Dagbok – Onsdagen den 31 maj 2006


 

Jobbade som vanligt i dag. Var förvånansvärt pigg i dag trots 16 timmars arbetsdag i går och bara 2 + 3 timmars sömn. Snurran var på kurs i dag med, så Nadja vikarierade hos oss i dag också. Vi serverade tomatsoppa med pasta i. Till det så hade vi limpa och skivad ost. Det fanns även fiskgratäng och ris som rest sedan i går.

Hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Sen så stack hon iväg vid femtiden igen. Först åkte hon och tittade på en dansuppvisning med sin före detta dansgrupp. Sen så åkte hon hem till Robin en stund.

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden efter sitt dagpass mellan sju och fyra. När vi hade ätit middag så stack vi iväg till Centrum. Där var jag på The Phone House och köpte äntligen min nya mobiltelefon som jag har velat haft en tid nu. Sony Ericsson Walkman Phone W810i. Köpte mig också en bluetooth och en försäkring till telefonen. Så det blev ju rätt så dyrt…


Sen var vi och hämtade ut två konsertbiljetter. Vi två ska gå och se ”Monsters of Covers” med tre coverband på Queen, Kiss och Ozzy. Det är på måndag kväll på Tyrol på Gröna Lund. Det ska bli kul.


Handlade en hel del mat och annat på Hemköp också innan vi vände hemåt igen. Jimmy stack sen iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Dusch, middag och sen sport på teve blev hans kväll. Jenny kom hem från Robin vid niotiden. Sen så satt hon och pluggade ganska så länge.

Jag höll på med lite hushållsjobb, och sen så blev det datorn resten av kvällen.Tack Camilla! ;-)

Sedan Camilla Läckberg skrev om mig i sin blogg, och la ut mitt fotografi, och länkade till min blogg, så har mina läsare ökat! Jag brukar ju ha runt 65 läsare om dagen, men sedan Camillas inlägg i lördags har jag haft 158 i söndags, 118 i måndags och 100 i går.


Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet: --- 5 ---

Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet i dag den 31/05-06:

---   5   ---

Dagbok – Tisdagen den 30 maj 2006


 

Jobbade som vanligt i dag också. Morgonen började med att vi upptäckte att några hade eldat i vårt trapphus… Det hängde kvarglömda kläder där som några hade tänt på… Kläderna hade brunnit upp… väggen var helt svart… innertaksplattorna var helt svarta, men de hade tur nog inte tagit eld… Sen flöt väl dagen på ungefär som vanligt. Snurran var på kurs, så Nadja kom och vikarierade hos oss. Vi serverade fiskgratäng med kokt ris.

Sen när arbetsdagen egentligen var slut efter åtta timmars jobb mellan sex och två, då stannade fyra av oss kvar och jobbade över i åtta timmar till. Jag, Mita, Monica och Anne-Mari var det som jobbade mellan två och tio. Det var niornas skolbal, därför jobbade vi över. Vi förberedde allting under eftermiddagen. Middag åt vi också.

Sen klockan sju så började balen. Cirka 100 personer var med. Cirka 75 stycken nior från tre klasser och så cirka 25 lärare. Jenny går ju i nian i samma skola som jag jobbar i så hon var så klart där. Vi serverade kycklingfiléer med klyftpotatis och både varm och kall bearnaisesås. Till efterrätt så fick de blåbärspaj med vispgrädde. Vi hann med att kika lite och lyssna lite till talen mellan vårt jobb. Jimmy kom förbi en sväng och kollade lite också.

Klockan tio så var vi äntligen färdiga med vårt jobb och då åkte vi hem. Hemma vid kvart över tio. Försökte så fort som möjligt komma i säng, och det var jag vid kvart i elva. Sen så ringde klockan kvart i ett, efter bara två timmars sömn. Gick upp och satte mig i bilen för att hämta Jenny i Hagsätra. Hon hade först varit kvar på balen tills den slutade klockan elva. Sen så hade de ”efterfestat” till klockan ett. Hon var i alla fall nykter och fin när jag hämtade henne. Jag kom i säng igen vid halvtvåtiden. Och sen blev det tre timmars sömn till klockan halvfem.

Jenny tog massor med fotografier. Men hon är inte med själv på så många. Och på alla kort så är andra med. Jag vill inte gärna lägga ut kort på andra som jag inte har frågat om lov. Så jag har klippt ut henne från två kort.

Här är hon i sin fina klänning och skor.

Så här ser klänningen ut bakifrån.Ja, just det. Glömde skriva en sak i går. Jenny har fått sommarjobb! Tre veckor, sex timmar om dagen, i slutet av sommarlovet, på Farsta Sjukhem.Dagbok – Måndagen den 29 maj 2006


 
Jobbade förstås precis som vanligt i dag igen. Den här veckan så är jag först i skalen (grönsaksberedningen) och sen så är jag i plocken (diskplocken/grovdisken). I dag serverade vi korv och makaroner. Det var en hektisk och lite rörig dag i dag, men inget speciellt hände, och allt flöt ändå på bara bra.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade med lite allt möjligt hushållsarbete här hemma. När jag tyckte att jag var klar så satte jag mig och läste en stund. Läste ut boken som jag började på i helgen: ”Tätt intill dagarna – berättelsen om min mor” av Mustafa Can.

Vid sextiden så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny. Hon hade varit kvar i Hagsätra en stund efter skolan hos sin kompis Lina. Först så gick vi till Solakuten och solade i en kvart var. Sen så gick vi runt lite i Centrum, kollade lite, och Jenny köpte lite smågrejer.

Hem sen och så blev det en sen middag. Jenny och jag satt och pratade länge sen. Efter det så hjälpte jag henne med att fixa lite inför hennes skolbal i morgon. Borzko kom hem vid halvåttatiden från jobbet. Middag och dusch för honom då, sen teven. För mig så blev det kökssoffan och datorn. Jimmy kom hem från jobbet strax före nio. Han hade jobbat mellan tolv och halvnio i dag.Veckans Vikt - Vecka 22

Veckans Vikt
Vecka 22
29/05

56,0 kg


Veckans Motion - Vecka 21

Veckans Motion
Vecka 21
22/05 - 28/05

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, cirka 3,0
Fredag: Promenad, cirka 1,0
Lördag: Promenad, cirka 1,0
Söndag: Promenad, cirka 2,0 tim

Dagbok – Söndagen den 28 maj 2006Mobilen larmade klockan sju som vanligt i morse. Och precis som vanligt så gick jag upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost. Borzko gick upp vid åttatiden och gjorde sina morgonbestyr. Jimmy sov, han kom hem strax efter fem i morse efter sitt nattpass mellan sju och fem. Jenny var ju inte hemma eftersom hon sov kvar hos Robin i går.

Vid halvniotiden så gav jag mig ut på en promenad. I dag gick jag via Hökarängen och Gubbängen och sen så svängde jag av mot Svedmyra. Var inne på BEA där och tittade lite. Hittade inget speciellt så jag handlade inget. Lånade toan bara innan jag vände om och gick samma väg hem igen.

Solen tittade fram under promenadens gång. Det blev så varmt så jag blev svettig trots satt jag hade tagit av mig jackan. Så skönt. Men tur att man är morgonpigg… för längre fram på dagen så blev det värre väder… Var ute och gick i nästan två timmar. Så vid halvelvatiden var jag hemma igen.

Stegräknaren var med:
12.884 steg
10.95 kilometer
390 förbrukade kalorier
1.54.22 effektiv gångtid

Åt lite lätt lunch när jag kom hem. Sen höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Ringde och gratulerade Mamma på Mors Dag också. Men hon fick ju sin Mors Dags-present redan i fredags (läs dagboken från i fredags), och jag bjöd ju på middag i går (läs dagboken från i går), så det fick räcka med ett telefonsamtal i dag.    

Vid tolvtiden så kom det mörka moln… Och sen kom det åskväder… Och skyfall… Så som sagt var, det är ju tur att man är morgonpigg så jag fick mig en tvåtimmarspromenad i solsken i morse! Borzko hade oturen att komma mitt i skyfallet under sin promenad hem från gymmet, så han var helt genomblöt när han kom hem.

Jimmy vaknade och gick upp vid ettiden. Han åt frukost och Borzko och jag åt lunch. Sen så åkte Borzko iväg och fixade lite med bilen. Jimmy satt vid sin dator. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt, och satt även lite med datorn.

Vid fyratiden så kom Jenny hem från Robin. Då blev jag grattad på Mors Dag! Jag fick en jättefin svart topp av henne. Och en jättefin blomma. (Blomman såg ut som en sol, det var därför hon köpte den till mig. Jag har alltid haft en sol som typ en logo på olika saker. Och Jenny har kallat mig ”Bim – The Sun” på kul). (Läs gärna Jennys Blogg där hon också skriver om Mors Dag).

Här är jag i min nya fina svarta topp som jag fick av Jenny.

Här är min fina sol-blomma som jag fick av Jenny.

Här är blommorna som jag fick av Mamma och Pappa i går när de var här på middag.

Vid femtiden så åt vi alla fyra middag tillsammans. I dag blev det ”bara” rester. Men det var mycket goda rester från gårdagens middag som vi åt.

Resten av kvällen så satt Borzko i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Han får tyvärr alltid sitta ensam och titta på sport. Han är otroligt sportintresserad av precis all sport. Men vi alla andra tre är totalt ointresserade av all sport, även Jimmy. Så ibland tycker vi lite synd om Borzko som alltid får sitta själv. Han är ju också helt ointresserad av datorer, som vi andra tre har som ett av våra största intressen.

Jag, Jimmy och Jenny satt alla tre inklämda i Jimmys lilla rum. Jimmy satt vid sin stora dator, Jenny med Jimmys bärbara dator, och jag med min bärbara dator. Sen så satt vi i flera timmar och spelade poker, Texas Hold’Em på Internet. Mest på Poker Champs. Körde några Free Roll Turneringar också. Jättekul att spela!

---------  

Och i morgon är det måndag igen… Det här blir nog en tuff vecka… Det brukar alltid vara jobbigt så här i slutet på vårterminen. Ungarna brukar bli vilda och jobbiga. På tisdag kväll så ska jag jobba över sent också, för då har niorna sin skolbal, och vi ska stå för maten. Det blir jobbigt, men också roligt att få vara med och se alla nior i sina fina klänningar och kostymer.

Det har i alla fall varit en skön fyradagarsledighet. Vädret kunde väl kanske ha varit något bättre… Men, men, det har ju varit hyfsat i alla fall. Har i alla fall kunnat promenera alla fyra dagarna. Men tyvärr inte kunnat sola något. Men det har varit en trevlig helg i alla fall. Hoppas att ni alla också har haft det.

Och ni har väl alla läst i Camilla Läckbergs blogg om mitt möte med henne!? ;-)  

Camilla Läckberg

Kan inte låta bli att lägga in en länk igen till Camilla Läckbergs blogg. Blev ju glatt överraskad när jag tittade in där nyss och såg inlägget och fotografiet i hennes blogg om vårt möte. Jättekul att hon skrev om det och att hon la in mitt fotografi.

Se mitt inlägg längre ner på sidan här från i går: "Dagbok - Lördagen den 27 maj 2006".

Läs och titta på inlägget: " Ni finns på riktigt! ;-) " i Camillas blogg.

Här är länken till en av mina favoritförfattare och favoritbloggare: Camilla Läckberg.


