Dagbok – Torsdagen den 30 mars 2006


 
 

Jobbade som vanligt i dag också förstås. I dag serverade vi kycklinggryta och kokt ris. Vi hade även gulaschsoppa och mjukt bröd som rest från gårdagens lunch. Inget speciellt hände på jobbet i dag.
 

Direkt efter jobbet så åkte jag till min frissa, Lotta, i Ormkärr. Där gjorde jag det jag alltid gör: helblekte håret jätteljust, klippte håret jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn. Och det gick på 700:- som det alltid också gör. Bokade ny tid om sex veckor igen, också precis som alltid. Två och en halv timme tog det. Kul att träffa Lotta är det alltid!
 

Hemma vid femtiden. Då åt Borzko, jag och Jenny middag tillsammans. Det blev bara rester i dag. När jag kom hem så var det också två stycken elektriker här. De fixade en massa el-jobb som vi behövde få gjort: två infravärme med timer plus två lampor plus två eluttag på övre balkongen, och så två infravärme med timer plus två eluttag på nedre balkongen. Jordfelsbrytare och utökning i proppskåpet också.
 

Borzko var ledig från jobbet i dag, och är så även i morgon. Han har jobbat för mycket övertid den här månaden, så han var ”tvungen” att vara ledig de två sista dagarna. Däremot så börjar han nästa månad med att direkt jobba extra på lördag! Han städade här hemma i dag, och sen så var han på ett besök på ”snark-kliniken”. Han ska sova med en apparat i natt som ska registrera fakta om hans sömn och snarkning. Och sen ska han utredas om sin snarkning igen. Han opererades i halsen för ett par år sedan, snarkningen försvann nästan helt då, men nu är den tillbaka igen.
 

Jimmy sov till två i dag efter sitt nattpass på McDonalds i natt. Sen så ringde Patrik och så fick han köra budbil i kväll också, precis som i tisdags. I kväll körde han i söderförorterna och det blev cirka fyra och en halv timme i kväll också. Han var hemma vid halvniotiden.
 

Jenny stack iväg hem till sin pojkvän Robin vid sextiden. Sen så kom hon hem igen vid halvtiotiden.
 

Jag satt större delen av kvällen instängd i Jennys rum… Eftersom elektrikerna jobbade både i hallen och på både övre och undre balkongen så var det svinkallt i större delen av lägenheten. Vidöppna dörrar hela kvällen. Jag satt med datorn och höll på med allt möjligt, och så slötittade jag lite på teve också. Sen när Jimmy kom hem så bytte jag till hans rum.
 

Elektrikerna stack iväg vid tiotiden. De var här, två killar, i hela sex timmar. Mycket jobb… Nästan klara blev de, de ska bara komplettera lite någon kväll i nästa vecka, förmodligen på onsdag. Dyrt blev det i alla fall… Men, men, det kan nog vara värt det.
 

Fredag i morgon!!!
 

 


Dagbok – Onsdagen den 29 mars 2006


 

Jobb i dag med precis som vanligt. I dag serverade vi gulaschsoppa, mjukt bröd (fullkornspolarkakor), och pålägg (ost och skinka). Inget speciellt hände på jobbet i dag.


Klockan halvtvå så hade vi APT (ArbetsPlatsTräff) med vår chef, intendenten Agneta och skolsekreteraren Lena. Fyllde i en enkät om vår arbetssituation och sen pratade vi om en massa andra saker. Strax efter halvtre så var mötet slut.


Bytte om och väntade en stund, och sen så gick jag bort till datorsalen vid tretiden. Var sen med på en datorkurs i ”Publisher”. Magnus höll i kursen och vi var cirka sex stycken som var med. Kul var det, och jag lärde mig en hel del. Vi ska ha en uppföljning sen ett par veckor efter påsklovet.


Kom hem strax före fem. Jimmy, Jenny och Jennys pojkvän Robin hade då middagen klar. De serverade köttbullar, fullkornsmakaroner, isbergssallad, vitlöksviktväktarfraiche, rödlökskeso och gurka. Jättegott var det, och trevligt att komma hem till dukat bord! *Tack ska ni ha!*


Efter middagen så praktiserade jag det som jag hade lärt mig på kursen. Gjorde den kommande nya matsedeln i Publisher med text och bilder. Det gick bra och var roligt. Så här blev resultatet:

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch, och sen sport på teve blev det för honom. Jimmy satt vid datorn, och sen så stack han iväg till jobbet strax efter nio för ett nattpass på McDonalds mellan 22.00-07.00. Jenny och Robin var mest på Jennys rum. Och jag satt i köket med datorn och slappade. 


 

Dagbok – Tisdagen den 28 mars 2006


 

Jobb som vanligt i dag också förstås. I dag serverade vi fiskpanetter (senapskryddade), potatis (kokt) och filsås (med chili-lingon). Inget speciellt hände på jobbet i dag.

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte med mig hem i dag, för hon slutade vid tvåtiden. Höll på och fixade med lite allt möjligt när jag kom hem. Vid fyratiden så kom Jimmy hem. Han blev kvar hos sin kompis Jimi i natt och i dag och LAN:ade. Vi tre åt middag tillsammans vid fyra.

Jimmy stack iväg vid halvfemtiden, för Patrik (kusinens pojkvän) ringde och behövde hjälp. Han jobbar med budbilsdistribution och hade kris så Jimmy fick hjälpa till att köra ut paket. Vid femtiden sen så stack Jenny iväg till sin dansträning i Skärholmen. Jag gick samtidigt till Centrum till Sol-Akuten där jag solade i femton minuter (30:-) för nionde gången. Sen gick jag till torget och köpte tre buketter tulpaner (100:-).Sen så blev det slappande i kökssoffan med datorn som vanligt. Mycket nyhetsläsning, bloggläsning, krönikeläsning, kolumnistläsning, m.m. Slötittade på teve så småningom lite också. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Jimmy kom hem från sin budbilskörning vid niotiden. Han hade kört ut paket på Södermalm. Fyra och en halv timmes arbetstid blev det för honom. Det var första gången som han hjälpte till där, och han tyckte att det var jättekul. Sen kom Jenny hem från dansen vid halvtiotiden. Fika och pratstund blev det sen hela familjen tillsammans.Lite information... för er som blir irriterade på att det bara krånglar här...

TILLFÄLLIGA DRIFTSSTÖRNINGAR KAN FÖREKOMMA...

den 27 mars 2006 00:10:13

...de närmaste två dygnen. Som de flesta redan upplevt har vi haft prestandaproblem under högtrafik (15-24) de senaste två veckorna. I lördags natt driftsattes en ny bildskalningsfunktion vilket eliminerat de "hängningar" som drabbat applikationsservern ett par ggr. I natt driftsattes en databasoptimering som eliminerar låsningar i databasen. Vi kommer att fortsätta jakten på flaskhalsar. Misstänkta funktioner är statistik och kommentarsfunktionerna. Det är speciellt i dessa som störningar och tillfälliga bortkopplingar kan förekomma. Alla data och texter sparas som vanligt i databasen - inget kommer att gå förlorat..

Vi måste tyvärr göra analyser och test i driftmiljön. Vi ber om ursäkt för det besvär det kan orsaka.

/roland

Dagbok – Måndagen den 27 mars 2006


 
 

Jobbade förstås som vanligt i dag igen. Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Den här veckan så är jag först i skalen och sen i lilla matsalen. I dag serverade vi kalkonkorv med ost- och ajvarsås och kokt ris. Inget speciellt hände på jobbet i dag.
 

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Vi tog en sväng till Centrum, och för en gångs skull tog vi med bilen, för vi skulle handla en hel del tungt på systemet. Det blev en platta starköl och sex flaskor rödvin. Sen så åt vi middag redan vid fyratiden.
 

Efter middagen så åkte Jimmy iväg hem till sin kompis Jimi i Hagsätra tillsammans med sin kompis Kristian. Jenny åkte direkt från skolan in till stan för att möta upp med sin pojkvän Robin. Sen så åkte hon hem till Robin och åt middag och tillbringade kvällen där.
 

Jag höll på och fixade med allt möjligt här hemma som vanligt. Sen så småningom så blev det kökssoffan med lilla bärbara datorn i knäet. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch och sen sport på teve blev det för honom. Jag höll på med allt möjligt i datorn samtidigt som jag slötittade lite på teve: ”Big Brother” och ”Outsiders” blev det.
 

Jenny kom hem från Robin vid niotiden. Då blev det en fika och en pratstund med henne. Nu blir det en datorstund till innan det är dags för sängen.
 

 


Veckans Vikt - Vecka 13

Veckans Vikt
Vecka 13
27/03

57,3 kg


Veckans Motion - Vecka 12

Veckans Motion
Vecka 12
20/03 - 26/03

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 3,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 timDagbok – Söndagen den 26 mars 2006Mobilen larmade klockan sju i dag, eller rättare sagt klockan åtta, eftersom vi ställde om klockorna till sommartid redan i går kväll. Upp och duschade och gjorde mig i ordning. Gröt och fika till frukost sen. Borzko gick upp vid niotiden. Han skulle gå ner till Farstahallen sen för att träna när han var klar. Själv så gav jag mig ut på promenad vid kvart över nio. Det var strålande sol ute och några grader kallt när jag gick. För en gångs skull så lyssnade jag inte på musik i dag, utan jag lyssnade på fåglarnas sång! Jag gick Hökarängsvarvet och var ute ungefär en timme. Stegräknaren var med:

7.810 steg
6.64 kilometer
236 förbrukade kalorier
1.03.50 effektiv gångtid

Var hemma sen bara i ungefär en halvtimme, och sen gick jag till Centrum när de öppnade klockan elva. Jag var lite sugen på de jeansen som Jenny köpte på J.C. inne i stan i går och skulle kolla om de fanns här i Farsta. De gjorde de inte, men jag hittade ett annat par som jag köpte istället. Ett par ljusa, lagom slitna, smala, tajta Crocker för 500:-

Så här ser jeansen ut.Och påskpyntat i Centrum har de gjort.

Väl hemma igen så åt jag en liten lätt lunch. Sen så satte jag mig med datorn en stund. Gjorde bland annat månadens tråkigast uppgift: Betalade räkningarna… Sen fixade jag e-legitimation till mig och Borzko på Internet också. Kollade lite på våra deklarationer på nätet också, men jag skickade inte in dem. Jag har inte fått papperen än, tänkte vänta på tills de kommer.

Jimmy vaknade och gick upp vid halvettiden. Jenny och Robin vaknade och gick upp strax efter. De åt alla frukost/lunch, och jag tog en fika. Satt och pratade en bra stund. Trevligt att få prata lite med Jennys nya pojkvän, Robin, som verkar vara en jättetrevlig kille. Borzko kom sen hem från gymmet vid tvåtiden. Robin åkte sen hem vid halvfyratiden.

Middag åt vi tidigt i dag, redan vid fyratiden. Eftersom vi inte åt våfflor i går när det var våffeldagen, så blev det våfflor i dag istället. Vi åt som vanligt lite olika på våfflorna. Jenny åt med gräddvaniljglass och socker. Jimmy åt med gräddvaniljglass och rödlök. Jag och Borzko åt med viktväktarfraiche, rödlök och svart & röd stenbitsrom. Gott tyckte vi alla att det var i alla fall!

Efter middagen så åkte Borzko och Jimmy iväg med både Volvon och Nissan och tankade och kollade lite annat på bilarna. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jenny satt mest vid sin dator. Sen så satte sig Borzko i vardagsrummet och kollade på sport på teve. Jimmy stack i väg till sin kompis Kristian i Hagsätra, för att sen fortsätta till jobbet på McDonalds för ett nattpass mellan 22.00 och 07.00. Jenny fortsatte att mest sitta vid datorn. Och jag hamnade precis som vanligt i kökssoffan med datorn i knäet. Lite slötittande på teve blev det också: ”Parlamentet” och ”Big Brother Live”.

