"Pappersskärvor" av Anitha Östlund - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Pappersskärvor" av Anitha Östlund (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Noveller)

---------


"Istället för att bli en av dem som stoiskt inväntar förlagens dom lägger jag ett antal slantar på bordet och trycker boken själv.

I den här novellsamlingen hittar du kärlek, sorger, tankeväckande ord och några dikter.

Bli berörd, betänksam eller bara njut.
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

Som jag har skrivit här i mina bokrecensioner så många gånger förut, så är jag ju ingen älskare av noveller. Jag har alltid haft lite svårt för det korta formatet. Dikter har jag ännu svårare för. Och om jag läser noveller så tycker jag att dom oftast är bättre ju längre dom är.

Men när jag fick en förfrågan från författaren till den här novellsamlingen, om att recensera den, så ville jag gärna göra det, för jag hade läst en novell av henne förut som jag tyckte var bra.

Och jag tyckte faktiskt riktigt mycket om den här samlingen. Det var många riktigt bra noveller i boken. Så för att vara noveller, tyckte jag att dom var riktigt bra. Flera av dom var också väldigt starka berättelser som berörde.

Och jag ser helt klart fram emot att läsa fler böcker av samma författare. Och gärna då kanske en hel lång roman i framtiden. Novellen som jag hade läst av henne förut ingick i novellsamlingen "Vildsint". (Länk till recensionen av den boken finns här).

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Anitha Östlund.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Fredagen den 31 december 2010 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Årets sista dag började klockan halvåtta för mig, som nästan alltid när jag är ledig. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn. Höll sen på och plockade och fixade med lite diverse hushållsbestyr, och satt även lite med datorn.

Borzko hade gått upp klockan halvfem, och åkt iväg för att jobba lite extra i några timmar i dag.

Vid halvelvatiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Det var cirka sju minusgrader, en aning blåsigt, men en strålande sol från en klarblå himmel! Underbart!

Jag gick ner mot sjön Magelungen och lite runt där, och sen hemåt igen. En timme och tio minuter blev promenaden.

Hade otur tre gånger under promenaden också... ;-/ Först blev jag påhoppad av en hund bakifrån... Sen fick jag massor med snö i båda stövlarna när jag gick ut där jag inte borde ha gått... Och sen så halkade jag och ramlade precis framför fötterna på en man... ;-D

Här kommer tio fotografier från min förmiddagspromenad:När jag kom hem igen, vid strax före tolv, så blev det lite lätt lunch och en fika. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

Vid ettiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning.

Egentligen så skulle vi ha firat nyårsaftonskvällen ihop med mina föräldrar. Men min Mamma mår inte riktigt bra just nu, så hon ville inte göra något.

Borzko och jag diskuterade om vi skulle gå ut och äta på restaurang, men vi beslöt oss för att bara vara hemma och mysa, äta och dricka gott, titta på teve och film.

Vi satte oss båda två sen i vardagsrumssoffan. Borzko läste i sin bok. Och jag delade min tid mellan datorn och boken.Gott Nytt År!Ja, ett riktigt gott nytt år vill jag önska er, alla mina läsare! Jag hoppas att ni blir kvar här även under nästa år. Tack till er som läser min blogg, både gamla troga läsare, och nytillkomna. Ni är cirka 350-400 läsare per dag! Och ett litet extra tack till er som kommenterar här ibland. Visst bloggar jag mest för min egen skull, men alldeles självklart så är det ju jättekul att ni är så många som läser min blogg! Och extra roligt är det att få lite respons ibland!Tyvärr så blir det ingen Årskrönika från mig det här året heller... Jag tycker att det är SÅ roligt att läsa andras årskrönikor! Och jag tänker varje år att jag också ska göra en! Men sen så blir det inte av i alla fall. Tänkte redan förra året att jag skulle förbereda lite efter varje månad under hela året, så är det ju mycket lättare att sammanställa sen. Men det blev ju inte av. Får se om det blir det nästa år!Några nyårslöften tänker jag inte ge i år. FÖRRA ÅRET gav jag samma som FÖRRFÖRRA ÅRET. Och om jag skulle ge några i år, så skulle det bli ungefär samma. (Med ändringarna att jag ska FORTSÄTTA att sjung i kör, och att jag kommer att äta kött.)Ha nu en riktigt trevlig nyårsaftonskväll! Och ta det lugnt med alkoholen, raketerna, smällarna, och i trafiken. Tänk på barn, gamla, och djur.


Dagens Promenad - 2010-12-31.Dagens Låt - 101231 - Mannfred Mann's Earth Band med "Davy's on the Road Again" - 1978.


Dagens Låt - 101231 - Mannfred Mann's Earth Band med "Davy's on the Road Again" - 1978.


"Varg Veum - 7 - Skriften på väggen" (Skriften på veggen) - 2010 - Film - Dvd"Varg Veum - 7 - Skriften på väggen" (Skriften på veggen) - 2010 - Genre: Thriller, Drama

"Året är 2010. Varg Veum har så smått börjat få ordning på sitt liv. Han har klippt håret, fått fast jobb som lärare och äntligen hittat en tjej som är bra för honom. Karin är harmonisk, smart och självständig. De planerar att flytta ihop. Tittar på lägenhet. Varg känner sig lycklig. Samtidigt blir Harry Hopsland, också känd som Kniven, frisläppt ur fängelset. En sinnessjuk man utan gränser som säger saker andra inte inte ens törs tänka. Kniven blev svårt misshandlad av Varg Veum efter att ha orsakat en ung kvinnas död. Kniven känner till Vargs mörka bakgrund och varför Varg nästan slog ihjäl honom. Nu vill han ha hämnd."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag såg dom sex första Varg Veum-filmerna för drygt två år sen, och tyckte att dom alla var mycket bra.

Nu kommer det en andra omgång med sex filmer till, och det här var den första i den serien.

Tycker att den här filmen, precis som dom sex tidigare, var mycket bra.

Spännande, lite annorlunda mot typ "Beck" och "Wallander", känns trovärdiga, och en härlig huvudkaraktär.

Kan helt klart rekommendera filmerna.

(Länk till Varg Veum på Wikipedia)

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


Torsdagen den 30 december 2010.


Dagen började som vanligt klockan halvåtta då jag gick upp. Fixade därefter mina morgonbestyr, och sen blev det frukostrutinerna med kaffe och nyhetsläsning i datorn.

Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.

Vid strax före elva så kom Jenny hit med bussen från Högdalen. Hon kom bara in en liten stund, och sen så gick vi båda två till Centrum.

Vi köpte en stor bukett med röda och vita tulpaner, och sen så gick vi hem till mina föräldrar för att fika.

Här är den fina tulpanbuketten.Och här är den fina julgruppen som jag köpte till dom för ett par veckor sen.Vi satt sen och fikade och pratade i ett par timmar.Sen så gick Jenny och jag till Centrum för att uträtta några ärenden.

Jag bokade tid hos frissan. Det blev hos Plainer Hairshop den här gången, och jag fick tid på måndag.

Jenny bytte en julklapp. Hon hade fått halsband både av mig och Borzko, och av Mattias. Så hon bytte halsbandet som hon fick av oss, till ett armband istället.

Efter det så gick vi och lunchade.Jag åt en toast med bland annat mozzarella, och sallad till.Efter en stund så kom även Jimmy dit, för han hade också ett ärende i Centrum.Medans vi satt där så fick Jimmy ett samtal från sin hyresvärd, att han hade fått en parkeringsplats. Så då åkte vi iväg i hans bil bort till Hammarby Sjöstad, så han kunde skriva på kontraktet direkt.

Sen så åkte vi tillbaka till Farsta Centrum igen. Och så gick vi till Systembolaget. Både Jimmy och Jenny gjorde inköp, men inte jag.

Efter det så åkte vi hem till Farsta. Jenny fixade lite på sitt rum. Och Jimmy visade lite saker för mig i datorn.

Sen så kom Mattias dit och hämtade Jenny. Han kom in en stund, och Jimmy och jag fick "leka" lite med hans nya fina iPad.

När Jenny och Mattias hade åkt iväg hem till Högdalen, så åkte jag och Jimmy i båda våra bilar hem till honom i Fagersjö. Han lämnade bara av sina inköp, och sin bil, och sen så körde jag honom till T-banan i Farsta. Han skulle in till stan för att möta upp en kompis.

Jag åkte sen hem, och åt middag när jag kom hem. Höll sen på med lite hushållsbestyr, och satt lite med datorn.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.Nu blir det nog tittande på en dvd-film.Dagens Låt - 101230 - Petter & September med "Baksmälla" - 2010.


Dagens Låt - 101230 - Petter & September med "Baksmälla" - 2010.


Teveprogram som jag har sett den senaste veckan."Morden i Sandhamn" - En svensk kriminalserie i tre delar efter boken "I de lugnaste vatten" av Viveca Sten.

En helt okej och rätt så bra serie."Julkonsert i TV3" - med bland andra Josefin Sundström, Gabriel Forss, One Voice, Helena Ernman, Anna Bergendahl, Måns Zelmerlöw, med flera.

En riktigt bra och stämningsull konsert, kvällen innan Julaftonen."BingoLottos Uppesittarkväll".

Satt och slötittade i någon timme, sen så orkade vi inte se mer, utan satte oss och läste i våra böcker istället... Inte i min smak precis."Den fördömde" - Svensk kriminalserie i två delar. Den första delen är efter boken "Det fördolda" av Mikael Hjorth och Hans Rosenfeldt.

Mycket bra kriminalserie tycker jag!Rösta på "Blog of the Year 2010" på Facebook!
Rösta på "Blog of the Year 2010" på Facebook!

(Själv så röstade jag på DEN HÄR bloggen!)


Och vill ni rösta på MIN BLOGG så finns den nu upplagd där!
(Sök bara på BIMS BLOGG)!
(Och den personen som jag röstade på, har nu gjort ett litet hyllningsinlägg till mig! ;-D)"Wallander - The Fifth Woman" - 2010 - Film - Dvd"Wallander - The Fifth Woman" - 2010 - Genre: Drama, Thriller

"När Kurt Wallander utreder försvinnandet av en fågelskådare, upptäcker han ett hemskt och miutiöst planerat mord - en kropp spetsad i en fälla med vassa bambupålar. När ytterligare en man rapporteras saknad, tvingas Wallander arbeta outtröttligt för att hitta ett samband mellan flera onda mord och så småningom inser han att han verkar vara en seriemördare på spåren. Samtidigt kommer Wallander skrämmande nära en av de huvudmisstänkta i fallet."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var den sjätte och (hittills) sista filmen av dom engelska Wallander-filmen. Lika bra som dom tidigare var den. Om faktiskt inte till och med ännu lite bättre.

Betyg: 4 av 5

Filmens öppningsscen:


Onsdagen den 29 december 2010.


Även i morse så gick jag upp halvåtta och genomgick mina morgonrutiner. Efter lite fixande med lite hushållsbestyr så satte jag mig med min nya dator för att fixa lite.

Upptäckte då lite saker som inte fungerade riktigt så bra som dom borde... Bland annat antivirusprogrammet, och det är ju inte så bra precis...

När jag såg att Jimmy var vaken, (på Skype och Facebook), så ringde jag honom för att be om lite råd. Han skulle inte göra något speciellt under dagen, och sa att jag kunde komma dit om jag ville.

Och det ville ju förstås!

Så jag tog med mig min nya fina dator och åkte över till Jimmy i Fagersjö. Han fixade i ordning det som krånglade, och sen så blev jag kvar där resten av dagen.

Vid halvsextiden så skulle Jimmy iväg för att träffa en kompis, så då åkte han iväg med sin bil, och jag tog min bil och åkte hem till Farsta.

Åt middag när jag kom hem, och sen så satte jag mig återigen med datorn.

Borzko kom sen hem från jobbet vid sjutiden. Han hade redan ätit middag, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.Strax så ska vi sätta oss och titta på en dvd-film.Jag gillar verkligen min nya dator!Och jag gillar Windows 7! Många roliga och användbara nya funktioner! Bland annat gillar jag den här, när man kan bläddra så här fint mellan alla öppna fönster! ;-DNi som har haft Windows 7 ett tag, kom gärna med roliga tips och tricks!Tisdagen den 28 december 2010.


I går, tisdag, så gick jag som vanligt upp vid halvåttatiden. Efter mina vanliga morgonrutiner och lite hushållsbestyr, så åkte jag iväg med bilen vid tiotiden.

Jag tog med mig min nya dator som jag köpte i går, och min gamla dator, och så åkte jag hem till Jimmy i Fagersjö. Han har semester hela den här veckan.

Sen höll vi på och fixade i stort sett hela dagen. Vi gjorde backup på allt i min gamla dator. Vi gjorde återställningsbackup på nya datorn. Många dvd-skivor brände vi... Vi la över allt från gamla datorn till nya datorn. Vi laddade ner alla program som jag ville ha till nya datorn.

Under eftermiddagen så hade Jimmy tid i tvättstugan mellan ett och fyra, så då hjälpte jag honom med det som en liten gentjänst. Diskade en ganska så stor disk till honom också. Och bytte lakan i hans säng.

