Dagens Dagbok - Tisdagen den 31 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy och Jenny kom hem samtidigt vid halvfemtiden. De slutade klockan fyra båda två i dag, så Jimmy hämtade upp Jenny på jobbet så hon fick skjuts hem. Vi tre åt middag tillsammans direkt när de kom hem, och sen så satt vi och pratade en stund.

 

Sen så duschade de båda två i tur och ordning och gjorde sig i ordning. Efter det så satte sig Jimmy i sitt rum och spelade WOW. Jenny satte sig i sitt rum vid datorn. Och jag satte mig i köket och varvade datorn med boken.

 

Vid halvsjutiden så stack Jimmy iväg till några kompisar i Hagsätra.

 

Jag flyttade upp med datorn och boken till vardagsrummet vid halvsjutiden. Och sen vid sjutiden så kom Jenny också upp dit med sin dator.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Då åt han middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och när han klar så satte han sig också hos oss i vardagsrummet.

 

Klockan åtta så tittade vi alla tre på: "Allsång på Skansen" på SVT 1.

 

När programmet var slut klockan nio, så gick Borzko och la sig. Han var trött efter den otroligt långa dagen i går, och så ville han vara pigg i morgon kväll, för då ska han på Söderstadion och se Bajen spela fotboll.

 

Jenny stack iväg vid strax efter nio. Hon skulle till McDonalds och möta upp med Jocke där när han slutade klockan tio. Och sen så skulle hon åka med honom hem, och sen sova där i natt.

 

Jag fortsatte min kväll med att dela min tid mellan datorn och boken.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 31 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så larmade mobilen redan klockan sex. Jag gick upp lite tidigare eftersom jag ville fixa lite innan jag skulle iväg. Alla fyra i familjen gick upp samtidigt i dag, och det är väldigt ovanligt. Borzko började lite senare i dag, eftersom han jobbade så länge i går, så han åkte iväg vid strax efter sex. Jenny sov hemma i natt, för ovanlighetens skull, och skulle iväg och jobba ett pass mellan sju och fyra i dag. Och Jimmy skulle också jobba som vanligt. Jimmy och Jenny åkte iväg tillsammans vid kvart över sex.

 

Jag duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost och läste nyheter i datorn. Och sen så höll jag på och fixade lite här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn.

 

Vid strax efter nio så gav jag mig iväg mot Centrum och mot Tunnelbanan. Jag och två jobbarkompisar, Snurran och Monica, hade stämt träff inne i stan klockan tio. Vi skulle ses för att promenera och prata.

 

Jag blev något sen, vilket inte är likt mig, fast jag tog en tunnelbana tidigare än vad jag behövde. Min tunnelbana stod still rätt så länge, för det var ett sjukdomsfall i tåget före, där de väntade in ambulans. Men fem över tio så var jag på plats i alla fall!

 

Vi möttes upp vid Klarabergsviadukten, och sen så promenerade vi genom City och så ut på Djurgården. Sen så gick vi runt hela Djurgården, och så in mot City igen.

 


image899


Vi köpte varsin färdig sallad och en dricka i en liten ICA-butik, och så satt vi på en parkbänk på Hedvig Eleonora Kyrkogård och intog vår lunch. Jag åt en vegetarisk bulgursallad som var jättegod.

 


image900


En caffe latte på vägen i en 7-Eleven blev det också. Vi promenerade sen genom City och mot Söder. Och så fram till Södra Station. Där skiljdes vi åt vid halvtretiden. Snurran och Monica tog pendeltåget hem till Tullinge respektive Huddinge. Själv så gick jag till Medborgarplatsen och tog tunnelbanan hem till Farsta.

 

Jag hade glömt min stegräknare i dag. Men Snurran hade med sig sin. Den visar bara steg. Inte gångsträcka, effektiv tid, och förbrukade kalorier som min gör. Antal steg när vi kom fram till Södra Station var: 23.729 stycken. Men om jag jämför det med andra liknande gånger, så gick vi ungefär två mil, och den effektiva gångtiden var närmare fyra timmar.

 

Hem till Farsta igen kom jag vid strax efter tre. Då höll jag på och fixade lite här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn.

Tack Snurran och Monica för en jättetrevlig dag!


Dagens Outfit - 070731.

image898


Dagens Dagbok - Måndagen den 30 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid tvåtiden ringde Jimmy och sa att de hade det så lugnt på jobbet i dag, så han skulle sluta två timmar tidigare. Han kom hem vid halvtretiden, duschade, gjorde sig i ordning, och sen så satte han sig vid sin dator och spelade WOW.

 

Vid strax före fyra så åkte han iväg och hämtade upp Jenny på jobbet när hon slutade klockan fyra. Och när de båda var hemma vid halvfemtiden så åt vi tre middag tillsammans.

 

Grillkorv och Potatisklyftor blev det till middag i dag. Eller jag åt Basilikapuckar och Potatisklyftor. Satt en stund och pratade sen också förstås.

 

Efter maten så duschade Jenny och gjorde sig i ordning. Sen så satte hon sig på sitt rum vid datorn. Jimmy fortsatte att spela WOW på sitt rum. Och jag satte mig i köket med min dator.

 

En fika i köket blev det för oss alla tre vid halvåttatiden, med tillhörande pratstund förstås.

 

Sen vid åttatiden flyttade Jenny och jag upp till vardagsrummet med våra datorer. Sen så slötittade vi båda två på teve i ett par timmar. Och så satt vi med våra datorer samtidigt. Och givetvis så pratade vi också. Jimmy satt kvar nere i sitt rum och spelade WOW.

 

Teveprogrammen som vi tittade på var: "Extreme Home Makeover" på TV3, "CSI NY" på Kanal 5, och "En oskulds dagbok" på TV3.

 

Sen vid elvatiden så flyttade vi ner ifrån vardagsrummet. Jenny gick in på sitt rum för att så småningom sova. Och Jimmy sa också god natt ungefär samtidigt.

 

Och stackars Borzko hade ju en kul första dag på jobbet efter semestern... Han kom hem från jobbet vid kvart över elva på grund av strul och problem... Ätit hade han självklart redan gjort. Så han duschade bara, och sen så gick han och la sig för att sova på en gång.

 

Och jag sitter kvar här i köket med min dator. Ska nog läsa lite i min bok nu en stund istället. Nu håller jag på med: "En tillräckligt vacker dag för att dö" av Jeanette Lindblad.


Dagens Dagbok - Måndagen den 30 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så vaknade jag redan klockan sex, och kunde inte somna om. Låg och drog mig till kvart i sju, och då gav jag upp, och gick upp. Duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost med nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko hade gått upp redan klockan halvfyra och åkt i väg för att jobba. Nu är semestern slut för honom för den här omgången. Jimmy hade gått upp vid sextiden och åkt iväg till jobbet vid halvsjutiden. Jenny sov hos Jocke i natt, så hon hade gått upp tidigt där hos honom, och sen åkt iväg till jobbet för att jobba ett pass mellan sju och fyra.

 

Jag konstaterade att det tyvärr inte var något strandväder i dag heller... Men det var ändå ganska så soligt, och hyfsat varmt, så jag gav mig iväg för en promenad. Jag gick i ganska så precis en timme runt omkring i Farsta. Lyssnade på Magdalena Graafs Sommarprogram under tiden. (Se separat blogginlägg.)

 

När klockan var närmare tio, och affärerna öppnar i Centrum, så gick jag mot Centrum. Då kommer det en bil och någon i den tittar mot mig och vinkar. Jag känner inte igen personen alls, men hon kliver ur och kommer emot mig. Och då känner jag igen henne. Det är Gun, som är en kompis från när jag var ung. Jag trodde faktiskt inte att vi hade setts på trettio år, när jag var sexton. Men hon påstod att vi sågs på en klassträff för sexton år sedan, när jag var trettio år, men det kommer jag faktiskt inte ihåg. (Gun! Jag har 36 kort från festen, och du har inte lyckats med att fastna på något!)

 

Sen så blev vi stående där på gatan i över två timmar! Och pratade, pratade, och pratade! Fantastiskt roligt var det! Både att givetvis prata gamla minnen, men också att uppdatera oss om våra respektive liv. Eftersom Gun läser min blogg, så visste hon ju mycket om mitt liv, men jag visste ju inte så mycket om hennes. Vi upptäckte att vi tyckte lika om väldigt mycket, och har samma värderingar.

 

Så småningom så skiljdes vi åt. Vi hade ju faktiskt kunnat gå någonstans och fika, istället för att stå ute på gatan i över två timmar! Men vi hade väl inte trott att vi skulle stå så länge och prata. (Gun! Vi får ses snart igen över en fika! Det vore jättetrevligt tycker jag!)

 

Jag gick in i Centrum för lite shopping. Sju stycken böcker, ett mobilbatteri, och en bricka att ha datorn på när den står på mjuka underlag typ soffan och sängen, blev dagens inköp. (Se separat blogginlägg.)

 

Hemma igen vid ettiden. Då blev det lite lätt lunch och en fika. Sen blev det som vanligt lite allmänt fixande med lite allt möjligt här hemma resten av eftermiddagen. Och så lite tid vid datorn förstås.


"Sommar" med Magdalena Graaf.

Mitt nionde Sommarprogram för den här sommaren blev med Magdalena Graaf.

Klart intressant och bra att lyssna på. Bättre än vad jag trodde faktiskt. Hon pratade en hel del om sin bok: "Det ska bli ett sant nöje att döda dig", som jag har läst, och kan rekommendera.

image897

(Bilden lånad)


Dagens Shopping - 070730 - Sju stycken böcker + datorbricka + mobilbatteri.

image893

image894

image895

image896


Dagens Outfit - 070730.

Dagens Outfit i dag Måndagen den 30 juli 2007.
På väg ut på en förmiddagspromenad.

image892

Veckans Vikt - Vecka 31 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 31 - 2007
30/07

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 30 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 30 - 2007
23/07 - 29/07

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 29 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy och jag stack iväg vid fyratiden i hans bil. Vi åkte till McDonalds i Sköndal där vi åt vår middag. Jag åt en McBean-vegburgare med pommes frites och cola light. Sen efter det så blev det en caffe latte med en McFlurry-glass.

 

När vi kom hem igen så fortsatte vi att sitta uppe i vardagsrummet. Jimmy fortsatte med sitt WOW-spelande, och jag fortsatte med att varva datorn med boken. Jag läste så småningom ut boken också: "Hej då allihopa" av Conny Palmkvist, och bloggade ett inlägg om den.

 

Vid åttatiden så tog vi en sväng med bilen igen. Den här gången bara bort till Centrum. Och så var vi på HemKöp och köpte chips, dipp, glass, choklad, och godis för att ha till filmen som vi tänkte att se lite senare.

 

(Usch, vad jag har ätit mycket onyttigt på sista tiden... Och dålig på att promenera har jag också varit... Nu får jag ta och skärpa till mig lite grann... Om jag går upp lite grann i vikt gör inget, men över sextio kilo vill jag absolut inte väga...)

 

Lite WOW-spelande för Jimmy sen igen när vi kom hem. Och lite datoriserande för mig. Sen klockan nio så tittade vi på en film på TV3. Det var "Terminator 3 - Rise of the Machines" från 2003. Vi hade sett den förr, men kände för att se om den, för den är klart cool.

 

Borzko kom hem från sin Mamma vid niotiden. Sen så gick han och la sig redan vid halvtiotiden, för han ska ju gå upp klockan halvfyra i morgon bitti. Nu är semestern slut för honom för den här omgången. Men det har varit trevligt att ha haft honom hemma i sammanlagt tre veckor. Två veckor nu, och en vecka tidigare i sommar.

 

När filmen var slut vid elvatiden så flyttade Jimmy ner på sitt rum med sin dator och alla prylar. Mysig dag och kväll har det varit med Jimmy i dag.

 

Jag flyttade ner med datorn, boken, och alla mina prylar, ner till köket. Och nu lär jag väl bli sittande här i någon dryg timme till innan det är dags för sängen.


"Hej då, allihopa" av Conny Palmkvist.

image891

---------    

Recension av boken: "Hej då, allihopa" av Conny Palmkvist. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


""Det är en ömsint och kärleksfull och bottenlöst förtvivlad skildring som är värd alla läsare den kan få." Svenska Dagbladet

"Jag kanske har lite cancer", säger Connys mamma i telefonen. 

Men det är inte lite cancer. Plötsligt har den tagit över hela hennes kropp, gjort henne sjuk och trött och förfärligt mager. Ändå skickas hon gång på gång hem från akuten med starka mediciner.

Conny står maktlös och ser på hur hans mamma slutar äta och dricka och försvinner allt längre bort. En het sommar följer vi honom på resa genom Skåne, på väg mot det som bara inte får hända en son: Att mamma dör i cancer innan hon fyllt sextio år. 

Med sig på vägen har han två vapendragare: Tom Waits och Jonatan Lejonhjärta. Hos dem finner han tröst när smärtan och ensamheten blir för stor för en trettioårig man som egentligen bara är en liten lort. 

"Det är oavbrutet engagerande, skrivet på ett ledigt språk och med en mycket närvarande uppriktighet om den gradvisa förlusten då en älskad anhörig glider allt djupare in i cancerns smärtfyllda rike." Helsingborgs Dagblad

"Han är brutalt uppriktig, både kring sina egna tillkortakommanden och sin stora kärlek till sin mamma." Damernas Värld"

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
En väldigt gripande dokumentär bok skriven av en son vars Mamma dör i cancer. Mycket bra skriven, men jobbig att läsa eftersom jag blev så tagen av den. Kan klart rekommendera den, men som sagt var, så var den oerhört gripande och jobbig att läsa. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 29 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost och nyhetsläsning i datorn blev det sen. Borzko gick upp vid strax efter åtta och genomgick sina morgonbestyr och sen så åt han förstås frukost. Jimmy skulle sova lite längre i dag, eftersom han festade och drack öl i går, och kom hem lite sent. Jenny var inte hemma, för hon sov hos Jocke i går natt.

 

Och det var ju inte direkt något strandväder i morse... Promenadväder kanske det egentligen var... Men jag kände mig slö och slapp i dag så jag beslöt mig för en skön och lugn innedag i dag.


Först så satt jag i köket i ett par timmar med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

 

Borzko stack iväg för att hämta hem sin lastbil eftersom han ska börja jobba igen i morgon.

 

Vid elvatiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost först, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy kände också för en slapp dag i dag. Han flyttade upp sin dator och alla tillbehör till vardagsrummet. Och så satt han och spelade WOW på stora vardagsrumsteven. Och jag satt med min dator.

 

När Borzko kom hem igen så gjorde han oss också sällskap. Han satt och läste i sin bok största delen av tiden. Jimmy fortsatte att spela WOW och så lyssna på musik samtidigt. Jag varvade min dator med min bok.

 

Jenny åkte direkt i morse från Jocke för att jobba egentligen mellan elva på förmiddagen och åtta på kvällen. Men det var felplanerat, så de var för många som jobbade. Så Jenny erbjöd sig att gå hem, hon jobbar ju ändå så mycket. Så hon gick hem redan vid halvtvåtiden, och då åkte hon direkt hem till Jocke igen, för att vara där på eftermiddagen och kvällen. Och hon ska även sova där i natt igen, och åka direkt till jobbet igen i morgon bitti när hon börjar klockan sju.

 

Vid halvfyratiden så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma för sitt sedvanliga söndagsbesök.

 

Vädret här under dagen har varit sol, moln, regn, sol, moln, regn, sol, moln, regn... hela dagen.


Fem sedda filmer under tiden 070719 - 070728.

Fem sedda filmer under tiden 070719 - 070728. 

(LF) = Länk till recension på Lovefilm   ---   (MZ) = Länk till recension på Moviezine

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image886

"James Bond -  Casino Royale"
   ---   Betyg: 3,5 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


image887

"Transformers"
   ---    Betyg: 3,5 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image888

"Stockholm Boogie"
   ---   Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image889

"The Woodsman"
   ---   Betyg: 3,5 av 5  


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image890

"Nyckeln till Frihet"
   ---   Betyg: 5 av 5 

(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   

(Bilderna är lånade från Lovefilm)


Dagens Dagbok - Lördagen den 28 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så åt vi tre middag tillsammans vid fyratiden. Jag satt sen vid datorn en stund efter det. Borzko satt och läste. Och Jimmy spelade WOW.

 

Borzko stack sen ut med bilen en sväng. Han tankade och kollade igenom den. Och så var han även på HemKöp och handlade några smågrejer.


Sen så körde han Jimmy till Älvsjö Station. Jimmy skulle sen vidare hem till Jocke för att vara med på en Pokerkväll, och han ville inte ha med sig sin bil då, utan han ville dricka öl.

 

Vid halvsjutiden sen så satte sig Borzko och jag uppe i vardagsrummet. Jag satt med datorn en stund, och så började jag också att läsa i en ny bok: "Hej då, allihopa" av Conny Palmkvist. Borzko satt och läste i sin bok.

 

Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade vi på "Sommarkrysset" på TV4. Och sen när det programmet var slut, så satt vi igång en dvd-film. I dag blev det filmen: "The Woodsman". Den var bra.

 

Efter filmen så slötittade Borzko på teve, och jag satt och slösurfade i datorn. Och så lär det väl bli tills det är dags för sängen för oss båda två.


Dagens Kändisspotting - 070728 - Gunilla Nyroos.

Dagens Kändisspotting i dag är Skådespelerskan Gunilla Nyroos.
Hon gick omkring på MalmaMarken i Malmköping i dag.

Länk till bilder på Gunilla Nyroos.

Länk till Gunilla Nyroos på IMDb.


Dagens Dagbok - Lördagen den 28 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade en halvtimme tidigare i dag, klockan halvsju. Jag skulle ju iväg, och ville ha gott om tid på mig. Jag duschade och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost och läste lite nyheter i datorn under tiden. Bloggade ett snabbt inlägg och svarade på några kommentarer också.

 

Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr och åt sen frukost. Jimmy sov, och skulle sova länge i dag, till klockan tolv, eftersom han festade i går. Jenny var inte hemma, hon sov ju hos Jocke i går natt.

 

Vid strax före halvnio så gav jag mig iväg. Jag åkte till Älvsjö Station där jag mötte upp med Jenny som kom från Jocke. Och sen så åkte vi iväg mot "MalmaMarken" i Malmköping. Cirka elva mil är det dit, och det tog lite drygt en timme på vägen ner, för det var väldigt lugnt på vägarna då.

 


image884


Vi parkerade i utkanten av stan, för att sen kunna komma snabbt därifrån, för mitt på dagen sen så är det så fruktansvärt mycket med folk och bilar. Och så gick vi mot själva Marknaden.

 

Marknaden öppnade klockan tio, och vi var där ganska så precis tio. Sen så gick vi i tre timmar upp och ner i raderna. Vi gick systematiskt för att inte missa något, och vi gick runt allting två gånger. En massa gott åt vi också: munkar, daimkakor, remmar, m.m. Och så gick vi och tog en fika och en macka till lunch.

 

Jag har varit på MalmaMarken varje år nästan, i över tio år nu. Men för varje år så handlar jag mindre och mindre, och jag tycker att det finns mindre att kolla på. I år så handlade vi nästan ingenting. Jenny handlade bara ett par smågrejer. Jag handlade det som står i ett separat blogginlägg som heter Dagens Shopping.

 


image885


Det är ju ungefär samma saker som säljs år efter år. Men varje år så är det ju någonting relativt nytt och speciellt som säljs massor av överallt. Gissa vad det var i år!? Jo, självklart Foppatofflorkopiorna!

 

När vi hade gått där i tre timmar så tyckte vi att det räckte, så då åkte vi hemåt. Jag släppte av Jenny vid Heron City i Kungens Kurva på vägen hem. Jocke och ett par av hans kompisar var där på MediaMarkt, så då mötte hon upp med honom där, och sen så skulle hon åka med hem till honom.

 

Och själv så var jag hemma i Farsta igen vid halvtretiden. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Jimmy hade sovit till klockan tolv, och sen suttit och spelat WOW resten av dagen. Borzko hade varit snäll och tagit veckostädningen i dag själv, som vi hade planerat att göra tillsammans i morgon. Han städade hellre än gick på Marknaden sa han!


Dagens Shopping - 070728 - Svart topp med vitt dödskalletryck.

image883

Inköpsställe: MalmaMarken i Malmköping.
Jag köpte också:
6 par strumpor utan skaft till mig och Jenny.
10 par strumpor till Borzko och Jimmy.
Hammarby-t-shirt till Borzko.
Metallica-t-shirt till Jimmy.
Iron Maiden-t-shirt till Jimmy.
Och så köpte jag en massa goda ätbara saker, bland annat:
remmar, brända mandlar, chilinötter, baconchips, m.m, m.m, m.m.

Listan för Mest Aktiva på Blogg.se.

I dag så ligger jag på plats nummer 18 på listan för mest aktiva på blogg.se.

"MalmaMarken"

I dag ska Jenny och jag till "MalmaMarken" som är en marknad i Malmköping. Vi har åkt dit nästan varje sommar i ganska så många år nu. Vi tycker att det är jättekul att gå omkring där och kolla på alla grejer och köpa lite onödiga prylar. Borzko och Jimmy har väl också varit med ett par gånger, men de stannar hellre hemma numer.

Länk till MalmaMarken.

En länk till till MalmaMarken.

Länk till Malmköping.


Dagens Dagbok - Fredagen den 27 juli 2007 - Kvällen.

Jag kom tillbaka hem vid halvsextiden. Då blev det slappande uppe i vardagsrummet för både mig och Borzko i varsin soffa. Jag försökte att blogga... men blogg.se vägrade att fungera... Så jag började med att läsa en tredje dokumentär bok i dag: "Den svenske kannibalen" av Pelle Tagesson, och jag läste även ut den. Se separat blogginlägg om boken.

 

Sen vid halvniotiden så satte Borzko och jag igång en dvd-film. Det blev den tretton år gamla filmen: "Nyckeln till frihet" / "The Shawshank Redemption". Läs separat blogginlägg med recension.

 

Den var slut vid elvatiden. Då läste Borzko i sin bok igen. Och jag satte mig med datorn och bloggade, för nu funkade blogg.se igen. Nu ska jag läsa lite bloggar och lite nyheter innan det är dags för sängen.


"Nyckeln till frihet" / "The Shawshank Redemption".

               image881                 image882              

"Nyckeln till frihet" / The Shawshank Redemption".

Den här filmen kom 1994 och baseras på en novell av Stephen King. Eftersom Stephen King är min favoritförfattare så har jag ju givetvis läst novellen, men jag hade inte sett filmen. Novellen är ju jättebra, precis som allt Stephen King skriver. Många av hans noveller och romaner som har blivit filmade är ju jättebra som filmer också, men inte riktigt alla.

Den här filmen ligger alltid tvåa på IMDB:s lista över de 250 bästa filmerna genom tiderna. Och jag har läst så mycket om filmen, så nu kände jag att jag bara måste se den. Men då finns det ju alltid en risk att man blir besviken när man har så höga förväntningar...

Men jag måste ju bara säga att filmen var HELT FANTASTISK! Den var precis så bra som jag har hört och läst om den. Morgon Freeman och Tim Robbins är fantastiska i huvudrollerna. Och de övriga skådespelarna är också jättebra. Handlingen är otroligt bra, och känslan i filmen enastående.

Sorglig var den, men också väldigt hoppfull. Otroligt gripande var den, jag grät floder...

Om ni som jag har missat den här filmen, så säger jag bara: SE DEN !!! Ni kommer inte att ångra er, jag lovar!

Länk till filmen på Lovefilm.

Länk tilll IMDB:s lista.

Betyg: 5 av 5.

"Den svenske kannibalen" av Pelle Tagesson.

image880

---------    

Recension av boken: "Den svenske kannibalen" av Pelle Tagesson. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Tommie och Anna är kära och lyckliga över sin nyfödda baby. Plötsligt krossas idyllen - Anna knivmördas och Tommie grips oskyldigt för mordet.
Samtidigt går den skyldige mördaren fri - kannibalen. Tommies liv är som en mardröm - oskyldigt inlåst i en cell. Under tiden går kannibalen på begravningen och sörjer offret som han drack blod och åt kött av. Ska polisen hinna gripa honom innan han mördar sin andra fostersyster?

"Den svenske kannibalen" är en skakande deckare - hämtad ur verkligheten.

Stjärnreportern Pelle Tagesson är en av Sveriges mest rutinerade journalister. Han har bevakat hundratals mordutredningar - men knappast någon så otäck som kannibalmorden."(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Ännu en dokumentär bok blev det i dag. Den tredje för dagen. Som vanligt så var det ett intressant ämne att läsa om, men dokumentära böcker är ju ändå lite speciella att läsa, och går ju inte att jämföra med regelrätta romaner. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Fredagen den 27 juli 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också förstås. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och gjorde sina morgonbestyr. Och sen så åt vi frukost tillsammans när vi var färdiga. Jimmy hade åkt till jobbet vid halvsjutiden som vanligt. Jenny skulle sova till klockan tio i dag.

