfylla drömmar och våga förändra sig och sitt liv.


Henrik Pettersson
, 1976, är uppväxt i Märsta och Malmö. Han lämnade Jehovas vittnen strax efter att han fyllt tjugo. Idag bor han i Osaka i Japan. Jehåvasjäveln är hans debutroman."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag tycker att det är väldigt intressant med dokumentära böcker, biografier, memoarer, och självbiografier. Jag tycker också det är väldigt intressant att läsa om olika religioner. Och den här boken innehöll ju båda två kategorierna.

Den handlar om en mans uppväxt och liv inom Jehovas Vittnen. Han föds in i församlingen, och bryter sig ut i tjugoårsåldern. 

Jag tycker att boken var intressant att läsa, och den var bra skriven. Så jag kan rekommendera den. 

Här är en liknande bok, om en kvinna i Norge som också bröt sig ur Jehovas Vittnen. Läst av mig och recenserad i mars 2007. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------     


Dagens Dagbok - Söndagen den 12 oktober 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning.


Borzkos mobil larmade klockan nio. Och han gick då upp och duschade och gjorde sig i ordning. Han hade gått upp en första gång, precis som i går, klockan sex, och skjutsat Jenny till jobbet. Sen när han kom hem så gick han och la sig och sov vidare.


Jimmy skulle ha sovit till tolv, som han nästan alltid gör på helgerna. Men han var hemma tidigt i går kväll, redan vid ettiden, så han vaknade vid niotiden och kunde inte somna om. Så han gick upp vid niotiden också.


Det blev frukost för oss alla tre, vid halvtiotiden. En fika och en pratstund förstås också. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och satte sig därefter på sitt rum. Borzko gick iväg till Farstahallen för att träna, även i dag. Jag satte igång med att plocka och fixa med lite allt möjligt här hemma. Varvade lite med datorstunder också.


Jimmy satt sen på sitt rum större delen av förmiddagen. Han satt vid datorn, och han pluggade också inför lastbilskörkortet.


Jag satte mig och läste en stund, och läste ut boken: "Jehåvasjäveln" av Henrik Pettersson. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.

Dagens Mat, lördagen den 11 oktober 2008.


Frukost:
En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
Lunch:
Två stycken wasa sport plus knäckemackor med hushållsost på.
Middag:
En portion kinesiska jätteräkor med broccoli + kokt ris till.
Efterrätt:
Friterade glass med lingon.
Lördagsgodis:
Hos Mamma och Pappa åt jag kanske ungefär hälften av dom här chipsen och vindruvorna.
Lördagsgodis en gång till.
Och hemma så åt jag dom här chipsen och sombreroserna.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Fyra fotografier från kvällen, lördagen den 11 oktober 2008.
Dagens Dagbok - Lördagen den 11 oktober 2008 - Kvällen.

Och sen så blev kvällen ungefär såsom jag beskrev den tidigare. Den enda skillnaden var väl Jenny.


Jag, Borzko, och Jimmy åkte iväg vid strax före fyra, till Mamma och Pappa i Örby. Sen så promenerade vi alla fem bort till kinarestaurangen "Chendo".


Och sen så blev det varmrätt, efterrätt, kaffe, och dricka. Jag åt kinesiska jätteräkor med broccoli, och ris förstås, till varmrätt. Sen så åt jag friterad glass med lingon till efterrätt. Två koppar kaffe, och två glas vatten, blev det också.


Sen så kom Jenny dit också. Hon hade ju jobbat till klockan fyra, och sen så hade hon egentligen tänkt sova i Södertälje i natt. Men eftersom hon börjar klockan halvsju i morgon bitti också, så beslöt hon sig för att sova i Farsta i natt också.


Jenny hade redan ätit middag på jobbet, så hon ville inte ha något. Vid halvsjutiden sen så gick vi alla därifrån. Jimmy tog bussen för att åka in mot stan och möta upp med kompisar. Men jag, Borzko, och Jenny följde med Mamma och Pappa hem.


Sen så spelade vi ett parti "Canasta". Jag och Jenny spelade ihop, tillsammans med min Mamma. Och vi vann också mot Borzko och min Pappa. Lite chips och vindruvor åt vi också.


Vid niotiden sen så åkte vi hem. Jenny gick in på sitt rum och la sig i sängen för att titta en stund på teve, och sen sova tidigt, eftersom hon ska upp halvsex i morgon bitti igen, och jobba ett pass som skiftledare igen.


Borzko satte sig i sovrummet och tittade på slutet på fotbollsmatchen. Själv så satte jag mig i vardagsrummet och tittade på slutet på "Stjärnor på is". Lite chips (som jag fick med hem från Mamma och Pappa), och lite Sombreros (som var kvar från Jenny i går), att äta blev det.


Nu är klockan elva. Borzko sitter och läser i sin bok. Och jag sitter med datorn. Och musikkanalen VH1 är igång på teven med lite bakgrundsmusik. Jag ska blogga lite nu, och sen så ska jag nog också läsa i min bok. (Några bilder från kvällen kommer strax i ett separat inlägg.)

Dagens Dagbok - Lördagen den 11 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Sen så blev det allmänt slappande här. Jag satt större delen av eftermiddagen i köket. Satt en hel del med datorn och läste bloggar och nyheter. Och så började jag att läsa i en ny bok: "Jehåvasjäveln" av Henrik Pettersson.


Jimmy satt större delen av eftermiddagen i sitt rum. Mest framför datorn förstås. Men han satt också och pluggade en hel del lastbilsteori inför sitt prov på tisdag.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lunch. Och sen så satt han också större delen av eftermiddagen i köket, och läste i kvällstidningen och sin bok.


Jenny jobbar ju i dag, mellan halvsju och halvfyra. Sen när hon slutar så åker hon hem till Jocke i Södertälje, tillbringar kvällen där med honom och Tindra, och sen så sover hon där.
För mig, Borzko, och Jimmy kommer eftermiddagen att fortgå som hittills, fram till strax före fyra.


Då vid strax före fyra så åker vi alla tre hem till min Mamma och Pappa i Örby. Och sen så går vi till Kinarestaurangen "Chendo" som ligger strax bredvid. Där bjuder Mamma och Pappa oss på middag.


Efter maten sen så åker Jimmy iväg för att möta upp med några kompisar, och ut och festa lite.


Jag och Borzko följer med Mamma och Pappa hem, och så blir det kortspel. Vi kommer att spela "Canasta" som vi alltid gör när vi träffas.


Har ingen aning om hur sent eller tidigt det blir i kväll, så jag vet inte om jag bloggar mer i dag, eller om det blir först i morgon. Kanske att jag skickar iväg något mobilbloggsinlägg.


Ha en trevlig lördagskväll allihopa! :-D


Och skriv gärna fler kommentarer! Scrolla ner och kommentera något eller några av mina femtio inlägg på förstasidan! Speciellt gärna det inlägget om vilken hårfärg som jag passar bäst i!

"Bedragen" av Katerina Janouch. (Uppdaterad.)---------    

Recension av boken: "Bedragen" av Katerina Janouch. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------   


"Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf. Romantiken överskuggas av vardagens plikter. Men det välkända är trygghet. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Bedragen är den första delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.

Katerina Janouch slog igenom stort med romanen Anhörig 2004 och har sedan dess kommit med en rad populära och kritikerrosade böcker, bland annat Barnliv (2005), Dotter önskas (2006) och Sommarbarn (2007). Hon är också en av Sveriges mest kända experter på relationer och samlevnad och har skrivit en rad böcker i ämnet.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har gillat dom flesta av Katerina Janouch tidigare böcker. Och jag gillar också att läsa hennes blogg. 

