Glöm inte!

image2775

Dagens Dagbok - Lördagen den 29 mars 2008 - Kvällen.

Vid åttatiden sen så satte sig jag, Borzko, och Jimmy uppe i vardagsrummet, och så tittade vi på premiärprogrammet av "Körslaget". Åt och drack en massa gott gjorde vi också.


Vid halvtiotiden så kom Jenny och Jocke hem hit. Jenny hade jobbat mellan elva och åtta. Sen så hade Jocke mött upp med henne på jobbet när hon slutade, och så åkte dom hem hit.


Vi tittade klart på "Körslaget" och sen efter det så lyssnade vi på musik, och satt och pratade.


Mobil-Blogg Jenny jobbade till åtta. Sen kom hon och Jocke hit

20080329456.jpg
Mobil-Blogg

Jenny jobbade till åtta. Sen kom hon och Jocke hit. Nu är hon nyduschad och sitter med oss framför teven.


Mobil-Blogg Dags att titta på Körslaget. Ostbågar och%2

20080329454.jpg
Mobil-Blogg

Dags att titta på Körslaget.

Ostbågar och Polly blev det att äta för mig i kväll.

Dagens Dagbok - Lördagen den 29 mars 2008 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så blev det lite lätt lunch och en fika. Och vid ettiden så var vi klara med veckostädningen.


Borzko gick då iväg till Farstahallen för att träna lite. Själv så tog jag med mig min dator, och så satte jag mig inne i Jimmys rum. Han spelade sina tevespel, och jag satt med min dator. Och sen så satt vi där och slappade i ett par timmar.


Vid halvfyratiden så kom Borzko hem från gymmet. Och eftersom vi alla var hungriga, eftersom vi hade ätit så lite till lunch, så åt vi middag vid fyratiden. En fika och en pratstund blev det också.


Sen så blev det slappande igen. Datorn för mig. Tevespelet för Jimmy. Och sport på teven för Borzko.


Mobil-Blogg Pizza till middag i dag.

20080329449.jpg
Mobil-Blogg

Pizza till middag i dag.


Premiär för "Körslaget" i kväll.

image2771


Jag tror att jag ska titta på premiären av "Körslaget" i kväll. Jag tycker om de flesta sorts underhållningsprogram som innehåller musik. Så jag ska nog ge det här programmet en chans. Ska ni titta?

Här är låtarna som körerna tävlar med i kväll:

1. Linda Bengtzing med kör
Musik: Like a prayer (Madonna)

2. Siw Malmkvist med kör
Musik: Bra vibrationer (Kikki Danielsson)

3. Brolle med kör
Musik: If I could turn back time (Cher)

4. Agnes Carlsson med kör
Musik: Big girls (Mika)

5. Joacim Cans  (sångaren i Hammarfall) med kör
Musik: You give love a bad name (Bon Jovi) 

6. Lotta Engberg med kör
Musik: Let´s twist again (Chubby Checker)

7. Marko "Markoolio" Lehtosalo med kör
Musik: Rock your body (Justin Timberlake)

Här är länk till Körslagets hemsida på TV4.

Man kanske ska sluta att blogga om jobbet...

Läs artikeln i Metro: "Bloggade - fick inte stanna kvar på jobbet".

Kopierat ur artikeln: "På sin blogg berättade Henrik hur han upplevde vardagen på sitt jobb på akuten; den stressiga arbetssituationen och de låga lönerna."

Man kanske ska sluta att blogga om jobbet...


MMS från min svägerska som bor i Split.

Fick ett mms från Borzkos syster Natalie, som bor i Split i Kroatien,
med sin man Tihomir, och deras fyraåriga dotter Tina.

Hon skrev att dom har sjutton grader varmt där nu...


image2770

Dagens Shopping - 080329 - Blandat från Centrum.

I förmiddags när jag var i Centrum så blev det lite blandad shopping.


Veckans Tulpaner handlade jag på Torget. Dom är vita, rosa, och röda, och av en lite annorlunda sort, med taggiga kanter. Jag har faktiskt aldrig sett den sorten förut. Dom är kanske egentligen inte så fina, men ganska så coola. Har ni sett dom förut? Och köpt dom? Tycker ni dom är fina?


image2765


Löste in tre trisslotter, i Konsums SpelHörna, med vinst på 25:- kronor på varje, och köpte tre stycken nya lotter. Men jag har inte skrapat dom än, så jag vet inte än om jag är miljonär eller inte. Håll tummarna för mig! ;-D


image2766


På Åhléns handlade jag mig en ny parfym. Köpte en likadan som jag har haft ett tag nu. Jag fick en PUMA-parfym i julklapp av Jenny, och har använt den sedan dess. Så nu blev det en likadan igen. Hittade också Jennys favoritschampo och balsam till extrapris, så jag köpte två flaskor till henne. Gillar ni Puma-parfymen?


image2767


På Bokia köpte jag en bok till Jenny: "På allas läppar - It Girl 2" av Cecily von Ziegesar. It Girl-böckerna är spin off-böcker på Gossip Girl-böckerna. Har ni läst böckerna?


image2768


På Konsum blev det kryddor och choklad. Kryddorna har jag sett på reklam, och tyckte att dom ser lite annorlunda och goda ut. Det blev två sorter: Wasabi & Sesame + Rock & Sea Salt. Sen så köpte jag en choklad som jag hade blivit tipsad om: Lindt Choklad med Chili-smak. Jag tyckte att det lät intressant och spännande, så jag köpte en för att testa. Nån som har smakat kryddorna och/eller chokladen?


image2769

Dagens Dagbok - Lördagen den 29 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Jag hade satt alarmet på åtta i morse. Gick och la mig vid tolvtiden i går, och kände mig trött, och tänkte att jag skulle sova åtta timmar. Men jag vaknade halvsju, försökte att somna om, men det gick inte. Klockan sju gav jag upp, och gick upp.


Duschade och gjorde mig i ordning. Vid åttatiden så kom Jimmy upp. Han hade sagt att han skulle sova till tolv i dag, men hade också vaknat tidigare, och kunde inte heller somna om.


Vi två åt då frukost tillsammans, och satt och fikade en stund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på sitt rum och spelade sina spel på PlayStation 3.


Vid niotiden så vaknade Borzko och gick upp. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så åt han frukost.


Jag gick sen iväg till Centrum vid halvtiotiden, för lite shopping. Vad jag handlade kommer på fotografier i ett separat inlägg lite senare.


Kom hem vid halvelvatiden igen. Borzko hade då redan satt igång med vår veckostädning. Och jag satte också igång med den när jag kom hem.


Ny information - Bloggflytten framflyttad ännu en gång.

Uppdaterad lördag klockan 03:15: Än en gång flyttar vi fram den faktiska flytten - vi vill testa ytterligare innan vi flyttar över och väljer därför att flytta fram flytten cirka 20 timmar. Vi planerar att köra igång sent på lördagskvällen. Du hittar som vanligt uppdaterad information på denna blogg.


Lite information till alla läsare.

Blogg.se byter bloggplattform.

Under den senaste tiden har vi på blogg.se jobbat med att bygga ett helt nytt bloggsystem - något vi nu kommer att lansera. Vi har under en lång tid haft en enorm tillväxt på både bloggläsare och bloggskribenter, något vi givetvis uppskattar (men som tyvärr fått våra servrar och vårt system att knäa av belastningen, framför allt kvällstid).

fredag natt (natten till den 29:e mars) - se nedan - denna vecka kommer vi att byta ut programvara samt en del servrar/datorer. När vi bytt till nya systemet kommer du att kunna blogga som vanligt och vi kommer att kunna bygga ut med flera nya funktioner.


Vad innebär detta för dig som bloggare hos oss?

Vårt fokus med den nya versionen har varit stabilitet, dvs att det skall fungera bättre att blogga alla tider på dygnet - något vi hoppas tydligt kommer att märkas efter bytet - men vi har även förberett för en hel del nya funktioner och förbättringar.

Dessa förbättringar kommer till stor del från de kommentarer vi mottagit från alla er användare. Vi uppskattar all feedback vi får och hoppas att ni fortsätter ge oss synpunkter på hur vi kan förbättra tjänsten.


Hur kommer flytten till nya systemet genomföras?

Vi har av säkerhetsskäl valt att göra en s.k. "offline"-flytt som du själv initierar genom att (som vanligt) logga in på vår tjänst. Bloggsystemet kommer inledningsvis att vara avstängt i ca 6 timmar för backup och flytt till nya databasservrar. Bloggarna kommer att kunna läsas som vanligt men kommentarer kommer att vara avstängda ända tills du har flyttat ditt bloggkonto och dina bloggar.

När vi släpper på trafik till bloggadmin igen kommer du att mötas av ett meddelande där du måste bekräftat din flytt. Du får sedan ett mail när flytten av ditt bloggkonto är genomförd. Detta kan ta allt från en minut till en timme beroende på hur många som initierar flytt samtidigt. När du fått flyttmeddelandet skall du kunna logga in på vår tjänst igen.


Vi kommer kontinuerligt uppdatera info.blogg.se med information kring plattformsbytet.

Viktigt: Kontrollera så att du har en fungerade mailadress knuten till inloggningen på ditt bloggkonto annars kommer du inte att få något bekräftelsemalil på flytten. Du kan ändra mailadress för inloggning i funktionen på: Startsidan>Användarinställningar.

Uppdatering: Vi har valt att flytta bytet till imorgon kväll av den enkla anledningen att vi har mindre trafik då. Vi kommer alltså att ta ner tjänsten på natten till lördag (den 29:e mars).
/Blogg.se-teamet

2008-mar-25 @ 13:23


Dagens Dagbok - Fredagen den 28 mars 2008 - Kvällen.

Jag satt sen och bloggade några inlägg, läste bloggar, och läste nyheter. Och Jimmy spelade sina tevespel.


Borzko kom sen hem från jobbet vid sjutiden. Och då åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen klockan åtta så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet, och så tittade vi förstås på Finalen i Lets Dance 2008.


Åt och drack en massa gott gjorde vi också.


När Finalen var slut, vid kvart i elva, så gick både Borzko och Jimmy och la sig för att sova. Dom var båda två väldigt trötta efter arbetsveckan.


Själv så var jag inte riktigt lika trött, så jag satte igång dvd:n och tittade på "Så ska det låta" som jag hade spelat in tidigare på kvällen.


Och Jenny har varit hemma hos Jocke hela dagen, och sover där i natt också.


Jag röstar på delad förstaplats! ;-D

image2764


Ja, inte kan jag säga vilket par som är bäst!
Tycker att båda två är precis lika bra!
Jag får väl ringa på båda två!
Tycker att dom borde få dela på förstaplatsen!
Och vinna varsin glas-sko!

Mobil-Blogg Och ännu mera! ;-D

20080328427.jpg
Mobil-Blogg

Och ännu mera! ;-D

Mobil-Blogg Mmmm... Fredagsgott! ;-)

20080328426.jpg
Mobil-Blogg

Mmmm... Fredagsgott! ;-)

Dagens Dagbok - Fredagen den 28 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på som vanligt här hemma, och plockade, fixade, och grejade med lite allt möjligt. En stund vid datorn blev det förstås också.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Vi två åt då middag vid fyratiden. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Sen när han var klar så satte han sig på sitt rum och spelade sina nya PlayStation-spel. Jag tog med mig min dator, och satte mig inne hos honom.


Och ni kommer väl ihåg det här?!?!

Och ni kommer väl ihåg det här?!?!

Grattis Tindra på 4-årsdagen i morgon!

I morgon fyller Tindra 4 år. Och jag gratulerar henne här, en dag i förväg.


image2761


(Bilden på Tindra och Jenny är tagen 2007-09-21.)

Den bästa motionen är promenader!

image2760


Jag älskar att promenera.
Även om jag har varit väldigt dålig på det den senaste tiden...
Men jag ska försöka att komma igång igen när våren kommer.

Här är två bra artiklar om promenader i Expressen:

"Promenader passar alla"

"Dag för dag - detta händer i kroppen när du går"

Kanske dags att ta bort dubbdäcken nu då?

image2759


Har ni tagit bort dubbdäcken?

Eller när har ni tänkt att göra det?

(Aftonbladet)


Och nu kommer Våren!?

image2758


Ja, både enligt Expressen (där jag har lånat bilden), och Aftonbladet,
så ska VÅREN komma i helgen!
Och det vore ju inte så dumt precis!


Jaha, då är det Finalen i kväll då!

image2757

Ja, enligt vad jag har läst, så verkar Tina och Tobias vara favoriterna i kväll.
Själv så vet jag inte vilka jag hejar på.
Jag tycker att båda paren har varit jättebra.
Mycket hänger nog på deras showdanser i kväll.

Vilka tror ni vinner?

Vilka vill ni ska vinna?

TV 4

Dagens Shopping - 080328 - En bok från Tradera.

image2756


Årets första Tussilago!

I dag så såg jag årets första tussilago! Och det var på det ställe, där jag nästan varje år ser årets första tussilago. Och det är på en trasig refug mitt i vändplanen utanför skolan där jag jobbar. Bland allt skräp som ligger där, så hade denna lilla söta tussilago kommit upp!


image2755


Dagens Jobb - Fredagen den 28 mars 2008.

Och så blev det fredag, och den sista arbetsdagen i den här lugna och sköna påsklovsveckan. Även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen i disken och diskade.


I dag var alla kollegerna friska, men två stycken var lediga.


Vi serverade hamburgare med bröd och tillbehör i dag. Och vi hade även potatismos till.


Det blev en mycket lugn dag i dag också. Mycket prat hann vi med, och mycket extra städning.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 27 mars 2008 - Kvällen.

Och kvällen i kväll blev precis lika lugn och skön som nästan alltid.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Då åt han förstås middag. Och sen så duschade han, och gjorde sig i ordning. Sen resten av kvällen så tittade han på sport på teve.


Jimmy satt nästan hela kvällen och spelade sina tre nya spel på PlayStation 3.


Jenny jobbade i dag mellan nio och två. Sen så åkte hon hem till Jocke i Södertälje, och hon sover där i natt.


Och jag satt större delen av kvällen med min dator i Jimmys rum, och tittade på när han spelade sina spel.


En kvällsfika i köket vid niotiden blev det också.


Mådde inte riktigt bra på eftermiddagen och kvällen... Lite ont i magen... Lite illamående... Och otroligt trött... Ska nog lägga mig tidigt i kväll...


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 27 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma och plockade och fixade med lite allt möjligt. Sen så satte jag mig vid datorn och gjorde månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna.


Jimmy jobbade över en stund i dag, och kom hem från jobbet vid fyratiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och jag höll återigen och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Sen så satte vi oss båda två på Jimmy rum. Först så spelade vi båda två tevespel en stund. Och sen så spelade Jimmy själv, och jag satte mig med datorn.

Mobil-Blogg Jimmy och jag spelar Super Rub A Dub på hans nya%2

20080327420.jpg
Mobil-Blogg

Jimmy och jag spelar Super Rub A Dub på hans nya PlayStation 3.

Dagens Jobb - Torsdagen den 27 mars 2008.

Jobbade så klart i dag också. Och även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken och diskade.


I dag så serverade vi ostgratinerad falukorv med makaroner.


Kollegan som har varit sjuk kom tillbaka till jobbet i dag, så i dag så var vi bara en kvinn kort, för en av kollegerna är ledig hela veckan.


Men även i dag så var det ju lugnt och skönt, eftersom det är påsklov. Så vi hann med både lite extra städning, och också att prata lite extra med varandra.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 26 mars 2008 - Kvällen.

Sen när jag var klar här hemma med mitt fixande och grejande, så tog jag med mig min dator och så satte jag mig hos Jimmy inne på hans rum. Han spelade sina nya spel, och jag satt och kollade när han spelade med ena ögat, och tittade i min dator med det andra ögat.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då förstås middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Det var visst viktiga och spännande matcher både i ishockey och fotboll...


Jag försökte blogga och svara på kommentarer, men Blogg.se var inte kul i kväll precis... Några inlägg fick jag i alla fall in, och även några kommentarer.


Sen så spelade jag också lite tevespel med Jimmy. Han laddade ner ett litet roligt spel till PS3, som var ungefär som min barndoms gamla labyrintspel. "Super Rub' A Dub'" hette det. Och man skulle försöka att fånga upp gummiankor i ett badkar genom att vicka på handkontrollen, ungefär som man skulle ha ner kulan i gamla labyrintspelet! Barnsligt, roligt, larvigt, och kul spel var det i alla fall! Jimmy vann förstås över mig.


Och nu är klockan tio, och det är snart sängdags för mig.


Jenny jobbar i dag mellan fyra och elva, och sen så åker hon hit hem och sover i natt.


Torsdag i morgon redan! ;-D


Mobil-Blogg Super Rub A Dub.

20080326419.jpg
Mobil-Blogg

Super Rub A Dub.

Blogg.se bara krånglar för mig...

I dag på eftermiddagen och nu på kvällen så bara krånglar Blogg.se för mig...
Inte har det gått att blogga...
Och inte har det gått att kommentera...
Så tråkigt...
Avskyr när det krånglar, och allt tar lång tid...
Då försvinner lusten att blogga...
:-(

Dagens Dagbok - Onsdagen den 26 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte direkt med bilen till Centrum. Och så gick jag till SolAkuten och solade. En halvtimme som vanligt solade jag, och lika underbart skönt som vanligt var det också.


Sen så åkte jag hem, och kom hem vid kvart över tre. Jimmy kom hem strax efteråt från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så åt han och jag middag tillsammans.


Efter det så satte Jimmy sig på sitt rum och spelade sina nya tevespel. Själv så höll jag på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma.

Dagens Jobb - Onsdagen den 26 mars 2008.

Jobbade i dag också förstås. Först så var jag i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i disken och diskade.


Vi serverade fiskpanetter och potatismos i dag.


En kollega var ledig, och en annan kollega var sjuk.


Sen så stack vi alla iväg från jobbet vid halvtolvtiden. För vi skulle på studiebesök hos mattanter i en annan skola, i en närförort. Dom var på besök hos oss under sportlovet, och nu var det vår tur att besöka dom.


Vi blev sju stycken som åkte, och vi samåkte i två bilar. Vi kom dit vid tolvtiden. Först så gick vi en rundvandring i deras lokaler, och sedan så fikade vi och satt och pratade.


Det var ett jättetrevligt besök. Kul att få se ett annat kök, en liknande arbetsplats som vår egen. Och få höra och se deras arbetsrutiner.


Vid kvart över två så åkte vi därifrån. Släppte av tre arbetskollegor på vägen hem, och kom till Farsta vid halvtretiden.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 25 mars 2008 - Kvällen.

Och sen blev kvällen lugn och skön som vanligt.


Jag satt med datorn större delen av kvällen. Tittade också på lite när Jimmy spelade sina nya tevespel.


Jimmy spelade dom nya spelen hela kvällen.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Då åt han förstås middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så tittade han på sport på teve större delen av kvällen.


Jenny åkte från Jocke och till jobbet på eftermiddagen, för att jobba ett pass mellan fyra och åtta.  Och sen så åkte hon hem till Jocke igen.

Mobil-Blogg Nu har jag ätit Bohemian Raspberry. Den var j%

20080325418.jpg
Mobil-Blogg

Nu har jag ätit Bohemian Raspberry.
Den var jättegod!
Men ändå inte lika god som Cookie Dough!
;-D

SMS:a = Ny bantningsmetod! ;-D

image2751


Dom som sms:ar mycket, småäter mindre!

Ja, jag sms:ar ju väldigt mycket,

och jag håller mig ju faktiskt hyfsat smal!

;-D

(Läs artikeln här)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 25 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade och grejade lite här hemma en stund.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han skulle då åka till Webhallen i Sundbyberg för att köpa sig en PlayStation 3-konsol, och ville ha mig med som sällskap. Och såklart att jag följde med.


Min bärbara dator och mitt mobila bredbands-modem fick också följa med. Och så satt jag och nördade mig och bloggade från bilen.


Jimmy köpte sin konsol, och det blev också tre stycken spel till den. Sen på vägen hem så stannade vi till på Bea i Svedmyra, och där fick jag tag i Ben & Jerrys Bohemian Raspberry.


När vi kom hem så åt vi middag. Och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Efter det så installerade han sitt PlayStation 3 på sitt rum. Jag tog med min dator och satte mig hos honom på hans rum.

Mobil-Blogg Hahaha! I dag fick jag tag i glassen! Och inte t

20080325417.jpg
Mobil-Blogg

Hahaha! I dag fick jag tag i glassen! Och inte tänker jag vänta till helgen med att smaka på den! Jag ska äta den i kväll! ;-)

Nu sitter jag i bilen och bloggar! ;-D

Nu är Jimmy och jag på väg till Webhallen i Sundbyberg.
Han ska köpa sig en PlayStation 3-konsol + ett spel.
Jag följde med som sällskap.
Och eftersom jag är så nördig och barnslig,
så tog jag med mig min dator och mitt mobila bredband.
Så nu sitter jag i bilen och bloggar.
;-D


Dagens Jobb - Tisdagen den 25 mars 2008.

I dag så var det jobb igen. Men en kort fyradagarsvecka. Och en mycket lugnare vecka eftersom det är påsklov här. (Läs inlägget "Påsklov här i Stockholm den här veckan." en bit ner i bloggen.)


Fick börja dagen med att sopa av mängder med snö från bilen... Och sen skrapa rutorna... Och sen så tog det ovanligt lång tid att köra till jobbet, för det var väldigt halt på vägarna...


