Dagens Låt - 090131 - The White Stripes med "Seven Nation Army" - 2003.


Dagens Låt - 090131 - The White Stripes med "Seven Nation Army" - 2003.


Den här låten hade dom som öppningslåt i dag på "Körslaget". Alla sju körerna, cirka etthundrafemtio personer, sjöng den då. Och det var mäktigt.

Körslaget - 31/01 - Finalen.
Vem var bäst i kväll då?
Var det rätt att det var Hanna som vann?
Eller skulle Erik ha vunnit?

Själv så tyckte jag att dom var nästan precis lika bra.
Men jag tyckte nog att Erik var lite, lite bättre.
Så jag ringde faktiskt två gånger på honom.

Men egentligen så spelade det faktiskt ingen roll.
Jag tycker att det var helt okej att det var Hanna som vann.
För båda körerna var jättebra.


Dagens Dagbok - Lördagen den 31 januari 2009 - Hela Dagen och Kvällen. (Med fjorton fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp klockan nio, och genomgick sina morgonbestyr. Och klockan tio så gick Jimmy upp, och gjorde detsamma.


Jag satt lite med datorn sen, tills det var dags att gå. Och höll också på och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Sen vid strax före elva så åkte vi alla tre iväg. Vi hämtade upp Mamma och Pappa i Örby, och så åkte vi alla fem in till Strandvägen, där båten skulle gå. Vi parkerade på kajen, och väntade in Anette, Kenneth, Mathias, Maria, och Patric, som kom efter en stund.


Det var ganska så molnigt vid tolvtiden, men det blev sen bättre och bättre vartefter.

Vi fick gå ombord på båten vid strax före tolv, och sen avgick den klockan tolv. Vi åt brunchbuffé och den var väldigt riklig. Typ som ett smörgåsbord nästan. Efter maten så fanns det även ett rikligt dessertbord.


Här sitter vi i början av färden, och väntar på mat och dryck.Här sitter min Mamma och kramar om sin dotterdotter och hennes fästman. För Maria och Patric har precis berättat för Marias Mormor att hon ska bli GammelMormor i augusti. :-D

En och en halv timme tog resan till Vaxholm, där vi nästan sen direkt vände, och gick åter mot Stockholm.


Här är Vaxholms Kastell.Och vi åt, åt, åt, åt, och drack, fikade, pratade, skrattade, och umgicks även på hemvägen.


Det här var det jag åt.Riktigt soligt blev det sen till slut.

Klockan tre var vi framme vid kajen vid Strandvägen igen. Vi packade då in oss alla tio, i våra två bilar, och så åkte vi alla hem till min syster och hennes sambo, i Sätra.


När vi kom dit så uppvaktade vi Pappa med våra presenter. Han fick en hel massa presenter som vi hade köpt från oss alla tillsammans.

Sen så småningom så blev det ännu mera att äta och dricka, som Anette och Kenneth bjöd på.


Efter det så spelade vi allihopa sällskapsspel. Det blev spelet "Med Andra Ord", som är jätteroligt tycker jag. Två omgångar körde vi.


Vid sjutiden sen, efter sju timmars samvaro, så bröt vi upp, och åkte hem. Vi skjutsade först hem mina föräldrar till Örby. Sen så körde vi Jimmy hem till en kompis i Högdalen, för dom skulle ut och festa i kväll. Och sen så åkte jag och Borzko hem till Farsta.


Vi kom hem precis lagom till att Finalen i "Körslaget" började. Så vi satte oss och tittade och lyssnade på det då. Lite gott att äta och dricka igen blev det då också.


Vid halvtiotiden när programmet var slut, så stängde vi av teven. Borzko satte sig då och läste i sin bok. Och jag satte mig vid datorn.


I dag så kunde jag ha gått på tre stycken fester! ;-)


Ja, jag som nästan aldrig gör någonting, som jämt är hemma, och aldrig går på fester, är bjuden på tre olika fester i dag! ;-D

Först så är det ju då så klart min Pappas 85-årsdagsfirande. Och det är ju det som jag kommer att göra i dag. (Kolla blogginlägget nedanför.)

Sen så är jag bjuden på fest hos en gammal kompis från skoltiden. Hon fyller 45 år och ska ha en fest i kväll för familj, släkt, vänner, jobbarkompisar, och så har hon också bjudit in en hel del vänner från förr. Bland annat mig då. Och också en av mina absoluta "bästisar" sen skoltiden.

Och slutligen så är jag ju bjuden på festen som Spotlife anordnar, eftersom jag tillhör deras nätverk. Förutom jag själv så ingår det ett fyrtiotal andra i Spotlife. Bland annat: Blondinbella, Storstadspojken, Gaybloggen, Tyskungen, Pontus Ströbaek, Junitjej, Mumari, och ett trettiotal andra. På den festen så fick man ta med sig en person, och hade jag gått på den så hade jag tagit med mig Jenny. Men hon hade ju inte kunnat gå på den i alla fall, eftersom hon jobbar i dag, och inte kan gå på sin Morfars fest.

Men min kära Pappas 85-årsdagsfirande går ju före både gamla kompisars 45-årsfirande och även Spotlife-fest med kändisbloggare! ;-D


I dag så ska vi fira Pappas 85-årsdag!


Ja, i dag så ska vi fira min Pappas 85-årsdag. Han fyllde ju egentligen i torsdags, men vi firar det i dag. Vi ska åka en tretimmars båttur till Vaxholm fram och tillbaka, och äta brunch. Båten S/S Stockholm som tillhör Strömma Kanalbolaget ska vi åka med. Vi blir tio stycken som ska åka med. Jag, Borzko, Jimmy, Mamma, Pappa, min syster Anette, Anettes sambo Kenneth, min systerson Mathias, min systerdotter Maria, och Marias sambo Patric. Tyvärr så kan inte Jenny vara med... För hon jobbar i dag. Och då kommer inte Jocke med heller.Efter båtturen så åker vi hem till min syster och hennes sambo i Sätra. Där överlämnar vi presenter till Pappa, och firar lite till.

Tyvärr så fungerar ju inga av dom två mobilbloggningarna just nu för tillfället... Så det blir inga blogginlägg i dag. I kväll kommer det bilder från dagen, om det inte blir alltför sent. För i så fall så blir det inte förrän i morgon.

Mammas och Pappas nya lägenhet!


Här är tretton stycken bilder från Svensk Fastighetsförmedling, på lägenheten som Mamma och Pappa köpte i dag, och får tillträde till den andra mars.

Dagens Låt - 090130 - Mötley Cruë med "Saints of Los Angeles" - 2008.


Dagens Låt - 090130 - Mötley Cruë med "Saints of Los Angeles" - 2008.

En bra låt, från ett bra band. Läs gärna DEN HÄR BOKEN.

Dagens Dagbok - Fredagen den 30 januari 2009 - Kvällen.

Vid sextiden sen så satte sig både Borzko och jag uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok, och jag satt med datorn i knäet. Fikade och pratade gjorde vi också.


Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade vi på "Lets Dance". Och åt och drack en massa gott till.


Borzko gick in i sovrummet vid halvniotiden, och tittade på teve där i stället. För Kroatien spelade semifinal i handbolls-VM. Vid tiotiden, när matchen var slut, så kom han ut till mig i vardagsrummet igen.


Sen när "Lets Dance" var slut, så blev det musik från en av musikkanalerna på teve istället. I kväll så blev det "Boogie Night" på VH-1.


Borzko läste i sin bok igen. Jag satt med datorn i knäet igen. Och snart så är det väl sängdags.

Dagens Shopping - 090130 - Fyra böcker från Adlibris.

Veckans Tulpaner.


I dag när jag kom hem från jobbet, så hade Borzko köpt tulpaner till mig! :-DDagens Dagbok - Fredagen den 30 januari 2009 - Dagen.

Jobbade som vanligt i dag också förstås. Det blev en lugn dag i dag, för halva skolan hade idrottsdag. Vi serverade "från frysen" i dag, bland annat pannkakor och hamburgare. En kollega var sjuk i dag.


Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Borzko hade sin lediga dag i dag. Och Jimmy var hemma på grund av arbetsbrist. Dom hade tagit hand om veckostädningen tillsammans i dag.


Strax efter att jag kom hem, så kom Mamma och Pappa hit. Vi satt och pratade en liten stund, alla fem.


Sen vid strax före tre, så gick jag med Mamma och Pappa till Svensk Fastighetsförmedling här i Farsta. Där träffade vi mäklaren som sålde lägenheten till dom, och också säljaren av lägenheten.


Vi hade sen ett möte i ungefär en timme, gick igenom allting, och skrev alla papper. Mamma och Pappa övertar lägenheten från den andra mars.


När mötet var slut, vid fyratiden, så tog Mamma och Pappa bussen hem till Örby. Jag gick in i Centrum, och så köpte jag födelsedagspresenter till Pappa, eftersom vi ska fira hans 85-årsdag i morgon.


Gick sen hem. Och när jag kom hem så åt jag, Borzko, och Jimmy middag tillsammans.


Efter det så stack Borzko iväg med bilen, för att tanka den, och kolla upp allt annat på den. Och på vägen hem så handlade han lite matvaror, och lite gott till kvällen också.


Jimmy stack iväg vid sextiden, hem till en kompis.

Dagens Låt - 090129 - Staind med "Believe" - 2008.


Dagens Låt - 090129 - Staind med "Believe" - 2008.


Skön låt! :-)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 29 januari 2009 - Kvällen.

Så småningom när jag var klar med allt plockande och fixande här hemma, så satte jag mig med datorn i köket.


Jimmy kom hem vid halvåttatiden. Då flyttade jag in med datorn i hans rum.


Borzko jobbar extra sent i dag och trodde att han inte skulle vara hemma förrän vid halvelvatiden.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 29 januari 2009 - Dagen. (Med ett fotografi).

Jobbade förstås som vanligt. Vi serverade hamburgare med bröd och massor med tillbehör i dag. Plus potatismos. Och givetvis vår salladsbuffé. Fulltalig personalstyrka var vi i dag.


Efter jobbet så åkte jag direkt till Älvsjö och hämtade upp Jenny som kom från skolan. Hon hade köpt blommor från oss. Så vi kunde åka direkt hem till Mamma och Pappa.


Pappa fyller ju 85 år i dag, men vi skulle inte fira det i dag, utan vi ska fira det på lördag. Men tyvärr så kan inte Jenny vara med då, eftersom hon jobbar, så hon ville uppvakta sin Morfar lite i dag istället.


Så hon hade köpt en blomma till honom i födelsedagspresent. Och jag hade köpt två buketter tulpaner som "Grattis till nya lägenheten"-present till dom båda två.


Vi var där i en ungefär en timme, och satt mest och pratade om lägenheten och flytten förstås. Sen så kramades vi hej då, och så åkte Jenny och jag iväg.

Jag skjutsade då Jenny till hennes jobb på McDonalds i Västberga. Hon skulle möta upp med några kompisar där, och så skulle dom vidare på personalfest.


Jag åkte hem, och kom hem vid fyratiden. Jimmy var inte hemma när jag kom hem. Han hade i och för sig varit ledig även i dag på grund av arbetsbrist. Men han hade åkt hem till en kompis.


Jag åt lite lätt middag i min ensamhet. Och sen så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 29 januari 2009 - Dagens Jobb.


Tror faktiskt att jag ska sluta lägga in Dagens Jobb som ett eget inlägg varje dag. För jag är helt oinspirerad av att skriva om jobbet. Och det blir ändå bara korta notiser varje dag. Jag ska skriva in vad vi serverade för mat, och om det var något speciellt som hände, i Dagens Dagbok - Dagen. Så får jag se hur jag gör framöver.


Dagens Låt - 090128 - Shinedown med "Second Chance" - 2008.


Dagens Låt - 090128 - Shinedown med "Second Chance" - 2008.


Mycket bra låt! :-)

Dagens Shopping - 090128 - Två böcker från Tradera.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 28 januari 2009 - Eftermiddagen + Kvällen. (Med sju fotografier).

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma även i dag när jag kom hem, fortfarande hemma på grund av arbetsbrist.


Jag kollade bara mejlen och posten, och fixade några grejer. Sen så åkte Jimmy och jag iväg i bilen.


Åkte en sväng till Centrum först, och så hämtade jag ut paket, böcker från Tradera.


Sen så åkte vi vidare mot Tumba. Mötte upp med Jenny vid stationen vid halvfyratiden som kom från skolan. Och så åkte vi till Willys och handlade mat.


Efter det så åkte vi till stationen igen och hämtade upp Jocke som kom från jobbet.


Åkte sen till Hornbach i Fittja för att Jenny och Jocke skulle köpa fiskar och växter till sitt nya akvarium.


Jag köpte också två stycken fiskar till dom. Det blev två malar/algätare som håller rent i akvariet. Jag döpte dom till Bim och Britt-Marie efter mig själv. Eftersom jag alltid diskar när jag är där, och dom kommer att "diska" akvariet. ;-D


Sen så åkte vi hem till Jenny och Jocke i Tumba. Och så gjorde Jenny i ordning middag, medans jag diskade lite disk som redan fanns där.

I dag så åt vi en färdigrätt, fryst laxpytt. Vi hade också stekta ägg till, plus två olika smaksatta creme fraicher.

Efter maten så fikade vi och så gjorde Jenny i ordning smoothies till oss.


Och sen så fixade Jenny och Jocke lite med akvariet, stoppade i växterna, och så släppte vi ut fiskarna.Vid sjutiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen. Kom hem vid halvåttatiden.


Jimmy satte sig då vid datorn när han kom hem. Själv så höll jag på och plockade och fixade med lite här hemma först. Och sen så satte jag mig i köket med datorn.


Borzko jobbade sent i dag, och kom hem vid niotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Och sen så blev det lite sport på teve för honom.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 28 januari 2009 - Dagens Jobb.

Skalen först, sen förmiddagsdisken, sen tredjeman i disken, och slutligen dukning av mellanmålet.


Köttfärs- och potatisgratäng i dag. Plus vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka. Allt flöt på bara bra. Inget särskilt hände.

Ja!! Mamma och Pappa fick lägenheten!! :-D


Ja, i dag så blev det klart! Mamma och Pappa vann budgivningen på lägenheten som vi var och tittade på i söndags! Det blev klart i dag på eftermiddagen. Och på fredag eftermiddag så ska jag gå med Mamma och Pappa för att skriva på alla papper! Så himla roligt! Jag är så glad för deras skull! Tack alla ni som höll tummarna! :-)


HÅLL TUMMARNA!!!


Mamma och Pappa håller nu på och budar på lägenheten som jag var med dom och tittade på söndags. Det är tre stycken kvar, förutom dom, och budar. Och just nu så har min Mamma och Pappa det högsta budet...

HÅLL TUMMARNA FÖR ATT DOM VINNER BUDGIVNINGEN!


Dagens Dagbok - Tisdagen den 27 januari 2009 - Kvällen.

Fortsatte att hålla på och plocka och dona med allt möjligt här hemma. Och varvade med datorstunder.


Vid halvsjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Då åt han middag, och Jimmy och jag tog en fika samtidigt, och så satt vi alla tre och pratade en stund.


Efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och sen så tittade han på sport på teve. Jimmy satte sig framför datorn på sitt rum igen. Och jag satt med min dator.

Dagens Låt - 090127 - Katy Perry med "Hot and Cold" - 2008.


Dagens Låt - 090127 - Katy Perry med "Hot and Cold" - 2008.

Skön låt!

Och inte min dag heller... ;-/


Först så skrev Jenny det här inlägget: "oups...".

Sen så skrev hon det här inlägget: "Inte min dag i dag?".

Och jag kan ju definitivt säga, att det är inte min dag heller i dag...

För för en stund sen, så skulle jag sträcka mig efter mobilen, när Jenny ringde... Och då råkade jag slå omkull mitt proppfulla kaffeglas med fyra deciliter kaffe i... Ut över hela bordet... Och över hela duken... Och ner på två av stolsdynorna... Och ut över hela golvet...

Både Jimmy och Borzko hjälpte mig, snällt nog, att röja upp. Och nu ligger duken, och båda stolsdynorna, plus badrumsmattan (som fick kaffe på sig när jag bar in dynorna), i tvättmaskinen. Och jag sitter här med ett nytt, stort, fullt glas med kaffe, och är väldigt försiktig...

Nu efteråt så grämer jag mig mest över att jag inte fotograferade eländet! ;-) För det är ju faktiskt så, att: "Every moment is a blog moment!" ;-D

Det här inlägget är till dig, Cathrin!


Ja, det här inlägget är till dig, Cathrin. Eftersom du ville se alla mina broderade kylskåpsmagneter. Och här har du dom:

Jag har även broderat en hel del tavlor som typ dom här:

Och det här är den allra finaste tavlan som jag har broderat:

Och sen har jag väl broderat typ ett hundratal tavlor till... ;-)


Ser det inte helt fantastiskt gott ut?!
Min lunch i dag. Tio olika saker från vår salladsbuffé. Och så åt jag även två finncrisp med ost och paprika på.

Så här stod vi på kören i går.
Svart stämma: Dom som vill sjunga den vanliga stämman på vanligt sätt. Alltså dom flesta.

Röd stämma: Dom som  har lite ljusare röster och kan sjunga högre toner. Plus killarna.

Grön stämma: Dom som vill sjunga den lite svårare andrastämman.

Syrran och jag stod i svart stämma, allra längst fram, på höger sida.

Fin och Fruktig Korg.


Vi testar en ny grönsaksleverantör på jobbet just nu. Och med vår första leverans i går så fick vi den här fina fruktkorgen.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 27 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Hämtade bara upp Jimmy och en dator som han hade fixat i ordning till en av mina jobbarkompisar, min husmor Mita, och sen så åkte vi hem till henne i Huddinge.


Vi lämnade av den datorn, och sen så fixade han lite med deras andra dator, och även med hennes dotter Malins dator.


När han var klar med alla tre datorerna, så fikade vi, och satt och pratade en stund. Sen så åkte vi hem vid fyratiden.


När vi kom hem så åt vi middag tillsammans. Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Själv så höll jag på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma. Och satt även lite med datorn.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 27 januari 2009 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås som vanligt i dag också.


Började med en timmes jobb i grönsaksberedningsrummet, med att förbereda dagens grönsaker. Sen efter vår morgonfika vid sjutiden, så gick jag till diskrummet och där hade jag hand om förmiddagsdisken. Efter vår lunch vid niotiden så fortsatte jag att vara i diskrummet. Och där var jag också under vår lunchservering, som tredjeman. Slutligen så dukade jag fram mellanmålet efter vår eftermiddagsfika.


Vi serverade tomatsoppa i dag. Och vi hade också mjukt bröd, och skivad ost till. Givetvis så hade vi också vår salladsbuffé.


I dag så var vi fulltalig personalstyrka hela dagen. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Låtar - 090126 - Dom här tre låtarna fick vi testa att sjunga på "Kör för alla!" i dag. (Plus dom tre låtarna som vi fick sjunga i förra veckan).


Dagens Låtar - 090126 - Dom här tre låtarna fick vi testa att sjunga på "Kör för alla!" i dag. (Plus dom tre låtarna som vi fick sjunga i förra veckan).


(Här är en länk till dom tre låtarna som vi fick sjunga även förra veckan.)


Och här kommer dom tre låtarna som var nya för i dag:


"Red, red wine" med UB40 från 1988.

"Seasons in the sun" med Terry Jacks från 1974.

"Down on the Corner" med Creedence Clearwater Revival från 1969.Dagens Dagbok - Måndagen den 26 januari 2009 - Kvällen.

Klockan halvsju började grundomgången i "Kör för alla!". I kväll så sjöng vi dom tre låtarna som vi sjöng på dom båda två prova-på-omgångarna + tre andra låtar till. Så sammanlagt sex låtar fick vi prova på i kväll. Plus att det var massor med teori och övningar. Och lika roligt, om inte ännu roligare, var det den här tredje gången som jag var där.


Vid strax före åtta så var det slut, och då gick vi till tunnelbanan. Syrran och jag kramades hejdå, och så åkte vi åt olika håll. Jag var hemma strax efter halvnio.


Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade nyss kommit hem från Jenny och Jocke.


Borzko kom hem strax efter mig, för han hade jobbat sent i dag. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Och sen så tittade han på lite sport på teve.


