MMS

DSC00716

MMS

DSC00715

Arlanda! Fortfarande! ;-)

Nu har vi checkat in, och gått genom passkontrollen. Vi har ätit och druckit lite gott. Kollat in taxfree och handlat lite i kiosken. Nu fördriver vi tiden vid datorerna. EN TIMME KVAR NU BARA!!! Wiieee!!!

Lite mat och dryck efter incheckning och passkontroll. Två timma...

DSC00714
Lite mat och dryck efter incheckning och passkontroll. Två timmar kvar till planet går.

Arlanda - Lördag 16/12 - Kl: 20:45

Nu är vi på Arlanda, och väntar på att incheckningen ska öppna. Körningen hit gick bra, likaså incheckningen av bilen på Lindskrogs Långtidsparkering. Däremot är nästan allting tyvärr stängt här på Arlanda... Så det fanns inte så mycket att titta på. Vi har varit på McDonalds där Jimmy och Jenny åt lite, och Borzko och jag tog en fika. Vi vill ha något annat att äta, så vi väntar tills vi kommer innanför passkontrollen. Incheckningen öppnar väl vid halvtiotiden, så sen så går vi direkt igenom passkontrollen. Där blir det lite shopping i taxfree, och även något att äta och dricka.

Arlanda!

DSC00713
Arlanda!

Lördagen den 16 december 2006 - Thailand! Here we comes!

Mobilen larmade klockan sju i morse. Vaknade ett par gånger före det i natt också… Första gången klockan tre när Jenny kom hem från festen hon hade varit på. Andra gången klockan fyra när Borzko gick upp för att åka och jobba extra i dag. Och tredje gången klockan fem när Jimmy kom hem från krogen.


 

Gick upp vid sju. Duschade och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost och satt en stund vid datorn och läste lite nyheter. Vid niotiden så gick jag iväg ut. Hade egentligen tänkt mig en liten promenad, men jag tappade lusten när jag kom ut. Mörkt, grått, kallt, blåsigt… Jag struntade i promenaden och gick direkt till SolAkuten istället. Hade tänkt sola tio gånger i femton minuter inför Thailand och det hade jag redan gjort. I dag blev det en extra solning, och jag solade i trettio minuter i dag.


 

Efter solningen så gick jag till TeknikMagasinet och shoppade lite. Köpte ett USB-minne på 2 GB (500:-) och en Golla Mobilväska/fodral. (130:-) Sen så gick jag hem igen. Satt en stund vid datorn och läste lite bloggar och skrev några mail.


 

Vid elvatiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon åt frukost och jag åt lite lunch. Sen vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt också frukost då. De duschade, gjorde sig i ordning, och sen var det packning som gällde.


 

Jag började att packa vid tolvtiden. Det är en av de värsta sysselsättningar som jag vet… Det är en av de två nackdelarna med att resa bort: packning och så flygresan… Men, men, det är värt det! Jag har så svårt att välja ut vad jag ska ha med mig. Jag vill ha ALLT som jag äger och har med mig helst!


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvtretiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så blev det så klart packning för honom också.


 

Resten av eftermiddagen så blev det packning, packning, packning som gällde. Vi åt också en tidig middag vid fyratiden. Fixade i ordning allt här hemma inför vår bortavaro i femton dagar, såsom utrensning av färskvaror till exempel. Lite strykning så klart också.


 

Nu ska jag strax ta och stänga av datorn och packa ner den. Vi sticker ut mot Arlanda vid sextiden. Först ska vi till Lindskrogs Långtidsparkering och parkera bilen. Och sen till Arlanda där vi ska strosa runt, fika, äta, shoppa, kanske sitta vid datorerna, och fördriva tiden i väntan på att incheckningen ska öppna.


 
Thailand!!! Here we comes!!! ;-)  

Nu är det precis ett dygn kvar! ;-)

Nu är det precis ett dygn kvar! ;-)

Här finns några länkar. :-)

Thailand! Here we comes! ;-)

Jaha… Nu är det bara lite drygt ett dygn kvar tills vi åker! Det känns helt ofattbart! Vi beställde ju resan för åtta och en halv månad sen, och nu är vi nästan framme vid avresedagen. Jag kan fortfarande inte fatta att vi ska åka till Thailand! Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse för mig. Jag har länge drömt om att åka med min familj och fira jul och nyår i Thailand. Men jag trodde aldrig att det skulle bli av. Jag trodde aldrig att vi skulle ha råd. Men tack vare mitt arv så kan vi nu genomföra drömmen!


 

-------------  


 

Nu är klockan snart elva. Jag sitter här alldeles ensam vid köksbordet med min dator. Jag lyssnar på bra musik, dricker caffe latte, har sex stycken stearinljus tända, och njuter av kvällen. Borzko ligger och sover eftersom han ska jobba extra i morgon, trots avresedagen. Jimmy är ute på krogen med sina kompisar. Jenny är på fest med sina kompisar.


 

-------------  


 

Jag börjar känna mig lite pirrig inför resan, men jag känner mig inte speciellt nervös och stressad som jag brukar bli. Jag har inte börjat packa någonting än. Jag tänkte börja vid tolvtiden i morgon med packningen. Förmodligen så går jag en promenad på förmiddagen, och också en sväng till solariet. Jimmy och Jenny ska sova till tolvtiden, så då börjar jag med packningen när de går upp. Borzko trodde att han kanske är hemma som bäst vid tvåtiden, och som sämst vid fyratiden. Men han har förberett sin packning, så han kommer snabbt att vara klar.


