Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så larmade mobilen klockan sju, precis som vanligt. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det frukost med nyhetsläsning i datorn, också precis som vanligt.

 

Borzko hade gått upp redan klockan halvfyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy och Jenny hade åkt iväg vid sextiden för att båda jobba mellan sju och fyra i dag.

 

Jag gick iväg hemifrån sen vid niotiden. Jag hade tid bokad hos min Husläkare på Vårdcentralen klockan kvart över nio. Jag hade bokat tid eftersom jag får mer och mer ont i mina fötter, eller inte i hela fötterna, utan i typ stortålederna. Har också fått knölar på varje fot på lederna. Jag har haft lite problem i många år, men nu på senaste tiden så har det blivit värre och värre. Känner även lite ibland i typ samma leder, fast på tummarna.

 

Jag har tänkt själv att det kanske är något reumatiskt. Vi har ju reumatism i släkten. Och jag tycker att jag alltid blir sämre när det är regnigt, fuktigt, och kallt väder. Jag har alltid lite ont, även när jag inte gör någonting. Och vissa dagar blir det värre, och även när jag promenerar mycket. Jag har också fått jätteproblem att hitta bra skor. Jag köper massor med skor som känns bra i affären, men sen när jag går lite mer i dem, så får jag så ont så jag inte kan ha dem.

 

Så nu tyckte jag att det faktiskt kanske var dags att söka för det hos en Läkare. Det kan ju hända att det kan finnas någon hjälp att få. Husläkaren gjorde en snabb undersökning först. Men sen så sa hon att det är nästan omöjligt att säga vad det är vid bara en undersökning. Hon tyckte att jag skulle först gå till Laboratoriet och lämna ett blodprov. Och sen så skulle jag gå och röntga fötterna på Röntgenavdelningen.

 

Sen när hon får resultatet av de båda undersökningarna, så kan hon kanske säga lite mer om vad det kan vara. Åtminstone så kan hon då utesluta vad det inte är. Hon trodde att det kan vara reumatism, gikt, och/eller artros. Men hon ville inte säga något mer förrän efter resultaten. Hon får båda resultaten i morgon, onsdag, och så ska jag tillbaka till henne på torsdag klockan elva. Så då får vi se...

 

Husläkarbesöket, laboratoriebesöket, och röntgenavdelningsbesöket tog lite drygt en timme alltihopa. Snabbt och effektivt faktiskt. När allt var klart så gick jag till Konsum och handlade en hel del matvaror. Och sen så gick jag hem.

 

Efter uppackning av matvarorna så satte jag mig en stund och solade. Jag satte mig uppe i vardagsrummet och solade vid vår franska balkong i dörröppningen. Satt väl där i någon timme ungefär.

 

Efter det så åt jag lite lätt lunch och tog en fika. Satt vid datorn en stund då också. Och sen så gick jag ut med min dator och satte mig på nedre balkongen en stund. Skugga där då, men varmt och skönt ändå faktiskt. Vid tvåtiden sen, när solen kommer på vår uteplats, så satte jag mig där en stund och läste i min bok i solen.

 

Sen vid tretiden så gick jag in och började med att förbereda maten. I dag så kände jag för att göra en massa olika tillbehör, och mycket av allting, så det räcker i några dagar. Så jag gjorde: Vetesallad, Kesoröra, Vitlöksfraiche, Basilikafraiche, och Grönsallad. Och så föreberedde jag själva middagsmaten som i dag blev: Kycklingfiléer till övriga familjen, och Quornfiléer till mig, och till det: Kinamixrisröra.


Kommentarer
Postat av: annebelle

Inget vidare att ha ont i fötterna..skönt att du fick hjälp med diagnos så snabbt.

2007-07-03 @ 16:31:31
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Ja, hjälp fick jag fort. Men diagnosen är ju inte klar. Hon trodde på reumatism, gikt eller artros. Men egentligen ville hon inte säga någonting förrän efter röntgen och blodprovet.

2007-07-03 @ 16:35:38
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Hoppas det finns bra bot för dina knölar nu när du äntligen har kommit iväg till doktorn!
Förresten i morgon träffas vi väl även om vädret blir trist va? vi kan ju alltid ta en fika om det regnar..?
*kram*

2007-07-03 @ 20:40:35
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, det kändes i alla fall bra hos Läkaren i dag. Att hon tog det på allvar. Och att jag fick ta blodprover och röntga direkt. Sen så vet jag ju inte om det går att göra något... Det är ju inte säkert tyvärr. Men, men, då har jag ju i alla fall försökt! --- Ja, jag syns i alla fall gärna i morgon! I så fall så kan vi väl fika och prata!? *Kram*

2007-07-03 @ 20:45:02
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Bra! Det ser jag fram emot! *kram*

2007-07-03 @ 21:01:44
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Jag också! :-D *kram*

2007-07-03 @ 21:03:17
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0