Dagens Dagbok – Måndagen den 30 november 2009 – Kvällen.


Gick iväg mot centrum och till tunnelbanan vid strax efter halvfem. Åkte till Skanstull, promenerade till Frans Schartaus Gymnasium, och mötte upp med min storasyster Anette utanför aulan.

 

Halvsex släppte dom in, och vi fick våra favoritplatser längst fram. Satt sen och pratade i en timme tills det började klockan halvsju.

 

Sen så sjöng vi i en timme och en kvart. Och vi drog över tiden lite också. Tränade på alla dom sex låtarna som vi ska sjunga på konserten på centralen nästa tisdag. Och också på låten som vi ska sjunga när vi får besök nästa måndag, på den sista gången för terminen.

 

Sa hejdå till syrran, som åkte bil som vanligt. Och jag tog tunnelbanan hem till Farsta, och kom hem vid halvniotiden.

 

Jimmy var hemma när jag kom hem, och han hade kommit från jobbet vid sextiden. Borzko var inte hemma, för han jobbar sent i dag.

 

Ett stort glas te, en kvällsmacka, och en pratstund med Jimmy, blev det när jag kom hem.


Sen så satte jag mig med datorn en stund.

 

Nu ska jag strax fortsätta att läsa i boken som jag håller på med nu, ”Nefilim” av Åsa Schwarz.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 30 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag. Jimmy jobbar ju varje dag numer. Och Borzko skulle egentligen haft sin veckans lediga dag i dag, men han fick jobba extra på den i dag.

 

Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma när jag kom hem. Satt lite vid datorn också.


Sen blev det en tidig middag vid halvfyratiden. Och så gjorde jag mig sen i ordning för att åka iväg till ”Kör för alla!”.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 30 november 2009 – Jobbet.


Måndag igen och jobb igen som vanligt förstås. Den här veckan så städar jag först matsalarna tillsammans med en av kollegerna. Sen så är jag i skalen och fixar grönsakerna tillsammans med några fler av kollegerna. Och slutligen så jobbar jag i diskrummet där jag har hand om diskplockningen och grovdisken.

 

Vi serverade färsbiffar, kokt ris, och brunsås i dag. Och förstås som alltid vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och allting flöt på bara bra.

 

Vår praktikant, som har varit hos oss i tre månader, slutade i dag. Så vi tackade av henne med en fin blomma.

 

 


Veckans Vikt - Vecka 49 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 49 - 2009
30/11

58,0 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 29 november 2009 – Kvällen.


Kvällen tillbringades till största del i vardagsrumssoffan med bokläsning. Läste ut ”Elsas mode” av Sofi Fahrman. Satt lite med datorn också och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

 

Jimmy satt mest på sitt rum och spelade sitt nya tevespel.

 

Borzko är hemma hos sin mamma, och kommer väl hem vid halvtiotiden skulle jag tro. För han tittar nog på fotbollsmatchen där.

 

Jag ska nog ta och välja ut en ny bok nu, och byta soffan mot sängen, och läsa där tills det är sovdags.

 

Det blir nog boken ”Nefilim” av Åsa Schwarz, som jag bloggade om i det här inlägget.

 

Och i morgon så är det då alltså måndag igen. Helgerna går ju så otroligt snabbt. Men i morgon så är det ju ”Kör för alla!” och det är ju himla roligt!

 

 


"Elsas mode" av Sofi Fahrman - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Elsas mode" av Sofi Fahrman (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Chick Lit.)

---------


"Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan på väg hem till Sverige och föräldrarnas radhus utanför Borås. En sömnig småstad där bästa vännerna gått från shotsglada partyprinsessor till blivande mammor med egna radhus är det sista Elsa längtar efter.

Så inom kort ger hon sig av igen - till Stockholm. Först blir det inte riktigt som Elsa tänkt sig. Hon känner knappt någon i Stockholm. Snälla kompisen Maria hänger mest med sin pojkvän. Och de anställda på fiket där Elsa jobbar är Östermalmstjejer utan mycket till övers för en tjej från landet i Gina Tricot-plagg.

Men Elsa är inte vem som helst - hon har sina superkrafter. Sina Dumbo-öron som snabbt suger i sig all information om vad som gäller i Stockholms innevärld. Ett i det närmaste fotografiskt minne vad det gäller kändisoutfits. Och en osviklig känsla för hur man hittar nästa trend innan den ens kommit ut i butikerna.

Så en ensam kväll får Elsa en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir foten i dörröppningen - plötsligt befinner sig Elsa i en värld hon alltid drömt om. Hon blir en del av Stockholms glamourösa modecirkus, får vip-inbjudningar till butiksevent, går ut på klubbarna kring Stureplan, och dras med ut till överklassens fester i skärgården.

Samtidigt som Elsa klättrar på Bloggtoppen och blir en maktfaktor i Stockholms modevärld är hon trots allt en 21-åring från Borås som inte är särskilt världsvan, har en förmåga att bli alldeles för berusad vid precis fel tillfälle och oftast snackar lite väl mycket om sig själv.

Och så är ju Elsa galen i snygga killar. Och den hon allra helst vill ha är superheta Hugo - Sveriges mest framgångsrika modedesigner. Den absoluta drömkillen som skjutsar runt henne i sin BMW x5 och tar henne på dejt till Paris. Men som även kan låta bli att höra av sig på en vecka. Och helst inte vill presentera Elsa för sina barndomskompisar från Djursholm. Är Hugo kanske trots allt lite för bra för att vara sann? Och vad ska hända när New York-pojkvännen Chris kommer till stan?

Elsas mode är Sofi Fahrmans debut och den första boken i en trilogi om Stockholms modevärld. En fartfylld, spännande roman för alla som gillar att läsa om shopping, fest, kärlek, sex, inneställen och trender.
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


En helt okej chick lit-bok. Lättläst, rolig, lättsam, och underhållande. Gillar man den typen av böcker, så kan jag helt klart rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

En trevlig helg har det återigen varit! :-)


Ja, en trevlig helg har det återigen varit. Här är lite av det som har gjort den trevlig:

- Träffat Jenny och Jocke i fredags och hade en mysig eftermiddag och kväll med dom. Det blev shopping på MediaMarkt och IKEA. Middag på IKEA. Och fika i Tumba. Även Borzko och Jimmy var med.

- Mamma och pappa var här i dag och adventsfikade, och det är alltid trevligt att träffa dom. Borzko och Jimmy var med även då.

- Köpte New Super Mario Bros. till Nintendo Wii i fredags, och det har vi spelat, båda jag, Borzko, och Jimmy, i måååånga timmar i helgen. Så roligt!

- Tittade på Idol i fredags, och det var en ovanligt bra omgång. Kollade också på i Robinson i går.

- En dvd-film blev det i går, G.I. Joe: Rise of Cobra. Den var helt okej.

- Fixade en julklapp i dag, som jag är väldigt nöjd med! ;-)

Ja, det är väl lite av det som har gjort min helg till en lugn, skön, rolig, trevlig, och mysig helg.

Tyvärr så innehöll ju helgen ett tråkigt besked också... Som jag bloggade om i det här inlägget...Dagens Dagbok – Söndagen den 29 november 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


Även i morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jimmy vaknade redan vid åttatiden i dag, och Borzko gick upp vid niotiden. Efter att alla hade gjort sina morgonbestyr, så åt vi frukost tillsammans, fikade i det första adventsljusets sken, och satt och pratade en stund.Borzko stack sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Jimmy satte sig på sitt rum framför datorn. Och jag satte mig med datorn i köket en stund, och gjorde månadens tråkigaste syssla: betalade räkningarna…


Fixade med lite diverse hushållsbestyr en stund här hemma sen. Och sen när jag var klar så satte sig Jimmy och jag uppe i vardagsrummet och spelade New Super Mario Bros Wii.


Mamma och pappa var ute på en promenad, och kom sen och överraskade oss. Självklart så bjöd vi dom då på fika. Kanelknäcke med smör och ost fick dom till. Och vi värmde också en flaska glögg.Borzko kom så småningom hem från gymmet, och han gjorde då oss sällskap.När mamma och pappa hade gått, så fortsatte Jimmy och jag vårt tevespelande.


Så här långt har vi kommit i spelet nu.Borzko var bara hemma en kort stund, och sen så åkte han hem till sin mamma på sitt söndagsbesök.


Jimmy och jag stack sen iväg en sväng till Centrum. Jag hade ett ärende dit, som jag inte vill skriva här, för man vet aldrig vem som läser… Det har med julen att göra i alla fall… ;-D


Jimmy köpte sig ett begagnat tevespel till sitt Playstation 3 på Game också.


Middag åt vi när vi kom hem. Sen så satte sig Jimmy på sitt rum och spelade sitt nya spel. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund då. Och sen så satte jag mig med datorn en stund.Tänder ett ljus i dag...I dag så tänder jag ljus inte bara för att det är den första advent i dag.

Jag tänder också ett ljus för en släkting till mig som dog i går.

Hon var bara lite drygt sextio år gammal, och hon dog av cancer,
efter bara några månaders sjukdom.


Vila i frid.

Jag tänker på dig.

Och jag tänker på dina närmaste.Tre arbetsveckor / femton arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D


Ja, nu är det tre arbetsveckor / femton arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D


Sen är jag ledig i nitton dagar! :-D"G.I. Joe: Rise of Cobra" - 2009 - Film"G.I. Joe: Rise of Cobra" - 2009 - Film

"Från den egyptiska öknen till djupt under polarisen bekämpar G.I. JOE och hans team med hjälp av nästa generations spion- och militärutrustning den korruptra vapenhandlaren Destro och det växande hotet från den mystiska organisationen Cobra, för att förhindra att de försätter världen i totalt kaos."

(Kopierat från Lovefilm)

En underhållande, rolig, cool, och spännande actionfilm. Klart sevärd om man gillar den här typen av "serietidningsactionfilmer".

Betyg: 3,5 av 5.

Filmens trailer:


"Idol" - Vecka 48.Ja, så blev det då Mariette som fick lämna Idol i fredags...

Som jag har skrivit tidigare, så gillar jag ju alla dom här fyra jättemycket. Men någon måste ju stå som vinnare till slut, och jag vill nog att det ska bli Erik.

Så det kändes lite rätt ändå att det var Mariette som åkte ut. Och nästa fredag tycker jag då att Calle ska åka ut.

Erik och Tove i finalen sen då. Och så Erik som vinnare.

Eller? Vad tycker ni?Dagens Dagbok – Lördagen den 28 november 2009 – Hela Dagen. (Med två fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det ett stort glas kaffe och lite nyhetsläsning i datorn. Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp, och genomgick sina morgonbestyr. Vi åt sen frukost tillsammans, fikade, och satt och pratade en stund.


Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Jag satte mig vid datorn en stund, och bloggade om gårdagen. Efter det så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma en stund.


Vid elvatiden så vaknade Jimmy och han gick då upp. Efter att han hade ätit frukost och genomgått sina morgonbestyr så satte vi igång vårt Nintendo Wii och det nya tevespelet som jag köpte i går, New Super Mario Bros. Wii.Vi spelade fram till ettiden, då Borzko kom hem från gymmet. Efter att han hade ätit lite, så startade vi om med ett nytt spelande, med oss alla tre.


Sen så satt vi alla tre hela dagen och spelade, med bara korta avbrott för mat, dryck, och toabesök.


Pizza blev det till middag vid fyratiden.Fortsatte sen spelandet till framåt åttatiden. Då var min vänstertumme nästan helt utan känsel efter nästan nio timmars spelande! ;-)


Klockan åtta stängde vi av spelet, och så tittade vi på teve istället. ”Robinson” tittade vi på, och åt och drack lite gott till det.


Efter att ”Robinson” var slut, så satte vi igång en dvd-film. Det blev actionfilmen ”G.I. Joe: Rise of Cobra”.


Nu ska jag läsa lite i min bok en stund, för det har jag inte gjort på hela dagen.

 Mobilblogg. Spelar...

79f0a6b5c3b2f4f43e0f74116dcb1beb.png

Mobilblogg. Spelar nya Super Mario till Wii. Superkul! ;-)


Dagens Shopping - 091127 - Tre badlakan från IKEA + Tevespel från MediaMarkt.Dagens Dagbok – Fredagen den 27 november 2009 – Hela Dagen. (Med fyra fotografier).


Jobbade förstås först precis som vanligt. Och som tidigare i veckan så var jag först i skalen med grönsakerna, och sen i lilla matsalen som försteman. Vi serverade lasagne i dag. Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände. Min kollega Snurran i bloggen Filijokus Funderingar har lagt in några bilder från jobbet i dag, så jag länkar till henne om ni är intresserade av att se vårt fina adventspynt på jobbet.


Åkte sen hem direkt från jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade haft sin veckans lediga dag. Jag hämtade bara upp honom med bilen, och sen så åkte vi båda två för att möta upp med Jenny och Jocke som var ute på shoppingrunda.


Jenny och Jocke hade varit i Skärholmens Centrum och shoppat kläder. Sen så hade dom gått till IKEA, och där möttes vi upp.


Först så gick vi runt och plockade ihop det vi skulle köpa, och tittade på lite allt möjligt. (Jag köpte tre badlakan). Sen när vi var klara så gick vi upp till restaurangen och åt middag.Jag åt en vegetarisk tortillas.Vi åkte sen en sväng till MediaMarkt där det också blev lite shopping. (Jag köpte ett tevespel).


Sen så åkte vi alla fyra hem till Jenny och Jocke i Tumba. Vid halvsjutiden så kom även Jimmy dit, direkt från jobbet. Han hade jobbat över, så det blev en lång dag för honom med tolv timmars jobb.


Vi fikade alla fem, med lussebullar som vi hade köpt utanför IKEA. (Jocke provar Jennys nya hörlurar som hon köpte på MediaMarkt).Vid halvniotiden sen så åkte vi därifrån. Jag och Borzko åkte direkt hem i vår bil. Jimmy skjutsade Jenny till jobbet först i sin bil, för hon skulle jobba ett nattpass.


När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och vi gjorde i ordning lite gott att äta och dricka.


Vi satte oss sen och tittade och lyssnade på ”Idol” vid halvtiotiden, för jag hade satt det på inspelning. Och även ”Idol – Eftersnack” på TV400 tittade vi sen också på.

 Inget bloggande i dag.


Nej, i dag (eller rättare sagt i går), fredag, så blev det inget bloggande. Jag har haft fullt upp, och inte hunnit och inte haft lust.

Bloggar "ikapp" i morgon istället. (Och svarar på kommentarer då).

Eftermiddagen och kvällen har tillbringats med Jenny, Jocke, Borzko, och Jimmy. Och trevligt har det varit! :-D"Idol" - Vecka 48.

Låtar lämpade för stora arenor

Idolerna står inför sin största utmaning när de på fredag tar sig an låtar som spelats på några av världens största arenor.

 

Calle Kristiansson
Hungry heart (Bruce Springsteen)

Jumping Jack flash (Rolling Stones)

Mariette Hansson

Land of confusion (Genesis)

You're the storm (Cardigans)

Tove Östman Styrke

Pride (in the name love) (U2)

Since you’ve been gone (Rainbow)

Erik Grönwall

Shout it out loud (Kiss)

Hey Jude (Beatles)

 

(Kopierat från TV4)

 

Ja, nu är det ju mina fyra favoriter kvar i Idol, och som ska slåss om platserna i semifinalen. Suveräna låtar den här gången tycker jag. Så det blir nog en kul omgång i morgon.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 26 november 2009 – Hela Dagen. (Med två fotografier).


Jobbade först som vanligt förstås. Det var en helt vanlig dag på jobbet, och ingenting speciellt hände. (Uppdaterar inlägget med en länk till Snurrans inlägg om jobbet i dag. Hon har några bilder på förstörelsen som var när vi kom i morse...)

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jag höll sen på här hemma med diverse hushållsgöromål.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid kvart i fyra. Han hade även i dag jobbat mellan sex och tre, istället för åtta och fem. Vi åt middag tillsammans när han kom hem.

 

Sen så åkte vi iväg en sväng bort till Rusta i Länna KöpCenter. Vi köpte en påbyggnadsdel till grangirlangen som jag köpte i går, för den var för kort.


När vi sen kom hem igen, så satte vi upp grangirlangen på vår franska balkong. Det blev riktigt fint även inifrån. Men det är nog ännu finare utifrån. Gick aldrig ut och tittade i dag hur det blev.

 

 

Jimmy satte sig sen på sitt rum, framför datorn.


Jag satte mig i köket med datorn och boken. Svarade bland annat på alla kommentarer på inlägget ”Bim Frågar” som jag gjorde i går. Läste bloggar och läste nyheter också. Och så läste jag i boken ”Elsas Mode” av Sofi Fahrman.

 

Borzko jobbar sent i dag också, och beräknar att vara hemma vid niotiden. Men sen så är han ledig i fyra dagar. För han har den här veckans lediga dag i morgon, och nästa veckas lediga dag på måndag, så då blir han ju ledig fyra dagar i rad.