Den här veckan så är jag först i skalen och fixar grönsakerna den första halvan av dagen. Och sen så är jag i diskrummet och diskar den andra halvan av dagen.


Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Och en liten och reducerad salladsbuffé.


I dag så hade vi bjudit in vaktmästarna, städarna, kanslisten, plus vår före detta chef och intendent som är pensionär numer, på gemensam lunch. Vi brukar göra det på höstlovet och på påsklovet, då vi har lite mer tid.


Så klockan halvtolv så satte vi oss alla tillsammans och åt mat och sen så fikade vi. Sen så satt vi och pratade och umgicks i en timme ungefär. Jättetrevligt var det. Och extra trevligt att träffa vår pensionerade chef, som vi alla saknar.


Sen så diskade vi klart, och städade undan allt innan vi gick hem vid tvåtiden.

Ny design av Spotlife.

I kväll så fick jag se utkastet till min nya design på min blogg.

Och jag blev jättenöjd med förslaget!

Några ändringar och synpunkter hade jag förstås.

Men i stort sett så blev jag väldigt nöjd!

Jag ser verkligen fram emot samarbetet med Spotlife.

Dagens Dagbok - Måndagen den 24 mars 2008 - Kvällen.

Kvällen förflöt sen lika lugnt och skönt och trevligt, precis som eftermiddagen hade gjort. Jimmy spelade Zelda och LEGO på Nintendo Wii. Jag satt mest med datorn. Borzko läste i sin bok. Alla tre samlade uppe i vardagsrummet.


Klockan halvnio sen så blev det lite tevetittande, på bland annat Björn Gustafsson i Parlamentet. Alla fyra som var med i dag var roliga tycker jag.


Lite chips blev det i kväll också, trots att det var måndag. Nu blir det till att hålla igen lite igen, efter påskhelgens utsvävningar.

Ben & Jerrys.

image2747
Jag älskar ju
Ben & Jerrys.
Självklart så har jag inte smakat alla smakar.
Men av dom som jag har smakat så är alla goda.
Fast allra godast är:
Cookie Dough.

image2748

Men nu fick jag tips av Sissel
om en ny sort som ska vara jättegod:
Bohemian Raspberry.

image2749

Hade tänkt testa den i kväll...
Men den fanns inte här i Farsta...
varken i HemKöp...
eller i Konsum...
:-(

Mina Favoritbloggar.

Jag fick en förfrågan om vilka bloggar jag läser.
Om jag räknar med alla som jag har i min RSS-läsare
plus några till som inte har stöd för RSS, så blir det

52 stycken bloggar.

Men jag kommer inte att länka till alla femtiotvå bloggarna här,
utan det blir bara till mina absoluta favoriter.

Jenny Kullin.
Min dotter Jennys blogg. Hon är 18 år, och bloggar om det mesta i sitt liv. Mycket varierande inlägg, både innehåll, kvalitet, och kvantitet.

KulleNs.
Min son Jimmys blogg. Han är 20 år. Och när han väl skriver, så skriver han bra. Men tyvärr så blir det alldeles för sällan.

Joakim Eriksson.
Min dotter Jennys pojkvän Jockes blogg. Skriver bra, men kanske uppdaterar lite för sällan.

Filijokus Finderingar.
Min jobbarkompis Snurrans jobb. Där bloggar hon om sitt liv, sitt jobb hos oss, och om sitt andra jobb på facket. Och hon lägger även in fina fotografier ibland.

Angelas Dagbok.
En av dom bloggar som jag har följt längst. Har läst hennes dagbok i flera år, ända sedan hon skrev dagbok på LunarStorm. Hon bloggar om sitt vardagsliv. Och hon lägger in många fina fotografier.

Lotten.
Lotten Bergmans blogg. Språkpolis, basketfantast, och fembarnsmamma bland annat. Skriver väldigt bra och roligt.

Dom andra 46 bloggarna kanske jag länkar till en annan dag! ;-D

Annars så hittade jag också här ett gammalt inlägg, på dom bloggarna som jag läste då. Det är skrivet för ungefär ett år sedan, den 4 mars 2007. Och flera av bloggarna där läser jag fortfarande. Så kolla gärna in den här länken:
Mina Favoritbloggar - 2007-03-04.

Och ännu ett gammalt inlägg hittade jag i min Kategori Länkar. Med 25 bloggar som jag läste i december 2006.
Blogg-Länkar 2006-12-15.

Ytterligare ett gammalt inlägg med tjugofyra länkar från september 2006.
Bloggar som jag läser nu - september 2006.

Och en sista gammal länk med 27 länkar från november 2005.
27 blogg-länkar... - 2005-11-15.

Jag har inte testat dom gamla länkarna. Och jag har inte kollat in om det fortfarande är några jag läser av dom. Lägger in dom här ändå, så kan ni kolla själva om ni vill.

Dagens Dagbok - Måndagen den 24 mars 2008 - Eftermiddagen.

Sen så flyttade Jimmy och jag upp till vardagsrummet med våra datorer. Och så satte vi igång vårt Nintendo Wii, för att spela Guitar Hero 3.


Och sen så spelade vi gitarr större delen av eftermiddagen. Lite pauser tog vi ibland, och då satt vi vid datorerna.


Borzko kom hem från jobbet vid ettiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen när han var klar så gjorde han oss sällskap uppe i vardagsrummet. Men han ville som vanligt inte spela gitarr, så han satt och läste istället.


Vid fyratiden så åt vi tre middag tillsammans. Borzko och jag åt rester från påskmaten. Jimmy åt en pizza från pizzerian.


Sen efter maten så flyttade vi upp till vardagsrummet igen. Och så fortsatte Jimmy och jag att spela Guitar Hero. Och Borzko satt och läste igen.


Jimmy spelade sen Zelda på tevespelet, och då satt jag med datorn istället. Och Borzko läste.


Lite Guitar Hero 3-resultat.

Några resultat från mitt och Jimmys Guitar Hero 3-spelande i dag.


image2743


Här fick jag 98 %, 372 noter i rad, OCH JAG SLOG JIMMY! ;-D


image2744


Här fick jag bra i både, noter i rad, poäng, och procent på träffade noter, på en lite (i mitt tycke) svårare låt.


image2745


Här är den svåraste låten av alla (tycker jag), och det här är nog det bästa som jag har haft på den.


(Och jag förstår att många av er andra (som är yngre) som spelar Guitar Hero 3 säkert tycker att jag är urdålig, och att mina resultat inte är mycket att visa upp. Men jag jämför mig med mig själv, och om jag ska jämföra mig med andra, så blir det med dom i min egen ålder, och då tycker jag att jag är helt okej!)


Fy fan vilket djävla snöoväder det har varit hela dagen här... :-(

image2742

Dagens Dagbok - Måndagen den 24 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan åtta. Gick och la mig vid ettiden i går, och tyckte det kunde vara lagom med sju timmars sömn.


Vaknade till en gång vid tretiden i natt när Jenny och Jimmy kom hem från festandet hos Maria och Patric.


Vaknade också till en gång när Borzko gick upp klockan halvsju för att åka och jobba extra i dag.


Jag gick i alla fall upp klockan åtta. Duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost och fika, och så lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Solen tittade fram litegrann när jag gick upp. Men sen så kom snöstormen... Mulet, grått, blåsigt, ett par minusgrader, och ett ymnigt snöfall...


Så det blev ingen promenad i dag heller. Hade egentligen tänkt mig att i alla fall gå till Centrum och till SolAkuten för att sola. Men jag hade inte ens lust med det... Solar i morgon istället.


Jag satte mig med datorn istället. Och som vanligt så blev det bloggning, läsning av bloggar, och läsning av nyheter.


Vid tiotiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon åt då frukost, jag tog en fika, och vi satt och pratade en stund. Sen så gjorde hon sig i ordning. Och vid halvtolvtiden så åkte hon iväg hem till Jocke i Södertälje.


Ungefär samtidigt som Jenny åkte iväg vid halvtolvtiden, så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, jag tog en fika även med honom, och vi fick också en pratstund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vem vinner nästa helg tror ni?!?

image2738


Ja, vem vinner nästa helg då tror ni?
Tina eller Tony?
Vem tror ni?
Och vem hoppas ni?


image2739          image2740


Tina och Tobias eller Tony och Annika?

Kom igen nu! Häng med på en EFIT nästa helg! :-D

image2737


Nästa lördag, den 29 mars, är det dags för EFIT igen.

Det vore kul om det var fler som hängde med då!

Testa!

Det är faktiskt kul att fotografera en gång i timmen!

Här är EFIT:s hemsida.

Och här är mina tidigare EFIT.


Nästa helg så blir det Sommartid!

image2735           image2736


Ja, nästa helg så ska vi ställa om klockorna till Sommartid.

Jag tycker det är så skönt, för då blir det ju så mycket ljusare på kvällarna.

Här är en länk till
Wikipedia, där det finns information om Sommartid,

och där jag också har lånat bilderna.

Nu försvinner tunnelbanan i fem månader...

image2732          image2734          image2733


Ja, nu försvinner tunnelbanan för oss här i Farsta...

Farstagrenen ska rustas upp, och stängs av mellan

25 mars och 18 augusti.

Ersättningsbussar sätts in istället.

Läs här på sl.se där jag också har lånat bilderna.

Våffeldagen i morgon!

image2731


Ja, glöm inte bort att det är Våffeldagen i morgon!

Här har du massor med recept på
Tasteline.com.

(Och bilden har jag lånat därifrån).

När vi äter våfflor så brukar vi äta med:

mager creme fraiche, röd lök, och svart och/eller röd kaviar.

Halva Vårterminen har gått nu! :-D

image2730

Nu har exakt halva Vårterminen gått,
och halva är kvar.

Det är 108 arbetsdagar den här terminen,
och 54 har vi avverkat.

Känns så skönt att veta, att för varje dag,
så kommer SOMMARLOVET närmare!


Påsklov här i Stockholm den här veckan.

image2729

Den här veckan så har vi Påsklov här i Stockholm.
Tyvärr så är ju inte jag ledig, trots att jag jobbar i en skola...
Men vi har i alla fall mycket lugnare den här veckan

I vår skola så har vi fritidsbarnen, mellanstadieverksamhetsbarnen,
och extraskolebarnen som äter hos oss.
Och det brukar vara ungefär 150 stycken på loven,
mot i vanliga fall cirka 750 stycken.

Våra skickningar är också färre.
I vanliga fall så har vi cirka 750 portioner fördelat på 14 skickningar.
Men nu på lovet så har vi cirka 300 portioner på 14 skickningar.

Så vi kan ha ett lite lugnare tempo den här veckan,
och slippa stressa så mycket.
Vi hinner även med lite extra städning, vilket brukar behövas.
Och vi brukar även hinna med att prata lite mer med varandra,
vilket också brukar behövas.

Vi ska också ha en gemensam lunch med
vaktmästarna och städarna, och det brukar vara trevligt.

Och vi ska också hinna med ett studiebesök i
ett kök i en annan skola, och det ser jag fram emot.

Så det här blir nog en bra och trevlig arbetsvecka.

Men först så börjar ju arbetsveckan i dag,
med en röd och ledig dag!

Veckans Vikt - Vecka 13 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 12 - 2008
24/03

59,0 kg

Veckans Motion - Vecka 12 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 12 - 2008
17/03 - 23/03

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag:---------
Söndag: ---------  


Veckans Planer - Vecka 13.

Veckans Planer - Vecka 13.

Måndag:
Annandag Påsk - röd dag.
Jag är ledig från jobbet.
Borzko jobbar extra.
Sola solarium.

Tisdag:
Jobba.
Påsklov.
Halva vårterminen har gått.
Våffeldagen.
T-banan stängs på Farstalinjen.

Onsdag:
Jobba.
Lön.

Torsdag:
Jobba.

Fredag:
Jobba.
Finalen i Lets Dance på teve.

Lördag:
Ledig.
EFIT-dag i dag.
Tindra fyller 4 år.
Ställa om klockorna till Sommartid.

Söndag:
Ledig.
Sommartid börjar.

Dagens Dagbok - Söndagen den 23 mars 2008 - Kvällen.

Och sen så tillbringade jag min kväll med att titta antingen på datorskärmen eller på teveskärmen.


Först så tittade jag på filmen: "Sista dansen". Sen så tittade jag på ett två veckor gammalt avsnitt av "Så ska det låta" som jag hade spelat in, och sen glömt bort att se. Efter det så tittade jag på en film till: "Om ödet får bestämma". Slutligen så blev det tittande och lyssnande på musikkanalerna MTV-2 och VH-1.


Och i datorn så blev det det vanliga: bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning.


Glass, chips, och fun light blev kvällens ätande och drickande.


Borzko kom hem från sin Mamma vid tiotiden. Han gjorde mig sällskap en stund i vardagsrummet. Men sen så gick han och la sig för att sova, för han ska jobba extra i morgon igen.


Jimmy och Jenny är fortfarande hemma hos Maria och Patric.


Och klockan är nu kvart i ett, och det är väl strax sängdags för mig.


"Om ödet får bestämma"

image2726                              image2727


Och det blev en andra film i kväll också, precis som i går kväll.

En romantisk komedi från 2001 med skådespelarna
Jack Cusack och Kate Beckinsale i huvudrollerna:

"Om ödet får bestämma" ("Serendipity").

Den var väl som dom flesta romantiska komedier brukar vara,
alltså sevärd, men ändå något som man glömmer bort direkt.

Länk till filmen på LoveFilm.

(Bilderna har jag hittat genom Google Bildsökning)


"Sista dansen"

image2722          image2724          image2723          image2725

I kväll så såg jag den femton år gamla filmen "Sista Dansen",
av Colin Nutley, med Helena Bergström i en av huvudrollerna.

Jag såg ju "Black Jack" för några veckor sen,
(recension finns här),
och då blev jag så sugen på att se om även "Sista Dansen".

Jag tycker ju om alla Colin Nutleys filmer,
och tycker att det är kul att se om dom här gamla filmerna.

Länk till filmen på IMDb.

(Bilderna har jag hittat genom Google Bildsökning)

Mobil-Blogg Nu blir det det här + en dvd-film förmodligen.

20080323408.jpg
Mobil-Blogg

Nu blir det det här + en dvd-film förmodligen.


Dagens Dagbok - Söndagen den 23 mars 2008 - Eftermiddagen.

När allt jobb var klart här hemma, så satte jag mig i köket med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko och Jimmy åkte iväg med båda bilarna till OKQ8 och tankade dom, och kollade olja, luft, vatten, och allt sånt på dom.


Vid tvåtiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon åt då frukost, Jimmy åt lite lätt lunch, och Borzko och jag tog en fika. Och så blev det en pratstund för oss alla fyra.


Sen vid tretiden så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Och vid halvfyratiden så stack Jenny iväg. Hon skulle bort på påskmiddag, och Jimmy var snäll och skjutsade henne dit. Först så skulle dom möta upp med Jocke och Tindra vid Älvsjö Station. Och sen så skulle Jimmy skjutsa alla tre hem till Jockes Mamma.


Jag åt middag för mig själv vid fyratiden. Jimmy skulle ju också bort på påskmiddag senare, så det var bara jag som skulle äta middag hemma i dag. Jag åt en massa goda rester från i går. Bland annat vitlökssill, rökt lax, och kräftstjärtar.


Jimmy kom tillbaka hem igen vid strax efter fyra. Han satt då på sitt rum vid datorn. Och jag satt i köket med min dator.


Sen vid halvsextiden så åkte Jimmy och jag iväg i bilen. Och så skjutsade jag honom dit han skulle på påskmiddag: hem till Jimmys och Jennys kusin Maria och hennes fästman Patric, som bor i Älvsjö. Sen senare så skulle även Jenny komma dit också.


På vägen hem så stannade jag till i Centrum och köpte mig två av mina laster: Ben & Jerrys Cookie Dough Glass, och vanliga saltade Chips.


Mobil-Blogg Jimmy är på väg bort på påskmiddag. %

20080323404.jpg
Mobil-Blogg

Jimmy är på väg bort på påskmiddag.


Mobil-Blogg Jenny är på väg bort på påskmiddag. %

20080323403.jpg
Mobil-Blogg

Jenny är på väg bort på påskmiddag.


"Final Destination 3"

image2714   image2715   image2717   image2716


I går kväll så såg vi filmen "Final Destination 3".
Vi hade sett den förut.
Men eftersom jag såg om ettan och tvåan av Final Destination-filmerna nyligen,
så ville jag se om den här också.
(Här är recension av ettan).
(Och av tvåan).

Jag gillar alla dom här tre filmerna mycket.
Kan klart rekommendera dom om man gillar blodiga och lite övernaturliga filmer
med skräck och action i, och även lite humor.

Länk till filmen på LoveFilm.

Länk till filmen på MovieZine.

(Bilderna har jag hittat genom Google Bildsökning)


"Rambo 4"

image2708          image2709          image2713
image2710          image2711          image2712


I går kväll så såg vi filmen "Rambo IV".
Och jag måste faktiskt säga att jag tyckte att den var bra, och över min förväntan.
Första filmen, som kom 1982, tyckte jag ju då, var en helt fantastiskt bra film.
Tvåan och trean, tyckte jag väl var sådär..., i alla fall vad jag kommer ihåg nu.
Och jag hade inte väntat mig så mycket av den här, fyran.

Men jag tyckte att den var riktigt bra.
Men väldigt, väldigt blodig...
Är man känslig så ska man definitvit inte se den.
För det var nog en av de blodigaste filmer som jag har sett på ett tag.
Och jag måste ju säga att Sylvester Stallone, 62 år gammal,
är väldigt fräsch och vältränad för sin ålder.
Men det klart, man vet ju inte hur mycket som är tillfixat!

Länk till filmen på LoveFilm.

Länk till filmen på MovieZine.

(Bilderna har jag hittat genom Google Bildsökning)


Dagens Dagbok - Söndagen den 23 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Vaknade första gången när Jenny kom hem från sitt nattjobb, vid sjutiden. Sen så somnade jag om och sov en stund till, tills alarmet på mobilen larmade klockan halvåtta. Somnade vid halvtvåtiden i går, och sex timmars sömn är oftast precis lagom för mig, så därför gick jag upp halvåtta. Duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det en frukost och en fika i köket, samtidigt med lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko vaknade och gick upp vid niotiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så åt han förstås frukost. Jag tog en fika till då, och så satt vi och pratade en stund vid köksbordet.


Sen så satte vi igång med att göra lite nytta. Vi hjälptes åt med veckostädningen. Jimmys och Jennys lakan hade jag bytt och tvättat redan i går. Nu bytte jag och tvättade mina och Borzkos lakan. Handdukar och kläder blev också tvättade och tumlade. Och så gjorde vi den vanliga städningen: dammsugning, torkning av golven, och skurande av toaletten och badrummet.


Vid elvatiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag tog en fika till då och gjorde honom sällskap.


Efter det så fortsatte jag och Borzko med veckostädningen. Jimmy satte sig på sitt rum vid datorn. Och sen vid tolvtiden så blev det lite lätt lunch, och en fjärde fika för dagen.

Tjejsnack - Vecka 12 - 2008.

"Tjejsnack - Tjejer svarar på fem frågor i veckan".

Vecka 12 - 2008.
Ämne: Motion.


Gillar du motion? Om inte, varför inte?
Jag har väl egentligen ingenting emot motion. Men jag är väldigt lat...

Motionerar du/vill du motionera regelbundet, hur ofta?
Jag är en väldig periodare när det gäller motion. Jag vill motionera regelbundet. Men jag gör det bara periodvis. Lagom med motion tycker jag är kanske typ tre-fyra gånger i veckan. För tillfället så är jag i en lång och dålig period...

Hur långa är/vill du ha motionspassen?
En till två timmar är lagom tycker jag.

Vilken typ av motion gillar du/ägnar dig åt?
Jag gillar allra bäst promenader. Men jag gillar också simning, styrketräning, cykling, jogging, bodypump, spinning, med mera.

Motionerar du helst ensam, i sällskap med någon eller i större grupp?
Det spelar nog inte så stor roll. Tycker att alla alternativen är okej. Dom har olika fördelar och nackdelar.


Dagens Dagbok - Lördagen den 22 mars 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Sen så tittade jag, Borzko, och Jimmy på två filmer på dvd.


Först så blev det: "Rambo 4".


Och sen så blev det: "Final Destination 3".


Recensioner på båda filmerna kommer senare.


Vid tolvtiden så hade vi sett klart på båda filmerna. Och då blev det lite lyssnande och tittande på musikkanalerna på teven. Och så lite surfande i datorn samtidigt. Och vid halvtvåtiden så gick vi och la oss.


(Och Blogg.se fungerade inte i går kväll när jag skulle blogga det här, så därför så kommer det i dag istället.)


Mobil-Blogg Frukostkaffet i köket vid datorn med utsikt över min

20080323402.jpg
Mobil-Blogg

Frukostkaffet i köket vid datorn med utsikt över mina fina tulpaner.


Mobil-Blogg God morgon alla kära läsare. Nu är jag kla

20080323401.jpg
Mobil-Blogg

God morgon alla kära läsare.
Nu är jag klar för att möta dagen.
Är ni?
;-D

Mobil-Blogg Kollar på ännu en film. Final Destinition 3.

20080322398.jpg
Mobil-Blogg

Kollar på ännu en film.
Final Destinition 3.


