"Jag ska bara fixa en grej i köket" av Moa Herngren - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Jag ska bara fixa en grej i köket" av Moa Herngren (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman.)

---------


"Ingrid är 35 år och är ensamstående mamma, hon arbetar på ett daghem och har precis avancerat till föreståndare där. Ingrid dricker vin, mycket vin. Hon lyckas ganska väl med att dölja det för sig själv och sin omgivning, men dottern är inte lika lätt att lura. På jobbet blir hon motarbetad, närmast mobbad, av sina tidigare arbetskamrater, numera underordnade som inte kan förstå att det var Ingrid som fick tjänsten som föreståndare. Utanför jobbet försöker hon hålla ihop ett liv som hon sakta men säkert tycks tappa kontrollen över ju mer hon kämpar för att inte göra det. Hennes sjuåriga dotter vill bo mer hos sin pappa trots att Ingrid tycker att hon har gett henne allt vad hon vill ha och lite till och på andra sidan stan ligger en alkoholiserad mormor på knä i badrummet och kräks upp gårdagens Rioja när ingen ser. Det är tufft, vilket ytterligare motiverar ett glas vin när Ingrid kommer hem. Ett gömt glas i kryddhyllan när Ingrid steker blodpudding med bacon en vanlig tisdagskväll för att döva smärtan och hon får den lilla flykt in i dimman som hon behöver för att orka vara den hon tror att hon måste vara en dag till.

Moa Herngren har skrivit en grymt trovärdig roman om en kvinna som till synes viljelöst super bort sitt liv. Det är smärtsam läsning med hög igenkänningsfaktor. Dramatiskt, spännande och rått."


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Jag har läst en bok av Moa Herngren tidigare och det var "Allt är bara bra, tack" från 2007. Jag läste den 2009 och jag tyckte att den var mycket bra. Här är en länk till min recension på den.

Moa Herngrens nya bok "Jag ska bara fixa en grej i köket" var också mycket bra, och ännu mycket bättre än hennes förra bok.

"Jag ska bara fixa en grej i köket" var en otroligt bra bok, men också ganska så jobbig att läsa. För den var väldigt hemsk, och kändes nästan som en dokumentär. Tror tyvärr att det finns många, många människor och familjer som har det precis som i boken. Många "smygalkoholister" som missbrukar lådvin. Många "BIB"-tanter..

Tycker att ALLA borde läsa den här boken. Den var välskriven och lättläst. Spännande och mycket bra. Men som sagt också samtidigt jobbig att läsa, och inte direkt en bok som man blir glad av. Men å andra sidan kan man ju inte alltid läsa böcker som man blir glad av..

Det var i alla fall en av dom bästa böcker som jag har läst på länge. Och jag rekommenderar den varmt. Och hoppas verkligen att Moa Herngren kommer att skriva fler böcker. Och gärna i samma anda som den här. ///Bim.

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Wahlström och Widstrand.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0