Dagens Dagbok – Fredagen den 30 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem, och hon låg och sov efter nattens jobbpass. Jag väckte henne när jag kom hem, för det hade hon sagt att hon ville.

 

Efter en stund kom också Jimmy hem, och tillsammans med sin kompis Kristian. Dom var bara här en stund, medans Jimmy gjorde sig i ordning. Sen så stack dom båda två iväg mot stan för att träffa kompisar och fira Valborg.

 

Så småningom så stack också Jenny iväg, för att också träffa kompisar och fira Valborg.

 

Jag gick en sväng till Centrum och till Hemköp och handlade matvaror och lite gott att äta till kvällen.

 

Höll sen på med diverse hushållsbestyr när jag kom hem igen. Och varvade lite med stunder vid datorn.

 Dagens Dagbok – Fredagen den 30 april 2010 – Jobbet.


Även på arbetsveckans sista arbetsdag så städade jag först i matsalarna. Sen så jobbade jag med grönsakerna i skalen. Och sen jobbade jag som tredjeman i matsalarna.


Vi serverade köttfärsbiffar, kokt potatis och brunsås i dag. Och salladsbuffén.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 

( 27 arbetsdagar kvar till sommarlovet…) ;-)

 Dagens Låt - 100430 - Peter LeMarc med "Ta med dig månen när du går" - 1992.


Dagens Låt - 100430 - Peter LeMarc med "Ta med dig månen när du går" - 1992.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 29 april 2010 – Kvällen.


Efter middagen och fikat så satt vi alla tre vid våra datorer ett tag. Jimmy hjälpte mig lite också, med lite småsaker som jag behövde hjälp med i datorn och mobilen.

 

Jenny gjorde sig sen i ordning för att åka iväg till jobbet, för sitt sista nattpass för den här omgången.

 

Precis när hon skulle åka iväg så blev det ett väldigt åskväder… Blixtrade massor, mullrade på nästan direkt efter, och öste ner regn…

 

Så hennes supersnälla storebror skjutsade henne till jobbet i bilen. :-) <3<3<3 :-D

 

Resten av kvällen satt Jimmy på sitt rum, framför datorn. Och jag satt uppe i vardagsrummet och varvade mellan datorn och boken.

 

Borzko har haft krångel med lastbilen i dag, och kommer hem först vid tiotiden.

 

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 29 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och sen så gick jag direkt till Centrum och till Frisersalongen Plainer Hair Shop, och till Camilla. Jag blekte massor med slingor, jag färgade ögonfransar och ögonbryn, jag klippte håret, och jag köpte en stylingprodukt. Lite ljusare än förra gången, och inte riktigt lika kort den här gången, blev det.

 

Kom hem vid strax före fem. Väckte då Jenny, som hade sovit hela dagen efter sitt nattpass. Jag åt då middag, och Jenny åt frukost. Och vi satt i köket och pratade en stund. Vid sextiden så kom Jimmy hem från jobbet och gjorde oss sällskap.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 29 april 2010 – Jobbet.


Dagen i dag blev ungefär som dagen i går, men tack och lov något lugnare…

 

Jag städade först matsalarna, sen fixade jag grönsakerna i skalen, och slutligen jobbade jag som tredjeman i matsalarna.


Vi serverade pannkakor med sylt i dag. Och salladsbuffén.

 

I dag flöt det mesta på helt okej. Och ingenting speciellt hände.

 

 


Dagens Låt - 100429 - Peter LeMarc med "Sången dom spelar när filmen är slut" - 1991.


Dagens Låt - 100429 - Peter LeMarc med "Sången dom spelar när filmen är slut" - 1991.


Åh, vad jag blir irriterad på Blogg.se:s mobilbloggning... :-/


Nu har jag mobilbloggat fyra gånger under kvällen.

Dom två första gångerna så kom texten med.

Och dom två andra gångerna så kom INTE texten med...

Så trist när det inte fungerar... Då är det ju inget roligt att mobilblogga... Hoppas att dom fixar till problemet snart... Ser ju att flera andra bloggare på Blogg.se har samma problem ibland. :-(SMS-inlägg

201004292344 (MMS)


SMS-inlägg

201004292342 (MMS)


Testar igen om texten kommer med...

201004292341 (MMS)

Testar igen om texten kommer med...


Test. Test. Test.

201004292340 (MMS)

Test. Test. Test.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 28 april 2010 – Kvällen.


Kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön. Mycket trött var jag efter den jobbiga arbetsdagen.

 

Och kvällen delades mellan tre sysslor: fixande med diverse hushållsbestyr här hemma, sittande med datorn i knäet, och läsande i boken ”Lilla stjärna” av John Ajvide Lindqvist.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 28 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem, och hon låg och sov, eftersom hon hade jobbat ett nattpass.

 

Både Borzko och Jimmy var och jobbade, och skulle båda två komma hem sent i kväll.

 

Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma när jag kom hem.

 

Klockan fyra så hade Jenny beställt väckning, och det fick hon förstås.

 

Hon åt sen ”frukost” och jag åt middag. Och vi satt och pratade en stund i köket.

 

Jenny gjorde sig sen i ordning, och vid sextiden så åkte hon iväg till jobbet. Först skulle hon vara med på ett möte på jobbet, och sen så skulle hon jobba ett nattpass i natt igen.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 28 april 2010 – Jobbet.


Samma arbetsuppgifter ungefär som tidigare i veckan. Först städning av matsalarna. Sen fixande med grönsakerna i skalen. Och sen jobba som tredjeman i matsalarna.

 

I dag serverade vi en massa olika rätter. Husmor hade ”frysrensning”. Det blir ju alltid någon eller några kartonger kvar med mat när vi har olika rätter. Så ibland har vi ”smått och gott”, ”gott och blandat”, ”från frysen” eller något annat tjusigt namn på en massa olika rätter.

 

Vi var fulltalig (nya styrkan…) personalstyrka i dag. Men det blev en mycket stökig, rörig och hektisk dag i dag. Det var jobbigt på alla områden i dag under lunchserveringen. Både i matsalarna, i disken och i köket.

 Två nedräkningar.. ;-)arbetsdagar kvar till Sommarlovet!


dagar kvar tills vi åker till Thailand!Dagens Låt - 100428 - Peter LeMarc med "Det finns inget bättre" - 1992.


Dagens Låt - 100428 - Peter LeMarc med "Det finns inget bättre" - 1992.


"Arseniktornet" (Arsenikktårnet) av Anne B. Ragde - 2010 (2001) - Bok---------    

Recension av boken: "Arseniktornet" (Arsenikktårnet) av Anne B. Ragde - 2010 (2001) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Den norska succéförfattaren Anne B. Ragde blev med Berlinerpopplarna ett välkänt namn på den svenska litteraturscenen. Hennes kritikerrosade debutroman är en imponerande släktkrönika i 1900-talets Danmark, som nu äntligen har översatts till svenska.


Drömmen om ett liv i lyx och flärd driver den unga Amelie från det lilla fiskeläget till mellankrigstidens dekadenta Köpenhamn. Hon får plats som varietédansös och spås en lysande framtid inom teatern. Tills man upptäcker att hon är gravid och hon tvingas avbryta sin karriär för att gifta sig med porslinsmålaren Mogens. Flera decennier senare nås dotterdottern av beskedet om Amelies död, en händelse som inte bara för generationerna närmare varandra utan även öppnar den Pandoras ask som är familjens hemligheter.


Arseniktornet
är i lika stor del en berättelse om tre generationers kvinnor, som en skildring av kärlekens förutsättningar och livets skörhet. Med samma detaljrikedom och elegans som kungligt danskt porslin målas här bilden av en dotters uppväxt i skuggan av sin moders sargade ego.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

I augusti 2008 läste jag alla tre böckerna i Anne B. Ragdes trilogi: "Berlinerpopplarna", "Eremitkräftorna" och "Vila på gröna ängar". (Länkar till mina recensioner). Jag gav dom alla tre 4,5 i betyg, och dom var helt fantastiskt bra.

Dom tre böckerna skrev Anne B. Ragde åren 2004, 2005 och 2007. Den här boken, "Arseniktornet" skrev hon redan 2001, men den har inte varit översatt till svenska förrän nu, 2010.

"Arseniktornet" var också en mycket bra bok. Kanske inte lika bra som trilogin, men ändå mycket bra. Den utspelar sig i Danmark, och handlar om livet för tre generationer kvinnor under nittonhundratalet.

Boken var mycket fängslande, spännande, underhållande, välskriven, medryckande och bra. Så jag kan varmt rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  "Drömfabriken" av Maria Hamberg - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Drömfabriken" av Maria Hamberg (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"I Drömfabriken är verkstadens betonggolv spelplatsen, men dramat utspelar sig också långt därifrån, i drömmarna hos de sex huvudpersonerna. Lastbilarna åker förbi på det löpande bandet i en aldrig sinande ström. Det regnar, snöar och blir vår igen. Inte förrän efteråt märks förändringarna. När de redan inträffat.


Gunnar har arbetat inne på fabriken så länge att han redan har guldklocka och bonusdagar. Sin stora hemlighet, den låter han ingen få veta. Den ligger djupt förborgad inom honom.

Anna-Greta gifte sig med Ture som lärde upp henne på fabriken. När det otäcka hände, för längesedan, då var hon redan gravid. Nu, ytterligare en dotter och massor av år senare, har hon drabbats av värk. Och Ture är arbetslös.

Svenne skulle bli musiker. Rockmusiker. Men bandets karriär kom av sig. Han sitter på nätterna och spelar dataspel. Och så söker han jobb. För han tänker inte vara kvar en dag mer än han behöver på det här jävla skitstället.

Gunilla reser. Hon har varit i alla världsdelar, utom Australien. Men dit reser hon nog snart. Charlie som hon träffade i somras i Thailand bor i Sidney och han vill att hon ska komma. Snart, snart, helst genast.

Maria Hambergs nya roman Drömfabriken är lika mycket en befriande uppriktig skildring av villkor, solidaritet och makt på jobbet som en berättelse om vardagens bottnar och hur många drömmar en fabrik kan rymma."

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Det här var en lite annorlunda bok, mot vad jag brukar läsa. Den utspelar sig på verkstadsgolvet på en bilfabrik under några år. Och handlar om en antal personers liv och drömmar.

Boken var välskriven, intressant, kändes verklig, och var engagerande och gripande.

Och jag kan helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Ordfront.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Recensionsbok nummer 58, 59 och 60.Recensionsböckerna med nummer 58 och 59 är två böcker av Jonas Moström: "Rymd utan stjärnor" och "Mirakelmannen", från Bokförlaget Lind & Co.Recensionsbok nummer 60 är boken "Jiddra inte" av Theodor Lundgren & Patrik Pelosio, från Bokförlaget Forum."Kör för alla!" - Vårterminen 2010 - 27/04.


Även den här gången, precis som förra veckan, på "Kör för alla!" tränade vi på alla dom nio låtarna som vi ska ha på konserten i Berwaldhallen den 23 maj:

- Viva La Vida

- I Gotta Feeling

- Shoreline

- Across the Universe

- Macarena

- Sånt är livet

- Snälla snälla

- Under ytan

- Tror på varann

Titta gärna in i kategorin: "Kör för alla!" för bilder, videos och information.Dagens Dagbok – Tisdagen den 27 april 2010 – Kvällen.


Och kvällen tillbringades i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan, tillsammans med min syster Anette, Caroline af Ugglas, Heinz Liljedahl, Andreas, och cirka ettusen körmedlemmar i ”Kör för alla!".


Dagens Låt - 100427 - Peter LeMarc med "Tess" - 1995.


Dagens Låt - 100427 - Peter LeMarc med "Tess" - 1995.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 27 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. När jag kom hem så var både Borzko och Jenny hemma. Borzko hade sin veckans lediga dag i dag. Och Jenny jobbar nattpass nu i ett par dagar framöver, så hon låg och sov när jag kom hem.

 

Borzko och jag tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen så höll jag på och fixade lite med diverse hushållsbestyr här hemma. Och jag satt också lite med datorn.

 

Jag åt sen en mycket tidig middag, och så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg in till stan och gå på ”Kör för alla!”.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 27 april 2010 – Jobbet.


I dag hade jag samma arbetsuppgifter som i går. Först var jag i matsalarna och sopade och moppade. Sen jobbade jag med grönsakerna i skalen. Och efter det så jobbade jag som tredjeman i matsalarna.

 

Vi serverade korv stroganoff och ris i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingentings speciellt hände.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 26 april 2010 – Kvällen.


Jenny gick till Centrum och mötte upp med sin kompis Hedda, och sen så kom dom båda två hem hit.

 

Jimmy kom också hem från jobbet ungefär samtidigt som Jenny och Hedda.

 

Middag först, och sen fika, blev det då.

 

Och vi satt sen länge i köket alla fyra och pratade.

 

Vid åttatiden sen så åkte Jenny och Hedda iväg. Jenny skulle till jobbet för att jobba ett nattpass, och Hedda skulle åka hem.

 

Sen vid halvniotiden så kom Borzko hem från jobbet.

 

Resten av kvällen blev det bokläsning i ”Lilla stjärna” av John Ajvide Lindqvist.

 Bokat biljetter i dag.I dag har jag bokat fyra stycken biljetter till Globen den 28 augusti.

Det är en Jubileumskonsert som fackförbundet Kommunal har, eftersom dom firar 100 år i år.

Följande artister kommer att uppträda:

  • Caroline af Ugglas
  • Lena Philipsson
  • Louise Hoffsten
  • Magnus Carlsson
  • Martin Stenmarck
  • Nour El-Refai
  • Takida
  • Timbuktu
  • Veronica Maggio
  • Konferencier: Henrik Schyffert

Biljetterna kostar bara 100 kronor styck.

Här är en länk till information på Kommunals hemsida.Dagens Låt - 100426 - Peter LeMarc med "Tootoolah" - 1992.


Dagens Låt - 100426 - Peter LeMarc med "Tootoolah" - 1992.


Dagens Dagbok – Måndagen den 26 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så gick jag direkt till Centrum. Klockan halvtre hade jag bokat tid på BodyShop för ”trådning” av ögonbrynen och överläppen. Etthundra kronor kostade det.

 

Handlade sen bara sminkborttagningsmedel på H&M, och sen så gick hem.

 

Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade en ledig dag i dag, och hade sovit länge i dag, eftersom hon ska jobba ett nattpass i natt.

 

Hon åt ”frukost” när jag kom hem, och jag tog en fika och en pratstund med henne.

 

Jag höll sen på med diverse hushållsbestyr här hemma. 

 Dagens Dagbok – Måndagen den 26 april 2010 – Jobbet.


Jobbade förstås precis som vanligt i dag. Den här veckan så börjar jag arbetsdagen med att sopa och moppa matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så är jag i skalen och fixar i ordning grönsakerna tillsammans med två kollegor. Och slutligen så jobbar jag som tredjeman i matsalarna. Städning och framdukning av mellanmål ingår i tredjemannajobbet också.

 

I dag så serverade vi potatisbullar med lingonsylt. Och vi hade också blodpudding för dom som tycker om det. Vår salladsbuffé hade vi förstås också.

 

Fulltalig personalstyrka var vi idag. En av kollegerna var ledig större delen av dagen för att jobba fackligt. Men en annan kollega, som egentligen är ledig på måndagar, kom och jobbade extra istället.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände i dag.

 

 


Veckans Vikt - Vecka 17 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 17 - 2010
26/04

59,5 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Kvar till målvikt: 2,5 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 25 april 2010 – Kvällen.


Kvällen tillbringades till största delen i vardagsrumssoffan. Fortsatte att läsa i min bok ”Lilla stjärna” av John Ajvide Lindqvist en stund.

 

Sen så satt jag en hel del med datorn i knäet. Surfade runt på många olika bokförlag och la in förfrågningar om nya recensionsböcker.

 

Och så blev det förstås lite bloggande, bloggläsande, facebookande och nyhetsläsande i datorn.

 "Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist.Jag håller nu på att läsa i John Ajvide Lindqvists senaste roman "Lilla stjärna". Jag har fått boken i recensionsexemplar från Bokförlaget Ordfront. Boken är otroligt bra. Så nu har jag ett stort i-landsproblem... Jag vill läsa boken fort, fort, fort för att den är så himla bra, och jag vill veta hur det går! Men samtidigt så vill jag läsa den låååångsamt... så den räcker länge... ;-)

John Ajvide Lindqvist är helt klart en av Sveriges bästa författare tycker jag. Jag älskar alla hans tidigare tre romaner "Låt den rätte komma in", "Hanteringen av odöda", och "Människohamn". Och jag gillar också hans novellsamling "Pappersväggar".