 

När Borzko var färdig så stack han iväg med bilen. Först så åkte han till Återvinningscentralen i Högdalen och lämnade in våra gamla teveapparater där. Sen så åkte han en sväng till sitt jobb för att hämta sina Rikskuponger.

 

Jag satte mig vid datorn och beställde en massa fotografier för framkallning. Själv så gör jag aldrig papperskopior på kort längre. Jag bränner bara backup på fotografierna på CD/DVD-skivor. Men jag brukar göra papperskopior till min Mamma bland annat. Den här gången så beställde jag 120 kort till min Mamma, 28 kort till min Svärmor, och 28 kort till min Svägerska. En krona per kopia tar de på OnOff, och det är väl helt okej tycker jag.

 

Jenny vaknade och gick upp vid tiotiden. Hon duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt hon frukost. Sen så satt hon vid datorn en stund, och höll på och fixade lite. Och sen så åkte hon iväg med Tunnelbanan till jobbet vid halvtolvtiden. Hon skulle jobba ett kort pass i dag mellan ett och fem.

 

Regnade gjorde det, här till och från, hela dagen... Så det blev en innedag för mig... Lite nytta och lite nöje...

 

Både Borzko och jag höll på och fixade med lite allt möjligt sen här större delen av dagen. Borzko var nere i källaren och plockade i ordning lite där. Han röjde också lite ordning i klädkammaren och städskåpet.

 

Jag höll på och grejade, fixade, pulade, plockade, och donade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så brände jag fyra stycken DVD-filmer också.

 

Sen så satt vi båda två och läste ganska så mycket på eftermiddagen. Jag läste ut två stycken korta och dokumentära böcker. Det var: "Sekten" av Peter Pohl, och "Tille-Lille" av Therese Vestlund. Bokrecensioner finns i separata blogginlägg.

 

Jenny ringde och sa att hon skulle jobba över till klockan sju i kväll. Och att hon sen direkt skulle åka hem till Jocke, och även sova där i natt. Jimmy slutar ju klockan tre på fredagar. Han jobbade över en liten kort stund, och kom hem strax efter klockan fyra.

 

Jag, Borzko och Jimmy åt då middag tillsammans direkt när Jimmy kom hem. Jag måste ju faktiskt erkänna att det blev hämtpizza i dag igen, trots att vi åt det i förrgår. Jag åt en Pizza Grön i dag också, precis som i onsdags.

 

Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen när han var klar så skjutsade jag honom till hans kompisar i Hagsätra. Han ville inte ha sin egen bil med sig, eftersom han tänkte festa i kväll och dricka öl.
Och Blogg.se har strulat för mig på eftermiddagen och kvällen... Därför kommer inte dagens dagbok förrän nu...

"Tille-Lille" av Therese Vestlund.

image879

---------    

Recension av boken: "Tille-Lille" av Therese Vestlund. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Första dagen hemma från BB upptäcker Therese Vesterlund en blåsa på sin nyfödde son Tilles rumpa. Ingen anar då att det är det första symptomet på en dödlig sjukdom. Efter att ha besökt 15 läkare får föräldrarna chockbeskedet att deras son har hudsjukdomen EB, av den dödliga varianten Herlitz.
Therese Vesterlund börjar skriva dagbok på nätet om Tille, en dagbok som följs av 100 000-tals läsare i Sverige och resten av världen.

I denna bok har Therese sammanställt hela den gripande dagboken där man kan följa Tilles kamp mot sjukdomen ända tills han stilla somnar in på påskaftonen, bara sex månader gammal.

Journalisten Annika Sohlander har skrivit kapitlen om bakgrunden till dagboken och om föräldrarna Therese och Nicklas känslor runt Tille och sjukdomen.
Köper du denna bok är du med och stöder fonden "Tille-Lille". Överskottet för boken går till forskning och stöd för barn som drabbats om sjukdomen Epidermolysis bullosa, EB."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
En sån här bok är ju omöjlig att recensera och betygssätta. Det är ju en mammas dagbok om sin döende baby. Givetvis fruktansvärt gripande att läsa. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


"Sekten" av Peter Pohl.

image878

---------    

Recension av boken: "Sekten" av Peter Pohl. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Sekten är den sanna berättelsen om en familj som slogs itu av en sekt. I boken beskriver Peter Pohl en verklighet som han återskapat efter telefonsamtal, tidningsartiklar, radioprogram och samtal med några av de inblandade. Berättelsen följer familjens liv under några märkliga år. En uppskakande läsning för alla som vill sätta sig in i hur tillvaron i en sekt kan te sig, och försöka förstå vilka mekanismer det är som får människor att ge sig in i ett sådant liv.

Upprinnelsen är ett litet gräl mellan två bröder om just ingenting, en flaska faller i golvet och krossas, ett splitter fastnar i ögat på den ena av tvillingsystrarna. En alldaglig olyckshändelse, kan man tycka. Föräldrarna söker hjälp för det skadade ögat. Läkarna misslyckas. Man riktar sitt hopp till ett medium på Bergtuna Hälsocenter, Guds Moder, som med healing och naturmedel har botat hundratals svårt sjuka människor. Hon lovar att ta sig an den lilla flickan, ja, att ta sig an hela familjen, som enligt henne är bunden av onda krafter. Åtta år senare är familjen splittrad i två fientliga hälfter och ytterligare långa år av rättegångar återstår. Boken berättar hur det kunde gå så långt."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Trodde att den här boken skulle vara mycket mer intressant än vad den var. Den var om ett ämne som är intressant, men jag tycker att boken aldrig fångade mig. Den var ganska tråkigt skriven tycker jag.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  2 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Sen så gick jag iväg till Centrum för att möta upp med Jenny vid tunnelbanan när hon kom hem från J. Vi gick sen till HemKöp och köpte mat till middagen.

 

Borzko putsade inglasningarna på båda balkongerna under tiden.

 

Höll sen på och fixade lite här hemma en stund. Satt vid datorn en stund också.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden i dag. Då åt vi middag tillsammans alla fyra. Trevligt att sitta och äta och prata alla fyra tillsammans. I dag åt vi potatissallad (två sorters, vitlök och lätt), färdiggrillad kyckling och/eller färdiggrillad rostbiff. Och så flera sorters grönsaker till också. (Tyvärr så hade jag glömt att köpa något tillbehör till rostbiffen till mig! Jag äter ju inte kött! Så det blev bara potatissallad och grönsaker för mig!)

 

Efter maten sen så klippte Jenny håret på både Borzko och Jimmy. Det blev riktigt kortsnaggat på båda två den här gången också.

 


image873


image874


image875


Efter det så satt vi alla och tog det lugnt. Jimmy satt på sitt rum vid datorn. Jenny satt på sitt rum vid datorn. Jag satt i köket med datorn. Och Borzko satt och läste i sin bok i köket också.

 

Jimmy installerade WOW (World Of Warcraft), som han jämt spelade förr, men nu inte har spelat på länge. Himla coolt när han kopplar datorn till sin nya stora teve, så man ser spelet på 37 tum. Jag satt hos honom på hans rum rätt länge och tittade på när han spelade.

 


image876


Borzko satte sig uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Och sen så tittade han på någon gammal film på teve.

 

Jenny hade ju tänkt ha en hemmakväll med familjen. Men så blev det ju tyvärr inte... En fest tillsammans med bland annat flera klasskompisar, som hon inte har träffat på hela sommaren, lockade mer.

 


image877


Jimmy kände för att köra lite bil, så han körde henne till festen vid niotiden. Sen när han kom hem igen så satte han sig och spelade WOW igen.

 

Jag satt i köket större delen av kvällen. En hel del tid tillbringade jag med datorn. Men jag började också att läsa i en ny bok: "Sekten" av Peter Pohl.

 

Nu är klockan halvtolv, och Jimmy har precis gått och lagt sig. Borzko tittar fortfarande på teve. Jag ska blogga nu, och sen så ska jag fortsätta att läsa i min bok. Jenny sa att hon ska komma hem med din sista tunnelbanan, som kommer strax efter ett på vardagar.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi frukost båda två.

 

Jimmy var inte hemma, han hade åkt iväg till jobbet vid halvsjutiden som vanligt. Jenny var inte heller hemma. Hon sov hos J. i går natt.

 

Vid niotiden så stack Borzko och jag iväg till Farstastrandsbadet. Först så åkte vi en sväng förbi Apoteket, för Borzko hade ett ärende dit.

 

Vid kvart över nio så var vi vid badet. Soligt och fint, men lite blåsigt med en sval vind. Skönt ändå att ligga och sola en stund. Men det blev bara en och en halv timme på badet i dag. Vi tyckte det räckte, för vi hade tänkt oss att göra lite nytta hemma sen.

 

Så redan vid kvart i elva så åkte vi hem igen. Vi åt en tidig, lätt, och snabb lunch när vi kom hem. Och sen så satte vi igång med att göra nytta här hemma.

 

Jag satte igång med att göra i ordning lite i mina bokhyllor, både i vardagsrummet och i sovrummet. Jag flyttade in alla inbundna in i vardagsrummet, och alla pocket in i sovrummet. Och sen så flyttade jag om det mesta lite hit och dit som jag ville ha det.

 

Borzko satte igång med att putsa fönstren. Han hann putsa alla fönster (utom inglasningarna på balkongerna) medan jag fixade i bokhyllorna. Sen så duschade vi alla blommor och torkade fönsterbrädor och karmar också.

 

Vi var klara med alltihopa vid tvåtiden. Och då kände vi oss så nöjda så.

 

(Kom förresten på nu att jag gjorde två tråkiga men nyttiga saker i går, som jag glömde att skriva i dagboken. Jag betalade räkningarna. Och så skrev jag ut nya scheman till jobbet till höstterminen.)

 

Och nu kommer några fotografier på mina fixade bokhyllor.

Bokhylla ett och två i vardagsrummet.


image863


Bokhylla tre i vardagsrummet.


image864


Bokhylla fyra i vardagsrummet.


image865


Bokhylla fem och sex i vardagsrummet.


image866


Övre delen av bokhylla ett, två, och tre i sovrummet.


image867


Nedre delen av bokhylla ett, två, och tre i sovrummet.


image868


Övre delen av bokhylla fyra, fem, och sex i sovrummet.


image869


Nedre delen av bokhylla fyra, fem, och sex i sovrummet.


image870


Nya teven i sovrummet.


image871


Nya teven i köket.


image872


(Mobil-Blogg) Nu är Borzko och jag vid Farstastrandsbadet. Soligt men

200707261037.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är Borzko och jag vid Farstastrandsbadet. Soligt men tyvärr lite blåsigt. Det blir nog inget bad i dag, men vi ska i alla fall sola en stund.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 juli 2007 - Hela Dagen och Hela Kvällen.

Mobilen larmade klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost och läste nyheter i datorn. Borzko gick upp vid åttatiden och gjorde sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost. Jimmy hade åkt till jobbet vid halvsjutiden som vanligt. Jenny var inte hemma, hon sov hos J. i går natt.

 

Borzko stack iväg till IKEA vid strax före tio. Jag väntade hemma, för jag trodde att våra teve skulle komma med hemkörning. Men det gjorde de inte, utan jag fick ett SMS att jag skulle hämta dem på HemKöp, där vi har vår paketservice. När Borzko kom tillbaka från IKEA så åkte vi till Centrum och hämtade ut teveapparaterna.

 

Borzko hade handlat två stycken Billy-bokhyllor med överhyllor på IKEA. Vi hade fyra stycken hyllor sedan förut i vårt sovrum. Nu har de varit överfulla en tid, eftersom jag köper så mycket böcker... De är 60 cm breda, och vi hade tänkt oss två stycken såna till. Men de hade utgått ur sortimentet i den storleken, nu fanns det bara 40 cm och 80 cm. Då fick det bli två stycken 40 cm, för de större fick inte plats.

 

(Jag har ju sex stycken bokhyllor i vardagsrummet också, och de är 80 cm breda. De är också proppfulla med böcker. Jag har de flesta inbundna böckerna i vardagsrummet, och de flesta pocketböckerna i sovrummet.)

 

Sen så höll vi på i stort sett hela dagen, med bara uppehåll för lunch, fika, och middag. Vi monterade hyllor, flyttade om böcker, installerade teve, programmerade kanaler, drog antennkablar och elsladdar, m.m. Och allt som kunde strula, ja det strulade... Allt tog mycket längre tid än vad vi trodde från början.

 

Jimmy kom hem vid halvfemtiden som vanligt. Då åt vi pizza från pizzerian till middag. Jag åt en Pizza Grön.

   


image861


Efter middagen så fortsatte vi med vårt jobb. Ingen tid att blogga blev det alls på hela dagen i dag. ;-D Jimmy och jag åkte en snabbis till Centrum vid åttatiden och handlade mejerivaror och lite godis.

 

Vid halvtiotiden så var vi äntligen klara med allting. Men då var vi också nöjda med vårt jobb. Se bilder på teve och hyllor i separat blogginlägg.

 

Fast jag skulle egentligen vilja sortera om och göra i ordning bland precis alla mina böcker, både de i sovrummet och de i vardagsrummet. Får väl se om jag kanske orkar med det någon annan dag innan jag börjar jobba igen...

 

Jimmy satt sen på sitt rum vid datorn och teven. Borzko satte sig uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Och jag satte mig i köket med datorn för att äntligen ta mig tid att blogga lite, läsa bloggar, och läsa nyheter. Jenny har varit med J. hela dagen i dag, och sover där även i natt.


Dagens Shopping - 070725 - LCD 19 + LCD 19 + Billy 40 + Billy 40.

Dagens Shopping i dag blev två stycken teve och två stycken bokhyllor.

Våra två stycken teve som vi beställde på OnOff InternetShop i söndags, kom i dag. Det var snabbt tycker jag. Det är platteve, lcd, 19 tum, med inbyggd dvd-spelare. En ska vi ha i köket, och en ska vi ha i Borzkos och mitt sovrum.


image857


image858


Och så blev det två stycken Billy-hyllor från IKEA. 40 cm breda, 200 cm höga, vita, plus två stycken överhyllor. Det är de två hyllorna som står längst in mot respektive vägg. De övriga fyra hyllorna hade vi sen förut.


image859


image860


Ordlös Onsdag - 4 - 2007-07-25.

image856

Ordlös Onsdag


Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 juli 2007 - Kvällen.

När Borzko och jag kom hem från Gävle vid halvsextiden så var Jimmy hemma. Han hade ätit middag (köttfärssås och pasta från i går), duschat, och gjort sig i ordning. Sen så stack han iväg strax efter till sina kompisar i Hagsätra.

 

Jenny hade jobbat till klockan fyra. Sen så hade hon åkt hem till J. direkt efter jobbet, och hon ska också sova där i natt.

 

Borzko åkte iväg och tankade bilen och tvättade även av den, för det var en massa fågelskit på den. Själv så satte jag igång en tvättmaskin och en diskmaskin, och höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

 

Sen så tog jag med mig datorn och satte mig uppe i vardagsrummet. Och så la jag in alla fotografierna från i dag, och bloggade två inlägg.

 

Klockan åtta sen så tittade både jag och Borzko på "Allsång på Skansen". Efter det programmet så stängde vi av teven, och Borzko läste i sin bok istället, och jag satt med min dator och läste bloggar och nyheter.

 

Jimmy kom hem redan vid halvtiotiden i kväll. Han satt sen och spelade datorspel på sitt rum, med datorn kopplad till sin nya stora teve.

 

Och resten av kvällen lär väl bli ungefär likadan.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 juli 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Jag gick upp lite tidigare eftersom vi skulle iväg, och det var lite som jag ville göra på morgonen. Jimmy och Jenny hade åkt iväg strax före jag gick upp. Jimmy körde Jenny till jobbet eftersom hon började sju i dag precis som Jimmy. Jimmy skulle jobba precis som vanligt mellan sju och fyra. Jenny skulle jobba ett pass i dag mellan sju och fyra.

 

Jag duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost och läste lite nyheter i datorn. Sen så höll jag på och fixade lite. Borzko gick upp vid strax efter halvåtta i dag. Han genomgick sina morgonrutiner och sen så åt han förstås frukost. Sen så stack vi båda iväg med bilen vid kvart i nio.

 

Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min Mamma och Pappa. Och sen så åkte vi iväg mot Gävle. Vi skulle göra en utflykt dit i dag. Min Pappa kommer därifrån, och hans sista kontakt med staden, hans bror (min farbror): "Kulan" dog för två år sedan. Så vi skulle åka upp för att gå till Minneslunden på Kyrkogården och lägga blommor där. Och så skulle vi passa på att kolla runt lite i Gävle också.

 

Tråkigt väder var det ju förstås som vanligt... Regnade nästan hela vägen upp... Jag körde. Vi stannade till vid Dragon Gate i Älvkarleby, men där var det stängt, så vi bara kollade runt lite och fotograferade lite.

 

Sen så fortsatte vi mot Gävle, och när vi kom fram så åkte vi direkt till Kyrkogården. Var väl framme där vid elvatiden tror jag. Vi la blommor i Minneslunden och vi gick runt lite där. Sen så åkte vi runt lite runt Gävle. Min Pappa hade tre matställen på förslag där vi skulle äta lunch. Men det blev väldigt struligt då, för det konstiga var att två av ställena var stängda, ett var sommarstängt, och det andra hade slagit igen. Och det tredje stället hittade vi inte.

 

Så det blev automatiskt lite sightseeing per bil då när vi åkte runt och letade. Till slut så parkerade vi bilen nära Centrum, vid Konserthuset, och så promenerade vi in i Centrum och fram till Järnvägsstationen. Och där åt vi då äntligen vår lunch.

 

Efter maten så gick vi och tittade på huset där "Kulan" bodde i och runt omkring där. Sen så gick vi in mot Centrum igen. Gick och tittade lite på Gågatan, på Torget, i en Galleria, och lite i affärer. Sen så gick vi in en Kyrka och tände varsitt ljus för "Kulan". Vi hade ändå rätt så tur med vädret, för när vi promenerade runt så regnade det faktiskt ingenting.

 

Sen när vi tyckte att vi hade gjort allt det vi ville göra så åkte vi hemåt igen. Jag körde hem också. Regnade till och från på vägen hem. Vi stannade till vid Café Syltkrukan som låg före Uppsala och tog en fika och en glass. Och då tittade faktiskt solen fram en liten stund, så vi kunde sitta ute och fika.

 

Släppte av Mamma och Pappa i Örby, och så kom Borzko och jag hem till Farsta vid halvsextiden. Ungefär nio timmar sedan vi gav oss iväg i morse. Lite drygt 40 mil blev det kört i dag. Och en mysig dag tillsammans med Mamma och Pappa blev det. Även om nu vädret kunde ha varit lite bättre...


Här nedan kommer sexton fotografier från dagen:En bild över hur Dragon Gate i Älvkarleby kommer att se ut när det är klart. 
 


image839


Dragon Gate i Älvklarleby.


image840


Mamma, Jag, och Pappa i Minneslunden på Kyrkogården.


image841


Minneslunden på Kyrkogården.


image842


Lunch på Restaurangen på Järnvägsstationen i Gävle.


image843


Det här var vad jag åt till lunch i dag: Pasta med Grönsakssås. Och så tillbehör förstås.


image844


Den gamla Brandstationen i Gävle. Enligt min Pappa så är det Sveriges äldsta som fortfarande används.


image845


"Lillån".


image846


I höghuset till höger bodde min farbror Karl-Fredrik "Kulan" Kullin.


image847


Något hus som jag inte kommer ihåg vad det var, och en staty som tydligen är rätt känd.


image848


Här är vi i Heliga Trefaldighets Kyrka och tänder ljus.


image849


Häftigt ljus va!?


image850


Visst har de fina små altaner/uteplatser precis ovanför ån!?


image851


Pappa, Borzko, och Mamma.


image852


Och solen tittade äntligen fram en liten stund när vi fikade på vägen hem.


image853


Café Syltkrukan.


image855


TisdagsTema - 2 - 2007-07-24 - Värme.

image850

TisdagsTema


Dagens Dagbok - Måndagen den 23 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt vi alla fyra middag tillsammans. Och det blev som sagt var köttfärssås och pasta. Satt och pratade en stund förstås också.

 

Sen så röjde vi undan efter middagen. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så tog han och jag en sväng till Centrum. Vi var på OnOff och bytte en sladd som blev fel när vi handlade i går.

 

Väl hemma igen så satt Jenny i sitt rum vid datorn och teven. Jimmy satt i sitt rum vid datorn och teven. Borzko och jag höll på och fixade lite här hemma igen.

 

Sen vid åttatiden så stack Jimmy och Jenny en sväng till Centrum och köpte lite gott att äta till filmen vi tänkte se.

 

Vid niotiden sen så satte vi oss alla fyra i vardagsrummet för att se på en film. Det blev en film på dvd: "Stockholm Boogie" från 2005. Den var helt okej och underhållande.

 

Trevligt att för en gångs skull äta middag alla fyra tillsammans, och också att titta på en film alla fyra tillsammans. Och dessutom på samma kväll. Det är tyvärr inte så ofta det händer nuförtiden.

 

Efter filmen var slut så satt Jenny på sitt rum igen, med sin nya dator och nya teve. Och Jimmy satt på sitt rum med sin dator och nya teve. Borzko satt och slötittade lite på teve uppe i vardagsrummet. Och jag satt med datorn i köket.


Dagens Dagbok - Måndagen den 23 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i dag också, precis som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning, precis som vanligt också. Och så blev det frukost med nyhetsläsning i datorn, också precis som vanligt.

 

Jimmy hade gått upp redan klockan sex, och åkt till jobbet vid halvsjutiden. Jenny var inte hemma, hon sov hos J. i går natt också. Borzko gick upp vid åttatiden, precis som han nästan alltid gör när han är ledig. Och så genomgick han sina morgonrutiner och åt sin frukost.

 

Och så regnade det ute...

 

Eftersom det inte lockade med några utomhusaktiviteter, definitivt inget strandbesök..., men heller ingen promenad, så fick vi göra annat. Och lite nytta blev det då.

 

Vi satte igång med att fixa i ordning allting runt omkring våra fyra teveinköp i går. Det behövdes dras några nya sladdar, förlängas sladdar, tas ner väggkonsoler som de gamla teveapparaterna stod på, med mera.

 

Jag röjde lite bland mina böcker. För där den nya teven i sovrummet ska stå, där låg det högvis med böcker... Gjorde en lite provisorisk röjning så att teven har en plats. Men jag skulle verkligen behöva omorganisera om alla mina böcker nån gång... Men, men, det får bli nån annan gång...  

 

Vi hjälptes åt med det som skulle göras. Lite inköp på Clas Ohlsson för Borzko blev det också. Och lunch åt vi förstås också.

 

Eftermiddagen förflöt likadant. Vi höll båda två på och fixade här hemma. Ett besök på Bauhaus i Länna för lite inköp blev det för Borzko också.

 

Jenny kom hem vid tretiden. Jag mötte upp med henne vid tunnelbanan, och så gick vi en sväng i Centrum och kollade lite.

 

När vi kom hem så satte Jenny sig vid datorn och vid sin nya teve. Borzko fortsatte att fixa. Själv så ställde jag mig i köket och lagade middag. I dag blev det köttfärssås och pasta.


Veckans Vikt - Vecka 30 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 30 - 2007
23/07

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 29 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 29 - 2007
16/07 - 22/07

Måndag: ---------
Tisdag: Promenad, cirka 3,0 tim
Onsdag: ---------  
Torsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Fredag: Promenad, cirka 4,0 tim
Lördag: ---------
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 22 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jag satt vid datorn sen tills Jimmy kom hem vid åttatiden. Han hade inte fått tag i sitt tangentbord hos sin kompis. Men sen när han letade en gång till här hemma, så hittade han det här! ;-)

 

Vi stack sen iväg en sväng till Centrum och köpte chips, dipp, choklad, och godis. Sen när vi kom hem så satte vi oss i vardagsrummet och tittade på en dvd-film. I kväll blev det: "Transformers". Den var bra. Häftig action och lite rolig. Bra gjord var den också.

 

Filmen var slut vid halvtolvtiden. Då blev det en stund vid datorn för oss båda. Nu är klockan tolv. Jimmy har precis gått och lagt sig. Han ska ju upp klockan sex i morgon och jobba. Borzko kommer strax hem från sin Mamma där han har varit under kvällen. Och Jenny sover hos sin vän även i natt.


