Dagens Dagbok - Torsdagen den 31 januari 2008 - Kvällen.

Sen så satte jag mig i köket med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Jenny låg och vilade i sitt rum och tittade på teve. Jimmy satt på sitt rum med datorn och teven.


Vid halvsjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satte han sig uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


En fika i köket blev det sen vid åttatiden. Fast i kväll så blev det bara jag och Jenny som fikade.
Nu är klockan halvtio. Jenny har gått och lagt sig för att sova. Hon mår fortfarande inte bra. Jimmy tittar på en av sina nerladdade serier på sitt rum. Borzko tittar på sport i vardagsrummet. Och jag sitter i köket och läser bloggar och nyheter.


Ska nog ta och gå och lägga mig i sängen och läsa i min bok nu istället. Och sen så ska jag sova senast vid halvelvatiden. Jag vill definitivt få mina sex timmars sömn i natt, det lär ju bli en jobbig dag i morgon... Längtar redan till sjutton timmar framåt, när klockan är halvtre, och jag har slutat arbetet för den här veckan.


(Mobil-Blogg) Jimmy kollar på teve.

200801313386.jpg
(Mobil-Blogg)
Jimmy kollar på teve.

(Mobil-Blogg) Jenny dricker the.

200801313385.jpg
(Mobil-Blogg)
Jenny dricker the.

Nyklippt och nyblekt! ;-D

image2278

EFIT i morgon.

I morgon är det en EFIT-dag. För er som inte vet vad EFIT är, så kan jag berätta att EFIT står för Ett Foto I Timmen. Två dagar i månaden, en vardag och en helgdag, är utvalda till EFIT-dagar. Och man är med antingen en av dagarna, eller båda. Och så tar man ett fotografi i timmen under hela sin vakna tid det dygnet.

Jag har gjort tretton stycken EFIT-dagar, mellan januari 2007 till juli 2007. Alltså i ett halvår, och två gånger varje månad. Men sen så tröttnade jag lite, för jag tyckte att det blev samma, samma, samma motiv hela tiden på mina bilder.

Men nu så känner jag för att göra några EFIT-dagar igen. Och i morgon, fredag, så är det en EFIT-dag. Nu vet jag ju inte om det kommer att fungera riktigt i morgon, eftersom det kommer att vara totalt kaos på jobbet i morgon förmodligen... Och jag kommer nog att glömma bort att ta kort, eller inte ta mig tid till att ta kort.

Så vi får se. Antingen så nystartar jag mina EFIT i morgon, eller så blir det på nästa EFIT-dag, som är söndagen den 17 februari.

Länk till mina tidigare tretton EFIT-inlägg.

Länk till EFITs hemsida.

Dagens Shopping - 080131 - En bok från Tradera.

image2277

Dagens Dagbok - Torsdagen den 31 januari 2008 - Eftermiddagen.

I dag åkte jag inte hem direkt efter jobbet, som jag nästan alltid annars gör. Utan jag åkte direkt till min Frissa, Lotta, på Susannes HårService i Ormkärr. Sen så satt jag där mellan kvart över två, till kvart i fem.


Jag gjorde det som jag alltid gör: helblekte hela håret jätteljust, klippte håret jättekort, färgade ögonfransarna och ögonbrynen, och noppade ögonbrynen. Det gick på åttahundra kronor, med min rabatt som jag har hos Lotta. Och som alltid var det lika trevligt att träffa min vän, och före detta granne, Lotta.


Kom hem vid femtiden. Både Jimmy och Jenny var hemma då. Jenny skulle egentligen först ha haft förmiddagsundervisning i skolan i dag, och sen så skulle hon ha jobbat ett kvällspass på McDonalds. Men hon har varit dålig i magen i dag, så hon blev hemma både från skola och jobb.


Jimmy och jag åt middag när jag kom hem. Jenny ville inte ha någon middag. Hon låg bara i sängen och vilade. Efter middagen sen så höll jag på en stund och plockade och fixade med lite här hemma.


Dagens Jobb - Torsdagen den 31 januari 2008.

Ja, i går så skrev jag ju att vi hade en lugn dag på jobbet, eftersom det var studiedag i skolan. Men i dag så blev det då inte någon lugn dag precis...


Vi var tre personal färre i dag... En av kollegerna var ledig, och två av kollegerna var sjuka... Så vi var endast sex stycken, istället för nio stycken. Så självklart så blev det en otroligt stressig och jobbig dag.


Jag var först i skalen och fixade grönsakerna den första halvan av dagen. Den andra halvan av dagen så skulle jag egentligen ha varit andreman i lilla matsalen, men det blev ju självklart omorganisation och omplaceringar i dag, så jag hamnade i diskrummet med plockning av disk och grovdiskning.


Vi serverade tacobuffé i dag, vilket innebär tacokryddad köttfärs, tortillas, tacochips, och massor med olika tillbehör. Det är ju en väldigt populär maträtt, så det blev en väldigt hektisk dag även på grund av det. För då äter precis alla elever, och flera gånger, och mycket.


Alla vi sex som jobbade i dag hjälptes åt så mycket vi kunde överallt. Så vi fick lite hjälp i disken när det var som allra värst, och vi hjälpte även till i matsalarna med slutstädningen när vi var klara med disken.


Så med gemensamma krafter så lyckades vi nog klara dagen rätt så bra ändå i dag. Men tufft var det...


Och tyvärr så lär nog förmodligen morgondagen bli ungefär likadan... För hon som var ledig i dag, är också ledig i morgon. Och de två som var sjuka i dag, skulle jag nog tro att de också är sjuka i morgon, i alla fall som det lät i dag. Men i morgon kommer i alla fall Snurran till oss och jobbar, som hon alltid gör på måndagar och fredagar. Och tack och lov så är det ju fredag, så vi sen får vila i två dagar, och sjuklingarna hinner förhoppningsvis blir friska.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 30 januari 2008 - Kvällen.

Efter att vi var klara med beställningarna så blev det hårtrimning för Jimmy. Jenny skötte maskinen, och det blev en millimeter långt den här gången.


Jimmy fixade även lite med Jennys dator som krånglade lite.


Vid sextiden så kom Borzko hem från jobbet. Middag åt han då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Lite teve blev det sen för honom, sport och nyheter, uppe i vardagsrummet.


Sen vid halvniotiden så blev det en fika i köket för oss alla fyra. Satt och pratade en bra stund också.


Nu återstår inte så mycket mer av den här dagen och kvällen, innan det är läggdags för oss alla fyra. Jag ska bara blogga själv, och kolla de viktigaste av mina favoritbloggar, och även lite nyheter.


Mysig eftermiddag och kväll med familjen blev det i alla fall i dag! :-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 30 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Vi gick då direkt till Centrum för lite shopping.


Först så lämnade Jenny igen en jacka som hon köpte för ett par dagar sen. Sen så var vi på Gina Tricot där jag köpte mig lite kläder. Se fotografier från bloggat inlägg tidigare i dag. Jenny köpte sig sen ett par skor på rean på Din Sko. Bild finns i hennes blogg. Vi gick runt också och kollade lite i alla möjliga affärer.


Vid halvfyratiden sen så kom Jimmy dit direkt från jobbet. Då gick vi alla tre till Waynes Coffee och fikade. Jag tog en Chai Latte även den här gången. Satt där till fyratiden och pratade.


Åkte sen hem. Och när vi kom hem så åt vi middag. Efter middagen sen så satte vi oss alla tre i köket vid min dator. Och sen så satt vi länge och tittade på kläder på Asos.com. Jenny beställde en klänning som hon ska ha på sin artonårsdag, och hon beställde även lite annat. Och så beställde vi även lite kläder till Jimmy och Jocke. Se bilder på kläderna i Jennys blogg.


Dagens Jobb - Onsdagen den 30 januari 2008.

Jobbade i dag också förstås. Även i dag så var jag först i skalen den första halvan av dagen, och fixade grönsakerna. Och eftersom en av kollegerna även i dag var sjuk, så fick jag sen vara i diskrummet och plocka disk och sköta grovdisken.


I dag så stod det på matsedeln: "smått och gott", vilket betyder att husmor och kokerskan rensar ut lite i frysen. Då blir det lite olika rätter till våra skickningar och till oss. Hos oss blev det köttbullar, klyftpotatis, och pyttpotatis med lök. Och så salladsbuffén förstås.


Det var studiedag i skolan i dag. Så vi hade bara fritidsbarnen och mellanstadieverksamhetsbarnen som åt hos oss. Och även de barnen från vår annexskola. Och så vår lilla specialgrupp.


Men sen så hade vi också alla lärare från de båda skolorna som åt. För de hade föreläsning i skolan. Så cirka etthundra barn först, och sen cirka etthundra vuxna, blev det ungefär. Och skickningarna var ju som vanligt.


Så det blev ju en lite lugnare dag i dag, än vad det brukar vara. Och det är ju skönt att det någon gång kan inträffa. Annars så är det ju jämt så himla stressigt.


Dagens Shopping - 080130 - Kläder från Gina Tricot.

I dag så blev det lite shopping här i Farsta Centrum för Jenny och mig. Jag köpte tre stycken plagg på Gina Tricot för sammlagt 450:- kronor.


En klänning / tunika för 150:- kronor.


image2274


En till klänning / tunika för 100:- kronor.


image2275


Och en cardigan för 200:- kronor.


image2276


(Mobil-Blogg)

200801303377.jpg
(Mobil-Blogg)

(Mobil-Blogg)

200801303370.jpg
(Mobil-Blogg)

(Mobil-Blogg)

200801303369.jpg
(Mobil-Blogg)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 29 januari 2008 - Kvällen.

Sen så flyttade jag in med min dator in till Jimmys rum. Vi satt sen båda två med våra datorer, och så tittade vi lite på de olika Discovery-kanalerna, som vanligt på "Så funkar det", "Förklaring följer", och "Mythbusters".


Vid åttatiden sen så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag först, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid niotiden sen så blev det en kvällsfika i köket som vanligt.


Blir så glad när jag ser den här! ;-D

Jag tycker att den här reklamfilmen är så underbar!Dagens Dagbok - Tisdagen den 29 januari 2008 - Eftermiddagen.

Kom hem klockan fem. Jimmy var hemma när jag kom hem. Vi åt då middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Efter det så höll jag på och plockade och fixade med lite här hemma. Och sen så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna.


Dagens Jobb - Tisdagen den 29 januari 2008.

Jobbade förstås i dag också. I dag så blev det lite omorganisation, för en av kollegerna var sjuk. Så först så var jag i skalen på morgonen och fixade grönsakerna. Men sen så skulle jag ju egentligen ha varit andreman i lilla matsalen. Men då fick jag istället gå in i diskrummet och plocka disk och sköta grovdisken.


Husmor kom in och hjälpte till en stund i disken under den tiden när det var som mest hektiskt. Och det var behövligt, det är svårt att hinna med, när man bara är två.


Vi serverade kebabgryta med ris i dag. Och så salladsbuffén förstås.


När arbetsdagen sen var slut, klockan två, så stannade vi alla kvar på lite utbildning. Vi hade en person från HushållningsSällskapet som höll kurs i Specialkost för oss. Mellan två och kvart i fem höll vi på. Och vi gick igenom det mesta inom Specialkost, till exempel allergi, intolerans, och massor med annat. Mycket intressant var det, och användbart givetvis på jobbet, men också privat.


(Mobil-Blogg) Dagens Lunch.

200801293368.jpg
(Mobil-Blogg)
Dagens Lunch.

Dagens Dagbok - Måndagen den 28 januari 2008 - Kvällen.

Sen så blev kvällen lika lugn och skön som vanligt. Satt först i köket med datorn en stund.


Sen så flyttade jag in med datorn in till Jimmys rum en stund. Vi kollade på Discovery-kanalerna, "Så funkar det" och "Mythbusters" blev det.


När Borzko kom hem igen, så satt han och tittade på sport på teven i vardagsrummet.


En fika i köket blev det också vid halvniotiden. För mig blev det ett glas chai the, och ett par mackor.


Nu ska jag lägga mig och läsa lite i min bok.

( Ni läser väl Jennys Blogg!? I dag har hon varit väldigt flitig med bloggandet! Elva inlägg! ;-) )


Dagens Shopping - 080128 - 2 - Skor från Din Sko.

image2269

Dagens Dagbok - Måndagen den 28 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jenny var hemma när jag kom hem.


Borzko hade haft sin lediga dag från jobbet i dag, som han nästan alltid har på måndagar för närvarande.


Jenny hade haft förmiddagsundervisning i skolan i dag. Sen hade hon kommit hem för att hämta sin dator, för hennes gamla dator som hon har hos Jocke krånglar.


Jenny och jag stack nästan direkt iväg till Centrum för fika, prat, och shopping. Först så gick vi runt och kollade lite på kläder, men köpte inget. Sen så var vi på Din Sko, där vi köpte varsitt par skor på rean där.


Jag köpte mig ett par svarta skor i mocka i typ modell ballerina för 150:- kronor, som hade kostat 280:- kronor. Här är länk till skorna. Vad Jenny köpte för skor får ni se i hennes blogg. Här är länk till Jennys skor.


Sen så gick vi till Waynes Coffee och fikade. Jag tog en stor mugg av deras underbart goda Chai Latte. Satt där en stund och pratade.


Efter det så körde jag Jenny till Älvsjö Station, där hon sen tog pendeltåget till Södertälje och hem till Jocke.


Jag körde sen tillbaka till Centrum, och så gick jag till SolAkuten och solade. Det blev en halvtimme som vanligt. Men jag täckte över ansiktet efter halva tiden, eftersom jag blev så rosa och röd i ansiktet senast jag var där.


Vid femtiden så var jag hemma igen. Och ungefär samtidigt så kom Jimmy hem. Han hade först jobbat som vanligt, och sen hade han haft körlektion till lastbilskörkort.


Jag, Borzko, och Jimmy åt då middag vid femtiden, och satt och pratade en stund. Sen så åkte jag med Jimmy en snabb sväng för att han skulle hämta ut sitt förarkort på Posten.


Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på rummet vid sin dator.


Rörmokaren som skulle komma i dag, för att titta på vårt jobb i badrummet, kom aldrig. Det blev något missförstånd mellan honom och Borzko. Men nästa måndag så kommer en annan rörmokare och kollar istället.


Vid sextiden så stack Borzko iväg till sitt jobb, för att hämta hem lastbilen inför i morgon.


Dagens Shopping - 080128 - 1 - En bok från Tradera.

image2268

Dagens Jobb - Måndagen den 28 januari 2008.

Måndag igen och jobb som vanligt igen. Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen som andreman.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, nästan hela dagen. En av kollegerna kom lite senare på grund av läkarbesök bara.


I dag så serverade vi korv med potatismos. Plus vår salladsbuffé.


Ute i matsalarna flöt allt på bara bra. Och inget speciellt hände. I diskrummet var det hektiskt som vanligt, så jag var där en stund och hjälpte till.

Veckans Vikt - Vecka 05 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 05 - 2008
28/01

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 04 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 04 - 2008
21/01 - 27/01

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, 1,0 tim 
Fredag: Promenad, 1,0 tim 
Lördag: Promenad, 1,0 tim 
Söndag: Promenad, 1,0 tim 


(Mobil-Blogg) Jenny och jag är och fikar.

200801283355.jpg
(Mobil-Blogg)
Jenny och jag är och fikar.

Dagens Dagbok - Söndagen den 27 januari 2008 - Kvällen.

Efter filmen så satte jag mig med datorn i knäet. Bloggade själv, läste bloggar, och läste nyheter.


Och så blev det lite slötittande på teve samtidigt. Först blev det "Miami Ink" på Discovery Channel. Sen blev det ännu ett avsnitt av "Miami Ink", fast på TV6 den här gången. Och det tredje och sista teveprogrammet för i kväll blev "Singing Bee" på TV3.
Och nu tänkte jag gå och göra mig i ordning för natten, och lägga mig i sängen och läsa i min bok. Läser väl till framåt halvelvatiden, för då vill jag sova, så jag får mina sex timmars sömn, eftersom jag ska upp halvfem i morgon bitti.


Borzko är fortfarande hemma hos sin Mamma. Han kommer väl hem senare, han behöver ju inte gå upp tidigt i morgon, eftersom han är ledig i morgon.


Jimmy har fortfarande inte kommit hem från sin kompis.


Och Jenny är hemma hos Jocke, och sover där i natt också.


Måndag alltså i morgon, bara att börja att längta efter nästa helg igen. Ha en bra vecka nu allihopa.

Veckans Planer - Vecka 5.

Veckans Planer - Vecka 5.

Måndag:
Jobba som vanligt mellan 06.00-14.00.
Borzko har ledig dag från jobbet.
Jag ska sola solarium på eftermiddagen.
Jimmy har körlektion för lastbilskörkort klockan 15:45.
Rörmokaren kommer hem efter klockan fyra för att titta på jobbet i badrummet.

Tisdag:
Jobba som vanligt först mellan 06.00-14.00.
Sen så har jag kurs på jobbet mellan 14.00-16.30.
Pappa fyller 84 år.

Onsdag:
Jobba.
Studiedag och Föreläsningsdag i skolan, så jobbet blir nog lite annorlunda i dag.
Jimmy har körlektion klcokan 16.30.

Torsdag:
Jobba som vanligt.
Jag har tid hos Frissan mellan 14.15-16.45.
Jenny jobbar mellan 17.00-22.00.

Fredag:
Jobba som vanligt först.
APT-möte på jobbet mellan 13.30-14.30.

Lördag:
Inga specialla planer.

Söndag:
Inga speciella planer.

"Tatuerad Torso"

image2264          image2265          image2266


I dag så såg jag filmen "Taturerad Torso".
Det är en svensk polisfilm som baserar sig på
boken "Tatuerad Torso" av Helene Tursten.

Jag har inte läst boken, så jag kan inte göra någon jämförelse där.
Jag tyckte att filmen var helt okej, men ingenting speciellt.
Hade faktiskt väntat mig lite mer av den.

Länk till filmen på LoveFilm.

Länk till filmen på MovieZine.

(Bilderna från Google Bildsökning.)


Dagens Dagbok - Söndagen den 27 januari 2008 - Eftermiddagen.

Borzko och Jimmy kom hem från gymmet vid halvettiden. Dom åt då lite lätt lunch, och jag tog en fika och en pratstund med dom.


Efter det så åkte dom båda två iväg med båda bilarna bort till OKQ8 för att tanka, och så kolla allt på bilarna, typ olja, vatten, luft, spolarvätska och sånt.


Jimmy åkte sen direkt hem till sin kompis Kristian i Högdalen. Och han skulle även äta middag borta i dag.


Borzko åkte förbi HemKöp på vägen hem och handlade lite matvaror.


Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så blev det förstås stunder vid datorn också.


Vid tretiden sen så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma. De skulle titta på EM-finalen i handboll mellan Kroatien och Danmark, äta middag, fika, prata, och umgås.


Jag åt middag för mig själv redan vid halvfyratiden. Läste lite i min bok under tiden "... och döda ligger ner" av Mary Willis Walker.


Efter middagen så satte jag mig uppe i vardagsrummet och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Sen vid halvfemtiden så satte jag igång en dvd-film. Det blev "Tatuerad Torso". Recension kommer senare. Filmen var slut vid sextiden.


"Final Destination 2"

image2261          image2262          image2263


I går så såg jag filmen "Final Destination 2" från 2003.
Jag har sett den förr, men jag tycker att den är mycket bra,
så nu när den gick på teve så passade jag på att se om den.

