Dagens Dagbok – Onsdagen den 30 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Större delen av eftermiddagen tillbringade jag ute på balkongen, i skuggan, med boken och datorn. Gick in emellanåt och fixade med diverse hushållsbestyr.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden, och då åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

Fortsatte sen med mina sysslor precis som tidigare.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Efter middag, dusch, och iordninggörande, så satt han och läste i sin bok.

 

Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn på sitt rum.

 

Jenny åkte direkt efter jobbet och träffade kompisar.

 

 


"En förtjusande man" (This Charming Man) av Marian Keyes - 2009 (2008) - Bok---------    

Recension av boken: "En förtjusande man" (This Charming Man) av Marian Keyes - 2009 (2008) (Genre: Irländsk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Fyra kvinnor. En vansinnigt förtjusande man. En mörk hemlighet binder dem samman.

Ärlig, rolig, älskad - Marian Keyes har gjort det igen!
Denna gång har hon skrivit en oemotståndlig, knivskarp och underhållande men också mörk och omskakande berättelse om en man, en förtjusande sådan, som ska gifta sig med sin utvalda, men som har lämnat en rad försmådda, förbrukade - och förnedrade kvinnor efter sig. Men dessa kvinnor har fått nog nu. De beslutar sig för att sätta stopp för hans hänsynslösa framfart.
Fyra kvinnor som har haft svagheten att falla för samma förtjusande man.
Ett stundande bröllop, och en kommande katastrof.
Tillsammans är de fyra kvinnorna starka nog att förhindra den.
Keyes segertåg fortsätter - den förra romanen Är det någon där? slog försäljningsrekord. I den nya - En förtjusande man - är hon tillbaka med samma lyskraft. Inget är omöjligt för Marian Keyes eller hennes karaktärer!
"

 

(Kopierat från norstedts.se)


---------

Jag har läst alla Marian Keyes böcker hittills, utom hennes allra senaste, "Oväntat besök på Star Street", som står i hyllan på väntan att läsas. Den senaste som jag läste, före "En förtjusande man", var "Är det någon där?". Här är en länk till min recension på den.

Jag tycker mycket om alla Marian Keyes böcker. Böckerna är lättlästa och underhållande. Hon har en härlig humor i dom. Och starka kvinnoporträtt. Mycket allvar i dom är det också.

Den här boken var inget undantag. Chick lit blandat med alkoholism. Humor blandat med kvinnomisshandel. Ja, allt i en enda bra röra.
Tyckte också om att följa dom olika kvinnorna i egna kapitel.

Den enda nackdelen med den här boken, som också drar ner betyget från 4 till 3,5, det är att den var lite för tjock. 737 sidor hade nog kunnat redigerats ner lite grann. Och 1,2 kilo bok är jobbigt att handskas med. Den blev lite långdragen ibland, men aldrig tråkig.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Recensionsbok nummer 81.Recensionsbok nummer åttioett är boken "Paganinikontraktet" av Lars Kepler från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag."Baddaren" av Emma Hamberg - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Baddaren" av Emma Hamberg (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"På den lilla ön Hjortholmen mitt i Vänern tronar ett gammalt 1700-talsslott. Det är en magisk miljö i förfall: kolonner i marmor, stora salar, pool i mosaik, garderober fulla med krinoliner, ett igenvuxet orangeri och en slottsträdgård som en gång i tiden måste ha varit magnifik. I detta slott bor äkta paret Pelle och Maja Hannix. Han – en framgångsrik skulptör, uppskattad världen över. Hon – Pelles före detta elev som aldrig lyckats slå igenom som konstnär.

Ett brinnande missnöje växer i Maja. Hon är innerligt trött på att inte kunna försörja sig själv, att känna sig livegen och bli klappad på huvudet. Det till synes behagliga livet på slottet har blivit ett fängelse. Ett reportage i en tidning inspirerar Maja – hon ska starta en simskola för vuxna, där eleverna får bo på slottet under några veckor.
Maja drömmer om hur simskolan ska bli ett möte mellan olika spännande kulturer och människor. Men det kommer bara tre elever – kulturjournalisten Karin, trädgårdsmästaren Jens och tonårskillen Alex. Tre ensamma människor med hemligheter bakom sina skyddande skal som de vill dölja till varje pris.
Simskolan blir inte alls som någon av dem hade tänkt sig. De två varma sommarveckorna förändrar livet totalt för dem allihop.

Baddaren är en charmig och sprakande relations­saga om att våga leva det liv man innerst inne önskar.
"

 

(Kopierat från piratförlaget.se)


---------

Jag gillar Emma Hambergs böcker. Har läst både ungdomsböcker och vanliga romaner av henne. Här är en länk till en bok som jag har recenserat här i bloggen, "Brunst-kalendern", där det också står lite om en annan bok av henne, "Mossvikenfruar - Chansen".

Även Emma Hambergs vuxenromaner känns lite som ungdomsböcker ibland. Hon skriver på ett lite speciellt sätt, och böckerna är som en blandning av vuxenroman, chick lit, och ungdomsbok.

Men jag tycker om hennes stil, även om böckerna är nästan lite väl snabblästa och lättlästa ibland.

Så jag kan helt klart rekommendera hennes senaste bok "Baddaren", och även hennes andra böcker.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Bim Frågar - 52 - 100630 - "Vad är du rädd för"?


Bim Frågar - 52 - 100630

Bim Frågar Om: "Vad är du rädd för?"

Ja, vad är du rädd för?
Och varför?


Sommar - 2010 - P1 - Sommarpratare nummer 3 + 4.Sommarpratare nummer tre blev Babak Najafi, 34 år - filmare och regissör.

Bra och intressant program.

Betyg: 3,5 av 5.Sommarpratare nummer fyra blev Pär Johansson, 40 år - verksamhetsledare Glada Hudik-teatern.

Det här var ett mycket bra program. Kommer säkerligen att vara en av sommarens favoriter. Jag blev glad, varm i hjärtat, och väldigt tårögd av hans prat. Mycket rörande och kärleksfullt. Jag tror att Pär Johansson är en väldigt god människa. Kan verkligen rekommendera alla att lyssna på hans program.


Och glöm inte bort att alla sommarpratarna har små bonusprogram på ett par minuter som bara sänds i poddradion, inte direkt i vanliga radion!

Betyg: 5 av 5.Dagens Låt - 100630 - The Ark med "Take A Shine On Me" - 2010.


Dagens Låt - 100630 - The Ark med "Take A Shine On Me" - 2010.


Dagens promenad.


Antal steg: 16.562.

Varav antal "snabba steg": 14.882.

Effektiv gångtid: 2 timmar + 22 minuter.

Sträcka: 1 mil + 3 km + 240 meter.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 30 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvsju, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen som vanligt.

 

Eftersom det var rätt så molnigt ute så beslöt jag mig för att inte åka till stranden i dag, utan gå ut på en långpromenad.

 

Så vid niotiden gav jag mig iväg ut. Här är dagens outfit:

 

 

Trots att det var rätt så molnigt, och även blåsigt, så var det jättevarmt ute ändå. Den kortärmade skjortan åkte av direkt, och jag promenerade i linnet.

 

Jag gick ungefär längs tunnelbanelinjen, mot stan.

 

Vid Globen blev det en kort paus, för ett toalettbesök, och även inköp av en flaska vatten.

 

Sen fortsatte jag in till City. Och dit kom jag efter ungefär två timmar och tjugo minuter.

 

Gick in på Åhléns och köpte en mascara. För den sorten som jag vill ha, finns inte att köpa i Farsta längre.

 

Jag köpte även en Situation Stockholm-tidning.

 

 

Sen gick jag till Hötorget och tog tunnelbanan hem till Farsta igen.

 

När jag kom hem så blev det lite lätt lunch och en fika. Och sen så satte jag mig på balkongen med boken och datorn.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 29 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Satt sen på balkongen och njöt av den underbara eftermiddagen. Fortsatte att läsa i boken ”En förtjusande man” av Marian Keyes. (Boken väger 1,2 kg… och innehåller 750 sidor… så den tar ett tag!)

 

Varvade lite med stunder vid datorn också. Och även lite hushållsarbete gick jag in och fixade ibland.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden, och då åt vi middag tillsammans.

 

Sen fortsatte jag att sitta på balkongen.

 

Vid åttatiden så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom från jobbet. Vi gick sen en sväng till Hemköp och köpte lite gott att äta.

 

När vi kom hem så satte vi oss uppe i vardagsrummet och tittade på ”Allsång på Skansen” som jag hade satt på inspelning.

 

Borzko kom hem från jobbet vid niotiden.

 

Resten av kvällen tillbringades med boken och datorn.

 

 


Allsång på Skansen - 2010 - Premiärprogrammet - 29/06.I kvällens premiärprogram av Allsång på Skansen så var följande artister med: The Ark, Carola, Anna Bergendahl, The Mozart Group och ett antal artister som gjorde ett medley på Roberg Broberg-låtar.

Bäst i kväll var The Ark.Bim Frågar - 51 - 100629 - "Sommar-programmen"?


Bim Frågar - 51 - 100629

Bim Frågar Om: "Sommarprogrammen?"

Lyssnar du på Sommarprogrammen?
Alltså Sommar i P1?

Om du gör det, hur lyssnar du i så fall?
Direkt? Eller i datorn? Eller i poddradio?

Lyssnar du på alla? Eller bara på vissa?Sommar 2010 i P1 - Sommarpratare nummer 1 + 2. (Uppdaterad med omdömen om programmen).Sommarpratare nummer ett blev Annika Sörenstam, 39 år - f.d. professionell golfspelare.

Jag tyckte att Annika Sörenstams program var bra och intressant. Trots att jag varken gillar sport, eller kände till någonting om Annika.

Betyg: 3,5 av 5.
Sommarpratare nummer två blev Eva Dahlgren, 49 år - artist, låtskrivare.

Jag har alltid tyckt om Eva Dahlgren, och det är ju alltid extra kul att lyssna på någon som man gillar. Och Eva gjorde mig inte besviken, för hon pratade väldigt bra. Programmet var intressant, roligt, och rörande.

Betyg: 4,5 av 5.Recensionsbok nummer 79 + 80.Recensionsbok nummer sjuttionio är boken "Dubbelspel" av James Patterson och recensionsbok nummer åttio är boken "Bikini" också av James Patterson, båda från Bokförlaget Piratförlaget.Dagens Låt - 100629 - John Mayer & Eric Clapton med "Crossroads" - 2007.


Dagens Låt - 100629 - John Mayer & Eric Clapton med "Crossroads" - 2007.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 29 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tio fotografier).


Mobilen larmade klockan halvsju i morse, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Klockan sju ringde Jimmy och frågade om jag ville följa med honom en sväng i lastbilen, och det ville jag förstås! Han skulle ändå åka förbi här, och vi hade pratat om att jag skulle få följa med någon gång.


Vid halvåttatiden så kom han och hämtade mig.


Här sitter Jimmy och kör, i motljus.Nynäsvägen från Farsta mot tunneln.Här är Jimmy i tunneln.Trafiken i tunneln.Här är vi långt ute på Värmdö någonstans, och Jimmy håller på och kranar av tre stycken kollin. Fyra byggjobbare var där och tog emot leveransen. Jimmy styr den stora kranen med hjälp av fjärrkontrollen som han har hängande på sig.Efter ungefär två timmar så var vi tillbaka i Farsta igen. Jimmy släppte då av mig, och han åkte sen vidare mot Tullinge Brädgård.När jag kom hem igen, vid halvtiotiden, så packade jag bara ihop mina badgrejer, och så åkte jag till Farstastrandsbadet.


Först låg jag där ensam i en timme ungefär. Sen så kom mina föräldrar dit också. Dom var där i någon timme, och sen så gick dom hem igen. Då låg jag kvar i en timme till ungefär.


Under tiden som jag var ensam så lyssnade jag på dom två första Sommarprogrammen i poddradio i mobilen.


Jag tog årets första bad i dag också. Det var underbart skönt i vattnet, tjugoen grader!


Kom sen hem igen vid strax efter ett. Då blev det lite lätt lunch och en fika. Höll sen på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Och sen så satte jag mig på balkongen, i skuggan.Dagens Dagbok – Måndagen den 28 juni 2010 – Eftermiddagen + Kvällen.


När jag kom hem från stranden, vid halvettiden, så blev det lite lätt lunch och en fika. Sen så satte jag mig på balkongen, i skuggan, och läste i min bok. Varvade även med datorstunder. Och även med lite fixande med hushållsbestyr inomhus.

 

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade bara upp mig, och sen så åkte vi direkt hem till en av mina jobbarkompisar. Dom hade lite problem med en dator, så Jimmy skulle hjälpa dom med det.

 

Han fixade datorn, och sen så satt vi och fikade på deras altan. Kladdkaka med vaniljsås blev vi bjudna på också.

 

Vid halvsjutiden så åkte vi hem mot Farsta igen. Och nästan samtidigt som vi kom hem, så kom både Borzko och Jenny hem från sina jobb.

 

Jenny hade redan ätit middag på jobbet, men vi andra tre åt middag vid sjutiden. Jenny gjorde sig bara i ordning, och sen så stack hon iväg hem till en kompis.

 

Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko tittade på fotboll på teven. Och jag satt på balkongen och läste i min bok.

 

 


"Själakistan" av Ann Rosman - 2010 - Bok

---------    

Recension av boken: "Själakistan" av Ann Rosman (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"I författarens andra bok står en liten pojke i centrum. Hans anhöriga har vänt honom ryggen, och än värre hållit honom inlåst. Ann Rosmans berättelse handlar om familjeband och samhällssyn och letar sig ända tillbaka till de bohuslänska häxprocesserna.

En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.

När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand.

Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.

Karin och kollegorna Folke och Robban befarar nu att det kan finnas fler offer, och ganska snart får de via polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En kvinnokropp utan huvud, styckad. I närheten av en grupp medeltidslajvare. DNA-prover visar dessutom att de båda kvinnorna med all sannolikhet är systrar ...
"

 

(Kopierat från damm.se)


---------

För ett par månader sen så läste jag Ann Rosmans debutbok "Fyrmästarens dotter". Jag tyckte att den var mycket bra. Och här är en länk till min recension av den.

Nu har jag läst den fristående uppföljaren "Själakistan". Och den var ännu bättre!

Jag tycker verkligen om Ann Rosmans sätt att skriva. Och miljöskildringarna från Marstrand är väldigt fina. Och jag gillar verkligen blandningen av nutid, tillbakablickar, historia, och gammal folktro.

Personporträtten är väldigt bra. Och jag hoppas verkligen att vi får följa huvudpersonerna i många, många böcker framöver.

Jag rekommenderar verkligen "Själakistan". Men läs "Fyrmästarens dotter" först!

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Damm Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Måndagen den 28 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen. (Med fyra fotografier).


Mobilen larmade klockan halvsju, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen som vanligt.


Alla dom övriga tre familjemedlemmarna hade gått upp vid fyra- och femtiden och åkt iväg till sina respektive jobb.


Tjugo grader varmt redan på morgonen, så det här blev dagens outfit.Jag packade min strandväska och så åkte jag iväg till Farstastrandsbadet vid strax före nio. När jag kom dit var det nästan helt tomt. (Se mobilbloggad bild här).


Jag började att läsa i en ny bok: ”En förtjusande man” av Marian Keyes.En fika och ostmacka blev det vid elvatiden.Det kom lite moln sen, men det var varmt och skönt ändå.Efter tre timmars solande fick det räcka, och jag åkte hem vid tolvtiden.Bim Frågar - 50 - 100628 - "Ringsignal på mobilen"?


Bim Frågar - 50 - 100628

Bim Frågar Om: "Ringsignal på mobilen?"

För två år sen så hade jag den här frågan, och nu kör jag den igen! Kanske några av er svarade på den redan då, och så kan vi se om ni har förändrat er! Här är länken till det inlägget!

Själv så har jag precis samma ringsignal fortfarande. Och det beror på att det finns faktiskt inget bättre intro, än introt till "Sweet Child O' Mine" med Guns N' Roses!


Dagens Låt - 100628 - Rasmus Seebach med "Natteravn" - 2010.


Dagens Låt - 100628 - Rasmus Seebach med "Natteravn" - 2010.


Veckans Vikt - Vecka 26 - 2010.Veckans Vikt
Vecka 26 - 2010
28/06

60,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Kvar till målvikt: 3,0 kg

SMS-inlägg

201006283236 (MMS)


Farstastrandsbadet klockan 09.00. ;-D

Farstastrandsbadet klockan 09.00. ;-D


Dagens Dagbok – Söndagen den 27 juni 2010 – Hela Dagen.


Mobilen larmade halvåtta i morse och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Efter frukost, fika och nyhetsläsning i datorn så höll jag på plockade med lite här hemma.

 

Borzko hade gått upp klockan halvfem och åkt iväg för att jobba extra i dag.

 

Vid strax före tio så åkte jag iväg till Farstastrandsbadet. Sen så satt och låg jag där i cirka tre timmar. Började på en ny bok: ”Själakistan” av Ann Rosman.

 

Mamma och pappa kom dit en sväng också, och stannade i ungefär en timme.

 

När jag kom hem så satte jag mig på balkongen. Större delen av eftermiddagen tillbringades där, i skuggan, med boken och datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han duschade, gjorde sig i ordning, vi åt middag tillsammans, och sen så stack han iväg igen. Han åkte till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll.

 

Och jag fortsatte mitt balkongsittande.

 

Jimmy kom sen hem från Norrtälje, vid halvsextiden.

 

Och sen kom Jenny hem från Örebro, vid halvsjutiden.

 

Borzko kom sen hem från fotbollen vid niotiden.

 


 

Nu är klockan kvart i elva, och det är arton grader ute. Resten av familjen har gått och lagt sig. Och jag sitter fortfarande och läser på balkongen. ;-)

 Bim Frågar - 49 - 100627 - "Skrivbordsbild"?


