Dagens Dagbok - Torsdagen den 31 juli 2008 - Kvällen.

Jag satt sen ute på den övre balkongen nästan hela kvällen. Försökte läsa ikapp alla bloggar, och läste en massa nyheter, och njöt av den ljumma kvällen.


Borzko tittade på sport på teve. Jimmy var hemma hos en kompis. Och Jenny var hos Jocke.


Nu är klockan strax före elva, och jag ska redan gå och lägga mig... Mår inte alls bra i kväll... Jätteont i halsen, lite ont i öronen, lite ont i huvudet, helt igentäppt i näsan, och är trött och hängig... Ska lägga mig nu, och sova i åtta timmar, och hoppas på att jag mår bättre i morgon bitti...


Dagens Dagbok - Torsdagen den 31 juli 2008 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med tjugotvå fotografier).

Mobilen larmade klockan sju i morse, jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så gick Borzko upp klockan åtta, och genomgick sina morgonbestyr. Och Jimmy gick upp klockan nio och gjorde likadant. Alla åt sen förstås frukost. Och jag satt också lite vid datorn och läste lite nyheter.


Vid kvart i tio sen så åkte vi alla tre iväg i Volvon. Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min Mamma och Pappa där klockan tio. Och sen så åkte vi vidare alla fem mot Gävle. Det var inga köer så det gick fort och bra att köra.


Vi stannade till vid Dragon Gate vid Älvkarleby för att se hur långt dom hade kommit med bygget där.


När vi kom till Gävle så stannade vi till på ICA Maxi där vi tog en fika och en macka på deras café. Och så köpte vi blommor med oss för att ha till kyrkogården.


Sen så åkte vi till kyrkogården och gick till minneslunden där. Och så satte vi blommor där till min farbror "Kulan" och min faster Brita.

         


Efter det så åkte vi dit där min faster och farbror bodde, på Öster i Gävle. Vi parkerade bilen där och sen gick vi till fots istället.


Först så tittade vi runt där dom bodde.                    


Och sen så gick vi in mot City. Promenerade runt lite och tittade på stan.

                   


När vi åkte från Stockholm så var det klarblå himmel, strålande sol, och jättevarmt. Men ju närmare vi kom Gävle så kom det fler och fler moln. Och vid ettiden så kom det väldigt svarta moln och började mullra... Och sen så kom det åska, blixtar, och regn.                   


Vi passade på att gå och äta när det åskade och regnade som värst. Gick på en trevlig restaurang mitt i City, som jag inte kommer ihåg vad den hette. Jag åt en grekisk sallad med pasta som var jättegod.

Efter maten så gick vi runt lite på stan en stund till, och så småningom så gick vi tillbaka mot bilen, och så åkte vi hemåt Stockholm igen.


Här är några bilder på olika varianter av Gävle-Bocken som stog överallt på stan, och som verkar var sponsrade av olika företag.


         


         


Det regnade en del på vägen hem också, men ju närmare Stockholm vi kom, ju finare väder blev det.                   


Stannade till vid McDonalds i Stora Wäsby och tog en fika och glass innan vi fortsatte hemåt. Lämnade av Mamma och Pappa i Örby, och så åkte vi hem till Farsta. Kom hem vid sextiden, åtta timmar sedan vi åkte i förmiddags.


När vi kom hem så höll jag på och plockade och fixade med lite här hemma. Borzko satte sig och läste. Och Jimmy satte sig vid datorn.


Sen vid sjutiden så stack Jimmy iväg hem till en kompis. Borzko satte sig framför teven i vardagsrummet och tittade på sport. Och jag satte mig uppe på den övre balkongen med datorn.

(Klicka på alla små bilder så blir dom större!)

(Länk till 2007 års utflykt till Gävle).

(Länk till 2006 års utflykt till Gävle).

Dagsutflykt till Gävle i dag, med Borzko & Jimmy + min Mamma och Pappa.

I dag så blir det en dagsutflykt till Gävle med Borzko, Jimmy, och min Mamma och Pappa. Vi brukar göra den turen en gång varje sommar. Min Pappa är född och uppvuxen där. Och min Pappas bror, min farbror "Kulan" bodde där hela livet tills han dog sommaren 2005.

När han levde så åkte vi upp varje sommar och hälsade på. Och sedan han dog så åker vi upp för att lägga blommor i minneslunden och titta runt lite i stan.

Här är en länk från den 24 juli 2007 när jag, Borzko, Mamma, och Pappa var där.

Och här är en länk från den 3 juli 2006 när jag, Jimmy, Mamma och Pappa åkte upp.

I kväll så kommer väl förmodligen liknande text och liknande bilder från årets tur.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 30 juli 2008 - Kvällen.

Och trots att det var en underbar kväll ute, och jag egentligen ville sitta kvar på balkongen och läsa, så gick jag in i vardagsrummet och hade en filmkväll med Borzko och Jimmy.


Från halvåtta till tolv så tittade vi på film. Tre Beck-filmer blev det. Och det var nummer elva, tolv, och tretton. "Kartellen", "Enslingen", och "Okänd avsändare".


"Armageddon"

         


" Armageddon " - 1998

"Med en hastighet på 35000 km/h är en gigantisk asteroid på väg att kollidera med jorden. För att förhindra katastrofen anlitar NASA-chefen Dan Truman (Billy Bob Thornton) världens främste oljeborrare Harry S. Stamper (Bruce Willis), den ende som kan klara uppdraget. Under 12 intensiva dagar skall han och hans mannar tränas till astronauter och inte minst - till att rädda världen. I rollen som Harrys dotter Grace ser vi Liv Tyler och hennes stora kärlek AJ spelas av Ben Affleck från "Pearl Harbor". "Armageddon" är en actionfilm i rasande tempo från Michael Bay och Jerry Bruckheimer, männen bakom The Rock och Pearl Harbor."

(Kopierat från LoveFilm)

Den här filmen har jag recenserat en gång förut här i bloggen, för ett och ett halvt år sedan.
Här är en länk till den recensionen.

Och jag skriver väl ungefär likadant nu. Att när man ser den här filmen så ska man koppla bort hjärnan, och bara känna med hjärtat. Om man ska analysera filmen så är det ju en riktig skitfilm, men om man struntar i att göra det, så är det en underbar film tycker jag.

Betyg: 4 av 5.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 30 juli 2008 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med två fotografier).

Även i dag så larmade mobilen klockan sju. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Klockan åtta så gick Borzko upp, och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans. Och så packade vi ner våra badgrejer, och fixade lite att äta och dricka för att ta med oss.


Vid niotiden så var vi klara, och stack iväg till Farstastrandsbadet. Sen så var vi där i ungefär tre timmar. Solade, läste, pratade, fikade, åt lite, och njöt av solen. Ingen av oss badade i dag.


Vid kvart över tolv så åkte vi hemåt. Jimmy var vaken och uppe när vi kom hem. Vi satte oss då alla tre i skuggan under parasollet på vår lilla uteplats. Borzko läste i sin bok, och Jimmy och jag satt med våra datorer. Och sen så satt vi där i ett par timmar.


Sen vid tvåtiden så gav sig Borzko iväg bort till Farstahallen för att träna. Jimmy och jag fortsatte att sitta på uteplatsen med våra datorer.


Så småningom så flyttade Jimmy in på sitt rum igen med sin dator. Då la jag mig i soffan på den nedre balkongen och läste i min bok.


Vid femtiden sen så kom Borzko hem från gymmet, och då blev det middag för oss alla tre. Efter middagen så satte sig Jimmy igen på sitt rum vid datorn. Borzko satt i köket och läste. Och jag satte mig på den övre balkongen och läste klart min bok.

Tvåhundra bilder från Alanya - Turkiet - Juli 2008 i mitt fotoalbum på Spaces Windows Live.


Nu har jag äntligen lagt in mina tvåhundra fotografier från Turkiet på mitt fotoalbum på Spaces Windows Live!


Jag hade lite inloggningsproblem, eftersom jag inte hade loggat in där på över ett år... Men nu har allt ordnat sig, och jag har laddat upp korten. Så nu kan ni som är intresserade av att se korten, men inte är registrerade på Facebook, också se fotografierna. För det här fotoalbumet är öppet för alla. Där finns också tvåhundra kort från Thailand 2006, och fyrtio kort från Turkiet 2005. Och även massor av andra gamla fotografier.

Jag har inte lagt in några bildtexter på korten än. Orkar inte göra det nu, utan gör det någon annan gång. Är det något speciellt ni undrar över, så skriv och fråga. Men fråga hellre här i bloggen då, än i Spaces.

Här är länken till mitt fotoalbum på Spaces Windows Live. 

Och fotografierna finns också på min Facebook, Britt-Marie Kullin.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 29 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med sex fotografier)

Vid strax före fem så kom min Mamma och Pappa hit med bussen. Dom hade med sig en fin bukett blommor när dom kom. Och klockan fem så kom Jimmy, Jenny, Jocke, och Tindra hem hit.


Och då åt vi alla åtta middag vid femtiden. Självklart så satt vi ute och åt på vår lilla altan och njöt av den underbara eftermiddagen och kvällen.


Till middag så blev det två sorters potatissallad, rostbiff, två sorters paprika, och varma vitlöksbröd. Starköl blev det för fyra av oss, och övriga fyra drack Fun Light Appear.


Efter maten så fikade vi. Och till kaffet så hade vi vaniljglass med fem sorters frukter/bär till: färska jordgubbar, hallon, och blåbär från Torget + mandarinklyftor och krossad ananas från burk.Vid halvåttatiden så stack Jimmy iväg med ersättningsbussarna för att åka in till stan och möta upp med några kompisar, och sen så skulle dom ut och festa lite.


Och vid åttatiden så åkte Jenny, Jocke, och Tindra iväg hem till Södertälje.


När dom andra hade åkt, så flyttade jag, Borzko, Mamma, och Pappa in till köket, och så spelade vi kort. Canasta som vanligt förstås.


Det blev bara ett parti i dag, och det tog ovanligt lång tid, nästan två timmar. Men vi pratade väldigt mycket mellan givarna också. Det blev Borzko och Pappa som vann i dag, mot mig och Mamma.


Vid tiotiden så tog Mamma och Pappa bussen hem till Örby igen. Borzko och jag plockade då undan och fixade lite efter kvällen.


När allt var fint här hemma igen, så satte sig Borzko framför teven, och jag satte mig med datorn i knäet. Och så lär det väl fortsätta i ett par timmar till.


Dagens Shopping - 080729 - Solglasögon.

I dag så köpte jag mig ett par solglasögon på SynOptik. Det är ett par Polaroid för 475:- kronor. Dom är av den typen som man sätter över ett par vanliga glasögon. Så då kan jag ha mina vanliga progressiva glasögon, och så bara sätta dom här ovanpå. Smart, praktiskt, och faktiskt rätt så snyggt.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 29 juli 2008 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

I morse så larmade också mobilen klockan sju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi frukost tillsammans när han var klar. Vi packade sen ihop våra badgrejer, och så stack vi iväg vid strax före halv tio. Jimmy låg och sov när vi åkte.


Vi åkte sen till Farstastrandsbadet, och vi kom dit vid halvtiotiden. Sen så låg vi där och solade i lite drygt två timmar. Läste gjorde vi, pratade, solade, drack kaffe och åt medhavda mackor. Borzko tog sig också ett dopp i Magelungen, men jag badade inte i dag.


Strax efter halvtolv så packade vi ihop våra grejer och gick därifrån. Åkte sen direkt därifrån ut till Länna och till Willys. Nästan femtonhundra kronor gick det på när vi handlade i dag.


Hem sen och packade upp allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Jimmy var inte hemma när vi kom hem. Han hade åkt iväg för att träffa en kompis.


Sen så gick vi nästan direkt väg till Centrum. Först så var vi på SynOptik där jag köpte mig ett par Polaroid solglasögon för 475:- kronor. Det är såna som typ ser ut som vanliga stora solglasögon, men som går att sätta utanpå ett par vanliga glasögon. Smart, praktiskt, och ganska så snyggt.


Handlade sen jordgubbar, hallon, och blåbär på Torget till efterrätt. Och så köpte jag två nya blommor till vår lilla uteplats.


När vi kom hem igen så blev det en fika. Sen så förberedde vi lite inför kvällens middag. Satt sen lite vid datorn en stund. Jimmy kom hem vid halvtretiden. Han var hemma i någon timme bara, och sen så åkte han för att hämta upp Jenny, Jocke, och Tindra. Dom hade varit och badat i Långsjön i dag, och skulle komma hit för att middag. Och även min Mamma och Pappa skulle komma hit på middag klockan fem.


En liten film från Turkiet när vi leker i vågorna. ;-D

Lägger en länk här, till en film på You Tube. Det är Jenny som filmar mig, Borzko, och Jenny när vi leker i vågorna i vattnet vid Kleopatrastranden i Alanya i Turkiet. Jag la in filmen i kategorin "Turkiet 2008" men jag lägger en länk här också, eftersom jag vill ha den i kategorin "You Tube" också.


En liten film från Turkiet när vi leker i vågorna. ;-D

Här kommer en liten film som jag har laddat upp på You Tube. Det är Jenny som filmar när jag, Borzko, och Jimmy leker i vågorna på Kleopatrastranden i Alanya i Turkiet. Även om vågorna kanske inte ser så stora ut på filmen, så var dom väldigt kraftiga. Det gick inte att stå emot vågorna när man stod där dom bröts nära stranden. Kolla ungefär tjugofem sekunder in i filmen när vi ramlar samtidigt alla tre.Dagens Shopping - 080719-080726 - Turkiet.

Lägger en länk här, till ett inlägg som jag har lagt i Turkiet 2008-kategorin, på det som jag shoppade i Turkiet. Men jag lägger en länk här också, eftersom jag även vill ha med inlägget i Shopping-kategorin.

Shopping i Turkiet - 080719-080726.

Puma Sneakers.

Ed Hardy Zip-Hood.


Ed Hardy Top.

Ed Hardy Top.

Två stycken Puma Parfym inhandlade på flygplanet på väg hem.

Tre pocketböcker inhandlade på PocketShop på Arlanda.Nu finns det tvåhundra fotografier på Facebook från vår resa till Alanya i Turkiet.

Nu har jag lagt in tvåhundra fotografier på Facebook från vår resa till Alanya i Turkiet. Så ni som är medlemmar på Facebook kan gå in där och titta på dom, om ni är intresserade. Britt-Marie Kullin heter jag där. Och fotografierna ligger i fyra album med femtio kort i varje album.

Jag har tyvärr inte kunnat lägga in korten i mitt fotoalbum på Windows Live Msn Spaces. Jag hoppas att jag kommer att få det att fungera, så att ni som inte har Facebook kan se fotografierna också. Annars om ni är nyfikna, så får ni väl registrera er på Facebook! ;-D


Ytterligare några bilder från Turkiet.

Här kommer några bilder till från Alanya i Turkiet på mig och min älskade familj.
Turkiet - Lördagen den 26 juli 2008 (Hemresedagen) (Hemkomstdagen) (Dag åtta)

Och även denna sista morgon så gick vi upp klockan sju. Frukostbuffé klockan halvåtta som vanligt också.


Sen så gick vi upp på rummen och förberedde vår packning lite. Vid niotiden sen så gick vi ner till poolen och la oss där för att bada, sola, läsa och njuta.


Vi gick också en sväng till stranden och tog ett sista dopp i havet och lekte en stund i dom stora vågorna.


Vid strax före tolv så gick vi upp på rummen och packade ner det sista. Och sen så gick vi till receptionen och checkade ut, och så fick vi ställa våra väskor där tills kvällen.


När vi hade checkat ut så gick vi till hotellets bar och åt lite lunch. Jag åt en omelett med grönsaker till.


Sen så låg vi vid poolen till fyratiden. Badade, solade, läste, och njöt av sista timmarna i solen. Sen vid fyratiden så gick vi ifrån poolen, klädde på oss, och gick lite ut på stan.


Satte oss sen på en restaurang och åt vår sista middag. Det blev den sista måltiden på samma restaurang som vi åt den första måltiden. Och jag åt även samma rätt, en sallad med ruccola, stekt svamp, fårost, och valnötter. Supergod.


Strosade sen lite på stan en stund. Sen så gick vi till hotellet, och Borzko och Jimmy satte sig i baren en stund, medans Jenny och jag strosade ytterligare en stund och kollade lite på all shopping.


Vid kvart över sju sen så satte vi oss i foajén och läste, i väntan på bussen som skulle hämta upp oss klockan kvart i åtta.


Bussen kom punktligt, och sen tog det ungefär två timmar att åka till flygplatsen i Antalya. Det gick snabbt genom säkerhetskontroller, incheckning, och passkontroll. Blev lite nervös vid invägningen av våra väskor, för vi hade lite övervikt, men dom sa ingenting.


Vi fick reda på att vår resa skulle bli försenad med cirka en timme och en kvart, så väntan blev lite längre på flygplatsen. Men tiden gick rätt så snabbt ändå. Vi åt och drack lite, och vi satt och läste. Sen så fick vi äntligen gå på planet, och det startade vid kvart över ett, istället för som planerat klockan tolv.


Resan gick bra. Jag hade som vanligt svårt att sova. Lite på grund av min flygrädsla, men mest på grund av att jag får så jobbigt med mina ben när jag sitter. Men en liten stund så slumrade jag till i alla fall.


Vi landade vid kvart över fyra. Allt gick sen snabbt med bagaget, och minibussen från Lindskrogs långtidsparkering stod och väntade på oss när vi kom ut. Vi hämtade upp vår bil, och körde hem till Farsta. Det var ju ingen trafik knappt ute, så vi körde hem på tre kvart ungefär.


Vi slängde bara in våra väskor, och sen så slängde vi oss i säng. Somnade vid sextiden.


Turkiet - Fredagen den 25 juli 2008 (Dag sju)

Även i morse så gick vi upp klockan sju, och sen så möttes vi upp vid frukostbuffén klockan halvåtta. Sen så blev det solstolarna på stranden vid halvniotiden. Och sen så var vi där i sex timmar.


I dag var det jätte-jätte-stora vågor. Så himla roligt! Vi lekte i vågorna nästan hela tiden hela dagen. En iskaffe blev det som mellanmål på förmiddagen. Lunchen åt vi på ett liten café på stranden, för mig så blev det "egg and chips", alltså stekt ägg och pommes frites. Glass under dagen så klart också. Solade gjorde vi förstås också, och läste i våra böcker. Men som sagt var, mest hela dagen så blev det lek i vågorna för oss alla fyra. Jättekul hade vi det!


Vid halvtretiden så gick vi upp och la oss vid poolen, och badade där i en timme. Sen så gick vi upp på rummen vid halvfyratiden. Duschade och gjorde oss i ordning. Sen så satt vi alla fyra på vår balkong ett tag och drack och åt lite gott.


Sen vid sextiden så gick vi ut på stan. Först så strosade vi runt lite och tittade lite. Sen så satte vi oss på en restaurang och åt vid sjutiden. I dag så åt jag en räksallad som var väldigt god.


Efter att vi hade ätit klart och suttit och njutit av kvällen så gick vi iväg för lite shopping. Jimmy och Jenny fick köpa lite grejer som Borzko och jag betalade. Tröjor, skor, väska, bland annat.


Jag köpte mig ett par svarta Puma sneakers med vita detaljer på för cirka 300:- kronor, och två stycken svarta Ed Hardy-toppar med massor med tryck på för cirka 200:- kronor styck. Borzko köpte också skor och kläder.


Här nere så är ju alla kläder märkeskopior. Men det är väldig skillnad på kvalitén mellan dom olika kopiorna. Första gången vi var i Turkiet så köpte vi det billigaste av allt, och då var kvalitén väldigt dåligt. Nu har vi lärt oss lite mer, och köper lite bättre grejer. Inte lika billigt då, men ändå mycket billigare än i Sverige, och bra kavlité.När vi var klara med shoppingen så handlade vi med oss lite dricka och gott att äta, och så satte vi oss på vår balkong en stund. Vi satt och pratade och lyssnade på musik, och njöt av vår sista kväll här.


Men som vanligt så var alla trötta efter att solande och badande hela dagen, så det blev en tidig kväll i kväll också. Vid elvatiden så gick Borzko och Jimmy ner till sig. Jag satt och skrev lite dagbok först, och sen så läste jag lite i min bok. Vid tolvtiden så sa vi god natt.

Turkiet - Torsdagen den 24 juli 2008 (Dag sex)
Mobilen larmade klockan sju i morse. Vi gjorde oss i ordning, och sen så möttes vi alla fyra nere vid frukostbuffén klockan halvåtta när dom öppnade. Vi satt ganska så länge och åt och drack av allt det goda, och sen så gick vi upp på rummen och packade våra badgrejer.


Sen så gick vi dom få meterna till stranden. Vi la oss i solstolar närmast vattnet. Jenny och jag gick sen en liten kort promenad längs strandpromenaden. Sen när vi kom tillbaka så badade vi förstås. I dag så blåste det jättemycket och det var väldigt stora vågor. Jätteroligt att leka i.


Vi låg sen där i ungefär sex timmar. Vi läste, solade, badade massor, lekte i vågorna, gick iväg och handlade lunch som vi åt på stranden, handlade glass och dricka, och bara njöt av solen, värmen och havet.


Sen vid tretiden så gick vi upp och la oss vid poolen en stund, och badade där i stället. Beställde lite från poolbaren också.


Vid femtiden sen så gick vi upp på rummen och duschade och gjorde oss i ordning. Sen så satt vi ett tag på balkongen och pratade och njöt.


Klockan halvåtta så gick vi sen iväg till vårt grannhotell. Där har dom en mysig restaurang precis bredvid stranden. I kväll så åt vi alla fyra buffé. Jättefin och god buffé var det. Jag hämtade tre gånger av maten och en gång av efterrätten. Sen var jag väldigt, väldigt mätt.


