"Dumpa Matthew" (Getting rid of Matthew) av Jane Fallon. (2007.)---------    

Recension av boken: "Dumpa Matthew" (Getting rid of Matthew) av Jane Fallon. (2007.) (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Gillade du Bridget Jones dagbok kommer du att älska den här.


Helen är kär i Matthew. Absolut. Hur skulle hon annars ha stått ut med att vara hans hemliga älskarinna i fyra år? År fyllda av längtan och väntan på en gift man. Så när Matthew äntligen bestämmer sig för att bryta upp från sitt äktenskap och flytta in hos Helen borde hon vara helt över sig av lycka. Äntligen har hon nått sitt mål och fått den hon så hett åtrådde.

Haken är bara att nu vill hon inte ha honom längre. Hur blir man av med en man som bedyrar sin kärlek, har övergivit hustru och barn för ens skull och som man inte står ut med? I Helens huvud växer en plan fram: sluta raka armhålorna - och bikinilinjen, säg nej till sex, klanka ständigt på hans klädsel, se till att (under falskt namn) lära känna hans hustru, börja gilla hans hustru (för mycket), bli vän med hans döttrar (förgäves), flirta med hans son (som är lika gammal som man själv). 

Inse att planen håller på att gå åt skogen. Väldigt mycket åt skogen? Att dumpa Matthew visar sig svårare än tänkt. Helens liv börjar snart likna en komediserie i tv och innan historien knutits ihop har hon förlorat åtskilliga ronder, trasslat till det med arbetskamrater och väninnor, men också knutit oväntade vänskapsband och till slut även funnit kärleken, där hon minst anade det. Och lärt sig att ingenting går som man planerat.


Årets chick lit. Någon har sagt att det här är bättre än att läsa väninnans dagbok, det är som att läsa sin värsta fiendes dagbok -  alltså omöjligt att motstå. En imponerade debutroman med lyckligt slut där skratt blandas med tårar och många igenkännande nickar."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket rolig och bra skriven chick lit-bok. Kan helt klart rekommenderas. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0