Vid femtiden så tog vi med oss allting, och åkte hem till mig i Farsta.

Först åt vi middag. Och sen fortsatte vi med allt datorjobb.

Eftersom vi ALLTID har otur när det gäller datorer och teknik, så strulade ju förstås nästan allt som kunde strula... Så det tog MYCKET längre tid än vad vi trodde från början.

Men vid tiotiden, efter typ nästan tolv (12!) timmars jobb, så var allting äntligen klart! (Trodde vi i alla fall...) ;-D

Jag skjutsade då hem Jimmy, och sen så satt jag och höll på och fixade lite med allt möjligt i datorn till framåt ettiden.

Borzko jobbade som vanligt, och kom hem vid sjutiden. Resten av kvällen satt han mest och läste i sin bok.Dagens Låt - 101229 - Slash feat. Myles Kennedy med "Starlight" - 2010.


Dagens Låt - 101229 - Slash feat. Myles Kennedy med "Starlight" - 2010.


Dagens Låt - 101228 - Frank Turner med "Try This At Home" - 2010.


Dagens Låt - 101228 - Frank Turner med "Try This At Home" - 2010.


"Tom" av M J Walther - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Tom" av M J Walther (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Sista gången Tom såg sin mamma var han tre år gammal. Under fem ödesdigra sekunder försvann allt det han till dess tagit för givet. Händerna som greppade honom och drog honom bort. Mamma som försvann i en massa av glada, dansande och sjungande människor. Karnevalen i Rio de Janeiro. I ett främmande land kämpar han sig fram och slåss för överlevnad.

Hans mors vägran att tro på de fruktansvärda order. "Din son är med all säkerhet död." De upprepas åter och åter igen. Men hon känner i sitt hjärta att hennes Tom fortfarande finns därute. Någonstans går han. Ensam, utan sin mor. Övertygelsen tar henne till desperata beslut. Allt för att hitta sin försvunne son.

... Tom spydde, Tom skrek och Tom grät den natten mer en någon annan natt fram till dess. Han stretade emot, rev med sina naglar, slog och försökte bita. Han fösökte kravla sig ifrån sängen, smita, fly. Hela hans kropp skakade av rädsla, av smärtan och ansträngning. Blodet rann ned i hans ögon, grumlade synen. Ett jack i pannan som pulserade ut blod. Synen vek sig. Hans medvetande gav med sig, kroppen och hjärnan släckte ned...
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

Det här var en mycket bra bok. Men också en bok som var lite jobbig att läsa. För den skildrar våld ganska så detaljerat och ingående. Boken är en roman, men den känns ändå väldigt verklig och aktuell. För det som förekommer i boken existerar ju varje dag i verkligheten.

Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken, för jag ville verkligen veta hur det skulle gå för personerna.

Boken är mycket gripande, väldigt spännande, lättläst, och fängslande.

Jag kan helt klart rekommendera boken till alla, utom möjligtvis till mycket känsliga läsare.

Och jag ser helt klart fram emot att läsa fler böcker av samma författare. Har bara läst en novell av honom förut, som ingick i novellsamlingen "Vildsint". (Länk till recensionen av den boken finns här).

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från M J Walther.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Måndagen den 27 december 2010.


Min mobil larmade klockan halvåtta i morse också, och jag gick då upp. Sen blev det självklart dusch, och iordninggörande. Frukost med fika sen, och nyhetsläsning i datorn under tiden.

Under förmiddagen så höll jag på och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma. En hel del tid tillbringade jag också framför datorn. Bland annat så bloggade jag några inlägg.

Vid halvettiden sen så gav jag mig iväg med bilen, för att hämta upp Jimmy. Vi behövde båda storhandla, och hade bestämt oss för att göra det tillsammans. Jimmy har semester dom här fyra mellandagarna.

Willys i Länna blev det, och självscanning. Jag handlade för nästan fjortonhundra kronor i dag.Vi åkte sen hem till mig i Farsta, och jag packade upp allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp.

Sen satte vi oss och fikade, och så letade vi ny dator åt mig på Internet.

Middag åt vi sen vid fyratiden.

Och sen så åkte vi till Centrum för att titta på, och eventuellt köpa, en dator till mig.

Jag hittade en som jag ville ha på OnOff, så den köpte jag.Jag skjutsade sen hem Jimmy till sig i Fagersjö.

När jag kom hem så packade jag upp min nya dator, och upptäckte då att den inte hade någon cd/dvd-läsare... Och det ville jag ju ha... Varken Jimmy eller jag hade haft en tanke på att kolla det... Jag trodde faktiskt att det alltid fanns i den här typen av datorer...

Jimmy kom över till mig, och så åkte vi till Centrum och till OnOff för att byta.

Och det blev då en i samma märke, men något större. Hade ju egentligen tänkt mig en tolvtums skärm, men nu blev en fjortontums skärm.Här är en länk till ett inlägg som jag redan har bloggat om datorn.Och här är en länk till datorn på OnOffs hemsida.

Jimmy skjutsade sen hem mig, och han åkte sen hem till sig igen.

Jag packade upp min dator, och kontrollerade att den var som jag ville ha den. Och det var den.

Men jag satte aldrig igång datorn, eftersom Jimmy har lovat att hjälpa mig med den i morgon. Han ska installera alla program som jag vill ha på den. Och lägga över allt från gamla datorn.

Resten av kvällen sen tillbringade jag till mesta delen i vardagsrumssoffan. Satt en hel del med datorn. Och jag började också att läsa i en ny bok: "Pappersskärvor" av Anitha Östlund.

Borzko jobbade sent i dag, och kom hem vid åttatiden. Han satt sen och läste resten av kvällen.Dagens Shopping - 101227 - Laptop, ASUS, 14 tum.Ny dator inköpt på OnOff i Farsta. Datorn kostade 8.300:- och sen tog jag en tilläggsförsäkring för 2.000:-.

Här är en länk till datorn på OnOffs hemsida.

Den är lite större än min gamla dator. Men jag hittade ingen mindre dator som jag var nöjd med. Så det fick bli den här.

Min gamla dator köpte jag för tre år och två månader sen, så det var verkligen dags för en ny. Den kostade 13.000:- då (plus försäkring då också för 2.000:-), och har verkligen varit en toppendator. Men nu har den gjort sitt.

Jag hoppas verkligen att jag kommer att bli nöjd med min nya dator! :-DRecensionsbok nummer 144 + 145.Recensionsbok nummer etthundrafyrtiofyra är boken "Skäligen misstänkt för mord" av Lillemor Östlin från Bokförlaget Lind & Co.Recensionsbok nummer etthundrafyrtiofem är boken "Ingenstans under himlen" av Liselott Willén från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.


"Wallander - The Man Who Smiled" - 2010 - Film - Dvd"Wallander - The Man Who Smiled" - 2010 - Genre: Drama, Thriller

"Kurt Wallander blir kontaktad av en gammal vän som är advokat och som är övertygad om att hans far har blivit mördad. Han ber Wallander om hjälp att utreda de märkliga omständigheterna kring fallet. Wallander som är avstängd från polisen vill inte bli involverad. Men när hans vän också hittas mördad, förstår han att han gjorde fel i att inte vara engagerad. Mot sin dom, återvänder han till jobbet för att ta sig an det som nu ser ut att vara två mord. Wallander ställs inför svåra frågor om moral, svek och lögner."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här är den fjärde filmen av dom engelska Wallander-filmerna.
Och den var lika bra som dom tre tidigare.


Betyg: 4 av 5

Filmens öppningsscen:


Nu har jag blivit utvald som testpilot för Smartson för fjärde gången. Den här gången för CEWE FOTOBOK och JAPAN PHOTO.(Japan Photo)


Smartson - Testpilot - Gooh's färdigrätter, hämtmat från Operakällaren.


Nu har jag testat en av Gooh's färdigrätter - hämtmat från Operakällaren, genom att jag är Testpilot hos Smartson. (Se här ett inlägg som jag har bloggat om det tidigare, och där det också finns länkar).Jag valde lax i dillsås med matkorn, linser och potatis. Jag köpte den på Coop i Farsta. Och den kostade sextiosju kronor.Det såg ut som om det var ganska så lite i förpackningen när maten låg kvar där i. Men när jag hade lagt upp det på tallrik, så såg man att det var faktiskt rätt så mycket i förpackningen.Jag tyckte att maten var väldigt god. Den kändes vällagad, nyttig, och mycket fräsch.

Men tyvärr så tycker jag nog att priset är lite väl högt.

Fast det klart.. Om man jämför med att till exempel gå in och köpa Big Mac & Co på McDonalds och ta med sig, så kostar väl det ungefär lika mycket.. Och då tycker jag ju det här valet, med Gooh, är helt klart mer prisvärt.Smartson - Testpilot - Arlas smaksatta grädde, jordgubb och choklad.


Nu har jag testat Arlas smaksatta grädde, jordgubb och choklad, genom att jag har varit Testpilot hos Smartson. (Se här ett inlägg som jag gjorde om det tidigare, där det också finns länkar).Så här såg dom ut när jag hade vispat dom.Jag testade dom tillsammans med Jimmy. Och vi åt grädden tillsammans med vanlig sockerkaka.Jag tyckte att båda sorterna var mycket goda. Det var precis lagom stark smak på dom båda två. Dom kändes lite mer som mousse än som grädde. Tror att dom båda två kan vara mycket goda att ha som inlägg i tårtor. Men även till vanlig vaniljglass, fruktsallad, bär, pajer, eller precis vad som helst.

Jag kan helt klart rekommendera båda sorterna. Och jag kommer definitivt att köpa dom igen.Dagens Låt - 101227 - Duck Sauce med "Barbra Streisand" - 2010.


Dagens Låt - 101227 - Duck Sauce med "Barbra Streisand" - 2010.


2 månader kvar!


Om exakt två månader så åker vi till Thailand! ;-D


Söndagen den 26 december 2010.


Hela dagen har jag bara varit hemma och latat mig.

Jag har läst ut en bok: "Att föda ett barn" av Kristina Sandberg. Sen börjat på en ny bok: "Tom" av M J Walther, och så småningom läst ut även den.

Lite nytta har jag väl också gjort. Lite allmänt hushållsarbete som vanligt, bland annat några maskiner med tvätt.

Vid datorn har jag ju suttit en del också. Och jag har även hållit på lite och fixat med min iPhone. Massor med musik har jag ju självklart lyssnat på också.

Borzko har jobbat extra i dag, och kom hem från jobbet vid halvfemtiden.

Vi tittade på en dvd-film på kvällen: "The Man Who Smiled" - en av dom engelska Wallander-filmerna.

Och vi tittade också på det andra och sista avsnittet av den svenska kriminalserien "Den fördömde" på teve."Att föda ett barn" av Kristina Sandberg - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Att föda ett barn" av Kristina Sandberg (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Den där gäddan på den blanka diskbänken. Vad ska Maj göra med den? Det är hennes tjugoförsta födelsedag. Året är 1938 och hon är nygift. Och gravid. Hur hamnade hon i det här?

En berättelse om klass, ett sårigt moderskap och alkoholism.

För första gången ska Maj ha hela sin nya, stora Örnsköldsvikssläkt på middag. Men maken, den betydligt äldre Tomas, dröjer. Han skulle ju bara uträtta några ärenden på stan? Utanför lägenhetsfönstret breder midvintermörkret ut sig. Hur hamnade hon i det här, med en man som hon knappt känner? Hon som bara ville arbeta som servitris på Kjellins konditori ett slag, för att sedan ge sig av igen, kanske till Stockholm. På flykt från familjen i Östersund som inte längre kan försörja henne, när mammas hosta kräver allt längre sanatorievistelser och med uppbrottet från en ännu oläkt kärlekshistoria i minnet.

Maj vet, för hon känner ett hårt boxande i sin mage. Barnet. Det som aldrig skulle få hända. Överallt ser Maj blickar och hör röster som dömer henne för brottet som hennes växande mage bevisligen är. Men nu har hon väl inget att skämmas över? Med sin vigselring och make som ser fram emot att få bli far. Till och med svärmor som sitter i våningen under borde väl kunna förlåta sin sonhustru. Fast varför svajar Tomas så när han ska be sin mamma och sina syskon att slå sig ner vid det dukade födelsedagsbordet? Jo, Maj ser att han inte är nykter.

Med tidens obönhörliga tickande framskrider Majs graviditet, motvilligt och mödosamt, samtidigt som hon kämpar med att förstå vad som förväntas av henne i hennes nya, framgångsrika, familj. Sakta växer ett beslut att bli den kvinna som ingen ska kunna anklaga eller klandra. Maka, mor, värdinna. Men hur blir man det? För hur mycket Maj än försöker kontrollera sin tillvaro och leva i enlighet med hushållsalmanackan så finns ju allt det andra där. Det såriga moderskapet, makens alkoholism och ett äktenskap som bara råkade bli.

