"Mordet på Harriet Krohn" av Karin Fossum.---------    

Recension av boken: "Mordet på Harriet Krohn" av Karin Fossum. (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------

"Det är en mörk och regnig novemberkväll. Gatorna är öde, inte ens hundägare har vågat sig ut. Med kippande stövlar och klädd i en sliten grön parkas styr Charles "Charly" Olav Torp stegen mot Harriet Krohns hem. Planen är närmast genial, den vackra blomsterbukett han har med sig är hans inträdesbiljett. Men det hela förlöper inte riktigt som Charly tänkt sig och han lämnar hastigt lägenheten med blod på händerna. De korta tidningsnotiserna om Harriet Krohns död invaggar Charly i falsk säkerhet, fullkomligt omedveten om att utredningen leds av kriminalkommissarie Konrad Sejer, en polisman med få ouppklarade fall på sin meritförteckning.

Karin Fossum är mästerlig på att krypa in under huden på människor. Mordet på Harriet Krohn är ett mörkt och intensivt porträtt av en mördare. Vi får följa hans tankar och handlingar från första stund. Men Mordet på Harriet Krohn är också en gripande skildring av relationen mellan en far och hans dotter. En far som är beredd att göra allt för att uppfylla sin dotters högsta dröm."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var lite annorlunda skriven, eftersom man följer mördarens handlingar och tankar hela tiden. Mycket bra bok, men kanske lite väl kort och tunn. Kan helt klart rekommenderas. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------    


Åtta fotografier från eftermiddagen och kvällen, lördagen den 31 maj 2008.

En härlig grillmiddag med Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Tindra, Mamma, och Pappa.

En härligt varm sommarkväll var det i kväll.

Tindra och Jenny äter vitlöksbröd.

Jenny tog ett kort, så jag också fick vara med! ;-D

Mina gulliga älskade föräldrar.

Söta och gulliga Tindra.

Och jag fick ha Tindra i knäet en stund.

Mina fina blommor som jag fick. Den vänstra buketten av min Mamma och Pappa. Och den högra av Jocke och Tindra. Himla gulligt av dom! Tack så mycket! :-DDagens Dagbok - Lördagen den 31 maj 2008 - Eftermiddagen + Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet redan vid halvettiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen så hjälptes vi åt att förbereda lite inför kvällens grillmiddag.


När vi var klara med det så satte vi oss båda två på vår lilla uteplats och fikade och pratade en stund. Jag satte mig sen med datorn en stund, och Borzko läste i sin bok. Och efter en stund så läste jag också i min bok. Solade lite också.


Vid halvfyratiden så väckte jag Jenny, för det hade hon sagt att jag skulle göra. Hon gick då upp, duschade och gjorde sig i ordning. Borzko satte igång grillen, och jag fixade det sista i köket.


Strax före fyra kom min Mamma och Pappa. Vid fyra kom Jocke och Tindra. Fick två buketter blommor, en av min Mamma och Pappa, och en av Jocke och Tindra. Och vid halvfemtiden så kom Jimmy hem.


Och vid kvart i fem så var maten klar, och vi satte oss på uteplatsen och åt, drack, och pratade. Det här blev det: helgrillade fläskfiléer, potatisklyftor, kall bearnaisesås, vitlöksdressing, basilikadressing, varma vitlöksbröd, gul och röd paprika, cocktailtomater, och gurka. Alla drack lite olika: rödvin, starköl och läsk.


Efter maten sen så blev det kaffe förstås, och så efterrätt: chokladkladdkaka, vaniljglass, jordgubbar, och fruktcocktail.


Vi åt och drack, och satt sen kvar och pratade, ute på uteplatsen. Underbart varmt och soligt till klockan sju, då solen försvinner bakom huset framför. Men det var en skön kväll, så vi satt kvar ute även fast det blev skugga.


Vid halvniotiden så gick mina föräldrar mot Centrum, och tog bussen hem till Örby igen.


Jag skjutsade sen Jenny, Jocke, och Tindra vid niotiden. Jimmy följde med som sällskap. Först så släppte vi av Jocke och Tindra vid Älvsjö Station, där dom skulle ta pendeltåget mot Södertälje. Sen så körde vi Jenny till hennes jobb på McDonalds i Västberga, där hon skulle jobba ett nattpass mellan tio i kväll och sju i morgon bitti.


När Jimmy och jag kom hem igen, så var Jimmy bara hemma en kort stund. Sen så stack han iväg mot ersättningsbussarna för att åka in till stan och ut mot Djurgården, där han skulle möta upp med ett gäng kompisar.


Borzko och jag plockade i ordning lite efter kvällen. Sen så satte vi oss uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok, och jag satte mig vid datorn för att lägga in fotografier, blogga, läsa bloggar, och läsa nyheter. När jag är klar med det så ska jag också läsa i min bok.


(Fotografier från eftermiddagen och kvällen kommer i ett separat inlägg strax.)

Dagens Outfit - 080531.


Dagens Dagbok - Lördagen den 31 maj 2008 - Förmiddagen.

Förmiddagen blev lite annorlunda än vad som var planerat, och som jag skrev om i inlägget om Morgonen.


Jag kom till Farstastrandsbadet vid strax före halvtio. Solade i en halvtimme till tio. Sen så ringde Jimmy. Han hade redan vaknat. Han kom inte alls hem klockan halvsex i morse som jag skrev förut att jag trodde. Jag hörde honom förmodligen bara då, när han var på toa. Han hade kommit hem redan klockan ett i natt. Så han hade ställt klockan på tio, och var redan pigg och vaken.


Vi bestämde då att jag skulle åka hem direkt, och att vi skulle åka och storhandla på Willys tidigare. Jag packade ihop mina badgrejer efter bara en halvtimme, och åkte hem. Jimmy hade precis duschat och gjort sig i ordning när jag kom hem. Sen så åt han frukost, och jag tog en fika med honom.


Och sen så blev det ändrade planer igen! För Jimmys kompisar skulle åka ut till Grisslinge Havsbad för att bada och sola. Och självklart så ville Jimmy följa med. Så vi sköt upp storhandlandet på Willys till morgondagen.


Jimmy packade ihop sina grejer och stack iväg i sin bil vid elvatiden. Och jag tog min bil och åkte iväg ungefär samtidigt, till Centrum för att handla inför kvällen.


Handlade mat och annat till kvällens grillmiddag, på HemKöp för cirka 450:- kronor. Sen så åkte jag hem igen, och packade upp grejerna. Och så blev det en liten lätt lunch och en fika vid tolvtiden.

Mobil-Blogg. Farstastrandsbade

MMS

Mobil-Blogg. Farstastrandsbadet klockan halv tio. Ganska så folktomt än. Bara ett tiotal personer. Strålande sol, och underbart varmt och skönt. :-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 31 maj 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, med lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Jimmy sover, han kom sent i natt, eller rättare sagt tidigt i morse, tyckte att jag hörde honom vid strax före sex. Han har beställt väckning till klockan tolv.


Jenny sover också. Hon kom hem vid strax före sju. Hon hade ju jobbat ett nattpass mellan elva och sex. Hon har beställt väckning klockan halvfyra.


Borzko har åkt till jobbet. Han gick upp klockan halvsex och åkte iväg för att jobba extra i dag. Han beräknar att vara hemma vid tretiden.


Strålande sol, och arton grader varmt här, klockan nio, så jag ska nu packa badväskan och åka iväg till Farstastrandsbadet i ett par timmar.


Tänkte ligga där och sola och läsa mellan halvtio och halvtolv. Sen så åker jag hem lagom till Jimmy ska gå upp vid tolvtiden. När han äter frukost, så äter jag lunch med honom. Sen efter att han har duschat och gjort sig i ordning, så ska vi åka iväg och handla på Willys i Länna. Efter det så blir det förberedelser här hemma. Och sen kommer förhoppningsvis Borzko hem från jobbet vid tre. Jenny går upp vid halvfyra. Och så kommer min Mamma, min Pappa, Jocke, och Tindra vid fyratiden. Sen så blir det sommarens första grillmiddag! Och invigning av nya grillen! Det ska bli jättemysigt att sitta i solen och värmen, under parasollet, och äta och dricka gott, med mina närmaste och käraste.


Hoppas ni alla får en riktigt mysig lördag!

Vad har ni för planer?

Dagens Dagbok - Fredagen den 30 maj 2008 - Kvällen.

Vid halvsjutiden så flyttade jag upp till den övre balkongen, där det är sol en stund till. Satt med datorn i knäet där, och njöt av kvällssolen fram till halvåttatiden. Sen så kom skuggan även där, men det var så skönt ändå, så jag satt kvar i alla fall.


Borzko kom tillbaka hem igen vid halvåttatiden. Han satte sig då i vardagsrummet och tittade på sport på teve, en handbollsmatch var det.


Jag satt kvar ute på balkongen och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter, till niotiden. Då blev det lite för kyligt för mig, och jag gick in och satte mig i vardagsrummet istället.


När handbollsmatchen var slut, vid tiotiden, så stängde av Borzko av teven, och så läste han i sin bok istället.


Jag började att läsa i en ny bok: "Så dumt!" av Mia Törnblom.


Sen vid elvatiden så gick Borzko och la sig för att sova. Han ska upp tidigt i morgon bitti, för att jobba extra.


Jag fortsatte att sitta och läsa. Men nu ska jag stänga igen datorn för i kväll, och så ska jag gå och lägga mig i sängen och läsa istället.

Dagens Shopping - 080530 - Fjorton stycken böcker från AdLibris.

I dag kom mitt bokpaket från AdLibris. Och det innehöll fjorton stycken böcker. Fem stycken inbundna, en storpocket, och åtta stycken pocketböcker. 1.211:- kronor gick alla fjorton böckerna på tillsammans. Det ger ett snittpris på 86:50 per bok. Så nu har jag mycket härlig läsning inför Sommarlovet! :-D Är det någon av er läsare som har läst någon av böckerna?

Dagens Dagbok - Fredagen den 30 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag, som han oftast har på fredagar. Och han hade även denna fredag varit snäll och gullig och tagit hand om veckostädningen.


Nästan direkt när jag kom hem, så kom det en tekniker hit från ComHem. Vi har haft lite problem med hastigheten på vårt bredband sen en tid tillbaka, så därför hade vi beställt hem en tekniker.


Han åtgärdade någonting i utrustningen i källaren, och så bytte han ett uttag/jack här i lägenheten. Så nu ska det fungera bättre och snabbare hoppas jag.


Borzko tog en sväng till Centrum, för han hade några ärenden att uträtta. Och då hämtade han även ut mitt stora bokpaket från AdLibris med fjorton stycken nya böcker.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen så åt jag, Borzko, och Jimmy middag tillsammans. En fika efteråt, och en pratstund, blev det också.


Sen så stack Jimmy iväg med bussen. Han skulle först hem till en kompis i Högdalen. Sen så skulle dom vidare ut på Djurgården för att möta upp ett helt gäng med kompisar, och för att festa lite.


Jenny åkte direkt hem till Jocke efter skolan i dag. Hon skulle vara där på kvällen. Sen så skulle hon åka iväg till jobbet på McDonalds i Västberga för att jobba ett nattpass mellan elva och sex. Och i morgon bitti så kommer hon hit hem och sover här på dagen i morgon.


Borzko stack iväg till jobbet en sväng för att hämta hem lastbilen, för han ska jobba extra i morgon.


Jag tog med mig datorn, och så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen. Jag njöt av eftermiddags- och kvällssolen fram till klockan halvsju, då den försvann bakom huset framför oss. Pratade lite med en av grannarna också.


Dagens Jobb - Fredagen den 30 maj 2008.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och dagen i dag var väl ungefär som dom andra dagarna tidigare i veckan också.


Först så var jag den första halvan av dagen i skalen och fixade i ordning grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi fiskgratäng med smögensås, och så kokt potatis till. Och vi hade givetvis vår fina salladsbuffé också förstås.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände. Jättefint väder var det, så vi satt ute och fikade på eftermiddagsrasten i dag också.


Och så blev det veckans bästa stund! Fredag eftermiddag klockan två! Och vi fick gå hem och fira helg! Och nu är det bara sju arbetsdagar kvar på den här terminen! ;-D

Tolv inlägg i går, och sju inlägg i dag, och inte en endaste liten kommentar...

Tolv inlägg i går, och sju inlägg i dag, och inte en endaste liten kommentar...
Hoho!?! Var är ni!?! Har alla mina läsare helt försvunnit!?!

I dag blev det lite shopping från Hemglassbilen!

Förut, när Jimmy och Jenny var små, så köpte vi jämt glass från glassbilen. Men här i Farsta har vi faktiskt aldrig gjort det, trots att vi har bott här i över två och ett halvt år. Men i dag så stannade glassbilen precis utanför dörren, och Jenny var så sugen på glass, så vi sprang ut och köpte en påse med blandade glassar.Det blev en påse med blandade glassar, fyra olika sorter.

         

Dagens Dagbok - Torsdagen den 29 maj 2008 - Kvällen.

När Jimmy, Jenny, och jag, kom hem från Centrum, vid halvsjutiden, så hade Borzko precis kommit hem från jobbet, och så hade han duschat och gjort sig i ordning.


Jenny och Borzko åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika. Och så satt vi en stund på uteplatsen och pratade.


Sen så gick vi alla fyra in. Och så klippte Jenny håret på både Borzko och Jimmy. Eller rättare sagt så körde hon trimmern på en millimeter.


Efter det så målade jag mina tånaglar svarta, och efter det så satte jag mig vid datorn. Borzko monterade ihop vår nya grill. Jimmy spelade GTA4 på PS3. Och Jenny satt vid datorn.


Sen så hjälpte jag Jenny att korta av två stycken klänningar. Vi klippte av en bit, och så strök vi upp dom med klisterband.


Glassbilen kom och stannade precis utanför oss vid niotiden, och då gick vi ut och köpte glass som vi sen frossade av.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Två kort på frisören med dom två nysnaggade! ;-D

Dagens Shopping - 080529 - Sandaler, Parfym, Nagellack, Grill, Bok.

Köpte mig ett par svarta sandaler på ECCO i dag, för 795:- kronor. Dom kanske inte direkt är världens snyggaste... Men dom är jättesköna och mjuka att gå i. Och jag har ju så himla mycket besvär nu med min Artros i mina tår och fötter, så det viktigaste är ju att dom inte klämmer, och att dom är mjuka och sköna att gå i. Det går faktiskt före utseendet på skorna...
En ny parfym blev det i dag. Puma igen, men en annan sort. Och så tre Mavala nagellack, genomskinligt underlack, vitt lack till fingrarna, och svart lack till tårna.

Borzko köpte en ny grill i dag. För någon stal ju vår förra... Den här köpte han på OKQ8 och den kostade 249:- kronor.

Och Jenny köpte en ny bok häromdagen, som jag betalade. Hon har redan läst ut den.Dagens Dagbok - Torsdagen den 29 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Det var strålande sol, och cirka tjugofem grader varmt. Så jag bytte snabbt om till dom minsta och tunnaste shortsen som jag hittade, och ett liknande linne. Sen så satte jag mig på vår lilla uteplats och solade och läste. Jag började att läsa i en ny bok: "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson.


Satt där i lite drygt en timme, och sen så kände jag att det nog fick räcka med sol. Så då flyttade jag in i skuggan på vår nedre balkong, och satte mig i soffan där. Bytte ut boken mot datorn gjorde jag då också.


Jimmy jobbade över i en timme i dag, så han kom hem vid halvfemtiden. Då åt vi två middag ihop han och jag. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid halvsextiden så gick sen Jimmy och jag till Centrum, och mötte upp med Jenny som kom från skolan.


Vi gick först till skoaffären ECCO, där jag köpte mig ett par svarta sandaler för 795:- kronor.


Sen så gick vi till Åhléns, där jag köpte en ny Puma-parfym, och tre nagellack.


Slutligen så gick vi och köpte varsin glass, och efter det så gick vi hem.


Dagens Jobb - Torsdagen den 29 maj 2008.

Jobbade som vanligt i dag också förstås. Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och plockade disk och hade hand om grovdisken.


Vi serverade chicken nuggets, kokt ris, och currysås i dag. Och självklart vår fina salladsbuffé också.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och det blev en väldigt hektisk dag i dag, i alla fall i diskrummet. Men till slut när vi kände att vi absolut inte hann med längre, så kom en av kollegerna in och hjälpte oss en stund.


Allt flöt ändå på bra. Och ingenting speciellt hände. Underbart väder var det, så vi satt ute och fikade på eftermiddagsrasten.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 28 maj 2008 - Kvällen.

Sen så blev kvällen lugn och skön som vanligt. Höll på och plockade och fixade här hemma lite, men satt sen mest med datorn.


Först så satt jag en stund i kvällssolen på nedre balkongen, men sen så satte jag mig i köket.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag åt han då. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så tittade han på sport på teve resten av kvällen.


Jimmy satt mest på sitt rum i kväll, vid datorn och så spelade han GTA4 på PS3.


Och Jenny var hemma hos Jocke i kväll också.


Jag bloggade ikapp det jag inte hann med i går, och jag läste också ikapp andras bloggar. En hel del nyhetsläsning förstås också. Och även en hel del prat i telefon. Ganska länge med min Mamma, och ännu längre med Jenny.

Och det här får bli kvällens tolfte och sista inlägg.


Kolla in världens sötaste små ungar i Jennys Blogg!

Kolla in inlägget:
DAGENS NOSTALGIKORT
i Jennys Blogg!
Där ser du världens sötaste små ungar!

Och ni läser väl förresten
ALLT
i Jennys Blogg?!?
 

Hon och jag bloggar ungefär lika mycket just nu.
I snitt cirka sju inlägg per dygn.

Fattas "Skicka Kommentar-Knappen"? (Uppdaterad)

Ibland när jag ska skicka kommentarer i min egen blogg som svar till kommentarer, så finns det ingen grå knapp längst ner med texten Skicka Kommentar på.

Jag har skrivit till Spotlife och bett dom fixa problemet. Men om ni andra har det problemet nu också, så finns det ett sätt att komma runt det.

Längst ner till höger så finns det ett förstoringsglas, texten 100 % och så en liten pil. Om ni klickar på pilen, och sen väljer 75 % istället, då blir texten mindre, och rutan med Skicka Kommentar kommer fram.

Bra va!? Så att ni alltid kan kommentera!
För jag älskar ju att få kommentarer! ;-D
(Uppdaterad klockan 21:35)

Spotlife har redan åtgärdat problemet! Dom är helt otroligt snabba med sin support och service. Dom gjorde den vita rutan, som man skriver sin kommentar i, något mindre. Då ska det förhoppningsvis inte hända igen att knappen "försvinner". Men om den ändå skulle göra det, så gör som jag skrev ovanför.

Grattis Jimmy ännu en gång!

Ja, Grattis till Jimmy ännu en gång! Kul att han klarade sitt teoriprov i dag, inför sitt lastbilskörkort. Det blev andra gången gillt för honom. Här sitter han och äter middag på Burger King i Farsta Centrum. Jag bjöd honom på middag där i dag. Tack till er som höll era tummar! ;-DDagens Dagbok - Onsdagen den 28 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade med lite allt möjligt en stund när jag kom hem.


Sen vid tretiden så gick jag iväg till Centrum, för jag hade tid hos Ögonläkaren klockan kvart över tre. Gjorde en undersökning, och fick lite läkemedel utskrivna på recept.


