Torsdagen den 31 augusti 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Ensam hemma när jag kom hem. Borzko jobbade förstås. Jimmy jobbade eftermiddag mellan tolv och nio i dag. Jenny gick i skolan till klockan fyra. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt när jag kom hem. Satt även en stund vid datorn.


 

Jenny kom hem från skolan vid kvart i fem. Vi åt middag tillsammans direkt då. Sen så gjorde hon sin del av städningen som hon inte hann göra i går. Hon städade även lite på sitt rum. Jag höll på med lite allt möjligt. Sen så småningom så hamnade jag i kökssoffan med datorn i knäet. Började läsa i en ny pocketbok också: ”Stockholmssägner” av Danny Wattin.


 

Jenny stack iväg en stund och mötte upp med en klasskompis, och sen så kom de två hit och var här. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag och duschade. Sen gick han och la sig tidigt, för han har blivit jätteförkyld och kände sig inte så bra.


 

Jag tittade på ”Idol”. Sen resten av kvällen blev delad mellan boken och datorn. Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över nio.


 

Fredag i morgon! Wieee!!!


Onsdagen den 30 augusti 2006

Jobbade…


 

Åkte direkt hem och hämtade upp Jimmy som hade ledig dag i dag från jobbet. Jag hade fått låna hans bil till jobbet i dag, eftersom min var på service. Vi åkte direkt till Johnne på Stenlunds Bil och Motor i Storängen i Huddinge. Där hämtade vi min bil som han hade gjort sjutusenfemhundramilaservice på i dag. (Jimmys bil gjorde han sextusenmilaservice på i går, och ingenting annat. Jag skrev fel i går.) Nästa vecka ska båda bilarna in på verkstan igen, då är det bromsarna som ska fixas. Det är dyrt att ha bil…


 

Jenny har sin tidiga vecka i skolan den här veckan. Hon har varannan vecka förmiddagsschema och varannan vecka eftermiddagsschema. Hon gick sen direkt och jobbade extra på 7-Eleven i dag mellan ett och åtta.


 

När Jimmy och jag kom hem med båda bilarna igen så blev det veckostädning och tvättstugan som gällde. Vi hjälptes åt med: byte av alla lakan, tvätt av lakan, byte av alla handdukar, tvätt av handdukar, tvätt av kläder, dammsugning, torkning av golven, dammande, putsning av glasytor och speglar, sopning av gången utanför, m.m. Eftersom Jenny jobbade så ”sparade” vi rengöring av badrummet och lilla toaletten till henne, som hon ska göra i morgon.


 

Middag åt vi förstås också. När sen all tvätt och all städning var klar vid sjutiden så åkte Jimmy iväg till Hagsätra för att möta upp med sina kompisar Kristian och Jimi. De skulle sen åka till Heron City för att gå på bio.


 

Jag brände fyra filmer i datorn samtidigt som jag höll på och fixade med allt möjligt här hemma. Klockan åtta så satte jag mig i kökssoffan och tittade på ”Idol”. Borzko kom hem från jobbet vid kvart över åtta. Middag, dusch, och sen en stund sport på teve blev hans kväll. Jenny kom hem från jobbet vid halvniotiden. Hon hade sin pojkvän Robin med sig hem, och han ska också sova här i natt. De satt en stund i köket hos mig för en pratstund.


Tisdagen den 29 augusti 2006

Jobbade…


 

Kom hem från jobbet vid kvart över tre, för jag jobbade över en timme i dag. Jimmy jobbade nattpass i natt mellan nio och sju, sen så åkte han direkt efter jobbet i morse till vår bilreparatör Johnne i Huddinge och lämnade in sin bil på tvåtusenmilaservice och tog bussen hem sen. Sen så sov han mellan nio och tre. När han var klar sen, nyduschad och nyfrukostad, vid halvfyratiden så åkte han och jag till Huddinge i min bil. Vi hämtade hans bil, och så lämnade vi in min bil på sjutusenfemhundramilaservice som Johnne ska göra i morgon. Sen så ska vi hämta den i morgon eftermiddag.


 

När vi kom hem till Farsta igen så stannade vi till i Centrum. Gick till uraffären och köpte mig en ny klocka till badrummet, för den gamla piper ibland utan anledning, och det är mycket irriterande. Väl hemma igen så åt Jimmy och jag middag tillsammans vid femtiden.


 

Jenny åkte direkt hem till en klasskompis efter skolan. Hon var där tillsammans med några till ifrån klassen, och de pluggade tillsammans. Sen så åkte hon hem till sin pojkvän Robin en stund, och åt även middag där.


 

Efter middagen så tog Jimmy och jag en sväng till Centrum igen, men till fots den här gången. Jag köpte mig ett 512 mb minneskort till min nya mobil. Sen så satt Jimmy och jag en stund med våra bärbara datorer vid köksbordet. Jag la in mp3-låtar i mobilen bland annat.


 

Vid halvåttatiden så stack Jimmy iväg med bilen för att träffa några kompisar i Hagsätra. Jag bänkade mig i kökssoffan med datorn i knäet. Sen klockan åtta så satte jag, för en gångs skull, igång teven. Jag har tänkt att jag ska följa ”Idol” nu i höst, så jag tittade på första avsnittet i kväll.


 

Vid halvniotiden så kom Jimmy hem med sina kompisar Kristian och Jimi. Han lämnade bara bilen, sen så tog de tre tunnelbanan in till stan. Kristian fyller 19 år i dag, så de skulle in till stan och dricka några öl.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Middag, dusch, och sen sport på teve blev hans kväll. Jenny kom hem från Robin vid niotiden. En kvällsmacka och en pratstund i köket blev det då med henne. Sen så blev det teve och dator på rummet för henne resten av kvällen. Själv så satt jag med datorn i kökssoffan fram till sängdags.


"Kan jag dö, mamma?" av Ingrid Edgardh

---------  


 

Recension av boken: ”Kan jag dö, mamma?” av Ingrid Edgardh. (Genre: Dokumentär.)


 

---------  


 ”En liten femåring mår inte bra, doktorn hittar inget fel. Men lille John blir allt sämre. Så kommer beskedet, han har cancer. Och prognosen är inte god. En lång sjukdoms- och behandlingstid vidtar. Ingrid Edgardh skriver kristallklart och gripande om hur en familj möter svårigheterna med att ha ett barn med en livshotande sjukdom. Detta är en bok som ingen läser utan att beröras djupt. En bok som är skriven för många fler utöver dem som på olika sätt drabbats och för dem som arbetar inom vården. Ett efterord av en känd svensk barncancerläkare, Per Kogner, ger perspektiv. Ingrid Edgardh är själv mor till John som nu idag är tolv år och frisk!”

 (Kopierat från bokus.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com.


 

---------  


 

Som alltid svårt att recensera och betygsätta dokumentära böcker. Men den här boken var gripande och läsvärd. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3 av 5.


 

---------  


Måndagen den 28 augusti 2006

Jobbade…


 

Kom hem ifrån jobbet vid kvart över två. Parkerade bara bilen och sen så gick jag direkt till Centrum och mötte upp med Jenny som kom ifrån skolan. Vi köpte lite smågrejer bara, och så varsin glass, sen gick vi hem. Satt en stund sen och pratade om allt som har hänt Jenny i helgen. Jag har ju knappt träffat henne alls i helgen. Träffade henne i torsdags kväll, och sen bara i någon timme i lördagskväll. Hon har sovit borta tre nätter i rad, och jobbat både lördag och söndag. Så det är skönt att hon är hemma igen nu, och att vi har hunnit prata igenom allt.


 

Höll sen på och fixade med allt möjligt här hemma. Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Han jobbade ju i natt, så han har sovit hela dagen. Han duschade och gjorde sig i ordning. Borzko kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Vi åt alla fyra middag då tillsammans för en gångs skull! Det är inte ofta det händer precis. Speciellt inte på vardagar. Alltid trevligt att sitta alla fyra tillsammans och äta, prata, och umgås en stund.


 

När vi hade ätit klart så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Sen så stack han iväg till tunnelbanan vid sextiden och åkte iväg till Söderstadion. Han skulle möta upp med några jobbarkompisar där och sen titta på fotbollsderbyt mellan Hammarby och Djurgården.


 

Jimmy satt vid datorn efter middagen. Sen vid åttatiden så stack han iväg för ännu ett nattpass mellan nio och sju. Jenny satt mest vid datorn på kvällen, och hon kollade även lite på teve. Själv så satt jag i kökssoffan först en stund med datorn. Sen så läste jag ut boken som jag började på i går: ”Kan jag dö, mamma?” av Ingrid Edgardh.


Veckans Vikt - Vecka 35

Veckans Vikt
Vecka 35
28/08

56,5 kg

Veckans Motion - Vecka 34

Veckans Motion
Vecka 34
21/08 - 27/08

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: ---------

Söndagen den 27 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det min vanliga frukost plus nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr. Jimmy kom hem från jobbet klockan åtta. Han hade jobbat ett nattpass på McDonalds i Västberga mellan nio och sju. Han gick och la sig för att sova direkt. Jenny var inte hemma. Hon sov hos sin pojkvän Robin i natt. Sen så gick hon direkt till jobbet på 7-Eleven på Götgatan för att jobba mellan nio och fyra.


 

Vid niotiden så gick Borzko och jag ut till bilen och åkte till Willys i Länna. Vi trodde att de öppnade klockan åtta.. Men de öppnar tydligen bara åtta måndag till och med lördag, och så tio på söndagar! I stället för att åka hem igen och vänta, så tog vi en sväng till Willys i Heron City för att se om de kanske öppnade tidigare. Men det var samma där, så vi åkte tillbaka till Willys i Länna igen och väntade till de öppnade klockan tio.


 

När vi väl kom in så gick det snabbt att handla. Det blev åtta fulla plastkassar för lite drygt elvahundra kronor i dag. Borzko hjälpte mig att bära in alla kassar när vi kom hem, och sen så tog han bilen och åkte iväg till Farstahallen för att träna. Jag packade upp allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp.


 

Sen så höll jag på och fixade, donade, grejade och ordnade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade med stunder med datorn också. Beställde bland annat böcker från adlibris som har fraktfritt just nu. Det blev åtta stycken pocketböcker för 304:- kronor.


 

(Den här bilden är speciellt till dig Angela!)  

Borzko åkte direkt ifrån gymmet sen iväg och fixade lite med bilen. Han dammsög den inuti, tvättade den utanpå, tankade, och kollade lite grejer. Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi tre middag tillsammans vid halvfemtiden.


 
Jenny slutade fyra på jobbet, och då gick hon direkt hem till Robin. Hon skulle äta middag där, sen så skulle de gå på bio och se filmen ”Offside”, och sen så skulle hon sova kvar där.


 

Borzko hamnade i vardagsrumssoffan så småningom och tittade på sport på teve. Jag och Jimmys satt vid köksbordet med våra bärbara datorer. Höll på och fixade lite med våra nya mobiler också.


 

Strax efter åtta så åkte Jimmy iväg till jobbet för ännu ett nattpass mellan nio och sju. Borzko ska fortsätta att titta på sport på teve innan det är dags för sängen för honom. Jag ska nog lämna datorn nu, och sätta/lägga mig och läsa i en bok istället innan det är dags för mig att lägga mig.


 

(Regnet är på väg…)


 
 

"Hundarna i Riga" - Wallander

---------  


 

Recension av filmen: ”Hundarna i Riga” – Henning Mankells Wallander (Genre: Drama/Thriller.)


 

---------  


 ”Den andra filmen med Rolf Lassgård i rollen som Kurt Wallander.


Året är 1992. Det sovjetiska imperiets fall är ett faktum. Lettland är numera en självständig stat. Men bakom det officiella självstyret opererar starka krafter förbundna med den fruktade ryska maffian. En rysk gummiflotte med kropparna av två döda män driver iland på den skånska kusten. Ystadspolisen under ledning av Kommissarie Kurt Wallander kan konstatera att de två männen har mördats och att flotten härstammar från Lettland.”

(Kopierat från filmpunkten.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på filmpunkten.se.


 

---------  


 

Den här Wallanderfilmen är ända sen 1994. Och det kändes verkligen. Den kändes gammal. Filmer åldras mycket på tolv år. Sen så var den också mycket seg. Det hände lite i början, och sen lite mer i slutet, men resten av filmen var ganska så långtråkig. Miljöerna var ju inte så roliga heller, eftersom den mest utspelades i Lettland. Fast det klart, en Wallanderfilm är ju alltid en Wallanderfilm, så sevärd var den ju i alla fall. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 2,5 av 5.


 

---------  


Lördagen den 26 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det min vanliga gröt- och fika-frukost. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonrutiner. Jimmy sov. Han kom hem sent i natt (eller man kanske ska säga tidigt i morse!?), vid femtiden, efter sitt krogbesök och skulle sova till tvåtiden. Jenny sov ju över hos en tjejkompis i sin nya klass i går, så hon var inte hemma. Sen så skulle hon åka direkt därifrån för att jobba på 7-Eleven  på Götgatan med början klockan elva.


 

Vid kvart över nio så gick både jag och Borzko iväg. Han gick ner till Farstahallen för att träna. Jag gick ut på en promenad. I dag gick jag Hökarängsvarvet, och det tog cirka en timme. Mörkt, grått, dimmigt men vindstilla och varmt var det när jag gick. Men sen blev vädret bättre och bättre, och så småningom tittade solen fram.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 6 minuter och 48 sekunder

Antal steg: 7.733

Distans: 6 kilometer och 570 meter

Förbrukade kalorier: 234


 

(Två stycken promenadbilder, vackert spindelnät och vackra rönnbär.) 

 

 

När jag var hemma igen så satte jag igång med att hålla på och fixa, greja, dona, och ordna med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Rensade ur och städade badrumsskåpen bland annat. Borzko kom hem från gymmet vid tolvtiden. Då åt vi lite lätt lunch tillsammans.


 

Sen så fortsatte vi båda två att pyssla lite här hemma. Bland annat så gjorde vi det här: skurade av uteplatsen och möblerna, sopade gången, rensade alla avlopp, gjorde rent bubbelbadkaret, tvättade, strök kläder, m.m.


 

Vid tvåtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt lite frukost och sen så duschade han. Efter det så satte han sig vid datorn en stund. Vid halvfyratiden så stack han sen iväg. Han skulle först åka till Hagsätra och träffa några kompisar, och äta pizza där till middag med dem. Sen så skulle han åka direkt till jobbet på McDonalds i Västberga och jobba ett nattpass mellan nio och sju.


 

Borzko och jag åt middag vid halvfemtiden. I dag blev det mat från vår lokala pizzeria på vår gata. Borzko åt en pizza och jag åt en räksallad med vitlöksdressing och pizzadegsbröd. Vid halvsextiden så kom Jenny hem från jobbet. Då blev det middag för henne. Hämtmat från McDonalds i Centrum blev det då. Hon trodde att hon skulle jobba längre, det var därför vi inte väntade på henne till middagen.


 

Sen så duschade Jenny och gjorde sig i ordning. Och vid sjutiden så stack hon iväg igen. Jag följde med henne till tunnelbanan. Hon skulle möta upp med sin pojkvän Robin och sen åka på fest med hans kompisar. Och några tjejer från Jennys klass skulle visst med också. Sen så ska hon sova hos Robin i natt, och sen jobba på 7-Eleven i morgon igen. I morgon börjar hon klockan nio och jobbar förmodligen till tre.


 

Jag flyttade upp till vardagsrummet vid halvniotiden, och så tittade jag och Borzko på en dvd-film. I kväll blev det en gammal Wallander-film som vi inte hade sett: ”Hundarna i Riga”. Efter filmen fortsatte Borzko att sitta framför teven, och jag satte mig framför datorn istället.  


"Trekant" av Mian Lodalen

---------  


 

Recension av boken: ”Trekant” av Mian Lodalen. (Genre: Skönlitteratur.)


 

---------  


 "Mian Lodalen gjorde 2003 en succédebut med den kritikerrosade Smulklubbens skamlösa systrar. Trekant är den fristående fortsättningen.


Vi får på nytt följa My som nu har fått någorlunda ordning i tillvaron och utforskar tvåsamheten med nya kärleken Bob. Men My har svårt att slå sig till ro i tryggheten. Kärleken är närande men också tärande. Hon drivs av driften att spränga gränser och pröva alternativa sätt att leva. Varför följa E4:an när man kan söka nya oupptrampade stigar? Vem har sagt att man måste vara två i ett förhållande? Varför inte tre?
Sexjakten har sålunda inte upphört, den ser bara inte riktigt likadan ut längre. När så chansen att leva ett annorlunda liv oväntat dyker upp kan My inte låta bli att ta den. Men det visar sig inte vara helt enkelt i praktiken - hur gärna queer My än vill vara.
Samtidigt försöker smulsystrarna Mackan och Hedda leva ansvarsfulla vuxenliv där Hedda planerar barn. Överlever systerskapet tvåsamhet och barnskrik? Och hur ska man som flata få till det? Ska man ha en aktiv pappa till barnet eller flera?
Det går inte alls som Smulsystrarna tänkt sig. Kärleken havererar och lögner, svek och otrohet tar vid och vänskapen sätts på prov.


Trekant är ett humoristiskt angrepp på kärnfamiljen och den traditionella tvåsamheten. Liksom Smulklubbens skamlösa systrar är Trekant en rapp och underhållande relationsroman som utspelar sig i homovärlden. Här ryms värme, humor, självironi och djupaste förtvivlan. Mian Lodalen har ett alldeles eget språk och en träffsäker formuleringsförmåga. Hon blandar skarpsynta iakttagelser om heteroliv och homoidentitet."

 (Kopierat från adlibris.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  


 

Tyckte den här boken var sådär. Gillar Mian Lodalens krönikor, som hon också har gett ut i bokform. Har också läst Smulklubbens Skamlösa Systrar, och den var väl något bättre än den här, Trekant. Kan ändå rekommendera den, för den var lättläst, och det är alltid intressant att läsa om en värld som man inte vet så mycket om. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 2,5 av 5.


 

---------  


"Moreno och Tystnaden" - Van Veeteren

---------  


 

Recension av filmen: ”Moreno och Tystanden” – Håkan Nessers: Van Veeteren. (Genre: Drama/Thriller.)


 

---------  


 En sen kväll på stationen blir Eva Moreno uppringd av en desperat ung kvinna som hålls fången av en man och hotas till livet. Men just som kvinnan har lokaliserats bryts kontakten. Från en närliggande byggnad flammar eld upp. När Moreno och polisstyrkan lyckas bryta upp dörren är det redan för sent.


Kvar ligger resterna av en kvinnas sönderbrända kropp. Huvudet är täckt av en plastpåse som smält i hettan och handen håller krampaktigt kring ett kors av silver.