Att föda ett barn
är den första delen i en tänkt trilogi.
"


(Kopierat från norstedts.se)


---------

Den här boken tyckte jag mycket om, även om den ibland kändes tung att läsa. Den var gripande och intressant, men den krävde lite mer av mig som läsare. För den var skriven på ett lite annorlunda sätt, som inte var så lätt att läsa, tyckte jag. Men jag tyckte som sagt var mycket om den, och ser fram emot dom planerade fortsättningarna. Och jag kan helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 101226 - Michael Mind med "Blinded by the Light" - 2010.


Dagens Låt - 101226 - Michael Mind med "Blinded by the Light" - 2010.


Fick ett MMS med min favoritsysterdotterdotter Nova på! ;-DLördagen den 25 december 2010.


Även i morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp och duschade och gjorde mig i ordning. Klockan halvnio så larmade Borzkos mobil, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.

Jimmy sov ju över här hos oss i natt. Han hade sagt att han skulle sova till klockan tolv i dag. Men han vaknade redan klockan nio och kunde inte somna om.

Så vi åt frukost alla tre tillsammans vid niotiden.

Jimmy hjälpte sen Borzko lite med julklapparna som Borzko hade fått av mig, en ny mobiltelefon plus en mp3-spelare som han ska ha i lastbilen och koppla in i bilstereon där. Dom gick också iväg till Borzkos lastbil för att fixa lite där med sladdar och kablar.

Jag satte mig vid datorn en stund, och bloggade om julaftonen.

Sen när dom kom tillbaka, och jag var klar med mitt, så satte jag och Jimmy igång Nintendo Wii och Guitar Hero.

Borzko gillar ju inte att spela det, så han var inte med. Han satt först och höll på med sin nya mobil. Och sen så satte han sig och läste i sin bok.

Men Jimmy och jag tycker ju att det är jättekul att spela, så vi spelade i flera timmar.Sen vid halvtretiden så åkte vi alla tre iväg i bilen. Först så åkte vi iväg och hämtade upp mina föräldrar, och sen så åkte vi alla fem iväg till Borzkos mamma i Hallunda. Jenny och Mattias mötte vi upp där, för dom kom i Mattias bil. Och Borzkos son Mirko hade redan kommit dit.

Vi åt sen en massa gott till middag, i köket.Och efter maten så fikade vi i vardagsrummet, med en massa gott då också.Vid sjutiden sen så åkte vi alla hem. Jenny och Mattias åkte hem till Mattias i Högdalen. Jimmy skjutsade vi hem till Fagersjö. Och mina föräldrar skjutsade vi förstås också hem. Och sen åkte jag och Borzko hem till oss.

Både Borzko och jag satte oss och läste lite i våra böcker när vi kom hem.

Och nu klockan nio så tänkte vi titta på det första avsnittet, av två avsnitt, av den svenska kriminalserien "Den fördömde". Jag har läst boken som serien baseras på, och den var mycket bra.Fredagen den 24 december 2010.


Julaftonen började klockan halvåtta för mig, när min mobil larmade. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste lite nyheter i datorn.

Borzko hade gått upp tidigare, och åkt iväg för att jobba lite, och köra några extrakörningar.

Jag höll sen på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma under förmiddagen. Satt lite med datorn gjorde jag också, och läste även lite i min bok.Vid tolvtiden så kom Jimmy hit.

Och ungefär samtidigt så kom Borzko hem från jobbet.

Jimmy och jag satte igång Nintendo Wii, och så spelade vi Guitar Hero.Vid ettiden så kom även Jenny hem hit.

Och sen vid tvåtiden så åkte vi alla fyra iväg, i båda bilarna. Först hämtade vi upp mina föräldrar, och sen hämtade vi upp min moster Elsie i Rågsved.

Sen så åkte vi alla sju hem till min syster Anette och hennes sambo Kenneth, i Sätra.

Glögg och pepparkakor med ädelost blev det först.Vi tittade sen lite på "Kalle Anka" på teve, innan vi satte oss till bords.

Jag hade min vitlökssill med mig, och två satser med chokladkarameller.

Här är fem bilder från middagen.Efter mycket god mat, efterrätt och kaffe, så blev det sen dags för julklappsutdelningen.Mamma med en av sina julklappar, en mössa som jag köpte (plus vantar).Jag fick bodylotion, duschcreme och cerat från Anette och Kenneth.

Femhundra kronor från mina föräldrar.

Och en underbar eldriven plyschfilt med värmeslingor i, från Borzko, Jimmy, och Jenny.Jennys pojkvän Mattias kom sen dit för att hämta henne. Han kom in en stund också innan dom åkte.

När dom hade åkt så kom min systerson Mathias dit.

Sen vid tiotiden, efter sju timmars samvaro, så åkte vi hem. Skjutsade hem min moster till Rågsved först, och sen mina föräldrar hem till Farsta.

Jimmy följde med mig och Borzko hem, och bestämde sig även för att sova här.

Vi satte oss i sofforna och pratade, åt och drack lite gott, och lyssnade på musik.

Vid ettiden sen så gick vi alla tre och la oss efter en mycket trevlig julafton.

Och här är en liten bildserie på mina underbara, vackra, snälla, gulliga, fantastiska ungar!Dagens Låt - 101225 - Måns Zelmerlöw med "December" - 2010.


Dagens Låt - 101225 - Måns Zelmerlöw med "December" - 2010.


God Jul!God Jul!

Ovanstående bild blev Julkort 2010.

Här är en länk till Julkort 2009.

Och här är en länk till Julkort 1987 - 2008.

God Jul!Dagens Låt - 101224 - Ulf Lundell med "Snart kommer änglarna att landa" - 1981.


Dagens Låt - 101224 - Ulf Lundell med "Snart kommer änglarna att landa" - 1981.


Torsdagen den 23 december 2010.


Även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta. Efter dusch och iordninggörande så blev det frukost, fika och lite nyhetsläsning i datorn. Frukosten i dag bestod av två skivor Skogaholms julvörtslimpa med smör, julskinka, och  Slotts skånsk senap. Och så en lussebulle efter det. Och kaffe förstås.Vid strax före tio sen så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med bussen från Högdalen.

Hon köpte en massa julklappar och en hel del annat. Jag köpte en enda sista julklapp. Plus en ljudkabel på Clas Ohlson. Och två fulla plastkassar med matvaror på Hemköp.

Vi gick sen hem och lämnade alla kassarna. Och sen gick vi tillbaka till Centrum för att luncha.Jag åt en bakad potatis med gräddfil, rom, och räkor. Plus sallad, dressing och bröd tillJenny åt en pastasalld med kyckling.Vi gick sen hem för lite jobb i köket.

Vi kokade fyra satser till av "Mormors Chokladkarameller".Så här ser dom ut när dom är färdiga.Jimmy slutade lite tidigare på jobbet i dag, och kom direkt till Farsta när han hade slutat. Och så hjälpte han till med köksarbetet.

"Vitlökssill" blev nästa projekt, som vi hjälptes åt alla tre att göra.Min älskade dotter Jenny.Och min älskade son Jimmy.När vi sen var klara så gick Jenny till Centrum igen, den här gången för att möta upp Mattias där.Jimmy stannade kvar och åt middag med mig.Sen så åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö.

Jag avslutade dom sista hushållsbestyren, och sen så satte jag mig uppe i vardagsrumssoffan.

Borzko kom sen hem från jobbet vid sjutiden. Han hade redan ätit middag i dag, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Och sen så gjorde han mig sällskap framför teven.

Först så tittade och lyssnade vi på Julkonserten på TV3. Efter det så slog vi över till TV4 och Uppesittarkväll. Vi spelade inte BingoLotto, för lotter hade vi inga. Men vi lyssnade på alla skönsjungande gäster, slötittade lite på det övriga, och satt och pratade. Lite gott att äta och dricka blev det förstås också.Dagens Låt - 101223 - Ulf Lundell med "Snön faller och vi med den" - 1978.


Dagens Låt - 101223 - Ulf Lundell med "Snön faller och vi med den" - 1978.


- EFIT - 2010-12-22 - Ett Foto I Timmen - 19 -


Den här gången så blir det en lite annorlunda EFIT. Det blir en ihopblandning av en EFIT och av ett Dagens Dagboks-inlägg.

Tjugosex fotografier blev det. Och lite mer än ett foto i timmen alltså.

Här är länk till alla mina nitton EFIT-inlägg.

Och här är en länk till EFIT:s hemsida.Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och då gick jag upp. Sjutton minusgrader var det då...Gick nerför trappan till bottenvåningen, och blev glad när jag såg mitt fina kök. Tycker att det är så mysigt nu med allt som lyser.Duschade sen och gjorde mig i ordning. Så här såg jag ut när jag var färdig:Frukost blev det förstås sen. Och ett gott glas kaffe från min kaffemaskin. Nyhetsläsning i datorn under tiden. Både Aftonbladet och Expressen som vanligt.Vid strax före tio så gick jag mot Centrum för att handla julklappar. På taket till mitt hus så stod det två stycken personer som skottade ner snö. Huset är tre våningar högt, och inga livlinor hade dom... Otäckt tycker jag...Gick sen runt i alla möjliga affärer och handlade julklappar. Här är Torget mitt i Farsta Centrum.Och här är en bild inifrån Centrum.När jag hade så många kassar så jag inte orkade bära omkring dom längre, så gick jag hem en sväng för att lämna dom.

Dom hade precis varit där och skottat vår gång. Och nu är vår lilla uteplats rätt så fylld med snö... Staketet syns inte ens längre.Jag gick sen tillbaka till Centrum för mer shopping.

På Torget stod en tom polispikétbuss. Och inne i Centrum gick det poliser omkring.Och Tomten satt och väntade på att det skulle komma några barn.Handlade klart dom sista julklapparna. Och sen gick jag till Hemköp och handlade två kassar med matvaror.

Precis när jag kom hem igen, för andra gången, så ringde Jenny. Hon hade fått skjuts från Högdalen till Farsta, och skulle hämta ut ett paket på Hemköp. Så jag gick tillbaka till Centrum för tredje gången.

Jenny hämtade sitt paket och sen gick vi hem.

Klockan var då ungefär två, och jag var trött, törstig, och hungrig efter fyra timmars shopping. Så vi tog en fika direkt när vi kom hem.Skogaholms skivade julvörtslimpa med smör, senap, och julskinka på! Mycket gott!Sen så satte Jenny och jag igång med att koka "Mormors Chokladkarameller". (Här är länk till receptet).Två satser var gjorde vi.Här står dom och svalnar av i vår inglasade entré.När chokladkaramellerna var färdiga, så började vi att slå in julklappar.Jimmy kom sen hit direkt efter jobbet. Och efter bara en liten stund så kom Mattias och hämtade Jenny.

Jimmy och jag åt middag först.I dag åt jag en Don Ronnie.Efter maten så blev det julklappsinslagning igen.Jimmy skulle sen hjälpa mig med några saker, och vi upptäckte då att vi saknade några kablar. Så vi tog en promenad till Centrum och till Clas Ohlson. (Min fjärde tur till Centrum i dag!)

Den här fina granen står på vår gård.När Jimmy sen hade kopplat ihop allt klart, så satte vi igång med att spela "Guitar Hero" på Nindento Wii.Ett par timmars spelande blev det, och det är ju såååå roligt!Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Ätit middag hade han redan gjort. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Och sen satte han sig och läste i sin bok.Och kallt fortsatte det att vara... Tjugoen minusgrader klockan halvtio...Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö. Och då slog jag in dom sista julklapparna som var kvar. Här är dom allihopa.Vid halvelvatiden sen, när både Jimmy hade åkt hem, och Borzko hade gått och lagt sig, så tittade jag på det tredje och sista avsnittet av kriminalserien "Morden i Sandhamn", som jag hade spelat in tidigare på kvällen.Och när det var slut, vid halvtolvtiden, så satte jag mig med datorn i knäet en stund. Facebookade, läste bloggar, och läste nyheter.

Och sen fixade jag i ordning det här inlägget.Dagens Låt - 101222 - Corey Taylor med "X-M@$" - 2010.


Dagens Låt - 101222 - Corey Taylor med "X-M@$" - 2010.


EFIT i dag!


Ja, i dag så gör jag en: "E.F.I.T."!

Det blir min nittonde, och länk till alla mina
tidigare arton EFIT-inlägg finns via

DEN HÄR LÄNKEN.


Antingen så lägger jag in alla korten sent i kväll,
eller så blir det i morgon bitti.Tisdagen den 21 december 2010.


Och så kom då äntligen den efterlängtade sista arbetsdagen för höstterminen! Det har varit en tuff termin för oss på jobbet, på flera olika sätt, så jag tror att vi alla har längtat väldigt mycket efter jullovet i år.

Arbetsmässigt så blev det en lite annorlunda dag i dag. Vi hade bara fritidsbarnen som åt hos oss, och vi hade bara några få skickningar. Så det blev en lugn och skön dag för oss.

Vi fick massor med choklad av säljare, som vi åt av till eftermiddagskaffet (och som jag glömde att fotografera), och av en annan säljare fick vi varsin pocketbok (som jag tyvärr redan äger och har läst, men det blir väl en julklapp till någon då istället!).Sen så hade vi en liten "julklappsutlottning". Det är en tradition att vi varje år köper en varsin julklapp för ungefär femtio kronor, och sen så lottar vi ut dom.