När jag var färdig, vid fyratiden, så kom Jimmy och mötte upp med mig i Centrum. Först så var vi på Clas Ohlsson och skulle köpa en ny grill, istället för den gamla som nån snodde av oss... Men dom hade inte en sån som vi ville ha där, så vi köpte ingen.


Vi gick sen till Burger King, där jag bjöd Jimmy på middag, som gratulation för att han klarade teoriprovet för lastbilskörkortet.


Efter maten så gick vi och köpte glass, och sen så åkte vi hem. När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och jag höll på och grejade med lite allt möjligt.


Jenny åkte hem till Jocke efter skolan i dag också, och sover där i natt med.


Borzko beräknar att vara hemma vid sjutiden från jobbet i kväll.


Dagens Jobb - Onsdagen den 28 maj 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. I dag var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och plockade disk och hade hand om grovdisken.


I dag så serverade vi köttsoppa, skivad limpa, och skivad ost. Och vår salladsbuffé förstås.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag också. Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände. Varmt och skönt var det, så vi kunde sitta ute och fika på eftermiddagsrasten.


Tio arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Tio arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 27 maj 2008 - Kvällen.

Jag kom hem vid kvart i nio-tiden. Borzko och Jimmy var hemma, men inte Jenny, för hon var hos Jocke i Södertälje. Borzko satt och läste i sin bok, och Jimmy satt och pluggade lastbilskörkortsteori.


Vi tre tog en fika och en pratstund i köket när jag kom hem. Pratade också med Jenny i telefon, och så satt jag lite vid datorn.


Sen så gick jag och la mig vid tiotiden, för jag var trött efter att ha gått upp halvfem, och sen ha jobbat i fjorton och en halv timmar...


Två fotografier från jobbet, tisdagen den 27 maj 2008.

Här är två av mina jobbarkompisar, kollegan Monica och vår husmor Mita.Borden är dukade inför Niornas Bal.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 27 maj 2008 - Eftermiddagen.

När klockan var två, och arbetsdagen egentligen var slut, så gick bara tre av kollegerna hem. Vi resterande sex stycken, stannade kvar för att jobba med niornas Bal.


Vi höll sen på hela eftermiddagen och förberedde allt inför Balen. Middag åt vi själva vid halvfemtiden.


Dukning och iordningsställande av matsalarna gjorde inte vi. Det hade en speciell Bal-kommitté, bestående av lärare, hand om. Serveringen gjordes av tolv stycken sjätteklassare.


Vid sextiden så kom alla gästerna, och efter lite mingel, så satte dom sig till bords vid halvsjutiden. Efter ett välkomsttal, så serverades sen maten vid kvart i sju.


På menyn stod det kycklingfilé med klyftpotatis och bearnaisesås och blandad sallad. Och till efterrätt så var det chokladkladdkaka, vispgrädde, och vaniljglass.


Sen när alla hade ätit klart, så gick dom in i en annan av matsalarna, där det var dans. Då satte vi igång och diskade och röjde upp.


Vid halvniotiden så var vi klara med allt, och då gick vi hem. Balen skulle sen hålla på till ungefär elvatiden.


Det är alltid kul att jobba på niornas bal. Det är så roligt att se alla, både elever och lärare, så fina och uppklädda!


Dagens Jobb - Tisdagen den 27 maj 2008.

Jobbade som vanligt. Kollegan som var sjuk på måndagen var tillbaka, så vi var fulltalig personalstyrka. Men det blev lite omfördelning i arbetsfördelningen, så jag var först som vanligt i skalen halva dagen, och den andra halvan så var jag i lilla matsalen som andreman.


Vi serverade pyttipanna med rödbetor. Och så vår salladsbuffé.


Inget speciellt hände, och allt flöt på bara bra.


Och när arbetsdagen var slut klockan två, så stannade jag och fem av mina kollegor kvar, för att jobba med niornas Bal.


Mobil-Blogg. Grattis till Jimm

MMS

Mobil-Blogg. Grattis till Jimmy som klarade teorin till lastbilskörkortet i dag, på andra försöket. Nu är det bara det roliga kvar: körningen! OBS! Två år gammal bild på Jimmy!


Tisdag...

Ingen ork för bloggning i kväll. Gick upp halv fem. Jobbade som vanligt till två. Sen jobbade jag över från två till halvnio för niorna hade sin Bal. Kom hem vid kvart i nio. Har pratat och umgåtts med Borkzo och Jimmy här hemma. Och pratat med Jenny i telefon som är hos Jocke. Nu är jag trött och ska snart gå och lägga mig. Bloggar i morgon istället... God natt!

Dagens Dagbok - Måndagen den 26 maj 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt. Jag satt större delen av kvällen i köket. Jag läste ut boken: "Mordet på Harriet Krohn" av Karin Fossum. Och efter det så satt jag mest med datorn.


Jimmy pluggade sin lastbilskörkortsteori i köket större delen av kvällen. Och efter det så satte han sig vid datorn på sitt rum.


Borzko kom hem från jobbet vid strax före åtta. Han åt då middag, och jag och Jimmy tog en fika med honom samtidigt, och en pratstund alla tre.


Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning, och resten av kvällen så blev det sport på teve för honom.


Jag ska försöka att komma i säng tidigt i kväll, för i morgon blir det en lång dag... Upp halvfem som vanligt, jobba en vanlig arbetsdag mellan sex och två. Sen efter det så är vi några stycken som ska jobba över i mellan sex och åtta timmar... För niorna har sin Bal i morgon, och då ska vi fixa maten och disken och allt sånt. Tidigare år har vi gått hem mellan åtta och tio på kvällen. Så i morgon blir det nog inget bloggande alls. Om jag inte skickar iväg något mobilbloggsinlägg kanske. Och om jag inte kommer hem allt för sent i morgon kväll, så kanske jag bloggar då. Annars så blir det på onsdag först.


Mobil-Blogg. Jimmy sitter i kö

MMS

Mobil-Blogg. Jimmy sitter i köket och pluggar teori inför sitt lastbilskörkort. På onsdag skriver han provet för andra gången. Håll tummarna då!


Jenny och jag x 2.

Dom här två bilderna tycker jag är riktigt fina.
Jag har snott dom från Jennys Blogg.
Den första är ungefär ett år gammal och tagen ute på Landet.
Och så är den redigerad av Jenny i PhotoShop.
Den andra är tagen för någon vecka sen.


Dagens Dagbok - Måndagen den 26 maj 2008 - Eftermiddagen.

Efter jobbet i dag så skulle en av mina jobbarkompisar, Snurran, till Farsta Centrum i några ärenden. Så jag åkte också dit för att göra henne sällskap. Vi parkerade vid Centrum, och sen så var vi runt på några ställen, där hon fixade det hon skulle göra.


När hon var klar så åkte vi båda två åt varsitt håll till våra respektive hem. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt sen här hemma när jag kom hem.


Jimmy kom från jobbet vid halvfyratiden. Han och jag åt middag ihop vid fyratiden. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig vid datorn på sitt rum en stund.


Jag satte mig och läste lite i min bok en stund, "Mordet på Harriet Krohn" av Karin Fossum. Satt i den sköna eftermiddagssolen på vår nedre balkong. Sen när det kom stora mörka moln så flyttade jag in i köket.


Jimmy kom också och satte sig i köket, och så pluggade han lastbilskörkortsteori.


Jenny åkte direkt från skolan, hem till Jocke i Södertälje, och ska sova där i natt.


Borzko jobbar sent i dag, beräknar vara hemma vid åttatiden.


Dagens Jobb - Måndagen den 26 maj 2008.

Måndag igen och jobb igen som vanligt förstås. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och plockar disk och sköter grovdisken.


Vi serverade köttbullar med potatismos i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.


En av kollegerna var sjuk i dag. Men vår bonusjobbare var ju hos oss, som hon är varje måndag och fredag.


Det blev en ganska så hektisk dag i diskrummet i dag. Vi fick ingen hjälp av någon i dag, bara när våra matvagnar kom tillbaka. Men allt flöt ändå på ganska så bra. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 22 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 22 - 2008
26/05

59,0 kg

Veckans Motion - Vecka 21 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 21 - 2008
19/05 - 25/05

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: --------- 
Lördag: Promenad, 1,0 tim.
Söndag: Promenad, 1,0 tim.


Dagens Dagbok - Söndagen den 25 maj 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag på uteplatsen till strax före sju, när solen försvann bakom huset framför. Då blev det lite väl svalt i skuggan, så jag flyttade in.


Jimmy och jag gick en sväng till Centrum vid sjutiden, för vi var så godissugna. Vi var på HemKöp och köpte en massa lösviktsgodis, och sen så gick vi hem igen.


Sen när vi kom hem så tog jag med min dator, min bok, och mitt godis, och så flyttade jag in på Jimmys rum. Varvade sen mellan boken och datorn.


Jimmy spelade GTA4 på PS3, satt vid datorn, och kollade också på nerladdade serier.


Jenny är ju hos Jocke i Södertälje och sover där i natt också.


Borzko är fortfarande hemma hos sin Mamma, och kommer väl hem lite senare.


Och i morgon är det tyvärr måndag, och jobb, igen... :-(

Men nu är det bara tolv arbetsdagar kvar! :-)


Mobil-Blogg. Lite godis får ma

MMS

Mobil-Blogg. Lite godis får man väl unna sig när det är Mors Dag, trots att det är söndag! ;-D


Mors Dags-present från mina älskade ungar.
I Mors Dags-present från mina älskade ungar så fick jag en liten söt presentpåse med ett väldigt vackert gratulationskort i med en vacker dikt och en fin hälsning. Och så låg det en mascara, en eyeliner, och en kajalpenna i påsen.


Dikten som är tryckt på kortet:

Mamma.

En mamma det är något mycket speciellt.
Hon tjatar, stöttar, fostrar, men gör det ganska snällt.

Att tycka om mig som jag är det kan du också klara,
och tänker inte längre på hurdan jag borde vara.

Du lärt mig tro att det jag vill det kan jag också nå,
ja människor som du det finns det väldigt få.

Så känslorna för dig ja de är helt unika
dig kan jag aldrig byta ut, dig kan jag aldrig svika.


Sen så hade mina älskade ungar skrivit:

Grattis på Mors Dag!

Vi älskar dig!

Din dotter & din son!Jag fick ju också ett gulligt mail i natt av Jenny. 


TACK FÖR ALLT MINA ÄLSKADE UNGAR!
Jag älskar er otroligt mycket!
Och jag är oerhört glad och stolt över er!
Massor med pussar och kramar från Mamma!

Några bilder från eftermiddagen i dag, söndagen den 25 maj 2008.

Här är Mors Dags-presenterna som min Mamma fick av mig.Vi sitter och fikar.Mina älskade barn och mina älskade föräldrar.Jag med min Mamma och Pappa.Jimmy och jag vinkar Hej Då till Jenny vid Älvsjö Station.Min Pizza Daniela som jag åt till middag.


Dagens Dagbok - Söndagen den 25 maj 2008 - Eftermiddagen.

Vid halvettiden så åkte Jimmy och jag iväg i hans bil. Först så åkte vi till Älvsjö Station och hämtade upp Jenny där som kom med pendeltåget från Södertälje. Och sen så åkte vi alla tre hem till min Mamma och Pappa i Örby.


Jag uppvaktade sen min Mamma på Mors Dag, och Jenny och Jimmy uppvaktade mig på Mors Dag. Min Mamma fick två pocketböcker och två flaskor rödvin av mig. Jag fick en mascara, en kajalpenna, en eyeliner, och ett jättefint kort av Jimmy och Jenny.


Mamma bjöd på kaffe, glass, jordgubbar, och choklad. Vi satt sen en stund och fikade och pratade. Men vi stannade inte så länge, för Mamma och Pappa skulle sen hem till min syster och hennes sambo på middag.


Så vi tvåtiden så åkte vi därifrån. Först så åkte vi till Älvsjö Station och släppte av Jenny som skulle åka hem till Jocke i Södertälje igen. Och sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta.


När vi kom hem så hade Borzko kommit hem från gymmet. Och sen så hade han åkt iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jimmy satte sig på sitt rum och spelade GTA4 på PS3. Jag satte mig i solen på uteplatsen och läste i min bok: "Mordet på Harriet Krohn" av Karin Fossum.


Vid halvfemtiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Jag valde mat eftersom det var Mors Dag, och det blev, som så ofta, pizza från vår lokala pizzeria på gatan, Pizzeria Americana. Jag åt en pizza Daniela.


Efter maten så återgick Jimmy till sitt spelande på sitt rum, och jag återgick till mitt läsande och solande på uteplatsen.


Dagens Dagbok - Söndagen den 25 maj 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan åtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost. Och vid strax efter nio så gav jag mig ut på en promenad, med musik i öronen och en kaffe i handen.


Borzko vaknade och gick upp ungefär samtidigt som jag gick iväg. Han skulle genomgå sina morgonbestyr, och sen så skulle han gå iväg till Farstahallen för att träna.


Jag gick min promenad runt omkring i Farsta. Gick effektivt i lite drygt en timme. Satt lite på en bänk och solade också.


När Centrum öppnade klockan elva, så gick jag dit. Var på Åhléns och handlade två pocketböcker till min Mamma som hon skulle få tillsammans med två flaskor rödvin som jag hade köpt tidigare.


Kom hem vid halvtolvtiden. Väckte Jimmy då, och så åt han frukost och jag åt lunch. Sen så gick han in och duschade och gjorde sig i ordning.

(Bilder från förmiddagen finns i inlägget nedanför.)


Några bilder från förmiddagen i dag, söndagen den 25 maj 2008.

Jag gick förbi den gamla fotbollsplanen vid Västboda IP på Farstavägen, där huset ska byggas som min Mamma och Pappa har bokat en lägenhet i. 

         

Ännu en bild från fotbollsplanen. Och på den andra bilden så är det lastbilen som Borzko kör om dagarna på jobbet. Han parkerar den en bit ifrån där vi bor, nära där Mamma och Pappa kommer att bo.

         

En blodlönn, och en rönn.

         

En kastanj, och en syrén.

         

Dagens Dagbok - Lördagen den 24 maj 2008 - Kvällen.

Vid sjutiden så flyttade Borzko och jag in från balkongen och till vardagsrummet. Borzko fortsatte att läsa i sin bok. Och jag fortsatte att varva mellan datorstunder och bokläsning i "Mordet på Harriet Krohn" av Karin Fossum.


Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på "Sommarkrysset" med Gry Forsell från Gröna Lund, på TV4. Vi struntade sen i sista kvarten av programmet, och slog istället över till TV1 klockan nio för att se "Eurovision Song Contest" förstås.


Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också. För mig blev det Ben & Jerrys cookie dough glass, Estrellas vickningschips, cashewnötter, Marabou digestivechoklad, och Bassetts engelsk konfekt. Ovanligt mycket frossande i kväll! Till och med för mig! ;-D Dricka för mig blev som vanligt Fun Light.


Jag satt självklart med datorn i knäet hela kvällen också. Jag kan inte bara sitta och titta på teve i fyra timmar utan att göra något annat samtidigt. Jo, om jag ser en film så går det bra. Men inte musikunderhållningsprogram.


Och vad jag tyckte om Eurovision Song Contest, det finns att läsa i separat inlägg.


Jimmy kom hem vid tolvtiden. Och då satte han sig på sitt rum och spelade GTA4 på PS3.


Nu är klockan ett, och strax är det dags för sängen.

Det kom en Mors Dag-hälsning klockan tolv.

Det kom ett e-mail några minuter efter tolv. Och det var ju (förstås) från Jenny.

Så här stod det i mailet:

"Jenny Kullin har skapat en personlig Mors dag-hälsning till dig, och du är nu med och tävlar om en spa-upplevelse för två.


Jenny Kullin gav följande motivering varför du förtjänar att vinna:

Min mamma förtjänar en spa-upplevelse eftersom hon alltid sätter sina barn i första hand. Hon ställer upp för mig vad det än gäller och därför är hon värd lite avslappning och lite ego tid."

Visst var det väl gulligt va!?


Oj, vad svårt att tycka något om 25 låtar som man hör för första gången! (Uppdaterad)
Ja, nu har jag hört, och sett, alla tjugofem låtarna. Och, oj, vad svårt att tycka något! Man skulle ju behöva höra dom flera, flera gånger, för att egentligen ha en uppfattning.

Såhär, lite snabbt, så har jag i alla fall lyckats plocka bort tio låtar, och så har jag femton låtar kvar som är bra allihopa. Jag tycker nog att kvalitéten på låtarna var lite högre i år, än vad den brukar vara.

Jag försöker väl även på mig att skriva dom femton låtarna i någon sorts ordning, men den skulle säkert ändras om jag fick höra låtarna ett par gånger till.

Men så här tror jag att jag tycker om kvällens låtar:

1. - Sverige. - 18.

2. - Norge. - 5.

3. - Danmark. - 15.

4. - Finland. - 22.

5. - Island. - 14.

6. - England. - 25

7. - Turkiet. - 7.

8. - Ryssland. - 1.

9. - Israel. - 9.

10. - Azerbaijan. - 8.

11. - Armenien. - 4.

12. - Georgien. - 11.

13. - Ukraina. - 2.

14. - Grekland. - 3.

15. - Frankrike. - 19.

OCH VAD TYCKER NI ???(Uppdaterad 2008-05-25 klockan 00:55)

Uppdaterar och skriver placeringarna på låtarna bredvid min lista.


Mobil-Blogg. Lördags-frosseri!

MMS

Mobil-Blogg. Lördags-frosseri! ;-D


"En shopaholic i New York" (Shopaholic abroad) av Sophie Kinsella.---------    

Recension av boken: "En shopaholic i New York" (Shopaholic abroad) av Sophie Kinsella. (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit.)  

---------

"Becky Bloomwood utvidgar sitt territorium! Hon och Luke och alla kreditkorten är på väg över Atlanten till en adress i New York som hennes fordringsägare inte känner till. Med Fifth Avenues alla möjligheter inom räckhåll köper hon hela staden. Men till vilket pris?

Författaren Sophie Kinsella utnyttjar på ett lysande sätt vårt dåliga samvete som konsumenter. Hon skildrar en hjältinna som reser sig varje gång hon trillar dit. Rebeccas fantasifulla knep för att betala tillbaka sina skulder är både avväpnande och desperata. Hennes bekännelser är världens bästa kick när allting (ekonomin) hänger på en tråd. Kommer Becky att kunna leva upp till sitt nya motto: Köp bara det du verkligen behöver?

Sophie Kinsella är författare och före detta ekonomireporter. Hon är oerhört försiktig med sina pengar och syns ytterst sällan på shoppingrundor i London. I motsats till Rebecca Bloomwood står hon på mycket god fot med sin bankkamrer. Hennes resor till New York har alltid kulturella förtecken. Kinsella bor i London med sin familj, sina skor och en samling coola shoppingpåsar som hon använder i syfte att imponera på vännerna."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Jag tyckte om den första boken om Rebbecca Bloomwood: "En shopaholics bekännelser. (Recension finns här.)

Och den här andra var faktiskt precis lika bra. I och för sig så var den ju mycket lik den första, men ändå inte för lik. Vill man läsa enkel och rolig chick-lit så kan jag verkligen rekommendera dom. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 24 maj 2008 - Eftermiddagen.