 

-------------  


 

Vi tänkte nog åka iväg till Arlanda redan vid sextiden. Planet går inte förrän klockan 23.55, men vi blir nog för rastlösa att bara sitta här hemma och vänta. Då är det roligare att åka iväg och strosa omkring där. Fika lite, handla lite, äta lite, och så. Kanske blogga ett inlägg från datorerna där också…


 

-------------  


 

Ja, vi får väl se hur det blir med bloggandet från Thailand nu då i två veckor. Jenny och jag har ju tänkt att blogga därifrån båda två. Vi tar med våra bärbara datorer dit. Jag hoppas att allting sen kommer att fungera som vi har tänkt oss. Är det så, så kommer det bli både text och fotografier i våra bloggar. Annars så blir det bara text, och så får vi lägga in fotografierna när vi kommer hem i stället.


 

-------------  


 

Jag vill i alla fall passa på här att önska alla mina läsare EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR! Och så vill jag också passa på att tacka er för att ni läser min blogg. Det är ju självklart jätteroligt att veta att jag har cirka etthundrafemtio läsare varje dag!


 

-------------  


 

Och här kommer några ord till:


 

Vill bara säga några ord till alla ”bovar och banditer” som kanske läser min blogg, och nu vet att vi ska åka till Thailand i två veckor:


 

Våra två närmaste grannfamiljer, som bor vägg i vägg med oss, både till höger och till vänster, har full koll på vår lägenhet.


 

Vi har också andra som kommer hit och kollar lite då och då, bland annat min Mamma och Pappa.


 Så det är ingen idé att ni ens tänker tanken. ;-) För den delen så har vi ju de flesta värdesaker med oss. ;-)  

Fredagen den 15 december 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid halvtretiden. Ingen var hemma när jag kom hem. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen som vanligt.


 

Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Hon duschade och gjorde sig i ordning. Sen så stack hon iväg vid femtiden igen. Först så skulle hon hem till en kompis, och sen så skulle de vidare på fest.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Han duschade också och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi tre middag tillsammans.


 

Vid halvsjutiden sen så gick Borzko och Jimmy till Centrum och klippte håret på en av frisersalongerna där. Efter det så åkte de till OKQ8 och fixade till båda bilarna: tvättade dem, tankade dem, och kollade allting på dem. Och när de var klara med det så satte de på takboxen på Volvon. Själv så höll jag på här hemma och fixade med lite allt möjligt.


 

Sen så körde jag hem Jimmy till en av hans kompisar. Han skulle möta upp med några killar där, och sen så skulle de in till stan och ut på krogen.


 

Borzko förberedde sin packning inför morgondagen. Sen så gick han och la sig redan vid niotiden. Egentligen så börjar ju hans semester i morgon. Men eftersom det är så ont om chaufförer, och han är ju så snäll, så ska han upp klockan fyra i morgon bitti och jobba extra i morgon…


 

Jag satt sen vid datorn resten av kvällen.


 
En dag kvar…  

Blogg-Länkar 2006-12-15

Här är länkar till de bloggar (25 st) som jag läser för tillfället: 


Jennys Blogg


 Angelas Dagbok                  

 Lotten Bergman                   

 Mamselamsen                      
 
BlondinBella
                         


Annica Tigers Blog
               


 En Södertäljebos Liv II       

 Finkans Blogg                      

 It’s a random life                 

 Hedgehog in a storm (1)  
       
Hedgehog in a storm (2)     
    
Deckarmamma                     

 

Bloggfrossa                          


 

Draken                               


 

Åsiktstorped                       


 

Ett liv i exil                          


 

Bara jag Johanna                 


 

Ett liv med skolios               


 

Junitjej                                


 Niclas Blogg                        

 Sigrids Blogg  

 Pudelbus                                


Nästa Malmö C
                   


 Mil.se                                  
 


Tjuvlyssnat
    

 

Uppdaterat kl 22.15

Filijokus Funderingar


Torsdagen den 14 december 2006

Jobbade…


 

Direkt efter jobbet i dag så åkte jag till min frissa Lotta på Susannas Hårservice i Ormkärr. Där gjorde jag det jag alltid gör: blekte håret jätteljust, klippte håret jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn, och noppade ögonbrynen. Det gick på 700:- kronor, och tog cirka två och en halv timme. Jättekul som vanligt var det också att träffa min vän och före detta granne Lotta.


 

Kom hem vid femtiden. Jimmy hade alldeles nyss kommit hem från jobbet då. Han hade jobbat ett pass mellan sex och fyra. Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden. Vi tre åt middag då. Sen efter det så gick Jenny och jag en sväng till SolAkuten i Centrum. Solade i en kvart var. Det var min tionde gång inför Thailandsresan.


 

Efter det så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Bland annat så brände jag back-up på viktiga saker i min dator. Jag la in ny musik i mp3-spelaren i min mobiltelefon, och också i mp3-spelaren i min PlayStation Portable.


 

Jimmy satt med sin dator i köket hos mig. Jenny var mest på sitt rum. Hon satt vid datorn, och så började hon med sin packning.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag, duschade, och sen så tittade han lite på teve.


 

Och nu är det bara två dagar kvar…


 

Här är dagens bild. Den är tagen utanför vår lastkaj på jobbet. En inte så uppmärksam chaufför har backat över den lilla muren och sitter fast… ;-)
  


Onsdagen den 13 december 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Borzko jobbade som vanligt i dag. Jenny hade eftermiddagspass i skolan. Jimmy hade ledig dag från jobbet i dag så han var hemma.


 

Jimmy och jag åkte iväg direkt med bilen in till Skanstull. Parkerade i p-huset vid Ringen och gick till blodcentralen SöderTappen. Där lämnade vi båda blod. Det var Jimmys femte gång, och min sjuttionionde gång… Efter tappningen så satt vi och fikade en stund, och så fick vi våra tackgåvor.


