Dagens Shopping - 100331 - Skor, jacka, två blusar, två linnen.Skor från ECCO, 900:- (LÄNK)Ljusgrå fuskskinnjacka från H&M, 400:-Svartvitrutig blus från H&M, 100:-Svart genomskinlig blus från H&M, 200:-Två stycken svarta linnen med reglerbara axelband, 50:- styck


Dagens Dagbok – Onsdagen den 31 mars 2010 – Kvällen.


Kom hem från stan vid sjutiden. Höll sen på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Och så småningom så hamnade jag i vardagsrumssoffan med datorn i knäet.

 

Jimmy jobbade sent i dag, och kom hem först vid niotiden. Borzko jobbade också sent, och kom hem vid halvtiotiden. Jenny var inte hemma, för hon var på möte på jobbet.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 31 mars 2010 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jenny var hemma när jag kom hem, för hon hade en ledig dag i dag.


Vi gick sen nästan direkt till Centrum och tog T-banan in mot stan. Klev av i Skanstull, och gick in i Ringens Köpcentrum.


Lite shopping blev det först. Och sen så gick vi och fikade. Vi tog varsin stor ostfralla, och så delade vi på ett vaniljhjärta och en chokladboll. Jag drack en caffe latte.Sen så gick vi ut och tog bussen upp till Södersjukhuset, för jag hade fått en tid för Mammografi.


När Mammografin var klar, så tog vi bussen ner till Skanstull igen. Och så tog vi sen T-banan till Medborgarplatsen.


Och så blev det mer shopping, den här gången uppe på Götgatsbacken.


När vi hade shoppat klart så gick vi bort till Medborgarplatsen igen, och så var vi och fikade igen. Den här gången drack jag en chai latte, och åt ingenting.Sen gick vi till T-banan, och så skiljdes vi åt där. Jenny åkte mot jobbet, för hon skulle på ett möte klockan sju. Och jag åkte hem till Farsta.


(Bilder på det jag shoppade kommer i ett separat inlägg).Dagens Dagbok – Onsdagen den 31 mars 2010 – Jobbet.


En mycket rörig, stökig, händelserik, och arbetssam dag i dag… Men ingenting som jag vill skriva om så här…

 

Men mina arbetsuppgifter var i alla fall som tidigare i veckan. Jag städade först matsalarna med en kollega. Sen så förberedde jag matsalarna inför lunchserveringen. Och sen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.

 

Vi serverade kebabgryta med ris i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi inte i dag. Vi var av olika anledningar två personal färre, den största delen av arbetsdagen.

 

 


Dagens Låt - 100331 - Taio Cruz med "Break Your Heart" - 2009.


Dagens Låt - 100331 - Taio Cruz med "Break Your Heart" - 2009.


Mobilblogg. På...

14b3629a340155fed4be04035b03205c.png

Mobilblogg. På väg hem från shopping i stan tillsammans med Jenny. ;-D


"Kör för alla!" - Vårterminen 2010 - 30/03.I kväll så tränade vi på "Across the Universe", "Shoreline", "Macarena", "Under ytan", och "Tro på varann".

Vi tränade också på "rörelserna/dansen" till "Macarena". ;-DHär är en länk till min kategori "Kör för alla!" där alla låtarna finns.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 30 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen tillbringades i Filadelfiakyrkan tillsammans med Caroline af Ugglas, Heinz Liljedahl, min storasyster Anette, och hundratals andra i ”Kör för alla!”.

 

När jag kom hem blev det ett stort glas te och en pratstund med Borzko och Jimmy. Jenny var inte hemma, för hon slutar inte förrän vid elvatiden i kväll.

 

 


"Vyssan lull" av Carin Gerhardsen - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Vyssan lull" av Carin Gerhardsen (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman.)

---------


"Conny Sjöberg och hans kollegor på Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet.

Halsarna är avskurna och det finns blod överallt men inga spår av gärningsmannen.

Barnens svenske far lever isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden. Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?

Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt och har tankarna på annat håll. Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på Den andre mannen, han som med iskyla gett sig på henne i en osedvanligt utstuderad våldtäkt som på pappret aldrig har ägt rum. Och kollegan Einar Eriksson, nonchalant som vanligt, är försvunnen och underlåter att dyka upp på jobbet.

Sjöberg är själv splittrad. Han kan inte glömma den rödhåriga Margit Olofsson som dyker upp i hans drömmar. Till slut bestämmer han sig för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mor alltid vägrat att tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott vara död.

Och Einar Eriksson har fortfarande inte dykt upp på sin arbetsplats

Vyssan lull handlar om skuld, en skuld som präglat de inblandade i årtionden och som kommer att leva vidare tills alla är borta. Vyssan lull är den tredje boken i den populära Hammarbyserien.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken "Vyssan lull" är den tredje fristående delen i deckarserien: "Hammarbyserien".

Den första boken "Pepparkakshuset" utkom 2008, och den har jag recenserat HÄR.

Den andra boken "Mamma, pappa, barn" utkom 2009, och den har jag recenserat HÄR.

Och nu har jag alltså läst den tredje boken "Vyssan lull".

Den här boken var precis lika bra som dom två tidigare böckerna. Jag tycker verkligen om karaktärerna i boken, speciellt poliserna som är med i varje bok. Storyn i den här boken var också lika bra som i dom två tidigare.

Boken var spännande, lättläst, gripande och inte alls förutsägbar. Så jag kan varmt rekommendera boken. Men läs helst alla tre böckerna, och i rätt ordning. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Ordfront.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------

Dagens Dagbok – Tisdagen den 30 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag. En fika och en pratstund blev det när jag kom hem.

 

Sen höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Och satt även lite med datorn.

 

Åt sen en mycket tidig middag. Och så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg till ”Kör för alla!”.

 Dagens Låt - 100330 - Justin Bieber feat. Ludacris med "Baby" - 2010.


Dagens Låt - 100330 - Justin Bieber feat. Ludacris med "Baby" - 2010.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 30 mars 2010 – Jobbet.


En ungefär likadan arbetsdag i dag, som i går.

 

Läs gärna min kära kollega Snurrans blogg, Filijokus Funderingar.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 29 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen blev lugn och skön som vanligt. Läste ut boken: ”En tyst minut” av Siegfried Lenz. Satt också en hel del med datorn. Började sen på en ny bok: ”I det här trädet” av Katarina Kieri & Per Nilsson.

 

Jimmy satt mest på sitt rum, framför datorn. Jenny jobbar eftermiddags- och kvällspass och slutar vid elvatiden. Borzko skulle bli sen i kväll, och kommer troligtvis hem vid tiotiden.

 

 


"En tyst minut" (Schweigeminute) av Siegfried Lenz - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "En tyst minut" av Siegfried Lenz (2008) (Genre: Tysk Skönlitteratur / Roman.)

---------


"I En tyst minut får vi möta Christian och Stella en varm sommar på en badort vid kusten. Christian arbetar för sin far i hamnen och stöter av en slump ihop med sin lärarinna. De dansar på strandfesten i Hirtshafen, gör utflykter till Fågelön och läser William Faulkner under tallarna nere vid stranden. I En tyst minut är det Christian som berättar om deras sommar tillsammans. Den sommar som skulle bli Stellas sista.

En tyst minut handlar om Christians och Stellas ömsesidiga kärlek som skildras av Siegfried Lenz lika träffsäkert och ömsint som alltid med det enkla och eleganta språk som har blivit hans kännetecken.

En tyst minut kom ut 2008 i Tyskland och har fått mycket lovord och beröm. Boken har redan översatts till närmare 25 språk och när boken kom ut i England skrev The Independent: "Lenz's beautiful miniature also stands alone as a masterclass in the grammar of farewell".

Siegfried Lenz föddes 1926 i Ostpreussen. Efter studenten 1943 blev han som nästan alla i sin generation soldat. I slutet av kriget deserterade han och hamnade i engelsk krigsfångenskap där han jobbade som tolk. Efter kriget studerade han i Hamburg och arbetade sedan som journalist.

Lenz debuterade 1951 och har utöver ett femtontal romaner och nästan lika många novellsamlingar även skrivit dramatik, essäer och en barnbok.

I Sverige är Siegfried Lenz kanske allra mest känd för sina episka romaner som
Tysktimmen och Förhistorien i fin översättning av Brita Edfelt."


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken var en lite ovanlig bok för mig att läsa. Först så är det en tysk bok, sen så är det en kärlekshistoria, och sen så var den bara etthundra sidor lång.

Men det är också roligt att läsa något annorlunda ibland. Och det var ju verkligen det här. Jag hade förmodligen aldrig läst den här boken, om jag inte hade fått den som ett recensionsexemplar.

Just därför var det ju jätteroligt att jag tyckte att den var så bra! Den var mycket välskriven, och skildrade kärlekshistorien, mellan en gymnasieelev och hans lärarinna på femtiotalet, mycket bra. Så jag kan varmt rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Thorén & Lindskog.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Måndagen den 29 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Ingen var hemma när jag kom hem i dag, utan alla övriga tre familjemedlemmar var och jobbade.

 

Jag höll sen på som vanligt här hemma, och fixade med diverse hushållsbestyr. Varvade lite med datorstunder också.

 

Vid halvsextiden så kom Jimmy hem från jobbet och då blev det middag, fika, och en pratstund.

 "Bara betydelsefulla dör" av Varg Gyllander - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Bara betydelsefulla dör" av Varg Gyllander (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman.)

---------


"Vinterhimlen färgas orange av tusen facklor. Under bedövande tystnad marscherar unga män i korta, glansiga jackor genom det lilla samhället som en gång om året förvandlas till skådeplats för den nynazistiska rörelsens viktigaste manifestation. Men i skogen väntar en man med ett uppdrag, och innan kvällen är över är en av nazisterna död.

Kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin dras in i en utredning som spretar åt alla håll, politiska och privata. Levin tvingas mot sin vilja att gräva i den döde nazistens förflutna och konfrontera otäcka familjehemligheter. Samtidigt blir frågetecknen alltfler: Vem är den rökande mannen vid mordplatsen, och vad händer egentligen bakom dörrarna i det ökända Örnnästet?

Holtz arbetar som vanligt med en blandning av noggrannhet och spontana infall. Gåtans lösning ligger fortfarande långt borta, men julen kommer allt närmare och Holtz kämpar med sina ensamhetskänslor. Hans kärlekshistoria med den unga praktikanten Nahid sätter spår och får honom att begå ett fatalt misstag.

Bara betydelsefulla dör är Varg Gyllanders andra bok i serien om de två kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin."


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Läste Varg Gyllanders debutroman "Somliga linor brister" för ett halvår sen, och tyckte att den var mycket bra. Den fick en fyra i betyg av mig, och länk till recensionen finns här.

Varg Gyllanders andra bok "Bara betydelsefulla dör" var precis lika bra som den första.

Boken var riktigt spännande. Den handlade om ett väldigt aktuellt ämne. Och den var absolut inte förutsägbar. Kul också att huvudpersonerna är kriminaltekniker, och inte "vanliga" poliser.

Jag kan verkligen rekommendera boken, till alla som gillar svenska kriminalromaner. Men läs gärna den första boken då först. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


Dagens Låt - 100329 - Timbaland feat. Katy Perry med "If We Ever Meet Again" - 2010.


Dagens Låt - 100329 - Timbaland feat. Katy Perry med "If We Ever Meet Again" - 2010.


Dagens Dagbok – Måndagen den 29 mars 2010 – Jobbet.


Måndag igen och jobb igen förstås. Den här veckan så städar jag först matsalarna tillsammans med en kollega. Sen så ”dukar” jag, alltså förbereder matsalarna inför lunchserveringen. Och slutligen så jobbar jag som försteman i stora matsalen.

 

Vi serverade kycklingnuggets, kokt ris, och currysås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 Veckans Vikt - Vecka 13 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 13 - 2010
29/03

59,5 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Kvar till målvikt: 2,5 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 28 mars 2010 – Kvällen.


Söndagskvällen tillbringades till största delen tillsammans med datorn och med familjen. Vi satt och tittade på Thailandsresor, och bokade sen också en resa.

 

(Se det här inlägget).

 

 


335 dagar kvar! ;-DJa! Nu har vi bokat! Vi åker till Thailand över min 50-årsdag!

Vi åker lördagen den 26 februari och kommer hem söndagen den 13 mars (på Jennys 21-årsdag!)! (Jag fyller 50 år den 7 mars).

Enligt Vingresor så är det 335 dagar kvar tills vi åker! ;-D
Elva månader!

Och det är jag, Borzko, Jimmy och Jenny som åker!

Och det blev samma ställe som vi har på när vi var i Thailand över Julen 2006: Patong Beach på Phuket.

Men inte samma hotell, utan ett annat den här gången: Duangjitt Resort, 300 m från stranden, 1 km från centrum, 3 stycken pooler, frukostbuffé, två dubbelrum med balkonger.

Här är en länk till hotellet på Vings hemsida.

Så underbart att ha detta att se fram emot! :-DDagens Dagbok – Söndagen den 28 mars 2010 – Eftermiddagen.


Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt då frukost, och jag åt lunch, och vi tog även en fika och en pratstund.

 

Han satte sig sen på sitt rum, framför datorn. Jag återgick till att varva läsning i min bok, med datorstunder.

 

Borzko kom hem från gymmet vid tvåtiden. Han satte sig då också och läste en stund i sin bok.

 

Vid halvfyratiden sen så åkte Borzko iväg till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jag satte mig en stund och sjöng och tränade på låtarna i ”Kör för alla!”

 

Sen vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans.

 

Efter middagen så satte jag mig och läste igen, och läste också ut boken ”Bara betydelsefulla dör” av Varg Gyllander.

 

Började sen på en ny bok ”En tyst minut” av Siegfried Lenz.

 

Jenny kom sen hem vid halvsextiden.

 Dagens Dagbok – Söndagen den 28 mars 2010 – Morgonen + Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta (sommartid), efter lite drygt sex timmars sömn. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Borzkos mobil larmade klockan åtta, och han gick då upp. Han åkte sen direkt iväg för att jobba ett litet kort extrapass i dag.

 

Jag höll sen på som vanligt här hemma under förmiddagen. Lite hushållsbestyr höll jag på med. Men mest satt jag med datorn och boken.

 

Satt med datorn och kikade en hel del på Thailandsresor… ;-)

 

Och så började jag att läsa i en ny bok: ”Bara betydelsefulla dör” av Varg Gyllander.

 

Vid elvatiden redan så kom Borzko hem från sin körning. Han var bara hemma en kort stund då, och sen gick han iväg till Farstahallen för att träna.

 

 


"The Taking of Pelham 1 2 3" - 2009 - Film - Dvd"The Taking of Pelham 1 2 3" - 2009 - Film - Dvd

"Walter Garber arbetar på tunnelbanan i New York City där han en helt vanlig dag hamnar mitt i ett kidnappningsdrama, då ett tunnelbanetåg kapas. Ryder, den hårdkokta hjärnan bakom kapningen och ledaren för ett gäng på fyra tungt beväpnade gangstrar, hotar att avrätta tågets passagerare om han inte får en stor lösensumma inom en timme. När spänningen växer under hans fötter tar Garber sina stora kunskap om tunnelbanesystemet till hjälp i kampen att överlista Ryder och rädda gisslan. Men det finns en gåta som Garber inte lyckas lösa: Om tjuvarna får pengarna - hur ska de lyckas fly därifrån?"

(Kopierat från Lovefilm)

Den här filmen är en nyinspelning av en film från 1974 med samma namn. Jag minns mycket väl att jag såg den på bio, för typ 35 år sen, och att jag tyckte den var bra. (Länk till den gamla filmen).

Den här nya filmen, var mycket, mycket bra. John Travolta är helt suverän i sin roll. Och även Denzel Washington är mycket bra. Även övriga skådespelare är bra.

Filmen är mycket spännande, och jag kan verkligen rekommendera den.

Betyg: 4,5 av 5.

Filmens trailer:


"Körslaget" - Våren 2010 - 27/03.Jaha, då blev den första kören som fick lämna Körslaget, Team Gyllenhammar med körledaren Ralf Gyllenhammar från hårdrocksbandet Mustasch.

Lite synd att han fick lämna som första kör tycker jag. Det hade varit roligt att se vad han hade haft att komma med framöver.

Tycker att alla körerna var bra i går också. Men om jag måste säga någon som skulle ha åkt ut, så säger jag nog Team Strömstedt. Eller i andra hand Team Mojje.

