Dagens Dagbok - Torsdagen den 31 maj 2007.

Åkte inte hem direkt efter jobbet i dag. Utan jag åkte direkt till min Frissa Lotta på Susannas Hårservice i Ormkärr. Där gjorde jag det som jag alltid gör var sjätte vecka: helblekte håret, klippte det jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn, noppade ögonbrynen. Det tog nästan tre timmar, och det kostade åttahundra kronor. Roligt som alltid var det också att träffa min vän och före detta granne Lotta.

 

Kom hem vid kvart över fem. Både Jimmy och Jenny var hemma när jag kom hem. Jenny hade nyss kommit från skolan. Och Jimmy hade åkt direkt från jobbet och hit, för han skulle hämta en router att ha där borta där han tillfälligt bor. (Läs tisdagens dagbok).

 

Vi tre åt middag tillsammans, och så satt vi och pratade en stund. Sen när vi var klara så åkte jag med Jimmy till hans tillfälliga hem, för jag ville se hur de bor. Var där en liten stund och kollade runt lite, och sen så skjutsade Jimmy hem mig igen, och sen så åkte han direkt dit igen.

 

Jenny satt vid datorn och pluggade en stund. Jag höll på här hemma och fixade lite, och sen så hamnade jag i kökssoffan med datorn. Vid åttatiden sen så stack Jenny iväg. Hon skulle hem till sin kompis Robin vid Medborgarplatsen och sova där i natt.

 

Borzko har fortfarande inte kommit hem från jobbet nu när klockan är nio. Han har haft fel på sin lastbil i dag, och varit på verkstan med den en stor del av dagen. Och sen efter det så måste han ju leverera alla varor. Han trodde att han skulle komma hem vid tiotiden...

 

Och jag ska varva datorn med boken resten av kvällen.


Dagens Jobb - Torsdagen den 31 maj 2007

Jobbade förstås som vanligt även i dag. Jag var även i dag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag andra halvan av dagen i diskrummet och diskade.

 

I dag serverade vi "smått och gott", och det innebar att husmor, kokerskan, och dietkokerskan rensade frysen inför sommarlovet. Så vi hade massor med olika rätter i dag. Bland annat: chicken nuggets, kåldolmar, tortellini, korv, pasta, kycklingschnitzlar, med mera.

 

Grovdiskmaskinen vägrade att fungera i dag. Vaktmästarna var och tittade på den, men de fick inte igång den. Vi ringde till reparatörer, men de hann inte komma i dag. Så vi fick diska alla bleck i den vanliga diskmaskinen, och det blev ju en massa extrajobb.

 

Så det blev därför en stressig dag för mig och min kollega som jobbar i diskplocken/grovdisken den här veckan. I slutet av lunchserveringen så fick vi i alla fall lite hjälp av en annan av kollegerna.


(Mobil-blogg.) Nu är det kort och ljust igen! ;-)

20070531282.jpg
(Mobil-blogg.) Nu är det kort och ljust igen! ;-)

Dagens Dagbok - Onsdagen den 30 maj 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen hemma, och sen så gick jag direkt till Centrum. Köpte ett nytt skohorn på Wedins, för vårt gamla hade gått sönder. Och sen så var jag på Konsum och köpte lite matvaror.

 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med allt möjligt här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn.

 

Vid femtiden så åt jag middag alldeles för mig själv. Gjorde som jag alltid gör när jag äter själv, satt och läste under tiden. Nyheter i datorn blev det i dag.

 

Jimmy kom förbi en kort stund vid halvsextiden. Han skulle bara hämta några grejer som han hade glömt. Sen så stack han "hem" till sitt tillfälliga hem. (Läs gårdagens dagbok.)

 

Jag satt sen större delen av kvällen i kökssoffan och där varvade jag datorn med boken (Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson).

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, en pratstund, och sen en dusch blev det för honom då. Sen så satt han större delen av kvällen och läste i sin bok.

 

Jenny kom hem vid niotiden. Läs gärna om hennes dag i hennes blogg. Hon lägger in blogginlägg med fotografier om en stund. Skola, elevrådsmöte, och sen Gröna Lund-besök med Jensen-Ambassadörerna, så har hennes dag varit i stort sett.

 

Jenny tog sin dator och satte sig hos mig vid köksbordet. Sen så satt vi där och höll på i våra datorer, och pratade givetvis också, resten av kvällen.


Min syster och jag, vi har kramats av samma Mamma. ;-D

Och här kommer då ännu ett nostalgi-inlägg! ;-) Det var ju så himla kul, det här med att fotografera gamla kort och blogga, så det kommer jag definitivt att fortsätta med.

Det här är ett kort på min storasyster, Anette, och jag. Jag vet inte hur gamla vi är på kortet. Hon är ju fyra år äldre än vad jag är, och vad kan vi vara? Åtta och fyra? Eller jag vet faktiskt inte. Från sextiotalet är kortet i alla fall. De fina klänningarna som vi har på oss vet jag att en väninna till vår Mamma och en granne till oss sydde. Hon hade två söner, och hon tyckte att det var så kul att sy klänningar till oss.image342


Mitt finaste broderi.

Förr i tiden så broderade jag jättemycket. Började att brodera i artonårsåldern, och sen så har jag broderat till och från, i perioder, i hela mitt vuxna liv. Allra mest så broderade jag när Jimmy och Jenny var små. Varje ledig stund då gick till handarbetet. Nu sen några år tillbaka, så har jag inte broderat någonting. Tiden har nog gått till datorn istället... Men jag har massor med broderier liggande som väntar på att bli uppsydda. Och nån gång så blir jag säkert sugen på att börja igen.

Jag har nästan alltid bara sytt räknade korsstygn. Det är roligast tycker jag. Och jag har sytt allt, från jättesmå kylskåpsmagneter, till stora tavlor. Den av mina broderier som jag tycker är allra finast, det är också den som var jobbigast att sy, och tog också längst tid att sy. Den är sydd på linnetyg, över två trådar, och det är ju jobbigare att sy på än på typ aidaväv.


image341

Och även i dag så är det här Dagens Länk! ;-D

Och även i dag så är det här Dagens Länk! ;-D

Åtta arbetsdagar kvar... ;-D

Åtta arbetsdagar kvar... ;-D

Och i dag är jag nummer 30 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D

Och i dag är jag nummer 30 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D

Dagens Jobb - Onsdagen den 30 maj 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsaker, och sen så var jag andra halvan av dagen i diskrummet och diskade.

 

Vi serverade soppa (kycklingsoppa), mjukt bröd (skivad skogaholmslimpa), och pålägg (skivad ost), i dag. Vi serverade också lite rester i dag, och det var raggmunk med lingonsylt.

 

Fyra klasser var borta från skolan i dag, förmodligen på någon utflykt, så det var en aning lugnare än vad det brukar vara.

 

Vår före detta chef, som gick i pension för ett par månader sen, kom och hälsade på oss i dag. Det är alltid lika trevligt att träffa henne. I dag hade hon med sig egenhändigt bakade kakor till oss också, som vi åt tillsammans med henne vid eftermiddagsfikat.

 

Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 29 maj 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag också, precis som nästan alla andra dagar. Och också precis som nästan alla andra dagar så höll jag på som vanligt här hemma på eftermiddagen. Jag fixade, pulade, plockade, grejade, och pysslade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag förstås med stunder vid datorn. En eftermiddagsfika blev det förstås också.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt han och jag middag ihop och satt och pratade en stund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden. Hon åt ingen middag, för hon skulle äta hemma hos Robin. Hon duschade bara och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy stack iväg vid halvsjutiden. Han skulle åka och hämta sin kompis Kristian på jobbet, och sen så skulle de hem till Kristian i Hagsätra.

 

Jenny stack iväg vid sjutiden. Hon skulle hem till sin pojkvän Robin vid Medborgarplatsen, äta middag där, och sen också sova där i natt.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag, duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satt han och läste i sin bok större delen av kvällen.

 

Jimmy och Kristian kom hit en sväng vid niotiden. Jimmy packade ihop en hel del grejer som han skulle ha med sig. En vän till Kristians Mamma ska vara utomlands i två veckor, och Kristian ska bo där och passa lägenhet och husdjur. Och Jimmy ska då också vara där och bo där i två veckor förmodligen. Det är ganska så nära här, vid Skogskyrkogården, så han kanske kommer förbi här ibland! ;-) Och det är väl kanske en liten test för mig, att se hur jag kommer att klara av när han flyttar på riktigt! ;-D

 

Och jag satt i köket med datorn sen större delen av kvällen som vanligt. Läste lite i min bok också. Kikade även med ena ögat lite på "Desperate Housewives".


Mina före detta grannar.

Det här är mina före detta grannar. Vi bodde i Rågsved, på Lännesbacken 14, i åtta år, mellan åren 1989 och 1997. Och då hade vi denna familj, mor och son, som grannar. Vi bodde på bottenvåningen i samma port som de. Jag kommer inte ihåg om de bodde på en eller två trappor. Och jag minns inte att vi någonsin har hört dem någonting överhuvudtaget. Men å andra sidan så hade ju vi två små barn, så vi störde kanske mest själva!(Uppdaterat inlägget 2007-07-11.)

Nu verkar det ha ordnat sig för dem i alla fall! Skönt! :-D 

Här är ännu en länk.

Familjefotografi från 1977! ;-)

Här kommer ännu ett nostalgi-inlägg! Det är ett familjefotografi som vi tog 1977. Jag tror i alla fall att det var det året, det kan vara något år tidigare eller senare också. Det är i alla fall jag längst upp till vänster, och jag är ungefär 16 år. Min storasyster är till höger, och hon är ungefär 20 år på bilden. Och så är det då så klart mina kära föräldrar. Mamma är cirka 48 år på bilden, och Pappa cirka 53 år på bilden. Liknande ålder alltså som Jag och Borzko är nu! Underbart med kläderna och frisyrerna! Sjuttiotalets mode var ju helt otroligt! ;-D


image340


Dagens Outfit - 070529.

image339

Dagens Länk! ;-D


Nio arbetsdagar kvar... ;-D

Nio arbetsdagar kvar... ;-D

Nummer 20 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D

Nummer 20 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D


Dagens Jobb - Tisdagen den 29 maj 2007.

En väldigt ordinär dag på jobbet i dag. Fulltalig personalstyrka. Allt flöt på bra, och inget speciellt hände. Vi serverade färsbiffar med kebabsmak, kokt potatis, och brunsås. Jag var även i dag halva dagen i skalen och fixade grönsaker, och halva dagen i disken och diskade.


Dagens Dagbok - Måndagen den 28 maj 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på här hemma på eftermiddagen som jag nästan alltid gör. Pysslade, plockade, fixade, grejade, och pulade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag förstås med stunder vid datorn också.

 

Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Hon la sig direkt och läste i sin bok en stund när hon kom hem. Jimmy jobbade över i en timme i dag, så han kom hem från jobbet vid halvsextiden. Då åt vi tre middag tillsammans och så satt vi och pratade en stund vid köksbordet.

 

Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satt han en stund på sitt rum vid datorn. Vid strax efter sju sen så stack han iväg med bilen. Han skulle hämta upp sin kompis Kristian på hans jobb, och sen så skulle de hem till honom i Hagsätra.

 

Jenny var på rummet större delen av kvällen. Hon pluggade en hel del, och så satt hon vid datorn förstås också en hel del.

 

Jag tillbringade det mesta av min kväll i kökssoffan som vanligt. Delade min tid mellan datorn och boken som jag håller på med: "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson.

 

Borzko kom hem från jobbet sent i dag, vid halvniotiden. Hans kväll blev väldigt kort. Han hann inte med så mycket mer än: middag, pratstund med mig och Jenny, och så dusch förstås. Sen var det dags för honom att sova.

 

En kvällsfika tog jag och Jenny när Borzko åt sin middag. Och en pratstund då förstås. Sen så gick Jenny och la sig tidigt för en gångs skull. Hon har haft några intensiva och jobbiga dagar på sistone, med alldeles för lite sömn.

 

-------------  

 

Läs gärna Jennys blogginlägg i dag! Jag tycker att det var mycket bra skrivet! :-)

 

-------------  

 

(Och i dag så är jag på plats nummer 47 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista!) ;-D

 

-------------  


Canon Rock med Jerry C

Här är en av mina favoritlåtar just nu. Jag älskar ju rockmusik, och elgitarr. Jag brukar inte gilla helt instrumentala låtar, men just den här tycker jag är fantastisk. Den börjar lugnt, kommer igång mer och mer, blir väldigt häftig i mitten, och slutar sen lugnt.

Lyssna på den, men lyssna på hela. Den är väldigt lugn i början, kommer inte igång förrän efter cirka en minut, kommer riktigt igång vid två minuter, och sen är det fullt ös nästan ända till slutet. Ge hela låten en chans, den är cirka fem och en halv minut lång.

Tryck på play-knappen två gånger. Sen så kan det ibland ta en stund innan den kommer igång.

( Tack för låten, Jimmy! ;-D )Ett tips! Om det "laggar" och bryts, så tryck på paus-knappen, och låt den vara så en stund, så ser du att den "laddas ner" (det ljusare strecket kommer före det mörkare), sen så kan du trycka på play igen, så kör den på utan att avbrytas!

Bröllopsfoto! ;-D

Dags för ännu ett Nostalgi-inlägg! Jag har fotograferat av mitt och Borzkos Bröllops-fotografi! Vi gifte oss i december 1989, alltså för drygt sjutton år sen. Jag är 28 år på bilden, och Borzko är 33 år. Jag är gravid, och det är bara två och en halv månad kvar tills Jenny föds. Jimmy var två år gammal när vi gifte oss. Det är min riktiga hårfärg som jag har på bilden. Rödblond kallar en del det, men jag säger nog rödhårig. Numer så bleker jag ju alltid mitt hår riktigt blont. Gillar inte alls den röda färgen. Bilden blev tyvärr inte så bra. Ska nog scanna in den nån annan gång, istället för att bara fotografera av den som jag gjorde nu.


image335Vad tycker ni? Var vi snyggare då? Eller är vi snyggare nu? ;-D


image337     image338

Dagens Jobb - Måndagen den 28 maj 2007.

Jaha, och så var det då måndag igen... *Suckar* Helgerna går så otroligt fort! Men, men, arbetsveckorna går faktiskt också rätt så fort de också!

Gick upp halvfem som vanligt på arbetsdagar. Duschade och gjorde mig i ordning. Ut till bilen vid fem över halv sex. Parkerade vid jobbet vid kvart i sex. Larmade av, gick in, och bytte om till arbetskläder. Och så började jag att jobba klockan sex.

Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag andra halvan av dagen i diskrummet och diskar.

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Vi serverade fiskgratäng (sejfilé med spenat- och broccolisås) och kokt potatis. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände.

10 arbetsdagar kvar till Sommarlovet! :-D

10 arbetsdagar kvar till Sommarlovet! :-D

Veckans Vikt - Vecka 22 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 22 - 2007
28/05

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 21 - 2007

Veckans Motion
Vecka 21 - 2007
21/05 - 27/05

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: --------- 
Fredag:---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------

Dagens Dagbok - Söndagen den 27 maj 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid tvåtiden, när solen kom till vår uteplats, och när all veckostädning var klar, så satte jag mig ute i solen på vår uteplats. Jag började att läsa min nya bok: "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson.

 

Jimmy kom hem från stan vid tretiden. Han hade köpt jättesnygga svarta Lacoste Sport Skor på Foot Locker. Han tog sin dator och så satte han sig också på vår lilla uteplats. Fast inte i solen, utan i parasollets skugga.

 

Borzko åkte iväg med bilen vid tretiden. Han skulle först tanka bilen och kolla den lite. Och sen så skulle han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök med middag. Och förstås också uppvakta henne på Mors Dag.

 

Jimmy och jag satt på uteplatsen till femtiden. Då gick vi in och så åt vi två middag. I dag blev det mat från vår lokala pizzeria på vår gata. Jimmy åt pizza. Jag åt en pastasallad med räkor, vitlöksdressing och pizzadegsbröd till.

 

Efter maten så satte sig Jimmy på sitt rum med sin dator. Jag satte mig i soffan på vår nedre inlasade balkong. Och så varvade jag datorn och boken.

 

Vid sextiden så stack Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Själv så fortsatte jag att sitta/ligga i balkongsoffan i kvällssolen.

 

Vid sjutiden så flyttade jag på mig, och satte mig en trappa upp på den balkongen istället. Det är mycket varmare där, så det var skönare där nu. Fortsatte att läsa min bok. Och så lite dator emellanåt.

 

Vid åttatiden sen så flyttade jag inomhus. Och då blev det kökssoffan som vanligt. La ifrån mig boken för i kväll, och så blev det datorn bara istället. En massa läsande där också blev det: nyheter, bloggar, krönikor, och kolumner.

 

Vid niotiden så kom Borzko hem från sin Mamma. Han gick och la sig nästan direkt, han ska upp halvfyra i morgon bitti.

 

Jenny ringde och sa att hon skulle jobba över en timme till klockan tio. Jag lovade att jag skulle åka och hämta henne på jobbet med bilen.

 

Nu är klockan lite drygt halv tio. Ska bara blogga det här, och sen så ska jag åka iväg och hämta Jenny. När jag kommer hem sen, förmodligen vid kvart över tio, så blir det väl bara att göra sig i ordning, och sen så är det sängen som gäller vid halvelvatiden, för jag ska ju upp halvfem i morgon bitti...


Vad det är härligt att läsa en bra bok! :-D

Nu har jag läst större delen av eftermiddagen och kvällen.
Jag håller på med tredje delen i Millenium-serien av Stieg Larsson:
"Luftslottet som sprängdes".
Nu har jag läst 276 sidor av bokens 704 sidor.
Lite drygt en tredjedel alltså.
Boken är jättebra.
Jag vill att den ska räcka ett tag, så nu ska jag nog lugna ner mig lite.
Det får bli datorn resten av kvällen istället!
Här är länk till boken på Adlibris.
Och bilden har jag lånat därifrån.

image334

Nummer 41 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D (I dag igen!)

Nummer 41 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D (I dag igen!)

Våra allra första mobiltelefoner! ;-D

Här kommer en till nostalgi-tripp! ;-D De stora svarta mobiltelefonerna var vår första och andra mobiltelefon. Tyvärr så kommer jag inte alls ihåg när det var vi använde dem. Och då hade inte jag och Borzko varsin telefon, utan vi hade en tillsammans! Men jag minns hur imponerad jag var över att man kunde ringa var som helst! Sedan dess så har vi ju haft åtskilliga olika modeller. Den som ligger i mitten på bilden är nog den allra minsta som jag har haft.

image333


Dagens Dagbok - Söndagen den 27 maj 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och sen gjorde han sina morgonbestyr förstås. Frukost och en pratstund blev det sen för oss båda.

