Dagens Dagbok - Tisdagen den 30 september 2008 - Kvällen.

Efter Jimmys och mitt besök på Telia så gick vi hem igen, och vi kom hem vid sjutiden. Borzko kom hem strax efteråt från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Och kvällen blev lugn som vanligt. Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum framför datorn och teven. Borzko tittade på lite sport på teven. Och jag tittade och lyssnade på "Idol".


Vid niotiden så blev det en kvällsfika och en kvällsmacka i köket. Nu blir det väl lite surfande här i datorn fram till sovdags. Eller om jag kanske ska börja att läsa lite i ny bok. Jag får se hur det blir.

"Patient 67" (Shutter Island) av Dennis Lehane.---------    

Recension av boken: "Patient 67" (Shutter Island) av Dennis Lehane. (2003.) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Shutter Island. En ö med ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka brottslingar. Nu har en av dem lyckats fly därifrån och kriminalaren Teddy Daniels kallas dit för att ta hand om fallet. Men vad är det egentligen som pågår bakom sjukhusets murar? Hur kan någon överhuvudtaget avvika från denna strängt isolerade ö? Och vem är den patient 67 som rymlingen nämnt i ett kodat, kvarlämnat meddelande? Ju mer Teddy Daniels försöker kartlägga de mysterier som omger Shutter Island, desto diffusare blir bilden och desto mer börjar han tvivla på sina egna sinnen..."


(Kopierat från adlibris.se)

---------    


Jag såg filmen "Mysic River" för ett par veckor sen. (Recension finns här.) Den filmen är baserad på boken "Rött Regn" av författaren Dennis Lehane. Jag blev då lite sugen på att läsa något av Dennis Lehane, och blev rekommenderad boken "Patient 67" av min bloggvän Annebelle.

"Patient 67" var en mycket bra bok. Den var spännande och mycket oförutsägbar. Jag kan helt klart rekommendera den. Och jag ska helt klart läsa flera böcker av Dennis Lehane. //Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------  


Varför?!?

Jenny har varit hemma från skolan nu i två dagar, för hon har haft hög feber. Nu är hon helt påhoppad i sin blogg av anonyma människor.

Läs följande inlägg och kommentarer i Jennys blogg.

 - Som besatt - 29/09. 16:47.

 - Ni är så gulliga - 30/09. 13:16.

 - Farlig arbetsplats? - 30/09. 16:24.

Åh, vad jag avskyr dessa "bloggtroll"! Jag har ju själv varit utsatt för dom vid ett flertal tillfällen. Och även fast man vet att man inte ska bry sig, så gör man ju det.

Jag förstår inte hur till exempel Blondinbella och Linda Rosing orkar. Tänk att få så många negativa och elaka kommentarer som dom får varje dag.

Dom gånger som jag har varit som mest utsatt, så har jag varit på väg att sluta att blogga. Men tack och lov så brukar man ju då få en massa positiva kommentarer från dom som stöttar en, och då uppväger ju dom kommentarerna och personerna till slut.

Jag tror i och för sig inte att Jenny tar åt sig lika mycket som jag gör. Men jag tycker ändå att det är tråkigt för henne.

Fast det är ju i och för sig en massa snälla kommentarer också från folk som stöttar henne.Jag vill också skriva några rader om hennes sjukdom och frånvaro från skolan.

Jenny är kanske lite mer sjuk än vad till exempel jag, Borzko och Jimmy är. Men det har hon faktiskt alltid varit, ända sen hon var liten. Jag tror att det där är olika för olika människor. Vissa har ett bättre immunförsvar, och vissa har ett sämre.

Sen tror jag att många och små faktorer kanske ibland kombineras så att dom tillsammans gör att man blir sjuk oftare. Till exempel: om man väger för lite, eller väger för mycket, motionerar för lite, äter för lite, äter för mycket, äter näringsfattig kost, inte tar vitaminer och mineraler om man behöver det, stressar i skolan, stressar på jobbet, stressar privat, utsätts för starka barnbaciller, om man har problem med familj och eller vänner, sover för lite, sover för mycket, osv, osv, osv...

Självklart så är jag ibland orolig över Jenny när hon är sjuk. Annars så vore det väl konstigt, eftersom jag är hennes Mamma. Jag köper vitaminer och mineraler till henne. Jag säger till henne att sova ordentligt. Jag försöker få henne att förstå att hon ibland måste kunna säga NEJ till olika personer, så hon inte tar på sig för mycket, inte bara jobb, utan också privat.

Men jag tror inte att det är någon större fara. För Jenny är lycklig, och mår bra, och det är det viktigaste. Hon har en bra familj som stöttar henne, hon har en jättebra fästman med tillhörande familj och släkt som också är jättebra. Hon har bra privata vänner, skolkamrater, och jobbarkompisar. Hon trivs i skolan och med alla lärare (fast kanske inte så mycket med själva pluggandet...), och hon trivs på jobbet.

Jag är oerhört stolt över Jenny! Jag tycker att hon är så duktig med allt i sitt liv. Hon kämpar på med skolan, trots att hon tycker att det är jobbigt. Hon är duktig på jobbet  och lär sig ju nu till skiftledare. Hon är så bra med Jockes dotter Tindra. Hon försöker verkligen att hinna med alla personer runt omkring henne som vill umgås med henne. Hon röker inte. Hon dricker väldigt måttligt. Jag är verkligen stolt och glad över henne!

(Och självklart så är jag lika stolt och glad över Jimmy!)Det blev visst en väldigt långt inlägg det här... Men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig lite. Hoppas att någon orkade läsa allt! :-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 30 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet som vanligt. Och sen höll jag på här hemma precis som vanligt också. Plockade och fixade med lite allt möjligt. Satt lite vid datorn också.


Sen så satte jag mig och läste en stund, och läste ut boken: "Patient 67" av Dennis Lehane. Recension kommer i ett separat inlägg som vanligt.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Och då åt han och jag middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Efter det så gick vi iväg en sväng till Centrum, och till Telia-butiken, för Jimmy skulle köpa sig en iPhone. Tyvärr så hade dom datorstrul på Telia, så dom kunde inte få fram nya telefonnummer och annat, så det gick inte att genomföra köpet i dag, för klockan var ju närmre sju och stängningsdags då. Så Jimmy får gå dit i morgon och fixa allt.


Dagens Shopping - 080930 - En bok från Tradera.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 30 september 2008 - Dagens Jobb.

I dag har jag förstås jobbat som vanligt. Men av skäl som jag inte kan uppge i bloggen så blir det ingen dagbok från jobbet i dag.


Dagens Dagbok - Måndagen den 29 september 2008 - Kvällen.

Jag satte mig sen uppe i vardagsrummet tillsammans med min dator och min bok. I datorn blev det som vanligt: bloggning, bloggläsande, och nyhetsläsande. Och boken jag läste i var: "Patient 67" av Dennis Lehane.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart över sex. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. När han var klar så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet, och så läste han i sin bok.


Vid kvart över sju så blev det en kvällsfika och en kvällsmacka i köket, för oss alla tre, och en pratstund fram till åttatiden.


Klockan åtta så gick Jimmy in på sitt rum igen, och satte sig framför datorn. Jag satte mig uppe i vardagsrummet för att titta och framförallt lyssna på "Idol". Borzko satte sig också i vardagsrummet, och han läste i sin bok.


När "Idol" är slut, så blir det nog sängen och boken fram till sovdags.


En "Dagens" i dag, måndagen den 29 september 2008.


Dagens Sjukaste: Jenny.

Dagens Näst Sjukaste: Tindra.

Dagens Vill Krama Om: Jenny.

Dagens Teve: Idol.

Dagens Bok: Patient 67 av Dennis Lehane.

Dagens Vill Ha: Nokia N96.

Dagens Smärta: Artrosen i fötterna.

Dagens Att Se Fram Emot: Golden Hits på lördag.


Dagens matintag i dag, måndagen den 29 september 2008.


Frukost:

Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost och gul och röd paprika på.
Lunch:

Jag glömde att fotografera min lunchtallrik i dag. Men jag åt, som nästan alltid, "bara" av vår salladsbuffé. Tallriken i dag liknade den här, från tisdagen den 23 september.
Eftermiddagsfika:

Ett litet rött äpple + en skiva falu rågrut grov utan någonting på.
Middag:

En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
Kvällsmål:

Fyra stycken kanelknäckemackor, utan någonting på.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light appear, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Måndagen den 29 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på här hemma på eftermiddagen som jag nästan alltid gör. Jag plockade, pulade, fixade, donade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Satt lite med datorn också förstås.


Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då åt vi två middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på sitt rum framför datorn. Jag satte mig i köket med min dator.


"Stjärnor på is"
Ska ni titta på "Stjärnor på is" som börjar på lördag? Ja, det ska i alla fall jag göra! Jag älskar ju "Lets Dance", och jag tror att det här kan bli lika bra och kul.

Tittar man på startfältet så har jag ju en stor favorit med: "Kicken" från The Poodles! :-D


Tony Irving och Markus Fagervall gillar jag ju också.


Det ska i alla fall bli jättekul att se det!

Här har ni länk om ni vill kolla in startfältet.

Golden Hits på lördag!
På lördag så ska jag gå på "Golden Hits"! Och det ska bli jättekul! Vi ska äta middag där, och så ska vi se showen.

Vi är tretton stycken som ska gå. Det är jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke. Och så är det min syster, hennes sambo Kenneth, min systerson Mathias, min systerdotter Maria, och Marias fästman Patric. Och så är det min Mamma, min Pappa, och min Moster Elsie.

Jag ser verkligen fram emot det! Jag har varit där och sett deras shower två gånger tidigare, men det var många år sen nu. Och jag tyckte att det var jättebra då.Veckans tevetittande.


Den här veckan så blir det ovanligt mycket tevetittande för att vara mig:

Måndag: IDOL.
Tisdag: IDOL.
Onsdag: IDOL + "Oskyldigt dömd".
Torsdag: IDOL.
Fredag: IDOL.
Lördag: Ingen teve, för då ska jag bort.
Söndag: Titta på "Stjärnor på is", inspelat från lördagen.

Reklam i bloggen.
Nu har Spotlife satt in reklam i min blogg.

Vad tycker ni om det?
Är det störande?
Eller är det okej?

Jag tycker nog att det är rätt så okej, när det ligger sådär på sidan.
Jag tycker det är mer irriterande med reklam när det ligger i själva bloggen, mellan inläggen.


Dagens Dagbok - Måndagen den 29 september 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen som vanligt förstås. Den här veckan så är jag först en liten stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så dukar och förbereder jag matsalarna. Och sen så ska jag jobba som andreman i stora matsalen.


Men i dag så var en av kollegerna sjuk, så jag fick jobba som försteman i stora matsalen istället. Och Snurran, som är vår extraresurs på måndagar, tisdagar, och fredagar, jobbade som andreman istället.


Vi serverade pasta med kycklingsås i dag. Och som alltid så hade vi också vår fina salladsbuffé.


Allt flöt på bra i dag, och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 40 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 40 - 2008
29/09

60,0 kg

Veckans Steg - Vecka 39 - 2008.

Antal steg - Vecka 39.

Måndag: 5.774.

Tisdag: 5.712.

Onsdag: 5.317.

Torsdag: 8.695.

Fredag: ------ (ingen stegräknare)

Lördag: 7.149.

Söndag: 2.955.

Antal steg - Snitt per dag: 5.933.

Veckans Motion - Vecka 39 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 39- 2008
22/09 - 28/09

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 28 september 2008 - Kvällen.

Jag satte mig sen uppe i vardagsrummet med min dator. Började också att läsa i en ny bok: "Patient 67" av Dennis Lehane.


Jimmy var på sitt rum större delen av kvällen, framför teven och datorn. Han gick sen också och la sig tidigt, trött efter helgen i Köpenhamn.


Nu blir det en timmes tevetittande för mig. Först: "Hål i väggen" på TV6. Och sen så blir det: "Parlamentet" på TV4.


Efter att det är slut, så ställer jag nog ifrån mig datorn, och så går jag nog och lägger mig i sängen och läser resten av kvällen.

Söndagens Mat.


Frukost:

En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
Lunch:

Två stycken rostade mackor utan någonting på.
Middag:

En pastasallad med räkor, från pizzerian, utan dressing och utan bröd.
(Inget kvällsmål i dag.)


(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Fyra fotografier från eftermiddagen, söndagen den 28 september 2008.
Dagens Dagbok - Söndagen den 28 september 2008 - Eftermiddagen.

Jenny och jag fortsatte sen att sitta i köket och slöa. Vi satt med våra datorer, och vi pratade.


Vid ettiden så kom Borzko hem från gymmet, och då gjorde han oss sällskap i köket också.


Sen vi tvåtiden så gick Jenny och jag iväg till Centrum. Vi gick och köpte oss varsin cappuccino på McDonalds först, och så gick vi omkring utomhus i solen och tittade, fikade, och pratade.


Efter en stund så gick vi mot tunnelbanan och så mötte vi upp med Jocke och Tindra som kom från Södertälje.


Och efter bara en liten stund till, så kom Jimmy med tunnelbanan, från jobbet, från Arlanda, och från Köpenhamn!


Vi gick alla runt i Centrum lite, och så köpte Jenny och Jocke en födelsedagspresent eftersom dom skulle iväg på ett födelsedagskalas senare.


Sen så gick vi alla fem hem. En pratstund med Borzko blev det en kort stund, och sen så åkte han iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jag, Jimmy, Jenny, Jocke, och Tindra spelade ett parti Memory. Och efter det så blev det middag från vår lokala pizzeria på vår gata. Jag åt en pastasallad med räkor.


Vid femtiden sen så åkte Jenny, Jocke, och Tindra iväg mot födelsedagsfirandet som dom skulle till.


Jimmy satte sig då på sitt rum vid datorn. Jag höll på och fixade med lite här hemma, och sen så satte jag mig med datorn i köket.


Några bilder från eftermiddagen kommer i ett separat inlägg strax.


Dagens Dagbok - Söndagen den 28 september 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio och genomgick sina morgonbestyr. Och sen så åt vi frukost tillsammans när han var klar.


Vid tiotiden sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Själv så hade jag tänkt mig att gå ut på en promenad, eftersom det var sol ute. Men jag kände mig lat och slö, och stannade inne istället.


Jag satte mig och gjorde månadens tråkigaste uppgift: fixade alla räkningar och betalningar... Efter det höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter också. Satt och läste i "Situation Stockholm" också.


Vid kvart över elva så vaknade Jenny. Hon var ute och festade i natt, och eftersom det blev rätt så sent, så åkte hon hit och sov, istället för till Södertälje.


Hon gick upp, och åt frukost, och jag passade på att äta lite lätt lunch då, och så satt vi och fikade och pratade.


Sen så satte vi oss båda två i köket med våra datorer. Vi höll på med vårt respektive i våra datorer, och så pratade vi förstås också samtidigt.

"En enkel plan" (A simple plan) av Scott Smith.---------    

Recension av boken: "En enkel plan" (A simple plan) av Scott Smith. (1993.) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Begravt i snön inne i skogen ligger ett störtat flygplan och en död pilot. Tre män hittar av en tillfällighet vraket, och på flygplansgolvet ligger en tygpåse med fyra miljoner dollar. Från det ögonblicket förändras deras liv - vad ska de göra med pengarna? En enkel plan tar form men inget blir som de tänkt...Scott Smiths fruktansvärt spännande roman blev en bestseller när den kom ut har också blivit en gastrkramande storfilm."


(Kopierat från boksidan.net) 

---------    


Jag läste nyligen Scott Smiths bok: "Ruinerna" (Recension finns här.) Såg förresten filmen, som är gjord efter boken, strax efteråt också. (Recension finns här.) Sen när jag letade efter information om Scott Smith för att se om han hade skrivit några fler böcker, så upptäckte jag att han bara hade skrivit en enda bok tidigare, och det var femton år tidigare.

Och det var alltså den här boken: "En enkel plan". Den har tydligen också filmats, 1998, (Länk till IMDb), men jag har inte hittat filmen på till exempel LoveFilm. 

Den här boken var i alla fall jättebra. "Ruinerna" gav jag 4,5 i betyg, och den var både drama, thriller, och mycket skräck också. "En enkel plan" får en 4 i betyg, och den var thriller och drama, men ingen skräck.

"En enkel plan" var väldigt spännande, och absolut inte förutsägbar. Lättläst var den också, och jag kunde knappt sluta läsa, för jag var så nyfiken på hur det skulle gå. 

Jag kan helt klart rekommendera boken, om ni hittar den. Jag hittade inte boken på varken AdLibris eller Bokus, men jag fick tag i den på Tradera. //Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  


MMS nummer 3 från Jimmy som är i Köpenhamn. (09.04)


Det här har jag ätit i dag, lördagen den 27 september 2008.


Frukost:
En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
Mellanmål:
En Vanilla Latte på Espresso House.
Lunch:
En fullkornsfralla med ost från Pressbyrån.
Mellanmål:
Ett glas med lättvaniljyoghurt.
Middag:
Ett kilo vindruvor och en liten Cambozola-ost. 

         


Kvällsgodis:
Ben & Jerrys Half Baked Ice Cream + en påse cashewnötter + en Marabou digestive chokladkaka + lite lösviktsgodis.  (Glassen åt jag upp allt av, men av nötterna, chokladen, och godiset åt jag upp ungefär hälften.)

         


(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Lördagen den 27 september 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag uppe i vardagsrummet och delade min tid mellan datorn och boken. I datorn så blev det mest bloggläsning och nyhetsläsning som vanligt. Boken jag läste i var: "En enkel plan" av Scott Smith.


En sväng till Centrum blev det också. Till Hemköp gick jag, och jag handlade godsaker till mig själv, både till middagen och till kvällen.


Fortsatte sen att varva datorn med boken fram till klockan åtta, då jag satte igång teven istället. Och det blev bara tittande, och framförallt lyssnande, på en massa musikprogram under kvällen. Datorn fick vara med i knäet förstås också.


Först så tittade jag på "Musikmaskinen" på Kanal 5. Sen tittade jag på den sista timmen av "Lena och Orup" på SVT 1. Det var samma show som jag och Jenny såg på Chinateatern i mars 2007. (Läs inlägget om det här.)


Efter det så blev det den sista halvtimmen av "Sing a long" på TV 3. Och efter det "Extra, extra!", också på TV 3.


Efter tre timmars tittande och lyssnande på teven, så stängde jag av den, och satte mig och läste i min bok igen istället, och det lär jag väl fortsätta med efter att jag har bloggat det här.

Dagens Shopping - 080927 - Två par svarta korta stövlar + fyra pocketböcker och en tidning.


