Lördagen den 30 september 2006

Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost. Borzko gick upp vid halvåtta och gjorde sina morgonbestyr. Jimmy sov, han kom hem vid halvfemtiden i morse… Jenny sov hemma hos Robin och kom hem vid halvniotiden eftersom vi hade bestämt att vi skulle åka då.


 

Vid halvniotiden så gav sig då jag, Borzko, och Jenny iväg för att åka ut till landet över dagen. Jimmy stannade hemma eftersom han var ute på krogen i natt, och sen skulle jobba nästa natt. Borzko och Jenny åkte i Borzkos lastbil och jag åkte i Volvon. Först så åkte vi till Willys i Länna och handlade med oss lite matvaror. Och sen så fortsatte vi ut till min Mammas och Pappas landställe i Skärlinge Fritidsby på Lisö.  

När vi kom ut till landet så tog vi en fika och satt och pratade en stund. Efter det så gick vi ut. Pappa hade fällt en stor gran med hjälp av en granne och hans motorsåg. Grannen hade också fällt ett träd. Borzko hade åkt ut med lastbilen för att hjälpa dem att forsla bort allt granris och alla grenar. De släpade in allting i lastbilen och så körde de iväg med allt till en uppsamlingsplats som finns på området.  

På det första kortet så ser man hur det såg ut tidigare i somras när granen stod kvar framför huset. Och på det andra kortet så ser man hur det ser ut nu när granen är borta. 


  

Sen så åt vi lite lätt lunch. Efter det så satte Pappa, Borzko, och Jenny igång med att få bort alla rötterna som fanns kvar efter granen. Mamma och jag gick på en promenad in i skogen för att leta efter trattkantareller och höstkantareller. Vi var väl ute i cirka en och en halv timme, och vi hittade bara en endaste svamp…  

Pappa, Borzko, och Jenny jobbade duktigt hela eftermiddagen med att få bort den stora huvudroten och alla grenrötter. Men till slut lyckades de och de körde ner även den till uppsamlingsplatsen med hjälp av lastbilen.  

Jag lagade middag. Vi åt lövbiff, potatisklyftor, bearnaisesås, vitlökssås, och ärtor/majs/paprika. Efter att vi hade diskat och plockat i ordning, så fikade vi och åt Mammas äppelpaj med vaniljvisp.


 

Vid halvsjutiden så åkte vi hem till Farsta igen. Jenny åkte med Borzko i lastbilen nu också, och jag åkte själv i Volvon. Hemma strax före halvåtta. Jimmy var inte hemma när vi kom hem. Han hade åkt en sväng till sin kompis Kristian i Hagsätra, sen så åkte han direkt till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba ett nattpass mellan nio och sju.


 

Borzko och Jenny tog en sväng till Centrum och handlade lite chips och godis till kvällen.  Sen så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet. Jag hade min dator med mig i knäet, och Jenny lånade Jimmys bärbara dator med sig. Borzko tittade på någon gammal film på teve.


Fredagen den 29 september 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet och var hemma vid halvtretiden. Jimmy hade ledig dag i dag och var hemma när jag kom hem. Först så höll jag som vanligt på och fixade lite här hemma. Sen så satte sig Jimmy och jag vid köksbordet med våra datorer, och så hjälpte han mig att fixa lite i min nya dator.


 

Jenny slutade tidigt i dag i skolan. Hon åkte hem till Robin en stund på eftermiddagen, och sen så kom hon hem vid halvfemtiden. Borzko slutade ovanligt tidigt i dag, och var också hemma vid halvfemtiden.


 

Vid femtiden så åt vi middag tillsammans alla fyra. Det är så sällan som vi alla fyra är hemma samtidigt och äter middag, så det var riktigt trevligt att sitta och äta och prata allihopa tillsammans.


 

Efter middagen så stack Jimmy iväg med bilen hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny var hemma en stund och sen så stack hon iväg vid halvåttatiden hem till en klasskompis. Hon skulle först vara där med några tjejer, och sen senare så skulle hon möta upp med Robin och sen sova hos honom.


 

Jag satt vid datorn en stund, och Borzko tittade på sport på teve. Sen klockan åtta så tittade vi på teve tillsammans, på ”Idol”. Jag ringde inte på någon i kväll. Jag tyckte att alla elva tävlande var jättebra. Jag kunde inte välja ut vem jag skulle ringa på.


 

Efter Idol så fortsatte Borzko att titta på teve. Själv så satt jag mest med datorn i knäet. Tittade sen på resultatet av Idol-omröstningen, och det blev ju Sara som åkte ut…


 

Jimmy kom hem vid elvatiden. Han lämnade bara bilen, bytte kläder, och sen tog han tunnelbanan in till stan för att möta upp med en jobbarkompis och några av hans kompisar, för att gå på krogen med dem.


 

Borzko var trött efter en intensiv arbetsvecka, så han gick och la sig vid kvart över elva. Själv så tänkte jag sitta här med datorn till halvettiden. Eller om jag kanske läser lite i min bok istället.


 
Ha en fortsatt trevlig helg alla mina läsare! :-)  

Torsdagen den 28 september 2006

Jobbade...


 

Åkte hem direkt efter jobbet och var hemma vid halvtretiden. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt och beräknade att vara hemma vid sjutiden. Jimmy jobbade eftermiddagsskift mellan två och tio och beräknade att vara hemma vid elvatiden. Jenny slutade skolan vid kvart över fyra och beräknade att vara hemma vid femtiden.


 

Jag höll som vanligt på och grejade, plockade, donade och fixade med allt möjligt här hemma först. Satt lite vid datorn också. Sen så satte jag mig och läste lite i min bok som jag håller på med för tillfället: ”Signal” av Stephen King. Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Hon läste också en stund då, och läste ut boken som jag köpte i går! (Jag undrar vem hon brås på! ;-) Eller vad säger man? Sådan mor sådan dotter!) Sen så åt vi två middag vid femtiden.


 

Efter middagen så blev det slappande resten av kvällen. Satt större delen av kvällen i kökssoffan och varvade mellan min braiga bok och min nya fina dator. Jenny satt mest vid datorn i sitt rum. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och sen sport på teve blev det för honom, som de flesta av hans kvällar.


 

Vi hade lite problem med Internet under kvällen, så det blev inte så mycket datortid under den senare delen av kvällen. Jenny och jag satt och fikade och pratade i köket en lång stund istället.


 
Fredag i morgon! Härligt! :-)  

Onsdagen den 27 september 2006

Jobbade...


 

Åkte hem direkt efter jobbet så jag var hemma vid kvart över två. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade förstås som vanligt och beräknade att vara hemma vid sjutiden. Jenny har förmiddagsundervisning den här veckan i skolan, sen så skulle hon åka hem till Robin direkt efter skolan och äta middag där och vara där en stund på kvällen. Jimmy jobbar tre eftermiddagspass från och med i dag, mellan två och tio, och beräknade vara hemma vid elvatiden.


 

Jag höll först på och fixade, donade, plockade och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Sen så gick jag en sväng till Centrum för att köpa en ny bok som jag, och framförallt Jenny, har väntat på en tid: ”Matilde” av Denise Rudberg. (Jenny blev glad över den. Läs hennes blogginlägg från i dag. Hon gjorde mig till ”dagens bästa person” ;-)

  

 

När jag kom hem igen så satt jag mest vid min nya dator. Nu börjar det bli lite ordning på den! Allt som har kunnat krångla har krånglat... Tur ändå att jag har haft Jimmy till hjälp. Annars hade jag definitivt haft ännu mera problem. Några grejer till behöver han hjälpa mig att fixa, men nu jobbar han några kvällar, så det får bli till helgen eller i nästa vecka. Jag är i alla fall jättenöjd med datorn! Här är länk till bild och text på OnOffs hemsida.
  


 

 

Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden. Sen efter det så satte jag mig återigen i kökssoffan med min nya lilla fina dator i knäet. Vid sjutiden så kom Jenny hem från Robin. Han skulle spela innebandy och då kom Jenny hem för att plugga lite först, och sen så satt hon vid datorn. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch, och sen lite sport på teve blev det för honom. Ingen teve för mig som vanligt. För mig så är det datorn och böckerna som prioriteras!


Veckans Vikt - Vecka 39

Veckans Vikt
Vecka 39
25/09

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 38

Veckans Motion
Vecka 38
18/09 - 24/09

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 3,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

Tisdagen den 26 september 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet så jag var hemma vid kvart över två. Jimmy var hemma när jag
kom hem, han hade en ledig dag från jobbet i dag.


 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. Sen så satt Jimmy och jag vid köksbordet med hans dator, min gamla dator, och min nya dator. Han höll på och fixade med min nya så att den skulle bli som jag ville ha den.


 

Jenny åkte hem till Robin direkt efter skolan och åt middag där. Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Sen så fortsatte vi med datorerna.


 

Borzko kom hem vid halvsjutiden. Han duschade och åt snabbt middag, sen så åkte han iväg till Råsunda för att se fotbollsderbyt mellan Hammarby och AIK.


 

Jenny kom hem från Robin vid åttatiden. Hon satt sen vid datorn resten av kvällen. Jimmy och jag satt vid datorerna och fixade hela kvällen. Nu börjar nya datorn att bli någorlunda... Men mycket är kvar... Och mycket har krånglat...


Måndagen den 25 september 2006

Jobbade…


 

Hade Jimmys bil till jobbet i dag, för Borzko skulle åka till verkstan med våran bil. Borzko var ledig i dag, som han för tillfället är nu på måndagar. Han åkte bort till Jonne på verkstan i Huddinge där han fixade något bromsrör tror jag att det var. Sen så tog Borzko hand om veckostädningen under dagen. Jimmy hade också en ledig dag från jobbet, han sov länge, och sen så satt han vid datorn.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny kom hem ungefär samtidigt från skolan. Sen så åkte vi alla fyra iväg till Polisstationen i Haninge Centrum. Där fixade vi nya pass till oss allihopa. 400:- kronor per styck kostade det, och de är klara om en vecka.


 

När vi kom hem så släppte vi bara av Borzko och Jenny, och sen så åkte Jimmy och jag ner till Centrum. Där hämtade vi ut min nya bärbara dator på OnOff, som jag beställde för knappt två veckor sedan.


 

Väl hemma igen så åt vi middag alla fyra. Efter middagen så började Jimmy och jag litegrann med att fixa iordning min nya dator, men vi hann inte så mycket, för sen så skulle jag iväg.


 

Åkte iväg vid halvsextiden. Hämtade först upp en av mina jobbarkompisar, Mita, och sen så åkte vi tillsammans till Aulan i Rågsvedsskolan. Där mötte vi upp med de flesta av personalen i Hagsätraskolan, Ormkärrsskolan, och Snösätraskolan. Sen så satt vi där i cirka två och en halv timme och lyssnade på en jättebra föreläsning om att man bemöter och behandlar barn och ungdomar olika beroende på kön.