Polisledningen i Maardam, med den nye kommissarien Reinhardt i spetsen, anser att Moreno blivit alltför personligt involverad och vill överlåta utredningen till riksmord. Hon motsätter sig och blir slutligen sammanförd med en ung expert från riksmord, Jaan Blauveldt. I tysthet tar hon även kontakt med sin läromästare Van Veeteren. 

 (Kopierat från bio.nu.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på bio.nu


 

---------  


 

Jag gillar ju Beck-filmerna bäst, efter det Wallander-filmerna, och sist Van Veeteren-filmerna. Tycker att Van Veeteren-filmerna är lite väl sega, tröga och långsamma ibland. Men den här filmen var faktiskt riktigt bra tycker jag. Kan klart rekommenderas. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  


Fredagen den 25 augusti 2006

Jobbade…


 

Kom hem från jobbet vid kvart över två. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade ledig dag på schemat i dag. Han hade sovit till elva, och sen mest suttit vid datorn. Han följde med mig en sväng till Centrum när jag kom hem.


 

Först var vi på TeknikMagasinet och OnOff. Jag kollade om minneskorten som passar min nya mobil hade kommit in, men det hade de inte. De är tydligen slut hos leverantören. Jag vill ha ett stort minneskort så jag kan ha många mp3-låtar i mobilen, och också många fotografier.


 

Sen så var vi och köpte födelsedagspresent till min systerdotter Maria som fyller år om ett par veckor. Vad jag köpte skriver jag inte här, för jag vet inte om hon läser min blogg. Efter det så var vi på Bokia där jag köpte mig fyra stycken (tag fyra betala för tre) pocketböcker.  

Höll på och fixade med lite allt möjligt när vi kom hem sen. Bland annat så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift… betalade räkningarna… Sen så åt vi middag vid fyratiden. Efter det så gjorde sig Jimmy i ordning.


 

Jenny slutade i skolan klockan fem i dag. Sen så åkte hon direkt hem till en av sina klasskompisar som bor i Enskede. Och sen så var de ett tiotal tjejer där som hade tjejmiddag, och de skulle också sova över där.


 

Borzko kom hem från jobbet tidigt i dag, redan vid femtiden. Strax efter så stack Jimmy iväg. Han skulle först hem till en jobbarkompis, sen så skulle han till jobbet och möta upp med fler jobbarkompisar, och sen så skulle de in till stan för att gå på krogen och fira en kille som fyller år. Borzko duschade, gjorde sig i ordning, och åt middag.


 

Vi höll sen båda två och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jag satt en stund med datorn också. Vid halvniotiden sen så satte vi oss båda i vardagsrummet för att se på dvd-film. Det blev en Van Veeteren-film: ”Moreno och Tystnaden”. Efter filmen så tittade Borzko på sport på teve, och jag satte mig med datorn.


 

---------  


 

Det här fina silverarmbandet fick jag av Borzko i går. Han hade köpt det till mig som en litet tack för allt som jag hade ordnat runt omkring hans 50-årsdag (släktmiddagen, restaurang- och biobesöket och framförallt säsongsbiljetten).  


Torsdagen den 24 augusti 2006

Jobbade…


 

Kom hem från jobbet vid kvart över tre, en timme senare än vanligt, för jag jobbade över en timme i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade en ledig dag på schemat i dag. Vi två åt middag sen vid fyratiden. Efter att vi hade ätit så stack Jimmy iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.


 

Jimmy hade varit ute på landet en sväng i dag. Han hade hjälpt sin Mormor och Morfar som inte har körkort och bil. De hade handlat jordgubbsplantor och häckplantor och också en massa matvaror. Sen hade Jimmy kört dem ut till landet och varit där en stund innan han åkte själv hem igen och de stannade kvar.


 

Jenny slutade fem i dag i skolan, så hon var hemma vid kvart i sex. Hon åt middag då, och vi satt också och pratade ganska så länge om allt möjligt. Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Middag och dusch blev det för honom då.


 

Resten av kvällen var som vanligt lugn. Borzko satt i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jenny satt vid datorn i sitt rum. Och jag satt i kökssoffan med min dator i knäet. En kvällsfika och en pratstund med Jenny i köket blev det också.


 

Och i morgon är det fredag!


Onsdagen den 23 augusti 2006

Jobbade…


 

Kom hem från jobbet vid kvart över två. Sen så hade vi bestämt att vi skulle ha vår veckostädning i dag. Så jag gjorde min del av det: bytte och tvättade handdukar, tvättade kläder, strök kläder, dammade, putsade glasytor och speglar, m.m. När jag var klar så åt jag middag.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Han gjorde då sin del av städningen: dammsög och torkade golven. Sen så duschade han. Middag hade han ätit på McDonalds i dag. När han var klar så åkte han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.


 

Jenny slutade fyra i skolan i dag. Hon ringde och frågade om hon fick ta sin del av städningen i morgon förmiddag istället. Hon börjar inte förrän klockan ett i morgon. Så hon tvättar av toaletten och badrummet i morgon förmiddag. Hon åkte hem till en ny klasskompis, och åt också middag där.


 

Jag satt sen större delen av kvällen och höll på med min nya mobil. Vid åttatiden sen så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag, duschade, tittade på sport på teve en stund, och sen blev det tidig sänggång eftersom han ska upp tidigt i morgon som vanligt.Jenny kom hem med fem stycken kompisar hit sen vid halvniotiden. Två killar och tre tjejer som går i hennes nya klass. Alla sex kom åkande hit på tre stycken mopeder. De var här till tiotiden ungefär, sen så åkte de alla fem hem. Jättekul att hon har fått så många nya kompisar så fort.
 

Test

Testar att blogga från min nya mobil, K800i.

"Miami Vice"

---------  


 

Recension av filmen: ”Miami Vice”. (Genre: Action.)


 

---------   


 Filmen bygger på teveserien Miami Vice och handlar om de två poliserna Crocket och Tubbs som får i uppdrag att spränga en narkotikaliga med förgreningar från södra Florida till Sydamerika och Kuba. 

 (Kopierat från bioprogrammet.nu)
 

---------  


För bild och övrig information gå till direktlänk på moviezine.se
---------  


 

Den här filmen hade jag av någon anledning inte väntat mig sådär jättemycket av. Och har man ganska så låga förväntningar på en sån här film så är det nog ganska bra. För jag tyckte faktiskt då att den ändå var ganska så okej. Snygga båtar, bilar, kläder, killar, tjejer. Häftig musik. Våld, sex och kärlek. Och så action förstås. En helt okej underhållningsfilm med andra ord. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  


Tisdagen den 22 augusti 2006

Jobbade…


 

Kom hem från jobbet vid kvart över två. Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Borzko fyllde 50 år i dag, så han hade en ledig dag från jobbet som firman bjöd på. Jimmy hade en ledig dag i schemat i dag. På förmiddagen så hade Jimmy och Borzko åkt till Webhallen och köpt min mobil till mig. Det blev en svart Sony Ericsson K800i. Satt och höll på med den när jag kom från jobbet en stund.


 

Vid halvfemtiden sen så åkte vi iväg. Egentligen så firade vi ju Borzkos 50-årsdag redan i lördags. Men vi tyckte ändå att vi inte bara ville vara hemma i kväll, utan ändå göra någonting, så vi hade bestämt oss för middag på restaurang och sen ett biobesök.


 

Vi tog bilen och åkte iväg in till Medborgarplatsen. Där parkerade vi i p-huset och sen så gick vi till ”Pizza Hut”. Där väntade vi in Jenny som slutade skolan klockan fem, så hon var där strax efter fem. Sen så åt vi middag där. Borzko, Jimmy och Jenny tog varsin pizza, och jag åt av salladsbuffén.


 

Sen så gick vi till Filmstaden Söder. Köpte biobiljetter och lite biogodis och sen så såg vi filmen ”Miami Vice”. Vi var hemma igen i Farsta vid niotiden. Då satt jag mest och höll på med min nya mobil igen.


Måndagen den 21 augusti 2006

Mobilen larmade halvfem… Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Vid fem över halv sex så gick jag ut till bilen. Tio minuter tog bilresan till jobbet. RockKlassiker på hög volym för att vakna till ordentligt och bli på bra humör. Framme vid kvart i sex. Precis lagom för att byta om i lugn och ro och börja jobba klockan sex.


 

Jobbade mina åtta timmar som jag har valt att inte skriva någonting om…


 

Kom hem från jobbet vid kvart över två. Världens regn- åsk- och blixt-väder under vägen hem och sen fram till tretiden ungefär. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen under eftermiddagen. Satt lite med datorn också.


 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Då åt vi middag tillsammans. Det blev pastasalladerna från lördagen i dag också. Jenny slutade fem i skolan i dag. Hon åkte direkt hem till Robin för att äta middag där och vara där en stund på kvällen.


 

Vid halvsjutiden så stack Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Jimmy och Kristian kom hit sen vid halvåttatiden. De hjälpte mig bland annat med att göra backup på allt i min mobil.


 

Sen vid halvtiotiden så åkte Jimmy och Kristian in till Medborgarplatsen och hämtade upp Jenny hos Robin. Sen så åkte de tre till Robins bror Niklas i Blåsut. Där var också hans flickvän Steffanie som skulle köpa min mobil. Jag sålde alltså min Sony Ericsson Walkman W810i till henne. Nu har jag en gammal mobil så länge, tills jag får min nya som jag ska köpa. Det blir en Sony Ericsson K800i.


Veckans Vikt - Vecka 34

Veckans Vikt
Vecka 34
21/08

56,5 kg

Veckans Motion - Vecka 33

Veckans Motion
Vecka 33
14/08 - 20/08

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Söndagen den 20 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost, till det lite nyhetsläsning i datorn. Jimmy hade gått upp redan klockan sex och åkt för att jobba ett extrapass mellan sju och två. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr.


 

På förmiddagen hjälptes Borzko och jag åt att fixa i ordning efter gårdagskvällen. Vi gick ner med de två extraborden och de fjorton klappstolarna till källaren igen. Plockade i ordning allt annat från i går och småstädade lite. Vid tiotiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt hon frukost.


 

Vid kvart över elva så gav sig Jenny iväg till tunnelbanan. Hon åkte in till stan för att jobba på 7-Eleven mellan tolv och åtta. Borzko åkte iväg en sväng med bilen. Han kollade lite allt möjligt på den och tankade. Han var även en sväng till Bauhaus och handlade lite smågrejer.


 

Jag höll på och fixade lite här hemma och sen så hamnade jag i soffan på nedre balkongen och började att läsa en bok: ”Bortom ljus och mörker” av Lotta Thell. Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över två. Han duschade och gjorde sig i ordning och sen så åt han, jag och Borzko tidig middag redan vid tretiden. Det  blev pastasalladerna med tillbehör från middagen i går.


 

Jimmy stack sen iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jag återgick till balkongsoffan och fortsatte att läsa i min bok, och läste så småningom ut den också. Borzko hamnade i vardagsrumssoffan och tittade på sport på teve.


 

Jag flyttade så småningom in till kökssoffan istället. Började på en ny bok. ”Trekant” av Mian Lodalen. Varvade lite med datorn också. Jenny kom hem från jobbet vid halvniotiden. Sen så satt hon vid datorn resten av kvällen.


 

Måndag i morgon…


 

(Fina blommor som Borzko fick i går.)

                


"Bortom ljus och mörker" av Lotta Thell

---------  


 

Recension av boken: ”Bortom ljus och mörker” av Lotta Thell. (Genre: Dokumentär.)


 

---------  


 ”Fortsättningen på I skuggan av värmen som fått pris för en av 2004 års mest sålda pocket.


Tiotusentals läsare har gripits av Lotta Thells böcker om sitt liv som tung heroinist.


I många år levde hon med heroinet som bästa vän, det enda som gjorde livet värt att leva. Så träffar hon Erik som älskar och tror på henne, som står ut med överdoser och avtändningar – ständiga kast mellan hopp och förtvivlan.


"- Se på mig, Eva! Se på mig! Erik reser sig upp, går fram till henne och nyper tag om hennes haka. Hon ser in i hans gröna vackra ögon med sina små vassa påtända pupiller och ser hela hans besvikelse och all den ångestladdade vanmakt han känner. Som hon får honom att känna.
- Fan, Eva! Fan! Fan också!"I Bortom ljus och mörker skriver Lotta Thell om sin spännande men krokiga väg till ett normalt liv - och om en kärlek utan gränser.”
 
(Kopierat från adlibris.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  


 

Det här är tredje delen av de dokumentära böckerna som Lotta Thell har skrivit om sitt liv som heroinist. Den här tredje delen handlar om hennes kamp för att sluta med heroinet, och den var lika bra som den första och den andra boken var. Jag ser fram emot den fjärde boken som utkommer i september och heter ”Kärleksbarn”. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  


Lördagen den 19 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också. Borzko gick upp åtta och genomgick sina morgonbestyr. Klockan nio sen kom Jimmy upp och gjorde det samma. Och klockan tio så kom Jenny hem från Robin.


 

Sen blev det en dag full av förberedelser inför kvällen. Vi hade bjudit hit den närmaste släkten för att fira lite grann. Borzko fyller ju 50 år på tisdag, och min Mamma fyller 77 år på onsdag. Vi alla fyra i familjen hjälptes åt större delen av dagen med att förbereda allting inför kvällen.


 

Vi kompletteringshandlade lite i Centrum. Vi bar upp våra två extrabord och alla fjorton klappstolarna. Vi möblerade om i vardagsrummet. Vi dukade. Vi hämtade tårtor. Och sen så förberedde vi förstås allt ätbart.


 

Vi bjöd på två olika sorters pastasallader. Den ena med fullkornspasta, ärtor/majs/paprika/saltgurka, körsbärstomater, rökt skinka, tärnad ost. Den andra med fullkornspasta, fetaost, salami, färsk basilika, gröna oliver, svarta oliver, champinjoner, soltorkade tomater. Fyra sorters köpt dressing: sallad, rhode island, italiensk och vitlök. Två hemgjorda dressingar på viktväktarfraiche: en vitlök och en basilika. Två sorters hårdost: mager gouda och hushållsost. Två dessertostar: camembert och blue costello. Två mjukostar: philadelphia vitlök och naturell. Skålar med: fetaost, ölkorv, gröna oliver, svarta oliver, strimlad paprika, röda & gröna vindruvor. Tre sorters kex: finncrisp, fullkornskex och fullkornssmörgåsrån. Små kuvertbröd: grahamsbullar. Bordsmargarin förstås.


 

Till dryck hade vi rödvin, starköl, folköl, cider och läsk. Efter maten så drack vi kaffe och åt Princesstårta. En sorts småkakor hade vi också: drömmar. Whiskey och likör till kaffet för de som så önskade.


 

Vi blev tretton stycken, och vi var: Jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Mamma, Pappa, Dragica, Mirko, Anette, Kenneth, Mathias, Maria, och Patrik. Mycket prat och mycket skratt och hetsiga diskussioner blev det, som alltid när vi träffas.


 

Borzko blev väldigt mycket uppvaktad med fina presenter och pengar av alla. Av mig så fick han ett säsongskort för 2007 till alla Hammarbymatcher. Det blev han mycket glad över.


 

Så småningom så gav sig alla iväg hemåt. Jag skjutsade hem min Mamma och Pappa. Jag, Borzko, Jimmy och Jenny hjälptes sen åt att städa i ordning här hemma innan vi gick och la oss, efter en mycket trevlig kväll.


 


    -------------------------   

Fredagen den 18 augusti 2006

Jobbade…


 

Kom hem från jobbet vid kvart över två. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han jobbade i natt mellan nio och sju och sen så sov han i dag mellan åtta och två. Duschade och käkade gjorde han sen. Jag kollade posten och fixade lite när jag kom hem. Sen när både Jimmy och jag var klara vid halvtretiden så tog vi bilen och stack iväg.


 

Först så åkte vi ner till Centrum där jag uträttade ett ärende. Sen så åkte vi till en bilbutik vid Telefonplan där Jimmy köpte någon grej till sin bilstereo. Efter det så åkte vi hem till min Mamma och Pappa i Örby för att hämta en grej. Och sen så åkte vi till Willys i Länna och storhandlade. 1.350:- kronor handlade jag för i dag.


 

Hemma igen vid halvsextiden. Jimmy hjälpte mig in med alla grejer, och sen så stack han iväg igen med bilen. Han skulle hjälpa en jobbarkompis med att åka och handla en dator. Efter det så skulle han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jag packade upp alla varor i frys, kyl, skafferi och städskåp.


 

Åt lite middag sen i min ensamhet. Jimmy skulle äta med Kristian. Jenny åkte direkt från skolan hem till Robin. Sen så skulle de åka ut till Värmdö för att äta kräftor med Robins familj och släkt. De ska även sova kvar där, och sen så kommer hon hem i morgon, för Robin ska jobba i morgon kväll.


 

Gick till Centrum ännu en gång sen. Handlade födelsedagspresenter till min Mamma som fyller 77 år på onsdag. Jag köpte två tröjor och två böcker till henne. Handlade också en svart väst till mig själv på Gina Tricot som öppnade i Centrum i dag.


  

Kom hem från Centrum vid strax efter sju. Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Han åt middag och duschade och sen så tittade han på teve större delen av kvällen. Jag höll på och fixade lite först, och sen så blev det datorn för mig resten av kvällen. 


Torsdagen den 17 augusti 2006

Jobbade...


 

Kom hem från jobbet vid kvart över två. Jimmy var hemma när jag kom hem. Jag gick igenom posten och fixade lite, och sen så gick han och jag till Centrum. Nej, vi gick inte förresten, han vill ju köra sin nya bil så mycket som möjligt, så vi tog bilen dit.


 

Först så var vi på Phone House. Jimmy köpte sig en mobilladdare till bilen. Jag hörde mig lite för om den nya mobilen som jag är lite sugen på att köpa… Det är en Sony Ericsson K800i. Efter det så var vi på Åhléns där jag köpte tre stycken Date parfymer. Sen så var vi på Clas Ohlsson där jag köpte papper till skrivaren. Jimmy köpte en pärm och ett register. Efter det så gick vi till Systembolaget där jag köpte fyra flaskor rödvin.


 

Jenny kom sen och mötte upp med oss direkt när hon kom med tunnelbanan från skolan. Hon köpte sig en ny väckarklocka och en hårspray. Sen så gick vi till SkoPunkten. Där köpte Jenny och jag ett varsitt par stövlar. Jenny köpte i brunt skinn. Jag köpte svarta i skinn och med lite mocka på. 400:- paret kostade de. Och sen så tog jag ett par svarta skor, lite gympaskoliknande, som jag då fick på köpet.