Vad tyckte ni?Dagens Låt - 100328 - David Guetta feat. Kid Cudi med "Memories" - 2009.


Dagens Låt - 100328 - David Guetta feat. Kid Cudi med "Memories" - 2009.


I natt blir det Sommartid!Glöm inte bort att ställa fram klockorna en timme!


Dagens Dagbok – Lördagen den 27 mars 2010 – Kvällen.


Efter middagen, fikat, och pratstunden med min älskade familj, så satte jag mig och läste i min bok. Borzko satte sig också och läste. Jimmy satt på sitt rum framför datorn. Jenny satt också på sitt rum en stund framför datorn, och sen gjorde hon sig i ordning för att åka och jobba.

 

Jag läste ut boken ”Ursäkta, din själ dog nyss” av Danny Wattin.

 

Vid åttatiden så åkte Jenny iväg till jobbet för att jobba ännu ett nattpass.

 

Vi övriga tre som var kvar hemma satte igång teven och så tittade och lyssnade vi på ”Körslaget”.

 

Efter att det var slut så satte vi igång en dvd-film. Det blev filmen ”The Taking of Pelham 123”.

 

När filmen sen var slut så satt jag med datorn en stund.

 

 


"Ursäkta, men din själ dog nyss" av Danny Wattin - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Ursäkta, men din själ dog nyss" av Danny Wattin (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman.)

---------


"Det är Äggbankningsdag och allting är precis som vanligt. Ljuden från skolgårdens fortplantningsruta, småflickorna som strosar runt i väntan på att deponera sina äggstockar och Angelinorna som fnittrande bläddrar igenom sina kataloger i jakt på nya kändisar att göra barn med. Det finns ingen som helst möjlighet för Benjamin Albert Bonkenstein, till hälften Einstein, att veta att hela hans tillvaro snart kommer att vändas upp-och-ned. Ett händelseförlopp som börjar när han inleder ett hemligt förhållande med den genetiskt överlägsna överklassflickan Julia och slutar i en härva av mord, lögner och skönhetsideal så extrema att de riskerar rasera grunden för allt mänskligt liv.

Ursäkta, men din själ dog nyss är en berättelse om vikten av medkänsla i en tid av självupptagenhet. Med avstamp i aktuell forskning inom gen- och bioteknik och den snabbt ökade handeln med mänskliga arvsanlag målar Danny Wattin upp en värld där människan offrat det hon behöver för att få det hon vill ha. En värld inte helt olik vår egen. Där mäklare säljer attraktiva blondiners ägg till högstbjudande, nobelpristagarspermier beställs över nätet och graviditeter läggs ut på fattiga kvinnor i andra delar av världen. En plats där fulhet är ondska, barn en mänsklig rättighet och kärlek endast kan finnas av den som är beredd att försaka allting annat.

Kommer snart till en framtid nära dig!
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Jag har läst två böcker tidigare av Danny Wattin, romanen "Vi ses i öknen" från 2007 (Betyg 3), och novellsamlingen "Stockholmssägner" från 2005 (Betyg 3,5).

Danny Wattins senaste bok, romanen "Ursäkta, men din själ dog nyss", hade jag läst så mycket om, och hört så mycket bra om, så jag förväntade mig verkligen mycket av den.

Tyvärr så tyckte jag inte alls speciellt bra om boken. Tyckte att den var jobbig att läsa, och den fängslade mig inte alls. Hade det inte varit en gratis recensionsbok så hade jag nog inte ens läst ut den. ///Bim.

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Piratförlaget.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


Dagens Dagbok – Lördagen den 27 mars 2010 – Eftermiddagen.


Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Då blev det frukost för honom, och lunch för mig. Och en fika och en pratstund.

 

Borzko kom sen hem från gymmet vid ettiden. Han åt då också lunch, och en fika blev det då också.

 

Sen så höll både jag och Borzko på här hemma och fixade med lite allt möjligt. Borzko var ute en sväng i några ärenden också.

 

Jenny hade beställt väckning klockan fyra, och det fick hon. Sen så åt hon ”frukost” då vi andra tre samtidigt åt middag. En fika och en lång pratstund blev det för oss alla fyra tillsammans också. Mysigt att sitta alla fyra och prata tillsammans, för det blir tyvärr inte så ofta, även om vi nu bor här alla fyra.

 

 


Dagens Shopping - 100326 - Skor, jacka och jeans + jacka till Borzko.Sneakers, Puma, i herr-modell, från Stadium, 700:-Fuskskinnjacka, från H&M, 300:-Jeans, modell Sqin, från H&M, 500:-Fuskskinnjacka till Borzko, från H&M, 500:-Tre fotografier från eftermiddagen i stan med Jenny i går, fredagen den 26 mars 2010.(Och ett till finns här.)Glass nummer tre av åtta!I går blev det glass nummer tre av sammanlagt åtta glassar av GB:s nyheter.

(Tidigare glassar.)Recensionsbok nummer 48 och 49.Recensionsböckerna nummer fyrtioåtta och fyrtionio är två stycken ungdomsböcker, "I det här trädet" av Katarina Kieri & Per Nilsson och "När vi försvann" av Cylin Busby & John Busby, från Bokförlaget Rabén & Sjögren.Dagens Dagbok – Lördagen den 27 mars 2010 – Morgonen + Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Vid åttatiden så kom Jenny hem från sitt nattpass på jobbet. Hon gick då och la sig för att sova nästan på en gång.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. När han sen var klar, och hade ätit frukost, så gick han iväg till Farstahallen för att träna.

 

Jag höll på med en massa nytta här hemma hela förmiddagen. Tvättmaskinen, torktumlaren, och diskmaskinen jobbade också.

 

Månadens tråkigaste gjorde jag också, betalade räkningar och fixade alla överföringar.

 

Höll på och fixade, grejade, pulade, donade, och pysslade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och så varvade jag med lite stunder vid datorn.

 

 

 


David Hellenius sketch + showdanserna.


Det absolut bästa i går, i Finalen i Lets Dance, det var ju inslaget med David Hellenius när han härmade flera av dansarna. Jag tycker nog att David Hellenius är en av Sveriges roligaste människor, och absolut Sveriges bästa programledare!

Jag hittar inte inte klippet på YouTube just nu, men så fort jag gör det så byter jag ut den här videon från TV4 Play.Här kommer också dom två showdanserna från Finalen i Lets Dance.
Mattias och Cessi i en Michael Jackson-dans.
Och Claudia och Tobias i en Moulin Rouge-dans.Lets Dance 2010 - 26/03 - Final.


Jaha, och då var Finalen i Lets Dance över för den här säsongen.

Och det blev Mattias och Cecilia som vann.Och Claudia och Tobias kom på andra plats.Jag tyckte båda paren var mycket bra i Finalen, och under hela den gångna säsongen. Så jag hejade faktiskt inte på någon av dom, utan det spelade mig ingen större roll vem av dom som vann.

Jag hade blivit lika glad, oavsett vem som vann. Och lika ledsen över den som inte vann...

Men nu blev det så här, och det var väl bra. Båda paren var mycket bra i går. Och båda paren gjorde en mycket bra showdans tycker jag.

Vad tycker ni andra?Dagens Låt - 100327 - Iyaz med "Replay" - 2009.


Dagens Låt - 100327 - Iyaz med "Replay" - 2009.


Dagens Låt - 100326 - Jason Darulo med "In My Head" - 2009.


Dagens Låt - 100326 - Jason Darulo med "In My Head" - 2009.


Dagens Dagbok – Fredagen den 26 mars 2010 – Kvällen.


Jenny och jag kom hem vid halvåttatiden. Jimmy var hemma när vi kom hem.

 

Jenny var bara hemma en kort stund, och sen vid åttatiden så stack hon iväg till jobbet för att jobba ett nattpass mellan nio och sex.

 

Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt när Jenny stack i väg till jobbet.

 

Teven satte vi igång vid åttatiden, och så tittade vi på Finalen i Lets Dance. Åt och drack lite gott till gjorde vi förstås också.

 

(Jättetrött i kväll… Jobbig arbetsvecka… Och sen tog fyra timmars shopping på stan, med Jenny, en lönefredag, mina sista krafter… Har suttit och slöat framför teven och Lets Dance nu… Och det blir tidig sänggång i kväll… Orkar inte blogga alla fotografier från i dag… Utan det gör jag i morgon…)
Dagens Dagbok – Fredagen den 26 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem, för hon var ledig i dag, eftersom hon skulle jobba ett nattpass i natt.

 

Vi stack sen direkt iväg med tunnelbanan in mot stan, för lite shopping för oss båda två.

 

Först gick vi till en resebyrå och hörde oss lite för om resor till Thailand… ;-D

 

Sen så blev det shopping, shopping och shopping. ;-)

 

Jag köpte mig ett par svarta Puma-sneakers på Stadium. Sen så blev det en svart fuskskinnjacka till Borzko, en svart fuskskinnjacka till mig, och ett par blåa jeans till mig, allt från H&M. (Bilder kommer i ett separat inlägg).

 

Jenny handlade också en hel del, men det kanske hon själv bloggar om.

 

Middag åt vi på John Chris. Det blev deras favorit, ljummen pastasallad. Jenny tog med kräftstjärtar, och jag åt en med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Fika blev det där också.

 

Fortsatte sen att shoppa och titta i affärer fram till klockan sju, när dom flesta affärerna stängde, och då åkte vi hemåt. (En mobilbloggad bild från Hötorgets tunnelbanestation finns längre ner).

 

(Bilder från eftermiddagen kommer i ett separat inlägg).

 Dagens Dagbok – Fredagen den 26 mars 2010 – Jobbet.


Veckans sista arbetsdag blev också en helt vanlig arbetsdag. Jag var först i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen var jag i disken och jobbade som tredjeman.

 

I dag serverade vi blandade rätter från frysen.

 

Vi var fulltalig personalstyrka, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

 Mobilblogg. Jenny...

2ace6611231de6f160e86c74bd4205a8.png

Mobilblogg. Jenny och jag är på väg hem efter shopping på stan. :-)


Är jag bokberoende?!? ;-DHittade ett litet test i Cecilias Bokblogg på Aftonbladet.
Sju kriterier på bokberoende.
Svarar man ja på alla är man fast.
Hur många tror ni att jag svarade ja på? ;-)

1. Om du är på middag eller fest slutar det alltid med att du diskuterat minst en bok under kvällen.
2. Om du har en timme ledigt, ensam hemma, slutar det ofelbart med att du läser.
3. Du säger om bio: "Ja, filmen var okej, men jag har läst boken också, och den var bättre".
4. Du vill inte erkänna det, men dömer ibland ut människor som säger att de aldrig läser.
5. Du får panik när någon bok blir riktigt omtalad, och du har missat den.
6. Om du har barn försöker du indoktrinera dem till att bli små bokmalar.
7. Du kan inte tänka dig att slänga böcker, ens om de är usla.Dagens Dagbok – Torsdagen den 25 mars 2010 – Kvällen.


Och kvällen blev som alltid lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen och läste i min bok: ”Ursäkta, men din själ dog nyss” av Danny Wattin. Varvade lite med stunder vid datorn också.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Efter middag och dusch, så satt han sen också och läste större delen av kvällen.

 

Jenny var inte hemma, för hon jobbade ett eftermiddags- och kvällspass.

 

Och i morgon så är det då äntligen fredag! Wiieee!!!! ;-D

 Vad har ni i era väskor?


Ja, vad har ni i era väskor?

Det här har jag i min väska:Det här har jag i min väska:
- Näsdukar.
- Handsfree till mobilen.
- Två extra batterier till mobilen.
- Nyckelring med tre nyckelknippor på - hemmanycklar, bilnycklar, jobbnycklar.
- Kajalpenna.
- Nagelfil.
- Ipren.
- Tampong.
- Lypsyl.
- Miniburk med handcreme.
- Minispegel.
- Två femkronor + två tiokronor - toalettpengar.
- Plasttandpetare.
- Glasögonduk.
- Plånbok/Portmonä/Korthållare - innehållande bankkort, körkort, ett gäng andra plastkort, förköpshäfte, lite kontanter, med mera.

- Och så alldeles självklart min älskade Nokia N97:a, som jag tog fotot med!Och allt det ovanstående har jag i min nya lilla väska, som trots att den är så liten, innehåller ÅTTA (!) olika fack. Jättebra med många små fack tycker jag, så inte allt bara ligger i en enda hög.Recensionsbok nummer 47.Recensionsbok nummer fyrtiosju är "Bara betydelsefulla dör" av Varg Gyllander från Bokförlaget Bra Böcker.Dagens Dagbok – Torsdagen den 25 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma under eftermiddagen med diverse hushållsbestyr. Varvade lite med stunder vid datorn också.

 

Vid strax efter fem så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

 

 


Alla mina 23 svarta väskor! ;-D


Ja, här är alla mina 23 svarta väskor.
Just nu använder jag den som är längst upp till höger på det översta fotografiet.
Och när jag ska ha: bok / paraply / vattenflaska / texter till kören, eller något annat med mig, så använder jag den som är längst ner till höger på det nedersta fotografiet.
;-DDagens Låt - 100325 - Alicia Keys med "Try Sleeping With A Broken Heart" - 2009.


Dagens Låt - 100325 - Alicia Keys med "Try Sleeping With A Broken Heart" - 2009.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 25 mars 2010 – Jobbet.


En helt vanlig arbetsdag i dag också. Även i dag var jag först i skalen med grönsakerna, och sen i disken som tredjeman.

 

Vi serverade fiskburgare med bröd i dag. Diverse tillbehör till, och även potatismos.

 

Allt gick bara bra i dag, och ingenting speciellt hände. Fulltalig personalstyrka var vi också.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 24 mars 2010 – Kvällen.


Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och efter det så satte jag mig med datorn i knäet.

 

Vid åttatiden så kom Jenny hem. Då blev det en fika i köket med båda mina kära barn, och en pratstund.

 

Sen blev det lite bokläsning.

 

Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid niotiden.

 

 


Recensionsbok nummer 44, 45 och 46.


I dag kom det tre stycken recensionsböcker från tre olika bokförlag."Fosterland" av Dilsa Demirbag-Sten, från Albert Bonniers Förlag."Häst häst tiger tiger" av Anita Ahrens, från Alf Bokförlag."En tyst minut" av Siegfried Lenz, från Bokförlaget Thorén & Lindskog.Dagens Shopping - 100324 - Svart liten axelremsväska, Åhléns, 200:-.Dagens Dagbok – Onsdagen den 24 mars 2010 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Parkerade bara bilen och var inne en kort stund, och sen så gick jag till Centrum.

 

Köpte mig en ny liten svart handväska på Åhléns för 200:- kronor. Och hämtade ut bokpaket på Hemköp.

 

Sen gick jag till Torget och köpte en bukett tulpaner, och så gick jag hem till mina föräldrar för att fika.

 

 

Satt där och fikade och pratade i lite drygt en timme, och sen så gick jag hem igen.

 

Var bara hemma en kort stund nu också, och sen så kom Jimmy hem från jobbet och hämtade upp mig.

 

Vi åkte sen hem till en av mina jobbarkompisar, för Jimmy skulle hjälpa familjen med deras datorer.

 

Jimmy fixade det han skulle, och sen så satt vi och fikade och pratade med flera ur deras familj.

 

Sen åkte vi hem, och när vi kom hem så åt vi middag.

 Dagens Låt - 100324 - Alexandra Burke med "Bad Boys" - 2009.


Dagens Låt - 100324 - Alexandra Burke med "Bad Boys" - 2009.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 24 mars 2010 – Jobbet.


I dag på jobbet var det en helt vanlig ordinär arbetsdag. Halva dagen i skalen med grönsakerna, och sen andra halvan av dagen i disken som tredjeman. Vi serverade korvstroganoff med kokt ris. Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bra, och inget speciellt hände i dag.


"Fallet Vincent Franke" av Christoffer Carlsson - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Fallet Vincent Franke" av Christoffer Carlsson (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman.)

---------


"Om det finns en gräns mellan kärleken och besattheten, den övre och den undre världen, mellan verkligheten och hallucinationen - öppna den här boken och försök viska det till huvudkaraktären ...

Han heter Vincent Franke, är en vilsen morfinist och i hans lägenhet hamnar en dag en ung kvinna. Hon kallar sig Maria, och det enda Vincent vet är att hon under inga omständigheter får rymma därifrån. På uppdrag av Pastor, den tyngste aktören i Stockholms undre värld, måste han hålla henne inlåst.