Satt där till niotiden. Sen så gick vi på en promenad på stan. Tittade på folk och tittade på all shopping.


Vid tiotiden sen så gick vi till en mysig pub nära vårt hotell, samma som vi var på igår. Jenny tog två olika drinkar, Borzko och Jimmy drack öl, och jag drack två olika alkoholfria drinkar. Satt där och pratade och lyssnade på musiken till halvtolvtiden. Och då gick vi tillbaka till hotellet.


Sen så satt vi alla fyra på Jennys och min balkong en stund. Och vid tolvtiden sen så gick Borzko och Jimmy ner till sig. Strax efteråt så gick Jenny och jag och la oss.

Turkiet - Onsdagen den 23 juli 2008 (Dag fem)
Mobilen larmade redan klockan sex, eftersom vi skulle iväg på utflykt, Rafting, i dag. Vi gjorde oss i ordning, och sen så åt vi lite frukost på rummet, eftersom frukostbuffén öppnade för sent för att vi skulle hinna äta.


Min mage var inte så bra den här morgonen... Jag fick springa på toa fyra gånger innan vi gav oss iväg...


Klockan halvåtta så blev vi hämtade av en liten minibuss utanför hotellet. Nästan direkt när jag hade klivit på bussen så började jag att må illa... Jag satt och försökte att kämpa emot illamående, och visste inte hur jag skulle göra... Men när jag tänkte på att vi skulle sitta i bussen i tre timmar, sen göra själva Raftingen, forspaddlingen i drygt två timmar, sen äta lunch, och sen åka buss i tre timmar igen, så kände jag att jag inte skulle orka med det när jag mådde så där  illa...


Jag satt och velade fram och tillbaka hur jag skulle göra. Men när vi hade åkt i ungefär tre kvart, så bestämde jag mig för att hoppa av. Jag bad guiden att släppa av mig någonstans där jag kunde ta en buss tillbaka. Så dom skjutsade mig till busstationen i Manavgat. Där sa jag hej då till Borzko, Jimmy, och Jenny och gick av. (Självklart så erbjöd dom sig alla tre att hoppa av utflykten med mig, men det tyckte jag var onödigt.)


Jag satte mig på en Dolmus (minibuss) och åkte tillbaka till Alanya. Nästan direkt som jag hade bytt buss så började jag att må bättre... Så jag nästan ångrade mig... Men då var det för sent, och det kanske var bäst ändå.


Resan tillbaka tog lite längre, cirka en timme, men den gick bra, för jag mådde bättre. Bussresan kostade 40:- kronor. Sen så fick jag promenera en bit från busstationen till hotellet. Tänkte ta en taxi, men jag mådde så pass bra då, så jag gick.


Kom fram till vårt hotell vid elvatiden. Gick då direkt och la mig för att vila. Det var skönare i skuggan vid poolen, än på rummet, så jag la mig i skuggan av ett parasoll vid poolen. Låg där sen i ungefär två timmar och läste och vilade. Doppade mig i vattnet ibland också.


Vid ettiden så gick jag till en liten affär nära hotellet och köpte lite att äta. Gick upp på rummet och satte mig där och åt. Satt sen på balkongen och tog det lugnt och vilade ett tag.


Sen vid tretiden så gick jag ner till poolen igen, och la mig återigen i skuggan, och så väntade jag där på resten av min familj som beräknade att vara hemma vid fyratiden.


Redan vid halvfyra så kom sen forspaddlarna hem. Dom la sig också en stund vid poolen då. Vi badade lite, och dom berättade om sin dag. Dom hade haft det jättekul och jättebra.


Vid femtiden sen så gick vi upp på rummen, duschade och gjorde oss i ordning. Och sen vid sextiden så stack vi iväg ut på stan.


Vi promenerade bort mer mot city och så satte vi oss på en mysig restaurang och åt middag. Jag åt en jättegod räksallad.


Sen så blev det lite shopping. Både Borzko, Jimmy, och Jenny köpte sig kläder. Men faktiskt inte jag. Däremot köpte jag några presenter till nära och kära där hemma.


När vi hade shoppat klart så gick vi hemåt. Sen så satte vi oss på en typ pub/restaurang mittemot vårt hotell. Borzko och Jimmy drack öl, Jenny tog en drink, och själv så tog jag en turkisk kaffe och en glass.


Det var en härlig diskjockey och bra musik där, så vi satt där en stund och lyssnade. Sen så gick vi och handlade lite att äta och dricka, och så gick vi upp och satte oss på vår balkong. Pratade, åt, drack, och lyssnade på musik från restaurangen framför oss.


Vid elvatiden så gick Borzko och Jimmy ner till sitt rum, dom var jättetrötta efter dagens forspaddling. Jag skrev lite dagbok då, och sen så läste jag lite. Och vid tolvtiden så sa Jenny och jag god natt.

Turkiet - Tisdagen den 22 juli 2008 (Dag fyra)

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gjorde oss bara i ordning lite, och sen så gick vi ner till frukostbuffén klockan halvåtta när dom öppnade. Satt länge och åt massor av allt det goda.


Sen gick vi snabbt upp till rummen och hämtade våra grejer, och så gick vi ner och la oss vid poolen. Vi hade bestämt oss för en pooldag i dag, istället för att ligga vid stranden. Vi bor ju så nära stranden, så vi kan ju gå ner och doppa oss där så ofta vi vill ändå.


Jenny och jag började med en liten promenad. Vi gick på strandpromenaden, åt andra hållet än vad Jimmy och jag gick igår. En halvtimmes promenad blev det bara i dag ungefär.


Sen så gick vi och badade en stund i havet, och sen så låg vi vid poolen.


Vid elvatiden sen så gick Jenny och jag iväg till den lilla skönhetssalongen i hotellet precis bredvid oss. Jenny noppade sina ögonbryn. Och jag gjorde mina ögonbryn + min "mustasch" på överläppen. Här liksom "snodde" dom bort håret med tråd. Helt suveränt bra. Snabbt gick det, gjorde inte speciellt ont, och det blev jättebra. För både ögonbryn och överläpp betalade jag bara sextio kronor.


Lunch åt vi vid elvatiden. Idag åt vi i vår lilla bar på hotellet precis vid poolen. Jenny och jag delade på en omelett med grönsaker + en frukttallrik.


Sen så fortsatte vi att ligga vid poolen hela eftermiddagen. Badade i poolen, badade i havet, läste, lekte i vattnet, gick och handlade flera gånger, bland annat glass förstås.


Vid halvsextiden sen så gick vi upp på rummen. Först så skrev jag lite dagbok i datorn, och sen så duschade jag och gjorde mig i ordning.


Sen vid sjutiden så gick vi ut på stan för att äta middag. Vi gick mot stan och satte oss sen på en liten mysig restaurang. Jag åt en blandad sallad i dag. Mineralvatten till. Dom övriga åt kebab.


Efter middagen så gick vi på en liten shoppingrunda. Både Jenny, Jimmy, och Borzko handlade en hel del. Jag handlade faktiskt bara en sak, och det var en tjocktröja med blixtlås och huva. Det var en svart Ed Hardy med massor med coolt tryck på. Cirka 200:- kronor gav jag för den.


Vi strosade runt lite och njöt av den underbara kvällen. Vid halvelvatiden sen så gick vi alla fyra upp på mitt och Jennys rum. Satt sen och njöt på balkongen. Åt lite gott och drack lite gott, och lyssnade på musiken från restaurangen bredvid oss. Och satt och pratade förstås. Vid tolvtiden så gick Borzko och Jimmy till sitt rum, och Jenny och gick och la oss då.

Turkiet - Måndagen den 21 juli 2008 (Dag tre)

Mobilen larmade klockan sju. Somnade vid tolvtiden kvällen före, så cirka sju timmars sömn blev det till skillnad mot dom två timmarna som det blev natten innan.


Jenny och jag gjorde oss lite i ordning, och sen så gick vi ner till frukostbuffén som öppnade klockan halvåtta. Vi mötte förstås upp med Borzko och Jimmy där, och så åt vi alla massor till frukost.


När vi var klara så gick vi snabbt upp på rummen och packade ihop våra badgrejer, och så gick vi ner till den underbara stranden. Vi la oss på solstolar närmast vattnet.


Nästan direkt så gick Jimmy och jag iväg på en promenad längs strandkanten. Vi bor ganska så långt åt det ena hållet på stranden, så vi gick allra längst bort åt det andra hållet istället, och sen tillbaka igen. Cirka en timme tog promenaden.


När vi kom tillbaka så gick jag iväg nästan direkt igen, fast med Jenny den här gången. Och vi gick till en frisör precis vid stranden. Där klippte Jenny håret. Väldigt kort klippte hon, och jättefint blev det. Kostade 75:- kronor gjorde det.


Sen så var vi på stranden mellan ungefär halvnio och halvtre ungefär. Vi solade lite, men mest låg vi i skuggan under parasollerna. Vi badade självklart massor, och vi läste en hel del i våra böcker.


Flera gånger gick vi iväg från stranden och handlade. Vi köpte en strandmadrass att ha i vattnet att leka med i vågorna. Vi gick iväg och köpte lite att äta och dricka till lunch så klart också. Och glass gick vi förstås också och köpte.


Vid halvtretiden sen så flyttade vi oss den korta sträckan mellan stranden och vårt hotell. Och så la vi oss vid poolen istället. I skuggan la vi oss nu. Lite gott att äta och dricka blev det förstås också. Jag åt en tallrik med fruktsallad.


Sen vid fyratiden så gick vi upp på våra rum. Jag skrev lite dagbok, och sen så duschade jag och gjorde mig i ordning.


Vid halvsextiden sen så gick vi alla fyra iväg ut för att äta middag. Vi gick in bit bortåt in mot stan, och stannade till på en restaurang som såg trevlig ut. Jag åt bara en enkel blandad sallad.


Sen när vi hade ätit klart så gick vi en liten sväng först. Och sen så tog vi en taxi upp på det stora berget för att titta på den gamla borgen som ligger där. Tyvärr så kom vi dit exakt när dom stängde. Vi trodde att dom skulle ha öppet mycket längre, och hade tänkt ta fotografier från borgen på solnedgången. Men dom stängde halvåtta, precis när vi kom.


Vi gick runt och tittade lite utanför borgen, och vi fotograferade lite där också. Sen så tog vi en taxi ner till stan igen. Gick återigen och tittade lite i affärer. Men vi handlade inget speciellt. Bara lite smågrejer bara. Bland annat i en affär som hette BIM. :-)


Sen så köpte vi med oss lite gott att äta och att dricka, och så satte vi oss alla fyra uppe på balkongen i mitt och Jennys rum. Satt där en stund och pratade och lyssnade på musik.


Vid tiotiden så skiljdes vi åt. Jag skrev lite dagbok i datorn, och sen så läste jag lite i min bok. Sen så sa vi god natt redan vid halvelvatiden, supertrötta efter en lång dag i värme med sol och bad.

Turkiet - Söndagen den 20 juli 2008 (Dag två)

Mobilen larmade klockan sju, för vi ville äta frukost direkt när dom öppnade klockan halvåtta. Cirka fyra timmars sömn hade dom övriga tre hunnit med, själv så sov jag väldigt dåligt, och sov nog bara ungefär två timmar.


Klockan halvåtta så möttes vi fyra nere vid frukostbuffén. Och sen så satt vi lite drygt en halvtimme och åt av allt det goda som fanns.


När vi var klara så gick vi snabbt upp på rummet, och sen så gick vi ner för det första doppet i havet. Vårt hotell ligger precis vid stranden. Det tar typ en minut att gå till vattnet. Vi badade en liten stund, och underbart var det, men sen så gick vi till hotellet igen.


Vi bytte om, och så gav vi oss iväg ut på stan. Vi gick och tittade lite i affärer, och kollade runt lite i omgivningen. En fika och en glass på en McDonalds blev det också. Och sen så småningom så gav vi oss iväg till det hotellet där Fritidsresor skulle hålla sitt informationsmöte.


Vi satt och lyssnade på informationen, och så bokade vi två utflykter. Hamam (turkiskt bad) till samma dag, och Rafting (forspaddling) till onsdagen.


Hamam kostade 250:- kronor per person, och Raftingen kostade 450:- kronor per person.


Sen så gick vi direkt bort till det Hamam som vi hade bokat till. Och så gjorde vi det turkiska badet. Vi hade gjort det två gånger tidigare, både när vi var i Side och när vi var i Marmaris. Och det var lika underbart den här gången. Först torrbastu, sen ångbastu, sen nån annan sorts bastu, sen skrubbning av hela kroppen, sen skumtvättning av hela kroppen, lermask i ansiktet, och sen slutligen en underbar oljemassage.


När vi var klara på Hamam så gick vi hemåt mot vårt hotell igen. Vi stannade på vägen vid en liten mysig restaurang nära stranden och åt en sen lunch vid halvtretiden. Jag åt en underbart god sallad med bland annat ruccola, valnötter och stekta champinjoner.


Sen så gick vi hem till hotellet, och så var det dags för det första doppet i poolen. Vi badade och så låg vi där en stund och njöt.


Så småningom så gick vi upp på våra rum och duschade och gjorde oss i ordning. Och sen så gick vi ut på stan igen. Vi gick långt bort över udden och mot den andra stranden. Gick runt lite och tittade både på omgivningarna och i affärer. Och så småningom så gick vi tillbaka hemåt igen.


Gick sen och åt middag vid sjutiden. Det blev på en liten restaurang precis vid vårt hotell, och precis vid stranden. För mig blev det en sallad även den här gången, men nu blev det en med massor av fårost. Glass till efterrätt blev det också.


Efter middagen så gick vi återigen ut på stan och gick runt och tittade lite. Sen vid tiotiden så var vi alla trötta både i fötterna, benen och huvudet. Sömnbristen började att kännas också. Så vi gick upp på våra rum för att ta det lite lugnt, och komma i säng tidigt.


Jag satte mig först med datorn (utan internet) och skrev dagbok. Och sen så läste jag i min bok. Vid halvtolvtiden sen så släckte vi lamporna och sa god natt.


Turkiet - Lördagen den 19 juli 2008 (Avresedagen) (Ankomstdagen) (Dag ett)
Vid ettiden så var vi alla fyra packade och klara, och vi gav oss iväg mot Arlanda. Vi parkerade bilen på långtidsparkeringen Lindskrog, och sen så fick vi skjuts därifrån i en av deras minibussar. 450:- kronor kostade parkeringen för en vecka.


Vi var framme vid terminal fem ungefär vid halvtretiden, och precis då så öppnade dom vår incheckning. Så vi checkade in direkt, och fortsatte sen genom passkontrollen.


Först så pep det om mig när jag gick igenom säkerhetskontrollen. När dom scannade av mig så pep det överallt på mina jeansshorts, jag har tydligen för mycket knappar och nitar på dom.


Sen så när dom kontrollerade mitt handbagage, så hade jag ju glömt att ta ur min lilla broderisax. Den var tydligen gränsfall, så efter att dom hade diskuterat en stund så fick jag behålla den.


Vi gick sen runt och tittade i alla affärer inne i taxfreeområdet. Köpte bara lite smågrejer att äta, och så blev det tre böcker i Pocket Shop.


Sen så gick vi och fikade. Eller jag och Jenny fikade med kaffe och kaffebröd, och Jimmy och Borzko tog varsin öl och macka.


Så småningom så fick vi gå ombord på planet. Planet skulle lyfta halvsex, men tyvärr så var det förseningar på flygplatsen i Turkiet, så vi fick inte flyga iväg i tid. En timme fick vi sitta i planet och vänta, tills vi sen lyfte vid halvsjutiden.


Flygningen tog sen tre och en halv timme. Starten gick bra, och landningen gick perfekt. Lite nervös var jag som vanligt, men allt gick okej. Mat fick vi så klart på planet, och den var god. Sen så satt vi mest och läste i varsin bok.


Vi landade vid elvatiden, lokal tid (tiotiden svensk tid), i Antalya. Väskorna kom sen så småningom, och vi gick igenom passkontroll och tull utan problem.


Och sen så blev det busstransfer till Alanya. Cirka två timmar tog bussfärden, och sen så åkte vi runt till olika hotell och släppte av folk.


Till vårt hotell, Aroma, kom vi fram vid tvåtiden. Vi checkade in, och fick våra rum, packade upp litegrann, och kom sen i säng vid tretiden.


Jenny och jag fick ett rum högst upp, på sjätte våningen. Och Borzko och Jimmy fick sitt rum på femte våningen. Jättefina rum, med ganska så små balkonger, men med lite utsikt ut över havet. Även utsikt mot bergen, och över poolen.Dagbok från Turkiet 2008 i åtta delar.

Nu kommer jag att lägga in min dagbok från Turkiet i åtta dagar. Jag lägger in några fotografier per dag också. Men sen så kommer jag att lägga tvåhundra fotografier i antingen mitt fotoalbum på Msn Spaces Windows Live, eller så lägger jag in dom på FaceBook, (Britt-Marie Kullin). Jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag lägger ut länk här i bloggen när jag har lagt ut fotografierna. Kika även in i Jennys blogg och på hennes Facebook, (Jenny Kullin) där det också finns bilder. (Om ni är intresserade.)

Dagens Dagbok - Måndagen den 28 juli 2008. (Med tio fotografier)

I morse så larmade mobilen klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr. Och Jimmy gick upp vid nio och gjorde sig då också i ordning. Frukost åt vi sen alla tre, och så packade vi ner våra badgrejer.


Strax före tio så åkte vi sen alla tre i väg i båda bilarna. Och så åkte vi till Älvsjö Station och hämtade upp Jenny, Jocke, och Tindra som kom med pendeltåget från Södertälje.


Sen så åkte vi alla sex i båda bilarna iväg mot Nynäshamn och Nickstabadet där. När Jimmy och Jenny var små, så åkte vi ofta dit från Landet och badade. I flera somrar i rad så tältade vi också på Nickstabadets Camping. Nu var det ganska så många år sedan som vi var där, så vi tyckte att det var lite mysigt att åka dit en dag och bada.


Vi stannade till först på en affär och köpte med oss lite bröd och frukt till lunch. Och så köpte vi sandleksaker och armmuddar till Tindra.


Sen så var vi på Nickstabadet i ungefär tre timmar. Alla badade, solade, lekte med Tindra, och njöt av den fina dagen. Det var faktiskt riktigt varmt i vattnet. Självklart inte som i Turkiet, men klart godkänt för att vara i Sverige. Jenny och Tindra åkte lite vattenrutchbana också.


Vi tog sen bilarna och åkte in till Centrum i Nynäshamn. Parkerade där och gick ner till Hamnen. Och så satt vi vid dom mysiga sjöbodarna där och åt våfflor med sylt och grädde. Promenerade sen tillbaka upp mot Centrum och våra bilar.


Jenny, Jocke, och Tindra åkte sen i väg med Jimmy i hans bil. Han skulle köra dom hem till Södertälje, och passa på att hjälpa Jenny lite med hennes dator där.


Jag och Borzko åkte hem till Farsta i vår bil. Vi kom hem vid fyratiden ungefär. Borzko stack sen iväg direkt igen med bilen. Han skulle åka en sväng till sitt jobb, för han hade ett ärende dit. Jag höll på och fixade lite här hemma när jag kom hem.


Sen när han kom tillbaka vid halvsextiden så åt vi middag tillsammans. Jimmy kom sen hem från Södertälje vid halvsjutiden. Han hade ätit middag med Jenny, Jocke, och Tindra.


Jag satt sen med min dator och höll på med lite allt möjligt. Mest så höll jag på med alla fotografier från Turkiet. Jimmy satt också vid sin dator. Och Borzko läste i sin bok.

Här kommer tio fotografier från dagen.
Veckans Vikt - Vecka 31 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 31 - 2008
28/07

61,0 kg

(Högsta vikten på över tre år...)

:-(

Veckans Motion - Vecka 30 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 30 - 2008
21/07 - 27/07

Måndag: Promenader i Turkiet.
Tisdag:           -"-
Onsdag:           -"-
Torsdag:           -"-
Fredag:           -"-
Lördag:           -"-
Söndag:           -"-


Veckans Vikt - Vecka 30 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 30 - 2008
21/07

??,? kg (Turkiet)

Veckans Motion - Vecka 29 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 29 - 2008
14/07 - 20/07

Måndag: Promenad, 1,5 tim
Tisdag: Promenad, 1,0 tim
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, 1,0 tim + 1,0 tim
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------


Dagens Dagbok - Söndagen den 27 juli 2008. (Med fyra fotografier.)

Planet landade vid fyratiden i natt/morse, och vid sextiden i morse så var vi hemma i Farsta igen. Somnade vid sextiden i morse. Ställde klockan på tio. Tyckte att det fick räcka med fyra timmars sömn, för jag mår oftast inte så bra om jag sover på dagen, och så är det bättre att kunna somna bra på kvällen.


Jag gick upp tio, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen kom resten av familjen alla upp vid elvatiden. Vi åt förstås alla frukost, och dom andra duschade också och gjorde sig i ordning.


Sen så packade vi upp alla våra grejer. Tvättade massor med maskiner med tvätt hela dagen gjorde vi också. Borzko och Jimmy tog bort takboxen på bilen, och dom åkte också iväg och tankade båda bilarna och kollade allt på dom. Jag fixade också månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna.


Sen vid tretiden så kom Jocke och Tindra hit. Vi satt och pratade en stund, och sen vid halvfyratiden så åt vi middag. Hämt-pizza blev det.


Efter middagen så fikade vi, och så gav vi Jocke och Tindra presenterna som vi hade köpt till dom. Jenny hade så klart köpt en hel del till dom, men det kan ni säkert läsa om i hennes blogg och/eller i Jockes blogg.