 

Skjutsade hem Mita när det var slut och sen så åkte jag hem till Farsta igen. Kom hem vid kvart i nio. Jimmy hade åkt hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny var hemma och satt vid datorn. Borzko satt framför teven.


 

Jag höll på och plockade med lite allt möjligt. Sen så blev det datorn en stund. Men det blev bara gamla datorn, den nya får vänta till i morgon. Efter jobbet i morgon så ska Jimmy och jag tillsammans fixa i ordning den så den blir som jag vill ha den.


Söndagen den 24 september 2006

Mobilen larmade klockan sju som den nästan alltid gör på lediga dagar. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Jenny var inte hemma, hon sov ju hos Robin i natt. Jimmy hade gått upp klockan sex och sen åkt till jobbet för ett dagpass i dag också mellan sju och fyra. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr och åt frukost.


 

Vid kvart över nio så gick både Borzko och jag iväg. Han skulle till Farstahallen för att träna i gymmet och jag skulle ut på en liten promenad. Först så gick jag med honom bort till Farstahallen, och sen så gick jag vidare längs stranden vid Magelungen. Gick bort och förbi Farsta Strand, sen så vände jag och gick lite annorlunda väg tillbaka.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 30 minuter och 0 sekunder

Antal steg: 10.294

Distans: 8 kilometer och 740 meter

Förbrukade kalorier: 311  

 

Hemma igen vid kvart i elva. Då åt jag lite lätt lunch när jag kom in. Höll på och fixade lite grann med allt möjligt här hemma en stund först. Sen så satte jag mig och läste ut boken ”Fallhöjd” av Nick Hornby.


 

Borzko kom hem från gymmet vid tolvtiden. Han åt lunch och sen så höll han också på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jag gjorde det samma, och sen så satt jag också med datorn en stund. Bloggade tre inlägg bland annat. Tolv blogginlägg med det här inlägget har det blivit i helgen. Ovanligt mycket för att vara mig.


 

Vid halvtretiden så åkte Borzko iväg. Han skulle hem till sin Mamma och äta middag där och vara där på kvällen. Själv så satte jag mig och påbörjade en ny bok: ”Signal” av Stephen King. Lite drygt etthundra sidor läste jag.


 

Vid halvfemtiden så kom Jenny och Robin hem hit. I dag har de varit ihop i sex månader! *Grattis till er båda!* :-)


 

Vid halvsextiden så kom Jimmy hem från jobbet. Då åt jag, Jimmy, Jenny och Robin middag tillsammans. Satt ganska så länge och åt och pratade.


 

Efter middagen så åkte Jimmy hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny och Robin var på Jennys rum. Jag satt med min dator i köket.


 

Vid åttatiden så gick jag, Jenny och Robin upp i vardagsrummet och tittade på teve. Först så tittade vi på första avsnittet av den nya dramakomedin ”Mäklarna” på ettan. Den tittade vi på för att den delvis är inspelad i Hagsätra (där vi bodde förut), och även lite i Hagsätraskolan (där jag jobbar nu, och där Jenny och Jimmy gick förut). Sen så tittade vi på ”Parlamentet” på fyran som alltid är roligt.


 

En timmes tevetittande fick räcka mer än väl, så resten av kvällen blev det datorn och kökssoffan istället.


 

Och så är det måndag i morgon igen tyvärr…  


Mitt fotoalbum

Titta gärna in i mitt fotoalbum på Windows Live Spaces. För närvarande så har jag 968 fotografier där i 12 olika fotoalbum.


Här är länken!


Bloggar som jag läser nu - september 2006

De här tjugofyra bloggarna är de som jag följer och läser just nu i september 2006. Vissa av dem har jag läst under flera år, och vissa av dem har jag precis börjat att läsa. Kolla in dem du också!


Min dotter Jenny


Angela


Finkan


Camilla Läckberg


Hedgehog-Sara


Anna K


Lotten


Mamselamsen


Annica Tiger


Junitjej


Tjuvlyssnat


Bloggfrossa


Åsiktstorped


Random Hero


Silverfisken


Lilla Mysan


Populärkultursjunkien


Gammelmamman


Blondinbella


Draken


Autumnleaf


Valpbloggen


Steffanie


Pudelbus


"Fallhöjd" av Nick Hornby

---------  


 

Recension av boken: ”Fallhöjd” av Nick Hornby. (Genre: Engelsk skönlitteratur.)


 

---------  


 ”Av författaren till succéer som Om en pojke, High Fidelity och Fever Pitch


Det är nyårsafton och på taket till ett höghus i London möts fyra personer som inte känner varandra. De är dock där av samma anledning: just denna kväll har de tänkt begå självmord. Här finns TV-kändisen Martin som tyckte att han hade allt, men sumpade det när han hamnade i säng med en alldeles för ung flicka. Här finns också Maureen, vars stora sorg i livet är den handikappade sonen som aldrig lyckats lära sig gå eller tala. Här finns ministerdottern Jess, galen av tonårsångest och olycklig kärlek. Och här finns JJ, det amerikanska pizzabudet som skulle blivit rockstjärna men aldrig lyckades.
 Det är dock svårt att ta livet av sig när man ständigt blir störd hela tiden. Och de fyra främlingarna upptäcker snart att de har ännu mindre gemensamt än vad de först trott...”

 (Kopierat från adlibris.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.


 

---------  


 

Jag har läst fyra böcker av Nick Hornby förut. Tre av dem tyckte jag om. Det var: ”Om en pojke”, ”High Fidelity”, och ”En god människa”. En av dem tyckte jag inte om. Det var: ”Fever Pitch”. Den här, ”Fallhöjd”, tyckte jag var helt okej. Bra, men inte jättebra. Jag hade faktiskt väntat mig mer av den. När jag läste om boken, så tyckte jag att den verkade jättebra, men så bra var den faktiskt inte. Den var bäst i början, sen blev den nästan lite långtråkig. Men sättet som Nick Hornby skriver på, det tycker jag om. På något sätt så påminner mig hans sätt att skriva om Marian Keyes sätt att skriva. De skriver båda på ett humoristiskt sätt även när inte själva handlingen är speciellt rolig. Jag kan i alla fall rekommendera boken. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg:  3 av 5.


 ---------    

Lördagen den 23 september 2006

Mobilen larmade klockan sju, som vanligt på lediga dagar. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost. Jenny var inte hemma, hon sov ju hos Robin i natt. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till jobbet för att jobba ett dagpass mellan sju och fyra. Borzko gick upp strax efter åtta och gjorde sina morgonbestyr.


 

Vid niotiden sen så gick både jag och Borzko ut på promenad. Det är inte så ofta som Borzko känner för att promenera, oftast så går jag ju själv. Men i dag så kände han för det, så han följde med mig. Mycket trevligt att gå och prata om allt möjligt under tiden.


 

Vi gick längs tunnelbanan in mot stan. Underbart väder ute. Strålande sol och rena sommarvärmen. Köpte en caffe-choko på 7-Eleven på vägen. När vi kom till Hötorget så vände vi och så gick vi tillbaka igen fast en annan väg den här gången. Gick till Skanstull där vi tog tunnelbanan hem igen.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 2 timmar, 50 minuter och 48 sekunder

Antal steg: 20.173

Distans: 17 kilometer och 140 meter

Förbrukade kalorier: 611


 

Väl hemma igen så åt vi lite lätt lunch. Sen så gick Borzko en sväng till Farstahallen för att träna lite. Själv så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen så satte jag mig vid datorn en stund. Läste lite i min bok också.


 

Jenny kom hem från Robin vid halvtvåtiden. Hon åt lite lunch när hon kom hem. Sen så duschade hon och så satt hon mest vid datorn sen under eftermiddagen, läste lite gjorde hon också. Borzko kom hem från gymmet sen vid halvfyratiden.


 

Vid fyratiden så åkte Jenny iväg hem till Robin igen. Hon skulle lämna av lite grejer där och sen möta upp med oss senare. Jimmy kom hem från jobbet vid kvart i fem. Han duschade och gjorde sig i ordning, och så fort han var klar så stack vi iväg.


 

Vi tog tunnelbanan och åkte iväg in till Medborgarplatsen. Där mötte Jenny upp med oss. Sen så gick vi till Pizza Hut för att äta middag. Först så åt vi alla vitlöksbröd med mozzarellaost på till förrätt.  

Sen så åt Jimmy och Borzko pan pizza. Jenny och jag åt kombinerade förrätter. Jag åt quesadillas, kycklingvingar, och tacochips. Jättegott var det. När vi hade ätit klart så gick vi bort till Göta Lejon för att se på rockmusikalen ”Rent”, med Linus Wahlgren och Linda Bengtzing i huvudrollerna. Vi tyckte alla fyra att den var jättebra. Bra musik och bra skådespelare. Av oss så fick den en klar fyra av fem möjliga i betyg.  

Rent hade ju nypremiär i går och fick rätt så dåliga recensioner i både Aftonbladet och Expressen. Läs Aftonbladets recension här och Expressens här. Här är också en länk till Rents hemsida. Bilden nedanför är tagen därifrån.  

Lite knappt tre timmar höll det på, så strax efter halvelva så satt vi på tunnelbanan hem till Farsta. När vi kom hem så gick Borzko och Jenny till bilen och så skjutsade han henne till en fest i Västertorp där hennes pojkvän Robin var på fest. Och sen så skulle hon följa med Robin hem och sova där i natt.  

Jimmy och jag satte oss med våra datorer vid köksbordet när vi kom hem. Borzko handlade med sig lite chips och godis på vägen hem. Så resten av kvällen så satt jag vid datorn och höll på med allt möjligt och så åt jag chips och godis.


Evenemang Hösten 2006


Jag har fem stycken evenemang att se fram emot här under hösten:


Rockmusikalen ”Rent” på Göta Lejon tillsammans med Borzko, Jimmy, och Jenny.Konsert med George Michael i Globen tillsammans med Jenny.Konsert med ”Europe” på Hovet tillsammans med Jimmy.Konsert med ”Iron Maiden” i Globen tillsammans med Jimmy.Musikalen ”Mamma Mia” på Cirkus tillsammans med Pappa, Mamma, Borzko, Jimmy, och Jenny. 

Sagan om Ringen

Jag älskar Sagan om Ringen-filmerna. Och den här bilden är så vacker tycker jag. Jag har den både som bakgrundsbild i min dator och som bakgrundsbild i min mobil.

 

"Out of time"

---------  


 
Recension av filmen: ”Out of time”. (Genre: Thriller/Action/Drama.) 

 

---------  


 
”Hur ska han lösa morden innan bevisen hinner ikapp honom?


Matt Lee Whitlock är nöjd med sitt liv som polischef i den lilla staden Banyan Key. Men plötsligt en dag slås hans liv i spillror och allt han trott och litat på visar sig vara lögn. En brutal mordbrand skakar det lilla samhället och Matt satsar alla resurser på att lösa morden. Men allt eftersom utredningen fortskrider byggs en indiciekedja upp som pekar ut Matt som den skyldige.