Om ni inte har sett de tre "Final Destination"-filmerna,
så kan jag verkligen rekommendera dom.

För att vara den typen av skräck/splatter/rysare/blodiga filmer,
så är de väldigt välgjorda och välspelade tycker jag.

Länk till filmen på LoveFilm.

(Bilderna är från Google Bildsökning.)


"Rush Hour 2"

image2258          image2259          image2260


I går så såg jag "Rush Hour 2" från 2001 med Jackie Chan och Chris Tucker.
Jag har sett den förr, men eftersom jag såg ettan och trean nyligen,
så tyckte jag att det var kul att se om även den här.
Tycker att alla tre filmerna är underhållande och bra.
Speciellt Jackie Chan är ju så härlig.

Länk till filmen på LoveFilm.

(Bilderna kommer från Google Bildsökning.)


Ett gammalt brev från Jenny till hennes Mormor.

På väggen i min Mammas kök så sitter det ett gammalt brev från Jenny.
Det är skrivet i maj 1998, när Jenny var åtta år gammal.
Tycker att det är så gulligt! ;-D


image2257


Två bilder från förmiddagens promenad.

image2255


image2256


Dagens Outfit - 080127.

image2254

Dagens Dagbok - Söndagen den 27 januari 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning. Vid niotiden så gick både Borzko och Jimmy upp, och genomgick sina morgonbestyr. Och sen så åt vi alla tre frukost tillsammans.


Sen vid tiotiden så gav vi oss alla tre iväg ut. Borzko och Jimmy tog bilen och åkte bort till Farstahallen för styrketräna även i dag.


Själv så gav jag mig iväg ut på en promenad, för fjärde dagen i rad nu. Jag gick mot Hökarängen och sen tillbaka mot Farsta igen. Cirka en timme blev promenaden även i dag. Det var en underbar klarblå himmel med en härligt strålande sol. Cirka en grad kallt, men tyvärr en ganska så hård och isande kall vind.


När jag kom hem igen så höll jag på och fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och lite tid blev det vid datorn också. En liten lätt lunch vid tolvtiden blev det också.


Dagens Dagbok - Lördagen den 26 januari 2008 - Andra halvan av Kvällen.

Sen så blev det filmtittande resten av kvällen. Två filmer i rad på TV4 blev det. Först "Rush Hour 2" från 2001, och sen "Final Destination 2" från 2003. Båda filmerna hade jag sett förr, men båda två är bra, och värda att se om.


Nu är klockan kvart i två, och det är verkligen hög tid att gå och lägga sig för mig. God natt!


Sex bilder från kvällens födelsedagsfirande.

Jimmy  och Mamma.


image2248


Patric, Pappa, och Kenneth.


image2249


Anette och Mamma.


image2250


Borzko, Jimmy, och Mathias.


image2251


Mamma och Maria.


image2252


Jimmy och Mathias.


image2253

Dagens Dagbok - Lördagen den 26 januari 2008 - Andra halvan av Eftermiddagen + Första halvan av Kvällen.

Ja, sen så blev kvällen ungefär som jag beskrev den i tidigare inlägg att den skulle bli.


Jag, Borzko, och Jimmy åkte iväg vid halvfyratiden. Vi gratulerade min kära Pappa på 84-årsdagen med fyra pocketböcker och två flaskor rödvin.


Sen vid fyratiden så kom min syster Anette, hennes kille Kenneth, och hennes son Mathias också dit. Och även min systerdotter Maria och hennes fästman Patric. Men de två kom bara en liten stund. Egentligen skulle de inte ha kommit alls, eftersom de skulle på en stor fyrtioårsfest klockan sex. Men de kom förbi en liten stund och stannade mellan fyra och kvart över fem.


Mamma och Pappa bjöd på smörgåstårta och så massor med annat smått och gott, till exempel ost, kex, ägghalvor, grönsaker, och massa annat. Sen efter det så drack vi kaffe, och så glass till. Och efter det så blev det en massa snacks och godis. Och valfri dricka till förstås.


Vid halvåttatiden så kom också Jenny dit, direkt från jobbet, med bussen. Och sen så satt vi alla och åt, drack, diskuterade, pratade, skrattade, och hade det jättetrevligt, precis som alltid när vi träffas.


Sen vid niotiden så åkte vi allihopa hem. Vi skjutsade först Jenny till Älvsjö Station, där hon skulle ta pendeltåget hem till Jocke och Tindra i Södertälje. Och sen åkte jag, Borzko, och Jimmy hem till Farsta. Vid halvtiotiden så var vi hemma.

(Några bilder från kvällen kommer i ett separat inlägg lite senare.)


Dagens Dagbok - Lördagen den 26 januari 2008 - Första halvan av Eftermiddagen.

Sen så kom Jimmy och Borzko hem vid tolvtiden från styrketräningen i Farstahallen. Lite lätt lunch blev det för dom båda två då. Sen efter det så gick Borzko iväg till Centrum direkt, och gick till FrisörImperiet och klippte håret.


Jag satte mig med min dator på Jimmys rum en stund. Han kollade på en av sina nerladdade serier, vi pratade lite, och jag satt med min dator.


Borzko kom sen hem från Centrum. Efter klippningen så hade han gått och köpt sig en ny GPS på OnOff för tvåtusen kronor. Hans gamla blev stulen när han hade inbrott i lastbilen en natt för ett par veckor sen.


Jimmy hjälpte sen Borzko att fixa i ordning GPS:en och lägga in adresser och information.


Sen så satte sig Borzko uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jag satt återigen med min dator i Jimmys rum. Han satt vid sin dator. Och så lyssnade vi på musik, och pratade.


Vid halvfyratiden så ska vi åka iväg hem till min Mamma och Pappa i Örby. Pappa fyller 84 år på tisdag, så vi ska dit för att fira hans födelsedag. Av oss så ska han få fyra stycken svenska deckare i pocket + två flaskor rödvin.


Min syster Anette, hennes kille Kenneth, och hennes son Mathias, kommer också dit. Och sen vid halvåttatiden så kommer Jenny dit en stund. Hon jobbar ju tyvärr till klockan sju i dag, så hon tar sen bussen direkt dit.


Mamma kommer att bjuda på Smörgåstårta. Det har hon gjort i flera år nu, så det har blivit en liten tradition på Pappas födelsedagar.


Sen när vi åker hem, så skjutsar vi Jenny till Älvsjö Station, och så tar hon tåget hem till Jocke, och till Tindra, som är där den här helgen.

(Mobil-Blogg) Jimmy på sitt rum vid datorn.

200801263332.jpg
(Mobil-Blogg)
Jimmy på sitt rum vid datorn.

Till Therése!

De här fotografierna är till en av mina läsare, Therése,
som bor i Norrköping nu, och ska flytta till Farsta i mars.

    


    


(Klicka på bilderna så blir de större)

Tre bilder på Jenny ifrån i morse.

image2233

image2234

image2235


Dagens Dagbok - Lördagen den 26 januari 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Vid åttatiden så gick Jenny upp, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi två frukost och fikade ihop vid halvniotiden.


Vid niotiden sen så åkte vi båda iväg. Jag körde Jenny till jobbet, på McDonalds i Västberga, för hon skulle jobba ett pass mellan tio och sju i dag.


När jag kom hem igen så var träffade jag Borzko och Jimmy en kort stund. De hade båda genomgått sina morgonbestyr, och sen ätit frukost. Borzko skulle gå och träna i Farstahallen som vanligt, och för ovanlighetens skull, så följde Jimmy med honom i dag. De stack iväg dit vid tiotiden.


Själv så gav jag mig då iväg ut på en promenad. Tredje dagen i rad! Jag gick runt omkring i Farsta i ungefär i en timme. Lyssnade på min mp3-bok samtidigt, "Ett öga rött" av Jonas Hassan Khemiri.


När jag kom hem igen, vid elvatiden, så höll jag på och fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen vid tolvtiden så blev det en liten lätt lunch och en fika.


Dagens Dagbok - Fredagen den 25 januari 2008 - Kvällen.

Efter middagen så gick Jenny och jag en sväng till Centrum igen. Vi var på HemKöp och köpte lite gott att äta till kvällen. En bukett tulpaner köpte jag också. Vi var även inne på Gina Tricot och tittade lite, men vi köpte inget.


Sen så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet, och så tittade vi på "Lets Dance". Åt och drack lite gott gjorde vi också. Och pratade förstås också.


Redan vid tiotiden sen så gick Jenny ner på rummet och la sig. Hon mådde inte så bra i magen, så hon ville sova tidigt, eftersom hon ska jobba i morgon.


Borzko och jag tittade på även den andra delen av "Lets Dance". Efter det så slötittade Borzko lite på teven. Och jag satte mig med datorn i knäet en stund.


Åkte rätt par ut i kväll? Eller?

image2232

Åkte rätt par ut i kväll?
Eller?
Vad tyckte ni?

(Mobil-Blogg) Kvällens goda blev en halv påse ostbågar och en

200801253312.jpg
(Mobil-Blogg)
Kvällens goda blev en halv påse ostbågar och en halv påse popcorn. :-D

Tulpaner blev det även denna fredag! ;-D

image2230

Dagens Dagbok - Fredagen den 25 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag iväg ut igen vid halvtretiden. Jag gick bilvägen bortåt som Jimmy kommer från jobbet. Tänkte att jag går tills han kommer och jag möter honom, och så åker jag bil tillbaka med honom.


Jag hann gå ganska så exakt en timme innan han kom, vid halvfyratiden. Och jag hann bort till Högdalstoppen ungefär. Men då gick jag inte speciellt fort i dag, för jag hade så ont i mina tår.


Soligt var det ute, och cirka fem plusgrader. Men tyvärr så var det en hård och kall blåst. Även i dag så lyssnade jag på min mp3-bok: "Ett öga rött" av Jonas Hassan Khemiri medans jag gick.


När Jimmy och jag kom hem, så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Själv så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Sen vid kvart över fyra så kom Jenny hem från skolan. Strax efteråt, vid lite över halvfem, så gick vi alla tre till Centrum.


Jimmy tog bussen mot Högdalen. Han skulle möta upp med några av sina kompisar där, för att äta middag ihop, dricka öl, festa lite, och kanske åka in till stan och gå ut på krogen.


Jenny och jag gick först till Bokia, där jag köpte fyra stycken pocketböcker som jag ska ge min Pappa i födelsedagspresent.


Sen så var tanken att vi skulle äta middag i Centrum, antingen sushi på Sam & Co eller thai-mat på Take it Thai. Jag hade tänkt bjuda Jenny på middag där, eftersom jag ville överraska henne. Men Jenny mådde inte så bra i magen, så hon ville tyvärr inte. Så vi gick hem igen istället.


Vi satt sen i köket båda två och pratade och med våra datorer. Sen när Borzko kom hem från jobbet vid sextiden, så åt vi tre middag ihop hemma.

Dagens Jobb - Fredagen den 25 januari 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och precis som tidigare i veckan, så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


I dag så serverade vi fiskgratäng med kokt potatis. Vi hade även lite rester som vi serverade: couscospytt, och chicken nuggets med kokt ris. Och så hade vi förstås även vår salladsbuffé.


Och eftersom det var fredag, så var vi ju en personal extra i dag. Vi är ju tio personer på måndagar och fredagar, och nio personer på tisdagar, onsdagar, och torsdagar, för då jobbar ju Snurran fackligt. Men i dag så var hon alltså hos oss och jobbade, och det var skönt att få lite extra hjälp.


Under hela lunchserveringen så var Snurran inne hos mig och min kollega i diskrummet och hjälpte oss. Och det var verkligen skönt, efter den otroligt jobbiga dagen i går. Och det var rätt så hektiskt i dag också, med väldigt jobbiga fiskgratängsbleck.


Och sen så blev det då äntligen fredag eftermiddag klockan två! Och vi fick gå hem och fira helg! ;-D


(Mobil-Blogg) På eftermiddagspromenad i dag också. ;-D

200801253307.jpg
(Mobil-Blogg)
På eftermiddagspromenad i dag också. ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 24 januari 2008 - Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen så satt han i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Själv så flyttade jag in med min dator in till Jimmy i hans rum. Han kopplade sin dator till teven, och så tittade vi på live-sändningen på webben av Rockbjörnen-galan från Hovet.


Och så lär väl kvällen fortsätta för oss alla tre, tills det är läggdags.


Och i morgon så är det FREDAG! :-D Wiieee!!!! ;-D


(Mobil-Blogg) Takida spelar Curly Sue på Rockbjörnen på Hovet.%2

200801243305.jpg
(Mobil-Blogg)
Takida spelar Curly Sue på Rockbjörnen på Hovet.
Tillägnar bilden till Jenny och Jocke.
Jimmy och jag tittar på hans teve via webben.

mp3-böcker.

Jag har aldrig lyssnat på mp3-böcker förut. När jag är hemma så läser jag i vanliga pappersböcker. Och när jag är ute och promenerar så lyssnar jag på musik.

Men nu tänkte jag att jag ska testa hur det är att lyssna på mp3-böcker när jag är ute och promenerar.

Lyssnar ni på mp3-böcker? När gör ni det? Är det några speciella böcker som ni rekommenderar? Är det viktigt vem som läser in boken? Är det någon speciell kategori av böcker som är bättre att lyssna på?

Hemma tror jag inte att jag kommer att lyssna på böcker. Då läser jag nog hellre i vanliga böcker, och när jag fixar hemma så lyssnar jag nog hellre på musik.

I vanliga fall när jag promenerar så lyssnar jag oftast på snabb musik, gärna techno eller hårdrock. Tycker att jag går snabbare då. Men jag ska i alla fall testa att lyssna på böcker istället.

I dag när jag promenerade i en timme så lyssnade jag på början av boken "Ett öga rött" av Jonas Hassan Khemiri. Det kändes faktiskt ganska så trevligt att gå och lyssna!


image2227

Rockbjörnen i kväll!

I kväll så är det ROCKBJÖRNEN!

Tyvärr så sänds ju inte galan på teve...
Tycker faktiskt att det är lite konstigt!
Aftonbladet har ju en egen tevekanal numer,
varför sänder de inte galan där då!?

Men den sänds i alla fall i Aftonbladet.se:s
webb-teve, i direktsändning.
Så det blir ju till att koppla in datorn till teven,
och titta så istället.

Här är länk till Rockbjörnen på webben. 

Ska ni se?


image2225          image2226

Dagens Dagbok - Torsdagen den 24 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och gick bara snabbt in och bytte skor, och sen så gav jag mig iväg ut på en promenad.


Jag gick Hökarängsvarvet, och det tog cirka en timme. Cirka fem grader varmt ute, men en ganska så kall och hård blåst. Men solen visade sig faktiskt lite grann.


Under tiden som jag gick så lyssnade jag på en e-bok: "Ett öga rött" av Jonas Hassan Khemiri.


När jag kom hem igen, så höll jag på och plockade och fixade lite här hemma. Och så blev det stunder vid datorn förstås.


Jimmy jobbade över i dag, så han kom hem vid kvart i fem. Då åt han och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig på rummet med datorn, teven, och lastbilsteoriböckerna.


Själv så satte jag mig i köket med min dator.


Jenny var hemma från skolan i dag, för hon mådde inte bra. Men hon är kvar hos Jocke, och hon kommer att sova där i natt också.


Dagens Jobb - Torsdagen den 24 januari 2008.

Jobbade givetvis som vanligt i dag också. Och liksom tidigare i veckan, så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


I dag så serverade vi chicken nuggets, kokt ris, och currysås. Och förstås också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, och ingenting speciellt hände.


Men det var en väldigt hektisk dag i dag. Vad jag hörde av mina kollegor, så var det tydligen det i både köket och i matsalarna också. I alla fall så var det otroligt hektiskt i diskrummet där jag var. Jag och min kollega där, hann inte med all disk, så vi fick be husmor att komma och hjälpa oss en stund när det var som allra värst.


Dagens Shopping - 080124 - En bok från Tradera.

image2224

(Mobil-Blogg) Ute på promenad. :-D

200801243301.jpg
(Mobil-Blogg)
Ute på promenad. :-D

(Mobil-Blogg)

200801243300.jpg
(Mobil-Blogg)

Dagens Dagbok - Onsdagen den 23 januari 2008 - Kvällen.

Kvällen blev, även i kväll, lugn och skön som vanligt. Jag satt större delen av kvällen i köket. Mycket tid ägnades åt datorn. Men jag började också att läsa i en ny bok: "...och döda ligger ner" av Mary Willis Walker.


En kvällsfika i köket blev det också, tillsammans med Jimmy och Borzko.


Inget tevetittande blev det i kväll heller.


Och Jenny fick jag längta efter även i kväll, för hon var hemma hos Jocke.


(Mobil-Blogg) Kvällsfikat i kväll blev ett glas chai the och tv%

200801233299.jpg
(Mobil-Blogg)
Kvällsfikat i kväll blev ett glas chai the och två kanelknäcke.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 23 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så var eftermiddagen som den nästan alltid är. Jag höll på och fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.


Jimmy jobbade över i en timme i dag, och sen så hade han körlektion efter det, så han skulle inte komma hem förrän vid sextiden.


Borzko skulle också komma hem vid sextiden i dag, från jobbet.


Jenny skulle åka direkt ifrån skolan och hem till Jocke i Södertälje. Och så sova där i natt också.


Jag åt middag för mig själv vid fyratiden i dag. Efter det så fortsatte jag att fixa lite här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Sen så gick han direkt en sväng till Centrum, för han skulle lämna in sin nya telefon på service, eftersom den krånglar.


Vid sextiden så kom Borzko tillbaka igen. Och ungefär samtidigt så kom Jimmy från körskolan. Så då åt de två middag tillsammans. Och jag tog en fika tillsammans med dom. Och så satt vi alla tre och pratade till framåt sjutiden.


Dagens Shopping - 080123 - En bok från Tradera.

image2220

Dagens Jobb - Onsdagen den 23 januari 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Vi var fulltalig personalstyrka även i dag. Och precis som i går, så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


I dag så serverade vi soppa (tomatsoppa), mjukt bröd (skivat grovt bröd), och pålägg (skivad ost). Givetvis så hade vi också vår fina salladsbuffé. Vi hade också några bleck med rester från i går, couscouspytt, som vi serverade.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände. Lite hektiskt som vanligt var det när den värsta lunchrusningen satte in. Men vi fick hjälp i disken, i en liten kort stund, när det var som mest.


(Mobil-Blogg) Och det blev bara mat från salladsbuffen från mig

200801233293.jpg
(Mobil-Blogg)
Och det blev bara mat från salladsbuffen från mig i dag också! ;-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 22 januari 2008 - Kvällen.

Och kvällen var lugn och skön som vanligt. I kväll blev det inget tevetittande, och inte heller något bokläsande. Det blev bara sittande vid datorn, och pratande med Jimmy och Borzko.


Satt först i köket med datorn fram till åttatiden. Läste bloggar och nyheter mest. Satt och kollade en hel del på Tradera också, och la även några bud på böcker igen.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Då åt han middag. Och samtidigt så tog Jimmy och jag en kvällsfika. För mig så blev det en chai latte. Sen så satt vi alla tre och pratade en bra stund.


Efter det så gick Borzko in och duschade och gjorde sig i ordning. Jimmy återgick till datorn i sitt rum. Och jag återgick till datorn i köket.