Jag, Borzko, och Jimmy hade köpt varsin zip-hood till dom båda. Jocke fick en svart Ed Hardy, och Tindra fick en gul Svamp-Bob.


Sen vid femtiden så åkte Jenny, Jocke, och Tindra hem till Södertälje. Dom fick skjuts en bit av Borzko som åkte hem och fikade hos sin Mamma.


Jimmy satt sen vid datorn, och jag höll på och plockade och fixade här hemma med allt möjligt. Och sen så satte jag mig vid datorn och fixade lite med fotografier och annat.


Vid åttatiden sen så åkte Jimmy och jag en sväng till Centrum. Handlade mejerivaror och lite gott att äta till kvällen.


Borzko kom hem från sin Mamma vid niotiden. Och vi satte också igång en dvd-film vid niotiden. I dag så blev det en gammal klassiker och en stor favorit: "Armageddon".


När filmen var slut vid halvtolvtiden så satte jag mig vid datorn en stund.


Här är fyra bilder från eftermiddagen.
Hemma igen från en helt underbar vecka i Alanya, Turkiet, med min älskade familj!
Ja, nu är vi hemma igen från Turkiet... Vi kom hem till Arlanda vid fyratiden i natt/morse, och var hemma i Farsta vid sextiden i morse.

Vi har haft en helt underbar vecka i Alanya i Turkiet. Precis allt har varit bra, vi är inte missnöjda med ett endaste litet dugg.

Jättevarmt, sol hela tiden, underbart varmt och skönt i havet med stora härliga vågor, fint hotell med fint poolområde, bara ett par meter till stranden.

Och vi har haft en härlig gemenskap. Inget gnäll och ingen osämja. Vi har så roligt ihop. Det har vi i och för sig alltid haft. Men det är ju ändå helt annorlunda nu, när vi är fyra vuxna som åker.

Det var ju tredje gången som vi var i Turkiet nu. Vi var i Side 2004 och i Marmaris 2005. Det har ju blivit dyrare nu, det kändes. Speciellt mat och dryck tyckte vi var dyrare, men även shopping.

Resan gick på för oss alla fyra 25.000:- kronor. Och vi har nog gjort av med cirka 20.000:- i fickpengar. Visst är det fruktansvärt mycket pengar, att göra av med 45.000:- på en vecka, men jag tycker att det är värt det. För man har ju inte bara en underbar vecka med familjen, utan framförallt så har man ju minnen för hela, hela, långa livet.

Jag shoppade inte speciellt mycket den här gången. Det blev bara en zip-hood, två toppar, och ett par sneakers till mig själv. Sen så handlade både Borzko, Jimmy och Jenny en hel del. Och Jimmy och Jenny fick en hel del av Borzko och mig också. Vi köpte också presenter till Jocke och Tindra. Och så köpte jag två parfymer på flyget och tre böcker på Arlanda.

Jag har tagit 123 fotografier och filmat åtta små filmer med min kamera och med min mobil. Jenny har tagit 546 fotografier med sin Nikon D40.

Jag kommer att lägga ut kanske cirka 100 av våra fotografier i
mitt fotoalbum på msn windows spaces live. Men jag kommer också att lägga ut några fler fotografier här i bloggen kanske. Och Jenny lär ju säkert också lägga ut en hel del kort i sin blogg.

Dagbok har jag skrivit i Word varje dag där nere, och den kommer jag att lägga ut också, så fort jag har lust, hinner, och orkar... Fotografier på det jag har shoppat kommer så småningom, och även bokrecensioner på dom böcker som jag har läst.

Det allra, allra bästa med resan, det var i alla fall att umgås med min älskade familj, i en hel vecka, dygnet runt. Jag älskar dom alla tre så otroligt mycket. Tack för att ni gjorde resan till en så underbar vecka. Den här semestern kommer jag att leva på länge, länge. Det kanske var sista gången som vi fyra reste tillsammans. (Det trodde jag i och för sig när vi var i Thailand 2006 också, så man vet ju aldrig.)

Och det är ju också så underbart med denna sol, hetta, värme, salta varma bad, häftiga vågor att leka i, fräsch och god restaurangmat varje dag, och att bara vara!En tredje hälsning från Alanya! (Fredagen den 25 juli 2008.)

Tänkte bara säga att allt fortfarande är jättebra, :-D

utom att vi ska åka hem i morgon förstås... :-(

Jenny har bloggat, med två fotografier, som ni kan titta på om ni vill.

Vi hörs på söndag!


En liten hälsning till från Alanya! (Torsdagen den 24 juli 2008.)
Tänkte bara säga att vi fortfarande har det helt underbart! Orkar inte blogga härifrån, vill hellre utnyttja tiden till sol och bad och umgänge med familjen. Men jag skriver dagbok i Word som jag lägger in när jag kommer hem. Och lite fotografier har vi tagit också, även om vi inte har tagit så många som vi brukar göra. Vi njuter här och nu istället.

Vi solar, badar i havet, lekar i dom stora vågorna, badar i poolen, äter massor med gott, dricker massor med gott, shoppar lite, strosar runt, och umgås med varandra. Helt underbart är det!

Ha det så bra alla kära läsare! Vad vi har förstått så har ni ju också kanonväder nu! Härligt! Hörs på söndag när vi kommer hem! :-D

En liten hälsning från Alanya! (Tisdagen den 22 juli 2008.)

Hej på er allihopa! Jag hade faktiskt inte tänkt att blogga någonting härifrån, men nu blir det i alla fall en liten hälsning! Jag tog med mig datorn för att skriva dagbok i Word, för att ha för min egen del, och sen också lägga in i efterhand när jag kommer hem. Däremot hade jag ju tänkt att mobilblogga, men det fungerade inte här.

Så jag hade inte tänkt att koppla upp mig här. Man kan sitta i receptionen och koppla upp sig med trådlöst nätverk för en liten summa. Men nu så upptäckte Jimmy, att om man sitter på balkongen med datorn, så kan man koppla upp sig på ett grannhotells oskyddade trådlösa nätverk helt gratis! ;-)

Så vi får väl se om det kanske blir något litet blogginlägg ändå härifrån. Nu blir det bara den här lilla hälsningen, för vi ska strax ge oss iväg ut på stan och äta.

Vi har det i alla fall TOPPEN! Det är helt underbart varmt här, vattnet är ljummet, både i havet och poolen, hotellet är jättefint, maten och drycken god, folket trevligt, ja, allt är jättebra!

Vi har varit på HAMAM (turkiskt bad) och i morgon ska vi på en utflykt hela dagen, och då ska vi på RAFTING (forspaddling). Det ska bli jättekul.

Ha det så bra, så kanske jag skriver mer någon annan dag, annars så blir det MASSOR med text och bilder när jag kommer hem! :-D

Mobil-Blogg. Nu sitter vi på p

MMS

Mobil-Blogg. Nu sitter vi på planet. Vi lyfter om ungefär tjugo minuter. Lite nervös nu inför flygresan... Men det ska bli underbart att komma iväg med min älskade familj till sol och värme. :-D


Om ett dygn så är vi i Alanya i Turkiet! :-D

              


Ja, om ett dygn så är vi i Alanya i Turkiet! Vårt plan går halvsex i morgon kväll. Och vi kommer fram till Turkiet klockan halvelva lokal tid. Sen väntar buss till hotellet. Så vi är väl framme vid hotell Aroma kanske vid tolv-ettiden på natten.

Jag har ingen aning om jag kommer att blogga något i veckan som följer. Jag tar med mig min lilla bärbara dator. Men mest är den med för att lägga in alla fotografier på, så jag har backup på dom. Lägger korten både i datorn, och på ett usb-minne, så det inte är risk att dom försvinner.

Sen så kommer jag också att skriva dagbok varje dag i ett Word-dokument i datorn. Det är främst för min egen skull, att ha att titta tillbaka på, och läsa sen. Så gjorde jag när vi var i Thailand 2006. Sen så bloggar jag dagboken när jag kommer hem igen.

Men om jag känner för det, så kanske jag kopplar upp mig och bloggar någonting därifrån. Det beror helt på om jag har lust, och känner för det, och också hur det fungerar där.

Helst av allt så skulle jag vilja mobilblogga lite därifrån. Men det verkar vara krångel att göra det från utlandet. Jenny fick det inte att fungera när hon var i Tallinn. Och vi fick det aldrig att fungera från Thailand. Men jag ska i alla fall pröva, så får vi se om det funkar.

Så vi får väl se hur det blir. Antingen så hör ni inte av mig alls nu på en vecka, förrän nästa söndag, den 27 juli. Eller så kanske jag bloggar massor därifrån. Har ingen aning om hur det blir.

Här är i alla fall en länk till ett inlägg som jag gjorde när vi bokade resan, med lite bilder från Alanya.

Ha det så bra här hemma allihopa. Hoppas att ni får lite hyfsat väder i veckan som kommer. Själv längtar jag otroligt mycket efter hetta, sol, och ljummet salt badvatten nu. Det ska bli så underbart. Och så himla mysigt att umgås med Borzko, Jimmy, och Jenny dygnet runt i en vecka nu. :-D

"Beck 10 - Mannen utan ansikte"

        


"Beck 10 - Mannen utan ansikte" - 2001

"Jörgen Beckman går ut på en kvällspromenad med hunden och blir brutalt knivhuggen. Gunvald Larsson anländer till brottsplatsen och konstaterar att Beckman inte bara berövats livet utan också fått huden avskalad från ansiktet. Den chockade hustrun beskriver deras äktenskap som lyckligt, men nämner att en utlänning knackade på deras dörr dagen före mordet. Samtidigt avslöjar offrets elektroniska dagbok en förbindelse med en svensk kvinna gift med en pakistanier. Med denna film tar den svenska Beck-serien med sedvanlig realism tag i ett sprängfarligt ämne: Mötet mellan den svenska och pakistanska kulturen och den våg av hat som utlöses när sjuklig svartsjuka och olika typer av hedersbegrepp kolliderar. Fördomar och inskränkt tänkande komplicerar saker och ting för Martin Beck (Peter Haber) och Gundvald Larsson (Mikael Persbrandt) när de ska lösa gåtan. Samtidigt döljer mordfallet flera facetter än deras spaning låter ana..."

(Kopierat från LoveFilm)

Och i dag så blev det ännu en Beck-film, den tionde i ordningen.
Och den var förstås bra som vanligt.


Dagens Dagbok - Fredagen den 18 juli 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Vid halvniotiden så satte vi igång en dvd-film, som vi alla tre tittade på. I kväll så blev det den tionde Beck-filmen: "Mannen utan ansikte". Åt och drack en massa gott till gjorde vi också.


Filmen var slut vid tiotiden, och då satte jag mig med datorn. Och så blir väl förmodligen resten av kvällen.


Dagens Dagbok - Fredagen den 18 juli 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Sen så hjälptes Borzko och Jimmy åt med att sätta upp takboxen på Volvon. Så att vi får med oss alla fyra stora resväskorna i morgon... Dom åkte också och tankade bilen och kollade allt på den.


Efter det så tog jag fram trimmern och så snaggade jag Borzko. Jimmy behövde jag inte fixa den här gången, för det gjorde en kompis till honom i onsdags.


Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och medan han gjorde det så gick Jimmy och jag iväg till Centrum. Vi handlade en kasse med matvaror och en kasse med gott till kvällen.


Vid halvniotiden sen så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet för att se på film, och äta och dricka lite gott.


Dagens Dagbok - Fredagen den 18 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Sen så höll jag på och fixade, pulade, grejade, donade, och ordnade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Tvättmaskinen och torktumlaren fick jobba hårt också. Varvade som vanligt med stunder vid datorn också.


Vid halvfyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Och sen så återgick jag till mina tidigare sysslor. Jimmy satt större delen av eftermiddagen vid sin dator.


Sen vid halvfemtiden så åkte Jimmy iväg för att hämta upp Borzko på jobbet. Han har ju semester nu i sexton dagar, så han hade ju ingen lastbil med sig hem i dag. Så Jimmy var snäll och hämtade honom så han slapp åka buss hem.


Borzko åt middag när han kom hem, vid femtiden. Jimmy och jag hade ju kunnat vänta på honom med middagen, men Borzko trodde att han skulle komma hem mycket, mycket senare i dag, men tur nog så blev det ju inte så.

"Heroine" av Unni Drougge.---------    

Recension av boken: "Heroine" av Unni Drougge. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------   


"Wenke, en framgångsrik karriärkvinna, står precis på branten till burnout när hon helt oväntat blir djupt berörd av en man som erbjuder henne en av vår tids stora bristvaror - kärlek. Mannen är en före detta tung heroinist, men det avskräcker inte Wenke. Hon faller som en fullgången frukt och hennes nya livsuppgift blir att rädda mannen från att återgå till sitt missbruk. Oundvikligen dras hon närmare avgrunden och erbjuder snart sin kropp i pant.

Mannen injicerar jungfrusilen i henne och hon utvecklar med flit ett svårt heroinberoende i tron att hon på så sätt lyfter korset från hans axlar. Så småningom kommer hon i kontakt med en värld av knarksmuggling, porr, prostitution och vapenhandel med förgreningar både uppåt i makthierarkierna och neråt till den organiserade undre världen. Wenke har till slut inget annat att förlora än sitt liv.

"Heroine" väckte stor uppståndelse när den kom ut, inte minst på grund av den skoningslöst närgångna skildringen av nutidsmänniskans sociala och sexuella misär.

Författaren avråder känsliga personer från att läsa boken."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Det här var ytterligare en bok som jag har köpt och läst för att jag har fått tips om den här i bloggen. Det var Therése som skrev att det här var den bästa boken som hon har läst, när jag hade frågan om den Bästa Boken i Bim Frågar. 

Jag tyckte nog inte att det var den bästa boken som jag har läst. Men jag tycker att den var klart bra. Jag har läst böcker förut av Unni Drougge, och tycker att hon skriver bra, men också lite speciellt. Ibland tycker jag att hon skriver lite "hattigt" på något sätt. Men både heroinmissbruket och sexskildringarna är väldigt utförligt och närgånget beskrivet. Jag kan klart rekommendera den. Men kanske inte för mycket känsliga läsare. 
///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Fredagen den 18 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen. (Med Två Fotografier.)

När Jenny var klar med sin packning så gick vi alla tre till Centrum vid tolvtiden. Först var vi på Apoteket och köpte lite huvudvärkstabletter, plåster, och hårschampo. Sen så var vi på Clas Ohlsson och köpte dvd-skivor och skivfodral.


Efter det så gick vi till X-Change och växlade in lite pengar till Turkiska nya Lira, så att vi har lite när vi kommer ner.


Sen så gick vi och fikade på Café Maja som ligger mitt på Torget i Farsta Centrum. För mig blev det en caffe latte och en glass.


Jenny åkte sen iväg med ersättningsbussen. Hon skulle möta upp med Jocke och Tindra, och sen skulle dom tre vara barnvakt åt Jockes systers två barn. Hon kommer hem i morgon förmiddag för att packa ner det sista innan vi åker iväg.


När Jimmy och jag kom hem igen så satt han mest vid datorn. Jag höll återigen på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn också. Och så målade jag mina naglar med det nya nagellacket som jag fick av Jenny och Jocke.


Vid tvåtiden sen så satte jag mig ute i solen på vår uteplats i en timme, läste i min bok, och solade lite. När jag hade läst ut boken vid tretiden så gick jag in igen.

Dagens Dagbok - Fredagen den 18 juli 2008 - Förmiddagen.

Vid halvtiotiden så stack Jimmy och jag iväg med bilen till Södertälje. Väl där, så var vi där en stund och pratade lite med Jocke och Tindra. Och så fick vi se alla deras fotografier från Tallinn.


Vid halvelvatiden så tog vi med oss alla Jennys grejer, och så åkte vi hem till Farsta igen, och kom hem vid elvatiden. Jenny packade upp, packade om, och packade ner, alla sina grejer som hon ska ha med till Turkiet.


Jag höll på och fixade och grejade lite här hemma, och Jimmy satt mest vid datorn.

Dagens Dagbok - Fredagen den 18 juli 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju i dag också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jimmy gick upp klockan åtta, och då åt han och jag frukost tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Nu ska jag sitta här vid datorn en stund och läsa lite nyheter. Sen vid halvtiotiden så ska Jimmy och jag åka iväg till Södertälje och hämta upp Jenny och alla hennes grejer som hon ska ha med sig till Turkiet i morgon.


Bim Frågar - 30 - 080718 - Bilkörning.
Bim Frågar - 30 - 080718.

Bim Frågar Om: "Bilkörning".

Har du körkort?
Hur många år har du haft det i så fall?
Hur många gånger gjorde du teoriprovet?
Hur många gånger gjorde du uppkörningen?

Om du inte har det, varför har du inte det?
Om du inte har det, tänker du ta det?

Har du fått fortkörningsböter?
Har du fått parkeringsböter?
Har du fått andra böter gällande bilkörning?

"The Mist"

         


" The Mist " - 2008.

"David Drayton och hans unge son Billy ingår i en stor grupp livrädda människor som blir fångade i ett snabbköp efter att en märklig och utomjordiskt tät dimma dragit in över den lilla staden. David är den förste som inser att dimman döljer något - något dödligt som smyger omkring och vakar över dem, något skräckinjagande och omänskligt. Deras överlevnad är helt beroende av viljan att samarbeta - men är det möjligt, sett till den mänskliga naturen? Allt eftersom får förnuftet stiga åt sidan till förmån för fruktan och David börjar undra vad som skrämmer honom mest - varelserna utanför eller människorna vid hans sida?"

(Kopierat från LoveFilm)

(Länk också till MovieZine)

"The Mist" är en skräckfilm/thriller gjord av Frank Darabont baserad på en novell av Stephen King.

Frank Darabont har också gjort filmerna "The Shawshank Redemption" (Nyckeln till Frihet) och "The Green Mile" (Den Gröna Milen) som också baseras på böcker av min absoluta favoritförfattare Stephen King.

Dom två ovannämnda filmerna är ju några av dom bästa filmer som jag har sett, speciellt den förstnämnda. Den här, "The Mist", kanske inte var riktigt lika bra, men också klart bra.

"The Mist" är ju en skräckfilm, men kanske ändå mer en thriller, och också ett drama. Visst var den otäck, men ändå inte kanske så läskig som jag trodde den skulle vara. Men den var väldigt, väldigt bra, och kanske framförallt slutet...

Se den! Och skriv sen i mina kommentarer vad ni tyckte!

Betyg: 4 av 5.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 17 juli 2008 - Kvällen. (Med Fyra Fotografier.)

Jimmy och jag fortsatte sen att hålla på och fixa med alla våra fyra bärbara datorer, hans nuvarande och gamla, plus min nuvarande och gamla. Och flyttade så småningom oss från köket och in i Jimmys rum.

Sen vid åttatiden så stack vi iväg med bilen (det spöregnade...) till HemKöp i Centrum och köpte lite gott (i dag igen...) till kvällen.

Och sen så satte vi igång en dvd-film vid kvart i nio. Det blev skräckisen/thrillern: "The Mist" gjord efter en novell av min favoritförfattare Stephen King. Recension kommer i separat inlägg.


Borzko jobbade ovanligt länge i dag, till och med för att vara honom... Han fick en akut extrakörning, så han var inte hemma förrän vid kvart över tio... Ätit han ju såklart gjort tidigare under kvällen, så han bara duschade och gick sen och la sig... Men nu jobbar han bara i morgon (trots att det egentliga är hans lediga dag på fredagar...), och sen så har han semester i sexton dagar.


Filmen som Jimmy och jag såg, var slut vid elvatiden. Och då gick vi återigen ner till hans rum, och höll på och fixade med alla fyra datorerna. Och nu är klockan halvett och det börjar väl snart bli dags för sängen för mig.


Dagens Shopping - 080717 - En bok från Bokus.

Trodde att det var dom sista böckerna som kom i går. Men i dag så kom det en till. Och den ska väl i alla fall vara min sista från mina bokbeställningar som jag har gjort.Sommarpratare nummer 23.

I dag lyssnade jag på Sommarpratare nummer 23,
och det var Björn Ulvaeus
.Dagens Dagbok - Torsdagen den 17 juli 2008 - Eftermiddagen. (Med Ett Fotografi.)

Jag, Jimmy, och min Mamma och Pappa satt sen och fikade och pratade i ungefär en och en halv timme.


Vid halvtvåtiden sen så gick Mamma och Pappa till Centrum och tog bussen hem till Örby igen.


Jimmy och jag satte oss då i köket med våra datorer. Sen efter bara en litet tag så fick vi besök igen. Den här gången var det min syster Anette och hennes son Mathias som kom. Dom var ute och övningskörde och kom förbi på en fika. Vi satt någon timme och pratade och fikade i köket, innan dom sen åkte iväg igen vid tretiden.


Sen så satt Jimmy och jag i köket med våra datorer. Jimmy och jag hjälptes åt att göra backup på min nuvarande dator. Och sen så höll vi och fixade med min gamla dator och gjorde i ordning den.


Vid halvfemtiden så åt vid middag, och efter det så fortsatte vi att sitta i köket och hålla på med datorerna.Dagens Dagbok - Torsdagen den 17 juli 2008 - Förmiddagen. (Med Ett Fotografi.)

Gick iväg ut på en promenad klockan nio. Gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme. Lyssnade på ett sommarprogram under tiden. Det började att blåsa mer och mer, och solen tittade faktiskt fram ibland.


Kom hem vid tiotiden. Höll på fixade med lite allt möjligt i en halvtimme, och sen så gick jag iväg till Centrum vid halvelvatiden, för att möta upp med min Mamma och Pappa som kom dit med bussen.


Först så gick vi till SynOptik, och så hämtade Mamma ut sina nya glasögon.


Efter det så gick vi en promenad på ungefär en timme. Vi gick en bit på den fina promenadvägen längs sjön Magelungen, och sen tillbaka igen. En liten regnskur kom också...