Han inser att han måste ligga steget före sina kollegor och börjar en mardrömslik jakt på nya bevis som kan rentvå honom. Med stegrande tempo nystas mordmysteriet upp. Matt har visserligen sanningen på sin sida, men tiden rinner honom ur händerna…”

 (Kopierat från hyrfilm.cdon.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på hyrfilm.cdon.com.


 

---------  


 

Den här filmen tycker jag inte att det finns så mycket att säga om egentligen. Denzel Washington är väl alltid sevärd i och för sig. Annars så var det en sån film som det känns som om man har sett förr fast man inte har gjort det. Ganska så förutsägbar, men ändå sevärd och klart godkänd.  ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3 av 5.


 ---------   

Fredagen den 22 september 2006

Jobbade…


 

Kom hem från jobbet vid kvart över två. Jimmy var hemma när jag kom hem, han hade en ledig dag i dag. Jag höll på som vanligt med lite allt möjligt här hemma under eftermiddagen. Hade fått ännu en bok i brevlådan i dag som jag hade skickat efter. Den senaste romanen av min absoluta favoritförfattare var det.
 


 

 

Jimmy och jag åt middag tillsammans vid fyratiden. Sen efter det så satt vi båda två vid våra datorer. Vid sextiden så kom Borzko hem från jobbet. Han hade köpt blommor med sig hem till mig i dag.
 


 

 

Jenny slutade klockan fem i skolan i dag. Sen så mötte hon upp med Robin och några av hans kompisar. De var och fikade på stan. Sen så gick hon hem till Robin och åt middag där, var där på kvällen, och sov även där.


 

Borzko åt middag och duschade. Jimmy och jag tog en sväng till Centrum vid sjutiden. Vi köpte mjölk och lite annat nyttigt. Och så köpte vi lite onyttigt till kvällen: chips, dipp och godis. Jag åt vickningschips och massor med lösviktsgodis.
  

 

Klockan åtta så blev det soffan i vardagsrummet, och så ”Idol” på teven. Mina två favoriter Cissi och Erik kom ju med bland de sex som fick sjunga i kväll, och jag ringde två gånger vardera på dem.


 

Sen klockan nio när Idol var slut så satte vi i gång en dvd-film. ”Out of time” från 2003 med Denzel Washington. Missade tyvärr omröstningsprogrammet i Idol då, men allt finns ju på nätet, så jag såg att mina två favoriter Cissi och Erik gick vidare. Alla tio finalisterna som är kvar nu har jag velat ha kvar. Så nu kommer det bli svårt i fredagsfinalerna framöver. Jag vill ju inte att någon ska åka ut.


 

Vid kvart över elva så gick både Borzko och Jimmy och la sig. Borzko var trött efter en intensiv arbetsvecka. Jimmy ska upp klockan sex i morgon och jobba mellan sju och fyra. Jag blir väl sittande här med datorn till ettiden som vanligt.


Det bästa fotografiet i mitt fotoalbum! ;-)Det bästa fotografiet i mitt fotoalbum! ;-)

(Jag och Jimmy på IKEA) 

Idol

Gårdagens Idol-omröstning blev även den som jag tyckte och ville. Johan och Jonas gick ju vidare. Jag hade ju även Erik som favorit, så jag hoppas att han då får vara med på den sista uttagningen i kväll i stället.


 

De två som jag hoppas kommer med från den sista uttagningen inför finalen i kväll är: Cissi och Erik.


Steg

Antal steg i snitt, under den, av våra fem olika arbetsveckor, som vi är först i skalen, sen dukar, och sen är andreman i stora matsalen: 10.333.


Torsdagen den 21 september 2006

Jobbade…


 

Antal steg på jobbet i dag: 10.884.


 

Kom hem från jobbet vid kvart över två. Ingen var hemma när jag kom hem. Jimmy jobbade mellan sju och fyra i dag och beräknade att komma hem klockan fem. Jenny hade eftermiddagslektioner i dag och beräknade att komma hem vid kvart i sex. Borzko jobbade som vanligt, sen så skulle han åka direkt till fotbollsmatchen på Söderstadion mellan Hammarby IF och IFK Göteborg, och beräknade att komma hem vid halvtiotiden.


 

Jag höll som vanligt på med lite allt möjligt här hemma på eftermiddagen. När jag tyckte att jag hade gjort nog med nytta för i dag så satte jag mig och läste lite i min bok, ”Fallhöjd” av Nick Hornby.


 

Vid halvsextiden så kom både Jimmy och Jenny hem samtidigt. Vi åt middag ihop då alla tre. Sen så plockade bara Jenny ihop lite grejer och så stack hon iväg igen. Hon skulle möta upp med en kompis till Robin, sen gå med honom och titta på när Robin spelade en innebandymatch, och sen sova hos Robin i natt.


 

Och det var kul att träffa Jimmy! Jag har inte sett honom på fyra dygn trots att han inte har varit bortrest. Han har jobbat eftermiddagsskift så vi har gått om varandra hela tiden. Han har åkt till jobbet strax innan jag har kommit hem från jobbet. Och sen när han har kommit hem så har jag sovit.


 

Jimmy duschade och gjorde sig i ordning efter middagen. Sen när han var klar så stack vi en sväng till Centrum. Först så var vi på Teknikmagasinet där Jimmy hämtade ut sin gamla mobil som har varit på garantireparation. Nu ska den säljas. Sen så var vi på HemKöp där jag hämtade ut ett bokpaket med sex stycken böcker. 


 


 

Väl hemma igen så tog vi det bara lugnt. Jimmy satt mest i sitt rum vid datorn. Jag hamnade i kökssoffan med min dator. Sen klockan åtta så kollade jag på ”Idol”. I dag hade jag tre favoriter precis som i går: Johan, Erik och Jonas. Så jag hoppas att två av dem går vidare i dag, och en får vara med i morgon kväll igen.


 

Gårdagens Idol-omröstning kan man väl säga att den blev som jag tyckte och ville. Jag hade ju tre favoriter i går: Sara, Felicia, och Cissi. Sara och Felicia gick ju vidare till finalen. Så nu är det bara att hoppas på att Cissi kommer att vara bland de sex som juryn komma att välja ut för en extra omröstning på fredag.


 

Min förkylning går lite upp och ner varje dag. I går kände jag mig mycket bättre. Men i dag har jag mer ont i halsen igen tyvärr.


 

Och i morgon är det fredag! Härligt!  


Onsdagen den 20 september 2006

Jobbade…


 

Antal steg på jobbet i dag: 9.417.


 

Kom hem vid kvart över två från jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt och beräknade att komma hem vid sjutiden. Jimmy jobbade även i dag mellan två och tio och beräknade att komma hem vid elvatiden. Jenny har sen eftermiddagsvecka i skolan, och på eftermiddagen så skulle de gå och titta på inspelningen av kvällens ”Idol”, så hon beräknade att komma hem vid åttatiden.


 

Jag höll på och fixade, grejade, plockade, donade, pysslade, och småstädade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma under större delen av eftermiddagen. Vid femtiden så åt jag lite middag i min ensamhet. Och efter det så hamnade jag i kökssoffan. Först så satt jag med datorn en stund. Sen så började jag läsa en ny bok: ”Fallhöjd” av Nick Hornby.


 

Jenny kom hem vid kvart över sju. Hon duschade och sen så åt hon middag. Borzko kom hem vid kvart i åtta. Han åt middag och sen så duschade han. Han tittade sen på sport på teve som vanligt. Jenny och jag tittade på ”Idol”.


 

Jenny var ju på inspelningen av Idol i dag. Den första timmen mellan åtta och nio spelas in tidigare på dagen, och sen så är redovisningen av omröstningen i direktsändning. Så hon såg när alla sjöng. Sen så kommer resultatet i kväll halv elva.


 

Gårdagens Idol-omröstning blev precis som jag tyckte och ville, Marcus och Danny gick vidare. Nu har det blivit precis som jag har velat och tyckt i två dagar. Vi får väl se hur det går i kväll.


 

I kväll så tyckte jag att tre tjejer var bäst: Sara, Cissi och Felicia. Så jag hoppas att två av dem går vidare direkt till finalen, och att en av dem blir utvald av juryn till att tävla på fredag. För sex stycken av de som inte direktkvalificerar sig till finalen kommer att få tävla om två platser på fredag.


 

Jag mår mycket, mycket bättre i dag. Bara lite ont i halsen, och lite snorig.


Tisdagen den 19 september 2006

Jobbade…


 

Kom hem vid kvart över två. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade i dag som vanligt. Jimmy jobbade eftermiddagspass mellan 14.00 och 22.00. Jenny har eftermiddagslektioner den här veckan och slutade 17.00. Jag höll på och fixade med allt möjligt här hemma en stund efter jag hade kommit hem. Sen vid tretiden så gick jag en sväng till Centrum.


 

Först så gick jag runt och tittade i affärerna på lite allt möjligt. Sen så handlade jag lite på Åhléns. Ett par nya svarta skinnhandskar blev det först. Och sen en svart mascara, en svart kajalpenna, och en Date-parfym.   

Sen så handlade jag lite ute på Torget. Plommon och hallon blev det i dag.  

Väl hemma igen så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så åt jag lite middag i min ensamhet. Borzko skulle inte komma hem förrän åtta, Jimmy vid elva, och Jenny skulle åka direkt från skolan till Robin och äta middag där.


 

Efter middagen så satte jag mig i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet. Läste nyheter och bloggar och höll även på med en hel del annat i datorn. Borzko kom hem från jobbet vid strax före åtta. Han åt middag, och sen så duschade han. Efter det så tittade han på sport på teve innan det var sängdags.


 

Jenny kom hem från stan vid strax efter åtta. Hon hade fikat på stan med sina tjejkompisar efter middagen hos Robin. Robin åkte iväg på sin innebandyträning efter middagen. Jenny och jag pratade en stund, och sen plockade hon ihop lite grejer. Vid niotiden så åkte hon iväg igen med tunnelbanan in till Medborgarplatsen för att möta upp med Robin och sova där i natt.


 

Jag tittade på ”Idol” i kväll också. I kväll så vill jag att Danny och Marcus ska gå vidare till finalen. Jag har inte ringt på någon i kväll heller, jag tycker att de två var helt outstanding, så jag tror nog att det blir de två. Speciellt Marcus var helt fantastisk tycker jag. Resultatet kommer mellan 22.35 och 22.55.


 

---------  


 

Och gårdagens Idol-omröstning blev ju precis som jag ville. Linda och Jessica gick vidare.


 

---------  


 

Om ni tittar på ”Idol” i morgon så får ni titta extra noga på publiken, för då är Jenny och hennes klasskamrater där!


 

---------  


 

Känner mig sämre i dag… Jätteont i halsen…


 

---------  


 

Glömde att sätta på mig stegräknaren på jobbet i dag, så det blir ingen rapportering av steg.