Den här boken: "Bedragen" är första delen i en romanserie om barnmorskan Cecilia Lund. Och jag kommer helt klart att fortsätta att läsa böckerna i serien.

Jag tycker att boken var mycket bra. Det bästa var nog skildringarna från BB från huvudpersonens jobb. Men även relationerna inom familjen, släkten, och vännerna var mycket bra beskrivna. 

Rekommenderar helt klart boken! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------     

Uppdaterad - 2008-10-13.

Kommenterade i Katerinas blogg att jag tyckte om hennes bok och att jag hade recenserat den i min blogg. Och då fick jag det här mailet:

Tack för recensionen Britt-Marie!
Jättekul att du gillade boken!
Önskar dig en härlig oktobermåndag.
Kram.
/Katerina.


Dagens Dagbok - Lördagen den 11 oktober 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I dag så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och kaffe till frukost, och så lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Klockan nio så gick Borzko upp. Han hade först gått upp klockan sex, och så kört Jenny till jobbet, och sen hade han gått och lagt sig igen. Nu, den andra gången som han gick upp, genomgick han sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost. När han var färdig så gick han iväg till Farstahallen för att träna.


Jag höll på här på förmiddagen och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma. Satt förstås lite vid datorn också.


Satte mig sen och läste i min bok: "Bedragen" av Katerina Janouch, och läste också ut den.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Och när han åt frukost, så åt jag lite lätt lunch. Vi satt och fikade och pratade en stund också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Vilken färg är egentligen snyggast på mig?


Jag trivs i och för sig jättebra just nu i min "nya" hårfärg, som egentligen är ungefär min riktiga hårfärg med lite slingor i. Men när jag tittar och jämför bilder när jag är blekt blond och när jag är som nu, så tror jag nog ändå att jag tycker att det blonda är snyggast på mig. Jag tycker att det ser ljusare och gladare ut på något sätt. Jag tror att jag kommer att ha det här mörkare ett tag, och sen återgå till det ljusa i alla fall.

Vilken färg är snyggast på mig? Vad tycker ni?


         


         

Fyra fotografier från kvällen, fredagen den 10 oktober 2008.


Jimmy är på väg in till stan för att möta upp med några kompisar.

Idol-tittande och godisätande.

Jenny ligger och njuter i fåtöljen med min massagedyna.

Och här sitter jag som vanligt i min soffa och med datorn i knäet.Dagens Dagbok - Fredagen den 10 oktober 2008 - Kvällen.

Sen vid sjutiden så flyttade vi alla fyra upp till vardagsrummet. Jag, Jimmy, och Jenny hade våra datorer med oss också. Vi höll på med lite allt möjligt i våra datorer, och så pratade vi massor förstås. Borzko satt utan dator, och bara pratade.


Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på: "Idol". Vi åt och drack en massa gott till förstås också. För min del så blev det, som vanligt, Ben & Jerrys Cookie Dough glass, och Estrellas lättsaltade chips, plus Fun Light Appear.


Jimmy stack iväg vid strax efter åtta. Han skulle in till stan och möta upp med några kompisar, och ut och festa lite.


Vi andra tittade på första delen av "Idol", första delen av "Fredag hela veckan", och andra delen av "Idol", på TV4. Och sen så blev det "Idol - Eftersnack" på TV400.


Nu är klockan snart halvtolv, och Jenny har nyss gått och lagt sig. Hon ska ju upp halvsex i morgon bitti. Borzko kör henne till jobbet. Han har så lätt att somna om igen när han kommer hem igen, och det har tyvärr inte jag, när jag kör henne.


Borzko sitter och zappar på teven och slötittar lite. Och jag sitter med datorn i knäet. Men snart så blir det väl sängen för oss båda.

"IDOL" - 10/10 2008.

    


Jag ringde och röstade på Robin E och Johan i kväll.
Och dom fick ju stanna kvar.

Och jag tycker att Jesper var rätt person att åka ut i kväll.

Vem eller vilka tyckte ni var bäst? Och sämst?


Det här har jag ätit i dag, fredagen den 10 oktober


Frukost:
Två wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost plus gul och röd paprika på.
Lunch:
Åtta sorter från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, blandad couscoussallad, rödlökskeso, fetaoströra, blandad sallad, annan blandad sallad, blandad vetesallad.
Mellanmål:
En bit tårta.
Middag:
En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
Kvällsmål:
Ben & Jerrys Cookie Dough plus Estrellas lättsaltade chips.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Fem fotografier från eftermiddagen i dag, fredagen den 10 oktober 2008.


Mysig fredagsmiddag med min älskade familj! :-)

Jenny har för första gången i sitt liv ätit upp en hel pizza! ;-)

Jenny provar mina glasögon! ;-D

Jenny och Jimmy tittar på något i Jimmys dator.

Jimmy blundar/blinkar ofta på fotografier när man tar med blixt, så Jenny hjälper till och håller upp hans ögonlock! ;-DDagens Dagbok - Fredagen den 10 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet.  Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag, som nästan alltid på fredagar. Och som också nästan alltid på fredagar, så hade han tagit hand om veckostädningen i dag.


När jag kom hem så blev det en fika och en pratstund tillsammans. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. En stund vid datorn blev det också.


Vid fyratiden sen så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Sen vid femtiden så kom Jenny hem från skolan, för att vara här i kväll, och sova här i natt.


Vi åt då middag tillsammans alla fyra vid femtiden. Jenny och Jimmy åt pizza från vår lokala pizzeria på gatan. Borzko åt rester från veckan från kylen. Och jag åt gröt.


Sen så satt vi alla fyra i köket i ungefär två timmar, till sjutiden. Vi åt, och sen så fikade vi. Och så pratade, pratade, pratade, och pratade vi. Jättemysigt att vara tillsammans alla fyra. Det blir ju inte så ofta nu för tiden. (Några bilder kommer lite senare i ett separat inlägg.)

Fyra fotografier från jobbet i dag, fredagen den 10 oktober 2008.


I dag så kom en före detta kollega och hälsade på oss, tillsammans med sin lilla dotter som är ett år och fyra månader. Nadja heter vår forna jobbarkompis, och Alexandra heter hennes dotter. Nadja hade tårta med sig till oss, som hon bjöd på. På det nedersta kortet så är det en av mina nuvarande arbetskamrater, Neda, som håller i Alexandra.

Dagens Dagbok - Fredagen den 10 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Veckans sista arbetsdag, och jobb som vanligt förstås. I dag så blev den första halvan av dagen något annorlunda mot tidigare i veckan. Först så skurade jag golven i matsalarna tillsammans med Snurran. Sen, efter vår frukost, så dukade jag och gjorde i ordning matsalarna, eftersom en av kollegerna var tvungen att vara ledig i ett par timmar på förmiddagen. Och slutligen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.


I dag så serverade vi lasagnette. Och så vår salladsbuffé förstås också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag (utom i några timmar). Och Snurran jobbade hos oss, eftersom det var fredag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Jo, förresten. Någonting speciellt hände faktiskt i dag. Vi fick besök av en före detta kollega som jobbade hos oss i ett par år förut. Hon kom och hälsade på oss, tillsammans med sin dotter som är ett år och fyra månader. Och hon hade också tårta med sig, som hon bjöd oss på. (Några bilder kommer lite senare i ett separat inlägg.)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 9 oktober 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag i köket större delen av kvällen. Jag satt med datorn en del och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och jag höll också givetvis på och "lekte" med min nya kamera.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum. Mest framför datorn förstås. Han kollade även på sina nerladdade serier. Och han pluggade lite lastbilsteori.