Och den här nya boken, "Lilla stjärna" tror jag nog är hans bästa roman hittills! Jag har läst cirka 150 sidor nu av bokens cirka 450 sidor, och den är mycket, mycket bra.

Här är en länk till John Ajvide Lindqvist på Wikipedia.

Och här är en länk till hans egen hemsida.

Till er som inte har läst något av John Ajvide säger jag bara: GÖR DET!Dagens Dagbok – Söndagen den 25 april 2010 – Eftermiddagen.


Början av eftermiddagen gick åt till att hålla på med diverse hushållsbestyr här hemma, varvat med lite stunder vid datorn.

 

Sen så satte jag mig och började läsa i en mycket efterlängtad bok: ”Lilla stjärna” av John Ajvide Lindqvist.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Och efter att han hade ätit lunch, så satte han sig och läste i sin bok.

 

Vid tretiden så åkte Borzko sen iväg med bilen, hem till sin mamma, på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jenny hade beställt väckning till klockan fyra, och det fick hon förstås.

 

Sen så åt Jimmy och jag middag. Och Jenny åt ”frukost”. En fika och en pratstund blev det också.

 

 


Dagens Låt - 100425 - BAO med "Det är vi ändå" - 2009.


Dagens Låt - 100425 - BAO med "Det är vi ändå" - 2009.


Dagens Dagbok – Söndagen den 25 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen. (Med nio fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Jag gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost.

 

Borzko gick upp vid niotiden, genomgick sina morgonbestyr, och skulle sen gå iväg till Farstahallen för att träna även i dag.

 

Strålande sol var det här på morgonen och förmiddagen, så jag gick iväg ut på en promenad redan vid kvart över nio.

 

I dag gick jag mot Hökarängen, och sen en annan väg tillbaka mot Farsta igen. Och även i dag så lyssnade jag på Jimmys Spotifylista under tiden. Fotograferade lite gjorde jag också.

 

Promenaden blev bara lite drygt en timme i dag, så jag var hemma vid halvelvatiden igen. Borzko hade då gått i väg till gymmet. Jenny hade kommit hem vid tiotiden från sitt nattpass på jobbet, och hade gått och lagt sig för att sova direkt. Jimmy hade nyss vaknat när jag kom hem, så han åt då frukost, och jag tog en fika och en pratstund med honom då.

 

Jag satte mig sen och fixade månadens räkningar och överföringar. Efter det så höll jag på och fixade och grejade med en massa olika hushållsbestyr här hemma under resten av förmiddagen.

 

Här är nio fotografier från förmiddagens promenad:

 


"State of Play" - 2009 - Film - Dvd


"State of Play" - 2009 - Film - Dvd

"Kongressmedlemmen Stephen Collins är den blivande stjärnan i sitt parti - tills hans forskningsassistent och älskarinna mördas och gamla hemligheter kommer i dagen. Den undersökande journalisten Cal McCaffrey hamnar i ett dilemma, att dels vara en gammal vän till Collins och dels ha en hänsynslös redaktör - Cameron - som ger honom i uppdrag att rapportera om fallet. När Cal och hans partner Della avslöjar en mörkläggning som hotar att skaka hela landets maktstruktur, upptäcker de åtminstone en sanning: när miljarder dollar står på spel är allas integritet och liv hotade."

(Kopierat från Lovefilm)

Den här filmen var riktigt bra tycker jag. Bra skådespelare med bland annat Russel Crowe och Ben Affleck i dom största rollerna. En smart politisk thriller som inte var helt förutsägbar. Välspelad och spännande. Kan helt klart rekommenderas.

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


"Körslaget" - Våren 2010 - 24/04 - Semifinal.Då blev det Team Rongdal som åkte ut i Semifinalen i Körslaget i går.

Och jag tycker nog faktiskt att det var rätt, även om jag har tyckt mycket om Bröderna Rongedals Team.

Men det är nog faktiskt dom två bästa körerna i Finalen nu nästa lördag:

Team Picasso och Team Moraeus.

Tycker ni att det var rätt kör som åkte ut i går?
Är det rätt team i finalen?
Vem TROR ni vinner?
Vem VILL ni ska vinna?
Eller vem hade ni hellre haft som vinnare?

Skriv gärna vad ni tycker.


Dagens Dagbok – Lördagen den 24 april 2010 – Kvällen.


Lördagskvällen tillbringades till största delen i vardagsrumssoffan.

 

Först tittade och lyssnade vi på ”Körslaget”.

 

Sen så tittade vi på dvd-filmen ”State of Play”.

 Dagens Dagbok – Lördagen den 24 april 2010 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Under eftermiddagen så höll jag först på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.


När Borzko kom hem från gymmet så ställde han fram utemöblerna på vår lilla altan, och oljade också in dom.Sen så satte vi oss båda två i vardagsrummet och läste i våra böcker. Jag läste ut boken ”Den föraktade falukorven – (om ketchupkrig och fredagsmys)” av Karin Ahlborg.


Klockan fem hade Jenny beställt väckning, och det fick hon förstås. Sen så åt jag, Borzko och Jimmy middag. Och samtidigt så åt Jenny frukost. Vi satt sen kvar länge i köket, alla fyra, och pratade.
Dagens Låt - 100424 - Plan B med "She Said" - 2009.


Dagens Låt - 100424 - Plan B med "She Said" - 2009.


Spotify!Jag älskar verkligen Spotify i mobilen! Helt suveränt att kunna ha nästan all musik som finns, i mobilen, och lagligt och billigt! Och utan reklam!

I dag när jag var ute och promenerade så lyssnade jag på Jimmys Spotifylista. Den var en riktigt bra blandning med en hel del gamla sköna låtar blandat med lite nytt. Här får ni en länk till den:

Super


En av mina bloggvänner, Annebelle, promenerade också i dag, och då lyssnade hon på min lista! Hon skriver:

"Lyssnar på Bims Spotitylista när jag är ute och går. Den är full av bra up beat musik som är bra att trava på till. :)"

Här är en länk till min Spotifylista:

Bims Låtar - Dagens Låt från Bims Blogg

Ni som har gjort egna Spotifylistor! Lägg in länkar till dom under kommentarer!Dagens Dagbok – Lördagen den 24 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen. (Med femton fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, som oftast på mina lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost.

 

Vid halvniotiden så kom Jenny hem från jobbet, efter sitt nattpass som skiftledare på McDonalds i Västberga. Hon gick då förstås och la sig direkt för att sova.

 

Vid niotiden så vaknade Borzko och gick då upp. Han genomgick då sina morgonbestyr, åt frukost, och sen så skulle han gå iväg till Farstahallen för att träna.

 

Själv så gick jag iväg ut vid halvtiotiden. Strålande sol på en klarblå himmel var det här i morse. Då var det nästan vindstilla också. Skönt i solen, men kyligt i skuggan. Varmare och varmare i luften blev det vartefter. Men tyvärr så började det också att blåsa mer och mer, med en ganska så kylig vind. Fast det var ändå ett underbart promenadväder.

 

Jag gick ner till sjön Magelungen. Gick sen längs strandpromenaden bort mot Farsta Strand. Gick längst bort där sjön tar slut och vänder. Där vände jag och gick samma väg tillbaka. Gick sen vidare mot Farsta Gård, och sen tillbaka hem igen.

 

Nästan exakt två timmar blev promenaden. När jag kom hem så satte jag mig på en bänk i parken bakom vårt hus, och så satt jag där och läste i en halvtimme. Började på boken ”Den föraktade falukorven – (om ketchupkrig och fredagsmys)” av Karin Ahlborg.

 

Vid tolvtiden så gick jag in, för jag var hungring och kaffesugen. Jimmy hade vaknat och var uppe när jag kom hem. Det blev en fika och en pratstund med honom, och även lite lätt lunch.

 

Här kommer femton fotografier från min förmiddag:

 

 

(SMS-bloggat inlägg nedanför, med fotografi. Skrev en text till också, förstås, men den försvann den här gången också... Väldigt irriterande att texten bara försvinner ibland när man mobilbloggar...)

 

 


SMS-inlägg

201004242292 (MMS)


Dagens Dagbok – Fredagen den 23 april 2010 – Kvällen.


Under början av kvällen höll jag på och fixade lite med diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Och efter det så satt jag en stund med datorn i knäet.

 

Klockan åtta så satte jag igång teven för att titta och lyssna på ”Så ska det låta”.

 

Borzko jobbade sent i dag, och kom hem vid halvniotiden. Middag hade han redan ätit, och när han hade duschat och gjort sig i ordning så gjorde han mig sällskap framför teven.

 

Klockan nio sen så satte vi igång en dvd-film. Det blev den nyaste Wallander-filmen ”Arvet”.

 

Lite gott att äta och dricka till hade vi förstås också.

 

Efter filmen så satte sig Borzko och läste i sin bok. Jag satte mig med datorn en stund.

 

 


"Wallander - 24 - Arvet" - 2010 - Film - Dvd"Wallander - 24 - Arvet" - 2010 - Film - Dvd

"På Bräda Musteri hålls affärsmiddag för att lansera musteriets nya produkter då företagets VD Manfred Stjärne blir mördad. Vill någon konkurrent förstöra Brädas rykte eller var motiven till morden personliga? Wallander inser snart att pengar är inblandade och att någon eller några inte drar sig för ytterligare mord för att nå sina mål vad det gäller Bräda. Mordvågen fortsätter och kanske härjar en metodisk seriemördare i Ystad. Polisen dras in i en härva av hjärntvätt, otrohet och hatiska före detta anställda, en härva som kommer att påverka Wallander personligen på ett sätt han aldrig kunnat föreställa sig."

(Kopierat från Lovefilm)

En Wallander-film är ju liksom alltid en Wallander-film... ;-)

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Man blir glad av "Så ska det låta"! ;-D"Så ska det låta" är verkligen glädje och musik! :-)


Dagens Dagbok – Fredagen den 23 april 2010 – Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon var ledig i dag på dagen, eftersom hon skulle jobba ett nattpass i natt.


Vi gick sen båda två till Centrum där vi skiljdes åt. Hon åkte in mot stan för att hon där skulle möta upp med några vänner, och sen så skulle hon åka direkt till jobbet därifrån.


Jag gick till Torget och köpte en bukett tulpaner.Och sen så gick jag hem till min mamma och pappa för att fika.


Satt sen där i ungefär en och en halv timme och fikade och pratade.Mamma har köpt nya glasögon.På vägen hem så gick jag till Hemköp och handlade lite matvaror och lite gott att äta till kvällen.


När jag kom hem så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden, och då åt vi middag tillsammans.
Dagens Låt - 100423 - Train med "Hey, Soul Sister" - 2009.


Dagens Låt - 100423 - Train med "Hey, Soul Sister" - 2009.


Dagens Dagbok – Fredagen den 23 april 2010 – Jobbet.


Äntligen fredag och veckans sista arbetsdag.

 

Även i dag så började jag med att städa matsalarna. Men eftersom vi hade personalbrist i dag med en person, (eller egentligen två, eftersom vi också saknar vår kollega som inte fick vara kvar…) så blev det bara sopning och ingen moppning.

 

Efter städningen så var jag i skalen tillsammans med en kollega och vi fixade där grönsakerna.

 

Och slutligen så var jag i diskrummet och hade hand om diskplockning och grovdisk.

 

Vi serverade fiskpanetter, kokt ris, och filsås i dag. Och salladsbuffén.

 

Stressig dag blev det förstås, på grund av personalbristen. Men det mesta hanns med ändå, och det mesta gick ändå rätt så bra.

 

Och så kom veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 22 april 2010 – Kvällen.


Lugn och skön kväll. Läste ut boken ”Flickan från tjugotalet” av Sophie Kinsella. Satt förstås lite med datorn också. Och umgicks med familjen också.


"Flickan från tjugotalet" (Twenties Girl) av Sophie Kinsella - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Flickan från tjugotalet" (Twenties Girl) av Sophie Kinsella (2009) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Chick lit)

---------


"Lara har alltid haft en väldigt livfull fantasi. Men nu börjar även hon undra om hon kanske håller på att bli galen. Normala kvinnor hemsöks väl inte av spöken? Men, Lara har fått besök av sin gamla döda släkting tant Sadie i form av en ung, rättfram Charlestondansande kvinna. Sadie vill ha hjälp att hitta ett försvunnet halsband, utan det kan hon inte lämna jordelivet. Till råga på allt har Lara alldeles fullt av egna problem utan döda släktingar hennes bästa vän och affärskompanjon har rymt till Goa och hon har precis blivit lämnad av sin pojkvän. Men när Lara umgås med Sadie händer det spännande och dekadenta saker, Sadie kanske till och med är lösningen på några av hennes problem? Kan två kvinnor från helt olika tider och dimensioner bli vänner, och till och med lära sig något om och av varandra?
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Jag tycker om Sophie Kinsellas böcker. Ska man läsa engelsk chick lit så är hon en av dom bästa tycker jag. Jag har läst alla fem böckerna som hittills har kommit ut på svenska i "Shopaholic"-serien. Och det här var den fjärde boken av dom fristående böckerna som hon har skrivit, och som jag också har läst alla av.

Den här boken var mycket lik dom tidigare böckerna. Lättläst, rolig och till och med lite rörande. Gillar man lättsam engelsk chick lit, så kan jag varmt rekommendera den här boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Damm.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Recensionsbok nummer 56 och 57.I dag kom det två recensionsböcker, båda två från Bokförlaget Ordfront.

"Den föraktade falukorven" av Karin Ahlborg

och

"Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist.

(Den sistnämnda ser jag MYCKET fram emot att läsa!) ;-DDagens Låt - 100422 - Gyllene Tider med "Flickan i Cole Porter-sång" - 1982.


Dagens Låt - 100422 - Gyllene Tider med "Flickan i Cole Porter-sång" - 1982.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 22 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte direkt till Farsta Centrum efter jobbet i dag. Sen gick jag direkt till Nordea där jag hade bokat en tid klockan halvtre.

 

Jag hade bokat en tid med min personliga bankman för jag behövde lite uppgifter och hjälp med min deklaration.

 

Vi satt sen även och pratade lite om pensionssparande och annat sparande och lite annat, så jag blev kvar i en timme och en kvart.

 

När jag var färdig på banken så gick jag till Hemköp och hämtade ut två bokpaket.

 

Köpte en ”Situation Stockholm”-tidning också.

 

När jag kom hem så åt jag middag.

 

Och sen så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 22 april 2010 – Jobbet.


I dag på jobbet så började jag också arbetsdagen med att sopa och moppa matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så var jag skalen med en annan kollega, och fixade grönsakerna. Och slutligen så var jag i diskrummet tillsammans med en tredje kollega, och där hade jag hand om diskplock och grovdisk.

 

Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Vår husmor var på kurs i dag. Men resten av arbetsstyrkan var på plats. Utom vår kollega som alltid är ledig på onsdagar, plus varannan torsdag, på grund av fackligt arbete.

 

Det var en mycket aktiv och hektisk dag i dag. Så det var stressigt att hinna med för oss två i diskrummet. Men det mesta gick ändå bra. Och ingenting speciellt hände.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 21 april 2010 – Kvällen.


Höll sen på och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma en stund, efter att Jenny hade åkt iväg. Och sen så satte jag mig med datorn en stund efter det.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Och Jimmy kom hem från jobbet vid halvniotiden.

 

Resten av kvällen läste jag i min bok: ”Flickan från tjugotalet” av Sophie Kinsella.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 21 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem, för hon hade en ledig dag i dag.

 

Vi åkte sen iväg direkt med bilen till IKEA i Kungens Kurva. Först så gick vi runt och tittade på lite allt möjligt. Sen plockade vi ihop det vi skulle ha. Och sen så gick vi och fikade.

 

(Här är en länk till en mobilbloggad bild från när vi fikar på IKEA. Texten försvann när jag sms:ade bilden…)

 

Jag handlade bara tre stycken dörrmattor till mig själv. Sen handlade jag en hel del annat, lite till jobbet, och även lite grejer till två kollegor på jobbet.