 

---------  


Veckans Vikt - Vecka 38

Veckans Vikt
Vecka 38
18/09

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 37

Veckans Motion
Vecka 37
11/09 - 17/09

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim

Måndagen den 18 september 2006

Jobbade…


 

(Jag kommer att ha stegräknaren på mig på jobbet ett tag framöver. Jag tycker det är kul att kolla hur många steg vi ungefär går på de olika arbetsveckorna som vi har. Vi har ju fem arbetsveckor som vi alternerar emellan. Jag har kollat förut en gång för ett par år sedan, och det är cirka 10.000 steg om dagen som vi går.)


 

(Antal steg på jobbet i dag: 10.462)


 

Kom hem vid kvart över två. Borzko var hemma när jag kom hem. Han är ju ledig på måndagar ett tag framöver. Han hade gjort veckostädningen i dag. Jimmy var inte hemma. Han jobbade mellan 14.00 och 22.00 i dag. Jenny var inte heller hemma. Hon har eftermiddagsvecka i skolan i dag och slutade 17.00.


 

Jag gick till Centrum nästan direkt när jag kom hem. Där var jag på Apoteket och hämtade ut två recept. Köpte lite andra grejer också. Sammanlagt så gick recepten plus det övriga på över sexhundra kronor. Lång väntetid som vanligt var det också. Det tog över en halvtimme innan det blev min tur.


 

Resten av eftermiddagen höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite med datorn också. Jimmy hade varit och handlat ett nytt minneskort till mig i förmiddags. Nu har jag 1 GB istället för 512 MB. Han fick mitt gamla kort till sin mobil. Jag satt och la in mer musik i mobilen.


 

Jenny kom hem från skolan vid kvart i sex. Borzko stack iväg vid sextiden till sitt jobb och hämtade hem sin lastbil tills i morgon. Jenny satt sen i sitt rum framför datorn. Jag satt i kökssoffan med min dator.


 

Vid åttatiden så kom Jenny ut till mig i köket. Vi tittade på ”Idol” och fikade tillsammans. Jag tyckte att framförallt Linda skulle gå vidare. Som andra finalist vill jag nog att Jessica skulle gå vidare. I och för sig var hon inte så bra i kväll, men hon har varit väldigt bra tidigare. Fast de andra tre, Lisa, Emma, och Cosima, var också bra… Jättesvårt att välja, alla är ju så bra. Jag ringde inte på någon. Resultatet kommer halvelva.


 

---------  


 

Jag mår bättre i dag. Bara lite ont i halsen, lite ont i huvudet, lite snorig, och lite trött…


 

---------  


 

Och Valet 2006 gick ju inte precis som jag ville tyvärr…


 
---------    

Söndagen den 17 september 2006

Gick och la mig vid tolvtiden i går kväll. Blev väckt först klockan sex i morse av Jimmy som kom hem från krogen. Somnade om och vaknade sen klockan sju när larmet på min mobil ringde. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost. Borzko gick upp vid halvniotiden och gjorde sina morgonbestyr. Jenny och Jimmy sov. Jenny skulle sova till klockan tolv och Jimmy till klockan två hade de sagt. Jag satt vid datorn en liten stund efter frukost. Mådde tyvärr lika dåligt som i går: ont i halsen, ont i huvudet, snorig, men ingen feber.


 

Beslutade mig i alla fall för en liten kort promenad trots att jag inte mådde bra. Borzko kände sig bättre från sin förkylning och beslöt sig för att gå till Farstahallen och styrketräna och basta. Vi gick iväg vid tiotiden båda två. Jag gick med honom bort till Farstahallen, och sen gick jag en sväng runt om i Farsta. Hemma igen strax före elva.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 48 minuter och 14 sekunder

Antal steg: 5.639

Distans: 4 kilometer och 790 meter

Förbrukade kalorier: 170   

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn en stund också. Vid halvtolvtiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon åt frukost och jag åt lite lätt lunch med henne då. Sen så satt hon i sitt rum och slöade framför datorn och teven. Jag slöade i kökssoffan tillsammans med min bok, ”Små citroner gula” av Kajsa Ingemarsson, och läste så småningom ut den också. (Recension finns i separat blogginlägg).


 

Klockan två så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost och duschade. Borzko kom hem från gymmet vid tvåtiden. När båda två var klara så gjorde vi dagens viktigaste: vi tog oss bort till Västbodaskolan och röstade! Riksdagsval, landstingsval, och kommunalval såklart, och så vårt lokala val om trängselskatten. Det var Jimmys första val, så det kändes lite speciellt. (Se blogginlägg om hur vi röstade).


 

När vi kom hem igen så stack Borzko iväg igen. Hans Pappa skulle ha fyllt år i dag om han hade levt. Så Borzko skulle möta upp med sin Mamma, och så skulle de åka till hans Pappas grav. Sen så skulle han följa med sin Mamma hem, äta middag där, och vara där en stund på kvällen.


 

Jag, Jimmy och Jenny åt middag vid fyratiden. Sen när vi var klara så stack Jenny iväg med tunnelbanan in till stan. Hon skulle möta upp med några av sina klasskompisar och gå och fika med dem.


 

Jimmy satte sig vid datorn i sitt rum. Och jag satte mig i kökssoffan med min dator. Vid sextiden sen så tog vi en sväng iväg och handlade chips, dipp, och godis för att ha till valvakan. Satte oss sen med våra datorer i vardagsrummet med ett öga på datorn och ett öga på teves valvaka.


 

Jenny kom hem vid halvåttatiden. Då gjorde hon oss sällskap i vardagsrummet framför teven. Sen så satt vi tre där och åt gott och följde valvakan. Och vi får väl se hur det går… 


Valet 2006

Nu har vi varit och röstat. Självklart så har jag kollat med Borzko och Jimmy om det är okej att skriva här vad de röstar på. Men de hade ingenting emot det. Och själv så har jag ingenting emot att lägga ut mina åsikter här. Så såhär röstade vi:

Vi röstade alla tre samma i riksdagsval, landstingsval, och kommunalval.

Borzko röstade på Socialdemokraterna.
Jimmy röstade på Vänsterpartiet.
Jag röstade på Vänsterpartiet.

Och i valet om trängselskatten så röstade vi alla tre: JA.

Hur röstade ni?


"Små citroner gula" av Kajsa Ingemarsson

---------  


 

Recension av boken: ”Små citroner gula” av Kajsa Ingemarsson. (Genre: Svensk skönlitteratur.)


 

---------  


 ”Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker Agnes sig stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb i restaurangbranschen, en pojkvän som älskar henne och en bästa kompis som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. Efter en uppgörelse med den sexistiske restaurangchefen Gérard står Agnes plötsligt utan jobb. När sedan sambon Tobias, musiker på turné, lämnar henne för en storbystad körsångerska är hon inte bara utan pojkvän utan också berövad större delen av sitt självförtroende. Kanske är det därför hon tvekar när Kalle, en gammal kollega som just är i färd med att öppna egen restaurang, erbjuder henne jobb. Ska hon våga sig på ett så riskfyllt projekt? Agnes beslutar sig ändå för att ta chansen och lägger ner sin själ i den nyöppnade restaurangen - Små citroner gula.


Kajsa Ingemarsson, född 1965, varvar romanförfattandet med att arbeta som skådespelare, komiker och programledare i både radio och tv. Hon har tidigare verkat som tolk, översättare och diplomat, med inriktning på rysslandsfrågor. Under sex år var hon anställd på Säpo. Debutromanen På det fjärde ska det ske (2002) och uppföljaren Inte enklare än så (2003) har fått mycket beröm av kritiker och sålt i rekordupplagor. Små citroner gula har alla förutsättningar att upprepa framgångarna!”

 (Kopierat från adlibris.se.)
 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  


 

Det här är Kajsas tredje roman, och den klart bästa av de tre tycker jag. De andra två var också bra, läs gärna mina recensioner om de två och om hennes krönikor-bok, det finns länkar nedanför. Men den här tredje romanen var ännu bättre. Den hade det mesta en bok ska ha, den var rolig, sorglig, spännande, gripande, verklig, medryckande, lättläst, med mera. Jag kan helt klart varmt rekommendera den. ///Bim.


 

---------  

 
Recension på Kajsas första bok: ”På det fjärde ska det ske”. 

 Recension på Kajsas andra bok: ”Inte enklare än så”

 

Recension på Kajsas krönikor-bok: ”Kajsas värld”.

---------  


 

Betyg: 4,5 av 5.


 

---------  


Lördagen den 16 september 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick och la mig redan klockan elva i går eftersom jag inte mådde bra. Kände mig tyvärr ungefär likadan i morse: ont i halsen, snorig, och ont i huvudet. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid åttatiden och gjorde sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans.


 

(Tur förresten att jag inte följde med på konserten i går. Den höll på i fem timmar, och slutade alltså inte förrän klockan halvtvå. Jimmy kom hem klockan två. Jag hade aldrig orkat stå i fem timmar i går när jag mådde så pass dåligt.)


 

Jenny var inte hemma, hon sov hos Robin i natt. Jimmy skulle sova lite längre i dag. Vid halvtiotiden så åkte Borzko och jag iväg till Länna för att handla på Willys. I dag blev det tio fulla plastkassar och det gick på lite drygt 1.500:- kronor.


 

Väl hemma igen så packade vi upp allt i kyl, frys, skafferi och städskåp. Sen så gick Borzko iväg till Centrum till frisören och klippte håret. Han köpte även två vita ljung på Torget till vår uteplats som jag hade bett honom göra. Jag satte mig vid datorn en stund. Jimmy vaknade och gick upp vid halvtolvtiden. Vid tolvtiden så åt han frukost, och då åt Borzko och jag lite lätt lunch.  

Vid ettiden så åkte Jimmy hem till sin kompis Kristian i Hagsätra, och var där på eftermiddagen. Borzko och jag tog det bara lugnt hela eftermiddagen. Han satt och läste Aftonbladet först, och sen så tittade han på sport på teve. Själv så la jag mig i soffan och började på en ny bok: ”Små citroner gula” av Kajsa Ingemarsson.


 

Klockan fyra kom Jenny hem från Robin. Då åt vi tre middag tillsammans. Sen så tog vi det alla tre lugnt fram till halvsextiden då vi åkte iväg. Jimmy kom hem ungefär när vi skulle åka. Men han skulle inte med oss, för han skulle möta upp med sin kompis Jesper och sen så var de på konsert i Globens Annex och såg den finska hårdrocksgruppen ”Lordi”.


 

Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min Mamma och Pappa. Sen så åkte vi vidare till Älvsjö och hem till min systerdotter Maria och hennes kille Patrik för att fira båda deras födelsedagar.