Jag fick ett jättegulligt tomteljus som är ett adventsljus. Tänkte ha det bara som prydnad i år, och så använder jag det som adventsljus nästa jul.

När jag kom hem från jobbet så var det faktiskt lite SOL! Så jag gick ut på en promenad. Gick ner mot Magelungen och fotograferade lite. Men promenaden blev bara cirka fyrtio minuter, för det var fjorton grader kallt...När jag kom hem igen så blev det en varm Latte Macchiato.Och sen så höll jag på här hemma och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr.

Satte mig vid datorn en stund också, och så laddade jag upp årets julkort till Posten.se för tryck och utskick.

Middag åt jag för mig själv, med sällskap av datorn, vid femtiden.NU SÅ HAR JAG JULLOV I NITTON DAGAR! Wiieee!!!! ;-DDagens Promenad - 2010-12-21.Dagens Låt - 101221 - Jay Smith med "Like A Prayer" - 2010.


Dagens Låt - 101221 - Jay Smith med "Like A Prayer" - 2010.


Måndagen den 20 december 2010.Måndag igen och jobb igen förstås. Men inte vilken måndag som helst inte! Utan den allra sista arbetsdagsmåndagen för året! Och dessutom den näst sista arbetsdagen för året! ;-D

Dagen började med bortborstning av massor med snö på bilen... Och sen halkig körning till jobbet...

Arbetsdagen började sen i skalen där jag fixade i ordning grönsakerna tillsammans med några kollegor. Under lunchserveringen sen så jobbade jag i lilla matsalen.

Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Och en liten salladsbuffé.

Och i dag så var vi faktiskt fulltalig personalstyrka igen! Och det var skönt!

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

Jo, förresten! Något mycket speciellt hände faktiskt! Jag fick en otroligt fin och stor julgrupp av en kollega och kollegans mamma! Den var ett tack för att dom får låna så mycket böcker av mig. :-D

Himla glad blev jag över blomman! Jag tycker ju bara att det är roligt att låna ut böcker! Man vill ju dela med sig av bra böcker! Men självklart så är det jätteroligt att få uppskattning så där! :-)

Efter jobbet så åkte jag hem direkt. Parkerade bara bilen och var inne en kort stund, och sen så gick jag till Centrum.

Jag handlade två fulla kassar med matvaror på Hemköp. Bland annat dom två nya smaksatta vispgrädden från Arla, och en av färdigrätterna från Gooh!, som jag är utsedd som testpilot för, hos Smartson. (Blogginlägg om det kommer senare i dag, eller i morgon.)

Jag hämtade också ut ett paket med en massa olika sorters kaffe till min kaffemaskin, från Tassimo.Strax efter att jag sen kom hem igen, så kom Jimmy hit direkt efter jobbet. Först så hjälpte han mig med en grej. Och sen så åt vi middag tillsammans. Jag åt färdigrätten som jag skulle testa, och han åt en annan färdigrätt.Sen så fikade vi och testade jordgubbs- och choklad-vispgrädden.

Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö. Och jag höll på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma.

Borzko kom sen hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen satte han sig och läste i sin bok.

Och jag delade min tid mellan datorn och boken.Och det blev så fint i köket med min stora fina julgrupp! :-D

Sista arbetsdagen för terminen i morgon! Wiieee!!!! :-D Sen är jag ledig i NITTON dagar! Åh, vad skönt det ska bli! ;-)
Dagens Låt - 101220 - Mauro Scocco med "Julkort från New York" - 2010.


Dagens Låt - 101220 - Mauro Scocco med "Julkort från New York" - 2010.


Söndagen den 19 december 2010.


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. En fika och lite nyhetsläsning blev det sen. Borzkos mobil larmade halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så blev det frukost och en fika till.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Och för mig så blev det ingen promenad i dag heller. Sju minusgrader och typ snöstorm utanför fönstret lockade mig inte precis...

Det blev mina vanliga tre sysslor istället: fixande och grejande med diverse olika hushållsbestyr, datorsittande, och bokläsning. Började att läsa i en ny recensionsbok: "Att föda ett barn" av Kristina Sandberg.

Borzko kom sen hem från gymmet vid tolvtiden, och då blev det lite lätt lunch och en fika. Borzko satt sen också och läste i sin bok i ett par timmar. Sen så åkte han iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

Jag fortsatte med mina tre aktiviteter under eftermiddagen. Middag åt jag för mig själv, vid fyratiden.

Satte mig sen och tittade på en film, via "Headweb", som jag har blivit testpilot åt, genom Smartson. Två filmer får jag hyra gratis där, och i dag tittade jag på den första. Det blev den svenska komedin "Bröderna Karlsson". Recension har jag bloggat tidigare i kväll.

Under kvällen sen så blev det mest bokläsning, varvat med datorstunder.Borzko kom hem från sin mamma vid halvåttatiden. Sen satte han sig och läste igen.

Här är några bilder på all snö... :-(

Bara TVÅ arbetsdagar kvar nu! Sen har jag JULLOV i NITTON dagar! ;-DAlla mina Facebook-fotografier i en YouTube-video! ;-)


Kolla in alla mina Facebook-fotografier, över tretusen, i en YouTube-video på fem minuter!(Vill du göra en egen, så följ länken!)


"Bröderna Karlsson" - 2010 - Film - Dvd"Bröderna Karlsson" - 2010 - Genre: Komedi, Drama

""Bröderna Karlsson" är en förväxlingskomedi som handlar om ett tvillingpar som till en början inte känner till varandras existens. Den ena är en framgångsrik, pedantisk advokat i Stockholm. Den andra som är bosatt i Norrland med fru och barn är en notorisk otrogen slarver. Bröderna träffas för första gången i samband med en bouppteckning. Deras möte leder till kaotiska förvecklingar och vänder upp och ner på deras tillvaro."

(Kopierat från Lovefilm)

En rolig och charmig svensk komedi. Bra skådespelare i huvudrollerna, Björn Bengtsson och Tova Novotny. Kan helt klart rekommenderas för en och en halv timmes lättsam underhållning.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Dagens Låt - 101219 - Black Eyed Peas med "Someday" (Theme from the movie "Knight And Day) - 2010.


Dagens Låt - 101219 - Black Eyed Peas med "Someday" (Theme from the movie "Knight And Day) - 2010.


"Knight And Day" - 2010 - Film - Dvd"Knight And Day" - 2010 - Genre: Action, Komedi, Thriller, Äventyr

"När småstadstjejen June träffar en gåtfull främling tror hon sig ha hittat sina drömmars man. Snart inser hon att han är en jagad hemlig agent och hon dras med på en världsomfattande vansinnesjakt. Alltmedan kulor och gnistor viner om vartannat försöker June avgöra om hennes ädle riddare är en farlig förrädare eller hennes livs kärlek."

(Kopierat från Lovefilm)

En riktigt härlig klassisk actionkomedi! Spännande, rolig och helt orealistisk! Jag har ju alltid gillat både Tom Cruise och Cameron Diaz, och dom gjorde mig verkligen inte besviken. Kan helt klart rekommendera filmen för två timmars skön underhållning. :-D

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Inlåsta" (Room) av Emma Donoghue - 2010 (2010) - Bok---------    

Recension av boken: "Inlåsta" (Room) av Emma Donoghue (2010) (Genre: Kanadensisk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Jack bor med sin mamma i ett låst rum på 3,5 kvadratmeter i ett skjul. Rummet är ljudisolerat och specialbyggt för att de inte ska kunna ta sig ut. Jack tycker om att titta på tv och kallar de tecknade figurerna för sina vänner. För honom finns ingen annan verklighet än den innanför de fyra väggarna med hans mamma och mannen som kommer in ibland för att leverera mat och ta ut sopor. Mamman är noga med att Jack vid dessa tillfällen alltid är instängd i garderoben, så han ser aldrig mannen tydligt, men från sitt gömställe hör han att mannen verkar elak.
När Jack fyller fem år börjar han att ställa frågor till sin mamma och till slut väljer hon att berätta om världen utanför. Hon har också sett en möjlighet att fly och Jack har blivit stor nog för att de ska kunna rymma tillsammans.

Inlåst är en sorglig men ändå kärleksfull historia berättad utifrån den femåriga Jacks perspektiv, som trots att han spenderat nästan hela sitt liv inlåst är ovanligt intelligent och känslig. Romanen handlar om svårigheten med att möta världen utanför det lilla skjulet – både att komma tillbaka till den och att se den för första gången.
Emma Donoghue har skrivit en stark och hoppfull samtidsberättelse om kärleken mellan mor och son och människans förmåga att återhämta sig.
"


(Kopierat från lindco.se)


---------

En mycket bra, gripande, spännande och rörande bok om en pojke som levt inlåst i ett rum från födelsen fram till femårsåldern. Boken är skriven ur pojkens perspektiv, och känns mycket trovärdig.

Boken är lättläst och fängslande, och jag kan verkligen rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Let's Dance 2011.
Nu är alla tolv deltagarna presenterade:

Denise Rudberg (författare)
Anders Bagge (Idol-domare)
Alexandra Pascalidou (programledare)
Helena Lundbäck (ryttare)
Hannah Graaf (f d artist)
Figge Norling (skådespelare)
Björn Ranelid (författare)
Andreas Weise (artist)
Alexander Rybak (artist)
Tina Thörner (rallykartläsare)
Frank Andersson (f d brottare)
Jessica Andersson (artist)

(Uppgifterna hämtade från Aftonbladet)


Lördagen den 18 december 2010.I går kväll så tittade vi på Robinson, både torsdagens och fredagens avsnitt. Gick sen och la mig vid halvtolvtiden, och sov sen i åtta sköna timmar.I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. En fika och lite nyhetsläsning blev det sen.

Borzko gick upp vid halvniotiden, och när han var klar med sina morgonbestyr så blev det frukost, fika, och en pratstund.Vaknade tyvärr med en sprängande huvudvärk... Har haft ont i huvudet nu nästan alla dagar den här veckan... Fortfarande ont i vänster axel också... Och jätteont i artrosen i tår, tummar, och knän... :-(

Men jag kände mig i alla fall inte lika trött i dag, som jag har gjort tidigare i veckan! Och jag kände mig inte heller lika deppad, sur, och ledsen! :-)Borzko och jag tog efter frukosten tag i veckostädningen. Vi dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, bytte lakan och handdukar, tvättade lakan, handdukar och kläder.

Sen vid elvatiden så lämnade jag Borzko med det som var kvar av städningen, och åkte iväg med bilen och hämtade Jimmy. Vi hade planerat att köpa julklappar till Borzko, så därför fick inte han följa med! ;-)

Var vi var, det vill jag inte skriva, för man vet ju aldrig vem som läser här! Och självklart så vill jag inte heller skriva vad vi köpte.

När vi var klara med inköpen så åkte vi till Tullinge Brädgård för att hämta Jimmys bil. Den stod kvar där sen i går. För Jimmy åkte direkt efter jobbet i går, och åt julbord med sina kollegor.

Vi åkte sen hem till Jimmy i Fagersjö en sväng, och var där en liten stund, och fixade en grej.

Efter det så åkte vi hem till mina föräldrar för att lämna över en julblomma. Egentligen hade vi tänkt att gå ut och äta på restaurang med mina föräldrar i dag. Men mamma mådde inte riktigt bra i dag, och ville inte gå ut. Så Jimmy och jag åkte dit och lämnade över en jättefin stor julgrupp som en liten god-jul-gåva och krya-på-dig-present.

Ett ärende i centrum blev också uträttat.

Sen åkte vi hem hit för lite middag. Och som så ofta, så blev det en varsin pizza från Pizzeria Americana.Efter middagen så skjutsade Borzko hem Jimmy till Fagersjö. Han åkte även till centrum och handlade lite matvaror på Hemköp på vägen hem.

Vi satte oss sen i vardagsrummet. Borzko med sin bok. Och jag med boken och datorn.I kväll så ska vi först titta på finalen i "Robinson", och efter det så ska vi nog se på en DVD-film. Förmodligen så blir det nog actionkomedin "Knight & Day" med Tom Cruise och Cameron Dias.

Och en hel del gott att äta och dricka blir det ju förstås också. ;-)
Dagens Låt - 101218 - September med "Me And My Microphone" - 2010.


Dagens Låt - 101218 - September med "Me And My Microphone" - 2010.


Fredagen den 17 december 2010.Dagen började med lite kompledigt och ett tandläkarbesök... Lagade en trasig fyllning, och hade sen ett samtal om vad vi eventuellt ska göra med mina fula tänder... En timme ungefär tog besöket, och 1.300:- kronor kostade det. En ny tid fick jag också, i januari, då jag ska laga ytterligare en trasig tand. Men då blir det en helt ny krona där.Kom till jobbet vid halvtiotiden. Arbetsdagen tillbringades sen i diskrummet, med diskplockning och grovdisk. Och i slutet av arbetsdagen så jobbade jag med mellanmålet.

Vi serverade köttgryta med kokt potatis i dag.

Fortfarande personalbrist i annexskolan, så en av kollegerna fick jobba där. Och då innebar ju förstås det att vi fick personalbrist hos oss...