 

När vi kom hem till Farsta igen så åkte vi direkt till Centrum. Där var vi först på Plainer Hair Shop där jag beställde tid för klippning och slingning. Sen var vi på Systembolaget där Jenny handlade lite som hon skulle ha till kvällen. Efter det var vi på Body Shop där jag beställde tid för ”trådning” av ögonbryn och överläpp. Och slutligen så var vi på Hemköp och handlade matvaror.

 

Sen åkte vi hem, packade upp allt, och så åt vi middag.

 

Jenny gjorde sig sen i ordning, och när hon var klar så stack hon iväg mot tunnelbanan. Hon skulle möta upp med kompisar, och sen ut och festa i kväll.

 Dagens Låt - 100421 - Bonnie Tyler med "Total Eclipse of the Heart" - 1983.


Dagens Låt - 100421 - Bonnie Tyler med "Total Eclipse of the Heart" - 1983.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 21 april 2010 – Jobbet.


En helt vanlig dag på jobbet i dag. Först i matsalarna med städning. Sen i skalen med grönsakerna. Och sen i disken med diskplock och grovdisk.

 

Vi serverade soppa (paprikasoppa med pasta i), mjukt bröd och skivad ost. Och salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi. Enligt vår nya bemanning. Så det innebar ju då att det för oss saknades en tredjeman i diskrummet.


Men det mesta flöt ändå på bra. Även om det förstås var lite stressigt. Och ingenting speciellt hände i dag.

 

 


SMS-inlägg

201004212261 (MMS)


"Kör för alla!" - Vårterminen 2010 - 20/04.


I kväll på "Kör för alla!" tränade vi på alla dom nio låtarna som vi ska ha på konserten i Berwaldhallen den 23 maj:

- Viva La Vida

- I Gotta Feeling

- Shoreline

- Across the Universe

- Macarena

- Sånt är livet

- Snälla snälla

- Under ytan

- Tror på varann

Titta gärna in i kategorin: "Kör för alla!" för bilder, videos och information.Dagens Dagbok – Tisdagen den 20 april 2010 – Kvällen.


Tisdagskvällen tillbringades, precis som alla tisdagskvällar, i Filadelfiakyrkan tillsammans med cirka ettusen medlemmar i kören ”Kör för alla!”.

 

Resten av familjen var också borta på kvällen. Borzko var på fotboll, Jenny på personalfest, och Jimmy jobbade över.

 

 


Dagens Låt - 100420 - ItaloBrothers med "Stamp on the Ground" - 2009.


Dagens Låt - 100420 - ItaloBrothers med "Stamp on the Ground" - 2009.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 20 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Sen höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt även lite med datorn. Åt sen en mycket tidig middag. Och så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg till ”Kör för alla!”.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 20 april 2010 – Jobbet.


Även i dag så städade jag först matsalarna. Sen var jag i skalen. Och efter det så var jag i disken med diskplock och grovdisk.

 

Fulltalig personalstyrka, eller till och med en person extra, eftersom vi är det, en dag varannan vecka och två dagar varannan vecka, på grund av delad tjänst mellan två kollegor.

 

I dag serverade vi couscouspytt. Och salladsbuffén.

 

Satt i utvecklingssamtal i dag, med min husmor. Vi hade mycket att prata om, så det blev i nästan en och en halv timme. Givande var det i alla fall, tyckte jag.

 

 


Testar ett litet sms-inlägg från jobbet...

Testar ett litet sms-inlägg från jobbet. Nu har Blogg.se gjort om sin mobilbloggning. Så nu kan man skicka både sms och mms till bloggen. Och det är helt gratis. Funderar på om jag ska blogga lite mer från mobilen framöver. :-D


Dagens Dagbok – Måndagen den 19 april 2010 – Kvällen.


Kvällen tillbringades som vanligt till största delen i vardagsrumssoffan tillsammans med en bok. Började att läsa i en ny bok, och det blev ”Flickan från tjugotalet” av Sophie Kinsella. Varvade lite med stunder vid datorn också.


Två recensionsböcker utlästa.Två stycken recensionsböcker utlästa igen.

Men recensionsdatum är inte förrän i nästa vecka.

"Drömfabriken" av Maria Hamberg - Tisdagen den 27 april.

"Arseniktornet" av Anne B. Ragde - Onsdagen den 28 april.

Men jag kan ju i alla fall säga redan nu att båda böckerna var mycket bra! :-DDagens Dagbok – Måndagen den 19 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem.

 

Sen så tog Borzko bilen och så åkte han hem till sin mamma för att hälsa på.


Jag höll på med diverse hushållsbestyr här hemma. Och jag satt även på balkongen en stund i solen och läste i min bok.

 

Middag åt jag för mig själv vid fyratiden. Och efter det blev det hushållsbestyr en stund, och sen bokläsning igen.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 19 april 2010 – Jobbet.


Måndag igen och jobb igen förstås. Den här veckan så städar jag först matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så jobbar jag i skalen tillsammans med två kollegor. Och efter det så är jag i disken och har hand om diskplockningen och grovdisken.

 

Vi serverade kött- och grönsaksgryta i dag. Med kokt potatis till. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. ”Nya” personalstyrkan, som ju är en personal färre… Det mesta flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

 Dagens Låt - 100419 - Ted Gärdestad med "Sol, vind och vatten" - 1973 (1993).


Dagens Låt - 100419 - Ted Gärdestad med "Sol, vind och vatten" - 1973 (1993).


Veckans Vikt - Vecka 16 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 16 - 2010
19/04

59,5 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Kvar till målvikt: 2,5 kg

Test

201004192260 (MMS)

Test


Dagens Dagbok – Söndagen den 18 april 2010 – Kvällen.


Och kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön. Och den tillbringades med, också som nästan alltid, en bok.

 

Jag satt större delen av kvällen och läste i boken ”Arseniktornet” av Anne B. Ragde. Varvade lite med datorstunder ibland.

 

Borzko kom hem vid halvsjutiden från sitt extrajobb i dag. Efter middag och dusch så satt han också och läste i sin bok större delen av kvällen.

 

Jimmy satt på sitt rum framför datorn större delen av kvällen.

 

Och Jenny jobbade eftermiddags- och kvällspass.

 

Måndag i morgon igen…

 En lista var länge sen som jag gjorde! ;-)


Hittade den här listan i Spiderchicks blogg.

Blogg jag läser först: Min dotter Jennys blogg. Och som god tvåa min kollega Snurrans blogg.

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Kenza, StinaLee, Dessie, Paow.

Kändisblogg jag följer: Alex Schulmans pappablogg.

Mest kända bloggare jag sett IRL: Linda Rosing. Blondinbella.

Första bloggen jag började följa: Angelas blogg.

Bloggare jag beundrar och varför: Kan väl inte säga att jag direkt beundrar någon bloggare. Förutom min dotter förstås! ;-)

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Jag har hittills fått 55 stycken recensionsböcker, och fler är på väg. Och det är för att jag skriver mina bokrecensioner i bloggen. Och för att jag fick tips om att skriva till bokförlagen av en kär bloggvän.

Då hatar jag att blogga: När jag får elaka kommentarer.

Då älskar jag att blogga: När jag får många och snälla kommentarer.

Person som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet: Josefin (som tyvärr inte har någon blogg).

Nu utmanar jag följande (om ni vill):
Jenny, Snurran, Angela och alla andra som vill (länka gärna till er i kommentarsfältet).


Dagens Dagbok – Söndagen den 18 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.


Dagen började klockan halvåtta när min mobil larmade, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.


Borzko hade gått upp klockan halvsju och åkt iväg för att jobba extra i dag.


Fikade och läste lite nyheter i datorn. Och sen höll jag på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma en stund.


Klockan tio så vaknade både Jimmy och Jenny, och gick då upp. Vi åt sen frukost alla tre, fikade, och satt och pratade en stund.


Jag satte mig sen på en pall framför min franska balkong i vardagsrummet, och solade ansiktet i ungefär en timme.

(Bilden är från Internet, och inte på min balkong).

 Jenny stack iväg till jobbet för att jobba ett eftermiddags- och kvällspass.


Jag höll sen igen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Plockade bland annat undan alla vinterskor, stövlar och jackor. Och plockade fram tunnare skor och kläder.


Satte mig sen och läste. Jag läste först i boken ”Drömfabriken” av Maria Hamberg, och läste också ut den så småningom.
Sen så började jag i boken ”Arseniktornet” av Anne B. Ragde.

 Varvade med lite datorstunder och lite fortsatt grejande här hemma.


Vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Och en fika och en pratstund blev det också.


Återgick sen till bokläsandet.


Vädret under dagen var sol, moln, blåst, regn och snö… Riktigt aprilväder alltså. Förmiddagen var riktigt solig och fin. Eftermiddagen mest molnig, och det kom också en regnskur och även lite snö...
Dagens Låt - 100418 - Nomy med "Cocaine" - 2007.


Dagens Låt - 100418 - Nomy med "Cocaine" - 2007.


"Shutter Island" - 2010 - Film - Dvd"Shutter Island" - 2010 - Film - Dvd

"Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en genialisk kvinnlig massmörderska, som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott. Med en orkan i antågande går undersökningen undan. Men i takt med att stormen eskalerar, trappas även misstankarna och mysterierna, det ena mer förfärande än det andra, upp. Det antyds och ryktas om mörka konspirationer, tveksamma medicinska experiment, tankestyrning, hemliga avdelningar och till och med övernaturliga fenomen på fängelseön. I de mörka korridorerna på ett sjukhus plågat av dess ondsinta patienter och minst lika illvilliga läkarpersonal börjar Teddy ana att ju närmare sanningen han kommer, desto fler av sina egna djupgående och förkrossande rädslor måste han konfrontera. Han inser även att han kanske aldrig kommer att kunna lämna ön levande."

(Kopierat från Lovefilm)

Läste boken "Patient 67" (Shutter Island) av Dennis Lehane för ungefär ett och ett halvt år sen. Och det är den boken som den här filmen baserar sig på. (Här är länk till min recension av boken).

Filmen var väldigt lik boken. Och filmen var mycket bra. Leonardo DiCaprio var mycket bra i huvudrollen.

Det är en mysisk, spännande, och oförutsägbar film. Och jag kan verkligen rekommendera den.

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


"Körslaget" - Våren 2010 - 17/04.Och i kväll så var det Team Strömstedt som åkte ut.
Och enligt mig så var det rätt kör.
Vad tyckte ni?Dagens Dagbok – Lördagen den 17 april 2010 – Kvällen.


Både jag och Borzko satte oss sen i vardagsrumssoffan och läste i varsin bok. Jag läste i ”Drömfabriken” av Maria Hamberg.

 

Klockan åtta så satte vi sen igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Körslaget” i TV4. Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.

 

Efter att ”Körslaget” var slut, så satte vi igång en dvd-film. Och det blev filmen ”Shutter Island”. (Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg).

 "Clash of the Titans - 3D" - 2010 - Film - Bio"Clash of the Titans - 3D" - 2010 - Film - Bio

"Perseus, född av en gud men uppfostrad av människan, känner sig hjälplös i sin kamp för att rädda sin familj från Hades, den hämndlystna guden från underjorden. Med inget kvar att förlora anmäler sig Perseus som frivillig att leda ett farligt uppdrag för att förgöra Hades innan han kan ta kraft från Zeus och släppa fram helvetet på jorden. Han leder ett modigt gäng krigare mot en riskabel resa djupt in i den förbjudna världen. De slåss mot oheliga demoner och förskräckliga vildar, men Perseus kan bara vinna om han accepterar sin kraft som gud, utmanar sin bakgrund och skapar sitt eget öde."

(Kopierat från Lovefilm)

Gillade den här filmen. Mycket action, bra skådespelare, häftiga scener, coola specialeffekter, och roligt med 3D.

Jag tänkte både på "Avatar" och "Lord of the Rings" när jag såg filmen, men riktigt så bra var den absolut inte.

Rekommenderar filmen, men då på bio, och i 3D. Hemma i en teve gör den sig nog inte riktigt lika bra.

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 17 april 2010 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Jenny gjorde sig i ordning för att jobba. Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden.

 

Vid kvart över ett så åkte vi alla tre iväg i bilen. Först så åkte vi till Västberga och släppte av Jenny på jobbet, för hon skulle jobba ett eftermiddags- och kvällspass.

 

Sen så åkte Borzko och jag vidare till Heron City i Kungens Kurva. Vi hämtade först ut våra biljetter som jag hade beställt. Och sen tog vi en liten promenad runt omkring i ungefär en halvtimme, i väntan på att filmen skulle börja.

 

Filmen vi såg var ”Clash of the Titans” i 3D. (Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.)

 

Och så här ”snygg” var Borzko i sina 3D-glasögon!

 

 

På vägen hem så släppte jag av Borzko vid hans jobb, för han skulle hämta lastbilen inför i morgon när han ska köra ett extrapass.

 

När vi båda sen var hemma så åt vi middag, och en fika blev det också.

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 17 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen.


Lördagen började med att jag gick upp vid sjutiden. Borzko och Jimmy gick också upp då, och vi åt frukost och fikade tillsammans. Sen så skjutsade Borzko iväg Jimmy till hans jobb, för Jimmy skulle iväg på en konferens över dagen, och sen skulle dom få middag med dricka till kvällen, så han ville inte ha sin bil med sig.

 

Jag genomgick sen mina morgonbestyr. Och Borzko gjorde detsamma när han kom hem igen. Borzko stack sen iväg med bilen för att hämta sitt säsongskort till Hammarbymatcherna. Och efter det så skulle han åka direkt till Farstahallen för att träna.

 

Jag satte mig med datorn en stund och bloggade lite och läste nyheter. Efter det så höll jag på och fixade lite här hemma med diverse hushållsbestyr.

 

Vid tiotiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon åt frukost, vi fikade, och vi satt länge i köket och pratade. Sen gjorde hon sig i ordning för att hon sen senare skulle åka och jobba.

 

 


Dagens Låt - 100417 - Safri Duo med "Played A Live" - 2000.


Dagens Låt - 100417 - Safri Duo med "Played A Live" - 2000.


"Sherlock Holmes" - 2010 - Film - Dvd"Sherlock Holmes" - 2010 - Film - Dvd

"I ett dynamiskt nytt porträtt av Conan Doyles berömda karaktär "Sherlock Holmes" får vi följa Holmes och hans partner Watson på sitt senaste äventyr där de avslöjar sina färdigheter i att slåss lika dödligt som deras legendariska intellekt. Holmes kommer att slåss som aldrig förr för att ta fast en ny nemesis i en dödlig intrig som kan förstöra hela landet."

(Kopierat från Lovefilm)

En helt okej film, men inte mer. Tyckte tyvärr inte att den var lika bra som jag hade hört om den. Men som sagt, helt okej och sevärd var den i alla fall. Både action och komedi var det.

Betyg: 3 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Fredagen den 16 april 2010 – Kvällen.


Fredagskvällen blev lugn och skön och trevlig.

 

Först satt jag och läste i en ny bok: ”Drömfabriken” av Maria Hamberg.

 

Sen så tittade och lyssnade vi på: ”Så ska det låta” på SVT1.

 

Och sen så tittade vi på en dvd-film. Och då blev det den nya filmen: ”Sherlock Holmes”.

 

Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.

 Dagens Dagbok – Fredagen den 16 april 2010 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag. Veckostädningen hade han tagit hand om, även den här veckan. Han hade kaffe klart när jag kom hem, så det blev en fika och en pratstund då. Och så hade han köpt tulpaner till mig! :-DHöll sen på och plockade och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Satt lite med datorn också.


Sen så gick både Borzko och jag iväg en sväng till centrum. Jag skickade iväg boken till vinnaren i min tävling här i bloggen först.


Och sen så handlade vi lite matvaror också.


Fina blommor på vägen hem.När vi kom hem så åt vi middag tillsammans. Jimmy skulle jobba rätt så sent i dag, så vi väntade inte på honom. Och Jenny jobbar ända tills klockan elva.Dagens Låt - 100416 - Shinedown med "Simple Man" - 2003.


Dagens Låt - 100416 - Shinedown med "Simple Man" - 2003.


Dagens Dagbok – Fredagen den 16 april 2010 – Jobbet.


En helt vanlig dag på jobbet i dag också. Halva dagen i skalen, och halva dagen i lilla matsalen.

 

Vi serverade korv och mos i dag.

 

Allt flöt på hyfsat bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

 Min boktävling är nu över, och vinnaren är utsedd!Ja, nu är min boktävling över, och vinnaren är utsedd.