Jag satte mig vid datorn och bloggade.

Dagens Dagbok - Måndagen den 26 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade återigen varit hemma från jobbet i dag på grund av arbetsbrist.


Jag höll på och fixade och plockade med lite allt möjligt när jag kom hem.


Jimmy stack sen iväg vid tretiden med min bil. Han skulle hjälpa Jenny och Jocke med att åka och köpa ett begagnat akvarium som dom hade hittat ute i Täby på Blocket. Jag kunde ju inte hjälpa dom, eftersom jag skulle på Kör För Alla på kvällen.


Jag åt middag för mig själv vid fyratiden. Och sen så stack jag iväg mot tunnelbanan vid strax före fem, och åkte till Skanstull.


Mötte upp med syrran där, vid kvart över fem. Och sen gick vi tillsammans mot Frans Schartaus Gymnasiums Aula där kören är.


Eftersom vi visste att det skulle vara jättemånga som skulle köpa klippkort i dag, så ville vi vara där tidigt. Så vi var där vid halvsex, köpte kort, sen gick vi ut på en liten promenad, kom tillbaka vid sextiden, och tog platser längst fram.

Dagens Dagbok - Måndagen den 26 januari 2009 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så är jag i diskrummet och har hand om förmiddagsdisken. Efter det så är jag tredjeman i diskrummet. Och slutligen så dukar jag fram mellanmålet.


Vi serverade kycklinggryta med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi bara dom tre första timmarna i dag. Dom återstående fem timmarna var vi en personal för lite, för Snurran var och jobbade extra på facket i dag.


Allt flöt på bra ändå i dag. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 05 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 05 - 2009
26/01

62,0 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Sammanlagt: +- 0,0 kg
Kvar till målvikt: 5,0 kg

Veckans Steg - Vecka 04 - 2009.

Måndag: (Ingen stegräknare)

Antal Steg: ---

Antal Snabba Steg: ---

Antal Minuter Snabba Steg: ---

Kaloriförbränning: ---

Fettförbränning: ---

Kilometer: ---


Tisdag:

Antal Steg: 7.856

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 308

Fettförbränning: 16,8

Kilometer: 5,49


Onsdag:

Antal Steg: 10.713

Antal Snabba Steg: 1.484

Antal Minuter Snabba Steg. 15

Kaloriförbränning: 382

Fettförbränning: 21,0

Kilometer: 7,49


Torsdag:

Antal Steg: 5.586

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 225

Fettförbränning: 12,2

Kilometer: 3,91


Fredag:

Antal Steg: 4.589

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 144

Fettförbränning: 8,0

Kilometer: 3,21


Lördag:

Antal Steg: 819

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 36

Fettförbränning: 1,9

Kilometer: 0,57


Söndag:

Antal Steg: 3.027

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 107

Fettförbränning: 5,9

Kilometer: 2,11


Summa hela veckan:

Antal Steg: 32.590

Antal Snabba Steg: 1.484

Antal Minuter Snabba Steg: 15

Kaloriförbränning: 1.202

Fettförbränning: 65,8

Kilometer: 22,78


Snitt under veckan: (Sex dagar)

Antal Steg: 5.431

Antal Snabba Steg: 247

Antal Minuter Snabba Steg: 2,5

Kaloriförbränning: 200

Fettförbränning: 10,96

Kilometer: 3,79


Veckans Motion - Vecka 04 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 04 - 2009
19/01 - 25/01

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------
Söndag: ---------  


Dagens Låt - 090125 - Metallica med "Cyanide" - 2008.


Dagens Låt - 090125 - Metallica med "Cyanide" - 2008.


Enligt
Jockes nedräknare på hans blogg, så är det i dag fyrtioen dagar kvar till Metallica-konserten i Globen den 7 mars på min 48-årsdag! :-D

Dagens Dagbok - Söndagen den 25 januari 2009 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med fem fotografier).


Vid halvfyratiden så åkte jag, Borzko, och Jimmy hem till Jenny och Jocke i Tumba. Vi kom dit vid fyratiden. Sen så hjälpte jag Jenny lite med att förbereda maten.


Vid femtiden sen så kom Jockes Mamma och hennes Särbo. Och då åt vi alla sju middag.


Jenny och Jocke bjöd på Jennys goda pastasås, och tagliatelle till. Sallad och bröd till också.

Efter maten så fikade vi, och Jenny hade bakat cookies som vi åt till kaffet.

Satt sen och pratade och hade det trevligt. Och så småningom så gick jag och ställde mig i köket en stund och diskade.

Vi niotiden sen så åkte vi alla hem. Och vi var hemma vid halvtiotiden.


Tack Jenny och Jocke för en jättetrevlig kväll, och för supergod mat, och goda kakor!


Dagens Dagbok - Söndagen den 25 januari 2009 - Första Halvan av Eftermiddagen. (Med ett fotografi).

Vid tolvtiden så kom mina föräldrar hit. Vi satt och pratade en stund, och sen gick vi iväg vid kvart i ett.


Och så gick vi till en lägenhetsvisning på en lägenhet här i Farsta som Mamma och Pappa funderar på att lägga ett bud på.


Lägenheten var jättefin. Den skulle vara helt perfekt för dom. Så dom ska nog vara med på budgivningen på den. Dom måste bara prata med banken först.


Vi gick sen hem hit. Borzko hade kommit hem från gymmet då. Och så fikade vi ihop alla fem, och satt och pratade en stund.


Sen vid tretiden så åkte mina föräldrar hem igen. Dom ville inte följa med hem till Jenny och Jocke på middag idag. Mamma tycker oftast att det är jobbigt att göra två saker på samma dag, så hon tyckte det fick räcka med lägenhetsvisningen.

(Nu sticker jag, Borzko, och Jimmy iväg mot Tumba, och hem på middag hos Jenny och Jocke, tillsammans med Jockes Mamma och hennes Särbo.)

Dagens Dagbok - Söndagen den 25 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i dag också. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Tog sen ett stort glas kaffe, och satte mig vid datorn en stund, och bloggade och läste nyheter.


Klockan nio så gick Borzko upp. Efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost tillsammans, och satt och pratade och fikade en stund.


Sen så gick han iväg till Farstahallen för att träna även i dag.


Jag höll på ett tag och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Och varvade förstås med datorstunder.


Vid elvatiden så gick Jimmy upp. Han åt då frukost, och jag tog en fika med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

"Svart stig" av Åsa Larsson - 2006 - Bok---------    

Recension av boken: "Svart stig" av Åsa Larsson. (2006.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


""Stormbyarna förde med sig lössnö. Ingen mjuk fin nysnö utan skarpslipade diamanter av drivsnö. Den for över marken som en vit kattpiska, slog sönder hans skinn i en långsam ond rytm.
Ute på Torneträsk låg arkarna, de små fiskekojorna på medar, ordentligt förankrade i isen. Folk kurade där inne, lät gasolvärmen gå på högvarv.
Leif Pudas sprang runt sin ark för att komma i lä från vinden och ställde sig att pissa. Lä för vinden, men kallt så in i norden. Han borde inte ha sprungit ut i bara kalsongerna. Pungen stramade ihop sig till en stenhård kula. Pisset kom i alla fall. Han väntade sig nästan att det skulle frysa på sin väg genom luften. Förvandlas till en gul båge av is.
Precis när han var klar hörde han som ett råmande genom vinden och så hade han plötsligt arken i ryggen. Det var nästan så att den knuffade omkull honom och i nästa sekund hade den farit iväg.
Det tog någon sekund innan han riktigt fattade. Stormen hade tagit arken. Han såg fönstret, fyrkanten av varmt ljus i mörkret, och hur det for iväg från honom."

En halvnaken man försöker rädda sitt liv ute på isen och finner en mördad kvinna i en ark. Vem är hon? Hur har hon hamnat i arken? Vad är det för märklig bandformad brännskada hon har runt vristen?
Detta är upptakten till Åsa Larssons tredje spänningsroman om juristen Rebecka Martinsson och kirunapoliserna Sven-Erik Stålnacke och Anna-Maria Mella.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Åsa Larssons tredje bok, och också den tredje som jag har läst av henne. Jag tycker mycket om hennes sätt att skriva. Och jag tycker väldigt mycket om huvudpersonerna och karaktärerna i hennes böcker. Däremot så tyckte jag kanske att själva storyn i den här boken, var något sämre än i dom två första. Men den var ändå väldigt bra, och jag kan rekommendera alla tre böckerna. Och man ska definitivt läsa dom i rätt ordning, då dom hänger i hop mycket. Nu ska jag börja på den fjärde boken i serien. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Planer, söndagen den 25 januari 2009.


Det är här dagens planer i dag, söndagen den 25 januari.

På förmiddagen så kommer jag bara att vara hemma, och jag kommer att varva tre saker som jag nästan alltid gör: plockande och fixande med allt möjligt här hemma, och bokläsning, och datorstunder.

Borzko ska gå till Farstahallen och träna.

Jimmy skulle sova till elva, sen så skulle han gå upp och göra sig i ordning, och äta frukost.

Vid tolvtiden så kommer mina föräldrar hit. Då fikar vi och pratar lite. Sen så ska vi gå på en lägenhetsvisning som är mellan ett och halvtvå. Det är en lägenhet här i Farsta som dom är lite intresserade av.

Sen så vet jag inte om mina föräldrar stannar kvar här en stund, eller om dom åker hem direkt efter visningen.

För sen klockan fem, så ska vi på middag hos Jenny och Jocke i Tumba. Och Jenny skulle ringa till sin Mormor och Morfar nu på förmiddagen och fråga om dom också ville följa med.

Så det blir en, (för mig), ganska så aktiv dag. Lägger väl in bilder sen i kväll när jag kommer hem från Jenny och Jocke. Och hinner och orkar jag det inte det då, så blir det i morgon.

Vad ska ni göra i dag?
Ha en trevlig söndag vad ni än gör.


Nästan lika tråkigt väder i dag...


I går morse så bloggade jag ju DET HÄR INLÄGGET. Och i dag så blir det ett nästan likadant...

I dag är det mörkt, grått, ruggigt, cirka två plusgrader, lite dimmigt, och duggregn... På marken är det isigt och blött... Och jag tänker inte gå ut på någon promenad i dag heller...

Jag struntar i mina nyårslöften, nya stegräknaren, utlovade promenader, och försök till viktnedgång. Och så tar jag nya tag till nästa vecka.


Dagens Dagbok - Lördagen den 24 januari 2009 - Kvällen.

Jag satt sen och sällskapade med Jimmy på hans rum, med min dator och min bok, fram till åttatiden. Då flyttade jag upp med mina grejer till vardagsrummet, för att titta och framförallt lyssna på Körslaget. Lite gott att äta och dricka hade jag så klart också.


Jimmy slet sig från sin dator, och stack iväg hem till en kompis, för att festa lite.


När Körslaget var slut, så stängde jag av teven, och så läste jag i min bok istället. Lite varvande med datorstunder förstås också.


Vid elvatiden så kom Borzko hem från sin Mamma.

Dagens Låt - 090124 - Lady GaGa med "Just Dance" - 2008.


Dagens Låt - 090124 - Lady GaGa med "Just Dance" - 2008.


Mycket skön låt tycker jag att det här är. I dag på "Körslaget" så hade dom den här låten som startlåt på programmet, då alla tre körerna sjunger tillsammans.

Körslaget - 24/01.

Jaha! Vad tyckte ni i dag då?
Åkte rätt kör ut?
Eller vem tycker ni skulle ha åkt ut?

Jag tyckte att kvällens resultat var rätt. Jag ville ha Erik och Hanna i Finalen nästa lördag. (Eller egentligen så ville jag ju ha Robert Wells där, men han åkte ju tyvärr ut förra veckan...)

Och jag måste ju säga, till alla dom som varje vecka klagar på Grys kläder, att jag tycker att hon var helt fantastiskt snygg i sina kläder i dag! :-)


Veckans Tulpaner!


En ny Stephen King-bok måste man ju bara ha! :-)
Ja, nu har ju Stephen Kings nyaste bok: "Duma Key" kommit på svenska. Och den måste jag ju bara ha. Jag har ju precis alla Stephen Kings böcker som finns på svenska. Ungefär femtiofem stycken är det väl.

Så i dag beställde jag "Duma Key", och så blev det tre pocket med av bara farten också. ;-)

Dagens Dagbok - Lördagen den 24 januari 2009 - Eftermiddagen.

Klockan tolv så vaknade Jimmy, och gick då upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch. En fika och en pratstund blev det också.


Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och så satte han sig sen på sitt rum framför datorn.


Jag satte mig och gjorde månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna...


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Han satte sig då uppe i vardagsrummet, och så satt vi där båda två och läste i varsin bok.


Vid tretiden sen så åkte Borzko iväg med bilen. Han skulle först till OKQ8 och tanka och kolla allt på bilen, och fylla på allt som behövdes. Sen så skulle han hem till sin Mamma Dragica i Hallunda. Han brukar alltid åka dit på söndagar annars, men i morgon så ska vi bort på middag till Jenny och Jocke, tillsammans med Jockes Mamma och hennes Särbo. Det passade ju perfekt för Borzko att åka dit i kväll, för hans Mamma är väldigt sportintresserad. Och i kväll så har först Sverige match klockan sju, och sen har Kroatien match klockan nio. I handbolls-VM i Kroatien alltså. Så dom ska se båda matcherna tillsammans, medans jag ser Körslaget här hemma.


Jag flyttade ner med min bok och min dator till Jimmys rum. Jag varvade datorn med boken, och Jimmy satt vid sin dator. Och så lyssnade vi på musik, och pratade.


Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag. Efter så blev det en fika, och sen fortsatte vi med samma sysselsättningar som tidigare.

Dagens Dagbok - Lördagen den 24 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost, med fika, och nyhetsläsning i datorn.


Hade sen tänkt mig att gå ut på en promenad. Men med det vädret som var utanför fönstret, så bara vägrade jag... Oavsett nyårslöften och ny stegräknare... :-/


Borzko gick upp vid niotiden. Han genomgick då sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost, fikade, och vi hade en pratstund i köket.


Sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna.


Själv så satte jag mig uppe i vardagsrummet, och så började att läsa i ny bok: "Svart stig" av Åsa Larsson.


Satt sen större delen av förmiddagen och varvade bokläsning med datorstunder.

Fy fan vilket väder vi har här i dag... :-(
Det syns nog inte på fotografiet, men det verkligen öser ner här... Och blåser jättemycket... Temperaturen ligger precis på nollan... Och det ser väldigt halt ut ute... Vad det är som öser ner, det vet jag egentligen inte... Det ser ut som regn, men när det slår mot fönstren, så låter det som hagel eller isbitar...

Jag hade verkligen velat gå en promenad nu på förmiddagen. Förra helgen gjorde jag ju det, både lördag och söndag, och det kändes bra. Det är ju ett av mina nyårslöften. Men ingenting (nästan) skulle få mig att gå en promenad i det här vädret... Nej, jag ska kura ihop mig soffan med en bok, och ett stort glas kaffe. Och så varvar jag väl det som vanligt med datorstunder och musiklyssning.

Vad har ni för väder?
Och vad ska ni göra i dag?

Dagens Dagbok - Fredagen den 23 januari 2009 - Kvällen.

Jag satte mig sen med min dator uppe i vardagsrummet. Läste sen ikapp massor med bloggar som jag har legat efter med. Nyhetsläsning blev det förstås också.


Borzko kom sen hem igen vid strax före åtta. Och då var det precis lagom för oss båda att inta sofforna i vardagsrummet, titta på Lets Dance, och äta och dricka en massa gott. Och efter att Lets Dance var slut, så fortsatte vi att slappa och slöa i sofforna.

Dagens Låt - 090123 - Martin Stenmarck med "7milakliv" - 2006.


Dagens Låt - 090123 - Martin Stenmarck med "7milakliv" - 2006.

Jag lyssnar ju allra mest på rock. Men faktiskt ibland också på annat. Den här låten älskade jag till exempel när den kom för ett par år sen.

Lets Dance 2009 - 23/01.
Jaha! Vad tyckte ni om kvällens Lets Dance då?
Åkte rätt par ut?
Eller vilka borde ha åkt ut?
Och vilka var bäst?

Jag själv blev nog lite snopen över att Blondinbella åkte ut. Jag trodde nog att Kitty eller George skulle åka ut.Dagens Dagbok - Fredagen den 23 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. I dag så var Borzko hemma igen när jag kom hem. Han gick ju upp klockan halvtolv i går kväll/natt för att jobba, och så kom han hem vid halvtolv i dag på dagen. Sen så hade han varit hos frisören i dag. Även han var hos Frisörimperiet i Centrum, och så hade han snaggat sig jättekort.


När jag kom hem så tog vi en fika och en pratstund i köket. Sen efter det så höll jag på och plockade och fixade lite. Och satt även lite med datorn.


Jimmy jobbade i dag också, och kom hem från jobbet vid fyratiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar så stack han iväg mot stan för att åka hem till en kompis. Han skulle äta middag där, och sen så skulle dom ut och festa i kväll.


Borzko och jag åt middag sen. Och ytterligare en fika och en pratstund blev det. Sen efter det så stack Borzko iväg en sväng till sitt jobb, för att hämta hem sin lastbil. Han var tvungen att lämna den på förmiddagen, för den skulle åka på ett jobb. Men nu skulle han hämta hem den inför måndagen.

Dagens Dagbok - Fredagen den 23 januari 2009 - Dagens Jobb.

Och så kom då fredagen, och veckans sista arbetsdag! Så skönt!


I dag så var jag också först den första halvan av dagen i grönsaksberedningsrummet och fixade alla grönsakerna tillsammans med några av mina kollegor.


Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet där jag hade hand om diskplockningen och grovdisken.


Vi serverade chili con carne i dag. Och vi hade även några bleck med sjömansbiff som vi också serverade. En liten salladsbuffé hade vi också.


Och vi var fulltalig personalstyrka även i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Jo, vi fick en underbart god typ cheesecake till eftermiddagskaffet i dag. Den smakade lite som glass med pepparkakskross på. Det var en av dom snälla kollegerna som hade gjort den.


Och sen blev klockan två, och vi fick gå hem och fira helg! :-)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 22 januari 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön.


Borzko gick ju och la sig redan klockan halvsex, eftersom han ska gå upp klockan halvtolv, och jobba i natt och i morgon bitti.


Jimmy satt större delen av kvällen i sitt rum, framför datorn.


Jag höll som vanligt på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Men den mesta tiden så satt jag i köket med datorn. Pratade som vanligt med Jenny i telefon också. Dom flesta kvällar så blir det ungefär en timmes samtal. Och så var det i kväll också. Cirka en halvtimme lite tidigare på kvällen, och cirka en halvtimme som god-natt-samtal.


Och i morgon så är det faktiskt fredag! Wiieee!!!! ;-D

Nyklippt och nyslingad! ;-D


I dag blev det ett spontant besök hos Frisörimperiet i Farsta Centrum. Jag kände bara att jag inte stod ut med mitt hår längre, och jag gick dit för att höra om min frisör Melek hade tid. Och det hade hon! Jag behövde bara vänta i tio minuter, och sen så fixade hon mitt hår.

Jag har nu kämpat sen i oktober för att försöka vänja mig med mörkare och längre hår... Alla utom jag har ju tyckt att det är finare... Men jag har inte trivts, och nu gav jag upp...

Jag vill ha det kort och spretigt så att det står upp, och inte ligger platt ner. Och jag vill ha det ljust. Och även om det så klart är kul när andra tycker att jag är fin, så är det ju ändå viktigast att jag själv trivs med mitt hår, och tycker att det är fint.

Nu ska jag testa att ha det så här, mittemellankort och mittemellanljust! Och trivs jag med den här längden, och den här färgen, så ska jag ha det så! Trivs jag inte med det, då blir det superkort och helblekt igen! ;-)

Här kommer tre kort, tagna alldeles nyss, under olika lampor, och både med och utan blixt.

Dagens Låt - 090122 - Offspring med "You're gonna go far, kid" - 2008.


Dagens Låt - 090122 - Offspring med "You're gonna go far, kid" - 2008.

Bra låt! :-)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 22 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. I dag var inte Jimmy hemma när jag kom från jobbet. För i dag så hade han fått jobba igen.