Evenemang att se fram emot.Jag har en hel samling med biljetter i min ägo just nu. Jättekul att ha en massa evenemang att se fram emot. Sju stycken olika evenemang under året har jag biljetter till. Sen så finns det sex stycken andra evenemang som jag planerar att se men som jag inte har biljetter till ännu.


Fredagen den 2 juni så ska jag och Jenny gå och se dansgruppen ”Bounce Streetdance Company” på Stora Scenen i Dansens Hus.Lördagen den 10 juni så ska (skulle) jag och Jimmy gå och se rockbandet ”The Rolling Stones” på Ullevi i Göteborg. (Men den konserten är ju framflyttad till okänt datum tyvärr…)
Måndagen den 26 juni så ska jag och Jimmy gå och se hårdrockbandet ”Guns N’ Roses” i Globen.Torsdagen den 20 juli så ska jag, Borzko, Jimmy och Jenny gå och se Tomas Ledin med gästartisterna Andreas Johnson och Jill Johnson på Skansen.Lördagen den 23 september så ska jag, Borzko, Jimmy och Jenny gå och se rockmusikalen ”Rent” på Göta Lejon.Fredagen den 17 november så ska jag och Jimmy gå och se hårdrockbandet ”Iron Maiden” i Globen.Söndagen den 10 december så ska jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Mamma och Pappa gå och se ABBA-musikalen ”Mamma Mia” på Cirkus.Sen som sagt var så finns det en hel del annat som jag planerar att kanske gå och se:


Coverbanden: ”Kyss” (Kiss), ”Queer” (Queen) och ”Ozzy the coverband” (Ozzy Osbourne) = ”Monsters Of Covers” spelar på Tyrol på Gröna Lund måndagen den 5 juni.Den gamla rockande proggruppen ”Nationalteatern” spelar på Gröna Lund fredagen den 9 juni.Hårdrocksbandet ”The Poodles” spelar på Gröna Lund måndagen den 12 juni.Mikael Wiehe spelar på Gröna Lund måndagen den 19 juni.B.W.O. (Bodies Without Organs) spelar på Gröna Lund fredagen den 25 augusti.Håkan Hellström spelar på Gröna Lund fredagen den 1 september.Ja, det är vad jag vet nu. Får väl se hur många av de sex ovanstående, som jag inte har biljetter till, som jag kommer iväg på.


 

Dagbok – Lördagen den 27 maj 2006


 
Mobilen larmade klockan sju precis som vanligt på nästan alla mina lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning, och sen så blev det förstås frukost. Borzko gick upp vid åttatiden. Han gjorde också sina morgonrutiner förstås. Jimmy hade kommit hem vid halvsextiden i morse från sitt nattpass på McDonalds mellan sju och fem, så han sov förstås. Jenny sov också.

Vid niotiden så gav jag mig ut på en promenad. Promenerade runt här hemma i Farsta i ungefär en timme. Kom hem vid tiotiden igen.

 
Stegräknaren var med:
7.347 steg
6.24 kilometer
222 förbrukade kalorier
1.01.18 effektiv gångtid

Borzko hade gått ner till Farstahallen, när de öppnade halvtio, för att träna. Jenny vaknade och gick upp vid tiotiden när jag kom hem. Hon åt frukost och jag tog en fika med henne då. Fixade lite med allt möjligt här hemma sen en stund. Sen så gick vi en sväng ner till Centrum. Först var vi på Systembolaget och köpte två flaskor rödvin. Sen så var vi Hemköp och köpte vaniljglass. Jenny hämtade även ut sina skoltröjor på ”Posten” där också. Och sen så var vi på Torget och köpte jordgubbar.

 
När vi kom hem vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Borzko kom hem från gymmet ungefär samtidigt. Frukost för Jimmy och lunch för oss andra intogs. Sen så åkte Borzko iväg med bilen in till Södertappen vid Skanstull för att lämna blod. Jag började med att förbereda lite inför middagen. Jimmy och Jenny satt vid sina respektive datorer.


Vid halvtvåtiden så gick Jenny och jag en sväng till Centrum igen. En av mina favoritförfattare och favoritbloggare, Camilla Läckberg, var på Bokia i Farsta Centrum och signerade sin nya bok ”Olycksfågeln”. Jag köpte den, fick den signerad av henne, och fick även en liten pratstund med henne. Givetvis pratade vi lite om bloggar förstås! Jenny tog ett fotografi på oss och Camilla sa att det var okej att lägga in det här i min blogg.


Jag och Camilla Läckberg.

Hennes fjärde och senaste bok Olycksfågeln.

Signeringen. (Farsta 27 maj 2006. Till Britt-Marie. Vi ses på bloggen! :-) Med varma hälsningar. Camilla Läckberg.)
Väl hemma igen så fortsatte jag att förbereda allting till kvällens middag. När jag var färdig så satte jag mig en stund med datorn. Sen så slutförde jag middagen. Klockan fyra så kom Mamma och Pappa hit. De hade en bukett blommor med sig när de kom. Vi satte oss vid bordet och åt då på en gång. Vi åt stekt fläskfilé med potatisgratäng. Och så hade vi en hel del tillbehör: fyra sorters såser/dressingar (basilika, sweet chili, franska örter, curry), blandad sallad (sallad, gurka, tomat) , kesoröra (keso, rödlök, tomat, gurka, aromat), två sorters bröd (finncrisp, delikatessknäcke), tre sorters pålägg (ost, skinka, salami). Rödvin för Borzko, Mamma och Pappa. Fun Light för mig, Jimmy och Jenny. Efter maten så blev det färska jordgubbar med vaniljglass och så kaffe förstås.


Jimmy, Jag, Borzko, Mamma och Pappa.

 Satt och åt, drack, pratade och hade det trevligt i ett par timmar. Strax efter sex sen så stack Jimmy iväg till jobbet för ett tredje nattpass i rad. Mellan sju och fyra skulle han jobba i natt. Jenny stack så småningom också iväg. Fast hon åkte hem till sin pojkvän Robin som bor i Medborgarplatsen. Hon skulle också sova kvar där.

Jenny.
Vi fyra som var kvar satte igång med att spela kort. Det blev Canasta som vanligt. Tre omgångar spelade vi i kväll, och det blev 3-0 till mig och Mamma. Vid elvatiden så åkte Mamma och Pappa hem med bussen. Borzko och jag fixade i ordning lite här hemma efter kvällen, och sen blev det teven för honom och datorn för mig. 


Dagbok – Fredagen den 26 maj 2006


 
Mobilen larmade klockan sju som vanligt på lediga dagar. Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy kom hem från jobbet strax efter att jag gick upp. Han hade jobbat ett nattpass mellan nio och sju. Han gick förstås och la sig direkt när han kom hem. Jenny sov. Jag duschade och gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost förstås.

Regnet hängde i luften, men jag gav mig ut på promenad ändå. Hann inte långt förrän det började att regna. Men tur nog så var det bara ett lätt regn. Gick Hökarängsvarvet, och var ute i ganska så precis en timme. Precis när jag nästan var hemma så satte det igång med att regna ordentligt, så jag hade tur.

Stegräknaren var med:
7.357 steg
6.25 kilometer
222 förbrukade kalorier
1.00.25 effektiv gångtid

Jenny hade nyss vaknat och gått upp när jag kom hem. Hon åt frukost då och jag tog en fika. Sen när vi var klara så gick vi till Centrum. Jenny gick till Frisören och blekte slingor och toppklippte och klippte upp håret lite. 850:- kronor kostade det. Jag gick till Solakuten och solade i en kvart. Sen så handlade jag blommor på Torget. Och efter det så handlade jag mjölk och lite annat på Konsum.

Hem igen och fixade lite och väntade in Jenny. När hon kom hem så åt vi lite lätt lunch tillsammans. Hon blev förresten jättefin i håret! Sen när vi var klara så tog vi bilen och åkte hem till min Mamma och Pappa i Örby. Där uppvaktade jag Mamma på Mors Dag, fast två dagar för tidigt! Men jag hittade två så perfekt fina blommor som jag visste att hon ville ha ut till deras landställe. Två jättestora hängpetunior i stark rosa färg i vita amplar. 300:- kronor blev det för båda två.

Efter en pratstund med Mamma och Pappa så åkte Jenny och jag hem igen. Kom hem vid halvtvåtiden. Jimmy gick upp ungefär samtidigt. Sällskapade med honom när han åt frukost. Sen så åkte Jenny iväg med tunnelbanan hem till Robin. Jimmy satte sig vid datorn. Jag höll på och fixade lite en stund. Sen så tog jag med mig min dator och satte mig inne hos Jimmy på hans rum en stund.

Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Efter det så åkte Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Han skulle vara där en stund och sen åka direkt till McDonalds för att jobba ett nattpass i natt igen, den här gången mellan 19.00 och 05.00. Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Efter att han hade duschat och gjort sig i ordning så tog han bilen och åkte hem en sväng till sin Mamma, Dragica, i Hallunda.

Själv så satte jag mig i vardagsrumssoffan och började läsa en bok: ”Tätt intill dagarna – Berättelsen om min mor” av Mustafa Can. Och eftersom boken var bra, så satt jag länge och läste och läste. Jenny kom hem från Robin vid halvtiotiden. Sen så satt hon mest vid sin dator resten av kvällen. Jag flyttade ner med min dator och min bok och satt med Jenny i hennes rum. Två Betapet-matcher mot Snurran över Internet blev det också. I kväll hade jag otur och förlorade båda.Läs min dotter Jennys Blogg!


Dagbok – Torsdagen den 25 maj 2006Mobilen larmade klockan sju i morse som de flesta av mina lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost förstås. Borzko hade gått upp klockan sex för att åka och jobba, trots röd dag. Jenny sov ju kvar hemma hos Robin i går, så hon var inte heller hemma. Jimmy var hemma, men låg och sov. Han kom hem från krogen i natt vid halvtretiden.

Vid niotiden så gav jag mig iväg ut på promenad. Gick längs tunnelbanan vägen in mot stan. Svängde sen av lite och gick genom Gamla Enskede och sen vidare in mot stan. När jag väl var inne i stan så gick jag runt lite och tittade på lite allt möjligt. Kunde inte låta bli att köpa några böcker igen… Det blev fyra pocketböcker (tag fyra betala för tre) för 180:- kronor.

En underbar hägg.

Närbild på häggblommor.

Kastanjeträden är ju också fantastiskt vackra.

Närbild på kastanjeblommor.

Nu börjar även syrenerna att blomma.


 


Stegräknaren var med:
19.845 steg
16.86 kilometer
601 förbrukade kalorier
2.50.44 effektiv gångtid

Vid tolvtiden så åkte jag hem från stan med tunnelbanan. Mötte upp med Jenny som klev på i Medborgarplatsen på väg hem från Robin. Vi kom hem vid halvettiden. Jimmy hade nyss vaknat och gått upp då. Vi åt lite alla tre tillsammans då. Jag lunch, Jimmy frukost och Jenny en andra frukost.

Här är böckerna som jag köpte.

Sen så blev det städning för oss alla tre eftersom det var torsdag. Vi hjälptes som vanligt åt, och det blev det vanliga: dammsugning, torkning av golv, dammande, putsning av glasytor och speglar, skurande av badrum och toalett, dammsugning av båda balkongerna, byte av handdukar, tvätt av handdukar och kläder, m.m.