 

Varken Jimmy eller Jenny var hemma på morgonen. Jag pratade med båda två under natten. Jimmy sov över hos sin kompis Kristian i Hagsätra. Och Jenny sov hos sin pojkvän Robin i Medborgarplatsen.

 

När både Borzko och jag var klara med morgonbestyr, frukost, och pratstund, så satte vi igång med veckostädningen. Vi gjorde väl ungefär det som vi alltid gör: dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, putsade speglar och glasytor, dammade, bytte handdukar, bytte lakan, tvättade handdukar, tvättade lakan, tvättade kläder, strök kläder, m.m. Tvättade gjorde vi i tvättstugan. Jag gjorde också månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna... Jag varvade även med stunder vid datorn och bloggade några inlägg.

 

Vid tolvtiden så kom Jenny hem från Robin. Jag blev då uppvaktad av henne på Mors Dag. (Se separat inlägg med bilder.) Sen så åt hon, jag och Borzko lunch ihop. Efter lunchen så satt hon och jag med våra datorer vid köksbordet. Hon bloggade ett långt inlägg från gårdagen bland annat.

 

Strax efter tolv så kom Jimmy hem, och han hade sin kompis Kristian med sig. Jag blev då uppvaktad av Jimmy på Mors Dag. (Se separat inlägg med bilder.) Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Sen så stack han och Kristian iväg med tunnelbanan in till stan för att Jimmy skulle köpa sig ett par gympaskor.

 

Jenny duschade sen och gjorde sig i ordning. Och vid tvåtiden sen så stack hon iväg för att jobba på McDonalds mellan tre och nio.


Mors Dags-presenter från Jenny och Jimmy.

Av Jenny så fick jag det här jättefina örngottet i Mors Dags-present.

image324

Det är lite av en tradition att jag får fina örngott av Jenny.
Det här var det sjunde örngottet som jag har fått av henne.
Här är de andra sex örngotten.
(Klicka på bilderna så blir de större.)

                    

                   

Av Jimmy så fick jag en trisslott i Mors Dags-present.Tyvärr så blev det ingen vinst.


Fyra år gamla fotografier på vår familj! ;-D

Här kommer mitt första Nostalgi-inlägg!
Det är fotografier på mig, Borzko, Jimmy, och Jenny.
De är tagna under första halvåret 2003.
Alltså för cirka fyra år sedan.
Och man ser verkligen att vi har förändrat oss en hel del!
Speciellt Jenny förstås, hon var ju bara tretton år då! ;-)

(Klicka på bilderna som vanligt, så blir de större!)

                                   

Dagens Outfit - 070527.

image319

Ny Kategori: Nostalgi!

Jag har gjort ännu en ny kategori. Och den heter "Nostalgi". Där har jag tänkt att lägga in en hel del gamla kort. Först och främst de gamla digitalkort som jag har. Men de är ju inte så gamla, har bara haft digitalkamera i cirka fyra och ett halvt år. Så jag kommer också att scanna in gamla papperskort, och/eller fotografera av dem. Kommer även kanske att skriva om en del gamla nostalgi-grejer också. Jag får se hur min idé artar sig.


Grattis Mamma på Mors Dag!

Lägger in några kort på min underbara Mamma som jag älskar så mycket.
Hon är 77 år, och heter Gun.
Några fina kort, och några roliga kort blir det.
Jag var och gratulerade min Mamma lite i förväg på Mors Dag redan i går.
Se text och kort i inlägg från i går.

(Klicka på bilderna så blir de större.)

                                               

                                               


Dagens Dagbok - Lördagen den 26 maj 2007 - Andra halvan av dagen.

Efter att jag hade ätit middag vid fyratiden så tog jag min dator och min bok med mig, och så flyttade jag upp till vardagsrummet. Vid femtiden så satte jag igång teven och TV6. Sen så lyssnade jag och tittade lite ibland också på "Rix FM Festival 2007". Många bra artister var med, så det var kul att lyssna och titta lite på.

 

Läste i min bok under tiden också. Och jag läste även så småningom ut den också. Recension på den finns i ett separat blogginlägg tidigare. Och givetvis så höll jag på med lite allt möjligt i datorn också.

 

Borzko kom hem från fotbollsmatchen vid sjutiden. Tyvärr så hade Hammarby förlorat. När han kom hem så satte han sig och höll på lite med sin nya GPS, och läste manualen.

 

Jimmy kom hem en kort stund vid halvåttatiden tillsammans med sina två kompisar Kristian och Jimi. De lämnade bara bilen, och sen så tog de tunnelbanan in mot stan. De skulle först hem till en kompis och förfesta, och sen så skulle de ut på krogen.

 

Vid åttatiden sen så blev det mer lyssnande och även tittande på teve. Borzko och jag tittade på "Sommarkrysset" på TV4. Under tiden så höll jag som vanligt på lite i datorn samtidigt. Och Borzko höll på och fixade med och läste om sin nya GPS.

 

Sen så lyssnade och tittade vi på "Sing a Long" på TV3. Och efter det så tittade vi på "Extra Extra", också på TV3. Och så blev det lite popcorn-ätande.

 

Nu så sitter vi och slötittar på en långfilm på TV3 som heter "Dude, where's my car". Jag vet egentligen inte varför vi tittar på den, för den är riktigt dålig. Men snart är den slut, och då blir det väl läggdags för oss båda två.


Popcorn-dags! ;-)

20070526212.jpg
Popcorn-dags! ;-)

"Stigma" av Åsa Schwarz

image309

 ---------    

Recension av boken: "Stigma" av Åsa Schwarz. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------    

"Stigma är en ond, djävulsk berättelse om hur någonting ur den mytologiska historiens djup förföljer en chartergrupp från Alperna till Stockolm. Det är uppföljaren till Åsa Schwarz uppmärksammade debutroman "Och fjättra Lilith i kedjor" och ingår i samma serie.

I Bibliothèque de l'Arsenal i Paris vilar en översättning av skrift från medeltiden. Ett lik stiger långsamt till ytan i en döende glaciär. De har ett gemensamt: de borde aldrig någonsin bli återfunna.

Lena är på charterresa i franska Alperna. Efter en vandring bland berg och glaciärer ser hon hur hennes gudmor långsamt förvandlas utan att kunna sätta fingret på vad som är fel. De återvänder till Stockholm och hoppas på att allt bara var en ond dröm men infernot har följt med på flyget...

"STIGMA" är den andra i Åsa Schwarz serie där studenten Anna sugs in i gastkramande mysterier bland onda andar, historia och ockultism."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 

 För ett par månader sen så läste jag Åsa Schwarz första bok. "Och fjättra Lilith i kedjor". Jag tyckte att den var mycket bra. Recension på boken finns via den här länken, och jag gav den betyg 4 av 5.  

Jag såg mycket fram emot Åsa Schwarz andra bok: "Stigma" och hoppades på att den skulle vara lika bra som hennes första bok. Men det tyckte jag tyvärr inte... Jag tyckte att den här boken var ganska så konstig, invecklad, och svår att förstå. Tröttnade på den efter halva, och läste den andra halvan väldigt slarvigt... ///Bim.

 
---------    

Betyg:  2 av 5.  

---------    

Dagens Dagbok - Lördagen den 26 maj 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så ringde mobilen klockan halvsju. Jag brukar gå upp klockan sju, men i dag så gick jag upp en halvtimme tidigare. Både Borzko och Jenny skulle upp för att jobba, och då ville jag inte krocka med dem i badrummet. Jag tycker att det är så skönt att gå upp först, och vara ensam och för mig själv i en timme på morgonen.

 

Jag duschade och gjorde mig i ordning som vanligt. Och så var jag klar vid halvåttatiden. Fika, frukost, och nyhetsläsning i datorn blev det då.

 

Borzko gick upp klockan halvåtta. Han gjorde sig i ordning och sen så stack han iväg vid åttatiden för att jobba lite extra i dag.

 

Jenny gick upp klockan åtta. Hon duschade och gjorde sig i ordning, och åt frukost sen förstås. Robin gick upp vid kvart i nio. Sen så gick de båda iväg mot tunnelbanan samtidigt som jag gick iväg mot Solakuten.

 

Robin åkte hem till sig. Jenny åkte till McDonalds i Västberga för att jobba mellan tio och fyra i dag.

 

Jag solade min vanliga halvtimme. Och det var lika underbart skönt som alltid. När jag hade solat klart så hade jag väl egentligen tänkt ta mig en förmiddagspromenad, som jag nästan alltid brukar göra efter solningen på lördagsförmiddagar, men i dag hade jag absolut ingen lust att promenera, så jag struntade i det.

 

Jag gick till Torget och köpte sex olika sorters frukt och bär istället. (Se fotografi i tidigare inlägg i dag.) Och sen så gick jag hem. Sen höll jag på här en stund och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med lite datorstunder.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt frukost då, och jag åt lite lätt lunch och tog en fika. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

När han var klar sen så tog vi bilen och åkte till Centrum. Först så var vi på OnOff och där köpte vi en GPS till Borzko. Han ska han den i lastbilen när han jobbar.

 

Sen så var vi på Torget där jag köpte två stora hängpetunior i amplar till Mamma som Mors Dags-present.

 

När vi var klara i Farsta Centrum så åkte vi direkt hem till min Mamma och Pappa i Örby. Där uppvaktade jag Mamma på Mors Dag en dag i förväg. Hon fick de två blommorna som jag köpte i dag, plus två flaskor rödvin som jag köpte i går.


   

image308


Vi satt där en stund och fikade och pratade. Sen så kramades vi hej då, och så körde Jimmy hem mig till Farsta igen. Jimmy åkte sen direkt iväg igen, den här gången till Hagsätra och hem till sin kompis Kristian.

 

Själv så tog jag min bok, och så satte jag mig i solen på uteplatsen och läste. Pratade lite med grannarna bredvid också.

 

Borzko kom hem från jobbet vid kvart över tre. Han bytte bara snabbt om från arbetskläder till vanliga kläder. Och så bytte han bil från lastbilen till Volvon. Sen så åkte han direkt iväg igen. Han åkte till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll klockan fyra.

 

Jenny slutade jobbet klockan fyra. Sen så åkte hon direkt in till stan för att träffa upp med Robin plus en massa andra kompisar. De skulle grilla i en park någonstans.

 

Jimmy åt middag hemma hos Kristian. Jenny skulle ju som sagt var grilla. Borzko skulle äta mat på Söderstadion. Så jag åt middag här hemma i min ensamhet vid fyratiden.


Nu har jag handlat massa gott på Torget!

Dagens inköp på Torget i dag blev:
Hallon, vindruvor, bigarråer, plommon, aprikoser, och jordgubbar.
Underbart gott och fräscht!

image307

Nummer 41 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D

Nummer 41 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D

Dagens Dagbok - Fredagen den 25 maj 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag. Jag höll på som vanligt här hemma och fixade med lite allt möjligt. Och så varvade jag med datorstunder förstås.

 

Jenny kom hem från skolan vid tretiden. Hon duschade och gjorde sig i ordning. Sen så satt hon lite vid datorn. Och sen gick hon till Centrum för att uträtta några ärenden... (Hon skulle visst bland annat köpa Mors Dags-present till sin Mamma tror jag! ;-D För jag fick i alla fall inte följa med henne!)

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Han duschade och gjorde sig i ordning då. Sen så åt vi tre middag tillsammans. I dag så blev det Pizza från Pizzerian för Jimmy. Hamburgare från McDonalds för Jenny. Och jag åt bara lite rester och hopplock från kylen.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Han hade trott att han skulle komma hem vid sjutiden, så därför så väntade vi inte på honom med middagen, men sen så blev det ändringar för honom, och så kom han hem redan vid halvsex. Han åt middag då, han åt som jag, bara rester och hopplock från kylen, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy och jag tog bilen en sväng till Centrum, och till Systembolaget. Köpte en platta öl och två vinflaskor. Sen så åkte vi hem igen.

 

Jennys pojkvän Robin kom hit vid halvsjutiden. Jag, Jenny och Robin gick in sväng till Centrum, och till Hemköp, och köpte glass, choklad, chips, och godis till kvällen. Jenny och Robin köpte grönsaker och dipp också.

 

Jimmy stack iväg strax efter sju. Han skulle hem till en före detta jobbarkompis och förfesta tillsammans med ett gäng till från McDonalds. Sen så skulle de in till stan och ut på krogen.

 

Jag, Borzko, Jenny, och Robin satte oss uppe i vardagsrummet vid åttatiden. Och så satte vi i gång en dvd-film. Det blev: "Spiderman 3". Vi tittade på den, och så åt vi en massa gott till. Den var två timmar och tjugo minuter lång, så den var slut vid halvelvatiden.

 

När filmen var slut så gick Borzko och la sig. Han var trött efter arbetsveckan, och han ska jobba lite extra i morgon också. Jenny och Robin tog en dusch, och sen så gick de in på Jennys rum för kvällen. Jag satt kvar i vardagsrummet och läste en hel del bloggar. Nu har jag flyttat ner till köket med datorn igen. Jag ska bara blogga det här, och sen så ska jag lägga mig och läsa min bok i stället.


Nu blir det dvd-film och en massa gott att äta! :-)

20070525201.jpg
Nu blir det dvd-film och en massa gott att äta! :-)

Dagens Outfit - 070525.

image305

Dagens Jobb - Fredag den 25 maj 2007.

Och så var det då äntligen fredag och arbetsveckans sista dag! Det har varit en väldigt tuff vecka arbetsmässigt sett. Måndagen och fredagen har varit bra. Onsdagen och torsdagen har varit jobbiga. Och tisdagen var fruktansvärt jobbig...

 

I dag var vi alla fall fulltalig personalstyrka. Den kursande kollegan var äntligen tillbaka efter tre dagars facklig kurs.

 

Jag var även i dag först halva arbetsdagen i skalen och fixade grönsakerna. Och den andra halvan av dagen så var jag i lilla matsalen som försteman.

 

Vi serverade chicken nuggets med potatismos i dag.

 

Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.

 

Och nu är det bara elva arbetsdagar kvar fram till sommarlovet... ;-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 24 maj 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade här hemma med lite allt möjligt som vanligt.

 

Vid halvtretiden så kom Jenny hem från skolan. Hon hade egentligen tänkt ha en lugn eftermiddag och kväll hemma. Men så blev det inte. För de ringde från McDonalds och sa att det var kris, kaos, och personalbrist där, och frågade om hon kunde komma och jobba. Och snäll som hon är, så sa hon ja till det.

 

Och snäll som även jag är, så skjutsade jag henne till jobbet vid strax före tre. Jag lämnade av henne där, och sen så åkte jag hem igen. Jag parkerade bara bilen, och sen så gick jag till Centrum. Handlade en bok och två ramar, som jag har lagt in bilder på i tidigare inlägg.

 

Väl hemma igen så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade med lite stunder vid datorn också.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt vi två middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

När Jimmy var klar så åkte vi iväg för att storhandla på Willys i Länna. I dag blev det tio fulla plastkassar för cirka 1.400:- kronor. Hem igen sen, och så blev det uppackning av allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy och jag tog en sväng till Centrum vid halvåttatiden för Jimmy var så godissugen. Han köpte godis, men för en gångs skull så gjorde inte jag det, jag köpte bara frukt.

 

Sen så satt Jimmy och jag med våra datorer vid köksbordet en stund och höll på med allt möjligt. Borzko satt och bläddrade i textteve ett tag. Sen så gick han och la sig vid kvart över nio, han ska upp halvfyra i morgon bitti.

 

Vid kvart i nio så stack Jimmy iväg med sin bil. Eftersom han också är snäll, så åkte han iväg för att hämta upp Jenny på jobbet när hon slutade klockan nio. De kom hem vid kvart över nio.

 

Resten av kvällen så satt jag, Jimmy, och Jenny vid köksbordet alla tre, med våra bärbara datorer.


Vägen från Centrum är så vacker!

Den lilla parkvägen som går från Centrum fram till där vi bor är så vacker just nu!

Klicka på bilderna så blir de större.

                       

                       

Dagens Shopping - Bok + Ramar.

Dagens Shopping i dag, torsdagen den 24 maj, blev en bok och två ramar.

På Bokia så köpte jag Stieg Larssons tredje bok: "
Luftslottet som sprängdes" för 199:- kronor.

image297

Sen så var jag och köpte två små magnetramar. Jag ska ha fotografier på Jimmy och Jenny i dem, och ha på mitt skåp i vårt omklädningsrum på jobbet. De jag har nu är så små, så jag köpte lite större.

image298


Dagens Jobb - Torsdagen den 24 maj 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var vi en personal mindre än vanligt, för en av kollegerna var fortfarande på kurs i dag.

 

Jag var även i dag, först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag andra halvan av dagen i lilla matsalen som försteman.

 

Vi serverade raggmunk med lingonsylt i dag. Och så vår salladsbuffé förstås. Vi hade även lite rester från i går, färsbiffar och kokt ris, som vi serverade.

 

Allt flöt på bara bra i dag, och inget speciellt hände. Lite stressigt var det ju förstås eftersom det var en personal borta.


Ett vegetariskt halvår! ;-)

I dag så har jag varit vegetarian i precis ett halvt år. Eller jag är väl egentligen ingen "riktig" vegetarian, för jag äter ju fisk och skaldjur. Men jag äter inget sorts kött. Jag slutade ju med det för jag har mycket problem med lederna i mina stortår, och lite problem med lederna i mina tummar. Förmodligen så är det någon sorts reumatism som jag har, men jag har aldrig varit hos läkare och fått det bekräftat. Jag kanske borde gå till en läkare någon gång och kolla. Eftersom många reumatiker blir bättre när de slutar att äta kött, så tänkte jag att jag skulle pröva det. Jag känner ingen skillnad nu efter det här halvåret. Men jag ska fortsätta ett halvår till innan jag drar några slutsatser. Jag tycker inte att det är jobbigt att avstå från kött. Tvärtom faktiskt. Jag tycker bara att det känns bra att inte äta kött! :-)

Nummer 49 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D

Nummer 49 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 23 maj 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade med lite allt möjligt en kort stund. Satte mig för ovanlighetens skull ingenting vid datorn när jag kom hem.

 

Jättefint väder här. Soligt och varmt, fast i och för sig ganska så blåsigt. Jag gick i alla fall ut och torkade av möblerna på vår lilla uteplats, och så satte jag mig med min bok och läste.

 

Men jag la ganska så snabbt undan boken, och så satt/låg jag och solade istället. Det var så skönt, så jag bara njöt.