 

Jimmy ville inte ha något speciellt, så jag fick välja två saker. Jag tog en pocketbok: ”Våta Spår” av Katerina Janouch och ett litet svart paraply. Sen så fick vi varsin liten chokladask med chokladhjärtan i, bara för att det snart är jul.
 

 

Vi var hemma igen vid halvfyratiden. Strax efteråt så kom min Mamma och Pappa hit med bussen. Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Då mötte Jimmy upp med henne i Centrum, och sen så handlade de hämtmat med sig hem.


 

Jenny åt mat från McDonalds. Vi övriga fyra åt mat från vår lokala Pizzeria. Jimmy och Pappa åt pizza, och jag och Mamma åt sallad, jag åt en grekisk sallad.


 

Efter maten så fikade vi. Kaffe, glögg, chokladhjärtan, och Mammas hemkokade chokladkarameller blev det. Satt och pratade och hade det trevligt. Vid strax före åtta så tog Mamma och Pappa bussen hem till Örby igen. Vi sa också god jul och gott nytt år till varandra, för nu ses vi inte förrän nästa år.


 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, dusch, och sen sport på teve, blev det för honom som vanligt.


 

Jimmy och jag satt vid köksbordet med våra datorer sen resten av kvällen. Jenny satt mest vid datorn på sitt rum.


 

Och nu är det bara tre dagar kvar…


 

(Blogg.se fungerade inte i kväll heller… Inloggningssidan är avstängd till i morgon… Fjärde gången på en vecka nu…)


Tisdagen den 12 december 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Höll sen som vanligt på här under eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade lite med stunder vid datorn också. Bloggade gårdagens dagbok plus några andra inlägg också, eftersom det inte fungerade i går kväll.


 

Borzko jobbade som vanligt. Jimmy jobbade ett pass mellan två och elva i dag också. Jenny hade eftermiddagsundervisning i skolan.


 

Jag åt middag vid fyratiden. Sedan fortsatte jag med att hålla på och fixa här hemma och varva med datorn.


 

Halvsex kom Jenny från skolan, så då mötte jag upp med henne vid tunnelbanan. Sen blev det lite shopping i Centrum.


 

Jag växlade in lite svenska kronor till thailändska baht på X-Change, att ha när vi kommer ner.
  

 

Fyra stycken pocketböcker (tag fyra betala för tre) blev det på Bokia, att ha på resan och där nere.
  

 

Ett par svarta mjukisbyxor köpte jag på Stadium för att ha på resan.
 

  

(Här är även kort på Samsonite-resväskan som jag köpte i går.)
 
 

 

Lite andra inköp blev det också. En Isadora-mascara och tre Date-parfym på Åhléns. En almanacka på Bokia. Två adressetikettshållare på Wedins Accent.


 

Köpte också en julklapp till jobbet. Vi brukar köpa något för ungefär 50:- kronor, och så lottar vi ut paketen så man får någon annans. Vad jag köpte vill jag inte skriva här. Vet ju att åtminstone en från jobbet läser…


 

Vi kom hem vid sjutiden. Då åt Jenny middag. Sen efter det så städade hon lite på sitt rum, och så satt hon vid datorn.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Hans kväll blev som alltid: middag, dusch, och sen sport på teve.


 

Min kväll såg också ut som den alltid gör: bärbara datorn i knäet i kökssoffan. En fika och en pratstund med Jenny vid niotiden också. Alltid lika mysigt!


 

Och nu är det bara fyra dagar kvar…


Dagboksinlägg från 10 september 2002 på Lunarstorm

Innan jag började blogga här på blogg.se i november 2005, så bloggade jag på windows live spaces från april 2005. Innan dess så skrev jag dagbok på communityn Lunarstorm från september 2002. Här nedan så har jag kopierat in det allra första dagboksinlägget som jag skrev på Internet den 10 september 2002.-------------  


 Hej kära Dagbok! ;-)


I dag har jag bestämt mig för att börja skriva dagbok! Jag har tänkt det länge men det har inte blivit av.


Jag tror väl inte att denna dagbok kommer att bli speciellt intressant för några andra, men det kan vara kul för mig själv att gå tillbaka senare och läsa.


Om det är någon som inte känner mig som läser denna dagbok, så gå gärna till min presentation och läs, så ni vet lite vad jag är för en typ!


I dag är det alltså tisdagen den 10 september år 2002, vecka 37. Det har varit en vanlig jobbardag. På jobbet var det väl ingenting speciellt. Denna vecka så är det min ”Plockvecka”. Första timmen på städ, sedan till skalen med Monica. Issa var där och arbetstränade lite. Städade skalen. Till diskplockningen. Kristina i disken. Det var Pytt i Panna + Rödbetor till mat. Inget speciellt hände under dagen. Mellanmålet med Monica sedan. Var i disken då.


Hem direkt efter jobbet. Satt vid datorn en stund. Lagade middag sedan. Det blev någon sorts gryta eller wok som jag hittade på. Jag hade fläskfilé, 3 färger av paprika, purjolök, broccoli, salt, peppar, soya, mini creme fraiche. Och så ris till. Det blev faktiskt riktigt gott.


På kvällen gjorde jag inget speciellt. Varvade datorn med Nalle Puh-broderiet. Jenny var på fotbollsträning. Jimmy var ute med kompisar. Borzko var och tränade på Flex Gym.


---------

 

 


Innan jag började blogga här på blogg.se i november 2005, så bloggade jag på windows live spaces från april 2005. Innan dess så skrev jag dagbok på communityn Lunarstorm från september 2002. Här nedan så har jag kopierat in det allra första dagboksinlägget som jag skrev på Internet den 10 september 2002.