En kvällsfika i köket vid halvniotiden blev det också för mig och Jimmy.


Borzko kom inte hem från jobbet förrän vid niotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


Jenny är hemma hos Jocke i kväll.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Dagens Mat, torsdagen den 9 oktober 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost plus gul och röd paprika på.
Lunch:
Tio saker från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesallad, inlagda auberginer, fetaoströra, rödlökskeso, inlagd paprika, blandad couscoussallad, sparris, blandad sallad + två finn crisp med fetaoströra på. 

         


Mellanmål:
En bärry lättyoghurt.
Middag:
En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
Kvällsmål:
Fyra stycken fullkornsskorpor.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Shopping - 081009 - En Nikon Coolpix S210, 8,0 mpx digitalkamera, svart.
Ja, det blev en Nikon Coolpix S210, 8,0 mpx, svart digitalkamera från MediaMarkt för 1.290:- kronor.

Här är en länk till kameran på Nikons hemsida.

Och det är en likadan kamera som Jenny köpte för ett halvår sen, fast hon har en röd.

Tack till er som tipsade mig om kameror!

Dagens Dagbok - Torsdagen den 9 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma en stund och fixade med lite allt möjligt. Satt lite med datorn också.


Sen vid halvfyratiden så åkte jag iväg med bilen för att möta upp med Jimmy utanför hans jobb när han slutade klockan fyra.


Vi åkte sen först till Kungens Kurva, och till CityGross. Jag hade ju fått tips om här i bloggen att det skulle finnas värmetåliga kaffemuggar med lock att köpa där. Men det fanns inga. Det fanns bara som typ läskmuggar med lock, och dom var inte värmetåliga. Så det blev inget köp.


Sen så åkte vi till MediaMarkt för att jag skulle titta på en ny digitalkamera. Och det blev ett inköp av en också. Det kommer ett separat inlägg om kameran om en liten stund.


Vi åkte sen hem, och kom hem vid halvsextiden. Då åt vi middag. Och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 9 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även den här dagen så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen den andra halvan av dagen så var jag i stora matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi kebabgryta med kokt ris. Och som alltid så hade vi också vår salladsbuffé.


Det blev en mycket hektisk dag i dag. Väldigt många barn kom samtidigt på slutet. Riset tog också slut, så dom fick koka mer i köket, så en hel del barn fick vänta ganska så länge på maten. Men till slut var alla mätta och belåtna, och vi kunde gå på vår försenade fikarast.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 8 oktober 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som alltid.


Jag satt större delen av kvällen i köket. Satt mycket med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Läste också lite i min bok: "Bedragen" av Katerina Janouch.


Jimmy satt större delen av kvällen i sitt rum. Han satt vid datorn förstås, men han pluggade också inför uppkörningen till lastbilskörkortet på tisdag.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden i dag. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en kvällsfika samtidigt, och så satt vi och pratade en stund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Jenny är hemma hos Jocke i Södertälje.


Nu är klockan nio, och jag tror att jag ska lämna köket och datorn nu, och så lägga mig i sängen och läsa i min bok istället.

I dag, onsdagen den 8 oktober, har jag ätit det här:


Frukost:
Som alltid på vardagar, så åt jag två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost och gul och röd paprika på. (Glömde att fotografera i morse igen, så det är ett kort från förra måndagen i dag också.)
Lunch:
Åtta saker från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, blandad couscoussallad, kikärtor med rödlök, keso med rödlök, gröna sojabönor, sparris, blandad vetesallad. (Precis samma som i går.)
Mellanmål:
Ett päron + en knäckemacka falu rågrut grov utan någonting på.
Middag:
En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk. (Samma som i går.)
Kvällsmål:
Fyra stycken fullkornsskorpor.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Jag ska nog byta hårfärg lite oftare! ;-)
Ja, jag har nog aldrig fått så många komplimanger förut tror jag! Först av familjen i går kväll! Och sen av er läsare! (18 snälla kommentarer om mitt hår!) Och sen i dag av mina kära kollegor! Och sen av all övrig personal på jobbet! Tack ska ni ha allihopa!

Och jag trivs jättebra med färgen! Så jag ska definitivt ha den nu, i alla fall ett tag framöver. Hur jag ska göra med längden på håret, det har jag inte riktigt bestämt än. Antingen så har jag den som jag har den nu, eller så spar jag ut det lite längre.Dagens Dagbok - Onsdagen den 8 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på som vanligt här hemma på eftermiddagen, och fixade med lite allt möjligt. Satt lite med datorn också.


Jimmy jobbade över lite i dag, och kom sen hem från jobbet vid halvsextiden. Då åt vi två middag tillsammans, och det blev också en fika och en pratstund. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Jag vill ha tips på en bra digitalkamera!
Min digitalkamera har gått sönder... :-(

Jag köpte den för nästan två år sen, och jag köpte den i Thailand. Så jag tycker inte det är någon idé att lämna in den på reparation, utan jag ska köpa mig en ny.

Så nu vill jag ha tips på bra digitalkameror!

Det viktigaste är att den är väldigt liten, så den är lätt att ha med sig i fickan.

Har ni några tips?

Efterlysning!


Jag efterlyser två saker! Om någon vet var jag kan hitta dessa saker, antingen i någon affär eller på Internet, så skriv i kommentarerna eller maila mig!

Jag efterlyser typ såna här engångsmuggar i värmetålig papp och med plastlock. Helst 40-50 centiliters. Dom här köpte jag förra året på Martin Olsson. Men man måste ju ha företagskort för att handla där. Och liknande måste väl finnas någon annanstans?

Sen så efterlyser jag fuskstearinljus i glas! Jag har denna ljusstake i mitt vardagsrumsfönster, och även två andra. Men när solen är stark och lyser in, så böjer sig ljusen! Jag har provat många olika sorters ljus, men alla gör så. Jag tänder dom aldrig, utan har dom bara till prydnad.

För ett par år sedan så såg jag röda fuskstearinljus i glas. Dom var jättefina, och glaset var liksom lite bubbligt. Men röda passar inte hos oss. Jag vill helst ha genomskinliga, eller annars vita, gråa, eller svarta.

Från min lilla stora Tufsan.


Jenny sov ju här hemma i Farsta i natt. Och när jag kom hem från jobbet i dag, så låg det här på bordet:

Det är en liten kastanj, som hon har plockat till mig.

När Jimmy och Jenny var små, så plockade vi alltid kastanjer på hösten, som dom lekte med. Sen dess har jag ofta haft en kastanj i jackfickan. Det har jag fått från min Mamma. Hon är skrockfull och säger att det betyder tur, och att man håller sig frisk då, och att det skyddar mot reumatism. Inte för att jag tror på det, (och det skyddar ju definitivt inte mot artros!) men jag har ofta haft en kastanj i fickan, mest för att dom är sköna att hålla i, som typ stresskulor.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 8 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade så klart som vanligt i dag också. Och precis som dom två tidigare dagarna i veckan, så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen så var jag i stora matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi korv och makaroner. Och som alltid vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka, allt flöt på bra, och ingenting speciellt hände.


Jo, förresten! Det gjorde det faktiskt! Livsmedelsverkets Miljöförvaltning kom på ett oanmält besök för kontroll. Dom kom vid ettiden och var där i ungefär en timme. Men vi fick inga anmärkningar, utan allt var bara bra! :-D


"Dagens" - 7 oktober 2008.