 

Efter det så gick vi och åt middag på Burger King. Jag åt ett chicken panini meal. Jimmy och Jenny åt hamburgare. Hemma igen vid halvsextiden. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt sen ett tag.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, sport på teve, och sen sängen vid tiotiden, för han ska upp klockan fyra.


 

Jimmy åkte iväg till jobbet vid åttatiden. Han skulle jobba ett nattpass mellan nio och sju.


 

Jenny satt vid datorn större delen av kvällen.


 

Och jag hamnade så småningom i kökssoffan där jag satt resten av kvällen med min lilla bärbara dator i knäet. 


Sammanfattning Sommarlovet 2006.

Sammanfattning Sommarlovet 2006.


Jaha, då är det dags att sammanfatta mitt sommarlov... Kan inte fatta att det är över. Tyckte att det var alldeles nyss som jag jublande skrev ett blogginlägg om att sommarlovet äntligen var här. Men nu har 2,5 månad gått, eller 10 veckor, eller 70 dagar...


Ja, vädret kan man ju i alla fall inte klaga på! Det har ju varit en underbar sommar, och jag kan inte minnas när jag senast badade så mycket i Sverige. Och långbyxor har man ju knappt haft på hela sommaren. Shorts, linne och flip-flops både dagar och kvällar.


Vi har ju i tio års tid åkt utomlands vartannat eller vart tredje år, och de två senaste sommarloven varje år. Men i år blev det ingen utlandsresa i sommar, eftersom vi ska åka till Thailand i jul. Så Borzko har bara haft två veckors semester på hela sommaren. Jimmy har haft lika lite, plus några strödagar här och där. Men Jenny har varit ledig hela sommaren utom två veckor då hon jobbade.


Jag älskar ju statistik. Så jag kommer separat att blogga en lista som heter "Statistik Sommaren 2006". Där har jag skrivit ner allt som jag har gjort under sommaren. Säkert tråkig för er alla läsare att läsa, men kul för mig att ha och speciellt att titta på i framtiden.


Om man tittar på listan så ser det ju ut som om jag har gjort massor under sommaren, men det är ju mest smågrejer. Tycker egentligen inte att jag har gjort någonting speciellt alls, men det är jag i och för sig nöjd med. Mest har jag väl: solat, badat, promenerat, läst böcker, suttit med datorn, tittat på film, och framförallt umgåtts med familjen. Inomhus har jag knappt varit. Jag har typ bott på min balkong och på min uteplats! Teve har jag knappt sett på hela sommaren. Bara dvd-filmer ibland.

 

Det jag verkligen har uppskattat mest på sommarlovet, det är att jag har kunnat umgås så mycket med Jimmy och Jenny. När man som jag är ledig så mycket och inte gör något speciellt, så kan man ju anpassa sig efter dem. Så jag tycker verkligen att vi har hunnit med att umgås och pratat massor. Och det sätter jag verkligen värde på.


Om jag ska runda av så vill jag i alla fall säga att jag är helt nöjd med mitt sommarlov. Det finns ingenting att klaga på. Små enstaka detaljer skulle det väl vara i så fall, men det tycker jag inte ens är värt att ta upp här.


Och dagarna är förstås räknade! 90 arbetsdagar fram till jullovet! Och halva terminen har gått den 18 oktober! ;-) Och så är det ju "bara" fyra månader tills vi åker till Thailand! :-)


Statistik Sommarlovet 2006.

Statistik Sommarlovet 2006. (70 dagar / 10 veckor).  

Motion:
Motion - 39 dagar av 70 dagar
Motion - 53 tillfällen 

Besök hemma hos någon: (2 stycken)

30/06 - Yvonne - Pokerkväll - Mita, Snurran, Monica, Nadja

02/08 - Mimmi - Fika - Jenny

 
Besök på Landet: (2 gånger - 7 dagar sammanlagt)

12-15/06 - 4 dagar - Jimmy, Jenny

23-25/06 - 3 dagar - Borzko, Jimmy, Jenny

 
Gäster hemma hos oss: (3 gånger)

10/06 - Mamma och Pappa - Grillat och kortspel

15/07 - Mamma och Pappa - Grillat och kortspel

05/08 - Mamma och Pappa - Fika och kortspel

 
Konserter: (3 stycken)

09/06 - Nationalteatern på stora scenen på Gröna Lund med Jenny

26/06 - Guns N' Roses (+ Avenged Sevenfold & Bullet For My Valentine) i Globen med Jimmy

20/07 - Rocktåget med Tomas Ledin (+ Andreas Johnson & Jill Johnson) på Solliden på Skansen med Jenny och Borzko


Bio-Besök: (5 gånger)

08/06 - "X-Men 3" i Heron City med Jimmy

04/07 - "Beck - Skarpt Läge" på Filmstaden Sergel med Jenny 

07/07 - "Lucky Number Slevin" i Heron City med Jimmy

09/07 - "The Fast And The Furious 3 - Tokyo Drift" i Heron City med Borzko, Jimmy, Jenny

28/07 - "Superman Returns" i Heron City med Jimmy

 
Projekt hemma: (5 stycken)

10/07 - Städning bland alla papper och pärmar

20/07 - Uppröjning i källaren

28/07 - Omorganisering i garderoben

13/08 - Avfrostning av båda frysarna

14/08 - Omorganisation i handduksskåp och lakansskåp


 Läkarbesök: (7 stycken)

16/06 - Tandläkaren - lagning

26/06 - Vårdcentralen - fästingvaccinspruta

30/06 - Tandläkaren - kontroll

07/07 - Gynekologen - kontroll

11/07 - Röntgen - mammografi

27/07 - Hudspecialist - kontroll

16/08 - Ögonläkare - kontroll

 
Olika Aktiviteter / Utflykter: (7 stycken)

03/07 - Gävle - Mamma, Pappa, Jimmy

04/07 - Stan + Djurgården - Jenny

15/07 - Shoppingrunda - Borzko, Jimmy, Jenny

17/07 - Djurgården + Stan - Snurran, Monica

24/07 - Kungsholmen + Stan - Snurran, Monica

05/08 - Pride-Paraden - Jenny

10/08 - Djurgården + Stan - Snurran, Monica

Restaurangbesök: (Utom McDonalds!) (7 gånger)
08/06 - Pizza Hut i Heron City med Jimmy

09/06 - Hot Wok City i Kungshallen med Jenny

20/06 - Åhléns City med Mamma och Jenny

03/07 - Dragon Gate i Älvkarleby med Mamma, Pappa och Jimmy

07/07 - Pizza Hut i Heron City med Jimmy

09/07 - De Gemensamma Restaurangerna i Heron City med Borzko, Jimmy och Jenny

23/07 - Kinahörnet i Farsta med Borzko, Jimmy och Jenny

City-Besök: (8 gånger)

16/06 - Jenny

20/06 - Jenny, Mamma

22/06 - Jenny

04/07 - Jenny

14/07 - Borzko

22/07 - Borzko

01/08 - Jenny

12/08 - ensam

Vikt: (10 veckor)

V.24: 55,5

V.25: 55,5

V.26: 55,5

V.27: 55,0

V.28: 56,5

V.29: 57,5 

V.30: 56,0

V.31: 56,0

V.32: 59,0

V.33: 57,0


Diverse "besök": (12 stycken)

19/06 - Optikern - progressiva glasögonen

21/06 - Frissan - klippning, blekning

22/06 - Solariet - solning - Jenny

28/06 - Bilbesiktning - Nissan - Vinsta - Jenny

28/06 - Nordea - träff med personlig bankman - Jenny

04/06 - Waldemarsudde - museibesök - Jenny

07/07 - Bilbesiktning - Volvon + Nissan - Högdalen - Jimmy

04/08 - Frissan - klippning, blekning

09/08 - Huddinge Sjukhus - Jenny, ryggröntgen 

15/08 - Blodgivning - Jimmy

15/08 - Bilinköp - Jimmy

16/08 - Informationsmöte i skolan

 
Strandbesök: (23 gånger)

10/06 - Hökarängsbadet - ensam

11/06 - Farstastrandsbadet - ensam

17/06 - Farstastrandsbadet - Jenny

18/06 - Hökarängsbadet - Jenny

30/06 - Farstastrandsbadet - ensam

01/07 - Farstastrandsbadet - Jenny

02/07 - Farstastrandsbadet - ensam

04/07 - Farstastrandsbadet - ensam

05/07 - Farstastrandsbadet - ensam

06/07 - Farstastrandsbadet - ensam

08/07 - Farstastrandsbadet - Jimmy

09/07 - Farstastrandsbadet - Borzko, Jimmy, Jenny

11/07 - Flatenbadet - Borzko

12/07 - Farstastrandsbadet - ensam

13/07 - Farstastrandsbadet - ensam

23/07 - Farstastrandsbadet - Borzko

25/07 - Farstastrandsbadet - ensam

26/07 - Farstastrandsbadet - ensam

27/07 - Farstastrandsbadet - ensam

30/07 - Farstastrandsbadet - Borzko

05/08 - Farstastrandsbadet - ensam

07/08 - Farstastrandsbadet - ensam

08/08 - Farstastrandsbadet  - ensam

 
Sedda Filmer hemma: (30 stycken)

11/06 - "En amerikansk varulv i Paris" - teve - Jenny, Jimmy

28/06 - "The Island" - dvd - Borzko, Jimmy, Jenny

29/06 - "The Honeymooners" - on demand - Borzko, Jimmy, Jenny, Robin

03/07 - "The War Of Worlds" - dvd - Jimmy

08/07 - "Den Vita Lejoninnan - Wallander" - dvd - Borzko, Jimmy, Jenny

08/07 - "The Dukes Of Hazzard" - dvd - Borzko, Jimmy, Jenny

10/07 - "Poseidon" - dvd - Borzko, Jenny, Robin

11/07 - "Torsk på Tallinn" - dvd - Borzko, Jenny

12/07 - "Magnus Betner Stand-Up Comedy från Norra Brunn" - dvd - Borzko, Jenny

13/07 - "She?s the Man" - dvd - Borzko, Jenny, Robin

13/07 - "Magnus Betner Stand-Up Comedy från Norra Brunn" - dvd - Borzko, Jenny, Robin

14/07 - "Magnus Betner Stand-Up Comedy från Norra Brunn" - dvd - Borzko, Jimmy, Jenny

14/07 - "Fotografen - Wallander" - dvd - Borzko, Jimmy, Jenny

14/07 - "16 Blocks" - dvd - Borzko, Jimmy, Jenny

14/07 - "Final Destination 3" - dvd - Borzko, Jimmy

16/07 - "Täckmanteln - Wallander" - dvd - Borzko, Jimmy, Jenny

16/07 - "United 93" - dvd - Borzko, Jimmy, Jenny

22/07 - "Steget Efter - Wallander" - dvd - Borzko, Jenny

23/07 - "Den svaga punkten - Wallander" - dvd - Borzko, Jimmy, Jenny

25/07 - "Afrikanen - Wallander" - dvd - Jimmy

27/07 - "Firewall" - dvd - Jimmy

29/07 - "V for Vendetta" - dvd - Borkzo, Jimmy

30/07 - "Byfånen - Wallander" - dvd - Jimmy

30/07 - "Pistvakt" - dvd - Jimmy

31/07 - "The Break Up" - dvd - Jenny

01/08 - "Jag är inte bitter" med Robert Gustafsson - dvd - Jimmy, Jenny

03/08 - "Flightplan" - dvd - Jimmy

04/08 - "Pirates of the Caribbean - Dead mans chest" - dvd - ensam

06/08 - "In good company" - dvd - Jenny

07/08 - "Tjenare Kungen" - dvd - Jenny, Robin

Lästa böcker: (40 stycken)

11/06 - Petter Karlsson & David Lega - När inte armarna räcker till

18/06 - Stephen King - Allt kan hända - 14 mörka berättelser

20/06 - Camilla Läckberg - Stenhuggaren

29/06 - Camilla Läckberg - Olycksfågeln

01/07 - Emma Hamberg - Mossvikenfruar - Chansen

01/07 - Mattias Boström - Du vet att du är svensk

02/07 - Marjaneh Bakhtiari - Kalla det vad fan du vill

05/07 - Katarina von Bredow - Hur kär får man bli

05/07 - Linda Skugge - Ett tal till min systers bröllop

06/07 - Katarina von Bredow - Expert på att rodna

06/07 - Magdalena Graaf - Det ska bli ett sant nöje att döda dig

12/07 - Liza Marklund - Nobels Testamente

12/07 - Hans Lindström - Kvinnor

12/07 - Hans Lindström - Feminister

13/07 - Cecilia Hagen - Ellen Svenssons dagbok

16/07 - Mian Lodalen - Kärlek - samlade krönikor 

18/07 - Emma Hamberg - Linas kvällsbok

18/07 - Sabine Dardenne - Jag väljer livet

19/07 - Annika Sundbaum-Melin/Henrik Kolbjer - Hon och Han - Sambo i Sumpan

19/07 - Zbigniew Kuklarz - Hjälp jag heter Zbigniew

20/07 - Mian Lodalen - Smulklubbens skamlösa systrar

21/07 - John Ajvide Lindqvist - Hanteringen av de odöda

21/07 - Stefan Sundström - Om mjölkens symbolvärde

22/07 - Lasse Anrell - Mammagrisen

24/07 - Dr Carl Burak/Michele G Remington - Jag dödade mitt barn

25/07 - Katarina Mazetti - Mazettis nya blandning

28/07 - Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor

29/07 - Magnus Sundholm - Robbie - En superstjärnas väg från botten till toppen

03/08 - Fredrik Strage - Fans

03/08 - Johanna Thydell - Det fattas en tärning

06/08 - Emma Hamberg - Linas kvällsbok 2

07/08 - Linda Rosing/Daniel Nyhlén - Den nakna sanningen

07/08 - Gunnar Jägberg - Dumt sagt av dokusåpakändisar

07/08 - Stefan Lundell - Stureplan - Det vackra folket och de dolda makthavarna

08/08 - Liza Marklund/Lotta Snickare - Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra

08/08 - Kajsa Ingemarsson - Kajsas Värld

11/08 - Kajsa Ingemarsson - På det fjärde ska det ske

13/08 - John Ajvide Lindqvist - Pappersväggar

13/08 - Lotta Thell - Utan en tanke

13/08 - Lotta Thell - I skuggan av värmen


KÖPT:
Köpta Böcker:

45 stycken

Köpta Skor:

Slip-ins

Gympaskor
Köpt Diverse:

Konsertbiljetter till Monster Of Tribute i september

Pås-väska

Minneskort, 2GB, till mobilen

PLATTEVE, LCD, 37 TUM

Tevebord

Digitaltevebox

Minneskortsläsare

Konsertbiljetter till George Michael i oktober

Högtalarhylla

Blomhållare

Borrmaskin

Ljuslyktor
Köpta Kläder:

Topp

Topp

Linne

Blus

Väst

Shorts

T-shirt

Linnebyxor

Linnebluskavaj

Pikétröja

Randig topp

Linne

Blå Jeansshorts

Cardigan

Grå Kofta

Blå Jeans

Svarta Jeans  


Onsdagen den 16 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sex i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp vid fem i morse och åkt till jobbet. Jenny gick upp klockan sju och genomgick sina morgonbestyr. Jimmy sov lite längre i dag. Åskväder och ösregn på morgonen…


 

Vid åttatiden så gav jag mig iväg ner till Centrum. Jag hade tid hos Ögonläkaren i Farsta Läkarhus. Jag hade fått en remiss av min Optiker för jag hade någonting konstigt i höger öga. Jag genomgick en undersökning och fick sen lite tips och råd.


 

Hemma vid niotiden igen. Jenny hade åkt iväg till skolan. Jimmy hade vaknat och gått upp vid niotiden. Han genomgick sina morgonbestyr och sen så satt han en stund vid datorn, och han höll även på lite ute i sin nya bil.


 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite med datorn också. Vid elvatiden så stack Jimmy iväg till jobbet. Han skulle jobba mellan tolv och nio i dag. Jag åt lite lätt lunch och sen gjorde jag också mig i ordning för att åka iväg.


 

Vid halvettiden så gav jag mig iväg och åkte till Hagsätra för ett informationsmöte i Ormkärrskolan mellan ett och fyra.


 

Hemma igen vid halvfemtiden. Åt middag i min ensamhet vid femtiden. Jenny var kvar i stan med sina klasskompisar. De kollade lite på 08-festivalen i Kungsan, och sen så åt hon middag på McDonalds.


 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så satt jag mest och slappade i kökssoffan med datorn i knäet. Jenny kom hem från stan vid sjutiden. Vi satt och pratade en stund, och sen så satt hon mest framför datorn. Borzko kom hem från jobbet vid strax efter sju. Hans kväll blev som vanligt: middag, dusch, och sen sport på teve. La sig gjorde han redan vid halvtio, för han ska upp halvfyra i morgon.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvtiotiden. Han, jag, och Jenny tog en fika och en pratstund tillsammans i köket. Nu ska jag blogga Dagens Dagbok, Sammanfattning Sommaren 2006, och Statistik Sommaren 2006, och sen så ska jag gå och lägga mig…


 

För nu är Sommarlovet slut och i morgon börjar jag jobba igen…(Dagens outfit.)


 

Val 2006

I dag gjorde jag Partitest i både Expressen och Aftonbladet. Det var ju lite intressant… Enligt Expressen så ska jag rösta på Miljöpartiet eller möjligtvis Kristdemokraterna eller Folkpartiet. Och enligt Aftonbladet så ska jag rösta på Folkpartiet eller Moderaterna… Och då säger det sammanlagda resultatet at jag ska rösta på Folkpartiet då eller!?


 Expressen:

Miljöpartiet 56 %

Kristdemokraterna 48 %

Folkpartiet 48 %

Centern 43 %

Moderaterna 40 %

Socialdemokraterna 36 %

Vänsterpartiet 35 %


 

Aftonbladet:

Folkpartiet 67 %

Moderaterna 61 %

Socialdemokraterna 53 %

Centern 48 %

Kristdemokraterna 43 %

Vänsterpartiet 40 %

Miljöpartiet 32 %


Tisdagen den 15 augusti 2006

I dag larmade mobilen också klockan sex. Borzko hade gått upp redan vid halvfyra och åkt till jobbet. Jenny gick också upp klockan sex, för hon började redan klockan åtta i dag. Jimmy gick upp klockan sju. Vi alla tre genomgick våra morgonbestyr och åt frukost förstås. Sen så stack Jenny iväg till tunnelbanan vid kvart över sju för att åka till skolan.


 

(Jenny på väg till sin andra skoldag på gymnasiet.)  