Vid tolvtiden så kom vi hem hit för att fika. Jimmy hade då kommit hem från sin kompis där han hade sovit i natt.Dagens Dagbok - Torsdagen den 17 juli 2008 - Morgonen.

I dag så larmade också mobilen klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp halvsex och åkte iväg för att jobba i dag som vanligt.


Jimmy är inte hemma. Han var ju och såg Iron Maiden på Stockholm Stadion i går. Efter det så festade han med några kompisar. Och sen så sov han kvar hos en kompis.


Jenny är inte heller hemma. Hon sov ju hos Jocke i natt, och kommer att göra så i natt också.


Här nu, när klockan är kvart i nio, så är vädret så här: Helt igenmulet, grått, trist, och mörkt... Sjutton grader varmt, och nästan vindstilla. Alltså inget strandväder i dag heller... Men promenadväder i alla fall.


Bim Frågar - 29 - 080717 - Tio Snabba Frågor 3 - Värst.Bim Frågar - 29 - 080717.

Bim Frågar Om: "Tio Snabba Frågor 3".

Vad är värst?

Besök hos Tandläkaren eller Gynekologen?
Snöstorm eller Spöregn?
Få en spruta eller hålla ett tal?
Bråka med sin Mamma eller med sin Dotter?
Mobilen ringer på Biblioteket eller på Sjukhuset?
Frysa eller Svettas?
Skoskav eller Tandvärk?
Gå ensam på natten i Stan eller i Skogen?
Datorn går sönder eller Mobilen går sönder?
Regn på Midsommarafton eller på Julafton?

Dagens Dagbok - Onsdagen den 16 juli 2008 - Kvällen.

Sen så varvade jag stunder vid datorn, med boken som jag håller på med: "Heroine" av Unni Drougge.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning, och sen så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet. Han läste då i sin bok.


Och så blev kvällen, och den fortsätter väl likadant ett tag till.

Ännu ett MMS från Jimmy från Iron Maiden-konserten på Stockholm Stadion.


Många fina fotografier i Jennys Blogg i dag.

I dag så tycker jag att ni ska klicka in er i Jennys Blogg.
För hon har lagt upp massor med fotografier från sin Tallinn-kryssing.
Här är länken.

Iron Maiden på Stockholm Stadion.

Ja, nu är Jimmy på Stockholm Stadion,
för att titta och lyssna på Iron Maiden...
Och jag är grymt avundsjuk...
Den här bilden skickade han nyss,
till mig som ett mms.
Jag antar att dom precis,
har kommit in där då.
Får se om han kanske,
skickar fler under kvällen
.


Dagens Shopping - 080716 - Tre böcker från Bokus.

Nu kom dom sista tre böckerna i mina bokställningar:


Dagens Dagbok - Onsdagen den 16 juli 2008 - Eftermiddagen.

Jag, Jimmy, Jenny, och Jocke satt och pratade och fikade fram till ettiden. Då gick Jenny och Jocke iväg mot Centrum för att åka hem till Jocke i Södertälje.


Jag höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och satt även lite med datorn i köket. Jimmy satt också med sin dator i köket.


Vid halvtretiden sen så stack Jimmy iväg till Centrum för att åka in till stan. Han skulle först träffa tre kompisar för att gå ut och äta mat och dricka några öl. Och sen så skulle dom vidare till Stockholms Stadion för att se IRON MAIDEN!  Jag är grymt avundsjuk... ;-/


Jag gick sen också iväg mot Centrum lite senare, för jag hade ju fått en akuttid hos min Tandläkare klockan tre. Hon fixade till min trasiga tand, och det kostade 1.410:- kronor... Jag hade ju hellre shoppat upp dom pengarna i Turkiet... :-(


Var inne på  HemKöp på vägen hem och hämtade ut ett bokpaket, och handlade också lite matvaror.


Åt middag sen vid halvfemtiden i min ensamhet. Efter det så flyttade jag upp i vardagsrummet med datorn, boken, och broderiet.


Satt sen och tittade och lyssnade i datorn på den extra halvtimmen efter Allsång på Skansen, både från i går, och från förra veckan som jag hade glömt bort. Broderade lite på min kylskåpsmagnet under tiden.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 16 juli 2008 - Förmiddagen. (Med Två Fotografier.)

Jimmy och jag åkte iväg vid halvtiotiden mot Frihamnen för att hämta upp Jenny och Jocke från Tallinn-båten.


Sen så åkte vi alla fyra hem hit till Farsta. Vi fikade, åt lite lätt lunch, och dom berättade om sin resa, och visade allt dom hade handlat.


Dom hade varit jättegulliga och köpt presenter till oss här hemma. Borzko och Jimmy fick dela på en halvliter Jägermeister. Sen fick också Borzko ett tiopack med Extra-tuggummin. Jimmy fick också en hel platta med Lapin Kulta starköl, för att han ställer upp och skjutsar dom så ofta.


Jag fick ett nagellack, och så fick jag en sparbössa/myntburk. Jag har såna sen tidigare, fast mindre. Dom är fulla med tiokronor och femkronor, och jag har letat efter nya, men inte hittat dom igen. Nu hade Jenny hittat liknande i Tallinn, fast mycket större, så hon köpte en till mig. Jätteglad blev jag över den. Dom är så gulliga som köper presenter till oss.

Tack snälla Jenny och Jocke från mig, Borzko, och Jimmy! :-DDagens Dagbok - Onsdagen den 16 juli 2008 - Morgonen.

I dag så larmade mobilen klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Satte mig sen med ett stort glas kaffe och läste nyheter i datorn.


Jimmy gick upp halvnio. Han är nu och duschar och gör sig i ordning. När han är färdig så ska vi äta frukost tillsammans.


Sen vid halvtiotiden så ska vi åka iväg med bilen. Vi ska åka till Värtahamnen där Tallinn-båten kommer in, och hämta upp Jenny och Jocke vid båten. Sen så kommer dom med hit hem i ett par timmar, och så åker dom förmodligen till Södertälje senare.


Andra planer för dagen för oss är att Jimmy ska gå på Iron Maidens konsert på Stockholms Stadion i kväll. Jag är faktiskt lite avundsjuk på honom...


Själv så ska jag till tandläkaren klockan tre... Jag tappade ju en stor bit av en tand, eller förmodligen så var det en stor bit av en fyllning, i går kväll när jag åt godis. Jag såg aldrig biten, för jag råkade svälja den. Jag ringde till min tandläkare klockan åtta när dom öppnade, och jag hade sån tur så jag fick en tid klockan tre i dag. Jag vill ju helst ha det fixat innan vi åker till Turkiet på lördag...


Ja, det var lite om morgonen, och om dagens planer. Har ni några speciella planer för dagen?


Bim Frågar - 28 - 080716 - Dialekter.Bim Frågar - 28 - 080716.

Bim Frågar Om: Dialekter.

Vilken är Sveriges finaste dialekt?
Och vilken är Sveriges fulaste dialekt?

Dagens Dagbok - Tisdagen den 15 juli 2008 - Kvällen. (Med Fyra Fotografier.)

Vid halvsjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och jag och Jimmy satt med och pratade. Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Jimmy och jag tog en liten promenad till Centrum för att köpa lite gott till kvällen.


Klockan åtta så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet, och så tittade och lyssnade vi på "Allsång på Skansen". I kväll var så klart "The Poodles" bäst!

Åt och drack lite gott gjorde vi också. Fast det ångrar jag nu... Jag bet sönder en tand, eller rättare sagt en stor gammal amalgamfyllning på dom sega Polly-godisarna... :-( Så i morgon så måste jag ringa tandläkaren... :-(


Sen när Allsången var slut, så satte vi igång en dvd-film. Det blev thrillern: "The Eye". Recension finns i ett separat inlägg.


Filmen var slut vid elvatiden. Borzko gick då och la sig, för han ska upp klockan fem i morgon bitti. Jimmy och jag flyttade ner till hans rum, och så satte vi oss båda två med våra datorer.

"The Eye"

         


"The Eye" - 2008.

"Sidney råkar som liten ut för en hemsk olycka och blir blind. Som vuxen får hon sin syn tillbaka genom en mirakulös transplantation. När bandaget tagits bort börjar hennes nya liv. Lyckan blir dock kortvarig. Med synen kommer också hemska hemligheter och syner som skrämmer och förföljer henne. Hennes familj och vänner börjar tro att hon förlorat förståndet. Men Sydney är övertygad om att den anonyma donatorn öppnat dörren till en skrämmande värld som endast hon kan se. Det enda sättet att få slut på mardrömmen är att finna donatorn..."

(Kopierat från LoveFilm)

En thriller/dramafilm/skräckfilm med Jessica Alba i huvudrollen. Trodde att den skulle vara mer "B-film" än vad den faktiskt var. Den var bättre än vad jag förväntade mig. Men den var inte så läskig som jag trodde att den skulle vara. Mer som en thriller med övernaturliga inslag, än en skräckfilm.

Betyg: 3 av 5.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 15 juli 2008 - Eftermiddagen. (Med Fyra Fotografier.)

Jimmy hade varit förbi sitt jobb, på brädgården, på vägen hem från körskolan. Och så hade han fixat typ som masonitskivor till våra soffor. Sofforna är så nedsuttna, men vi älskar dom, så nu ska vi testa att ha masonitskivorna under kuddarna och se om det funkar. Vi la dit dom, och provsatt, och det verkar bra. Men vi får väl se i kväll, när vi ska sitta lite längre... Det kanske blir för hårt då.


Sen så flyttade både Jimmy och jag ut på vår lilla uteplats. Och så hade vi med våra datorer. Jimmy satt hela tiden i skuggan under parasollet med datorn. Jag varvade mellan att sitta i skuggan med datorn, och att sitta i solen och sola lite. Började att läsa lite i en ny bok också: "Heroine" av Unni Drougge.


Vid fyratiden så åt vi middag tillsammans. Och efter middagen så satt vi med våra datorer i köket istället för utomhus. Det kändes som om det räckte med sol, skugga, och blåst för i dag. Jag varvade datorn med boken, och Jimmy satt bara med sin dator.

Här är några fotografier från dagen. Först ett kort som jag tog i morse vid Farsta Gård när jag var ute och promenerade. Och sen tre kort som är tagna på eftermiddagen när Jimmy och jag satt på vår lilla uteplats.
Sommarpratare nummer 21 och 22.

Sommarpratare nummer 21 och 22
lyssnade jag på i dag.
Och det var Leif Silbersky
och Tina Nordström
.

    

Jenny i Tallinn.

Jenny och Jocke är ju i Tallinn nu. Dom åkte i går eftermiddag, och kommer hem i morgon förmiddag. Jenny har försökt att mobilblogga därifrån, men det fungerar tyvärr inte... Här är i alla fall ett fotografi som hon mms:ade till mig i dag. Jocke har tagit det på henne på något café/restaurang där.Dagens Dagbok - Tisdagen den 15 juli 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I dag så larmade mobilen klockan sju. Kände mig lite slö, så jag låg och drog mig en halvtimme till halvåtta. Gick sen upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Satte mig sen vid datorn med ett stort glas kaffe, och så läste jag nyheter.


Klockan nio så larmade Jimmys mobil, och han gick upp. Vi åt då frukost tillsammans och satt och pratade en stund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Vid tiotiden sen så drog vi båda iväg ut, fast åt olika håll. Jimmy tog bilen och så åkte han till körskolan för en körlektion i dag också inför hans lastbilskörkort.


Själv så gick jag ut på en promenad. Jag gick runtomkring i Farsta i ungefär en timme. Sen så satte jag mig på en bänk i parken bakom vårt hus, och solade lite. Lyssnade på Sommarprogram i mobilen under tiden.


Vid halvettiden så kom Jimmy hem från körskolan, och ungefär samtidigt så gick jag upp från parken och hem.


Bim Frågar - 27 - 080715 - Tio Snabba Frågor 2.Bim Frågar - 27 - 080715.

Bim Frågar Om: "Tio Snabba Frågor 2".

Bio eller dvd?
Skräckfilm eller romantisk komedi?
Korsord eller suduko?
Duschkabin eller badkar?
Datorspel eller sällskapsspel?
Allsång på Skansen eller SommarKrysset?
Hårdrock eller R&B?
Julafton eller midsommarafton?
Tatuering eller piercing?
Kaffe eller Te?

"The Happening"

         


"The Happening" - 2008.

"En thriller om en familj som flyr undan en naturkatastrof som hotar hela mänskligheten."

Länk till filmen på LoveFilm.

Länk till filmen på MovieZine.

Jag tyckte den här filmen var jättebra. Man kan väl klassificera den både som thriller, drama, sci-fi, action, och skräck. Spännande nästan hela tiden, och lite läskig ibland. Väldigt blodig och brutal var den, men jag gillar ju när såna här filmer är det. Jag kan helt klart rekommendera den om man gillar den här typen av filmer.

Betyg: 3,5 av 5.


Dagens Dagbok - Måndagen den 14 juli 2008 - Kvällen. (Med Tre Fotografier.)

Vid sjutiden sen så åkte Jimmy och jag iväg med bilen. Vi skulle till Filmstaden Sickla för att gå på Bio och se filmen "The Happening". Den skulle inte börja förrän kvart över nio, men jag ville kolla runt lite i Sickla Köpkvarter som är öppet till åtta.


Vi kom dit vid kvart över sju. Gick sen runt i köpkvarteret och tittade i affärer. Köpte ingenting, jo, bara smågodis på Ica för att ha till bion.


När affärerna stängde klockan åtta så gick vi till bion och köpte biljetter. Sen så tog vi bilen och åkte iväg till McDonalds i Nacka för att ta en fika. Varsin McFlurry Daim blev det där.


Åkte sen tillbaka till SF Filmstaden Sickla i Sickla Köpkvarter för att titta på filmen "The Happening" när den började klockan kvart över nio.


Filmen var slut vid elvatiden, och då åkte vi hem. Recension på filmen kommer i ett separat inlägg.


När vi kom hem så satte vi oss båda två med våra datorer.

Mobil-Blogg. Jimmy och jag sit

MMS

Mobil-Blogg. Jimmy och jag sitter och väntar på att Bio-filmen ska börja.


Dagens Dagbok - Måndagen den 14 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Jimmy kom tillbaka hem från sin körlektion vid fyratiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Sen så satte han sig återigen på sitt rum vid sin dator och spelade WOW.


Jag satte mig och läste i min bok: "Vålnader" av Joe Hill, och läste så småningom ut den också. Och lite tid med datorn blev det förstås också.

"Vålnader" (20th Century Ghosts) av Joe Hill.---------    

Recension av boken: "Vålnader" (20th Century Ghosts) av Joe Hill. (Genre: Skönlitteratur / Skräck / Noveller.)  

---------   

"Vålnader består av 14 berättelser. Gemensamt har de ett osvikligt sinne för detaljer, miljöer och personligheter, alltifrån den klassiska vampyr- eller spökhistorien till ett mer litterärt förvandlingsnummer i berättelserna "Uppblåsbare Art" och "Hör syrsor sjunga". De är också alla, på var sitt sätt, berättelser om mörkret inom oss och utom oss, frambringat av en ytterst begåvad berättare.

Boken är en perfekt mellanlandning för alla som tyckte om Hills debutbok En hjärtformad ask - i otålig väntan på nästa roman - eller något annat spännande projekt! Men Vålnader är verkligen inget dåligt tidsfördriv.

Vålnader är mångfaldigt prisbelönad: Bram Stoker-priset för bästa skräckberättelser, British Fantasy Award och the International Horror Guild Award för bästa samling och World Fantasy Award för bästa kortroman, "Morris papplabyrint", som förekommer i samlingen.

Dessutom innehåller denna utgåva en berättelse som inte fanns med i ursprungsversionen. En bonus, helt enkelt!"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Det här var en samling med fjorton stycken noveller i. Jag är ju ingen älskare av noveller. Jag tycker att dom är alldeles för korta. Jag gillar romaner mycket mer. Ska det vara kort, då gillar jag mer riktigt kort, typ krönikor. 

Den här boken är skriven av sonen till min absoluta favoritförfattare: Stephen King. Han heter Joe Hill, och har gett ut en roman hittills. Den heter "En hjärtformad ask", och var mycket, mycket bra. Recension finns här

Den här novellsamlingen var ju ändå okej. Och läsvärd. Gillar man novellen som form, så tycker man säkert att boken är bättre än vad jag tyckte. Vissa av novellerna var i alla fall jättebra, och vissa var sådär.
///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens tre "Sommar-pratare", nummer 18, 19, och 20.


Dagens tre Sommarpratare,
nummer 18, 19, och 20 i ordningen, blev
Kajsa Bergqvist,
Michael Segerström, och
Isabella Lövin
.


 


         


Dagens Dagbok - Måndagen den 14 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Höll sen på och fixade, donade, pulade, grejade, plockade och ordnade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


Jimmy satt mest vid sin dator på sitt rum, och spelade WOW. Jag tog med mig min dator och satte mig inne hos honom en stund när jag var klar med mitt.


Vid kvart över två sen så åkte Jimmy iväg med bilen, för han hade körlektion inför sitt lastbilkörkort klockan kvart i tre.


Jag satte mig och lyssnade på ett tredje Sommarprogram för dagen, och så broderade jag lite på en kylskåpsmagnet.

Dagens Dagbok - Måndagen den 14 juli 2008 - Förmiddagen.

Vid kvart i nio så gick jag iväg ut på en promenad. Jag gick till Hökarängen, tillbaka en annan väg till Farsta, och lite runt i Farsta. Lyssnade på Sommarprogram i mp3:n i mobilen under tiden. Cirka en och en halv timme gick jag.


Molnen som var så kompakta tidigare på morgonen försvann mer och mer. Så det var riktigt varmt och soligt när jag gick. Satte mig sen en stund i parken bakom vårt hus, och lyssnade klart på dom Sommarprogram som jag hade.


Vid kvart i elva kom jag hem, och då hade Jimmy precis vaknat och gått upp. Han åt då frukost, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Själv så höll jag på och fixade och plockade lite här hemma.

Dagens Dagbok - Måndagen den 14 juli 2008 – Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju i dag. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Åt sen frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.


Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt i väg för att jobba. Jenny var inte hemma, hon sov hos Jocke i natt. Jimmy har semester från och med i dag, och skulle sova till klockan tolv sa han i går.


Hade hoppats på en dag på stranden i dag... Men helt igenmulet här... Sjutton grader varmt och vindstilla, ser inte ut att bli varken sol eller regn, men molnen ser ut att vara här för att stanna hela dagen.... Så inte blir det något strandbesök inte. Men kanske en promenad. Ska avvakta en halvtimme, fram till niotiden, och sen bestämma mig.


Halva Sommarlovet...


Nu har halva Sommarlovet gått ...    :-(

Nu är halva Sommarlovet kvar !!!    :-)

5 dagar kvar tills vi åker till Turkiet! :-D

5 dagar kvar tills vi åker till Turkiet! :-DVeckans Vikt - Vecka 29 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 29 - 2008
14/07

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 28 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 28 - 2008
07/07 - 13/07

Måndag: ---------
Tisdag: Promenad, 1,0 tim.
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, 4,0 tim.
Fredag: Promenad, 1,0 tim. + Cykling, 0,5 tim.
Lördag: ---------  
Söndag: ---------


Bim Frågar - 26 - 080714 - Länder.Bim Frågar - 26 - 080714.

Bim Frågar Om: Länder.

Hur många länder har du varit i?
Och vilka är dom?

Dagens Dagbok - Söndagen den 13 juli 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag inne på Jimmys rum i ett par timmar. Han spelade WOW och jag höll på med lite allt möjligt i datorn.


Klockan halvnio så tittade jag på humorprogrammet "Det sociala spelet" på TV4, men jag tyckte inte det var speciellt kul i dag.


Vid niotiden så blev vi sugna på att se film och äta nånting gott. Så vi stack iväg i bilen och åkte till Statoil i Sköndal och handlade.


Och så satte vi igång en dvd-film. Det blev actionthrillern "Jumper". Recension på filmen finns i ett separat inlägg.


Borzko kom hem från sin Mamma vid tiotiden, han gick sen och la sig nästan direkt, för han ska upp klockan fyra i morgon bitti, för att jobba.


Filmen var slut vid halvtolvtiden. Då satte sig Jimmy igen på sitt rum vid datorn och spelade WOW. Och jag satte mig en stund hos honom igen med min dator. Men nu ska jag nog lägga mig i sängen och läsa lite i min bok en stund innan det är sovdags för mig.

"Jumper"

         


" Jumper " - 2008

Ett genetiskt misstag har gett en ung man förmågan att teleportera sig själv vart som helst i världen. Han upptäcker att denna förmåga att hoppa i tiden har existerat i tusentals år, och han hamnar mitt i ett uråldrigt krig mellan "Jumpers" och de som har svurit att döda dem.

(Kopierat från LoveFilm)

En cool film tyckte jag att det här var. En actionthriller med många övernaturliga inslag och häftiga scener.

(Länk till MovieZine)

Betyg: 3 av 5.


Dagens Dagbok - Söndagen den 13 juli 2008 - Eftermiddagen. (Med Tre Fotografier.)

Jenny och jag kom hem från Haninge vid halvettiden. Då tog jag, Jenny, Jimmy, och Jocke en fika tillsammans och satt och pratade lite.


Vid halvtvåtiden så kom Borzko hem från gymmet. Och sen vi tvåtiden så gick vi alla fem till Centrum för Jenny och Jocke hade några ärenden dit. Dom handlade lite, och även Jimmy shoppade. Jag och Borzko handlade ingenting.


Sen vid halvfyratiden så gick Borzko hem, för att sen ta bilen och åka hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Vi andra fyra gick till Burger King och åt en tidig middag redan vid halvfyratiden. Ingen av oss hade ätit lunch, så vi var hungriga.

