Lördagen den 30 april 2011.


April månads sista dag började för mig klockan halvåtta när min mobil larmade. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick sen upp halvnio och genomgick sina morgonbestyr. Efter det blev det frukost för oss båda två.

Sen så stack vi iväg åt olika håll. Borzko tog bilen och åkte iväg till Högdalshallen för att träna. Och jag gick till Centrum och till Solakuten för att sola en halvtimmes solarium.Efter det så gick jag till Tunnelbanan för att åka in till stan. Jag kunde ju inte låta bli att fotografera "mitt" hus från perrongen... *Hoppas, hoppas* ;-DÅkte till T-Centralen och promenerade sen ner till Kungsträdgården. För jag åkte in till stan för att se dom fantastiskt fina rosa japanska körsbärsträden när dom blommade.

Gick sen runt där en stund och beundrade och fotograferade.Jag promenerade sen från Kungsträdgården och till Skanstull. Gick längs vattnet först, och sen längs Götgatan.När jag kom till Skanstull, efter ungefär en timmes promenad, så tog jag tunnelbanan hem till Farsta igen.

Mötte upp med Jimmy i Farsta, för han skulle köpa ett skyddsfodral till sin nya fina iPad 2.

Han köpte det, på Onoff, och sen så följde han med mig hem.

Här är hans nya "leksak".Borzko kom hem från gymmet, och gick sen direkt till Frisörkompaniet i Centrum och klippte håret.

När han sen kom hem igen, så satt vi alla tre och fikade och pratade. Och så höll vi förstås på med Jimmys iPad 2.Jimmy stack sen iväg för att möta upp med några kompisar.

Och då åkte Borzko och jag också iväg, till Heron City.

Köpte biobiljetter först, och sen så gick vi och åt middag på Taco Bar.Vi åt varsin nachostallrik.Efter att vi hade ätit så gick vi in en sväng på MediaMarkt och tittade lite på diskmaskiner, tvättmaskiner, och torktumlare, inför en eventuell kommande flytt.

Sen gick vi till biosalongen. (Och först ett toabesök.) ;-DVi såg filmen "Thor" i 3D, och så här tjusig var Borzko i sina 3D-glasögon.När filmen var slut så åkte vi hem, och kom hem vid halvniotiden. Inga musikunderhållningsprogram fanns att se på teven i kväll, och ingen av oss kände riktigt för att se en film till, så vi satte oss båda två och läste i våra böcker istället. Lite gott att äta och dricka blev det förstås också."Thor - 3D" - 2011 - Film - Bio


"Thor - 3D" - 2011 - Genre: Action, Drama, Fantasy, Äventyr

"Den mäktiga men arroganta krigsguden Thor blir förvisad från Asgård och skickas till jorden för att leva bland människorna. Han blir snart en av deras främsta försvarare mot ondska."

(Kopierat från Lovefilm)

En klart godkänd och bra film för alla med barnasinnet kvar. Bra, och kända, skådespelare i alla roller. I huvudrollen spelade Chris Hemsworth som var okänd för mig tidigare, men också han var mycket bra. Kul med en film som handlade om nordisk asatro. Jag kan verkligen rekommendera filmen.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Dagens Promenad - 2011-04-30.Dagens Låt - 110430 - Bachelor Girl med "Buses and Trains" - 1998.


Dagens Låt - 110430 - Bachelor Girl med "Buses and Trains" - 1998.


"Så ska det låta" - 2011 - 07 - 29/04I dag var min "körfröken" med! Alltid kul att se henne! Och hon sjöng flera låtar som vi har sjungit i "Kör för alla!" :-D


Fredagen den 29 april 2011.


Jobbade precis som vanligt i dag också. En helt vanlig arbetsdag var det, och ingenting speciellt hände.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag.

När jag kom hem så hade han kaffe klart till mig, och så hade han köpt en stor bukett med fina tulpaner till mig.Vi fikade och satt och pratade en stund.

Sen kom Jimmy hit direkt efter jobbet, för han skulle hämta en sak här.

Jimmy skulle sen till Centrum för att hämta ut två paket, och då följde Borzko och jag med samtidigt, för vi behövde handla.

Jimmy hämtade sina paket, och åkte sen hem till Fagersjö. Han skulle bara lämna bilen och göra sig i ordning, och sen skulle han iväg in till stan för att träffa kompisar.

Borzko och jag handlade sex fulla plastkassar för lite drygt åttahundra kronor.

När vi kom hem igen så packade vi upp allt, och satte oss sen och fikade och läste på balkongen.

Sen vid femtiden så stack Borzko iväg. Han skulle möta upp några kompisar för att äta pizza och dricka öl. Sen så skulle dom vidare till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll.

Jag åt middag för mig själv, och sen så satte jag mig återigen på balkongen och läste i min bok, "De ickesynliga" av Fredrik Härén.

Vid halvsjutiden, när solen försvann bakom huset framför, så gick jag in. Varvade då lite hushållsbestyr med bokläsning och datorsittande.Klockan åtta sen så ska jag titta och lyssna på "Så ska det låta". I dag är min körfröken med! ;-D Efter det så kanske jag tittar på en film, eller så återgår jag till min bok.


Dagens Låt - 110429 - Basshunter vs Big Brother med "Fest i hela huset" - 2011.


Dagens Låt - 110429 - Basshunter vs Big Brother med "Fest i hela huset" - 2011. 


Torsdagen den 28 april 2011.


En helt vanlig ordinär arbetsdag var det i dag också. Ingenting speciellt hände. Och min dagens lunchtallrik såg ut så här.Åkte hem direkt efter jobbet. Eftermiddagen och kvällen tillbringades bara hemma. Från att jag kom hem, till halvsjutiden, så höll jag mest till på balkongen. Läste ut boken "En shot till tack" av Maria Engelwinge. (Recension kommer på söndag). Satt en hel del med datorn också. Och emellanåt så varvade jag med hushållsbestyr inomhus. Stod också länge ute på vår lilla uteplats och pratade med en av grannarna.När solen försvann, vid halvsjutiden, så gick jag in. Varvade då hushållsbestyr med datorstunder.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden.


Dagens Låt - 110428 - R.E.M. med "Every Day Is Yours To Win" - 2011.


Dagens Låt - 110428 - R.E.M. med "Every Day Is Yours To Win" - 2011. 


Onsdagen den 27 april 2011.


Jobbade precis som vanligt i dag också. En helt ordinär arbetsdag.


Eftermiddagen och kvällen blev också helt vanliga och ordinära. Hushållsbestyr, datorsittande, och bokläsning.Dagens Låt - 110427 - The Haunted med "Unseen" - 2011.


Dagens Låt - 110427 - The Haunted med "Unseen" - 2011.


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 26/04.


I dag på "Kör för alla!" var det biljettförsäljning inför vår konsert på Cirkus lördagen den 14 maj. Det var Stockholms Stadsmission som var där och sålde biljetter, eftersom intäkterna ska gå till dom.

Vi sjöng sen igenom alla elva låtarna som vi ska ha på konserten.

(Länk till låtarna på Spotify.)


Tisdagen den 26 april 2011.


Efter en helt vanlig och ordinär arbetsdag så åkte jag hem.

Åkte sen in till stan för att gå på "Kör för alla!".

Sen en stund hemma med datorn och boken.


Recensionsbok nummer 176.Recensionsbok nummer etthundrasjuttiosex är boken "En shot till tack" av Maria Engelwinge från Bokförlaget Ord Text Mening.


Dagens Låt - 110426 - Itchy Daze med "Halo" - 2011.


Dagens Låt - 110426 - Itchy Daze med "Halo" - 2011.


Körslaget - 2011 - 25/04 - Finalen.Team Andreas vann säsongens "Körslaget".Och Team Gabriel kom tvåa.


Måndagen den 25 april 2011.


I morse så larmade min mobil klockan halvåtta, som nästan alltid på lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det förstås frukost, kaffe, och lite nyhetsläsning i datorn.

Borzko hade gått upp redan klockan fyra, och åkt iväg för att jobba i dag.

Jag höll på och fixade och grejade med lite diverse hushållsbestyr här hemma under ett par timmar. Varvade med att sitta i solen och läsa framför min franska balkong i vardagsrummet. Läste ut boken "Vargsläkte" av Caroline L Jensen. (Recension kommer måndagen den 9 maj).Sen vid strax före elva så gick jag iväg till Centrum och till "Plainer Hair Shop".Där gjorde jag det som jag alltid gör: blekte massor med slingor, klippte håret jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn, och köpte schampo och stylingprodukt. Cirka fjortonhundra kronor gick allting på.Så här ser jag ut nu. Fast hon har stylat det lite annorlunda mot vad jag kommer att göra. Och så är jag omålad här efter färgningen.När jag var klar så ringde jag Jimmy, som var ledig i dag, och han kom över direkt. Han hade lovat att hjälpa mig med att köra över lite prylar till en jobbarkompis. (Han har ju kombibil och mycket mer plats).

Vi åkte dit och lämnade av grejerna, och sen åkte vi hem till Farsta igen.

När vi kom hem igen så hade Borzko precis kommit hem från jobbet. Han och Jimmy gick då ner i källaren och hämtade upp lite grejer som Jimmy skulle ha hem till sig.

Sen så åkte dom båda två bort till "Wash & Drive" i Fagersjö, och tvättade av båda bilarna. (Det är ju så mycket pollen nu... Bilarna ser ju hemska ut efter bara någon dag.)

När dom kom tillbaka igen så åt vi middag. Pizza och sallad från Pizzeria Americana blev det i dag. Och vi åt den uppe på vår balkong.Jag åt en grekisk sallad med vitlöksdressing.Efter maten sen så stack Jimmy iväg direkt, hem till en kompis.

Borzko och jag satt kvar ute på balkongen och njöt av den underbara eftermiddagen och kvällen. Vi satt båda två och läste i våra böcker. Jag läste i "Tjärven" av John Ajvide Lindqvist.Sen när solen försvann på balkongen, vid halvsjutiden, så gick vi in och fortsatte att läsa i vardagsrummet istället.Klockan åtta så ska vi titta, och framförallt lyssna, på Finalen i "Körslaget". Och efter det så är det ju nästan sängdags.En helt fantastiskt härlig påskhelg har det verkligen varit! Underbart väder! Och umgänge med familjen! Och annat trevligt såsom bokläsning, biobesök, och IKEAbesök har det också varit.

Skönt med bara en fyradagarsvecka framför sig också. Och så är det Valborg och Första Maj nästa helg. Och nu är det faktiskt bara trettiotvå arbetsdagar kvar fram till Sommarlovet! ;-D

Ser verkligen fram emot visningen på lägenheten som vi är intresserade av också. Den är på söndag den 1 maj. (Håll tummarna!) :-)
Dagens Låt - 110425 - Bullet med "City Lights" - 2011.


Dagens Låt - 110425 - Bullet med "City Lights" - 2011.


Nu har jag dragit vinnaren i mitt senaste boklotteri! :-DJa, nu har jag dragit vinnaren i mitt senaste boklotteri! Boken "Vargsläkte" av Caroline L Jensen från Bokförlaget Ord Text Mening.

Den här gången så blev det ingen tjusig videoblogg av dragningen! Tyvärr!
;-D Utan jag har gjort det alldeles för mig själv, utan publik!

Jag använde mig av en slumpgenerator på Internet den här gången också. Tjugo deltagare var det i tävlingen så jag slumpade ett nummer mellan ett och tjugo.

Och det blev nummer FYRA!

Och det är Ahnna! (Ahnna med H!)

Så maila mig Ahnna, ([email protected]) och skriv ditt fullständiga namn och din adress, så skickar jag boken under nästa vecka.

Tack till alla er som var med i tävlingen! Det kommer säkert fler tävlingar framöver, så Lycka Till igen då!

:-D


"Hereafter" (Livet efter detta) - 2011 - Film - Dvd


"Hereafter" (Livet efter detta) - 2011 - Genre: Drama

"Tre personer blir på olika sätt påminda om sin dödlighet. George, en arbetarkille som har en särskild förmåga att komma i kontakt med livet efter detta. I en helt annan världsdel är Marie, en fransk journalist, med om en nära döden upplevelse som gör att hon får ett helt annat perspektiv på tillvaron. Och när Marcus, en skolpojke från London, förlorar den person som står honom närmast, söker han desperat efter svar och en mening. Var och en på jakt efter sanningen kommer deras vägar att korsas, och för alltid förändras genom vad de tror kan, eller måste, existera i livet efter detta."