Mobil-Blogg Kollar på nya Rambo-filmen.

20080322396.jpg
Mobil-Blogg

Kollar på nya Rambo-filmen.


Dagens Dagbok - Lördagen den 22 mars 2008 - Eftermiddagen och Första Halvan av Kvällen.

Vid tolvtiden sen så gick Jenny och la sig för att sova i ett par timmar, eftersom hon skulle jobba natt på jobbet i natt.


Jimmy och jag fortsatte att förbereda lite till kvällen. Och så varvade vi med datorstunder förstås.


Vid halvtvåtiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Vid tvåtiden så vaknade Jenny och gick upp efter sin powernap. Hon duschade då och gjorde sig i ordning.


Klockan halvfyra så kom Jocke och Tindra hem till oss. Och sen klockan fyra så kom min Mamma och Pappa hem till oss.


Och vid fyratiden så åt vi då vår Påskaftons-Buffé. Det blev framförallt min underbart goda vitlökssill. Men också: kokt potatis, rökt lax, skagenröra, kräftstjärtar, räkor, ägghalvor med röd och svart kaviar, köttbullar, prinskorv, smörgåsrån, salta kex, fyra olika sorters ostar, och säkert något mer som jag har glömt bort nu. Rödvin, starköl, och Fun Light drack vi till.


När vi hade ätit klart så flyttade vi upp till vardagsrummet. Och så blev det förstås kaffe. Till kaffet hade vi dajmglass, vaniljglass, och fruktcocktail. Och även två sorters godis, chokladägg och godisägg med fruktsmak.


Och sen så blev det lite gitarrspelande på Guitar Hero 3 på Nintendo Wii.


Sen klockan åtta så åkte alla iväg utom Borzko och jag. Mamma och Pappa tog bussen hem till Örby.


Jimmy skjutsade iväg dom andra. Först så körde han Jocke och Tindra till Älvsjö Station, och där så skulle dom ta pendeltåget hem till Södertälje.


Sen så körde han Jenny till hennes jobb på McDonalds i Västberga. Hon skulle jobba sitt första nattpass i natt. Nu har hon ju fyllt arton år, så hon måste jobba nattpass då också. Mellan nio i kväll till sex i morgon bitti skulle hon jobba.


Jimmy tog en fika med Jenny på McDonalds, innan han åkte hem igen, och kom hem vid niotiden igen.

Mobil-Blogg Tindra och jag spelar Guitar Hero.

20080322393.jpg
Mobil-Blogg

Tindra och jag spelar Guitar Hero.


Mobil-Blogg Påskäggsöppning!

20080322391.jpg
Mobil-Blogg

Påskäggsöppning!

Mobil-Blogg Fikadags nu.

20080322390.jpg
Mobil-Blogg

Fikadags nu.

Mobil-Blogg Påskaftonsmiddag.

20080322389.jpg
Mobil-Blogg

Påskaftonsmiddag.

Mobil-Blogg Jocke och Tindra har kommit.

20080322388.jpg
Mobil-Blogg

Jocke och Tindra har kommit.

Mobil-Blogg Snart är det dags för middag!

20080322387.jpg
Mobil-Blogg

Snart är det dags för middag!

Mobil-Blogg

NON_STD_CID_1.gif
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg En paus från köksarbetet.

20080322386.jpg
Mobil-Blogg

En paus från köksarbetet.

Dagens Dagbok - Lördagen den 22 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag somnade vid halvettiden i går, och tyckte det skulle vara lagom med sju timmars sömn i natt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning.


Borzko hade gått upp klockan halvsju, och åkt iväg för att jobba extra i dag också.


Både Jimmy och Jenny var ju ute och festade i går, och skulle egentligen sova länge i dag. Men dom kom båda hem rätt så tidigt i natt, så dom vaknade tidigt båda två. Jenny redan vid halvåttatiden, och Jimmy vid niotiden.


Vi åt alla tre frukost tillsammans vid niotiden. Sen så gjorde sig både Jimmy och Jenny i ordning. Och vid tiotiden så tog vi bilen till Centrum.


Sen så var vi på HemKöp och handlade en massa matvaror till i kväll. Strax under tusenlappen gick det på. När vi var klara så åkte Jimmy och jag hem igen. Jenny stannade kvar i Centrum en stund, för hon skulle köpa några påskpresenter.


Vi packade upp allt när vi kom hem. Och Jenny kom också hem sen strax efteråt. Vi tog en fika också. Sen så satte vi igång med att hjälpas åt med att fixa allt inför middagen. Jag gjorde självklart min Vitlökssill som jag nästan alltid gör till påsk, midsommar, och jul. Det är världens godaste sill. Och så förberedde vi allt annat som vi skulle ha till kvällen.

Mobil-Blogg Jag jobbar för fullt i köket.

20080322385.jpg
Mobil-Blogg

Jag jobbar för fullt i köket.

Mobil-Blogg Tillverkningen av Vitlökssillen är i full gång. %0

20080322383.jpg
Mobil-Blogg

Tillverkningen av Vitlökssillen är i full gång.

I dag så blir det nog en mobilbloggdag!

Ja, i dag så blir det nog en mobilbloggdag.

Planerna i dag är att jag, Jimmy, och Jenny åker till Centrum vid tiotiden.
Och så ska vi handla en massa god påskmat till i kväll.

Sen så blir det förberedelser av maten under dagen.

Borzko jobbar extra i dag också, och trodde att han kommer hem vid tvåtiden i dag.

Och sen vid fyratiden så kommer min Mamma och Pappa hit.
Och så kommer också Jocke och Tindra hit.

Sen så ska vi äta och dricka en massa gott.
Så det blir nog en trevlig eftermiddag och kväll.

Dagens Dagbok - Fredagen den 21 mars 2008 - Kvällen.

Kom hem igen vid åttatiden. Då satte jag mig i en av sofforna uppe i vardagsrummet, och så satte jag igång teven. Och så tittade jag på dansprogrammet "Lets Dance", sen på humorprogrammet "Hjälp", och sen på andra delen av "Lets Dance". Efter det så satte jag igång dvd:n och så tittade jag på "Så ska det låta" som jag hade spelat in tidigare i kväll.


Borzko tittade först på Ishockey på teven i sovrummet. Sen när den var slut så kom han och gjorde mig sällskap i vardagsrummet.


Jimmy är på fest hos sin kompis Kristian i Högdalen.


Jenny är ute på Krogen med några kompisar för första gången sen hon fyllde arton år.
Här är dom.


"Den tusende gången" av Ulrika Olson och Anna Lytsy.

image2693

---------    

Recension av boken: "Den tusende gången" av Ulrika Olson och Anna Lytsy. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------

"Ulrika Olssons debut nu åter som pocket!

Nu kommer den betydelsefulla debuten åter i pocket för alla er som ännu inte läst denna viktiga bok!
Den tusende gången (2003) blev en av det årets mest uppmärksammade böcker och utkom i flera länder. Det var första gången som en kvinna som blivit utsatt för incest berättade så öppet både om övergreppen i sig och hur de hade präglat hennes fortsatta liv.

Den tusende gången är såld i totalt över 190.000 ex!

"Läsningen av Ulrika Olsons långa resa genom minnen och känslor är mycket omskakande - om övergreppen, om kränkningarnas fasansfulla effekt, och om den kränkning det kan innebära att bli föremål för en incestutredning".
SVENSKA DAGBLADET

"Det här är en alltigenom vidrig bok, och samtidigt en av de viktigaste i vårens hela utgivning. Den måste helt enkelt läsas, hur gärna man än skulle vilja slippa."
FOLKBLADET JÖNKÖPING"

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här är en dokumentär bok som verkligen var hemsk. Mycket närgången och realistiskt skriven. Svår att läsa för att den var så hemsk, men samtidigt lättläst. Dokumentära böcker är ju alltid svåra att recensera och betygssätta, för ofta är det ju ett väldigt bra ämne, men lika ofta så är dom också dåligt skrivna. Men den här boken tycker jag faktiskt var riktigt bra skriven, för att vara en dokumentär. Jag kan helt klart rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------    


Lite blogglästips.

Vill bara tipsa er om att läsa det här inlägget i Jockes blogg. Tyckte att han fick bra frågor, och att han skrev väldigt bra svar på dom. Blev väldigt glad och stolt över det han skrev om Jenny.

Men hon skriver ju väldigt gulligt om honom också.
Till exempel i det här inlägget.

Jag tycker att alla mina läsare också borde läsa
Jennys blogg varje dag. Hon bloggar lite ojämnt, ibland ett tiotal inlägg per dag, och ibland lite mindre. Men alltid läsvärt.

Jocke har tyvärr lite långa blogguppehåll ibland. Men när han bloggar så är det läsvärt.

Jimmy har tyvärr väldigt långa blogguppehåll. Och det är väldigt synd tycker jag, för han skriver ju så bra när han väl skriver.

Vilka två par går till Finalen i Lets Dance?

image2692


Ja, vilka två par tror ni går till Finalen i Lets Dance nästa vecka?

Jag hoppas, och tror, att det blir Tina & Tobias och Tony & Annika som går till Final.

Jag hoppas, och tror, att Karl Petter & Jeanette åker ut i kväll.

Vad tror ni? Och vad hoppas ni på?Yes!

Det blev Tina och Tony till Finalen!

(Uppdaterad 22.55)

Dagens Dagbok - Fredagen den 21 mars 2008 - Eftermiddagen.

Sen så blev det en lugn och skön eftermiddag inomhus, medans snöstormen rasade utanför fönstren.


Jag satt större delen av eftermiddagen uppe i en av sofforna i vardagsrummet. Och så fördelade jag min tid mellan datorn och boken.


I datorn så bloggade jag, läste bloggar, och läste nyheter.


Boken jag läste var "Den tusende gången" av Ulrika Olson och Anna Lytsy. Och jag läste också ut boken så småningom. Recension kommer i ett separat inlägg.


Lite nytta gjorde jag väl här hemma emellanåt också. Bland annat så tvättade och tumlade jag en massa kläder plus handdukar.


Borzko kom hem från jobbet vid fyratiden. Då blev det middag för oss båda. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen vid kvart i sex så åkte jag iväg med bilen. Åkte till Värtahamnen och hämtade upp Jimmy och hans kompis Kristian i Värtahamnen när dom kom med Silja Festival från sin Åbo-resa.


Körde hem Kristian till Högdalen först, och sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta. Jimmy bara duschade och packade upp sina grejer, och sen så körde jag honom tillbaka till Kristian, för dom skulle festa lite i kväll också.


Bra artiklar om alkohol i Aftonbladet. Läs!

image2691


Tyckte båda artiklarna som jag länkar till här är så läsvärda.


Den första artikeln, (DEN HÄR), handlar om att fler och fler ungdomar väljer att vara helnyktra. Till exempel Björn Gustafsson, Adam Tensta, och Elin Lanto.

Och den andra artikeln, (DEN HÄR), handlar om nyktra alkoholister, skriven av Marcus Birro.

Läs gärna båda artiklarna. Mycket läsvärda. Och mycket tankevärda.

Köket i dag, Långfredagen.

image2690

Dagens Shopping - 080321 - 2 - Påskägg till Jimmy och Jenny.

Varsitt påskägg till Jimmy och Jenny som dom ska få i morgon.
Vad det ligger i kan jag inte skriva, eftersom dom läser min blogg.


image2689


Dagens Shopping - 080321 - 1 - Veckans Tulpaner.

Veckans Tulpaner blev ett tiopack med gula och ett tiopack med lila.


image2688

Dagens Dagbok - Fredagen den 21 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så gick jag inte upp förrän klockan halvnio. Det är ovanligt sent för att vara mig. Men jag har varit så trött den senaste tiden. Och när jag släckte sänglampan vid halvettiden i natt, så tänkte jag att jag skulle försöka att sova i åtta timmar, istället för mina vanliga sex timmar. Och jag lyckades faktiskt med det! Jag vaknade till när Borzko gick upp vid halvsjutiden, men klarade av att somna om. Och sen så vaknade jag nästa gång vid halvniotiden. Kände mig då tyvärr lite lätt mosig, och hade lite lätt huvudvärk, för så är det ofta när jag sover lite längre än vanligt.


Gick i alla fall upp då vid halvniotiden, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost förstås, och fikade. Ingen annan än jag var hemma. Borzko jobbade, Jimmy var på Finlandsbåten, och Jenny var hemma hos Jocke.


När jag vaknade halvnio, så var det faktiskt sol! Men sen så kom snöstormen... Så det blev ingen promenad, som jag hade tänkt att det skulle bli. Jag höll på här hemma och fixade lite, och satt också med datorn en stund.


Sen vid elvatiden så gick jag iväg till Centrum, för dom öppnade elva där i dag. Handlade bara tulpaner till mig själv, och påskägg till Jimmy och Jenny. Gick runt och tittade lite också en stund. När jag kom hem sen, vid tolvtiden, så åt jag lite lätt lunch och tog en fika.


Mobil-Blogg Det blev en sväng till Centrum. Här är några fina%

20080321371.jpg
Mobil-Blogg
Det blev en sväng till Centrum.
Här är några fina dekorationer där.

Snöstorm här just nu... :-(

Ja, man ser knappt ut genom fönstren här... Det är total snöstorm utanför. Cirka två minusgrader ute, och snön bara vräker ner...

Halvnio i morse så tittade faktiskt solen fram litegrann! Så då tänkte jag att jag skulle ta mig en liten promenad. Men jag hann knappt tänka tanken, så ändrades vädret, och snöstormen började...

Jag vet inte om det syns så bra på bilden, men den här tog jag i alla fall nyss.


image2686

Jag hade ju hoppats på en vårig och solig och varm påsk. Med sköna promenader i vårsolen, och att kanske kunna sitta i lä ute och sola näsan. Men, men... Det blir nog en inomhushelg istället. Med bokläsning och sittandes vid datorn. Kanske blir det också någon film. Och möjligtvis också lite nytta gjort här hemma.

Förra året så var Påskafton den 7 april och här är bilder från den dagen.

Och förrförra året så var Påskafton den 15 april och här är bilder från den dagen.

Det skiljer ju ett par veckor från hur det är i år. Påsken ligger ju väldigt tidigt i år. Så det kanske inte är så konstigt att det fortfarande är vinter...

Men oavsett vädret så är det så himla skönt att vara ledig nu i fyra dagar. Och bara få vara. Och bara ta det lugnt och göra nästan ingenting.

Ha en trevlig Påsk-helg nu alla mina läsare! :-D


Mobil-Blogg GLAD PÅSK !!!!

20080320360.jpg
Mobil-Blogg

GLAD PÅSK !!!!

Dagens Dagbok - Torsdagen den 20 mars 2008 - Kvällen.

Och sen så blev resten av kvällen lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen med min dator, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Började också att läsa i en ny bok: "Den tusende gången" av Anna Lytsy och Ulrika Olson.


Borzko tillbringade större delen av kvällen med att titta på sport på teve. Men nu har han gått och lagt sig för att sova. Han ska gå upp halvsju i morgon bitti, och sen åka iväg för att jobba extra.


Jenny är ju hemma hos Jocke. Och Jimmy är ju på väg till Åbo.


Jag ska nog byta vardagsrumssoffan mot sängen snart. Och så fortsätta att läsa lite i min bok där, innan det är sovdags.


Jag blev 85 % Boknörd! ;-D - Testa du också! :-)


Dagens Shopping - 080320 - 2 - Fem mattor från IKEA.

Dagens Shopping från IKEA blev fem mattor till vår inglasade balkong / ingång.
Två stora mattor, och tre små dörrmattor.


image2684

Dagens Shopping - 080320 - En bok från Tradera.

image2683

Rån i Farsta i dag...

image2682


Svensk Kassaservice i Farsta rånades i dag på eftermiddagen.

Läs artikel i Expressen här.

Om vi skulle göra som i artikeln, då skulle vi förlora många matgäster! ;-D

Ja, om vi skulle förbjuda killar (och även vissa tjejer) med "häng" att äta i vår matsal där jag jobbar,
då skulle vi förlora väldigt många lunchgäster! ;-D

Läs artikeln här.

Silja Festival.

image2681


Nu sitter Jimmy på den här båten, på väg till Åbo, tillsammans med femton kompisar.
Jag hoppas att han får en riktigt rolig och trevlig resa! :-)

Vårdagjämning i dag! :-D

image2680


Ja, i dag är det då alltså inte bara Skärtorsdag utan också
VÅRDAGJÄMNING!
Tyvärr så känns det inte riktigt som någon vår här just nu...
Inte med kylan, och med all snö som har fallit ner...
Men det är i alla fall skönt att veta att dagarna nu,
från och med i morgon, blir längre än nätterna!

(Bilden är lånad från SMHI)

Tre fel för mycket...

Tyvärr så klarade inte Jimmy sitt teoriprov till lastbilskörkortet i dag...
Han hade tre fel för mycket...
:-(

Men nästa gång går det säkert bra!
:-) 

Dagens Dagbok - Torsdagen den 20 mars 2008 - Eftermiddagen.

I dag så åkte jag inte hem direkt efter jobbet. Utan jag åkte istället till McDonalds i Västberga och hämtade upp Jenny som också slutade klockan två i dag.


Sen så åkte vi till IKEA i Kungens Kurva, för att köpa nya mattor till vår inglasade balkong/ingång på bottenvåningen.


Men först så gick vi så klart och fikade! Det gör ju nästan alltid Jenny och jag när vi är någonstans! Vi tog varsin cappuccino, och varsin ostfralla. Sen så delade vi på en chokladboll och på en blåbärsmuffins. Och så satt vi och pratade en stund.


Sen så plockade vi ihop det vi skulle ha, två stora mattor, och tre små dörrmattor. Dom stora kostade 150:- kronor styck, och dom små kostade 20:- kronor styck.


När vi kom hem till Farsta sen, så hade Jimmy kommit från jobbet.


Jenny var bara hemma en kort stund, plockade ihop lite grejer som hon skulle ha med sig, och sen så stack hon i väg till tunnelbanan för att åka hem till Jocke i Södertälje.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Sen vid halvsextiden så åkte Jimmy och jag iväg. Först så åkte vi ut till Nacka Strand och hämtade upp Jimmys kompis Kristian på hans jobb där. Sen så åkte vi ut Silja-Terminalen i Värtahamnen, där jag lämnade av Jimmy och Kristian.


Dom skulle åka med båten Silja Festival till Åbo, tillsammans med ungefär femton stycken kompisar. I morgon kväll så kommer dom hem igen.


Jag åkte sen tillbaka hem till Farsta, och kom hem vid sjutiden. Borzko var då hemma, han hade kommit hem vid sextiden i dag.

Dagens Jobb - Torsdagen den 20 mars 2008.

Jobbade precis som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag och gjorde i ordning matsalarna. Och slutligen så var jag försteman i lilla matsalen.


I dag så serverade vi köttbullar och potatismos. Och vi hade även lite korv som vi också serverade. Salladsbuffén hade vi förstås som vanligt också.


Och för fjärde dagen i rad så var vi två kvinn kort... En var ledig och en var sjuk, även i dag. Så det blev en stressig och hektisk dag även i dag.


Men sen så blev det äntligen dags att gå hem och vara påsklediga! Så skönt!

Mobil-Blogg Jimmy.

20080320359.jpg
Mobil-Blogg
Jimmy.

Mobil-Blogg Jenny och jag fikar på IKEA.

20080320350.jpg
Mobil-Blogg
Jenny och jag fikar på IKEA.

Nu är det allvar... :-(

Ja, nu är det allvar...
Nu ligger Mammas och Pappas sommarstuga ute på Internet för försäljning...
Det känns så hemskt!
I fyrtio år har dom haft stugan!
Jag var sju år den första sommaren där...
Det är svårt att fatta att någon annan snart kommer att äga huset...
Och att vi aldrig kommer att få vara där igen.

Men jag förstår ju att Mamma och Pappa inte orkar med att ha det längre.
Pappa är ju 84 år, och Mamma är 78 år.
Och varken jag eller min syster vill ju ta över.
Så då måste det ju bli så här.

Här är länk om ni vill titta på huset.

Klicka uppe till vänster så finns det många bilder att se.


Håll tummarna för Jimmy i morgon!

Ja, håll alla tummar och tår för Jimmy i morgon!

För klockan halvnio i morgon bitti så skriver han teoriprovet för lastbilskörkortet!

Åh, vad skönt det ska bli med lite ledighet!

I morgon så är det ju den sista arbetsdagen för mig den här veckan. Det ska bli så otroligt skönt sen att vara ledig i fyra dagar sen. Den här veckan har varit tuff. Vi har ju gått med två man kort nu i tre dagar, och så blir det väl förmodligen i morgon också. Sen är det ju påsklov nästa vecka, och då har vi ju det lite lugnare på jobbet. Så det ska också bli skönt.

Jag har varit så trött den senaste tiden. Först och främst för att det har varit så tufft på jobbet. Men sen är man ju trött den här årstiden också. Längtar ju efter våren något fruktansvärt nu. Men det är jag nog inte ensam om direkt. Har ju varit borta två kvällar i rad nu också. Och så var jag ju på landet i helgen, med nervositet över Jennys fest också.

Så jag känner mig så sliten nu. Ska bli så skönt att vara ledig i fyra dagar. Jag ska inte göra någonting speciellt, och det ska bli så skönt. Bara vara.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 19 mars 2008 - Kvällen.

