"Gunillas man försvann" av Gunilla Söderholm & Ulla-Lene Österholm.---------    

Recension av boken: "Gunillas man försvann" av Gunilla Söderholm & Ulla-Lene Österholm. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Gunillas man Martin försvann spårlöst den 1 februari 1991. Han lämnade Gunilla, deras tvåårige son Max och det barn som var på väg.

Men han lämnade också skulder efter sig - flera miljoner kronor. Från att ha levt ekonomisk trygghet, tvingades Gunilla gå till socialen för att få mat och kläder till barnen.

När Martin varit borta i tio år dödförklarades han.
Tre år senare får Gunilla ett brev från Skattemyndigheten.
Martin lever.

Gunillas man försvann är en sann berättelse om en svensk kvinna som kämpat i domstolar och hos myndigheter för att få ett drägligt liv för sig och sina barn."
 


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar ju biografier, memoarer, och dokumentära böcker. Det här var en intressant och lite ovanlig historia. Boken var bra skriven. Lättläst och snabbläst. Kan rekommenderas. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Snurran

Fick man reda på v a r f ö r han gjorde på detta vis? Sjuk, kär i en ny eller bara elak? Jag kan inte fatta hur man kan bära sig år på det viset mot sina barn iallafall (om man inte är sinnesförvirrad på något vis)

2008-09-21 @ 17:52:31
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Bim

---> Snurran: Nej, det framgår inte varför han gjorde det egentligen. Dom har tydligen fortfarande inte pratat med varandra. Han får väl kanske skriva en egen bok! ;-D Men han hade ju svåra ekonomiska problem, så förmodligen så var det väl därför. Men det är ju egentligen inget svar tycker jag, att lämna sina barn för det...

2008-09-21 @ 17:56:51
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0