Vincent vet hur den undre världen fungerar, han kan spelreglerna. Att falla för Maria blir förödande. Och när hon plötsligt försvinner blir Vincents tillvaro allt annat än enkel.

Fallet Vincent Franke är en roman om vilka vi är och vilka vi kanske hade kunnat bli. Men det är också en berättelse om två omaka, utstötta människor och en flykt undan allt som hotar deras liv.

Christoffer Carlsson är född 1986 och uppvuxen i Halmstad. Sedan 2005 bor han i Stockholm där han studerar till kriminolog vid Stockholms universitet. Fallet Vincent Franke är hans debutroman."


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Det här var en mycket bra debutantbok tycker jag. En spännande historia. Härliga personporträtt. Och mycket humor i boken. Kändes inte direkt som någon kriminalroman, utan mer som en "vanlig" roman som handlar mycket om den undre världen i Stockholm.

Jag kan verkligen rekommendera boken. Och jag ser verkligen fram emot fler böcker av Christoffer Carlsson. Gärna i samma genre och anda. För jag tyckte mycket om hans sätt att skriva, som inte liknar något tidigare som jag har läst. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Piratförlaget.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------

"I grunden utan skuld" av Viveca Sten - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "I grunden utan skuld" av Viveca Sten (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Efter några dygn ger polisen upp. Det antas att flickan har drunknat, att hon tagit livet av sig.


Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.


Det är den förvunna flickan som har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri?


Thomas och hans kollegor har fått ytterligare ett svårt mordfall att lösa. Ledtrådarna är lika få som då de försökte utreda flickans försvinnande, och mötet med hennes föräldrar väcker minnet av då Thomas förlorade sin egen dotter. Hans före detta hustru, Pernilla, har plötsligt flyttat hem till Stockholm igen. Och medan han försöker trösta Nora som sörjer sitt havererade äktenskap börjar han undra om han och Pernilla kanske kan hitta tillbaka till varandra igen.

 

I grunden utan skuld är Viveca Stens tredje deckare i den populära Sandhamnserien. Här får vi även följa den unge Thorwald som växer upp på ön i början av 1900-talet. Livet i ytterskärgården är svårt, och Thorwald lever i ständig skräck för att drabbas av sin fars vredesutbrott. Men han finner också kärleken i den jämnåriga Karolina. Slutligen löper historierna samman och det visar sig att det förflutna lever vidare i nuet på ett sätt som ingen hade kunnat ana."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

För ganska så precis ett år sedan så läste jag Viveca Stens första och andra bok. Här är min recension på den första: "I de lugnaste vatten". Och här är min recension på den andra: "I den innersta kretsen". Jag tyckte båda två var mycket bra, och dom fick båda två en fyra i betyg.

Nu har jag precis läst hennes tredje bok i Sandhamns-serien: "I grunden utan skuld". Och den var faktiskt precis lika bra som dom två första.

Tror faktiskt till och med att den här boken var en aning bättre. Och det var nog för att det finns en historia vid sidan om, som utspelar sig i början på nittonhundratalet. Historierna hör ju förstås ihop så småningom.

Jag kan varmt rekommendera alla Viveca Stens tre böcker. Mycket bra svenska kriminalromaner och mycket bra relationsdraman vid sidan om själva deckarhistorierna.

Och jag vet att Viveca Sten har planering på åtminstone två böcker till i serien, och det glädjer mig mycket!  ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Forum.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


"Mystiska Milla och Vintercirkusen" (Nifse Nella og Vintersirkuset) av Unni Lindell & Fredrik Skavlan - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Mystiska Milla och Vintercirkusen" (Nifse Nella og Vintersirkuset av Unni Lindell & Fredrik Skavlan (2009) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Barn- och Ungdomsbok)

---------


"På dagarna ligger Mystiska Milla som ett tygstycke på en syfabrik, men egentligen är hon en liten spökflicka. Plötsligt en dag har alla spökena försvunnit - fabrikören har bestämt sig för att göra dukar av tygerna under sin bröllopsresa till Sankt Petersburg! Mystiska Milla lyckas dock smita ut i det stora Vinterpalatset och tar hjälp av nya spökvänner för att rädda såväl de andra spökena som pojken Pinneus mamma som jobbar på den berömda vintercirkusen.

I den tredje boken om Mystiska Milla är hon lika egensinnig och påhittig som någonsin och lyckas sätta krokben både för spöken och människor i sin jakt på sanningen. Unni Lindell roar barn och vuxna med sin text, här finns både spöken och deckarkänsla. Kände programledaren och illustratören Fredrik Skavlan förflyttar läsaren i bild till Millas Sankt Petersburg om vintern och fångar Milla själv med hela hennes lilla själ!

En härlig kapitelbok som lämpar sig både för högläsning eller för att läsa själv, fylld av roliga illustrationer."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Det här är en barn- och ungdomsbok, som jag fick som en recensionsbok av Piratförlaget. Lite svårt att recensera en barnbok tycker jag. För jag är ju inte direkt rätt målgrupp.. Men jag tror att jag skulle ha tyckt om den här boken, när jag var i kanske tioårsåldern. Tror också att det är en bok som passar sig bra som högläsning för föräldrar, eller kanske i ett klassrum. Den var rolig, spännande, och också lite lärorik. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Piratförlaget.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------

"Kör för alla!" - Vårterminen 2010 - 23/03.


I kväll på "Kör för alla!" så tränade vi på fyra låtar som vi har sjungit tidigare: "Viva La Vida", "I Gotta Feeling", "Macarena", och "Sånt är livet".

Här är länk till min kategori "Kör för alla!" där alla låtarna finns.

Vi tränade också på två stycken nya låtar i kväll, och det var:

"Under ytan" med Uno Svenningsson från 1994.

Och:

"Tro på varann" med Uno Svenningsson från 1994.
Dagens Dagbok – Tisdagen den 23 mars 2010 – Kvällen.


Efter en som vanligt mycket trevlig kväll med ”Kör för alla!”, så kom jag hem vid halvniotiden. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Men inte Jenny.

 

Ett stort glas chai-te och fyra kanelknäcke blev det när jag kom hem. Och en pratstund med Borzko och Jimmy.

 

Sen blev det en stund vid datorn.

 "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Det var som om murbruket inte längre orkade bära den tunga hemlighet som stenhuset så länge bevarat. Innanför väggen fanns ytterligare ett rum som en gång hade tillhört fyrmästarens familj. I dunklet därinne låg en människokropp. Ansiktet var vänt mot dem som om de varit väntade.

På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning den nya turist- och konferensanläggningen. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska återbördas till sin ursprungliga plats. Det är april och invigningen närmar sig.

Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom vilar kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.

Karin Adler, vid kriminalpolisen i Göteborg, får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Det blir inte heller bättre av att Karins förhållande med sambon Göran är på upphällningen och att relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Allt medan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Man ska väl kanske egentligen inte jämföra författare med varandra, men den här boken "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman, tyckte jag var väldigt lik Camilla Läckbergs böcker.

Boken var en riktigt klassisk svensk deckare. Den var spännande, fängslande, lättläst och bra. Jag ser fram emot att läsa fler böcker av debutanten Ann Rosman. Och jag kan helt klart rekommendera boken. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Damm Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------    
Dagens Låt - 100323 - Rihanna med "Rude Boy" - 2010.


Dagens Låt - 100323 - Rihanna med "Rude Boy" - 2010.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 23 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet.

 

Höll sen på med diverse hushållsbestyr här hemma, och varvade med datorstunder.

 

Mycket tidig middag blev det sen, och efter det så gjorde jag mig i ordning för att åka in till stan och ”Kör för alla!”.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 23 mars 2010 – Jobbet.


Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken och jobbade som tredjeman.


Vi serverade kycklingwok i dag.


Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bra, och ingenting speciellt hände.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 22 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön.

 

Jag satt större delen av kvällen och läste i min bok, ”Fyrmästarens dotter” av Ann Rosman, och jag läste också ut den så småningom. Varvade lite med datorstunder också.

 

Borzko satt också större delen av kvällen och läste, i sin bok.

 

Jimmy satt mest på sitt rum, framför datorn.

 

Och Jenny var inte hemma, för hon jobbade ett eftermiddags- och kvällspass.

 Våååår!!! ;-D(Farsta 2010-03-22)

Dagens Dagbok – Måndagen den 22 mars 2010 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag. En fika och en pratstund blev det när jag kom hem.

 

Sen tog jag en sväng till Centrum, och till Kemtvätten. Lämnade där in både min och Jennys vinterjackor för tvätt.

 

Tog en liten extra omväg sen när jag skulle hem, för det var soligt, skönt och rätt så varmt ute. Så det blev en kort promenad.

 

Höll sen på med diverse hushållsbestyr här hemma en stund när jag kom hem igen.

 

Vid halvsextiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi tre middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

Sen stack Borzko iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

 

 


Dagens Låt - 100322 - Adam Lambert med "Whataya Want From Me" - 2009.


Dagens Låt - 100322 - Adam Lambert med "Whataya Want From Me" - 2009.


Dagens Dagbok – Måndagen den 22 mars 2010 – Jobbet.


Måndag igen och jobb igen förstås som vanligt. Den här veckan så städar jag inte matsalarna på morgonen, utan jag går direkt till skalen och jobbar med grönsakerna. Den andra halvan av dagen så är jag i disken och jobbar som tredjeman.

 

Vi serverade kycklingfärsbiffar med potatismos i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 Veckans Vikt - Vecka 12 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 12 - 2010
22/03

60,0 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Kvar till målvikt: 3,0 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 21 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen blev sen lugn och skön.

 

Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn på sitt rum.

 

Jenny låg större delen av kvällen i vardagsrumssoffan och slötittade på teve. Och hon hade också datorn bredvid sig.

 

Jag satt också större delen av kvällen i vardagsrumssoffan. Jag började att läsa i ännu en ny bok, den tredje i dag. Det var kriminalromanen: ”Fyrmästarens dotter” av Ann Rosman. Varvade med stunder med datorn ibland också.

 

Lite popcorn blev det innan kvällen var slut också. ;-D

 Dagens Dagbok – Söndagen den 21 mars 2010 – Eftermiddagen.


Fortsatte att läsa i min bok: ”Inte utan min mamma” av Pia Ingström, och läste också ut den så småningom.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden, och då blev det lite lätt lunch, en fika, och en pratstund.

 

Jag började sen att läsa i en ny bok: ”Hotellet” av Ola Klippvik. Den var väldigt kort och lättläst, precis som dom två som jag har läst precis innan, så jag läste ut den också så småningom.

 

Borzko stack iväg igen vid tretiden. Han skulle först uträtta några ärenden, och sen så skulle han hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jenny hade beställt väckning klockan fyra, och det fick hon förstås. Hon gick sen upp efter en stund, och hon åt ”frukost” medans jag och Jimmy åt middag. En pratstund i köket blev det förstås också.

 "Hotellet" av Ola Klippvik - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Hotellet" av Ola Klippvik (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"På ett hotell i en större, nordligt belägen stad arbetar Nattportiern och Nattvakten sida vid sida. En natt exploderar en bil i hotellgaraget. Ingen människa kommer till skada men man kan anta att det rör sig om ett attentat. Samtidigt har en kvinna smittats av ett virus och en ung man befinner sig i en bergstrakt långt bort med en bit bröd i ena handen och med en vag förhoppning om att snart få en kalasjnikov placerad i den andra.

Vad har egentligen hänt? Hur hänger historien ihop? Hänger den ihop?


Ola Klippviks debutroman Hotellet är en berättelse om skuld - i existentiell och moralisk mening - och kan läsas som en allegori över västvärlden efter elfte september."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Så här står det om boken på Adlibris:
"Vad har egentligen hänt? Hur hänger historien ihop? Hänger den ihop?" Och det frågar jag mig verkligen... För jag måste ärligt säga att jag inte alls förstod den här boken...

När jag läste om boken, och efterfrågade ett recensionsexemplar av den, så trodde jag att det var någon sorts kriminalroman. Men det tyckte jag verkligen inte att det var.

Så här står det också om boken:
"En berättelse om skuld - i existentiell och moralisk mening - och kan läsas som en allegori över västvärlden efter elfte september." Och det förstår jag inte alls, efter att ha läst boken.

Så det vore roligt att få höra vad någon annan har tyckt om boken! Har ni läst den, så skriv till mig om vad ni tyckte! För jag förstod mig inte på boken alls! ///Bim.

---------   

Betyg:  1,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Natur & Kultur.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------    "Inte utan min mamma" av Pia Ingström - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Inte utan min mamma" av Pia Ingström (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Biografi/Memoar/Dokumentär)

---------


"Den finlandssvenska författaren Pia Ingström har skrivit en komisk, sorglig och avslöjande bok om sin egen uppväxt. Sällan har 1970-talets demokratiska terapikultur beskrivits så livfullt!

Inte utan min mamma följer minnets virrande gångar snarare än ren kronologi. Den första delen, Askungen, handlar om hur läsning blev en viktig del i Pias liv. Där satt hon i klassrummet och trodde att det var hennes uppgift att rätta de andra eleverna. De hon avskydde för deras lättsinnighet samtidigt som hon ville vara en av dem. I arbetet med boken öppnade Pia för första gången på tjugo år den dagbok hon skrev under den tiden.

Den andra delen handlar om hennes mamma, vilket blir ett sätt att hålla fast vid henne efter hennes död. På så sätt griper två kvinnoöden in i varandra - på var sin sida om ett samhälle som under några få år förändrades på så många sätt.

Inte utan min mamma är en bok om att vara ett tidens barn, men också om en familj som lever i en tid där det var mer genant när mamma sa "pappa jobbar övertid" än när hon förklarade en försening med "vi var i gruppterapin".
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Jag brukar tycka mycket om självbiografier/memoarer/dokumentärer. Och jag brukar tycka extra mycket om böcker som är skrivna av döttrar, till, och om, sina mammor.

Men den här boken tyckte jag tyvärr inte var så jättebra. Jag har lite svårt att sätta fingret på vad det var exakt som jag inte tyckte bra om. Men den var lite jobbigt skriven på något sätt. Och flera av kapitlen handlade om sånt som inte intresserar mig.

Men vissa delar var mycket bra. Till exemplet kapitlet som handlade om när Pia Ingström jobbade på Beckomberga Sjukhus på 1980-talet. ///Bim.

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norsteds.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------   Dagens Dagbok – Söndagen den 21 mars 2010 – Morgonen + Förmiddagen.


Borzkos mobil larmade klockan sju. Han gick då upp, och så åkte han iväg för att hämta hem Jenny från jobbet. Hon har jobbat otroligt mycket den här helgen, så vi har hjälpt henne med hämtning och lämning ett par gånger.

 

Min mobil larmade klockan halvåtta, och jag gick då upp. Ungefär samtidigt så kom Borzko och Jenny hem. Jenny gick då och la sig för att sova, och jag lovade att väcka henne klockan fyra i eftermiddag.

 

Borzko la sig för att sova en stund till också. Själv så duschade jag och gjorde mig i ordning. Sen blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Klockan nio så larmade sen Borzkos mobil för andra gången. Efter att han hade genomgått sina morgonbestyr så blev det frukost, fika, och en pratstund i köket.

 

Sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Själv så satte jag igång med att fixa lite med diverse hushållsbestyr. Och jag satt också lite med datorn.

 

Satte mig sen och läste i min bok: ”Inte utan min mamma” av Pia Ingström.

 

Och utanför fönstret så regnade det… :-(

 

Vid elvatiden så vaknade Jimmy och gick då upp. Han åt då frukost, och jag tog en fika och en pratstund med honom.

 

Fortsatte sen att läsa i min bok.

 

Och utanför fönstret så snöade det… :-/

 

 


Dagens Låt - 100321 - Kelly Clarkson med "Already Gone" - 2009.


Dagens Låt - 100321 - Kelly Clarkson med "Already Gone" - 2009.


Halva Vårterminen.


Nu i veckan som kommer, vecka 12, så har halva vårterminen gått. Efter tisdagens jobb, exakt, så är det precis hälften av arbetsdagarna kvar på den här terminen.

Vi får verkligen hoppas att den andra halvan blir lite bättre än den första... För det har verkligen varit en jobbig tid för oss på jobbet.