 

Sen så var vi där i ungefär fyra timmar, mellan sex och tio. Åt och drack en massa gott som de bjöd på gjorde vi. Många människor kom det dit och firade dem också. Jättetrevligt hade vi allihopa. Här är ett tjusigt kort på min Mamma som spelar biljard för första gången i sitt liv vid 77 års ålder.  

Väl hemma igen så tog vi det bara lugnt alla tre. Borzko tittade på teve, och Jenny och jag satt vid våra datorer.


 

Jimmy kom hem från hårdrockskonserten vid elvatiden. Han lämnade bara av bilen, bytte kläder, och sen så tog han tunnelbanan in till stan för att möta upp med några kompisar på krogen.


Fredagen den 15 september 2006

Jobbade…


 

Kom hem klockan fyra i dag, eftersom jag jobbade över i lite drygt en och en halv timme. Höll först på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund först. Sen så gick jag en sväng till Centrum. Köpte mig en svart cardigan/ziptröja på Gina Tricot och en ny Dean Koontz-bok på Bokia. 


 

 

Jenny gick direkt hem till Robin en stund efter skolan. Sen så åkte hon hem till en klasskompis. De skulle träffas ett gäng tjejer där och äta middag tillsammans. Sen senare så mötte hon upp med Robin igen och ska sova hos honom.


 

Jimmy jobbade mellan nio och fem i dag. Han kom hem, duschade, åt middag, och sen så stack han iväg. Han skulle först hem till en jobbarkompis tillsammans med några andra. Sen så skulle de till Globens Annex för konserten: ”Monsters Of Tribute”.


 

Egentligen så skulle jag gå tillsammans med Jimmy på konserten. Men jag mår inte alls bra i dag, så jag kände att jag inte skulle orka att stå på en konsert i flera timmar. Så jag gav bort biljetten till Jimmys jobbarkompis.


 

Jag har jätteont i halsen, är jättesnorig, har jätteont i huvudet, är jättetrött…


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag och duschade. Sen så gick han en sväng till Centrum och köpte chips och godis till oss.


 

Vid åttatiden så satte vi oss i vardagsrummet och tittade på ”Idol”. Jag hade som vanligt datorn med mig också och höll på med lite allt möjligt i den samtidigt. Åt chips och godis också.


 

Nu ska jag bara blogga klart, och sen så ska jag nog gå och lägga mig för att försöka att sova bort min förkylning.  


Torsdagen den 14 september 2006

Jobbade…


 

Åkte direkt efter jobbet till min frissa Lotta på Susannas Hårservice i Ormkärr. Där gjorde jag det vanliga: blekte håret jätteljust, klippte håret jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn. Och som alltid var det jättekul att träffa min gamla kompis och före detta granne Lotta. Bokade tid om sex veckor igen. Drygt 2,5 timmar tog det, och 700:- kronor fick jag betala.


 

Hemma vid kvart över fem. Både Jimmy och Jenny var hemma när jag kom hem. Jimmy hade jobbat mellan sju och fyra idag, så han hade bara hunnit vara hemma en kort stund, och sen duschat. Jenny hade också nyss kommit hem från skolan. Vi tre åt middag tillsammans nästan på en gång när jag kom hem.


 

När vi var klara med middagsbestyren så gick Jimmy och jag till Centrum. Där var vi på OnOff och jag beställde mig en ny dator. Jag har funderat på det en längre tid, och nu hade jag bestämt mig. Jag ska ha den nya datorn. Min bärbara som jag brukar ha, som just nu är på reparation, den ska Jenny ha när den kommer tillbaka. Hennes nuvarande dator, som är stationär, ska vi sälja. Den allra äldsta bärbara datorn, som jag just nu för tillfället har, ska jag behålla som en ”reservdator” till oss alla tre.


 

Då kommer vi alla tre ha varsin bra bärbar dator, plus att vi har den gamla bärbara datorn i reserv, plus att Jimmy också har sin stationära dator. Den fungerar inte för tillfället, men jag tror att han ska fixa den. (Ja, vi är väldigt datorberoende alla tre! ;-) Och Borzko är teveberoende! :-))


 

Datorn som jag beställde är en bärbar Sony med 1024 mb ramminne och 160 gb hårddisk. Den kommer om en till två veckor. Här är länk till datorn på OnOffs hemsida.


 

Väl hemma igen så satt sen Jimmy framför sin dator större delen av kvällen. Jenny städade och rensade i sitt rum. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt, och så småningom så hamnade jag i kökssoffan med datorn i knäet. Ingen teve för mig, som nästan alla kvällar.


 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Och hans kväll såg ut precis som vanligt: middag, dusch, och sen en stund i vardagsrumssoffan med sport på teve innan sängdags.


 

En fika och en pratstund i köket vid halvtiotiden hade vi alla fyra också.


 

Fredag i morgon! Härligt!


Onsdagen den 13 september 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Lämnade bara av bilen, och sen så gick jag till Centrum och tog tunnelbanan in till stan. Gick av vid T-centralen och gick direkt till H&M på Drottninggatan. Där hittade jag jackan som jag har letat efter. Köpte den (400:-) och en lång sjal (100:-). 

 

 

Sen så gick jag omkring lite i stan och tittade och njöt av värmen. Underbart väder, varmt och soligt, rena sommardagen. Köpte mig en glass och satte mig en stund vid Hötorget och tittade på fruktstånden och allt folk.


 

Mötte upp en snabbis med Jenny och Robin som hade varit på eftermiddagsbio. De skulle sen träffa en kompis till Robin och äta i stan. Jag åkte hemåt med tunnelbanan till Farsta.


 

Stannade till i Centrum och hämtade ut konsertbiljetter i Farsta Tobak. Jag och Jimmy ska gå och se ”Europe” på Hovet i november.  

Kom hem vid femtiden. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade jobbat mellan sju och fyra i dag. Han och jag åt middag tillsammans vid halvsextiden.


 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen när jag var klar med det jag ville ha gjort så hamnade jag i kökssoffan med datorn i knäet. Beställde några böcker från bokus.com och cdon.com bland annat.


 

Jimmy satt framför datorn i sitt rum större delen av kvällen. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch, och sen sport på teve blev hans kväll.


 

Jenny och Robin kom hem från stan vid halvniotiden, Robin skulle också sova här i natt. De köpte glass med sig på vägen hem, som vi sen alla fem åt. Satt en stund allihopa i köket och pratade.


Tisdagen den 12 september 2006

Jobbade…


 

Kom hem vid kvart över tre eftersom jag jobbade över en timme i dag. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem.


 

Jimmy hade jobbat i natt mellan nio och sju. Sen så hade han sovit mellan åtta och två. När jag kom hem så var han uppe och duschad och iordninggjord.


 

Jenny gick direkt hem till Robin efter skolan. Hon åt middag där och var där en stund på kvällen.


 

Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Sen strax efter fem så gick jag till Centrum och tog tunnelbanan in till stan.


 

Jag skulle på föräldramöte i Jennys skola. Åkte en tunnelbana tidigare för att hinna gå in på H&M i Ringen och leta efter jackan som jag vill ha. Men det var förseningar på över tio minuter, så jag hann inte kolla efter jackan.


 

Promenerade från Skanstull bort till Jennys skola: ”Jensen Gymnasium Södra” på Katarina Bangata. Sen så var jag på föräldramöte i hennes klass Hp1a. Det var hennes Coach Jonatan som höll i mötet. Rektorn Victor kom också och pratade. Även skolkuratorn Ebba.


 

Klassen har 32 elever. Jag tror att det var cirka 20 föräldrar på mötet, så det var väl ganska så bra uppslutning. Tyckte att det var ett jättebra möte. Både Coachen (Klassföreståndaren) och Rektorn verkade jättebra. Det verkade även vara bra och engagerade föräldrar till eleverna. Mycket bra information fick vi.


 

Mötet höll på mellan sex och halvåtta. När jag kom ut från mötet så väntade Jenny på mig. Robin hade åkt iväg på sin innebandyträning, så då mötte hon upp med mig. Vi gick till 7-Eleven och köpte varsin Choko Latte och sen så promenerade vi.


 

Det var en underbart varm och skön kväll. Rena sommarkvällen. Vi gick från Skanstull bort till Slussen och pratade under vägen. Sen så tog vi tunnelbanan från Slussen hem till Farsta. Kom hem vid strax före nio.


 
Jimmy och Borzko var hemma när vi kom hem. Borzko tittade på sport på teve i vardagsrummet. Jimmy satt framför datorn i sitt rum. Jenny satte sig också framför datorn i sitt rum. Och jag satte mig med datorn vid köksbordet.  

Måndagen den 11 september 2006

Jobbade…


 

När jag slutade klockan två så kom Jenny och mötte upp med mig. Sen så åkte vi till Huddinge Sjukhus. Vi hade tid hos hennes ryggläkare på ortopeden. Jenny har ju skolios, och för en tid sen så gjorde vi en röntgenundersökning som vi nu skulle få svar på.


 

För två år sedan så hade hon 27 graders krökning av ryggraden, men nu hade hon ”bara” 18 graders krökning. Och så tror de att det nog kommer att vara nu framöver. Hon blev utskriven nu också.


 

Vi var hemma vid halvfemtiden. Jimmy jobbade ju i går natt, så han hade sovit mellan åtta och fyra. Så han hade nyss gått upp, och sen duschat.


 

Borzko hade varit ledig i dag. Han kommer att vara ledig på måndagar ett tag framöver. Han har för mycket övertid så facket har klagat. Och eftersom det är svårt att han ska jobba färre timmar varje dag, så får han istället vara ledig på måndagar. Han kommer att jobba fyradagarsvecka, med cirka tio timmar om dagen ett tag framöver.


 

Han har frivilligt sagt att han ska ta hand om veckostädningen själv så länge han är ledig på måndagar. Och det får han ju självklart gärna göra. Så det hade han sysselsatt sig med i dag.


 

Vi åt alla fyra middag tillsammans vid femtiden. Trevligt att för ovanlighetens skull sitta alla fyra tillsammans och äta och prata.


 

Efter maten så stack Borzko iväg till sin Mamma en stund. Hon hade något problem med sin parabol och digitalbox som Borzko hjälpte henne med.


 

Jag, Jimmy och Jenny tog en sväng till Centrum. Först så var vi på PostService på HemKöp där Jimmy postade en mobiltelefon som han har sålt. Sen så var vi på TeknikMagasinet där Jenny köpte sig en ny miniräknare att ha i skolan.


 

När vi kom hem igen så satt Jimmy och Jenny mest framför sina datorer. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så småningom så hamnade jag i kökssoffan med datorn i knäet.


 

Vid åttatiden så stack Jimmy iväg för att jobba ett nattpass i natt också mellan nio och sju. Han skjutsade Borzko på vägen till jobbet eftersom Borzko skulle hämta hem lastbilen.


 

Jag tittade på teve mellan åtta och tio. Utdelningen av tevepriset Kristallen var det som jag tittade på. Satt med datorn och höll på med lite allt möjligt samtidigt också.