Och så är en trevlig helg slut igen… och det är måndag i morgon igen…


 

Dagbok – Lördagen den 25 mars 2006Mobilen ringde klockan sju som vanligt i morse. Eftersom jag satte på mig öronproppar när jag gick och la mig så sov jag alldeles utmärkt i natt trots att tre killar satt och LAN:ade utanför sovrumsdörren! La mig vid ettiden och sov mina sex timmar till klockan sju som vanligt. Borzko gick upp halvtvå i natt och åkte iväg för att köra en extrakörning. LAN:arna låg och sov i sofforna när jag gick upp.

Duschade och gjorde mig i ordning. Sen blev det gröt och fika till frukost. Satt sen vid datorn en stund och väntade på att temperaturen skulle gå upp lite grann så jag kunde ge mig ut på en promenad. Vid halvtiotiden så hade temperaturen gått upp till ”bara” fyra minusgrader, så då gav jag mig iväg. Gick längs tunnelbanelinjen in mot stan. Kallt var det, men underbart solsken!

Dessa små snödroppar och andra små gula blommor som jag inte vet vad de heter fotograferade jag i en villaträdgård i Tallkrogen! Dålig bild, men det kändes pinsamt att stå och fotografera in i någons trädgård! Men jag ville så gärna ha en VÅR-bild!

Efter en och en halv timme, klockan elva, så var jag framme i Skanstull (nio stationer). Jag hade stämt träff med Jenny där som kom in med tunnelbanan. Vi köpte varsin Kaffe Choko på 7-Eleven och sen så promenerade vi in till Hötorget (fem stationer). Sen blev det rundvandring i affärerna. Jenny handlade jeans och en jacka i dag. Läs och se bilder i hennes blogg. Själv handlade jag faktiskt ingenting i dag, jo, några par trosor bara!

Liten lätt lunch intogs på Waynes Coffee i PK-huset. Det blev ost- och skinkmacka med juice.

Vid tretiden så åkte vi hem till Farsta igen. Kortet på Jenny är taget på tunnelbanan.

Stegräknaren var med i dag:

23.203 steg
20.57 kilometer
733 förbrukade kalorier
3.47.07 effektiv gångtid

Jimmy, Jimi och Kristian hade fortfarande LAN när vi kom hem. Borzko hade kommit hem från jobbet vid tolvtiden och sen gått och lagt sig för att sova i ett par timmar. Vid fyratiden så vaknade han och gick upp.

Middag åt vi vid femtiden. I dag blev det lite blandat mat från kyl, frys och skafferi. Jimmy och hans kompisar, Kristian och Jimi, avslutade sitt LAN vid sjutiden sen. De städade och plockade undan och sen körde Jimmy dem hem till Hagsätra. Efter det så åkte han direkt till jobbet på McDonalds i Västberga för ett nattpass mellan 21.00 och 06.00. Jenny åkte iväg med tunnelbanan in till stan vid sjutiden för att åka hem till Robin, hennes nya pojkvän, som är 18 år och bor vid Medborgarplatsen.

Borzko och jag hade en lugn hemmakväll. Först kollade vi på det nya programmet: ”Deal Or No Deal”. Jennys danslärare Hulda var med där som en av värdinnorna. Hon bar väska nummer tjugofyra. Sen så kollade vi på en nerladdad film: ”Walk The Line”, filmen som handlar om Johnny Cash. Den var väl rätt så bra, tyckte jag. Borzko, som gillar Johnny Cash och den sortens musik, tyckte den var jättebra. Vid tolvtiden så kom Jenny och Robin hit hem. Robin sov över här hos Jenny i natt. Jag satte mig vid datorn någon timme innan det var dags för sängen vid ettiden.

 

Bloggkartan.se

Snodde denna idén från min goda vän Angela som i sin tur snodde den från sin trevliga dotter Steffanie!

Jag har placerat Bims Blogg i Farsta hos bloggkartan.se.

Placera gärna ut era bloggar också!

Jag har placerat min blogg i <a href="http://bloggkartan.se/registrera/5546/farsta/">
Farsta</a> på bloggkartan.se


Dagbok – Fredagen den 24 mars 2006


Jobbade förstås som vanligt i dag också. Fulltalig personalstyrka i dag med. Vi serverade fiskburgare med bröd och tillbehör i dag. Hade även potatismos till. Lite rester serverades också: pyttpotatis och färsbiffar. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Jenny slutade vid två i dag, så hon åkte med mig hem i bilen. Jimmy var hemma när vi kom hem. Hans kompis Kristian var också här. De höll på och förberedde lite inför nattens LAN. De åkte sen iväg till Hagsätra för att hämta upp Jimi, och även Jimis och Kristians datorer.

Jenny och jag åt middag vid halvfemtiden. Vid halvsextiden sen så gick vi till Centrum. Vi var även i dag i Farsta Tobak där jag hämtade ut biljetter igen på ATG. Nu hämtade jag ut två biljetter till Bounce Streetdance Company i Dansens Hus som Jenny och jag ska gå och se den 2 juni, och så hämtade jag ut fyra biljetter till Tomas Ledin med gästartisterna Andreas Johnson och Jill Johnson på Skansen som jag, Borzko, Jenny och Jimmy ska gå och se den 20 juli.

Sen så åkte Jenny iväg med tunnelbanan in mot stan för hon skulle träffa en vän. Jag gick hem igen. Jimmy, Jimi och Kristian hade precis startat upp sitt lilla LAN i vårt vardagsrum. Borzko kom sen hem från jobbet vid halvsjutiden. Han och LAN:arna åt hämtpizza då från vår lilla lokala pizzeria här på gatan. Efter middag och dusch så gick Borzko och la sig redan vid halvåttatiden. Han ska jobba extra i morgon och ska upp redan klockan halvtvå (!) i natt.

Själv så hamnade jag i kökssoffan som vanligt med laptopen i knäet. Slötittande på teve blev det så småningom också: ”Så ska det låta”, ”Hey Baberiba”, och ”100 %” blev det samtidigt som jag höll på med lite allt möjligt i datorn. Sen så kollade jag på ”Big Brother”. Vid halvtolvtiden så kom Jenny hem från stan med tunnelbanan, så då gick jag och mötte henne i Centrum. Nu är klockan tolv, och jag tänkte sitta här i en timme till innan jag går och lägger mig vid ettiden.Dagbok – Torsdagen den 23 mars 2006


Jobbade förstås som vanligt i dag också. Vi var fulltalig personalstyrka i dag med. I dag serverade vi korv stroganoff och ris. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra. Nadja bjöd på blåbärstårta till eftermiddagskaffet i dag.

 
Hem direkt efter jobbet. Och eftersom det var torsdag så blev det städning. Jimmy var hemma och han och jag satte igång direkt. Jenny tog sin del sen senare när hon kom från skolan. Vi hjälptes åt med att: dammsuga, torka golven, skura toaletten och badrummet, byta och tvätta handdukarna, stryka en stor hög med kläder, putsa speglar och glasytor, och damma.

 
Jimmy åkte sen iväg för att jobba ett kvällspass på McDonalds mellan 17.00 och 01.00. Jenny och jag gick iväg till Centrum. Först var vi i Farsta Tobak och hämtade ut biljetter på ATG. Jag hade beställt biljetter till Rock-Musikalen ”RENT” som har nypremiär i höst. Vi fyra i familjen ska gå och se den lördagen den 23 september.

 
Sen så var vi i den nyöppnade affären Lagerhaus och kollade runt lite. Efter det så var vi på Bokia och köpte fyra stycken pocketböcker. Och slutligen så gick vi till Sol-Akuten och solade i en kvart var. Det var min sjunde gång i år.

 
Hemma igen vid sjutiden. Då blev det kökssoffan och bärbara datorn som gällde. Lite slötittande på teve blev det också. Tre Betapet-matcher (Alfapeth/Scrabble) över Internet mot Snurran blev det också. Det blev 2-1 till mig. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.

 
Och i morgon är det fredag!

 

Dagbok – Onsdagen den 22 mars 2006Jobbade som vanligt i dag också förstås. Fulltalig personalstyrka. Vi serverade färsbiffar och pyttpotatis i dag. Inget speciellt hände på jobbet i dag.

Hem direkt efter jobbet. Både Jenny och Jimmy var hemma, och Jimmy hade dessutom två kompisar här, Kristian och Jimi. Jenny hade varit i skolan i dag. Hon mådde bättre i dag, men inte riktigt bra.

Jag höll på och fixade med allt möjligt här på eftermiddagen. Jimmy stack i väg med sina två kompisar strax efter fyra. Han skulle köra hem dem till Hagsätra och sen så skulle han åka till McDonalds för att jobba ett kvällspass mellan 17.00 och 23.00. Jag och Jenny åt middag vid femtiden.

Sen blev det en slapparkväll som vanligt. Satt i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet. Mycket nyhetsläsning och bloggläsning, och så en massa annat förstås. Lite slötittande på teve också. Jenny satt mest vid sin dator. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.

-------------  

Så här sitter jag nästan varje kväll i vår kökssoffa med kuddar bakom ryggen och datorn i knäet.
Stereon har jag i fönstret bredvid mig, och teven på köksbänken framför mig.

Jag har alltid mobilen, lypsylet och tandpetaren tillhands. Och nästan alltid ett stort glas med kaffe, kaffe latte eller kaffe choko, och ibland thé.

Ett ljus har jag alltid tänt också.

Glöm inte bort Jennys Blogg!


Dagbok – Tisdagen den 21 mars 2006


 
Jobb i dag igen förstås. I dag var Kaisa tillbaka i Ormkärr, så vi var full personalstyrka hos oss i Hagsätra. Vi serverade chickennuggets, potatismos och sötsur sås i dag. Inget speciellt hände i dag på jobbet. Det var en hektisk dag, i alla fall i diskplocken/grovdisken där jag var, men allt flöt ändå på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma. Hon hade varit hemma från skolan i dag också. Hon kände sig fortfarande hängig efter gårdagens feber, och vilade i dag. Men på eftermiddagen så kände hon sig bättre, så när jag kom hem så tog jag med mig henne ut på en promenad. Det var soligt och fint, men kallt och blåsigt. Vi gick Hökarängsvarvet plus lite till. Var ute i en timme och en kvart ungefär.

Höll på och fixade lite här hemma när vi kom hem. Jimmy kom hem från McDonalds vid halvfemtiden. Han hade varit där i tre timmar för att lära sig att räkna kassorna. Kul att han får lära sig nytt, och kul att han får ta mer ansvar! Middag åt vi tre sen vid femtiden.

Sen vid sextiden så försvann vi alla tre iväg på olika håll. Jenny åkte iväg till sin dansträning i Skärholmen. Hon var inte med i dag eftersom hon precis har varit sjuk, men hon tittade på och lärde sig stegen på så sätt. Jimmy åkte hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Och själv så gick jag iväg till Sol-Akuten i Centrum. Där solade jag i en kvart, och det var den sjunde gången i år.

Väl hemma igen så blev det slappande i kökssoffan. Bärbara datorn fanns med i knäet förstås. Lite slötittande på teve blev det också samtidigt. Borzko kom hem från jobbet strax före åtta. Hans kväll var som vanligt: middag, dusch och sen nyheter och sport på teve.

Nu är klockan halvtio, och Jenny kommer snart hem från dansen. Då blir det en fika och lite prat med henne, och efter det så är det väl sängdags.Dagbok – Måndagen den 20 mars 2006


 

Jobbade som vanligt i dag igen förstås. Den här veckan så är jag först i skalen och sen så är jag i diskplocken/grovdisken. Vi serverade blandade rester från frysen i dag. Kajsa i Ormkärrsskolan var sjuk i dag, så Anne-Mari fick åka ner dit och vikariera. Till oss så kom Nadja och vikarierade. Jobbig dag i disken, mycket och svårdiskad grovdisk var det i dag.

Hem direkt efter jobbet. Både Jimmy och Jenny var hemma. Jenny hade varit hemma från skolan i dag, hon är förkyld och hade även lite feber. Fick med mig Jimmy ut på en promenad. Vi gick det vanliga Hökarängsvarvet på en timme ungefär. Soligt men väldigt kall vind var det. Gick sen till Centrum och handlade lite på Apoteket och på Konsum.