Läs gärna det här inlägget, som jag skrev den 28 januari. Så var det då, för två månader sen, och så har det fortsatt åtminstone fram till nu.

Men för mig privat så lättar det väl nu. Det mesta är väl klart nu med Jennys separation. Den här otroliga vintern börjar väl äntligen lida mot sitt slut. Och då borde jag väl också må lite bättre i kroppen.

Och på jobbet får vi väl också hoppas att det blir lite bättre... För sämre kan det väl knappast inte bli... Eller!?!...Dagens Dagbok – Lördagen den 20 mars 2010 – Kvällen.


Jag satt sen och läste i min bok: ”Människor utan betydelse” av Johan Kling, och läste också ut den så småningom.

 

Började sen på en ny bok: ”Inte utan min mamma” av Pia Ingström.

 

Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Körslaget”.

 

Jenny vaknade och gick upp vid åttatiden. Sen gjorde hon sig i ordning för att jobba igen. Och Borzko körde sen henne till jobbet vid niotiden.

 

Efter att ”Körslaget” var slut, så satte vi igång ”Så ska det låta” som vi spelade in i går.

 

Jimmy satt med en stund uppe i vardagsrummet, under ”Körslaget”, och resten av kvällen satt han framför datorn på sitt rum.

 

Efter ”Så ska det låta”, så återgick både Borzko och jag till våra böcker. Jag varvade med stunder vid datorn som vanligt.

 "Körslaget" - Våren 2010 - 20/03.
Tycker faktiskt att precis ALLA sju körerna var bra i kväll! Kommer nog att bli tufft den här säsongen tror jag. Två favoriter av körledarna är nog för mig Team Ralf och Team Rongedahl."Människor utan betydelse" av Johan Kling - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Människor utan betydelse" av Johan Kling (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Huvudpersonen i Johan Klings debutroman är inte i ett lyckligt skede av sitt liv. Han är inte eftertraktad i sitt jobb som frilansande TV-producent. Han är osäker på sitt förhållande. Romanen utspelas under en dag, under vilken alla hans tillvaros misslyckanden ska stråla samman.

Människor helt utan betydelse är både en bitterljuv kärleksroman och en skarpsynt beskrivning av Stockholms unga mediaelit. En sekelslutsroman för vår egen tid.

Johan Kling, f. 1962, var en av grundarna bakom bandet Ratata. Han har arbetat med en rad tv-produktioner och för sin debutfilm, Darling, belönades han bland annat med Svenska Filmkritikerförbundets pris för bästa film."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En tunn bok, (ca 150 sidor), som gick mycket snabbt att läsa ut. Den var lite annorlunda och speciell. Men den var bra, och hade en skön känsla och stämning i sig.

Jag skulle gärna läsa fler böcker av debutanten Johan Kling. Och jag kan rekommendera den här. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norsteds.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 100320 - Kill Hannah med "Stobe Lights" - 2009.


Dagens Låt - 100320 - Kill Hannah med "Stobe Lights" - 2009.


Dagens Dagbok – Lördagen den 20 mars 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


När allt jobb med bokhyllorna var klart, så höll jag på med lite annat diverse hushållsarbete här hemma en stund.

 

Sen så satte jag mig och började att läsa i en ny bok. Det blev boken ”Människor helt utan betydelse” av Johan Kling.

 

Vid kvart över fyra så stack jag iväg med bilen för att hämta upp Jenny på jobbet.

 

När vi kom hem till Farsta sen, så gick hon direkt och la sig för att sova. Hon hade jobbat sen sex i morse, och ska jobba ett extra nattpass sen i natt…

 

Jag, Borzko, och Jimmy åt middag vid femtiden. En fika och en pratstund blev det också.

 

Sen så satte jag mig och läste i min bok igen.

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 20 mars 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med sju fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, som nästan alltid på lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. Efter att vi båda hade ätit frukost, fikat, och haft en pratstund, så satte vi igång med dagens projekt.

 

Vi hade bestämt oss för att fixa i ordning i alla våra bokhyllor. Jag har ju köpt så mycket böcker under en tid tillbaka. Och den senaste tiden så har jag ju också fått massor med recensionsböcker gratis.

 

I alla våra bokhyllor i vardagsrummet så hade vi dörrar längst ner. Bakom dom så fanns det massor med LP-skivor, vinylsinglar, VHS-band, en stor stereo, en stor bandspelare, två videokameror, med mera. Och allt det hade vi beslutat oss för att rensa bort och slänga.

 

Sen så skulle vissa av dörrarna bort. Efter det skulle nya hyllor upp, som Jimmy har köpt åt mig på brädgården där han jobbar. Och sen så skulle alla nya böcker upp i hyllorna.

 

Så vid tiotiden så satte vi igång med vårt jobb. Ungefär samtidigt så vaknade Jimmy, och efter att han hade ätit frukost så kom han också och hjälpte till.

 

Vi packade ner allt som skulle slängas, eller rättare sagt skulle till återvinningscentralen i Högdalen.

 

Vi monterade bort dörrarna på tre av dom sex bokhyllorna. Vi satte dit sex stycken nya hyllplan. Vi rensade ut, och vi sorterade och städade.

 

Sen åkte Borzko och Jimmy iväg till Återvinningscentralen i Högdalen och lämnade av allting där.

 

Avtorkning, dammsugning, och sen lite omflyttning av böcker blev det sen.

 

Och vid tvåtiden så var allting klart.

 

Borzko åkte då iväg till gymmet för att träna. Jimmy satte sig vid datorn. Jag höll på och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma, och varvade med datorstunder.

 

Så här ser det nu ut i mina bokhyllor. Första bilden är på dom tre hyllorna som jag har gjort plats för mina kommande böcker i. Och sen är det två bilder på dom övriga tre hyllorna i vardagsrummet. Och sen kommer fyra bilder på bokhyllorna i sovrummet.

 Vårdagjämningen i dag! :-DJa, i dag är det vårdagjämningen!

Här kan man läsa om den.

I morse gick solen upp vid sextiden,
och i kväll så går solen ner vid sextiden.

Och det är så härligt att veta att det nu blir ljusare och ljusare för varje dag!
Och dagarna blir längre och längre!

:-D


Dagens Dagbok – Fredagen den 19 mars 2010 – Kvällen.


Jag satt sen och läste i min bok ”Hungerflickan” av Hillevi Wahl. Läste ut den precis strax före klockan åtta.

 

Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade vi på ”Lets Dance”, ”Solsidan”, och sen på den andra delen av ”Lets Dance”.

 

Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.

 

Sen stängde vi av teven. Borzko satte sig och läste i sin bok igen. Och jag satte mig med datorn en stund.

 

 


Lets Dance 2010 - 19/03 - Semifinal.Yes! Det blev Willy & Charlotte som åkte ut i dag!

Och nu blir det Mattias & Cecilia + Claudia & Tobias i Finalen nästa fredag!

Vem tycker ni ska vinna Finalen?

Mattias? Eller Claudia?


Ännu en recensionsbok är utläst.Recensionsboken "Hungerflickan" av Hillevi Wahl från Bokförlaget Norstedts är utläst.

Recensionen kommer den 6 april.

(Men jag kan väl så här i smyg få säga att den var MYCKET bra.) ;-D


Dagens Dagbok – Fredagen den 19 mars 2010 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade veckans lediga dag i dag. Han hade fixat kaffe tills jag kom hem, så det blev en fika och en pratstund då.

 

En stor bukett tulpaner stod det också på bordet när jag kom hem, som han hade köpt till mig.

 

 

Borzko hade varit hos tandhygienisten i dag. Och han hade också gjort veckostädningen i dag.

 

Jag höll på och fixade lite med diverse hushållsbestyr sen. Och jag satt också lite med datorn.

 

Vid halvfemtiden så åt Borzko och jag middag tillsammans, och det blev en fika och en pratstund igen också.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen så stack han iväg direkt när han var klar, in mot stan, för att möta upp kompisar. Han skulle äta middag med dom, och sen vidare ut och festa i kväll.

 

Borzko och jag satte oss sen båda två uppe i vardagsrumssoffan, och läste i varsin bok. Jag läste i ”Hungerflickan” av Hillevi Wahl.

 Dagens Låt - 100319 - Paramore med "The Only Exception " - 2010.


Dagens Låt - 100319 - Paramore med "The Only Exception " - 2010.


Dagens Dagbok – Fredagen den 19 mars 2010 – Jobbet.


Veckans sista arbetsdag blev ungefär som dom tidigare. Jag städade först matsalarna, i dag tillsammans med Snurran. Sen var jag i skalen med två kollegor och fixade grönsakerna. Och slutligen jobbade jag som tredjeman i matsalarna.

 

Vi serverade spaghetti med köttfärssås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bra. Och ingenting speciellt hände.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 18 mars 2010 – Kvällen.


Kom sen hem vid strax efter sju. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem, men inte Jenny.

 

Resten av kvällen så satt jag uppe i vardagsrumssoffan och delade min tid mellan datorn och en ny recensionsbok: ”Hungerflickan” av Hillevi Wahl.

 

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 18 mars 2010 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma som vanligt och fixade med diverse hushållsbestyr, och varvade med stunder vid datorn.

 

Sen vid fyratiden så åkte jag och hämtade upp min mamma. Vi åkte sen till Högdalen för att hämta en smörgåstårta där, i fiskaffären. Och sen så åkte vi hem till min moster, Elsie, som bor i Rågsved.

 

Syrran mötte sen också upp med oss där, och vi åkte alla tre dit för att fira Elsie som fyllde 82 år i dag. Vi uppvaktade henne med blommor och vin.

 

Vi åt smörgåstårtan först. Och sen så fikade vi. Satt sen och pratade fram till sjutiden, och då åkte vi hem.

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 18 mars 2010 – Jobbet.


I dag blev det en liknande dag som i går. Först i matsalarna med städningen. Sen i skalen med grönsakerna. Och slutligen i matsalarna som tredjeman.

 

Maten vi serverade i dag var fiskpanetter, kokt potatis och filsås. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag också. Allt flöt på bra. Inget speciellt hände.

 Recensionsbok nummer 43.Recensionsbok nummer 43 är "Bara inte du" av Katarina von Bredow och kommer från Bokförlaget Rabén & Sjögren.

Den här boken fick jag mig tillsänd från Rabén & Sjögren / Norstedts utan att jag hade begärt den. Tyvärr så har jag redan tidigare köpt den. Och jag har även läst och recenserat den. Här är länk till min recension.Dagens Låt - 100318 - Lady Gaga med "Dance in the Dark" - 2009.


Dagens Låt - 100318 - Lady Gaga med "Dance in the Dark" - 2009.


"Kärlek mellan frysdisken och hundmaten" av Täppas Fogelberg - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Kärlek mellan frysdisken och hundmaten" av Täppas Fogelberg (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Noveller / Krönikor)

---------


""Ursäkta" säger en man som fastnat med sin kundvagn i gången mellan bananer och blöjor. Kundradion ropar och från köttdisken hörs en ilsken såg. Det doftar specerier, stress och varma ytterkläder.

Mannen med kundvagnen kommer inte fram fort nog för Kärleken spärrar vägen där ett par skamlöst står och kysser varandra mitt i vardagen.

Kärlek mellan frysdisken och hundmaten är en samling berättelser som fångar den värme som står att finna bland alla extrapriserbjudanden, självhjälpsböcker och drömmar om det smärtfria livet. Tillvarons ljusglimtar och små mirakler stiger upp till ytan i denna bok som med drabbande humor, milt vansinne och livsglädje - och trots att kärleken havererar på väg till Ikea - ändå stiger fram när man minst anar det, mellan frysdisken och hundmaten.

TÄPPAS FOGELBERG, vars målande språk vi känner igen från radion, tidningsartiklar och tre tidigare böcker, vill att den här boken ska ligga framme på finrumsbordet, sängkanten eller köksbordet och att man som läsare i stort sett ska kunna slå upp vilken sida som helst och läsa tre rader eller ett helt kapitel.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------


Det här är den fjärde boken som jag läser av Täppas Fogelberg, och jag gillar verkligen hans sätt att skriva. Den här boken innehåller drygt trettio små berättelser. Vet inte om man ska kalla dom små korta noveller, eller krönikor.

Lättläst, underfundigt, roligt, igenkännande, och utlämnande - det är några ord som jag tycker sammanfattar boken. Och jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  "När barnet lagt sig" av Mikael Nyqvist - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "När barnet lagt sig" av Mikael Nyqvist (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Dokumentär/Biografi/Memoar.)

---------


"Michael Nyqvist är en av Sveriges mest omtyckta och framgångsrika skådespelare. I sitt uppmärksammade Sommarprogram i juli 2007 berättade han om sin bortadoption, om sökandet efter sina biologiska föräldrar och efter sin egen identitet. Nu kommer boken som fördjupar berättelsen.

"En dag var vår blå Saab utbytt mot en guldfärgad Ford Fairlaine av sextiofyra års modell. Den svenska lite sura doften hade bytts ut mot en mera plastig amerikansk. Vi var de enda som hade en amerikanare på gatan. Att sitta i bilen kändes som att vara i en agentfilm. Man kunde skjuta iväg raketer med cigarettändaren och radion såg ut som en polissändare. En dag när jag satt själv bakom ratten och jagade en bov fastnade tutan och det gick inte att få den att tystna. Pappa bar mig, som var livrädd, ut ur bilen och sa att det inte var något som gått sönder. Den sommaren åkte vi iväg i Fairlainen - inte på min längsta, men viktigaste resa - över alperna, söderut.

Sedan den resan var inget mera sig likt. På hösten sålde pappa Forden och köpte en Volvo. Då brydde jag mig inte längre.

Det mesta som jag har sett efter det har varit som ur ögonvrån, det har passerat utan att jag riktigt tittat till.

En dag satte jag mig ner och började skriva.

Jag skrev för att försöka förstå den där luftfärden, när jag sträcks över från en famn till en annan och i den nya famnen får jag ett namn och en adress. En av alla adresser jag sedan sökt i fyrtio år.

Det är nog därför jag har skrivit boken."

Michael Nyqvist"


(Kopierat från adlibris.com)


---------

Jag tycker alltid att det är svårt att recensera dokumentärer, memoarer, biografier och faktaböcker. Men jag gillar mycket att läsa såna böcker.

Jag tycker om Mikael Nyqvist som skådespelare, och tyckte därför att det skulle vara intressant att läsa hans bok.

Och boken var bra. Den var bra skriven, intressant och lättläst.

Så jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Norstedts Bokförlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------   Dagens Dagbok – Onsdagen den 17 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen blev lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen i vardagsrumssoffan och delade min tid mellan datorn (elva bloggade inlägg!) och boken (”När barnet lagt sig” av Mikael Nyqvist).


"Varför mördar man sin dotter?" av Emre Güngör & Nima Dervish - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Varför mördar man sin dotter?" av Emre Güngör & Nima Dervish (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)

---------


"Morden på Fadime Sahindal, Pela Atroshi och Sara Abed Ali är väl kända i Sverige. Böcker har skrivits om dem och om det hedersrelaterade våldet. Men frågan kvarstår: Varför mördar man sin dotter? Hur tänker den man som dödar sin dotter, syster eller kusin?

Författarna Emre Güngör och Nima Dervish har träffat och intervjuat Fadimes pappa Rahmi, Pelas pappa Agid och hennes bror Bawer, samt Saras kusin. Boken tar sin utgångspunkt i det hedersrelaterade våldet och mäns våld mot kvinnor, utifrån männens perspektiv. Tidigare har ingen försökt ta reda på hur gärningsmännen tänker och varför de begår dessa fruktansvärda dåd.

Inom vissa kulturer är mannen överordnad kvinnan. Att så är fallet är en vedertagen sanning. Vad männen själva tycker om denna situation är mindre känt. I arbetet för att få bukt med hedersproblemen menar författarna att männen måste inkluderas i samtalet. Hur upplever männen själva sin livssituation? Är deras överordnade ställning alltid positiv? Och hur ska dessa man göra för att förändra dessa attityder?

Hederskulturen bygger på kollektivismen. Släkten eller klanen rår om varandra, men är också en stark kontrollinstans. Därför blir utrymmet för individen minimal - oavsett kön. Frihetsbegränsningen ter sig olika, men är ytterst påtaglig för både kvinnor och män.