Dagens Shopping blev två par svarta korta stövlar från Din Sko. Ett par lite tunnare och lite finare (399:-). Och ett par lite tjockare och lite mjukare att ha när jag är ute och promenerar (449:-).

Här är en länk till dom första stövlarna.


Och här är en länk till det andra paret.


Jag köpte också fyra pocketböcker på Akademibokhandeln för 205:-.

Och även oktobernumret av tidningen "Situation Stockholm" för 40:-.

MMS nummer 2 från Jimmy som är i Köpenhamn. (14.50)


MMS från Jimmy som är i Köpenhamn. (13.15)


Några bilder från dagen.


Den här bilden skickade Jenny som ett MMS när jag satt och väntade på dom på Espresso House på Centralen. Det är Tindra som sitter och fotograferar Jenny med hennes Nikon D40.

Här satt jag och drack min Vanilla Latte.

Och det här var min utsikt när jag satt och åt min lilla lunch.Dagens Dagbok - Lördagen den 27 september 2008 - Dagen.

Borzko och jag satte igång med veckostädningen så fort vi var klara med frukosten. Vi hjälptes åt en stund, och sen så lämnade jag resten åt honom, för att jag skulle åka in till stan.


Jag tog tunnelbanan till T-Centralen. Satte mig sen på Espresso House en stund och tog en Vanilla Latte medans jag väntade på Jenny, Jocke, och Tindra.


När dom kom så fick jag min kasse med mina grejer som jag hade glömt kvar när jag var i Södertälje tidigare i veckan. Vi hann få en liten pratstund, och vi hann med att kramas, och jag gick med dom bort till busshållplatsen där dom tog bussen ut mot Djurgården och Gröna Lund.


Sen så gick jag mot affärerna i City för att se om jag kunde hitta några skor eller stövlar inför hösten och vintern. Mina fötter har blivit så mycket sämre av artrosen så jag kan inte ha några av mina gamla skor och stövlar längre. Jag måste köpa nya i en storlek större numer, storlek 40, och slänga alla gamla.


Jag hittade två par stövletter på Din Sko som jag köpte. Ett par lite tunnare och lite finare. Och så ett par lite tjockare och mjukare som jag kan ha när jag ska ut och promenera. Bilder kommer i separat inlägg.


Jag kunde ju inte låta bli att titta på böcker heller. Så det blev ju förstås fyra stycken pocketböcker också.


Lunch köpte jag på Pressbyrån, en macka och en dricka blev det, och jag satt ute och åt det på en bänk, för det var riktigt skönt och ganska så varmt då.


Åkte hemåt vid kvart över ett, och kom hem vid kvart i två. Borzko och jag hann med en fika och en pratstund då, och sen så stack han iväg vid kvart över två.


Borzko skulle till Globen och möta upp med några av sina jobbarkompisar. Först så skulle dom ut och äta en pizza och dricka ett par öl. Sen så skulle dom på Söderstadion och se Hammarby spela fotboll mot Trelleborg. Och efter matchen sen så ska dom förmodligen in mot Söder och gå ut någonstans och dricka öl, snacka, och festa lite.


Sen när Borzko hade gått, så gjorde jag klart det som var kvar av veckostädningen. Höll sen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och slutligen så satte jag mig med datorn sen uppe i vardagsrummet.


Jimmy är ju i Köpenhamn med sina jobbarkompisar, och han har det bara bra, och kommer hem i morgon eftermiddag.


Jenny åker direkt från Gröna Lund hem till en kompis. Och sen så ska dom hem till en annan tjej på middag, och efter det så ska dom förmodligen in till stan och ut på krogen.


Så medans alla mina tre familjemedlemmar ska ut och festa i kväll, så ska jag ha en riktigt mysig och skön hemmakväll alldeles för mig själv! ;-D

Dagens Dagbok - Lördagen den 27 september 2008 - Morgonen.

I dag så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så satte jag igång en tvättmaskin med Jimmy och Jennys lakan i, för att sätta igång veckostädningen.


Borzko gick upp klockan nio och duschade och gjorde sig i ordning. När han var klar så åt vi frukost tillsammans. Jag åt fiberhavregrynsgröt, som jag nästan alltid gör på helgerna.


Nu ska vi sätta igång med att hjälpas åt med veckostädningen. Det blir det vanliga: byte och tvätt av alla lakan, byte och tvätt av alla handdukar, tvätt av kläder, dammsugning, torkning av golv, skurande av badrum och toalett, putsande av speglar och glasytor, och kanske lite dammande.


Jag ska också iväg en sväng in till stan, fram och tillbaka lite snabbt. Jag ska bara möta upp Jenny, Jocke, och Tindra vid Centralen för att få en kasse med några grejer i, som jag glömde när jag var i Södertälje häromdagen.


Vad har ni för planer för dagen? Vad ni än gör, så ha en riktigt trevlig dag! :-D

Det här åt jag i dag.


Frukost:

Två stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kavli mildost och röd och gul paprika.
Lunch:

Åtta olika saker från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, sockerärtor med rödlök, blandad vetesallad, gröna sojabönor, quinoasallad med fetaost, kikärtor med rödlök, gröna bönor.
Mellanmål:

Två rostade fullkornslimpmackor med kavli mildost på.
Middag:

En portion havrefras med en skivad banan och minimjölk till.
Kvällsmål:

Ben & Jerrys Cookie Dough + IKEA:s chips.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light, och vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


"Irene Huss - 6 - Guldkalven"

         


"Irene Huss -  6 - Guldkalven" - 2008

"En man hittas ihjälskjuten i bakluckan på en bil. På ena handen är fyra fingrar avklippta. Mannen var delägare i ett nätpokerbolag som snabbt utvecklades till ett flermiljonföretag som sedan gick i konkurs. Strax därefter hittas ännu en delägare mördad. Den tredje och sista delägaren Sanna är ännu i livet, men lever under ständiga hot. Polisen hittar till slut tre av det första offrets avklippta fingrar, men var finns det fjärde fingret? Vem ska mördaren skicka det sista fingret till? Och varför är fingrarna avklippta? Utredningen leder Irene Huss till en för henne okänd värld av dyra lyxbilar och magnifika villor på exklusiva adresser där den ryska kaviaren är vardagsmat och champagnen är äkta, dyr och ständigt flödande. På det privata planet är Irene övertygad om att hennes make Krister har en kärleksaffär."

(Kopierat från LoveFilm)

Det här var den sjätte och den sista av Irene Huss-filmerna. Och den väl ungefär likadan som dom tidigare fem filmerna. Alltså sevärd och helt okej.

Betyg: 3 av 5.


Dagens Dagbok - Fredagen den 26 september 2008 - Kvällen.

Jag satt sen uppe i vardagsrummet med datorn i knäet och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Vid sjutiden sen så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och duschade och gjorde sig i ordning.


Sen vid halvniotiden så satte vi igång en dvd-film. Det blev den sjätte Irene Huss-filmen: "Guldkalven".


Den var slut vid tiotiden, och då satte jag mig och läste i ny bok: "En enkel plan" av Scott Smith. Borzko satt och zappade mellan kanalerna på teven.

IDOL 2008.
I dag under eftermiddagen så tittade jag på IDOL från i går. Jag var ju på IKEA och i Södertälje då, så jag spelade in det.

Och OJ, vad jag har gråtit nu... Mängder av tårar fällde jag för att jag blev så ledsen när vissa åkte ut... Och lika stora mängder av tårar fällde jag för att jag blev så rörd och glad när vissa andra fick vara kvar!

Vad tycker ni om årets 16 Idoler? Är det rätt personer som är utvalda? Var det några fel personer som åkte ur? Har ni redan favoriter? Vem av dom 16 ska bli årets Idol?


Dagens Dagbok - Fredagen den 26 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma som vanligt och fixade med lite allt möjligt. Satt lite med datorn också. Och tittade också på "Idol" från i går som jag spelade in då, eftersom jag var på IKEA och i Södertälje då.


Vid femtiden så åt jag middag i min ensamhet, eftersom ingen annan var hemma.


Borzko jobbade extra på sin lediga dag och skulle inte komma hem förrän vid sjutiden.


Jimmy kom inte hem alls efter jobbet i dag. Han åkte till Köpenhamn över helgen med femton andra från jobbet, och kommer inte hem förrän på söndag eftermiddag.


Och Jenny var hemma hos Jocke.

Dagens Dagbok - Fredagen den 26 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och i dag, precis som tidigare i veckan, så var jag först halva dagen i skalen med grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen i diskrummet och diskade.


Vi serverade korv med potatismos i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi idag, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Vi jobbade in vår fikarast i dag, och skyndade oss att bli klara. Sen så hade vi APT (ArbetsPlatsTräff) mellan halvtvå och halvtre. Det var ett bra möte, där många bra punkter togs upp.

Dagens Mat, torsdagen den 25 september 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus med kavli mildost och röd paprika.
Lunch:
Åtta stycken olika saker från vår Tacobuffé: strimlad isbergssallad, tärnad tomat, tärnad gurka, tärnad rödlök, tacokryddad vegetarisk quornfärs, mild tacosås, varm cheddarostsås, gröna sojabönor.
Eftermiddagsfika:
Ett glas med vaniljyoghurt plus ett fullkornstunnbröd med lättmargarin på.
Middag:
Vetekorns- och grönsakspilaff med broccolibiffar och ostsås + sallad, dressing, wasa sport, och lättmargarin.
(Inget kvällsmål i dag.)


(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light appear, vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Några bilder från eftermiddagen och kvällen, torsdagen den 25 september 2008.


Jimmy, Jocke, och Jenny på Restaurangen på IKEA.

Jenny och jag i hissen hos Jocke i Södertälje.

Jocke och Jenny i Södertälje när Jimmy och jag ska åka hem.Dagens Shopping - 080925 - Några smågrejer från IKEA.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 25 september 2008 – Eftermiddagen + Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade lite här hemma en stund, och satt också lite vid datorn.

Jag åkte sen hemifrån vid kvart över tre, för att hämta upp Jenny på McDonalds i Västberga klockan halvfyra. Och sen så åkte vi mot Kungens Kurva.

Först så åkte vi till Heron City och gick in på MediaMarkt och kollade lite. Efter en stund så kom Jocke dit direkt från jobbet.

Sen efter en stund så åkte vi bort till IKEA, och så mötte vi upp med Jimmy som kom dit med bussen direkt ifrån jobbet.

Vi gick direkt upp till Restaurangen, och så bjöd jag alla på middag.

När vi hade ätit klart, och fikat, så gick vi runt och plockade ihop det vi skulle köpa. Jag köpte bara några småsaker, som kommer på bild i ett separat inlägg.

Jenny och Jocke köpte också bara lite smågrejer.

Sen så åkte vi bort till MediaMarkt i Heron City igen. Och så köpte Jenny och Jocke en 42 tums LG lcd-teve. Jättefin och jättebillig var den.

Vi fick in den stora kartongen i bilen, men då var det bara plats för två att sitta i bilen. Så Jimmy körde, och Jocke åkte med honom i bilen, och så åkte dom till Södertälje.

Jag och Jenny satte oss på bussen och åkte också till Södertälje.

När vi kom fram så fikade vi, och höll ju självklart på och fixade med den nya teven.

Sen vid kvart över åtta så åkte Jimmy och jag hem till Farsta.

Vi kom hem vid kvart i nio. Borzko var då hemma. Han hade kommit hem redan vid halvsextiden i dag. Ätit middag förstås, duschat och gjort sig i ordning, och sen tittat på teve.

När Jimmy och jag kom hem så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så packade han sina grejer inför sin resa i helgen.

Nu har Borzko gått och lagt sig för att sova. Han ska jobba extra i morgon på sin lediga dag, och ska gå upp klockan fyra.

Jimmy har gått in på sitt rum för natten. Han ska upp halvfem i morgon bitti.

Jag blir väl sittande här ett tag till innan jag går och lägger mig.

Några fotografier från eftermiddagen och kvällen kommer om en stund i ett separat inlägg.

Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 25 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen i disken och diskade.


Vi serverade tacobuffé i dag. Det innebar att vi hade tacokryddad köttfärs, tortillasbröd, tacochips, varm ostsås, tacosås, och mängder med andra såser, grönsaker, och olika tillbehör. Självklart så hade vi också vår vanliga salladsbuffé.


Som alltid när vi har tacobuffé, hamburgare, pannkaka, och sån väldigt populär mat, så blev det väldigt hektiskt i dag. Men allt flöt ändå på bra, och ingenting speciellt hände, och vi var fulltalig personalstyrka.


Nu ska jag till IKEA!
Ja, nu ska jag iväg till IKEA i Kungens Kurva. Först ska jag hämta upp Jenny på McDonalds i Västbera, och så åker vi två till IKEA. Sen så kommer både Jimmy och Jocke dit efter att dom båda två har slutat på sina respektive jobb.

Sen så ska vi handla lite på IKEA och kanske också lite på MediaMarkt. Jag ska också bjuda dom alla tre på middag på IKEA.

Vi åker sen alla fyra till Södertälje, så Jenny och Jocke får hem sina grejer. Dom får bjuda mig och Jimmy på en fika där också, innan vi två åker hem till Farsta.

Kanske att det blir någon mobilbloggningsbild från eftermiddagen och kvällen. Annars så lägger jag in bilder i kväll.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 24 september 2008 - Kvällen.

Vid kvart över sex sen så stack Jimmy iväg med min bil. Han skulle möta upp med en kompis, och sen så skulle dom iväg hem till en annan kompis.


Jag flyttade upp till vardagsrummet med min dator då, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade jag först på: "Idol", och sen på: "Oskyldigt dömd", båda på TV4.


Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden i dag också. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jimmy kom hem vid halvtiotiden. Sen så satt han på sitt rum framför datorn.


Jenny var hos Jocke i Södertälje.

Det här har jag ätit i dag, onsdagen den 24 september 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus med kavli mildost och gul och röd paprika.
Lunch:
Åtta stycken olika saker från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, gröna sojabönor, kesoblandning, avokadobitar, fetaoströra, svarta oliver, sockerärtor med röd lök.
Eftermiddagsfika:
Två stycken fullkornstunnbröd med kavli kräftost på.
Mellanmål:
Två stycken fiberlimpmackor utan någonting på.
Middag:
Två bitar ugnsgrillad lax.
(Inget kvällsmål i dag.)


(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light appear, vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Det här ska jag se på teve i kväll.

    

("Idol" - TV4 - 20.00-21.00.)
("Oskyldigt dömd" - Avsnitt 1 av 12  - TV4 - 21.00-22.00.)

Så här ser mitt skrivbord ut i min dator. Hur ser ert ut?


Så här ser mitt skrivbord ut i min dator.
Hur ser ert ut?
Ta ett fotografi,
lägg ut i bloggen,
och kommentera i min blogg."Livstid" (Life Expectancy) av Dean Koontz.---------    

Recension av boken: "Livstid" (Life Expectancy) av Dean Koontz. (2008.) (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Jimmy Tock kommer till världen samma kväll som hans farfar lämnar den. Medan en våldsam storm rasar, tillbringar hans far Rrudy långa timmar i korridorerna mellan förlossningsavdelningens väntrum och sin döende fars sjukbädd. Det är en underlig vaka som blir än underligare när Josef Tock plötsligt sätter sig käpprakt upp och talar sammanhängande för första och sista gången efter sin stroke.

Det han säger innan han dör är att hans sonsons liv kommer att innehålla fem fruktansvärda dagar, fem datum med hemska händelser som Jimmy behöver förbereda sig på. Det första ska ske under hans tjugonde år och det sista det år han fyller trettio.

Rudy avfärdar sin fars sista ord som en döende mans förvirrade prat. Men när han upptäcker att fadern också förutsåg sin sonsons födelse på minuten, hans exakta längd och vikt, och det faktum att Jimmy skulle födas med syndaktyli den oförklarade missbildning där två eller flera fingrar eller tår är sammanvuxna på sin vänstra fot, får den gamle mannens förutsägelser en obehaglig innebörd.

Vilka hemska händelser väntar Jimmy under dessa fem mörka dagar? Vilka mardrömmar kommer han att möta? Vilka utmaningar måste han anta? För vem Jimmy Tock är och vad han måste uträtta är ett mysterium lika farligt som förunderligt en kamp mot en ondska så svart att endast de mest extraordinära själar kan skina igenom.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har alltid gillat Dean Koontz böcker. Den första boken jag läste av honom var boken "Viskningar" och det var 1982. Sedan dess så har jag väl köpt och läst ungefär 35 böcker av honom. Dom flesta, speciellt dom tidigare böckerna, är skräckböcker. Men många av dom, och då speciellt dom senare böckerna, är "vanliga" romaner och typ kriminalromaner. 

Den här boken, Dean Koontz senaste bok, "Livstid" var inte någon skräckbok, utan mer än vanlig roman och/eller kriminalroman. 

Det som var ovanligt med den, tycker jag, är att trots att det är en riktigt våldsam historia ibland, med både mord och blod, så är den väldigt rolig också. Den är skriven på ett lite ovanligt sätt, och på ett humoristiskt sätt. 

Jag tyckte mycket om boken, och kan verkligen rekommendera den. //Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  


Dagens Shopping - 080924 - En bok från Tradera.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 24 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så gick eftermiddagen till precis som vanligt. Jag höll på och plockade, donade, pulade, grejade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade lite med datorstunder också.


Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över fem. Då åt han och jag middag tillsammans direkt. En fika och en pratstund blev det också. Och sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 24 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade precis som vanligt i dag också förstås.


I dag var jag som i går och i måndags. Först den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om disken.


Vi serverade fiskgratäng med broccoli i dag, med kokt potatis till. Och vår salladsbuffé också.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

"Dagens" - tisdagen den 23 september 2008.


Dagens Tack: Till er som höll tummarna för Jimmy.

Dagens Tråkigaste: Att inte Jimmy fick sitt lastbilskörkort i dag.

Dagens Roligaste: Att han ändå klarade själva körningen och manöverprovet, och bara har funktionskontrollen kvar.

Dagens Partybrud: Jenny, som festar med alla dom andra skiftledarna plus cheferna, i kväll.

Dagens Arbetsammaste: Borzko, som gick upp halvsex i morse, och kom hem halvnio i kväll.

Dagens Bok: "Livstid" av Dean Koontz.

Dagens Teve: "Idol".

Dagens Tårar: Gråter för dom som åker ur, och gråter ännu mer för dom som kommer med. I "Idol" alltså.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 23 september 2008 - Kvällen.

Jag satte mig sen uppe i vardagsrummet och läste lite i min bok.


Jimmy kom hem från jobbet/uppkörningen/mötet vid halvsjutiden. Efter en pratstund så duschade han sen och gjorde sig i ordning.


Efter det så satte sig sen Jimmy på sitt rum framför datorn.