 

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D

 

 


Bim Frågar - 35 - 091125 - Vad tycker ni?
Bim Frågar - 35 - 091125.

Bim Frågar Om: "Vad tycker ni?".

Nu är det dags för en "Bim Frågar" igen!
Sex månader sen senast!

Jag skulle bara vilja höra era åsikter i den här frågan!

I dag så mötte jag en av mina grannar. Hon klagade då på att jag har så högt ljud på teven när jag tittar på "Idol" och på "Körslaget". Och hon bad mig att jag ska sänka ljudet då. Jag blev helt ställd. Och sa att jag skulle göra det...

Men efteråt så ångrade jag vad jag hade sagt, och blev lite arg på mig själv. Varför kunde jag inte bara ha sagt som det var! Och är! Som jag skriver i nästa stycke.

Jag tittar på två teveprogram i veckan, och det är mellan åtta och halvtio på fredagar, och åtta och halvtio på lördagar. Då har jag i och för sig väldigt högt på, eftersom jag älskar musik. Men efter dom programmen så är det ofta helt tyst hos oss, och vi sitter då och läser. Ibland så ser vi någon film, och då har vi ljudet mycket lägre på.

Är det inte okej att ha högt på då? I en och en halv timme? På fredags- och lördagskvällar? Jag tycker faktiskt det!

Vad tycker ni? Vad hade ni sagt? Och vad hade ni gjort? Sänkt ljudet till helgen? Eller haft samma? Eller kanske ännu högre?Tack Åsa Schwarz! :-DI dag så fick jag ett recensionsexemplar av Åsa Schwarz tredje bok som heter "Nefilim".

Har läste hennes två tidigare böcker. Här är en länk till recensionen på "Och fjättra Lilith i kedjor". Och här är en länk till recensionen på "Stigma".

Jag blev jätteglad att jag fick ett gratis recensionsexemplar! Tack snälla Åsa! :-D

En gång tidigare så har jag fått ett recex gratis. Det var "Tethys Pool Position" av Gunborg Sahlin. Här är en länk till inlägget som jag skrev om det.Dagens Shopping - 091125 - Grangirland med lampor + Nya brandvarnare.Dagens Dagbok – Onsdagen den 25 november 2009 – Hela Dagen. (Med fyra fotografier).


Jobbade först som vanligt förstås. Det var en helt vanlig dag på jobbet, och ingenting speciellt hände.


Åkte sen hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen hemma, och sen så gick jag till Centrum och till Plainer Hair Shop. Jag var hos en frisör som heter Camilla Stehn. Jag blekte massor med slingor, klippte håret kort, färgade ögonfransarna och ögonbrynen, noppade ögonbrynen, och köpte en stylingprodukt. Alltihopa tog ungefär två timmar och en kvart, och det kostade sammanlagt 1.315:- kronor.


Så här ser jag ut i håret i dag, när hon har stylat mitt hår. I morgon när jag ska göra det själv, så ser jag nog inte likadan ut. ;-)Kom hem vid halvfemtiden. Jimmy hade kommit hem från jobbet när jag kom hem, för i dag så hade han jobbat mellan sex och tre, istället för åtta och fem som hans ordinarie arbetstid är. Vi åt middag tillsammans när jag kom hem.


Sen så åkte vi iväg för lite shopping. Först så var vi i Centrum. Nya brandvarnare på Clas Ohlson blev det, och sen så hämtade jag ut ett bokpaket på Hemköp.


Dom har pyntat så fint i Centrum nu inför advent. Såna här blomsteruppsättningar står lite överallt i Centrum.Nya skyltar har också kommit upp, efter ombyggnaden.Efter det så åkte vi bort till Länna KöpCentrum. Där var vi först på Rusta, där vi handlade en grangirland med lampor i, som jag ska ha till vår franska balkong i vardagsrummet.


Sen blev det ett besök på Willys där vi handlade några kassar med matvaror. Jimmy köpte två stockar med snus också, eftersom dom har billiga priser på snus där.


Kom hem vid sjutiden igen. Jimmy satte sig då på sitt rum, framför datorn. Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma först. Och sen så satt jag mig i köket med datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Och han åt då sin sena middag.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 24 november 2009 – Kvällen.


Jimmy kom hem från jobbet vid kvart i sex. Då åt han och jag middag tillsammans.

 

Kvällen blev sen lugn och skön som vanligt. Jag satt större delen av kvällen i köket, och så läste jag i min bok: ”Elsas Mode” av Sofi Fahrman. Satt lite med datorn också.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn och teven.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden i dag.

 

 


Dagens Låt - 091124 - Rise Against med "Hero of War" - 2009.


Dagens Låt - 2 - 091124 - Rise Against med "Hero of War" - 2009.En av dom bästa låtarna som dom spelar på Bandit Rock 106,3 just nu tycker jag.

(Ska börja att lägga in Dagens Låt lite oftare igen. Inte precis varje dag kanske, som jag gjorde förut. Men i alla fall lite oftare än vad jag har gjort den senaste tiden.)


Dagens Längtan.Längtar jättemycket efter att den här boken ska komma ut på svenska! (För jag kan inte läsa böcker på engelska tyvärr...)

Det är Stephen Kings senaste roman. Och enligt flera recensioner som jag har läst, så ska den vara jättebra, och en Stephen Kings bästa på flera år. Och niohundra sidor lång är den! Så härligt med riktigt tjocka böcker! :-D

Här är en recension av Helena på Bokhora.Lets Dance 2010.Nu börjar det läcka ut vilka som ska vara med i Lets Dance nästa gång.

Länk till artikel i Aftonbladet.

Länk till artikel i Expressen.

Bland annat dom här ska tydligen vara med:

Mattias Andréasson.

Agneta Sjödin.

Stefan Sauk.

Gudrun Schyman.

Marcus Birro.

Victoria Svensson Sandell.

Willy Björkman.

Förra året så var det ju tolv par som tävlade, så om det är samma den här gången, så borde det ju vara fem personer till. Vi får väl se vilka det blir.Dagens Dagbok – Tisdagen den 24 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem till Farsta direkt efter jobbet. Men inte direkt hem, utan till Centrum. Hade en jobbarkompis med mig också, som skulle till Farsta i ett ärende. Vi var först inne i en affär, där hon skulle kolla in en grej. Sen så skiljdes vi åt och gick åt varsitt håll.

 

Jag gick till frisörsalongen Plainer Hair Shop och bokade tid för att fixa håret. I morgon eftermiddag fick jag tid. Jag har aldrig varit där förut, utan har ju gått på FrisörImperiet förut. Men det är kul att testa något nytt ställe ibland.

 

Sen så åkte jag hem. Och när jag kom hem så höll jag först på och fixade lite med diverse hushållsgöromål.

 

Efter det så satte jag mig vid datorn, och så tränade jag på låtarna som vi ska sjunga på konserten med ”Kör för alla!”. Alla låtar och stämmor har ju Caroline och Heinz lagt ut på nätet, så vi lätt kan träna hemma. Och texterna också förstås. Jag sjöng igenom alla låtar en gång, och sjöng lite extra på dom som jag tycker är lite svårare.

 

Satt sen kvar med datorn en stund och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

 "Kör för alla!" - Konsert på Centralen - 8 december kl 18.00.


Ja, nu har vi bestämt låtordningen till vår konsert på Centralen, tisdagen den 8 december klockan 18.00:

1. In the Ghetto.

2. Buffalo Soldier.

3. Here Comes the Sun.

4.  Bakom mina solglasögon.

5. Stilla Natt.

6. War is Over.

Eventuellt extranummer: 7. Release Me.

Det ska bli superroligt att få sjunga med "Kör för alla!" mitt inne på den stora Centralstationen!

Här är förra årets konsert:

Dagens Dagbok – Tisdagen den 24 november 2009 – Jobbet.


Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.

 

Vi serverade kycklinggryta med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 I dag så har Jimmy börjat på ett nytt jobb!
Ja, i dag så har Jimmy börjat på ett nytt jobb. På XL Bygg Tullinge. Han är heltidsanställd, och till att börja med så är han provanställd i sex månader. Han är anställd som brädgårdsarbetare / chaufför. Så han ska jobba på brädgården i första hand, och så ska han hoppa in och köra alla dom tre lastbilarna om och när dom ordinarie chaufförerna är borta.

Han har ju jobbat en hel del där förut också, fast då som inhyrd. För det jobbet som han precis har slutat på, det var ju på en firma som hyr ut personal. Där har han varit anställd i två och ett halvt år. Men på slutet så var det lite ont om jobb där, så det var därför han valde att sluta där.

Jag är jätteglad för Jimmys skull för det nya jobbet. Och jag önskar honom all Lycka Till. Och jag ska verkligen hålla tummarna att han sen får en fast anställning om ett halvår när provanställningen går ut.

(Länk till XL Bygg Tullinges hemsida)Dagens Dagbok – Måndagen den 23 november 2009 – Kvällen.


Gick iväg vid halvfemtiden, till centrum och till tunnelbanan. Åkte till Skanstull, och sen till Frans Schartaus Gymnasiums Aula. Mötte upp med min storasyster Anette där vid femtiden. Stod och köade i foajén till klockan halvsex, då insläppet började. Vi fick våra vanliga platser längst fram. Satt sen och pratade i en timme och väntade på att ”Kör för alla!” skulle börja.

 

Vi tränade sen på den låten som vi ska sjunga när Frida Öhrn besöker oss, den sista gången på terminen, den 7 december. Och så tränade vi på dom sex låtarna som vi ska sjunga på konserten på Centralen, den 8 december.

 

Lika roligt som vanligt var det. Och vår en timme och en kvarts körtid gick lika fort som vanligt också. Vi drog över i ungefär tio minuter också.

 

Jimmy hade varit på möte på jobbet, och det slutade halvåtta. Sen så var han så snäll så han kom direkt och hämtade mig utanför kören. Så jag var hemma tjugo minuter tidigare mot vad jag brukar vara.

 

När vi kom hem, vid kvart över åtta, så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Middag hade han redan ätit, för det fick dom på mötet på hans jobb. När han sen var klar så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Jag höll på och plockade och fixade med lite här hemma en stund. Och sen så satte jag mig i köket med datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid niotiden. Middag hade han redan ätit. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 23 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt. Och Jimmy jobbade också i dag.

 

Jag höll sen på här hemma under eftermiddagen och fixade med lite alla möjliga hushållsgöromål. Satt också lite med datorn.

 

Redan vid halvfyratiden så åt jag middag i min ensamhet. Och sen så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg till ”Kör för alla!”.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 23 november 2009 – Jobbet.


Måndag igen och jobb igen.

 

Den här veckan så är jag först den första halvan av arbetsdagen i skalen, där jag fixar i ordning alla grönsakerna, tillsammans med några kollegor.

 

Sen så är jag den andra halvan av arbetsdagen i lilla matsalen, där jag jobbar som försteman.

 

Vi serverade pannbiff, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och allt flöt på bara bra.

 

Brandlarmet gick i skolan på förmiddagen. Så vi fick gå ut och ställa oss ute på skolgården tillsammans med alla barn och all personal. Det var en incident som hade utlöst larmet, så det brann aldrig.

 

 


Veckans Vikt - Vecka 48 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 48 - 2009
23/11

58,5 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Sammanlagt: - 3,5 kg
Kvar till målvikt: 1,5 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 22 november 2009 – Kvällen.


Och även kvällen blev lugn och skön. Jag läste ut boken ”Live to win” av Andreas Carlsson. Och så började jag på boken ”Elsas mode” av Sofi Fahrman. Satt en del med datorn förstås också.

 

En flaska (alkoholfri) glögg blev det under kvällen också.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid åttatiden. Sen så satt han och tittade på sport på teve.

 

Jimmy satt mest framför datorn.

 Och i morgon så är det måndag! Och då är det ”Kör för alla!” Wiieee!!!! ;-D

 


"Live to win - Låtarna som skrev mitt liv" av Andreas Carlsson - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Live to win - Låtarna som skrev mitt liv" av Andreas Carlsson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------


"Med mer än 100 miljoner sålda album med artister som Céline Dion, Britney Spears och Bon Jovi, det egna tv-programmet Made in Sweden och som jurymedlem i Idol 2008 och 2009 är Andreas Carlsson en gigant i musikbranschen.

Redan som nittonåring fick Andreas Carlsson sitt eget skivkontrakt. Men karriären som artisten Andres tog aldrig fart och i stället bjöds Andreas in som låtskrivare av legenden Denniz Pop till den världsberömda Cheironstudion, vars betydelse och säregna sound senare kommit att jämföras med Motown under 60-talet och ABBA under 70-talet. Här skapades hits i långa banor och de var med om att skapa artister som Britney Spears, Backstreet Boys och Westlife.

När Cheiron stängdes ner efter Denniz Pops tragiska bortgång, gick Andreas - med hits som I'm Alive med Céline Dion och I Want It That Way med Backstreet Boys i ryggen - vidare till egna utmaningar som så småningom ledde honom till USA och Los Angeles. Efter att ha jobbat i många år med några av musikbranschens stora legendarer - till exempel Bon Jovi, Kiss och Desmond Child - återvände Andreas för en tid sedan till Sverige för att medverka i Idol som jurymedlem, något han kommer att ägna även hösten åt. 2008 års Idol-jury blev på många sätt populärare än själva deltagarna, och de har fortsatt med att göra sin egen tv-serie Made in Sweden. Idol 2009 har dragit fler sökande och förväntas få större publik än någonsin, och sätter igång i början av september för att hålla igång ända fram till jul.

I Live to win - Låtarna som skrev mitt liv berättar Andreas på ett högst personligt och osminkat sätt om livet och dess toppar och svackor, den osvikliga kärleken till musiken och skapandet, och om människorna i hans liv. Vi möter alla från Britney Spears och Gene Simmons, till hans livs mentorer och den stora kärleken - sonen.
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Jag gillar memoarer, biografier, och dokumentära böcker. Den här boken av och om Andreas Carlsson var kul och intressant att läsa, om man är intresserad av musikvärlden. Kan rekommenderas. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Söndagen den 22 november 2009 – Eftermiddagen.


Det blev en slapp och skön eftermiddag för mig här hemma. Mest nöje och bara lite nytta. Satt mycket och läste i min bok: ”Live to win” av Andreas Carlsson. Och jag satt också mycket med datorn. Bland annat så svarade jag på frågorna i min frågestund och bloggade dom. Lite allmänna hushållsbestyr blev det förstås också.

 

Utanför fönstren så regnade det mest hela dagen.. Och det var mörkt, grått, och trist. Så det kändes väldigt skönt att vi adventspyntade i går! Jag blir ju så glad av allt som lyser och värmer! (Scrolla ner lite i bloggen, så finns det sjutton fotografier från adventspyntandet i går.)

 

Jimmy satt större delen av dagen på sitt rum, vid sin dator.

 

Borzko kom hem från gymmet vid tvåtiden. Han var bara hemma en kort stund. Och sen så åkte han iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jimmy och jag åt middag vid fyratiden.

 

Efter middagen så flyttade jag ner till Jimmys rum, med min dator och min bok. Alltid trevligt med lite sällskap!

 

 


Fyra arbetsveckor / tjugo arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D


Ja, nu är det fyra arbetsveckor / tjugo arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D

Sen är jag ledig i nitton dagar! :-DSvaren på min Frågestund 2009-11-01.


Här kommer svaren på min frågestund som jag hade den första november. Det var dumt av mig att ha en frågestund den här gången. Men det var två läsare som bad mig att ha det, och då bestämde jag mig för att ha det. Sen så ångrade jag mig lite, för det är ett himla jobb att svara på alla frågor, och jag har inte haft någon större lust. Tyckte att det var en hel del frågor också som hade en lite tråkig ton i sig.. Nästan lite anklagande.. Men många frågor har också varit trevliga.

Jag kommer inte att svara på alla frågor. Inga frågor som gäller andra människor kommer jag att svara på. Och inte heller dom som jag tycker är alltför personliga och privata. Kanske också hoppar över några som jag tycker har lite otrevlig ton i sig..

Tack ni som tog er tid till att fråga mig saker. Jag kommer nog inte att ha flera frågestunder. Men självklart så kan ni ju alltid fråga mig vad som helst, när som helst, i kommentarerna. Om jag sen svarar, det får ni se! ;-)

Via den här länken, så kan ni hitta mina tidigare frågestunder.Från DH-bloggen:
Vad tror du är anledningen till att folk läser din blogg?