Dagens Mysigaste: Att umgås med Jenny här hemma i dag. <3

Dagens Förändring: Mitt hår!

Dagens Lilla Ångest: Att det kanske blev lite väl dyrt hos Frissan...

Dagens Tack: Till er alla som skrev så snälla kommentarer om mitt hår.


Dagens Mat, tisdagen den 7 oktober 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost och gul och röd paprika på. (Glömde att fotografera i morse, så det är ett kort från förra måndagen.)
Lunch:
Åtta saker från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, blandad couscoussallad, kikärtor med rödlök, keso med rödlök, gröna sojabönor, sparris, blandad vetesallad.
Mellanmål:
En Bärry lättyoghurt + en liten hembakad dadelbulle.
Middag:
En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
(Inget kvällsmål i dag.)


(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Tisdagen den 7 oktober 2008 - Kvällen.

Sen så satt Jenny och jag i köket med våra datorer. Vi höll på med allt möjligt i datorerna, och så lyssnade vi på musik, och pratade. Borzko satte sig också i köket, och läste i sin bok.


Vid niotiden så gick vi upp till vardagsrummet, för Jenny ville titta på "Desperate Housewives".


Jimmy kom hem vid kvart i tio-tiden.


Och snart så är det ju läggdags för oss alla fyra.


Den blekta blondinen är borta! ;-)


Och här får ni några bilder på mig efter besöket hos Frissan i dag. Jag är jättenöjd! Läs gärna i inlägget: "Dagens Dagbok - Tisdagen den 7 oktober 2008 - Eftermiddagen" om besöket hos Frissan.

Jag har färgat mina ögonfransar och ögonbryn, så därför är jag osminkad på bilderna, och då tycker jag alltid att jag ser så trött ut. Lägger in nya bilder någon annan dag, när jag är målad.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 7 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum, och till FrisörImperiet där jag hade tid hos Melek klockan halvtre.


Jag färgade hela håret till ungefär min riktiga hårfärg, som är typ rödbrun. Sen så gjorde jag lite blekta slingor på det. Klippte håret lite grann bara. Och så färgade jag ögonfransarna svarta, ögonbrynen bruna, och noppade överläppen och ögonbrynen med tråd. Köpte också en mousse, en vax, och ett schampo. Två timmar och en kvart tog alltihopa, så kvart i fem var jag kvar.


Jag blev jättenöjd med håret! Jag har inte haft min riktiga hårfärg på över tio år. Jag har ju varit superblekt och jättekorthårig i tio år nu. Så det känns jätteroligt att se lite annorlunda ut nu. Nu när håret är färgat till nästan min riktiga hårfärg, och allt det blekta är borta, så ska jag nu låta min riktiga hårfärg växa ut. Och bara ha lite ljusa slingor. Jag ska nog kanske också spara ut håret till lite längre. (Bilder kommer i ett separat inlägg lite senare.)


Jag stannade kvar i Centrum och väntade in Jenny som kom från skolan vid femtiden. Vi var in på Bokia, där Jenny köpte sig ett block. Och efter det så gick vi hem.


Jimmy åkte iväg för att hjälpa en kompis i dag efter jobbet. Han lånade hem en liten lätt lastbil från jobbet, och skulle sen till IKEA och handla med en kompis.


Jenny och jag åt middag när vi kom från Centrum. Och så fick Jenny sin namnsdagspresent. Sen så gick vi tillbaka till Centrum igen, för Jenny skulle handla för sina namnsdagspengar. När hon hade handlat så gick vi till Waynes Coffee och drack varsin Chai Latte.


När vi kom hem igen från Centrum för andra gången så hade Borzko kommit hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Jenny och jag satte oss i köket med varsin dator.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 7 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och i dag, precis som i går, så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag. Och även vår salladsbuffé som alltid.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Mobil-Blogg.

MMS

Mobil-Blogg.


Det här har jag ätit i dag, måndagen den 6 oktober 2008.


Frukost:

Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost och gul och röd paprika på. (Glömde att fotografera i morse, så det är ett kort från förra måndagen.
Lunch:
Vi serverade kycklingwok i dag, och självklart så finns det då ett vegetariskt alternativ till mig. Men jag valde ändå att, som nästan alltid, "bara" äta från vår salldsbuffé. I dag blev det sex olika saker: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesallad, kikärtor med rödlök, soltorkade tomater, blandad couscoussallad med bland annat fetaost i.
Eftermiddagsfika:
Till mellanmål på jobbet så åt jag ett päron + en liten hemgjord bulle med dadlar i, som en av kollegerna hade bakat.
Middag:
Till middag i dag så åt jag bara två rostade limpmackor + två tjocka skivor ost. (Ja, jag VET att det är en dålig middag, men jag har ätit så mycket i helgen, så jag klarar mig nog!)(Inget kvällsmål i dag.)


(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Anna, Natalie, Lousie och Fia ville att jag skulle fortsätta att blogga om vad jag äter, så då gör jag väl det då! ;-D


Dagens Dagbok - Måndagen den 6 oktober 2008 - Kvällen.

Jag satt sen i köket med datorn. Bloggade massor med inlägg, (det här är dagens elfte inlägg!), läste massor med bloggar, och läste massor med nyheter.


Jimmy satt på sitt rum framför datorn större delen av kvällen.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Då åt han middag först så klart. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så tittade han på sport på teve.


Jag ska sitta här vid datorn till niotiden. Då ska jag sätta igång teven och titta på "Matakuten" (ni har väl läst mitt inlägg om det, som jag skrev tidigare i dag?), på TV4 mellan nio och tio. Sen efter det så blir det sängen, och kanske lite läsning i min bok, innan det är sovdags.


Och i nästa vecka så får ni hålla tummarna igen! ;-)

Ja, nästa vecka så får ni hålla tummarna igen! Och ordentligt! Och fler av er den här gången! För då är det dags igen för Jimmy!

Funktionsbeskrivning och säkerhetskontroll är det han har kvar att fixa, för att få sitt lastbilskörkort.

Tisdagen den 14 oktober, klockan 15.30, då ska ni hålla era tummar!

Och det vore ju en bra födelsedagspresent för honom om han klarade det, för dagen efter så fyller han 21 år! :-)

Och Dagens Klantigaste i dag var:... JAG!!
Ja, Dagens Klantigaste i dag, det var definitivt jag! Jag lyckades med att få ner alla tre dressingkannorna på golvet i vår kyl! All dressing rann givetvis ut över hela golvet i kylen, och alla tre kannorna sprack och gick sönder! ;-/

Frisörimperiet i morgon.
Ja, i morgon har jag tid bokad hos Melek på Frisörimperiet i Farsta Centrum. Men jag vet faktiskt inte riktigt vad jag kommer att göra. Jo, jag ska färga ögonfransarna och ögonbrynen. Och så ska jag noppa ögonbrynen och överläppen med tråd, det vet jag.

Men vad jag ska göra med håret, det vet jag inte riktigt... Jag har ju haft håret jättekort och helblekt i så många år nu. Och egentligen så trivs jag med det, och tycker att det är snyggt. Men ändå så känner jag att jag skulle vilja göra en förändring.

Det jag känner för just nu, (jag ändrar mig ju hela tiden), det är att ha det lite halvlångt och lite uppklippt. Och ha min riktiga hårfärg, (som är typ rödblond), och med lite slingor i.

Men jag måste ju få bort all blekning först. Och klipper jag bort allt nu, då blir håret två centimeter långt och rödblont. På det lilla kan jag inte göra slingor, för då kommer håret att se prickigt ut.