I kväll blev det en lugn kväll. Och det var skönt, eftersom jag har varit borta två kvällar i rad. Jag var ju på bloggmötet hos Spotlife i måndags, och på 80-årskalas hos min moster i går.


Jag satt större delen av kvällen i köket med min dator, och så bloggade jag massor med inlägg, från i dag, i går, och i förrgår.


Jimmy satt större delen av kvällen och pluggade körkortsteori för lastbilskort.


Och Borzko hjälpte Jimmy och förhörde honom.


Jenny var hemma hos Jocke.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 19 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var hemma bara en kort stund, och sen så gick jag till Centrum, och till SolAkuten. Solade där i en halvtimme som vanligt. Lika skönt var det som vanligt också.


När jag kom hem sen så höll jag på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma.


Jimmy jobbade över i en timme i dag, och kom hem vid halvfemtiden. Då åkte han och jag direkt till Willys i Länna. Massor med kassar blev det i dag, och nästan tolvhundra kronor gick det på.


När vi kom hem så plockade upp allt, och sen så åt vi middag vid halvsextiden. Borzko kom hem från jobbet då, så vi åt alla tre tillsammans.


Sen så duschade både Jimmy och Borzko i tur och ordning.


Jenny jobbade i dag på McDonalds mellan sju och fyra. Sen så åkte hon direkt hem till Jocke efter  jobbet.

Dagens Jobb - Onsdagen den 19 mars 2008.

I dag så jobbade jag som vanligt också förstås. Och i dag så blev det också en stund i skalen först med grönsakerna. Sen dukning och förberedelse av matsalarna. Och sen lilla matsalen som försteman.


I dag så serverade vi fiskgratäng med smögensås, och kokt ris. Vi hade även texmex-gryta från i går som vi serverade som rest. Och vår salladsbuffé.


I dag var också en av kollegerna ledig. Och en annan var sjuk också i dag.


I dag så blev det också en mycket hektisk och stressig dag. Jobbigt att vara två kvinn kort tre dagar i rad...


Några fotografier från när min moster Elsie fyllde 80 år.

image2674

image2675

image2676

image2677

Dagens Dagbok - Tisdagen den 18 mars 2008 - Kvällen.

Och sen så åkte vi hem till min moster Elsie, som fyllde 80 år. Det var jag, Jenny, min Mamma, min syster Anette, min systerdotter Maria, och Mammas och Elsies kusin Maine, som var där.


Vi åt smörgåstårta, ost, och kex. Sen så blev det kaffe och två sorters tårtor. Mellan fem och nio var vi där, så Jenny och jag var hemma vid strax efter nio.


Då blev det en pratstund med Borzko och Jimmy, en kort liten datorstund, och sen sängen.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 18 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem till Farsta direkt efter jobbet. Men inte ända hem, utan jag stannade till i Centrum för att möta upp Jenny där.


Först så gick vi till Nordea och avslutade hennes gamla konto och kort. Sen så gick vi till Waynes Coffee och fikade. Jag tog en Chai Latte. Vi satt sen där och pratade, och jag berättade allting om bloggträffen hos Spotlife för henne.


Sen så åkte vi hem och fixade oss i ordning för kvällen. Och så åkte vi sen iväg mot Örby för att hämta upp min Mamma. Åkte sen till Högdalen där vi köpte blommor, och så hämtade vi ut smörgåstårtorna som min Mamma hade beställt.


Dagens Jobb - Tisdagen den 18 mars 2008.

Jobbade som vanligt även i går, tisdag. Först en stund i skalen och förberedde grönsakerna lite. Sen så dukade och förberedde jag matsalarna. Och sen så var jag försteman i lilla matsalen.


Maten vi serverade var texmex-gryta med kokt potatis. Och salladsbuffé.


Även denna dag så var en kollega ledig, och en kollega sjuk.


Stressigt och hektiskt även denna dag...

MMS från Borzko i måndags.

I måndags så fick jag den här bilden av Borzko i ett mms.
Det var snöstorm i Norrköping då.


image2673

Dagens Dagbok - Måndagen den 17 mars 2008 - Kvällen.

Sen så var jag på bloggmötet på Spotlife mellan fem och åtta. Fyra andra bloggerskor var också där. Det finns ett inlägg längre ser där jag har skrivit lite mer om mötet.


Kom hem vid halvniotiden. Pratade lite med Borzko och Jimmy. Och så satt jag vid datorn en liten stund. Sen blev det sängen.

Dagens Dagbok - Måndagen den 17 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma.


Vid fyratiden sen så gick jag till Centrum och till Tunnelbanan. Och så åkte jag in till stan för att gå till bloggmötet med Spotlife, som började klockan fem.


Dagens Jobb - Måndagen den 17 mars 2008.

Jobbade som vanligt i förrgår, måndags. Den här veckan så ska jag egentligen vara första halvan av dagen i skalen och fixa grönsakerna, och sen så ska jag vara den andra halvan av dagen i lilla matsalen som försteman.


Men eftersom vi har personalbrist den här veckan, så var jag bara först en stund i skalen och förberedde grönsakerna, sen så dukade, förberedde, jag matsalarna, och sen så var jag försteman i lilla matsalen.


Vi var två personal färre. En av kollegerna var sjuk, och en annan var ledig.


Vi serverade köttfärssås med spaghetti. Och vår salladsbuffé förstås.


Det var en mycket hektisk och stressig dag. Två kvinn kort känns ju så klart.

Veckans Vikt - Vecka 12 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 12 - 2008
17/03

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 11 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 11 - 2008
10/03 - 16/03

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag:---------
Söndag: ---------  


Så trött i dag också...

Och inte blev det något bloggande i dag heller...
Först var det en nästan lika jobbig arbetsdag i dag som i går...
Sen en sväng till Centrum med Jenny.
Efter det hem till min Moster Elsie, tillsammans med Jenny, för att fira Elsies 80-årsdag.
Kom hem vid niotiden.
Då blev det lite prat och umgänge med Borzko och Jimmy.

Och nu är klockan nästan tio och jag är jättetrött.
Hade ju tänkt blogga dom sex inläggen från i går...
Plus fyra inlägg från i dag:

- Dagens Jobb - Tisdag.

- Eftermiddagen - Tisdag.

- Kvällen - Tisdag.

- Fotografier från Elsies Födelsedag.
Men jag orkar inte nu...

I morgon får det bli bloggning hela kvällen!
Fast först så ska jag ju förstås jobba.
Och sen sola solarium.
Och sen så ska jag åka till Willys i Länna med Jimmy och storhandla.
Men sen så blir det bloggning!
Dom sex inläggen från i går.
Och fyra inlägg från i dag.
Och så några från i morgon också förstås!

Så förhoppningsvis så blir det lite mer aktivitet här i bloggen snart. Känner att jag har varit dålig på att blogga i några dagar nu. Men snart så är jag påskledig i fyra dagar, och då har jag lite mer tid att fotografera och att blogga! Så håll ut alla kära läsare! ;-D


Mobil-Blogg 80-årskalas i dag!

20080318349.jpg
Mobil-Blogg
80-årskalas i dag!

Nu är jag såååå tröööött....

Jag är så himla trött nu. Så jag ska faktiskt gå och lägga mig. Det har varit en jättejobbig dag på jobbet i dag. Och sen så har jag ju suttit på Spotlife-mötet i tre timmar, och sånt är ju inte jag van vid precis.

Orkar faktiskt inte blogga mer i dag. Dom här inläggen hade jag tänkt blogga nu i kväll:

- Veckans Motion.

- Veckans Vikt.

- Dagens Jobb - Måndag.

- Eftermiddagen - Måndag.

- Kvällen - Måndag.

- MMS från Borzko.

Men jag orkar inte nu... Så dom kommer i morgon istället!

God natt på er alla mina kära läsare!

(Kommentarsfunktionen krånglar i kväll. Men bara i vissa inlägg. Så kommentera gärna i ett annat inlägg om det inte fungerar.)


Dom här fyra bloggerskorna träffade jag på mötet hos Spotlife i dag.


Möte med Spotlife!

image2671


I kväll så har jag varit på mitt första möte med Spotlife (före detta Spotlight). Det var jag, plus fyra stycken andra bloggare, som var på mötet. Och så två personer från Spotlife.


Mötet var inne i stan, vid Rådmansgatan, och höll på i tre timmar, mellan fem och åtta.


Jag tyckte att det var ett väldigt bra möte. Vi fick massor med information, och kunde ställa alla frågor vi hade. Vi fick våra nya domännamn. Och vi fick lämna in ett första utkast på önskad ny design.


Killarna som jobbar på Spotlife var jättetrevliga. Och det var även dom andra bloggerskorna som var med.


Så det ska bli kul och intressant att se hur framtiden blir. Det ska bli jätteroligt att få en snygg design på bloggen. Kanske också några nya funktioner. Och lite andra råd och tips för att bloggen ska bli ännu bättre.

Ni mina kära läsare kanske har några tips!? Hur tycker ni att min design på bloggen ska se u? Finns det några funktioner som ni skulle vilja att jag hade? Eller kategorier? Eller har ni några allmänna råd och tips till mig?


Mobil-Blogg Nu är klockan kvart över åtta och jag sitter p%E

Mobil-Blogg

Nu är klockan kvart över åtta och jag sitter på tunnelbanan på väg hem till Farsta.

Jag har varit inne i stan på mitt första möte med Spotlife. Jag blev ju en av vinnarna i deras bloggtävling.

Vi var fem bloggare där i kväll och mötet tog tre timmar. Både roligt och intressant var det. Det ska bli spännande i framtiden!


Veckans Planer - Vecka 12.

Veckans Planer - Vecka 12.

Måndag:
Jobba.
Sola solarium.

Tisdag:
Jobba.
Fira min mosters 80-årsdag klockan 17.00.

Onsdag:
Jobba.
Åka och handla på Willys i Länna med Jimmy.

Torsdag:
Vårdagjämningen.
Skärtorsdagen.
Jobba.
Åka och handla på IKEA i Kungens Kurva med Jenny.
Skjutsa Jimmy till Värtahamnen.

Fredag:
Långfredagen.
Röd dag - Ledig från jobbet.

Lördag:
Ledig.
Påskmiddag?

Söndag:
Ledig.


Dagens Dagbok - Söndagen den 16 mars 2008 - Kvällen.

Sen så satt Jimmy och jag och slöade i vardagsrummet mellan fem och nio. En massa slötittande på teve blev det i kväll. Vi var båda trötta, Jimmy efter festen i går, och jag efter att jag sov så dåligt i natt. Vi höll också självklart på i våra datorer också.


Vid niotiden sen så flyttade vi ner från vardagsrummet. Jimmy gick in på sitt rum för natten. Jag satte mig i köket med datorn en stund. Borzko kom hem från sin Mamma vid halvtiotiden.


Och nu blir det väl snart en tidig sänggång för oss båda. Borzko ska gå upp klockan fyra, och jag klockan halvfem.


För det är ju tyvärr måndag i morgon igen... :-(


"Brokeback Mountain och andra berättelser från vidderna" av Annie Proulx.

image2670

---------    

Recension av boken: "Brokeback Mountain och andra berättelser från vidderna" av Annie Proulx. (Genre: Noveller / Skönlitteratur.)  

---------

"Dessa elva berättelser om ensamhet och kärlek, våld och död utspelar sig mot bakgrund av landskapet Wyoming: de majestätiska Klippiga bergen och de väldiga vidderna. Den nya Västern är lika vild som den gamla. 
   
Vi möter bland många andra två cowboys vilkas till synes omöjliga kärlek överlever allt utom omvärldens våldsamma fördömande; rodeoryttaren som blir besatt av att hålla sig kvar på tjurens rygg - det är som att rida en tornado - i åtta sekunder och vars alltmer sargade kropp sviker honom; en förvirrad gammal man som försöker ta sig tillbaka till ranchen där han föddes och där hans bror nu ska begravas; den tjocka ranchägardottern som lyckas bryta sig loss från sitt liv i ensamhet ute på den ödsligt belägna gården. 
   
Med sin stilistiska briljans, osvikliga tempobedömning och skarpa blick för mänsklig svaghet och styrka visar Annie Proulx att hon behärskar även det lilla formatet till fulländning. 
   
En av berättelserna, Brokeback Mountain, har nu också blivit en prisbelönt och mycket uppmärksammad film av Ang Lee."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här var en bok med elva stycken noveller i. Jag gillar ju nästan aldrig noveller, och det var så även med den här boken. Jag tycker att noveller är alldeles för korta för att ge mig någonting. 

Den här boken läste jag ju givetvis för att jag var nyfiken på novellen som filmen "Brokeback Mountain" baserar sig på. Den filmen är ju bland dom bästa filmerna som jag har sett.  (Läs min recension av filmen här.)

Men jag kan inte faktiskt förstå hur filmen kunde bli så bra... För novellen gav mig ingenting... Novellen var på endast trettio sidor, och filmen blev ju över två timmar lång. 

Och den novellen var även den bästa i boken, även om jag inte ens tyckte den var bra. Dom andra novellerna var ännu sämre. 

Det enda som var bra, med alla elva novellerna, var de fina naturskildringarna av Wyoming.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 1,5 av 5.  

---------    


Bilder från Jennys 18-årsfest i går.

Kolla in det här inlägget i Jennys Blogg.

Tack till mina underbara "ungar"!

image2668


Jag vill bara skriva TACK till mina underbara "ungar"!
Det är så underbart att komma hem, och så är det perfekt hemma!
Jag har ju varit lika orolig den här gången...
Precis som jag var på Jimmys tjugoårsfest för ett halvår sen.
Men allt var perfekt här hemma när vi kom hem!

Tack också till er andra som har hjälpt till.
Både med städningen i dag och i går.
Och att "hålla ställningarna" och hålla iordning i går.
Ni vet själva vilka ni är!


image2669


Dagens Dagbok - Söndagen den 16 mars 2008 - Eftermiddagen.

Borzko och jag kom hem till Farsta vid ettiden. Då var givetvis Jenny och Jimmy där. Och Jennys pojkvän Jocke. Sen var också Oscar från Linköping där, som hade kommit i går, och sovit över.


Och jag måste verkligen ge dom en stor eloge! Det var så fint hemma! Allt var helt perfekt städat. Och ingenting hade gått sönder. Det var kliniskt rent och bortplockat överallt. Och det fanns inte ett endaste litet spår av att det hade varit massor med ungdomar här på fest i går.


Borzko mötte också grannarna till vänster om oss, och dom hade absolut inga klagomål alls. Så jag hade varit orolig helt i onödan även denna gång. Precis som för ett halvår sedan när Jimmy hade sin tjugoårsfest.


Vi satte oss alla sex i köket en stund. Vi fikade. Och dom berättade om kvällen i går. Och så tittade vi på fotografier från festen. Jenny visade också alla fina presenter som hon hade fått.


Jenny var supernöjd med sin fest. Och även dom andra tyckte att kvällen hade varit jättelyckad.


Borzko åkte sen iväg till sin Mamma vid tretiden, på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jimmy, Jenny, Jocke, och Oscar gick iväg till Centrum vid fyratiden. Först så gick dom alla fyra till Burger King för att äta.


Efter det så åkte Jenny, Jocke, och Oscar med tunnelbanan in till stan. Där lämnade Jenny och Jocke av Oscar vid Centralen, för han skulle ta tåget hem till Linköping igen.


Och sen så åkte Jenny och Jocke hem till Jocke i Södertälje.


Jimmy kom hem igen efter att han hade ätit. Jag hade då hållit på och plockat och fixat i ordning lite här hemma. Och även ätit lite middag.


Vid femtiden sen så tog Jimmy och jag med oss våra datorer, och så flyttade vi båda två upp till vardagsrummet och satte oss där.

Mobil-Blogg Fina blommor som Jenny fick i går.

20080316342.jpg
Mobil-Blogg
Fina blommor som Jenny fick i går.

Dagens Dagbok - Söndagen den 16 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Vi gick och la oss vid tolvtiden i går kväll. Sen så låg jag och läste till ettiden. Sov sen väldigt dåligt hela natten. Jag var väl lite orolig över festen hemma i Farsta... Klockan fem i natt/morse så messade Jenny att festen var slut, att alla hade gått, och att allt hade gått bra.


Vid halvåttatiden så tröttnade jag på att ligga kvar i sängen, så då gick jag upp och gjorde mig i ordning. Mamma och Pappa kom upp vid åttatiden, och Borzko kom upp vid strax före nio. Klockan nio så åt vi alla fyra frukost tillsammans.


Sen så höll vi på och rensade lite bland prylar i stugan. Eftersom dom ska sälja stugan, så började vi att rensa ut lite. Jag plockade med mig hem dom saker som jag hade där ute, men det var inte så mycket.


Nu är klockan halvtolv, och vid tolvtiden så ska vi åka hem till stan igen. Först ska vi köra hem Mamma och Pappa till Örby. Och sen så åker Borzko och jag hem till Farsta för att möta upp med Jenny och Jimmy. Vi får väl se om dom är klara med städningen då, eller om vi måste hjälpa dom.


Dagens Dagbok - Lördagen den 15 mars 2008 - Kvällen.

Och sen klockan åtta så tittade vi givetvis på Melodifestivalen. Och det blev ju precis som jag trodde, att Charlotte Perrelli skulle vinna. Och mina favoriter Rongedal kom fyra.


En massa gott att äta och dricka blev det så klart också.


Efter festivalen sen så satt vi bara och pratade och slötittade lite på teve.


Lite med datorn satt jag också, men min internetuppkoppling via mitt trådlösa bredbandsmodem från Tele2 var väldig seg i kväll, så det blev inte så mycket.


(Och jag hoppas att allt är relativt lugnt hemma i Farsta...)


Och det blev som jag (och många andra) trodde!

image2666


Och mina favoriter (Rongedal) kom i alla fall fyra!

(Och skönt nog så kom Christer Sjögren näst sist.)

Dagens Dagbok - Lördagen den 15 mars 2008 - Eftermiddagen.

Jag, Borzko, och Mamma kom ut till Landet vid halvettiden. Och Pappa var redan där. Vi packade upp det som vi hade handlat först. Och efter det så fikade vi och åt några mackor till lunch.


Sen så satt vi inne och pratade och gjorde inget speciellt.


Jag började sen att göra i ordning middagen. Och vid fyratiden så åt vi. Jag gjorde laxfiléer i ugnen. Och till det så hade vi wokgrönsaker med thaismak. Lite kall creme fraiche-sås med vitlökssmak hade vi till också. Och bröd, kex, smör, ost, grönsaker, och lite annat.


Sen vid femtiden så tittade och lyssnade vi på reprisen av "Så ska det låta" sen i går. Efter det så satt vi och fikade, åt choklad, och pratade en stund.


Mobil-Blogg Middag.

20080315341.jpg
Mobil-Blogg
Middag.

Mobil-Blogg Känns lite sorgligt att se Till Salu-skylten på huset.

20080315338.jpg
Mobil-Blogg
Känns lite sorgligt att se Till Salu-skylten på huset...

Mobil-Blogg Nu är vi ute på Landet hos mina föräldrar.

20080315337.jpg
Mobil-Blogg
Nu är vi ute på Landet hos mina föräldrar.

Dagens Dagbok - Lördagen den 15 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan sju. Gick upp då, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så gjorde jag mig ett stort glas kaffe, och så satte jag mig vid datorn, och väntade på att någon annan skulle vakna.


Vid halvniotiden så vaknade Jimmy och gick upp, vid kvart i nio så kom Jenny och Jocke upp, och vid nio så kom Borzko upp. Vi åt då frukost, alla fem tillsammans, vid niotiden. Och sen så gick de alla fyra in och duschade i tur och ordning.


Efter det så höll jag på och plockade och fixade lite. Och så hjälpte jag Jenny lite med att ta bort lite grejer, och möblera om lite till kvällen. Packade ner lite prylar gjorde jag också. Och satt vid datorn en liten stund.


Sen vid kvart i elva så åkte Borzko och jag iväg. Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min Mamma. Pappa hade redan åkt ut till Landet i torsdags. Och sen så åkte vi ut mot Landet. Först stannade vi till vid Willys i Tumba, där vi gick in och handlade. Och sen så åkte vi vidare ut till Landet, och mötte upp med Pappa där. Kom ut vid halvettiden ungefär.

Dagens Planer.

I dag så åker Borzko och jag ut till mina föräldrars landställe. Och så kommer vi hem i morgon. Vi åker ut för att Jenny ska få ha föräldrafri fest här hemma. Hon har bjudit hem alla sina kompiar för att fira hennes artonårsdag som var i torsdags. 

Tur nog så har vi bra grannar här. Vi har pratat med dom som bor närmast oss, så jag hoppas och tror att dom håller lite koll.

Jag är ju en riktig orolig hönsmamma, så jag är ju självklart nervös i dag. Men jag vet ju att jag kan köra hem från landet på cirka tre kvart om det skulle vara något.

Och jag vet ju som sagt var att grannarna håller koll.

Och jag litar ju stenhårt på både Jenny och Jimmy. Och även på många andra som är här, till exempel på Jennys pojkvän Jocke, och på mina syskonbarn Maria och Mathias, och på Marias fästman Patric, och på Jimmys kompis Kristian. Och på flera andra som är här.

Så det går säkert bra. Det gjorde det ju när Jimmy hade sin tjugoårsfest i oktober förra året. Och det är ju ungefär samma människor som kommer i kväll.

Men ändå så längtar jag till i morgon eftermiddag... När jag är hemma igen... Och allting är över...


