"Flickvännen" av Karolina Ramqvist - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Flickvännen" av Karolina Ramqvist (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Beviset på hans kärlek?

 

Jag viskade tack och han svarade du är värd det, samtidigt som han kopplade mina handleder i ett grepp ovanför mitt huvud och styrde in sig i mig på exakt det sätt som han gjort förut och jag flyttade underkroppen ungefär två centimeter på exakt det sätt som jag gjort lika många gånger förut. Och jag undrade hur många gånger till vi kunde göra det så.


Alla före honom hade sagt att de skulle ta hand om henne men John köpte ett dyrt fucking jävla hus. Vissa dagar är det huset som håller henne uppe. Nu går hon återigen omkring där och väntar på honom, lämnad ensam med utegångsförbud när han är ute på ett av sina jobb. Tillvaron är inte den hon kunde önska men huset finns ju ? som ett bevis på deras kärlek.


Innan han gick den morgonen tog John på sig nya träningskläder och nya joggingskor, kläder som inte går att spåra. Karin fick en mobiltelefon med kontantkort. Om John ringer så är det den han ringer på. Hon vet inte när, eller ens om, han kommer tillbaka.


Varför har hon fastnat för en man som försörjer sig på våld och brott? Hon tänker på vad som drivit henne, på priset hon måste betala och om det verkligen är rätt livsval, samtidigt som väninnorna vill festa och skvallra och små glimtar från den vanliga världen påminner henne om hur det skulle kunna ha varit.


Flickvännen är en roman som under sin kalla yta och sitt dröjande tempo väcker sylvassa frågor om makt och underkastelse och om kvinnor och män i dagens Sverige."


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Lite speciell bok om en kvinnas liv under ett par dagar. Kvinnan lever ihop med en gangster, och utspelar sig under ett par dagar när han är ute på "ett jobb". Kan rekommenderas. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Mina Nyårslöften inför 2010.


Mina Nyårslöften inför 2010 blir exakt samma som inför 2009! ;-DGott Nytt År!Gott Nytt År på er alla mina kära läsare! Jag hoppas att ni får ett riktigt trevligt avslut på 00-talet, och en bra början på 10-talet! Tänk att det redan är 10 år sedan Millenium-skiftet!

Var rädda om er, och om varandra! Ta det lugnt i trafiken, med alkoholen, och i trafiken! Tänk på barnen, dom gamla, och djuren!

Jag vill också tacka alla er som följer min blogg! Cirka tvåhundrafemtio läsare gör det varje dag, och det tycker jag är jättekul! Ett extra tack till er som kommenterar ibland också! Och jag hoppas att ni alla fortsätter att läsa även nästa år!
Dagens Dagbok – Torsdagen den 31 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


I morse så larmade mobilen, precis som vanligt, klockan halvåtta. Och jag gick då upp, precis som vanligt, och duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Klockan nio larmade Borzkos mobil, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.

 

Vi åt sen frukost tillsammans, fikade, och satt och pratade en stund.

 

Borzko stack sen iväg till Farstahallen för att träna.

 

Jag hade en liten tanke på en promenad, men jag avstod på grund av kyla, blåst, och lite yrsnö.

 

Höll istället på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma, och varvade lite med datorstunder, och bokläsning.

 

Vid halvtolvtiden vaknade Jimmy, och gick då upp. Han åt frukost, och jag passade på att ta en fika och en pratstund med honom, och även äta lite lätt lunch.

 

Borzko kom tillbaka från gymmet vid ettiden. Han åt då lite lätt lunch, och sen så stack han iväg en stund igen. Han skulle gå till sin lastbil, starta upp den, och köra en sväng med den. Han brukar göra så varje dag när det är kallt, så det inte blir problem sen om den har stått några dagar.

 

Jimmy stack sen iväg vid halvtvåtiden. Han åkte hem till en kompis som han skulle fira Nyårsaftonen med.

 

Borzko handlade lite matvaror på Hemköp på vägen hem från sitt lastbilsstartande.

 

Vi satt sen båda två en stund och läste i våra böcker.

 Dagens Låt - 091231 - Europe med "The Final Countdown" - 1986.


Dagens Låt - 091231 - Europe med "The Final Countdown" - 1986.


Dagens Låt - 091230 - Linda Sundblad med "Let's Dance" - 2009.


Dagens Låt - 091230 - Linda Sundblad med "Let's Dance" - 2009.
Bra ny låt med Linda Sundblad, som är temat till den nya säsongen av "Let's Dance".Dagens Shopping - 091230 - Gråa jeans med nitar på, från H&M + svart ziphood, från Gina Tricot.Dagens Dagbok – Onsdagen den 30 december 2009 – Hela Dagen. (Med åtta fotografier).


I morse larmade mobilen som vanligt klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det, också som vanligt, fika, frukost, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko och Jimmy hade gått upp tidigt som vanligt, och åkt iväg till sina respektive jobb.


Sen vid tiotiden så gav jag mig iväg ut i kylan, för att ta bilen, och åka hem till Jenny i Tumba. För vi hade bestämt oss för en ”mamma-dotter-dag”.


Kom dit vid halvelvatiden, och då började vi med att fika, och Jenny åt frukost, och vi satt och pratade en stund.


Ungefär tio minusgrader i dag, och mycket vackra träd utanför Jennys balkong.Iskristaller på glas är också fint.Efter det så skulle Jenny testa sina nya färgade linser (utan synskärpa). Hon kämpade länge med att försöka att få in dom i ögonen, men lyckades inte. Till slut så hjälpte jag henne med att få in dom.


Så här ser hon ut med en brun lins i ena ögat, och sin vanliga ögonfärg på det andra ögat. (Det här fotografiet har jag ”lånat” från Jennys blogg.Hon har också köpt sig ett par blåa linser.Sen framåt ettiden så stack vi iväg med bilen till Skärholmen för att shoppa lite. Men först så började vi med lite lätt lunch och en fika.Vi delade på en foccaica i dag också, precis som vi gjorde när vi var i Skärholmen förra gången.Vi gick sen runt i många affärer i Skärholmen. Jag handlade ett par gråa jeans med nitar på, på H&M för 400:- kronor. Och även en svart lång ziphood på Gina Tricot för 250:- kronor. (Bilder kommer i ett separat shoppinginlägg som vanligt).


Jenny handlade en hel del också. Kolla gärna in hennes blogg för bilder.


Så småningom så åkte vi hem till Jenny igen. Men på vägen så stannade vi till på ICA Maxi och handlade med oss lite mat hem.


Vi kom till Tumba vid halvfemtiden. Och ungefär samtidigt så kom Jimmy dit också. Och även Jocke kom hem från jobbet då. Och sen kom också Tindra dit.


Vi lagade sen middag tillsammans, och åt sen middagen. Det blev sprödbakade torskfiléer, kokt ris, smögensås, och blandad sallad.


Efter middagen så öppnade Tindra sina julklappar. Hon var ju med sin mamma under julen, så hon fick dom nu istället.Och sen så spelade vi alla fem dom två spel som hon bland annat hade fått.Sen vid kvart i nio så åkte jag, Jimmy, och Jenny iväg. Jimmy skjutsade Jenny till hennes jobb, eftersom hon skulle jobba ett nattpass. Jag körde direkt hem till Farsta.


Vid kvart över nio kom vi sen båda hem till Farsta, ungefär samtidigt. Borzko var hemma när vi kom hem, och han hade kommit hem från jobbet ungefär vid åttatiden i dag. Han hade sen ätit middag, duschat, och gjort sig i ordning.


Resten av kvällen så varvade jag min tid mellan datorn och boken. Borzko satt och läste i sin bok. Och Jimmy satt vid datorn.Dagens Dagbok – Tisdagen den 29 december 2009 – Kvällen.


Början av kvällen tillbringades med bokläsning i boken: ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” av Ann Heberlein.

 

Klockan åtta så satte jag sen igång teven, och så tittade jag på: ”Allsång på Skansen – 30 år i teve”. Efter att det var slut så tittade jag på: ”Vinterkrysset” som jag hade spelat in, eftersom dom båda programmen gick samtidigt.

 

Sen efter det tevetittandet så återgick jag till min bok, och läste också ut den så småningom. Började sen på ytterligare en bok i dag, och då blev det: ”Flickvännen” av Karolina Ramqvist.

 "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" av Ann Heberlein - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" av Ann Heberlein (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär/Biografi/Memoarer)

---------


"Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt.

Ann Heberlein, teologie doktor i etik, fick med sin förra bok Det var inte mitt fel om konsten att ta ansvar en stor publik. Hon har undervisat vid universitet, är en ofta engagerad föreläsare i etiska frågor och är också mycket verksam som debattör och skribent, bland annat i Sydsvenskan och Expressen. Ann Heberlein lider sen tjugoårsåldern av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2 som tidigare kallades manodepressivitet.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En mycket intressant bok. Man får både insikt i, och lite förståelse för, för den psykiska sjukdomen bipolär typ 2, som tidigare kallades manodepressivitet. Men trots ämnet så är boken lättläst, och jag kan verkligen rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Tisdagen den 29 december 2009 – Eftermiddagen.


Större delen av eftermiddagen tillbringades i soffan tillsammans med mina böcker. Jag läste först ut boken ”Komma ut – Berättelser från garderoben” av Anders Öhrman. Sen läste jag ut boken ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” av Jessica Andersson. Och slutligen så började jag på boken ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” av Ann Heberlein.

 

Lite varvande med datorstunder blev det också. Och också lite pysslande med hushållsbestyr här hemma.

 

Vid fyratiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi middag ihop. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och efter det så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Och jag återgick till min bokläsning igen.

 

 


"När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var" av Jessica Andersson - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var" av Jessica Andersson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär/Biografi/Memoarer)

---------


"Hur gick det till när sångerskan Jessica Andersson hamnade i Fame Factory? Hur kändes det när hon som nybliven mamma med duon Fame helt otippat gick och vann Melodifestivalen? Men framför allt, med tanke på den framgångsrika artistkarriären: Varför har Jessica Andersson aldrig riktigt glada ögon?

Blicken röjer minnen från en otrygg barndom. Jessica och hennes syskon växte upp med sin missbrukande mamma och mammans mer eller mindre våldsamma män. Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på. Att hon kan och vill sjunga. Att hon ska" sjunga. Jessica skulle visa dem som sa att hon "skulle sluta som sin mamma". Så blev det också. Lena Katarina Swanberg har skrivit en stark berättelse där sorg och glädje går om varandra i Jessica Anderssons liv. En riktig Askungesaga om växande självkänsla och den svåra vägen mot balans.


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En lättläst, engagerande, gripande, och intressant bok, skriven av Jessica Andersson, om hennes liv. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Tisdagen den 29 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med ett fotografi).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Fika, frukost och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Både Borzko och Jimmy hade gått upp tidigare och åkt iväg till sina respektive jobb.

 

Jag bestämde mig för att åka en sväng in till stan i dag. Det var 7,5 minus, men jag hade läst att det skulle bli en solig dag. Så jag tänkte kolla in var vår nya körlokal ligger, promenera lite på stan, och kanske kolla in rean lite.

 

Stack iväg hemifrån vid kvart i tio. Mot centrum och mot tunnelbanan. Hade en pocketbok med mig i fickan att läsa under vägen: ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” av Jessica Andersson.

 

Åkte till S:t Eriksplan för att titta var Filadelfiakyrkan ligger, eftersom det är där som ”Kör för alla!” ska vara den här terminen.


Det var väldigt lätt att hitta dit. Den låg typ en minut från tunnelbaneuppgången…

 

 

Sen så promenerade jag från S:t Eriksplan och in till Centralen. Det tog ungefär en halvtimme. Ingen sol kom det… Och blåsigt med en väldigt kall vind var det… Väldigt halt överallt också, så det var jobbigt att gå… Fick jätteont i artrosen i mina stortår, förmodligen både på grund av kylan och att man går lite annorlunda när det är så halt.

 

Så när jag kom fram till Centralen så hade jag ingen lust att promenera mer. Och jag hade ingen större lust att ge mig in i affärer för att titta på rean heller. Så jag tog då tunnelbanan hem till Farsta igen.

 

Gick förbi frisersalongen på vägen hem och bokade tid till tisdagen den 5 januari, för klippning och slingning.

 

När jag kom hem så blev det ett stort glas varm kaffedryck, och så satte jag mig med kuddar och plädar i soffan, och läste i min bok.

 

 


Dagens Låt - 091229 - Green Day & American Idiot Musical Cast med "21 Guns" - 2009.


Dagens Låt - 091229 - Green Day & American Idiot Musical Cast med "21 Guns" - 2009.Mycket bra ny version av Green Days "21 Guns", tillsammans med dom medverkande i musikalen "American Idiot"."Komma ut - Berättelser från garderoben" av Anders Öhrman - 2006 - Bok---------    

Recension av boken: "Komma ut - Berättelser från garderoben" av Anders Öhrman (2006) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär)

---------


"”Mamma, det är en sak jag måste berätta ...”


Nästan alla vet väl vad man menar med uttrycket att komma ut ur garderoben, men hur är det egentligen att berätta att man är homo? Hur har andra gjort? Och hur reagerade deras föräldrar, kompisar, barn, chefer och fastrar? Hur gör man 1; skriver man brev, ringer upp, tar en öl i baren och säger jo hörru ? Tänk att få kika in i folks liv just i den stunden.

Anders Öhrmans tanke när han började intervjua folk om hur det var när just de kom ut, var att man kan få hjälp och stöd av andras berättelser. Hans bok bygger på intervjuer med människor i skiftande åldrar, kvinnor, män, killar, tjejer, bosatta på olika platser i Sverige, om hur det var när de berättade för omvärlden om sin homosexualitet.


Reaktionerna har varit många och varierande, minst sagt. ”Men vi säger inget till mormor” tyckte en familj, en annan tog taxi i ilfart till akuten för att få bot, en kille blev utslängd hemifrån när han berättade 1; men i många fall visar omgivningen betydligt större förståelse och tolerans.

Här är en rad autentiska berättelser, en del roliga, andra tragiska, om ett avgörande ögonblick i livet.


Läs, känn igen dig, få tröst och inspiration genom den här bokens alla insiktsfulla och varierande historier. Dessutom, vem vill inte kika in i diverse kändisars liv och få veta hur det var för dem."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Mycket intressant bok om att "komma ut". Många olika berättelser som är allt från roliga, rörande och gripande, till sorgliga och hemska... Kul också att läsa några "kändisars" berättelser om när dom kom ut. Till exempel Roger Nordin, Magnus Carlsson och Sverker Åström. Kan helt klart rekommendera boken till alla! Och kanske alldeles speciellt till dom med lite fördomar... ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

En helt otroligt rolig reklamfilm från ICA! Årets bästa?Ja, det här måste ju bara vara årets bästa reklamfilm! Jag kan se den om och om igen, och skratta lika mycket varje gång! :-D


Dagens Dagbok – Måndagen den 28 december 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med ett fotografi).


Jimmy kom sen hem från jobbet vid femtiden, och då åt vi middag tillsammans.

 

Efter att han sen hade duschat och gjort sig i ordning, så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Jag höll på och fixade med lite först, och sen så satte jag mig i vardagsrummet, med datorn, och med en ny bok: ”Hantverkarsvett är dyrare än saffran”, en kåseribok av Anna Jansson. Läste också så småningom ut den tunna och lättlästa boken.

 

Började sen på ännu en ny bok, och då blev det: ”Komma ut – Berättelser från garderoben” av Anders Öhrman.

 

Borzko kom hem från jobbet vid niotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


Och han hade med sig en bukett tulpaner till mig. :-D

 


Dagens Låt - 091228 - Agnes med "Release Me" - 2009.


Dagens Låt - 091228 - Agnes med "Release Me" - 2009.


"Hantverkarsvett är dyrare än saffran" av Anna Jansson - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Hantverkarsvett är dyrare än saffran" av Anna Jansson (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kåserier)

---------


""Om du ska till kungen på fest måste du knycka ett hårstrå eller en cigarettfimp eller ett glas han har druckit ur", viskade min väninna konspiratoriskt. "Vi måste ha DNA!" Vad som hände sen, när jag var på hemligt uppdrag hos kungen, ska jag strax berätta. Livet är fullt av överraskningar.

Om du är nyfiken på vad en Intuitiv elektriker gör, eller hur en Äktenskapsmäklerska arbetar är det här en bok för dej. Kåserierna har varit publicerade i Gotlands Allehanda, Nerikes Allehanda och Östgöta Correspondenten 2004-2008. Trevlig läsning."

