Man kanske ska sluta att blogga om jobbet...

Läs artikeln i Metro: "Bloggade - fick inte stanna kvar på jobbet".

Kopierat ur artikeln: "På sin blogg berättade Henrik hur han upplevde vardagen på sitt jobb på akuten; den stressiga arbetssituationen och de låga lönerna."

Man kanske ska sluta att blogga om jobbet...


Kommentarer
Postat av: One small dream

Det är en av anledningarna till att jag inte nämner namnet på mitt jobb. Skulle det komma ut lär jag säkerligen få sparken och det har jag ingen lust med.

2008-03-29 @ 17:05:18
URL: http://onesmalldream.blogg.se
Postat av: Bim

---> One small dream: Jag försöker att hålla mitt bloggande om jobbet på en bra nivå... Men det är svårt. Det vet jag. Två gånger hittills så har jag fått lite kriktik över vad jag har skrivit. Men inget värre än...

2008-03-29 @ 17:10:42
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Josefin

Jag blir så arg när jag läser om människor som fått sparken för att de skrivit om sitt jobb. Alla människor har ändå rätt att få vara sig själv på fritiden, man kan inte alltid vara sig själv på jobbet utan kanske måste gå in i en mer passande roll. Så varför inte få vara sig själv när man är ledig och få skriva om vad man vill? Det är verkligen dumt att det ska vara så.

2008-03-29 @ 17:24:08
Postat av: Bim

---> Josefin: Ja, om han bara skrev att det var stressigt på jobbet och att dom hade dålig lön, så är det ju hemskt att få sparken för det. Skillnad om han skrev om sånt som innefattar tystnadsplikten och så.

2008-03-29 @ 17:25:41
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Josefin

Ja precis, då hade det varit en annan sak. Jag skrev just ett arbete om hur Sverige håller på att bli ett övervakningssamhälle, och om man inte man skulle få skriva om sitt jobb i sin blogg är också ett sätt för samhället att styra oss. Det är ganska skrämmande om man sätter sig in i det, hur vi blir styrda och bevakade utan att vi många gånger ens är medveten om det. Självklart kan man inte få skriva om vad som helst om det rör jobbet, skriva skit om chefen eller så. Men skriver man bara att det är stressigt och att lönen är dålig så är det absolut inget skäl att tappa jobbet.

2008-03-29 @ 17:39:04
Postat av: Kattis

Jag jobbar i en skola och det skulle vara kul att berätta om ungdomar, men det är svårt att hålla det på en neutral nivå.Jag kan ju inte lämna ut någon.
Därför har det blivit väldigt lite av sånt.
Ha en trevlig kväll.

2008-03-29 @ 17:42:15
URL: http://kattis11.blogg.se
Postat av: Bim

---> Josefin: Ja, jag håller definitivt med dig i det du skriver. Många tycker väl att man kanske får "skylla sig själv" om man bloggar om jobbet. Men jag tycker definitivt att man ska kunna göra det. Självklart inom rimliga gränser.

2008-03-29 @ 17:46:32
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Kattis: Ja, jag håller med dig. Jag jobbar ju som mattant, och ibland så händer det saker med ungarna i matsalen, men det vågar jag inte skriva om. För jag är ju öppen med vilken skola jag jobbar i, och jag vill inte lämna ut någon.

Ha en trevlig kväll du också.

2008-03-29 @ 17:51:20
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0