Jag satt sen med min dator inne på Jimmys rum en stund till halvettiden. Sen så flyttade jag ut och satte mig i köket en stund.


Borzko kom hem från jobbet vid halvettiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig också i köket, och så läste han i sin bok.


Vid tvåtiden, när solen äntligen kommer till vår lilla uteplats, så flyttade vi båda två ut dit i stället. Borzko läste. Och jag varvade datorstunder med min bok: "En shopaholic i New York" av Sophie Kinsella.


Jimmy satt inne på sitt rum och spelade "Grand Theft Auto 4" på PlayStation 3, samtidigt som han fixade i ordning Jennys dator.


Sen vid halvfyratiden så stack Jimmy iväg med bilen. Han skulle möta upp med Jenny på hennes jobb när hon slutade klockan fyra, för att lämna datorn till henne. Jocke mötte också upp där. Jimmy lämnade datorn, och dom åt middag där på McDonalds alla tre.


Efter det så åkte Jenny och Jocke hem till Jocke i Södertälje. Och Jimmy åkte hem till sin kompis Kristian i Högdalen.


Borzko och jag åt middag vid fyratiden. Sen efter det så satte vi oss på balkongen på övervåningen. Borzko läste i sin bok igen. Jag varvade datorn med boken. Jag läste ut boken som jag började på i morse, och så började jag på en ny bok: "Mordet på Harriet Krohn" av Karin Fossum.


Sen så satt vi där och njöt av eftermiddags- och kvällssolen till sjutiden, då solen försvann bakom huset framför. Då blev det lite för kallt att sitta där, så då flyttade vi in till vardagsrummet.

Vad Fan har hänt med ComHem?!?! ;-(

Nu har vi inget Internet, ingen Telefon, och ingen Teve här igen... :-(

I går så låg det nere i minst sex timmar...
Från minst vid tvåtiden på eftermiddagen, och till åttatiden på kvällen...

Nu har det legat nere sen femtiden...
En och en halv timme hittills.

Så här står det på ComHems hemsida:

"Meddelande från Kundservice

Avbrott samtliga tjänster i Farsta

Vi har för närvarande avbrott på samtliga tjänster i Farsta. Felavhjälpning pågår."

Jag hoppas verkligen att det kommer igång till Melodifestivalen börjar klockan nio...
Och helst tills Sommarkrysset börjar klockan åtta.

Och himla tur att jag har mitt lilla mobila bredbandsmodem från Tele2! ;-)(Uppdaterad klockan 19:00)

ComHem kom igång vid sjutiden...
"Bara" cirka två timmars avbrott den här gången...


Eurovision Song Contest - Final i kväll!
Jaha, i kväll så går då alltså finalen i Eurovision Song Contest. Jag har inte sett någon av dom två semifinalerna, och jag har heller inte hört någon av låtarna i förväg. Utom Sveriges förstås!

Av dom som har sett semifinalerna och hört låtarna förut, så har jag fått tips om att Finland, Lettland, och Kroatien ska vara bra.

Är det någon av er som har sett och hört låtarna? Vad tyckte ni i så fall? Ska ni se finalen i kväll? Det ska i alla fall jag göra. Och självklart hålla tummarna för Sverige.

Några fotografier från morgonen och förmiddagen, lördagen den 24 maj 2008.

Lämnade Jenny på jobbet klockan halvsju i morse, på McDonalds i Västberga.Vid åttatiden så gick jag ut på en promenad. Tog en mugg kaffe med mig.Jag tycker om fjärilarna i olika färger som sitter ovanför alla olika ingångar in till Centrumet.

         

Några naturbilder från promenaden. (Klicka på bilderna så blir dom större.)

        

Man hoppas ju att den nedre löpsedeln stämmer... ;-)Och ni glömmer väl inte bort MAMMA i morgon!?!Efter promenaden så satt jag i solen och läste, på en bänk i parken bakom vårt hus.

         


Dagens Dagbok - Lördagen den 24 maj 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse larmade mobilen redan klockan sex, för jag hade lovat att skjutsa Jenny till jobbet. Jenny skulle egentligen gått upp tidigare för att göra sig i ordning, men när jag kom ner så sov hon... Väckte henne, och hon gjorde sig snabbt i ordning, och så åkte vi iväg vid kvart över sex.


Lämnade av henne på jobbet vid halvsjutiden, och så skulle hon jobba ett pass mellan sju och fyra. Jag åkte hem igen och var hemma vid kvart i sju. Funderade på om jag skulle gå och lägga mig en timme igen, men jag struntade i det, och ställde mig i duschen istället. Gjorde mig sen i ordning, och åt frukost.


Vid åttatiden sen så tog jag med en mugg kaffe, och så gick jag ut på en tidig morgonpromenad. Klarblå himmel och en strålande sol, men en ganska så hård och kall vind.


Jag gick omkring i Farsta i ungefär en timme. Sen så gick jag hem, hämtade en bok, och så gick jag ner i parken bakom vårt hus, och så satte jag mig på en parkbänk där i solen och läste. På vår uteplats så kommer inte solen förrän på eftermiddagen tyvärr.


Satt sen där i ungefär en timme, mellan nio och tio, och läste i boken: "En shopaholic i New York" av Sophie Kinsella. Jätteskönt att sitta ute och läsa i solen.


Vid tiotiden så gick jag hem igen. Jimmy hade precis vaknat och gått upp när jag kom hem. Han åt då frukost, och jag tog en fika med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum, och så fortsatte han att formatera om Jennys dator, och installera alla program på den igen.


Jag tog med mig min dator, och så satte jag mig inne hos Jimmy på hans rum en stund.


Borzko gick upp klockan halvfem i morse, och så åkte han iväg för att jobba extra i dag. Han trodde att han förmodligen kommer hem under den tidiga eftermiddagen.


Mobil-Blogg. Just nu: Ute på e

MMS

Mobil-Blogg. Just nu: Ute på en morgonpromenad i solsken. Varm sol, men kall vind.


Dagens Dagbok - Fredagen den 23 maj 2008 - Kvällen.

Jag satt sen i köket med min dator. När Borzko kom hem igen efter sitt lastbilshämtande, så gjorde han mig sällskap i köket, och läste i sin bok. En fika blev det också.


Vid åttatiden så flyttade vi båda två upp till vardagsrummet, och så satte vi igång teven. Vi tittade först på "Sing a Long" på TV3, sen på "Var fan är mitt band?" med Magnus Uggla, på TV1, och sen på "Berg flyttar in" med Carina Berg och Martin Stenmarck, på TV4.


Sen så gick Borzko och la sig redan vid tiotiden, eftersom han ska jobba extra i morgon, och gå upp vid halvfemtiden.


Jag flyttade då ner, med min dator, till Jimmys rum. Jimmy satt och spelade sitt nya PlayStation 3-spel: "Grand Theft Auto 4". Och jag satt med datorn och höll på med allt möjligt.


Vid elvatiden så kom Jenny hem. Hon hade varit på middag och firat en kompis som har fyllt arton år. Dom andra skulle sen in till stan och ut på krogen. Men då åkte Jenny hem. Hon ska jobba i morgon mellan sju och fyra, och måste gå upp tidigt. Och så har hon ju varit sjuk i veckan som har varit. Så det var smart av henne att åka hem så tidigt tycker jag.


Sista matsedeln för det här läsåret! ;-D
Ja, nu är det dags för den sista matsedeln för det här läsåret! Det känns alltid lite speciellt när man ser den sista för vårterminen. Endast tre arbetsveckor kvar, och dom tre veckorna innehåller bara tolv arbetsdagar! :-D

Är det några fler som inte förstår hur man kommenterar i min blogg?!?

Den här kommentaren fick Jenny i sin blogg för några dagar sen:


" hej! fattar inte hur man ska kommentera i din mammas blogg? dom nya ändringarna har gjort det jättekonstigt. "


Och det kanske är fler av mina läsare som inte förstår hur man kommenterar!?!

När man ska läsa kommentarerna så klickar man antingen på KOMMENTARER eller så klickar man på själva RUBRIKEN.

Då kan man läsa alla kommentarena.

Om man sen själv vill skriva en kommentar, så klickar man ÄNNU EN GÅNG antingen på KOMMENTARER eller på själva RUBRIKEN.

Då kommer det upp en liten separat ruta i ett eget fönster. Där fyller man i NAMN, E-POST, och BLOGGADRESS, och klickar i KOM-I-HÅG-MIG-RUTAN. Uppgifterna behöver man bara fylla i den första gången, och sedan så sparas dom.

Sen så klickar man på knappen SKICKA KOMMENTAR, och så stängs den lilla rutan efter en stund.

Vill man sen se sin kommentar så klickar man på Uppdatera-knappen i Verktygsfältet i Webbläsaren, så uppdateras sidan och kommentaren syns.

Hoppas att alla fattar nu! Och att det fungerar för alla! Så att jag får massor med kommentarer! ;-D

Inget Internet... Ingen Teve... Ingen Telefon... :-( (Uppdaterad)

Här i Farsta så har ComHem något stort tekniskt fel. Vi har ju både vårt Internet, vår teve, och vår hemtelefon via ComHem. Och ingenting fungerar nu...

Hemtelefonen spelar ju ingen roll, den använder vi nästan aldrig. Vi använder nästan bara våra mobiler.

Teven kanske man saknar lite framåt kvällen om den inte börjar att fungera igen. Jag hade ju tänkt se "Var fan är mitt band" med Magnus Uggla, och också "Berg flyttar in" med Carina Berg. Men det gör inte så mycket om jag missar det, så viktigt är det inte. Och i så fall så finns det väl både repriser, och man kan ju även se i efterhand på Internet.

Jag vet inte hur länge det har varit fel. När jag kom från jobbet, vid strax efter två, så fungerade det inte. Nu är klockan snart halvåtta, och det är fortfarande fel. Minst fem timmar har det i alla fall varit fel...

Det är tydligen något stort fel för dom flesta av ComHems kunder i hela Farsta. Och dom vet inte när det kommer igång igen.

Men tur nog så har jag ju mitt lilla mobila bredbandsmodem från Tele2! Så jag har ju Internet! Och kan blogga, surfa, läsa bloggar, och läsa nyheter! Vilken tur va!? ;-D

(Uppdaterad klockan 20:20)

ComHem kom igång vid åttatiden igen, efter att ha legat nere i minst sex timmar...


Jenny är på väg på middag och artonårsfirande hos en kompis.


Dagens Shopping - 080523 - Svart liten kortärmad kofta, Gina Tricot, 150:-.


Dagens Dagbok - Fredagen den 23 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag, som han oftast har på fredagar. Först så hade han varit och lämnat blod, och sen så hade han tagit hand om veckostädningen. När jag kom hem så tog vi en fika och en pratstund.


Jenny kom sen hem från skolan vid halvtretiden. Då gick hon och jag nästan genast till Centrum, för hon skulle shoppa lite. Vad hon köpte kan läsas om och ses bilder på i hennes blogg. Jag köpte mig en svart kortärmad liten kofta på Gina Tricot för 150:- kronor.


Sen vid halvfyratiden så kom även Jimmy till Centrum, direkt efter jobbet, för han skulle köpa sig ett nytt spel till PlayStation 3. "Grand Theft Auto 4" köpte han på Game. Efter det så gick vi till SystemBolaget och handlade lite.


När vi kom hem så åt jag, Jimmy, och Borzko middag direkt. Jenny skulle inte ha, för hon skulle bort och äta middag. Både Jimmy och Jenny duschade sen i tur och ordning och gjorde sig i ordning.


Vid halvsextiden så stack Borzko iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför i morgon, för han ska jobba extra i morgon.


Jenny stack iväg vid sextiden. Hon skulle hem till en kompis på middag och för att fira hennes artonårsdag.


Jimmy satte sig på sitt rum. Han spelade förstås sitt nya tevespel. Och så började han även att formatera om Jennys dator.


Jag satte mig i köket med min dator.

Dagens Jobb - Fredagen den 23 maj 2008.

Och jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Liksom hela veckan tidigare, så jag var den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och den andra halvan av dagen så var jag i stora matsalen och jobbade som försteman.


I dag serverade vi varm kycklingpastasallad med curryremouladsås. Vi hade även lite hamburgare kvar sen i går, som vi serverade som rest. Och så hade vi också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka, plus Snurran som ju jobbar måndagar och fredagar hos oss. Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Lite varmare väder var det i dag, så vi kunde sitta ute och fika på eftermiddagsrasten.


Och så blev det veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg. :-D

Några fotografier från eftermiddagen och kvällen, torsdagen den 22 maj 2008.

Jenny och Jocke på IKEA-restaurangen.

Jimmy och jag.

Jag testar solsängar! ;-D

Härlig kväll på Jockes balkong.

Jocke och Jenny vinkar Hej Då till mig och Jimmy.

Lite närmare bild.

Två bilder till finns mobilbloggade från tidigare i dag lite längre ner i bloggen.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 22 maj 2008 - Eftermiddagen + Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon var frisk i dag, och hade åkt till skolan i morse, och sen kom hon hem hit direkt efter skolan. Vi tog en fika och en pratstund, och det blev även en stund vid datorn.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. När han kom hem så åkte han, jag, och Jenny direkt iväg mot Kungens Kurva.


Först så åkte vi till Heron City. Där var vi på MediaMarkt. Jenny köpte sig en extern hårddisk. Och så köpte hon ett playstationspel till Jocke.


Sen så åkte vi till IKEA. Vi gick runt och tittade på lite allt möjligt först, och väntade in att Jocke skulle komma dit efter jobbet.


När Jocke sen kom, vid kvart över fem, så gick vi direkt upp till restaurangen och åt middag. Jag åt lax med rotfrukter och salsa. En fika blev det också.


Sen så gick vi runt och plockade ihop det vi skulle ha. Jag handlade faktiskt ingenting i dag. Bara några grejer till en jobbarkompis. Jocke och Jenny handlade lite grejer, men dom fick inte tag i allt det dom skulle ha i dag, så det blir väl fler besök.


Vid sjutiden så var vi klara, och då körde jag och Jimmy hem Jocke och Jenny till Södertälje. En fika blev det där också. Jenny och jag satt en stund på balkongen och njöt av kvällssolen. Jimmy och Jocke spelade lite på Jockes nya playstationspel.


Sen vid halvniotiden så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen. Vi kom hem vid niotiden. Borzko var hemma, och satt och tittade på teve.


Jimmy satte sig vid datorn, och vid tevespelet. Jag höll på och fixade lite först, och sen blev det en datorstund, innan det blir sängdags.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Mobil-Blogg. Jenny och jag fik

MMS

Mobil-Blogg. Jenny och jag fikar i kvällssolen på Jockes balkong.


Mobil-Blogg. Middag på IKE

MMS

Mobil-Blogg. Middag på IKEA. Med Jimmy, Jenny, och Jocke.


Dagens Jobb - Torsdagen den 22 maj 2008.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Den andra halvan av dagen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.


I dag så serverade vi hamburgare med bröd, och massor med tillbehör. Vi hade även potatismos till.


Det blev en mycket hektisk dag i dag, som alltid när vi har sån mat som alla tycker mycket om. Men vi var fulltalig personalstyrka, så allt flöt på bra ändå, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 21 maj 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag i köket och läste i boken "Vigilante" av Andreas Roman, och så varvade jag med datorstunder. Läste även ut boken lite senare.


Jimmy satt först i sitt rum vid datorn, och sen kom han ut till köket med sina teoriböcker, och så satt han och pluggade lastbilskörkortsteori.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika samtidigt, och så satt vi alla tre en stund och pratade. Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning.


Jenny har ju varit sjuk, och hemma från skolan, i dag också. Hon är fortfarande kvar hos Jocke i Södertälje, och sover där i natt också.


"Vigilante" av Andreas Roman.---------    

Recension av boken: "Vigilante" av Andreas Roman. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Thriller.)  

---------

" "Jag gav några snorungar stryk vid skolans busshållplats i dag", säger jag. Pappa slutar äta och tittar på mig. Mamma höjer ögonbrynen medan hon dricker. Malin får ur sig en kvävd fnissning.


"Det är sant", fortsätter jag. "Dom stod och knuffade runt en stackars kille, så jag stannade bilen och gav dom en omgång."


Det blir tyst runt middagsbordet. Sedan skrattar pappa högt, mamma ler lite och Malin bara skakar på huvudet. Inga skuggor skingras men vi börjar åtminstone småprata, även om det hela tiden känns spänt."


Marcus lever ett till synes lugnt liv med familj, flickvän och ett bra jobb. Men när hösten intar Göteborg är det något som börjar gro i honom, en irritation som blir allt svårare att hantera. Det är så många idioter som går lösa, så mycket meningslös förljugenhet och dumhet. När Marcus till slut låter fördämningarna brista och går till handling riskerar han att mista allt; familj, vänner och förhållande. Men han är inte ensam. I skuggorna anar han någon som med intresse följer hans framfart som självutnämnd Vigilante.


Vigilante är en samtidsthriller som tar våra mörkaste tankar ett steg längre. En berättelse som låter tanke bli till besinningslös handling i en värld som kunde vara Sverige om en månad eller ett par år - ett Sverige där allt är på väg att gå lite för långt. "

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


För några dagar sedan så läste jag Andreas Romans sjunde bok, som kom ut för ett par veckor sedan. "Mörkrädd" heter den, och jag har recenserat den i det här inlägget. "Mörkrädd" var en skräckbok.

Nu har jag precis läst ut hans sjätte bok, som kom ut för två år sen. Den heter "Vigilante", och den var en thriller.
 
"Mörkrädd" fick 4,5 i betyg av mig. Och den här fick 4 i betyg. Den var nästan lika bra, och jag kan verkligen rekommendera båda böckerna. 

"Vigilante" är en thriller, som fick mig att tänka på filmerna "Falling Down" och "Taxi Driver". Den var mycket spännande, och väldigt bra skriven.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Spotlife / Blogg.se.

         


Nu har jag haft den nya plattformen på Blogg.se i drygt en vecka, sen förra tisdagen. Och jag har haft den nya designen från Spotlife i snart en vecka, sen i fredags.

Och jag måste faktiskt säga, att efter att ha fått vänja mig lite vid vissa saker, och också ha fått vissa saker åtgärdade, så är jag jättenöjd!

Vissa justeringar behöver fortfarande göras, men dom viktigaste funktionerna fungerar bra.

Vad tycker ni läsare? Vad är bra? Och vad är dåligt? Kommentera gärna och tyck till!

Mobil-Blogg. Just nu.

MMS

Mobil-Blogg. Just nu.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 21 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet som vanligt. Och precis som nästan alltid så höll jag sen på här hemma och fixade, pulade, donade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han och jag åt middag vid fyratiden, och sen så blev det en fika och en pratstund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Efter det så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Och jag satte mig i köket med min dator och min bok, och varvade dom som vanligt.


Dagens Jobb - Onsdagen den 21 maj 2008.

Jobbade i dag också förstås. Och även i dag, först i skalen med grönsakerna, och sen i stora matsalen som försteman.


I dag så serverade vi soppa (grönsakssoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost). Och så vår salladsbuffé förstås också.


I dag så blev det en lite annorlunda dag. Först så kom sexåringarna, som ska börja i skolan till hösten, och hälsade på. Sen så hade klasserna F, 1, 2, 3, 4, och 5 friluftsdag (eller om det var idrottsdag?) i dag, så dom åt inte i skolan. Och även två nior var borta från skolan i dag. Så det var ovanligt lugnt i dag.