 

Efter lite drygt en timme så tyckte jag att det fick räcka, och så gick jag in. Höll sen återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och den här gången så varvade jag med datorstunder.

 

Vid femtiden så åt jag middag i min ensamhet. Jimmy brukar vara hemma vid halvfemtiden från jobbet. Men han svarade inte på mobilen, så jag visste inte när han skulle komma, så jag åt själv.


Vid halvsextiden så kom Jimmy hem. Han hade jobbat över i en timme. Och mobilen hade laddat ur, därför hade han inte kunnat svara, eller höra av sig.

 

Han åt middag då, och jag tog en fika och satt och pratade med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jenny åkte direkt från sin förmiddagsundervisning i skolan, till McDonalds för att jobba mellan 14.00 till 20.00. Och efter jobbet så åkte hon för att träffa Robin, och sova hos honom i natt.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Direkt när han kom hem så satte han och Jimmy på våra nya skyltar på bilarna. Efter det så åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy stack iväg med bilen vid halvniotiden. Han åkte och hämtade upp sin kompis Kristian på jobbet, och sen så åkte de hem till Kristian i Hagsätra.

 

Jag satt sen större delen av kvällen i köket med min dator som vanligt.


"KULLIN" och "KULLENS" på bilarna! ;-D

Nu har våra nya registreringskyltar kommit! Vi har beställt personligt skyltnummer till båda billarna. Jag och Borzko ska ha "KULLIN" på vår Volvo. Och Jimmy ska ha "KULLENS" på sin VW Polo. Vi heter ju Kullin i efternamn, därför så valde jag och Borzko det. Jimmy kallas ju för "Kullen", men det var redan taget, så då beställde han "Kullens" istället.

image296

Dagens Outfit - 070523.

image295

Är min blogg segare att ladda ner nu?

Jag har tyckt att man ser så lite av min blogg. Standarden på blogg.se är att man ser femton stycken inlägg när man scrollar ner. Jag tycker att inläggen försvinner så fort då, nu när jag bloggar så pass mycket mer. Nu har jag ändrat så att man ser dubbelt så mycket, alltså trettio inlägg när man scrollar ner. Då blir det ungefär en vecka tillbaka som man ser. Nackdelen kan ju bli att sidan kan bli segare att ladda ner. Hos mig är det inte så, men vi har ju ett rätt så snabbt bredband (Comhem, 24 mbit). Hur är det hos er? Är det segare? Är det bättre eller sämre nu? Tyck gärna till!


Fina fotografier av vår lägenhet i Jennys Blogg.

Kolla in i Jennys blogg i dag. Hon bloggade ett inlägg i går där hon la in fem fotografier som hon har tagit i vår lägenhet. Här är länken till just det inlägget. Och här är länken till startsidan i hennes blogg.

Dagens Jobb - Onsdagen den 23 maj 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och i dag så blev det en mycket bättre arbetsdag än vad det var i går. I dag var kollegan som jobbar i annexskolan frisk igen. Så vi slapp att skicka ner någon personal dit. Kollegan som var på kurs i går, var på kurs i dag också, så en personal mindre var vi i alla fall. Men alla andra omständigheter i går, som gjorde att det blev så jobbigt också, de förekom inte i dag.

 

Jag var första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna som vanligt. Sen så den andra halvan av dagen så var jag försteman i lilla matsalen. Jag hade ingen andreman hos mig i dag heller, men det fanns i alla fall en andreman i stora matsalen, och hon kom och hjälpte till i lilla matsalen också.

 

I dag serverade vi färsbiffar, kokt ris, och tomatsås. Och så vår jättefina salladsbuffé förstås också. Inget speciellt hände i dag, allt flöt på bara bra. Lite stressigt var det ju förstås eftersom det saknades en personal, men ändå så var det väldigt, väldigt bra om man jämför med gårdagen.


Lunch-time!

20070523160.jpg
Lunch-time!

-------------  

Uppdaterad hemifrån kl 16:45:

I dag så åt jag bara från vår salladsbuffé. Jag gör nästan alltid så. Hoppar gärna över den "riktiga" maten, och tar från buffén istället.

På min tallrik i dag är det:
- Massor med rårivna morötter och ovanpå det basilikadressing gjord på fil och gräddfil.
- Två sorters röror med minikeso.
Den ena är med rödlök, peppar, och salt.
Den andra är med gurka, tomat, och aromat.
- Två sorters sallader med couscous.
Den ena är med bland annat tomater, gurka, majs, och rödlök, m.m.
Den andra är med bland annat svarta och gröna oliver, avocado, isbergssallad, m.m.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 22 maj 2007.

Åkte hem direkt ifrån jobbet. Ingen var hemma i dag när jag kom hem. Jag höll sen på här hemma på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt som vanligt. Och så varvade jag förstås med datorstunder.

 

Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Och Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Vi tre åt då middag sen vid strax efter halvfem. Satt och pratade en stund också.

 

Sen efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Jenny satte sig på rummet vid sin dator. Och hon pluggade även en del också.

 

När Jimmy och jag var klar så stack vi ut en sväng med hans bil. Först så åkte vi till OKQ8 för han skulle tanka. Sen så tog vi en sväng för att kolla och fixa lite med min GPS i mobilen. Vi åkte till Trångsund och sen hem igen, fast inte Nynäsvägen, utan på lite småvägar.

 

När vi kom hem igen så satte vi oss båda två vid köksbordet med våra datorer.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Vid kvart över sju så gick Borzko och jag iväg till Centrum. Vi skulle på årsmöte i vår bostadsrättsförening som heter Härden klockan halvåtta. Mötet hölls i Centrumkyrkans lokaler. Vi var väl cirka ett femtiotal personer där. Många frågor, synpunkter, och motioner var det, så mötet tog ganska så precis två timmar.

 

Vi kom hem igen vid strax efter halvtio. Jenny var hemma, hon hade pluggat och suttit vid datorn större delen av kvällen. Jimmy hade åkt till Hagsätra för att träffa sina kompisar.

 

När vi kom hem så fixade Borzko i ordning sina frukostmackor, och sin lunchmatlåda, som han alltid har med sig till jobbet varje dag. Sen så gick han och la sig vid tiotiden, för han ska upp vid fyratiden i morgon bitti.

 

Själv så satte jag mig vid datorn en stund som vanligt. Svarade på några mail, och även på några kommentarer. Läste lite bloggar och lite nyheter. Och så bloggade jag det här förstås.

 

Kolla gärna in Jennys blogg även i dag! Hon har bloggat massor! Och många fotografier!


Dagens Jobb - Tisdagen den 22 maj 2007.

Jobbade förstås i dag också. Och i dag så blev det en mycket hektisk dag... Först så var en av kollegerna på kurs, och det ska hon vara i dagarna tre. Då skämtade vi i går, och sa att nu får ingen bli sjuk, för det är så jobbigt om det blir två borta. Vi höll oss friska alla hos oss, men tyvärr så blev hon sjuk som jobbar i annexskolan där vi vikarierar... Så vi fick skicka ner en personal dit i dag, och då blev vi ju helt plötsligt två personer mindre...

 

Inte nog med det, det blev en jobbig dag på flera andra sätt också. Högstadiet i vår skola hade idrottsdag eller om det var friluftsdag, men de skulle ändå äta lunch i skolan. Men alla kom då nästan samtidigt och åt lunch, så det blev fruktansvärt många som kom på en gång.

 

Och inte nog med det heller... De nya barnen som ska börja sexårsverksamheten till hösten var på besök i skolan i dag, och skulle äta lunch. Så det blev ju många extra, och de hade ju självklart ingen rutin på att ta mat, så det blev ju lite köigt då...

 

Precis som inte det räckte, så precis när det är totalt kaos överallt, så ringer hon som är i vår annexskola och vikarierar och säger att hennes korv börjar ta slut... Så jag fick hoppa in i min bil och köra dit och lämna ett bleck med korv till henne.

 

I köket hade de också jättemycket att göra i dag, så de kunde ju inte hjälpa till speciellt mycket i matsalar och disk heller. Vi var ju bara två stycken i matsalarna istället för fyra stycken, så förståeligt nog så var det mycket, mycket stressigt.

 

Jag var första halvan av dagen i skalen och fixade grönsaker. Och sen så var jag så alltså den andra halvan av dagen i lilla matsalen, egentligen som försteman, men eftersom jag inte hade någon andreman i dag, så fick jag göra alla arbetsuppgifter själv.

 

Vi serverade korv och potatismos i dag. Och så vår salladsbuffé förstås också.

 

Dagen tog ju i alla fall slut till slut... Och trots allt så fick vi ju det mesta att fungera. Ibland så fattar man inte hur mycket man egentligen kan stressa... Städningen efteråt fick vi ju däremot dra ner på lite grann. Vi får väl hoppas på att det blir en något bättre dag i morgon. Kollegan på kurs är ju som sagt var borta även onsdag och torsdag. Men vi får väl hoppas på att sjuklingen i annexskolan är frisk i morgon.


Nadjas dotter är född!

I dag så vill jag gratulera min före detta jobbarkompis NADJA som födde en söt liten dotter i går kväll, måndagen den 21 maj 2007.

Den här fina bilden på hennes dotter fick jag som MMS i morse.

(Självklart så har jag frågat om lov innan jag lägger ut bilden på bebisen här!)

Jag gratulerar så klart bebisens Pappa också.

Lycka till så mycket med din underbara lilla dotter nu Nadja!

Många kramar från Britt-Marie.


image293


Dagens Dagbok - Måndagen den 21 maj 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag, som han alltid ska ha på måndagar. Istället för att jobba åtta timmar i fem dagar på en fyrtiotimmarsvecka på ordinarie tid, så jobbar han tio timmar i fyra timmar på en fyrtiotimmarsvecka och så är han ledig på måndagar. Han hade gjort veckostädningen i dag, som han nästan alltid gör när han är ledig på måndagar.

 

När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Och så varvade jag med datorstunder förstås. Borzko satte sig och läste i sin bok en stund.

 

Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Hon satte sig vid köksbordet med sin dator då. Sen så satt vi där och höll på i våra datorer och pratade lite samtidigt.

 

Vid halvsextiden så kom Jimmy från jobbet. Han hade jobbat över i en timme i dag. Jenny hade lyckats övertala mig att få pizza till middag i dag. ;-) Så hon och Borzko delade på en pizza. Borzko åt en massa grönsaker till också. Jimmy åt upp en hel pizza och inga grönsaker. Själv så åt jag några kokta ägg och så en massa grönsaker till.

 

Efter middagen så åkte Borzko iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagen.

 

Jag, Jenny och Jimmy satt alla tre vid köksbordet med våra datorer en stund. Sen vid halvåttatiden så gick Jenny till Centrum och tog tunnelbanan hem till sin pojkvän Robin som bor vid Medborgarplatsen. Hon skulle även sova där i natt.

 

Jimmy stack iväg med bilen vid halvniotiden. Han skulle hämta upp sin kompis Kristian på hans jobb, och sen skulle han hem till honom en stund i Hagsätra.

 

Borzko fick strul med sin lastbil på vägen hem. Den tvärstannade så han fick ringa bärgningsbilen. Han fick åka tillbaka till jobbet och låna hem en annan lastbil. Vid tiotiden så var han i alla fall hemma igen.


Dagens Outfit - 070521.

Dagens Outfit i dag, måndagen den 21 maj 2007.

image292

Topp: Gina Tricot
Byxor: Gina Tricot
Skor: Din Sko

Dagens Jobb - Måndagen den 21 maj 2007.

Måndag igen och jobb igen... Gick upp halvfem som vanligt på jobbdagar. Duschade, och gjorde mig i ordning, och sen iväg ut till bilen vid fem över halv sex. Körtiden till jobbet är tio minuter, så jag var där vid kvart i sex. Larmade av, gick in, bytte om till arbetskläder, och så började jag att jobba klockan sex.

 

Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsaker som vanligt. Och den andra halvan av dagen så är jag försteman i lilla matsalen. I dag var vi fulltalig personalstyrka. Vi serverade soppa (grönsakssoppa), mjukt bröd (blandat, skivat både ljust och mörkt bröd), och pålägg (skivad ost). Ingenting speciellt hände på jobbet i dag, och allt flöt på bara bra.


15 arbetsdagar kvar till sommarlovet! ;-D

Nu är det bara 15 arbetsdagar kvar till sommarlovet! :-D

Så här ser resten av terminen ut:

Jobb 4 dagar

Ledig 2 dagar

Jobb 5 dagar

Ledig 2 dagar

Jobb 2 dagar

Ledig 1 dag

Jobb 2 dagar

Ledig 2 dagar

Jobb 2 dagar

Och sen SOMMARLOV! :-D

Och sen är jag då alltså ledig i mellan 9 och 10 veckor!

Jag vet inte riktigt när höstterminen börjar igen.

Men jag tror att det är fredagen den 17 augusti.

För skolbarnen börjar förmodligen tisdagen den 22 augusti,

och vi brukar börja 2 dagar innan.

Så i så fall så är jag ledig i 65 dagar! :-D


Veckans Vikt - Vecka 21 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 21 - 2007
21/05

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 20 - 2007

Veckans Motion
Vecka 20 - 2007
14/05 - 20/05

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Fredag: Promenad, cirka 1,0 tim + Promenad, cirka 1,0 tim
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim

Några fler ord bara...

---------  

 

Måndag igen i morgon... Och en hel femdagarsvecka är det den här veckan. Jag vet att vi kommer att ha en personal färre i tre dagar också, för en av kollegerna ska på kurs, så då blir det lite tuffare. Hoppas bara att ingen blir sjuk då samtidigt bara...

 

---------  

 

Det blir ingen "Dagens Länk" i dag. Jag har redan tröttnat på att lägga in en länk varje dag, så i fortsättningen så blir det bara länkar någon gång ibland.

 

---------  

 

I dag tycker jag i alla fall att ni ska läsa Jennys blogg, och se alla hennes fotografier från festen som hon hade här hemma i går kväll.

 

---------  

Och så måste jag ju bara säga att det har varit fyra härliga lediga dagar! :-D

---------  


Jag är jätteglad över att ha så pass många läsare som jag har, just nu ligger det väl runt fyrahundra unika läsare per dag tror jag ungefär. Men jag tycker det är synd att det är så få av er som skriver några kommentarer. Kommentera gärna mera!

 

---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 21 maj 2007 - Andra halvan av dagen.

Satt sen på uteplatsen mellan tre och fem på eftermiddagen. Läste ibland och solade ibland. Jättevarmt och skönt var det ute. Jenny var mest på sitt rum och städade och satt vid datorn.

 

Vid femtiden så gick Jenny och jag en sväng till Centrum. Jenny köpte middagsmat med sig hem från McDonalds. Själv så åt jag bara lite rester hemma. Vi satt och pratade en stund också.

 

Borzko åt ju middag hos sin Mamma, och Jimmy åt middag hos sin kompis Kristian.

 

Sen så satt/låg jag i soffan på nedre balkongen en stund och läste min bok i kvällssolen. Första gången för i år som jag gjorde det. Jättehärligt var det. Pratade lite med nya grannen som har flyttat in till höger om oss också.

 
Vid sjutiden så flyttade jag in i köket och då blev det datorn istället. Jenny kom också ut till köket med sin dator. Sen så satt vi och höll på med allt möjligt i våra datorer, och så pratade vi förstås också. 

Dagens Dagbok - Söndagen den 21 maj 2007 - Första halvan av dagen.

Somnade inte förrän vid tvåtiden i går, så jag sov till klockan åtta i morse. Var vaken en stund vid fyratiden också och pratade med Jenny i mobilen. Hon sov hos Robin i natt.

 

Jag gick upp vid åttatiden, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost förstås. Borzko gick också upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr, och åt också frukost.

 

Vid strax före halvtio så gick Borzko iväg till gymmet i Farstahallen för att träna. Jag gick iväg ut på promenad vid kvart i tio.

 

Promenerade i cirka en timme runt omkring i Farsta. Mycket varmare i dag än vad det var i går. Riktigt skönt, soligt nästan hela tidigt, lite blåsigt i och för sig men en varm vind.

 

Träffade på tre stycken rådjur vid sidan av en parkväg. De tittade bara på mig och var knappt rädda. Men det var svårt att få bra kort, eftersom det var träd i vägen. Men två hyfsade kort fick jag på dem i alla fall.

   

                       

Tog några naturbilder även i dag. Två stycken lägger jag in här.

(Klicka på bilderna så blir de större.)

   

                       

Kom hem igen vid elvatiden. Jimmy vaknade och gick upp då. Vi tog en snabb sväng till Centrum med hans bil, och så var vi på Hemköp och hämtade ut ett paket. Det var vårt nya modem till bredband, digitalteve och telefoni från Comhem. Internet fungerade inte på morgonen, och vi gissade att det var för att vi inte hade kopplat in det nya modemet.

 

Jimmy kopplade in det nya, och då fungerade Internet perfekt igen. Vi fick ett nytt för vi har nu även telefoni via Comhem.

 

Jimmy åt sen frukost, och jag åt lunch och tog en fika. Satt och pratade en stund också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

 

Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Då åt han också lunch. Sen höll både Borzko och jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jimmy satt mest vid datorn.

 

Jenny kom sen hem från Robin vid ettiden. Då hjälpte hon också till att fixa lite här hemma. I och för sig så hade hon och hennes kompisar städat fint efter deras fest i går, men det fanns ju ändå en hel del att fixa i dag.

 

När allt var klart så satte jag mig ute på uteplatsen och började läsa en ny bok: "Stigma" av Åsa Schwartz. Borzko satt inne i köket och läste i sin bok. Jimmy satt vid datorn på sitt rum. Och Jenny började att städa och röja på sitt rum.

 

Sen vid tvåtiden så stack både Jimmy och Borzko iväg. Jimmy åkte iväg med sin bil hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.


Borzko åkte iväg med lastbilen. Först så skulle han åka till sitt jobb och ställa lastbilen där, för han har sin lediga dag i morgon. Sen så skulle han åka vidare kommunalt därifrån hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.

 

Jag la undan boken en stund och satt och solade istället. Jättevarmt och skönt på vår lilla uteplats. Sen så gick jag in och bloggade det här inlägget vid tretiden.


Dagens Dagbok - Lördagen den 20 maj 2007 - Andra halvan av dagen.

På eftermiddagen sen så blev det lite allmänt slöande för oss allihopa. Jimmy och Jenny satt mest vid sina datorer. Borzko höll på och fixade med lite allt möjligt, och så satt han också och läste i sin bok en stund. Jag höll också på och fixade med allt möjligt, och så satt jag också givetvis en hel del med datorn. En gemensam fika med lite ätbart till blev det för oss alla fyra vid tretiden.