Vi åt middag vid halvfemtiden. Sen så stack Jimmy iväg för att jobba ett kvällspass på McDonalds mellan 18.00 och 22.00. Jag höll på och fixade med allt möjligt här hemma. Sen så småningom så hamnade jag i kökssoffan med datorn. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Jag slökollade lite på teve också: ”Big Brother”, ”Outsiders” och ”C.S.I.”.Vårdagsjämning + Halva vårterminen har gått !

Jaha, då är det Vårdagsjämning i dag! Inte för att det märks precis… Jo, det är ju faktiskt ljusare ute. Både på morgnarna och på kvällarna märks det att det är ljusare, och det är ju himla skönt. Lite soligt till och från har det varit de senaste dagarna också. Men det är så jättekallt på kvällar, nätter och morgnar, och ganska så kallt på dagarna. Väldigt kall vind är det också. Och massor med snö är det ju överallt… is också. Så det känns ju inte direkt som om det är Vårdagsjämning precis…

 

Men nu måste väl snart våren komma! Jag är så trött på det här nu. Har varit så himla vinterdeppig sista tiden… Det är så jobbigt att gå omkring och vara deppig och ledsen när jag egentligen inte har någon anledning till att vara det. Men jag har inte förmågan att ”rycka upp mig” tyvärr. Jag tror nog att det går över bara våren kommer på riktigt…

 

Efter morgondagens arbetsdag har också exakt halva vårterminen gått. Då har vi jobbat 52 arbetsdagar och har 52 arbetsdagar kvar av vårterminens 104 arbetsdagar. Det känns ju skönt att veta att för varje dag så går vi allt närmare sommarlovet!

 

På lördag så ska vi ju ställa om klockorna till sommartid också. Det är ju skönt när det blir ännu ljusare på kvällarna. Bara det blir lite varmare så man kan utnyttja kvällarna också!

 

Så nu är det bara att hoppas, hoppas och hoppas att VÅREN kommer snart! Och att det blir en underbar vår! Och en lika underbar sommar!Veckans Vikt - Vecka 12

Veckans Vikt
Vecka 12
20/03

57,8 kg


Veckans Motion - Vecka 11

Veckans Motion
Vecka 11
13/03 - 19/03

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Dagbok – Söndagen den 19 mars 2006

 Mobilen ringde halvåtta i morse. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning och åt frukost. Borzko gick upp vid halvniotiden och genomgick ungefär samma procedurer. Han stack sen iväg till Farstahallen för att träna när de öppnade klockan halvtio. Själv så hade jag tänkt mig en promenad in till stan för att möta upp med Jenny där sen. Men när det var dags att ge mig iväg så var det helt plötsligt snöstorm utanför fönstret… Fast den var väldigt tillfällig, efter en stund så var det sol igen…


(Vet inte om det syns på bilden, men snön vräkte ner här klockan tio i morse…)


Jimmy och Jenny gick båda upp klockan tio. Jimmy gjorde sig i ordning för att så småningom åka iväg för att jobba på McDonalds i dag mellan 12.00 – 20.30. Jenny gjorde sig också i ordning för en shoppingdag med mig i stan.


(Jag står och njuter av solen på perrongen i Farsta…)


Vi åkte i väg strax efter elva. Gick av vid Skanstull och så promenerade vi därifrån in till Hötorget. Soligt och fint, men ganska så blåsigt med kall vind. Sen så blev det shoppingrunda i City. Jenny köpte ganska så mycket kläder. Hon hade ju fått en hel del pengar när hon fyllde år. Vad hon köpte kan läsas om och ses i hennes Blogg.


(Jenny i rulltrappan…)


Själv så köpte jag inte så mycket i dag. Ett gäng med strumpor blev det, och så ett par jeansshorts. Typ cityshorts, blå jeanstyg, slutar ovanför knäet, från Gina Tricot, för 300:- kronor. (Jenny köpte likadana) Jag köper mer kläder sen när våren har kommit på riktigt… Det är roligare då! När man kan använda dem!


(Jeansshortsen…)


Lite lätt lunch på stan blev det också. En caffe latte och en jucie och varsin ost- och skinkfralla i PK-huset blev det. Kollade runt mycket i alla affärer, och sen så blev det hemfärd vid halvfyratiden.


Kom hem vid fyratiden. Borzko var hemma då. Han hade först tränat, sen hade han fixat lite med inglasningsdörrarna på vår nedre balkong som har kärvat lite, och sen så hade han varit och handlat på Willys. Sen så åt vi tre middag vid femtiden. Det blev lite blandat och lite rester och lite annat från kyl, frys och skafferi i dag.


Vid sextiden sen så blev det allmänt slappande för oss alla tre. Borzko satt i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jenny satt i sitt rum vid datorn. Jag satt i kökssoffan med min dator i knäet. Sen vid åttatiden så flyttade jag in i Jennys rum med datorn och så kollade vi lite på teve. Vi tittade på: ”Melodifestivalen 2006 – dagen efter”, ”Parlamentet”, och ”Big Brother Live”. Jimmy kom hem från jobbet vid niotiden.


Måndag i morgon igen…

 

Dagbok – Lördagen den 18 mars 2006


 

Mobilen ringde klockan sju i morse. Strålande sol var det utanför fönstret då. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Klockan åtta gick Borzko och Jimmy upp. Då åt vi tre frukost tillsammans. Vid niotiden så åkte de iväg med Jimmys bil. De skulle till OKQ8 i Huddinge för att meka med Jimmys bil som läckte olja.

Själv så gav jag mig ut på en promenad när klockan var kvart över nio. Tyvärr så hade solen då redan hunnit försvinna bakom molnen… Men det var ganska så skönt ute ändå. Första promenaden på mycket, mycket länge som jag gick i min lite tunnare jacka (istället för den tjocka vinterjackan), barhuvad (istället för att ha pannband), och med handskar (istället för de tjocka vantarna).


Jag gick Hökarängsvarvet plus en liten omväg så det blev ganska så exakt en timmes promenad. Sen så gick jag till Centrum och köpte en present till min Moster Elsie som fyller 78 år i dag. När jag kom hem igen så hade Jenny precis vaknat, så hon åt frukost samtidigt som jag åt lunch.


Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Borzko och Jimmy kom hem så småningom från sitt mekande. Allt hade gått bra för dem med bilen. Sen höll alla på med lite allt möjligt på eftermiddagen. Vid halvfyra sedan så skiljdes vi åt.


Jenny skulle ha ”Tjej-kväll” här hemma, så hon var lovad att ha föräldra- och syskon-fritt mellan halvfyra och ett. Borzko åkte hem till sin Mamma Dragica i Hallunda för att tillbringa kvällen där. Han fick låna Jimmys bil. Själv så skulle jag fira min Moster tillsammans med min Mamma Gun. Jimmy följde också med en stund.Vi hämtade upp min Moster i Rågsved och sen så åkte vi och hämtade upp min Mamma i Örby. Sen åkte vi till restaurangen Örby Bar & Kök. Där bjöd Mamma oss på middag. Jag åt scampi med currysås och ris. Och till efterrätt så åt jag sorbet med grädde. Och så kaffe förstås. Alla var nöjda med sina olika maträtter och efterrätter. Vi firade Elsie med presenter också. Jag fick även 500:- kronor av henne i försenad födelsedagspresent eftersom hon inte var med då när vi firade min födelsedag.Sen vid sjutiden så körde jag först hem Elsie till Rågsved, och sen körde jag Jimmy hem till hans kompis Kristian i Hagsätra. Och sen så åkte Mamma och jag hem till Örby där Pappa också var. Jag skulle tillbringa resten av kvällen där eftersom Jenny hade sin tjejkväll hemma.


Mamma, Pappa och jag tittade förstås på Melodifestivalen. Vad jag tyckte och trodde kan ni ju läsa om i föregående inlägg. Jag ringde några gånger på ”The Poodles”, men tyvärr så vann ju Carola… Tycker att det var en bra show i alla fall. Lena Ph var jättebra tycker jag. Spännande blev det ju också.


Sen så slötittade vi på lite annat på teve. Jag löste lite korsord också. Satt och pratade och åt en massa gott, snacks och godis, också. Vid kvart i ett så åkte jag sen hem till Farsta. Borzko kom hem ungefär samtidigt. Jennys tjejkompisar hade precis blivit hämtade av en förälder och åkt hem. Det var undanplockat och snyggt här hemma. Pratade en stund och sen så blev det sängen vid halvtvåtiden. Jimmy kom hem vid tvåtiden. Han hade varit i stan på en pub och tagit ett par öl, och sen på fest hos en kompis i Hagsätra. 


 

Melodifestivalen - Finalen - 18/3-06

Jaha! I kväll så är då den stora Finalen i Melodifestivalen! Det ska bli jättekul att se den på teve i kväll. Jag tycker faktiskt att alla låtar som är med är helt okej. Det är inte någon låt som är riktigt dålig tycker jag. Kunde väl kanske ha bytt ut någon mot "Silverland" med Roger Pontare förstås... för den låten gillar jag. Jag listar här nedan ordningen som jag vill ha på låtarna. Det är alltså vad jag TYCKER och inte vad jag TROR, vilket är en helt annan sak... Jag tror ju att Carola kommer att vinna... Men så här tycker jag i alla fall:

  1. The Poodles: "Night Of Passion"
  2. BWO: "Temple Of Love"
  3. Rednex: "Mama Take Me Home"
  4. Magnus Bäcklund: "The Name Of Love"
  5. Magnus Carlsson: "Lev Livet"
  6. Andreas Johnson: "Sing For Me"
  7. Kikki Danielsson: "I Dag Och I Morgon"
  8. Linda Bengtzing: "Jag Ljuger Så Bra"
  9. Björn Kjellman: "Älskar Du Livet"
10. Carola: "Evighet"

Dagbok – Fredagen den 17 mars 2006


 
 

Jobbade som vanligt i dag. Kajsa i Ormkärrsskolan var ledig i dag också. I dag gick Christina dit ner och vikarierade. Nadja kom till oss istället och vikarierade. Var utan vatten i en timme i morse mellan sju och åtta… Det var något med bygget utanför. Vi blev ju självklart lite försenade med allt då. För min egen del, som var i skalen, innebar det ju att arbetet i stort sett stod still. Lite svårt att fixa grönsaker utan vatten… Men vi fick ihop allt till slut ändå. Vi serverade pannkakor med sylt i dag. Allt flöt på bara bra i dag. Inget speciellt hände. Anne-Mari bjöd på hembakt äppelkaka med vaniljsås till kaffet.
 

Hem direkt efter jobbet. Jenny och hennes kompis Lina åkte med mig i bilen hem till Farsta. Jimmy var hemma när vi kom hem. Han hade nyss gått upp efter att ha sovit till halvtvå efter sitt nattpass på McdDonalds i natt. Jenny och Lina skulle egentligen ha åkt till deras dansträning, men sen så blev den inställd på grund av sjukdom. De var iväg en sväng här i Centrum istället och åt även middag där på McDonalds.
 

Jag höll på och fixade lite här hemma, och sen så åt Jimmy och jag middag redan vid fyratiden. Sen vid femtiden så gick jag iväg mot tunnelbanan för att åka in till stan. Jag mötte upp med fem av mina arbetskamrater, Snurran, Monica, Mita, Nadja och Anne-Mari, vid Centralen. Sen så tog vi bussen ut till SVT-huset vid Gärdet för att vara med vid direktsändningen av ett avsnitt i den nya programserien ”Rampfeber”.
 

För er som inte såg Rampfeber på teve så kan du läsa HÄR och HÄR om det. Det var kul att vara med. Jag tycker alltid att det är roligt att gå på teveinspelningar. Det är kul att se hur det går till ”bakom kulisserna”. Däremot så var väl programmet i sig kanske ingen direkt höjdare… Att se det där, live, är ju en sak, men att se det hemma i tevesoffan är ju en helt annan sak. Spelade in avsnittet, så jag ska titta på det, från den sidan, en annan kväll. Rätt person, Magnus Hedman, vann i alla fall.
 