När vi var klara så satte Jenny igång med att städa inne i sina garderober och rensa bland sina kläder. Jimmy och jag tog bilen och åkte ner till Centrum. Där var vi på OnOff för att köpa oss en ny dammsugare. Den gamla är helt värdelös och orkar knappt suga trots att den inte är gammal alls. Nu köpte vi en lite dyrare (2.000:-) och förhoppningsvis bättre. Testade den när vi kom hem och den verkar i alla fall att vara jättebra.

Här är en bild på dammsugaren taget från OnOffs hemsida.

Borzko kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Efter att han var duschad och klar så åt vi alla fyra middag tillsammans. Satt en bra stund och pratade och hade det trevligt. Vid halvsextiden sen så åkte Jimmy iväg. Han skulle först till Hagsätra till sen till sin kompis Kristian en stund. Sen så skulle han åka direkt till McDonalds i Västberga för att jobba ett nattpass mellan 21.00 och 07.00.

Jenny åkte iväg en timme senare än Jimmy, vid halvsjutiden. Hon skulle möta upp med sin kompis Zina i Gullmarsplan, och sen så skulle de gå och fika på Kvarnen. Borzko satte sig i vardagsrumssoffan framför teven och kollade på sport.

Själv så satte jag mig i kökssoffan, men för en gångs skull inte med datorn först. Utan jag lyssnade på Mustafa Can’s Sommarprogram från 2003 där han pratar om sin mamma. Jag ville lyssna på det först, och sen så ska jag läsa hans bok: ”Tätt intill dagarna – Berättelsen om min mor”. Jag har fått låna skivan av Angela. Läs gärna det som hon skriver om honom, programmet och boken HÄR. Det var ett mycket gripande program. Man blev väldigt rörd men även glad över hans berättelse.

Efter att jag lyssnat på det en och en halv timme långa programmet så blev det datorn i knäet istället. Boken ska jag börja att läsa i en annan dag istället. Som vanligt så läste jag nyheter, krönikor, kolumner och bloggar i datorn.

Borzko gick och la sig vid tiotiden, för han ska upp klockan fyra i morgon bitti och jobba som vanligt. Jenny kom hem strax efter tio efter sin fika med Zina. Sen så satt hon vid sin dator resten av kvällen. Jag fortsatte att sitta med min dator. Satt och spelade Texas Hold’Em på Internet rätt så länge. Den här gången på Betsson. 


 

Dagbok – Onsdagen den 24 maj 2006


 

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Fulltalig personalstyrka och fungerande diskmaskin i dag. Vi serverade kycklingklubbor, kokt ris, och currysås i dag. Vi hade även potatissallad för de som hellre ville ha det till kycklingen. En väl tilltagen salladsbuffé som alltid förstås också. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Åkte hem direkt ifrån jobbet. Jimmy var inte hemma när jag kom hem, han jobbade mellan elva och halvnio i dag. Jag höll på med diverse hushållsgöromål när jag kom hem. Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Hon duschade och gjorde sig i ordning och sen så följdes vi åt till Centrum vid femtiden.

Jenny tog tunnelbanan in till Medborgarplatsen hem till sin pojkvän Robin som bor där. Hon skulle vara där i kväll och sova kvar där. Själv så gick jag först till Apoteket och handlade en massa olika grejer som jag behövde, och sen så var jag på Åhléns och köpte lite smågrejer. Efter det så gick jag till Solakuten och solade i en kvart. Hemma igen vid sextiden.

Middag åt jag då alldeles för mig själv. Sen så blev det kökssoffan och bärbara datorn i knäet. Mycket läsning blev det i dag: nyheter, bloggar, krönikor, kolumner, m.m.

Jimmy kom hem från jobbet vid niotiden. Han duschade och gjorde sig i ordning och sen så åkte han iväg med tunnelbanan in till stan. Han skulle möta upp med en jobbarkompis och hans kompisar för att gå på krogen.

Borzko kom inte hem från jobbet i dag förrän halvtio. Han duschade och gjorde sig i ordning och sen gick han och la sig nästan direkt, för han ska jobba i morgon trots att det är röd dag.

Jag spelade en Alfapeth-match på www.ordspel.se som jag tyvärr förlorade.

Och så vill jag säga Grattis på tvåmånadersdagen till Jenny och Robin!Rolling StonesJaha. Nu verkar det som om det kanske inte blir någon Rolling Stones-konsert i sommar... Jimmy och jag har ju biljetter till deras konsert på Ullevi i Göteborg lördagen den 10 juni. Nu är det helt säkert att det inte blir någonting då i alla fall. Vi får väl se om den blir framflyttad till längre fram i sommar eller om den blir helt inställd. Och även om den blir av, fast längre fram, så är det ju inte säkert att vi båda två har möjlighet att gå då.


Tråkigt att det blev så här. Jag hade verkligen sett fram emot det. Jag jobbar ju sista dagen torsdagen den 8 juni. Sen så skulle vi ha åkt ner till Göteborg. Givetvis passat på att gå på Liseberg när vi ändå var där. (Vill ju åka Kanonen och Balder!) Och sen sett konserten förstås. Men nu så blir det ingenting av med det.

Länk till artikel i Aftonbladet.

Länk till artikel i Expressen.


Dagbok – Tisdagen den 23 maj 2006


 
Jobbade som vanligt i dag också. I dag var Christina sjuk, så Nadja kom och vikarierade för henne. Reparatören hade lagat diskmaskinen i går, så i dag så slapp vi äntligen plastglas, plastbestick och papperstallrikar. Vi serverade pasta och skinksås i dag. Högstadiet hade halv idrottsdag i dag, så det kom väldigt många på en gång och åt i dag, så det var ganska hektiskt och rörigt ett tag.

Jenny åkte med mig hem i bilen i dag, för hon slutade ungefär samtidigt. Jimmy var hemma när vi kom hem. Han var ledig från jobbet i dag. Jag höll på och fixade lite med allt möjligt i någon timme när jag kom hem. Sen så satte vi oss alla tre en stund vid köksbordet och spelade lite poker, Texas Hold’Em. Och då så vann faktiskt jag!

Middag blev det sen vid halvfemtiden. Borzko kom hem från jobbet vid kvart över fem i dag. Ovanligt tidigt för att vara honom! Men han ville vara med på årsmötet i vår bostadsrättsförening som var klockan sex i kväll. Han duschade och åt middag. Sen gick vi iväg strax före sex.

Bostadsrättsföreningen Härden i Farsta:s årsmöte hölls i Centrumkyrkans lokaler i Farsta Centrum. Mötet höll på ganska så exakt en timme. Det var ganska så intressant att vara med. Också kul att se en del av de som bor i föreningen. Föreningen består av 137 lägenheter varav 100 är bostadsrätter och 37 hyresrätter.

När Borzko och jag kom hem igen så hade Jennys pojkvän Robin kommit hem till oss. Vi satte oss nästan på en gång då vid köksbordet och spelade poker, Texas Hold’Em. Två omgångar spelade vi. Den första omgången vann Robin och den andra omgången vann Jimmy. Jättekul att spela!

Nu blir det en stund vid datorn innan det är dags för sängen. Bara en arbetsdag kvar den här veckan och sen så är jag ledig i fyra dagar! För fredagen har vi arbetat in. Jätteskönt ska det bli!Dagbok – Måndagen den 22 maj 2006


 

Jobbade förstås precis som vanligt i dag igen. Vaknade med lite lätt huvudvärk, men kände mig i alla fall mycket bättre än vad jag har gjort de tre senaste dagarna. Den här veckan så är jag först i skalen, sedan så dukar jag, och sen så är jag försteman i stora matsalen. Vi serverade pannbiff, kokt potatis och brunsås i dag. Diskmaskinen krånglade fortfarande, så vi fick köra med papperstallrikar, plastbestick och plastglas i dag också. På eftermiddagen så kom reparatören, men vi gick hem innan han blev klar, så jag vet inte om han fick ordning på maskinen eller inte.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på med lite allt möjligt när jag kom hem. Jimmy var inte hemma. Han hade LAN:at hos sin kompis Jimi i Hagsätra i natt. Han kom hem sen vid halvfemtiden. Jenny kom hem ungefär samtidigt från skolan. Vi åt middag sen vid femtiden.

Sen så satte vi tre oss ner med mitt nyinköpta pokerspel som jag köpte i går. Och så spelade vi en omgång Texas Hold’Em. Jimmy vann stort över Jenny och mig. Roligt att spela var det i alla fall.

Efter det så åkte Jenny iväg med tunnelbanan till Medborgarplatsen och hem till Robin. Jimmy och jag satte oss med våra bärbara datorer vid köksbordet. Jag laddade ner en massa olika pokerprogram och registrerade mig på flera sajter. Sen så lärde Jimmy mig hur man spelar Texas Hold’Em på Internet. Satt sen och spelade en hel del, mest på PokerChamps.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Dusch, middag och teve blev det för honom. Jimmy och jag tittade förstås på Big Brother-finalen. Tyvärr så vann ju helt fel person tycker jag, för Jessica vann ju. Jag hade ju velat att Rickard skulle vinna. Skönt i alla fall att Big Brother är slut för i år. Det är alltid kul i början att följa det, men nu efter etthundrafemton dagar så är man ju trött på det.Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet: --- 10 ---

Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet i dag den 22/05-06:

--- 10 ---


Veckans Vikt - Vecka 21

Veckans Vikt
Vecka 21
22/05

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 20

Veckans Motion
Vecka 20
15/05 - 21/05

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: Promenad, cirka 2,0 tim

Dagbok – Söndagen den 21 maj 2006Mobilen larmade klockan sju i dag. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost förstås. Vaknade med lite huvudvärk i dag också, men kände mig lite bättre på morgonen än i går och förrgår. Jimmy gick upp vid halvåtta och sen så åkte han iväg till McDonalds för att jobba mellan nio och sex i dag. Borzko gick upp vid åttatiden och gjorde sina morgonrutiner.

Inget regn i dag så vid niotiden gav jag mig ut på en promenad. Borzko gick iväg till gymmet när de öppnade klockan halvtio. Jag gick mot Hökarängen först, där vände jag och gick en annan väg tillbaka mot Farsta. Sen gick jag runt omkring i Farsta: Hökarängsbadet, Farstastrandsbadet, Farsta Gård, m.m.

Här är några av de fotografier som jag tog på dagens promenad.

Här är en jättefin hägg. Jag älskar häggar! Det är de vackraste träden! Och underbar doft har de också!

Hökarängsbadet. Snart, snart, snart, kanske man kan sola och bada här!

Maskrosor är så vackra tycker jag. Som små solar.

Farstastrandsbadet. Och snart kanske man även här kan bada och sola!

Skylt vid bryggan vid Farsta Gård. Bra skriven tycker jag.

Rhoderendronen börjar att blomma nu också. Denna står vid Farsta Gård.

Ännu en underbar ståtlig hägg!

Vet inte om det framgår av bilden. Men de här träden är Oxlar. Vid området vid vår bostadsrättsförening så finns det åttio stycken oxel-träd. De har ju liksom lite grågröna blad, lite silvriga nästan. Så Jenny kallar vårt område för ”Silver-Land”! Inspirerad av Roger Pontare!

Promenaden blev ganska så exakt två timmar och sen så gick jag till Centrum när de öppnade klockan elva. Och där blev det lite shopping.

Köpte en pokerväska med 200 marker, två kortlekar, en dealerknapp, fem tärningar, och Texas Hold’Em-regler på Åhléns för 350:- kronor.