 

Sen vid halvfemtiden så åkte Borzko och jag iväg med bilen. Jenny vill ha en grillkväll hemma hos oss med sina kompisar, så vi hade lovat att hon skulle få ha det. Vi hade lovat att hålla oss borta till klockan tolv.

 

Borzko och jag åkte hem till Mamma och Pappa i Örby. Vi var upp till dem och lämnade blommorna bara, och sen så gick vi alla ut till bilen igen och åkte iväg till Kinarestaurangen Chendo som ligger i Örby.

 

Sen så satt vi där i cirka två timmar och åt, drack, och pratade. Jag åt kinesiska jätteräkor med blandade grönsaker. Till efterrätt så åt jag friterad glass med hjortronsylt. Vatten till maten och kaffe till efterrätten.

   Vid sjutiden sen så åkte vi hem till Mamma och Pappa. Satt och pratade en stund, och sen så ville Mamma och Pappa titta på Postkodsmiljonären, så då gjorde vi alla fyra det.


När det var slut sen så satte vi igång med kortspelet vid halvniotiden. Och sen så spelade vi Canasta i lite drygt tre timmar. Jag spelade ihop med Mamma som alltid. Vi förlorade första, och sen vann vi den andra. Den tredje omgången hann vi inte spela klart, men den ledde Borzko och Pappa när vi slutade.

   

                   

Vid kvart i tolv så åkte Borzko och jag därifrån. Bara Jimmy var hemma när vi kom hem. Jenny och hennes tjejkompisar hade stuckit iväg till stan på en fest. Killarna som var här hade också stuckit in till stan, men de skulle till krogen. Jimmy kände inte för att gå ut i kväll.

 

De hade i alla fall haft en jättetrevlig kväll här. Jag antar att Jenny kommer att blogga både text och bilder från kvällen någon gång under morgondagen. De hade i alla fall grillat, och sen hade de sjungit karaoke. Fint städat, diskat, och undanplockat var det i alla fall när vi kom hem.


Dagens Länk - Lördagen den 20 maj 2007

"Dagens Länk" i dag, lördagen den 20 maj, blir återigen en länk till min underbara dotters blogg! Jag tycker att ni alla som läser min blogg, också ska läsa hennes blogg. Hon skriver på ett bra sätt, om precis allt (nästan) i hennes liv. Och så lägger hon in många fotografier.

 

Här är länken till Jennys Blogg.

image283


Dagens Dagbok - Lördagen den 20 maj 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju som vanligt i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, och så lite nyhetsläsning i datorn samtidigt.

 

Jag var uppe en stund vid kvart i fyra i morse också, för då kom Jenny hem från stan med sista tunnelbanan. Mötte upp med henne och såg att allt var okej med henne, och sen så gick jag och la mig igen. Jimmy hade kommit hem redan vid halvettiden.

 

Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr. Han skulle sen gå till gymmet i Farstahallen och träna när de öppnade klockan halvtio.

 

Själv så gav jag mig iväg ut strax före nio. Gick till Centrum och till Solakuten. Där solade jag en halvtimme som vanligt, och lika underbart skönt var det också som vanligt.

   Sen så gick jag ut på en promenad. Gick runt omkring i Farsta, bland annat förbi Farstastrandsbadet och Farsta Gård. Promenaden blev ungefär en timme.

 

Farstastrandsbadet.

   

       

Farsta Gård.

   

                       

Efter det så gick jag till Centrum. Tog ut pengar i Bankomaten, köpte en dricka på Pressbyrån. Och sen så köpte jag två liter jordgubbar på Torget, och en även en bukett blommor som Mamma ska få i kväll.

 

Torget i Farsta Centrum.

   

                       

Dagens inköp.

   

               

Hemma igen vid strax före elva. Jimmy hade precis vaknat och gått upp. Han åt frukost och jag satt och sällskapade med honom och pratade en stund. Han åt upp en liter jordgubbar som efterrätt efter frukosten. Jenny sov fortfarande, och Borzko var på gymmet. Jimmy gick sen in och duschade och gjorde sig i ordning.

 

Jenny vaknade och gick upp vid halvtolvtiden. Hon åt frukost då, och jag åt lite lätt lunch och tog en fika samtidigt. Jimmy satt också med i köket och pratade en stund. Jenny åt också jordgubbar till frukost, precis som Jimmy hade gjort.

 

Sen så satte sig både Jimmy och Jenny på sina rum vid sina datorer. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med datorstunder som vanligt.

 

Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Då åt han lite lunch också förstås.

 

Här är lite naturbilder från morgonpromenaden.

                       

                       

(Klicka på bilderna så blir de större.)


Dagens Dagbok - Fredagen den 18 maj 2007 - Kvällen.

Jenny och jag kom hem vid halvfemtiden. Jimmy var hemma när vi kom hem. Han hade slutat på jobbet klockan tre i dag, åkt hem, duschat och gjort sig i ordning. När Jenny och jag kom hem så åt vi tre middag tillsammans nästan på en gång.

 

Sen så blev det klädprovning, skoprovning, och fotografering. Efter det så satt Jimmy vid datorn i sitt rum. Jenny satt vid datorn i sitt rum ett tag, sen så duschade hon, och gjorde sig i ordning. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med datorstunder.

 

Vid strax efter sju så stack Jenny iväg till Centrum och till Tunnelbanan. Hon skulle hem till en tjejkompis på middag tillsammans med flera andra tjejkompisar. Och efter det så skulle de på fest.

 

Vid åttatiden sen så stack Jimmy iväg med bilen. Han skulle till Hagsätra och träffa sina kompisar där.

 

Vid kvart i nio så kom Borzko hem från jobbet. Det blev en extra lång arbetsdag för honom i dag. En annan lastbil hade gått sönder, så han fick lov att ta en extra körning. Middag hade han stannat och ätit på vägen i dag, så han duschade bara och gjorde sig i ordning när han kom hem. Sen så gick han ganska så snart och la sig för att sova, för han var rätt trött efter den långa dagen. Sjutton timmar mellan att han gick upp i morse, och till att han kom hem?

 

Jag flyttade upp till vardagsrummet vid niotiden. Min lilla bärbara dator fick följa med förstås. Nu har jag suttit här sedan dess och läst bloggar och nyheter i nästan två timmar.

 

Nu kommer det väl inte att hända så mycket mer här i kväll. Borzko sover ju redan. Jimmy är ju i Hagsätra hos kompisar, och han lär väl komma hem sent efter att jag har lagt mig. Jenny åkte ju på middag med tjejkompisar, och nu har hon väl förmodligen åkt till festen som de skulle till. Hon är väl också komma hem sent, efter att jag har lagt mig. Men hon ringer till mig när hon är på väg hem, och så möter jag upp henne vid tunnelbanan, eller så pratar vi i telefon när hon går hemåt.

 

Nu blir det datorsurfande, tevetittande, och bokläsande resten av kvällen för mig.


Dagens Länk - Fredagen den 18 maj 2007.

"Dagens Länk" i dag, fredagen den 18 maj, blir en länk till Postens tjänst: "Riktiga vykort". Det är en suverän tjänst tycker jag. Jag använder den både till vykort, och även till att göra och skicka julkort.

 

Tjänsten fungerar även bra när man är utomlands. När vi var i Thailand i julas så gjorde jag kombinerade julkort och vykort och skickade till släkt och vänner i Sverige. Suveränt att kunna sitta i Thailand, ladda upp ett fotografi på Jimmy och Jenny i poolen, och sen göra julkort/vykort av dem. Som sen då alltså trycks och skickas i Sverige, och är framme på en dag.

 

Pris per kort, inklusive tillverkning och porto över hela världen: 17:50.

 

Och här är länken.


Jag! :-D

Den här bilden tog Jenny på mig i dag när vi satt på tunnelbanan på väg hem från stan. Jag är väl (som de flesta andra), oftast för självkritisk, och tycker inte att jag blir bra på bild. Men den här bilden blev jag faktiskt riktigt nöjd med. ;-D

image260

Dagens Shopping - Fredagen den 18 maj 2007.

Flipflopen och Sandalerna är från Skopunkten.

Puma Gympaskorna är från Foot Locker.

Här är länk till Flipflopen.

Här är länk till Sandalerna.

Jag hittade ingen länk till Gympaskorna.
Klicka på bilderna så blir de större.

                   


Dagens Dagbok - Fredagen den 18 maj 2007 - Eftermiddagen.

Vid halvtolvtiden så gick jag mot Centrum och till Tunnelbanan. Mötte upp med Jenny vid Medborgarplatsen klockan tolv. Sen så promenerade vi in till City. Soligt men rätt så blåsigt var det ute. Ganska så skönt, men ändå ingen riktig värme.

 

När vi kom in till City så gick vi och fikade och åt lite lätt lunch. Jag tog en Caffe Latte och en macka med grovt bröd, keso, och grönsaker. Tror att fiket vi var på hette Amandas, det låg i alla fall på Drottninggatan.

   

               

Sen så gick vi runt i affärer. Jag handlade två par skor på Skopunkten, ett par flipflops och ett par sandaler. Och så handlade jag ett par Puma gympaskor på Foot Locker. (Se bilder på skorna i ett separat inlägg.) Jenny shoppade också lite. Se bilder på skor, klänning, och bikini i hennes blogg.

 

Vi gick sen bort till Kungsträdgården. Där stod vi en stund och tittade lite på repetitionerna av RIX FM Festivalen. Vi såg när Måns Zelmerlöw och Markoolio repeterade inför kvällen.

   

                       

Varsin glass köpte vi sen. Jag köpte en Sundae med Solerosmak. Åt upp halva innan jag kom på att jag skulle ta kort på den...

   Sen så tog vi tunnelbanan hem vid fyratiden. Köpte bara lite dricka i Centrum och sen så gick vi hem.(KIicka på bilderna så blir de större.)


Dagens Dagbok - Fredagen den 18 maj 2007 - Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också, precis som nästan alla mina lediga dagar. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt till jobbet. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till jobbet. Jenny var inte hemma, hon sov hos Robin i natt. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning och bloggläsning blev det också.

 

Vid strax efter nio så gav jag mig iväg ut. Gick en promenad på lite drygt en timme. Jag gick till Hökarängen och sen tillbaka en annan väg mot Farsta, sen förbi Hökarängsbadet, och så hem. Fotograferade lite naturbilder på vägen också. Sol och moln om vartannat, lite blåsigt, men faktiskt ganska så varmt ute. Bra mycket skönare än i går i alla fall.

 

Jag hade egentligen tänkt vara ute och promenera lite längre. Men Jenny messade och frågade om vi skulle ses i stan vid tolvtiden. Hon var hos Robin där hon sov i natt, och han skulle iväg på sitt håll, och då tänkte hon att vi skulle ses i stan och promenera, fotografera, luncha, fika, prata, shoppa, med mera. Och det ville jag så klart gärna. Så vi ska ses vid Medborgarplatsen klockan tolv, och sen promenera in mot City.

 

Här kommer tolv fotografier från förmiddagens promenad. Bilderna är tagna med kameran i min nya mobiltelefon. Klicka på bilderna så blir de större.

                              

                        

                       


Dagens Dagbok - Torsdagen den 17 maj 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid kvart i fyra så stack Jimmy och jag iväg för att hämta upp Jenny på jobbet, för hon slutade klockan fyra. Åkte sen direkt hem igen. Borzko kom sen hem vid femtiden. Då åt vi alla fyra middag tillsammans. Det är inte ofta som vi äter alla fyra tillsammans, så det är alltid lika trevligt när det blir av. Satt sen kvar länge vid bordet och pratade sen när vi var klara med maten.

 

Efter middagen så gick både Jenny och Borzko in i tur och ordning och duschade och gjorde sig i ordning. Jimmy och jag satt vid köksbordet med våra datorer. När Borzko var klar så satte han sig och läste i en ny bok.

 

När Jenny var klar så stack hon iväg vid strax före sex. Hon skulle möta upp med sina tjejkompisar, och så skulle de på fest hos en tjej norr om stan.

 

Borzko, Jimmy, och jag flyttade upp till vardagsrummet vid sjutiden. Sen så satt vi alla tre och slötittade lite på teve. Först blev det två avsnitt av "Vänner" på Kanal 5, och sen så tittade vi på avsnitt fem av en ny serie "Kyle XY", också på femman. Och så åt vi fruktsalladen som jag hade gjort tidigare på dagen, till den hade vi mild lättyoghurt med vaniljsmak.

 

Borzko gick och la sig vid tiotiden. Han ska jobba i morgon också, och ska gå upp klockan fyra.

 

Serien som vi såg på, "Kyle XY", var bra och lite ovanlig. Så Jimmy laddade ner de första fyra avsnitten som vi inte hade sett, och sen så tittade han och jag på dem. Fyra avsnitt på fyrtiofem minuter vardera, det blev tre timmars tittande mellan nio och tolv.

 

Nu är klockan kvart över tolv. Jimmy gick precis och la sig. Han ska upp klockan sex i morgon bitti och åka och jobba. Borzko sover sedan förut. Jenny messade förut att hon är på väg från festen och åker nu hem till Robin för att sova där. Hon ringer mig när hon är framme. Jag ska blogga det här, och sen läsa lite bloggar och nyheter, och sen så blir det sängen för mig.


Dagens Länk - Tordagen den 17 maj 2007

"Dagens Länk" i dag, torsdagen den 17 maj, blir en länk till "Melodikrysset". När jag bodde hemma hos mina föräldrar så lyssnade de alltid först på "Ring så spelar vi", sen på "Melodikrysset" och sen på "Svensktoppen", på lördagsförmiddagarna. Fortfarande när jag ibland är ute på mina föräldrars landställe så är det samma rutiner.

Jag brukar fortfarande ibland lösa "Melodikrysset", men numer så gör jag det i så fall på Internet. Väldigt behändigt är det, för då kan man lyssna precis när man vill, och man kan snabbspola om det är tråkiga låtar, och så kan man skicka in svaret direkt på Nätet.

Här är länken till "Melodikryssets" hemsida, så kan du klicka dig vidare där om du är intresserad.

Min favoritreklamfilm just nu! :-D

Har ni sett den gulliga reklamfilmen från Verum Hälsofil?
Den med de alla små gulliga och snälla bakterierna?
Har ni inte sett den så kolla in den här hos mig!
Och har ni sett den, så kolla in den igen här hos mig! ;-D


(Den är bara trettio sekunder lång.)
(Klicka två gånger på play-knappen)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 17 maj 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost förstås. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också.

 

Jenny hade gått upp redan klockan fem, och Borzko hade gått upp klockan sex. Strax efter sex så åkte de båda två iväg. Borzko körde Jenny till jobbet i lastbilen, och sen så åkte han vidare till sitt eget jobb. Både Jenny och Borzko skulle börja att jobba klockan sju i dag. Jimmy var inte hemma, han sov över hos sin kompis Kristian efter deras krogbesök i natt.

 

Vid niotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Det var inte speciellt skönt ute. Molnigt och blåsigt med en kall vind. Jag gick ungefär till Tallkrogen, och sen så vände jag och gick hem igen. Cirka en timme och en kvart blev promenaden. Lyssnade på radion i mobilen under tiden, och testade även att gå med GPS:n. Fick inte GPS:n att fungera riktigt som jag ville, den ville hela tiden tro att jag körde bil, och inte att jag gick för fots.

 

Hemma vid halvelvatiden igen. Satte mig en stund vid datorn då. Läste lite bloggar och nyheter i en halvtimme ungefär. Sen vid elvatiden så gick jag upp och satte mig på övervåningen i fåtöljen i vardagsrummet, och började att läsa en bok: "Tillsammans" av Denise Rudberg.

 

Läste i ungefär en timme till klockan tolv. Då gick jag ner till undervåningen och så åt jag lite lätt lunch och tog en fika. Efter det så gick jag upp och fortsatte att läsa i boken. Efter ungefär en timmes läsande till så var boken slut. Gick ner till undervåningen igen och satte mig vid datorn, och så skrev jag en recension på boken, som jag sen bloggade i ett separat inlägg.

 

Vid ettiden så kom Jimmy hem. Han hade åkt buss hem från sin kompis Kristian i Hagsätra där han hade sovit i natt efter deras krogbesök. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar så gick vi två en sväng till Centrum.

 

Vi tog med både min mobil och aktiverade GPS:en och så tog vi med Jimmys GPS. Och sen så testade vi och jämförde med att få dem att fungera när vi gick till fots. Men vi fick inte min att fungera, den ville bara tro att vi körde bil. Jimmys fungerade perfekt. Så jag har nu mailat till Nokia för att få lite råd och tips.

 

Vi gick till Hemköp och köpte frukt för jag var sugen på att äta fruktsallad till kvällen. Och sen så gick vi hem igen. När vi kom hem så tog vi en fika, och Jimmy åt lite lätt lunch. Jag ställde mig och gjorde i ordning fruktsalladen. Och sen så bloggade jag en bild på fruktsalladen.


Efter det så satt vi båda två vid köksbordet med våra bärbara datorer och höll på med lite allt möjligt. Jag laddade bland annat ner en RSS-läsare. Har tänkt på det länge, men det har inte blivit av. Nu slipper jag kolla era bloggar så ofta om ni har uppdaterat.


Fruktsallad! :-D

Nu har jag precis gjort fruktsallad som jag tänkte att vi ska äta i kväll.
I dag blev det apelsiner, bananer, röda äpplen, gröna äpplen, och gröna vindruvor.
Vi tycker alla fyra i familjen att det är så himla gott med fruktsallad,
och till det så har vi alltid
Arlas milda lättyoghurt med VANILJsmak.


image601

"Tillsammans" av Denise Rudberg

image235

---------    

Recension av boken: "Tillsammans" av Denise Rudberg. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker.)
  

---------    

"Genom ett teveprogram inspelat Djurgården, lär tre ungdomar med olika bakgrund känna varandra. Alexander är den privilegierade som trots detta har svåra hemförhållanden. Jakob är son till Coco, ansvarig för teveprogrammet. Theresa är tjejen som förlorat sin mamma i cancer och nu bor tillsammans med sin mycket sympatiske pappa på en husbåt vid Djurgårdskajen i Stockholm.

Theresas far tar med de tre ungdomarna ut i Stockholms skärgård där de utvecklar sin vänskap. Men i  skuggan av detta lurar ett hot. Någon vill till varje pris hitta en av dem.


Tonvikten ligger på utvecklingen av vänskapsrelationer, med vissa romantiska förtecken.