När allt var slut så promenerade vi bort mot Karlaplan, och därifrån tog vi tunnelbanan. Jag bytte vid Slussen, och åkte sedan hem emot Farsta. Kom hem vid halvelvatiden. Alla i familjen var hemma och hade varit så hela kvällen. Jag slökollade sen på ”Big Brother” mellan halvelva och halvtolv, och resten av kvällen, fram till ettiden, blev det datorn som gällde.
 

 


I kväll klockan åtta ska jag och fem jobbarkompisar gå på direkt...

Bild026
I kväll klockan åtta ska jag och fem jobbarkompisar gå på direktsändningen av det nya programmet Rampfeber i tv 4.

Dagbok – Torsdagen den 16 mars 2006


 

I dag jobbade jag förstås, men inte direkt som vanligt. Var bara i Hagsätraskolan till klockan halvnio, och sen så åkte jag iväg för att jobba i Ormkärrsskolans matsal. Ormkärrskolan hör till Hagsätraskolans rektorsområde. Vi skickar ner mat och grönsaker dit varje dag. Där jobbar bara en enda personal som har hand om matservering och disk. Hon hade tagit ledigt i dag och i morgon, och när hon är ledig eller sjuk så måste någon från oss åka ner dit och vikariera. Vi är fem stycken i vars befattning det innefattar att vi ska dit ner, och vi turas om.

I dag var det då min tur att åka dit. Halvnio stack jag iväg. Sen så serverade jag mat och diskade. Halvtvå var jag klar, så då åkte jag iväg hemåt. Nu är i alla fall min tur gjord, så nu är det fyra gånger emellan tills det är min tur igen. Jag gillar inte att åka ner dit. Det är så tråkigt att vara helt ensam. Och så känner jag mig så bortkommen, för jag hinner glömma bort hur allt funkar och alla rutiner mellan gångerna.

Hemma vid kvart i två. Jimmy satt och åt frukost när jag kom hem. Han hade ju jobbat i natt, så han hade sovit mellan halvåtta och halvtvå. Sen så satte han och jag igång med vår torsdagsstädning. Jenny kom hem senare så hon fick ta sin del då. Tillsammans så blev det det här som vi gjorde i dag: dammsög, torkade golv, dammade, bytte och tvättade handdukar, strök kläder, skurade toalett och badrum.

Jimmy dammsuger i hallen. 


Jag stryker kläder i vardagsrummet.
 


Jenny skurar av badkaret i badrummet.
 


Middag åt vi vid femtiden. Sen när allt var klart så röjde Jenny upp på sitt rum. Jimmy åkte iväg till sin kompis Jimi i Hagsätra. Sen skulle han åka direkt till jobbet på McDonalds för att jobba ett nattpass i natt igen mellan 22.00 och 07.00. Vid halvsjutiden så gick Jenny och jag till Centrum till Sol-Akuten. Där solade vi i en kvart var. Det var min sjätte solning nu.


Hemma igen vid sjutiden. Då blev det kökssoffan och datorn som gällde. Slötittade lite på teve också: ”Big Brother” och ”Sofis Mode” blev det i dag. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch och sport på teve blev det för honom. Jenny fortsatte att städa sitt rum och satt också vid datorn.


Glöm inte bort att läsa Jennys Blogg!Dagbok – Onsdagen den 15 mars 2006


 

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Fulltalig styrka var vi i dag med. Vi serverade köttgryta med ris i dag. Hade även lite rester som vi också serverade. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Jenny åkte till stan direkt efter skolan tillsammans med Zina och Vanja. Höll på och fixade lite här hemma. Sen så gick Jimmy och jag en sväng till Centrum. Handlade lite mat på Konsum bara och sen så gick vi hem igen.

Sen så lagade Jimmy och jag middag tillsammans. Vi gjorde fläskpannkaka. Lite grönsaker vid sidan om förstås också. Jenny kom hem från stan vid femtiden och då åt vi tre middag tillsammans. Fläskpannkakan blev supergod, och det var kul att laga middag tillsammans med Jimmy.
Efter middagen sen så åkte Jimmy iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Sen så skulle han åka direkt till jobbet på McDonalds för att jobba ett nattpass mellan 22.00 och 07.00. Jenny satt mest på sitt rum vid datorn på kvällen. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Hans kväll blev: middag, dusch och sen sport på teven.


Jag satt större delen av kvällen i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet. Höll på med allt möjligt som vanligt.


Och jag glömde ju berätta i går att Jimmy var iväg och köpte biljetter till Iron Maiden som jag hade fått presentkort på i födelsedagspresent. Nu har jag tre konserter att se fram emot: Rolling Stones, Guns N Roses och Iron Maiden. Plus musikalen Mamma Mia. Härligt!


Jennys Blogg

Dagbok – Tisdagen den 14 mars 2006


 
 

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Fulltalig styrka var vi. I dag serverade vi fiskgratäng med potatismos. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra. Snälla Jessica på Fritids hade bakat en sockerkaka till oss i dag som vi avnjöt till eftermiddagsfikat.
 

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte hem med mig i bilen i dag. Jimmy var hemma när vi kom hem. Höll på och fixade lite hemma och sen så gick Jimmy och jag till Centrum. Jimmy var och handlade lite på Clas Olsson först, och sen så kom han bort till mig där jag satt och väntade på min tur hos min optiker hos Syn-Optik.
 

Vi gjorde lite ändringar sedan jag var där för tio dagar sedan. Vi ändrade lite på styrkan på mina progressiva linser, och så beställde jag månadslinser för ett halvår. Sen så bestämde jag mig för att för första gången prova progressiva glasögon och beställde ett par sådana, med de bågarna som jag hade tänkt ha till läsglasögon. Sen så beställde jag också ett par vanliga läsglasögon. Och så beställde jag också ett par solglas att hänga på mina progressiva glasögon. Mycket, mycket pengar kommer det bli att betala när jag ska hämta ut alltihopa…
 

Hemma igen vid femtiden. Då åt vi middag alla tre. Sen så stack Jenny iväg till Skärholmen till sin dansträning. Själv så gav jag mig iväg till Centrum igen, den här gången till Folktandvården till tandhygienisten. Första gången någonsin som jag var hos en tandhygienist. Hon tog bort tandsten och så mätte hon mina tandfickor och så fick jag en massa råd om hur jag ska sköta mina tänder för att slippa tandlossning, tandfickor och nakna tandhalsar som börjar att komma.
 

Hem sen igen. Höll på och fixade lite här hemma och sen så blev det kökssoffan och min lilla bärbara dator i knäet. Jimmy satt också i köket med sin bärbara dator. Kollade först på Big Brother och sen så kollade vi på program på Discovery Channel resten av kvällen. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, dusch och teve blev det för honom. Jenny kom hem från sin dansträning vid niotiden. Dator och teve blev det för henne.


Dagbok – Måndagen den 13 mars 2006


 
 

Måndag och jobb i dag igen som vanligt… Den här veckan så är jag först i skalen, och sen så är jag försteman i stora matsalen. Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Vi serverade kokt kycklingkorv med kokta fullkornsmakaroner. Vi hade även potatisgratäng som rest sedan i fredags. Allt flöt på bara bra i dag, inget speciellt hände på jobbet.
 

Hem direkt efter jobbet. Hämtade bara upp Jimmy och sen så gick vi ut på en promenad. Vi gick Hökarängsvarvet runt i ganska så exakt en timme. Skönt med en promenad! Det var nog nästan två veckor sen… Soligt och fint, men lite kallt och blåsigt.
 

Jimmy gick och köpte sig en pizza från vår lokal pizzeria och åt middag vid fyratiden. Sen så åkte han till jobbet, han skulle jobba mellan 17.00 och 23.00 i dag. Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Strax före fem så gick hon och jag iväg till Centrum.
 

Vi gick till Café di Corno där vi åt middag. (Se fotografi i föregående inlägg). Vi åt varsin Focaccia med grönsaker och dricka till. Sen gick vi en runda i Centrum. Jag handlade en ny liten klocka till badrummet plus tre stycken deoderantparfymer. Jenny handlade också lite. Sen gick vi runt och kollade lite på vårkläder och vårskor, men det är ju inget roligt att handla något när det är så dj*vla mycket snö kvar och så dj*vla kallt ute… Man vill ju kunna ha grejerna man handlar på en gång!
 

Vi kom hem igen vid sjutiden. Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Han åt middag, duschade, och sen blev det sport på teven för hans del. Själv så satt jag mest med min dator i knäet också. Jenny satt också mest vid datorn. Slötittade lite på teve gjorde vi också. Kanal 5 blev det i kväll.
 

Och titta gärna in i Jennys Blogg och gratulera henne på 16-årsdagen i dag!
 

 


Veckans Vikt - Vecka 11

Veckans Vikt
Vecka 11
13/03

58,3 kg


Jenny och jag sitter och väntar på vår focaccia.

Bild020
Jenny och jag sitter och väntar på vår focaccia.

Dagbok – Söndagen den 12 mars 2006


 
 

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp och duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost. Borzko gick upp vid åttatiden. Han duschade, gjorde sig i ordning och åt frukost. När han var färdig så gick han till Farstahallen för att träna. Själv så satte jag i gång med att hålla på här hemma. Jimmy gick sen upp vid tiotiden. Han gjorde sig i ordning och åt frukost och sen så åkte han iväg för att jobba på McDonalds mellan 12.00-20.45 i dag. Jenny vaknade vid halvtolvtiden och då hon åt frukost så åt jag lunch.
 

Borzko kom hem från gymmet vid tolvtiden. Efter att han hade ätit lunch så satte han också igång med att hålla på här hemma. Han fixade med dörren till vår inglasning på balkongen på nedre plan. Han fixade en skena som dörren ska gå i, och satte upp två stycken handtag. Sen så höll han på med lite annat här hemma.
 

Jenny hade en slappardag. Hon bara tog det lugnt hela dagen, satt mest vid datorn, och så såg hon på film. Själv så höll jag på och fixade, pulade, grejade, plockade och donade med allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade med lite datorstunder också. Middag åt vi sen vid femtiden. Blev bara lite rester och blandat från kyl och frys i dag.
 

(Jag borde väl ha gått på en promenad i dag… Men jag är fortfarande så vinterdeppig… Orkar inte med denna kyla och all snö längre… Fast det var sol till och från i dag så gick jag ändå inte ut på någon promenad… Har inte motionerat någonting alls på hela veckan… Nu får det ta och bli lite vår snart… Så jag kan rycka upp mig lite…)
 

På kvällen blev det mycket tevetittande. Först så tittade vi så klart på ”Melodifestivalen – Andra Chansen”. Jag blev lite besviken på att Roger Pontare med ”Silverland” inte kom med till Finalen i Globen… Sen så tittade vi på ”Parlamentet” och på ”Big Brother Live”. Spelade två Betapet-matcher mot Snurran, jag förlorade båda… Jimmy kom hem från jobbet strax efter nio.
 

Och i morgon är det tyvärr måndag igen… Och enligt Aftonbladets Väder ska det bli sexton minus i morgon bitti… Just nu är det åtta minus… JAG VILL HA VÅR NU !!
 

 


Jenny badar skumbad!
Melodifestivalen - Andra Chansen - 12/03


Så här vill jag att ordningen ska bli i Melodifestivalen - Andra Chansen i kväll:

Roger Pontare: ”Silverland”
Rednex: ”Mama take me home”
Magnus Bäcklund: ”The name of love”
Electric Banana Band: “Kamelont”
Niclas Wahlgren: “En droppe regn”
Patrik Isaksson: “Faller du så faller jag”
Velvet: ”Mi Amore”
Elysion: ”Golden Star”

Hoppas verkligen att framförallt Pontare men också Rednex kommer med till den stora finalen nästa lördag.

Magnus och Electric skulle väl också vara ganska okej...

Likaså Niclas och Patrik..

Velvet ganska så...

Men absolut inte Elysion!

Jag kommer i alla fall ringa ett flertal gånger på Roger Pontare! Och några gånger också på Rednex!


Veckans Motion - Vecka 10

Veckans Motion
Vecka 10
06/03 - 12/03

Ingen motion alls på hela veckan...


Dagbok – Lördagen den 11 mars 2006


 

Mobilen ringde klockan sju i morse. Duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost förstås. Jimmy gick upp åtta, Borzko halvnio, och Jenny nio. Alla duschade, gjorde sig i ordning och åt frukost förstås också.