Köpte fyra pocketböcker (tag fyra betala för tre) på Bokia för 200:- kronor. (Köpt tio böcker den här veckan...)

Sen så gick jag hem igen. Kom hem vid halvtolvtiden. Borzko kom hem från gymmet ungefär samtidigt. Vi åt lite lätt lunch tillsammans då.

Stegräknaren var med i dag:
14.195 steg
12.06 kilometer
430 förbrukade kalorier
2.09.43 effektiv gångtid

Sen så höll både Borzko och jag på här hemma med allt möjligt på eftermiddagen. En hel del nytta blev gjort. Det här blev till exempel gjort i helgen: putsning av inglasningsrutorna på båda balkongerna, tvätt av lakan och kläder, strykning av kläder, noggrant dammande överallt i lägenheten, dammande + dammsugning på båda balkongerna, rengöring av alla avlopp, rengöring av filtret i tvättmaskinen, noggrann rengöring av bubbelbadkaret, skurande av uteplatsen, sopande av gången, skurande av utemöblerna, inoljande av utemöblerna, m.m, m.m, m.m.

Varvade lite med datorn också mellan de olika projekten. När vi tyckte att vi hade gjort nog nytta så blev det slappande resten av dagen. Jag satt mest vid datorn och Borzko tittade på teve. Jag kände mig lite sämre på eftermiddagen. Huvudvärken blev värre, och jag hade också ont i kroppen. Låg och soffan och vilade och blundade i ett par timmar. Slumrade nog till lite också. Då mår jag inte bra! Om jag somnar så! Inte ofta det händer mig inte!

Middag åt vi sen vid halvsextiden. Borzko gick och hämtade sig en pizza. Själv så åt jag bara gröt, macka och frukt till middag. Efter middagen sen så satt Borzko i vardagsrumssoffan och tittade på sport. Först all möjlig sport på olika kanaler, och sen så tittade han givetvis på ishockeyfinalen mellan Sverige och Tjeckien. Själv så satt jag i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet och höll på med allt möjligt i datorn.

Jimmy kom hem från jobbet vid strax efter sex. Han bara duschade och bytte om och sen så stack han iväg med bilen igen. Han skulle möta upp med sina kompisar Kristian och Jimi i Hagsätra, och så skulle de se på ishockeyfinalen och äta pizza.

Jenny är på väg hem från Göteborg nu. Bussen kommer till Cityterminalen klockan nio. Sen tar hon tunnelbanan hem och så möter jag henne vid tunnelbanestationen här i Farsta. Titta gärna in i hennes blogg. Där finns tre mobilbloggsfotografier från Göteborg. Antar att det senare i kväll eller i morgon kommer in massor med fotografier från deras klassresa.


Val 2006

Jag gjorde DN:s partitest.
31 frågor att svara på för att se vilket parti som man tycker mest lika med.
Här är länken.
Men jag verkar ju tycka som alla...
Eller ingen...
Mellan 45 % och 54 % överensstämmelse för alla partier.
Hur ska man tolka det!?
 Uppdaterat:
Staplarna blev väldigt konstiga....
Stämmer ju inte alls med siffrorna!
Vet inte vad som hände.
Men det är siffrorna som visar resultatet jag fick.
Inte staplarna.


Dagbok – Lördagen den 20 maj 2006


 
Sov dåligt i natt på grund av huvudvärken. Vaknade vid halvsextiden och sen så kunde jag inte somna om. Gick upp vid sjutiden. Duschade och gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Hade tänkt mig en morgonpromenad för att kanske få bort huvudvärken, men tappade lusten när regnet strilade utanför fönstret.

Jenny är ju i Göteborg på klassresa. Jimmy hade gått upp redan vid halvsextiden för att sen åka och jobba mellan sju och fyra i dag. Borzko gick upp vid åttatiden. Efter att han var klar med sina morgonrutiner så åkte vi iväg till Willys i Länna för att handla. I dag så blev det åtta fulla plastkassar för cirka 800:- kronor.

Väl hemma igen så blev det uppackning av varorna och sen blev plockande, fixande, donande och grejande med allt möjligt och omöjligt hushållsarbete här hemma, både för mig och Borzko. Lite lätt lunch intogs också. Varvade med lite datorstunder också.

Sen så satte jag mig och läste en stund. Läste ut ”Predikanten” av Camilla Läckberg. Den var bra. Men jag tycker att hennes första bok ”Isprinsessan” var bättre. Det blev tyvärr ingen eftermiddagspromenad heller, för regnet fortsatte att strila ner till och från under hela dagen.

Jimmy kom hem från jobbet strax efter fyra. Efter att han hade duschat så åt vi middag sen vid femtiden. Satt länge och åt och pratade. Sen så skulle Jimmy och jag gå till Centrum för att handla, men då formligen vräkte regnet ner, så vi tog bilen. Handlade chips, dipp och godis.

Vid sjutiden så satte sig Jimmy och jag i vardagsrumssofforna. Först så kollade vi på ”Big Brother” från igår som vi hade spelat in. Sen så kollade vi på en dokumentär på Discovery. Och sen klockan nio så tittade och lyssnade vi självklart på ”Melodifestivalen”. Borzko satt i sovrummet från klockan sju och tittade på ishockeysemifinalen mellan Sverige och USA. Sen kom han till oss i vardagsrummet och kollade på melodifestivalen efter att matchen var slut.

Ja, och jag tycker ju att rätt låt vann! Jag ringde på den tio gånger. Jimmy likaså. Borzko ringde inte på någon. Jag älskar ju hårdrock, och det här var ju till och med väldigt snäll hårdrock. Synd att inte The Poodles kom till finalen istället för Carola. Det hade varit kul att haft både dem och Lordi där. Carola gjorde väl i och för sig ett bra uppträdande. Och en femteplats är väl okej för Sverige tycker jag.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Jag har fortfarande huvudvärk. Hoppas att den har gått över till i morgon bitti. God natt och kram på er allihopa. Ha ett trevligt avslut på helgen.Dagbok – Fredagen den 19 maj 2006


 

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. I dag serverade vi Tacobuffé. I den ingick tacokryddad köttfärs, tacochips och tortillas. Och så massor med tillbehör förstås. Till exempel: salsasås, guacamole, gräddfil, riven ost, tzatsiki, jalapenos, och massor, massor, massor med grönsaker förstås. Diskmaskinen strulade i dag också, så vi fick köra med papperstallrikar, plastglas och plastbestick i dag också. En mycket hektisk och jobbig dag blev det i dag också, precis som i går. Och som vanligt när vi har populär mat så var det mycket stökigt och mycket att städa efter att luncherna var över.

Hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade precis som vanligt förstås. Jimmy jobbade i dag mellan sju och fyra. Jenny åkte iväg på klassresa i morse. Nästan hela hennes klass plus två föräldrar åkte iväg till Göteborg. De kommer hem på söndag kväll igen. De ska bo på vandrarhem och gå på Liseberg på lördag.

Jag höll på och fixade lite hemma och sen så gjorde jag mig iordning inför kvällen. Vid fyratiden så åkte jag iväg med tunnelbanan in till stan. Mötte upp med två av mina jobbarkompisar, Mita och Nadja, vid Centralen. Sen så gick vi bort till Kungsgatan och Casino Cosmopol där vi skulle tillbringa kvällen. Mötte upp där med fyra stycken från personalen i Snösätraskolan och tre från Rågsvedsskolan.


Vi var sen med på något som kallas ”Ladies Night”Casino Cosmopol Stockholm. Först så fick vi en välkomstdrink. Sen så fick vi tio sätta oss vid en pokerbord. Där fick vi en dryg timmes introduktion i pokerspelet Texas Hold’Em. Vi tio fick sen spela en turnering. Vi ”fick” tvåtusen kronor var att spela för. Jag har aldrig spelat tidigare, men det var verkligen jättekul! Verkligen! Jag ska nog köpa mig en spelväska med kortlek, duk och marker som jag har sett att det finns, så man kan spela hemma. När vår turnering var över så blev det prisutdelning.


Nadja var bäst av oss tio och vann förstapriset, en fin buckla.Jag var sämst av oss tio och vann tröstpriset…, en jättegullig nalle.
Efter pokern så var det stylingtips från en hår- och makeupfirma. Sen efter det så var det en tvårätters middag i restaurangen. Lättrökt hälleflundra till förrätt och örtöverbakad lammytterfilé till huvudrätt. Mycket goda var båda rätterna. När vi hade ätit klart så var själva programmet slut, och man fick göra vad man ville fritt i casinot. Tre spelmarker hade vi fått, de satsade jag på ett roulettbord, men tyvärr vann jag ingenting. Etthundra kronor spelade jag sen bort på pokerspelmaskiner.

Flanerade runt, tittade på roulettspel och Black Jack-spel, vissa av oss spelade en hel del på maskinerna, och andra mindre. Vid elvatiden sen så kände jag att jag ville hem. Jag vaknade med huvudvärk i morse, tog fyra Alvedon under dagen, men huvudvärken bara vägrade att ge sig iväg. Och vid elvatiden så kände jag att jag inte orkade med värken något mer. De andra ville stanna en stund till så jag ringde till Borzko som kom och hämtade mig, snäll som han är. Var hemma vid halvtolvtiden. Gjorde mig i ordning och gick sen och la mig för att sova vid tolvtiden. Orkade inte blogga dagens dagbok för jag ville bara i säng och vila mitt huvud. Så därför kommer fredagens dagbok i dag, lördag, istället.Dagbok – Torsdagen den 18 maj 2006Jobbade i dag också förstås. Vi serverade köttsoppa, mjukt bröd och skivad ost i dag. Hade även en del rester i dag också: kycklingwok, fiskpanetter och ris. Diskmaskinen strulade i dag också, så vi fick köra med papperstallrikar, plastmuggar och plastbestick i dag med. En mycket hektisk och jobbig dag blev det i dag…

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma, han hade jobbat mellan sju och ett i dag. Vi satte igång med vår torsdagsstädning direkt. Sen kom Jenny hem vid fyratiden och satte igång hon också. Det blev det som vi nästan alltid gör: dammsugning, torkning av golv, dammande, putsning av speglar och glasytor, tvätt och byte av handdukar, byte av alla lakan, skurande av toalett och badrum, m.m.

När vi var klara med allt så blev det middag för oss tre. Sen så gick Jenny och jag en sväng till Centrum. Vi var på Hemköp och köpte lite grejer till Jennys matsäck i morgon. Hämtade ut lite kontanter också. När vi kom hem igen så åkte Jimmy iväg ungefär samtidigt. Han skulle hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.

Jenny höll sen på och packade och förberedde inför sin klassresa till Göteborg i morgon. Jag höll på med allt möjligt här hemma. Klockan sju blev det kökssoffan, datorn, och Big Brother för mig. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.

Vid åttatiden så följde jag med Jenny till Centrum igen. Nu skulle hon ta tunnelbanan för att åka hem till Robin. Hon skulle också sova över där i natt, och sen åka direkt därifrån i morgon bitti, in till Centralen för att möta upp med klassen och ta bussen till Göteborg.

När jag kom hem igen så blev det en Betapet-match mot Snurran som jag hade turen att vinna. Efter det så satt jag och Borzko och pratade och diskuterade länge. 