Beställt teve till sovrum och kök också... ;-)

Eftersom jag hade bestämt mig för att byta ut alla våra fyra små klumpiga bildrörsteve på 15 tum som vi har både i Jimmys rum, Jennys rum, mitt och Borzkos sovrum, och i köket, så skulle jag ju ha två stycken teve till utöver de som vi köpte i dag.

I vardagsrummet så har vi ju redan en platteve sedan förut. För ungefär ett år sedan, i juni 2006 så köpte vi en Philips LCD-teve på 37 tum. Den är vi jättenöjda med.

Men i köket, och i mitt och Borzkos sovrum, så vill jag ha ganska så små, men inte för små, lcd-teve med inbyggda dvd-spelare. Men det är tydligen inte så lätt att få tag på.

Den enda som jag hittade som jag tyckte verkade bra, och med vettigt pris, den fanns bara i Internet-butik. Så nu har jag beställt två stycken 19 tums lcd-teve med inbyggda dvd-spelare. De ska komma inom en vecka. Jag hoppas att jag blir nöjd med dem. Såna här grejer tycker jag egentligen bättre om att köpa direkt i affären. Så att man kan se sakerna och ta på dem, och det är också lättare om det blir fel på grejerna. Att bara kunna gå till affären med dem istället för att hålla på och skicka grejerna.

Här är i alla fall länk till teven som jag alltså har skickat efter två stycken av.


Dagens Dagbok - Söndagen den 22 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost och läste nyheter i datorn. Borzko gick upp klockan åtta och gjorde sina morgonrutiner, och sen så åt han frukost.

 

Ingen av Jimmy och Jenny var hemma. Jimmy sov över hos en kompis i Hagsätra i natt. Och Jenny sov ju också borta hos en vän.

 

När Borzko och jag var klara med alla våra morgonrutiner, vid niotiden, så satte vi båda igång med veckostädningen tillsammans.

 

Och vi gjorde förstås nästan exakt det som vi alltid gör: bytte lakan i alla sängar, bytte alla handdukar, tvättade lakan, tvättade handdukar, tvättade kläder, strök kläder, dammsög, torkade golven, putsade speglar och glasytor, och skurade lilla toaletten plus stora badrummet. Dammade gjorde vi inte i dag, det hade ingen av oss lust med.

 

Jimmy kom hem vid tiotiden. Han hade även en kompis med sig som skulle uträtta några ärenden här i Farsta. Men han var bara här i cirka en timme, och sen så gick han. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satt han vid datorn.

 

Vid ettiden sen så stack Jimmy och jag iväg med bilen. Vi var först en sväng bort till MediaMarkt i Heron City vid Kungens Kurva. Nästan alla andra affärer har ju sitt sortiment på sina hemsidor, men inte MediaMarkt... Så vi åkte dit för att kolla på platteve. Men de hade ingenting bättre och billigare än det vi hade tittat ut på OnOff, så vi åkte hem till Farsta igen.

 

Och så blev det att vi handlade på OnOff i Farsta som vi nästan alltid gör. Jag kände att jag ville ge barnen varsin platteve att ha på sina rum, istället för de klumpiga bildrörsteven som de har haft. Jag har ju fortfarande kvar lite av mitt arv, och jag spenderar gärna pengar på mina barn. Jag har ju bloggat Dagens Shopping nedanför, så där kan ni se vilka teve vi köpte. Jenny fick hela sin, men Jimmy fick lägga till lite pengar, eftersom han valde en mycket större teve än vad jag hade tänkt att köpa.

 

När vi kom hem igen så hade Borzko åkt iväg. Först skulle han på Råsunda med några jobbarkompisar och se Hammarby spela en match i någon Cup. Och efter det så skulle han hem till sin Mamma och hälsa på.

 

Jenny har varit kvar hos sin vän hela dagen.

 

Jimmy och jag hjälptes åt med att packa upp, och programera, och få igång båda teveapparaterna. Det blev jättebra och jättesnyggt i båda rummen.

 

Middag åt vi vid fyratiden. Vi tog bara varsin färdigrätt från frysen i dag.

 

När allt var klart så stack Jimmy hem en sväng till en kompis i Hagsätra, för han hittade inte sitt trådlösa tangentbord som han ska ha till nya teven, och han trodde att han hade glömt det hos sin kompis.

 

Jag satte mig vid datorn en stund, bloggning, bloggläsande, och nyhetsläsande.


Dagens Shopping - 070722 - LCD 32 + LCD 23.

Dagens Shopping i dag, söndagen den 22 juli blev två stycken platteve. Tyckte att det var dags att göra av med lite av det jag har kvar av mitt arv... ;-) Så Jimmy och Jenny fick varsin LCD-teve. Båda är av märket LG och de är köpta på OnOff. Jennys är 23 tum, och Jimmys är 32 tum. Jenny fick sin, och Jimmy fick lägga till lite pengar eftersom hans var dyrare.

Länk till Jimmys teve.


image836


Länk till Jennys teve.image837

Dagens Shopping - 070705 - Dator till Jenny.

Upptäckte just att jag har glömt att blogga Jennys dator under Dagens Shopping. Eftersom jag tycker det är kul att kunna titta tillbaka i de olika kategorierna längre fram, så bloggar jag nu inköpet i efterhand.

Den 5 juli 2007 så köpte vi en ny bärbar dator till Jenny. Tangentbordet hade slutat att fungera på hennes gamla dator, och eftersom försäkringen hade gått ut, så tyckte vi inte att det var någon idé att kosta på en reparation på den.

Jenny fick lägga till lite pengar själv på datorn, eftersom hon ville ha en lite bättre dator än de allra billigaste.

Här är länk till datorn på OnOff, och där är även bilden lånad ifrån.


image838


Listan för Mest Aktiva på Blogg.se.

I dag så ligger jag på plats nummer 19 på listan för mest aktiva på blogg.se.

Dagens Dagbok - Lördagen den 21 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Vi satt sen på den övre balkongen med inglasningen fråndragen fram till åttatiden. Borzko läste i sin bok. Jag satt mest med datorn. Jag lyssnade bland annat på Sommarprogrammet med Peter Settman. Bloggläsning och nyhetsläsning förstås också. Lite läste jag i min bok också.

 

Vid åttatiden så flyttade vi in till vardagsrummet. Och så tittade vi på "Sommarkrysset" på SVT 1.

 

Efter "Sommarkrysset" så satt vi och pratade en ganska så lång stund. Och efter det så satt vi båda och läste i våra böcker.

 

Jag läste ut min bok och bloggade en recension. Sen så blev det datorn resten av kvällen.


"Dannyboy & Kärleken" av Daniel Åberg.

image835

---------    

Recension av boken: "Dannyboy & Kärleken " av Daniel Åberg. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


En ung man iförd frack flyr längs Uppsalas gator. Han är på väg mot stationen, kan inte stanna kvar. Han tar tåget mot huvudstaden.

I Stockholm har en ung kvinna bestämt sig. Det är nog nu. Bedövad av en årsförbrukning huvudvärkspiller tänker hon kasta sig framför ett tunnelbanetåg.

På perrongen korsas deras vägar. Precis när kvinnan tänker hoppa sliter mannen henne undan döden. Det udda paret inser snart att de bara har varandra att hålla fast vid.

Dannyboy & kärleken är berättelsen om ett kaotiskt lördagsdygn. Det är en roman om en vandring i Stockholmsnatten. Om en stulen kändisplånbok. Om ett dialektalt krogvaktsbråk. Om Pet Shop Boys. Om irriterande minnen från Uppsalas studentvärld. Och om kärlek och svårigheten att bli vuxen på riktigt.

Bonusmaterial: Pocketupplagan innehåller en tidigare opublicerad epilog.

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Den här boken var tunn och mycket lättläst. Läste ut den på ett par timmar bara. Den var lite annorlunda skriven också. Men jag tyckte mycket om den. Kan inte riktigt förklara varför egentligen. Den grep mig på något sätt bara. Jag kan rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


"Sommar" med Peter Settman.

Det åttonde Sommarprogrammet i sommar för mig blev med Peter Settman.
Trevligt och lite småkul att lyssna på, men ändå ingenting speciellt.

image834
(Bilden lånad)


"Där regnbågen slutar" av Cecelia Ahern

image833

---------    

Recension av boken: "Där regnbågen slutar" av Cecelia Ahern. (Genre: Skönlitteratur / Chick-Lit.)  

---------   


Rosie och Alex har alltid varit bästa vänner. Närmare bestämt sedan de var sju år gamla och började skicka lappar till varandra i klassrummet. De håller ihop i vått och torrt, och delar allt: hemligheter, födelsedagar, fyllor. Ända tills de skiljs åt. Alex familj flyttar till USA när han just fyllt 18. Ett år senare ska Alex komma hem till Irland för att gå med Rosie på hennes studentbal. Men han missar flyget, och ingenting blir någonsin som förut

Allt eftersom åren går lyckas Rosie och Alex hålla kontakten trots stora avstånd, nya relationer och ständiga missförstånd. De slutar dock aldrig att undra: kommer det någonsin att bli de två?

Där regnbågen slutar är en varm roman om kärlek, vänskap och om hur saker aldrig blir som man har tänkt sig. Irländska Cecelia Ahern debuterade 2004 på svenska med PS Jag älskar dig! som blev en stor succé hos läsarna.


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Tycker att den här boken var sådär. Handlingen var det inget fel på, den var helt okej. Boken var också rätt så rolig ibland. Men jag tyckte att sättet den var skriven på var lite jobbig. Hela boken består av brev, e-mail och msn-konversationer mellan människor. I och för sig vande jag mig efter ett tag med sättet den var skriven på, men jag tyckte ändå att det var lite jobbigt att läsa en bok som var uppbyggd på det sättet. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------    


Jimmy är med kompisarna ute på sjön.

Jimmy är med ett gäng kompisar ute på sjön i en kompis föräldrars båt.
Det här fotografiet fick jag nyss som ett mms.


image832

Dagens Dagbok - Lördagen den 21 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så vaknade jag klockan sex. Fast det var inte frivilligt... Jimmys båda väckarklockor ringde klockan sex, och han var inte hemma. Jag fick springa ner till hans rum och stänga av dem, och sen så kunde jag inte somna om. Låg och försökte till kvart i sju, då gav jag upp och gick upp. Duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost med nyhetsläsning i datorn under tiden.

 

Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonrutiner, och sen så åt han frukost förstås. Jimmy var som sagt var inte hemma. Han sov över hos en kompis i Hagsätra i natt, efter festandet där i går. Jenny var inte heller hemma. Hon sov också borta i natt, hos en ny vän som hon har. Sen så åkte hon direkt till jobbet i morse för att jobba ett pass mellan nio och sju.

 

Borzko och jag plockade i ordning våra badgrejer, och vid strax före nio så stack vi iväg till Farstastrandsbadet. Vi var först på plats i dag. Bara Kanada-gässen var där när vi kom. Men sen så kom det så klart folk efter ett tag, eftersom det var en solig och varm dag.

 

Vi var där i ungefär fyra timmar. Vi solade, läste i våra böcker, pratade, lyssnade på musik, fikade, och åt lite lätt lunch. Vid ettiden så tyckte vi att det fick räcka med solandet för i dag, så då åkte vi hemåt.

 


Här sitter Borzko och läser i det underbara solskenet.


image830


Tjusig målning på Strandcaféet.


image831


Sen så blev det bara slappande hemma resten av eftermiddagen. Den största delen av tiden gick nog till bokläsning för oss bägge två. Jag satt förstås lite med datorn också. Lite allmänt grejande här hemma blev det så klart också. Största delen av tiden så tillbringade vi på den övre balkongen.

 

Jag läste ut boken "Där regnbågen slutar" av Cecelia Ahren. Och så började jag på boken "Dannyboy & kärleken" av Daniel Åberg.

 

Jimmy sov ju hos en kompis i Hagsätra i natt. Sen så ringde han och sa att han inte skulle komma hem i dag heller, utan de var några kompisar som skulle ut på sjön med en kompis föräldrars båt. Kanske kommer han hem i kväll, eller så sover han hos kompisen i natt också.

 

Jenny sov ju hos sin nya vän i går natt. Och så åkte hon ju direkt till jobbet för att jobba mellan nio och sju. Hon ringde under dagen i dag och sa att hon inte kommer hem efter jobbet i kväll. Utan hon åker hem till sin vän i kväll igen, och sover där i natt, och kommer hem i morgon.

 

Borzko och jag åt middag vid fyratiden. Och sen efter middagen så satte vi oss återigen på den övre balkongen och njöt av eftermiddagen och kvällen. Borzko läste igen, och jag varvade boken med datorn.


(Mobil-Blogg) I dag var vi allra först på badet. ;-D Klockan n

20070721999.jpg
(Mobil-Blogg) I dag var vi allra först på badet. ;-D Klockan nio var vi här. Bara Kanada-gässen var före. :-( Ha en bra dag allihopa! :-D

Dagens Dagbok - Fredagen den 20 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Mamma och Pappa kom vid femtiden. De hade med sig en fin bukett rosor till oss. Borzko, Jimmy och Pappa gick direkt sen bort till Pizzerian och köpte pizzor och sallader till oss alla till middag. Jag åt en halv pizza med paprika, och en halv pastasallad med räkor, och ett halvt pizzadegsbröd. Rödvin, starköl och Fun Light drack vi till.

 


image827


Kaffe efter maten blev det sen, och vi satt och pratade allihopa en stund. Vid sjutiden sen så stack både Jimmy och Jenny iväg mot Centrum och tunnelbanan. Jimmy skulle till Hagsätra för att festa med sina kompisar där. Jenny skulle också möta upp med någon och även sova borta i natt.

 

När de hade gått så började vi övriga fyra att spela kort. Canasta som vanligt, och som vanligt så spelade jag ihop med Mamma. I kväll blev det tre omgångar på cirka fyra timmar. Pappa och Borzko vann med 2-1. Lite gott att äta och dricka hade vi förstås också.

 


image828


Vid elvatiden sen så skjutsade jag Mamma och Pappa hem. Jag kom tillbaka vid halvtolvtiden. Nu är klockan tolv, och jag sitter vid datorn, och Borzko sitter och läser. Snart är det väl läggdags för oss båda.


Dagens Dagbok - Fredagen den 20 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse larmade mobilen redan klockan sex. Jag gick upp lite tidigare, för det var lite som jag ville fixa med innan jag skulle iväg. Jag duschade förstås, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost med nyhetsläsning i datorn. Och sen så höll jag på och fixade med lite grejer här hemma.

 

Jimmy gick upp vid sextiden, och stack sen iväg vid halvsjutiden, så honom hann jag träffa en stund på morgonen. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonrutiner, och sen så åt han förstås frukost. Jenny sov borta i natt, så hon var inte hemma på morgonen.

 

Vid halvniotiden så gick jag sen iväg ut på promenad. Jenny och jag hade bestämt träff vid Södra Station vid tiotiden, för att sen ha en dag på stan. Jag gick den vanliga vägen ungefär längs tunnelbanan.

 

Vid Globen så gjorde jag en kort paus. Ett toalettbesök först, och sen så köpte jag mig en liten caffe latte och en liten cola light. Sen så gick jag vidare in mot stan. Kom fram till Södra Station vid tiotiden. Jenny kom strax efteråt med pendeltåget.

 

Sen så promenerade vi vidare in mot Stockholms City. När vi gick på Västerlånggatan så såg vi en lång, lång kö utanför Science Fiction-Bokhandeln. De köade för att köpa den sista Harry Potter-boken som släpps klockan elva i kväll! ;-D

 


image819


När vi kom till City så gick vi och fikade på John Cris. Jag tog en caffe latte och en ostmacka.

 


image820


image821


Sen så blev det lite shopping och allmänt tittande i affärer. Jag köpte två par jeans och en bok till Jenny. Bilder finns i ett tidigare inlägg. Jenny köpte också lite kläder. En yoghurtglass på 7-Eleven blev det också.

 

När vi tyckte att vi var klara med shoppandet och tittande i affärer så gick vi mot Slussen. Lite fotograferande på vägen blev det också för både Jenny och mig.

 


image822


image823


image824


I Gamla Stan så blev det dags för en fika igen. Den här gången så drack jag också en caffe latte, och så åt jag halva av Jennys blåbärsmuffins.

 


image825


image826


Sen så gick vi till Slussen och därifrån så tog vi tunnelbanan hem till Farsta. Kom hem vid halvtretiden. Cirka sex timmar efter att jag gick i morse.

 

Vi ställde bara in våra grejer, och så tog vi bilen och åkte ner till Centrum. Där var vi på Systembolaget och köpte en hel del. Sen så åkte vi hem igen.

 

Borzko var hemma när vi kom hem. Han hade hållit på och fixat med lite allt möjligt under dagen. Bland annat så hade han oljat golvet på uteplatsen och det lilla staketet. Och så hade han läst en hel del.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han slutar ju redan klockan tre på fredagar. Han duschade och gjorde sig i ordning inför kvällen. Jenny duschade också och gjorde sig i ordning inför kvällen.

 

Jag satte mig vid datorn en stund och bloggade. Snart så kommer min Mamma och Pappa hit för att spela kort i kväll. Canasta som vanligt förstås! Och så ska vi äta middag ihop också.


Dagens Shopping - 070720 - Två par Jeans + en bok.

I dag hittade jag två jättefina jeans på rea på J.C. Ett par blå, och ett grå. De var av märket Crocker och kostade bara 179:- kronor vardera.

Och så köpte jag en bok som Jenny ville ha.


image816

image817

image818


Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Borzko och jag satte oss sen båda två uppe i vardagsrummet. Han läste i sin bok, och jag varvade boken och datorn som vanligt. Vi satt väl så i en timme ungefär.

 

Sen vid åttatiden så satte vi igång en dvd-film. I dag blev det den senaste James Bond-filmen: "Casino Royale". Den var väl helt okej, inte jättebra, men som sagt var, helt okej.

 

När den var slut vid halvelvatiden så återgick vi som tidigare. Borzko läste i sin bok, och jag varvade min bok med datorn. Och så lär väl resten av kvällen bli, tills det är dags för oss båda att gå och lägga oss.

 

Jimmy lär väl komma hem vid tolvtiden som vanligt. Jenny sover borta i natt också.


Fem sedda filmer under tiden 070630 - 070718.

Fem sedda filmer under tiden 070630 - 070718. 

(LF) = Länk till recension på Lovefilm   ---   (MZ) = Länk till recension på Moviezine

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image811

"Die Hard 4.0"
   ---   Betyg: 3,5 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


image812

"Beck - Gamen"
   ---    Betyg: 3,5 av 5


(LF)   ---  

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image813

"Beck - Den japanska shungamålningen"
   ---   Betyg: 3 av 5


(LF)   ---  

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image814

"Beck - Hämndens pris"
   ---   Betyg: 4 av 5  


(LF)  

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image815

"Crank"
   ---   Betyg: 3,5 av 5 

(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   

(Bilderna är lånade från Lovefilm)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade även i dag klockan sju. När jag gick nerför trapporna från övervåningen på väg mot badrummet så ser jag Jimmys jobbarskor i hallen... Skyndade mig till hans rum, och där ligger han och sover så sött, han som ska börja att jobba klockan sju! Fick upp honom, och han kom snabbt iväg till jobbet. Väldigt, väldigt sällan som han försover sig, det har inte hänt på nya jobbet nån gång förut, men i dag så kom han då en halvtimme försent.

 

Jag duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost med nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr, och åt sen frukost. Jenny var inte hemma, hon sov borta i natt.

 

Hade ju helst gått till stranden sen på förmiddagen... eller kanske gått en promenad in till stan... Men det regnade ju förstås... Inget ovanligt precis... Men ändå lika tråkigt varje gång att uppleva det på morgonen...

 

Så det blev en slappardag inomhus i dag. Först så höll jag på och plockade, donade, pulade, fixade och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma en liten stund. Men sen så bänkade jag mig i vardagsrumssoffan med datorn och boken.

 

Sen så varvade jag datorn med boken större delen av dagen. Lyssnade på flera Sommarprogram över Internet bland annat. Läste förstås bloggar och nyheter också. Och höll på med allt möjligt annat i datorn. Och så läste jag som sagt var i min bok också.

 

Borzko höll på med lite allt möjligt under dagen. Fixade lite här hemma, och läste lite också.

 

Regnet försvann under dagen, och till slut också de flesta av molnen. Så vid tvåtiden så gick jag ut på en promenad. Gick Hökarängsvarvet runt som tar ganska så exakt en timme. Lyssnade på ännu ett Sommarprogram i mp3-spelaren i mobilen då. Då var det mest sol, lite moln, ganska så varmt, men väldigt blåsigt.

 

Borzko åkte iväg till Bauhaus och köpte olja till våra utemöbler och vår uteplats. Sen så oljade han möblerna. Och så skurade han av golvet på uteplatsen. Det ska han sen olja en annan dag när det är torrt.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden som vanligt. Då åt vi tre middag tillsammans. Jenny var fortfarande borta. Efter middagen så åkte Jimmy och jag en sväng till Posten i Centrum. Jimmy skickade där iväg ett paket med sitt PlayStation Portable som han har sålt på Tradera.

 

När vi kom hem igen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så stack han som vanligt i väg till Hagsätra för att möta upp med sina kompisar.


"Sommar" med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Och det sjunde Sommarprogrammet för i år blev med "Filip & Fredrik".
Alltså Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

De berättade mest om en resa i USA som de gjorde tillsammans för elva år sedan.
Klart roliga att lyssna på var de.

image810

(Bilden lånad)


"Sommar" med Lars-Åke Wilhelmsson.

Sjätte Sommarprogrammet blev med Lars-Åke Wilhelmsson (Babsan).
Det blev det första Sommarprogrammet som jag laddade in i mobilen och lyssnade på när jag var ute och promenerade. 

Det var trevligt och kul att lyssna på Lars-Åkes berättelse om sin uppväxt, sin karriär och sitt liv. 


image809

(Bilden lånad)  


Sommarprogrammen i mp3-format utan musik.

Jag måste ju då återigen skriva om Sommarprogrammen. Jag har ju alltid gillat att lyssna på Sommarprogrammen, men jag tycker inte om att vara fast en viss tid och att vara låst och inte kunna pausa.

Först upptäckte jag då att man kunde lyssna på Internet när man ville i trettio dagar efter sändningen.

Men nu har jag då äntligen upptäckt och fattat det absolut smartaste! Alla programmen finns att ladda ner i efterhand i mp3-format. Då kan man alltså ladda ner det till sin dator. Och sen kan man då självklart lyssna när man vill. Men man kan ju då också ladda in det i sin mp3-spelare och/eller mobil med mp3-spelare och lyssna när man är ute och går till exempel.

Det bästa då är att man "slipper" musiken i programmet, och bara har själva pratandet. Alla har ju inte direkt samma musiksmak, så ibland så är det ju bara jobbigt med musiken. Och då blir ju programmet så mycket snabbare att lyssna på också. Från att från början vara i cirka 90 minuter, så blir det bara lite drygt hälften, 45-50 minuter.

Sen finns det också en liten Bonus-del att ladda ner. Cirka 5-10 minuter brukar den vara, och det är oftast någonting som inte fick plats i det ordinarie programmet.

Alla program från 2007 finns som hittills har sänts. Och så finns alla program från 2005 och 2006 också att ladda ner.

Så jag råder er alla att kolla in på Sommars hemsida och se vad just DU kan tänkas vilja lyssna på. Alla de fem som jag hittills har lyssnat på i år har varit bra. Bäst har Mark Levengood varit. Honom kan jag varmt rekommendera. Jag både skrattade och grät när jag lyssnade på honom. Det ska jag definitivt lyssna på en gång till någon gång.

Sommars Startsida.

Här är nedladdningssidan för mp3-format med pratet utan musik.


"Sommar" med Åsa Linderborg.

Och nu har jag lyssnat på ännu ett Sommarprogram, det femte för i år. Den här gången så blev det Åsa Linderborg som är författare till boken "Mig äger ingen".

Den boken läste jag för någon vecka sedan, och det var en av de bästa böcker som jag har läst på länge.

Här är min recension av boken.

Här är ett annat inlägg om boken bland annat.

Jag tycker att det här Sommarprogrammet var bra och intressant. jag vet ju inte vad jag hade tyckt om jag inte hade läst boken. Förmodligen så hade jag inte tyckt att det var lika bra. Men ni som har läst boken tycker jag i alla fall definitivt ska lyssna på programmet.

Länk till presentationen av Åsa Linderborg.

Länk till Startsidan för Sommarprogrammet.


image808

(Bilden lånad.)


"Sommar" med Peter Martinsson.

Nu har jag lyssnat på mitt fjärde Sommarprogram för i år. Det blev Peter Martinsson. Peter Martinsson blev vald till "Lyssnarnas Sommarvärd". Han pratar mycket om sitt liv som "kortväxt" eller "småväxt" som han vill att vi ska säga om de som vi förut kallade "dvärgar". Peter är 133 cm lång.