Svar:
Jag har faktiskt ingen som helst aning. Vad är din egen anledning till att just du läser min blogg? Jag tror att vissa läser den för bokrecensionerna, och vissa för fotografierna. Andra för att dom känner mig personligen, eller har någon sorts relation till mig.Från Pernilla:
Hur känns det att Jimmy som är flera år äldre än Jenny fortfarande bor hemma medans hon flyttat hemifrån för ett år sen och har Jimmy några planer på att flytta inom en snar framtid?
Vad är tanken kring tavlan ni har ovan för er säng?
Kommer du inom en snar framtid färga tillbaka till det lite rödaktiga håret du hade i våras/somras?
Varför skriver du kommatecken framför "och"? Kommatecknet finns ju för att man inte ska behöva skriva så många och i texten och det är ett absolut grammatiskt fel med kommatecken före och. Nu kommer du väl svara att du trivs bäst så men varför, när det är fel?
Kan du inte göra ett (eller flera) videoinlägg?
Vad tycker du om Linus som kommenterar allt som oftast? Har också för mig att han smsat Jenny; hur var historien kring det?
Hur många pojkvänner har Jenny haft?
Tror du att du kan uppfattas som bitter när du svarar på kommentarer?
Tycker Borzko att det är negativt på något sätt att hans barn inte på något sätt är delaktiga i hans kultur/50 % av deras kultur?
Umgås du med några utöver din familj?
Varför åker ni inte på semster till Kroatien?
Varför skriver du inte mer egen text på dina bokrecensioner? Det är en bra del i din blogg som jag tror kan intressera många, men varför kan du inte utveckla det lite mer, varför du inte blev fångad av boken, gillade den etc etc? Skulle va intressant med en så van läsares utvecklade åsikter.
Om du nu gillade Marie Hermanssons böcker och sitter så mycket vid datorn, varför kan du inte ens försöka titta på filmatiseringen av Mannen under trappan?
Finns det möjlighet för dig att åka kommunalt till och från jobbet?
Känner du inte att du vill försöka vara mer miljövänlig, tex köpa ekologiskt och sopsortera?
Många frågor nu, men det kanske väger upp få frågae ;-)

Svar:
1. Det känns väl inget speciellt att Jimmy bor hemma. Tycker inte att han är för gammal för att bo hemma, när han är 22 år. Däremot var väl Jenny kanske lite ung när hon flyttade, när hon bara var 18 år, och inte ens hade gått ut gymnasiet. Jimmy har planer på att flytta inom en ganska så snar framtid, men det är ingen större brådska, så vi får väl se när det blir.
2. Tavlan ovanför min säng tillhör en gammal killkompis till mig. Men hans flickvän avskydde den, så den fick då bo hemma hos mig. Jag älskar tavlan, och tycker att den är jättehäftig!
3. Nej, jag kommer nog inte att färga mig rödhårig igen. Eller det är ju min naturliga hårfärg. Men jag gillar den inte. Har inte haft den på säkert tjugo år, och så testade jag förra året. Men jag tyckte inte om det.
4. Ja, varför gör jag så? Jag vet ju att det är fel, men ändå så gör jag så? Kanske borde ta och sluta med det då... Eller kanske inte... Man kan ju också få ha en personlig stil! ;-)
5. Jag har tänkt på videoinlägg många gånger, men det blir aldrig av. Men nån gång så ska det bli av!
6. Jag tycker att Linus har varit lite väl personlig och privat, både med mig, men framförallt med Jenny. Men jag hoppas att det inte blir flera gånger. Och, ja, han har messat till Jenny... Och det var verkligen över gränsen...
7. Det är en personlig och privat fråga som gäller någon annan än mig, så det svarar jag inte på. Fråga i Jennys blogg så kanske hon svarar på den.
8. Jag har aldrig ens tänkt den tanken! Men förmodligen så har du det? Tycker du det? Och i så fall varför? Du måste ju ha haft någon tanke bakom din fråga! Eller?
9. En fråga som gäller någon annan än mig. Så den svarar jag inte på.
10. Nej, jag umgås bara med familj och släkt för tillfället. Och mina arbetskollegor.
11. Vi har inte haft någon större lust till det, så det har inte blivit av. Kanske någon gång i framtiden.
12. Jag tycker att det är jättesvårt att skriva recensioner. Men jag vill verkligen försöka att skriva mer personligt och eget om böckerna. Så jag ska verkligen försöka att jobba på det. Det är något som jag själv har tänkt på en tid.
13. Jag vet inte. Har bara ingen lust. Jag läser hellre böcker.
14. Ja, det finns möjlighet. Det skulle ta nästan en timme, istället för tio minuter med bil.
15. Nej, inte just nu. Sopsorterar lite grann gör jag. Typ tidningar och glas. Men jag handlar inte ekologiskt.Från Sanna:
Om du fick resa vart du ville utan att vara begränsad av pengar, vart skulle resan gå och varför?
Du är typ vegetarian men äter fisk om jag förstått rätt? Hur länge har du gjort det?
Vad är din favoriträtt och favoritdryck?

Svar:
1. Då skulle jag resa på en Jorden Runt-resa, tillsammans med min familj.
2. Ja, jag äter fisk och skaldjur. Jag har uteslutit kött ur min kost i tre år nu. Och jag började med det för jag trodde att min artros i lederna kanske skulle bli bättre. Nu trivs jag med att äta så.
3. Godaste maten är thailändsk mat, sushi, wok, och kinamat. Godaste drycken är kaffe och fun light.Från Therése:
Skänker du pengar till välgörenhet eller några organisationer typ Cancerfonden?
Hur kommer det sig att du läser så många böcker, men inte skriver så utförligt om dem i dina rapporter? Fungerar böckerna som en slags verklighetsflykt? Föredrar du kvantitet före kvalitet?
Har du spanat in den nyöppnade Pandurobutiken i centrumet? Om ja, vilket är ditt spontana intryck av den?
Vilka är fördelarna med att bo i Farsta jämfört med ditt tidigare boende? (var det i Rågsved eller liknande?)
Jobbar du heltid?

Svar:
1. Nej, inte regelbundet. Men typ vid insamlingar, välgörenhetsgalor och så.
2. Att läsa böcker är min hobby och mitt stora intresse. Det har det varit ända sedan jag lärde mig läsa. När jag var typ tolv-tretton år så fick jag pris på Örby Bibliotek som Årets Bästa Lånare. Varför skulle det vara en verklighetsflykt? Är andra intressen det också? Eller bara läsning? Och vad är kvalitet? Menar du att jag läser dåliga böcker? Läste "tyngre" böcker som ung, men det ger mig ingenting numer.
3. Har bara snabbt kollat in den. Men sedan jag slutade att brodera, och sedan barnen blev för stora för pysslande, så handlar jag aldrig såna grejer längre.
4. Bodde i Hagsätra före Farsta, och Rågsved före Hagsätra. Farsta är mycket, mycket bättre på många sätt. Centrumet är ju jättebra. Och jag tycker att det är lugnare här. Och så naturen och sjöarna förstås.
5. Ja, jag jobbar heltid. Sex till två varje dag.Från Therése:
P.S.
Varför specificerar du alltid att ni "pratar" alternativt "skratta" när du summerar en dag? Typ "vi pratade också förstås" eller "Jenny och jag pratade och skrattade".
Jag tycker det liksom hör till vardagen (precis som när man sms:ar, filar naglarna eller drar en riktig brakfjärt) så jag förstår inte varför det måste skrivas ut. :)
Vill du framstå som en pratsam skratterska?
I min värld får det dock motsatt effekt, jag tänker: "oj, pratar och skrattar hon så sällan att det måste noteras"?

Svar:
Jag vet inte varför jag skriver så faktiskt. Det är ingen tanke bakom. Har inte tänkt på att folk analyserar det jag skriver så mycket... Jag får väl lov att tänka på vad jag skriver hädanefter... *suckar lite*Från Emma:

åh, vad kul med frågestund :) jag tänkte så här "nu jävlar ska du få det jobbigt för jag ska fråga massor" haha och vad händer då? jag kommer inte på en enda fråga haha. Jaja, kanske kan komma på några annars skickar jag flera när jag kommer på :)
1.Vilken är den bästa konserten du har varit på?
2.Vad är det bästa/roligaste och det sämsta/jobbigaste med att blogga?
3.Läser din familj, släkt, vänner och jobbarkompisar din blogg?
4.Vilken dag i veckan tycker du är den bästa?
5.Vart är du uppvuxen någonstans?
6.Vad är det pinsammaste som hänt dig? eller som du gjort?
7.Om du fick en miljon vad skulle du göra då?
8.Läser du några av storbloggarna? vilka i så fall och vad tycker du om dom?
9.Hur tror du folk uppfattar dig?
10.Vilka länder vill du åka till?
11.Vad är du rädd för?
12.Hur skulle du beskriva dig själv med 3 ord?

Svar:
1. Oj! Det kan jag nog inte svara på! Det finns så många! Typ Metallica, Bon Jovi, Iron Maiden, Europe, Guns N Roses, Queen, Rolling Stones, Bruce Springsteen, och många, många andra.
2. Det bästa och roligaste är alla snälla och trevliga kommentarer som jag får. Och det sämsta och jobbigaste är alla otrevliga kommentarer som jag får...
4. Vissa läser och vissa inte. Jenny och Jimmy läser det mesta. Min svägerska i Kroatien läser. Två av mina arbetskollegor läser. Det är dom jag vet helt säkert. Sen är det nog andra som tittar in ibland, tror jag.
4. Bästa dagen i veckan är fredagseftermiddagar.
5. Jag är uppvuxen i Örby, som är en söderförort i Stockholm. Typ mellan Högdalen och Älvsjö.
6. Det pinsammaste var när jag blev extremt kissnödig på en turistbuss, och fick gå av och sätta mig och kissa utanför bussen, och det fanns inte ett endaste träd eller buske så långt ögat nådde... ;-/
7. Bjuda mina närmaste och käraste på en resa.
8. Nej, just nu läser jag inga av storbloggarna. Har läst några förut.
9. Dom som inte känner mig tycker nog att jag är blyg och tyst. Och dom som känner mig tycker nog att jag är glad och pratsam.
10. Tillbaka till Thailand.
11. Att någonting ska hända mina barn.
12. Snäll, ordentlig, glad.Från Akå:

1. Hur många läsare har du per dag?
2. Har någon bloggläsare kommit fram till dig och hälsat nångång? Hur skulle du reagera?
3. Pratar du mycket om din blogg med din man, tex vad tycker han om att du fotograferar dina inköp och sånt?
4. Hur stort bor ni?
Nu kommer jag inte på några flera frågor, men jag önskar en videoblogg! Vore SÅ roligt! :D

Svar:
1. Cirka 250-300 unika läsare per dag.
2. Ja, en har gjort det en gång på stan. Jag tyckte faktiskt att det var kul.
3. Nej, jag pratar inte mycket om min blogg med min man. Men jag kollar ju självklart upp ofta med honom att han tycker det är okej när jag skriver speciella saker, och lägger in speciella fotografier. Han tycker alltid att allt är okej.
4. Vi har en ganska så liten fyrarumslägenhet på två plan. Tror att den är cirka 90 kvadratmeter.
5. Videoblogg kanske kommer någon gång! :-DFrån Kristina:

Hej Bim,
Först så vill jag säga att jag läst din blogg länge men aldrig kommenterat (tror jag). Jag tycker om din blogg för den är så enkel (menat på ett positivt sätt) och för dina fotografier.
Mina frågor är kanske för personliga och så klart väljer du själv om du vill svara på dem, jag slutar ej att läsa din blogg även om du väljer att inte svara ;)
1) Varför lagar du inte mat? Eller för den delen någon annan i din familj, tröttnar ni inte på sallader, pizza eller djupfrysta färdigrätter?
2) Din man har en son till, du skriver aldrig något om honom och jag undrar om dina barn umgås med sin halvbror, umgås din man med sin son, umgås du med honom?
Jag vill inte att du ska ta mina frågor som något negativt eller som kritik för det är inte så jag menar dem, jag är bara nyfiken.

Svar:
1. Jag lagade oerhört mycket mat förut. Gjorde allt från grunden. Och jag bakade allt matbröd och kaffebröd själv. Då tyckte jag att det var roligt. Nu har jag tröttnat. Och vi äter mycket färdigmat och halvfabrikat. Kanske att lusten att laga mat kommer tillbaka en dag.
2. Frågor som gäller andra människor än mig själv, väljer jag att inte svara på.Från Malin:
Fy så mycket tråkiga frågor och kommentarer till detta inlägg.. Jag kan fortfarande inte förstå varför man kommer hit för att trycka ned någon eller vara taskig! Usch!
Mina frågor:
- Vilken är din favoritmat?
- Om du bara skulle få ha en av dina tatueringar kvar, vilken skulle du då välja?
- När startade ditt bokintresse?
Jag ser fram emot alla svar!! Kram!

Svar:
1. Thailändsk mat, sushi, wok, kinamat, och i princip nästan all mat som är "fräsch och lätt", och är vegetarisk eller innehåller fisk och skaldjur.
2. Oj! Vad svårt! Antingen mitt "J" som symboliserar mina barn. Eller min drake som jag gjorde i Thailand på mitt livs bästa resa.
3. Det startade när jag lärde mig läsa själv. Alltså redan i femårsåldern.Från Mimmi:

En fråga
Vilket nyhetsprogram tittar du på, Aktuellt Rapport TV4 eller lyssnar du på nyheter på radion istället.

Svar:
Tittar inte på något nyhetsprogram, och lyssnar inte heller på radionyheter. Läser bara nyheter på Internet.Från Anonym:
1. Bor du nära Farsta Centrum?
2. Vad tycker du om Farsta Centrum? Utbudet av affärer osv?

Svar:
1. Ja, jättenära. Tar typ två minuter att gå dit.
2. Jag tycker att Farsta Centrum är ett jättebra centrum. Och utbudet är bra. Det är stort, utan att vara alltför stort.Från Maja:

Jag har läst din blogg hur länge som helst, och finner den alltid lika intressant, och då är jag lika gammal som jenny. Har aldrig kommenterat, men nu har jag en del frågor jag vill att du svarar på :)
1. Hur träffades du och Borzko? klickade det direkt eller var nån av er svårflörtad?
2. du och jenny verkar ha en underbar mor&dotter-relation där du är både mamma och kompis. Kan det ha några nackdelar att ni är "kompisar" också? Som att det varit svårt att säga ifrån eller komma med mammiga råd? Hur har ni gjort för att få en så bra relation? Något tips till alla morsor och döttrar tack
3. Vad hade du för stil i din ungdom?
4. Vad är det jobbigaste du gått igenom?
Tack för en bra blogg :)

Svar:

1. Vi träffades på jobbet. Vi var kompisar först, för då hade vi båda två andra förhållanden. Sen blev vi båda singlar, och då på en festkväll med jobbet så klickade det till. Ingen av oss var svårflörtad.
2. Jenny och jag har en underbar relation. Jag har jobbat stenhårt på mina relationer med mina barn, ända sen dom var små. Vi är inte för mycket kompisar. Jag har alltid haft lätt att säga ifrån och komma med mammiga råd. Tipset är nog att ge oändligt med kärlek, aldrig kritisera PERSONEN, utan bara BETEENDET, hålla en rak och sträng linje, kramas och pussas massor, prata,prata,prata,prata,prata om allt.
3. Jag hade nog en rätt så vanlig stil. För jag gillade både hårdrock, punk, och disco.
4. Har, tack och lov, (peppar, peppar), inte haft så mycket jobbigt i livet. Så jag säger nog mina förlossningar, Jimmys njuroperation, och Jennys fall i trappan när hon var liten.Från Anonym:
hur kommer det sig att ni inte umgås med Borzkos son? =) Ha en finfin helg

Svar:
En personlig och privat fråga, som gäller andra än mig själv, så den svarar jag inte på.
Dagens Dagbok – Söndagen den 22 november 2009 – Morgonen + Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.

 

Funderade på en promenad. När jag gick upp så var det klart och fint väder. Men när jag var klar så hade det börjat att duggregna. Så jag struntade i promenaden.

 

Höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och satt också lite med datorn.

 

Klockan tio så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Först klockan elva så vaknade Borzko, och han gick då upp. Han var ju ute och festade med jobbet i går, och kom inte hem förrän vid tretiden i natt. Han genomgick sina morgonbestyr efter att han hade gått upp. Och sen när han åt frukost, så tog jag en fika och en pratstund även med honom.

 

Sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Jimmy satte sig på sitt rum, framför datorn. Och jag satte mig uppe i vardagsrummet och läste i min bok.

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 21 november 2009 – Kvällen.


Jag satte mig sen i soffan uppe i vardagsrummet, tillsammans med datorn och boken. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och läste lite i min bok.

 

Klockan åtta sen så satte jag igång teven, och så tittade jag på första avsnittet av ”Robinson Karibien”.

 

Efter Robinson så satte jag mig och läste i min bok igen, ”Live to win” av Andreas Carlsson.

 Robinson Karibien - Första avsnittet.Vad tyckte ni om första avsnittet av Robinson Karibien?
Någon favorit redan?
Eller någon ni inte gillar?
Hur var Paolo?
Skriv gärna och tala om vad ni tyckte!Sjutton fotografier från lördagens adventspyntande.