(Kopierat från Lovefilm)

En välspelad och tankeväckande film. Gripande och dramatisk. Kan helt klart rekommenderas.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

 

Filmens trailer:


"World Invasion: Battle Los Angeles" - 2011 - Film - Bio


"World Invasion: Battle Los Angeles" - 2011 - Genre: Action, Sci-Fi, Thriller

"I åratal har UFO iakttagelser dokumenterats över hela världen – Buenos Aires, Seoul, Frankrike, Tyskland, Kina. Men 2011 kommer det som en gång var iakttagelser bli en skrämmande verklighet när Jorden attackeras av okända trupper. När folk över hela jorden ser världens stora städer falla, blir Los Angeles mänsklighetens sista utpost att stå fast mot det anfall som ingen förväntade sig. Det blir upp till marinofficeren och hans nya pluton att dra enlinje i sanden när de tar sig an en fiende olik allt de någonsin stött på tidigare."

(Kopierat från Lovefilm)

En ganska ordinär krigsfilm - typ USA mot Aliens. Känns som om man har sett den förr. Men den bjöd ändå på två timmars underhållning.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Söndagen den 24 april 2011.


I morse så larmade också min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp. Dusch och iordninggörande blev det förstås sen. Och efter att Borzko hade gått upp halvnio, och genomgått sina morgonbestyr, så blev det frukost.

Sen så gick jag iväg till Centrum och till Solakuten för att sola solarium en halvtimme. (Verkar kanske lite onödigt när det är så varmt och soligt utomhus, men jag vill försöka behålla brännan på kroppen också. Och man klär ju inte direkt av sig i bikini än.)När jag hade solat klart så tog jag bussen hem till Jimmy i Fagersjö. (Bilen hade Borzko tagit när han hade åkt till Högdalshallen för att träna.)

Jimmy skulle jobba i dag, men han skulle inte börja förrän klockan ett. Så jag hade frågat om jag fick komma dit och sitta och sola på hans balkong, och det fick jag.

Så jag satt sen där och njöt av solen och värmen på hans balkong, i ungefär två timmar.När Jimmy sen åkte till jobbet, så skjutsade han hem mig först.

Strax efteråt så kom Borzko hem från gymmet. Lite lätt lunch och en fika blev det då.

Och efter det så åkte vi båda iväg med bilen bort till Kungens Kurva.

Först gick vi in på Heron City och hämtade ut biobiljetterna som vi hade beställt.

Och sen så åkte vi bort till IKEA.

Gick sen runt på IKEA i ett par timmar för att planera lite inför vår eventuella flytt snart, eller någon gång i framtiden.Sen åkte vi bort till Heron City igen för att se filmen "World Invasion: Battle Los Angeles".

Bild tagen inne på toaletten före filmen.Och i salongen.När filmen var slut så åkte vi hem till Farsta igen. Middag åt vi då när vi kom hem.

Sen så satte vi oss på balkongen en stund och njöt av kvällssolen.När solen hade försvunnit så satte vi oss och läste i vardagsrummet.

Vid åttatiden sen så satte vi igång en dvd-film, "Hereafter".

Sen vid tiotiden, när filmen var slut, så gick Borzko och la sig för att sova, eftersom han ska upp klockan fyra i morgon bitti, och åka och jobba.

Själv så fortsatte jag då att läsa i min bok.


Dagens Låt - 110424 - Amaranthe med "Hunger" - 2011.


Dagens Låt - 110424 - Amaranthe med "Hunger" - 2011. 


"Sebbe" - 2010 - Film - Dvd"Sebbe" - 2010 - Genre: Drama

"Sebbe planerade aldrig att bygga en bomb. Det bara blev så... Sebbe är 15 år och bor med sin mamma i en lägenhet som är alldeles för trång. Sebbe gör sitt bästa. Han slår aldrig tillbaka. Men när mamma sviker, sviktar allt."

(Kopierat från Lovefilm)

En mycket bra och gripande film. Väldigt välspelad med bra skådespelare. Kan rekommenderas.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Körslaget - 2011 - 23/04.Så åkte då Team Jakob ut i semifinalen.

Och till finalen är det Team Gabriel och Team Andreas kvar.


Lördagen den 23 april 2011.


I morse larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp halvnio, och efter att han var klar med sina morgonbestyr, så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

Vid halvtiotiden så tog jag sen med mig min bok, och så gick jag ner till parken bakom vårt hus, och satte mig på en parkbänk i solen. Satt sen där och läste och njöt av solen och värmen, i cirka en och en halv timme.Började att läsa i "Vargsläkte" av Caroline L Jensen.Vid elvatiden så gick jag hem igen, för att börja förbereda påskmiddagen lite.

Såg att forsythian har börjat att blomma nu också.Borzko hade åkt iväg med bilen vid strax före tio. Han skulle träna i Högdalshallen, och dom öppnade tio i dag. Farstahallen har nu stängt för ombyggnation i typ ett och ett halvt år, så han får träna i Högdalen istället.

Eftersom vi hade bestämt att jag skulle göra all påskmat, men vi skulle vara hos mina föräldrar, så började jag att förbereda lite här hemma vid elvatiden.

Sen så kom Jenny hit vid halvtolvtiden, för att hjälpa till.

Hon hade med sig en bukett med vitsippor och ett fat med hembakta drömmar till mig.Jimmy kom sen hit vid tolvtiden, också för att hjälpa till.

Och då tog vi en fika, med Jennys goda drömmar, först.Sen så satte vi igång med att göra i ordning påskaftonsmiddagsmaten. Vi hjälptes åt med alltihopa.

Borzko kom sen hem från gymmet. Han åt då lite lunch och tog en fika. Och sen så fixade han i ordning min cykel.

Vi gjorde min vitlökssill, som jag har gjort varje påskafton, midsommarafton, och julafton, i säkert snart tjugo år nu.Och så gjorde vi en ny, för oss i alla fall, sill. Kaviarsill.


Förberedde en massa annat också.

Vid halvtvåtiden sen så åkte vi alla fyra över till mina föräldrar. Där gjorde vi sen i ordning resten av maten.

En bukett blommor hade vi med till mamma och pappa.Till klockan tre sen så kom också Borzkos mamma, Dragica, dit. Och även Jennys pojkvän, Mattias.

Så åtta personer blev vi till middagen.Det vi åt var: kokt potatis, vitlökssill, kaviarsill, ägghalvor med röd och svart rom, kräftstjärtar, räkor, rökt lax, fyra olika sorters såser, fyra olika sorters grönsaker, två sorters kex, två sorters ostar, och två sorters vindruvor.Efter maten så blev det kaffe, kladdkaka, vaniljvisp, och godis.

Vid sjutiden, efter fyra timmars samvaro, så åkte vi alla hemåt. Mattias och Jenny åkte hem till Mattias i Högdalen. Borzko skjutsade hem sin mamma till Hallunda, och kom sen hem till Farsta. Och Jimmy skjutsade mig hem, och åkte sen hem till sig i Fagersjö.

Borzko satte sig sen och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.Klockan åtta så ska vi titta på semifinalen i "Körslaget". Och efter det så tittar vi nog förmodligen på en dvd-film.


Dagens Låt - 110423 - Corroded med "Age of Rage" - 2011.


Dagens Låt - 110423 - Corroded med "Age of Rage" - 2011.


"Puss" - 2010 - Film - Dvd


"Puss" - 2010 - Genre: Komedi, Drama

"På en bakgata i Stockholm driver en grupp ambitiösa tjejer en amatörteater. När fastighetsägaren en kväll ses smyga omkring på teatern med en kamera i handen blir det början på en 48 timmar lång härva av intriger och förvecklingar. Snart börjar en otrohetsaffär rullas upp samtidigt som en mystisk lukt sprider sig i lokalerna."

(Kopierat från Lovefilm)

Nej, det här var inte en film i min smak direkt. Tyckte inte att den var rolig alls. Och inget engagerade drama var det heller. Storyn var inte heller bra. Den enda behållningen var att det var bra skådespelare.

Betyg: 2,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Så ska det låta" - 2011 - 05 - 22/04Fredagen den 22 april 2011.


I morse så larmade min mobil klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Efter det så åt jag frukost, drack kaffe, och läste nyheter i datorn.

Borzko hade gått upp redan klockan tre i natt/morse och åkt iväg för att jobba.

Efter att jag hade plockat med lite här hemma, och skrivit en inköpslista, så åkte jag iväg till Willys i Länna för att handla.Sex stycken fulla papperskassar för nästan femtonhundra kronor blev det i dag. Hade oturen att åka på avstämning på min självscanning också, så det tog lite extra tid. Typiskt, när jag för en gångs skull storhandlade ensam. Men allt gick i alla fall bara bra, och allt stämde.När jag kom hem igen så packade jag upp allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Sen så gick jag en sväng till Centrum för lite andra inköp.Handlade bland annat innehållet i dom här två påskäggen... ;-DPå vägen till och från Centrum så gick jag som vanligt och tittade längtansfullt upp mot lägenheten... ;-)En glass blev det också. Fjärde nyheten för i år för mig av GB:s glassar.När jag sen kom hem igen från Centrum, så tog jag med mig min bok ut, och så gick jag och satte mig på en av parkbänkarna som står i parken bakom vårt hus.Satt där och läste och njöt av solen i en bra stund.

Vid ettiden så kom Borzko hem från jobbet, och då gick jag hem och mötte upp med honom.

När han hade ätit lunch, duschat, och gjort sig i ordning, så fixade vi i ordning på vår uteplats.

Torkade av vår lilla altan, och tog upp utemöblerna från källaren.Fixade också med månadens räkningar och överföringar.

Och åkte och hämtade upp Jimmy vid fyratiden.

Vi åt sen middag tillsammans, och som så ofta så blev det mat från vår lokala lilla pizzeria på vår gata, Pizzeria Americana.

Jag åt en grekisk sallad.Jimmy var sen kvar i ett par timmar, drack ett par öl, vi drack kaffe, och vi satt och pratade.Vid sjutiden sen så stack han iväg för att möta upp med kompisar.

Borzko och jag satte oss då uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.Klockan åtta så ska vi titta och lyssna på "Så ska det låta". Sen får vi se om vi kanske tittar på en dvd-film efteråt. Om Borzko orkar, för han gick ju faktiskt upp klockan tre i natt/morse. Är han för trött så går han väl och lägger sig tidigt, och då läser jag en bok istället för att se film.

Har mitt vanliga i-landsproblem nu! Ska välja ut en ny recensionsbok att läsa av dom tretton som jag har! ;-D


Dagens Låt - 110422 - Alter Bridge med "Ghost of days gone by" - 2010.


Dagens Låt - 110422 - Alter Bridge med "Ghost of days gone by" - 2010. 


Torsdagen den 21 april 2011.


En mycket lugn och skön arbetsdag var det i dag också, på påsklovsveckans sista arbetsdag.

Jag var en stund i skalen och fixade lite grönsaker först. Sen städade jag i matsalarna. Och under lunchserveringen så jobbade jag som andreman.

Tre av kollegerna var lediga dag.

Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och en liten, liten salladsbuffé. Plus lite rester från gårdagens påsklunch.

Så här såg min lunchtallrik ut i dag.Efter lunchserveringen så skyndade vi oss att städa undan, och sen så gick vi allihopa hem redan klockan tolv, två timmar tidigare.Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och gick in och hämtade min bok. Sen gick jag ner till parken bakom vårt hus och satte mig på en parkbänk och läste.

Strålande solsken, klarblå himmel, ingen blåst, och arton grader varmt.

(Och man hoppas ju att resten av helgen blir varm och solig också.)(Men när jag tog ett kort mot solen, så blev det mörkt som på natten!)Satt och läste i en timme först ungefär, och läste ut min bok, "Donatorn" av Dean Koontz. Sen så satt jag och lyssnade på musik i någon timme. Och solade och njöt i värmen.Efter två timmar i solen, vid strax efter två, så kom molnen, och då gick jag in.

Höll sen på och fixade och grejade med diverse olika hushållsbestyr här hemma. Varvade lite med datorstunder också.

Så småningom så började jag också att läsa i en ny bok: "I natt är du död" av Viveca Sten.Dagens Låt - 110421 - Lady Gaga med "Judas" - 2011.


Dagens Låt - 110421 - Lady Gaga med "Judas" - 2011.


"Donatorn" (Your Heart Belongs to Me) av Dean Koontz - 2011 (2008) - Bok---------    

Recension av boken: "Donatorn" (Your Heart Belongs to Me) av Dean Koontz - 2011 (2008) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman) 

---------


"”Det var ingen hjärtattack. Ditt hjärta är förstorat.”

”Men … Jag har alltid hållit mig i form och ätit rätt.”

”Det finns flera möjliga orsaker: Ärrbildning på endokardium, amyloidos, förgiftning …”

”Förgiftning? Vem skulle vilja förgifta mig?”