Men dagen flöt ändå på rätt så okej. Det var en mycket, mycket bättre och lugnare dag än i går.Har mått rätt så dåligt i dag också... Jätteont i artrosen i tårna, tummarna och knäna... Ont på ett ställe högt upp på vänster sida av ryggen... Ont i huvudet... Mens... Otroligt trött... (Blev bara fem timmars sömn i natt) Och fortfarande så känner jag mig lite deppad, sur, och ledsen... :-(Men jag känner mig i alla fall glad i dag också! Fortfarande lyrisk över gårdagskvällen! Den var helt underbar! Och så är det ju fredag i dag också! Inte helt fel! Länge sen som en fredag var så efterlängtad! :-DÅkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och sen gick jag till centrum för att handla. Först var jag på Bokia och handlade en nya almanacka:Och sen så var jag på Hemköp och handlade lite matvaror, och lite gott att äta på kvällen.

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Middag åt jag sen så småningom, med bara datorn som sällskap. ;-)

Och sen så blev det vardagsrumssoffan, datorn, och boken.Borzko jobbar extra i dag, på sin lediga dag. Och han beräknar att komma hem först vid åttatiden. Då blir det nog "Robinson" på teve, och lite gott att äta."Björn Skifs Show" i Globen - 16 december 2010.I går så var jag, Borzko, Jimmy, och Jenny i Globen, och såg "Björn Skifs Show".

Den höll på i två och en halv timme, och så här står det om showen på Globens hemsida:

""Världsklass, Skifs!" skrev Aftonbladet efter premiären av showen, där Björn Skifs för allra första gången samlat det absolut bästa ur sin långa och imponerande karriär. Från Slam Creepers vidare till topplistorna i USA, guldkorn från show- och musikalscenen och inte minst Björns avtryck på vita duken och i TV-rutan. Allt kryddat med Björn Skifs personliga betraktelser, humor och värme.

Med på scen finns Björn Skifs favoritmusiker under ledning av Hans Gardemar och flera fantastiska dansare och luftakrobater."
Vi hade bra platser, på nionde bänk, på första raden.Min älskade familj, före showen.Showen var otroligt fantastiskt enormt bra! Jag var helt lyrisk efteråt! Bästa föreställning som jag har sett på länge! Och Borzko tyckte precis som jag.

Även Jimmy och Jenny tyckte att showen var mycket bra. Men dom kanske inte var riktigt lika lyriska som jag och Borzko! ;-)


Jag har alltid gillat Björn Skifs. Ända sedan han slog igenom i början på sjuttiotalet. Och jag tror att jag kunde texten på precis varenda låt i showen i går.Dagens Låt - 101217 - Björn Skifs med "Härligt härligt, men farligt farligt" - 2008.


Dagens Låt - 101217 - Björn Skifs med "Härligt härligt, men farligt farligt" - 2008.En härlig och annorlunda version, med Björn Skifs och åtta akustiska gitarrer!


Torsdagen den 16 december 2010.


En mycket jobbig dag på jobbet i dag... :-/

Min lunch i dag:Nu ska jag försöka att rycka upp mig, komma igen, och ladda batterierna, för att orka med, och kunna njuta av, "Björn Skifs Show" i Globen i kväll, med min älskade familj.Dagens Låt - 101216 - Björn Skifs med "Härligt härligt, men farligt farligt" - 1977.


Dagens Låt - 101216 - Björn Skifs med "Härligt härligt, men farligt farligt" - 1977.


Onsdagen den 15 december 2010.


Arbetsdagen i dag blev ungefär som arbetsdagen i går: Sovmorgon, fika, städande i matsalarna, jobb i skalen, jobb i disken med diskplock och grovdisk, jobb med mellanmålet.

Vi fick årets julklapp i dag på jobbet. Två stycken biocheckar var.Tårta till eftermiddagskaffet fick vi också i dag. Det var Lennart Sundqvist Åkeri, som kör ut vår mat till våra skickningar, som bjöd på tårtan.Vi serverade kycklingsoppa i dag.

Personalbrist i annexskolan i dag också, så vi fick skicka en kollega dit, vilket då innebar att vi fick personalbrist hos oss.

Men det flöt ändå på bra i dag. Och ingenting speciellt hände.Åkte direkt hem efter jobbet i dag. Höll sen på med lite diverse hushållsbestyr en stund.

Sen kom Jimmy hit direkt efter jobbet när han slutade. Vi åt då först middag tillsammans, och tog en fika.Sen så hjälpte Jimmy mig med lite saker i min dator och i min iPhone.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Och sen strax efteråt så åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö.

(Så underbart att ha en egen datorsupport/hacker/datanörd/iPhone-expert till son!) ;-D

Efter att Borzko hade ätit middag, duschat, och gjort sig i ordning, så satte han sig och läste i sin bok.

Jag satte mig också, och delade min tid mellan datorn och boken.Det blir nog en rätt så tidig sänggång även i kväll. Trött i dag också... Och i morgon kväll så vill jag vara pigg, för då ska vi på Björn Skifs Show i Globen! :-DDagens Låt - 101215 - Black Eyed Peas med "The Time (Dirty Bit)" - 2010.


Dagens Låt - 101215 - Black Eyed Peas med "The Time (Dirty Bit)" - 2010.


Tisdagen den 14 december 2010.


I går kväll så var jag så trött, så jag gick och la mig redan klockan halv nio... Sov i åtta timmar, och vaknade i alla fall något piggare än i går. Men även i dag så har jag känt mig låg, sur, ledsen, nere, och trött... Egentligen faktiskt helt utan anledning... ;-/Arbetsdagen började en timme senare i dag, eftersom det är min mellanmålsvecka. Kom alltså till jobbet klockan sju, och började då med att fika. Efter det så städade jag i matsalarna. Sen så gick jag in och jobbade med grönsakerna i skalen. Och under lunchserveringen sen så jobbade jag i disken, och hade då hand om diskplock och grovdisk. Slutligen så jobbade jag en timme med mellanmålet.

Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag. Och vår salladsbuffé.

Det var personalbrist i vår annexskola i dag, så en av kollegerna fick gå dit och jobba. Och då innebar ju det att det blev personalbrist hos oss. Men med gemensam hjälp så flöt väl det mesta på bra i dag ändå.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på med diverse hushållsgöromål här hemma. Middag åt jag för mig själv vid femtiden. Fortsatte sen med mina sysslor.

Så småningom sen så satte jag mig i vardagsrumssoffan, tillsammans med datorn och boken.Borzko skulle komma hem från jobbet vid åttatiden i dag.

För mig blir det nog rätt så tidigt sänggående i kväll också...Min nya kaffemaskin - Bosch - Tassimo - T40.


Jag har fått lite frågor om min nya kaffemaskin:

Från Julia: "Kan du inte skriva ett inlägg om hur din nya fina kaffemaskin fungerar? :) Det vore roligt att de hur det funkar och vad man kan få för kaffesorter. :)"

Från Mimmi: "Din kaffemaskin! Skummar man riktig mjölk eller är det pulver ihop med kaffet?"

Från Akå: "Jag är också nyfiken på din kaffemaskin. Undrar lite om man häller i vatten i den varje gång eller om det är en vattendunk i den? Sen är jag nyfiken på smakerna, vilka du har testat och vilka som är godast :)"

Jag vill ju börja med att säga att jag är oerhört nöjd med den! Dom fyra sorterna som jag har smakat hittills är supergoda. Och det går så himla snabbt att göra kaffet! :-DMan skummar inte riktigt mjölk, utan det är mjölkkoncentrat i "disc's".Det är en vattendunk bakom maskinen, som man fyller på vid behov.Jag har hittills smakat fyra sorter: Gevalia Mellanrost + Gevalia Dark + Gevalia Cappuccino + Marbou Mjölkchokladdryck.Och alla dom sorterna är supergoda!

Jag har skickat efter fler sorter nu, på nätet, på Tassimos hemsida. Bland annat Latte Macchiato.

Det bästa med maskinen, förutom att dryckerna är jättegoda, det är att det typ inte är någon rengöring alls. Allting ligger i små "disc's" och man har en disc till dom rena kaffedryckerna, och två disc's till dom dryckerna med mjölk i.

Det som också är suveränt, det är att det går så himla fort. Jag tog tid, och det går på mindre än en och en halv minut. Ungefär 1:20 fick jag både kaffet och mjölkchokladen till.

Man bara lägger i en disc, och trycker på knappen. Väntar lite drygt en minut, och så är det klart! Och med vissa sorter så tar man ut den första discen, och lägger i den andra discen, och sen är det färdigt! Helt suveränt!

Så jag kan verkligen rekommendera Bosch Tassimo T40 Kaffemaskin!

Här är en länk till hemsidan.Dagens Låt - 101214 - Babsan med "Alla dessa jular" - 2010.


Dagens Låt - 101214 - Babsan med "Alla dessa jular" - 2010.


Måndagen den 13 december 2010.


I dag är jag så trött... Vet egentligen inte varför jag är så här trött just i dag. Men jag vaknade trött, och så har det fortsatt hela dagen. Har också känt mig låg, sur, och ledsen... helt utan anledning. Det är väl hormonerna... PMS eller nåt... ;-/

Orkar inte skriva dagbok om jobbet i dag... Gå in i min kära kollega Snurrans blogg, Filijokus Funderingar, och läs om hennes dag på jobbet, som i alla fall kanske är lite lik min dag.På eftermiddagen kom Jimmy hit efter jobbet. Först hämtade han upp mig, och vi åkte till Centrum där jag hämtade ut ett bokpaket. Sen så följde han med mig hem och åt middag. För att fira att det var Lucia, så åt vi pizza. ;-D (Ja, jag vet att vi är hemska eftersom vi åt det i går också...)Sen så testade Jimmy min lilla nya fina kaffemaskin, och vi gjorde några olika sorter som vi drack. Satt och pratade och hade det mysigt och trevligt, och sen så småningom så åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö.

Efter lite diverse hushållsarbete, så satte jag mig sen i vardagsrumssoffan tillsammans med datorn och nya boken: "Inlåst" av Emma Donoghue.Recensionsbok nummer 143.Recensionsbok nummer etthundrafyrtiotre är boken "Att föda ett barn" av Kristina Sandberg från Bokförlaget Norstedts.


Dagens Låt - 101213 - Jay Smith med "Dreaming People" - 2010.


Dagens Låt - 101213 - Jay Smith med "Dreaming People" - 2010.


Söndagen den 12 december 2010.


Även i morse så gick jag upp halvåtta, gjorde mig i ordning, och sen blev det en cappuccino och nyhetsläsning i datorn. Mycket att läsa i dag om det fruktansvärda bombdådet i går... :-/

Efter att Borzko hade gått upp, och gjort sig i ordning, så blev det frukost och en fika till.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna.

Jag funderade på en promenad... Men eftersom man brukar säga att det är tanken som räknas, så fick det räcka med tanken! ;-)

Bestämde mig istället för att vara hemma och inne på förmiddagen och dela min tid mellan hushållssysslor, datorsittande, och mest bokläsning.

Och så blev det. Läste sen så småningom ut boken "Vårlik" av Mons Kallentoft.

Borzko kom hem igen vid tolvtiden, och då blev det en liten lätt lunch och en fika.

Vid tvåtiden sen så stack vi iväg i bilen, och åkte och hämtade upp mina föräldrar. Sen åkte vi alla fyra till Globen för att gå och se "Stockholms Luciakonsert 2010". Jag och Borzko hade köpt biljetter, och bjöd mina föräldrar på det.

Det var Stockholms Musikskolor som hade ett otroligt stort luciatåg. Häftigt och maffigt med alla barn och ungdomar. Otroligt fin kör- och stämsång. Riktigt stämningsfullt och gripande.

Cirka en timme och en kvart höll konserten på. Och vi hade mycket bra platser, på sjunde raden, och nästan i mitten.När det var slut så skjutsade vi hem mina föräldrar. Och sen så åkte vi direkt hem till Jimmy i Fagersjö.

Han var hemma och hade tvättstugan mellan fyra och sju, och Borzko och jag åkte dit för att bjuda honom på en pizza.

Vi hämtade upp honom, åkte ner till Hamburgarprinsen och köpte pizzor, och sen åkte vi hem till Jimmy och åt.Efter maten och en pratstund, så åkte Borkzo och jag sen hem till Farsta.

När vi kom hem så satte sig Borzko och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund. Ska väl snart välja ut en ny recensionsbok att läsa också.Måndag igen i morgon... :-(
Och Lucia! :-)
Och bara sju arbetsdagar kvar till Jullovet! :-D"Idol" + "Så mycket bättre" + "Let's Dance".Jättetråkigt att "Idol" nu är slut. Kommer att sakna programmen på fredagarna. Och jag kommer att sakna Jay Smith. Hoppas verkligen att vi får se honom i teve i framtiden också. Och jag ser gärna en säsong till av "Idol".Kommer också att sakna "Så mycket bättre" på lördagarna. Det programmet får gärna komma tillbaka, med nya deltagare. Konceptet tål nog att köras i några säsonger till.Nu får vi väl se fram emot "Let's Dance" som börjar igen den 7 januari 2011. Än är det ju inte officiellt vilka deltagarna är. Men dom man har hört ryktas om, låter ju helt klart intressanta.