Anna Jansson
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En lättläst, charmig, rolig, igenkännande bok med små korta kåserier, skrivna av deckarförfattaren Anna Jansson. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

I dag har vi tjugoårig bröllopsdag!


Dagens Shopping - 091228 - Tretton böcker från Bokus - Tre inbundna böcker + tio pocketböcker.


Dagens Dagbok – Måndagen den 28 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Mobilen larmade som vanligt klockan halvåtta i morse. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Och Jimmy hade gått upp klockan fem och åkt iväg till sitt jobb.


Hade kanske tänkt mig en liten promenad i dag på förmiddagen. Men det regnade ute, och då hade jag definitivt ingen lust, så jag struntade i det.


Mamma och pappa ringde och frågade om dom fick komma över på en fika lite senare, och självklart så fick dom det.


Jag höll sen på med diverse hushållsbestyr här hemma under förmiddagen. Varvade lite med datorstunder också.


Sen vid halvtolvtiden så kom mamma och pappa över på en fika. Ungefär samtidigt så kom Jimmy hem för att äta lunch. Han hade körningar i närheten och passade på att äta lunch och fika hemma.


Så vi satt och fikade och pratade alla fyra en stund. Sen så stack Jimmy iväg för att jobba igen. Men mamma och pappa stannade kvar en stund till. Jag bjöd på saffransbullar och chokladkarameller.Och jag fick en stor bukett med röda tulpaner från mamma och pappa.När dom sen skulle gå hem, så gick jag med dom till centrum. Både mamma och jag var inne på Apoteket och handlade lite, och sen så skiljdes vi åt.


Jag gick till Hemköp och hämtade ut ett stort bokpaket från Bokus.


Var sen bara hemma en kort stund, och sen tog jag bilen och hämtade upp mamma. Och så åkte vi till Handens Polisstation. Där fixade vi ett nytt id-kort till mamma, eftersom pappa har tappat bort mammas id-kort…


Jag körde sen hem mamma igen, och kom tillbaka hem vid fyratiden. Höll då på med diverse hushållsbestyr en stund.
Veckans Vikt - Vecka 53 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 53 - 2009
28/12

59,5 kg

Under veckan: + 1,0 kg
Sammanlagt: - 2,5 kg
Kvar till målvikt: 2,5 kg

"Flickan från ovan" (The Lovely Bones) av Alice Sebold - 2002 - Bok---------    

Recension av boken: "Flickan från ovan" (The Lovely Bones) av Alice Sebold (2002) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur)

---------


"Susie Salmon är fjorton år gammal och upplever just sin första förälskelse då hon blir våldtagen och mördad av en granne. Från sin utkiksplats i himlen kämpar hon med att acceptera sin död, medan hon fortfarande klänger sig fast vid det hon förlorat, de levandes värld. Under många år följer hon sin familj i dess sorgearbete, liksom mördarens förehavanden och polisens arbete med hennes fall. Tills den dag hennes önskningar ser ut att gå i uppfyllelse.

Trots att bokens tema är så grymt är Susies berättelse ljus och med en kärleksfull och humoristisk ton. Alice Sebold visar oss i denna underbara roman hur en tragedi kan slå sönder en familj, men också hur den kan sammanföra den igen.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En mycket bra och gripande bok. Lite annorlunda skriven. Och precis som det står ovanför, så är boken inte mörk, trots att den handlar om våldtäkt och död. Jag rekommenderar den verkligen. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

"Underbar och älskad av alla" - 2007 - Film"Underbar och älskad av alla" - 2007 - Film

"Det är något med Isabella Eklöfs liv som inte stämmer. Vid den här tiden i livet borde hon vara en framgångsrik filmstjärna med en fantastisk pojkvän. Det är som om hennes riktiga liv, det som verkligen är menat för henne, aldrig riktigt tar fart. Så när hennes stora chans äntligen dyker upp tar hon den utan en sekunds eftertanke. Men vägen mot framgång blir allt annat än enkel. Isabella har aldrig riktigt lyckats med sina föresatser och kan närmast beskrivas som en oemotståndlig och charmig "loser" som själv alltid tycker att hon förtjänar ett bättre öde. Hon är en kvinna som, trots alla motgångar, är helt övertygad om att gå segrande ur striden. Kosta vad det kosta vill!"

(Kopierat från Lovefilm)

En smårolig och charmig film. (Men boken var bättre!) ;-D

Betyg: 3 av 5

Hittade ingen trailer till filmen, men här är ett klipp från filmen:


Dagens Dagbok – Söndagen den 27 december 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Jimmy och jag åt sen middag vid fyratiden. Jag åt rester från julaftonen och annandagen. Jimmy gick och köpte sig en pizza från Pizzeria Americana på vår gata.

 

Sen satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn.


Jag satte mig uppe i vardagsrummet och delade min tid mellan datorstunder och bokläsning i boken: ”Flickan från ovan” av Alice Sebold.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.

 

Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på: ”Idol – de magiska ögonblicken” – det bästa från Idol 2009.

 

Efter det så tittade vi på en film på teve: ”Underbar och älskad av alla” från 2006.

 

 


Ett inlägg i Alex Schulmans blogg som man får ståpäls/frysloppor/tuppskinn/gåshud/rysningar av!


Läs det länkade inlägget i Alex Schulmans blogg som heter: "Ståpäls! Gåshud! Frysloppor!"

Läs det långsamt och känn efter...

Jag tycker att det är oerhört bra skrivet! Klockrent! Och jag får rysningar över hela kroppen!

Här är länken.Alltid roligt att ha roliga saker att se fram emot! ;-D


Ja, det är alltid roligt att ha roliga saker att se fram emot! Speciellt så här i vintermörkret! Och nu har jag två roliga evenemang att se fram emot!

Jag fick ju ett presentkort i julklapp av Borzko, Jimmy, Jenny och Jocke, på ett valfritt evenemang plus middag. Nu har jag valt, och det blev "Riverdance" på Globens Annex, söndagen den 10 januari, tillsammans med Borzko, Jimmy och Jenny.Sen så fick ju även Borzko en upplevelse i julklapp, av mig, Jimmy, Jenny och Jocke. Han fick biljetter till Jerry Williams show på Tyrol, inklusive middag, lördagen den 6 februari, tillsammans med mig och Jimmy.Jag ser verkligen fram emot båda evenemangen! Det ska bli jättekul att se båda showerna! Och jättekul att göra saker tillsammans med min älskade familj! :-DDagens Låt - 091227 - Plan Three med "Still Broken" - 2009.


Dagens Låt - 091227 - Plan Three med "Still Broken" - 2009.


Dagens Låt - 091226 - Mustasch med "Mine" - 2009.


Dagens Låt - 091226 - Mustasch med "Mine" - 2009.


Dagens Dagbok – Söndagen den 27 december 2009 – Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Vid halvelva så väckte jag Jenny, för hon hade bett mig göra det. Och ungefär samtidigt så vaknade Jimmy.

 

Dom åt då frukost, och jag tog en fika, och vi satt sen rätt länge i köket och pratade.

 

Efter det så satte vi oss alla tre vid min dator uppe i vardagsrummet. Jag hade ju fått ett presentkort i julklapp av Borzko, Jimmy, Jenny och Jocke, på ett valfritt evenemang plus middag. Så vi satte oss och tittade runt, och till slut så bestämde jag mig för ”Riverdance” i Globen Annexet, söndagen den 10 januari. Så vi bokade det då.

 

Sen så gjorde både Jimmy och Jenny sig i ordning, och vid kvart över ett så gav vi oss iväg i bilen.

 

Först så körde vi till McDonalds i Västberga, där vi släppte av Jenny, som skulle jobba mellan två och elva.

 

Sen så åkte Jimmy och jag ut till Webhallen i Sundbyberg, där Jimmy köpte datorprylar för sina julklappspengar.

 

Hem till Farsta sen, men först till Centrum. Vi hämtade ut Riverdance-biljetterna på Farsta Tobak. Och sen var vi på Hemköp och handlade matvaror, innan vi åkte hem.

 Dagens Dagbok – Söndagen den 27 december 2009 – Morgonen.


Vaknade första gången i morse redan klockan halvfem. För då kom Jenny hem hit från sitt festande i stan i natt. Hon sov här eftersom hon ska jobba senare i dag, och hon tyckte att det var närmare och smidigare att göra så.

 

Nästa gång jag vaknade var klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Vid halvniotiden så kom Borzko upp. Då hade dom precis ringt honom från jobbet och frågat om han kunde tänka sig att jobba extra i dag. Och det kunde han ju förstås tänka sig. Så han gjorde sig snabbt i ordning, och stack sen iväg.

 

Jag höll på och plockade och fixade med lite här hemma en stund. Och sen så satte jag mig en stund med datorn.

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 26 december 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med fem fotografier).


Framåt tretiden sen så gjorde vi oss alla tre i ordning för att åka iväg. Jimmy åkte i sin bil och hämtade upp Jenny och Jocke. Och jag och Borzko åkte i vår bil och hämtade upp mina föräldrar. Sen så åkte vi alla hem till Borzkos mamma, Dragica, som bor i Hallunda. Borzkos son Mirko kom dit också, fast lite senare.

 

Vi åt sen alla nio en jättegod middag med både lite julmat och annan mat, och både svensk och kroatisk mat.

 

Flyttade sen så småningom från köket och till vardagsrummet där vi fikade med en massa gott hembakat kaffebröd.

 

Efter fyra trevliga timmar hemma hos svärmor, så drog vi oss alla hemåt vid åttatiden. Borzko körde mina föräldrar hem i Jimmys bil. Jag skjutsade Jenny och Jocke i min bil, och Jimmy åkte med mig.

 

Först körde vi Jocke hem till Tumba. Sen så körde vi Jenny hem till en kompis i Enskede, för dom skulle sen vidare in till stan och ut och festa.

 

Det var fruktansvärt halt på vägarna på vägen hem, så det tog lite tid att komma hem…

 

När vi kom hem sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko och jag satte igång teven, och så tittade vi på dom två programmen som jag hade spelat in. Först ”Robinson Karibien”, och sen det andra och sista avsnittet av serien ”Stenhuggaren” efter Camilla Läckbergs bok.

 

Här är fem fotografier från eftermiddagen och kvällen:

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 26 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Ett stort glas kaffedryck och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp. Han mådde ju dåligt i går kväll, och gick och la sig redan vid sextiden, när vi kom hem från bion. Nu hade han sovit i femton timmar, och kände sig frisk igen. :-)

 

Efter att Borzko hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost tillsammans, fikade, och satt och pratade en stund.

 

Sen så satte vi båda två igång med lite veckostädning. Jimmy vaknade så småningom också, och hjälpte då också till. Vi dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, och bytte och tvättade handdukar och lakan. Jag gjorde även lite matlådor och frös in. Både till Borzko och Jimmy. På julmat och lite annat som fanns i kylen.

 

När vi var klara så tog vi alla tre en fika, och åt lite lätt lunch. Sen så satte sig Jimmy framför datorn. Borzko satte sig och läste i sin bok. Och jag varvade min tid mellan min bok och min dator.

 Dagens Dagbok – Fredagen den 25 december 2009 – Kvällen.


Efter att Jimmy och jag hade ätit middag, så tog jag med mig min dator och satte mig på hans rum, vid sextiden. Sen så satt jag där till framåt niotiden, och då flyttade jag och datorn upp till vardagsrummet.

 

Satte igång teven i en timme, och så tittade jag på första avsnittet av filmatiseringen av Camilla Läckbergs bok: ”Stenhuggaren”.

 

Stängde sen av teven, och tog fram en ny bok att läsa, och det blev boken: ”Flickan från ovan” av Alice Sebold.

 

Varvade sen boken och datorn resten av kvällen.

 

Borzko mådde inte alls bra, så han sov hela kvällen.

 "Avatar - 3D" - 2009 - Film

"Avatar - 3D" - 2009 - Film

"James Cameron är äntligen tillbaka! 10 år efter "Titanic" tar han oss till en spektakulär värld fylld av exotiska livsformer, där den f.d. marinsoldaten Jake Sully inleder en resa av episka proportioner. Eftersom han är en Avatar, en mänsklig hjärna i en utomjordisk kropp, finner han sig själv sliten mellan två världar i en desperat strid för sin egen överlevnad."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var en otroligt bra film! Den var helt fantastiskt gjord! Allt ser superverkligt ut, och man vet inte vad som är datorgjort och vad som är "riktigt" inspelat. Jättebra skådespelare var det också. Häftiga krigsscener. Spännande, romantisk, rolig, rörande, gripande, och mycket mening och djup i den. Härligt lång var den också, två timmar och fyrtiofem minuter. Och ännu maffigare blev ju allting eftersom filmen är i 3D.

Jag kan verkligen rekommendera den till alla! Men se den på bio! Och se den i 3D! Och självklart så ska man ju ha barnasinnet kvar, för det är ju en saga. Kunde inte låta bli att tänka på "Sagan om Ringen"-filmerna ibland, även om dom egentligen inte alls är lika.

Betyg: 5 av 5.

Filmens trailer:


Dagens Låt - 091225 - Leona Lewis med "I See You" - 2009.


Dagens Låt - 091225 - Leona Lewis med "I See You" - 2009.Den här låten, "I see you" med Leona Lewis, är titellåten till den mycket bra filmen "Avatar".


Dagens Dagbok – Fredagen den 25 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick sen upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. Vi åt sen frukost och satt och pratade en stund.

 

Borzko åkte sen iväg med bilen en stund till OKQ8 och tankade, kollade allt på den, och fixade lite.

 

Jag höll på och fixade med lite här hemma. Och jag satt också lite med datorn.

 

Vid halvtolvtiden så gick Jimmy upp, och han åt då frukost, och Borzko och jag åt lite lunch samtidigt.

 

Sen vid halvettiden så åkte vi alla tre iväg i bilen till Heron City i Kungens Kurva. Vi hade bokat biljetter till filmen: ”Avatar – 3D”, klockan två. Vi hämtade ut våra biljetter, och sen så gick vi runt lite och kollade på MediaMarkt i väntan på att filmen skulle börja.

 

Filmen var två timmar och fyrtiofem minuter lång. Recension kommer i ett separat inlägg som vanligt.

 

Vi kom hem till Farsta igen vid halvsextiden. Borzko hade då börjat att må lite dåligt, och ville inte ha någon middag, utan gick och la sig i sängen för att vila.

 

Jimmy och jag åt middag, och det blev rester från gårdagens julmat. Sen så satte vi oss båda två med våra datorer.

 

 


Dagens Låt - 091224 - Twisted Sisters med "Heavy Metal Christmas" - 2006.


Dagens Låt - 091224 - Twisted Sisters med "Heavy Metal Christmas" - 2006.Skön annorlunda jullåt med Twisted Sisters! ;-)


"1222 över havet" (1222) av Anne Holt - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "1222 över havet" (1222) av Anne Holt (2008) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"När tåget mellan Oslo och Bergen en iskall februaridag spårar ur i närheten av Finse högfjällshotell råder full snöstorm. Enda utvägen är att evakuera de över tvåhundra passagerarna till det isolerade hotellet. Bland dem finns Hanne Wilhelmsen, tidigare kommissarie vid Oslopolisen, numera rullstolsbunden efter en skottskada i ryggen. Hon har med åren blivit alltmer folkskygg och undviker mänskligt umgänge. Men när en av gästerna hittas mördad redan första natten dras Hanne ofrivilligt in i fallet.

Anne Holt har sedan länge en mycket stor läsekrets såväl i hemlandet Norge som i Sverige och Tyskland. Hennes förra roman, Presidentens val, har sålt över 95 000 exemplar i pocket!

I den nya boken om Hanne Wilhelmsen hamnar hon efter en tågurspårning på ett insnöat fjällhotell tillsammans med andra evakuerade passagerare. Redan första natten mördas en av gästerna... Perfekt upplagt för en klassisk pusseldeckare! Det blir en kamp mellan jakten på mördaren innanför hotellets väggar och den värsta snöstormen i mannaminne rasande utanför.

1222 över havet har fått ett utmärkt bemötande bland recensenterna. Kanske finns det en längtan tillbaka till kriminalromanens guldålder? Anne Holt har sedan länge en mycket stor läsekrets såväl i hemlandet Norge som i Sverige och Tyskland.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En helt okej ordinär deckare. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Torsdagen den 24 december 2009 – Hela Dagen. (Med sexton fotografier).


I går, på Julafton, så larmade min mobil klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jag höll sen på och fixade med lite här hemma, och plockade ihop allt som vi skulle ha med oss.