 


Veckans Vikt - Vecka 50 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 50 - 2006
11/12

56,0 kg

Veckans Motion - Vecka 49 - 2006

Veckans Motion
Vecka 49 - 2006
04/12 - 10/12

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim

Måndagen den 11 december 2006

Jobbade…


 

Jobbade över en timme, så jag var hemma vid kvart över tre. Höll sen på som vanligt och fixade med allt möjligt här hemma sen.


 

Borzko jobbade i dag. Egentligen så ska han ju vara ledig på måndagar, men det är så mycket att göra nu på hans jobb inför julen, så han fick jobba extra i dag.


 

Jimmy jobbade mellan två och elva i dag, så han var inte heller hemma.


 

Jenny går eftermiddagar i skolan den här veckan. Hon var kvar i stan ett tag sen efter skolan.


 

Jag åt middag vid femtiden. Sen vid sextiden så gick jag iväg till Centrum till SolAkuten. Solade i en kvart, och det var min nionde gång.


 

Jenny kom hem från stan vid strax före sju. Jag mötte upp henne vid tunnelbanan, och sen så gick vi till Wedins Accent. Där köpte vi en stor, hård, svart Samsonite Resväska. Köpte även adressetikettshållare och sovmasker.


 

När vi kom hem så åt Jenny middag. Sen så satt hon på sitt rum med datorn mest. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag, duschade, och sen tittade han på sport på teve.


 

Jag satt i köket med min bärbara dator större delen av kvällen.


 

Fem dagar kvar…


 

(Och för tredje gången på en vecka så funkade det inte att blogga i går… Så därför lägger jag in gårdagens dagbok i dag i stället…)


Söndagen den 10 december 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och nyhetsläsning i datorn. Jimmy kom hem från sitt nattpass på jobbet vid halvåttatiden. Han gick och la sig för att sova direkt då. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonrutiner.


 

Vid niotiden så gav jag mig iväg ut på en liten morgonpromenad. Kallare i dag, bara tre grader, och blåsigare med kall vind. Men ganska så klart väder, så det var rätt så skönt ändå. Gick i lite knappt en timme runt omkring i Farsta.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 56 minuter och 48 sekunder

Antal steg: 6.707

Distans: 5 kilometer och 700 meter

Förbrukade kalorier: 203


 

Hemma igen vid tiotiden. Då satte Borzko och jag igång med veckans städning. Det här hjälptes vi åt med: bytte alla lakan, bytte alla handdukar, tvättade alla lakan, tvättade alla handdukar, tvättade kläder, strök massor med kläder, dammsög, torkade golven, skurade av badrummet och toaletten, dammade, m.m.


 

Jenny kom hem vid tolvtiden. Då höll hon på och städade och fixade lite på sitt rum. Jimmy vaknade och gick upp vid tvåtiden. Då åt vi alla fyra lite ihop. För Jimmy blev det väl frukost, och för oss andra tre blev det väl sen lunch eller tidig middag.


 

Vid halvtretiden så åkte vi sen iväg med tunnelbanan in mot stan. Vi mötte upp med min Mamma och Pappa vid T-Centralen, och sen så tog vi bussen ut till Djurgården. Promenerade sen till Cirkus för att se musikalen Mamma Mia.


 

Fotograferade Cirkus plus de mycket fint smyckande träden utanför Skansen.
 


 
Musikalen var helt fantastiskt bra! En av de bästa musikaler som jag har sett någonsin! I och för sig har nog alla sagt så, som har sett den. Och nu håller jag definitivt med dem. Både jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Mamma, och Pappa tyckte det. Allting var så bra, sången, musiken, texterna, dansen, skådespelarna, storyn, ja, precis allt! Här är en länk till hemsidan.


 

Här är kort på Borzko, Jimmy, och Pappa. Och Jenny, och Mamma. Vi sitter i pausen och väntar på att det ska börja igen.
 


 

 

Föreställningen höll på i cirka tre timmar. Hemresan gick snabbt och bra. När vi kom hem så satte sig Borzko i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jag, Jenny, och Jimmy satte oss i köket med våra bärbara datorer. En fika och en pratstund blev det också.


Juldekorationer i Farsta

(Julgran inne i Farsta Centrum) ---------- (En av de tre julgranarna på vår gård)          


 
(En av de tre julgranarna på vår gård) ---------- (En av de tre julgranarna på vår gård)


           


(Fina slingor i träd i Farsta) ---------- (Fina slingor i träd i Farsta)


          


(Dekorationer på den ena parkeringen) ---------- (Dekorationer på den andra parkeringen)
 


    
 


(Fjäril med tomteluva) ---------- (Fjäril utan tomteluva)


       

Exakt en vecka till Thailand!

Och nu är det exakt en vecka kvar tills vi åker till Thailand!

"Mördare utan ansikte"

---------   

 Recension av filmen: ”Mördare utan ansikte ”. (Genre: Thriller.) 
 
---------   
 
”Något är inte som det brukar vara. Grannens häst har inte gnäggat under natten.


Det är vinter över den skånska slätten. Bonden som vaknat stiger upp och går över till granngården. Den syn som möter honom är fruktansvärd. På golvet ligger den gamle Johannes Lövgren med krossat ansikte. Hans hustru Maria sitter vid en stol med en strypsnara om halsen och nattlinnet nersölat av blod. Innan kvinnan dör på sjukhuset hinner hon säga ett ord som snart läcker ut i medierna: "Utländsk"


Kommissarie Kurt Wallander vid Ystadspolisen som leder utredningen får snart anonyma hot på telefon. Wallander inser att utredningen nu är en kamp mot tiden. Och mot en hänsynslös motståndare. En mördare utan ansikte...”
 