(Bilden är från förra säsongen)."Vårlik" av Mons Kallentoft - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Vårlik" av Mons Kallentoft (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människor som vågat sig ut på uteserveringarna runt torget. Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot bankomaten. Men plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion, och Linköping kommer aldrig att bli sig likt igen.


Kriminalinspektör Malin Fors står framför sin mammas kista i Uppståndelsens kapell och försöker känna någonting. Så bryter ett lågt muller tystnaden, och snart är hon på väg till Stora torget och en syn hon aldrig kommer att glömma. Glassplitter. Krossade blommor och utspridda grönsaker. En trasig barnsko. En duva som pickar i något rött i den öronbedövande tystnaden.


Sveriges nye deckarkung Mons Kallentoft är tillbaka! Vårlik är den efterlängtade fjärde delen i den kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen."


(Kopierat från nok.se)


---------

"Vårlik" är den fjärde delen i Mons Kallentofts serie om polisen Malin Fors i Linköping. Här är en länk till min recension av den tredje boken "Höstoffer", där det också finns länkar till mina recensioner av böckerna "Sommardöden" och "Midvinterblod".

Jag tyckte att den här fjärde boken var minst lika bra som dom tre tidigare, om inte ännu lite bättre.

Böckerna är lite annorlunda mot ordinära svenska deckare, och det tycker jag om. Så jag kan helt klart rekommendera hela serien.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Natur & Kultur.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 101212 - Mustasch med "Angel's Share" - 2010.


Dagens Låt - 101212 - Mustasch med "Angel's Share" - 2010.


Lördagen den 11 december 2010.


Min lördag började klockan halvåtta när mobilen larmade. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen gjorde jag mig en cappuccino i min nya kaffemaskin, och drack den medan jag läste morgonens nyheter i Aftonbladet och Expressen på nätet.Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

Sen så satte vi båda två igång med veckostädningen. Det blev det vanliga: dammsugning, torkning av golv, skurande av toalett och badrum, byte och tvätt av handdukar, och tvätt av kläder.

När vi var klara så blev det en lätt lunch och en fika.

Vi satte oss sen båda två i varsitt hörn av vardagsrumssoffan, och läste i våra böcker, Jag fortsatte i boken: "Vårlik" av Mons Kallentoft.

Vid tvåtiden sen så gick vi ut och satte oss i bilen, och åkte till Heron City i Kungens Kurva. Först så hämtade vi ut våra biobiljetter, och sen gick vi och fikade.Det blev Café Leonardo, och vi tog varsin kaffe och varsin ost- och skinkfralla.Bion började sen klockan halvfyra, och det var filmen: "The Next Three Days" som vi såg. Recension har jag redan bloggat tidigare.

Två timmar och en kvart var filmen, så den var slut vid kvart i sex. Och vid sextiden så var vi hemma i Farsta igen.

Middag åt vi då.

Och sen blev det ännu en cappuccino, och lite godis till den. Och vi la oss återigen i soffan och läste i våra böcker.Vid åttatiden sen så satte vi igång teven, och så tittade vi på tre program som vi hade spelat in på vår inspelningsbara digitalbox.

"Robinson" och "Hellenius Hörna" från i torsdags blev det först. Och sen "Så mycket bättre" från i kväll. (Så skönt att se programmen inspelade, så man kan spola förbi den otroligt jobbiga reklamen).

Lite gott att äta och dricka blev det förstås också.Efter tevetittandet så blev det bokläsning för oss båda igen."The Next Three Days" - 2010 - Film - Bio"The Next Three Days" - 2010 - Genre: Thriller, Drama.

"John Brennans perfekta familjeliv slås i spillror när hans fru blir dömd till fängelse för mord. Efter flera år och överklaganden är John fortfarande övertygad om att hon är oskyldig och utarbetar en farlig plan för att frita henne."

(Kopierat från Lovefilm)

En mycket spännande och gripande film. Bra skådespelare med bland annat Russel Crowe, Elizabeth Banks och Brian Dennehy i rollerna.
Kan verkligen rekommendera filmen.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Dagens Låt - 101211 - Michael Jackson Duet with Akon med "Hold my Hand" - 2010.


Dagens Låt - 101211 - Michael Jackson Duet with Akon med "Hold my Hand" - 2010.


Vinnare i IDOL 2010 - Jay Smith! :-DIdol 2010 - 10/12 - Finalen i Globen.


Ja, vem jag har hejat på i "Idol" hela hösten har väl inte undgått någon som läser min blogg... ;-)

Hoppas verkligen att han vinner i kväll! Jag har ringt måååånga gånger på honom... ;-D

Här är hans tre låtar i kväll:


Fredagen den 10 december 2010.


Fredagen och veckans sista arbetsdag började med städande i matsalarna. Efter det så ”dukade” jag, alltså förberedde matsalarna. Och sen jobbade jag som försteman i lilla matsalen.


I slutet av dagen så hjälptes vi alla åt att förbereda lite i matsalarna inför måndagens luciafirande.


Vi serverade biff stroganoff med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.


Det blev en lite strulig dag i dag. Men det mesta flöt ändå på helt okej med gemensam hjälp.


 


 


På vägen hem så hämtade jag upp Jenny hos Mattias i Högdalen, för hon hade en ledig dag i dag.


Vi åkte först hem till Farsta en kort stund, och sen så åkte vi till Farsta Centrum.


Jag köpte mig en kaffemaskin på Onoff. Jag hämtade också ut tre bokpaket på Hemköp. Och så handlade jag en massa matvaror på Hemköp. Jenny shoppade också lite.


Sen åkte vi hem till Farsta igen. Och så testade vi den nya kaffemaskinen och drack en massa olika sorters kaffe. Åt lussebullar till som vi hade köpt.


Här är fem kort, på Jenny och på kaffemaskinen.

 Vid femtiden sen så kom Mattias och hämtade upp Jenny.


Jag höll sen på och fixade och grejade med en massa olika hushållsbestyr.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag.

 

Kvällen tillbringades sen framför teven, tittandes och lyssnandes på "IDOL"-finalen. Och ätandes och drickandes en massa gott förstås.

 Dagens Shopping - 101210 - Bosch Tassimo T40 Kaffemaskin.Recensionsbok nummer 139 + 140 + 141 + 142.Recensionsböckerna nummer etthundratrettionio och etthundrafyrtio är båda två från Bokförlaget Telegram.Recensionsbok nummer etthundrafyrtioett är från Bokförlaget Massolit.Recensionsbok nummer etthundrafyrtiotvå är från Bokförlaget Lind & Co.Dagens Låt - 101210 - Creed med "Higher" - 1999.


Dagens Låt - 101210 - Creed med "Higher" - 1999.


Några av mina Spotify-listor!Här är en länk till min låtlista: "Bims Låtar - Dagens Låt från Bims Blogg". I den listan ligger just nu sexhundra låtar, och det blir bara fler och fler. Det är alla låtar som jag har lagt in i bloggen, sen i december 2008, till nu, och sen framöver.Här är en länk till min låtlista: "Bims Favoriter Just Nu - December 2010". I den listan ligger alltid ungefär runt trettiofem låtar, cirka två timmars speltid, med mina mest spelade låtar för tillfället. Den listan ändras lite då och då.Här är en länk till en liten låtlista som jag gjorde i dag: "Bims Julfavoriter 2010". Jag har lagt in tjugotvå låtar där nu, elva svenska och elva engelska. Några nya och en hel del gamla klassiker. Är det någon som jag har glömt? Tipsa mig gärna om fler låtar att lägga in där!

Sen har jag ju lite andra listor som jag lyssnar en hel del på:

"Jay Smith - Von Benzo".

"Så mycket bättre".

"Idol 2010".

"Peter LeMarc".

"Super" by Jimmy Kullen Kullen.

"Jenny Kullin" by Jenny Kullin.

Och sen ytterligare nitton stycken listor!

Titta gärna in i min Spotify! Och subscriba gärna till mina listor!

Och tipsa mig om era favoritlistor!Torsdagen den 9 december 2010.


I dag var vi fulltalig personalstyrka igen. Och i dag var det en normallång arbetsdag igen.

Jag städade först i matsalarna, sen jobbade jag i skalen, och slutligen så var jag tredjeman i matsalarna.

Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och vår salladsbuffé.

Så här fint var det utanför matsalsfönstret i dag.Och en sån här fin tårta fick vi till eftermiddagskaffet i dag.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Höll sen på här hemma och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr.

Vid halvfyratiden så kom Jimmy hit direkt efter jobbet. Han åt middag med mig och satt och pratade en stund.När han sen åkte hem till sig, så satte jag mig i vardagsrummet med datorn och boken.Dagens Låt - 101209 - Frank Turner med "I still believe" - 2010.


Dagens Låt - 101209 - Frank Turner med "I still believe" - 2010.


Onsdagen den 8 december 2010.


I går blev det en låååång arbetsdag. Först jobbade jag mina vanliga åtta arbetstimmar, och sen jobbade jag över i sex timmar med fyrornas och femmornas Nobel-middag.

Vi hade personalbrist under dagen, eftersom några kollegor var på kurs. Men med lite omfördelning av arbetsuppgifterna och med bra samarbete så fick vi dagen att fungera.

Dagens lunch var kokt korv med potatismos.

Min lunchtallrik såg ut så här i går.En kollega hade bakat lussebullar och bjöd på dom till eftermiddagskaffet.Snurran, som jag länkade till redan i går, har beskrivit Nobelkvällen lite grann.

Vi bjöd i alla fall på plättar med jordgubbssylt till förrätt. Grillad rostbiff med potatisgratäng till varmrätt. Till det fick dom också en blandad sallad och bearnaisesås. Och till efterrätt fick dom kladdkaka med vispgrädde.

Här är Snurran, Monica och Neda.När jag kom hem, vid strax efter åtta, så var jag mycket trött, och satt mest bara och slösurfade i datorn.Trött...


Trött... Har jobbat i fjorton timmar i dag... Först vanliga jobbet, där vi hade personalbrist..., och sen sex timmars övertid med fyrornas och femmornas Nobel-fest...

Orkar inte blogga ikväll. Bloggar "ikapp" i morgon istället. Men ni kan titta in i min kära kollega Snurrans blogg, Filijokus Funderingar, där hon har bloggat lite om kvällen och lagt in två fotografier.Dagens Låt - 101208 - Coldplay med "Christmas Light" - 2010.


Dagens Låt - 101208 - Coldplay med "Christmas Light" - 2010.


"Kör för alla!" - Höstterminen 2010 - 7/12 - Sista gången för terminen.


I dag var det den sista gången för terminen. Och i dag så fick vi bjuda in våra familjer och vänner. Ingen av mina familjemedlemmar kunde tyvärr komma. Men min systerdotter Maria var där.

Först så sjöng vi lite gamla låtar sen tidigare år, och då fick även våra gäster vara med och sjunga.

Sen så fick dom gå upp på scen och sätta sig, och så hade vi en liten konsert för dom, med några av terminens låtar.Här är tre av dom gamla låtarna som vi sjöng i kväll:


Och nu får vi vänta ända tills den 25 januari, då "Kör för alla!" börjar igen.Uppdaterad - 2010-12-08:

Jag glömde ju bort den bästa låten som vi sjöng i går! ;-D


Tisdagen den 7 december 2010.


Jobbade som vanligt i dag också. Först städade jag i matsalarna, sen jobbade jag med grönsakerna i skalen, och slutligen jobbade jag som tredjeman i matsalarna.

Vi serverade fiskgratäng med kokt potatis i dag. Hade även några bleck med fiskpanetter. Och också några bleck med kycklingrisotto. Och vår salladsbuffé förstås.

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Och så här såg min lunchtallrik ut i dag:

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också.

Åt sen en tidig middag, och gjorde mig sen i ordning för att åka iväg in till stan, möta upp med syrran, och vara med i "Kör för alla!". Dagens Låt - 101207 - Train med "Shake Up Christmas" - 2010.


Dagens Låt - 101207 - Train med "Shake Up Christmas" - 2010.


Nu har jag blivit utvald som testpilot för Headweb hyrfilm! :-)Här är en länk till Bloggen som alla Testpiloter kommer att blogga sina synpunkter i.
Måndagen den 6 december 2010.Måndag igen och jobb igen förstås... Bara tolv arbetsdagar kvar till jullovet... Mycket snö hade kommit under natten... Bara en endaste minusgrad ute... Moddigt och halt på vägarna...Den här veckan så börjar jag med att städa i matsalarna. Efter det så går jag in i skalen och jobbar med grönsakerna. Och efter det så ska jag egentligen jobba som tredjeman i matsalarna. Men i dag blev det en liten annan arbetsordning, så jag jobbade som försteman i lilla matsalen istället.

Vi serverade kycklingrisotto i dag. Och vår salladsbuffé. Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Så här såg min lunchtallrik ut i dag:Jobbade över i en timme i dag, med mellanmålet. Snurran, som egentligen skulle ha jobbat då, gick lite tidigare från jobbet, eftersom hon skulle till tandläkaren i dag.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma under eftermiddagen, och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också.