Däremot så var Borzko hemma. Men inte på grund av arbetsbrist, utan för att det var hans lediga dag. Och han hade tagit hand om veckostädningen i dag.


Jag gick nästan direkt till Centrum och till FrisörImperiet. Jag var så trött på mitt hår, så jag skulle boka en tid hos frissan så fort som möjligt. Och jag hade sån tur så jag fick tid direkt. Jag blekte massor med slingor, och så klippte jag mig ganska så kort.


Jag har verkligen försökt att trivas i mitt mörkare och längre hår... Har ju faktiskt kämpat nu ända sedan oktober. Men jag gillar det inte. Alla andra tycker det är snyggare, utom jag själv...


Men jag har inte klippt det sådär superkort som förr, och jag har inte helblekt det. Utan det är lite mittemellankort, och slingat. Så får jag väl se om jag trivs i det, annars blir det helblekt snagg till våren... ;-)


Det gick på 820:- kronor. Och efter att jag var klar så gick jag in på Kicks och köpte mig en ny parfym. Sen så gick jag hem.


Borzko var inte hemma när jag kom hem. Han hade åkt iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil till morgondagens jobb.


Jag höll på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. Och satt lite med datorn också.


När Borzko kom hem med lastbilen, så åt han middag direkt, och sen så gick han och la sig för att sova. För han fick en specialkörning i natt/morgon bitti, så han ska gå upp klockan halvtolv i kväll/natt, för att jobba.


Jimmy kom hem från jobbet vid sextiden, han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 22 januari 2009 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi kycklingnuggets, kokt ris, och currysås. Och vår salladsbuffé förstås.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Nya Begagnade Böcker.


Fick åtta begagnade böcker av en jobbarkompis i dag.


Dagens Låt - 090121 - Pink med "So What" - 2008.


Dagens Låt - 090121 - Pink med "So What" - 2008.

Dagens Låt är "So What" med Pink. Tycker att den är jättebra, och jag tycker att PInk är cool och har en skön attityd.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 21 januari 2009 - Kvällen.

Vid strax före sex sen så åkte jag iväg med tunnelbanan in till Skanstull. Och så gick jag på ett prova-på-möte i Kör För Alla i dag också. Det var så roligt i måndags, så jag kunde inte låta bli att gå i dag också.


Mötet i dag var precis som det i måndags, och vi sjöng samma låtar. Och det var även i dag slut vid åttatiden. Och lika kul i dag var det också.


Kom hem vid kvart över åtta. Borzko var hemma då, och hade kommit hem vid sjutiden från jobbet i dag.


Resten av kvällen tillbringade jag med datorn. Jimmy satt vid sin dator. Och Borzko tittade på sport på teve.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 21 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och även i dag så var Jimmy hemma på grund av arbetsbrist. Jag var bara hemma en kort stund, och sen så åkte både Jimmy och jag iväg.


Vi åkte hem till en av mina jobbarkompisar, för Jimmy skulle hjälpa henne och hennes familj med deras datorer. Vi var väl där i ungefär en timme och fixade lite. Sen så åkte vi hem, och Jimmy hade också två datorer med sig hem som han ska meka med.


När vi kom hem så åt vi middag. Sen så fixade jag med lite här hemma.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 21 januari 2009 - Dagens Jobb.

Jobb som vanligt. Först i skalen, och sen i diskplocken/grovdisken.


Fiskpanetter, kokt potatis, och filsås serverade vi i dag. Plus vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka, inget speciellt hände, och allt flöt på bara bra.

Dagens Låt - 090120 - Hammerfall med "Any Means Necessary" - 2009.


Dagens Låt - 090120 - Hammerfall med "Any Means Necessary" - 2009.

Det här är Hammerfalls nyaste singel "Any Means Necessary" från den kommande skivan "No Sacrifice, No Victory" som släpps snart. Det var världspremiär för den här låten på P3 Guldgalan 2009 som sändes i lördags.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 20 januari 2009 - Eftermiddagen + Kvällen. (Med sex fotografier).

Åkte hem direkt efter jobbet som vanligt. Och Jimmy var även i dag hemma från jobbet på grund av arbetsbrist.


Höll på och fixade lite här hemma när jag kom hem. Och en liten stund vid datorn blev det också.


Sen vid tretiden så åkte jag och Jimmy iväg med bilen. Och så åkte vi bort till Stockholmsmässan i Älvsjö för att möta upp med Jenny, som var där tillsammans med skolan.


Vi åkte sen tillsammans till Willys i Tumba för att Jenny skulle kunna passa på att handla hem en massa tunga saker när vi var där med bilen.


Sen så åkte vi hem till Jenny. Jocke jobbade eftermiddags/kvällsskift i dag, så han var inte hemma.


Jenny lagade middag till oss. Det blev tagliatelle med jättegod pastasås till, med kräftstjärtar i bland annat.Efter maten så diskade jag ju förstås som vanligt. Det har ju blivit en tradition nu! ;-)

Efter maten sen så fikade vi, och så gjorde Jenny jättegoda smoothies till oss i sin nya blender.Satt och pratade sen till strax efter halvåtta, och då åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen.

Vi kom hem vid strax efter åtta. Borzko var hemma då när vi kom hem. Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko satt i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Och jag satt i köket med datorn.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 20 januari 2009 - Dagens Jobb.

Jobb som vanligt. Även i dag halva dagen i skalen med grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen i disken med diskplocken och grovdisken.


Vi serverade sjömansbiff i dag, med smörgåsgurka och rödbetor. Och vår salladsbuffé förstås.


Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Måndagen den 19 januari 2009 - Kvällen.

Vid halvsextiden sen så gick jag till Centrum och till Tunnelbanan, och så åkte jag till Skanstull. Mötte upp med min syster Anette där, och så promenerade vi till Frans Schartaus Gymnasiums Aula, där vi skulle på Prova-på-mötet för Kör för alla! med Caroline af Ugglas.


Jag har redan bloggat ett separat inlägget om Kören, och också lagt in dom tre låtarna som vi fick sjunga, i min Dagens Låt.


Mötet höll på i nästan en och en halv timme, så det var slut vid strax före åtta. Jag och syrran gjorde sällskap till tunnelbanan, och sen åkte vi åt varsitt håll. Jag kom hem vid kvart över åtta ungefär.


En liten pratstund med Jimmy, lite fixande här hemma, och sen så blev det datorn resten av kvällen.


Vid niotiden så kom Borzko hem från jobbet. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


Dagens Låtar - 090119 - Dom tre låtarna vi fick testa att sjunga på "Kör för alla!" i dag.


Dagens Låtar - 090119 - Dom tre låtarna vi fick testa att sjunga på Prova-på-mötet på Kör för alla! med Caroline af Ugglas i dag.


"Imagine" med John Lennon från 1971.


"800 grader" med Ebba Grön från 1981.

"Another brick in the wall" med Pink Floyd från 1979. Kör för alla!
Nu har jag varit på Prova-på-möte på Kör för alla! med Caroline af Ugglas!

Och det var så otroligt roligt! :-D

Hon gav oss information, lärde ut en hel del teknik, och så fick vi även sjunga tre stycken låtar. Och det är ingen tvekan om att jag ska börja där! Nästa måndag så börjar det på riktigt. Och jag längtar redan dit! ;-)

I DET HÄR INLÄGGET, som jag skrev för en månad sen, så finns det lite länkar om någon är intresserad.

Och gissa var vi antagligen ska ha terminsavslutning!? Jo, i Berwaldhallen! :-) Och som gäst den här terminen kommer förmodligen Tommy Nilsson.

Caroline är en otroligt härlig person. Vilken entusiasm, vilken karisma, och vilken musikglädje hon har!

(Kolla in den här låten med henne.)


Dagens Shopping - 090119 - Ny Stegräknare.


Dagens Dagbok - Måndagen den 19 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade inte jobbat i dag, på grund av arbetsbrist.


Jimmy gick med mig en sväng till Centrum när jag kom hem. Och så var vi på HemKöp och hämtade ut ett paket. Det var min stegräknare som kom.


Sen så gick vi hem igen. Och jag höll på här hemma som vanligt och fixade med allt möjligt. Varvade med stunder vid datorn också.


Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Efter det så höll jag återigen på och grejade lite här hemma, med avbrott för datorstunder.

Dagens Dagbok - Måndagen den 19 januari 2009 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i disken och har hand om diskplockningen och grovdisken.


Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Och så hade vi även blodpudding för dom som ville ha det. Givetvis så hade vi också vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 04 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 04 - 2009
19/01

61,5 kg

(-0,5)

(Kvar till målvikt: 4,5)

Veckans Steg - Vecka 03 - 2009.

Antal steg - Vecka 03.

Måndag: 9.161

Tisdag: 8.592

Onsdag: 9.569

Torsdag: 8.593

Fredag: 10.111

Lördag: 11.243

Söndag: 9.921  

Antal steg: 67.550

Snitt per dag: 9.650


Veckans Motion - Vecka 03 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 03 - 2009
12/01 - 18/01

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: Promenad, 1,5 tim
Söndag: Promenad, 1,5 tim

Mobil-Blogg. Dagens Lunch.

MMS

Mobil-Blogg. Dagens Lunch.


Dagens Dagbok - Söndagen den 18 januari 2009 - Kvällen.

Under den första delen av kvällen, så satt jag uppe i vardagsrummet och varvade datorstunder med boken. Läste också ut boken så småningom. Recension finns som vanligt i ett separat inlägg.


Sen så flyttade jag ner med min dator och in till Jimmy på hans rum en stund. Jimmy spelade datorspel, jag läste bloggar. Och så pratade vi, och lyssnade på musik.
Och nu återstår det inte så mycket av den här helgen... Borzko kommer väl snart hem från sin Mamma. Snart är det dags för kvällens obligatoriska god-natt-samtal med Jenny. Och jag tror att jag ska ställa undan datorn snart för i kväll, göra mig i ordning, och lägga mig i sängen och läsa i en ny bok en stund. Ska börja på: "Svart stig" av Åsa Larsson.

"Min pappa hette Stikkan" av Petter Karlsson & Marie Ledin - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Min pappa hette Stikkan" av Petter Karlsson & Marie Ledin. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Biografi/Memoarer.)

---------   


"Han har träningsoverallsbyxor på sig där han ligger orörlig på köksgolvet och hon tänker: "Bra jobbat pappa, Adidasbrallor är helt rätt. Nu är du är hippare än du tror!"

Det är fredagen den 12 september 1997. Folkskolläraren, textförfattaren, kompositören, musikförläggaren, managern och affärsmannen Stig "Stikkan" Anderson från Hova i Västergötland har slutligen kapitulerat för sjukdom, bitterhet och alkohol. Han hittades av dottern Marie Ledin, som först vägrar acceptera faktum.

Ett drygt decennium senare skriver hon pappas historia. Det är en mustig, märklig, musikalisk berättelse om en människa som 16 år gammal slog igenom med "Tivedshambo", men älskade jazz. Som skapade världssuccéen ABBA med hjälp av två portvakter och en kontorskör. Som när miljonerna rullade in fortfarande släpade hem en flätad korg med LP-skivor varje dag för att skriva texter i köket. Som instiftade Polarpriset för att bjuda världsartister på korv med bröd. Som trots en dagskonsumtion på sextio cigaretter och en flaska Long John alltid var först i skidspåret. En motsatsernas man. Maries pappa Stikkan.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar biografier, memoarer, och dokumentära böcker. Den här biografin handlar om Stikkan Anderson, Marie Ledins pappa. Petter Karlsson har hjälpt henne med att skriva boken. Den var bra skriven, och klart intressant, om man som jag har växt upp med ABBA och alla andra artister som Stikkan Anderson hade stor del i. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Låt - 090118 - Finger Eleven med "Paralyzer" - 2007.


Dagens Låt - 090118 - Finger Eleven med "Paralyzer" - 2007.

Jag lyssnar ju mycket på "Bandit Rock 106,3" (Vi spelar vad vi vill) på radio. Låten som jag la in i går, "18 Karat Gold" med Johnossi, spelar dom ofta där just nu. Och det är samma sak med den här låten, "Paralyzer" med Finger Eleven. Den här låten gillar jag också väldigt mycket just nu.

Dagens Dagbok - Söndagen den 18 januari 2009 - Eftermiddagen.

Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Då åt han frukost, och jag åt lunch. Satt sen en bra stund och fikade och pratade i köket. Sen så duschade Jimmy, och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på sitt rum, framför datorn.


Jag höll på som vanligt och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så småningom så hamnade jag i en av sofforna i vardagsrummet, med datorn. Bloggläsning, och nyhetsläsning blev det då.


Började sen också att läsa i en ny bok: "Min Pappa hette Stikkan" - av Petter Karlsson & Marie Ledin.


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Lite sen lunch åt han då, vi tog en fika och en pratstund. Och sen så stack han iväg igen en timme senare. Då åkte han hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Efter middagen så återgick Jimmy till datorn på sitt rum. Och jag återgick till att varva datorn och boken.

Här kommer svaren på frågorna som jag fick i inlägget: "Frågestund !!! ;-D".


Ja, här kommer alla svaren på dom frågor som jag fick i inlägget: "Frågestund !!! ;-D" som jag bloggade i fredags. Jag fick tjugotvå frågor av tolv personer.

Om ni vill läsa frågor och svar från mina två föregående Frågestunder, så finns det länkar till dom inläggen,
i det här inlägget.
Från: Emma:

1.Hur var du när du var tonåring? (stökig, blyg, pluggis osv).
2.Hur gammal var du första gången du blev full?
3.Hur gammal var du när du kysste någon första gången? och hur var det?
4.Varför använder du oftast bara svarta kläder? (inget illa menat alls med denna frågan) :)
Det var dom frågorna jag kom på nu, kommer jag på flera så skriver jag dom sen ;)


Svar:

1. Jag var både blyg och stökig kan man nog säga. Men, tyvärr, inte pluggis.

2. Oj, det är ju en sån där fråga som man egentligen inte vill svara på... Skäms ju för det i dag, men jag var faktiskt bara fjorton år...

3. Det kommer jag faktiskt inte ihåg. Det måste ha varit någon gång när vi lekte "Ryska Posten" och "Sanning och Konsekvens", när jag var kanske typ tretton år.

4. Jag vet faktiskt inte. Det har bara blivit så dom senaste åren. Tycker bara om svarta kläder för tillfället, och blå jeans. Men det kanske ändrar sig framöver.
Från: Ahnna:  

Vart skulle du vilja åka nu? Semester tänker jag på.
Sen tycker jag att du skriver så personligt i din blogg så jag vet allt. Fick ju bra resultat i din ..(kommer inte på namn) frågor om dig.
Kram Ahnna


Svar:

Jag skulle helst vilja åka till Thailand igen. Det är den bästa resan som jag har gjort, när vi var där, julen 2006, i Phuket.
Från: mikaela:  

Om du fick sadla om, och välja precis vilket yrke du ville. Vilket skulle du välja?

Har du någon dold talang?


Svar:

1. Jag skulle vilja jobba på kontor, gärna kombinerat med reception, och med mycket datorjobb. Eller så skulle jag vilja jobba som bibliotekarie.

2. Nej, det har jag inte.
Från: lilla jag:

Jag har följt din och din dotters blogg länge. Ni verkar ha ett så mysigt förhållande. En sak jag undrar över är om Borsko är Jennys och Jimmys riktiga pappa?
ta hand om dig bim.


Svar:

Ja, Borzko är Jimmys och Jennys riktiga Pappa.
Från: akå:

Jag har tänkt på en grej, jag skulle tycka det var jätteroligt att få se en videoblogg med dig. Vore roligt att höra din röst och se hur du ser ut inte bara på kort. :)


Svar:

Jag har länge tänkt att börja att göra videobloggar. Men jag vet inte varför det liksom aldrig blir av... Men var beredd på att jag har inte precis någon behaglig röst. Kanske lite typ som Carolina Gynning, fast utan skånskan! ;-)
Från: Josefin:

Om du fick leva om ditt liv, hade du valt att göra något annorlunda då? (större förändringar)

Tre saker (inte personer) du skulle ta med till en öde ö?

Om du skulle flytta till ett annat land, vilket skulle det då bli och varför?

Hoppas att du kommer att ha en bra helg :)

Kramar


Svar:

1. Jag hade nog kanske gått gymnasiet, och kanske pluggat vidare, så jag kunde ha haft ett annat jobb i dag.

2. En stor kasse med böcker, dator med mobilt bredband, mobiltelefonen.

3. Då skulle jag flytta till ett varmt land, vilket vet jag kanske inte. Men det måste vara en regim och en religion i landet som jag kan leva med. Och skälet skulle vara för att jag skulle nog vara bättre i min artros i ett varmt land, plus att jag älskar värme.
Från: Pernilla:

Jag undrar om Jimmy och Jenny kan någon kroatiska?
Hur märks det hemma hos er att Borzko är kroat - mat, språk etc?
Har ni aldrig funderat på att resa till Kroatien under sommaren? Kanske att föredra framför Turkiet.. ;-)


Svar:

1. Nej, dom kan ingen kroatiska.

2. Det märks ingenting av det hemma hos oss. Bara när han pratar i telefon med sin Mamma, för då pratar han kroatiska.

3. Jo, visst har vi funderat på det. Många gånger. Men det har inte blivit av. Bara en gång, för länge sen, år 1986.
Från: hanna:

hej, har du inga vänner som du träffar förutom dina kollegor på jobbet?


Svar:

Nej, det har jag faktiskt inte. Jag träffar bara min familj, min släkt, och mina arbetskamrater. Och så "umgås" jag med mina cybervänner på nätet.
Från: Lotta:  

Vad skulle du helst vilja förändra i ditt liv

Vilken god vana vill du lägga till i ditt liv


Svar:

Svaret på båda dom två frågorna, finns i mina Nyårslöften. Här är en länk till dom. Sen kan det ju finnas andra saker också, men det finns ju saker som jag faktiskt tycker är för privata och för personliga för att lägga ut här i bloggen.
Från: Emma:

hur träffades du och borzko?


Svar:

Vi träffades på vår dåvarande gemensamma arbetsplats, en fabrik som heter Sandvik och ligger i Västberga.
Från: Anna:

Vad gör du om 5 år och vad bor du då?


Svar:

Jag tror faktiskt att jag om fem år jobbar kvar på samma jobb, och bor kvar på samma plats.
Från: Ströbaek:

Vill minnas att du sagt att du inte tänker gå på "spotlife"-middagen. Hur kommer det sig?

(och kom inte med din ålder... för du är inte ens 10 år äldre än mig (faktiskt skiljer det bara 9 år))


Svar:

Jag ska fira min Pappas 85-årsdag den dagen och kvällen.
Tack till alla som ställde frågor!

"På spaning med Ann" av Ann Söderlund - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "På spaning med Ann" av Ann Söderlund. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Krönikor.)

---------   


"Under flera år har man kunnat fnissa åt Ann Söderlunds ohämmade krönikor i Amelia. Nu finns de bästa texterna 1; som kretsar kring barnen, mannen, sex (och bristen på sex när alla barnen jämt ligger på tvären i dubbelsängen och man alltid är dödstrött och/eller ammar), vänner, oredan hemma, semesterförväntningar, livets vågtoppar och dalar 1; samlade i bokform.


Över en miljon tittare följde Anns spaningar efter det optimala familjelivet i SVT under hösten 2006 i programmet Söderlund & Bie, och redan i slutet av mars ser man henne i rutan igen i ett annorlunda matlagningsprogram.

Ann Söderlund är född 1972 och bosatt i Stockholm. Hon skriver bl.a. för Mama och Amelia och har tusen saker på gång parallellt med mammaledigheten med Dante, åtta månader, och storebröderna Ilon och Ossian. Tillsammans med Hannah Rosander har hon skrivit På smällen! Från A till Bebis som kom ut på Bonnier Fakta 2005."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar krönikor, och läser dom ofta i tidningar. Och ibland då även i bokform. Gillar Anns sätt att skriva, så jag kan rekommendera boken. Den var rolig och lättläst. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 18 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen. (Med två fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt en snabb frukost.


Sen så gav jag mig iväg ut på en promenad, redan klockan kvart i nio. Jag hade absolut ingen lust allt, så jag fick tvinga iväg mig. Och jag vet ju det, att går jag inte iväg direkt på morgonen, då kommer jag aldrig iväg sen.