Bim Frågar - 49 - 100627

Bim Frågar Om: "Skrivbordsbild?"

Vad har du för bild på skrivbordet i din dator?
Berätta och/eller länka!

Den här bilden har jag:


Dagens Låt - 100627 - John Mayer med "Who Says" - 2009.


Dagens Låt - 100627 - John Mayer med "Who Says" - 2009.


Bokbeställning från Bokus.I dag har jag gjort en bokbeställning från Bokus. Det är sex månader sedan jag köpte några böcker, eftersom jag började att få recensionsböcker i början av januari. Den senaste bokbeställningen gjorde jag den 20 december 2009 (LÄNK), och den kom hem den 28 december 2009. (LÄNK).

Jag har köpt tjugo böcker i dag. Arton pocketböcker och två inbundna. Dom inbundna är böcker av Stephen King och Dean Koontz, som jag samlar på, och vill ha i inbundet. Dom andra arton pocketböckerna är såna böcker som jag inte har kunnat få som recensionsböcker av bokförlagen, eftersom dom har varit för gamla då.

Bokus har gjort om sin hemsida, och firar det just nu med att ge 15 % rabatt på allt. Det är sista dagen i dag, så jag passade på att lägga in min beställning i dag. Vissa böcker var också "tag fyra betala för tre". Och dom har ju även fraktfritt på allt. Så det blev inte alls speciellt dyrt för alla dom här böckerna.

Sen så gäller det ju bara att hinna med och läsa dom också! ;-D För det kommer ju hela tiden recensionsböcker, och dom får ju lov att gå först! ;-) Vilket i-landsproblem! :-)"Svedd" av Sandra Gustafsson - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Svedd" av Sandra Gustafsson (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Helena är inspärrad. Hon har gått över gränsen, men vad är det hon har gjort? En gång i veckan får Helena träffa en psykolog och i samtalen med honom rullas sanningen upp bit för bit. Under flera år hade hon ett förhållande med en man som gav henne mod att leva, trots de mörka hemligheter hon bar på. Men hon var alltid "den andra kvinnan" och till sist rasade Helenas sköra värld samman.

Vi får möta Helena i skärvor: samtalen med psykologen varvas med återblickar till barndomen och Helenas inre samtal med sitt livs kärlek. Berättelsen är full av nerv och spänningen stiger med insikten om vem Helena egentligen är. 

Svedd är en psykologisk spänningsroman som insiktsfullt skildrar en trasig människas desperata försök att skapa ett liv värt att leva.

Sandra Gustafsson debuterade 2006 med Maskrosungen, en självbiografisk berättelse om att växa upp med en psykiskt sjuk mamma och en alkoholiserad pappa.
"

 

(Kopierat från bbb.se)


---------

För tre år sedan så läste jag Sandra Gustafssons debutbok, som är dokumentär och självbiografisk. Den heter "Maskrosungen" och var mycket bra. Här är en länk till min recension av den.

"Svedd" är Sandras tredje bok, och hennes första roman. Boken är, som det står ovanför, en psykologisk spänningsroman.

Jag tyckte att boken var mycket, mycket bra. Den var väldigt spännande och mycket gripande. Utlämnande och ibland otäck. Den berörde verkligen, och är en som bok som jag kommer att minnas.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Farstastrandsbadet klockan tio.

201006273228 (MMS)

Farstastrandsbadet klockan tio.


"Wallander - 25 - Indrivaren" - 2010 - Film - Dvd"Wallander - 25 - Indrivaren" - 2010 - Genre: Thriller

"En kvinna hittas död i sin lägenhet. Wallander konstaterar snabbt att det handlar om ett bråk som har spårat ut och allt pekar mot att det är offrets tidigare pojkvän, dörrvakten Fabian som är skyldig. Under utredningen upptäcker Pontus att en gammal pojkvän till Isabel är inblandad och att hon bär på en tung hemlighet från sitt förflutna. Hennes framtid som polis står plötsligt på spel samtidigt som hennes lojalitet mot både Pontus och Kurt Wallander ställs på sin spets."

(Kopierat från Lovefilm)

Den näst sista Wallander-filmen, nummer tjugofem i ordningen, "Indrivaren", tycker jag var en av dom bättre på länge. Själva handlingen var mycket bra. Och det allra bästa med den, var dom skådespelare som var med som "biroller" eller "gästskådisar" eller vad man nu kallar det. Bland annat Emil Forselius, David Dencik, och Rafael Edholm. Tycker också att Nina Zanjani är mycket bra i sin polisroll.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Filmens trailer:


"Farsan" - 2010 - Film - Dvd"Farsan" - 2010 - Film - Genre: Komedi

"Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig. Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver. Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert. Men när han ger sig ut på jakt efter en härlig farmor är det inte mycket som går enligt planerna."

(Kopierat från LoveFilm)

En helt okej komedi. Men inte lika rolig som "Kopps" och "Jalla, jalla". Den här var mer allvar i, och lite småsorglig ibland. Tyckte den var lite seg i början och mitten. Men filmen tog sig mycket på slutet. Så även om det inte är en superbra film, så kan jag ändå rekommendera den.

Betyg: 3 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 26 juni 2010 – Kvällen.


Jag fortsatte att sitta ute på balkongen och njuta av den underbara eftermiddags- och kvällssolen. Läste mest i min bok, och varvade lite med stunder vid datorn.

 

Borzko satt inne i vardagsrummet och tittade på fotboll på teve.

 

Vid sjutiden så försvann solen som vanligt bakom huset framför oss, och då flyttade jag in till vardagsrummet.

 

Borzko och jag dukade sen fram lite gott att äta till vår filmkväll.

 

Och vi tittade sen på två filmer: ”Farsan” och ”Wallander – 25 – Indrivaren”.

 

Resten av kvällen delade jag mellan boken ”Svedd” av Sandra Gustafsson, och datorstunder.

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 26 juni 2010 – Eftermiddagen.


Efter veckostädningen och lunchen så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet och läste i våra böcker.

 

En sväng till Centrum och till Hemköp blev det för oss båda två också, för lite inköp av matvaror och lite gott att äta till kvällens filmtittande.

 

Vid tretiden så kom äntligen solen och värmen, efter den molniga, kyliga och blåsiga dagen. Då flyttade vi båda två ut på balkongen med våra böcker.

 

Middagen intogs också på balkongen.

 

Borzko flyttade sen in till vardagsrummet och tittade på fotboll.

 

Jag satt kvar och njöt av eftermiddagssolen på balkongen. Läste ut boken ”Engångsligg” av Josefin Palmgren, och började på boken ”Svedd” av Sandra Gustafsson.

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 26 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen.


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan nio, och då gick han upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen när han var klar blev det frukost, fika, och en pratstund.

 

Vi hade tänkt oss att åka ner till badet direkt på morgonen, men tyvärr så hade solen försvunnit under natten, och vi fick ändra våra planer.

 

Istället för ett strandbesök så satte vi igång med veckostädningen istället. Vi hjälptes åt med dammsugning, golvtorkning, skurande av toaletten och badrummet, och avtorkning av balkongerna och uteplatsen. Några maskiner med tvätt blev tvättat och tumlat också.

 

Jag satte mig också vid datorn en stund och gjorde månadens tråkigaste uppgift, betalade räkningarna och fixade överföringarna. Och jag varvade även lite med lite annat vid datorn.

 

Vid ettiden så var vi klara med allt, och då blev det en liten lätt lunch, en fika, och en pratstund.

 Bim Frågar - 48 - 100626 - "Böcker"?


Bim Frågar - 48 - 100626

Bim Frågar Om: "Böcker?"

Hur många böcker läser du i snitt per vecka/månad/ eller år?
Vilken genre på böcker läser du mest?
Köper du eller lånar du böckerna du läser?
Vilken är din favoritförfattare?
Nämn några favoritböcker?


Dagens Låt - 100626 - Oskar Linnros med "25" - 2010.


Dagens Låt - 100626 - Oskar Linnros med "25" - 2010.


Dagens Dagbok – Fredagen den 25 juni 2010 – Hela Dagen – Midsommarafton. (Med fjorton fotografier).


I går, på Midsommarafton, så larmade mobilen klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så åt jag förstås frukost, fikade, och läste lite nyheter i datorn.

 

Borzko hade gått upp klockan halvfem och åkt iväg för att jobba. Och varken Jimmy eller Jenny var ju heller hemma. Jimmy firade midsommar uppe i Norrtälje med sina kompisar. Och Jenny firade midsommar i Örebro med sina kompisar.

 

Jag höll på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma på morgonen först. Sen vid tiotiden så tog jag bilen till Centrum.

 

Först så var jag på Torget och handlade blommor, jordgubbar och hallon. Sen så var jag på Konsum där jag handlade all midsommarmaten som jag skulle ha med mig.

 

Borzko och jag hade bestämt oss för att fira midsommarafton med min mamma och pappa. Vi skulle vara hemma hos dom, men jag skulle stå för iordninggörandet av all mat. Och min mamma ville alldeles bestämt stå för kostnaderna. Och min moster skulle också komma dit.

 

Under resten av förmiddagen och början av eftermiddagen så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite vid datorn också. Och läste lite i min bok.

 

Vid tvåtiden sen så åkte jag över med allt mat hem till min mamma och pappa. Först så satt vi balkongen och pratade en stund. Och sen så småningom så satte jag igång med att fixa i ordning allt ätbart.

 

Borzko kom sen dit vid fyratiden. Och vid femtiden så kom min moster dit. Och vid femtiden så satte vi oss då och åt.

 

Vi åt inlagd sill, skärgårdssill, senapssill, vitlökssill, kokt potatis, rökt lax, kräftstjärtar, ägghalvor med röd och svart kaviar och räkor, skagenröra, romröra, två sorters grönmögelost, två sorters kex, paprikastrimlor, och färsksaltad gurka. Öl, nubbe och vitt vin fanns att dricka. Och fun light för mig.

 

Efter maten blev det kaffe och efterrätt. Efterrätten bestod av jordgubbar, hallon, maränger, daimkulor, och vaniljvisp.

 

Jag diskade sen allt, och mamma torkade disken.

 

Vi satte oss sen på balkongen och njöt av den helt underbara kvällen. Och vi satt där ända till klockan elva.

 

Jag och Borzko skjutsade sen hem min moster till Rågsved. Och vi var sen hemma i Farsta igen vid halvtolvtiden.

 

Här kommer fjorton fotografier från i dag.

 


Bim Frågar - 47 - 100625 - "Hur var din Midsommarafton"?


Bim Frågar - 47 - 100625

Bim Frågar Om: "Hur var din Midsommarafton?"

Ja, hur var din Midsommarafton?

Berätta lite om den!


MMS från Jimmy.MMS från Jimmy på Midsommarafton klockan 14.08 med texten
"Yaay sooool"Dagens Låt - 100625 - Yolanda Be Cool & DCUP med "We No Speak Americano" - 2010.


Dagens Låt - 100625 - "Yolanda Be Cool & DCUP" med "We No Speak Americano" - 2010. 


Trevlig Midsommar!


Ha en riktigt trevlig Midsommar nu, alla mina kära läsare, vad ni än gör!

Ta det lugnt i trafiken, och med alkoholen!

Här bjuder jag på tre nostalgifotografier från början av nittiotalet. Det är på Jimmy och Jenny, och på deras två kusiner, Maria och Mathias.Och här är länkar till mina blogginlägg om midsommarafton dom senaste fyra åren.

2009.

2008.

2007.

2006.

TREVLIG MIDSOMMAR!

:-DDagens Dagbok – Torsdagen den 24 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Jag satt på balkongen till framåt femtiden, då Jenny kom hem. Vi gick då en sväng till Centrum. Först till Systembolaget där Jenny skulle handla. Och sen till Hemköp där vi båda skulle handla.

 

När vi kom hem så åt vi middag tillsammans. Sen gjorde sig Jenny i ordning och packade allting inför helgen.

 

Jag skjutsade sen hem henne till Robin. Hon skulle sova där i natt, och sen ska dom åka iväg tidigt i morgon bitti mot Örebro där dom ska tillbringa midsommarhelgen i sällskap av ett gäng kompisar.

 

När jag kom hem igen, hade Borzko kommit hem från jobbet. Efter att han hade ätit middag och gjort sig i ordning, så satte vi oss uppe i vardagsrummet.

 

Och så tittade vi på en dvd-film. Det blev ”Beck – 26 – Levande begravd”. Recension i separat inlägg som vanligt.

 

Efter filmen så gick Borzko och la sig, eftersom han ska jobba i morgon. Själv så satte jag mig då med datorn.

 

 


"Beck - 26 - Levande begravd" - 2010 - Film - Dvd"Beck - 26 - Levande begravd" - 2010 - Genre: Thriller

"En träkista hittas nedgrävd i en sandlåda på en lekplats i centrala Stockholm. I kistan ligger en välrenommerad åklagare. Beck och hans team konstaterar till sin fasa att åklagaren blivit levande begravd. De hittar kopplingar till ett MC-gäng där ledaren nyligen blivit frisläppt från fängelset. När ledaren senare hittas mördad i en liknande träkista tar utredningen en ny riktning. Ytterligare kistor upptäcks runt om i Stockholm där alla offer har blivit mördade på samma plågsamma sätt. Beck inser att de jagar en sadistisk seriemördare som spelar ett spel med dem och som hela tiden ligger steget före. När skall mördaren slå till igen och vem står på tur?"

(Kopierat från Lovefilm)

Jaha, då har man sett den tjugosjätte och absolut sista Beck-filmen...

Jag har alltid gillat Beck. Tycker faktiskt att alla filmerna är bra. Sen finns det ju så klart dom som är mer eller mindre bra.

Den här tyckte jag höll sig bland dom som är mer bra. Lite läskig var den faktiskt ibland också.

Kan helt klart rekommendera den.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Filmens trailer:


"Spritpartiets syfte: Att halvera svenskarnas alkoholkonsumtion".

Spritpartiet - halvera kröken

Så här i midsommartider och semestertider så vill jag bara uppmärksamma er på Spritpartiet som vill "halvera kröken".

Läs gärna på deras hemsida.


"Baristas - första boken" av Denise Rudberg - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Baristas - första boken" av Denise Rudberg (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Ungdomsbok)

---------


"Tre killar och en kaffebar.


Välkommen till kaffebaren som under en intensiv höst blir Ludvigs, Nicolas och Rubens andra hem.


Ludvig går första året på Viktor Rydbergs gymnasium. Han känner inte någon sedan tidigare vilket är skönt, men samtidigt är det utmattande att försöka hitta nya kompisar. Hemma hos Ludvig är det mindre bra. Ludvigs systrar och han själv gör sitt yttersta för att slippa varandra, precis som deras föräldrar verkar göra. En dag får han tips om att en kaffebar strax bakom Stureplan söker extrapersonal.


Nicolas ska börja andra året på ekonomiprogrammet på Östra Real. Året innan har han varit utbytesstudent i USA och återkomsten till Stockholm är rätt svår. Han bor ensam med sin mamma eftersom hans pappa tidigt försvann ur bilden. När han en kväll är på väg hem från sin flickvän passerar han en kaffebar vid Stureplan. På en skylt i fönstret läser han att de söker personal.


Ruben går i tvåan på teaterlinjen på Södra Latin och vantrivs. Från sin inrutade trygga uppväxt i Stockholmsförorten Djursholm längtade han hett efter en mer öppen och kreativ miljö. Men hans nya sköna teaterstil blev långt ifrån vad han drömt om. En tjejkompis drar med honom till en kaffebar, och trots att han aldrig druckit kaffe blir han intresserad när han får reda på att de söker folk.


Tre killar från skilda uppväxtförhållanden blir bästa vänner under en höst som blir både hektisk och lärorik. Trots att deras vägar kanske aldrig skulle ha korsats, blir de livsnödvändiga för varandras utveckling."

 

(Kopierat från bonniercarlsen.se)


---------

Jag har läst allt (hittills) av Denise Rudberg, och jag gillar verkligen hennes böcker. Bäst tycker jag ju förstås om hennes vuxenböcker. Men jag gillar även hennes ungdomsböcker, även om jag kanske inte direkt är rätt målgrupp.

Hennes tidigare ungdomsserie trilogin "Tillsammans" tyckte jag var bra. Här är en länk till min recension av den tredje och sista boken, och i den recensionen finns det även länkar till dom två tidigare böckerna.

Jag vet inte hur många böcker det ska bli i den här bokserien. Men den här första boken var det ett mycket öppet slut i, så jag ser redan fram emot nästa del.

Tycker att den här boken "Baristas" var till och med lite bättre än "Tillsammans".

Nackdelen med dom flesta ungdomsböckerna är ju bara att dom är så tunna och lättlästa. Den här tog inte många minuter att läsa ut.

Men jag kan som sagt helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bonnier Carlsen.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Torsdagen den 24 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvsju, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Frukost med kaffe förstås sen, och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Både Borzko, Jimmy, och Jenny hade alla tre gått upp vid halvfem- femtiden och åkt iväg till sina jobb.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund, och jag satt också lite med datorn.


Sen vid niotiden så gav jag mig iväg till Farstastrandsbadet för tredje dagen i rad.I dag var jag ensam där, och tillbringade tiden med att sola, lyssna på musik i Spotify i mobilen, och läsa i mina böcker.Strandcaféet fick ett besök för inköp av en mugg kaffe.En flaska med Fun Light Appear + en Wasa Sandwich hade jag med hemifrån.Jag var där i lite drygt tre timmar i dag, så jag kom hem vid halvettiden igen.


Höll sen på med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Och satt också lite ute på balkongen med datorn och boken.