Så jag vet inte riktigt vad jag kommer att göra i morgon. När jag bokade min tid i dag, så var inte min frissa Melek där, så jag får väl diskutera med henne i morgon, och höra lite vad hon tycker också.

Helst så skulle jag vilja färga över min blekning i typ samma färg som min riktiga hårfärg, och sen lägga lite slingor på det. Men jag vet inte om det går att göra det över blekning? Vet ni?

Nytt körkort!


I dag så kom mitt nya körkort. Fint va?! Eller är jag finare på det gamla? ;-DGrattis på namnsdagen, Jenny!
(Det här paketet ligger och väntar på dig tills du kommer hem hit till Farsta nästa gång!)

Dagens Dagbok - Måndagen den 6 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en kort stund, och sen så gick jag iväg till Centrum.


Först så gick jag till FrisörImperiet och bokade tid.


Sen så gick jag till Posten och hämtade ut mitt nya körkort.


Och sen så gick jag och köpte en namnsdagspresent till Jenny.


Sen så gick jag hem. Och när jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Pratade en hel del i telefon också. Och jag satt även lite med datorn.


Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt han och jag middag tillsammans. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum framför datorn.


Jag höll på och grejade lite här hemma först. Och sen så satte jag mig i köket med datorn.


"Skolmaten är sämre än kattmat" - "Matakuten på teve i kväll"


I kväll börjar det nya programmet "Matakuten" på teve. Och i både Aftonbladet och Expressen i dag så finns det artiklar om att skolmaten är sämre än kattmat. Så här såg Expressens löpsedel ut i dag:

Jag har ju ingen aning om hur det är i alla andra skolor i hela Sverige. Jag kan ju bara prata för "min" skola, som är Hagsätraskolan i Stockholm, där jag har jobbat i sju år.

Hos oss, tycker i alla fall vi, är skolmaten bättre än kattmat...

Själva huvudrätten hos oss, är väl "vanlig" mat. Men vi har ju också vår fina salladsbuffé som vi är väldigt stolta över. Den kan man ju ha som ett tillägg till huvudrätten, eller man kan ju också, som jag alltid gör, äta bara från salladsbuffén.

Jag tog några fotografier i dag för att visa vår mat.

I dag hade vi kycklingwok. Den innehöll pastanudlar, kyckling, och grönsaker. Och såg ut så här:

Här är fyra bilder från dagens salladbuffé:Vårt brödbord med tolv olika sorters knäckebröd:

Vi har många olika sorters kryddor för dom som vill ha lite extra smak på maten. Till exempel: soya, salt, aromat, svartpeppar, curry, citronpeppar, grillkrydda, chilipeppar, allkrydda, paprikapulver, salladskrydda, med flera.

Jag har ju bloggat bilder från jobbet många gånger tidigare. Här är två inlägg sen tidigare i år.

2008-08-20.

2008-04-01.

Läs också gärna min kollega Snurrans blogg,
"Filojokus Funderingar", som också skulle skriva ett inlägg om skolmaten i dag. (Nu har hon skrivit, här är direktlänk till ett mycket bra skrivet inlägg.)

Det ska bli intressant att se programmet "Matakuten" på teve i kväll i alla fall... Även om jag är ganska så säker på, att allt kommer att vinklas till ett visst håll... Och att dom kommer att dra alla Sveriges skolor över en kam...


Dagens Dagbok - Måndagen den 6 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbar som försteman.


I dag så serverade vi kycklingwok. Och så vår fina salladsbuffé förstås också.


Kollegan som var sjuk förra veckan kom tillbaka till jobbet i dag, så vi var fulltalig personalstyrka.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Veckans Vikt - Vecka 41 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 41 - 2008
06/10

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 40 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 40- 2008
29/09 - 05/10

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 5 oktober 2008 - Kvällen.

Efter att filmen var slut, vid sextiden, så gick Jimmy ner till sitt rum igen, och satte sig vid datorn.


Jag satt kvar i vardagsrummet och delade min tid mellan datorn och boken en stund.


Nu är klockan åtta, och jag ska ställa undan datorn för i kväll, gå och göra mig i ordning, och sen lägga mig i sängen istället och läsa i min bok.


"Mamma Mia!"

         


"Mamma Mia!" - 2008

"En självgående, ensamstående mor som äger ett litet hotell på en idyllisk, grekisk ö är på väg att släppa Sophie, dottern som hon själv uppfostrat. Inför brölloppet har Sophie i hemlighet bjudit in tre egna gäster. I hopp om att få reda på vem hennes far är har hon nämligen bjudit in 3 män från sin mors förflutna..."

(Kopierat från LoveFilm)

Den här filmen behöver ju egentligen ingen presentation. Alla känner väl till den, och vet vad den handlar om.

Jag såg "Mamma Mia" på Cirkus för två år sen,
(här finns länk till ett bloggat inlägg om det), och jag tyckte att musikalen var fantastiskt bra.

Men jag måste ju faktiskt säga att filmen var precis lika bra! Det går ju inte att jämföra en musikal på en scen, med en film som är inspelad på en grekisk ö, utan dom var så bra på så olika sätt.

Alla skådespelarna var otroligt bra, med Meryl Streep i spetsen. Musiken är ju fantastisk. Jag skrattade mycket, och jag grät också en hel del när jag blev rörd.

Rekommenderas till alla! Se den!

Betyg: 4,5 av 5.

Dagens Dagbok - Söndagen den 5 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick då upp. Han åt frukost då, och jag åt lite lätt lunch och tog en fika. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lunch och tog en fika. Sen så åkte han iväg igen vid halvtvåtiden. Den här gången åkte han iväg en sväng till sitt jobb, för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.


Jag satte mig återigen uppe i vardagsrummet och så tittade jag klart på "Stjärnor på is". Jimmy satt på sitt rum framför datorn.


Sen så höll Jimmy och jag på en stund och programmerade om kanalerna på våra fem teveapparater, eftersom ComHem har gjort om i sitt analoga utbud.


Borzko kom sen hem från jobbet vid halvtretiden. Även den här gången så var han bara hemma en kort stund, och sen så stack han iväg vid tretiden igen. Nu så tog han Volvon och så åkte han iväg på sitt vanliga söndagsbesök hos sin Mamma.


Jag satte mig sen i vardagsrummet och läste i min bok: "Bedragen" av Katerina Janouch.


Redan vid halvfyratiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans.


Och sen vid fyratiden så gick Jimmy en sväng till Centrum för att handla lite filmgodis till oss. Jag slapp gå med i ösregnet, mot att jag betalade! ;-)


Vid halvfemtiden sen så satte vi igång en dvd-film. Det blev: "Mamma Mia". Recension på den kommer, som vanligt, i ett separat inlägg. Filmen var slut vid sextiden.


Stjärnor på is.
I dag så tittade jag på det första programmet av "Stjärnor på is", som jag hade spelat in i går.

Är det någon av er som har sett det? Vad tyckte ni i så fall?

Jag tyckte väl att det var sådär. Det var ju typ som "Lets Dance" fast sämre, och på is.

Man saknar ju David Hellenius, och hans humor, som programledare. Carina Berg var ju i och för sig bra, men Carolina Gynning tyckte jag mest var jobbig.

I och för sig kan det ju vara mer spännande med dans på is istället för dans på golv, men eftersom det är så otroligt mycket svårare, så blir det ju så mycket sämre klass också.