"När vi valde att skriva denna bok bestämde vi oss för att inte göra som många andra; vi skulle inte smutskasta en folkgrupp eller en kultur. Vårt syfte är istället att presentera ett annat perspektiv. En annan röst som aldrig blir hörd. Varför mördar man egentligen sin dotter? Vad finns det för bakomliggande faktorer som gör en människa kapabel till en sådan handling?

Vi ska försöka svara på dessa frågor utifrån våra erfarenheter som vi har samlat på oss i vår yrkesroll, men även genom intervjuer med mördarna till Fadime, Pela och Sara. Vår förklaring är inte hela sanningen, däremot är den baserad på mördarnas egna berättelser. Hur de uppfattade situationen, varför de begick denna handling och hur livet är nu i efterhand.""


(Kopierat från adlibris.com)


---------

Det här var en mycket bra och intressant dokumentär. Mycket fakta om hederskulturen. Och väldigt intressant med intervjuerna som författarna har gjort med Fadimes, Pelas och Saras mördare. Tycker faktiskt att jag lite mer kan förstå, hur man kan göra något så fruktansvärt som att mörda sin egen dotter, efter att ha läst den här boken.

Jag kan verkligen rekommendera boken till alla. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Norstedts Bokförlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  Nu har jag testat två av årets nya glassar!


Ja, nu har jag testat två av GB:s åtta nya glassar! Jag brukar ju varje år testa alla nya glassar, och sen blogga om dom. Så resultatet kommer när jag har ätit alla åtta glassarna.

Här är länk till årets alla nya glassar på GB.

Här är inlägget från 2009.

Och här är inlägget från 2008.

I dag testade jag Ben & Jerrys Peanut Butter Cookie Dough och Cornetto Bröllopsstrut.Recensionsbok nummer 41 och 42.Recensionsbok nummer fyrtioett är "Hotellet" av Ola Klippvik och kommer från Bokförlaget Natur & Kultur.Recensionsbok nummer fyrtiotvå är "Hungerflickan" av Hillevi Wahl och kommer från Bokförlaget Norstedts.Tre fotografier från jobbet.Dagens Låt - 100317 - Lady Gaga & Beyoncé med "Telephone" - 2010.


Dagens Låt - 100317 - Lady Gaga & Beyoncé med "Telephone" - 2010.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 17 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma under eftermiddagen och fixade med diverse hushållsbestyr. Varvade med stunder vid datorn också.

 

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade bara upp mig, och sen stack vi en sväng till Centrum. Ett par kassar fulla med matvaror från Hemköp blev det.

 

När vi sen kom hem igen så åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 "Frukta inte" (Pengemannen) av Anne Holt - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Frukta inte" (Pengemannen) av Anne Holt (2009) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman).

---------


"En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: "Hon var död ..."

Några dagar senare påträffar Oslopolisen under dramatiska omständigheter ett lik efter en tonårspojke i hamnbassängen mitt i stan. Kroppen är upplöst till oigenkännlighet.

Och på själva julafton går biskopen i Bergen, Eva Karin Lysgård, ut på en promenad, men återvänder inte. Dagen efter hittas hon mördad.

Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan morden och några andra mystiska dödsfall. Hennes äkta make, kommissarie Yngvar Stubo, blir ansvarig brottsutredare, och när Inger Johanne plötsligt upptäcker kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk tar en deperat jakt på gärningsmannen sin början."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Jag vet att jag har läst flera böcker av Anne Holt tidigare, innan jag började att recensera böcker. Men jag kommer inte ihåg vilka det var, men jag har för mig att jag har tyckt att dom var bra.

Sedan jag började med mina recensioner, sommaren 2006, så har jag läst en bok av Anne Holt, och det är "1222 över havet". Här finns en länk till den.

Nu fick jag den här boken, "Frukta inte", som en recensionsbok från Piratförlaget, utan att jag hade önskat att få den. Men jag är glad att dom skickade den till mig, för den var riktigt bra.

Den var mycket bra skriven, och jag tyckte om att handlingen innehöll en hel rad dagsaktuella frågor. Så här står det om boken på Piratförlagets hemsida:

"Liksom i sina tidigare böcker visar Anne Holt även i Frukta inte sitt starka engagemang i en rad dagsaktuella frågor – övergivna barn, finanskris, religiös fundamentalism och kristen intolerans.
"

Så jag kan verkligen rekommendera den här boken till alla. Den är tydligen fjärde delen i en serie, men jag tyckte den gick alldeles utmärkt att läsa, trots att jag inte har läst dom tre tidigare. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Piratförlaget.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  

Dagens Dagbok – Onsdagen den 17 mars 2010 – Jobbet.


Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så städade jag först matsalarna, sen var jag i skalen och fixade grönsakerna, och slutligen jobbade jag i matsalarna som tredjeman.

 

Vi serverade ostgratinerad falukorv med potatismos i dag.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och allt flöt på bara bra.

 "Kör för alla!" - Vårterminen 2010 - 16/03.


Den här gången på "Kör för alla!" sjöng vi fem låtar som vi har sjungit tidigare: "Across the Universe", "I gotta Feeling", "Viva la Vida", "Macarena" och "Shoreline".

Här är länk till kategorin "Kör för alla!" där alla låtarna finns.

Sen sjöng vi också en låt som vi inte har sjungit tidigare: "Sweet Child O' Mine".

"Sweet Child O' Mine" med Guns N' Roses från 1987.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 16 mars 2010 – Kvällen.


Tisdagskvällen tillbringades i Filadelfiakyrkan tillsammans med Caroline af Ugglas, Heinz Liljedahl, Andreas, min storasyster Anette, och hundratals körmedlemmar i ”Kör för alla!”. Och lika roligt som alltid var det.

 

När jag kom hem, vid kvart i nio, så blev det ett stort glas te och några kanelknäckemackor, och en pratstund med Borzko och Jimmy. Jenny var inte hemma, för hon jobbade sent.

 

Resten av kvällen blev det en stund med datorn, och lite bokläsning.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 16 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma med diverse hushållsbestyr. Och varvade lite med stunder vid datorn.

 

Åt sen en mycket tidig middag för mig själv. Gjorde mig sen i ordning för att åka till ”Kör för alla!” i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan.

 

 


Dagens Låt - 100316 - The Killers med "Mr Brightside" - 2004.


Dagens Låt - 100316 - The Killers med "Mr Brightside" - 2004.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 16 mars 2010 – Jobbet.


Jobbade förstås som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter som i går. Först städning i matsalarna. Sen i skalen med grönsakerna. Och sen som tredjeman i matsalarna.


Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

 

Vi avslutade dagen med att ha ett APT (ArbetsPlatsTräff).

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 15 mars 2010 – Kvällen.


Vid halvsjutiden sen så gick jag en sväng till Centrum och till Hemköp för att hämta ut ett bokpaket. Det var min fyrtionde recensionsbok som kom. Nu har jag tretton och en halv recensionsbok att läsa.

 

Jimmy kom sen precis hem från jobbet, och hämtade upp mig i Centrum på vägen hem. Han hade haft möte efter jobbet, det var därför han var så sen.


Precis när vi kom hem, vid sjutiden, så kom också Borzko hem från jobbet.

 

Borzko och Jimmy åt middag, och jag tog en fika och en pratstund med dom.

 

Resten av kvällen så satt jag och läste i min bok.

 

Borzko satt också och läste i sin bok.

 

Jimmy satt framför sin dator.

 

Och Jenny jobbade.

 

 


Recensionsbok nummer 40.Recensionsbok nummer fyrtio är "Fyra dagar i mars" av Jens Christian Gröndahl och kommer från Wahlström & Widstrand.Dagens Dagbok – Måndagen den 15 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och gick in en kort stund, och sen så gick jag ut på en promenad.

 

Jag gick mot Hökarängen, och sen tillbaka mot Farsta en annan väg. Underbart skönt att gå där det var sol och lä. Lite kallare att gå i skuggan och där det blåste. Jobbigt att gå på många ställen, eftersom det är så mycket is och väldigt halt. Men det var härligt att överhuvudtaget komma ut på en promenad, för det har varit dåligt med det för mig den senaste tiden.

 

Var ute i ungefär en timme. Och lyssnade på musik i min Spotify i mobilen under tiden.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma.

 

Lite tid med datorn blev det också.

 

Vid femtiden så åt jag middag. Inget sällskap i dag, så jag tog sällskap av min bok under tiden. Läser just nu: ”Varför mördar man sin dotter?” av Emre Güngör & Nima Dervish.

 

 


Dagens Låt - 100315 - Edward Maya med "Stereo Love" (DJ Myeloo & DJ Dark extended mix) - 2009.


Dagens Låt - 100315 - Edward Maya med "Stereo Love" (DJ Myeloo & DJ Dark extended mix) - 2009.


Dagens Dagbok – Måndagen den 15 mars 2010 – Jobbet.


Den här veckan så börjar jag arbetsdagarna med att städa i matsalarna, tillsammans med en kollega.

 

Efter det så är jag i skalen och fixar grönsakerna, tillsammans med två kollegor.

 

Och sen så är jag i matsalarna, tillsammans med två kollegor, och jobbar som tredjeman.

 

Vi serverade köttbullar och makaroner i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 Veckans Vikt - Vecka 11 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 11 - 2010
15/03

60,5 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 14 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen tillbringades till största delen i vardagsrumssoffan. Jag läste ut boken ”Vyssan lull” av Carin Gerhardsen. Och efter det så satt jag med datorn i knäet.

 

Jenny och Robin satt och tittade på teve, också i vardagsrummet.

 

Jimmy satt mest på sitt rum, framför datorn.

 

Robin åkte sen hem vid åttatiden.

 

Och vid halvniotiden så kom Borzko hem igen från sin mamma.

 

Nu ska jag välja ut en ny bok, av mina tolv recensionsböcker. ;-)

 

 


Recensionsbok utläst.Ännu en recensionsbok är utläst.
"Vyssan Lull" av Carin Gerhardsen.
Den tredje fristående delen i "Hammarbyserien".
Kommer från Bokförlaget "Ordfront".
Recensionen kommer den 30 mars.Dagens Dagbok – Söndagen den 14 mars 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


Satte mig sen och läste i min bok igen.

 

Robin kom sen hit igen.

 

Jag, Jimmy, Jenny och Robin åt sen middag vid femtiden.

 

Efter middagen så gick vi en sväng till Centrum och till Hemköp och handlade lite matvaror och lite gott att äta till kvällen.

 

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 14 mars 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan nio och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost, fikade och hade en pratstund i köket.

 

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Själv så satte jag igång med att fixa med diverse hushållsbestyr. Och jag varvade lite med stunder vid datorn.

 

Satte mig sen och började att läsa i en ny recensionsbok. Och det blev: ”Vyssan Lull” av Carin Gerhardsen, den tredje fristående delen i deckarserien ”Hammarbyserien”.

 

Vid halvtolvtiden så hade Jenny begärt väckning, så jag väckte henne då. Robin hade även sovit här i natt. Och vi väckte också Jimmy samma tid.

 

Sen så åt dom tre frukost, jag åt lunch, vi fikade, och hade en pratstund.

 

Vid halvettiden sen så stack Jenny och jag iväg med bilen. Robin gick då till tunnelbanan och åkte hem till sig.

 

Jenny och jag åkte till Tumba, för hon hade ett ärende dit.

 

Sen när det var klart så åkte vi hem igen.

 

Kom hem vid halvtretiden. Borzko tog då bilen och åkte iväg nästan på en gång. Han skulle hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 Dagens Låt - 100314 - Pain Of Salvation med "Road Salt" - 2010.


Dagens Låt - 100314 - Pain Of Salvation med "Road Salt" - 2010.


"Körslaget" och "Så ska det låta" - Våren 2010.


Jag tittar ju bara på teve på fredagskvällar och lördagskvällar. Dom andra kvällarna läser jag i mina böcker istället. Och när jag tittar på teve så tittar jag bara på musikunderhållningsprogram. Och ibland på någon film också.

Dom program som jag tittar på är: "Melodifestivalen", "Idol", "Lets Dance", "Körslaget", "Så ska det låta", "Allsång på Skansen", "Sommarkrysset", "Stjärnor på is", "Vinterkrysset", och kanske några fler som jag inte kommer ihåg just nu.

Nu är ju "Melodifestivalen" slut för i år. Och det är bara två program kvar av "Lets Dance". Men nästa vecka börjar det säsonger av två nya program, och det är "Körslaget" och "Så ska det låta". Så då har jag glada och trevliga musikprogram att titta och lyssna på framöver på helgerna också.

Länk till "Körslaget" på TV4, och till "Så ska det låta" på SVT.Melodifestivalen 2010 - Finalen - Stockholm - 13/03 - "Eye of the Tiger" med programledarna + Duellen mellan Sverige och Norge + Casablanca & Malena Ernman.


Melodifestivalen 2010 - Finalen - Stockholm - 13/03 - Öppningsnumret med "Eye of the Tiger" med programledarna + Duellen mellan Sverige och Norge, del ett och del två + Casablanca & Malena Ernman.Och här är en länk till öppningsnumret i första deltävlingen + Dolphs underbara nummer "A little less conversation":

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 1 - Örnsköldsvik - 06/02 - Öppningsnumret med Nanne, Charlotte & Sonja + Dolph Lundgrens nummer.
Uppdaterad:


Cool version av "La Voix" med Casablanca och Malena Ernman:


Ännu en recensionsbok är utläst.Ännu en recensionsbok är utläst.
"Kärlek mellan frysdisken och hundmaten"
av Täppas Fogelberg.
Från bokförlaget Lind & Co.
Recensionen kommer den 18 mars.


Dagens Dagbok – Lördagen den 13 mars 2010 – Kvällen.


Vid sjutiden så var det bara Borzko och jag kvar här hemma. Han satt då och läste en stund i sin bok, och jag satt lite med datorn.

 

Klockan åtta så satte vi så klart igång teven, och så tittade och lyssnade vi på Melodifestivalen. (Men det har jag ju redan bloggat om i ett separat inlägg.) Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.

 

Efter att programmet var slut, så återgick Borzko till sin bok, och jag till datorn en stund.

 

Nu ska jag ta och välja ut en ny bok att läsa, av mina tretton olästa recensionsböcker.

 

 


Dagens Låt - 100313 - Crucified Barbara med "Heaven and Hell" - 2010.


Dagens Låt - 100313 - Crucified Barbara med "Heaven and Hell" - 2010.


Melodifestivalen 2010 - Finalen - Stockholm - 13/03.Då blev det Anna Bergendahl som vann Finalen i Melodifestivalen i Globen 2010.

Jag tycker faktiskt att ALLA tio bidragen som var med i finalen var riktigt bra.

Annas låt och även Anna själv har växt för mig under tiden som har gått. Tyckte inte så jättemycket om varken henne eller låten från början. Men jag har verkligen ändrat mig. Tycker att både hon och låten är värdiga vinnare.

Vad tycker ni om Finalen?


Dagens Dagbok – Lördagen den 13 mars 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med nitton fotografier).


Dagen i dag började klockan halvåtta när min mobil larmade. Jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning.

 

Klockan nio så gick jag in och väckte Jenny, och sjöng en liten sång för henne. Borzko och Jimmy vaknade och gick också upp vid niotiden.

 

Vi åt sen alla frukost, fikade och hade en pratstund.

 

Borzko stack sen iväg till Farstahallen för att träna en stund.

 

Jenny och jag gick en sväng till Centrum, för självklart så måste ju Jenny handla på Systembolaget på sin 20-årsdag.

 

När vi sen kom hem igen så satte jag, Jenny och Jimmy igång med att förbereda allt till fikastunden med släkten.

 

Vi gjorde en väldig massa små snittar. Ena sorten med mörkt bröd, salami, brieost, gul paprika och grön oliv. Och den andra sorten med polarkaka, rökt skinka, prästost, röd paprika och svart oliv.

 

Sen så gjorde vi i ordning en fruktsallad med massor av olika sorters frukt i, både färsk och konserverad. Vi vispade vaniljvisp. Och vi tog fram färdigköpta kladdkakor från frysen.

 

Och så gjorde vi en väldig massa kaffe, möblerade om, och dukade fram.

 

Borzko kom sen hem från gymmet, och då hjälpte han också till.

 

Klockan två sen så kom alla gästerna. Vi blev tretton personer sammanlagt.

 

Jenny blev sen uppvaktad på sin 20-årsdag. Och även jag blev lite uppvaktad i efterskott på min 49-årsdag.