(Kopierat från dvd.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på dvd.se. 

 ---------   

 Wallander är ju alltid Wallander, alltså alltid bra filmer. Men den här filmen var uppdelad i fyra avsnitt och var sammanlagt tre och en halv timme lång. Och det var alldeles för långt. Filmen blev seg. De hade kunnat klippt ner åtminstone en tredjedel. Då hade den varit bättre och fått ett högre betyg. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 3 av 5. 

 

---------  


Lördagen den 9 december 2006

Mobilen larmade klockan sju som nästan alltid när jag är ledig. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Satt och läste lite nyheter i datorn också, och så passade jag på att blogga gårdagens dagbok eftersom det inte fungerade i går.


 

Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy sov, han hade sagt att han skulle sova till tolv i dag eftersom han sen skulle jobba ett nattpass.


 

Jenny var inte hemma, hon sov ju över hos en kompis i natt. Sen så åkte hon direkt därifrån för att jobba på 7-Eleven i dag mellan ett och sex.


 

Vid kvart över nio så gav jag mig ut på en promenad. Gick i knappt en och en halv timme runt över Hökarängen och sen Farsta. Grått, mulet, och lite småblåsigt var det. Men varmt, cirka åtta grader.


 
Stegräknaren visade:Effektiv gångtid: 1 timme, 24 minuter och 43 sekunderAntal steg: 9.329Distans: 7 kilometer och 920 meterFörbrukade kalorier: 282
 

Sen så gick jag till SolAkuten och solade i femton minuter. Det var min åttonde gång inför Thailandsresan. Gick sen och tittade på Julmarknaden på Farsta Torg. Och efter det så gick jag hem.


 

Höll på och fixade med lite allt möjligt när jag kom hem. Jimmy vaknade och gick upp klockan tolv. När han åt frukost så åt jag lunch med honom. Sen så duschade han.


 

Vid ettiden så stack han och jag iväg med hans bil. Vi åkte till Willys i Länna och handlade. I dag köpte jag för ganska så precis runt tusenlappen. Hem sen igen och packade upp allt i kyl, frys, skafferi och städskåp.


 

Sen så satt vi en stund vid köksbordet båda två med våra bärbara datorer. Borzko kom hem från jobbet vid tretiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi tre en tidig middag tillsammans vid fyratiden.


 

Vid femtiden sen så stack Jimmy iväg. Han åkte hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Sen så skulle han åka direkt därifrån för att jobba ett nattpass på McDonalds i Västberga mellan tolv och sju.


 

Jenny åkte direkt från jobbet hem till en kompis. De skulle träffas ett gäng tjejer där, och sen så skulle de förmodligen vidare på fest. Och så skulle hon sen sova över hos kompisen.


 

Borzko och jag höll båda på och fixade med lite allt möjligt här hemma efter middagen. Vid sextiden så stack vi iväg till Centrum. Vi tog bilen, för jag ville fotografera lite. Det blev några fotografier på juldekorationer här i Farsta. (Korten kommer i ett separat blogginlägg). Sen så var vi på HemKöp och köpte chips och godis.


 

Vid halvåttatiden så satte vi oss i vardagsrummet för att äta gott och titta på film. Det blev en gammal Wallander-film från 1995 som vi inte hade sett: ”Mördare utan ansikte” med Rolf Lassgård. (Recension kommer i ett separat blogginlägg).


 

Filmen var tre och en halv timme lång, så den var slut vid elvatiden. Borzko gick och la sig då. Själv så blir jag väl sittande här med datorn till ettiden som vanligt.


Sverige Topp 40

Vill bara rekommendera Listan "Sverige Topp 40" som sänds på Rix FM varje lördagsförmiddag mellan nio och tolv. Det är Sveriges mest spelade låtar på alla radiostationer och tevestationer i Sverige plus låtarna och albumen som säljs mest. Jag lyssnar alltid på listan. Ofta är jag ute och promenerar då, så då lyssnar jag i mobilen.

Sverige Topp 40 är Sveriges första topplista som kombinerar försäljning och spelningar i radio och TV på ett liknande sätt som den amerikanska Billboardlistan.

Listan spelas upp i RIX FM, Sveriges största kommersiella radiokanal och presenteras av Jocke Bäckström.

Sändningstid är lördagar 09-12.

Listan är ett samarbete mellan MTG Radio, GLF (Grammofonleverantörernas Förening) och Nielsen Music Control. Den vägs samman av försäljningen, till 50 procent, och av spelningarna i radio och TV, också till 50 procent.

Ny lista publiceras nedan lördagar klockan 12.00

(Kopierat från RIX FM)

Fredagen den 8 december 2006

Jobbade…


 

Jobbade över en timme i dag, så jag kom hem vid kvart över tre. Jenny hade redan kommit hem från skolan när jag kom hem.


 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jenny gjorde sig i ordning inför kvällen.


 

Sen så stack Jenny iväg vid halvfemtiden. Hon skulle först hem till en kompis. Sen så skulle de två hem till en annan kompis där de skulle möta upp med fler och äta middag ihop. Och sen så skulle de allihop senare på fest inne i stan. Och slutligen så sov hon över hos en kompis.


 

Borzko kom hem från jobbet ovanligt tidigt i dag, klockan fem. Vi två åt middag ihop då. Sen efter att han hade duschat och gjort sig i ordning så åkte Borzko hem en sväng till sin Mamma.


 

Jag höll på och fixade igen här hemma med lite allt möjligt. Och sen så småningom så satte jag mig som vanligt med datorn i knäet.