Peter Martinssons föräldrar har landställe på samma ställe som mina föräldrar har landställe. När vi köpte det 1968 var jag 7 år och då var Peter 10 år. Så jag har sett honom mycket i min barndom där ute på landet. Därför var det extra roligt att lyssna på honom, när man vet vem han är.

Länk till Startstidan för Sommarprogrammen.

Länk till Presentationen av Peter Martinsson.


image807


(Bilden lånad.)


Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy och Jenny kom båda hem vid halvfemtiden. Jimmy hade hämtat upp Jenny på jobbet. Vi åt middag direkt tillsammans vi tre då. Sen så duschade de i tur och ordning, och gjorde sig i ordning inför kvällen. Och efter att de bara hade varit hemma i ungefär en timme så stack de båda två iväg igen.

 

Jimmy var snäll ännu en gång, och skjutsade Jenny till Älvsjö Station, för där skulle hon möta upp med kompisar. Sen så åkte han själv till Hagsätra för att möta upp med sina kompisar.

 

Jag flyttade upp till vardagsrummet och satte mig med min dator i soffan. Jag läste bloggar och nyheter. Tittade på mångas bidrag till "Ordlös Onsdag" och "TisdagsTema". Sen så lyssnade jag på "Sommar"-programmet på Internet från i går med författarinnan Camilla Läckberg. Mycket bra program var det, jag kan varmt rekommendera det. Efter det så läste jag i min bok: "Där regnbågen slutar" av Cecelia Ahern.

 

Borzko kom hem vid tiotiden. Glad var han, för Bajen hade vunnit med 1-0 över Kalmar. Resten av kvällen sen så tittade han på teve. Och jag delade min tid mellan datorn och boken.


"Sommar" med Camilla Läckberg. (Uppdaterad.)

I dag har jag lyssnat på mitt tredje Sommarprogram för i år. Jag lyssnade även den här gången över Internet. I dag lyssnade jag på en av mina absoluta favoritförfattare: Camilla Läckberg.

Om ni gillar Camilla Läckbergs böcker så kan jag verkligen rekommendera er att lyssna på hennes Sommarprogram. Det var väldigt intressant att höra henne berätta om sitt liv som deckarförfattare.


image804

(Bilden lånad.)

Länk till Startsidan för Sommarprogrammet.

Länk till Camilla Läckbergs Blogg.

Länk till ett tidigare inlägg av mig om Sommar med Mark Levengood och Ulf Lundell.

(Uppdaterad 2007-07-19.)

Jag uppdaterar det här inlägget med en bild på när jag träffade Camilla Läckberg för ett år sedan. Hon var här i Farsta på Bokia och signerade sin då nya bok "Olycksfågeln". Det var jättetrevligt att få träffa henne och prata lite med henne. Det var Jenny som tog kortet på mig och henne. Här kommer också en länk till hennes blogg när hon skrev om vår träff, och hon "lånade" också mitt kort och la in i sin blogg.

Länk till inlägget om vårt möte i Camilla Läckbergs Blogg.


image805


image806


TisdagsTema - 1 - 2007-07-17 - Favorit.

Det började med "EFIT", fortsatte med "Ordlös Onsdag", och nu kommer "TisdagsTema". Kul med fotoprojekt ihop med andra på Internet tycker jag.

Det här är första gången som jag är med i "TisdagsTema". Men det verkar vara kul, så jag tror nog att jag kommer att fortsätta med det.

Kolla in på TisdagsTemas hemsida. Där är det ett speciellt tema varje tisdag, och så ska man lägga in ett fotografi i sin egen blogg som reflektera temat. Kul sen att se hur alla andra medverkande har tänkt på de olika temana.

Den här veckan så är temat: "Favorit". Jag är ju en dag försenad egentligen, men jag hänger på ändå, för jag vill inte vänta ända till nästa vecka.

Och jag har ju då så klart två stycken FAVORITER! Och de är ju självklart de två på fotografiet nedanför.

För er som hittar hit till min blogg för första gången, genom TisdagsTemas hemsida, så kan jag ju då berätta att det är mina barn, Jimmy 19 år, och Jenny 17 år.


image803


Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost sen med nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt han förstås frukost. Jimmy hade åkt till jobbet vid halvsju som vanligt. Jenny hade sovit borta i natt, och sen så hade hon åkt direkt till jobbet för att jobba ett pass i dag mellan sju och fyra.

 

Inget badväder tyvärr i dag... Funderade på att ta en promenad, men hade ingen större lust. Både Borzko och jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma ett tag. Jag satt lite vid datorn också.

 

Vid halvelvatiden sen så tog vi bilen och åkte till Länna för att handla på Willys. I dag blev det åtta plastkassar fulla, och det gick på cirka 900:- kronor.

 

Väl hemma igen så packade vi upp allt. Sen så åt vi lite lätt lunch och tog en fika. Efter det så gick vi en sväng till Centrum tillsammans.

 

Först så var vi på Phone House, och där köpte sig Borzko en ny Bluetooth till sin mobiltelefon, för 900:- kronor. Sen så var vi på Apoteket Shop och köpte några smågrejer. Och slutligen så var vi på Åhléns där jag köpte mig Date parfym.

 

Sen så slappade vi hemma resten av eftermiddagen. Jag satt lite vid datorn. Och så läste jag en hel del i min bok. Lite sol ibland, och då sprang jag ut och satte mig på uteplatsen. Och så moln ibland, och då sprang jag in och satte mig i köket... Borzko satt mest och läste i sin bok i köket.

 

Vid fyratiden sen så stack Borzko iväg till tunnelbanan. Han skulle möta upp med en jobbarpolare vid Globen vid halvfemtiden. Sen så skulle de gå och käka middag och dricka ett par öl. Och efter det så skulle de gå och se Hammarby spela hemmamatch i fotboll på Söderstadion klockan sju.


Ordlös Onsdag - 3 - 2007-07-18.

image801

(Hitta övriga deltagare i Ordlös Onsdag via den här länken till hemsidan för Ordlös Onsdag.)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt han, jag och Borzko middag tillsammans. I dag åt vi kokt potatis med fiskbullar i hummersås. Vi gillar fiskbullar allihopa i familjen faktiskt. Satt och pratade en stund också förstås. Jenny kom vid kvart över fem. Hon slutade fem, men hade fått skjuts hem, så hon kom mycket tidigare än vi hade trott. Vi trodde att hon skulle komma vid sextiden, därför väntade vi inte på henne med middagen. Hon åt när hon kom, och vi andra satt med och sällskapade med henne och pratade.

 

Efter middagen så duschade Jimmy och Jenny i tur och ordning, och gjorde sig sen i ordning. Borzko och jag röjde undan i köket. Sen så satte sig Borzko med sin bok, och jag satte mig med datorn, båda två satt vi i köket.

 

Sen så stack jag, Jimmy och Jenny iväg med Jimmys bil. Först så körde vi Jenny till Älvsjö Station för hon skulle iväg och träffa kompisar. Sen så åkte Jimmy och jag iväg till BilTema i Haninge. Han köpte några grejer till bilen, och jag köpte ett par småprylar också.

 

Hemma igen strax före åtta. Då tog jag datorn med mig och flyttade upp i vardagsrummet, och satte igång teven. Och så tittade jag såklart på "Allsång på Skansen". Borzko tittade också på det. Men Jimmy stack iväg med bilen hem till sina kompisar i Hagsätra som vanligt.

 

Efter Allsången så satt Borzko mest och läste i sin bok. Och jag satt mest med datorn.


Mina älskade "ungar"! :-D

image799
image800


Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i dag också, precis som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen frukost med nyhetsläsning i datorn under tiden, också precis som vanligt.

 

Alla övriga i familjen hade redan gått iväg när jag gick upp. Jimmy hade stuckit iväg vid halvsjutiden för att som vanligt jobba mellan sju och fyra. Jenny hade stuckit iväg vid sjutiden för att jobba ett pass i dag mellan åtta och fem.

 

Borzko hade stuckit iväg redan halvsex, trots att han har semester. Han hade åkt till Hallunda, hem till sin Mamma, för att där hämta upp sin syster, och hennes man och barn. Sen så körde han dem till Arlanda. De har varit här i Sverige på semester i en månad nu, och det var dags för dem att åka hem till Kroatien i dag.

 

Eftersom det var varmt men mulet i morse, och alltså ingen dag för att gå till badet, så beslöt jag mig för en långpromenad in till stan.

 

Jag gick iväg vid kvart i tio. Jätteskönt ute, cirka 23 grader, inte så blåsigt till en början, men sen började det att blåsa mer och mer, mulet mestadels, men soligt ibland. Efter en timme så var jag vid Globen. Där blev det en kort paus. Toalettbesök först, och sen så satt jag en stund på uteserveringen och drack en stor Caffe Latte och en liten Cola Light.

 


image797


Sen så gick jag vidare. Nästa stopp gjorde jag vid Ringen där jag var inne på Phone House för att kolla om de hade ett extra batteri till min mobil. Men de hade de tyvärr inte. Sen så promenerade jag vidare in mot City.

 

Var inne en sväng på Åhléns för att köpa mig en pocketbok. Ville ha en bok att läsa när jag skulle äta min lunch, och sen på tunnelbanan hem.

 

Köpte mig en macka och en dricka på PressByrån. Och så satte jag mig på en bänk i solen. Åt, drack, och satt och läste i min bok en stund. Njöt av vädret, värmen och livet i stan.

 


image798


Sen så småningom så gick jag bort till Hötorget och till tunnelbanan, och så åkte jag hem till Farsta. Köpte bara potatis på Torget där och sen så gick jag hem.

 

Kom hem vid kvart i två, fyra timmar efter att jag gick i morse. Men själv gångtiden blev väl ungefär tre timmar.

 

Borzko var hemma när jag kom hem. Vi satt och pratade en stund, och sen så satt jag vid datorn en stund.


Dagens Kändisspotting - 070717 - Emma Wiklund.

I dag så såg jag Emma Wiklund inne på Åhléns City hållandes ett barn i handen. Hon såg ut som om hon letade efter något.


image795image796
(Bilderna lånade)


Dagens Shopping - 070717 - Pocketbok.

image794


(Mobil-Blogg) Nu är jag inne i City. Har promenerat in från Farsta

image793

(Mobil-Blogg) Nu är jag inne i City. Har promenerat in från Farsta. Varmt, 23 grader, men blåsigt och mestadels mulet. Nu ska jag ta mig lite lätt lunch.

Vilken underbar dag det var i går! :-D

I går så var det en helt underbar dag. :-D Det var strålande sol och varmt hela dagen. Och kvällen var ljummen och skön. Jag var utomhus från nio på morgonen till halvtio på kvällen. Tänk om vi ändå kunde få fler såna dagar! I dag är det tyvärr mulet här... :-(

Listan för Mest Aktiva på Blogg.se.

I dag ligger jag på plats nummer 19.

Dagens Dagbok - Måndagen den 16 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt han, jag, och Borzko middag tillsammans. Vi hade fortfarande kvar mat från grillningen i lördags, så vi åt av det, plus att jag hade kompletteringshandlat lite till det i dag. Hade gjort några nya dressingar bland annat.

 

Jenny hade åkt direkt in till stan efter att hon slutade att jobba klockan två. Hon åt middag i stan också. Och så mötte hon upp med kompisar.

 

Jimmy duschade och gjorde sig i ordning efter middagen. Sen så satt vi alla tre och fikade en stund på uteplatsen. Och sen så åkte Jimmy iväg med sin bil. Han skulle till sina kompisar i Hagsätra som vanligt.

 

Borzko och jag fortsatte att sitta ute på vår uteplats. Borzko läste i sin bok. Och jag satt mest med datorn, och läste även lite också. En underbar kväll var det i alla fall. Så skönt att sitta och njuta av kvällssolen.

 

Vid sjutiden när det blev skugga på uteplatsen så flyttade vi upp till den övre balkongen. Satt sen där i den underbara kvällssolen. Vid halvåttatiden så försvann solen även där, bakom huset framför. Men vi satt kvar ändå. Det var så skönt och ljummet även utan sol.

 

Jag läste ut boken som jag började med i morse. Bloggade en recension på boken och några andra inlägg. Läste bloggar och nyheter förstås också. Vi satt där ända till klockan nio, och då gick vi in.

 

Eller Borzko gick in till vardagsrummet och satte sig framför teven. Själv så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom hem från stan. Vi gick till JourLivs där jag köpte mig dagens andra Solero Exotic, och Jenny köpte lite godis.

 

När vi kom hem så tog vi en fika i köket och satt och pratade en stund. Sen så gick Jenny in på rummet och satte sig vid datorn. Jag tog min dator och gick upp och satte mig i vardagsrummet hos Borzko. Han tittade lite på teve, och sen så läste han lite i sin bok. Jag satt med datorn.

 

--------------  

 

Och eftersom blogg.se inte fungerade för mig i går kväll, så kommer gårdagens dagbok i dag istället.

 

-------------  


"Hatet" av Anders Nyqvist.

image792

---------    

Recension av boken: "Hatet" av Anders Nyqvist. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Vet han att jag ständigt väntar på nästa gång? Vet han att mamma är så rädd för honom att hon kräks i buskarna innan hon kommer hem? 

Det är sjuttiotal. Anders pappa har studerat till ingenjör på kvällarna och hela familjen kan flytta till en större lägenhet. Det är bara det att pappa dricker, mer och mer, samtidigt som han äter de tabletter han har ständig tillgång till. Utåt är han den lyckade klassresenären som är politiskt engagerad och har en fin familj. Hans karisma vilseleder omvärlden, men i hemmet trappas missbruket upp, han blir våldsam, oberäknelig och giftig.
          Han förgriper sig på Anders mamma och håller hela familjen i ett skräckgrepp genom psykisk terror, lögner och hot. De väntar på nästa utbrott, är alltid på spänn. Under Anders säng står en packad väska, ifall han måste ta med sin lillebror och fly under någon av de otaliga sömnlösa nätter då mammans skrik håller dem vakna.
          På inga villkor får någon ana vad som händer. Samtidigt växer lusten att slå tillbaka hos Anders - tills den hotar att svämma över alla bräddar."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
"Hatet" är den sanna historien om Anders Nyqvists uppväxt. Det är en stark bok som är bra skriven. Som vanligt tycker jag alltid att det är intressant med dokumentära böcker. Den här tycker jag också var bra skriven. Jag kan rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


ViktVäktarFraiche + MiniKeso.

För er som vill gå ner i vikt, eller vill behålla den vikt ni har istället för att gå upp i vikt, och samtidigt unna er något gott, så kan jag verkligen rekommendera dessa två produkter.

ViktVäktarFraichen kan man ha till dressing, kall sås, och dipp. Man kan blanda den med det mesta och äta den till det mesta.

Likadant är det med MiniKeson. Den kan man också blanda med det mesta, och man kan äta den till nästan allt. Jag äter dessa produkter väldigt mycket, och tur nog så gillar min familj dem också. Se lite recept och tips på hur de kan användas i min kategori: "Mat och Dryck".


image790

image791


Fyra stycken puréer att ha till att göra dressing / kall sås / dipp.

Vi vill nästan alltid ha dressing / kall sås till det mesta som vi äter. Vi äter väldigt sällan varm sås. Oftast så gör vi vitlöksdressing/sås och näst oftast basilikadressing/sås. Lätt att göra ska det ju vara förstås också. Och magert vill ju jag ha det.

Nu har jag hittat något nytt för mig. Det kanske har funnits jättelänge, men jag har inte upptäckt det förrän nu. Det är fyra olika sorters puréer på tub. Man kan nog ha det till väldigt många olika användningsområden, men vi har den till att göra dressing/kall sås med fraiche.

Jag tar cirka 20 gram = en fjärdedel av tuben, till en liten burk med ViktVäktarnas Fraiche, 2 %. Det blir en jättegod dressing / kall sås / dipp. Alla fyra är jättegoda. Men vi tyckte att Chili var den allra godaste. Den näst godaste var Vitlök. Trea kom Pesto. Och Soltorkad Tomat kom fyra.

En tub kostar 14:50 på Konsum. Och räcker då alltså till fyra omgångar.


image789


Dagens Dagbok - Måndagen den 16 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så larmade mobilen klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Ingen i familjen var hemma när jag gick upp. Jimmy och Jenny hade gått upp vid sextiden och sen åkt iväg vid halvsjutiden. Jimmy skjutsade Jenny till jobbet, hon skulle jobba ett pass i dag mellan sju och två. Jimmy jobbar mellan sju och fyra som vanligt.

 

Borzko hade också gått upp vid sextiden och stuckit iväg vid halvsjutiden. Men inte till jobbet, eftersom han nu har semester i två veckor. Utan han hade åkt iväg till "vår" mekaniker på bilverkstan som vi anlitar. När vi besiktigade bilen för ett par veckor sen, så gick ju i och för sig bilen igenom. Men vi fick två påpekanden, och då tyckte vi att det är väl lika bra att fixa det innan det blir värre.

 

När jag hade ätit min frukost, och läst lite nyheter i datorn, så packade jag min badväska, för otroligt nog så var det SOL och VARMT ute. Vid niotiden så gick jag iväg till Farstastrandsbadet, och tio minuter senare så var jag där. Sen så låg jag där och solade i ungefär en timme för mig själv.

 


image784


image785


Vid kvart över tio sen så kom Borzko dit med bilen. Då fick jag också min älskade solstol att sitta i, för den hade jag glömt att ta ur bilen. Det hade gått snabbt att fixa bilen, ungefär två timmar, och det kostade 2.300:- kronor. Och det är väl inte så farligt när det gäller bilreparationer.

 

Sen så låg vi och solade, satt och solade, läste i våra böcker, och pratade. Lite lätt lunch och en fika blev det också. En gång gick vi i och doppade oss också. Det stod att det var 21 grader i vattnet, men vi tyckte nog båda att det kändes kallare...

 


image786


image787


Vid kvart över tolv så packade vi ihop oss och gav oss iväg hem. Två timmar för Borzko, och tre timmar för mig, blev det i solen, och det tyckte vi räckte. När vi kom hem så packade vi bara upp våra grejer, och sen så promenerade vi till Centrum.

 

Vi handlade lite matvaror på HemKöp först, och sen så handlade vi frukt och grönsaker ute på Torget. En glass blev det förstås också. För mig blev det en Solero Exotic.

 

När vi kom hem igen så tog Borzko bilen och åkte en sväng till Bauhaus i Länna. Själv så tog jag min bok och så satte jag mig på uteplatsen. "Hatet" av Anders Nyqvist var boken som jag läste i dag. Jag fällde upp vårt stora parasoll och satt i skuggan, för jag tyckte att det räckte med sol för mig i dag.

 

När Borzko kom hem igen så satte han upp myggnät i Jimmys fönster, för det var det som han hade varit och köpt. Jennys fönster har han satt upp myggnät i tidigare.

 

Jimmy kom förbi och hälsade på en jätteliten stund. Han hade en körning hit till Farsta, alldeles i närheten av oss, så han passade på att säga hej och dricka lite vatten.

 


image788


När Borzko var klar med myggnätet så kom han också ut och satte sig på uteplatsen och läste i sin bok. Jag hämtade min dator och satt med den en stund istället för boken.


Veckans Vikt - Vecka 29 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 29 - 2007
16/07

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 28 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 28 - 2007
09/07 - 15/07

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim 
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: Promenad, cirka 0,5 tim

(Mobil-Blogg) Äntligen en dag på stranden!!! :-D

20070716914.jpg
(Mobil-Blogg) Äntligen en dag på stranden!!! :-D

Dagens Dagbok - Söndagen den 15 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Sen så satt vi i flera timmar och läste och läste i våra böcker. Vid halvniotiden så tröttnade Borzko på att läsa och satte igång teven i stället. Han tittade först på lite sport, och sen så kollade han på en film. Själv så varvade jag min bok med datorn.

 

Jenny kom hem vid strax efter nio. Jag gick och mötte upp med henne vid tunnelbanan när hon kom. Sen så satt vi en bra stund inne i hennes rum och pratade. Sen så duschade hon och gjorde sig i ordning. Hon satt en stund vid datorn också, och sen så gick hon och la sig vid elvatiden. Hon ska ju upp tidigt och jobba i morgon.

 

Jag återgick till att läsa min bok igen, och jag läste också så småningom ut den. Den var bra, och en recension finns nedanför. Nu blir det datorn resten av kvällen och lite slösurfande. Borzko sitter här bredvid och slötittar på teve. Jimmy har inte kommit hem än, han kommer väl vid tolvtiden som vanligt, när det är jobbardag dagen efter.


"Är det någon där?" av Marian Keyes.

image782

---------    

Recension av boken: "Är det någon där?" av Marian Keyes. (Genre: Skönlitteratur)  

---------   


"Anna Walsh är ett vrak i allas ögon. Fysiskt nedbruten och känslomässigt omskakad. Hon ligger på soffan hemma hos mor och far i Dublin med bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York.
New York betyder allt: hennes lägenhet, Det Mest Fantastiska Jobbet Av Alla och utöver det, det mest betydelsefulla, hennes man, Aidan. Men inget är längre enkelt i Annas liv...

Det är inte bara de fysiska och själsliga ärren som gör återkomsten till Manhattan komplicerad utan också det faktum att Aidan verkar ha försvunnit. Är det dags för Anna att gå vidare - är det överhuvudtaget möjligt? Frågorna hopar sig, men en brokig skara av olycksbröder - och systrar - två födslar och ett helknäppt bröllop tycks kunna hjälpa henne att hitta svaren som kan förändra hennes liv...

Dråplig, hjärteknipande och livsbejakande - i den nya romanen visar sig Keyes från sin allra bästa sida! Igen."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Jag har läst alla Marian Keyes böcker hittills och jag tycker att alla är jättebra. Jag tror att det här är hennes åttonde roman, och så har hon gett ut två böcker med krönikor och andra texter. Jag tycker att hon har en sån egen stil att skriva. Hon har en underbar humor i sina böcker, men också alltid mycket allvar och djup. Den här boken var absolut inget undantag. Den var, precis som alla andra, jättebra. Jag kan varmt rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 15 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse larmade mobilen klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost och nyhetsläsning i datorn blev det sen. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonrutiner, och sen så åt han förstås frukost. Jimmy skulle sova till tolv i dag, han kom hem sent i natt. Jenny var inte hemma, hon sov borta i natt, och sen så skulle hon åka direkt till jobbet och jobba ett pass mellan nio och tre.

 

Vid strax före nio så gick jag iväg till Centrum, och till SolAkuten. Solade i en halvtimme som vanligt, och låg och njöt av värmen. Jag hade ju trott att jag kanske skulle kunna gå till Farstastrandsbadet i dag och sola i riktig sol... Men det var helt igenmulet, grått och trist ute. Jätteblåsigt var det också, men faktiskt ganska så hyfsat varmt ändå.

 


image779


Efter solariebesöket så gick jag en liten mini-promenad. Det blev bara en halvtimme, eftersom Borzko och jag hade bestämt att vi skulle städa i dag. Jag gick en sväng förbi Farstastandsbadet och Farsta Gård och sen hem igen.

 


image780


image781


Hemma igen vid strax efter tio. Då satte vi i gång med veckostädningen. Det blev allt det som vi typ alltid gör, utom lakansbyte för det gjorde vi förra veckan. Vi bytte handdukar, tvättade handdukar, tvättade kläder, strök kläder, dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, putsade speglar och glasytor, m.m.

 

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då, och Borzko och jag åt lite lätt lunch och tog en fika. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Borzko och jag slutförde vår veckostädning.

 

Jenny ringde klockan tolv och sa att hon redan hade slutat på jobbet. De hade så lugnt i dag på jobbet, så de ville gärna "bli av" med någon personal. Jenny erbjöd sig att gå hem. Hon jobbar ju ändå så himla mycket nu. Hon åkte in till stan istället och mötte upp med några kompisar.

 

Jimmy stack iväg med bilen vid ettiden. Han åkte till Hagsätra för att träffa några av sina kompisar.

 

När Borzko och jag var klara med all städning, vid tvåtiden, så stack han iväg med bilen. Han skulle till macken för att tanka och så kolla upp vatten, luft, olja, och sånt.

 

Jag satte mig uppe i vardagsrummet och började att läsa i en ny bok: "Är det någon där?" av Marian Keyes.

 

Jimmy kom förbi en kort stund tillsammans med en kompis. Han hämtade bara sin dator, och sen så stack han med den hem till kompisen igen. Han skulle äta där också.

 

Jenny ringde från stan och sa att hon skulle äta middag i stan och komma hem senare.