 

Borzko gick upp klockan åtta, och Jimmy gick upp klockan halvnio. Dom genomgick då sina morgonbestyr, och när vi alla tre var klara, klockan nio, så åkte vi iväg med båda bilarna hem till Jenny och Jocke i Tumba.

 

Min syster och jag turas alltid om att ha Julaftonsfirandet. I år var det min tur, men jag hade det hemma hos Jenny.

 

Vi kom hem till Jenny och Jocke vid halvtiotiden. Då började vi med att fika, äta frukost, och planera dagen lite.

 

Sen så höll vi på alla fem och göra i ordning allt inför vårt julaftonsfirande. Vi möblerade om lite i vardagsrummet, dukade, pyntade, och gjorde så klart i ordning all mat. Vi gjorde vitlökssill, äggsill, janssons frestelse, ägghalvor med rom, griljerade julskinkan, skalade potatis, och förberedde all annan mat.

 

Vid ettiden så gav sig Borzko iväg med bilen, för att hämta upp sin mamma och mina föräldrar. Dom kom tillbaka vid halvtretiden, och då kom också min syster dit.

 

I år så blev vi bara nio personer till julaftonsmiddagen. Det är ovanligt lite för oss, vi brukar oftast vara uppåt det dubbla. Men av lite olika orsaker så blev det bara jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Anette, Dragica, Mamma, och Pappa.

 

Vi drack förstås glögg när alla kom, och åt pepparkakor med ädelost till. Sen så satt alla och pratade, och tittade på Kalle Anka, medans jag och Jenny gjorde ordning det sista av maten. Bland annat så kokade vi potatisen, och stekte köttbullar och prinskorv.

 

Klockan fyra så satte vi oss till bords. Ett ganska så traditionellt julbord hade vi väl, även om vi har dragit ner en hel del på det, på senare år. Bland annat så hade vi hemgjord vitlökssill, hemgjord äggsill, färdigköpt inlagd sill, kokt potatis, hemgjord janssons frestelse, ägghalvor med röd och svart rom, rökt lax, prinskorv, köttbullar, julskinka, rödbetssallad, vörtbröd, julknäcke, smörgåsrån, ädelost, cheddarost, hushållsost, tomater, och säkert en massa annat som jag inte kommer ihåg just nu.

 

Vi satt väl i ungefär två timmar och åt, drack, sjöng nubbevisor, och hade det jättetrevligt. Vi röjde sen av, och dukade fram till kaffe.

 

Till kaffet hade vi saffransbullar, pepparkakor, chokladkarameller, och knäck, allt hemgjort av oss.

 

Vid halvåttatiden sen så kom syrrans son Mathias, som hade firat på annat håll tidigare. Då tyckte vi det var dags för julklappsutdelningen, och den tog Mathias och Jenny hand om.

 

Jag fick pengar av mina föräldrar. Pengar av min svärmor. Och en prydnadstomte av syrran.

 

Av Borzko, Jimmy, Jenny och Jocke fick jag ett presentkort. Det gäller för ett besök på exempelvis en konsert eller ett teaterbesök. Och också en middag i anslutning till det. Jag får själv bestämma vad jag vill gå och se, eller lyssna, på. Och också var jag vill gå ut och äta. En jättebra och rolig present tycker jag! För en upplevelse, tillsammans med mina nära och kära, det är det jag allra mest sätter värde på!

 

Efter julklappsutdelningen skjutsade Borzko hem sin mamma, för då var hon trött. Vi andra stannade en stund till. Jag röjde det mesta av mat och disk innan vi gick hem, så inte Jenny och Jocke skulle ha så mycket att göra dagen efter.

 

Vid halvelvatiden så åkte vi andra hem. Och vi skjutsade förstås mina föräldrar hem också.

 

En mycket trevlig julafton blev det. Tretton timmar var vi hemma hos Jenny och Jocke i Tumba. Och åtta timmar var vi tillsammans med dom övriga gästerna. Roligt att ha julafton tillsammans med Jenny och Jocke. Mycket mysigare när man gör allt tillsammans.

 

Tack alla nära och kära för en trevlig Jul! Och tack för julklapparna!

 

Här kommer sexton fotografier från Julafton 2009:

 

Här är Jocke, Jenny, Jimmy och Borzko i full action i köket. Allt hushållsarbete blir ju faktiskt riktigt roligt när man hjälps åt! :-DDom här två bilderna är tagna från Jennys och Jockes balkong.Min Vitlökssill.Min Äggsill.Janssons Frestelse.Jennys och Jockes julgran med en del av julklapparna.Min Dagens Outfit. Jag är väldigt nöjd med den faktiskt. ;-)Fina detaljer i outfiten.Jimmy, Jenny och Jocke. Visst är dom fina!? :-DAnette, Yngve, Dragica, Gun, Jenny, Jocke, Jimmy, Borzko.Så här såg min första portion ut. Det blev ett par stycken till sen... ;-)Syster, pappa, svärmor och mamma.Dotter, svärson, son och man.Jenny och Mathias delar ut julklapparna.God Jul alla mina kära läsare! :-)Och så vill jag självklart önska er alla, mina kära läsare, en riktigt GOD JUL!

Ha det så bra nu. Ta det lugnt, och stressa inte. Var snäll mot dina nära och kära. Drick inte för mycket, och tänk på barnen. Kör försiktigt om du ska ut på vägarna.

Kram! :-DJag, Borzko, och Jimmy åker iväg tidigt i morgon bitti, hem till Jenny och Jocke i Tumba. Sen så hjälps vi alla sex åt att fixa i ordning allt.

Klockan halvtre så kommer dom övriga som ska fira jul med oss. Vi blir elva stycken sammanlagt.

Bilder från dagen och kvällen, bloggar jag förmodligen på juldagen.


"Inglourious Basterds" - 2009 - Film"Inglourious Basterds" - 2009 - Film

"Under det första året av den tyska ockupationen av Frankrike bevittnar Shosanna Dreyfus avrättningen av hennes familj ledda av naziöversten Hans Landa. Shosanna undkommer nätt och jämt med livet i behåll och flyr till Paris där hon skapar sig en ny identitet som biografägare. På en annan plats i Europa, samlar löjtnant Aldo Raine en grupp judisk-amerikanska soldater för att utföra en rad snabba och skoningslösa hämndaktioner. Raines grupp som senare blir kända som "The Basterds" av sina fiender, slår sig samman med den tyska skådespelaren och infiltratören Bridget von Hammersmark i ett försök att störta Tredje rikets ledare. Allas öden sammanstrålar under en biopremiär där Shosanna har förberett att iscensätta sin alldeles egna hämnd..."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag hade förväntat mig en hel del av den här filmen, och jag tyckte faktiskt att den levde upp till mina förväntningar. Den var blodig, spännande, och rolig. Bra skådespelare var det, med bland annat Brad Pitt, Christoph Waltz, och Diane Kruger. Lite av samma sjuka humor som i Quinton Tarantinos "Kill Bill"-filmer. Jag kan helt klart rekommendera den.

Betyg: 4 av 5.

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Onsdagen den 23 december 2009 – Kvällen.


Borzko kom hem från jobbet redan vid sextiden i dag. Ovanligt tidigt för att vara honom. Och nu är han också ledig i fyra dagar. Det är också väldigt ovanligt för att vara honom. Han åt middag när han kom hem, och duschade sen, och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy satt framför datorn på sitt rum i början av kvällen. Borzko höll på och fixade med lite allt möjligt. Och det gjorde jag också, och jag varvade också med datorstunder.

 

Vid åttatiden sen så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet för att se på film. Det blev dvd-filmen: ”Inglourious Basterds”. Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.

 Dagens Shopping - 091223 - Julpynt till reapris (12:50 styck!) från OKQ8.Dagens Dagbok – Onsdagen den 23 december 2009 – Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


Lunch åt jag vid tolvtiden, och det blev även i dag en portion risgrynsgröt med kanel, socker, och mjölk.


Sen så gick jag iväg hem till min mamma och pappa för att fika. Jag tog med mig en burk med mina hemkokta Mormors Chokladkarameller, och jag köpte också med mig en bukett röda tulpaner på Torget. En tidning till pappa blev det också: ”Situation Stockholm”.


Satt sen hemma hos dom och fikade och pratade i ungefär en och en halv timme.Vid tvåtiden sen så kom Jimmy dit direkt efter jobbet. Vi åkte då hem och parkerade hans bil, och sen så gick vi till centrum.


Jag kompletteringshandlade lite julklappar. Och så kunde jag ju faktiskt inte låta bli att ändå köpa en liiiiten julklapp till Jenny och Jocke. Egentligen så skulle ju inte Borzko och jag ge dom något, eftersom dom har fått diskmaskinen… Men en liten, liten julklapp blev det i alla fall!Sen så var vi på Hemköp och handlade det absolut sista i matväg inför julen, som vi ska ha med oss hem till Jenny och Jocke i morgon.


När vi kom hem så packade vi upp allt. Och sen så gick vi ner i källaren. Hämtade där upp vårt extrabord och fyra extrastolar som vi sen la i Jimmys bil, för vi ska ha med oss det till Tumba i morgon.


Efter det så åkte vi iväg i Jimmys bil, för han ville tvätta den. Åkte till automattvätten på OKQ8 i Haninge, där han körde igenom.Jag hittade julpynt till reapris där. Så jag köpte två jättefina röda lysande granar, som jag ska ha i köket. Och jag köpte två till Jenny och Jocke också. 12:50(!) styck betalade jag för dom. Bilder kommer i separat shoppinginlägg.


När vi kom hem så åt vi middag, och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Jag slog in julklappar, och förberedde lite annat tills i morgon.
Dagens Låt - 091223 - Chris Rea med "Driving Home For Christmas" - 1988.


Dagens Låt - 091223 - Chris Rea med "Driving Home For Christmas" - 1988.Kör försiktigt nu till jul! Ta det lugnt, tänk på att många är ute och kör på vägarna, och att väglaget inte är det bästa.

Lyssna på "Driving Home For Christmas" med Chris Rea, och njut.Dagens Dagbok – Onsdagen den 23 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen.


I morse larmade min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det som vanligt frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko hade gått upp klockan fyra, och åkt iväg för att jobba. Jimmy och Jenny hade gått upp vid femtiden, och Jimmy hade sen skjutsat Jenny till jobbet innan han åkte till sitt jobb. Jenny jobbar mellan sju och fyra i dag. Jimmy jobbar mellan sex och ett i dag. Och Borzko jobbar nog rätt så sent i kväll förmodligen.

 

Inget mysigt promenadväder i dag. Det har kommit massor med snö igen, nu i natt. Och det är igenmulet, och bara cirka två minusgrader.

 

Förmiddagen tillbringades hemma och inne. Och jag höll på och fixade med en massa olika hushållsbestyr. Varvade med lite stunder vid datorn också.

 

 


Ta det lite lugnt nu, såhär sista dagen före jul!


Ja, ta det lite lugnt nu! Man måste ju inte ha rent i varje hörn. Ha lite mysig stearinljusbelysning, så syns inte dammet... Och alla kvinnor, ta inte på er allt jobb, låt era män, pappor, söner, och alla av manligt kön, jobba lika mycket som ni! Allt blir ju roligt om man gör det tillsammans! ;-D Hamna inte i "kvinnofällan"! Oftast är det ju faktiskt vårt eget fel att vi hamnar där, för vi tar på oss allt själv.

Här är två mycket bra krönikor som är värda att läsa.

"Därför blir alla så stressade av julen" av Elin Grelsson, i Aftonbladet.

"Vi måste börja våga fråga efter hjälp" av Hillevi Wahl, i Metro.Dagens Dagbok – Tisdagen den 22 december 2009 – Kvällen.


Höll på och fixade med lite allt möjligt sen i början av kvällen. Satte mig sen så småningom och läste lite i min bok.

 

Vid halvniotiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en pratstund samtidigt.

 

Sen vid niotiden så ringde Jenny och frågade om hon fick komma hem och sova här i Farsta i natt. Och självklart fick hon det! Hon hade först jobbat, sen varit på möte på jobbet, sen åkt in till stan och fikat med några kompisar. På pendeltåget på vägen hem sen, så upptäckte hon att hon har gått på fel tåg! Så hon var plötsligt i Farsta Strand! Så hon hoppade av där, och ringde hem, och kom hit.

 

Jag tycker att det var jättebra att hon klev på fel tåg! För då fick ju jag rå om henne i ett par timmar i kväll! ;-)

 

Hon kom hem hit vid strax efter nio. Och sen så satt vi alla fyra i köket och drack te och pratade i ett par timmar.

 

Vid elvatiden så gick dom övriga tre och la sig för att sova, för dom ska ju alla jobba, och gå upp tidigt i morgon.

 

Själv så satte jag mig då i vardagsrummet, med datorn, en stund.

 

(Ni har väl inte missat mina vackra naturbilder med snö och sol från i förmiddags?)

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 22 december 2009 – Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Eftermiddagen tillbringades inomhus tillsammans med min ”to-do-list”. Det var en hel massa olika små saker som blev gjorda i dag. Jag gjorde en del tråkiga uppgifter, bland annat betalade månadens räkningar och fixade månadens överföringar. Men jag gjorde också en hel del roliga sysslor, bland annat så slog jag in alla julklappar.

 

I år så blir vi elva personer på julafton. Och jag har köpt ett paket var till varje person, utom till mig själv förstås! Och inte heller till Jenny och Jocke. Så det blev åtta paket inslagna i dag. Och varför får då Jenny och Jocke inga paket i år? Jo, dom fick ju sin gemensamma julklapp i förskott, redan för drygt en månad sen. Och den blev så dyr, så det blev även en födelsedagspresent till deras båda kommande födelsedagar nästa år. För den kostade, med extra försäkring, nästan femtusenfemhundra kronor… (Här är länk till inlägget när dom fick sin diskmaskin).

 

När Jimmy slutade jobbet i dag, så fick han skjuts av en jobbarkompis, till verkstan där hans bil stod. Fläkten var lagad, och han kom hem i varm bil, vid halvsextiden. Då åt han och jag middag tillsammans.

 

Efter middagen så gick vi en sväng till Centrum. Jimmy köpte julklapp till Jenny. Och så var vi på Hemköp och köpte lite matvaror.

 


Mina böcker!


Jag fick ett önskemål av en läsare att jag skulle blogga fotografier på alla mina böcker. Jag har också fått ett önskemål av en annan läsare om att blogga bilder på alla mina tatueringar, och också berätta lite om varje bild varför jag har valt den. Tyckte att båda idéerna var kul, så jag kommer att göra båda. Men tatueringarna kommer vid ett senare tillfälle, för då måste jag ha hjälp av någon som kan fota dom.

Men här kommer i alla fall mina böcker. Jag har sex hyllor i vardagsrummet, och sex hyllor i sovrummet. I vardagsrummet står dom en, tre, och två, hyllor tillsammans. Och här är bilder på dom.I sovrummet står hyllorna tre och tre, på varsin sida om sängen. Det gick inte att fota hela hyllorna samtidigt, för sängen var i vägen. (Vi har rätt så trångt i sovrummet). Så jag har fotat först överdelen och sen underdelen på varje sida. Här den första.Och här är den andra.Dagens Låt - 091222 - Akon & David Guetta med "Sexy Bitch" - 2009.


Dagens Låt - 091222 - Akon & David Guetta med "Sexy Bitch" - 2009.Skön låt!


Dagens Låt - 091221 - Jay-Z & Alicia Keys med "Empire State Of Mind" - 2009.


Dagens Låt - 091221 - Jay-Z & Alicia Keys med "Empire State Of Mind" - 2009.Skön låt!


Veckans Vikt - Vecka 52 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 52 - 2009
21/12

58,5 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Sammanlagt: - 3,5 kg
Kvar till målvikt: 1,5 kg

Veckans Vikt - Vecka 51 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 51 - 2009
14/12

58,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Dagens Dagbok – Tisdagen den 22 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med fjorton fotografier).


I morse så larmade mobilen redan kvart över sex. Jag gick då upp, gick på toa, borstade tänderna, och klädde på mig. Och sen så gav sig både jag och Jimmy ut till våra bilar. Vi åkte sen båda två till vår bilreparatör som har verkstad i Huddinge. Jimmy lämnade där in sin bil. Fläkten har gått sönder på den, och det är ju inte så kul, nu när det är fjorton minusgrader… Jag skjutsade sen Jimmy till jobbet. Just nu så jobbar han inte på Tullinge Brädgård, utan är på Hägerstens Brädgård.