Veckans Vikt - Vecka 37

Veckans Vikt
Vecka 37
11/09

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 36

Veckans Motion
Vecka 36
04/09 - 10/09

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 3,0 tim
Söndag: ---------  

Söndagen den 10 september 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen blev det gröt och fika till frukost. Hade tänkt mig en morgonpromenad sen, men jag kände mig lite slö och struntade i den. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma istället. Varvade lite med datorn också. Och läste även ut boken som jag höll på med. Bloggade gårdagens dagbok, två filmrecensioner, och en bokrecension bland annat också.


 

Borzko vaknade och gick upp vid halvtiotiden. Han är fortfarande förkyld. Snorig, hostig och lite febrig, så han mår inte alls speciellt bra. Han duschade, gjorde sig i ordning, åt frukost, och sen så låg han på soffan i vardagsrummet och vilade större delen av dagen.


 

Jimmy gick upp klockan tolv, duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt han frukost. Jag och Borzko åt lite lunch då samtidigt. Jenny kom hem från Robin vid ettiden. Hon lämnade bara av lite grejer, och sen så åkte hon, jag och Jimmy iväg.


 

Först så åkte vi till Kungens Kurva och till IKEA. Där köpte vi två förvaringslådor till Jenny som hon ska ha under sin säng.  

Sen så åkte vi till Skärholmens Centrum och till H&M. Jenny och jag letade båda efter en jacka som vi har sett förut och som vi hade bestämt oss för. Hon hittade i sin storlek och i den färg hon ville ha. Men till mig fanns det inte. Då åkte vi till H&M i Haninge Centrum för att se om det fanns där, men det gjorde det tyvärr inte. Jag får väl ta och åka in till stan någon dag och se om det finns kvar där.  

Vi kom hem igen vid fyratiden. Borzko hade stuckit iväg till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll mot Kalmar. Jag, Jimmy och Jenny åt middag vid halvfemtiden. Det blev pizzabitar för Jenny och mig som vi hade köpt på IKEA. Jimmy köpte sig en ”riktig” pizza från pizzerian.  

Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen. Vid sextiden så satte jag mig en stund i soffan i vardagsrummet och tittade på ”Idol” från i fredags. Det gick ju i repris mitt på dagen i dag, så jag hade spelat in det, och den här gången så blev det rätt.


 

Sen vid sjutiden så blev det kökssoffan istället och datorn i knäet. Jimmy och Jenny satt i sina rum framför sina datorer. Borzko kom hem från fotbollen vid halvåttatiden. Sen blev det sport på teve för honom resten av kvällen.


 

Jimmy stack i väg till McDonalds vid åttatiden för att jobba ett nattpass mellan 21.00 och 07.00.


 

Nu tror jag att jag ska ta och stänga igen datorn för i kväll och lägga mig och börja att läsa i en ny bok istället.


 

Måndag i morgon igen… Helgerna går alldeles för fort…


"Tankar från sängkanten" av Marian Keyes

---------  


 

Recension av boken: ”Tankar från sängkanten” av Marian Keyes. (Genre: Krönikor + Noveller.)


 

---------  


 ”Marian Keyes återkommer med en efterlängtad krönikesamling som handlar om viktiga saker som skor, väskor, män och resor. Lika roligt och träffsäkert som vanligt beskriver hon en modern kvinnas vardag. Hon tar dig med på ett irländskt luftgitarrsmästerskap, en oförglömlig shoppingtur på Bloomingdales och berättar om vad Toblerone kan betyda för en passionerad kärlekshistoria. Så sätt på tevatten och plocka fram din favoritchoklad och njut av Marian Keyes oefterhärmliga krönikor - allt annat kan vänta.


Marian Keyes är en av världens mest kända så kallade chick-lit-författare. Hon bor i Dublin med sin man. Hennes böcker har sålt i över 9 miljoner exemplar och hon är översatt till 29 olika språk.”

 (Kopierat från adlibris.com.)
 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.


 

---------  


 

Marian Keyes böcker tycker jag mycket om. Jag har läst sex av hennes romaner och en krönikebok tidigare. Tycker att hon skriver väldigt bra och roliga böcker. Den här boken var inget undantag. Den innehåller mest krönikor och även några noveller. Den var bra och rolig och jag kan varmt rekommendera den. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 ---------    

"The Sentinel"

---------  


 

Recension av filmen: ”The Sentinel” (Hotet inifrån). (Genre: Thriller/Action/Drama.)


 

---------  


 
”Kriminal/Drama från 2006 med bl a Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria, Martin Donovan m fl.


Det har inte funnits en förrädare inom Secret Service på över 140 år, men när en agent blir mördad riktas misstankarna mot den egna organisationen. Peter Garrison sätts på att utreda fallet men upptäcker snart att alla bevisen pekar tillbaka mot honom själv. Förföljd av polisen måste han kämpa mot klockan för att bevisa sin oskuld och få sina kollegor att förstå att det verkliga hotet kommer utifrån.”

 (Kopierat från undertexter.se.)
 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på undertexter.se.


 

Läs gärna mer om filmen här på direktlänk till moviezine.se.


 

---------  


 

Den här filmen tyckte jag var riktigt bra. Det var väldigt bra skådespelare. Speciellt Michael Douglas och Kiefer Sutherland. Men också Kim Basinger, Eva Longoria med flera. Själva storyn kändes väl i och för sig som om man har sett den flera gånger förr. Men jag tyckte ändå att den var väldigt spännande och bra. Jag kan klart rekommendera den. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 

---------  


"Luftslottet"

---------  


 

Recension av filmen: ”Luftslottet”. (Genre: Thriller.)


 

---------  


 ”En äldre man kommer in på ett bankkontor i sällskap med sina tre morrande hundar. Mannen begär att få tömma sitt bankkonto på tjugo miljoner kronor. Kontant. Strax därefter hittas mannen och hans hundar döda och av de tjugo miljonerna finns inte ett spår. Misstankarna riktas snabbt mot mannens granne, men när även grannen och hans familj hittas döda leder spåren åt skilda håll. Kurt Wallander och hans handfallna kollegor inser snart att i stort sett vem som helst i det idylliska villasamhället Soldala kan vara mördaren de söker.” 

 (Kopierat från discshop.se.)
 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på discshop.se.


 

---------  


 

Jag gillar verkligen Wallander-filmerna. Och speciellt de med Krister Henriksson i huvudrollen. Den här filmen var precis lika bra som de övriga filmerna. Bra skådespelare, bra handling, lite spännande med en inte direkt uppenbar upplösning. Jag kan klart rekommendera den. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 

---------  


Lördagen den 9 september 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Vid halvniotiden sen så gav jag mig iväg ut på en promenad.


 

Borzko sov när jag gick iväg. Han har blivit förkyld igen, och mådde inte alls bra. Hostig, snorig och lite feber. Jimmy var på fest i Hagsätra i går hos sin kompis Kristian. Han sov också kvar där, så han var inte hemma. Jenny sov hos Robin i natt, så hon var inte heller hemma.


 

Jag gick längs tunnelbanan in mot stan. Soligt och fint, men kallt och blåsigt. Kändes som den första höstdagen i dag. Jag hade lite för lite kläder på mig, så jag fick gå i riktigt rask takt för att hålla mig varm. I dag lyssnade jag på NRJ i radion i mobilen.


 

Vid Skanstull så gick jag in på en 7-Eleven och köpte en fiberfralla, en banan, och en stor caffe latte. Satt där en stund och åt och drack.


 

Sen så gick jag bort till Medborgarplatsen och mötte upp Jenny. Hon kom från Robin och skulle till jobbet. Promenerade med henne bort till hennes 7-Eleven vid Götgatsbacken. Där gick hon in för att jobba mellan elva och sju. Och jag promenerade vidare in till Hötorget.


 

Gick runt lite i stan och tittade lite i affärer. På H&M på Hamngatan så köpte jag mig två par jeans. Det blev samma märke som jag köpte två jeans av häromdagen. Märket: ” & ”. Båda paren är smala och tajta. Ett par svarta (200:-), och ett par typ mellanblå (400:-). Nu har jag nog jeans så jag klarar mig ett tag…   

Vid halvettiden så tog jag tunnelbanan hem till Farsta igen. Borzko var vaken och uppe när jag kom hem. Han mådde inte alls bra, så han tog det bara lugnt och vilade hela dagen i dag. Vi satt och pratade en lång stund när jag kom hem. Ibland känns det som om vi aldrig har tid och tillfälle till det, så det kändes bra att ha en pratstund.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 2 timmar, 53 minuter och 59 sekunder

Antal steg: 18.878

Distans: 1 mil, 6 kilometer och 40 meter

Förbrukade kalorier: 572 


 

Sen så höll jag som vanligt på och fixade med allt möjligt här hemma under eftermiddagen. Varvade med en stund vid datorn också. Vid halvfemtiden så åt Borzko och jag middag tillsammans.


 

Vid sextiden så blev det sofforna uppe i vardagsrummet för oss båda. Borzko låg och vilade och sov om vartannat. Jag varvade datorn med boken. Hade tänkt mig att se ”Idol” från igår som Jimmy hade programmerat för inspelning på dvd:n, men något fel hade det blivit, för det fanns ingen inspelning…


 

Jimmy kom hem vid sextiden. Han duschade och sen så åt han middag. Efter det så tog han och jag en sväng till Centrum. Där var vi på HemKöp och köpte chips och godis eftersom vi hade bestämt oss för att ha en filmkväll och se två stycken dvd-filmer.


 

Jenny gick direkt hem till Robin när hon slutade jobbet klockan sju. Hon var där resten av kvällen och sov också över där.


 

Borzko, Jimmy och jag tittade först på den senaste Wallander-filmen: ”Luftslottet”. Efter det så tittade vi på ännu en film, den nya thrillern/dramat: ”The Sentinel” (Hotet inifrån). Båda filmerna var bra. Recensioner kommer.


 

Vid tolvtiden så var den andra filmen slut och då gick jag och la mig. Jag var trött och orkade inte blogga, så därför kommer dagboken först i dag.


Fredagen den 8 september 2006

Jobbade…


 

Kom hem vid kvart över två. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Sen så gick jag en sväng till Centrum vid tretiden. Handlade lite chips, godis, och dricka till kvällen. Hem igen och så satt jag vid datorn en stund.


 

Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Han hade jobbat i natt mellan nio och sju, och sen sovit mellan åtta och fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi middag tillsammans. Eller rättare sagt, han åt middag. Jag tog bara en fika och en macka eftersom jag skulle bort senare. När Jimmy var klar så stack han iväg med bilen hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.


 

Jag gjorde mig i ordning för kvällen, och sen så satt jag vid datorn tills det var dags att åka. Vid halvsextiden så tog jag bilen och gav mig iväg. Först så åkte jag till Huddinge och hämtade upp Mita, min jobbarkompis och husmor. Sen så åkte vi två hem till Yvonne, en annan jobbarkompis som jobbar i Snösätraskolan.