 

Så Borzko och jag åt middag för oss själva vid fyratiden. Vi hade ju som vanligt gjort alldeles för mycket mat i går när vi hade gäster, så vi åt samma mat i dag, och det räcker nog till oss alla fyra i morgon också.

 

Efter middagen så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet och läste i varsin bok.


Fina blommor.

Två fina blombuketter som vi fick i går av min Mamma och Borzkos Mamma.


image778


Halva Sommarlovet har gått... :-( / är kvar! :-)

Nu har exakt halva Sommarlovet gått... :-(
Och nu är precis halva Sommarlovet kvar! :-)

Ja, vilken mening känns mest rätt!?
Båda är ju lika rätt, men den översta känns ju så negativ...
och den understa så positiv!

På den första halvan av sommarlovet har allt varit bra, förutom en sak...
Ja, just precis... Vädret... :-(
Så jag hoppas att den andra halvan av sommarlovet bjuder på
lite mer sol och värme. :-)


Dagens Dagbok - Lördagen den 14 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Gästerna kom vid fyratiden. Både min Mamma och Borzkos Mamma hade fina blombuketter med sig till oss. Maten var klar strax efteråt, så vi åt nästan direkt. Vi satt inne och åt. Sen när vi hade ätit klart så flyttade gästerna ut på uteplatsen med vi andra röjde undan. Och sen så fikade vi ute. Satt sen där resten av tiden och pratade, skrattade och njöt av den underbara kvällssolen. Efter fikat blev det snacks och dricka.

 

Vid åttatiden så åkte alla hemåt. Borzko körde hem Dragica, Natalie, Tihomir och Tina hem till Hallunda. Och Jimmy körde hem min Mamma och Pappa till Örby. Jag och Jenny följde också med i bilen. Jenny släppte vi av i Älvsjö för hon skulle träffa kompisar. Sen så åkte Jimmy och jag hem igen.

 

Jimmy var bara hemma en liten stund, och sen så tog han bilen igen och åkte till kompisar i Hagsätra. Borzko och jag röjde upp det som var kvar. Och sen så gick vi upp och satte oss i vardagsrummet.

 

Vi tittade först på "Sommarkrysset" vid halvtiotiden, som jag hade spelat in tidigare. Sen när det var slut vid halvelvatiden så tittade vi på en dvd-film. Och i kväll blev det actionfilmen: "Crank". Den var annorlunda men klart bra. Efter filmen var slut vid tolvtiden så slötittade Borzko lite på teve, och jag satte mig med datorn.

 

Och det vackra vädret har redan försvunnit... Det har ösregnat här i ett par timmar nu...

 

Här är tio stycken bilder från eftermiddagen och kvällen: 


image768

image769

image770

image771

image772

image773

image774

image775

image776

image777


Dagens Dagbok - Lördagen den 14 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade även i dag klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost och nyhetsläsning i datorn blev det sen. Klockan åtta så larmade Borzkos mobil och han gick upp och genomgick sina morgonbestyr och åt frukost.

 

Vid strax efter nio så tog vi bilen till Centrum. Och väl där så var vi på HemKöp och handlade mat till kvällens grillmiddag. Sen när vi kom hem så började vi med att förbereda lite till middagen. Plockade och fixade lite här hemma, städade av uteplatsen, och sen så gjorde vi sallader och dressingar till middagen.

 

Vid tolvtiden så kom Jenny hem, hon hade sovit borta i natt. Och ungefär samtidigt så vaknade Jimmy och gick upp. Jimmy åt frukost. Jag, Borzko och Jenny åt lunch. Och så satt vi och pratade en stund.

 

Sen så duschade Jimmy och Jenny i tur och ordning, och gjorde sig i ordning. De städade lite sen på sina rum. Borzko och jag fortsatte att förbereda inför kvällen.

 

Jimmy och jag stack iväg en sväng till Centrum vid tvåtiden. Var på HemKöp och handlade lite grejer som jag hade glömt tidigare.

 

Nu är klockan halvtre. Nu tar alla det bara lugnt. Jenny, Jimmy och jag sitter vid våra datorer. Borzko sitter och läser. Vi har förberett allt så långt det går. Sen när klockan närmar sig fyra så gör vi resten.

 

Klockan fyra så kommer min Mamma, min Pappa, Borzkos Mamma, och Borzkos syster med man och barn hit. Så vi blir tio personer som ska äta middag.

 

I dag är det soligt och varmt här. Lite moln då och då. Men det är i alla fall grillväder. Så det blir grillad fläskfilé och grillad flintastek som vi bjuder på. Till det så har vi potatisklyftor. Och så massor med tillbehör förstås: vetesallad, rödlökskeso, blandad sallad, isbergssallad, basilikadressing, vitlöksdressing. Och så ljusa frallor, mörka frallor, smör, ost, salami. Vin, öl, eller läsk att dricka.

 

Efter maten så blir det kaffe och något starkt till det för de som vill ha. Och så brownies med vaniljglass. Och sen efter det så blir det chips, cashewnötter, salta pinnar, och blandat godis. Och valfri dricka till det.

 

Det blir säkert gott! Och säkert trevligt också! Ha en fortsatt trevlig lördag ni alla också! :-D


Dagens Dagbok - Fredagen den 13 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Borzko och Jimmy kom båda hem vid fyratiden. Jimmy slutade tre i dag när det var fredag, men jobbade över en liten stund. Borzko var tidig i dag, och det brukar han oftast vara på fredagar. Han lämnade ju in lastbilen sen, eftersom han nu har semester, och så liftade han hem med Jimmy.

 

De duschade i tur och ordning och gjorde sig i ordning. Och sen så åt vid middag tillsammans vid femtiden, och satt och pratade en stund.

 

Sen vid sextiden så blev Jimmy upphämtad av några kompisar, och sen så skulle han vidare, antingen på fest, eller så ut på krogen.

 

SOLEN tittade faktiskt fram på kvällen. Så jag skyndade upp till övre balkongen, drog ifrån inglasningarna, och så satt jag där och läste i den underbara kvällssolen. Borzko satt också och läste i en bok.

 

Jag satt där till solen försvann bakom huset framför, vid halvåttatiden. Läste precis ut boken ungefär samtidigt också: "Bekantas Bekanta" av Mats Strandberg.

 

Sen vi kvart i åtta så tog jag bilen och åkte iväg för att hämta upp Jenny på jobbet. Vi var hemma i Farsta sen vid kvart över åtta. Jenny duschade och gjorde sig i ordning då. Jag satt vid datorn en stund.

 

Vid niotiden sen så gick Jenny och jag till Centrum. Men där skiljdes vi åt. Hon tog tunnelbanan för att träffa kompisar, och jag gick till Jourlivs och handlade chips, choklad, och godis.

 

Sen så blev det lite tittande på film på teve. Det blev filmen "Daredevil" på SVT1. Den var väl ungefär som Spiderman fast sämre tyckte jag.

 

Nu blir det datorn fram tills det är sängdags.


"Bekantas Bekanta" av Mats Strandberg.

image767

---------    

Recension av boken: "Bekantas Bekanta" av Mats Strandberg. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Chick-Lit.)  

---------   


"Camilla är drygt 30 och före detta fotomodell. Det är 1990-tal i Stockholm och hon har inga pengar, ingen karriär och ingen trygghet. Men hon har en plan. Hon ska få tillbaka mannen som hon en gång svek och hon ska förverkliga sin dröm om att bli popartist.  

Främsta hindret på Camillas väg mot artistlivet heter Lilly, en ung tjej från landet som just flyttat till Stockholm för att bli känd. Till varje pris.  Mellan dem står Daniel - Camillas bäste vän och Lillys bror - en överviktig drag queen som tvingas inse att hans egen syster inte längre är den blyga och tystlåtna flicka han växte upp med.

Bekantas bekanta är en roman om blodsband och röda mattor, klubbkids och konstnärssjälar, wannabes, såpaskådisar, stylister och mediehoror. Välkommen till 90-talets Stockholm.

Mats Strandberg är född 1976. Som 16-åring flyttade han från lilla Fagersta i Västmanland till Stockholm. Han har jobbat på ZTV, tidningen QX och tv4.se. I dag är han frilansande journalist och skriver bland annat krönikor i QX och Aftonbladets söndagsbilaga. 2004 utsågs han till Årets Krönikör av Sveriges Tidskrifter. Med sin debutroman Jaktsäsong som kom ut 2006 etablerade Mats Strandberg en egen nisch, gaymiljön, inom den svenska chiclit-genren. Uppföljaren Bekantas bekanta utspelar sig under 1990-talet och handlar om kändisskap och eurotechnomusik.
Mats beskriver sig själv som en popkulturberoende storstadsromantiker med lätt anstrykning av arbetsnarkomani. På 1990-talet var han beroende av eurotechno, UFF-kläder, Calvin Kleins Obsession, Linda Norrman-krönikor och Kent Light."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Den här boken: "Bekantas Bekanta" var precis lika bra och även mycket lik Mats Strandbergs första bok: "Jaktsäsong". Jag gillar chick-lit-böcker när det är bra skriven chick-lit. Och det är verkligen Mats Strandbergs böcker. Att böckerna rör sig mycket i gay-världen, gör dem absolut inte sämre, utan tvärtom. Har har verkligen skapat sig en liten egen genre. Den här boken utspelar sig på nittiotalet, och det var kul med en tillbakablick i den tiden. ///Bim.  

Här är mitt blogginlägg om "Jaktsäsong".

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Fredagen den 13 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också, precis som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost och nyhetsläsning i datorn sen som vanligt. Borzko hade åkt till jobbet vid fyratiden och Jimmy hade åkt vid halvsjutiden. Jenny vaknade och gick upp vid halvniotiden, åt frukost, och genomgick sina morgonbestyr.

 

Vid strax före tio så gick vi tillsammans iväg mot Centrum. Vi var snabbt inne på Gina Tricot, för att kolla på en kofta som vi både trodde att vi var intresserade av. Men det visade sig att den var inte så snygg som vi hade trott, så ingen av oss köpte den.


Sen så följde jag Jenny till tunnelbanan, för hon skulle åka till McDonalds i Västberga och jobba ett pass i dag mellan elva och åtta.

 

Jag gick sen in i Centrum igen. Hämtade ut de två restnoterade böckerna från Adlibris, på Farsta Speltjänst. Köpte block, skivfodral och paraplyer på Clas Ohlsson. Köpte en Date parfym på Åhléns. Köpte vindruvor, bigarråer, och hallon på Torget. Och slutligen så köpte jag mig en glass på PressByrån. Sen så gick jag hem.

 

När jag kom hem så höll jag på som vanligt här hemma. Plockade, donade, fixade, pysslade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Några maskiner med tvätt körde jag förstås också. Lunch blev det vid tolvtiden. Och lunchen blev vindruvor, bigarråer, hallon, glass, och så kaffe förstås.

 

Och mitt på dagen så började det att regna... Och sen så öste regnet ner till och från under hela eftermiddagen... :-(

 

När jag hade gjort allt det som jag hade tänkt mig att göra i dag, så satte jag mig ned, och så varvade jag min tid vid datorn, och med en ny bok: "Bekantas Bekanta" av Mats Strandberg.


Dagens Shopping - 070713 - Böcker + lite andra grejer.

image763

image764

image765

image766


Och här regnar det som vanligt... :-(

Och här regnar det som vanligt... :-(
Jag är så otroligt trött på det här vädret nu.
Jag vill ha SOL och VARMT nu!

Dagens Dagbok - Torsdagen den 12 juli 2007 - Kvällen.

När Jimmy och Jenny hade åkt iväg, och jag var klar med lite hushållsbestyr, så tog jag med mig datorn upp till vardagsrummet och satte mig där.

 

Borzko kom hem vid sjutiden. Han åt middag, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig också i vardagsrummet. Och så läste han i sin bok. Pratade gjorde vi förstås också.

 

Vid tiotiden så gick han och la sig, för han ska ju upp klockan fyra i morgon bitti som vanligt, för att jobba. Men nu är det i alla fall sista arbetsdagen för honom på ett tag. Efter morgondagens jobb så har han två veckors semester.

 

Jag poppade mig lite popcorn, och så la jag mig i soffan och läste i min bok: "Bergdorf-blondiner" av Plum Sykes, och läste också ut den. Efter det så satt jag med datorn resten av kvällen.


"Bergdorf-Blondiner" av Plum Sykes.

image762

---------    

Recension av boken: "Bergdorf-Blondiner" av Plum Sykes. (Genre: Skönlitteratur / Chick-Lit.)  

---------   


"Glitter och glamour, champagne och Chanel... Låt dig förföras av denna smygtitt in i en värld av lyx och flärd där New Yorks rika och bortskämda societetsflickor, Park Avenue-prinsessorna, lever. Följ deras vilda framfart i jakten på den stora kärleken, dvs en PH (Prospective Husband) och de perfekta Chloéjeansen (à 3 000 kronor paret).

De är glupska. De är hänsynslösa. De lever i en strikt hierarkisk äta-eller-ätas-tillvaro. Park Avenue-prinsessorna är flickorna som på höga klackar (gärna med en Bellini i handen) rusar Manhattanrunt på jakt efter den perfekta solbrännan (erhållen från Portofino Tanning Salon) eller tar en tur i ett PJ (privat jetplan) och letar efter en ORP (oerhört rik pojkvän).
Vår hjältinnna, omtalad enbart som Moi, framlever sina dagar, som aldrig börjar före 10.30, i en utvald skara av New York-societeten. Hon går på genomdesignade välkomstpartyn för bekantskapskretsens nyfödda bebisar, äger fler Marc Jacobs-kläder än vad som är anständigt, och är bästa väninna med arvtagerskan till det stora varuhuset.
Men hur ska det gå för en flicka som Moi, som tror att vodka ingår i kostcirkeln och som placerar glamour överst bland de tio budorden? Och vad ska hon ta sig till när hennes förlovning spricker? Kommer hon någonsin att finna lyckan i en stad fylld av dermatologer, premiärer och Brazilians? Är kärleken över huvud taget möjlig på en plats där ens vänner anser att vägen till lyckan är en inbjudan till Van Cleef och Arpels privata utförsäljning av provkollektionen?"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Den här boken hade jag hört och läst om, att det skulle vara en bra chick-lit-bok. Men det tyckte inte jag. Jag tyckte faktiskt att det var en av de sämre chick-lit-böckerna som jag har läst. Lite lik "Gossip Girl"-böckerna tyckte jag att den var. Fast sämre. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2 av 5.  

---------    


Metallica.

Jag hade hellre varit någon annanstans i kväll än sittandes i soffan i mitt vardagsrum...
Jag hade hellre velat stå och hoppa, dansa, sjunga, och skrika på Stockholms Stadion i kväll...
För där spelar just nu METALLICA !!!
Men, men, nu blev det tyvärr inte så...


image761

(Bilden lånad)


Fun Light !

När vi var på Willys i dag och handlade så sa Jenny när hon såg den här stora reklamskylten: "Mamma, den här borde du fotografera och blogga!" Så då gör jag väl det då! ;-D

Jag älskar ju Fun Light! Dricker det jämt, och till allt. Alla sorter är goda, men mest gillar jag de som inte smakar allt för sött. Tropical Fruit är ju en favorit och har varit det ett tag. Amazing Grape är en annan favorit. Nu finns ju också tre smaker i serien "Crystal", och de är ju helt annorlunda. De blir mer som smaksatt vatten.


image760

Dagens Dagbok - Torsdagen den 12 juli 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko och Jimmy hade åkt till jobbet som vanligt, men Jenny hade en ledig dag i dag från jobbet. Hon gick upp vid halvåtta och genomgick sina morgonrutiner. Vi åt frukost tillsammans vid halvniotiden, och sen så åkte vi iväg vid strax före nio.

 

Efter lite hämtande och lämnande av släkten och bytande av bilar så åkte vi till slut iväg. Det var jag, Jenny, min Mamma (Gun) och Pappa (Yngve), min syster (Anette), min systerson (Mathias), min systerdotter (Maria) och hennes fästman (Patric) som åkte iväg. Vi åkte i två bilar varav den ena var min Volvo som jag körde. Vi åkte allihopa iväg för att titta på Marias och Patrics landställe i Ådö på Lagnö i Upplands-Bro.

 

Vi stannade och handlade mat på Willys i Bro, och sen så åkte vi ut till deras landställe. På morgonen hade vädret varit ganska så hyfsat hemma, men så fort vi kom ut så började det att regna, och det regnade sen hela dagen...

 

Vi fikade när vi kom ut. Sen så gick vi runt lite och tittade på husen och tomten och vyerna runt omkring. Fantastiskt fint var det där, sjötomt vid Mälaren. Hade det varit sol och varmt så hade vi nog haft en otrolig dag med bad och sol. Men eftersom det regnade hela dagen så satt vi ju mest inne hela tiden...

 

Vi åt i alla fall lunch så småningom. Patric stod ute och grillade i regnet. Satt och åt en massa gott, drack gott, pratade, skrattade, och hade det trevligt. Efter maten sen så fikade vi en gång till och satt och pratade.

 

Vid fyratiden sen så åkte vi alla hemåt. Fastnade lite i rusningstrafiken i köerna, så det tog lite längre tid hem. Skjutsade hem Mamma och Pappa till Örby, och sen så åkte jag och Jenny hem till Farsta. Var hemma vid strax efter fem.

 

Jimmy var hemma när vi kom hem. Han hade ätit middag, duschat, och gjort sig i ordning. Sen så stack han iväg vid sextiden för att träffa kompisar.

 

Jenny och jag åt lite middag. Sen så duschade hon och gjorde sig i ordning. Och sen så stack hon iväg vid halvsjutiden ut för att träffa kompisar.

 

Här är några fotografier från dagen. Det blev inte så många... Och de blev inte så bra... Skyller på regnet...


image754


image755


image756


image757


image758


image759


Dagens Dagbok - Onsdagen den 11 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Jenny kom inte hem efter jobbet, hon åkte direkt in till stan för att möta upp med några kompisar. Jimmy och jag åt middag direkt när han kom hem. Satt sen och pratade en stund. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

När han var klar sen så stack han direkt iväg igen med bilen. Han skulle som vanligt möta upp med sina kompisar i Hagsätra. Själv så satte jag mig en stund på uteplatsen igen, för solen hade kommit tillbaka en stund igen.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt middag då, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig och kollade på teve. Han köpte matchen Kalmar FF - Hammarby IF på Pay-per-View för 99:- kronor hos ComHem och tittade på. Tyvärr så förlorade Bajen med 2-0...

 

Själv så satt jag och varvade datorstunder med läsning i en ny bok: "Bergdorf-blondiner" av Plum Sykes. Kollade också på den extra halvtimmen av "Allsång på Skansen" från i går, som finns på Internet, i datorn.

 

Nu är klockan elva. Borzko ligger och sover. Jenny ska komma hem vid tolvtiden från stan. Och Jimmy ska komma hem vid tolvtiden från Hagsätra. Och jag ska fortsätta med att varva datorn med boken resten av kvällen.

 

Dagens Dagbok - Onsdagen den 11 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen frukost förstås, och nyhetsläsning i datorn under tiden. Alla övriga i familjen var och jobbade. Borzko hade gått upp halvfyra och åkt till jobbet. Jimmy hade gått upp sex och åkt till jobbet vid halvsjutiden. Jenny hade gått upp vid femtiden och sen hade hon fått skjuts av Jimmy till jobbet. I dag skulle hon jobba ett pass mellan sju och fyra.

 

Vid kvart i nio så tog jag bilen och gav mig i väg. Jag hade tid bokad hos min Frissa, Lotta på Susannas Hårservice i Ormkärr, Hagsätra, klockan nio. Där gjorde jag det vanliga, helblekte håret jätteljust, klippte håret jättekort, färgade ögonfransarna och ögonbrynen, noppade ögonbrynen. Det tog ganska så exakt tre timmar, och det kostade 800:- kronor. Kul som alltid också att träffa min vän och före detta granne Lotta.

 

Åkte sen hem till Farsta när jag var klar. Åt lite lätt lunch och tog en fika när jag kom hem. Sen så höll jag på som vanligt och fixade, donade, grejade, pysslade, och plockade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade med datorstunder också.

 

Vid halvtretiden så satte jag mig ute på vår lilla uteplats, för för en gångs skull så var det faktiskt SOL!!! Läste lite och solade lite. I ungefär en timme så var det sol.. och sen så kom molnen igen...


Nu verkar det ha ordnat sig för mina före detta grannar.

Nu verkar det ha ordnat sig för mina före detta grannar.

Ordlös Onsdag - 2 - 2007-07-11.

image753

(Uppdaterad klockan 12.24)

Glömde ju att länka...

Här är länken till Ordlös Onsdag.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 10 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Vi åt middag vid halvfemtiden. Och sen så satt vi kvar i köket och pratade en stund. Sen så gick Jenny in på rummet och varvade städning med datorn igen. Jimmy satt på sitt rum en stund vid sin dator. Och jag satt i köket med min dator. Vid sextiden sen så stack Jimmy iväg till sina kompisar i Hagsätra.

 

Jenny och jag flyttade upp i vardagsrummet vid sjutiden, med våra datorer förstås. Jenny slötittade lite på teven också. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag och dusch blev det förstås för honom då.

 

Klockan åtta sen så tittade vi alla tre på "Allsång på Skansen". Även om det inte direkt var några av mina favoritartister med, så var det som vanligt bra.

 

Satt kvar sen uppe i vardagsrummet resten av kvällen. Jag och Jenny höll mest på med våra datorer, slötittade lite på teve också. Borzko tittade på teve. Och pratade gjorde vi ju givetvis också.

 

Borzko gick och la sig vid halvtiotiden, han ska upp halvfyra i morgon bitti. Jenny gick och la sig vid elvatiden, hon ska upp vid femtiden i morgon bitti. Jimmy kommer väl förmodligen hem vid tolvtiden som vanligt, han ska upp klockan sex i morgon bitti. Och jag lägger mig väl vid ettiden som vanligt, jag ska upp klockan sju i morgon bitti.


Jimmy och Jenny, -97, -98, och -99.

Och här kommer ett tredje och sista Nostalgi-inlägg i dag! ;-) Den här gången så är det sex stycken kort på Jimmy och Jenny från -97, -98, och -99. Jimmy är 10-11 år, och Jenny är 7-8 år gammal på korten.Här håller Jenny i en jättestor boaorm. Hon var inte det minsta rädd för ormen, även om hon ser rädd på bilden, däremot så var hon rädd för att tappa den, för ormen var jättetung och Jenny var liten. Året är 1997 och Jenny är 7 år.


image747


Jimmy var inte heller det minst rädd. Han är 10 år där.


image748


Jenny är 8 år här. Hon tappade sina mjölktänder väldigt sent.


image749


Storfiskaren Jimmy, 11 år, har fått två fina gäddor.


image750


Jenny klättrade på väggarna som 8-åring.


image751


Jimmy är väldigt fin på det här kortet tycker jag. Han är 11 år gammal här.


image752

Dagens Dagbok - Tisdagen den 10 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så larmade mobilen klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen frukost förstås, och en liten datorstund.

 

Hade ju hoppats på sol i dag... När jag kollade på vädret på Internet i går kväll, så såg det ju ut som om det kanske skulle bli en hel del sol i dag, åtminstone på förmiddagen. Men inte stämde det inte... Mulet, grått, mörkt, och tråkigt, var det ute. Inte läge alltså att dra iväg till någon strand inte...

 

Funderade på en promenad i alla fall, eftersom det inte regnade, men jag kände inte för det. Så jag satte mig och läste ut boken som jag höll på med istället: "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. Läste ut den och skrev sen ett inlägg om den. Läs inlägget här, och framförallt: Läs boken!

 

Jenny vaknade och gick upp vid tiotiden. Hon åt frukost och vi satt och pratade en stund. Sen så gick hon in på rummet för att städa och röja där inne. Hon satt väl vid datorn en hel del emellanåt också.

 

Själv så höll jag på som vanligt här hemma. Fixade, plockade, donade, pysslade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt. Och så varvade jag med datorstunder. Satt och tittade på gamla fotografier och fixade två nostalgi-inlägg bland annat.

 

Vid tvåtiden så gick Jenny och jag en sväng till Centrum. Först så var vi och pantade en massa flaskor och burkar. Sen så var vi på Nordea och hämtade ut Jennys nya legitimation. Och slutligen så var vi på Konsum och handlade en hel del matvaror.

 

Vid tretiden så tittade faktiskt SOLEN fram! Skyndade mig ut på uteplatsen och satte mig. Och satt väl där i kanske en kvart... Sen så kom molnen igen och det blev för kallt att sitta där...