Jimmy slutade lite tidigare i dag, och kom hem vid halvtretiden. Han bara duschade, gjorde sig i ordning, och packade ner lite grejer, och sen så stack han iväg vid strax efter tre. Han skulle hämta upp kompisar, och sen skulle dom vidare ut till en kompis föräldrars landställe utanför Norrtälje.Recensionsbok nummer 78.Recensionsbok nummer sjuttioåtta är boken "Engångsligg" av Josefin Palmgren från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.Bim Frågar - 46 - 100624 - "Bästa Bloggarna"?


Bim Frågar - 46 - 100624

Bim Frågar Om: "Bästa Bloggarna?"

Ja, vilka bloggar är dina favoritbloggar?
Tipsa mig (och andra som läser här),
om vilka bloggar som du tycker att vi ska läsa!Dagens Låt - 100624 - "Benny Andersson & Kristina Lugn" med "Vilar glad. I din famn" - 2010.


Dagens Låt - 100624 - "Benny Andersson & Kristina Lugn" med "Vilar glad. I din famn" - 2010.


"Welcome to the Jungle - Legenden om Guns N' Roses" (Watch You Bleed - The Saga Of Guns N' Roses) av Stephen Davis - 2009 (2008) - Bok---------    

Recension av boken: "Welcome to the Jungle - Legenden om Guns N' Roses" (Watch You Bleed - The Saga Of Guns N' Roses) av Stephen Davis - 2009 (2008) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Biografi/Memoarer/Dokumentär)

---------


"Guns N' Roses är ett av vår tids största rockband vars frontfigurer Axl Rose och Slash blivit legender - lika kända för sin musik som för sina skandaler, kvinnoaffärer, drogmissbruk och psykiska problem. I Welcome to the Jungle får vi följa deras väg från gatorna i Los Angeles på tidigt 80-tal, genom en period av rockglamour, turnéer och framgång, till ett oundvikligt uppbrott när Slash 1996 lämnar bandet för gott. Av originalmedlemmarna är det idag bara Axl Rose som är kvar i Guns N' Roses, vars senaste skiva Chinese Democracy släpptes i december 2008.
"

 

(Kopierat från norstedts.se)


---------

Jag gillar dokumentärer, faktaböcker, biografier, och memoarer. Och särskilt mycket om rockmusiker. Jag har läst ett flertal som jag har gillat. Bland annat om Mötley Cruë, Ozzy Osbourne, och Marilyn Manson.

Guns N' Roses har jag alltid gillat mycket. Det finns ingen röst mer än Axl Rose's röst som gör att jag får gåshud.

Men den här boken tyckte jag tyvärr inte var speciellt bra. Det märktes tydligt att ingen av medlemmarna i gruppen har varit med och gjort boken. Utan det är en amerikansk journalist som har skrivit den helt själv. Enligt vad jag har läst så har alla i Guns N' Roses helt förkastat boken.

Visst var det lite intressant att läsa om allt som hände rockgruppen. Men jag saknade verkligen någon av medlemmarnas egna ord.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------      Dagens Dagbok – Onsdagen den 23 juni 2010 – Kvällen.


Jag fortsatte att sitta ute på balkongen med datorn och boken. Solen försvann som vanligt vid sjutiden. Men då drog jag igen inglasningen och fortsatte att sitta där ute.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag och jag tog en fika och en pratstund med honom. Efter att han sen hade duschat och gjort sig i ordning, så tillbringade han sen resten av kvällen med lite tevetittande.

 

Jag flyttade in från balkongen vid niotiden, för då blev det lite väl svalt där för mig. Satte mig istället i vardagsrummet och fortsatte med boken och små datorstunder.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Jenny jobbade först till klockan sju. Sen hade hon möte till klockan tio. Så hon var inte hemma förrän efter elva.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 23 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Jag satt sen på balkongen och läste i min bok, lyssnade på musik, och varvade lite med stunder med datorn.


Vid kvart över fyra så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade bara upp mig då, och sen så åkte vi direkt till Willys i Länna.Självscannade gjorde vi, och vi slapp kontroll i dag. Elvahundra kronor handlade vi för.


När vi kom hem så packade vi upp allt, och sen så åt vi middag.


Efter en fika och en pratstund, så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn.


Jag återgick till att sitta uppe på balkongen, med boken och datorn.Två snabbsaltade gurkor blev lite ”efterrätt” som jag avnjöt på balkongen.Recensionsbok nummer 77.Recensionsbok nummer sjuttiosju är boken "Baristas" av Denise Rudberg från Bokförlaget Bonnier Carlsen.Bim Frågar - 45 - 100623 - "Senaste"?Bim Frågar - 45 - 100623

Bim Frågar Om: "Senaste?"

Senaste boken du läste?
Senaste filmen du såg?
Senaste teveprogammet du tittade på?
Senaste tidningen du läste?
Senaste låten du lyssnade på?
Senaste radiokanalen du lyssnade på?


Dagens Låt - 100623 - Run DMC feat. Aerosmith med "Walk this way" - 1986.


Dagens Låt - 100623 - Run DMC feat. Aerosmith med "Walk this way" - 1986.


"Rörmokaren" av Viggo Cavling - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Rörmokaren" av Viggo Cavling (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"På ytan verkar diplomatsonen Mårten Leijon leva ett ordnat liv som doktorand i statsvetenskap och volontär på Stadsmissionens härbärge i Stockholm. Men i det fördolda är han socialdemokraternas rörmokare, den som fixar läckor och löser akuta problem. För Mårten är detta uppdrag viktigare än allt annat och han har räddat rörelsen ur flera kriser. Men när en paparazzifotograf under valrörelsen 2006 tar bilder på en otrogen justitieminister går allt snett. I stället för att ta emot pengarna som Mårten erbjuder gör fotografen våldsamt motstånd. I tumultet dör fotografen. Mårten iscensätter hastigt ett självmord och lämnar lägenheten. Katastrofen tycks vara undanröjd. Men när en av Mårtens närmaste vänner, en stjärnreporter på DN, börjar nysta i fallet blir situationen plötsligt dödligt allvarlig. För absolut inget får skada rörelsen. Inget.

Rörmokaren är en spänningsroman och Stockholmsskildring med trovärdiga inblickar i svensk toppolitik, finansvärlden och livet på de stora tidningarna.
"

 

(Kopierat från forum.se)


---------

Det här var en väldigt bra debutbok av Viggo Cavling tycker jag. En politisk thriller med mycket verklighetsanknytning.

Att Viggo Cavling kan skriva, det vet vi ju sen förut. (För er som inte vet vem han är, så läs till exempel om honom på Wikipedia via den här länken.)

Men att han skulle vara så bra på att även skriva en mycket spännande roman, det visste vi ju inte. Boken var välskriven, lättläst, spännande, verklighetstrogen, och mycket medryckande. Bra karaktärer i boken var det också, och svår att lägga ifrån sig var den.

Jag ser verkligen fram emot fler böcker av Viggo Cavling. Och jag kan varmt rekommendera "Rörmokaren".

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Onsdagen den 23 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvsju, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.


Borzko och Jimmy hade gått upp vid halvfem respektive fem, och åkt iväg för att jobba som vanligt.


Jenny gick upp halvåtta och gjorde sig i ordning. Sen åt hon och jag frukost tillsammans. Vid strax före nio se så stack hon iväg till jobbet för att jobba ett arbetspass mellan tio och sju i dag också.


Jag gick också iväg vid strax före nio. Men jag åkte till Farstastrandsbadet i dag också.


När jag kom dit, nästan prick nio, så var jag helt ensam på hela badet. (Se mobilbloggad bild).


Satt sen och njöt av solen. Läste i min bok ”Welcome to the Jungle – Legenden om Guns N’ Roses” av Stephen Davis. Och så lyssnade jag på Guns N’ Roses Greatest Hits i Spotify i mobilen.


Efter två timmar, vid elvatiden, så la jag undan boken och stängde av musiken, för då kom mina föräldrar dit.


Då hade det kommit lite mer folk till badet också.Vi köpte fika i Strandcaféet. Jag tog en kaffe och en ostfralla.Sen satt vi och pratade och njöt av solen.Vid ettiden, efter fyra timmar på badet för mig, och två timmar för min mamma och pappa, så gick vi därifrån.


Mamma och pappa gick till Centrum för att handla. Och jag tog bilen och åkte hem.


När jag kom hem blev det lite lätt lunch och en fika i skuggan på balkongen.


Sen så varvade jag tre sysslor: lite alla möjliga hushållsbestyr, bokläsning och datorsittande. Dom två sistnämnda på balkongen.Det blev Farstastrandsbadet i dag också! :-D

201006233143 (MMS)

Det blev Farstastrandsbadet i dag också! :-D


Dagens Dagbok – Tisdagen den 22 juni 2010 – Kvällen. (Med två fotografier).


Satt och njöt av den underbara eftermiddagen och kvällen ute på balkongen. Solen försvann som vanligt vid sjutiden, bakom huset framför oss. Men det var så skönt ändå, trots att det var skugga, så jag satt kvar.


Vid åttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid halvniotiden så gick jag en sväng till Centrum, för att möta upp med Jenny som kom hem från jobbet då. Vi gick sen till Hemköp för att handla lite gott att äta till kvällen.Och sen blev det en ”Sex and the City”-kväll med Jenny igen. Och vi såg sex avsnitt även den här gången.Dagens Dagbok – Tisdagen den 22 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


Fortsatte sen att sitta på balkongen och njuta av den underbara dagen. Satt mest i skuggan med datorn och boken. Men jag kunde inte heller låta bli att sitta i solen en stund… Så nu blir jag väl som en liten rosa gris i alla fall, trots att jag gick hem från stranden i tid! ;-)

 

Fortsatte med lakansbyte i sängarna, handduksbyte, och tvätt av lakan, handdukar och kläder. Lite annat småfixande här hemma med lite hushållsbestyr blev det också.

 

Vid halvsextiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi middag tillsammans.

 

Sen satte jag mig återigen på balkongen, och fortsatte att läsa i boken ”Welcome to the Jungle – Legenden om Guns N’ Roses” av Stephen Davis.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 22 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med sju fotografier).


I morse så larmade mobilen också klockan halvsju. Och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.


Borzko och Jimmy hade båda gått upp tidigare och åkt till jobbet som vanligt.


Jenny sov borta i natt, och kom hem vid halvåttatiden. Vi åt då frukost tillsammans och hade en pratstund. Sen så gjorde hon sig i ordning för att åka iväg och jobba ett pass mellan tio och sju.


Jag packade min väska och så stack jag iväg till Farstastrandsbadet vid niotiden. När jag kom dit, vid kvart över nio, var det nästan helt tomt. (Se mobilbloggad bild här).


Men det kom sen massor med folk, eftersom Parkteatern hade en barnföreställning med Clownen Manne.I dag stod det att det var arton grader i vattnet, och det var några som badade. Dock inte jag…Jag läste i min bok, och lyssnade på musik i Spotify i mobilen.En caffe latte och en flaska vatten blev det enda som jag köpte i dag.Förra gången som jag var på stranden, (här är inlägget om det), så var jag där i fyra timmar och blev väl lite väl rosa… Så i dag åkte jag hem efter tre timmar.


Kom hem vid halvettiden och åt då lite lätt lunch.


Beslöt mig för att göra lite nytta också, och tog bort lakanen i alla sängar, och slängde in i tvättmaskinen.Sen tog jag med mig boken och datorn ut på balkongen och satte mig där.


Målade nytt nagellack på fingrarna.Och på tårna.Recensionsbok nummer 75 + 76.Recensionsbok nummer sjuttiofem är boken "Själakistan" av Ann Rosman från Bokförlaget Damm Förlag.
Recensionsbok nummer sjuttiosex är boken "Svedd" av Sandra Gustafsson från Bokförlaget Bra Böcker.Bim Frågar - 44 - 100622 - Varför läser du min blogg?


Bim Frågar - 44 - 100622

Bim Frågar Om: "Varför läser du min blogg?"

Ja, varför läser du min blogg?
Vad är det du gillar med den?
Eller läser du den för att du inte gillar den? ;-)
Vad är det bästa med min blogg?
Och vad är det sämsta med den?


Dagens Låt - 100622 - Robyn med "Don't Fucking Tell Me What To Do" - 2010.


Dagens Låt - 100622 - Robyn med "Don't Fucking Tell Me What To Do" - 2010.


Farstastrandsbadet kl 09.15.

201006223112 (MMS)

Farstastrandsbadet kl 09.15.


Dagens Dagbok – Måndagen den 21 juni 2010 – Kvällen.


Kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen och läste i en bok. Först läste jag i ”Häst häst tiger tiger” av Anita Ahrens, och jag läste också ut den. Sen började jag i ”Welcome to the Jungle – Legenden om Guns N’ Roses” av Stephen Davis.

 

Jenny var inte hemma på kvällen.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Efter middag, dusch, och iordninggörande, så satt han och läste i sin bok resten av kvällen.

 

 


"Häst häst tiger tiger" av Anita Ahrens - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Häst häst tiger tiger" av Anita Ahrens (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Aktuell thriller.

HÄST HÄST TIGER TIGER.

av Anita Ahrens.

Skulle du kunna ge av dig själv?

Med de orden ringande i huvudet ligger Vita skadad på en kaj. Med knapp nöd har hon undgått enexplosion på ett fartyg. Orden uttalades en gång av Theo, hennes livs kärlek, som angivit henne för brott. Efter att ha punkterat hans flotta bakgrund, var hennes plan att avslöja honom offentligt vid en galakväll ombord. Explosionen sätter stopp för allt.

Avskuren från sitt tidigare liv måste Vita utmana de mäktiga intressen som bokstavligen råder över liv och död i öst som i väst. Väger ett liv tyngre än ett annat? Vilka rättigheter kan vi ta oss för att få fortsätta leva när kroppen sviktar?

Ett annat, lyxutrustat fartyg med förmögna, skröpliga människor ombord för Vita till Asien, dit hon och Theo tidigare gjort en resa. Här finns ett nytt liv till salu för den som kan betala.

Anita Ahrens är journalist och fick uppslaget till romanen när hon var patient på ett kinesiskt sjukhus.
"

 

(Kopierat från adlibris.se)


---------

Vet inte riktigt om jag ska kategorisera denna bok som en roman eller en kriminalroman. Men bra var den i vilket fall som helst.

Hade inte hört talats om varken författaren eller bokförlaget innan, när jag fick en förfrågan om jag ville läsa och recensera boken.

Och jag är glad att jag tackade ja, för boken var riktigt bra tycker jag.

Den var lite annorlunda än andra böcker, och lite annorlunda skriven. I början tyckte jag inte att den var så bra, men den växte ju mer jag läste.

Riktigt spännande på slutet var den, och den handlar om ett väldigt aktuellt ämne.

Så jag kan helt klart rekommendera den här boken, med det lite konstiga namnet! ;-D

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från ALF Bokförlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Måndagen den 21 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


I morse så larmade min mobil klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, kaffe, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp klockan halvfem och åkt till jobbet. Och Jimmy hade gått upp klockan fem och gjort det samma.


Jenny sov, för hon hade en ledig dag i dag.


I går, på Aftonbladet på nätet, så visade dom sol och tjugo grader, så jag hade planerat för en dag på stranden i dag... Men så blev det inte… Helt igenmulet, väldigt blåsigt, tolv grader, och regnstänk blev det istället…


Så jag satte igång med lite diverse hushållsbestyr här hemma istället. Och så varvade jag med datorstunder och bokläsning.


Klockan elva så vaknade Jenny och hon gick då upp. Hon åt frukost och jag tog en fika och en pratstund med henne.


Sen så satte Jenny igång med storstädning av sitt extremt stökiga rum. Och hon satte även igång med stortvätt av massor med kläder. Tur nog så fanns det tid ledig i tvättstugan, så det mesta tvättade hon där.Jag hjälpte väl inte henne direkt, utan var mest sällskap och liiiite hjälp.Vid ettiden så åt vi lite lätt lunch. Jenny stekte ägg som vi hade på smörgåsar.Mellan promenaderna till tvättstugan så läste jag i min bok och satt med datorn. Lite småfixande med saker här hemma blev det också.


Vid fyratiden sen så åkte vi iväg en sväng med bilen, bort till Jennys förråd på Shurgard i Trångsund. Hon lämnade av lite grejer där, och sen åkte vi hem igen.


När vi kom hem igen så gjorde sig Jenny i ordning, och sen stack hon iväg in mot stan.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Och vid femtiden så åt han och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Sen återgick jag till mitt bokläsande i vardagsrummet.Den här prognosen får mycket gärna stämma! ;-D


Ja, den här prognosen får mycket gärna stämma! ;-D Eller hur?!?!


Bim Frågar - 43 - 100621 - Vilken är din favoritlåt just nu?Bim Frågar - 43 - 100621

Bim Frågar Om: "Vilken är din favoritlåt just nu?"

Ja, vilken är din favoritlåt just nu?
Någon helt ny låt som är favorit?
Eller någon gammal favoritlåt?
Flera stycken kanske?
Ja, vad lyssnar du mest på just nu?


Bifoga gärna en Spotifylänk eller YouTubelänk!


Dagens Låt - 100621 - Tomas Ledin, Niklas Strömstedt & Lena Philipsson med "Sommaren är kort" - 1991.


Dagens Låt - 100621 - Tomas Ledin, Niklas Strömstedt & Lena Philipsson med "Sommaren är kort" - 1991.


Sommarsolståndet.


I dag är det Sommarsolståndet.Veckans Vikt - Vecka 25 - 2010.Veckans Vikt
Vecka 25 - 2010
21/06

60,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Kvar till målvikt: 3,0 kg   

Veckans Steg - Vecka 24 - 2010.


Veckans Steg - Vecka 24

Måndag - 11.615
Tisdag - 2.402
Onsdag - 12.791
Torsdag - 6.950
Fredag - 7.344
Lördag - 530
Söndag - 1.057

Snitt - 6.098    

Dagens Dagbok – Söndagen den 20 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen.


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.