Vid åttatiden så stack Jimmy och jag iväg med bilen. Vi åkte in till Södermalm och parkerade bilen i Åhlénsgaraget. Sen så gick vi till SöderTappen. Där lämnade vi båda blod. Det var min sjuttioåttonde gång (inklusive några plasmalämningar) och det var Jimmys tredje gång. Vi tog en fika, en juice och en macka efteråt. Och så tog vi varsin kaffemugg som tackgåva.


 

(Blodgivarmuggar.)  

Väl hemma igen så gjorde vi inget speciellt. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt först. Sen så satt Jimmy och jag vid köksbordet med våra datorer och höll på med allt möjligt i datorerna och med våra mobiler. Lite lätt lunch blev det också. Sen så satt jag mest och väntade in tvättmaskinsreparatören som skulle komma mellan tolv och fyra.


 

Vid tvåtiden så kom han. När vi tvättade för en vecka sen så gick säkringen 4-5 gånger när vi försökte att köra maskinen. Så vi trodde att det var något elfel i maskinen. Men han kollade igenom den, och sen så körde han den, och den fungerade alldeles utmärkt. Tur nog så har vi ju garanti på den så det kostade ingenting.


 

Han trodde att det kanske är något fel i säkringsskåpet istället. Vi har ju snabbsäkringar, och man hör att det knastrar lite konstigt när tvättmaskinen går. Men jag tvättade två maskiner med tvätt när han hade gått, och då hände det ingenting. Vi får väl avvakta och se, och så får vi väl ringa till elektrikern som installerade maskinen och säkringarna när vi flyttade in här förra året.


 

Solen tittade fram en stund på eftermiddagen. Så då satte vi oss ute en stund. Jimmy satt med datorn och jag satt och solade ansiktet lite. Men ganska så snart så kom molnen igen så då gick vi in igen.


 

(Jimmy på vår uteplats med sin dator.)  

Jenny kom hem vid fyratiden. Hon hade slutat tidigt i dag i skolan, redan vid tolvtiden, och sen så hade hon åkt hem till Robin en stund. Jag, Jenny och Jimmy åt middag vid halvfemtiden. Sen så satt vi alla tre en stund vid våra datorer.


 

Vid halvsjutiden så kom det några intresserade möjliga köpare och tittade på Jimmys bil. De körde en sväng med den, och sen så efter lite prutande så köpte de bilen!


 

Ungefär samtidigt så ringde syrran och sa att hennes bil var klar för avhämtning. Så jag, Jimmy och Jenny åkte dit i Volvon. Jimmy och Anette gjorde klart alla papper och så åkte Jimmy och Jenny hem i Jimmys nya fina blåa Volkswagen Polo! Och jag åkte hem i Volvon. 

  

  

 

När vi kom hem så provkörde jag bilen lite. Åkte till OKQ8 och tankade och hem igen. Sen så stack Jimmy iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra för att visa nya bilen och nya mobilen. Sen så skulle de ut och åka!


 

Borzko hade kommit hem från jobbet när vi var borta och gjorde bilaffärer. Han hade ätit middag och duschat och sen så satt han och slappade framför teven och tittade på sport. Jenny satt vid datorn resten av kvällen. Och jag gjorde detsamma framför min dator. 


Måndagen den 14 augusti 2006

I dag ringde mobilen redan klockan sex. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag min grötfrukost. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt för att jobba. Jimmy gick upp klockan sex och åkte sen iväg strax efter för att jobba. Jenny gick upp klockan sju, duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt hon frukost. Sen så gick hon iväg vid kvart över åtta för att ta tunnelbanan in till stan, för i dag var hennes första dag på gymnasiet.


 

Regnet vräkte ner här på morgonen och förmiddagen. Så det blev ingen morgonpromenad i dag heller. Läste lite nyheter i datorn och höll på med lite annat i datorn en stund. Sen när klockan närmade sig tio så gick jag till Centrum. Först så gick jag till Bokia och köpte tredje delen av Lotta Thells dokumentära böcker om sitt liv. Sen så gick jag till HemKöp och köpte lite matvaror.  

Väl hemma igen så bytte jag alla lakan i alla sängar och även alla handdukar. Sen så dammade jag överallt i lägenheten och putsade glasytor och speglar. Lite lätt lunch blev det vid tolvtiden också.


 

Klockan ett gick jag ner i tvättstugan. Vår tvättmaskin är ju fortfarande trasig, så jag hade bokat tvättstugan mellan ett och fyra i dag. Jag körde först två maskiner med lakan. Sen så körde jag en maskin med handdukar och en maskin med svarta kläder.


 

Mellan promenaderna ner till tvättstugan så satt jag en del vid datorn, bloggade sju inlägg bland annat. Höll på och fixade med allt möjligt här hemma också. Bäddade rent i alla fyra sängarna också.


 

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Jag följde med honom ner till Centrum direkt då för hans nya telefon hade kommit med posten. En Sony Ericsson M600i 3G-telefon hade han beställt.


 

Jenny kom hem vid halvsextiden. Hon hade umgåtts med sina nya klasskamrater en stund efter skolan. Läs gärna hennes egen blogg om hennes första skoldag. Vi tre åt middag då när hon kom hem.


 

Efter maten så hjälpte Jimmy och Jenny till med veckostädningen. Jenny skurade toaletten och badrummet. Jimmy dammsög och moppade golven. Det blev veckostädning redan i dag. Lite tidigt i veckan kanske, men det är en lite konstig vecka, och vi har mycket annat för oss framöver i veckan.


 

Jag röjde i ordning i handduksskåpet och lakansskåpet. Plockade ur allt och vek snyggt och sorterade och så in med allt igen. Det blev bra.  

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch, sport på teve, och sen sängen vid halvtiotiden för han ska upp halvfyra i morgon bitti. Inte mycket han hinner med i veckorna inte. Bara jobba.


 

Jenny satt vid datorn i sitt rum större delen av kvällen. Jimmy och jag satt med våra bärbara datorer vid köksbordet. Fast Jimmy höll mest på och fixade med sin nya mobil. En riktigt cool mobil med pekskärm är det. Jag höll på med allt möjligt i datorn.


 

(Hade precis en stor äcklig tvestjärt som kröp på stolen bredvid mig här i köket. Usch, jag avskyr verkligen tvestjärtar. Det är det värsta med sensommaren. Om sommaren ändå är slut, så kan det lika gärna bli höst och kallt så vi slipper tvestjärtarna...)Bloggande om Jobbet.

Eftersom jag har fått ganska så många nytillkomna läsare under sommaren så tänkte jag kopiera in ett gammalt blogginlägg här.

Vill bara säga till er nya att jag inte kommer att blogga någonting alls om mitt jobb. Eftersom jag skriver så detaljrikt i övrigt, så kanske ni undrar varför jag inte skriver någonting alls om de åtta timmar om dagen som jag tillbringar på jobbet.

Men jag kommer inte att gå in på varför jag inte gör det mer, utan repriserar bara ett blogginlägg som jag skrev den 15 juni.

-------------  

Tänkte bara skriva några rader om mitt bloggande om mitt jobb. I och för sig så har jag ju ett långt sommarlov framför mig, och det är länge tills det skulle vara aktuellt att skriva något om jobbet. Men jag vill ändå redan nu skriva och meddela att jag kommer inte längre att skriva någonting överhuvudtaget om jobbet mer. Jag vill inte gå in på här varför det är så. De som är inblandade vet precis varför ändå. Och de som inte vet, behöver väl egentligen inte heller veta. Tycker bara att det är tråkigt att jag känner mig tvungen att ta det här beslutet, för jag tycker att det var trevligt att skriva även om min arbetsdag, och inte bara om min lediga tid. Jag är ju alltid helt ärlig i det jag skriver. Däremot så händer det självklart att jag väljer att inte skriva om vissa saker. Oftast då så är det till hänsyn om andra.

-------------  

Borzkos 50-årsdag.

Detta är ett meddelande till de som läser min blogg som känner mig och Borzko privat.

Jag tror väl att det här borde ha nått fram till alla som vi känner vid det här laget, men jag vill ändå skriva detta. Vi kommer inte att fira Borzkos födelsedag, och han undanber sig all uppvaktning. Vi har bestämt oss att fira honom ordentligt när vi kommer till Thailand i december. Här hemma tänker vi inte fira något alls. Bara den allra närmaste släkten kommer att komma över för att gratulera honom. Men det blir inte på hans födelsedag utan någon annan dag som vi ännu inte har bestämt. Den dagen som han fyller kommer vi inte att vara hemma. Då kommer vi fyra i familjen göra en kortare resa och hålla oss borta. Jag hoppas att ni respekterar detta. Tack och Kram! :-)

Personligt / Privat / Utlämnande

Jag skulle bara vilja säga några ord om mitt bloggande. Det händer lite då och då att jag får kommentarer om mitt bloggande. Det finns de som tycker att jag lämnar ut "allt om mitt liv" och att jag är "för personlig och privat" och att jag "lämnar ut min familj".

Jag skulle då bara vilja säga att självklart så skriver jag inte om allt i mitt liv. Det finns massor som jag väljer att utelämna och inte skriva om. Det jag skriver om är till nittionio procent sant, det kan ibland dock hända att jag ändrar någon liten detalj av någon privat orsak. Men det finns massor av små och stora saker som jag väljer att inte skriva om, för att jag tycker att det är allt för privat.

När det gäller min familj så kollar jag jämt med dem. Jenny bloggar ju själv ganska så personligt, men ändå så checkar jag ofta av med henne när det gäller något som jag kan tycka är ganska så privat. Självklart så gör jag så när det gäller Jimmy och Borzko också.

Jag ville bara skriva detta då jag fick en kommentar och kritik utanför bloggen som gällde detta.

Veckans Vikt - Vecka 33

Veckans Vikt
Vecka 33
14/08

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 32

Veckans Motion
Vecka 32
07/08 - 13/08

Måndag: ---------
Tisdag: --------- 
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, cirka 3,5 tim
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 3,5 tim
Söndag: ---------

"I skuggan av värmen" av Lotta Thell

---------  


 

Recension av boken: ”I skuggan av värmen” av Lotta Thell. (Genre: Dokumentär.)


 

---------  


 ”Eva har tre sprutor heroin i fickan när hon går till jobbet. Hon kämpar för att hålla sig över ytan, där uppe hos de riktiga människorna. Evas väninna Mia fruktar att hennes aggressive pundare till pojkvän snart ska slå ihjäl henne. Hon börjar fundera på om hon kan förekomma honom - och hon ber Eva om hjälp. På jobbet möter Eva polismannen Erik. Mötet förändrar bådas liv.


I skuggan av värmen är en sann historia. Lotta Thell skriver isande klarsynt ur sitt eget liv. Boken var tänkt som ett avskedsbrev till Erik – skrivet precis innan hon tänkte ge upp och ta en överdos. I hennes första bok Utan en tanke, tecknar hon bakgrunden till det som utspelar sig Idag är Lotta Thell gift med polismannen hon mötte, och de har en dotter. Hon skriver på en ny bok, fortsättningen på I skuggan av värmen.”

(Kopierat från adlibris.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  


 

Den här boken är ju en fortsättning på Lotta Thells liv som hon började skriva om i ”Utan en tanke”. Alltid intressant att få en fortsättning på en berättelse om någons liv. Hon har även skrivit en tredje bok som heter: ”Bortom ljus och mörker” som jag tänker köpa och läsa. Den här andra boken tycker jag var ännu bättre än den första. Det första handlade ju nästan bara om hennes tre år på ett behandlingshem. Men den här andra boken handlade om hennes liv efteråt. Väldigt intressant och gripande var den. Kan helt klart rekommenderas. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  


"Utan en tanke" av Lotta Thell

---------  


 

Recension av boken: ”Utan en tanke” av Lotta Thell. (Genre: Dokumentär.)


 

---------  


 ”Utan en tanke bygger på en sann historia om Lotta Thells kamp mot heroinet och vårdexperimentet som förvärrade hennes liv. I boken kommer Eva, Lotta Thells alter ego, in för vård på ett behandlingshem. Hon är bara 15 år gammal och redan heroinmissbrukare. När hon skrivs ut tre år senare är hennes identitet som narkoman ännu starkare än när hon kom dit.”

(Kopierat från adlibris.se.)
 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  


 

Det är alltid svårt att recensera dokumentära böcker tycker jag. Oftast så är ”handlingen” intressant men ibland så kan böckerna vara dåligt skrivna. Man märker att det inte är någon ”riktig” författare som har skrivit. Men så kände jag faktiskt inte med den här boken. Den var gripande och intressant men den kändes också välskriven. Kan klart rekommenderas. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3 av 5.


 ---------    

Söndagen den 13 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag. Eller egentligen så ringde den först redan klockan sex. Jag hade lovat Jimmy att gå upp och kolla så att han inte försov sig eftersom han skulle upp och jobba. Han kom hem vid tvåtiden i natt, och efter bara fyra timmars sömn så kan man ju vara lite trött. Jag såg till att han kom iväg till jobbet och sen så la jag mig en timme till. Gick upp klockan sju, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag min grötfrukost. Klockan åtta larmade Borzkos mobil och han gick upp. Han genomgick sina morgonbestyr och sen så åt han frukost.


Jag hade tänkt mig en timmes morgonpromenad runt om i Farsta. När jag gick upp var det mörkt, grått, och blåsigt. När jag sen var färdig för att gå så hade också regnet börjat. I och för sig bara ett fint duggregn, men jag hade ändå ingen lust att promenera i det. Så jag beslöt mig för en slö- och slappar-dag inomhus istället. Och att kanske varva med lite nytto-görande här hemma också.


Borzko stack iväg vid strax över nio. Han tog lastbilen och åkte och hämtade sin Mamma. Sen så åkte de till IKEA där hon köpte sig ett nytt köksbord och stolar. Jalusier till fönstren köpte hon också. Sen så var Borzko där större delen av dagen och hjälpte henne att sätta ihop möblerna och att sätta upp jalusierna.


Jag började med lite nytto-görande. Jag rensade i både lilla frysen och stora frysboxen. Slängde en del och plockade i ordning. Tömde den lilla helt och la över i boxen. Sen så frostade jag av den lilla. När den var klar så plockade jag över allt från boxen till den lilla, och så frostade jag av den stora frysboxen.


Efter det så intog jag kökssoffan en stund och läste i min bok med skräcknoveller: ”Pappersväggar” av John Ajvide Lindqvist. Och jag läste så småningom ut boken också. Efter boken blev det en datorstund. Skrev en recension på boken, läste några bloggar, läste lite nyheter.


Efter det så höll jag på och fixade, plockade, pulade, grejade och donade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Efter det så blev det ännu en gång kökssoffan. Började att läsa i en ny bok där det är två böcker i en bok. Det är Lotta Thells två första dokumentära romaner. Läste ut den första: ”Utan en tanke” och började sen på den andra: ”I skuggan av värmen”. Varvade med lite stunder vid datorn också.


Jenny kom hem från Robin vid halvfemtiden. Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt vi tre middag tillsammans. Borzko åt middag hos sin Mamma. Efter middagen så satt vi vid varsin dator. Jimmy var trött efter lite för lite sömn i natt och en hel dags jobb, så han satte sig i vardagsrummet vid halvsjutiden och slötittade på teve. Jag tog min dator med mig och satte mig också där.


(Jag i soffan i vardagsrummet.)

Borzko kom hem från sin Mamma vid sjutiden. Han gjorde oss sällskap framför teven. Han och Jimmy tittade mest på Discovery. Jag läste mest i min bok. Vid niotiden så flyttade Jimmy ner till datorn i sitt rum igen. Borzko kollade på sport på teve. Jag flyttade ner till kökssoffan och fortsatte att läsa. Jenny satt vid datorn i sitt rum.


(Jag i soffan i köket.)

Vid tiotiden så gick både Borzko och Jimmy och la sig. Borzko ska upp klockan fyra i morgon bitti, och Jimmy ska upp klockan sex. Jenny sitter framför datorn i sitt rum. Jag ska blogga nu, och sen så ska jag fortsätta att läsa i min bok.


(Eftersom jag har lagt in kort på mig i två av de soffor som jag brukar sitta i, så lägger jag väl även in ett kort på mig i den tredje soffan också, den på den nedre balkongen. Men det kortet är inte taget i kväll.) "Pappersväggar" av John Ajvide Lindqvist

---------  


 

Recension av boken: ”Pappersväggar” av John Ajvide Lindqvist. (Genre: Skräck/Noveller.)


 

---------  


 ”Ett höghus i Blackeberg kröker sig, en tullare med ovanligt gott väderkorn hittar sanningen om sitt förflutna, en man som mött döden offrar allt för att fånga den och en tvåbarnsmamma blir besatt av ett fruset lik som övergivits i en sommarstuga.


Vardagen går inte alltid att känna igen i de berättelser som finns samlade i John Ajvide Lindqvists Pappersväggar. Alldeles i utkanten av den verkliga världen finns fasan och bråddjupen; det osannolika, oväntade och otroliga. Människorna vi möter i berättelserna är de som slagit hål på pappersväggarna och stigit över på andra sidan. Inte alla lyckas ta sig tillbaka till verkligheten igen.


De tio fristående berättelserna utspelas i de miljöer som läsaren känner igen från John Ajvide Lindqvists tidigare böcker. Kortromanen "Sluthanteringen" är en fristående fortsättning på romanen Hanteringen av odöda, där alla som undrat vad som hände med de uppvaknade döda får ett svar.


John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in (2004) blev en omedelbar succé som väckte uppmärksamhet hos både media och läsare. Den har sålt i mer än 40.000 exemplar och ska ges ut i åtta länder. Uppföljaren Hanteringen av odöda kom 2005 och har sålt i 14.000 exemplar.”


(Kopierat från adlibris.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.


 

---------  


 

 Det här var verkligen en jättebra bok. Jag älskar ju skräckböcker, och jag älskade verkligen  ”Låt den rätte komma in” och ”Hanteringen av odöda” av samma författare. De är ju romaner, men den här boken är ju en novellsamling med tio stycken noveller. Egentligen så är jag inte så förtjust i korta noveller. Jag älskar tjocka, långa romaner. Men den här novellsamlingen var verkligen jättebra. John Ajvide Lindqvist har nu gått upp på andra plats på min lista över favoritskräckförfattare. Stephen King är självklart etta, och Dean Koontz, som förut var tvåa, är nu trea. Om ni gillar skräck så kan jag verkligen rekommendera alla hans tre böcker. Men läs dem då helst i ordning. En av novellerna i den här boken är en fortsättning på hans andra roman. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4,5 av 5.


 

---------  


Lördagen den 12 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Borzko hade gått upp halvfem och åkt för att jobba ett extrapass i dag. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt för att jobba ett dagspass. Jenny var inte heller hemma för hon sov hos Robin i natt. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost som vanligt. Lite nyhetsläsning i datorn blev det till frukosten också.


 

Det här var dagens outfit i dag.  