Jag satt i köket och varvade datorn med boken.


Klockan åtta sen så gick jag upp till vardagsrummet igen, och satte igång teven. Och en timmes tevetittande blev det, och på "Idol".


Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Och sen så blev det fotboll på teve för honom.


Vid niotiden blev det en kvällsfika i köket.


Och nu så blir det sängen och boken.


Dagens Mat, tisdagen den 23 september 2008.


Frukost:

Två stycken wasa sport plus med kavli mildost och röd paprika.
Lunch:

Tolv olika saker från vår salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, fetaoströra med oliver, blandad vetesallad, keso med rödlök, avokadobitar, tomat- och löksallad, kikärtor med rödlök, pastasallad med tonfisk, sparris, gröna sojabönor, marinerade sockerärtor med rödlök.
Eftermiddagsfika:

En halv kiwi, två små vattenmelonbitar, tre stycken physalis.
Mellanmål:

En limpskiva utan någonting på.
Middag:

En portion couscouspytt.
(Inget kvällsmål i dag.)


(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light appear, vatten.


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Tisdagen den 23 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum för lite shopping.


Först så var jag på Clas Ohlsson och handlade en scartkabel till teven och dvd:n. Handlade också ett par grejer till jobbet där.


Sen så var jag på Apoteket och köpte hudcreme och handkräm.


Efter det så var jag hos SpecSavers och köpte glasögonrengöringsvätska.


Nästa ställe blev Kicks och inköp av hårmousse.


Slutligen så var jag i fotoautomaten vid HemKöp och tog kort till mitt nya körkort, eftersom mitt gamla körkort går ut snart.


Gick sen hem, och då höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Vid halvfemtiden sen så åt jag middag i min ensamhet, eftersom Borzko skulle komma hem vid åttatiden och så sent skulle jag inte kunna äta middag. Jimmy skulle på möte på jobbet och få middag där. Och Jenny skulle inte komma hem i dag.


Efter middagen så fortsatte jag att greja lite här hemma, och så varvade jag med datorstunder.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 23 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och diskade.


I dag så serverade vi kycklinggryta med kokt ris. Och vår salladsbuffé förstås.


En av kollegerna var sjuk i dag. Men Snurran jobbade ju hos oss i dag, så det fungerade ju bra ändå. Hon var hos oss i diskrummet under lunchserveringen.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Tyvärr så inte räckte inte era tummar riktigt...


Tack snälla ni fem som höll era tummar: Snurran, Natalie, Josefin, Ahnna, och Patricia! Men tyvärr så räckte det inte riktigt... För han fick inte sitt lastbilskörkort i dag... :-(

Han klarade i alla fall det mesta av det! Själva körningen och manöverprovet klarade han galant sa inspektören! :-) Men tyvärr så klarade han inte funktionskontrollen...

Så han får plugga lite mer på det, och så beställa tid för en ny funktionskontroll. Han behöver i alla fall inte göra om körningen och manöverprovet, och det är ju bra.

Han avskyr ju att plugga... Så jag kan förstå att det var det som han kuggade sig på. Att han skulle klara körningen och manöverprovet, det var ju nästan självklart.

Men nästa gång så har han nog pluggat massor! Och klarar funktionskontrollen! Så då får ni hålla era tummar igen! ;-)

Dagens "Dagens"! ;-D


Dagens Uppmaning Till Er Alla Läsare: Håll tummarna för Jimmy i morgon klockan 15.00 för då har han sin uppkörning till lastbilskörkortet!

Dagens Dagbok - Måndagen den 22 september 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag större delen av kvällen i köket och delade min tid mellan boken och datorn.


Jimmy satt större delen av kvällen i sitt rum framför datorn. Han pluggade även lite inför sin uppkörning i morgon för lastbilskörkortet. Teorin har han ju i och för sig redan klarat, men det är tydligen även en del muntligt vid uppkörningen, typ bränslesystem och sånt ska man visst kunna förklara.


Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid kvart över åtta. Och hans kväll blev/blir: middag, dusch, iordninggörande, sport på teve.


Dagens mat, måndagen den 22 september 2008.


Frukost:
Två stycken wasa sport plus knäckemackor med kavli mildost och röd paprika.
Lunch:
Tio stycken olika saker från vår salladsbuffe: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesalld, kikärtor med rödlök, tomat- och lök-salllad, gröna bönor, pastasallad med tonfisk, sparris, fetaoströra, keso med rödlök.
Mellanmål:
Vår Husmor Mita som fyllde 45 år i lördags bjöd på ett härligt fruktfat till eftermiddagskaffet. Till vänster ser ni all frukten som hon bjöd på. Och till höger ser ni det som jag åt. En halv kiwi åt jag också, efter att bilden togs. 

         


Middag:
En portion med couscouspytt.
(Inget kvällsmål i dag.)

(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light appear, vatten.)

(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Måndagen den 22 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på här hemma en stund under eftermiddagen som jag alltid gör. Jag plockade, pulade, donade, grejade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade lite med datorstunder också.


Sen vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då så stack vi direkt iväg till Willys i Länna för att storhandla lite. Cirka tolvhundra kronor handlade vi för, och ganska så exakt en timme tog det, för vi var tillbaka hemma vid sextiden.


När vi kom hem så plockade vi upp alla varor i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Sen så åt vi middag direkt efter det. Och efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Måndagen den 22 september 2008 – Dagens Jobb.

Måndag igen och såklart jobb igen... Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet där jag har hand om disken.


I dag så serverade vi pyttipanna med rödbetor. Och så självklart vår fina salladsbuffé också.


Den första halvan av dagen så var en av kollegerna ledig, så det blev lite stressigt med grönsaksberedningen på morgonen. Men resten av dagen så var vi fulltalig personalstyrka.


Vi hade hjälp av Snurran i diskrummet under hela lunchserveringstiden, och det behövdes, för det var rätt så stressigt i dag.


Till eftermiddagsfikat så fick vi gott att äta i dag. Vår husmor som fyllde år i lördags, och som vi uppvaktade med fin blomma i fredags, hade med sig en massa goda frukter som hon bjöd på i dag.

Veckans Vikt - Vecka 39 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 39 - 2008
22/09

60,0 kg

Veckans Steg - Vecka 38 - 2008.

Antal steg - Vecka 38.

Måndag: 9.406.

Tisdag: 7.462.

Onsdag: 6.477.

Torsdag: 5.878.

Fredag: 8.380.

Lördag: 7.703.

Söndag: 684...

Antal steg - Snitt per dag: 6.570.

Veckans Motion - Vecka 38 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 38- 2008
15/09 - 21/09

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, 1,0 tim.
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 21 september 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev precis likadan som dagen. Nästan hela kvällen så satt jag och läste i min bok. Och så varvade jag med lite datorstunder emellanåt.


En halvtimmes tevetittande blev det också. Mellan åtta och halvnio så tittade jag på: "Hål i väggen" på TV6. Och då fick jag mig dagens skratt också.


Borzko skulle komma hem från sin Mamma vid halvelvatiden ungefär sa han när han åkte. Och nyss så messade Jimmy från Norrtälje att dom skulle åka nu vid halvniotiden. Så han lär ju komma hem nån gång efter halvelva han också.


Jag ska lämna vardagsrummet nu, ställa datorn på sin plats i köket, gå till badrummet och göra mig i ordning, och sen lägga mig i sängen och läsa i min bok, och vänta på att Borzko och Jimmy kommer hem.

Söndagens "Dagens".


Dagens Lataste: Jag, som har suttit och läst nästan hela dagen. ;-)

Dagens Sämsta Resultat: Antalet steg på stegräknaren, näst sämsta någonsin...

Dagens Lilla Ångest: Att jag inte har varit ute och promenerat i dag, när det faktiskt har varit en hel del sol och ganska så varmt.

Dagens Också Lilla Ångest: Att det redan är måndag i morgon igen.

Dagens Funderar På Hela Tiden: Hur ska jag göra med mitt hår? Längd? Frisyr? Färg? Vad tycker ni? Hjälp mig!

Dagens Skönaste: Att sitta och läsa nästan hela dagen. Har hunnit med slutet på en bok + plus en hel bok + början på en bok.

Dagens Längtar Efter: Jenny, alltid.  

Dagens Vill Ha: Nokia N96.

Dagens Roligaste: Att jag har stadigt runt 350 läsare varje dag.

Dagens Tråkigaste: Att trots mina 350 läsare så får jag bara cirka 10 kommentarer per dag. Kommentera mera!

Dagens Väntan: På Jimmy och min bil som ska komma hem från Norrtälje i kväll.

Dagens Planerade Tevetittande: "Hål i väggen" på TV6 klockan åtta.


Det här har jag ätit i dag, söndagen den 21 september 2008.


Frukost:

En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
Lunch:

Fyra skivor wasa sport plus knäckebröd. Två stycken med kavli mildost och saltgurka på + två stycken med kaviar på.
Middag:

En portion knorr cup a soup sparris + tre skivor mjukt bröd utan någonting på.


          Kvällsmål:

Fyra skivor kanelknäckemackor.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light appear, vatten.)

(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Söndagen den 21 september 2008 - Eftermiddagen.

Eftermiddagen fortsatte precis som förmiddagen. Jag läste i min bok den mesta tiden. Satt lite med datorn ibland emellanåt. Och jag plockade och fixade lite här hemma ibland också.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då åt vi båda två lite lätt lunch, och tog en fika och en pratstund i köket.


Sen vid tvåtiden så stack han iväg igen. Han åkte då hem till sin Mamma Dragica i Hallunda för att hälsa på henne, nu när hon har kommit hem från Kroatien.


Vid fyratiden så åt jag lite lätt middag i min ensamhet. Och sen så återgick jag till samma sysslor som tidigare under dagen. Läste ut boken som jag började på i förmiddags, och började på en ny: "Livstid" av Dean Koontz.

"Gunillas man försvann" av Gunilla Söderholm & Ulla-Lene Österholm.---------    

Recension av boken: "Gunillas man försvann" av Gunilla Söderholm & Ulla-Lene Österholm. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Gunillas man Martin försvann spårlöst den 1 februari 1991. Han lämnade Gunilla, deras tvåårige son Max och det barn som var på väg.

Men han lämnade också skulder efter sig - flera miljoner kronor. Från att ha levt ekonomisk trygghet, tvingades Gunilla gå till socialen för att få mat och kläder till barnen.

När Martin varit borta i tio år dödförklarades han.
Tre år senare får Gunilla ett brev från Skattemyndigheten.
Martin lever.

Gunillas man försvann är en sann berättelse om en svensk kvinna som kämpat i domstolar och hos myndigheter för att få ett drägligt liv för sig och sina barn."
 


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar ju biografier, memoarer, och dokumentära böcker. Det här var en intressant och lite ovanlig historia. Boken var bra skriven. Lättläst och snabbläst. Kan rekommenderas. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


"I en klass för sig" (Prep) av Curtis Sittenfeld.---------    

Recension av boken: "I en klass för sig" (Prep) av Curtis Sittenfeld. (2006.) (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Lee Fiora är en intelligent och observant fjortonåring när hennes pappa släpper av henne utanför sovsalen till den prestigefyllda internatskolan i Massachusetts. Men hon upptäcker snart att skolan är en sluten värld av blasé, attraktiva ungdomar som tillbringar sina lov på exklusiva semesterorter och som bara kommunicerar med sina likar. I deras sällskap blir Lee någon hon inte vill vara, någon hon inte ens känner igen. Snart tar hennes uppträdande en självdestruktiv vändning och hennes värld splittras.

Curtis Sittenfeld föddes 1976 i Cincinnati, USA. Hennes debutroman I en klass för sig väckte enorm uppmärksamhet när den gavs ut och hon har jämförts med författare som Sylvia Plath, J D Salinger och Joyce Carol Oates."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken hade jag läst mycket om, att den skulle vara så himla bra. Bra var den, men inte mer än det, tycker jag. Den handlar om en amerikansk tjejs fyra år på High School. Det är ingen ungdomsbok, och heller ingen chic litt, utan en "vanlig" roman. 

Boken var helt okej, men lite långtråkig ibland tycker jag. Vissa avsnitt var väldigt bra, och vissa var sämre. Men jag kanske är för gammal för den? Eller för svensk? För att riktigt kunna uppskatta den?!  //Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 21 september 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.


Borzkos mobil larmade klockan nio, och då gick han upp och genomgick sina morgonbestyr.


Jimmy var inte hemma, han var ju fortfarande kvar på en kompis föräldrars landställe uppe i Norrtälje.


Jenny pratade jag i telefon med vid åttatiden. Då var hon på väg hem till Jocke i Södertälje för att lägga sig och sova efter sitt nattpass på McDonalds i Västberga.


Borzko och jag åt frukost tillsammans vid halvtiotiden. Och sen så stack han iväg vid tiotiden bort till Farstahallen för att träna.


Jag hade svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra i dag. Funderade på att gå en promenad, tänkte också på att åka in till stan en sväng. Men slutligen så bestämde jag mig för att ha en bokläsardag.


Så det fick alltså bli en dag hemma, med massor med bokläsning, och lite sittande vid datorn, och lite fixande här hemma.


Jag började med att läsa ut boken: "I en klass för sig" av Curtis Sittenfeld. Sen så började jag på boken: "Gunillas man försvann" av Gunilla Söderholm & Ulla-Lene Österholm.


Varvade också med lite datorstunder. Och jag höll också på lite och grejade med lite här hemma.

En "Dagens" i dag också! :-)

Dagens Mysigaste: Att jag fick rå om Jenny i ett par timmar i dag också.
Dagens Näst Mysigaste: När jag, Borzko, och Jenny satt i över en timme i köket efter middagen och pratade.
Dagens Näst-Näst Mysigaste: Att titta på film, läsa, prata, äta gott, och mysa med Borzko.
Dagens Mest Saknade: Jimmy, som är i Norrtälje.
Dagens Näst Mest Saknade: Bilen, som också är i Norrtälje.
Dagens Ondaste: Artrosen i mina fötter som djävlas riktigt mycket med mig nu.
Dagens Flitigaste: Jenny, som även den här natten jobbar ett nattpass som skiftledare.
Dagens Födelsedagsbarn: Min Husmor Mita som fyller 45 år i dag + min systerdotters fästman Patric som fyller 26 år i dag. Grattis till er båda! :-)


Dagens Dagbok - Lördagen den 20 september 2008 - Kvällen.

Efter middagen sen så flyttade vi alla tre upp till vardagsrummet. Jenny och jag satt lite med våra datorer, och Borzko satt och läste i sin bok.


Så småningom så gick Jenny ner och duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så stack hon iväg vid kvart över åtta. Hon skulle åka till jobbet för att jobba ännu ett nattpass. Sen i morgon bitti när hon har jobbat klart så åker hon hem till Jocke i Södertälje igen. Men det har varit mysigt att få rå om henne här i ett par timmar i två kvällar i rad. :-D


Borzko och jag satte sen igång en dvd-film vid niotiden. Det blev den tre år gamla filmen: "Hostage" (Gisslan) med Bruce Willis. Recension finns som vanligt i ett separat inlägg.


Massor med gott att äta och dricka blev det förstås som vanligt också. Glass, chips, och godis blev det för mig.


När filmen var slut vid halvelvatiden, så satte sig Borzko och läste i sin bok igen, och jag satte mig med datorn en stund. Nu ska jag nog snart också läsa i min bok istället.


Just det! Glömde skriva förut i eftermiddagens dagbok, att Borzko och jag plockade undan möblerna på vår lilla uteplats i dag, och ställde ner dom i källaren. Nu är definitivt hösten här... :-(

Det här har jag ätit i dag, lördagen den 20 september 2008.


Frukost:
En portion fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
Lunch:
Fyra stycken skivor Pågens "Seriöst Gott" Matbröd. Två stycken med mjukost och saltgurka, och två stycken med kaviar.

         


Middag:
En portion ekologisk grönsakssoppa från Souperb!

         


Kvällsmål:
En stor burk Ben & Jerrys Cookie Dough (åt upp allt) + en påse chips (åt upp allt) + en skål med blandat smågodis (åt upp ungefär hälften) + en skål med chokladgodis (åt inte någonting alls av det).
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light appear, vatten.)

(Klicka på bilderna så blir dom större.)


"Hostage" (Gisslan)

         


"Hostage" (Gisslan) - 2005

"Jeff Talley, gisslanförhandlare vid Los Angeles-polisen, har dragit sig tillbaka till landsorten efter ett gisslandrama som gick dödligt fel. Nu kastas han tillbaka i hetluften! Tre ungdomsbrottslingar har intagit en miljonärsvilla och håller ägaren och hans familj som gisslan. Talley överlämnar ansvaret till myndigheterna, men det står mer på spel bakom villans högavancerade säkerhetsanordningar än han anar ... Plötsligt tvingas Talley ta upp kampen mot ett brutalt gangstersyndikat, som har kidnappat hans egen familj för att få honom tillbaka in i spelet. Gisslanförhandlaren är nu fången i ett dubbelt gisslandrama! Bruce "Die Hard" Willis är tillbaka, som vi känner och älskar honom: i rollen som den stenhårde snuten som helst går sina egna vägar! Gisslan bjuder på skottsäker action, oförutsägbar spänning och iskall psykologisk terror - men vänta, det är ju hela tre saker? Nej, det är mer ändå! För utöver ett rafflande gisslandrama bjuds vi på Bruce Willis stensäkra comeback! Som mannen som måste avgöra om han är beredd att offra en främmande familj - för att rädda sin egen..."

(Kopierat från LoveFilm)

Den här filmen har jag sett förut, för tre år sen när den kom. Men vi kände för att se om den, för både Borzko och jag tycker att den är så bra.

Jag älskar såna här maffiga actionfilmer när dom är bra gjorda (som den här), och när det är en bra skådespelare som har huvudrollen (som i den här).

Bruce Willis är ju en av mina favoritskådespelare när det gäller actiongenren. Och han är ju lika bra i den här filmen, som i dom klassiska "Die Hard"-filmerna.

Betyg: 4 av 5.

Och jag får rå om Jenny i några timmar i kväll också! :-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 20 september 2008 - Eftermiddagen.

Jag gick iväg ut på en promenad vid strax före tolv. Jag gick till Hökarängen och sen tillbaka till Farsta igen en annan väg, och så lite runt i Farsta. Ganska så exakt en timme gick jag. Och jag lyssnade på ett Sommarprogram under tiden. Soligt ibland och molnigt ibland var det, men skönt promenadväder.


När jag kom hem igen, vid strax före ett, så hade Borzko kommit hem från gymmet, ätit lunch, och sen så hade han stuckit iväg igen. Han hade åkt iväg en sväng till sitt jobb, för att hämta hem lastbilen inför måndagens jobb.