Det var mörkt, grått, molnigt, blåsigt, bara cirka två minusgrader, men det kändes väldigt rått, ruggigt, och kallt... På slutet av promenaden så började det att komma några små, stickiga, vita prickar från himlen också.


Jag gick först ner mot sjön Magelungen, och gick en liten bit längs sjön. Då tog jag nedanstående två fotografier. Sen så blev det inget mer fotat i dag.Sen så svängde jag upp mot Farsta igen, och så gick jag lite runt omkring i Farsta. Nästan en och en halv timme var jag ute och gick, så jag kom hem igen vid kvart över tio.


Det var skönt att komma in i värmen, och väldigt gott med ett stort glas varmt kaffe med varm mjölk i.


Borzko var inte hemma när jag kom hem, för han hade gått iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Och Jimmy sov fortfarande.


Jag satte mig uppe i vardagsrummet med datorn en stund.

Dagens Låt - 090117 - Johnossi med "18 Karat Gold" - 2008.


Dagens Låt - 090117 - Johnossi med "18 Karat Gold" - 2008.

Dagens Låt i dag, lördagen den 17 januari 2008, blir låten "18 Karat Gold" med den svenska gruppen Johnossi. På "P3 Guldgalan 2009" som var i kväll, så vann dom pris för bästa grupp.

Dagens Dagbok - Lördagen den 17 januari 2009 - Kvällen.

Vid sextiden sen så satte sig Borzko och tittade på teve. Han kollade på en handbollsmatch mellan Sverige och Kuba från handbolls-VM i Kroatien.


Jag fortsatte att läsa i min bok. Och så varvade jag med datorstunder ibland.


Klockan åtta sen så tittade, och lyssnade, vi båda två på "Körslaget" på TV4. Och så klart så åt och drack vi en massa gott till också.


Sen när "Körslaget" var slut så slog vi över till SVT1 och så tittade vi på slutet på "P3 Guldgalan 2009". Och när det var slut så tittade vi början av galan som jag hade spelat in, eftersom den gick samtidigt som "Körslaget". Bäst på galan var förstås: "Hammerfall".


(Kom gärna med fler frågor till mig i inlägget: "Frågestund !!! ;-D".)

Körslaget - 17/01.
Jaha... Då åkte min favorit ut i kväll då... :-(

Jag tyckte i och för sig att alla fyra körerna var jättebra i kväll. Men jag hade hellre sett att Magnus hade åkt ut i kväll...

Vad tyckte ni?

Dagens Dagbok - Lördagen den 17 januari 2009 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy, och han gick då upp. Han åt frukost, och jag åt då lite lunch. Vi satt sen en stund i köket och fikade och pratade. Sen när vi var klara så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför datorn på sitt rum.


Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder med datorn.


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Han åt då lite sen lunch, och sen så tog vi en fika alla tre.


Sen så satte sig både Borzko och jag uppe i vardagsrummet med varsin bok. Jag läste ut boken: "Allt är bara bra, tack" av Moa Herngren först, och började sen på boken: "På spaning med Ann" av Ann Söderlund.


Vid fyratiden så åt vi alla tre middag. Och som oftast på lördagar, så blev det mat från vår lokala pizzeria på gatan. Jag åt en pastasallad med räkor, plus vitlöksdressing och pizzabröd till.


Sen vid halvsextiden så stack Jimmy iväg, mot centrum, mot tunnelbanan, och mot stan. Han skulle möta upp med några kompisar, och sen så skulle han ut och festa även i kväll.

"Allt är bara bra, tack" av Moa Herngren - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Allt är bara bra, tack" av Moa Herngren. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)

---------   


"Lea har åkt till Paris på sabbatsår för att fly Sverige och sitt stressiga liv. Där träffar hon den karismatiske bohemen Michel och kastas in i en kärlekshistoria som till en början verkar vara direkt från himmelriket.
       När hon blir gravid väljer Lea och Michel att flytta hem till det trygga Sverige för att bygga upp ett liv för sin lilla familj. Där finns också Leas välartade Östermalmsfamilj som till att börja med välkomnar den nye svärsonen med öppna armar.
       Men när barnet kommit och pressen ökar visar det sig att Michel inte passar in i mallen. Med whisky före frukost, konstnärsdrömmar som aldrig tar fart och en växande svartsjuka är han inte den familjefar han borde vara. Långsamt inser Lea att livet håller på att gå över styr. Som utsliten småbarnsmamma med ensamt försörjningsansvar kämpar hon på i det längsta. Det är först när katastrofen är ett faktum som hon inser att hon måste fly...

Allt är bara bra, tack handlar om Lea som vill älska och bli älskad till varje pris. Om en kärlek som kanske egentligen är någonting annat och ett ensamt hjärta som vägrar släppa taget om drömmen om tomtebolycka med mamma, pappa, barn på lycklig promenad genom sommarstan en solig söndag. Den handlar om Famous Grouse, skam, svartsjuka och att bita ihop sina käkar det hårdaste man kan, blunda och tänka på något annat en stund.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken kan jag verkligen rekommendera. Den var bra skriven, gripande, kändes verklig, lästläst, bra handling, och var helt enkelt väldigt bra! ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Shopping - 090117 - Sju böcker från AdLibris + Tulpaner.
Dagens Dagbok - Lördagen den 17 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen. (Med sju fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag hade varit vaken först en stund vid femtiden. Jenny skulle jobba tidigt i dag, och jag brukar vara hennes väcknings-backup då. Och precis då, när jag pratar med henne vid femtiden, så hör jag att Jimmy kommer hem. Ett barn går upp för att åka till jobbet, och ett annat barn kommer hem från sitt festande. Samtidigt vid femtiden. ;-D


Gick upp halvåtta, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen en snabb frukost med fika, och så vid niotiden ut på en promenad! Jag kan ju inte påstå att jag hade någon större lust då, för det var tio minusgrader ute, men solen hade just börjat att lysa, så det såg rätt mysigt ut ändå. Och jag har ju lovat mig själv, att jag ska promenera varje lördag och söndag. Så jag satte på mig massor med kläder och så gav jag mig iväg ut.


Jag gick vägen mot stan, ungefär längs tunnelbanan. Här är ett kort som är taget mellan Farsta och Hökarängen.

Och det här kortet är taget mellan Hökarängen och Gubbängen.

Här är jag i Tallkrogen.

Och nu närmar jag mig Globen.

Fontänen utanför hotellet vid Globen.

Jag gick sen bort till Gullmarsplan, funderade på om jag skulle fortsätta in mot söder och mot stan. Men jag bestämde mig för att det fick räcka för i dag, så jag tog tunnelbanan hem från Gullmarsplan.

Såg dom här löpsedlarna på vägen också. Det kan ju inte ha hänt speciellt mycket i den stora vida världen i dag, när det här är det allra, allra viktigaste för Aftonbladet och Expressen...

När jag kom till Farsta så gick jag först till Torget och köpte mig en bukett tulpaner. Brukar ju göra det varje fredag så här års, men jag glömde faktiskt bort det i går. Sen så gick jag till HemKöp och hämtade mitt bokpaket från AdLibris som jag beställde i lördags, och som kom i går.


Sen så gick jag hem. Promenaden blev i alla fall strax över tiotusen steg, och ungefär en och en halv timma i tid. Det var väldigt kallt vid niotiden precis när jag gick hemifrån. Men vartefter klockan gick, så lyste solen starkare, och det blev lite varmare. Så det var faktiskt ganska så skönt så småningom. Men det är jobbigt att gå i klumpiga stövlar, och alla tjocka, varma kläder.


När jag kom hem så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma i någon timme. Satt en liten stund vid datorn också. Borzko var inte hemma. Han hade gått till Farstahallen för att träna.

Dagens Dagbok - Fredagen den 16 januari 2009 - Kvällen.

Jag satte mig sen uppe i vardagsrummet med min dator och min bok. Satt där sen och varvade mellan datorn och boken fram till klockan åtta.


Och då så satte jag förstås igång teven och så tittade jag på "Lets Dance".


Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid halvniotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


Sen när han var klar så gjorde han mig sällskap framför teven. Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.

Dagens Låt - 090116 - Sting med "Fields of Gold" - 1993.


Dagens Låt - 090116 - Sting med "Fields of Gold" - 1993.

I dag på Lets Dance så var det något av paren som dansade till låten Fields of Gold av Sting från 1993. Och då fick jag sån lust att lyssna på den.

I Idol förra året så gjorde ju Robin Bengtsson en mycket bra version av den också. (Här finns en länk till den.)

Lets Dance 2009 - 16/01.
Vad tyckte ni om kvällens Lets Dance då?
Vilka var bäst?
Åkte rätt par ut?
Eller vilka tyckte ni skulle ha åkt ur?

Jag tycker faktiskt att dom flesta var rätt så bra. Har inga jättefavoriter än så länge. Men Laila var ju väldigt duktig. Och Morgon. Och Magnus. Och Isabella. Och Elisabeth. Och... och... och...

Jag tycker att Kitty borde ha åkt ut i kväll. Jag har alltid gillat henne förut. Har tyckt att hon är cool, med sin egna speciella stil. Men i det här programmet har hon haft så tråkig attityd tycker jag. Om man inte tar det på allvar, så ska man inte ställa upp tycker jag. Så hon borde ha åkt i kväll. Nu åkte ju Linda istället. Och henne hade jag nog som näst sämst, så för min del var det väl okej att hon åkte ut.Frågestund !!! ;-D


                    Ja, jag tänkte att det kanske kunde vara dags för en liten frågestund igen! Eller? Jag har ju haft två stycken tidigare. Först så hade jag en i september 2007, och då jag fick 23 frågor. Sen så hade jag en i april 2008, då jag fick cirka 80 frågor. Och nu tänkte jag ha en frågestund igen. Eller ni kanske redan har frågat klart allt? Och vet allt om mig nu? ;-D Men, men, jag testar i alla fall! Här får ni som vill, chansen att fråga mig om precis vad som helst. Och jag ska försöka att svara på (nästan) allt. Jag sammanställer frågorna och svaren (om jag får några frågor alltså), förmodligen på söndag kväll. Kom igen nu! Fråga på! ;-)

Länk till min frågestund i september 2007, med 23 frågor. Jag svarade på alla frågor i kommentarerna då.

Länk till min frågestund i april 2008, med 80 frågor. Jag gjorde ett nytt inlägg då med alla frågor och svar.

Dagens Dagbok - Fredagen den 16 januari 2009 - Dagens Jobb.

Fredag och veckans sista arbetsdag inleddes som vanligt klockan sex. En timmes jobb i skalen med grönsakerna först. Sen frukost med morgonfika. Efter det jobb i skalen igen. Lunch och fika sen klockan nio. Ytterligare en stund i skalen. Och sen jobb i stora matsalen som försteman från halvelva. Lunchservering fram till halvett. Och då blev det den efterlängtade fikarasten. Efter det så blev det slutstädning i matsalarna. Och sen blev klockan två, och vi fick gå hem.


Vi serverade korv stroganoff med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé. Vi var fulltalig personalstyrka, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Fredagen den 16 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Och även i dag, så var Jimmy hemma när jag kom hem, och även i dag på grund av arbetsbrist...


Vi gick iväg en sväng till Centrum direkt när jag kom hem. Jimmy köpte sig ett nytt SL-kort. Jag köpte mig ett nytt almanacksblock. Och sen så var vi på både HemKöp och Konsum och handlade matvaror.


Vid fyratiden sen så åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Sen vid femtiden så stack Jimmy iväg in till stan för att möta upp med kompisar. Och sen senare i kväll så skulle dom ut och festa.


Jag höll på och fixade och grejade med allt möjligt här hemma som vanligt. Och så lite varvande med datorstunder.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 15 januari 2009 - Kvällen.

Efter att jag hade fixat klart med lite allt möjligt här hemma, så tog jag med mig min dator och satte mig i Jimmys rum.


Satt sen där i ett par timmar. Han höll på med sitt i sin dator. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter i min dator. Lyssnade på musik gjorde vi förstås, och pratade gjorde vi ju självklart också.


Vid halvåttatiden sen så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika samtidigt. Satt sen ett bra tag i köket och pratade alla tre.


Efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och sen så tittade han på sport på teve.


Jimmy fortsatte att sitta vid sin dator. Och jag gjorde samma sak. Men nu ska jag nog läsa lite i min bok istället.


Och i morgon så är det, som sagt var, fredag! Wiieee!!!! ;-D

Dagens Låt - 090115 - Sabaton med "Primo Victoria" - 2005.


Dagens Låt - 090115 - Sabaton med "Primo Victoria" - 2005.

I dag så fick Jimmy säga vilken låt som jag skulle lägga in som Dagens Låt i dag. Och så valde han låten Primo Victoria med den svenska hårdrockgruppen Sabaton, från 2005.

Omron Walking Style II

                   


Nu har jag beställt mig en ny stegräknare!

Jag bloggade ju
DET HÄR INLÄGGET i går. Och då fick jag tips av THERÉSE om stegräknaren Omron Walking Style II. Och hon tipsade mig även om bloggen LIVSVINST som säljer den. Så jag har nu beställt en sån stegräknare av Joanna på Livsvinst.

Här är lite fakta om stegräknaren Omron Walking Style II:
(Uppdaterad)

Fick det här mailet klockan halvåtta:


Hej!
Tack för din beställning.
Jag skickar den i morgon så du har den till på måndag.
Lycka till! Joanna.
Hälsoinspiratör Joanna Hagströms.


Guitar Hero - World Tour - Nintendo Wii.


I dag blev det lite sjungande, gitarrspelande, och trummande på Guitar Hero - World Tour på Nintendo Wii, tillsammans med Jimmy. ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 15 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte direkt hem efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade även i dag varit hemma på grund av arbetsbrist.


Vi kände för att spela lite Guitar Hero på Nintendo Wii, så då gjorde vi det. Jimmy varvade gitarr med trummor. Och jag spelade också gitarr och trummor, och så sjöng jag också. Lite drygt en och en halv timme spelade vi.


Sen vid strax efter fyra så åt vi middag. En fika och en pratstund blev det också.


Efter det så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 15 januari 2009 - Dagens Jobb.

Och så klart så jobbade jag precis som vanligt i dag också. Först med grönsakerna i skalen, och sen som försteman i stora matsalen.


I dag så serverade vi pannkaka med pannkakssylt. Och som vanligt så hade vi också vår rikliga salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting hände.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Mina nya stegräknare räknar fel... :-(
Jag köpte en ny stegräknare för en tid sen, för att min gamla var så sliten, och displayen var så repig så det var lite svårt att se siffrorna.

Men ända sen jag började använda den, så har jag tyckt att den visar för få steg. I dag så satte jag på mig båda två, och då såg jag verkligen att det jag anade var rätt.

Det skiljde hela 2835 steg på en dag...

Tyvärr så har jag inget kvitto kvar på den. Så det är väl bara att kasta bort den. Och så köpa ännu en ny. Eller ha den gamla kvar.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 14 januari 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev som vanligt lugn och skön.


Borzko stack först iväg en sväng till sitt jobb, för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb. Resten av kvällen sen så tittade han på sport på teve.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, med sin dator, och sina nerladdade serier.


Jag varvade kvällen mellan datorn och boken: "Allt är bara bra, tack" av Moa Herngren.

Dagens Låt - 090114 - Lars Winnerbäck med "I Stockholm" - 2000.


Dagens Låt - 090114 - Lars Winnerbäck med "I Stockholm" - 2000.

Dagens Låt i dag blir till Jenny. Läs hennes inlägg, skrivet i dag, om Lasse Winnerbäck. Det inlägget ligger förresten också överst på Blogg.Esses Startsida i dag. (Det är därför hon har så många kommentarer till det inlägget.) Sen senare så skrev hon också DET HÄR INLÄGGET om Lasse.

Dagens Shopping - 090114 - Två pocketböcker som tackgåva på Blodgivningen.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 14 januari 2009 - Eftermiddagen.

I dag klockan två när jag slutade, så stod Jimmy och väntade utanför med bilen. För i morse när jag skulle åka till jobbet, så skjutsade Borzko mig dit. Borzko hade sin lediga dag från jobbet i dag, och hade ett läkarbesök i Nacka, och ville ha bilen dit. Så han körde mig till jobbet, och så kom Jimmy och hämtade mig, för han var också ledig i dag.


Jimmy och jag åkte sen direkt till Södertappen i Skanstull. Och så lämnade vi båda två blod där. Vi satt sen och fikade en stund, och så tog vi två pocketböcker som tackgåva.


Sen så åkte vi hem. Och Borzko var hemma när vi kom hem. Han hade varit hos läkaren på förmiddagen, och sen efter det så hade han och Jimmy hjälpts åt med veckostädningen.


Vi åt sen middag ihop alla tre, vid halvfemtiden. En fika och en pratstund blev det också.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 14 januari 2009 - Dagens Jobb.

Jobb förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så jobbade jag den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Efter det så var jag i stora matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi soppa (broccolisoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost). Och så hade vi en stor och fin salladsbuffé i dag.


Vi var fulltalig personalstyrka även i dag. Och allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände i dag.

Mobil-Blogg. Dagens Lunch i da

MMS

Mobil-Blogg. Dagens Lunch i dag blev för mig bara från vår salladsbuffé. Annars så är dagens lunch broccolisoppa i dag. Och i dag så är jag helt fri från huvudvärk! Så skönt! :-D


Dagens Dagbok - Tisdagen den 13 januari 2009 - Kvällen.

Efter middagen så höll jag på lite och plockade och fixade med lite allt möjligt. Men den mesta tiden gick åt vid datorn. Jag bloggade tretton stycken inlägg bland annat. ;-)


Vid sjutiden sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet. Och så tittade jag på resten, cirka en och en halv timme, av "Guldbaggegalan" från i går.


Sen när galan var slut, vid halvniotiden, så flyttade jag ner till köket igen, och satte mig med datorn igen. Nu blev det lite bloggläsning och nyhetsläsning.


En fika och en kvällsmacka blev det också, i köket med Jimmy.


Borzko jobbar sent i kväll, och är på väg hem nu.


Nu är klockan kvart över nio, och jag ska lämna datorn för i kväll, och ägna mig åt min bok istället.

Åh! Vad jag gillar Spotify! :-D

Nu har jag börjat att sätta mig in i Spotify!
Och: ÅH! Vad jag gillar det! :-)

Men det vore kul att få lite länkar från er!
Så skicka mig nu länkar till era Playlists!


Den här fick vi i dag på jobbet! :-)


Kul att så många av er gjorde min Quiz! :-D


Ja, det var kul att så många av er gjorde min Quiz!

Sjuttiofyra stycken är ni som har gjort den hittills!

Jag ska nog ta och göra en till Quiz snart! ;-)

Dagens Låt - 090113 - Per Gessle med "Party Pleaser" - 2008.


Dagens Låt - 090113 - Per Gessle med "Party Pleaser" - 2008.

Dagens Låt blir Per Gessles senaste singel Party Pleaser. Och den lägger jag in som ett födelsedagsgrattis till Per, för i går så fyllde han femtio år! Och han är fortfarande bra! Och fortfarande snygg! (Eller hur, Josefin!?)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 13 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade, även i dag, varit ledig på grund av arbetsbrist...


Egentligen så hade vi två tänkt att åka och lämna blod i dag. Men med tanke på att jag hade en sån fruktansvärd huvudvärk i går, och även hade pyttelite huvudvärk i dag, så avstod jag från det i dag.


Höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här sen på eftermiddagen. Satt också en hel del med datorn, och bloggade ikapp bland annat. ;-D


Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag. Och sen fortsatte samma sysslor som tidigare.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 13 januari 2009 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och i dag var det mycket lättare och trevligare att jobba än i går. Och självklart så berodde det på mitt huvud! I går så hade jag ju en fruktansvärd huvudvärk, men i dag så hade jag bara pyttelite ont i huvudet.


Jag var även i dag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i stora matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade fiskgratäng med kokt potatis i dag. Och givetvis vår fina salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Låt - 090112 - Promoe med "Headache" - 2006.


Dagens Låt - 090112 - Promoe med "Headache" - 2006.