 

Vi skulle träffas för en pokerkväll. Egentligen så skulle vi vara samma sex personer som har spelat ihop en kväll förut. Jag tror att det var veckan efter midsommar som vi träffades. Men tyvärr så hade både Snurran, Nadja och Monica förhinder i kväll, så det blev bara vi tre.


 

Först så åt vi kycklingsallad med dressing. Bröd, smör och ost till. Sen så spelade vi ”Texas Hold Em”. Två partier blev det. Jag kom tvåa i det första och trea i det andra partiet. Godis och snacks åt vi under tiden. Och jag höll mig till alkoholfritt som vanligt.


 

Vi blev alla trötta tidigt i kväll. Vi har haft en hemskt jobbig vecka på jobbet, och i dag så var det nog den allra värsta dagen. Så redan vid halvelva så bröt vi upp. Jag skjutsade hem Mita och var hemma strax före elva.


 

Borzko hade redan gått och lagt sig när jag kom hem. Han var väl säkert också trött efter en tuff arbetsvecka.


 

Jenny är inte hemma. Hon är just nu hemma hos en klasskompis. De är åtta tjejer som skulle träffas i kväll. Robin är på fest med några killkompisar. Sen så ska Jenny och Robin träffas så småningom och så ska hon sova hos honom. I morgon så går hon direkt hemifrån Robin till jobbet på 7-Eleven för att jobba mellan elva och sju.


 

Jimmy är inte heller hemma. Han är på fest i Hagsätra. Sen så ska han sova kvar där hos sin kompis Kristian, och kommer hem i morgon eftermiddag förmodligen.


 

Nu är klockan snart tolv, och jag ska nog ta och gå och lägga mig när jag har bloggat klart det här. Jag är jättetrött…


Torsdagen den 7 september 2006

Jobbade…


 

Jobbade över en timme i dag, så jag var hemma vid kvart över tre. När jag kom hem så höll jag som vanligt på och fixade med allt möjligt här hemma.


 

Jimmy hade jobbat i natt mellan nio och sju, sen så sov han mellan åtta och fyra. Han duschade och sen så åt vi två middag vid halvfemtiden. Efter det så gjorde han sin del av veckostädningen som han inte gjorde i går. Efter det så satt han och slöade framför datorn i ett par timmar.


 

Jenny började inte förrän vid halvett i skolan i dag. Hon gjorde sin del av veckostädningen i förmiddags som hon inte gjorde i går, och hon städade också lite i sitt rum. Klockan fem så slutade hon skolan och då gick hon direkt till 7-Eleven och jobbade mellan fem och halvnio. Sen så gick hon direkt hem till Robin därifrån och där ska hon också sova i natt.


 

Jag hamnade i kökssoffan när jag var klar med mitt fixande. Varvade först min tid mellan datorn och boken. Sen mellan åtta och nio så tittade jag på ”Idol” på teve.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch, och sportteve blev hans kväll.


 

Jimmy åkte iväg vid åttatiden. Han skulle jobba ännu ett nattpass, det sista den här omgången, mellan nio och sju.


 

Fredag i morgon! Wieee!


Onsdagen den 6 september 2006

Jobbade…


 

Kom hem från jobbet vid kvart över två. Jimmy sov efter sitt nattpass mellan nio i går kväll till sju i morse. Jag gjorde en del av vår veckostädning när jag kom hem. Jag dammade, putsade speglar och glasytor, strök kläder, och höll på och fixade, pulade, plockade, grejade och småstädade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


 

Klockan fyra så hade jag bokat tvättstugan så då gick jag ner dit och tvättade handdukar och kläder. Jimmy vaknade och gick upp klockan fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning. Jenny slutade fyra i skolan i dag och kom hem vid halvfemtiden. Då åt vi tre middag tillsammans.


 

Jenny och Jimmy bestämde sig för att göra sin del av städningen i morgon istället för i dag. Jenny gick och la sig och vilade på sitt rum. Hon mådde inte riktigt bra, hon är jätteförkyld.


 

Jimmy och jag tog en sväng till Centrum. Först så var vi på OnOff. Där lämnade jag in min bärbara dator på garantireparation. Den har krånglat en tid nu, så jag tyckte det var dags nu att lämna in den. Tre veckor skulle det ta ungefär trodde de. Nu får jag sitta vid min gamla bärbara dator en tid framåt. Slö och seg är den, men det får väl gå bra ändå.


 

Vi var också på TeknikMagasinet och lämnade in Jimmys gamla mobil på garantireparation. Det skulle också ta ett par veckor. Han använder ju inte den mobilen länge, utan den ska säljas.


 

När vi kom hem igen så gjorde jag klart i tvättstugan. Jimmy hjälpte mig lite med att göra i ordning i den gamla datorn som jag nu ska använda. Sen så satte han sig vid sin dator en stund. Jenny låg och vilade.


 

Vid åttatiden så stack Jimmy iväg till jobbet för ännu ett nattpass mellan nio och sju. Jag satte mig i kökssoffan och tittade på ”Idol”.


 

Borzko kom hem senare än vanligt från jobbet i dag. Han var inte hemma förrän kvart i nio. Middag, dusch, och sen en liten stund framför teven blev det för honom innan det var sängdags.


 

Jenny kom upp från sitt vilande vid halvtiotiden. Då tog vi en fika och en kvällsmacka tillsammans i köket.


Tisdagen den 5 september 2006

Jobbade…


 

Jobbade över en timme i dag, så jag var hemma vid kvart över tre. Jimmy hade ledig dag i dag, och hade åtagit sig att fixa leverans av båda bilarna till verkstaden för fixande av bromsar. Först så åkte han dit med sin bil, och så fixade de frambromsarna på den. Sen åkte han till mig på jobbet, lämnade sin bil, och hämtade min bil. Och så åkte han tillbaka till verkstan igen. Där fixade de både fram- och bakbromsarna på den. Efter det så åkte han hem.


 

När jag kom hem från jobbet så gick Jimmy och jag en sväng till Centrum tillsammans. Han köpte ett nytt nätverkskort till sin dator. Jag köpte mig två par nya jeans på H&M. Ett par smala, tajta blåa jeans och ett par smala, tajta svarta jeans. De kostade 400:- kronor styck. Jag tycker att H&M har ovanligt många snygga och billiga jeans den här hösten. 

  
När vi kom hem igen så åt vi middag. Sen efter det så hjälpte Jimmy mig att göra backup på allt viktigt som jag har i min dator. Jag behöver lämna in datorn på reparation, och då vet man ju inte om det kanske försvinner saker.


 

Sen höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Hamnade så småningom sen i kökssoffan med datorn i knäet.


 

Jenny slutade fem i skolan i dag. Hon mötte sen upp med Robin och var hos honom på kvällen och åt även middag där.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Middag, dusch, och sen sport på stora teven i vardagsrummet blev hans kväll precis som nästan alltid.


 

Jimmy satt vid sin dator. Sen vid åttatiden så stack han iväg för att jobba ett nattpass på McDonalds mellan 21.00 och 07.00.


 

Jag tittade på ”Idol”. Jenny kom hem vid niotiden från Robin. Vi tog en fika tillsammans i köket och eftersom hon ville titta på ”Desperate Housewives” så gjorde vi det. Jag satt med datorn också samtidigt.  


"Heartbreak Hotel"

---------  


 

Recension av filmen: ”Heartbreak Hotel”. (Genre: Komedi / Drama.)


 

---------  


 ”Den som skrev orden "Tills döden skiljer oss åt" i vigselakten måste ha haft en speciell sorts humor... Man kunde möjligen också sagt "Tills du blir 40", "Tills jag blir 50", "Tills barnen flyttar hemifrån", "Tills jag möter någon annan" eller "Tills vi varit gifta länge nog för mig att veta vem du verkligen är"...


I Heartbreak Hotel får vi följa två sinsemellan mycket olika kvinnor som har en sak gemensamt - de är båda frånskilda. Nu, 40+ och med vuxna barn, skall de gå vidare med sina liv och åter ge sig ut på jakt efter kärleken. Ett från början slumpartat möte leder till varm vänskap, lite dårskap, många danshak och fler barer....”

 (Kopierat från dvd.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på dvd.se.


 

---------  


 

Den här filmen var faktiskt exakt som jag hade förväntat mig. Jag hade väntat mig att den skulle vara jättebra och det var den. Den var rolig, och det var väldigt bra skådespelare. Men det fanns också ett allvar och en mening i filmen. Den är klart en av Colin Nutleys bättre filmer, såsom Black Jack, Sista dansen, med flera. Jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 

---------  


Veckans Vikt - Vecka 36

Veckans Vikt
Vecka 36
04/09

55,5 kg

Veckans Motion - Vecka 35

Veckans Motion
Vecka 35
28/08 - 03/09

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 2,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 2,0 tim

Måndagen den 4 september 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt ifrån jobbet. Hemma vid kvart över två. Jimmy hade en ledig dag från jobbet i dag och var hemma när jag kom hem. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt sen en stund.


 

Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag. Han gick och köpte sig en pizza från vår lokala pizzeria på gatan. Jag åt lite rester från gårdagens wok-mat.


 

Sen så blev det slappande och vilande efter arbetsdagen. Jag mår ännu lite bättre i dag, men fortfarande inte riktigt bra. Lite ont i ryggslutet än, och trött…


 

Jimmy och jag satte oss uppe i vardagsrummet med våra datorer. Han tog även upp den tredje och äldsta av våra bärbara datorer och formaterade om den och fixade lite med den.


 

Jenny slutade skolan klockan fem i dag. Då åkte hon direkt hem till Robin. Hon åt middag där och var där en stund.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch och sen teve, blev det för honom.


 

Jimmy och jag stack iväg en sväng till Centrum vid halvåttatiden. Jag hämtade ut ett bokpaket med åtta pocketböcker för 300:- kronor från adlibris.  

Vi var också lite chips- och godissugna. Det blev inte av att vi åt varken chips eller godis i helgen, så därför unnade vi oss i kväll trots att det är måndag!  

Sen så kollade vi på ”Outsiders”. Vid halvniotiden så kom Jenny och Robin hit. Robin skulle sova här hos Jenny i kväll. Vi satt sen alla fem i vardagsrummet och tittade på ”C.S.I.” och åt chips och godis.


 


Söndagen den 3 september 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Sov även i natt åtta timmar istället för mina vanliga sex timmar. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag min vanliga frukost. Mådde lite bättre än i går. Men fortfarande så hade jag jätteont i ryggslutet. Hade tänkt mig en lugn och stilla morgonpromenad sen, men det öste ner regn utanför fönstren, så det blev inget av med det.


 

Borzko gick upp vid halvniotiden. Han sov även i natt elva timmar istället för sina vanliga sju-åtta timmar som han brukar sova när han är ledig. Han genomgick sina morgonbestyr. Även han mådde lite bättre i dag, men inte helt bra än.