Vi var fulltalig personalstyrka, allt flöt på väldigt bra, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 20 maj 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev som vanligt lugn och skön. Men jättetrött har jag varit även i kväll, precis som i går. Det måste vara vädret...


Jimmy var hemma hela kvällen. Han satt mest vid datorn, men han satt också och pluggade lite lastbilskörkortsteori.


Jenny var inte hemma. Hon har varit hemma från skolan i dag också, men hemma hos Jocke i Södertälje, och hon sover där i natt också.


Borzko jobbar sent i kväll, kommer hem förmodligen runt tiotiden...


Jag har mest suttit med datorn i kväll, men har också läst lite i min bok: "Vigilante" av Andreas Roman. Ingen teve som vanligt.


Mobil-Blogg Just nu: Drick

MMS

Mobil-Blogg Just nu: Dricker ett glas Willys Masala Chai Te. Och varvar datorn med boken.


Svar till gårdagens inlägg: "Gissa bilden! ;-D".
Ja, det här var det på gårdagens inlägg: "Gissa bilden! ;-D"!

Det var alltså insidan på en av våra stora grytor i köket i skolan där jag jobbar. Vi har tre stycken sådana här stora grytor.

På den här bilden står grytan upprätt och med locket på. På gårdagens bild så var locket öppet, och grytan var tippad framåt.

Och den som hade rätt var alltså: Hanna!

Dagens Dagbok - Tisdagen den 20 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Vi åt middag tillsammans vid fyratiden, och sen så blev det en fika efteråt, och en pratstund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Efter det så satte sig Jimmy framför datorn på sitt rum. Jag höll på och plockade och fixade lite igen, och sen så satte jag mig med datorn i köket.


Femton arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Femton arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Dagens Jobb - Tisdagen den 20 maj 2008.

Jobbade precis som vanligt i dag också. I dag var jag också först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag resten av dagen i stora matsalen som försteman.


Vi serverade färsbiffar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Det blev en mycket hektisk dag, som ofta på tisdagar, eftersom så många äter samtidigt då. Men allt flöt ändå på bra, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Måndagen den 19 maj 2008 - Kvällen.

Kvällen blev väldigt lugn och skön som vanligt. Jag var otroligt trött, och satt mest bara och slöade vid datorn. Större delen av kvällen satt jag inne i Jimmys rum.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Hans kväll blev: middagsätande, duschande och iordninggörande, och sen sporttittande på teve.


Jimmy satt det mesta av kvällen framför sin dator.

Och Jenny är ju hemma hos Jocke, och sover där i natt.


Nu är klockan halvtio, och jag ska lägga mig i sängen och läsa lite i min jättebraiga bok: "Vigilante" av Andreas Roman. Tror i och för sig inte att jag kommer att orka läsa så länge, trots att den är jättebra, för jag är så väldigt trött i kväll.(Glöm inte att gissa på min bild i inlägget nedanför! Rätt svar kommer i morgon kväll!)


Gissa bilden! ;-D

Gissa bilden! ;-D

Vad är det här?

(Uppdaterad 2008-05-20)

Här är svaret! ;-D

Dagens Dagbok - Måndagen den 19 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade lite här hemma en stund. Sen vid tretiden så gick jag iväg till Centrum, och så mötte jag upp med Jimmy där, som kom direkt ifrån jobbet.


Vi hade tid hos Nordea, hos vår personliga bankman, klockan halvfyra, för att återigen gå igenom våra olika försäkringar.


Vi satt där i cirka en och en halv timme, till klockan fem.


När vi kom hem så åt vi middag, och sen så blev det en fika. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Efter det så satte vi oss båda två inne på hans rum, med våra datorer.


Jenny var sjuk i dag, och hemma från skolan, fast hemma hos Jocke i Södertälje.

Dagens Jobb - Måndagen den 19 maj 2008.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


I dag så serverade vi thailändsk kycklinggryta med kokt ris. Och så hade vi förstås också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Och så hade vi även vår bonusjobbare Snurran hos oss, som jobbar hos oss på måndagar och fredagar.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.


Veckans Vikt - Vecka 21 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 21 - 2008
19/05

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 20 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 20 - 2008
12/05 - 18/05

Måndag: Promenad, 0,5 tim.
Tisdag: Promenad, 0,5 tim.
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: --------- 
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 18 maj 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag i soffan uppe i vardagsrummet i ett par timmar. Och så varvade jag läsning i min bok, med datorstunder. Boken jag läste i var: "Vigilante" av Andreas Roman.


Vid niotiden så kom Jimmy hem. Han satte sig då i köket med sin dator, och jag flyttade ner från vardagsrummet till köket med min dator och min bok.


Borzko är fortfarande hos sin Mamma, och kommer väl förmodligen hem snart.


Jenny är hemma hos Jocke, och sover där i natt.


Och jag lär väl fortsätta kvällen med att varva bokläsning med datorstunder och med pratstunder med Jimmy.


Och i morgon så är det då tyvärr måndag igen... :-(


Två fotografier från förmiddagen, söndagen den 18 maj.

Ja, det här var ju den enda solen som man kunde se i Stockholm i dag... Fruktansvärd tråkig dag här... Grått, mulet, mörkt, trist, höstlikt, blåsigt, och bara cirka fem grader... Tänk att jag för en vecka sen, förra söndagen, låg och solade vid Farstastrandsbadet!!! Men i dag blev det solarium istället...

Lite shopping på Åhléns blev det i dag. En ny mascara och en ny parfym.Dagens Dagbok - Söndagen den 18 maj 2008 - Eftermiddagen.

Jimmy satte sig sen i köket med sin dator, och jag satt där med min dator också. Jenny fixade sig i ordning.


Vid halvettiden sen så åkte jag och Jenny iväg. Hon skulle på lunch och fika hos Jockes Mamma för att fira hennes födelsedag. Vi åkte först till Älvsjö, där vi mötte upp med Jocke och Tindra som kom med pendeltåget från Södertälje. Och sen så körde jag dom hem till Jockes Mamma.


Kom hem igen vid strax efter ett. Borzko hade kommit hem från gymmet då, och satt och åt lunch.


Sen så satt vi alla tre i köket ett tag. Jag och Jimmy satt med våra datorer, och Borzko läste i sin bok.


Vid tretiden sen så stack Borzko iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jimmy och jag åt middag tillsammans vid fyratiden.


Sen vid femtiden så åkte Jimmy iväg med bilen för att möta upp med några kompisar.


Och då var det bara jag kvar hemma. Jag tog med min dator, och så plockade jag fram en ny bok att läsa, och så satte jag mig uppe i vardagsrummet.

Nu har jag gjort en bokbeställning på Adlibris! :-D (Uppdaterad) (Och uppdaterad igen!) (Och återigen!)


Ja, nu har jag gjort en bokbeställning på Adlibris!
Det blev tolv stycken böcker.
Varav:
Fyra inbundna,
en storpocket,
och
sju pocket.
:-D(Uppdaterad 2008-05-18 klockan 16:00)

På beräran av en av mina trogna läsare:
Duvan i bloggen Greendove
så kommer här listan på böckerna som jag beställde.
Gå gärna in på Adlibris och kolla på dom.

Camilla Läckberg - Sjöjungfrun

Helena von Zweigbergk - Ur vulkanens mun

Johan Kinde - Någon sorts extas

Jens Lapidus - Aldrig fucka upp

Cecily von Ziegesar - Gossip Girl 10 - Det finns bara en av mig

Belinda Olsson - Otrogen på öppen gata

Jonas Moström - Dödens pendel

Linda Unnhem - Swing it!

Anna Jansson - Alla de stilla döda

Anna Jansson - Må döden sova

Andreas Roman - Drakväktare

Andreas Roman - Vargen och kättaren
(Uppdaterad 2008-05-18 klockan 20:30)

Jag kompletterade min beställning med en bok till:

Andreas Roman - När änglar dör(Uppdaterad 2008-05-23 klockan 20:15)

Och nu har jag kompletterat med ännu en bok:

John Ajvide Lindqvist - Människohamn

"Mörkrädd" av Andreas Roman.---------    

Recension av boken: "Mörkrädd" av Andreas Roman. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Thriller / Skräck.)  

---------

"David är mörkrädd. På ett sjukligt vis. Sedan barndomen har hans rädsla för skymning och natt plågat honom. Det tycks som om någon alltid står i ett mörkt hörn och bevakar honom, någon som drar närmare när rädslan blir som värst.


Till slut bestämmer sig David för att möta sin demon. Han går i terapi, och sista steget är enkelt: Han ska bo ensam i en stuga ute i skogen tills han är botad.


Men när mörkret faller, så är det något där utanför. Något som drar närmare stugan. Som knackar i väggarna, som skymtar i fönstret. Något som kanske vill in..."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här var en mycket bra bok. Jag hade aldrig hört talas om den svenska författaren Andreas Roman förut. Men så läste jag om hans böcker i en blogg, kollade in hans hemsida, och blev intresserad. Jag hittade hans båda senaste böcker: "Mörkrädd" och "Vigilante" på Tradera, och skickade efter dom där. Och nu har jag alltså läst den ena av dom: "Mörkrädd". 

Jag älskar ju skräckböcker. Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och därefter kommer Dean Koontz. Jag har bara läst en enda bra svensk skräckförfattare förut, och det är John Ajvide Lindqvist. Men nu har jag alltså hittat en bra svensk skräckförfattare till: Andreas Roman. 

Jag kan klart rekommendera denna bok. Den var mycket bra skriven, och mycket otäck. Jag hade till och med svårt att sova i går kväll, när jag läste ut boken sent, och sen skulle sova... ;-)

Enda felet med boken var väl att den kanske var lite väl kort. Den hade gärna ha fått varit lite längre. Men nu ser jag fram emot att läsa mer av honom. 

(Läste förresten också att denna bok tydligen ska filmas, och det låter ju klart intressant.) /// Bim.  


(Uppdaterad 2008-05-18 klockan 20.30)

Jag blev så glad nu, när jag upptäckte att boken "Mörkrädd" är första delen i en planerad triologi med skräckböcker. Andreas Roman håller nu på med den andra boken i serien, och har planer redan på den tredje. Och han beräknar att komma ut med dom med ett års mellanrum. Det ser jag verkligen fram emot! :-D

---------   

Betyg: 4,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 18 maj 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan åtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost med lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Jenny kom hem från jobbet vid strax efter åtta. Hon hade jobbat ett nattpass mellan tio och sex, och sen jobbat över i en timme till klockan sju. Hon gick förstås och la sig för att sova direkt när hon kom hem.


Jimmy skulle sova till tolvtiden i dag. Han kom hem sent i natt efter att ha varit ute och festat.


Borzko vaknade och gick upp vid strax efter nio. Han genomgick då förstås sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost.


När Borzko sen var klar, vid tiotiden, så gick han iväg till Farstahallen för att träna.


Jag satt vid datorn en stund, och sen så gick jag iväg till Centrum vid halvelvatiden.


Först så var jag till SolAkuten och solade. Det blev bara en kvart i dag, istället för min vanliga halvtimme. Hoppas ju på att det kanske blir sol ute framåt veckan...


Sen så var jag på Åhléns och köpte mig en parfym och en mascara.


Kom hem vid kvart över elva. Jimmy hade precis vaknat och gått upp då. Och Jenny hade beställt väckning redan halvtolv, eftersom hon skulle iväg, så jag väckte henne då.


Jenny och Jimmy åt frukost, och jag åt lunch, och så satt vi och pratade en stund. Sen så duschade Jenny och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Lördagen den 17 maj 2008 - Kvällen.

Jag väckte sen Jenny igen klockan sex. Då gick hon upp, och så åt hon "frukost".  Vi flyttade sen så småningom upp till vardagsrummet med våra datorer.


Jimmy och hans kompis Kristian kom hem en stund. Dom lämnade av bilen bara, och var här en kort stund, och sen så drog dom iväg med ersättningsbussarna in mot stan, och mot en fest.


Klockan åtta sen så tittade jag, Borzko, och Jenny på "Sommarkrysset" på TV4. Åt och drack en massa gott gjorde vi också. För mig i kväll blev det Ben & Jerrys Cookie Dough Glass + Estrellas Vicknings Chips.


Sen vid kvart över nio, så skjutsade jag Jenny till jobbet. Hon skulle jobba ett nattpass även i natt, mellan tio och sex.


Jag kom hem igen vid kvart i tio. Då satt Borzko och tittade på ishockeymatchen mellan Sverige och Finland.


Jag satte mig och läste istället. Först så läste jag ut boken som jag har hållit på med ett tag: "En shopaholics bekännelser" av Sophie Kinsella. Sen så började jag på en ny bok: "Mörkrädd" av Andreas Roman.

"En shopaholics bekännelser" (The secret dreamworld of a shopaholic) av Sophie Kinsella.---------    

Recension av boken: "En shopaholics bekännelser" (The secret dreamworld of a shopaholic) av Sophie Kinsella. (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit.)  

---------

"Möt Rebecca Bloomwood. Hon jobbar som journalist på en finanstidning, har tråkigt och tjänar för lite. Rebecca älskar att shoppa, men hennes problem är kreditgränserna på kortet ... Men det bryr sig Rebecca inte om. Bästa sättet att bli på gott humör är ju att gå på stan och shoppa något fint till sig själv ... Läs hennes egen berättelse i En shopaholics bekännelser."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


En klart bra "Chick Lit"-bok! Jag tycker att Sophie Kinsella skriver bra och roligt. Gillade hennes båda böcker: "Mina hemligheter" och "Karriär och köksbesvär. 

Det här är den första boken i Shopaholic-serien om Rebecca Bloomwood, och jag ska definitivt lästa fler av dom. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Mobil-Blogg Lördagskväll!

MMS

Mobil-Blogg Lördagskväll! ;-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 17 maj 2008 - Eftermiddagen.

Sen så fortsatte Borzko och jag med veckostädningen. Och när vi var klara så satte jag mig i köket med datorn. Jimmy satte sig också i köket med sin dator. Och Borzko satte sig och läste i sin bok.


Middag åt vi tre vid fyratiden. Jenny sov fortfarande då.


Sen vid femtiden så åkte Jimmy iväg med bilen för att hjälpa en kompis med en grej.


Borzko satte sig framför teven i vardagsrummet och tittade på sport.


Jenny hade beställt väckning klockan fem, efter åtta timmars sömn. Men när jag väckte henne så sa hon att hon ville sova en timme till, och att jag skulle komma igen klockan sex.


Jag satte mig igen i köket med datorn.


Dagens Dagbok - Lördagen den 17 maj 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så ringde alarmet på mobilen klockan åtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så åt jag frukost.


Jenny kom hem från jobbet vid strax före nio. Hon hade jobbat ett nattpass mellan tio och sju, sen stannat en timme extra till åtta. Hon gick givetvis och la sig för att sova direkt när hon kom hem.


Borzko vaknade och gick upp vid strax efter nio. Han duschade då och gjorde sig i ordning, och sen så åt han frukost.


Jimmy sov. Han kom hem vid tretiden i natt, och skulle sova till tolvtiden i dag.


Jättetråkigt väder här... Cirka åtta grader, mörkt, grått, trist, blåsigt, och ett strilande regn...


Borzko och jag satte igång med veckostädningen vid tiotiden. Vi hjälptes åt med det vanliga: dammsugning, torkning av golv, dammtorkande, putsning av speglar och glasytor, skurande av toaletten och badrummet, byte av alla lakan och handdukar, tvätt av alla lakan och handdukar, tvätt av kläder, med mera.


Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt då frukost, och jag och Borzko åt lite lunch samtidigt. En fika och en pratstund blev det också. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Vart har alla mina läsare tagit vägen? Eller är det statistiken som har blivit konstig?

Ni andra som har blivit flyttade i Blogg.se, har era läsare försvunnit? För mig så har det blivit en oerhörd skillnad på statistiken. Ungefär hälften av mina läsare är borta. Har dom försvunnit på grund av flytten? Eller är det statistiken som det är fel på?

Så här har det sett ut:
Snitt i:
Januari: 891.
Februari: 893.
Mars: 918.
April: 723.

Snitt mellan 1 och 12 maj: 668.

Bloggen flyttades 13 maj.

Antal läsare:
13 maj: 94.
14 maj: 347.
15 maj: 340.

Spotlife omdirigerade min blogg 16 maj.

Antal läsare:
16 maj: 327.
17 maj, kl. 16.30: 215.


Två fotografier från restaurang Skebohof i Högdalen.


Jag åt från buffén som innehåller både kinamat och sushi.
Det här var min tredje tallrik, av sammanlagt fyra tallrikar... ;-D

Friterad vaniljglass med mangosås.Dagens Dagbok - Fredagen den 16 maj 2008 - Kvällen.


Jag och mina jobbarkompisar möttes sen upp på restaurang Skebohof i Högdalen. Vi var nio kollegor som var där, bara en saknades. Och så kom även vår före detta chef som numer är pensionär.


Sen så satt vi där och åt och drack och pratade och skrattade i ungefär fyra timmar. Jättetrevligt hade vi det.


Jag åt av den kombinerade kina- och sushi-buffén. Fyra gånger var jag framme och tog mat... Väldigt gott var det. Och efter maten så beställde jag in friterad glass med mangosås. Också väldigt gott. Två koppar kaffe blev det också, och även två flaskor mineralvatten till maten. Och alltihopa gick på ganska så exakt tvåhundra kronor. (Några fotografier kommer i separat inlägg.)


Vid halvtiotiden så drog vi oss alla hemåt. Borzko var hemma när jag kom hem. En liten pratstund blev det med honom först. Sen så satte sig han i sovrummet för att titta på semifinalen i ishockey mellan Sverige och Kanada.


Själv så satte jag mig i vardagsrummet, och så tittade jag på tre teveprogram som jag hade spelat in tidigare på kvällen: "Så ska det låta" med bland annat Bröderna Rongedal, "Var fan är mitt band?" med Magnus Uggla, och "Berg flyttar in" med Nanne Grönwall.


Jimmy är på fest och kommer väl förmodligen hem sent i natt.


Jenny jobbar ett nattpass på McDonalds mellan tio och sju, så hon kommer hem hit vid åttatiden i morgon bitti, och ska sen sova hela dagen.


Nu är klockan tolv, och efter att jag har bloggat klart, så ska jag läsa lite bloggar, innan det är läggdags. 

Dagens Dagbok - Fredagen den 16 maj 2008 - Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig halva dagen i dag, för det hade kommit en tekniker från Dell på eftermiddagen och fixat hans dator.


Jag höll först på och fixade lite här hemma. Men sen så satt jag mest vid datorn i köket. Jimmy satt också i köket med sin dator. Han åt sen middag vid halvfemtiden, men jag åt inte eftersom jag skulle ut och äta på restaurang senare.


Sen så åkte Jimmy och jag iväg vid halvsextiden. Jag släppte först av honom hos en kompis i Högdalen. Och sen så åkte jag till restaurang Skebohof i Högdalen där jag och mina jobbarkompisar skulle mötas mellan halvsex och sex.


Dagens Jobb - Fredagen den 16 maj 2008.


Fredag och jobb som vanligt i dag också. Precis som hela veckan tidigare, så var jag först en liten stund i skalen och förberedde grönsakerna. Efter det så dukade och förberedde jag matsalarna. Och slutligen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi falukorv och potatismos. Och som vanligt också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Plus vår bonusjobbare Snurran som jobbar hos oss på måndagar och fredagar.


