"Systerskap" av Katerina Janouch - 2009 - Bok (Uppdaterad).---------    

Recension av boken: "Systerskap" av Katerina Janouch (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Läs Katerina Janouch serie om barnmorskan Cecilia Lund och hennes stora familj! Här möter vi Cecilia, maken John och deras fyra barn men även Cecilias två systrar och den framgångsrika modern som mera tänker på sitt yrke än på sin familj.

Serien kretsar kring familjeliv på 2000-talet där lyckan blandas med smärtsam svartsjuka och där kvinnligt systerskap skänker tröst och gemenskap.

Familjen Lunds hus på Lindängstorget är till salu. Efter Johns otrohet har Cecilia och John separerat och plötsligt är Cecilia varannan vecka-mamma. Hon saknar familjelivet och kastar sig in i arbetet som barnmorska och låter sig uppslukas av dramatiken på förlossningen. Samtidigt bär hon på en ilska och tycker att singellivet är ovant och svårt. Kanske kan mötena med John hos terapeuten hjälpa henne att få ordning på tillvaron? Ett telefonsamtal visar sig avgörande på flera sätt. Plötsligt förstår Cecilia var hennes känslor finns. Med ens är hon redo att slåss för det som är viktigt.

Samtidigt som Cecilias familj håller på att söndras hamnar hon mitt i en annan kris. Det börjar med en rad brutala övergrepp i city. Därefter försvinner Cecilias systerdotter plötsligt oförklarligt, rykten och skvaller sprids på nätet och begreppet systerskap får en ny innebörd vad händer när offret själv blir förövare? Och kan hämnd verkligen vara den rätta vägen till jämlikhet?
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Jag har läst alla Katerina Janouch böcker, och jag tycker dom alla är jättebra. Den bästa hittills, före den här boken, var den första boken i den här serien, som heter "Bedragen". Här är en länk till min recension på den.

Den andra boken i serien, "Systerskap", tycker jag faktiskt var ännu bättre än den första boken. Speciellt bra är alla personporträtten. Och också beskrivningarna av huvudpersonens jobb som barnmorska.

Jag ser verkligen fram emot fler böcker i serien. Och jag kan verkligen rekommendera böckerna. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------

Uppdaterad - 2009-11-12.

Skrev till Katerina på Facebook, om hur mycket jag gillade hennes bok, och fick följande svar:

"Tack snälla Bim!! Vad glad jag blir att du gillade boken och du ska veta att jag jobbar för fullt med nr 3... som jag verkligen vässar till ! ;-) Kram kram!
"Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0