Fredag i morgon!Dagbok – Onsdagen den 17 maj 2006


 
Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. I dag serverade vi kasslergryta med kokt ris. Diskmaskinen strulade i dag igen. Så vi fick köra med papperstallrikar, plastglas och plastbestick…

Direkt efter jobbet så gick jag och Mita till datasalen. Där var vi med i en kurs i Word med Magnus som lärare. Jag kunde väl rätt så mycket av det som lärdes ut. Jag har ju hållit på en hel del med Word. Men lite nytt var det i alla fall som jag lärde mig. Kul och intressant var det i alla fall.

Kursen var slut vid halvfem så jag var hemma kvart i fem. Jimmy hade stuckit iväg för att jobba ett kvällspass mellan 17.00 och 23.00. Jenny var hemma. Vi gick iväg en sväng till Centrum hon och jag. Först var vi på Clas Ohlson och köpte 500 plastskedar. De ska vi ha till jobbet i morgon när vi har soppa och om diskmaskinen inte har hunnit med att bli fixad. Sen så var vi på Hemköp och handlade lite mjölk, yoghurt och juice.

När vi kom hem igen så åt vi middag tillsammans. Efter det så gick Jenny iväg till Centrum igen. Den här gången för att ta tunnelbanan hem till sin pojkvän Robin som är 19 år och bor vid Medborgarplatsen. Själv så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma.

Vid sjutiden så blev det som vanligt kökssoffan, bärbara datorn i knäet, och ”Big Brother” på teve. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Efter att han hade ätit middag och duschat så blev det vardagsrumssoffan, och sport på teven för honom.

Väntar in Jenny nu som ska komma från Robin vid tiotiden. Sen blir det väl sängen för mig vid halvelvatiden.Dagbok – Tisdagen den 16 maj 2006


 

Jobbade precis som vanligt i dag också. Vi serverade kycklingwok i dag. Kristina var tillbaka från sin sjukdom i går. Men vår vikarie Nadja kom och jobbade hos oss i dag också, för hon blev lovad i går innan vi visste att Kristina skulle komma tillbaka. Så i dag var vi för ovanlighetens skull en person extra. Det gjorde ju inget. Jobb finns det ju alltid. Det blev bland annat golven i matsalarna som fick lite extra omvårdnad i dag.

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och sen så åkte jag iväg in till stan med tunnelbanan. Mötte upp med Jenny vid Hötorget klockan tre. Hon hade varit inne i stan med sin klass i dag. Sen så blev det shopping och tittande i affärer och promenerande på stan i fyra timmar. Vi gick och fikade också. Restaurangen/cafeterian på Åhléns City blev det som fick ett besök i dag. Kaffe, macka och yoghurt blev det för mig.

Jag köpte en svart jacka på Stadium för 400:- kronor.


Vi köpte en svart weekend-väska med handtag och hjul, att ha vid resor. Jenny ska ha den när hon åker till Göteborg på klassresa på fredag. Den kostade 600:- kronor.Jag köpte två stycken inbundna böcker på Bokia. ”Tätt intill dagarna – Berättelsen om min mor” av Mustafa Can + ”Jenny” av Jonas Gardell. 220:- respektive 180:- kronor.


Sex par svarta ankelsockor och Veet hårborttagningsmedel blev det också. Jenny köpte sig också några grejer.


Vid sjutiden så kom vi hem igen till Farsta. Höll på och fixade lite först, sen så blev det kökssoffan vid halvåttatiden. Kollade på ”Big Brother”. Ett Betapet-spel mot Snurran blev det också, som jag hade turen att vinna. Jenny satt vid datorn i sitt rum. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag och sen så åkte han iväg för att hämta upp Jimmy på jobbet.


Sen så åkte de iväg för att hämta upp Jimmys bil från Johnnes verkstad i Huddinge. Nu var oljeläckaget fixat och det kostade ettusen kronor. De kom hem med båda bilarna vid niotiden. Fika för oss alla fyra blev det då, och en pratstund också.Dagbok – Måndagen den 15 maj 2006


 

Jobbade precis som vanligt i dag igen. Den här veckan så är jag först i skalen, sen så dukar jag, och sen så är jag andreman i stora matsalen. Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis och filsås i dag. Kristina var sjuk i dag, men tur nog så kom Nadja och vikarierade för henne. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på med allehanda hushållsgöromål när jag kom hem. Sen vid fyratiden, när Jenny kom från skolan, så mötte jag upp med henne i Centrum.

Jag köpte en ny bikini. Det blev som vanligt en svart. Köpte den på H&M för 200:- kronor.

Och så köpte jag fyra stycken pocketböcker på Bokia. (Tag fyra betala för tre.) Jenny och jag valde två stycken var.Jenny handlade också några grejer. Sen så gick vi och åt varsin Foccacia på ett Café och satt och pratade en stund.


När vi kom hem igen så var bara Jenny hemma en liten stund. Sen så gick hon till Centrum igen, den här gången för att ta tunnelbanan till Medborgarplatsen där Robin bor.

Själv så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Vid sjutiden sen så satte jag mig i kökssoffan med min bärbara dator i knäet. Kollade på teve också: ”Big Brother”.

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han duschade och åt middag. Sen så åkte han iväg vid kvart över åtta igen. Han skulle möta upp med Jimmy vid McDonalds där Jimmy jobbar. Jimmy jobbade mellan elva och halvnio i dag. Sen så åkte de iväg till Huddinge för att hämta upp Jimmys bil på verkstan. Johnne hade fixat oljeläckaget på bilen i dag. Det kostade bara 500:- kronor. Men när de skulle hämta bilen så hade det läckt olja under bilen i alla fall... Så bilen fick stå kvar. Johnne ska titta på den i morgon igen.

Nu väntar jag in Borzko och Jimmy som snart kommer hem. De borde väl vara här nu snart vid halvtiotiden. Jenny kommer hem från Robin vid tiotiden.

 

Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet: --- 15 ---

Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet i dag den 15/05-06:

---   15   ---  

Veckans Vikt - Vecka 20

Veckans Vikt
Vecka 20
15/05

58,7 kg

Veckans Motion - Vecka 19

Veckans Motion
Vecka 19
08/05 - 14/05

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: Promenad, cirka 1,0 tim
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: ---------


Dagbok – Söndagen den 14 maj 2006(Ute på Landet. Läs gårdagens blogginlägg först.)

Vaknade vid sjutiden. Låg och drog mig till åttatiden för att inte störa alla andra. Gick sen upp och gjorde mig i ordning. Alla kom upp mellan åtta och nio. Och så åt vi alla frukost förstås. Sen så gick vi ut och satte oss i solen och solade och njöt.

Efter en stund så satte Jenny igång med att klippa gräset på allmänningen utanför vår tomt. Jimmy och Robin hjälpte till.

Efter det så spelade vi allihopa två partier kubb. Det första vann tjejerna och det andra vann killarna. Efter det så blev det fika och mackor ute i solen. Sen hade vi tänkt köra en tredje och avgörande match. Men då kom först molnen, sen regnet, och sen haglet.

Vi gick då allihopa in förstås. Satte mig en liten kort stund vid datorn och la in min dagbok från i går. Sen så spelade vi ett parti Canasta. I dag vann jag och Mamma. Borzko och Pappa kom tvåa, Jimmy och Jenny/Robin kom trea.

Efter det så lagade jag middag. I dag gjorde jag baconfräs med tagliatelle. Vi åt vid fyratiden. Strax efteråt så kom min Moster Elsie ut. Hon ska bo där ute på landet i några veckor, för de gör stambyte i hennes lägenhet.

Efter middagen så packade vi ihop våra grejer och sen så åkte vi hem vid femtiden. 5,8 mil senare och 50 minuter senare så var vi hemma i Farsta igen. Uppackning och duschning blev det för oss alla.

Sen så åkte Jimmy och Borzko iväg med båda bilarna. De lämnade Jimmys bil hos vår bilreparatör i Huddinge. Han ska fixa olje-läckaget på bilen i morgon. Själv så ställde jag mig vid strykbrädan och strök en hög med kläder.

Vi sjutiden så blev det lite olika aktiviteter för oss alla. Jenny och Robin var på Jennys rum och softade. Sen så åkte Robin hem till sig strax före åtta. Jimmy åkte i väg med min bil till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko gick upp i vardagsrummet och tittade på ishockeyn. Och jag satte mig i kökssoffan med min bärbara dator.

Nu blir det datorn som gäller resten av kvällen. Ska titta på ”Big Brother Live” också. Äta något ska jag väl också. Sen blir det sängen vid halvelvatiden som vanligt på kvällar före jobb. För det är ju måndag i morgon igen… Men nu är det bara sexton arbetsdagar kvar till sommarlovet!


 

Dagbok – Lördagen den 13 maj 2006


 

I dag larmade mobilen redan klockan sex. När fem personer ska göra sig i ordning för att sen åka iväg till landet vid niotiden så tycker jag om att vara uppe först. Gick och la mig vid tolvtiden i går så jag fick mina sex timmars sömn som jag alltid vill ha. Duschade och gjorde mig i ordning efter att jag hade gått upp. Sen så åt jag frukost, och efter det så packade jag ner mina grejer. De andra gick upp i tur och ordning. Borzko gick upp klockan sju, Jimmy halvåtta, och Jenny och Robin ungefär samtidigt. Alla åt frukost, gjorde sig i ordning, och packade ner lite grejer.


Strax före nio så var alla klara och vi gav oss iväg. Först så åkte vi till Willys i Länna. Där handlade vi tio plastkassar fulla för ungefär 1.300:- kronor. Sen så åkte vi vidare ut till Mammas och Pappas landställe i Skärlinge Fritidsby på Lisö. Det ligger cirka 1,5 mil från Sorunda.Vi kom dit ut vid strax efter tio. Packade upp allt som vi hade handlat. Sen så fikade vi ute i solskenet. Låg sen och solade en bra stund. Sen efter det så gick jag, Mamma och Jimmy ut på en promenad runt på området. Vi var ute och gick i lite knappt en timme. Jenny och Robin tog en cykeltur. Borzko och Pappa stannade vid huset.Jenny tog årets första bad! Vet inte hur många grader det var i Östersjön, men inte kan det vara många inte. Ingen av oss andra ville bada precis. Men hon var duktig och doppade sig ett par gånger, även huvudet, och simmade en liten bit.Väl hemma igen så solade jag en stund igen. Sen blev det dags att göra i ordning middagen. Jag gjorde allt inne, och Borzko och Jimmy grillade köttet ute. Vi hade helgrillad fläskfilé, klyftpotatis, blandad sallad, bearnaisesås, fyra olika fraiche-såser, bröd, kex, ostar, oliver, plus massa annat småplock. Rödvin, starköl, coca-cola och fun light för olika smaker hade vi också. Satt länge och åt, drack, pratade och njöt i kvällssolen.Till slut så plockade vi undan och diskade. Sen så blev det kaffe och godis. Men då hade det blivit svalt ute så då satt vi inne och fikade. Efter det så blev det kortspel. Canasta som vanligt. Första omgången så vann jag och Mamma. Tvåa kom Borzko och Pappa. Trea kom Jimmy och Jenny/Robin. Andra omgången så vann Jimmy och Jenny/Robin. Tvåa kom Borzko och Pappa. Trea kom jag och Mamma. Sen så gick vi och la oss vid tolvtiden.(Bloggar via uppringd anslutning med modem via telefonjacket på landet.)Dagbok – Fredagen den 12 maj 2006


 

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. I dag serverade vi kycklingschnitzel, potatisklyftor och brunsås. Allt flöt på bra (nästan) hela dagen. Satt ute och fikade på eftermiddagsrasten i dag också. Sen efter rasten när jag skulle diska det sista och städa i disken, då slutade diskmaskinen att fungera… Vad vi än gjorde så fick vi inte igång den. Vi ringde till vår reparatör, men han kunde inte komma förrän på måndag. Så det blev bara avsköljning av det värsta, och lite fuskstädning och så fick vi lämna resten till måndag…

Åkte direkt efter jobbet hem till Mamma och Pappa i Örby. De var inte hemma, utan de var på landet. Men jag skulle hämta lite packning som vi ska ta ut med bilen när vi åker ut till landet i morgon. Mamma och Pappa åker ju buss ut, och då är det ju jobbigt för dem att släpa på en massa grejer.