 

Av Borzko, Jimmy och Jenny hade jag ju redan fått present. Och även av mina föräldrar. (Se det här inlägget.)

 

I dag fick jag 500:- kronor + en bukett blommor av min kära svärmor. Och jag fick en fin ljuslykta av Anette, Kenneth, Mathias, Maria, Patric och Nova.

 

Våra små snittar var mycket uppskattade, och nästan alla gick åt. Även kladdkakan, fruktsalladen och vaniljvispen tog nästan slut.

 

Sen vid femtiden så åkte alla hem.

 

Vi hjälptes då åt att städa undan. Och när vi var klara med det så åt vi middag. Jag och Jenny åt sushi och Borzko och Jimmy åt pizza.

 

Jimmy och Jenny gjorde sig sen i ordning. Och vid sjutiden så stack dom iväg tillsammans. Dom skulle iväg på en fest, till en gemensam vän, för att fira både hans födelsedag och Jennys födelsedag.

 

Här nedanför kommer nitton fotografier från eftermiddagen. Titta gärna in i Jennys blogg också, där hon har bloggat om dagen. (Här är en direktlänk till det inlägget.)

 


Till Jenny - 20 år - 13 mars 2010.


Ja, i dag, den 13 mars 2010, så fyller du, min älskade lilla stora Tufsan, 20 år.

Det känns helt otroligt, att du nu tar klivet ut ur tonåren, och blir riktigt vuxen.

Jag tycker att dom här tjugo åren har gått så otroligt fort. Men dom har varit underbara, att få tillbringa med dig.

Tack för dom här tjugo åren, och jag hoppas verkligen att vi kommer att ha en lika bra relation i framtiden.

Jag älskar dig otroligt mycket. Mer än du någonsin kommer att förstå.

Grattis på din stora dag. Hoppas att du får en trevlig födelsedag. Puss och kram från Din Mamsi. <3
Dagens Dagbok – Fredagen den 12 mars 2010 – Kvällen.


Vid sextiden så åkte jag iväg i bilen för att hämta upp Jenny på jobbet. Sen så åkte vi bara hem med bilen, och så gick vi en sväng till centrum. Vi gick till Phone House och Jenny hämtade ut sin Nokia N97:a som har varit inlämnad på reparation.

 

Sen gick vi hem, och Jenny gjorde sig i ordning för att gå ut och festa på sin sista kväll som tonåring. Jimmy skjutsade henne sen hem till en kompis, där hon skulle börja kvällen.

 

Jimmy och jag satte oss sen uppe i vardagsrummet och tittade på ”Lets Dance”. Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.

 

Borzko kom sen så småningom hem från jobbet, vid halvniotiden, och efter att han hade duschat och gjort sig i ordning, så gjorde han mig och Jimmy sällskap i vardagsrumssoffan.

 

I pausen mellan dom två ”Lets Dance”-delarna så tittade vi på humorprogrammet ”Solsidan”.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn. Borzko läste i sin bok. Och jag satte mig en stund med min dator i knäet.

 

 


Lets Dance 2010 - 12/03.Jaha, då blev det Molly som åkte ut ur kvällens Lets Dance.
Jag tyckte ju, som varje gång, att det borde ha varit Willy som skulle ha åkt ut.
Men nästa gång så MÅSTE i alla fall Willy åka ut.
Han kan väl inte komma ända till Finalen?!?
Claudia och Mattias är ju så bra!
Det måste bli dom två i Finalen!
Eller vad tycker ni?Dagens Dagbok – Fredagen den 12 mars 2010 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på här hemma som vanligt med diverse hushållsbestyr. Varvade lite med stunder vid datorn också.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade bara upp mig, och så åkte vi iväg tillsammans i hans bil.


Först åkte vi till ”Wash & Drive” i Fagersjö, där Jimmy tvättade sin bil.Sen åkte vi till Farsta Centrum för lite inköp.


Först var vi på Apoteket där jag handlade Glukosamin. Sen var vi på Systembolaget där Jimmy handlade öl. Sen var vi på Bokia där jag handlade ett födelsedagskort. Och sen var vi på Hemköp och handlade lite gott att äta till kvällen.


Vi var också i Farsta Tobak och hämtade ut biljetterna som jag bokade och betalade i går.När vi kom hem igen så åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 Recensionsbok nummer 39.Recensionsbok nummer trettionio är "Ursäkta, men din själ dog nyss" av Danny Wattin och kommer från Piratförlaget.Dagens Låt - 100312 - Alcazar med "Headlines" - 2010.


Dagens Låt - 100312 - Alcazar med "Headlines" - 2010.


Dagens Dagbok – Fredagen den 12 mars 2010 – Jobbet.


Även i dag så var jag först i matsalarna och städade. Sen var jag i skalen och fixade grönsakerna. Och slutligen så var jag i disken och hade hand om grovdisk och diskplock.

 

Vi serverade färsbiffar, kokt potatis och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

En av kollegerna var ledig i dag. Men vi hade vår vikarie på plats även i dag. Och även vår praktikant.

 

Det var praktikantens sista dag hos oss i dag. Så vi tackade av henne med en bukett tulpaner. Och hon bjöd oss på tårta.

 

Om ni vill se bilder från jobbet i dag, så titta in i min kära kollega Snurrans blogg: ”Filijokus Funderingar”. Hon gör en ”EFIT” (Ett Foto I Timmen) i dag, och har fotograferat på jobbet i dag. Hon lägger väl antagligen in bilderna sent i kväll, efter att hon har tagit dagens sista bild. Eller kanske i morgon.

 

Länge sen jag gjorde en ”EFIT”. Kanske borde ta och göra en snart igen! Jag har gjort arton stycken, och den senaste var för över ett år sen. Här är länk till alla mina ”EFIT”.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 11 mars 2010 – Kvällen.


Och kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön.

 

Jag satt större delen av kvällen i soffan i vardagsrummet. Mest läste jag i min bok. Och lite stunder med datorn blev det också.

 

Boken jag läste i var: ”Kärlek mellan frysdisken och hundmaten” av Täppas Fogelberg.

 

Tiden vid datorn ägnade jag bland annat åt nyhetsläsning i Aftonbladet och Expressen, bloggande av sex stycken inlägg, bloggläsning, facebookande och lite annat.

 

Jag bokade också biljetter till ”We will rock you”, en rockmusikal med Queen-låtar, som kommer att spelas på Cirkus i höst. Vi ska gå, hela familjen, i oktober. Nedanför finns ett inlägg bloggat om det.

 

Borzko var iväg en sväng till jobbet, för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb. Resten av kvällen så satt han och läste.

 

Jimmy satt mest på sitt rum, framför datorn.

 

Och Jenny var inne i stan och träffade vänner.

 

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D

 "We will rock you" - Musikal med Queen-musik - På Cirkus i höst.I höst så sätts musikalen "We will rock you" upp på Cirkus i Stockholm. Musikalen innehåller bara rockmusik av Queen, och har spelats i London i över sju år nu. Den har också satts upp på många andra ställen. Och i höst så kommer alltså musikalen till Stockholm, och spelas då av svenska artister.

Nu har jag köpt fyra biljetter, till oss alla fyra i familjen, till lördagen den 23 oktober.

Det är ju över sju månader dit. Men det är alltid kul att ha saker att se fram emot.

Jag har alltid älskat Queens musik, ända sen 1974, när jag var 13 år, och deras tredje skiva, som heter Sheer Heart Attack, kom ut.

Här kan man läsa mer om musikalen."Jag ska bara fixa en grej i köket" av Moa Herngren - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Jag ska bara fixa en grej i köket" av Moa Herngren (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman.)

---------


"Ingrid är 35 år och är ensamstående mamma, hon arbetar på ett daghem och har precis avancerat till föreståndare där. Ingrid dricker vin, mycket vin. Hon lyckas ganska väl med att dölja det för sig själv och sin omgivning, men dottern är inte lika lätt att lura. På jobbet blir hon motarbetad, närmast mobbad, av sina tidigare arbetskamrater, numera underordnade som inte kan förstå att det var Ingrid som fick tjänsten som föreståndare. Utanför jobbet försöker hon hålla ihop ett liv som hon sakta men säkert tycks tappa kontrollen över ju mer hon kämpar för att inte göra det. Hennes sjuåriga dotter vill bo mer hos sin pappa trots att Ingrid tycker att hon har gett henne allt vad hon vill ha och lite till och på andra sidan stan ligger en alkoholiserad mormor på knä i badrummet och kräks upp gårdagens Rioja när ingen ser. Det är tufft, vilket ytterligare motiverar ett glas vin när Ingrid kommer hem. Ett gömt glas i kryddhyllan när Ingrid steker blodpudding med bacon en vanlig tisdagskväll för att döva smärtan och hon får den lilla flykt in i dimman som hon behöver för att orka vara den hon tror att hon måste vara en dag till.

Moa Herngren har skrivit en grymt trovärdig roman om en kvinna som till synes viljelöst super bort sitt liv. Det är smärtsam läsning med hög igenkänningsfaktor. Dramatiskt, spännande och rått."


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Jag har läst en bok av Moa Herngren tidigare och det var "Allt är bara bra, tack" från 2007. Jag läste den 2009 och jag tyckte att den var mycket bra. Här är en länk till min recension på den.

Moa Herngrens nya bok "Jag ska bara fixa en grej i köket" var också mycket bra, och ännu mycket bättre än hennes förra bok.

"Jag ska bara fixa en grej i köket" var en otroligt bra bok, men också ganska så jobbig att läsa. För den var väldigt hemsk, och kändes nästan som en dokumentär. Tror tyvärr att det finns många, många människor och familjer som har det precis som i boken. Många "smygalkoholister" som missbrukar lådvin. Många "BIB"-tanter..

Tycker att ALLA borde läsa den här boken. Den var välskriven och lättläst. Spännande och mycket bra. Men som sagt också samtidigt jobbig att läsa, och inte direkt en bok som man blir glad av. Men å andra sidan kan man ju inte alltid läsa böcker som man blir glad av..

Det var i alla fall en av dom bästa böcker som jag har läst på länge. Och jag rekommenderar den varmt. Och hoppas verkligen att Moa Herngren kommer att skriva fler böcker. Och gärna i samma anda som den här. ///Bim.

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Wahlström och Widstrand.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------

Dagens Dagbok – Torsdagen den 11 mars 2010 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Både Borzko och Jenny var hemma när jag kom hem i dag. Borzko hade sin veckans lediga dag från jobbet i dag. Och även Jenny hade en ledig dag i dag.

 

Fina blommor stod det på köksbordet när jag kom hem i dag. Det var Borzko som hade köpt en stor bukett tulpaner till mig.

 

 

En fika blev det när jag kom hem, och en pratstund.

 

Sen så åkte jag och Jenny iväg i bilen. Vi åkte till ICA Maxi i Haninge för att handla inför lördagen. Vi ska ju ha släkten på besök på lördag, eftersom Jenny fyller tjugo år då.

 

Vi fick tag i allt som vi hade planerat att köpa, och sen åkte vi hem till Farsta igen.

 

Vi kom hem vid femtiden. Och ungefär samtidigt så kom Jimmy hem från jobbet.

 

Middag blev det då, i alla fall för mig, Borzko och Jimmy.

 

Jenny skulle iväg för att träffa vänner, och äta med dom. Så hon gjorde sig i ordning, och stack sen iväg vid sextiden.

 

 


Dagens Låt - 100311 - NEO med "Human Frontier" - 2010.


Dagens Låt - 100311 - NEO med "Human Frontier" - 2010.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 11 mars 2010 – Jobbet.


Jobbade förstås precis som vanligt i dag. Och även i dag så blev det först städning av matsalarna, sen in i skalen och fixande med grönsakerna, och slutligen in i disken med grovdisk och diskplock.

 

Vi serverade pannkakor i dag. Med tillbehöret sylt förstås. Och vi hade också vår salladsbuffé.

 

En kollega hade en tjänstledig dag i dag. Och en annan kollega var sjuk i dag. Men vi hade en vikarie på plats i dag. Och även vår praktikant. Så personalbristen kändes faktiskt inte alls av i dag.

 

Det mesta flöt väl på rätt så bra i dag.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-)

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 10 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen tillbringades i vardagsrumssoffan, med boken och datorn. Började att läsa i en ny bok: ”Kärlek mellan frysdisken och hundmaten” av Täppas Fogelberg.


Recensionsbok nummer 37 och 38.Recensionsbok nummer trettiosju är "Vyssan lull" av Carin Gerhardsen - den tredje fristående delen i Hammarbyserien - från Bokförlaget Ordfront.Recensionsbok nummer trettioåtta är "Kärlek mellan frysdisken och hundmaten" av Täppas Fogelberg, från Bokförlaget Lind & Co.


"Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats" av Eli Levén - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats" av Eli Levén (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Vi ska bli något du och jag Sebastian. Vi måste skydda det som är vårt.

Det är Valborg i Vitabergsparken när Sebastian möter den gåtfulle Andreas. De inleder ett passionerat och omstörtande förhållande. Men innerst inne bär Sebastian en annan person inom sig, någon som han själv men ingen annan ser. Hon heter Ellie och ska en dag resa sig ur askan av honom.

Eli Levéns debutroman kretsar kring helgonbilden av Sankt Sebastian, genomborrad av pilar och fastbunden vid ett träd.

Han går längs gångstigarna, han möter människor och här verkar ingen höra hemma. Han möter inte ofta blickar även om de är mera välkomnande här än annars i den här staden. Alla blickar utom en, den söker upp hans illa dolda följsamhet. Blicken är så: den vill slå ner honom eller sätta på honom. Den har ett sällskap, de är likadana men sällskapets blick är riktad bortåt, uppåt. Sebastian stannar vid ett träd och låter blicken bestämma, den vill prata:

"Hi, where you from?"
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken tyckte jag verkade vara riktigt bra när jag läste om den. Men tyvärr så nådde den inte riktigt upp till mina förväntningar.

Den var alldeles för poetisk och "djup" för mig. Jag måste nog tillstå att jag inte riktigt förstod den. Visst var den både känslosam och tragisk, kärleksfull och utlämnande. Men jag kunde ändå inte riktigt förstå den. ///Bim.

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Norstedts Bokförlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  "Hallonbåtsflyktingen" (Vadalmavenepakolainen) av Miika Nousiainen - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Hallonbåtsflyktingen" (Vadalmavenepakolainen) av Miika Nousiainen (2007) (Genre: Finsk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Mikko Virtanen har ett problem. Han vill inte längre vara finsk. Han vill inte vara den där tysta och grubblande typen med ångestkänslor och dåligt självförtroende.

Istället vill han vara svensk! Efter vissa inledande svårigheter går det vägen. Mikko blir Mikael Andersson, en vältalig äkta man och familjefar från Göteborg. Priset blir högt, men vad gör man inte för att få leva i världens bästa land?

Hallonbåtsflyktingen är en roman fylld av humor och en hyllning till Sverige men samtidigt en ironisk blinkning från vårt grannland i öster.

Miika Nousiainen är född 1973, bor i Helsingfors och arbetar som journalist och författare. Hans kritikerrosade debutroman har sålts i över 20 000 exemplar i Finland.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Böcker av finska författare läser jag verkligen inte ofta. Kan inte ens påminna mig om att jag har gjort det en endaste gång faktiskt.

Men nu har jag gjort det, och det var en positiv upplevelse. Det var en lite annorlunda roman. Och den var både rolig, och även lite tragisk. Den driver också både med finländare och svenskar, men på ett inte alls elakt sätt, utan på ett roligt och lite kärleksfullt sätt.

Boken var lättläst och jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Brombergs.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


Och här är en direktlänk till boken på Brombergs.

---------


Dagens Dagbok – Onsdagen den 10 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Hade en hemsk huvudvärk när jag kom hem. Vaknade med den i morse, och den har sen suttit i hela dagen, trots tablettintag.

 

Vilade när jag kom hem, i soffan, tillsammans med boken och datorn. Tyvärr ville inte huvudvärken släppa då heller.

 

Jimmy kom hem från jobbet redan vid halvfyratiden i dag. Efter att han hade duschat och gjort sig i ordning, så åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

Sen blev det vilande i soffan, med datorn och boken, igen. Och huvudvärken ville inte släppa efter middagen och nya tabletter igen.

 

 


Dagens Låt - 100310 - Jessica Andersson med "I Did It For Love" - 2010.