Detta är författaren Denise Rudbergs första ungdomsroman. Hon har tidigare rönt stora framgångar med vuxenromaner som "Väninnan", "Storlek 37", "O.s.a.", samt "Jenny S". Den sistnämnda kommer dessutom att filmatiseras. Hennes senaste vuxenroman är "Matilde"." 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 

Jag tycker att det är kul att läsa ungdomsböcker ibland också. Köpte egentligen den här till Jenny, men jag gillar som sagt var också ungdomsböcker. Denise Rudbergs fem tidigare böcker är ju vuxenböcker i chick lit-genren, och de är alla fem jättebra. Den här boken var en bra bok om kärlek och vänskap mellan ungdomar i fjortonårsåldern. Men den handlade också mycket om vuxen-/föräldravärlden. Jag kan klart rekommendera den.  ///Bim.

 
---------    

Betyg: 3 av 5. 

 ---------  

Ledig nu i fyra dagar! :-D

Och nu så är jag ledig i fyra dagar! Åh, vad skönt det ska bli! Jag ska inte göra ett endaste dugg! Bara lata mig! ;-) Borzko jobbar torsdag och fredag. Jimmy jobbar fredag. Jenny jobbar torsdag. Och jag jobbar ingenting! ;-)

image234
(Bilden lånad)

Dagens Dagbok - Onsdagen den 16 maj 2007

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma som vanligt och fixade med lite allt möjligt, och så varvade jag med datorstunder. Stod ute en lång stund också och pratade med grannen till vänster. Hälsade också på nya grannen till höger som flyttade in i dag.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Sen så stod han också ute och pratade med grannen ett bra tag. Vid halvfemtiden så gick vi in, och så åt vi middag tillsammans. Efter middagen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen vid sextiden så blev han upphämtad av några kompisar. De skulle till Hagsätra och förfesta, och sen så skulle de ut på krogen.

 

Jenny kom hem från skolan vid sextiden. Då åt hon middag, och jag tog en fika tillsammans med henne. Hon hade haft en lång dag i dag, precis som i går. Både i går och i dag så gick hon upp klockan fem. Sen så skjutsade Jimmy henne till McDonalds, och så åt de frukost tillsammans där. Sen så åkte Jimmy iväg till sitt jobb till klockan sju. Och Jenny jobbade på McDonalds mellan sju och tolv. Efter det så stressade hon iväg till skolan för sin eftermiddagsundervisning, och så slutade hon klockan fem. Två tuffa dagar har hon haft.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen så tittade han på sport på teve. Vid tiotiden så gick han och la sig, för han ska jobba i morgon, trots att det är röd dag.

 

Vid sjutiden så gick Jenny iväg till Centrum och så mötte hon upp med Robin som kom med tunnelbanan. De var först en stund på Jennys rum. Sen så kom de ut i köket för ett glas thé och en pratstund. Efter det så gick de upp till vardagsrummet och tittade på en film. Och nu så är de på Jennys rum igen.

 

Och själv så satt jag större delen av kvällen i köket, i kökssoffan, med min lilla bärbara dator i knäet. Men nu så tror jag att jag ska byta ut datorn mot en bok istället.


Dagens Länk - Onsdagen den 16 maj 2007

"Dagens Länk" i dag, onsdagen den 16 maj, blir länkar till krönikörer och kolumnister på Aftonbladet och Expressen.

Krönikörer på Expressen.

Krönikörer på City Stockholm.

Kolumnister på Aftonbladet.

Krönikörer på Aftonbladet.

Kolumnister på Punkt.se.


Dagens Jobb - Onsdagen den 16 maj 2007

Jobbade i dag också. Även i dag så var vi fulltalig personalstyrka. I dag så serverade vi skinksås och kokt ris. Vi hade en lugn dag hos oss i dag. Alla våra skickningar var som vanligt, men i vår skola så hade eleverna kompensationsledigt för en tidigare Öppet Hus-kväll. Så vi hade bara fritidsbarnen som åt hos oss. Första halvan av dagen var jag i skalen som vanligt och fixade grönsakerna. Den andra halvan av dagen så skulle jag egentligen vara andreman i lilla matsalen, men eftersom vi bara hade stora matsalen öppen i dag, så blev det lite extra städning för mig istället. Allt flöt på bara bra, inget speciellt hände, och det var som sagt var en mycket lugn dag.


Veckans Vikt - Vecka 20 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 20 - 2007
14/05

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 19 - 2007

Veckans Motion
Vecka 19 - 2007
07/05 - 13/05

Måndag: ---------
Tisdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: ---------

Dagens Dagbok - Tisdagen den 15 maj 2007

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma som vanligt och fixade med lite allt möjligt. Varvade som vanligt med datorstunder också.

 

Sen så gick jag ut och satte mig en stund på uteplatsen. Det var varmt och skönt ute, men väldigt blåsigt. Satt och solade en stund, och pratade också en hel del med grannen som bor till vänster om oss.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Han och jag åt då middag tillsammans. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så åkte han iväg till sina kompisar i Hagsätra.

 

Jag gick till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan från skolan. Först så gick vi till Expert där hon äntligen fick sin manual till sin kamera. Sen så gick vi till Hemköp där Jenny hämtade ut sitt paket med godis från Buzzador. (Se tidigare inlägg). Och slutligen så gick vi till Åhléns där jag köpte fem pocketböcker. (Se ett annat tidigare inlägg).

 

Väl hemma igen så åt Jenny middag. Sen efter middagen så satte vi oss båda två vid köksbordet med våra datorer. Och sen så satt vi där resten av kvällen.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden i dag. Middag, dusch, och sen sport på teve, så blev hans kväll.

 

Lite teve blev det i kväll även för Jenny och mig. Vi tittade på "Desperate Housewives" på Kanal 5 mellan nio och tio. 


Dagens Länk - Tisdagen den 15 maj 2007

"Dagens Länk" i dag blir till en bra radiokanal på Internet, utan reklam och utan prat. Bara massor med bra rockmusik. "P3 Rockster".

 

Dagens Shopping - Tisdagen den 15 maj 2007

I dag köpte jag de fem första böckerna i Liza Marklunds böcker om kriminalreportern Annika Bengtzon. Jag har läst alla fem böckerna förut, men jag äger ingen av dem. Jag har lånat dem av andra, och så har jag läst en del som e-böcker. Nu vill Borzko läsa dem, och eftersom jag själv tycker att de är jättebra och gärna läser om dem någon gång, så köpte jag dem i pocket.

image232


Test av Malaco Truly.

Jenny har blivit en "Buzzador". Hon får hem produkter som hon själv ska testa, och som hon också ska ge till vänner så att de får testa. Sen så ska hon recensera produkterna, både vad hon själv tyckte, och vad vännerna tyckte.

 

Hennes första testprodukter blev fem sorter av Malaco Truly.

 

Det är en sorts godis, typ som Gott och Blandat, fast med 30 % mindre socker, med äkta fruktjuicer i, endast färger från naturen i, och inga konstgjorda sötningsmedel i.

 

Jag tyckte att alla fem var goda. Lakritsen var minst godast, men jag aldrig speciellt förtjust i lakrits i och för sig. Här är alla fem, vad de heter, vad jag tyckte, och i vilken ordning som jag tyckte att de var godast.

 

1. - Malaco Truly Smoothy - All in a Spin - God och fluffig

2. - Malaco Truly Juicy - Exotic Affairs - God och fräsch

3. - Malaco Truly Juicy - Fruits for Two - God och fräsch

4. - Malaco Truly Juicy - Berries in Love - God

5. - Malaco Truly Black - Sweet and Salty - God lakrits

image231


Dagens Jobb - Tisdagen den 15 maj 2007

Jobbade som vanligt i dag också. I dag var hon som jobbar i annexskolan frisk igen, så vi slapp att skicka ner någon dit. Vi var fulltaliga även hos oss. Jag var första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Den andra halvan av dagen så var jag andreman i lilla matsalen. Vi serverade fiskgratäng (hokifilé med smögensås) med kokt potatis i dag. Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände på jobbet i dag.


EFIT - 2007-05-12 - Ett Foto I Timmen - 10 -

-------------  

 

Här kommer fotografierna från min tionde EFIT-dag, lördagen den 12 maj 2007.

 

-------------  

 

(Klicka på bilderna så blir de större!)

-------------

06.49.

 

Utsikt från franska balkongen i vardagsrummet.  

       -------------  

 

07.42.

 

Ögonen är nu färdigsminkade.

       -------------  

 

08.41.

 

Nu är vi på väg ut till landet.

       -------------  

 

09.20

 

Fina paprikor på Willys.

       -------------  

 

10.28

 

Jenny vilar i bilen mot Mormors axel.

       -------------  

 

11.46.

 

Skärlinge Beach.

       -------------  

 

12.14

 

Fina Gullvivor.

       -------------  

 

13.15

 

Borzko och Jimmy grillar fläskfilé.

       -------------  

 

14.12.

 

Matdags.

       -------------  

 

15.32.

 

Snart fikadags.

       -------------  

 

16.24.

 

Mammas och Pappas landställe.

       -------------  

 

17.17.

 

Nu är vi hemma igen.

       -------------  

 

18.59.

 

Läsning av mobil-manualen.

       -------------  

 

19.59.

 

Utsikt från franska balkongen i vardagsrummet.

       -------------  

 

20.16.

 

Min dator.

       -------------  

 

21.23.

 

Finlands bidrag i Eurovision Song Contest.

       -------------  

 

22.29.

 

Bulgariens bidrag i ESC.

       -------------  

 

23.59.

 

Tredje gången utsikt från franska balkongen i vardagsrummet.

       -------------  

 

00.40.

 

Dags för sängen.

       -------------  

 

Nästkommande EFIT-dagar:

Lördagen den 9 juni och / eller Torsdagen den 21 juni.

Lördagen den 7 juli och / eller Måndagen den 30 juli.

Tisdagen den 7 augusti och / eller Söndagen den 26 augusti.

 

-------------  

 

Länk till alla mina tio EFIT-inlägg.

 

-------------  


Dagens Dagbok - Måndagen den 14 maj 2007

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga måndag i dag. Han ska egentligen alltid vara ledig på måndagar, eftersom han alltid har för mycket övertid. Men ibland så jobbar han måndagarna i alla fall. Fast i dag hade han i alla fall varit ledig. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag när han var hemma.

 

När jag kom hem så höll jag på som vanligt och fixade med allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid strax före halvfem. Då åt han, jag, och Borzko middag tillsammans. Sen efter middagen och en pratstund, så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

 

Sen så stack vi alla tre iväg. Jimmy och jag skulle ut och testa min GPS i mobilen, och då passade vi på att skjutsa Borzko till jobbet för han skulle hämta hem sin lastbil tills i morgon.

 

Först så åkte vi till Årsta och släppte av Borzko på jobbet. Sen åkte vi runt lite och testade GPS:en. Vi fick till slut allt att fungera: kartor, navigering, röstvägledning, m.m.

 

Vi kom hem vid halvsjutiden igen. Jenny var hemma då. Hon hade köpt mig sig mat från McDonalds och precis ätit när vi kom hem. Borzko kom sen alldeles strax efteråt också hem.

 

Jag, Jenny, och Jimmy satte oss alla tre i köket med våra bärbara datorer. Vi höll som vanligt på med allt möjligt. Bland annat så gjorde jag om designen i min blogg. Borzko satt uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Vad gillar ni min nya design!? ;-D

Vad gillar ni min nya design!? ;-D

Dagens Jobb - Måndagen den 14 maj 2007

I dag så var det då måndag igen, och förstås jobb igen. Gick upp halvfem, som vanligt på jobbdagar, och började att jobba klockan sex.

 

Den här veckan så ska jag först vara i skalen halva dagen och fixa grönsakerna, och sen så ska jag vara andreman i lilla matsalen den andra halvan av dagen.

 

Men eftersom hon som jobbar i vår annexskola mådde dåligt och gick hem, så fick jag åka ner dit och vikariera.

 

Kom ner dit vid tiotiden, och jobbade till två som vanligt. Serverade korv- och grönsaksgryta gjorde jag, och hade då också hand om all diskning, och övriga arbetsuppgifter.

 

Allt flöt på bara bra där nere, och ingenting speciellt hände. Åkte sen hem direkt därifrån.


Dagens Länk - Måndagen den 14 maj 2007

"Dagens Länk" i dag, måndagen den 14 maj, blir en länk dit där Jimmy ska jobba nu.
Han är ju anställd på "City Consulting", som är en firma som hyr ut personal.
Hittills så har han varit på Tullinge Brädgård.
Men nu, från och med i dag, så ska han vara på Hägerstens Brädgård.

Dagens Länk - Söndagen den 13 maj 2007

"Dagens Länk" i dag, söndagen den 13 maj 2007, blir två stycken länkar till två olika teveprogramsidor. Det är de två som jag använder. Vilka använder ni? Har ni tips på någon eller några som är bättre?

tv.nu          och           tvsidan.com

Dagens Dagbok - Söndagen den 13 maj 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gröt och fika till frukost blev det sen, och lite nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr. Jimmy sov och skulle sova lite längre i dag, han var ju ute och festade i går kväll/natt. Jenny festade ju också i går, med sina tjejkompisar, och sen så åkte hon hem till Robin och sov där, så hon var inte hemma.

 

Vid strax före nio så gick jag iväg till Centrum och till Solakuten. Väl där så solade jag en halvtimme som vanligt, och det var förstås lika skönt som vanligt. Ungefär samtidigt som jag hade solat färdigt, så kom Jenny med tunnelbanan hemifrån Robin, så vi fick sällskap hemåt.

 

Jenny åt frukost, sen så duschade hon och gjorde sig i ordning, och så hann hon med en stund vid datorn också. Sen så stack hon iväg mot Centrum och mot bussarna och tunnelbanan, för att åka iväg och jobba på McDonalds i dag mellan tolv och sju.

 

Borzko stack iväg med lastbilen, för att lämna igen den på jobbet, för han har en ledig dag i morgon. När han kom hem sen så höll han på och fixade lite här hemma. Bland annat så grejade han med inglasningen på övre balkongen, för den har kärvat så ett tag.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt frukost då, och Borzko och jag åt lite lätt lunch samtidigt. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

 

Sen så satt Jimmy och jag och höll på och fixade lite med min nya mobil. Jag är ju lite petig när jag köper nya mobiler, och vill ju ha allting perfekt, så det är lite jobb när jag köper mig nya mobiler. Nu bytte jag ju från Sony Ericsson till Nokia, och då går det ju inte bara att överföra heller.

 

Vi gav oss sen iväg ut för att testa GPS:n i mobilen. Vi hade en hel del problem med att få den att fungera, men till slut så fungerade den för oss. I alla fall allt utom röstvägledningen. Vi fick inte någon ordning på den. Försökte att ringa till Nokias support, men den var tyvärr stängd. Så vi fick ge upp och ska försöka igen i morgon.

 

Borzko stack iväg vid tvåtiden. Först så skulle han tanka bilen, och även kolla upp den lite. Sen så skulle han på fotbollsmatch på Söderstadion, tillsammans med några kompisar, och se Hammarby spela. Och efter det så skulle han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.

 

Vad Jimmy och jag höll på med mellan tre och fem det kan ni ju läsa i tidigare inlägg från i dag: "Drama på Lysviksgatan...".

 

En sväng till Centrum gjorde vi också. Jag köpte mig en mobilladdare till bilen på Kjell & Company.

 

Vid halvsjutiden så stack Jimmy iväg. Han skulle till Hagsätra för att möta upp med sina kompisar.

 

Jenny ringde klockan sju när hon slutade jobbet, och sa att hon skulle åka direkt hem till Robin, och sen sova där i natt.

 

Jag höll sen på resten av kvällen och fixade lite här hemma, och så satt jag förstås mycket vid datorn, och jag höll även på lite med nya mobilen.


Drama på Lysviksgatan...

Just nu så är det något som händer på gatan där vi bor. Det är massor med poliser, och även flera brandbilar och ambulanser. Det är avspärrat runt hyreshuset mittemot oss. En av poliserna sa att det är: "En situation i en lägenhet". En annan person (ej polis) sa att det är ett gisslandrama i en lägenhet. Många poliser står runt omkring huset med automatvapen. Känns riktigt otäckt att se det när vi gick förbi. Vi fick inte köra in med bilen på vår gata, utan vi fick parkera längre bort, och sen så fick vi gå in till vårt hus. Här är några bilder:

              
(Klicka på bilderna så blir de större)

Uppdaterad klockan 15:25:

LÄNK TILL CITY STOCKHOLM I SAMARBETE MED EXPRESSEN.

Uppdaterad igen klockan 17:00:

LÄNK TILL AFTONBLADET.

Uppdaterad återigen klockan 18:00:

Jimmy och jag gick sen ut igen för att testa min GPS i min nya mobil. Och sen så köpte vi pizza på vägen hem för att äta hemma. Men när vi kom fram till vårt hus så fick vi inte komma in! För då hade poliserna spärrat av ännu mera. Vi tog våra pizzor och så satte vi oss bakom vårt hus där det finns ett bord och två bänkar. Sen så satt vi där och åt våra pizzor direkt ur kartongen och utan bestick. När vi hade ätit klart så gick vi och ställde oss vid avspärrningarna och väntade på att dramat skulle bli klart och att vi skulle få gå in. Efter kanske cirka drygt en halvtimme så släppte de på avspärrningarna vid strax före fem. Och sen så visade det sig att tydligen var dramat som pågick i flera timmar helt i onödan. Läs City Stockolms länk. Om det stämmer så var mannen tydligen aldrig ens i lägenheten. Poliserna sa ingenting så man vet ju inte riktigt vad som är sant. Här är i alla fall några fler bilder:

              
(Klicka på bilderna så blir de större)

Uppdaterad en sista gång klockan 20:40:

LÄNK TILL NYTT INLÄGG I AFTONBLADET.

Håll tummarna för THE ARK nu! ;-D

Nu har jag hört alla tjugofyra bidragen. Jag hade inte hört någon av dem förut (utom The Ark förstås). Man kanske borde ha sett och hört på de programmen som har gått på teve förut där de har presenterat låtarna. Det är svårt att få en uppfattning av så många låtar på en gång, på bara en genomlyssning.

 

Självklart så tycker jag att The Ark är absolut bäst. Men självklart så är jag både partisk och patriotisk!

 

Annars så har det väl också funnits några stycken till bra låtar. Men just nu så kommer jag inte ihåg vilka det var...

 

Håll nu tummarna för THE ARK! ;-D

-------------  

Uppdaterad klockan 00:05:

Jaha... The Ark kom på plats nummer 18... och Serbien vann... Okej... :-/...


Dagens Länk - Lördagen den 12 maj 2007

"Dagens Länk" i dag blir länken till Blogg.se:s Mest Aktiva-lista. För er som inte har Blogg.se så kan ni med denna länk se de bloggarna här i blogg.se som är mest aktiva. Här är länken.