Jag åt chili cheese, lökringar, cola light, och sen en glass.


Efter vi hade ätit så gick vi hem. Jenny packade ner grejer som hon ska ha med sig till Tallinn i morgon, och som hon ska ha hos Jocke.


Vid femtiden sen så åkte dom iväg hem till Jocke i Södertälje. Dom sover där i natt, och sen åker dom till Tallinn i morgon kväll, blir borta i två nätter, och kommer hem på onsdag morgon.


Jimmy satte sig vid datorn och spelade WOW efter att dom hade åkt. Jag höll på och plockade och fixade med lite här hemma. Sen när jag var klar så tog jag med mig min dator, och så satte jag mig med den inne på Jimmys rum.

Dagens Dagbok - Söndagen den 13 juli 2008 - Förmiddagen. (Med Ett Fotografi.)

Jenny och Jocke vaknade redan vid halvtio, och gick då upp och åt frukost. Sen så satt jag, Borzko, Jenny, och Jocke i köket och pratade till halvelvatiden.


Vid halvelvatiden så stack Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Jenny och Jocke gjorde sig då i ordning. Och vid elvatiden så vaknade Jimmy och gick upp.


Jenny och jag stack iväg med bilen vid elvatiden. Vi åkte till Haninge för att hon skulle göra lösnaglar. Vi var på ProffesioNAIL i Haninge Centrum, och Jenny gjorde akrylnaglar för 420:- kronor.Dagens Dagbok - Söndagen den 13 juli 2008 - Morgonen.

I dag så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen blev det frukost med fika, och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Vid niotiden så gick Borzko upp, och genomgår nu sina morgonbestyr. Sen så ska han iväg till Farstahallen för att träna på gymmet.


Jimmy, Jenny, och Jocke ligger och sover. Dom var ju och festade i går kväll/natt tillsammans med några från Jennys jobb (som ju är både Jimmys och Jockes före detta jobb).


Jag vet inte riktigt vad jag ska göra i dag. Jag hade hoppats på en dag på stranden... Men det är stora mörka moln här nu. Det verkar också blåsa ganska så mycket i dag. Men det är arton grader varmt, och ibland så strålar solen mellan molnen. Så promenadväder är det i och för sig, men tyvärr inget strandväder. Jag ska sitta här vid datorn en stund, och avvakta, så får jag se vad jag gör sen.


Vad ska ni göra i dag?

Vad har ni för väder?

Ha en trevlig söndag!


Bim Frågar - 25 - 080713 - Tio Snabba Frågor.Bim Frågar - 25 - 080713.

Bim Frågar Om: "Tio snabba frågor".

Sommar eller Vinter?
Chips eller Godis?
Teve eller Dator?
Bok eller Tidning?
Tårta eller Glass?
Kött eller Fisk?
Frukt eller Grönsaker?
Gå eller Cykla?
Festa eller Hemmakväll?
Staden eller Landsbygden?

Dagens Dagbok - Lördagen den 12 juli 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Vid halvtiotiden så flyttade jag in från balkongen, och gjorde Borzko sällskap i vardagsrummet. Och så tittade och lyssnade vi på "SommarKrysset" som jag hade spelat in tidigare. I kväll var det bra artister med. Bäst var "Takida" som spelade den underbara "Curly Sue". "Rongedals" var också bra, och även "Alcazar".


När programmet var slut, vid halvelvatiden så hade vi musikkanalerna på, och så satt Borzko och läste i sin bok, och jag satt med min dator i knäet. Och så lär vi väl fortsätta fram till tills sängdags.


Sex familjefotografier - 2008-07-12.


I dag, innan vi åkte iväg till restaurangen för att möta upp Mamma och Pappa och äta middag, så passade jag på att ta lite familjefotografier i lite olika konstellationer. Tänkte att det kan vara kul att ha. Här är sex stycken av dom.


Dagens Dagbok - Lördagen den 12 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen. (Med Åtta Fotografier.)

Alla gjorde sig sen i ordning. Och vid halvfemtiden så åkte vi alla fem (jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke) iväg i Volvon.


Vi åkte till en restaurang i Örby som heter Santorini, och som ligger väldigt nära där min Mamma och Pappa bor. Vi mötte upp med min Mamma och Pappa, och så gick vi in.


Sen så satt vi där i två och en halv timme och åt, drack, pratade, och skrattade. Allt vi åt var jättegott, och vi hade det jättetrevligt.


Jag åt kokta kronärtskockor till förrätt, havets specialiteter till varmrätt, och banana split och kaffe till efterrätt. I havets specialiteter var det laxspett, friterad bläckfisk, och friterad scampi. Till det så var det bulgur, tsatsiki, bröd, och grönsaker.


Vid halvåttatiden så bröt vi upp och sa hej då. Mamma och Pappa gick hem till sig. Jag hade trott att dom kanske ville spela lite kort efteråt, men min Mamma var trött och hade ingen lust.


Jag och Borzko skjutsade Jimmy, Jenny, och Jocke hem till en gemensam kompis till dom alla tre, dit dom skulle på en fest. Sen så åkte Borzko och jag hem, och kom hem vid strax efter åtta.


Borzko satte sig framför teven och kollade lite sport. Och jag satte mig ute på den övre balkongen med min dator. Jättevarm och skön kväll.

Här kommer åtta fotografier från restaurangen:
Dagens Dagbok - Lördagen den 12 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Sen så förflöt den första halvan av eftermiddagen snabbt. Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt. Och så satt jag lite vid datorn också.


Borzko oljade in våra utemöbler. Och sen höll han också på med lite allt möjligt.


Vid halvtretiden så gick jag till Centrum och mötte upp Jenny, som kom från stan, för hon hade lite ärenden där. Vi gick sen hem, och lite senare kom även Jimmy och Jocke från stan. Tindra var inte med, för hennes Mamma hade hämtat upp henne i stan.


Dagens Dagbok - Lördagen den 12 juli 2008 - Förmiddagen. (Med Två Fotografier.)

Borzko och jag satte igång med veckostädningen vid niotiden. Och i dag så blev det: dammsugning, torkning av golven, putsande av speglar och glasytor, skurande av toaletten och badrummet, skurande av uteplatsen, byte och tvätt av handdukar, byte och tvätt av lakan, tvätt av kläder, med mera.


Jimmy vaknade och gick upp vid niotiden. Han hade sagt att han skulle sova till tolvtiden, men han vaknade vid niotiden och kunde inte somna om. Han åt frukost och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid tiotiden så lämnade jag städningen en stund, och så tog Jimmy och jag bilen en sväng till Centrum. Först så var vi på SystemBolaget och handlade två plattor starköl. Han köpte en till sig, och jag köpte en till Borzko och att ha till gäster. Sen så var vi på Ica och handlade två kassar med matvaror, mest mejeriprodukter.


Väl hemma igen så fortsatte jag med städningen, och Jimmy hjälpte också till. Sen vid halvtolvtiden så stack Jimmy iväg mot Centrum och till ersättningsbussarna och åkte in till stan. Han skulle möta upp Jenny, Jocke, och Tindra där, och ha en dag på stan i solen.


Borzko och jag fortsatte med det sista av veckostädningen, och vid tolvtiden så var vi klara. Då blev det lite lätt lunch, en fika, och en pratstund.


Grattis Jenny och Jocke!


Stort grattis till Jenny och Jocke som firar ett år i dag! :-D


(Bilden är från augusti 2007, och då hade dom varit i hop i tre veckor...)Dagens Dagbok - Lördagen den 12 juli 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Åt sen frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.


Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr.


Jimmy skulle sova till tolv i dag sa han i går kväll.


Jenny har sovit hemma hos Jocke i natt, så hon är inte hemma.


Vädret här klockan kvart över åtta: Soligt, men en hel del moln också, ganska så blåsigt, och arton grader.
Planer för dagen:


På förmiddagen så ska Borzko och jag hjälpas åt med veckostädningen. Sen på eftermiddagen så blir det slappande för oss båda två, förhoppningsvis i solen på uteplatsen. I kväll sen så ska vi gå ut på restaurang och äta middag. Det blir: jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, och så min Mamma och Pappa.


Vad ska ni göra i dag?

Vad har ni för väder?

Ha en trevlig lördag, oavsett väder och oavsett vad ni gör!

En vecka kvar tills vi åker till Turkiet! :-D

En vecka kvar tills vi åker till Turkiet! :-D


Bim Frågar - 24 - 080712 - Barn.Bim Frågar - 24 - 080712.

Bim Frågar Om: Barn.

Om du fick bestämma helt själv.
utan några omständigheter:

Hur många barn skulle du vilja ha då?
Och vilket kön på dom?
Och hur långa mellanrum?

Dagens Dagbok - Fredagen den 11 juli 2008 - Kvällen. (Med Ett Fotografi.)

Sen så flyttade jag upp till vardagsrummet med min dator. Och så började jag att läsa i en ny bok: "Vålnader" av Joe Hill. Borzko satt också och läste. Och Jimmy satt på sitt rum och spelade WOW.


Jenny åkte direkt efter jobbet hem till Jocke i Södertälje för att sova där i natt. Nu har både Jenny och Jocke fyra veckors semester!


Vid niotiden så satte vi igång en dvd-film som både jag, Borzko, och Jimmy tittade på. Vi fortsatte vår reprisering av Beck-filmerna, och hade nu kommit till nummer nio: "Hämndens pris".


Lite gott att äta till filmen blev det också. Jag testade två nya (för mig) glassar i dag. Dom var väl båda helt okej. Goda men inte jättegoda. Dom slog ju inte direkt Ben & Jerrys Cookie Dough... ;-D


Filmen var slut vid halvelvatiden. Då återgick Jimmy till sitt WOW-spelande. Borzko läste i sin bok igen. Och jag satte mig med datorn.

"Beck 9 - Hämndens pris"

                   


"Beck 9 - Hämndens pris" - 2001

"Det är natt. En polisbil stannar vid en punkterad skåpbil på en ödslig väg: två yngre män är i färd med att byta däck. Poliserna kliver ur radiobilen och erbjuder hjälp. Plötsligt kliver en tredje ung man ur skåpbilen. En av poliserna reagerar direkt - mannen är en välbekant kriminell, han förstår omedelbart att han är igenkänd. Han har dessutom rånat ett militärlager för tio minuter sedan, och har bilen full med vapen och sprängmedel. Situationen är ohållbar. Senare hittas båda poliserna skjutna till döds på ett sätt som liknar en ren avrättning. Martin Bäck kopplas in och får alla resurser han behöver i jakten på de okända mördarna. En jakt som kompliceras av att Becks kollega, Gunvald, var mycket nära vän med en av de mördade poliserna och bokstavligt talat är beredd att ta till vilka metoder som helst för att hitta mördaren."

(Kopierat från LoveFilm)

Det här är en av dom klart bästa Beck-filmerna tycker jag.
Mikael Persbrandt är fantastiskt bra i den här filmen.
Och en av Sveriges bästa skådespelare: Shanti Roney
gör en mycket stark och bra rollprestation i den här filmen.


"Sommar" - 17 - Olle Carlsson.

I dag så lyssnade jag på mitt sjuttonde Sommarprogram för i sommar.
Och det blev med Olle Carlsson
.


Dagens Dagbok - Fredagen den 11 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen. (Med Två Fotografier.)

Höll sen på och fixade, plockade, donade, pulade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma en stund.


Sen så tog jag med mig min dator och satte mig inne hos Jimmy på hans rum en stund. Han spelade WOW, och jag höll på med mitt i datorn. Och så lyssnade vi på musik och pratade förstås också.


Vid kvart i fem så kom Borzko hem från jobbet. Då beställde vi pizzor från Pizzeria Americana på vår gata och åt till middag. Jag åt en Daniella. Satt sen länge och pratade och fikade efter maten. Och när vi var klara så duschade Borzko och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Fredagen den 11 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen. (Med Tre Fotografier.)

Åt lite lätt lunch vid tolvtiden. Och sen så höll jag på och fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite med datorn också.


Vid ettiden redan så kom Jimmy hem från jobbet. Dom hade haft så lugnt på jobbet i dag, så han slutade lite tidigare, redan halvett, istället för tre. Och nu har han semester i tre veckor!


Han fick ett ryck, och så ville han ut och åka inlines! Jag tror inte att han har åkt på flera år, möjligtvis kanske någon gång förra sommaren. Nu ville han i alla fall ta en tur, och frågade om jag ville hänga med på cykeln, och självklart så ville jag det!

Så vi tog en tur, först mot Hökarängen till, och sen runt omkring i Farsta. Så småningom så åkte vi till Centrum, och så tog vi en fika på McDonalds uteservering. Och sen så åkte vi hem. Vi var väl ute i en timme ungefär, men effektiv åkning/cykling blev nog bara lite drygt en halvtimme.


När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig vid datorn. Jag höll på och fixade lite här hemma, och sen så satt jag också lite med datorn.


Dagens Dagbok - Fredagen den 11 juli 2008 - Förmiddagen.

Jag gick ut på en promenad vid niotiden. Gick en lugn och stillsam promenad på ungefär en timme runtomkring i Farsta. Och så lyssnade jag på ett sommarprogram i mp3-spelaren i mobilen under tiden.


Vid tiotiden så gick jag till Centrum. Först så gick jag till SynOptik och fixade till båda mina glasögon lite, för dom satt inte riktigt bra. Träffade på en gammal kompis som jag stod och pratade med en stund också. Var sen på HemKöp och handlade lite matvaror.


Kom hem vid elvatiden. Strax efter att jag hade kommit hem så ringde det på dörren, och så kom min Pappa förbi och överraskade. Han var ute på cykeltur och hade cyklat hit från Örby, vilket hade tagit ungefär en halvtimme. Vi satte oss på uteplatsen och pratade. Han var kvar ungefär en timme, till tolvtiden, och sen så cyklade han hem igen.

Dagens Dagbok - Fredagen den 11 juli 2008 - Morgonen.

I morse så larmade mobilen klockan sju som vanligt. Och då gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning som vanligt. Efter det så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn som vanligt.


Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke hade alla gått upp tidigare, och åkt till sina respektive jobb.


Jag hade trott att det skulle bli sol här i dag, och tänkt mig en dag på stranden... Men det är helt igenmulet här. I och för sig är det varmt, tjugo grader nu klockan nio, trots att det är mulet. Får se om jag kanske tar en mycket kort och långsam promenad, för mer än det pallar nog inte mina fötter med, efter gårdagen...


Bim Frågar - 23 - 080711 - Jobb.Bim Frågar - 23 - 080711.

Bim Frågar Om: Jobb.

Om du fick jobba med precis vad du ville,
vad skulle du jobba med då?

(Utan att behöva tänka på vad du kan,
och utbildningar.)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 10 juli 2008 - Kvällen.

Jag satt sen på den nedre balkongen med datorn i knäet. Det mulnade på framåt eftermiddagen här, och var sen mulet hela kvällen också. Men det var fortfarande varmt och skönt, så jag kunde sitta därute med inglasningen fråndragen. Jimmy satt på sitt rum och spelade WOW.


Sen vid halvåttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Och precis samtidigt så kom också Jenny och Jocke hem från jobbet. Jocke hade åkt och mött upp med Jenny på hennes jobb, och sen så kom dom hit tillsammans, för att båda sova här i natt. Ätit hade dom redan gjort på Jennys jobb.


Vi satt sen alla fem i köket. Borzko åt middag, och vi andra fyra tog en fika. Satt sen och pratade allihopa. Vi prövade också det nya spelet som jag köpte i dag. Tyvärr så visade det sig, att det var inte alls någon ny utgåva, utan det var exakt samma spel som jag köpte för två och ett halvt år sen...


Så småningom så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och efter det så gjorde Jenny och Jocke det samma. Och nu när klockan är elva, så har dom alla fyra gått och lagt sig för att sova. Det är bara jag som är vaken och uppe som vanligt, och jag blir väl det i ett par timmar till.

Åtta fotografier från dagens promenad på Djurgården och i stan.


Här kommer åtta fotografier,
från dagens promenad i dag,
på Djurgården och i stan,
tillsammans med Snurran och Monica
.

Dagens Shopping - 080710 - Tre saker från DesignTorget.

Dagens Shopping i dag blev tre stycken saker från DesignTorget.

Först ett frågesportspel i miniformat. Vi köpte ett sånt när vi åkte till Thailand för två och ett halvt år sen, och hade kul med det bland annat på stranden. Det här är samma spel, fast med nya frågor, och vi tänkte ha det när vi åker till Turkiet.

Sen så köpte jag en magnetisk skylt att ha på diskmaskinen. Det står ODISKAD i rött på den ena sidan, och DISKAD i grönt på den andra sidan. Smart va?

Den tredje saken var en liten hållare för disktrasan. Man sätter upp den på kaklet med självhäftande tejp, och sen så viker man disktrasan och lägger i. Så slipper man ha den hängande på kranen.Lite statistik från stegräknaren i dag.

Det här blev resultatet av dagens promenad på Djurgården och i stan i dag:

Steg: 25.225.
Kilometer: 21.45.
Gångtid: 4 tim och 05 min.
Förbr. kcal: 764

Dagens Dagbok - Torsdagen den 10 juli 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen.

Jag gick iväg vid niotiden till Centrum, tog ersättningsbussen till Gullmarsplan, och sen tunnelbanan till T-Centralen. Gick sen runt och kollade lite och väntade in mina två arbetskamrater, Snurran och Monica.


Vid tiotiden så kom dom, och vi påbörjade vår promenad. Vi gick först till HemKöp på Åhléns och köpte oss varsin sallad och varsin dricka att ha till lunch.


Sen så promenerade vi ner mot Strandvägen, och sen ut på Djurgården. Gick längs vattnet mest.


Underbart väder i dag. Strålande solsken med bara lite lätt vind. Perfekt promenadväder på det otroligt vackra Djurgården.


Vid halvtolvtiden så satte vi oss på ett par bänkar vid vattnet, och så åt vi vår lunch.


Vandrade sen vidare på Djurgården, och beundrade den vackra naturen, och pratade, pratade, och pratade om allt som hade hänt sen vi senast sågs för ungefär en månad sen.


Vid ettiden så gick vi ut från Djurgården, köpte oss varsin glass, och så gick vi in mot City.


Sen så kikade vi lite i affärer. Bland annat så var vi på DesignTorget där jag köpte tre saker.


Gick även runt i några andra affärer, dit dom andra hade ärenden.


Så småningom så gick vi söderut, för Snurran och Monica skulle ta pendeltåget hemåt från Södra Station. Jag tänkte då gå med dit, och ta tunnelbanan från Medborgarplatsen. Men när vi kom till Gamla Stan, så sa jag hej då där istället, för jag hade då så himla ont i mina leder i fötterna. Vissa dagar när jag går så här mycket, så har jag så mycket problem med min artros i fötterna.


Jag åkte tunnelbanan till Gullmarsplan, och sen ersättningsbussen till Farsta. Kom hem vid fyratiden. Jimmy hade kommit hem från jobbet vid halvfyratiden, och sen duschat och gjort sig i ordning. Vi två åt middag tillsammans nästan direkt. Och en fika och en pratstund blev det också.


Efter det så satte sig Jimmy på sitt rum och spelade WOW. Jag höll på och fixade och plockade lite här hemma först. Sen så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen med datorn i knäet, och vilade mina fötter.

(Bilder från dagen kommer lite senare i ett separat inlägg.)

(Kolla in fina bilder i Snurrans blogg också.)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 10 juli 2008 - Morgonen.

I morse så larmade mobilen klockan sju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det som vanligt frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp fyra, Jenny halvfem, och Jimmy fem, och sen åkt till sina respektive jobb. Jimmy skjutsade Jenny till jobbet eftersom hennes bussar inte går på grund av strejken.


Jag ska strax åka iväg. Klockan tio så ska jag möta upp två jobbarkompisar i stan, Snurran och Monica. Vi brukar alltid träffas någon eller några gånger varje sommarlov, och så ta en långpromenad inne i stan, och prata, prata, prata, och prata.


Kanske mobilbloggar under dagen, om det fungerar... Annars så kommer det bilder från dagen i kväll.

Bim Frågar - 22 - 080710 - Mobiler.Bim Frågar - 22 - 080710.

Bim Frågar Om: Mobiler.

Vilken mobil har du nu?
Är du nöjd med den?
Vilken mobil skulle du helst av allt vilja ha?
Varför?

Dagens Dagbok - Onsdagen den 9 juli 2008 - Kvällen.

Jag satt sen med datorn på den nedre balkongen, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Jenny kom hem från jobbet vid kvart i sju. Strejken börjar ju om nu i natt igen, så hon kan inte sova hos Jocke.


Jimmy kom hem från sin körlektion vid kvart över sju.


Borzko kom sen hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag, och jag, Jimmy, och Jenny tog en fika (eller Jenny åt popcorn!), samtidigt. Sen så satt vi alla fyra och pratade länge i köket. Alltid lika mysigt när vi alla fyra är hemma samtidigt.


Nu är klockan strax efter tio, och det är bara jag kvar uppe. Dom övriga tre har redan gått och lagt sig. Borzko ska upp klockan fyra i morgon bitti, Jenny halvfem, och Jimmy fem, för att sen åka till sina respektive jobb. Jimmy skjutsar Jenny till jobbet, eftersom hennes buss inte går i morgon på grund av strejken...


Mobil-Blogg. Lite kvällsmys i

MMS

Mobil-Blogg. Lite kvällsmys i köket. :-)


Och nu är jag sugen på en ny mobil igen! ;-D

Ja, nu är jag ju sådär sugen på en ny mobil igen! ;-D Mobilen som jag har nu, är jag egentligen supernöjd med. Det är en Nokia N95.Jag är som sagt var jättenöjd med min mobil. Den är helt perfekt, och har alla funktioner som jag vill ha: mp3-spelare, radio, gps, och en jättebra kamera på 5 mpx och med en bra blixt.