Klockan nio så gav jag mig iväg ut på promenad. Det var varmt och skönt, men lite molnigt då och då, och ganska så blåsigt. Jag gick längs tunnelbanelinjen in mot stan. Lyssnade på bra musik att promenera till i min mp3-spelare i mobilen. Gjorde en liten avvikning från vägen när jag var nära Globen.  

Gick på toa på McDonalds och köpte mig en flaska vatten i PressByrån.  

Kikade lite på en bondemarknad på Söder. Här är massor med bin…  

Köpte mig en yoghurtglass vanilj på den 7-Eleven där Jenny jobbar ibland.   

Vid halvtolvtiden så var jag vid Hötorget. Sen så gick runt i stan och tittade på allt möjligt. Köpte en Caffe Latte på Sandys och satt på en bänk vid Hötorget en stund och tittade på folk.  

Köpte en biljett till kvällens konsert på Zinkensdamm med Lasse Winnerbäck till Jenny.  

Kunde ju inte låta bli att köpa en bok i dag också. Det var två böcker i en. Lotta Thells båda första böcker finns i den.  

Så småningom så gick jag söderut igen. Gick lite annan väg nu, genom Kungsträdgården, förbi Slottet och sen längs kajen bort mot Slussen. Sen så promenerade jag fram till Skanstull. Köpte en fiberfralla och en banan på en 7-Eleven på vägen. Tittade lite i Ringens KöpCentrum. Sen så tog jag tunnelbanan från Skanstull och hem till Farsta igen. Köpte mig en Solero i PressByrån i Farsta.


 

Kom hem vid kvart över två.

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 3 timmar, 39 minuter och 49 sekunder

Antal steg: 22.818

Distans: 1 mil, 9 kilometer och 390 meter

Förbrukade kalorier: 691


 

Hann träffa Borzko en kort stund när jag kom hem. Han hade jobbat extra i dag och kört frukt och grönt, och kommit hem vid tolvtiden. Precis när jag kom hem så skulle han iväg. Han skulle träffa några jobbarkompisar och ta en öl, och sen så skulle han se Hammarby – Örgryte på Söderstadion.


 

Borzko fick med sig vindruvor och bigarråer från jobbet i dag.  

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen. Vid halvfyratiden sen så kom Jenny hem från Robin. Hon hade en bukett nejlikor med sig till mig som tack för att hon fick biljetten till konserten i kväll av mig. Jag blev jätteglad. *Tack snälla gulliga Jenny!* Hon duschade och gjorde sig i ordning.  

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt jag, Jimmy och Jenny middag tillsammans vid femtiden. Efter det så satte sig Jimmy vid datorn. Jenny åkte in till stan med tunnelbanan vid halvsextiden. Hon skulle möta upp med två killkompisar och sen gå på utomhuskonsert på Zinkensdamms IP och se Lars Winnerbäck. Och efter det så skulle hon följa med killarna till en fest där också Robin skulle vara. Och sen sova hos Robin i natt.


 

Borzko kom hem från Hammarbymatchen vid sjutiden. (Bajen förlorade med 0-1.) Vi hjälptes sen åt att fixa fram kräftorna plus tillbehör. Vi åt ett helt paket kräftor var. Ullmo Färska Turkiska Jumbo var det. Vi älskar kräftor båda två så vi äter alltid ett helt paket var när vi äter kräftor. Jättegott var det. 

 

 

Jimmy stack iväg vid halvniotiden. Han skulle först till McDonalds och möta upp med några jobbarkompisar. Sen så skulle de dra vidare in till stan och hitta på något kul.


 

Borzko och jag satt uppe i vardagsrummet och åt. Slötittade lite på teve under tiden. Kikade på ”SommarKrysset”, framförallt för att Backyard Babies var med och spelade två låtar. Efter att vi hade röjt undan efter kräftätandet så tittade Borzko på någon gammal film på teve, men då höll jag mest på i datorn. Läste lite i boken också. Fredagen den 11 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Borzko hade gått upp klockan fyra, och Jimmy hade gått upp klockan sex, och de hade åkt till sina respektive jobb. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Jenny gick upp vid kvart över åtta, åt lite frukost, och sen så gjorde hon sig lite i ordning. 

 

Vid kvart i nio så gav vi oss sen i väg med bilen. Vart vi åkte och vad vi gjorde tänker jag inte skriva här. Vi ordnade någonting som har med att göra, att en för oss närstående person, snart har en stor högtidsdag… ;-)


 

Vi var hemma ganska så snart igen. Jenny gick då och la sig för att sova en stund till… Själv så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Inget strandväder idag. Mulet större delen av dagen, och det kom till och med några regnstänk. Men det var varmt och skönt ändå.


 

När jag hade fixat klart med det som jag hade bestämt mig för att göra, så blev det soffan på nedre balkongen med bortdragen inglasning. Sen så satt / låg jag där större delen av dagen. Först så höll jag på lite med allt möjligt i datorn. Sen så läste jag ut boken som jag började på i tisdags kväll: ”På det fjärde ska det ske” av Kajsa Ingemarsson. Efter det så började jag på en ny bok, en bok med skräcknoveller, ”Pappersväggar”, av John Ajvide Lindqvist.


 

Jenny vaknade för andra gången vid ettiden. Sen så slappade hon större delen av eftermiddagen. Hon läste, tittade på teve, och satt vid datorn. Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt vi tre middag tillsammans. Sen så röjde Jimmy ur alla grejerna i sin bil, så den är klar för försäljning.


 

Sen så kom det en kille och köpte digitalkameran som Jimmy hade ute på annons. Han hade begärt 1.300:- kronor. Han fick 1.200:- kronor. Han prutade 100:- kronor eftersom han inte hittade instruktionsboken.


 

Efter det så mötte han upp med en kille som köpte en av mobilerna, Sony Ericsson S700i, för de 800:- kronor som han hade begärt för den.


 

Den bärbara datorn köpte jag (!) av honom. Där hade han satt ett pris på 1.500:- kronor. Han fick massor av svar och blev erbjuden upp till 2.500:- kronor. Jag gav honom 2.000:- kronor för den, samma pris som han köpte den av mig för, för två år sedan när jag köpte ny dator. Jag ska ha den gamla som en back-up-dator. Jag har några fel på min nuvarande och tänkte lämna in den på en garantireparation och eftersom jag inte vill vara utan dator någonting så ska jag ha den gamla då. Sen när min är reparerad så sätter vi nog ut en ny annons på den gamla.


 

Jenny åkte iväg vid sextiden. Hon skulle först hem till Robin och sen hem till hans bror Niklas och grilla med honom och några andra. Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Middag och sen dusch blev det för honom då. Och resten av kvällen tittade han på friidrott och annan sport på teve.


 

Lite senare sen så kom det ännu en kille och köpte Sony Ericsson Z600 och Bluetooth-handsfreen för sammanlagt 600:- kronor. Jimmy hade sänkt telefonen från 700:- kronor till 500:- kronor och Bluetoothen från 300:- kronor till 200:- kronor. Och sen prutade han 100:- kronor till för att han köpte båda.


 

Vid tiotiden så gick Borzko och la sig. Han ska jobba extra i morgon och ska gå upp klockan halvfem. Jimmy la sig strax efter, han jobbar också i morgon och ska upp klockan sex. Jenny åker hem till Robin efter grillningen och sover där i natt.


 

För mig som nu är ensam vaken blir det nu läsning i min skräcknovellbok, i stearinljusets sken, och med en skål popcorn bredvid mig. ;-)

  

 

"På det fjärde ska det ske" av Kajsa Ingemarsson

---------  


 

Recension av boken: ”På det fjärde ska det ske” av Kajsa Ingemarsson. (Genre: Drama/Komedi.)


 

---------  


 ”Måste man bestämma sig för att alla andra gör det? 

 Paula kommer hem från ännu en utlandsvistelse och upptäcker, motvilligt, att hennes omgivning redan gjort sina val. Partykompisen Anna har träffat den stora kärleken, Rakel är mitt uppe i karriären och Johan, pojkvännen, börjar tappa tålamodet. Plötsligt står Paula ensam kvar i en tillvaro byggd på resor, ströjobb och en och annan affär vid sidan av. Hon gör ett halvhjärtat försök att gå omgivningen till mötes. Kanske är ändå utbildning, fast jobb och en ring på fingret lösningen. Allt ställs dock på ända när hon plötsligt får ett erbjudande hon inte kan motstå. 
 
Kajsa Ingemarssons humor och skärpa känner vi igen från framträdanden i både radio och TV, på senare tid i P1:s satiriska Public Service och SVT:s Humorlabbet. På det fjärde ska det ske är hennes debutroman.”

 (Kopierat från adlibris.se.)
 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  


 

Det här är den första romanen av Kajsa Ingemarsson som jag har läst. Jag har bara läst hennes Krönike-bok förut. Jag tycker att den här romanen var jättebra i sin genre. Jag tycker om den här typen av typ ”lättlästa vardagsromaner”. Jag älskar ju Denise Rudbergs fyra romaner, och jag tycker att den här boken var lite typ som dem, fast kanske något sämre. Jag kan klart rekommendera den. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg:  3,5 av 5.


 

---------  


Torsdagen den 10 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt till jobbet. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till jobbet. Jenny skulle sova länge i dag. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Strax före nio sen så gav jag mig iväg ner till Centrum och till tunnelbanan.


 

Åkte in till T-Centralen och gick upp till Klarabergsviadukten där jag mötte upp med två av mina jobbarkompisar, Snurran och Monica. Sen så gav vi oss iväg på en lång promenad för tredje gången den här sommaren. I dag gick vi ut till Djurgården, runt Djurgården, sen in mot stan igen, genom Gamla Stan, och fram till Skanstull. Där tog de pendeltåget från Stockholm Södra hem till Tullinge respektive Huddinge där de bor. Själv så tog jag tunnelbanan från Skanstull hem till Farsta.


 

Dagens promenad blev nästan två mil och vi gick i drygt tre och en halv timmar.

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 3 timmar, 44 minuter och 29 sekunder

Antal steg: 23.215

Distans: 1 mil, 9 kilometer och 730 meter

Förbrukade kalorier: 703


 

(Lyckades bara med att ta ett enda fotografi på timmarna i stan, och det var på den här fina Hummern som stod parkerad vid Strandvägen.)  

Hemma vid halvtvåtiden. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade sovit länge och sen bara slappat och tagit det lugnt. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. Sen vid halvfyratiden så stack Jenny iväg. Hon åkte in till stan till sitt extrajobb på 7-Eleven för att jobba ett kvällspass mellan fyra och tio.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid strax före fem. Han duschade och sen så åt vi två middag tillsammans. Efter det så satt vi båda två vid köksbordet med våra bärbara datorer. Jimmy gick igenom alla mail som han hade fått på sina fem annonser på Blocket. Sen höll han på större delen av kvällen och mailade fram och tillbaka med folk, pratade i telefon med några också.


 

En kille kom också hit och tittade på bilen, men han ville inte ge det som Jimmy ville ha, så det blev ingen affär. Han vill ju inte sänka priset redan nu. Han vill ju först vänta lite och se om han kan få det han har begärt. Han har några intresserade till på bilen, och en hel del intresserade på övriga grejer.


 

Jag satt och skrev lite jobbpapper. Jag har ju haft hela sommarlovet på mig, och nu är det ju inte så många dagar kvar, så jag tyckte att det var dags nu. Det var arbetsscheman bland annat som jag skrev ut.


 

Borzko kom hem från jobbet strax före åtta. Hans kväll var som de flesta av hans kvällar: middag, dusch, och sen friidrotts-em på teve en stund innan sängdags vid tiotiden, eftersom han ska upp klockan fyra i morgon. Jimmy gick och la sig vid halvelvatiden, han ska upp klockan sex i morgon. Jenny kom hem från jobbet vid halvelvatiden. Sen så satt hon mest vid datorn. Och jag ska varva mina sista två vakna timmar denna kväll mellan datorn och boken.


 


Jimmys Annonser på Blocket.

Här kommer länkarna som jag skrev om i gårdagens dagbok. Jimmy har fem annonser utlagda på Blocket. Kolla gärna om det är någonting som kan intressera.


 

Bil, Nissan, Primera, -92 + vinterdäck


 

Bärbar dator, Compaq


 

Digitalkamera, 6,2 megapixlar


 

Baslåda + slutsteg till bil


 

Fyra mobiltelefoner, bluetooth, datorkabel


 

Onsdagen den 9 augusti 2006

Mobilen larmade klockan halvsju i dag. Lite tidigare i dag eftersom Jenny och jag skulle iväg. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det förstås frukost. Jenny gick upp strax efter sju och sen så gjorde hon sina morgonbestyr. Jimmy sov lite längre i dag.


 

Vid åttatiden så åkte Jenny och jag iväg. Vi hade tid på Huddinge Sjukhus för att röntga hennes rygg. Hon har ju skolios. Vi röntgade i dag och sen så ska vi till läkaren den 21:a augusti och få svar på vad röntgen visade. Allt gick snabbt och bra så vi var hemma vid halvtiotiden igen.


 

Klockan tio hade jag bokat tvättstugan, eftersom vår egen tvättmaskin har gått sönder, så strax före tio gick Jenny och jag ner och satte igång två maskiner. Jimmy vaknade och gick upp ungefär samtidigt. Sen så blev det veckostädningen för oss alla tre. Det blev det vanliga som vi hjälptes åt med: byte och tvätt av handdukar, tvätt av kläder, strykning av kläder, dammsugning, torkning av golv, dammande, putsning av speglar och glasytor, skurande av toaletten och badrummet, avtorkande av uteplatsen, m.m.


 

(Här är jag i full gång i tvättstugan.)  

Körde fyra maskiner i tvättstugan också, en med handdukar och tre med kläder. När all tvätt och all städning var klar så blev det storhandling som gällde. Vi åkte alla tre till Willys i Länna. I dag blev det många plastkassar fulla, och på kvittot stod det: 1.337:- kronor. Hem sen och packade upp allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp.


 

(Kunde ju inte låta bli att köpa två stycken pocketböcker…)  

Höll sen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen vid halvfyratiden så stack vi alla tre iväg med bilen igen. Först så åkte vi till McDonalds i Sköndal. Där åt vi en tidig middag. Sen så åkte vi till Sätra. Min systers (Anette) pojkvän (Kenneth) bor där, och hon var där. Vi åkte dit för att Jimmy skulle titta på och provköra hennes bil. Hon ska nämligen sälja den, för hon ska köpa sig en ny.


 

Jimmy provkörde en sväng, och sen bestämde han sig för att köpa den. Hon får sin nya bil på tisdag, så vi ska hämta hans bil på tisdag kväll. Den är en Volkswagen Polo av årsmodell 2001. Den är blå, och har bara gått knappt sextusen mil. Jättefin.


 

(Här är Jimmys kommande bil. Bakom bilen står Jenny, Anette och Jimmy.)  

Vi snackade med syrran en stund och sen så åkte vi hem igen. Jimmy satt sen mest vid datorn och fixade annonser till Blocket. Han la ut sin gamla bil (Nissan Primera) till försäljning. Sen la han också ut annonser på några gamla mobiler plus några mobiltillbehör, en digitalkamera, en jättestor bashögtalare som han har haft i bilen, och en gammal bärbar dator. Annonserna hann inte bli godkända i kväll, så jag lägger in länkarna här i bloggen i morgon. Är ni intresserad av någonting så kontakta Jimmy.


 

Jenny satt vid datorn en stund. Sen vid sjutiden så åkte hon iväg in till stan. Hon skulle möta upp med sin kompis Zina och gå och fika med henne. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och sen friidrotts-vm på teve blev det för honom.


 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så satt jag mest vid datorn. Borzko gick och la sig vid tiotiden, han ska upp fyra i morgon. Jimmy gick och la sig vid elvatiden, han ska upp sex i morgon. Jenny kom hem från stan vid elvatiden. Sen så satt hon vid datorn.


 

-------------  


 

I dag när jag var ute och körde bil så hände det två inte så bra saker… Först när jag skulle in i parkeringshuset vid Huddinge Sjukhus så körde jag mot enkelriktat… Jag körde ner på en uppfart. Bilarna tutade, och när jag krånglade och vände på uppfarten så stoppade jag upp bilarna. Usch, vad dum jag kände mig! Sen när vi åkte ifrån sjukhuset så körde jag över och dödade en halvvuxen gräsand… Jag såg bara att det var en fågel på körbanan och trodde att den skulle flyga iväg innan jag hann fram. Men den stod kvar och jag körde över den. När jag tittade i backspegeln så såg jag kroppen och huvudet studsa iväg åt olika håll… Usch, vad vidrigt det var! Så det var ingen bra köra-bil-dag för mig i dag… :-(


 

-------------  


 


Länder jag har varit i.

En kul länk som jag snodde från Sigge Eklunds blogg.

Och jag som tyckte att jag var berest... ;-)visited 22 countries (9%)

Tisdagen den 8 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse precis som vanligt. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade kommit hem från jobbet vid halvsex och sen gått och lagt sig för att sova direkt. Jenny och Robin skulle sova länge i dag. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också.


 

Vid strax före nio så gav jag mig sen iväg. Eftersom jag ville ha solstolen med mig i dag så tog jag bilen bort till Farstastrandsbadet. Sen så var jag där i ungefär tre timmar. Solade, badade, läste, lyssnade på musik, löste korsord och fikade. Påbörjade och avslutade boken: ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra” av Liza Marklund och Lotta Snickare.


 

(Farstastrandsbadet. Utsikt mot sjön Magelungen.)  

(Farstastrandsbadet. Utsikt mot Strandcaféet.)  

(Farstastrandsbadet. Utsikt upp mot FarstaHallen.)  

Vid tolvtiden så var jag hemma igen. Jimmy vaknade och gick upp ungefär samtidigt. Jag åt en lätt lunch när han åt frukost. Sen så duschade han, och när han var klar så gick vi en sväng till Centrum. Vi gick till OnOff för jag skulle felanmäla min tvättmaskin. Men där fick jag bara ett telefonnummer som jag skulle ringa. Vi gick hem igen och jag ringde till HushållsService och felanmälde. De ska komma om en vecka, nästa tisdag eftermiddag och titta på den. Så nu får jag väl lov att gå ner i tvättstugan under tiden…


 

Vid tvåtiden så åkte Jimmy iväg med bilen hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Strax efteråt så gick Jenny och Robin upp. De åt frukost, eller vad man nu ska kalla det. Sen så duschade de och gjorde sig i ordning. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma under eftermiddagen.


