Bilder på min nya tatuering! :-D

Och här kommer fyra bilder på min nya tatuering som jag gjorde i dag. Det är ganska så dåliga bilder, men jag lägger in bättre bilder i morgon eller på söndag. Nu har jag ju bandage om, som ska sitta kvar till i morgon.


Först kommer två bilder när den var halvfärdig, och bara konturerna var gjorda.


image1772


image1773


Och här är två bilder när den är helt färdig! :-D


image1774

image1775


Dagens Dagbok - Fredagen den 30 november 2007 - Kvällen.

Jag var klar hos tatueraren strax efter klockan sex, och då åkte jag direkt hem, kom hem vid halvsjutiden. Borzko var hemma när jag kom hem, han hade kommit hem från jobbet vid halvsextiden, han hade ätit middag, och han hade duschat och gjort sig i ordning.


Egentligen så skulle jag ha åkt direkt hem till en kollega efter att tatueringen var gjord. Vi brukar träffas ibland, fyra arbetskamrater från vår skola, och två mattanter från en närliggande skola. Vi brukar spela Texas Hold Em, äta lite gott, prata massor, dricka lite gott, och ibland spela andra spel.


Men jag avstod från gemenskapen i dag. Jag var så trött efter den här otroligt jobbiga veckan, och sen efter eftermiddagens ansträngning, så jag valde att åka hem istället.


När jag kom hem så åt jag lite middag. Och sen så hjälptes Borzko och jag åt att sätta upp några till av adventspyntsgrejerna. Resten tar vi i morgon.


Klockan åtta sen så blev det vardagsrummet och teven. Tittade och lyssnade på Idol förstås. Och så satt jag med datorn i knäet samtidigt. Chips och smågodis blev det till också.


Nu blir det väl lite allmänt slöande framför teven och datorn för mig, och bara teven för Borzko, innan det sen är sängdags för oss båda.

Yes! Tjejfinal i Globen nästa fredag! :-D

image1771
(Bilden lånad från Aftonbladet)

IDOL - 30/11 - Semifinalen.

image1770


Vem ska åka ut i kväll då? Ja, för mig så är det självklart! Andreas så klart!

Min favorit var ju Daniel, men han åkte ju tyvärr ut förra veckan. Andreas har i och för sig en jättebra röst, men sen så är det liksom inte mer.

Både Amanda och Marie är ju många, många gånger bättre än Andreas. Amanda har jag gillat ändå från första början. Men Marie har växt hela tiden mer och mer för mig. Så nu tycker jag att båda är jättebra. Så jag vill ha en ren tjejfinal i Globen nu! Har ringt på båda tjejerna i kväll. Tio gånger vardera faktiskt.

Vad tycker ni?


Nu är väl ungefär hälften av Adventspyntningen klar här hemma.

Nu har vi väl gjort ungefär hälften av adventspyntningen här hemma.

Här är en ny snöflinga som vi har hängt på den nedre inglasade balkongen.


image1765


Dessa fina lysande julklappspaket står på den övre inglasade balkongen. De står framför en glasruta så de också syns utifrån.


image1766


Här är köksfönstret med ljusgardin och stjärna.


image1767


Adventsljusstaken.


image1768


Kransen på ytterdörren.


image1769

Några bilder från Adventspyntningen på jobbet i dag.

Tjugoåtta såna här adventsstjärnor hängde vi upp på jobbet i dag.


image1761


Stora matsalen.


image1762


Lilla matsalen.


image1763


Caféet.


image1764


Dagens Dagbok - Fredagen den 30 november 2007 - Eftermiddagen.

I dag så åkte jag inte hem direkt efter jobbet, som jag nästan alltid annars gör. Jag åkte istället direkt till Aspudden. Jag hade tid hos Mia på Flash Fighters Tattoo klockan halvtre.


Och sen så var jag där i tre och en halv timme, mellan halvtre och sex. Först så ritade hon min fotlänk, och vi bestämde hur den skulle se ut. Och när vi båda två var nöjda så satte hon igång med den.


Det var ju min tionde tatuering, men helt klart den mest smärtsamma... Jag visste att det skulle göra ont att tatuera sig på uppe på foten, det hade jag hört av andra, och jag kan verkligen bekräfta att de hade rätt...


Men den var helt klart värd smärtan, för jag tycker att den blev jättefin, och jag är helnöjd med den.


Sen så färgade hon i min Stockholm/Sverige-tatuering på armen. Den hade läkt lite dåligt på vissa ställen, så hon la i lite mer gul och svart färg.


Och slutligen så bokade jag en ny tid. Eller rättare sagt två. Jag ska dit den sjätte februari i tre och en halv timme, och sen lika lång tid den femte mars. Och möjligtvis kanske också sen en tredje gång. Jag ska göra två ganska så stor porträtt på Jimmy och Jenny när de var små. Här är ett inlägg som jag skrev om det förut.


Bilder från i dag kommer lite senare.

Dagens Jobb - Fredagen den 30 november 2007.

Och så blev det då äntligen fredag, och veckans sista arbetsdag!


Även i dag så var jag då alltså först den första halvan av dagen i skalen - rummet där vi fixar grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet, där jag plockade disk och skötte grovdisken.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag.


I dag så serverade vi korv och potatismos. Och så vår salladsbuffé.


Det blev arbetsveckans bästa dag i dag. Allt flöt på bra i dag, och det blev inte riktigt så stressigt och hektiskt som det har varit tidigare i veckan.


Underbart skönt när klockan blev två, och vi fick gå hem, för det har varit en tuff och tung arbetsvecka.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 29 november 2007 - Kvällen.

Så småningom så satte jag mig med datorn uppe i vardagsrummet. Läste nyheter, läste bloggar, bloggade själv, chattade med Jimmy och Jenny från Dreamhack, med mera.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund under tiden. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Efter det så höll vi båda två och fixade lite med allt adventspynt. Vi gick igenom alla gamla och nya grejer, och bestämde vad vi skulle ha, och var de skulle sitta.


Det enda som kom upp i kväll, det var kransen på dörren, adventsljusstaken på bordet, och våra lysande julklappspaket på den övre inglasade balkongen.


Den nya snöflingan som jag köpte på Rusta häromdagen skulle vi sätta upp på den nedre inglasade balkongen i kväll. Men den fungerade inte... Så tråkigt när man köper nya saker och de inte funkar. Men Borzko ska försöka hinna förbi någon Rusta i morgon när han är ute och kör. Jag hinner ju inte. För jag åker ju direkt från jobbet till tatueringsstudion.


Resten av adventsprylarna, alla stjärnor och alla adventsljusstakar som ska upp i alla fönster, de sätter vi upp i morgon och/eller på lördag. Jag vill att allt ska vara klart på lördag kväll när mina föräldrar kommer hit för att äta middag, dricka glögg, och spela kort.


Nu är klockan halvtio, och det blir nog snart sängen både för Borzko och mig. Borzko ska upp redan halvfyra. Och jag ska upp halvfem som vanligt. Trött är jag efter den här jobbiga veckan. Och det blir ju säkerligen en tuff dag på jobbet i morgon också. Efter det så ska jag ju direkt till tatueraren. Och sen så ska jag eventuellt på pokerkväll med några jobbarkompisar. Men det får jag se om jag kanske hoppar över. Det beror på om jag känner att jag orkar eller inte.


Och i morgon så är det då alltså äntligen fredag! Wiieee!!!! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 29 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på här hemma under eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt. Varvade med stunder vid datorn också förstås. Chattade förstås med Jimmy och Jenny från Dreamhack.


Middag åt jag i min ensamhet vid fyratiden. Sen så fortsatte eftermiddagen precis som tidigare: nytta varvat med nöje: fixande här hemma varvat med datorn.


Beskriv mig med ett enda ord! ;-D

Den här idén snodde jag från Jennys Blogg, som i sin tur snodde den från en annan blogg! ;-D

Beskriv mig med ETT ENDA ORD !

Det ska bli jätteroligt att se hur ni beskriver mig! ( Eller kanske inte... ;-D )Uppdaterad klockan 19.10.

Jag kommer att sammanställa alla orden sen om ett par dagar, så får ni se hur alla beskriver mig! ;-D

Dremhack igen!

För er som är intresserade att läsa om Dreamhack så kommer här en hel del länkar.

Först och främst så ska ni ju så klart läsa Jennys blogg från Dreamhack.

Och här är Dreamhacks officiella hemsida.

Och här är länkar till artiklar i några olika tidningar.

Aftonbladet.

Expressen.

Dagens Nyheter.

Svenska Dagbladet.

Metro.


Jenny bloggar från Dreamhack!

Och ni glömmer väl inte bort att läsa Jennys blogg från Dreamhack! Det är bara ungefär tolv timmar sedan de åkte från Stockholm, och hon har redan bloggat elva stycken inlägg! ;-D


image1760

(Bilden lånad från Jennys blogg.)

I morgon så gör jag min tionde tatuering! :-D

I morgon så är det dags igen! Jag ska till Mia på Flash Fighters i Aspudden och göra min tionde tatuering. Jag har ju skrivit om den förut, och även lagt ut bild på den förut, men ändå så gör jag det igen.

Jag ska ju ha något liknande som den tatuering Nicole Richie har. Men istället för ett kors så ska jag ha ett hjärta. Möjligtvis kanske jag ska ha både hjärta, ankare, och kors. Alltså tro, hopp, och, kärlek.

Här är ett tidigare inlägg som jag har gjort om mina tatueringar.
Där finns fler länkar till mina tidigare tatueringar.


image1758


image1759

De flesta bloggläsare är så himla snälla! ;-D

De flesta bloggläsare är så himla snälla! Jag har märkt det förut, till exempel när jag skrev om min artros i somras och bad om råd och tips. Och när jag har skrivit om vegetarisk kost. Och flera andra gånger, när jag har bett om hjälp med något, eller kanske har berört något lite mer seriöst.

När jag skrev inägget i  förrgår om att jag längtade så till jullovet, och att jag tyckte att det var så jobbigt på jobbet just nu, så fick jag sjutton stycken kommentarer. Och sexton av dem var snälla, och en var lite mindre snäll... Och i dessa sexton kommentarer så fick jag råd, tips, stöttande, stödjande, peppningar, kramar, och annat.

Vissa av de som kommenterade känner jag ju, och vissa känner jag ju till här i bloggvärlden. Men flera stycken har jag ju ingen aning om vilka det är. Och jag blir så glad och faschinerad att det finns så snälla människor som engagerar sig!

Tack snälla ni alla som skrev till mig!

Och till er andra, läs gärna det här inlägget, och kommentarerna som jag fick.


Dagens Jobb - Torsdagen den 29 november 2007.

Och i dag så jobbade jag ju förstås som vanligt också. Även i dag så var jag först i skalen/grönsaksberedningen halva dagen, och sen i diskplocken/grovdisken den andra halvan av dagen.


I dag så serverade vi pannkakor med sylt. Och så vår salladsbuffé.


En av kollegerna var tvungen att gå hem vid elvatiden i dag, så vi blev en personal mindre de jobbigaste tre timmarna.


Och i dag så var det verkligen fruktansvärt jobbigt i disken och diskplocken... Pannkaka är ju allas favoritmat, så precis alla åt i dag, och vissa även flera gånger... Vi hade hur svårt som helst att hinna med i diskrummet... Men vi kunde ju inte heller få någon hjälp av någon... För de som jobbade ute i matsalarna hade det också väldigt stressigt... Och likaså i köket...


Så det var bara och bita ihop, och jobba på för allt vi hade, och till slut så var ju ruschen över. Vi serverar ju lunch mellan halvelva och halvett, så det är ju bara två timmar. Och den allra värsta ruschen brukar vara mellan kvart i elva och kvart över tolv, så cirka en och en halv timme.


Och arbetsdagen tog slut till sist, och vi fick gå hem. Och i morgon så är det FREDAG !!!


Dagens Dagbok - Onsdagen den 28 november 2007 - Kvällen.

När Jimmy och Jenny hade åkt iväg vid sjutiden, så satte jag mig i vardagsrummet med min dator, och sen så satt jag där större delen av kvällen.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Och nu blir det bara slöande i vardagsrummet för oss båda två resten av kvällen.


Och mobilbloggningen fungerar fortfarande inte...

Mobilbloggningen fungerar inte i dag heller, för nionde dagen i rad nu... Och ingen verkar veta när den kommer igång igen. Det är bara vi som har Comviq/Tele2 och bloggar på Blogg.se som har problem.

Så här skrev Roland på Blogg.se i ett mail till mig:

"Vi har inte fått svar från Tele2 vad det kan bero på
Det verkar bara vara relaterat till Tele2/Comvik"

Och så här skrev Ann-Louise på Blogg.se i ett mail till mig:

"Det är något strul mellan den norska tjänsten vi använder och Comviq/Tele2
så det tar lite tid att samordna allt."


Jag tycker att det är mycket irriterande och frusterande... Jag vet att det är löjligt att bli arg och upprörd över ett sånt litet i-landsproblem/lyxproblem, men jag gillar att mobilblogga, och saknar det när det inte fungerar...

Och här åker Jimmy och Jenny iväg...

image1757


Dreamhack.

Nu har Jimmy och Jenny åkt iväg till Dreamhack igen. Eller egentligen så har de ju inte åkt än. Just nu är de bara hemma hos Jimmys kompis Kristian i Högdalen, där de ska sova i natt. Vid halvfyratiden i morgon bitti så åker de iväg till Dremhack i Elmia i Jönköping.

För er som inte känner till vad Dreamhack är, så är det världens största LAN-party. Förra året så var det över tiotusen deltagare där. Och det lär säkerligen bli ungefär lika många i år.

Här är Dreamhacks officiella hemsida där det finns massor att läsa om evenemanget.

På söndag så kommer de hem igen. Senast tolv ska man vara ute ur hallen, så de kommer väl hem framåt eftermiddagen.

Det är tionde gången som Jimmy är där, och det är femte gången som Jenny är där.


image1756


Dagens Dagbok - Onsdagen den 28 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund. Och sen så gick jag till Centrum och till mödravårdscentralen, dit jag var kallad för att ta ett cellprov.


Jag kom in snabbt, nästan ingen väntetid alls. Och undersökningen gick också snabbt och bra. Svaret kommer om fyra till sex veckor.


Sen så gick jag hem direkt. Och Jimmy kom sen hem från jobbet strax efteråt. Han duschade och gjorde sig i ordning. Jag höll på och fixade med lite här hemma.


Jenny kom sen hem från skolan vid strax efter fyra. Då åt vi tre middag tillsammans. I dag blev det pizza från pizzerian på vår gata. Jenny och jag delade på en pizza. Jag tog räkor på min halva.


Sen efter maten så gick vi alla tre ner i källaren. Plockade upp takboxen, liggunderlag, och sovsäckar. Och sen så hjälptes vi åt att montera på takboxen på Volvon.


Efter det så packade Jimmy och Jenny ihop sina grejer: datorer, datortillbehör, och personliga saker.


(Uppdatering.
Jimmy och jag tog också en sväng med Volvon. Han släppte först av mig i Centrum. Sen så åkte han och tankade på OKQ8. Under tiden så gick jag in på Clas Ohlson och handlade en musmatta till Jenny. Hämtade ut pengar i Bankomaten gjorde jag också. Sen så hämtade Jimmy upp mig, och vi åkte hem igen.)

Vid sjutiden sen så var de klara, och då åkte de iväg i Volvon. De skulle först hem till Jimmys kompis Kristian i Högdalen, för att sova där i natt. Och sen vid halvfyratiden i morgon bitti så åker de till datorfestivalen/LAN-partyt: Dreamhack, i Elmia-hallarna i Jönköping.


Dagens Jobb - Onsdagen den 28 november 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först halva dagen i skalen, och sen den andra halvan i plocken.


I dag serverade vi fiskgratäng med limesås, och så kokt potatis till. Vi hade givetvis också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Det var stressigt och hektiskt som vanligt under själva lunchserveringstiden. Men allt flöt ändå på rätt så bra. Och ingenting speciellt hände.


Några bilder från shoppingen i dag.

Här är en bild på Jenny och en tjusig tomte på EKO.


image1754


Och här är juldekorationer på Rusta.


image1755

Dagens Dagbok - Tisdagen den 27 november 2007 - Kvällen.

Först så åkte vi till McDonalds i Haninge där vi åt vår middag. Jag åt en fiskburgare och mozzarella sticks.


Sen så åkte vi till Länna. Där var vi först på EKO. Där köpte vi två stora stjärnor att ha i de båda vardagsrumsfönstren. Och så köpte vi två typ som lysande julgranskulor att ha i Jimmys och Jennys sovrum. Fyra par strumpor var blev det också.


Sen så var vi på Rusta. Där köpte vi en stor lysande snöflinga att ha på den nedre balkongen. Och så köpte sig Jenny några necessärer.


Vi var in en sväng på Skopunkten också, och Jenny tittade lite på skor. Men inget köp blev det där, och sen så åkte vi hem.


(Fotografier från shoppingen kommer i ett separat inlägg).


Vi kom hem vid sjutiden. Jimmy hade kommit hem från sitt möte på jobbet då. De hade även fått middag där. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så satt han framför datorn och teven på sitt rum större delen av kvällen.


Jenny satt också framför sin dator och sin teve på sitt rum större delen av kvällen.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Då åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma när vi kom hem från shoppingen. Och sen så satt jag med min dator uppe i vardagsrummet större delen av kvällen.


Dagens Shopping - 071127 - Adventspynt.

Två stora stjärnor till vardagsrummet.
En snöflinga till nedre balkongen.
Två lysande julgranskulor till Jimmy och Jennys rum.


image1753

Dagens Dagbok - Tisdagen den 27 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på större delen av eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade med stunder vid datorn också.


Jimmy hade möte på jobbet, så han kom inte hem tidigt som han annars alltid gör.


Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden. Då åkte hon och jag iväg i bilen direkt, mot Länna, för lite adventspyntsshopping.


Avbeställ telefonkatalogerna!

Jag har tänkt på varje år vilket enormt slöseri det är med telefonkatalogerna. Det var väl ganska så många år sedan man tittade i någon av dem. Man bär in de nya, lägger i lådan, bär ut de gamla till pappersåtervinningen, och så går ett år till när de ligger i lådan utan att någon tittar i dem.

Men nu så läste jag ett superbra inlägg i
Katerina Janouch blogg. Hon hade en länk till Eniro där man bara går in och avbeställer katalogerna. Så det har jag gjort nu!

Här är länken!

Och sprid gärna länken vidare genom era bloggar och via e-mail!

(Länk till artikel i Aftonbladet.)


image1751

(Bilden lånad)

Åh, vad jag längtar till jullovet...

Åh, vad jag längtar till jullovet! Och nu är det bara sjutton arbetsdagar kvar! Och sen så är jag ledig i arton dagar! Det ska bli så otroligt skönt!

Just nu så tycker jag att det är så tungt och tufft... November är än vidrig månad. Lika jobbigt varje år. December är väl lite lättare på ett sätt, men då är det oftast så jobbigt på jobbet, så den blir också tuff.

Jag trivs egentligen bra på mitt jobb. Jag har jättebra arbetskamrater och en trevlig miljö att jobba i. Suveräna arbetstider, och perfekt med uppehållstjänst.

Men den senaste tiden så har det varit så tungt på jobbet. Det känns som om vi bara får mer och mer att göra. Och att det blir mer och mer hektiskt och stressigt. Ibland undrar jag hur jag ska orka med det framöver i framtiden... Jag blir ju inte direkt yngre, och jag börjar faktiskt oroa mig lite över att jag inte ska klara av jobbet.

Vi turas ju om att vara på olika platser, i en vecka i taget. Vissa platser är ju värre än andra att vara på. Värst av alla ställen är där jag är den här veckan, i diskrummet och ha hand om diskplocken och grovdisken. Näst värst är att vara på den andra positionen i diskrummet, och ha hand om disken.

Jag vet att alla mina arbetskamrater också tycker att det är jobbigt, men det verkar bara vara jag som tycker att det är så HÄR jobbigt. Det är inte att det är tungt fysiskt som är jobbigt. Utan det är den psykiska stressen att aldrig riktigt hinna med, hur mycket man än stressar.

Men den här känslan kanske går över efter jullovet. Det kanske bara är att allt är så jobbigt nu i november och december. Men känner jag fortfarande såhär i januari, då borde jag kanske börja leta efter ett nytt jobb... Men hur lätt är det!? Vem vill ha en 46-årig mattant utan utbildning!?

Usch, vad deppig och gnällig jag låter... Men jag känner mig faktiskt så nu. Inte på hemmafronten. Med gubben och ungarna funkar allt bra! Men jag har haft mycket ont i huvudet på sistone, om det beror på att jag behöver nya glasögon, eller otrivseln på jobbet just nu, det vet jag inte. Kanske en kombination av båda. Har också haft ont i magen i ett par dagar nu. Och det tror jag beror på oron på jobbet...