 

Borzko kom hem igen vid halvtiotiden. Jimmy kom hem samtidigt från jobbet efter sitt pass mellan elva och nio. Borzko gick sen och la sig vid tiotiden, för han skulle upp klockan fyra och jobba extra under lördagen.


 

När Jimmy hade duschat så satte han sig hos mig i vardagsrummet. Jag satt med datorn och Jimmy spelade Champions Of Norrath på PlayStation 2. Vid halvelvatiden så tog vi en tur ut i ösregnet. Vi åkte till Statoil i Sköndal och köpte chips, dipp, och godis. Sen så blev det vardagsrummet, datorerna och tevespelet igen. Gick och la mig vid ettiden ungefär.


 

(Och blogg.se funkade inte i går kväll heller… Precis som i onsdags… Så jag kunde tyvärr inte blogga… Så därför kommer gårdagens dagbok först i dag…)


 
Nu är det bara en vecka kvar…  

Rock'n'Roll X-mas i Globen

Nu har vi varit i Globen och sett. ”Rock’n’Roll X-mas” – en rockig julkonsert med Jerry Williams, The Refreshments, Louise Hoffsten, Mats Ronander, Nisse Hellberg, Eva Eastwood & Major Keys och Anne-Lie Rydé. Konferencier var Mark Levengood.


 

Jimmy kom inte dit. Han tyckte inte att det var någon idé eftersom han inte slutade på jobbet förrän klockan åtta.


 

Borzko och jag tyckte att konserten var jättebra. Jenny tyckte väl att den var rätt så bra. Vi hade i och för sig dåliga platser, vi satt allra, allra högst upp i Globen. Här kommer några bilder från konserten.
 
 
 

Torsdagen den 7 december 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet så jag var hemma vid halvtretiden. Höll som vanligt på här hemma sen och fixade med lite allt möjligt. Varvade med stunder vid datorn också.


 

Vid halvfemtiden så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan från skolan.


 

Vi gick till SolAkuten och solade i en kvart var. Det var min sjunde solning inför Thailand.


 

Vi kom hem vid femtiden och då åt vi två middag tillsammans. Sen höll vi båda två på med lite allt möjligt.


 

Borzko kom hem från jobbet vid strax efter sex. Han duschade och åt middag.


 

Vid sjutiden så ska vi alla tre sätta oss i bilen och åka iväg till Globen. Vi ska se ”Rock’n’Roll X-mas” – en rockig julkonsert med: Jerry Williams, The Refreshments, Louise Hoffsten, Mats Ronander, Nisse Hellberg, Eva Eastwood & Major Keys och Anne-Lie Rydé.


 

Jimmy har också en biljett, men han kommer förmodligen senare. Han jobbar egentligen mellan elva och åtta. Men han trodde att han skulle kunna få ledigt efter fem, men det blev tydligen något missförstånd, för nu måste han jobba till åtta. Han kommer förmodligen direkt efter jobbet till Globen, så han lär väl vara där vid halvniotiden, en timme för sent.


 

Skriver i morgon och berättar hur det var. Här är länk.


Bloggen: "Tjuvlyssnat"

Ni läser väl den jätteroliga bloggen "Tjuvlyssnat"!?


Om ni inte gör det så kan jag verkligen rekommendera den! Vissa av inläggen är såååå bra!


Måste ju bara dementera inlägget som jag precis läste... Så här gör vi INTE korv stroganoff i skolan som jag jobbar i! ;-)


Här är länk till inlägget.


Här är länk till startsidan på Tjuvlyssnat.

Onsdagen den 6 december 2006

Jobbade…


 

I dag jobbade jag över i fem och en halv timmar, till klockan halvåtta.


 

Kom hem vid kvart i åtta. Borzko hade precis också kommit från jobbet när jag kom hem. Jag
höll på och fixade lite först, och sen så satt jag mest vid datorn.


 

Jimmy hade ju jobbat extra i natt, så han sov i dag på dan till klockan tre. Jenny gick i skolan som vanligt. Sen på kvällen så var hon tillbaka i skolan, för de hade Öppet Hus för elever som ska söka in nästa år. Jimmy var snäll och både körde henne dit och hämtade henne.


 

Bloggen funkade inte i går kväll… så jag kunde inte blogga tyvärr…


Tisdagen den 5 december 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid halvtretiden. Ingen var hemma när jag kom hem. Jag höll som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här hemma.


 

Jimmy hade jobbat ett pass på McDonalds mellan sju och tre i dag, så han kom hem vid halvfyratiden. Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Vi tre åt middag tillsammans vid femtiden.


 

Efter middagen så blev det mest tid vid datorn för oss alla tre. Jag och Jimmy satt i köket, och Jenny satt i sitt rum.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och sen sport på teve, blev det för honom.


 

Jimmy stack i väg vid åttatiden för att jobba ett extra nattpass mellan nio och sju.


 

Jenny och jag tog en kvällsfika och en pratstund i köket vid åttatiden.


 

Och nu är det inte långt kvar…


Veckans Vikt - Vecka 49 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 49 - 2006
04/12

56,0 kg

Veckans Motion - Vecka 48 - 2006

Veckans Motion
Vecka 48 - 2006
27/11 - 03/12

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 2,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

Måndagen den 4 december 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet så jag var hemma vid kvart över två. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Borzko hade sin sedvanliga lediga måndag i dag. Och han hade också även den här måndagen tagit hand om veckostädningen. Jimmy hade också ledig dag i dag. Han var trött efter helgen och hade sovit länge.


 

Jimmy och jag tog en sväng till Centrum vid halvtretiden. Vi mötte också upp med Jenny som kom från skolan. Vi var på Clas Ohlson och köpte en datormus, och så var vi på Åhléns och köpte en bricka.