Men jag har ju haft den i ett år och två månader nu... Så jag känner att det vore lite kul med något nytt! ;-D

Jag tycker ju bäst om Nokias mobiler. Men dom har ingenting fortfarande som är bättre än den jag har. Det finns bara två som är ungefär likvärdiga den jag har nu.

Den ena är Nokia N96. Men den är ju bara en förbättring av N95, och har också "bara" 5 mpx kamera.Sen så finns ju också Nokia 6220 Classic. Den är himla fin tycker jag, men inuti är den ju egentligen inte bättre än den jag har nu.Och inte verkar det komma något bättre framöver heller, inte vad jag har lyckats hitta i alla fall...

Däremot så kommer det en superfin och bra mobil hos Sony Ericsson i höst! Under fjärde kvartalet så släpps Sony Ericsson C905! Och den skulle jag vilja ha!

Den har alla funktioner jag vill ha, och den är supersnygg, och så har den en åtta mpx kamera!Så den ska jag fundera på om jag kanske ska köpa när den kommer, någon gång oktober-november-december. Om inte Nokia kommer ut med någonting nytt och bra.

Dagens Shopping - 080709 - Fyra böcker från Bokus + Apoteksvaror.
Dagens Dagbok - Onsdagen den 9 juli 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen.

Vid halvtiotiden så bestämde jag mig för att åka iväg till Farstastrandsbadet. Och när jag väl kom dit så var jag jätteglad att jag bestämde mig för det, för det var jättevarmt och skönt!


Jag var där i ungefär tre timmar, solade, läste ut boken som jag höll på med: "När livet stannar" av Malin Sävstam, och lyssnade på min ljudbok: "Det svider lite" av Anna-Lena Brundin.


Vid halvettiden så packade jag ihop mina grejer, och åkte hem. När jag kom hem så åt jag lite lätt lunch och tog en fika. Och sen så gick jag till Centrum.


Först så var jag på Apoteket och köpte lite grejer. Sen så gick jag och köpte mig en glass och gick runt lite på Torget under tiden som jag åt den. Och efter det så gick jag till HemKöp, där jag först hämtade ute ett bokpaket från Bokus, och sen så handlade jag lite matvaror.


Väl hemma igen så höll jag först på och plockade och fixade med lite allt möjligt. Och sen så satte jag mig en stund med datorn ute på den nedre balkongen.


Det blev mulet på eftermiddagen här, men det var fortfarande varmt och skönt.


Jimmy kom hem från jobbet vid kvart i fyra i dag, och då åt vi middag nästan direkt. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Vid kvart över fem så stack Jimmy iväg, för han skulle ha körlektion inför sitt lastbilskörkort klockan kvart i sex.


Jag satte mig återigen på den nedre balkongen med datorn.

"När livet stannar" av Malin Sävstam.---------    

Recension av boken: "När livet stannar" av Malin Sävstam. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Omslaget till Malin Sävstams bok "När livet stannar" visar ett silversmycke hon fick av sina vänner när hon varit med om det värsta någon kan tänka sig - hon hade förlorat sin man och sina två yngsta barn i flodvågskatastrofen. På ett hjärta av silver som symboliserar mannen Mats vilar tre små silverbrickor med barnens namn ingraverade. Axel är sonen som överlevde tillsammans med Malin och boken är en berättelse om deras sorg och deras väg tillbaka till viljan att leva. 

Det är en upprörande och sorglig bok, skriven av en kvinna som fram till annandag jul 2004 hade levt vad hon själv kallar ett "prinsessliv".  Också efter katastrofen är hon på många sätt priviligierad - hon har ett stort och resursstarkt nätverk av släktingar och vänner som sluter upp omkring henne på ett makalöst sätt. Den professionella hjälpen hon får är också oerhört betydelsefull, framför allt den som prästen Louise Linder ger under oräkneliga timmar av tröst, stöd och samvaro.


Men ändå. Ändå är Malin Sävstam en bräcklig människa som själv måste bestämma sig för att gå vidare i livet. 
  "Hur ska vi orka möta allt som är välbekant och som varit en del av vårt gamla liv? Hur ska vi klara alla möten med dem som kände oss när vi fortfarande levde?" tänker hon en vecka efter katastrofen. Två år senare kan hon allt oftare uppskatta den andra chans hon fått i livet genom att överleva.


Hur det gick till, hur hon och sonen genomlevde de två första åren efter katastrofen berättar hon i en ärlig, blottläggande och bitvis väldigt vacker text. Läsaren står bredvid henne och får på ett mycket ovanligt sätt verkligen vara med i sorgens alla stadier.


Louise Linder bidrar också med ett efterord i boken."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Det blev den tredje dokumentära boken i rad nu. Och det här var verkligen en bok som grep tag i mig. Jag har ju tidigare läst Pigge Werkelins bok om Tsunami-katastrofen "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak" (finns recenserad här), och även Charlotta Ölanders bok om samma ämne "...och himlen var oskyldigt blå" (finns recenserad här), så det här blev den tredje dokumentära boken skriven av någon som blivit drabbad av Tsunami-katastrofen. 

Jag tycker att dessa böcker om Tsunami-katastrofen tar mig ännu djupare efter att vi själva har varit i Thailand. Men det kanske inte är så konstigt, för då känner man ju igen sig i böckerna, och kan relatera till sig själv, och till sin egen familj. 

Den här boken var bra skriven, och den engagerade mig. Och om man på något sätt ska rangordna dessa böcker, vilket man säkert förmodligen inte ska..., så tycker jag Pigges bok är bäst, och sen den här av Malin, och som trea boken av Charlotta. Jag kan i alla fall varmt rekommendera alla tre böckerna. 
///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


10 dagar kvar tills vi åker till Turkiet! :-D


Mobil-Blogg. Det blev Farstast

MMS

Mobil-Blogg. Det blev Farstastrandsbadet! ;-)


Dagens Dagbok - Onsdagen den 9 juli 2008 - Morgonen.

I morse så larmade mobilen klockan sju. Kände mig lite slö när jag vaknade, så jag låg och drog mig till klockan halvåtta. Sen så gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen förstås.


Nu är klockan nio, och jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra i dag. Det är strålande sol här, men det verkar blåsa en hel del, och det är bara femton grader. Så jag vet inte om det är tillräckligt varmt för att ge sig av till stranden. Eller om det bara blir en promenad i solen. Jag ska avvakta en stund, så får jag se hur jag gör.


Bim Frågar - 21 - 080709 - Teveprogram.Bim Frågar - 21 - 080709.

Bim Frågar Om: Teveprogam

Vilka teveprogram tittar du på nu på sommaren?
Vilka serier följer du?
Vad kan du rekommendera?
Och varför?


Dagens Dagbok - Tisdagen den 8 juli 2008 - Kvällen. (Med Tre Fotografier.)

Jag satt sen med min dator inne på Jimmys rum från halvsextiden, till framåt sjutiden. Då blev vi så godissugna, så vi tog bilen och stack iväg till Centrum. Och så var vi på Konsum och handlade en massa gott.


När vi kom hem igen så hade precis Borzko kommit hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen vid åttatiden så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet. Och så tittade och lyssnade vi förstås på "Allsång på Skansen". Amanda Jenssen och Brolle var ju bäst i kväll.


Efter det så tittade Borzko och Jimmy lite på Discovery-kanalerna, och jag satt med datorn.


Nu är klockan strax elva, och både Jimmy och Borzko har gått och lagt sig, och jag sitter ensam kvar här uppe som vanligt. Och jag lär väl göra så i ett par timmar till, tillsammans med datorn, boken, och musiken.


Sex fotografier från dagen i stan med Jenny i dag, tisdagen den 8 juli 2008.

Min lunch i dag. Vegetarisk GI-buffé på Åhléns restaurang i City. Och så knäckebröd och vatten till, och en liten fruksallad efteråt. Supergott!

Och
Jenny åt Taco-buffén. Här pratar hon med Jocke i telefon.

Jag var ju också tvungen att testa den nya Centern med jordgubb, citron och chili, som
Jocke skrev om igår. Den var god, men inte supergod. Tyckte att den var lite för mycket söt, lite för mycket jordgubbssmak, och lite för lite stark. Det skulle ha varit mindre jordgubb, mer citron, och mycket mer chili!

Här sitter vi och fikar på Tullys Coffee på Götgatan. Jag tog en caffe latte och en mandelskorpa med choklad på. Jenny tog en espresso och en chokladboll.

Här säger vi Hej Då vid Medborgarplatsen. Jenny går till Södra Station och tar pendeltåget, och jag går till Medborgarplatsen och tar tunnelbanan.

Det här var det enda jag handlade i dag. Lite "bling-bling" till min mobil. Ett  "J" och ett hjärta.Dagens Dagbok - Tisdagen den 8 juli 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen.

Jenny och jag stack iväg mot Centrum och mot ersättningsbussarna vid halvelvatiden, och så åkte vi till T-Centralen. Gick sen runt lite överallt i en massa olika affärer, och Jenny handlade en del.


Vid halvettiden så blev vi sugna på lite lunch. Och i dag så åt vi på Åhléns. Jag åt av den vegetariska GI-buffén, och Jenny åt av Taco-buffén. Lite fruktsallad fick man till efterrätt också. Jättegott tyckte vi båda att det var.


Gick sen runt igen på stan, och sen så tog vi tunnelbanan till Slussen, för Jenny ville kolla i några affärer på Götgatan också.


Sen så blev det dags för en fika, och då var vi på Tullys Coffee. Jag drack en caffe latte och åt en mandelskorpa med choklad. Jenny tog en espresso och en chokladboll.


Och vid halvfyratiden så var det dags för hemfärd, efter fem timmar. Jenny gick till Södra Station och tog pendeltåget till Södertälje för att möta upp med Jocke och sova där i natt. Och jag tog tunnelbanan till Gullmarsplan, och sen ersättningsbussen till Farsta.


Jag shoppade faktiskt ingenting i dag. Jenny handlade en hel del, och bilder på det kommer säkert i hennes blogg senare.


Mobilbloggade ett par inlägg från stan i dag, men dom kom ju aldrig in... Men några bilder från dagen kommer senare i ett separat inlägg.


När jag kom hem vid strax efter fyra så var Jimmy hemma, och hade duschat och gjort sig i ordning. Han åt då middag, och jag, som fortfarande var mätt sen lunchen, åt bara lite lätt.


Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och när jag var klar med det så tog jag med mig min dator, och så satte jag mig inne hos Jimmy på hans rum.

Mobilbloggningen fungerar inte... IGEN! :-(

Kom hem från stan, och upptäckte att det jag hade mobilbloggat inte hade kommit in... Skrev till Blogg.se och fick till svar att dom har haft mycket krångel med leverentören till tjänsten, och att dom just nu förhandlar med en ny leverantör till mms-tjänsten... Så jag vet inte hur det blir med mobilbloggningen ett tag framöver... Dåligt att dom inte skriver någon information på inloggningssidan, så man slipper skicka en massa mms i onödan... :-(

Dagens Dagbok - Tisdagen den 8 juli 2008 - Morgonen.

I dag så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Både Borzko och Jimmy hade åkt till sina respektive jobb tidigare.


Vid niotiden så vaknade Jenny och gick upp. Vi åt då frukost tillsammans och satt och pratade en stund.


Nu ska Jenny duscha och göra sig i ordning, och sen blogga lite. Och när hon sen är klar så sticker vi in till stan.


Tråkigt väder i dag också tyvärr... Så det blir nog inte så mycket promenerande. Men vi kollar väl lite i affärer, och så går vi väl och lunchar. Sen så åker hon hem till Jocke, och jag åker hem. Kanske mobilbloggar någonting från dan i stan.

Bim Frågar - 20 - 080708 - Godis.Bim Frågar - 20 - 080708.

Bim Frågar Om: Godis.

Om du bara fick äta en enda sorts godis
i resten av ditt liv,
vad skulle du äta då?

Dagens Dagbok - Måndagen den 7 juli 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Jag började sen att läsa i en ny bok: "När livet stannar" av Malin Sävstam.


Borzko kom hem från fotbollen vid halvtio. Och glad var han, för Bajen vann i kväll.


Och Jenny kom hem vid kvart över elva.

Nu ser man att jag har haft sommarlov ett tag! ;-D


Dagens Dagbok - Måndagen den 7 juli 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Sen så satte jag mig uppe i en av sofforna i vardagsrummet. Läste i, och läste också ut, boken: "Medan segern firades - Min mammas historia" av Jens Orback. Recension finns i separat inlägg. Satt sen med datorn.


Jimmy satt mest framför datorn på sitt rum.


Borzko kom inte hem efter jobbet i dag. Utan han åkte direkt till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll.


Jenny var ledig i dag, och hemma hos Jocke i Södertälje hela dagen. Sen på kvällen så åkte hon in till stan för att möta upp med några jobbarkompisar för lite festligheter.


"Medan segern firades - Min mammas historia" av Jens Orback.---------    

Recension av boken: "Medan segern firades - Min mammas historia" av Jens Orback. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Mammas berättelse från barndomen kommer aldrig längre än till den 13 mars 1945. När hon har berättat att ryska soldater sparkade upp dörren till deras hem och att hon hängde den grå ytterrocken över sin fars axlar, spricker rösten. Och jag vill inte fråga, för en son vill inte veta och inte se sin mamma dölja sitt ansikte i händerna.

Men jag måste få mer ur mamma. För den uppgiften är jag inte särskilt lämpad. Det blir en resa utan givet slut.

Jens Orback berättar här personligt och gripande om vad som hände hans mamma Katja under andra världskrigets slut när ryska styrkor intog Tyskland."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Ytterligare en dokumentär bok... Och ytterligare en som inte grep tag i mig... Tyvärr. Jag tycker i och för sig att Jens Orback skriver bra. Och det är ju givetvis ett intressant ämne. Men jag tycker ändå inte att boken ger mig något. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Måndagen den 7 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så åt vi middag tillsammans vid fyratiden.


Efter det så satte sig Jimmy på sitt rum vid datorn. Och jag fortsatte att jobba med mina arbetsscheman. Blev så småningom klar, och mailade över dom till en jobbarkompis, (Snurran, som har Bloggen Filijokus Funderingar), för lite korrekturläsning.


Höll sen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Dagens Dagbok - Måndagen den 7 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Regnet fortsatte att skvala ner utanför fönstret... :-(


Och jag fortsatte att jobba med arbetsschemana... :-/

Dagens Dagbok - Måndagen den 7 juli 2008 - Förmiddagen.

Regnet satte sen igång riktigt ordentligt här. Nu när klockan är halvett så vräker och öser det ner...


Jag beslöt mig för att göra lite nytta denna tråkiga dag. Jag erbjuder mig alltid, varje sommarlov, att göra våra nya scheman till jobbet inför hösten. Och sen så skjuter jag oftast upp det, så jag sitter med det sista veckan. Men nu tänkte jag att det inte skulle bli så nu i år. Dom blir krångligare och krångligare att få ihop för varje år, på grund av att alla har olika arbetstider och lite olika arbetsuppgifter. Så det tar åtskilliga timmar att få ihop ett fungerade arbetsschema...


Så jag satt och tragglade med det hela förmiddagen, och så stack jag emellan lite bloggläsande och annat på datorn.


Vid tolvtiden så tog jag en paus, för lite lätt lunch och en fika.

Veckans Vikt - Vecka 28 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 28 - 2008
07/07

59,0 kg

Veckans Motion - Vecka 27 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 27 - 2008
30/06 - 06/07

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: Promenad, 2,0 tim.
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: Promenad, 1,0 tim.
Söndag: Promenad, 2,5 tim.


Dagens Dagbok - Måndagen den 7 juli 2008 - Morgonen.

I morse så larmade mobilen klockan åtta. Kände mig lite trött i går kväll, och dom hade ju lovat regn i dag, så jag sov en timme extra. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det som vanligt frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg till jobbet. Och Jimmy hade gått upp klockan fem och åkt iväg till sitt jobb.


Jenny är ledig från jobbet i dag och i morgon, men hon sov hos Jocke i natt, så hon är inte hemma.


Jag har inte bestämt mig riktigt för vad jag ska göra än i dag. Definitivt inget strandbesök i alla fall... Och förmodligen ingen promenad heller. För det regnar här... Tretton grader, blåser lite, regnar lite, mörkt, grått, dystert... Ser nästan lite höstlikt ut ute...

Bim Frågar - 19 - 080707 - Tatueringar.Bim Frågar - 19 - 080707.

Bim Frågar Om Tatueringar.

Vad tycker du om tatueringar?
Har du någon själv?
Skulle du kunna tänka dig att göra en?
Var och vad i så fall?
Om inte: Varför inte?
Vad tycker du om andra som har tatueringar?
Andra synpunkter om tatueringar?


Dagens Dagbok - Söndagen den 6 juli 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Vid strax före halvtio så kom Borzko hem från sin Mamma. Och vid strax efter halvtio så kom Jimmy hem från LAN:et som han har varit på hela helgen, sedan i fredags kväll.


Nu är klockan strax efter elva, och dom har båda två gått och lagt sig för att sova. Borzko ska upp klockan fyra i morgon bitti, och Jimmy ska upp klockan fem, och sen så ska dom båda två förstås åka till sina respektive jobb.


Jag blir väl sittande här ett tag till och varvar min tid mellan datorn och boken.

"Det sociala spelet"
Såg ni premiären av det nya humorprogrammet på TV4 i kväll? Det är gänget från "Hey Baberiba" som gör det här också. Jag tycker att David Hellenius är så himla härlig och rolig, så därför ville jag titta på det. Och jag tyckte faktiskt att det var riktigt roligt! Inte allt, men mycket av det. Christine Meltzer och Felix Herngren är ju bra och roliga. Och jag tyckte även att kvällens gäster, Jonas Gardell och Anders Jansson, skötte sig bra. Jag ska i alla fall följa programmet några söndagar och se hur det artar sig.

Såg ni programmet? Vad tyckte ni i så fall?

Dagens Dagbok - Söndagen den 6 juli 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Jag satt kvar ute på balkongen till sjutiden. Och då flyttade jag in till vardagsrummet istället. Fortsatte med att varva datorn med boken.


Och mellan halvnio och nio så tittade jag faktiskt på teve en stund, och det är ju inte ofta jag gör det precis. Brukar ju bara bli "Allsång på Skansen" på tisdagar och "SommarKrysset" på lördagar. Men i kväll så tittade jag på premiären av det nya humorprogrammet på TV4: "Det sociala spelet".


Korsstygnsbroderier.

Dom senaste dagarna så har jag broderat lite grann. Jag har gjort det medans jag har lyssnat på Sommarprogrammen och ljudböcker.

Det är flera år sedan jag broderade. Förut så broderade jag och så läste jag böcker. Men nu sitter jag vid datorn och så läser jag böcker. Så datorn har tagit den tiden som broderierna hade förut kan man säga.

Jag började att sy korsstygnsbroderier när jag var ungefär sexton år, och sen har jag hållit på i trettio år, till och från. Jag har väl sytt några dukar, men roligast har jag alltid tyckt att det har varit att sy tavlor.

Jag har så himla mycket broderier, så dom får inte plats på väggarna längre... Vi har mindre plats på väggarna i den här lägenheten, mot vår förra, så en hel hög broderier ligger i en kasse i klädkammaren.

Jag hade en mani på att sy kylskåpsmagneter ett tag. Har hela kylskåpet fullt, och så har jag massor som ligger osydda. Har även en massa tavlor som ligger osydda. Nu dom här senaste dagarna när jag har sytt, så blev det på en kylskåpsmagnet.

Men nu är jag lite sugen på att ta upp broderandet igen. Fast då måste jag ju ta den tiden antingen från datorsittandet eller från bokläsandet... Men jag kan ju faktiskt lyssna på ljudböcker medans jag broderar. Då hinner jag med båda.

Här kommer några fotografier på en bråkdel av det som jag har sytt.

"Sommar" - 16 - Peter LeMarc.


Dagens Dagbok - Söndagen den 6 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Sen så satt jag kvar uppe på den övre balkongen resten av eftermiddagen. Först med inglasningen fråndragen. Men sen så blev det lite svalt, så då drog jag igen. Fast det är ändå skönt att sitta där, för det känns ju som man sitter ute, fast man sitter inne.


Jag gjorde lite allt möjligt. Lyssnade på dagens Sommarpratare. Tittade på extraprogrammet från Allsång på Skansen i tisdags i datorn. Broderade på min kylskåpsmagnet. Började att läsa i en ny bok: "Medan segern firades - Min mammas historia" av Jens Orback.


Dagens Dagbok - Söndagen den 6 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Åkte hem från stan vid tolvtiden, och kom hem till Farsta vid halvettiden. En fika blev det då, och även lite att äta till.


Ingen var hemma när jag kom hem. Jocke hade vaknat och åkt hem till sig. Och Borzko var fortfarande på gymmet.


Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt en stund. Efter det så plockade jag ihop datorn, boken, och broderiet, och så gick jag upp och satte mig på den övre balkongen.


Borzko kom hem från gymmet vid kvart i två. Han åt då lite och tog en fika. Och sen så gjorde han mig sällskap uppe och ute på balkongen en stund. Läste i sin bok gjorde han då.


Sen vid tretiden så åkte han iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök. Själv så satt jag kvar uppe på balkongen.


Dagens Tre Sommarpratare.

Och även i dag så lyssnade jag på tre stycken Sommarpratare. Nu har jag lyssnat ikapp på alla årets Sommarprogram. Femton stycken har det varit hittills. Nu ska jag försöka att komma ihåg att lyssna varje dag istället. För jag har bestämt mig för att jag vill lyssna på alla program i år.