 

Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Han hade slutat lite tidigare. Nu ska han duscha och göra sig i ordning. Sen när han är klar så ska vi äta middag. I dag har Jenny bestämt vad vi ska äta. Det blir två sorters potatissallad. En "vanlig" (lite magrare), och en grillkryddad (lite fetare). Till det så ska de övriga äta rostbiff. Och jag ska äta sojaproteinbiffar.


image746


Nostalgi-fotografier från 1997.

När jag börjar med de här Nostalgi-inläggen så är det svårt att sluta! ;-) Nu skulle jag egentligen lägga in fotografier på Jimmy och Jenny när de var små. Men sen så blev det kort på mig ändå! Måste ju få visa hur jag såg ut när jag hade långt hår!

De här korten är tagna i maj och juni 1997, för ganska så exakt 10 år sen alltså. Så jag är 36 år på korten. Borzko är 41 år, Jimmy är 10 år, och Jenny är 7 år.Här håller jag i våra två små amerikanska majsormar som vi hade ett tag.


image742


Jag i soffan med Jenny i famnen.


image743


Jimmy, jag, och Borzko på Landet.


image744


Jag på vår balkong i Hagsätra.


image745


I nästa Nostalgi-inlägg så kommer det några kort på Jimmy och Jenny när de var små. :-DNostalgikort från -68, -70, -71, -72, -73, och -74.

Jaha! Då var det dags för ännu ett Nostalgi-inlägg då! Den här gången så blir det sex stycken fotografier från åren 1968 - 1974. Då var jag 7 - 13 år gammal.


Det här kortet är taget 1968, och jag är 7 år gammal. Pappa och Mamma har precis köpt sitt Landställe, och vi håller på och gör i ordning det. Här har vi tydligen en liten lunchpaus.


image736


Det här kortet är taget 1979 och jag är 9 år gammal. Jag har påsskjuka... Ser ut som en liten gris! ;-)


image737


Det här är från 1971. Jag är 10 år och min syster är 14 år. Och vi lussar hemma i vardagsrummet.


image738


Här är det 1972 och jag är 11 år. Syrran är 15 år och Pappa är 48 år. Vi är finklädda och på väg bort på fest.


image739


Här är min tjusiga Mamma, 1973, och hon är 44 år. Häftig outfit och frisyr va!? ;-)


image740


Nu är året 1974. Det är Jag (13), min Moster (46), min Mormor (cirka 70), och min Mamma (45).


image741


OCH VEM FAN HAR SNOTT SOLEN !?!?!?

Om man tittar på vädret på till exempel Aftonbladets vädersida så ser man att det skulle bli lite sol i dag på förmiddagen här i Stockholm...

Men inte har jag sett nån sol här inte...

Var är solen? Vem har snott den? Här i Farsta så lyser den i alla fall bara med sin frånvaro...

Det är grått, mörkt, och helt igenmulet... Och det ser nästan ut som om det ska komma regn också...

Blä...


Känslor vid bokläsning.

Jag läser ju mycket böcker. Och jag läser ofta dokumentärer och sanna skildringar om människors liv. Men ofta när jag läser såna böcker så blir jag inte fångad känslomässigt. Trots att böckerna handlar om fruktansvärda ämnen och ibland hemska och rörande skildringar om människors liv, så blir jag ändå inte känslomässigt fångad.

Ibland tycker jag det är konstigt, för jag är en väldigt känslig människa som gråter väldigt lätt. Gråter ofta åt filmer, och ofta åt patetiska amerikanska program som "Extreme Home Make Over" och liknande. För att inte tala om åt program som "Barnsjukhuset" och liknande.

Men ofta så tycker jag att dokumentära böcker är så dåligt skrivna på något sätt. Även fast ämnet och händelserna är hemska och sorgliga och rörande, så blir jag inte fångad, för det är så dåligt skrivet. Jag tror i alla fall att det är därför.

För nu när jag läste "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg, då var det verkligen skillnad. Åh, vad jag grät när jag läste den. Men så var den också fantastiskt bra skriven. Jag säger bara återigen: LÄS DEN!


"Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.

image735

---------    

Recension av boken: "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"En pappa dör. En dotter ser tillbaka på deras liv tillsammans.

Mig äger ingen är Åsa Linderborgs berättelse om uppväxten med sin ensamstående pappa, härdare vid Metallverken i Västerås. En berättelse klasstillhörighet, manlighet och utanförskap.
Om alkoholens makt och en dotters vånda. Drömmen om förändring står mot rädslan att sticka ut. Humorn blir en vardagsstrategi för en brokig arbetarsläkt under folkhemmets storhet och fall.

"Pappas plånbok är stor som en handflata, svart och lätt böjd efter ett liv i bakfickan. Den har börjat ge efter lite i sömmarna och är tung, trots att den nästan är tom. I sedelfacket ligger ingenting, i myntfickan arton kronor och femtio öre. Bakom patientbrickan trängs ett checkhäfte från Nordbanken och ett medlemskort för Metall avdelning 20. Ett skrynkligt tidningsurklipp med statistik över Västerås Sportklubbs bandyframgångar, ett ensamt frimärke med kungen på. I ett av facken gömmer sig ett splitter nytt bankomatkort, inlindad i en lapp med ordet lall och en sifferkod. Det är 99 kronor på kontot. När pappa dog hade han elva dagar kvar till nästa a-kassa.

Där ligger också ett litet noteringshäfte för bankärenden som pappa antecknat telefonnummer i. På den första raden står det Åsa och mitt hemnummer. Under med lite kraftigare filtpenna har han skrivit "Sprit" och ett telefonnummer han fyllt i flera gånger. Därefter följer hans storasyster Majken och de andra syskonen, även dem han aldrig skulle fått för sig att ringa. Bästa vännerna Börje och Berit. Sedan en lång rad nummer till Smolken, Skallen, Buster, Ormen, Hoffa, Babben, Blomma, Bella, Britta med rattarna... Lika prydligt antecknad står mammas syster Nina han inte träffat på många år. På ID-kortet står det Leif Boris Andersson, född den 15 februari 1941. Fotot är bra, jag ser att det är han.""


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Oj, oj, oj... Vilken bok! Första gången som jag ger en 5:a till en bok. Jag brukar ge 4,5 som högsta betyg, för man måste ju ha lite till att ta av, om den otroligt fantastiska boken kommer. Och det gjorde den nu!

Den här boken måste ni bara läsa allihopa. Den var precis så bra som alla säger och som det står i alla recensioner. Det är en fantastisk skildring om Åsas uppväxt med sin Pappa. Det är också en väldigt fin tidsskildring av att växa upp på sjuttiotalet. Jag kände igen mig i mycket, det skiljer bara sju år mellan mig och Åsa.

Boken är ju också mycket politisk. Men precis lagom i min smak. Den är mycket personligt och utlämnande skriven. Och jag måste ju faktiskt säga, att fast jag läser så mycket, så är det inte ofta som jag gråter till böcker, men den här grät jag till flera gånger.

LÄS DEN!!!   ///Bim.  

---------   

Betyg:  5 av 5.  

---------    

Recensioner på boken:

Aftonbladet.

Dagens Nyheter.

Göteborgs-Posten.

Svenska Dagbladet.

---------    


Dagens Dagbok - Måndagen den 9 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över fyra. Han höll sen på och fixade lite i sin bil en stund. Sen vid kvart i fem så stack han iväg igen, den här gången för att hämta upp Jenny på jobbet.

 

Jag gjorde i ordning maten så den skulle vara klar tills de kom hem igen. Och de kom vid kvart över fem. Vi åt då middag tillsammans på en gång. Satt och pratade en bra stund sen i köket också.

 

Sen så duschade de båda två i tur och ordning och gjorde sig i ordning. Och efter det så satt de båda två på sina rum vid sina datorer.

 

Jag satt i köket och började att läsa en ny bok: "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.

 

Jimmy stack sen iväg vid åttatiden för att möta upp med sina kompisar i Hagsätra.  

 

Borzko kom hem från jobbet vid strax efter åtta. Middag, dusch, iordninggörande, och sen en pratstund med mig, så blev hans kväll. Och så sängen vid tiotiden för han ska upp fyra i morgon igen.

 

Jenny stack iväg vid niotiden för att möta upp med några kompisar. Hon skulle först till Hagsätra, och sen så skulle hon förmodligen in till stan en sväng.

 

Jag tillbringade sen resten av kvällen med boken. Små kortare datorstunder blev det också.

 

Dagens Dagbok - Måndagen den 9 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så larmade mobilen redan klockan sex. Jag gick upp lite tidigare för jag ville skjutsa Jenny till jobbet i dag. Mötte Jimmy som också gick upp klockan sex, och sen så stack han iväg till jobbet vid halvsju. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg till jobbet. Jag väckte Jenny halvsju, och sen så gick hon upp och genomgick sina morgonbestyr. Och jag genomgick mina förstås.

 

Vid halvåtta så åkte vi iväg till Jennys jobb på McDonalds i Västberga. Jag gick med henne in och tog en caffe latte och hon tog en toast till frukost. Sen så åkte jag hem igen när hon skulle börja jobba klockan åtta. Hennes pass i dag är åtta till fem.

 


image727


Jag åkte bara hem och parkerade bilen, och sen så gav jag mig iväg ut på promenad. Inget regn, men tråkigt väder... Grått, mulet, trist, blåsigt, bara femton grader... Men jag tvingade mig ut på en promenad i alla fall. Gick Hökarängsvarvet runt, och förbi Hökarängsbadet. Promenerade i ungefär en timme och en kvart.

 


image728


Sen så gick jag direkt till Centrum. Där var jag på Konsum och handlade två plastkassar med matvaror för ungefär 250:- kronor.

 

När jag kom hem så tog jag en fika, och satt en stund vid datorn. Sen så höll jag på och fixade med allt möjligt här hemma en stund.


Efter det så satte jag mig en stund och läste i min bok: "Brunst-kalendern" av Emma Hamberg.

 

Och mitt på dagen så började regnet att ösa ner... Fy fan, vad jag är trött på det här dåliga vädret den här sommaren...

 

Lite lätt lunch blev det vid halvettiden, och en fika förstås också. Sen så satte jag mig och läste igen, och läste ut boken också. Och så bloggade jag en recension på den.

 

Efter det så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.

 

Så småningom så förberedde jag lite ätbart, tillbehör till middagen och gott till kvällen.

 

Jag gjorde rödlökskeso.

 


image729


Och så gjorde jag basilikadressing och vitlöksdressing.

 


image730


Fixade lite grönsaker till middagen, majs, paprika, och champinjoner.

 


image731


Och så gjorde jag fruktsallad att ha att äta i kväll tillsammans med vaniljyoghurt.

 


image733


Till middagen sen så blir det två sorters korv, med kött och vegetarisk.

 


image732


Och potatisklyftor.image734

"Brunst-kalendern" av Emma Hamberg.

image726

---------    

Recension av boken: "Brunst-kalendern" av Emma Hamberg. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"En varm komedi om viktiga livsval efter succén med Mossvikenfruar!

I Brunstkalendern får vi möta singeln Marie 41, en blasé barchef som jonglerar med whiskey och håriga karlar till dundret av Iron Maiden, den barnträngtande it-miljonären Åsa 37, med stor ekande lägenhet och lika ekande mage, och Lena 34 som försöker fixa en överarbetande man, 7 kaniner, en hund, tre katter och fyra ungar. Livet har inte blivit som de tänkt sig och de tre systrarna är alla på gränsen till livets härdsmälta.

När livet gör en av sina sorgliga vändningar svingas systrarna motvilligt ut ur sin skavande vardag. Deras barndomshem, den stora mjölkgården, råmar efter hjälp. Det är en navelsträng de alla med glädje har klippt av för länge sen, men nu måste de tillbaka.  Förtvivlat tvingas de ta ansvar för sin bakgrund, ställa upp för sina systrar och göra nya livsval.

Men kan den gemensamma mardrömmen egentligen vara svaret på systrarnas livsgåtor i en fet flugsmäll?"(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Den här romanen av Emma Hamberg tyckte jag om. Vet inte riktigt vilken kategori den hör till. Är den en chick-lit eller inte!? Jag tycker nog att den kan räknas som det. Den var i alla fall riktigt "tjejig". Rolig var den också, och känslosam. Emma Hamberg skriver ju lite speciellt, lite "barnsligt" på något sätt. Det känns nästan som en ungdomsbok fast det inte är det, tycker jag. Den var väl ganska så lik hennes förra vuxenroman: "Mossvikenfruar - Chansen". Men jag tyckte den här nya: "Brunst-kalendern" var bättre och höll högre klass. Lättläst och underhållande var den i alla fall. Jag kan klart rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


(Mobil-Blogg) Fy fan vad jag är trött på det här djävla vädr

20070709849.jpg
(Mobil-Blogg) Fy fan vad jag är trött på det här djävla vädret... :-( Regnet bara öser ner här nu... :-( Blä... :-(

Dagens Outfit - 070709.

Dagens Outfit på väg ut på promenad.


image724


Veckans Vikt - Vecka 28 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 28 - 2007
09/07

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 27 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 27 - 2007
02/07 - 08/07

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: Promenad, cirka 4,0 tim
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 8 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy och Jenny köpte med sig middagsmat hem från McDonalds i dag, och de kom hem vid halvsextiden. Jag åt en McBean-burgare, sidesalad med balsamicodressing, och cola light. Satt en stund och pratade vid köksbordet sen allihopa.

 

Vid halvsjutiden sen så stack Jimmy iväg med bilen. Han skulle till Hagsätra och möta upp med några kompisar.

 

Jenny satt på rummet en stund med sin dator. Borzko och jag satt i vardagsrummet och läste i varsin bok. Jag håller på med "Brunst-kalendern" av Emma Hamberg.

 

Vid halvåttatiden så flyttade Jenny upp med sin dator till vardagsrummet. Hon och jag satt med datorerna. Borzko tittade på teve, nyheter och sport.

 

Sen klockan nio så började en Beck-film på TV4, så då började vi titta på den. Vi hade sett den förr, men den var ändå värd att se om. Det var: "Beck - Hämndens Pris". Tycker nog att det är en av de allra bästa Beck-filmerna. Mikael Persbrandt är suverän i den filmen, och Shanti Roney är också väldigt bra. Mycket grym och mycket spännande är den filmen.

 

Nu har jag suttit här vid datorn en stund efter att filmen slutade, och nu ska jag byta ut datorn mot boken.


Läs vad fint Jenny har skrivit om sin storebror! :-D

Läs i Jennys blogg vad hon har skrivit om sin storebror i dag. Jag blev så stolt, glad, och rörd när jag läste det. Tycker att det var så himla fint skrivet. Jag är så glad över att Jimmy och Jenny tycker om varandra så mycket. Det har de i och för sig alltid gjort, men nu har liksom Jenny "vuxit ikapp" Jimmy, och de kan umgås på ett helt annat sätt, och det tycker jag är så kul.

Här är länk till just det inlägget.

Här är länk till startsidan i Jennys blogg.


Dagens Dagbok - Söndagen den 8 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så ringde mobilen klockan halvsju. Jag gick upp lite tidigare för att jag skulle skjutsa Jenny till jobbet. Duschade och gjorde mig i ordning. Sen så väckte jag Jenny klockan sju. Hon kom upp efter ett litet tag. Lite trött var hon förstås, för hon och Jimmy kom hem vid strax före fyra från festen i natt/morse...

 

Jenny gjorde sig i ordning, och sen så åkte vi iväg vid halvåtta. Jag lämnade av henne på jobbet, hon skulle jobba ett pass mellan åtta och fem i dag. Sen så åkte jag hem igen, och var hemma igen strax före åtta.

 

Jag åt frukost när jag kom hem. Sen så satte jag mig vid datorn en liten stund. La in mina fotografier från gårdagens EFIT bland annat. Borzko gick upp vid strax efter åtta. Han genomgick sina morgonbestyr förstås, och sen så åt han också frukost.

 

Vi konstaterade att det (som vanligt) regnade utanför fönstret. Och att det (givetvis) inte skulle blir någon stranddag i dag heller... Så vi satte tillsammans igång med veckostädningen.

 

Och vi gjorde det som vi nästan alltid gör: bytte lakan, bytte handdukar, tvättade lakan, tvättade handdukar, tvättade kläder, strök en jättehög med kläder, dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, m.m.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid halvtolvtiden. Han åt frukost då, och Borzko och jag passade på att äta lite lätt lunch då.

 

Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning, och sen så satt han en stund vid datorn. Borzko och jag slutförde vår städning.

 

Vid halvtvåtiden så var vi alla klara med det vi hade tänkt göra. Då gjorde vi nåt som jag aldrig brukar göra på dagen: tittade på film. Jag brukar ha svårt att sätta mig och kolla på film på dagen. Varför vet jag egentligen inte. Jag kan ju sitta med datorn, och även sitta och läsa en bok, men film ser jag helst på kvällen.

 

Men i dag blev det ett undantag. Jimmy kände sig lite slö och ville se på film. Borzko och jag tyckte att vi hade gjort nog med nytta och kände också för det. Så vi såg på två filmer i rad. De var en och en halv timme långa vardera, så det passade perfekt. Vi satt och kollade mellan halvtvå och halvfem.

 

Filmerna vi såg var: "Beck - Gamen" och "Beck - Den Japanska Shungamålningen". Båda filmerna var bra. De var precis som alla andra Beck-filmer, och jag gillar alla Beck-filmer.

 

När filmerna var slut och klockan var halvfem så åkte Jimmy iväg för att hämta upp Jenny på McDonalds när hon slutade klockan fem.


EFIT - 2007-07-07 - Ett Foto I Timmen - 13 -

-------------  

Här kommer fotografierna från min trettonde EFIT-dag, lördagen den 07 juli 2007.

 

-------------  

 

07.21.

 

Inte så pigg och fräsch va!? Oduschad, ostylad, osminkad...


       

image707

-------------  

 

08.07.

 

Piggare och fräschare nu va!? Nyduschad, nystylad, nysminkad! :-)


       

image708

-------------  

 

09.31.

         
Dags för lite sol och värme. Får man inget utomhus så får man väl köra med fusk-sol!...


image709

-------------    

10.45.

 

Nyss inköpta höftväskan! ;-D


       

image710

-------------  

 

11.53.

 

Här vore det ju kul om man kunde sitta och sola, läsa, och fika... Men det bara regnar och är grått, kallt, molnigt, och regnigt...


       

image711

-------------  

 

12.16.

 

Dags för lite lätt lunch. I dag blev det två sönderbrutna Sportknäckemackor i två deciliter lättyoghurt med honungsmelonsmak. Och till det ett stort glas kaffe med chokladmak, och ett stort glas Fun Light. Och så ett glas c-vitaminbrusdryck plus en multivitamintablett.


       

image712

-------------  

 

13.40.

 

Läste ut den vänstra boken och började på den högra boken.


       

image713

-------------  

 

14.47.

 

Jimmy äter lite lunch/mellanmål. Rostade mackor med ost och salami, och så kaffe förstås.


       

image714

-------------  

 

15.08.

 

En datorstund i köket med Jimmy. Borzko sitter och läser i sin bok.

 
      

image715

-------------  

 

16.00.

 

Och det bara regnar och regnar... :-(

 
      

image716

-------------  

 

17.23.

 

Jimmy har varit och hämtat Jenny på jobbet.


       

image717

-------------  

 

18.17.

 

Jenny fönar håret efter duschen.


       

image718

-------------  

 

19.00.

 

Jimmy och Jenny är på väg till festen. Visst är de fina!? ;-)


image719

-------------  

 

20.26.

 

Center, Engelsk Konfekt, Carte d'Or Dulce de Leche-Glass, Vicknings-Chips. Mmm... Lördagsgodis! ;-D


       

image720

-------------  

 

21.XX.

 

Glömde ta kort den här timmen... Jag var så upptagen med att se Bruce Willis i "Die Hard 4.0". Filmen var mycket bra tyckte jag.

       
-------------    


22.55.

 

Tittar på Gry Forsell i "Sommarkrysset" som jag hade spelat in tidigare på kvällen. Bröderna Magnus och Henrik Rongedal plus Magnus Carlsson var bäst i kväll.


       

image721

-------------  

 

23.39.

 

Och så måste jag ju uppdatera mig om vad som har hänt i världen innan jag går och lägger mig.


       

image722

-------------  

 

00.18.

 

Fina färger vi har på våra handdukar vá!? ;-)image723

-------------  

 

Nästkommande EFIT-dagar:

Lördagen den 7 juli och / eller Måndagen den 30 juli.

Tisdagen den 7 augusti och / eller Söndagen den 26 augusti.

 

-------------  

 

Länk till alla mina tretton EFIT-inlägg.

 

-------------  


Dagens Dagbok - Lördagen den 7 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy och Jenny kom hem vid strax före halvsex. Då åt vi alla fyra middag tillsammans. Satt och pratade en stund vid köksbordet sen förstås också.

 

Efter middagen så duschade Jenny och gjorde sig i ordning. Jimmy och jag satt lite vid våra datorer vid köksbordet, och Borzko satt också där, fast med sin bok.

 

Sen vid sjutiden så åkte jag, Jimmy och Jenny iväg. Jag skulle skjutsa dem båda till en fest i Hagsätra. Festen var hos jobbarkompisar till Jenny och före detta jobbarkompisar till Jimmy, det är alltså McDonalds-folk som har festen, och som är bjudna dit. Vi hämtade upp en tjej på vägen också.

 

Kom hem igen vid halvåttatiden. Satt en stund vid datorn då. Borzko gick en sväng till HemKöp i Centrum och köpte chips, choklad, godis, och glass till oss båda.

 

Vid halvniotiden sen så flyttade vi båda upp till vardagsrummet. Och så tittade vi på en dvd-film. I kväll blev det: "Die Hard 4.0". Åt och drack en massa gott under tiden också.

 

När filmen var slut vid halvelvatiden så tittade vi på "Sommarkrysset" som jag hade spelat in.

 

Och snart är det väl sängdags.


Fan vad jag är trött på det här vädret nu... :-(

Fan vad jag är trött på det här vädret nu... :-(


image706

(Bilden lånad)


Dagens Dagbok - Lördagen den 7 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju även i dag. Och jag gick förstås upp då, duschade, och gjorde mig i ordning. Väckte Jenny vid halvåttatiden som hon hade begärt. Sen så åt jag lite frukost.

 

Borzko hade gått upp klockan fem och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy var inte hemma. Han hade sovit över hos en kompis i Hagsätra i natt.

 

Vid halvniotiden så åkte Jenny och jag iväg. Jag körde henne till jobbet på McDonalds i Västberga för hennes arbetspass mellan nio och fem i dag.

 

När jag kom hem igen så satt jag vid datorn en liten stund. Sen vid halvtiotiden så gick jag mot Centrum och till SolAkuten. Solade där i en halvtimme. Varmt och skönt som vanligt.

 

Efter solningen så gick jag in i Centrum. Var sen på Wedins Accent och köpte mig en ny midjeväska eftersom min gamla hade gått sönder.

 

När jag kom hem igen så höll jag på här hemma som jag alltid brukar göra. Pysslade, plockade, fixade, donade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt.

 

När jag var klar med det jag hade tänkt göra så satte jag mig vid datorn. Brände några filmer bland annat då. Medan datorn brände så läste jag. Först så läste jag ut boken: "Hål i huvudet" av Jenny Jägerfeld. Sen så började jag på boken: "Brunstkalendern" av Emma Hamberg.

 

Jimmy kom hem från Hagsätra vid tvåtiden. Sen så kom Borzko hem från jobbet strax efter, vid halvtretiden. Jimmy åt lite när han kom hem, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Borzko duschade sen också och gjorde sig i ordning.

 

Sen så satt vi alla tre i köket en stund. Jimmy och jag satt med våra datorer. Borzko satt och läste i sin bok.

 

Vid fyratiden så stack Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna bort till OKQ8. De tankade och sen så kollade de igenom olja, vatten, luft och sånt på båda bilarna.

 

Sen vid halvfemtiden så åkte Jimmy iväg med bilen för att hämta upp Jenny på jobbet när hon slutade klockan fem.


"Hål i huvudet" av Jenny Jägerfeld.

image705

---------    

Recension av boken: "Hål i huvudet" av Jenny Jägerfeld. (Genre: Skönlitteratur / Chick-lit.)  

---------   


"Minou är tjugotre år och på kollisionskurs med hela världen. Hennes pojkvän Isak har dumpat henne via kassettband och kvar i den skitiga lägenheten på Söder finns bara tystnad. Minou är trött på sig själv, trött på livet, trött på att ingenting någonsin fungerar som det ska. Det känns som om hon har ett hål i huvudet där alla fina och intelligenta tankar rinner ut likt finkornig sand, medan de hemska och fula stannar kvar eftersom de är stora som jordkokor.