Den här låten har jag faktiskt aldrig hört förut... Men jag sökte på YouTube om någon låt som handlade om huvudvärk, eftersom jag hade sån fruktansvärd huvudvärk i går, så jag aldrig la in någon Dagens Låt. Den här låten, som heter Headache, med Promoe, var den enda som jag hittade. Men jag tyckte den lät helt okej, så därför så lägger jag in den! ;-)

Dagens Dagbok - Måndagen den 12 januari 2009 - Kvällen.

Sen så låg jag i sängen, i mörkret, och tystnaden, och slökollade lite på teven. Och huvudvärken ville inte ge med sig. Så vid halvniotiden så gav jag upp, och la mig för att försöka att sova.


Hade ju velat se "Guldbaggegalan", men jag såg bara den första halvtimmen, och så spelade jag in resten. Ska se den någon annan gång.

Dagens Dagbok - Måndagen den 12 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i går, måndag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han var ledig, även i går, på grund av arbetsbrist.


Trots min huvudvärk, så stack vi direkt iväg till Willys i Länna för att storhandla. Strax under tusenlappen gick det på.


När vi kom hem sen, en timme senare, så hjälptes vi åt att plocka upp allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp.


Sen så åt vi middag vid fyratiden. Och jag höll på och plockade lite här hemma.


Vid femtiden sen så gav jag upp... Då hade jag så himla ont i huvudet, så jag orkade inte längre...


Jag gjorde mig i ordning, och sen så kröp jag ner i sängen. Och sen så låg jag där, med släckta lampor, och ljuset på teven nerdraget, och ljudet på teven på minimum...


Jag orkade inte med datorn... Och jag orkade inte med att läsa i min bok... Men att ligga i mörkret och slökolla på teven, det orkade jag...

Dagens Dagbok - Måndagen den 12 januari 2009 - Dagens Jobb.

Skriver Dagens Jobb - Måndag i dag istället, för jag hade sån huvudvärk i går, så jag orkade inte ens blogga...


Jag var först i skalen den första halvan av dagen, och fixade grönsakerna. Sen den andra halvan av dagen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.


Vi serverade spaghetti och köttfärssås. Och en stor salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Men det var en väldigt jobbig dag för mig, eftersom jag hade en fruktansvärd huvudvärk hela dagen...


Så det var otroligt skönt när klockan blev två, och jag fick åka hem...


Veckans Vikt - Vecka 03 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 03 - 2009
12/01

62,0 kg

(Fem kilo till målvikten...)

Veckans Motion - Vecka 02 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 02 - 2009
05/01 - 11/01

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ----------
Söndag: ---------    

Mobil-Blogg. Här är dagens lun

MMS

Mobil-Blogg. Här är dagens lunch. Lite tomatfisk och mycket från salladsbuffén. I dag mår jag mycket bättre än i går. Bara pyttelite ont i huvudet. :-)


Fruktansvärd huvudvärk i dag... :-(


Jag tror att jag aldrig har haft så ont i huvudet någon gång förut... Har proppat i mig Alvedon, Ipren, kaffe, och vatten utan att det har hjälpt ett dugg...

Jag hade ju lite ont i huvudet både lördag och söndag... Och under söndagseftermiddagen och kvällen så blev det lite värre... Men jag gick och la mig rätt så tidigt i går, och hoppades på att må bra i dag...

Men när jag vaknade upp i morse så hade jag en fruktansvärd huvudvärk... Och det har fortsatt hela dagen... Jag är förundrad över att jag faktiskt har orkat med att jobba i dag...

Känner att jag inte klarar av att sitta med datorn i dag... Och inte heller läsa... Tror att jag ska lägga mig och slötitta lite på teven... Och sen försöka att sova för natten redan vid halvsjutiden... Vill ju inte lägga mig för tidigt, så jag vaknar i natt... Men jag tänkte att tio timmars sömn, det kanske jag klarar av... Och kanske jag då vaknar upp frisk i morgon...

Så det blir inga blogginlägg från mig i dag... Ni får nöja er med söndagens tio inlägg, lördagens åtta inlägg, och fredagens sex inlägg...

Mobil-Blogg. Dagens Lunch.

MMS

Mobil-Blogg. Dagens Lunch.


Dagens Dagbok - Söndagen den 11 januari 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev precis lika lugn som eftermiddagen och förmiddagen. Jag läste lite i min bok: "Allt är bara bra, tack" av Moa Herngren.


Men mest så satt jag med datorn i knäet. Jag fick ju en invite till Spotify, så jag satt mycket och höll på med det.


Så klart så blev det också bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning.


Huvudvärken satt i hela dagen, och blev också tyvärr lite värre framåt kvällen...


Jimmy kom hem från Norrtälje vid strax efter halvnio. Satte mig då inne på hans rum en stund och pratade.


Borzko har inte kommit hem från sin Mamma än, men han kommer nog snart.


Måndag i morgon tyvärr... :-(


(Skicka mig länkar till dina Playlists på Spotify!)


(Vad vet du egentligen om mig? Gör mitt Quiz!)

Dagens Låtar - 090111 - Chris Cornell med "You Know My Name" - 2006 + Alicia Keys feat. Jack White med "Another Way To Die" - 2008.


Dagens Låtar - 090111 - Chris Cornell med "You Know My Name" - 2006 + Alicia Keys feat. Jack White med "Another Way To Die" - 2008.
Dagens Låt blev i dag två stycken låtar. Det är titelsångerna till dom två senaste James Bond-filmerna. Tycker faktiskt att båda två är riktigt bra. Den översta låten är till filmen Casino Royale, och den nedersta låten är till filmen Quantum of Solace. 

Dagens Dagbok - Söndagen den 11 januari 2009 - Eftermiddagen.

Eftermiddagen blev ungefär som förmiddagen. Jag höll på och fixade lite här hemma, och jag läste i min bok, och jag satt med min dator.


Vid halvtvåtiden så kom Borzko hem från gymmet. Då blev det en fika och en pratstund. Sen vid halvtretiden så stack han iväg igen. Och då åkte han hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jag fortsatte med samma slappande här hemma. Började på ännu en ny bok också, fjärde boken den här helgen! Nu blev det: "Allt är bara bra, tack" av Moa Herngren.


(Vad vet du egentligen om mig? Gör mitt Quiz!)

Nu har jag äntligen fått SPOTIFY! :-)

Ja, nu ska jag äntligen få testa Spotify!
Men hur gör man?!?
Hjälp en gammal oteknisk tant nu! ;-D
Ge mig tips och råd, på hur jag bäst kan utnyttja Spotify!
Tack på förhand!

P.S.
Och ni får gärna dela med er av era Playlists! :-)


I morgon så börjar jag med mina Nyårslöften!


Ja, i morgon, måndagen den 12 januari 2008, vecka 3, så börjar mina Nyårslöften att gälla.

Här är en länk till inlägget som jag skrev om dom.

Önska mig Lycka Till! ;-D

"Kicki & Lasse" av Peter Kihlgård - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Kicki & Lasse" av Peter Kihlgård. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)

---------   


"Kicki & Lasse är en berättelse om två moderna människor som älskar varandra. Trots allt och livet ut.
  Vi gör nedslag (stickprov) i deras historia (liv) under drygt trettio år.  
   Lasse tillverkar och säljer jeans. Kicki byter ständigt jobb.
   Lasse måste ofta resa bort och vara ensam. Kicki måste ofta ta sig en älskare.
   Lasse vill hastighet, Kicki viktlöshet.
   De är ett ensamt par.
   Finns här satir är den inte svart, utan snarare kornblå, eller spräcklig, som ett kamouflagenät genom vilket samtiden ställvis och hastigt låter sig skönjas som solkatter.
   Finns här melodramatiska stråk är det för att de är sanna och ofrånkomliga.
   Finns här komiska anslag är det bra.
   En kärleksroman helt enkelt.
   Och med ett lyckligt slut.
   Allegorisk? Tja...
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken gillade jag inte speciellt mycket. Den var väldigt rörigt skriven, och hoppade fram och tillbaka i handlingen. Vissa bitar var väldigt bra, och andra delar väldigt dåliga... Lättläst var den i och för sig, så jag läste i alla fall ut den. Men jag rekommenderar den inte. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2 av 5.  

---------    


MMS från Jimmy.


Jag har ju en kategori här i bloggen som heter "MMS från Jimmy". För ibland så skickar han mig bilder utan text, som det är okej för mig att blogga.

Nu i helgen så är han uppe i Norrtälje, på en kompis föräldrars landställe. Dom var fem stycken som åkte dit i fredags, och kommer hem i kväll.

Här är två bilder som han har skickat till mig. En i går på dagen, och en i går kväll.


Dagens Dagbok - Söndagen den 11 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

I dag så larmade mobilen klockan åtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio, och genomgick då sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund i köket.


Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Själv bestämde jag mig för att ha en slappardag även i dag.


Borzko hade ju en sprängande huvudvärk i går, men den var helt borta i dag, och han kände sig glad, frisk, och pigg.


Men jag kände mig fortfarande lite hängig i dag. Ganska så mycket ont i huvudet, pyttelite ont i halsen, jättetrött, hängig, och inte alls på humör...


Så jag tillbringade förmiddagen i dag, precis som i går. Lite nytta gjorde jag hemma, plockade och fixade med lite allt möjligt. Men den största tiden tillbringade jag i soffan med datorn och boken.


(Vad vet du egentligen om mig? Gör mitt Quiz!)

Mobil-Blogg. Test.

MMS

Mobil-Blogg. Test.


Vad vet du om mig egentligen?!? ;-D

Jag såg den här "Quiz Your Friend" hos
Junitjej, och tyckte den var kul.

Ni får gärna testa vad ni vet om mig!

HÄR ÄR LÄNKEN TILL MIN QUIZ !

Och om ni gör en egen quiz, skriv i mina kommentarer så jag kan göra den.

(Uppdaterad!) (Oops! Det blev visst ett fel i Quizen! ;-D Den sista frågan har jag skrivit att fel svar är rätt! Så den frågan får ni väl anse som rätt vad ni än svarar! Det ska vara "D" som är rätt på fråga 10. Men jag har råkat att klicka i "C" som rätt svar!)

(Uppdaterad igen!) (Jag vet inte vad som har hänt med fråga 10. Verkar jättekonstigt. Ibland verkar det bli rätt på "C" och ibland rätt på "D"...)

Dagens Låt - 090110 - Elton John med "Your Song" - 1970.


Dagens Låt - 090110 - Elton John med "Your Song" - 1970.

På Körslaget i dag så sjöng Team Wells en låt av Elton John, Saturday night's alright, från 1973. Den kommer väl från kanske en av Elton Johns bästa skivor, med låtar som Goodbye yellow brick road, och Candle in the wind.

Låten här, Your Song, är från Elton Johns andra skiva, som kom 1970.

Hans första skiva kom 1969. Så han firar alltså 40 år som artist i år. Helt otroligt. Men det finns ju i och för sig många artister och grupper som slog igenom på 60- och 70-talet som fortfarande är aktiva. Man undrar vilka av dagens nya artister som finns kvar om 40 år?

Dagens Dagbok - Lördagen den 10 januari 2009 - Kvällen.

Kvällen inleddes med att både jag och Borzko satt i vardagsrummet och läste. Jag började på en ny bok: "Kicki & Lasse" av Peter Kihlgård. Satt lite med datorn också.


Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på "Körslaget". Sen när det var slut, så stängde vi av teven, och så återgick vi till våra böcker. Och jag även till datorn.

Körslaget - 10/01.
Jaha, vad tyckte ni i kväll då?
Åkte rätt kör ut?
Eller vilka skulle ha åkt ur?
Vilka var bäst?

Jag tycker att Team Robert var bäst i kväll igen.
Sen tyckte jag att Team Hanna var väldigt bra.
Och Team Erik var också bra.

Team Magnus och Team Nanne var mindre bra i kväll.
Men jag hade nog helst sett att Team Magnus hade åkt ut i kväll.
För jag gillar Nanne.
Och så hade det varit kul med två killar och två tjejer kvar.
Men Nanne har valt lite för gamla och inte så bra låtar, i min smak.

Sju böcker från Adlibris.Det blev en liten beställning från Adlibris i dag. Sju böcker för sammanlagt 351:- kronor. Ett snittpris på 50:- kronor per bok. Helt okej tycker jag.

Dagens Dagbok - Lördagen den 10 januari 2009 - Eftermiddagen.

Eftermiddagen blev ungefär som förmiddagen. Lite nytta gjorde jag här hemma, plockade och fixade med lite allt möjligt. Och som vanligt så körde jag ju så klart några omgångar i tvättmaskinen och torktumlaren.


Men den mesta tiden gick åt till att halvsitta/halvligga i en av vardagsrumssofforna och läsa i "Det blod som spillts" av Åsa Larsson. Lite tid fick datorn också, och då blev det bloggläsning och nyhetsläsning.


Mådde sådär under eftermiddagen... Hade ganska så ont i huvudet, och så pyttelite ont i magen och halsen. Och så kände jag mig trött, låg, och hängig...


Borzko kom hem från jobbet vid tretiden. Och han hade en sprängande huvudvärk när han kom hem, som han också hade haft hela dagen. Så han kände sig också trött, låg, och hängig.


Han duschade och gjorde sig i ordning. Och sen åt vi middag vid fyratiden. Det blev pizza från vår lokala pizzeria på gatan...


Efter det så satte vi oss båda uppe i vardagsrummet, och läste i varsin bok. Jag läste även ut boken som jag började på i förmiddags.

"Det blod som spillts" av Åsa Larsson - 2004---------    

Recension av boken: "Det blod som spillts" av Åsa Larsson. (2004.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Natten före midsommarafton slår någon ihjäl prästen Mildred Nilsson och hänger upp henne i Jukkasjärvi kyrka mellan orgelläktaren och strävkistan. Likheterna med mordet på Viktor Strandgård knappt två år tidigare får polisen i Kiruna att söka efter en copycat. Snart kallnar alla spår och utredningen trappas ner. I september kommer polisinspektör Anna-Maria Mella tillbaka från sin barnledighet. Hon blir inte kvitt tanken att mördaren kanske inte var en galning, och tillsammans med sin kollega Sven-Erik Stålnacke försöker hon göra sig en bild av den mördade prästen. Prästen bodde i byn Poikkijärvi. Det är en by som lever i skuggan av den stora turistbyn Jukkasjärvi som ligger på andra sidan älven. Innan Mildred Nilsson flyttade dit regerades byn av männen och jaktlaget. Mildred Nilsson var en feminist och en bråkstake som hamnade på kant med både sin arbetsgivare och en del av männen i byn. Hon startade ett kvinnonätverk och en stiftelse. Stiftelsen skulle skydda en från Ryssland invandrad varghona som etablerat sig på kyrkans mark utanför Kiruna. Det väckte också upprörda känslor hos många. Samtidigt som Anna-Maria lär känna den döda prästen söker hon efter de personer som skrivit obehagliga brev till Mildred Nilsson och ritat en hotteckning.


Breven och hotteckningen får Anna-Maria av Rebecka Martinsson. Rebecka är sjukskriven och har svårt att minnas de våldsamma händelserna i Jiekajärvi från Solstorms upplösning. Men när hennes byrå åker upp till Kiruna för att eventuellt ta över kyrkans affärer låter hon sig övertalas att följa med. När den delägare som åkt upp med henne åker tillbaka blir Rebecka kvar. Efter en liten kris (vad är rätt och fel när lag och moral står emot varandra?) kommer Rebecka olovligen över de brev och teckningar och lite andra papper som får polisens utredning att kännas hetare igen.


Anna-Maria Mellas blickar riktas också mot Mildred Nilssons kollega Stefan Wikström. Han är kvinnoprästmotståndare och medlem i jaktlaget och har använt vargstiftelsens pengar för en privat resa med familjen, hans hustru har skickat obehagliga brev till Mildred och hans son beter sig ljusskyggt.


Upplösningen är våldsam. Rebecka Martinsson är inte aktiv men det hon ser gör att blodet kommer ikapp henne. "... och jorden skall blotta det blod som spillts, inte längre dölja de dräpta." (Jesaja 26:21)"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Åsa Larssons andra bok, efter "Solstorm". Jag tyckte att den här boken, "Det blod som spillts" var minst lika bra, eller faktiskt egentligen bättre. (Men det kan bero på att när jag läste Solstorm så försvann spänningsmomenten, eftersom jag hade sett filmen). Jag ska i alla fall helt klart läsa hennes tredje och fjärde bok också. Och jag kan rekommendera hennes första och andra till er som inte har läst dom. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 10 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Men jag gick inte upp då. För jag kände mig inte riktigt bra när jag vaknade. Jag hade lite ont i huvudet, lite ont i magen, lite ont i halsen, var lite snorig, och kände mig väldigt, väldigt trött... Så jag stängde av larmet och somnade om i en timme till.


Vid halvniotiden så kände jag mig faktiskt lite bättre, så då gick jag upp. Duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen blev det förstås frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp redan klockan halvfem, och åkt iväg för att jobba i dag. Och Jimmy var inte heller hemma, för han åkte ju till Norrtälje i går med några kompisar, och kommer hem i morgon kväll.


Höll på här hemma en stund och fixade och grejade lite först. Sen efter det så satte jag mig i vardagsrummet med min dator och min bok. Läste ut boken "Solstorm" av Åsa Larsson, och började på hennes andra bok "Det blod som spillts".

"Solstorm" av Åsa Larsson - 2003---------    

Recension av boken: "Solstorm" av Åsa Larsson. (2003.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Det stormar på solen. Norrskenet sprakar över Kiruna. I den nybyggda Kristallkyrkan bryts ljus och mörker. Församlingens andlige ledare, Viktor Strandgård, har hittats brutalt mördad mitt på altargången. Rebecka Martinsson, som sedan länge lämnat Kiruna för att arbeta som jurist i Stockholm får ett oväntat telefonsamtal. Det är mordoffrets syster Sanna, som ber henne komma hem och hjälpa till. Hon tror att polisen misstänker henne, och hon är rädd att förlora sina barn. Motvilligt beger sig Rebecka Martinsson tillbaka till barndomsstaden. Hennes hemkomst väcker starka känslor och snart jagas hon av både sitt eget förflutna och våldsamma krafter som vill tysta henne. I det snötyngda Kiruna växer skuld och hot ikapp med mörkret, och urladdningen närmar sig. Solstorm är en spänningsroman med stora litterära kvaliteter."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har länge tänkt läsa den här boken. Både den boken, och Åsa Larssons andra roman, har stått länge i min bokhylla. När jag träffade Åsa Larsson på Bokia för en tid sedan, så köpte jag hennes fjärde och senaste roman, signerad av henne. Jag tänkte då att jag ska läsa böckerna i rätt ordning, och då är ju Solstorm först. Filmen Solstorm såg jag på bio med Jenny för drygt ett år sedan, och här är en länk till den recensionen

Jag tyckte att den här boken var jättebra. Spänningen fanns ju i och för sig inte där, eftersom jag kom ihåg det mesta från filmen. Så det ska bli roligare att nu läsa Åsa Larssons andra bok. Jag gillade verkligen Åsa Larssons sätt att skriva. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Låt - 090109 - David Bowie med "Let's Dance" - 1983.


Dagens Låt - 090109 - David Bowie med "Let's Dance" - 1983.

Eftersom det var säsongspremiär på Let's Dance i kväll, så blir Dagens Låt: Let's Dance med David Bowie från 1983.

Dagens Dagbok - Fredagen den 9 januari 2009 - Kvällen.

Sen så satt jag och läste i min bok, och varvade med datorstunder.


Klockan åtta sen så satt jag igång teven och så tittade jag på Lets Dance.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Efter middag och dusch så gjorde han mig sällskap framför teven.


Efter Lets Dance så satte jag mig med datorn i knäet istället. Och nu så tänkte jag ta och läsa lite i min bok.

Lets Dance 2009 - 09/01
Ja, vad tyckte ni nu då?
Nu när ni har sett det första programmet av Lets Dance 2009?
Vem var bäst?
Vem ska vinna?
Vem var sämst?
Vem ska åka ut nästa fredag?

Själv så tycker jag att David Hellenius är bäst! ;-D Han är så fantastiskt rolig! Och har så sköna och snabba kommentarer! Bästa programledaren i svensk teve tycker jag! :-D

Ska ni se premiären av Lets Dance i kväll?