Högstadiet hade orientering i dag, så luncherna blev inte riktigt enligt schemat i dag. Men allt flöt på bara bra ändå, och ingenting speciellt hände.

Nu ska jag ut och äta på restaurang med mina jobbarkompisar.

Ja, om en stund så ska jag ge mig iväg.
Och så ska jag åka och möta upp mina kollegor,
och gå ut och äta på restaurang.
Det ska bli jättetrevligt och jättegott.

Ha en trevlig fredagskväll!
Jag bloggar säkert när jag kommer hem i kväll.
Kanske blir det ett mobilbloggsinlägg också,
på maten på restaurangen.

Tyck gärna till om min nya design!
:-D

Och nu är min nya blogg klar! :-D


Ja, vad tycker ni då? Gillar ni min nya design? Själv så är jag jättenöjd med den!

Jag ville att den skulle vara liksom lite svensk i designen, och valde därför gult och blått.

Och så skildrar bilderna först mig, sen mig på jobbet, sen mig med dator och bok, och sist men inte minst mig med mina barn.

Den fungerar ju lite annorlunda med till exempel kommentarerna. Vad tycker ni om det?

Mobilbloggningen fungerar ju bra, och det är ju skönt.

Sen är det några smågrejer som jag kanske inte tycker är så bra, men det kanske går att få åtgärdat.

Mobil-Blogg Test!

MMS

Mobil-Blogg Test!


Dagens Dagbok - Torsdagen den 15 maj 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt. Jag satt större delen av kvällen i köket med datorn i knäet, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Jimmy satt mest på sitt rum, men även ute i köket. Datorn fick hans mesta tid, men han satt också och pluggade lastbilskörkortsteori.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Då åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jenny åkte ju hem till Jocke direkt efter skolan, och sover där i natt.


Kvällen lär väl fortsätta likadant en stund till innan det är läggdags.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Här är en liten tjuvtitt på min nya bloggdesign! ;-D
Ja, här är en liten tjuvtitt på min nya bloggdesign. Och i natt så kommer den att aktiveras. Jag var ju en av dom trettio vinnarna i tävlingen hos
Spotlife. Jag har sett att några av vinnarna redan har fått sina nya designer, och nu är det alltså min tur. Så i morgon när ni går in i min blogg, så kommer ni att omdirigeras om till min nya blogg med mitt nya domännamn. Jag hoppas att allt kommer att fungera bra. Jag är i alla fall jättenöjd med min nya design, som Spotlife har gjort till mig. Tack Tomas och Johnny! Så det blev mycket nytt den här veckan! Först den nya plattformen hos Blogg.se i tisdags och så den nya designen i natt.

Jimmy i den lilla lastbilen som han kör ibland på jobbet.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 15 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. När jag kom hem så höll jag på här hemma större delen av eftermiddagen och fixade, donade, pulade, grejade, ordnade, och plockade med lite allt möjligt och omöjligt. Lite småstädande också, och även körande av tvättmaskin och torktumlare. Varvade med små stunder vid datorn förstås också.


Jimmy jobbade över i en och en halv timme i dag, och kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum framför datorn.


När jag var klar med mitt fixande och grejande så satte jag mig i köket med datorn.


Jenny åkte direkt hem till Jocke efter skolan, och sover där i natt.


Borzko trodde att han skulle vara hemma vid halvåttatiden från jobbet i dag.


Dagens Shopping - 080515 - En bok från Tradera.


Dagens Jobb - Torsdagen den 15 maj 2008.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och precis som tidigare i veckan, så var jag först en liten stund i skalen på morgonen och förebredde grönsakerna. Efter det så dukade och förberedde jag matsalarna inför lunchen. Och sen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och givetvis också vår fina salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände i dag.


Mobil-Blogg Testar igen at

MMS

Mobil-Blogg Testar igen att mobilblogga denna bild för femte gången... Jimmy ligger och vilar på kökssoffan efter kvällsmackan i går kväll.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 14 maj 2008 - Kvällen.

Jenny stack sen iväg vid sjutiden. Hon skulle möta upp med några tjejkompisar, och sen skulle dom ut och fira en av tjejerna som fyller 18 år i dag.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, vid datorn och teven.


Jag satt större delen av kvällen i köket, med datorn.


En kvällsfika blev det för oss båda vid åttatiden.


Borzko var på möte på jobbet. Och dom skulle även få middag där.  Han kommer hem vid halvtiotiden ungefär.


Jag ska nu ställa ifrån mig datorn, och lägga mig i sängen och läsa.


(Mobilbloggade en bild på Jimmy för en stund sen... Två gånger till och med... Men ingen av dom har kommit fram... Så det verkar ju inte vara så stabilt precis...) :-(


Igelkott på morgonpromenad.

Klockan halvfem i morse, när Borkzo gick hemifrån, så tog han detta fotografi.
Det är på igelkotten som bor under vår grannes uteplats.Jenny på väg ut för att fira en kompis som fyller 18 år.


Dagens Shopping - 080514 - Två böcker från Tradera.


Positivt och negativt hittills om bloggflytten.
För er som ännu inte har flyttat från blogg.se till publishme.se så tänkte jag berätta lite om vad jag tycker om flytten hittills. Min blogg har ju bara varit flyttad i knappt ett dygn nu, så jag har säkert inte ens upptäckt allt positivt och negativt än. Men jag tänkte i alla fall skriva lite om vad jag tycker om det hittills.

Positivt:
- Flytten gick väldigt snabbt.
- Hittills har det fungerat stabilt.
- Det går fort att ladda upp fotografier, och lätt att välja olika storlekar på fotografierna.
- Man slipper skriva i spamfilter när man är inloggad.
- Mobilbloggningen fungerar igen.

Negativt:
- Uppgifterna när man skriver i kommentarer sparas inte, även om man kryssar i kom-ihåg-mig-rutan.
- Krångligt spamfilter för dom som inte är inloggade på blogg.se.
- Mobilblogginläggen kommer i standardinläggskategorin.
- Man får inga svars-sms så man vet att mobilbloggen har kommit in.
- Nyckelorden är borttagna.
- Bara 25 inlägg syns på startsidan i bloggen, och det går inte att ändra. (Jag hade 50 förut.)
- Besöksstatistiken verkar inte fungera som den ska.

Vad tycker ni andra som har blivit flyttade? Vad tycker ni är positivt? Och vad tycker ni är negativt?

Dagens Dagbok - Onsdagen den 14 maj 2008 - Eftermiddagen.

På vägen hem från jobbet så skjutsade jag en kollega hem, för hon hade mycket att bära, och det ösregnade. Efter det så åkte jag sen direkt hem.


Höll sen på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma sen.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Vi åt middag tillsammans vid fyratiden, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satt han på sitt rum framför datorn.


Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden. Hon åt ingen middag, för hon skulle bort på middag senare. Men hon duschade och gjorde sig i ordning.

Dagens Jobb - Onsdagen den 14 maj 2008.

Jobbade precis som vanligt i dag också. Först i skalen en stund och förberedde grönsakerna. Sen dukning och förberedande av matsalarna. Och slutligen andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi kalvjärpar, kokt potatis, och brunsås. Och vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Mobil-Blogg Yes! Nu funkar d

MMSMobil-Blogg Yes! Nu funkar det att mobilblogga igen! Jag har verkligen saknat det. Det har inte fungerat sedan den nionde april. Nu ska jag mobilblogga massor! ;-D


Mobil-Blogg Test!

MMSMobil-Blogg Test!


Tjugo arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Tjugo arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 13 maj 2008 - Kvällen.

Jag, Jimmy, och Jenny kom hem till Farsta vid halvåttatiden. Och resten av kvällen blev lugn för oss alla tre. Jimmy satt mest vid datorn på sitt rum. Jenny var också mest på sitt rum, och delade tiden mellan datorn och teven. Och jag satt den mesta tiden i köket med min dator.


Borzko jobbade lite extra sent i dag, och kom inte hem förrän vid halvniotiden. Middag hade han redan ätit. Men duschade och gjorde sig i ordning gjorde han så klart. Sen så blev det lite sport på teven för honom.


Och enligt ovan så lär väl kvällen fortgå en stund till, innan det är sängdags för oss alla fyra.


Fem fotografier från Solstugan, Fredhäll, och Kristineberg.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 13 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Höll sen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över tre. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen så åkte vi iväg vid kvart i fyra. Åkte först till Örby och hämtade upp min Mamma. Och sen efter det så åkte vi till Kristineberg. Parkerade bilen, och så mötte vi upp med Jenny som kom med tunnelbanan direkt från skolan.


Jag bodde i Kristineberg, längst ut på Kungsholmen, i tre år, när jag var 19-22 år. Det finns jättemånga stora fina häggar där, och det har blivit någon sorts tradition att jag, Jimmy, Jenny, och min Mamma åker dit varje vår när häggen blommar. Vi brukar promenera runt en stund, fotografera lite, och så fika eller äta på Solstugan i Fredhäll.


Och så blev det i år också. Fast det var väldigt kallt och blåsigt i dag. Så det blev bara en kort promenad, nästan inget fotograferande, och sen så fick vi lov att sitta inne och äta. Annars så är det en jättefin uteservering på Solstugan, med en fantastisk utsikt. Men det var så kallt i dag, så vi satt inne.


Vi satt länge och åt, drack, fikade, och pratade. Jag åt en fantastiskt god grillad lax med potatis och grönsaker till. Mineralvatten till. Caffe Latte och en chokladbit efteråt.


Vid sjutiden så åkte vi därifrån, skjutsade hem Mamma till Örby, och sen så åkte jag, Jimmy, och Jenny hem till Farsta.


Dagens Jobb - Tisdagen den 13 maj 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och precis som i går, så var jag först en stund i skalen på morgonen, och förberedde grönsakerna. Efter det så dukade och förberedde jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi fiskpanetter, kokt ris, och filsås. Och självklart vår fina salladsbuffé också.


Vi var fulltalig personalstyrka. Lite strulig dag i dag också var det, men i alla fall bättre än i går. Allt flöt ändå på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Min blogg är flyttad! :-) (Uppdaterad.)

Ja, nu är min blogg flyttad. Och det verkar ju funka bra. Jag har gjort några test-inlägg, där jag också laddade upp fotografier, och det fungerade bra. (Jag tog bort dom inläggen sen.) Så nu ska jag blogga några inlägg så får vi se! :-)

(Uppdaterad klockan 20:12.)

Mobilbloggningen verkar tyvärr inte att fungera... :-(

Dagens Dagbok - Måndagen den 12 maj 2008 - Kvällen.

Jimmy och jag kom hem igen vid sjutiden. Jimmy satt sen på sitt rum framför datorn större delen av kvällen. Jag höll först på och plockade och fixade lite, och sen så satt jag i köket med datorn större delen av kvällen.


Borzko åkte direkt från jobbet till Söderstadion och tittade på en Bajen-match. Han kom hem vid halvtiotiden.


Jenny åkte hem till Jocke efter skolan, och sover där i natt också.


Och hit kommer kanske min Mamma och Pappa att flytta. (Uppdaterad.) (Och uppdaterad igen!)


Bostadsrättsföreningen Trofén vid Västboda Bollplan i Farsta.


(Kolla in länken för mer information!)


image3131


image3132


image3133


image3134


(Uppdaterad: 2008-05-14.)

(Uppdaterad: 2008-05-17.)


Dagens Dagbok - Måndagen den 12 maj 2008 - Eftermiddagen.

Efter jobbet så åkte jag direkt hem till min Mamma och Pappa i Örby och hämtade upp dom, och sen så åkte vi hem till Farsta.


Vi satt en stund och pratade, och sen så gick vi iväg till Centrum och till Nordea, där vi hade tid hos en personlig bankman klockan halvfyra.


Väl där så gick vi igenom allting efter försäljningen av Mammas och Pappas landställe, och framförallt inför deras förmodade kommande inköp av en bostadsrättslägenhet. Dom fick sitt lånelöfte och vi gjorde klart allt på banken.


Sen så gick vi hem till mig alla tre. Jimmy hade kommit hem från jobbet när vi kom hem. Vi fyra åt då middag tillsammans, och sen så fikade vi, och satt och pratade.


Efter det så åkte vi dit som kanske Mamma och Pappa ska bo, och så promenerade vi runt lite och kollade in omgivningarna. Och efter det så skjutsade Jimmy och jag hem Mamma och Pappa till Örby igen.


Dagens Jobb - Måndagen den 12 maj 2008.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Morgonen började med att larmet gick på jobbet när vi kom dit i morse. Vi vet inte varför, och vi fick börja arbetsdagen med att gå med öronproppar på oss i någon halvtimme innan larmet stängdes av.


Den här veckan så är jag först en liten stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen efter det så dukar och förbereder jag matsalarna. Och slutligen så är jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi pasta med kycklingsås. Och så självklart vår fina salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Plus vår bonusjobbare som är där på måndagar och fredagar. Och tur var nog det, för det blev en väldigt strulig dag i dag.... Läs gärna det här inlägget i min jobbarkompis Snurrans blogg, Filijokus funderingar, som har beskrivit dagen bra.


Kallt var det i dag, så vi fick sitta inne och fika på eftermiddagsrasten.


Veckans Vikt - Vecka 20 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 20 - 2008
12/05

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 19 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 19 - 2008
05/05 - 11/05

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, 1,0 tim.
Fredag: --------- 
Lördag: Promenad, 3,5 tim
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 11 maj 2008 - Kvällen.

Satt sen kvar på balkongen på övervåningen till sjutiden. Satt lite med datorn, men läste mest i boken: "Stum sitter guden" av Anna Jansson. Läste också ut den så småningom, och då fortsatte jag i boken: "En shopaholics bekännelser" av Sophie Kinsella.


När solen försvann bakom huset framför, vid sjutiden, så gick jag in. Höll på och fixade och plockade lite med allt möjligt en stund. Och sen så satte jag mig i vardagsrummet och fortsatte att varva boken och datorn.


Nu är klockan nio, och jag ska stänga igen datorn för i kväll, och lägga mig i sängen och läsa.


Borzko lär väl komma hem från sin Mamma när som helst.


Jimmy är på väg hem från Norrtälje nu, och kommer nog inte hem förrän vid halvelvatiden.


Jenny är hos Jocke, och sover där i kväll.


Och i morgon så är det då tyvärr måndag igen... :-(


Men det har varit en helt underbar helg! :-D


"Stum sitter guden" av Anna Jansson.

image3129

---------    

Recension av boken: "Stum sitter guden" av Anna Jansson. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------

"Mannen hängde stelt med en rännsnara runt halsen. Skjortan var söndersliten, buken genomstungen med ett grovt spjut. Oförskämda vita flingor landade i mannens hår. Kanske naturens eget sätt att dölja det inträffade - ett midvinterblot. Polisassistent Maria Wern och hennes kolleger står handfallna inför den bestialitet de möter. Ett liknande mord inträffade i Uppsala nio år tidigare. Mördaren hade den gången omkommit i en bilbrand. Kan det trots allt finnas något samband?

Tack vare Marias kamp och envishet tonar bilden av en mördare fram - en människa sviken och förnedrad till den punkt där verkligheten ger plats för vansinnet. Men det blir en kamp där Maria är nära att mista allt som betyder något för henne.

Deckardebutanten Anna Jansson visar att hon inte bara har förmågan att skapa suggestiv spänning, utan också blottlägga det mänskliga psyket i dess mest skrämmande dimensioner."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Jag fick tips om författarinnan Anna Jansson av Josefin, som är en av mina trognaste läsare här i bloggen. Så i går så köpte jag Anna Janssons debutroman från år 2000. 

Och jag ska definitivt köpa fler böcker av Anna Jansson, i den serien som handlar om polisassistent Maria Wern. Det verkar finnas ett tiotal. 

Jag tyckte om den här första boken. Den var spännande och lättläst. Och det ger mig oftast mer att läsa deckare som är skrivna av kvinnliga författare och där det är en kvinna som är huvudpersonen.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 11 maj 2008 - Eftermiddagen.

När jag kom hem från Farstastrandsbadet, vid ettiden, så satte jag mig på vår lilla uteplats. Först så satte jag mig i skuggan med datorn en stund. Och sen lite senare så satte jag mig i solen med boken.


Borzko kom hem från gymmet vid tvåtiden. Han gjorde mig då sällskap på uteplatsen, och satt och läste i sin bok. En fika och en pratstund blev det också.


Sen vid halvfyratiden så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jag flyttade då upp på balkongen på övervåningen och satte mig med datorn där istället. Och sen så varvade jag datorn, med båda dom två böckerna som jag nu håller på med.


Middag för mig själv blev det vid halvfemtiden. Och sen så återgick jag till balkongen och böckerna igen.


Lika underbart varmt och skönt hela eftermiddagen. Bara några lätta moln ibland, och något mer blåst.


"Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser. (mp3-bok.)

image3128

---------    

Recension av boken: "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser. (mp3-bok.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"En sommar i Närke i början av 60-talet. Det blir en hård sommar, säger den 14-årige Eriks far. Och det blir det.
Pappan är väktare på stadens fängelse, mamman är allvarligt sjuk, döende i cancer. Medan pappan arbetar och mamman är kvar på sjukhuset ska Erik, tillsammans med sin tio år äldre bror Henry, frilansjournalist med författarambitioner, och sin kamrat Edmund, tillbringa sommaren i Genesaret; det är inte den berömda sjön det är fråga om i det här fallet, utan så kallas familjens sommarstuga, belägen någonstans i de närkingska skogarna.
Det börjar som det ska, med bad och sol och loja sommardagar, avlösta av nattliga utflykter för att länsa traktens tuggummiautomater. Men varför föddes Edmund med sex tår på varje fot? Och vad är det för bok som Henry skriver?

Det blir också en sommar då den pockande sexualiteten och dödens närhet gör sig påminda. Betraktandet och initiationerna i vuxenlivets mysterier, inte minst de sexuella, accentueras när Henry inleder ett förhållande med Ewa Kaludis, ett blont bombnedslag (inte olik en viss Hollywoodstjärna) som under den gångna vårterminen varit pojkarnas vikarierande lärarinna och som kommit att förkroppsliga deras erotiska drömmar, givit dem en första inblick i vad livet har att erbjuda. Allt laddas upp, allt stegras tills Det Fruktansvärda inträffar, en ödesdiger händelse som ska kasta långa skuggor över Genesaret och över staden på slätten, över Eriks framtid och de människor han älskar. "

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. eller adlibris.se.

---------   


Det här var ljudbok nummer tre för mig.  Och jag ska definitivt fortsätta med att lyssna på ljudböcker när jag är ute och promenerar och när jag ligger och solar.

Den förra ljudboken som jag lyssnade på var: "Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla" av Håkan Nesser. Recension på den finns via den här länken.

Och jag måste ju säga att den här boken, "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö", påminde mýcket om den förra boken.