Vid trettiofyra års ålder verkade Ryan Perry vara i bättre fysisk form än han hade varit vid tjugofyra och han hade allt han kunde önska sig när det gällde hälsa, pengar och kärlek. Ända tills första symptomen dyker upp från ingenstans och Ryan hamnar på väntelista för en hjärttransplantation.

På ett ögonblick förvandlas Ryans liv till en mardröm och flera underliga händelser sker i hans närhet. Han börjar misstänka en konspiration och blir mer och mer paranoid. Men så en tidig morgon ringer telefonen. Man har hittat ett matchande hjärta.

På ettårsdagen av hjärttransplantationen, när mår Ryan bättre än han någonsin gjort, dyker plötsligt anonyma gåvor upp. Först en låda med godishjärtan och sedan ett hjärtformat smycke. Men den mest skrämmande gåvan är en video från en hjärtoperation med ett meddelande: Ditt hjärta tillhör mig. På ett ögonblick har Ryans liv åter igen förvandlats till en fruktansvärd mardröm där någon anser sig ha rätt till allt han äger ..."

 

(Kopierat från bbb.se)


--------- 

Jag har alltid gillat Dean Koontz böcker, ända sedan jag läste boken "Viskningar" för ungefär trettio år sedan. Det var mer skräck och övernaturligt i hans böcker förr. Och nu är det i stället mer kriminalromansaktigt och även en hel del humor i. Jag tycker att båda stilarna är bra. Det här var min fyrtioförsta bok av honom. (Endast Stephen King har jag fler böcker av: sextio stycken).

Den här boken, "Donatorn", var bra, lättläst, spännande, rolig, och inte förutsägbar. Jag gillade storyn, och det finns en hel del tänkvärt i den. 

(Britt-Marie "Bim" Kullin) 

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------

Lägenheten som vi är mycket intresserade av finns nu ute på nätet! :-DJa, nu finns lägenheten ute på både Svensk Fastighetsförmedling och Hemnet.

Här är länk till lägenheten på Hemnet.

Och här är en länk till lägenheten på Svensk Fastighetsförmedling.

Ännu en länk här som går till alla dom tjugotvå bilderna.

Vi är mycket, mycket intresserade av den, och kommer förmodligen med all säkerhet att lägga ett bud på den.

Visning är det inte förrän om elva dagar, söndagen den 1 maj.

Om lägenheten blir vår, så kommer vi antagligen att göra om en del.

Vi kommer nog att ta bort väggen mellan köket och sovrum 2 och göra om det till ett stort kök/matrum.

Vi planerar också att ta bort badkaret och ställa dit en duschkabin och en tvättmaskin/torktumlare istället.

Och så tapetsera, måla, och byta golv i alla rum.

Håll tummarna för oss att lägenheten blir vår! :-DOnsdagen den 20 april 2011.


En mycket lugn och skön dag på jobbet blev det i dag också. Jag var i skalen en stund på morgonen och fixade med grönsakerna. Sen så städade jag ute i matsalarna. Och under lunchserveringen så jobbade jag som andreman.

Vi serverade påsklunch i dag. Och tre av kollegerna var lediga dag. Gick lite tidigare i dag också.

Min lunchtallrik såg i dag ut såhär. Åkte hem direkt efter jobbet. Eftersom det var varmt och ganska så soligt ute, så tog jag med mig min bok ut och så gick jag och satte mig på parkbänken i parken bakom vårt hus. Satt sen där i ungefär en timme och läste.Sen så gick jag en sväng till Centrum för att hämta ut ett bokpaket. Gick och drömde om "min" lägenhet i "mitt" hus när jag gick förbi.

Det här kortet är taget precis utanför kyrkan.Och det här kortet tog jag i går, när jag stod på perrongen på tunnelbanestationen.Köpte mig en glass på vägen hem. Det var min tredje glass för i år av vårens nyheter från GB.När jag sen kom hem igen så delade jag min tid mellan mina vanliga tre aktiviteter. Jag höll på och fixade och grejade med en massa olika diverse hushållsbestyr. Jag satt med datorn. Och jag läste i min bok. Och så lär nog resten av kvällen fortsätta också.


Ny bokutlottning! :-DJa, redan nu så blir det en ny utlottning här i bloggen! Det är min sjunde utlottning, och det blir säkert fler framöver.

Den här gången så är det boken "Vargsläkte" av Caroline L Jensen från Bokförlaget Ord Text Mening.

Förlaget råkade av missag skicka mig två recensionsexemplar, och när jag meddelade dom det så sa dom att det var helt okej att lotta ut ett ex här i bloggen.

Jag har inte hunnit läsa boken själv, men jag tycker att den verkar att vara jättebra! Så var med här nu i min utlottning!

Ingen motivering behövs den här gången heller. Skriv bara att du vill vara med i kommentarerna till det här inlägget.

Lycka till! :-DSista tävlingsdagen är söndagen den 24 april.
Recensionsbok nummer 174 + 175.Recensionsbok nummer etthundrasjuttiofyra är boken "Tjärven" (i e-boksformat) av John Ajvide Lindqvist från Rigmondo.Recensionsbok nummer etthundrasjuttiofem är boken "Stockholm rosé" av Sophia Wolf Lösnitz från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.


Dagens Låt - 110420 - Sunrise Avenue med "Hollywood Hills" - 2011.


Dagens Låt - 110420 - Sunrise Avenue med "Hollywood Hills" - 2011. 


"Inkräktaren" av Håkan Östlundh - 2011 - Bok


---------


Recension av boken: "Inkräktaren" av Håkan Östlundh (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------

 

Den efterlängtade femte delen i deckarserien om Fredrik Broman.

Familjefoton med utstuckna ögon. Skrämmande brev utan avsändare. De nyblivna Fåröborna Henrik Kjellander och Malin Andersson står som levande frågetecken inför hoten som drabbat dem och deras barn. Vem vill göra dem illa?

Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken på största allvar, men kan inte utesluta att alltihop är ett osmakligt skämt. När hoten trappas upp och parets dotter försvinner skingras alla tvivel. Det här är på allvar. Dessutom är det bara början...

När polisen pressar Henrik kommer en gammal infekterad släkthistoria i dagen. Vad fick honom egentligen att återvända till Gotland efter en framgångsrik karriär som fotograf i Stockholm och ute i världen? Är det verkligen någon på den karga ön i Östersjön som vill skada familjen, eller kommer hoten från annat håll?


Medan höstmörkret djupnar håller någon ögonen på familjen och bidar sin tid - väntar på rätt tillfälle att göra upp räkningen.


Inkräktaren är en ovanligt nervkittlande och ruggig historia om svek och mörka hemligheter. Det är den femte fristående boken om Gotlandspolisen Fredrik Broman."

 

(Kopierat från forum.se)


---------


Det här är den femte fristående delen i serien om Gotlandspoliserna. Jag har läst dom fyra tidigare böckerna, och här är en länk till bok nummer fyra, som heter "Blot", där det sen också finns länkar till dom tidigare böckerna.

Håkan Östlundh har också skrivit en annan fristående roman som heter "Jag ska fånga en ängel", som var mycket, mycket bra.

Den här boken, "Inkräktaren", som alltså är den femte fristående boken i serien av Gotlandspoliserna, var den klart bästa boken av dom alla fem böckerna, tycker jag.

Den var väldigt spännande, absolut inte förutsägbar på något sätt, välskriven och lättläst var den också. Gripande och känslosam med.

Så jag kan helt klart rekommendera boken, och för all del alla Håkans Östlundhs böcker. Men jag tror att man har lika stor behållning av den här boken, även om man inte har läst något tidigare av honom. 

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 5 av 5. 

---------

Denna bok var en recensionsbok från Forum Bokförlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Resultatet av min bokutlottning kommer här!


Nu har jag dragit vinnaren i min bokutlottning av boken "Bara ett barn" av Malin Persson Giolito. Och jag har skickat ett mail till dig som vann.

Jag vet inte vad som har hänt med min webcam... För ljudet och filmen är helt osynkroniserade... Tyvärr... :-/

Det här var min sjätte utlottning. Och den kommer en sjunde när som helst. ;-D


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 19/04.Eftersom det är påsklovsvecka så blev det en lite annorlunda kväll på "Kör för alla!".

Vi tränade bara på två av konsertlåtarna: "Alla vill till himmelen" och "Waka Waka". (Låtarna finns i tidigare inlägg).

Sen körde vi sex stycken gamla låtar som har sjungits tidigare genom åren.

En var "Love me Tender". (Har bloggat om den tidigare).

Och så var det följande fem låtar:


Tisdagen den 19 april 2011.


En ungefär likadan arbetsdag som i går, hade jag i dag. 

På eftermiddagsfikat så hade vi lite påskfirande. Vår husmor ska vara ledig i morgon och övermorgon, så därför så uppvaktade vi henne i dag med påskpresenter. Hon fick en stor bukett med tulpaner, en påskprydnadssak, och lite påskgodis.

Och så gav hon oss små påskpresenter. Ett varsitt litet påskägg fick vi alla, med två små chokladkaniner i, och en liten rolig prydnadssak/leksak.Åkte hem direkt efter jobbet. Gick direkt sen en sväng till Centrum för att hämta ut ett bokpaket på Hemköp. Gick en liten extra sväng sen i det sköna vädret.

Sen gick jag hem och höll på med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Gjorde mig sen i ordning för att åka iväg in till stan och till "Kör för alla!".


Recensionsbok nummer 173.Recensionsbok nummer etthundrasjuttiotre är boken "Vargsläkte" av Caroline L Jensen från Bokförlaget Ord Text Mening.


Dagens Låt - 110419 - Britney Spears med "Till The World Ends" - 2011.


Dagens Låt - 110419 - Britney Spears med "Till The World Ends" - 2011.


"Jordens väktare" av Dan Buthler & Dag Öhrlund - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Jordens väktare" av Dan Buthler & Dag Öhrlund (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman) 

---------


"

Det stinker av frän rök och bensin. Han hör ljudet från en rasande brand och människor som skriker.

Han anstränger sig för att komma ihåg var han är, och varför? Långsamt kommer delar av minnet tillbaka i fragment. Ukraina. Konvoj. Utrikesministern.
Så kommer smärtan. Först dämpad av det märkliga tillstånd hans hjärna befinner sig i, men snabbt ökande när han mödosamt stödjer sig på armbågarna, försöker sätta sig upp.

Långsamt låter han blicken glida från höger till vänster. Tre bilar måste ha varit inblandade i en våldsam kollision. Han ser kroppar som ligger helt stilla på vägbanan. Några av dem är inte hela längre.
Smärtan hugger tag igen, sliter och skär. Varför sticker den där blänkande metallbiten ut ur magen och varför i en så märklig vinkel?
Han öppnar munnen för att ropa men inte ett ljud kommer över hans läppar.


När USA:s utrikesminister mördas vid ett statsbesök i Ukraina får Nicholas Shy i uppdrag att leda jakten på de skyldiga. Ingen tar på sig ansvaret och snart sker fler terrorattentat över hela världen − kasinon, gasledningar och kemiska fabriker sprängs, tåg fulla av människor kraschar, flygplan exploderar och elnät saboteras. En vansinnig jakt mot klockan inleds.
När terroristerna skickar sina krav till CNN, där Shys svenska flickvän Jessica Björk jobbar, sprider paniken sig över världen. Deras förhållande blir alltmer ansträngt när de försöker hålla isär yrkesroller och privatliv samtidigt som Jessica brottas med en mörk hemlighet.

Efter en rad kriminalromaner om polisen Jacob Colt kommer nu duon Buthler & Öhrlund med en spänningsroman som har hela världen som scen."


(Kopierat från bbb.se)


--------- 

Jag har läst alla Buthler & Öhrlunds tidigare böcker. Fem böcker om polisen Jacob Colt och hans kollegor har det utkommit hittills. Alla fem var mycket bra, och fick en fyra i betyg av mig. Här är en länk till min recension av bok nummer fem, där det också finns länkar till dom tidigare böckerna.

Buthler & Öhrlunds sjätte bok handlar inte om Jacob Colt & Co, och om Sverige. Utan det här är, som det står om boken på förlagets hemsida, "en spänningsroman som har hela världen som scen".

"Jordens väktare" är en tjock bok med 666 sidor, men ändå mycket lättläst. Den handlar om ett väldigt aktuellt ämne: terrorattentat. Välskriven, intressant, bra, och tankeväckande, är ord jag vill säga om boken.

Kan helt klart rekommendera den här boken, och även författarparet Buthler & Öhrlunds tidigare utgivning. 