Här kommer sjutton fotografier från lördagens adventspyntande, åtta dagar för tidigt... ;-)Köksfönstret.Framför inglasningen på vår övre balkong.Borzkos och mitt sovrumsfönster.Min Julby i köket.Kransen på ytterdörren.En lysande snöflinga på vår inglasade entré.Jimmys rum.Jennys gamla rum. / Gästrummet.Kyrkan, som står i vardagsrummet.Fönstren i vardagsrummet.En oäkta julstjärna som står i badrummet.Tio stycken julbroderier som jag har broderat för några år sedan.Åtta fotografier från förmiddagens promenad.


Här är åtta fotografier från förmiddagens promenad i strålande solsken.


Dagens Dagbok – Lördagen den 21 november 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det ett stort glas kaffe och lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Klockan nio så ringde Borzkos mobil, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans, fikade, och hade en pratstund.

 

Det var ett underbart väder i dag. Klarblå himmel och en strålande sol. Nästan tio grader varmt, men väldigt blåsigt.

 

Vi hade bestämt att adventspynta i dag, men jag var bara tvungen att ge mig ut på en promenad först. Så jag gick ut i solskenet, ner mot sjön Magelungen, runt omkring lite där, och sen tillbaka mot centrum. Ungefär en timme var jag ute. Handlade lite på Clas Ohlson innan jag gick hem igen. (Fotografier från promenaden kommer i ett separat inlägg).

 

När jag kom hem så hade Jimmy vaknat, gått upp, ätit frukost, och genomgått sina morgonbestyr. Borzko höll på och fixade med adventspyntandet.

 

Sen så hjälptes vi alla tre åt att fixa i ordning här hemma. En sväng till centrum igen blev det också, för lite kompletteringshandlade av batterier, glödlampor, skarvsladdar, grenuttag, med mera, på Clas Ohlson igen.

 

Vi blev klara lagom till att både Borzko och Jimmy skulle iväg, åt varsitt håll, vid ettiden.

 

(Fotografier från adventspyntandet kommer i ett separat inlägg).

 

Borzko skulle iväg för att möta upp med några jobbarkompisar. Sen så skulle dom vidare ut med jobbet för att äta julbord på någon båt. Och sen ska dom väl förmodligen vidare ut och festa lite i kväll.

 

Jimmy stack iväg hem till en kompis, med bilen. Dom skulle uträtta några ärenden.

 

Och jag gick till centrum för tredje gången i dag. Handlade lite matvaror på både Hemköp och Konsum. Och kollade runt lite i affärer efter lite saker som jag saknade.

 

När jag kom hem igen så tog jag bilen och åkte till Länna Köpcentrum, för ytterligare lite kompletteringsshoppande till adventspyntandet. Rusta och Jysk blev det som fick besök.

 

Fixade i ordning det sista adventspyntandet när jag kom hem. Och åt lite middag för mig själv också.

 

Sen så kom Jimmy hem, tillsammans med en kompis. Dom gick och köpte varsin pizza och åt middag här. Och sen så var dom kvar här hemma en stund.

 

Ännu en kompis till Jimmy, kom sen vid sextiden, och sen åkte dom alla tre iväg i kompisens bil. Dom skulle sen vidare ut och festa.

 

(Fotografier från dagen kommer i två separata inlägg senare. Ett med foton från promenaden, och ett med foton från adventspyntandet. För Blogg.se vill inte ta emot mina fotografier nu... Det går inte att ladda upp dom...)

 

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 20 november 2009 – Kvällen.


Vid sextiden sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

 

Började att läsa i en ny bok också: ”Live to win” av Andreas Carlsson.

 

Sen vid halvniotiden så kom Borzko hem från jobbet. Middag och dusch blev det för honom då.

 

Vi tittade och lyssnade sen så klart på ”Idol” på TV4. Och efter det så blev det ”Idol Eftersnack” på TV400.

 

 


Dagens Shopping - 091120 - Tre stycken advents- och jul- fönsterbelysningar från ICA Kvantum BEA.Dagens Dagbok – Fredagen den 20 november 2009 – Eftermiddagen. (Med sex fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma även i dag när jag kom hem. Vi stack sen iväg båda nästan direkt. Åkte till ICA Kvantum BEA i Svedmyra. Där handlade jag tre stycken advents- och julpyntsfönsterbelysningar. (Bilder kommer i separat inlägg).


Vi åkte sen hem till Farsta igen, parkerade bilen hemma, och gick sen till Centrum. Handlade två buketter tulpaner på Torget, och en Situation Stockholm-tidning.


Och sen så gick Jimmy och jag hem till min mamma och pappa för att fika. Dom fick tulpanerna och tidningen.Sen så satt vi och fikade och pratade i köket i ungefär en och en halv timme.Tog fotografier från deras balkong, ut över parkeringen, med dom fina dekorationerna i form av hjärtan, som dom har satt upp nu i veckan.Jimmy och jag gick sen hem. Och då åt vi middag när vi kom hem.


Sen vid sextiden så stack Jimmy iväg hem till en kompis. Dom skulle sen förmodligen vidare ut och festa i kväll.
Dagens Dagbok – Fredagen den 20 november 2009 – Jobbet.


Äntligen fredag och veckans sista arbetsdag. Även i dag så började jag dagen med städning av matsalarna. Sen så tog jag hand om morgondisken. Och sen så var jag kvar i diskrummet under lunchserveringen.

 

Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Arbetsmiljöverket var på besök på jobbet i dag. Och det kan man läsa om i Snurrans blogg.

 

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände annars.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 19 november 2009 – Eftermiddagen + Kvällen. (Med två fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet i går. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Borzko hade sin veckans lediga dag i går. Och Jimmy var hemma på grund av arbetsbrist i går också. En fika och en pratstund tog vi alla tre när jag kom hem.


Borzko och Jimmy hade tagit hand om veckostädningen tillsammans under dagen. Och Borzko hade även varit hos tandhygienisten.


Vid fyratiden så åkte jag och Jimmy iväg i hans bil. Vi åkte till Tumba och hämtade upp Jenny och Jocke. Sen så åkte vi alla fyra till Kungens Kurva. Tindras mamma och hennes sambo kom dit och lämnade Tindra till Jocke också.


Sen så åkte vi runt för att leta diskmaskin till Jenny och Jocke. Vi var på El-Giganten, Siba, OnOff, och MediaMarkt. Och sen tillbaka till OnOff igen, där vi köpte en diskmaskin.


Det blev en 45 cm bred golvdiskmaskin av märket Bosch. Jenny och Jocke fick den av mig och Borzko i en kombinerad julklapp till dom båda, och även nästa års födelsedagspresent till dom båda, i förskott.Nästa vecka ska dom få den inkopplad och installerad. Och även vår gamla tvättmaskin som har stått oanvänd sedan dom flyttade in för ett år sen.


Vi åkte sen alla fem hem till Jenny och Jocke. Vi bar upp diskmaskinen och ställde den på plats. Sen blev det middag för Jenny, Jocke, och Tindra. (Jimmy och jag hade ätit innan vi åkte hemifrån). Och sen så blev det fika för oss alla fem.Så småningom så åkte jag, Jimmy, och Jenny därifrån. Jimmy och jag skjutsade Jenny till jobbet, eftersom hon skulle jobba ännu ett nattpass. Och sen åkte vi hem till Farsta, och kom hem vid niotiden.


Borzko hade varit i källaren och hämtat upp alla adventsprylar. Han hade gått igenom dom, och även börjat att hänga upp lite saker.
Träffat Jenny för tredje kvällen i rad! ;-)


Ja, i kväll så har jag också träffat Jenny! För tredje kvällen i rad! ;-)

Dagbok från eftermiddagen och kvällen, plus några fotografier, kommer i morgon. För nu är jag för trött.

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-DDagens Dagbok – Torsdagen den 19 november 2009 – Jobbet.


Även i dag så började jag min arbetsdag med att städa matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så var jag i diskrummet och hade hand om morgondisken. Sen så var jag kvar i diskrummet under lunchserveringen, och hade hand om disken.

 

I dag så serverade vi couscouspytt. Och som alltid vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och ingenting speciellt hände.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 18 november 2009 – Kvällen.


Vid halvsjutiden så stack jag, Borzko, och Jimmy iväg till Globen. Vi åkte i två bilar, eftersom vi skulle behöva två bilar senare.

 

Vi mötte upp med Jenny och Jocke vid sjutiden utanför Globen.

 

Showen vi såg var ”The Show of Christmas 2009 – All shook up” med Moneybrother, Jill Johnson, BWO, E.M.D., Brolle, Henrik "Elvis" Åberg & Jack Baymore samt Mark Levengood som konferencier.

 

Den skulle börja halvåtta, men var försenad en kvart, och började kvart i åtta. Och den höll på i två timmar och en kvart, så det slutade klockan tio.

 

Jenny skulle börja att jobba klockan tio, så hon, Jimmy, och Jocke gick därifrån en halvtimme tidigare. Jimmy körde henne till jobbet, och sen så körde han Jocke till Älvsjö Station.

 

Borzko och jag åkte hem klockan tio när det slutade.

 

Det var fjärde året som Konsumentföreningen Stockholm anordnade julshowen i Globen. Och det var tredje gången som vi var där. Vi har varje gång fått biljetterna av min mamma och pappa.

 

Dom lottade ut saker under kvällen. Och etthundra personer vann en kasse med Änglamark-saker i, och jag hade turen att vara en av dom! :-D

 

Här är sex fotografier från kvällen.

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 18 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma även i dag. Och även i dag så hade han varit ledig på grund av arbetsbrist. Det blev en fika och en pratstund tillsammans när jag kom hem.

 

Sen blev det fixande med lite allmänna hushållsbestyr. Och så lite varvande med datorstunder.

 

Vid fyratiden sen så åt vi middag tillsammans.

 


 

Vid sextiden så kommer Borzko att komma hem från jobbet. Då ska han äta, duscha, och göra sig i ordning.

 

Sen när han är klar så åker vi iväg alla tre, jag, Borzko, och Jimmy, till Globen. Där ska vi möta upp med Jenny och Jocke.

 

Och sen så ska vi alla tre gå och se på: ”The Show of Christmas 2009 – All shook up”. Medverkande i år är: Moneybrother, Jill Johnson, BWO, E.M.D., Brolle, Henrik "Elvis" Åberg & Jack Baymore samt Mark Levengood.

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 18 november 2009 – Jobbet.


Städning av matsalarna först. Sen morgondisken. Och efter det disken.

 

Vi serverade ”från frysen”. Alltså en massa olika rätter, som har blivit ”över” från tidigare serveringar.

 

Fulltalig personalstyrka. Och inget speciellt hände.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 17 november 2009 – Eftermiddagen + Kvällen. (Med fyra fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma även i dag när jag kom hem. Han var ledig på grund av arbetsbrist.


Vi stack sen nästan iväg på en gång. Vi åkte till Tumba Centrum, där vi mötte upp med Jenny. Gick omkring lite i centrum och kollade lite. Och Jimmy köpte sig ett par varma kängor på Din Sko.Sen så var vi på ICA och handlade matvaror, och också på Konditoriet och handlade fikabröd.Åkte sen hem till Jenny, och vi började med middagsmaten. Jenny gjorde sin goda pastarätt, och Jimmy och jag hjälpte till.Jocke kom sen hem från jobbet efter en liten stund, och då åt vi middag tillsammans alla fyra.Efter middagen så fikade vi med kaffe, glögg, två sorters lussebullar, och pepparkakor.


Sen kom en kompis till Jocke dit, och han, Jocke, och Jimmy satt i vardagsrummet och tittade på ishockey på teve.


Jenny och jag satt i köket och pratade.


Hon gjorde sig sen i ordning för att jobba ett nattpass.


Vid niotiden sen så åkte jag, Jimmy, och Jenny iväg i bilen. Jimmy och jag skjutsade Jenny till jobbet först, och sen så åkte vi hem till Farsta.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 17 november 2009 – Jobbet.


Först städade jag matsalarna. Sen tog jag hand om morgondisken. Och sen så jobbade jag i disken under lunchserveringen.

 

Vi serverade korv stroganoff och kokt ris. Plus vår salladsbuffé,

 

Högstadiet åt inte lunch hos oss i dag, för dom hade idrottsdag eller friluftsdag. Så det blev en mycket lugnare dag än vanligt.

 

Vi hjälptes åt att städa undan snabbt, och sen så hade vi APT (ArbetsPlatsTräff).

 

 


Inget bloggande i dag.


I dag blir det inget bloggande. Har varit hemma hos Jenny och Jocke i Tumba, tillsammans med Jimmy, hela eftermiddagen och kvällen. Och nu har jag varken tid, lust, eller ork att blogga. Bloggar "ikapp" i morgon istället. ;-D"Det finns ett hål i verkligheten" av Marie Hermanson - 1986 - Bok---------    

Recension av boken: "Det finns ett hål i verkligheten" av Marie Hermanson (1986) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Noveller)

---------


"Det händer en hel del bakom verklighetens väggar - och i dunklet mellan träden i ett tittskåp. Den saken står helt klar när man vandrar i de nio sagolandskap som ryms här mellan pärmarna.

 

En del av dem är förledande lika den vanliga världen, åtminstone till en början. Det är sällsamma - och inte helt snälla - berättelser som bjuds, där verkligt och fantastiskt växlar, frisk detaljskärpa byts mot magiskt skimmer.


Här finns bland annat en pappa som plockar rosa ägg ur soffan, en elektrisk häst med lysande neon i ådrorna, hundra nallar och tusen änglaspel, den högst märkvärdiga och ganska oförskämda fröken Columbi som gett boken dess titel, bitska najader som blir osynliga med tiden, en kung som hellre velat vara en mullvad, en tant med persikostjärt - och så Konrad, som visste en hel del om tigerjakt i Bengalen, fast han verkligen inte borde."

 

(Avskrivet från bokens baksida)

---------


Jag är egentligen inte så speciellt förtjust i noveller. Men det här var faktiskt en riktigt bra liten novellsamling. Det är en tjugotre år gammal bok, och det är Marie Hermansons debut.
///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

--------

Dagens Dagbok – Måndagen den 16 november 2009 – Kvällen.


Och kvällens ”Kör för alla!” var precis lika roligt som alltid! Vi tränade på alla låtarna som vi ska ha på vår konsert den 8 december.

 

Kom hem vid halvniotiden. Då väntade både Borzko och Jimmy på mig, och hade fixat (alkoholfri) glögg och kanelknäcke. Satt sen och fikade och pratade en stund i köket.

 

Sen så blev det datorn en stund.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 16 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig i dag på grund av arbetsbrist. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Efter det så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och sen så åt vi middag ihop redan vid halvfyratiden. Efter det sen så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg till ”Kör för alla!”.


Dagens Dagbok – Måndagen den 16 november 2009 – Jobbet.


Den här veckan så städar jag först matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så är jag i diskrummet och tar hand om morgondisken. Och sen så är jag också i diskrummet, och har hand om disken.

 

Vi serverade fiskgratäng med kokt potatis i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 Veckans Vikt - Vecka 47 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 47 - 2009
16/11

58,0 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Mysig helg har det varit. Allt utom vädret...


Ja, det har varit en mysig helg. Allt utom vädret... Grått, trist, mörkt, blåsigt, och regnigt nästan hela helgen... Men, som sagt var, annars så har det varit en bra helg! Här är lite av det som har gjort min helg bra:


- Fikat hemma hos mamma och pappa i fredags, tillsammans med Jimmy.

- Hälsat på Jenny på jobbet i går, och ätit middag där.

- Varit på bio med Borzko och Jimmy och sett den mycket bra filmen 2012.

- Läst ut två jättebra böcker: Halva liv av Mats Strandberg och: Sånt man bara säger av Helena von Zweigbergk. Även börjat på en tredje bok: Det finns ett hål i verkligheten av Marie Hermanson.

- Tittat på en bra dvd-film: Surrogates.

- Tittat på Idol, och rätt person åkte ut.

- Tittat på Finalen i Körslaget, och rätt team vann.


Ja, det var en del av det som har gjort min helg till en bra helg! Men för kort var den ju, som alltid... Och i morgon så är det redan måndag igen... Men jag gillar ju i och för sig måndagar nuförtiden, för då är det ju KÖR FÖR ALLA! :-DDagens Dagbok – Söndagen den 15 november 2009 – Kvällen.


Kvällen fortsatte lika lugnt och skönt som dagen tidigare.

 

Jag började att läsa i ännu en bok. Det blev Marie Hermansons debutbok, novellsamlingen ”Det finns ett hål i verkligheten” från 1986.

 

Varvade också med datorstunder.

 

Jimmy satt mest framför datorn.

 

En flaska alkoholfri Blossa Lättglögg delade vi på under kvällen.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid halvniotiden.

 

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 15 november 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Ett stort glas kaffe och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio även i dag. Och han genomgick då sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund i köket.

 

Borzko stack sen iväg till Farstahallen även i dag för att träna.

 

Jag hade funderat på en promenad i dag. Men spöregn, blåst, och det fruktansvärt mörka, gråa, och trista vädret lockade inte precis. Så jag bestämde mig för att även i dag bara vara inne.