Middag åt jag vid fyratiden. Och sen fortsatte jag som tidigare.Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Han åt då middag, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen gjorde han mig sällskap i vardagsrummet.

Och för ovanlighetens skull, så satt vi inte och läste i våra böcker i kväll. Utan vi tittade på teve. Sällan som jag gör det på vardagar. Brukar mest se på teve på fredagar och lördagar. Och vardagarna brukar jag ägna åt mina böcker. Men i kväll så tittade vi på "Idol 2010 - Vägen till Finalen".
MMS från Jimmy.Dagens Låt - 101206 - Eldkvarn med "Håll huvudet högt" - 1999.


Dagens Låt - 101206 - Eldkvarn med "Håll huvudet högt" - 1999.


Söndagen den 5 december 2010.


I dag har jag varit hemma och inne hela dagen. Vädret har varit grått, mörkt, och trist. Nollgradigt och lite snöblandat regn ibland.

Jag har till största delen läst i dag. Sen har jag suttit lite med datorn också. Och även pysslat lite med diverse hushållsbestyr.

"Önskade" en hel del nya recensionsböcker också. Får väl se hur många av dom som jag får.

Läste ut boken "Alltför nära" av Linwood Barclay, som jag började på i går kväll. Och började sen på boken "Vårlik" av Mons Kallentoft.Borzko var och tränade på förmiddagen. Sen så satt han också och läste i sin bok en stund. Och efter det så åkte han hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

Jimmy kom över och åt middag tillsammans med mig.Och, ja! Jag åt pizza i dag också! Varsågod att klaga på mig nu! ;-/

I dag åt jag en "Picasso", med salami, bacon, köttfärs, lök, och paprika.Jimmy stannade och pratade en stund, och sen så åkte han hem till sig i Fagersjö igen.

Borzko kom sen hem från sin mamma vid åttatiden. Då satte han sig och läste igen.

Och jag fortsatte också att läsa större delen av kvällen också.

Lite godis blev det också.

Måndag i morgon igen. Helgerna går så fort. Men även den här helgen har varit en trevlig helg. :-D

Bara tolv arbetsdagar kvar till Jullovet nu! ;-)

Här är veckans planer: (Kopierat härifrån:)

Tisdag, 7/12:
- Sista gången för terminen i "Kör för alla!". Familjemedlemmar och vänner får komma och testa gratis den här kvällen.

Onsdag, 8/12:
- Nobel-fest för fyror och femmor i skolan. Vi jobbar över från 14.00 till cirka 20.00.

Söndag, 12/12:
- "Stockholms Luciakonsert 2010" i Globen, tillsammans med Borzko, Mamma och Pappa.
"Alltför nära" (Too Close to Home) av Linwood Barclay - 2010 (2008) - Bok---------    

Recension av boken: "Alltför nära" (Too Close to Home) av Linwood Barclay (2010) (Genre: Kanadensisk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"17-årige Derek har kommit på den perfekta planen för att kunna få vara ifred och hångla med sin tjej. Han ska gömma sig i sin bäste väns hus när familjen reser bort. Men bara en kort stund efter avfärd kommer familjen tillbaka och Derek gömmer sig i källaren. Plötsligt ringer det på dörren. Sen hör han de första två skotten, ett skrik och sen ett skott till. Fotsteg närmar sig, dörren till källaren öppnas...


När familjen Cutters grannar, den socialt välanpassade familjen Langley, skjuts till döds i sitt hem i den slumrande småstaden Promise Falls, börjar gamla synder flyta upp till ytan. Rädslan håller familjen ­Cutter i ett järngrepp. Mönstret blir tydligare och tydligare. Har mördaren verkligen gått till rätt hus?"


(Kopierat från kabusabocker.se)


---------

I somras läste jag boken "Utan ett ord" av Linwood Barclay. Jag tyckte den var väldigt, väldigt bra, och blev glad när jag fick hans andra bok "Alltför nära" som recensionsbok. Det är bara dom två böckerna som finns översatta till svenska. Jag gav "Utan ett ord" en 4 i betyg, och nu ger jag faktiskt "Alltför nära" 4,5 i betyg.

Linwood har skrivit flera böcker, och jag hoppas på att dom också blir översatta snart.

Jag tycker mycket om Linwoods sätt att skriva. Boken fångade mig helt, och jag hade svårt att sluta att läsa. Många cliffhangers i slutet av kapiteln, och det gillar jag. Oerhört lättläst med ett skönt flyt i texten. Lättläst, spännande, och absolut inte förutsägbar. Och det är också en härlig humor i boken.

Så jag kan verkligen helt klart rekommendera "Alltför nära" till alla som gillar spännande thrillers. Och så klart även hans första bok, "Utan ett ord", som även finns i pocket.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Kabusa Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 101205 - Eldkvarn med "Fulla för kärlekens skull" - 2007.


Dagens Låt - 101205 - Eldkvarn med "Fulla för kärlekens skull" - 2007.


Fick några frågor på Facebook av en bloggläsare.


"Kan du inte berätta lite i din blogg hur det kommer sig att du gillar så att läsa och hur du hittar tid osv. Jag älskar också att läsa men tyvärr har ju bara dygnet 24 timmar och med en massa "måsten"...jag har förstått att du får läsexemplar av förlag (?), om det är en bok du känner att "den här boken fixar jag bara inte", tvingar du dig att läsa ändå, eller hur gör du?"
Ovanstående kommentar fick jag på Facebook och lovade då att blogga svaret.Hur det kommer sig att jag gillar att läsa, det vet jag faktiskt inte. Jag har ALLTID älskat att läsa, ända sedan jag lärde mig läsa i femårsåldern. Lånade otroligt mycket böcker på Örby Bibliotek som barn. Och när jag var tretton år, 1974, så fick jag till och med pris för mitt biblioteks "bästa och mesta lånare" på barn- och ungdomsboksavdelningen.

Jag fick då åka till Svenska Dagbladet och ta emot mitt pris från författaren Maud Reuterswärd. Stocholms Bibliotek och Svenska Dagbladet gav ut utmärkelserna till barn och ungdomar i Stockholm, och jag var väldigt stolt över att få priset.När vi åkte ut på landet över sommarloven så hade jag flera stora kassar fyllda med böcker.

Sen har det fortsatt så hela livet igenom. Jag har alltid läst böcker, men självklart så blev det lite mindre läst under några år när barnen var små. Då hade jag ju inte samma tid att läsa.

Jag har alltid lånat böcker på biblioteken, både till mig och till barnen när dom var små. Men på senare år, sen barnen blev stora, bokmomsen sänktes, och vi fick bättre ekonomi, så har jag mest köpt böcker. Nu är det säkert över fem år sen som jag ens satte foten i ett bibliotek.

Sen ett år tillbaka så har jag ju också förmånen att få gratis recensionsexemplar från många av Sveriges bokförlag. Och det är jag oerhört glad, stolt, och tacksam över.

Eftersom jag själv väljer ut dom recensionsexemplar jag får, så är det nästan aldrig att jag känner att jag inte vill läsa ut en bok. Oftast så har jag valt rätt, och tycker mycket om böckerna. Dom få gånger som jag har valt "fel", och inte tycker om boken, då "tvingar" jag mig igenom den ändå. Tycker att jag har en skyldighet till det gentemot förlagen. Har jag däremot köpt boken själv, då slutar jag att läsa den om jag inte tycker om den.

Tiden till att läsa får jag genom att prioritera böckerna framför till exempel teven. Jag ser oftast bara teve på fredagar och lördagar, och läser under vardagskvällarna istället.

Och så många "måsten" har jag ju inte längre. Ingen av barnen bor ju egentligen hemma längre. Och jag har bra arbetstider. Och en bra man som delar hushållssysslorna med mig. Dessutom har jag dragit ner mycket på mina egna krav och måsten här hemma. Umgås nästan bara med familjen också, och träffar nästan aldrig vänner.Har du, som skrev frågorna, eller någon annan, fler frågor om min bokläsning, så fråga gärna mera! :-DJag älskar verkligen "reklamen"/informationen från IQ!


Ja, jag älskar verkligen reklamen/informationen/upplysningsfilmerna från IQ. Dom är så otroligt bra gjorda. Och hur många gånger som jag än ser dom, så blir jag lika berörd varje gång...Den här går ju på teve just nu, och jag får tårar i ögonen på slutet varje gång som jag ser den...

Den här har jag lagt in förut, men den är ju bara så otroligt bra gjord... Och så hemsk...

Och här några till fler bra filmer...IQ:s hemsida.Lördagen den 4 december 2010 - Kvällen.


Under början av kvällen så satt både Borzko och jag och läste i våra böcker. Jag började på en ny bok: "Alltför nära" av Linwood Barclay.

Sen satte vi igång teven och vår inspelningsbara digitalbox, och så tittade vi på: "Robinson", "Hellenius Hörna", och "Så mycket bättre".

En massa gott att äta och dricka blev det förstås också.

När vi hade sett dom tre teveprogrammen så satte vi oss återigen och läste i våra böcker.Jag älskar "Så mycket bättre"!


Vilken otroligt bra programserie det har varit! Precis ALLA sju programmen med alla dom olika sju artisterna har varit lika bra! Och det ska bli kul att se det sista programmet nästa vecka:

"Veckan på Gotland börjar lida mot sitt slut och artisterna jobbar för fullt med att förbereda kvällens kräftskiva. De skriver egna snapsvisor, Lasse och Petter fixar kräftorna och Christer ordnar en överraskning.

Under dagen bjuder deltagarna på sju duetter där varje person gör en av sina egna låtar med hjälp av en av de andra. Bland annat sjunger Petter och Plura Du gör min dag och Plura tar hjälp av Thomas och framför Alice.

Det blir en avslutning med mycket känslor där artisterna ser tillbaka på vistelsen där de träffat nya vänner och fått utmana sig själva i sång och andra tuffa uppgifter."


Här är en av Pluras låtar, (som jag grät till...):


Lördagen den 4 december 2010.


Lördagen började för min del klockan halvåtta när min mobil larmade. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Halvnio sen så larmade Borzkos mobil, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

Sen så satte vi gemensamt igång med dagens projekt: Veckostädningen. Vi dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, bytte och tvättade lakan plus handdukar, tvättade kläder, med mera.

Vi hade sen bestämt att när vi var klara så skulle vi åka in till stan. Vi hade tänkt oss att titta på Kungsträdgårdens Julmarknad, Gamla Stans Julmarknad, julskyltningen på NK, och alla fina ljusdekorationer inne i stan.

Pratade med Jimmy när han hade vaknat vid tolvtiden, och han kände för att följa med oss in till stan. Borzko åkte och hämtade honom med bilen, och sen gick vi alla tre till Centrum och till T-banan.

Åkte till Skanstull, och kom dit vid kvart över ett. Promenerade sen in mot stan. 

Cirka åtta minusgrader, halvmulet, och en ganska så kall och hård vind, var det i dag på eftermiddagen här i Stockholm.

Vi gick från Skanstull mot Skeppsbron, för att titta på den stora och fina julgranen där.Passade på att värma oss lite vid elden där också.Sen gick vi upp mot och in i Gamla Stan, och gick till Julmarknaden där.Där köpte vi glögg för att värma oss lite med. Pepparkakor åt vi till glöggen. Och Jimmy köpte även brända mandlar, som han älskar.

Vi gick sen vidare in mot City. Stannade till och tittade på alla svanar och änder.Fortsatte sen in i Kungsträdgården för att titta på Julmarknaden där.Och även där fanns eldar att värma sig vid.Sen gick vi upp till NK för att se deras julskyltning i år. Tog bara fotografier på två av fönstren. Och jag tyckte inte att det var så speciellt fin skyltning i år.Vi gick sen vidare till Julmarknaden på Plattan och kikade lite där.

Och sen så gick vi upp till Hötorget för att titta där.

Fikasugna blev vi sen, och gick mot Café Bellman för att fika. Där var det fullproppat med folk, så vi gick till ett annat café som låg mittemot, som jag inte kommer ihåg vad det hette.

Jag tog en caffe latte och en ost- och skinkmacka.Satt sen där en stund och pratade.Sen så gick vi mot Hötorgets tunnelbana.

Och då hade det blivit lite mörkt och man såg all fin belysning.Egentligen hade jag tänkt åka in till stan först vid fyratiden, för att se allting i mörker, och fotografera alla lampor. Men jag var så rastlös mitt på dagen, så vi åkte ju in redan före ett. Tror att jag ska göra om precis samma tur nästa lördag, fast typ tre timmar senare, när det är mörkt.

Borzko och jag tog tunnelbanan mot Farsta. Och Jimmy åkte åt andra hållet, för han skulle åka och möta upp med en kompis.

Vi kom hem till Farsta vid fyratiden. Och då blev det pizza till middag.

Jag åt en Kanon (salami, bacon, ägg) med extra fetaost på.Efter maten så satte vi oss uppe i vardagsrumssofforna med varsitt stort glas hett kaffe. Borzko läste i sin bok, och jag satte mig med datorn i knäet en stund.Dagens Promenad - 2010-12-04.Länk till min RunKeeper-sida.