(Britt-Marie "Bim" Kullin) 

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------     


Måndagen den 18 april 2011.


Påsklov hos oss den här veckan, och det innebär en lugn arbetsvecka för oss. Vi har bara fritidsbarnen, mellanstadieverksamhetsbarnen, och påsklovsskolebarnen som äter hos oss. Och av våra skickningar så har vi också bara några stycken.

Det innebär att vi får en lite lugnare och skönare vecka. Vi hinner med lite extra städning. Och flera av oss passar också på att ta ledigt. I dag var två av kollegerna lediga.

Jag jobbade först i skalen, och sen under lunchserveringen så jobbade jag som andreman i matsalen.

Vi serverade korv med potatismos i dag.

När vi hade städat undan efter dagens jobb, så avslutade vi dagen med ett APT (ArbetsPlatsTräff).

Så här såg min lunchtallrik ut i dag.När jag kom hem från jobbet så var jag bara inne en kort stund. Och sen så gick jag ut på en promenad. Strålande solsken, klarblå himmel, en lätt ljum vind, cirka sexton plusgrader. Helt underbart vårväder alltså! :-D

Jag promenerade hem till Jimmy i Fagersjö, och det tog cirka en halvtimme. Han var ledig från jobbet i dag.

Här är jag mittemellan Farsta och Fagersjö, och bron man ser går över till Farstanäset.Här är ett kastanjeträd som börjar få stora knoppar nu. Focuset på fotot blev lite fel...När jag kom fram till Jimmy så ville jag inte gå in, eftersom det var så skönt... Så Jimmy lyfte ut en stol till mig från balkongen, och så satt jag och solade på hans bakgård i ungefär en halvtimme.Sen så åkte Jimmy och jag hem till mig i Farsta. Jimmy hade sina arbetsbyxor med sig, som jag hjälpte honom med att lägga upp, och sy på maskin.

Han åt sen middag här med mig, innan han åkte hem till sig igen.

Jag satte mig sen på min balkong, i eftermiddags/kvällssolen, och läste i min bok.Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Han gjorde sig snabbt i ordning, och åt middag, och sen stack han iväg mot Söderstadion för att se Hammarby spela sina första hemmamatch.

Jag flyttade sen in från balkongen när solen försvann där, och fortsatte att läsa i vardagsummet. Läste också så småningom ut boken "Jordens Väktare" av Buthler & Öhrlund.


Dagens Promenad - 2011-04-18.Promenad hemifrån mig i Farsta och hem till Jimmy i Fagersjö. 


Dagens Låt - 110418 - Danko Jones med "I Think Bad Thoughts" - 2011.


Dagens Låt - 110418 - Danko Jones med "I Think Bad Thoughts" - 2011. 


Söndagen den 17 april 2011.


Vaknade halvsju i morse också, precis som i går... Men i dag så kunde jag i alla fall somna om efter en stund, och sov sen till halvåtta när mobilen larmade.

Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade sen halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr så åt vi frukost, drack kaffe, och hade en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag.

Själv så satte jag mig i solskenet vid den franska balkongen i vardagsrummet, och så läste jag i min bok.Sen vid strax före elva så packade jag ner min dator och så gick jag mot Centrum. Tog sen bussen hem till Jimmy, eftersom Borzko behövde bilen senare under dagen.

Länge sedan jag åkte buss... Kan inte ens komma ihåg när det var. Jag åker ju alltid bil, utom när jag ska till stan, då jag åker tunnelbana.Jimmy skulle ha tvättstugan mellan ett och fyra och skulle bara vara hemma. Och jag ville gärna vara i solen. Och vi har ju ingen sol på vår balkong på dagen... Så jag åkte hem till Jimmy för att sitta och sola på hans balkong, sällskapa med honom i tvättstugan, och sen äta middag tillsammans.

Kom hem till Jimmy vid elvatiden. Och vi satte oss då direkt båda två på hans balkong och njöt av den underbara solen.Jimmy har sol på sin balkong från tidiga morgonen till framåt tvåtiden.Gick till tvättstugan sen ett par gånger under eftermiddagen.

Sen vid fyratiden så promenerade vi bort till Fagersjö Pizza & Grill och åt middag.(Och, ja... jag vet att jag har ätit "skräpmat" nu i tre dagar i rad... Ni behöver inte påpeka det... ;-D)Fina krokusar utanför Jimmys port.Efter middagen fikade vi hemma hos Jimmy. Och sen så satte sig Jimmy framför sin dator. Och jag satte mig i hans soffa med min dator i knäet.Efter att Borzko hade tränat på gymmet så åkte han till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb. Sen åkte han i vår bil hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök. När han sen åker därifrån så kommer han förbi här och hämtar upp mig. Förmodligen vid halvåttatiden. Och resten av kvällen blir det nog förmodligen bokläsning hemma i soffan.Det har varit en mycket härlig, trevlig, och mysig helg! Helt perfekt! :-D (Saknat Jenny lite bara...) <3
Farstavägen 91, 14 tr.


Tänker väldigt mycket på lägenheten som vi är intresserad av... Här har jag markerat "vår" balkong med en gul stjärna. Det här kortet är taget från den balkongen, och visar utsikten ut över Farsta Centrum. Den gula stjärnan är på huset där mina föräldrar bor.Ni missar väl inte min bokutlottning?!Här är länk till bokutlottningen.

Kommentera i det blogginlägget om du vill vara med i utlottningen.


"Tjärven" av John Ajvide Lindqvist.


Den här måste jag ju definitivt läsa! Jag älskar John Ajvide Lindqvists böcker! ;-D


Brolle & Caroline af Ugglas: "Me and Bobby Mc Gee.


Skön version av "Me and Bobby McGee" med Brolle och Caroline af Ugglas.


Dagens Låt - 110417 - Veronica Maggio med "Jag kommer" - 2011.


Dagens Låt - 110417 - Veronica Maggio med "Jag kommer" - 2011.


"Grown Ups" - 2010 - Film - Dvd"Grown Ups" - 2010 - Genre: Komedi

"Att bli äldre är verkligen inte detsamma som att bli vuxen! Komedistjärnorna Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade och Rob Schneider spelar fem barndomskamrater som träffas en helg för att återuppliva gamla minnen. Att dessa herrar numera är respekterade affärsmän, äkta män och fäder spelar ingen roll – när de möts igen blir de som barn på nytt. Denna både galna och hjärtvärmande film visar att män innerst inne alltid kommer att förbli pojkar..."

Rätt så rolig komedi med låg nivå på humorn... ;-D 

Betyg: 3 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Körslaget - 2011 - 16/04.Då blev det alltså "Team Lisa" som åkte ut ur "Körslaget" i går kväll. Väldigt synd tycker jag, eftersom dom var mycket bra. Men å andra sidan så vet jag inte vilka jag tycker skulle ha åkt ur istället... Alla fyra körerna var jättebra i går.


"I Am Number Four" - 2011 - Film - Bio"I Am Number Four" - 2011 - Genre: Action, Sci-Fi

"John Smith ser ut som vilken high school-student som helst. Men han är en ung man med enastående talanger, jagad av en hänsynslös fiende som skickats för att döda honom. Ständigt på flykt tillsammans med sin beskyddare Henri är John alltid den nya killen i skolan. Men i den lilla stad i Ohio som för tillfället är hans hem upplever John saker som förändrar hela hans liv - sin första kärlek, nya krafter och en koppling till fler som delar hans enastående öde."

En helt okej action-/science fiction-film. Inget speciellt, men helt klart sevärd. 

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Lördagen den 16 april 2011.


Vaknade klockan halvsju i morse, och kunde inte somna om. Klockan sju hade jag tröttnat på att ligga och vrida och vända på mig och försöka att sova, så då gick jag upp istället. (Jag tror att det snurrar för mycket i huvudet just nu på mig. Tänker för mycket på lägenhetsköp... ;-D)

Duschade och gjorde mig i ordning. Och sen åt jag frukost, drack kaffe, och läste nyheter i datorn.

Borzkos mobil larmade sen klockan halvnio, och då gick han upp. Vi hade en liten pratstund, och sen så gick jag iväg ut och till Solakuten. Solade i en halvtimme som vanligt.När jag kom hem igen så hade Borzko gått iväg till Farstahallen för att träna.

Jag satte mig i solen vid vår franska balkong i vardagsrummet, och läste i min bok.Satt i någon timme och läste. Och sen vid strax före elva så gick jag iväg för att möta upp mina föräldrar för att gå på en promenad med dom.

Beundrade "mitt" hus på vägen dit...Vi gick sen ner mot sjön Magelungen och följde den fina promenadvägen längs sjön.

Här står mamma och pappa och njuter av solen och utsikten.Vi gick en bit bort mot Farsta Strands-hållet, och sen vände vi och gick samma väg tillbaka.

Borzko ringde när han hade tränat klart, och han kom då och mötte upp med oss.

Många fina vårtecken såg vi längs promenaden. Här är vitsippor, blåsippor, och vårlök.Även träd och buskar börjar att blomma och få blad. Här är en sälg.Vi promenerade sen bort mot Farsta Gård för att fika. Många satt utomhus och fikade där, men mamma ville sitta inne, så då gjorde vi det.


Så småningom så gick vi alla fyra mot Centrum. Här är Borzko, Mamma och Pappa längs vägen.I Centrum sa vi hej då, och gick åt olika håll. Borzko och jag gick till Clas Ohlson för att handla några glödlampor, och sen gick vi hem.

Vi var bara hemma en kort stund, och sen tog vi bilen och åkte till Heron City i Kungens Kurva, för att se på bio.

Det här kortet tog jag inne på toaletten vid bion.Vi såg filmen "I am number four" och recension kommer som vanligt i ett eget inlägg.

När bion var slut åkte vi hem, och kom hem vid strax före sex. Och då blev det middag.Efter middagen sen så satte vi oss uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn i knäet en stund.Klockan åtta så ska vi titta och lyssna på "Körslaget". Och efter det så blir det nog så att vi tittar på en dvd-film.Dagens Promenad - 2011-04-16.Dagens Promenad via RunKeeper stämmer inte riktigt. För jag glömde att pausa RunKeeper när vi fikade på Farsta Gård. Så promenaden var nog egentligen kanske cirka en och en halv timme.


Dagens Låt - 110416 - Jessie J feat. B.o.B. med "Price Tag" - 2011.


Dagens Låt - 110416 - Jessie J feat. B.o.B. med "Price Tag" - 2011.


Ny lägenhet på gång... ;-)


I dag så fick jag 15 stycken fotografier mailade till mig från vår mäklare. Det är på en 3:a på 64 kvm som ligger på våning 14 i höghus nummer 1 av dom 3 gråa 16-våningshusen som ligger precis bredvid centrum.

Det är ett dödsbo, och allt är inte riktigt klart med papperen, så den finns inte varken på Svensk Fastighetsförmedling eller på Hemnet än. Förhoppningsvis så kommer den väl in i början på nästa vecka. Och kanske att det blir visning i påskhelgen.

Vi är grymt sugna på att buda på den. Men vi kommer att renovera den en hel del innan vi flyttar in, om vi köper den.

Jag vågar inte lägga in några av fotografierna här, för jag vet inte om det är okej. Men så fort den finns ute på nätet så ska jag blogga foton här.

:-D


"The Other Guys" - 2010 - Film - Dvd


"The Other Guys" - 2010 - Genre: Komedi, Action

"De misslyckade New York-poliserna Gamble och Hoitz är dömda till ett liv vid skrivbordet. De hatar varandra och deras enformigt meningslösa jobb som tvingar dem att leva i skuggan av de två största och tuffaste snutarna inom poliskåren. Men när dessa två går ner för räkning får Gamble och Hoitz sin stora chans. De snubblar över något som kan visa sig vara det största brottet på åratal - kan de skärpa sig och lösa fallet utan att varken ha ihjäl varandra eller riva hela New York på kuppen?"

(Kopierat från Lovefilm)

En ganska så ordinär actionkomedi. Halvrolig och rätt så sevärd. Men inte mer än så. 

Betyg: 3 av 5

Filmens trailer:


"Så ska det låta" - 2011 - 05 - 15/04"Så ska det låta" var som vanligt bra! Bäst i kväll tyckte jag att Nanne Grönvall var!


Fredagen den 15 april 2011.


I dag blev det en lite lugnare och annorlunda dag på jobbet. Hela skolan hade "Öppet Hus" i går kväll, och var kompensationslediga i dag. Så vi serverade bara mat till fritidsbarnen och mellanstadieverksamhetsbarnen. Cirka etthundratrettio ätande hade vi bara i dag. Och så hade vi förstås våra vanliga skickningar som vi lagade och skickade mat till.