 

Väl hemma så blev det lite fixande med allt möjligt. Vid halvfemtiden så stack Borzko iväg till sitt jobb för deras vanliga måndagsmöte. Han åt också där.


 

Jag, Jimmy och Jenny åt middag vid halvfemtiden. Sen efter middagen så satt Jenny mest på sitt rum med datorn. Jimmy och jag satt vid köksbordet med våra datorer.


 

Vid halvsjutiden så tog Jimmy och jag ytterligare en sväng till Centrum. Vi var på Apoteket och hämtade ut drickvaccinet Dukoral. Vi alla fyra tog sen vår första dos när vi kom hem.


 

Sen blev det datorerna för oss tre datornördar resten av kvällen. Jenny satt i sitt rum, och Jimmy och jag satt i köket. Borzko tittade på teve.


 

En kvällsfika för oss allihopa blev det vid niotiden också.


Söndagen den 3 december 2006

Gick upp vid sjutiden. Gav mig ut på en morgonpromenad vid niotiden. (Se separat blogginlägg med fyra stycken fotografier som jag la in tidigare i dag.) Kom hem vid elvatiden. Borzko hade sovit till niotiden i dag. Vid tiotiden så hade han stuckit iväg till Farstahallen för att träna.


 

När jag kom hem så höll jag på och fixade med allt möjligt här hemma. Varvade med datorstunder också. Borzko kom hem från gymmet vid tvåtiden. Sen så åt vi två en mycket tidig middag redan vid tretiden. För Jimmy och Jenny åt tidig middag på vägen hem.


 

Vid halvfyratiden så kom då äntligen Jimmy och Jenny hem igen från Dreamhack i Jönköping. Lite orolig är jag ju när de är ute på vägarna och kör. Speciellt eftersom jag vet att Jimmy inte har sovit speciellt mycket under de här dygnen.


 

De packade upp, duschade, och gjorde sig i ordning. Jimmy och Borzko tog också av takboxen och gick ner med den plus lite andra grejer till källaren. Sen så åkte de iväg med båda bilarna till macken och tankade upp dem och kollade upp allt.


 

Borzko åkte sen iväg en sväng till sin Mamma. Hon hade problem med sin digitalbox och kunde inte titta på teve, så han åkte dit för att hjälpa henne.


 

Sen så blev det lite Advents-fika här. Alkoholfri glögg, pepparkakor, och clementiner festade vi loss på.
 


 

 


Och slutligen så blev det datorn resten av kvällen. Och likadant för Jimmy och Jenny. Vi satt alla tre större delen av kvällen vid köksbordet med våra bärbara datorer.
 


Morgonpromenad + Solarium

Gav mig ut på en promenad i dag också vid niotiden. Men i dag blev det en lite kortare promenad mot i går. I går gick jag ju i 2,5 timmar in till, och i stan. I dag blev det en promenad runt omkring här i Farsta. Och den blev lite knappt 1,5 timmar.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 22 minuter och 24 sekunder

Antal steg: 9.260

Distans: 7 kilometer och 870 meter

Förbrukade kalorier: 280


 

Tre kort tagna ut över sjön Magelungen.
 

 
 

Efter promenaden så gick jag till SolAkuten och la mig och solade i en kvart. Sjätte solningen var det nu inför Thailandsresan. 


Exakt två veckor till Thailand!

Och nu är det exakt två veckor kvar tills vi åker till Thailand!


Julbord på Enskede Värdshus!

Som jag skrev i föregående inlägg så var vi i dag och åt Julbord på Enskede Värdshus. Det var jag, min man, min mamma, min pappa, min moster, och min svärmor. Jag och Borzko bjöd dem andra. Kände att jag ville bjuda ut dem på ett riktigt fint julbord eftersom vi sen är borta hela julen.


 

För er som bor i närheten så kan jag varmt rekommendera Julbordet på Enskede Värdshus. Det fanns precis allt som man kunde begära och lite till. Och det var ingenting att klaga på.


 

Här är länk till vad som fanns på Julbordet. Sen kan ni, om ni är intresserade, klicka er vidare för all övrig information.


 

Här är också några fotografier. De blev lite tyvärr lite dåliga. Jag tog utan blixt eftersom jag inte ville störa de som satt vid bordet bredvid, men då blev det lite för mörka bilder.


 

(Mamma, Pappa, Elsie, Dragica, Borzko.)
 (Mamma, Pappa.)
 (Elsie, Dragica.) 


Lördagen den 2 december 2006

Gick upp sju. Ensam hemma. Jimmy och Jenny är ju fortfarande på Dreamhack i Jönköping. Borzko hade gått upp fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag.


 

Genomgick de vanliga morgonrutinerna. Sen så satt jag vid datorn en stund. Bloggade bland annat det som jag inte lyckades att blogga igår, eftersom det krånglade då.


 

Sen vid niotiden så blev det långpromenad till stan. (Se separat blogginlägg med tretton stycken fotografier som jag la in tidigare i dag.)


 

Hemma igen vid tolvtiden. Höll på och fixade lite här hemma, och sen så satt jag en hel del med datorn.


 

Borzko kom hem från jobbet vid tvåtiden.


 

Vid strax före fem så åkte Borzko iväg med bilen. Först så hämtade han upp sin Mamma Dragica i Hallunda, sen så hämtade han upp min Moster Elsie i Rågsved, och till sist så hämtade han upp min Mamma Gun och min Pappa Yngve i Örby.


 

Eftersom jag inte fick plats i bilen, så tog jag tunnelbanan. Först till Gullmarsplan, bytte sen där och åkte till Sockenplan.