Ja, ja... Det är bara att bita ihop och kämpa på de här sjutton arbetsdagarna som är kvar nu. Och sen vila under jullovet i arton dagar. Och sen hoppas på att det känns bättre i januari!


Dagens Jobb - Tisdagen den 27 november 2007.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken där jag plockade disk och skötte grovdisken.


I dag serverade vi kycklinggryta och kokt ris. Och så förstås vår salladsbuffé.


Kollegan som var sjuk i går, kom till jobbet i dag, så vi var fulltalig personalstyrka.


Tisdagar är ju en väldigt hektisk dag den här terminen. Väldigt många äter samtidigt då, så det blir ju lätt rätt så stressigt. Och det blev en hektisk och stressig dag i dag, åtminstone i diskrummet där jag var.


Men dagen tog till sist slut i alla fall, och klockan blev två, och vi fick gå hem.


Dagens Dagbok - Måndagen den 26 november 2007 - Kvällen.

Vid sextiden sen så gick Jenny och jag iväg till Centrum. Och så gick vi till Synoptik för att välja glasögonbågar till mig.


Vi fick hjälp av en av de anställda, och tillsammans så valde vi tre ut en båge till mig. Det blev en båge som är ganska så lik den som jag har nu, fast skalmarna är bredare och i plast och svartvita.


Jag lägger ut ett kort på dem i ett separat inlägg. Men det är ett dåligt kort, och man ser inte så mycket av skalmarna.


De hade också en drive nu, så jag fick ett par andra progressiva, med likadan slipning, fast med en "fulare" båge, och med mörkt glas, helt gratis. Det blir ju perfekt, att ha ett par progressiva solglasögon! Jättebra att ha till exempel när jag kör bil, och på stranden när jag läser.


Jag får dem preliminärt fredagen den 14 december. Och de går på runt 8.000:-... Bågen kostade "bara" 1.400:-, men glasen kostar cirka 3.300: styck...


När vi var klara hos optikern så tittade vi runt lite i Centrum en liten stund, men sen var klockan sju, och allt stängde, och vi gick hem.


Borzko hade åkt iväg för att hämta sin lastbil inför morgondagens jobb. Han kom sen hem vid åttatiden igen. Resten av kvällen tittade han på teve.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn och teven.


Jenny och jag satte oss i köket med våra datorer. Och där satt vi sen större delen av kvällen.


Mina blivande nya glasögon.

Det här är bågarna som jag ska ha till mina nya progressiva glasögon. Men det är ett väldigt dåligt kort, och man ser ju inte så mycket av skalmarna. Själva glasen är ju mycket lika mina gamla glasögon. Men skalmarna är helt olika.


image1750

Dagens Dagbok - Måndagen den 26 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade även denna måndag haft sin lediga dag ifrån jobbet. Och han hade även denna måndag erbjudit sig att ta hand om veckostädningen.


Jag var bara hemma en kort stund. Jag pratade med Borzko, pratade i telefon med min Mamma, och kollade e-mail och snail-mail.


Sen så gick jag till Centrum, för jag hade en tid bokad hos Synoptik för att göra en synundersökning. Jag har haft mycket huvudvärk på senaste tiden, så jag ville kolla om jag kanske behövde starkare glasögon.


Och det visade sig, att det behövde jag... Jag hade sämre syn både på nära och på långt håll, och även så hade mitt brytningsfel förändrat sig... Så hon tyckte definitivt att jag skulle byta till starkare glasögon, och att det kunde vara därför som jag har haft så mycket huvudvärk.


Men jag beställde inga glasögon, för jag ville ha Jenny med mig som smakråd när jag skulle välja bågar.


Jag kom hem igen vid fyratiden. Jimmy hade då kommit ifrån jobbet, och han hade duschat och gjort sig i ordning. Han, jag, och Borzko åt då middag tillsammans. Sen så tog vi en fika och satt och pratade en stund.


Jenny kom hem från skolan vid strax efter fem. Då åt hon middag, och jag satt med henne och pratade.


Borzko gick ner i källaren och hämtade lådorna med adventspynt, och sen så gick han, jag, och Jenny igenom vad vi ska ha upp för pynt i år, och vad vi behöver handla för nytt.


Dagens Jobb - Måndagen den 26 november 2007.

Måndag igen, och jobb igen...


Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen (rummet för grönsaksberedningen) och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet, och där har jag hand om diskplocken och grovdisken.


Vi serverade färsbiffar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.


En av kollegerna var sjuk i dag, hon kom till jobbet i ett par timmar, men sen var hon tvungen att gå hem redan vid niotiden. Så vi fick jobba med en personal för lite i dag, och det blir ju alltid jobbigt.


Det blev en väldigt hektisk dag i dag, på grund av personalbristen. Men det mesta flöt ändå på rätt så bra ändå.


Vi hoppade över fikarasten på eftermiddagen, och jobbade på istället. För sen så hade vi APT-möte klockan halvtvå, så då fikade vi under det istället.


Mötet gick ovanligt snabbt. Vi brukar oftast hålla på i ungefär en timme, men i dag var vi klara på lite drygt en halvtimme. Så vi kunde gå hem strax efter två.


Veckans Vikt - Vecka 48 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 48 - 2007
26/11

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 47 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 47 - 2007
19/11 - 25/11

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


Veckans Planer - Vecka 48.

Veckans Planer - Vecka 48.

Måndag:
Jobba som vanligt förstås, mellan 06.00-14.00.
Eller rättare sagt så jobbar vi fram till 13.30. Och sen så har vi APT (ArbetsPlatsTräff) mellan 13.30 och 14.30. Så det blir väl övertid i cirka en halvtimme.

Sen så ska jag på synundersökning på Synoptik i Centrum klockan 15.30. Har haft mycket huvudvärk på senaste tiden, och mina progressiva glasögon är över ett och ett halvt år gamla, så jag tänkte kolla om jag kanske behöver starkare glas.

Tisdag:
Jobba.

Inget speciellt inplanerat på eftermiddagen och kvällen. Förmodligen så blir det väl att spela tevespel på kvällen.


Onsdag:

Jobba.

Sen så ska jag till vårdcentralen mellan 15.00 och 16.00 för att lämna ett cellprov.

På kvällen så ska pussa extra mycket på Jimmy och Jenny, eftersom de ska åka till Dreamhack i Jönköping vid fyratiden på torsdagsmorgonen.


Torsdag:

Jobba.

Inga speciella planer för eftermiddagen och kvällen. Förmodligen sitta och chatta en hel del med Jimmy och framförallt Jenny, eftersom de är på datorfestivalen i Elmia.


Fredag:

Jobba.

Sen ska jag direkt till Flash Fighters Tattoo i Aspudden. Jag har tid där hos Mia mellan 14.30 och 18.00, för att göra en fotlänk på vänster ben.

Efter det så ska jag direkt hem till en jobbarkompis som bor i Huddinge. Vi är sex stycken kollegor som ska träffas för att spela lite Texas Hold'em, äta lite gott, prata en massa, dricka lite gott, och kanske spela andra spel.


Lördag:

På dagen så har jag inga speciella planer. Förmodligen så jobbar väl Borzko extra då. Och Jimmy och Jenny är ju fortfarande i Jönköping. Så jag är väl för mig själv på dagen, och det blir en blandning av att göra lite nytta här hemma, och lite allmänt nöje såsom datorn, boken, promenad, m.m.

På kvällen sen så kommer min Mamma och Pappa hit. Vi ska äta middag ihop, sen dricka glögg och spela kort.


Söndag:

Inga speciella planer. Precis som lördagen så blir det en blandning av lite nytta och lite nöje. Sen på eftermiddagen så kommer ju Jimmy och Jenny hem från Jönköping. Och på kvällen så blir det väl kaffe, glögg, russin, mandel, clementiner, pepparkakor, och saffransbullar, eftersom det är första advent.


Och så några bilder från gitarrspelandet! ;-D

Och så kommer här några bilder ifrån eftermiddagens och kvällens gitarrspelande!

Högsta antalet noter i rad hittills: 131.
Högsta poängen hittills: 89928.

Men not-träffandet har jag haft högre förut: 97 %.


image1747

image1748

image1749


Dagens Dagbok - Söndagen den 25 november 2007 - Kvällen.

Sen så spelade Jimmy och jag Guitar Hero 3 på Nintendo Wii nästan hela kvällen. Det är ju så himla roligt! ;-D Fikade gjorde vi också, och en flaska (alkoholfri) glögg delade vi också på.  Och så satt vi förstås med våra datorer mellan låtarna.


Vi lär väl fortsätta att spela fram tills det är läggdags för mig vid halvelvatiden.


Borzko lär väl komma hem rätt så sent från sin Mamma, för han är ju ledig i morgon.


Jenny åkte ju hem till Jocke i Södertälje i går kväll, efter att hon kom hem från Norrköping. Hon sov där i natt, gick upp tidigt i morse, och åkte till McDonalds i Västberga och jobbade i dag mellan sju och fyra. Sen så mötte Jocke upp med henne på jobbet, och så åkte de hem till hans Mamma på middag. Och sen så åkte hon tillsammans med Jocke hem till honom i Södertälje igen, och hon sover där även i natt. I morgon bitti så åker Jocke upp till Falun igen, och Jenny ska jobba på förmiddagen mellan sju och tolv, och efter det så har hon eftermiddagsundervisning i skolan, för nu är hennes praktik slut.


Och så är det då tyvärr måndag i morgon igen... Helgerna går ju så otroligt fort...


Nu har vi sex olika sorters glögg hemma! ;-D

Oj, vad mycket glögg jag har köpt nu! Och vad många olika sorter det finns nuförtiden! Jag tycker att det blir fler och fler för varje år. Det som är kul, det är, att det nu också finns så många olika sorter även på de alkoholfria alternativen. Alla de här sex sorterna nedanför är köpta i vanliga mataffärer och har 2,2 % alkoholhalt.

Vilken glögg är er favorit?


image1745

Dagens Dagbok - Söndagen den 25 november 2007 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då, och jag åt lite lätt lunch, och så satt vi och pratade en stund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid ettiden så kom Borzko hem från gymmet. Då åt han lite lätt lunch, och Jimmy och jag tog en fika, och så satt vi alla tre och pratade en stund.


Vid tvåtiden sen så stack Borzko och Jimmy iväg med både Volvon och Polon. De åkte först till Wash & Go i Sköndal, och tvättade båda bilarna. Och sen så åkte de till OKQ8 i Farsta, och tankade och kollade allt på båda bilarna.


När de åkte höll jag först på och fixade med lite allt möjligt här hemma igen. Och sen så blev det också en stund vid datorn.


Jimmy och Borzko kom sen tillbaka efter sitt bilfixande. Borzko åkte sen ganska så snart iväg igen. Han skulle som vanligt hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jimmy och jag satte oss uppe i vardagsrummet och så satte vi igång teven och Nintendo Wii. Och så blev det spelande av Guitar Hero 3.


Vid fyratiden sen så åt vi middag. Jimmy åt en pizza från vår pizzeria på gatan. Själv så åt jag bara lite rester som fanns i kylen.


Efter maten så återgick vi till vårt gitarrspelande. Det är ju så himla kul! :-D

Tindra Glögg - Smaksatt med choklad och pomerans.

I dag så köpte jag en ny glögg igen!

Tindra Glögg - Smaksatt med choklad och pomerans.

Är det någon som har smakat den?


image1744


Dagens Dagbok - Söndagen den 25 november 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Låg och drog mig till halvåtta, och sen så gick jag upp. Duschade och gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost och läste lite nyheter i datorn.


Borzko gick upp vid niotiden. Han gjorde sig i ordning, och åt också frukost. Vi satt och pratade och diskuterade en stund i köket också.


Vid tiotiden sen så gick jag iväg till Solakuten i Centrum. Solade en halvtimme som vanligt. När jag skulle betala så kom precis en kille och skulle tömma myntfacket, och då bjöd han mig på en solning! Man blir ju alltid glad när någon är snäll! Inte för att det är så mycket pengar, men för tanken och gesten!


När jag hade solat klart så gick jag en sväng till Hemköp och handlade lite matvaror. Och sen så gick jag hem igen.


Borzko hade gått iväg till Farstahallen för att träna när jag kom hem. Jag satte igång med att fixa med lite allt möjligt här hemma en stund. Liten stund vid datorn blev det också. Och då blev det också månadens tråkigaste uppgift, att betala räkningarna.


Dagens Dagbok - Lördagen den 24 november 2007 - Kvällen.

Vid halvsjutiden sen så blev det tittande på teven. Borzko och jag tittade på "Isprinsessan" som vi hade spelat in tidigare. Första delen hade vi sett förut, men vi såg ändå om den först, och sen så tittade vi på den andra och avslutande delen som vi inte hade sett.


Åt lite gott, och drack lite gott, det gjorde vi också. Efter "Isprinsessan" så blev det lite allmänt slötittande på teve. Bland annat så blev det "Sing A Long" och "Sanningen bakom".


Mitt bästa hittills i Guitar Hero 3. ;-)

image1743


Det här är mitt bästa hittills i Guitar Hero 3 till Nintendo Wii.

97 % Notes Hit.

Streak: 125.

Points: 65016.

Och det var till låten Reptilia av The Strokes från 2003.


Dagens Dagbok - Lördagen den 24 november 2007 - Eftermiddagen.

Sen så spelade Jimmy och jag Guitar Hero 3 i ett par timmar. Det var lika roligt i dag som det var i går!


Vid tvåtiden sen så skjutsade jag hem Jimmy till en kompis. Han skulle sen vidare på fest på kvällen, och sen förmodligen ut på krogen.


När jag kom hem igen vid halvtretiden så hade Borzko precis kommit hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning då.


Jag höll sen på och fixade lite här hemma, och så varvade jag med datorstunder.


Vi åt middag sen vid fyratiden. Sen efter middagen så satte vi oss i vardagsrummet, och så tittade vi på "Idol" från i går kväll som jag hade spelat in.


Efter att det var slut, så satt jag med datorn i knäet en stund och bloggade, och Borzko satt och läste.


Idol - 23/11.

I går spelade vi ju Guitar Hero 3 på Nintendo Wii hela kvällen. Så jag såg inte Idol i går, utan spelade in det. Men nu har jag sett det.

Det var ju den helt klart bästa omgången hittills. Men det klart att det var det, när det var Rock-tema!

Men det var ju en katastrof att Daniel åkte ut! Förstår ju inte hur Andreas kan vara kvar, och Daniel har fått gå.

I och för sig så har Andreas en underbar och kraftfull röst, men han har ju helt klart sämre utstrålning och scennärvaro än de andra tre tycker jag.

Jag hade ju velat haft Daniel och en av tjejerna till Globen-finalen. Men nu när Daniel har åkt ut, så hoppas jag verkligen att Andreas åker ut nästa fredag, och att det blir de båda tjejerna, Amanda och Marie, som går till finalen i Globen.


image1742

(Bilden lånad.)


Thailand, julen 2006.

Förra året vid den här tiden, då räknade jag dagarna... dagarna tills vi skulle åka till Thailand. Vi åkte den 16 december, och kom hem den 1 januari. Vi var i Patong Beach på Phuket. Det var en helt underbar resa, absolut den bästa som jag någonsin har gjort. Och det var den bästa jul som jag någonsin har haft. Jag kommer att bära den julen och den resan med mig i mitt hjärta resten av livet.

Det var sjätte gången som vi reste utomlands tillsammans i familjen. Men de fem tidigare gångerna så reste vi tillsammans med andra. Så det här var första gången som vi åkte bara vi fyra. Och det var första gången som vi reste bort över julen.

Förmodligen så var det ju både den första och den sista gången. Eftersom Jimmy är tjugo år, och Jenny snart arton år, så lär väl inte vi fyra åka någonstans ensamma mer. Vi kanske inte ens reser tillsammans mer, eftersom de kanske hellre reser med flickvänner/pojkvänner och/eller kompisar. Och om vi reser tillsammans mer, så kanske vi har andra med oss också.

Så jag kommer verkligen att minnas denna resa för livet. Den var helt perfekt. En riktig drömresa. Verkligen ett minne för livet att bära med mig i mitt hjärta.


image1741


(Se tvåhundra bilder från vår resa här.)


En månad till Julafton.

Och i dag så är det då alltså exakt en månad till Julafton! Hur känns det tycker ni? Gillar ni julen, och längtar dit? Eller tycker ni inte om julen? Och har ni börjat att handla julklappar än? Vissa kanske redan är klara? Och andra köper allt i sista minuten?

Själv så tycker jag att det är mysigt med jul. Mysigt med närheten till familjen och släkten, med god mat och dryck, med alla ljus, och med julklappar. Och självklart med jullovet och ledigheten.

Men julklappar har jag inte ens tänkt på än. Jag brukar köpa allt i sista veckan, max två veckor innan.

Här är en bild från förra julen, julen 2006, då vi var i Thailand.


image1739


Och här är en bild från julen för två år sen, julen 2005.


image1740

Vegetarian i ett år i dag.

I dag så har jag varit vegetarian i ett år. Eller egentligen inte. Jag äter ju fisk och skaldjur, så jag vet inte riktigt vad man ska kalla sig då. Men jag har inte ätit något slags kött sedan den 24 november 2006.

Jag har ju under många år haft ont i vissa av mina leder. Det har blivit mycket värre de senaste åren. Jag har mest ont i stortålederna, men också lite i tumlederna. Allra ondast har jag de knölar som jag har ovanpå foten, strax ovanför stortårna, typ i lederna till stortårna. De knölarna har blivit större och de gör mycket, mycket ondare än vad de gjorde tidigare.

Jag har länge trott att det var reumatism. Och jag har hört att många reumatiker blir bättre i lederna när de slutar att äta kött, eller framförallt rött kött. Många reumatiker äter kyckling och annat fågelkött.

Så jag slutade då att äta kött, för att se om jag skulle bli bättre. Tyvärr så har jag inte märkt någon som helst skillnad. Men det kan ju också då bero på att det inte är reumatism som jag har. Jag var hos läkaren i somras och tog prover och röntgades, och det visade sig då att det var artros som jag har.

Här kan ni läsa mitt inlägg från i somras där jag skriver om min artros.

Men ändå så finns det vissa som säger att man ändå kan bli lite bättre i lederna när man inte äter kött, även om det är artros man har. Så jag har nog bestämt mig för att fortsätta ett tag till med att avstå från kött. Jag saknar inte ett dugg att inte äta kött. Jag älskar ju fisk och skaldjur, och det äter jag ju. Och jag tycker att det känns fräscht på något sätt att inte äta kött.

Hur länge till jag kommer att fortsätta så här det har jag ingen aning om. Jag känner bara just nu att jag vill fortsätta ett tag till.


image1738
(Bilden lånad)

Och inte heller i dag så fungerar mobilbloggningen... :-(

Jag blir så irriterard och frusterad när inte mobilbloggningen fungerar! Jag vet att det är larvigt att bli arg för ett sånt i-landsproblem och/eller lyxproblem, men jag kan inte låta bli. Jag gillar att mobilblogga. Det går så fort och lätt att blogga och att lägga ut fotografier då. Och nu är det femte dagen som mobilbloggningen krånglar... Jag vet åtminstone tre andra bloggare på Blogg.se som också har Comviq/Tele2 som det inte heller fungerar för. Men för oss alla så fungerar det att skicka MMS till alla andra, utom till Blogg.se. Så felet måste ju ligga hos Blogg.se. Men jag får inget svar därifrån... :-(


Och så spelar vi då i dag igen! ;-D

image1735

image1736

image1737


Dagens Shopping - 071122 - Guitar Hero 3 till Nintendo Wii.

image1734


Dagens Dagbok - Lördagen den 24 november 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Borzko gick upp vid halvsextiden, och åkte sen iväg för att jobba extra i dag.


Jenny gick upp vid sextiden. Sen så åkte hon iväg vid sjutiden med tunnelbanan in till Centralen. Där skulle hon möta upp med andra från hennes skola, Jensen Södra, och sen så skulle de vidare med tåg till Norrköping för att vara med på ett Öppet Hus där.


Jag gick upp vid halvåttatiden. Duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost och läste lite nyheter i datorn under tiden. Efter det så satt jag kvar vid datorn och läste lite bloggar, och bloggade lite själv.


Satt och funderade på om jag skulle ge mig iväg ut på en promenad. Sex grader kallt ute, men strålande solsken från en klarblå himmel, och inte så mycket blåst. Det såg rätt så skönt ut, men jag kände mig lat och frusen, och stannade inne.


Vid tiotiden så vaknade, och gick både Jimmy och även Jocke upp. De åt frukost, och jag tog en fika och en pratstund med dem. Sen vid elvatiden så åkte Jocke iväg hemåt.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen när han var klar så gick vi båda två upp till vardagsrummet och satte igång Nintendo Wii, och så spelade vi även i dag Guitar Hero 3.


Dagens Dagbok - Fredagen den 23 november 2007 - Kvällen.

Och sen så blev det spelande på Guitar Hero 3 till Nintendo Wii hela kvällen!


Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så gjorde han oss sällskap uppe i vardagsrummet.


Jenny kom hem, från sin sista dag på praktiken på Webhallen, vid sextiden. Hon var bara hemma en kort stund, sen så gick hon och mötte upp med Jocke. Han hade kommit hem från Falun på eftermiddagen, och sen varit hemma i Södertälje en sväng.


Jenny och Jocke åt middag i Centrum, och sen så var de och handlade lite gott att äta till oss alla på kvällen. Sen så kom de hem, och upp till oss andra i vardagsrummet.


Och sen så spelade vi hela kvällen. Borzko ville inte vara med och spela i kväll. Han är väl inte riktigt lika road som vi andra, varken av tevespel, gitarrspelande, eller rockmusik. Men han lovade att testa någon annan kväll. Han gick sen och la sig rätt så tidigt, för han skulle jobba extra under lördagen.


Vi andra fyra spelade hela kvällen. Sen vid tolvtiden så slutade vi för kvällen. Jenny och Jocke gick in på Jennys rum. Jimmy gick in på sitt rum. Och jag höll på och fixade lite en stund, och sen så gick jag och la mig vid halvettiden.


Dagens Dagbok - Fredagen den 23 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy kom hem strax efteråt, för han hade slutat en timme tidigare i dag. Vi åkte då direkt till Centrum. Sen så var vi i affärerna Game och EB Games och hörde efter om det fanns extragitarrer att köpa till Guitar Hero 3. Men det fanns det inte, de kommer den 21 december först.


När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så åt vi middag tillsammans. När vi var klara med allt sen så gick vi upp till vardagsrummet.


Och sen så satte vi igång Guitar Hero 3 till Nintendo Wi, och så spelade vi.

Dagens Jobb - Fredagen den 23 november 2007.

Jobbade precis som vanligt förstås. Först så var jag halva dagen i skalen, och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


Vi serverade fiskpanetter och potatismos. Och vår salladsbuffé.


Inget speciellt hände, och allt flöt på bara bra.


Och vi spelar fortfarande! ;-D

Och vi spelar fortfarande! ;-D


image1730

image1731

image1732

image1733

Jag är lite upptagen! ;-D

Jag är lite upptagen! ;-D


image1726

image1727

image1728

image1729

Jennys kväll.

Jennys kväll ska hon väl egentligen få skriva om själv. Men jag kan väl i korta drag bara berätta litegrann... Hon stannade kvar på sin praktik i dag på Webhallen. För det skulle vara kvällsöppet där, för det var smygpremiär och releasekväll för tevespelet Guitar Hero 3. Backyard Babies med Dregen var där. Hon har också köpt Guitar Hero 3 till vårt Nintendo Wii hem till oss. Hon fick ett bra pris, plus en del extragrejer på köpet. Hon har även pratat med Dregen och fotograferats med honom.

Nu har Webhallen stängt, men personalen har lite efterfest och spelar lite. Så hon är kvar där fortfarande. Men håll utkik i hennes blogg lite senare, för hon lär nog blogga om kvällen, och även lägga in bilder.

Och i morgon kväll så ska vi spela Guitar Hero 3 på Nintendo Wii! Det ska bli så kul! :-D

Länk till Jennys blogg.

Länk till Webhallen.

Länk till bilder på Dregen.

Länk till bilder på Backyard Babies.

(Typiskt att det inte gick att mobilblogga i dag... Men, men, hon lägger väl in bilder lite senare)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 22 november 2007 - Kvällen.

Jag satt sen vid datorn en stund i köket. Jimmy satt vid datorn i sitt rum. Sen vid sjutiden så gick vi båda två upp till vardagsrummet. Och så turades vi om att spela Super Mario Galaxy på Nintendo Wii.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar så gjorde han mig och Jimmy sällskap uppe i vardagsrummet.


Super Mario Galaxy.

Super Mario Galaxy till Nintendo Wii är så kul!
Jag är ju ganska så dålig på tevespel... Det har väl med åldern och reaktionsförmågan att göra...
Nu har jag i alla fall lyckats skrapa ihop elva Grand Stars!
Ni andra som också spelar Super Mario Galaxy,
hur många stjärnor har ni?


image1725

20 arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D

20 arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D

Och mobilbloggningen funkar inte i dag heller... :-(

Ni andra som mobilbloggar! Fungerar det för er? Jag har Tele2/Comviq-abonnemang, och jag kan inte mobilblogga sen i förrgår. Men jag kan skicka MMS till alla andra ställen, utom till bloggen. Enligt Roland på blogg.se så finns det inget fel... Men det funkar inte för mig... :-(


Dagens Dagbok - Torsdagen den 22 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Sen när jag kom hem så höll jag på och fixade, pulade, donade, plockade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Vi åt middag tillsammans vid fyratiden.


Sen så gick vi en sväng ner till källaren, för jag skulle kolla lite grejer där.


När vi kom upp igen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig på sitt rum framför datorn.


Jag höll återigen på och fixade med allt möjligt. Varvade med stunder vid datorn också.


Dagens Jobb - Torsdagen den 22 november 2007.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


I dag så serverade vi "smått och gott" som Husmor så vackert hade skrivit på matsedeln. Det innebär oftast att vi rensar ut "småskvättar" som har blivit kvar från tidigare serveringar. Så våra skickningar fick alla lite olika mat i dag. Hos oss så hade vi makaroner med färsbiffar + makaroner med köttfärssås + pyttipanna. Och så självklart vår salladsbuffé.


Inget speciellt hände i dag. En ganska så hektisk dag, som alltid, förstås. Men allt flöt ändå på bara bra.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 21 november 2007 - Kvällen.

Kvällen blev lugn som vanligt.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum framför datorn.


Jag satt större delen av kvällen i köket med min dator i knäet.


Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Då åt han middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så tittade han på slutet av fotbollsmatchen mellan Sverige och Lettland.


Jenny kom hem vid niotiden. Hon hade först varit på sin praktik mellan halvelva och halvfem. Sen hade hon åkt direkt till sin skola, och varit med på Öppet Hus mellan fem och åtta. När hon kom hem så blev det en fika och en pratstund i köket. Sen så satte hon sig på sitt rum med sin dator.


Och nu lär det fortsätta så resten av kvällen, Borzko framför teven, och vi andra tre framför varsin dator.


Ny glögg igen! ;-)

image1724


I dag blev det återigen ny glögg! Två sorter av Kiviks Glögg.
Tranbärsglögg med smak av ingefära och chili.
Äppelglögg med smak av apelsin och saffran.
Är det någon som har smakat dom?

Nu är det Jul på Bea!

image1723

Jimmy och jag var på Bea i Svedmyra i dag. Där fanns det gott om jul- och adventspynt! ;-D

Jimmy och jag på Willys i Länna.

image1722


I dag på eftermiddagen så var Jimmy och jag och handlade på Willys i Länna.

Lägger in bilderna i alla fall...

Trots det jag skrev i det här inlägget för en stund sen, så lägger jag nu ut mina tre fotografier igen... Jag tror inte att mobilbloggningarna kommer att komma in i dag. Om de gör det, och det blir dubbla fotografier, så får jag väl ta bort dem i morgon.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 21 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma och fixade med lite allt möjligt i en dryg timme.


Vid halvfyratiden sen så kom Jimmy hem från jobbet. Då åkte vi direkt iväg för att handla. Willys i Länna åkte vi först till. Där blev det varor för cirka åttahundra kronor.


Sen så åkte vi till Bea i Svedmyra. Där handlade jag bara några smågrejer.


Väl hemma igen så åt vi middag direkt när vi kom hem. Efter middagen så packade jag upp alla varor. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Jimmy i sitt rum vid sin datorn, och jag satte mig i köket med min dator.

Dagens Jobb - Onsdagen den 21 november 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Och i dag också så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsaker, och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


I dag serverade vi spaghetti och köttfärssås. Och vår salladsbuffé.


Det var en ganska så hektisk dag i dag, men allt flöt ändå på rätt så bra, och ingenting speciellt hände.

Avskyr när bloggen krånglar!!! :-/

Jag avskyr när bloggen krånglar. Det är så irriterande och frusterande. Det är mobilbloggningen som har krånglat nu i två dagar. I går så mobilbloggade jag vid halvåttatiden. Fotografierna kom aldrig in i bloggen, så vid halvtiotiden så la jag in dem manuellt istället. Sen så kom de ändå in vid halvelvatiden... Så då blev det dubbla bilder, så jag fick ta bort inläggen.

I dag har jag mobilbloggat tre gånger på eftermiddagen. Men ingen av dem har kommit in... Får väl se om de dyker upp senare i kväll. Tänker i alla fall inte lägga in dem manuellt, jag hoppas på att de kommer in senare.

Jag bloggade från Willys vid fyratiden, sen från Bea vid femtiden, och sen hemifrån vid sextiden.

Dagens Shopping - 071120 - Stövlar, tröja, topp, topp.

Ett par Clarks vinterstövlar från Nilson.


image1713


En Helly Hansen zip-tröja.


image1714


Två stycken toppar från Gina Tricot.


image1715


image1716


Dagens Dagbok - Tisdagen den 20 november 2007 - Eftermiddagen + Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på här hemma och fixade med lite allt möjligt. Varvade med datorstunder också.


Sen vid halvfyratiden så gick jag till Centrum och till tunnelbanan. Kom in till stan vid fyratiden.


Gick runt och tittade lite. Köpte två svarta toppar på Gina Tricot. En helsvart, och en med vitt tryck. De kostade 100:- styck.


Sen så gick jag till Urban Café på PUB och tog mig en Caffe Latte.


Gick sen bort till Webhallen så jag var där vid strax före fem. Mötte upp med Jenny där som slutade klockan fem.


Vi gick sen bort till Helly Hansen vid Gallerian. Köpte där en svart, tajt, varm, lurvig zip-tröja med luva.


Sen så letade vi efter ett par varma mjuka sköna skor/stövlar till mig. Jag har ju så mycket problem med mina artros-knölar på fötterna, så jag har svårt att hitta skor/stövlar som jag inte får ont av.


Sökte egentligen en varmfodrad gympasko, eller en mjuk känga, men jag hittade inget bra. Men sen så hittade jag en jätteskön kortskaftad stövel på Nilson av märket Clarks.


Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att få ont av dem. Jag har köpt så många skor och stövlar som sen bara blir stående hemma. Men de här känns väldigt sköna så jag tror att de kommer att fungera.


Efter att mina inköp var klara så gick vi till Åhléns där Jenny fick ett par mockahandskar av mig.


Sen så gick vi och åt middag. Det blev Taco Bar i dag. Jag åt en vegetarisk mex-mix-tallrik. Jättegott var det. Vi satt sen kvar länge och pratade om lite allt möjligt. Alltid lika mysigt att shoppa, promenera, äta, fika, och prata med Jenny! :-D


Tog sen tunnelbanan hem, och kom hem vid åttatiden. Både Borzko och Jimmy var hemma när vi kom hem. Vi drack lite glögg ihop alla fyra i köket. Sen så tittade Borzko och Jimmy på teve. Jenny och jag satt vid våra datorer.


Nilson + Helly Hansen + Gina Tricot, blev det shopping på i dag. ;-D

image1712

Nilson + Helly Hansen + Gina Tricot, blev det shopping på i dag. ;-D

På väg hem.

image1711

På väg hem.

(Mobil-Blogg) Middag på Taco Bar.

200711202511.jpg
(Mobil-Blogg) Middag på Taco Bar.

(Mobil-Blogg) En liten Caffe Latte på Urban Café på PUB i väntan

200711202509.jpg
(Mobil-Blogg) En liten Caffe Latte på Urban Café på PUB i väntan på att Jenny ska sluta.
Jag har shoppat två toppar på Gina Tricot.

(Mobil-Blogg) Nu står jag på Farsta tunnelbanestation och väntar på%

200711202508.jpg
(Mobil-Blogg) Nu står jag på Farsta tunnelbanestation och väntar på tåget. Jag ska åka in till stan och sen så ska jag möta upp med Jenny klockan fem när hon slutar på sin praktik. Sen så blir det lite shopping och så går vi väl och äter nånstans. :-D

Dagens Jobb - Tisdagen den 20 november 2007.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i stora matsalen som försteman.


I dag serverade vi pyttipanna med rödbetor. Och så salladsbuffé förstås.


Hela högstadiet hade idrottsdag i dag, och åt inte lunch i skolan. Så det blev en väldigt lugn och skön dag i dag.


Dagens Dagbok - Måndagen den 19 november 2007 - Kvällen.

Sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet och spelade lite Nintendo Wii. Det blev Super Mario Galaxy i kväll också. Och jag spelade i ett par timmar.


Vid halvniotiden sen så blev det en fika i köket med Jenny, Jimmy, och Borzko. Vi satt och pratade en stund också.


Nu blir det datorn resten av kvällen.


Dagens Shopping - 071119 - Fyra pocketböcker + lite annat.

image1706


image1707


Dagens Dagbok - Måndagen den 19 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag, som alltid på måndagar numer. Han jobbar för tillfället tio timmar om dagen i fyra dagar, istället för åtta timmar om dagen i fem dagar. Och han hade även den här veckan tagit hand om veckostädningen i dag.


Efter en pratstund med Borzko så gick jag en sväng till Centrum. Först så var jag på Synoptik och bokade tid för en synundersökning. Sen så var jag på Solakuten och solade solarium i en halvtimme. Efter det så gick jag till Apoteket där jag köpte hudkräm och tandstickor. Och slutligen så var jag på Åhléns där jag köpte fyra pocketböcker och en mascara.


När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Borzko stack iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Jimmy jobbade över i en timme i dag, så han kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satte han sig på sitt rum och pluggade lite lastbilsteori.


Jenny kom hem från sin praktik på Webhallen vid halvsextiden. Då åt hon middag, och jag tog en fika med henne och en pratstund.


Dagens Jobb - Måndagen den 19 november 2007.

Måndag igen och jobb igen...


Mobilen larmade klockan halvfem, som alltid på jobbardagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Drygt en timme senare, fem över halv sex, så gick jag ut till bilen och åkte iväg från Farsta och mot jobbet i Hagsätra. På vägen så blev det Rockklassiker i radion på hög volym, så jag vaknar till liv. Kom fram vid kvart i sex. Mötte upp med Snurran utanför, och så larmade vi av och gick in. Bytte om till arbetskläder och började sen att jobba klockan sex.


Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen, och fixar grönsakerna. Sen så är jag försteman i stora matsalen.


I dag så serverade vi soppa (grönsakssoppa), mjukt bröd (skivad skogaholmslimpa), och pålägg (skivad ost). Och så vår salladsbuffé förstås.


Det var en bra jobbdag i dag, måndagar är den bästa dagen den här terminen, arbetsmässigt sett. Det är den dagen som det är bäst spridning på alla ätande, så det blir inte lika hektiskt som de andra dagarna. Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Veckans Vikt - Vecka 47 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 47 - 2007
19/11

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 46 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 46 - 2007
12/11 - 18/11

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


(Mobil-Blogg) Lunch.

200711192502.jpg
(Mobil-Blogg) Lunch.

Veckans Planer - Vecka 47.

Veckans Planer - Vecka 47.

Måndag:
Jobba som vanligt förstås, mellan 06.00-14.00.
Efter jobbet så ska jag gå och sola solarium i en halvtimme.
Jag ska också gå till optikern och boka in en tid för synundersökning.
Sen så blir det väl tevespelsspelande på kvällen.

Tisdag:
Jobba.
Efter jobbet så är jag hemma en stund. Sen så åker jag in till stan för att möta upp Jenny på hennes praktik på Webhallen, när hon slutar klockan fem.
Sen så blir det lite shopping.
Ska till Helly-Hansen och leta efter en speciell zip-jacka.
Och så ska jag till Footlocker och titta efter ett par fodrade gympaskor.
Hittar jag inga där, så blir det letande i andra skoaffärer efter fodrade gympaskor eller riktigt mjuka kängor.
Förmodligen så äter vi väl middag på stan också.

Onsdag:
Jobba.
Sen inga speciella planer.
Förmodligen så blir det väl en hel del tevespelsspelande på kvällen.

Torsdag:
Jobba.
Sen på kvällen så kanske Jimmy och jag åker in till Jenny på Webhallen. De har kvällsöppet där, för det är release på Guitar Hero 3. Backyard Babies med Dregen kommer att vara där, och det vore ju kul att se. Och om vi åker dit, så köper vi Guitar Hero 3 till Nintendo Wii. (Länk till evenemanget på Webhallen.)

Fredag:
Jobba.
Efter jobbet så ska vi köpa Guitar Hero 3 till Nintendo Wii på Game i Farsta Centrum. Om vi då alltså inte köpte det på Webhallen på torsdagskvällen.
Sen på kvällen så ska jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke spela Guitar Hero 3 på Nintendo Wii på kvällen. Äta lite gott och dricka lite gott gör vi väl också. Sen så sover Jenny och Jocke förmodligen här.

Lördag och Söndag:
Inga planer för helgen. Bara ta det lugnt efter arbetsveckan. Sitta mycket vid datorn. Säkert spela tevespel. Kanske gå en promenad om det är hyfsat väder. Kanske läsa en bok. Lite teve eller en film kanske. Göra lite nytta här hemma förstås också. Och umgås med familjen så mycket som möjligt.

Här är Jennys planering inför veckan.


Dagens Dagbok - Söndagen den 18 november 2007 - Kvällen.

Sen så satt vi alla tre större delen av kvällen i vardagsrummet. Vi varvade att spela tevespel. Jag och Jenny spelade Super Mario Galaxy. Och Jimmy spelade Zelda. Och så varvade vi med våra datorer också.


Kaffe och glögg blev det också. Och Jenny tog ett par kvällsmackor. Hon gick sen ner till sitt rum och kollade på en film. Jimmy och jag satt kvar och spelade.


Nu är klockan över tio, och det är strax läggdags för mig. Brukar ju lägga mig vid halvelvatiden, eftersom jag går upp halvfem när jag ska jobba. Och det ska jag ju i morgon, för det är ju tyvärr måndag igen...


Dagens Dagbok - Söndagen den 18 november 2007 - Eftermiddagen.

Först så spelade Jimmy Zelda-spelet, och jag satt med datorn. Efter det så spelade vi båda två Lego-spelet tillsammans.


Lite lunch och en fika blev det också mellan spelen.


Sen så spelade Jimmy Zelda-spelet igen, och jag satt med datorn igen. Ytterligare efter det så spelade jag Mario-spelet, och då satt Jimmy med sin dator. Och sen så spelade Jimmy Zelda-spelet igen, och jag satt med datorn igen.


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Han satte sig då med Jimmy och mig i vardagsrummet. Men han ville inte spela i dag, så han tittade på när vi spelade. Sen vid halvfyratiden så åkte han iväg igen. Han skulle hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Sen så gick vi återigen upp till vardagsrummet och fortsatte att varva tevespelande med våra datorer.


Jenny kom hem från Jocke vid femtiden. Då tog hon också med sig sin dator, och så kom hon upp till oss i vardagsrummet.


(Mobil-Blogg) Super Mario Galaxy! :-D

200711182501.jpg
(Mobil-Blogg) Super Mario Galaxy! :-D

Och det blev visst ännu en liten lista till... ;-D

Den här listan blev jag uppmanad av Snurran att göra.


Vad gjorde du för tio år sedan?
Då jobbade jag i en Vivo-affär i Hagsätra. Och jag bodde i Hagsätra. Och mina barn var bara tio och sju år gamla, så mycket av tiden gick ju åt till dem. Vi umgicks mycket med våra grannar i huset där vi bodde då. Datorn tog på den tiden nästan ingen tid alls. Men däremot så broderade jag jättemycket korsstygnsbroderier då.


Vad gjorde du för ett år sedan?
I princip så gjorde jag nog nästan exakt samma som nu. Den enda skillnaden var nog bara att jag satt nog och räknade dagarna som var kvar till vår Thailandsresa till Julen...


Fem snask du gillar.. 
Jag gillar nog nästan allt snask som finns... Men ska jag nämna några saker så blir det: Ben & Jerrys Cookie Dough glass, Estrellas lättsaltade vickningschips, Marabous chokladkaka med digestive i, och blandat självutvalt lösviktsgodis.


Fem sånger du kan hela texten utantill på:
Jag kan nog väldigt många sånger utantill. De jag kan komma på så här, är: "Die Mauer" med Ebba Grön, "Bohemian Rhapsody" med Queen, "Paradise by the dashboard light" med Meatloaf, Typ alla Magnus Ugglas låtar, och även alla Gyllene Tiders låtar.


Vad skulle du göra om du var miljonär?
Jag skulle ge bort mycket pengar till mina barn. Och också en del till mina andra nära och kära. Sen så skulle jag resa jättemycket till varma länder.


Tre dåliga vanor:
Äter ibland lite för mycket. Motionerar ibland lite för lite. Lite för pedant ibland.
 