Det var sexton personer som var med och tävlade. Tack till er alla som var med!

Det var svårt att välja ut en vinnare. För jag tycker att ni ALLA hade bra motiveringar!

Men jag valde först en. Och sen bad jag att Jenny skulle hjälpa mig att välja, utan att jag sa vem jag hade valt. Och då valde hon samma!

Och vinnaren blev kommenterare nummer fem, en namne till min dotter, Jenny!

Så här var Jennys motivering:


Om jag vann boken skulle jag ge den till mamma som kämpar tappert mot sin lungcancer. Hon avverkar böcker i en rasande fart nu då hon är sjukskriven så jag tror att det skulle vara uppskattat med en ny bok.

Mvh. Jenny.


Så Jenny! Skriv ett mail till mig och lämna ditt fullständiga namn och din adress! Så skickar jag boken till dig så snart som möjligt! Och hälsa din mamma så mycket från mig!

Min mail-adress: [email protected]Recensionsbok nummer 54 och 55.


Två recensionsböcker kom det i dag, från två olika bokförlag.Romanen "Drömfabriken" av Maria Hamberg från Bokförlaget Ordfront med recensionsdatum 27 april.Romanen "Arseniktornet" av Anne B. Ragde från Bokförlaget Forum med recensionsdatum 28 april.Dagens Dagbok –Torsdagen den 15 april 2010 – Kvällen.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han hämtade bara upp mig då, och så åkte vi en sväng till centrum. Vi hämtade sen båda ut varsitt paket på Hemköp. Bokpaket till mig och någonting till Jimmys bil i hans paket.

 

När vi kom hem sen så åt vi middag. En fika och en pratstund blev det också.

 

Sen så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn.

 

Och jag satte mig uppe i vardagsrumssoffan, med min dator i knäet.

 

Borzko jobbade sent.

 

Och Jenny träffade kompisar efter jobbet.

 

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D

 "Babbeldrottningen i New York" (Queen of Babble in the Big City) av Meg Cabot - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Babbeldrottningen i New York" (Queen of Babble in the Big City) av Meg Cabot (2009) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Chick lit)

---------


"Lizzie Nichols har ett stort problem i livet: hon kan aldrig  hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Nu är hon i New York, lika bubblande charmig och optimistisk som alltid: det gäller bara att hitta ett jobb och en bostad så blir allt toppen!

Men hon måste kämpa sig igenom den ena förnedrande situationen efter den andra och får slutligen jobb som receptionist på en advokatbyrå. Inte precis hennes drömjobb (som är att öppna en vintagebutik för bröllopsklänningar) men det betalar i alla fall räkningarna. Fast hennes råd till blivande brudar att inte skriva på äktenskapsförorden underlättar inte precis hennes karriär. Kan hon aldrig lära sig att hålla munnen stängd!"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Jag läste Meg Cabots första bok för vuxna "Babbeldrottningen" för snart två år sen, och tyckte att det var en bra och underhållande bok i chick lit-genren. (Här är en länk till min recension av den). Tidigare så har ju hon skrivit mängder med ungdomsböcker.

Den här boken "Babbeldrottningen i New York" är en fristående fortsättning på den första. Och den var ungefär som den första boken också. Lättläst, lättsam och rolig.

Gillar man underhållande chick lit-böcker så kan jag varmt rekommendera båda böckerna. Och jag ser fram emot en tredje bok i serien.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok –Torsdagen den 15 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade med diverse hushållsbestyr en stund. Satt lite med datorn också. Och sen så satte jag mig också och läste ut min bok: ”Babbeldrottningen i New York” av Meg Cabot.


"Blodläge" av Johan Theorin - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Blodläge" av Johan Theorin (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Blodigt alvar.


"Öland och Alvaret är som ett slags scen. Jag ville ha en långsamhet och en landsbygdskänsla, ödslighet. Ingen ser det som sker. Det finns inga vittnen när man tar livet av någon."


Genom kalkstenen vid den öländska kusten löper blodläget, ett mörkrött stråk som man förr sades vara förstenat blod från en strid mellan trollen inne i berget och älvorna på alvaret.


Ovanför klippkanten vid det övergivna stenbrottet i byn Stenvik står nybyggda lyxvillor sida vid sida med stenhuggarnas små baracker.


Vid påsk, när snön smält, får flera av husen nya invånare som flyttar in och måste lära sig att komma överens. Men grannsämjan fungerar inte alltid som det är tänkt och svartsjuka och misstänksamhet börjar gro bakom husväggarna. Den här våren kommer flera personers liv att förändras för alltid.


På andra sidan byvägen har den 83-årige skepparen Gerlof Davidsson flyttat tillbaka till sin lilla stuga för att se flyttfåglarna anlända och njuta av vårsolen, kanske för sista gången. Men friden störs när han återfinner sin döda fru Ellas dagböcker.


Gerlof får ännu mer att fundera över när en förvirrad gammal man från fastlandet dyker upp på hans tomt och påstår att han är jagad, innan han ger sig av mot stenbrottet. Det korta mötet drar in Gerlof i en gåtfull historia där gamla synder verkar straffas av en okänd hämnare.


Blodläge är den tredje fristående spänningsromanen av Johan Theorin. Liksom föregångarna Skumtimmen och Nattfåk är det en berättelse om konflikter mellan gammalt och nytt, mellan öbor och fastlänningar, mellan traditioner och turism, och om hur nästan bortglömd folktro bryter in i det moderna samhället.


Johan Theorin är född 1963 och bosatt i Göteborg. Hans debutroman Skumtimmen blev en omedelbar kritiker- och läsarframgång och utnämndes 2007 till Årets bästa kriminalromandebut. Uppföljaren Nattfåk blev 2008 års bästa Nordiska deckare. Blodläge är den tredje boken i Johan Theorins planerade kvartett med Öland som spelplats."

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Jag tyckte mycket om Johan Theorins första bok "Skumtimmen". (Här är länk till min recension på den).

Och jag tyckte ännu mera om Johan Theorins andra bok "Nattfåk". (Här är länk till min recension på den).

Och jag tyckte faktiskt att den här tredje boken "Blodläge" till och med var ännu bättre!

Jag gillar verkligen Johan Theorins sätt att skriva. Det är liksom en blandning av deckare, roman och relationsdrama. Och det är också en blandning av gammal folktro och modernt.

Fina personporträtt har han också, speciellt av gamla människor. Och trots att boken är lättläst, så räcker den ändå länge.

Jag kan verkligen rekommendera boken till alla. Men läs helst alla tre, och i rätt ordning.

Och jag ser redan fram emot bok nummer fyra i serien.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  

(Och till er andra som får recensionsexemplar av den här boken, så vill jag bara säga att jag har fått okej av Charlotte på Wahlström & Widstrand att både lotta ut min extrabok av Blodläge och att lägga ut recensionen i dag, den 15 april. För den börjar ju att säljas i dag, både på Adlibris och Bokus.)Dagens Låt - 100415 - Donkeyboy med "Ambitions" - 2010.


Dagens Låt - 100415 - Donkeyboy med "Ambitions" - 2010.


Dagens Dagbok –Torsdagen den 15 april 2010 – Jobbet.


En helt vanlig dag på jobbet i dag också. Jag hade samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan. Och vi serverade makaronipudding i dag.Dagens Dagbok – Onsdagen den 14 april 2010 – Kvällen.


Satt kvar på balkongen i eftermiddagssolen, med datorn och boken, fram till strax före sju, då solen försvann bakom huset framför.

 

Höll sen på och fixade lite med diverse hushållsbestyr här hemma en stund.

 

Sen så satte jag mig i vardagsrumssoffan och läste i min bok: ”Babbeldrottningen i New York” av Meg Cabot. Och varvade lite med datorstunder förstås också.

 En dag kvar på min tävling!En dag kvar på min tävling!

Klockan sju på torsdag kväll är sista chansen!

Var med och tävla!

14 tävlande hittills nu när det är ett dygn kvar!

Här är länk till inlägget!


MMS från Jenny."Glaaaad Våååår!!!"

"Du får den här när jag kommer hem!"

(MMS från Jenny)"Judaskyssen" (Judaskysset) av Anna Grue - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Judaskyssen" (Judaskysset) av Anna Grue (2010) (Genre: Dansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman.)

---------


"Innerst inne anade konstläraren Ursula Olesen hela tiden att det var för bra för att vara sant: den snygge Jakob kunde omöjligt hysa äkta känslor för henne. Men efter ett halvår i lyckorus vågade hon börja tro på kärleken. De tillbringade natt som dag tillsammans och målade upp storslagna planer för sin gemensamma framtid.

Så en dag var Jakob borta. Spårlöst försvunnen. Hennes bankkonton var tömda. I ren förtvivlan försöker Ursula ta sitt liv. Men verkligheten tvingar henne tillbaka, nu krävs handlingskraft. En medelålders kvinna vill dock kontakta polisen och anmäla en solochvårare, det känns förödmjukande, för naivt. I stället kontaktar Ursula en elevs pappa, Dan Sommerdahl, med hans hjälp vill hon spåra Jakob och få tillbaka det han stulit. Diskret.

Vem är egentligen Jakob Heurlin? Kvinnor över hela landet vittnar om samma sak, en ung man som har lyckats lura av dem enorma summor. Hur finner han sina offer och vad är det som driver honom? Dan Sommerdahl förstår att den till synes banala historien har många mörka sidor och det är inte helt ofarligt att jobba sig in mot dess kärna. . .
"

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Det här tror jag faktiskt var den första danska bok som jag har läst. Jag kommer inte ihåg just nu i alla fall att jag har läst någon dansk roman förut.

Men jag gör det gärna igen, läser danska romaner alltså, och gärna en bok till av Anna Grue. För det här var en riktigt bra kriminalroman.

Den var lite annorlunda, handlade om en sol-och-vårare, och om en ofrivillig privatdetektiv.

Boken var lättläst, fängslande, spännande, och välskriven. Och jag kan helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Piratförlaget.

Här har jag
skrivit om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 100414 - Pugh Rogefeldt med "Vandrar i ett regn" - 1975.


Dagens Låt - 100414 - Pugh Rogefeldt med "Vandrar i ett regn" - 1975.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 14 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter mötet på jobbet. Gick direkt och satte mig på balkongen för att njuta av eftermiddagssolen.

 

Jimmy kom hem vid fyratiden. Vi åt då middag tillsammans.

 

Sen så gick jag återigen upp och satte mig på balkongen, tillsammans med datorn och boken.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 14 april 2010 – Jobbet.


Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Sen var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen som försteman.

 

Vi serverade fiskgratäng (sejfilé i tomatsås) i dag, med kokt potatis till. Hade även några bleck med ris som vi serverade som rest. Och så hade vi förstås vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Vår ”nya” fulltaliga personalstyrka alltså, som innebär en personal färre. Det mesta flöt på bra, även om det var stressigt, som alltid numera.

 

Dagen avslutades med ett personalmöte. Vi satt alla nio och pratade om hur vi ska lägga upp arbetet på bästa sätt nu när det hela tiden kommer att fattas en person.

 

Mötet gick bra. Vi hade bra diskussioner och alla kom med synpunkter. Och vi fick ihop ett schema som vi ska pröva en tid och sen utvärdera.


Snurran skriver säkert mer och bättre om mötet. Kolla gärna in hennes blogg.

 

 


"Kör för alla!" - Vårterminen 2010 - 13/04.I kväll tränade vi på: "Shoreline", "I gotta feeling", "Macarena", "Under ytan", "Tro på varann", "Snälla, snälla", och "Viva la Vida".

Vi hade också två olika team som filmade oss i dag. Först var det någon Mediaskola som filmade oss, och det kommer sen att ligga på Internet.

Sen så var SVT där och filmade till en programserie som heter "Doktor Åsa". Inslaget kommer att visas till hösten. (Här är en länk till programmet på SVT:s hemsida).

Och här är Doktor Åsa själv, som stod strax bredvid min syster och mig på första raden.I dag fick jag fina blommor av Borzko! <3


Dagens Låt - 100413 - Per Gessle med "Här kommer alla känslorna på en och samma gång" - 2003.


Dagens Låt - 100413 - Per Gessle med "Här kommer alla känslorna på en och samma gång" - 2003.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 13 april 2010 – Kvällen.


Kvällen tillbringades i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan med ”Kör för alla!”

 

Kom hem vid halvniotiden, och resten av kvällen tillbringades med datorn och en ny bok: ”Babbeldrottningen i New York” av Meg Cabot.

 

 


Ni missar väl inte min tävling?!?Ni missar väl inte min tävling?!?

Här är länk till inlägget."I en familj finns inga fiender" av Viktoria Myrén - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "I en familj finns inga fiender" av Viktoria Myrén (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman.)

---------


"En dag går det inte längre. Vaknätter, barnskrik och kärnfamiljens ensamhet har ätit sig in under Maries hud. Det finns bara en utväg, innan hon skadar någon: Att sätta sig i bilen och köra iväg. Inte se tillbaka på Johan och barnen som står kvar på gårdsplanen, utan bara köra. Lämna dem.

Marie flyr till gården hon ärvt efter sin mormor för att vila, försöka förstå vad som gick snett och bli kvitt den där känslan av att bara vilja slå. Men till gården förirrar sig snart en annan kvinna. En kvinna som ser henne, men som kräver kärlek och lojalitet i gengäld. Och så dyker Maries mamma upp, och med henne oönskade minnen från barndomen.

I en familj finns inga fiender är en roman om fyra generationer kvinnor, om vad som går i arv utan att man vill det. Det handlar om gränslös kärlek som ändå inte räcker till, och om attraktion och förälskelse.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Den här boken tyckte jag mycket bra om. En väldigt känslosam bok, om trassliga relationer och skammen att inte orka med sina barn. Boken var lättläst och gick snabbt att läsa ut. Men den fascinerade hela tiden, och var spännande. Man kände verkligen med huvudpersonen i boken. Jag kan helt klart rekommendera den. Och jag ser fram emot fler böcker av denna debuterande författare.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Ordfront.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Tisdagen den 13 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också.

 

Åt sen en mycket tidig middag, och gjorde mig i ordning för att åka in till stan och gå på ”Kör för alla!”.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 13 april 2010 – Jobbet.


Jobb förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först halva dagen i skalen, och sen andra halvan av dagen i lilla matsalen.

 

Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag.

 

Lite lugnare än i går vad det. Och det beror på att vi alltid på tisdagar, och varannan torsdag, är en personal mer. Det beror på att en kollega jobbar tre dagar i veckan och är ledig två dagar i veckan, och en annan kollega jobbar hos oss tre eller fyra dagar i veckan och så jobbar hon fackligt en eller två dagar i veckan. Och då blir det så att alla tisdagar och varannan torsdag så blir vi en personal extra.

 

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 12 april 2010 – Kvällen.


Satt sen kvar på balkongen till framåt halvsjutiden då solen försvann, och jag flyttade då in till vardagsrummet istället.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Efter att han hade ätit middag, duschat och gjort sig i ordning, så satte han sig också uppe i vardagsrummet och läste.

 

Jimmy satt mest framför datorn på sitt rum som vanligt.

 

Och Jenny jobbade ett eftermiddags- och kvällspass.

 

Läste mest i min bok under kvällen. Och varvade lite med datorstunder.

 Ångrade mig! Boktävlingen är NU istället! ;-DJa, jag ångrade mig! Varför vänta ända tills på torsdag, när vi kan starta tävlingen i dag istället! ;-)

Boken ni kan vinna är "Blodläge" av Johan Theorin. Det är den fristående uppföljaren till "Skumtimmen" och "Nattfåk".

"Blodläge" är mycket, mycket bra, och kommer att få 4,5 i betyg av mig i min recension som kommer på torsdag den 15 april.

Boken kommer från Bokförlaget Wahlström & Widstrand, är inbunden, släpps på torsdag den 15 april, och kostar 179:- kronor på Adlibris och Bokus.

(Här har jag skrivit om boktävlingen tidigare).

Och det enda som du behöver göra för att vara med och tävla, det är att berätta varför just DU ska vinna boken.

Skriv i kommentarerna i det här inlägget varför just DU ska få boken av mig. Och så väljer jag ut en av er, om tre dagar, på torsdag kväll den 15 april, vid sjutiden.

Kom igen nu! Var med och tävla om den mycket bra boken! Varför ska jag ge den just till DIG!?! ;-DDagens Dagbok – Måndagen den 12 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Först höll jag på och plockade och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma en stund.