 

Klockan nio så larmade Borzkos mobil, och då gick han upp och fixade i ordning sig.


Sen så blev det frukost för oss båda. Och sen vid tiotiden så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna.

 

Vid tiotiden så vaknade både Jimmy och Jenny. Då åt dom frukost, och jag tog en fika med dom.

 

Dom gjorde sig sen båda två i ordning. Och sen så åkte vi alla tre iväg i Jimmys bil.

 

Först så åkte vi till McDonalds i Västberga där vi släppte av Jenny. Hon skulle jobba ett eftermiddagspass även i dag.

 

Sen åkte vi till OKQ8 där Jimmy tankade bensin och kollade luften i däcken.


Efter det så åkte vi till Fagersjö. Jimmy har anmält sitt intresse på en lägenhet där, och vi ville se hur området såg ut.

 

Vi åkte sen hem. Jimmy satte sig framför datorn. Och jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Vi satte oss sen båda två på vår övre balkong, och läste i våra böcker. Jag började på en ny bok: ”Häst häst tiger tiger” av Anita Ahrens.

 

Jimmy åkte sen iväg in till stan för att möta upp med en kompis, och skulle även äta middag där.

 

Och vid tretiden så åkte Borzko iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Själv så fortsatte jag att sitta på balkongen och läsa. Varvade lite med datorstunder. Och lite allmänna hushållsgöromål. Middag åt jag för mig själv vid fyratiden.

 

Satt kvar på balkongen till framåt sjutiden, då solen försvann bakom huset framför. Då flyttade jag in, och fortsatte att läsa i vardagsrummet.

 

Vid åttatiden så kom Borzko hem igen, och då satte han sig också och läste i sin bok.

 Dagens Låt - 100620 - Darin med "Can't Stop Love" - 2010.


Dagens Låt - 100620 - Darin med "Can't Stop Love" - 2010.


"Saker jag inte förstår - och personer jag inte gillar" av Lena Sundström - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "Saker jag inte förstår - och personer jag inte gillar" av Lena Sundström (2005) (Genre: Fakta )

---------


"Vad hände egentligen medan vi tittade på det 32:a avsnittet av Robinson,
klämde den sista DVD-boxen med "Six feet under" eller renoverade
gästtoaletten?

Vad hände med pensionssystemet, elmarknaden, alkoholpolitiken
och solidariteten? När började socialdemokraterna låta som moderater,
och moderaterna låta som socialdemokrater?


Lena Sundström följer spåren efter socialdemokratin. Bobby Ewing
återuppstår i duschen. Lars Adaktusson skickar ut inbjudningar till en
trettondagsfest. En före detta näringsminister tappar plötsligt täckningen
för sin mobil på herrgården när tant Ingrid vill veta vad hon skall göra
med sina Teliaaktier.


Det är en bok för dem som inte vet någonting om politik, och dem
som vet alldeles för mycket. Lena Sundström gör upp med makthavare
och politiska svindlare. Hon gör slut med en gammal kärlek som aldrig
kan sluta högerprassla och söker efter svaren på frågorna: Vem blåste oss
och varför?"

 

(Kopierat från leopardforlag.se)


---------

Det här var en mycket, mycket bra faktabok, skriven på ett mycket roligt sätt. Jag kan verkligen rekommendera den till alla. Jag fick mig verkligen en tankeställare av många av kapitlen.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  Bim Frågar - 42 - 100620 - Vem är DU?


Bim Frågar - 42 - 100620

Bim Frågar Om: "Vem är DU?"

Vore kul att veta vem just DU är!
Jag har ju ett snitt på cirka trehundra läsare om dagen.
Och det vore ju faktiskt roligt att veta vilka ni är!
Skriv några rader om vem du är.
Kanske namn, ålder, kön, var du bor, vad du jobbar med, familj, dina intressen, eller vad du vill!


"Blodsbröder" av Tommy Deogan - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Blodsbröder" av Tommy Deogan (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Biografi/Memoarer/Dokumentär)

---------


"Den 29 juli 2002, blev den 26-årige Tony Deogan det första offret för fotbollshuliganism i Sverige. Inför en match mellan AIK och IFK Göteborg på Råsunda i Stockholm, blev han misshandlad till döds i Högalidsparken. Inga vittnen vågade framträda och åklagaren beslöt senare att lägga ner förundersökningen. Boken ger en skrämmande inblick i hur den kriminella världen ser ut i dagens Sverige. Men den skildrar även två bröders ovillkorliga kärlek till varandra, ibland i de mest hopplösa situationer. Tommy Deogan visar också hur hans egen kamp mot våld och droger har växt fram och hur han har lyckats förlåta sin broders mördare.

I debutboken Blodsbröder berättar Tonys lillebror Tommy på ett ärligt och självutlämnande sätt om sin och broderns hårda och tuffa uppväxt i en förort till Stockholm. En tillvaro där våld, droger och kriminalitet hörde vardagen till och där bristen på bra, vuxna förebilder i stort sett var total. Tommy började tidigt missbruka men tack vare Tonys starka kamp för att lillebror inte skulle ”hamna snett” lyckades han ta sig ur sitt beroende. Istället vände han sina erfarenheter till något positivt och är idag en uppskattad föreläsare och antivåldsförespråkare. 

Blodsbröder är en stark berättelse som alla borde läsa. Inte minst passar den utmärkt som diskussionsunderlag i skolor och annan ungdomsverksamhet.
"

 

(Kopierat från bbb.se)


---------

En mycket bra dokumentär och självbiografisk bok, om bröderna Deogans liv. Jag kan varmt rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Bim Frågar - 41 - 100619 - Åsikter om gårdagens bröllop?


Bim Frågar - 41 - 100619

Bim Frågar Om: "Åsikter om gårdagens bröllop?"

Ja, det vore kul att få höra lite åsikter från er om gårdagens bröllop!
Skriv vad som helst!
:-D


Dagens Dagbok – Lördagen den 19 juni 2010 – Kvällen.


Jag och Borzko fortsatte sen att sitta i vardagsrummet och titta på utsändningarna från SVT, nu på bröllopsfesten på slottet.

 

Lite gott att äta och dricka blev det förstås under kvällen också.

 

Och det blev tolv timmar framför teven, från ett till ett… Det har nog aldrig hänt förut! ;-)

 Dagens Låt - 100619 - Björn Skifs & Agnes Carlsson med "When You Tell The World You're Mine" - 2010.


Dagens Låt - 100619 - Björn Skifs & Agnes Carlsson med "When You Tell The World You're Mine" - 2010.


Dagens Dagbok – Lördagen den 19 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.

 

Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid niotiden, och vi åt då frukost tillsammans.

 

Jag höll sen på och fixade, donade, pulade och grejade med lite diverse hushållsbestyr här hemma.

 

Klockan elva vaknade Jenny och gick då upp. Efter att hon hade genomgått sina morgonbestyr så åt hon frukost, och Jimmy och jag tog en fika med henne.

 

Borzko kom hem från sitt extrajobb vid tolvtiden.

 

Och strax efteråt så åkte Jenny iväg till jobbet, för att jobba ett arbetspass mellan två och elva.

 

Jag funderade fram och tillbaka, och det samma gjorde även Borzko, om vi skulle åka in till stan eller inte. Men sen bestämde vi oss för att stanna hemma och se på teve istället.

 

Så vid ettiden, när sändningen från SVT började, satte vi oss i vardagsrummet för att titta.

 

Och sen så satt vi där större delen av dagen. Även Jimmy satt en hel del och tittade med oss.

 

Hämtpizza blev det till middag, vid fyratiden, som vi intog framför teven.

 

Och sen fortsatte vi att titta.

 

Otroligt bra sändning av SVT. Och ett så vackert bröllop. Tårarna har trillat rejält flera gånger. Trodde aldrig att jag skulle sitta framför teven så här hela dagen. Men i dag har jag varit väldigt rojalistisk och monarkistisk! Och även romantisk! Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är så fantastiska!

 Kyssen!


Bröllopsfesten i tolv timmar nu i teve!Nu sitter jag bänkad framför teven i vardagsrummet. Och här kommer jag sitta i typ tolv timmar! Från klockan ett i dag på dagen, till framåt ettiden i natt!

Jag tittar på teven, men man kan ju också se alltihopa direkt på webben.

Länk till sändningen på SVT Play.Det Kungliga Bröllopet / Festkonserten i Konserthuset - inlägg nummer två.


Här kommer lite fler klipp från festföreställningen i går. Måste ju bara igen säga att jag tyckte att det var en fantastiskt bra konsert i går.

Konferencieren, konserthuschefen Stefan Forsberg var mycket, mycket bra.Här är Magnus Uggla som sjunger "Värsta grymma tjejen".Och här är Roxette som sjunger "The Look".Länk till ett klipp på SVT Play på Avslutningsnumret.

Och en länk till hela Festkonserten på SVT Play. (Ligger kvar till och med den 18 juli).Dagens Dagbok – Fredagen den 18 juni 2010 – Kvällen.


Och kvällen blev lugn och skön. Läste lite i min bok. Satt ganska mycket med datorn. Och så tittade jag på teve, på Festkonserten från Konserthuset.
Det Kungliga Bröllopet / Festkonserten i Konserthuset.Jag tyckte att Festkonserten i Konserthuset var mycket bra. Tyvärr missade jag lite i början, och hela programmet ligger inte ute på SVT Play. Men delar av det ligger ute, så jag har sett det mesta av konserten i alla fall.

Väldigt bra medverkande. Och en skön blandning. Rörande och romantiskt. Och några tårar föll förstås också...

Här är en länk till ett klipp från programmet på SVT Play. Avslutningen på konserten.Bims Blogg blev "Veckans Blogg" hos Bloggen Autumnleaf.


Bims Blogg blev "Veckans Blogg" hos Bloggen Autumnleaf.

Så här skrev hon:

"Denna veckas blogg är en blogg som jag följt riktigt, riktigt länge. Kvinnan bakom bloggen träffade jag på första gången på ett broderiforum, och då bloggade hon på Lunarstorm tror jag (jag kan minnas fel), men numera finns hon på en annan sida.

Varför gillar jag då denna blogg?
Hon skriver om sin vardag, och det är just sådana bloggar jag gillar bäst. Där man får en chans att följa med någon annan i deras vardag och liv. I bloggen finns oftast massor av fotografier och bilder, vilket ger pluspoäng. Dessutom läser hon mycket, och eftersom jag själv är en bokälskare är det kul och intressant att få ta del av någon annans tankar kring böcker."


Tack Linda! :-)En liten enkät.


Den här enkäten hittade jag hos "Den bästa bokbloggen - med det sämsta namnet - Bokhora":


(Fast jag har ändrat enkäten lite.)


Senaste bokköp: ”Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist.


Senast mottagna recensionsboken: "Blodsbröder" av Tommy Deogan.


Senaste bibliotekslånet: Oj, oj, oj... Det var så många år sedan, så det kommer jag inte ihåg.


Senaste utlästa boken: ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson.


Favorittidning: Ingen. Läser aldrig tidningar. Bara Aftonbladet och Expressen på Internet.


Plats där jag helst läser: På sommaren: i en solstol på stranden eller på balkongen. Annars: i vardagsrumssoffan.


Så sorterar jag min bokhylla: Alla inbundna böcker står i bokhyllor i vardagsrummet. Och alla pocketböcker står i bokhyllor i sovrummet. Men hur som helst. Och det är svårt att hitta böcker som jag letar efter.


En bok som jag minns att jag läste när jag var liten: Alla böcker av Astrid Lindgren.


Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: "All världens sagor" - en sagosamling i två delar.


Vad ser jag mest fram emot att läsa i sommar: Ingen speciell. Alla recensionsböcker som jag har i hyllan, och dom som kommer att komma. Sen en hel del pocketböcker som jag kommer att köpa.

 


Dagens Låt - 100618 - Disturbed med "Land of Confusion" - 2005.


Dagens Låt - 100618 - Disturbed med "Land of Confusion" - 2005.


Bim Frågar - 40 - 100618 - Hur ska du fira midsommar?


Bim Frågar - 40 - 100618

Bim Frågar Om: "Hur ska du fira Midsommar?"

Ja, hur ska du fira midsommar?
Eller du kanske inte firar midsommar alls?
Men om du gör: var, när, hur, med vem, och på vilket sätt ska du fira?


Dagens Shopping - 100618 - Bikini, jeansshorts och smycken.Bikini, av märket Race Marine, från Stadium, för 300:- kronor.Långa jeansshorts, av märket Sqin, från H&M, för 300:- kronor.Näspiercingar, ringar och mobilsmycken, från The Fool och Glitter.


Generalrepetition inför Bröllopskortegen.


I dag när Jenny och jag var i stan, så hamnade vi mitt i generalrepetitionen inför bröllopskortegen i morgon. Så om ni vill ha en förhandstitt på hur kortegen kommer att se ut i morgon, så titta på den två minuter långa filmen. Men i morgon så kommer det nog vara Victoria och Daniel som sitter i den öppna vagnen, och inte "statister" som i dag. ;-)Dagens Dagbok – Fredagen den 18 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med sex fotografier).


I morse gick jag också upp halvsju, och genomgick mina vanliga morgonbestyr. Borzko och Jimmy hade åkt till jobbet som vanligt. Men Jenny hade en ledig dag i dag. Vid niotiden så gick hon upp och då åt vi frukost tillsammans.


Sen vid tiotiden så stack vi iväg mot Centrum, mot T-banan och sen vidare in mot stan.Först så åkte vi till Skanstull, och till Södertappen. Där värvade jag Jenny som blodgivare. Som tack fick jag en tia-lott, och så fick jag också det här fina mobilsmycket.Jenny fyllde i massa papper, och tog en massa prover. Och om ett par veckor så vet hon om hon får blodgivare eller inte. Men det får hon säkert.


När vi var klara där så åkte vi in till T-Centralen för lite shopping. Först så var vi på Stadium där jag köpte mig en ny bikini. (Bilder på dagens shopping kommer som vanligt i ett separat inlägg).


Vi hamnade sen mitt i generalrepetitionen av bröllopskortegen i morgon. (En film på det kommer lite senare också). Här står det militärer längs hela gatan och väntar.Sen så gick vi till Edelweiss i Gallerian för lite fika och lätt lunch.För mig blev det en caffe latte och en ostmacka.Efter det så blev det mera shopping. Jag köpte mig ett par långa jeansshorts på H&M.


Vi åkte sen till Slussen och gick till Götgatsbacken. Där handlade jag smycken på The Fool och på Glitter. Ringar, näspiercingar, och mobilsmycken blev det.


Efter det så åkte vi hem till Farsta igen. En sväng in på Systembolaget blev det där, för Jenny skulle handla lite.


När vi kom hem så gjorde sig Jenny iordning för en partykväll. Och precis när hon skulle sticka iväg, vid halvfemtiden, så kom Jimmy hem från jobbet. Också precis då, så blev det ett väldigt åskväder här. Eftersom regnet vräkte ner, och det blixtrade och dundrade rejält, så var Jimmy snäll och skjutsade Jenny dit hon skulle.


Sen när Jimmy kom hem igen, så åt han och jag middag tillsammans. Jenny skulle äta middag dit hon skulle.


Jimmy gjorde sig sen också i ordning för en partykväll, och stack sen iväg med tunnelbanan vid sjutiden, hem till en kompis.


Så här ser mina händer ut nu, med dom tre nya ringarna som jag köpte.Dagens Dagbok – Torsdagen den 17 juni 2010 – Kvällen. (Med fem fotografier).


Jenny och jag satt och njöt på balkongen till framåt femtiden. Och då åt vi middag.


Sen gjorde vi oss i ordning, och så gick vi iväg för att möta upp med mina föräldrar. Och sen så gick vi alla fyra ner till Farstastrandsbadet för att se på Parkteater.


Vi kom dit ungefär en halvtimme innan det började, och det var nästan fullt då. Men vi hade i alla fall tur och fick platser på näst sista raden.


Det ser längre ut till scenen på fotografiet än vad det var i verkligheten. Vi såg faktiskt riktigt bra där vi satt.Jenny och jag köpte remmar som vi åt medans vi väntade på att det skulle börja.Pappa och mamma sitter och väntar.Och om ni har tillfälle att se Musikteatern ”Stjärnsmäll – En utomjordisk revy” med Parkteatern i Stockholm i sommar, så kan jag verkligen rekommendera den. Den var jätterolig, och mycket bra sång och även dans. Och det är ju dessutom gratis. Här är en länk till mitt inlägg om det, där det sen finns länkar till bland annat spelprogram.


En timme och en kvart höll det på, och Jenny och jag var hemma vid halvniotiden igen. Både Borzko och Jimmy hade då kommit hem från jobbet och var hemma.


Sen hade jag och Jenny ännu en ”Sex and the City”-kväll. Vi såg avsnitt sju till tolv på säsong två.Och lite gott att äta till blev det ju förstås också.


 

Och Jenny har också bloggat.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 17 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvsju, och jag gick då upp. Dusch och iordninggörande blev det sen. Och efter det frukost, fika och nyhetsläsning i datorn.


Vid halvniotiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han skulle på en lägenhetsvisning klockan nio här i Farsta, och jag skulle få följa med.


Så jag fick åka lite lastbil med honom, bort till lägenheten. Vi kollade sen på lägenheten, som var en hyreslägenhet i Familjebostäder, tillsammans med ett flertal andra personer. Jimmy är nummer tjugo i kön från Bostadsförmedlingen, så han lär ju inte få den lägenheten. För den var jättefin, så alla nitton före honom lär nog också tacka ja…


Sen skjutsade Jimmy mig hem igen, och åkte tillbaka till jobbet.


Jag packade då ner lite grejer, och så gav jag mig iväg till Farstastrandsbadet. Första besöket på stranden för i år, och ljuvligt skönt var det.