(Mobil-Blogg) Dags för en Chai Latte! :-D

200801223292.jpg
(Mobil-Blogg)
Dags för en Chai Latte! :-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 22 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på här hemma som vanligt en stund. Plockade och fixade med lite allt möjligt. Och så blev det förstås också en liten stund vid datorn.


Jimmy jobbade över i en timme i dag, så han kom hem vid halvfemtiden. Då åt vi middag tillsammans han och jag.


Efter maten så satt vi och fikade och pratade en stund.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Själv så höll jag återigen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Jimmy satte sig sen på sitt rum vid datorn. Och jag satte mig i köket med min dator.


Jenny åkte direkt från skolan hem till Jocke i dag. Och hon sover där i natt.


Dagens Shopping - 080122 - En bok från Tradera.

image2217

Mest Aktiva-Listan på Blogg.se.

image2216


I morse så låg både Jenny och jag på Mest Aktiva-Listan på Blogg.se.
Och nästan bredvid varandra.
Jenny låg på plats 33.
Och jag på plats 35.
Lite kul va!? ;-D


Dagens Jobb - Tisdagen den 22 januari 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag var alla kollegerna friska, så det var som vanligt på jobbet igen. Jag var först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


I dag så serverade vi couscouspytt. Och så vår fina salladsbuffé förstås.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände. Lite hektiskt var det förstås under den värsta lunchrusningen. Men det är det ju nästan alltid, och lite extra på vissa dagar, till exempel tisdagar. Men en av kollegerna kom in i diskrummet och hjälpte oss en stund under den värsta rushen.


Dagens Dagbok - Måndagen den 21 januari 2008 - Kvällen.

Vid halvsjutiden så gick Jenny in på rummet och satte sig en stund. Jag och Jimmy flyttade upp till vardagsrummet med våra datorer.


Borzko kom hem vid sjutiden och gjorde oss sällskap. Han satt då och läste.


Jimmy och jag spelade sen Guitar Hero 3 på Nintendo Wii, i cirka en timme, mellan sju och åtta.


Vid åttatiden sen så flyttade även Jenny upp till vardagsrummet.


Och klockan åtta sen så tittade vi alla fyra på teve, och på Guldbaggegalan. Pratade gjorde vi förstås också. Och så festade vi loss på lite popcorn. Mysigt att sitta ett par timmar sådär alla fyra. Det är ju som sagt var inte så ofta nu för tiden. Men det är bara att passa på och njuta när det väl blir av.

(Mobil-Blogg) Mysigt att sitta alla fyra tillsammans! Vi tittar på

200801213287.jpg
(Mobil-Blogg)
Mysigt att sitta alla fyra tillsammans! Vi tittar på teve, pratar, och äter popcorn. :-D

Guldbaggegalan 2008.

image2214

Vi tittar på Guldbaggegalan.
Gör ni?

(Mobil-Blogg) Lite Guitar Hero för att liva upp måndagskvällen!%

200801213286.jpg
(Mobil-Blogg)
Lite Guitar Hero för att liva upp måndagskvällen! ;-D

Dagens Dagbok - Måndagen den 21 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag.


Och så hade han också tagit emot leveransen av vår nya tvättmaskin och torktumlare. Nu väntar vi bara på rörmokaren/elektrikern. Han kommer nästa måndag och kollar på allt som ska göras, och sen får vi väl se när han kommer och gör jobbet.


Borzko och jag tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Efter det så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och en stund vid datorn blev det förstås också.


Jimmy gick lite tidigare ifrån jobbet i dag, för han hade körlektion, inför lastbilskörkortet, klockan halvtre.


Vid fyratiden så kom Jimmy hem, och då åt han, jag, och Borzko, middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Sen vid femtiden så åkte Borzko iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satte han sig vid datorn på sitt rum.


Jenny kom hem från skolan vid strax efter fem. Då åt hon middag, och sen så satt hon och jag i köket och fikade och pratade i över en timme. Jimmy kom också dit ut efter ett tag.


Alltid lika mysigt när Jenny kommer hem hit. Det är ju tyvärr inte så ofta nu för tiden. Hon är ju mest hos Jocke. Men nån gång i veckan brukar hon i alla fall komma hem.


(Mobil-Blogg) Hurra! Jenny är hemma! ;-D

200801213282.jpg
(Mobil-Blogg)
Hurra! Jenny är hemma! ;-D

Nya Tvättmaskinen och Torktumlaren.

image2211

Dagens Shopping - 080121 - En bok från Tradera.

image2210

Dagens Jobb - Måndagen den 21 januari 2008.

Måndag igen och jobb igen. Den här veckan ska jag egentligen först vara halva dagen i skalen och fixa grönsakerna. Och sen så ska jag vara i plocken och plocka disk och sköta grovdisken.


Men eftersom det var en kollega som var sjuk i dag, så blev det lite omflyttningar och omplaceringar av personalen.


Vi serverade skinkgratäng i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.

Veckans Vikt - Vecka 04 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 04 - 2008
21/01

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 03 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 03 - 2008
14/01 - 20/01

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: Promenad, 1,0 tim 


Dagens Dagbok - Söndagen den 20 januari 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag och slöade i soffan i vardagsrummet större delen av kvällen. I kväll så blev det också, för ovanlighetens skull, även en hel del teve.


Först så tittade jag på tatueringsprogrammet "Miami Ink" på Discovery Channel. Jag gillar verkligen det programmet, eftersom jag älskar tatueringar.


Sen så tittade jag på en dokumentär på TV4 Fakta som hette "Ted Gärdestad 1956-1997". Den handlade ju givetvis om artisten Ted Gärdestad. Han var ju en av mina första idoler, så den var intressant och kul att se.


Och det tredje och sista programmet för kvällen blev musiktävlingsprogrammet "Singing Bee" på TV3. Jag gillar ju alla sorts tävlingsprogram som innehåller musik, och det här är faktiskt rätt så underhållande.


Jimmy satt på sitt rum större delen av kvällen. Och som vanligt med datorn, teven, och lastbilsteoriböckerna.


Jenny var hemma hos Jocke hela dagen och kvällen, och hon sover där i natt också.


Borzko var hemma hos sin Mamma hela kvällen, och lär väl komma hem rätt så sent, för han är ju ledig i morgon, och behöver inte gå upp tidigt.


Och i morgon så är det då alltså tyvärr måndag igen... :-(

Veckans Planer - Vecka 4.

Veckans Planer - Vecka 4.

Måndag:
Jobba som vanligt mellan 06.00-14.00.
Borzko har ledig dag från jobbet.
Nya tvättmaskinen och torktumlaren levereras hem till oss.
Jimmy har körlektion för lastbilskörkort i dag.
Guldbaggegalan på teve på kvällen.

Tisdag:
Jobba mellan sex och två.
Inget speciellt annars.

Onsdag:
Jobba som vanligt.
Jimmy har körlektion.

Torsdag:
Jobba.
Inga speciella planer.

Fredag:
Jobba.
Lön!
Handla ny GPS till Borzko.
Lets Dance på teve på kvällen.

Lördag:
Jenny jobbar mellan 10.00-19.00.
Borzko ska klippa sig.

Söndag:
Inga speciella planer.

Dagens Dagbok - Söndagen den 20 januari 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden sen så åkte Jimmy och jag iväg en sväng hem till min Mamma och Pappa i Örby. Alla kanalerna hade försvunnit på Pappas videobandspelare, så han kunde inte spela in något från teven. Och han lyckades inte med att ställa in dom igen. Så därför åkte vi dit, för att hjälpa honom med det. Jimmy fixade inställningarna, och sen så fikade vi, och satt och pratade en stund.


Vid halvtvåtiden så kom vi hem igen. Borzko hade nyss kommit hem från gymmet då. Han och Jimmy åkte då iväg med båda bilarna till OKQ8 för att tanka, och kolla luft, olja, vatten och allt sånt på bilarna.


Jag höll först på och plockade och fixade lite här hemma. Och sen så blev det soffan i vardagsrummet, med datorn och boken. Läste så småningom ut boken som jag började på i går: "Två hus vid slutet av en väg" av Conny Palmkvist.


Borzko satt också i vardagsrummet och läste en stund. Och Jimmy satt på sitt rum med datorn, teven, och lastbilsteoriböckerna.


Vid halvfyratiden så åkte Borzko hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök. Han skulle även lämna mobiltelefonen till henne, som vi köpte till henne i fredags.


Jimmy och jag åt middag ihop vid fyratiden. En fika efteråt blev det också. Sen så satte sig Jimmy återigen på sitt rum. Och jag satte mig uppe i vardagsrummet. Bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning blev det då.


(Mobil-Blogg) Jag ser ut som en gris! Helt rosa i ansiktet! An

200801203275.jpg
(Mobil-Blogg)
Jag ser ut som en gris! Helt rosa i ansiktet! Antingen så var det nya rör i solariet, eller så glömde jag att stänga av ansiktsförstärkningen! Det känns som det brinner i ansiktet! Och jag ser inte klok ut! :-(

"Två hus vid slutet av en väg" av Conny Palmkvist.

image2208

---------    

Recension av boken: "Två hus vid slutet av en väg" av Conny Palmkvist. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"Det året jag fyllde tretton dog jag två gånger och växte en ansenlig bit. Händelserna ligger djupt inom mig, likt suddiga bilder. En dröm, om jag inte visste bättre.

Det är 1982 och den kallaste vintern i mannaminne. I byn Sorgen på den skånska landsbygden lever Gustav med sin halvgalna mamma och sin översittare till far. Hans enda vänner är den jämnårige Kalle och grannflickan Mathilda. Och så Arnold med stora huvudet, en gammal man som fyller Gustav med berättelser och lär honom att fly in i fantasins värld när allting blir för svårt.

Efter en ödesdiger händelse samma sommar skiljs Gustav och Mathildas vägar åt. Hon flyttar från byn, och några år därefter lämnar även Gustav Sorgen bakom sig. Han bestämmer sig för att glömma det om hänt. Han bryter tiden i två delar och kastar sin historia i ett svart hål.

Fjorton år senare söker Mathilda upp honom. Tiden hinner plötsligt ikapp och han tvingas göra en resa tillbaka, in i minnenas mörka hörn."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var bra, men lite konstig...  Eller egentligen så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om den. Den var bra skriven. Och det var en bra handling i den. Men ändå så var den på något sätt lite konstig... Fast ändå bra. 

Är det någon av er som har läst den? Vad tyckte ni i så fall?
 /// Bim.  

---------   

Betyg: 2,5 av 5.  

---------    


Jimmy.

image2207

Några fler bilder från promenaden i dag.

image2204

image2205

image2206


Dagens Dagbok - Söndagen den 20 januari 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan åtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Struntade i frukosten till senare, och gjorde mig bara en kaffe i take away-mugg, och så gick jag iväg ut klockan nio.


Först så gick jag till SolAkuten i Centrum, där jag solade i en halvtimme. Sen efter det så gick jag ut på en promenad. Det var strålande solsken från en klarblå himmel. Så underbart. Men det var bara en grad varmt, och en ganska så hård blåst, så det var kallt som sjutton, speciellt om öronen och huvudet.


Jag gick runt omkring i Farsta i cirka en timme, bland annat förbi Farstastandsbadet, Farsta Gård, och sjön Magelungen.


Kom hem vid kvart i elva. Då hade precis Jimmy vaknat och gått upp. Så då åt han och jag frukost tillsammans.


Borzko hade gått upp vid niotiden, genomgått sina morgonbestyr, och sen gått iväg till Farstahallen för att träna.


När Jimmy och jag hade ätit klart, och suttit och fikat och pratat en stund, så gick han in och duschade och gjorde sig i ordning. Själv så satte jag mig vid datorn en stund.

(Mobil-Blogg) Promenad i solsken! :-D

200801203264.jpg
(Mobil-Blogg)
Promenad i solsken! :-D

Dagens Dagbok - Lördagen den 19 januari 2008 - Andra halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

Vid halvfyratiden så åkte jag, Borzko, och Jimmy iväg med bilen. Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min Mamma och Pappa. Och sen så åkte vi alla till Farsta Centrum. Vi parkerade där, och så gick vi till restaurangen KinaHörnet.


Sen så satt vi på restaurangen i ungefär två timmar. Först åt vi massor av buffén. Jag tog tre gånger av den. Mamma, Pappa, och Borzko drack rödvin. Jimmy drack starköl. Och jag drack mineralvatten. Efter maten så åt vi friterad banan med glass. Och efter det så drack vi kaffe.


Notan gick på strax under ettusen kronor, och det är väl helt okej för fem personer. Vid sextiden så betalade vi, gick till bilen, och åkte hem till oss.


Och sen så blev det kortspel. Vi spelade Canasta som vanligt. Och som vanligt så var det jag och Mamma, som spelade mot Borzko och Pappa. Jimmy ville inte vara med och spela. Han satt med oss ibland och tittade på, men mest så satt han på sitt rum med datorn och teven. I kväll så spelade vi två hela omgångar, som vi vann en varsin. Sen så spelade vi en tredje omgång, men den spelade vi aldrig klart. Jag och Mamma ledde den då när vi avbröt spelet.


Vid tiotiden så skjutsade jag sen hem Mamma och Pappa hem till Örby igen. Jimmy följde med mig som sällskap. Vi kom hem till Farsta igen vid halvelvatiden.


Satte mig då uppe i vardagsrummet med datorn. Och så blir väl resten av kvällen, tills det är läggdags.

(Mobil-Blogg)

200801193262.jpg
(Mobil-Blogg)

(Mobil-Blogg)

200801193260.jpg
(Mobil-Blogg)

Dagens Dagbok - Lördagen den 19 januari 2008 - Första halvan av Eftermiddagen.

Sen så fortsatte eftermiddagen precis som förmiddagen.


Höll på och donade, pulade, plockade, fixade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


Varvade med stunder vid datorn också.


Började också att läsa i en ny bok: "Två hus vid slutet av en väg" av Conny Palmkvist.


Och utanför fönstret så blåste det hårt... Och öste ner regn...


Vid tvåtiden så kom Borzko och Jimmy hem från arbetsdagen. De duschade då förstås båda två i tur och ordning, och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Jimmy vid datorn en stund.


Och Borzko satte sig och läste.
Om en timme, vid halvfyratiden, så ska vi alla tre åka och hämta min Mamma och Pappa i Örby. Sen så åker vi alla fem tillbaka hit till Farsta, och till Centrum. Vi har bokat bord på kinesrestaurangen "KinaHörnet" som ligger i Centrum. Klockan fyra har vi bordet bokat, och vi ska äta av deras buffé. Vin, öl, kaffe, och efterrätt blir det väl förmodligen också.


Sen efter det så åker vi alla fem hit hem, och så ska vi spela kort som vanligt. Alltid när vi träffar mina föräldrar så spelar vi "Canasta".


Jimmy går med oss ut och äter, men sen vet jag inte om han kommer att vara hemma i kväll, eller om han ska iväg ut och träffa kompisar.


Jenny slutar klockan fyra på jobbet. Men hon ville inte följa med oss ut och äta. Utan hon åker direkt hem till Jocke i Södertälje istället.

Dagens Dagbok - Lördagen den 19 januari 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Vaknade och gick upp vid åttatiden i morse. Duschade och gjorde mig i ordning, och sen blev det fika och frukost.


Borzko hade gått upp klockan fem, och åkt iväg för att jobba extra i dag.


Jimmy hade också gått upp klockan fem, och följt med Borzko i lastbilen i dag.


Jenny sov ju hemma hos Jocke i går, och i dag så jobbar hon på McDonalds mellan sju och fyra.


När jag hade ätit och fikat klart, så satte jag igång med att hålla på och fixa med lite allt möjligt här hemma. Stunder vid datorn blev det så klart emellanåt också.


Jag tänkte inte ens tanken på att gå ut och gå en promenad... Hård blåst och spöregn ute... :-(


Bubbelbadkar till salu!

image2194


Är det någon som är intresserad av att köpa ett bubbelbadkar?
Vi har ett som vi ska sälja. Det är mycket fräsch, och väldigt lite använt. På de dryga två  åren som vi har bott här, har varken jag, Borzko, eller Jimmy, badat i det inte en endaste gång. Jenny har väl badat kanske högst 10-15 gånger sammanlagt. Men vi har hela tiden spolat ur det ofta, och rengjort det ofta.

Det stod ju här när vi flyttade hit för lite drygt två år sen. Jag vet inte exakt hur gammalt det är, jag har inga kvitton eller papper på det. Men jag vet att hela badrummet var renoverat nästan precis innan de sålde lägenheten, så jag skulle tro att det var högst ett par år. Och det var tydligen inte mycket använt av de som bodde här innan heller.

Vi har så trångt i badrummet, och eftersom ingen är intresserad av att använda bubbelbadkaret, så tar vi nu bort det. Och så säljer vi vår lilla toppmatade tvättmaskin, och istället så har vi köpt en stor tvättmaskin och en stor torktumlare som ska stå där bubbelbadkaret nu står.

Jag har letat efter badkaret på nätet, och efter vad jag har hittat, så kostar det, så som det är hos oss, cirka 30.000:- kronor, om man köper det nytt.

Här är en hemsida där jag har hittat en bild och lite priser. Gå in via länken, och klicka sen i vänsterspalten på: " Tino ". Det är Svedbergs, Cadazzo, Tino.

Vi ska sätta ut en annons på Tradera på badkaret. Men först så måste vi få hem en rörmokare/elektriker som ska koppla bort badkaret, koppla bort den gamla tvättmaskinen, och koppla in den nya tvättmaskinen och torktumlaren. Så det blir väl om ett par veckor som vi kommer att kunna sälja den. Fri leverans av badkaret inom StorStockholmsområdet kan vi ordna, för då lånar Borzko lastbil från jobbet och kör den.

Är det någon som är intresserad, så skriv i kommentarerna, eller till min e-mailadress: [email protected].

Här är några bilder på badkaret och på hur det ser ut i vårt badrum. Klicka på bilderna så blir de större.


                                       


                                       

Dagens Dagbok - Fredagen den 18 januari 2008 - Kvällen.

Sen så blev det en lugn kväll som vanligt. Jag satt lite med datorn först. Borzko läste lite. Jimmy satt med sin dator.


Klockan åtta sen så blev det tevetittande för mig och Borzko, för då tittade vi på "Lets Dance". Jimmy satt kvar på sitt rum.


Lite gott att äta och dricka blev det förstås också när det var fredag. För min del så blev det chips och choklad i kväll.


Vid tiotiden så gick Borzko och la sig. Han ska upp klockan fem i morgon bitti, för att jobba extra.


Jimmy gick och la sig vid elvatiden. Han ska följa med Borzko i lastbilen i morgon.


Själv så satte jag mig med datorn efter att Lets Dance var slut. Bloggning, bloggläsning, och nyhetsläsning som vanligt.


Rätt par lämnade Lets Dance.

Rätt par lämnade Lets Dance i kväll tycker i alla fall jag.

image2193

Veckans Tulpaner blev gula.

Förra veckan så fick jag oranga tulpaner av Borzko.

Veckan innan det så köpte jag mig rosa tulpaner.

Och i dag så blev det gula tulpaner som jag köpte.

Färska tulpaner vill jag ha till varje helg, varje vecka nu, fram till våren.


image2192

Dagens Shopping - 080118 - 2 - Tvättmaskin och Torktumlare på OnOff.

I dag så köpte vi en ny tvättmaskin och en torktumlare på OnOff. Egentligen så skulle vi bara gå och titta lite, men det blev så att vi köpte dom i dag också. På måndag så levereras dom hem till oss.


image2190                    image2191


Dagens Shopping - 080118 - 1 - Mobiltelefon på Phone House till Svärmor.