Arbetsdagen började med sovmorgon för mig, eftersom jag jobbar med mellanmålet den här veckan. Kom alltså till jobbet klockan sju, och började då direkt med morgonfika.

Sen vid halvåttatiden så satte sig jag och vår husmor, Mita, ner och hade utvecklingssamtal. Vi satt i nästan en och en halv timme och pratade. Och jag tyckte att det var ett mycket bra och givande samtal.

Efter det så åt vi lunch. Och sen gick jag in i diskrummet och tog hand om förmiddagsdisken.

Under lunchserveringen sen så var jag också i diskrummet och hade hand om diskplock och grovdisk.

Vi serverade kycklingnuggets med makaroner i dag.

Och slutligen så jobbade jag alltså med mellanmålsserveringen.

Så här såg min lunchtallrik ut i dag.Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom, eftersom han hade haft sin veckans lediga dag i dag. Han hade putsat alla fönster i dag. Jag hade sagt att jag tyckte vi skulle ta hem en fönsterputsningsfirma den här gången, eftersom det är så pass billigt nu med RUT-avdraget. Men han ville göra det själv, och då fick han så klart det. (Men flyttar vi högt upp i ett höghus, då får han INTE göra det!) ;-D

Jag ringde till Mamma och Pappa och frågade om dom ville ha besök, men i dag mådde Mamma inte så bra, så det blev inte besök där.

Jimmy kom hit strax efteråt, direkt från jobbet. Han skulle åka och tvätta bilen, så jag gjorde honom sällskap till "Wash & Drive" i Fagersjö.Sen så åkte vi tillbaka hit till Farsta, och Jimmy var kvar en stund. Först så bytte han ut sina skylthållare och registreringsskyltar till nya och fräscha. Sen så fikade vi alla tre.

Jimmy åkte sen hem till Fagersjö, och sen så skulle han vidare hem till en kompis.

Borzko och jag gick till Centrum. Först så gick vi till Burger King och åt middag.Sen gick vi till Hemköp och handlade.

När vi kom hem igen så satt Borzko och läste i sin bok en stund. Och jag satt med datorn.

Klockan åtta satte vi igång teven, och nu tittar och lyssnar vi på "Så ska det låta".

Efter det så ska vi nog titta på en dvd-film.


Recensionsbok nummer 171 + 172.Recensionsbok nummer etthundrasjuttioett är boken "Donatorn" av Dean Koontz från Bokförlaget Bra Böcker.Recensionsbok nummer etthundrasjuttiotvå är boken "De icke synliga" av Fredrik Härén från Bokförlaget Forum.


Dagens Låt - 110415 - Petter feat. Adolphsson & Falk med "Krafter" - 2011.


Dagens Låt - 110415 - Petter feat. Adolphsson & Falk med "Krafter" - 2011. 


Torsdagen den 14 april 2011.


Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter för mig i dag precis som i går. Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och vi serverade pannkakor med sylt. Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.

Till eftermiddagskaffet fick vi en jättegod och fin påsktårta. Det var expeditionen/ledningen som bjöd på den.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade med lite diverse saker här hemma en stund. Och pratade också en hel del i telefonen.

Sen gick jag ut en sväng. Först gick jag till Centrum och till Svensk Fastighetsförmedling för att lämna in några papper.

Efter det så gick jag till Pressbyrån och köpte mig en glass. Det var årets andra glass av nyheterna för i år. Det blev en Magnum Caramel & Nuts.Gick sen en liten kort sväng i det sköna eftermiddagsvädret.

Beundrade all vacker scilla.Och så gick jag och tänkte på att det snart kommer att utannonseras en trerumslägenhet på fjortonde våningen i det här huset. Det är det huset som ligger närmast Centrum av dom där tre husen. Och det är någon av dom två balkongerna som ligger trea uppifrån. Vi ska i alla fall gå och titta på den när det blir visning. Och kanske att vi kommer att buda på den... ;-)Nu blir det nog bokläsning större delen av kvällen. Ska börja att läsa i boken "Jordens väktare" av Buthler & Öhrlund.

Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Låt - 110414 - Robyn med "Indestructible" - 2010.


Dagens Låt - 110414 - Robyn med "Indestructible" - 2010. 


Bokutlottning!Malin Persson Giolitos bok "Bara ett barn" kommer ut i pocket på onsdagen den 20 april, och det vill hon fira med att lotta ut signerade böcker i några bloggar, bland annat min.

Så en signerad pocketbok kommer jag nu att lotta ut här. Ni behöver inte göra något speciellt för att delta i tävlingen, bara skriva en kommentar i det här inlägget.

Ni har en vecka på er. För jag kommer att dra vinnaren på pocketutgivningsdagen nästa onsdag den 20 april. Så ni måste skriva er kommentar senast på tisdagskvällen före klockan tolv.

Här är kopia av min recension av boken:---------    

Recension av boken: "Bara ett barn" av Malin Persson Giolito (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman) 

---------


"Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem.

Misstankarna tas på största allvar. Alex tvångsomhändertas av socialen och polisen inleder en brottsutredning för att ta reda på vem det är som har behandlat Alex så illa. Sophia Weber, delägare på en liten advokatbyrå i Gamla stan, utses till Alex advokat. 

Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd.
"

 

(Kopierat från piratförlaget.se)


--------- 

För lite drygt ett år sen så läste jag Malin Persson Giolitos debutroman: "Dubbla slag", som utkom 2008. (Här är en länk till min recension av den boken).

Nu har Malins andra bok kommit ut: "Bara ett barn", och den var en helt annan typ av bok än Malins första tycker jag. Och den var mycket, mycket bättre. 

Boken är otroligt gripande, hemsk, och rörande. Men också positiv, engagerande, lättläst, och väldigt bra! 

Jag rekommenderar verkligen boken till alla. Och den handlar om ett mycket aktuellt ämne, och har mycket verklighet i sig. 

(Britt-Marie "Bim" Kullin) 

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------


Onsdagen den 13 april 2011.


I dag jobbade jag som vanligt i min egen skola igen. Städning av matsalarna först. Sen morgondisken. Och under lunchserveringen var jag också i disken, och hade hand om diskplock och grovdisk. Slutligen så jobbade jag på mellanmålsserveringen.

Vi serverade köttgryta med kokt potatis i dag. Och vår salladsbuffé.

Nästan fulltalig personalstyrka var vi i dag. Bara en av kollegerna som var i väg på ett möte större delen av dagen.

Min Dagens Lunchtallrik såg ut så här.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på lite och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma.

Klockan fem sen så kom vår Mäklare från Svensk Fastighetsförmedling hit. Han skulle värdera vår lägenhet och informera om hur det går till att sälja vår lägenhet.

Lite över en timme var han här och tittade och pratade.När Borzko sen kom hem från jobbet så satt vi länge och pratade om vad Mäklaren hade sagt, och planerade lite om hur vi ska göra.

Satte mig sen så småningom vid datorn, för att blogga ikapp sen i går.

Och så här fina blommor hade Borzko med sig hem från jobbet till mig!Han vet att jag älskar tussilago, så när han såg en massa i Enköpingstrakten, så stannade han och plockade dom till mig! Himla gulligt av honom tycker jag! :-D <3


"Tampons for free"Bloggade ju om "Tampons for free" för ungefär tre månader sen. Och jag måste ju bara återigen tipsa om det! Man får en ask med åtta tamponger i, varje månad, mot att man svarar på några frågor om reklamen på asken. Helt suveränt!

Här är länk om ni vill registrera er!


Recensionsbok nummer 169 + 170.Recensionsbok nummer etthundrasextionio är boken "Jordens Väktare" av Buthler & Öhrlund från Bokförlaget Bra Böcker.Recensionsbok nummer etthundrasjuttio är boken "I natt är du död" av Viveca Sten från Bokförlaget Forum.


Dagens Låt - 110413 - Lillasyster med "Så jävla bra" - 2011.


Dagens Låt - 110413 - Lillasyster med "Så jävla bra" - 2011.    


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 12/04.Som vanligt var det lika roligt på gårdagens körträning, som det alltid är. Vi sjöng cirka tjugo minuter över tiden också, och det är ju bara kul! Skulle kunna sjunga hur länge som helst! ;-D

Vi tränade på dom tolv låtarna som vi ska ha på vårens konsert.

Här är en länk till dom låtarna på Spotify.

Sen så berättade Caroline att vi kanske ska få vara med henne och spela in en reklamfilm. Eller om det kallas för informationsfilm. Det är i alla fall för Returpack / pantamera.nu. Om det blir av så blir det antagligen i slutet av augusti. Men det kan också bli i maj. Jag har i alla fall sagt till på jobbet redan i dag att jag i så fall vill vara ledig en dag. För det beräknas tydligen ta sex-sju timmar sa Caroline.

Här är en länk till Returpack / pantamera.nu där man kan se dom sju filmerna som dom har gjort tidigare.

Och här är en av dom. 


Tisdagen den 12 april 2011.


Arbetsdagen i går blev lite annorlunda än mina vanliga jobbdagar. Och det var för att jag var nere i vår annexskola och vikarierade på grund av personalbrist där.

Fast först så jobbade jag några timmar på min ordinare arbetsplats. Och sen vid strax efter nio så åkte jag ner till annexskolan.

Jobbade sen där resten av dagen.Åkte sen hem direkt efter jobbet. Hade tänkt mig ett stort glas kaffe och en stund vid datorn när jag kom. Men det fick jag inte.. För det var strömavbrott här när jag kom hem..

Gick en sväng till Centrum istället då, och hämtade ut två stycken bokpaket.

Och strax innan jag sen skulle åka iväg in till stan, så kom strömmen tillbaka.

Åkte sen in till stan och mötte upp med syrran, och så var vi på "Kör för alla!" i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan.

Kom hem igen vid niotiden. Te, mackor, och en pratstund med Borzko blev det då, innan det var sängdags.


Dagens Låt - 110412 - Black Stone Cherry med "White Trash Millionaire" - 2011.


Dagens Låt - 110412 - Black Stone Cherry med "White Trash Millionaire" - 2011. 


Bloggar ikapp i morgon! ;-D


Jobbat.
Strömavbrott på eftermiddagen.
"Kör för alla".

Bloggar ikapp i morgon. Kom hem sent från kören, och tänkte försöka att komma i säng rätt så tidigt i kväll.


Måndagen den 11 april 2011.


Måndag igen och jobb igen förstås. Den här veckan jobbar jag med mellanmålet, och det innebär att min arbetstid då är ändrad från sex till två, till sju till tre.

Började alltså klockan sju i dag, och arbetsdagen började då med morgonfika. Efter det så städade jag i matsalarna. Och sen gick jag in i disken och tog hand om förmiddagsdisken.

Under lunchserveringen sen så var jag också i diskrummet, och hade hand om diskplock och grovdisk. Och slutligen så jobbade jag då alltså med mellanmålet.

Vi serverade fiskpanetter, kokt ris, och filsås i dag. Och vår salladsbuffé.

Personalbrist hade vi i dag, så det blev en rätt så stressig dag i disken under lunchserveringen.

Min lunchtallrik i dag såg ut så här.Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy hade en ledig dag i dag, och han kom och mötte upp med mig när jag kom hem.

Sen åkte vi iväg i hans bil för lite shopping. Först åkte vi till Biltema i Haninge och köpte en ny bilsterero till mig. Den har jag redan bloggat om i tidigare inlägg.Vi åkte sen till Willys i Länna för lite inköp av mat och annat.Sen åkte vi först hem till Jimmy och packade upp hans varor.

Köpte sen med oss grekiska hamburgare på Hamburgarprinsen i Fagersjö, och åkte hem till mig i Farsta.

Vi åt vår middag, fikade, satt och pratade en stund, och packade upp mina varor.Jimmy åkte sen hem till sig igen. Och jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.

Borzko kom sen så småningom hem från jobbet. Efter att han hade ätit middag, så gick han ut till bilen och kopplade in vår nya bilstereo.

Sen åkte vi båda två en snabb sväng hem till Jimmy i Fagersjö, för han skulle hjälpa oss med en sak.

När vi sen kom hem igen, så satt Borzko och läste i sin bok resten av kvällen. Jag satt mest med datorn. Bland annat så satt jag mycket och tittade på lägenheter... ;-)Dagens Shopping - 110411 - Bilstereo.En ny bilstereo köpte vi i dag. Jag ville ha en ny med AUX så jag kan lyssna på Spotify i min iPhone4 utan att ha krångel med min hållare som inte har fungerat riktigt som jag har velat. Nu kopplar jag bara in mobilen direkt i bilstereon med en sladd. Finns också USB och minneskortsläsare om jag skulle behöva. Och så klart CD-spelare som stöder MP3-filer.