 

Vi möttes allihopa sen vid Enskede Värdshus strax före sex för att äta Julbord. (Se separat blogginlägg med fotografier och länkar som kommer senare i kväll eller i morgon.)


 

Tre timmar senare så åkte vi hem. Borzko körde hem allihopa, och jag tog tunnelbanan hem. Missade först tunnelbanan i Sockenplan, och sen den i Gullmarsplan, så jag var inte hemma förrän vid kvart över tio. Borzko kom hem ungefär samtidigt.


 

Han gick och la sig ganska så direkt. Han var trött efter tidig uppgång i morse, och jobb på dagen. Själv så satte jag mig vid datorn och chattade med Jimmy och Jenny från Dreamhack i Jönköping.


Besöksstatistik - 2006 - November

Besöksstatistik - 2006 - November.


I november hade jag i genomsnitt:


138.


läsare med unika IP-nummer per dag.


Högsta antalet läsare på en dag i november: 169.
Lägsta antalet läsare på en dag i november: 100.


Så här har statistiken varit hittills:


November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Första Advents-promenad i stan.

Nu har jag varit på långpromenad i stan. Jag gick härifrån Farsta vid strax över nio i morse. Sen så gick jag in till stan. Promenerade sedan lite runt omkring och tittade och fotograferade. Till en början så var det rätt så skönt, men sen så kom tyvärr regnet… När jag tröttnade på blötan så tog jag tunnelbanan hem till Farsta igen. Cirka 2,5 timmars promenad blev det i alla fall.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 2 timmar, 31 minuter och 52 sekunder

Antal steg: 17.338

Distans: 1 mil, 4 kilometer och 730 meter

Förbrukade kalorier: 525


 

Och här kommer tretton stycken fotografier från promenaden.(En gran vid Globens KöpCentrum.) --------- (Ljusutsmyckning i Globens KöpCentrum.)          (En gran på StorTorget i Gamla Stan.) --------- (JulMarknad i Gamla Stan.)  
          


(JulKrubba i StorKyrkan.) --------- (Också krubba i StorKyrkan.)


   


(Interiör från StorKyrkan.) --------- (Stor JulGran på SkeppsBron.)


          


(SkridskoBana i KungsTrädgården.) --------- (JulMarknad i KungsTrädgården.)


    (NK:s Julpyntade fasad.) --------- (Belyst dekorationsträd i Gallerian.)


           


(JulMarknad vid T-Centralen.)


 

Fredagen den 1 december 2006

Jobbade som vanligt i dag också.


 

Var en sväng i Centrum på eftermiddagen. Handlade ett extrabatteri till min PlayStation Portable, ett par stödstrumpor till, två stycken grenkontakter – en med 5 uttag och en med 10 uttag, och 1,5 kilo clementiner. Sen så var jag och solade på SolAkuten. Det var min femte gång.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Vi åt då middag tillsammans. Efter det så hjälptes vi åt att adventspynta. Tvättade tre maskiner med tvätt också.


 

Klockan åtta så satte vi oss i vardagsrummet tillsammans och tittade på Idol-finalen. Klockan tio så gick Borzko och la sig, han ska upp fyra i morgon bitti för att jobba extra. Själv fortsatte jag att sitta framför teven med datorn i knäet.


 

Tomt utan Jimmy och Jenny… (Glöm inte att läsa Jennys blogg.)


 

Adventspyntat!

I dag har Borzko och jag adventspyntat. Det blev väldigt lite pyntat i år. Bara en bråkdel av det vi brukar ha, satte vi upp. Vi åker ju till Thailand och två veckor, så vi beslöt oss för att bara pynta lite grann. När vi kommer hem igen sen så är ju jul och nyår redan över.


 

Här är i alla fall några kort på pyntet. Det första kortet är på köksfönstret. Det andra är på adventsljusstaken. Det tredje är stjärnan i vårt sovrumsfönster. Och det fjärde och sista kortet är på våra fina julklappspaket som i år står på vår övre inglasade balkong.(Bloggen krånglade i går, så därför lägger jag in det här i dag i stället för i går.)
  

  

Förändrat bloggande.

Jag tror att jag ska förändra mitt bloggande lite. Jag ska testa att blogga lite fler och lite kortare inlägg. Alltså lägga in inlägg lite då och då om olika saker. Jag kan tycka att mina dagböcker blir lite för långa ibland. Och att en del saker både är tråkigt att skriva om, och förmodligen tråkigt att läsa om. Tänkte att jag istället skulle försöka att dela upp dagboken i flera delar. Varje speciell händelse eller sak ska få ett eget inlägg. Och så kanske bara ett litet kort inlägg på kvällen om /det som blir kvar/vardagshändelser/dagens dagbok/.


 Självklart så skriver jag ju till största del för min egen skull. Men lika självklart är ju också att jag tycker att det är jättekul att ha så pass många läsare. Så ni får gärna tycka till och säga vad ni tycker om förändringen. Bättre eller sämre? Det vore jättekul att få lite mer respons och kommentarer av er! Jag får väl se vad jag själv tycker om mitt förändrade skrivande också.

Vem vinner IDOL? Markus eller Erik?

Vem vinner IDOL?
Markus eller Erik?


JAG VILL ATT DET BLIR OAVGJORT!
Hur ska man kunna välja någon av dem?
De är ju precis lika bra! 


UPPDATERAT, klockan 23:00.


 

Jaha, det blev då Markus som vann. Och det var väl bra det. Precis lika bra som om Erik hade vunnit. Både killarna är ju helt fantastiska. Jag grät stort när resultatet visades. Både över att Markus vann och över att Erik inte vann. Och jag hade gjort precis likadant om det hade varit tvärtom.


RSS 2.0