 

Jenny sov ju hos Robin i natt så hon var inte hemma. Jimmy skulle sova till elvatiden. Borzko tog det bara lugnt större delen av dagen och gjorde inget speciellt.


 

Jag satt i soffan i vardagsrummet och varvade min tid mellan datorn och boken under förmiddagen. Gjorde om lite i min blogg bland annat. Delade upp kategorin Recensioner i två kategorier, Bok-Recensioner och Film-Recensioner. 


 

Vid ettiden så stack Jimmy iväg till McDonalds för att jobba mellan 14.00 och 23.00. Och vid ettiden så stack även jag iväg. Jag tog tunnelbanan in till stan för att möta upp med Jenny vid Medborgarplatsen.


 

Vi promenerade sedan från Medborgarplatsen in till Hötorget. Regnet hade upphört, och det var mulet men varmt väder. Sen så gick vi och fikade och satt och pratade en stund. Efter det så blev det lite tittande i affärer. Jag handlade ingenting i dag. Jenny handlade ett par cityshorts/höstshorts.  

Sen så promenerade vi samma väg tillbaka, från Hötorget till Medborgarplatsen. Där mötte vi upp med Robin som bor där, och så tog vi alla tre tunnelbanan till Farsta. Hemma igen vid halvfemtiden. Borzko var inte hemma, han hade åkt iväg en sväng till sin Mamma, och han skulle även äta middag där.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 55 minuter och 22 sekunder

Antal steg: 11.386 steg

Distans: 9 kilometer och 670 meter

Förbrukade kalorier: 345


 

Vid femtiden så gick Jenny och Robin till ”Wok & Indisk Take Away” i Centrum och köpte hem mat. Jag åt en rätt som hette ”Bangkok Bull” som innehöll biff, thai curry, kokosmjölk och grönsaker. Den var jättegod och lite lagom stark.  

Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt en liten stund med datorn också. Sen vid sjutiden så tittade jag, Jenny och Robin på dvd-film. Det blev den svenska komedin: ”Heartbreak Hotel”.


 

Borzko kom hem från sin Mamma vid halvniotiden. Sen så tittade han på sport på teve resten av kvällen. Jag satte mig i köket med datorn resten av kvällen. Jenny och Robin kom och gjorde mig sällskap en stund och tog en kvällsmacka.


 

Nu är det strax dags för sängen. Måndag i morgon igen… Tidig uppgång…


Lördagen den 2 september 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Sov åtta timmar i natt istället för mina vanliga sex timmar. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost. Kände mig ungefär som i går: jätteont i ryggslutet, lite ont i rygg, nacke och axlar, lite ont i huvudet, trött och hängig. Någon sorts infektion har jag nog i kroppen. Egentligen så skulle jag ha gett mig ut i skogen för att plocka kantareller med en jobbarkompis i dag. Men jag kände att jag absolut inte skulle orka böja mig ner när jag hade så ont i ryggslutet, så det fick jag ställa in.


 

Borzko gick upp vid åttatiden. Han sov elva timmar i natt istället för de sju-åtta som han brukar sova på helgerna. Han mådde inte heller så bra. Snorig, hostig och hängig… Vi har säkert samma sorts infektion som yttrar sig på olika sätt hos oss. Han duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt han också frukost. Jimmy skulle sova till elva i dag. Jenny sov hos Robin i natt och skulle sen direkt till 7-Eleven för att jobba mellan elva och sju.


 

Strax före nio så gav jag mig i alla fall ut på en promenad. Kände att jag ändå ville röra på mig och ha lite luft trots att jag inte mådde så bra. Jag gick runt omkring Farsta: Hökarängen, Hökarängsbadet, Centrum, Farstastrandsbadet, Farsta Gård, och lite runt omkring i Farsta. Först var det molnigt, sen soligt, sen molnigt igen, och sen så kom det en liten regnskur. Hade tänkt gå i två timmar, men det blev något kortare eftersom jag ville hem när det började att regna.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 44 minuter och 52 sekunder

Antal steg: 12.301

Distans: 1 mil, 0 kilometer och 450 meter

Förbrukade kalorier: 372

 

Här är tre fotografier från promenaden. De är tagna på bryggan vid Farsta Gård. På det första fotografiet så ser man bort mot Ågestabron. På det andra fotografiet ser man över till Farstanäset. Och på det tredje fotografiet ser man bort mot Militärbron.  Vid elvatiden så vaknade Jimmy och gick upp. När han åt frukost så åt Borzko och jag lite lätt lunch. Jimmy duschade sen och satt sen vid datorn en stund. Borzko åkte iväg vid halvtolvtiden. Han skulle till jobbet och möta upp med sina jobbarkompisar, för cheferna bjöd på Go Cart-körning lite att äta.


 

Vid ettiden så gav sig Jimmy iväg. Han åkte för att jobba ett ”mellan-skift” mellan två och tio. Själv så la jag mig i soffan i vardagsrummet och började att läsa en ny pocketbok: ”Inte enklare än så” av Kajsa Ingemarsson. Läste också ut den efter ett par timmar.


 

Vid halvfemtiden så åt jag lite middag i min ensamhet. Det blev bara lite rester från veckan. Efter maten så började jag på ännu en bok: ”Tankar från sängkanten”, en bok med krönikor och noveller av Marian Keyes.


 

Borzko kom hem vid sextiden. Sen satt han och slötittade på teve i ett par timmar. Han kände sig fortfarande dålig, så han gick och la sig redan vid halvtiotiden. Jag läste i min bok större delen av kvällen, och varvade lite med datorn ibland. Slötittade även lite på teve.


 

Jimmy messade nyss att han jobbar över två timmar till klockan tolv i kväll också. Jenny messade nyss från Robin där hon sover i natt. Borzko sover. Jag ska snart också gå och lägga mig, jag känner mig hängig fortfarande.


"Inte enklare än så" av Kajsa Ingemarsson

---------  


 

Recension av boken: ”Inte enklare än så” av Kajsa Ingemarsson. (Genre: Svensk skönlitteratur.)


 

---------  


 ”Det börjar som ingenting. En ny kollega på jobbet, några vänliga ord, en blick. Men för Annika räcker det. Rickard fyller henne med energi och glädje. Hon känner sig sedd, och något som slumrat alltför länge väcks till liv. Hemma kämpar hon och maken Tom för att pussla ihop tillvaron med familj och jobb. Den första intensiva kärleken är långt borta och förhållandet vacklar. Annika ställs inför ett val. Är det för sent att rädda äktenskapet? Och är det överhuvudtaget det hon vill?” 
 
(Kopierat från adlibris.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.


 

---------  


 

Det här är Kajsa Ingemarssons andra bok. Den första heter ”På det fjärde ska det ske”. Den läste jag och recenserade för ett par veckor sen. (Följ länken). Den här boken var ännu bättre tycker jag. Mycket bra skrivet om relationer. Kan klart rekommendera den. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.


 

---------  


Fredagen den 1 september 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt ifrån jobbet. Ensam hemma när jag kom hem. Borzko jobbade, Jenny var i skolan, Jimmy skulle jobba mellan två och tio. Tog det bara lugnt när jag kom hem, för jag har inte mått så bra i dag… Ont i huvudet, ont i ryggslutet, trött i nacke och axlar, fruktansvärt trött… Jag har nog någon infektion i kroppen. Fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn också. Brände några filmer.


 

Jenny kom hem vid halvfyratiden. Vi åt middag tillsammans vid fyratiden. Sen så duschade hon och gjorde sig i ordning. Vid halvsextiden så åkte hon iväg med tunnelbanan hem till Robin. Hon skulle vara där på kvällen, och sova kvar där, och sen gå direkt till jobbet på 7-Eleven i morgon.


 

Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Han duschade och sen så åt han middag. Han mådde inte heller så bra i dag. Dunderförkyld. Vi kanske har samma infektion fast den yttrar sig på olika sätt hos oss.


 

Gick upp till vardagsrummet vid halvåttatiden och satte/la mig i soffan. Satt med datorn en stund först. Sen så tittade jag på en film på teve: ”Hälsoresan”. Borzko kände sig så pass dålig, så han gick och la sig för att sova redan vid niotiden.


 

När filmen var slut vid tiotiden så satt jag med datorn och höll på med allt möjligt till elvatiden.


 
Nu är klockan strax efter elva. Jimmy har messat att han jobbar över i två timmar till klockan tolv. Jenny har jag nyss pratat med i mobilen, hon är hos Robin. Borzko sover. Jag ska också gå och lägga mig redan nu. Mår inte alls bra…  

"Hälsoresan"

---------  


 

Recension av filmen: ”Hälsoresan”. (Genre: Komedi.)


 

---------  


 ”Efter skilsmässan återvänder Stig Helmer till Sverige och förvandlas till en riktig soffpotatis - tycker hans mamma. Men för Stig Helmer är det viktigare att veta vad den nyinflyttade grannen Rebecca tycker. Det är kanske dags att göra något åt saken...


"Den hela människan" är temat på hälsohemmet. Ole behöver ta det lugnt och Stig Helmer vill bli en "halv" människa. På sin resa till hälsa möter de jägare som jagar vilt, kycklingar, kilon och försäkringspengar. Under överlevnadskursen blir Stig Helmers dolda talanger synliga och antingen har Ole svälthallucinationer eller så är det samma gula...!”

 (Kopierat från discshop.se.)
 
---------   
 

För bild och övrig information gå till direktlänk på discshop.se.


  

---------  


 

Hade inte sett den här filmen förut, trots att den är sju år gammal. Jag tycker att den var ganska så dålig… ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 2 av 5.


 

---------  


Besöksstatistik - Augusti 2006

I augusti hade jag i genomsnitt:

113

läsare med unika IP-nummer per dag.


Så här har statistiken varit hittills:

Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
December: 42
November: 29


"Stockholmssägner" av Danny Wattin

---------  


 

Recension av boken: ”Stockholmssägner” av Danny Wattin. (Genre: Noveller.)


 

---------  


 ”En bitter Döden övervakar vår huvudstad från sin skärm. Allting är precis som vanligt: Gud super bort världens lidande, ödledoktorn skär till det senaste skönhetsidealet och aporna på Skansen förbereder sin hemliga nattritual. Liemannens tristess görs inte bättre av att han egentligen borde vara någon helt annanstans - någonting hans bästa vän, hunden Lust, inte är sen att peka ut för honom.


I sin debutbok Stockholmssägner låter Danny Wattin oss följa med på en short-cuts inspirerad irrfärd genom dagens Sverige. Med utgångspunkt i Dödens sunkiga tvåmodulskontor följer vi ett 20-tal levnadsöden i deras desperata jakt på ungdom, rikedom, virilitet och lycka.”

(Kopierat från adlibris.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  


 

En tunn, lättläst pocketbok med roliga och lite speciella noveller. Kan rekommenderas  ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  


RSS 2.0