 

Sen så satte jag mig en stund på balkongen, i lä, i strålande sol, och läste i en ny bok: ”I en familj finns inga fiender” av Viktoria Myrén.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi middag, tog en fika, och hade en pratstund tillsammans.


Sen så satte jag mig på balkongen och läste en stund igen.

 

 


Tävling (på Torsdag!) NU!! ;-D (UPPDATERAD!)Ja, på torsdag NU ska alla ni som är bokintresserade kolla in här i bloggen! För NU kommer jag att ha en tävling, med en bok som pris.

När jag fick "Blodläge" av Johan Theorin som recensionsbok från Bokförlaget Wahlström & Widstrand i fredags, så fick jag två stycken böcker av misstag.

Efter mailkontakt med Wahlström & Widstrand så sa dom att jag slipper att skicka tillbaka den ena boken, utan jag kunde få lotta eller tävla ut den här i min blogg.

på torsdag den 15 april, dagen då boken släpps, och dagen då jag lägger ut min recension på boken, NU så kommer det att finnas en tävling här i bloggen. Så titta gärna in här NU, ni som är intresserade av den. Och jag kan säga att boken var mycket, mycket bra!Dagens Låt - 100412 - Steve Miller Band med "The Joker" - 1973.


Dagens Låt - 100412 - Steve Miller Band med "The Joker" - 1973.


Dagens Dagbok – Måndagen den 12 april 2010 – Jobbet.


Måndag igen och jobb igen förstås. Och nu är påsklovet över och alla barn tillbaka i skolan igen.

 

Och från och med i dag så är vi ju också en personal färre… En av kollegerna, som bara hade en tidsbegränsad anställning, fick inte den förlängd längre. Skolan har ju dålig budget, så hon fick tyvärr gå.

 

Mest synd om henne förstås. Men också synd om oss andra, som nu hela tiden kommer att få gå med en man kort…

 

Den här veckan så är jag den första halvan av dagen i skalen, där jag fixar i ordning grönsakerna tillsammans med några kollegor.


Sen den andra halvan av dagen är jag i lilla matsalen och jobbar som försteman.

 

Vi serverade kycklinggryta med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi, om man nu bortser från att vi som sagt var hela tiden kommer att ha personalbrist på en person.

 

Det mesta flöt på bra i dag. Och ingenting speciellt hände. Men stressigt blev det förstås för oss alla i arbetsgruppen på grund av förändringen.

 

Min kollega Snurran i bloggen Filijokus Funderingar skrev bra om dagens jobb i dag...

 

 


Veckans Vikt - Vecka 15 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 15 - 2010
12/04

60,0 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Kvar till målvikt: 3,0 kg

Två recensionsböcker utlästa.Två recensionsböcker är utlästa, med lite senare första recensionsdatum.

"Judaskyssen" av Anna Grue kommer onsdagen den 14 april.

"Blodläge" av Johan Theorin kommer torsdagen den 29 april 15 april.

Båda böckerna var kriminalromaner. Och båda var mycket bra. Speciellt "Blodläge"!Dagens Dagbok – Söndagen den 11 april 2010 – Kvällen.


Jag satt kvar på balkongen en stund till. Först med min bok: ”Blodläge” av Johan Theorin. Och när jag hade läst ut den så satt jag med datorn i knäet en stund.

 

När solen försvann så blev det kallt, och jag gick in direkt, och satte mig i vardagsrummet istället.

 

Satte igång en dvd-film, och det blev filmen: ”My Sister’s Keeper”. (Recension i separat inlägg som vanligt).

 

Efter att filmen var slut så satte jag mig med datorn igen.

 

Borzko kom hem vid halvniotiden från sin mamma. Och då satte han sig och läste i sin bok.

 

Jimmy satt på sitt rum framför datorn större delen av kvällen.

 

Och Jenny jobbade eftermiddags- och kvällspass.

 "My Sister's Keeper" - 2009 - Film - Dvd"My Sister's Keeper" - 2009 - Film - Dvd

"11-åriga Anna Fitzgerald föddes för att vara donator till sin leukemidrabbade äldre syster, men kräver till slut rätten att bestämma över sin egen kropp. Hennes kamp för frihet att välja kanske splittrar familjen eller, är det första steget mot verklig tillgivenhet, värdighet och vad det betyder att vara en familj. Nick Cassavetes, regissören till "Dagboken" och "John Q", visar återigen sin känsla för berättelser om djupa mänskliga relationer i denna inspirerande film om en kärleksfull familj - utmanad och förenad - av ett barns sjukdom."

(Kopierat från Lovefilm)

Filmen "My Sister's Keeper" är gjord efter boken med samma namn ("Allt för min syster"), skriven av Jodi Picoult. Jag läste boken för lite drygt ett år sen, och tyckte att den var mycket, mycket bra. Den fick 4,5 i betyg av mig, och jag grät massor när jag läste den.
(Här är en länk till min recension på boken).


Filmen var också väldigt bra, dock inte lika bra som boken. (Men boken är väl nästan alltid bättre!?!) Men filmen var också mycket bra, och oerhört gripande. Och det blev en hel del tårar... Mycket starka skådespelarinsatser också. Det enda som var dåligt med filmen, det var att slutet inte var likadant som boken... Och det tyckte jag var mycket störande och väldigt konstigt att dom har gjort det så.

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Söndagen den 11 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.


Dagen började klockan halvåtta i morse också, med att min mobil larmade. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det lite nyhetsläsning i datorn och kaffe under tiden.

 

Borzko gick upp klockan nio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr så åt vi frukost tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag.

 

Vädret här på förmiddagen var grått, mulet, mörkt, blåsigt, och bara cirka tre grader.

 

Jag höll på med diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Och sen så satte jag mig med datorn i knäet.

 

Höll på och fixade i ordning mina tre statistikinlägg över lästa böcker under det första kvartalet i år. Det tog ganska så lång tid, men jag tycker det är värt tiden, för det är kul att ha den statistiken.

 

Vid elvatiden så vaknade Jenny och gick då upp. Hon åt då frukost och jag tog en fika och en pratstund med henne. Sen gjorde hon sig i ordning för att åka och jobba ett eftermiddagspass.


Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. En fika och en pratstund blev det med honom också då.

 

Jenny stack iväg vid strax före ett, mot jobbet.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då blev det lite lunch för oss båda, och en fika och en pratstund då också.

 

Vädret blev bättre på eftermiddagen. Fortfarande ganska kall luft, och rätt så blåsigt, men en strålande sol. Funderade på en promenad, men valde balkongen istället.

 

Så jag satte mig i lä på vår övre balkong i strålande sol. Läste i min bok ”Blodläge” av Johan Theorin.

 

Vid tretiden så stack Borzko iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jimmy och jag åt middag vid fyratiden.

 

Fortsatte sen att sitta på balkongen och läsa, och jag läste också ut min bok så småningom.

 Dagens Låt - 100411 - Alan Parsons Project med "Winding Me Up" - 1978.


Dagens Låt - 100411 - Alan Parsons Project med "Winding Me Up" - 1978.


Nu kommer det tre låååånga statistikinlägg! ;-D


Ja, ni som inte är intresserade av mina statistikinlägg får scrolla en hel del nu. ;-D För här under kommer det tre långa statistikinlägg över min bokläsning under dom tre första månaderna i år.

Jag hittade ett statistikinlägg i bloggen "Boktokig" som jag tyckte om, så nu har jag gjort liknande över min läsning.

Fortsättningsvis så kommer dom här statistikinläggen komma efter varje månads läsning.Lästa böcker – Mars – 2010 – 20 stycken


Lästa böcker – Mars – 2010 – 20 stycken

 

Anne Holt – ”Frukta inte” – 4 – Kriminalroman – Norge – Kvinna – 2010 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Unni Lindell & Fredrik Skavlan – ”Mystiska Milla och Vintercirkusen” – 3 – Barnbok – Norge – Kvinna/Man – 2010 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Viveca Sten – ”I grunden utan skuld” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2010 – Forum – Recensionsbok

 

Pontus Wikner – ”Löparen” – 3,5 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Gassy – Recensionsbok

 

Täppas Fogelberg - ”Trött, fet & 50” – 3,5 – Roman – Sverige – Man – 2008 – Lind & Co – Recensionsbok

 

Miika Nousiainen – ”Hallonbåtsflyktingen” – 3,5 – Roman – Finland – Man – 2009 – Brombergs – Recensionsbok

 

Eli Levén – ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats” - 2,5 – Roman – Sverige – Man – 2010 – Norstedts – Recensionsbok

 

Täppas Fogelberg – ”Kärlek mellan frysdisken och hundmaten” – 3,5 – Krönikor – Sverige – Man – 2010 – Lind & Co – Recensionsbok

 

Carin Gerhardsen – ”Vyssan lull” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2010 – Ordfront – Recensionsdag

 

Emre Güngör & Nima Dervish – ”Varför mördar man sin dotter?” – 3,5 – Dokumentär – Sverige – Man/Man – 2009 – Norstedts – Recensionsbok

 

Mikael Nyqvist – ”När barnet lagt sig” - 3,5 – Biografi – Sverige – Man – 2009 – Norstedts – Recensionsbok

 

Hillevi Wahl – ”Hungerflickan” – 4,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Norstedts – Recensionsbok

 

Johan Kling – ”Människor utan betydelse” – 3 – Roman – Sverige – Man – 2009 – Norstedts – Recensionsbok

 

Pia Ingström – ”Inte utan min mamma” – 2,5 – Biografi – Sverige – Kvinna – 2010 – Norstedts – Recensionsbok

 

Ola Klippvik – ”Hotellet” – 1,5 – Roman – Sverige – Man – 2010 – Natur & Kultur – Recensionsbok

 

Ann Rosman – ”Fyrmästarens dotter” – 3,5 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2009 – Damm Förlag – Recensionsbok

 

Danny Wattin – ”Ursäkta, din själ dog nyss” – 2,5 – Roman – Sverige – Man – 2009 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Varg Gyllander – ”Bara betydelsefulla dör” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Bra Böcker – Recensionsbok

 

Siegfried Lenz – ”En tyst minut” – 4 – Roman – Tyskland – Man – 2010 – Thorén & Lindskog – Recensionsbok

 

Katarina Kieri & Per Nilsson – ”I det här trädet” – 3,5 – Ungdomsbok – Sverige – Kvinna/Man – 2010 – Rabén & Sjögren – Recensionsbok

 

Summa:

20

 

Snitt per vecka:

5

 

Betyg:

4,5: 1

4,0: 5

3,5: 8

3,0: 2

2,5: 3

2,0: 0

1,5: 1

 

Kategorier:

Romaner: 8

Kriminalromaner: 6

Biografier: 2

Ungdomsbok: 1

Barnbok: 1

Krönikor: 1

Dokumentär: 1

 

Land:

Sverige: 16

Norge: 2

Finland: 1

Tyskland: 1

 

Kön:

Män: 11

Kvinnor: 6

Kvinna/Man: 2

Man/Man: 1

 

Utgivningsår:

2010: 13

2009: 6

2008: 1

 

Bokförlag:

Norstedts: 6

Piratförlaget: 3

Lind & Co: 2

Damm Förlag: 1

Bra Böcker: 1

Forum: 1

Rabén & Sjögren: 1

Libris: 1

Gassy: 1

Brombergs: 1

Ordfront: 1

Thorén & Lindskog: 1

 

Recensionsböcker:

Fått från förlagen: 20

Köpt själv: 0

 

Månadens bästa böcker:

”Hungerflickan” av Hillevi Wahl

”Vyssan lull” av Carin Gerhardsen

”I grunden utan skuld” av Viveca Sten

 

 


Lästa böcker - Februari – 2010 – 11 stycken


Lästa böcker - Februari – 2010 – 11 stycken

 

Andrew Taylor – ”Det blödande hjärtat” – 3 – Kriminalroman – England – Man – 2009 – Forum – Recensionsbok

 

Katarina von Bredow – ”Bara inte du” – 3 – Ungdomsbok – Sverige – Kvinna – 2009 – Rabén & Sjögren – Köpt

 

Danny Wattin – ”Vi ses i öknen” – 3 – Roman – Sverige – Man – 2007 – Piratförlaget – Köpt

 

Marie Hermanson – ”Värddjuret” – 4 – Roman – Sverige – Kvinna – 1995 – Albert Bonniers – Köpt

 

Jens Lapidus – ”Aldrig fucka upp” – 3 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2008 – Wahlström & Widstrand – Köpt

 

Caroline Engvall – ”Tatuering” – 4 – Fakta – Sverige – Kvinna – 2009 – Kalla Kulor – Recensionsbok

 

Åsa Hellberg – ”Casanovas kvinna” – 3,5 – Biografi – Sverige – Kvinna – 2009 – Kalla Kulor – Recensionsbok

 

Jeff Abbott – ”Panik” – 3 – Kriminalroman – USA – Man – 2008 – Damm Förlag – Köpt

 

Dan Buthler & Dag Öhrlund – ”En nästan vanlig man” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2008 – Damm Förlag – Köpt

 

Moa Herngren – ”Jag ska bara fixa en grej i köket” – 4,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Wahlström & Widstrand – Recensionsbok

 

Christoffer Carlsson – ”Fallet Vincent Franke” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Summa:

11

 

Snitt per vecka:

2,75

 

Betyg:

4,5: 1

4,0: 4

3,5: 1

3,0: 5

 

Kategorier:

Kriminalromaner: 5

Romaner: 3

Ungdomsbok: 1

Biografier: 1

Fakta: 1

 

Land:

Sverige: 9

England: 1

USA: 1

 

Kön:

Kvinnor: 5

Män: 5

Man/Man: 1

 

Utgivningsår:

2010: 2

2009: 4

2008: 3

2007: 1

1995: 1

 

Bokförlag:

Wahlström & Widstrand: 2

Kalla Kulor: 2

Damm Förlag: 2

Piratförlaget: 2

Albert Bonniers: 1

Forum: 1

Rabén & Sjögren: 1

 

Recensionsböcker:

Köpt själv: 6

Fått från förlagen: 5

 

Månadens bästa böcker:

”Jag ska bara fixa en grej i köket” av Moa Herngren

”Fallet Vincent Franke” av Christoffer Carlsson

”En nästan vanlig man” av Dan Buthler & Dag Öhrlund

 

 


Lästa böcker - Januari – 2010 – 19 stycken


Lästa böcker - Januari – 2010 – 19 stycken

 

Marika King – ”Supernova” – 3 – Roman – Sverige – Kvinna – 2009 – Norstedts – Köpt

 

Hanna Hellquist – ”Karlstad zoologiska” – 3,5 – Biografi – Sverige – Kvinna – 2009 – Albert Bonniers – Köpt

 

Martin Svensson – ”Din heder” – 3,5 – Roman – Sverige – Man – 2009 – Lind & Co – Köpt

 

Margaretha Sturesson – ”Om det så skulle kosta mig livet” – 2,5 – Biografi – Sverige – Kvinna – 2009 – Libris – Köpt

 

Marianne Cederwall – ”Svinhugg” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2009 – Natur & Kultur – Köpt

 

Kristina Ohlsson – ”Askungar” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2009 – Piratförlaget – Köpt

 

Birgitta Andersson – ”Blondie” – 3,5 – Biografi – Sverige – Kvinna – 2010 – Lind & Co – Recensionsbok

 

Henrik Fexeus – ”Alla får ligga” – 2,5 – Humor – Sverige – Man – 2009 - Forum – Recensionsbok

 

Håkan Östlundh – ”Jag ska fånga en ängel” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Forum – Recensionsbok

 

Katarina Wennstam – ”Alfahannen” – 4 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Albert Bonniers – Recensionsbok

 

Carolina Gynning – ”Ego woman” – 2,5 – Biografi – Sverige – Kvinna – 2009 – Tivoli – Köpt

 

Denise Rudberg & Daniel Möllberg – ”Malin och Henrik” – 3,5 – Roman – Sverige – Kvinna/Man – 2009 – Albert Bonniers – Köpt


Marianne Cederwall – ”Svartvintern” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2010 – Natur & Kultur – Recensionsbok

 

Johanne Hildebrandt – ”Älskade krig” – 4 – Roman – Sverige – Kvinna – 2008 – Natur & Kultur – Recensionsbok

 

Johanne Hildebrandt – ”Förbannade fred” – 4 – Roman – Sverige – Kvinna – 2009 – Natur & Kultur – Recensionsbok

 

Pernilla Glaser – ”40 minus” – 3 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Albert Bonniers – Recensionsbok

 

Mattias Ronge – ”Tittaren” – 3 – Roman – Sverige – Man – 2010 – Ordfront – Recensionsbok

 

Susanna Alakoski – ”Håpas du trifs bra i fengelset” – 3 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Albert Bonniers – Recensionsbok

 

Liza Marklund & James Patterson – ”Postcard Killers” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna/Man – 2010 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Summa:

19

 

Snitt per vecka:

4,75

 

Betyg:

4,0: 8

3,5: 4

3,0: 4

2,5: 3

 

Kategorier:

Romaner: 9

Kriminalromaner: 5

Biografier: 4

Humor: 1

 

Land:

Sverige: 19

 

Kön:

Kvinnor: 13

Män: 4

Kvinna/Man: 2

 

Utgivningsår:

2010: 8

2009: 10

2008: 1

 

Bokförlag:

Albert Bonniers: 5

Natur & Kultur: 4

Piratförlaget: 2

Lind & Co: 2

Forum: 2

Norstedts: 1

Libris: 1

Ordfront: 1

Tivoli: 1

 

Recensionsböcker:

Fått från förlagen: 11

Köpt själv: 8

 

Månadens bästa böcker:

”Alfahannen” av Katarina Wennstam

”Jag ska fånga en ängel” av Håkan Östlundh

 

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 10 april 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Satte mig sen och började att läsa i en ny bok igen. Och det blev boken: ”Blodläge” av Johan Theorin.