Fotografier från Landet, 12 maj 2007.

Här kommer några fotografier från landet.
Alla kort i det här inlägget är tagna av Jenny med hennes nya kamera.

 

Om du tittar in i hennes blogg så finns det där många fler kort från landet i dag.

 

Min nya presentationsbild här i bloggen, längst upp till höger, är också tagen av Jenny på landet i dag.

 

Jag har också tagit en massa kort i dag, med min kamera.
Men de kommer i mitt EFIT-inlägg som jag lägger in i morgon.

    

    

    

(Klicka på korten så blir de större!)


Dagens Dagbok - Lördagen den 12 maj 2007

Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Alla övriga familjemedlemmar gick upp så småningom och genomgick sina morgonbestyr. Sen vid kvart i nio så var vi alla fyra klara och då så åkte vi iväg.

 

Vi tog Volvon, och Jimmy körde. Först så åkte vi till Örby och så hämtade vi upp min Mamma och massor med saker som de skulle ha ut till landet. Varken Mamma eller Pappa har körkort, så vi brukar hjälpa dem att köra ut grejer till deras landställe ibland. Vi packade in bland annat: sättpotatis, blommor, bensin, vin, med mera. Pappa hade redan åkt iväg ut till landet med buss och pendeltåg, han tyckte det var onödigt att vi skulle köra med två bilar bara för att han skulle få plats.

 

Sen så åkte vi till Willys i Tumba där vi handlade en massa mat och andra grejer. Och så åkte vi ut till landet efter det. Vi kom ut dit vid halvelvatiden, och Pappa hade precis kommit dit med bussen.

 

Vi packade upp alla grejer när vi kom fram. Och sen så tog vi en fika allihopa. Efter det så gick jag, Jenny, och Mamma ut på en promenad. Det var kallt ute, bara cirka åtta grader, mulet och grått, så det var inte särskilt skönt promenadväder. Men det var ändå mysigt att ta en promenad. Tyvärr så är det ju inte lika fint att fotografera när det inte är sol heller, men både Jenny och jag fotograferade en hel del ändå.

 

När vi kom tillbaka till huset igen så satt vi och pratade. Sen så satte Jimmy, Borzko, och Pappa igång med att grilla, medan jag, Jenny, och Mamma fixade resten av maten inne. Vid tvåtiden sen så åt vi sen lunch / tidig middag. Vi åt helgrillade fläskfiléer, potatisklyftor, ärtor/majs/paprika-blandning, tre olika creme fraiche-såser, bearnaisesås, fiberbaguetter, flera sorters kex, flera sorters ost, med mera. Jag, Jenny, och Jimmy drack läsk, och Borzko, Mamma, och Pappa drack rödvin. Tyvärr så glömde jag bort att köpa något vegetariskt alternativ till mig istället för fläskfilén, men det gick bra att äta ändå. Det var gott med bara potatis, grönsaker, och såser!

 

Efter maten så fikade vi. Till kaffet så åt vi min Mammas hemgjorda äppelpaj, och så vaniljsås till förstås. Sen så satt vi och pratade igen.

 

Vid halvfemtiden sen så åkte vi hem till stan igen. Mamma och Pappa stannade kvar på landet. Vid strax före halvsex så var vi hemma i Farsta igen. Jag, Jenny, och Jimmy satte oss då vid våra datorer, medans Borzko satte sig framför teven och tittade på ishockeysemifinalen mellan Sverige och Canada.

 

Sen vid halvsjutiden så stack Jimmy iväg. Han tog tunnelbanan in till stan. Där skulle han möta upp med några kompisar för att först grilla någonstans. Och efter det så skulle de ut på krogen.

 

Vid halvåttatiden så stack sen Jenny iväg. Hon skulle först till Hagsätra och möta upp med några kompisar. Sen så skulle de iväg på en fest.

 

Jag satt en stund och höll på lite med min nya mobil. Och så satt jag lite vid datorn.

 

Borzko gick iväg en sväng till Centrum och handlade lite chips, choklad, godis, och glass, till honom och mig.

 

Vid niotiden sen så satte sig jag och Borzko i vardagsrummet för att titta på Eurovision Song Contest. Vi åt och drack en massa gott till också. Och jag satt som vanligt med datorn i knäet och höll på med lite allt möjligt där.


Jenny, Mamma, och jag på Landet.

DSC01031.JPG
Jenny, Mamma, och jag på Landet.

Borzko, Jimmy, och Pappa på Landet.

DSC01030.JPG
Borzko, Jimmy, och Pappa på Landet.

EFIT-dag i morgon, lördagen den 12 maj 2007.

EFIT-dag i morgon, lördagen den 12 maj 2007.

EFIT:s hemsida.

Mina tidigare EFIT-inlägg.

Kolla in alla Jennys fotografier med nya kameran! :-D

Vill bara tipsa er om att kolla in i Jennys blogg i dag. Kolla in de senaste fyra inläggen, och klicka upp alla hennes fotografier. Hon har tagit jättefina kort på sin allra första dag med sin nya kamera. Här är länken.

Dagens Shopping - Fredagen den 11 maj 2007

Nokia N95          (Länk till Nokia)          (Länk till Phone House)

                       

(Klicka på bilderna så blir de större)
 

 

Dagens Länk - Fredagen den 11 maj 2007

"Dagens Länk" i dag, fredagen den 11 maj 2007, blir till världens bästa Centrum: Farsta Centrum! :-D


Dagens Dagbok - Fredagen den 11 maj 2007

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på som vanligt här hemma och fixade med lite allt möjligt. Varvade med stunder vid datorn också som vanligt.

 

Vid halvfyratiden så gick jag iväg till Centrum. Köpte lite vindruvor på Torget till kvällen, och sen så köpte jag mig en glass som jag satt i solen och åt.

 

Sen så gick jag till Phone House och hämtade ut min mobil som jag beställde i onsdags. Väl hemma igen sen så satt jag och kollade lite på mobilen och i manualen. Sen så satte jag mobilen på laddning.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi middag han och jag.

 

Vid kvart i sex sen så stack jag iväg till Rågsved. Det var dags för Pokerkväll med kollegerna. Vi är fyra stycken i Hagsätraskolan, och så två stycken i Snösätraskolan, som brukar träffas ibland och spela poker och även andra spel.

 

Först så spelade vi ett typ gissningsspel där man skulle gissa på personer, och spela två och två. Det var jätteroligt! Och mitt lag vann! :-)

 

Sen så spelade vi en omgång Texas Hold Em. Då åkte jag ut som nummer tre.

 

Givetvis så pratade vi en massa, och åt och drack en massa gott också.

 

Jag brukar oftast vara den som stannar till sist. Men i kväll så gick jag faktiskt först för en gångs skull. Strax före tio så gick jag, och så åkte jag bort till Västberga och till McDonalds. Och så hämtade jag upp Jenny där när hon slutade sitt pass klockan tio.

 

Lite tråkigt kanske att åka hem så tidigt, men alla verkade trötta i kväll, så jag tror inte att de andra blev kvar så mycket längre. Jättetrevligt var det i alla fall de fyra timmarna som jag var där.

 

Jenny hade åkt direkt från skolan till jobbet och jobbat mellan sex och tio.

 

Vi köpte med oss lite chips från Statoil i Sköndal på vägen hem. Sen så satt hon och jag i köket vid köksbordet med våra bärbara datorer.

 

Jimmy hade åkt till sina kompisar i Hagsätra och var där hela kvällen.

 

Borzko hade åkt direkt efter jobbet hem till sin Mamma. Han hade ätit middag där och varit där hela kvällen. Och så kom han hem vid elvatiden. 


Pokerkväll med fem kollegor.

DSC01029.JPG
Pokerkväll med fem kollegor.

Yes! Nu är den min! ;-) :-)

DSC01028.JPG
Yes! Nu är den min! ;-) :-)

Dagens Jobb - Fredagen den 11 maj 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Jag var även i dag först halva dagen i skalen, och sen halva dagen i diskplocken/grovdisken. Vi serverade thailändsk kycklinggryta med kokt ris. Vi hade även lite rester som vi serverade, köttbullar och fiskburgare. Fulltalig personalstyrka var vi i dag också, allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände.

 

Men väldigt hektiskt var det i disken på slutet på dagen, som det ju alltid är på fredagar. Först så kommer väldigt många och äter sent då. Och sen så ska ju nästan precis allting tömmas och diskas på fredagar, så det blir så otroligt mycket disk. Och så ska det ju städas lite extra noga i diskrummet när det är fredag också.


Dagens Lunch.

DSC01023.JPG
Dagens Lunch.

Fredag i dag! Wiieee!!!! ;-) :-)

DSC01022.JPG
Fredag i dag! Wiieee!!!! ;-) :-)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 10 maj 2007

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny kom hem precis samtidigt från skolan. Vi var bara hemma en liten stund och sen så stack vi iväg till Centrum.

 

Först så var vi på Åhléns. Där köpte jag date-parfym, ny mascara, och ett svart och ett vitt nagellack. Sen så var vi på Torget och köpte två stycken rosa blommor till uteplatsen.

 

Och slutligen så gick vi till Expert där Jenny köpte sig sin nya kamera, Nikon D40. (Se bilder i tidigare inlägg).

 

Väl hemma igen så höll Jenny på med sin kamera större delen av tiden. Och jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt vi tre middag tillsammans. Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

 

Sen så satt vi alla tre med våra datorer vid köksbordet en stund och höll på med allt möjligt.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag då och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy stack iväg vid åttatiden. Han skulle träffa sina kompisar i Hagsätra.

 

Jenny stack iväg vid niotiden. Hon skulle hem till sin pojkvän Robin vid Medborgarplatsen.

 

Borzko satt och läste i sin bok resten av kvällen. Och jag satt med min dator större delen av kvällen.


Mobiltelefon Sony Ericsson K800i till salu på Tradera.

Här är en länk till Tradera på min Sony Ericsson K800i mobiltelefon. Någon som är intresserad kanske!?


image184 

Dagens Shopping - 070910I dag så köpte Jenny sin nya kamera, en Nikon D40.   

image180Jag köpte nya blommor till uteplatsen.   

image181I går så köpte jag en hållare som jag ska ha i bilen till min nya mobil (som jag ska hämta i morgon) när jag använder GPS:en.   

image182Super Nintendot som jag fick med posten i går, som jag köpte på Tradera. image183


20 arbetsdagar kvar till Sommarlovet! :-D

20 arbetsdagar kvar till Sommarlovet! :-D


Dagens Länk - 070910

"Dagens Länk" i dag, torsdagen den 10 maj, blir en länk till min underbara dotters blogg. Jag tycker att ni alla som läser min blogg, också ska läsa hennes blogg. Nu framöver så kommer hon också att lägga in många fler fotografier, eftersom hon köpte sin nya kamera i dag. Här är länken till Jenny Kullins blogg.

 

Dagens Jobb - Torsdagen den 10 maj 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Jag var även i dag först halva dagen i skalen, och sen halva dagen i diskplocken/grovdisken. Vi serverade fiskburgare med massor med olika tillbehör. Fulltalig personalstyrka var vi i dag, allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 9 maj 2007

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade haft förmiddagsundervisning i dag. Sen hade hon varit hemma och fixat med lite allt möjligt, och även städat på sitt rum. Jag höll på som vanligt här på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med datorstunder förstås.

 

Sen så kom Jimmy hem från jobbet vid halvfemtiden. Vi tre åt då middag tillsammans, och sen efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

 

Efter det så tog vi alla tre Jimmys bil till Centrum. Först så var vi på Phone House. Där beställde jag en ny mobil, en Nokia N95. Sen så gick vi till Expert. Där beställde Jenny en ny kamera, en Nikon D40. Efter det så gick vi till Clas Ohlsson. Där köpte jag en hållare till bilen att ha min nya mobiltelefon i när jag använder GPS-funktionen.

 

Efter det så gick vi till Farsta Speltjänst där jag hämtade ut ett paket med en restnoterad bok från Adlibris, Invasion av Dean Koontz. Sen så gick vi till Hemköp där jag hämtade ut ett paket med mitt Super Nintendo i som jag köpte på Tradera. Och Jenny hämtade ut ett paket från Veckorevyn. Efter det så var klockan sju och Centrum stängde, så då åkte vi hem igen.

 

(Se föregående inlägg med detaljer och bilder på shoppingen i dag).

 

Hemma igen strax efter sju. Borzko kom hem från jobbet strax efter. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Jag, Jimmy, och Jenny satte oss i köket med våra bärbara datorer. Borzko satt också där hos oss. Sen så satt vi där alla fyra och höll på med allt möjligt i våra datorer, slötittade lite på teve, och pratade förstås.


Dagens Shopping! ;-D

Jaha, jag skulle ju bara "titta lite" på en Nokia N95 på Phone House i Centrum... Men då råkade det ju bli så att jag köpte en!  ;-)

 

Eller rättare sagt så betalade jag den i dag, men jag får den inte förrän på fredag.

 

Jag tror i alla fall att jag kommer bli jättenöjd med den. Den har alla funktioner som jag har haft i min nuvarande mobil (Sony Ericsson K800i) och som jag vill ha: mp3-spelare, radio, och kamera med blixt. Det är bättre kamera i min nya mobil, 5,0 megapixels istället för 3,2. Och så är det ju GPS i den! Och det är ju det som jag har velat ha! Jag vill ha en GPS både till bilen och när jag är ute och går. Så det ska bli jättekul.

 

Här är bild på mobilen och länk till Nokia.

   

image177

Hämtade också ut en bok som var restnoterad senast när jag fick böcker från Adlibris. "Invasion" av Dean Koontz.

   

image178

Och så la Jenny undan en kamera som hon ska köpa i morgon. En Nikon D40 på Expert. Hon ska låna pengarna av mig, så nu har vi gjort upp en avbetalningsplan för henne... (Länk till Nikon)

image179


Dagens Länk - 070509.

"Dagens Länk" i dag blir en länk till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces. Jag har (just nu) 1.724 fotografier fördelat på 16 olika fotoalbum. Här är länken. Kolla gärna in mina kort! ;-D

 

Dagens Jobb - Onsdagen den 9 maj 2007

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Även denna dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och skötte diskplockningen och grovdisken. Vi var fulltalig personalstyrka i dag också. Till lunchen serverade vi i dag köttbullar och spaghetti, och så vår salladsbuffé förstås. Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Tolv fotografier från Kristineberg och Solstugan i Fredhäll, 2007-05-08.

(Klicka på bilderna så blir de större!)


                       

                       

                        


Dagens Dagbok - Tisdagen den 8 maj 2007

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade varit i skolan i dag, för hon mådde bättre i dag. Inte riktigt bra i och för sig, men bättre. Hon har förmiddagsundervisning den här veckan, så hon var hemma tidigt.

 

Jag höll på som vanligt här under eftermiddagen. Fixade, donade, pysslade, plockade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag med datorstunder förstås också.

 

Vi väntade på att Jimmy skulle komma hem från jobbet, för att vi sen alla tre skulle åka iväg. Men han hörde av sig vid fyratiden och meddelande att han skulle vara med på ett möte på jobbet, och han skulle komma senare om han hann.

 

Så vid halvfemtiden så åkte jag och Jenny iväg. Vi åkte iväg och hämtade upp min Mamma i Örby, och sen så åkte vi vidare mot Kristineberg, som ligger längst ut på Kungsholmen.

 

Jag bodde där under tre år mellan jag var 19 år och 22 år. Innan det så bodde min Mormor där i många år. Det är väldigt vackert där, speciellt så här års när häggarna blommar. Det har blivit någon sorts tradition att jag, min Mamma, Jimmy och Jenny åker dit och promenerar, fotograferar, och sen går och äter och/eller fikar på Solstugan i Fredhäll.

 

När vi kom dit vid femtiden så gick vi sen runt och promenerade i cirka en timme. Vid sextiden sen så gick vi till Solstugan och åt middag. Tyvärr så var det så pass kallt och blåsigt, så vi kunde inte sitta på den fina uteserveringen där man har utsikt över vattnet. Jimmys möte blev långt, så han kom inte och mötte upp med oss.

 

Jag åt Pasta Pesto (pasta, pesto, räkor, rostade pinjenötter, ruccola), och det var jättegott. Efter maten så drack jag en caffe latte. Vi satt där i cirka en och en halv timme och pratade. Sen vi halvåttatiden så åkte vi hemåt.

 

Skjutsade hem Mamma till Örby, och sen så åkte Jenny och jag hem till Farsta. Kom hem vid åttatiden. Jimmy hade kommit hem från jobbet vid sjutiden, ätit, duschat, och sen åkt hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko hade kommit hem från jobbet vid halvsjutiden, ätit, duschat, och sen så satt han och läste i sin bok större delen av kvällen. För mig och Jenny så blev det mest tid vid våra datorer resten av kvällen. Vi satt båda två i köket.

 

Tolv fotografier från kvällen kommer strax i ett separat inlägg.


Dagens Jobb - Tisdagen den 8 maj 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter för mig i dag precis som i går, halva dagen i skalen med fixande av grönsaker, och sen halva dagen i disken med diskplockande och grovdisk. I dag serverade vi soppa (köttsoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (mjukost + skivad rökt kalkon). Vi var fulltalig personalstyrka, allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände på jobbet i dag.


Dagens Länk - 070508.

"Dagens Länk" i dag blir några stycken länkar till familjens skolor/jobb.

 

Jag jobbar som skolmåltidsbiträde (mattant) i Hagsätraskolan.

 

Borzko jobbar som lastbilschaufför på Kyl- och Frys-Expressen.

 

Jimmy är anställd på City Consulting men jobbar nu på Tullinge Brädgård.

 

Jenny går i första ring på Handel- och Administrationsprogrammet på Jensen Gymnasium Södra. Och så jobbar hon extra på McDonalds i Västberga.


Nokia N95

image164

Nu har jag blivit sugen på en ny mobil igen... ;-D
Är det någon som känner till något om den här?
Nokia N95.
Här är länk till Nokia N95 på Nokias hemsida.


Dagens Dagbok - Måndagen den 7 maj 2007

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade inte varit i skolan i dag, för hon mådde inte bra. Hon hade ont i huvudet, mådde lite illa, och kände sig svag och yr. Hon hade vilat och sovit större delen av dagen.

 

Jag höll på som vanligt här när jag kom hem, och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade som vanligt med datorstunder också.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid kvart i fem. Då åt han, jag och Jenny middag tillsammans. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

 

Vid sextiden så gick vi bort till vår bostadsrättsförenings lokal och skrev nytt kontrakt på parkeringsplats. De ska göra om på vår parkering, och göra platserna större, och då försvinner vissa platser. Vi har ju tidigare haft två platser, en till min och Borzkos Volvo, och en till Jimmys Polo. Nu kommer vi tyvärr bara att få en plats per lägenhet.