Så här vill jag att ordningen blir i kväll.

                    image2660                    image2661


Jag tycker faktiskt att nästan alla låtar är bra i kväll. Det är bara en enda låt som jag tycker är dålig, och det är "I Love Europe" med Christer Sjögren. Annars så tycker jag faktiskt att alla låtarna är bra.

Däremot så tycker jag inte att lugna låtar passar sig i Melodifestivalen. Jag vill ha snabba låtar med fart i, och helst med lite scenshow också.

Jag vill helt klart att Rongedal med "Just A Minute" ska vinna. Och så här tycker jag att ordningen på dom tio låtarna ska bli:

Rongedal - Just A Minute.

BWO - Lay Your Love On Me.

Nordman - I Lågornas Sken.

Frida feat. Headline - Upp O Hoppa.

Charlotte Perrelli - Hero.

Linda Bengtzing - Hur Svårt Kan Det Va.

Amy Diamond - Thank You.

Sanna Nielsen - Empty Room.

Sibel - That Is Where I´ll Go.

Christer Sjögren - I Love Europe.

Melodifestivalen 2008 - Finalen - Globen - Stockholm - 15 mars.

image2659


Och vad tror ni om Finalen i morgon då?
Jag tror att det kommer att bli väldigt jämnt.
Dom flesta som är med har nog chans att vinna.

Jag TROR att Charlotte Perelli kommer att vinna.

Men jag VILL att Rongedal ska vinna.

Lets Dance, fredagen den 14 mars 2008.

image2658


Vad tyckte ni om kvällens Lets Dance då?
Var det rätt par som åkte ut?
Jag tyckte det.
Eller jag tyckte att antingen så skulle Karl Petter och Jeanette åka ut.
Eller så Danny och Malin.
Så nästa gång så vill jag att Karl Peter och Jeanette åker ut.
För jag vill ha Tony och Annika och
Tina och Tobias i finalen.

Dagens Dagbok - Fredagen den 14 mars 2008 - Kvällen.

Vi kom till Heron City vid sextiden. Och där fanns det gott om bord på Pizza Hut.


Först åt vi förrätt. Jag åt vitlöksbröd med mozzarella. Sen så åt vi huvudrätt. Jag åt två portioner från salladsbuffén. Och sen så blev det efterrätt. Jag åt tre sorters glass med grädde och chokladsås. Och till dryck så tog jag mineralvatten.


Vi satt och åt, och drack, och pratade där i ungefär två timmar. Så vid åttatiden åkte vi hem till Farsta igen.


Och sen så blev det slappande resten av kvällen. Jag satte mig i vardagsrummet och tittade på Lets Dance. Och datorn fick vara med i knäet förstås också.


Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke slappade också och tog det lugnt resten av kvällen.


Dagens Dagbok - Fredagen den 14 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. När jag kom hem så höll jag på som vanligt här hemma och fixade, plockade, och grejade med lite allt möjligt.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen tog vi en fika ihop i köket han och jag.


Lite datortid blev det för oss båda två också.


Vid femtiden sen så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Sen vid strax efter fem så kom Jenny och Jocke hem från stan.


Och vid halvsextiden sen så åkte vi alla fem i väg i bilen. Vi åkte till Haninge för att vi hade tänkt att äta på den nyöppnade Pizza Hut där. Men det var proppfullt med folk, och det stod många och väntade på att få bord. Så vi åkte därifrån och åkte mot Heron City och Pizza Hut där istället.

Mobil-Blogg

20080314336.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg Pizza Hut.

20080314334.jpg
Mobil-Blogg
Pizza Hut.

Dagens Jobb - Fredagen den 14 mars 2008.

I dag så jobbade jag som vanligt igen. Jag var först i skalen, den första halvan av dagen, och fixade grönsakerna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen, den andra halvan av dagen. Jag hjälpte även till som andreman i lilla matsalen, eftersom vi hade ont om folk.


Två personal färre var vi i dag. En kollega var tjänstledig, och en annan kollega var sjuk.


I dag så serverade vi risotto. Den var gjord på ris, flera olika grönsaker, och kycklingbitar. Vi hade även en salladsbuffé, men den var något mindre än vanligt. Orsaken till att den var mindre, var att vi håller igen lite på fredagar, för annars så får vi kasta så mycket om det blir över.


Självklart så blev det lite stressigt under lunchserveringen, eftersom vi hade personalbrist. Men allt flöt ändå på hyfsat bra ändå, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 13 mars 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev som vanligt lugn och skön.


Jag satt större delen av kvällen i köket med min dator. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och läste även lite i min bok.


Jimmy satt större delen av kvällen i sitt rum med sin dator och sin teve.


Borzko satt större delen av kvällen i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Kvartsfinalerna i SM-slutspelet i Ishockey var det i kväll.


Och Jenny tillbringade ju kvällen tillsammans med Jocke i Södertälje. Läs hennes ord om hennes dag och kväll, och se hennes bilder.

Dagens Shopping - 080313 - En film från Tradera.

image2655

Tjejsnack - Vecka 11 - 2008.

"Tjejsnack - Tjejer svarar på fem frågor i veckan".

Vecka 11 - 2008.
Ämne: Våren.


Vad är ett riktigt bra vårtecken?
Oj, oj, oj, det finns ju så många! Jag tar några stycken här. När man äter årets första glass utomhus. När man ser den första tussilagon. När man byter till sommardäck på bilen. När man byter från vinterjacka till vårjacka. När solen värmer på promenaden. När man hör fåglarna kvittra. Och massor med annat.

Känner du av våren på något speciellt sätt, hur?
Ja, jag känner att jag vill shoppa nya kläder och skor! ;-D

Har du sett någon vårblogga än, vilken?
Ja, snödroppar, vårgäck, och krokus. Och tulpanblad.

Vad är det sämsta med våren?
Att man ser hur smutsiga alla fönster är...

Vad är det bästa med våren?
Att man har allt det underbara framför sig! Våren, sommaren, sommarlovet, semestern!


Tjejsnack - Vecka 10 - 2008.

"Tjejsnack - Tjejer svarar på fem frågor i veckan".

Vecka 10 - 2008.
Ämne: Resor.

Vilka länder har du varit i?
Jag har varit i Sverige, Norge, Danmark, Åland, Finland, England, Frankrike, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Spanien, Schweiz, Lichtenstein, Italien, San Marino, Kroatien, Slovenien, Österrike, Bosnien, Grekland, Bulgarien, Turkiet, och så ett enda land utanför Europa: Thailand!

Vilken är favoritresan? Varför?
Favoritresan var resan till Thailand som familjen gjorde under Jul och Nyår 2006.
Varför? Jo, för att Thailand var ett helt underbart land, som verkligen motsvarade mina drömmar.

Vad vill du ha ut av din resa? Sola, upptäcka, äventyr?
Jag vill sola, bada, äta och dricka gott till största del. Men även lite upptäckande och utflykter och äventyr.

Vad blir nästa resa? (Behöver inte vara semester, utan var du ska över huvud taget.)
Jag har ingenting inplanerat för tillfället.

Vad vore den absoluta drömresan?
Att återigen få åka till Thailand. Och kanske vara där längre den här gången. Och resa runt lite till olika platser.
Men jag har även en liten dröm om att åka till Nya Zeeland, Tasmanien, och Australien.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 13 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen och Eftermiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan sju, eftersom jag hade en ledig dag från jobbet. Gick upp då, duschade, och gjorde mig i ordning.


Klockan åtta så gick jag in och sjöng för Jenny, och gav henne ett presentkort. Egentligen så har hon ju redan fått alla sina födelsedagspresenter förut i förskott. Men snäll och dum som jag är, så älskar jag ju att skämma bort mina ungar. Så hon fick ett presentkort att jag skulle stå för allt som hon ville göra under dagen.


Jenny gick sen upp vid halvniotiden, och så gick hon iväg en snabbis till Centrum, för att sola en kvart på SolAkuten. När hon sen kom hem igen, så hade jag dukat fram frukosten till oss båda.


När vi hade ätit klart så duschade Jenny och gjorde sig i ordning. Och vid strax före tio sen, så stack vi iväg med bilen till Farsta Centrum.


Först så gick vi till vår bank, Nordea. Där fixade vi nytt bankkort till Jenny, och lite andra grejer.


Sen så gick vi till Salong Ma Griffe, för att Jenny skulle fixa sitt hår. Hon klippte av ungefär en decimeter, och klippte också upp håret lite i etapper. Och så färgade hon håret. Men hon färgade håret i typ sin naturliga hårfärg, tog liksom bara bort det mörka underhåret som blir på vintern när man är blondin. Jättefin blev hon! Både längden och färgen blev jättesnyggt. 910:- kronor kostade det, och cirka en och en halv timme tog det.


Efter att vi vara klara där så tog vi bilen och så åkte vi till Haninge Centrum. Och så gick vi till Salong ProfessioNail, för att Jenny skulle fixa sina naglar. Hon byggde upp akrylnaglar. Det kostade 420:- kronor och tog ungefär en halvtimme.


När hennes naglar var klara så gick vi och åt lunch på Taco Bar. Vi åt båda två först tacochips med guacamole. Och efter det så åt vi varsin Nacho De Luxe-tallrik. Jenny åt med köttfärs, och jag åt vegetariskt.


Sen blev det lite rundvandring i affärerna i Haninge Centrum. En hel del olika hårprodukter och hudvårdsprodukter plockade Jenny ihop på både Kicks och H&M.


Kaffesugen blev ju jag sen, så då gick vi och fikade på Konditori Paus. Jag tog en Caffe Latte, och Jenny tog en CocaCola. Och så delade vi på en havreboll och en biskvi.


Sen så var ju tanken att Jenny skulle hinna titta lite på kläder också, men det hann vi inte med. Vi var tvungna att åka hem, så hon skulle hinna möta Jocke i tid.


(Presentkortet som jag gav Jenny, blev värt cirka tvåtusen kronor för henne, för det var vad dagen ungefär gick på.)


Så vi åkte hem till Farsta. Och så gick vi bara snabbt in, och Jenny plockade med sig sina grejer. Och så körde jag henne till Älvsjö Station. Hon tog där pendeltåget till Södertälje för att möta upp med Jocke, och fira resten av sin födelsedag med honom.


Jag åkte hem till Farsta igen. Jimmy var hemma och hade precis kommit hem från jobbet. Han åt då middag, men jag avstod från middagen i dag. Jag var så mätt efter dagen med Jenny.


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och så satte han sig sen på sitt rum vid datorn och teven.


Jag höll på och plockade och fixade lite här hemma med lite allt möjligt som vanligt.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Då åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.Se flera mobilbloggade fotografier från vår dag längre ner i min blogg. Och se också flera mobilbloggade fotografier i Jennys blogg.


Mobil-Blogg Fikadags!

20080313330.jpg
Mobil-Blogg
Fikadags!

Mobil-Blogg En sen lunch på Taco Bar.

20080313329.jpg
Mobil-Blogg
En sen lunch på Taco Bar.

Mobil-Blogg Nu är vi i Haninge och Jenny fixar sina naglar.

20080313327.jpg
Mobil-Blogg
Nu är vi i Haninge och Jenny fixar sina naglar.
:-)

Mobil-Blogg Nu har vi varit hos Nordea och fixat bankärendena. %0

20080313326.jpg
Mobil-Blogg
Nu har vi varit hos Nordea och fixat bankärendena.
Och nu sitter Jenny hos frissan och bleker håret lite. Efter det så ska hon klippa sig lite.
Sen blir det väl lunch.
:-D

Gratta Jenny på 18-årsdagen !!!

Gå in och gratulera Jenny på hennes 18-årsdag i dag !!!

Grattis Jenny på 18-årsdagen!

Grattis Jenny på 18-årsdagen! Tack för dom här arton åren, hela din barndom. Nu är du vuxen, och jag hoppas att vår relation kommer att vara lika bra framöver, som den har varit tidigare. Det känns konstigt nu, att ha två vuxna barn. Nu "behövs" jag ju inte på samma sätt längre... Känns lite läskigt faktiskt.

Men jag hoppas att vi kan vara dom bästa vännerna även i framtiden. Jag finns alltid här för dig, vad som än händer, och vad det än gäller, det vet du. Älskar dig otroligt mycket, mer än du någonsin kan föreställa dig. Puss och kram från din Mamsi.


image2645


image2646


image2647


image2648


image2649


image2650


Ledig dag i morgon! :-D

Ja, i morgon så har jag en ledig dag! Har tagit ut åtta timmars komptid. För det är ju min dotters artonårsdag i morgon! Och vi tänkte ha en dag ihop då, eftersom hon också är ledig.

Hon ska sola, och klippa sig. Vi ska till banken för att fixa ett nytt bankkort till henne. Vi ska ordna ett nytt mobiltelefonabonnemang till henne. Vi ska shoppa, och luncha, och fika. Och ha det allmänt mysigt hela dagen.

Sen framåt tretiden så åker hon hem till Jocke. Och så ska hon fira resten av sin födelsedag tillsammans med honom. Och sen är dom båda två lediga på fredag, och ska tillbringa dagen i hop.

På fredagskvällen sen så kommer dom hit. Och så ska jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke gå ut och äta. Och sen ha en familjekväll här hemma. Och så sover Jenny och Jocke här.

På lördagen sen så åker jag och Borzko ut till min föräldrars landställe. Och så ska Jenny ha sin artonårsfest här hemma för alla sina kompisar.

Så Jenny blir verkligen firad många gånger! I fredags, i lördags, i morgon, på fredag, och på lördag! Fem gånger! Men det kan man väl var värd när man blir myndig!

Det ska i alla fall bli skönt att ha en ledig dag i morgon, och mysigt att vara med Jenny hela dagen.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 12 mars 2008 - Kvällen.

Jag, Jimmy, och Jenny kom hem till Farsta igen vid sextiden. Borzko kom hem från jobbet strax efteråt. Han åt då middag, och vi andra tre tog en fika i köket med honom. Och så satt vi där och pratade ganska så länge.


Sen så blev det uppackning av inköpen, läsande av post, och lite allmänt plockande och fixande här hemma. Både Borzko och Jimmy duschade och gjorde sig i ordning i tur och ordning också.


Jimmy och Jenny var över till våra närmsta grannar, och pratade med dom om festen på lördag.


När jag var klar med mitt grejande här hemma, så satte jag mig med datorn i köket. Och sen så satt jag där större delen av kvällen.


Borzko satte sig uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Och Jimmy och Jenny satt mest på sina respektive rum, framför sina datorer.


Nu är klockan tio, och både Borzko, Jimmy, och Jenny har gått och lagt sig för att sova. Bara jag kvar uppe. Men jag ska nog ta och gå och lägga mig och läsa i min bok istället strax.

Dagens Shopping - 080312 - 2 - Två böcker från Tradera.

image2644

Dagens Shopping - 080312 - 1 - Ännu ett extrabord från IKEA.

image2643


Dagens Dagbok - Onsdagen den 12 mars 2008 - Eftermiddagen.

I dag åkte jag inte hem direkt efter jobbet, som jag nästan alltid gör i vanliga fall. Utan jag åkte  direkt till McDonalds i Västberga, och mötte upp med Jenny där. Hon hade jobbat ett pass mellan nio och två.


Vi två åkte sen direkt till IKEA i Kungens Kurva. Och väl där så gick vi nästan direkt till Caféet på bottenplanet och fikade. Jenny åt en ostfralla. Och sen så delade vi på en havreboll, en blåbärsmuffins, och en bit cheesecake. Varsin cappuccino blev det också.


När vi satt där och fikade, så ringde Jimmy. Han hade precis slutat på jobbet, och bestämde sig för att komma och möta upp med oss.


När han sen kom, så satt vi kvar en liten stund till, och sen så gick vi runt på IKEA och plockade ihop det vi skulle ha.


Jenny köpte glas. Jag köpte ännu ett extrabord. Och sen så köpte jag lite prylar till två jobbarkompisar.


På vägen ut från IKEA så blev det varsin mjukglass också.


Sen så åkte vi till Rusta. Där köpte vi ingenting.


Efter det så blev det CityGross. Där handlade Jenny en massa grejer till sin fest på lördag, typ plastglas, ballonger, serpentiner, chips, nötter, med mera.


En sväng in på SystemBolaget blev det också. Rödvin och mousserande vitt vin blev inköpen där.


Sen så var vi klara med shoppandet, och Jimmy var hungrig. Så vi åkte till McDonalds där vi åt middag. Jag åt en McFish och drack en mjölk.


Och så åkte vi sen hem till Farsta igen. Vi var hemma vid sextiden ungefär.


Dagens Jobb - Onsdagen den 12 mars 2008.

Och givetvis så jobbade jag som vanligt i dag också. Och även denna dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen som andreman.


Och även i dag så var en av kollegerna sjuk, så vi var en personal färre än vad vi skulle vara.


I dag så serverade vi korv och makaroner. Och så vår salladsbuffé förstås.


En hektisk dag blev det i dag också. Men allt flöt på bara bra ändå. Och ingenting speciellt hände på jobbet i dag.

Mobil-Blogg Middag på McDonalds i Kungens Kurva.

20080312319.jpg
Mobil-Blogg
Middag på McDonalds i Kungens Kurva.

Mobil-Blogg Jenny och jag fikar på IKEA.

20080312318.jpg
Mobil-Blogg
Jenny och jag fikar på IKEA.

EFIT - 2008-03-10 - Ett Foto I Timmen - 16 -

-------------  

Här kommer fotografierna från min sextonde EFIT-dag, måndagen den 10 mars 2008.


-------------  


04.45.

Dags att kliva in i duschkabinen.


image2625

-------------  

05.25.

Dags för Jimmy att åka iväg till jobbet.


image2626

-------------  

06.30.

Nu har jag skurit upp lite grönsaker till frukosten.


image2627

-------------  

07.00.


Klockan är sju, och det är äntligen dags för frukost. Jag varken äter eller fikar hemma på morgonen. Så när det är dags för frukost på jobbet så är jag väldigt hungrig, och väldigt fikasugen. För jag har ju varit uppe i två och en halv timme då.


  

image2623

-------------  


08.05.


Här sitter vår glada Husmor Mita på sitt pyttelilla kontor.


       

image2624

-------------  


09.05.


Och nu är det dags för lunch. Jag äter, som nästan alltid, bara från vår salladsbuffé.


       

image2628

-------------  


10.15.


Snurran fyller på citronkoncentrat i mindre flaskor från en stor dunk.


       

image2629

-------------  


11.10.


Monica står och sköljer disk i diskrummet.


       

image2630

-------------  


12.35.


Fikadags!


image2631


-------------  


13.10.


Jag sopar golvet i stora matsalen.


      

image2632

-------------  


14.05.


På väg från jobbet till frissan.


       

image2633

-------------  


15.00.


Nu sitter jag hos frissan med fullt med blekmedel i håret.


       

image2634

-------------  


16.55.


Nu är håret riktigt kort och ljust igen.


image2635

-------------  


17.45.


Jimmy vid middagsbordet.


       

image2636

-------------  


18.05.


Mina blommor från helgen är så fina.


       

image2637

-------------  


19.10.


Jimmy på sitt rum.


       

image2638

-------------  


20.55.


Och så ett litet kvällsmål.image2639

-------------  

21.30.

Och nu är det dags för sängen och lite bokläsning.


image2640

-------------   

Nästkommande EFIT-dagar:

Måndag 10 mars och/eller Lördag 29 mars.

Fredag 11 april och/eller Söndag 27 april.

Måndag 12 maj och/eller Söndag 25 maj.

Torsdag 5 juni och/eller Söndag 22 juni.


-------------  


Länk till alla mina sexton EFIT-inlägg.


-------------  


Dagens Dagbok - Tisdagen den 11 mars 2008 - Kvällen.

Och kvällen var lugn som vanligt även i kväll. Jag har haft lite ont i huvudet i dag också, men väldigt mycket mindre än i går. Men däremot så har jag varit oerhört trött i kväll. Så det blir nog tidig sänggång i kväll också.


Borzko kom sent hem från jobbet i dag, först vid niotiden. Middag hade han ätit tidigare i dag, någonstans på körvägen hem.


Jimmy satt och tittade på teve större delen av kvällen. Och han satt förstås också lite vid datorn.


Jenny jobbade i dag mellan nio och två. Sen så var hon och tränade på SATS. Och sen så åkte hon hem till Jocke i Södertälje i kväll också. Och hon sover där i natt också.


Nu ska jag strax lägga in min EFIT från i går. Blogg.se har krånglat för mig i kväll, så det har tagit jättelång tid att ladda upp alla arton fotografierna.


TisdagsTema - 8 - 2008-03-11 - Badrum.

image2622TisdagsTema - 2008-03-11 - Tema: Badrum.

TisdagsTema.

Mina tidigare TisdagsTeman.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 11 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Var bara inne en kort stund, och sen så gick jag iväg till Centrum. Gick till SolAkuten där jag solade min vanliga halvtimme. Och lika underbart skönt var det som alltid. Gick sen runt lite i Centrum och tittade lite, men handlade ingenting i dag.


När jag kom hem så höll jag på som vanligt här hemma, och plockade och fixade med lite allt möjligt. Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Sen vid fyratiden så åt han och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på sitt rum framför datorn och teven.


Jag höll på och grejade lite här hemma igen en stund. Och sen så satte jag mig i köket med datorn.


Dagens Jobb - Tisdagen den 11 mars 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag den andra delen av dagen i lilla matsalen som andreman.