 

Vid fyratiden så åt jag, Borzko, och Jimmy middag. En fika och en pratstund blev det också.


Efter det så återgick jag till min bok, Borzko till sin bok, och Jimmy till sin dator.

 

Vid sjutiden så kom Jenny hem från jobbet.

 

Sen vid åttatiden så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Körslaget”. Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.

 

Efter att ”Körslaget” var slut, så hade vi egentligen tänkt oss att se en dvd-film. Men ingen av oss kände riktigt för det i kväll.

 

Borzko gick in i sovrummet och tittade på fotbollsmatchen ”El Clasico”. Jimmy satt framför datorn på sitt rum.

 

Jenny och jag satt kvar i vardagsrummet och tittade och lyssnade på tre stycken inspelade avsnitt av ”Så ska det låta”. Ett från den 26 mars med Timo Räisänen, Måns Jälevik, Tess Merkel och Lina Hedlund. Ett från den 2 april med Rickard Olsson, Lotta Engberg, Sarah Dawn Finer och Patrik Lundström. Och slutligen ett från i går kväll med Peter Magnusson, Pernilla Wahlgren, Petra Mede och Tommy Körberg.

 

 


"Körslaget" - Våren 2010 - 10/04.I veckans "Körslaget" så var det Team Mojje som åkte ut. Det var väl helt okej för mig, även om jag hellre hade sett att Team Strömstedt hade åkt ut.

Absolut bäst i kväll, och helt outstanding, tyckte jag att Team Picasso var. Och näst bäst var Team Rongedal tyckte jag.

Vad tyckte ni?


Tyvärr hittade jag inte "They don't care about us" med Team Picasso, som dom gjorde så otroligt bra i kväll. Så ni får originalet med Michael Jackson istället.


Dagens Dagbok – Lördagen den 10 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Min mobil larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Borzko gick upp först klockan halvsex, och så skjutsade han Jenny till jobbet, för hon började klockan sex. Sen så kom han hem och gick och la sig och sov igen. Och sen gick han upp för andra gången klockan nio.

 

Vi åt frukost tillsammans, och sen så stack Borzko iväg till Farstahallen för att träna.

 

Tråkigt väder ute, med duggregn och blåst, så jag avstod promenad i dag.

 

Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma, och jag satt också lite med datorn.

 

Och så läste jag förstås. Läste ut boken ”Fyra dagar i mars” av Jens Christian Gröndahl. Började på och läste sen också ut boken ”Cirkus 50” av Charlotta von Zweigbergk.

 

Jimmy vaknade och gick upp klockan tolv. Han åt då frukost och jag åt lite lätt lunch. När han sen hade duschat och gjort sig i ordning, så åkte vi iväg i bilen.

 

Vi åkte till Media Markt i Heron City i Kungens Kurva. Där köpte jag mig två stycken radioapparater, en till badrummet och en till grönsaksberedningsrummet på jobbet.

 

(Se separat inlägg med bilder på radion.)

 

När vi kom hem igen så hade Borzko kommit hem från gymmet.

 

Jag satte mig sen vid datorn en stund. Borzko satt och läste i sin bok. Och Jimmy satte sig framför datorn.

 Dagens Shopping - 100410 - Radio, två stycken, á 600:-, MediaMarkt.Två stycken radioapparater från MediaMarkt, för sexhundra kronor styck.

En ska stå i badrummet här hemma.

Och en ska jag ha i "skalen" på jobbet."Cirkus 50" av Charlotta von Zweigbergk - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Cirkus 50" av Charlotta von Zweigbergk (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Krönikor.)

---------


"Visst kan du ha det bra trots att du är cirkus femtio. Nej, fel. Du kan ha det extra bra för att du är cirkus femtio. Den här boken vänder sig inte till dig som vill verka yngre än vad du är, den vänder sig till dig som vill njuta av din rätta ålder.

Cirkus femtio är en guldålder, det är bara att njuta av alla fördelar. Vad sägs om bättre ekonomi, stabilare relationer, starkare självförtroende - inom de flesta områden lyser en skimrande guldkant, det är bara att ta för dig! Sluta gnäll om dina rynkor och skrik ÄNTLIGEN i stället!

I en tid när tidningarna matar oss av bilder på femtioåringar som försöker vara tjugoåtta målar Charlotta von Zweigbergk upp det smarta och sköna alternativet: att njuta av det du är i stället för det du en gång kanske var!

Cirkus 50 är boken för dig som vill leva och må bra här och nu. Häng med Cirkusen du också!
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

En väldigt tunn bok, bara sextio sidor. Men den var bra skriven. Både rolig och tankväckande. Men jag tror nog att boken är bäst för oss som är i femtioårsåldern. Så till alla dom kan jag rekommendera boken, även om jag kanske tycker att den är lite väl tunn i förhållande till priset.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Kalla Kulor.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 100410 - Van Morrison med "Brown Eyed Girl" - 1967.


Dagens Låt - 100410 - Van Morrison med "Brown Eyed Girl" - 1967.


"Fyra dagar i mars" av Jens Christian Gröndahl - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Fyra dagar i mars" av Jens Christian Gröndahl (2010) (Genre: Dansk Skönlitteratur / Roman.)

---------


"Om moderskap, passion och ensamhet.


Ingrid Dreyer är 48 år gammal och en framgångsrik arkitekt. Hon befinner sig på en konferens i Stockholm när hon får ett telefonsamtal: hennes femtonårige son Jonas har blivit gripen för ett grovt våldsdåd.


Tillvaron skakas i grunden, och under de fyra dagar som följer tvingas hon möta verkligheten med öppna ögon. I minnet genomlever Ingrid sin ensamma barn- och ungdom, sitt havererade äktenskap, det åtta år långa förhållandet med en äldre, gift man, ett förhållande som inte längre tycks ha någon framtid. Och inte minst sin relation till den son som nu känns som en främling. Hur hon har hamnat i denna situation och varför har hennes liv alltmer kommit att likna en återvändsgränd? Är de bästa åren redan förbi? Och har hon i så fall sig själv att skylla?


Har hon gjort samma misstag som sin mor, den självupptagna journalisten Berthe, och sin mormor Ada, en gång känd och firad författare? Är deras livshistorier bara variationer av samma egoism förklädd till frihetslängtan?


Fyra dagar i mars är en tät och komplex berättelse vars centrala tema är förhållandet mellan barn och föräldrar. Om hur det är att vara dotter till en dotter till en dotter. Om ränderna som aldrig går ur, om hur man präglas, om passion, uppbrott och ensamhet."


(Kopierat från adlibris.com)


---------

Den här boken var tyvärr inte riktigt lika bra som jag tyckte att den verkade vara innan jag läste den. Eller den var i och för sig inte dålig på något sätt, men den engagerade mig inte riktigt. Den var lite för lång och utdragen också. Den grep liksom aldrig tag i mig, och jag ville till slut bara att den skulle ta slut. Men en trea i betyg får den i alla fall, för den var välskriven och hyfsat bra.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  En kär författare är död.Kerstin Thorvall är död, 84 år gammal.

Läste väldigt mycket av henne på sjuttiotalet.

(Länk till Wikipedia)

(Länk till artikel i Aftonbladet)

(Länk till artikel i Expressen)"Up in the Air" - 2010 - Film - Dvd"Up in the Air" - 2010 - Film - Dvd

"Ryan har länge varit helnöjd med sin sorgfria tillvaro, till stor del spenderad på flygplatser och hotell samt i hyrbilar över hela USA. Han kan bära med sig allt han behöver i en kabinväska, han är högstatusmedlem i varje existerande lojalitetsprogram för affärsresenärer och han är ytterst nära att nå sitt livs mål på 10 miljoner flygbonuspoäng - men trots allt detta har Ryan inte riktigt något att hålla fast vid. När han faller för en sympatisk medresenär hotar Ryans chef, inspirerad av en ung effektivitetsexpert, med att kalla hem honom för gott. Ställd inför den skrämmande, men samtidigt rätt lockande, tanken på att permanent markplaceras börjar Ryan fundera över vad det skulle innebära att faktiskt ha ett hem."

(Kopierat från Lovefilm)

Den här filmen är både en komedi och ett drama. Huvudrollen spelas mycket bra av George Clooney. Även bra skådespelare i övriga roller.

Jag tyckte mycket om filmen. Den var rolig, gripande, sorglig, välspelad, inte förutsägbar, tankväckande, och mycket bra. Jag kan helt klart rekommendera den.

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Fredagen den 9 april 2010 – Kvällen.


Och fredagskvällen blev trevlig, med hela familjen hemma.

 

En dvd-film tittade vi på. Det blev dramat/komedin: ”Up in the air” med George Clooney i huvudrollen.

 

Efter det så tittade vi på sista avsnittet för säsongen av den otroligt roliga serien: ”Solsidan”.

 

Lite gott att äta och dricka blev det förstås också.

 

 


Åh, vad jag kommer att sakna "SOLSIDAN"!Ja, åh, vad jag kommer att sakna "Solsidan". Det är det roligaste program som jag har sett på många år. Det sista avsnittet som sändes i kväll (förlossningen), var det roligaste på hela säsongen. Jag skrattade så jag hade ont i magen. Det näst sista avsnittet (midsommar), var också helt otroligt roligt. Jag längtar redan tills nästa säsong.


Ska jag deklarera och skatta för mina femtiotre recensionsböcker?


Artikel i Expressen.

Artikel i Aftonbladet.

Artikel i E24.

Krönika i Aftonbladet.

Frågan är om jag kanske då faktiskt egentligen borde deklarera och skatta för mina femtiotre recensionsböcker?!?Recensionsbok nummer 51, 52 och 53.


Tre stycken recensionsböcker kom det i dag, från tre olika bokförlag:"Blodläge" av Johan Theorin från Bokförlaget Wahlström & Widstrand."Cirkus 50" av Charlotta von Zweigbergk från Bokförlaget Kalla Kulor."I en familj finns inga fiender" av Viktoria Myrén från Bokförlaget Ordfront.Dagens Dagbok – Fredagen den 9 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny låg och sov när jag kom hem, eftersom hon hade jobbat ett nattpass i natt. Hon ville ha väckning klockan halvtre, och det fick hon förstås.

 

Vid halvfyratiden sen så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade bara upp mig och Jenny då, och så åkte vi alla tre till Centrum för att handla.

 

Fyra fulla plastkassar från Hemköp blev det. Och jag hämtade även ut bokpaket med tre stycken recensionsböcker i.

 

När vi kom hem så åt vi alla tre middag tillsammans. Och en fika och en pratstund blev det också.

 

 


Dagens Låt - 100409 - Velvet med "My Destiny" - 2009.


Dagens Låt - 100409 - Velvet med "My Destiny" - 2009.


Dagens Dagbok – Fredagen den 9 april 2010 – Jobbet.


En lugn och skön dag på jobbet även idag, eftersom det var påsklovets sista arbetsdag i dag.

 

Ungefär samma arbetsuppgifter som i går hade jag.


Vi serverade lasagnette i dag. Och en liten salladsbuffé.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 8 april 2010 – Kvällen.


Och kvällen som blev som alltid lugn och skön. Och som alltid också så bestod den till största del av bokläsning och datorsittande.

 

Borzko och Jimmy kom tillbaka från dubbdäcksbytandet vid halvåttatiden.

 

Sen vid åttatiden så skjutsade Jimmy både Borzko och Jenny. Först körde han Borzko till jobbet så han kunde hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb. Och sen så körde han Jenny till hennes jobb eftersom hon skulle jobba ett nattpass till.

 

Resten av kvällen så satt Jimmy vid datorn. Borzko läste i sin bok. Och jag läste mest i min bok, och satt lite med datorn.

 

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D

 Dagens Shopping - 100408 - Skjorta, topp, parfym, mascara, kajal, BUS, lotion.Skjorta från H&M, 250:-Topp från H&M, 150:-Parfym, "Hypnose", från Kicks.Mascara och kajal från Kicks.Lotion och BUS från Apoteket.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 8 april 2010 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jenny var hemma när jag kom hem.

 

Jenny låg och sov, för hon hade jobbat ett nattpass i går natt, och ska även jobba ett i natt också.

 

Borzko hade sin veckans lediga dag från jobbet. Han hade tagit hand om veckostädningen även den här veckan. Och han hade även fixat i ordning min cykel.

 

En fika och en pratstund blev det när jag kom hem. Sen så gick jag ut, för att gå till Centrum för lite shopping.

 

Det var så skönt ute, så jag gick en liten promenad först. Och äntligen så hittade jag årets första tussilago! ;-)

 

 

Efter min lilla promenad så gick jag till Centrum. Först var jag på Apoteket och köpte Essexlotion, B.U.S. – Kropp, och B.U.S. – Ansikte.

 

Efter det gick jag till Kicks, där jag köpte en ny parfym: Hypnose, och även en ny mascara och en kajalpenna.

 

Sen gick jag runt och tittade lite på böcker, skor och kläder. Ett inköp av kläder på H&M blev det. En rutig stor skjorta och en vit topp.

 

(Bilder på det jag shoppade kommer i ett separat inlägg).

 

När jag kom hem igen så höll jag på och plockade, fixade, donade, pulade och grejade med diverse hushållsbestyr.

 

Sen så satte jag mig med datorn i knäet en stund. Borzko satt och läste i sin bok.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då åt vi middag tillsammans alla tre.

 

Direkt efter middagen sen så stack Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna. Dom skulle till OKQ8 för att byta från dubbdäck till sommardäck.

 

Klockan sex hade Jenny beställt väckning, och det fick hon. Hon gick sen upp och åt ”frukost” och jag tog en fika och en pratstund med henne.

 


 


Glass nummer sex av årets åtta nyheter från GB.(Länk till tidigare inlägg)Dagens Låt - 100408 - Ulf Lundell med "Rom i regnet" - 1979.


Dagens Låt - 100408 - Ulf Lundell med "Rom i regnet" - 1979.Det här är helt klart en av Ulf Lundells bästa låtar tycker jag.

(Tyvärr hittade jag ingen bra video till låten.)Dagens Dagbok – Torsdagen den 8 april 2010 – Jobbet. (Med tre fotografier).


Lugn och skön dag på jobbet även i dag, precis som tidigare i veckan, eftersom det fortfarande är påsklov här.

 

Jag hade ungefär samma arbetsuppgifter som tidigare, först städning av matsalarna, sen hand om förmiddagsdisken, och sen hand om disken under lunchserveringen.

 

I dag serverade vi korv med makaroner. En lite salladsbuffé hade vi också.

 

En av kollegerna var ledig i dag.

 

Vi fick en ny mjölkmaskin levererad till oss i dag, som ska stå i stora matsalen. Den vi har haft där tidigare har krånglat en tid. Den här nya är jättefin, och verkar att vara jättebra.

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 7 april 2010 – Kvällen.