Fem saker du gillar att göra:
Umgås med min familj, sitta med datorn i knäet, läsa böcker, lyssna på musik, promenera.


Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Päls, skor med jättehöga klackar som jag inte kan gå i, stormönstrade kläder, kläder med massor med olika färger, mössor/kepsar.

Fyra favoritsaker:
Bilen, datorn, mobilen, och alla mina böcker.


Fem personer som jag gärna vill se göra den här utmaningen:
Snurran och Angela har ju redan gjort den.
Men kanske Jenny, Jocke, och Jessica vill göra den?
Och kanske Anna och Finkan?
Och även såklart alla ni andra som tycker att den verkar kul!
Skriv till mig om ni gör den!


(Mobil-Blogg) Lunch.

200711182500.jpg
(Mobil-Blogg) Lunch.

Dagens Dagbok - Söndagen den 18 november 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så ringde mobilalarmet klockan åtta. Och även i morse så vaknade jag med huvudvärk... Tredje dagen i rad nu. Jag mår bra i övrigt, bara huvudvärk, så jag vet inte vad det beror på.


Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det gröt och fika till frukost. Lite nyhetsläsning i datorn under tiden också.


Vid niotiden så vaknade Borzko och gick upp. Han genomgick sina morgonbestyr, och åt sen förstås frukost. En pratstund hade vi under tiden då. Sen vid tiotiden så gick han iväg till Farstahallen för att träna.


Vid tiotiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och vi satt också och pratade en stund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så flyttade både Jimmy och jag upp till vardagsrummet med våra datorer. Och så satte vi igång Nintendo Wii för att spela tevespel.


Tredje gången gillt i dag då! ;-D

Ja, då blev det även en tredje lista i dag då! Den här har jag snott i någon blogg någonstans, kommer inte ihåg var. Alla ni som känner för det, gör den ni också, och skriv till mig när ni har gjort den!

Höger- eller vänsterhänt:
Höger.
Humör just nu: Lite lågt, eftersom jag har huvudvärk.
Favoritgodis: Chips, Ben&Jerrys, choklad, smågodis.
Är det nåt du absolut inte äter: Äter inte kött sen ett år tillbaka. Annars så äter jag allt.
Kläder just nu: Blå jeans, svart topp, svart tjock zip-jacka.
Musik just nu: Musiken i Zelda-spelet som Jimmy spelar.
Vad sa du senast: Någonting om Zelda-spelet till Jimmy.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Framtiden.
Sommarplaner: Ingenting än så länge.
Fisk eller badkruka: Fisk om jag är utomlands. Badkruka i Sveriges kalla vatten.
Saft eller alkohol: Fun Light och kaffe.
Längd och vikt: 1.63 och 58,5.
Hur många kuddar sover du med: Tre stycken, två stora och en liten.
Favoritväder: Jättevarmt och jättesoligt.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Familjen, datorn, mobilen.
Spelar du nåt instrument: Lite gitarr.
Morgon- eller nattmänniska: Både och.
Sparare eller slösare: Slösare.
Vem är viktigast för dig: Två stycken, Jimmy och Jenny.
Bästa film: Sagan om Ringen-triologin.
Tror på liv på andra planeter: Ja, det finns det nog.
Kommer du ihåg din första kärlek: Absolut.
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej, absolut inte.
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet.
Tror du på mirakel: Ja, det gör jag nog.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja det tror jag.
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Njae, sådär.
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej, absolut inte.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Jag är stor, och jag har två barn, en av varje sort.
Bio eller promenad: Först promenad, sen bio.
Är du kittlig: Litegrann.
Snarkar du? Nej.
Stjärntecken? Fiskarna.
Rädd för insekter? Ja, för tvestjärtar och larver.
Äckligaste insekten: Tvestjärtar och larver.
Största svaghet: Dålig karaktär, köpgalen.
Det här är jag bra på: Ärlig, kan prata om allt. kärleksfull.
Bästa bok? Alla Stephen Kings böcker.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Kunna flyga.
Vad vill du jobba som? Med datorer på ett kontor.
Chips, morötter eller godis? Chips.
Pizza eller hamburgare? Pizza.
Skriver du dagbok? Bloggar varje dag.
Har du nån flickvän/pojkvän? Gift.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Har två piercingar och nio tatueringar.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Välstädat.
Gungar du på stolen? Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Skulle gärna vilja, men vet att jag aldrig skulle våga.
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster.
Hur är din drömtjej/kille? Ärlig, och snäll, med humor.
Hur många syskon har du? En storasyster.
Vad är du mest rädd för? Att det ska hända mina barn något.
Är du rädd för blod? Nej, inte speciellt.
Saltar du på maten? Om det behövs.
Gillar du att sjunga? Älskar att sjunga.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Gick tyvärr aldrig gymnasiet.
Anser du att du är stark? Ja, det tycker jag nog.
Brukar du sola? Älskar att sola. Solar ute så ofta jag har möjlighet på sommaren, och på solarium en gång i veckan på vintern.
Vad gör du om du får hicka? Väntar ut den.
Röker du? Nej, slutade för över tjugo år sen.
Snusar du? Nej.
Använder du knark? Absolut inte.
Kaffe, te eller inget? Kaffe mest, men också thé.
Har du en besatthet? Att blogga har väl blivit en liten besatthet. ;-D

Ännu en av dessa listor.

Den här listan fick jag som ett mail av Anna. Men istället för att vidarebefordra det som ett mail, så lägger jag ut listan här i bloggen istället. Alla som tycker att den är kul, kan väl göra sig en egen. Om ni gör det, så skriv till mig, så jag kan gå in och läsa hos er.

1. VAD HETER DU?
Britt-Marie Kullin.


2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Mellanblå jeans.


3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Bandit på radio.

4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Umgicks med familjen och spelade tevespel.

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Gröt och fika till frukost.

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Grått, trist, mulet, fem grader varmt.


7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Jenny i går kväll.

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Helhetsintrycket.

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Känner inte henne, men hon verkar vara jättetrevlig.


10. HUR MÅR DU IDAG?
Sådär. Jag har huvudvärk för tredje dagen i rad...

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?

Kaffe och Fun Light.


12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK
Dricker inte alkohol sen ett par år tillbaka. Men förut var det rödvin.

13. FAVORITSPORT?
Avskyr att titta på sport. Utöver ingenting själv heller. Promenerar bara.


14. HÅRFÄRG?
Egentligen rödblond. Men har helblekt hår.


15. ÖGONFÄRG?
Blå.


16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Både och.


17. SYSKON OCH DERAS ÅLDER?
Storasyster Anette, 50 år.

18. FAVORITMÅNAD?
Juli.


19. SENASTE FILMEN DU SÅG?
Wild Hogs.


21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Lördag.


22.FAVORITHOBBY?
Umgås med familjen, sitta vid datorn, läsa böcker, spela tevespel.


23.ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Ja, det är jag.


24. FAVORITLÅT(ar)?
Omöjligt att säga. Gillar så mycket musik. Men mest rock.


25. SOMMAR ELLER VINTER
Sommar.


26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Kramar, för det kan man göra med alla.

29. VILL DU ATT DINA VÄNNER SKA GÖRA LISTAN?
Ja, det vore kul.


30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN GÖR LISTAN?
Kanske Snurran, Angela, och Annebelle?


31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN GÖR LISTAN?
Ingen aning.


32. HUR BOR DU?
I en bostadsrättslägenhet i Farsta. En ganska så liten fyrarummare på två plan.


33: VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Gillar det mesta. Men allra mest chick-litt och svenska deckare.


34. HUR SER DIN MUSMATTA UT?
Har ingen, har laptop.


35. FAVORITSPEL?
Super Mario.


36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Nej.


37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Inte det heller.


38. ÄR DU ROMANTISK?
Inte speciellt.

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Ja, det tycker jag nog att jag är.


40. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Jobba...


41. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU?

11.03.


13.

image1701

En lista med snabba frågor om mig.

En liten lista.

Snabba frågor om mig.

(Hittade listan hos Jocke).

ALLMÄNT.
1. vad heter du?
Britt-Marie.
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Ett kortare namn.
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Det vet jag inte.
4. vilket stjärntecken är du? Fiskarna.
5. vilken årgång är du? 61:a.
6. vart bor du? Farsta, Stockholm.
7. bott utomlands? Nej.
8. flyttat antal gånger? 7 gånger.
9. vart skulle du vilja bo? Inne i stan.
10. yrke? Mattant.

UTSEENDE.
1. hur lång är du?
1.63.
2. hur mycket väger du? 58,5 kg.
3. hårfärg och frisyr? Blekt och jättekort.
4. ögonfärg? Blå.
5. mest nöjd med? Att jag har lyckats gå ner i vikt.
6. minst nöjd med? Att det är så svårt att hålla vikten.
7. skostorlek? 40.
8. glasögon? Ja, progressiva.
9. har du några piercingar/tatueringar? Två piercingar / nio tatueringar.

FAVORITER.
1. filmer?
Sagan om Ringen-filmerna.
2. låtar? Omöjligt att säga. Mest rock.
3. årstider? Sommaren.
4. mat/dryck? Vegetarisk mat, fisk / Fun Light, kaffe.
5. djur? Inga.
6. färg? Blå.
7. parfym? Date.
8. tv-program? Just nu: Idol och Heroes.
9. sysselsättning? Jobbar.

KLÄDER.
1. vad använder du just nu för jacka?
Svart parkas från MQ.
2. vad använder du just nu för skor? Svarta stövletter.
3. favoritfärg på kläder? Svart.
4. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Ett par sköna varma skor/stövlar.
6. favoritaffärer? Många olika, men kanske mest Gina Tricot.
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Ingen aning.
8. vad har du för byxstorlek? 27 eller 28.
10. vad har du för tröjstorlek? S eller M.

BLANDAT.
1. vad heter din morfar?
Han hette Otto.
2. var har du i din jackficka just nu? Portmonnä, nyckelknippa, handkräm, lypsyl, handsfree, extra mobilbatteri, kamera, näsdukar, kajal.
3. vad är du beroende av? Människor: Jimmy och Jenny. Prylar: dator, mobil, lypsyl, tandpetare, kaffe.
4. vilket land kommer du i från? Sverige.
5. vad tror du på? Mig själv.
6. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Är kristen, men inte troende.
8. vad köpte du senast? Ben&Jerrys och chips.
9. har du nåt husdjur? Nej, och jag vill inte ha något heller.
10. vad bor du i? I en bostadsrättslägenhet.

PRYLAR.
plånbok:
Liten portmonnä.
tandborste: Mörkblå Jordan.
smycken: Halsband, sex örringar, sex fingerringar, allt i silver.
solglasögon: Nej.
underkläder: Svarta trosor och svart behå från Lindex.

Jag utmanar ALLA mina läsare att också göra listan! ;-D Ni som gör den, skriv till mig så jag inte missar den hos er.


(Mobil-Blogg) I dag blev det gröt.

200711182499.jpg
(Mobil-Blogg) I dag blev det gröt.

Dagens Dagbok - Lördagen den 17 november 2007 - Andra delen av Kvällen.

När jag kom hem igen så satte jag mig återigen uppe i vardagsrummet, tillsammans med Borzko och Jimmy. Jag och Jimmy satt då en stund och höll på i våra datorer. Och Borzko satt och spelade det allra första Mario-spelet från 1987 på Nintendo Wii.


Sen så gick Borzko in i sovrummet för att titta på fotbollsmatchen mellan Sverige och Spanien. Varken Jimmy eller jag är ju ett dugg intresserade av fotboll, så vi ville inte se.


Vi spelade LEGO Star Wars - The Complete Saga, på Nintendo Wii, istället. Sen så när vi hade spelat ganska så länge, så satte jag mig med datorn istället. Då spelade Jimmy The Legend of Zelda - Twilight Princess istället.


Sen så bytte vi en stund, så att Jimmy satt med sin dator, och jag spelade Super Mario Galaxy. Och nu har vi återigen bytt, jag ska blogga och läsa lite bloggar, och Jimmy spelar Zelda igen.


(Mobil-Blogg) Dags igen! ;-D

200711172498.jpg
(Mobil-Blogg) Dags igen! ;-D

Ni missade väl inte DET HÄR inlägget!? ;-D

Ni missade väl inte DET HÄR inlägget!? ;-D

Och vad tyckte vi då om: "TINDRA GLÖGG - Utan tillsatt socker" ?

Nu har vi druckit en flaska av "TINDRA GLÖGG - Utan tillsatt socker" som jag bloggade om i det här inlägget i går.

Det var jag, Borzko, Jimmy, och Jenny som drack av den. (Jocke ville inte ha, och Tindra dricker ju såklart inte glögg).

Jimmy och Jenny tyckte båda två att den var god, men inte riktigt lika god som Blossa lättglögg.

Borzko tyckte att den var jättegod. Han kände ingen skillnad mot Blossa lättglögg.

Jag tyckte att den var jättegod. Jag tyckte att den var minst lika god som Blossa lättglögg, om inte godare. Svårt att säga när man inte dricker båda samtidigt. Men jag tyckte nog att den här var lite godare, för den kändes inte lika söt.

Så jag kommer definitivt att köpa den igen. Om man dricker en halv flaska, som jag brukar göra, så får man i sig 95 kcal av Tindra, och 345 av Blossa. Vi dricker ju ibland glögg varje kväll, så då kan det ju vara skönt att slippa en massa onödiga kalorier. Det är ju ändå en skillnad på 250 kalorier.
(Klicka på bilden så blir den större.)

Dagens Dagbok - Lördagen den 17 november 2007 - Andra delen av Eftermiddagen + Första delen av Kvällen.

Vid halvfemtiden så kom då Jimmy tillbaka med Jenny, Jocke, och Tindra. Jenny hade varit på Älvsjömässan som ambassadör för sin skola, Jensen Södra, mellan ett och fyra. Sen så hade Jocke och Tindra mött upp med henne där. Och sen så åkte Jimmy och hämtade upp dem där.


Vi åt middag direkt när de kom. Det blev hämtpizzor från vår lokala pizzeria på vår gata. Jag åt en Vegetarisk Special.


Efter maten så flyttade vi alla upp till vardagsrummet och så blev det kaffe och glögg.


Och sen så blev det tevespelsspelande på vår nya Nintendo Wii. Vi spelade lite allt möjligt: Bowling, Lego, och gamla Mario, bland annat.


Spelade, fikade, pratade, och hade det trevligt. Sen vid halvåttatiden så skulle Jenny, Jocke, och Tindra åka hem till Södertälje igen. Jag körde dem till Älvsjö Station där de sen skulle ta pendeltåget.


På vägen hem så stannade jag till i Centrum, och så var jag på Konsum och handlade lite lördagsgodis. Och vid åttatiden så var jag hemma igen.


(Mobil-Blogg) Nu är det Jul i Centrum! ;-)

200711172497.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är det Jul i Centrum! ;-)

(Mobil-Blogg) Koncentrerad till max! ;-D

200711172496.jpg
(Mobil-Blogg) Koncentrerad till max! ;-D

(Mobil-Blogg) Tindra bowlar!

200711172492.jpg
(Mobil-Blogg) Tindra bowlar!

(Mobil-Blogg) Tindra och Jenny spelar LEGO på Wii.

200711172491.jpg
(Mobil-Blogg) Tindra och Jenny spelar LEGO på Wii.

(Mobil-Blogg) Middag!

200711172490.jpg
(Mobil-Blogg) Middag!

Dagens Dagbok - Lördagen den 17 november 2007 - Första delen av Eftermiddagen.

Sen så satte sig både Jimmy och jag uppe i vardagsrummet. Först så satt jag och höll på i datorn en stund, och då spelade Jimmy The Legend Of Zelda - Twilight Princess på Nintendo Wii.


Sen så spelade vi båda två LEGO Star Wars - The Complete Saga på Nintendo Wii.


Borzko kom hem från jobbet vid tretiden. Då duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid kvart i fyra sen så stack Jimmy iväg med bilen. Han skulle hämta upp Jenny, Jocke, och Tindra i Älvsjö.


Jag - 16 + Jenny - 36. ;-D

image1692

(Mobil-Blogg) Nu spelar vi LEGO. ;-)

200711172489.jpg
(Mobil-Blogg) Nu spelar vi LEGO. ;-)

Jag - 41 + Jenny - 57.

image1690

(Mobil-Blogg) Dagens Utsikt nr 2.

200711172487.jpg
(Mobil-Blogg) Dagens Utsikt nr 2.

Dagens Dagbok - Lördagen den 17 november 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

I går kväll så blev jag väldigt trött. Jag hade ju sovit drygt en timme mindre natten innan, och det har varit en tuff arbetsvecka. Och så hade jag en jobbig huvudvärk.


Så jag gick och la mig en timme tidigare än vanligt i går, klockan tolv. Och jag ställde alarmet på en timme senare i morse, klockan åtta.


Så jag sov åtta timmar i natt, istället för de sex timmar som jag vanligtvis sover. Det var skönt, och jag behövde nog det. Men tyvärr så var huvudvärken kvar när jag vaknade... Inte lika mycket som i går, men ändå så pass så att det är irriterande och jobbigt.


Jag vaknade då alltså som sagt var klockan åtta. Gick upp, duschade, och åt sen frukost i min ensamhet. Jimmy sov, och skulle sova till tolvtiden. Jenny var ju hemma hos Jocke. Och Borzko hade gått upp redan halvfem för att åka iväg och jobba extra i dag.


Efter frukosten så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma i någon timme. Sen så funderade jag på om jag skulle gå en promenad, men då var det mulet och såg inte speciellt skönt ut. Så jag satte mig uppe i vardagsrummet istället.


Satte igång Nintendo Wii och så spelade jag Super Mario Galaxy en stund. Solen kom sen fram utanför fönstret, men då hade jag tappat lusten för någon promenad.


Vid strax före tolv sen så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då, och jag åt lite lätt lunch tillsammans med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


(Mobil-Blogg) Dagens Utsikt.

200711172485.jpg
(Mobil-Blogg) Dagens Utsikt.

(Mobil-Blogg) Dagens Outfit.

200711172484.jpg
(Mobil-Blogg) Dagens Outfit.

(Mobil-Blogg) Dagens utseende! ;-)

200711172481.jpg
(Mobil-Blogg) Dagens utseende! ;-)

(Mobil-Blogg) Dagens Frukost.

200711172476.jpg
(Mobil-Blogg) Dagens Frukost.

Dagens Dagbok - Fredagen den 16 november 2007 - Kvällen.

Jenny åt sen middag, och så packade hon ner lite grejer att ha hos Jocke i helgen. Sen vid halvsjutiden så åkte jag, Jimmy, och Jenny iväg i bilen. Först så åkte vi till Älvsjö Station där Jimmy och jag släppte av Jenny. Hon skulle sen ta pendeltåget till Södertälje och hem till Jocke.


Jimmy och jag åkte hem till Farsta igen, fast först till Centrum. Väl där så var vi på HemKöp och så handlade vi matvaror för 350:- kronor. Sen så åkte vi hem.


Efter uppackning av varorna så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet med våra datorer. Vi höll båda två på i datorerna en stund, och sen klockan åtta så satte vi igång teven. Sen så tittade och lyssnade vi på Idol. Åt en massa gott gjorde vi också.


Borzko kom hem från jobbet först vid halvniotiden i kväll. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så gick han och la sig direkt. Han var trött efter sin långa arbetsdag i dag. Och han sov bara cirka fyra timmar i går natt, eftersom vi var på Globen i går. Och så ska han upp halvfem i morgon bitti, för han jobbar extra i morgon.


Efter första delen av Idol-programmet så satte vi igång Nintendo Wii istället. Först så spelade vi nya Mario-spelet en stund, Super Mario Galaxy. Sen så spelade vi det nya Lego-spelet en stund, Star Wars Lego - the complete saga.


Nu sitter jag med datorn i knäet istället, och Jimmy spelar Zelda-spelet, The legend of Zelda - Twilight princess.


I kväll då?

Vem ska ut i kväll då? Jag tycker i alla fall att Andreas eller Mattias ska åka ut. Vad tycker ni?


image1684

Och så var det då dags för lite fredagsgodis igen! ;-D

I dag så blev det Estrellas lättsaltade chips, Marabous apelsinkrokant, och Marabous digestivechoklad. ;-D


image1683

TINDRA GLÖGG - Utan tillsatt socker.

Hittade en ny sorts glögg i dag, TINDRA GLÖGG - Utan tillsatt socker. Vi har inte smakat den än, så jag vet inte om den är god. Men om den är god, så kommer jag definitivt köpa den i fortsättningen, istället för Blossas Lättglögg. Fördelen med den här är att det är att det "bara" är 25 kcal per 1 dl, istället för 92 kcal per 1 dl som det är i Blossas. Och priset var det samma. Och så hade den ju så himla fint namn! ;-D Är det någon som har smakat den?


image1682

Dagens Shopping - 071116 - Super Mario Galaxy + LEGO Star Wars.