Jag åt lite lätt lunch när jag kom hem, och tog en fika. Sen så tog jag med mig datorn upp till vardagsrummet och satte mig där och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Vid halvtretiden så kom Borzko hem igen. Han satte sig då också uppe i vardagsrummet. Vi tog en fika, och pratade lite. Sen så satte han sig och läste i sin bok, och jag satt med datorn först, och sen övergick jag också till min bok.


Klockan halvfem så hade Jenny bett mig väcka henne, efter åtta timmars sömn. Sen klockan fem så åt Borzko och jag middag, och Jenny åt typ frukost. Vi satt sen alla tre i över en timme vid köksbordet och pratade.


Bokbeställning från Bokus! ;-D
Jaha, så då blev det en bokbeställning i dag då! ;-D Den här gången så blev det från Bokus. Jag brukar variera mellan AdLibris och Bokus när jag beställer.

Det blev 14 stycken böcker, varav 9 stycken inbundna och 5 stycken pocketböcker.

Dom inbundna kostar mellan 144:- till 179:- (Snitt: 161:-). Och pocketböckerna mellan 33:- till 42:- (Snitt: 38:-). Och det blir ett snittpris på alla 14 böckerna på: 117:- kronor.

Dom här böckerna beställde jag:


Utmaning!


Jag har blivit utmanad av min jobbarkompis Snurran som har bloggen filojokus funderingar.

Här är mina svar:


5 saker i min frys:
Bröd, istärningar, matlådor, frysta färdigrätter, vegbiffar.


5 saker i min kyl:

Minimjölk, lättvaniljyoghurt, ägg, naturdiet-smoothie, saltgurka.


5 saker i min garderob:

Blåa Jeans, svarta toppar, svarta strumpor, svarta behåar, svarta trosor.


 5 saker i mitt badrumsskåp:
 Parfym, mascara, kajal, klocka, radio.

Jag har läst liknande listor på flera andra bloggar den senaste tiden, så jag lägger till några fler saker därifrån!

5 saker i min handväska:
Mobiltelefon, digitalkamera, plånbok, nyckelknippa, lypsyl.


5 saker i mitt skafferi:
Sportknäcke, kanelknäcke, fiberhavregryn, fun light appear, micropopcorn.

5 människor som är viktiga för mig:
Jimmy, Jenny, Borzko, Mamma, Pappa.

5 saker som är viktiga för mig:
Datorn, mobiltelefonen, lypsyl, böckerna, bilen.


5 personer som jag utmanar vidare:

Jenny, Therése, Josefin, Sanna, Jocke och alla andra som vill! (Skriv i kommentarerna om ni gör listan!)


Sommarpratare nummer 30.

Sommarpratare nummer 30 av 2008 års Sommarpratare blev
Robyn Carlsson.Dagens Dagbok - Lördagen den 20 september 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.


Vid halvniotiden så kom Jenny hem från sitt nattpass på McDonalds. Hon gick då givetvis och la sig på en gång för att sova.


Jimmy var inte hemma, han är ju uppe på en kompis föräldrars landställe i Norrtälje.


Klockan nio så larmade Borzkos mobil, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.


När han var klar så åt vi frukost tillsammans, och hade en liten pratstund.


Vid tiotiden sen så stack Borzko iväg bort till Farstahallen för att träna.


Jag hade tänkt mig ut på en promenad vid tiotiden, men jag hade absolut ingen lust alls. I och för sig så regnade det inte, och det verkade inte blåsa heller, men det var mörkt, grått, dystert, höstlikt, och bara tio grader ute.


Jag bestämde mig för att strunta i promenaden, och istället hålla på och fixa med en massa småsaker här hemma som behövde bli gjorda.


Så jag höll sen på här hemma större delen av förmiddagen och fixade, pulade, grejade, donade, och plockade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade förstås med stunder vid datorn också.


Vid halvtolvtiden sen så ljusnade det utanför fönstren, det klarnade upp, och solen tittade fram. Så då avslutade jag det jag höll på med, och så gick jag ut på en promenad vid kvart i tolv.

En "Dagens" lite sent på Dagen.

Dagens Mysigaste: Att träffa Jenny i några timmar.

Dagens Vill Ha: Nokia N96.

Dagens Är Borta: Jimmy och Volvon.

Dagens Smärta: Artrosen i fötterna.
Dagens Flitigaste: Jenny som jobbar hela natten.

Dagens Wiieee!!!!: Det är helg! ;-D


Dagens Dagbok - Fredagen den 19 september 2008 - Kvällen.

När Jenny och jag kom hem från Centrum så satte vi oss i köket med våra datorer. Borzko satt också där, fast med sin bok istället. En fika blev det också. Och så satt vi där och pratade och umgicks ett bra tag.


Så småningom så duschade Jenny och gjorde sig i ordning för att åka iväg till jobbet. Och vid kvart över åtta så stack hon iväg mot Centrum för att åka iväg till McDonalds i Västberga för att jobba ett nattpass ända till klockan sju i morgon bitti.


Jimmy ringde och talade om att han hade kommit fram till Norrtälje.

Borzko och jag flyttade upp till vardagsrummet och så satte vi så småningom igång en film vid kvart över nio. Det blev det fem år gamla dramat: "Mystic River". Recension finns i separat inlägg som vanligt. Filmen var två timmar och en kvart lång, och var slut vid halvtolvtiden.


När filmen var slut så zappade Borzko mellan tevekanalerna och slötittade på lite allt möjligt. Själv så satte jag mig med datorn i knäet en stund.

Dagens Mat, fredagen den 19 september 2008.


Frukost:
Wasa sport plus knäckemackor med kavli mildost plus gul och röd paprika.
Lunch:
Från salladsbuffen:
Rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesallad, sparris, gröna bönor, tomat & lök-sallad, rödlökskeso, tzatziki, fetaoströra, svarta oliver.
Mellanmål:
Yoggi mini meal yoghurt - vaniljyoghurt med müsli + två stycken chokladpraliner.
Middag:
Saffron Seafood Soup från Souperb!

           


Kvällsmål:
Ben & Jerrys cookie dough glass + estrella vickningschips.
(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light appear, vatten.)

(Klicka på bilderna så blir dom större.)

"Mystic River"

         


"Mystic River" - 2003

"Jimmy. Dave. Sean. De är vänner som växte upp i Bostons arbetarkvarter och som senare gled isär efter en hemsk tragedi. Många år senare återförenas de genom en brutal händelse. Jimmys dotter har mördats och detta ohyggliga brott för de tre vännerna samman igen. Sean är nu polis, Jimmy äger en mataffär och Dave är arbetslös. Men de fyra dygnen som Dave hölls fången i barndomen har påverkat dem alla - inte minst Dave själv... Med underlag utifrån Brian Helgelands adaption av Dennis Lehandes roman, skapar Clint Eastwood ett mästerverk, en ruvande thriller som bygger på familj, vänner och förlorad oskuld. Sean Penn, Tim Robbins och Kevin Bacon spelar den centrala trion, och de får sällskap av Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden och Laura Linney i en av de starkaste rollbesättningarna på åratal. Ett levande "vem-gjorde-det-drama". En spänd polisutredning. Ett utforskande av hjärtats mörkaste plats. Floden har många djup. Låt den skölja över dig."

(Kopierat från LoveFilm)

En fem år gammal film som vi har "missat" förut. Men den var mycket, mycket bra. Stark film med väldigt bra skådespelare. Kan helt klart rekommenderas om det är fler som inte har sett den.

Betyg: 4 av 5.

Ny mobil?


I dag var Jenny och jag och kollade på nya mobiler på Phone House här i Farsta.

Jenny är sugen på att köpa en Nokia N71.
(Kolla in ett inlägg om den i hennes blogg.)

Själv så är jag väldigt sugen på en Nokia N96. Jag har ju en Nokia N95 nu, som jag har haft i nästan ett och ett halvt år. Det är den bästa mobilen som jag någonsin har haft, och den är fortfarande bra, men ändå så vill man ju ha något nytt...

N96 är väldigt lik N95, så jag vet ju att jag skulle gilla den också. Tyvärr så är det "bara" 5 mpx kamera i den också, man tycker ju att det kunde vara lite mer, när det ändå är en ny mobil.

Den släpps den 13 oktober, så jag hinner ju tänka efter ett tag innan jag bestämmer mig.

         

Här ser man hur lik N96 är N95.


         

Länk till N96 på Nokias hemsida.

Min älskade lilla stora Tufsan är hemma ett par timmar i kväll! :-D


Födelsedagsfirande på jobbet i dag.


I dag så firade vi vår kära husmor som fyller 45 år i morgon!

Dagens Dagbok - Fredagen den 19 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag, som alltid på fredagar. Och han hade också varit lika snäll som han brukar vara, och tagit hand om veckostädningen i dag. Han hade också även varit hos tandläkaren och dragit ut en tand som var dålig.


När jag kom hem så blev det en pratstund och en fika i köket. Sen så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Sen vid fyratiden så åt vi två middag tillsammans, för varken Jimmy eller Jenny skulle ha middag hemma i dag, trots att båda skulle komma hem en stund.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Han duschade, gjorde sig i ordning, och sen så packade han ner lite grejer. Sen vid halvfemtiden så stack han iväg i vår Volvo, som han skulle få låna över helgen. Han skulle iväg ut till en kompis föräldrars landställe uppe i Norrtälje från fredag kväll till söndag kväll.


Jag höll återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen. Varvade lite med datorstunder också.


Vid kvart över fem så gick jag till Centrum för att möta upp med Jenny som kom hem direkt ifrån skolan. Vi gick till Phone House för att kolla lite på nya mobiler. Och vi hittade varsin mobil som vi fastnade för! ;-D Men det blev inget köp för någon av oss i dag.


Gick till Hemköp och handlade lite matvaror och gott till kvällen också. Och sen så gick vi hem efter det.


Dagens Dagbok - Fredagen den 19 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och även i dag så hade jag samma arbetsuppgifter som tidigare under veckan. Jag var först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi korv stroganoff med kokt ris. Vi hade även rester från i går som vi serverade, och det var hamburgare med bröd. Och så hade vi förstås också vår salladsbuffé som vanligt.


Fulltalig personalstyrka var vi idag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Vid eftermiddagsfikat i dag så uppvaktade vi vår husmor med en blomma, för hon fyller år i morgon.


Och så blev det då dagens bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 18 september 2008 - Kvällen.

Jimmy kom hem från jobbet strax efter halvsju. Borzko kom hem från jobbet strax efteråt, vid kvart i sju. Dom åt då middag båda två, och jag tog en fika samtidigt med dom. Sen så satt vi i närmare en timme och pratade i köket.


Vid åttatiden så duschade dom båda två, en i taget givetvis, och gjorde sig i ordning. Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko tittade på lite sport på teven i sovrummet.


Jag satte mig uppe i vardagsrummet och så tittade jag på "Idol".


Nu ska jag lägga mig och läsa lite i min bok en stund innan det är sovdags.


Och i morgon så är det då alltså fredag igen! Wiieee!!!! ;-D

Dagens "Dagens" i Dag. :-D


Dagens Glädje:
Att Jenny är frisk, och var tillbaka i skolan i dag.

Dagens Stolthet: När jag fick höra vad det stod i arbetsintyget som Jenny fick från McDonalds.

Dagens Längtan: Alltid Jenny...

Dagens Mysigaste: En lång pratstund i köket med Borzko och Jimmy, dom åt middag och jag fikade.   

Dagens Bok: "I en klass för sig" av Curtis Sittenfeld, även i dag.

Dagens Teve: "Idol", även i dag.

Dagens Te: Twinings: Apple, Cinnamon & Raisin.

Dagens Wiieee!!!!: Att det är fredag i morgon! :-D


Det här har jag ätit i dag, torsdagen den 18 september 2008.

Frukost:
Två stycken wasa sport plus knäckemackor med kavli mildost och gul och röd paprika på.
Lunch:
Från vår salladsbuffe:
rivna morötter, basilikadressing, rödlökskeso, vetesallad, sparris, oliver, fetaoströra, tzatziki.
Eftermiddagsfika/Mellanmål:
Yoggi mini meal med apelsinsmak och müsli.
Middag:
En stor portion med kellogs special K-flingor och minimjölk.
(Inget kvällsmål i dag.)

(Dryck under dagen och kvällen: kaffe, te, fun light appear, vatten.)

(Klicka på bilderna så blir dom större.)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 18 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på här hemma under eftermiddagen som jag nästan alltid gör. Jag plockade, pulade, donade, grejade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag med datorstunder. Satt även och läste lite i min bok en stund.


Vid fyratiden så åt jag middag i min ensamhet, för Jimmy skulle jobba över i dag, och trodde att han skulle vara hemma vid halvsjutiden. Och Borzko trodde att han skulle vara hemma vid sjutiden.


Och sen så fortsatte eftermiddagen precis som tidigare.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 18 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade även i dag först halva dagen i skalen med grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen i lilla matsalen som försteman.


I dag serverade vi hamburgare med bröd, och så massor med tillbehör till förstås. Även potatismos hade vi till. Och vår salladsbuffé som alltid.


Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 17 september 2008 - Kvällen.

Efter middagen så höll jag på och plockade och fixade med lite här hemma. Varvade med datorstunder förstås också. Och läste även lite i min bok.


Jimmy satt mest på sitt rum med datorn, teven, tevespelet, och musiken.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar så gick han och la sig för att sova, för nu var det hans "tur" att ha ont i huvudet.


Jag har ju haft ont i huvudet i fyra dagar, men i dag så var huvudvärken äntligen över. Men tydligen så har jag givit den till Borzko i stället, för han kom hem från jobbet med jätteont i huvudet.


Klockan åtta så gick jag upp till vardagsrummet, och så tittade jag på "Idol".


Efter att "Idol" var slut så blev det en kvällsfika i köket tillsammans med Jimmy.


Nu blir det sängen och lite bokläsning innan det är sovdags.


Dagens "Dagens", onsdagen den 17 september 2008.

Dagens Tycka Synd Om, I Dag Också: Jenny, som fortfarande har feber och är sjuk, hos Jocke i Södertälje.

Dagens Skulle Vilja Krama Om Nu, I Dag Också: Se ovan...

Dagens Längtan: Jenny...

Dagens Bästa: Att huvudvärken är helt borta, efter fyra dagars huvudvärk.

Dagens Läskigaste: Att jag har bestämt mig för att byta frisör, och förmodligen också frisyr och hårfärg, efter att ha haft samma frisör i elva år, och samma frisyr och hårfärg i närmare tio år.

Dagens Väder: Grått, trist, mörkt, kallt, höstigt...

Dagens Jobbigaste: Att jag fryser hela tiden...

Dagens Godaste: Fetaoströran med oliver från Gourmetservice som vi hade på jobbet i dag.

Dagens Bok: "I en klass för sig" av Curtis Sittenfeld.

Dagens Teve: "Idol".

Dagens Te: Willys Te Masala Chai.


Dagens mat, onsdagen den 17 september 2008.


Frukost:

Två stycken Wasa Sport Plus knäckebrödsmackor med Kavli Mildost på + röd och gul paprika i strimlor på.

Lunch:

Tio stycken olika saker från vår Salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, bladspenat, blandad vetesallad, tärnad mango, gröna ärtor, sparris, kikärtor med rödlök, keso med rödlök, fetaoströra med oliver.

Eftermiddagsfika/Mellanmål:

Yoggi Mini Meal - vaniljyoghurt med müsli.

Middag:

Saffron Seafood Soup från Souperb!


          


(Inget kvällsmål i dag.)


(Dryck under dagen: kaffe, te, fun light, vatten.)


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Onsdagen den 17 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på som vanligt här hemma på eftermiddagen, och plockade och fixade med lite allt möjligt. Satt lite vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden, och då åt vi två middag direkt. Sen så blev det en fika och en pratstund. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 17 september 2008 - Dagens Jobb.

I dag jobbade jag förstås precis som vanligt. Och jag hade samma arbetsuppgifter som i går. Först så var jag den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade soppa (kycklingsoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost + skivad skinka) i dag. Vi hade även lite rester som vi serverade (spaghetti + oxjärpar). Och så hade vi förstås också vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi idag, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


"Dagens"

Dagens Bästa: Att det finns sånt som mammografi. Att man blir kallad till undersökning automatiskt och att man kan upptäcka cancer i tid på det sättet. (Gäller även cellprovstagning.)

Dagens Näst Bästa: Att huvudvärken nästan är helt borta nu.

Dagens Tycka Synd Om: Jenny, som ligger sjuk i feber hos Jocke i Södertälje.

Dagens Skulle Vilja Krama Om Nu: Se ovan...

Dagens Bok: "I en klass för sig" av Curtis Sittenfeld.

Dagens Teve: "Idol".  


Dagens Dagbok - Tisdagen den 16 september 2008 - Kvällen.

Jag höll sen på och fixade och plockade lite här hemma en stund. Och så småningom så satte jag mig med datorn i köket.


Jimmy stack iväg vid halvsjutiden, hem till en kompis.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart i åtta. Middag åt han då förstås först, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jag satte mig uppe i vardagsrummet vid åttatiden, och så tittade jag på "Idol".


Nu blir det nog först lite bloggläsning, och sen lite bokläsning, innan det är sovdags.

Den här serien ska jag nog kolla på.Kolla in länken.

Mat i dag, tisdagen den 16 september 2008.


Frukost:
Två stycken Wasa Sport Plus knäckebrödsmackor med Kavli mildost plus gul och röd paprika.
Lunch:
Från vår Salladsbuffé: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesallad, gröna bönor, kikärtor med rödlök, tärnad mango, sparris, gröna ärtor, keso med rödlök, tzatziki.
Mellanmål:
Yoggi Mini Meal - vaniljyoghurt med müsli + en banan.
Middag:
Ekologisk Grönsakssoppa från Souperb!

         


(Inget kvällsmål.)

(Dryck under dagen: Kaffe, te, fun light, och vatten.)

(Klicka på bilderna så blir dom större.)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 16 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Sen så gick jag mot Centrum och till T-banan och så åkte jag in mot stan. Åkte till Skanstull, och tog sen bussen upp till Södersjukhuset.


Eftersom jag var alldeles för tidig, så gick jag och satte mig och fikade en stund först.


Sen så gick jag till Mammografi-avdelningen och genomgick röntgenundersökningen av mina bröst. Allt gick bara bra, och svaret kommer om cirka tre veckor.


Åkte sen hem när jag var klar. Kom hem vid strax före fem, och strax efteråt så kom Jimmy hem från jobbet.


Vi åt middag då på en gång, och det blev även en fika och pratstund. Sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 16 september 2008 - Dagens Jobb.