Dagens Låt - 100310 - Jessica Andersson med "I Did It For Love" - 2010.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 10 mars 2010 – Jobbet.


Jobbade förstås som vanligt i dag också. Bilen blev fixad och klar i går, så jag kunde köra bil till jobbet i morse. Stackars Borzko och Jimmy kom inte hem förrän vid halvelvatiden från verkstan i går… Och stackars mig och Borzko, så gick det på nästan tretusen kronor… Men, men, har man bil, så kostar det ju för reparationer ibland... Och vår bil är ju femton år gammal också…

 

Även i dag så var jag först i matsalarna och städade, sen i skalen och fixade grönsakerna, och slutligen i disken med diskplock och grovdisk.

 

Vi serverade soppa (kycklingsoppa), bröd (skivad Skogaholmslimpa), och pålägg (skivad ost). Och vår salladsbuffé.

 

En personal kort var vi i dag, för hon var på kurs. Men vi har fortfarande kvar vår praktikant som hjälper till bra.

 

Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände i dag.

 "Kör för alla!" - Vårterminen 2010 - 09/03.


I kväll på "Kör för alla!" sjöng vi fem stycken låtar som var har sjungit förut. Det var: "Sånt är livet", "Macarena", "Shoreline", "I gotta feeling", och "Viva la Vida".

Här är länk till inlägg där alla låtarna finns.

Sen sjöng vi också en låt som vi inte har sjungit förut. Och det var: "Pop i topp".

"Pop i topp" med Thore Skogman från 1965.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 9 mars 2010 – Kvällen.


Vid halvfemtiden så gick jag till Centrum och tog tunnelbanan in mot stan. Åkte till S:t Eriksplan och mötte där upp med syrran. Och vi gick sen till Filadelfiakyrkan för att gå på ”Kör för alla”.

 

Vi fick våra favoritplatser längst fram, och satt sen och pratade i en timme tills det började klockan halvsju. Sen så sjöng vi i lite drygt en timme och en kvart. Och lika roligt som vanligt var det.

 

Kom hem till Farsta vid halvniotiden. Ingen var hemma när jag kom hem. Jenny var ute med kompisar. Och Borzko och Jimmy var och mekade med vår bil.

 

Nu, när klockan är halvtio, så har dom inte kommit hem ännu. Jag hoppas, för deras skull, att dom snart kommer hem. Och jag hoppas, för min skull, att dom har fått i ordning på min bil…

 

 


Dagens Låt - 100309 - Pernilla Wahlgren med "Jag vill om du vågar" - 2010.


Dagens Låt - 100309 - Pernilla Wahlgren med "Jag vill om du vågar" - 2010.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 9 mars 2010 – Eftermiddagen.


Fick skjuts av min kära kollega Snurran, till Högdalen. Och därifrån tog jag sen bussen till Farsta. Var hemma vid strax efter halvtre.

 

Höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma sen en stund. Och satt även lite med datorn.

 

Åt sen en mycket tidig middag för mig själv. Och förberedde mig för att åka iväg till träning i ”Kör för alla!” i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 9 mars 2010 – Jobbet.


Gick upp en kvart tidigare i morse, redan kvart över fyra. Och sen så fick jag skjuts till jobbet av Jimmy, eftersom min bil är trasig. Var på jobbet redan halvsex, en halvtimme innan jag började. Men jag hade fått åkt ännu tidigare och jag skulle ha åkt buss.

 

Jobbet blev sen ungefär som i går. Först städning av matsalarna. Sen jobb med grönsakerna i skalen. Och sen diskplock och grovdisk i disken.

 

Vi serverade köttgryta med kokt potatis i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka. Allt var bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 8 mars 2010 – Kvällen.


Nästan hela kvällen så satt jag och läste i en bok. Jag började på: ”Hallonbåtsflyktingen” av Miika Nousiainen, och läste även ut boken under kvällen.

 

Borzko och Jimmy var iväg med bilen till en verkstad, som en kompis till Borzko har. Tyvärr så fick dom ingen ordning på felet, utan det förvärrades istället. Så i morgon har jag ingen bil… För Borzko måste handla reservdelar i morgon innan han kan fixa i ordning den.

 

 


Recensionsbok nummer 36.Recensionsbok nummer trettiosex kommer från Piratförlaget.Recensionsbok nummer 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 och 35.


I dag var det Julafton här igen! Det kom nio stycken recensionsböcker till mig! Från två olika bokförlag. Åtta stycken från Norstedts, och en från Piratförlaget! Här under är dom åtta från Norstedts Förlag.Åtta stycken recensionsböcker från Norstedts Bokförlag.Dagens Dagbok – Måndagen den 8 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Höll sen på här hemma som vanligt med diverse hushållsbestyr. Varvade lite med stunder vid datorn också.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade då upp mig, och så tog vi en sväng till Centrum. Sen så var jag på Hemköp och hämtade upp två bokpaket med sammanlagt nio recensionsböcker i.

 

När vi kom hem igen så åt vi middag. En fika och en pratstund blev det också.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 8 mars 2010 – Jobbet.


Jobbade förstås precis som vanligt i dag. I dag var alla tillbaka efter sportlovet, så det blev en helt vanlig arbetsdag igen.

 

Den här veckan så börjar jag med att städa matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så är jag i skalen tillsammans med två kollegor, och tillsammans fixar vi grönsakerna. Och slutligen så är jag i disken tillsammans med två kollegor, och då har jag hand om diskplockningen och grovdisken.

 

Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 

 


Dagens Låt - 100308 - Anna Bergendahl med "This Is My Life" - 2010.


Dagens Låt - 100308 - Anna Bergendahl med "This Is My Life" - 2010.


Veckans Vikt - Vecka 10 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 10 - 2010
08/03

60,0 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Kvar till målvikt: 3,0 kg

I morgon är det den Internationella Kvinnodagen.


Ja, i morgon, den 8 mars, så är det ju den Internationella Kvinnodagen.

Och eftersom jag är Feminist, så måste jag ju länka till den här mycket bra skrivna artikeln av Charlotta von Zweigberk:

"Feministiska debatten farligt nära utmattning", i Newsmill.


Läs den gärna!"Trött, fet & 50" av Täppas Fogelberg - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Trött, fet & 50" av Pontus Wikner (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Trött, fet & 50 är en varm och svart och djupt personlig berättelse om existentiell konkurs och om en resa ner i helvetet och åter. Oglamoröst skriver berättarjaget, den medelålders mannen, om familj och om barn och om att i askan efter alla idéer om vad frihet är, finna alltmer tydliga tecken på att vägen till lyckan inte med fördel beträds som en flykting och smitare. Kommer mannen, Täppas alter ego, att finna vägen till lyckan?

Trött, fet & 50 är en berättelse om frihet, flykt, försoning och en livshållning som skär likt en machete i livets djungel. På ytan är detta en rak skildring av familjeliv, katastrofer och förlust men blir till en sång för det rena gubbvarat och för att med högburet huvud kunna säga: Jag är stolt över att vara trött, fet och femti!

Täppas Fogelberg har tidigare gett ut bland annat Halli, hallå; en barndomsskildring och Blindstyre; en snubblares berättelse. Han är en av våra mest kända radioröster och kontroversiell programledare för Ring P1."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken, som är en roman, känns nästan som en dokumentär bok. För den handlar mycket om Täppas eget liv, även om den inte står i genren biografi/memoar/dokumentär.

Jag tycker att boken är intressant och välskriven. Och kan helt klart rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


Dagens Dagbok – Söndagen den 7 mars 2010 – Hela Dagen. (Med sex fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i dag också. Jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio, och genomgick då sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans, fikade, och satt och pratade en stund.


Efter det så stack Borzko iväg med bilen, för det är några grejer som krånglar på den, så han åkte iväg till en kompis som har verkstad, och mekade lite.


Jag satte mig uppe i soffan tillsammans med datorn och boken.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy, och han gick då upp. Han åt frukost, jag åt lunch, vi fikade, och satt och pratade en stund. Sen så gjorde sig Jimmy i ordning.


Borzko kom tillbaka hem vid ettiden. Han hade tyvärr inte lyckats få ordning på allt, utan måste jaga lite reservdelar i veckan. Han åt lunch när han kom hem. Och sen så gjorde han sig i ordning.


Jag fortsatte att läsa i min bok, och läste så småningom ut den också. Det var ”Trött, fet & 50” av Täppas Fogelberg.


Vid strax före två sen, så gick jag till Centrum för att möta upp med Jenny, som kom med tunnelbanan hemifrån Robin.


Vi gick sen runt i Centrum och tittade på lite allt möjligt. Och Jenny shoppade lite också.


Sen så köpte vi en bukett tulpaner och gick hem till mina föräldrar med den, som ett litet grattis till deras ettårsdag i lägenheten.


Vid strax före fyra sen, så gick vi alla fyra ner till Centrum, och så mötte vi upp med Borzko och Jimmy utanför Restaurang Antonios.


Sen så åt vi middag där, för att fira min 49-årsdag, och mammas och pappas 1-årsdag i lägenheten.


Lyckades bara med att få med Jenny och mamma på kort i dag… Men på dom blev det dessutom två! ;-)Förrätt hoppade vi över i dag.


Till varmrätt åt jag hälleflundra med kräftstjärtar, hummersås och kokt potatis.Och till efterrätt åt jag vaniljglass med varm hjortronsylt.Jag blev uppvaktad på min födelsedag av mina fem närmaste och käraste.


Av mina föräldrar så fick jag femhundra kronor att köpa mig någonting för.Och av Borzko, Jimmy och Jenny fick jag ett presentkort på en tur med SkyView, med hela familjen.Men dom hade inte bokat någon tur nu. Utan vi ska ta det senare till våren.


Efter mat, fika och en trevlig pratstund, så sa vi hejdå till mina föräldrar, och dom gick hem till sig.


Vi andra fyra gick till Hemköp och handlade lite innan vi gick hem.


Jenny var sen bara hemma en kort stund, och sen så åkte hon hem till Robin igen.


Jimmy satte sig sen framför datorn på sitt rum. Borzko satte sig och läste i sin bok i vardagsrummet. Och jag satte mig med datorn i vardagsrummet.

 


 


Dagens Låt - 100307 - Timoteij med "Kom" - 2010.


Dagens Låt - 100307 - Timoteij med "Kom" - 2010.


49.
Ja, i dag så fyller jag 49 år.
Ett år kvar tills jag fyller ett halvt sekel!

När jag fyller 50 år så hoppas jag att jag inte är här hemma i Farsta.
Utan då hoppas jag att jag är utomlands i ett varmt och soligt land.
Och givetvis tillsammans med Borzko, Jimmy och Jenny.

Jag har redan börjat att spara pengar,
för att kunna komma iväg med familjen nästa år.

Två veckor i Thailand skulle jag helst vilja ha.
Och om jag tycker att det blir för dyrt,
så blir det en vecka i till exempel Egypten.


Vi får se hur det blir!
Det beror mest på pengarna.
Men också vad dom övriga tre i familjen tycker.Uppdaterad:

Jag ska egentligen inte fira min födelsedag i dag.
Jenny fyller ju år sex dagar efter mig,
och vi brukar alltid fira tillsammans.

Så vi firar både hennes 20-årsdag,
och min 49-årsdag,
nästa lördag den 13 mars.
Då kommer släkten hit och firar oss.

Men lite firande i dag blir det i alla fall.
För min mamma och pappa har bott här i Farsta i sin lägenhet
i prick ett år i dag.
Och dom ville fira det genom att gå ut och äta på restaurang.
Så vi går ut alla sex:
jag, Borzko, Jimmy, Jenny, mamma och pappa.
Och så firar vi både deras ettårsdag,
och min födelsedag.

:-DDagens Dagbok – Lördagen den 6 mars 2010 – Kvällen.


När jag hade sett klart filmen ”Vuxna Människor”, så satt jag med datorn en stund.


Klockan åtta sen så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag så klart på ”Melodifestivalen – Andra Chansen”.

 

Efter att det var slut, så stängde jag av teven, och så började jag att läsa i en ny bok. Det blev boken: ”Trött, fet & 50” av Täppas Fogelberg.


Lite datorstunder blev det förstås också.

 

 


Melodifestivalen 2010 - Andra Chansen - Örebro - 06/03 - 2.Så här tycker jag!

Pernilla från första omgången.

Och NEO (eller Alcazar) från andra omgången.

Vad tycker ni?Uppdatering:

Och det blev alltså:

Pernilla Wahlgren

och

Jessica Andersson

som gick vidare."Vuxna människor" - 1999 - Film - Dvd"Vuxna människor" - 1999 - Film

"Vuxna människor är en komedi som träffar mitt i prick när det gäller kärlek, komplicerade relationer och yrkesliv för människor runt trettio. Den här filmen handlar om Frank, som utåt sett verkar vara både klok och vuxen. Han har ett respektabelt arbete på en ansedd advokatbyrå och är gift sedan åtta år med vackra Nenne. Men under ytan bubblar hans osäkerhet och rädsla för att bli avslöjad som en bluff i vuxenvärlden. Frank lever i en drömvärld och tänker för mycket på sex och för lite på arbetet. Äktenskapet med Nenne är inte så bra som det ser ut och för att försöka rädda relationen går de i familjeterapi. Men inte ens då kan Frank hålla sextankarna i styr. Varför ska man hålla sig till en kvinna när världen är full av dem? På en vernissage hos bäste vännen Marcus, träffar Frank den unga och levnadsglada konststudenten Sofia och de båda inleder ett förhållande...."

(Kopierat från Lovefilm)

Älskar ju humorserien "Solsidan" som går på teve just nu. Läste någonstans att den här filmen skulle ha liknande humor i sig, och då blev jag sugen på att se den. För trots att jag har haft elva år på mig på att se den, så har jag missat den förut.

Tyckte nog inte att den var riktigt lika bra och rolig som "Solsidan", men den var klart sevärd, rolig och bra.

Betyg: 3,5 av 5.

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 6 mars 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


Resten av eftermiddagen tillbringades till största delen läsandes i boken: ”Löparen” av Pontus Wikner, och jag läste också ut den så småningom. Varvade med datorstunder, och med lite hushållsbestyr.

 

Jimmy stack iväg vid fyratiden. Han skulle träffa några kompisar, äta med dom, och sen ut och festa i kväll.

 

Jag åt middag för mig själv vid fyratiden.

 

Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Han duschade bara och gjorde sig i ordning, och vi hade en liten pratstund. Sen så stack han iväg en sväng hem till sin mamma.

 

Jag satte igång en dvd-film vid sextiden. Det blev den elva år gamla svenska filmen: ”Vuxna människor”.

 "Löparen" av Pontus Wikner - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Löparen" av Pontus Wikner (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Expolisens efterlängtade deckardebut.

Pontus Wikner, har under lång tid arbetat som polis och även varit chef för Sveriges största värdedepå. Hans erfarenheter av dessa båda världar avspeglas tydligt i hans debutdeckare "Löparen". Som läsare ställer man sig ofta frågan vad som är sanning och vad som är fiktion?

Författaren tar läsaren med på en spännande resa i en brutal värld. I boken avhandlas allt från spaningsarbetet kring Palmemordet, till det smått osannolika rånet av Sveriges största värdedepå. Polisens vardag skildras med stor inlevelse, likväl som arbetet i Riksbankens innersta utrymmen där pengars värde verkar sakna betydelse.

"Löparen" är i grunden en fiktiv berättelse där många händelser bygger på Pontus egna erfarenheter från bl.a. polisen och Riksbanken. Många av spaningsuppdragen har han hämtat direkt från verkliga livet, andra är helt eller delvis påhittade.

Pontus Wikner är 54 år gammal, bor utanför Uppsala och arbetar idag som jurist. I och med debutromanen "Löparen" tar han steget fullt ut i författarskapets värld med en historia som han tycker känns viktig att berätta.

- Jag hade helt enkelt ett behov av att skriva av mig efter mina år inom Polisen och Riksbanken, förklarar Pontus.

- Till viss del handlar det om att göra upp med mina egna erfarenheter. Men det handlar också om att jag vill skildra polisers arbetsvardag. Varken mer brutal eller romantiserad än vad den verkligen är.?

I boken används en arbetsjargong som är väldigt speciell och, hävdar Pontus, hämtad från verkliga livet. Det är en jargong som är hård och generaliserande, som stannar innanför polishusets fyra väggar och i radiobilarna.