Dagens Shopping i dag, fredagen den 16 november, blev två stycken spel till Nintendo Wii: Super Mario Galaxy + LEGO Star Wars - The complete saga.


image1681

Dagens Dagbok - Fredagen den 16 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Då åkte han och jag direkt en sväng till Centrum. Där var vi på Game och köpte två tevespel, till Nintendo Wii, som släpptes i dag. Super Mario Galaxy och Star Wars The Complete Saga, blev det.


När vi kom hem igen så åt han och jag middag direkt. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Jag höll återigen på och fixade lite här hemma.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum och kollade på två avsnitt av två serier som han följer och laddar ner.


Jag satte mig med datorn uppe i vardagsrummet och bloggade, svarade på kommentarer, och läste lite bloggar.


Jenny kom hem från sin praktik vid halvsextiden. Hon satte sig då vid datorn på sitt rum en stund .


Dagens Jobb - Fredagen den 16 november 2007.

Jobbade så klart så vanligt i dag också. Och precis som resten av veckan så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och efter det så var jag andreman i stora matsalen, tillsammans med Snurran som var försteman.


I dag så serverade vi färsbiffar, kokt potatis, och brunsås. Och vår salladsbuffé.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Och sen så blev det då veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 15 november 2007 - Kvällen.

Sen så åkte vi alla fyra iväg i bilen vid strax före sju. Åkte till Globen, och parkerade i P-huset. Intog våra platser strax före halvåtta, och konserten "Poptimistic" satte igång strax efter halvåtta.


Konferencier var Mark Levengood. Han var jättebra och jätterolig som vanligt. Artisterna som uppträdde var följande:


The Repeatles med Claes af Geijerstam

Liverpool

The Refreshments

Jill Johnson

Sebastian

Marit Bergman

Andreas Johnson

Sahara Hotnights

Smokie

Bo Kaspers Orkester


Alla artister sjöng ett par låtar var. Och alla var jättebra. Även om det inte var några direkta favoriter till någon av oss, så tyckte vi faktiskt alla fyra att konserten som helhet var jättebra.


Först så spelade de två första grupperna mellan halvåtta och halvnio. Sen så var det paus mellan halvnio och nio. Sen så spelade de resterande grupperna mellan nio och elva. Och som avslutning så kom alla artister in på scenen och gjorde en låt ihop.


Vid elvatiden så var det slut, och vi åkte sen direkt hem. Borzko och jag gick och la oss direkt, vid halvtolvtiden. Jimmy och Jenny gick in på sina rum, och när de gick och la sig vet jag inte. ;-)


Det var en jättelyckad kväll. Kul att göra någonting ihop alla fyra. Det blir tyvärr inte så ofta att vi gör det nuförtiden.  


(Mobil-Blogg) Bo Kaspers.

200711152451.jpg
(Mobil-Blogg) Bo Kaspers.

(Mobil-Blogg) Smokie.

200711152450.jpg
(Mobil-Blogg) Smokie.

(Mobil-Blogg)

200711152449.jpg
(Mobil-Blogg)

(Mobil-Blogg)

200711152447.jpg
(Mobil-Blogg)

(Mobil-Blogg) Globen.

200711152446.jpg
(Mobil-Blogg) Globen.

(Mobil-Blogg) Nu är vi i Globen och väntar på att det ska börj

200711152445.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är vi i Globen och väntar på att det ska börja.

Läs det här inlägget hos Jenny! :-D

I dag när jag kollade in Jennys blogg, så blev jag väldigt glad, stolt, och rörd.

Läs inlägget här!

Poptimistic i Globen.

Snart ska vi iväg alla fyra i familjen. Vi ska se "Poptimistic" i Globen i kväll klockan halvåtta. Vi fick fyra biljetter av min Mamma och Pappa. Det är väl inga favoritartister precis, men alla som uppträder är väl ändå rätt okej att se helt gratis.

De här är de som uppträder:

ANDREAS JOHNSON
JILL JOHNSON
MARIT BERGMAN
SAHARA HOTNIGHTS
SEBASTIAN
THE REFRESHMENTS
LIVERPOOL
THE REPEATLES MED
CLAES AF GEIJERSTAM

Länk till Poptimistic

Dagens Dagbok - Torsdagen den 15 november 2007 - Eftermiddagen.

I dag så åkte jag inte hem direkt efter jobbet, som jag annars nästan alltid gör. Utan jag åkte direkt till min frissa, Lotta, på Susannes Hårservice i Ormkärr. Där var jag sen i två och en halv timme, och gjorde det jag alltid gör: helblekte håret, klippte mig jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn, och noppade ögonbrynen. Det kostade 750:- kronor som vanligt. Lika kul som vanligt var det också att träffa min vän och före detta granne Lotta.


Kom hem vid femtiden. Både Jimmy och Borzko var hemma då. Jimmy hade kommit hem vid halvfyratiden. Han hade duschat och gjort sig i ordning, och sen så hade han suttit vid datorn.


Borzko hade precis kommit hem från jobbet. Han gick sen in och duschade och gjorde sig i ordning. Jenny kom sen hem från sin praktik vid halvsextiden. Då åt vi alla fyra middag tillsammans.


Dagens Jobb - Torsdagen den 15 november 2007.

Jobbade precis som vanligt i dag också förstås. Och även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi kycklingnuggets, kokt ris, och currysås. Och så vår salladsbuffé också förstås.


Det blev en väldigt hektisk dag i dag. Flera klasser kom på andra tider än de skulle, på grund av aktiviteter utanför skolan. Både nuggets och ris tog slut. Personalen i köket snabbvärmde mer nuggets, och så snabbgjorde de potatismos till de sista eleverna, så alla elever fick i alla fall mat till slut.


(Mobil-Blogg) Nu är jag färdig hos frissan! :-D

200711152444.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är jag färdig hos frissan! :-D

(Mobil-Blogg) Nu är blekningen i. Visst är jag tjusig?! ;-)

200711152442.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är blekningen i. Visst är jag tjusig?! ;-)

(Mobil-Blogg) Nu är jag hos frissan. Så här ser jag ut innan k

200711152441.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är jag hos frissan. Så här ser jag ut innan klippning och blekning.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 14 november 2007 - Kvällen.

Och sen så blev det tevespelsspelande hela kvällen. Vi körde först lite Wii Sports, tennis och golf. Efter det så använde vi våra Wii Points, och så laddade vi ner tre nostalgispel, Super Mario 1, 2, och 3 från Nintendo NES. Och vi laddade också ner en Internetläsare till Nintendo Wii.


Spelade sen nostalgispelen lite, och efter det så körde vi nya Super Paper Mario. Vi hade självklart alla tre våra datorer med oss också som vi också höll på i.


Jenny hade köpt en till handkontroll till Wii plus ett minneskort, på Webhallen i dag, där hon praktiserar.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så gjorde han oss andra sällskap uppe i vardagsrummet.


Glögg och pepparkakor blev det att dricka och äta i kväll.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 14 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en kort stund, och sen så gick jag iväg till Centrum. Var sen runt och tittade lite. Letade efter ett visst tevespel, en viss sorts jacka, och ett par varma stövlar. Men jag hittade ingenting av det jag sökte, så jag gick hem igen utan att ha handlat någonting.


När jag sen kom hem för andra gången så höll jag som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och en stund vid datorn blev det förstås också.


Jenny slutade en timme tidigare på sin praktik i dag. Jimmy jobbade över en timme på sitt jobb i dag. Så båda två kom hem ungefär samtidigt vid halvfemtiden. Då åt vi middag tillsammans och satt och pratade en stund.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så flyttade vi alla tre upp till vardagsrummet för att spela tevespel.


Dagens Jobb - Onsdagen den 14 november 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag serverade vi fiskgratäng med potatismos. Och så salladsbuffén förstås.


Det var något lugnare dag än vad det var i går, men ändå ganska så stressigt emellanåt. Allt flöt ändå på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

(Mobil-Blogg) Nostalgitripp! Första Super Mario till NES från 1987!

200711142436.jpg
(Mobil-Blogg) Nostalgitripp! Första Super Mario till NES från 1987! ;-D

(Mobil-Blogg) Pepparkakor och glögg!

200711142435.jpg
(Mobil-Blogg) Pepparkakor och glögg!

(Mobil-Blogg) I dag kom jag tvåa i bowling! ;-D

200711142434.jpg
(Mobil-Blogg) I dag kom jag tvåa i bowling! ;-D

(Mobil-Blogg) I dag fick vi en fin blombukett på jobbet av en nöjd

200711142433.jpg
(Mobil-Blogg) I dag fick vi en fin blombukett på jobbet av en nöjd kund! :-D

(Mobil-Blogg) Vacker morgon.

200711142432.jpg
(Mobil-Blogg) Vacker morgon.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 13 november 2007 - Kvällen.

Jenny kom hem från sin praktik vid strax före sex. Hon åt då middag, och sen så gjorde hon mig och Jimmy sällskap uppe i vardagsrummet.


Sen så blev det tevespel för oss alla tre resten av kvällen. Vi spelade sportspel tillsammans. Och vi spelade också Mario och Zelda var för sig. Datorerna var förstås med oss också.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så gjorde han oss andra sällskap framför teven i vardagsrummet.


(Mobil-Blogg) Super Paper Mario är kul! ;-D

200711132431.jpg
(Mobil-Blogg) Super Paper Mario är kul! ;-D

(Mobil-Blogg) Jag kom sist i bowling...

200711132430.jpg
(Mobil-Blogg) Jag kom sist i bowling...

(Mobil-Blogg) Glögg-dags! :-D

200711132429.jpg
(Mobil-Blogg) Glögg-dags! :-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 13 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen när jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid strax före halvfyra. Då åkte vi båda två direkt till Centrum. Sen så var vi på Game, EB Games, och OnOff. Men vi hittade tyvärr inte det vi sökte, för det var slut i alla tre affärerna. Köpte bara ett Points Card 2000 på OnOff för 200:- kronor.


Sen så var vi på HemKöp och handlade en hel del matvaror. Och sen efter det så bjöd Jimmy mig på middag på Burger King. (Tack Jimmy!)


När vi kom hem igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning.


Sen så flyttade vi båda två upp till vardagsrummet. Jag satt med datorn och bloggade lite. Jimmy spelade Zelda på Wii.


Dagens Shopping - 071113 - Nintendo Wii Points Card 2000.

Dagens Shopping i dag blev ett Nintendo Wii Points Card 2000.
Det kan man använda till att ladda ner gamla Nintendospel.


image1663

Närbilder på vår Salladsbuffé i dag.

Här är tre fotografier på vår Salladsbuffé i dag.
I dag var den rekordstor med 43 olika skålar.


image1660


image1661


image1662

(Mobil-Blogg) Middag! ;-D

200711132426.jpg
(Mobil-Blogg) Middag! ;-D

Veckans Vikt - Vecka 46 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 46 - 2007
12/11

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 45 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 45 - 2007
05/11 - 11/11

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: Promenad, 1,0 tim

Dagens Jobb - Tisdagen den 13 november 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Först var jag en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så "dukade" jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag serverade vi pasta med kycklingsås. Och så vår salladsbuffé förstås.


En väldigt hektisk dag blev det i dag. Men allt flöt ändå på bra. Och inget speciellt hände.


(Mobil-Blogg) Lunchdags!

200711132425.jpg
(Mobil-Blogg) Lunchdags!

(Mobil-Blogg) Blä...

200711132424.jpg
(Mobil-Blogg) Blä...

(Mobil-Blogg) I dag slog vi rekordet! 43 olika sorter på salladsbuff%E

200711132417.jpg
(Mobil-Blogg) I dag slog vi rekordet! 43 olika sorter på salladsbuffén! ;-D

(Mobil-Blogg) Jag blev tvåa på golf. ;-)

200711122412.jpg
(Mobil-Blogg) Jag blev tvåa på golf. ;-)

Dagens Dagbok - Måndagen den 12 november 2007 - Kvällen.

Och så fortsatte hela kvällen. Vi spelade Wii Sports på Nintendo Wii nästan hela kvällen. Så roligt! Lite Mario och Zelda blev det också. Glögg och clementiner blev det att äta.

 

Himla mysig och trevlig familjekväll med oss alla fyra plus Nintendot blev det i alla fall! :-D


Dagens Dagbok - Måndagen den 12 november 2007 - Eftermiddagen.

Direkt efter jobbet så åkte jag till Farsta Centrum. Och väl där så gick jag till Folktandvården, för jag hade tid hos Tandhygienisten klockan halvtre. En halvtimme ungefär var jag där, och 650:- kronor fick jag betala...


Sen så gick jag till Apoteket och handlade tandstickor och flourskölj.


Efter det så mötte jag upp med Jimmy som kom till Centrum direkt efter jobbet. Och så var vi till affären Game och sålde åtta stycken av våra spel till PlayStation 2. Vi förbokade också två spel till Nintendo Wii, som kommer på fredag, och även ett spel som kommer nästa fredag.


Sen så åkte vi hem. Borzko var hemma när vi kom hem. Han hade varit ledig i dag, som han alltid är på måndagar. Och han hade även den här veckan fixat veckostädningen.


Vi tre åt middag ihop när vi kom hem. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Borzko stack iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


När Jimmy var klar så gick vi upp till vardagsrummet och satte igång vårt nya Nintendo Wii, och så spelade vi Wii Sports.


Jenny kom hem från sin praktik vid halvsextiden. Hon åt då middag, och sen så var hon också med och spelade.


Och sen när Borzko kom hem så kom han också med och spelade.


Dagens Jobb - Måndagen den 12 november 2007.

Måndag igen och jobb igen... Den här veckan så är jag först i skalen en stund och förbereder grönsakerna, sen så "dukar" jag, alltså förbereder matsalarna, och sen så är jag andreman i stora matsalen.

I dag serverade vi färsbiffar, kokt ris, och brunsås. Och så vår salladsbuffé förstås.

Allt flöt på bara bra hela dagen, och inget speciellt hände på jobbet i dag.

(Mobil-Blogg) I dag har jag inte tid för bloggen. Vi spelar Nintendo

200711122415.jpg
(Mobil-Blogg) I dag har jag inte tid för bloggen. Vi spelar Nintendo Wii, hela familjen. Så roligt! På kortet spelar jag Bowling. :-D

Dagens Dagbok - Söndagen den 11 november 2007 - Kvällen.

Sen så spelade Jimmy och jag förstås tevespel hela kvällen. Vi blev nöjda med alla spelen som vi köpte till. Allra roligast var nog Wii Sports, speciellt Bowling.


Jimmy spelade nästan hela tiden. Jag varvade lite med datorn också.
Och så lär väl säkert kvällen fortsätta, tills det är läggdags för mig vid halvelvatiden.


Borzko kommer väl hem rätt så sent från sin Mamma förmodligen, för han är ju ledig i morgon.


Jenny har varit hos Jocke hela helgen. Hon sover där i natt också, och åker sen direkt till sin praktik i morgon bitti.


Och i morgon så är det då alltså tyvärr måndag igen...


Dagens Shopping - 071111 - Nintendo Wii + tillbehör.

Dagens Shopping i dag blev en Nintendo Wii spelkonsol plus diverse tillbehör och spel.


Nintendo Wii spelkonsol.


image1649


Extra spelkontroll.


image1650


Spelen Wii Sports + Rayman Raving Rabbids ingick i paketet.


image1651


Jag köpte också spelet Super Paper Mario.


image1652


Jimmy köpte spelen The Legend of Zelda: Twilight Princess + Far Cry Vengeance.


image1653


Dagens Dagbok - Söndagen den 11 november 2007 - Eftermiddagen.

Jimmy och jag satte oss sen uppe i vardagsrummet och spelade LEGO Star Wars på PlayStation 2.


Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Han åt då lunch och tog en fika. Sen så satte han sig också uppe i vardagsrummet med oss, men han läste i sin bok istället.


Sen vid tretiden så gav vi oss alla tre iväg, fast åt lite olika håll. Borzko tog Volvon och åkte hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jimmy och jag tog Polon och åkte till Centrum. Och så var vi på OnOff och köpte en ny spelkonsol. En Nintendo Wii. Vi köpte ett paket som innehöll en spelkonsol med en handkontroll + en extra handkontroll + ett spel: Wii Sports + ett spel till: Rayman Raving Rabbids.


Sen så var vi till affären Game, och köpte fler spel. Jag köpte ett begagnat spel: Super Paper Mario. Och Jimmy köpte två spel, ett begagnat: Far Cry Vengeance, och ett nytt: The Legend Of Zelda: Twilight Princess.


När vi kom hem igen så åt vi middag först. Sen så kopplade vi in den nya spelkonsolen och testade alla spelen.


Min senaste tatuering.

Min senaste tatuering, som jag gjorde för ungefär en månad sen, föreställer ju en Sverige-flagga och en Stockholms-flagga, och så orden "Stockholm" och "Sweden".

Jag har länge tänkt på en sån tatuering, och jag är jättenöjd med den.

För mig så står den för att jag är född i Stockholm, Sverige. Jag är också uppväxt där, och har bott hela mitt liv där hittills. Jag älskar också min stad och mitt land, och har svårt att tänka mig att bo någon annanstans. Jag tycker också att det är viktigt att vi "vanliga" människor får vara stolta över vårt land och vår flagga.

Nu har jag hört att andra människor tolkar in andra saker i min tatuering. Tre olika förslag har jag fått, som folk (felaktigt) tror att den står för.

En åsikt som jag har fått är att det skulle vara en rasistisk tatuering. Det förstår jag egentligen inte. Hur skulle en svensk flagga kunna vara rasistisk!? Men på ett sätt så kan jag i och för sig förstå det. För nynazister och rasister har på något konstigt sätt tagit svenska flaggan till sin. Därför tycker jag att vi andra, både infödda svenskar och inflyttade "nya" svenskar, tar tillbaka flaggan som vår.

En annan åsikt är att jag skulle vara "idrottstokig" och/eller "sportmorsa". Och det är ju också väldigt långt från sanningen. Jag är totalt ointresserad av allt idrott och sport. Visst var jag väl lite "sportmorsa" under några år när Jimmy och Jenny höll på med sport ett tag. Speciellt under de åren som Jenny spelade fotboll. Men nu tittar jag aldrig på sport och idrott. Tycker att det är jättetråkigt.

En tredje åsikt som jag fick var en som frågade om jag hade den tatueringen för att jag var med i någon MC-klubb! Och det är ju väldigt långt från min verklighet det också.

Men jag räknade i och för sig med att få vissa reaktioner på den här tatueringen. Det har jag ju aldrig fått på mina åtta tidigare tatueringar. Men den här kan nog anses som lite kontroversiell av vissa. Men som sagt var, för mig så står den bara för att jag älskar min stad och mitt land.


image1648


(Mobil-Blogg) Nu har vi varit och shoppat en Nintendo Wii spelkonsol!

200711112406.jpg
(Mobil-Blogg) Nu har vi varit och shoppat en Nintendo Wii spelkonsol! ;-D

(Mobil-Blogg) Nu blir det teve-spel! :-D

200711112400.jpg
(Mobil-Blogg) Nu blir det teve-spel! :-D

Inlägget borttaget.

Inlägget borttaget.


Dagens Dagbok - Söndagen den 11 november 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost. Och så lite nyhetsläsning i datorn.


Vid åttatiden så gick Borzko upp. Han duschade också och gjorde sig i ordning. Och efter det så åt han frukost.


Strax före nio så gick jag iväg ut, och mot Centrum. Ett besök på Solakuten blev det. En halvtimme som vanligt solade jag, och lika underbart skönt som vanligt var det också.


Gick sen en liten promenad runt omkring i Farsta. Men det blev bara i knappt en timme, för det var inte speciellt skönt ute. Grått, ruggigt, trist, mulet, mörkt, molnigt, nollgradigt, och så en snålblåst som gjorde att det kändes mycket kallare.


Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma under resten av förmiddagen. Och så blev det förstås också stunder vid datorn.


Borzko hade, även idag, gått iväg till Farstahallen för att träna.


Jimmy vaknade och gick upp vid halvtolvtiden. Då åt han frukost, och jag åt lite lätt lunch samtidigt. En fika och en pratstund blev det också. Sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


(Mobil-Blogg) Lunch! ;-)

200711112396.jpg
(Mobil-Blogg) Lunch! ;-)

Två borttagna blogginlägg.

Nu har jag tagit bort två av mina blogginlägg. Det är de båda inläggen som jag skrev om den otäcka olyckan här i Farsta i.

Det första inlägget hette: "Otäck bilolycka nära oss i Farsta..." och hade 91 stycken kommentarer.

Det andra inlägget hette: "Några ord om den tragiska trafikolyckan i Farsta i söndags..." och hade 16 stycken kommentarer.

Jag är ju som ansvarig för bloggen, också ansvarig för kommentarerna. Och jag kände att jag nog inte längre ville vara ansvarig för vad som stod i kommentarerna. Det var många påhopp på olika personer, och det var motsägande uppgifter om vad som hade hänt.

Så jag tog beslutet i dag att ta bort de två inläggen och alla 107 kommentarerna.