För att komma undan Stockholm och Isak sticker Minou till Spanien. Kanske ska hon hitta någon mening med alltihop där, eller åtminstone komma på ett sätt att vakna utan minnesluckor från kvällen före."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
En ganska så meningslös och tråkig chick-lit-bok tycker jag att det här var. Den var väl inte direkt dålig, men den engagerade mig inte. Läste ändå klart den, för jag ville veta hur den skulle sluta. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------    


Dagens Shopping - 070707 - Midjeväska.

I dag så köpte jag mig en ny midjeväska. Det blev en svart, i typ tyg, för 100:- kronor, på Wedins Accent i Farsta.

Jag avskyr att gå med handväska. Jag vill ha mina händer fria. Och jag tycker det är jobbigt att gå med något hängande över axeln. Ryggsäck gillar jag inte heller, för då har man ju ingen koll på grejerna, och så måste man ju ta av sig den varje gång man ska ha något.

På hösten, vintern och våren så har jag aldrig någon väska överhuvudtaget. Då ser jag till att alltid köpa bra jackor med många fickor som går att stänga.

Men på sommaren så går man ju oftast utan jacka. Och även om jag inte släpar runt på massor med saker, så är det ändå för mycket saker att ha i jeansfickorna. Och ibland kanske jag har kjol utan fickor.

Så på sommaren så har jag alltid midjeväska. Jag vet att de flesta tycker att det är omodernt, fult, och töntigt. Det är väl bara typ jag och en massa turister som går omkring med det. Men det är ju så himla praktiskt. Man har alltid händerna fria, och man har koll på grejerna. Så jag struntar i vad folk tycker, och så går jag med min midjeväska ändå.

Den väskan som jag har haft ett tag nu, gick spännet sönder på i går, så jag var tvungen att gå och köpa mig en ny. Hittade tur nog en i typ tyg, för ibland finns det bara i skinn, och det gillar jag sämre. Och så vill jag ju självklart ha svart.

Det här har jag i min väska:
Mobiltelefon.
Digitalkamera.
Handsfree/Hörlurar.
Lypsyl.
Några näsdukar.
Nyckelknippa.
Miniburk med handkräm.
Miniplånbok innehållande:
- pengar
- flera olika sorters plastkort
- förköpsremsa på SL
- sacketter
- nagelfil
- tandpetare

Och ovanstående grejer får plats alldeles lagom i en midjeväska.

Två frågor:

Vad har ni i era väskor?

Tycker ni att det är fult, töntigt, och omodernt med midjeväska?image704


Dagens Dagbok - Fredagen den 6 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy och jag åt middag klockan halvfem direkt när han kom hem från jobbet. I dag blev det samma mat som i går, för jag gjorde så mycket i går, så att det skulle räcka i två dagar. Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så stack vi iväg med Jimmys bil till Centrum.

 

Väl i Centrum så var vi först hos Farsta Speltjänst och hämtade ut ett bokpaket från Adlibris. Jag hade beställt tolv böcker, men det var bara tio böcker som kom. (Se fotografier i tidigare blogginlägg). Två böcker var restnoterade och kommer i nästa vecka. Efter det så var vi på Systembolaget och handlade en del.

 

När vi kom hem igen så hade Borzko kommit från jobbet. Han var ovanligt tidig i dag, hemma redan vid halvsextiden. Han åt middag, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar så åkte han iväg med Volvon hem till sin Mamma. Han skulle hämta hem de två borden och de tio stolarna som hon lånade förra helgen. Och så skulle han vara där en stund och fika och prata. Hans syster med man och barn är fortfarande kvar där också.

 

Jimmy blev upphämtad av tre kompisar vid halvsjutiden. Sen så skulle de vidare på fest.

 

Jag satte mig vid datorn i någon timme och höll på med lite allt möjligt. Sen vid kvart i åtta så åkte jag iväg i Jimmys bil. Jag hade fått lov att låna den i kväll, eftersom jag ville hämta Jenny på jobbet, och Borzko hade vår bil.

 

Jenny och jag var hemma igen i Farsta vid kvart över åtta. Jenny duschade och gjorde sig i ordning då. Sen så gick vi till Centrum vid kvart i nio för att köpa lite gott att äta. Vi var på HemKöp och vi handlade chips, ostbågar, choklad, och lösviktsgodis. Hemma igen strax efter nio.

 

Vi flyttade upp till vardagsrummet då. Självklart så tog vi med våra bärbara datorer upp. Sen så satt vi och pratade, åt och drack gott, höll på med allt möjligt i datorerna, och Jenny slötittade lite på teve också. Satt där i ungefär en och en halv timme.

 

Vid halvelvatiden så gick Jenny och la sig. Hon var trött efter sina tuffa arbetsdagar. Och hon ska jobba hela helgen också. Hon gick och la sig för att läsa en stund och så småningom sova.

 

Jag flyttade ner i köket igen när Jenny gick och la sig. Strax efteråt så kom Borzko hem från sin Mamma. Han gick också och la sig då på en gång. Han ska jobba extra i morgon och ska gå upp klockan fem.

 

Nu är klockan kvart över elva. Jenny sover. Borzko sover. Jimmy är på fest och kommer förmodligen hem sent. Jag sitter här i köket, pigg men proppmätt efter allt jag har ätit. Jag ska byta ut datorn mot boken en stund nu. Jag vill läsa ut den boken som jag håller på med nu. Jag är lite trött på den, och jag är så sugen på att börja på en ny.


EFIT i morgon, lördagen den 7 juli 2007.

I morgon så är det EFIT-dag igen. För er som inte vet vad det är, så finns det information på EFIT:S hemsida. Det är i alla fall ett sorts fotoprojekt som går ut på att man tar ett fotografi i timmen på en viss dag.

Här är en länk till mina tolv tidigare EFIT-inlägg.

Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska vara med i morgon eller inte. Jag har tyckt att det har varit jättekul förut, men de senaste gångerna så har jag tröttnat lite. Jag har lite för dålig fantasi, och kanske för liknande dagar i mitt liv, så jag tycker att alla EFIT-dagar blir så lika.

Dagens Shopping - 070706 - Tio stycken böcker.

I dag kom mitt paket från Adlibris med böcker som jag hade beställt. Men jag hade beställt tolv böcker, och det kom bara tio stycken. Två stycken var restnoterade och kommer i nästa vecka.

Är det någon som har läst någon av böckerna? Och vad tyckte ni i så fall? Skriv gärna en kommentar!


image701
image702
image703


Borzko och jag, 1986 och 1987, tjugo år sedan...

Och här kommer ännu ett Nostalgi-inlägg, den här gången från 1986 och 1987.

De två första korten är tagna den 22 augusti 1986. Det var Borzkos 30-årsdag och också vår Förlovningsdag. Vi hade stor fest, med familj, släkt, och vänner i vår dåvarande lägenhet i Solberga. Jag var 25 år gammal där.


image697

image698


Det här kortet är taget på Midsommarafton 1987. Jag är gravid med Jimmy där. Jag hade väl ungefär halva tiden kvar där, men jag var jättestor redan då. Jag gick ju upp 30 kilo under graviditeten...image699


Det här kortet är taget i Augusti 1987. Jag har väl ungefär två månader kvar av graviditeten där. Vi är på en Finlandskryssning med mina föräldrar där, och Borzko och jag dansar på båten. Vilka otroligt fula kläder jag har! ;-) Kjolen och blusen passar ju inte alls ihop! Jag hade rätt mycket färglada kläder på den tiden, men det hade väl de flesta på åttiotalet. Nu går jag ju mest i svart.image700


Dagens Dagbok - Fredagen den 6 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Och som vanligt, gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gick in och väckte Jenny sen vid halvniotiden. Hon gick upp, och så åt vi frukost tillsammans då. Sen så duschade hon och gjorde sig i ordning.

 

Borzko hade stuckit iväg till jobbet vid fyratiden som vanligt. Och Jimmy hade stuckit iväg till jobbet vid halvsjutiden som vanligt. Jenny stack sen iväg till jobbet vid tiotiden. Hon skulle egentligen ha varit ledig i dag, men hon ställde upp och tog ett pass för någon som behövde vara ledig, mellan elva och åtta i dag.

 

Själv så höll jag på med att göra lite nytta här hemma i dag på förmiddagen. Jag höll på och donade, plockade, pysslade, grejade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och tvättmaskinen gick många omgångar också. Lite lätt lunch och en fika blev det sen vid tolvtiden.

 

Efter lunchen så tyckte jag att jag hade gjort nog med nytta i dag. Funderade på om jag skulle ta en promenad, men jag hade ingen lust. Varmt och skönt ute, men tyvärr alldeles igenmulet, annars så hade jag mer än gärna solat lite. Men nu satte jag mig istället på nedre balkongen, i soffan, och så drog jag ifrån inglasningarna. Satt med datorn i knäet och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

 

Efter en stund så övergick jag till boken som jag läser för tillfället: "Hål i huvudet" av Jenny Jägerfeld. Läste först bara boken en bra stund. Sen efter det så varvade jag boken och datorn. Och så höll jag på större delen av eftermiddagen, tills Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden.


Nostalgikort från -82 och -83.

Jaha! Dags för ett Nostaligi-inlägg igen då! :-)

Både det första och det andra kortet är taget på sommaren 1982, då var jag 21 år gammal. Det första tror jag är taget på ett hotellrum i Italien, och det andra kortet tror jag är taget på ett hotellrum i Spanien. Kortet är i alla fall båda tagna på min och en tjejkompis Tågluffning runt om i Europa. Vi var ute i en hel månad och tågluffade, och det är nog en av mina allra bästa semestrar.


image693

image694


Det här kortet är taget i December 1982. Det är taget i min etta som jag bodde i då i Kristineberg. Förmodligen så är det min Moster som tar fotot, och jag tror att hon och min familj är där på Adventsfika. I soffan sitter min Pappa, min syster, jag, och min Mamma.


image695


Det här kortet är taget 1983, och jag är 22 år. Det var en jobbarkompis som tog det på mig på min arbetsplats.


image696


Vem är du? Var bor du? Hur gammal är du? Har du också en blogg?

Nu lånar jag en idé från Karin Olofsson.

Jag är också nyfiken på vilka ni är som läser min blogg dagligen. Eftersom jag har cirka 300-400 läsare varje dag, och jag vet ju egentligen inte ens vilka 10% är, så vore det jättekul om ni kunde skriva vilka ni är!

Jag skulle vilja veta vilka ni är, var ni bor, hur gamla ni är, om ni också har en blogg, till exempel.

Kul vore också att veta varför ni läser min blogg. Vad är det som är bäst? Dagboken? Fotografierna? Eller något annat?

Skulle också vilja veta om det finns några här som jag känner "i verkliga livet" som läser min blogg, som jag inte vet om.

Snälla ni, skriv en kommentar. Eller om ni inte vill ge er till känna där, så alla kan se, så maila mig på: [email protected].

Tack på förhand!

Tack!

Vill bara säga ett tack till er som har engagerat er i att jag skrev att jag gärna ville ha information om Artros. Jag fick ett tiotal kommentarer, och ännu fler mail. Nu har jag fått massor med personlig information av er, och jag har massor med länkar att kolla på. Jag blir glad när ni är så snälla och vill hjälpa till.

Om det är någon som inte läste mitt inlägg i går, så finns det här. Jag tar gärna emot ännu mer information av er om ni har. Det kan man aldrig få för mycket av.

Speciellt gärna tar jag gärna information om medicin, träning, naturläkemedel, och kost. Allra speciellt just om någon har erfarenhet av, och har fått hjälp av, att äta naturläkemedel och/eller ändra i sin kost.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 5 juli 2007 - Kvällen.

Sen när vi alla tre var klara så tog vi Jimmys bil och åkte till Centrum. Och sen så var vi på OnOff och köpte en ny bärbar dator till Jenny. Hennes tangentbord har ju gått sönder på hennes gamla bärbara dator, så hon har haft ett externt tangentbord, och det är ju inte så kul. Ingen försäkring har vi kvar på den heller, och den är så pass gammal så det lönar sig inte att laga den.

 

Den här datorn blev det. Och en extra försäkring på två år blev det också.

 

Väl hemma igen så satte vi oss alla tre vid köksbordet med våra bärbara datorer. Sen så hjälpte Jimmy till med att ladda ner och installera allt som Jenny ville ha i sin nya dator. Jag blev ju lite avundsjuk på att hon nu har Windows Vista...

   


image690


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden i dag också. Han åt middag, duschade, gjorde sig i ordning, och resten av kvällen så satt han också med oss i köket. Han läste en del i sin bok då också. Gick och la sig gjorde han vid halvtiotiden i dag också.

 

Vid strax före niotiden så gick Jenny en sväng till Centrum. Hon var så godissugen och Jimmy var så chipssugen. Till mig så handlade hon två Solero-glassar.

   


image691


Sen så satt vi där med våra datorer och höll på med allt möjligt. Vid halvelvatiden sen så gick både Jimmy och Jenny in på sina rum, och för att sova så småningom.

 

Själv så sitter jag kvar här i köket med min dator. Men jag ska nog byta till boken en stund nu istället. Dags för en liten Glukosamin-kapsel är det också...


image692


Dagens Dagbok - Torsdagen den 5 juli 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost med fika, och så nyhetsläsning i datorn under tiden, blev det sen.

 

Borzko hade gått upp klockan halvfyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade åkt iväg vid halvsjutiden för att jobba. Jenny hade lite sovmorgon i dag.

 

Klockan halvnio så gick Jenny upp. Hon åt frukost, duschade, och gjorde sig i ordning sen. Jag satt vid datorn en stund och bloggade lite och läste bloggar.

 

Klockan tio sen så skjutsade jag Jenny till jobbet, för hon skulle jobba mellan elva och tre i dag. Hemma i Farsta igen vid halvelvatiden. Då åkte jag direkt till Centrum med bilen. Sen så strosade jag runt lite, och sen strax före elva så gick jag till Vårdcentralen, för jag hade återbesökstid hos min Husläkare klockan elva.

 

Vad hon sa var ju att blodproverna och röntgenbilderna visade att jag inte hade varken reumatism, eller gikt. Däremot så hade jag artros. Läs mer om vad jag har skrivit om det i ett tidigare blogginlägg i dag.

 

När jag var klar hos läkaren så gick jag till Apoteket och hämtade ut min medicin, och köpte även lite värktabletter, Ipren, och även hydrocortisonkräm.

 

Sen så gick jag till Hemköp. Handlade där fyra fulla plastkassar för cirka 450:- kronor. Sen åkte jag hem efter det.

 

Väl hemma igen så packade jag upp allting. Sen så åt jag lite lätt lunch och tog en fika. Efter det så satt jag ganska så länge vid datorn och googlade och letade efter hemsidor och artiklar om artros. Läste en hel del och sparade andra för att läsa vid senare tillfälle.

 

Men sen så ville jag ut i solen. Så jag satte mig på min soliga uteplats vid halvtretiden och solade och läste i min bok: "Hål i huvudet" av Jenny Jägerfeld.

 

Så småningom så gick jag in och började att förbereda middag till Jimmy och Jenny skulle komma hem från jobbet. I dag blev det Fullkornspasta Cotelli från Kungsörnen. Till det så blev det Eldorado Köttbullar till resten av familjen, och Abbas Laxköttbullar till mig. Lite tillbehör blev det också: majs, champinjoner, paprika, och tomater. Och så hade vi lite kvar av det jag gjorde i ordning i förrgår: Vetesallad, och Basilikadressing.

 

Vid kvart i fem så kom Jimmy och Jenny tillsammans hem från sina jobb. Jenny hade jobbat över en stund, och sen väntat på Jimmy, så hon fick skjuts hem. Jenny duschade lite snabbt, och sen så åt vi tre middagen, som jag hade förberett, tillsammans klockan fem. Sen efter middagen, och undanplockningen, så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Artros.

Nu har jag varit hos Läkaren och fått min diagnos, och det var:

ARTROS.

Jag vet nästan ingenting om denna sjukdom sedan tidigare, så jag skulle jättegärna vilja att om det finns någon av mina läsare som har Artros eller vet någonting om det så skriv till mig!

Vill ni inte skriva här i bloggen, så maila mig på: [email protected].

Jag har suttit här nu i ett par timmar och googlat och letat på Internet. Om det är någon som är intresserad av att läsa så är här två bra artiklar från Apotekets hemsida:

"Artros - ny kunskap ger hopp".

"Artros - vår vanligaste ledsjukdom.

Men nu vet jag i alla fall att jag inte har Gikt, vilket jag i och för sig inte trodde. Och jag har inte heller Reumatism, vilket jag faktiskt har trott länge. Artros trodde jag mest drabbade äldre, och jag trodde att det hade med förslitning att göra. Men så är det inte, det var vad man trodde förr. Men nuförtiden så vet man att det är en sjukdom, som gör att brosket förändras i lederna, och gör att man får ont.

Jag fick en medicin som jag ska äta varje dag. Först tre kapslar om dagen i en månad, och sen två kapslar om dagen i elva månader. Sen så ska jag förmodligen äta medicinen i ett år till. Det är Glukosamin. Det läkemedlet ska hjälpa till att bygga upp brosket och ledvätskan. (Finns även receptfritt och som naturläkemedel.)

Läkaren sa att jag kan aldrig bli bättre än vad jag är nu, men det kan bli så att utvecklingen av sjukdomen avstannar, och ligger på den här nivån. Har jag otur kan jag ju också bli mycket sämre förstås.

Jag ska i alla fall leva som vanligt. Förr trodde man att man skulle ta det lugnt när man hade ont. Men nya rön visar att det är bättre att motionera och hålla igång, så länge man inte får allt för ont. Oftast får jag ju ondast efter promenader och liknande, och inte under tiden. Men då kan man med fördel ta värktabletter efteråt.

Här är mer att läsa om någon är intresserad.

Men som sagt var, om någon av er har Artros, eller om ni vet mycket om sjukdomen av andra orsaker, så skriv gärna till mig.


Utmaning!

Nu utmanar jag er till att göra en lista och ett test! När jag namnger personer i utmaningar, då gör ni oftast snällt, men när jag skriver och utmanar utan att namnge att vem som helst ska göra, då är det ingen som gör. ;-D

Så nu utmanar jag: Jenny, Snurran, Angela, Finkan, Annebelle,  och En Södertäljebos Liv II, att göra nedanstående lista och test! Skriv i en kommentar om ni har gjort dem, så jag kan kolla.

Är ni några andra som gör dem, så skriv ni också.

Listan.

Testet.

Listan för mest aktiva på Blogg.se.

I dag ligger jag på plats nummer 29.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 4 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

När jag kom hem vid halvfyratiden så satte jag mig och tog det lugnt ett tag. Fötterna och benen behövde vila lite. Satt i köket med datorn i knäet och höll på med lite allt möjligt i en timme ungefär.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Det blev samma middag som i går, för jag lagade så mycket då, så det fanns kvar av allting.

 

Sen kom Jenny hem vid kvart över fem. Hon hade slutat klockan tre i dag, och sen varit iväg en sväng efter jobbet, och jag trodde hon skulle vara borta längre tid, därför hade vi inte väntat på henne till middagen. Men hon åt när hon kom hem, och vi satt kvar med henne.

 

Vid sextiden sen så ville Jenny gå en sväng till Centrum för att handla lite, så jag följde med henne. Hon handlade lite sminkgrejer och lite smycken, text och bild kommer kanske i hennes blogg. Själv så handlade jag bara en ny mascara på extrapris för 60:- kronor på Åhléns. Och en varsin glass blev det också.

 

Sen tänkte jag köpa den här tröjan på Cubus. Men tyvärr så fanns den bara i grönt, och det har jag ju inte gärna. Så den fick hänga kvar i affären. Men jag tyckte texten var kul och passade mig! ;-)

   


image689


När vi kom hem igen så satt jag, Jenny och Jimmy och tittade efter bärbara datorer på Internet. Jennys tangentbord på hennes bärbara dator har ju gått sönder, så hon får lov att ha ett separat tangentbord inkopplat, och det är ju inte så kul. Inte lönsamt att lämna in den på reparation heller. Så förmodligen så blir det att vi köper henne en ny bärbar dator. Kanske redan i morgon.

 

Sen så åkte Jimmy iväg med bilen till sina kompisar i Hagsätra, och kommer väl hem vid tolvtiden som vanligt. Jenny och jag satt vid köksbordet med våra datorer en stund.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden i dag. Och hans kväll blev lika kort i kväll också. Bara två timmar. Men han hann med middag, dusch, iordninggörande, pratstund med både Jenny och mig, lite sportkoll på teven, och även en liten stunds bokläsning. Sen så la han sig vid halvtiotiden eftersom han ska upp halvfyra i morgon.

 

Jenny la sig också rätt så tidigt, redan vid halvelvatiden, men hon jobbar ju väldigt mycket för tillfället, och har nästan alltid tidiga morgnar. I natt sov hon visst bara fyra och en halv timme, och så jobba hela dagen på det, så jag förstår att hon blir trött.

 

Och jag ska nu blogga det här, sen så ska jag läsa lite i min bok, men det blir säkert några små kortare stunder vid datorn igen för mig innan det är sängdags vid ettiden.


Ordlös Onsdag - 1 - 2007-07-04.

image688

Ordlös Onsdag - nytt fotoprojekt.

Se fler fotografier av deltagare i Ordlös Onsdag här.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 4 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost med nyhetsläsning i datorn under tiden.

 

Familjen var på jobbet. Borzko hade gått upp fyra och åkt till jobbet. Jimmy och Jenny hade åkt hemifrån vid sextiden. Jimmy hade då skjutsat Jenny till jobbet på McDonalds, och sen så hade de ätit frukost där tillsammans, innan han stack iväg till sitt jobb på Hägerstens Brädgård, för att jobba mellan sju och fyra. Jenny skulle jobba ett pass mellan sju och tre i dag.

 

Jag höll på och fixade lite här hemma, och satt även lite vid datorn. Sen vid kvart över nio så gick jag iväg till Centrum och till Tunnelbanan. Jag och två jobbarkompisar hade bestämt att ses i dag för att promenera och prata. Regnade gjorde det ju på morgonen förstås... Den ena kollegan hoppade av på grund av vädret. Men jag och Snurran bestämde oss för att ses ändå. Kan man inte promenera så kan man ju alltid fika någonstans och prata där.

 

Mötte upp med Snurran klockan tio vid Klarabergsviadukten. Jag hade trotsat det dåliga vädret, och tagit på mig shorts och topp, och inte tagit med något paraply, men jag tog i alla fall med en tröja. Vädret var mulet och grått när vi träffades, men det såg ut som om regnet hade dragit bort. Så vi bestämde oss för att promenera ut till Djurgården.

 


image685


Vi promenerade bort till Djurgården, sen runt hela Djurgården, och sen tillbaka in till City igen. Vi gick inte så snabbt, utan i lagom takt så vi kunde prata bra. Inget regn kom det, och det blev varmare och varmare. Tröjorna åkte ganska så snabbt av oss. Jättemysigt och fint att gå runt på Djurgården. 

 


image686


Vi var tillbaka i City vid tolvtiden. Då var vi hungriga och törstiga så vi gick in McDonalds och köpte varsin McBean (vegetarisk hamburgare) och varsin Ramlösa. Sedan så satte vi oss på en bänk på Norrmalmstorg och åt och drack.

 

När vi var klara så gick vi till Pressbyrån och köpte varsin kaffe, och sen fortsatte vi vår promenad. Nu gick vi mot Kungsgatan, för jag skulle till en affär där och titta efter ett par skor. Melins på Kungsgatan 53 gick vi till, och där köpte jag mig ett par Birkenstock Papillo, svarta med diamanter på spännena. (Se tidigare blogginlägg). 800:- kronor kostade de.

 

Gick sen till Hötorget och kollade lite, för jag söker en ny midjeväska. Men jag hittade ingen som jag ville ha. Då gick vi söderut, Drottninggatan och mot Gamla Stan. Och sen vidare mot Slussen och slutligen Medborgarplatsen. Varsin glass köpte vi på vägen också. Södra Station blev slutmålet, för där skulle Snurran ta pendeltåget hem till Tullinge igen.

 

Blev stående en bra stund och pratade där också, innan vi slutligen skiljdes åt vid tretiden. Då gick jag mot tunnelbanan i Medborgarplatsen och åkte hem till Farsta igen. Kom hem vid halvfyratiden, sex timmar efter att jag gick iväg i morse. Jag glömde tyvärr att ta med mig stegräknaren i dag, men jag tror nog att vi gick, effektiv tid, i minst tre timmar, kanske i fyra timmar.

 

Det var en mycket trevlig dag i alla fall. Tack Snurran! Det gör vi om!


image687


Dagens Shopping - 070704 - Birkenstocksandaler.

image682

image683


Heter det inte : " Klippning " !?

Heter det inte : " Klippning " !?


image684

Frisersalong - Götgatsbacken.