Sen så hade vi lite födelsedagsfirande, bara vi i familjen. Jenny, Jimmy och Borzko uppvaktade mig i efterskott på 45-årsdagen (fyllde den 7:e), och jag, Jimmy och Borzko uppvaktade Jenny i förskott på 16-årsdagen(fyller den 13:e)! Det här fick jag: av Borzko: en halskedja i oxiderat silver med en typ droppe med en sten i, av Jimmy: ett presentkort på att han ska köpa två biljetter på Blocket till någon av Iron Maiden-konserterna i höst, av Jenny: ett örngott med hjärtan på + en mascara + en kajalpenna + en träslev att hänga på väggen som hon har gjort i träslöjden. Vad Jenny fick av oss får ni läsa om i hennes blogg.


Sen så stack alla iväg på olika håll. Borzko gick till Centrum till en av Frisörerna för att klippa sig. Jimmy åkte iväg med bilen för att möta upp med sin kompis Kristian och hans familj, för vidare avfärd till Flottsbrobacken i Huddinge, för att åka snowboard hela dagen. Jag och Jenny gick till Centrum, först till Farsta Tobak för att hämta ut biljetter, och sen till Sol-Akuten där vi solade i en kvart var.


(Biljetterna som jag hämtade ut var sex biljetter till direktsändningen i TV4 av ”Rampfeber” på fredag, den 17 mars klockan 20.00. Det är ett nytt program i tio avsnitt som ska vara ungefär som ”Let’s dance” fast med sång istället för dans. Vi är sex stycken jobbarkompisar som ska kolla på första avsnittet. Vi tycker att vi så sällan gör någonting tillsammans och kände för att göra något. Och det som är bra med det här är att det kostar bara 50:- kronor per person. Så på fredag får ni kolla om ni ser mig i publiken!)


När vi kom från Centrum så tog vi bilen och så åkte jag och Jenny till Länna för att handla på Willys. Vi handlade för cirka 850:- kronor i dag. Hem sen och packade upp allting. Borzko var hemma när vi kom hem. Han var kortklippt och fin efter besöket hos frisören. Packade upp allting och sen så åt vi lunch tillsammans.


Sen så hjälptes vi tre åt hela dagen. Först och främst så hjälptes vi åt med att förbereda allting till i kväll. Vi skar grönsaker, blandade dippsåser, skar korv och ost, och förberedde allt annat. Lite annat här hemma gjorde vi också: strök kläder, dammade, bytte lakan, m.m. Åt lite middag sen vid fyratiden. Jimmy kom hem sen från snowboardåkningen strax efter fem.Klockan sex så kom gästerna. Det var den närmaste släkten som kom. Till buffén klockan sex så var vi tio stycken: jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Mamma, Pappa, Dragica, Mathias, Anette och Kenneth. Sen kom Kristian vid halvåttatiden, och Maria och Patrik kom inte förrän vid niotiden. (Elsie och Mirko saknades i dag).Av Mamma och Pappa fick jag 500:- kronor plus tulpaner, av Dragica fick jag 500:- kronor plus en blombukett, av Mathias, Anette, Kenneth, Maria och Patrik fick jag ett uppläggningsfat med tre skålar plus en blomma, av Kristian fick jag tulpaner. Vad Jenny fick får ni läsa om i hennes blogg.Satt i två timmar i köket och åt, drack och pratade. Vi hade massor på buffén: fyra sorters kex, två sorters hårdost, två sorters dessertost, två sorters mjukost, tärnad ost, tärnad fetaost, ölkorvar, kräftstjärtar, två sorters dippsåser, två sorters paprika, morötter, rädisor, gurka, cocktailtomater, två sorters päron, salta pinnar, snacks-mix, tre sorters oliver, vindruvor, och säkerligen en hel del till som jag har glömt bort nu. Rödvin, starköl, folköl, cider, läsk och saft fanns för alla olika smaker också.Klockan åtta så gick vi alla upp till vardagsrummet. Där blev det kaffe och godis. Och så tittade vi förstås på Melodifestivalen! Den här gången blev det inte riktigt som jag ville, som det ju har blivit två lördagar tidigare. Jag tyckte att de två klart bästa var Carola med ”Evighet” och Roger Pontare med ”Silverland” och som bidrag till andra chansen ville jag ha Rednex med ”Mama take me home” Men Pontare kom ju i alla fall med till andra chansen så han kanske kommer med trots allt.


Efter festivalen så satt vi och pratade, fikade, drack, åt och hade det trevligt. De sista gästerna gick strax före tolv. Då hjälptes vi alla fyra åt att röja upp och ta hand om all disk. Kom i säng strax före ett.


Det var i alla fall en mycket trevlig kväll tycker jag. Jag älskar min familj! Och jag tycker mycket, mycket om min släkt!


En väldigt fin text av min dotter Jenny.Här nedanför så lägger jag ut en novell som Jenny har skrivit. För er som inte vet så är Jenny min dotter som är snart sexton år. Hon går i nionde klass, och just nu så jobbar de med ett tema som heter ”Jag, kärlek, kropp & själ”. Som en uppgift i temat så skulle de skriva en novell fritt ur temat. Nedanstående text lämnade Jenny in i dag. Jag tycker att texten var så bra så jag ville lägga ut den här till allmänt beskådande. SJÄLVKLART SÅ HAR JENNY SAGT ATT DET ÄR OKEJ ATT JAG LÄGGER UT DEN HÄR! Jag blev så himla glad, stolt och rörd över det hon har skrivit om mig. Jag älskar henne så otroligt mycket! (Och självklart älskar jag Jimmy lika mycket!)

-------------   -------------   -------------  

Jenny Kullin 9B
Novell
Jag, kärlek, kropp och själ

Vad är kärlek?
 Finns det egentligen något svar?
 Jag ska försöka ge er min syn på vad kärlek är för just mig.
Olika sorters kärlek, finns det?

Kärlek är ett stort ord som ibland överanvänds, folk älskar hit och dit. Kärlek för mig är när man känner trygghet till en person, tillit, bara mår allmänt bra av att vara i personens närhet.

Men kan ungdomar verkligen älska varann? Eller är det bara någon slags lek? Jag tror helt klart att ungdomar kan älska. Självklart inte samma kärlek som det finns mellan mina föräldrar. Men vem har sagt vilken kärlek som är korrekt? Jag hade en pojkvän i 7 månader som jag älskade och han älskar jag än idag. Bara det att mina kärlekskänslor har svalnat. Men han är mig nära hjärtat och vi är vänner idag, kärlekskänslorna har övergått till vänskap. Men jag älskar och bryr mig om honom.

Kärlek till min passion dans då? Kan man kalla det kärlek? Det är något jag brinner för, när jag står där i träningssalen, musiken pumpar ur högtalarna och när läraren räknar in oss strömmar blodet i kroppen och jag får en speciell kraft och när jag börjar dansa så känns det som jag aldrig vill sluta. Samma med musik, man lyssnar på en låt, man fastnar för texten, musiken, helheten, kärlek vid första ”Öronkastet”. Kan man kalla det kärlek till musiken då?

Och kärleken till mina vänner är obeskrivlig, bara det senaste åren har man lärt sig så mycket, bråk hit och dit, men dom glada minnena väger helt klart över. Man kan dela så mycket med vänner, dom är outbytbara.

Och den största kärlek jag känner är helt klart till min familj, det är dom som är mitt kött och blod, dom som varit med mig sen jag föddes. Speciellt min Mamma, Hon är min bästa vän, men ändå en perfekt Mamma. Hon står mig närmare än någon annan, Hon förstår mig till hundra procent. Hon ger mig stöd i alla situationer och finns där när jag behöver henne.
Jag litar på henne totalt och vet att hon står där vad jag än gör, som hon själv brukar säga, jag skulle aldrig hata dig vad du än gör, skulle bara hata ditt beteende. Den meningen kommer jag bära med mig hela livet, Min Mamma och min familj har gett mig den barndom alla drömmer om.
Dom har uppfostrat mig att ha respekt för andra människor, lärt mig rätt och fel i alla områden.
Men ändå låtit mig upptäcka saker på egen hand och skaffa mig en egen uppfattning, men alltid med dom vakande vid min sida, så jag känner trygghet.

Mamma har gett mig stöd när det gäller allt, som en bästa vän, men jag vet alltid att hon är min mamma och därför tycker vi olika ibland, men det är väl så det ska vara.
Hon skjutsar mig, hämtar mig mitt i nätterna hit och dit. Innerst inne vet jag att hon är så pass rädd om sin lilla flicka. Men hon kan ju lita på mig, det vet jag att hon gör, men det är personerna i vårt samhälle hon inte litar på. Men när jag är vuxen och sitter där med egna tonårsbarn kommer jag titta upp mot Mamma som sitter på ett moln, och jag kommer att le. Jag vet att jag kommer göra exakt samma sak.

Jag älskar att älska. Jag älskar mitt liv och folket runt omkring mig. Jag lever med ett leende på läpparna.

Jenny Kullin 9B
torsdag den 9 mars 2006Dagbok – Fredagen den 10 mars 2006

 

 

Gick upp halvfem som vanligt alla jobbardagar… Minus sexton grader ute… Fy vad trött man är på denna kyla… Duschade och gjorde mig i ordning. Gick iväg strax efter halvsex. Sopade ren bilen från snö och skrapade ren rutorna från is… Det är man ju också rätt så trött på… På jobbet vid tio i sex. Bytte om och började sen jobba vid sex.
 

Fulltalig personalstyrka. Jag var i skalen först, sen så dukade jag, och sen så var jag andreman i stora matsalen. Vi serverade kotlettrad (typ jättetunna fläskkotletter) och potatisgratäng i dag. Mycket, mycket gott var det! Inget speciellt hände i dag, allt flöt på bara bra.
 

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte med mig hem i dag, för hon slutade ungefär samtidigt. Jimmy var inte hemma. Han jobbade på McDonalds i dag mellan 13.00-21.00. Jenny var bara hemma en timme ungefär, sen så åkte hon iväg till sin dansträning i Skärholmen.
 

Själv så gick jag iväg till Centrum och köpte födelsedagspresenter till Jenny. Vad jag köpte kan jag ju självklart inte skriva här, för hon läser ju min blogg. Vi ska ju fira både Jenny (som fyller 16 år på måndag) och mig (som fyllde 45 år i tisdags) i morgon. Släkten kommer hit vid sextiden i morgon kväll.
 

Hem sen igen. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen. Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Efter att han hade duschat och ätit middag så satt vi och pratade en bra stund. Jenny kom hem från sin dansträning vid halvåttatiden.
 

Klockan åtta så satte vi oss alla tre, jag, Jenny och Borzko, i vardagsrummet och tittade och lyssnade på ”Så ska det låta”. Jag spelade två Betapet-matcher mot Snurran över Internet samtidigt. Rättvist nog så vann vi en var. Sen så kollade vi lite på slutet på ”Let’s dance”. Vid halvniotiden så kom Jimmy hem från jobbet, och ungefär samtidigt så kom Jennys kompis Zina hit.
 

Jimmy duschade och bytte om och sen så tog han bilen och åkte över till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny och Zina satte sig i vardagsrummet och kollade på en film. Borzko la sig i sovrummet och kollade på sport på teve. Och själv så satte jag mig i köket med min dator. Så småningom så kollade jag på ”Big Brother” också.
 

Nu är klockan runt elva. Ska kolla klart på ”BB” till halvtolv. Sen så sitter jag väl vid datorn i någon timme. Ska skjutsa hem Jennys kompis Zina hem till Hagsätra också. Och så blir det väl sängen vid ettiden.
 

 


Dagbok – Torsdagen den 9 mars 2006Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag serverade vi fisksoppa plus mjukt bröd med pålägg. Hade även lasagne kvar sen i går som vi serverade. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Eftersom det var torsdag så blev det städning. Jimmy var hemma och vi satte igång med städningen direkt. Jenny tog sin del senare när hon kom från skolan. Sen så åt Jimmy och jag tidig middag redan vid halvfyra. Jimmy åkte sen iväg för att jobba ett kvällspass på McDonalds mellan fem och nio. Jag stack iväg till tandläkaren, hade tid hos Folktandvården i Farsta Centrum klockan fyra.