(Mobil-Blogg) Världens bästa Centrum: Farsta Centrum! ;-D

200711112395.jpg
(Mobil-Blogg) Världens bästa Centrum: Farsta Centrum! ;-D

(Mobil-Blogg) Nu blir det sol! ;-)

200711112394.jpg
(Mobil-Blogg) Nu blir det sol! ;-)

(Mobil-Blogg) Frukost! :-)

200711112393.jpg
(Mobil-Blogg) Frukost! :-)

Några bilder från Anettes 50-årsdag.

Här kommer sju fotografier från kvällen. Väldigt dåliga och suddiga bilder. Men bättre än ingenting alls! ;-D


image1635


image1636


image1637image1638


image1639


image1640


image1641


Dagens Dagbok - Lördagen den 10 november 2007 - Andra delen av Eftermiddagen + Kvällen.

Vid halvfyratiden så åkte jag, Borzko, och Jimmy iväg i båda bilarna. Först så hämtade vi upp min Pappa i Örby. Sen så åkte vi och hämtade upp Jenny, Jocke, och Tindra på ett kalas som de hade varit på. Och sen så åkte vi allihopa till Sätra där syrrans kille bor.


Som jag skrev i ett tidigare inlägg i dag, (läs här), så hade syrran Öppet Hus på sin 50-årsdag i dag. Vi fick en massa gott att äta, och en massa gott att dricka. Fika och kaffebröd förstås sen efteråt. En massa trevligt prat och skratt. Vi sjöng också en hel del. Många trevliga människor var där.


Vid tiotiden sen så åkte vi hemåt. Vi körde Jenny, Jocke, och Tindra till Älvsjö Station. De skulle sen ta pendeltåget till Södertälje. Vi körde också Pappa hem till Örby. Vi stannade även till på Statoil och köpte lite godis med oss hem.


Väl hemma igen så blev det allmänt slöande. Jimmy satte sig på sitt rum framför datorn. Borzko satte sig i vardagsrummet och slötittade på teve. Och jag satte mig också i vardagsrummet, fast med datorn istället.


(Bilder från kvällen kommer i ett separat inlägg strax).


Dagens Dagbok - Lördagen den 10 november 2007 - Första delen av Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så åt jag lite lätt lunch och tog en fika. Jimmy tog också en fika, och så satt vi och pratade en stund i köket.


Vid halvettiden så kom Borzko hem från gymmet. Då åt han också lite lätt lunch och tog en fika. Och så satt vi alla tre och pratade en stund.


Sen så stack Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna. De åkte bort till OKQ8 och fixade lite med bilarna. Tankade bensin, kollade olja + kylarvatten + spolarvätska + luften i däcken, smörjde listerna, köpte låsspray, med mera.


Jag höll återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så blev det förstås också stunder vid datorn.


Sen så satte jag mig en stund uppe i vardagsrummet och började att läsa en ny bok: "Stella & Sebastian" av Jenny Leeb.


Irriterande på Aftonbladet... :-/

Jag tycker att det är så himla irriterande när jag sitter och läser Aftonbladet på Internet, och så klickar jag på en artikel som intresserar mig, och så är det en PLUS-artikel...

Jag tycker att Aftonbladet har så mycket annonser på sin hemsida, så det borde väl räcka med de intäkterna. På Expressens hemsida så kan man ju läsa allting utan att betala.

Nu ville jag läsa om en av mina favoritförfattare, Camilla Läckberg, men det kunde jag inte.

Inte heller kan jag läsa Alex Schulmans Innelista.

Sexa i dag! ;-)

Mest Aktiva-Listan på Blogg.se.

image1634

Syrran 50 år.

I dag fyller min syster 50 år. Hon har ju redan haft en stor 50-årsfest. Eller rättare sagt så hade hon en 100-årsfest tillsammans med en kompis som fyllde 50 år i somras. De hade festen tillsammans den första september. Men då ville de inte bli uppvaktade med presenter på festen.

I kväll så har syrran Öppet Hus från klockan fyra. Hon bjuder på lite gott att äta och dricka, och så ska vi uppvakta henne med presenter.

Jag, Jimmy, och Borzko åker iväg vid kvart i fyra i båda bilarna. Först så ska vi hämta upp min Pappa i Örby. Tyvärr så ska inte min Mamma med i dag, för hon mår inte bra. Sen så ska vi åka och hämta upp Jenny, Jocke, och Tindra. De är på ett födelsedagskalas på dagen, och sen så ska de med oss till syrran.

Och sen så åker vi alla hem till syrrans kille i Sätra, där tillställningen ska vara.

Här är länk till inlägget från den första september, med bilder från 100-årsfesten.

Dagens Dagbok - Lördagen den 10 november 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost med fika i stearinljusets sken, och med nyhetsläsning i datorn under tiden.


Vid åttatiden så gick Borzko upp. Han duschade, och gjorde sig i ordning. Sen så åt han förstås frukost och fikade. En pratstund fick vi under tiden också. Vid kvart över nio sen, så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna.


Jag höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn.


Vid tiotiden så gick Jimmy upp. Han åt då frukost, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satte han sig vid datorn på sitt rum.


Jag fortsatte att fixa här hemma, och fortsatte också att varva med datorn, under resten av förmiddagen.


(Mobil-Blogg) Jimmy sitter i köket med sin dator och tar en fika.

200711102382.jpg
(Mobil-Blogg) Jimmy sitter i köket med sin dator och tar en fika.

"Hur mycket kan du om Stockholmska?" - Webbtest.

Du fick 7 av 8 möjliga

Toppen! Du verkar kunna hur mycket som helst om stockholmska. Kan du din egen dialekt?
Hur mycket kan du om stockholmska? Testa dig själv!

Webbtest i Stockholm City.


Hur har snöstormen slagit till där ni bor?

Hur är det hos er? Har ni fått mycket snö i natt? Här i Stockholm har det knappast kommit någonting alls i natt. Det började ju snöa i går kväll, så jag trodde att det skulle vara massor i morse när jag vaknade. Men det är knappt någonting alls på marken.

Det är en grad kallt här, och det blåser jättemycket. Det är nog svinkallt ute i dag. Jag tänker hålla mig inomhus i dag på dagen, och sen så ska vi bort på fest på eftermiddagen/kvällen.

De varnar här i Stockholmsområdet att det tydligen är jättehalt i dag. Så det är ju skönt att vi har satt på dubbdäcken på båda bilarna. Både på min och Borzkos Volvo, och på Jimmys Polo.

Några artiklar om snöovädret:

Här slår stormen till över Sverige.

Snökaos och blixthalka i kväll.


image1632

(Bilder lånade)

(Mobil-Blogg) Dags för frukost!

200711102380.jpg
(Mobil-Blogg) Dags för frukost!

(Mobil-Blogg)

200711102379.jpg 


(Uppdaterad klockan 08:30)

Jag råkade sända iväg MMS:et förut, utan att jag hade skrivit in texten! ;-D Men det jag skulle skriva var att det har ju inte kommit speciellt mycket snö här i natt i alla fall. Det ligger bara ytterst lite snö på marken. Det är en grad kallt ute, och det blåser typ halv storm... Så det blir inte någon förmiddagspromenad för mig i dag inte. Det blir en lugn och skön dag inne. Med mycket nöje och lite nytta förmodligen. ;-)

(Mobil-Blogg) Jag tror inte att det syns här, men nu har det bör

200711102378.jpg
(Mobil-Blogg) Jag tror inte att det syns här, men nu har det börjat att falla ner en massa snöblask... Och det blåser jättemycket... Blä...

Dagens Dagbok - Fredagen den 9 november 2007 - Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så höll han på och fixade med lite allt möjligt.


Jimmy satt på sitt rum och spelade datorspel.


Jag satt vid min dator i köket och höll på med lite allt möjligt.


Jenny praktiserade på Webhallen i dag också. När hon slutade så åkte hon sen direkt hem till Jocke och tillbringade kvällen där. Och hon ska förstås också sova där i natt.


Vid åttatiden sen så satte sig både jag, Borzko, och Jimmy uppe i vardagsrummet. Vi tittade och lyssnade på första delen av "Idol", och så åt och drack vi en massa gott. Vi tittade även på första delen av "Fredag hela veckan".


Sen när klockan var tio så satte vi igång en dvd-film. Egentligen så hade jag tänkt mig att se den andra och sista delen av "Isprinsessan" som jag hade spelat in. Men Jimmy ville inte se den, utan han ville se en film, så då gjorde vi det istället. "Isprinsessan" tittar jag på i morgon eller på söndag istället.


Jag, Jimmy, och Borzko tittade på filmen: "Wild Hogs". En helt klart rolig och sevärd komedi.


Efter filmen så satt vi alla tre kvar i vardagsrummet. Jimmy och jag satt och höll på i våra datorer. Borzko slötittade lite på teve.


"Wild Hogs"

Jag, Jimmy, och Borzko såg en kul film i kväll: "Wild Hogs". Skön, rolig, och lättsam film, med bra skådisar. Kan klart rekommenderas om man känner för enkel underhållning.

Läs om filmen på LoveFilm och MovieZine.


image1628

(Bilden lånad)

IDOL - 09/11. (Uppdaterad)

Jaha! Vad tycker ni om dagens IDOL då? Jag tycker att det var ett himla roligt tema i dag med alla gamla sköna disco-låtar. Alla låtarna var ju från sjuttiotalet, från min ungdom! ;-D

Jag tycker ju att alla Idolerna som är kvar är så bra. Jag vill ju egentligen inte att någon ska åka ut. Jag ska nog inte titta på del 2 av Idol i dag. Jag tycker att det är så jobbigt när det blir någon utröstad. Jag blir ledsen vem det än blir.

Men om jag måste välja någon i dag som ska åka ut, så väljer jag nog ANDREAS. Han är nog den som jag tycker minst om av de som är kvar. Vad tycker ni?


image1627


Länk till Aftonbladet, "Discofeber i Idol".


(Uppdaterad klockan 00:15)

Tråkigt att Christoffer åkte ut... Hade velat att Andreas skulle åka ut i dag... Och så Mattias nästa gång... Och sen ha Daniel, Amanda, Marie, och Christoffer kvar... Men, men, inget att göra åt. Tur att jag inte tittade på del 2 i alla fall. Jag blir inte lika ledsen när jag bara läser på Internet vem som åkte ut. Nästa gång hoppas jag i alla fall att Andreas åker ut.

(Mobil-Blogg) Dags igen! ;-D

200711092377.jpg
(Mobil-Blogg) Dags igen! ;-D

Läs det här inlägget hos Jenny!

Jag vill bara tipsa er om att läsa det här inlägget hos Jenny, och alla kommentarerna som hör till det:

"VILKEN VÄRLD VI LEVER I...."

Dagens Shopping - 071109 - En massa böcker! ;-D

I dag blev det en hel del shopping. Men nästan bara böcker! ;-D


Först så var jag på "Bo Bättre" och köpte band att lägga upp mina nya jobbarbyxor med. Mina nya två par byxor är alldeles för långa, så jag tänkte lägga upp dem med hjälp av band som man stryker fast på insidan.  (Bilden blev väldigt suddig).


image1619Sen så var jag på "Bokia" Där köpte jag en ny Almanacka för 2008. Och så köpte jag den senaste (nionde) delen i "Gossip Girl"-serien till Jenny. Sen så blev det en Fars Dags-present till min Pappa också, boken: "Min väg, mina val" av Göran Persson.


image1620


image1621image1622


Sen så var jag på Hemköp och hämtade ut mitt bokpaket med tretton böcker från Adlibris som jag beställde i lördags.


image1623


image1624


image1625


Så nu måste jag väl sätta igång och läsa lite mer! ;-D Jag har ju inte öppnat en bok på över en månad nu! Jag som brukar läsa en bok i veckan i snitt när jag jobbar. (Och fyra böcker i snitt i veckan på sommarlovet). Men det är datorn som tar alldeles för mycket tid! För teve tittar jag ju inte speciellt mycket på. Jag får minska ner på blogg-skrivandet och blogg-läsandet! ;-D


Dagens Dagbok - Fredagen den 9 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade lite här hemma med lite allt möjligt, som vanligt.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Då åkte vi iväg en sväng till Centrum direkt. Vi var på Bo Bättre, Bokia, och HemKöp. Vad jag handlade kommer i ett separat inlägg med fotografier snart.


När vi kom hem igen så åt vi middag direkt. Sen efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Jag höll återigen på och fixade lite.


Jimmy satte sig sen på sitt rum vid datorn. Och jag satte mig i köket vid min dator.


Dagens Jobb - Fredagen den 9 november 2007.

Och så blev det då äntligen fredag, och veckans sista arbetsdag!


Precis som tidigare i veckan, så var jag först den första halvan av dagen i skalrummet, och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet, och diskade.


I dag så serverade vi färsbiffar med texmexsmak, kokt potatis, och brunsås. Vi hade även lite rester som vi serverade, köttfärsröra och ris. Och så hade vi vår salladsbuffé.


Det var en hektisk dag även i dag. Men allt flöt ändå på bra. Och ingenting speciellt hände.


Och så kom då veckans bästa stund! Klockan två på fredagseftermiddagen! Och vi fick gå hem och fira helg!


Dagens Dagbok - Torsdagen den 8 november 2007 - Kvällen.

Jimmy och jag blev även i kväll sugna på glögg! Så vi delade på en flaska och satt i köket och pratade en stund.


Vid halvåttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen så tittade han på teve och på ishockeymatchen mellan Sverige och Ryssland.


Jenny kom hem vid strax före tio. Hon stannade kvar i stan idag efter sin praktik. Hon var och fikade med några av sina tjejkompisar.


OCH I MORGON SÅ ÄR DET FREDAG!!!! WIIEEE!!!! ;-D


Snö eller inte snö... - det är frågan!

Jag gillar ju inte snö speciellt mycket egentligen. Jag gillar egentligen ingenting som har med höst och vinter att göra. Inte snö, vinter, regn, höst, mörker, slask, kyla, blåst, blask, halka, is, med mera...

November är den absolut värsta månaden på året tycker jag. (Näst värst är februari). Jag tycker det känns som om man är trött hela november... Och som om det är mörkt hela tiden... Jag är alltid deppig i november. (Undantaget var förra  året, men då hade jag Thailand över jul att se fram emot!)

Så därför så kan jag ändå tycka att det är lite okej om det kommer lite snö nu kanske. För det blir i alla fall lite ljusare då.

Jag kan faktiskt tycka om snö riktigt mycket också! Tänk en dag när vintern närmar sig våren, och det är mycket nyfallen vit snö, vindstilla, några grader kallt, och så strålande solsken! Då är det ju faktiskt riktigt mysigt! Men hur många dagar är det så!? Inte många här där jag bor i alla fall...

För oftast så är blir ju snön här i Stockholm bara slask och blask direkt... Och då är man ju hellre utan snö helt. I alla fall jag...

Eller vad tycker ni andra!?

Här är länk till artikeln: "Snöoväder in mot Sverige" i Aftonbladet.

(Mobil-Blogg) Nu klarar vi oss i ett par dagar! ;-D Sex flaskor

200711082361.jpg
(Mobil-Blogg) Nu klarar vi oss i ett par dagar! ;-D Sex flaskor alkoholfri glögg, och massor med clementiner! ;-)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 8 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. En stund vid datorn blev det också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Då åkte han och jag en sväng till Centrum direkt. Var på HemKöp och handlade en hel del matvaror. Sen så åkte vi hem igen.


När vi kom hem så åt vi två middag tillsammans. Och så satt vi och pratade en stund.


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum vid datorn, och så kollade han på en av sina serier som han följer och laddar ner.


Själv så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund igen. Och sen så satte jag mig i köket med datorn.


Dagens Jobb - Torsdagen den 8 november 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Först i skalen halva dagen, och sen resten av dagen i disken.


I dag serverade vi tacobuffé. Vi hade tacokryddad köttfärs, tortillasbröd, nachoschips, och sen massor med olika tillbehör.


Som alltid när vi har "extra god mat som alla gillar", så blev det väldigt hektiskt i dag. Det var knappt så vi hann med någonstans, varken i diskrummet eller ute i matsalarna. Svårt att hjälpa varandra när det är lika stressigt överallt också... Men till slut så var dagen i alla fall över...


Dagens Dagbok - Onsdagen den 7 november 2007 - Kvällen.

Jenny och jag flyttade sen upp vid sjutiden till vardagsrummet med våra datorer. Jenny satt med sin dator och så tittade hon på teve: "Joey", "Sjukhuset" och "Roomservice". Jag tittade bara lite med ena ögat, och höll mest på i min dator.


Jimmy satt kvar nere på sitt rum. Han pluggade lastbilsteori, och sen så satt han vid sin dator och spelade "Hellgate: London"


Borzko kom från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag då, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen när han var klar så gjorde han mig och Jenny sällskap uppe i vardagsrummet framför teven.


Och även i kväll, för fjärde kvällen i rad, så blev det (alkoholfri) glögg! Och mitt kvällsmål i kväll blev fyra clementiner.


Sen klockan nio så blev det tevetittande även för mig: "Heroes". Och nu är klockan lite över tio, och det är väl strax sängdags för oss alla. Borzko ska upp fyra, jag halvfem, Jimmy fem, och Jenny sju.


Men vad är det med vår värld!?

Men vad är det med vår värld nu för tiden!? Det bara händer värre och värre saker hela tiden... Såna här händelser, som hände i Finland i dag, det brukar ju typ "bara hända i USA"...

Man blir ju rädd... Vad ska man göra!? För att förhindra att sånt här händer?

Här är några länkar till Aftonbladet som handlar om den fruktansvärda händelsen i Finland.

"Skolmassaker i Finland"

"Video om skolattack lades ut på YouTube"

"Vi kastade oss alla ner på golvet"

(Mobil-Blogg)

200711072354.jpg
(Mobil-Blogg)

Dagens Shopping - 071107 - Systembolaget.

Det här blev mina inköp på Systembolaget i dag:

Jag köpte en förpackning av Blossas årgångsglögg. Det är 20 centiliters flaskor med de fem olika sorterna från i år och fyra år tidigare. Jag ska bara ha de som prydnad i mitt vitrinskåp/barskåp i vardagsrummet. Jag har en del fina småflaskor där, och de här tycker jag var jättefina.


image1614


Sen så köpte jag en presentförpackning med fem olika Absolut Vodka i 5 centiliters flaskor. Jag hade fyra av dem tidigare, men Päron fattades i min samling i mitt barskåp/vitrinskåp. De övriga fyra får väl någon i familjen dricka upp. ;-)


image1615


Och så blev det två flaskor Blossa Vinglögg 10%, och fem flaskor spanskt Rödvin.


image1616

Dagens Dagbok - Onsdagen den 7 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. Datorn fick en stund förstås också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Då åkte vi båda två direkt en sväng till Centrum. Väl där så var vi och handlade på Systembolaget. Vad jag köpte kan ni se i ett eget inlägg.


När vi kom hem igen så åt vi middag. Sen efter middagen så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så stunder vid datorn också.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig vid datorn och tittade på ett avsnitt av en av sina nerladdade serier. Och efter det så satte han sig och pluggade lastbilsteori.


Jenny kom hem från sin praktik vid halvsextiden. Då åt hon middag.


Sen så satte sig både jag och Jenny i köket med våra datorer.


Dagens Jobb - Onsdagen den 7 november 2007.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, den första halvan av dagen. Och sen så var jag i disken och diskade, den andra halvan av dagen.


I dag serverade vi fiskpanetter, kokt ris, och filsås. Vi hade även lite couscouspytt från i går, som vi serverade som rest. Och så hade vi förstås vår salladsbuffé.


Det var en hektisk dag i dag, precis som i går. Men allt flöt på bra ändå.


I dag fick vi våra nya arbetskläder som vi hade beställt. Vi fick beställa två uppsättningar var, och välja (nästan) helt fritt ur sortimentet. Jag tog det som jag har gjort i flera år nu: två par svarta byxor, två stycken svarta piké-tröjor, och två stycken svart-vit-rutiga korta förkläden.


Vansinnesdåd igen...

Vad är det som händer i Stockholm!? Tycker att det händer mord, dråp, våldtäkter, misshandel och otäcka olyckor varenda dag nu...

"Tidigt i morse mejades två unga män, 28 och 31 år gamla, brutalt ner på Birger Jarlsgatan vid Stureplan i Stockholm. Båda avled." (Kopierat ur Aftonbladet).

Varför!? Verkar helt vansinnigt...

Länk till artikel i Aftonbladet.

Ännu en länk. 

(Uppdaterad klockan 18:35)

En länk till.

Här hände det.

(Mobil-Blogg) Lunchdags! :-D

200711072343.jpg
(Mobil-Blogg) Lunchdags! :-D

(Mobil-Blogg) I morse var det sån där hemsk tjock is som nästan

200711072342.jpg
(Mobil-Blogg) I morse var det sån där hemsk tjock is som nästan är omöjlig att skrapa bort... :-(

Dagens Dagbok - Tisdagen den 6 november 2007 - Kvällen.