I dag så hade jag samma arbetsuppgifter som i går. Först så var jag den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och vår salladsbuffé förstås också.


Kollegan som var sjuk i går var tillbaka på jobbet i dag. Men en annan av kollegerna hade en ledig dag i dag. Men Snurran jobbade ju hos oss i dag, så det funkade bra ändå.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Mammografi i morgon...


(Bild och text kopierad från Vårdguiden.)


I morgon ska jag på mammografi... Det är första gången som jag blir kallad till det. Men jag har ändå varit på mammografi två gånger tidigare, eftersom jag har haft knölar i brösten två gånger, och då fått remiss av min gynekolog. Men båda gångerna har det varit ofarliga knölar.

Visst gör det lite ont att mammografera sig tycker jag, men ändå inte så värst farligt. Ni som har gjort det, vad tycker ni?

Dagens mat, måndagen den 15 september 2008.


Frukosten åt jag vid sjutiden på jobbet som vanligt. Och som jag i princip alltid äter då, så blev det två stycken wasa sport plus knäckebrödssmörgåsar. På dom så hade jag kavli mildost. Och på den ena hade jag gul paprika, och på den andra hade jag röd paprika.
Lunchen åt jag vid niotiden som vanligt. Och som nästan alltid så blev det nästan bara mat från vår salladsbuffé. På tallriken ligger först en vegetarisk biff som inte är från buffén. Sen så är det: blandad vetesallad, sparris, avocadobitar, mangobitar, tzatziki, rivna morötter, och basilikadressing.
På vår fikarast vid halvettiden så åt jag en banan och ett äpple.
Till middag i dag så drack jag en naturdiet smoothie måltidsersättningsdryck.
Till kvällsmål så blev det fyra stycken kanelknäckemackor, utan någonting på.
(Dryck under dagen har som vanligt varit: kaffe, te, fun light, och så vatten förstås.)

(Klicka på bilderna så blir dom större.)

Dagens Dagbok - Måndagen den 15 september 2008 - Kvällen.

Efter middagen så höll jag på och plockade och fixade lite här hemma en stund. Sen så satte jag mig i köket med datorn.


Jimmy satte sig på sitt rum och ägnade sig till att sitta vid datorn, titta på teve, spela tevespel, och lyssna på musik.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt middag då först, och vi fick en pratstund i köket under tiden. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så gick han upp till vardagsrummet och satte sig och tittade på "Hockeykväll" på teve.


Jag flyttade in med datorn till Jimmys rum. Och så satt vi där med varsin dator och höll på med vårt respektive, och pratade, och lyssnade på musik.

Dagens Shopping - 080915 - Trosor, strumpor, galgar, block, parfym, smink, m.m.


Dagens Dagbok - Måndagen den 15 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, gick igenom post och mail, och ringde ett samtal.


Sen så gick jag till Centrum för att handla lite grejer.


Först var jag på Clas Ohlsson där jag handlade fem stycken små block.


Sen så var jag på Lindex där jag handlade sex par trosor.


Och sen så var jag på Åhléns där jag handlade: tolv par ankelsockor, tio stycken galgar, en parfym, en ögonbrynspenna, en kajalpenna, en mascara, och två stycken små handcreme.


(Bilder på det jag shoppade kommer i ett separat inlägg.)


När jag kom hem sen så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Satte mig en stund med datorn i köket också. Och så tittade jag på programmet "Hål i väggen" som gick på TV6 i går kväll. Två av kollegerna hade sett det på teve i går, och sa att det var så roligt, så jag var tvungen att titta på det i dag, via datorn. Och det var faktiskt riktigt roligt! Jag ska nog följa det på söndagarna.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Då blev det ett besök i Centrum igen för mig, den här gången tillsammans med Jimmy. Vi var på Systembolaget och handlade. Jimmy köpte öl, och jag köpte öl och vin och fyllde på barskåpet.


När vi sen kom hem så åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Måndagen den 15 september 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen som vanligt förstås.


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbar som försteman.


Vi serverade oxjärpar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé förstås också som vanligt.


En kollega var sjuk i dag, så vi var en personal färre. Men på måndagar så jobbar ju Snurran hos oss, så då gör det ju inte lika mycket att någon är borta.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 38 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 38 - 2008
15/09

60,0 kg

Veckans Steg - Vecka 37 - 2008.

Antal steg - Vecka 37.

Måndag: 7.359.

Tisdag: 7.468.

Onsdag: 7.551.

Torsdag: 9.703.

Fredag: 7.328.

Lördag: 375...

Söndag: 5.834.

Antal steg - Snitt per dag: 6.516.

Veckans Motion - Vecka 37 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 37- 2008
08/09 - 14/09

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: Promenad, 1,0 tim.


En "Dagens" i dag också, söndagen den 14 september 2008.


Dagens Smärta: Huvudvärk hela dagen i dag också...
Dagens Matintag: Yoghurt och bröd mest.
Dagens Motion: En timmes promenad.
Dagens Bok: "Emma, Mias dotter" av Maria Eriksson.
Dagens Flitigaste: Jag! Som fixade nya skickningsscheman till skalen till jobbet - trots huvudvärken. :-)
Dagens Längtan: Jenny, som alltid... ;-)
Dagens Struligaste: Blogg.se på kvällen... :-(


Dagens Dagbok - Söndagen den 14 september 2008 - Kvällen.

Jag satt en stund och läste i min bok, och läste också ut den. Recension finns som vanligt i ett separat inlägg.


Sen så tog jag med mig min dator, och så satte jag mig inne på Jimmys rum en stund. Vi satt vid varsin dator, och vi lyssnade på musik, och vi pratade.


Borzko kom hem från fotbollsmatchen vid halvåttatiden. Han satte sig då uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Tänkte nog snart lämna datorn för i kväll, och välja ut en ny bok, och lägga mig i sängen och läsa.


Och i morgon så är det då tyvärr redan måndag igen då... :-(


Dagens matintag, söndagen den 14 september 2008.


Frukosten i dag blev tre mjuka smörgåsar, varav en skiva eldorado fullkornsbröd och två skivor gräddad längtan. Alla tre med kaviar på.
Lunchen i dag blev ett stort glas med lättvaniljyoghurt och en skiva gräddad längtan utan någonting på.
Middagen i dag blev ett stort glas med lättvaniljyoghurt och fyra stycken wasa kanelknäckemackor utan någonting på.
(Inget kvällsmål i dag.)

Dryck under dagen och kvällen var som vanligt: kaffe, te, och fun light.

(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Twinings Voyage Brazilian Baía.
Testade ett nytt te i kväll,
Twingins Voyage Brazilian Baía,
med smak av Cocos, Kakao, och Vanilj.

Kan helt klart rekommenderas! :-)

"Emma, Mias dotter" av Maria Eriksson.---------    

Recension av boken: "Emma, Mias dotter" av Maria Eriksson. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Emma, Mias dotter är den fjärde delen i Maria Erikssons storsäljande serie om sitt liv på flykt undan en våldsam man och hennes enastående kamp för att bygga upp en ny tillvaro åt sig själv och sina barn i ett främmande land. Det är en dramatisk resa som har fört henne från tryggheten i en svensk småstad till ett liv med skyddad identitet i en annan världsdel, via olika gömställen i Sverige och flera år av umbäranden i Chile.

Emma, Mias dotter tar vid där Mias hemlighet slutade, och läsaren får följa familjens liv i det nya hemlandet USA och framför allt dottern Emma. Alla de läsare som mött Emma i först Gömda, sedan Asyl och därefter Mias hemlighet har naturligtvis undrat hur det ska gå för en flicka som tvingats utstå så mycket hemskt och svårt i livet. Här får de veta det, och det är Emma som själv berättar tillsammans med Mia.

Emma, Mias dotter är Emmas version av vad som hände och hur det kändes under alla de där åren på flykt undan en man som hotade såväl henne som hennes mamma till livet. Men det är också berättelsen om det liv som sedan följde: om hur Emma i Den svarta boken får veta den sanning som ställer relationen mellan mor och dotter på sin spets, om hur hon flyr hemmet och börjar använda droger, och om hur Mia tvingas kämpa mot en dödlig sjukdom precis som hon tidigare tvingats kämpa sig till asyl åt sig och sina barn.

Emma, Mias dotter är den gripande berättelsen om en mor och hennes dotter som tillsammans gått igenom ofattbara prövningar och till slut lyckas hitta tillbaka till varandra. Det är också fortsättningen på en familjehistoria som engagerat miljontals läsare och som visar på människans förmåga att mot alla odds inte bara överleva utan också skapa sig en bättre framtid.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har läst dom tre tidigare böckerna om Maria Eriksson och hennes familjs liv: "Gömda", "Asyl", och "Mias hemlighet". Jag har också läst boken som Maria Eriksson har skrivit om andra kvinnor i liknande situationer som hennes egen: "Mias systrar". 

"Gömda" tyckte jag var väldigt bra. "Asyl" var också bra. "Mias hemlighet" var väl sådär bra. Och sådär bra var väl också "Mias systrar". 

Det känns lite som om storyn om den familjens liv liksom borde vara slut nu. Det känns som om böckerna skrivs och ges ut för att få ut ännu mer pengar ur storyn. 

Den här senaste boken "Emma, Mias dotter" är ju då alltså skriven ur dotterns perspektiv. Och visst, boken var ju helt okej, klart läsvärd, men ändå ingenting som man inte får missa. Mig gav den i alla fall inte speciellt mycket. Fast det klart, har man läst dom tidigare, så blir man ju ändå nyfiken på den här. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 14 september 2008 - Eftermiddagen.

Jag satt och läste i min bok uppe i vardagsrummet till tolvtiden. Då vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch. En fika och en pratstund blev det också. Sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Sen så satte jag mig med datorn i köket, och så gjorde jag ett litet jobb till jobbet. Jag gjorde ett schema med alla våra skickningar, som vi ska ha i skalen. Vi har bara haft ett handskrivet förut, och nu gjorde jag ett snyggt schema över våra skickningar i Excel. Jimmy hjälpte mig lite med några funktioner också.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt lite lätt lunch, och tog en fika, och sen så stack han iväg igen. Den här gången så åkte han iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb. När han sen kom hem igen, så satte han sig och läste i sin bok.


Jimmy satt sen på sitt rum, och delade sin tid mellan datorn, teven, och tevespelet. Jag satt i köket och delade min tid mellan datorn och boken.


Borzko stack iväg, för tredje gången i dag, vid halvfyratiden. Han skulle till Söderstadion och möta upp med några kompisar där. Sen så skulle dom se Hammarby möta Kalmar klockan fem.


Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. En fika och en pratstund blev det också. Sen så fortsatte han med sitt på sitt rum, och jag fortsatte med mitt i köket.

Hit ska min Mamma och Pappa flytta.


Min Mamma och Pappa ska ju flytta hit till Farsta någon gång under våren/sommaren 2009. Dom har betalat handpenning på en lägenhet i ett hus som ska byggas under det kommande året.

Här är ett inlägg som jag bloggade i maj, med information och sju bilder.

Nu har dom börjat att dra vatten på platsen. Här är tre bilder på hur läget är just nu där.Tre fotografier från förmiddagens promenad, söndagen den 14 september 2008.


Farstastrandsbadet vid sjön Magelungen.
Farsta Gård vid sjön Magelungen.
Nu börjar dom vackra höstfärgerna komma fram.


Sommarpratare nummer 29.

Sommarpratare nummer 29 av 2008 års Sommarpratare blev
Dolph Lundgren
.Dagens Dagbok - Söndagen den 14 september 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan åtta, efter ungefär sju timmars sömn. Och jag vaknade med huvudvärk i dag också, precis som i går... :-(


I går kväll så började jag läsa i boken: "Emma, Mias dotter" av Maria Eriksson, efter att jag hade gått ifrån datorn. Jenny kom sen hem från festen hon hade varit på, vid kvart över tolv, så jag pratade med henne en stund, innan jag la mig för att sova vid halvettiden.


Vaknade sen till vid tvåtiden i natt, när Jimmy kom hem. Och så vaknade jag vid sextiden i morse, när Borzko gick upp för att köra Jenny till jobbet. Ännu en gång vaknade jag vid kvart i sju, när han kom hem igen och la sig för att sova vidare.


Jag gick upp vid åttatiden, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid niotiden för att genomgå sina morgonbestyr.


Jimmy sov, och skulle väl förmodligen sova till tolvtiden. Jenny jobbade, och ska jobba mellan halvsju och halvfyra, precis som i går.


I går när jag hade sån huvudvärk, så var jag inte utanför dörren på hela dagen, och gick bara 375 steg på hela dan... I dag så tänkte jag göra tvärtom, så jag gick iväg ut på en promenad så fort jag var klar.


Så vid kvart över nio så gick jag ut på en timmes promenad runt omkring i Farsta. Det var kallt, cirka tio grader, ganska så blåsigt, men soligt och fint. Jag gick i ganska så långsam takt, och så lyssnade jag på ett Sommarprogram under tiden. (Några bilder från promenaden kommer senare i ett separat inlägg.)


När jag kom hem igen, vid kvart över tio, så hade Borzko gått iväg till gymmet i Farstahallen för att träna. Jag åt frukost när jag kom hem, och tog en Ipren. För huvudvärken hade inte släppt av promenaden i alla fall.


Sen så satt jag vid datorn en liten stund. Och efter ett tag så övergick jag till att läsa i min bok istället. Och så satt jag och läste till tolvtiden.


En "Dagens" i dag, lördagen den 13 september 2008.


Dagens Sämsta: Resultatet på stegräknaren i dag, som visade på 375 steg...
Dagens Godaste: Ben & Jerrys Cookie Dough!
Dagens Smärta: Huvudvärk hela dagen...
Dagens Bok: "Skumtimmen" av Johan Theorin.
Dagens Teveprogram: Musik och Humor i tre timmar.
Dagens Mysigaste: Att få träffa Jenny i ett par timmar.
Dagens Flitigaste: Jag, som har bloggat femton inlägg i dag.


Dagens mat och dryck, lördagen den 13 september 2008.


Frukosten i dag blev fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
Lunchen i dag blev tre stycken wasa sport plus knäckebrödsmackor med kaviar på.
Middagen i dag blev mat från vår lokala pizzeria. Jag åt en pastasallad med mozzarella och soltorkade tomater. Vitlöksdressing till. Och ett pizzadegsbröd också.
Och sen så blev det förstås en massa gott eftersom det var lördagskväll. För mig blev det det som jag nästan alltid äter: Ben & Jerrys Cookie Dough glass (åt upp allt), Estrellas vickningschips (åt upp nästan allt), och smågodis - både choklad och annat blandat (åt nästan inte upp någonting alls av det).
Dryck under dagen och kvällen var som vanligt: kaffe, te, och fun light.

(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Lördagen den 13 september 2008 - Kvällen.

Jimmy stack iväg mot stan vid halvsjutiden, där han skulle möta upp med några kompisar.


Jenny var hemma en timme till. Hon gjorde sig i ordning, och vi pratade och umgicks under tiden. Sen så stack hon iväg vid halvåttatiden, för att möta upp med sina kompisar.


Jag satte mig sen igen uppe i vardagsrummet, i en av sofforna, med datorn och boken. Läste ut boken: "Skumtimmen" av Johan Theorin.


Klockan åtta så satte sig både Borzko och jag och tittade på teve. Egentligen så hade vi tänkt oss att se en dvd-film. Men det blev lite slötittande på några olika musiktävlingsprogram istället på olika kanaler.


Först så såg vi på "Musikmaskinen" på Kanal 5. Sen så såg vi den sista kvarten av "Sommarkrysset" på TV4. Efter det så tittade vi på den sista kvarten av "Americas funniest home videos" på Kanal 5. Sen så tittade vi på "Sing a long" på TV3. Och efter det på "Extra, extra!", också på TV3.


Kul att se på Blondinbella som var med i "Extra, extra!". Jag tyckte hon fixade det riktigt bra! Och hon var ju även med i en kort sketch i "Musikmaskinen".


Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också under kvällen. Glass, chips, och smågodis blev det för mig.


När klockan var elva, efter tre timmars tevetittande, så fick det räcka med teve. Nu ska jag blogga det här, och sen ett inlägg om vad jag har ätit och druckit under dagen. Det får bli dagens fjortonde och sista inlägg. Sen så ska jag nog välja ut en ny bok, och så lägga mig i sängen och läsa en stund.

"Skumtimmen" av Johan Theorin.---------    

Recension av boken: "Skumtimmen" av Johan Theorin. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet försvinner en liten pojke på norra Öland utan några som helst spår. I dagar och veckor letar familjen, polisen och frivilliga efter honom.

Mer än tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat samtal från sin far, sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han har fått ett brev utan avsändare med posten. Brevet innehåller en liten pojkes sandal.

Julia återvänder motvilligt till barndomens ö och sin åldrige far. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann.

Ändå finns det de som har sett Nils Kant. Han sägs ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I Skumtimmen.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en bra bok tycker jag, och det var av ännu en svensk debutant, precis som den förra boken som jag läste. 

Stämningen i den här boken fick mig att tänka lite på boken "Människohamn" av John Ajvide Lindqvist. 

Jag kan helt klart rekommendera boken, och jag ska även läsa Johan Theorins andra bok "Nattfåk".  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Mina fina älskade ungar! :-)


Jimmy vid halvsjutiden i dag, när han är på väg hem till en kompis.

Jenny vid halvåttatiden i dag, när hon är på väg hem till en kompis.Dagens Dagbok - Lördagen den 13 september 2008 - Eftermiddagen.

Sen så satt jag i en av sofforna uppe i vardagsrummet. Jag satt mest med datorn och läste bloggar och nyheter. Men läste också lite i min bok: "Skumtimmen" av Johan Theorin.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lite lätt lunch och tog en fika. Sen vid halvtvåtiden så stack han iväg igen. Den här gången så tog han bilen och åkte hem till sin Mamma för att vattna hennes blommor, eftersom hon fortfarande är i Kroatien. På hemvägen så tankade han bilen, och kollade allt på den också.


Vid halvfyratiden så kom Borzko hem igen. En fika blev det då, och sen så satte han sig och läste.


Sen vid fyratiden så kom Jimmy hem från sin kompis där han hade sovit i natt. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Vid halvfemtiden så åt vi tre middag tillsammans. I dag så blev det mat från vår lokala pizzeria på vår gata, Pizzeria Americana. Jimmy åt en pizza, Borzko åt en grekisk sallad, och jag åt en sallad med mozzarella och soltorkade tomater.


Jenny kom hem från jobbet vid halvsextiden. Hon hade jobbat från halvsju i morse. Och hon skulle bara vara hemma i ungefär två timmar, för att duscha och göra sig i ordning. Sen så skulle hon hem till en kompis för att fira hennes födelsedag.