Hos tandläkaren gjorde jag en grundlig undersökning plus röntgen. Jag har problem med två tänder som ilar som hon kollade lite extra på. Hon ska försöka att åtgärda det nästa gång. Hade även karies på två ställen som också ska åtgärdas nästa gång. Sen så fick jag boka tid till en tandhygienist, för jag har en hel del tandfickor som hon tyckte att hon behöver titta på. 790:- kronor gick det på den här gången…

När jag kom hem igen så var Jenny hemma, och hon hade gjort sin del av städningen. Tillsammans så blev det i dag: dammsugning, torkning av golven, rengöring av badrummet och toaletten, byte och tvätt av handdukar, strykning av tvätt. Hann inte med allt som jag hade tänkt mig, så det blir lite i morgon och/eller på lördag också.

Jenny städade sen sitt rum också, och så gjorde hon lite skolarbete, sen blev det väl datortid mest för henne. Jag höll på och fixade lite, och sen blev det datortid i soffan för mig. Borzko kom hem vid kvart i åtta från jobbet. Hans kväll blev som den brukar: middag, dusch och sen sport på teve. Jimmy kom hem vid halvtiotiden.

---------  

I morse släpptes biljetterna till Guns N Roses konsert på Globen den 26 juni. Jimmy köpte två biljetter till honom och mig. Ståplats blev det. 455:- kronor styck gick det på. Han var och hämtade ut biljetterna och han hämtade även ut Mamma Mia-biljetterna som jag köpte i går. Det ska bli jättekul att se Guns N Roses!  Nu har jag biljetter till: Rollings Stones den 10 juni på Ullevi, Guns N Roses den 26 juni i Globen, och Mamma Mia på Cirkus den 10 december. Härligt att ha dessa evenemang att se fram emot! (Vi missade ju att köpa biljetter till Iron Maiden i Globen i november… men jag ska nog kolla på Blocket och köpa där…)

(Axl Rose i Guns N Roses)---------  

Har förhandsbokat en ny mobiltelefon till mig nu! En Sony Ericsson W810i. Den ska komma i april.

(Sony Ericsson W810i)


---------  

Fredag i morgon! Underbart!


Dagbok – Onsdagen den 8 mars 2006Jobbade förstås som vanligt i dag också. Fulltalig personalstyrka. Vi serverade Lasagne i dag. Inget speciellt hände på jobbet.

Hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade lite här hemma en stund. Sen så gick jag till Sol-Akuten i Centrum och solade i en kvart. Det var fjärde gången nu. Hem direkt sen igen. Höll sen på igen och fixade med allt möjligt här hemma.

Jimmy jobbade mellan 11.00 och 20.00 i dag. Jenny åkte in till stan direkt efter skolan tillsammans med sin kompis Zina. De åt middag inne i stan, och sen kom Jenny hem vid halvniotiden. Jimmy kom hem från jobbet också vid halvniotiden.

Borzko kom hem från jobbet strax efter sju. Han åt middag, duschade, och sen så kollade han på fotboll på teve.

En Betapet-match mot Snurran blev det i kväll, och den vann jag. Sen så blev det en fika och pratstund i köket med familjen.

-------------  

I dag släpptes de sista biljetterna till föreställningen ”Mamma Mia” på Cirkus. Fredagskvällar och lördagskvällar var redan slut, men jag fick sex biljetter till en söndagsföreställning klockan 16.00. Det är jag, Borzko, Jenny och Jimmy plus min Mamma och Pappa som ska gå. Och det blev det 10 december (!) som vi fick biljetter till! Hahaha! Det är ju bara nio månader dit! Men, men, det är alltid kul att ha upplevelser att se fram emot! Och det ska bli jättekul att se den! Fast dyrt blev det… 

Dagbok – Tisdagen den 7 mars 2006Jobbade som vanligt i dag också. Fulltalig personalstyrka nästan hela dagen… Christina stack i väg till tandläkaren en stund, och Monica till banken. Jag var först i skalen, sen dukade jag, och sen så var jag andreman i stora matsalen. Var i lilla matsalen en stund också när Monica var på banken. Vi serverade korv- och rotsaksgryta med kokt potatis i dag.


Eftersom det är min 45-årsdag i dag, så blev jag uppvaktad av mina kära arbetskamrater på fikarasten på eftermiddagen. Jag fick en stor bukett med tjugo lila tulpaner. Som tack så bjöd jag på glass, jag hade köpt med mig tre stycken marängswiss-glasscup.

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte med mig hem i dag i bilen, för hon slutade ungefär samtidigt. Jimmy var hemma i dag. Vi hade bestämt att inte fira min födelsedag i dag, eftersom jag och Jenny skulle på föräldramöte, Jenny hade sin dans, och Borzko skulle jobba sent. Jenny fyller ju 16 år på måndag nästa vecka, den 13 mars, så vi firar oss båda två på lördag istället.


Vi tre åt en tidig middag vid fyratiden. Sen så åkte jag och Jenny iväg med bilen till Hagsätra igen. Jimmy åkte också iväg samtidigt till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny och jag var på möte i hennes klass. Det var både föräldrar och elever där för att prata om deras kommande klassresa. Förmodligen så blir det en helg i Göteborg i maj som klassresa.


När mötet var slut så åkte Jenny och hennes kompis Lina iväg till sin dansträning hos Hulda i Skärholmen. Jag åkte hem till Farsta. Höll på och fixade lite hemma och sen så satt jag med datorn. Pratade en hel del i telefon också med folk som ringde och grattade mig. Bland annat så pratade jag i en och en halv timme med en gammal kompis sen skoltiden, Mia.

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Fick en jättefin bukett med tio stycken långskaftade röda rosor av honom. Sen så satt vi och fikade och pratade. Jenny är på väg hem från sin dans nu, hon kommer hem strax före tio. Då ska vi ta en fika och prata lite. Jimmy kommer hem senare. 

Och så vill jag passa på att tacka alla som på olika sätt har uppvaktat mig på min födelsedag i dag: vykort, lappar, e-mail, telefonsamtal, blogginlägg, sms, hälsningar, bloggkommentarer, blommor, m.m. Stor kram till er!

 

Dagbok – Måndagen den 6 mars 2006


 
Måndag igen och jobb som vanligt igen. Sportlovet är över och en vanlig arbetsvecka igen. Fem hela arbetsveckor finns framför oss innan påsklovet kommer…

Upp halvfem som vanligt. Duschade och gjorde mig i ordning. Gick ut till bilen strax efter halvsex. Sopade snö och skrapade is… Och så iväg till jobbet. Började jobba klockan sex. Den här veckan så är jag först i skalen och ordnar med grönsakerna, sen så dukar jag, alltså iordningställer matsalarna, och sen så är jag andreman i stora matsalen. Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Vi serverade kebabgryta med ris i dag. En ganska så hektisk dag, men allt flöt ändå på bara bra, och inget speciellt hände.

Hem direkt efter jobbet. Pratade och umgicks med Jimmy en stund innan han stack iväg till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba ett kvällspass mellan 16.00 och 22.15. Höll på och fixade lite här hemma också. När Jenny kom hem från skolan så mötte jag upp med henne i Centrum. Vi var på Konsum och handlade lite. Sen så gick vi hem och åt middag.

Höll på och fixade med lite allt möjligt sen efter middagen. Så småningom så blev det datorn som fick min tid. Jenny satt också mest vid datorn. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch och sport på teve blev det för honom. Jag och Jenny kollade på ”Big Brother” och ”Outsiders” också.Veckans Vikt - Vecka 10

Veckans Vikt
Vecka 10
06/03

58,9 kg


Veckans Motion - Vecka 09

Veckans Motion
Vecka 09
27/02 - 05/03

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Dagbok – Söndagen den 5 mars 2006


 
Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning, och sen så blev det frukost förstås. Funderade på om jag skulle ta mig en morgonpromenad… men åtta minusgrader och gråmulet väder lockade inte… Satte mig vid datorn en stund istället och skrev min dagbok från i går bland annat. Borzko vaknade och gick upp klockan nio. Han duschade, gjorde sig i ordning, åt frukost och sen vid halvelvatiden så gick han iväg till Farstahallen för att träna. Jenny vaknade och gick upp klockan tio. Hon gjorde sig i ordning och åt frukost. Jimmy kom hem från jobbet vid halvsex i morse, så han hade sagt att han skulle sova till cirka halvtvå.

Vid halvelvatiden så gick Jenny och jag iväg till Sol-Akuten i Centrum. Där solade vi ett varsitt 15-minuterspass. Jätteskönt! Det var tredje solningen den här veckan, så nu har man ju fått lite grundfärg. Nu blir det förmodligen en gång i veckan hädanefter. Sen gick vi runt lite i Centrum och kollade på kläder. Men vi köpte ingenting i dag.

Hem igen sen. Borzko kom hem från gymmet ungefär samtidigt. Alla åt vi lite lunch sen. Sen höll vi alla tre på med lite allt möjligt. Vid tvåtiden så stack både Borzko och Jenny iväg till varsitt håll. Borzko skulle först iväg och kolla efter draglist och dörrhandtag till dörren till vår inglasning på balkongen. Sen skulle han tanka och fixa lite med bilen. Och sen så skulle han hem till sin Mamma på middag och fika. Jenny skulle in till stan för att möta upp med sin expojkvän Viktor. De skulle ta en fika och prata.

Själv så satte jag mig och slappade med min dator. Vid halvfyratiden sen så väckte jag Jimmy. Tyckte att det räckte med tio timmars sömn och han hade sagt att han skulle sova till typ halvtvå. Han åt frukost (!) och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så satt vi med våra bärbara datorer i köket ett tag.

Vid sextiden sen så tog vi bilen och så åkte vi iväg till Globen. (Se de två föregående blogginläggen). Vi mötte upp med Jenny där som kom direkt ifrån stan och mötet med Viktor. Vi gick runt lite utanför Globen och kollade efter biljetter. Vi fick tag i lite billigare biljetter i alla fall: en för 200:- och två stycken för 300:- vardera. Så istället för 1.050:- så blev det 800:-. Alltså 250:- kronor billigare i alla fall.

Sen gick vi in i Annexet till Globen. Väntade en stund, och sen punktligt halvsju så började förbandet ”The Ark” att spela. Vi stod ganska så långt fram, och vi såg bra. De spelade i cirka 45 minuter. Jättebra var de! Sen var det paus i cirka en halvtimme, och sen så körde ”The Darkness” också igång punktligt. Nu stod vi lite längre bak, men vi såg bra nu också. De var också jättebra! De spelade den dubbla tiden, cirka 1,5 timme. Cirka kvart över tio så var det slut.

Det var inte så mycket folk på konserten så det gick snabbt att komma ut, och även från parkeringshuset, så vi var hemma strax efter halvelva. Kom i säng vid elvatiden, men sen var det svårt att somna efter upplevelsen och det höga ljudet. Mycket bra konsert var det i alla fall tyckte jag! Och både Jimmy och Jenny var nöjda. Jimmy mest med ”The Darkness” och Jenny med ”The Ark”. Jag var nog lika nöjda med båda grupperna! Jättekul också att gå på rockkonsert med både Jimmy och Jenny!Nu står vi och väntar på The Ark och The Darkness.

Bild024
Nu står vi och väntar på The Ark och The Darkness.

The Darkness & The Ark !Om det blir som vi har tänkt oss så ska vi i kväll på konsert! Jag, Jimmy och Jenny funderar på att gå och se på The Darkness med förbandet The Ark som spelar på Globens Annex i kväll klockan halvåtta.


Först så spelar det svenska bandet: ”The Ark” med Ola Salo mellan 19.30 och 20.15.


Sen så spelar det engelska bandet: ”The Darkness” med Justin Hawkins mellan 20.45 och 22.30.Vi har inte köpt några biljetter. Men vi har kollat, och det finns biljetter kvar. Det är bara ståplatser i Annexet, och biljetterna kostar 350:- kronor. Men vi tänkte nog kolla runt lite utanför först, om det finns billigare biljetter där… Hittar vi det så köper vi självklart det, och får vi inte tag i några billigare biljetter så köper vi till ordinarie pris. Och skulle biljetterna tar slut så åker vi väl hem.