Jag åkte sen hem igen, och kom hem vid kvart i åtta. Borzko hade sovmorgon i morse, eftersom han kom hem mycket sent i natt. Lastbilen gick sönder i går kväll, så han fick åka tungbärgare hem till Stockholm…, och kom hem långt efter att jag hade somnat. I morse gick han upp halvåtta, så han hade precis gått iväg när jag kom hem igen.


Jag duschade och gjorde mig i ordning när jag kom hem. Och sen blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Vid strax före tio så gav jag mig iväg ut på en promenad. Termometern visade på minus fjorton grader… Och så här såg jag ut när jag gav mig iväg:Det var helt fantastiskt ute. Massor med vit gnistrande snö. Helt vindstilla. En strålande sol. Knarrande under skorna. Så vackert så det gjorde ont i hjärtat när jag såg utsikten nere vid sjön Magelungen. Men det gjorde också ont i händerna när jag skulle fotografera och tog av mig vantarna… Kameran/mobilen gillade inte kylan heller, och strejkade lite ibland. Men det kommer i alla fall tolv bilder från promenaden i slutet av inlägget.


När jag kom hem igen så blev det ett stort glas varm kaffedryck. Och sen så åt jag lite lätt lunch i form av risgrynsgröt (färdig) med kanel, socker, och mjölk.Sen så satte jag igång med min ”to-do-list”, som jag hade skrivit till i dag.


Här kommer tolv fotografier från förmiddagens promenad:Dagens Shopping - 091221 - Kort svart kavaj/bolero med nitar från NewYorker + tre sjalar från KappAhl.Dagens Dagbok – Måndagen den 21 december 2009 – Hela Dagen. (Med fyra fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Men jag hade då redan varit vaken fyra gånger tidigare… Vaknade först klockan fyra när Borzko gick upp. Sen vid sextiden när dom plogade gatan utanför. Och sen klockan halvsju när Jimmy gick upp. Och sen också vid sjutiden när dom skottade vår gång utanför…


Men halvåtta så gick jag i alla fall upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn under tiden.


Vid strax före tio så gick jag till centrum, för jag ville vara där prick tio när dom öppnade. För det brukar alltid var rätt så lugnt den första timmen. Det var det också, och jag fick tag i alla julklappar som jag var ute efter, på ganska så exakt en timme. Köpte tre sjalar till mig själv på KappAhl också. (Bild kommer i separat inlägg).


Kom hem vid strax efter elva igen. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma i någon timme.


Vid halvettiden så kom Jenny till Farsta, med tunnelbanan från stan, där hon hade gjort några ärenden. Vi tog då direkt bilen och åkte till Skärholmen.


Vi började med att gå och fika och äta lite lätt lunch.Vi delade på en foccacia, jag drack en caffe latte, och Jenny drack te.Sen så gick vi runt omkring i Skärholmens Centrum, och Jenny handlade sina julklappar. Jag köpte mig en kort svart kavaj/bolero med nitar på, i affären New Yorker. (Bild kommer i separat inlägg).


Systembolaget fick ett besök också innan vi åkte därifrån. Åkte då till köpcentret i Kungens Kurva där vi var på Toys”R”Us.


När vi sen var klara med alla inköp, så åkte vi till Tumba och till Willys för att handla all julmaten. Jimmy kom dit också, direkt från jobbet.


Och när vi var klara med inköpet av alla julmat, så gick vi till McDonalds som ligger strax bredvid, och åt middag. Jag åt en McFish, minimorötter, och mjölk.Sen så åkte vi alla tre hem till Jenny och Jocke. Jocke var hemma när vi kom hem, och hade nyss kommit från jobbet.


Jocke åt då middag, som vi hade köpt med oss. Och sen så fikade vi alla fyra.


Efter det så kokade Jenny och jag två stycken satser med chokladkarameller till. Och så planerade vi lite inför Julafton.Vid halvniotiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta, och vi kom hem vid niotiden. Jimmy satte sig då framför datorn på sitt rum. Jag höll på och fixade med lite här hemma först, och sen så satte jag mig i vardagsrummet med datorn.
Dagens Dagbok – Söndagen den 20 december 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Jimmy och jag åt middag vid fyratiden.

 

Satte mig sen i vardagsrummet och läste. Började på, och läste ut, boken: ”Mina fastrars mat” av Paolo Roberto.

 

Sen så satt jag med datorn en stund och bloggade några inlägg, läste bloggar, läste nyheter, och facebookade.

 

Började sen på en ny bok. Det blev: ”1222 över havet” av Anne Holt.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid halvniotiden.

 Årets Julkort - 2009.Ja, det här blev årets julkort 2009. Det är ihopsatt av fyra gamla julkort, från åren 1995, 1997, 1998, och 1999.

Förra året gjorde jag likadant, och då satte jag ihop fyra kort från åren 1990, 1991, 1992, och 1993.

Jag har gjort egna julkort sedan 1987, det året Jimmy föddes. Så det blev det tjugotredje året i rad i år.

Vill ni se alla dom tidigare tjugotvå julkorten, så bloggade jag dom förra året. Här är en länk till det inlägget.

Jag använder mig av, sedan många år tillbaka, Posten.se när jag skickar julkort. Även när jag skickar vanliga vykort, och när vi är utomlands och skickar vykort hem. Det är bara att ladda upp ett fotografi, skriva texten, och betala, så är det klart. Korten kommer fram oftast dagen efter, eller en dag efter det. Och det fungerar över hela världen. Helt suveränt är det. Stora kort i A5-format, och det kostar bara 17:50 per kort. Just nu är det extrapris till jul, och då kostar det 15:- kronor. Jag kan verkligen rekommendera tjänsten!

Här är länk.God Jul till Britt-Marie från Britt-Marie! ;-DI dag så gjorde jag en bokbeställning från Bokus. Tretton stycken böcker för sammanlagt 885:- kronor, vilket ger ett snittpris på 68:- kronor per bok. Det är en julklapp från mig själv, till mig själv! ;-D Tre av böckerna är böcker som Jenny gärna vill läsa också, så dom har jag köpt med tanke på henne. Det är dom tre inbundna böckerna.Dagens Låt - 091220 - Rädda Radion med "Vi Ger Dig Våra Röster" - 2009.


Dagens Låt - 091220 - Rädda Radion med "Vi Ger Dig Våra Röster" - 2009.Länk till information på Radiobranchens hemsida.

Länk till ett mailformulär om man vill stödja Radiobranchen.


"Mina fastrars mat" av Paolo Roberto - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Mina fastrars mat" av Paolo Roberto (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kokbok)

---------


""Vad har du ätit idag?"

Det är det första de frågar mig, samtidigt som de ger mig kraftiga men kärleksfulla kindnyp. Jag har, efter en lång resa, äntligen klivit in på mina fastrars bakgård - och när jag redogjort för den torftiga flygplansmaten och besvarat en mängd andra livsviktiga frågor - dukas det fram den ena ljuvligheten efter den andra på matbordet.

Paolo Roberto har en stor släkt spridd över hela världen. Släktens nav hittar man dock på bakgården Merolilli i den napolitanska staden Maddaloni. De många fastrarna, som lagar den vidunderligt goda maten, har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla i släkten Roberto. Det spelar ingen roll om de bor i Hongkong eller Stockholm - inget undgår fastrarna,  som med fast och säker hand styr och ställer i stort som smått.

Det här är en kokbok som lockar till bords och till skratt. Ta del av fastrarnas klassiska italienska mat, tolkad av Paolo, och få dig samtidigt till livs hans hisnande berättelser om sig och sin italienska släkt. Passa samtidigt på att njuta av de fantastiska miljöbilderna, tagna på plats i Maddaloni av Tina Axelsson, och låt Lina Erikssons vackra matbilder inspirera dig att gå loss i köket och laga italienskt.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En helt klart annorlunda kokbok, med mycket text i. Historier från Paolos barndom, släkt, och hemby. Mycket trevlig att läsa i. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Söndagen den 20 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan Av Eftermiddagen. (Med nio fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio och genomgick sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost, fika, och en pratstund i köket. Och så tände vi förstås det fjärde ljuset i dag.Vi satte sen igång med diverse hushållsbestyr här hemma. När Jimmy sen vaknade, vid halvelvatiden, så hjälpte han också till.


Det blev vanlig veckostädning med dammsugning, golvtorkning, och skurande av toalett och badrum. Det gjorde Borzko det mesta av. (Tvätten gjorde jag redan i går.)


Jimmy skötte det mesta av bränning av några skivor som jag ville ha.


Och jag kokade fyra satser med Mormors Chokladkarameller.Skönt att ha datorn bredvid, för det tar rätt så lång tid innan chokladkaramellerna är klara, och man ska ju helst röra hela tiden. Så lite facebooking, bloggläsning, och nyhetsläsning hann jag också med. :-)Här är det färdiga resultatet.När städningen var klar, så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Jimmy satte sig så småningom på sitt rum, framför datorn.


Själv så fortsatte jag att hålla på och fixa med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma en stund till.


Sen så satte jag mig med datorn. Och så fixade jag i ordning årets julkort. Jag satte ihop fyra gamla julkort från tidigare år, till ett julkort i år, precis som jag gjorde förra året. Bild kommer i separat inlägg lite senare. Och sen så laddade jag upp koret till Posten.se för tryckning och utskick. Sexton kort för 15:- styck, blev sammanlagt 240:- kronor.


Beställde sen lite böcker från Bokus.se. En julklapp från mig själv till mig själv! ;-D Fast dom kommer inte att komma förrän efter jul. Tretton böcker för sammanlagt 885:- kronor blev det. Kommer ett separat inlägg om det också lite senare.


När Borzko kom hem från gymmet så gick han ut och skottade fram bilen, och skottade på och runt vår parkeringsplats. Och sen vid tretiden så åkte Borzko iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Mycket snö är det här nu. Här är fem bilder, tagna innefrån.Dagens Låt - 091219 - Black Eyed Peas med "I Gotta Feeling" - 2009.


Dagens Låt - 091219 - Black Eyed Peas med "I Gotta Feeling" - 2009.Den här låten blir man verkligen glad av tycker jag! :-DDagens Låt - 091218 - Takida med "The Things We Owe" - 2009.


Dagens Låt - 091218 - Takida med "The Things We Owe" - 2009.Gillar verkligen Takidas senaste låt! :-)


"Fyrvaktaren" av Camilla Läckberg - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Fyrvaktaren" av Camilla Läckberg (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"Polisinspektör Patrik Hedström har precis återvänt till arbetet efter en tids sjukskrivning. Han har försökt vila upp sig, samtidigt som han har tagit hand om sin fru Erica och deras för tidigt födda tvillingar.

Men knappt hinner han kliva in på polisstationen förrän han kastas in i en ny utredning. En man har hittats mördad, skjuten i bakhuvudet hemma i sin lägenhet.

Offret är Mats Sverin, kommunens ekonomiansvarige, en alltigenom trevlig och omtyckt person. Ingen har ett ont ord att säga om honom.

Tillsammans med sina kolleger börjar Patrik kartlägga Mats liv, som rymmer fler hemligheter än någon kunnat ana. Varför lämnade han Göteborg hals över huvud för att flytta till sin barndoms Fjällbacka? Vilken är hans roll i projektet att bygga om det gamla badhotellet till spa? Och är det en slump att Mats ungdomskärlek Annie också har återvänt? De har inte haft kontakt på många år, men nu befinner hon sig med sin son på Gråskär utanför Fjällbacka. En ö där Annies släkt har vistats i generationer.

Också Gråskär bär på hemligheter. Erica, som har varit klasskamrat med Mats och Annie, kan inte hejda sin nyfikenhet. Egentligen har hon fullt upp med tvillingarna, men då det nya familjelivet går mycket bättre än hon vågat hoppas börjar hon forska i öns historia. I folkmun kallas den Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda går igen och att de har något att berätta för de levande...
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Camilla Läckbergs sjunde bok, var ungefär som dom sex tidigare böckerna. Bra, lättläst, spännande, och med ett lite oväntat slut. Kan helt klart rekommendera den, precis som hennes tidigare böcker. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

"The Hangover" - 2009 - Film"The Hangover" - 2009 - Film

"De planerade en oförglömlig svensexa i Las Vegas. Men dagen efter den stora kvällen hade varit bra om de kunnat minnas vad som egentligen hände. Varför är det en baby i deras hotellsvit? Vem har tagit in en tiger i badrummet? Varför har en av grabbarna ett ID-band från ett sjukhus runt handleden? Och framförallt: var är brudgummen Doug? Deras bravader på fyllan är ingenting mot vad de tvingas gå igenom under baksmällans värsta timmar. I sökandet efter Doug följer de upp alla ledtrådar de kan hitta - från kvitton till garderobsbrickor till den nakna killen som de hittar i bakluckan!"

(Kopierat från Lovefilm)

En riktigt rolig komedi, som jag helt klart kan rekommendera.

Betyg: 3,5 av 5.

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 19 december 2009 – Eftermiddagen + Kvällen.


Under den första halvan av eftermiddagen, så höll jag mest på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Tre maskiner tvätt, tre maskiner tumling, och en maskin disk, blev det bland annat.

 

Vid halvtvåtiden så gick jag en sväng till Bokia i Centrum, för att träffa Carin Hjulström och Paolo Roberto. Men det har jag redan skrivit om i ett separat inlägg här nedanför.

 

Sen vid tvåtiden så kom Borzko hem från jobbet, efter sina fyra timmars extrajobb.

 

Eftersom vi alla tre hade missat att äta lunch i dag, så åt vi en tidig middag i dag, redan vid halvfyratiden.

 

Det blev hämtmat från vår lokala pizzeria på gatan, Pizzeria Americana. Jag åt en grekisk sallad. Och Borzko och Jimmy åt varsin pizza och varsitt vitlöksbröd med ost.

 

Efter maten så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn. Jag och Borzko satte oss uppe i vardagsrummet och läste i varsin bok. Jag fortsatte i boken ”Fyrvaktaren” av Camilla Läckberg.

 

Vid strax före åtta så satte vi oss sen alla tre i vardagsrummet och tittade på en dvd-film. Det blev filmen ”Hangover”. Recension kommer i separat inlägg som vanligt.

 

Efter att filmen var slut, så gick Jimmy ner till datorn på sitt rum igen. Borzko och jag tittade då på ”Robinson”, som jag hade spelat in tidigare.

 

Och efter det så läste vi återigen i våra böcker. Jag läste ut boken som jag höll på med, och efter det blev det datorn.

 I dag så träffade jag Carin Hjulström och Paolo Roberto! :-)


I dag så var det författarsigneringar på Bokia i Farsta Centrum igen. Det var Carin Hjulström och Paolo Roberto som var där. Jag har ju bestämt mig för att samla lite på signerade böcker, av dom författarna som jag tycker om. (Inte alla, och vilka som helst.) Och Carin Hjulströms första bok tyckte jag verkligen om. (Här är min recension på den). Paolo Roberto har jag alltid gillat också, tycker att han är bra både i Robinson, och i filmen Flickan som lekte med elden, till exempel. Han hade både kokböcker och träningsböcker, och då valde jag hans första kokbok.

Tyvärr så blev inte fotografierna speciellt bra. Vet inte om jag kanske blev lite nervös... ;-) För dom blev så suddiga.Det här blev mina sjätte och sjunde böcker till samlingen. Här kommer länkar till mina fem tidigare författarträffar.

Viveca Sten.

Åsa Larsson.

Mia Törnblom.

Denise Rudberg.

Camilla Läckberg.Dagens Dagbok – Lördagen den 19 december 2009 – Förmiddagen. (Med tio fotografier).


I morse så larmade min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Jimmy var ju ute och åt julbord med jobbet i går, och kom hem vid tvåtiden i natt. Men han vaknade vid halvniotiden i morse, var pigg, och kunde inte somna om.

 

Borzko kom hem vid elvatiden från jobbet i går, efter en massa strul. Han la sig då direkt för att sova, och gick upp nio i morse.

 

Vi åt alla tre en gemensam frukost vid niotiden, och satt och pratade en stund.

 

Sen så gav sig Borzko iväg, vid tiotiden, till jobbet för att jobba några timmar extra, på grund av strulet i går. För egentligen så skulle han ha varit ledig.

 

Jimmy satte sig framför datorn på sitt rum.

 

Och jag gav mig iväg ute på en promenad vid tiotiden.

 

Det var cirka sju minusgrader, helt vindstilla, och solen tittade faktiskt fram lite ibland.