 

Hade planerat in en träff med Jenny på eftermiddagen. Men hon ringde vid tiotiden och sa att hon skulle jobba ett extra eftermiddagspass i dag, så träffen blev inställd, eller rättare sagt framskjuten. Får se om vi kanske ses på tisdag istället.

 

Jag satte mig först vid datorn en stund. Bloggade åtta inlägg bland annat. Läste bloggar också, och läste nyheter.


Sen så gjorde jag lite nytta här hemma. Höll på och fixade med diverse hushållsbestyr.

 

Jimmys mobil larmade klockan tolv, och då gick han upp. Han åt då frukost, och jag åt en lite lätt lunch samtidigt. En fika och en pratstund blev det också. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy satte sig sen på sitt rum, framför datorn.


Jag satte mig uppe i vardagsrummet och började att läsa i en ny bok. Det blev Mats Strandbergs tredje roman: ”Halva Liv”.

 

Borzko kom sen hem från gymmet vid halvettiden. Efter lunch och fika, så satte han sig och läste i sin bok en stund.

 

Vid halvtretiden sen så åkte Borzko iväg igen. Han skulle först uträtta några ärenden. Och sen så skulle han hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Sen vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag.

 

Och efter middagen så fortsatte dagen som tidigare. Jimmy satt vid datorn på sitt rum. Jag läste mest i min bok. Men jag varvade också med datorstunder, och lite allmänt plockande och fixande här hemma.

 

Läste sen också ut boken som jag började på tidigare i dag. Recension som vanligt i separat inlägg.

 "Halva liv" av Mats Strandberg - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Halva liv" av Mats Strandberg (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"En kvinnas jakt efter sanningen.

"Förlåt mig. Jag kan inte berätta varför. Leta inte efter mig. Hata mig inte."

Jessica kan inte släppa tanken på sitt livs stora kärlek Jakob. Varför försvann han plötsligt utan närmare förklaring än ett kortfattat brev? Efter en längre tids depression försöker hon gå vidare och engagera sig i sitt arbete och en ny relation. Men ovissheten plågar henne.


När hennes farmor Viola dör får Jessica annat att tänka på. Hon bestämmer sig för att tillbringa några månader i Violas hus på Österlen. En handskriven bok som Viola efterlämnat avslöjar stora familjehemligheter, och Jessica tvingas omvärdera hela sin tillvaro. Viola berättar om livet som ung kvinna i femtiotalets Sverige och de dramatiska händelser som tvingade henne att göra val som skulle komma att påverka hela familjen. Jessica inser att både hon och Viola har levt halva liv. När det förflutna till slut hinner i kapp Jessica påverkar det henne på flera olika plan och mysteriet med Jakob får en dramatisk upplösning.

Halva liv är en roman om kärlek, hemligheter och lögner. Mats Strandberg tar med läsarna på en laddad resa genom tid och rum. Vi lär känna ett svunnet Sverige där fördomar och konventioner tvingade människor till ytterligheter. Vi möter en nutid som visserligen visar upp ett annat ansikte men där många bär på hemligheter. När de olika världarna möts får det dramatiska konsekvenser för Jessica och för dem hon älskar.
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Det här är Mats Strandbergs tredje roman. Hans första bok heter "Jaktsäsong" och här en länk till min recension av den. Hans andra bok heter "Bekantas Bekanta", och här är en länk till min recension av den.

Mats Strandbergs första och andra bok kan man väl kategorisera lite som typ "chick lit"-böcker. Båda dom var mycket bra tycker jag.

Men den här tredje boken tyckte jag var helt annorlunda mot dom två tidigare. Det här är mer en "vanlig" roman. Och en fantastiskt bra sådan.

Den utspelar sig både i nutid, och också bland annat på femtiotalet. Och trots att jag faktiskt inte brukar gilla så mycket när det handlar om gamla tider, så är det den delen av boken som är klart bäst.

Jag hoppas verkligen att Mats kommer att skriva fler böcker av den här typen. För jag tyckte otroligt mycket om den. Den var gripande, fängslande, tankvärd, spännande, och lättläst. Och jag kan verkligen rekommendera den till alla. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------

Uppdaterad - Kl 20.40.

Skrev till Mats på Facebook, om hur mycket jag gillade hans bok, och fick följande svar:

"
Tack snälla!!! Vad kul!"Robinson Karibien.


Nästa lördag, den 21 november, börjar Robinson Karibien.

Den här mycket bra låten är The Theme Song till årets Robinson:

Corroded med Time And Again:Och här är trailern till Robinson Karibien:
Här är länken till inlägget som jag gjorde inför förra omgången av Robinson. Då var det låten Losing You med Dead By April."Körslaget" - 2009 - Finalen.Och helt rätt lag vann Finalen i Körslaget 2009 tycker jag!

Team Ola!

Dom har varit helt klart bäst ända från början.

Vad tycker ni?


"Idol" - Vecka 46.
I fredagens Idol så var fyra stycken helt suveräna tycker jag. Och det var Erik, Tove, Calle, och Mariette.

Två stycken var mindre bra. Och det var Eddie och Reza.

Så jag tycker att det var helt rätt personer som hamnade i duellen. Och det kändes helt rätt att det var Eddie som åkte ut.

Nu hoppas jag att Reza åker ut nästa fredag. För då har jag mina fyra favoriter kvar till slutet.

Sen blir det jobbigt... Det kommer att blir tårar varje fredag sen framöver... För jag gillar ju både Erik, Tove, Calle, och Mariette så mycket. :-D

Vad tycker ni?"Surrogates" - 2009 - Film


"Surrogates" - 2009 - Film

"Filmen utspelar sig i framtiden där människan nu lever isolerad och bara integrerar genom robotar. Två FBI-agenter försöker lösa ett mystiskt mord på en college- student. Utredningen leder dem till mannen som skapade fenomenet som tillåter folk att köpa robotversioner av sig själva, vilket gör att människorna kan uppleva livet indirekt från sofforna i sina egna hem. Frågan är vem som är verklig och vem man kan lita på."

(Kopierat från Lovefilm)

En framtids-action-thriller som var riktigt bra. Cool och spännande var den. Och Bruce Willis är ju alltid bra. Kan helt klart rekommendera filmen.

Betyg: 3,5 av 5.

Filmens trailer:


Dagens Låt - 091114 - Filter med "Fades Like A Photograph" - 2009.


Dagens Låt - 2 - 091114 - Filter med "Fades Like A Photograph" - 2009.Soundtracket till filmen "2012".


"2012" - 2009 - Film


"2012" - 2009 - Film

"En forskare öppnar en portal till ett parallellt universum och får kontakt med sin dubbelgångare i ett försök att stoppa jordens undergång som förutspåtts av Mayaindianerna. 2012 är enligt sägnen det år då jorden kommer drabbas av upprepade naturkatastrofer i form av vulkanutbrott, orkaner och smältande glaciärer."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var en mycket, mycket bra film. En av dom bästa katastroffilmer som jag har sett. Den hade otroligt maffiga specialeffekter, och var mycket häftig. Men den var också rolig och känslosam. Två timmar och fyrtio minuter lång var den, men den gick så fort, så det kändes som hälften. Bra skådespelare var det också. Och alla katastrofscener såg mycket verkliga ut. Jag kan verkligen rekommendera den. Men den ska ses på bio, och inte hemma i vardagsrummet. Ser man den hemma, tror jag att mycket av känslan försvinner.

Betyg: 4,5 av 5.

Filmens trailer:


"Sånt man bara säger" av Helena von Zweigbergk - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Sånt man bara säger" av Helena von Zweigbergk (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"En roman om familjerelationer och lojalitet. Om ett ofrivilligt möte mellan en femtioårig kvinna och en ung pojke som båda har vänt livet ryggen. Och hur det där livet tränger sig på och tvingar oss att ta reda på vad som verkligen spelar roll i den här världen.

Susanne har tagit en time out. Hon har dragit sig undan livet, alla de vardagliga sammanhangen och kraven. Nu vill hon ha tid bara för sig själv, bara vara med sig själv. Hon har längtat efter det, rofylldheten i stugan, att skapa något som bara är hennes. Hon har lämnat allt. Det hände ganska plötsligt. När hon förlorar sitt chefsjobb och erbjuds ett ettårigt avgångsvederlag bestämmer hon sig för att göra det hon drömt om länge, packar väskan, slänger mobiltelefonen och tar bilen till sitt torp på landet.

Hon lämnar jobb, ett kärlekslöst praktiskt familjeliv med man och tre bonusbarn. Hon har alltid varit den duktiga, den som anpassar sig och inte bråkar. Hon har också varit mycket ensam i sitt tidigare liv. Nu ska hon vara själv på sina egna premisser.

Men fristen från omvärlden blir kortvarig. Hennes syster Louise ringer en tidig morgon. Det kan bara betyda problem. Hennes syster betyder alltid problem. De är varandras motsatser. Som två sidor av ett mynt. Men de är systrar, i ett och samma blodomlopp.

Louise ber Susanne att ta hand om sin femtonårige son Jonas. Hon måste, för de ska vräkas, berättar Louise. Det ska bara handla om en kort tid. Medan Louise får ordning på sina skulder och sitt röriga liv.

Så möts de. Varken Jonas eller Susanne vill ha varandras sällskap, men de har inget val. Jonas är en blek och trulig tonåring. Misstänksam och avståndstagande. Han har inte bett om det här. Det har inte Susanne heller, men hon måste återigen vara den duktiga och ansvarstagande vuxna. Men Susanne är inte längre säker på att hon varken kan eller vill det. Och Jonas var en gång en kär systerson som hon satt barnvakt åt och gullade med. Hur mår han egentligen, och varför går han inte i skolan?

Så småningom börjar Susanne inse att saker och ting inte är vad de verkar vara. Vad händer i Louises liv, egentligen? Är det som Louise säger, eller har hon andra, hemliga planer?
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


För ungefär ett och ett halvt år sen så läste jag "Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk, och jag tyckte att den var mycket, mycket bra. Här är en länk till min recension på den boken.

Helenas nya bok "Sånt man bara säger" är en liknande bok, om relationer. Den var nästan lika bra den här boken. Gripande, engagerande, och lättläst. Jag kan verkligen rekommendera både den här och den förra boken.
///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

--------

Jag och min Nokia N97.


På MediaMarkt i Heron City i Kungens Kurva, så har dom en jättestor Nokia N97. En sån mobiltelefon har jag, fast en svart.Dagens Dagbok – Lördagen den 14 november 2009 – Kvällen.


När vi kom hem så satte sig Jimmy framför datorn på sitt rum. Borzko satte sig i vardagsrummet och läste i sin bok. Och jag satte mig också i vardagsrummet, fast med datorn.

 

Sen klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på Finalen av Körslaget. Åt och drack en massa gott till, gjorde vi förstås också.

 

Efter att Körslaget var slut, så satte vi igång en dvd-film. Och det blev filmen Surrogates. Recension som vanligt i eget inlägg.

 

När filmen var slut sen, så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn. Borzko läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn i knäet en stund.

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 14 november 2009 – Eftermiddagen.


Jag, Borzko, och Jimmy åkte iväg i bilen vid halvtvåtiden. Till Heron City i Kungens Kurva. Först så gick vi och hämtade ut våra beställda biobiljetter. Och sen så gick vi till Willys och handlade en hel del matvaror, som vi sen gick och la i bilen.

 

Filmen började klockan tre, och höll på i två timmar och fyrtio minuter. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.

 

När filmen var slut så åkte vi till McDonalds i Västberga för att hälsa på Jenny som jobbade ett eftermiddagspass mellan två och elva. Vi passade på att äta middag där då samtidigt också.

 

Vid sjutiden så var vi hemma i Farsta igen.

 

 


Dagens Planer - Lördagen den 14 november 2009.


Dagens Planer för Eftermiddagen och Kvällen:

- Åka till Heron City i Kungens Kurva med Borzko och Jimmy.

- Titta på den nya filmen: "2012".

- Åka till McDonalds i Västberga där Jenny jobbar.

- Äta middag där, och hälsa på Jenny.

- Titta på Finalen i Körslaget.

- Titta på en dvd-film.Det kommer att bli en trevlig lördag tycker jag!

Vad har ni för planer?Dagens Dagbok – Lördagen den 14 november 2009 – Morgonen + Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det ett stort glas kaffe och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans och hade en pratstund.

 

Sen så stack Borzko iväg till Farstahallen för att träna.

 

Ute så spöregnade det, blåste, var mörkt, grått, och trist, och cirka fyra plusgrader. Så jag bestämde mig för att inte gå ut på någon promenad, utan att ha en slapp och skön innedag istället.

 

Satte igång tvättmaskinen och diskmaskinen, och höll på en stund och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.


Sen så satte jag mig i soffan i vardagsrummet tillsammans med boken: ”Sånt man bara säger” av Helena von Zweigbergk, och så datorn förstås.

 

Jimmys mobil larmade klockan tolv, och han gick då upp. Han åt frukost, jag åt lunch, vi fikade, och hade en pratstund. Sen så genomgick Jimmy sina morgonbestyr.

 Dagens Dagbok – Fredagen den 13 november 2009 – Kvällen.


Jag satte mig sen uppe i vardagsrummet och läste i en ny bok: ”Sånt man bara säger” av Helena von Zweibergk.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och duschade sen och gjorde sig i ordning.


Klockan åtta så satte vi oss framför teven och tittade och lyssnade på ”Idol” i TV4. Jimmy kom upp från sitt rum, och gjorde oss sällskap i vardagsrummet. Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också. Sen så tittade vi på ”Idol Eftersnack” i TV400.

 

Sen så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn. Borzko och jag satte oss och läste i våra böcker.

 

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 13 november 2009 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var även i dag hemma när jag kom hem. Ledig på grund av arbetsbrist i dag också.


Vi gick direkt till centrum när jag kom hem. Gick till T-Blommor och köpte två buketter tulpaner, och sen så gick vi hem till min mamma och pappa.Satt sen där och fikade och pratade i lite drygt en timme.
Sen så gick vi till centrum igen. Den här gången så var vi på Hemköp och handlade lite matvaror och lite gott att äta till kvällen.


När vi kom hem sen så åt vi middag.


Jag höll sen på med diverse hushållsbestyr. Och varvade lite med datorstunder.
Dagens Dagbok – Fredagen den 13 november 2009 – Jobbet.


Äntligen fredag och veckans sista arbetsdag!

 

Även i morse så började jag dagen med att städa i matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så förberedde jag matsalarna inför lunchserveringen. Och sen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.

 

Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 12 november 2009 – Kvällen.


Kvällen blev som vanligt lugn och skön. Jag satt mest med datorn i köket. Och Jimmy satt mest med datorn på sitt rum.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden i dag. Han åt då middag, och Jimmy och jag passade då på att ta en kvällsfika och en pratstund. Glögg (alkoholfri) blev det för fjärde kvällen i rad också.

 

Huvudvärken har hållit i sig, till och från, hela veckan. Jätteont i måndags, lite bättre i tisdags, mycket bättre i går, och i dag lite sämre igen… Trött som bara den också… Jobbigt på jobbet hela veckan… Så underbart skönt att det äntligen är fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D

 "Idol" + "Körslaget" - Vecka 46.Helgens låtar i "Idol" och "Körslaget":


 

Temat på fredag är topplista, vilket innebär att alla låtar vi kommer få se är sådana som på 2000-talet legat högt upp på topplistorna. Här är idolernas låtval och de som kommer framföras som duetter:


Erik Grönwall sjunger Bodies av Robbie Williams

Eddie Razaz sjunger Curly Sue av Takida

Reza Ningtyas Lindh sjunger Halo av Beyoncé

Calle Kristiansson sjunger Bad day av Daniel Powter

Tove Östman Styrke sjunger I wish I was a punkrocker av Sandi Thom

Mariette Hansson sjunger Bleeding love av Leona Lewis

 

Efter solonumrena kommer idolerna tillsammans framföra duetter:

 

Reza och Eddie sjunger If only you av Danny och Therese

 

Mariette och Calle sjunger Someone new av Eskobar och Heather Nova

 

Tova och Erik sjunger Kids av Robbie Williams och Kylie Minogue


Varsin egen låt, varsin låt framröstad av tittarna. En låt som båda körerna sjunger en varsin version av - och en duell. Här är finalens alla nummer.


Team Stefan
Låt 1: Eloise (Arvingarna)
Låt 2: Enter sandman (Metallica)
Låt 3: Caruso (Pavarotti/Paul Potts)


Team Ola
Låt 1: All by myself (Celine Dion)
Låt 2: It´s raining men (The Weather girls)
Låt 3: Caruso (Pavarotti/Paul Potts)


Medley - alla körer
Team Andreas: Pokerface
Tema Rigo: Pitbull
Team Caroline: 800 grader
Team Amy: Fairytale
Team Pontare: Hot hot hot


Duell - finalkörerna
Bumble Bee

 Det blir nog en kul omgång i "Idol", med både egna låtar och duetterna.