I dag serverade vi fiskpanetter, kokt potatis, och filsås. Och givetvis vår generösa salladsbuffé också.


En av kollegerna var fortfarande sjuk, så vi var en personal färre i dag.


Det blev en väldigt hektiskt dag i dag, som det nästan alltid är på tisdagar, eftersom så många äter samtidigt då. Men allt flöt ändå på bra, och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Måndagen den 10 mars 2008 - Kvällen.

Kvällen blev lugn som vanligt. Borzko satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, vid datorn och teven. Och jag satt större delen av kvällen i köket, med min dator.


En kvällsfika i köket blev det också för oss alla tre vid halvniotiden. Nu är klockan snart halvtio, och jag ska lägga mig och läsa en stund. Sen så ska jag sova tidigt, och hoppas på att huvudvärken är borta i morgon bitti.


Sprängande huvudvärk hela dagen i dag...

I morse vaknade jag med en sprängande huvudvärk...
Och jag var även alldeles genomsvettig...
Kändes som om jag hade haft världens mardröm...
Men jag kom inte ihåg den...

Sen så har huvudvärken suttit i precis hela dagen.
Och även nu på kvällen.
Så det blir inte så många uppdateringar i bloggen i kväll.
Och jag ska gå och lägga mig tidigt.

EFIT i dag!

Är det någon av er som gör en EFIT i dag?

Jag gör i alla fall!

Men fotografierna kommer inte förrrän i morgon kväll.

Dagens Dagbok - Måndagen den 10 mars 2008 - Eftermiddagen.

Åkte för ovanlighetens skull inte hem direkt efter jobbet. Utan jag åkte direkt till min Frissa Lotta på Susannes Hårservice i Ormkärr.


Och väl där så gjorde jag det jag alltid gör. Jag helblekte håret jätteljust. Jag klippte håret jättekort. Och jag färgade ögonbrynen och ögonfransarna, och plockade ögonbrynen.


Det tog cirka tre timmar, och det kostade åttahundra kronor. Och som vanligt så var det jättekul att träffa min vän och före detta granne Lotta.


Kom hem vid halvsextiden. Då var både Borzko och Jimmy hemma. Jimmy hade jobbat över en timme, och kommit hem vid halvfemtiden. Borzko hade kommit hem vid femtiden. Båda hade duschat och gjort sig i ordning. Och när jag kom hem så åt vi tre middag tillsammans.


Jenny jobbade i dag mellan nio och sex. Sen så åkte hon hem till Jocke i Södertälje i dag också, och sover där i natt med.

Dagens Jobb - Måndagen den 10 mars 2008.

Måndag igen... Och jobb igen...


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen som andreman.


En av kollegorna var fortfarande sjuk i dag. Men just i dag så gjorde det inte så mycket, för sex klasser var borta från skolan i dag, så det var relativt lugnt.


Och det var väldigt lättserverad mat i dag också: ravioli. Och så hade vi förstås en riklig salladsbuffé i dag också.

Veckans Vikt - Vecka 11 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 11 - 2008
10/03

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 10 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 10 - 2008
03/03 - 09/03

Måndag: ---------  
Tisdag: Promenad, 1,0 tim.
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, 1,0 tim.
Fredag: ---------  
Lördag:---------
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 9 mars 2008 - Kvällen.

Vid sextiden så tog Jimmy och jag med oss våra datorer, och så gick vi upp och satte oss i vardagsrummet för lite tevetittande.


Det blev TV6 och först två stycken tatueringsprogram. "Miami Ink", och sen premiärprogrammet av "LA Ink" med Kat von D.


Sen efter det så fortsatte vi att titta på TV6 och på "Erik & Mackan - Hela och rena".


När det var slut, vid niotiden, så flyttade vi ner igen. Jimmy satte sig på sitt rum vid datorn. Och jag satte mig i köket med min dator.


Borzko kom hem från sin Mamma vid niotiden.


Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite i min bok.

Veckans Planer - Vecka 11.

Veckans Planer - Vecka 11.

Måndag:
EFIT-dag i dag.
Jag jobbar som vanligt mellan 06.00-14.00.
Klippning och blekning hos frissan mellan 14.15-17.00.

Tisdag:
Jobba 06.00-14.00.
Sola solarium på SolAkuten efter jobbet.

Onsdag:
Jobba 06.00-14.00.
Jenny kommer hem till Farsta vid tretiden.
Förmodligen åka till IKEA.
Och kanske till Willys.

Torsdag:
Har tagit en ledig dag från jobbet i dag.
Jennys 18-årsdag.
Vi ska ha en dag tillsammans i dag.

Fredag:
Jobba 06.00-14.00.
På kvällen ska jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke gå ut och äta på restaurang.

Lördag:
Borzko och jag åker ut till mina föräldrars landställe.
Jenny ska ha sin 18-årsfest.

Söndag:
Borzko och jag kommer hem från landet.


EFIT-dag i morgon.

I morgon är det EFIT-dag.

Någon som ska vara med i morgon?

EFIT:s hemsida.

Mina tidigare EFIT.


Dagens Dagbok - Söndagen den 9 mars 2008 - Eftermiddagen.

Vi kom hem från Centrum vid ettiden. Då blev det lite lätt lunch och en fika för oss alla. Efter det så satte vi oss uppe i vardagsrummet för lite tevespelande på Nintendo Wii.


Först så spelade vi Guitar Hero 3 en stund. Sen efter det så spelade vi Bowling. Och slutligen så blev det lite Lego Star Wars.


Vi testade givetvis också min nya massagedyna. Och vi satt även lite vid datorerna.


Vid halvfyratiden sen så åkte Borzko hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Vi andra åt då middag tillsammans. Jimmy och Jocke åkte iväg till McDonalds och köpte mat till oss alla där. Jag åt en Mc Fish Meny.


Sen så packade Jenny, Jocke, och Tindra ihop sina grejer, och så skjutsade Jimmy iväg dom vid strax före fem.

Han körde dom till Sickla, där dom skulle möta upp med Tindras Mamma, för överlämnande av Tindra, och sen så skulle dom hem till Jocke i Södertälje. Nu ska Jenny förmodligen sova där i tre nätter, och så kommer hon hem hit till Farsta på onsdag igen.


Jag fixade det som var kvar av veckostädningen, och körde tvättmaskinen och torktumlaren några gånger också.

Dagens Dagbok - Söndagen den 9 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så gjorde jag mig ett stort glas kaffe, och så satte jag mig vid datorn i köket, i väntan på att någon eller några skulle vakna.


Vid halvniotiden så kom Borzko upp, och han duschade och gjorde sig i ordning då. Vid niotiden så kom Jenny upp, och vid halvtiotiden så kom Tindra, Jocke, och Jimmy upp.


Och vid tiotiden så blev det frukost för oss allihopa. Och vi satt och fikade och pratade en stund också.


Sen vid strax före elva så åkte jag, Jimmy, Jenny, Jocke, och Tindra iväg till Centrum. Det regnade ute, och vi skulle även handla en hel del, så vi tog bilen.


Borzko valde att vara kvar hemma. Han kände sig inte riktigt bra i dag heller, och hade ingen lust att gå runt i affärer. Så han stannade hemma och gjorde lite av veckostädningen istället.


Vi andra började med att gå och fika. Det blev på "Il Piatto", och för mig så blev det en Cappuccino Grande.


Sen så gick vi till OnOff där jag köpte mig en födelsedagspresent för mina pengar som jag hade fått, en massagedyna. Den har jag redan bloggat om i ett separat inlägg.


HemKöp var vi också på, och flera fulla kassar med matvaror blev det där.


Och sen så var vi runt i massa andra affärer också, men ingen av oss köpte något speciellt. En liten troll-nyckelring till Tindra köpte jag bara.


Mobil-Blogg Två söta tjejer.

20080309317.jpg
Mobil-Blogg
Två söta tjejer.

Dagens Shopping - 080309 - OBH Nordica - Shiatsu Body Massage.

I dag så köpte jag mig en massagedyna. En OBH Nordica, Shiatsu Body Massage, på OnOff, för 2.000:- kronor. Jag fick ju 500:- kronor av min mamma i går, och jag fick 500:- kronor av min svärmor i går, och så hade jag 500:- kvar på ett presentkort, som jag hade fått av Borzko i julklapp. (Jag fick ett på 1.000:- kronor, men hade bara handlat för 500:-.) Så jag behövde bara lägga till 500:- kronor själv.


image2619


image2620


Mobil-Blogg Lunch.

20080309312.jpg
Mobil-Blogg
Lunch.

Mobil-Blogg Cappuccino Grande.

20080309308.jpg
Mobil-Blogg
Cappuccino Grande.

Mobil-Blogg Fika i Centrum.

20080309307.jpg
Mobil-Blogg
Fika i Centrum.

Och vad kommer att hända nu?!?

image2582 


Och vad kommer att hända nu då? Så här stod det bland annat i mailet som jag fick i fredags:

"Vad händer nu? Jo, du kommer att bli kontaktad under nästa vecka för mer information. Vi har mycket att göra och måste planera en hel del. Det du kan börja göra under tiden är att:

* Skriva ner ett antal förslag på vilket .se domännamn du önskar (exvis dinblogg.se).

* Fundera på hur du skulle vilja ha din nya design. Skriv ner tankar, funderingar och eventuella referenser till andra bloggar eller siter som du tycker har en bra och vettig design.

* Sen är det väl också läge att fira lite i helgen eller hur !!

Tack så länge för ditt deltagande, vi återkommer nästa vecka."
 


Och så här står det om vinsten på MySpotlights hemsida:

 • Vi på Spotlight tillsammans med alla läsare har valt ut 30 vinnare bland över 2500 bidrag
 • Alla vinnare kommer att få en ny unik design av sin blogg
 • Vi kommer "coacha" vinnarna med tips, idéer och innehåll m.m till sin blogg
 • Vinnarna kommer promotas via Spotlight-nätverket samt för andra intressenter som tidningar, internet och tv
 • Nya funktioner kommer implementeras på bloggarna, exempelvis nya och spännande tävlingsfunktioner, röstningsfunktioner, bloggchatt, uppladdning av filmer
 • Vinnarna kommer få ett eget unikt domännamn, gratis webhosting och personlig support
 • Vinsten för varje enskild bloggare kommer motsvara ett värde på ca 25.000 kr
 • Allt kommer vara helt gratis! ;)

 •  
  Så det kanske blir en spännande tid framöver här i bloggvärlden för mig! ;-D


  Och det blev besöksrekord i går igen! ;-D

  Tydligen var det ännu flera nyfikna i går,
  som ville kolla in vinnarna i Spotlights bloggtävling.
  Sidhänvisningarna var: 3.612.

  Och de unika besökarna var: 2.024.

  Mobil-Blogg Frukostdags.

  20080309306.jpg
  Mobil-Blogg
  Frukostdags.

  Och vad tyckte ni om Melodifestivalen - Andra Chansen i går då?

  Ja, vad tyckte ni? Gick rätt låtar vidare till Finalen i Globen? Eller?

  Mina favoriter gick ju då inte vidare... Jag ville ju att E-Type & Poodles skulle gå vidare, och det gjorde dom ju tyvärr inte. Trots att jag ringde på dom ett antal gånger...


  image2611


  Mina andra favoriter, Nordman, gick ju i alla fall vidare. Så det var ju bra.


  image2612


  Sibels låt gillade jag ju inte speciellt. Alldeles för lugn och seg i min smak.


  image2613


  Vad tyckte ni andra?


  (Bilder från svt)

  Mycket trevlig kväll i går!

  Ja, det blev en mycket trevlig kväll i går, med familjen och släkten. Jag har ju skrivit om kvällen i inlägget under, men jag glömde ju då att skriva vad jag fick i födelsedagspresent.

  Av Borzko, Jimmy, och Jenny fick jag ju min present i fredags, och den skrev jag ju om i det här inlägget. 

  Av min mamma och pappa fick jag 500:- kronor och en bukett tulpaner.

  Av min svärmor fick jag 500:- kronor plus en bukett blommor.

  Av Jocke och Tindra fick jag en bukett blommor.

  Av Anette och Kenneth fick jag en ansiktkräm, en kroppslotion och en dofttvål.

  Av Mathias, Maria, och Patric fick jag en blomma i en kruka.

  Vad Jenny fick i födelsedagspresent, det får ni säkert läsa om i hennes egen blogg.

  Dagens Dagbok - Lördagen den 8 mars 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

  Vid strax efter tre så kom Jimmy och Jenny tillbaka med Jocke och Tindra. Och då åt vi alla sex middag tillsammans. Det blev pizzor och sallader från vår lokala pizzeria på gatan.


  Sen så blev det lite allmänt softande för oss alla, och även lite mer förberedelser inför kvällen.


  Vid sextiden så kom de första gästerna. Först kom Borzkos Mamma Dragica. Sen så kom min Mamma Gun, min Pappa Yngve, och min moster Elsie.


  Och vid halvsjutiden så kom min syster Anette, hennes sambo Kenneth, min systerson Mathias, min systerdotter Maria, och Marias fästman Patric.


  Vi satte oss sedan nästan direkt till bords upp i vardagsrummet där vi hade dukat. Och så åt och drack vi en massa gott. Vi hade buffé, med en massa smått och gott. Till exempel: sex sorters kex, sex sorters ostar, två sorters vindruvor, päron, paprika, två sorters oliver, två sorters ölkorv, tapenade, med mera, med mera. Dom flesta drack rödvin till, några starköl, och några alkoholfritt.


  Efter det så hade vi kaffe, flera olika sorters chokladgodis, smågodis, två sorters chips, nötter och pinnar. Och så whiskey och jägermeister till kaffet för dom som ville ha.


  Klockan åtta så tittade vi självklart på Melodifestivalen, och vi hade även vadslagning om vilka två som skulle gå vidare. Jenny och Patric vann tävlingen, och fick dela på pengarna.


  Efter festivalen så blev det Guitar Hero 3 på Nintendo Wii. Alla som ville, fick turas om att spela. Kvällens tuffaste var i alla fall min Mamma som testade att spela! Coolt tycker jag! Hon är i alla fall 78 år gammal! Tuff och cool var också Tindra, snart fyra år, som också spelade!


  Vid halvtolvtiden så drog sig gästerna hemåt. Vi hjälptes då åt att städa, röja, diska, möblera tillbaka, och göra i ordning allt. Vid halvettiden så var vi klara, och då blev det läggdags för oss alla. Jocke och Tindra sov också kvar här.


  Mobil-Blogg Vackert med alla blommor som vi fick i går.

  20080309305.jpg
  Mobil-Blogg
  Vackert med alla blommor som vi fick i går.

  Mobil-Blogg Nu är klockan halv tolv och gästerna har precis gått%2

  20080308302.jpg
  Mobil-Blogg
  Nu är klockan halv tolv och gästerna har precis gått hem. Nu är det dags att städa.

  Mobil-Blogg Jimmy och Mathias lär sin mormor att spela Guitar Hero.%

  20080308301.jpg
  Mobil-Blogg
  Jimmy och Mathias lär sin mormor att spela Guitar Hero. ;-D

  Mobil-Blogg Jenny öppnar paket.

  20080308300.jpg
  Mobil-Blogg
  Jenny öppnar paket.

  Mobil-Blogg

  20080308297.jpg
  Mobil-Blogg

  Mobil-Blogg

  20080308296.jpg
  Mobil-Blogg

  Mobil-Blogg Nu är det dags!

  20080308295.jpg
  Mobil-Blogg
  Nu är det dags!

  Mobil-Blogg Snart är det dags att äta och dricka lite gott.

  20080308293.jpg
  Mobil-Blogg
  Snart är det dags att äta och dricka lite gott.

  Mobil-Blogg Bästa kompisarna! ;-)

  20080308292.jpg
  Mobil-Blogg
  Bästa kompisarna! ;-)

  Mobil-Blogg Här är dom två födelsedagsfirarna! :-D

  20080308291.jpg
  Mobil-Blogg
  Här är dom två födelsedagsfirarna! :-D

  Besöksrekord i går! :-)

  I går så hade jag besöksrekord.
  Förmodligen var det väl nyfikna som ville
  titta på vinnarna i Spotlights bloggtävling.

  Jag hade 1.826 besökare med unika IP-nummer.

  (Sidhänvisningarna var 3.222.)

  Fyra på Mest-Aktiva-Listan.

  I dag så är jag Fyra på
  Mest-Aktiva-Listan!
  :-D

  image2599

  Mobil-Blogg Middag.

  20080308290.jpg
  Mobil-Blogg
  Middag.

  Dagens Dagbok - Lördagen den 8 mars 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

  Vi kom sen på att vi ville ha några små extrabord. Så Jimmy stack iväg med bilen till IKEA för att köpa tre stycken små billiga extra småbord.


  Jenny och jag satte igång här hemma med att förbereda allting inför kvällen. Vi skar all frukt och alla grönsaker, och vi hällde upp allt i skålar, och fixade det mesta som gick att förbereda.


  Jimmy var hemma igen på lite mindre än en timme. Rekordsnabb tur till IKEA! Han monterade borden, och sen så hjälptes vi åt att möblera om igen uppe i vardagsrummet, och sen så dukade vi.


  Vid tvåtiden så gick Borzko upp. Först så hade han sovit från tio i går kväll, och till nio i morse. Sen så gick han ju och la sig igen vid strax efter nio, och gick som sagt var upp klockan två. Men han kände sig mycket bättre nu när han vaknade, och febern hade gått ner. Så han åt lite frukost, tog en fika, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


  Vid strax före tre sen så åkte Jimmy och Jenny iväg. Dom åkte till Älvsjö Station för att hämta upp Jocke och Tindra som kom dit med pendeltåget från Södertälje.


  Vad tror ni om Andra Chansen i kväll då?

  Ja, vad tror ni om Andra Chansen i kväll då?

  Så här tycker jag:

  Lets Dance i går, fredagen den 7 mars.

  image2597

  Var det rätt par som åkte ut ur Lets Dance i går?
  Jag tyckte nog kanske att Danny och Malin eller
  Karl Petter och Jeanette skulle ha åkt ut i stället.

  Vilka tycker ni ska vinna hela Lets Dance då?
  Jag hejar på Tony och Annika
  eller Tina och Tobias.

  Mobil-Blogg Jimmy monterar bord.

  20080308289.jpg
  Mobil-Blogg
  Jimmy monterar bord.

  Mobil-Blogg Jenny skär päron.

  20080308288.jpg
  Mobil-Blogg
  Jenny skär päron.

  Dagens Dagbok - Lördagen den 8 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

  Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och då gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jenny vaknade vid åttatiden, och Jimmy vid niotiden. Så vid niotiden åt vi alla tre frukost tillsammans. Och efter det så gjorde Jimmy och Jenny sig i ordning.


  Borzko vaknade vid niotiden. Men han gick bara upp och tog ett par Alvedon, och sen så gick han och la sig igen. Han var förkyld, hostig, och hade lite feber. Så han skulle sova till tvåtiden, och försöka att sova bort lite av sjukdomen, så han skulle orka med kvällen.


  Vid tiotiden sen så åkte jag, Jimmy, och Jenny till Centrum. Först så kollade Jenny runt lite i några klädaffärer, men hon köpte inget. Vi gick sen en sväng till SystemBolaget, men det blev inget köp där heller, vi konstaterade att det fick räcka med det vi hade hemma.


  Sen så gick vi upp till Waynes Coffee och tog en fika. Jag drack en chai latte och åt en citron- och marängpaj. Och så satt vi där och pratade en stund.


  Slutligen så gick vi till HemKöp där vi handlade massor med gott att äta till kvällen.


  När vi kom hem så plockade vi upp allting. Och sen efter det så gick vi ner i källaren och hämtade upp våra femton stycken fällstolar som vi har där. Och så möblerade vi om i vardagsrummet för att få plats med allt och alla.


  Mobil-Blogg Chai Latte och citron- och marängpaj.

  20080308287.jpg
  Mobil-Blogg
  Chai Latte och citron- och marängpaj.

  Mobil-Blogg Fika på Waynes Coffee i Farsta Centrum.

  20080308286.jpg
  Mobil-Blogg
  Fika på Waynes Coffee i Farsta Centrum.

  Lördagens Planer.

  I kväll så ska vi fira min 47-årsdag och Jennys 18-årsdag tillsammans med släkten. Vid halvsjutiden så kommer alla hit för att äta och dricka lite gott. 15 stycken blir vi.

  Nu är klockan halvtio, och jag, Jimmy, och Jenny har precis ätit frukost. Borzko mår tyvärr inte så bra i dag. Han är förkyld, hostig, och har lite feber. Men han säger att han kommer att orka med kvällen, om han får vila på dagen. Han var nyss uppe och tog ett par Alvedon, och sen så gick han och la sig igen. Och så skulle han vila till tvåtiden.

  Vid tiotiden så åker jag, Jimmy, och Jenny till Centrum. Först så ska Jenny kolla en liten stund på kläder. Sen så ska vi till HemKöp och handla en massa gott till kvällen. Och sen så ska vi också en sväng till SystemBolaget.

  När vi kommer hem så ska vi ner i källaren och hämta upp alla våra extrastolar. Och sen så ska vi möblera om i vardagsrummet så att vi kan sitta femton stycken där.

  Sen så blir det förberedelser av allt det ätbara. Vi ska inte ha någon direkt middag. Utan mer som en liten buffé med ost, kex, frukt, grönsaker, ölkorv, och en massa såna saker. Kaffe och choklad sen efter. Och en massa snacks och godis.