 

Jag gick ner mot sjön Magelungen, och sen lite runt omkring, och var ut i ungefär en timme. Lagom tills jag kom hem, så gick solen i moln, det började att blåsa, och snön började att falla. Så jag hade tur, som var ute och gick i precis rätt tid.

 

När jag kom hem så blev det diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Varvat med lite stunder vid datorn.

 

Här är tio fotografier från förmiddagens promenad.

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 18 december 2009 – Hela Dagen. (Med nio fotografier).


I morse så ringde inte mobilen klockan halvfem som vanligt, utan klockan halvåtta istället. Egentligen så skulle jag ju ha jobbat den sista arbetsdagen för terminen i dag. Men jag hade tagit ut en kompledig dag i dag, eftersom jag skulle på en begravning.


Vill ni läsa om hur min dag egentligen skulle ha varit, så läs dagens inlägg från min kollega Snurran, i hennes blogg Filijokus Funderingar.


Jag gick upp halvåtta, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko hade gått upp klockan fyra, och Jimmy kvart över fem, och åkt till sina respektive jobb.


Efter frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn, så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma på förmiddagen.


Gjorde mig sen i ordning inför begravningen. Det här blev dagens outfit:Vid halvtolvtiden sen så gav jag mig iväg. Jag åkte först hem till mamma och pappa och hämtade upp dom. Sen så åkte vi till Rågsved och hämtade upp min mammas syster. Och sen så åkte vi till Sätra, hem till min syster.


Vi åkte sen alla fem i syrrans bil, till kyrkan där begravningsceremonin skulle hållas. Det var i Solna Kyrka. Jag hade aldrig varit i den kyrkan förut, men det var en mycket fin, liten, gammal kyrka. Kolla gärna in länken.


Det var min mammas kusin Maine som begravdes i dag. Hon dog efter bara några få månaders sjukdom, i cancer, bara 64 år gammal…Ceremonin var ungefär en timme. Det var en mycket bra präst som talade, bra texter och tal, bra psalmer och musik, och mycket, mycket gripande och sorgligt. Fast väldigt, väldigt fint och positivt ändå.


Efter lite småprat utanför kyrkan efteråt, så åkte vi alla fem hem till syrran igen. Min systerdotter Maria, med sin fyramånadersbebis Nova, kom också med dit.


Vi drack kaffe, åt pepparkakor, och drack glögg. Satt och pratade, och så gullade vi förstås med lilla söta Nova.Sen vid femtiden så åkte vi hem. Jag skjutsade hem min moster först, och sen mina föräldrar. När jag kom hem så ställde jag bara bilen, och sen gick jag till Centrum för att handla lite.


Köpte först en Situation Stockholm-tidning. Jag hade missat att köpa december-numret, så det var tur att Annebelle påminde mig, eftersom det är en stor artikel om Farsta i den.Sen så var jag på Hemköp och handlade en hel del matvaror, och lite gott att äta till kvällen.


Åt middag sen när jag kom hem, och höll sen på med lite diverse hushållsbestyr.


Sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn och boken.


Termometern visade minus tolv grader vid sjutiden…Jimmy slutade redan klockan ett i dag. Men när jag kom hem, vid halvsextiden, så hade han redan stuckit iväg igen. Han är på julbord med jobbet i kväll.


Borzko jobbar sent i kväll. Han beräknar att vara hemma vid tiotiden ungefär.


Och eftersom Idol nu är slut, som jag alltid brukar titta på på fredagar, så blir det tevefritt för mig i kväll tror jag. Jag ska nog läsa i min bok, ”Fyrvaktaren” av Camilla Läckberg, istället för att se på teve.
Dagens Shopping - 091217 - Kjol från H&M, topp från H&M, cardigan från Lindex.I dag så shoppade jag min "jul-outfit". Jenny var med som smakråd. Det blev en svart kjol med blått sidenband som skärp från H&M. (Köpte även ett rött sidenband att ha till.) Sen blev det en svart topp med lite glitter på, också från H&M. Och så blev det en svart cardigan med lite nitar på, från Lindex.

På julafton kommer jag att ha det röda bandet som skärp. Och vara utan cardiganen, om jag inte fryser.

I morgon på begravningen som jag ska på, så kommer jag att ha samma kläder. Men då kommer jag att ha det blåa bandet på kjolen. Och jag kommer att behålla cardiganen på hela tiden.Dagens Låt - 091217 - Lars Winnerbäck med "Jag får liksom ingen ordning" - 2009.


Dagens Låt - 091217 - Lars Winnerbäck med "Jag får liksom ingen ordning" - 2009.Bra låt! :-D


Dagens Dagbok – Torsdagen den 17 december 2009 – Kvällen.


Jenny och jag kom sen så småningom hem igen från Centrum. Då blev det en fika för oss båda tillsammans med Jimmy.

 

Sen vid halvåttatiden så satte vi oss alla tre i bilen, och så åkte vi till Tumba. Där släppte vi bara av Jenny, och sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen.

 

Vi kom hem igen vid halvniotiden. Jimmy satte sig då vid datorn på sitt rum. Jag höll på med diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Och sen så satte jag mig i vardagsrummet med datorn.

 

Borzko jobbade sent i dag igen, och kom inte hem förrän vid halvtiotiden.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 17 december 2009 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet. Ännu mera snö hade kommit under dagen, så det var lite jobbigt att köra hem också. Men allt gick bara bra, och jag kom hem väl till slut.

 

Jenny var kvar i Farsta när jag kom hem. Hon mådde fortfarande inte speciellt bra. (Läs mer i hennes egen blogg).

 

Men hon ville inte gå till läkaren i dag, utan ville avvakta tills i morgon. Däremot så ville hon gå och ta vaccin mot svininfluensa. Så jag följde med henne till Carema Vårdcentral i Farsta Centrum, och hon fick sin spruta.

 

Sen så gick vi och köpte lite kaffebröd, och så gick vi hem till mina föräldrar för att fika. Det var länge sedan sen Jenny träffade sin mormor och morfar, så hon ville passa på när hon var här i Farsta.

 

Jimmy kom från jobbet, direkt dit också, ungefär när vi kom dit. Så sen så satt vi alla fem och fikade och pratade en stund.

 

 

Jenny och jag gick sen en liten sväng till Centrum, för jag ville ha lite smakråd i klädinköp. Jimmy åkte då hem istället.

 

Jag inhandlade sen årets jul-outfit. Och jag kommer även att ha samma kläder på begravningen i morgon. Och jag kan tänka mig att jag säkert kommer att ha dom kläderna även dom övriga juldagarna, och på nyårsafton.

 

Det blev en kjol från H&M, en topp från H&M, och en cardigan från Lindex. Bilder på shoppingen kommer i ett separat inlägg som vanligt.

 

Middag åt vi sen på Burger King.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 17 december 2009 – Jobbet. (Med ett fotografi).


Hade snöat något helt otroligt mycket under natten, så det blev lite jobbigt att köra till jobbet i morse. Men det gick ändå bra.

 

Allt som vanligt på jobbet i dag också. Först i skalen med grönsakerna, och sen i diskrummet som tredjeman.

 

Vi serverade ”från frysen” i dag. Vilket innebar en hel del olika rätter plus rester från julbordet i går.

 

Fulltalig personalstyrka var vi. Och allt flöt på bara bra.

 

Vi fick våra julklappar på jobbet i dag också. Ett presentkort på ett biobesök plus en chokladask.

 

 

Klockan två så kramade jag om alla mina kollegor, och önskade dom ett trevligt jullov. Egentligen så är vår sista arbetsdag i morgon, men då är jag ledig, på grund av att jag ska på begravning.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 16 december 2009 – Kvällen.


I går kväll så blev Jenny kvar hos oss här i Farsta. Hon mådde ju inte bra, så hon låg större delen av kvällen och vilade, i soffan i vardagsrummet, och tittade på teve.

 

Jag satt med henne i vardagsrummet, tittade lite på teve med ena ögat, och satt med datorn i knäet.

 

Snöstorm var det här i Farsta på kvällen…

 

Sen så sov Jenny kvar här hos oss, i sitt gamla rum. Mysigt att ha henne här!

 

 


Dagens Låt - 091216 - Mando Diao med "Gloria" - 2009.


Dagens Låt - 091216 - Mando Diao med "Gloria" - 2009.Skön låt!


Fick en fin julblomma av en kollega i dag! :-DI dag så fick jag en fin julblomma av en kollega! Jag fick den för att hon tycker jag alltid är så snäll. Och för att jag alltid lånar ut böcker till henne och även till hennes mamma och dotter. Och för att jag brukar hjälpa henne med ärenden och inköp ibland.

Och jag blev så klart jätteglad! :-DDagens Dagbok – Onsdagen den 16 december 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och gick sen direkt till centrum en sväng. Tittade bara lite i affärer, men det blev ingenting köpt i dag. Var egentligen ute efter en svart kjol, men hittade ingen som jag fastnade för.

 

Sen så ringde Jenny. Hon var på jobbet och skulle egentligen jobba mellan halvelva och halvåtta. Men hon mådde inte alls bra, och fick sluta tidigare, och ville komma till Farsta i kväll och sova här i natt. Så jag åkte iväg med bilen och hämtade upp henne på jobbet vid kvart över fyra.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden. Och då åt vi alla tre middag tillsammans.

 

Efter middagen så duschade Jimmy och satte sig sen på sitt rum framför datorn.


Jenny och jag flyttade upp till vardagsrummet. Jenny la sig för att vila i soffan, med plädar på sig. Hon tittade på teve, och jag satt med datorn i knäet.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 16 december 2009 – Jobbet. (Med ett fotografi).


Jobb även i dag som vanligt. Och även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen i diskrummet som tredjeman.

 

Vi serverade julbord i skolan i dag. Det här hade vi på julbordet: inlagd sill, skärgårdssill, kokt potatis, rödbetssallad, julskinka, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, och Janssons frestelse. Lite grönsaker hade vi också. Och alla fick också varsin flaska julmust.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände i dag.

 

Jo, förresten, vi fick en fin (och god!) tårta att äta till kaffet i dag! :-)

 


Dagens Låt - 091215 - Sonic Palms med "On The Beach" - 2009 + Chris Rea med "On The Beach" - 1986.


Dagens Låt - 091215 - Sonic Palms med "On The Beach" - 2009 + Chris Rea med "On The Beach" - 1986.

En superbra cover av Sonic Palms på "On The Beach".

Men originalet älskade jag också väldigt mycket för 23 år sedan!


Dagens Dagbok – Tisdagen den 15 december 2009 – Hela Dagen.


Fick börja med att nästan skotta fram bilen, och sen köra väldigt försiktigt till jobbet i morse, för mycket snö hade det kommit under natten.

 


 

Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag var jag först i skalen med grönsakerna, och sen i diskrummet som tredjeman.

 

I dag serverade vi kebabgryta med kokt ris. Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Och allt flöt på bara bra.

 

Vi hoppade över fikarasten, jobbade på lite extra snabbt, och så tog vi fikarast samtidigt som vi hade ett APT-möte, på slutet av arbetsdagen. Bra möte blev det i dag, med en hel del synpunkter och diskussioner.

 


 

Åkte sen hem direkt efter jobbet. Det hade kommit väldigt mycket snö under dagen, precis som förut under natten, så jag fick köra långsamt hem i snöyran.

 

Väl hemma, så höll jag sen på med diverse hushållsbestyr under eftermiddagen. Satt lite med datorn också.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Då åt vi middag tillsammans, och en fika och en pratstund blev det också.

 

Efter att Jimmy hade duschat och gjort sig i ordning, så satte han sig sen framför datorn på sitt rum.

 

Och efter att jag kände mig färdig med hushållsbestyren, så satte jag mig i köket med datorn, och bloggade, mailade, läste bloggar, läste nyheter, och facebookade.

 

Sen så började jag att läsa i en ny bok. Det blev: ”Fyrvaktaren” av Camilla Läckberg.

 


 

Borzko jobbar sent i kväll, och blir ännu senare på grund av snöovädret. Han tror att han kommer hem vid tiotiden.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 14 december 2009 – Hela Dagen. (Med sex fotografier).


Jobbade förstås som vanligt i går igen. Den här veckan, den sista veckan på höstterminen, så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet, där jag jobbar som tredjeman.


Vi serverade fiskpanetter med potatismos. Och, som alltid, vår salladsbuffé. Personalbrist med en person hade vi, så det blev lite hektiskt. Men allt gick bra ändå, och ingenting speciellt hände.


Direkt efter jobbet så åkte jag till Tumba, och hem till Jenny. Hon hade jobbat natt, så hon hade precis vaknat när jag kom dit.


Vi började med att fika. Jenny åt frukost, och jag åt mellanmål.


Sen så satte vi igång med att koka chokladkarameller. Två satser gjorde vi.


 

Här är länk till receptet på "Mormors Chokladkarameller" - världens godaste!


Efter det så bakade vi pepparkakor.Tre degar bakade vi.

 


När karamellerna och kakorna var klara, och vi hade städat undan efter oss, så tog vi bilen och åkte till IKEA i Kungens Kurva.


Jenny köpte en hel del smågrejer. Jag köpte bara två handdukar och två dukar.


Vi stannade sen till i Heron City på vägen hem, och köpte med oss sushi till middag.


När vi kom hem till Tumba så åt vi vår sushi.Jocke hade kommit hem från jobbet, och även Jimmy hade kommit dit efter jobbet. Dom hade ätit mat på McDonalds. Och dom satt och spelade tevespel.


Jennys och Jockes fina amaryllis.Sen så hjälptes Jenny och jag åt att klä deras julgran. Hon hade köpt en sån fin julgransmatta på IKEA, med belysning i. Lamporna är som små stjärnor, i formen av en stor stjärna.(Tomteluvan högst upp i granen ska inte sitta där. Jenny satte bara upp den på skoj, i väntan på att dom ska köpa en stjärna eller en spira.)


Sen vid halvniotiden så åkte jag och Jimmy hem till Farsta igen. Kom hem vid niotiden. Borzko hade precis kommit hem från jobbet då. En fika och en pratstund blev det då.
Dagens Shopping - 091214 - Två dukar + två handdukar från IKEADagens Låt - 091214 - Erik Grönwall med "Higher" - 2009.


Dagens Låt - 091214 - Erik Grönwall med "Higher" - 2009.Vinnare av Idol 2009 - Erik Grönwall - med vinnarlåten "Higher".


Inget bloggande alls i dag... (Utom det här förstås! :-D)


I dag så blir det inget bloggande alls. Kom nyss hem, efter att först ha jobbat som vanligt, och sen varit tillsammans med Jenny hela eftermiddagen och kvällen. Vi har bland annat bakat pepparkakor, kokat chokladkarameller, shoppat på IKEA, ätit sushi, klätt julgran, med mera.

Bilder från dagen och kvällen kommer i morgon. :-DDagens Dagbok – Söndagen den 13 december 2009 – Kvällen.


Större delen av kvällen satt jag i köket och läste i mina böcker. Läste först ut ”Snövit” av Marie Hermanson, som jag började på i går. Och sen så fortsatte jag i ”Våldtäkt & Romantik” av Katrine Kielos, som jag började i på väg hem från stan. Läste även ut den boken också. Varvade lite med datorstunder också."Våldtäkt & Romantik" av Katrine Kielos - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Våldtäkt & Romantik" av Katrine Kielos (2008) (Genre: Dokumentär)

---------


"Det här är en bok om våldtäkt. Inte som ett symptom och inte som ett instrument för att plocka politiska poäng. Inte heller som en symbolfråga som belyser andra orättvisors relativa allvar.

Få saker är så accepterade i samhället som kvinnors rädsla. Även de mest högljudda anti-feminister är förstående inför denna rädsla. Många är de som vill följa dig hem, pracka på dig alarm, och lära dig att alltid ha mobilen påslagen i handen.

Men - självförsvar börjar i att man definierar den egna kroppen som något som är värt att försvara. Som något som är värt att uttrycka en självständig vilja. Som har rätt att röra sig ute i världen utan att behöva be om ursäkt för det med varje ängslig rörelse.

Därför måste kvinnan göra uppror mot rädslan och mot den kultur som konstruerar henne som våldtäktsbar. Vi måste prata om våldtäkt för vad det är, och vad det gör. Mot kvinnor. Med kvinnor, idag.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En bra skriven dokumentär bok om våldtäkt. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

"Snövit" av Marie Hermanson - 1990 - Bok---------    

Recension av boken: "Snövit" av Marie Hermanson (1990) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Snövits moder Aglaide dog i barnsäng och hennes fader drog ut i krig. Snövit uppfostrades i skymundan av sin demoniska styvmoder Ramalka. Trots att hon var prinsessa bodde hon undanskymd i slottets mörka vrå. Ramalka står inte ut med synen av den vackra lilla prinsessan och befaller en ömsint jägare att döda den lilla. Han har inte hjärta att genomföra mordet och Snövit lämnas ensam i skogen...."