"Dagarnas"! ;-D

Här kommer en lite annorlunda "Dagens". Det blir en "Dagarnas" istället! Och "Dagarna" är Onsdag, Torsdag, och Fredag. ;-D


Dagarnas Sorgligaste: Att säga farväl till Jimmys bil på bilskroten i onsdags.

Dagarnas Mest Oväntade Besök: Jimmy som kom och hälsade på mig på jobbet i torsdags.

Dagarnas Mysigaste: Att träffa och få krama om Jenny i torsdags.

Dagarnas Födelsdagsbarn: Min systerdotter och hennes fästman, som vi hade en trevlig kväll hos i torsdags.

Dagarnas Snällaste: Borzko, som även denna vecka fixade veckostädningen på sin lediga dag på fredagen.

Dagarnas Trevligaste Kväll: Samvaron med fyra kollegor på fredagskvällen.

Dagarnas Klantigaste. Jag, som lyckades skvätta ner hela mig med vaniljyoghurt på fikarasten i torsdags, till mina kära kollegors glädje! ;-D


Djävulens stegräknare! ;-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 13 september 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det gröt, fika, och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko gick upp klockan nio, och genomgick då sina morgonbestyr. Sen så åt han frukost, och vi hade en pratstund i köket. Och när han sen var klar så gick han iväg till Farstahallen för att träna.


Jimmy var inte hemma. Han var ute på krogen med kompisar i går kväll, och sov över hos en kompis i natt.


Jenny var inte heller hemma. Hon sov hos Jocke i natt, och jobbar ett dagspass mellan halvsju och halvfyra i dag.


Jag vaknade med en hemsk huvudvärk. Tog två Alvedon direkt på morgonen, men dom hjälpte ingenting. Jag har ju haft ont i halsen större delen av veckan, sen i tisdags. Sen så har det ju varit rätt så stressigt på jobbet hela veckan. Och så var jag ju borta både i torsdags kväll och i går kväll. Så jag vet inte om det är därför som jag vaknade med huvudvärk. Jag sov ju åtta timmar i natt, eftersom jag var så himla trött i går kväll, annars så brukar jag bara sova sex timmar.


Bestämde mig i alla fall för att strunta i förmiddagspromenaden som jag hade tänkt att ta. Vädret var inte så inbjudande heller: grått, mörkt, trist, blåsigt, och cirka tio grader.


Vid tiotiden, när Borzko hade gått iväg till gymmet, så satte jag mig uppe i vardagsrummet tillsammans med min dator och min bok. Men jag började med att sätta igång teven och dvd:n i en timme först, och så tittade jag på "Idol" från i torsdags. Jag hade spelat in det då, eftersom jag var borta då, och även i går.


När "Idol" var slut, så satte jag mig i datorn i knäet, och så bloggade jag några inlägg som jag inte hade hunnit med under torsdagen och fredagen.


Vid tolvtiden så åt jag lite lätt lunch. Det blev några knäckemackor med kaviar plus fika. En Ipren mot huvudvärken blev det också. Och efter lunchen så blev det vardagsrummet, soffan, datorn, och boken igen.

Fredagens mat och dryck, 12 september 2008.


Frukosten i går, var precis som vanligt på jobbet: wasa sport plus med kavli mildost och röd och gul paprika. (Bildern är från torsdagens frukost.)
Lunchen i går var "bara" från salladbuffén. På tallriken finns: rivna morötter, basilikadressing, avocadobitar, kikärtor med rödlök, rödlökskeso, cole slaw, tzatziki. Och i glaset finns fruktsallad/fruktcocktail.
Mellanmålet/eftermiddagsfikat på jobbet: en yoggi mini meal - vaniljyoghurt med müsli + två stycken plommon.
Middagen blev en tallrik fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
På fredagskvällen var jag ju hemma hos en jobbarkompis, och där så åt jag massor med smågodis, chips, och nötter. Här är några av skålarna som vi hade.
Massor med dryck har jag ju självklart druckit också: vatten, te, kaffe, och fun light.

(Klicka på bilderna så blir dom större.)

Några fotografier från gårdagskvällen, fredagen den 12 september 2008.


Dagens Dagbok - Fredagen den 12 september 2008 - Kvällen.

Vid halvsextiden så gav jag mig iväg med bilen, mot Huddinge, och hem till en av mina jobbarkompisar.


Vi är ju tio stycken som jobbar ihop i köket i Hagsätraskolan, men vi var bara hälften av oss träffades i dag. Vi var hemma hos Monica, och vi som var där var jag, Snurran, Mita och Neda.


Jag hade med mig fyra stycken olika sällskapsspel, för oftast så brukar vi spela något spel, eller allra oftast så brukar vi spela Texas Hold Em Poker. Men i kväll så blev det inget spelande alls, utan vi bara satt och pratade hela kvällen.


Vi åt en massa gott, och drack en massa gott, och pratade massor, och skrattade också en hel del.


Vid tiotiden så åkte Snurran och Neda hem, och vid halvelvatiden så åkte jag och Mita hem. (Några bilder från kvällen kommer lite senare i ett separat inlägg.)


När jag kom hem, vid elvatiden, så var det bara Borzko hemma, och han satt och tittade på teve. Jimmy hade åkt in till stan och gått ut på krogen med några kompisar. Och Jenny var hemma hos Jocke.


Jag pratade lite med Borzko en stund, och satt vid datorn en liten stund, men jag var jättetrött, och gick och la mig redan vid halvtolvtiden.

Dagens Dagbok - Fredagen den 12 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag, som han nästan alltid har på fredagar. Och han hade tagit hand om veckostädningen även den här fredagen, som han nästan alltid gör.


Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och jag satt även lite med datorn.


Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt han, Borzko, och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Och jag gjorde mig i ordning, och förberedde mig för att åka iväg för att träffa några av mina jobbarkompisar på kvällen.

Dagens Dagbok - Fredagen den 12 september 2008 - Dagens Jobb.

Fredag, och jobb som vanligt förstås, på arbetsveckans sista dag. I dag så började jag dagen med att skura golvet i stora matsalen, sen så var jag en stund i skalen, efter det så tog jag hand om förmiddagsdisken. Och sen så var jag andreman i lilla matsalen. Hjälpte också till i diskrummet under den mest hektiska tiden mellan elva och tolv.


I dag så stod det "från frysen" på matsedeln. Det innebär att det är blandade rätter hela dagen, eftersom Husmor tar reda på rester och överblivna kartonger med mat från tidigare serveringar. Så vi serverade bland annat: ugnspannkaka, stekta bacontärningar, stekt tärnad potatis, köttbullar, grillade grönsaker, thaigryta, och säkert fler rätter som jag har glömt bort nu.


Snurran jobbade extra fackligt i dag, så vi var en personal färre i dag, än vad vi ska vara på fredagar. Det blev en väldigt hektisk dag i dag, både i köket, i matsalarna, och i diskrummet. Men allt flöt ändå på rätt så bra, och ingenting speciellt hände.


Och så blev det då veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.


Mat och dryck under torsdagen den 11 september 2008.


Frukosten på jobbet i torsdags blev precis som vanligt: wasa sport plus med kavli mildost och gul och röd paprika på. Den här morgonen lyckades jag i alla fall komma ihåg att ta kort på min frukost, så fotografiet är från i torsdags.
Lunchen i torsdags blev, som nästan alltid, bara från vår fina salladsbuffé. På tallriken ligger: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesallad, blandad sallad med aubergine + soltorkad tomat + paprika, gröna sojabönor, sparris, keso med rödlök, och tzatziki.
Till eftermiddagsfikat/mellanmålet på jobbet i torsdags blev det en yoggi mini meal - vaniljyoghut med müsli + två stycken plommon.
Till middag i torsdags blev det bara fiberhavregrynsgröt med äppelmos, kanel, och minimjölk.
På kvällen i torsdags så var vi på ett dubbelt födelsedagskalas, och då åt jag massor med gott. Bland annat en bit vardera från dessa fina tårtor. Men jag åt också några småkakor, och en hel del smågodis. 

         


Några fotografier från gårdagen, torsdagen den 11 september 2008.


Jenny och Jimmy när vi var på väg till Maria och Patric.
Ännu ett kort på mina älskade ungar.
Här är paketen som vi gav till Maria och Patric.
Och det här innehöll paketen.
Den ena av dom jättegoda tårtorna som dom bjöd på.
Och den andra tårtan såg ut så här.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 11 september 2008 - Kvällen.

Vid sextiden så åkte jag, Jimmy, och Jenny iväg. Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min Mamma och Pappa. Och sen så åkte vi vidare till Älvsjö och hem till min systerdotter Maria som fyller 24 år i dag, och hennes fästman och sambo Patric som fyller 26 år i nästa vecka.


Sen så var vi där mellan ungefär halvsju och nio. Massor med folk kom och gratulerade dom båda. Jättekul att träffa dom alla. En massa gott att äta och dricka bjöd dom på. Mycket prat och mycket skratt blev det.


Vid niotiden sen så körde vi Mamma och Pappa hem först, och sen så åkte vi till Farsta. Jenny följde med hit hem och sov här i natt. Borzko var hemma när vi kom hem. Lite prat mellan oss alla blev det, och nu vid tiotiden så blir det sängen.


Fotografier från i dag och i kväll kommer i morgon... Orkar inte nu... Jag är trött och har ont i halsen... Men i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Mobil-Blogg.

MMS

Mobil-Blogg.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 11 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och ringde några samtal. Sen så gick jag till Centrum för att handla födelsedagspresenter. Köpte det jag skulle till dom två som vi ska fira i kväll, och sen så gick jag hem igen.


Höll sen på med lite allt möjligt här hemma. Slog in presenterna bland annat. Och fixade lite här hemma. Satt lite med datorn en stund också.


Jenny kom hem vid halvfemtiden. Vi satt i köket och pratade en stund. Sen så kom Jimmy hem från jobbet vid femtiden. Då åt vi middag ihop alla tre. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Och sen så gjorde vi oss i ordning alla tre, för att åka iväg för att fira min systerdotter som fyller 24 år i dag, och hennes fästman som fyller 26 år i nästa vecka.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 11 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt. Mina arbetsuppgifter i dag var precis som i går. Först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen i disken och fixade förmiddagsdisken. Och sen så var jag andreman i lilla matsalen. Jag var även en timme som hjälp i diskrummet under den mest hektiska tiden.


I dag så serverade vi ugnspannkaka med pannkakssylt.


Vi var fulltalig personalstyrka, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Mobil-Blogg. I dag hade Jimmy

MMS

Mobil-Blogg. I dag hade Jimmy en körning till Hagsätra, så han kom förbi och hälsade på. :-)


Det här blev dagens mat- och dryckintag, onsdagen den 10 september 2008.


Frukosten blev exakt som den i går och i förrgår. Alltså två stycken wasa sport plus knäckebrödssmörgåsar med kavli mildost och gul och röd paprika på. Samma fotografi är det också, för jag glömde även den här morgonen att ta kort.
Lunchen blev inte exakt som i går och i förrgår, men väldigt lika. Jag åt bara från salladsbuffén i dag också. På dagens tallrik ligger: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesallad, gröna sojabönor, kikärtor med rödlök, sockerärtor med rödlök, marinerad paprika, marinerad aubergine, soltorkade tomater, och keso med rödlök.
Till eftermiddagsfikat på jobbet så blev det fyra stycken plommon. En av arbetskamraterna har plommonträd i sin trädgård, och hon brukar vara snäll och ta med och bjuda oss. (Godiset i bakgrunden har en annan snäll arbetskamrat tagit med och bjudit på, men dom åt inte jag av.)
TIll middag i dag så blev det en måltidsdryck, Naturdiet Smoothie. Ett äpple till åt jag också.

         


(Inget kvällsmål i dag.)

Kaffe, te, fun light, och vatten har jag druckit massor av under både dagen och kvällen.

(Klicka på bilderna så blir dom större.)

Dagens Dagbok - Onsdagen den 10 september 2008 - Kvällen.

Jag höll sen på och plockade lite här hemma en stund. Och sen så satte jag mig i köket med datorn.


Jimmy satt på sitt rum, framför datorn och teven.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch, och iordninggörande. Och efter det så tittade han på fotbollsmatchen på teve.


Jag tittade lite på "Idol". Men det blev något strul med teven / digitalboxen / hemmabiosystemet / dvd:n / inspelningsbara dvd:n / vhs:en / nintendo wii... Förmodligen så har vi för mycket inkopplat samtidigt, för ibland så blir det strul. Men Jimmy höll på och fixade och trixade, och tänkte och kopplade om. Så till slut så fick han allt att fungera i alla fall. Han är bäst på sånt! :-D Men jag missade tyvärr det mesta av "Idol" i kväll. Var det bra? Någon speciell? Missade jag något?


Nu blir det datorn en stund till, och sen så blir det nog sängen och boken.

Sista bilderna på Jimmys bil... :-(
Dagens Dagbok - Onsdagen den 10 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma och plockade, donade, fixade, pulade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt. Satt lite med datorn en stund också.


Vid halvfyratiden sen så åkte jag iväg, även i dag för att möta upp Jimmy på jobbet när han slutade klockan fyra.


Vi åkte sen till Håga Bildemontering i Västerhaninge, precis som vi gjorde i går. Men i dag så hittade vi ju, och kom dit i god tid innan dom stängde.


Jimmy plockade ut sina privata prylar ur bilen, bland annat hans GPS. Jag tog kort på bilen, och sen så lämnade vi den för skrotning... :-(


Sen så åkte vi hem till Farsta, och kom hem vid kvart över fem. Vi åt då middag, och satt och pratade en stund. Och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 10 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också.


Även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så var jag i disken och tog hand om förmiddagsdisken. Och sen så var jag i lilla matsalen som andreman. Jag var även i disken och plocken och hjälpte till en timme under den mest hektiska tiden.


Vi serverade thaigryta med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände i dag på jobbet.


Dagens!

Idén till en Dagens Lista, har jag snott från Karin Olofssons blogg. Här är hennes senaste. Jenny har också snott idén, och hade en Veckans Lista i söndags.

Dagens Ondaste: Min hals... Vaknade upp i morse med jätteont i halsen...
Dagens Godaste: Lunchen från vår salladsbuffé på jobbet.
Dagens Klantigaste: När jag och Jimmy körde fel när vi skulle hämta grejerna från hans bil.
Dagens Bästa Citat: Peter Stormare i Aftonbladets resebilaga (fast jag läste det i Annebelles Blogg): "Charterresorna förstörde jävligt mycket, vi var ett lyckligare folk innan vi såg att andra hade sol hela tiden".
Dagens Väder:
Grått, mörkt, trist, regnigt, dystert, höstigt...
Dagens Sorgligaste: Att Jimmys bil måste skrotas efter olyckan.
Dagens Mest Nöjd Över: Att jag köpte min nya skinnjacka i söndags. Jag älskar den!
Dagens Gladaste Händelse: En nyhet som vi fick på jobbet i dag. (Men jag vill inte skriva ut vad det var här.)
Dagens Telefonsamtal: Alltid flera stycken med Jenny varje eftermiddag/kväll.


Dagens mat och dryck, tisdagen den 9 september 2008. (Uppdaterad)


Till frukost i dag, vid sjutiden, blev det det som jag alltid äter på jobbet: två stycken wasa sport knäckebrödsmackor med kavli mildost och gul och röd paprika. (Tydligen är jag väldigt trött på morgnarna... för jag glömde att ta kort i morse, precis som jag glömde i går, så det är ett gammalt kort i dag också.)
Till lunch i dag, vid niotiden, blev det "bara" från salladsbuffén. Vi serverade fiskpanetter och potatismos, och jag har absolut ingenting emot det, men jag gillar bättre att bara äta från vår salladsbuffé. Det här har jag på tallriken: rivna morötter, basilikadressing, inlagd grillad aubergine, inlagda grillade sockerärtor med rödlök, inlagd grillad paprika, blandad vetekornssallad, gröna sojabönor, inlagda kikärtor med rödlök, inlagda soltorkade tomater, och hummus.
Till eftermiddagsfikat på jobbet, vid halvettiden, så blev det en Bärry lättyoghurt.
Till middagen, vid halvsextiden, så blev det bara flytande föda i dag. En måltidsersättningsdryck: Naturdiet Smoothie. Plus grönt te, kaffe, och fun light. 

         


Mitt lilla kvällsmål blev ett Golden Delicius äpple.
Jag har också druckit vatten, fun light appear, te, och kaffe i mängder under dagen och kvällen.

(Klicka på bilderna så blir dom större.)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 9 september 2008 - Kvällen.

Lugn och skön kväll blev det som alltid. Jag tog min dator och satte mig inne hos Jimmy på hans rum en stund. Han satt vid datorn, och han röjde även lite på sitt rum. Och jag satt med min dator.


När Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden, så tog Jimmy och jag en kvällsfika i köket medans Borzko åt middag, och så satt vi och pratade en stund.


Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Jimmy satte sig åter vid datorn på sitt rum. Och jag satte mig med datorn i köket.


Ska nog snart lämna köket och datorn, och istället gå och lägga mig och läsa i min bok. Jag ska försöka att somna tidigt i kväll. Jag har så ont i halsen, vaknade med det i morse, så jag tänkte försöka att kurera mig med sömn.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 9 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma en stund och plockade och fixade med lite allt möjligt. Satt en liten stund vid datorn också.


Vid halvfyratiden sen så åkte jag iväg. Åkte till Jimmys jobb, på Hägerstens Brädgård i Segeltorp, och hämtade upp honom där, när han slutade klockan fyra.


Sen så åkte vi mot Västerhaninge och mot Håga Bildemontering. Tyvärr så åkte vi lite fel så vi hann inte dit innan dom stängde klockan fem. Så vi får åka dit i morgon igen. Vi skulle dit för att Jimmy skulle hämta bland annat sin GPS och lite andra grejer som han har i bilen.


För försäkringsbolaget har nu beslutat att dom inte lagar Jimmys bil efter krocken. Den ska skrotas, och Jimmy får pengar för den istället.


Vi kom hem vid halvsextiden, och då åt vi middag direkt. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Jag höll på och plockade och fixade med lite här hemma.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 9 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också.


Först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så var jag i disken och diskade förmiddagsdisken. Och sen så var jag i lilla matsalen som andreman.


Vi serverade fiskpanetter med potatismos i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.