 

När vi hade fixat det så stack Jimmy och jag iväg i hans bil. Han skulle göra en ombesiktning på sin bil, eftersom den fick två nerslag när han besiktigade den för ett par veckor sen. Det enda stället i Stockholmsområdet som har obokade ombesiktningstider på kvällstid är bilprovningen i Rissne/Sundbyberg, så därför åkte vi dit.

 

Det gick snabbt att köra dit, väntetiden på att få komma in var kort, ombesiktningen gick snabbt och bra, och hemvägen gick också fort. Så vi var hemma vid strax efter halvåtta igen.

 

Borzko hade kommit hem från jobbet vid sjutiden i dag. Middag, dusch, och sen ishockey-VM på teve, så blev hans kväll.

 

Jenny låg på sitt rum och tog det lugnt och vilade. Tittade lite på teve, och höll på lite i datorn gjorde hon också.

 

Jimmy satt på sitt rum med sin dator.

 

Jag satt som vanligt i köket med min dator, mycket nyhetsläsning och bloggläsning som vanligt.

 

Vid niotiden så satte vi oss alla fyra i vardagsrummet och tittade på "CSI NY" på Kanal 5.


Dagens Länk - 070507.

"Dagens Länk" i dag, måndagen den 7 maj, blir länkarna till avsnitt 1 och 2 i Jessica Isakssons Bloggskola i Expressen.

 

Avsnitt 1: "Så blir du en bloggkändis!"

 

Avsnitt 2: "Så blir du en bloggstjärna!"

 

Kanske det finns något tips som kan vara bra att ha för någon av er! ;-)

 

Jimmy är glad över att hans bil klarade om-besiktningen. :-)

DSC01017.JPG
Jimmy är glad över att hans bil klarade om-besiktningen. :-)

Jenny ligger och vilar. Hon mår inte bra i dag.

DSC01016.JPG
Jenny ligger och vilar. Hon mår inte bra i dag.

Dagens Jobb - Måndagen den 7 maj 2007

Måndag igen, och jobb precis som vanligt igen... Gick upp klockan halv fem, precis som jag gör på alla jobbardagar. Duschade och gjorde mig i ordning. Gick ut till bilen vid strax efter halv sex. Kom fram till jobbet vid kvart i sex. Larmade av, och gick in. Bytte om till arbetskläder, och så började jag jobba strax före sex.

 

Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Den andra halvan av dagen så är jag i diskrummet och plockar disk, och har hand om grovdisken.


I dag serverade vi kyckling nuggets, kokt ris, och sötsur sås. Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände i dag.


Veckans Vikt - Vecka 19 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 19 - 2007
07/05

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 18 - 2007

Veckans Motion
Vecka 18 - 2007
30/04 - 06/05

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 3,0 tim

Måndag igen i morgon tyvärr... :-(

image161
(Bilden lånad)

Dagens Dagbok - Söndagen den 6 maj 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy och jag satt på balkongen till fyratiden. Sen så åt han och jag middag ihop. Efter middagen så stack han iväg med bilen till sina kompisar i Hagsätra. Jag satte mig då igen på övre balkongen, men utan dator den här gången. Nu så solade jag istället. Satt och solade i ungefär en timme, till halvsextiden. Efter den timmen så kändes det som om det nog räckte med sol för mig den här helgen. Jag vill ju inte vara alltför rosaröd i ansiktet i morgon på jobbet.

 

Jag höll sen på ett tag och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen när jag kände mig klar så satte jag mig i kökssoffan med datorn.

 

Vid sextiden så kom Jimmy hit med tre kompisar från Hagsätra. De satte sig uppe i vardagsrummet och tittade på ishockeymatchen i VM mellan Sverige och Finland.

 

Vid åttatiden så kom Jenny hem från jobbet. Lång dag för henne... Elva timmar sedan hon åkte iväg till jobbet. Men allt hade bara gått bra för henne i dag. Vi tog en fika ihop och en pratstund. Sen så duschade hon och gjorde sig i ordning.

 

Borzko kom hem från sin Mamma vid niotiden. Sen så gick han och la sig vid halvtiotiden, för han ska gå upp klockan halvfyra i morgon bitti.

 

Jimmy körde hem sina kompisar igen till Hagsätra vid strax efter nio.

( Glöm inte bort att läsa Jennys Blogg också! Hon har bloggat ett låååångt inlägg i dag! ;-D )


Dagens Länk - 070506.

"Dagens Länk" i dag, söndagen den 6 maj, är tagen från gårdagens Expressen. Även om jag inte längre läser Lindas Skugges Blogg så tycker jag att det är sorgligt att någon ska tvingas sluta att blogga på grund av trakasserier. Jag har även läst förut om bloggare som har blivit så utsatta så de inte har orkat med att fortsätta att blogga. Själv så har jag väl några gånger fått elaka kommentarer och man blir ju inte direkt glad av dem... Skulle jag bli ofta trakasserad så skulle jag nog också fundera på att sluta att blogga. Här är länk till artikeln.

-------------  

Uppdaterad klockan 20:55.

Det var så många som har skrivit om det här i sina bloggar, så jag lägger ut några länkar till deras inlägg:

Linda Skugge

Karolina Lassbo

"Ett liv i exil"

Annika Bryn

Alex Schulman


Sex fotografier från promenaden till stan i dag den 6 maj 2007.

                             


                             

(Klicka på bilderna så blir de större)

Dagens Dagbok - Söndagen den 6 maj 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gröt och fika till frukost blev det sen. Jenny gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr. Och Borzko gick också upp ungefär samtidigt och gjorde detsamma. Jimmy var inte hemma, han sov över hos sin kompis Kristian i Hagsätra, efter deras krogbesök i stan i går kväll/natt.

 

Jenny och jag gick iväg samtidigt vid strax före nio. Hon gick till Centrum för att åka till jobbet. Hon skulle jobba i dag mellan tio och sju.

 

Själv så gick jag iväg ut på promenad. Jag gick ungefär längs tunnelbanelinjen och in till stan. Skönt väder ute i dag. Soligt och fint, men ändå ganska så blåsigt med rätt så kraftig vind. Men det var varmare än i går.

 

När jag kom in till stan så gick jag runt lite och tittade i stan. Var även inne i några affärer och kollade lite, men handlade faktiskt ingenting i dag. Bara varsin sak till Jimmy och Jenny. En stock snus till Jimmy och telefonkort till Jenny. Sen så vände jag och gick hemåt igen. Gick till Slussen och därifrån så tog jag tunnelbanan hem. (Sex stycken fotografier från promenaden kommer i ett separat blogginlägg).

 

Stegräknaren visade:
Effektiv gångtid: 3 timmar, 22 minuter och 17 sekunder
Antal steg: 22.049
Distans: 1 mil, 8 kilometer och 740 meter
Förbrukade kalorier: 668
 

Kom hem vid ettiden. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade först varit på gymmet i Farstahallen från när de öppnade halvtio. Han hade tränat och sen bastat. Efter det så hade han varit i Centrum och klippt håret.

 

Både Borzko och jag åt lite lätt lunch och tog en fika. Sen så stack han iväg vid tvåtiden. Han skulle först iväg och tvätta bilen och dammsuga ur den. Även tanka den och kolla olja, luft, vatten, m.m. Sen efter det så skulle han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.

 

Jimmy kom hem vid strax efter två. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen efter det så tog vi båda två med våra bärbara datorer, och så satte vi oss uppe på övre balkongen.


Nu har jag promenerat från Farsta in till Stockholms City. Härligt! :-)

DSC01015.JPG
Nu har jag promenerat från Farsta in till Stockholms City. Härligt! :-)

Dagens Dagbok - Lördagen den 5 maj 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid halvtvåtiden så stack Borzko iväg med bilen bort till Farstahallen för att träna. Själv så gav jag mig iväg ut på en promenad. Jag gick i en ungefär en timme runt omkring i Farsta Det var ganska så soligt och fint, men det blåste rätt så mycket, och ganska så kall blåst var det också. Jag fotograferade en hel del, några av korten har jag lagt ut i ett tidigare inlägg. Köpte mig en glass på vägen också, i dag så blev det en Top Hat. På vägen hem så köpte jag med mig jordgubbar och vindruvor också.

 

Hemma igen vid strax efter halvtre. Satte mig då och läste i boken jag höll på med, och läste också ut den så småningom. Se recension i separat inlägg tidigare i dag. Borzko kom hem från gymmet vid halvfyratiden. Då satte han sig också och läste i sin bok.

 

Jenny kom hem från stan vid fyratiden. Hon hade varit med på Öppet Hus i skolan mellan tolv och två. Sen så hade hon varit och ätit på McDonalds med några kompisar från skolan.

 

Borzko och jag åt middag vid fyratiden. Jenny satt med oss, men hon åt bara jordgubbarna som jag hade köpt, eftersom hon hade ätit i stan. Satt och pratade en stund också. Jimmy kom inte hem till middagen, han åt i Hagsätra.

 

Efter middagen så duschade Jenny och gjorde sig i ordning. Hon satt lite vid datorn också. Borzko satt och läste. Jag satt vid datorn.

 

Vid halvsjutiden så stack Jenny iväg till tunnelbanan. Hon skulle möta upp med några gamla kompisar ifrån Hagsätra för att fira en av tjejernas födelsedag. De skulle sitta och grilla, äta, dricka, prata, mysa, och umgås i en park i stan.

 

Borzko och jag tog en sväng med bilen bort till Centrum vid sjutiden. Handlade en massa mejeriprodukter och lite andra grejer. Och så massor med lördagsgodis förstås!

 

Sen så blev det slötittande på teven från åttatiden. Först så kollade vi på "Pokerfejs" på TV4. Efter det så blev det "Sing A Long" på TV3. Och efter det "Extra Extra" också på TV3.

 

Jimmy kom hem en snabbis vid halvtiotiden. Han hade sina kompisar Kristian och Jimi med sig. Han skulle bara lämna bilen. Sen så tog de tunnelbanan in till stan för att gå på krogen. Jimmy skulle sen sova hemma hos Kristian i natt.

 

Vi tittade sen på en film på TV3 som hette "På Gränsen" (The Edge). Jenny kom hem från stan vid tolvtiden, och gjorde oss sällskap. Hon hade haft en trevlig kväll. Nu är filmen precis slut, och klockan är kvart i ett. Dags att göra sig i ordning och gå och lägga sig.


Dagens Länk - 070505.

"Dagens Länk" i dag, lördagen den 5 maj blir en länk till "Lokaltidningen Mitt i". Här i Stockholm så finns det trettioen stycken lokaltidningar som alla heter "Mitt i" + ett stadsdelsnamn. Min tidning här i Farsta heter "Mitt i Söderort C (Farsta-Vantör)". Den får jag hem i brevlådan varje vecka. Det som är bra med den här sajten är att där kan jag ju läsa alla andra trettio tidningar. Här är länken till "Lokaltidningen Mitt i".

 

Lördagsgodis! ;-)

DSC01014.JPG
Lördagsgodis! ;-)

Åtta fotografier från dagens promenad, 5 maj 2007.

Här kommer åtta fotografier från dagens promenad i Farsta.

(Klicka på bilderna så blir de större.)

                             

                                         


"Hälsa alla andra kändisar" av Karin Ahlborg

image144

---------    

Recension av boken: "Hälsa alla andra kändisar" av Karin Ahlborg. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)
  

---------    

"Jamen, hur kunde det bli så här nu då?
Kindpussad av Bindefeld och fotmasserad av Markoolio.

Det var faktiskt bara en vanlig dag när Linda, mammaledig och svårt uttråkad, snubblade in i kändisvärlden. Med hjälp av grymt sexiga kvällstidningsreportern Martin byter Linda raskt bort blöjor, syltmackor och O'boy mot glammiga kändisfester och flashiga löpsedlar. Skithärligt! Om det inte vore för katastrofen som närmar sig allt snabbare. Och när den väl är ett faktum sätts Lindas uppfinningsrikedom på prov. Hennes hämnd blir en chock för Kvällstidningen.

Karin Ahlborgs bok är en träffsäker och roande berättelse i rasande tempo om kändiskulten och kvällstidningsvärlden. Som fyrabarnsmamma och efter 18 år som bland annat nöjeschef och nyhetschef på Aftonbladet känner hon sig lika förtrogen med kändisfester och löpsedlar som med fiskpinnar och välling allt för tidigt på morgonen." 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 

Den här boken vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om egentligen. Den var faktiskt både bra och dålig. Rolig var den, men också konstig. Lättläst var den, och man var nyfiken på hur det skulle gå och hur den skulle sluta. Men den kändes samtidigt så "B" på något sätt. ///Bim.

 
---------    

Betyg: 2,5 av 5. 

 ---------  

En ståtlig Hägg på vägen på min promenad.

DSC01013.JPG
En ståtlig Hägg på vägen på min promenad.

Dagens Dagbok - Lördagen den 5 maj 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonrutiner. Sen så blev det frukost för oss båda två. För mig så blev det gröt och fika som vanligt. Kollade lite nyheter i datorn sen också.

 

Vid strax före nio så gick jag iväg till Centrum och till Solakuten, som öppnar klockan nio. Solade där en halvtimme som vanligt, och det var precis lika skönt som vanligt också.

 

När jag var klar vid strax över halvtio, så mötte jag upp med Jenny vid tunnelbanan, som kom hem från Robin. Jenny åt frukost när vi kom hem, och vi satt och pratade en stund. Efter det så duschade hon och gjorde sig i ordning.

 

Borzko och jag satte igång med att hjälpas åt med veckostädningen. Det här blev det gjort i dag: byte av handdukar, tvätt av handdukar, tvätt av kläder, dammsugning, torkning av golv, skurande av toalett och badrum, strykning av massor med kläder, m.m, m.m, m.m.

 

Jenny stack sen iväg igen vid strax före elva. Hon skulle till sin skola, Jensen Gymnasium Södra, och vara med och hjälpa till på Öppet Hus där.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid elvatiden. När han åt frukost så åt jag en liten lätt lunch samtidigt och tog en fika. En pratstund med honom blev det då också. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och jag och Borzko fortsatte med veckostädningen.

 

Vid halvettiden så stack Jimmy iväg med bilen. Han skulle hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Vid ettiden sen så var Borzko och jag färdiga med all den nytta som vi hade bestämt oss för att göra i dag.


Dagens Länk - 070504.

Och "Dagens Länk", fredagen den fjärde maj blir faktiskt fem stycken länkar. Det är länkar till fem stycken bloggar som skrivs av "kändisar". Tycker att alla dessa fem är roliga att läsa.

Camilla Läckberg

Mats Strandberg

Magnus Betnér

Henrik Schyffert

Alex Schulman

Har ni tips på andra bra bloggar som skrivs av "kändisar" eller olika kända personer, så skriv gärna länkarna till mig! Eller i och för sig skriv gärna länkar till alla bra bloggar som ni rekommenderar! Oavsett om personerna är kända eller okända! :-)


Dagens Länk - 070503.

Oj! Jag har ju glömt att jag skulle lägga in en "Dagens Länk" varje dag! ;-) Här kommer i alla fall torsdagens och fredagens länkar! :-)

 

Torsdagens länk blir till ett jätteroligt spel på Internet som jag i och för sig har länkat till förr. Men det kanske är några av er nya läsare som inte har upptäckt det roliga spelet.

 

Det är Alfapet / Scrabble på Internet som heter Betapet. Här är länken till Betapet. Om någon vill adda mig där så heter jag Bimmen där.

 

Gulligt MMS från Jenny.

Den här bilden fick jag som ett MMS från Jenny i kväll.
Hon har fotograferat en blommande hägg.
För hon vet att jag älskar häggar.
Och så stod det:

 " Tänkte på dig " :-)


image142

Och After Dark var lika bra andra gången! ;-D

Och After Dark var lika bra andra gången! ;-)


image140                     image141

(Bilderna lånade här)

Dagens Dagbok - Fredagen den 4 maj 2007 - Del 2 av 2

Jag och Jimmy åkte iväg vid halvniotiden i hans bil. Åkte ut till Djurgården och parkerade där. Åttio kronor kostade parkeringen... Promenerade bort till Cirkus. Satt och väntade en stund, och sen så började showen med After Dark punktligt klockan halvtio.

 

Det var ju andra gången som jag såg showen, men första gången för Jimmy. Jag tyckte att den var precis lika bra denna andra gång, och Jimmy tyckte också att showen var jättebra.

 

Efter en timme och fyrtiofem minuter så var det slut. Vi promenerade till bilen och åkte sen hemåt. Stannade till vid Statoil i Sköndal på vägen hem. Jimmy köpte chips och dipp, och jag köpte glass.

 

Borzko satt och tittade på teve när vi kom hem. Jimmy och jag satte oss också uppe i vardagsrummet då. Jimmy tittade på teve också då, och jag satt och höll på i datorn.

 

Jenny hade åkt direkt från jobbet på McDonalds, hem till Robin. Och hon skulle även sova där.


Jimmy.

DSC01012.JPG
Jimmy.

Nu sitter Jimmy och jag och väntar på att showen ska börja.

DSC01009.JPG
Nu sitter Jimmy och jag och väntar på att showen ska börja.

After Dark på Cirkus i kväll igen! ;-D


Nu ska jag iväg och titta på After Dark på Cirkus på Djurgården en gång till!

Den här gången tillsammans med Jimmy!


http://bim.blogg.se/2007/april/after-dark-pa-cirkus-i-morgon-d.html
 

http://bim.blogg.se/2007/april/after-dark-pa-cirkus.html 

Dagens Dagbok - Fredagen den 4 maj 2007 - Del 1 av 2

Åkte hem direkt ifrån jobbet. Och sen så var eftermiddagen precis som nästan alla andra eftermiddagar för mig. Jag höll på och fixade, donade, grejade, pysslade, och plockade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag med datorstunder.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt vi två middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satt vi båda två med våra bärbara datorer i köket en stund.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jenny slutade i skolan klockan fem i dag. Sen så åkte hon direkt till McDonalds för att jobba mellan sex och nio.

 

Vid sextiden så flyttade vi upp till vardagsrummet. Jag och Jimmy med våra datorer, och Borzko utan. Satt och kollade lite på Discovery Channel också.


Dagens Jobb - Fredagen den 4 maj 2007

Jobbade som vanligt förstås i dag också. Jag var även i dag först halva dagen i skalen och fixade grönsaker, och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman. Vi var fulltalig styrka i dag också. I dag serverade vi pyttipanna med rödbetor. Inget speciellt hände i dag, och allt flöt på bara bra.