Väl hemma så blev det diverse hushållsbestyr här hemma. Jenny kom hem från skolan vid tretiden, och Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Middag åt vi tre vid fyratiden. Direkt efter middagen sen så åkte Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra.

Jenny och jag gick ut på en promenad. Gick runt i Farsta via Hökarängsbadet, Farstastrandsbadet, Farsta Gård och Farsta Centrum. Gick i långsamt tempo och pratade och njöt av värmen och naturen. Vi var ute och gick i lite drygt en timme. Tog några fotografier på blommande träd, buskar och blommor under vägens gång.

Kom hem vid halvsextiden igen. Borzko hade precis kommit från jobbet då. Han åt middag och duschade. Sen höll han på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Själv så ställde jag mig vid strykbrädan och strök en hög med kläder. Jenny höll på och fixade i sitt rum.


Vid sjutiden så satte sig Borzko i vardagsrummet och tittade på ishockeymatchen Sverige – Vitryssland. Jag hamnade i kökssoffan så småningom med min dator i knäet. Tevetittande blev det så småningom också. Först ”Big Brother”, och sen så blev det James Bond-filmen ”Die another day”.


Vid halvåttatiden så kom Jennys pojkvän Robin hit. Han ska sova över här, och även följa med oss ut till Mammas och Pappas landställe i morgon.


Vid tiotiden så åkte jag, Jenny och Robin till Statoil i Sköndal och handlade chips och godis. Jimmy kom hem från Hagsätra vid halvtolvtiden.
 
 

 


 


 


 

Dagbok - Torsdagen den 11 maj 2006

 


Jobbade precis som vanligt i dag också. Fulltalig personalstyrka i dag. Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Inget speciellt hände, allt flöt på bara bra. Klockan halvtvå så hade vi APT-möte. Men jag var bara med en halvtimme i dag, för jag hade bokat tid till frissan, så jag missade ungefär halva mötet.


Kvart över två hade jag tid hos Lotta hos Susannas Hårservice i Ormkärr. Jag gjorde det vanliga: blekte håret jätteljust, klippte håret jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn, noppade ögonbryn. Med min rabatt hos Lotta så gick det på 700:- kronor. Bokade tid igen om sex veckor. Och det är alltid lika kul att träffa och prata med Lotta!

(Jag nyklippt med glasögon)(Jag nyklippt utan glasögon)

Tre timmar tog det, så jag var hemma vid halvsextiden. Jimmy och Jenny hade gjort en del av vår torsdagsstädning i dag. Jimmy hade dammsugit och torkat golven. Jenny hade skurat toaletten och badrummet, putsat speglar och glasytor, plus dammat lite. Vi åt middag vi tre direkt när jag kom hem.

(Sista fotografiet där Jimmy har sina båda piercingar i ögonbrynet. Han tog ut båda två i dag. Inte för att han är trött på dem, eller inte tycker om dem. Men det är så jobbigt för honom på jobbet nu när han jobbar heltid. För han måste antingen ta ur dem, eller sätta ett plåster ovanpå, varje gång han jobbar.)
Efter middagen så åkte Jimmy iväg till Hagsätra till sin kompis Kristian. Jenny höll på och fixade i sitt rum och satt vid datorn. Jag höll på och plockade, fixade, grejade och pulade med allt möjligt och omöjligt hushållsarbete här hemma.

Vid sjutiden så satte jag mig i kökssoffan med bärbara datorn. Tittade på ”Big Brother” på teve tillsammans med Jenny.

Vid åttatiden så gick Jenny iväg till Centrum för att möta upp med Robin. De köpte också glass med sig hem, för jag var så himla glassugen. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden också.

Två Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll precis som i går. Och också precis som i går så vann vi rättvist nog en match var.

Och i morgon så är det fredag! :-)  

Dagbok – Onsdagen den 10 maj 2006


 
Jobbade som vanligt i dag också. I dag serverade vi köttbullar och potatismos. Anne-Mari var ledig i dag så vi var en kvinna kort idag. Men med lite omfördelning av resurserna så gick dagen bra ändå.

Hem direkt efter jobbet. Bytte om till shorts och linne, och så blev det cirka en timmes solning ute på uteplatsen. Lika soligt och varmt i dag också.

Jimmy kom hem vid halvfyratiden efter sitt arbetspass på McDonalds mellan sju och tre. Jenny kom hem från skolan strax efter fyra. Vi tre åt middag vid halvfemtiden.

Efter middagen så åkte Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny höll på och röjde och städade i sitt rum. Jag höll på med diverse hushållsbestyr.

Vid sjutiden så satte sig både Jenny och jag uppe i vardagsrummet. Jag med min bärbara dator, och Jenny lånade Jimmys. Vi kollade först på ”Big Brother”, sen på en dokumentär på fyran om övergrepp på barn: ”Det handlar om ett barn”, och sen på ”O.C.”.

Borzko åkte direkt från jobbet till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll mot Gais. Bajen vann med 5-2. Borzko kom hem vid halvtiotiden.

Två Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll. Rättvist nog så vann vi varsin.Dagbok – Tisdagen den 9 maj 2006


Jobbade precis som vanligt i dag också. I dag serverade vi korv- och potatisgryta. Satt utomhus och fikade i dag precis som i går. Inget speciellt hände på jobbet i dag.

Åkte hem direkt efter jobbet. Bytte om till shorts och linne och sen så blev det solning på uteplatsen. Låg där och njöt i drygt en timme i solen och värmen. Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Han hade jobbat mellan sju och tre i dag. När han var duschad och klar så åt vi två middag tillsammans.

Jenny hade åkt direkt från skolan in till stan med två av sina kompisar, Zina och Vanja. De skulle ut till Djurgården och njuta av sol och värme. Efter det så skulle hon åka hem till Robin en stund. Och sen komma hem till niotiden.

Efter middagen så satte jag mig på uteplatsen igen. Den här gången så fick min laptop följa med ut i solen. Uppdaterade dagboken från i går, och höll på med lite andra grejer också. Så skönt att sitta ute med datorn.

Vid halvsextiden så gick Jimmy och jag till Centrum. Först var vi inne i Telia-butiken där jag gjorde lite ändringar på mitt hemmatelefonabonnemang. Sen så var vi i The Phone House-butiken där jag hörde mig för lite om telefonen som jag funderar på att köpa: Sony Ericsson Walkman W810i. Jimmy köpte sig en ny Bluetooth där också. Sen så tog jag ut lite kontanter i bankomaten. Slutligen så köpte vi oss varsin McFlurry Daim på McDonalds och så gick vi hem.

Väl hemma igen så blev det lite allehanda hushållsbestyr. Och sen vid sjutiden så blev det kökssoffan, bärbara datorn, och teven. Kollade på ”Big Brother” som vanligt. Sen efter det så blev det Betapet-spel över Internet mot Snurran. Två stycken blev det i kväll, och jag förlorade båda två…

Borzko kom hem från jobbet strax efter åtta. Jenny kom hem från Robin vid niotiden. Lite snack och lite fika blev det då.

-------------  

(Det gick inte att uppdatera i går kväll, precis som i förrgår kväll… Så därför kommer gårdagens dagbok nu istället.)

 

Dagbok – Måndagen den 8 maj 2006Jobbade precis som vanligt i dag igen. Den här veckan så är jag först i skalen som alltid, och sen så är jag i disken. Vi serverade blandade rätter från frysen i dag, våra skickningar fick lite allt möjligt, och hos oss serverade vi köttfärsröra och tacochips. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Strålande sol och sommarvärme ute i dag också, så det blev ombyte till shorts och linne när jag kom hem, och sen så blev det uteplatsen som gällde. Satt och läste i boken som jag började på i går: ”Predikanten” av Camilla Läckberg. Varvade sittandet i solen med sittande i skuggan under parasollet.

Jimmy jobbade på McDonalds mellan 07.00 och 14.00 i dag. Sen hade han ett möte med sin chef efteråt angående sin skiftledarutbildning, så han var hemma vid halvfyratiden. Han duschade bara och sen så stack han iväg igen. Han skulle möta upp med ett gäng kompisar för en grillkväll.

Jenny åkte direkt hem till Robin efter skolan. De skulle sen vidare för att också möta upp med samma gäng kompisar för grillkvällen som Jimmy också skulle på.

Jag gick iväg till Centrum vid fyratiden. Var på Skopunkten och köpte tre par skor. De har ju ”tag tre betala för två” där, så eftersom skorna kostade 250:-, 200:- och 200:-, så blev det 450:- för tre par. 150:- kronor styck i snitt. Det är bra pris tycker jag. Det blev ett par typ ballerina skor, fast lite mockasinliknande. Och så blev det två par ”slip-in”-skor. Alla svarta förstås.

Handlade lite ätbart på Hemköp också innan jag gick hem igen. Sen så satte jag mig igen på uteplatsen och läste i min bok. Så fantastiskt, underbart, otroligt, varmt och skönt! Vid sextiden så gick solen ner bakom huset framför och då gick jag in. Höll på med allehanda hushållsbestyr i någon timme sen.

Vid sjutiden så blev det kökssoffan och bärbara datorn. Som vanligt en hel del nyhetsläsande och bloggläsande. Slötittande på teve också: ”Big Brother” och ”Outsiders”. Borzko kom hem från jobbet vid strax efter sju. Han hade med sig en bukett med små rosa rosor till mig i dag!

Vid åttatiden kom den elektrikern som vi brukar anlita hit och kollade på vår diskmaskin. När vi har hållit i diskmaskinen med ena handen och i diskbänken med andra handen så har det känts som om man har fått lite ström genom kroppen… Inte så trevligt alls. Det visade sig att det var en jordkabel som satt lös i en elcentral i väggen. Den hade aldrig varit iskruvad utan bara istucken, och nu hade den lossnat. Om den hade ramlat mot andra kablar så kunde diskmaskinen ha blivit strömförande med 220 V… Inte så trevligt precis. Men nu har han fixat det och även kollat övriga kablar så det känns tryggt. 300:- kronor tog han bara för det.

Väntar in Jimmy och Jenny nu som ska komma hem vid tiotiden.

-------------  

(Gick inte att blogga i går kväll. Något fel med servern. Så jag lägger in gårdagens dagbok i dag istället.)