Ska ni se premiären av Lets Dance i kväll?
Har ni någon eller några favoriter på förhand?
Har ni någon eller några som ni helst vill bli av med direkt?

Dagens Dagbok - Fredagen den 9 januari 2009 - Eftermiddagen. (Med ett fotografi).

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem även i dag. Och han hade även i dag varit ledig från jobbet hela dagen, på grund av arbetsbrist.


Vi tog en sväng till Centrum nästan direkt, och jag handlade en hel del matvaror till helgen.


Sen när vi kom hem så tog vi en fika och en pratstund.


Vid fyratiden sen så stack Jimmy iväg med bilen. Han ska ha bilen hela helgen, och åka upp till Norrtälje till en kompis föräldrars landställe. Dom är fem stycken som ska vara där i helgen.


Jag höll sen på här hemma och fixade och grejade med lite allt möjligt.


Vid femtiden sen så åt jag lite lätt middag i min ensamhet.


Och efter det så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn och boken.


Dagens Dagbok - Fredagen den 9 januari 2009 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag och gjorde i ordning alla tre matsalarna inför lunchserveringen. Och slutligen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag. Och en liten salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Och så blev klockan två och den här korta och sköna arbetsveckan var slut och vi fick gå hem!

Dagens Dagbok - Torsdagen den 8 januari 2009 - Kvällen.

Kvällen blev som vanligt lugn och skön, med dator och bok, och ingen teve.


Jag satt större delen av kvällen i vardagsrummet, och delade min tid mellan datorn och boken.


Borzko kom hem vid sextiden. Efter middag och dusch, så satt han större delen av kvällen i vardagsrummet och läste i sin bok.


Och Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.


Nu ska jag ställa ifrån mig datorn för i kväll, och byta ut soffan mot sängen, och lägga mig och läsa en stund i min bok.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Fjorton minus i morse... Och två plus nu i kväll...


Ja, i morse så var det fjorton minusgrader här, klockan halvsex när jag åkte till jobbet... Brrr...

Kortet här nedanför tog jag vid halvniotiden från fönstret i matsalen på jobbet. Det såg ut som om det brann då. Men det framgår inte på kortet, taget med mobilen, hur vackert det var.

Sen så steg temperaturern från fjorton minus, till två plus. Vid tretiden, när kortet nedanför togs, så snöade det lite grann. Nu töar det...Dagens Låt - 090108 - Takida feat Immanuel Gospel med "Curly Sue" - 2009.


Dagens Låt - 090108 - Takida feat Immanuel Gospel med "Curly Sue" - 2009.

Såg ni på Grammisgalan i går? Inledningsnumret gjordes ju av Takida tillsammans med Immanuel Gospel. En otroligt cool version av Curly Sue var det. Lyssna här om ni inte hörde den i går!

(Här är en länk till originalversionen av Curly Sue med Takida, som jag la in som Dagens Låt 081213.)

Sångaren i Takida, Robert Pettersson, såg i går precis ut som Alex i filmen A Clockwork Orange från 1972.


         

Dagens Dagbok - Torsdagen den 8 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig i dag, på grund av arbetsbrist. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem.


Sen så höll jag på som vanligt här hemma och fixade med lite allt möjligt. Pratade en hel del i telefon också. Och satt även lite med datorn.


Vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Sen efter det så satte jag mig en stund och läste i boken som jag håller på med nu: "Solstorm" av Åsa Larsson.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 8 januari 2009 - Dagens Jobb.

Jobbade i dag förstås, och i dag var allt som vanligt på jobbet. Alla våra cirka sjuhundra ätande hos oss var där. Och vi hade alla våra arton skickningar med sammanlagt cirka tolvhundra portioner.


Jag började arbetsdagen med att först vara en timme i skalen och förbereda grönsakerna. Sen efter frukosten så dukade jag och förberedde matsalarna. Och sen under lunchserveringen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


Vi serverade kycklingwok i dag. Och en liten salladsbuffé.


Kollegan som var sjuk i går, kom till jobbet i dag, så vi var fulltalig personalstyrka.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 7 januari 2009 – Kvällen.

Jag höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och varvade med datorstunder som vanligt.


Vid sjutiden sen så stack Jimmy och jag iväg en sväng till Centrum. Vi var lite sugna på lite gott att äta till Grammisgalan. ;-)


Klockan åtta sen så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet och tittade och lyssnade på Grammisgalan.


Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid niotiden.


Nu är Grammisgalan snart slut, och då blir det nog sängen och lite bokläsning, tills det är sovdags.

Dagens Låt - 090107 - In Flames med "Alias" - 2008.


Dagens Låt - 090107 - In Flames med "Alias" - 2008.

Eftersom In Flames spelade den här låten, Alias, på Grammisgalan i kväll, och dom också vann Grammispriset för bästa Hårdrocksgrupp, så lägger jag in den här som Dagens låt. :-D

Nu är både mina fredagskvällar och mina lördagskvällar inbokade igen! ;-D


Ja, för knappt en månad sen så skrev jag ju det här inlägget: "Vad ska jag nu se på teve på fredags- och lördagskvällar?!? ;-)". Då hade precis både "Idol" slutat på fredagar, och "Stjärnor på is" slutat på lördagar.


                   


Men nu är mina helger räddade! ;-D För nu till helgen så börjar "Let's Dance" på fredagar, och på lördagar så är det ju "Körslaget"!


              


För jag fortsätter med mitt tevetittande, med att se sång-dans-musik-program på fredagar och lördagar. Och dom andra fem kvällarna så håller jag mig till datorn och böckerna! ;-)


(Fast i kväll så ska jag faktiskt titta, och framförallt lyssna, på Grammisgalan! Trots att det bara är onsdag! ;-D Två bra band är ju med och spelar: TAKIDA och IN FLAMES!)


Ny soffa?

Jag och Borzko funderar på att köpa nya soffor till vardagsrummet.

Nu har vi en tresitssoffa + en tvåsitssoffa + en fåtölj med fotpall. Den soffgruppen har vi haft i ungefär tio år, och vi fick den då begagnad av några goda vänner.

Innan det så hade vi en hörnsoffa med en trea, en tvåa, och en hörndel. Plus en udda fåtölj med fotpall. Och den hade vi ungefär femton år.

Nu tycker vi det är dags att köpa något nytt. Och den här gången vill vi ha med schäslong.

Eller kanske till och med två schäslonger! Vi är lite sugna på att köpa en Tylösand soffa, med svart tyg, och med två ensitsdelar på nittio centimeter vardera, plus två schäslonger. Och med två sittpallar.

Om ni tänker er soffan på bilden. Fast svart som soffan bakom. Och med en schäslong på vardera sidan. Och med själva soffdelen i mitten så stor som två sittpallar som står framför. Och så två lösa sittpallar.

Soffan kommer i så fall att bli jättestor. Typ tre och en halv meter bred! :-D

I så fall så får vi ta bort två av våra sex bokhylledelar. Men dom ställer vi i så fall i Jennys gamla rum.

Nästan ena hela långväggen blir då en soffa! Och vi kommer att ha varsin schäslong att ligga i!

Jättemysigt också att ha så många sittplatser när vi firar födelsedagar och andra högtider med familjen och släkten. Man får plats fyra i sittdelen, två på varje schäslong, och två på varje sittpall. Alltså tolv stycken sammanlagt.

Här är en länk till serien Tylösand på IKEA.

Tips? Råd? Synpunkter? Mottages tacksamt! :-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 7 januari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. När jag kom hem så satt jag en stund vid datorn, och skrev in dom ändringarna på våra arbetsinstruktioner som jag och vår husmor satt och gjorde i dag på jobbet.


Sen när jag var klar med det så höll jag på som vanligt här hemma och fixade med lite allt möjligt. Satt en stund vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt han och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 7 januari 2009 - Dagens Jobb.

Och i dag så var det alltså den första arbetsdagen av dom etthundrasex arbetsdagarna på vårterminen...


Vi fick en mjukstart i dag, för terminen inleddes med att lärarna hade en studiedag. Så istället för att ha cirka sjuhundra ätande hos oss, hade vi bara cirka tjugo stycken fritidsbarn från jour-fritidset.  Plus cirka sjuttio stycken lärare som hade föreläsning i vår ena matsal.


Men dom flesta skickningarna hade vi som vanligt, bara något färre än en vanlig dag.


En kollega var sjuk i dag, men det gjorde ju inte så mycket eftersom vi hade en så pass lugn dag.


Vi serverade korv och makaroner i dag. Och en liten salladsbuffé.


Jag var först en stund i skalen på morgonen, och förberedde grönsakerna lite. Sen så satt jag och husmor ganska länge och gick igenom lite nya arbetsrutiner i skalen.


Efter det så hjälpte jag till lite i matsalen, och också med städningen.


Det var kul att träffa alla jobbarkompisar igen. Och det var skönt att vi fick börja med en lugn dag i dag. I morgon blir det nog lite jäktigare...

Dagens Dagbok - Tisdagen den 6 januari 2009 - Kvällen.

Kvällen blev lugn och skön som vanligt. Jag satt större delen av kvällen i en av sofforna uppe i vardagsrummet, med datorn i knäet. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko satt större delen av kvällen i den andra soffan, och läste i sin bok.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.


Tror att jag nu ska lämna datorn och vardagsrummet för i kväll, göra mig i ordning, och lägga mig i sängen och läsa i en ny bok.


Sen så måste jag ju försöka att somna någorlunda tidigt i kväll... För jag ska ju upp klockan halvfem i morgon bitti... :-( *Ångest* :-(


Dagens Låt - 090106 - Nerved feat. Anna med "I love you" - 2006.


Dagens Låt - 090106 - Nerved feat. Anna med "I love you" - 2006.


Tycker att den här låten är så bra, och lite annorlunda. Första gången som jag hörde den, var när den var med i Rädda Barnens reklam på teve.

Dagens Shopping - 090106 - Tre stycken fönsterlampor.


I dag på IKEA så köpte jag mig tre stycken små fönsterlampor. En har jag i sovrummet, och två stycken i vardagsrummet. 79:- kronor styck kostade dom.
Dagens Dagbok - Tisdagen den 6 januari 2009 - Eftermiddagen. (Med sju fotografier).


Vid tolvtiden sen så pratade jag med Jenny i telefon, och hon frågade då om Jimmy och jag ville möta upp henne, Jocke, och Tindra i Heron City. Dom skulle till Media Markt och kolla på lite grejer, och skulle komma dit vid tvåtiden.


Självklart så ville Jimmy och jag det! Och vi stack iväg lite tidigare för att hinna med en sväng till IKEA först. Jag var ju där i går, men köpte då inte lamporna som jag hade tänkt mig att köpa, och så ångrade jag mig när jag kom hem...


Så Jimmy och jag åkte och köpte dom i dag i stället. Tre små fönsterlampor till vardagsrummet och sovrummet. Bilder kommer i ett separat inlägg lite senare.


Vi var uppe och kikade lite på soffan som jag är sugen på också... (Fast inte i den här färgen, och inte heller i det här utförandet...) ;-D

Jimmy och jag åkte sen till Heron City och väntade in Jenny, Jocke, och Tindra. Vi tog en fika på McDonalds så länge. När dom kom sen så åt dom lite lunch på McDonalds.Sen så gick vi till Media Markt och kollade lite. Men det blev ingenting köpt där av någon i dag.


Willys blev det sen, för lite matvaruhandling. Då fick också både Jocke och Jimmy för sig att färga håret, så hårfärgningsmedel inhandlades.


Sen så åkte vi alla fem hem till Jenny och Jocke i Tumba. Och så färgade Jenny håret på både Jocke och Jimmy. Jocke hade färgen Svart Tulpan, och Jimmy Svart.Och så här blev resultatet!  Jimmys blev kolsvart, och Jockes blev nästan lite åt det lila hållet! :-D

Och jag diskade förstås! ;-D
Fikade gjorde vi också. Och sen vid strax efter fem så åkte Jimmy och jag hem mot Farsta. Snöat en hel del hade det gjort medans vi var i Tumba. Så det var rätt så halt när vi åkte hem.


Kom hem vid strax efter halvsex. Borzko var hemma när vi kom hem. Så vi åt då middag tillsammans alla tre. Och efter det så ställde jag upp mina nyinköpta lampor. En i sovrummet och två i vardagsrummet.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 6 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i dag också, på jullovets artonde och sista dag. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko hade gått upp klockan halvsex, och åkt iväg för att jobba i dag.


Och min förmiddag blev som dom flesta förmiddagar på det här jullovet. Jag höll på och plockade, donade, pulade, fixade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.


Vid elvatiden så vaknade Jimmy, och han gick då upp. Han åt frukost, och jag tog lite lätt och tidig lunch med honom. En fika, och en pratstund blev det också. Sen efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.

Sammanfattning av Jullovet 2008-2009. (Uppdaterad.)


Jaha, så då var jullovet redan slut då. Dom arton lediga dagarna gick som vanligt väldigt fort. Men det har varit ett bra jullov, för mig i alla fall.


Och eftersom jag gillar sammanställningar och statistik, så kommer här lite sånt över jullovet. ;-D


(Här finns andra sammanställningar och statistik över jullov och sommarlov.)


Lästa böcker: Åtta.

Sedda filmer: Tolv.

Biobesök med Jimmy: Ett.

Restaurangbesök med Borzko, Mamma, och Pappa: Ett.

IKEA-besök, ett med Jenny och ett med Jimmy: Två.

Promenader: En.

Författarträffar på Bokia: Två.

Besök hos frissan: Ett.

Fika hos mina föräldrar: En.

Middag hos min syster och hennes sambo: En.

Besök här av mina föräldrar: Ett.

Middagar hos Jenny och Jocke: Två.

Fika hos Jenny och Jocke: Tre.

Besök här av Jenny och Jocke och Tindra: Ett.

Antal gånger som jag har träffat Jenny sammanlagt: Sex.

Antal gånger som jag har träffat mina föräldrar sammanlagt: Fyra.

Antal kilo jag har gått upp: Ett.


Jag - Ledig: Arton - Jobbat: Noll.

Borzko - Ledig: Nio - Jobbat: Nio.

Jimmy - Ledig: Tolv - Jobbat: Sex.

Jenny - Ledig: Tolv - Jobbat Sex.


Och i morgon så börjar alltså jobbet igen. Vårterminen har 106 arbetsdagar. Halva terminen har gått på dagen för vårdagjämningen, fredagen den 20 mars. Och avslutningen är tisdagen den 9 juni.


Jag har ju givit nyårslöften i år, som ni kan läsa om i det här inlägget. Och vad gäller vikten, så väger jag nu 60,5. Jag vill väga 57,0 den första maj. Så jag ska försöka att gå ner 3,5 kilo på 3,5 månader. Alla andra nyårslöftena ska jag försöka att uppfylla också.


Och nu går vi mot vårdagjämningen, sommartiden, våren, sommaren, och sommarlovet! :-D

(Uppdaterat 2009-01-06, klockan 16.04)


Dagens Låt - 090105 - Leona Lewis med "Bleeding Love" - 2007.


Dagens Låt - 090105 - Leona Lewis med "Bleeding Love" - 2007.

Eftersom jag på senaste tiden nästan bara har lagt in rocklåtar, och nästan bara gamla låtar, så blir det här en låt som INTE är rock, och som bara är två år gammal! ;-D

"Dumpa Matthew" (Getting rid of Matthew) av Jane Fallon. (2007.)---------    

Recension av boken: "Dumpa Matthew" (Getting rid of Matthew) av Jane Fallon. (2007.) (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Gillade du Bridget Jones dagbok kommer du att älska den här.


Helen är kär i Matthew. Absolut. Hur skulle hon annars ha stått ut med att vara hans hemliga älskarinna i fyra år? År fyllda av längtan och väntan på en gift man. Så när Matthew äntligen bestämmer sig för att bryta upp från sitt äktenskap och flytta in hos Helen borde hon vara helt över sig av lycka. Äntligen har hon nått sitt mål och fått den hon så hett åtrådde.

Haken är bara att nu vill hon inte ha honom längre. Hur blir man av med en man som bedyrar sin kärlek, har övergivit hustru och barn för ens skull och som man inte står ut med? I Helens huvud växer en plan fram: sluta raka armhålorna - och bikinilinjen, säg nej till sex, klanka ständigt på hans klädsel, se till att (under falskt namn) lära känna hans hustru, börja gilla hans hustru (för mycket), bli vän med hans döttrar (förgäves), flirta med hans son (som är lika gammal som man själv). 

Inse att planen håller på att gå åt skogen. Väldigt mycket åt skogen? Att dumpa Matthew visar sig svårare än tänkt. Helens liv börjar snart likna en komediserie i tv och innan historien knutits ihop har hon förlorat åtskilliga ronder, trasslat till det med arbetskamrater och väninnor, men också knutit oväntade vänskapsband och till slut även funnit kärleken, där hon minst anade det. Och lärt sig att ingenting går som man planerat.


Årets chick lit. Någon har sagt att det här är bättre än att läsa väninnans dagbok, det är som att läsa sin värsta fiendes dagbok -  alltså omöjligt att motstå. En imponerade debutroman med lyckligt slut där skratt blandas med tårar och många igenkännande nickar."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket rolig och bra skriven chick lit-bok. Kan helt klart rekommenderas. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Måndagen den 5 januari 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.


Borzko och jag satt större delen av kvällen i varsin soffa uppe i vardagsrummet, läsandes i varsin bok.

(Här finns sex fotografier från dagen!)

Veckans Vikt - Vecka 02 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 02 - 2009
05/01

60,5 kg

Veckans Motion - Vecka 01 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 01 - 2009
29/12 - 04/01

Måndag: Promenad, 1,0 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ----------
Söndag: ---------    

Dagens Dagbok - Måndagen den 5 januari 2009 - Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med sex fotografier).


Åkte iväg i bilen vid halvelvatiden, och åkte till McDonalds i Västberga för att hämta upp Jenny där. Hon hade varit där på ett kort möte med sina chefer.


Sen så åkte vi till IKEA i Kungens Kurva. Vi gick runt länge och tittade på allt möjligt. Speciellt på soffor, eftersom jag och Borzko planerar att köpa nya soffor till vardagsrummet.

Lunchade/fikade gjorde vi också. Varsin macka och varsitt kaffebröd blev det.


Jenny handlade en hel del saker, men jag köpte faktiskt ingenting i dag.


När vi var klara på IKEA så åkte vi till ICA Maxi i Botkyrka. Jenny handlade lite smågrejer även där, och också lite matvaror. Jag handlade ingenting där heller.


Sen så åkte vi hem till Jenny och Jocke i Tumba. Vi kom väl dit vid halvtretiden ungefär. Jimmy var där när vi kom. Han hade jobbat på Tullinge Brädgård i dag, och slutat redan klockan ett. Så han hade sen åkt direkt hem till Jocke och Tindra.


Både jag och Jimmy hjälpte sen till med lite saker hos Jenny och Jocke. Jag hjälpte bland annat till med att lägga upp Jennys nya gardiner. Och jag diskade förstås som vanligt också. ;-)


Jimmy hjälpte bland annat till med att sätta upp en spegel.


Fikade gjorde vi förstås också.


Och när vi var klara med allt jobb, så spelade vi lite Guitar Hero innan vi åkte hem.


Vid halvfemtiden så åkte Jimmy och jag hem till Farsta, och kom dit vid femtiden. Borzko var hemma när vi kom hem, så då åt vi alla tre middag tillsammans på en gång.


Efter middagen så höll vi på och mätte uppe i vardagsrummet, och försökte klura ut hur vi ska komponera ihop vår kommande nya soffa.


Sen vid sextiden så stack Borzko iväg till sitt jobb. en sväng.  Han skulle hämta hem lastbilen, eftersom han ska jobba i morgon.

(Kolla gärna in DET HÄR INLÄGGET i Jennys Blogg, för att se lite av det hon handlade på IKEA i dag.)

Dagens Dagbok - Måndagen den 5 januari 2009 - Morgonen.

I dag så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko har sin lediga dag från jobbet i dag, så han gick upp klockan halvnio och genomgick sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost, fika, och en pratstund.


När Borzko sen var klar så stack han iväg till Farstahallen för att träna även i dag.