Dagens Låt - 110411 - Sucker Punch Soundtrack - "Sweet Dreams (Are Made Of This)" - 2011.


Dagens Låt - 110411 - Sucker Punch Soundtrack - "Sweet Dreams (Are Made Of This)" - 2011.


"Alla själars natt" (A Discovery of Witches) av Deborah Harkness - 2011 (2011) - Bok---------    

Recension av boken: "Alla själars natt" (A Discovery of Witches) av Deborah Harkness - 2011 (2011) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman) 

---------


"

Storslagen läsning för alla älskare av magi, vampyrer och romantik.

I Bodleian Library i Oxford hittar forskaren Diana Bishop av en slump ett förhäxat alkemistiskt manuskript. Hennes upptäckt sätter igång mystiska skeenden och det dröjer inte länge förrän biblioteket hemsöks av demoner, häxor och vampyrer. Diana har snubblat över en hemlighet som varit dold i sekler.

Diana försöker glömma den mystiska boken. Ända sedan hennes föräldrar dog en våldsam död har hon förträngt sitt ursprung, även om hon hela tiden känt magikernas blod strömma i ådrorna. Men manuskriptet lämnar henne ingen ro och snart står det klart att hon är den enda som kan bryta dess förtrollning.

Mot sin vilja blir Diana indragen i ett skeende hon inte kan kontrollera och dessutom tvingas hon långsamt erkänna för sig själv att hon blivit förälskad i den som borde vara hennes största fiende - den bildsköne vampyren Matthew som verkar ha egna orsaker att intressera sig för manuskriptet.

Deras kärlek är lika omöjlig som den är förbjuden, men attraktionen mellan dem är så stark att de bryter alla uråldriga tabun. På grund av deras relation hotar ett krig att bryta ut mellan jordens alla övernaturliga väsen och de är själva fångade i dess mitt.

Alla själars natt är fascinerande och beroendeframkallande läsning, till lika stora delar historia och magi, romantik och spänning. Deborah Harkness debutroman är intelligent skriven underhållning som för tankarna till vampyrgenrens mästare Anne Rice. Som en blandning av Harry Potter, Twilight och True Blood, för en vuxen publik. Harkness har en bakgrund som historiker och boken präglas av hennes stora kunskap om historia och vetenskap."

 

(Kopierat från forum.se)


--------- 

Den här boken var väl i och för sig rätt så bra, men alldeles för lång, tycker jag.

Boken började bra, och jag har egentligen absolut ingenting emot tjocka böcker. Tvärtom, så älskar jag tjocka böcker. Men den här boken var alldeles för omständlig och utförlig. Sjuhundra sidor hade lätt kunnat kortats ner till hälften. Och eftersom boken är den första delen i en trilogi, så har den ju inget riktigt slut heller. Men jag kommer nog inte att läsa fortsättningen tror jag.

Det är inte ofta som jag inte fullföljer läsandet av en bok. Men den här gången var det väldigt nära att jag slutade efter ungefär halva boken. Fast till slut så läste jag i alla fall ut boken.

En trea får i alla fall boken av mig. För den är välskriven och ämnet är intressant. 

(Britt-Marie "Bim" Kullin) 

---------   

Betyg:  3 av 5.  

--------- 

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------   


Söndagen den 10 april 2011 - Eftermiddagen.


Borzko kom hem vid strax före tolv, och då blev det lite lätt lunch och en fika.

Sen så gick vi iväg för att gå på en lägenhetsvisning.

Som jag har skrivit tidigare, så är vi jätteintresserade av dom tre gråa sextonvåningarshusen som står precis bredvid Centrum. Men vi vill bo högt upp, och vi vill ha kvällssol.

(Här är en länk till tidigare blogginlägg).

(Och längst ner i det här inlägget har jag också bloggat lite om det).

Dom lägenheterna som vi tittade på i dag, har inte kvällssol. Men vi ville gå på visningarna ändå, för att se hur dom är planerade, träffa mäklarna, se hur många intresserade det kommer, och lite annat.

Den första lägenheten visades av Mäklarhuset, och vi tittade och pratade lite med mäklaren där.

Sen gick vi hem igen, och satt och läste i någon timme.

Och sen gick vi till den andra visningen som visades av Svensk Fastighetsförmedling. Och det var den mäklaren som vi har anlitat för att värdera vår lägenhet. Han kommer och gör det i nästa vecka.

Vi tittade även på den andra lägenheten och pratade med mäklaren.

Sen så mötte vi en man som bodde i en trea på samma plan. Och när han hörde att vi var mycket intresserade av treor med kvällssol, så bjöd han in oss till honom för att titta på den.

Så Borzko och jag gick med honom in, där hans fru också var. Jättetrevliga var dom, och vi fick gå runt och titta i hela deras lägenhet.

Och en sån lägenhet skulle vi verkligen vilja ha! En trea på 64 kvm, månadsavgift 2.600:-, och sol från tidiga eftermiddagen och långt in på kvällen.

Så det är väl bara att vänta på att en sån lägenhet blir ledig någon gång. För fyrorna har inte kvällssol alls. Och femmorna blir nog lite för stora och för dyra. Men det finns 83 stycken treor i dom tre husen, som förmodligen har kvällssol allihopa. Fast jag vill inte bo för långt ner, så att träden skuggar.

Tog ett fotografi när vi stod på balkongen på tolfte våningen, på husen där vi bor. På det undre kortet har jag märkt ut var vi bor.När vi kom hem igen från den andra visningen, så åkte Borzko iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök. Och jag satte mig med datorn och boken.


Söndagen den 10 april 2011 - Morgonen + Förmiddagen.


Min mobil larmade klockan halvåtta i morse också, som oftast på lediga dagar. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen blev det frukost, kaffe, och nyhetsläsning i datorn.

Borzko hade gått upp redan klockan sju. Sen stack han iväg strax före åtta, för han ville vara där klockan åtta, när dom öppnade, på OKQ8:s gör-det-själv-hall. Han skulle byta till sommardäck, och fixa lite annat på bilen.

Jag höll på och plockade med lite här hemma. Och satt lite vid datorn. Sen stack jag iväg ut på en promenad vid halvtiotiden.

Jag var ute och gick i en timme och en kvart. Strålande solsken var det, och jättevarmt och skönt i lä och sol. Men ganska så blåsigt, så det var lite kyligt i skuggan och där det var blåsigt.

Som nästan alltid så gick jag ner till sjön Magelungen och gick längs den fina promenadvägen där. Här är några kort från sjön.Myrstackar med massor med myror såg jag. Massor med scilla överallt. Och många blåsippor också.När jag kom hem igen så hade Borzko kommit hem från OKQ8. Han hade bytt från vinterdäck till sommardäck. Och han hade bytt ut vindrutetorkarna till nya. Satt upp mina nya registreringsskyltar plus nya skylthållarna hade han också gjort. Och tvättat bilen inuti och utanpå, och även dammsugit den inuti. Så nu är vår bil verkligen vårfin! 

Borzko hade sen åkt iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb. Han kommer väl snart hem igen, vid tolvtiden förmodligen. Då ska vi äta lite lunch och ta en fika. 

Sen i eftermiddag så ska vi gå på två lägenhetsvisningar. Det är i dom tre husen som vi är lite sugna på att bo i. Vi vill inte ha någon av dom här två, för dom har balkongerna åt fel håll. Men eftersom vi aldrig har varit inne i dom husen, kan det vara kul att titta på lägenheterna ändå. Så vet vi lite hur dom ser ut, tills någon gång när det blir andra lägenheter lediga, med förhoppningsvis balkonger med kvällssol.

Det här kortet på dom tre husen har jag tagit från vår balkong.Här har jag bloggat om den ena lägenheten förut.

Och här är länk till den andra lägenheten.
Dagens Promenad - 2011-04-10.RunKeeper förlorade satellitkontakten en stund i dag, i ungefär en kvart. Så promenaden var egentligen en timme och åtta minuter, och inte i femtiofyra minuter som det står här. Mellan dom två gråa nålarna registrerade den inte tiden.


Dagens Låt - 110410 - Sucker Punch Soundtrack - "I Want It All - We Will Rock You" - 2011.


Dagens Låt - 110410 - Sucker Punch Soundtrack - "I Want It All - We Will Rock You" - 2011. 


"127 Hours" - 2011 - Film - Dvd"127 Hours" - 2010 - Genre: Drama, Äventyr

"Den sanna berättelsen om äventyraren Aron Ralston som under en klättring råkar ut för en olycka och blir fastkilad i en bergsklyfta. Medan han svävar mellan hopp och uppgivenhet går han igenom sitt liv, sina framgångar, motgångar och tiden han fått spendera med de han älskar. Tankarna ger honom styrka och han fattar ett beslut: Han ska överleva."

(Kopierat från Lovefilm)

En mycket spännande och gripande film, som är baserad på en verklig händelse. Välspelad och väldigt bra. Kan helt klart rekommenderas. 

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Körslaget - 2011 - 09/04.En mycket bra omgång av "Körslaget" i kväll. Alla var bra, och jag ville inte att någon skulle åka ut. Men om jag skulle vara tvungen att välja, så hade jag faktiskt valt Casper, som var den som åkte ut.


"Sucker Punch" - 2011 - Film - Bio


"Sucker Punch" - 2011 - Genre: Action, Fantasy

"Slut ögonen. Öppna dina sinnen. Du kommer inte tro vad du ser. Från regissören till "Watchmen" och "300" kommer en film som rör sig i gränslandet mellan fantasi och verklighet. Vi får följa med in i en ung flickas drömvärld som blir hennes flykt undan en betydligt mörkare verklighet i fångenskap. Tillsammans med fyra medfångar bestämmer hon sig för att rymma men flyktvägen är fylld av våldsamma faror och det blir allt svårare att skilja på vilka som är verkliga och vilka som bara finns i fantasin.."


En riktigt cool och bra film! Den känns nästan som ett datorspel eller en rockvideo. Riktigt häftiga effekter. Och riktigt grymt och bra soundtrack. Men faktiskt så hade också filmen bättre handling och mer djup än vad jag trodde att den skulle ha. Så jag kan verkligen varmt rekommendera den till alla som gillar cool action och har barnasinnet kvar!

Betyg: 4,5 av 5


Filmens trailer:


Lördagen den 9 april 2011.


Lördagen började med att min mobil larmade klockan halvåtta, som vanligt på mina lediga dagar. Dusch och iordninggörande blev det sen. Borzko gick upp halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost.

Sen gick vi iväg åt olika håll. Borzko tog bilen bort till Farstahallen för att träna. Och jag gick till Solakuten i Centrum för att sola. En halvtimmes solning blev det i dag.Hade tänkt mig en promenad sen. När jag vaknade var det strålande sol från en klarblå himmel. Men sen blev det helt igenmulet. Riktigt blåsigt, ruggigt, grått, mulet och småkyligt var det när jag hade solat klart, så jag struntade i promenaden och gick hem istället.

Satte mig vid datorn och löste Melodikrysset mellan tio och elva.Och efter det så satt jag mest och läste i min bok.Varvade med små datorstunder också.Och emellanåt så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma.

Borzko åkte direkt från träningen iväg för att köpa säsongskort och biljetter till Hammarbys alla hemmamatcher. Femton matchbiljetter plus säsongskortet kostade 2.740:-. Det blir 180:- per match.Sen kom han hem vid ettiden. Lite lätt lunch och en fika blev det då.

Vi gick sen båda två en sväng till Centrum. Jag köpte ju ett par skor för ett tag sen, som jag tyckte var lite stora, och ville pröva en mindre storlek. Det gjorde jag, och den var mycket bättre. Så jag bytte mina fyrtioettor till ett par i storlek fyrtio.Hem sen en stund igen. Och då satt vi och läste i varsin bok. Sen stack vi iväg i bilen vid tvåtiden. Och så åkte vi till Heron City i Kungens Kurva för att gå på bio.

Först hämtade vi ut våra biljetter. Och sen gick vi till Café Leonardo och fikade.Jag tog en focaccia.Filmen vi såg var "Sucker Punch" och den var mycket bra. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.

När vi kom hem, vid sextiden, så åt vi middag. Borzko åt en pizza, och jag var så mätt efter min focaccia förut så jag åt bara ett vitlöksbröd.Vi satte oss sen i vardagsrumssoffan. Borzko läste i sin bok, och jag satte mig med datorn en stund.Vi ska sen titta och lyssna på "Körslaget", och efter det så blir det nog att vi tittar på en dvd-film.


Dagens Låt - 110409 - Garret Wall med "In The Lap Of A Mountain" - "Buried" Soundtrack - 2010.