I dag så köpte Jimmy och jag en mobiltelefon på Phone House. Det var min kära Svärmor som ville att vi skulle köpa en mobiltelefon till henne. Hon ville ha en jätteenkel telefon att bara ringa på. Inga finesser, ingen kamera, ingen radio, ingen mp3-spelare. Utan bara en väldigt basic telefon.

Så det blev en
Nokia 1600 för 400:- kronor.


image2189


Dagens Dagbok - Fredagen den 18 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma i någon timme. Sen vid kvart över tre så gick jag iväg till Centrum.


Först så var jag hos optikern och fixade till mina glasögon lite. De satt inte riktigt bra över näsan. Köpte några extra glasögontorkdukar också.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy till Centrum direkt efter jobbet. Vi gick då först till Phone House. Där köpte vi en mobil till Borzkos Mamma. (Separat inlägg om den kommer senare.)


Efter det så gick vi till OnOff. Egentligen så skulle vi bara titta på en ny tvättmaskin och en torktumlare i dag, för att sen köpa dom vid ett senare tillfälle. Men det blev så att vi köpte dom i dag också! Men dom kommer hem på måndag till oss. (Separat inlägg om dom kommer senare.)


Sen så gick vi till HemKöp och handlade lite matvaror. Och sen när vi var klara där så åkte vi hem. Vi kom hem vid halvfemtiden. Och strax efteråt så kom Borzko hem från jobbet.


Vi tre åt sen middag vid femtiden. Satt länge och åt, och fikade, och pratade sen i köket. Efter att vi var klara så duschade både Borzko och Jimmy i tur och ordning, och gjorde sig i ordning.


Jenny åkte hem till Jocke direkt efter skolan i dag. Och hon sover där i natt också.

Dagens Jobb - Fredagen den 18 januari 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först i skalen med grönsakerna, och sen i stora matsalen som försteman.


I dag så serverade vi fiskgratäng med kokt potatis. Vi hade även inlagd sill och skärgårdssill. Och så hade vi lite rester från veckan: kycklingwok, köttbullar, och skinksås. Och så vår salladsbuffé förstås.


En av de två kollegerna som var sjuka i går, kom tillbaka i dag. Och så var ju Snurran hos oss och jobbade i dag. Så i dag så var vi nio stycken, istället för åtta som i går.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände. Och klockan två så var arbetsveckan slut, och vi fick gå hem! ;-D


(Mobil-Blogg) Nu sitter jag utanför McDonalds i Västberga och väntar%2

200801173246.jpg
(Mobil-Blogg) Nu sitter jag utanför McDonalds i Västberga och väntar på Jenny.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 17 januari 2008 - Kvällen.

Satt sen i köket med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko kom hem från jobbet vid strax före sju. Han åt då middag, och han, jag, och Jimmy satt och pratade en bra stund.


Sen så gick Borzko in och duschade och gjorde sig i ordning. Jag och Jimmy satt vid våra datorer en stund igen.


Efter det så blev det kvällsmacka, glögg, och en pratstund i köket igen.
Vid kvart i tio så ska jag ut och köra lite bil. Jag ska åka och hämta Jenny på jobbet, när hon slutar klockan tio. Så slipper hon åka kommunalt hem så sent. Och sen så sover hon förstås här hemma i natt.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! :-D

"Äcklig" av Constance Briscoe.

image2186

---------    

Recension av boken: "Äcklig" av Constance Briscoe. (Genre: Skönlitteratur / Memoarer / Biografier / Dokumentärer.)  

---------

"En sann berättelse om en mors grymhet.

Du är en äcklig hora. En äcklig, äcklig hora, sa mamma och
dunkade mitt huvud mot dörren.

Constance var van vid att bli misshandlad, både psykiskt och fysiskt, av sin egen mor, och regelbundna slag och svält orsakade flickan ofantlig smärta. Men det var den känslomässiga tortyren avsaknaden av kärlek som gjorde mest ont.
Föreställ dig att din mamma kallar dig en äcklig, ful bakterie.
Föreställ dig att din mamma flyttar när du är tretton år gammal och lämnar dig ensam, utan värme, elektricitet och mat. Hade du överlevt? Constance gjorde det. Hon trotsade
alla odds, och kämpade sig till så mycket självkänsla att hon klarade att studera vid universitet och bli Storbritanniens första svarta domare. Fruktansvärd, brutalt ärlig och ändå upplyftande; ÄCKLIG är Constance Briscoes historia."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken kände jag mig lite kluven av. Eftersom man vet att det är en sann bok som skildrar Constance hemska uppväxt, så kan man ju inte direkt tycka att boken är dålig. Men det är ju ändå så, att bara för att den är sann och hemsk, då behöver den ju inte vara bra. Jag tycker inte att boken var speciellt bra skriven. Och den grep liksom aldrig tag i mig. Jag har läst liknande böcker som jag har gråtit floder av och som verkligen har gripit tag i mig. Och jag har också läst liknande böcker som bara har gått mig förbi. Den här var väl lite mittemellan. /// Bim.  

---------   

Betyg: 2,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Torsdagen den 17 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Och precis som vanligt så höll jag sen på här hemma och fixade med lite allt möjligt. Satt förstås lite vid datorn också.


Jimmy kom sen hem från jobbet vid halvfyratiden. Vid fyratiden sen så åt han och jag middag tillsammans. En pratstund och en fika blev det förstås också.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Efter det så satte han sig på sitt rum med datorn, teven, och lastbilsteoriböckerna.


Jag höll på och fixade med lite här hemma först. Och sen så satte jag mig i köket med datorn och boken. Läste ut boken som jag har hållit på med i ett par dagar: "Äcklig" av Constance Briscoe. Recension av den kommer senare i ett separat inlägg.

Zlatan!

Borzko fick en flaska rödvin av sin Mamma,
som hon hade köpt när hon var i Kroatien.
Fint namn va!?
;-D


image2185

Dagens Jobb - Torsdagen den 17 januari 2008.

Jobbade precis som vanligt i dag också. Liksom tidigare i veckan så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi kycklingwok. Och så vår salladsbuffé förstås.


Vi hade personalbrist i dag. Först så är vi ju alltid en personal färre på tisdagar, onsdagar, och torsdagar, för då så jobbar ju Snurran fackligt. Sen så ringde sig en personal sjuk. Och efter bara en liten stund, så ringde sig ytterligare en personal sjuk...


Men tur nog så fick vi tag i en vikarie som kunde komma och hjälpa oss. Så dagen blev inte riktigt lika hemsk som den kunde ha varit, och som vi först trodde. Så med vikariens hjälp, lite omplaceringar inom gruppen, och med gemensamma krafter, så klarade vi av dagen bra ändå.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 16 januari 2008 - Kvällen.

Borzko stack iväg med bilen när han var klar. Han åkte hem en sväng till sin Mamma, Dragica, i Hallunda.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, med datorn, teven, och lastbilsteoriböckerna.


Jag satt större delen av kvällen i köket, med datorn och boken.


Vid åttatiden så tog Jimmy och jag en fika i köket. Det blev rostade mackor och glögg i kväll också.


Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa i min bok.


Ännu flera Utmärkelser! ;-D


I går så skrev jag ju det här inlägget. (Läs det först!) ;-D

Och här kommer utmärkelser till ytterligare tio bloggar:

Annebelle.

Camilla.

Nilla.

Borthy.

Steffanie.

Anna.

Jessica.

Isabella.

Camilla.

Katerina.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 16 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom. Hon hade haft förmiddagsundervisning i skolan, sen så åkte hon hem hit några timmar, för att hon sen skulle jobba ett pass på McDonalds mellan halvfyra och åtta.


Hon skulle ta en buss klockan tio över två, och precis då kommer jag hem från jobbet. Så istället så skjutsade jag henne till jobbet. Då behövde vi inte åka förrän en halvtimme senare, vid tjugo i tre, så då hann vi prata och umgås i en halvtimme här hemma först, och sen i en kvart i bilen.


Jag kom hem igen vid kvart över tre. Sen så kom Jimmy hem från jobbet vid halvfyratiden. Vid fyratiden sen så åt han och jag middag tillsammans. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Själv så höll jag på och plockade och fixade lite här hemma.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum. Han satt vid datorn, och han pluggade lastbilsteori. Själv så satte jag mig i köket med datorn.


Vid halvsextiden så kom Borzko hem från jobbet. Då åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

Dagens Jobb - Onsdagen den 16 januari 2008.

Jobbade i dag som vanligt förstås. Och även i dag så var jag halva dagen i skalen, och halva dagen som försteman i stora matsalen.


I dag så serverade vi soppa (hemlagad köttsoppa), bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost). Och givetvis så hade vi också vår mycket fina salladsbuffé.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 15 januari 2008 - Kvällen.

Kvällen var sen lugn som vanligt. Jag satt större delen av kvällen i köket med min dator. Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum vid sin dator.


Vid halvniotiden så tog vi en kvällsfika tillsammans i köket. Det blev glögg och mackor, precis som i går.


Jenny åkte till Jocke i dag, direkt efter skolan. Och hon sover där i natt.


Borzko kom inte hem från jobbet i dag förrän vid halvtiotiden. Han hade haft fel på lastbilen, och suttit på verkstad i Linköping i ett par timmar. Middag hade han ätit på vägen. Så han duschade bara när han kom hem, och sen så gick han och la sig direkt.


(Mobil-Blogg) Glögg-dags! (Oj, vad ljuset har runnit!)

200801153241.jpg
(Mobil-Blogg) Glögg-dags!
(Oj, vad ljuset har runnit!)

Utmärkelser! :-D

Jag fick en utmärkelse av Annebelle i bloggen "annebelle; la belle de Sörmland". Här är en länk till det inlägget hos henne.

Nu tänkte jag också ge utmärkelser enligt den här uppmaningen:


"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"


Problemet är ju att välja ut bara tio stycken... Jag följer ju cirka fyrtio stycken bloggar varje dag... Och jag tycker ju om dom allihopa! Och jag vill ju inte göra dom trettio, som inte blir utvalda, ledsna! ;-D

Men, men, ska det vara tio, så ska det! Så här är dom tio bloggarna som jag ger mina utmärkelser till:

Jenny.

Jimmy.

Jocke.

Snurran.

Angela.

Lotten.

Sara.

Ninni.

Mike.

Lari.


Dagens Shopping - 080115 - En bok från Tradera.

image2183


Ni läser väl Jennys blogg också!?

Visst läser ni väl alla också Jennys blogg?
Läser ni min, så måste ni ju läsa min dotters också!
Här är i alla fall länken, i fall någon skulle ha missat den.
Här är länk till ett
himla fint inlägg som hon har skrivit om sin pojkvän.

I går kastade jag ägg inne på HemKöp! ;-D

Jag måste ju bara berätta om mitt lilla missöde i går! ;-D

Jag var ju och handlade på HemKöp i Farsta Centrum i går. Och så kom Jimmy och mötte upp med mig där. Jag bad honom att hämta två stycken kartonger med sex ägg i vardera.

När han kom tillbaka med dom, där jag stod och plockade mjölk i mjölk-kylen, så frågade jag honom om han hade kollat att dom var hela. Det hade han inte gjort, så då gjorde jag det.

När jag då lyfte på locket till den ena kartongen, så satt ett ägg fast litegrann i locket. Och när jag lyfte på locket så bara flög ägget iväg! Ganska så långt flög det, och så hamnade det på golvet framför mjölk-kylen.

Tur nog så var det inte en endaste människa i närheten. Tänk om det hade flugit iväg och träffat någon! Då hade jag nog skämts ihjäl! Och Jimmy också! ;-D


Så här kommer Jimmys tredje tatuering att se ut.

Jimmys tredje tatuering kommer att bli en Metallica-tribal-stjärna.
Ungefär så här kommer den att se ut.


image2179     image2180     image2181     image2182

Dagens Dagbok - Tisdagen den 15 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och det blev även en liten stund vid datorn.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Då stack vi direkt iväg till Flash Fighters Tattoo i Aspudden. Vi var ju där i förra veckan två gånger, men då var det ju stängt. Nu var det öppet och vi kunde få våra ärenden uträttade.


Jimmy bokade tid för att göra sin tredje tatuering: en Metallica-stjärna i nacken. Den sjätte februari klockan fyra ska han dit. Cirka två timmar ska den ta att göra, och kosta cirka tvåtusen kronor.


Själv så avbokade jag mina två tider som jag hade. Jag hade ju bokat två pass för att göra porträtt på mina barn. Men jag har ingen bra plats att sätta porträtten på. Jag hade tänkt mig att ha dom tillsammans på högra låret. Men jag känner mig inte nöjd med platsen. Tyvärr så har jag ingen bra plats kvar på kroppen att sätta porträtten på. Jag har ju redan tio stycken tatueringar, och alla bra platser är upptagna. Så jag kände att jag inte är mogen att göra den här tatueringen nu. Jag måste tänka över och tänka igenom det mer, innan jag gör den. Jag är helt säker på att jag ska göra porträtten, men jag vet inte var, och inte när...


När vi kom hem igen så åt vi middag. Och efter middagen så åkte vi iväg för att tvätta Jimmys bil. Som jag har bloggat om i tidigare inlägg, så åkte vi först till Wash & Drive i Fagersjö, men där var det stängt. Så då åkte vi till OKQ8 i Huddinge, och där tvättade han bilen.


När vi kom hem sen igen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig vid datorn på sitt rum. Och jag satte mig vid min dator i köket.


Det blev biltvätten på OKQ8 i Huddinge istället.

Jimmy hade ju tänkt tvätta bilen för hand.
Men eftersom det var stängt där,
så blev det en automatisk biltvätt istället.
Vi har precis åkt ur den automatiska biltvätten på OKQ8 i Huddinge.
Nu ska vi åka hemåt till Farsta igen.
:-D


(Mobil-Blogg) Nu är vi i biltvätten!;-D

200801153240.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är vi i biltvätten!;-D

Blogg från Wash & Drive.

Just nu är jag verkligen en datanörd! ;-D Jimmy skulle åka och tvätta sin bil på Wash & Drive i Fagersjö. Jag frågade om han ville ha sällskap och det ville han. Då sa jag att jag följde med på ett villkor, att jag slapp gå ur bilen, eftersom jag då bara fryser! Det tyckte han var helt okej. Och då kom jag på att jag kunde ju ta med min lilla bärbara dator och mitt mobila bredband och sitta och surfa i bilen! ;-D

Nu har vi precis varit vid Wash & Drive i Fagersjö, men där var tvättanläggningen i funktion. Så nu är vi på väg till någon annan tvättanläggning.

Lite coolt att sitta så här och blogga i mörkret i bilen, lyssna på bra musik på Bandit, och prata med Jimmy som kör. :-D


Dagens Jobb - Tisdagen den 15 januari 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Sen efter det så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi köttbullar med potatismos. Hade även lite pasta kvar från i går som vi serverade som rest. Och så förstås vår väldigt fina salladsbuffé, i dag med fyrtio olika sorter.


Fulltalig personalstyrka var vi. Eller rättare sagt den styrkan som vi är på tisdagar, onsdagar, och torsdagar, alltså nio personer. På måndagar och fredagar är vi ju tio personer, för då jobbar Snurran hos oss också.


I dag blev det en mycket hektisk dag. Det är nästan alltid det på tisdagar det här läsåret. Alldeles för många kommer samtidigt och äter då. Och när det är mat som barnen gillar, som i dag, så blir det ofta ännu mera hektiskt.


Men allt flöt ändå på bra. Och inget speciellt hände i dag.


(Mobil-Blogg)

200801153236.jpg
(Mobil-Blogg)

Dagens Dagbok - Måndagen den 14 januari 2008 - Kvällen.

Vid sextiden så hade vi ätit, fikat, och pratat klart för en stund. Jimmy satte sig på sitt rum, med dator och teoriböcker. Jenny satte sig vid sin dator på sitt rum. Och jag satt kvar i köket och vid min dator.


Vid åttatiden så gick Jenny och jag upp till vardagsrummet en stund. Hon ville se på "Singing Bee", som jag spelade in till henne i går. Hon och Jocke var ju förut på en inspelning till ett av de programmen.


Vid niotiden sen så blev det en kvällsfika i köket. Mackor och glögg blev det! ;-)


Och nu är det snart sängdags.


Riktigt mysig kväll med Jimmy och Jenny var det i alla fall i kväll! :-D

(Mobil-Blogg) Dags för kvällsfika! ;-)

200801143235.jpg
(Mobil-Blogg) Dags för kvällsfika! ;-)

(Mobil-Blogg) Äkta Syskon-kärlek! :-D

200801143234.jpg
(Mobil-Blogg) Äkta Syskon-kärlek! :-D

(Mobil-Blogg) I kväll är Jenny hemma! Mysigt! :-D

200801143232.jpg
(Mobil-Blogg) I kväll är Jenny hemma! Mysigt! :-D

Dagens Dagbok - Måndagen den 14 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade sin lediga dag från jobbet i dag. Han mådde bra i dag, ingen feber, och förkylningen är mycket bättre.


Efter en pratstund med honom så gick jag iväg till Centrum, och till SolAkuten. Solade en halvtimme som vanligt. Sen så gick jag till Clas Ohlson och köpte dvd-skivor.


Sen så gick jag till HemKöp och handlade lite matvaror. Jimmy kom sen direkt från jobbet och mötte upp med mig där, så då fick jag bärhjälp och skjuts hem.


Vid kvart i fyra så åkte Jimmy iväg igen med bilen. Först så skjutsade han Borzko till jobbet. Han skulle jobba ett par timmar med att hjälpa till att lasta upp sin lastbil inför morgondagen. När Jimmy hade släppt av Borzko på hans jobb, så åkte han till Jennys jobb och hämtade upp henne när hon slutade.


Jimmy och Jenny kom hem vid halvfemtiden. Mysigt att träffa Jenny förstås. Hon har inte varit här sedan i onsdags, och det är ju faktiskt hela fem dagar sen. Vi tre åt middag direkt, och efter maten blev det en fika också. Satt i hela en och en halv timme sen kvar i köket och pratade. Och det var förstås jättemysigt.


Dagens Jobb - Måndagen den 14 januari 2008.

Måndag igen och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


Vi serverade pasta och skinksås i dag. Och så hade vi vår fina och rikliga salladsbuffé förstås.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 03 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 03 - 2008
14/01

60,5 kg

Veckans Motion - Vecka 02 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 02 - 2008
07/01 - 13/01

Måndag: Promenad, 1,0 tim
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


(Mobil-Blogg)

200801143230.jpg
(Mobil-Blogg)

Dagens Dagbok - Söndagen den 13 januari 2008 - Kvällen.

Sen fortsatte kvällen i samma lugna tempo. Jag satt kvar inne i Jimmys rum och varvade datorn med boken. Jimmy varvade datorn med lastbilsteoriböckerna. Och Borzko sov gott uppe i sovrummet...


Två timmars tevetittande blev det också. Först så tittade vi på tatueringsprogrammet "Miami Ink" på TV6. Och sen så tittade vi på musiktävlingsprogrammet "Singing Bee" på TV3.


Och i morgon så är det då alltså tyvärr måndag igen då... :-(

Veckans Planer - Vecka 3.

Veckans Planer - Vecka 3.

Måndag:
Jobba som vanligt mellan 06.00-14.00.
Gå och sola solarium på eftermiddagen.

