"Det röda skriket" av Mary Willis Walker.

image2163

---------    

Recension av boken: "Det röda skriket" av Mary Willis Walker. (Genre: Skönlitteratur / Deckare.)  

---------

Baksidestext:

"Massmördaren Louise Bronk är dömd till döden och skall inom kort avrättas. Kriminalreportern Molly Cates är fascinerad av fallet, har skrivit en bok om hans illdåd inklusive det elva år gamla modet på Tiny McFarland och tänker sig några avslutande intervjuer med de anhöriga. Men någon försöker lägga krokben för henne med både mutor och hot.

När en kvinna hittas mördad på samma sätt som Tiny, väcks många frågor. Vem är mördaren? Och varför imitera Louise Bronk?

Strax därefter - och bara några dagar före avrättningen - går Luise Bronk ut i pressen och säger att han inte mördat Tiny och att Mollys bok är full av lögner. Varför har han ändrat sig? Vill han bara rädda sitt eget skinn eller talar han faktiskt sanning?"

---------  

Jag köpte boken begagnad på Tradera. Jag hittar inte boken någonstans på Internet, så jag kan inte lägga ut någon länk till den.

Här är i alla fall en länk som jag hittade, till en recension på boken.

---------   


Jag läste en annan bok av samma författare för ett par dagar sen: "Under skalbaggens bo" (recension på den finns via den här länken).  Den var en ovanligt bra kriminalroman/deckare. Bästa som jag har läst på länge inom den genren.

"Det röda skriket" var också bra, men inte alls på samma nivå som "Under skalbaggens bo". Den här var mer "vanlig" än vad den förra var. Men jag kan klart rekommendera den här också. ///Bim.

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0