  Vid halvfyratiden så kommer sen Jocke och Tindra hit. Då äter vi sex middag tillsammans, det blir väl förmodligen pizza som vanligt.

  Efter det så förbereder vi det sista, och sen vid sextiden så kommer ungefär hälften av gästerna, och vid halvsjutiden så kommer de resterande hälften.

  Och sen så ska vi äta, dricka, prata, skratta, och umgås hela kvällen. Förmodligen så tittar och lyssnar vi väl kanske på Melodifestivalen - Andra Chansen också. Möjligtvis att det sen blir lite SingStar och/eller Guitar Hero.

  Det blir säkerligen en trevlig kväll i alla fall. Det brukar det alltid bli med vår familj och släkt.

  Förhoppningsvis så kommer väl det några mobilbloggsinlägg under dagen och kvällen. Kolla gärna in i Jennys Blogg också, för det kanske blir det samma där.

  Ha en härlig lördag allihopa!


  Mobil-Blogg Frukostdags.

  20080308284.jpg
  Mobil-Blogg
  Frukostdags.

  Dagens Dagbok - Fredagen den 7 mars 2008 - Kvällen.

  Och sen så blev det en riktigt mysig kväll med familjen. Vi åt och drack en massa gott. Och så tittade vi på "Lets Dance" och "Hjälp". Efter det så lyssnade vi på musik. Pratade en massa gjorde vi förstås också.


  Jag fick min födelsedagspresent av familjen, men den har jag ju bloggat om i ett separat inlägg.


  Jimmy gav också Jenny hennes födelsedagspresent redan i dag. Han var verkligen snäll och generös till hennes artonårsdag, och hade köpt en jättefin mp3-spelare till henne. Här finns länk till den.


  Borzko kände sig tyvärr inte riktigt bra. Förkyld, hostig, och lite feber. Så han gick och la sig redan vid tiotiden. Hoppas att han mår bättre i morgon, när släkten kommer på besök.


  Jenny var jättetrött efter en tuff arbetsvecka, så hon gick ner på rummet vid elvatiden.


  Jimmy och jag satt kvar med våra datorer uppe i vardagsrummet. Musikkanalerna fick gå på teven. Och så höll vi på och fixade med min nya fotoram.


  Vid halvettiden så gick Jimmy och la sig. Och jag ska väl snart också gå upp och lägga mig.


  -------------  


  Och Blogg.se ville inte fungera vid kvart i ett-tiden i går kväll, när jag skulle blogga det här inlägget. Därför så kommer det här nu istället.


  Och det här fick jag i födelsedagspresent av min älskade familj!

  Jag som trodde jag visste vad dom hade köpt! Och så hade jag helt fel! ;-D

  Jag fick en Digital Fotoram, Kodak EasyShare.

  Svart ram, åtta tums storlek, plats för minneskort så man kan lägga in hundratals med fotografier.

  Kolla in den här länken för mer information.

  Och här är några dåliga kort på den.


  image2589


  image2590


  image2591


  Jag blev jätteglad över den! Jag har gått och kollat lite på en sån, men sen så har det inte blivit mer än så. Jag kommer nog att ha den på köksbänken, bredvid teven där. Men den är ju lätt att flytta, så den kanske kommer att stå lite överallt.

  Jimmy och jag hjälptes åt med att lägga in tvåhundra kort från vår Thailandsresa nu i kväll. Men jag ska lägga in fler fotografier i morgon.

  Och vad var det jag trodde jag skulle få då?
  Jo det var en sån här. (Kolla in länken.)


  Myskväll med familjen! :-)

  I kväll så har vi en riktigt mysig familjekväll!
  Fast just på den här bilden så ser ju alla väldigt allvarliga ut! ;-D


  image2587

  Paket-dags! ;-D

  Det här paketet, inslaget i julklappspapper, fick jag i födelsedagspresent av Borzko, Jimmy, och Jenny.

  Jag visste ju att det var inköpt på OnOff, eftersom Jimmy gjorde bort sig lite i går, men det var inte alls vad jag trodde det skulle vara! :-D


  image2586

  Dessa jättefina rosor fick jag av Borzko i dag.

  image2585

  Dagens Shopping - 080307 - En bok från Tradera.

  image2584

  Den här fina blomman fick jag av mina kära arbetskamrater i dag på jobbet! :-D

  Den här fina blomman fick jag av mina kära arbetskamrater i dag på jobbet! :-D


  image2583

  Dagens Dagbok - Fredagen den 7 mars 2008 - Eftermiddagen.

  Åkte hem direkt efter jobbet. När jag kom hem så höll jag på som vanligt här hemma, och fixade och plockade med lite allt möjligt.


  Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Vi åkte då direkt till Centrum, för Jimmy skulle köpa en födelsedagspresent till Jenny. Men tyvärr så hittade vi inte det vi sökte där. Så vi åkte hem och kollade lite på Internet, och då hittade han vad han sökte på ett annat ställe.


  Så då satte vi oss i bilen igen, och så åkte vi dit. Och där fick han tag i det han skulle ha.


  Tog med mig min lilla bärbara dator i dag, och mitt trådlösa internet-modem. Och så satt jag i Jimmys bil och data-nördade mig.


  När vi var där, så ringde Jenny och sa att hon slutade en timme tidigare, klockan fem istället för klockan sex. Så då åkte vi och mötte upp med henne på McDonalds. Och så åt vi vår middag där också.


  Sen så kom vi hem alla tre vid halvsjutiden. Borzko hade kommit hem från jobbet vid halvsextiden. Och han hade ätit middag, och sen så hade han duschat och gjort sig i ordning.


  Borzko hade köpt en stor bukett med långa, fina, röda rosor till mig. (Bild kommer senare.)


  Sen så gick Borzko iväg och handlade lite gott till kvällen. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Jenny satte sig vid datorn en stund. Och jag höll på och plockade och fixade lite. Satt en stund vid datorn också.


  Vid halvåttatiden sen så gick vi alla fyra upp till vardagsrummet för en riktigt mysig familjekväll.

  Dagens Jobb - Fredagen den 7 mars 2008.

  Äntligen fredag! Och också min födelsedag! Men jag jobbade självklart som vanligt i alla fall.


  Och även denna veckans sista dag, så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Efter det så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet där jag plockade disk och skötte grovdisken.


  I dag så serverade vi kebabgryta med kokt ris. Och självklart så hade vi vår salladsbuffé också.


  Fortfarande så var en av kollegerna sjuk, så vi hade en personal färre.


  Det blev även i dag en ganska så hektisk dag. Men i dag så fick jag och min kollega lite mer hjälp i diskrummet, både av Snurran och av vår Husmor Mita.


  Vi jobbade in fikarasten i dag, så vi kunde bli klara en halvtimme tidigare. Och så hade vi APT-möte klockan halvtvå till strax efter två. Rektorn och kanslisten var också med på mötet.


  Vi fikade under mötet. Och jag bjöd på fyra sorters glass till kaffet, eftersom jag fyller år i dag. Och mina kära kollegor uppvaktade mig med en blomma. (Bild kommer i ett separat inlägg senare.)

  Jag blev en av vinnarna i Spotlight Bloggtävling 2008! :-D

  image2582


  Dagens Dagbok - Torsdagen den 6 mars 2008 - Kvällen.

  Och kvällen blev som vanligt lugn och skön.


  Borzko satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


  Jimmy satt större delen av kvällen i sitt rum och framför datorn.


  Jag satt större delen av kvällen i köket och med min dator i knäet.


  (Och Jenny var hos Jocke i Södertälje.)


  Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


  Och det är dessutom min födelsedag! Wiieee-Wiieee!!!!-!!!! ;-D-;-D


  (Nu blir det sängen och lite bokläsning en stund, innan det är sovdags.)


  God Natt! :-)


  Tre år till 50! ;-D

  image2581

  Jaha, då är det dags i morgon igen...
  Att fylla år alltså!
  Nu är det bara tre år kvar till "The Big Fifties". ;-D

  (Om ni undrar över varför det är en bild på en AK-47:a, så var det för att jag googlade på bilder på "47" för att få upp några snygga siffror, men inte kom det upp några såna inte, bara massa bilder på AK-47:or!) ;-D


  Jimmy gjorde bort sig lite i dag! ;-D

  image2580


  På väg hem från jobbet så stannade Jimmy till i Centrum. Jag vet att det var för att köpa en födelsedagspresent till mig, från honom, Jenny, och Borzko.

  När han kom hem så gömde han påsen bakom sin jacka, så jag inte skulle se vilken affär han hade varit i.

  Men sen när vi satt och åt middag, så skulle han berätta något och då råkade han säga:

  "När jag var på OnOff..."

  Hahaha! Så nu vet jag att jag får något från OnOff! Och där finns det ju faktiskt nästan bara roliga saker!

  Jag har en liten aning om vad det kanske kan vara... Det finns ju en grej som jag har gått och kollat på där... Men jag vill ju inte förstöra glädjen för min familj, så jag tänker inte nämna här vad jag tror!

  Vi får väl se i morgon! Eller på lördag! Jag fyller ju i morgon, men vi ska ju fira både Jenny och mig på lördag, för hon fyller nästa torsdag.

  (Självklart så har ju Jimmy godkänt och läst detta inlägg!)

  Veckans Tulpaner blev rosa.

  Veckans Tulpaner blev rosa, och dom kom hem redan på torsdagen den här veckan. Men det berodde på att det var Borzko som kom hem med dom i dag. Han brukar vara gullig ibland och köpa blommor till mig. Men just den här gången så hade han inte gjort det. Utan han hade fått dom själv i dag, när han körde någonstans.


  image2579

  Glass och Sorbet till jobbet i morgon.

  Det här ska jag bjuda mina kära kollegor på i morgon.


  image2578

  MMS från Borzko i dag.

  I dag så fick jag ett MMS av Borzko. 
  Kortet är taget uppe i Furusund.


  image2577

  Dagens Dagbok - Torsdagen den 6 mars 2008 - Eftermiddagen.

  Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara inne en kort stund, och sen så gick jag ut på en promenad. Det var sex grader varmt, och en strålande sol. Lite blåsigt var det tyvärr, men inte alls lika kalla vindar som det har varit de senaste dagarna. Och snön som låg i morse, den var borta nu.


  Jag gick runt omkring i Farsta, bland annat förbi Farstastrandsbadet och Farsta Gård, i ungefär en timme. Lyssnade på en ljudbok gjorde jag under tiden. (Se två mobilbloggade bilder längre ner.)


  Sen så gick jag till Centrum, och så var jag på Konsum och handlade lite. Bland annat så köpte jag glass, som jag ska ha med mig till jobbet i morgon. Jag fyller ju 47 år i morgon, så jag ska bjuda på det till eftermiddagsfikat i morgon.


  När jag kom hem så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt.


  Jimmy jobbade över i en timme i dag. På vägen hem så stannade han till vid Centrum, och var och handlade en födelsedagspresent till nån viss person tror jag... ;-D


  Vid strax före fem så kom han hem, och då åt han och jag middag tillsammans. Sen så satt vi där och pratade och fikade, så när Borzko kom hem från jobbet vid strax före sex, så satt vi fortfarande kvar. Då åt Borzko middag, och Jimmy och jag gjorde honom sällskap. Sen efter middagen så duschade både Borzko och Jimmy i tur och ordning.


  Jenny jobbade i förmiddags, och sen så var hon i skolan på eftermiddagen. Och efter det så åkte hon hem till Jocke i Södertälje, och hon sover även där i natt.


  Dagens Jobb - Torsdagen den 6 mars 2008.

  Jobbade så klart som vanligt i dag också. Och precis som tidigare i veckan, så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


  I dag så serverade vi Tacobuffé. Och det innebar: tacokryddad köttfärs, tortillabröd, tacochips, salsasås, riven ost, gräddfil, plus massor med andra tillbehör, och massor med olika sorters grönsaker.


  Självklart så är det ju en mycket populär rätt, så det blev en mycket hektisk dag både i matsalarna och i diskrummet.


  Vi hade personalbrist i dag också, för en av kollegerna var fortfarande sjuk. Så jag och min kollega fick ingen hjälp i diskrummet i dag heller, bara med vagnarna.


  Men allt flöt ändå på rätt så bra i dag, och inget speciellt hände.

  Mobil-Blogg Det känns som VÅR i luften!

  20080306242.jpg
  Mobil-Blogg
  Det känns som VÅR i luften!

  Mobil-Blogg En underbar eftermiddagspromenad i solen.

  20080306241.jpg
  Mobil-Blogg
  En underbar eftermiddagspromenad i solen.

  Mobil-Blogg God natt.

  20080305240.jpg
  Mobil-Blogg
  God natt.

  Dagens Dagbok - Onsdagen den 5 mars 2008 - Kvällen.

  Jimmy och jag spelade Guitar Hero i ett par timmar. Jenny kom upp till vardagsrummet också, och tittade på.


  Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


  Sen vid åttatiden så blev det en kvällsfika för oss alla fyra i köket. Satt sen där i ett par timmar och pratade.


  Nu är klockan halvtio, och jag ska gå och lägga mig och läsa lite i min bok istället tror jag.


  Mobil-Blogg Kvällens te: Willys te masala chai.

  20080305238.jpg
  Mobil-Blogg
  Kvällens te:
  Willys te masala chai.

  TisdagsTema - 7 - 2008-03-04 - Fritid.

  image2572


  TisdagsTema - 2008-03-04 - Tema: Fritid.

  TisdagsTema.

  Mina tidigare TisdagsTeman.

  Gulligt skrivet inlägg hos Jenny.

  Blev glad när jag såg det här inlägget hos Jenny.


  Mobil-Blogg

  20080305233.jpg
  Mobil-Blogg

  Dagens Dagbok - Onsdagen den 5 mars 2008 - Eftermiddagen.

  Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på här hemma och plockade och fixade med lite allt möjligt. En stund vid datorn blev det förstås också. En hel del prat i telefon blev det också.


  Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Vi två åt då middag ihop vid fyratiden. Sen kom Jenny hem vid halvfemtiden. Vi visste inte att hon skulle komma då, i annat fall så hade vi självklart väntat på henne med middagen.


  Vi satt kvar med henne, och hon åt middag. Och sen så satt vi kvar och tog en fika och en pratstund.


  Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och satt vid datorn på sitt rum en stund. Jenny satte sig på sitt rum vid sin dator.


  Sen så gick Jimmy och jag upp till vardagsrummet för att spela Guitar Hero 3 på Nintendo Wii. Jenny satt kvar nere på sitt rum då och tittade på teve.

  Dagens Jobb - Onsdagen den 5 mars 2008.

  Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


  I dag så serverade vi soppa (köttsoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost). Och så vår salladsbuffé förstås.


  Lite personalbrist hade vi i dag. En av kollegerna var sjuk. Och en annan kollega jobbade bara en och en halv timme på morgonen, och sen så var hon ledig resten av dagen.


  Men för mig och min kollega i diskrummet så blev det i alla fall en mycket bättre dag i dag, än vad det var i går. Vi fick i och för sig ingen hjälp i dag heller, annat än med vagnarna. Men det var mycket mera lättdiskat i dag, eftersom det var soppa.


  Dagens Dagbok - Tisdagen den 4 mars 2008 - Kvällen.

  Sen så kom Jimmy hem från jobbet vid halvsjutiden. De hade haft möte på hans jobb, och de hade också fått middag där.


  Jag, Jimmy, och Jenny satte oss då i köket när Jimmy kom hem, och så fikade vi. Satt där sen och pratade, och pratade.


  Vid halvåttatiden sen så kom Borzko hem från jobbet. Han gjorde oss då sällskap i köket och så åt han middag.


  Satt där sen alla fyra till åttatiden. Jimmy gick då in och duschade, och sen efter det så gjorde Borzko det.


  Jenny ville titta på teve uppe i vardagsrummet, mellan åtta och nio, så jag tog då med min dator, och så gjorde jag henne sällskap där uppe.


  Nu blir det väl bara lite allmänt slöande för oss alla fyra resten av kvällen. Det har varit en mysig kväll i kväll, för Jenny var hemma, och också för att vi satt så länge i köket och pratade. Först bara Jenny och jag. Sen jag, Jenny, och Jimmy. Och slutligen också Borzko.

  Dagens Dagbok - Tisdagen den 4 mars 2008 - Eftermiddagen.

  Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en kort stund, och sen så gick jag ut på en promenad. Gick i ungefär en timme, runt omkring här i Farsta. Det var strålande sol, men bara cirka två grader varmt, och en hård och isande vind tyvärr. Lyssnade på min ljudbok medans jag promenerade.


  När jag kom hem igen, vid halvfyratiden, så höll jag på som vanligt här hemma, och fixade och plockade med lite allt möjligt. En stund vid datorn blev det förstås också.


  Vid halvsextiden så kom Jenny hem från jobbet. Då åt vi middag hon och jag, och så satt vi och pratade en stund. Efter det så gick hon in och duschade och gjorde sig i ordning.

  Mobil-Blogg Fika med Jenny och Jimmy.

  20080304232.jpg
  Mobil-Blogg
  Fika med Jenny och Jimmy.

  Dagens Jobb - Tisdagen den 4 mars 2008.

  Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag i disken och plockade disk och skötte grovdisken.


  I dag så serverade vi rotfruktsgratäng med kyckling i. Och så vår salladsbuffé förstås också.


  En av kollegerna var sjuk i dag, så vi hade en kvinn kort hos oss.


  Hos mig och min kollega i diskrummet blev det en mycket hektisk dag i dag. Blecken var svårdiskade, och tisdagar är ju alltid stressiga också. Ingen hjälp fick vi i dag heller, utom med vagnarna.


  Så det var skönt när klockan blev två, och vi fick gå hem.


  Mobil-Blogg Hemma igen efter en promenad.

  20080304229.jpg
  Mobil-Blogg
  Hemma igen efter en promenad.

  Dagens Dagbok - Måndagen den 3 mars 2008 - Kvällen.

  Sen så satte jag mig i köket med datorn som vanligt. Och sen så satt jag där större delen av kvällen och bloggade, läste bloggar, läste nyheter, och chattade lite med Jenny i Södertälje.


  Borzko kom hem från jobbet vid sextiden i dag. Han åt då middag, och vi hade en pratstund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och därefter så satte han sig uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


  Jimmy kom hem, från Jocke och Jenny i Södertälje, vid tiotiden.


  Nu blir det sängen och lite bokläsning innan det är dags att sova.


  Björn Gustafsson.

  Den här YouTube-videon ligger ju i massor med bloggar sen förra veckan. Men jag måste ju bara lägga in den här också. För den är ju helt underbar.
  Sen så kan jag ju bara tipsa om den här Krönikan i Expressen av Maria Näslund.

  Här är några utdrag ur krönikan:

  "Schlager-Björn dricker inte alkohol (bara på låtsas i sketcher) - han är helnykterist. Han predikar inte om det; det verkar bara vara det naturligaste i världen för honom. "Jag har inte hittat något vettigt skäl att börja dricka alkohol", sa han till den här tidningen efter första deltävlingen."

  "Alla människor måste inte vara nykterister. Men alkohol ligger bakom så mycket skit i samhället att varje Björn kan göra lite skillnad. Om jag hade varit 17 år i dag skulle jag ha blivit tokkär i Björn Gustafsson. Nu nöjer jag mig med att bli glad - och lite småförtjust."

  HEJA BJÖRN! :-D

  Melodifestivalen 2008 - Andra Chansen - Kiruna - 8 mars.

  image2568


  Så här vill jag att det ska gå i Andra Chansen:

  I omgång ett ska:
  E-Type & The Poodles,
  Ola,
  Nordman,
  och
  Suzzie Tapper
  gå vidare.

  I omgång två ska:
  E-Type & The Poodles,
  och
  Nordman
  gå vidare.

  Jag vill alltså att E-Type & The Poodles och Nordman ska gå vidare från Andra Chansen i Kiruna till Finalen i Globen i Stockholm.

  Vad tycker ni?

  Oj, vilken bokläsarhelg jag har haft! ;-D

  Ja, det var verkligen en slapp och skön helg!

  Minsta möjliga nytta gjorde jag. Bara lite plockande och fixande. Och så lite tvättande och tumlande förstås.

  En promenad både i fredags och i söndags blev det i alla fall. Och ett besök i solariet i söndags.

  En hel del teve blev det: "Lets Dance", "Så ska det låta", och "Melodifestivalen".

  Och en dvd-film: "Man on Fire".

  Men framförallt så har jag läst väldigt mycket.

  Jag avslutade en ljudbok: image2562 

  Och så påbörjade jag en ny ljudbok: image2563

  Jag läste ut tre böcker. Först:  image2564 

  Sen: image2565 

  Och sen: image2566

  Och så påbörjade jag ännu en bok: image2567 

  Så det var verkligen en bokläsarhelg för mig! Men vädret var ju urdåligt hela helgen, och varken Jimmy eller Jenny var hemma på hela helgen. Så det passade ju bra.

  (Bilder från adlibris)

  Dagens Shopping - 080303 - En bok från Tradera.

  image2561

  Dagens Shopping - 080303 - En dvd-film från Tradera.

  image2560

  En och en halv timme kvar att rösta!

  Omröstningen stänger måndagen den 3 mars klockan 20.00.  Dagens Dagbok - Måndagen den 3 mars 2008 - Eftermiddagen.