 

Veckans Vikt - Vecka 19

Veckans Vikt
Vecka 19
08/05

59,0 kg

Veckans Motion - Vecka 18

Veckans Motion
Vecka 18
01/05 - 07/05

Måndag: Promenad, cirka 3,5 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim + 1,5 tim = 3,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet: --- 20 ---

Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet:

--- 20 ---


Dagbok – Söndagen den 7 maj 2006Mobilen larmade klockan sju i morse också. Upp och duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost, och sen snabbt iväg ut i det otroligt vackra vädret! Borzko gick upp vid halvnio, efter hans morgonrutiner så gick han iväg till Farstahallen för att träna. Jimmy, Jenny och Robin sov…

(Måste ju visa Angela att vi har lika fina vitsippsbackar här i Stockholmsområdet precis som hon har i Göteborgsområdet! ;-) )

Jag gick till Hökarängen, vände där och tog en annan väg tillbaka, sen runt omkring lite i Farsta. Efter lite knappt en och en halv timme så var jag i Centrum. Gick då och satte mig, precis som i går, vid ett av fiken där. Köpte en Caffe Latte och så satt jag och läste min bok och njöt av den otroliga värmen och solen i någon timme.

(Snart, snart, snart... )

Sen så gick jag hem. Fast vi har skugga på vår uteplats fram till klockan två, så var det så pass varmt att man kunde sitta ute. Satt där och läste i min bok en stund. Borzko kom hem från gymmet, Jimmy vaknade och gick upp och åt frukost, och så småningom även Jenny och Robin.

Efter att Jimmy var klar med sina morgonrutiner så åkte han och Borzko iväg och tvättade båda bilarna och fixade lite med dem också. Jenny och Robin tog det lugnt och gick och la sig igen och låg i sängen och slöade. Sen så småningom så gick de upp och gjorde sig i ordning. Sen så åkte de iväg med tunnelbanan hem till Robin. Jenny skulle vara där både på eftermiddagen och kvällen och även äta middag där.

Jag satt på uteplatsen större delen av eftermiddagen. Först i skugga, sen vid tvåtiden i strålande sol. Varvade lite med att sitta under parasollet ibland också för att inte bränna upp mig helt. Solade en del, och så läste jag mycket. Läste ut: ”Isprinsessan” av Camilla Läckberg, och sen började jag på en ny bok av samma författare: ”Predikanten”.

(Jag njuter av solen och värmen!)

När Jimmy och Borzko kom tillbaka så satt de också och njöt på uteplatsen. Jimmy med sin dator förstås. Så småningom så åt vi middag. Självklart så åt vi ute på uteplatsen. Det blev hämtmat från pizzerian i dag. Vem vill gå in och laga mat en sån här dag!? Tänkte grilla, men vi orkade inte ens det! Borzko och Jimmy åt varsin pizza och jag åt en grekisk sallad.

Pratade lite med grannarna närmast till vänster, och även med grannen tvåa till höger. Kul att få lite kontakt med grannarna också! Alla runt omkring verkar trevliga. Sen vid halvsjutiden så åkte Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko åkte iväg till jobbet för att hämta sin lastbil. Och jag gick in och höll på och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma.

Sen så blev det som vanligt kökssoffan och datorn i knäet. Bloggläsning och nyhetsläsning förstås, och så lite allt möjligt annat. Jenny kommer hem från Robin vid niotiden. Då ska vi titta på ”Big Brother Live”, fika och äta något, och så prata förstås.

-------------  

Vilken otrolig helg det har varit! Strålande sol hela helgen! Och rena sommarvärmen! Så fantastiskt skönt att man knappt har trott att det har varit sant! Jag har ju knappt varit inne någonting på hela helgen! Man vill ju bara vara utomhus!


Dagbok – Lördagen den 6 maj 2006


 

Mobilen larmade klockan sju som vanligt på mina lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Satt vid datorn en liten stund. Borzko gick upp åtta och duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi frukost tillsammans vid halvniotiden. Fiberhavregrynsgröt och fika blev det för mig. Jimmy sov, han kom hem klockan sex i morse… Jenny sov ju över hemma hos Robin i går.

Strax före halvtio så gav sig Borzko och jag iväg åt olika håll. Han gick iväg till Farstahallen för att träna. Själv så gav jag mig ut på promenad. Gick först en sväng med Borzko, och sen så fortsatte jag själv när vi kom fram till Farstahallen. Gick runt omkring i Farsta och njöt av värmen och alla vårtecken.

Stegräknaren var med:
10.150 steg
8.62 kilometer
307 förbrukade kalorier
1.29.30 effektiv gångtid

Efter cirka en och en halv timme så tyckte jag det räckte. Jag ville sitta och njuta av solen då, men vi har inte sol på vår uteplats förrän vid tvåtiden. Så jag gick och satte mig på ett av utomhusfiken i Centrum. Där satt jag och drack en Caffe Latte och läste i min pocketbok och njöt av solen i någon timme.

Sen så gick jag till min Optiker. Jag är ju inte nöjd med mina progressiva glasögon. Själv progressiviteten är jag nöjd med, men de är slipade så jag får en konstig huvudställning hela tiden när jag ser på långt håll. Jag måste liksom titta neråt hela tiden. Det är ganska så jobbigt när jag är ute och går, och framförallt jättejobbigt när jag kör bil.

De ska slipa om nya glas till bågarna. Glasen kommer att bli något större då, så jag hoppas verkligen att det blir lika snyggt. Om ett par veckor kommer jag att få dem. Sen så gick jag hem en kort stund, och sen så gick jag ganska så snart tillbaka till Centrum igen. Nu för att möta upp med Jenny som kom från Robin. Vi gick runt lite i skoaffärerna. Jag hittade ingenting som jag tyckte om, men Jenny hittade ett par jättefina högklackade sandaletter som hon ska ha till skolbalen bland annat.

Hemma igen strax efter två. Jimmy hade precis vaknat då. Han kom ju hem klockan sex i morse från sin utekväll… Han hade varit ute med några av jobbarkompisarna från McDonalds och haft jättekul. Sen så gjorde han sig i ordning inför kvällen, och det gjorde Jenny också. Borzko höll på och fixade med lite allt möjligt, och själv så satte jag mig på uteplatsen och solade en stund, satt med datorn en stund, och läste en stund i värmen.

(Jenny)
Sen strax före fyra så stack vi alla iväg lite åt olika håll. Jenny skulle ha ”tjejkväll” här hemma. Sex stycken av hennes klasskompisar skulle komma över och grilla bland annat. Hon hade blivit lovad att vara själv mellan fyra och tio så vi andra drog i väg. Jimmy åkte iväg för att träffa sina kompisar Kristian och Jimi i Hagsätra. Jag och Borzko gick och tog tunnelbanan för att åka in till stan.


Vi åkte tunnelbanan till Skanstull. Sen gick vi därifrån in till Hötorget i det underbara vädret.. Gick och hämtade ut biobiljetterna först. Efter det så gick vi och åt middag på Pizza Hut. Borzko åt Pan Pizza och jag åt en blandad tallrik med kycklingben, klyftpotatis, tacochips, cole slaw, tacosås och barbecuesås. Till det hade jag vitlöksbröd. Borzko tog en öl och jag en mineralvatten. Satt på uteserveringen och njöt. Sen gick vi och köpte godis till bion.


Halvsju började filmen. Vi såg ”Mission Impossible 3” med Tom Cruise. Den var jättebra. Lika bra som ettan och tvåan tycker jag nog. Klart sevärd actionrulle. När filmen var slut så promenerade vi från Hötorget till Skanstull. Därifrån så tog vi tunnelbanan hem till Farsta igen.


(Borzko, Jimmy, Robin, Jenny)


Jimmy hade kommit från Hagsätra ungefär samtidigt när vi kom hem. Alla sex tjejerna från Jennys grillkväll hade precis åkt hem. Robin hade kommit hem till Jenny. Köpte chips, dipp och läsk i Centrum innan vi gick hem. Sen så kollade vi alla fem på en film hemma. Det blev: ”Mankells Wallander – Mörkret”. Den var sevärd och bra.

Efter filmen var slut vid tolvtiden så gick Borzko och la sig, Jimmy satte sig vid datorn, Jenny och Robin la sig i badkaret, och jag satte mig vid datorn en stund.Dagbok – Fredagen den 5 maj 2006


 

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Vi serverade kycklingnuggets, kokt ris och currysås i dag. I dag var det en väldigt hektisk dag, men allt flöt ändå på rätt så okej, och arbetsdagen tog till sist slut… Vi satt ute i dag också och fikade på eftermiddagsfikarasten. Underbart varmt och skönt ute.

Jenny åkte med mig hem i bilen i dag, för hon slutade ungefär samtidigt. Direkt när vi kom hem så satte vi oss på uteplatsen i shorts och linne och solade. Rena sommarvärmen i solen! Så härligt så! Satt och läste en hel del i en pocketbok också: ”Isprinsessan” av Camilla Läckberg. Pratade lite med grannen till vänster också.

Jimmy vaknade och gick upp vid halvfyratiden. Han åt ”frukost” och duschade. Sen så satte han sig på uteplatsen med bärbara datorn i skuggan under parasollet.

Jenny gjorde sig i ordning, och sen så åkte hon hem till sin pojkvän Robin som bor vid Medborgarplatsen och är nitton år. Hon skulle äta middag där och sen sova där i natt.

Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Efter att han var duschad och klar så åt jag, Borzko och Jimmy middag tillsammans vid halvsextiden. I dag blev det hämtpizza från vår lokala pizzabutik på vår gata: Pizzabutik Americana. Jag åt en Quattro Stagioni.

Sen så blev det slappande. Hamnade som vanligt i kökssoffan med bärbara datorn i knäet. Satt och höll på med allt möjligt i datorn, men som vanligt blev det mycket bloggläsning och nyhetsläsning bland annat. Kollade på ”Big Brother” också.

Vid åttatiden så stack Jimmy i väg. Han skulle ut med ett tiotal av sina jobbarkompisar från McDonalds i Västberga. De skulle spela bowling och dricka öl.

Borzko tittade på teve, och sen så gick han och la sig vid elvatiden, för han var trött efter arbetsveckan med som vanligt massor med övertidstimmar.

Betapet-spel på Internet för mig blev det i kväll. Först blev det två matcher mot Snurran som jag vann. Sen blev det en match mot Lilla Mysan som hon vann.

(Matsedlarna som jag skrev och dekorerade i går. Det är terminens två sista matsedlar! Endast 20 matdagar kvar! Och så avslutningsdagen!)


 


Dagbok – Torsdagen den 4 maj 2006


 
Jobbade precis som vanligt förstås i dag också. Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis och filsås i dag. Inget speciellt hände på jobbet i dag. Jo, förresten! Vi satt för första gången i år utomhus och fikade! Åh, vad härligt det kändes! När vi gör det så är det verkligen vår!

Åkte direkt hem från jobbet. Jimmy hade sovit till tolv, och sen så hade han påbörjat vår torsdagsstädning. När jag kom hem så tog han en paus, och så satte vi oss ute på uteplatsen. Jag satte på mig shorts och linne för första gången i år! Underbart! Sen så satt jag där i ungefär en timme och solade och njöt av värmen. Jimmy satt i skuggen av parasollet med sin bärbara dator.

Vid halvfyratiden så gick vi in och fortsatte med städningen. Jenny kom hem vid fyratiden och satte igång på en gång då med att hjälpa till. Det blev det vanliga: dammsugning, torkning av golv, dammning, skurande av toalett och badrum, byte och tvätt av handdukar, m.m.

Vid femtiden så var vi klara så då åt vi middag tillsammans. Sen så åkte Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Han skulle vara där på kvällen, och sen åka direkt till jobbet för ett nattpass mellan 22.00-07.00.