 

(Kopierat från boksidan.net)

 

---------

Sjunde boken av Marie Hermanson var det här för mig. Och den här tyckte jag inte var lika bra som dom andra jag har läst. Det här var den gamla klassiska sagan Snövit i en lite annorlunda version. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Låt - 091113 - Infected Mushroom med "Becoming Insane" - 2007.


Dagens Låt - 091113 - Infected Mushroom med "Becoming Insane" - 2007.Skön låt med den israeliska duon Infected Mushroom. Läs mer om dom på Wikipedia via den här länken.


Här bor jag! :-)Så här ser det ut på Hitta.se om man söker på mig. Kul att det är bilder på husen nu! Vi bor i mitten, ingången på höger på den asfalterade gången. Vi har nedervåningen och den ovanför, som båda är inglasade.

Hur ser det ut där ni bor? Länka i kommentarerna! :-DDagens Dagbok – Söndagen den 13 december 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


Jag satt sen med datorn en stund och bloggade, läste bloggar, läste nyheter, mailade, och facebookade.

 

Jimmy satt på sitt rum framför datorn.

 

Sen vid fyratiden så stack vi båda iväg i hans bil. Jag ska på begravning på fredag, och är alltid nervös när jag ska köra till ställen där jag inte har varit, för jag har inget lokalsinne alls… Så Jimmy och jag körde dit, för att jag skulle hitta, och veta hur jag ska köra på fredag, och hur lång tid det ungefär tar.

 

Som tack för hjälpen, så bjöd jag sen Jimmy på middag på McDonalds i Sköndal på vägen hem.

 

När vi kom hem så blev det en fika.

 Dagens Shopping - 091213 - En pocketbok från Akademibokhandeln.Dagens Dagbok – Söndagen den 13 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tolv fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det kaffe, och nyhetsläsning i datorn.


Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp, och genomgick sina morgonbestyr. Vi åt sen frukost tillsammans, och hade en pratstund.


Sen så gav vi oss iväg båda två. Borzko gick till Farstahallen för att träna. Och jag gick till tunnelbanan för att åka till stan.


Jag hade tänkt mig ett par timmar på stan för att titta på julmarknader, julskyltning, julpynt, och kanske luciatåg.


Jag åkte tunnelbanan till Skanstull, och sen så promenerade jag därifrån in mot stan.


Stannade till och beundrade den stora granen på Skeppsbron.Gick sen in i Gamla Stan och till Storkyrkan. Hade tänkt att gå in där och tända ljus. Men det var högmässa just då, så det kändes inte lämpligt att gå in då.


Gick då till julmarknaden på Stortorget och gick runt och tittade i alla stånden.Sen så gick jag in mot City. Så här fina prydnader sitter det på Drottninggatan.Gick till Centralstationen för att titta på det stora pepparkakshuset som jag hade läst om, och som skulle stå där. Men jag hittade aldrig det…


Sen så gick jag till Plattan och tittade lite på julmarknaden där.Efter det så gick jag till NK och tittade på deras julskyltning. Den var ju fin som vanligt. Lite svårt att fotografera där bara, för det var så mycket folk där.Sen så gick jag till Kungsträdgården och kollade in den julmarknaden.Stod sen i lite drygt tjugo minuter och lyssnade på en fantastiskt duktigt kvartett som sjöng Lucia-sånger. Mycket stämningsfullt var det.Gick sen upp mot City igen. Köpte mig en pocketbok på Akademibokhandeln för att ha och läsa på vägen hem. Köpte också en påse brända mandlar till Jimmy, för han älskar dom. :-)


Sen så åkte jag hem, och kom hem vid kvart över ett. Borzko hade kommit hem från gymmet och var hemma. Och Jimmy hade vaknat och gått upp, och var också hemma.


Vi tog en fika alla tre i köket, och satt och pratade en stund. Jag åt lite lätt lunch också.


Höll sen på med lite diverse hushållsbestyr här hemma.


Vid halvtretiden så stack Borzko iväg med bilen, för att åka hem till sin mamma, på sitt vanliga söndagsbesök.


Jimmy satt på sitt rum framför datorn.


Och jag satte mig uppe i vardagsrummet med datorn.
Lite drygt tiotusen steg blev dagens promenad i stan. Och lite drygt åtta kilometer blev det.

 

Dumt egentligen att titta på juldekorationer i dagsljus... Dom kommer ju liksom inte till sin rätt då. Jag borde åka in igen, och gå samma runda, på kvällen.

 En Dagens "Dagens" - 2009-12-12.


Dagens Bok: "Snövit" av Marie Hermanson.
Dagens Biofilm: "Luftslottet som sprängdes".
Dagens Dvdfilm: "Wallander - Läckan".
Dagens Teveprogram: "Robinson".
Dagens Jobb: Städning.
Dagens Julstämning 1: Montering och pyntning av julgranen.
Dagens Julstämning 2: Snön som föll på eftermiddagen.
Dagens Telefonsamtal: Med Jenny.
Dagens Längtan: Alltid Jenny.
Dagens Godaste 1: Ben & Jerrys Cookie Dough.
Dagens Godaste 2: Estrellas Vickningschips.
Dagens Låt: "Last Christmas" med Alcazar.
Dagens Kändisspotting: Nio av "Idolerna".
Dagens Smärta: Artrosen i tårna.Dagens Låt - 091112 - Alcazar med "Last Christmas" - 2009.


Dagens Låt - 091112 - Alcazar med "Last Christmas" - 2009.En bra cover av Alcazar på en av dom bästa jullåtarna som finns. Men covern slår inte originalet med Wham och George Michael. Här är en länk till den.


Dagens Dagbok – Lördagen den 12 december 2009 – Kvällen.


När vi kom hem från biobesöket så satte sig både jag och Borzko och läste i varsin bok. Jag började på ”Snövit” av Marie Hermanson.

 

Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade vi på ”Robinson”. Lite gott att äta och dricka till blev det förstås också.

 

Efter att programmet var slut, så satte vi igång en dvd-film, och det blev ”Wallander – Läckan”, som är film nummer sju i andra omgången.

 

Och efter filmen så blev det lite bokläsning för Borzko, och lite datorsittande för mig.

 

 


"Wallander - Läckan" - 2009 - Film"Wallander - Läckan" - 2009 - Film

"Ystad drabbas av allt fler välplanerade rån mot värdetransporter, där bilar sätts i brand, motorvägar spärras av och stora miljonbelopp försvinner. Aspiranterna Isabelle och Pontus råkar vid en övningskörning befinna sig på precis rätt plats och tar upp jakten, som slutar med att Pontus tas till fånga. Kurt Wallander och hans kollegor jobbar på bred front och får upp ett spår som leder till Sven Adelgren, en äldre vän och en före detta poliskollega till Wallander, som nu arbetar på Seceuro, som ansvarar för för flera av de rånade transporterna. Under tiden arbetar Svartman med ett fall där en orienterare mördats någonstans ute i skogen. När Svartman senare enligt en upphittad orienteringskarta följer i orienterarens fotspår tranmpar han rakt in i lejonkulan och är nära att själv gå samma öde tillmötes."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här är den sjunde filmen i den andra omgången.
Och den var lite bättre än dom senaste filmerna har varit tycker jag.


Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


"Luftslottet som sprängdes" - 2009 - Film"Luftslottet som sprängdes" - 2009 - Film

"Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander försöker bli fri från anklagelserna mot henne. Samtidigt som Mikael Blomkvist gräver i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren."

(Kopierat från Lovefilm)

Länk till min recension på "Män som hatar kvinnor".

Länk till min recension på "Flickan som lekte med elden".

Och den här filmen, "Luftslottet som sprängdes", var precis lika bra som dom två första filmerna tyckte jag.

Det känns jättetråkigt att veta att det aldrig kommer några fler filmer. Och det känns hemskt trist att aldrig få se Lisbeth Salander i någon ny film igen.

Betyg: 4,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 12 december 2009 – Eftermiddagen. (Med tre fotografier.)


Vid halvtvåtiden sen så stack Borzko och jag iväg i bilen mot Heron City i Kungens Kurva. Jimmy följde inte med på bio i dag, för han skulle träffa kompisar lite senare.


Borzko och jag hämtade först ut biljetterna. Sen så var vi på Willys och handlade lite matvaror, som vi sen gick och la i bilen. Åt varsin macka också, eftersom vi kände oss lite småhungriga.


Kvart i tre sen så började filmen, och den höll på i två och en halv timme. Recension kommer lite senare i ett separat inlägg som vanligt.


När vi kom ut från salongen så satt nio av Idol-deltagarna och signerade skivor. (Alla utom Erik och Calle). Dom hade uppträtt också, klockan fyra, men vi kom ut vid kvart över fem, och då var allt över. Men det var fortfarande en jättelång kö för att komma fram och få autografer, signeringar, köpa skivor, och fotografera. Hade kön varit kortare så hade jag nog faktiskt ställt mig där, men nu orkade jag inte.


 

(Man ser Mariette, Erika, Carolina, och Tove till höger).


När vi kom ut från bion så blev vi jätteförvånade, för då var hela världen vit. När vi gick in på bion så var det klar himmel och strålande sol. Och när vi kom ut så var det nästan snöstorm.Åkte sen hem, och kom hem vid kvart i sex. Jimmy hade åkt iväg för att träffa kompisar, så han var inte hemma när vi kom hem.


Julgranen lös så fint i vardagsrummet när vi kom hem.Dagens Dagbok – Lördagen den 12 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med ett fotografi).


Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Ett glas fika och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzko gick upp klockan halvnio, och Jimmy klockan nio. Efter att dom hade genomgått sina morgonbestyr så blev det frukost, fika, pratstund, och planering av dagen.

 

När alla var klara så satte vi igång med städning här hemma. Vi hjälptes åt alla tre, och det som vi gjorde var: dammsög, torkade golven, bytte alla handdukar + lakan, tvättade alla handdukar + lakan + kläder, skurade toaletten + badrummet, klädde julgranen, rensade lite i klädkammaren, gick till källaren och grovsoporna med lite grejer, plockade lite i ordning i bokhyllorna i sovrummet, och kanske någonting mer som jag nu har glömt bort.

 

När vi var klara så blev det lite lätt lunch och en fika.

 


Idol - 2009 - Finalen.Yes!
Rätt person vann!
Erik Grönwall vann Finalen i Idol 2009! :-DDagens Dagbok – Fredagen den 11 december 2009 – Kvällen.


Början av kvällen delades mellan hushållsbestyr och datorsittande.

 

Klockan åtta sen så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på finalen i Idol.

 

Borzko kom hem från jobbet först vid niotiden. Ätit middag hade han redan gjort, så han duschade bara och gjorde sig i ordning, och sen så gjorde han mig sällskap i vardagsrumssoffan, framför teven.

 

Idol – Eftersnack i TV400 tittade vi på sen också.

 

 


"Svampkungens son" av Marie Hermanson - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Svampkungens son" av Marie Hermanson (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Han växer upp i skuggan av sin blomstrande far - den berömde svampexperten som har en sådan hand med kvinnorna. Maktlös bevittnar han hur fadern under sina exkursioner i svampskogen vanligen förför någon av de vackraste kvinnorna i gruppen medan han själv får hålla till godo med de Lektyr-flickor som han lirkar loss ur häftklamrarna och nålar upp på väggen. Och när fadern gifter sig med den vackra och utmanande Madeleine kompliceras situationen ytterligare.

Men när svampkungens son för första gången i vuxen ålder söker upp sin mor på hennes ö på västkusten förvandlas hela hans liv - nästan som i sagan. Till sin förvåning märker han att han inte är rädd för havet och han upplever den sällsamma känslan av att vara ny för sig själv. Och han hittar fram till en ung kvinna som han många gånger sett och ändå inte sett."


(Kopierat från adlibris.se)

 

---------

Ännu en bok av Marie Hermanson är utläst nu. Det här var min sjätte bok av henne. Här är länk till min femte bok, där det också finns länkar till dom första fyra böckerna.

Den här boken var också välskriven, lättläst, fängslande och jättebra. Men dock kanske inte riktigt, riktigt samma höga klass som dom jag har läst tidigare. "Musselstranden" är helt klart min favorit av Marie Hermanson hittills. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Fredagen den 11 december 2009 – Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Underbar känsla när klockan är två på fredagen, speciellt efter en sån här intensiv och aktiv vecka.


Parkerade bara bilen och var bara inne en kort stund, och sen så gick jag till Centrum. Var på Synoptik och fixade till mina glasögon litegrann. Köpte också en rengöringsspray och en putsduk.Sen så gick jag ut på Torget och köpte med mig en fin liten julgrupp, och så gick jag hem till min mamma och pappa för att fika.Satt där i lite drygt en timme och fikade och pratade. Mamma hade gjort så fint i köket nu.Gick sen hem och var bara hemma en kort stund igen. Sen kom Jimmy hem från jobbet, hämtade upp mig, och så åkte vi till Centrum.


Först var vi på Systembolaget för Jimmy skulle handla lite. Jag hittade en ny liten miniflaska med glögg till min samling som jag köpte.


Det är flaskan längst till höger som är ny. Dom andra hade jag sedan förut.Samlar även på olika små miniflaskor med Absolut Vodka.Vi gick sen till Hemköp och handlade fyra fulla plastkassar med matvaror, och lite gott att äta till kvällen förstås också.


När vi sen kom hem så åt vi middag tillsammans.


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum framför datorn.


Själv så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma.
Dagens Dagbok – Fredagen den 11 december 2009 – Jobbet.


Äntligen fredag och veckans sista arbetsdag. Det har varit en rätt så jobbig arbetsvecka den här veckan.

 

I dag så blev det en lite annorlunda arbetsdag eftersom skolan firade Lucia i dag.

 

Det blev ingen morgonstädning i matsalarna, eftersom dom var upptagna med luciafirande på morgonen.

 

Var i skalen en stund på morgonen och fixade lite minimorötter och gurkbitar, som var dom enda grönsakerna som vi hade i dag.

 

Sen så hade vi en mysig morgonfika hopklämda i vårt omklädningsrum, med glögg (alkoholfri förstås), lussebullar, och pepparkakor, bland annat.

 

Husmor och vår kokerska lagade sen i ordning dagens mat, som var risgrynsgröt. Lite struligt blev det för dom, för gröten och grytorna krånglade en hel del. (Snurran skriver som vanligt bättre och mera utförligt än vad jag gör, så titta in i hennes blogg).

 

Vi andra försökte förbereda allt så mycket som möjligt inför lunchserveringen. Sen när det äntligen var färdigt med luciatågandet, och tillbakaställandet av alla bord och stolar, så kunde vi duka i ordning i matsalarna och även diska.

 

Vid lunchserveringen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.

 

Och vi serverade alltså risgrynsgröt i dag. Med tillbehören kanel och socker, och så mjölk förstås. Vi hade också mjukt skivat bröd, och skivad ost. Och så fick alla också varsin mandarin och fem pepparkakor var.

 

En kollega var sjuk i dag, men vi hade vår vikarie på plats, så vi blev fulltalig personalstyrka i alla fall.

 

Och tur var det, för det blev en mycket hektisk dag. Men allt gick ändå bra till slut trots allt.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 10 december 2009 – Kvällen.


Nästan hela gårdagskvällen tillbringades med boken: ”Svampkungens son” av Marie Hermanson. Jag började på den, och jag läste ut den under kvällen.


"Idol" - Vecka 50 - Finalen.


Det här är låtarna som Erik och Calle ska sjunga i Idol-finalen i Globen i morgon:


Calle Kristiansson

Rock and roll - Led Zeppelin

With a little help from my friends - Joe Cocker

Vinnarlåten

 

Erik Grönwall

The final countdown - Europe
The show must go on - Queen

Vinnarlåten

 

Vinnarlåten har jag inte hört. Har ni? Men dom övriga fyra låtarna är fyra mycket bra låtar tycker jag. Vad tycker ni? Eriks båda låtar är något bättre än Calles låtar tycker jag? Och vad tycker ni?


Och jag både tror och hoppas att Erik kommer att vinna! Vad tror ni? Och vad hoppas ni?


 


Dagens Shopping - 091210 - Två begagnade inbundna böcker från Bokbörsen.Dagens Dagbok – Torsdagen den 10 december 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en stund, och sen så gick jag till Centrum och till Nordea, för jag hade ett inbokat möte med ”min personliga bankman” (som för övrigt är en kvinna).