Kvällen blev sen lugn och skön som vanligt. Började att läsa i en ny bok: ”Fyra dagar i mars” av Jens Christian Gröndahl. Satt även lite med datorn.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsjutiden.

 

Vid halvniotiden så stack Jenny iväg till jobbet för att jobba ett nattpass.

 

Och vid halvniotiden så kom Borzko hem från jobbet.

 

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 7 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Men hon låg och sov. Hon sov av tre orsaker: hon mår fortfarande inte riktigt bra efter sin förkylning, hon var på personalfest i går kväll/natt, och hon ska jobba ett nattpass i natt.

 

Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma när jag kom hem. Satt även en liten stund med datorn.

 

Klockan fyra hade Jenny beställt väckning, och det fick hon förstås. Sen vid halvfemtiden så åt hon ”frukost” och jag åt middag. Jimmy skulle bli sen, så vi väntade inte på honom. Och Borzko skulle bli jättesen, som nästan alltid.

 Dagens Låt - 100407 - Antiloop med "Believe" - 1998.


Dagens Låt - 100407 - Antiloop med "Believe" - 1998.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 7 april 2010 – Jobbet. (Med ett fotografi).


Jobb i dag precis som i går. Lugnt även i dag, eftersom det är påsklov. Gjorde ungefär samma arbetsuppgifter som i går. Hjälpte en kollega, vår dietkokerska, att skriva och skriva ut några listor i datorn också.

 

Vår före detta kollega, som slutade i förra veckan, kom och hälsade på oss i dag.

 

Fulltalig personalstyrka var vi. Och allt flöt på bara bra.

 

Vi serverade fiskpanetter med potatismos i dag. Och en liten salladsbuffé.

 

En av kollegerna, som precis har fyllt femtio år, bjöd på supergoda smörgåsar i dag. En sort med skagenröra och stenbitsrom, och en med räkor och kräftstjärtar.

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 6 april 2010 – Kvällen.


Kvällen tillbringades till största delen i vardagsrumssoffan tillsammans med boken ”Judaskyssen” av Anna Grue.


Dagens Låt - 100406 - Bette Midler med "The Rose" - 1979.


Dagens Låt - 100406 - Bette Midler med "The Rose" - 1979.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 6 april 2010 – Eftermiddagen.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade en ledig dag i dag, och hade sovit större delen av dagen, eftersom hon inte mår riktigt bra.

 

Jag körde sen Jenny först till Centrum, där hon hade några ärenden. Och sen så skjutsade jag henne till jobbet. Men hon skulle inte jobba i dag, utan hon skulle möta upp med folk, och sen vidare på personalfest.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Vi åt då middag tillsammans, och en fika och en pratstund blev det också.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 6 april 2010 – Jobbet.


Måndag igen och jobb igen, tänkte jag skriva. Men det är ju faktiskt tisdag i dag redan. Fyra dagars ledighet gick snabbt, och i dag var det jobb igen. Men inte som vanligt. För den här veckan så är det påsklov hos oss.

 

Påsklov hos oss innebär att det är mycket, mycket lugnare än vanligt. Ätande hos oss är bara cirka 150 mot i vanliga fall kanske 650. Och skickningarna är väl nästan samma siffror där.

 

Men vi brukar också passa på att ta ut ledighet, komptid och gå på kurser på loven. Och så gör vi en massa extra städning.

 

Den här veckan så börjar jag arbetsdagen med att städa matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så är jag i diskrummet och tar hand om morgondisken. Och sen så är jag kvar i disken under lunchserveringen.

 

Vi serverade pannkakor med sylt i dag. Och en liten salladsbuffé.

 

En av kollegerna var på kurs i dag. Och en annan av kollegerna slutade ju tyvärr i förra veckan.

 

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

 "Hungerflickan" av Hillevi Wahl - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Hungerflickan" av Hillevi Wahl (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman.)

---------


"I Hungerflickan fortsätter Hillevi Wahl den självbiografiska berättelsen om Irmeli, huvudpersonen i romanen Kärleksbarnet som kom för några år sedan. Irmeli har blivit tonåring, åker iväg på ett utbytesår i USA och drabbas av allt allvarligare ätstörningar. När hon kommer hem djupnar problemen. Men hungerflickan övervinner till sist uppväxtens svårigheter.

"Varför blev inte du missbrukare? Den frågan får jag ofta när jag är ute och föreläser om barn till alkoholister. Efter min förra roman, Kärleksbarnet, som till stor del var en självbiografisk berättelse om min uppväxt som alkisbarn, har jag fått tillfälle att möta tusentals andra vuxna missbrukarbarn. Många kämpar själva mot ett missbruk. De är precis som jag. Vi har överlevt samma krig.

Och jag blir alltid lika förvånad över den där frågan.

Men det är klart att jag blev!

Spriten har jag klarat mig undan. Drogerna också. Men inte maten. Maten blev min tröst. Min snuttefilt. Mitt lugnande medel. Mitt sällskap när ensamhetens svarta hål värkte som värst.

Men jag har inte talat särskilt högt om det. Inte förrän nu. För det är en sak att tala om sina föräldrars missbruk och skam. Den här skammen är min egen.

Så varsågoda. Här är min skam. Och min längtan efter en pappa. Min underbara ansvarslösa knaspappa.

Nu fortsätter jag berättelsen om Irmeli. Och nej, hon är inte jag. Inte helt och fullt. Men väldigt nära."

Hillevi Wahl
"

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Jag läste Hillevi Wahls bok "Kärleksbarnet" för knappt två år sen, och tyckte att den var mycket bra. Här är en länk till min recension av den.

Den här boken, "Hungerflickan" är någon sorts fristående fortsättning på "Kärleksbarnet". Det är en roman, fast väldigt självbiografisk. Den handlar mest om huvudpersonen Irmelis tonårstid med svåra ätstörningar.

Boken var mycket, mycket bra. Väldigt välskriven, spännande, tragisk, gripande, lättläst, och fantastiskt bra.

Jag kan rekommendera ALLA att läsa boken. Men börja gärna med att läsa "Kärleksbarnet" (som finns i pocket), innan ni läser "Hungerflickan". ///Bim.

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Norstedts Bokförlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  "Fosterland" av Dilsa Demirbag-Sten - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Fosterland" av Dilsa Demirbag-Sten (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner / Memoarer/Biografier/Dokumentärer.)

---------


"En sexårig flicka och hennes familj lämnar nomadstammen i turkiska Kurdistan för 70-talets svenska folkhem och en ljusare framtid. För barnen går det bra, de ser ingen konflikt mellan det gamla och det nya. Men föräldrarna har det inte lika enkelt. De hade offrat allt för att ge sina barn en bättre framtid men känner i stället att de förlorar dem. Mamman försöker förgäves ta kontroll över barnen och pappans aggressivitet tar sig alltmer våldsamma uttryck. Till slut är skilsmässan ett faktum.

En fristående fortsättning på den hyllade debuten Stamtavlor. Det här är sagan om en flicka som gör motstånd mot det som anses självklart, om syskonkärlek och om en mamma som mot sin vilja tvingas bryta med allt det gamla.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Tvyvärr så har jag inte läst Dilsa Demirbag-Stens debutbok "Stamtavlor", som den här boken är en fristående fortsättning på. Men jag ska absolut göra det, fast det nu blir i "fel" ordning.

För den här boken, "Fosterland", tyckte jag var mycket, mycket bra. Väldigt bra skriven var den. Och den kändes nästan lite som en roman, trots att det är en dokumentär bok.

Tycker att den skildrar Dilsas liv väldigt bra. Och man kan verkligen känna in sig i hennes kluvenhet mellan att vara en kurd från Turkiet till att bli en svensk.

Boken handlar om Dilsas liv, från att hon kom till Sverige som sexåring 1976, och fram till att hon är i tjugoårsåldern.

Jag kan verkligen rekommendera boken till alla. Den var lättläst och fängslande.

(Och som en parentes måste jag ju bara säga att det är ju otroligt roligt att alla tre systrarna Demirbag har lyckats inom sina skilda områden. En som författare/journalist (Dilsa), en som sångerska (Dilba), och en som dansare (Dee). ;-D)

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------   Dagens Dagbok – Måndagen den 5 april 2010 – Kvällen.


Större delen av kvällen tillbringades i vardagsrumssoffan tillsammans med mina böcker och min dator.

 

Läste ut boken ”Fosterland” av Dilsa Demirbag-Sten. Började sen på boken ”Judaskyssen” av Anna Grue.

 

Borzko satt mest också och läste. Jimmy satt mest framför datorn. Jenny var på möte på jobbet.

 Min Facebookstatus just nu.

Jag är nöjd med min påskhelg! Jag har sett fyra filmer, läst två böcker, bjudit på påskmiddag hemma hos mina föräldrar, ätit massor med godis, tagit tre vårpromenader, umgåtts mycket med mina barn och min man, fotograferat och bloggat en del, njutit av solen, fått lite nytta gjort här hemma, shoppat lite, och softat massor! ;-D


"Hungerflickan" och "Fosterland".I morgon kommer det recensioner på två stycken nya böcker med recensionsdatum den 6 april.

"Hungerflickan" av Hillevi Wahl och "Fosterland" av Dilsa Demirbag-Sten.

Två mycket bra böcker! ;-DDagens Dagbok – Måndagen den 5 april 2010 – Eftermiddagen.


Efter att jag hade suttit och läst en stund, så fick jag sen ett ryck och började rensa i frysarna, kylen och framförallt skafferiet. Massor med gamla och halvgamla grejer åkte i soporna. Torkade även ur skafferiet och kylen. Borde väl egentligen ha frostat av frysarna också, men det orkade jag inte i dag. Blev ändå nöjd med resultatet. Lite väl tomt i skafferiet nu kanske bara, så jag får väl åka och bunkra upp lite någon dag.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han och Jimmy åkte då iväg en sväng till Återvinningscentralen i Högdalen. Bland annat med en omgång gamla däck som låg i källaren, och med min gamla köksstereo.

 

Egentligen så hade vi tänkt byta till sommardäck på bilen i dag, men eftersom det ramlade ner massor med snö i dag, så får det vänta tills nästa helg.

 

Jenny stack iväg till jobbet vid tvåtiden, för hon skulle vara med på ett möte där klockan tre.

 

Vid fyratiden så åt Borzko, Jimmy och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

Sen blev det bokläsning igen för min del. Med lite stunder vid datorn emellanåt.

 

Borzko åkte iväg till jobbet för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.

 Glass nummer fyra och fem av åtta!(Länk till tidigare glassar)Dagens Dagbok – Måndagen den 5 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen.


Och även i dag, på påskledighetens sista dag, så larmade min mobil klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Klockan nio så larmade Borzkos mobil, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.

 

Och klockan tio så larmade både Jimmys och Jennys mobiler.

 

Frukost, fika, och en pratstund i köket för oss alla blev det.

 

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag, för tredje dagen i rad.

 

Jag hade ju tänkt mig en promenad i dag, för fjärde dagen i rad, men eftersom det vräkte ner snö utanför fönstren, så ställde jag in promenaden.

 

Höll på och plockade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och sen så satte jag mig och läste i min bok. Lite stunder med datorn blev det också.

 

Jimmy satte sig på sitt rum, framför datorn.

 

Jenny gick och la sig i sängen igen efter frukosten, hon mådde inte så bra i dag heller. Ont i halsen, hostig, förkyld och hängig.

 "Bröllopsfotografen" - 2009 - Film - Dvd"Bröllopsfotografen" - 2009 - Film - Dvd

"Robin är bröllopsfotografen från hålan i Värmland som får uppdraget att plåta ett överklassbröllop i Djursholm. Han förälskar sig i brudens syster och försöker göra om sig för att passa in i den fina världen. Det går väl så där."

(Kopierat från Lovefilm)

Om den här filmen tycker jag precis om jag skrev alldeles nyss om "Patrik 1,5". Den står också bara som komedi, men jag tycker definitivt också att den är ett drama. Rolig är den i och för sig, men den är också allvarsam, meningsfull, gripande, och sorglig.

Men filmen är mycket bra. Och det är bra skådespelarinsatser även i den här filmen. Bäst är Kjell Bergqvist.

Kan varmt rekommendera filmen till alla.

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


"Patrik 1,5" - 2008 - Film - Dvd"Patrik 1,5" - 2008 - Film - Dvd

"Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn, "Patrik 1,5", men när Patrik anländer visar han sig vara någon annan än det trott. Ett kommatecken har hamnat fel i byråkratin och in kliver en femtonårig homofob med kriminellt förflutet."

(Kopierat från Lovefilm)

Den här filmen tyckte jag riktigt mycket om. Den är kategoriserad som komedi, men jag tycker också att den kan vara i genren drama. Visst är filmen riktigt rolig ibland. Men den är också sorglig, gripande, tankeväckande, och har mening.

Bra skådespelarinsatser av Gustaf Skarsgård, Torkel Pettersson, och Thomas Ljungman.

Jag kan verkligen rekommendera filmen till alla.

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


Dagens Låt - 100405 - Rolling Stones med "Sympathy For The Devil" - 1968.


Dagens Låt - 100405 - Rolling Stones med "Sympathy For The Devil" - 1968.


Veckans Vikt - Vecka 14 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 14 - 2010
05/04

60,5 kg

Under veckan: + 1,0 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 4 april 2010 – Kvällen.


Kvällen blev en riktig filmkväll. Jenny och jag såg två stycken svenska komedier: ”Patrik 1,5” och ”Bröllopsfotografen”. Båda var bra, och recensioner kommer i morgon.

 

Innan vi tittade på filmerna så gick vi en sväng till centrum och köpte lite gott att äta.

 

Jenny mådde inte alls bra. Hon hade ont i halsen, var förkyld, hostig och hängig.

 

Jimmy satt på sitt rum framför datorn större delen av kvällen.

 

Borzko åkte hem en sväng till sin mamma, och kom hem vid tiotiden igen.

 

Efter filmerna så blev det lite bokläsning och lite datorsittande.

 

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 4 april 2010 – Eftermiddagen.


Under eftermiddagen blev det mest slappande här hemma. Lite hushållsarbete blev det också, men mest blev det bokläsande.


Jag läste ut boken ”När vi försvann” av Cylie Busby & John Busby. Och så började jag på boken ”Fosterland” av Dilsa Demirbag-Sten.

 

Första vårtecknet i dag var ju blåsipporna som jag såg i förmiddags. Under eftermiddagen så kom det andra vårtecknet, och det var att jag satt ute på övre balkongen i eftermiddagssolen och läste. Underbart skönt!

 "När vi försvann" (The Year We Disappeared) av Cylin Busby & John Busby - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "När vi försvann" (The Year We Disappeared) av Cylin Busby & John Busby (2009) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Romaner / Ungdomsböcker /Memoarer/Biografier/Dokumentärer.)

---------


"När Cylin Busby var nio år var en efterhängsen grannflicka hennes största bekymmer. Men plötsligt förändrades allt. När vi försvann är en sann berättelse om en familj och det brutala brott som kom att förändra deras liv för alltid.

John Busby arbetade 1979 som polis i Cape Cod. En kväll när han var på väg till sitt arbete körde någon upp vid sidan om hans bil och sköt mot vindrutan. John träffades i huvudet och fick livshotande skador. Och över en natt förändrades allt. Från att ha varit som vilken familj som helst, behövde de plötsligt polisbevakning dygnet runt. Eftersom gärningsmannen fortfarande var på fri fot, fanns det bara en sak att göra för att skydda familjen: lämna allt och gå under jorden.

När vi försvann är en självbiografisk berättelse. John och Cylin har skrivit vartannat kapitel, och som läsare får man se händelserna ur bådas perspektiv. John berättar om sin smärta och frustration, och Cylin berättar om hur skrämmande och förvirrande det var, året när de försvann.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken är rankad som en ungdomsbok, men jag tycker nog att den lika gärna kunde ha kategoriserats som en vuxenbok.

Den är skriven av en pappa och en dotter, vartannat kapitel var, om hur dom uppfattade året efter att pappan, som var polis, blev skjuten.

Den var mycket bra skriven, gripande och intressant. Och jag kan varmt rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Rabén & Sjögren.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Söndagen den 4 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen. (Med sex fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost.

 

Jenny kom hem vid åttatiden från sitt nattpass på jobbet. Hon la sig då direkt för att sova.

 

Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. Sen när han var klar så gick han iväg till Farstahallen för att träna även i dag.