Det skulle i alla fall vara jättekul att se konserten! Jag gillar både The Darkness och The Ark. Jimmy gillar mest The Darkness och Jenny gillar mest The Ark. Det skulle vara kul att gå på konserten med både Jimmy och Jenny också. Jimmy och jag har ju varit på rätt så många konserter, men Jenny och jag har inte varit på så många konserter tillsammans. Kan bara komma på Gyllene Tider på Stadion förra sommaren.


 

Dagbok – Lördagen den 4 mars 2006


 

Mobilen ringde klockan sju i dag. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Jenny vaknade vid halvnio. Då åt vi frukost tillsammans hon och jag. Jimmy sov lite längre i dag. Borzko hade gått upp halvtvå i natt och åkt till jobbet.


Strax före tio så gick Jenny och jag iväg till Centrum. Vi hade båda tid där hos optikern ”SynOptik” för synundersökningar. Jag hade tid för att beställa nya progressiva linser och nya läsglasögon, och Jenny för att göra synundersökning för ansökan om körkortstillstånd.


Jag fick nya linser, lite starkare än förut. Ska testa dem i två veckor, och sen så ska jag tillbaka dit, och om jag är nöjd då så beställer jag linser för ett halvår. Sen så beställde jag nya läsglasögon, ganska så mycket starkare än förut. Tog nya bågar också. De kommer om cirka tre veckor och kommer att kosta 3.270:- kronor. Sen fick Jenny sitt intyg till körkortet.


Vi var inne en sväng på apoteket sen och köpte lite grejer, och sen var vi hemma igen vid halvtolvtiden. Väckte Jimmy då. Han duschade och åt frukost, och Jenny och jag åt lite lunch. Vid tolvtiden så stack vi tre iväg till Willys i Länna för att handla. Ungefär samtidigt så kom Borzko hem från jobbet. Han la sig då för att sova i några timmar.


Ungefär åtta plastkassar fulla blev det i dag, och cirka 1.100:- kronor handlade vi för. Hemma igen vid ettiden. Då hjälptes vi åt med att först packa upp allt och få in allt i kyl, frys, skafferi och städskåp. Sen så hjälptes vi åt med att förbereda inför kvällens middag. Vi förberedde dressing, kesoblandning och grönsaker. Sen så satte vi oss vid våra datorer en stund.


Snöstorm här till och från hela dagen. Några minusgrader, lite blåst, ymnigt snöfall till och från, snorhalt på vägarna, blääää……


Borzko gick upp vid fyratiden från sin sovstund. Han duschade och gjorde sig i ordning. Jag, Jimmy och Jenny hjälptes åt med att göra i ordning allt till kvällen. Strax före fem sen så kom min Mamma och Pappa. Jag hade bjudit över dem på middag, fika, melodifestivaltittande och canasta-spelande. Fick en bukett tulpaner av dem.


Vi bjöd på stekt oxfilé, potatisklyftor, vitlöksfraiche, rödlökskeso, grönsaker, ost & kex, rödvin & annan dricka. Mycket gott var det. Vi satt länge och åt och pratade.


Sen så gick vi upp till vardagsrummet och fikade. Då bjöd vi på brownies med vaniljvisp. Jimmy stack sen iväg vid halvåttatiden. Han skulle jobba ett nattpass på McDonalds i Västberga mellan 20.00 och 05.00.Vi andra satt kvar i vardagsrummet för att titta på Melodifestivalen. Och i dag blev det (precis som förra lördagen) precis som jag ville! (Det brukar det aldrig annars bli!) Jag tyckte att de klart bästa var The Poodles med ”Night Of Passion” och BWO med ”Temple Of Love”. Båda låtarna var jättebra, speciellt The Poodles tycker jag!Sen när festivalen var slut så gick vi ner till vardagsrummet och satte oss för att spela kort. Jag och Mamma spelade som vanligt ihop och Borzko och Pappa spelade ihop. Jenny var inte med. Hon satt vid oss ibland, och inne i sitt rum vid datorn ibland. En hel omgång spelade vi och den vann (som vanligt!) jag och Mamma. Sen blev det bara en halv omgång till och den ledde vi när vi avslutade. Åt en massa godis och snacks också.


Mamma och Pappa åkte sen hem strax efter tolv. Vi röjde upp här hemma och sen så blev det sängen vid ettiden.


 

Dagbok – Fredagen den 3 mars 2006


 
Ledig dag i dag. (Läs gårdagens dagboksinlägg.) Mobilen ringde klockan sju i dag som de flesta av mina lediga dagar. Gick upp och duschade, gjorde mig i ordning och sen så åt jag frukost. Ensam hemma. Borzko jobbade extra på sin lediga dag. Jimmy var ju kvar på sitt LAN hos sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny var också i Hagsätra fast hos sin kompis Lina där hon sov över i natt.

Hade tänkt mig en morgon- / förmiddags-promenad, men åtta minusgrader och snöfall lockade mig inte… Funderade på gymmet… men inte heller det lockade mig… Så jag ställde mig vid strykbrädan istället i ungefär en timme och strök en ganska så stor hög med kläder. Sen så höll jag på och pulade, plockade, fixade och grejade med alla möjliga och omöjliga hushållsgöromål här hemma.

Så småningom så gick jag till Centrum för att göra några ärenden. Då tittade faktiskt solen fram och det var ganska så skönt ute, men då hade min promenadlust försvunnit… Handlade några smågrejer: block, kuvert, frimärken, förköpshäften, m.m. Köpte fyra stycken (tag fyra betala för tre) pocketböcker också.

Sen så gick jag hem och tog bilen och åkte till affären ”Bea” i Svedmyra. Kollade runt lite men köpte ingenting där i dag. Hem igen sen. Åt lite lunch när jag kom hem. Ett ymnigt snöande satte igång sen igen när jag kom hem…

Höll på igen med allt möjligt här hemma sen. När jag tyckte att jag hade gjort nog med nytta i dag så satte jag mig och läste. Läste ut boken som jag nu har hållit på med ett tag, en svensk vampyrbok som heter: ”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist. Den var bra.


Jenny kom hem från sin kompis Lina vid halvtretiden. Jimmy kom hem från sitt LAN hos sin kompis Kristian vid tretiden. Han bara packade upp sina grejer och duschade, och sen så åkte han iväg till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba ett kvällspass mellan 16.00 och 22.00.


Borzko var hemma från jobbet vid femtiden. Då åt jag, han och Jenny middag tillsammans. Satt och åt och pratade länge. Sen så gick Borzko och la sig redan vid halvåtta (!) för han ska jobba extra i morgon och ska gå upp redan halvtvå (!), precis som förra helgen.


Jenny och jag satte oss i vardagsrummet vid åttatiden. Vi tittade på ”Så ska det låta”. Har alltid tyckt att det är ett bra program, men jag har aldrig gillat Peter Harrysson… Nu var programmet mycket bättre när Peter Settman var programledare istället!


Sen så satt jag med datorn en stund. Vid halvelvatiden så kom Jimmy hem från jobbet. Jag, Jimmy och Jenny kollade på ”Big Brother” mellan halvelva och halvtolv. Efter det så satt vi alla tre vid våra datorer igen. Jag sitter väl här till ettiden som vanligt. J&J sitter nog längre…


Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!
Dagbok – Torsdagen den 2 mars 2006
Jobb i dag med. En och en halv timmes sovmorgon i dag också. Vi serverade korv och makaroner i dag. I dag var Ami och Kristina lediga. Jag var först i skalen och sen i disken. Sen så hade vi ArbetsPlatsTräff med vår chef Intendenten Agneta och skolsekreteraren Lena. Monica bjöd på glass, bär och kakor till kaffet eftersom hon fyllde år i går. Städade en hel del extra i dag också. Gick hem ordinarie tid klockan två.


Och i morgon är vi lediga! Vi har inte någon matlagning i morgon, varken till fritids eller dagisskickningarna, utan dagen är avsatt för extra städning. Då sa vår chef att om vi jobbade på bra i dag och om vi tyckte att vi hade hunnit med den extra städning som vi behövde så fick vi vara lediga i morgon! Och det hade vi ju inget emot direkt!


Hem direkt efter jobbet. Eftersom det är torsdag i dag skulle ju jag, Jimmy och Jenny egentligen ha vår torsdagsstädning. Jimmy är ju på LAN, så då skulle Jenny och jag städa själva. Men när jag kom hem i dag så hade Jenny gjort all städning alldeles själv! Jag blev så glad! Tycker att det var så gulligt gjort av henne! *Tack Jenny!*


Som ett litet tack så bjöd jag henne på en solning i Sol-Akuten! Vi gick dit och solade i en kvart var. Så skönt! Sen så gick vi en sväng i Centrum. Jenny köpte en lotion och jag köpte ingenting.


(Sol-Akuten i Farsta)


Väl hemma igen så höll jag på och plockade lite med allt möjligt. Sen vid halvfemtiden så åkte Jenny och jag iväg till Örby där Mamma och Pappa bor. Mamma hade bjudit sina två döttrar och sina fyra barnbarn på ett restaurangbesök på ”Örby Bar & Kök”. Tyvärr så hade syrran förhinder så det blev Mamma, Jag, Jimmy, Jenny, Maria och Mathias.


(Mathias, Mamma, Jag, Jimmy, Maria)

Jag åt Scampi Italiana med vitvinssås och vitlök. Det var mycket, mycket gott! Jag drack mineralvatten till. Till efterrätt så åt jag sorbet med grädde och så kaffe förstås. Alla var nöjda med sina olika maträtter. Satt och pratade och hade det trevligt i cirka två timmar. Sen så drog vi oss alla hemåt.


(Mathias, Jenny, Mamma, Jag, Maria)


Jimmy åkte tillbaka till sitt LAN hos sin kompis Kristian i Hagsätra. Han skjutsade Jenny till hennes kompis Lina i Hagsätra där hon skulle sova över i natt. Och jag åkte hem till Farsta. Var hemma vid halvåttatiden. Borzko var hemma och hade kommit hem från jobbet vid sjutiden.


Kvällen blev lugn. Borzko och jag satt och pratade om allt möjligt. Eftersom han jobbar extra i morgon på sin egentligen lediga dag så gick han ju och la sig rätt så tidigt, och då satt jag med min dator resten av kvällen.


---------  


Mycket trevlig dag i dag! Många små glädjeämnen i dag: sovmorgon, bra dag på jobbet, bra möte, överraskning med ledig dag i morgon, Jennys städning här hemma, solarium, restaurangbesök med god mat och trevligt sällskap, pratstund med Borzko, slapparkväll med datorn, m.m. Så jag ska ju verkligen inte klaga och gnälla egentligen. Men lite måste jag! Jag är så förbannat trött på detta väder nu! Nu har vi haft snöstorm igen i flera dagar! Hur mycket snö ska det komma egentligen!? Så jobbigt att pulsa fram i denna snö… Och blåser och snöar massor gör det… Och bilen får man nästan gräva fram varenda gång som man ska ha den… Det är ju faktiskt mars nu! Jag vill ha vår nu! Är så trött på tjocka vinterjackor och stövlar… Vill ha vårjacka och lätta skor nu! Och kunna promenera på snö-, is-, modd- och halk-fria trottoarer… Sådärja! Nu har jag klagat och gnällt lite igen! Nu ska jag glädja mig åt min lediga dag i morgon istället!


 

Besöksstatistik - FebruariBesöksstatistik - Februari

Snitt: 54(Alltså unika besök. IP-nummer)
Ännu en av dessa listor! ;-)

Hittade den här i någons blogg, kommer inte ihåg vilken... Känn er taggade ni som vill! Kopiera och fyll i era egna listor!