Helt ensam på badet var jag när jag kom dit vid halvtiotiden. (Se mobilbloggad bild sedan tidigare, lite längre ner i bloggen).


Men sen kom det lite mer folk.Jag solade, läste i min bok, och lyssnade på musik via Spotify i mobilen.


Vid elvatiden sen så kom mina föräldrar dit. Dom hade egentligen tänkt sig att gå ut på en promenad, men dom stannade hos mig istället.Fikade gjorde vi förstås. För mig blev det en caffe latte och en ostmacka.Vid ettiden så gick mina föräldrar därifrån. Och själv så gav jag mig iväg hemåt vid halvtvåtiden, efter fyra timmar på badet.


När jag kom hem så kom Jenny sen hem nästan samtidigt. Hon hade sovit över hos en tjejkompis efter sin partynatt.


Vi satte oss då uppe på balkongen, med våra datorer.


Efter en stund så gick vi en sväng till Centrum. Jag skickade iväg cd-skivan som jag lottade ut i bloggen tidigare i veckan, till vinnaren. Och så hämtade jag ut ett paket innehållande ett nytt batteri till min dator.


En glass blev det också.Även för Jenny förstås.När vi kom hem igen så satte vi oss på balkongen igen och njöt av eftermiddagen."Stjärnsmäll" med Parkteatern i kväll, vid Farstastrandsbadet.I kväll kommer Parkteatern till Farstastrandsbadet.

Dom framför då en Musikteater som heter "Stjärnsmäll - En utomjordisk revy!".

Här är en länk till Parkteaterns hemsida.

Och här en länk till en recension på Stjärnsmäll i Svenska Dagbladet.

Jag, Jenny, och mina föräldrar ska gå dit för att titta och lyssna. (Borzko och Jimmy jobbar sent, så dom kan inte följa med).Bim Frågar - 39 - 100617 - Vad skulle du rösta på om det var val i dag?


Bim Frågar - 39 - 100617

Bim Frågar Om: "Vad skulle du rösta på om det var val i dag?"

Ja, vad skulle du rösta på om det var val i dag?


Dagens Låt - 100617 - Pendulum med "Watercolour" - 2010.


Dagens Låt - 100617 - Pendulum med "Watercolour" - 2010.


Dagens I-landsproblem...När jag mobilbloggar här i bloggen så kommer bara bilden in, och ingen text...

När jag ska uppdatera min status på Facebook genom mobilen och ha en bild med, så går det inte, utan jag kan bara uppdatera texten...

Bilden i bloggen och texten på Facebook... :-/SMS-inlägg

201006173035 (MMS)


Dagens Dagbok – Onsdagen den 16 juni 2010 – Kvällen.


Jag satt sen kvar ute på balkongen och njöt av eftermiddags- och kvällssolen. Satt i solen till sjutiden, och då försvann den bakom huset framför oss. Då drog jag igen vår inglasning, och satt kvar ändå.

 

Jag läste ut boken ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” av Jonas Jonasson.

 

Sen började jag på en ny bok ”Blodsbröder” av Tommy Deogan.

 

Satt en hel del med datorn också.

 

Vid halvniotiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han satt sen vid datorn större delen av resten av kvällen.

 

Och Borzko kom hem från fotbollsmatchen vid halvtiotiden. Sen så satt han och läste i sin bok.

 

Själv så läste jag mest i min bok, och varvade lite med stunder vid datorn.

 "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.
Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet – den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.

Jonas Jonasson är född och uppvuxen i småländska Växjö. Efter språkstudier i Göteborg blev han journalist; först på Smålandsposten, därpå Expressen. Så startade han egen konsultverksamhet följt av medieföretaget OTW.

Men efter 20 år med tidning, TV och kommunikation ryckte han upp sig själv med rötterna. Han sålde allt han ägde och sade upp sig. Nu bor han i stället i den schweiziska kantonen Ticino, 80 meter från Italien. Där, med utsikt över Luganosjön, skriver han på sin andra roman.
"

 

(Kopierat från piratförlaget.se)


---------

Den här boken hade jag hört mycket om. Mest positivt, men också lite negativt.

Själv så är jag bara positiv över den. Den var mycket annorlunda mot dom böcker som jag brukar läsa. Och den var mycket rolig.

Lite negativt som jag har hört om den, var att den är så osannolik. Men jag tyckte nog att det var bland annat det som var bra med den. Allt skulle ju kunna hända, men självklart inte för en enda person.

Men jag tycker att den är härligt skriven. Och den är mycket rolig. Och återkopplingarna till historiska händelser är jättebra gjorda. Fyrahundra sidor är boken, men ändå lättläst och snabbläst.

Och man älskar ju bara huvudpersonen, och måste ju bara få veta hur det går för honom. Så jag läste den så snabbt jag kunde.

Så jag kan verkligen varmt rekommendera den. Finns ute i pocket nu, så köp den och läs den i sommar. Ni kommer att få en härlig stund, och kommer inte att ångra er.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Onsdagen den 16 juni 2010 – Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


Vid halvtiotiden så gick jag iväg hem till min mamma. Vi gick sen först till Centrum för mamma skulle lämna in ett par byxor för uppläggning, hos skräddaren.


Sen så gick vi iväg ut på en promenad. Och precis som i förrgår så gick vi ner till sjön Magelungen, och sen följde vi strandpromenaden till vänster. Vi gick i lite drygt en halvtimme, och sen vände vi och gick tillbaka samma väg.När vi kom tillbaka till Centrum så gick vi till Café Maja som ligger mitt på Torget, och så fikade vi.Jag tog kaffe och en ostmacka.Vi gick sen runt omkring lite i Centrum, och mamma uträttade några ärenden och shoppade lite. Själv köpte jag bara lite apoteksvaror och lite frukt & grönt.


Jag följde sen med mamma hem med alla hennes kassar, och sen så kramades vi hej då för i dag.


Jag kom hem vid halvtvåtiden. Solen kommer till vår lilla uteplats vid ettiden, så jag satte mig där då när jag kom hem, och läste i min bok, och njöt av solen.Satt där till framåt tretiden. För då kommer solen till vår övre balkong, så då flyttade jag upp dit. Där är det lä, och varmare att sitta.


Åt snabbsaltad gurka och vindruvor till lunch/mellanmål.(Snabbsaltad gurka är bland det godaste som finns).Plockade ut datorn också, och så varvade jag datorsittande med bokläsande, medans jag njöt av solen och värmen.


Vid femtiden sen så kom Borzko hem från jobbet, och då åt vi middag tillsammans. Efter att han hade gjort sig i ordning så stack han sen direkt iväg igen. Han skulle till Söderstadion för att se Bajen spela fotboll.


Jenny kom hem från jobbet vid halvsextiden. Hon skulle inte ha någon middag, för hon skulle äta borta senare. Hon gjorde sig bara i ordning inför en partykväll ute med sina kompisar.
Recensionsbok nummer 74.Recensionsbok nummer sjuttiofyra är boken "Blodsbröder" av Tommy Deogan från Bokförlaget Bra Böcker.Bim Frågar - 38 - 100616 - Vad tycker ni om fotbolls-VM?


Bim Frågar - 38 - 100616

Bim Frågar Om: "Vad tycker ni om fotbolls-VM?"

Tittar du på fotbolls-VM?
Alla matcher i så fall, eller bara vissa?
Vilka då i så fall?
Hejar du på något lag?
Vilket eller vilka i så fall?
Andra åsikter för eller emot VM?
Eller andra åsikter om vad som helst vad gäller VM?


Vinnaren är utsedd!Nu har jag utsett vinnaren i min lilla tävling.

Det var nio personer som var med och tävlade. Och helst så skulle jag ju vilja ge en skiva till er allihopa!

Ni hade alla så bra motiveringar, så det var svårt att välja ut någon. Nästa gång jag har en tävling så tror jag att jag bara lottar ut den, utan motiveringar. Så slipper jag välja!

Men jag valde i alla fall till slut ut en person. Och utan att tala om för min dotter Jenny vilken jag hade valt, så bad jag henne att säga vad hon tyckte. Och hon tyckte samma kommentar och motivering.

Så det blev den här:

"Postat av: Maria


Ååh vilket underbart pris! Jag älskar den här låten, tycker den är så mysig. :-)

Men det är inte till mig jag skulle vilja att skivan gick. Min mamma älskar Monica Dominique, jag skulle vilja överraska henne med den här skivan. Hon har flyttat 60 mil bort till sin kärlek, och jag vet att hon saknar mig och min syster lika mycket som vi saknar henne!

Tack för en bra blogg :-)"


Så grattis MARIA! Skriv ett mail till mig ([email protected]) med ditt fullständiga namn och din adress, så skickar jag den så fort som möjligt!

 

Och tack till er alla andra som var med. Bättre lycka nästa gång! Jag kommer säkert att ha flera tävlingar, för jag tycker att det är kul!

 "Jag är Ozzy" (I am Ozzy) av Ozzy Osbourne - 2010 (2009) - Bok---------    

Recension av boken: "Jag är Ozzy" (I am Ozzy) av Ozzy Osbourne - 2010 (2009) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Biografi/Memoarer/Dokumentär)

---------


"Han har levt hårdare än de flesta. Tagit fler droger. Druckit mer sprit. Ständigt varit otrogen. Levt lyxliv och fattigmansliv. Träffat varenda kändis värd namnet. Och nu har han skrivit om hela den cirkus som varit och är hans liv ...

"Man har sagt en del galna saker om mig genom åren som 'Han bet huvudet av en fladdermus.' Japp. 'Han bet huvudet av en duva.' Japp. Men så hör jag saker som 'Ozzy skulle uppträda i går kväll men han vägrade sätta igång förrän han bitit av huvudena på femton hundvalpar.' Jag, döda hundvalpar?! Jag älskar hundvalpar och har arton av dem hemma. Fast jag har dödat några kor i mitt liv, det har jag. Och kycklingar ... 

Fast alla galna saker jag gjort hemsöker mig. Varje dag i mitt liv har varit en händelse. Jag har tagit dödliga doser av droger och alkohol i 30 års tid. jag har överlevt ett flygplan som körde in i mig, självmordsöverdoser, anklagelser om mord Och så dog jag nästan en gång när jag körde över ett gupp i marken med min fyrhjuling i snigelfart.

Människor frågar mig hur jag kunnat överleva och jag vet inte vad jag ska svara. Om man hade radat upp alla ungarna på min gata där jag växte upp och frågat vilken av oss som skulle bli 60 år, ha fem ungar, fyra barnbarn och hus i Buckinghamshire och i Bevely Hills, inte fan skulle man satt några pengar på mig. Men här är jag, beredd att berätta min historia, med mina egna ord, för första gången."

Black Sabbath bildades i Birmingham 1968 av Ozzy Osbourne (sång), Tony Iommi (gitarr), Geezer Butler (bas) och Bill Ward (trummor). Bandet blev känt för sina skandalösa uppträdanden och skapade något helt nytt i musikbranschen med sitt tunga beat och texter fyllda av ockultism. Deras skivor, till exempel Paranoid och Sabbath Bloody Sabbath, sålde guld- och platina många gånger om på 70-talet och de rankas som tidernas näst bästa hårdrocksband, bara slagna av Led Zeppelin.

Ozzy Osbourne föddes i arbetarstadsdelen Aston i Birmingham 1948. Han har sålt över hundra miljoner skivor, både med Black Sabbath och som soloartist. Han är gift med Sharon, som man också kunnat se i deras gemensamma program Hemma hos the Osbournes.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Jag gillar att läsa biografier. Och jag läser mycket gärna böcker av och om rockstjärnors liv. Har läst ett flertal tidigare. Till exempel om Motley Crue, Marilyn Manson, Motorhead, med flera.

Den här boken, av och om Ozzy Osbourne från Black Sabbath från början, var klart läsvärd. Han har fått hjälp att skriva den av Chris Ayres.

Boken var lättläst, intressant, rolig, och bra. Och jag kan helt klart rekommendera den. Och man blir ju förundrad över att han fortfarande lever... ;-)

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------      Är det någon som vill ha invites till Spotify?Är det någon som fortfarande inte har Spotify, men vill ha,
så har jag två invites att ge bort igen.
Skriv i så fall i kommentarerna.Dagens Låt - 100616 - Stromae med "Alores on danse" - 2010.


Dagens Låt - 100616 - Stromae med "Alores on danse" - 2010.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 16 juni 2010 – Morgonen. (Med fem fotografier).


Så här ser jag ut i håret i dag, efter klippning och slingning i går, och när jag själv har stylat det. Och när sminket är på.(Jämfört med när frissan har stylat det, och när jag är omålad). (Nedanstående fotografi är från i går).

 Dagens frukost:


Special-K fullkorn med hallon och minimjölk.Och så ett stort glas av min kaffedryck.


 

Och så var det dom vanliga morgonrutinerna. Jag gick upp klockan halvsju, och genomgick mina morgonbestyr. Övriga familjemedlemmar har åkt iväg för att jobba i dag. Jag har fixat med lite hushållsbestyr och varvat med datorn sen under morgonen.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 15 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med två fotografier).


Satte mig sen och började att läsa i en ny bok. Det blev ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” av Jonas Jonasson.


Jenny vaknade och gick upp vid halvfyratiden. Hon åt då ”frukost” och jag tog en fika och en pratstund med henne.


Jimmy kom sen hem från jobbet vid femtiden. Och då blev det middag för honom och mig.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Jenny var på sitt rum, med sin dator. Och jag satte mig i vardagsrummet igen och läste i min bok. Och varvade med datorstunder.


Vid åttatiden sen så gick Jenny och jag en sväng bort till den lilla affären på vår gata, Lysviks Livs, och handlade lite gott att äta.


När vi kom hem sen så flyttade Jenny upp till vardagsrummet.
Och så hade vi en ”Sex and the City”-kväll för tredje gången. Nu såg vi dom sex första avsnitten på säsong två.Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid tiotiden.


Vid elvatiden så hade vi sett klart på våra avsnitt, och Jenny flyttade ner med sin dator på sitt rum igen.


Och jag satte mig och läste i min bok igen.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 15 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


Satte mig sen och började att läsa i en ny bok. Det blev ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” av Jonas Jonasson.

 

Jenny vaknade och gick upp vid halvfyratiden. Hon åt då ”frukost” och jag tog en fika och en pratstund med henne.


Jimmy kom sen hem från jobbet vid femtiden. Och då blev det middag för honom och mig.

 

Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Jenny var på sitt rum, med sin dator. Och jag satte mig i vardagsrummet igen och läste i min bok. Och varvade med datorstunder.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 15 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvsju. Och jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det såklart frukost, fika och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp klockan fyra, och Jimmy hade gått upp klockan fem, och dom hade sen båda åkt till sina respektive jobb.


Jenny hade jobbat ett nattpass och kom hem vid halvniotiden. Hon la sig då förstås direkt för att sova.


Jag höll sen på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Och jag satt också lite med datorn.


Sen vid halvelvatiden så gick jag iväg till Centrum, för jag hade tid hos Plainer Hair Shop kvart i elva.


Jag blekte massor med slingor, jag klippte håret rätt så kort, jag färgade ögonfransar och ögonbryn, jag plockade ögonbrynen lite, och jag köpte en stylingprodukt. Eller inte jag, men min frisör Camilla Stehn. Och alltihopa tog två timmar ungefär, och kostade 1.315:- kronor.


Här är ett kort på resultatet, men tyvärr ett inte så bra foto…På vägen hem så stannade jag till på Torget och köpte jordgubbar, hallon, bigarråer och vindruvor.När jag kom hem så åt jag lite lätt lunch och tog en fika. Sen höll jag på och plockade och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.Sommar, sommar, sommar!Sommar för mig, i radio och teve, är "Sommar" i P1, "Sommarkrysset" i TV4, och "Allsång på Skansen" i SVT1.

"Sommar" i P1 har jag redan bloggat om, HÄR!

Och även "Sommarkrysset" i TV4 har jag också bloggat om, HÄR!

Men det som är allra, allra mest SOMMAR för mig, det är nog "Allsång på Skansen". Varje sommarlov när jag var liten så tittade och lyssnade jag och min familj på det, ute på mina föräldrars landställe.

HÄR! är en länk till SVT:s sida om programmet.

Och HÄR! en länk till Skansens sida om programmet.

"Sommar" i P1 börjar lördagen den 26 juni.

"Allsång på Skansen" på SVT1 börjar tisdagen den 29 juni.

"Sommarkrysset" i TV4 har ju redan börjat, men nu är det uppehåll i fem veckor på grund av fotbolls-VM, och börjar åter igen lördagen den 17 juli.Bim Frågar - 37 - 100615 - Vad ska ni göra i sommar?


Bim Frågar - 37 - 100615

Bim Frågar Om: "Vad ska ni göra i sommar?"

Ja, dagens fråga blir helt enkelt:

"Vad ska ni göra i sommar?"

Vad har ni för planer?Tre recensionsböcker till är utlästa.


Tre recensionsböcker till är utlästa."Jag är Ozzy" av Ozzy Osbourne.
Från Bokförlaget Norstedts.
Recensionsdatum onsdagen den 16 juni."Rörmokaren" av Viggo Cavling.
Från Bokförlaget Forum.
Recensionsdatum onsdagen den 23 juni.
"Baddaren" av Emma Hamberg.
Från Bokförlaget Piratförlaget.
Recensionsdatum onsdagen den 30 juni.Dagens Låt - 100615 - Jason Derulo med "Ridin' Solo" - 2010.


Dagens Låt - 100615 - Jason Derulo med "Ridin' Solo" - 2010.


Dagens Dagbok – Måndagen den 14 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden, och då åt han och jag middag tillsammans.

 

Jenny kom sen hem igen, efter träffen i centrum med hennes kompis. Hon var bara hemma en kort stund, och sen så stack hon iväg igen. Hon åkte in till stan för att träffa upp med annan kompis. Och sen så skulle hon åka direkt till jobbet efter det, för att jobba ett nattpass.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden i dag.