Jag bloggade ju om programmet för någon vecka sen, och skrev ju då att mina favoriter då, innan man har sett något, var först och främst Kicken, och sen Markus Fagervall och Tony Irving. Jag gillade dom nu, som jag trodde, och jag gillade också Rafael Edholm och Torgny Mogren.

Men egentligen så är det nog för tidigt att egentligen ha några favoriter nu, efter bara ett program.

Jag ska i alla fall ge programmet minst en chans till. Och sen får jag se om jag ska fortsätta att följa det eller inte.Dagens Dagbok - Söndagen den 5 oktober 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick sen upp klockan nio, och genomgick sina morgonbestyr. När han var klar sen så åt vi frukost tillsammans.


Borzko gick sen bort till Farstahallen för att träna. Jag höll först på här hemma och fixade med lite allt möjligt. Sen så satte jag mig i köket med datorn en stund.


Efter det så gick jag upp till vardagsrummet och så tittade jag på en del av "Stjärnor på is" som jag hade inspelat från i går kväll.


Utanför fönstret var det spöregn och hård blåst... :-(


Golden Hits! - Lördagen den 4 oktober 2008.

Dagens Dagbok - Lördagen den 4 oktober 2008 - Kvällen - Golden Hits!


Borzko, Jimmy, och jag stack iväg till tunnelbanan vid kvart i sex. Och så åkte vi till Hötorget och gick till "Golden Hits". Alla dom nio andra kom ungefär samtidigt, och sen så var vi samlade alla tolv: jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, min Mamma Gun, min Pappa Yngve, min storasyster Anette, hennes sambo Kenneth, min systerson Mathias, min systerdotter Maria, och hennes sambo Patric. Min moster Elsie skulle egentligen också ha varit med, men hon var sjuk och stannade hemma.


Klockan sju fick vi vårt bord. Tyvärr så satt vi ganska så dåligt, och såg scenen från sidan, och när dom stod långt fram på scenen så såg vi nästan bakifrån. Jag hamnade också lite bakom en pelare, så jag såg ännu sämre. Men dom som uppträder rör sig ju även runt ibland i lokalen, och då såg vi ju bättre.


För er som inte känner till Golden Hits och Wallmans Salonger, så är det så att middagen och showen är under cirka fyra timmar. Och det är dom som serverar som också uppträder. Så det är många små korta uppträdanden, och sen så serverar dom emellan sångnumren.


Den showen vi såg hette: "Lost in Vegas II". Jag har varit på "Golden Hits" två gånger förut, och då tyckte jag nog att det var bättre shower. Det var mest väldigt gammal musik i den här showen, i alla fall i början och i mitten. Den musiken kände nog ingen av ungdomarna i sällskapet igen, och den passade nog min Mamma och Pappa bäst. Men i slutet av showen så kom det tre nummer med lite nyare musik, och dom tre numren var dom helt klart bästa.


Alla tyckte maten var bra. Inte superbra kanske, med tanke på priset, men helt okej. Mitt vegetariska alternativ var helt okej. Maten kostade 400:- per person, och inträdet kostade 175:- per person. Och sen tillkom dryck. Jag och Borzko bjöd Jimmy, Jenny, och Jocke. Och sen så delade min syster och jag på Mammas och Pappas kostnad. Så för mig och Borzko gick middagen, drycken till maten, och inträdet på 4.200:- kronor... Sen tillkom några hundralappar till för drycken efter showen var slut, och sen blev det några hundralappar för taxiresan hem. Så kvällen gick på nästan femtusen kronor för mig och Borzko...


När showen var slut vid elvatiden så möblerades det om bland borden, och så blev det nattklubb med dansgolv. Vi var sen kvar till halvtvåtiden. Dansade en hel del gjorde vi, mest där vi satt, i nattklubben på bottenplanet. Men vi var också uppe i Schlagerbaren en trappa upp, och dansade.


Jag kan lova att min Mamma, som är 79 år, var den klart äldsta på dansgolvet! Alla tittade på henne med ett leende! Hon är så härlig! Jag hoppas att jag blir så när jag är 79 år! Och Pappa, med sina 84 år, var nog den äldsta som var där, men han dansade i och för sig inte i går.


Vi dansade, pratade, skrattade, drack, och vissa av oss spelade på spelborden. Vid halvtvåtiden så började några av oss att bli trötta, så då drog vi oss hemåt. Jimmy, Jenny, och Jocke gick och mötte upp några kompisar, men vi alla andra åkte hem. Jag och Borzko tog en taxi hem, för vi hade ingen lust att sitta på tunnelbanan. Somnade vid framåt halvtretiden.


Även om kvällen blev väldigt dyr, och showen kanske inte var strålande, så var det en mycket lyckad kväll tycker jag. Vi hade jättetrevligt allihopa. Och det är så kul att kunna göra något med alla mina närmaste och käraste. Så roligt att kunna göra något sånt där, och vara tre genrationer. Den yngsta var 18 år och den äldsta var 84 år.


Tack alla ni som var med! Jag älskar er alla! :-D


(Några bilder från kvällen kommer här. Tyvärr så blev det inga bra bilder precis. Men kika gärna in i Jennys och Jockes bloggar. Dom fotograferade också, och kanske att dom lägger ut bättre bilder.)Mobil-Blogg. Jag och Borzko på

MMS

Mobil-Blogg. Jag och Borzko på tunnelbanan.


Dagens Dagbok - Lördagen den 4 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch, sen så satt vi och fikade och pratade en stund i köket. Efter det så gick han och duschade och gjorde sig i ordning.


Vid ettiden sen så kom Borzko hem från gymmet. Han åt då lite lätt lunch, och jag tog en fika, och det blev en pratstund även nu.


Sen under eftermiddagen så blev det lite allmänt slappande för oss alla tre.


Jimmy satt mest på sitt rum framför datorn.


Borzko satt mest i köket och läste, i sin bok, och i Aftonbladet.


Och jag satt mest i köket med min dator, och höll på med allt möjligt i den. Läste lite i min bok också: "Bedragen av Katerina Janouch.


Vid fyratiden så blev det ännu en fika, för oss alla tre. (Mycket fikande i dag!) Vi åt några mackor då också, eftersom det kommer att bli en sen middag för oss i kväll.
Nu är klockan halvfem, och det blir väl lite fortsatt allmänt slöande här nu en stund till. Sen så ska vi väl börja att göra oss i ordning. Och om lite drygt en timme, vid kvart i sex, så går vi iväg mot tunnelbanan för att åka in till Hötorget.

Jag fick en liten utmärkelse i dag. :-D
För drygt en månad sen så fick jag denna utmärkelse av
Duvan.

Och jag gjorde då också en egen nominering.

Nu i dag så fick jag utmärkelsen en gång till, den här gången av
ONE SMALL DREAM.

Så här skrev hon i motiveringen:

"Bjuder dagligen in bloggvärlden till hennes liv och sin familj. Skriver om vad hon gör på jobbet, fritiden och sin kärlek till sina barn."

Det är ju alltid kul att få uppskattning! Tack! :-D

Jimmy och några av hans kompisar i går kväll.360 på Göta Källare.

Dagens Outfit - 081004.


Det här blir nog Kvällens Outfit till Golden Hits.


         


I kväll så blir det Golden Hits!
Ja, i kväll så ska vi på Golden Hits. Läs mer om det i det här inlägget som jag skrev i måndags. Vi ska träffas vid halvsjutiden. Sen så är middagen och showen mellan klockan sju och ungefär elva. Sen får vi se om vi stannar kvar efter middagen och showen. För när det är slut, vid elvatiden, så blir det nattklubb där istället fram till klockan två.