Hur bloggberoende är du?

78%

78 % ska det stå...  Halva föll bort...

Jag hittade det här testet i Peters (nya) Blogg och tyckte det var lite kul!
Testa gärna själv!

Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy hade hämtat Jenny på jobbet, och de kom hem båda två tillsammans vid femtiden. Då åt vi middag tillsammans direkt. Det blev ju rena festmåltiden av allt det som jag hade stått och gjort i ordning på eftermiddagen.

 

När vi hade ätit klart och suttit och pratat en stund, så duschade både Jimmy och Jenny i tur och ordning, och så gjorde de båda två sig i ordning. När de båda var klara, och allt var undanplockat efter middagen, så åkte vi alla tre iväg i Jimmys bil in mot stan.

 

Vi släppte av Jenny vid tunnelbanan vid Skanstull, och sen så skulle hon vidare in mot City för att möta upp med några kompisar.

 

Jimmy och jag åkte vidare till Södertappen för att lämna blod. I vanliga fall så lämnar vi blod var fjärde månad, men eftersom vi tatuerade oss när vi var i Thailand, så fick vi lov att ha ett uppehåll på sex månader den här gången.

 

Vi fikade lite först medan vi väntade på vår tur, och sedan så lämnade vi båda blod. För Jimmy var det gång 5 och för mig gång 80. (Men då har jag lämnat plasma också, och det kan man göra oftare). Jimmy hade 151 i blodvärde, och jag hade 136.

 

När vi var färdiga så åkte vi hem till Farsta igen. Vi kom hem vid halvåttatiden. Jimmy bara släppte av mig, och sen så åkte han iväg till sina kompisar i Hagsätra.

 

Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt som jag kom hem från blodgivningen. Han åt middag, duschade, och gjorde sig i ordning.

 

Klockan åtta sen så satte vi oss båda två i vardagsrummet och så tittade vi på: "Allsång på Skansen". Efter programmet så tittade Borzko på Nyheter och Sport, men då ägnade jag mig åt datorn istället.

 

Vid tiotiden så gick Borzko och la sig. Han ska ju förstås upp tidigt i morgon bitti som vanligt. Jag fortsatte att sitta med datorn. Bland annat så tittade jag på den extra halvtimmen på Internet från Allsång på Skansen.

 

Nu är klockan halvtolv. Jenny ringde precis och sa att hon är på väg hem. Så hon kommer väl vid tolvtiden ungefär. Jimmy kommer väl förmodligen hem då ungefär också. Sen så ska de båda två upp klockan sex i morgon bitti för att jobba, så de går väl och lägger sig vid tolvtiden. Själv så blir jag väl sittande här till ettiden som vanligt. Eller förresten, jag ska nog lämna datorn, och läsa i min bok istället.


Allsång på Skansen - Den extra halvtimmen.

Glöm inte bort att titta på den extra halvtimmen från Allsång på Skansen på Internet!
Här är länken till svt:s hemsida.
Mer av Per Gessle och Måns Zelmerlöw är ju aldrig fel! ;-)


Lämna Blod !!!

image681

Varför lämnar inte fler blod? Varför ska det alltid behöva vara kris på blod? Speciellt på sommaren? Visst finns det väl en del som tyvärr inte kan lämna blod. Men de flesta lämnar inte av ren lathet tror jag... Jag tror ju att de flesta vill ha blod om de råkar ut för en olycka. Då är det självklart att det ska finnas! Men varför lämnar man inte själv då?

För mig har det alltid varit självklart att lämna blod. Jag började direkt när jag fyllde 18 år, och har sen lämnat hela tiden, bara med uppehåll vid graviditet och amning. I dag när jag lämnade så var det min åttionde gång, men då har jag även lämnat blodplasma under några år. Borzko lämnar också blod, och har gjort så större delen av sitt vuxna liv. Jimmy började när han fyllde 18 år, och har hunnit lämna fem gånger. Jenny har lovat att testa åtminstone en gång när hon har fyllt 18.

Tänk till alla ni som inte lämnar blod! Fundera på varför ni inte gör det! Man går ju bara 3-4 gånger om året, och själva blodlämningen tar bara cirka fem minuter. Hela besöket tar kanske 20-30 minuter. Här är en hemsida där all information finns. Annars får ni gärna fråga mig om det är något ni undrar över!


image681

(Bilderna lånade)

Dagens Kändisspotting - 070703 - Mårten Andersson.

I dag såg jag Mårten Andersson i stan. (Stand Up Comedy, Lets Dance). Han gick över ett övergångsställe vid Medborgarplatsen. Han åt på en glass, och så höjde han handen som tack till Jimmy för att han stannade bilen vid övergångsstället och släppte över honom. 

               image679            image680
(Bilderna lånade)


Sen så såg jag en kvinnlig skådespelare inne på blodgivningen, men jag kan inte komma på vad hon heter... och inte heller vad hon har spelat i... ;-)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så larmade mobilen klockan sju, precis som vanligt. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det frukost med nyhetsläsning i datorn, också precis som vanligt.

 

Borzko hade gått upp redan klockan halvfyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy och Jenny hade åkt iväg vid sextiden för att båda jobba mellan sju och fyra i dag.

 

Jag gick iväg hemifrån sen vid niotiden. Jag hade tid bokad hos min Husläkare på Vårdcentralen klockan kvart över nio. Jag hade bokat tid eftersom jag får mer och mer ont i mina fötter, eller inte i hela fötterna, utan i typ stortålederna. Har också fått knölar på varje fot på lederna. Jag har haft lite problem i många år, men nu på senaste tiden så har det blivit värre och värre. Känner även lite ibland i typ samma leder, fast på tummarna.

 

Jag har tänkt själv att det kanske är något reumatiskt. Vi har ju reumatism i släkten. Och jag tycker att jag alltid blir sämre när det är regnigt, fuktigt, och kallt väder. Jag har alltid lite ont, även när jag inte gör någonting. Och vissa dagar blir det värre, och även när jag promenerar mycket. Jag har också fått jätteproblem att hitta bra skor. Jag köper massor med skor som känns bra i affären, men sen när jag går lite mer i dem, så får jag så ont så jag inte kan ha dem.

 

Så nu tyckte jag att det faktiskt kanske var dags att söka för det hos en Läkare. Det kan ju hända att det kan finnas någon hjälp att få. Husläkaren gjorde en snabb undersökning först. Men sen så sa hon att det är nästan omöjligt att säga vad det är vid bara en undersökning. Hon tyckte att jag skulle först gå till Laboratoriet och lämna ett blodprov. Och sen så skulle jag gå och röntga fötterna på Röntgenavdelningen.

 

Sen när hon får resultatet av de båda undersökningarna, så kan hon kanske säga lite mer om vad det kan vara. Åtminstone så kan hon då utesluta vad det inte är. Hon trodde att det kan vara reumatism, gikt, och/eller artros. Men hon ville inte säga något mer förrän efter resultaten. Hon får båda resultaten i morgon, onsdag, och så ska jag tillbaka till henne på torsdag klockan elva. Så då får vi se...

 

Husläkarbesöket, laboratoriebesöket, och röntgenavdelningsbesöket tog lite drygt en timme alltihopa. Snabbt och effektivt faktiskt. När allt var klart så gick jag till Konsum och handlade en hel del matvaror. Och sen så gick jag hem.

 

Efter uppackning av matvarorna så satte jag mig en stund och solade. Jag satte mig uppe i vardagsrummet och solade vid vår franska balkong i dörröppningen. Satt väl där i någon timme ungefär.

 

Efter det så åt jag lite lätt lunch och tog en fika. Satt vid datorn en stund då också. Och sen så gick jag ut med min dator och satte mig på nedre balkongen en stund. Skugga där då, men varmt och skönt ändå faktiskt. Vid tvåtiden sen, när solen kommer på vår uteplats, så satte jag mig där en stund och läste i min bok i solen.

 

Sen vid tretiden så gick jag in och började med att förbereda maten. I dag så kände jag för att göra en massa olika tillbehör, och mycket av allting, så det räcker i några dagar. Så jag gjorde: Vetesallad, Kesoröra, Vitlöksfraiche, Basilikafraiche, och Grönsallad. Och så föreberedde jag själva middagsmaten som i dag blev: Kycklingfiléer till övriga familjen, och Quornfiléer till mig, och till det: Kinamixrisröra.


Vetesallad.

Här är ett recept på någonting som jag kallar för Vetesallad.
I skolköket där jag jobbar så gör vår Husmor någonting liknande.
Man kan väl i princip göra lite hur man vill.
Men så här gör jag:

Öppna 2 burkar Zeta Matvete Durum och skölj av i kallt vatten.
Tärna 1 rödlök smått.
Tärna 2-3 tomater smått.
Tärna cirka en halv gurka smått.
Häll sen över en vanlig vinägrett-dressing,
eller en italiensk salladsdressing.
Blanda ihop alltihopa.

Sen kan man ha Vetesalladen antingen som den är som huvudrätt.
Eller som istället för pasta/ris/potatis.
Eller som ett tillbehör till "vanlig" mat.


image678


(Gå gärna in och titta på mina "gamla" recept under kategorin Mat och Dryck. Jag har uppdaterat där med bilder. Till exempel på min supergoda kesoröra.)


En liten lista...

En liten lista

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag umgicks och hade det så trevligt med mina barn i går. Med Jenny nästan hela dagen, och med Jimmy en bra stund på eftermiddagen och kvällen.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Då åt jag frukost och fikade, och så läste jag nyheter i datorn under tiden.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Då pratade jag i mobiltelefonen med Jenny, som är på jobbet och då hade rast.
Det sista du sa högt? Puss, puss. Älskar dig. (Till Jenny i mobilen)
Det senaste någon sa till dig: Puss, puss. Älskar dig. (Av Jenny i mobilen)
Vad har du druckit idag? Vatten, Kaffe, Fun Light Tropical Fruit. 
Vad var det senaste du åt? Arlas Lätta och Milda Vaniljyoghurt med två brytna knäckebrödsmackor i, Wasabröds Sportknäcke. Det var min lunch.
Vad var det senaste du köpte? Mat på Konsum i Farsta Centrum.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vitmålad trädörr.
Vad är det för väder hos dig nu? Varmt, soligt, men det börjar att blåsa upp ordentligt och komma mycket med moln... Så det blir nog sämre väder under eftermiddagen.
Godaste glassmaken? Oj! Älskar all glass! Så svårt att välja... Nej, jag kan faktiskt inte!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, det finns nog. Har dock inte varit med om det själv.
Sover du tungt? Njae, sådär...
Drömmer du mardrömmar? Väldigt, väldigt sällan.
Trivs du med ditt jobb? Ja, i stort sett gör jag det. Fast jag skulle ju hellre jobba på kontor och med datorer...
Favoritklädsel? Nästan alltid svarta kläder. Nästan alltid jeans.
Favoritlåt just nu? En gammal låt: "Don't look back in anger" med Oasis.
Vad ser du om du tittar till höger? Ett stort glas med Fun Light och min mobiltelefon.
Vad gör dig glad just nu? Att jag har SOMMARLOV!
Vad ska du göra härnäst? Blogga det här, sen plocka undan efter min lunch, och sen så ska jag nog sätta mig och läsa på balkongen tror jag.
Höger eller vänsterhänt? Höger.
Humör just nu? Väldigt bra faktiskt!
Favoritgodis? Mjölkchoklad, lösviktsgodis, och mest chips, om det nu räknas till godis.
Kläder just nu? Knälånga jeanshorts från Gina Ttricot. Svart Billabong-linne köpt i Thailand.
Sommarplaner? Ingenting alls egentligen. Vi var ju i Thailand två veckor på jullovet, så vi ska inte göra något nu i sommar.
Hur många kuddar sover du med? Tre. Två stora och en liten. De två stora har jag när jag läser. Och den lilla när jag sover.
Spelar du något instrument? Lite gitarr.
Morgon eller nattmänniska? Jag måste faktiskt säga både och!
Vad är viktigast för dig? Mina barn.
Är du kittlig? Bara litegrann.
Snarkar du? Nej, säger min familj.
Stjärntecken? Fiskarna.
Äckligaste insekten? Larver...
Stökigt eller välstädat? Välstädat.
Längtar du mest efter just nu? Att det ska bli en riktigt fin, varm, solig sommar nu framöver!Jag hittade den här hos en av mina favoritbloggare

Hedgehog-Sara, och tyckte att den var lite kul. Nu utmanar och uppmanar jag ALLA mina läsare som har egna bloggar att också göra den! Ni som gör den kan väl skriva det i mina kommentarer så jag inte missar den! ;-D

Dagens Dagbok - Måndagen den 2 juli 2007 - Andra halvan av dagen.

Efter middagen så ville Jimmy åka och tvätta sin bil, och Jenny ville hjälpa honom, så de två stack iväg till "Wash & Drive" i Fagersjö. Jenny tvättade Jimmys bil, och sen så kom de hem igen.

 

När de kom hem igen så ångrade jag att jag inte hade följt med och tvättat av Volvon också. Då ville Jenny åka igen, och tvätta den, för hon tyckte att det var så kul. Och Jimmy ville hänga med igen, för han hade glömt bort att dammsuga sin bil.

 

Så vi stack iväg alla tre med båda bilarna. Jenny tvättade av Volvon, och Jimmy dammsög Polon.

 


image674


image675


Efter det så vill Jenny prova att övningsköra i Jimmys bil, och det tyckte Jimmy var helt okej, så vi stack iväg alla tre i båda bilarna bort till parkeringen vid Stockholmsmässans parkering i Älvsjö.

 

Sen så körde Jenny runt där i Jimmys bil en bra stund. Vet inte riktigt hur länge det var, kanske hälften av tiden förra gången som var en och en halv timme, alltså i tre kvart ungefär. Det gick jättebra även den här gången också.

 

På vägen hem så åkte Jimmy och Jenny förbi McDonalds i Sköndal och köpte varsin McFlurry-glass till oss.

 

Vi var hemma vid åttatiden igen. Jimmy var bara hemma en halvtimme ungefär, och sen så stack han iväg vid halvniotiden. Han skulle till Hagsätra och möta upp med några kompisar där. Han lär väl komma hem vid tolvtiden ungefär. Det brukar han göra när han ska jobba dagen efter.

 

Borzko kom hem från jobbet vid kvart över åtta. Han åt middag, duschade, och gjorde sig i ordning. En pratstund blev det också förstås. Sen så hann han inte med så mycket mer. Väldigt korta kvällar blir det nästan alltid när han jobbar. Han ska ju upp halvfyra i morgon bitti igen, så han gick och la sig vid halvtiotiden.

 

Jenny satt sen på sitt rum större delen av kvällen. Mest med datorn i knäet förstås. Sen så gick hon och la sig tidigt hon också. Redan vid halvelvatiden. Hon skulle först läsa i sin bok en stund, och sen sova tidigt. Hon ska upp tidigt i morgon, åka hemifrån vid sex, och jobba mellan sju och fyra.

 

Och jag satt större delen av kvällen i köket. Mest med datorn i knäet jag också. Ingen teve i kväll heller, som vanligt. Läste lite i boken, som jag började i förut i dag på badet, också: "Hål i huvudet" av Jenny Jägerfeld. Och så lär väl resten av kvällen bli nu fram till ettiden, datorn och boken varvat.


Dagens Dagbok - Måndagen den 2 juli 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, och nyhetsläsning i datorn under tiden.

 

Borzko hade gått upp redan klockan halvfyra och åkt iväg för att jobba som vanligt. Han har ju haft en veckas semester nu. Nu ska han jobba två veckor. Och sen så har han två veckor semester till.

 

Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba som vanligt. Han har ingen semester alls i sommar. Han hade två dagar i juni när han var på Dreamhack Summer 2007. Och sen så ska han ha en vecka i slutet på november när det är Dreamhack Winter 2007. Han har ju nyligen börjat på nytt jobb, och ska jobba hela sommaren.

 

Jag höll på och fixade lite här hemma en stund. Och sen så satt jag en stund vid datorn också. Efter det så packade jag ner mina badgrejer. Precis när jag skulle gå, vid halvtiotiden, så vaknade Jenny och gick upp. Först tänkte jag vänta på henne, men hon sa att hon ville ta det lugnt en stund, och att hon skulle komma dit till badet någon timme senare.

 

Så jag stack iväg själv till badet. Kom dit vid kvart i tio. Sen så låg jag och solade i någon timme, och så kom Jenny vid kvart i elva.

 


image670


Sen så var vi där till ungefär kvart i två, fyra timmar för mig, och tre timmar för Jenny. Vi solade, läste, pratade, fikade, åt lite lätt lunch, åt glass, och jag tog mig även ett dopp i sjön, men Jenny avstod och tog bara en dusch. Jättemysigt hade vi det i alla fall där.

 

När vi sen kom hem så var vi bara hemma en kort stund, och sen så fick Jenny för sig att hon ville övningsköra! Det har jag tjatat om i ett år och fyra månader nu... Ända sedan hon fyllde 16. Vi gick kursen och ordnade alla tillstånd då, och sen dess har hon inte velat köra en enda gång... Men nu ville hon helt plötsligt! Och självklart så ställde jag upp på det!

 

Så vi åkte iväg till Stockholmsmässan i Älvsjö. Där är en stor parkering, och där körde jag med Jimmy i början när han övningskörde för några år sen. Sen så körde Jenny runt där i ungefär en och en halv timme. Hon tyckte att det var jättekul, och det gick jättebra för henne. Vi tränade mest på dragläget och att växla.

 


image672


image673


Vi var hemma igen vid halvfemtiden. Jimmy kom hem ungefär samtidigt från jobbet då. Jenny stack iväg en sväng till Centrum, för hon ville ha våfflor till middag, med glass till, och glass hade vi ingen hemma. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning.

 

Sen så hjälptes vi åt alla tre med middagen. Och så åt vi frasvåfflor med gräddvaniljglass till middag. Satt och pratade en stund också.


image671


(Mobil-Blogg) Äntligen en dag på badet! :-D

20070702809.jpg
(Mobil-Blogg) Äntligen en dag på badet! :-D

Veckans Vikt - Vecka 27 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 27 - 2007
02/07

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 26 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 26 - 2007
25/06 - 01/07

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 1 juli 2007 - Kvällen.

Sen efter middagen så åkte Jimmy iväg med sin bil. Han skulle möta upp med några kompisar i Hagsätra.

 

Jenny var mest på sitt rum, satt vid datorn, pratade i telefon, och läste i sin bok.

 

Borzko satt och läste, och läste även ut boken som han höll på med.

 

Jag satt lite vid datorn först, och sen så satt jag också och läste en bra stund i min bok.

 

Sen vid niotiden redan så gick Jenny och la sig. Hon var jättetrött efter sin arbetsdag.

 

Borzko gick och la sig vid halvtiotiden. Han ska ju jobba igen i morgon, och ska gå upp halvfyra. Han hade bara en veckas semester nu, sen jobbar han i två veckor, och sen så har han två veckors semester till.

 

Jag fortsatte att läsa i min bok, och läste så småningom ut den. Sen så blev det datorn resten av kvällen.


"När månen skiner" av Dean Koontz.

image668

---------    

Recension av boken: "När månen skiner" av Dean Koontz. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Ett motell i Arizona. En galen doktor tvångsinjicerar konstnären Dylan OConnor med ett okänt preparat. Han får veta att medlet antingen kommer att döda honom eller förändra hans liv på ett anmärkningsvärt sätt. Han får också veta att han måste fly eftersom det som nu flyter i hans ådror gör honom till ett lovligt byte för doktorns fiender. Ingen kan hjälpa honom, inte ens polisen. Han väg korsas av ståuppkomikern Jillian Jackson. Även hon har det mystiska preparatet i sitt blodomlopp. Tillsammans flyr de för livet och dras in i en tjugofyratimmars mardröm av terror och mystik, men också makalösa upptäckter.

Som så ofta vill Dean Koontz med den här romanen göra ett inlägg i en aktuell debatt, i det här fallet gäller det nanotekniken som av många ses som en revolutionerande möjlighet och av andra som ett dödsbringande hot."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Jag har alltid gillar Dean Koontz böcker. Min absoluta favoritförfattare i hela mitt vuxna liv har alltid varit Stephen King. Men Dean Koontz har nog kommit som god tvåa. jag har alltid gillat skräck, fantasy, och när det handlar om övernaturliga saker. Den största skillnaden mellan Stephen King och Dean Koontz är att Stephen King upprepar sig aldrig tycker jag. Trots att jag har läst över 55 böcker med honom så förnyar han sig alltid. Av Dean Koontz har jag läst över 30 böcker, men han tycker jag upprepar sig ganska så ofta i sina böcker. 

Den här boken med Dean Koontz: "När månen skiner" var väl som de flesta av hans böcker är, tycker jag. Klart läsvärd, och jag kan rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Nostalgikort från -80, -81, och -82.

Här kommer ytterligare en omgång med Nostalgi-fotografier. Den här gången är det sex stycken kort från när jag var i tjugoårsåldern, i början av åtttiotalet.


Det här korten är taget i januari 1980, och jag ska snart fylla nitton år. Jag står vid min första alldeles egna bil. En röd SAAB V4 med rattväxel. Jag köpte den för ett par tusen kronor och jag döpte den till "Agge". Jag var såååå stolt över den!


image662


Det här kortet är taget på min 19-årsdag. Det är jag och min syster Anette, som där är 22 år.


image663


Här är ett år senare, i mars 1981, och jag är tjugo år gammal. Modernt med permanentat hår det året var det tydligen! ;-)


image664


Jag och syrran igen, november 1981 är det här.


image665


Anette, min Mamma, och jag, på min 21-årsdag, mars 1982.


image666


Jag på Landet, 21 år gammal, Juni 1982.


image667


Dagens Dagbok - Söndagen den 1 juli 2007 - Dagen.

I dag så larmade mobilen redan klockan kvart över sex. Jag hade lovat att skjutsa Jenny till jobbet, det var därför jag gick upp så tidigt. Jag gick upp och så gick jag in till Jenny och såg till att hon kom upp ur sängen. Tandborstning och påklädning blev det, och sen så åkte vi iväg vid strax före halvsju. Jag släppte av Jenny vid jobbet en kvart senare. Hon skulle äta frukost där, innan hon skulle börja jobba klockan sju.

 

Jag var hemma igen vid strax före sju. Då duschade jag, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko gick upp vid halvniotiden i dag. Han genomgick förstås sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost.

 

Sen så hjälptes vi åt med lite av vår vanliga veckostädning. Inget lakansbyte blev det i dag, för det gjorde vi för en vecka sen. Vi brukar byta lakanen varannan vecka för det mesta. Men vi bytte handdukar, för det gör vi varje vecka. Det här blev det i dag ungefär: byte av handdukar, tvätt av handdukar, tvätt av kläder, strykning av kläder, dammsugning, torkning av golv, putsande av speglar och glasytor, skurande av lilla toaletten och stora badrummet. Ingen damning blev det i dag, det hade ingen av oss lust med. 

 

Jimmy kom hem vid halvettiden. Han hade varit på fest i går, och sen så hade han sovit över hos sin kompis Kristian i Högdalen efter det. Han kom hem med bussen vid halvettiden. När han kom hem så tog vi alla tre en fika, och åt lite lätt lunch, och satt och pratade en stund.

 

Efter det så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok. Och Jimmy och jag satte oss och spelade spel på vår Playstation 2. Vi spelade Star Wars Lego. Jätteroligt att spela, för det var så länge sen. Borzko åkte ut en sväng sen och tankade bilen och kollade den lite.

 

Sen så åkte Borzko iväg ut igen vid tretiden. Den här gången så åkte han till jobbet för att hämta hem lastbilen eftersom han ska jobba i morgon. Eftersom hans jobb ligger i Årsta, nära Västberga, så hämtade han upp Jenny på jobbet på vägen hem. De kom hem vid halvfemtiden.

 

Middag åt vi då alla fyra tillsammans. Satt och pratade en stund i köket sen också. Alltid trevligt när vi är alla fyra tillsammans tycker jag.


Besöksstatistik - 2007 - Juni.

Besöksstatistik - 2007 - Juni.

I Juni hade jag i genomsnitt:

307.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i juni: 495.
Lägsta antalet läsare på en dag i juni: 177.

Så här har statistiken varit hittills:

(2007:)
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Antal inlägg under Juni månad 2007.

Lite statistik.

Under Juni månad 2007 har jag bloggat 184 inlägg.

Det gör i snitt 6 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 1, flesta på en dag: 12).


Och regnet det bara öser ner... :-(

Fan, vad jag är trött på det här vädret nu... :-(
Regnet bara öser ner utanför fönstret...
Mulet, grått, trist, regnigt, femton grader...
:-(     :-/      :-(      :-/      :-(      :-/


RSS 2.0