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa?
Nej, aldrig!
Vilken årstid tycker du bäst om? Självklart sommaren.
Brukar du sjunga i duschen? Ja, det brukar jag. Eftersom jag lyssnar på radio i duschen.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Ingen. Jag gillar inte sport.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Njae, jag vet inte riktigt.
Vad är viktigast för dig? Att mina barn har det bra.
Laddar du hem musik och film från Internet? Ja, det gör jag.
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Bjuda alla nära och kära på en solresa. Ge bort pengar till mina allra närmaste och käraste.
Vad är det bästa med julafton? Att vara med familjen. Och att ge bort julklappar.
Tänker du mycket på ditt utseende? Ja, det gör jag nog. Är ganska så fåfäng.
Vad får dig att slappna av? Sitta vid datorn, läsa böcker.
Tänker du ofta på sex? Jo, det gör jag nog. Gör inte alla det!?
Är du skyldig någon pengar? Ja, Nordea är jag skyldig en väldig massa pengar sedan vi köpte vår bostadsrättslägenhet.
Är du mörkrädd? Ja, det är jag.
Vilken färg är snyggast? På kläder tycker jag svart.
Tycker du matte är svårt? Ja, ganska så.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej, det tycker jag inte.
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? Pengar, pengar, pengar.
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? Nästan alltid så går jag upp klockan sju.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Man och barn förmodligen. Ibland också arbetskamraterna.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Njae, jag vet inte riktigt… Kanske rökning i så fall.
Har du piercing? Ja, två stycken. En i näsan och en i naveln.
Bråkar du och dina syskon ofta? Nej, inte ofta. Men det händer ibland…
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Mina två underbara ungar.
Läser du ofta böcker? Ja, det gör jag. I och för sig är jag lite periodare. Men jag har alltid någon bok på gång.
Vad föredrar du för sorts filmer? Skräckfilmer.
Vad slösar du mest pengar på? Datorer, mobiltelefoner, kläder, böcker, broderier, heminredningssaker.
Vill du gifta dig? Nej, för jag är redan gift och fortsätter helst att vara det med min nuvarande man.
Vill du ha barn? Nej, inte fler än de två som jag har.
Vilka tv-program som går just nu har du fastnat för? Big Brother.
Vilka länder har du varit i? Ganska så många. Fast bara i Europa.
Vilka husdjur har du haft innan? Majsormar, sköldpaddor, guldhamster, fiskar, marsvin.
Solar du ofta? Ja, jag älskar att sola. Solar så mycket jag kan utomhus. Och i solarium mellan mars och augusti.
Är du bra på att laga mat? Njae, sådär.
Var badar du helst? Utomlands, för där är vattnet varmare.
Vad dricker du för alkohol? Ingenting för tillfället och sedan ett par år tillbaka.
Vad använder du för droger? Inga droger om nu inte kaffe räknas till en…
Vilka djur är du mest rädd för? Tvestjärtar, larver, småkryp och vissa hundar.
Vad tycker du om monarkin? Lägg ner den!
Vilka språk kan du? Svenska och hyfsad engelska.
Har du någon gång skadat dig allvarligt? Nej. ”Peppar, peppar, ta i trä”!
Vilken kändis är hetast? Hetast vet jag inte, men snyggast är i alla fall Jon Bon Jovi!
Gillar du att dansa? Jag älskar att dansa!
Vad har du för klädstil? Svart & Jeans.
Är du flygrädd? Usch, ja…
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Jättebra!
Vad dricker du helst när du är törstig? Fun Light.
Vilken är din favoritglass? Älskar precis all glass!
Tror du på ett liv efter döden? Nej, egentligen inte… Men man kan ju alltid hoppas!
Vilket kaffe sörplar du helst? Kaffe med minimjölk och sacketter i. Gärna oboypulver också!
Vilket mobilmärke föredrar du? Nokia.
Vill du gå ner i vikt? Ja, fyra kilo för tillfället…
Vad har du för personlighet? Glad, ärlig, ordentlig.
Har du varit deprimerad? Inte allvarligt. Men lite vinterdeppighet har jag.
Tycker du om sushi? Ja, det är jättegott!
Tror du på livslång kärlek? Det är nog svårt att uppnå. Men kämpar man så kanske det går!
Vad äter du helst när du ser på film? Chips.
Lever dina föräldrar tillsammans? Ja, det gör de. De har varit ihop i över 50 år!
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? Ja, det skulle jag kunna tänka mig.
Har du tandläkarskräck? Inte skräck… Men obehag…
Har du någon gång haft självmordstankar? Nej, aldrig.
Är du en morgon eller kvällsmänniska? Jag är nog både och!
Vilken hårfärg har du naturellt? Rödblond.
Biter du på naglarna? Nej, slutade när jag var 26 år.
Är du beroende av något? Kärlek, ömhet, mina barn, vänskap, datorer, mobiler, pengar, kaffe, m.m.
Hur ofta motionerar du? Försöker ett par gånger i veckan.

"Onödigt Vetande Igen"

Fick den här listan av min dotter Jenny.

Namn:
Britt-Marie.
Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Lite vinterdeppig…
Favoritgodis: Chips.
Är det nåt du absolut inte äter: Äter allt!
Kläder just nu: Grå jeans och en svart topp.
Musik just nu: Musik från min dotter Jennys dator.
Vad sa du senast: Tack till Jenny för att hon skickade den här listan till mig!
Favorit-hangout: Går sällan ut…
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Tillbaka till 70-talet.
Sommarplaner: Vara ledig, vara på mina föräldrars landställe, sola, bada, läsa, umgås med familj, släkt och vänner, m.m.
Är du bra på matte: Ja, ganska.
Fisk eller badkruka: Fisk om vattnet är hyfsat varmt, annars badkruka…
Saft eller alkohol: Fun Light.
Hur många kuddar sover du med: Tre, två stora och en liten.
Favoritväder: Soligt och jättevarmt!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Familjen, mobilen, datorn.
Spelar du nåt instrument: Har spelat gitarr.
Morgon- eller nattmänniska: Faktiskt både och!
Sparare eller slösare: Slösare…
Vem är viktigast för dig: Mina båda barn.
Bästa film: Sagan om Ringen-triologin.
Tror på liv på andra planeter: Kanske det.
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja, självklart så gör jag det!
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej.
Har du några homosexuella vänner: Nej, inte vad jag vet.
Tror du på mirakel: Absolut.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja, det tror jag.
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Njae, inte speciellt.
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej, absolut inte.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Jag är stor, och har två barn.
Bio eller promenad: Promenad till Bion kanske!?
Är du kittlig: Ja, litegrann.
Snarkar du? Inte vad jag vet.
Stjärntecken? Fiskarna.
Rädd för insekter? Ja, för tvestjärtar och larver.
Äckligaste insekten: Se ovan…
Största svaghet: Dålig karaktär.
Det här är jag bra på: Ärlighet.
Bästa bok? Alla böcker av Stephen King.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna flyga.
Vad vill du jobba som? På kontor med datorer.
Chips, morötter eller godis? Chips.
Pizza eller hamburgare? Pizza.
Skriver du dagbok? Ja, jag bloggar varje dag.
Har du nån flickvän/pojkvän? Gift.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Jag har sju tatueringar och två piercingar. Och vem vet, det kanske blir fler!?
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Välstädat.
Gungar du på stolen? Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Jag skulle gärna vilja, men jag vet att jag aldrig skulle våga…
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster.
Vad hänger på väggarna i ditt rum? Fotografier och broderier.
Hur är din drömtjej/kille? Snäll, ärlig, rolig.
Hur många syskon har du? En storasyster.
Vad är du mest rädd för? Att någonting händer mina barn…
Är du rädd för blod? Sådär.
Saltar du på maten? Ibland.
Gillar du och sjunga? Älskar att sjunga, skulle vilja sjunga i kör.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Gick aldrig på gymnasiet.
Anser du att du är stark? Jo, hyfsat för en 45-årig tant! ;-)
Brukar du sola? Älskar att sola!
Vad gör du om du får hicka? Ingenting.
Har du komplex och för vad? Nej, inga komplex.
Röker du?  Nej.
Snusar du?  Nej.
Använder du knark? Nej, absolut inte.
Kaffe, te eller inget? Mest kaffe, men även thé ibland.
Har du en besatthet? Kanske lite av datorn och mobilen!? ;-)

Koperia den ni som vill och skriv i era svar!

Fredagsfyran vecka 03 + 02 + 01 - 2006


Fredagsfyran

Eftersom jag har tänkt att göra "Fredagsfyrorna" framöver, och jag missade de tre första i år, så lägger jag in dem nu istället.


Fredagsfyran v03 -06

Tema: Städer

1. Vilken är den närmaste staden du bor?
Närmaste staden? Ja, jag bor ju i Stockholm, så då måste det väl i så fall vara Södertälje.


2. Har du någon dröm om en stad där du skulle vilja bo.
Nej, jag trivs i Stockholm. I så fall så skulle väl det vara någon stad i något varmt land…


3. Vilken är den finaste staden i Sverige?
Ja, jag tycker ju faktiskt Stockholm! På sommaren tycker jag att Stockholm är fantastiskt vackert med allt sitt vatten.


4. Bor du inne i stan eller utanför?
Jag bor i en söderförort som heter Farsta.


Tema: Utbildning

1. Går du på någon utbildning?
Nej, det gör jag inte.


2. Har du ett mål vad du vill bli, och tror du denna utbildning kan ta dig dit?
Nej, inget mål.


3. Hur ofta pluggar du?
Aldrig.


4. Är det någon utbildning du vill gå i framtiden?
Gärna någon datautbildning.


Tema: Nyårslöften

1. Har du några nyårslöften?
Nej, jag brukar inte ge några nyårslöften. Brukar bara säga på skoj att jag inte ska börja röka igen det här året heller.


2. Är du bra på att hålla dina nyårslöften?
Ja, jag har inte börjat röka igen på 19 år nu!


3. Tror du det är bra ha nyårslöften, gör de någon nytta?
Jo, varför inte? De kan säkert göra nytta för många.


4. Har du brutit någon av dina löften redan?
Nej.


Dagbok – Onsdagen den 1 mars 2006Jobb i dag också. I dag fick vi också en och en halv timmes sovmorgon, så vi började klockan halvåtta istället för klockan sex. Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Vi serverade kycklingwok i dag. Vid fikat så grattade vi Monica som fyllde 47 år i dag. Maria (Christinas dotter), som jobbade hos oss förut, kom med sin lilla bebis Cornelia och hälsade på. Glass till fikat fick vi i dag också. Klockan halvett så hade vi en liten kurs för oss alla. Det kom en kille och berättade lite om Första Hjälpen och visade lite nya saker som vi har köpt in. Det tog lite drygt en timme, så sen gick vi hem en kvart tidigare, cirka kvart i två.

Jimmy hade nyss vaknat när jag kom hem vid tvåtiden. Han hade sovit mellan halvåtta och halvtvå efter sitt nattpass på McDonalds mellan tio och sju. Han åt frukost och duschade. Sen packade han ihop lite prylar och vid tretiden åkte han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra för ett litet LAN med Kristian och en annan kompis, Jimi, till på fredag.

Jag höll på och plockade med lite allt möjligt här hemma. Jenny kom hem från sin Sportlovsskola vid halvfyratiden. Då åkte hon och jag direkt till Heron City i Kungens Kurva. Där såg vi den svenska filmen ”Frostbiten”. En skräckfilm / komedi om vampyrer i Norrland. Den var ganska så konstig, rolig ibland, lite läskig ibland, men ändå på något sätt rätt så bra. Bra gjord med häftiga effekter, men tyvärr lite dåligt skådespeleri ibland.  

Efter filmen så åt Jenny middag på McDonalds. Jag tog bara en fika. Hemma i Farsta igen vid sjutiden. Borzko kom hem ungefär samtidigt från jobbet. Han och jag åt middag tillsammans då.

Kvällen blev lugn för oss alla tre som vanligt. Borzko tittade på sport på teve i vardagsrummet. Jenny satt vid datorn i sitt rum. Jag satt med min dator i köket. Kollade på ”Big Brother” på teve, och sen så blev det musik i radion resten av kvällen.Jenny och jag väntar på att filmen ska börja. Vi ska se filmen F...

Bild012
Jenny och jag väntar på att filmen ska börja. Vi ska se filmen Frostbiten.

RSS 2.0