Och Finalen i "Körslaget" tror jag kommer att bli både bra och spännande.
Voddler.
I går så fixade jag Voddler. Jag köpte ett Invite för etthundra kronor av en kille på Facebook. Jag var så nyfiken på det, och ville testa det. Och vi har ju Comhem, och får inga Invites därifrån. Det är väl bara Bredbandsbolagets kunder som får Invites gratis just nu tror jag.

Jag tycker att tjänsten verkar suverän. Typ som ett Spotify fast med film. Nu är det ju bara en Beta-version, så man vet ju inte riktigt hur det blir sen.

Det var lätt att installera programmet. Sen så fick vi i och för sig lite problem med inställningarna på mitt grafikkort. Men Jimmy löste och fixade problemen förstås! :-D

Tjänsten verkar lätt och behändig. Och lätt att koppla in datorn till teven, när man vill se filmerna. Så jag tycker nog att det verkar bara vara fördelar med det.

Sen så beror det ju så klart på vad det kommer att kosta sen. Det ska väl tydligen finnas olika varianter, med och utan reklam.

Men jag gillar tanken. Att enkelt, snabbt, och billigt kunna se film. Och slippa att vara olaglig och omoralisk med nerladdning av film... ;-/

Just nu finns det inte så många filmer att se där. Och nästan bara gamla filmer. Men jag ser fram emot när tjänsten är helt klar.

Någon av er som har Voddler? Vad tycker ni i så fall?Dagens Dagbok – Torsdagen den 12 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Och Jimmy var hemma även i dag när jag kom hem. Ännu en ledig dag för honom på grund av arbetsbrist. En fika och en pratstund blev det för oss båda när jag kom hem.

 

Eftermiddagen tillbringades med diverse hushållsgöromål, som vanligt, och, också som vanligt, med varvande med datorstunder.

 

Middag åt jag och Jimmy vid fyratiden. Och sen fortsatte eftermiddagen som före maten.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 12 november 2009 – Jobbet. (Uppdaterad).


I dag så blev det en tuff dag på jobbet, för vi serverade tacobuffé… Och när vi har det, så blir det alltid jobbigt.

 

Dagen började med städning i matsalarna. Sen så förberedde jag allt i matsalarna inför lunchserveringen. Och sen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.

 

Vår kollega i annexskolan var sjuk i dag också. Så en kollega hos oss fick åka dit ner och jobba. Snurran var på möte mellan nio och tolv ungefär, så då saknades hon också. Men vi har fortfarande kvar vår praktikant, och hon gjorde som vanligt ett bra jobb.

 

Som sagt, en rätt så jobbig dag blev det. Tacobuffé är populärt bland barnen, så alla äter, och mycket, och vissa äter flera gånger… Stökigt blir det alltid också när vi har sån mat. Förstår egentligen inte varför det ska stökas mer när det är mat som ungarna gillar, mot när det är mat som dom inte gillar. Vi har ju många tillbehör till tacobuffén också, så det är mycket springande och påfyllande.

 

Men allt gick ändå bra, och vi blev klara med städning och allt till klockan två i alla fall. 

Jag uppdaterar inlägget med en länk till Snurrans Blogg, Filijokus Funderingar, eftersom hon har två fotografier från jobbet i dag.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 11 november 2009 – Kvällen.


Större delen av kvällen tillbringades vid datorn. Jag köpte ett Voddler-invite för etthundra kronor. Men sen blev det lite krångel med min dator. Det fungerade perfekt på Jimmys dator, men inte på min. Så vi satt sen länge i köket med våra datorer och försökte lösa problemet. Och så klart så gjorde Jimmy det till slut.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden i dag. Middag hade han redan ätit. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning.

 

Resten av kvällen så satt Jimmy och jag med våra datorer, och Borzko läste i sin bok.

 

Och en flaska (alkoholfri) glögg blev det i kväll också.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 11 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig i dag, på grund av arbetsbrist. En fika och en pratstund blev det när jag kom hem.

 

Sen så höll jag på som vanligt här hemma med diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också.

 

Jimmy och jag åt sen en mycket tidig middag, redan vid tretiden. När vi sen hade ätit klart så stack han iväg med min och Borzkos bil. Han skulle till en kompis till Borzko som har en verkstad, som skulle hjälpa till att fixa en grej på bilen.

 

Jag satte mig sen och läste ut boken ”Systerskap” av Katerina Janouch. Recension finns som vanligt i ett separat inlägg.

 

Jimmy kom sen hem igen vid sextiden.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 11 november 2009 – Jobbet. (Med ett fotografi).


Jag har jobbat som vanligt i dag också. Och i dag så var jag också först i matsalarna och städade. Sen så dukade jag matsalarna inför luncherna. Och sen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.

 

Kollegan som har varit sjuk hos oss, kom tillbaka i dag. Men kollegan i annexskolan är fortfarande sjuk, så vi fick skicka ner en personal dit i dag också. Så vi blev en personal kort i dag, men vår praktikant hjälpte till, så det gick bra ändå.

 

Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände i dag på jobbet.

 

Och vi blev bjudna på tårta i dag.

 


"Systerskap" av Katerina Janouch - 2009 - Bok (Uppdaterad).---------    

Recension av boken: "Systerskap" av Katerina Janouch (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Läs Katerina Janouch serie om barnmorskan Cecilia Lund och hennes stora familj! Här möter vi Cecilia, maken John och deras fyra barn men även Cecilias två systrar och den framgångsrika modern som mera tänker på sitt yrke än på sin familj.

Serien kretsar kring familjeliv på 2000-talet där lyckan blandas med smärtsam svartsjuka och där kvinnligt systerskap skänker tröst och gemenskap.

Familjen Lunds hus på Lindängstorget är till salu. Efter Johns otrohet har Cecilia och John separerat och plötsligt är Cecilia varannan vecka-mamma. Hon saknar familjelivet och kastar sig in i arbetet som barnmorska och låter sig uppslukas av dramatiken på förlossningen. Samtidigt bär hon på en ilska och tycker att singellivet är ovant och svårt. Kanske kan mötena med John hos terapeuten hjälpa henne att få ordning på tillvaron? Ett telefonsamtal visar sig avgörande på flera sätt. Plötsligt förstår Cecilia var hennes känslor finns. Med ens är hon redo att slåss för det som är viktigt.

Samtidigt som Cecilias familj håller på att söndras hamnar hon mitt i en annan kris. Det börjar med en rad brutala övergrepp i city. Därefter försvinner Cecilias systerdotter plötsligt oförklarligt, rykten och skvaller sprids på nätet och begreppet systerskap får en ny innebörd vad händer när offret själv blir förövare? Och kan hämnd verkligen vara den rätta vägen till jämlikhet?
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Jag har läst alla Katerina Janouch böcker, och jag tycker dom alla är jättebra. Den bästa hittills, före den här boken, var den första boken i den här serien, som heter "Bedragen". Här är en länk till min recension på den.

Den andra boken i serien, "Systerskap", tycker jag faktiskt var ännu bättre än den första boken. Speciellt bra är alla personporträtten. Och också beskrivningarna av huvudpersonens jobb som barnmorska.

Jag ser verkligen fram emot fler böcker i serien. Och jag kan verkligen rekommendera böckerna. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------

Uppdaterad - 2009-11-12.

Skrev till Katerina på Facebook, om hur mycket jag gillade hennes bok, och fick följande svar:

"Tack snälla Bim!! Vad glad jag blir att du gillade boken och du ska veta att jag jobbar för fullt med nr 3... som jag verkligen vässar till ! ;-) Kram kram!
"Sjung i kör och läs böcker = Må bättre! :-D


Kopierat från artikel i Aftonbladet:

"Lite krasslig? Gå till doktorn och få körsång på recept."


"Löser du korsord, dansar eller läser mycket? Då kan du leva upp till 15 år längre än de som inte är kulturellt aktiva."


Här är länk till artikeln i Aftonbladet.Dagens Dagbok – Tisdagen den 10 november 2009 – Kvällen.


Kvällen blev lugn och skön.

 

Jag satt större delen av kvällen i köket. Läste i boken ”Systerskap” av Katerina Janouch. Och satt en hel del med datorn också.

 

Borzko satt också större delen av kvällen i köket. Och läste i sin bok.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum. Framför datorn.

 

En kvällsfika för oss alla tre blev det också. Och även i dag så drack vi upp en flaska alkoholfri glögg.

 Har ni inte sett den här videon, så MÅSTE NI BARA SE DEN! ;-D


Den här videon är tydligen ett par år gammal, men jag hade inte sett den förut. Och jag skrattade gott åt den när jag såg den i dag på Facebook!

Jag har alltid älskat låten, och jag kan ju ingen franska alls, så jag tycker den är klockren!

Så klicka på den, njut av låten, och den otroligt roliga texten! ;-DDagens Dagbok – Tisdagen den 10 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem i dag. Borzko hade sin veckans lediga dag i dag. Och Jimmy hade jobbat ett par timmar i dag, men inte heldag.

 

Vi tog alla tre en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen så åkte Borzko och Jimmy iväg till Willys för att handla. Cirka en tusenlapp handlade dom för. Jag stannade hemma och vilade mitt onda och trötta huvud så länge.

 

När dom kom hem igen så åt vi middag tillsammans.

 

Efter det så skjutsade Jimmy Borzko i sin bil till bilverkstaden där Borzkos lastbil stod. För Borzko skulle hämta hem den till morgondagens jobb.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 10 november 2009 – Jobbet. (Med fyra fotografier).


Jobbade som vanligt i dag också förstås. Vaknade tyvärr med huvudvärk i morse också. Men jag hade inte riktigt lika ont som i går.

 

Jag hade samma arbetsuppgifter som i går. Först städning av matsalarna, sen dukning och förberedelser inför lunchserveringen, och slutligen jobb som försteman i stora matsalen.

 

Två kolleger var borta även i dag. En hos oss, och en i annexskolan. Och en hos oss fick åka ner och vikariera där.

 

I dag serverade vi potatisbullar med lingonsylt. Och vår fina salladsbuffé, som i dag innehöll trettiofem olika skålar. Här kommer fyra bilder från buffén.

 


"Kör för alla!"Gårdagens "Kör för alla!" var precis lika roligt som alltid. Inga nya låtar i går, utan vi tränade på dom vi ska sjunga på konserten i december.

Och också på låten "Release Me" (som syns på bilden) som vi ska sjunga när Frida Öhrn besöker oss, också i december.

Den fina fredsskulpturen till höger bakom Caroline af Ugglas, är gjord av en vän till henne som är konstnär. Och konstverket kommer att stå i FN-huset.Dagens Dagbok – Måndagen den 9 november 2009 – Kvällen. (Med ett fotografi).


Eftersom jag hade en sån hemsk huvudvärk hela dagen i går, så hade jag bett Jimmy att hämta mig med bil efter att ”Kör för alla!” var slut. Och det gjorde han ju förstås gärna.

 

Vi kom hem vid kvart över åtta, och då hade Borzko precis kommit hem från jobbet. Borzko åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika.

 

Och sen så drack vi årets första (alkoholfria) glögg! Åh! Vad gott det var!

 

 

Sen så gick jag och la mig tidigt, för att försöka att sova bort huvudvärken.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 9 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i går. Jimmy var ledig på grund av arbetsbrist, så han var hemma när jag kom hem. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem.

 

Sen så gick jag och la mig och vilade en halvtimme, på spikmattan.

 

Middag åt vi vid fyratiden.


Och sen vid halvfemtiden så gav jag mig iväg in till Skanstull och ”Kör för alla!”

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 9 november 2009 – Jobbet.


I går var det en mycket jobbig dag på jobbet… Först så hade jag en hemsk huvudvärk hela dagen… Och sen så var det två kollegor borta…

 

Den här veckan så städar jag först matsalarna tillsammans med en kollega. Sen så ”dukar” jag, alltså förbereder matsalarna inför lunchserveringen. Och sen så jobbar jag som försteman i stora matsalen.

 

Vi serverade kebabgryta med kokt ris. Och som alltid vår salladsbuffé.

 

En av kollegerna hos oss var sjuk. Och hon som jobbar i vår annexskola var också sjuk, och då måste någon av oss åka dit. I går så var det Snurran som fick åka ner dit och jobba.

 

Så då blev vi två personal färre hos oss. Tur nog så har vi ju vår duktiga praktikant som hjälper till, så det blev ju nästan bara som om vi var en personal färre.

 

Allt gick bra efter omständigheterna, även om det blev en tuff dag för mig, eftersom jag hade en vidrig huvudvärk hela dagen.

 

 


Veckans Vikt - Vecka 46 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 46 - 2009
09/11

58,5 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 3,5 kg
Kvar till målvikt: 1,5 kg

Inget bloggande i dag...


Har haft en fruktansvärd huvudvärk i dag...

Men jag har jobbat i dag i alla fall.

Och jag har varit på "Kör för alla!".

Nu dricker vi årets första (alkoholfria) glögg!

Men snart så ska jag gå och lägga mig, och försöka att sova bort huvudvärken.


Dagens Dagbok – Söndagen den 8 november 2009 – Eftermiddagen + Kvällen. (Med fem fotografier).


Början av eftermiddagen delade jag sen mellan tre sysslor. Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Jag satt lite med datorn. Och så började jag att läsa i en ny bok: ”Systerskap” av Katerina Janouch.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då åt vi lite lätt lunch, och tog en fika.

 

Borzko satte sig sen också och läste i sin bok. Och jag fortsatte som tidigare.

 

Vid halvfyratiden sen så satte vi oss båda i bilen och körde till Stuvsta Station. Där mötte vi upp med Jenny och Jimmy som kom med pendeltåget från Tumba.

 

Jocke och Tindra var också där, men skulle inte med oss. Dom skulle hem till Jockes mamma, för att fira Jockes mammas särbo som nyligen har fyllt år.

 

Jag, Borzko, Jimmy, och Jenny åkte sen till Heron City i Kungens Kurva.

 

Vi började med att gå och köpa biobiljetter till filmen ”The Box”.

 

Sen efter det så gick vi till Pizza Hut för att äta middag. Borzko och Jimmy åt varsin Pan Pizza. Jenny åt en Ceasar-sallad. Och jag åt från Salladsbuffén. Och innan, till förrätt, så åt vi alla vitlöksbröd.

 

Efter middagen så gick vi ner till Willys för att handla lite godis till bion.


Och sen så gick vi upp till bion, lagom till att filmen skulle börja klockan sex. Det var filmen ”The Box” som vi såg. Recension som vanligt i ett separat inlägg.

 

Vid kvart över åtta så var filmen slut. Vi åkte då till Segeltorp och hämtade upp Jocke där. Och sen så åkte vi hem till Tumba och lämnade av Jenny och Jocke där. Och sen så åkte jag, Borzko, och Jimmy hem till Farsta.

 

Här är fem fotografier från eftermiddagen och kvällen.

 


"The Box" - 2009 - Film"The Box" - 2009 - Film

"En liten trälåda anländer till en gift pars dörr, som när de öpnnar den omedelbart gör dem rika. Vad de inte vet är att genom att öppna lådan har de också dödat en persaon de inte känner..."

(Kopierat från Lovefilm)

En bra och spännande film. Men lite skum och konstig var den också. Fast jag gillar filmer som är lite konstiga och skumma! ;-D Så jag tyckte om den.

Betyg: 3,5 av 5.

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Söndagen den 8 november 2009 – Morgonen + Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. En fika och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzko gick upp klockan nio, och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans.

 

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna.

 

Jimmy var inte hemma. Han och Jenny var på samma fest i går kväll. Och sen så följde han med hem till henne, och sov hos henne och Jocke i Tumba.

 

Jag höll på här hemma under förmiddagen och fixade med lite diverse hushållsbestyr. Varvade som vanligt med lite datorstunder.

 I eftermiddag så ska Borzko och jag åka till Heron City i Kungens Kurva. Där ska vi möta upp med Jimmy och Jenny. Sen så ska vi först gå och äta på Pizza Hut. Och sen så ska vi gå på bio och se filmen ”The Box”. Vi andra tre bjuder Borzko, för det är vår Fars Dags-present till honom. Det ska bli gott, roligt, och trevligt. Och väldigt mysigt att göra något tillsammans bara vi alla fyra. :-D

 

 


"Idol" + "Körslaget" - Vecka 45.Här kommer lite synpunkter om helgens "Idol" och "Körslaget". Skriv gärna vad ni tycker!Rätt person, Rabih, åkte ut i Idol i fredags tycker jag. Men jag blev lite chockad av att också Mariette hängde löst. Hon är ju en av mina favoriter. Den som jag tyckte skulle ha stått mot Rabih i duellen, var Eddie.

Den som var helt klart bäst i fredags, som typ varje vecka, var ju Erik. Han var helt fantastisk, och jag fick gåshud när han sjöng sin Queen-låt.