Tisdag:
Jobba som vanligt.
Åka till Flash Fighters Tattoo i Aspudden efter jobbet tillsammans med Jimmy för att boka och avboka.

Onsdag:
Jobba.
Inga speciella planer på eftermiddagen.

Torsdag:
Jobba.
Inga planer på eftermiddagen.

Fredag:
Jobba.
Inga planer sen.

Lördag:
Inga planer.

Söndag:
Inga planer.
Borzko är ledig måndag, och jobbar de övriga vardagarna. Förmodligen ledig på lördag. Så han jobbar tisdag, om han blir frisk tills dess...

Jimmy jobbar sina vanliga tider måndag-fredag, sex-tre.

Jenny har studiedag från skolan på måndag. Sen har hon förmiddagsundervisning i skolan resten av veckan. Hon jobbar ganska så mycket på McDonalds den här veckan. Hon har arbetspass på fyra dagar av sju dagar.

Glädje! :-D

Glädje!
I dag.
:-D


Det är lätt att känna sig lite deppig den här tiden på året. Jag gör det i alla fall. Kallt, blaskigt och mörkt. Det är lite kämpigare att komma upp ur sängen på morgonen, och överlag svårare att hitta ork eller lust att göra någonting överhuvudtaget. Som en räddare i nöden råkade jag hitta de här kloka och tänkvärda orden på nätet. 5 anledningar att vara glad och tacksam. Fick mig lite att inse hur lyckligt lottad man egentligen är, trots vintermörker och snöblask ...1.
Om du har pengar på banken, i plånboken eller småmynt i fickan så hör du till de översta 8 procenten av världens rikaste människor.

2.
Om du vaknade imorse och var mer frisk än sjuk, så är du mer lyckligt lottad än de miljontals människor som inte kommer att överleva veckan på grund av sjukdom.

3.
Om du aldrig har upplevt fasan av ett krig, ensamheten av att bli fängslad, smärtan av tortyr eller plågan av att svälta så har du det bättre än 20 miljoner människor världen över som just nu utsätts för just detta.

4.
Om du har mat i kylen, kläder på kroppen, tak över huvudet och en säng att sova i så är du rikare än 75 procent av jordens befolkning.

5.
Om du kan läsa den här texten så har du fått bättre förutsättningar och möjligheter än de 2 miljarder människor världen över som inte kan läsa eller skriva.  

 

   


Den här texten hittade jag i dag på Lunarstorm. Jag tyckte att den var så bra, så jag kunde inte låta bli att kopiera den och lägga in den här i min blogg. Vi borde nog alla tänka efter lite mer när vi gnäller över småsaker. Och lära oss att upp uppskatta det vi har lite mer istället.

Dagens Dagbok - Söndagen den 13 januari 2008 - Eftermiddagen.

Sen så blev hela eftermiddagen ett varvande mellan lite nytta här hemma, datorn, och boken. Nyttan här hemma var mest lite småplockande med allt möjligt. Datorn var bloggläsande och nyhetsläsande mest. Bokläsandet blev en ny bok: "Äcklig" av Constance Briscoe.


Jimmy satt först på sitt rum vid datorn. Sen senare så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet, och då satt han och pluggade lastbilsteori.


Jag och Jimmy åt middag vid fyratiden. Borzko ville inte ha någon middag. Han ville bara sova och sova...


Efter middagen så tog jag datorn och boken med mig och satte mig hos Jimmy på hans rum. Varvade mellan boken och datorn. Jimmy varvade mellan sin dator och sina lastbilsteoriböcker.

"Brokeback Mountain"

image2164 image2165 image2166 image2167


image2168  image2169  image2170  image2172


I går så såg jag filmen: "Brokeback Mountain" från 2005. Jag har länge velat se den, men det har inte blivit av tidigare. Ingen annan i familjen har varit speciellt intresserad av att se den, så jag passade på att se den när jag satt själv i går kväll.

Jag hade väldigt höga förväntningar på filmen, eftersom man ju har hört och läst om den så mycket. Så jag var nästan beredd på att jag kanske skulle bli besviken, för ibland blir det ju så när man har för höga förväntningar.

Men så blev det verkligen inte. Den var precis så bra som jag hade hört och läst. Och den motsvarade verkligen mina förväntningar.

Det var faktiskt bland de bästa filmerna som jag någonsin har sett. Den absolut bästa på mycket länge. Det var otroligt fina vyer och natur. Romantisk, gripande, trovärdig, och vemodig.

Jag har filmen fortfarande i mig. Går och tänker på den även i dag, och det är inte ofta som jag gör med filmer. Alla skådespelarna som var med var fantastiskt bra i sina roller. Och allra bäst var ju givetvis de två huvudrollsinnehavarna, Jake Gyllenhaal och Heath Ledger.

Och att Jake Gyllenhaal är helt otroligt snygg gör ju inte filmen direkt sämre! ;-D

Ni som inte har sett den: SE DEN !!!
Ni som har sett den: Vad tyckte ni ?

Jag ger den 4,5 i betyg av 5.

Länk till filmen på LoveFilm.
Länk till filmen på MovieZine.
Länk till filmen på IMDb.
Bilderna är från Google Bildsökning.


Dagens Dagbok - Söndagen den 13 januari 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det förstås frukost och fika. Och så lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Jag hade tänkt mig en promenad i dag också, precis som i går, men det blev, också precis som i går, inte någon i dag heller.


I dag kan jag inte skylla på något regn. För det var en strålande sol från en klarblå himmel. Men det var en grad varmt bara, och en väldigt hård blåst. Så det såg väldigt kallt ut, och inte alls lockande för mig.


Och så vaknade jag med huvudvärk i dag också. Bara lite grann, precis som i går morse, men jag hade ingen lust att ge mig ut i blåsten och kylan med huvudvärken.


Hade tänkt gå och sola innan promenaden, men jag sköt upp solandet tills i morgon efter jobbet istället.


Jag beslöt mig för att ha en innedag precis som i går. Att varva, med att göra lite nytta här hemma, med att slöa och slappa med datorn och boken.


Och så blev det under förmiddagen. Jag höll på och plockade, donade, pulade, grejade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.


Vid tolvtiden så gick Jimmy upp. Han åt då frukost, och jag åt lunch samtidigt. En fika och en pratstund blev det också.


Jenny åkte direkt från Jocke, där hon sov i natt, till jobbet, för att jobba mellan ett och fem i dag. Efter det så åker hon hem till en kompis till Jocke, tillsammans med honom, och sen så sover hon hos Jocke i natt igen.


Borzko har sovit från klockan nio i går kväll, till klockan ett nu på dagen. Han var bara uppe en kort stund nyss och drack vatten och gick på toa. Han passade på att kolla tempen då, och han hade 39,5 grader... Hostar som sjutton gör han också. Nu sover han igen.

"Det röda skriket" av Mary Willis Walker.

image2163

---------    

Recension av boken: "Det röda skriket" av Mary Willis Walker. (Genre: Skönlitteratur / Deckare.)  

---------

Baksidestext:

"Massmördaren Louise Bronk är dömd till döden och skall inom kort avrättas. Kriminalreportern Molly Cates är fascinerad av fallet, har skrivit en bok om hans illdåd inklusive det elva år gamla modet på Tiny McFarland och tänker sig några avslutande intervjuer med de anhöriga. Men någon försöker lägga krokben för henne med både mutor och hot.

När en kvinna hittas mördad på samma sätt som Tiny, väcks många frågor. Vem är mördaren? Och varför imitera Louise Bronk?

Strax därefter - och bara några dagar före avrättningen - går Luise Bronk ut i pressen och säger att han inte mördat Tiny och att Mollys bok är full av lögner. Varför har han ändrat sig? Vill han bara rädda sitt eget skinn eller talar han faktiskt sanning?"

---------  

Jag köpte boken begagnad på Tradera. Jag hittar inte boken någonstans på Internet, så jag kan inte lägga ut någon länk till den.

Här är i alla fall en länk som jag hittade, till en recension på boken.

---------   


Jag läste en annan bok av samma författare för ett par dagar sen: "Under skalbaggens bo" (recension på den finns via den här länken).  Den var en ovanligt bra kriminalroman/deckare. Bästa som jag har läst på länge inom den genren.

"Det röda skriket" var också bra, men inte alls på samma nivå som "Under skalbaggens bo". Den här var mer "vanlig" än vad den förra var. Men jag kan klart rekommendera den här också. ///Bim.

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 12 januari 2008 - Kvällen.

Vi låg sen båda två i varsin soffa i vardagsrummet och läste i våra böcker. Jag läste ut boken som jag började på tidigare i dag: "Det röda skriket" av Mary Willis Walker. Recension på boken kommer i separat inlägg i morgon.


Borzko mådde sämre och sämre, och vid niotiden så gick han och la sig för att sova.


Jimmy var kvar hemma hos sin kompis hela kvällen.


Jenny kom inte hem något i dag heller, hon sover hos Jocke i natt också.


Min huvudvärk ville tyvärr inte släppa, trots Alvedon-intag. Den satt i hela kvällen också.


Jag satte igång en dvd-film sen vid halvtiotiden. Det var en film som jag länge hade velat se, men inte någon annan i familjen är speciellt intresserad av, så jag passade på nu när jag satt själv i kväll. Det var filmen: "Brokeback Mountain". Recension på filmen kommer i separat inlägg i morgon.

Dagens Dagbok - Lördagen den 12 januari 2008 - Eftermiddagen.

Satte mig sen med datorn inne i Jimmys rum. Han tittade på ett avsnitt av de serier som han följer och laddar ner. Den här gången så var det "Las Vegas". Jag tycker också att den serien är bra, så jag kollade jag också.


Sen så satt Jimmy och pluggade lite lastbilsteori. Och jag satt med min dator och höll på med lite allt möjligt i den.


Jag vaknade med pyttelite huvudvärk i morse, men det var så lite så jag knappt brydde mig. Men sen så ökade, och ökade det bara under dagen. Till slut så tog jag Alvedon, men det hjälpte tyvärr inte.


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Efter att han då åt en sen lunch, så satte han sig sen och läste i sin bok.


Jag satte mig också och började läsa i en ny bok "Det röda skriket" av Mary Willis Walker. Det är en deckare av samma författare som av den mycket, mycket bra boken "Under skalbaggens bo", som jag läste för ett par dagar sen.


Borzko började sen må dåligt under eftermiddagen. Snuva, hosta, och huvudvärk. Han började också att frysa, och fick feber. När han sen kollade, så hade han trettionio grader i feber.


Jimmy stack iväg med bilen vid femtiden. Han skulle möta upp med en kompis.


Borzko och jag åt middag vid femtiden.


Sen efter det så intog vi varsin soffa i vardagsrummet, och så låg vi båda två och läste i varsin bok.

Dagens Lista.

Snodde denna lista från en av mina absoluta favorit-bloggare: ANGELA i Angelas Dagbok.

DAGENS VILL HA: Sol, sol, sol, och sol.
DAGENS KLÄDSEL: Blå jeans, svart topp med vitt tryck, svarta strumpor, svart behå, svarta trosor, svart tjock munkjacka.
DAGENS DOFT: Puma-parfymen som jag fick av Jimmy och Jenny i julklapp.
DAGENS FRISYR: Som vanligt.
DAGENS HÄNDELSE: Jenny och Jocke firar ett halvår.
DAGENS LÅT: Umbrella med Lillasyster.
DAGENS PLANER: Att göra absolut ingenting.
DAGENS SAKNAD: Jenny, som är hemma hos Jocke.
DAGENS DUMMASTE: Att jag vaknade med lite, lite huvudvärk, och sen har den bara ökat hela tiden under dagen.
DAGENS SJUKA: Borzko, som helt plötsligt på eftermiddagen blev förkyld och fick feber.
DAGENS DROG: Alvedon och kaffe.
DAGENS ROLIGASTE: Jimmy, som alltid är glad och rolig.
DAGENS KÖP: Inte ett endaste dugg.
DAGENS GODIS: Ingenting ännu, men det blir säkert något lite senare i kväll.
DAGENS BLÄ: Vädret.
DAGENS HUMÖR: Sådär, eftersom jag har huvudvärk.
DAGENS ORD/FRAS: Fy fan. (Gäller både väder och huvudvärk).

Om det är någon annan som gör listan, så kan ni väl skriva en rad i kommentarerna.


Dagens Dagbok - Lördagen den 12 januari 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Det blev lite sent i går innan jag somnade, så mobilen larmade klockan åtta i morse, istället för klockan sju som den brukar göra på lediga dagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick sen upp vid niotiden, och genomgick förstås sina morgonbestyr. Och sen så blev det fika och frukost för oss båda.


Vid tiotiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost och jag satt med honom och tog en fika till, och en pratstund. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Borzko gick iväg till Farstahallen för att träna.


Jag hade verkligen tänkt mig en förmiddagspromenad i dag. Jag vill promenera en timme varje lördag och söndag. På vardagarna så går jag ju så mycket på arbetstid så det räcker med det. Men på helgerna så är jag ju oftast inne, så då vill jag gå en promenad båda dagarna. Men jag kom bara inte iväg ut i dag... Det småregnade ute, och så var det blåsigt, grått, mörkt, dimmigt, trist, och ruggigt...


Istället så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så blev det förstås stunder vid datorn också.


Jenny och Jocke firar sex månader ihop i dag.

I dag så har Jenny och Jocke varit tillsammans i sex månader.
Tänk vad fort den tiden har gått.
Jag vill bara säga GRATTIS till dom på halvårsdagen.
och önska dom LYCKA TILL i framtiden.

Här är ett inlägg i Jennys blogg om det.

Och här är ett inlägg i Jockes blogg om det.


image2162

(Bilden tagen 2007-08-07)

"I Am Legend"

image2154     image2155     image2156     image2157

image2158     image2159


I kväll så såg jag, Borzko, och Jimmy en mycket bra film.
Det var dramat / actionfilmen / rysaren:

" I Am Legend "

med Will Smith i huvudrollen.

Jag kan verkligen rekommendera filmen.
Den var spännande, lite otäck ibland, lite rolig ibland,
sorglig, gripande,
och mycket sevärd.

De här raderna som jag har kopierat från MovieZine,
tycker jag beskriver filmen bra, med några enkla ord:

" Genreblandningen där "Cast Away" möter "28 dagar senare" "

Will Smith är ju en mycket bra skådespelare också,
och han var perfekt i rollen.

En klar stark fyra av fem.
Och det tyckte vi alla tre.

Länk till filmen på LoveFilm.
Länk till filmen på MovieZine.
Länk till filmen på IMDb.
Bilderna är från Google Bildsökning.

"Lets Dance 2008"

image2160


Såg ni första avsnittet av "Lets Dance" i år?
Vad tyckte ni i så fall?
Vilka var bäst?
Och vilka var sämst?


image2161


Dagens Dagbok - Fredagen den 11 januari 2008 - Kvällen.

Satt sen vid datorn en stund. Bloggade lite, läste bloggar, och läste lite nyheter.


Vid åttatiden så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet. Jag och Borzko tittade på "Lets Dance". Jimmy satt och pluggade lite lastbilsteori. Lite gott att äta och dricka blev det också.


Sen vid tiotiden så tittade vi på en nerladdad dvd-film. Det blev dramat/thrillern/rysaren: "I am legend" med Will Smith. Det var en mycket bra film. Recension kommer i ett separat inlägg.


(Mobil-Blogg) Mmm... Dags för Fredags-godis! ;-D

200801113229.jpg
(Mobil-Blogg) Mmm... Dags för Fredags-godis! ;-D

I kväll blir det "Lets Dance" och sen efter det så blir det en dvd-film! :-D

Nu så ska vi snart titta på "Lets Dance".

Efter det så ska vi titta på en dvd-film.

Självklart så blir det gott att äta och dricka också.

Ha en trevlig fredagskväll allihopa!


I dag fick jag fina tulpaner av Borzko! :-D

image2152


Dagens Shopping - 080111 - Två böcker från Tradera.

image2151


"Under skalbaggens bo" av Mary Willis Walker.

image2150

---------    

Recension av boken: "Under skalbaggens bo" av Mary Willis Walker. (Genre: Skönlitteratur / Deckare.)  

---------

Baksidestext:

"En religiös fanatiker och hans sektmedlemmar har kidnappat elva skolbarn och deras busschaufför. De hålls inspärrade under jord och tidsfristen på femtio dagar börjar löpa ut. Desperationen bland polis och anhöriga breder ut sig och inga argument i världen kan förmå profeten Samuel Mordokai att släppa sina "oskyldiga lamm".

In på arenan träder den orädda kriminalreportern Molly Cates, Vietnamveteranen Jake Alesky och en nunna omskolad till FBI-agent.

Skall de tillsammans kunna komma profeten in på livet medan klockan obönhörligen tickar vidare?

---------  

Jag köpte boken begagnad på Tradera. Jag hittar inte boken någonstans på Internet, så jag kan inte lägga ut någon länk till den.

Här är i alla fall en länk som jag hittade, till en recension på boken.

Och en länk till Wikipedia.

---------   


Det här var en mycket bra bok. En väldigt spännande deckare/kriminalroman. Jag fick ett tips om den någonstans i någon blogg, och så hittade jag den på Tradera. Och det är jag glad för, för det var en mycket bra bok. Om ni hittar den någonstans så kan jag verkligen rekommendera den. Den var oerhört spännande, men även rolig, gripande, sorglig, och trovärdig. Lättläst var den också.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Fredagen den 11 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Höll sen som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Satt förstås lite vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Vi hade ju tänkt åka till Flash Fighters Tattoo i Aspudden i dag också, för tredje gången gillt. Men i dag så var jag smart nog att ringa först. De svarade, så det var öppet i dag, men hon som vi ville träffa var inte där, och skulle komma först på tisdag. Så då åker vi dit på tisdag istället.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så åt vi middag vid fyratiden. En fika efteråt blev det också, och en pratstund.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum, vid sin dator. Jag höll på igen och fixade med lite allt möjligt här hemma, och varvade lite med datorstunder också.


Vid halvsextiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jenny åkte hem till Jocke direkt efter skolan, och hon ska sova där i natt också.

Dagens Jobb - Fredagen den 11 januari 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag serverade vi pannbiff, kokt potatis, och brunsås. Och så hade vi vår salladsbuffé förstås också.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Den här terminen så är vi nio stycken på tisdagar, onsdagar, och torsdagar. Och så är vi tio stycken på måndagar och fredagar. För de två dagarna är Snurran hos oss och jobbar. De övriga tre dagarna så jobbar hon fackligt. Så de bästa dagarna den här terminen kommer ju då att vara på måndagar och fredagar, för då har vi ju en personal mer. Speciellt för de två som jobbar i diskrummet, i disken och i plocken, kommer det ju vara till mest hjälp, för där kommer Snurran då att vara och hjälpa till när det är som värst.


Allt flöt på bara bra i dag. Ingenting speciellt hände.


Och så blev klockan två, och vi fick gå hem och fira helg! Alltid lika skönt!


Dagens Dagbok - Torsdagen den 10 januari 2008 - Kvällen.

Satte mig sen i köket med datorn och boken. Läste lite bloggar och lite nyheter. Försökte blogga lite, men det strulade bara...


Sen så satt jag och läste i min bok, "Under skalbaggens bo" av Mary Willis Walker, en stund.


Jenny åkte direkt efter skolan hem till Jocke i Södertälje, och hon sover där i natt.


Jimmy satt på sitt rum vid datorn.