I dag så var vi fulltalig personalstyrka, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Det här har jag ätit och druckit i dag, måndagen den 8 september 2008. (Uppdaterad)


Till frukost på jobbet, vid sjutiden, blev det som vanligt två stycken Wasa Sport Plus knäckemackor, med Kavlis mildost på, plus paprikastrimlor. (Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle, för jag glömde att fota i morse.)
Till lunch, vid niotiden, blev det nästan bara från salladsbuffén. Det enda som inte är från salladsbuffén är en vegetarisk morotsbiff uppe till vänster. Förutom morotsbiffen så har jag på tallriken: rivna morötter, basilikadressing, blandad vetesallad, sockerärtor med rödlök, sparris, kikärtor med rödlök, och kesoblandning.
Till fikat på jobbet, vid halvettiden, så åt jag en Bärry lättyoghurt.
Lite extra "mellanmål" vid tretiden. En brustablett Alvedon på grund av huvudvärk. En brustablett C-vitamin. En multivitamineraltablett. En Glukosaminkapsel på grund av min Artros.
Till middag, vid femtiden, så åt jag cirka 150 gram vegetariska morotsbiffar plus cirka 150 gram kronärtskockor i vitlök och olja.
Under dagen och kvällen så har jag också druckit vatten, fun light, te, och kaffe.

(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Måndagen den 8 september 2008 - Kvällen.

Och kvällen här hemma blev som vanligt lugn och skön.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och resten av kvällen så satt han uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum. Han satt vid datorn, och han tittade också på sina nerladdade serier.


Och jag satt större delen av kvällen i köket, med datorn i knäet. Det blev också lite tevetittande med ena ögat samtidigt. Kollade lite på direktsändningen av tevegalan i Globen av utdelningen av tevepriset "Kristallen".

Det var länge sen som jag gjorde en sån här onödig lista! ;-D


Den här listan hittade jag i Jennys Blogg. Och eftersom det var länge sedan som jag gjorde någon lista, och den såg lite kul ut, så gjorde jag den. Häng gärna på och gör den ni också! Skriv i mina kommentarer om ni gör den, så jag kan gå in och läsa.

BRUKAR DU:

Titta på dig själv i spegeln: Varje gång som jag går förbi en.
Gnälla: Ja, det händer nog lite då och då.
Skrika: I princip aldrig.
Sova: Sex timmar per natt.
Ha ångest: Jo, tyvärr så har jag nog det ibland.
Skada dig själv med flit: Nej, aldrig, och har aldrig gjort.
Ta mediciner du inte borde ta: Nej, och har inte gjort det förr heller.
Drömma mardrömmar: Väldigt sällan.
Drömma sexdrömmar: Väldigt sällan.
Ta droger: Aldrig, inte ens alkohol.
Försöka vara annorlunda: Nej, jag är bara som jag är. Ibland annorlunda, och ibland som alla andra.
Klä dig i svart: Jag har alltid bara svarta kläder, utom jeansen som oftast är mörkblå.
Gå i skolan: Nej, men jag jobbar i en skola.
Ha sex: Ja, jag är ju gift, så det brukar jag så klart ha.

VEM:
Saknar du:
Jenny, för hon är hos Jocke.
Vill du döda: Absolut ingen.
Rörde dig sist: Jimmy.
Vill du slå: Ingen.
Kysste dig sist: Borzko.
Vill du kittla: Ingen.
Kramade du sist: Jimmy.
Vill du prata med: Min farbror som är död, och som jag ärvde en massa pengar av. Jag skulle vilja kunna tacka honom...
Skrek du på sist: Kommer inte ihåg, brukar inte skrika. Kanske Borzko någon gång när vi grälade.
Vill du vara som: Mig själv.
Sårade dig sist: Kommer faktiskt inte ihåg.
Vill du bli galet full med: Ingen, för jag dricker inte alkohol.
Gjorde dig riktigt glad senast: Jenny, när vi var i stan i går.
Fick du sms från senast: Borzko.
Ringde dig senast: Jenny.
Är vackrast på jorden: Jimmy och Jenny.

HAR DU:
För många vänner: Nej.
Förföljelsemani: Nej.
Tvångstankar: Ja, lite ibland.
Någon annan psykisk sjukdom: Nej.
Någon fysisk sjukdom: Artros.
Någon skada: Nej.
Färgat håret: Jag bleker det.
Brutit några ben: Nej.
Några piercings: I näsan och i naveln.
Egen dator: En liten LG laptop.
Bra självförtroende: Njae, inte speciellt.
Kysst någon: Ja, självklart.
Haft sex: Ja, uppenbart, eftersom jag har två barn! ;-)
Sagt jag älskar dig till någon idag: Ja, det har jag, både till Jimmy och Jenny. (Borzko har jag inte pratat med i dag, annars så hade jag sagt det till honom också.)
Varit kär: Ja.
Dumpat någon: Ja, när jag var ung.
Stulit någonting: Nej.
Lämnat landet: Ja, många gånger.
Tuttat eld på nått: Nej.
Gjort något olagligt: Ja, men bara "småsaker", typ fortkörning, nerladdning, och sånt.


HUR:
Går du: Snabbt.
Svarar du i telefonen: Det beror på vem det är. Oftast: "Britt-Marie".
Fördriver du tiden: Jobba, vara med familjen, läsa böcker, blogga, se på film, fixa hemma, promenera, sitta med datorn, fotografera, prata i telefon, med mera.
Tjänar du pengar: Jobbar som mattant i Hagsätraskolan.
Ofta diskar du: Nästan aldrig, för vi har diskmaskin.
Ofta städar du: Vi städar en gång i veckan.
Många stör du dig på: Ett par stycken kanske...
Ofta träffar du din familj: Borzko och Jimmy varje dag. Jenny kanske någon gång i veckan. Mina föräldrar kanske ett par gånger i månaden.

TROR DU:
Att du kommer bli något: Jag är mig själv.
På gud: Nej.
Att folk tycker om dig: Ja, det hoppas jag.
På ett liv efter detta: Nej, troligtvis inte.
Att du kommer leva länge: Ja, det tror jag.


Dagens Dagbok - Måndagen den 8 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite med datorn en stund också.


Sen så satte jag igång med att röja bland mina kläder och skor. La alla kläder i ordning, och rensade bort lite grann. Ställde undan alla sommarskor, tog fram höstskor, ställde i ordning alla skor, och rensade även bort lite grann.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt vi middag tillsammans han och jag direkt. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Måndagen den 8 september 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna, sen så är jag en stund i disken och tar hand om förmiddagsdisken. Och sen så är jag andreman i lilla matsalen.


Men vi hade personalbrist i dag, så jag var aldrig i disken på morgonen, utan i skalen hela morgonen istället.


En av kollegerna var ledig hela dagen, och en annan av kollegerna var ledig halva dagen.


Vi serverade köttbullar och makaroner i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.


Allt flöt på bra i dag, trots personalbristen, och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 37 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 36 - 2008
08/09

60,0 kg

Veckans Steg - Vecka 36 - 2008.

Antal steg - Vecka 36.

Måndag: 7.302.

Tisdag: 7.024.

Onsdag: 5.799.  

Torsdag: 5.559.

Fredag: 6.596.

Lördag: 8.591.

Söndag: 11.749.

Antal steg - Snitt per dag: 7.517.

Veckans Motion - Vecka 36 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 36- 2008
01/09 - 07/09

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, 1,0 tim.
Söndag: Promenad, 1,0 tim.


Dagens mat och dryck, söndagen den 7 september 2008. (Uppdaterad)


Till frukost så åt jag fiberhavregrynsgröt med kanel, socker, och minimjölk. Dryck till blev Fun Light Appear och kaffe med minimjölk.
Till lunch så blev det ljummen pastasallad på John Chris. Jag tog den med fetaost. Dryck till blev vatten, och så en kaffe med mjölk efteråt.
Till mellanmål/eftermiddagsfika blev det en caffe latte på Kofi.
Till middag blev det i dag bara en måltidsersättningsdryck, Naturdiet Smoothie. Kaffe med minimjölk och Fun Light till.

         


(Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok - Söndagen den 7 september 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev som vanligt lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen i köket med datorn i knäet och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Läste också en hel del i min bok: "Skumtimmen" av Johan Theorin.


Borzko satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Och Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum där han delade sin tid mellan datorn och teven.


Och i morgon så är det då alltså tyvärr måndag igen... :-(


Dagens Shopping - 080907 - Skinnjacka, väska, jeans, två toppar.


I dag så blev det en hel del shopping! ;-)
Det blev en svart skinnjacka från Gina Tricot för 500:- kronor.
En svart axelremsväska, Björn Borg, från Åhléns för 500:- kronor.
Ett par blå jeans från H&M för 400:- kronor.
Och två svarta toppar med färgglatt tryck från Gina Tricot för 100:- kronor styck.

Dagens Dagbok - Söndagen den 7 september 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med ett fotografi.)

Vid halvelva stack jag iväg mot Centrum och till Tunnelbanan. Åkte till Medborgarplatsen och gick bort till Södra Station. Där mötte jag upp med Jenny som kom med pendeltåget från Södertälje klockan kvart över elva. Sen så promenerade vi in mot stan och till T-Centralen.


Och sen så blev det ungefär fem timmars umgänge med Jenny. Det blev en jättemysig dag med prat, fika, prat, lunch, prat, och shopping.


Vi lunchade vid tolvtiden på John Chris. Vi åt båda två varsin ljummen pastasallad, jag med fetaost, och Jenny med kräftstjärtar.


(Det här kortet snodde jag från Jennys blogg. Jag tyckte att det blev bra på mig.)


Fikade gjorde vi vid tretiden, på Kofi. Varsin caffe latte blev det då, och Jenny tog även en muffins.


(Två kort på Jenny, när vi lunchade och när vi fikade, finns mobilbloggade sedan tidigare.)


Shoppade gjorde vi båda två. Vad Jenny köpte kan ni se i hennes blogg. Jag köpte en svart skinnjacka på Gina Tricot för 500:-, ett par blå jeans på H&M för 400:-, en svart liten axelremsväska på Åhléns för 500:-, och två stycken svarta toppar med tryck på Gina Tricot för 100:- styck. Jag betalade även en del av Jennys vinterjacka som hon köpte idag. Bilder på mina inköp kommer i ett separat inlägg lite senare.


Inget regn kom det på hela dagen, och det var ju skönt. Så vi slapp att bli blöta när vi sprang mellan affärerna.


Vid strax efter fyra så skiljdes vi åt efter en massa kramande. Jenny åkte hem till Jocke i Södertälje igen, och jag åkte hem till Farsta.


Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade varit och tränat i dag, och sen hade han varit en sväng på jobbet och hämtat hem lastbilen inför i morgon.


Jimmy kom hem strax efteråt efter sitt extrajobb i dag. Han duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så åt vi alla tre middag vid halvsextiden.


Efter middagen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko satte sig i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Och jag satte mig i köket med datorn.


Mobil-Blogg. Fika på Kofi.

MMS

Mobil-Blogg. Fika på Kofi.


Mobil-Blogg. Lunch på John Chr

MMS

Mobil-Blogg. Lunch på John Chris.


Dagens Dagbok - Söndagen den 7 september 2008 - Morgonen.

God Morgon!


I dag så larmade min mobil klockan åtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan nio, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen så åt han frukost, och fikade, och vi fick en liten pratstund i köket. När han var klar sen så gick han bort till Farstahallen för att träna.


Jimmy hade gått upp klockan sex, och så åkte han iväg för att jobba extra även i dag.


Jenny är hemma hos Jocke, men hon är strax på väg mot Stockholm för att träffa mig.


Kvart över elva så ska Jenny och jag ses vid Södra Station. Och så ska vi prata, fika, prata, luncha, prata, shoppa, prata, och promenera. Och ha en mysig dag i stan. Tyvärr så är inte vädret så mysigt precis, så det blir nog inte så värst mycket promenerande.


Jag har inte sett Jenny på tio dagar, så det ska bli jättemysigt att få träffa henne och krama henne.


Kanske kommer det mobibloggsbilder under dagen, eller så lägger jag in bilder när jag kommer hem.


Ha en trevlig söndag!

Det här har jag ätit i dag, lördagen den 6 september 2008. (Uppdaterad)


Till frukost så blev det
fiberhavregrynsgröt med kanel, socker, och minimjölk. Min kaffedryck till förstås, och så ett glas Fun Light Appear.
Till lunch så blev det två stycken wasa sport plus knäckemackor med Kavli mildost och saltgurka. Kaffe plus Fun Light till.
Till middag så blev det grillade grönsaker med basilikadressing.
Till kvällen så blev det Ben & Jerrys Cookie Dough glass. (Åt upp allt.)
Plus Estrella vickningschips. (Åt upp ungefär hälften.)
Och lösviktsgodis, både choklad och annat blandat. (Åt upp ungefär en tredjedel.)
Under dagen och kvällen har jag druckit flera glas med Fun Light Appear, och flera glas med min kaffedryck.


(Klicka på bilderna så blir dom större.)

Dagens Dagbok - Lördagen den 6 september 2008 - Kvällen.

Vid sextiden så tog Borzko och jag en sväng till Centrum. Handlade två fulla plastkassar med matvaror, och så lite gott att äta till kvällen förstås.


Sen vid sjutiden så satte sig Borzko inne i sovrummet för att titta på landskampen i fotboll mellan Sverige och Albanien.


Själv så började jag läsa i en ny bok: "Skumtimmen" av Johan Theorin.


När fotbollen sen var slut så tittade Borzko och jag på en dvd-film. Och det blev den fjärde Varg Veum-filmen: "Fallna änglar".


Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås som vanligt också.


När Jimmy sen kom hem från sin kompis, så satt vi alla tre i vardagsrummet och pratade en stund. Jimmy gick sen in på sitt rum för att så småningom sova rätt så tidigt, eftersom han ska jobba extra i morgon också.


Borzko läste sen återigen i sin bok. Och jag varvade datorn med boken.

"Varg Veum - 4 - Fallna änglar" (Falne engler)

         


"Varg Veum - 4 - Fallna änglar" (Falne engler) - 2008

"Två unga kvinnor hittas mördade under bisarra omständigheter. Båda är klädda i vita klänningar och de är hängda. Ett av offren, Rebecca, är en gammal flickvän till Varg Veum och nuvarande fru till hans kompis Jacob, vilket gör att det blir mer personligt. Varg kastas nu ut i jakten på en osedvanlig skarp seriemördare, samtidigt som lögner och mörka hemligheter sätter vänskapen till Jacob på prov."

(Kopierat från LoveFilm)

Det här var den fjärde Varg Veum-filmen för oss. Och den var precis lika bra som dom tre första. Hittills så är film nummer 2 bäst. Sen den här, nummer 4. Efter det nummer 3. Och sist nummer 1. Nu väntar vi på att få se filmerna nummer fem och sex.

Betyg: 3,5 av 5.

"Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen.---------    

Recension av boken: "Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta i tunnelbanan med sin kvällstidning. När han ser alla trista, gråbleka ansikten runt omkring känner han sig tillfreds. Han är ju själv framgångsrik, lyckligt gift och far till tre barn. Allt kan bara bli bättre.

I fönstret ser han spegelbilden av en luggsliten typ som verkar stirra på honom. Syns det utanpå att han är lycklig? Stör det? I så fall kan han leva med det.

Tåget bromsar in, mannen gör sig beredd att stiga av. Han märker inte att den dystra figuren reser sig också han.

På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen är den första delen i Hammarbyserien, en ny deckarserie med täta, gastkramande intriger och överraskande vändningar.

Hammarbyserien är storstadskänsla, vardagsliv, samtidspuls och har ett persongalleri som kommer att stanna i läsarens minne.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en mycket bra kriminalroman som jag vamt kan rekommendera. Det är författarens debut som deckarförfattare, och boken "Pepparkakshuset" är första delen i en serie böcker som hon kallar för "Hammarbyserien". 

Själva storyn i boken var mycket bra. Spännande och gripande och inte alltid förutsägbar. 

Och det ska bli väldigt roligt att få läsa fler böcker i serien framöver. För jag gillade verkligen hennes Stockholmsskildringar, och också alla poliskaraktärerna.  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 6 september 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Borzko och jag fortsatte att sitta i varsin soffa uppe i vardagsrummet och läsa i varsin bok. Pratstunder blev det förstås emellanåt. Och även lite datorstunder för mig. Regnet fortsatte att vräka ner utanför fönstret, och det var nästan mörkt som på kvällen. Så stearinljusen blev tända tidigt i dag.


Vid fyratiden så åt vi middag tillsammans. I dag så blev det bara lite rester från veckan från kylen. En fika efteråt förstås också. Och efter det så fortsatte vi vårt bokläsande. Jag läste också ut boken: "Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen, som jag började på tidigare i dag.


Jimmy ringde vid femtiden och sa att han hade jobbat klart för i dag. Men han skulle inte komma hem, utan åkte direkt hem till en kompis efter jobbet.

Dagens Dagbok - Lördagen den 6 september 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Efter lunchen så tog jag med mig datorn upp till vardagsrummet och satte mig där. Valde också ut en ny bok att läsa: "Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen. Och så satt jag där och varvade datorstunder med bokläsning.


Vid ettiden så kom Borzko hem från gymmet. Efter att han hade ätit lite lätt lunch så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet, och så satt han och läste i sin bok.


Regnet tilltog mer och mer. Nu vid tretiden så vräker regnet ner utanför fönstret...


Nu ska jag fotografera precis ALLT som jag äter! ;-D

Ja, nu ska jag fotografera och blogga precis allt som jag äter. Jag läste en artikel i Expressen i dag, om att det är ett effektivt sätt när man vill gå ner i vikt. Skrivit upp allt jag har ätit, det har jag gjort förr, och det är ju också effektivt, men fotograferat allt, det har jag aldrig gjort. Redan nu så fotograferar jag ju rätt så ofta det jag äter, men långt ifrån allt jag äter. Men från och med i dag, så ska jag ta kort på precis allt som jag äter och dricker, och så ska jag blogga det.

Jag tror att jag kommer att lägga ut alla fotografierna i ett enda inlägg på kvällen. Och så gör jag nog bilderna som "klick-bilder" så det inte blir så himla stort och mycket.

Och så ska vi se om det är ett effektivt sätt för mig att gå ner dom fyra kilona som jag har kämpat med ett tag nu. Jag väger ju 61 kilo nu, men jag vill gärna gå ner 4 kilo, till dom 57 kilo som jag vägde förut för något år sen.

Här är artikeln i Expressen:Sommarpratare nummer 28.

Sommarpratare nummer 28 av 2008 års Sommarpratare blev
Hasse Wallman
.


Dagens Dagbok - Lördagen den 6 september 2008 - Förmiddagen.

Jag gav mig iväg ut på en promenad vid tiotiden. Det såg hela tiden ut som om det när som helst skulle börja att regna, så jag gick bara runt omkring i Farsta, och höll mig ganska så nära hemma. Under promenaden så pratade jag i telefon med Jenny i en halvtimme, och så lyssnade jag på ett halvt Sommarprogram. (Resten lyssnade jag på när jag kom hem.)