Förr om åren så har jag oftast bara lyssnat på dom som jag känner igen, och som intresserar mig. Men jag har faktiskt upptäckt att dom som man inte vet någonting om, det är oftast dom som är bäst. Och det finns ju en anledning till att dom är utvalda. Alltså förhoppningsvis så har dom något intressant att berätta. Så nu lyssnar jag både på "kändisar" och dom som är helt okända för mig.

I dag blev det: Jana Söderberg, Fredrik Skavlan, och Jonas Wahlström.

    


Lite statistik.

Det här blev resultatet av dagens promenad in till stan:

Steg: 16.989
Kilometer: 14,5.
Gångtid: 2 tim och 32 min.
Förbr. kcal: 514.

Dagens Dagbok - Söndagen den 6 juli 2008 - Förmiddagen.

Gick iväg ut på promenad vid kvart över nio. Det var skönt promenadväder ute, och regnmolnen verkade dra iväg, så jag bestämde mig för att gå in till stan.


Jag gick den vägen som jag oftast går, och kom fram till Globen ungefär efter en timme. Där blev det en toalettpaus, och sen så gick jag vidare in mot stan.


Lyssnade på Sommarprogram i mobilen medans jag gick, dom tre jag hade kvar. Efter det så började jag att lyssna på en ny ljudbok: "Det svider lite" av Anna-Lena Brundin.


Hyfsat väder, inget regn, mest mulet, lite sol ibland, lite blåsigt. Ganska så bra promenadväder.


Kom in till stan efter ungefär två timmar, vid kvart över elva-tiden. Gick runt och tittade lite i City. Köpte mig en drickyoghurt till lunch.

Mobil-Blogg. Dags för lite lun

MMS

Mobil-Blogg. Dags för lite lunch efter promenaden in till stan.


Dagens Dagbok - Söndagen den 6 juli 2008 - Morgonen.

I morse så ringde mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost och fika vid datorn med lite nyhetsläsning.


Borzko gick upp klockan halvsex första gången, och nu klockan nio andra gången. För i dag så skulle han köra Jenny till jobbet. Fördelen när han gör det, är att han kan ju så lätt somna om igen när han kommer hem igen, och det kan ju inte jag. Så han körde henne, kom hem vid sextiden igen, och somnade om till klockan nio. Nu är han inne och duschar och gör sig i ordning, sen så ska han förstås äta frukost, och sen så ska han sticka iväg till Farstahallen för att träna.


Jenny gick upp vid femtiden, och fick ju sen skjuts till jobbet, som sagt var, vid halvsextiden. Och hon ska jobba till fyratiden i dag. Efter jobbet så åker hon till Jocke i Södertälje och sover där i natt.


Jocke ligger kvar här hemma och sover. Han sover väl tills han vaknar, och sen så åker han hem till Södertälje.


Och Jimmy är fortfarande på sitt LAN hemma hos en kompis, tillsammans med några fler kompisar.


Nu, klockan nio, så är det fjorton grader här. Det är helt igenmulet, och blåser en del. Och det ser ut som om det ska börja regna igen när som helst. Det har regnat mycket här i natt. Jag fick lov att stänga vår balkongdörr i sovrummet för att det lät så mycket ett tag så jag inte kunde sova.


Men jag känner faktiskt för en promenad i dag. Så jag ska nog ta och ge mig iväg ut om en stund, och hoppas på att jag klarar mig undan regnet. Och efter promenaden så blir det väl slappandes som vanligt, med läsning i bok, sittandes vid datorn, lyssnandes på sommarprogram, och broderandes.


Vad har ni för väder hos er?

Vad har ni för planer i dag?

Ha en skön söndag, oavsett väder, och vad ni än gör!

Bim Frågar - 18 - 080706 - Favoritbloggar.Bim Frågar - 18 - 080706.


Bim Frågar: "Vilka är dina Favoritbloggar?"

Ja, vilka är dina favoritbloggar?
Har du många favoriter?
Eller kanske bara en?
Skriv här några som du läser.
Och motivera gärna varför du läser dom.

Dagens Dagbok - Lördagen den 5 juli 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Efter att Sommarkrysset var slut, och Jenny och Jocke hade gått ner till Jennys rum, så satte Borzko och jag igång en dvd-film. Vi fortsatte vårt tittande på gamla Beck-filmer. Och i kväll hade vi kommit till "Beck 8 - Spår i mörker".


Filmen var slut vid elvatiden. Då blev det musik på teven via musikkanalerna MTV2 och VH1, och så läste Borzko i sin bok, och jag satt med datorn i knäet.

"Beck 8 - Spår i mörker"

         


"Beck 8 - Spår i mörker" - 1998.

"Ett antal grymma mord begås på helt oskyldiga resenärer i Stockholms tunnelbana. Kaos är på väg att bryta ut i huvudstaden och kommissarie Martin Beck åläggs att omedelbart försöka lösa dessa mardrömsliknande brott. Problemet är att ingen har en aning om varför, av vem eller ens hur morden begås... Den åttonde i serien om 16 filmer om Martin Beck och hans poliskollegor"

(Kopierat från LoveFilm) 

En lite udda Beck-film tycker jag.
Men klart cool!
Även om det känns att den är tio år gammal.


Dagens Dagbok - Lördagen den 5 juli 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Vid strax före sex så gick Borzko och jag iväg till Centrum, och så mötte vi upp med Jenny och Jocke där. Jenny hade jobbat, och Jocke hade sen mött upp med henne på jobbet.


Vi gick alla fyra till HemKöp och köpte en massa gott till kvällen. Och sen så gick vi hem.


Jenny och Jocke var sen på Jennys rum en stund.


Borzko och jag satt uppe i vardagsrummet och läste i varsin bok. Och jag läste även ut den andra boken i dag, och recensionen finns som vanligt i ett separat inlägg sedan tidigare.


Vid åttatiden så kom även Jenny och Jocke upp till vardagsrummet. Vi tittade då alla fyra på "Sommarkrysset", och så åt vi och drack vi en massa gott.


För min del så blev det Ben & Jerrys Cookie Dough-glass, Estrellas Vicknings-chips, och en skål med blandat smågodis. :-D


Efter att Sommarkrysset var slut, så gick Jenny och Jocke ner till Jennys rum för natten.

(Och Jimmy är ju fortfarande och LAN:ar hemma hos en kompis.)


Mobil-Blogg.

MMS

Mobil-Blogg.


"Snälla mamma.... sluta dricka" av Britta Berggren Ericsson.---------    

Recension av boken: "Snälla mamma.... sluta dricka" av Britta Berggren Ericsson. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Självbiografier/Memoarer / Dokumentärer.)  

---------   


" "Starkt, gripande och väldigt självutlämnande" mama 

"Snälla mamma ... sluta dricka". Lappen hittar Britta Berggren Ericson i garderoben ovanpå en gömd halvtom trelitersbox med vin. Två enkla meningar skrivna av den 15-årige sonen. De träffar allra djupast i hennes inre och ändå kan hon inte sluta dricka.

Starkt, gripande och oerhört självutlämnande berättar författaren hur det är att leva med alkoholen som ständig följeslagare. Hur suget efter alkohol gjorde att hon alltid valde flaskan framför barn, familj och vänner. Den som är alkoholist kommer att känna igen sig. Den som inte är det kommer förhoppningsvis att förstå något av vad det innebär.

Britta Berggren Ericson har arbetat som journalist på Sveriges Television, på TT:s radioredaktion och på flera tidningar. Idag kallar hon sig tillfrisknande alkoholist och poängterar därmed att en alkoholist aldrig går säker för återfall.

I boken medverkar också alkoholläkaren Lars Söderling som på ett lättförståeligt sätt förklarar sjukdomen alkoholism och varför det är så svårt att sluta dricka.

"Boken är klart läsvärd. Den är öppen, rak och genom sina korta dagboksliknande kapitel även lättläst." Norra Västerbottens Tidning "


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag gillar ju dokumentära böcker. Men det ständiga problemet är ju att dom oftast inte är så bra skrivna trots att det är om ett intressant och gripade ämne. Den här boken var väl i och för sig rätt så bra skriven tycker jag. Men den grep ändå inte tag i mig så mycket som jag trodde att den skulle göra, och jag tyckte att den var lite hoppig fram och tillbaka i tiden och handlingen. Lite väl flyktig ibland också. Fast den var ändå helt okej, lite väl tunn och lite väl lättläst kanske. Men värd sitt pris i pocket.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 5 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Både Borzko och jag fortsatte sen att sitta i solskenet på vår lilla altan, och läsa i våra böcker.


Vid fyratiden sen så åt vi middag.


Efter middagen så flyttade jag upp till vår övre balkong, och satt där och varvade datorn med boken: "Dimman" av Stephen King. Läste också ut boken så småningom, och recension på den finns som vanligt i ett separat inlägg.


Borzko satte sig då inne i vardagsrummet och tittade på någon fotbollsmatch på teve.


Jag började sen på en ny bok: "Snälla mamma... sluta dricka" av Britta Berggren Ericsson.


Tre Sommarprogram för fjärde dagen i rad!

Elisabeth Massi FritzAmelia AdamoPeter Wallenberg


"Dimman" (The Mist) av Stephen King.---------    

Recension av boken: "Dimman" (The Mist) av Stephen King. (Genre: Skönlitteratur / Skräck.)  

---------   


"Vädret har varit underligt i flera veckor, och David Drayton tycker först inte att det är något konstigt med dimman som väller in över sjön efter en våldsam sommarstorm. Men ett instinktivt obehag säger honom snart att det som närmar sig inte är någon vanlig dimma.

Tillsammans med sin son och en granne åker David in till stormarknaden, och under tiden omsluts staden av dimman. En rad skrämmande händelser inträffar kort därpå, och stadens invånare inser med stigande fasa att det rör sig okända och dödliga varelser i det ogenomträngligt vita.

David och hans son blir tillsammans med andra invånare som åkt för att handla fast på stormarknaden, och snart bildas olika grupper bland dem. De som vägrar tro på vad som händer, de som helt enkelt kopplar bort hjärnan inför skräcken de bevittnar och domedagsprofeterna, som anser att ett blodsoffer är det enda som kan häva förbannelsen. David tillhör gruppen som instinktivt känner att det enda de kan göra är att försöka fly. Men hur flyr man utan att se, och utan att veta vad för slags fiender som blixtsnabbt rör sig i dimman..."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag har ju alltid älskat Stephen Kings böcker, och det var inget undantag med den här. Upptäckte efter att jag hade beställt den här boken, att jag redan hade läst den. Den har kommit ut i en ny upplaga, för att det nyligen har kommit en filmatisering av berättelsen. Novellen "Dimman" ingår i novellsamlingen "Den förskräckliga apan" som kom redan 1986. 

Jag är ju ingen älskare av noveller, utan jag gillar mer romaner. Men det här är en väldigt lång novell, som en liten kortroman. Och det var ju tjugotvå år sen jag läste den, så jag kom ju inte precis ihåg den heller. 

Men boken var, som sagt var, bra, som alltid Stephen Kings böcker är. Och jag kan rekommendera den. Men det var ju ändå inte någon av han bästa böcker tycker jag.
 ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 5 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

När jag kom så åt jag lite lätt lunch och tog en fika. Sen så satte jag mig en stund på den nedre balkongen och lyssnade på ännu ett Sommarprogram, och så broderade jag lite samtidigt.


Borzko kom hem från stan, men sen så stack han iväg nästan på en gång igen. Han åkte till sitt jobb för att hämta upp lastbilen redan i dag, inför måndagens jobb.


Vid halvtvåtiden, när solen kom till vår uteplats, så flyttade jag ut dit. Och så bytte jag till att läsa min bok istället.


När Borzko kom hem, så gjorde han mig sällskap där, och då satt han också och läste.


Dagens Dagbok - Lördagen den 5 juli 2008 - Förmiddagen.

Borzko vaknade och gick upp vid åttatiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning, och sen så åt han frukost. Jag tog en fika till och vi satt och pratade ganska så länge i köket.


Vid tiotiden så stack vi iväg åt varsitt håll. Borzko skulle in till stan i ett ärende, så han gick mot Centrum för att ta ersättningsbussen in till stan. Jag hade först tänkt åka med honom, men jag hade lite huvudvärk och bestämde mig för att ta en promenad istället.


Jag gick en promenad på ungefär en timme, i Hökarängen och i Farsta. Sen så satte jag mig i parken bakom vårt i hus, och njöt av solskenet, i en timme. Lyssnade på Sommarprogram under både promenaden och solandet. Kom hem sen igen vid tolvtiden.


Dagens Dagbok - Lördagen den 5 juli 2008 - Morgonen.

I morse så gick jag upp redan klockan halvsex... Eftersom jag är så snäll (och dum?) och skulle skjutsa Jenny till jobbet. Jag bara borstade tänderna och gick på toa, och sen så åkte vi vid strax efter halvsex. Släppte av Jenny vid hennes jobb på McDonalds i Västberga vid kvart i sex, och sen så åkte jag hem igen. Och jag var hemma igen vid sextiden. Tänkte först gå och lägga mig och försöka att sova i någon timme till, men jag vet sedan förut att jag aldrig brukar kunna somna om, så jag avstod.


Jag hämtade ju Jenny i går kväll också, hos en kompis, vid tolvtiden. La mig sen vid halvettiden. Så det blev bara fem timmars sömn i natt, och jag brukar ju vilja ha sex timmars sömn.


När jag kom hem vid sextiden igen så duschade jag, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn under tiden.


I dag är det soligt här nu, vid kvart i åtta. Men det verkar komma upp lite moln. Det är sjutton grader varmt, men det blåser jättemycket. Tror nog inte att det är direkt strandväder idag. Får se om jag kanske ska försöka att komma iväg ut på en promenad idag. Det har varit lite dåligt med promenader för mig den senaste tiden. Annars så blir det väl slappande istället, eller så blir det det efter promenaden. Jag ska läsa i min bok, brodera lite, lyssna på Sommarprogram, och så sitta med datorn förstås.


Vad ska ni göra i dag?

Vad har ni för väder hos er?

Ha en trevlig lördag i alla fall!


Bim Frågar - 17 - 080705 - Radiokanal.Bim Frågar - 17 - 080705.

Bim Frågar: "Vilken radiokanal är bäst?"

Ja, vilken eller vilka radiokanaler är bäst?

Vilken lyssnar du helst på?

Och varför?

Dagens Dagbok - Fredagen den 4 juli 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Jag satt sen kvar ute på balkongen ända till klockan halvelva. Och i bara shorts och linne. En helt fantastiskt underbar kväll! Det är ju så man vill att kvällarna ska vara!


Jag övergick från sommarprogramslyssnandet och korsstygnsbroderandet till att börja att läsa i en ny bok igen. Det blev: "Dimman" (The Mist) av Stephen King.


Borzko satt inne i vardagsrummet och tittade på teve.


Vid halvelvatiden så flyttade jag in från balkongen. Då blev det lite för mörkt för att se att läsa, och det blev också lite väl svalt för mig där ute.


Jag satte mig då också i vardagsrummet, och så varvade jag datorn med boken.


Nu är klockan halvtolv. Jag har precis pratat med Jenny. Hon är hos en tjejkompis i Ormkärr, Hagsätra, och skulle strax åka hem, för hon ska ju upp tidigt i morgon igen, för att jobba. Så jag sa att jag kunde komma och hämta henne, snäll som jag är. Vi bestämde att jag ska hämta henne tolv, så jag åker väl typ tio i tolv härifrån.

Och även i dag så blev det tre stycken Sommarprogram.

I dag lyssnade jag på:
Björn Ranelid, Lars Winnerbäck,
och Margot Wallström
.

         


Dagens Dagbok - Fredagen den 4 juli 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Sen så flyttade jag upp till den övre balkongen, för det var en underbar kväll, och jag ville inte gå in.


Jag satt sen där och lyssnade på Sommarprogram i min mobil som jag hade laddat ner. Och så broderade jag igen på min lilla kylskåpsmagnet.


Borzko satte sig inne i vardagsrummet och tittade på teve.


"I en annan del av Bromma" av Martina Haag.---------    

Recension av boken: "I en annan del av Bromma" av Martina Haag. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------   


 

"Mitt liv har blivit lite rörigt på sista tiden. Varför ligger jag obekvämt på barr och blåbärsris och små stenhårda kottar och spionerar på min egen familj i kikare? Varför dyker Lars Adaktussons rödblonda huvud upp så fort jag sätter på teven? Vad hände med min koll på band och musik? Jag vet inte ens vem det är som är själva Kent av alla killarna i popgruppen Kent.

Sju år har gått sedan Bella fick sparken från Dramaten. Nu är hon gift och har fått två pojkar med den framgångsrika tevestjärnan Matte. Själv jobbar hon i receptionen på TV4 och undrar vart hennes liv och drömmar tog vägen. Blev det inte mer än såhär?

Matte tror att Bella har åkt på semesterresan som han så omtänksamt har köpt till henne.

Bella tror att Matte är på landet och har sommarlov med pojkarna.

Det visar sig att båda två har helt andra planer."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag gillar Martina Haags sätt att skriva och jag gillar hennes humor. Jag har läst dom tre böckerna som hon har skrivit tidigare. Två stycken är böcker med krönikor i: "Hemma hos Martina" och "Martina-koden". Dom fick en 4 i betyg av mig. Hennes tidigare roman: "Underbar och älskad av alla" fick 3,5 i betyg av mig. Du kan hitta mina recensioner av dom i min kategori Bokrecensioner, och dom är recenserade under januari 2007.

Den här boken, hennes fjärde bok, men andra roman, "I en annan del av Bromma", får en 3 i betyg av mig. Jag tyckte inte att den var lika bra och rolig som hennes första roman, och absolut inte lika bra och rolig som krönikeböckerna. 

Boken var väldigt tunn, och väldigt lättläst. Synd att jag inte tog tid på hur lång tid den tog att läsa, men inte var det många minuter inte... Inte värd sitt pris i inbunden form som jag köpte den i. Vänta tills den kommer i pocket, och köp den då i stället. 

Har du inte läst Martinas tidigare böcker, så rekommendar jag dom istället. Och då speciellt krönikeböckerna.
 ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Fredagen den 4 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Sen så började jag på en av mina nya böcker: "I en annan del av Bromma" av Martina Haag. Satt i skuggan under parasollet på uteplatsen och läste. Borzko satt också där och läste.


Jimmy kom sen hem från jobbet vid fyratiden. Då åt vi tre middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så packade han ihop sin dator och lite andra grejer. Och vid halvsextiden så stack han iväg med bilen, hem till en kompis, för att LAN:a över helgen.


Jenny åkte direkt efter jobbet hem till en tjejkompis, för att vara där i kväll, men hon kommer hem hit och sover sen i natt.


Jag satte mig i soffan på den nedre balkongen och läste igen, och jag läste också ut boken. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.

Dagens Shopping - 080704 - Två inbundna böcker från AdLibris + Tio pocketböcker från Bokus.

Två inbundna böcker från AdLibris:

Tio pocketböcker från Bokus. Jag hade beställt femton böcker i den beställningen, men fem böcker var restnoterade. Så förhoppningsvis så kommer väl dom andra fem böckerna snart också. Och så har jag ju ännu en beställning från Bokus, på tre böcker, som jag väntar på.

Dagens Dagbok - Fredagen den 4 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen. (Med Två Fotografier.)

Borzko och jag gick iväg till Centrum vid tolvtiden. Först så var vi på Din Sko där Borzko köpte sig ett par nya skor. Dom hade kostat fyrahundra, men var nedsatta till tvåhundra.

Sen så var vi på Dressman där Borzko köpte sig två par nya jeans, ett par i typ twill och mörkt svarta, och ett par lite ljusare, tvättade svarta. Dom kostade trehundra kronor paret, men just nu var det två par för femhundra.

Hämtade ut två paket med böcker också, ett från Bokus och ett från AdLibris. Bilder på böckerna kommer i ett separat inlägg. En glass på vägen hem blev det också.


Sen när vi kom hem från Centrum så blev det bara slappande, ute på vår lilla altan. Borzko läste Aftonbladet, och sen så läste han i sin bok.


Jag lyssnade på ett sommarprogram. Och under tiden som jag lyssnade på det, så gjorde jag något som jag inte hade gjort på mycket, mycket länge: jag broderade! Förut så broderade jag jämt, och nästan alltid korsstygnsbroderier. Och nu fick jag helt plötsligt lust att börja att göra det igen. Får väl se om det bara blir en engångsgrej, eller om det blir av igen. I dag så sydde jag på en kylskåpsmagnet som jag hade påbörjat tidigare.


Dagens Dagbok - Fredagen den 4 juli 2008 - Förmiddagen.

Förmiddagen blev som planerat. Borzko och jag gjorde veckostädningen tillsammans. Och det blev väl ungefär det som vi nästan alltid gör: vi dammsög, torkade golven, bytte handdukar, tvättade handdukar, tvättade kläder, putsade speglar och glasytor, skurade toaletten och badrummet, torkade av uteplatsen, med mera. Däremot så dammade vi inte, och vi bytte inte och tvättade inte lakan, för det gjorde vi förra veckan.


När vi var klara med allt så åt vi lite lätt lunch, tog en fika, och en pratstund i köket. Sen så gick vi iväg till Centrum vid tolvtiden för lite shopping till Borzko.


15 dagar kvar tills vi åker till Turkiet! :-D


Dagens Dagbok - Fredagen den 4 juli 2008 - Morgonen.

Även i dag så larmade min mobil klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn under tiden.


Borzko har sin lediga dag i dag, så han sov till åtta, och sen så gick han upp och genomgick sina morgonbestyr.


Jenny gick upp halvfem, och Jimmy klockan fem. Sen körde Jimmy Jenny till jobbet eftersom bussarna fortfarande inte kör... :-( Jenny jobbar mellan halvsju och halvfyra i dag, och Jimmy jobbar mellan sex och tre.