När vi reste oss från middagsbordet, efter en och en halv timme för mig och Jimmy, och en timme för Jenny, så gick Jimmy in och duschade och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig på sitt rum och pluggade lastbilsteori. Jenny och jag tog våra datorer, och så satte vi oss vid köksbordet.


Vid halvåttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen vid halvniotiden så blev det en kvällsfika. Jimmy och Jenny åt mackor, och själv så åt jag några clementiner. Efter fikat så drack vi (alkoholfri) glögg för tredje kvällen i rad.


Lite teve blev det i kväll, TV5 och "Desperate Housewives".


Nu är klockan tio, och det är väl strax sängdags för oss alla fyra. Borzko ska gå upp fyra, jag halvfem, och Jimmy fem. Jenny kan sova länge, hon börjar inte på sin praktik förrän halvelva.


(Mobil-Blogg) Glögg ikväll igen för tredje kvällen i rad! ;-%2

200711062341.jpg
(Mobil-Blogg) Glögg ikväll igen för tredje kvällen i rad! ;-)

(Mobil-Blogg) Dags för en kvällsfika! :-D

200711062340.jpg
(Mobil-Blogg) Dags för en kvällsfika! :-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 6 november 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. När jag kom hem så höll jag som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här hemma. En fikastund blev det förstås också. Och givetvis också en datorstund.


Jimmy jobbade över i drygt en timme i dag, och kom hem vid femtiden. Han och jag åt middag då. Sen så kom Jenny hem från sin praktik vid halvsextiden och gjorde oss sällskap. Hon åt då också middag, och sen så satt vi alla tre och pratade ända tills klockan var halvsju.


(Mobil-Blogg) Pratstund efter middagen.

200711062339.jpg
(Mobil-Blogg) Pratstund efter middagen.

Dagens Jobb - Tisdagen den 6 november 2007.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken och diskade.


I dag så serverade vi couscouspytt. (Vilket är min absoluta favoritmat i skolan!) Vi hade också givetvis vår salladsbuffé.


En hektisk dag var det i dag, som alltid på tisdagar den här terminen. (Många kommer och äter samtidigt då). Men allt flöt ändå på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Måndagen den 5 november 2007 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn. Jenny låg på sitt rum och vilade större delen av kvällen. Jimmy spelade sitt datorspel större delen av kvällen. Borzko tittade på teve större delen av kvällen. Och jag satt med min dator större delen av kvällen... ;-)


Ett kvällsmål blev det vid niotiden. Jenny åt flingor, Jimmy åt mackor, Borzko åt ingenting, och jag åt clementiner.


Och nu är det väl snart sängdags för större delen av familjen.


(Mobil-Blogg) Lite kvällsgott.

200711052338.jpg
(Mobil-Blogg) Lite kvällsgott.

Vissa artiklar blir man både ledsen och förbannad när man läser...

Vissa artiklar blir man både ledsen och förbannad när man läser... Och man förstår inte... Hur så många människor kan vara så sjuka...

Länk till en artikel i Aftonbladet.

Och länk till ännu en artikel i Aftonbladet.

Det här kanske man skulle boka!? ;-D

image1606


Det här kanske man skulle boka!? ;-D Iron Maiden spelar på Stockholms Stadion den 16 juli 2008. Och biljetterna släpps nu på måndag den 12 november. Jag såg dem när de spelade i Globen sommaren 2006, och jag skulle gärna se dem igen.

Här är länk till artikel i Aftonbladet.

Och här är länk till artikel i Expressen.


image1605

(Bilderna lånade)

Dagens Dagbok - Måndagen den 5 november 2007 - Eftermiddagen.

Jag åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag, som vanligt på måndagar. Och han hade även den här veckan tagit hand om veckostädningen här hemma.


Vi pratade en stund, och sen så gav vi oss båda två iväg. Borzko åkte iväg med bilen för att hämta upp Jimmy på jobbet. Sen så åkte de båda två iväg till bilverkstan i Huddinge, för att hämta upp Jimmys bil som har varit på service i dag.


Jag gick till Centrum. Först så gick jag till SolAkuten och solade i en halvtimme som vanligt. Och lika skönt som vanligt var det också. (Se bild i tidigare inlägg). Efter solningen så gick jag till Apoteket och hämtade ut mer av min medicin. Och sen så gick jag till Åhléns och köpte Date parfym. (Se bild även på det i tidigare inlägg).


När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt, och satt även vid datorn en stund. Borzko och Jimmy kom sen hem igen, med båda bilarna, vid fyratiden. Då åt vi tre middag tillsammans.


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig på sitt rum och pluggade lastbilsteori. (Se bild i tidigare inlägg). Och när han tyckte att han hade pluggat nog, så satte han sig och spelade sitt nya datorspel: "Hellgate: London".


Borzko stack iväg ut igen. Han åkte till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb. När han kom hem igen så satte han sig i vardagsrummet och tittade på teve, nyheter och sport.


Jenny kom hem vid halvsextiden. Hon hade ju varit första dagen på sin praktik i dag. Hon ska praktisera tre veckor på Webhallen på Sveavägen, mellan halvelva och fem på dagarna. Allt hade gått jättebra, och hon hade tyckt att det var kul.


Men hon hade världens huvudvärk, och mådde lite illa, när hon kom hem. Hon åt lite middag, och sen så gick hon in på sitt rum och la sig för att vila.


Jag satte mig med min dator i köket. Och som vanligt så blev det mest bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning.


Dagens Jobb - Måndagen den 5 november 2007.

Måndag igen, och jobb igen... Det var lite extra tungt att gå upp i morse, efter fyra dagars ledighet. Gick upp en kvart tidigare också, kvart över fyra, istället för halvfem, eftersom jag skulle skjutsa Jimmy till jobbet.


Jag duschade och gjorde mig i ordning, och sen så gav sig både Jimmy och jag iväg vid tjugo över fem. Vi skrapade rutorna på bilen rena från is, och sen så körde jag Jimmy till Hägerstens Brädgård där han jobbar. Hans bil var på service i dag, det var därför jag körde honom.


Jag kom fram till mitt jobb vid tio i sex. Gick in, larmade av, bytte om till arbetskläder, och så började jag att jobba klockan sex. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och diskar.


I dag serverade vi soppa (tomatsoppa med pasta i), mjukt bröd (skivad Pågens Längtan), och pålägg (mjukost). Och så hade vi vår salladsbuffé förstås också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Mycket att göra som alltid var det, men allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Jo, en sak hände i dag. Vi fick inviga och använda vår nya avfallskvarn! Vi återvinner ju alla matrester och allt rens från grönsaker. Tidigare så har vi haft stora sopkärl som vi har lagt allting i. Sen så har de kommit och tömts en gång i veckan. Det har väl i och för sig funkat bra, men ändå lite ofräsch och slabbigt...


Nu har vi fått en jättefin avfallskvarn installerad i köket. Vi bara häller ner allt mat- och grönsaksavfall där i, sen så mals allting ihop, och så hamnar det i en jättestor tank som är installerad i källaren. Och sen när tanken är full, så kommer en tankbil och tömmer den.


Och sen så blir det biogas av våra rester! Jättebra! Det känns bra att alla rester tas tillvara på, och inte bara hamnar i soporna, tycker jag.


(Mobil-Blogg) Det var ju så gott med glögg i går så vi var t

200711052336.jpg
(Mobil-Blogg) Det var ju så gott med glögg i går så vi var tvungna att ta lite i kväll också! ;-D

Veckans Vikt - Vecka 45 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 45 - 2007
05/11

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 44 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 44 - 2007
29/10 - 04/11

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: Promenad, 1,0 tim
Torsdag: Promenad, 2,0 tim
Fredag: Promenad, 1,0 tim
Lördag: ---------  
Söndag: Promenad, 1,0 tim

(Mobil-Blogg) Jimmy sitter och pluggar lastbilsteori.

200711052335.jpg
(Mobil-Blogg) Jimmy sitter och pluggar lastbilsteori.

(Mobil-Blogg) Dagens Shopping. Glukosamin på Apoteket och Date på Åh

200711052334.jpg
(Mobil-Blogg) Dagens Shopping. Glukosamin på Apoteket och Date på Åhléns.

(Mobil-Blogg) Här ligger jag och drömmer om Thailand.

200711052333.jpg
(Mobil-Blogg) Här ligger jag och drömmer om Thailand.

Dagens Dagbok - Söndagen den 4 november 2007 - Kvällen.

Sen så blev det slöande på Jimmys rum resten av kvällen. Han fortsatte att spela sitt "Hellgate: London". Och jag fortsatte att hålla på med allt möjligt i datorn.


Lite tevetittande blev det sen också. Först TV6 och "Miami Ink". Och sen TV3 och sista avsnittet av "Ensam Mamma söker".


Och så blev det glögg-drickande! Vi skulle ju druckit glögg redan i går, men då så glömde vi faktiskt bort det. Men i kväll så delade Jimmy och jag på en flaska (alkoholfri) Blossa Glögg.


Borzko var ju hos sin Mamma på kvällen, och kommer hem lite senare.


Jenny är hos Jocke, och sover också där i natt.


(Mobil-Blogg) Nu blir det glögg! ;-D

200711042330.jpg
(Mobil-Blogg) Nu blir det glögg! ;-D

Dagens Dagbok - Söndagen den 4 november 2007 - Eftermiddagen.

Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Han åt lite lätt lunch och tog en fika. Sen så tog han bilen och åkte iväg en sväng till sin Pappas grav vid Katolska Kyrkogården i Solna och satte blommor och ljus där. När han kom hem igen så satt han och läste i sin bok en stund.


Jimmy fortsatte att spela sitt spel i ett par timmar till. Jag varvade, lite fixande med allt möjligt här hemma, med stunder vid datorn.


Vid tretiden så åkte Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna. Först så åkte de till Huddinge där de ställde av Jimmys Polo vid bilverkstan där. Den ska in på service i morgon bitti hos den bilreparatören som vi känner och som vi alltid lämnar våra bilar till. Sen så körde de med Volvon till Hallunda där Jimmy släppte av Borzko. Han skulle på sitt vanliga söndagsbesök hos sin Mamma, och sen så skulle han ta tunnelbanan hem senare. Jimmy åkte hem med Volvon när han hade släppt av Borzko.


Jimmy kom hem vid fyratiden. Sen så åkte vi två iväg nästan på en gång igen. Först så åkte vi till McDonalds i Sköndal och åt middag. Jag åt en McFish, en påse minimorötter, och en fruktpåse. En Fanta Free, och en stor mugg kaffe, blev det också.


Sen så åkte vi bort till Skogskyrkogården. Jag brukar alltid åka till en kyrkogård på kvällen på Alla Helgons Dag, men jag glömde faktiskt bort det i går kväll. Så vi åkte nu istället för att se om det var mycket ljus även i dag. Och det var faktiskt en hel del ljus även i dag. Fotograferade lite, men det var svårt att få bra kort.


När vi kom hem igen så fortsatte Jimmy att spela sitt datorspel. Och jag satte mig återigen med datorn i hans rum och höll på med allt möjligt i min dator. Musik lyssnade vi på förstås, och pratade gjorde vi förstås också.


(Jag har inte skrivit något om Jenny i dagboken, varken i dag eller i går. Hon har varit hos Jocke hela helgen, och vad de har gjort, det kan ni läsa om i Jennys Blogg och i Jockes Blogg.)


(Mobil-Blogg) Skogskyrkogården.

200711042329.jpg
(Mobil-Blogg) Skogskyrkogården.

(Mobil-Blogg) Middag! ;-D

200711042324.jpg
(Mobil-Blogg) Middag! ;-D

Dagens Kändisspotting - 071102 - Ulf Malmros.

Jag skrev ju i ett inlägg i fredags, att jag såg en "kändis" på bion som jag inte kom på vem det var, men att jag trodde att han var regissör eller producent.

Nu satt jag och läste Magnus Ugglas blogg, och eftersom han länkade till Mauro Scoccos blogg så hamnade jag där. Och då nämnde Mauro regissören Ulf Malmros. Då klickade det till i huvudet, och jag googlade på bild på honom. Och det var ju han som vi såg på bion!

Det har ju ingen egentlig betydelse vem det var. Men det är så irriterande tycker jag, när man går och tänker på nån och inte kommer på vem det är. Här är i alla fall länk till Wikipedia om Ulf Malmros, och en bild på honom.

image1597


Dagens Dagbok - Söndagen den 4 november 2007 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost och fika. Och så lite nyhetsläsning i datorn förstås.


Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr. Och sen så åt han förstås också frukost.


Vid kvart i nio så gav jag mig iväg ut på en liten promenad. Gick runt omkring i Farsta i en timme ungefär. Det var bara två grader varmt, men det blåste nästan ingenting, så det var rätt så skönt ute. Först var det sol, och sen så blev det lite molnigt, men sen så kom solen tillbaka igen.


Kom hem vid tiotiden igen. Borzko hade gått iväg till Farstahallen vid kvart över nio. Jimmy hade vaknat och gått upp redan vid niotiden. När jag kom hem så hade han ätit frukost, och duschat och gjort sig i ordning. Sen så hade han satt sig vid datorn i sitt rum och spelade sitt nya datorspel: "Hellgate: London".


När jag kom hem så höll jag på och fixade, grejade, donade, och pysslade med lite allt möjligt här hemma en stund först. Lite telefonpratande med min mamma och med Jenny blev det också.


Sen så tog jag med mig min dator, och så satte jag mig inne hos Jimmy i hans rum. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Lite lätt lunch och en fika blev det för oss båda sen vid tolvtiden.


34 arbetsdagar kvar till Jullovet... ;-D

Jaha, då var den här lilla ledigheten snart slut då... I morgon så är det jobb som vanligt igen. Höstlovet är slut, och alla barnen är tillbaka i skolan som vanligt igen. Nu är det bara att jobba på och räkna ner till Jullovet!

Det är 34 arbetsdagar kvar att jobba tills Jullovet börjar.

Och det är 18 dagars ledighet på Jullovet för oss i år.

(Mobil-Blogg) Lunch!

200711042323.jpg
(Mobil-Blogg) Lunch!

Lite statistik från lördagen den 3 november 2007.

I går blev det en riktigt bra dag för mig i bloggvärlden. Sidvisningarna var den tredjen bästa någonsin (2.267, 2.239). De unika besökarna var de fjärden bästa någonsin (1.057, 962, 958). Antalet kommentarer var de allra bästa någonsin. Blogginläggen dagen innan (21) var de allra bästa någonsin. Och platsen på mest-aktiva-listan var den bästa någonsin andra gången.

2.146 sidvisningar

953 unika besökare

62 kommentarer (mina egna borträknade)

15 blogginlägg

9 bilder

6 fotografier

4:a på mest aktiva-listan

Tusen tack till alla er som läser min blogg! Ni ska verkligen veta att jag uppskattar det! Jag skulle i och för sig blogga ändå, även om jag inte hade några läsare. Men det är ju mycket, mycket roligare att blogga när man vet att det finns massor med läsare där ute som uppskattar det jag gör! Massor med tack också för era (nästan alltid) snälla kommentarer! Kommentera gärna ännu mera! :-D


(Mobil-Blogg) Fortfarande fantastiskt fina färger

200711042322.jpg
(Mobil-Blogg) Fortfarande fantastiskt fina färger

(Mobil-Blogg) Solen försvann tyvärr...

200711042320.jpg
(Mobil-Blogg) Solen försvann tyvärr...

(Mobil-Blogg) Farsta Centrum är ju helt dött på söndagsmorgnar. Om

200711042319.jpg
(Mobil-Blogg) Farsta Centrum är ju helt dött på söndagsmorgnar. Om några timmar så är det helt fullt med folk här.

(Mobil-Blogg) Morgonpromenad i solsken!

200711042318.jpg
(Mobil-Blogg) Morgonpromenad i solsken!

(Mobil-Blogg) I dag blev det vaniljyoghurt med knäckebröd i. Och s%E

200711042317.jpg
(Mobil-Blogg) I dag blev det vaniljyoghurt med knäckebröd i. Och så kaffe förstås.

Dagens Dagbok - Lördagen den 3 november 2007 - Kvällen.

Vi satte sen igång en dvd-film redan vid sextiden. Det blev rysaren "1408". Den var väl inte så jätteläskig, men ändå faktiskt riktigt bra, tyckte vi nog alla tre.


Sen så blev det en stund vid datorn för Jimmy och mig. Jag var i bloggarnas värld, och Jimmy spelade sitt spel. Borzko tittade lite på teve.


Och sen så blev det ännu en dvd-film. Nu blev det en komedi istället: "På smällen" (Knocked up). Den var väl inte så jätterolig, men lite småkul var den, och lite gullig också. Vi tyckte att den var helt okej, alla tre.


Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också. För min del så blev det Ben & Jerrys-glass (Cookie Dough), och Crunchy Cheese Doodles. Och att dricka så blev det Fun Light.


Efter den andra filmen så återgick Jimmy till sitt datorspelande. Jag gav mig återigen in i bloggvärlden. Och Borzko satte sig och läste i sin bok igen.


Fem sedda filmer under tiden 071013 - 071103.

Fem sedda filmer under tiden 071013 - 071103. 

(LF) = Länk till recension på Lovefilm   ---   (MZ) = Länk till recension på Moviezine

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1586

"28 veckor senare"
   ---   Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


image1587

"Resident Evil Extinction"
   ---    Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1588

"Solstorm"
   ---   Betyg: 3,5 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1589

"1408"
   ---   Betyg: 3,5 av 5  


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1590

"På smällen"
   ---   Betyg: 3 av 5 

(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   

(Bilderna är lånade från Lovefilm)


(Mobil-Blogg) Mmmm....

200711032316.jpg
(Mobil-Blogg) Mmmm....

Dagens Dagbok - Lördagen den 3 november 2007 - Eftermiddagen.

Vid halvettiden så blev det lite lätt lunch och en fika. Borzko kom hem från gymmet ungefär då, så vi åt och fikade alla tre tillsammans. En pratstund blev det förstås också.


Efter det så satte sig Jimmy med datorn vid köksbordet, och så spelade han sitt nya datorspel: "Hellgate: London". Jag satte mig också vid datorn. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter som vanligt. Borzko satte sig och läste i sin bok.


Sen så fortgick eftermiddagen ungefär likadant. Jimmy tittade på två avsnitt av två av de serier som han följer och laddar ner. Och sen så spelade han sitt datorspel igen. Borzko läste i sin bok, och varvade lite med lite allmänt fixande här hemma. Och jag satt vid datorn, och varvade också med lite allmänt fixande här hemma.


Vid halvfemtiden så blev det middag för oss alla tre. Efter middagen sen så flyttade vi alla tre upp till vardagsrummet. Borzko fortsatte att läsa i sin bok. Jimmy fortsatte att spela sitt datorspel. Jag fortsatte att hålla på med lite allt möjligt i min dator. Och så lyssnade vi på musik samtidigt. Vi varvade musikkanalerna MTV2 och VH1.


Dagens Dagbok - Lördagen den 3 november 2007 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, som på de flesta av mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost med nyhetsläsning i datorn under tiden.


I dag hade jag tänkt mig en timmes morgonpromenad. Men det regnade ute, så jag struntade i promenaden. Snöandet under natten hade övergått till regn, så det var blaskigt ute.


Borzko gick upp vid åttatiden. Han duschade, och genomgick sina morgonbestyr, och sen så åt han förstås frukost. Sen när han var klar så gick han bort till Farstahallen för att träna.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så satt jag vid datorn också förstås.


Vid tiotiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då först, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen vid elvatiden så åkte Jimmy och jag iväg till Willys i Länna. Tio fulla plastkassar för cirka 1.200:- kronor blev det i dag.


Vi kom hem igen vid tolvtiden. Då packade vi förstås upp allt, och så in i kyl, frys, skafferi, och städskåp.


Nu har jag beställt 13 stycken böcker! :-D (Uppdaterad)

image1583


Det blev en liten bokbeställning inlagd hos Adlibris i dag. Tretton stycken böcker blev det. En inbunden, en storpocket, och elva vanliga pocketböcker. Den dyraste boken kostade 137:- och den billigaste 18:-.

Flera av böckerna är böcker som jag fick tips om, av er läsare, när jag frågade om boktips för en tid sedan. Alla böcker fanns inte som jag ville ha. Flera av de som ni tipsade mig om fanns inte, för flera av de var ju gamla böcker. Men jag ska försöka att få tag på de vid något annat tillfälle.

Beställningen gick på 616:- kronor, så det blir ett snittpris per bok på 47:- kronor. Och de ska leverareras under veckan.