 

Vi satt sen och pratade i en timme ungefär. Om låneräntor, pensionssparande, och en massa annat.

 

Gick sen hem och höll på med diverse hushållsbestyr.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden, och då åt han och jag middag tillsammans.

 

Efter middagen duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför datorn.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och varvade med datorstunder.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 10 december 2009 – Jobbet.


Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter även i dag, städning av matsalarna först, sen fixande med grönsaker i skalen, och sen som tredjeman i matsalarna under lunchserveringen.

 

I dag serverade vi pannkaka med sylt. Och en något mindre salladsbuffé.

 

Två av kollegerna var sjuka i dag. Men vi hade en vikarie på plats. Och så är vi ju alltid en personal mer på tisdagar och torsdagar. Så det blev ingen personalbrist i dag.

 

En ganska så hektisk dag blev det. Men det mesta flöt ändå på rätt bra. Och ingenting speciellt hände.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 9 december 2009 – Hela Dagen.


Jobbade först som vanligt i dag. Samma arbetsuppgifter även i dag. Först städning av matsalarna. Sen jobb i skalen med grönsakerna. Och sen som tredjeman i matsalarna.

 

Vi serverade tomatsoppa, mjukt skivat bröd, och skivad ost, i dag. Och vår salladsbuffé.

 

En av kollegerna var sjuk i dag. Men vår praktikant, som vi nyligen hade hos oss, kom och vikarierade hos oss i dag.

 

Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 

Sen när klockan var två, så gick jag inte hem. Utan jag jobbade över i sex timmar. Två gånger om året gör jag det, tillsammans med fem kollegor. Det är i december när fyrorna och femmorna har nobelfest. Och det är i maj när niorna har sin avslutningsbal.

 

Middagen som serverades var, plättar med jordgubbssylt till förrätt. Varmrätten var kycklingfilé med klyftpotatis, bearnaisesås, och blandad sallad. Och till efterrätt så fick dom glassbåtar.

 

Eftermiddagen och kvällen flöt på bara bra. Och när det mesta var diskat, så gick vi hem vid åttatiden.

 

Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade kommit hem redan vid halvtretiden i dag. Borzko kom hem från jobbet ungefär när jag kom hem, vid åttatiden.

 

Resten av kvällen tillbringades med diverse hushållsbestyr, umgänge med Borzko och Jimmy, och en stund vid datorn.

 "Kör för alla!" - Konsert på Centralen - 2009-12-08.


Ja, i dag hade vi vår konsert på Centralen med "Kör för alla!" med Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl.

Konserten gick superbra! Och det var otroligt roligt! :-)

Vi sjöng:
- In The Ghetto.
- Buffalo Soldier.
- Here Comes The Sun.
- Bakom Mina Solglasögon.
- Stilla Natt.
- War Is Over.
- Release Me.

Konserten höll på i ungefär en halvtimme, och det var mycket folk som stod och tittade och lyssnade.

Jag stod allra längst fram i mitten, precis framför Caroline, på bästa platsen. :-D

Jenny och Jimmy fotograferade och filmade. Men tyvärr så stod dom dåligt till, långt bak till höger. Så det blev inte så jättebra kort, eller filmer. Men det hörs i alla fall bra på filmerna. Ni behöver inte leta efter mig, för jag syns inte där. ;-)

Här kommer först åtta fotografier, och sen så kommer det fyra filmer. Filmerna är inspelade under låtarna: In The Ghetto, Buffalo Soldier, Bakom Mina Solglasögon, och War Is Over.Och här kommer fyra YouTube-filmer:


Uppdaterad 2009-12-09:


Här är en länk till ett inlägg i min kära kollega Snurrans blogg Filijokus Funderingar där hon skriver om när hon var på Centralen tillsammans med en kollega till och en före detta kollega.

Uppdaterad 2009-12-15:

Här är en länk  till YouTube där alla våra sju låtar som vi sjöng finns filmade. Kanske inte så jättebra bild, men alldeles utmärkt ljud.Dagens Dagbok – Tisdagen den 8 december 2009 – Hela Dagen.


Jobbade som vanligt. Samma arbetsuppgifter som i går. Vi serverade biff stroganoff med kokt ris i dag. Inget speciellt hände. 

Hem direkt efter jobbet. Fixade med lite allt möjligt här hemma under eftermiddagen. Stack sen iväg vid strax efter fyra in till stan för konserten med ”Kör för alla!”.
(Separat inlägg om konserten kommer, med bilder och filmer.)

 Träffade upp Jenny och Jimmy efter konserten. Jenny stack sen iväg med sina tjejkompisar ut på stan. Jimmy och jag tog tunnelbanan hem.


När vi kom hem så åt vi middag. Höll sen på och grejade med lite allt möjligt. Och sen så blev det datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid niotiden.

 Höstterminens sista gång på "Kör för alla!" + gäst i dag: Frida Öhrn!


I dag var det höstterminens sista gång på "Kör för alla!".

Vi hade samlat till presenter, både till Caroline, Heinz, och Andreas.

Vi sjöng igenom alla sju låtarna som vi ska sjunga på konserten i morgon, på Centralstationen, klockan 18.00.

Sen så kom terminens gäst dit, Frida Öhrn. Vi sjöng "Release Me" för henne. Och sen så sjöng vi den en gång till, tillsammans med henne.

Här är fem fotografier från kvällen:Uppdaterad 2009-12-11:

Uppdaterar här med en YouTube-video från "Kör för alla!" i Uppsala när Frida Öhrn var hos dom torsdagen den 10 december:Uppdaterad 2009-12-12:

Uppdaterar här med ännu en YouTube-video. Den här är filmad hos oss i Stockholm. Finns även en liten intervju med Frida på slutet.


Dagens Dagbok – Måndagen den 7 december 2009 – Kvällen.


Gick iväg vid halvfemtiden till centrum och till tunnelbanan. Åkte till Skanstull och gick till Frans Schartaus Aula, och mötte upp med syrran där vid femtiden. Halvsex släppte dom in, och vi fick våra favoritplatser längst fram i dag också. Satt sen och pratade i en timme, tills det började klockan halvsju.

 

(Bloggar om ”Kör för alla!” i ett separat inlägg).

 

Kvart i åtta var det slut, och jag gick till tunnelbanan och åkte hem. Kom hem vid kvart över åtta, och då var Jimmy hemma. Borzko jobbade sent i dag, och hade inte kommit hem.

 

Jimmy och jag drack glögg och åt kanelknäcke när jag kom hem. Och satt en stund i köket och pratade.


Efter det så satte jag mig vid datorn en stund.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 7 december 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Var sen hemma och inne under eftermiddagen. Höll på och fixade med diverse hushållsbestyr som vanligt. Och varvade med datorstunder, också som vanligt.

 

Åt middag, i min ensamhet, redan vid halvfyratiden. Och sen så gjorde jag mig i ordning för att åka till terminens sista ”Kör för alla!”.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 7 december 2009 – Jobbet.


Måndag igen och jobb igen förstås som vanligt.


Den här veckan börjar jag med att städa matsalarna tillsammans med en kollega. Sen så är jag i skalen tillsammans med några kollegor, och fixar i ordning grönsakerna. Och slutligen så jobbar jag som tredjeman i matsalarna.

 

Vi serverade oxjärpar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

En av kollegerna var sjuk i dag. Men en annan av kollegerna, som egentligen är ledig på måndagar, kom in och jobbade extra i dag. Så det blev, skönt nog, ingen personalbrist i dag.

 

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

 Veckans Vikt - Vecka 50 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 50 - 2009
07/12

58,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 6 december 2009 – Hela Dagen. (Med tio fotografier).


Mobilen larmade klockan sju, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det ett stort glas kaffe och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Vi åt sen frukost tillsammans, fikade, och satt och pratade en stund.

 

Borzko stack sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Och eftersom regnet föll utanför fönstren, så hade jag inte lust till någon promenad i dag heller. Så jag bestämde mig för en förmiddag här hemma, med lite nytta och lite nöje.

 

Först så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.

 

Sen så blev det sångträning. Och även idag så sjöng jag först igenom alla låtarna en gång, och sen så tränade jag lite extra på vissa stycken.

 

Fortsatte sen med hushållsbestyr varvat med datorstunder.

 

Jimmys mobil larmade klockan halvtolv, och han gick då upp. Efter att han hade duschat och gjort sig i ordning, så åt han frukost. Borzko kom ungefär samtidigt hem från gymmet, och han och jag åt då lite lätt lunch.

 

Sen så gjorde vi oss alla tre i ordning, och så åkte vi iväg vid halvettiden, i båda bilarna, mot Tumba.

 

Borzko åkte med Jimmy i hans bil, och jag åkte ensam i vår bil, för då kunde jag passa på att sångträna på körlåtarna under tiden.

 

Åkte till Willys i Tumba där vi mötte upp med Jenny, Jocke, och Tindra. Och så handlade vi allt som vi behövde till dagens bakande, plus lite till.

 

Sen så hjälptes vi åt allihopa. Vi bakade en dubbel sats med lussebullar. Vi bakade tre stycken pepparkaksdegar. Vi gjorde två satser med chokladkarameller. Vi kokade en sats med lakritsknäck. Och vi gjorde nejlikeapelsiner.

 

Vid fyratiden gjorde vi en paus. Borzko åkte då hem till sin mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök. Jimmy åkte till pizzerian och köpte hem mat som vi övriga fem åt.

 

Efter middagen så fortsatte vi med vårt pysslande.

 

Vid halvsjutiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen. Stannade till hos mina föräldrar och lämnade två påsar med lussebullar och pepparkakor.

 

När vi kom hem så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn. Jag höll på och fixade med lite här hemma först, och sen så satte jag mig i köket med datorn.

 

Här kommer tio stycken fotografier från eftermiddagen:

 


"Johan Falk - GSI - 6 - De Fredlösa" - 2009 - Film"Johan Falk - GSI - 6 - De Fredlösa" - 2009 - Film

"När en kvinnlig åklagare som driver ett mål mot ett av landets farligaste MC-gäng utsätts för ett sprängattentat, växer mediakarusellen och polisen anklagas nu mer kritiskt än någonsin för att inte rå på den organiserade brottsligheten. Men polisen är mer aktiv än vad media kan ana. Polisledningen ger order till den enhet som har som sin enda uppgift att arbeta mot den tyngsta organiserade brottsligheten – Gruppen för Särskilda Insatser – att sätta in alla tillbuds stående medel. Men mardrömmen är ett faktum när det kommer fram att attentatet har sitt ursprung i just de metoder som polisledningen sanktionerat, och fler attentat är på gång…"

(Kopierat från Lovefilm)

Den sjätte och sista av Johan Falk-filmerna var precis lika bra som dom tidigare fem filmerna. Känns jättetråkigt att inte få se flera filmer nu. Speciellt eftersom jag har blivit oerhört förtjust i rollfiguren Frank Wagnar, som spelas av Joel Kinnaman. Men i januari kommer ju filmen "Snabba Cash" efter Jens Lapidus bok, och då spelar Joel Kinnaman en av huvudrollerna. Så den måste man ju se! ;-)

Betyg: 4 av 5.

Här är länk till min recension av den femte filmen, där det också finns länkar till dom övriga fyra filmerna.Dagens Dagbok – Lördagen den 5 december 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med tre fotografier).


Jag, Borzko, och Jimmy mötte upp med mina föräldrar i centrum utanför den italienska restaurangen Antonios, klockan fyra.


Sen så satt vi där i ungefär två och en halv timme, mellan fyra och halvsju, och åt, drack, och pratade.Jag åt halstrad lax med räkor, kokt potatis, och citronsås.Till efterrätt blev det färsk frukt med vaniljglass, och kaffe till.Vi promenerade sen hem till min mamma och pappa, kramades hej då och tack så mycket, vid porten, och sen så gick vi hem.


Hämtade bara bilen, och sen skjutsade jag och Borzko iväg Jimmy hem till en kompis. Dom skulle sen vidare in mot stan och ut och festa.


När vi kom hem satt Borzko och läste en stund, och jag satt med datorn en stund.


Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade vi på ”Robinson”.


När det programmet sen var slut, så satte vi igång en dvd-film. Det blev den sjätte och sista av Johan Falk-filmerna: ”GSI 6 – De Fredlösa”.


Efter filmen så satte sig Borzko och läste igen. Och jag satte mig med datorn en stund.
Dagens Dagbok – Lördagen den 5 december 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).


I morse larmade mobilen klockan sju, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Klockan åtta larmade Jimmys mobil, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt han och jag frukost tillsammans.

 

Vid halvniotiden åkte Jimmy iväg för att jobba ett par timmar extra i dag. Jag satte mig då vid datorn en stund.

 

Klockan nio var det Borzkos mobils tur att larma. Han genomgick sina morgonbestyr då, och sen när han åt frukost så tog jag en fika med honom.

 

Borzko stack sen iväg till Farstahallen för att träna på gymmet. Jag satte då igång med att fixa, dona, pula, plocka, ordna, och greja med diverse hushållsbestyr här hemma.

 

Sen så blev det lite sångträning även i dag. Jag sjöng igenom alla sju låtarna, och tränade lite extra på det som jag tycker är lite svårare.

 

Vid tolvtiden sen så kom Jimmy hem från sina extratimmar på jobbet. Han bytte bara om från arbetskläder till vanliga kläder, och sen tog han bilen och åkte hem till en kompis.

 

Jag sjöng sen igenom alla körlåtarna en gång till.

 

Och efter det så satte jag mig och läste i min bok: ”Musselstranden” av Marie Hermanson.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Vi åt då lite lätt lunch, och tog en fika.

 

Borzko satte sig sen också i vardagsrummet, och vi satt där och läste i våra böcker båda två. Jag läste ut min bok, och bloggade en recension på den. Satt sen med datorn en stund.

 

Jimmy kom hem från sin kompis vid kvart i fyra, och då gick vi alla tre iväg mot Centrum för att möta upp med min mamma och pappa, som skulle bjuda oss på middag på Restaurang Antonios.

 

Min Dagens Outfit:

 


"Musselstranden" av Marie Hermanson - 1998 - Bok---------    

Recension av boken: "Musselstranden" av Marie Hermanson (1998) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Ulrika står på tå och kikar in genom sommarstugans fönster. Allt är i minsta detalj som hon mindes det. Det hemtrevliga vardagsrummet med sina randiga soffor, sjömanskistan, den vita gungstolen, jugendlampan, vägghyllan som löpte runt hela rummet fylld av småsaker... Det var som att se rakt in i det förflutna och i ett slag kommer allt tillbaka till henne; grannfamiljen som var så lätt att förälska sig i, deras dotter som var hennes första riktiga vän.Fylld av minnen tar Ulrika sina två pojkar med sig och går för att visa dem barndomens magiska plats, till musselstranden. Blå och pärlemorskimrande skärvor krasar under fötter.Här vilar hemligheter, livets ljuvlighet och farlighet har stämt möte. Men Ulrika vet inte om det. Inte förrän pojkarna gör ett skrämmande fynd..."

 

(Kopierat från adlibris.se)

 

"Från ett smutsigt barnhem i Indien anländer Maja till sommarhuset i Bohuslän. Året är 1969, en tid full av framtidstro. Hennes adoptivfamilj är idealisk: föräldrarna är kulturkändisar, farfar professor, syskonen begåvade och självständiga. Men Maja är en gåta. Trots kärlek och uppmuntran förblir hon stum och otillgänglig.

När Maja är fyra år följer hon med sina tonårssyskon för att tälta ute i havsbandet. Under natten försvinner hon spårlöst. Sex veckor senare finner man henne vid Musselstranden, långt från den ö där hon försvann.

Ulrika, kamrat till Majas storasyster, följer händelserna på nära håll. Som vuxen grubblar hon fortfarande över Majas försvinnande. Hon beger sig på nytt till Musselstranden och gör ett märkligt fynd.

Som en mörk skugga i bakgrunden finns en annan ung kvinna, Kristina, som skapar sina egna bilder, sin verklighet, av vad hon finner vid havet. Kanske har hon en ovanlig förmåga att se samband i det till synes oförenliga.
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Här är en länk till min recension på "Ett oskrivet  blad", den första boken av Marie Hermanson som jag läste.

Och här en länk till min recension på "Mannen under trappan", som var min andra bok.

Länk till min recension på "Hembiträdet", min tredje bok.

Och länk till recensionen på "Ett hål i verkligheten" (novellsamling), fjärde boken för mig.