- Sanningen är den att man som polis den ena stunden befinner sig på en mordplats bland hemskheter, blod och spyor. I nästa stund diskuterar man med kollegan var man ska äta lunch. Man blir avtrubbad och går på rutin helt enkelt. Ett måste för att kunna fungera som polis, men även som människa när arbetsdagen är slut.

Författardrömmarna har funnits sedan barnsben. Pontus älskade att läsa och besöka biblioteket. Han började tidigt skriva egna berättelser.

- Längtan att skriva "på riktigt" har funnits länge men aldrig tidigare fått uttryck i en bok. Det blev en lång krokig väg fram till debutromanen och resan så här långt kanske har varit en del av författarskapet. Möjligen är det så att arbetet som polis i Stockholm, Sandviken och Uppsala bara har varit en del i insamlandet, resonerar han.

- Som f.d. polis har jag många tuffa och ibland lite absurda situationer med mig i bagaget. Jag har t.ex. sett Palme ligga skjuten på gatan och senare pekat ut Christer Pettersson som misstänkt i ett efterföljande PM, som spaningsledningen tappade bort. Vidare har jag förhört prostituerade på Malmskillnadsgatan i fallet Catrin da Costa. I ett annat fall var jag hemma hos Carola efter en relativt omtalad incident med hennes dåvarande man och ett jaktgevär i sovrummet, avslutar Pontus."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här kriminalromanen var lite annorlunda än andra deckare tycker jag. Möjligtvis så är det för att den är skriven av en person som verkligen vet vad han skriver om. För boken kändes nästan lite som en dokumentär bok ibland.

Men den var spännande, intressant och lättläst. Storyn var bra, men det bästa med boken var nog att få följa med i polisernas vardag.

Boken är en debut för författaren. Och jag kan rekommendera den. Och jag ser fram emot att få läsa fler böcker av honom. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Gassy.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------

Dagens Dagbok – Lördagen den 6 mars 2010 – Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Vid strax efter tolv så gav sig både Jenny och jag iväg ut. Vi gick till Centrum och till T-banan, där vi sa hej då. Jenny skulle åka för att jobba ett eftermiddags- och kvällspass.

 

Själv så gav jag mig iväg ut på en liten promenad. Det var verkligen länge sen som jag var ute och gick.

 

Jag gick runtomkring i Farsta i ungefär en timme. Det var strålande sol och cirka fyra minusgrader. Jättevarmt och skönt i solen och i lä. Lite kallare när man kom i skugga och där det var blåsigt.

 

Två bilder från promenaden, på sol och på snö.

 

 

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade lite med diverse hushållsbestyr en liten stund. Sen så satt jag med datorn en stund. Och sen satte jag mig och läste i min bok: ”Löparen” av Pontus Wikner.

 Dagens Dagbok – Lördagen den 6 mars 2010 – Morgonen + Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning.

 

Borzko hade gått upp klockan halvsju, och åkt i väg för att jobba extra i dag.

 

Klockan nio hade Jenny bett mig att väcka henne, och det gjorde jag förstås. Jimmy vaknade samtidigt och gick då upp.

 

Sen hade vi en riktigt mysig förmiddag alla tre. Vi åt frukost tillsammans länge, fikade och pratade.


Efter det så satt vi en stund alla tre i Jimmys rum och pratade.

 

Så småningom så gjorde sig både Jimmy och Jenny i ordning i tur och ordning.

 

Jag höll sen på och plockade och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma.

 Dagens Låt - 100306 - Salem Al Fakir med "Keep On Walking" - 2010.


Dagens Låt - 100306 - Salem Al Fakir med "Keep On Walking" - 2010.


Två recensionsböcker till är utlästa."Mystiska Milla och Vintercirkusen" av Unni Lindell och Fredrik Skavlan

och

"I grunden utan skuld" av Viveca Sten

är utlästa.

Recensionerna kommer den 24 mars.Dagens Dagbok – Fredagen den 5 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen tillbringades till största delen i vardagsrumssoffan.

 

Först så läste jag i en ny bok: ”Löparen” av Pontus Wikner.

 

Sen så tittade jag på ”Lets Dance” och Solsidan.


Och sen så läste jag i min bok igen.

 

Lite datortid blev det också.


Umgänge med familjen likaså.

 

Och åt och drack en massa gott gjorde jag också.

 Älskar humorserien "Solsidan"! :-DJa, jag älskar verkligen humorserien "Solsidan"! :-D

Vad tycker ni om den?


Lets Dance 2010 - 05/03.Och i kväll åkte Stefan Sauk och Malin Johansson ut ur Lets Dance...
Jättetråkigt tycker jag...
Stefan var ju en av mina favoriter.
Hade velat ha honom, Claudia och Mattias kvar på slutet.
Självklart så borde ju Willy ha åkt ut i kväll.
Det borde han förresten ha gjort för länge sen.
Man undrar varför alla röstar på honom?
Jag ringer ju inte alls och röstar, så jag kanske egentligen inte ska klaga...
Men det är tråkigt när Willy är kvar nu, och dom bra åker ut.
Eller vad tycker ni?
Vem borde ha åkt ut?
Vilka vill ni ha till final?
Nu vill jag ha Claudia och Mattias till final.Recensionsbok nummer 22, 23, 24, 25, 26 och 27.


I dag så kom det hem sex stycken recensionböcker! Från fyra olika bokförlag! Rena julafton för mig ju! ;-DRecensionsbok nummer tjugotvå är "Löparen", en debutbok av Pontus Wikner. Den kommer från Gassy förlag. Lite extra roligt var också att författaren har signerat den.Recensionsbok nummer tjugotre är "Trött, fet & 50" av Täppas Fogelberg. Den är från bokförlaget Lind & Co.Recensionsbok nummer tjugofyra är "Hallonbåtsflyktingen" av Miika Nousiainen. Den är från Bokförlaget Brombergs.Och recensionsböckerna nummer tjugofem, tjugosex och tjugosju är "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman, "Flickan från tjugotalet" av Sophie Kinsella" och "Förlåt min vrede" av Dan Buthler & Dag Öhrlund. Dom kommer från Damm Förlag.

Så nu har jag att göra framöver! Inga sysselsättningsproblem här inte! ;-D

Jag är så otroligt glad, stolt och tacksam över att jag får dessa böcker!Dagens Dagbok – Fredagen den 5 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet.

 

Höll sen på som vanligt här hemma med diverse hushållsbestyr. Och varvade lite med datorstunder.

 

Satt också och läste en stund. Läste ut boken: ”I grunden utan skuld” av Viveca Sten.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Han hämtade då bara upp mig, och så åkte vi en sväng till Centrum.

 

Hämtade ut några bokpaket på Hemköp. Sex stycken recensionsböcker kom det i dag! :-D

 

Vi handlade även lite matvaror, och lite gott att äta till kvällen.

 

När vi kom hem igen så åt vi middag. Och det blev även en fika och en pratstund.

 Dagens Låt - 100305 - Peter Jöback med "Hollow" - 2010.


Dagens Låt - 100305 - Peter Jöback med "Hollow" - 2010.


Dagens Dagbok – Fredagen den 5 mars 2010 – Jobbet. (Med två fotografier).


Började min arbetsdag i dag med att vara i skalen en stund och fixa i ordning grönsakerna.


Under lunchserveringen sen så jobbade jag som andreman i matsalen.


Vi serverade fiskpanetter och potatismos i dag.


Fulltalig personalstyrka var vi idag, och allt flöt på bara bra.


En lugn dag blev det i dag också, eftersom det fortfarande är sportlov. Och det mesta av extrastädningen har vi klarat av tidigare i veckan.


En lite extra lång fikarast hade vi på eftermiddagen. Jag fyller ju år på söndag, och en av mina kollegor fyllde år i måndags, och i dag blev vi uppvaktade av våra övriga kollegor. Vi fick varsin fin bukett med rosa tulpaner.Vi bjöd också på lite gott till kaffet. Två stora fat med exotiska frukter blev det.Jag blir så himla glad varje gång jag ser den här!Och jag blir inte bara glad när jag ser den! Jag blir även rörd av den!


Dagens Dagbok – Torsdagen den 4 mars 2010 – Kvällen.


Och kvällen blev som nästan alla mina vardagskvällar, lugn och skön.

 

Jag satt större delen av kvällen i vardagsrumssoffan och läste i min bok: ”I grunden utan skuld” av Viveca Sten.

 

Lite datorstunder blev det förstås också, och lite umgänge med familjen.

 

Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

 

 


Melodifestivalen 2010 - Andra Chansen - Örebro - 06/03.Ja, så här vill jag att det ska gå i Andra Chansen på lördag den 6 mars.

(Ursäkta den dåliga bilden...)

Jag vill att Pernilla Wahlgren och NEO ska gå till Finalen.

Liiiite synd att inte också Alcazar kan få följa med... 

Vad tycker ni?Dagens Dagbok – Torsdagen den 4 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt från jobbet. Var bara inne en kort stund, och sen så tog jag en sväng till centrum.

 

Först var jag på Apoteket Shop och på Åhléns och köpte lite smink- och hygienprodukter.

 

Sen var jag på Hemköp och Konsum och köpte matvaror.

 

Handlade också lite gott att äta som jag och en kollega ska bjuda våra arbetskamrater på i morgon. Hon fyllde 51 i måndags och jag fyller 49 på söndag. Så vi tänkte bjuda våra kära kollegor på lite gott till kaffet i morgon.

 

När jag sen kom hem så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden i dag. Och då åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

 


Dagens Låt - 100304 - Erik Saade med "Manboy" - 2010.


Dagens Låt - 100304 - Erik Saade med "Manboy" - 2010.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 4 mars 2010 – Jobbet.


I dag var jag tillbaka på jobbet och jobbade som vanligt igen, efter föreläsningen i går.

 

I dag var fyra av kollegerna borta. En var på kurs, en jobbade fackligt, en hade semester, och en var tjänstledig.

 

Men eftersom det är sportlov hos oss, så var det inget problem att klara av jobbet trots personalbristen.


Jag började morgonen med att vara i skalen och fixa grönsakerna.

 

Och sen var jag i matsalen, som andreman.

 

Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 3 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen tillbringades som vanligt till största delen med en bok i händerna.

Läste ut barnboken ”Mystiska Milla och Vintercirkusen” av Unni Lindell & Fredrik Skavlan.

Började sen på kriminalromanen ”I grunden utan skuld” av Viveca Sten.

 

Lite datorstunder och lite familjeumgänge blev det förstås också.

 

 


Dagens Shopping - 100303 - Svart stor axelremsväska + svartvitrutig sjal - Åhléns.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 3 mars 2010 – Eftermiddagen.


Efter att föreläsningen var slut, vid halvtolvtiden, så tog jag tunnelbanan två stationer in till T-Centralen.

 

Och sen så gick jag till Åhléns för lite shopping. Det blev en svart väska för 250:- kronor. (Min tjugoandra svarta väska!) Och en svartvitrutig sjal för 100:- kronor. (Fotografier kommer i separat inlägg).

 

Åkte sen hem till Farsta.

 

Höll på med lite diverse hushållsbestyr här hemma när jag kom hem. Och varvade lite med stunder vid datorn.

 

Började också att läsa lite i ny recensionsbok: barnboken ”Mystiska Milla och Vintercirkusen”.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då blev det middag, en fika, och en pratstund.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 3 mars 2010 – Morgonen + Förmiddagen.


Dagen började med sovmorgon i en timme, gick upp halvsex istället för halvfem. Duschade och gjorde mig i ordning. Och sen blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Vid halvåttatiden sen så gick jag till centrum och tog tunnelbanan in mot stan. Gick av vid Slussen och promenerade bort till Saturnus Konferens på Hornsgatan. Mötte upp med en av mina kollegor där.

 

Sen så var vi två, plus ett sextiotal andra från skolkök i Stockholmsområdet, på en förläsning om Specialkoster. Det var Matbiten Konsult som anordnade föreläsningen, som handlade om allergier och intolerans. Främst om olika matallergier och gluten- och laktosintolerans.

 

Föreläsningen höll på mellan halvnio och halvtolv. Kaffe och macka fick vi efter halva tiden ungefär.

 

Mycket lärorik och intressant föreläsning var det. Jag har gått på liknande förut, men man lär sig alltid något nytt varje gång. Tycker det är intressant även privat, och inte bara för jobbets skull.

 Dagens Låt - 100303 - Darin med "You're Out Of My Life" - 2010.


Dagens Låt - 100303 - Darin med "You're Out Of My Life" - 2010.


Läste ut en bok i dag.Läste ut "Frukta inte" av Anne Holt i dag.
Min recension av den kommer på utgivningsdagen den 24 mars.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 2 mars 2010 – Kvällen.


Kvällen lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen och läste i min bok: ”Frukta inte” av Anne Holt. Och jag läste också så småningom ut den. Satt sen en hel del med datorn, och tittade lite på kommande intressanta böcker… ;-D

 

Borzko satt och läste mycket på kvällen också.


Jimmy satt på sitt rum framför datorn.

 

Jenny jobbade till åtta, och sen så åkte hon hem till Robin.

 

 


Dagens Låt - 100302 - Andreas Johnson med "We Can Work It Out" - 2010.


Dagens Låt - 100302 - Andreas Johnson med "We Can Work It Out" - 2010.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 2 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem.

 

Sen åkte Borzko iväg en sväng med bilen till en kompis på en bilverkstad. För det var några smågrejer som han skulle fixa på bilen.

 

Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och jag satt också med datorn en stund.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Och då åt vi middag tillsammans alla tre.

 

Sen stack Borzko iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 2 mars 2010 – Jobbet.


Arbetsdagen i dag blev nästan precis som arbetsdagen i går.


Jag kommer nog att bli över etthundra år! ;-D


Länk till en artikel i Expressen.


Dagens Dagbok – Måndagen den 1 mars 2010 – Kvällen.


Och kvällen blev som alltid lugn och skön.

 

Jag satt större delen av kvällen i soffan och läste i min bok. Varvade med lite datorstunder ibland också.

 

Borzko satt också större delen av kvällen och läste.

 

Jimmy satt på sitt rum, framför datorn.

 

Och Jenny var hemma hos Robin.

 Recensionsbok nummer tjugo och tjugoett.Recensionsbok nummer tjugo är "I grunden utan skuld" av Viveca Sten.

Den hade jag själv bett att få, eftersom jag tyckte mycket om Viveca Stens två tidigare böcker.

Boken kommer från Forum Bokförlag.Recensionsbok nummer tjugoett är "Mystiska Milla och Vintercirkusen" av Unni Lindell & Fredrik Skavlan.

Den har jag inte bett att få, utan förlaget skickade den till mig ändå. Det är en barn- och ungdomsbok, och det kan vara kul att få läsa och recensera den.

Boken kommer från Piratförlaget.Dagens Dagbok – Måndagen den 1 mars 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på som vanligt här hemma. Fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Och så varvade jag lite med datorstunder.

 

Sen så satte jag mig och läste lite i min bok: ”Frukta inte” av Anne Holt.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid strax före fem. Då åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 Dagens Låt - 100301 - Ola med "Unstoppable" - 2010.


Dagens Låt - 100301 - Ola med "Unstoppable" - 2010.Jaha! Är det här den bästa låten efter att alla fyra deltävlingarna är klara? Jag tror faktiskt att jag tycker det!


Dagens Dagbok – Måndagen den 1 mars 2010 – Jobbet.


Måndag igen och jobb igen förstås. Men den här veckan så är det sportlov här i Stockholm, så arbetsveckan blir då lite annorlunda.

 

Vi serverar bara mat till cirka 150 personer istället för som i vanliga fall cirka 650 personer.

 

Och med skickningarna är det ungefär likadant.

 

Tiden vi då har över har vi till extra städning. Plus att vi går på kurser. Och flera tar också ut ledighet.

 

Jag började morgonen med att vara i skalen och fixa med grönsakerna.


Sen när vi var klara där så var jag och städade i lilla matsalen. Vi hade inga ätande där i dag, utan bara i stora matsalen.

 

Så jag och Snurran gjorde lite extra städning där. Bland annat så torkade vi av elementen, väggarna, och fönsterbrädorna.

 

Maten som serverades i dag var kebabgryta och kokt ris. Och en liten salladsbuffé.

 

Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände i dag.

 Veckans Vikt - Vecka 09 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 09 - 2010
22/02

60,5 kg

Under veckan: + 1,0 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg

RSS 2.0