Det var mycket som var lika. Den här kändes också nästan som lite självbiografisk. Den handlade också om en tonårig pojkes uppväxt på sextiotalet. Den var också typ som en vanlig roman, med inslag av deckare. Och den här var också mycket bra tycker jag. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Nån har snott vår grill... :-(

image3127Man blir ju så djävla förbannad när man inte får ha sina grejer i fred... Nu har någon eller några stulit vår grill... Den kostade i och för sig bara etthundrafemtio kronor på Clas Ohlson, men man blir ju arg i alla fall. Vi har ju alltid den utomhus, på vår lilla uteplats. Så har alla grannarna här runt omkring. Men när vi köper en ny, så får vi väl börja med att ställa in den på vår nedre inglasade balkong i stället. Fast där är ju alltid olåst... Så det är ju lika lätt att gå in och sno den där också... Och våra utemöbler, stort bord och fyra fina höga positionsstolar står ju alltid ute. Och vårt stora fina parasoll. En vacker morgon när vi vaknar så kanske allting är borta... :-(

4 fotografier från Farstastrandbadet i förmiddags, söndagen den 11 maj 2008.

Inte mycket folk när jag kom till Farstastrandsbadet vid tiotiden.


image3123


Uppe till vänster ligger Farstahallen där Borzko går och tränar.


image3124


En Cornetto Citron och en Kaffe blev det som "efterrätt" till mina medhavda mackor och dricka.


image3125


Lite mer folk när jag gav mig av hemåt vid ettiden.


image3126

Dagens Dagbok - Söndagen den 11 maj 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost med lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. Och sen när han var klar så skulle han gå till Farstahallen för att träna även i dag.


Varken Jimmy eller Jenny var hemma. Jimmy är ju uppe i Norrtälje, på en kompis föräldrars landställe, tillsammans med några kompisar. Och Jenny sov hos Jocke i natt, och är där i dag också.


Jag plockade ihop lite grejer, och så stack jag iväg mot Farstastrandsbadet strax före tio. Jättevarmt redan då, strålande sol, och bara en lätt vind. Det var inte så mycket folk när jag kom dit, men sen så kom det fler och fler människor. Förmodligen svinkallt i vattnet... För det var nästan inga som badade. Jag var inte ens nere och kände på det.


Jag solade i ungefär tre timmar. Mackor och dricka hade jag med mig. Glass och kaffe köpte jag där. Jag lyssnade på min ljudbok under solningen, och lyssnade också klart på den.


Vid ettiden så tyckte jag att det räckte med sol, så då packade jag ihop och gav mig av hemåt.


En underbar morgon här!

Nu, när klockan är halvtio, så är det nitton grader i skuggan, och en strålande sol från en klarblå himmel! Jag har precis packat klart min väska, och ska strax åka till badet  för att lägga mig och sola och läsa där i ett par timmar! Det ska bli så skönt! Årets första strandbesök!

Ha en underbar dag allihopa! Passa på och njut i dag, för det ska tydligen bli kallare i morgon tyvärr...

Dagens Dagbok - Lördagen den 10 maj 2008 - Kvällen.

Solen var bara framme ungefär en halvtimme längre på balkongen på övervåningen, än vad den var på uteplatsen. Men vi njöt av den sista kvällssolen, och efter det så satt vi i skuggan. Det var fortfarande varmt och skönt, så det gjorde ingenting. Borzko satt och läste i sin bok, och jag satt med datorn i knäet.


Vid åttatiden så flyttade vi in i vardagsrummet, och så satte vi igång teven. Och så tittade vi förstås på finalen i "Körslaget". Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.


Efter "Körslaget" så tittade vi på tre program som jag spelade in i går, när vi var i Globens Annexet och tittade på "Glenns Orkester". Det var: "Så ska det låta", "Var fan är mitt band", och "Berg flyttar in".

Yes! Team Cans vann! :-D (Uppdaterad med bilder från Aftonbladet och Expressen)

image3118
Yes! Team Cans med Joacim Cans som körledare vann Finalen i Körslaget!
image3119


image3120


image3121


image3122

(Uppdaterad klockan 22.05 med bilder från Aftonbladet och Expressen)

Lördagsmys.

image3115

image3116

image3117

Dagens Dagbok - Lördagen den 10 maj 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Sen så satt jag ute på uteplatsen i skuggan från parasollet. Jag ville inte sitta i solen, för under dom fyra och en halv timmarna i stan, så var jag ju nästan hela tiden i solen. Och eftersom det tydligen ska bli fint i morgon också, så vill jag kunna vara i solen även då. Tänkte kanske gå ner till Farstastrandsbadet och lägga mig och sola i morgon. Eller så blir det en promenad i morgon igen.


Jag satt med datorn i knäet, bloggade en massa inlägg både från i dag och i går. Läste bloggar och läste nyheter gjorde jag också förstås.


Vid halvfemtiden så kom Borzko tillbaka från jobbet och sitt lastbilshämtande. Då åt han och jag middag tillsammans. Efter det så blev det en fika och en pratstund på uteplatsen. Sen så satte sig Borzko och läste i sin bok, och jag satt med datorn.


Vid halvsjutiden så gick solen ner bakom huset framför, så då tog vi våra grejer med oss, och så flyttade vi upp till balkongen på övervåningen, där det är sol en stund till.


Körslaget - Final - Lördagen den 10 Maj 2008.

image3113          image3114


Jaha, då är det då dags för Finalen i Körslaget. Och det blev precis dom två i Finalen som jag ville ha där från början. Team Cans och Team Brolle. Jag vill ju att Team Cans ska vinna, så jag lär nog ringa ett antal gånger på dom.


Här är låtarna som dom sjunger i Finalen: 


1. Team Brolle

Låt 1:
Think - Aretha Franklin - Körens eget val
Låt 2: Suspicious Minds  - Elvis - Tittarnas val
Låt 3: Körerna sjunger samma låt
 


2. Team Cans

Låt 1:
Bohemian Rhapsody - Queen - Körens eget val
Låt 2: O Fortuna - Carmina Burana - Tittarnas val
Låt 3: Körerna sjunger samma låt


Och vad tycker ni då? Vilka ska vinna? Och vad tycker ni om programserien överhuvudtaget? Själv tycker jag att det har varit en jätterolig programserie och tävlingsidé. Mycket bättre än vad jag trodde det skulle vara. För min del så får dom gärna göra en ny omgång.  :-D


Läs det här blogginlägget hos Annebelle.

Ja, läs det här blogginlägget: Om barn, sorg och begravning, i en av mina favoritbloggares: Annebelle, blogg: Annebelle; La Belle De Sörmland. Ett mycket bra skrivet inlägg tycker jag.

I dag så fick jag fina blommor av Borzko.

image3112

Dagens Shopping - 080510 - En bok.

image3111

Dagens Outfit - 080510.

image3110

Träffade på en av mina läsare i dag.

Ja, i dag när jag gick inne i city, så ropade någon "Bim" efter mig. Eftersom jag aldrig kallas för Bim privat, utan bara för Britt-Marie, så förstod jag att det var någon som läser min blogg, och kände igen mig därifrån.

Och då var det
"Smoggen" som satt där på en parkbänk i solen med sin sambo. Jag gick fram till dom, och vi pratade en stund. Det var kul att stöta på en av mina läsare så där helt oväntat. :-D

Elva fotografier från dagens långpromenad in tilll stan, lördagen den 10 maj 2008.

Utsikt över Strömmen och bort mot Operan.


image3099


Utsikt mot Stadshuset.


image3100


En Take Away Caffe Latte är aldrig fel.


image3101


Vid halvtolvtiden, efter två timmars promenad, kom jag fram till Åhléns vid T-Centralen.


image3102


Dagens Lunch, smaksatt lätt kolsyrat vatten + en fullkornsmacka med ost.


image3103


Utsikten när jag satt och åt lunch.


image3104


Och jag läste lite i den här boken under tiden.


image3105


Jag gick förbi min favoritstaty.


image3106


Och här stod jag och lyssnade på en mycket bra gatumusikant en stund.


image3107


En glass blev det förstås i värmen.


image3108


Gick förbi Slottet och såg dessa vackra hästar och ryttare.


image3109

Dagens Dagbok - Lördagen den 10 maj 2008 - Morgonen och Förmiddagen och Första Halvan av Eftermiddagen.

I morse så ringde mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost och läste lite nyheter i datorn under tiden.


Borzko och Jenny hade gått upp klockan sex. Sen så hade Borzko skjutsat Jenny till jobbet, för hon skulle jobba ett pass i dag mellan sju och fyra. Borzko hade sen åkt hem och gått och lagt sig för att sova en stund till. Jocke sov kvar, och skulle åka hemåt sen senare på dagen.


Borzko gick sen upp för andra gången vid niotiden. Vi pratade en stund, och sen så gick han in för att duscha och göra sig i ordning. Han skulle sen förstås äta frukost, och efter det så skulle han gå iväg till Farstahallen för att träna.


Själv så gav jag mig ut på en lång promenad, i det underbara vädret, vid halvtiotiden.


Jag gick från Farsta och in till Hötorget. Och i dag så tog det ganska så exakt två timmar. Men då gick jag inte så fort, eftersom det var väldigt varmt.


Köpte mig en caffe latte och drack på vägen. Och så gick jag runt lite i City. Vid tolvtiden så köpte jag mig en bok, en dricka, och en macka, och så satte jag mig i solen och lunchade. Satt väl där i ungefär en halvtimme och njöt.


Sen så gick jag runt lite till i City. Och sen så gick jag samma väg tillbaka Söderut. Gick till Gullmarsplan, och där tog jag ersättningsbussen hem till Farsta igen.


Vid tvåtiden så kom jag hem. Fyra och en halv timme efter att jag gick hemifrån. Och så här visade stegräknaren:


22.469 steg.

19.09 kilometer.

680 förbrukade kalorier.

3 timmar och 25 minuter effektiv gångtid.


Helt underbart väder i dag. Rena sommarvärmen. Jag gick i shorts och topp. En tunn cardigan hade jag med mig, men det var helt onödigt.


Borzko var hemma när jag kom hem. Men Jocke hade åkt hem till sig. Borzko hade varit och tränat på gymmet, och nyss kommit hem när jag kom hem. Vi tog en fika och en pratstund tillsammans.


Sen så åkte Borzko iväg en sväng till sitt jobb, för att hämta hem sin lastbil inför måndagen. Själv så tog jag med mig min lilla fina bärbara dator ut på uteplatsen, fällde upp parasollet, och så satte jag mig i skuggan och bloggade.


Fyra fotografier från gårdagens konsert i Globens Annexet med Glenns Orkester.

image3095

image3096

image3097

image3098


Dagens Dagbok - Fredagen den 9 maj 2008 - Kvällen.

Vid kvart i sju sen så åkte vi alla fem iväg. Jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke. Vi åkte till Globen, och parkerade i p-huset där. Sen så gick vi och mötte upp med Anette, Kenneth, Mathias, Maria, och Patric på en uteservering precis utanför Annexet. Det var även cirka tio personer till som vi kände där.


Vi pratade en stund, och vid halvåttatiden så gick vi alla in i Annexet för att se Glenns Orkester spela och uppträda. (Se det här inlägget + det här inlägget.) Vi ställde oss hyfsat långt fram, och lite ut mot kanten. Där såg vi riktigt bra, även vi som inte är så långa.


Dom började klockan åtta, spelade en och en halv timme, till halvtiotiden, hade en paus på nästan en halvtimme, och spelade sen en och en halv timme till, till halvtolvtiden.


Jag tyckte att det var jättebra. Både jättebra musik, och bra och roliga sketcher. Kristian Luuk var med som konferencier.


Jimmy stack iväg lite innan det var slut, vid elvatiden. Han skulle hämta upp fyra kompisar, och sen så skulle dom åka till en av kompisarnas föräldrars landställe i Norrtälje. (Jag bad att han skulle ringa när dom kom fram, för jag är ju alltid orolig när han är ute och kör, speciellt på nätterna och ute på landsvägar där det kan finnas många djur. Och han ringde mig sen vid tvåtiden och sa att dom var framme då.)


Det fanns lite planer på att vi kanske skulle gå ut någonstans efter konserten, sätta oss någonstans och ta något att dricka, och prata lite. Men konserten höll på mycket längre än vad vi trodde, så när den var slut, vid halvtolvtiden så åkte jag, Borzko, Jenny, och Jocke hem. Jag vet inte riktigt hur dom andra gjorde, om dom gick ut, eller om dom åkte hem.


Vi fyra gick till Gullmarsplan, och så tog vi ersättningsbussen till Farsta. Och var hemma vid tolvtiden. Sen så gick vi alla och la oss direkt när vi kom hem.

Dagens Shopping - 080509 - En bok från Tradera.

image3094

Jenny och jag på uteplatsen i går eftermiddag, fredagen den 9 maj 2008.

image3093

Dagens Dagbok - Fredagen den 9 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag. Och han hade även varit på vårdcentralen för ett besök hos husläkaren.


Jenny kom hem från skolan vid halvtretiden. Hon och jag satte oss då ute på vår lilla uteplats och solade. Jenny läste i en bok, och jag satt med datorn i knäet.


Underbart varmt och skönt. Cirka tjugofyra grader i solen, och en strålande sol från en klarblå himmel, och bara en liten och varm vind.


Borzko stack iväg med bilen en sväng till OnOff i Länna, för att hämta ut sin GPS som var inlämnad på reparation.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han satte sig då också och njöt med oss i solen en stund.


Sen när Borzko kom tillbaka så åkte både Jimmy och Borzko iväg med båda bilarna till OKQ8 och tankade och kollade dom.


Dom köpte mig sig glass till oss alla fyra, och så satt vi en stund allihopa och åt glass, pratade, och njöt av det underbara vädret.


Vid femtiden sen så gick vi in. Både Jimmy och Jenny duschade i tur och ordning, och gjorde sig i ordning inför kvällen. Och Borzko och jag höll på och fixade lite, och gjorde oss också i ordning inför kvällen.


Sen vid kvart i sex så kom Jocke hit, direkt från jobbet. Då åt vi alla fem middag tillsammans. Och som så ofta på helgerna, så blev det pizza från vår lokala pizzeria på vår gata. Jag och Jenny delade på en pizza, jag hade räkor på min halva.


Dagens Jobb - Fredagen den 9 maj 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och precis som hela veckan förut, så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och diskade.


I dag så serverade vi kebabgryta med kokt ris. Och vår salladsbuffé förstås.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, och eftersom det var fredag så var Snurran hos oss och jobbade. Hon jobbar ju hos oss på måndagar och fredagar, och dom övriga tre dagarna så jobbar hon på facket. Snurran var hos oss under hela lunchserveringen, så allt flöt på väldigt lugnt och skönt för oss i dag i disken.


Det blev fika utomhus på eftermiddagsrasten i dag också. En av kollegerna hade köpt glass och sorbet som hon bjöd på, och det var perfekt i solskenet.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 8 maj 2008 - Kvällen.

Jag satt sen i köket större delen av kvällen, och delade min tid mellan datorn och boken.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och sen så satt vi ganska så länge i köket och pratade.


Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så tittade han på en fotbollsmatch på teven.


Jag är helt otroligt trött i kväll. Så jag ska nog ta och gå och lägga mig snart. Vill ju vara pigg i morgon kväll när vi ska på konsert.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! :-D


Sju fotografier från eftermiddagen, torsdagen den 8 maj 2008.

Och nu blommar häggen! Det är det absolut vackraste trädet, med den absolut underbaraste doften!


image3086


Fina tulpaner bakom vårt hus.


image3087


Vid Farsta Gård.


image3088


Också vid Farsta Gård.


image3089


Min fina stora Tufsan.


image3090


Caffe Latte och Glass på Café Maja i Farsta Centrum.

image3091


Jenny äter våffla med glass.


image3092

Dagens Dagbok - Torsdagen den 8 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade haft förmiddagsundervisning i skolan i dag. Sen så hade hon åkt till Farsta, och så hade hon städat på sitt rum.


När jag kom hem så gick vi ut på en promenad tillsammans i det underbara vädret. Vi gick i ungefär en timme, runt omkring i Farsta.


Sen så gick vi till Centrum. Först så var vi och kollade på den nya Lidl som har öppnat här i Farsta. Men vi tittade bara, och handlade inget.


Efter det så gick vi till Café Maja som ligger mitt på Torget. Där satte vi oss och fikade och snackade. Jenny åt en gräddad våffla med glass på, och jag åt en bägare med glass. Och så drack vi varsin caffe latte. Så himla mysigt att sitta i solen och njuta.


Vid fyratiden så kom Jimmy hem från jobbet, och han kom då direkt till Centrum. Han köpte sig en glass, och så satt vi kvar på caféet och pratade en stund. Sen så åkte vi tillsammans hem.


Jenny plockade ihop sina grejer, och sen så åkte hon iväg hem till Jocke i Södertälje. Hon skulle äta middag där, och sen sova där i natt.


Jimmy och jag åt middag tillsammans. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på sitt rum vid datorn en stund.


Jag satte mig och läste min bok i solen ute på balkongen. Underbart varmt och skönt.


Jimmy stack sen iväg vid halvsjutiden, och åkte hem till en kompis. Jag flyttade in i köket med min bok, och så satte jag mig vid datorn en stund.

Dagens Jobb - Torsdagen den 8 maj 2008.

Jobb i dag också förstås. Först i skalen med grönsakerna, och sen i diskrummet med disken.


Pannkakor med sylt serverade vi idag. Och vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag.  Ganska så hektisk dag var det, men det blir det oftast när vi har sån mat som alla ungar älskar, som pannkaka. Men vi fick en hel del hjälp i diskrummet i dag, så allt flöt på bara bra. Inget speciellt hände. Och vi satt ute och fikade på eftermiddagen i dag också.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 7 maj 2008 - Kvällen.

Jimmy satt sen på sitt rum vid datorn fram till halvåttatiden. Då stack han iväg med bilen och åkte hem till en kompis.


Jag hade som alltid en lugn och skön hemmakväll. Ingen teve som vanligt. Mycket tid vid datorn som vanligt. Och så började jag att läsa i en ny bok: "En shopaholics bekännelser" av Sophie Kinsella.


Och Jenny och Borzko är ju på Råsunda och ser Hammarby möta Djurgården. Dom är väl förmodligen inte hemma förrän vid halvelvatiden i bästa fall.


Nu ska jag ställa ifrån mig datorn för i kväll, och lägga mig i sängen och läsa i min bok.


Jimmy.

image3085

Dagens Shopping - 080507 - En bok från Tradera.

image3084


(Den väldigt uppmärksamma läsaren kanske har noterat att jag redan har läst denna bok. Och det stämmer. Jag hade lagt ett bud på den på Tradera. Men innan den hann komma hem till mig, så lånade jag den av en jobbarkompis. Så nu när boken kom i dag, så har jag ju redan läst den. Men det gör inget. Den var så bra, så jag vill gärna äga den.) ;-D


Vad läser ni nu?

image3081


Ja, vad läser ni för bok nu? Alltid lite kul att höra vad andra läser just för tillfället!

Själv så har jag precis börjat på en chiclit-bok. Efter att precis ha läst ut en tung faktabok om våldtäkter ("En riktig våldtäktsman - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam), och två hemska men bra skildringar om människor och kriget i Afghanistan ("Tusen strålande solar" (A thousand splendid suns) av Khaled Hosseini + "Flyga drake" (The Kite Runner) av Khaled Hosseini, och en skräckroman ("Fördömd" av Johanne Hildebrandt), så kände jag att jag ville ha lite lätt chicklit som omväxling.