Flyttade sen in i Jimmys rum med datorn. Och så tittade vi på program på de olika Discovery-kanalerna


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag åt han då förstås. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen satt han i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Fan vad det strular på Blogg.se! :-(

Ni andra som bloggar på Blogg.se, har ni det lika struligt i era bloggar? I ett par dagar nu så har jag haft svårt att uppdatera, och svårt att kommentera.

Det är inget roligt att blogga när det tar sån tid att göra någonting, och när man får göra om, och göra om, och göra om...

Så därför så har jag inte skrivit så många inlägg de senaste dagarna.

Jag hoppas verkligen att det snart blir bättre.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 10 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. När jag kom hem så höll jag som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt även lite vid datorn.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade bara upp mig, och så åkte vi iväg till Flash Fighters Tattoo i Aspudden. Vi var ju där även i går, för att jag skulle avboka och Jimmy skulle boka. Men då var det stängt, och så stod det på en lapp att de skulle öppna torsdagen den tionde januari, igen efter jul- och nyårs-helgerna.


Men när vi kom dit så var det stängt även i dag... Självklart så kanske vi borde ha ringt och kollat, men vi var ju så säkra på att det skulle vara öppet i dag. Vi får göra ett nytt försök i morgon, men då ska jag ringa och kolla först att de verkligen är där!


Direkt från Aspudden så åkte vi till Länna och till Willys för lite storhandling. Nästan tolvhundra kronor gick det på i dag, och det blev åtta plastkassar fulla.


Vi var hemma igen vid femtiden. Packade upp allting då, och in på sina respektive platser. Sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Själv så höll jag på och fixade lite här hemma en stund.

Dagens Jobb - Torsdagen den 10 januari 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


Vi serverade fiskpanetter med potatismos i dag. Och vi hade även några bleck med pyttipanna kvar från i går. Och så hade vi förstås vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och det var nog tur det, för det blev en hektisk och stressig dag i dag.


Men allt flöt ändå på bara bra, och ingenting speciellt hände på jobbet i dag.


Jo, förresten! Två saker hände faktiskt!


Brandlarmet gick vid niotiden i skolan. Precis när vi satt och åt vår lunch. Så vi var tvungna att utrymma. Men vi fick snabbt gå in igen. Det var några ungar som hade smällt av en smällare i en korridor, så det hade blivit rökutveckling. Men det var ingen fara, och det brann ingenstans.


Och så fick vi reda på vår nya lön. Det blev faktiskt en riktigt bra höjning den här gången för oss alla genom det nya avtalet. Det är nog första gången som vi alla var nöjda med avtalet och förhandlingarna.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 9 januari 2008 - Kvällen.

Sen så satte jag mig och läste i min bok, "Under skalbaggens bo" av Mary Willis Walker, en stund.


Vid halvsjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Då åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Klockan åtta så gick vi alla fyra upp till vardagsrummet och satte oss. Och så tittade vi på "Grammisgalan" förstås. Mysigt att sitta alla fyra tillsammans! Det är tyvärr inte så ofta nuförtiden. Men då får man verkligen njuta de gånger de blir av istället. Lite gott att äta och dricka blev det också.

Grammisgalan i kväll!

Ni ska väl se Grammisgalan i kväll?
Den sänds på TV4 mellan åtta och tio.

Här är länk till all information om galan. 


image2147

image2149

Dagens Dagbok - Onsdagen den 9 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll som vanligt på här hemma och fixade med lite allt möjligt. Liten stund vid datorn blev det förstås också.


Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över tre. Han hämtade bara upp mig då, och sen så åkte vi direkt iväg till Flash Fighters Tattoo i Aspudden. Jag skulle avboka två tider, och Jimmy skulle boka in en tid. Men när vi kom dit så var det stängt... De skulle inte öppna efter jul- och nyårs-helgerna förrän i morgon. Så vi får åka dit i morgon igen.


Vi kom hem igen vid fyratiden. Jimmy duschade då och gjorde sig i ordning. Jag höll på och fixade med lite här hemma.


Vid halvfemtiden så kom Jenny hem från skolan. Det är alltid lika mysigt när hon kommer hem hit. Hon är ju så mycket hos Jocke nuförtiden, så jag blir så glad när hon kommer hem hit ibland.


Vi alla tre åt middag tillsammans vid halvfemtiden. Satt sen nästan i en timme i köket och pratade och hade det mysigt.


Sen vid halvsextiden så skiljdes vi åt lite. Jimmy satte sig på sitt rum vid datorn. Jenny gjorde likadant på sitt rum. Och jag höll på och plockade lite först, och sen så satte jag mig vid datorn i köket.


Dagens Jobb - Onsdagen den 9 januari 2008.

Jobbade i dag också förstås. Och i dag blev det en "vanlig" dag, eftersom alla skolbarnen var tillbaka.


Även i dag så var jag först i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag serverade vi pyttipanna. Som tillbehör hade vi i dag både rödbetor, smörgåsgurka och ketchup. Och en något reducerad salladsbuffé med 25 olika skålar.


Vi var en personal mindre i dag, för en av kollegerna hade en ledig dag i dag.


Allt flöt på bara bra i dag. Ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 8 januari 2008 - Kvällen.

Sen så började jag att läsa i en ny bok: "Under skalbaggens bo" av Mary Willis Walker.

 

Jimmy hade möte på jobbet i dag, och kom hem vid halvsjutiden. Middag hade de fått på mötet också. Han duschade när han kom hem, och sen så satt han mest vid datorn på sitt rum.

 

Borzko kom hem vid sjutiden från jobbet i dag. Middag åt han då, sen blev det dusch förstås, och resten av kvällen tittade han på sport på teven uppe i vardagsrummet.

 

Jenny åkte direkt från skolan hem till Jocke i dag också, och hon sover där i natt med.

 

Jag varvade datorn med boken större delen av kvällen. Och satt i köket i kväll. Mest blev det boken, läste ut halva ungefär, och den är jättebra.

 

En kvällsfika i köket vid niotiden i köket med Jimmy blev det också.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 8 januari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med datorstunder förstås också.


Middag åt jag för mig själv i dag, vid femtiden.


Och efter maten så satt jag vid datorn igen.


(Mobil-Blogg) Här sitter jag typ jämt! ;-D

200801083222.jpg
(Mobil-Blogg) Här sitter jag typ jämt! ;-D

(Mobil-Blogg) Jag längtar till VÅREN!!!

200801083220.jpg
(Mobil-Blogg) Jag längtar till VÅREN!!!

Blev glad i dag! :-D

image2144

I dag så fick jag de här två presenkorten av en god vän.
Jag hade lånat ut en del saker.
Och i dag så fick jag presentkorten som ett tack för lånet.
Det blev jag glad över!
:-D

Dagens Shopping - 080108 - Tre böcker från Tradera.

image2143

Dagens Jobb - Tisdagen den 8 januari 2008.

Jaha... Första arbetsdagen på Vårterminen är nu gjord... Bara 107 arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D


Dagen började med att mobilen larmade klockan halvfem... Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Lite drygt en timme senare, fem över halvsex, så gick jag ut till bilen och åkte i väg till jobbet. Tio minuter senare, kvart i sex, parkerade jag utanför jobbet. Gick in, larmade av, och bytte om till arbetskläder. Och så kom mina arbetskamrater vartefter. Började att jobba klockan sex.


Vi fick börja terminen med lite "mjukstart". För skolan började med att ha en studiedag. Så istället för att ha cirka 700 ätande, så hade vi kanske cirka 200 ätande. Men alla våra skickningar hade vi som vanligt. Elva stycken skickningar har vi på sammanlagt cirka 800 portioner.


Den här veckan så är jag först i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så "dukar" jag, alltså ställer i ordning matsalarna. Och sen så är jag andreman i stora matsalen.


Vi serverade färsbiffar med potatismos i dag. Vi hade också korv som vi serverade, och även lite lasagne. Salladsbuffé hade vi också, men den var inte så stor i dag. Ungefär hälften (20) av skålarna, mot vad vi brukar ha (40).


Självklart så var det lite lugnare i dag, när vi hade så få ätande. Men det var ju bra, för då hann vi ju med lite annat i dag också. Till exempel att ta ner alla juldekorationer, det passade vi på att göra i dag, trots att det är några dagar för tidigt.


I morgon blir det "hårdkörning", för då är alla barnen tillbaka i skolan...


Dagens Dagbok - Måndagen den 7 januari 2008 - Kvällen.

Nästan prick klockan sex så blev det strömavbrott här hemma. Hela vårt hus, och hela huset mittemot var det i alla fall, vad vi såg. Strömavbrottet höll i sig i hela en timme och tre kvart.


Tur man har bärbar dator med fulladdat batteri! Och tur man har ett trådlöst bredbandsmodem! ;-D


Efter att strömmen kom tillbaka så blev det lite slötittande på teve: "Outsiders" på Kanal 5, och sen "Världens rikaste" på Discovery Channel.


En kvällsfika i köket med Jimmy blev det också.


Information på Fortums hemsida.

Information på Fortums hemsida.


Avslutade avbrott det senaste dygnet

2008-01-07 09:48
Strömavbrott i Farsta.
Sluttid: 2008-01-07 14:27.
Maximalt 411 berörda kundanläggningar.
 
2008-01-07 18:13
Strömavbrott i Farsta.
Sluttid: 2008-01-07 19:59.
Maximalt 245 berörda kundanläggningar.Vi hade strömavbrott i 45 minuter i förmiddags, vet ej riktigt under vilken tid.
Och så hade vi strömavbrott i 1 timme och 45 minuter mellan 18.00 och 19.45.

STRÖMMEN ÄR TILLBAKA! :-D

Nu är strömmen tillbaka igen!
:-D
Efter en timme och tre kvart!
Precis när mitt batteri var nästan helt slut!
Då kom strömmen tillbaka!
Strömavbrottet var mellan sex och kvart i åtta.


Fortfarande strömavbrott... :-(

Nu har det varit strömavbrott i över en och en halv timme...

Och snart är batteriet på min dator slut...

:-(

Dagens Dagbok - Måndagen den 7 januari 2008 - Eftermiddagen.

Och början på eftermiddagen fortsatte som slutet på förmiddagen, med veckostädningen.


Sen när allting var klart, så satte jag mig med datorn i köket. Läste bloggar, läste nyheter, och så bloggade jag en hel del inlägg själv, bland annat min sammanfattning över Jullovet.


Jimmy åkte direkt och besiktigade sin bil efter jobbet. Allt gick bara bra, den gick igenom utan några anmärkningar.


När han kom hem sen så åt han, jag, och Borzko middag tillsammans.


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig i sitt rum framför datorn.


Borzko åkte iväg till sitt jobb, för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Jag satte mig i köket med datorn igen.


Strömavbrott på Lysviksgatan i Farsta.

Just nu så har vi strömavbrott här på vår gata. Det började ganska så precis klockan sex, och nu har det varit i ungefär fyrtiofem minuter. Vad vi kan se, så är det hela vårt hus, och hela huset mittimot oss.

I morse när jag var ute och promenerade så sa Borzko, när jag kom hem, att det hade varit strömavbrott i ungefär fyrtiofem minuter.

Jag undrar hur länge det kommer att vara nu. Än så länge så räcker mitt batteri på datorn, och gör väl så ungefär lika länge till. Och jag har ju tur som har mitt trådlösa modem så jag kan ha Internet ändå.

Jimmy sitter och tittar på nerladdade serier i sin bärbara dator. Hans batteri räcker också än. Men han har inget trådlöst modem, så han har inget Internet.

Borzko är inte hemma just nu, han är iväg och hämtar hem sin lastbil.

Massor av stearinljus har jag tänt. Riktigt mysigt faktiskt.

När batteriet tar slut i datorn, då får jag väl försöka att läsa en bok i stearinljusets sken.


Sammanfattning av Jullovet 2007-2008.

Jaha, då var det dags att skriva en sammanfattning över Jullovet 2007-2008. Jag tycker att jag alldeles nyss skrev en sammanfattning över Sommarlovet 2007. Och egentligen så känns det faktiskt inte länge sen som jag skrev en sammanfattning över Jullovet 2006-2007. Tiden går bara snabbare och snabbare känns det som...

Den här sammanfattningen skriver jag ju självklart mest för min egen del. Jag älskar ju all slags statistik, och jag tycker att det är så kul att kunna gå tillbaka och titta hur det har varit tidigare. Man kan jämföra, och framförallt minnas sånt som man har glömt.

I kategorin "Statistik (Speciellt)" finns mina tidigare sammanfattningar över sommarlov och jullov om det är någon som är intresserad.
Jullovet har varit lugnt och skönt. Det är nog det slappaste jullovet jag har haft någonsin tror jag. Jag har varit hemma nästan hela tiden. Den allra mesta tiden har jag nog suttit vid datorn...

Umgåtts med familjen har jag i alla fall gjort en hel del. Mest med Jimmy, som var ledig mycket, och ganska mycket hemma. Men också en hel del med Jenny har jag hunnit med att umgås, trots att hon har jobbat en del, och varit en hel del hos Jocke.

Även Borzko har jag ju faktiskt hunnit med att umgås med, även om han har jobbat rätt så mycket också.

Om ni vill veta i helhet vad jag har gjort på Jullovet, då får ni läsa igenom min blogg mellan den tjugonde december 2007 till och med den sjunde januari 2008.

Men i snabba drag så har jag gjort enligt nedan:Fredag 21/12:
Heldag i stan med Jenny.

Lördag 22/12:
Bakdag hela dagen med Jimmy, Jenny, och Jocke.

Söndag 23/12:
Fika hos Mamma och Pappa.
Myskväll med Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke.

Måndag 24/12:
Julaftonsfirande med tjugo personer hos Syrran.
Myskväll med familjen + Jocke.

Tisdag 25/12:
Mamma och Pappa här på middag + kortspel.

Onsdag 26/12:
Sagan om Ringen-dag med Jimmy.

Torsdag 27/12:
Sagan om Ringen-dag igen med Jimmy.

Fredag 28/12:
Promenad.

Lördag 29/12:
Inget speciellt.

Söndag 30/12:
Jocke och Tindra här.

Måndag 31/12:
Lugn nyårskväll med Borzko.

Tisdag 1/1:
Bortrensande av alla julsaker.

Onsdag 2/1:
Mysdag med Jenny, bland annat IKEA.

Torsdag 3/1:
Inget speciellt.

Fredag 4/1:
IKEA med Jimmy.
Myskväll med hela familjen + Jocke.

Lördag 5/1:
Jobb hela dagen med Rumsbytet mellan Jimmy och Jenny.

Söndag 6/1:
Inget speciellt.

Måndag 7/1:
Promenad.Ledigheten i familjen under Jullovet:
Jag: Ledig 18 dagar - Jobbat 0 dagar.
Borzko: Ledig 8 dagar - Jobbat 10 dagar.
Jimmy: Ledig 13 dagar - Jobbat 5 dagar.
Jenny: Ledig 10 dagar - Jobbat 8 dagar.Böcker har jag läst ÅTTA stycken och filmer har jag sett FEMTON stycken, under Jullovet.

Böcker:

"Pappadagar i råttans år" av Daniel Möllberg.

"Hur man närmar sig ett träd" av Eva Dahlgren.

"80 romaner för dig som har bråttom" av Henrik Lange.

"Mellan sexton och tjugosex" av Lukas Moodysson.

"Julstädningen och döden" av Margareta Strömstedt.

"Kusliga berättelser" av Conan Doyle, Washington Irving, & H.G. Wells.

"Flyktsoda" av Marcus Birro.

"Högläsaren" av Bernhard Schlink.

Filmer:

"Offside"

"Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" - Special Extended Edition.

"Rush Hour 3"

"Fantastic Four - The Rise of the Silver Surfer"

"The Lord of the Rings: The Two Towers" - Special Extended Edition.

"The Lord of the Rings: The Return of the King" - Special Extended Edition.

"Pyramiden"

"Shark Tale" - ("Hajar som hajar")

"The Simpsons Movie" - ("The Simpsons - Filmen")

"Shrek the Third" - ("Shrek den tredje")

"Rush Hour"

"Back to the Future" - ("Tillbaka till Framtiden")

"The Birdcage" - ("Lånta fjädrar")

"xXx 2 - The Next Level"

"Paradiset"
Ja, det där är väl då alltså mitt arton dagar långa Jullov i komprimerad form och med lite statistik. Nu är det bara att börja att längta efter Sommarlovet! ;-DI dag fick jag två vykort med posten.

I dag så kom det två vykort med posten. Det är ju alltid kul att få "riktig" post också. Numer så får man ju mest "vykort" med MMS eller E-mail. Men i dag så kom det två vykort, riktigt långt ifrån, från två olika världsdelar, från två mycket goda vänner. Ett från Thailand, och ett från Mexico!


image2141

Dagens Shopping - 080107 - Lite allt möjligt smått och gott.

image2140

Jaha! Då var det dags igen då!

Jaha! Då var det dags igen då! Att ta tag i vikten!

Nu har jag gått upp några kilo igen. Jag har varit alldeles för lat hela hösten, och speciellt senaste tiden. Och jag har ätit alldeles för mycket onyttigt den senaste tiden.

Jag väger nu 60,5. Och jag har bestämt tidigare att jag absolut inte får gå över 60 kilo. Så nu är det hög tid att ta tag i det. Jag skulle allra helst vilja gå ner till 54 kilo. Men jag vet att jag måste kämpa så mycket då, och att det är svårt att behålla den vikten. Så mitt mål får bli 57 kilo istället. Och så ska jag se då, om jag kanske försöker mera då.

Jag ska göra som jag har gjort förut när jag har gått ner i vikt. Jag ska äta jättenyttigt och ganska så lite i veckorna. Och så ska jag unna mig lite onyttigt och lite mer i helgerna. Fast fredagar och söndagar får det inte bli något frossande, utan bara lite mer än på vardagar. Däremot på lördagar ska jag äta precis vad som helst, och hur mycket som helst.

Jag ska också försöka att komma igång med mitt promenerande igen. Målet är att gå minst en timme både lördag och söndag. Och kanske också någon promenad på vardagar ibland.

Mitt måldatum är 7 april, och då ska jag väga 57 kilo. Det är 3,5 kilo på 13 veckor, och det borde absolut inte vara något problem. Det är målet, och det ska jag uppnå. Men jag ska också försöka, om det känns bra, att gå ner 3 kilo till, till 54 kilo, till den 19 maj.

Känner jag att jag behöver extrahjälp, så tar jag hjälp av ViktKlubben. Det har jag gjort förr, och det tycker jag är bra.

image2139

108 arbetsdagar kvar till Sommarlovet!

108 arbetsdagar kvar till Sommarlovet!

Halva terminen har gått den 25 mars!


Dagens Dagbok - Måndagen den 7 januari 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så ringde alarmet redan klockan sex, på jullovets sista lediga dag. Lika bra att vänja sig lite, i morgon så ska jag ju upp klockan halvfem... Men vi hade också bokat tvättstugan klockan sju, så det var också därför.


Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko, som hade sin lediga dag i dag, gick upp vid kvart i sju. Och han genomgick förstås också sina morgonbestyr.


Efter att vi hade satt igång de första maskinerna i tvättstugan så åt vi sen båda två frukost tillsammans.


Jimmy hade gått upp klockan fem, och sen åkt iväg till sitt jobb vid halvsextiden, för att börja jobba klockan sex.