Jenny och jag gick iväg till Centrum. Vi hämtade ut två paket, en snarkskena till Borzko och tre klänningar till Jenny. Köpte lite mjölk också. Sen så gick vi hem igen.

Robin kom sen hit när vi kom hem igen. Vi satt uppe i vardagsrummet och slökollade lite på teve: ”Big Brother” och ”Super Nördarna”. Sen så gick de in på Jennys rum, och jag satte mig i kökssoffan. Borzko kom hem från jobbet vid halvtiotiden.

Gjorde två matsedlar i Publisher under kvällen också. Terminens två sista matsedlar!

Och i morgon är det fredag!


Dagbok – Onsdagen den 3 maj 2006 

Jobbade som vanligt i dag också. Vi serverade mexicanasoppa plus mjukt bröd med pålägg i dag. Inget speciellt hände på jobbet.

Satt kvar en timme efter jobbet och väntade. Sen klockan tre så gick jag ner i datasalen för att vara med på andra delen av min kurs i Publisher. Alltid kul att gå på kurs, och jag lärde mig lite nytt.

Kursen var slut vid halvfem. Då tog jag bilen och åkte till Farsta, men inte hem, utan jag parkerade i Centrum, och sen så tog jag tunnelbanan in till stan.

Jag hade lovat Jimmy och Jenny att få ha lite föräldrafritt under kvällen. Så jag hade lovat att hålla mig i stan till klockan tio. Borzko skulle på fotbollsderbyt mellan Hammarby och AIK så han skulle inte vara hemma förrän senare ändå.

Jennys pojkvän, Robin, skulle ha sin Studentskiva på Hard Rock Café. Han har ju även en del gemensamma kompisar med Jimmy som också skulle dit. Så jag hade lovat att de skulle få ha ”förfest” hos oss. Sju killar sammanlagt + Jenny blev de. De handlade tillsammans och sen så grillade de entrecote och åt med potatiskroketter och bearnaisesås. En hel del öl intogs ju förstås också. (Givetvis inte av Jenny.) Sjöng karaoke gjorde de också.

Vid halvtio så tog de en taxi in till stan. Och vid tiotiden så kom jag hem från stan. Det var jättefint städat när jag kom hem. De hade verkligen skött det bra.

Och vad gjorde jag i stan hela kvällen då? Jo, först så var jag på Internetcafé en stund. Sen så var jag på Bio och såg ”Underworld – Evoulotion”. Den var bra. Och sen så var jag på Internetcafé en stund igen.

Pratade med Jenny en stund när jag kom hem. Tänkte blogga, men kände mig trött, så jag gick och la mig istället. Därför så kommer den i dag istället, en dag för sent.

Borzko kom hem vid elvatiden, glad och nöjd efter Hammarbys vinst över AIK med 2-0. Jimmy kom hem klockan fyra på morgonen…


Dagbok – Tisdagen den 2 maj 2006

 
 

Jobbade som vanligt i dag igen. Den här veckan så är jag först i skalen och sen så är jag i lilla matsalen. Vi serverade potatisbullar och/eller blodpudding plus lingonsylt i dag.
 

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit och hämtat sin bil som de lämnade in i går. Johnne hade nu tittat på den. Han hade inte tid att fixa den i den här veckan, så det blir nästa vecka, och det kommer att kosta cirka tvåtusen kronor…
 

Vi tog bilen och åkte till Centrum och handlade lite öl och vin på Systembolaget. När vi kom hem igen så blev det hushållsbestyr. Vi två åt tidig middag sen vid fyratiden.
 

Jenny åkte direkt från skolan hem till sin pojkvän Robin. Hon var där på eftermiddagen och kvällen och åt middag där. Jimmy stack iväg efter vår middag. Han åkte till Hagsätra för att träffa sina kompisar Kristian och Jimi. Sen skulle han åka direkt till McDonalds och jobba ett nattpass mellan 22.00 och 07.00.
 

Jag höll som vanligt på med allehanda hushållsgöromål. Och vid sjutiden så blev det kökssoffan, datorn i knäet och ”Big Brother” på teve. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han duschade, åt middag, och så hade vi en pratstund.
 

Jenny ska komma hem vid halvelvatiden från Robin. Antingen så går jag och möter henne vid tunnelbanan eller så pratar vi i mobiltelefonerna under tiden hon går från Centrum. Och sen så är det väl sängdags för mig.
 

 


Besöksstatistik - November - April

Besöksstatistik:

November: 29
December: 42
Januari: 51
Februari: 54
Mars: 64
April: 66


Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet

Antalet arbetsdagar kvar till sommarlovet:

---   25   ---  

Besöksstatistik - April

Besöksstatistik - April:

(Unika besök - IP-nummer):

Snitt per dag:

---   66   ---  


Veckans Vikt - Vecka 18

Veckans Vikt
Vecka 18
01/05

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 17

Veckans Motion
Vecka 17
24/04 - 30/04

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim

Veckans Vikt - Vecka 17

Veckans Vikt
Vecka 17
24/04

59,0 kg

Veckans Motion - Vecka 16

Veckans Motion
Vecka 16
17/04 - 23/04

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

Dagbok – Måndagen den 1 maj 2006Mobilen larmade klockan sju i dag som vanligt. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen blev det gröt och fika till frukost. Borzko hade gått upp redan klockan tre och åkt iväg till jobbet. Jimmy kom hem från krogen klockan fyra så han sov förstås. Jenny sov också.

Vid niotiden så gick jag iväg ut på promenad. Gick vägen längs tunnelbanan in mot stan. Stannade till vid Globen och lånade toan på McDonalds. Gick in på Indo Nordic i Gamla Stan och köpte en ny tumring. Var inne i Storkyrkan och tände ett ljus. Vid halvtolvtiden så var jag vid Hötorget. Gick runt och kollade lite och väntade in Jenny som kom in med tunnelbanan vid tolvtiden.

(Vackra scilla)

(Underbara blåsippor)

(Första maskrosorna som jag ser i år)

(Fontänen vid Globen)

(Ljusgloben i Storkyrkan)

Sen så gick vi runt lite och kollade i affärer. Jenny letade efter skor, men hittade inga bra. Ingen av oss köpte, för ovanlighetens skull, något i dag. Gick runt och kollade på alla människor i stan som var där för Första Maj också. 

(Min favoritstaty)

(Ridande Poliser)

(Demonstranter på Plattan)

(Jenny)

Hemma igen i Farsta vid tvåtiden. Gick till Sol-Akuten och solade i en kvart var, och sen gick vi hem.

Stegräknaren var med i dag:
23.421 steg
19.90 kilometer
709 förbrukade kalorier
3.33.49 effektiv gångtid

Vid tretiden så kom Mamma. Hon hade med sig en bukett rosa nejlikor. Och så fick jag, Jimmy och Jenny en lite försenad påskpresent av henne: varsitt kuvert med pengar i. Pappa var inte med. Han var inne på Norra Bantorget och lyssnade på Göran Perssons Första Maj-tal.

(Fina nejlikor)
Jimmy stack iväg strax efter tre för att jobba på McDonalds mellan fyra och åtta. Jag, Jenny, och Mamma satt och fikade och pratade. Borzko kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Sen följde Jenny och jag med Mamma till Centrum när hon skulle ta bussen hem.

När vi kom hem igen så åt vi middag. Lite fixande med allt möjligt blev det sen en stund. Och när det var klart så blev det slappande för oss alla tre. Borzko satte sig i vardagsrummet och kollade på handboll på teve. Jenny satt i sitt rum vid datorn. Och jag hamnade precis som vanligt i kökssoffan med laptopen i knäet. Nyhetsläsande och bloggläsande också precis som vanligt. Och slötittande på teve: ”Big Brother”.

Borzko åkte iväg strax före åtta. Han skulle möta upp Jimmy vid McDonalds. Sen så skulle de åka till Huddinge till ”vår” bilreparatör, Johnne, och lämna Jimmys bil där. Den läcker olja… så Johnne ska kolla på den i morgon för att se vad som behövs göras.


Dagbok – Söndagen den 30 april 2006


Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost förstås. Satte mig vid köksbordet med datorn efter det. Sen kom familjen upp ovanligt tidigt allihopa i tur och ordning och åt frukost och sällskapade med mig vid bordet. Borzko gick upp vid åttatiden, Jimmy vid halvniotiden, och Jenny vid niotiden.

Sen så stack Jimmy och jag iväg till Willys i Länna vid tiotiden. Handlade för cirka 800:- kronor i dag. Vi var hemma vid elvatiden igen. Borzko hade fixat lite hemma och Jenny hade slappat lite. Sen så gick Jimmy och Borzko till Centrum för att handla lite smågrejer på Clas Ohlson. Efter det så stack Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra för att hjälpa honom med hans dator.

Borzko höll på och fixade lite med elsladdar till nya frysen, drog om och spikade upp. Jenny och jag gick ut på en liten promenad vid tolvtiden. Vi gick runt i Farsta: Hökarängsbadet, Farstastrandsbadet, Farsta Gård, och Centrum. Köpte varsin glass på vägen. Halvklart, blåsigt, men elva grader varmt. Hemma vid ettiden igen.

(Hökarängsbadet)

(Farstastrandsbadet)

(Jenny vid vår uteplats)

Stegräknaren var med:
6.857 steg
5.82 kilometer
207 förbrukade kalorier
1.05.34 effektiv gångtid

Sen höll jag på och fixade lite med allt möjligt här hemma och varvade lite med datorstunder. Efter det så satte jag mig och påbörjade och läste även ut en pocketbok: ”Nej tack, jag åt nyss” av Anna-Lena Brundin. Den var rätt så bra. 

Vid halvsextiden så kom Jimmy hem igen tillsammans med sina kompisar Kristian och Robin.B. Då åt vi Pizza tillsammans från vår lokala Pizzeria: ”Pizza Butik Americana”. Jag åt en halv Pan Pizza plus ett Vitlöksbröd med ost.

Sen så åkte Jenny, Jimmy och även Jimmys kompisar Kristian och Robin.B. iväg med bussen till Hagsätra. Där skulle de möta upp med flera och sen så skulle de åka vidare in till Rålambshovsparken för att möta upp med ännu flera kompisar. De flesta av Jennys pojkvän Robins kompisar skulle också dit, men inte Robin, för han är i Göteborg och spelar en innebandyturnering hela helgen.

(Grattis på 19-årsdagen i dag Robin!) :-)

Borzko åkte iväg till jobbet för att byta sin lastbil. Hans ordinarie har varit på reparation så han har haft en annan som är mindre. Men han var tvungen att byta tills i morgon. Sen så gick han och la sig redan klockan nio, för han ska jobba extra i morgon och ska upp i natt redan klockan tre…

Jag satt för mig själv i köket i kökssoffan med min dator i knäet. Kollade på teve också: ”Big Brother Live”. Påbörjade och läste även ut en pocketbok till i dag: ”Var det bra så?” av Lena Andersson. Den var sådär. Nyhetsläsning och bloggläsning förstås också. Och så satt jag så klart och var lite orolig över båda mina ungdomar som var inne i stan under Valborgsmässoaftonen…

Sen vid halvtolvtiden så ringde Jenny och frågade om jag kunde hämta henne. Jag tog bilen och åkte in till Odenplan och mötte upp med henne där. Jimmy hade åkt iväg för att gå på krogen, så han kommer väl hem sent i natt förmodligen… Jenny var i alla fall nykter och glad och hade haft en trevlig kväll.


RSS 2.0