Man kunde välja på fem olika menyer: nötkött, fläskkött, kyckling, fisk, och vegetariskt, och alla kostar fyrahundra kronor... Jag valde den vegetariska som heter Meny Vegas:


- Soppa efter säsong med garnityr
- Gratinerad svamp- och rotfruktsfylld delizie med tomat- och paprikasås
- Grand Dessert - ett urval av små läckerheter

Det ska bli jättekul i kväll. Att få se en bra show med sång och dans, att få äta och dricka en massa gott, och att få umgås med alla mina närmaste och käraste. :-DDagens Dagbok - Lördagen den 4 oktober 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan nio, och genomgick sina morgonbestyr. Han åt efter det frukost, och jag tog en fika, och vi hade en pratstund i köket. Sen när han var färdig så tog han sin väska, och så gick han bort till Farstahallen för att träna.


Klockan tio gick jag in till Jenny och väckte henne, för det hade hon sagt att hon ville att jag skulle göra. Hon var ute och festade i natt med sina tjejkompisar, och kom hem hit och sov sen. Hon gick upp, och åt frukost, och jag tog ytterligare en fika, och vi fick också en lång pratstund.


Vid halvtolvtiden sen så åkte Jenny iväg hem till Jocke i Södertälje. Jag höll då på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite med datorn också.


Dagens Dagbok - Fredagen den 3 oktober 2008 - Kvällen.

Vid halvsjutiden sen så stack Jimmy iväg till Centrum och till tunnelbanan. Han skulle hem till en kompis, tillsammans med några andra kompisar, och festa lite. Möjligtvis att dom skulle ut på krogen sen också.


Borzko och jag satte oss uppe i vardagsrummet, och så läste vi i varsin bok. Jag började att läsa i: "Bedragen" av Katerina Janouch.


Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på "Idol". Åt och en drack en massa gott gjorde vi också. För min del så blev det Ben & Jerrys Cookie Dough glass, Estrellas vickningschips, och två sorters Marabou mjölkchoklad: Amigo och Lakrits.


Efter första delen av "Idol" så satte vi igång en dvd-film. Det blev: "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".


Vid halvtolvtiden när filmen var slut, så återgick Borzko till sin bok, och jag satte mig med datorn en stund.

Marabou Amigo + Marabou Lakrits.
I dag så testade jag två nya Marabou choklader. Det var Marabou Amigo och Marabou Lakrits.

Marabou Amigo var ungefär som Marabou Digestive och Marabou Daim, fast istället så var det små bitar av Sombreros i. Jag tycker att Marabou Amigo var jättegod. Ungefär lika god som Marabou Digestive och Marabou Daim.

Marabou Lakrits var god, men inte mer än det. Det var gott i och för sig med blandningen av choklad och lakrits, men den var trots det, inte jättegod.

Marabou Amigos kommer jag förmodligen att köpa igen. Men jag tror nog inte att jag kommer att köpa Marabou Lakrits igen.

Är det någon av er som har ätit någon av dom? Vad tyckte ni i så fall?

"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" (Indiana Jones och Kristalldödskallens Konungarike)

         


"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" (Indiana Jones och Kristalldödskallens Konungarike) - 2008

"Det nya äventyret tar sin början 1957 i öknen mitt under det kalla kriget. Indy har tillsammans med sin kompanjon Mac med minsta tänkbara marginal undkommit några sovjetiska agenter vid en öde flygbas. Professor Jones återvänder till sitt hem vid Marshall College, men upptäcker att läget är allt annat än gott vid universitet. Hans närmaste vän, rektorn vid lärosätet förklarar att Indys senaste eskapader har gjort regeringen misstänksam, som nu kräver att Jones ska avskedas från sin tjänst. På egen hand lämnar nu Indiana Jones staden, men träffar snart den egensinniga Mutt, en ung rebell som ger den äventyrlige arkeologen ett minst sagt spännande förslag. Om han hjälper honom, har Indy chans att hitta sitt största arkeologiska fynd någonsin - den legendariska kristallskallen från Akator."

(Kopierat från LoveFilm)

Det här är den fjärde filmen om Indiana Jones, och den första kom redan 1984, för 24 år sen. Jag kommer ihåg när jag såg den på bio då, och jag tyckte att den var helt suverän, och inte lik något annat jag sett.

Den här filmen tyckte jag väl i och för sig inte var riktigt lika bra. Men den var ändå helt okej för en stunds underhållning. Harrison Ford gjorde sin roll mycket bra även i denna film. Så den kan rekommenderas.

Betyg: 3 av 5.

Nokia 5800 XpressMusic.


Jenny köpte ju sig en Nokia E71 i går.

Och i förrgår så köpte sig Jimmy en iPhone.

Själv så hade jag nästan bestämt mig för att köpa mig en Nokia N96 när den lanseras den 13 oktober.

Men nu i dag så läste jag i Aftonbladet i dag om en ny mobil som släpps under det fjärde kvartalet i år, förmodligen lite närmare jul. Det är en Nokia 5800 XpressMusic. Och nu så är jag jättesugen på den istället. Så jag har surfat runt en hel del i kväll och läst om den.

Så jag vet inte vad jag ska göra nu. Ska jag köpa Nokia N96 om två veckor när den släpps? Eller ska jag vänta några månader, ha min gamla Nokia N95 så länge, och köpa Nokia 5800 XpressMusic till jul?

Här är länk till Nokia 5800 XpressMusic på Nokias hemsida.


         

Dagens Dagbok - Fredagen den 3 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade haft sin lediga dag i dag från jobbet. Och som nästan alltid när han är ledig på fredagar, så hade han tagit hand om veckostädningen.


När jag kom hem med bilen, så stack Borzko iväg sen nästan direkt med den. Han åkte sen till OKQ8 och så köpte han ett nytt batteri till bilen som han sedan också monterade. 1.100:- kronor kostade det, men det kan det vara värt, för snart kommer vintern och kylan, och då vill man ju ha ett perfekt batteri när bilen ska starta klockan halvsex på morgnarna.


Jag höll på som vanligt här hemma, och fixade med allt möjligt. Satt lite vid datorn också.


Borzko kom hem sen igen vid fyratiden, och sen så kom Jimmy hem från jobbet strax efteråt. Vi tre åt då middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko satte sig i köket och läste i sin bok. Och jag satt också i köket, fast med datorn.

Dagens Dagbok - Fredagen den 3 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna, sen så dukade jag och gjorde i ordning matsalarna, och sen så var jag andreman i stora matsalen.


En av kollegerna var fortfarande sjuk, och en annan av kollegerna var ledig i dag. Men tur nog så var det ju fredag, och Snurran jobbade ju hos oss, så personalbristen blev ju inte lika stor då.


Under själva lunchserveringen så jobbade jag som andreman i både stora och lilla matsalen, plus att jag också hjälpte till i diskrummet.


Det blev en stressig dag, men allt flöt ändå på helt okej ändå, trots personalbristen och stressen.


En av kollegerna fyller år på söndag, så vi uppvaktade henne med en blomma. Och hon bjöd oss på smörgåstårta som vi åt till lunch.


Vi serverade färsbiffar, kokt potatis, och brunsås i dag. Vi hade även lite chicken nuggets och kokt ris sen i går, som vi serverade som rest.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 02 oktober 2008 - Kvällen.