Jenny sov hemma hos Jocke i natt, och sen så skulle hon åka direkt därifrån till skolan. Det var hennes första skoldag i dag, och hon har eftermiddagsundervisning den här veckan. Och sen åker hon hem till Jocke i kväll också, och sover där.


Efter frukosten så satt jag vid datorn en stund, och läste lite nyheter. Sen vid åttatiden så gick jag iväg till Centrum, och till SolAkuten. Solade där en halvtimme som vanligt, och lika underbart skönt som vanligt var det i värmen också.


Efter solariebesöket så gick jag ut på promenad. Jättetråkigt väder, grått, dimmigt, mörkt, trist, slaskigt, halt, blött, och ett par plusgrader. Men det var ändå skönt att gå en stund, det har ju varit lite dåligt med promenader på sista tiden...


Jag gick i lite drygt en timme runt omkring i Farsta. Sen när klockan var tio, och Centrum öppnar, så gick jag dit för lite shopping.


Sen så gick jag runt omkring i Centrum för inhandlande av lite småsaker. Jag handlade en tvättpåse, en kajalpenna, och CD-pennor på Åhléns. En whiteboardpenna till Jenny, häftmassa, och CD-pennor på Clas Ohlsson. En vattenflaska på Stadium. Ett almanacksblock på Bokia. Och så frukt och grönsaker på Konsum.


När jag kom hem igen så blev det en fika och en lite lätt lunch. En liten stund vid datorn förstås också. Och sen så satte jag igång med att hjälpa till med veckostädningen, som Borzko redan hade börjat med.


Och det vi gjorde var väl det som vi typ nästan alltid gör: byte av handdukar, tvätt av handdukar, tvätt av kläder, strykning av kläder, dammsugning, torkning av golv, skurande av toaletten och badrummet, putsning av speglar och glasytor, damning, m.m. Inget byte av lakan däremot, det gjorde vi för en vecka sen, och vi brukar oftast byta varannan vecka.

(Mobil-Blogg) Nu är jag ute på promenad. Jättetråkigt väder..%

200801073206.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är jag ute på promenad. Jättetråkigt väder... Men ändå rätt så skönt ändå. Innan promenaden så var jag och solade. Sen blir det Centrum och lite shopping. Och efter det hem och städa.

Veckans Vikt - Vecka 02 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 02 - 2008
07/01

60,5 kg

Veckans Motion - Vecka 01 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 01 - 2008
31/12 - 06/01

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


"Paradiset"

image2136    image2137


I kväll så såg jag och Borzko filmen "Paradiset" på TV4.
Filmen är inspelad 2002,
och baserar sig på Liza Marklunds bok med samma namn.


Boken läste jag ungefär 2000 när den kom ut.
Filmen tror jag inte att jag har sett förut,
i alla fall inte vad jag kommer ihåg.

Jag tycker i alla fall att filmen var bra.

Länk till filmen på LoveFilm.

Bilderna är från Google Bildsökning.


Dagens Dagbok - Söndagen den 6 januari 2008 - Kvällen.

Mellan sex och åtta så satt jag sen på Jimmys rum, och så kollade vi på "40 Greatest Metal Songs" på MTV i en repris från VH1.


Borzko satt uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teven.


Vid niotiden sen så flyttade jag upp till vardagsrummet. Och sen så tittade jag och Borzko på en film på TV4: "Paradiset" efter Liza Marklunds bok med samma namn.


(Mobil-Blogg) I dag köpte jag mig årets första tulpaner! Snart ä

200801063205.jpg
(Mobil-Blogg) I dag köpte jag mig årets första tulpaner! Snart är det VÅR! ;-D

Veckans Planer - Vecka 2.

Veckans Planer - Vecka 2.

Måndag:
Sista (artonde) lediga dagen på Jullovet...
Borzko har ledig dag.
Jimmy jobbar som vanligt.
Jenny börjar skolan igen i dag.
Veckostädning.
Tvättstugan.
Sola solarium.
Promenera.
Shoppa lite i Centrum.
Jimmy ska besiktiga sin bil.

Tisdag:
Börjar jobba igen...
Åka till Flash Fighters Tattoo på eftermiddagen tillsammans med Jimmy för bokning / avbokning.

Onsdag:
Jobba, som vanligt mellan 06.00-14.00.
Grammisgalan på teve på kvällen.

Torsdag.
Jobba.

Fredag:
Jobba.
Let's Dance på teve på kvällen.

Lördag:
Inga speciella planer.
Jenny och Jocke firar sex månader tillsammans.

Söndag:
Inga speciella planer.
Jenny jobbar mellan ett och fem.


Dagens Dagbok - Söndagen den 6 januari 2008 - Eftermiddagen.

När jag hade fixat klart det jag hade tänkt mig att göra, så tog jag med mig min lilla bärbara dator, och så satte jag mig i Jimmys rum en stund. Vi satt och höll på i varsin dator, lyssnade på musik, och pratade.


Vid ettiden så kom Borzko hem från gymmet. Han åt då lite lunch. Och efter det så stack Borzko och Jimmy iväg ut med båda bilarna och åkte till OKQ8. De tankade, och så kollade de luft, vatten, olja, och allt annat.


Sen så gick Borzko ner i källaren en stund. Några hyllor som han hade satt upp där höll på att lossna, så han skulle fixa det.


Jag satte mig återigen med min dator inne i Jimmys rum. Läste bloggar, läste nyheter, lyssnade på musik, slötittade lite på teve, och pratade.


Vi åt sen middag tillsammans vid fyratiden. Och efter det så tog Jimmy och jag en sväng till Centrum för att handla lite. Lite gott till kvällen blev det också.


40 Greatest Metal Songs.

image2134

Jimmy och jag sitter och kollar på "40 Greatest Metal Songs".
Så bra!
Nu går det på MTV, mellan sex och åtta,
men jag tror att det är en repris från VH1 sedan tidigare.


Rockbjörnen.

image2131                    image2132


Ni har väl röstat på de som ska få Rockbjörnen i år?
Det har i alla fall jag gjort!

Här är länk till röstningen.

Let's Dance 2008.

image2130


På fredag så börjar Let's Dance 2008.
Ska ni se det?
Det ska i alla fall jag göra.
Första året det gick, 2006, då såg jag inte ett endast avsnitt.
Förra säsongen, 2007, då såg jag alla avsnitt.

Länk till TV4:s hemsida, Let's Dance.

Artikel i Aftonbladet.

Dagens Dagbok - Söndagen den 6 januari 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I går så blev det lite sent innan jag somnade, så i morse så sov jag till klockan åtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick sen upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. Och när han sen var klar så åt vi frukost tillsammans.


Sen så stack Borzko iväg vid tiotiden, till Farstahallen för att träna i dag också. Jimmy vaknade och gick upp ungefär samtidigt. Han åt då frukost, och jag tog en fika igen med honom.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Själv så höll jag på en bra stund och plockade, fixade, donade, pulade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


Snöstorm, hård blåst, grått, trist, mörkt, dystert, två minusgrader ute... Jag tänkte inte ens tanken på en promenad i dag. En lugn, skön, slapp innedag istället, på min näst sista lediga dag. Bestämde mig för, att efter att jag var klar med det lilla nyttiga som jag hade bestämt mig att göra, ägna dagen åt datorn, böckerna, och teven.


Dagens Dagbok - Lördagen den 5 januari 2008 - Kvällen.

Vid halvåttatiden sen var allt klart även i Jimmys rum. Både Jenny och Jimmy blev jättenöjda med sina nya rum.


Jag tog min dator och flyttade upp till vardagsrummet när allt var klart. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko satte sig också i vardagsrummet, och så läste han i sin bok.


Jimmy satt vid datorn i sitt nya rum.


Vid niotiden sen så blev det lite teve/film-tittande för mig och Borzko. Vi tittade på filmen/serien "Predikanten" som gick på teve för ett par månader sen. Två avsnitt om en timme vardera, efter Camilla Läckbergs bok med samma namn.

"Predikanten".

image2127          image2128          image2129


I kväll så tittade Borzko och jag på "Predikanten". Det var de två entimmesavsnitten som visades på teve i november, av Camilla Läckbergs bok med samma namn.

Vi såg ju även "Isprinsessan" tidigare, och den filmatiseringen tyckte jag väl var sådär... 
Länk till min recension på den finns här.

"Predikanten" tycker jag var mycket bättre. Fast ändå långt ifrån så bra som jag tycker att Camilla Läckbergs böcker är. Tycker att filmerna är så mycket rörigare än vad böckerna är. Verkar som det är svårt att få in alla personer och alla händelser från böckerna på de två timmarna.

(Bilder från Google Bildsökning)

Jimmys "nya" rum!

image2124

image2125

image2126

Jennys "nya" rum!

image2122

image2123

Pizza till middag i dag IGEN! ;-D

image2121

Fixande inför rumsbytet i dag.

Jenny stoppar in sina kläder i den stora garderoben i hallen som hon numer ska ha.


image2118


Jimmy rensar på sitt gamla datorbord i sitt gamla rum.


image2119


Jocke mår inte bra i dag, huvudvärk och halsont, och sitter och vilar med Jennys dator i köket.


image2120

"Högläsaren" av Bernhard Schlink.

image2117

---------    

Recension av boken: "Högläsaren" av Bernhard Schlink. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------

"Han är bara femton år när han möter Hanna. Hon är betydligt äldre än han, lever ensam och arbetar som spårvagnskonduktör. Hon är vacker, sensuell, bräcklig och auktoritär - både gåtfull och rättfram. Efter skolan smyger han hem till henne, och hon lär honom kärlekens glädje. I gengäld läser han högt för henne -Schiller, Lessing, Tolstoj. Det är 60-tal i Tyskland och deras kärlek är en vacker saga - men den är också dömd på förhand. Han anar det, och ändå vet han ingenting om det fasansfulla som senare kommer upp till ytan.

"Högläsaren rönte en lysande framgång när den kom ut och mottogs som en sträng men originell uppgörelse med Tysklands moderna historia. "Den lågmälda intensitet som Schlink behärskar så perfekt kan verka enkel men måste vara oändligt svår att uppnå."
Dagens Nyheter.

"...både sensuell och uppriktig, tydlig utan förenklingar och väl genomkomponerad. Säkert skulle den också lämpa sig för högläsning."
Svenska Dagbladet."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken fick jag som ett tips när jag bad om boktips här i bloggen för en tid sedan. Och jag tyckte att den var mycket bra. Den var väldigt bra skriven. Och en lite speciell historia. I och för sig så var boken kanske en aning tunn, men klart prisvärd. Jag kan varmt rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 5 januari 2008 - Eftermiddagen.

Efter lunchen och fikat så fortsatte vi med rumsbytet. Borzko kom hem från gymmet vid ettiden, och då åt han också lite lunch.


Sen så åkte Borzko iväg till jobbet för att låna en lastbil. Vi andra fortsatte att jobba här hemma. När han kom tillbaka med lastbilen så lastade vi på en stor byrå som Jenny har haft i sitt rum, och ett litet mindre skåp som hon också har haft i rummet.


Jimmy följde sen med Borzko i lastbilen och så åkte dom först hem till Borzkos Mamma i Hallunda, för att där ställa av den stora byrån. Sen så åkte dom hem till Jocke i Södertälje för att där ställa av det mindre skåpet.


Vid fyratiden så kom dom tillbaka igen. Då åt vi alla fem middag tillsammans. Och återigen så blev det pizza från vår lokala pizzeria på vår gata. Jag delade en pizza med Jenny, och så delade vi på ett vitlöksbröd.


 Sen vid femtiden så skjutsade Borzko iväg Jenny och Jocke till Älvsjö Station. Jennys nya rum var fixat och klart, så dom ville åka hem till Jocke. Borzko åkte även förbi en klädinsamlingsstation och lämnade av massor av Jennys kläder.


Jag och Jimmy fortsatte att fixa i ordning Jimmys nya rum. Och när Borzko kom hem så hjälpte han också till.

Dagens Dagbok - Lördagen den 5 januari 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i dag. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så gick Borzko upp vid åttatiden. Och sen så gick både Jimmy, Jenny, och Jocke upp vid niotiden.


Vi åt sen alla en mysig frukost, och satt och pratade en bra stund. Sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna.


Jenny och Jimmy satte igång med sitt rumsbyte, och jag hjälpte till. Jocke mådde inte så bra, på grund av huvudvärk och halsont, så han tog det mest lugnt.


Mer jobb än vad man tror med att byta rum! Speciellt när det ser ut som det gjorde i Jennys rum... Hon rensade ut bland alla sina kläder bland annat. Och jag stod länge och vek och vek och vek hennes kläder...


Vid tolvtiden blev det en paus för att äta lite lätt lunch och ta en fika.

(Mobil-Blogg) Bloggen inaktiv i dag på grund av rumsbyte.

Sagan_om_Ringen.JPG
(Mobil-Blogg) Bloggen inaktiv i dag på grund av rumsbyte.

Dagens Dagbok - Fredagen den 4 januari 2008 - Kvällen.

Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Jimmy satte sig vid datorn. Borzko åt middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid halvåttatiden så kom Jenny och Jocke hem hit. Jenny hade jobbat till klockan sex, sen hade Jocke mött upp med henne på jobbet, och de hade ätit där, och sen kom de hem hit.


Vi satt alla fem i köket en stund och pratade. Sen så duschade Jenny och Jocke och gjorde sig i ordning.


Strax före nio sen så åkte Jimmy, Jenny, och Jocke iväg en sväng till Centrum, och så köpte de lite gott att äta till kvällen.


Och sen så satte vi oss alla fem uppe i vardagsrummet. Och så tittade vi på en film på TV3: "xXx 2 - The Next Level".

"xXx 2 - The Next Level"

image2112               image2114               image2115


I kväll så såg jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke en film på TV3 från 2004:

"xXx 2 - The Next Level".

Riktigt bra underhållning om det är en actionrulle man vill ha.

(Fast ettan var bättre, och Vin Diesel är snyggare och coolare än Ice Cube!)

Länk till filmen på LoveFilm.

Länk till filmen på MovieZine.

Bilderna är från Google Bildsökning.


(Mobil-Blogg) Nu ska jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke titta p%

200801043188.jpg
(Mobil-Blogg) Nu ska jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke titta på film och äta och dricka lite gott. :-D

Dagens Dagbok - Fredagen den 4 januari 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så blev det en liten lätt lunch och en fika. Och under tiden så läste jag ut boken som jag började på i går: "Flyktsoda" av Marcus Birro.


Sen så flöt eftermiddagen på i lugn och ro. Jag varvade lite fixande här hemma med stunder vid datorn. Jag började också att läsa i en ny bok: "Högläsaren" av Bernhard Schlink.


Tyvärr så tilltog huvudvärken mer och mer under dagen...


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning, och sen när han var klar så stack vi iväg med bilen mot IKEA.


Först så stannade vi till vid McDonalds i Sköndal och åt middag. Och sen så fortsatte vi mot IKEA i Kungens Kurva.


Vi köpte bara en sak i dag, och det var ett nytt datorbord till Jimmy. Jenny och Jimmy ska ju byta rum, och då ska Jenny ta över Jimmys nuvarande datorbord, och han ska ha ett annat istället.


Sen så åkte vi hem, och kom hem vid sextiden. Och samtidigt som vi kom hem, så kom Borzko hem från jobbet.

Dagens Shopping - 080104 - 2 - Datorbord till Jimmy.

image2110
Datorbord Fredrik, 995:- på IKEA.

Dagens Shopping - 080104 - 1 - Två böcker från Tradera.

image2109

"Flyktsoda" av Marcus Birro.

image2108

---------    

Recension av boken: "Flyktsoda" av Marcus Birro. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"Tystnaden över Sverige är tystnaden av miljoner sammanbitna käkar. Människor tiger hellre än att bli avslöjade som svaga. Det kan vara svårt att erkänna sitt behov av tröst, att sträcka sig efter en hjälpande hand, att urskilja ett leende i vimlet. Människor är som du. Visst är det läskigt?

Lukas Destino är en tämligen misslyckad skådespelare som får chansen att resa ut på en större turné med teatersällskapet Seger. Han har staplat nederlag på hög rätt länge. Han är alkoholiserad men det verkar inte vara något som förstör särskilt mycket. Ett fyllo är också som du. De utslagna lever tätt inpå, i lägenheten intill. Enda skillnaden är att dom lever utan skal, utan skydd. De är inga ömkliga stackare, men inte heller endast nerpissade vrak på parkbänken. Det som förenar oss alla är oändligt mycket mer än det som skiljer.

Turnén blir för Lukas Destino en resa och en tid när möjligheten att välja ställer sig på glänt. Men går det att välja, och hur förlikar man sig med att vara en medelmåtta? I en tid som föraktar svaghet och rädslor måste en sådan som Lukas Destino göra vad han kan för att kunna stå emot och hålla sig vid liv.

Romanen FLYKTSODA är Marcus Birros version av vad som finns på botten av var och en av oss och är både svart och fylld av tröst."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var bra tycker jag. Jag tycker att han skildrar en alkoholiserad mans liv väldigt bra.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Fredagen den 4 januari 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Hade tyvärr lite huvudvärk i morse också när jag vaknade. Men bara lite, och absolut inte så mycket som jag hade i går.


Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jenny gick upp vid halvåttatiden och genomgick sina morgonbestyr. Och sen så åt vi frukost tillsammans när vi båda var klara.


Sen så satte Jenny igång med att fortsätta utrensningen i sitt rum, inför rumsbytet som hon och Jimmy ska göra. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och jag satt lite vid datorn också.


Vid kvart i elva så gick Jenny iväg till Centrum och till Tunnelbanan, för att åka till McDonalds i Västberga och jobba ett pass mellan tolv och sex i dag. 


Jag funderade lite på om jag skulle gå iväg ut på en promenad... Men jag är så otroligt lat nu för tiden... Så det blev ingen promenad i dag heller...


Jag fortsatte att hålla på och fixa, dona, pula, plocka, och greja med lite allt möjligt och omöjligt här hemma istället. Och så blev det givetvis stunder vid datorn också.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 januari 2008 - Kvällen.

Jag satt sen i vardagsrummet och varvade min bok med datorn ett tag. Och Jimmy satt vid datorn på sitt rum.


Jenny kom hem från jobbet vid kvart över sex. Hon hade ätit middag på jobbet i dag. Det blev en pratstund först, och sen så satte hon igång med att rensa och röja på sitt rum inför rumsbytet.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart i sju. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Och kvällen blev lugn och skön som vanligt. Nu är klockan halvtolv, och alla i familjen sover utom jag. Men de övriga tre ska ju jobba i morgon, och det ska ju inte jag... ;-D

Mer snö på lördag och söndag i Stockholm... :-(

Enligt den här artikeln i Aftonbladet så ska det tydligen bli ett nytt snökaos här i Stockholm i helgen, på lördag och framförallt på söndag... :-(


Bra teveprogram på Discovery.

Ett av Jimmys favoritprogram är: "Så funkar det!" (How it's made). Jag tycker också att det är ett jätteintressant program. Man får ju se hur alla möjliga saker fungerar och tillverkas, från små saker som blyertspennor till stora saker som broar.


image2104


Ett annat program som Jimmy också tycker mycket om, det är: "
Mythbusters". Jag tycker också det är rätt så kul att se när man testar sanningshalten i myter.


image2105


Och ett tredje program på Discovery som vi båda gillar, det är: "
Miami Ink", om en tatueringsstudio i Miami Beach. Det är mitt favoritprogram på Discovery. Det programmet gillar även Jenny och Borzko. 


image2106 image2107

Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 januari 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så blev det lite lätt lunch och en fika till. Efter det så blev det slappande och slöande uppe i sofforna i vardagsrummet igen.