 

Vid tretiden så åkte Jenny och Robin iväg med tunnelbanan. Robin åkte hem till sig, och Jenny åkte in till stan för att möta upp med sin kompis Zina. Jag fortsatte att fixa med lite allt möjligt här hemma. Vid femtiden sen så åt jag middag i min ensamhet. Jimmy åt middag hos Kristian, och Jenny åt middag med Zina inne i stan. Jag åt pastasallad från i går, och jag hade boken som sällskap. Började på en ny bok: ”Kajsas Värld” en bok med Krönikor i, av Kajsa Ingemarsson.


 

Efter middagen satt / låg jag i soffan på nedre balkongen med bortdragen inglasning. Varvade läsning i boken med läsning av bloggar och nyheter i datorn. Läste även ut boken så småningom. Jenny kom hem från stan vid åttatiden. Sen så satt hon mest vid datorn. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, dusch, sport på teve, och sen tidigt i säng, det blev hans kväll.


 

Vid tiotiden så kom Jimmy hem. Han, jag och Jenny satt i köket en stund och tog en fika och pratade. Sen så gick de in på sina rum och satt vid sina datorer. Jag satt i kökssoffan med min dator. Och så började jag på ännu en bok: ”På det fjärde ska det ske” av Kajsa Ingemarsson. 


Besöksstatistik --- Juli 2006 - November 2005

Nu är statistiken i blogg.se fixad. Nu kan man se exakt hur många unika läsare man har varje dag. Och också hur många sidhänvisningar man har varje dag. Fast sidhänvisningarna tycker inte jag är så intressant. Men däremot är det kul att se hur många läsare man har varje dag. Så här har snittet varit månad för månad sedan jag började blogga på blogg.se i november förra året:


 

Juli: 80

Juni: 69

Maj: 70

April: 66

Mars: 64

Februari: 54

Januari: 51

December: 42

November: 29


"Kajsas Värld" av Kajsa Ingemarsson

---------  


 

Recension på boken: ”Kajsas Värld” av Kajsa Ingemarsson. (Genre: Krönikor.)


 

---------  


 ”Kajsa Ingemarsson, författare och krönikör i bl.a. Damernas Värld och Stockholm City, har här samlat ett urval av sina egna krönikor publicerade 2003-2006.
 
Kajsa Ingemarsson var Sveriges mest sålda författare år 2005. Hon är också en mycket uppskattad krönikör i bland annat Damernas Värld och, tidigare, Stockholm City. Nu har hon samlat sina vassaste och roligaste krönikor från 2003-2006 i Kajsas värld. Hon bjuder frikostigt på sig själv och berättar om sitt liv som småbarnsmamma, bestsellerförfattare, modell, diplomat, men framför allt en alldeles vanlig kvinna. Här får alla Kajsas läsare chansen att lära känna henne som hon egentligen är, och igenkänningsfaktorn är stor när hon avslöjar sina nojor, fobier, fixa idéer och drömmar. För egentligen är vi ju alla rätt lika. Alla pusslar vi för att få vardagen att gå ihop och drömmer ibland om ett liv i lyx där man lever i total harmoni med sig själv och sin omgivning. Tyvärr är verkligheten oftast ganska långt därifrån & Välkommen till Kajsas värld!”

(Kopierat från bokus.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com.


 

---------  


 

Den här boken är det första jag har läst av Kajsa Ingemarsson, konstigt nog. Jag har länge tänkt läsa hennes böcker. Jag har till och med hennes tre första romaner i bokhyllan i pocketform. Jag köper ju så otroligt mycket böcker, så jag har ju flera hyllor fulla med böcker som jag är på gång med att läsa. Och hennes hör till dem. Men nu ska jag verkligen prioritera dem. För är hennes romaner lika bra som hennes krönikor så kommer de verkligen vara bra. Krönikeboken ”Kajsas Värld” var jättebra. Hon skriver verkligen bra, underhållande och roligt. Jag kan varmt rekommendera boken. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 

---------  


Veckans Vikt - Vecka 32

Veckans Vikt
Vecka 32
07/08

59,0 kg

Veckans Motion - Vecka 31

Veckans Motion
Vecka 31
31/07 - 06/08

Måndag: --------- 
Tisdag: Promenad, cirka 2,0 tim
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: ---------

Min Frukost.

Den här frukosten äter jag nästan alltid när jag är ledig:


 

Ett stort glas (4 dl) av min kaffedryck (se länk), 77 kcal.


 

Ett stort glas (4 dl) Fun Light Tropical Fruit, 4 kcal.


 

En tallrik gröt (se nedanstående recept), 165 kcal.


 

- Häll 1 dl Axa fiberberikade havregryn i ett djup tallrik.

- Häll på 0,5 tsk salt.

- Häll på 2 dl vatten.

- Rör om.

- Ställ in i micron. Kör på 750 w i 3 minuter.

- Rör om.

- Strö på 2 krm kanel.

- Strö på 1 tsk socker.

- Häll på 1 dl minimjölk.


 

SUMMA: 246 KCAL.


image596

(Uppdaterat inlägget med bild 2007-06-24.)


"Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" av Liza Marklund och Lotta Snickare

---------  


 

Recension på boken: ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra” av Liza Marklund och Lotta Snickare. (Genre: Dokumentär.)


 

---------  


 ”Det är svårt att vara människa. Att vara kvinna är ännu värre.

Missförstånden mellan män och kvinnor är lika många som olikheterna.

I en rolig och träffsäker bok beskriver Liza Marklund och Lotta Snickare hur vi ramlar in i våra roller utan att egentligen vara medvetna om hur det gick till. Med personliga exempel förklarar de skillnader och skeenden i mäns och kvinnors liv - och de serverar verktyg för att ändra på sakernas tillstånd:
*Så bygger vi flickor och pojkar
- vi behandlas olika från det ögonblick vi föds. All forskning visar att pojkar får mer uppmärksamhet, större utrymme och fler chanser än flickor. Ingen talar om detta för flickorna. Nu är det dags att berätta sanningen.
*Du måste rita din egen minkarta
- det spelar ingen roll om tio män precis travat iväg hela vägen till styrelserummet, för om en kvinna går i deras exakta fotspår briserar det minor under hennes fötter hela tiden. Kvinnor har nämligen helt andra villkor än män i livet och arbetslivet. Ingen berättar detta för en ung, kvinnlig chef. Lösningen är att hon ritar en egen karta över hur hon ska ta sig fram, och där måste de särskilda kvinno-minorna vara markerade. Författarna förklarar var, hur och när minorna riskerar att brisera - och hur man oskadliggör dem.
*Lär dig bli tung - fast utan kulmage
- det går att bli accepterad, respekterad och framgångsrik som kvinna i arbetslivet, men det är betydligt svårare än för en man. Hemligheten ligger i att ta reda på hur männen gör, inse skillnaden och sedan översätta kunskapen till kvinnors, annorlunda, orättvisa villkor.

Det finns en särskilt plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra är en underhållande faktabok om kvinnligt och manligt. Titeln är ett citat av Madeleine Albright, USA:s första kvinnliga utrikesminister.

Liza Marklund är en av Sveriges mest lästa skönlitterära författare. Lotta Snickare är forskare och ledarutvecklare på Föreningssparbanken. Hon är även doktorand i ledarskap vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.”

 (Kopierat från adlibris.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på adlibris.se.


 

---------  


 

Den här boken var uppdelad i två delar. Den första delen handlade om skillnaden mellan kvinnor och män. Den var mycket intressant. Den andra delen handlade om hur vi ska göra för att uppnå jämlikhet. För min del tyckte jag att det kändes som om den mest handlade om kvinnor i karriärer och chefspositioner, så den delen var inte lika intressant tycker jag. Men boken som helhet var ändå bra. I alla fall om man är intresserad av jämlikhet och feminism. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3 av 5.


 

---------  


Måndagen den 7 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt i väg för att jobba. Jimmy kom hem från sitt nattpass vid halvåttatiden. Då gick han och la sig för att sova direkt. Jenny var hemma men skulle sova lite längre i dag.


 

Strax före nio så gav jag mig iväg. Jag tog bilen i dag eftersom jag ville ha solstolen med mig och så åkte jag till Farstastrandsbadet som vanligt. Sen så var jag där i tre timmar ungefär. Solade förstås. Badade två gånger. 24 grader i vattnet var det i dag. Lyssnade på musik i min radio och min mp3-spelare i min mobil. Löste lite korsord. Fikade. Läste två böcker. Först läste jag ut boken som jag började på i går: ”Den nakna sanningen” av Linda Rosing och Daniel Nyhlén. Sen började jag på, och läste också ut: ”Dumt sagt av dokusåpakändisar” av Gunnar Jägberg.


 

Efter tre timmar så tyckte jag att det fick räcka för i dag, så då packade jag ihop och åkte iväg hemåt. Jenny hade åkt iväg när jag kom hem. Hon hade åkt in till Medborgarplatsen till sin pojkvän Robin. Jag åt lite lätt lunch när jag kom hem. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma.


 

Intog soffan på nedre balkongen en stund sen. I skuggan  och med bortdragen inglasning. Började på ännu en bok: ”Stureplan – Det vackra folket och de dolda makthavarna” av Stefan Lundell. Vid tvåtiden så vaknade Jimmy. Han gick upp, åt frukost, och duschade.


 

Vid tretiden så gick vi två ner till Centrum. Först så hämtade jag ut en bok. Den var den restnoterade boken från cdon.com. Och sen så handlade vi lite matvaror på HemKöp. Väl hemma igen så förberedde jag till middagen. Sen så satt jag och läste en stund igen.  

Vid halvfemtiden så kom Jenny och Robin. Och vid femtiden så åt jag, Jimmy, Jenny och Robin middag tillsammans. Jag hade gjort en pastasallad i dag. Med två sorters dressingar till. I pastasalladen hade jag fullkornspasta, fryst grönsaksblandning med ärtor/majs/paprika, mager Gouda-ost i bitar, och skivad rökt skinka i bitar. Dressingarna var viktväktarfraiche. En med vitlök och en med basilika. Vi satt förstås ute på uteplatsen och åt.  

Tvättmaskinen gick sönder på kvällen. Säkringen slås ut hela tiden så fort den sätter igång. Så det är förmodligen något elfel i den. Tur nog så gäller garantin i drygt en månad till, så jag ska kontakta OnOff, där vi köpte den, i morgon.

 

 

Jimmy skulle egentligen inte ha jobbat i dag, men de ringde och frågade om han ville jobba extra, för en kille var sjuk. Så han åkte iväg vid sjutiden för att jobba ett nattpass mellan åtta och fem. Ungefär samtidigt som han åkte så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag och sen så duschade han. Efter det så tittade han på EM i friidrott på teve. Vid tiotiden så gick han och la sig, han ska upp klockan fyra i morgon.


 

Jenny och Robin satt på uteplatsen och spelade kort i den sköna kvällen. Jag satt på nedre balkongen precis bredvid dem. Varvade datorn och boken. Läste så småningom ut även Stureplansboken. Pratade lite med grannen till vänster också.  

Vid tiotiden så tittade jag, Jenny och Robin på en dvd-film. Det blev den svenska filmen: ”Tjenare Kungen”. Sen efter det så blev det datorn resten av kvällen. 


"Tjenare Kungen"

---------  


 

Recension på filmen: ”Tjenare Kungen”. (Genre: Drama/Komedi/Musik.)


 

---------  


 ”Följ med på en resa tillbaka till 80-talet. En tid då grupper som Alphaville och Ebba Grön toppade listorna, då en orange mohikankam var lika vanlig som en hockeyfrilla och då breda axelvaddar och pastellfärgade trikåbrallor ställdes mot trasiga jeans, nitar och säkerhetsnålar.
Vad gjorde du 1984? Tiden före cd:n. Före mobilen. Före Internet. Kommer du ihåg musiken, kläderna? Kärleken? När Abra och Millan möts på en konsert sommaren 1984 vaknar drömmarna om ett eget band - Tjenare kungen. Vägen till den första singeln - helst innan jul - är förstås minst sagt krokig.” 
 
(Kopierat från brafilm.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på brafilm.com.


 

---------  


 

Den här filmen var riktigt bra tycker jag. Vi som var med och upplevde början av 80-talet tycker nog mest om den. Men jag såg den med två tonåringar, och de tyckte faktiskt också om filmen. Jag tyckte det var så otroligt kul att höra musiken, se alla prylar och framförallt alla häftiga kläder. Handlingen var bra också. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 

---------  


"Stureplan - Det vackra folket och de dolda makthavarna" av Stefan Lundell

---------  


 

Recension på boken: ”Stureplan – Det vackra folket och de dolda makthavarna” av Stefan Lundell. (Genre: Dokumentär)


 

---------  


 ”Stureplan har aldrig varit hetare. Det vackra folkets festande på nattklubbarna följs av hundratusentals svenskar i kvällspress, skvallertidningar och på mingelsajter. På dagtid avgörs miljardaffärer på restaurangerna runt Svampen. I den här boken har journalister, flera från några av Sveriges största dagstidningar, gjort en djupdykning i fenomenet Stureplan. Det här och mycket mer kan du läsa om i deras underhållande och tankeväckande skildring:


* Så lockas prinsessan Madeleine till krogen
* Tiggaren på Stureplans bakgård
* Han äger Stureplan - intervju med Kungen af Stureplan
* Champagne och kokain - droghandeln på Stureplan
* Den nya överklassen
* De utvalda - så blir du medlem i den exklusivaste klubben
* Så köper lyxvarumärken Stureplanskändisarnas lojalitet
* Bete dig rätt - de hemliga koderna på den hetaste restaurangen


Den första riktiga granskningen av maktcentrumet Stureplan har skrivits av Stefan Lundell och Björn Hedensjö på Dagens industri, Sanna Björling på Dagens Nyheter, Anna Careborg på Svenska Dagbladet och Johan Såthe på Resumé.”

 (Kopierat från adlibris.com.)

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på adlibris.com.


 

---------  


 

Den här boken tyckte jag var rätt kul att läsa. Den var inte riktigt så ytlig som jag trodde den skulle vara, utan något mera seriös. Kan rekommenderas. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3 av 5.

 

---------  


"Dumt sagt av dokusåpakändisar" av Gunnar Jägberg

---------  


 

Recension på boken: ”Dumt sagt av dokusåpakändisar” av Gunnar Jägberg. (Genre: Dokumentär)---------  


 

”Dokusåpor är numera ett väletablerat fenomen i tv-tablåerna. De har kommit att bli programmen som vi älskar att hata, med sin förskräckligt fascinerande mix av sprit, sex, skvaller och sång. Favoriterna i dokusåpor är helt vanliga människor utan folkvett och det som ger dem kändisstatus är deras osvikliga förmåga att säga och göra saker som ingen manusförfattare skulle kunna hitta på ens i sin vildaste fantasi. Reality-tv överträffar alltid verkligheten. Ingen är någonsin så korkad som i en dokusåpa.


Dumt sagt av dokusåpakändisar innehåller de bästa, roligaste, elakaste, underligaste och framför allt dummaste replikerna från tio år med dokusåpor i svensk tv. Alla de största personligheterna finns med från Martin Melin och Tore Kullgren, via Naken-Janne, Big Brother-Linda, Baren-Meral och Paradise Hotel-Natacha, till hela gänget i Idol-juryn.


Jag kan inte diska, jag har för stora bröst.
Carolina Gynning, Big Brother


Du har temperament som en gravid kobra.
Freddy Lund till Mattias Dalerstedt, Expedition Robinson


Jag tror att vi är Sveriges största idioter.
Robert Andersson, Expedition Robinson


Jag var jättefull så jag kommer inte ihåg så mycket men jag ångrar att jag visade brösten. Jag gör ju det på bilder i tidningar och på internet men det känns mer skandal att göra det i tv.
Natacha Peyre, Paradise Hotel”

(Kopierat från bokus.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på bokus.com.


 

---------  


 

En helt värdelös bok egentligen. Men ändå ganska rolig att läsa. Väldigt tunn och lite text. Innehåller endast citat från dokusåpakändisar. Jag tyckte ändå att den var kul och värd att läsa. Rekommenderas till de som brukar titta på dokusåpor. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 1,5 av 5.


 

---------  


"Den nakna sanningen" av Linda Rosing och Daniel Nyhlén

---------  


 

Recension på boken: ”Den nakna sanningen” av Linda Rosing och Daniel Nyhlén. (Genre: Dokumentär)


 

---------  


 ”Linda Rosings väg till berömmelsen kantas av skönhetsoperationer, utvik, romanser och skandaler.


I "Den nakna sanningen" skriver Linda om sakerna hon tidigare inte vågat berätta:
* Om varför hon så gärna vill bli fotograferad naken.
* Om våldtäkten som satt djupa spår.
* Om sitt okända liv med en nynazist.
* Om knarkfesterna med kändisarna och miljonärerna.
* Om sex och om sina kärleksaffärer.


Linda Rosing blev sexsymbol och rikskändis efter att 100 000-tals svenskar sett henne ogenerat ha sex inför kamerorna i Big Brother. Hon har skrivit boken tillsammans med kändisreportern Daniel Nyhlén.”

 (Kopierat från adlibris.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på adlibris.com.---------  


 

Om man är det minsta lilla intresserad av Linda Rosing i synnerhet och av kändisvärlden i allmänhet så tycker jag nog att man ska läsa den här boken. Den var tunn, stor stil och väldigt lättläst, så det var inte många timmars läsning. Även om man inte har en aning om, om det här är den sanna versionen av Linda Rosings liv, så var det ändå intressant att få höra en annan sida än Aftonbladets och Expressens versioner. Rekommenderar den alltså till alla som gillar att läsa om kändisvärlden. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 2,5 av 5.


 

---------  

 

Söndagen den 6 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag som vanligt. Gick upp, duschade och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan åtta. Han gick upp och gjorde sina morgonbestyr. Jimmy hade tänkt sig att sova till klockan tolv i dag. Men han vaknade strax efter åtta och kunde inte somna om. Han gick upp efter en stund och duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi tre frukost tillsammans. Jenny sov lite längre.


 

Borzko stack iväg till Bauhaus för att handla lite. När han kom hem så gick han ner i källaren för att jobba lite. Vinterdäcken som han hängde upp så fint på väggen för ett par veckor sedan har ramlat ner. Så nu hade han köpt lite kraftigare grejer och gjorde om hela jobbet. Jimmy satte sig framför datorn.


 

Själv så funderade jag på om jag skulle ta mig till badet för att sola, eller om jag skulle gå på en promenad. Men jag beslöt mig för att bara slappa och slöa istället. Tog med mig lilla bärbara datorn, en bok, en tidning, och ett stort glas caffe latte ut på nedre balkongen. Drog bort inglasningen, bullade upp med kuddar i soffan där, och sen så bara satt jag där och softade och njöt.