Fast just nu så läser jag väldigt lite. Jag brukar alltid ha en bok på gång. När jag inte är ledig, så brukar jag i snitt läsa ungefär en bok i veckan. Men nu har jag läst väldigt lite sedan sommarlovet. Och nu har jag inte ens öppnat en bok sedan den sjunde oktober. Det är ju nästan en månad. Det är inte likt mig. Förmodligen så bloggar jag väl för mycket just nu! ;-D Datorn tar all tid! ;-)(Uppdaterad klockan 20:15)

Eftersom en av mina kommenterare ville veta vilka böcker jag hade beställt, så kopierar jag här in listan.

image1584

(Mobil-Blogg) Jimmy spelar "Hellgate: London".

200711032315.jpg
(Mobil-Blogg) Jimmy spelar "Hellgate: London".

Fyra i dag! ;-D

Fyra i dag! ;-D


image1581

(Mobil-Blogg) Lunchdags! ;-)

200711032314.jpg
(Mobil-Blogg) Lunchdags! ;-)

(Mobil-Blogg) I kväll så blir det glögg! I och för sig så

200711032313.jpg
(Mobil-Blogg) I kväll så blir det glögg! I och för sig så är det ju en hel månad tills Första Advent, och det är bara Allhelgonahelgen nu, men det struntar vi i! Vi ska dricka glögg i kväll! ;-D

(Mobil-Blogg) Nu är jag och Jimmy på Willys i Länna.

200711032310.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är jag och Jimmy på Willys i Länna.

Grattis Bims Blogg på 2-årsdagen! ;-D

image1577 (Bilden lånad)


I dag så fyller min blogg här på Blogg.se två år! Den tredje november 2005 så skrev jag mitt första inlägg här på Blogg.se. Men jag bloggade ju även innan det. Jag bloggade på Windows Live Spaces. Där skrev jag mitt första inlägg den nionde juni 2005. Men innan det så bloggade jag typ också. Fast då skrev jag dagbok på communityn Lunarstorm, i hela fem år. Där skrev jag mitt första dagboksinlägg redan den tionde september 2002. Så jag har alltså lagt ut mitt liv för allmänheten i drygt fem år nu! Det första dagboksinlägget på Lunarstorm hade 13 läsare. I går hade jag 653 läsare här på Blogg.se.


Besöksstatistik - 2007 - Oktober.

Besöksstatistik - 2007 - Oktober.

I Oktober hade jag i genomsnitt:

754.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i oktober: 1057.
Lägsta antalet läsare på en dag i oktober: 497.

Så här har statistiken varit hittills:

(2007:)
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under Oktober månad 2007.

Lite statistik:

Under Oktober månad 2007 har jag bloggat 258 inlägg.

Det gör i snitt 8 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 6, flesta på en dag: 14).


(Mobil-Blogg) I dag så blev det gröt till frukost.

200711032309.jpg
(Mobil-Blogg) I dag så blev det gröt till frukost.

(Mobil-Blogg) Första snön för i år... :-(

200711032308.jpg
(Mobil-Blogg) Första snön för i år... :-(

Dagens Dagbok - Fredagen den 2 november 2007 - Kvällen.

Sen så fortsatte Jimmy att spela datorspel på sitt rum. Och jag fortsatte att sitta med datorn i köket och hålla på med lite allt möjligt.


Vid halvsjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och vi hade en liten pratstund i köket. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid åttatiden så satte vi oss alla tre i vardagsrummet. Jimmy och jag hade förstås med oss våra datorer också. Vi tittade och lyssnade på "Idol". Och så åt och drack vi en massa gott. För mig så blev det chips och lösviktsgodis.


Efter "Idol" så blev det "Fredag hela veckan", "Nyheterna", andra delen av "Idol", och sen andra delen av "Fredag hela veckan".


När allt det sen var slut, vid kvart över elva, så satte jag igång och tittade på "Isprinsessan", för det hade jag spelat in tidigare. Då hade redan både Borzko och Jimmy gått och lagt sig för att sova.


"Isprinsessan" var slut vid kvart över tolv, och nu har jag suttit med datorn i ungefär en halvtimme. Nu är det väl snart dags för mig att gå och göra mig i ordning för sängen.


(Se massor med bilder från dagen i tidigare mobilbloggade inlägg).


"Isprinsessan".

image1574


Jaha, ni som har läst Camilla Läckbergs bok, vad tyckte ni om första delen i serien "Isprinsessan"?

Själv så älskar jag ju alla Camilla Läckbergs böcker. Och det är ju alltid svårt att se serier och filmer på böcker man gillar, tycker jag. Man har ju en bild inne i huvudet, som då kanske inte stämmer med serien/filmen.

Jag tyckte väl att det här första avsnittet var helt okej. Det var väl rätt så bra. Men inte mer än så. Bra men inte jättebra.

Vad tyckte ni andra?

Länk till "Isprinessan" på SVT:s hemsida.

(Bilden lånad)

Jag - 12 + Jenny - 29.

I kväll så är jag nummer 12 och Jenny nummer 29 på Blogg.se:s Mest Aktiva-Lista.
 ;-D


image1573

Jaha, då åkte Sam ut, och det är bara sex stycken kvar...

image1572

Jaha... Då blev det SAM som åkte ut i kväll. Jag tycker, som sagt var, att det var rätt person som fick åka ut. Men ändå så tycker jag att det är så jobbigt med utröstningen... Jag gråter ju vem som än åker ut... Alla är ju så bra. Jag vill inte att nån ska åka ut. Och alla verkar så trevliga. Men, men, det är ju liksom en tävling! Så nån måste ju åka ut! Jag får väl börja med att bara titta på första delen av Idol, och strunta i den jobbiga utröstningen. Får läsa på nätet istället vem som åker ut. ;-D

(Bilden lånad)


Idol - 02/11.

Jaha! Vad tycker ni om Idol i kväll då? Ja, jag tycker ju att det verkligen blir svårare och svårare... Alla är ju så fantastiskt bra. Men i kväll så vill jag nog att en kille ska åka ut. Det är ju roligare om det är både killar och tjejer kvar. Och det är ju bara två tjejer nu, och både Marie och Amanda gillar jag verkligen.

Vem ska då åka ut? Av Daniel, Christoffer, Mattias, Andreas, och Max Sam? Ja, jag gillar ju mest Daniel. Och efter det Christoffer och Mattias. Så jag vill nog att någon av Andreas och Max Sam ska åka ut. Måste jag välja någon, så väljer jag nog att Max Sam ska åka ut i kväll. Vad tycker ni andra?


image1571

(Bilden lånad)

( Uppdaterad klockan 22:18 med rätt namn på SAM! ;-D )

Allhelgonahelgen.

Jag vill bara önska er alla en trevlig Allhelgonahelg.


image1570

(Bilden lånad)

(Mobil-Blogg) Dags för fredagsgodis! ;-D

200711022307.jpg
(Mobil-Blogg) Dags för fredagsgodis! ;-D

Recension av filmen: "Solstorm".

image1568


I dag så var då alltså Jenny och jag och såg filmen: "Solstorm" på bio. Det är en bok som baseras på Åsa Larssons första roman, med samma namn. Huvudrollerna innehas av Isabella Scorupco och Mikael Persbrandt. Även i många andra roller syns flera av Sveriges bästa skådespelare, till exempel Susanne Reuter, Krister Henriksson, Lena B Eriksson, och Jakob Eklund.

Här är länk till Solstorm på Lovefilm.

Och här är länk till Solstorm på Moviezine.

Både jag och Jenny tyckte att filmen var klart sevärd. Den var bra, men kanske inte jättebra. Ibland så tyckte jag att den kändes lite seg. Och ibland så kändes det liksom som om man hade sett den förr... Men det är nog för att man har läst så mycket om Knutby-morden, dit man helt klart fick associationer. Men ändå så hade den vissa vändningar som jag inte hade väntat mig. Jag har ju inte läst boken, för i så fall så hade man väl förmodligen vetat allt i förväg. För som jag har förstått så följer den nog boken precis. Men jag tyckte att filmen blev bättre på slutet, och skådepelarna var ju mycket bra. Så jag kan i alla fall helt klart rekommendera filmen, och av mig får den 3,5 av 5.

Dagens Kändisspotting - 071102 - Anton och Peter från Big Brother.

Dagens Kändisspotting i dag blev två stycken före detta medverkande i Big Brother.
Anton från 2006 och Peter från 2003. De jobbar tydligen båda två i
PUB-huset vid Hötorget i butiken G-Star.
Här är bilder på de båda:


image1566image1567


Sen så såg vi en till "kändis" på bion. Men jag kan absolut inte komma på vad han heter, eller någonting som jag kan googla på. Så är det ofta när man ser kändisar på stan tycker jag. Man känner igen dem, men man vet inte varifrån. Han vi såg på bion tror jag är regissör, eller producent. Men jag är inte säker på det heller...

(Bilderna lånade här)


Dagens Dagbok - Fredagen den 2 november 2007 - Eftermiddagen.

När vi hade lunchat och fikat klart så gick vi bort till bion, Filmstaden Sergel vid Hötorget, där vi skulle se filmen "Solstorm". Filmen började vid halvtvå, och var slut vid kvart över tre. Jenny köpte popcorn och läsk, själv så köpte jag bara två askar Läkerol. Recension av filmen kommer i ett separat inlägg.


När filmen var slut så gick vi mot tunnelbanan och pendeltåget. Jenny gick till pendeltåget och åkte hem till Jocke i Södertälje. Och jag gick till tunnelbanan och åkte hem till Farsta.


Jag kom hem vid fyratiden. Jimmy hade kommit hem från jobbet strax före. Han duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så åt han och jag middag tillsammans. Han åt en pizza från vår lokal pizzeria på vår gata. Själv så åt jag bara rester från veckans mat som fanns i kylen.


Efter maten så röjde Jimmy lite på sitt rum. Och sen efter det så satte han sig på rummet och spelade sitt nya datorspel "Hellgate: London".


Jag höll först på och fixade med lite allt möjligt här hemma först. Och sen så satte jag mig i köket med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter, som vanligt.


(Se massor med bilder från dagen i tidigare mobilbloggade inlägg).


Dagens Dagbok - Fredagen den 2 november 2007 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som nästan alltid på mina lediga dagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och nyhetsläsning i datorn. Satt sen vid datorn en stund och bloggade och läste lite bloggar, tills det var dags för mig att ge mig iväg.


Gick iväg till Centrum och till Tunnelbanan vid halvtiotiden. Åkte in till Medborgarplatsen där jag mötte upp med Jenny. Hon kom från Södra Station, dit hon åkt med Pendeltåget från Södertälje.


Vi började med att gå in på 7-Eleven och köpa varsin stor Caffe Latte att ha under promenaden. Och sen så gick vi precis som i går in till City. Soligt i dag, men bara cirka två grader varmt, och väldigt blåsigt. Så det var kallt att promenera, men ändå skönt eftersom det var sol.


Gick runt och kollade lite, och sen så gick vi bort till Filmstaden Sergel vid Hötorget och köpte biobiljetter till filmen vi skulle se, "Solstorm".


Sen så gick vi till Åhléns för att äta lunch. Jag åt vegetarisk GI-buffé, och Jenny åt Taco-buffé. Efter maten så tog jag en Caffe Latte, och Jenny åt en blåbärsmuffins.


(Se massor med bilder från dagen i tidigare mobilbloggade inlägg).


(Mobil-Blogg) På väg hem nu.

200711022306.jpg
(Mobil-Blogg) På väg hem nu.

(Mobil-Blogg) Dags för bio!

200711022305.jpg
(Mobil-Blogg) Dags för bio!

(Mobil-Blogg) En CaffeLatte efter maten.

200711022304.jpg
(Mobil-Blogg) En CaffeLatte efter maten.

(Mobil-Blogg) Lunch på Åhléns. Vegetarisk GI-buffé för mig.

200711022303.jpg
(Mobil-Blogg) Lunch på Åhléns. Vegetarisk GI-buffé för mig.

(Mobil-Blogg)

200711022302.jpg
(Mobil-Blogg)

(Mobil-Blogg) På väg in till stan.

200711022301.jpg
(Mobil-Blogg) På väg in till stan.

Solstorm.

Den här filmen ska vi se i dag.

Länk till Lovefilm.

Länk till Moviezine.


image1559

Ännu en ledig dag i dag! :-D

Ja, i dag så har jag då alltså ännu en ledig dag! Dagen i går blev ju en toppendag. Och dagen i dag blir nog säkert lika bra den.

I går kväll så satt jag och slöade med datorn fram till ettiden, då jag gick och la mig. Och sen så gick jag upp klockan sju i morse som vanligt. Nu har jag gjort mig i ordning, ätit frukost, och läst lite nyheter.

Jag ska även i dag möta upp med Jenny i stan. Vi hade inget speciellt för oss någon av oss, så då beslöt vi oss för att ses i dag också.

Precis som i går, så ska vi ses vid tiotiden vid Medborgarplatsen. Sen promenerar vi, även i dag, in till City. Så småningom så går vi och lunchar och fikar. Och sen så tänkte vi gå på bio vid ettiden. Vi tänkte se den nya svenska thrillern "Solstorm".

Sen när den är slut vid tretiden, så åker Jenny hem till Jocke i Södertälje igen. Hon ska sen sova där både i kväll och i morgon kväll. Hans dotter Tindra kommer dit också.

Själv så åker jag hem. Och så umgås jag med Jimmy och Borzko i kväll. Jimmy är väl åtminstone hemma på sena eftermiddagen och tidiga kvällen. Han ska säkert spela sitt nya datorspel "Hellgate: London". Sen vet jag inte om han ska iväg ut senare på kvällen. Borzko kommer väl förhoppningsvis inte alltför sent hem från jobbet när det är fredag.

I kväll så ska jag förstås titta på "Idol". Och så ska jag spela in "Isprinsessan" som går samtidigt, och så kollar jag på det lite senare i kväll. Jag ser fram emot den serien. Jag gillar ju verkligen Camilla Läckbergs böcker, så jag tror att den kan vara bra.

I går så körde jag ju Mobil-Bloggning hela dagen. Det var riktigt kul, så jag tror att jag ska göra det i dag också. Det blir väl i och för sig rätt så lika fotografier som i går, men det är roligt ändå.

Väldigt aktiv bloggdag blev det för mig i går. Hela tjugo inlägg blev det under dagen. Det är nog rekord för mig.

I dag så är det strålande sol här. Men det blåser typ halv storm... Och det är bara 2,5 grader ute. Så det är nog väldigt kallt. Men, men, bättre än regn i alla fall!

Ha nu en skön fredag allihopa! Och ha sen en trevlig helg!

(Mobil-Blogg) Frukostdags. Det blev samma som i går.

200711022299.jpg
(Mobil-Blogg) Frukostdags. Det blev samma som i går.

Tack för en trevlig dag och kväll! :-D

Tack snälla gulliga Jenny för en jättemysig dag i dag! Det är alltid lika trevligt att ha en heldag med dig! Just att shoppa, promenera, fika, luncha, umgås, och prata, prata, prata och prata, är ju så härligt! Vi måste fortsätta att ha dessa dagar lite då och då. Eller hur!?

Tack även för en trevlig kväll! Och då gäller det även Jimmy och Jocke!

(Mobil-Blogg) Dags för ett litet nyttigt och gott kvällsmål! ;-D

200711012298.jpg
(Mobil-Blogg) Dags för ett litet nyttigt och gott kvällsmål! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 1 november 2007 - Halva Eftermiddagen + Kvällen.

Vid halvfyratiden så kom vi hem. Jimmy kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Han duschade och gjorde sig i ordning. Jenny höll på och fixade med lite allt möjligt. Jag satt vid datorn en stund.


Sen vid halvfemtiden så gav vi oss alla tre iväg. Vi tog bilen, och så åkte vi till Stuvsta först. Där hämtade vi upp Jocke som kom med pendeltåget från Södertälje, och från jobbet. Och sen så åkte vi alla fyra iväg till Kungens Kurva och till IKEA.


Vi gick direkt upp till Restaurangen och åt middag först. Jag åt lax med rotfrukter och grönsaker. Jättegott var det. En fika efteråt blev det också.


Sen så gick vi runt och handlade. Jocke köpte en badrumshylla och lite andra prylar. Jag köpte dörrmattor, ljus, och en ny lattevisp.


När vi var klara så åkte vi hem till Jocke i Södertälje. Vi gick upp med hans grejer, och sen så tog Jimmy och jag med oss lite grejer som Jenny skulle ha hem till Farsta. Jenny stannade kvar hos Jocke. Jimmy och jag åkte hem till Farsta.


Vi kom hem vid åttatiden. Borzko var hemma när vi kom hem. Han hade kommit hem vid sjutiden. Sen så hade han ätit middag, och sen duschat och gjort sig i ordning. Han satt uppe i vardagsrummet och tittade på teve när vi kom hem.


Jimmy och jag tog våra datorer, och så gick vi upp och satte oss också i vardagsrummet. Jag bloggade, svarade på kommentarer, och läste bloggar. Jimmy spelade sitt nya datorspel: "Hellgate: London". Borzko tittade på teve.


Nu är klockan snart elva. Borzko har gått och lagt sig. Det gjorde han vid tiotiden, för han ska upp vid fyratiden i morgon bitti. Jimmy sitter fortfarande och spelar sitt nya spel. Men det är väl dags för honom att snart gå och lägga sig också. Han ska ju upp vid femtiden i morgon. Jag lär väl bli sittande här till ettiden jag. Jag är ju ledig i morgon, och går väl upp vid sjutiden som vanligt.


(Se massor med bilder från dagen i tidigare mobilbloggade inlägg).


Dagens Dagbok - Torsdagen den 1 november 2007 - Morgonen + Förmiddagen + Halva Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, eftersom jag hade tagit ut en ledig dag i dag. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag förstås frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.


Efter det så satt jag kvar en stund vid datorn, bloggade lite, och läste några bloggar. Och sen så gjorde jag mig klar för att åka in till stan.


Vid halvtiotiden så gick jag till Centrum och till tunnelbanan. Och så åkte jag in till Medborgarplatsen. Jenny kom med pendeltåget från Södertälje till Södra Station. Så vi möttes upp där på halva vägen.


Sen så promenerade vi mot City. Tyvärr så regnade det på vägen in till stan... Men det var inte så farligt, så vi gick ändå. Kikade in i affärer på vägen också. Var även inne i Storkyrkan och tände varsitt ljus.


När vi kom till City, så blev det en fika på John Chris. Jag drack en Caffe Latte. Jenny tog en cappuccino och en chokladboll.


Sen så blev det promenerande runt om i stan, och mycket tittande på kläder och skor i olika affärer. Jag köpte mig en svart cardigan på Gina Tricot. Och Jenny fick en kjol av mig, från samma ställe. Jenny passade på att köpa en Fars Dags-present också, till nästa vecka.


Lunch åt vi på Café Bellman. Jag åt en bakad potatis med tonfiskröra och grönsaker. Jättegott var det.


Gick sen runt omkring och tittade i affärer igen. Regnet försvann, och sen så småningom även molnen, och det blev skönt och soligt på eftermiddagen.


Vid halvtretiden sen så åkte vi med tunnelbanan hem till Farsta. Jenny köpte blondspray på Kicks. Jag köpte en dörrkrans på Torget. Och så hämtade jag ut ett paket till Jimmy på HemKöp.


(Se massor med bilder från dagen i tidigare mobilbloggade inlägg).


Dagens Kändisspotting - 071101 - Rickard Engfors.

Dagens Kändisspotting i stan i dag blev Rickard Engfors.

Han kom gående över Hötorget bärandes på massor med påsar från klädaffärer.

Bild.

Hemsida.

Wikipedia.


Dagens Shopping - 071101 (2) - Lite smågrejer på IKEA.

Lite smågrejer blev det bara för mig på IKEA i dag. Två stycken nya dörrmattor, vaniljdoftande värmeljus, två stycken silverfärgade blockljus, och en ny lattevisp.


image1556

(Mobil-Blogg) Kvällsfika och datorstund.

200711012297.jpg
(Mobil-Blogg) Kvällsfika och datorstund.

(Mobil-Blogg) På väg hem.

200711012294.jpg
(Mobil-Blogg) På väg hem.

(Mobil-Blogg) GOD JUL !!! ;-D

200711012293.jpg
(Mobil-Blogg) GOD JUL !!! ;-D

(Mobil-Blogg) Kaffe efter maten.

200711012292.jpg
(Mobil-Blogg) Kaffe efter maten.

(Mobil-Blogg) Middag på IKEA.

200711012291.jpg
(Mobil-Blogg) Middag på IKEA.

Dagens Shopping - 071101 - Cardigan + Dörrkrans.

En svart cardigan från Gina Tricot för 200:- kronor.


image1549


En dörrkrans till ytterdörren från Torget i Farsta Centrum för 100:- kronor.


image1550


Tia i dag! ;-D

image1548

(Mobil-Blogg) På tunnelbanan på väg mot Farsta.

200711012286.jpg
(Mobil-Blogg) På tunnelbanan på väg mot Farsta.

(Mobil-Blogg) Lunch på Café Bellman.

200711012285.jpg
(Mobil-Blogg) Lunch på Café Bellman.

RSS 2.0