Jag satt mest med datorn, men jag började också att läsa i en ny bok: "Flyktsoda" av Marcus Birro. Huvudvärken ville tyvärr inte släppa, trots Alvedon och Ipren...


Jimmy jobbade över i en timme i dag, och kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt vi middag tillsammans han och jag. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning, och efter det så satte han sig vid datorn i sitt rum.


Jag återgick till soffan i vardagsrummet, och varvade boken med datorn.

Dagens Shopping - 080103 - 2 - Nationalencyklopedin.

Köpte ett års abonnemang på Nationalencyklopedin på Internet.
Värde: 549:- kronor.
Jag betalade: 57:- kronor.
Tyckte att det var ett riktigt bra köp på Tradera! ;-D


image2103

Dagens Shopping - 080103 - 1 - Två böcker från Tradera.

image2102

Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 januari 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Vaknade med en hemsk huvudvärk, så jag stängde av larmet och låg och slumrade i en timme till. Vid åttatiden så gick jag upp, och möttes av den hemska synen utanför...


Duschade och gjorde mig i ordning, och sen så blev det frukost och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Kände mig på depphumör i dag, på grund av huvudvärken och snöovädret, så jag bestämde mig för en tycka-synd-om-mig-dag i dag. Bestämde mig för att inte gå ut i dag, och inte göra någon nytta här hemma i dag. Utan bara sitta med datorn, läsa en bok, och lyssna på musik.


Så så blev det! Jag satte i och för sig igång en maskin med tvätt, som jag sen hängde. Men sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn och ett stort glas caffe latte. Och så satt jag där större delen av förmiddagen.

Ett inlägg som jag blev glad av!

Precis när jag hade skrivit mitt depp-inlägg här nedanför, så såg jag att det hade tillkommit en länk i min "länk-visare" från Knuff, som finns i mariginalen till höger, längst ner.

Självklart så blir jag ju då nyfiken och går in och kollar vad som skrivs om mig. Och då blev jag glad! Lite av min deppighet förvann direkt!

Gå in via den här länken och läs inlägget.

:-D

Blä-dag i dag... :-(

I dag känner jag mig riktigt låg...
Vaknade med en hemsk huvudvärk...
När jag gick upp så var det massor med snö...
Blåser jättemycket...
Två minusgrader...
Grått, mörkt, trist, dystert...

När det nu inte blev snö till advent,
och inte lucia,
och inte till jul,
och inte till nyår...
Varför ska det då komma nu?...

Jag tänker inte gå utanför dörren i dag...
Bara sitta inne och tycka synd om mig själv...
Inte göra någon nytta här hemma heller...
Bara läsa böcker,
sitta med datorn,
och lyssna på musik.


Näst högsta antalet läsare i går.

I går så hade jag 1.177 läsare (unika IP-nummer).
Det är det näst högsta som jag någonsin har haft!
(En dag i november hade jag 1.598 läsare).

Jag tycker att det är så kul att det är så många som vill läsa min blogg!
Vad är det som gör att ni tycker att min blogg är läsvärd?
Både gamla och nya läsare får jättegärna svara!

(Mobil-Blogg) Det har kommit riktigt mycket snö här...

200801033177.jpg
(Mobil-Blogg) Det har kommit riktigt mycket snö här...

(Mobil-Blogg) Det vräker ner snö här... :-(

200801033176.jpg
(Mobil-Blogg) Det vräker ner snö här... :-(

Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 januari 2008 - Andra delen av Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag, och vi hade en pratstund i köket alla tre. Sen så körde han och Jimmy iväg återvinningssoporna till Borzkos lastbil, och i morgon så ska han köra det till återvinningscentralen. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid tiotiden sen så gick både Borzko och Jimmy och la sig. De ska båda upp vid femtiden i morgon bitti, för att sen åka till sina respektive jobb.


Jag flyttade upp till vardagsrummet med min dator, och sen så satt jag där resten av kvällen.

Rösta om årets bästa blogg 2007 alla kategorier.

Rösta om årets bästa blogg 2007 alla kategorier!


BloggSverige 3 - Ny BloggEnkät.Var med och fyll i den nya bloggenkäten! Nedanstående text är kopierat från http://www.kullin.net/ (Han är, i alla fall vad jag vet, inte släkt med mig! Trots att vi har samma efternamn!)BloggSverige 3 - ny bloggenkät

[In Swedish only]

I maj 2005 genomförde jag den första stora svenska undersökningen av bloggare och bloggläsare, BloggSverige 1.0. Den följdes av en ny enkät 2006 som besvarades av ca 700 personer (rapporterna finns för nedladdning i högermarginalen på denna blogg). Nu är det dags för den tredje enkäten och den har ett lite bredare anslag mot även sociala medier. Nu behöver jag andra bloggares hjälp med att sprida information om enkäten.

Därför skulle jag vilja be så många som möjligt att:

1) fylla i enkäten genom att klicka på följande länk:
Klicka här för att fylla i enkäten.

2) om du har en egen blogg, lägga upp en text på din blogg i stil med följande:
Bloggen Media Culpa genomför sin tredje årliga undersökning av svenska bloggare och bloggläsare och behöver deltagare till sin enkät. Svara på enkäten genom att klicka på länken och uppmana gärna fler att delta: http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=xFqxvNv9gUDjibIiMju5qw_3d_3d

Enkäten tar bara ett par minuter och är helt anonym. Resultaten presenteras här inom kort. Är du inte redan prenumerant på Media Culpa så passa på att lägga till mitt RSS-flöde till dina prenumerationer, så att du inte missar när resultaten publiceras.

Lägg gärna till etiketten "bloggsverige3" till eventuella blogginlägg som rör enkäten.

Tack på förhand.

Tags: , , , , , . Ping.
Tyvärr så verkar länken till enkäten att krångla just nu. Men försök lite senare, eller i morgon, så funkar säkert länken igen.Uppdaterad 2008-01-03 kl 10.35

Kopierat från Media Culpa:

UPPDATERAT 23.00, 2 jan 2008: Enkäten är nu stängd för nya respondenter, men de som påbörjat enkäten kan slutföra den. Det tog bara ett drygt dygn att samla in nästan 1000 deltagare och jag vill redan nu tacka alla som länkat till den och deltagit. Nu börjar analysarbetet. Stay tuned...

Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 januari 2008 - Första delen av Kvällen.

Sen så satte Jimmy igång med att rensa bland alla sina prylar och kläder. Jimmy och Jenny ska byta rum, och då är det ju lika bra att rensa ur lite först.


Jag hjälpte Jimmy lite också. Och det blev en hel del som han fick ihop. En hel sopsäck full med kläder (som ska till återvinningen), en stor papperskasse full med elektroniska sopor (som också ska till återvinningen), och en halv sopsäck full med blandat skräp (som ska till grovsoporna).


Nu ska Jenny "bara" rensa bland sina prylar och kläder, och sen så ska de byta rum. Jimmy har nu ett pyttelitet rum, och är nästan alltid hemma. Jenny har ett lite större rum, och är nästan aldrig hemma... Vi har bott här i drygt två år, och Jimmy gick med på att ta det mindre rummet när vi flyttade hit. Men nu så känns det lite orättvist att det är så. Vi allihopa tycker att det är bättre att Jenny tar det mindre rummet, som ändå sover borta mest.


Sen när Jimmy var klar med sin rensning, så satte han sig på rummet vid datorn. Och jag satte mig med min dator i köket igen.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 januari 2008 - Andra halvan av Förmiddagen + Eftermiddagen.

När vi kom till IKEA så gick vi först direkt till caféet på plan 2. Jag tog en caffe latte och Jenny tog en kopp the och en chokladboll.


Sen så gick vi runt omkring på IKEA och tittade på allt, och plockade till oss en del.


Vid halvettiden så åt vi lunch. Då blev det caféet på gatuplanet. Jag åt en räksmörgås och drack en caffe latte. Jenny tog en baguette och en ramlösa.


Sen så gick vi runt lite igen, och så småningom så ställde vi oss i kassakön, betalade och åkte därifrån.


Vad jag handlade kan ni se i tidigare inlägg, och vad Jenny handlade kan ni se i hennes blogg.


Jag körde sen Jenny till Älvsjö Station, och hon tog pendeltåget därifrån och hem till Jocke i Södertälje.


När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och satt lite vid datorn också.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi middag ihop han och jag.


Efter middagen så satte sig Jimmy vid datorn på sitt rum en stund. Och jag satte mig med min dator i köket.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 januari 2008 - Morgonen + Första halvan av Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade och gjorde mig i ordning.


Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba, och Jimmy gick upp klockan fem och åkte till sitt jobb.


Vid halvåttatiden så kom Jenny hem från Jocke. Hon hade gått upp tidigt, och åkt hem hit samtidigt som han åkte till jobbet.


Vi åt frukost tillsammans när jag var klar, och satt och pratade en bra stund.


Sen så satte vi oss en stund uppe i vardagsrummet med våra datorer för en stunds bloggande, bloggläsande, och nyhetsläsande.


Vid strax efter tio sen så åkte vi iväg med bilen mot Kungens Kurva och IKEA.


Dagens Shopping - 080102 - 2 - Två böcker från Tradera.

image2099


Dagens Shopping - 080102 - 1 - Lite smågrejer från IKEA.

image2098


(Mobil-Blogg) Dags för lunch. En räksmörgås och en caffe latte p

200801023169.jpg
(Mobil-Blogg) Dags för lunch. En räksmörgås och en caffe latte på caféet på gatuplan.

(Mobil-Blogg) En Caffe Latte på Caféet på plan 2 på IKEA.

200801023168.jpg
(Mobil-Blogg) En Caffe Latte på Caféet på plan 2 på IKEA.

I dag så är det en "Mamma-Jenny-Dag" ;-D

Jenny kom hem från Jocke redan klockan halvåtta i morse. Hon åkte därifrån när han åkte till jobbet. Nu har vi suttit länge och ätit frukost och pratat. Och nu sitter vi i vardagsrummet båda två med våra datorer och bloggar lite.

Om en stund så ska vi ta bilen och åka till IKEA. Där ska vi gå runt och shoppa, och handla lite smågrejer kanske. Vi ska självklart luncha där och fika där.

Sen så åker vi nog en sväng till Skärholmens Centrum. Det var jättelänge sen som vi var där, så vi tänkte kolla runt lite där. Har inte varit där sen de byggde om där.

Så småningom så släpper jag av Jenny vid Älvsjö Station, och hon åker hem till Jocke igen till middagen. Och jag åker hem till Farsta och möter upp Jimmy och äter middag med honom. Borzko lär väl komma hem rätt så sent som vanligt.

Det ska bli en mysig dag med Jenny! Vi ska prata, prata, prata, prata och prata! ;-D

Förmodligen så lär det väl komma en hel del mobilbloggsinlägg här i bloggen under dagen! Och kanske i Jennys blogg också!

Jon Bon Jovi + Aragorn + många, många andra! ;-D

Jag vet inte riktigt varför jag fick för mig att göra det här inlägget! ;-D Tänkte bara att jag skulle lägga in fotografier på världens snyggaste män enligt mig! :-)

Det finns ju otroligt många snygga, charmiga, vackra, och läckra män! Men min absoluta favorit, som också har varit det i flera år nu, det är JON BON JOVI.

Han är ju inte bara snygg, utan också en mycket bra sångare i ett av världens bästa band. Jag har sett honom två gånger live, en gång i Globen och en gång på Stadion. Jag tycker att han är så himla läcker. Jättesnygg och vältränad kropp, otroligt charmigt leende, härlig scenpersonlighet. Och han verkar faktiskt också vara en trevlig människa privat. Jon Bon Jovi är 45 år gammal.


image2074 image2079

image2075 image2077

image2076  image2078


En annan man som jag tycker är otroligt attraktiv, det är ARAGORN i Sagan om Ringen-filmerna. Han spelas ju av Viggo Mortensen. Men jag tycker, konstigt nog, inte att Viggo Mortensen är snygg "privat" eller i andra filmer. Utan bara i rollen som ARAGORN. Aragorn/Viggo Mortensen är 49 år gammal.


image2080

image2082

image2083


Sen så finns det ju mängder med andra snygga män! Hur många jag än räknar upp här, så kommer jag ju att glömma massor!

Alla är ju inte heller kanske snygga, utan många kan ju nästan vara "fula" men ha charm och personlighet!

Här är i alla fall några till av mina favoriter:

Mel Gibson
Harrison Ford
Brad Pitt
Mick Jagger
Axl Rose
Rod Stewart
Tom Cruise
David Beckham
Orlando Bloom
Johnny Depp
Robbie Williams
Ben Affleck
George Clooney
Will Smith
Bruce Springsteen
Bruce Willis
Keanu Reeves
Jake Gyllenhaal
Richard Gere

Jag kanske borde ta med några svenskar också:

Martin Stenmarck
Mikael Persbrandt
Ola Salo
Fredrik Ljungberg
Dregen
Magnus Betnér
Kjell Bergkvist
Henrik Schyffert

VILKA HAR JAG GLÖMT ?!?

Bilder kommer från Google Bildsökning.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 januari 2008 - Kvällen.

Sen så satt vi alla tre och tittade på filmen "Back to the Future" på TV5. Efter det så tittade vi på humorprogrammet "Fredag hela veckan" på TV4.


Lite chips och lite glass att äta blev det också.


Både Borzko och Jimmy gick sen och la sig tidigt. Borzko ska upp klockan fyra i morgon, och Jimmy ska upp klockan fem i morgon, båda självklart för att jobba.


Jag tittade på en gammal film till, fast inte riktigt lika gammal, och den här hade jag inte sett förut. Det var filmen "The Birdcage" på TV5 från 1996.


Och så har jag ju självklart haft datorn i knäet större delen av kvällen också.

"The Birdcage" - ("Lånta fjädrar")

image2093               image2094               image2095


Det blev en gammal film på teve till i kväll.
"Birdcage" - ("Lånta fjädrar") från 1996.
Jag hade inte sett den förut.
Den var rolig, och med lite mening i.

Länk till filmen på LoveFilm.

Bilder från Google Bildsökning.


Lite kvällsgott.

Jag åt faktiskt GB:s vaniljglass med krossad choklad också!
Men jag råkade äta upp den innan jag fotograferade! ;-D


image2092

Nyårsdagsmiddag.

image2091

"Back to the Future" - ("Tillbaka till Framtiden")

image2088          image2087          image2089


I kväll så såg vi den gamla klassiska kultfilmen:
 "Back to the Future" - ("Tillbaka till Framtiden")
från 1985 med bland annat Michael J Fox.
Den var lika rolig i dag, som för 23 år sen!
;-D

Länk till filmen på LoveFilm.

Bilderna är från Google Bildsökning.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 januari 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då, och Borzko och jag åt lite lätt lunch då samtidigt.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig med sin dator på sitt rum.


Borzko och jag fortsatte att städa undan Julen. Och jag varvade lite med datorn också. Borzko åkte ut och tankade och kollade allt på bilen också.


Sen så blev det bara slappande uppe i vardagsrumssofforna för mig och Borzko resten av eftermiddagen. Jag satt med datorn, Borzko läste, och så lyssnade/tittade vi på musikkanalerna på teve.


Middag blev det vid fyratiden. Och det blev pizza i dag! ;-D


Vid halvsextiden så satte vi igång teven för att titta på en gammal klassisk kultfilm: "Back to the Future" från 1985.


Hur många har ätit pizza i dag?

Enligt den här artikeln i Expressen i dag,
så är det väldigt vanligt att man äter pizza i dag.
Vad åt ni?
Vi åt pizza till middag!
;-D


image2086

Årskrönika 2007 ??

Jag sitter här och försöker att skriva en Årskrönika över 2007. Men det är ju så svårt! Jag har ju så dåligt minne, och kommer inte ihåg vad jag har gjort och vad som har hänt så här långt efter...

Jag tänkte att jag skulle läsa igenom allting i min blogg från förra året så jag kommer på vad det är jag ska skriva. Nu har jag läst igenom bara hela januari 2007, och det tog ju väldigt lång tid bara det... Och inte vet jag riktigt vad jag ska skriva i alla fall...

Jag vet inte om jag lyckas med att få ihop någon Årskrönika över 2007. Kanske försöker jag en annan dag. Känner mig lite trött och seg i dag. Jag är ju ledig i sex dagar till, förutom i dag. Så jag kanske försöker få ihop någon Årskrönika under de dagarna.

Jag tror i alla fall att jag redan nu ska försöka att förenkla för mig för nästa år, när jag ska skriva en Årskrönika över 2008. Jag tror att jag ska skriva en liten resumé efter varje månad, när jag har allting i färskt minne. Efter att varje månad är slut, så ska jag skriva upp det som har hänt under månaden, antingen i bloggen, eller bara i min dator. Så blir det mycket lättare om ett år när jag ska skriva Årskrönikan för 2008.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 januari 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost och en pratstund i köket för oss båda.


När vi var klara så satte vi igång med att städa bort julen. Jag älskar ju att sätta upp alla adventsprylar vid första advent, och alla julprylar vid Lucia. Men jag älskar lika mycket att sen ta bort allting på Nyårsdagen! Nu vill jag fira in det nya året med att få bort alla grejer, och känna att vi går mot våren!


Lite svårt var det ju att känna att vi går mot våren just i dag... För det vräkte ner snöblask utanför fönstret när vi vaknade...


Vi hjälptes åt att plocka bort allt. Borzko tog alla elgrejer och jag tog alla andra grejer. Och jag varvade ju förstås med stunder vid datorn också.

Besöksstatistik - 2007 - December.

Besöksstatistik - 2007 - December.

I December hade jag i genomsnitt:

840.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i december: 1.128.
Lägsta antalet läsare på en dag i december: 566.

Så här har statistiken varit hittills:

(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under December månad 2007.

Lite statistik:

Under December månad 2007 har jag bloggat 270 inlägg.

Det gör i snitt 8 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 4, flesta på en dag: 15).


"Rush Hour"

image2072       image2070       image2071       image2073


I går så såg vi den första "Rush Hour"-filmen,
från 1998 med Jackie Chan och Chris Tucker.
Det är ju den klart bästa av de tre "Rush Hour"-filmerna tycker jag.

Länk till filmen på LoveFilm.

Bilderna är lånade från Google Bildsökning.


Dagens Dagbok - Måndagen den 31 december 2007 - Kvällen.

Sen så satt vi uppe i vardagsrummet och slöade. Borzko läste lite i sin bok. Jag höll på lite i min dator. Och så slötittade vi lite på teve också.


Klockan halvåtta sen så tittade vi på showen med After Dark på TV4: "After Dark: La Dolce Vita".


Klockan nio sen så tittade vi på två och ett halvt avsnitt av: "TV3 20 år".


Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också. Och pratade och hade det lugnt och skönt och mysigt.


Sen så tittade vi på "Tolvslaget" från Skansen på TV1.


Och självklart så tittade vi på alla fyrverkerier utanför fönstret.


Efter det så kollade vi på filmen: "Rush Hour" på TV1. Och när den var slut vid kvart i två så gick vi och la oss.


(Mobil-Blogg) Nyårsdagens morgon klockan halv tio: snöblask... :%2

200801013160.jpg
(Mobil-Blogg) Nyårsdagens morgon klockan halv tio: snöblask... :-(

RSS 2.0