 

Vid elvatiden så blev Jimmy trött igen. Han la sig i sängen och kollade på teve, och sen så sov han större delen av dagen. (Bra det, för lite bakis var han nog sen i går, och han jobbar ju nattpass i natt.) Jenny vaknade och gick upp vid tolvtiden. Sen så slöade hon på sitt rum större delen av dagen med datorn, teven, och boken.


 

Jag slöade på balkongen större delen av dagen med datorn och boken. Läste ut boken: ”Linas Kvällsbok 2 – Två killar & ett hjärta”. När solen kom på vår uteplats vid tvåtiden så satte jag mig där och solade lite också. Varvade sen solande med svalka i skuggan från parasollet.


 

Jenny satte sig också så småningom på uteplatsen i skuggan under parasollet och läste i sin bok. Jimmy vaknade vid fyratiden och gick upp för andra gången i dag. Vid halvfemtiden så åt vi alla fyra middag tillsammans. I dag blev det den lokala Pizzerian på vår gata som fick avhämtningsbesök. Jag åt en halv Vesuvio-pizza (delade med Jenny) plus ett vitlöksbröd med ost. Satt och åt och pratade till halvsextiden.


 

Efter det så blev det nedre balkongen i skön kvällsskugga igen. Började läsa i en ny bok: ”Den nakna sanningen” av Linda Rosing och Daniel Nyhlén. Sen skulle Jimmy åka och tanka och köra in bilen i en biltvätt och ville ha sällskap. Så jag följde med honom till OKQ8 i Haninge. Hemma igen vid sjutiden med ren och fulltankad bil. 

     

Satte mig återigen på balkongen med datorn och boken. Jimmy och Jenny kom också ut en stund och vi satt och pratade. Borzko tittade på sport på teve. Vid åttatiden så åkte Jimmy iväg till jobbet för att jobba ett nattpass mellan nio och sju. Jenny och jag gick en sväng till Centrum och köpte lite chips och godis.


 

Vid halvtiotiden så tittade Jenny och jag på en film. Det blev komedin/dramat: ”In Good Company”. Borzko tittade bara en liten stund, sen gick han och la sig vid tiotiden, för han ska upp klockan fyra i morgon bitti. Filmen var slut vid elvatiden. Då satte sig Jenny i sitt rum vid datorn. Jag satte mig i köket och varvade datorn med boken resten av kvällen. 


 


"In Good Company"

---------  


 

Recension på filmen: ”In Good Company”. (Genre: Komedi/Drama.)


 

---------  


 
”De två bröderna Chris Weitz och Paul Weitz har lockat en miljonpublik världen över med sin stora succé "Om en pojke". IN GOOD COMPANY är en ny dramakomedi med härliga och oanade förvecklingar i mediabranschen. När Dans företag köps upp, tvingas han plötsligt arbeta under Tom, en oerfaren kille i 20-årsåldern. Som om denna förnedring inte var nog, upptäcker Dan till sin fasa att dottern Alex förälskat sig i sin pappas unge chef...  Dan spelas av Dennis Quaid, som senast spelade mot Julianne Moore i Todd Haynes "Far from Heaven". Alex gestaltas av den begåvade tillika hett eftertraktade aktrisen Scarlett Johansson, som spelade mot Bill Murray i Sofia Coppolas "Lost in Translation". Som Tom ser vi nya stjärnan Topher Grace ("Traffic", "Mona Lisas leende").”
 

(Kopierat från brafilm.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på brafilm.com.


 

---------  


 

Det här var en riktigt bra film tyckte både Jenny och jag. Gullig, smårolig, lite romantisk, men också med en hel del allvar om det hårda i arbetslivet framförallt när man blir äldre. Den var långt över de förväntningar som jag hade på filmen. Bra skådespelare också. Kan klart rekommenderas.  ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  

 

"Linas Kvällsbok 2 - Två killar och ett hjärta" av Emma Hamberg

---------  


 

Recension på boken: ”Linas Kvällsbok 2 – Två killar och ett hjärta” av Emma Hamberg. (Genre: Ungdomsbok.)


 

---------  


 Fortsättning på Linas kvällsbok. Lina har blivit lite äldre och är nu tillsammans med Ivar. Hon står just i begrepp att flytta hemifrån.

”Jippie-tjofräs! Det verkade ju så bra allting! Jag fick den STORA kärleken (fast liten om man ser till åldern) och det kändes ta mig tusan som jag fick hela sabla kungariket också. Eller mitt rike, Lina-riket! I¿m queen of the wooooorld! Men... Men varför var det ingen som berättade? Berättade hur det blir sedan, när man fått varandra, musiken tystnat och eftertexterna slutat rulla... Ingen berättade för mig hur det är att flytta 50 mil hemifrån (hemskt!), och där hitta en kärlek till (hemskt underbart!). Inte en enda sa till mig att man kan vara kär i två människor samtidigt! Klarar mitt hjärta både en guldsjälad körsångare i manchesterbyxor OCH en skolkare med jorden snyggaste jeanshäng och kassa spritvanor? Hur vet jag vem som är rätt för mig? Kan rätt vara fel? Eller tänk om, tänk om fel är rätt? Eller är det bara jag som är fel?” /Lina, 16 år.
 
Linas kvällsbok II, Två killar och ett hjärta, handlar om val. För Lina måste välja. I kärlek. Ska hon välja bort Kevin som gör alla fel, som dricker för mycket, skolkar och till och med röker hasch ibland? Kan hon kanske rädda honom med sin kärlek? För kärlek, ja, det känner hon. I överflöd. För både Kevin och sin pojkvän Ivar. En bok om ont och gott, svart och vitt och ett hjärta på gränsen till att sprängas.


(Kopierat från bokus.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på bokus.com.


 

---------  


 

Om man ska läsa den här boken så ska man först och främst självklart gilla ungdomsböcker. Sen så ska man nog ha läst ”Linas Kvällsbok (ettan)”. I och för sig så är ju tvåan en fristående fortsättning på den, men man har nog större behållning av den om man har läst ettan. Jag gillar ungdomsböcker. Både som en egen genre, och sen också för att Jenny är i samma ålder. Jag tyckte om ettan, och den här var nästan lika bra. Kanske inte riktigt, men det var nog mest för att man kände att där ettan var ny och fräsch så var den här ibland väldigt lik den. Kan rekommendera den. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  

 

Lördagen den 5 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag. Borzko gick upp redan halv två och åkte och jobbade ett extrapass. Jimmy hade jobbat ett nattpass mellan nio och sju. Han kom hem vid halvåttatiden och då gick han och la sig direkt. Jenny sov hemma hos Robin. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också.


 

Strax före halvtio så gav jag mig i väg för att njuta av solen en stund. Jag tog bilen i dag, för jag ville ha min solstol med, och så åkte jag till Farstastrandsbadet. Sen blev det det vanliga: solade, badade, läste, löste korsord, lyssnade på musik, fikade. Två timmar fick räcka i dag, så vid halvtolvtiden så åkte jag hem igen. Väl hemma så åt jag lite lätt lunch och höll på och fixade lite.


 

Vid ettiden så kom Borzko hem från jobbet. Han gick direkt och la sig för att sova några timmar. Själv så gick jag till Centrum för att ta tunnelbanan in till stan. Först så promenerade jag runt i stan en stund. Och sen vi tvåtiden så kom Jenny och mötte upp med mig. Hon hade ju sovit hos Robin, så hon kom direkt därifrån.


 

Vi köpte lite ätbart från 7-Eleven, och sen gick vi och satte oss i Humlegården och åt och drack. Efter det så gick vi och ställde oss på Kungsgatan för att titta på Pride-Paraden. Det har vi gjort i flera år nu. Gillar verkligen att göra det av flera skäl. Först och främst för att visa mitt stöd. Sen för att det är kul att se alla utstyrslar och roliga ekipage. Det är ju så mycket allvar och skämt blandat. Man blir rörd av många banderoller, till exempel: ”Stolta föräldrar till homosexuella barn”. Och samtidigt så skrattar man åt många roliga som är utklädda.


 

(Mark Levengood & Jonas Gardell.)....................(Christer Lindarw.) 

     

Roligt också att se alla ”kändisar” som är med. Här är några som vi såg: Christer Lindarw, Lars-Åke (Babsan) Wilhelmsson, Jonas Gardell, Mark Levengood, Jens Orback, Gudrun Schyman, Natasha Peyre, och flera andra som jag inte kommer ihåg nu. Tyvärr så glömde jag min kamera hemma, så korten är tagna med kameran i mobilen, och de blev ganska så dåliga.

En timme ungefär tog paraden. Sen så promenerade vi med längs paraden bort mot Kungsträdgården. Där gick vi in i PK-huset och tog en fika. Och efter det så åkte vi hem till Farsta. Gick till HemKöp och köpte lite kaffebröd och godis innan vi gick hemåt. 

     

Strax före sex var vi hemma. Borzko och Jimmy var hemma. Strax efter så kom Mamma och Pappa som vi hade bjudit över på fika och kortspel. Först så fikade vi, brownies med vaniljglass blev det. Och sen så blev det då Canasta. Lite snacks och lite drickbart till också. Jimmy stack iväg vid sjutiden. Han skulle på fest i Sköndal hos en jobbarkompis.


 

Tre partier spelade vi i kväll. 2-1 till Borzko och Pappa blev det. Jenny satt mest vid datorn och läste även en bok. Vid tolvtiden så tog Mamma och Pappa bussen hem. Vid halvettiden så kom Jimmy hem från festen. Jag gick och la mig vid ettiden.


 

(Läs även Jennys Blogg. Hon har också en hel del fotografier från Pride-Paraden i dag.)UPPDATERAD:  Här är en länk till  Åsiktstorpedens inlägg från Prideparaden.


Fredagen den 4 augusti 2006

I morse larmade mobilen redan klockan sex eftersom jag skulle iväg till frissan. Borzko hade gått upp klockan fem och åkt iväg för att jobba. Jimmy sov eftersom han byter till nattskift i kväll. Och Jenny var också hemma och sov. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning i datorn hann jag också med.


 

Vid kvart i åtta så gav jag mig iväg till min frissa Lotta i Ormkärr, Hagsätra. Sen så satt jag där i lite drygt tre timmar. Gjorde det som jag alltid gör: helblekte håret, klippte det jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn, och noppade ögonbrynen. 700:- kronor kostade det. Och roligt som alltid att träffa min före detta granne och vän Lotta.


 

(Nyfriserad.)  

Hemma igen vid halvtolvtiden. Jenny var vaken och uppe. Jimmy vaknade strax efter och gick upp. Jag åt lite lätt lunch. När vi alla tre var klara så blev det städning. Jimmy och Jenny delade på all städning i dag och jag tog mig an en enorm hög med stryktvätt. De gjorde det som vi ungefär alltid gör: bytte och tvättade handdukar, dammsög, torkade golven, dammade, putsade speglar och glasytor, torkade av uteplatsen, skurade toaletten och badrummet, m.m. Och jag strök, strök, strök, och strök…


 

När vi var klara med allt så rensade och städade Jenny i sitt rum. Hon och jag gick ner till källaren med lite grejer också. Sen så tog Jimmy och jag bilen till Centrum. Var på Systemet och handlade starköl och sen var vi på HemKöp och handlade mat.


 

Väl hemma igen så blev det ett besök i Centrum igen. Nu gick jag dit istället för att åka bil, och Jenny var med istället för Jimmy. Postade brev, köpte frimärken och så köpte vi vindruvor och bigarråer på Torget.


 

(Vindruvor och bigarråer.)  

Vid fyratiden sen så åt vi tre middag tillsammans. Efter det så satte sig Jimmy vid datorn. Jenny fixade i ordning sig själv och sitt rum. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt och varvade också lite med datorn.


 

Vid sextiden så stack Jenny iväg mot tunnelbanan för att åka hem till Robin. Hon skulle vara där i kväll och också sova där i natt. Jimmy ville slöa lite framför teven i ett par timmar innan det var dags för honom att åka till jobbet, så vi gick upp till vardagsrummet. Han tittade på teve och jag satt vid datorn.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag och sen en dusch blev det för honom. När han sen var klar så gick han och la sig nästan direkt. För han ska jobba ett extra pass i morgon och ska gå upp klockan halvtvå (!) i natt. Jimmy stack iväg vid åttatiden till sitt jobb för att jobba ett nattpass mellan nio och sju.


 

(Min favoritdryck – Fun Light Tropical Fruit.)  

Och jag tittade för en gångs skull på en film alldeles ensam. Det blev: ”Pirates Of The Caribbean 2 – Dead Mans Chest”. Sen resten av kvällen så blev det mest datorn och så även lite läsning i boken. 


"Pirates Of The Caribbean - Dead Mans Chest"

---------   

 

Recension på filmen ”Pirates Of The Caribbean – Dead Mans Chest”. (Genre: Action/Komedi.)


 

---------  


 ”Kapten Jack Sparrow sätter segel i ett helt nytt äventyr där han åter får slåss mot övernaturliga krafter. Visserligen har förbannelsen över hans skepp Svarta Pärlan hävts, men nu väntar ännu mer skrämmande hot vid horisonten. Det visar sig att Jack har en blodsskuld till legendariske Davy Jones, härskaren över havsdjupen, som är kapten på Den flygande holländaren, ett spökskepp ingen kan segla i kapp. Lyckas inte den sluge, men till synes minst sagt vimsige piraten komma ur denna pakt av verkliga Faust-proportioner, kommer han i livet efter detta att alltid vara Jones tjänare. Will Turner och Elizabeth Swann håller på att planera sitt bröllop, men tvingas skjuta upp bröllopet när Jack drar in dem i sina egna baksluga planer. 

 Äventyret tar genast sin början och den här gången drabbar trion samma med havsmonster, mycket ovänliga öbor och en färgstark spåkvinna. Wills sedan länge försvunne far, Bootstrap Bill, dyker också upp. För att komplicera saken ytterligare får kapten Jack Sparrow en hänsynslös piratjägare i hälarna. Men får bara Jack tag på den legendariska ”Död mans kista”, som tros ge sin ägare övernaturliga krafter, kommer han att överleva den här gången också… kanske...”


(Kopierat från undertexter.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på undertexter.se.


 

---------  


 

Den här filmen tyckte jag om. Det var bra action, häftiga effekter, bra skådespelare, skön humor, och så det bästa av allt: Johnny Depp! Den var minst lika bra som den första, och eftersom den här filmen slutade med en ”cliffhanger” så väntar man ju redan på den tredje. (Och om då Keith Richard kommer att vara med som Jack Sparrows Pappa gör ju definitivt inte den filmen sämre!) Jag kan klart rekommendera Pirates Of The Caribbean – Dead Mans Chest om man gillar den här typen av lite ”barnsliga” filmer! ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 

---------  

 

Torsdagen den 3 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag som vanligt. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt till jobbet. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till jobbet. Jenny var inte hemma för hon sov hos Robin i natt. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma.


 

Funderade på om jag skulle ta mig en förmiddagspromenad. Men jag avstod. Det var grått, mulet, blåsigt, och så såg det ut som om det skulle börja att regna precis när som helst. Tur var det kanske att jag lät bli, för lite senare så kom ösregnet också.


 

Det blev en innedag istället. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade lite med datorn emellanåt också. Och så satt jag och läste en hel del också. Läste ut boken: ”Fans” av Fredrik Strage.


 

Vid halvfyratiden så gick jag ner till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan från Robin. Vi gick till HemKöp och handlade lite matvaror. Och sen så gick vi till Torget och köpte bigarråer och vindruvor. 


 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet så då åt vi middag vi tre tillsammans. Efter middagen så slappade vi alla tre. Jimmy duschade och satt sen vid datorn. Jenny varvade datorn med läsning av bok. Jag började på en av mina nya böcker, och läste också ut den. Det var: ”Det fattas en tärning” av Johanna Thydell.


 

(Jimmy i sin nya vita skiftledarskjorta.)  

Jimmy och jag flyttade upp i vardagsrummet så småningom. Jimmy tittade på teve och jag satt mest och höll på i datorn. Jenny var på sitt rum och läste bok. Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Middag och dusch då för honom förstås. Sen så anslöt han sig till oss i vardagsrummet.


 

Vid halvtiotiden så satte vi igång en dvd-film. Det blev thrillern/dramat: ”Flightplan” med Jodie Foster. Efter det så blev det datorn större delen av kvällen. Började lite på en bok till också. Det blev ännu en ungdomsbok: ”Linas kvällsbok 2” av Emma Hamberg. 


"Flightplan"

---------  


 

Recension på filmen ”Flightplan”. (Genre: Thriller/Drama.)


 

---------  


 ”Kyle Pratt är på väg hem med sin lilla dotter. Snart får hon uppleva varje mors värsta mardröm, sexåriga Julia försvinner spårlöst under flygningen mellan Berlin och New York. Kyle, som redan är känslomässigt svag efter sin mans plötsliga död försöker desperat att bevisa för den allt mer tvivlande flygbesättningen att hennes dotter varit med ombord. Samtidigt som hon tvingas inse möjligheten att hon faktiskt håller på att bli sinnessjuk. Trots att kapten Rich och hans kollega Gene Carson vill tro på den sörjande änkan, så pekar alla bevis på att hennes dotter aldrig varit med ombord, vilket gör att både passagerare och besättning börjar tvivla på Kyle. Kyle inser att hon helt ensam och av egen kraft måste lösa mysteriet.”


(Kopierat från boxman.se.)


 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på boxman.se.


 

---------  


 

Det här tycker jag var en bra film. Den var både spännande och gripande. Och Jodie Foster spelar bra som hon alltid gör tycker jag. Rekommenderar den. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  

 

"Det fattas en tärning" av Johanna Thydell

 ---------   

 

Recension på boken ”Det fattas en tärning” av Johanna Thydell. (Genre: Ungdomsbok.)


 

---------  


 ”Om ni hör någon ropa så är det jag. Jag är Puck. Jag är sexton år. Och jag är livrädd.

 Det här är boken om Puck. Hon är sexton år, och gör allt för att inte förlora kontrollen, inte låta någon komma för nära, inte visa vem hon egentligen är. Men en gång för väldigt länge sedan var hon 11 år, och bodde med sin mamma och sin pappa och sina guldfiskar i ett radhus i en småstad någonstans. En vanlig flicka i en vanlig familj, kan man tycka. Fast allt är inte vanligt i radhuset där Puck bor. Det här är också historien om en pappa som försvann, och en mamma som stannade kvar. Om hur det är att vara rädd - rädd för arga röster, rädd för att folk ska försvinna. 

 Det är en berättelse om svek och ilska, men också om vänskap, kärlek och - kanske - försoning. Johanna Thydell låter växelvis 16-åringen och 11-åringen komma till tals, och i brytpunkten mellan de två rösterna växer bilden av Puck fram. Om vem hon var och den hon blev, och om ett liv där det fattas en tärning. Johanna Thydell skriver en snudd på självlysande prosa, och texten genomsyras av en stark närvaro och en god portion humor.”
 