Så nu har jag börjat på "En shopaholics bekännelser" av Sophie Kinsella. Jag har läst två böcker av henne förut: "Mina hemligheter" och "Karriär & Köksbesvär", och dom två var jättebra tycker jag. Och jag har hört att även den här ska vara bra. Har ni läst "En shopaholics bekännelser"? Och vad tyckte ni i så fall? Har ni läste någon av dom efterföljande böckerna också?

Och vad läser ni just nu? Kanske något som ni kan rekommendera?

Klicka gärna på min kategori "Bokrecensioner" till höger och läs om vad jag har läst.


image3082


Och man hoppas ju att den här prognosen stämmer! :-D

image3080
(Expressen)

Ja, man hoppas ju verkligen att den här prognosen stämmer!
Tjugo grader i morgon, tjugotvå på fredag, och
TJUGOFYRA GRADER PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG! :D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 7 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jenny var hemma när jag kom hem, och hade nyss kommit från skolan. En pratstund blev det förstås med henne då. Och jag höll även på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden i dag. Då åt han och jag middag tillsammans. Jenny åt inte, för hon skulle äta senare på stan. Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning efter middagen.


Jenny stack sen iväg vid halvfemtiden. Hon skulle in till stan, möta upp med några tjejkompisar + Jocke och några av hans killkompisar. Dom skulle äta på stan, och även ta någon öl, och sen så skulle dom vidare ut till Råsunda för att se fotbollsderbyt mellan Djurgården och Hammarby.


Borzko kom hem från jobbet vid femtiden i dag. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så stack han iväg igen vid sextiden. Han skulle också först möta upp med några kompisar, och sen så skulle han också till Råsunda för att se Bajen möta Djurgården.

Dagens Jobb - Onsdagen den 7 maj 2008.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och hade hand om disken.


I dag så serverade vi soppa (tomatsoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost). Vi hade förstås också vår salladsbuffé som vanligt. Och vi hade även några bleck med couscouspytt kvar sen i går som vi serverade som rest.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Jag och min kollega i diskrummet fick klara oss utan hjälp i dag, men det flöt på rätt så bra ändå, och ingenting speciellt hände. Och vi kunde sitta ute och fika på eftermiddagsrasten i dag också.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 6 maj 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev lika lugn och skön som alltid. Faktiskt till och med lugnare än vanligt, eftersom jag var ensam hemma.


Jenny är hos Jocke, och sover där i natt.


Jimmy är hos en kompis, och ska sen vidare på en studentskiva, och kommer hem sent i natt.


Borzko är fortfarande på personalmötet, och kommer hem när det är klart.


Och jag har som sagt var haft en mycket lugn och skön kväll. Har, som vanligt, inte sett någon teve. Har inte, för ovanlighetens skull, läst i någon bok.


Jag har hållit på och plockat och fixat med lite allt möjligt här hemma, en hel del. Och så har jag suttit mycket med datorn och bloggat, läst bloggar, och läst nyheter.


Nu ska jag ställa ifrån mig datorn för i kväll tror jag. Och så ska jag välja ut en ny bok, och lägga mig i sängen och läsa.


Ni läser väl Jennys Blogg också?!?

image3079
Ja, ni läser väl Jennys Blogg också?!?
Hon har bloggat riktigt mycket den senaste tiden.
Och hon har lagt in många fina fotografier.
Kolla in så får ni se!

Glenns Orkester.


Glenns Orkester i Globen Annexet på Fredag!

image3078


Jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Anette, Kenneth, Mathias, Maria, och Patric ska gå och se Glenns Orkester i Globen Annexet på Fredag, den 9 maj 2008 klockan 19.30.

Glenns Orkesters hemsida.

För er som inte har hört, eller hört talas om, Glenns Orkester, så kan man säga att dom är ett roligt coverband, som sjunger andras låtar, mest gamla rocklåtar, men även nyare låtar. Och så har dom egna roliga översättningar på svenska. Och har också en rolig scenshow.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 6 maj 2008 - Eftermiddagen.

Jag åkte hem direkt efter jobbet i dag. Var bara inne en kort stund, och sen så gick jag till Centrum. Var på SolAkuten och solade solarium. Men istället för min vanliga halvtimme, så solade jag bara i en kvart i dag. Ville inte sola längre än så, för det blir ju en hel del sol utomhus nu också.


Gick sen hem direkt efter solningen. Molnigt när jag kom hem, så det blev inget sittande på uteplatsen i dag. Utan jag var inne och höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt i stället. Pratade en hel del i telefon också. Bland annat ganska så länge med min Mamma, och jättelänge med Jenny.


Ringde och bokade upp lite grejer också. Nu har jag bokat tid för bilbesiktning, frisörbesök, tandläkarbesök, gynekologbesök, och ögonläkarbesök, i maj och juni!


Jimmy jobbade över i lite drygt en timme i dag, och kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Han och jag åt middag tillsammans då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar, så stack han iväg till en kompis. Och sen senare så skulle dom iväg på en studentskiva.


Jenny åkte hem till Jocke direkt efter skolan, och hon sover där i natt.


Borzko skulle ha ett möte klockan sju på jobbet, så han skulle inte komma hem emellan. Han trodde att han kanske skulle vara hemma till niotiden.


Tjugofem arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Tjugofem arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Dagens Jobb - Tisdagen den 6 maj 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna. Den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och hade hand om disken.


Vi serverade couscouspytt i dag. Det är den absolut godaste maten som vi serverar tycker jag. Egentligen så är det en helt färdig vegetarisk rätt. Men vi blandar i kyckling och serverar den så. Massor med grönsaker och underbart goda kryddor är det också i den. Den är väldigt omtyckt bland barnen, och kanske ännu mer av alla vuxna. Vår salladsbuffé hade vi förstås också i dag.


Kollegan som var sjuk i går, var tillbaka på jobbet i dag, så vi var fulltalig personalstyrka. Det var en ganska så hektisk dag i dag, som alltid på tisdagar. Men vi fick en hel del hjälp i diskrummet av vår Husmor i dag, under lunchrusningen. Så allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände. Och vi kunde sitta ute och fika på eftermiddagsrasten i dag också.

Dagens Dagbok - Måndagen den 5 maj 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev väldigt lugn och skön som vanligt. Både Borzko och jag satt och läste i varsin bok större delen av kvällen.


Jag tittade inte på någon teve, som vanligt på vardagskvällarna. För ovanlighetens skull, så gjorde inte Borzko det heller.


Jag läste ut min bok, och sen så satt jag resten av kvällen vid datorn.


Jimmy var hos en kompis hela kvällen.


Och Jenny var på Personalfest.

"En riktig våldtäktsman - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam.

image3077

---------    

Recension av boken: "En riktig våldtäktsman - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär / Fakta.)  

---------

"För två år sedan gav Katarina Wennstam ut reportageboken Flickan och skulden. Det var en bok som kom att läsas och diskuteras i skolor och departement, på brottsofferjourer och i debattprogram. Frågan gällde samhällets syn på våldtäkt: är lagstiftningen rimlig, är mediabevakningen rättvis, vad styr ungdomars värderingar, vad styr agerandet hos poliser, lärare, jurister, grannar? Hur kan den sociala domen mot offren vara så obarmhärtig?

Katarina Wennstam valde att offren ge hela uppmärksamheten; kvinnor och flickor som utsatts för grova kränkningar, både före och efter våldtäkten. Nu kommer en efterlängtad utvidgning av bilden.

I En riktig våldtäktsman skriver Wennstam med samma glödande engagemang om samma frågor, men med fokus riktat mot gärningsmännen. Vilka är de? Vad driver dem? Hur uppfattar vi dem? Det är ett lika förkrossande reportage som det förra, lika rikt på intervjuer, polemik och upprörande fakta."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det är ju svårt att recensera en ren faktabok. Men jag säger bara: LÄS DEN! Den var fantastiskt bra, hemsk, gripande, lättläst, viktig, fruktansvärd... Ja, jag skulle kunna skriva hur många beskrivande ord som helst där. Tycker att ALLA borde läsa den. Det är hemskt att vi inte har kommit längre i vårt synsätt fast det är tvåtusentalet nu... 

Kopierade ovanstående text, från min recension av "Flickan och Skulden".

Läs också hennes skönlitterära roman: "Smuts", som jag har recenserat här.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 4,5 av 5.  

---------    


Tre bilder från eftermiddagen, måndagen den 5 maj 2008.

Jag sitter och njuter av värmen och solen på vår pyttelilla uteplats.


image3074


Jenny är fixad och klar för kvällens Personalfest.


image3075


Jimmys nya fina aluminiumfälgar.


image3076

Dagens Dagbok - Måndagen den 5 maj 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade haft förmiddagsundervisning i skolan i dag. Sen så hade hon åkt hem hit till Farsta och sovit i några timmar, eftersom hon ville vara pigg till kvällens fest.


Hon vaknade ungefär samtidigt när jag kom hem. Hon duschade då och gjorde sig i ordning för kvällen.


Själv så satte jag mig i den underbara solen ute på vår uteplats. Solade lite, och läste vidare i boken som jag började på i går: "En riktig våldtäktsman - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam.


Jenny stack sen iväg vid halvfyratiden. Hon skulle först möta upp med en kompis som fyller arton år i dag. Sen så skulle hon möta upp med några jobbarkompisar. Och slutligen så skulle hon vidare på Personalfest med McDonalds på en restaurang inne i stan.


Jag fortsatte att sitta och njuta av solen på vår pyttelilla uteplats.


Jimmy åkte direkt efter jobbet till däckfirman och fick sina nya däck med aluminiumfälgar påmonterade. Vid halvfemtiden kom han hem, och då åt han och jag middag tillsammans.


Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Och när han var klar så åkte han hem till en kompis.


Och jag fortsatte att sitta ute och läsa i solen. Jag satt ute ända till halvsjutiden, då solen försvann bakom huset framför. Då blev det lite väl svalt, så då flyttade jag in. Men jag hade suttit till och från, nästan hela eftermiddagen, mellan halvtre och halvsju, i solen och läst.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Då åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. När han var klar så satte han sig i köket och läste i sin bok. Jag satt också i köket, och varvade min tid mellan boken och datorn.


Dagens Jobb - Måndagen den 5 maj 2008.

Jobbade som vanligt i dag igen, efter fyra dagars skön ledighet. Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och sköter disken.


Vi serverade korv och potatismos i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.


En personal var sjuk i dag, så vi var en kvinn kort i dag. Men eftersom vi alltid är en person mer på måndagar och fredagar, eftersom vår bonusjobbare är hos oss då, så blev vi ju egentligen inte en person för lite.


Det var intensivt under luncherna i dag. Och vi fick ingen extra hjälp i diskrummet i dag, bara med disken som kommer tillbaka från våra skickningar. Men allt flöt ändå på rätt så bra, och ingenting speciellt hände.


Molnigt och lite svalt från morgonen och framåt dagen. Men lagom till vår eftermiddagsfika, klockan halvett, kom solen fram, och vi kunde sitta ute och fika.


Veckans Vikt - Vecka 19 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 19 - 2008
05/05

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 18 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 18 - 2008
28/04 - 04/05

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: --------- 
Lördag: Promenad, 1,5 tim
Söndag: Promenad, 1,0 tim


Fem veckors snitt på Stegräknaren.

Nu har jag haft stegräknaren på mig i fem veckor.
Jag ville ha det under en tid, för att se hur många steg jag går om dagen.
Jag vill ju ha ett snittresultat på cirka tiotusen steg om dagen.
Det varierar väldigt mycket från dag till dag, och också från vecka till vecka.
Men mitt snittresultat på fem veckor blev:

9.284 steg per dag.

Veckans Steg - Vecka 18 - 2008.

Hela vecka 18 så hade jag min stegräknare på mig.
Och så här blev resultatet:

Måndag: 9.220.

Tisdag: 10.448.

Onsdag: 6.369.

Torsdag: 6.559. 

Fredag: 2.343.

Lördag: 12.166.

Söndag: 9.560.


Summa: 56.665.

Snitt per dag: 8.095.


Dagens Dagbok - Söndagen den 4 maj 2008 - Kvällen.

Kvällen var lugn och skön som vanligt. Först så satt jag i köket en stund efter att jag hade flyttat in från uteplatsen.


Sen så flyttade jag in till Jimmys rum och gjorde honom sällskap där.


Jimmy tittade på en film: "Jarhead", och jag tittade på den med ena ögat. Men jag läste också lite i min bok. Fast allra mest satt jag med datorn.


Borzko kom hem från fotbollsmatchen vid åttatiden. Och då blev det mer sport för honom, fast på teven i vardagsrummet istället.


Jenny är ju hemma hos Jocke, och sover där i natt också.


Nu är klockan nio, och jag tror att jag ska ställa ifrån mig datorn för idag, göra mig i ordning för natten, och lägga mig i sängen och läsa.


Och i morgon är det ju då tyvärr måndag igen... Dom fyra lediga dagarna gick väldigt fort. Men dom har varit mycket sköna och trevliga.


En sån vill jag ha! ;-D

image3070     image3071    image3072     image3073


Efter att ha läst
Hedgehog-Saras Blogg, så fick jag tips om denna lilla coola dator!
En sån vill jag ha!
Läs här!
Eller googla på ASUS Eee PC 701.

Sju fotografier från i dag, söndagen den 4 maj 2008.

Nu är häggarna snart utslagna här i Farsta.


image3063


Nyöppnade Willys i Älvsjö.


image3064


Jimmy sitter i köket och pluggar lastbilskörkortsteori.


image3065


Och nu är utemöblerna på plats!


image3066


Så mysigt att sitta ute med datorn.


image3067


Och lika mysigt att sitta ute och läsa.


image3068


Utsikt mot Centrum-hållet.


image3069

Dagens Dagbok - Söndagen den 4 maj 2008 - Eftermiddagen.

Jimmy satte sig sen och pluggade lite lastbilskörkortsteori. Jag höll på och grejade och donade med allt möjligt här hemma.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lite lunch och tog en fika.


Sen så hjälptes jag, Borzko, och Jimmy åt att fixa i ordning lite på vår uteplats. Skurade av vårt lilla trägolv därute, bar upp utemöblerna från källaren, torkade av allting, och gjorde lite fint. Hade köpt två vita hängande blommor på Willys tidigare också som jag satte ut också.


Och när vi var klara så satte sig Jimmy och jag därute. Det var lite sol och moln om vartannat. Underbart varmt och skönt när solen var framme, och helt okej när molnen kom. Jimmy hade med sig sin dator ut. Själv så började jag att läsa en ny bok: "En riktig våldtäktsman - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam.


Borzko stack iväg en sväng till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför i morgon. När han sen kom tillbaka, vid fyratiden, så åt vi tre middag tillsammans. Och sen direkt efter middagen så stack Borzko iväg igen. Nu åkte han mot Söderstadion för att möta upp några kompisar, och sen så skulle dom se Hammarby spela fotboll mot IFK Göteborg.


Jimmy och jag satt en stund till ute på uteplatsen. Och sen vid sextiden så flyttade vi inomhus.


Dagens Dagbok - Söndagen den 4 maj 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Sen så gick jag iväg ut på en promenad redan vid strax före nio. Jag gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme. Det var strålande sol, vindstilla, och jättevarmt. Jag var tvungen att klä av mig, och det var första gången som jag promenerade i kortärmat.


Kom hem vid strax före tio. Då mötte jag Borzko i dörren, och han skulle precis gå till Farstahallen för att träna. Han hade gått upp vid niotiden och genomgått sina morgonbestyr och ätit frukost.


En kort pratstund tog vi, och sen så gick han iväg. Jimmy sov fortfarande när jag kom hem. Jenny var ju inte hemma. Hon hade ju jobbat ett nattpass på McDonalds i natt, mellan elva och sex. Efter det så hade hon åkt direkt hem till Jocke i Södertälje, för att sova där under dagen.


Jimmy vaknade sen strax efteråt, vid tiotiden. Han åt då frukost och jag tog en fika med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Sen vid elvatiden så åkte jag och Jimmy iväg i bilen för att handla. Vi brukar ju alltid storhandla på Willys i Länna. Men i dag så åkte vi till det nyöppnade Willys i Älvsjö istället. Jättestort och fint var det där. Träffade på en gammal kompis som hade fått jobb där också. Vi handlade inte så mycket i dag. Cirka sjuhundra kronor gick det på.


När vi kom hem igen så plockade jag upp allt. Och sen så blev det lite lätt lunch och en fika.


Dagens Dagbok - Lördagen den 3 maj 2008 - Kvällen.

På den tidiga kvällen så satt jag kvar i köket och varvade boken med datorn. Jimmy satt på sitt rum och spelade PlayStation 3. Jenny och Jocke var på Jennys rum.


Vid sjutiden så tog vi alla fyra en kort promenad till Centrum. Och så var vi på HemKöp och handlade lite gott att äta till kvällen. För mig blev det, som nästan alltid, Ben & Jerrys Cookie Dough Glass + Estrellas Lättsaltade Chips.


När vi kom hem igen så flyttade jag upp till vardagsrummet och fortsatte att varva datorn med boken. Vid åttatiden sen så kom också Jimmy, Jenny, och Jocke dit upp.


Och så tittade och lyssnade vi på "Körslaget". Och åt och drack en massa gott under tiden. Vi var också helt överens alla fyra om att det var rätt Team som gick till finalen nästa lördag.


Sen så plockade Jenny och Jocke ihop sina grejer och gjorde sig i ordning för att åka. Jenny skulle jobba ett nattpass på McDonalds mellan elva i kväll och sju i morgon bitti. Och Jocke skulle åka hem till Södertälje. Och Jimmy erbjöd sig att köra dom.


Så vi tiotiden så stack dom alla tre iväg i Jimmys bil. Först så släppte Jimmy av Jocke i Älvsjö Station där han skulle ta pendeltåget hem. Och så körde han Jenny till hennes jobb i Västberga.


Jag satte mig och läste ut boken "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini, när dom hade åkt. Och sen bloggade jag lite, läste bloggar, och läste lite nyheter.


När Jimmy kom tillbaka igen, så satte han sig uppe hos mig i vardagsrummet igen. Och så pluggade han lite lastbilskörkortsteori. Jag satt med datorn i knäet. Och så hade vi musikkanalerna MTV2 och VH1 igång på teven.


Borzko kom hem från sin Mamma vid halvtolvtiden. Nu är klockan strax efter tolv, och jag, Borzko, och Jimmy sitter och pratar lite uppe i vardagsrummet. Snart så är det väl sängdags för oss alla tre.

Två bilder från kvällen.

image3061

image3062


"Tusen strålande solar" (A thousand splendid suns) av Khaled Hosseini.

image3060

---------    

Recension av boken: "Tusen strålande solar" (A thousand splendid suns) av Khaled Hosseini. (Genre: Utländsk Skönlitteratur.)  

---------

"Efter nästan två år på topplistorna och med sju miljoner exemplar av Flyga drake sålda över hela världen, återkommer nu Khaled Hosseini med Tusen strålande solar - en gripande berättelse om en oförsonlig tid, en osannolik vänskap och en kärlek större än livet självt.


Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet omkring dem, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv.


Hosseini har samma driv i berättelsen som i Flyga drake, och Tusen strålande solar är en skildring av trettio år av Afghanistans historia och samtidigt en berättelse om familj, vänskap och kärlekens förlösande kraft.


Med nästan plågsam spänning visar Hosseini hur en kvinnas kärlek till sin familj kan driva henne till heroiska självuppoffringar, och att det i slutändan är kärlek, eller kanske till och med minnet av kärlek, som är nyckeln till människans överlevnad.