Sen så blev det en väldigt mysig familjekväll. Jag, Jenny, och Jimmy satt nästan hela kvällen i köket. Jimmy och Jenny höll självklart på mycket med sina nya mobiler. Vi satt också alla tre med våra datorer. Vi fikade förstås. Och självklart så pratade vi massor. Musik lyssnade vi på. Men ingen teve tittade vi på.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och satt med oss en stund och pratade i köket. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satt han återigen en stund med oss i köket och fikade och pratade. Men sen så gick han upp till vardagsrummet och satte sig och tittade på sport, fotboll var det visst, på teve.


Ja, just det! Han provade ju sina nya skor som Jenny och jag köpte till honom i dag. Han har ju bara sneakers och tygskor, så vi tyckte att han behövde ett par nya "finskor", att ha på lördag när vi ska på Golden Hits. Så vi chansade och köpte ett par till honom i dag, för det går ju alltid att lämna tillbaka eller byta. Men dom passade perfekt, och han tyckte om dom, så det blev ett lyckat köp.


Mysigt att ha Jenny hemma i kväll. Och mysigt att både Jimmy och Jenny satt i köket hela kvällen. Jag sätter verkligen värde på dessa kvällar.


Och i morgon så är det då äntligen fredag igen! Wiieee!!!! ;-D


Mattantsfotografi!


I dag så fick vi vårt nya mattantsfotografi. Jag tog ett fotografi på kortet efter att vi hade satt in det i ramen och hängt upp det, så bilden blev väldigt dålig tyvärr.Mysstund efter middagen, med Jimmy och Jenny.


Och i dag var det Jennys tur att köpa sig en ny mobil!


I går så köpte ju Jimmy sig en ny mobil, en iPhone.
Och i dag så köpte sig Jenny en ny mobil, och det blev en vit Nokia E71.Dagens Shopping - 081002 - Ett par svarta, korta, platta stövlar från Din Sko.


Eftersom jag inte kunde ha dom stövlarna som jag köpte i lördags, så köpte jag dom här i dag istället. I storlek 41...

Dagens Dagbok - Torsdagen den 02 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och i dag så var det extra mysigt att komma hem! För Jenny var hemma i Farsta! Hon kände sig bättre i dag, och hade gått i skolan på förmiddagen, och sen så kom hon hem hit.


Vi satt och pratade en stund, och sen så gick vi iväg till Centrum. Vi gick till Phone House, och där köpte sig Jenny en ny mobil. Det blev en vit Nokia E71.


Sen så gick vi till Din Sko, och jag köpte mig ett par korta, platta, svarta stövlar. Dom jag köpte i lördags kan jag inte ha... Jag trodde att dom var okej... Men jag får jätteont i mina fötter av dom... Jäkla artros... Och jag som tyckte att dom var så fina... Tyvärr så kunde jag inte köpa en större storlek av dom heller... För dom var slut... Men nu så blev det ett annat par istället... i storlek 41... :-(


Vi var sen i blomsteraffären och köpte en blomma till en kollega på jobbet som fyller år i morgon.


Efter det så gick vi hem. Sen så satt vi i köket. Jenny höll så klart på med sin nya mobil. Och vi hade också våra datorer där.


Jimmy jobbade över en stund, och kom hem vid halvsextiden. Då åt jag, Jimmy, och Jenny middag tillsammans. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satt vi alla tre i köket med våra datorer, och våra mobiler.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 02 oktober 2008 - Dagens Jobb.

I dag var det jobb som vanligt. Jag var först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag och gjorde i ordning matsalarna. Och efter det så var jag andreman i stora matsalen. Men eftersom en av kollegerna var sjuk i dag, så fick jag rycka in lite överallt i dag. Jag hjälpte till lite som andreman i lilla matsalen, och jag var även ganska så stor del av dagen och hjälpte till i diskrummet.


Vi serverade chicken nuggets, kokt ris, och currysås i dag. Och vi hade ju förstås även vår fina salladsbuffé som vanligt.


Allt flöt på hyfsat bra i dag, trots personalbristen. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 01 oktober 2008 - Kvällen.

Sen så satt Jimmy och jag större delen av kvällen i köket med våra datorer. Jimmy satt så klart och höll på med sin nya iPhone, gjorde i ordning den, la in musik, och laddade ner grejer till den.


Jag satt och bloggade en hel del, läste bloggar, och läste nyheter. Och liiiite fick jag leka med Jimmys nya mobil också! ;-D


Egentligen så skulle jag ha sett på "Idol" och "Oskyldigt dömd" i kväll hade jag tänkt mig. Men jag kände inte alls för teve i kväll, så jag såg bara den första halvan av "Idol", och sen så stängde jag av teven.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satt han större delen av kvällen och tittade på sport på teve.

I dag har vi bott här i tre år! :-D


Ja, i dag så har vi bott här i vår lägenhet i Farsta i tre år! Tiden har gått otroligt fort tycker jag, fast samtidigt så känns det som om vi har bott här jämt.

Tänkte lägga in en länk här till det blogginlägget som jag bloggade den 1 oktober 2008, men jag hade tydligen inte tid att blogga den dagen, och inte på många dagar efter heller.

Här är ett inlägg från den 29 september 2005.

Och här är nästa inlägg, från den 12 oktober 2005.

Gå gärna in i den bloggen som jag hade då, på Windows Spaces Live, där det finns massor med fotografier. Ett album heter "Farsta - Nya lägenheten - 2005", och där finns det 44 fotografier från november 2005.


Nokia N96 eller iPhone ???


Jag hade ju nästan bestämt mig för att köpa en Nokia N96 när den släpps om cirka två veckor. (Kolla in det här inlägget.)

Men nu har ju Jimmy köpt sig en iPhone, och den är ju himla fin och cool... Jag kanske skulle köpa en sån istället?

N96 är ju väldigt lik den jag har nu, N95. Så det kanske vore kul med något helt nytt och annorlunda!? Eller?I dag så fick jag ett trevligt brev! ;-D


Inte för att jag trodde något annat, men det är ju alltid trevligt att få ett sånt här brev! :-DDagens Shopping - 081001 - 2 - Fjorton böcker från Bokus.


I dag så kom min stora bokbeställning från Bokus. Fjorton stycken böcker, varav nio stycken inbundna, och fem stycken pocketböcker.

Dagens Shopping - 081001 - 1 - Ett par höga platta svarta stövlar.


I dag så köpte jag mig ett par höga, platta, svarta stövlar på Wedins. Dom hade kostat 500:- kronor men var nedsatta till halva priset, så det blev bara 250:- kronor för dom.

På det översta kortet är jag utan benvärmare, och på det understa med benvärmare. Vilket är snyggast?

Dagens Dagbok - Onsdagen den 01 oktober 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en kort stund, och sen så gick jag iväg till Centrum. Var på Wedins och köpte mig ett par svarta stövlar med höga skaft. Dom såldes för halva priset, och hade kostat 500:-. Så jag betalade alltså bara 250:- kronor för dom.


Jimmy slutade tidigare på jobbet i dag, så jag mötte upp med honom i Centrum, när han kom vid tretiden. Sen så gick vi till Telia-butiken, och så köpte sig Jimmy sin iPhone som vi var och tittade på i går.


Sen så gick vi hem, Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt han och jag middag.


Vid femtiden så blev det en sväng till Centrum igen, och så hämtade jag ut mitt stora bokpaket med fjorton böcker från Bokus.


När vi kom hem sen så satte vi oss båda två i köket med våra datorer. Jimmy höll så klart på med sin nya iPhone. Och jag höll på med lite allt möjligt.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 01 oktober 2008 - Dagens Jobb.

I dag har jag förstås jobbat som vanligt. Men av skäl som jag inte kan uppge i bloggen så blir det ingen dagbok från jobbet i dag.


RSS 2.0