(Kopierat från internetbokhandeln.se.)


 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på internetnbokhandeln.se.


 

---------  


 

Jag tycker att det är kul att läsa ungdomsböcker ibland. Speciellt de som Jenny tycker om och läser. Kul att läsa om ungdomar i hennes ålder. Den här författarinnans förra bok: ”I taket lyser stjärnorna” har jag också läst och tyckte mycket om. Den här nya boken var också bra. Den var tunn och med stor stil så jag läste ut den på ett par timmar. Men jag tyckte att den var riktigt bra. Lite i samma stil som den första boken. Kan helt klart rekommenderas om man gillar ungdomsböcker. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 

---------  

  

"Fans" av Fredrik Strage

 

---------  


 

Recension på boken ”Fans” av Fredrik Strage. (Genre: Dokumentär.)


 

---------  


 

”De flesta människor är fans vid något tillfälle i livet – om man med ”fan” helt enkelt menar någon som har ett starkt intresse. Den här boken handlar i första hand om fans till popartister, beundrare som ibland utvecklar en lika stark relation till sina favoritstjärnor som till människorna i sin omedelbara närhet. De gör allt för sina idoler, eftersom de vet att idolerna gjort allt för dem, och reser gärna över halva jordklotet för att visa sin kärlek. Fans utspelar sig i gränslandet mellan besatthet, entusiasm och vördnad. Rent geografiskt utspelar den sig ofta vid kravallstaket eller sammetsrep – i väntan på en kram, en autograf eller i alla fall en skymt av stjärnan. Det är en bok om vilken funktion idoler fyller – hur de ger oss styrka, hopp och inspiration, men också om hur underhållningsindustrin säljer sina kändisar genom att skapa en illusion av intimitet.


 Fans är ett försök att visa varifrån jag själv kommer. Att intervjua popstjärnor var först bara en ursäkt för att få skivor signerade. Fansen i den här boken söker en djupare kontakt. De skriver brev och poesi till sina kärleksobjekt, vinner idolträffar, rör vid stjärnan och förseglar kläderna de hade på sig i plastpåsar för att bevara doften, fejkar att de är rullstolsburna för att få träffa dem igen, samlar på allt från skivor till snabbmatsförpackningar som idolerna ätit ur, klär sig som dem, hänger i deras trappuppgångar, lobbar för att de ska få Nobelpris, överöser dem med presenter. Och älskar dem sönder och samman.” 


(Kopierat från adlibris.se.)


 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på adlibris.se


 

---------  


 

Med tanke på allt som har skrivits om den här boken och de flera mycket bra recensioner som den har fått så hade jag nog ganska så höga förväntningar på den. Men jag kände inte att den riktigt levde upp till de. Vissa av avsnitten var ganska så intressanta medan andra kändes helt ointressanta. Kände att jag skumläste en hel del då jag inte hade någon inspiration alls. Ändå så var det i vissa avsnitt faktiskt väldigt intressant i att få en inblick i fanatiska fans värld. Kan väl ändå rekommendera den då den finns i billig pocket. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 2,5 av 5.


 

---------  

  

Onsdagen den 2 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Borzko hade gått upp klockan fem i dag och åkt för att jobba. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till sitt jobb. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Satt och läste lite nyheter på Internet också. Höll sen på och fixade lite här hemma med. Jenny gick upp klockan åtta och gjorde sina morgonbestyr.


 

Vid halvtiotiden så gav vi oss iväg. Vi tog bilen och åkte ut till Skuru – Nacka för att träffa en gammal jobbarkompis till mig. Jag jobbade med Mimmi på Vivo under flera år. Hon var även min chef under en tid. Vi blev även vänner privat och hon och Jenny blev också vänner. Sen när jag slutade på Vivo och hon fick barn så kom vi ifrån varandra. Av en slump så hittade hon min blogg på Internet häromdagen. Hon kommenterade i bloggen, vi bytte msn-adresser, och så  bestämde vi oss för att ses över en fika hemma hos henne i dag.


 

Vi kom dit vid tiotiden. Hon hade flyttat sen vi sist sågs och bodde nu i en jättefin villa. Hennes son, Kevin, har hunnit blir drygt fyra år. Sen så satt vi och fikade och pratade, pratade, pratade och pratade från klockan tio till klockan tre. Det var så roligt att träffas igen. Nu måste vi se till att inte tappa kontakten igen!


 

Vid tretiden så åkte vi därifrån. Jag släppte av Jenny vid Slussen och sen så åkte jag hemåt. Jenny skulle möta upp med sin pojkvän Robin och några av hans kompisar i stan. Sen skulle hon äta hemma hos Robin och sen sova kvar där i natt.


 

När jag kom hem så hade avierna till mina bokpaket kommit så jag gick ner till Centrum och till HemKöp och hämtade ut dem. I det första paketet där jag hade beställt fjorton böcker så kom det tretton böcker. En bok var restnoterad. I det andra paketet där jag hade beställt 3 böcker kom alla tre. Så sexton böcker fick jag i dag! Nu tror jag att jag har böcker så jag klarar mig hela hösten och långt in på vintern! I och för sig så har jag ju läst tjugoåtta böcker hittills på sommarlovet, men det blir ju lite skillnad sen när jag börjar att jobba igen. Då hinner jag ju självklart inte med att läsa så mycket. Många av de här nya böckerna är ju böcker som även Jenny vill läsa också.


 

Jimmy kom hem vid halvfemtiden från jobbet. Han duschade och sen så gick vi tillsammans till Centrum. Först var vi på PressByrån och lämnade in våra transpondrar. Sen var vi på Burger King och åt middag. Jag åt en kycklingsallad med yoghurtdressing. Efter det så var vi på HemKöp och handlade lite matvaror.


 

Väl hemma igen så satt Jimmy på sitt rum vid datorn. Jag satte mig i kökssoffan med min lilla bärbara dator. Vid sjutiden så ville Jimmy slötitta på teve, så då gick vi båda två upp till vardagsrummet med våra datorer. Han kollade på teve, och jag höll på i min dator.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag, sen duschade han, och sen blev det slötittning på teve för honom också. Jenny och Robin kom hem på ett snabbt besök. Jenny skulle bara hämta några prylar, och sen så stack de hem till Robin igen.


 

Vid halvniotiden så tittade jag, Jimmy och Borzko på en dvd-film. Det blev: ”Fun with Dick and Jane” med Jim Carrey. Filmen var slut vid tiotiden och då gick Borzko och la sig för han skulle som vanligt upp tidigt i morgon. Jimmy satt vid datorn en stund och sen gick han och la sig vid elvatiden. Han var trött och han ska ju jobba i morgon också.


 

Nu är det bara jag som är vaken och uppe här. Jag ska blogga och sen så ska jag läsa i min ”gamla” bok. Jag vill bli klar med den så jag kan börja i någon av mina nya böcker! Här är alla böckerna som jag fick i dag:


 

"Fun with Dick and Jane"

---------   

Recension av filmen: ”Fun with Dick and Jane” (Genre: Komedi.)
 


---------  


 ”Jim Carrey spelar Dick Harper och rollen som hans unga vackra fru Jane spelas av Téa Leoni. Detta äkta par lever ett bekvämt och tryggt liv med god ekonomi i en amerikansk överklass förort. De har just låtit bygga en swimmingpool när Dick helt oväntat får sparken. Det unga paret står plötsligt utan inkomst och med en skuld på 70 000 dollar på huset. Så gott de kan försöker de att gömma detta inför sina rika grannar och vänner. Efter ett försök att skära ner på utgifterna står det klart: att leva på socialbidrag är inget som passar dem och det gör dem galna! När frågan om de ska få behålla huset kommer upp ser Dick ingen annan lösning på problemet än att börja råna små affärer och butiker - men detta kräver större skicklighet än han räknat med! Han involverar sin fru Jane och tillsammans bildar de ett team. Efter ett tag inser de att råna butiker bara ger småpengar och istället börjar de planer småkupper mot deras rika vänners bankkonton.”
 


(Kopierat från moviebox.se.)


 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på moviebox.se.


 

---------  


 

Jim Carrey är väl ingen jättefavorit hos mig. Men jag tycker ändå att han har gjort några filmer som har varit bra. Men den här tycker jag definitivt inte hör till dem. Tycker inte att filmen var speciellt rolig alls. Bara några få roliga scener var det. Och det kändes liksom som om den aldrig kom igång. Tråkig och intetsägande var den. Rekommenderas inte. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 2 av 5.


 

---------  

  

Tisdagen den 1 augusti 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag. Först så hade jag ju förstås vaknat klockan fyra när Borzkos mobil larmade och han gick upp för att åka till jobbet. Sen hade jag ju vaknat klockan sex när Jimmys väckarklockor larmade och han gick upp för att åka till sitt jobb. Men båda gångerna somnade jag om igen till min egen mobil då som sagt var ringde klockan sju.


 

Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost, och läste lite nyheter på Internet. Hade tänkt mig en morgonpromenad sen, men gråmulen himmel och duggregn lockade mig inte precis. Satte igång med att fixa i ordning lite i min dvd-samling istället. Sorterade och plockade i ordning och skrev om listan som jag har på alla filmer.


 

Vid halvtiotiden vaknade Jenny och gick upp. Hon duschade, gjorde sig i ordning, och åt frukost. Sen vid halvelvatiden så gick vi ner till Centrum för att ta tunnelbanan in till stan. Vi åkte till Skanstull. Där gick vi av och så promenerade vi för att Jenny ville se var hennes blivande skola låg någonstans. Gick runt lite där och kollade i omgivningarna.


 

Här är en länk till ett inlägg tidigare när jag var utanför hennes skola och fotograferade.


 

Sen så gick vi in mot stan. Gick in i tre second hand-affärer på vägen och kollade lite. Jag köpte fem stycken pocketböcker för sammanlagt 70:- kronor. Yoghurtglass vanilj från 7-Eleven blev det på vägen också. Och på en ytterligare en annan 7-Eleven blev det lite lätt lunch. Jag åt en fiberfralla och en caffe latte.När vi väl var inne i City så blev det shopping. Jenny handlade två par jeans, fyra tröjor, en väska, och en sjal. Bilder finns i hennes blogg. Jag köpte ett par lagom blå och lagom slitna Lee-jeans, modell Norma, för 900:- på Carlings. Ett par svarta Cheap Monday-jeans för 400:-. Sen köpte jag två tröjor på JC på rea, så det blev bara 150:- för båda två tillsammans. En tjock grå stickad kofta och en lite tunnare svart cardigan. Sen var vi nöjda och tog tunnelbanan hem till Farsta igen.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 2 timmar, 22 minuter och 19 sekunder

Antal steg: 13.780

Distans: 1 mil, 1 kilometer och 710 meter

Förbrukade kalorier: 417


 

Väl hemma så höll vi på och provade allt och fotograferade allt för att blogga. Jimmy kom sen hem från jobbet vid femtiden. Då åt vi tre middag tillsammans. I dag blev det bara micrade färdigrätter till middag. 

            


            


            Efter middagen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jimmy och Jenny satt framför sina datorer. Jag hamnade framför min så småningom också. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag och sen dusch blev det för honom då förstås.


 

När Borzko var klar med sitt så tog han bilen och åkte iväg för att hälsa på sin Mamma. Hon kom hem i dag från en månad i Kroatien. Jag, Jimmy och Jenny gick upp till vardagsrummet och satte oss framför teven. Där tittade vi först på sommarens sista ”Allsång på Skansen”. Efter det så satte vi igång dvd:n ”Jag är inte bitter” med Robert Gustafsson. Jimmy och jag hade våra bärbara datorer med också. Jenny lånade Jimmys gamla bärbara dator också.


 

Borzko kom hem vid elvatiden. Han gick och la sig nästan direkt då. Jenny gick och la sig vid halvtolvtiden. Och Jimmy vid tolvtiden. Jag går väl och lägger mig vid ettiden som vanligt. 


"Ja' är inte bitter..." med Robert Gustafsson


 

---------  


 

Recension av dvd:n ”Ja’ ä inte bitter…” med Robert Gustafsson. (Genre: Komedi.)


 

---------  


 ”Robert Gustafsson - Sveriges roligaste man!


Nu är han tillbaka med en samling aldrig tidigare utgivna sketcher.
En fullmatad DVD på över 2 tim speltid innehåller bl a;
Tony Richardsson från Idrottsgalan
Korrespondent Classe Ekman, Oslo
Einar Stolt
Festfixarna
Fred & Illern Göran på Skansen
Greger i Folktoppen
Totte Lövenhielm
mm mm.”

 (Kopierat från ginza.se.) 

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på ginza.se. 

 ---------   

 Det här är en över två timmar lång dvd med sketcher med Robert Gustafsson. Egentligen så går det väl inte att recensera en sån här dvd. Gillar man Robert Gustafsson så gillar man den här dvd:n, och gillar man inte hans humor så gillar man det inte. Jag tyckte i alla fall att den var rolig och bra. ///Bim.

 ---------   

 Betyg: 4 av 5. 

 ---------    
 

Besöksstatistik - Juli

Fortfarande så går det inte att se exakt hur många unika läsare man har varje dag. Tycker att det är så synd att de har gjort statistikredovisningen så mycket sämre så det inte går att se. Men Juli månad verkar vara ungefär som Juni och Maj: cirka 70 stycken unika läsare varje dag. Med fyra dagars undantag… De fyra sista dagarna i Juli hade jag väldigt många fler läsare. Det var med all säkerhet för att Ebba von Sydow på VeckoRevyn (se inlägg ungefär fyra inlägg längre ner) länkade till Jennys blogg, och sen hittade väl läsare hit från henne. Jenny hade över 2.000 läsare den dagen som Ebba länkade! Och hon har också haft många läsare dagarna efter.


 

Jag hade cirka 130 läsare den 28:e, cirka 150 den 29:e, cirka 220 den 30:e och cirka 270 den 31:a.


 

Så snittet för Juli blir då istället för de ”vanliga” 70 läsarna, 85 läsare.

 

Juli: 85

Juni: 70

Maj: 70

April: 66

Mars: 64

Februari: 54

Januari: 51

December: 42

November: 29

  

Måndagen den 31 juli 2006

Vid ettiden i natt så tittade jag och Jimmy på en dvd-film till. Det blev den svenska komedin: ”Pistvakt”. Den var slut vid halvtre. Sen så satt vi vid våra datorer en stund fram till tretiden. Och då så gav vi oss iväg med bilen mot Nynäshamn klockan tre.


 

(Båten kommer in bakom terminalen. Punktligt. Kolla klockan i nedre högre hörnet. Den står på 04.04.)  

Vi skulle ju hämta Jenny och hennes pojkvän Robin när båten från Gotland skulle komma in klockan 04.05. Jimmy körde dit. Vi åkte ju alldeles för tidigt som vanligt, så vi fick vänta en halvtimme innan de kom. Deras kompisar tog direktbussen till Stockholm och vi körde hemåt. Jag körde hem.


 

(Fin soluppgång möttes vi av när vi körde hemåt.)  

Hemma igen vid femtiden. Borzko hade gått upp vid halvfyra och åkt iväg för att jobba. Jag, Jimmy, Jenny och Robin gick och la oss för att sova vid femtiden. Det kändes konstigt att lägga sig vid den tiden.


 

(Jenny hade köpt med sig hem en liten present till mig. Gotländskt thé.) *Tack Jenny!*  

Hade ställt mobilens alarm på klockan elva. Sex timmars sömn vill jag ju alltid ha. Gick upp elva, duschade, och gjorde mig i ordning. Jimmy hade ställt alarmet på klockan tolv, så då gick han upp. Vi åt frukost tillsammans då, sen så duschade han.


 

Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma under dagen. Varvade med stunder vid datorn också. Jimmy satt mest vid datorn. Jenny och Robin gick upp vid halvtvåtiden. De åt frukost och sen så satt de också lite vid Jennys dator.


 

Robin åkte hem vid tretiden. Jimmy och jag gick en sväng till Centrum vid halvfyratiden. Köpte skivor och fodral på Clas Olsson. Sen var vi på HemKöp och köpte lite matvaror. Sen hem igen och så hjälptes vi åt alla tre att fixa middagen.


 

Det blev fläskkarré i skivor grillade på el-grillen inomhus, potatisklyftor och vitlökskroketter, bearnaisesås och vitlöksviktväktarfraiche, och grönsaker. Vi åt vid femtiden.


 

Efter middagen så städade Jimmy lite på sitt rum och så satt han vid datorn. Jenny satt mest vid datorn. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt, och satt också en del vid min dator. Jimmy stack sen iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra vid kvart över sju. Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Han åt middag och sen så duschade han.


 

Tittade på en dvd-film sen vid niotiden. Det blev ”The Break Up” med Jennifer Aniston och Vince Vaughn. Sen så blev det datorn resten av kvällen. Borzko gick och la sig vid tiotiden, för han ska upp klockan fyra. Jimmy kom hem vid halvtolvtiden och gick sen och la sig vid tolvtiden, för han ska upp klockan sex. Jenny och jag satt vid våra datorer.


(Skönt att Jenny är hemma igen från Gotland. Det är så tyst och tomt och tråkigt när hon inte är hemma. Lite orolig har jag ju förstås också varit... )"The Break Up"


---------


Recension av filmen: "The Break Up". (Genre: Romantik/Komedi.)


---------


"Att bryta upp.


Brooke (Jennifer Aniston) och Gary (Vince Vaughn) avslutar ett förhållande, men bråkar om vem som ska flytta ur lägenheten.

Break Up börjar där de flesta romantiska komedier slutar, efter pojke-möter-flicka, blir kära, flyttar ihop för att leva lyckliga i alla sina dagar. Men ibland händer det ju som bekant att det inte blir så lyckligt och just så är det för Brooke och Gary när filmen börjar. Frågan är bara - vem ska flytta ut ur den mysiga bostaden som båda två tycker de har rätt till."

(Kopierat från bio.nu.)


---------


För bild och övrig information gå till direktlänk på bio.nu.


---------


Romantiska komedier är väl egentligen inte min favoritgenre. Men jag tycker ändå att de kan vara trevliga som lätt underhållning. Den här hade jag förväntat mig att den skulle vara bra, både av trailers, skriverierna och skådespelarna. Men jag blev nog ändock lite besviken på den. Den var varken speciellt romantisk eller komisk. Den var ganska så intetsägande och långtråkig. En film som man glömmer bort direkt efter att man har sett den. Kan väl ändå rekommenderas att ses hemma, dock ej som dyr biobiljett. ///Bim.


---------


Betyg: 2,5 av 5.


---------


RSS 2.0