Jimmy är inte hemma. Han jobbar i dag, och hade gått upp redan klockan halvfem och åkt i väg till jobbet. Men han slutar redan klockan ett i dag, eftersom det är en dag före en röd dag.
Nu ska jag fixa och plocka lite här hemma till kanske elvatiden. Jenny är på väg till ett möte på sitt jobb, som börjar klockan tio. Det skulle ta kanske någon timme. Sen när hon är klar där, så ringer hon mig, och så åker jag och hämtar henne. Och sen så åker vi båda två till IKEA i Kungens Kurva. Jenny ville handla några smågrejer, och jag ska nog inte handla någonting. Fikar gör vi förstås också där, eller lunchar blir det väl kanske.

Dagens Låt - 090104 - Magnus Uggla med "Varning på stan" - 1977.


Dagens Låt - 090104 - Magnus Uggla med "Varning på stan" - 1977.


Även i dag så blir Dagens Låt hela 32 år gammal, precis som låten med Meatloaf som jag la in i går. I dag så blir det en låt med Magnus Uggla från 1977, när han bara var 23 år gammal. (Oj! Då blir han alltså 55 år i år! Helt otroligt! Han ser ju nästan likadan ut nu!)  Magnus Uggla fick ju inte vara med på mitt inlägg i dag med femton låtar från min ungdom, så därför får han vara med nu istället.

Dagens Dagbok - Söndagen den 4 januari 2009 - Kvällen.

Jag satt sen i Jimmys rum i ett par timmar. Vi satt vid varsin dator, lyssnade på musik, och pratade.


Vid halvniotiden sen så skulle Jimmy lägga sig i sängen och titta på teve och sen så småningom sova.


Jag flyttade då upp till vardagsrummet då. Satt lite med datorn, men läste mest i min bok: "Dumpa Matthew" av Jane Fallon.


Borzko kom hem från sin Mamma vid tiotiden. Han satte sig då och slötittade lite på teve.

"Musik som var viktig för mig, när jag var mellan tio och tjugofem år"


I Steffanies blogg hittade jag ett inlägg som heter: "12 låtar som säger något om mig". Hon i sin tur hade tagit utmaningen från Mymlans blogg. I Mymlans utmaning står det så här:


"Gör en lista med tolv låtar som är viktiga för dig. Det behöver inte vara de tolv bästa, eller ens de tolv du lyssnar på mest, men det ska vara tolv låtar som säger något om din person eller ditt liv. Skriv gärna en motivering, någon rad om varje låt eller lite mer omfattande om hela listan. Sen skickar du vidare."


Jag tyckte att det var en kul utmaning och har försökt att sätta ihop ett eget inlägg. Men, oj, vad svårt det är! Jag har suttit i timmar på YouTube och på Google och letat och tänkt och hållit på...


Så min lista blev nu lite annorlunda... Det blev istället en lista på den viktigaste musiken för mig när jag växte upp. Det som jag lyssnade mest på ungefär mellan när jag var tio år och tjugofem år. Alltså ungefär åren mellan 1971 och 1986. Det ljuva sjuttiotalet alltså, och mitten på åttiotalet. Och egentligen så är det väl då som man får sin musiksmak. Jag kan ju inte påstå att min musiksmak är speciellt annorlunda i dag, tjugo till trettiofem år senare.


-------------


Den första artisten som verkligen satte spår hos mig, det var Ted Gärdestad. Och jag tycker att hans låtar är lika bra i dag. Han slog igenom med sin låt "Jag vill ha en egen måne", som fanns på hans debutalbum "Undringar" från 1972. Favoritlåtar med honom finns ju massor, typ alla han gjorde mellan 1972 och 1976, men här är några: "Sol, vind, och vatten", "Vilken härlig dag", "Jag ska fånga en ängel", "Sommarlängtan", och "Ramanagaram".

Ungefär samtidigt, så började jag också att gilla "Sweet". Dom spelade ju först mest typ pop, men övergick sen mer och mer till rock. Några favoritlåtar är: "Action", "Fox on the run", "Sweet F.A.", och "Ballroom Blitz".

Första lite hårdare gruppen som jag gillade var "Blue Öyster Cult". Några favoritlåtar var: "Cities on Flame with Rock and Roll", "(Don't Fear) the Reaper" och "Before the kiss, a Redcap"

Min syster lyssnade mycket på Rolling Stones, som jag inte alls gillade först, kanske just för att hon gjorde det. Men sen så började jag också att gilla dom mer och mer. Favoritlåtar från Stones finns ju precis hur många som helst, men här är några: "Satisfaction", Jumping Jack Flash", "Gimme Shelter", "Honky Tonk Women", "Brown Sugar", och "Angie".

David Bowie var också en som jag började gilla ungefär samtidigt. Även där finns det ju hur många favoritlåtar som helst, men här är några: "Life on Mars", "Ziggy Stardust", "The Jean Genie", "Rebel, Rebel, "Young Americans", och "Lets Dance".

Och sen så kom ytterligare en favoritgrupp i början av sjuttiotalet, och det var Queen. Dom har väl inte gjort en enda dålig låt, men här är ett urval: "Killer Queen", "Bohemian Rhapsody", "Somebody to love", "We will rock your", We are the champions", och "Don't stop me now".

Lite mer svenskt måste jag ju ha med också. Och Gyllene Tider var ju förstås favoriter. Även där finns ju massor med bra låtar. Här är några: "Billy", "När vi två blir en", "Sommartider", "Flickan i en Cole Porter-sång",

Mera svenskt. Ebba Grön och Imperiet var ju stora favoriter båda två. Jag blandar ofta ihop vilket band som har gjort vilka låtar, eftersom Joakim Thåström ju var med i båda. Här är några favoriter från Ebba Grön: "Die Mauer", "Mental istid", "800 grader", och "Staten och kapitalet".

Och här kommer några favoriter med Imperiet: "Du ska va president", "C.C. Cowboys", "Var e vargen", och "Märk hur vår skugga".

Nationalteatern gillade jag väldigt mycket också. Typ nästan alla låtar av dom också. Här är några som jag kommer på nu: "Livet är en fest", "Jack the Ripper", "Bängen trålar", och "Hanna från Arlöv.

Mera Progg-musik! Hoola Bandoola Band var ju också stora favoriter. Här är några bra låtar: "Vem kan man lita på?", "Victor Jara", och "Juanita".

Mera hårdrock! Iron Maiden blev ju stora favoriter i början av åttiotalet. Här är några favvolåtar från deras tidiga år: "The number of the beast", "Run to the hills", och "2 minutes to midnight".

Och mer rock. Bon Jovi slog ju igenom i mitten på åttiotalet. Här är några favoriter från deras början: "Runaway", "Living on a prayer", och "You give love a bad name".


Guns N' Roses slog ju inte igenom förrän 1987. Men dom måste ju ändå få vara med här, även om det är ett år för sent. Många bra låtar hade dom redan på första skivan, till exempel "Sweet child o' mine", Paradise City, och Welcome to the Jungle".

Sen så får jag ju faktiskt inte glömma bort discon som kom i slutet av sjuttiotalet. Och även om jag alltid mest har gillat rock, så älskar jag ju också att dansa. Så discon betydde ju mycket för mig också, speciellt under åren 1976 till 1982. Men kanske inte någon speciell artist eller grupp, utan diverse enstaka låtar från många olika. Här är några exempel: "Hot Stuff" med Donna Summer, "Gimme, gimme, gimme" med ABBA, "Daddy Cool" med Boney M, "That's the way (I like it)" med K C & the Sunshine Band, "Born to be alive" med Patrick Hernandez, "Staying alive" med Bee Gees, "I will survive" med Gloria Gaynor, "We are family" med Sister Sledge, "Y.M.C.A." med Village People, "Le Freak" med Chic, och många, många, många flera.

Oj! Det blev visst femton låtar istället för tolv! Och säkert så har jag ändå glömt massor med låtar, artister, och grupper. Men det här är i alla fall ett urval av låtarna under mitt sjuttiotal och in i mitten på åttiotalet. Och musiksmaken jag hade då, har jag väl i stort sett kvar. Fortfarande så gillar jag rock, och hårdrock mest, precis som då. Men jag varvar det med lite annat också. Och musiken som jag inte tyckte om då, tycker jag inte om nu heller, så här ett trettiotal år senare.


Men det är ju så många, många till som jag egentligen skulle ha med. Här är några som jag kom att tänka på: Magnus Uggla, Rod Stewart, Ulf Lundell, Bruce Springsteen, Pugh Rogefeldt, Dr Hook, Lalla Hansson, Fleetwood Mac, Ola Magnell, Europe, Tomas Ledin, Electric Light Orchestra, Eva Dahlgren, Michael Jackson, The Stranglers, Steve Miller Band, Meatloaf, John Miles, Alan Parsons Project, Van Morrison, Supertramp, J. Geils Band, Metallica, The Ramones, och många, många, många flera...


Nu utmanar jag precis ALLA mina läsare att göra en egen lista! Och orkar ni inte lägga in alla låtarna, så kan ni väl i alla fall bara skriva en lista! Och ni som inte har egen blogg, skriver som vanligt i mina kommentarer!


Dagens Dagbok - Söndagen den 4 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse också. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio, och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.


Borzko stack sen iväg bort till Farstahallen, för att träna även i dag. Jag funderade på att ge mig iväg ut på en promenad, men dom tolv minusgraderna ute avskräckte mig...


Jimmy vaknade redan vid strax efter tio. Han hade tänkt att sova längre, till tolvtiden, men kunde inte somna om. Han åt frukost, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på sitt rum framför datorn.


Jag satte mig också med datorn. Och så gjorde jag faktiskt ett jobb. Jag fixade några nya instruktionsscheman till jobbet. Cirka två timmar höll jag på med det.


När jag var klar med det, så blev det mina vanliga sysslor. Jag varvade plockande och fixande här hemma, med datorstunder, och med bokläsning. Började att läsa i en ny bok: "Dumpa Matthew" av Jane Fallon.


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Han satte sen sig också i vardagsrummet, och läste i sin bok.


Sen vid tretiden så stack han iväg med bilen. Och så åkte han hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Och efter det så flyttade jag ner till Jimmys rum med min dator och min bok. Jimmy satt vid datorn. Jag varvade boken med datorn. Och så pratade vi givetvis, och lyssnade på musik.

"James Bond - Quantum of Solace" - 2008

                   


"James Bond - Quantum of Solace" - 2008

""Quantum of Solace" tar vid där det actionspäckade äventyret med Bond, "Casino Royale" slutade. Efter att ha blivit förråd av Vesper, kvinnan han älskade, kämpar Bond för att inte göra sitt nästa uppdrag personligt. Men under förhören med Mr White (Jesper Christensen) avslöjar han för Bond och M att organisationen som utpressade Vesper är mer invecklad och farlig än någon kunnat föreställt sig."

(Kopierat från LoveFilm)

Nyaste Bond-filmen tyckte jag nog var en aning sämre än den förra filmen, Casino Royale. Men James Bond är ju alltid James Bond, så det var ju ändå två timmars bra underhållning. :-)

Betyg: 3 av 5.

"Berätta inte för någon" (Tell No One) av Harlan Coben. (2001.)---------    

Recension av boken: "Berätta inte för någon" (Tell No One) av Harlan Coben. (2001.) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"De var unga och nygifta, förälskade och lyckliga. Men den romantiska kvällen slutar i tragik. I åtta år har doktor David Beck plågats av sina minnen - det månbelysta vattnet, de hjärtskärande skriken. Den kväll han såg sin hustru Elizabeth för sista gången innan hon fördes bort av okända personer. En kväll får han ett överraskande mejl - ett meddelande som ingen annan än Elizabeth kan ha skrivit. Nu väcks hoppet om att hon fortfarande lever. Berätta inte för någon - så lyder varningen i mejlet. Nu kastar sig David huvudstupa in i ett desperat och livsfarligt sökande efter sanningen och efter Elizabeth, den enda kvinna han älskat. Och snart är han misstänkt för hustrumord..."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket spännande och välskriven deckare. Lättläst, och väldigt svår att lägga ifrån sig en stund, för varje kapitel har en cliffhanger. Första boken som jag läser av Harlan Coben, men definitivt inte den sista.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Låt - 090103 - Meat Loaf med "Paradise by the dashboard light" - 1977.


Dagens Låt - 090103 - Meat Loaf med "Paradise by the dashboard light" - 1977.


I kväll så såg jag ju på Körslaget. Och då framförde Robert Wells och hans kör Dead Ringer av Meat Loaf. Jag blev då så himla sugen på att höra, i mitt tycke, Meat Loafs bästa låt: Paradise by the dashboard light, som han gör med Ellen Foley. Så därför fick den bli Dagens Låt i dag.

Körslaget - 03/01.

Jaha, då blev det Team LaGaylia som åkte ut i kväll då. Hon är ju inte en av mina favoriter, så det var väl helt okej för mig. Fast just i kväll så tyckte jag faktiskt att den kören var väldigt bra.

I kväll så tyckte jag så här:
Team Robert
Team Nanne
Team Hanna
Team LaGaylia
Team Erik
Team Magnus

Om man ska se till helheten, alla tre omgångarna, så tycker jag nog att Team Robert har varit bäst.

Dagens Dagbok - Lördagen den 3 januari 2009 - Kvällen.

Borzko och jag fortsatte sen att sitta och läsa i våra böcker. Och jag läste ut min bok också. Satt sen lite med datorn också.


Klockan åtta så satte vi igång teven och tittade och lyssnade på "Körslaget". Och som alltid så åt vi, och drack vi, en massa gott till också.


När sen "Körslaget" var slut, klockan halvtio, så satte vi igång en dvd-film. I kväll så blev det den senaste James Bond-filmen: "Quantum of Solace".


Efter att filmen var slut, vid halvtolvtiden, så satt Borzko och slötittade lite på teve, och jag satt med datorn i knäet. Och så blir det väl fram till sängdags.

Dagens Dagbok - Lördagen den 3 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.


Sen så åkte Borzko iväg med sin lastbil, för att lämna den på jobbet, för den skulle genomgå någon reparation. Han tog sen buss hem, och gick sen direkt till Farstahallen för att träna.


Jimmy sov till klockan tolv, då gick han upp, och han åt frukost, och jag åt lunch. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning, och efter det så satte han sig vid sin dator på sitt rum.


Borzko kom hem från gymmet vid tvåtiden. Då stack han och Jimmy iväg en sväng till Centrum, för lite inköp på Systembolaget.


När dom kom hem igen så satt Jimmy återigen framför sin dator på sitt rum. Och Borzko satte sig i vardagsrummet och läste i sin bok.


Vid fyratiden så åt vi alla tre middag. Och som så ofta, så blev det mat från vår lokala pizzeria. Fast jag åt ingen pizza i dag, utan det blev en grekisk sallad med pasta i.


Sen vid halvsextiden så stack Jimmy iväg. Han skulle hem till en kompis först, och sen så skulle dom ut och festa i kväll, förmodligen på krogen.


Och vad har jag själv gjort hela dagen då? Ja, typ, ingenting... Eller jag har hållit på som vanligt: plockat och fixat med allt möjligt här hemma, varvat med datorstunder, varvat med bokläsning i boken: "Berätta inte för någon" av Harlan Coben.Ingen blogglust har jag haft i dag... Men så blir det ibland... Jag bloggade ju sex inlägg i går, och hela tolv inlägg i förrgår... Så ni får hålla tillgodo med dom... ;-)

                           

Information - konflikten Spotlife - Blogg Esse AB.


Information från Spotlife, nu på lördagsmorgonen:

"Spotlife access från era bloggar (som ligger på blogg.se) kommer *inte* stängas av idag. Allt fungerar  alltså som vanligt tillsvidare, era nuvarande designer och funktioner är kvar. Ny information kommer i slutet av nästa vecka."

Men precis som jag skrev i
DET HÄR INLÄGGET, så använd adressen bim.blogg.se istället för bimkullin.se. För när Spotlife fungerar, så dirigeras man om från bim.blogg.se till bimkullin.se. Och om Spotlife slutar att fungera, då stannar man kvar på bim.blogg.se.Jag använder själv alltid adressen bim.blogg.se.

Dagens Låt - 090102 - Just D med "Tre Gringos" - 1995 + Just D med "Vart tog den söta lilla flickan vägen?" - 1993.


Dagens Låt - 090102 - Just D med "Tre Gringos" - 1995 + Just D med "Vart tog den söta lilla flickan vägen?" - 1993.
I dag blir det två nostalgilåtar, fjorton och sexton år gamla. Det är Just D med Tre Gringos och Vart tog den söta lilla flickan vägen?

Jag älskade Just D. Tyckte om precis varenda låt som dom gjorde. Tyvärr så höll dom ju inte på mer än i fem år, och det blev inte fler än fem album, plus två samlingsalbum.

Några frågor om Spotify.


Är det någon av er läsare som har Spotify?
Vad tycker ni i så fall?

Hur gör man för att få en invite till Spotify Free?
För jag skulle vilja testa!... ;-)

OBS! Använd bim.blogg.se! INTE bimkullin.se!


Ja, från och med i morgon, den tredje januari, så kan det ju bli strul för oss som både tillhör Blogg Esse AB och Spotlife...

LÄS I DET HÄR INLÄGGET som jag skrev i onsdags.

Så ni som går in via min "Spotlife-adress":
www.bimkullin.se, får ändra till min "Blogg.se-adress": www.bim.blogg.se.


Dagens Dagbok - Fredagen den 2 januari 2009 - Eftermiddagen + Kvällen. (Med sju fotografier).

Vid tolvtiden så ringde Jenny och frågade om vi hade lust att komma och äta tacos med dom på kvällen. Och självklart så hade vi det! Jenny kände sig frisk i dag, och skulle gå ut och handla, och kände för att umgås lite.


Jag höll sen på här hemma en stund och fixade lite som vanligt, och varvade med datorstunder som vanligt.


Sen vid tretiden så gav jag mig iväg. Jimmy hade ju lånat min bil till jobbet i dag, så jag åkte kommunalt till Tumba. Först tunnelbana till Farsta Strand, sen pendeltåg till Älvsjö, och bytte där till ett annat pendeltåg till Tumba.


Gick sen in i Tumba Centrum och köpte två buketter tulpaner på ICA till Jenny och Jocke. Köpte även några av Naturdiets Smoothie till Jenny. Och så hade jag med mig en pocketbok och en apelsinskalare hemifrån.


(Tulpanerna fick dom i dag. Julgruppen fick dom på juldagen.)

Jimmy slutade jobbet fyra, och han jobbade i Tullinge i dag. Så han kom sen och hämtade upp mig med bilen, och vi kom hem till Jenny och Jocke vid halvfemtiden.

(Bordet var redan dukat när vi kom.)

Vi hjälpte till lite med det sista med maten. Och vi satt och pratade och väntade på att Borzko skulle komma. Sen vid kvart i sex ungefär så kom han, direkt från jobbet med lastbilen.


(Jimmy och Jocke sitter och kollar lite på teve i väntan på middagen.)

(Jenny fixar i köket.)

Och då åt vi vår middag. Tacos med massor med tillbehör blev det.

Efter maten så fikade vi med, glass till. Satt och pratade och hade det trevligt.


Diskade gjorde jag sen förstås! Det har ju liksom blivit en liten tradition! ;-D


Vid halvniotiden sen så åkte jag, Jimmy, och Borzko hem till Farsta. Jimmy ville hem, för han skulle vidare ut sen. Och Jocke behövde nog lite lugn och ro, eftersom han tydligen har åkt på Jennys förkylning nu. Eller han hade ingen feber, men han kände sig lite hängig.


Vi kom hem till Farsta vid niotiden. Jimmy duschade då snabbt och bytte om från arbetskläder till vanliga kläder. Sen så körde Borzko honom hem till en kompis, där dom skulle vara först, och sen så skulle dom iväg på fest.


När Borzko kom hem så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför teven i vardagsrummet och slötittade lite. Jag satt också där, men hade min dator i knäet istället.


Och så lär väl kvällen fortsätta fram till läggdags.


Läs gärna DET HÄR INLÄGGET i Jennys blogg. Tycker att hon skrev så gulligt om sin familj där! <3 Fina bilder är det också. :-D TACK JENNY OCH JOCKE, för en god middag, och trevligt umgänge! :-)   

Mina favoritinlägg i december.