I dag läste jag ut min femte bok av Marie Hermanson, "Musselstranden", och den var den klart bästa hittills. Jag förstår inte hur jag har kunnat missa böckerna av Marie Hermanson under alla dessa år. För nu är hon verkligen en av mina absoluta favoritförfattare.

"Musselstranden" var spännande, mystisk, lättläst, gripande, fängslande, och helt fantastiskt bra. En väldigt bra story, fina personporträtt, och otroligt bra berättad.

För er som inte har läst något av Marie Hermanson, så måste jag verkligen rekommendera alla hennes böcker till er. Och själv ska jag fortsätta att läsa hennes tidigare böcker. ///Bim.

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

"Idol" - Vecka 49 - Semifinalen.Jaha! Då blev det då alltså Erik och Calle som gick till finalen i Globen nästa vecka! Det trodde jag faktiskt inte. Jag var helt säker på att det skulle bli Erik och Tove i finalen. Men Calle är ju väldigt bra också, så det känns ändå okej för mig.

Jag har ju haft Erik som största favorit ända från början. Så jag hoppas verkligen att han vinner finalen nästa lördag.

Vad tyckte ni om att det var Tove som åkte ut i går?
Är det rätt personer i finalen?
Vem tror ni vinner nästa fredag?(Bilder från TV4)

En Dagens "Dagens" - 2009-12-04.


Någon "Dagens" har jag inte gjort sedan 2009-03-03. Blev lite inspirerad av Snurrans inlägg i dag med "bra saker och mindre bra saker". Så nu gör jag en "Dagens" i dag!

Dagens Ondaste: Min muskelsträckning i ryggen.
Dagens Tårar: När Tove åkte ut ur Idol.
Dagens Glädjetårar: När Erik gick till Final.
Dagens Bok: "Musselstranden" av Marie Hermanson.
Dagens Humör: Glatt.
Dagens Känsla: Trötthet.
Dagens Förväntan: En trevlig helg framför mig.
Dagens Längtan: Alltid efter Jenny.
Dagens Lilla Avundsjuka: På Jenny som var på Backstreet Boys konsert i kväll.
Dagens Godaste: Ben & Jerrys Cookie Dough.
Dagens Dagbok – Fredagen den 4 december 2009 – Hela Dagen.


Även i dag så började dagen med städning av matsalarna. Sen så fortsatte jag in i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen så var jag i diskrummet och hade hand om diskplock och grovdisk. Vi serverade köttgryta och kokt potatis i dag. Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Först blev det en del telefonpratande. Länge med Jenny, och lite kortare med min mamma.

 

Efter det så blev det en sångstund. Sjöng igenom alla sju låtarna till konserten med ”Kör för alla!” och sjöng lite extra på det som jag har lite svårare för.

 

Sen så försökte jag kurera min rygg i dag igen, för jag har fortfarande ont på vänster sida av ryggen sen jag sträckte mig vid ett felaktigt lyft i tisdags på jobbet.

 

Satte mig först med min massagedyna i en halvtimme ungefär. Och sen så la jag mig på min spikmatta i också ungefär en halvtimme.

 

Jimmy kom sen hem vid halvfemtiden. Och då åt vi middag tillsammans.

 

Efter maten så gick vi båda två en sväng till centrum, och köpte lite gott att äta till kvällen.

 

När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Jag höll på och fixade med diverse hushållsgöromål här hemma en stund.

 

Vid åttatiden sen så flyttade både jag och Jimmy upp till vardagsrummet. Och så satte vi igång teven och tittade och lyssnade på ”Idol”.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart över åtta. Efter att han hade ätit middag, och duschat och gjort sig i ordning, så gjorde han mig och Jimmy sällskap uppe i vardagsrummet.

 

Vi åt och drack förstås en massa gott till också. Och efter att ”Idol” var slut, så tittade vi på ”Idol – Eftersnack” på TV400.

 

 


Mina planer, dom närmaste tio dagarna.


Jag brukar ju oftast inte ha så mycket planerade aktiviteter framför mig. Men dom närmaste tio dagarna är ovanligt fulltecknade för att vara mig. Det här är vad jag har planerat, från och med i dag fredagen den 4 december, till och med nästa söndag den 13 december:

Fredag 04/12:
- Titta på semifinalen i "Idol".

Lördag 05/12:
- Gå ut och äta på den italienska restaurangen i Farsta Centrum, tillsammans med mina föräldrar, och Borzko och Jimmy.
- Titta på "Robinson" på teve.
- Titta på en dvd-film.

Söndag 06/12:
- Åka till Tumba, till Jenny, Jocke, och Tindra. Baka pepparkakor och lussebullar med dom.

Måndag 07/12:
- Terminsavslutning i "Kör för alla!". Frida Öhrn kommer dit, och vi ska sjunga för henne. Repetion inför konserten.

Tisdag 08/12:
- Konsert med "Kör för alla!" på Centralen.

Onsdag 09/12:
- Jobba över på jobbet i cirka sex timmar. Femmorna och sexorna har "Nobel-fest".

Torsdag 10/12:
- Möte på banken, Nordea, med min personliga bankman, klockan tre.

Fredag 11/12:
- Luciafirande på jobbet.
- Titta på finalen i "Idol" på teve.

Lördag 12/12:
- Se filmen "Luftslottet som sprängdes" på bio, med Borzko och Jimmy.
- Titta på Robinson på teve.
- Titta på en dvd-film.

Söndag 13/12:
- Lucia.
- Åka in till stan och titta på julskyltningar och julmarknader.Dagens Dagbok – Torsdagen den 3 december 2009 – Hela Dagen.


Jobbade förstås först som vanligt. Och även i dag städade jag först matsalarna, sen var jag i skalen och fixade grönsakerna, och slutligen var jag i diskrummet och hade hand om diskplock och grovdisk. Vi serverade chicken nuggets, kokt ris, och currysås i dag. Vi var fulltalig personalstyrka, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

 

Åkte sen hem direkt efter jobbet. Jag tränade sen på alla sju låtarna inför nästa veckas konsert. Sjöng igenom alla låtar en gång, och lite extra på vissa låtar som jag har lite svårare för.

 

Sen så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Varvade lite med stunder vid datorn också.

 

Vid halvsextiden kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi middag tillsammans.

 

Efter middagen så tog vi bilen till centrum, och så var vi på Hemköp och handlade fyra fulla kassar med matvaror.

 

När vi kom hem igen så blev det en fika.

 

Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför datorn på sitt rum.

 

Jag höll på och plockade med diverse hushållsbestyr igen sen en stund.

 

Sen så försökte jag kurera min onda rygg. Jag satt först en halvtimme med min massagedyna i fåtöljen. Och sen så la jag mig en halvtimme på spikmattan.

 

Efter det så satte jag mig med datorn och boken, ”Musselstranden” av Marie Hermanson, i köket.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en kvällsfika och en pratstund då samtidigt.

 


 

Nu blir det sängen och lite bokläsning en stund till.

 

Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

 Julens författarsigneringar hos Bokia Farsta.Låtarna som "Idolerna" ska sjunga den här veckan.


Bara en omgång kvar innan den stora finalen. Då bestämmer juryn vilka låtar idolerna ska glänsa respektive utmanas i:

 

Calle Kristiansson

Walking in Memphis (Marc Cohn)

Da ya think I'm sexy? (Rod Stewart)

 

Erik Grönwall

Heaven (Bryan Adams)

Run to the hills (Iron Maiden)

 

Tove Östman Styrke

Can't get you out of my head (Kylie Minogue)

Greatest love of all (Whitney Houston)

 

(Kopierat från TV4)

 

 


Medverkande i Lets Dance 2010.

 

Nej, det här är inte dom medverkande i Lets Dance 2010. Utan det är förra omgångens medverkande. Men jag hittade ingen bild på nästa omgångs medverkande. ;-)

 

 

Men det här är dom som dansar i Let's dance 2010:

 

Fotbollsstjärnan Victoria Sandell Svensson, författaren Marcus Birro och snickar-Willy Björkman från Bygglov är bara några av vårens dansörer.

 

Stjärnspäckat som vanligt blir det på dansgolvet under våren när stjärnor som tidigare Let's Dance-programledaren Agneta Sjödin, sångaren Mattias Andréasson från E.M.D och politikern Gudrun Schyman deltar.

 

De får sällskap i tävlingen av skådespelarna Stefan Sauk och Claudia Galli och sångfågeln Molly Sandén.

 

Den gänglige artisten och ståupparen Peter Wahlbeck snör också på sig dansskorna, likaså supermodebloggaren Elin Kling och Jan-Olof Hansson, mer känd som Bonde-Janne i årets upplaga av Bonde söker fru.

 

Programleder kalaset gör som vanligt David Hellenius och Jessica Almenäs, och juryn består än en gång av Tony Irving, Ann Wilson, Dermot Clemenger och Maria Öhrman.

 

Här är alla paren:

 

 • Elin Kling & Daniel da Silva
 • Willy Björkman & Charlotte Sinclair
 • Gudrun Schyman & Björn Törnblom
 • Agneta Sjödin & Tobias Karlsson
 • Marcus Birro & Helena Fransson
 • Peter Wahlbeck & Maria Bild
 • Victoria Sandell Svensson & Anders Jacobson
 • Stefan Sauk & Malin Johansson
 • Molly Sandén & Jonathan Näslund
 • Claudia Galli & Tobias Wallin
 • Jan-Olof Hansson & Maria Lindberg
 • Mattias Andréasson & Cecilia Ehrling

(Kopierat från TV4)


"Nefilim" av Åsa Schwarz - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Nefilim" av Åsa Schwarz (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur /Kriminalroman)

---------


"Miljöaktivisten Nova gör inbrott hos Vattenfalls VD för att skriva slagord på väggarna. Nu ska en av Sveriges största miljöbovar äntligen få vad han förtjänar. Men någon har hunnit före. I sovrummet finner hon lägenhetens innehavare brutalt mördade som i en scen från helvetet. Nova flyr från platsen men lämnar spår och blir snart misstänkt för morden av polisen. Hon försöker själv ta reda på vem mördaren är och varför denne verkar följa hennes egen lista på miljöbovar. Frågetecknen blir allt fler. Varför återkommer ständigt referenser till Syndafloden och Noas ark? Vem har genomsökt Novas hus i Gamla stan? Var hennes mors död verkligen en olycka? Vem försöker sätta dit Nova för morden?

Åsa Schwarz är både managementkonsult med inriktning på informationssäkerhet och författare. Att hon förstår sig på hackers, virus och IP-adresser inser läsaren direkt. Hon tar också risken att använda verkliga människor och händelser i sina böcker."

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


För en vecka sen så fick jag boken "Nefilim" gratis som ett recensionsexemplar av författaren Åsa Schwarz. Jag blev jätteglad över det, för det har bara hänt en gång tidigare, att jag har fått en gratis bok av en författare.

Jag älskade Åsa Schwarz första bok "Och fjättra Lilith i kedjor", men jag tyckte inte om hennes andra bok "Stigma".

(Här är ett inlägg som jag skrev för en vecka sen, och där finns länkar till mina recensioner på ovanstående böcker).

Jag undrade ju mycket över den här tredje boken. Skulle den vara en klar fyra, som den första boken? Eller kanske en tvåa, som den andra boken?

Självklart så tänkte jag ju också, att det skulle vara roligare att skriva en bra recension och ge ett högt betyg, när jag hade fått boken gratis. Men skulle jag tycka att den var dålig, så skulle jag ju givetvis skriva det, trots gratisexemplaret.

Men nu så kan jag då med glädje skriva, att boken var jättebra! Det var faktiskt en av dom bästa böckerna som jag har läst den senaste tiden. Minst lika bra som Åsas första bok, om inte ännu lite bättre.

Man ska väl inte göra jämförelser, men jag tänker faktiskt lite på Lisbeth Salander när man läser om huvudpersonen Nova Barakel. (Och redan i min recension av Åsa första bok, för två och ett halvt år sen, så skrev jag att jag tänkte lite på Stieg Larsson när jag läste den boken.)

"Nefilim" var spännande, cool, lättläst, underhållande, och medryckande. Det var väldigt bra karaktärer i boken. Främst då huvudpersonen Nova, men också polisen Amanda.

Jag skulle gärna se att Åsa Schwarz skriver fler böcker om Nova och/eller Amanda. Men framförallt så vill jag att Åsa skriver fler böcker överhuvudtaget. :-D

Rekommenderar verkligen boken till alla! Och tack än en gång, Åsa, för boken! ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------     

Dagens Dagbok – Onsdagen den 2 december 2009 – Kvällen.


Efter att jag var klar med mina hushållsbestyr, så satte jag mig i köket med datorn och boken. Bloggade, läste bloggar och nyheter, chattade, och facebookade.

 

Läste ut boken ”Nefilim” av Åsa Schwarz. Recension i separat inlägg som vanligt.

 

Borzko åkte direkt från jobbet till ett möte i vår bostadsrättsförening. Det handlade mest om det planerade stambytet i våra hus.

 Dagens Shopping - 091202 - Kläder från Axelssons, Åhléns, Twilfit, Cubus, och Gina Tricot.Två koftor, en vit och en svart, från Axelssons.
Två vita linnen från Cubus.
Två svarta linnen från Gina Tricot.
Sex par svarta korta sockor från Åhléns.
Ett par svarta leggings från Twilfit.Dagens Dagbok – Onsdagen den 2 december 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och sen så gick jag ut på en liten promenad. Det var några grader kallt, vindstilla, och SOL!!!

 

Gick i lite drygt en halvtimme, och sen så gick jag till centrum. Och så blev det lite shopping även i dag.

 

I dag handlade jag på Axelsson, Twilfit, Åhléns, Gina Tricot, och Cubus. Det jag handlade i dag var: en vit kofta, en svart kofta, två vita linnen, två svarta linnen, ett par svarta leggings, och sex par svarta sockor. Bilder kommer i separat inlägg.

 

När jag kom hem så försökte jag kurera min onda rygg. Jag lyfte nog lite fel i går när jag lyfte några tunga lådor på jobbet. Så det känns som om jag har en sträckning på vänster sida på ryggen.


Först så satte jag mig i fåtöljen med min massagedyna. Lite drygt en halvtimme satt jag där och fick massage, och läste i min bok samtidigt.


Sen efter det så la jag mig på spikmattan. Det blev lite drygt en halvtimme där också. Slumrade nog till lite också.

 

Kände mig faktiskt lite bättre i ryggen efteråt.

 

Efter det så satte jag igång cd-spelaren med min hembrända skiva med låtarna till ”Kör för alla!”. Och så sjöng jag igenom alla låtarna och tränade inför konserten på tisdag.

 

Sen så skrev jag ut nya papper på mina texter på låtarna. Och skrev om alla anteckningar som jag har gjort.

 

Jimmy kom sen hem från jobbet vid halvsextiden. Vi åt då middag tillsammans, och en fika och en pratstund blev det också. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Jag höll på med diverse hushållsbestyr här hemma en stund.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 2 december 2009 – Jobbet.


En helt vanlig dag på jobbet, som var ungefär som dom flesta andra.


Städning av matsalarna, jobb i skalen, diskplock och grovdisk.

 

Maten vi serverade i dag var köttbullar och potatismos.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 1 december 2009 – Kvällen.

 

När jag tyckte att jag hade fixat nog med hushållsbestyren här hemma, så satte jag mig och tränade lite på låtarna till konserten med ”Kör för alla!”.

 

Efter det så satte jag mig med datorn en stund och bloggade, läste bloggar och nyheter, chattade på msn och facebook, med mera.

 

Läste sen i boken ”Nefilim” av Åsa Schwarz.

 Dagens Shopping - 091201 - Lite saker från Bokia, Cubus, Kicks, och Apoteket.Dagens Dagbok – Tisdagen den 1 december 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och sen så gick jag direkt till Centrum. Handlade sen lite smågrejer på Bokia, Kicks, Cubus, och Apoteket.

 

Köpte sen en bukett tulpaner på Torget och så gick jag hem till min mamma och pappa för att fika.

 

Satt sen där och fikade och pratade i lite drygt en timme. Jimmy kom sen förbi när han slutade jobbet, hälsade på sin mormor och morfar, och hämtade upp mig.

 

När Jimmy och jag sen kom hem, så åt vi middag tillsammans. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 1 december 2009 – Jobbet.


Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så städade jag först matsalarna. Sen var jag i skalen och fixade grönsakerna. Och sen var jag i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.

 

Vi serverade chiliconcarne med kokt potatis i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting hände.

 RSS 2.0