Som jag känner nu, så vill jag att Erik ska vinna. Och mot honom i finalen vill jag nog ha Tove, tror jag, eller möjligtvis Mariette, som gjorde sin Patti Smith-låt helt suveränt. Men Calle är ju också bra, han var mycket bra i fredags med sin Joe Cocker-låt.

Den här ordningen tycker jag alltså nu: Erik, Tove, Mariette, Calle, Reza, Eddie.I Körslaget så var ju Team Ola bäst, som alltid, enligt mig. Tycker att dom är helt suveräna. Speciellt deras första låt i går gjorde dom helt suveränt.

Hade kanske hellre sett Team Pontare i Finalen, än Team Stefan. Men det spelar egentligen inte så stor roll, huvudsaken är att Team Ola vinner Finalen nästa lördag. För dom är helt fantastiskt bra tycker jag. Och mycket, mycket bättre än alla övriga körer.
"Någon i din säng" av Andreas Roman - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Någon i din säng" av Andreas Roman (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Utifrån sett har Sofia allt. Hon är en framgångsrik ung författare och bor mitt i stan i en lägenhet med fantastisk utsikt. Men i själva verket är hon fruktansvärt ensam, en ensamhet som hon dövar genom att umgås med sin låtsaskompis. Så en dag beslutar hon sig för att ta tag i sitt liv och sluta med sina låtsaslekar, men då börjar plötsligt saker hända som tyder på att den tunna linjen mellan verklighet och fantasi har suddats ut. Sent en natt vaknar Sofia av att det ligger någon i hennes säng ..."

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Det här är Andreas Romans andra bok i en planerad trilogi. Den första boken "Mörkrädd" kom ut för ett år sen, och jag tyckte att den var väldigt bra. (Recension på den finns här.) En recension på en annan bok av samma författare, "Vigilante", finns via den här länken, men den boken ingår inte i trilogin.

"Någon i din säng" var också bra. Men tyvärr inte riktigt lika bra som den första boken i serien, "Mörkrädd". Men jag kan verkligen ändå rekommendera den, och även dom andra två böckerna.
///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

--------

"Johan Falk - GSI - 5 - Operation Näktergal" - 2009 - Film"Johan Falk - GSI - 5 - Operation Näktergal" - 2009 - Film

"Göteborgspolisens grupp för särskilda insatser, GSI, har fått order att identifiera och gripa de som ligger bakom den allt växande importen av unga kvinnor från öst som prostituerar sig på Göteborgs gator. Johan Falk rekryterar Hanna, en ung polsk tjej som jobbar i baren på tysklandsfärjan, för att infiltrera toppskiktet hos de som ligger bakom verksamheten. Men Hanna går längre i sin uppgift än vad någon hade räknat med, och situationen dras till sin spets när Johan och hans kollegor hamnar längre in i den moraliska gråzonen än någonsin tidigare…"

(Kopierat från Lovefilm)

Och den femte filmen om Johan Falk - GSI var precis lika bra som dom tidigare fyra filmerna.

Betyg: 4 av 5.

(Här är en länk till den fjärde filmen, där det finns länkar till dom tidigare filmerna)Dagens Dagbok – Lördagen den 7 november 2009 – Andra Halvan av Kvällen.


Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Körslaget”. Åt och drack lite gott till gjorde vi förstås också.

 

När ”Körslaget” sen var slut, så satte vi igång en dvd-film. Det blev den femte filmen om ”Johan Falk – GSI”: ”Operation Näktergal”.

 

Efter filmen blev det lite bokläsning igen innan det var sängdags.

 Dagens Dagbok – Lördagen den 7 november 2009 – Andra halvan av eftermiddagen + Första halvan av kvällen. (Med tre fotografier).


Vid halvfyratiden så gick Borzko och jag iväg hem till mamma och pappa. Pappa fick en fin bok av mig, en biografi om Monica Zetterlund, i Fars Dags-present.

 

Sen så gick vi alla fyra iväg till centrum, och till restaurangen ”Kinahörnet” som min pappa hade valt.

 

Strax efteråt så kom Jimmy hem från stan, och gjorde sällskap med oss.

 

Pappa, Borzko, och Jimmy åt från buffén. Jag och mamma åt wokade jätteräkor med broccoli. Pappa och mamma drack rödvin. Borzko och Jimmy drack starköl. Och jag drack mineralvatten. Till efterrätt så tog vi alla in friterad banan med glass. Och så kaffe förstås.

 

Vi satt där i lite drygt två timmar. Jättegott var det. Och jättetrevligt hade vi det.

 

Sen så gick vi alla därifrån. Först så gick vi till busstorget där vi sa hejdå till Jimmy. Han skulle ta bussen hem till några kompisar, som skulle ha fest.

 

Borzko och jag promenerade sen med mamma och pappa till deras hus, där vi sa hejdå till dom. Och sen så gick vi hem.

 

Kom hem vid sjutiden. Borzko satte sig då och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn i knäet en stund.

 

Här är tre fotografier från middagen.

 


 


Dagens Dagbok – Lördagen den 7 november 2009 – Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Satte igång diskmaskin och tvättmaskin. Slog in en Fars Dags-present till min pappa. Och sen så höll jag på och plockade, fixade, pulade, donade, och grejade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma en stund.

 

Sen så satte jag mig i soffan uppe i vardagsrummet, och så började jag att läsa i en ny bok: ”Någon i din säng” av Andreas Roman. Varvade med datorstunder.

 

Borzko kom hem igen sen efter sitt lastbilslämnande på verkstan. Han gick sen en sväng till Centrum i ett ärende. Och han var även på Hemköp och handlade lite matvaror.

 

Jimmys mobil larmade klockan tolv, och han gick då upp. Han åt då frukost. Och Borzko och jag åt lite lätt lunch samtidigt. En fika och en pratstund blev det också.

 

Efter Jimmys morgonbestyr sen, så stack han iväg mot centrum, till tunnelbanan, och sen skulle han in till stan för att möta upp med några kompisar.

 

Borzko satte sig uppe i vardagsrummet och läste först i Aftonbladet och sen i sin bok.

 

Jag satt också i vardagsrummet och läste i min bok. Och varvade med datorstunder.

 


 

Vid halvfyratiden sen så ska Borzko och jag gå iväg bort till mamma och pappa. Först så ska jag uppvakta pappa på Fars Dag, en dag för tidigt, med en fin dokumentär bok om Monica Zetterlund. Sen så ska vi alla fyra gå ut och äta på någon restaurangerna i centrum. Pappa får bestämma vilken det blir. Borzko och jag bjuder mamma och pappa också. Kanske också att Jimmy kommer hem från stan och följer med.

 Dagens Dagbok – Lördagen den 7 november 2009 – Morgonen.


Mobilen larmade klockan sex, och jag gick då upp direkt. Jag gick ner direkt och väckte Jenny, som jag hade lovat. Hon sov ju här i natt, eftersom hon slutade ett kvällspass i går klockan elva, och så skulle hon jobba ett extra pass i dag och börja klockan sju. Hade hon då åkt hem till Tumba för att sova, så hade hon ju inte hunnit sova många timmar. Nu när hon sov här, så hann hon sova nästan sex timmar.

 

Vid tjugo över sex så åkte Jenny och jag iväg i bilen, och jag körde henne till jobbet på McDonalds i Västberga. Sen så åkte jag hem igen, och kom hem vid kvart i sju. Tänkte först gå och lägga mig en stund igen, men bestämde mig ändå för att vara uppe.


Jag duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Någon förmiddagspromenad hade jag definitivt ingen lust med. Mörkt, grått, trist, blåsigt, och ett ihållande spöregn…

 

Borzkos mobil larmade klockan halvnio. Han gick då upp, genomgick sina morgonbestyr, och åt frukost.

 

När han var klar sen, vid halvtiotiden, så stack han iväg med sin lastbil. Han skulle inte jobba i dag, men han skulle åka iväg och lämna in den på verkstad, och skulle få några övertidstimmar för det.

 

Jag bestämde mig för en slapp och skön innedag i dag, med pyttelite nytta och jättemycket nöje. Mest bokläsning förstås!

 Dagens Dagbok – Fredagen den 6 november 2009 – Kvällen.


Vid sextiden så satte jag mig uppe i vardagsrummet och fortsatte att läsa i min nya bok: ”Finns inte på kartan” av Carin Hjulström, och jag läste också så småningom ut den.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Idol”. Och precis som alltid så åt och drack vi en massa gott till också.

 

Efter ”Idol” på TV4 så blev det ”Idol Eftersnack” i TV400.

 

Vid halvtolvtiden sen så åkte jag iväg med bilen bort till pendeltågsstationen vid Farsta Strand, och hämtade upp Jenny där.

 

Hon hade jobbat till klockan elva, och hon ska jobba ett extrapass i morgon, och börja klockan sju. Så hon sover här i natt, och jag kör henne till jobbet i morgon bitti.

 

Så med tanke på att klockan nu är halvett, och jag ska gå upp klockan sex, så borde jag nog gå och lägga mig. Jag vill ju helst sova mina sex timmar. Men i natt så blir det bara fem timmar.

 "Finns inte på kartan" av Carin Hjulström - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Finns inte på kartan" av Carin Hjulström (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden.


Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.


När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med.


Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.

Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige.
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------

En lättläst och trevlig bok, som helt klart kan rekommenderas. Tycker att dom sista raderna i texten från Adlibris beskriver boken perfekt: "Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige." ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

--------

Mord i Ormkärr / Hagsätra...


Ni har säkert läst om den 46-åriga trebarnsmamman i Ormkärr / Hagsätra som sprängdes till döds i går natt av sin före detta man...

Aftonbladet.

Expressen.

Så fruktansvärt hemskt...

Jag bodde ju i Hagsätra för fyra år sen. Bodde där i åtta år. Och innan det så bodde jag strax bredvid, i Rågsved, i nio år. Jag jobbade på Vivo-butiken i Hagsätra i tio år. Och nu har jag ju jobbat i Hagsätraskolan i åtta år.

Så jag undrar ju nu vem det var... Kanske någon jag känner... Eller i alla fall som jag känner till... Eller känner igen...

För djävligt är det i alla fall! Så grymt! Och så onödigt! Och stackars, stackars barn...Uppdaterad Lördagen den 7 november klockan 09:00:

Här är ännu en länk till Expressen där det står lite mer om mordet.Dagens Dagbok – Fredagen den 6 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Och Jimmy var hemma även i dag när jag kom hem. Ledig var han även i dag, på grund av arbetsbrist. Det har inte varit mycket jobb för honom den här veckan precis. Cirka åtta timmar bara på hela veckan.

 

Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem.


Sen vid tretiden så gick vi båda till Centrum. Jimmy gick till tunnelbanan för att åka in till stan och möta upp med en kompis. Själv så gick jag till Hemköp och handlade ett par kassar med matvaror och lite gott att äta till kvällen.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och varvade också lite med datorstunder.

 

Vid femtiden så åt jag middag för mig själv. Och efter det så fortsatte jag med hushållsbestyr och datorstunder.

 Dagens Dagbok – Fredagen den 6 november 2009 – Jobbet.


Äntligen fredag och veckans sista arbetsdag. Även i dag så var jag först i skalen och fixade med grönsakerna. Sen var jag i disken och jobbade som tredjeman. Efter det så dukade jag mellanmålet. Och allra sist så hjälpte jag till att sopa i matsalarna.

 

Vi serverade färsbiffar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

En kollega var sjuk i dag, och en annan kollega var ledig. Men vi hade, tur nog, vår praktikant som hjälpte till.


Lite strulig och jobbig dag i dag också, precis som i går. Men eftersom jag inte riktigt vet om och vad jag kan skriva om det, så avstår jag helt att skriva någonting alls om det. Kolla in i Snurrans blogg, så kanske hon skriver något om det. Hon är bättre än jag är, på att avgöra vad som är okej att skriva.

 

Och så blev det veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg!

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 5 november 2009 – Kvällen.


Och kvällen i kväll blev som dom flesta av veckans tidigare kvällar.

 

Jag satt större delen av kvällen i köket och läste i en ny bok: ”Finns inte på kartan” av Carin Hjulström. Och så varvade jag med datorstunder.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden i dag. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en kvällsfika samtidigt. Sen så satt vi länge i köket och pratade.

 

Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

 Uppdatering:

 

I dag så har även Borzko vaccinerat sig mot svininfluensan. Han gjorde det på Hagsätra Vårdcentral när han ändå var i närheten. Skönt att han också är vaccinerad nu. Hoppas att Jenny och Jocke snart gör det också.

 "Rätt åt dig!" (Got You Back) av Jane Fallon - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Rätt åt dig!" (Got You Back) av Jane Fallon (2008) (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit)

---------


"Succéförfattaren till Dumpa Matthew är äntligen tillbaka med en ny härligt engagerande chic lit-karamell.


Stephanie jobbar som stylist, är lyckligt gift sedan nio år och bor med sin man och son i London. Katie jobbar som aromaterapeut i en liten by och har nyligen flyttat ihop med sin underbare pojkvän. Vad kvinnorna inte vet är att de är kära i samme man.


James veckopendlar mellanveterinärkliniken ute på landet och familjelivet i London. Sedan ett år tillbaka har han en lojal hustru som älskar honom, en älskarinna som får honom att känna sig ung och en mängd lögner som börjar bli svåra att hålla reda på. Han lever en minst sagt komplicerad tillvaro men lyckas hålla sitt dubbelliv flytande. Tills den dag Katie får ett samtal från någon som säger sig vara hennes pojkväns hustru.


Tillsammans bestämmer sig kvinnorna för att utarbeta den ultimata hämnden: de låtsas som ingenting och roar sig med att tvinga ur James lögner. Till en början njuter de av att se honom svettas och slingra sig, men efter ett tag känner Stephanie att hon vill sätta punkt och gå vidare. Katie däremot vill inte avsluta leken och det hela går snart över styr. James tillvaro faller i spillror och Stephanie inser att hennes hämndbegär gått ut över sonen. Hur långt är hon egentligen beredd att gå för att ge igen? Och hur långt är James beredd att gå för att få tillbaka sin familj?"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


En lättläst och underhållande engelsk chic lit-roman. Men Jane Fallons första bok: "Dumpa Matthew" var bättre tycker jag. Min recension på den hittar du via den här länken. Den här boken: "Rätt åt dig!" var också bra, men inte lika bra som den första. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Shopping - 091105 - En begagnad inbunden bok från Bokbörsen + en scarf från KappAhl + CD-R-skivor från Clas Ohlson.Dagens Dagbok – Torsdagen den 5 november 2009 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Och även i dag så var Jimmy hemma när jag kom hem. Ännu en ledig dag för honom i dag, på grund av arbetsbrist…

 

Vi tog en fika och en pratstund först när jag kom hem. Och sen efter det så gick vi en sväng till Centrum, för några små inköp.

 

Middag blev det sen vid fyratiden. Efter det så höll jag på med diverse hushållsbestyr. Satt även lite med datorn.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 5 november 2009 – Jobbet.


Samma arbetsuppgifter i dag, som tidigare i veckan. Jag var först i skalen med grönsakerna, och sen i diskrummet som tredjeman.

 

Vi serverade pannkakor med sylt i dag.

 

Mycket strulig och jobbig dag i dag, på grund av lite olika händelser, som jag inte vill skriva om här i bloggen.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 4 november 2009 – Kvällen.

 

Jimmy kom hem igen vid sjutiden.


Sen så satt han vid datorn.

 

Jag tillbringade min kväll mest med boken: ”Rätt åt dig!” av Jane Fallon. Men också lite med datorn.

 

Vid åttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en pratstund samtidigt.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 4 november 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem i dag också. Även i dag så hade han varit ledig på grund av arbetsbrist.


En fika och en pratstund blev det när jag kom hem.

 

Höll sen på med diverse hushållsbestyr här hemma. Varvade lite med datorstunder.

 

Jimmy och jag åt middag vid fyratiden.

 

Sen vid femtiden så stack han iväg för att jobba ett kort pass på ett par timmar.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 4 november 2009 – Jobbet.

 

Även i dag så var jag först i skalen med grönsakerna, sen i diskrummet som tredjeman, och slutligen så dukade jag fram mellanmålet.

 

Köttsoppa, mjukt bröd, och pålägg serverade vi i dag.

 

En kollega var sjuk i dag också.

 

Allt flöt på bra i dag, och ingenting speciellt hände.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 3 november 2009 – Kvällen.

 

Och kvällen blev som alltid lugn och skön.

 

Jag satt större delen av kvällen i köket. Läste i min bok: ”Rätt åt dig!” av Jane Fallon. Och så varvade jag med datorstunder.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum och framför datorn.

 

Borzko jobbade sent, och kom hem vid niotiden. Ätit middag hade han redan gjort. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig också och läste i sin bok.

 

 


Dagens Shopping - 091103 - Tolv stycken böcker.


I dag så blev det tolv stycken böcker. Boken på det översta fotografiet är en begagnad pocketbok från Bokbörsen. Dom övriga elva böckerna är nya böcker från Bokus, både inbundna böcker och pocketböcker.I dag så fyller Bims Blogg 4 år! ;-)Grattis till min blogg som i dag fyller 4 år!