Vid elvatiden så kom jag tillbaka hem igen, och precis då så började det att dugga. Sen satte det igång att regna mer och mer, och nu, när klockan är tolv, så regnar det ganska så ordentligt. Så jag hade ju en himla tur när jag var ute, och gick verkligen ut i rätt tid.


Borzko hade gått iväg till gymmet när jag kom hem. Jag höll på och fixade och plockade med lite allt möjligt när jag kom hem. Och sen så blev det lite lätt lunch och en fika vid halvtolvtiden.


Mobil-Blogg. Det blev en prome

MMS

Mobil-Blogg. Det blev en promenad.


Dagens Dagbok - Lördagen den 6 september 2008 - Morgonen.

God morgon på er alla mina kära läsare. Hur är er morgon? Vad ska ni göra i dag? Hur är vädret hos er?


Min mobil larmade klockan halvåtta i morse, och då gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost och fika, och under tiden lite nyhetsläsning i datorn.


Här är det grått, mulet, trist, och det är alldeles blött ute, och ser ut att ha regnat en hel del i natt. Just nu regnar det inte, men det ser ut att börja när som helst igen.


Jag hade tänkt mig en promenad nu på förmiddagen, men jag vet inte om jag har någon lust, nu när jag tittar ut. Inte om det snart ska börja regna igen.


Borzko gick upp klockan nio, och han är just nu i badrummet och gör sig i ordning. Sen ska han äta frukost, och efter det så ska han gå iväg till Farstahallen för att träna i gymmet.


Jimmy gick upp klockan sex, och åkte i väg, för han jobbar extra i dag. Inte på brädgården där han jobbar i vanliga fall. Utan i dag så kör han en liten lastbil och hjälper till med en kontorsflytt. Jag vet inte hur länge han ska jobba i dag, och det kunde visst kanske bli jobb i morgon också.


Jenny är hemma hos Jocke. Hon var ute med sina tjejkompisar och festade i går kväll och i natt. Så hon lär väl sova större delen av dagen i dag.


Nu ska jag ta och bestämma mig för om jag ska ge mig ut på en promenad, eller om jag ska plocka fram en ny bok att läsa.


Ha en bra lördag allihopa! Vad ni än gör! :-D

"Varg Veum - 3 - Din till döden" (Din til döden)

         


"Varg Veum - 3 - Din till döden" (Din til döden) - 2008

"Privatspanare Varg Veum är på jakt efter sin klients stulna bil, som visar sig ha blivit använd vid ett rån vid travbanan. Klienten Jonas Andresen har just separerat från sin fru, som efter många diskussioner bestämt sig för att sälja bilen på egen hand. Jonas blir mördad och polisen misstänker ex-frun. Varg vet att fallet är mer komplicerat än så, och än mer invecklat blir det när alla han misstänker avlider och Varg börjar allt mer frukta för änkans liv. "Din till döden" är den tredje filmen i thrillerserien om privatdetektiven Varg Veum."

(Kopierat från LoveFilm)

Den här tredje Varg Veum-filmen var lika bra som dom två tidigare som vi har sett. Jag kan verkligen rekommendera filmerna.

Betyg: 3 av 5.

"What happen in Vegas"

         


"What happen in Vegas" - 2008

"Jack och Joy har aldrig träffats förr men vaknar upp efter en blöt kväll i Las Vegas och upptäcker att de inte bara gått och gift sig utan också tillsammans vunnit storvinsten på jackpot... samt att de inte står ut med varandra. Den ena fantasifulla jävligheten följer nu på den andra då de båda försöker komma ur äktenskapet och få pengarna för sig själva."

(Kopierat från LoveFilm)

En helt okej lite romantisk komedi. Väldigt förutsägbar i och för sig, men lite gullig och rätt så rolig. Kan rekommenderas för en och en halv timmes lätt underhållning.

Betyg: 3 av 5.

Dagens Dagbok - Fredagen den 5 september 2008 - Kvällen.

Sen så satt både Borzko och jag och läste i våra böcker uppe i vardagsrummet en stund. Jag läste ut boken: "Heartsick" av Chelsea Cain.


Vid halvåttatiden sen så blev det lite filmtittande istället. Både jag, Borzko, och Jimmy tittade på: "What happen in Vegas".


En massa gott att äta och dricka blev det förstås som vanligt också. För min del så blev det Ben & Jerrys Cookie Dough, Estrellas lättsaltade släta chips, och Fun Light Appear.


När filmen var slut vid niotiden så gick Jimmy ner på sitt rum. Han skulle sitta vid datorn en stund, och sen gå och lägga sig för att sova rätt så tidigt, eftersom han ska jobba extra i morgon.


Borzko och jag satte igång en dvd-film till vid halvtiotiden. Det blev den tredje filmen om Varg Veum: "Din till döden".


Efter filmen så läste Borzko i sin bok, och jag satte mig med datorn en stund.


"Heartsick" (Heartsick) av Chelsea Cain.---------    

Recension av boken: "Heartsick" (Heartsick) av Chelsea Cain. (2008.) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Hon är vacker och sensuell, intelligent och sofistikerad. Hon är också en skoningslös seriemördare...

Archie Sheridan ägnade tio år åt att ta fast Gretchen Lowell, en av tidernas mest fruktade seriemördare, och han var mycket nära att bli hennes offer. I en dryg vecka höll hon Archie fången. Det hon utsatte honom för har han aldrig anförtrott någon.

Sedan släpptes han oförklarligt och hon överlämnade sig själv till polisen. Nu har två år gått, Gretchen sitter bakom lås och bom och Archie ombeds att återvända till arbetet.

En ny seriemördare, med skolflickor som specialitet, härjar i Portland. När utredningen hamnar i en återvändsgränd inser Archie att det bara finns en person som kan hjälpa honom. Men frågan är till vilket pris?

Chelsea Cain bor i Portland, Oregon, med man och barn. Detta är hennes rosade debut.

"
Heartsick är en gastkramande roman. Otäck och spännande med vältecknade karaktärer, massor av skrämmande överraskningar och en vass dialog." New York Times Book Review."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken tyckte jag mycket om. Den var välskriven, spännande, lättläst, och lite makaber. Den är skriven av en kvinnlig amerikansk författare, och det är hennes debutbok. Boken handlar om en kvinnlig seriemördare som torterar och mördar sina offer. Mycket brutal, detaljerad, och otäck. Jag gillar ju sånt, kände på mig att jag skulle tycka om boken, och det gjorde jag verkligen. Ser fram emot fler böcker av författaren Chelsea Cain. Och jag kan verkligen rekommendera boken om ni gillar den här typen av litteratur. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Mobil-Blogg. Nu blir det freda

MMS

Mobil-Blogg. Nu blir det fredagsmys! ;-)


Det kom några otroliga störtskurar här på eftermiddagen...
Det kom några otroliga störtskurar här på eftermiddagen...
Men jag tror inte att det framgår på fotografiet.

Dagens Dagbok - Fredagen den 5 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag. Som nästan alltid när han är ledig på sina fredagar, så hade han tagit hand om veckostädningen i dag. Han hade också varit på ett besök hos Husläkaren. Och så hade det varit ett besök från en ventilationsfirma här hemma, för att kolla ventilationen hos alla hyresgäster i huset.


Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen efter det så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Liten stund vid datorn blev det också, och även en liten lässtund med boken.


Jimmy ringde och sa att han trodde att han skulle bli väldigt sen hem från jobbet. Så Borzko och jag åt middag vid halvfyratiden utan Jimmy.


Efter middagen så åkte Borzko iväg till sin Mammas lägenhet i Hallunda för att vattna hennes blommor, eftersom hon fortfarande är i Kroatien. Han tankade och kollade upp bilen på vägen hem också.


Jimmy blev sen inte sen, utan kom hem redan vid femtiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satte han sig framför datorn på sitt rum.

Dagens Dagbok - Fredagen den 5 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även denna veckans sista dag, så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


Vi serverade pyttipanna och rödbetor i dag. Och vår salladsbuffé.


Snurran, som jobbar hos oss måndagar, tisdagar och fredagar egentligen, var inte hos oss i dag. För hon hade fackliga uppdrag i dag.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Far och son är nysnaggade! ;-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 4 september 2008 - Kvällen.

Satt sen i köket och varvade datorstunder med bokläsning. Jimmy satt på sitt rum framför datorn.


Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag först.


Och sen så klippte jag håret på både Borzko och Jimmy. Eller klippte gjorde jag ju inte, utan jag körde trimmern på det allra kortaste.


Klockan åtta sen så gick jag upp till vardagsrummet och tittade på "Idol".


Efter att "Idol" är slut, så ska jag läsa i min bok igen, innan det är dags att sova.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 4 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag.  Sen höll jag på som vanligt här på eftermiddagen och plockade och fixade med lite allt möjligt. Satt även lite med datorn, och läste också lite i min bok.


Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då åt vi två middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Efter middagen återgick jag till datorn och boken igen.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 4 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi kebabgryta och kokt ris. Och så vår salladsbuffé förstås som alltid.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Jo, förresten, något speciellt var det faktiskt i dag. Vi blev fotograferade inför årets Skolkatalog. Jag lägger in kortet här i bloggen sen när det kommer.

Mobil-Blogg. Dags för lunch! B

MMS

Mobil-Blogg. Dags för lunch! Bara från salladsbuffen i dag. :-)


Dagens Dagbok - Onsdagen den 3 september 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag i köket och varvade datorstunder med bokläsning i en ny bok: "Heartsick" av Chelsea Cain.


Klockan åtta sen så gick jag upp och satte mig i vardagsrummet, och så tittade jag för ovanlighetens skull på teve. För nu ska jag ju följa "Idol 2008".


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, dusch, iordninggörande, och sen lite sport på teve, så blev hans kväll.


Jimmy har fortfarande inte kommit hem efter jobbet, nu när klockan är halvtio. Han skulle hjälpa sin chef med ett extrajobb i kväll, och jag vet inte när han kommer hem.


Jag ska gå och lägga mig i sängen och fortsätta att läsa min bok nu. Den verkar spännande och bra.

Idol 2008.
Vad tyckte ni om Idol 2008 då?

Och vad tyckte ni om nya juryn?"Höstmörkrets drakar - Draklanskrönikan 1" (Dragons of Autumn Twilight, Book 1 - Dragonlance Chronicles Volume One) av Margaret Weis & Tracy Hickman.---------    

Recension av boken: "Höstmörkrets drakar - Draklanskrönikan 1" (Dragons of Autumn Twilight, Book 1 - Dragonlance Chronicles Volume One) av Margaret Weis & Tracy Hickman. (1998.) (Genre: Skönlitteratur / Fantasy.)  

---------   


"Draken fanns i allas tankar. Och hur små var de inte vid sidan av detta monster som hade sitt ursprung i Krynns mörkaste legender? Varför just vi? tänkte Tanis bittert. Kunde det finnas en mera osannolik samling hjältar - grälsjuka, käbblande, gnälliga. De var utvalda, hade Raistlin sagt. Orden gav föga tröst. Vem hade valt dem - och varför?

Drakarna har återvänt till Krynn och krigets fasor hotar Abanasiniens länder. Men så tänds hoppet - i form av en vacker barbarkvinna med en blå kristallstav. Men hoppet är flyktigt som en rökslinga i höststormarna som sveper över landet.
Tanis Halvalv, själv ett krigets barn och illa sedd bland både människor och alver, leder sina vänner av olika folkslag till oanade hjältedåd, när de färdas genom länderna och bekämpar varelser som tycks hämtade ur deras värsta mardrömmar.

Och när höstmörkret sänker sig förtvivlar Tanis många gånger, när han anför de utvalda i sökandet efter den sägenomspunna draklansen.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag läser väl dom flesta kategorier inom genren skönlitteratur: romaner, deckare, skräckhistorier, noveller, krönikor, komedier, chicklitt, kriminalromaner, dokumentärer, memoarer, biografier, ungdomsböcker, m.m. 

Men en sorts böcker som jag faktiskt aldrig läser, det är Fantasy. Och därför så bad jag en kollega på jobbet, som läser mycket Fantasy, om tips på en bra bok att börja med. Och då fick jag rådet att läsa den här boken. 

Den här boken är den första delen av sammanlagt fem delar. Jag antar att man ska läsa alla fem böckerna som en bok, eftersom den här boken inte hade något direkt slut. 

Men jag vet inte om Fantasy riktigt är min typ av böcker. Boken var väl i och för sig helt okej, men inte mer än det. Får se om jag kommer att läsa dom efterföljande fyra delerna. 

Ni som läser och tycker om Fantasy! Rekommendera mig någon bra bok att börja med! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Onsdagen den 3 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen höll jag på som vanligt här hemma och plockade och fixade med lite allt möjligt.


Vid fyratiden så åt jag middag själv, med datorn och boken som sällskap.


Jimmy jobbade över i dag, och visste inte när han skulle komma hem. Borzko jobbade också sent, och trodde att han skulle vara hemma vid åttatiden. Jenny skulle inte komma hem något i dag.


Satte mig sen och läste i min bok, och läste också ut den så småningom. Recension kommer i separat inlägg.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 3 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt.


Även i dag halva dagen i skalen först, och sen andra halvan av dagen i diskplocken/grovdisken.


Vi serverade soppa (tomatsoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad skinka + mjukost) i dag. Plus vår salladsbuffé. Vi hade även en hel del rester som vi serverade: grillade grönsaker, chicken nuggets, och cevapcici.


Fulltalig personalstyrka, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 2 september 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev som alltid väldigt lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen i köket och delade min tid mellan datorn och boken. Började på en ny bok: "Höstmörkrets Drakar - Draklanskrönikan 1" av Margaret Weis och Tracy Hickman.


Jimmy kom hem från sitt möte på jobbet, vid strax efter åtta. Han satt sen vid datorn resten av kvällen. I morgon ska han jobba igen efter sina två dagars ledighet efter bilolyckan.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, dusch, iordninggörande, och sen lite sport på teve, så blev hans kväll.


Jenny var hemma hos Jocke. Hon var inte i skolan i dag, för hon har fått en sträckning i ryggen. Förhoppningsvis kanske hon kan gå till skolan i morgon.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 2 september 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit hemma från jobbet i dag också, och vilat upp sig efter sin olycka i går.


Jag höll på och fixade och plockade med lite allt möjligt när jag kom hem. En fika och en pratstund med Jimmy blev det också. Och även en stund vid datorn.


Sen tog Jimmy och jag en sväng till Centrum. Handlade bara några smågrejer, och postade brev.


Vid fyratiden sen så åt vi middag. Efter det så satt vi båda två med våra datorer en stund.


Sen vid halvsextiden så åkte Jimmy iväg (i min bil), för att vara med på ett möte på jobbet mellan sex och åtta.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 2 september 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också.


Första halvan dagen i skalen med grönsakerna. Andra halvan i diskrummet med diskplockning och grovdisken.


Vi serverade kycklingwok i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka. Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Besöksstatistik - 2008 - Augusti.

Besöksstatistik - 2008 - Augusti.

I Augusti hade jag i genomsnitt:

 - 350 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i augusti: 394.
Lägsta antalet läsare på en dag i augusti: 255.

Enligt Blogg.se:s Statistik.

Så här har statistiken varit hittills:

(2008:)
Augusti: 350.
Juli: 355.
Juni: 574.
Maj: 607.
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under Augusti månad 2008.

Lite statistik:

Under Augusti månad 2008 har jag bloggat 231 inlägg.

Det gör i snitt 7 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 4, flesta på en dag: 14).


Dagens Dagbok - Måndagen den 1 september 2008 - Kvällen.

Kvällen blev lugn som vanligt. Jag höll som vanligt på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så satt jag en hel del med datorn också förstås.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum framför datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika samtidigt. Sen så satt vi alla tre och pratade ganska så länge. Efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Hade mycket ont i huvudet och lite ont i magen... Förmodligen är det för oron som kom över Jimmys olycka i morse... Ska lägga mig tidigt i kväll...

Jimmy blev påkörd i dag... :-(
I morse, vid strax före halvsju, när Jimmy var på väg till jobbet, så blev han påkörd... En bil kom och körde rätt in i hans vänstersida... Jimmy både körde på huvudled, och kom från höger, och körde inte för fort, så det var bara den andras fel... Det var en taxibil som körde rätt in i honom...

Jimmy kunde inte köra sin bil därifrån, för vänsterhjulet satt helt löst och snett... Så han fick tillkalla bärgningsbil för att få bilen därifrån... Nu står bilen på bilverkstan, och Jimmy vet inte hur det blir med den... Om dom lagar den, eller om den kanske skrotas och han får ut pengar på försäkringen istället...


Jimmy själv klarade sig bra, men han hade lite ont i vänster axel efter olyckan... Så han gick till husläkaren på närakuten på vårdcentralen i Farsta... Men läkaren trodde inte att det var någon fara med axeln... Han sa till Jimmy att ta Ipren, och så vila från jobbet i ett par dagar...


Så i dag har Jimmy varit hemma från jobbet, och han blir så i morgon också... På onsdag går han nog och jobbar igen... Under dagen så har han haft lite ont i axeln, och lite ont i huvudet...


Dagens Dagbok - Måndagen den 1 september 2008 – Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem, eftersom han inte hade jobbat i dag.


Vi pratade en stund, och sen så åkte vi en liten sväng med bilen, för att han ville köra lite.


Efter det så gick vi till Centrum. Var på Apoteket först och köpte värktabletter. Och sen så var vi på HemKöp och hämtade ut ett paket där, med min fläkt till datorn i.


Sen så åt vi middag vid fyratiden. En fika och pratstund blev det efteråt också. Efter det så satte sig Jimmy vid datorn på sitt rum.


Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och varvade med datorstunder.


Dagens Shopping - 080901 - Laptopkylningsfläkt.


Dagens Dagbok - Måndagen den 1 september 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och plockar disk och sköter grovdisken.


I dag så serverade vi cevapcici och grillade grönsaker. Och så hade vi förstås också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 36 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 36 - 2008
01/09

61,0 kg

Veckans Steg - Vecka 35 - 2008.

Antal steg - Vecka 35.

Måndag: 10.151.

Tisdag: 11.700.

Onsdag: 11.526.

Torsdag: 6.304.

Fredag: 10.313.

Lördag: 22.047.

Söndag: 7.379.  

Antal steg - Snitt per dag: 11.345.

Veckans Motion - Vecka 35 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 35- 2008
25/08 - 31/08

Måndag: Promenad, 0,5 tim.
Tisdag: Promenad, 0,5 tim.
Onsdag: Promenad, 0,5 tim.
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, 3,0 tim.
Söndag: Promenad, 1,0 tim.


RSS 2.0