 

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt. Jimmy satt på sitt rum större delen av kvällen, framför datorn. Borzko och jag satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet, och läste i varsin bok. Jag varvade med stunder vid datorn, som vanligt.

 

 

 

(Ni har väl inte missat min tävling / utlottning?)

 Bim Frågar - 36 - 100614 - "The Big Wedding"

Bim Frågar - 36 - 100614

Bim Frågar Om: "The Big Wedding!"

Har inte haft någon "Bim Frågar" på över ett halvår nu.
Men fick ett litet önskemål i dag av en trogen läsare om att ta upp det igen.
Så jag gör väl det då! ;-)


Vad tycker du om "The Big Wedding" på lördag?
För eller emot?
För stor kostnad för Sverige eller bra PR?
Kommer du att åka in till stan och titta?
Eller kommer du att titta på teve?
Andra åsikter om det?


Dagens Låt - 100614 - Band of Horses med "The Funeral" - 2006.


Dagens Låt - 100614 - Band of Horses med "The Funeral" - 2006.


Dagens Dagbok – Måndagen den 14 juni 2010 – Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


Vid niotiden så gick jag iväg hem till mina föräldrar.Jag hämtade upp min Mamma och sen så gick vi till Vårdcentralen. Vi gick till Laboratoriet där Mamma tog några prover inför ett kommande läkarbesök.


Sen så gick vi till Plainer Hair Shop där jag bokade en tid till mig.


Och sen så gick vi iväg ut på en promenad. Vi gick ner till sjön Magelungen och gick till vänster längs strandpromenaden i ungefär en halvtimme. Sen så vände vi och gick tillbaka samma väg igen, och till Centrum igen.Vi mötte sen upp med Jenny i Centrum vid halvelvatiden. Och sen så blev det lite shopping. Jenny och jag hjälpte min Mamma att handla lite nya kläder.


Sen så gick vi och fikade på Wayne’s Coffee.Jag tog varma scones med cream cheese och marmelad, och kaffe.Så småningom ville min Mamma gå hem, och då följde vi med henne hem. Och sen så gick Jenny och jag tillbaka till Centrum en sväng. Jenny handlade lite, men det blev ingenting shoppat för mig i dag.


När vi kom hem så hjälpte jag Jenny att färga/bleka/tona håret.


Och när hon sen var klar, så gick hon till Centrum igen, för att möta upp med en kompis den här gången.Dagens Dagbok – Måndagen den 14 juni 2010 – Morgonen.


I morse så larmade mobilen klockan halvsju. Jag har bestämt mig för att jag ska gå upp halvsju på alla vardagar på sommarlovet (och då lägga mig vid halvettiden), och så ska jag gå upp halvåtta på helgerna (och då lägga mig vid halvtvåtiden). Jag mår bäst när jag sover ungefär sex timmar, och jag mår bäst när jag går upp rätt så tidigt, och jag mår bäst när jag har fasta rutiner på min sovtid. Jag vet att vissa tycker att jag är lite konstig med mina rutiner… Men jag mår bäst så här. Och då blir det så. ;-)

 

Borzko hade gått upp vid fyratiden och åkt till jobbet. Och Jimmy hade gått upp vid femtiden och åkt till sitt jobb. Jenny sov. Hon jobbar ett nattpass i natt, så hon skulle sova lite längre i dag.

 

Jag gick alltså upp halvsju, duschade och gjorde mig i ordning. Och sen blev det frukost, fika och nyhetsläsning i datorn.

 

Höll sen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och satt också lite med datorn.

 

Och bara njöt av min allra första riktiga sommarlovsdag. Den första av sextiotre. :-D

 Veckans Vikt - Vecka 24 - 2010.Veckans Vikt
Vecka 24 - 2010
14/06

60,0 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Kvar till målvikt: 3,0 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 13 juni 2010 – Kvällen. (Med ett fotografi).


Jenny kom hem vid sextiden. Hon tog upp sin dator till vardagsrummet och så satt vi där båda två en stund med våra datorer.

 

Så småningom så satte vi igång teven och dvd:n, och så tittade vi på dom sex sista avsnitten i första säsongen, säsong ett, av ”Sex and the City”. Vi tittade ju på dom sex första avsnitten förra fredagen, och jag har tänkt mig att titta igenom alla säsongerna nu under sommarlovet, eftersom jag inte har sett dom förut. Ska även titta på säsong två av ”True Blood” har jag tänkt.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid åttatiden. Då satte han sig i sovrummet och tittade på fotboll.

 

Jimmy satt på sitt rum framför datorn.

 

Efter att Jenny och jag hade sett dom sex halvtimmesavsnitten, så satt vi båda två och höll på med lite allt möjligt i våra datorer.

 

I morgon: Första ”riktiga” dagen på mitt Sommarlov! :-D

 

(Missa inte min tävling / utlottning här under).

 Magnus Carlsson + Charlotte Perelli + Monica Dominique - Love Stockholm 2010 - Farsta Centrum - TÄVLING / UTLOTTNING!


OBS! TÄVLING / UTLOTTNING LÄNGST NER I DET HÄR INLÄGGET!I dag var jag och tittade på Magnus Carlsson, Charlotte Perelli och Monica Dominique när dom uppträdde i Farsta Centrum under Love Stockholm 2010.

Först sjöng Charlotte Perelli tre låtar: "Show me Heaven", "Små gröna äpplen" och "Hero".Sen sjöng Charlotte Perelli och Magnus Carlsson tillsammans. Och det var den nya låten "Mitt livs gemål" som Monica & Carl-Axel Dominique har skrivit till Kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop. Monica Dominique spelade då piano till.Efter det så sjöng Magnus Carlsson tre låtar: Först hans nya låt "Feel You", och sen "Live Forever" och "Kom hem".Sen så signerade dom skivor.Och då köpte jag två stycken av singeln "Mitt livs gemål". En till mig själv och en för utlottning här i bloggen.Här är en liten ihopklippt film på knappt två minuter, som jag har filmat och gjort. Först är det en liten bit av Charlotte Perelli som sjunger "Hero". Och sen så är det Magnus Carlsson som sjunger sin nya låt "Feel You".Magnus Carlssons nya låt "Feel You" är riktigt bra tycker jag. Här är en lite bättre version på den, än i min lilla film.Och här är även låten "Mitt livs gemål".Och så till utlottningen då. Jag köpte en extra singel som jag tänkte lotta ut till er här i bloggen. Det kanske är några som gillar Magnus Carlsson, Charlotte Perelli eller Monica Dominique.

Skivan är signerad av dom alla tre.

Och det ända ni behöver göra är att motivera varför just DU ska få den.

Skriv en kommentar i det här inlägget om varför du vill vinna. Till och med tisdag kväll har ni på er.Dagens Dagbok – Söndagen den 13 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


Vid halvtretiden så gav sig både Borzko och jag iväg, fast åt olika håll. Borzko tog bilen och så åkte han hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Själv så gick jag till Centrum för att möta upp med mina föräldrar. ”Love Stockholm 2010” finns även i Farsta, och i dag var Magnus Carlsson, Charlotte Perelli och Monica Dominique här och uppträdde, och dom ville både jag, och min mamma och pappa se och lyssna på.


(Kommer ett eget inlägg om det, där det även kommer att komma en tävling / utlottning).

 

Kom hem igen vid strax efter fyra. Och då åt Jimmy och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Och jag satte mig uppe i vardagsrummet med min dator.

 

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 13 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det ett stort glas kaffe och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och då gick han upp, och genomgick sina morgonbestyr. Efter det så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

 

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Jag hade tänkt mig en promenad, men det var helt igenmulet, och blåsigt ute, så jag hade ingen större lust att ge mig ut.

 

Jimmy vaknade vid kvart över tio. Han åt då frukost, och jag tog en tredje morgonfika, och en pratstund med honom.

 

Sen så höll jag på och varvade med tre sysslor under förmiddagen, och också under den första halvan av eftermiddagen. Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Jag höll på med lite allt möjligt i datorn. Och jag läste i min bok, ”Baddaren” av Emma Hamberg, som jag sen så småningom också läste ut.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då blev det lite lätt lunch och en fika med honom. Sen så satt han också och läste i sin bok.

 

 


"It's Complicated" - 2009 - Film - Dvd"It's Complicated" - 2009 - Genre: Komedi

"Jane Adler driver ett framgångsrikt café, har en ny romans och har äntligen lagt sin skilsmässa bakom sig. Hon har helt enkelt koll på sitt liv... ända tills hennes ex-make Jake bestämmer sig för att göra allt för att få henne tillbaka. "It's Complicated" är en charmig skildring av ett äktenskap, en skilsmässa och allt däremellan."

(Kopierat från Lovefilm)

En rolig och charmig film om kärlek mellan medelålders människor. Helt klart sevärd med mycket bra skådespelare i huvudrollerna.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Filmens trailer:


"The A-Team" - 2010 - Film - Bio"The A-Team" - 2010 - Genre: Action

"Håll hårt i popcornen för det blir åka av när Hannibal Smith och hans A-Team är tillbaka! Teamet består av B.A. Baracus en flygrädd vapenexpert med en fäbless för allt som glimmar, Templeton "Face man" Peck som kan snacka omkull vem som helst och Howlin "Mad" Murdock diagnostiserad galning och lysande pilot. Ge dem en minut och de är bra. Ge dem en timme och de är lika oslagbara som planen är galen."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var en riktigt härlig actionfilm med massor med skön humor i. Det var full fart hela tiden i två timmar, med massor med action och hela tiden en härlig humor. Bra skådespelare i huvudrollerna. Jag kan helt klart rekommendera den. Och skulle gärna se en uppföljare.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Filmens trailer:


Dagens Låt - 100613 - Eminem med "Not Afraid" - 2010.


Dagens Låt - 100613 - Eminem med "Not Afraid" - 2010.


Dagens Dagbok – Lördagen den 12 juni 2010 –Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med fyra fotografier).


Vid halvfyratiden så åkte jag, Borzko och Jimmy iväg i bilen, mot Heron City i Kungens Kurva.


Först gick vi och hämtade ut våra biobiljetter som jag hade bokat.


Sen gick vi till Pizza Hut för att äta middag.Till förrätt åt jag vitlöksbröd med mozzarella och tomater. (Och dom glömde jag bort att fotografera).


Sen åt jag en grekisk pizza med bland annat fetaost, rödlök och svarta oliver på.Och till efterrätt så åt jag en Rocky Road-glass.Kaffe blev det efter maten, och två flaskor mineralvatten till maten.


När vi hade ätit klart så gick vi in en sväng på MediaMarkt och tittade lite, eftersom vi hade lite tid innan filmen skulle börja. Men det blev inga inköp i dag.


Klockan sex började sen filmen. Och det var den nya actionfilmen ”The A-Team” som vi såg. (Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg).


När filmen var slut så skjutsade vi Jimmy hem till en kompis. Dom skulle sen vidare in till stan för att festa.


Borzko och jag åkte hem. Vi plockade fram lite gott att äta och dricka, och sen så satte vi igång en dvd-film. Det blev komedin ”It’s Complicated”. (Recension kommer även på den i ett eget inlägg).


När filmen var slut så satte vi oss båda två och läste lite i våra böcker. Jag satt lite med datorn också.


Och nu är det Sommarlov! För nu har jag nagellack! ;-)Dagens Dagbok – Lördagen den 12 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Och jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning. Jenny hade gått upp vid sjutiden och genomgått sina morgonbestyr. Vi åt sen frukost tillsammans vid halvniotiden.

 

Borzko gick upp vid niotiden. Och strax efteråt så stack jag och Jenny iväg med bilen.

 

Jenny skulle iväg på en möhippa och jag skjutsade henne runt lite för hon hade några ärenden, innan jag sen släppte av henne vid en tunnelbanestation.

 

Jag kom hem igen vid halvelvatiden. Borzko hade då satt igång med veckostädningen, och jag hjälpte då till när jag kom hem.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid elvatiden. Och efter att han hade ätit frukost och gjort sig i ordning så hjälpte han också till.

 

Vi dammsög, torkade golven, städade av övre balkongen och den inglasade entrén, torkade av uteplatsen, skurade toaletten och badrummet, bytte handdukar, tvättade kläder och handdukar, med mera.

 

När vi var klara blev det lite lätt lunch och en fika.

 

Sen satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko och jag satte oss uppe i vardagsrummet och läste i varsin bok. Jag läste i ”Baddaren” av Emma Hamberg.

 


 

Nu sticker vi snart iväg till Heron City i Kungens Kurva. Vi ska först äta middag på Pizza Hut och sen ska vi gå på bio och se den nya actionfilmen ”A-Team”. :-DDagens Länk.Här är en länk till en mycket bra skriven krönika av Alex Schulman.

Vad tycker ni?Dagens Låt - 100612 - SATC 2 med "I am Woman" - 2010 + Helen Reddy med "I am Woman - 1975.


Dagens Låt - 100612 - SATC 2 med "I am Woman" - 2010.Dagens Låt - 100612 - Helen Reddy med "I am Woman - 1975.(Lånade idéen till Dagens Låt från Annebelle).


Dagens Låt - 100611 - K'Naan feat. David Bisbal med "Waving Flag" - 2010.


Dagens Låt - 100611 - K'Naan feat. David Bisbal med "Waving Flag" - 2010.


Dagens Låt - 100610 - B.O.B. feat. Hayley Williams med "Airplanes" - 2010.


Dagens Låt - 100610 - B.O.B. feat. Hayley Williams med "Airplanes" - 2010.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 10 juni + Fredagen den 11 juni 2010 – Konferens med jobbet. (Med sjutton fotografier). (Uppdaterad med fyra fotografier till).


Har varit på en tvådagars konferens med jobbet, på Skepparholmen.


Även förra året var vi där, och här är en länk till inlägget som jag bloggade då.


Trött i huvudet är jag, och jag orkar inte skriva om konferensen…


Min kära kollega Snurran som har bloggen Filijokus Funderingar, kommer säkert att skriva mycket bra och utförligt om våra dagar. Och hon har också fotograferat mycket, och kanske även jag har fastnat på något kort. Så titta gärna in i hennes blogg.


Här under kommer i alla fall sjutton fotografier från i går och i dag.


Och nu är det SOMMARLOV!!!  I SEXTIOFEM dagar!!! :-D

 

 

 


 

 

Uppdaterad:


Här kommer fyra fotografier till, som jag har "lånat" från Snurrans inlägg om konferensen:


 

Fler bilder från konferensen finns i Snurrans blogg. Och hon har också skrivit MYCKET BRA om våra dagar.

 Skepparholmen.
I morgon bitti åker jag till Skepparholmen och har konferens där med dom flesta av mina kollegor i Hagsätraskolan. Vi stannar sen där över natten, fortsätter konferensen på fredagen, och kommer hem på fredag kväll.

Här är en länk till Skepparholmen.

Jag kanske tar med mig min dator. Eller kanske inte. Kanske att jag uppdaterar via lånedatorerna i foajén. Eller inte. Och kanske att jag skriver något sms-inlägg. Eller kanske inte det heller. Annars så uppdaterar jag på fredag kväll igen! ;-)Dagens Dagbok – Onsdagen den 9 juni 2010 – Kvällen. (Med ett fotografi).


Kvällen tillbringades med hushållsbestyr, lite förberedelser inför i morgon, stunder vid datorn, umgänge med familjen, med mera.

 

Jenny stack iväg vid åttatiden. Hon skulle träffa kompisar, och sen ut och festa på stan. Så här såg hon ut när hon åkte, fast mycket mindre suddig och mycket mera glad. ;-)

 

 

Borzko jobbade sent i dag också, och kom hem vid niotiden.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 9 juni 2010 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Var bara inne en kort stund, och sen så gick jag till Centrum en sväng. Var på Hemköp och hämtade ut ett bokpaket. Och handlade också lite.

 

När jag kom hem så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och så varvade jag med datorstunder.

 

Vid halvfemtiden så gick jag ännu en gång till Centrum, den här gången för att möta upp med Jenny som kom hem från jobbet. Hon skulle till Systembolaget, så jag följde med henne dit. Vi köpte sen varsin glass, och sen gick vi hem.

 

(Fina dekorationer i Centrum).

 

 

Jimmy kom hem från jobbet vid strax före sex, och då åt vi middag tillsammans alla tre.

 Recensionsbok nummer 73.Recensionsbok nummer sjuttiotre är boken "Baddaren" av Emma Hamberg från Bokförlaget Piratförlaget.Dagens Dagbok – Onsdagen den 9 juni 2010 – Jobbet. (Med nio fotografier).


I dag var det ingen vanlig arbetsdag, för det var vårterminens och också hela läsårets sista arbetsdag.


Lite har vi jobbat i dag, för vi hade några skickningar som skulle ha mat i dag. Och vi hade också fritidsbarnen som fick lunch hos oss.


Men vi har också gjort en massa annat trevligt på jobbet i dag.


Bland annat så har vi stått och hängt en hel del i fönstren och tittat ut på när barnen hade sina avslutningar.F-5 hade klockan nio.Och 6-9 hade klockan elva.Vi har också ätit våra traditionella räkmackor. Vår husmor gör alltid två rejäla räksmörgåsar till oss var till lunch varje sommaravslutning. (Och vi hittade överblivna julmust från jullunchen som vi drack till).Och vi har uppvaktat vår husmor med en fin blomma och en fin ljuslykta.Städat i våra klädskåp har vi också gjort. Och kramats om har vi också gjort.Och sen kom den bästa stunden arbetsmässigt på hela året, avslutningsdagen klockan två, och vi fick gå hem på SOMMARLOV!


(Fast det känns inte riktigt som sommarlov än, för vi har ju två konferensdagar först.)

 

(Min kära kollega Snurran som har bloggen Filojokus Funderingar fotograferade också på jobbet i dag. Och där kanske jag fastnade på något kort. Så titta gärna in i hennes blogg lite senare).