Dagens Låt - 110409 - Garret Wall med "In The Lap Of A Mountain" - "Buried" Soundtrack - 2010.


"Buried" - 2010 - Film - Dvd

 


"Buried" - 2010 - Genre: Thriller, Drama

"Paul Conroy har blivit kidnappad och vaknar upp levande begravd i en kista, utan att veta vem som har placerat honom där och varför. Allt han har med sig är en mobiltelefon med halvtomt batteri och en tändare. En intensiv och desperat kamp mot tiden börjar då det finns begränsat med syre, men obegränsat med panik."


En mycket spännande och skickligt gjord film. Riktigt otäck att titta på om man som jag har lite lätt cellskräck. Kan helt klart rekommenderas.

Betyg: 4 av 5


Filmens trailer:


"Så ska det låta" - 2011 - 04 - 08/04Bra omgång i kväll också! Speciellt Fredrik Swahn var väldigt bra!


Fredagen den 8 april 2011.


Har förstås jobbat precis som vanligt i dag också. En helt vanlig och ordinär arbetsdag. Läs gärna min kollega Snurrans blogg Filijokus Funderingar. Hon brukar nästan alltid skriva utförligt om våra arbetsdagar.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade haft sin veckans lediga dag i dag. Och som nästan alltid så hade han köpt fina tulpaner till mig.Jag ringde till mina föräldrar och frågade om jag och Borzko fick komma dit och fika en stund, och det fick vi. Först gick vi till Centrum och köpte med oss budapestbakelser och tulpaner till dom.Sen satt vi och fikade och pratade i ungefär en och en halv timme.Borzko och jag gick sen till Centrum igen. Och så gick vi runt i affärerna för att leta efter en ny jacka till honom.

Vi hittade till slut en jättesnygg fuskskinnjacka på KappAhl för niohundra kronor.Vi gick sen hem, och så åt vi middag.

Efter det så satte vi oss uppe i vardagsrumssoffan, Borzko läste i sin bok, och jag satt med datorn en stund.Klockan åtta blir det "Så ska det låta" på teve, och efter det ska vi se på en DVD-film.


Dagens Låt - 110408 - Swedish House Mafia med "One (Your Name)" - 2010.


Dagens Låt - 110408 - Swedish House Mafia med "One (Your Name)" - 2010.


Torsdagen den 7 april 2011.


Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och inte heller i dag orkar jag skriva om min arbetsdag. Utan hänvisar till min kollega Snurrans blogg Filijokus Funderingar. ;-D

Men så här såg i alla fall min lunchtallrik ut.Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så var jag bara hemma och inne under eftermiddagen, och även under kvällen.

Höll på som vanligt och fixade och grejade med alla möjliga hushållssysslor här hemma. Och satt även lite med datorn emellanåt.

Vid åttatiden så kom Borzko hem från jobbet, och Jimmy kom också hem hit samtidigt. Dom åt då middag, och jag, som redan hade ätit, tog en fika och en pratstund med dom. Sen så hjälpte Jimmy mig (som vanligt!) med lite grejer i datorn.

Efter att Jimmy sen hade åkt hem till sig, så satt Borzko och jag och läste i våra böcker en stund.Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D


Blev så sugen på en ny lägenhet... Men tyvärr så hade den inte kvällssol på balkongen...


Ja, vi blev jättesugna på en lägenhet... Men eftersom vi vill ha eftermiddags- och kvällssol på balkongen, så var den tyvärr inte intressant för oss...Länk till lägenheten på Hemnet.

Länk till lägenheten på Svensk Fastighetsförmedling. (Där det finns fler bilder).


Dagens Låt - 110407 - Seether med "Country Song" - 2011.


Dagens Låt - 110407 - Seether med "Country Song" - 2011.


"Änglavakter" av Kristina Ohlsson - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Änglavakter" av Kristina Ohlsson (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år.
Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.
På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad.
Spåren leder till den mörkaste av sanningar och obönhörligen dras både Fredrika Bergman och Peder Rydh in i historien kring graven och den döda studenten. Fredrika ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencers namn dyker upp i utredningen. Är det verkligen möjligt att han är en del av gåtans lösning? Och vilken roll spelar egentligen den stumma författarinnan?
Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?

Änglavakter är Kristina Ohlssons tredje kriminalroman om Fredrika Bergman och hennes kollegor Alex Recht och Peder Rydh. Askungar utkom 2009 och blev snabbt en framgång både i Sverige och utomlands. Efterföljaren Tusenskönor har belönats med Stabilopriset och är nominerad till bästa svenska kriminalroman 2010.
"


(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

Tyckte väldigt mycket om Kristina Ohlssons två tidigare böcker, "Askungar" och "Tusenskönor". (Länkar till mina recensioner av dom).

Så jag hade mycket höga förväntningar på den tredje fristående delen i serien. Och dom förväntningarna infriades verkligen.

Jag tycker om Kristinas sätt att skriva. Och jag tycker mycket om poliserna som är huvudkaraktärer.

Själva storyn i den här boken var otäck och väldigt bra. Och absolut inte förutsägbar på något sätt.

Så jag kan verkligen rekommendera boken, och även dom två tidigare, till alla som gillar svenska kriminalromaner.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Onsdagen den 6 april 2011.


En helt vanlig och ordinär arbetsdag var det på jobbet i dag också. (Kanske kommer min kollega Snurran att blogga utförligt från jobbet även i dag).

Dagens lunchtallrik såg ut så här.Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Var bara hemma en kort stund, och sen gick jag till Centrum till klockan tre. Hade ett inbokat möte med min Personliga Bankman på Nordea då.

Ungefär en timme var jag där, och fick uträttat det jag ville.

Vackra blåa scilla såg jag på vägen hem också.När jag kom hem så deklarerade jag både min egen och Borzkos deklaration.

Sen så varvade jag diverse hushållsbestyr med datorsittande.


Dagens Låt - 110406 - Quincy Jones med "Ai No Corrida" - 1981.


Dagens Låt - 110406 - Quincy Jones med "Ai No Corrida" - 1981.


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 05/04.Lika roligt som vanligt var det på kören i går.

Här är en Spotify-länk till dom tolv låtarna som vi sjunger den här teminen.


Tisdagen den 5 april 2011.


Om min arbetsdag i går, kan ni läsa hos min kollega Snurran i hennes blogg Filijokus Funderingar.

Så här såg i alla fall min lunchtallrik ut.


Var bara hemma en kort stund efter jobbet, och sen åkte jag in till stan och mötte upp med min storasyster Anette.

Först gick vi hem till hennes dotter Maria, och Marias dotter Nova.

Vi fikade och satt och pratade, och jag lämnade en present som jag hade köpt i Thailand.

Nova med sin Mamma Maria.Nova med sin Mormor Anette.Anette och jag åkte sen vidare till S:t Eriksplan och till Filadelfiakyrkan, för att gå på "Kör för alla!" med Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl.

(Bloggar om kören i ett eget inlägg).

När jag kom hem sen så blev det te, mackor, och en pratstund med Borzko, innan det var sängdags.


Dagens Låt - 110405 - Johnny Cash med "Personal Jesus" - 2002.


Dagens Låt - 110405 - Johnny Cash med "Personal Jesus" - 2002. 


Jag bloggar ikapp i morgon! ;-D (igen!) ;-)


Kom hem sent från kören.
Trött, frusen, och hungrig.
Ska dricka hett te.
Och äta några mackor.
Sen lägga mig tidigt och sova.
Jag bloggar ikapp i morgon! ;-D

(Kopierad från förra tisdagen!) ;-)


Måndagen den 4 april 2011.


Måndag igen och ny arbetsvecka igen. Arbetsdagen började för min del med att städa i matsalarna. Efter det så gick jag in och jobbade i skalen med grönsakerna. Och under lunchserveringen så jobbade jag i lilla matsalen. 

Vi serverade färsbiffar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé. Vi hade även några bleck med pyttipanna från i fredags. 

Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Och så här såg min lunchtallrik ut i dag.Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara inne en kort stund, och sen gick jag en sväng till Centrum. Det blev bara några inköp på Apoteket och på Åhléns i dag.På vägen hem så köpte jag årets första glass. I alla fall den första som jag har ätit utomhus. Och den första av GB:s nya glassar för året. Det blev en Daimstrut Pear Dream.När jag sen kom hem så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr.

Jag tränade också på låtarna till "Kör för alla!".Satt lite med datorn gjorde jag också.Och jag läste i min bok.Dagens Låt - 110404 - Ronan Keating & Yusuf Islam med "Father and Son" - 2004.


Dagens Låt - 110404 - Ronan Keating & Yusuf Islam med "Father and Son" - 2004.


Söndagen den 3 april 2011.


I morse så larmade också min mobil klockan halvåtta, som oftast på helgerna. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost, kaffe, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba extra i dag.


Vädret i dag var grått, mörkt, trist, och dimmigt. I och för sig inte så blåsigt, och lite varmare var det också i dag. Men jag kände ändå inte för någon promenad i dag.


Så det blev några timmar med lite hushållsbestyr, lite datorsittande, och mycket bokläsning. Läste ut den mycket, mycket bra thrillern ”Kommer aldrig mer igen” av Hans Koppel. Recensionen finns redan bloggad.


Vid halvettiden sen så tog jag datorn med mig och åkte över till Jimmy i Fagersjö. Han skulle hjälpa mig igen med några grejer i datorn, och då sällskapade jag med honom när han hade tvättstugetid mellan ett och fyra.
Så timmarna gick med tvättstugepass och med datorsittande. Sen vid fyratiden så åkte vi ner till nyöppnade ”Fagersjö Pizza & Grill” och handlade middagsmat. Jimmy åt en kebabtallrik med pommes frites, och jag åt en kebabrulle.
Fika blev det efter maten också. Och jag blev kvar hos Jimmy en stund till. Sen vid halvsextiden, efter fem timmar i Fagersjö, så åkte jag hem till Farsta igen.


När jag kom hem så började att läsa i en ny bok, ”Inkräktaren” av Håkan Östlundh.


Regnade massor här under kvällen. Men det är väl i och för sig bara bra. För då försvinner väl dom skitiga och äckliga snöhögarna fortare…
Borzko fick en riktigt lång arbetsdag i dag. Åkte hemifrån vid halvsjutiden i morse, och kom inte hem förrän vid åttatiden i kväll…


Och lite tröstgodis mot söndagsångesten blev det också! ;-)"Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"GRYMT SPÄNNANDE THRILLER

Mike Zetterberg bor med sin hustru Ylva och deras dotter i en villa strax utanför Helsingborg. En fredagskväll kommer inte Ylva hem som väntat efter jobbet. Först tänker Mike att hon tar ett glas vin med sina jobbarkompis men när hon fortfarande inte kommit hem nästa morgon blir Mike förbannad, hon är väl hos den där hon var otrogen med förra året men kunde väl åtminstone ringa!? Hela dagen går utan ett ljud från Ylva och så småningom inser Mike att någonting måste ha hänt henne. När han till slut anmäler sin hustru försvunnen riktas misstankarna snart mot honom själv. Vad ingen vet är att Ylva fortfarande är i livet, och hon befinner sig bara ett stenkast från sitt eget hem.

Efter tre korta satiriska romaner har Hans Koppel skrivit en thriller med internationellt anslag och högt tempo. Sällan har begreppet bladvändare kommit mer till sin rätt. Och det är riktigt, riktigt otäckt.

Hans Koppel är den pseudonym barnbokförfattaren Petter Lidbeck använder sig av när han skriver under för vuxna.Hans Koppels böcker bör inte läsas av barn.

Det svenska deckarundret fortsätter, Kommer aldrig mer igen är redan såld till 10 länder. Filmrättigheterna såldes också direkt.
"


(Kopierat från telegramforlag.se)


---------

Det här var en otroligt bra thriller/deckare/kriminalroman. Helt klart en av dom bästa på mycket länge. Riktigt hemsk var den, så den är definitivt ingenting för känsliga. Men själv så gillar jag mycket otäcka och läskiga böcker.

Den var absolut inte förutsägbar, och spännande var den från första till sista sidan. Jag kan verkligen rekommendera boken till alla som gillar den här typen av böcker. Och jag hoppas på att författaren skriver fler och liknande böcker.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Telegram  Bokförlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 110403 - Lisa Miskovsky med "Lady Stardust" - 2003.


Dagens Låt - 110403 - Lisa Miskovsky med "Lady Stardust" - 2003.


"Unstoppable" - 2010 - Film - Dvd"Unstoppable" - 2010 - Genre: Action, Drama, Thriller

"Tåg 777 skenar okontrollerat och hotar att utplåna en hel stad. Desperata försök att återfå kontrollen över tåget misslyckas och det blir upp till två banarbetare, Frank och Will att få stopp på det innan katastrofen är ett faktum. Men hur stoppar man någonting som är stort som en skyskrapa och rusar fram med kraften av en missil?"