Jag har ju tidigare gjort två inlägg som heter "Favoritinlägg i november" och "Favoritinlägg i oktober". Och jag fortsätter även denna månad med "Favoritinlägg i december". Det är inlägg som jag själv tycker är lite extra bra, fina, roliga, eller bara minnesvärda på något sätt. Lite lättare för mig själv att hitta gamla inlägg sen i framtiden. Och det kan ju hända att någon av er läsare uppskattar det också.
Favoritinlägg i november.

Favoritinlägg i oktober.Mina nyårslöften.

Nyårslista 2008.

Kanske en kommande mobil?Mitt möte med Denise Rudberg.

Mitt möte med Mia Törnblom.

Mitt möte med Åsa Larsson.Alla våra tjugotvå julkort från 1987 till 2008.

Sexton naturfotografier på sol och frost den 29 december.
Fotografier från Annandagen.

Fotografier från Juldagen.

Fotografier från Julafton.

Fotografier 22 december, julförberedelser i Tumba och Farsta.

Fotografier 15 december, hos Jenny och Jocke.

Fotografier 13 december, stan med Jimmy och Jenny.

Fotografier 8 december, Julpynt.

Fotografier 6 december, Mamma och Pappa.Många fotografier finns det i inläggen i kategorin Allmänt (Blandat med Fotografier).

Och också i kategorin Dagens Dagbok (Med Fotografier).Sex böcker lästa i december. Recensioner finns i kategorin Bokrecensioner.

Tio filmer sedda i december. Recensioner finns i kategorin Filmrecensioner.

Trettiofyra låtar finns inlagda som Dagens Låt i december. Alla finns i kategorin Musik - Dagens Låt.

Fem andra inlägg från YouTube, som inte är musik blev det. Alla finns i kategorin YouTube - Speciella för mig.

Sju inlägg blev det under december med shopping. Alla finns i kategorin Shopping.Dagens Dagbok - Fredagen den 2 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen. (Med fyra fotografier).

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko hade gått upp klockan fem och åkt till sitt jobb, och Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till sitt jobb.


Vid strax före halvtio så gick jag iväg till Centrum och till FrisörImperiet för att se om det fanns någon tid till mig. Jag bokade en tid hos Melek klockan elva, och sen så gick jag hem igen.


Höll på lite och fixade här hemma i någon timme, tills det var dags att gå iväg till Frissan.


Jag toppklippte bara håret, och klippte upp det lite, så det blir lättare att forma. Och sen så färgade jag ögonfransarna och ögonbrynen. Och så plockade hon ögonbrynen och håret på överläppen med tråd. Jag köpte även produkter att ha i håret, en "mist" och två "paste". 1.050.- kronor gick det på, och ungefär en timme tog det.


Innan jag gick hem, så gick jag till Torget och köpte mig två buketter med tulpaner. För det gör jag alltid varje fredag, från nyår, och fram till våren!


Sen gick jag hem, åt lite lätt lunch, och fikade.

Här är tulpanerna som jag köpte på Torget. Två buketter med blandade färger.
Här är hårprodukterna som jag köpte hos FrisörImperiet.
Och här kommer två kort på hur jag blev i håret. Det är dåliga kort, för det är så svårt att ta kort i spegeln tycker jag. Tycker det blir dåligt både med blixt och utan. Och så är jag omålad på korten, eftersom hon har färgat mina ögonfransar.
Dagens Dagbok - Torsdagen den 1 januari 2009 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

När Borzko och jag var klara med all städning, så satte vi oss i vardagsrummet i varsin soffa. Fikade, pratade, och så läste vi i varsin bok.


Jimmy kom hem vid halvfyratiden. Han hade sovit över hos en kompis i natt, efter sitt nyårsfirande.


Vi åt middag vid fyratiden, och som så ofta, så blev det pizza från vår lokala pizzeria på gatan.


Efter middagen så fortsatte Borzko och jag att sitta uppe i vardagsrummet och läsa. Jimmy satt på sitt rum framför datorn.


Vid åttatiden så satte vi igång teven, och så tittade vi på "Parlamentet - tio år" på TV4. Jimmy kom också upp och tittade på det.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn igen. Borzko gick och la sig vid halvtiotiden, för han ska upp tidigt och jobba i morgon.


Jag satte igång en dvd-film, det blev filmen "Twilight". Efter filmen var slut så läste jag ut boken som jag höll på med. Och sen så satt jag med datorn  resten av kvällen.

Dagens Låt - 090101 - Muse med "Supermassive Black Hole" - 2006.


Dagens Låt - 090101 - Muse med "Supermassive Black Hole" - 2006.


Den här låten, Supermassive Black Hole, med Muse, från 2006, är med i soundtracket till filmen Twilight som jag precis såg. Tycker att låten är bra. Men kanske inte lika bra som Knights of Cydonia med Muse från samma skiva, som jag la in här som Dagens Låt för ett tag sen.

"Twilight" - 2008

                   


"Twilight" - 2008

"Bella Swan har alltid varit lite annorlunda och aldrig brytt sig om att passa in bland de trendiga flickorna på Phoenix high school. När hennes mamma gifter om sig och skickar Bella till hennes far i den lilla, regniga staden Forks i staten Washington förväntar hon sig inte att särskilt mycket ska förändras..."

(Kopierat från LoveFilm)

Ingen kan väl ha undgått att ha hört talas om filmen "Twilight". Den är ju en blandning av ungdomsfilm / kärleksfilm / rysare / vampyrfilm. Den har ju gjort stor succé, både i USA och här i Sverige.

Jag läste boken för ett par veckor sen, och tyckte den var bra. Filmen var väl också helt okej, men inte alls lika bra som boken. Nu är jag kanske inte riktigt rätt målgrupp för filmen i och för sig. Sevärd var den, men inte mer än det.

Betyg: 3 av 5.

Här är en trailer till filmen:


"Innan jag dör" (Before I Die) av Jenny Downham. (2007.)---------    

Recension av boken: "Innan jag dör" (Before I Die) av Jenny Downham. (2007.) (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Sextonåriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader hon har kvar? Hon har ju så mycket som hon inte har hunnit med. Så hon gör upp en lista över saker hon vill göra och uppleva innan hon dör. Högs upp på listan står att bli av vara tillsammans med en kille.

Innan jag dör är fylld av livskänsla. Den handlar om att ta farväl av livet men också att leva det fullt ut. Jenny Downham skildrar i sin uppmärksammade debutroman utan sentimentalitet och med absolut närvaro Tessas sista månader i livet. Det är en stark roman som inte lämnar någon oberörd.

Jenny Downham är utbildad skådespelerska. Hon är bosatt i London med sina två söner. Innan jag dör är hennes debutroman.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket bra bok som skildrar en sextonårig flickas sista månader i livet. Sorglig och gripande. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Lästa böcker - 2008 - 118 stycken.


Lästa böcker under 2008 - (Från 1 januari 2008 - 31 december 2008) - 118 stycken - (Snitt: 2,2 böcker per vecka)

(Recension av alla böckerna, 118 stycken, finns under kategorin Bokrecensioner.)


Marcus Birro: "Flyktsoda"

Bernhard Schlink: "Högläsaren"

Mary Willis Walker: "Under skalbaggens bo"

Mary Willis Walker: "Det röda skriket"

Constance Briscoe: "Äcklig"

Conny Palmkvist: "Två hus vid slutet av en väg"

Mary Willis Walker: "...och döda ligger ner"

Katarina Wennstam: "Smuts"

Bengt-Åke & Agneta Cras: "Otryggare kan ingen vara"

Katarina Wennstam: "Flickan och skulden - En bok om samhällets syn på våldtäkt"


Mons Kallentoft: "Fräsch, frisk och spontan"

Sophie Kinsella: "Mina hemligheter"

Jonas Hassen Khemiri: "Ett öga rött"

Carolina Gynning & Alex Schulman: "Privat - Mejlkorrespondens"

Karin Alvtegen: "Skuld"

Cecilia von Krusenstjerna: "En spricka i kristallen"

Annie Proulx: "Brokeback Mountain och andra berättelser från vidderna"

Ulrika Olson & Anna Lytsy: "Den tusende gången"

Sophie Kinsella: "Karriär & köksbesvär"

Karin Alvtegen: "Saknad"


Karin Alvtegen: "Svek"

Karin Alvtegen: "Skam"

Karin Alvtegen: "Skugga"

Håkan Nesser: "Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla"

Khaled Hosseini: "Flyga drake"

Johanne Hildebrandt: "Fördömd"

Khaled Hosseini: "Tusen strålande solar"

Katarina Wennstam: "En riktig våldtäktsman - En bok om samhällets syn på våldtäkt"

Håkan Nesser: "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö"

Anna Jansson: "Stum sitter guden"


Sophie Kinsella: "En shopaholics bekännelser"

Andreas Roman: "Mörkrädd"

Andreas Roman: "Vigilante"

Sophie Kinsella: "En shopaholic i New York"

Karin Fossum: "Mordet på Harriet Krohn"

Mia Törnblom: "Så dumt!"

Mats-Eric Nilsson: "Den hemlige kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik"

Johan Kinde: "Någon sorts extas"

Helena von Zweigbergk: "Ur vulkanens mun"

Belinda Olsson: "Otrogen på öppen gata"


John Ajvide Lindqvist: "Människohamn"

Camilla Läckberg: "Sjöjungfrun"

Stephen King: "Blaze"

Linda Unnhem: "Swing it!"

Anna Jansson: "Alla de stillsamma döda"

Åsa Anderberg Strollo: "Bryta om"

Sophie Kinsellla: "En shopaholic säger ja"

Dean Koontz: "Maken"

Hillevi Wahl: "Kärleksbarnet"

Anna Gavalda: "Tillsammans är man mindre ensam"


Jilly Cooper: "Allt eller inget"

Cecelia Ahern: "P.S. Jag älskar dig!"

John Ajvide Lindqvist: "Tindalos"

Kim Kärnfalk: "Mamma, mormor och jag"

Martina Haag: "I en annan del av Bromma"

Stephen King: "Dimman"

Britta Berggren Ericsson: "Snälla mamma.... sluta dricka"

Jens Orback: "Medan segern firades - Min mammas historia"

Malin Sävstam: "När livet stannar"

Joe Hill: "Vålnader"


Unni Drougge: "Heroine"

David Morrell: "Intrång"

Rajaa Alsanea: "Flickorna från Riyadh"

Denise Rudberg: "Tillsammans - Andra boken"

Katarina von Bredow: "Knappt lovlig"

Meg Cabot: "Babbeldrottningen"

Denise Rudberg: "Åse"

Katarina von Bredow: "Syskonkärlek"

Katarina von Bredow: "Räcker det om jag älskar dig?"

Isobel Hadley-Kamptz: "Jag går bara ut en stund"


Jill Smolinski: "Nästa sak på min lista"

Anna-Lena Brundin: "Det svider lite"

Jenna Jameson & Neil Strauss: "Att älska som en porrstjärna - En sedelärande berättelse"

Anne B. Ragde: "Berlinerpopplarna"

Anne B. Ragde: "Eremitkräftorna"

Mötley Crüe & Neil Strauss: "The Dirt - Bekännelser från världens mest ökända rockband"

Kicki Norman: "Väninnorna & Kung Carl"

Katarina von Bredow: "Som jag vill vara"

Scott Smith: "Ruinerna"

Lotta Thell: "För kärleks skull"


Mari Jungstedt: "Den du inte ser"

Mari Jungstedt: "I denna stilla natt"

Anders Roslund & Börge Hellström: "Odjuret"

Anders Roslund & Börge Hellström: "Box 21"

Anders Roslund & Börge Hellström: "Edward Finnigans upprättelse"

Anders Roslund & Börge Hellström: "Flickan under gatan"

Anne B. Ragde: "Vila på gröna ängar"

Margaret Weis & Tracy Hickman: "Höstmörkrets drakar - Draklanskrönikan 1"

Chelsea Cain: "Heartsick"

Carin Gerhardsen: "Pepparkakshuset"


Johan Theorin: "Skumtimmen"

Maria Eriksson: "Emma, Mias dotter"

Curtis Sittenfeld: "I en klass för sig"

Gunilla Söderholm & Ulle-Lene Österholm: "Gunillas man försvann"

Dean Koontz: "Livstid"

Scott Smith: "En enkel plan"

Dennis Lehane: "Patient 67"

Katerina Janouch: "Bedragen"

Henrik Pettersson: "Jehåvasjäveln"

Jon Jefferson Klingberg: "Jag tror vi måste prata faktiskt"


Mia Törnblom: "En härlig bok"

Texter av hemlösa människor 1997-2007: "Hemlös - med egna ord"

Maria Adolfsson: "...alla för en"

Katarina Wennstam: "Dödergök"

Amanda Svensson: "Hey Dolly"

Anna Lytsy & Ulrika Olson: "Ulrikas sista strid"

Ray Kluun: "En sorts kärlek"

Marilyn Manson & Neil Strauss: "Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur helvetet"

Johan Theorin: "Nattfåk"

Liza Marklund: "En plats i solen"


Stephenie Meyer: "Om jag kunde drömma"

Mons Kallentoft: "Midvinterblod"

Mons Kallentoft: "Sommardöden"

Stephenie Meyer: "När jag hör din röst"

Monica Antonsson: "Mia - Sanningen om Gömda"

Belle De Jour: "En eskortflickas öden och äventyr"

Gerdur Kristny & Thelma Asdisardottir: "Bilden av Pappa"

Stuart Howarth: "Snälla pappa, nej"


Sedda filmer - 2008 - 87 stycken.


Sedda filmer under 2008 - (Från 31 december 2008 - 1 januari 2008) - 87 stycken - (Snitt: 1,6 filmer per vecka)


(Recension av alla filmerna, 87 stycken, finns under kategorin Filmrecensioner.)

"James Bond - Casino Royale"

"Australia"

"Hellboy 2 - The Golden Army"

"Hancock"

"Mamma Mia!"

"Arn - Riket vid vägens slut"

"High School Musical 1"

"Arn - Tempelriddaren"

"Love Actually"

"Surviving Christmas"


"Låt den rätte komma in"

"Varg Veum - 6 - Begravda hundar" (Begravde hunder biter ikke)

"Varg Veum - 5 - Kvinnan i kylskåpet" (Kvinnen i kjöleskapet)

"Mamma Mia!"

"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" (Indiana Jones och Kristalldödskallens Konungarike)

"Irene Huss - 6 - Guldkalven"

"Hostage" (Gisslan)

"Mystic River"

"Varg Veum - 4 - Fallna änglar" (Falne engler)

"Varg Veum - 3 - Din till döden" (Din til döden)


"What happen in Vegas"

"Varg Veum - 2 - Törnrosa" (Tornerose)

"Varg Veum - 1 - Bittra Blomster" (Bitre Blomster)

"Angel"

"Red Dragon" (Röd Drake)

"The Ruins" (Ruinerna)

"Blood Diamond"

"Drumline"

"The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor". (Mumien - Drakkejsarens grav)

"The X-files: I Want to Believe" (Arkiv X: I Want to Believe)


"The Bucket List" (Nu eller aldrig)

"Irene Huss - 5 - Eldsdansen"

"Irene Huss - 4 - Glasdjävulen"

"Irene Huss - 3 - Nattrond"

"Beck 24 - I Guds namn"

"Beck 23 - Det tysta skriket"

"Beck 22 - Den svaga länken"

"Beck 21 - Den japanska shungamålningen"

"Beck 20 - Advokaten"

"Beck 19 - Gamen"


"Beck 18 - Flickan i jordkällaren"

"Beck 17 - Skarpt läge"

"Irene Huss - 2 - Den krossade tanghästen"

"Irene Huss - 1 - Tatuerad Torso"

"Beck 16 - Sista vittnet"

"Beck 15 - Pojken i glaskulan"

"Beck 14 - Annonsmannen"

"Beck 13 - Okänd avsändare"

"Beck 12 - Enslingen"

"Beck 11 - Kartellen"


"Armageddon"

"Beck 10 - Mannen utan ansikte"

"The Mist"

"The Eye"

"The Happening"

"Jumper"

"Beck 9 - Hämndens pris"

"Beck 8 - Spår i mörker"

"Beck 7 - The Money Man"

"Untraceable" (Utan spår)


"Beck 6 - Monstret"

"Beck 5 - Pensionat Pärlan"

"Beck 4 - Öga för öga"

"Flood"

"Beck 3 - Vita nätter"

"Beck 2 - Mannen med ikonerna"

"The Holiday"

"Beck 1 - Lockpojken"

"Serendipity" (Om ödet får bestämma)

"Sista dansen"


"Final Destination 3"

"Rambo 4"

"Man on Fire"

"Black Jack"

"Se upp för dårarna"

"Final Destination"

"The Boondock Saints"

"Irene Huss - 1 - Tatuerad Torso"

"Final Destination 2"

"Rush Hour 2"


"Brokeback Mountain"

"I Am Legend"

"Paradiset"

"xXx 2 - The Next Level"

"The Birdcage" - ("Lånta fjädrar")

"Back to the Future" - ("Tillbaka till Framtiden")

"Rush Hour"


Besöksstatistik - 2008 - december.


Besöksstatistik - 2008 - december.

I december hade jag i genomsnitt:

 - 342 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i december: 398.
Lägsta antalet läsare på en dag i december: 239.

Enligt Blogg.se:s statistik.

Så här har statistiken varit hittills:

(2008:)
December: 342.
November: 381.
Oktober: 417.
September: 348.
Augusti: 350.
Juli: 355.
Juni: 574.
Maj: 607.
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Antal inlägg under december 2008.


Lite statistik:

Under december månad 2008 har jag bloggat 219 inlägg.

Det gör i snitt 7 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 3, flesta på en dag: 12).

Dagens Dagbok - Torsdagen den 1 januari 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med ett fotografi).

Mobilen larmade klockan åtta på årets första dag. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans, fikade, och hade en pratstund.


Jimmy var inte hemma, för han sov över hos en kompis efter deras nyårsfirande i natt.


När Borzko och jag sen var klara, vid tiotiden, så satte vi igång med allt vårt jobb. Det som gällde var att städa ut julen och städa in våren! :-)


Först så plockade vi bort alla advents-, lucia-, jul-, och nyårs-prylar. Och så ner med alla kartonger i källaren.


Sen så blev det "vanlig" städning. Vi bytte alla lakan, tvättade alla lakan, bytte alla handdukar, tvättade alla handdukar, tvättade kläder, dammsög, torkade golven, dammade, skurade toaletten och badrummet, med mera.


En kort paus för lite lätt lunch och en fika blev det också. Sen så var vi klara med allt vid tvåtiden. Och då var det skönt att sätta sig ner och pusta ut i sofforna i vardagsrummet.


Jag fick äntligen ställa fram mina nya lampor till köksfönstret också. Köpte ju dom för ett par veckor sen, men dom har fått vänta på att julpyntet skulle bort först.Mycket bra skivet inlägg om hatet mot Blondinbella!


Jag läste det här inlägget hos Annebelle, och jag tyckte det var så bra skrivet, så jag ville länka till det.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 31 december 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med två fotografier).


Borzko och jag fortsatte att sitta och i vardagsrummet och läsa i våra böcker under eftermiddagen.


Sen vid strax före fem, så gick vi till Centrum och mötte upp med mina föräldrar som kom dit med bussen.


Och så gick vi alla fyra till "KinaHörnet" i Centrum och åt middag. Vi åt alla fyra av Buffén. Jag tror jag tog om fyra gånger innan jag var nöjd. Mamma och Pappa drack rödvin, Borzko drack starköl, och jag drack mineralvatten. Efter maten så drack vi kaffe, och så åt vi friterad banan med glass till efterrätt.


Vi satt där i ungefär två timmar, till sjutiden. Och sen så gick vi alla fyra hem till mig och Borzko.


Satt sen uppe i vardagsrummet och åt en massa gott, drack en massa gott, pratade, skrattade, slötittade lite på teve, och hade det trevligt.


Klockan tolv så tittade vi förstås på alla utanför som sköt iväg raketer. Massor var det, och vi såg jättebra.


Vid halvettiden sen så skjutsade jag hem mina föräldrar till Örby. Och när jag sen kom hem igen, så gick Borzko och jag och la oss.Snurrans Årskrönika 2008.


Eftersom jag länkade till Angelas fina Årskrönika,
så gör jag väl likadant till Snurrans fina Årskrönika! ;-D

RSS 2.0