Dagens Låt - 101204 - Swedish House Mafia feat. Tinie Tempah med "Miami 2 Ibiza" - 2010.


Dagens Låt - 101204 - Swedish House Mafia feat. Tinie Tempah med "Miami 2 Ibiza" - 2010.


"Livet" (Life) av Keith Richards & James Fox - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Livet" (Life) av Keith Richards & James Fox (2010) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"Som gitarrist och låtskrivare i Rolling Stones skapade Keith Richards låtarna som skakade världen, och han levde - och lever fortfarande - den ursprungliga rock n’ roll-livsstilen.

Nu berättar äntligen huvudpersonen själv om sitt stormiga liv. Hur han var besatt av att lyssna på skivor med Chuck Berry och Muddy Waters, lärde sig att spela gitarr och bildade band tillsammans med Mick Jagger och Brian Jones. Om när Rolling Stones blev berömda och om de ökända knarktillslagen som förtjänade honom bilden som fredlös folkhjälte. Hur han skrev odödliga riff, som de i Jumping Jack Flash och Honky Tonk Women. Om kärleken till Anita Pallenberg och om Brian Jones död. Om skatteflykten till Frankrike, ihärdiga turnéer över USA, isolering och missbruk. Om kärleken till Patti Hansen. Om det bittra uppbrottet med Mick Jagger och hur de så småningom blev sams igen. Om äktenskap, familj, soloalbum och Xpensive Winos, och ”the road that goes on forever”.
"


(Kopierat från norstedts.se)


---------

En helt okej rockbiografi av en av världens mest kända och bästa gitarrister. Den var bra skriven och intressant.

Tyvärr så har jag nog läst lite för många rockbiografier dom senaste åren, så det kändes ibland som om jag hade läst samma förr. Så för mig kändes boken lite lång. Men om man inte har läst så många liknande böcker, så är den säkert bättre.

Men den var ändå kul att läsa. Och själv har jag ju alltid gillat Rolling Stones. Ett helt otroligt band, som snart har spelat ihop i femtio år. Och medlemmarna är i sextiofem-sjuttioårsåldern.

Kan helt klart rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Idol 2010 - 3/12.


Jay Smith är så otroligt grymt bra! Båda låtarna i kväll gjorde han fantastiskt bra! Jag hade gåshud under båda två! Hoppas verkligen att han går vidare till finalen i Globen nästa vecka. Jag har i alla fall försökt att hjälpa till, för jag har ringt tio gånger i kväll.

Olle och Minnah är ju också bra. Så det spelar mig faktiskt ingen roll vem av dom som går vidare. Bara Jay gör det.

Vad tycker ni?
Fredagen den 3 december 2010.


I morse så var det lite varmare, "bara" ungefär fem minusgrader. Men det hade snöat massor i natt, så det var väldigt mycket snö på bilen. Lite halt och slirigt på vägarna också.

Arbetsuppgifterna i dag blev som tidigare i veckan. Först var jag en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så "dukade" jag matsalarna. Och slutligen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.

Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag. Och vår salladsbuffé.

Allt flöt på bara bra i dag. Ingenting speciellt hände. Och vi var fulltalig personalstyrka.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade lite med diverse hushållsbestyr när jag kom hem.

Sen så kom Jimmy hit direkt efter jobbet och hämtade upp mig. Han skulle till Systembolaget, och jag hade också ärenden dit.

Jag köpte en ny alkoholfri glögg som jag hade läst om i ett glöggtest. Den fick högsta betyg, och då ville jag ju testa den. Någon som har druckit den?Annars så älskar jag ju Blossas Lättglögg. Den skulle jag kunna dricka varenda kväll.Jimmy skjutsade sen hem mig igen, och han åkte sen direkt hem till sig i Fagersjö.

Jag fortsatte sen med mina hushållsbestyr. Och jag satt även lite med datorn.Sen hade vi ju planerat kvällen lite annorlunda än vad den blev... Jag, Borzko, Jimmy och Jenny skulle ha åkt till Globen i kväll och sett "The Show of Christmas 2010".

Först så sa Jenny att hon inte skulle hinna, för hon jobbade för sent... Sen så sa Jimmy att han skulle iväg på lite andra planer med några kompisar...

Och sen så fick Borzko strul i snöovädret med sin lastbil... Så han kom inte hem från jobbet förrän klockan kvart över sju... Och då hade han inte ätit middag, och ville så klart duscha... Och showen började halvåtta...

Så vi struntade i alltihopa. Borzko var även helt slut efter en jättejobbig dag för honom i dag. Och jag kan inte påstå att jag heller kände mig speciellt sugen på att stressa iväg.

Det fick bli en myskväll hemma istället. Slappande i soffan, med massor med tända värmeljus. Plädar och kuddar. Kokhet glögg. Bokläsning och Idol-tittande. Massa gott att äta och dricka.

En mysig kväll ändå alltså! ;-DOch förresten! Den nya glöggen var jättegod! Inte lika god som Blossas Lättglögg i och för sig. Men det är ju ändå lite kul med variation! Så jag kan ändå helt klart rekommendera den."Kör för alla!" - Höstterminen 2010 - 1/12 - Konsert på Stockholms Central - Ännu en, den tredje, YouTube-video! :-D


Hittade en tio minuter lång YouTube-video, med bra kvalitét, och med tre låtar: "Hallelujah", "Live is Life", och "Bad Romance".


Dagens Låt - 101203 - Ted Gärdestad med "Så mycket bättre" - 1972.


Dagens Låt - 101203 - Ted Gärdestad med "Så mycket bättre" - 1972.


Torsdagen den 2 december 2010.


Nästan lika kallt i morse, som i går morse. Bara en liten ynka grad varmare...Men det blev en vacker morgon, vit och frostig, och nästan lite sol. Dom här två korten tog jag genom fönstren i matsalarna, vid niotiden.I dag serverade vi ryssröra med tacochips. Och en hel del tillbehör såsom riven ost, olika dressingar, och en massa olika grönsaker.

Tog ett kort på våra barer med min panorama-app i iPhonen, i dag också.Jag hade samma arbetsuppgifter i dag, som tidigare i veckan. Fulltalig personalstyrka var vi också även i dag. Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och var inne en kort stund, och sen gick jag till Centrum för lite shopping.

Här är en bild som jag tog på väg till Centrum.Köpte två mössor och en julblomma. Och det har jag redan bloggat bilder på i ett tidigare inlägg. Där finns också bilder på sex stycken ringar som jag köpte av en kollegas dotter. Jag köpte också en julklapp i Centrum. Men den blir det varken text eller bild av. För det är en julklapp till vår gemensamma julklappsutlottning på jobbet. Och två av kollegerna läser ju min blogg! ;-D

När jag kom hem igen från Centrum så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr.

Sen kom Jimmy förbi en sväng när han var på väg hem från jobbet. Han åt middag här och stannade och pratade en stund. Och sen åkte han hem till sig i Fagersjö.

Jag hamnade sen så småningom som vanligt i vardagsrumssoffan med datorn och boken.

Borzko jobbade sent i dag, och kom hem vid niotiden.

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D

Och då blir det det här! :-DDagens Shopping - 101202 - Två mössor + Sex ringar + Tomteblomma.149:- på Accent.99:- på Åhléns.Jag avskyr verkligen att ha mössa... Jag passar absolut inte i mössa. Tycker jag ser urlarvig ut i precis alla typer av mössa. Sen tycker jag att det kliar, och jag känner mig instängd. Och så blir frisyren helt platt och förstörd.

Men om det ska vara så här kallt hela den här vintern. Och om jag någon gång ska komma iväg ut på en promenad, så måste jag ju ha mössa...

Så jag gick och köpte mig två nya mössor i dag. Vilken tycker ni att jag passar bäst i? Eller minst sämst kanske man ska säga?! ;-D

Själv så tycker jag helt klart bäst om den översta mössan. Så den lär jag nog ha mest.


Ringarna köpte jag av en kollegas dotter.75:- på T-Blommor."Kör för alla!" - Höstterminen 2010 - 1/12 - Konsert på Stockholms Central - YouTube-videos.


Nu har jag hittat två stycken YouTube-videos från vår konsert på Centralen i går. Tyvärr så är båda filmade under samma låt, "Bad Romance". Men jag kanske hittar fler filmer framöver, och då uppdaterar jag det här inlägget. (Det första inlägget är det bättre ljudkvalitét på).
Dagens Låt - 101202 - September med "Mikrofonkåt" - 2010.


Dagens Låt - 101202 - September med "Mikrofonkåt" - 2010.


Lästa böcker – November – 2010 – 10 stycken


Lästa böcker – November – 2010 – 10 stycken


Dan Buthler & Dag Öhrlund – ”Ares tecken” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man/Man – 2010 – Bra Böcker – Recensionsbok

 

Frank Andersson & Joakim Langer – ”Frank – Sanningen om lögnerna” – 3,5 – Biografi – Sverige – Man/Man – 2010 – Sivart Förlag – Recensionsbok

 

Anders De La Motte – ”Geim” – 4,5 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Alfabeta – Recensionsbok

 

Annika Sjögren – ”Ur havet stiger vågorna” – 3,5 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2010 – Ordfront – Recensionsbok

 

Camilla Ceder – ”Babylon” – 3,5 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2010 – Wahlström & Widstrand – Recensionsbok

 

Ann Söderlund – ”Men vi knullar ju ändå inte” – 3,5 – Krönikor – Sverige – Kvinna – 2010 – Frank Förlag – Recensionsbok

 

Per Wirtén – ”Där jag kommer från” – 3 – Fakta – Sverige – Man – 2010 – Albert Bonniers – Recensionsbok

 

Jo Nesbö – ”Doktor Proktor och världens undergång. Kanske.” – 3 – Barnbok – Norge – Man – 2010 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Robert Gustafsson – ”Från vaggan till deadline” – 3,5 – Biografi – Sverige – Man – 2010 – Albert Bonniers – Recensionsbok

 

Therése Söderlind – ”Norrlands svårmod” – 3,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Wahlström & Widstrand – Recensionsbok

 

Summa:

10

 

Snitt per vecka:

2,5

 

Betyg:

4,5:  1

4,0:  1

3,5:  6

3,0:  2

 

Kategorier:

Kriminalromaner:  4

Biografier:  2

Romaner:  1

Krönikor:  1

Fakta:  1

Barnbok:  1

 

Land:

Sverige:  9

Norge:  1

 

Kön:

Kvinnor:  4

Män:  4

Man/Man:  2

 

Utgivningsår:

2010:  10

 

Bokförlag:

Wahlström & Widstrand:  2

Albert Bonniers:  2

Piratförlaget:  1

Bra Böcker:  1

Alfabeta:  1

Ordfront:  1

Frank Förlag:  1

Sivart Förlag:  1

 

Recensionsböcker:

Fått från förlagen:  10

Köpt själv:  0

 

Månadens bästa böcker:

”Geim” av Anders De La Motte

”Ares tecken” av Dan Buthler & Dag Öhrlund

 

 


"Kör för alla!" - Höstterminen 2010 - 1/12 - Konsert på Stockholms Central.


I kväll hade vi terminens konsert, och den hölls på Stockholms Centralstation.

Klockan fyra var det invigning av en rulltrappa, och sen sjöng vi sex stycken låtar:

- Fields of Gold.
- Du är min man.
- Live is Life.
- Drummer Boy.
- Hallelujah.
- Bad Romance.

Tyvärr så kunde ingen av min familj komma, för att lyssna och titta, och framförallt fota och filma... Så det blev inga filmer alls den här gången, och bara några få foton.

Men jag såg många som filmade, så jag hoppas att det kommer upp några låtar på YouTube, och så fort jag hittar dom så ska jag länka till dom här i bloggen.

Här är i alla fall ett kort som min systerdotter Maria tog uppifrån, där hon stod och tittade tillsammans med lilla söta Nova.Maria och Nova.Här är två kort som jag tog på Caroline innan konserten.Och här är två kort som jag tog efter konserten, när vi gick upp mot Klarabergsviadukten.Här är en länk till förra årets konsert på Stockholms Central.

Jätteroligt var det att sjunga kvällens konsert! Som alltid med "Kör för alla!" :-DHär är ett inlägg med YouTube-videos från konserten.Onsdagen den 1 december 2010.


Mycket kall morgon... En hemsk is på bilrutorna som var jättesvår att få bort... Halt på vägarna... :-/Arbetsdagen i dag blev ungefär som arbetsdagen i går. Först en timme i skalen, sen förberedande av matsalarna, och sen jobb som försteman i stora matsalen.

Vi serverade tomatsoppa, mjukt bröd och skivad ost i dag. Och salladsbuffén.

Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen åkte jag in till stan för att möta upp med syrran, och till vår konsert på Stockholms Central med "Kör för alla!".Dagens Låt - 101201 - Annie Lennox med "Universal Child" - 2010.


Dagens Låt - 101201 - Annie Lennox med "Universal Child" - 2010.


RSS 2.0