"Det fattas en tärning" av Johanna Thydell

 ---------   

 

Recension på boken ”Det fattas en tärning” av Johanna Thydell. (Genre: Ungdomsbok.)


 

---------  


 ”Om ni hör någon ropa så är det jag. Jag är Puck. Jag är sexton år. Och jag är livrädd.

 Det här är boken om Puck. Hon är sexton år, och gör allt för att inte förlora kontrollen, inte låta någon komma för nära, inte visa vem hon egentligen är. Men en gång för väldigt länge sedan var hon 11 år, och bodde med sin mamma och sin pappa och sina guldfiskar i ett radhus i en småstad någonstans. En vanlig flicka i en vanlig familj, kan man tycka. Fast allt är inte vanligt i radhuset där Puck bor. Det här är också historien om en pappa som försvann, och en mamma som stannade kvar. Om hur det är att vara rädd - rädd för arga röster, rädd för att folk ska försvinna. 

 Det är en berättelse om svek och ilska, men också om vänskap, kärlek och - kanske - försoning. Johanna Thydell låter växelvis 16-åringen och 11-åringen komma till tals, och i brytpunkten mellan de två rösterna växer bilden av Puck fram. Om vem hon var och den hon blev, och om ett liv där det fattas en tärning. Johanna Thydell skriver en snudd på självlysande prosa, och texten genomsyras av en stark närvaro och en god portion humor.”
 

(Kopierat från internetbokhandeln.se.)


 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på internetnbokhandeln.se.


 

---------  


 

Jag tycker att det är kul att läsa ungdomsböcker ibland. Speciellt de som Jenny tycker om och läser. Kul att läsa om ungdomar i hennes ålder. Den här författarinnans förra bok: ”I taket lyser stjärnorna” har jag också läst och tyckte mycket om. Den här nya boken var också bra. Den var tunn och med stor stil så jag läste ut den på ett par timmar. Men jag tyckte att den var riktigt bra. Lite i samma stil som den första boken. Kan helt klart rekommenderas om man gillar ungdomsböcker. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 

---------  

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0