 Syrener.Vilken färg på syrener är vackrast?

Mörklila, ljuslila eller vita?Lady Gaga.


Nu har den nya videon till "Alejandro" kommit:
Och här är videon till "Telephone" i repris:
Båda videorna är otroligt coola och välgjorda tycker jag.

(Ångrar lite att jag inte tog med mig Jenny och gick och såg Lady Gaga när hon var här i Globen nyligen...)

Klicka gärna upp i nya fönster, för dom fick inte riktigt plats här i bloggen.Lunarstorm. (Uppdaterat).Läste precis att Lunarstorm ska läggas ner i sommar.

Jag skrev dagbok varje dag på Lunarstorm i tre år, 2002 till 2005 innan jag började att blogga.

Och jag fick också vänner på Lunarstorm som jag fortfarande har kvar, till exempel Angela.Uppdaterat:
Loggade precis in på Lunarstorm. Jag trodde mitt konto var borttaget för länge sen, men det var det tydligen inte. Senast jag loggade in var den 26 februari 2009. Och det senaste dagboksinlägget där var från den 6 november 2005. Och jag blev medlem där den 15 juli 2001. :-DDagens Låt - 100609 - Petter feat. Magnus Carlson med "Gör Min Dag" - 2010.


Dagens Låt - 100609 - Petter feat. Magnus Carlson med "Gör Min Dag" - 2010.


"Skuggans spel" av Lars Rambe - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Skuggans spel" av Lars Rambe (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Mariefred en skimrande pärla vid Mälaren. Älskad av många, men inte av alla. Mitt i idyllen pågår ett spel i det fördolda, en skuggas spel. Den ökände yrkesförbrytaren Marcin Szalas rymmer under våldsamma omständigheter från Bondhagens anstalt. Det är bara början på den våg av våld som skall skaka Sörmland denna sommar.

När dramatiken inleds, laddar journalisten Fredrik Gransjö och kollegorna på Strengnäs Dagblad för Strängnäs Jazzfestival.

Men snart inser Fredrik och hans lovande sommarvikarie Emilia att prioriteringarna måste göras om. Tillsammans börjar de leta efter ett mönster i skeendet. Gradvis skingras skuggorna och en oväntad gestalt träder fram.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

"Skuggans spel" är Lars Rambes andra bok. Den första boken "Spåren på bryggan" kom ut 2007 och jag läste och recenserade den 2009. (Här är en länk till min recension av den.)

"Skuggans spel" är en helt okej ordinär svensk deckare. Bra, men inte fantastiskt bra. Fast hel klart värd lästiden. Så jag kan ändå rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Cosy Crime.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Tisdagen den 8 juni 2010 – Kvällen. (Med ett fotografi).


Kvällen blev lugn och skön.

 

Den mesta tiden så satt jag och läste i min bok ”Skuggans spel” av Lars Rambe, och jag läste också ut boken så småningom.

 

En hel del tid ägnade jag också åt datorn.

 

Och lite tid också för hushållsbestyr.

 

Vid niotiden så kom Jimmy hem från jobbet.

 

Borzko tror att han kommer hem först vid halvelvatiden i kväll.

 

Och Jenny jobbar till elva.

 

Och jag firade att det är sista arbetsdagen i morgon med lite godis! ;-D

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 8 juni 2010 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Ingen var hemma när jag kom hem i dag, utan alla dom övriga tre familjemedlemmarna var på sina respektive jobb.

 

Höll sen på under hela eftermiddagen och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Varvade lite med stunder vid datorn också.

 

Och eftersom dom övriga tre skulle jobba sent i kväll, så åt jag middag för mig själv vid femtiden. Sällskap av datorn hade jag ju i och för sig. ;-)

 

Efter maten så satte jag mig och läste i min bok, ”Skuggans spel” av Lars Rambe.

 


Sommarvärdar 2010.Här är en länk till listan på alla Sommarvärdar 2010
i programmet Sommar i P1.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 8 juni 2010 – Jobbet. (Med ett fotografi).


Näst sista arbetsdagen för terminen och läsåret…

 

Och den dagen började med städning av matsalarna. Fortsatte sen med fixande av grönsaker i skalen. Och slutligen jobbade jag som tredjeman i båda matsalarna.

 

Vi serverade varm kycklingsallad i dag. Och en liten salladsbuffé. Vi hade även några bleck med pannkakor från i går som vi serverade som rest.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och allt flöt på bara bra.

 

Vår praktikant slutade hos oss i dag, så vi avtackade henne med en blomma.

 

Och en kollega bjöd på en god hemgjord morotskaka i dag.

 


Dagens Låt - 100608 - Rebound med "Hurricane" - 2010.


Dagens Låt - 100608 - Rebound med "Hurricane" - 2010.


Dagens Dagbok – Måndagen den 7 juni 2010 – Hela dagen. (Med ett fotografi).


I går jobbade jag först en helt vanlig arbetsdag. Och sen så jobbade jag över i sex timmar med niornas bal.

 

Jag länkade ju redan i går till min kära kollega Snurrans blogg, som har skrivit bra om gårdagen tycker jag. Och jag länkar här igen till samma inlägg istället för att själv skriva om dagen.

 

Här är också en bild som jag har lånat från Snurrans blogg.

 

 

När jag sen kom hem i går kväll, vid halvniotiden, så var alla mina tre kära familjemedlemmar hemma. Då blev det en fika och en pratstund i köket med allihopa.

 

Efter det satt jag en kort stund med datorn, innan jag gick och la mig, mycket trött…

 

 


Dagens Låt - 100607 - Robyn med "Dancing On My Own - 2010.


Dagens Låt - 100607 - Robyn med "Dancing On My Own - 2010.


Veckans Vikt - Vecka 23 - 2010.


Veckans Vikt
Vecka 23 - 2010
07/06

59,5 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Kvar till målvikt: 2,5 kg

Orkar inte blogga i dag...


I dag har jag jobbat i fjorton timmar. Först vanliga jobbet förstås. Och sen med niornas bal. Nu är jag trött och orkar inte blogga. Vill ni läsa lite om dagen så kan ni läsa min kära kollega Snurrans blogg.Veckans Planer - Vecka 23.


Veckans Planer - Vecka 23.


Måndag, 7/6:
- Vanlig arbetsdag först.
- Sen jobba över i sex-sju timmar med Niornas Bal.

Tisdag, 8/6:
- Jobba den sista vanliga arbetsdagen för terminen.

Onsdag, 9/6:
- Avslutning i skolan. Sista arbetsdagen för läsåret. Vi har en lugnare dag med bara fritidsbarnen plus våra skickningar.

Torsdag, 10/6:
- Första dagen på Sommarlovet.
- Åker på konferens med all personal i skolan, till Skepparholmen. Sover sen över där.

Fredag, 11/6:
- Andra konferensdagen på Skepparholmen.

Lördag, 12/6:
- Nu börjar Sommarlovet på riktigt! 65 dagars ledighet!"Bröllopsyran" från Skeppsbron.Bröllopsyran från Skeppsbron i TV4 var ett riktigt bra program.

Introtävlingen Kärlekstrycket var ju rätt så kul.

Men bäst var ju så klart alla dom uppträdande.

Allra, allra bäst var självklart Johnossi. (Som är på bilden ovanför).

Andra medverkande var också Eric Gadd, Timo Räisänen, Miss Li, Katie Melua, och Cookies 'n Beans.Dagens Dagbok – Söndagen den 6 juni 2010 – Kvällen.


Satt sen ute på balkongen och njöt av den underbara eftermiddags- och kvällssolen. Läste i boken ”Skuggans spel” av Lars Rambe. Och satt också en hel del med datorn.

 

Jenny stack sen iväg till jobbet vid åttatiden, för att jobba ett nattpass.

 

Jimmy kom hem från sin helg i Norrtälje, vid åttatiden.

 

Och Borzko kom hem från sin mamma vid halvniotiden.

 

Jag satte igång teven klockan åtta, och tittade på ”Bröllopsyran” – En konsert från Skeppsbron i Stockholm. (Eget blogginlägg kommer om det).

 "Law Abiding Citizen" - 2009 - Film - Dvd"Law Abiding Citizen" - 2009 - Genre: Thriller

"Clyde Sheltons liv slås i spillror när två inbrottstjuvar mördar hans familj. Bevisningen är svag och åklagaren Nick Rice satsar på en uppgörelse som innebär döden för den ene och ett lindrigt straff för kompanjonen. Men Shelton ser utgången som ett hån och tio år senare återvändar han för att sätta en lika genial som galen plan i verket. En hämnd av episka proportioner, som inte bara riktas mot den frigivne mördaren, utan mot alla inblandade i rättegången..."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var en mycket bra thriller. Bra skådespelare med Gerard Butler och Jamie Foxx i huvudrollerna. Filmen var mycket spännande, med en hel del blod, mord och våld. Men också mycket mening och djup var det i den.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Filmens trailer:


"Grannen" av Dan Buthler & Dag Öhrlund - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Grannen" av Dan Buthler & Dag Öhrlund (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Stureplansprofilen Hans Ecker, dömd till över 10 års fängelse, sitter i en fångtransport på väg att flyttas från Kumla till en annan anstalt. Man kan föreställa sig Eckers glädje när han, helt oväntat, blir fritagen. Men snart blir han rädd, riktigt rädd. För den som kallblodigt sköt fångvaktarna var psykopaten Christopher Silfverbielke kompanjonen som Ecker trodde sig ha haft ihjäl för ett drygt år sedan.

Det började så bra. Det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silfverbielke gjorde storverk tillsammans och flydde utomlands. Hårt arbete, tufft liv, riktigt mycket pengar och brudar. Ecker gjorde sitt livs största misstag när han bara trodde att Silfverbielke verkligen dog, där nere i Medelhavet, i stället för att vara säker på sin sak. Han och hans gravida flickvän Veronica tog sig hem till Sverige, men blev gripna direkt på flygplatsen och Ecker hamnade snart i fängelse.

Nu har Silfverbielke fritagit Ecker, men vilka planer har psykopaten egentligen för honom, hans flickvän Veronica och deras son? Det enda som är säkert är att Silfverbielke saknar alla spärrar. Och att han kommit tillbaka till Sverige för att ta en fruktansvärd hämnd på dem han anser skadat honom. Han köper ett hus och från den dagen blir inte heller livet i det tidigare så lugna villaområdet, sig likt.

Kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT-experten Linda Schecker, tror först att Silverbielke är död och begraven, men snart är jakten åter i full gång. Farligare och obehagligare än någonsin.

Grannen är den garanterat mest hänsynslösa och blodiga boken från författarduon Buthler & Öhrlund. De har gjort succé hos den svenska deckarpubliken med sina tidigare böcker Mord.net, 2007, En nästan vanlig man, 2008, och Förlåt min vrede, 2009. Läs Grannen, och du blir lika rädd som Ecker.

Läs mer om författarna och deras böcker på www.buthlerohrlund.se
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Det här är den fjärde boken av Buthler & Öhrlund. Jag har läst dom tre tidigare, och tyckte mycket om dom alla. (Här är en länk till den tredje boken, och där finns också länkar till dom två tidigare.)

Den här fjärde boken var precis lika bra som dom tidigare. Jag gillar verkligen deras sätt att skriva. Men böckerna är verkligen ingenting för känsliga och pryda läsare. För dom innehåller mycket våld och mycket sex.

Men jag är ju varken känslig eller pryd! Så jag gillar verkligen böckerna. Karaktärerna är mycket bra, och storyn likaså. Ser fram emot fler böcker i serien!

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Voltaire Publishing.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------   "Du gamla Du fria" och "Love" med Sarah Dawn Finer - Invigningen av "Love Stockholm 2010" på Sveriges Nationaldag 2010-06-06 - Skeppsbron i Stockholm.


"Du gamla Du fria" och "Love" med Sarah Dawn Finer - Invigningen av "Love Stockholm 2010" på Sveriges Nationaldag 2010-06-06 - Skeppsbron i Stockholm. (Filmat av mig).


Dagens Dagbok – Söndagen den 6 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


Jag satt sen ute på balkongen till framåt halvfemtiden. Då gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny.

 

Vi gick sen till Hemköp och handlade middag till oss.

 

Och när vi kom hem sen så åt vi middag och satt och pratade en stund.

 

Jenny la sig sen en stund för att vila, eftersom hon ska jobba i natt.

 

Och jag satte mig på balkongen och njöt av eftermiddags- och kvällssolen.

 

Läste i en ny bok: ”Skuggans spel” av Lars Rambe.

 

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 6 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tio fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.


Borzkos mobil larmade klockan nio. Och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr så åt vi frukost tillsammans.


Sen gav vi oss båda iväg, fast åt olika håll i dag också.


Borzko stack iväg till Farstahallen för att träna.


Och jag åkte iväg in till stan även i dag.


Jag gick av vid Hötorget och gick sen omkring lite och tittade på stan.


Gillar ju verkligen det här konstverket på Kulturhuset. Det ser så verkligt ut.NK är ju fint utsmyckat nu också.Framåt tolvtiden så gick jag till scenen vid Skeppsbron för att vara med på invigningen av ”Love Stockholm 2010”.(Det kommer en film lite senare också från invigningen.)


Stod där i lite drygt en halvtimme och hörde på sång och tal.


Gick sen till Kungsträdgården, och där var det lite mer folk i dag, än när jag var där i går.Köpte mig en glass där.Efter ungefär tre timmar i stan så åkte jag hem till Farsta igen.


Ringde min mamma och pappa och frågade om jag fick komma över på en fika, och det fick jag.


Köpte med mig en bukett blommor och en liter jordgubbar.Vi satt sen ute på deras balkong och fikade, pratade, och njöt av det underbara vädret.Gick sen så småningom hem, och kom hem vid halvfyratiden. Borzko kom hem strax efteråt. Han hade först tränat. Och sen hade han varit och jobbat i ett par timmar, och kört ett extrapass. När han kom hem så bytte han bara från arbetskläder till vanliga kläder, och från lastbilen till personbilen, och så åkte han hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Själv satte jag mig med datorn ute på balkongen.Dagens Låt - 100606 - Ultima Thule med "Du gamla Du fria"


Dagens Låt - 100606 - Ultima Thule med "Du gamla Du fria"


"Så ska det låta" + "Sommarkrysset" - 4-5/6-10.Bäst den här veckan i Så ska det låta var helt klart Benjamin Wahlgren och Markoolio.Bäst den här veckan i Sommarkrysset var helt klart Robyn.

Men Petter och Erik Grönwall var också bra.


Dagens Dagbok – Lördagen den 5 juni 2010 – Kvällen.


Satt kvar ute på balkongen och läste till sjutiden, då solen försvann bakom huset framför. Då flyttade vi in och fortsatte att läsa i vardagsrummet. Jag läste ut boken ”Grannen” av Dan Buthler & Dag Öhrlund. (Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg).

 

Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Sommarkrysset” på TV4. En massa gott att äta och dricka blev det förstås också.

 

Sen så satte vi igång en dvd-film. Det blev filmen ”Law Abiding Citizen” från 2009 med Gerard Butler och Jamie Foxx i huvudrollerna. (Recension kommer i ett eget inlägg).

 

Efter det så tittade vi på ”Så ska det låta”, inspelat från i går.

 

 


Ännu ett chokladtest.


Har ju bloggat om några chokladtest tidigare. Här är en länk till ett av dom, där det också finns fler länkar.

Nu har jag testat den här:Det bästa med den var att kexchokladen var i den här formen:För jag har alltid tyckt att det har varit lite smuligt att äta kexchoklad, så dom här små fina munsbitarna var perfekta.

Smaken var också väldigt god. Klassisk kexchokladsmak med en liten touch av hallon.

Jag lär helt klart köpa den igen!

Någon annan som har smakat den? Och vad tyckte ni i så fall?Dagens Dagbok – Lördagen den 5 juni 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Både Borzko och jag satte oss sen ute på balkongen och läste i våra böcker. Jag fortsatte i boken ”Grannen” av Dan Buthler & Dag Öhrlund. Fikade, pratade och njöt av solen gjorde vi också.

 

Vid fyratiden åt vi middag, på balkongen, och sen fortsatte vi att läsa igen efter det.

 

Sen vid femtiden så åkte jag iväg i bilen för att hämta upp Jenny på jobbet. Hon hade lite bråttom för hon skulle iväg sen, så då var jag snäll och hämtade henne.

 

Hon var bara hemma en kort stund, duschade och gjorde sig i ordning, och sen så stack hon iväg in mot stan för att möta upp med kompisar.

 


MMS från Jimmy.Fick ett mms av Jimmy, som är i Norrtälje över helgen.

Han och några kompisar är ute på en av kompisarnas föräldrars landställe.Dagens Dagbok – Lördagen den 5 juni 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn.


Jenny hade gått upp redan klockan halvfem och åkt iväg för att jobba i dag.


Jimmy var inte hemma, för han är i Norrtälje över helgen.


Borzkos mobil larmade klockan nio, och då gick han upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.


Vi gick sen båda två iväg vid tiotiden. Borzko gick iväg till Farstahallen för att träna.


Jag gick till tunnelbanan och åkte in till stan. Gick av vid T-Centralen och gick sen runt lite överallt på stan.


Bland annat så var jag i Kungsträdgården och tittade lite på ”Smaka på Stockholm”.Jag åt en pannacotta med vit choklad och jordgubbar.Och jag åt en cookie med marshmallows och pecannötter.Gick sen runt igen lite överallt på stan.


Riktigt varmt och skönt och soligt var det först. Men sen kom det mer och mer moln, och det började också blåsa mer och mer. Jag hade bara ett linne och en kortärmad liten tunn blus på mig, så jag gick och köpte mig en jeansskjorta på Gina Tricot för att slippa frysa. Jag hade ändå tänkt mig att köpa en sån. (Bild på skjortan finns i separat inlägg).


