"Fyra dagar i mars" av Jens Christian Gröndahl - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Fyra dagar i mars" av Jens Christian Gröndahl (2010) (Genre: Dansk Skönlitteratur / Roman.)

---------


"Om moderskap, passion och ensamhet.


Ingrid Dreyer är 48 år gammal och en framgångsrik arkitekt. Hon befinner sig på en konferens i Stockholm när hon får ett telefonsamtal: hennes femtonårige son Jonas har blivit gripen för ett grovt våldsdåd.


Tillvaron skakas i grunden, och under de fyra dagar som följer tvingas hon möta verkligheten med öppna ögon. I minnet genomlever Ingrid sin ensamma barn- och ungdom, sitt havererade äktenskap, det åtta år långa förhållandet med en äldre, gift man, ett förhållande som inte längre tycks ha någon framtid. Och inte minst sin relation till den son som nu känns som en främling. Hur hon har hamnat i denna situation och varför har hennes liv alltmer kommit att likna en återvändsgränd? Är de bästa åren redan förbi? Och har hon i så fall sig själv att skylla?


Har hon gjort samma misstag som sin mor, den självupptagna journalisten Berthe, och sin mormor Ada, en gång känd och firad författare? Är deras livshistorier bara variationer av samma egoism förklädd till frihetslängtan?


Fyra dagar i mars är en tät och komplex berättelse vars centrala tema är förhållandet mellan barn och föräldrar. Om hur det är att vara dotter till en dotter till en dotter. Om ränderna som aldrig går ur, om hur man präglas, om passion, uppbrott och ensamhet."


(Kopierat från adlibris.com)


---------

Den här boken var tyvärr inte riktigt lika bra som jag tyckte att den verkade vara innan jag läste den. Eller den var i och för sig inte dålig på något sätt, men den engagerade mig inte riktigt. Den var lite för lång och utdragen också. Den grep liksom aldrig tag i mig, och jag ville till slut bara att den skulle ta slut. Men en trea i betyg får den i alla fall, för den var välskriven och hyfsat bra.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0