(Kopierat från Lovefilm)

En helt okej actionfilm. Det känns i och för sig lite som om man har sett den förr. Men även om den kanske var lite förutsägbar, så var det bra och spännande action. Och bra skådespelare.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Körslaget - 2011 - 02/04.Bra omgång i veckans "Körslaget".

Kul när körledarna fick framföra sina egna låtar.

Och rätt kör, "Team Ann-Louise" åkte ut, tyckte jag.


Lördagen den 2 april 2011.


Mobilen larmade klockan halvåtta, som nästan alltid på lediga dagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade sen klockan halvnio, och han gick upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen blev det frukost, fika, och en pratstund. Efter det så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna.

Det var grått, mulet, trist, ruggigt, tre plusgrader, och duggregn... Så jag bestämde mig för en innedag med liiiite hushållsbestyr och myyyycket bokläsning. (Tretton recensionsexemplar på tur kräver ju faktiskt en hel del lästid!) ;-D

Och så blev det. Började i boken "Nya röster ska sjunga samma sånger" av Liza Marklund. Och jag läste också ut den efter ett par timmar. Boken var mycket, mycket bra, och min recension finns redan bloggad.

Började sen på boken "Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel.

Borzko kom hem från gymmet vid tolvtiden, och då blev det lite lätt lunch och en fika. Sen så satte han sig också och läste i sin bok.

Vid halvtretiden så åkte Borzko iväg för att hämta upp Jimmy, som skulle med oss ut och äta på restaurang tillsammans med mina föräldrar. Men han kom hit lite tidigare för att han skulle hjälpa mig med lite saker i datorn och med min iPhone.

Han hjälpte mig, och vi fikade och pratade alla tre.

Sen vid strax före fyra så kom mina föräldrar hit, och så gick vi alla fem till restaurangen "New Castle Inn" som ligger på samma gata där vi bor.

Vi satt sen där i ungefär två och en halv timme, mellan fyra och halvsju. Trerätters blev det för oss alla fem. Jättegod mat och trevlig personal är det där.

Jag åt vitlöksfrästa scampi med pepperoni och vitlöksbröd till förrätt.Och sen blev det bergstungafilé med kokt ris till huvudrätt. (Kommer inte ihåg vad det var för sås).Friterad camembert till efterrätt, med tillbehören hjortronsylt, glass, vispgrädde och friterad persilja.Mina älskade föräldrar.Och min älskade man och son.(Tyvärr så kunde inte min älskade dotter vara med i kväll, eftersom hon jobbade).

Vi promenerade sen hem till mamma och pappa och kramades hejdå vid deras port. Sen gick vi hem, och Borzko skjutsade sen Jimmy hem till en kompis, för han skulle vidare ut och festa.

Borzko satt sen och läste lite i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.Klockan åtta så ska vi titta och lyssna på "Körslaget". Och efter det är slut så ska vi se en dvd-film. Vi har några att välja på, och har inte bestämt film än.Glömde skriva i går att jag hade lite otur... Jag var ju hos tandläkaren i torsdags, och slipade ner en trasig tand som inte längre går att laga, och så tog jag avtryck för att så småningom sätta dit en krona. Sen fick jag en provisorisk tand som jag skulle ha under tiden som kronan tillverkas. Men den satt inte ens i ett dygn... Tappade den i går eftermiddag på jobbet... Så nu får jag se om jag kan gå utan den... Eller om jag måste ringa till tandläkaren på måndag..."Nya röster sjunger samma sånger" av Liza Marklund - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Nya röster sjunger samma sånger" av Liza Marklund (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Krönikor)

---------


"Liza Marklund har skrivit krönikor i svensk och utländsk press i 25 år.
För första gången är många av dem samlade i en fullmatad volym som målar en bred och brokig bild av hennes liv, journalistik och författarskap under ett kvarts sekel.
Här finns framgångens baksida, dess utsatthet och ensamhet, lyckan över barnen och vardagen, vikten av att våga vara naken (inte bara utan kläder).
Här hittar vi hennes brinnande engagemang kring de allra mest utsatta: de sönder-slagna kvinnorna, de våldtagna barnen, de terroristanklagade männen.
Men här avslöjas också de pinsamma misstagen, de dråpliga missförstånden och texterna hon inte vågade publicera när det begav sig.

Nya röster sjunger samma sånger är ett skarpt, varmt och närgånget porträtt av en av Sveriges mest framgångsrika och kontroversiella författare.
"


(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om Liza Marklund. Jag älskar alla hennes kriminalromaner, och hon var väl en av dom första stora kvinnliga deckarförfattarna i Sverige.

Men jag har också alltid älskat hennes krönikor. Tycker att hon har ett fantastiskt sätt att skriva på och att få fram sina åsikter och synpunkter.

Jag tycker nästan alltid likadant som Liza gör. Vi har ungefär samma synsätt på mycket. Speciellt vad det gäller feminism och jämlikhet.

Ser verkligen upp till hennes engagemang i att stå upp för andra som har det svårt. Speciellt hennes engagemang i kvinnofrågor.

Jag kan verkligen rekommendera den här boken till alla. Det är ett femtiotal krönikor som Liza har skrivit under 25 år, mellan åren 1985 och 2010.

Många är gripande och rörande, och jag satt med tårar i ögonen flera gånger.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok (i PDF-format) från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 110402 - Blindside med "Monster on the Radio" - 2011.


Dagens Låt - 110402 - Blindside med "Monster on the Radio" - 2011.


"Let Me In" - 2011 - Film - Dvd"Let Me In" - 2011 - Genre: Drama, Fantasy, Romantik, Skräck, Thriller

"Abby är en mystisk tolvårig tjej, som flyttar in i lägenheten bredvid Owen. Owen är en ensling som har svårt att passa in och är sedermera mobbad i skolan. Hans ensamhet gör att han söker sig till sin nya granne, en vänskap som båda ger dem något de tidigare saknat i livet. Owen kan inte undvika att se att Abby är olik alla han tidigare träffat. När en rad av bestialiska mord sysselsätter stadens poliskår, börjar Owen inse att den till synes oskyldiga och sköra flickan i själva verket är en skoningslös vampyr.

Remake av "Låt den rätte komma in".

(Kopierat från Lovefilm)

Jag älskade boken "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist! (Läste den innan jag började att recensera böcker här i bloggen).

Jag älskade också den svenska filmatiseringen! (Läs gärna min recension, som är en av dom längsta, mest utförliga, och bästa recensioner som jag har skrivit!)

Och nu älskade jag också den amerikanska versionen!

(Att den här filmen får ett högre betyg av mig än vad den svenska fick, det beror inte på att den är bättre, utan på att jag var "snålare" med betygen förr).

Jag kan rekommendera dom alla tre alltså! Boken, den svenska filmen, och den amerikanska filmen!

Både boken och filmerna har precis ALLT! Skräck, spänning, kärlek, vänskap, utanförskap, mobbing, samhällskritik, romantik, dramatik, våld, strålande skådespelarinsatser. Ja, i princip allt utom kanske humor.

Betyg: 5 av 5


(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!) (Och så även den här gången!) ;-D

Filmens trailer:


"Så ska det låta" - 2011 - 03 - 01/04"Så ska det låta" var mycket bra i kväll. Alla fyra deltagarna var väldigt proffsiga och bra tycker jag.


Och det gör ju inte direkt ont att titta på varken Brolle eller Erik! ;-D


Lästa böcker - Mars – 2011 – 12 stycken


Lästa böcker - Mars – 2011 – 12 stycken


Emma Jangestig & Magnus Wennerholm – ”Varför gråter inte Emma” – 4 – Biografi – Sverige – Kvinna/Man – 2010 – Forum – E-bok/Biblioteket

 

Andreas Carlsson – ”Dandy” – 2 – Roman – Sverige – Man – 2010 – Norstedts – E-bok/Biblioteket

 

Sofi Fahrman – ”Elsas värld” – 3 – Chick Lit – Sverige – Kvinna – 2010 – Norstedts – E-bok/Biblioteket

 

Anders Sundin – ”Kärlek i cancerns tid” – 4 – Biografi – Sverige – Man – 2009 – Wahlström & Widstrand – E-bok/Biblioteket

 

Anton Marklund – ”Djurvänner” – 5 – Roman – Sverige – Man – 2011 – Wahlström & Widstrand – E-bok/Biblioteket

 

Arkan Asaad – ”Stjärnlösa nätter” – 4,5 – Biografi – Sverige – Man – 2011 – Norstedts – E-bok/Biblioteket

 

Claes de Faire – ”Alla lyckliga familjer liknar varandra” – 4 – Roman – Sverige – Man – 2011 – Wahlström & Widstrand – E-bok/Biblioteket

 

Varg Gyllander – ”Det som vilar på botten” – 4,5 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2011 – Bra Böcker – Recensionsbok

 

Anne Holt – ”Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen” – 3 – Barnbok – Norge – Kvinna – 2011 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Kristina Ohlsson – ”Änglavakter” – 4,5 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2011 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Stefan Tegenfalk – ”Nirvanaprojektet” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Massolit – Recensionsbok

 

Hannah Shah – ”Imamens dotter” – 4 – Biografi – England – Kvinna – 2010 – Libris – Lån/Vän

 

Summa:

12

 

Snitt per vecka:

3

 

Betyg:

5,0:  1

4,5:  3

4,0:  5

3,0:  2

2,0:  1

 

Kategorier:

Biografier:  4

Kriminalromaner:  3

Romaner:  3

Chick Lit:  1

Barnbok:  1

 

Land:

Sverige:  10

England:  1

Norge:  1

 

Kön:

Män:  7

Kvinnor:  4

Kvinna/Man:  1

 

Utgivningsår:

2011:  6

2010:  5

2009:  1

 

Bokförlag:

Wahlström & Widstrand:  3

Norstedts: 3

Piratförlaget:  2

Bra Böcker:  1

Libris:  1

Massolit:  1

Forum:  1

 

Recensionsböcker:

Lån/E-bok/Biblioteket:  7

Fått recensionsexemplar från förlagen:  4

Lån/Vän:  1

 

Månadens bästa bok:

”Djurvänner” av Anton Marklund

 

Månadens näst bästa böcker:

”Stjärnlösa nätter” av Arkan Asaad

”Det som vilar på botten” av Varg Gyllander

”Änglavakter” av Kristina Ohlsson


Fredagen den 1 april 2011.


Härligt med fredag! Och härligt med den första vårmånadens första dag! :-D

Det blev en bra arbetsdag i dag. Jag hade samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan. Först en stund i skalen med grönsakerna. Sen dukning av matsalarna. Och sen jobb som försteman i stora matsalen.

Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Och vår salladsbuffé. Vi hade även några bleck med hamburgare kvar sen i går som vi serverade som rest, tillsammans med bröd och lite tillbehör.

En före detta kollega var i skolan och hälsade på, och det var trevligt att träffas.

Och så kom veckans bästa stund! Fredag eftermiddag klockan två! Och vi fick gå hem och fira helg! :-)Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade haft sin veckans lediga dag i dag.

Tulpaner hade han köpt till mig även den här veckan. :-) <3 :-D <3Jag ringde hem till mina föräldrar för att höra om dom ville ha fikagäster. Hade tänkt köpa med oss fikabröd och blommor och gå dit. Men mamma mådde inte så bra i dag och ville tyvärr inte ha besök.

Så Borzko och jag tog bara en fika hemma istället.

Sen så gick jag en sväng till Centrum och till Solakuten för att sola solarium i en halvtimme.Jimmy kom sen hit direkt efter jobbet. Och så åt han middag här med mig och Borzko.Mat från Pizzeria Americana blev det. Och i dag åt jag en pizza som heter Kreta.En fika och en pratstund blev det efter maten. Och sen åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö. Han skulle träffa några kompisar sen senare.

Lite hushållsbestyr blev det sen. Och sen så småningom blev det vardagsrumssoffan. Borzko satt och läste i sin bok. Och jag satt lite med datorn.Klockan åtta sen så ska vi titta och lyssna på "Så ska det låta". Och efter det så ska vi se en dvd-film. Har inte bestämt än vilken det blir.Recensionsbok nummer 168.Recensionsbok nummer etthundrasextioåtta är boken "Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel från Telegram Bokförlag.Dagens Låt - 110401 - Lena PH & Dead By April med "Dancing in the Neonlight" - 2011.


Dagens Låt - 110401 - Lena PH & Dead By April med "Dancing in the Neonlight" - 2011.


RSS 2.0