Nu, klockan halvnio, så är det redan tjugo grader varmt, solen skiner, men det verkar blåsa en hel del. Verkar komma en hel del moln också.


Men det blir nog ingen tur till stranden i dag. Jag tror att vi först ska veckostäda tillsammans. Och sen när vi är klara så ska vi nog gå till Centrum och shoppa lite. Borzko behöver nya skor, och kanske även lite kläder. Sen blir det väl altanen resten av dagen.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 juli 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Och resten av kvällen blev lugn som vanligt. Jimmy och Jenny gick båda och la sig tidigt, dom var trötta båda två efter arbetsdagen, och dom ska ju upp tidigt i morgon bitti för att jobba.


Borzko har sin lediga dag i morgon, så han slapp att gå och lägga sig tidigt. Han satt och tittade på sport på teve.


Jag satt med datorn större delen av kvällen, och höll på med lite allt möjligt som vanligt.


Bim Frågar - 16 - 080704 - Bästa semestermålet.Bim Frågar - 16 - 080704.

Bim Frågar: "Vilken är det bästa semestermålet du har varit på?"

Ja, vilket är det absolut bästa semestermålet du har varit på?

Utomlands?

Och i Sverige?

Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 juli 2008 - Första Halvan av Kvällen. (Med Två Fotografier.)

Sen vid kvart över sex så åkte Jimmy och jag iväg med bilen för att hämta upp Jenny på jobbet. Hon hade jobbat mellan sju och fyra i dag, och sen hade hon jobbat över i två timmar till klockan sex.


När vi kom dit, vid halvsjutiden, så tog vi en fika i solen på uteserveringen. Varsin glass blev det också.

Vi kom hem igen vid sjutiden, och då hade Borzko precis kommit från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så åt han middag.


Efter det så blev det en fika för oss alla fyra, och en pratstund, i köket.


Besöksstatistik - 2008 - Juni.

Besöksstatistik - 2008 - Juni.

I Juni hade jag i genomsnitt:

 - 574 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i juni: 806.
Lägsta antalet läsare på en dag i juni: 369.

Så här har statistiken varit hittills:

(2008:)
Juni: 574.
Maj: 607.
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under Juni månad 2008.

Lite statistik:

Under Juni månad 2008 har jag bloggat 277 inlägg.

Det gör i snitt 9 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 5, flesta på en dag: 19).


118100.
Ni vet väl att man kan fråga 118100 om vad som helst? Har sett i flera bloggar nu, att bloggarna har frågat om sig själva. Till exempel Anna, Sanna, och Junitjej. Så nu testade jag också, och även Jimmy (som kallas för KulleN.)

Jag skrev: "Vem är Bim?"

Och fick svaret: "Bim är en 47-årig kvinna från Stockholm. Hon tycker om musik, fotografi och film. Hon tycker också om att skriva."

Sen så skrev Jimmy. "Vem är KulleN?"

Och fick svaret: "Vi här på 118100 tror att det är en stor jordhög som är täckt av gräs. Ha en trevlig kväll."

Jimmys svar var ju klart roligare! ;-D

Testa ni också!


Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och vid fyratiden så åt han och jag middag ihop. I dag blev det Eldorados Potatissallad, och så korv till det. Hot Dogs med Chorizo-smak till Jimmy, och vegetariska soya-korvar till mig. En fika efter maten, och en pratstund blev det också. Sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Jimmy satte sig sen på sitt rum med datorn, tevespelet, och teven. Själv så satte jag mig på den nedre balkongen, i skuggan, med datorn i knäet. Laddade bland annat ner flera Sommarprogram och la in i mobilen tillsammans med en ny ljudbok.

Det blev tre Sommarprogram i dag också.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Kom hem vid halvettiden. Packade upp matvarorna och badväskan. Sen så blev det lite lätt lunch och en fika. Satt en stund med datorn också.


Vid halvtvåtiden sen så satte jag mig ute på vår lilla altan. Solade lite, och så fortsatte jag att lyssna på Sommarprogrammen.


Sen så fick jag besök helt plötsligt. Min syster Anette var ute och övningskörde med sin son Mathias, och dom kom förbi här.


Dom stannade en stund, så vi satt och pratade en stund ute på altanen. Sen så åkte dom iväg igen vid tretiden.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 juli 2008 - Förmiddagen.

Tog bilen och åkte iväg till Farstastrandsbadet vid kvart över nio. Sen så låg jag där och solade i ungefär två och en halv timme. Lyssnade på några Sommarprogram i mp3:n i mobilen under tiden.


Vid tolvtiden så tyckte jag att det fick räcka med sol för i dag, så då plockade jag ihop mina prylar och åkte därifrån.


Stannade till i Centrum, och så var jag på HemKöp och handlade lite matvaror.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 juli 2008 - Morgonen.

Även den här morgonen så larmade min mobil klockan sju. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Efter det så blev det förstås frukost, fika, och till det lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke, hade gått upp tidigare och åkt till sina respektive jobb. Jimmy var snäll och skjutsade Jocke till Älvsjö Station där han skulle ta pendeltåget till sitt jobb på Scania i Södertälje, och sen skjutsade han Jenny till hennes jobb på McDonalds i Västberga.


Nu är klockan strax nio. Här är det strålande sol i dag, vindstilla, och redan nitton grader. Så jag ska packa min badväska och ge mig i väg till stranden i några timmar.

Bim Frågar - 15 - 080703 - Favoritlåten just nu.
Bim Frågar - 15 - 080703.

Bim Frågar: "Vilken är din favoritlåt just nu?"

I förrgår så la jag ju upp ett inlägg med
mina två favoritlåtar just nu
.

Och så ställde jag en fråga om
vilken av dom två som var bäst.

Det var bara fem stycken som svarade på frågan...
Och bara tre av dom tyckte någon av låtarna var bra...

Så jag antar att mina favoritlåtar inte alls
var era favoritlåtar precis!

Så därför frågar jag nu:

Vilken är din favoritlåt just nu?
Vilken låt spelar du mest för tillfället?
Gammal eller ny spelar ingen roll,
jag vill bara veta vad ni helst lyssnar på just nu!

Lyssnade på tre Sommar-program i dag.

Jag gillar att lyssna på Sommar-programmen. Men jag lyssnar aldrig på dom i direktsändning. Utan jag laddar ner dom i efterhand, och lägger in i mobilen, så jag kan lyssna när jag är ute och går, ligger och solar, eller åker iväg någonstans.

Här är länken till "Sommar". Där du kan du se alla årets Sommarpratare. Och där kan du också ladda ner alla programmen, även från tidigare år.

I dag så lyssnade jag på dom tre första programmen:

Fredrik Lindström, Lena Andersson, och Max Tegmark.         

Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 juli 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

När alla andra hade gått och lagt sig, vid tiotiden, så flyttade jag upp till vardagsrummet med min dator. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Ekströms Smulpaj - Äpple & Kanel.

Ni har väl sett reklamen på teve, där mamman och dottern "fuskbakar" med fryst och nästan färdig paj från Ekströms?

Vi testade den i dag. Det finns tre sorter: Äpple & Kanel, Rabarber, och Hallon & Björnbär. Och vi testade Äpple & Kanel.

Fyrtio kronor kostade den på HemKöp. Och vi hade vaniljvisp och vaniljglass till.

Jag, Borzko, Jimmy, och Jocke tyckte att den var jättegod! Bara Jenny tyckte att den var lite smaklös...

Vi ska nog testa dom andra två sorterna också. Jag är ju (tyvärr) både lite lat och lite oekonomisk, så jag tycker att det är en bra grej! Perfekt att ha i frysen för att snabbt kunna göra när man känner sig sugen, eller om det kommer gäster.
         


Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 juli 2008 - Första Halvan av Kvällen. (Med Tre Fotografier.)

Vid kvart i sju så kom Jenny och Jocke hem hit. Jenny hade jobbat mellan sju och fyra i dag. Sen hade hon åkt en sväng in till stan. Jocke hade sen åkt direkt från sitt jobb och mött upp med Jenny i stan. Och sen så kom dom båda hem hit för att vara här i kväll och sova här i natt.


Jenny kan ju inte sova hos Jocke under busstrejken när hon börjar klockan sju på jobbet. Då får hon typ gå upp mitt i natten för att hinna till jobbet... :-(


Borzko kom hem från jobbet strax efter att Jenny och Jocke hade kommit, vid sjutiden. Dom tre åt då middag tillsammans, och Jimmy och jag satt med vid bordet och pratade, för vi hade ju redan ätit.


Efter maten så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och under tiden så fixade Jimmy och jag i ordning smulpaj med äpple och kanel, vaniljvisp, vaniljglass, och kaffe.
Vid åttatiden så fikade vi alla fem tillsammans, och satt sen kvar och pratade till framåt niotiden.


Sen vid niotiden så duschade Jenny och Jocke, och gjorde sig i ordning. Och efter det så gick dom in på Jennys rum för natten.


Jimmy gick också in på sitt rum för natten vid niotiden för att titta på teve och sen sova.


Borzko kollade lite sport på teve en stund, och sen så gick han och la sig vid tiotiden.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Och eftermiddagen fortsatte som tidigare i lugn och ro. Mulet var det, så det blev inget sittande på uteplatsen i dag. Höll på inomhus och grejade med lite allt möjligt. Och så satt jag vid datorn förstås.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden i dag. Då åt han och jag middag tillsammans. Det blev pastasallad även i dag, för jag hade gjort så mycket i går. Och så vitlöksdressing till. En fika efter maten, och en pratstund blev det också. Sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


"Mamma, mormor och jag" av Kim Kärnfalk.---------    

Recension av boken: "Mamma, mormor och jag" av Kim Kärnfalk. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Självbiografier/Memoarer.)  

---------   


 

"Mamma, mormor och jag är Kim Kärnfalks historia. Men det är också en berättelse om tre generationer kvinnor i Uddevalla. Om en mormor som drev skoaffär men drömde om ett glamourliv långt därifrån, om en barnskötarmamma som försökte räcka till men inte alltid klarade, om Kim som förverkligade mormors drömmar om ett annat liv. Över berättelsen vilar skuggan av en i högsta grad frånvarande rastlös tatuerarpappa, som inte kan slå sig till ro. Hur är det att växa upp med ett familjearv som väger tungt? Och vad hände med den där lilla flickan som tog ansvar för alla andra, men inte räckte till för sig själv?

Det är en historia om att gå över klassgränser och över gränser för kvinnlighet. Det är en historia om att vilja något annat. Mamma, mormor och jag är en uppväxtskildring, av hur det är att vara bisexuell kvinna i en svensk småstad, om skam och om att avvika från normen."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag har alltid gillat självbiografier och memoarer. Det är alltid intressant att läsa när en människa berättar om sitt eget liv. Och ännu mer när det är en "känd" människa som man känner till. Sen om det är sanningen som skrivs... det vet man ju aldrig... 

Den här boken var väldigt tunn, med många bilder i, och mycket lättläst. Och den var väl helt okej. Men jag tyckte att den kändes lite väl lättviktig. Om man nu ändå är en känd person, och skriver en självbiografi, så tycker jag nog att man kan våga lite mer. 

Jag hade velat läsa mer om hennes panikångest under Friends-tiden, och också mer om hennes svårigheter med att vara bisexuell i en småstad. Det kändes så flyktigt skrivet om det tyckte jag.

Men som helhet var den ändå helt okej, och jag kan rekommendera den.
///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

När jag kom hem från Centrum så åt jag lite lätt lunch och fikade. Sen så höll jag på i ett par, tre timmar och växlande mellan att läsa i min bok, att sitta med datorn, och att plocka och fixa med allt möjligt här hemma


Dagens Shopping - 080702 - Tröja + Vaccin.
Statistik på dagens promenad.

I dag så fick stegräknaren vara med på min promenad.
Och så här blev det:

Steg: 12.732.
Kilometer: 10,8.
Gångtid: 2 tim och 4 min.
Förbr. kcal: 385.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 juli 2008 - Förmiddagen.

Jag bestämde mig för att ta mig till stan, på förmodligen det smidigaste och billigaste sättet, genom att promenera till Farsta Strand, och sen ta pendeltåget till Stockholms Central.


Jag stack iväg vid strax före nio, och det tog nog ungefär femton-tjugo minuter att gå till Farsta Strand. Fick vänta en stund på pendeltåget, och åkte sen in till stan.


Gick sen direkt till Wasa Vaccin som ligger mitt i City. Det var inga köer alls i dag, så jag fick mitt vaccin, Dukoral drick-vaccin, nästan på en gång.


När jag var klar där så gick jag för att köpa mig en tröja eller kofta, för jag frös... Åkte in till stan i bara ett linne, och en tunn kortärmad blus, och det frös jag i.


På Stadium så hittade jag en lite längre kavajliknande typ kofta i sweatshirtmaterial på rea för 149:- kronor, så den köpte jag mig.


Sen så bestämde jag mig för att promenera till Stockholm Södra, istället för att åka hem direkt. Jag tycker alltid att det är så mysigt att promenera i stan.


Missade precis ett tåg när jag kom till stationen, så jag fick vänta där i tjugofem minuter...


Men tur nog så hade jag laddat in en massa Sommar-program i mobilen i går, så det lyssnade jag på när jag väntade, och även under hela promenadtiden och åkturen också.


Promenerade sen från Farsta Strand till Farsta Centrum. Gick in på HemKöp och köpte lite matvaror innan jag gick hem. Kom hem vid strax efter tolv.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 juli 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också, precis som nästan alltid på lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn sen. Och dom övriga tre familjemedlemmarna hade åkt iväg till sina respektive jobb i dag också.


I dag är det helt igenmulet här. Men det är varmt, nitton grader redan nu halvnio, och vindstilla. Jag ska ge mig av inåt stan snart. Jag ska till Wasa Vaccin för att få Dukoral vaccin. Men jag har inte riktigt bestämt mig hur jag ska ta mig till stan, för ersättningsbussarna går ju inte på grund av strejken... :-(


Bim Frågar - 14 - 080702 - Glass.Bim Frågar - 14 - 080702.

Bim Frågar: "Vilken glass är godast?"

Ja, vilken glass, eller vilka glassar, är godast?

Godaste styckeglassen?

Och godaste glassen i förpackning?

Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 juli 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Sen efter "Allsången" så stängde jag av teven, och så satte jag mig och läste i min bok istället. Och varvade med stunder vid datorn förstås som vanligt.


Nu är klockan halvtolv, och Borzko och Jimmy sover.


Jenny är fortfarande inne i stan och fikar med några av sina tjejkompisar. Jag ska hämta henne vid Farsta Strand vid tio över tolv, när hon kommer med pendeltåget från stan, för det går ju inga bussar... :-( Annars så får hon ju promenera därifrån, och det vill jag inte att hon ska göra, alldeles själv, mitt i natten...

Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 juli 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Efter middagen, fikat, och pratstunden, så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så stack han iväg med bilen till en kompis för att hjälpa honom med en sak.


Jenny duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satt hon vid datorn en stund.


Jag höll på och fixade och plockade lite här hemma en stund, och sen så satte jag mig med datorn i köket en stund.


Klockan åtta så gick jag upp till vardagsrummet, och så tittade jag på "Allsång på Skansen". Magnus Uggla var bäst i kväll.


Vid halvniotiden så stack Jenny iväg för att åka in till stan en sväng och fika med några tjejkompisar.


Och vid niotiden så kom Jimmy hem igen från sin kompis.


Borzko kom hem sent från jobbet i dag, vid niotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning när han kom hem.


Mobil-Blogg. Min snygga son ko

MMS

Mobil-Blogg. Min snygga son kom just hem från en kompis.


Mobil-Blogg. Min vackra dotter

MMS

Mobil-Blogg. Min vackra dotter på väg in till stan för en fika med tjejkompisarna.


Mobil-Blogg. Just nu: Allsång

MMS

Mobil-Blogg. Just nu: Allsång på Skansen med Magnus Uggla.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 juli 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen. (Med Två Fotografier.)

Sen så satt jag på vår lilla uteplats i ett par timmar. Först med datorn och bloggade lite. Och sen så började jag att läsa i en ny bok: "Mamma, mormor och jag" av Kim Kärnfalk. Pratade lite med en av grannarna också.


Gick sen in och förberedde middagen, hemgjord pastasallad med pasta (fullkornsfusilli), tärnad ost (gouda), tärnad skinka (rökt), och frysta grönsaker (ärtor, majs, paprika och saltgurka).


Strålande sol och varmt på eftermiddagen också, tills klockan halvfem, då det kom stora, mörka moln och så började det att regna...


Jimmy och Jenny kom båda hem från jobbet vid kvart i fem. Dom hade båda slutat klockan fyra, och sen så hade Jimmy hämtat upp Jenny på jobbet med bilen. Hon kom hem hit för att sova i kväll också, på grund av busstrejken...


Vi tre åt middagen som jag hade förberett, vid femtiden. För min del är det ju bra med busstrejk! Då får jag ju rå om Jenny här hemma! ;-D En pratstund efter maten blev det också, och en fika.Dagens Shopping - 080701 - En bok från Tradera.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 juli 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Parkerade bara bilen när jag kom hem från badet, och gick in och packade upp mina grejer. Sen så gick jag en sväng till Centrum, och till HemKöp, där jag handlade en hel del matvaror.


När jag kom hem så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt en stund.


Sen så gick jag ut och satte mig på vår lilla uteplats. Satt i skuggan under parasollet med datorn.

"Tindalos" av John Ajvide Lindqvist. (mp3-ljudfil.)---------    

Recension av novellen/följetongen/romanen: "Tindalos" av John Ajvide Lindqvist. (mp3-ljudfil.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Skräck.)  

---------

---------  

Det här var en följetong i tretton avsnitt som fanns att ladda ner via Dagens Nyheters hemsida julen 2007. Jag hade ingen aning om det, och missade därför det helt. Men en snäll kollega på jobbet ordnade en kopia till mig, och nu har jag lyssnat på den två och en halv timme långa berättelsen. 

Och som alltid när det gäller John Ajvide Lindqvists berättelser, så tyckte jag att den var jättebra. Det var även han själv som hade läst in sin berättelse, och det gjorde han också bra. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 juli 2008 - Förmiddagen.

Vid kvart över nio så tog jag bilen och åkte iväg till Farstastrandsbadet. Och sen så låg jag där och solade i ungefär tre timmar. Under tiden så lyssnade jag på "Tindalos" av John Ajvide Lindqvist. Recension finns som vanligt i separat inlägg. Fikade och åt lite lätt lunch gjorde jag också på stranden.


Vid kvart över tolv så tyckte jag att det fick räcka med sol, så då packade jag ihop och åkte hem.

"P.S. Jag älskar dig!" (P.S. I love you!) av Cecelia Ahern.---------    

Recension av boken: "P.S. Jag älskar dig!" (P.S. I love you!) av Cecelia Ahern. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


 

"Somliga väntar ett helt liv på att hitta sin själsfrände, men inte Holly och Gerry. De avslutar varandras meningar och till och med när de bråkar kan de inte låta bli att skratta. Holly kan inte tänka sig ett liv utan Gerry. Och det är så idén med "listan" kommer till ... som ett skämt. Om något skulle hända honom ska han ge henne en lista med saker att göra, för att hon ska klara sig utan honom.

Men så händer det otänkbara. Gerry blir sjuk och dör. Tre månader senare får Holly ett mystiskt paket. Det visar sig att Gerry har hållit sitt ord och efterlämnat sig brev med instruktioner till Holly om vad hon ska göra för att komma över honom. Varje brev avslutas med "PS Jag älskar dig!""


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Den här boken hade jag hört mycket bra om. Många bloggare har berömt den. Och många har också sagt att filmen som baseras på boken är bra. 

Och boken motsvarade absolut mina förväntningar. Det var en lättsam chicklitt-bok med lite allvarligare undertoner. Sorglig, men ändå hoppfull. Och faktiskt inte så förutsägbar som man kanske kunde tro. Jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Mobil-Blogg. Nu är jag på Fars

MMS

Mobil-Blogg. Nu är jag på Farstastrandsbadet. Jag var först här i dag. ;-) Nu är det tre personer till. Men det lär nog komma mycket folk lite senare, för det är jättevarmt och skönt. Jag blir väl här i ett par timmar.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 juli 2008 - Morgonen.

I morse så larmade mobilen klockan sju. Och då gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Efter det så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Dom övriga tre familjemedlemmarna var inte hemma, och hade åkt till sina jobb. Borzko hade gått upp klockan fem och åkt till jobbet.


Jimmy hade gått upp klockan sex, för han har ändrad arbetstid ett tag framöver. Han brukar ju jobba mellan sex och tre, men nu ska han jobba mellan sju och fyra.


Jenny kom ju hem hit och sov i går, för att överhuvudtaget komma till jobbet... För det är ju liksom busstrejk nu... Hon jobbar mellan sju och fyra i sex dagar framåt nu, och sover hon här så kan hon ju få skjuts av Jimmy på morgnarna i fyra dagar framåt. Och i helgen så kan ju kanske jag vara snäll och skjutsa...


Nu är klockan nio, och här lyser solen från en klarblå himmel. Det är sjutton grader varmt i skuggan, men det verkar blåsa en hel del. Jag ska nog ta och packa min badväska och åka iväg en sväng till stranden tror jag.


Bim Frågar - 13 - 080701 - Vilken låt är bäst?Bim Frågar - 13 - 080701.

Bim Frågar: "Vilken låt är bäst?"

I det förra inlägget: "Två av mina favoritlåtar för tillfället."
så la jag in två stycken låtar som jag lyssnar mycket på just nu.

Dagens enkla fråga blir då:

Vilken låt är bäst av dom?

Här är länk till inlägget.

RSS 2.0