Khaled Hosseini är född 1965 i Kabul i Afghanistan, men sedan 1980 bosatt i usa. År 2006 mottog han fn:s flyktingkommissariats Humanitarian Award och utsågs även till U.S. Goodwill Envoy för samma kommissariat. Han bor i norra Kalifornien med sin fru och sina barn."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Efter att ha läst "Flyga drake", som var en av de bästa böcker som jag har läst på länge, så ville jag verkligen också läsa "Tusen strålande solar". Jag försökte att inte ha för höga förväntningar på den, och försökte intala mig själv att den absolut inte kunde vara lika bra, eller ens i närheten av, "Flyga drake". 

Men jag tycker att även "Tusen strålande solar" var fantastiskt bra. Kanske inte riktigt lika bra som "Flyga drake", men det kan ju också bero på att det var den boken som jag läste först. 

Men den här boken är klart värd 4,5 av 5. Den var fantastiskt bra och väldigt gripande. Och jag kan verkligen rekommendera den också,  precis som "Flyga drake".  /// Bim.  

(Här är en länk till min recension av "Flyga drake".)

---------   

Betyg: 4,5 av 5.  

---------    


Rätt Team i Finalen nästa lördag!

Ja, för min del så är det rätt Team som gick till Finalen i Körslaget nästa lördag. Jag har redan från första början velat ha Team Cans i finalen. Och helst också Team Brolle. Och nu blev det dom båda två.


image3058     image3059

Dagens Dagbok - Lördagen den 3 maj 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Och strax efteråt så vaknade också Jenny och Jocke och gick upp. Dom tre åt frukost då, och jag åt lunch. Sen så satt vi länge och fikade och pratade.


Vid ettiden sen så gick Jimmy in och duschade och gjorde sig i ordning. Och när han var klar så satte han sig på sitt rum vid datorn.


Jenny och Jocke gick in på Jennys rum och la sig i sängen igen. Dom låg och tittade på teve och låg och mös och sov en stund också.


Jag satte mig i köket med min dator. Och efter en stund så varvade jag med boken också.


Vid halvtvåtiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar så satte han sig också i köket och läste i sin bok.


Sen vid halvfyratiden så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma för ett besök. Han brukar ju alltid åka dit på söndagar, men eftersom han ska på fotbollsmatch i morgon, så åkte han dit i dag istället.


Vid fyratiden så vaknade Jenny och Jocke för andra gången och gick upp. Och då åt jag, Jimmy, Jenny, och Jocke middag tillsammans.


Och precis som nästan alla lördagar i vår familj, så blev det pizza från vår lokala pizzeria på gatan. Jimmy och Jocke åt varsin pizza, och Jenny och jag delade på en pizza. Hon hade salami på sin halva, och jag hade räkor på min halva.


Efter maten så satt jag i köket och delade min tid mellan datorn och boken. Jimmy satt och spelade tevespel på sitt rum. Och Jenny och Jocke var på hennes rum.

Körslaget - semifinal - lördagen den 3 maj 2008.

image3057Så sjunger de i semifinalen

Bara tre körer kvar, och semifinaldags. Körerna har chansen att imponera lite extra då de sjunger två sånger var. Låt nummer två har valts ut av programledaren Gry Forssell. Här är alla låtarna! 


1. Team Cans

Låt 1:
Def Leppard - Pour some sugar on me
Låt 2: Ricky Martin - Livin la vida loca 


2. Team Lotta
Låt 1:
Michael Jackson - Thriller
Låt 2: Iron Maiden - Run to the hills 


3. Team Brolle

Låt 1:
Elvis Presley - Burning love
Låt 2: Arvingarna - Eloise


(Kopierat från TV4)
Jaha! Hur går det i kväll då? Vad tror ni? Och vad tycker ni om låtarna? Alla tre körerna fick ju faktiskt en liten utmaning i låtarna som Gry har valt ut till dom. Och det kan ju vara lite kul, att dom får sjunga något som dom aldrig själva skulle ha valt ut.

Alla tre som är kvar nu är ju så bra. Men jag hejar ju fortfarande på Joacim Cans, och det har jag ju gjort ända från början. Men jag gillar även Brolle mycket, så jag hoppas på att det blir han som får möta Cans i finalen. Lotta är ju i och för sig också jättebra, men jag gillar ändå inte henne lika mycket. Så jag kommer att ringa på Team Cans och Team Brolle i kväll. I alla fall vad jag tror nu, utan att ha hört och sett någonting av kvällens låtar.

Femton fotografier från förmiddagens promenad, lördagen den 3 maj 2008.

Sjön Magelungen låg blank som en spegel i morse, vid strax efter nio, när jag gick förbi Farstastrandsbadet.


image3042


Molnen speglar sig så vackert i sjön.


image3043


Jag älskar att ta dessa bilder ut över vattnet.


image3044


Och här är ett vackert blommande träd. Vet faktiskt inte riktigt vilken sorts träd det är.


image3045


Alla fotografierna är tagna med min 5 megapixel kamera i min Nokia N95 mobiltelefon.


image3046


Naturen är så underbar nu.


image3047


Och det börjar bli så grönt överallt.


image3048


Det här är en hägg. Det är min favorit-växt/träd/blomma alla kategorier på våren. När häggen blommar såklart. Här ser man att det är små knoppar, så blommorna kommer nog inom någon vecka. Finns inget vackrare, och det finns ingenting som doftare godare.


image3049


Kolla in vad häftigt björken växer. Helt horisontellt.


image3050


Solen lös på mig under hela promenaden på en och en halv timme.


image3051


Den här naturstigen är en helt underbar promenadväg.


image3052


Fina blommor. Är det kanske mandelblom?


image3053


Det här är i alla fall gullvivor.


image3054


Och nu blommor rhododendronen vid Farsta Gård.


image3055


Och så ett kort som inte är taget på förmiddagens promenad. Utan vid halvettiden när Jocke, Jenny, och Jimmy sitter och äter frukost.


image3056

Dagens Dagbok - Lördagen den 3 maj 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan sju. Men jag hade lite ont i huvudet när jag vaknade, och kände mig lite trött, så jag låg och drog mig till halvåtta innan jag gick upp. Duschade sen och gjorde mig i ordning. Och så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Huvudvärken och tröttheten kanske kom sig av att jag sov lite oroligt i natt. Det gör jag nästan alltid när Jimmy och Jenny är ute och festar. Förmodligen så har jag väl oro i kroppen för att det ska hända dom någonting.


La mig vid halvettiden i går. Vaknade första gången vid ettiden när Jenny ringde och sa att allt var bra. Andra gången vaknade jag vid halvfemtiden när Jimmy kom hem. Tredje gången vid femtiden när Jenny och Jocke kom hem. Samtidigt, vid femtiden, så larmade Borzkos mobil, för han skulle ju upp och jobba extra i dag. Sen som sagt var så vaknade jag ju till flera gånger till under natten för att jag sov så oroligt.


Strålande sol var det när jag gick upp. Men det såg ut som om det skulle bli molnigare under dagen, så jag beslöt mig för att komma iväg ut på en tidig promenad i dag. Så vid niotiden, när jag var färdig, gav jag mig iväg.


Jag gick genom Farsta Centrum, och mot Farstastrandsbadet. Sen så gick jag den vackra strandpromenaden mot Farsta Strand. Vände sen och gick tillbaka, och förbi Farsta Gård, och sen mot Farsta Centrum. Fotografier från promenaden kommer i ett separat inlägg senare.


Köpte frukt på Torget: jordgubbar, vindruvor, melon, päron, och bananer. Och sen så gick jag hem, och var hemma vid elvatiden. Promenadtiden i dag blev i ungefär en och en halv timme. Och jag hade tur, för det var soligt nästan hela tiden. Men lagom tills jag kom hem, så blev det helt igenmulet.


Satte mig uppe i vardagsrummet när jag kom hem, och läste i min bok, "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini, i ungefär en timme, till tolvtiden.


Elva fotografier från kvällen, fredagen den 2 maj 2008.

Jocke och Jenny.


image3031


Mamma och Pappa.


image3032


Borzko, Jag, och Jimmy.


image3033


Jenny med sin Mormor.


image3034


Vegetarisk grillad tallrik, med grillad haloumi, spenatfyllda piroger, vindolmar, ostfyllda rullar, och grillade grönsaker, bulgur, och tzatziki.


image3035


Restaurang Santorini i Örby.


image3036


Alla var väldigt nöjda med maten.


image3037


Mycket gott var det.


image3038


Glass med chokladsås och kex, plus kaffe.


image3039


Lite kortspel hemma hos Mamma och Pappa.


image3040


Och vi spelade förstås Canasta som vanligt.


image3041


Dagens Dagbok - Fredagen den 2 maj 2008 - Andra Halvan av Eftermiddag + Kvällen.

Ja, som jag skrev tidigare, så åkte jag, Borzko, Jimmy, och Jenny iväg vid strax före fem. Vi hämtade upp Jocke vid Älvsjö Station, och åkte sen vidare till Örby och mötte upp med Mamma och Pappa där.


Sen så gick vi in på den grekiska kolgrillsrestaurangen "Santorini". Och så blev det förrätt, varmrätt, efterrätt och kaffe. Det var otroligt god mat, och vi var jättenöjda alla sju.


Jag åt en förrätt som jag inte kommer ihåg vad den hette, och jag glömde också att ta kort på den. Men det var någon sorts paprikaröra med bröd. Jättegod var den i alla fall.


Till varmrätt så åt jag en blandad vegetarisk grillad tallrik. Det var grillad haloumi, vindolmar, spenatfyllda piroger, och någon sorts ostfyllda rullar. Plus grillade grönsaker, och så bulgur till, och tzatziki. Fantastiskt gott var det.


Och till efterrätt så blev det vaniljglass med chokladsås och kex. Och kaffe till det. Till maten så drack jag mineralvatten.


Vi satt och åt, drack, pratade, och skrattade i ungefär två timmar. Sen så promenerade Mamma, Pappa, och Borzko hem till Mamma och Pappa. Jag skjutsade Jenny, Jocke, och Jimmy hem till Jockes syster i Ormkärr, där dom skulle möta upp med ett gäng, och sen fortsätta in till stan och ut på krogen.


Sen så åkte jag också hem till Mamma och Pappa. Och så spelade vi ett parti Canasta. Jag spelade ihop med Mamma som vanligt, och vi vann partiet över Pappa och Borzko.


Vid halvtiotiden sen så åkte Borzko och jag hem, eftersom Borzko skulle upp tidigt i morgon. Egentligen så skulle han ju vara ledig i morgon. Men hans chef ringde på eftermiddagen och frågade om Borzko kunde hoppa in och jobba extra i morgon, eftersom dom hade fått in en massa sjukanmälningar. Och Borzko var förstås snäll som vanligt och ställde upp.


När vi kom hem så gick Borzko och la sig nästan direkt, vid tiotiden. Jag tog med min dator och gick upp till vardagsrummet och satte mig. Satte också igång teven och dvd:n, för jag hade spelat in "Så ska det låta", "Var fan är mitt band?", och "Berg flyttar in".


Nu är klockan elva, och jag har tittat på det första programmet. Ska titta på dom andra två också, och då kommer dom att vara slut vid tolvtiden. Då går jag nog och lägger mig och läser i min bok i en timme. Och så blir det väl sovdags vid ettiden för mig.


Bilder från kvällen kommer strax i ett separat inlägg.

Dagens Dagbok - Fredagen den 2 maj 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Sen så blev det slappande för både Borzko och mig under den första delen av eftermiddagen. Vi satt båda två uppe i vardagsrummet och läste. Borzko läste först Aftonbladet, och sen så läste han i sin bok. Jag fortsatte att läsa i "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini.


Vid kvart i tre så åkte jag iväg i bilen och hämtade upp Jenny på jobbet när hon slutade klockan tre. Och när vi kom hem vid kvart över tre, så kom Jimmy ungefär samtidigt från jobbet.


Både Jimmy och Jenny duschade sen i tur och ordning. Och så gjorde dom sig i ordning inför kvällen.


Nu är klockan strax efter fyra. Vi ska nu alla fyra göra oss i ordning, och sen bara vänta på att det blir dags att åka iväg. Jag ska nog läsa lite i min bok så länge.


Vid strax före fem sen, så åker vi alla fyra iväg. Först åker vi till Älvsjö Station och hämtar upp Jocke, som kommer från jobbet med pendeltåget från Södertälje. Han kommer vid tio över fem. Sen åker vi alla fem till Örby, där mina föräldrar bor.


Vi ska möta upp med dom utanför en restaurang där, nära där dom bor. Mamma och Pappa har bokat bord där till oss alla sju, till klockan halvsex. Det ska bli jättetrevligt att sitta där allihopa och äta gott, dricka gott, prata, skratta, och ha trevligt.


Sen så ska Jimmy, Jenny, och Jocke iväg vid halvåttatiden. Dom ska hem till Jockes syster Jessica, för att möta upp med henne och flera andra där. Och sen ska dom alla vidare in till stan och ut på krogen.


Jag och Borzko umgås väl med Mamma och Pappa ett tag till efter att ungdomarna har stuckit iväg. Antingen sitter vi väl kvar på restaurangen. Eller så kanske vi går med hem till dom en stund.


Ha en trevlig kväll alla mina kära läsare! :-D


Dagens Dagbok - Fredagen den 2 maj 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade sin lediga dag i dag, så han var hemma. Han gick upp vid åttatiden, och genomgick då sina morgonbestyr, och åt sen frukost.


Jimmy jobbade som vanligt i dag, och hade gått upp klockan fem, och åkt till jobbet, för att jobba som vanligt mellan sex och tre.


Jenny sov hos Jocke i natt. Hon var ledig från skolan i dag, men hon jobbade istället. Så hon hade gått upp tidigt, och åkt iväg för att jobba ett pass mellan åtta och tre i dag.


Vid niotiden så satte Borzko och jag igång med veckostädningen. Vi hjälptes åt med allt, och det blev det vanliga: dammsugning, torkning av golv, skurande av toaletten och badrummet, putsning av speglar och glasytor, lite dammande, byte och tvätt av handdukar, byte och tvätt av alla lakan, tvätt av kläder, bortforsling av glas och tidningar till återvinningskärlen, med mera.


När vi var klara så åt vi lite lätt lunch, och tog en fika. Hade tänkt att kanske gå en liten promenad när vi var klara. Men lagom till dess, så hade regnet kommit hit, så den idén struntade jag snabbt i.


Borzko åkte iväg med bilen för att tanka den, och kolla allt på den, typ olja, vatten, luft och sånt. Han skulle även handla lite mjölk och några andra saker på vägen hem.


Själv så satte jag mig uppe i vardagsrummet och så började jag att läsa i en ny bok: "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 1 maj 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev sen lugn och skön som vanligt.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn, tevespelet, och teven.


Borzko satt större delen av kvällen i vardagsrummet, framför teven.


Och jag satt större delen av kvällen i köket, framför datorn.


Jenny var ju hemma hos Jocke i Södertälje, och sover där i natt.


Ledig dag i morgon! Härligt! :-D


Tio fotografier från eftermiddagen i Södertälje.

Nu har vi kommit till "Kringel-Stan" Södertälje.


image3021


En Caffe Latte i solen på torget mitt i Södertälje Centrum.


image3022


Mysigt och trevligt.


image3023


Det var nästan fler poliser än åhörare till Nationaldemokraternas demonstration.


image3024


En Cornetto Citron. (Jimmys ben till vänster.)


image3025


Vacker kyrka.


image3026


Min middag: Fiskburgare, bönsallad, mineralvatten.


image3027


Jocke och Jimmy på McDonalds i Moraberg i Södertälje.


image3028


Jag och Jenny.


image3029


Jimmys snygga korta jeans // långa shorts som han köpte i dag.


image3030

Dagens Dagbok - Torsdagen den 1 maj 2008 - Eftermiddagen.

Så vi stack iväg mot Södertälje. Åkte direkt till Södertälje Centrum och parkerade i P-huset där. Och så mötte vi upp med Jocke vid halvtvåtiden.


Vi gick och satte oss på en uteservering och fikade. Jag tog en Caffe Latte. Satt där en stund och pratade, och njöt även av solen som hade tittat fram då.


Efter det så promenerade vi runt på stan. Köpte varsin glass och åt. Gick förbi Nationaldemokraternas demonstration som var väl bevakad av många poliser.


Och så lite shopping blev det förstås. Det enda jag köpte var sex par strumpor. Jimmy köpte sig ett par jeans (korta byxor//långa shorts). Jenny köpte några smågrejer. Bild och text finns i hennes blogg. Jocke köpte ingenting.


Så småningom så tog vi bilen och åkte bort till Morabergs affärscentrum. Gick runt och kollade lite i affärerna där. Sen så blev det middag på McDonalds vid fyratiden.


Efter det så körde vi Jenny och Jocke hem till Jocke och släppte av dom där. Och Jimmy och jag åkte mot Stockholm igen. Vi hämtade upp Borzko på jobbet på vägen också, vid femtiden. För han skulle inte ha sin lastbil med hem, eftersom han är ledig i morgon.


När vi kom hem så åt Borzko middag. Jimmy och jag tog en fika och en pratstund med honom i köket samtidigt.


Efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Jimmy satte sig på sitt rum vid datorn. Jag höll på och skrev ut en hel del papper. Bland annat papper till min Mamma och Pappa om vår Turkiet-resa.


(Bilder från eftermiddagen i Södertälje kommer senare i ett separat inlägg.)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 1 maj 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så satte jag mig i köket vid datorn en stund. Borzko hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba extra idag. Både Jimmy och Jenny sov, dom var ju ute och festade i natt.


Jag höll sen på och fixade, pulade, plockade, donade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma en stund.


Sen vid halvelvatiden så vaknade Jenny, och strax efteråt så vaknade Jimmy. Dom gick båda två då upp, och åt frukost. Sen så satt vi alla tre i ungefär en timme i köket och pratade och fikade. Och dom berättade båda om sina respektive valborgskvällar. Jennys kväll finns att läsa om i hennes blogg.


Egentligen så hade jag tänkt att åka in till stan, för att titta på Första Maj-demonstrationerna. Men jag hade ingen större lust, och solen lös med sin frånvaro. Jimmy och Jenny hade inte heller någon lust att följa med.


Vi beslöt oss för att åka till Farsta Centrum för att kolla lite i affärer, shoppa lite, och fika lite. Och efter det så skulle Jenny åka till Jocke i Södertälje.


Vid tolvtiden sen så stack vi iväg en sväng till Centrum, och till Clas Ohlsson. Jag köpte en förpackning med papper till skrivaren, och också två nya färgpatroner, färg och svart, till skrivaren.


Sen så ändrade vi våra fikaplaner, och bestämde oss för att åka till Södertälje, möta upp med Jocke i Centrum där, och fika där istället.

Besöksstatistik - 2008 - April.

Besöksstatistik - 2008 - April.

I April hade jag i genomsnitt:

 - 723 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i april: 937.
Lägsta antalet läsare på en dag i april: 509.

Så här har statistiken varit hittills:

(2008:)
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under April månad 2008.

Lite statistik:

Under April månad 2008 har jag bloggat 232 inlägg.

Det gör i snitt 8 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 3, flesta på en dag: 24).


RSS 2.0