Om siffran stämmer som står här på Blogg.se, så har jag under dom 4 åren, bloggat 7.537 stycken inlägg. Och det blir i snitt cirka 5 inlägg per dag.

Innan jag började att blogga här, så bloggade jag ett kort tag på MSN Spaces Live. Och före det så skrev jag dagbok i flera år på Communityn Lunarstorm. Och det började jag med redan i september 2002. Så egentligen så har jag hållit på i över 7 år nu!Nu har jag vaccinerat mig mot svininfluensan! Har ni? Ska ni?


Ja, nu har jag vaccinerat mig mot svininfluensan!Jag gjorde det på Handens Vårdcentral i Haninge.Har ni vaccinerat er?
Ska ni vaccinera er?
Om ni ska - Varför?
Om ni inte ska - Varför inte?


Dagens Dagbok – Tisdagen den 3 november 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig i dag på grund av arbetsbrist.

 

Jag satte mig vid datorn en kort stund för att kolla upp lite olika vårdcentraler, och var det fanns vaccin mot svininfluensa.

 

Sen så åkte Jimmy och jag iväg till Handens Vårdcentral i Haninge.

 

När vi kom dit så var det jättelång kö, så vi trodde att vi skulle få vänta jättelänge. Men det gick otroligt snabbt, så vi var klara på bara några minuter.

 

Vi fyllde i ett papper med några frågor, och så fick vi varsin spruta i överarmen.

 

Efter vaccinationen så åkte vi hem till Farsta igen, men till Centrum. Jag hämtade ut ett bokpaket från Bokus på Hemköp. Och så handlade vi ett par plastkassar med matvaror, också på Hemköp.

 

Sen så åkte vi till McDonalds i Sköndal, där vi åt vår middag. Jag åt en McBean (veg-burgare), minimorötter, och lättmjölk.

 

Åkte sen hem till Farsta igen.

 

Jimmy satte sig framför datorn.


Själv så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och satt även lite med datorn.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 3 november 2009 – Jobbet.

 

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalrummet och fixade grönsakerna tillsammans med några kollegor. Efter det så var jag i diskrummet, där jag jobbade som tredjeman och hjälpte till både i disken och plocken. Och slutligen så dukade jag fram mellanmålet.

 

Vi serverade fiskgratäng med kokt potatis i dag. Och vår salladsbuffé.

 

En av kollegerna var sjuk i dag, men vår praktikant hjälpte till bra i dag också, så det kändes inte speciellt att vi hade personalbrist.

 

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

 

 


Två nya låtar i dag på "Kör för alla!".


I dag så sjöng vi två nya låtar. Det var två jullåtar som vi ska sjunga på vår konsert på Stockholms Centralstation tisdagen den 8 december.

Den ena var: "Happy Christmas - War is over" med John Lennon från 1971.Den andra var "Stilla Natt" från 1818.


Dagens Dagbok – Måndagen den 2 november 2009 – Kvällen.

 

Kvällen tillbringades i Frans Schartaus Gymnasiums Aula tillsammans med Caroline af Ugglas, Heinz Liljedahl, Andreas, och så cirka sjuhundra medlemmar i kören ”Kör för alla!”. Lika roligt som vanligt var det förstås.

 

När jag kom hem vid halvniotiden så fikade jag tillsammans med Borzko och Jimmy.

 

Dom hade under kvällen varit iväg och köpt nya dubbdäck till Jimmys bil.

 

Efter fikat så blev det lite datortid för mig.

 

 


Dagens Shopping - 091102 - Två begagnade pocketböcker från Bokbörsen.Dagens Dagbok – Måndagen den 2 november 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem i dag. Borzko hade varit ledig hela dagen, för han hade sin veckans lediga dag i dag. Jimmy hade jobbat i dag, men inte heldag, utan han kom hem strax före mig. När jag kom hem så tog vi alla tre en fika och en pratstund tillsammans.

 

Sen så hade jag min friskvårdstimme. Och vad jag gjorde då, det tänker jag inte skriva här. För förra gången så fick jag en hel del synpunkter på hur jag utnyttjade min friskvårdstimme. Och jag tycker faktiskt att det är upp till mig vad jag gör på den.

 

Efter friskvårdstimmen så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också.

 


 

Snart blir det en tidig middag. Och sen så ska jag iväg in mot stan och möta upp med syrran. Och så ska vi till ”Kör för alla!” med Caroline af Ugglas.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 2 november 2009 – Jobbet.

 

Måndag och jobb som vanligt igen. Alla eleverna var på plats i dag, efter PRAO-veckor och Höstlov.

 

Den här veckan så är jag först i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag i diskrummet som tredjeman. Och slutligen så dukar jag mellanmålet.

 

Vi serverade korv stroganoff med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.

 

En av kollegerna var sjuk i dag. Och en annan kollega gick iväg vid tolvtiden på grund av fackligt arbete. Vår praktikant hjälpte till bra som vanligt.

 

Jag gick iväg en timme tidigare, eftersom det var min tur att ha friskvårdstimme i dag.

 Veckans Vikt - Vecka 45 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 45 - 2009
02/11

59,0 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Sammanlagt: - 3,0 kg
Kvar till målvikt: 2,0 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 1 november 2009 – Kvällen.

 

Kvällen blev som vanligt lugn och skön. Jag läste mest i min bok: ”Rätt åt dig” av Jane Fallon. Och så satt jag lite med datorn förstås också. Inget tevetittande som vanligt. För tillfället så tittar jag bara på ”Idol” och ”Körslaget” på hela veckan. Läser hellre böcker än tittar på teve.

 

Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn. Han tittade på nerladdade serier, och han spelade spel.

 

Borzko åkte ju direkt hem till sin mamma efter fotbollsmatchen. Och han har inte kommit hem än, nu när klockan är halvnio, men han kommer nog snart.

 

 


 

Måndag i morgon igen. Wiieee!!!! Gillar ju måndagar numer, för då är det ju ”Kör för alla!”. Extra roligt i morgon, eftersom vi har fått vänta två veckor den här gången, eftersom det var Höstlov förra veckan.

 Dagens Låt - 091101 - Rigo feat. Caroline af Ugglas med "Kill Our Vibe" - 2009.


Dagens Låt - 2 - 091101 - Rigo feat. Caroline af Ugglas med "Kill Our Vibe" - 2009.
Skön låt och skön video med Rigo och Caroline af Ugglas.
Dagens Dagbok – Söndagen den 1 november 2009 – Eftermiddagen.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt då frukost och jag åt lite lätt lunch. En fika och en pratstund blev det också.

 

Borzko kom tillbaka hem från OKQ8 för andra gången. Först bytte han ju däck på vår bil, från sommardäck till dubbdäck. Sen så åkte han ju dit för att byta däck på Jimmys bil. Men han insåg rätt så snabbt att Jimmys vinterdäck var helt slut, och bytte dom aldrig. Utan Jimmy måste tyvärr investera i nya vinterdäck under den närmaste tiden.

 

Både Borzko och Jimmy åkte sen iväg till återvinningscentralen i Högdalens Industriområde, och kastade Jimmys gamla däck.

 

När dom kom tillbaka igen så duschade dom båda två, i tur och ordning, och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy satte sig sen framför datorn.

 

Borzko stack sen ganska så snart iväg igen. Han åkte till Söderstadion för att möta upp med sina kompisar. Sen så skulle dom se Hammarbys sista fotbollsmatch för säsongen. Och efter matchen sen så skulle han direkt hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

När Borzko hade åkt, så flyttade jag ner med min dator till Jimmys rum. Jag har ju knappt sett honom sen i torsdags. Så det var mysigt att sitta där med varsin dator, och småprata ibland.

 

Vid fyratiden så åt vi middag tillsammans, och en fika blev det också.


Sen så fortsatte vi båda två att sitta i Jimmys rum. Jimmy satt vid datorn. Jag delade min tid mellan datorn, och en ny bok: ”Rätt åt dig” av Jane Fallon. Lyssnade på musik gjorde vi också, och pratade också förstås.

 "Kör för alla" - Höstterminen 2009.


Så här är planeringen för "Kör för alla" under höstterminen 2009.

Nu har vi fem vanliga köromgångar, under veckorna 45, 46, 47, 48, och 49.

Måndagen den 7 december, i vecka 50, är det sista gången för terminen. Och då kommer också Frida Öhrn dit. (Läs i det här inlägget.)

Tisdagen den 8 december sen, så har vi höstterminens konsert, slutkonsert och julkonsert.

Då kommer vi att sjunga på Stockholms Centralstation, klockan 18.00.

Det ska bli superkul! Dom har gjort det förut, och dom som har varit med, säger att det är jätteroligt. Så jag ser verkligen fram emot det.

Lägger in en YouTube-video här, med en liten bit från förra årets konsert. Om du klickar på DEN HÄR LÄNKEN, så kommer du till YouTube, och då finns det till höger om den videon en massa andra videos att klicka på, om ni vill se mer av konserten, eller annat med "Kör för alla!".I dag är det precis ett år sen min älskade lilla stora Tufsan flyttade hemifrån.Ja, i dag så är det exakt ett år sedan som Jenny flyttade hemifrån "på riktigt". Det var då som hon och Jocke flyttade in i deras gemensamma lägenhet i Tumba.

Men hon hade ju inte varit hemma så speciellt mycket i ett år före det heller. För då var hon oftast hos Jocke i hans dåvarande lägenhet i Södertälje.

Det här året har gått så ofattbart snabbt. jag kan inte riktigt fatta att det är ett helt år sen som hon flyttade.

Här är ett inlägg som jag bloggade några dagar innan hon flyttade.

Under det här året så har vi träffats 1-2 gånger i veckan. Och det känns jättebra för mig. Och vi pratar nog ungefär en timme i telefon varje dag också. ;-D

Älskar dig Jenny! Och saknar dig alltid! Men jag är så glad att du och Jocke har det så bra tillsammans där borta i Tumba!Frågestund!


På begäran från Jonna och Pernilla, i kommentarerna i det länkade inlägget, så startar jag nu upp en Frågestund.

Frågan för mig är, om det överhuvudtaget finns någon intresse från er? Men annars så får det väl räcka med frågorna från Jonna och Pernilla i så fall!

Så kom igen nu! Jonna, Pernilla, och alla ni andra cirka tvåhundrafemtio läsare där ute! Fråga mig om precis vad som helst! Jag kommer att försöka att svara så utförligt som möjligt på dom flesta frågorna. Kanske inte dom mest privata och personliga bara.

Via den här länken så finns inlägget till min förra Frågestund, som var i januari, och där finns vidare länkar till tidigare Frågestunder.Femal Balans + Lito Move.


Jag har aldrig ätit hälsokostpreparat förut. Jag tror att jag aldrig i hela mitt liv förut överhuvudtaget har varit inne i en hälsokostaffär... Men nu så har jag varit och shoppat där.

Vore kul att få höra lite åsikter om hälsokostpreparat i allmänhet, och om Femal Balans och Lito Move i synnerhet.Femal Balans ska jag testa att äta mot PMS-besvär. Jag har aldrig haft besvär av PMS förut i livet. Men den senaste tiden så tycker jag mig ha märkt en förändring. Möjligtvis att det kanske har att göra med att jag förmodligen närmar mig klimakteriet. Så nu ska jag ge Femal Balans en chans, och se om det lindrar mina PMS-besvär.Lito Move ska jag testa att äta för min Artros. Jag har ju ganska så mycket ont i mina stortåleder nästan jämt. Jag har också ont ibland i mina tumleder. Och jag känner även av lite ont i knäna ibland. Nu har jag läst mycket om nyponextraktpulver som tydligen lindrar besvären för många. Så jag ska även ge Lito Move en chans, och känna efter om det lindrar något. Jag äter ju sedan tidigare Glukosamin, som jag har fått på recept av min läkare. Men jag vet inte direkt om det gör någon skillnad.

Någon om har någon erfarenhet av någon av dessa produkter? Eller några andra liknande preparat? Skriv gärna och kommentera i så fall!Dagens Dagbok – Söndagen den 1 november 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med fyra fotografier).

 

Mobilen larmade klockan halvåtta i dag också. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det ett stort glas kaffe, och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko gick upp klockan nio och genomgick då sina morgonbestyr. När han var färdig sen så åt vi frukost tillsammans, fikade, och hade en pratstund.

 

Sen så stack vi båda iväg åt olika håll. Borzko tog bilen och åkte till OKQ8 för att byta till dubbdäck på vår bil.

 

Jag tog på mig min varma, sköna, fina jacka, och så gick jag iväg ut på en promenad. Grått, trist, mörkt, mulet, och tråkigt väder ute. Men rätt så skönt ändå att gå en sväng. Jag gick i ganska så precis en timme, och lyssnade på min ljudbok under tiden. Hökarängsvarvet blev det i dag.

 

Tur hade jag, för precis när jag kom hem så började det att regna...

 

Borzko kom tillbaka hem med bilen, och så bytte han till Jimmys bil, för att även byta hans däck.

 

Jimmy sov. Han åkte hemifrån sju på morgonen i fredags, och kom hem tolv på natten… Och i går åkte han också hemifrån sju på morgonen, och kom hem halvtre i natt… Dom var ett stort gäng människor som har genomfört en stor företagsflytt i helgen. Så han behövde nog sin sömn i dag. Så därför så skulle Borzko hjälpa honom med däcken.

 

Jag höll på med diverse hushållsbestyr som vanligt här hemma, när jag kom hem från promenaden. Satt lite med datorn också.

 

Fyra bilder från promenaden kommer här.

 


Hur många deckare har du läst! Testa dig!


Hittade den här listan på en favoritblogg: "Bästa Bok-Bloggen med det Sämsta Namnet": Bokhora. Dom i sin tur hade hittat listan på bokbloggen Deckarhuset, som jag inte har följt förut, men jag tror att jag ska börja att göra det nu.

Jag hade läst 31 böcker av dom 50 böckerna på listan. Och fick omdömet "Helt otroligt bra!", på gränsen ner till "Mycket väl godkänt!".

Testa du också! Och skriv i mina kommentarer vad du fick!Deckarhusets Deckarlista – Hur många har du läst?

 

1. Män som hatar kvinnor – Stieg Larsson
2. Flickan som lekte med elden – Stieg Larsson
3. Luftslottet som sprängdes – Stieg Larsson
4. Sprängaren – Liza Marklund
5. Nobels testamente – Liza Marklund
6. En plats i solen – Liza Marklund
7. Coq Rouge – Jan Guillou
8. Fiendens fiende – Jan Guillou
9. Madame Terror – Jan Guillou
10. Isprinsessan – Camilla Läckberg
11. Tyskungen – Camilla Läckberg
12. Sjöjungfrun – Camilla Läckberg
13. Mördare utan ansikte – Henning Mankell
14. Hundarna i Riga – Henning Mankell
15. Kinesen – Henning Mankell
16. Skuld – Karin Alvtegen
17. Saknad – Karin Alvtegen
18. Svek – Karin Alvtegen
19. Det grovmaskiga nätet – Håkan Nesser

20. Fallet G – Håkan Nesser
21. Människa utan hund – Håkan Nesser
22. Den döende dandyn – Mari Jungstedt
23. Den mörka ängeln – Mari Jungstedt
24. Den dubbla tystnaden – Mari Jungstedt

25. Gråt i mörker – Björn Hellberg
26. Pojken som inte ljög – Björn Hellberg
27. Nattvandraren – Björn Hellberg
28. Solstorm – Åsa Larsson
29. Det blod som spillts – Åsa Larsson
30. Svart stig – Åsa Larsson
31. Statsrådet och döden – Bo Balderson
32. Mord, herr talman – Bo Balderson
33. Statsrådet klarar krisen – Bo Balderson
34. Stum sitter guden – Anna Jansson
35. Alla de stillsamma döda – Anna Jansson
36. Må döden sova – Anna Jansson
37. Faller fritt som i en dröm – Leif GW Persson
38. Linda – som i Lindamordet – Leif GW Persson
39. Den som dödar draken – Leif GW Persson
40. God natt min älskade – Inger Frimansson
41. Skuggan i vattnet – Inger Frimansson
42. Mörkerspår – Inger Frimansson
43. Midvinterblod – Mons Kallentoft
44. Höstoffer – Mons Kallentoft
45. Sommardöden – Mons Kallentoft
46. Tunnare än blod – Åsa Nilsonne
47. I det tysta – Åsa Nilsonne
48. Ett liv att dö för – Åsa Nilsonne
49. Nattfåk – Johan Theorin
50. Gud som haver – Ingrid Elfberg

 

Testsvar här:


0 poäng: Du måste har surfat in på fel sida av misstag
1-5 poäng: Bott stora delar av ditt liv utomlands?
6-10 poäng: Godkänt
11-20 poäng: Väl godkänt!
21-30 poäng: Mycket väl godkänt!
31-48 poäng: Helt otroligt bra!

49-50 poäng: WOW!

 

 


RSS 2.0