 

Jag gick ut på en promenad vid halvtiotiden. Det blev tredje dagen i rad med en promenad för mig. Och jag gick i ungefär en och en halv timme även i dag. I dag gick jag ner till sjön Magelungen och gick längs den fina promenadvägen där.

 

Och i dag så hittade jag faktiskt mina första blåsippor! Men ännu så har jag inte sett en endaste liten tussilago..

 


Dagens Låt - 100404 - Dropkick Murphys med "I'm Shipping Up To Boston" - 2005.


Dagens Låt - 100404 - Dropkick Murphys med "I'm Shipping Up To Boston" - 2005.


"The Departed" - 2007 - Film - Dvd"The Departed" - 2007 - Film - Dvd

"Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), en ung färsk polis som växt upp i South Boston, blir utvald att infiltrera Costellos liga. Samtidigt som Billy försöker få Costello att lita på honom gör en annan ung polis snabb karriär hos delstatspolisen. Colin Sullivan (Matt Damon) är också från gatorna i "Southie" och är en av en handfull elitpoliser i den specialstyrka som ska få Costello på fall. Vad hans överordnade inte vet är att Colin egentligen jobbar för Costello och ser till att gangsterbossen alltid är ett steg före polisen. Båda männen blir djupt indragna i sina dubbelliv och samlar information om alla planer och motdrag i den verksamhet de infiltrerat. Men när det står klart för såväl gangsters som polis att det finns en mullvad ibland dem, lever Billy och Colin under ständigt hot om att bli avslöjade av fienden. Båda måste nu snabbt avslöja identiteten på den andre i tid för att rädda sig själva."

(Kopierat från Lovefilm)

I den här filmen, regisserad av Martin Scorsese, var det väldigt många bra skådespelare i. Bland annat: Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Martin Sheen, Alec Baldwin, och Mark Wahlberg.

Filmen är tre år gammal, och jag har länge tänkt se den, eftersom jag hade hört att den skulle vara så bra.

Och det var den verkligen. Den var lång, blodig, välspelad, inte förutsägbar, spännande, och mycket, mycket bra. Kan helt klart rekommendera den.

Betyg: 4,5 av 5

Filmens trailer:


"Körslaget" - Våren 2010 - 03/04.Den andra kören som fick lämna Körslaget blev Team Sundblad med Linda Sundblad som körledare. Tycker att det var lite synd, för jag gillade den kören.

Men precis som förra gången, så tycker jag att alla körerna var bra. Fast om jag måste välja någon som skulle ha åkt ut, så väljer jag nog, också precis som förra gången, Team Strömstedt eller Team Mojje.

Vad tyckte ni?Dagens Dagbok – Lördagen den 3 april 2010 – Kvällen.


Efter middagen och fikat, så satte sig både Borzko och jag och läste uppe i vardagsrummet. Jag började på boken ”När vi försvann” av Cylin & John Busby.

 

Jimmy satte sig på sitt rum, framför datorn.

 

Jenny satt också en stund framför datorn, på sitt rum. Sen så gjorde hon sig i ordning för att åka och jobba ett nattpass. Och vid halvåttatiden sen så stack hon iväg mot jobbet.

 

Klockan åtta så satte Borzko och jag igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Körslaget”.

 

Efter att det var slut så satte vi igång en dvd-film. Det blev filmen ”Departed” från 2007.

 

En massa gott att äta och dricka blev det förstås under kvällen också.

 

 


Look-a-like.


Blev lite inspirerad av Spiderchicks inlägg, (LÄNK), om look-a-likes.

Dom jag har hört att jag är lik, är:

Marie Fredrikssonoch

Billy IdolEller vem tycker du jag är lik?

Vem är min Look-a-like?

Och vem är DIN?Finaste Glad Påsk-MMS:et i dag kom från lilla söta Nova med familj! ;-D


Dagens Dagbok – Lördagen den 3 april 2010 – Eftermiddagen.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Efter att han hade ätit lunch, så åkte vi alla tre, jag, Borzko, och Jimmy, iväg till Willys i Länna.

 

Lite drygt trettonhundra kronor handlade vi för i dag. När vi sen kom hem igen så blev det uppackning av allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp.

 

Jenny hade beställt väckning klockan tre, och det fick hon.

 

Sen klockan fyra så åt jag, Borzko och Jimmy middag. Och Jenny åt frukost samtidigt. En fika och en pratstund blev det också.

 

 


Dagens Shopping - 100403 - En microstereo till köket från MediaMarkt för 1.000:-.Dagens Dagbok – Lördagen den 3 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen. (Med tre fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Och jag gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost. Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr.


Vid halvtiotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Riktigt härligt vårväder i dag, med strålande sol. Lite kyligt först, men sen lite senare blev det riktigt varmt.Jag gick till Globen, stannade till där på McDonalds för ett toalettbesök, sen så vände jag och gick mot Farstahållet igen.


Tittade lite på SkyView när jag gick förbi, och jag ser fram emot när vi i familjen ska åka den, eftersom jag fick det som ett presentkort i födelsedagspresent.Borzko hade gått i väg till Farstahallen för att träna, vid tiotiden.


Jimmy hade vaknat och gått upp vid tiotiden. Efter att han hade ätit frukost och genomgått sina morgonbestyr, så tog han bilen och hämtade upp mig.


Efter ganska så exakt en och en halv timmes promenad, vid elvatiden, så hämtade han mig, och så åkte vi ut till Media Markt i Heron City vid Kungens Kurva.


Där köpte jag mig en ny liten microstereo att ha i köket, för min gamla har krånglat en tid. Skulle egentligen haft två stycken nya radioapparater också, en till badrummet och en till jobbet. Men den modellen som jag ville ha var slut, och kommer in i nästa vecka. Så jag får väl åka dit igen då.


Vi åkte sen hem igen. Plockade bort den gamla stereon, och ställde dit den nya. Och sen blev det lite lätt lunch och en fika.Dagens Låt - 100403 - Queen med "Bohemian Rhapsody" - 1975.


Dagens Låt - 100403 - Queen med "Bohemian Rhapsody" - 1975.Jag kommer att lägga in en hel del nostalgilåtar framöver! ;-D
Dagens Låt - 100402 - Slade med "Far far away" - 1974.


Dagens Låt - 100402 - Slade med "Far far away" - 1974.
Jag kommer att lägga in en hel del nostalgilåtar framöver! ;-D


Dagens Låt - 100401 - Sweet med "Fox on the Run" - 1974.


Dagens Låt - 100401 - Sweet med "Fox on the Run" - 1974.Jag kommer att lägga in en hel del nostalgilåtar framöver! ;-D


"Wallander - 23 - Vålnaden" - 2010 - Film - Dvd"Wallander - 23 - Vålnaden" - 2010 - Film - Dvd

"Ett hus brinner ner efter en gasexplosion. En man och en kvinna dör. Snart konstateras mordbrand. När man identifierar den döda mannen så vecklar en intrikat provkarta av svek och hemliga kärleksaffärer ut sig. Den bedragna mannen, och tillika mordoffrets kompanjon, misstänks omedelbart av alla, tills han också hittas brutalt mördad i sitt hem. Wallander sökte sig tillbaka i männens förflutna och hittar till slut en trolig gärningsman, på långväga besök, vars uppdrag ännu inte är slutfört. Inte förrän hans dotter får träffa sin döda pappas livs levande igen."

(Kopierat från Lovefilm)

En helt ordinär Wallander-filmen. Bra som vanligt.

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Fredagen den 2 april 2010 – Andra Halvan av Kvällen.


Vi tittade sen på en dvd-film. Det blev den nyaste Wallander-filmen, ”Vålnaden”. Efter det så tittade vi på ”Solsidan” som jag hade spelat in tidigare på kvällen.

 

Sen så satte sig Borzko och läste i sin bok en stund. Och jag satte mig med datorn i knäet en stund.

 

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 2 april 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen. (Med sex fotografier).


Vid tretiden så väckte jag Jenny, efter att hon hade sovit i cirka sex timmar, efter sina dubbla arbetspass. Hon gick upp och duschade och gjorde sig i ordning.

 

Sen vid kvart i fyra så packade vi ihop all mat, och åkte iväg till mamma och pappa. Borzko var tyvärr försenad från jobbet, och skulle komma senare.

 

Eftersom inte Borzko visste när han skulle komma, så började vi att äta utan honom. Han kom sen vid halvsextiden, och då åt han också påskmiddagen.

 

Efter middagen så fikade vi, och åt två sorters glass med varma hallon, och godis.

 

Vid sjutiden så stack Jenny sen iväg. Hon skulle träffa kompisar, och sen så skulle hon ut och festa.

 

Vi andra satt kvar till åttatiden, och då åkte vi hem.

 

(Här är sex fotografier från eftermiddagen och kvällen.)

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 2 april 2010 – Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


När jag och Jimmy kom hem från Hemköp, blev det först en fika för oss båda. Sen så hjälptes vi åt att fixa i ordning allt inför långfredagens påskmiddag tillsammans med mina föräldrar.

 

Vi ska bjuda dom på middagen, men hemma hos dom. Så förutom det som finns på fotografierna så har vi köpt två sorters kex, två sorters ost, två sorters vindruvor, öl och vin, tre sorters chokladägg, två sorters glass, frysta hallon, med mera.

 

Vi gjorde i ordning vitlökssill, ägghalvor, lax och skagenröra, rädisor och cocktailtomater.

 

 

Vid halvtvåtiden så var vi klara. Jimmy satte sig då vid datorn. Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och sen så satte jag mig också vid datorn en stund.

 Dagens Dagbok – Fredagen den 2 april 2010 – Morgonen + Förmiddagen. (Med åtta fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, fikade, och åt frukost.

 

Borzko hade gått upp klockan halvfem, och åkt iväg för att jobba extra i dag.

 

Jenny kom hem från jobbet vid åttatiden på morgonen, efter först ett eftermiddagspass och sen ett nattpass. Hon la sig förstås direkt för att sova när hon kom hem.

 

Vid halvtiotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Det var skönt väder, hyfsat varmt, halvmulet och soligt om vartannat. Jag gick runt omkring i Farsta i cirka en och en halv timme.

 

Sen vid elvatiden så gick jag till Centrum, och så mötte jag upp med Jimmy där, som kom dit för att hjälpa mig att handla till långfredagens påskmiddag tillsammans med mina föräldrar.

 

Sex plastkassar fulla, för cirka 850:- kronor blev det på Hemköp.

 

(Här kommer åtta fotografier från förmiddagens promenad.)

 


Mars 2010.


Månadens antal lästa böcker: 20.

Månadens bästa bok: "Hungerflickan" av Hillevi Wahl.

Månadens bästa bok nummer två: "Vyssan lull" av Carin Gerhardsen.

Månadens bästa bok nummer tre: "I grunden utan skuld" av Viveca Sten.

Månadens antal sedda filmer: 2.

Månadens bästa film: "The Taking of Pelham 1 2 3".

Månadens roligaste vardagshändelse: "Kör för alla!" på tisdagar.

Månadens stolthet även den här månaden: Att jag nu är uppe i FEMTIO (!) stycken recensionsböcker.

Månadens roligaste teveprogram: "Solsidan"

Månadens övriga teveprogram: Melodifestivalen, Lets Dance, Körslaget.

Månadens hemmaprojekt: Bokhyllorna.

Månadens biljettköp: "We will rock you" på Cirkus i höst.

Månadens långtidsplanering: Thailandresa beställd till mars 2011.

Månadens födelsedagsfirande: Jenny 20 år och jag 49 år.

Månadens restaurangbesök: "Antonios" i Farsta med mina fem bästa.

Månadens mysdagar: Två shopping- och fikadagar i stan med Jenny.
Månadens shopping: Två fuskskinnjackor, två par skor, två väskor, två blusar, två linnen, jeans, sjal.
Månadens sjukhusbesök: Mammografi.
Månadens jobbigaste: Allt tråkigt som har hänt på jobbet.

Månadens övrigt: Allt som jag har glömt bort här nu!

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 1 april 2010 – Kvällen.


Kvällen blev lugn och skön som vanligt.

 

Jenny jobbar till elva i kväll. Och hon kommer att jobba en hel del under påskhelgen också.

 

Jimmy var hemma på kvällen, och satt framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han jobbar extra i morgon. Men sen är han ledig i tre dagar.

 

Hushållsbestyr och datorsittande blev det för mig under kvällen. Ska nog ta fram en ny bok att börja läsa i nu.

 "I det här trädet" av Katarina Kieri & Per Nilsson - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "I det här trädet" av Katarina Kieri & Per Nilsson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Ungdomsböcker.)

---------


"Vad händer när två av Sveriges absolut bästa författare låter sina karaktärer mötas i en och samma bok? Svar: De skriver 2010 års bästa ungdomsbok.

Möt Siri och Jakob i två separata historier som stundtals slingrar sig in i varandra och möts.

Tag dig i akt, besinna dig, kom ihåg grundregel nummer 1A: Tyck aldrig synd om dig själv. Tycka-synd-om-sig-själv är ett träsk, en kvicksand som drar ner dig, som gör dina ögon dyiga, som förlamar dig, som gör dig dum och trög.

Vilsenpojken, är han en sån som tycker synd om sig själv? Som tänker att åh, varför är det ingen som vill upptäcka hur intressant och spännande jag är innerst inne, varför är alla andra så ytliga och dumma och falska, varför är det ingen som visar mig vägen hem?

Vet inte. Bryr mig inte. Ska aldrig tänka på honom igen.

En pappa som sviker.

En bror som tiger.

Den finaste vänskapen som plötsligt går sönder.

Och en annan som just börjat gro.

Två ensamma i en liten stad.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Jag gillar att läsa ungdomsböcker ibland, trots att jag ju egentligen är helt fel målgrupp. Bland annat så har jag läst dom flesta böckerna av Katarina von Bredow.

Av Katarina Kieri och Per Nilsson har jag inte läst någonting av tidigare. Dom har ju skrivit många böcker var för sig, och den här boken är den första som dom har skrivit tillsammans.

Boken var mycket bra tycker jag. Bra skriven med vartannat kapitel om Siri och vartannat kapitel om Jakob.

Och jag kan helt klart rekommendera boken till alla, oavsett ålder, som tycker om ungdomsböcker.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Rabén & Sjögren.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  Recensionsbok nummer 50.Recensionsbok nummer femtio kom i dag. Det är en bok som jag inte har önskat själv. Utan den har bokförlaget skickat till mig ändå. Det är en dansk kriminalroman, "Judaskyssen" av Anna Grue, som verkar bra. Och den kommer från Piratförlaget.Dagens Dagbok – Torsdagen den 1 april 2010 – Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum.


Först gick jag till Coop och köpte en påskstubbe.Sen gick jag till Torget och köpte två buketter tulpaner med videkvistar.Och sen så gick jag hem till mamma och pappa för att fika.Jag kom dit vid tretiden. Jimmy slutade tidigt på jobbet i dag, eftersom det är skärtorsdag, så han kom också till mamma och pappa vid halvfyratiden.


Satt sen där i ungefär en timme och fikade och pratade. Sen så åkte Jimmy och jag hem.


När vi kom hem så åt vi middag tillsammans. Efter det så höll jag på med diverse hushållsbestyr.

 


 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 1 april 2010 – Jobbet. (Med fyra fotografier).


Skärtorsdag och veckans sista arbetsdag.


Även i dag så var jag först i matsalarna och städade. Sen var jag i matsalarna och förberedde dom inför lunchserveringen. Och slutligen jobbade jag i stora matsalen som försteman.


Vi serverade ”liten påsklunch” i dag. Och det innebar: inlagd sill, skärgårdssill, kokt potatis, köttbullar, pepparsås, och rödbetssallad. Och vår salladsbuffé.


I dag var vi fulltalig personalstyrka. Allt flöt på bara bra. Och det blev en oändligt mycket bättre arbetsdag än vad vi hade i går…


Vi hade också lite påskfirande och födelsedagsfirande.


En av kollegerna som har fyllt år i veckan uppvaktade vi med tulpaner. Hon bjöd oss också på tårta.Sen så bjöd även skolan på tårta till alla anställda.Vi mattanter uppvaktade vår kära husmor med en liten påskblomma.Och vår kära husmor gav oss övriga åtta mattanter en varsin liten påskpresent.Klockan blev sen två, och vi fick önska varandra GLAD PÅSK! Och gå hem och vara lediga i fyra dagar! :-DRSS 2.0