Efter ungefär två timmar på stan så åkte jag sen hemåt igen. Kom hem vid ettiden, precis samtidigt när Borzko kom hem från gymmet.


Vi åt båda lite lätt lunch och tog en fika när vi kom hem.


Sen så satte vi oss båda uppe i vardagsrummet. Borzko läste Aftonbladet och jag satte mig med datorn.Dagens Shopping - 100605 - Ljus tunn jeansskjorta från Gina Tricot för 199:-Dagens Låt - 100605 - Thåström med "Fanfanfan" - 2005.


Dagens Låt - 100605 - Thåström med "Fanfanfan" - 2005.


Dagens Dagbok – Fredagen den 4 juni 2010 – Kvällen. (Med tre fotografier).


När Jenny och jag kom hem från centrum så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet med våra datorer.


Vid åttatiden så kom Jenny på att vi skulle börja se alla avsnitt i alla säsonger av ”Sex and the City”. Hon har sett allihopa förut. Och jag har aldrig sett ett endaste… (Men dom två filmerna har jag sett).


Så vi tog bilen och så åkte vi till Jennys förråd i Shurgard i Trångsund. Hon köpte alla avsnitten när vi var i Thailand för drygt tre år sen, och sen hamnade dom i förrådet när hon flyttade hem till Farsta igen.


Jenny i hissen på Shurgard.När vi kom hem igen så började vi att titta, från början på säsong ett. Sex avsnitt, på en halvtimme vardera, hann vi med. Sen var klockan strax över elva, och det var dags för Jenny att gå och lägga sig. Hon ska ju upp redan vid strax efter fyra i morgon bitti.Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.Borzko jobbade sent i kväll, och kom inte hem förrän vid tiotiden. Middag hade han förstås redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning när han kom. Och sen så gjorde han mig och Jenny sällskap.


Efter att Jenny hade gått och lagt sig, så satte sig Borzko och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.
Dagens Dagbok – Fredagen den 4 juni 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Höll först på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Och sen vid tretiden så satte jag mig på balkongen.

 

Jimmy kom hem vid halvfyratiden. Han var bara hemma en kort stund. Han duschade och packade en väska, och sen så stack han iväg igen. Han skulle upp till Norrtälje över helgen, till en kompis föräldrars landställe, tillsammans med några kompisar.

 

Jag fortsatte att sitta på balkongen. När solen var framme så solade jag, och när det var molnigt så satt jag med datorn i knäet.

 

Sen vid halvsextiden så gick jag iväg till centrum för att möta upp med Jenny som kom med tunnelbanan från stan. Vi var sen på Hemköp, där Jenny hämtade ut ett paket, och så handlade vi lite gott att äta till kvällen.

 

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 4 juni 2010 – Jobbet.


Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och jag hade även i dag samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan. Först städade jag matsalarna, sen fixade jag i ordning grönsakerna i skalen, och slutligen jobbade jag i disken med grovdisk och diskplock.

 

Vi serverade kycklingben, kokt ris, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

En av kollegerna var fortfarande sjuk i dag. Och en annan kollega var ledig i dag. Men en annan kollega, som egentligen inte jobbar på fredagar, kom och jobbade extra i dag. Och så hade vi vår praktikant som hjälper till så bra.

 

Så dagen blev bra i dag. Ingenting speciellt hände. Och allt flöt på bara bra.

 

Och så kom dagens bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.

 Recensionsbok nummer 71 + 72.Recensionsbok nummer sjuttioett är boken "Grannen" av Dan Buthler & Dag Öhrlund från Bokförlaget Voltaire Publishing.Recensionsbok nummer sjuttiotvå är boken "Skuggans spel" av Lars Rambe från Bokförlaget Cosy Crime.


Dagens Låt - 100604 - Oskar Linnros med "Från och med du" - 2010.


Dagens Låt - 100604 - Oskar Linnros med "Från och med du" - 2010.


Varning för otroliga fula men roliga människor! ;-D


I dag köpte jag mig en ny webcam, eftersom min gamla har slutat att fungera. Jimmy hjälpte mig att installera den, och sen så testade vi lite roliga funktioner i den. Skrattade gjorde vi sen så vi hade ont i magen! Så titta på filmen om ni vill se otroliga fula men roliga människor! ;-D


Dagens Dagbok – Torsdagen den 3 juni 2010 – Kvällen. (Med fem fotografier).


Hämtade upp Jenny på jobbet vid kvart över fem. Och sen så åkte vi bort till Kungens Kurva.


Här är min fina nytvättade bil.Först var vi på MediaMarkt i Heron City. Jag tittade lite på digitala kompaktkameror, eftersom jag funderar på att köpa mig en ny. Men det blev inget köp i dag. En ny Web-Camera köpte jag i alla fall, eftersom min gamla har slutat att fungera.


Vi tittade lite på 3D-teve också.Sen åkte vi till IKEA. Där köpte jag en till läslampa till vardagsrummet, en ny taklampa till Jimmys rum, två nya kuddar till Borzko, och lite saker till en kollega på jobbet.


En glass blev det också.Och ett fotografi i hissen.När vi kom hem till Farsta så var Jimmy hemma, och han hade nyss kommit från jobbet.


Borzko hade åkt iväg till sitt jobb för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.


Jenny var bara hemma en kort stund, och sen så åkte hon iväg för att träffa en kompis.


Jimmy hjälpte mig att installera min nya webcam, och vi testade sen lite olika funktioner på den. Skrattade så vi fick ont i magen gjorde vi. Och det kommer en liten videoblogg på det sen. ;-D


Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko satt och läste i sin bok. Och jag satt med datorn i knäet.

 Dagens Shopping - 100603 - Webcam + läslampa.Dagens Dagbok – Torsdagen den 3 juni 2010 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem.

 

En fin bukett blommor stod på bordet när jag kom hem, som Borzko hade köpt till mig i dag.

 

 

Borzko åkte sen iväg en sväng med bilen, för att tvätta den på ”Wash & Go” i Fagersjö.

 

Jag satte mig på balkongen och solade i en timme ungefär. Sen satt jag lite med datorn en stund.

 

När Borzko kom tillbaka hem igen så åt vi middag tillsammans.

 

Sen vid femtiden så stack jag iväg med bilen, för att hämta upp Jenny på jobbet.

 

 


Dagens Låt - 100603 - Sherlock Brothers med "Stay" - 2010.


Dagens Låt - 100603 - Sherlock Brothers med "Stay" - 2010.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 3 juni 2010 – Jobbet. (Med två fotografier).


Även i dag så hade jag ungefär samma arbetsuppgifter som i går. Först städade jag i våra matsalar. Sen var jag i skalen och fixade i ordning grönsakerna. Och slutligen så var jag i diskrummet och hade hand om diskplockning och grovdisk.


Vi serverade tomatsoppa (med pasta i), mjukt bröd, och skivad ost i dag. Och vår salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk i dag också. Så vi hade personalbrist med en person i dag med. Men även i dag så gjorde vår praktikant ett bra jobb, så dagen flöt på riktigt bra ändå.


Skönt väder i dag också, så vi satt ute och fikade på eftermiddagsrasten i dag också.


I dag hände en liten olyckshändelse på jobbet. En av kollegerna tappade ut en hel kantin med tomatsoppa på golvet. Tyvärr så fick hon lite på benen och fötterna också, så hon brände sig lite. Men det var ingen större fara med henne, och hon kunde jobba vidare.


Här är all soppa på golvet…Och här står vår husmor och försöker få upp det värsta med sopborste och sopskyffel innan hon sen spolade golvet.(Och med tanke på tidigare skriverier i tidningarna så måste jag väl alldeles självklart då säga att ingenting från den soppkantinen serverades…)
Nu har jag jobbat lite i Windows Movie Maker! :-)


Ja, nu har jag suttit och jobbat lite i Windows Movie Maker. Först så satt Jenny och lärde mig hur programmet fungerar, och hon visade och lärde mig lite tips och tricks.

Och nu har jag suttit själv och jobbat. Jag har lagt ihop fyra små filmklipp, jag har tonat in dom litegrann i varandra, och jag har lagt in för- och eftertexter. Jag har också lärt mig hur man lägger på musik i filmen, men det gjorde jag inte i den här filmen, eftersom jag pratade.

Det jag har filmat är bara "strunt", och jag gjorde det bara för att ha någonting att jobba med.

Jag tror att jag kommer att gilla att videoblogga lite då och då!

Och tack än en gång för alla tjugofem supersnälla kommentarer till min första videoblogg.

Här kommer min första egenhändigt gjorda lilla film!


Dagens Dagbok – Onsdagen den 2 juni 2010 – Eftermiddagen + Kvällen. (Med två fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Höll först på och fixade lite med diverse hushållsbestyr här hemma. Sen vid tretiden så satte jag mig på balkongen och solade.

 

Middag åt jag vid fyratiden, på balkongen förstås. Och sen så satt jag med datorn en stund, också på balkongen.

 

Vid halvsextiden sen så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom från jobbet. Hon hade ätit middag på jobbet också.

 

Först var vi på Hemköp, där jag skickade iväg boken till vinnaren i min boktävling. Handlade lite matvaror också.

 

Sen så gick vi runt och tittade lite på kläder i några affärer, innan vi gick hem.

 

När vi kom hem så satte sig både Jenny och jag vid min dator, och så lärde hon mig lite om Windows Movie Maker, så jag kan göra lite roliga videobloggar framöver! ;-)

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden, och Jimmy kom hem från sitt jobb vid sjutiden.

 

Dom åt då middag, duschade, och gjorde sig i ordning.

 

Sen så klippte Jenny håret på Jimmy. Eller rättare sagt så rakade hon av allt hår.

 

Här är FÖRE- och EFTER-bilder:

 

 

Jenny stack sen iväg för att träffa en kompis. Jimmy satte sig på sitt rum framför datorn. Borzko satte sig och tittade på fotboll på teve. Och jag satte mig med datorn.

 Dagens Låt - 100602 - MGMT med "Kids" - 2008.


Dagens Låt - 100602 - MGMT med "Kids" - 2008.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 2 juni 2010 – Jobbet. (Med ett fotografi).


Jobbade förstås som vanligt i dag. Och även i dag så var jag först i matsalarna och städade. Sen gick jag till skalen där jag gjorde i ordning grönsakerna. Och slutligen jobbade jag i disken, med diskplock och grovdisk.

 

I dag serverade vi spaghetti och köttfärssås.

 

Det blev en rätt så lugn dag i dag också. För hela högstadiet var borta från skolan, och åt ingen lunch. Så det blev lite hektiskt under första delen av lunchserveringen. Men under den andra delen så blev det mycket lugnt.

 

En av kollegerna var sjuk i dag. Men vår praktikant hjälpte till så bra, så det märktes inte så mycket att vi hade frånvaro.

 

Varmt och skönt ute var det i dag med, så vi kunde sitta ute och fika på eftermiddagsrasten i dag också. En fin tårta fick vi till kaffet också. Den var från Lennart Sundqvists Åkeri, som kör våra matleveranser till andra skolor och dagis.

 


"Ett perfekt offer" (Hurting Distance) av Sophie Hannah - 2010 (2007) - Bok---------    

Recension av boken: "Ett perfekt offer" (Hurting Distance) av Sophie Hannah - 2010 (2007) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"För tre år sedan råkade Naomi Jenkins ut för någonting som var så hemskt att hon inte sa ett ord till någon om det.

Nu har Naomi ytterligare en hemlighet: sin älskare. När Robert försvinner vet Naomi att någonting måste ha hänt honom. Men polisen är inte lika övertygad, i synnerhet som hans hustru hävdar att han inte alls är försvunnen.

Naomi är desperat. Ifall hon inte kan övertyga polisen om att Robert svävar i fara kommer hon att övertyga dem om att han utgör en fara för andra. Då blir de tvungna att leta efter honom.

Naomi har förmåga att i detalj beskriva en psykopats handlingar. Det enda hon behöver göra är att gräva upp den traumatiska händelsen ur sitt eget förflutna ...

Sophie Hannahs första psykologiska thriller "Lilla hjärtat" fick ett mycket positivt mottagande. I "Ett perfekt offer" ger hon ett hypnotiserande porträtt av ondskan tätt inpå oss och befäster sin ställning bland dagens bästa författare av spänningslitteratur.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

För knappt ett år sedan så läste jag Sophie Hannahs första bok "Lilla hjärtat". Här är en länk till min recension på den.

Och nu har jag läst uppföljaren "Ett perfekt offer".

"Ett perfekt offer" påminde mycket om "Lilla hjärtat". Lite mer av en psykologisk thriller än en kriminalroman. Den var inte direkt förutsägbar. Och den var spännande och bra. Kan rekommenderas.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------     Dagens Dagbok – Tisdagen den 1 juni 2010 – Kvällen.


Och kvällen blev som vanligt lugn och skön. Jag satt ute på balkongen till sjutiden och läste i min bok.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund då.

 

Större delen av resten av kvällen så satt både Borzko och jag i vardagsrummet och läste i våra böcker. Jag varvade lite med datorn också.

 

Jimmy satt på sitt rum, framför datorn. Jenny åkte hem till en kompis direkt efter jobbet.

 

Jag läste ut boken ”Ett perfekt offer” av Sophie Hannah. 

Och så vill jag bara säga ett stort TACK till alla snälla kommentarer i videobloggsinlägget här under! :-D

 


Här kommer min absolut första Videoblogg! - Lottdragningen i tävlingen om boken "Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist!


Ja, nu kan ni verkligen få er ett gott skratt om ni vill! För nu kommer min allra första videoblogg! ;-D

Jag bjuder på den, och jag är fullt medveten om att jag ser jättelarvig ut! Konstiga nickningar med huvudet... Konstiga blinkningar... Och min röst är alldeles för hög och skrikig... Men, men, thats me!

Får väl se om det är den första och också den sista videobloggen som jag gör, eller om det kanske blir massor efter den här! ;-)

Här kommer i alla fall min lilla lottdragning i min tävling om boken "Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist:Och grattis till dig som vann! Maila mig din adress ([email protected]) så skickar jag boken så snart som möjligt!


Maj 2010.


Månadens antal lästa böcker: 13.

Månadens bästa bok: "Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist.

Månadens antal sedda filmer: 9.

Månadens bästa film: "Sex and the City 1" + "Seven Pounds".

Månadens biobesök: "Sex and the City 2" tillsammans med Jenny.

Månadens roligaste vardagshändelser: "Kör för alla!" på tisdagar.

Månadens stolthet: Att jag nu är uppe i sextionio stycken recensionsböcker.

Månadens teveprogram: "Körslaget" + "Så ska det låta" + "Sommarkrysset".

Månadens vackraste: Dom japanska körsbärsträden i Kungsträdgården.

Månadens favorit: Spotify i mobilen.

Månadens fika: Varje vecka hos mamma och pappa.

Månadens fikaställe: Farsta Gård.

Månadens stolthet som förälder: Över Jenny på Family & Friends-kvällen på McD.

Månadens snabbaste: Vårt nya bredband, XXL 100 från Comhem.

Månadens absolut roligaste: Konserten med "Kör för alla!" i Berwaldhallen.

Månadens möte: Med John Ajvide Lindqvist.

Månadens tävling: Utlottning av boken "Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist.

Månadens gulligaste: Blommor från både Borzko och Jimmy & Jenny på Mors Dag.

Månadens shopping: Solglasögon, sandaler, högtalare, paraply, plånbok, två skjortor, två par leggings, fem linnen, två par jeansshorts, plus lite andra smågrejer.

Månadens jobbigaste: Vissa väldigt jobbiga dagar på jobbet...

Månadens övrigt: Allt som jag har glömt bort här nu!

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 1 juni 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Höll sen på som vanligt här hemma under eftermiddagen, och varvade med mina tre vanliga sysslor: jag fixade med diverse hushållsbestyr, jag satt med datorn, och jag läste i min bok.

 

Soligt till och från under eftermiddagen, och rätt så varmt. Så jag satt en hel del ute på balkongen och njöt av den sköna dagen.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi middag tillsammans.

 

Jimmy hjälpte mig sen också att filma min lilla lottdragning i min bokutlottning.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 1 juni 2010 – Jobbet.


I dag blev det en mycket lugn dag på jobbet, för det var studiedag för lärarna. Så alla barn hade ledigt i dag. Men vi hade ändå fritidsbarnen som åt hos oss. Och även mellanstadieverksamhetsbarnen. Plus fritidsbarnen från vår annexskola. Och också några specialgrupper från både vår skola och annexskolan.

 

Sen hade vi våra skickningar som vanligt. Och så åt lärarna lunch hos oss också.

 

Jag började morgonen med att städa i matsalarna. Sen fortsatte jag in i skalen där jag fixade grönsakerna. Och slutligen så jobbade jag i diskrummet med diskplockning och grovdisk.

 

Vi serverade couscouspytt i dag.

 

Och vi kunde sitta ute och fika på eftermiddagsrasten i dag.

 Recensionsbok nummer 70.Recensionsbok nummer sjuttio är boken "Rörmokaren" av Viggo Cavling från Bokförlaget Forum.Vinnaren är utsedd!Nu har jag dragit vinnaren!

Tjugofem tävlande blev det sammanlagt.

Snart avslöjar jag vem som vann!

Och jag gör det med en premiär av en videoblogg i min blogg! :-)

Jimmy har precis filmat mig när jag drog vinnaren. Så jag ska bara lägga upp den på YouTube nu. Och sen bloggar jag den så fort det är klart.

Det är ju hemskt att se sig själv sådär på film! Jag ser jättelarvig ut! Men det bjuder jag på! ;-D


Dagens Låt - 100601 - Lazee feat. Apollo Drive med "Calling Out" - 2010.


Dagens Låt - 100601 - Lazee feat. Apollo Drive med "Calling Out" - 2010.


RSS 2.0