  Jenny kom och mötte mig på jobbet klockan två när jag slutade. Sen så åkte vi direkt därifrån ut till Länna Handelsplats.


  Först så gick vi och fikade och satt och pratade en stund om lite allt möjligt. Sen så satt vi och planerade lite vad vi skulle köpa inför vårt födelsedagsfirande på lördag. (Mobilbloggad bild finns längre ner.)


  Efter det så gick vi in på EKO. Där handlade vi en massa olika kemtekniska saker. Jag handlade hem till oss i Farsta, och Jenny handlade hem till Jocke i Södertälje.


  Jimmy kom sen och mötte oss där, han kom direkt från jobbet.


  Sen så åkte vi alla tre till Willys. Där handlade vi en hel del av det som vi ska ha på lördag. Allt utom färskvarorna och godiset. (Mobilbloggad bild finns längre ner.)


  När vi var klara där så tog jag Volvon och åkte hem till Farsta.


  Jimmy tog Polon och skjutsade Jenny hem till Jocke i Södertälje, för hon hade handlat en hel del, så slapp hon släpa det på tåget. De fick även matpengar av mig, så de skulle äta på McDonalds i Södertälje tillsammans med Jocke.


  Jag packade upp alla varor när jag kom hem. Och sen så åt jag lite lätt middag i min ensamhet.


  Efter det så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt.


  Dagens Jobb - Måndagen den 3 mars 2008.

  Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen den andra halvan av dagen så är jag i "plocken" i diskrummet, där jag har hand om plockning av disk och om grovdisken.


  Vi serverade fiskbullar i räk- och hummersås och kokt ris i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.


  Lite personalbrist hade vi i dag. En av kollegerna var ledig, för hon var på facklig kurs. En annan av kollegerna var sjuk i dag. Och en tredje av kollegerna gick hem en och en halv timme tidigare.


  Så det blev en lite hektisk dag i dag. I alla fall för oss i diskrummet. Och jag tror att även kollegerna i köket och i matsalarna hade det rätt så stressigt i dag.


  Lite uppmuntran fick vi i alla till eftermiddagskaffet. För en av kollegerna fyllde år i lördags, så hon bjöd på en massa gott till fikat. Vi fick både hemgjord äppelkaka, vaniljsås, fruktcocktail, och glass.


  Sen klockan två, när jag slutade, så kom Jenny och mötte upp med mig på jobbet, eftersom vi skulle åka och handla.

  Veckans Vikt - Vecka 10 - 2008.

  Veckans Vikt
  Vecka 10 - 2008
  03/03

  58,5 kg

  Veckans Motion - Vecka 09 - 2008.

  Veckans Motion
  Vecka 09 - 2008
  25/02 - 02/03

  Måndag: Promenad, 1,0 tim
  Tisdag: ---------  
  Onsdag: ---------
  Torsdag: Promenad, 1,0 tim
  Fredag: Promenad, 1,0 tim
  Lördag:---------
  Söndag: Promenad, 1,0 tim


  Mobil-Blogg Jenny, Jimmy och jag är på Willys.

  20080303222.jpg
  Mobil-Blogg
  Jenny, Jimmy och jag är på Willys.

  Mobil-Blogg Fika med Jenny.

  20080303221.jpg
  Mobil-Blogg
  Fika med Jenny.

  Dagens Dagbok - Söndagen den 2 mars 2008 - Kvällen.

  Började sen på ytterligare en bok: "Brokeback Mountain - och andra berättelser från vidderna" av Annie Proulx. En bok med elva noveller i, bland annat den novellen som filmen "Brokeback Mountain" blev till av.


  Sen så satt jag större delen av kvällen uppe i soffan i vardagsrummet, och så delade jag min tid mellan datorn och boken. Ingen teve alls blev det i kväll.


  Vid strax före nio så kom Jimmy hem från sin helg i Norrtälje. Och strax efter nio så kom Borzko hem från sin Mamma. Jenny sover ju hos Jocke i natt också.


  Och i morgon så är det då tyvärr måndag igen... :-(


  Mobil-Blogg Och kvällens te blev citron.

  20080302220.jpg
  Mobil-Blogg
  Och kvällens te blev citron.

  Veckans Planer - Vecka 10.

  Veckans Planer - Vecka 10.

  Måndag:
  Jag jobbar som vanligt mellan 06.00-14.00.
  Mamma har namnsdag.
  Handla och planera tills på lördag med Jenny.
  Jenny sover hemma.

  Tisdag:
  Jobba som vanligt 06.00-14.00.
  Jenny jobbar 07.00-16.00.

  Onsdag:
  Jobba 06.00-14.00.
  Jenny jobbar 09.00-13.00

  Torsdag:
  Jobba som vanligt.
  Jenny jobbar 07.00-15.00.
  Om det behövs, handla och planera tills på lördag med Jenny.

  Fredag:
  Jag fyller 47 år.
  Jobba.
  Bjuda på fikabröd på jobbet.
  APT-möte på jobbet, till 14.30.
  Borzko har sin lediga dag från jobbet.
  Jenny jobbar 09.00-18.00.
  Jenny sover hemma.
  (Lets Dance + Så ska det låta på Teve).

  Lördag:
  Släktingar och vänner till mig och Jenny kommer hit på kvällen för att fira min 47-årsdag den 7 mars, och Jennys 18-årsdag den 13 mars.
  Internationella Kvinnodagen.
  Jenny sover hemma.
  (Melodifestivalen - Andra Chansen på Teve).

  Söndag:
  Ingenting inplanerat.
  Slöa, slappa, och ta det lugnt.

  Dagens Dagbok - Söndagen den 2 mars 2008 - Eftermiddagen.

  Sen så var hela eftermiddagen otroligt slapp och skön. Jag fördelade min tid mellan datorn och en ny bok: " En spricka i kristallen" av Cecilia von Krusenstjerna.


  Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Sen så satt han och läste i sin bok fram till tretiden. Då åkte han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


  Jag fortsatte att växla mellan datorn och boken. Och vid fyratiden sen så åt jag lite lätt middag i min ensamhet.


  Sen så läste jag ut boken. Och efter det så blev det bara datorn en stund.


  "En spricka i kristallen" av Cecilia von Krusenstjerna.

  image2556

  ---------    

  Recension av boken: "En spricka i kristallen" av Cecilia von Krusenstjerna. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

  ---------

  "I Suss familj har framgång och makt alltid varit självklara attribut. I bakgrunden tronar en dominerande morfar och i Suss egen familj styr en kylig mor. Men det är runt den dyrkade fadern, den framgångsrike företagsledaren som allting kretsar.

  Suss växer upp som den felande länken i denna utifrån sett lyckade familj där fasaden aldrig får flagna och där sammanhållningen är A och O. Snärjd i dess garn har hon som vuxen haft svårt att frigöra sig och i sitt eget äktenskap slits hon mellan lojaliteterna med sin gamla familj och med sin nya. Det hela utvecklar sig efterhand till en kraftmätning där Suss till slut tvingas välja.

  En spricka i kristallen är en inträngande och smärtsam skildring av ett vuxenblivande i skuggan av löpsedlar, middagsbjudningar och företagsfusioner. Cecilia von Krusenstjerna har skrivit en starkt drabbande roman om makt och vanmakt, utanförskap och tillhörighet."

  (Kopierat från adlibris.se)

  ---------  

  För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

  ---------   


  Tyckte inte att den här boken var speciellt bra faktiskt. Jag hade förväntat mig mycket mer av den. Men den var lättläst, och helt okej ändå.   /// Bim.  

  ---------   

  Betyg: 2,5 av 5.  

  ---------    


  Dagens Dagbok - Söndagen den 2 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

  Mobilen larmade klockan åtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid niotiden, och genomgick då sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost, fika, och en pratstund för oss båda två i köket.


  När vi var klara så gick vi båda två iväg, fast till olika platser. Borzko gick även i dag iväg till Farstahallen för att träna.


  Jag gick först iväg till Solakuten i Centrum, där jag solade en halvtimme. Och efter det så tog jag en promenad runtomkring i Farsta i ungefär en timme.


  Inte speciellt skönt väder ute i dag. Grått, mörkt, trist, cirka två plusgrader, vindstilla, och ett lätt duggregn... Men det var ändå skönt att komma ut en stund. I går var jag ju inne hela dagen, för då ösregnade det ju hela dan.


  Började lyssna på en ny mp3-bok när jag promenerade. Det blev "Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla" av Håkan Nesser.


  När jag kom hem så blev det lite lätt lunch, och så en fika förstås. Och sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn.

  Mobil-Blogg Jag trotsade duggregnet och tog en promenad.

  20080302219.jpg
  Mobil-Blogg
  Jag trotsade duggregnet och tog en promenad.

  Mobil-Blogg Får man ingen sol ute så får man ta sol inne..%2

  20080302218.jpg
  Mobil-Blogg
  Får man ingen sol ute så får man ta sol inne... ;-)

  "Man on Fire"

  image2549                         image2550


  image2551               image2552               image2553


  I kväll så såg Borzko och jag actionfilmen "Man on Fire" från 2004.
  Många bra skådespelare var med i den,
  bland annat Denzel Washington och Cristopher Walken.
  Och så Dakota Fanning, som är en av de få bra barnskådespelarna tycker jag.

  Filmen var bra. Både spännande och gripande.
  Våldsam och blodig var den också, och det har jag ingenting emot i actionfilmer.
  Lite väl lång var den kanske, nästan två och en halv timme,
  så den blev lite seg ibland.
  Men jag helt klart rekommendera den.

  Länk till filmen på LoveFilm.

  (Bilderna har jag hittat genom Google Bildsökning)


  Dagens Dagbok - Lördagen den 1 mars 2008 - Kvällen.

  Sen så satt jag och läste i boken "Skuld" av Karin Alvtegen, och jag läste också ut den precis strax före åtta, just lagom till att Melodifestivalen skulle börja. Recension på boken finns i ett separat inlägg.


  Och klockan åtta då så satte vi förstås igång teven, och så tittade och lyssnade vi på Melodifestivalen. Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också. Vad jag tyckte om Melodifestivalen finns i tre separata inlägg.


  Sen efter att Melodifestivalen var slut, så satte vi igång en dvd-film. Det blev en actionfilm från 2004 som heter "Man on Fire". Recension på den kommer i ett separat inlägg.


  Filmen var lång, nästan två och en halv timme, så den var slut vid tolvtiden. Då satte jag mig med datorn en stund. Och Borzko slötittade lite på teve.


  Jimmy är ju fortfarande med några kompisar på en av kompisarnas föräldrars landställe utanför Norrtälje. Han kommer hem i morgon kväll.


  Och Jenny är hos Jocke i Södertälje. Hon kommer inte hem förrän tidigast på måndag.


  Nu är klockan halvett, och det är väl strax sängdags för både Borzko och mig.

  Melodifestivalen 2008 - Fjärde deltävlingen - Karlskrona - 1 mars - 3.

  Och nu är det då dags för andra omgången.
  Av dom som är kvar nu, så vill jag så här:

  Till Finalen:
  Charlotte Perrelli - Hero.
  Nordman - I lågornas sken.

  Till Andra Chansen:
  Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va. 
  Calaisa - If I could.

  Bort:
  Sibel - That is where I'll go.

  Men den som faktiskt var bäst i kväll, och som jag verkligen vill ska komma till Final, det är faktiskt Charlotte Perelli. Jag brukar inte gilla henne speciellt mycket, men den här låten var bra, och hon gjorde den bra. Resten av låtarna spelar faktiskt inte så stor roll.

  Och vad tycker ni nu då?


  Melodifestivalen 2008 - Fjärde deltävlingen - Karlskrona - 1 mars - 2.

  Ja, nu har jag hört och sett kvällens låtar. Och vad tycker jag då?

  Dom här fem vill jag att de ska gå vidare till andra omgången:

  Charlotte Perrelli - Hero.
  Nordman - I lågornas sken.
  Fronda - Ingen mår så bra som jag.
  Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va. 
  Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek.

  Det blev en ändring mot i mitt tidigare inlägg:
  För då hade jag:
  Daniel Mitsogiannis - Pame.
  istället för:
  Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek. 

  Och vad tycker ni?


  "Skuld" av Karin Alvtegen.

  image2548

  ---------    

  Recension av boken: "Skuld" av Karin Alvtegen. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

  ---------

  "Peter Brolin sitter ensam på Nyhléns konditori. Svårt skuldsatt, handlingsförlamad och i väntan på ännu en ångestattack. Plötsligt öppnas dörren och en okänd kvinna kommer fram till hans bord. Hon tar honom för någon annan än den han är och innan han hunnit protestera har hon försvunnit igen. Efter sig lämnar hon ett paket som han mot tusen kronor i ersättning ska leverera till hennes man. Paketet och dess skrämmande innehåll drar in Peter i en mardrömslik jakt på en galen, besatt kvinna. En jakt där han till slut också tvingas konfrontera skuggorna från sitt eget förflutna. "

  (Kopierat från adlibris.se)

  ---------  

  För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

  ---------   


  Det finns ju så otroligt många bra, svenska, kvinnliga deckarförfattare nu. En som jag har "missat", det är Karin Alvtegen. Hennes första bok: "Skuld" kom ut redan för tio år sedan. Men jag har läst den först nu. Och jag lär definitivt läsa hennes fyra efterföljande böcker också. 

  "Skuld" var jättebra, spännande, lättläst, och inte alls förutsägbar. Jag kan verkligen rekommendera den.  /// Bim.  

  ---------   

  Betyg: 4 av 5.  

  ---------    


  Lets Dance i går, fredagen den 29 februari.

  image2547


  Vad tyckte ni om Lets Dance i går då?
  Åkte rätt par ut?
  Eller?

  Själv så ville jag ju inte att något par skulle åka ut...
  Alla som är kvar nu, vill man ju ha kvar!
  Men det går ju självklart inte.

  Om jag är tvungen att välja ett par i går som skulle ha åkt ut, så blir det nog:

  Danny och Malin.

  Dagens Dagbok - Lördagen den 1 mars 2008 - Eftermiddagen.

  Eftermiddagen blev nästan likadan som förmiddagen. Lugn och skön alltså. Största tiden vid datorn och boken. Och så lite nytta gjort däremellan.


  Lite lätt lunch blev det vid tolvtiden.


  Borzko kom hem vid halvtvåtiden från gymmet. Han hade även varit på ett besök hos FrisörImperiet på vägen hem. Så nu är han riktigt kortsnaggad igen.


  När han hade ätit lite lätt och sen lunch, så stack han iväg en sväng till jobbet. Han hämtade hem sin lastbil inför måndagens jobb.


  Han handlade även lite gott att äta till kvällen på vägen hem.


  Jag läste ut boken som jag började på i förmiddags: "Privat - Mejlkorrespondens" av Carolina Gynning & Alex Schulman. Recension finns i separat inlägg.


  Vid fyratiden så åt Borzko och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


  Efter det så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok, och jag varvade datorstunder med en ny bok: "Skuld" av Karin Alvtegen.


  Besöksstatistik - 2008 - Februari.

  Besöksstatistik - 2008 - Februari.

  I Februari hade jag i genomsnitt:

   - 893 -

  läsare med unika IP-nummer per dag.

  Högsta antalet läsare på en dag i februari: 1.593.
  Lägsta antalet läsare på en dag i februari: 627.

  Så här har statistiken varit hittills:

  (2008:)
  Februari: 893.
  Januari: 891.
  (2007:)
  December: 840
  November: 794
  Oktober: 754
  September: 614
  Augusti: 447
  Juli: 387
  Juni: 307
  Maj: 412
  April: 379
  Mars: 230
  Februari: 192
  Januari: 179
  (2006:)
  December: 137
  November: 138
  Oktober: 119
  September: 108
  Augusti: 113
  Juli: 80
  Juni: 69
  Maj: 70
  April: 66
  Mars: 64
  Februari: 54
  Januari: 51
  (2005:)
  December: 42
  November: 29


  Antal inlägg under Februari månad 2008.

  Lite statistik:

  Under Februari månad 2008 har jag bloggat 306 inlägg.

  Det gör i snitt 10 inlägg per dag.

  (Minsta på en dag: 5, flesta på en dag: 34).


  "Privat - Mejlkorrespondens" av Carolina Gynning & Alex Schulman.

  image2546

  ---------    

  Recension av boken: "Privat - Mejlkorrespondens" av Carolina Gynning & Alex Schulman. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

  ---------

  "PRIVAT - Mejlkorrespondens.

  av Carolina Gynning & Alex Schulman.

  Det är roligt och upprörande, självutlämnande och hänsynslöst, men framförallt är det väldigt PRIVAT.

  "Tack för senast, det var verkligen superlovely. Jag blev skitfull och var ganska hjärndöd på morgonen när jag vaknade. Men nåt riktigt sjukt hände när jag kom till studion!!!!"

  Med de orden inledde Carolina Gynning och Alex Schulman en intensiv mejlkontakt i december 2006. Sedan dess har de mejlat varandra var och varannan dag. Det som började som ett artigt tack för senast utvecklades snart till ett öppenhjärtigt samtal om livet - om fester och terapeuter, om kärlek och sex, om ångest och glädje. Som läsare bjuds man med bakom medievärldens kulisser och bakom vip-avspärrningarna på Stureplan. Fem månaders ocensurerad mejlkorrespondens som aldrig var tänkt för offentligheten samlas här i bokform.

  Carolina Gynning är ständigt aktuell programledare, författare och konstnär. Alex Schulman är chefredaktör för tidningen STUREPLAN och skriver en av Sveriges mest lästa bloggar. Under våren har man även kunnat se honom som programledare i NÄR & FJÄRRAN."

  (Kopierat från adlibris.se)

  ---------  

  För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

  ---------   


  Det här var ju en lite ovanlig bok. Det är mail som är skrivna mellan Carolina Gynning och Alex Schulman under det första halvåret under 2007. Jag trodde väl inte att boken skulle vara så särskilt bra egentligen. Men det var den faktiskt. Mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara. I och för sig var det väl lite som att läsa bloggar istället för att läsa en bok. Och den var väldigt lättläst, och tog inte lång tid att läsa ut. Men jag kan helt klart rekommendera den. /// Bim.  

  ---------   

  Betyg: 3 av 5.  

  ---------    


  Melodifestivalen 2008 - Fjärde deltävlingen - Karlskrona - 1 mars.

  image2544                     image2545


  Nu har jag lyssnat på en minut av varje låt som är med i Melodifestivalen i kväll. För er som inte känner till det, så kan man gå in på svt:s hemsida och så finns det en minut, i början av varje låt, att lyssna på där. Men bara musiken, ingen bild eller film med artisterna.

  Här är länken.

  Ja, och vad tycker jag då...? Jättesvårt faktiskt. Det var ingen låt som direkt kändes som en favorit för mig. Sen så är det så svårt att veta vad man ska rösta på. Självklart så är det ju den bästa MELODIN som man ska rösta på. Men så gör man ju faktiskt inte alltid. Om det är en artist som jag tycker jättemycket om, men låten är sådär, så röstar jag nog ändå på den. Och tvärtom också. Om det är en artist som jag avskyr, så skulle jag aldrig ringa på den, hur bra låten än är.

  I kvällens startfält så är det väl inte direkt någon av mina favoritartister med. Den jag gillar bäst av dom som är med, det är nog Fronda. Har några av hans låtar i min dator, och gillar speciellt "Rullar fram".

  Nordman är väl helt okej också, de har en skön stil. Och Niklas Strömstedt är väl rätt så bra, men har oftast lite för lugna låtar för mig.

  När jag hör låtarna i kväll, hela låtarna, och ser artisterna och deras scenshow, och deras kläder, så lär jag säkert ändra mig från vad jag tycker nu. Men efter att ha lyssnat den enda lilla minuten och inte ha sett något, så tycker jag såhär:

  De två som jag vill ska gå direkt till Finalen i Globen:
  Nordman - I lågornas sken.
  Fronda - Ingen mår så bra som jag.

  De två som jag vill ska gå till Andra Chansen:
  Daniel Mitsogiannis - Pame.
  Charlotte Perrelli - Hero.

  Den femte låten som får följa med till den andra omröstningen:
  Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va.

  Och på platserna sex, sju, och åtta:
  Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek.
  Sibel - That is where I'll go.
  Calaisa - If I could.

  Är det någon av er läsare som har lyssnat? Och vad tyckte ni i så fall?


  Mobil-Blogg Bilden blev så dålig så jag var tvungen att lägga

  20080301215.jpg
  Mobil-Blogg
  Bilden blev så dålig så jag var tvungen att lägga in en ny! ;-D

  Mobil-Blogg Jag älskar tulpaner! ;-)

  20080301214.jpg
  Mobil-Blogg
  Jag älskar tulpaner! ;-)

  Dagens Dagbok - Lördagen den 1 mars 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

  Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick sen upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. När han var klar så åt vi frukost tillsammans, fikade, och satt och pratade en stund.


  Sen så gick han iväg till Farstahallen för att träna. Jag hade ju gärna gått ut på en promenad, men eftersom regnet vräkte ner så avstod jag, och bestämde mig för en innedag istället.


  Och sen så blev det en väldigt lugn och skön förmiddag. Lite nytta gjorde jag, plockade och fixade lite, och satte igång tvättmaskin och torktumlare.


  Men den största tiden av förmiddagen så satt jag i soffan uppe i vardagsrummet och delade min tid mellan datorn och boken. Började på en ny bok: "Privat - Mejlkorrespondens" av Carolina Gynning & Alex Schulman.

  RSS 2.0