 

25 arbetsdagar kvar till sommarlovet! ;-D


I dag fick jag en ännu större bukett med vitsippor av Jenny. :-)

DSC01007.JPG
I dag fick jag en ännu större bukett med vitsippor av Jenny. :-)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 3 maj 2007

Blogg.se behagade inte fungera i går kväll när jag skulle uppdatera min dagbok... Inte heller gick det att mobilblogga... Så därför lägger jag in torsdagens dagbok i dag, fredag istället.

-------------  

När jag hade slutat på jobbet så åkte jag till Högdalen med Snurran i hennes bil. Hon skulle ändå dit för att träna och det passade mig bra eftersom då kom jag en bit på väg hemåt. Första gången som jag åkte kommunalt från jobbet i dag faktiskt. Jag tog bussen från Högdalen och hem till Farsta, och det gick snabbt och smidigt. Hade en bok med mig att läsa, så då var det inte så tråkigt.

 

När jag kom hem så höll jag på precis som nästan alla andra eftermiddagar. Alltså så höll jag på här hemma och fixade med lite allt möjligt, och så varvade jag med datorstunder. La in alla fotografierna från min EFIT-fotografering i går bland annat.

 

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet med min bil. Han hämtade bara upp mig, och sen så åkte vi direkt till bilverkstan i Huddinge och hämtade hans bil. Nu ska allt vara fixat inför ombesiktningen och efter Jimmys krock. Mycket pengar har han lagt ner på sin bil nu...

 

När vi kom till Farsta igen så åkte vi en sväng till Centrum. Först så var vi på Hemköp där Jimmy och jag hämtade ut varsitt paket. Han hade skickat efter ett nytt batteri till sin bärbara dator, och jag hade skickat efter ett nytt batteri till min mobiltelefon.

 

Sen så var vi till Farsta Speltjänst där jag hade ännu ett paket att hämta ut. Tio böcker från Adlibris var det i det paketet. Jimmy köpte också en stock snus innan vi åkte hem.

 

Jenny var hemma när vi kom hem vid sextiden. Vi tre åt då middag på en gång. Efter middagen sen så stack Jimmy iväg en sväng till Hagsätra för att möta upp med några kompisar.

 

Jenny satt i sitt rum, pluggade lite, läste lite, och satt vid datorn förstås också. Jag satt i köket med min dator som vanligt.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag då, sen så duschade han, och sen så läste han i sin bok större delen av kvällen.

 

Jenny och jag fikade vid niotiden och hade en liten pratstund. Jimmy kom hem vid halvtiotiden och satt sen en stund med mig i köket.

 

Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-)


Tio stycken nya böcker! :-D

I dag kom mina böcker som jag hade beställt från Adlibris. Elva böcker hade jag beställt, men en var restnoterad och kommer senare, så tio böcker fick jag i dag. Dessa var det:

image136


Jenny skriver så fint om sin storebror Jimmy! :-D

I dag har Jenny skrivit så fint om sin storebror Jimmy tycker jag. Läs gärna hela det inlägget, eller ännu hellre hela hennes blogg. Här är i alla fall kopierat vad hon skrev om Jimmy:

 

"En stolt lillasyster!"

 

"Fick höra en snabbversion om brorsans första dag på jobbet, Är glad för hans skull, han verkade jätteglad. Och han hade fått snygga jobbarbyxor som är så hett på killar ;D"

 

"Han lämnar mcDonalds efter 4 år, Då kommer lillesyrran och tar övre hans plats.
Men varje pass jag jobbar är det folk som hälsar till honom, Säger att dom saknar honom, mm. Det värmer i hjärtat, blir riktigt stolt över min bror då :)"


Dagens Jobb - Torsdagen den 3 maj 2007

I dag så lånade jag ut min bil till Jimmy, eftersom vi lämnade hans på verkstan i går. Så i morse så körde han mig till jobbet innan han åkte vidare till sitt jobb.

 

Jag hade samma arbetsuppgifter som i går, halva dagen i skalen och fixade grönsaker, och sen halva dagen i stora matsalen som försteman. Fulltalig personalstyrka var vi i dag också.

 

I dag så serverade vi pannkakor, och så sylt till förstås. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände i dag.


I dag så hade Jenny plockat fina vitsippor till mig. :-D

DSC01004.JPG
I dag så hade Jenny plockat fina vitsippor till mig. :-D

EFIT - 2007-05-02 - Ett Foto I Timmen - 9 -

-------------  

 

Här kommer fotografierna från min nionde EFIT-dag, onsdagen den 2 maj 2007.

 

-------------  

Den här gången så har jag lagt in små "klick-bilder" istället för stora bilder. Det tar så himla stor plats i bloggen när jag lägger in ett inlägg med nitton stycken stora fotografier. Klicka bara på kortet så kommer det snabbt upp ett stort fotografi istället. Sen klickar du precis var som helst i den mörka ytan, eller på kortet, så blir det litet igen. Enligt det nya systemet med klickbilder så går det jättefort att få fram stora bilder. Pröva så får du se! Lättaste sättet är att klicka på en bild, titta på det stora kortet, föra ner muspekaren till nästa bild, klicka en gång så föregående bild försvinner, klicka en gång till och den nya bilden kommer upp.

-------------  

 

04.36.

 

Almanackan i köket.

       


-------------  

 

05.27.

 

Bara tre grader varmt ute.

       


-------------  

 

06.39.

 

Frukostgrönsakerna.

      


-------------  

 

07.02.

 

Frukost.

       


-------------  

 

08.09.

 

Snurran.

       


-------------  

 

09.00.

 

Lunch.

       


-------------  

 

10.04.

 

Nadja.

       


-------------  

 

11.25.

 

Mita.

       


-------------  

 

12.07.

 

Monica.

       


-------------  

 

13.08.

 

Fönsterprydnad i lilla matsalen.

       


-------------  

 

14.36.

 

Vår lilla uteplats och våra inglasade balkonger.

       


-------------  

 

15.04.

 

Keso +fiber som jag recenserade i går.

       


-------------  

 

16.23.

 

Eftermiddags-fika.

       


-------------  

 

17.01.

 

Jimmy i sina nya fina arbetskläder.

       


-------------  

 

18.03.

 

Middag.

       


-------------  

 

19.49.

 

Jimmy med sin dator i köket, min dator bredvid.

       


-------------  

 

20.53.

 

Började att läsa lite i en ny bok.

       


-------------  

 

21.17.

 

Borzko kollar sportresultat på text-tv i köket.

       


-------------  

 

22.22.

 

Jenny har precis kommit hem från jobbet.

       


-------------  

 

Nästkommande EFIT-dagar:

Onsdagen den 2 maj och / eller Lördagen den 12 maj.

Lördagen den 9 juni och / eller Torsdagen den 21 juni.

Lördagen den 7 juli och / eller Måndagen den 30 juli.

Tisdagen den 7 augusti och / eller Söndagen den 26 augusti.

 

-------------  

 

Länk till alla mina nio EFIT-inlägg.

 

-------------  


Dagens Dagbok - Onsdagen den 2 maj 2007

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på precis som vanligt här på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med datorstunder.

 

Jimmy kom hem från sitt nya jobb vid femtiden. (Se separat inlägg om hans nya jobb.) Vi åt middag och satt och pratade om hans dag en stund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Efter det så satt vi båda två med våra datorer vid köksbordet och höll på med lite allt möjligt, och pratade förstås också.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Vid åttatiden så stack Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna. De åkte till bilverkstan som vi brukar anlita, i Huddinge. Där lämnade de av Jimmys bil, och så åkte de hem igen i Borzkos och min bil. Jimmy bil gick ju inte igenom besiktningen, så därför ska den fixas i morgon.

 

Nu väntar vi bara på att Jenny ska komma hem. Hon har först varit i skolan till klockan fem. Sen så åkte hon direkt till sitt jobb på McDonalds och jobbade mellan sex och nio. Nu sitter hon på bussen är på väg hem. Hon är väl hemma vid tjugo över tio ungefär.

 

(Nitton EFIT-kort från i dag kommer i morgon!)


Keso +fiber

image117

I dag har jag testat en ny produkt: "Keso +fiber". Jag fick erbjudande om att testa den och att, om jag ville, recensera den här i bloggen. Och det ville jag förstås.

 

Jag älskar all Keso, utom att äta naturell Keso. Alla smaksatta Keso som finns tycker jag är jättegoda. Men oftast så köper jag naturell Mini-Keso och så smaksätter jag den själv. Oftast så smaksätter jag den så som jag har beskrivit här i länken.

 

Den här Keson tyckte jag inte var speciellt god att äta naturell. Men det tycker jag ju, som sagt var, inte om de vanliga naturella heller. Men med lite kryddor så blev den god. Och nästa gång som jag ska göra i ordning Keso med mitt recept, så ska jag köpa den här Keson med fibrer och testa hur det blir då.

 

Så jag kan rekommendera er att testa den.

 

Jag kopierar här nedan in information från Arla:

 

-------------

 

Nyheten KESO + fiber håller magen i gång


Arla lanserar ett nytt KESO-sortiment - KESO +. KESO + fiber är en god cottage cheese som passar utmärkt till det grillade köttet eller den lätta sommarlunchen.

KESO är sedan tidigare starkt förknippad med hälsa och den nya produkten, som har förstärkts med kostfibrerna linfrö, äppelfiber och inulin gör kopplingen ännu tydligare. Kostfiber ger en bättre mättnadskänsla och håller igång magen. Inulin är dessutom bra för magens bakterieflora och sänker kolesterolvärdet.

KESO har funnits på den svenska marknaden sedan 1958 och är starkt förknippad med hälsa. Nu lanserar Arla ett helt nytt KESO-sortiment, KESO + . Först ut är KESO + fiber som är en cottage cheese-produkt som förstärkts med linfrö, äpplefiber och inulin. Det finns idag en ökad efterfrågan på hälsosamma livsmedel som innehåller fiber. Och genom att tillsätta fiber i KESO ökar mättnadskänslan samtidigt som magen får arbeta.

De flesta svenskar äter enligt såväl Livsmedelsverket som Folkhälsoinstitutet för lite kostfiber. Rekommendationen är att få i sig mellan 25 och 35 gram kostfiber om dagen.

Arlas KESO + fiber innehåller två sorters fiber, lösliga och icke lösliga. Linfrö och äppelfiber är icke lösliga fibrer som bidrar till den ökade mättnadskänslan genom att fylla ut magen. Inulinet, som är den lösliga fibern, gör att de goda bakterierna trivs och att de dåliga bakterierna får svårare att överleva.

Inulinet i KESO + fiber kommer från cikoriarot. Cikoria är en flerårig örtväxt som använts som medicinalväxt och rekommenderades redan på 1700-talet av Carl von Linné. Inulin fungerar som prebiotika, vilket betyder att det används som näring för hälsosamma tarmbakterier. Det gör att risken för tarminfektioner minskar och det tycks också vara så att inulinet sänker kolesterolvärdet och förbättrar blodsockerkontrollen hos diabetiker.

KESO + fiber har en låg fetthalt, 1,5 procent. Produkten är nyckelhålsmärkt eftersom den förutom låg fetthalt även har låg salthalt (0,75 procent). Smaken är naturell och gjord för att passa både som tillbehör och som pålägg. KESO + fiber fungerar utmärkt på exempelvis knäckebröd och smörgåsar eller i sallader, röror, fyllningar, desserter samt till frukt och bär.


Jimmys nya jobb! :-)

I dag har Jimmy börjat på sitt nya jobb. Han slutade ju på McDonalds i torsdags. Där hade han jobbat i fyra år. Först på deltid i tre år, och sen på heltid i ett år.

 

Nu är han anställd på City Consulting. Det är som typ en uthyrningsfirma. Så han är anställd där, men han ska nu vara på Tullinge Brädgård. Där ska han jobba som lagerarbetare och hjälpa till med allt möjligt, och så ska han också köra leveranser med en liten lätt lastbil som man kan köra på B-körkort.

 

Han var jätteglad och nöjd när han kom hem i dag. Han tyckte att allting verkade jättebra. (Bilden i förra inlägget är baksidan på hans tröja!)


Jimmys nya jobb! ;-)

DSC01003.JPG
Jimmys nya jobb! ;-)

Dagens Jobb - Onsdagen den 2 maj 2007

I dag var det då jobb som vanligt igen efter fyra dagars ledighet. Den här veckan så är jag först i skalen och fixar grönsakerna halva dagen, och sen så är jag försteman i stora matsalen den andra halvan av dagen. Fulltalig personalstyrka var vi idag, och vi serverade fiskpanetter (gjorda på lax), kokt ris, och filsås (med senap relish i). Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.

 

Vi jobbade in vår fikarast, och sen så hade vi APT (ArbetsPlatsTräff) med fika under tiden, den sista halvtimmen av arbetsdagen.

 

EFIT-dag är det ju i dag, så i morgon kommer det åtta stycken fotografier från jobbet som är tagna i dag.


Dagens Länk - 070502.

Tänkte att jag skulle ha ett blogginlägg varje dag som heter "Dagens Länk". Det kan vara precis allt möjligt, från tips på andra bloggar, till roliga artiklar, men också seriösa nyheter. Bara det jag känner för att lägga in, just för dagen.

Dagens Länk i dag har jag faktiskt snott från min dotter Jenny. Det är en artikel i Aftonbladet om två av mina absoluta favoritförfattare:

Camilla Läckberg och Denise Rudberg.

(Dagens Bonus-Länk blir en länk till min dotter Jennys mycket bra blogg!)

EFIT i dag!

DSC01002.JPG
EFIT i dag!

Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 maj 2007 - Andra halvan av dagen.

Jimmy tog med sig sin bärbara dator ut till köket, och sen så satt vi där vid köksbordet båda två och höll på med allt möjligt i våra datorer. Pratade gjorde vi förstås givetvis också. Vid fyratiden sen så åt vi två middag ihop. Vi åt själva, för Borzko ringde och sa att han skulle bli sen, och Jenny skulle äta middag hos Robin och komma hem senare. I dag blev det mat från vår lokala pizzeria på gatan. Jimmy åt en pizza, och jag åt en pastasallad med räkor, och med tillbehören vitlöksdressing och pizzadegsbröd.

 

Efter maten så fortsatte vi att sitta vid köksbordet med våra datorer. Åkte iväg en sväng till OKQ8 också med Jimmys bil. Jag köpte bara ett par doftgranar där. Tre stycken med vaniljdoft. En till min bil, en till toaletten, och en till badrummet. Sen när vi kom hem så tog vi med oss våra bärbara datorer, och så flyttade vi upp till vardagsrummet. Jag höll på i datorn mest, medans Jimmy tittade på Discovery Channel.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, sen så duschade han, och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen så tittade han på teve med oss i vardagsrummet. Jenny kom också hem från sjutiden. Hon tog sin dator och så satte hon sig också med oss i vardagsrummet. Mysigt att sitta alla fyra och umgås ett par timmar. Det blir faktiskt inte så ofta som alla fyra är hemma, vakna, och sitter i samma rum, samtidigt! Men nu blir det teven och datorerna för oss alla fyra (utom Borzko som nöjer sig med teven) här i vardagsrummet resten av kvällen. 

Ytterligare fem stycken klick-bilder på familjen, från Thailand 2006.

Jag kunde ju inte låta bli att lägga in ytterligare fem stycken klick-bilder på familjen, från Thailand 2006! ;-D

                    


Kvällsbild över Farsta.

DSC00999.JPG
Kvällsbild över Farsta.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 1 maj 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och så lite nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Samtidigt som han gick iväg, så kom Jimmy hem från sitt Valborgsfirande vid fyratiden. Han hade även med sig sin kompis Kristian hem hit, som sov över här. Jenny var inte hemma, hon sov ju hos Robin i natt.

 

Efter mina morgonrutiner och frukost så satte jag mig vid datorn i ungefär en timme. Bloggade några inlägg, och läste lite mera nyheter. Efter det så höll jag på som vanligt lite här hemma och plockade, pulade, fixade, donade, pysslade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade med stunder vid datorn.

 

Sen så satte jag mig och läste ut min bok, "Tyskungen" av Camilla Läckberg. Jag började med den i fredags när jag köpte den. Sen så läste jag också i den i lördags. Ville inte läsa ut den direkt, det är så tråkigt när en bra bok tar slut direkt, så i söndags och i går så läste jag ingenting. Men nu så i dag så läste jag ut den. Recension finns i separat inlägg tidigare i dag.

 

Jimmy och Kristian vaknade och gick upp vid halvtolvtiden. De åt frukost vid tolvtiden, och då åt jag en liten lätt lunch samtidigt. Sen så satt vi ganska så länge och fikade och pratade vid köksbordet. Sen efter det så gick de in på Jimmys rum en stund. Jag höll återigen på och fixade med allt möjligt, och så varvade jag med datorstunder. Kristian åkte sen hem vid tvåtiden.


"Tyskungen" av Camilla Läckberg

image506

---------    

Recension av boken: "Tyskungen" av Camilla Läckberg. (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)
  

---------    

"Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka. 

Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen. 

Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?" 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 
Det här är ju Camilla Läckbergs femte bok. Hon har ju tidigare skrivit: "Isprinsessan", "Predikanten", "Stenhuggaren", "Olycksfågeln", och nu då alltså: "Tyskungen". (Hennes sjätte bok kommer för övrigt att heta: "Sjöjungfrun".)  


Jag gillar verkligen Camilla Läckbergs kriminalromaner. Och jag tycker faktiskt att för varje bok så har de blivit bättre och bättre. För er som inte har läst hennes böcker så kan jag verkligen rekommendera dem allihopa. Jag gillar dem i alla fall jättemycket! ///Bim.

 
---------    

Betyg: 4,5 av 5.  

---------  

Fem sedda filmer under tiden 070417 - 070430.

Fem sedda filmer under tiden 070417 - 070430.

(LF) = Länk till recension på Lovefilm   ---   (MZ) = Länk till recension på Moviezine

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image507

"Black Hawk Down"
   ---   Betyg: 3,5 av 5


(LF)  

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


image508

"Göta Kanal"
   ---    Betyg: 2 av 5


(LF)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image509

"Spiderman 1"
   ---   Betyg: 3,5 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image510

"Wallander - Bröderna"
   ---   Betyg: 3 av 5  


(LF)  

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image511

"Spiderman 2"
   ---   Betyg: 3,5 av 5 

(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   

(Bilderna lånade från Lovefilm)

(Uppdaterad 2007-06-17 med bilder)


EFIT-dag i morgon, onsdagen den 2 maj 2007.

Glöm inte bort att det är EFIT-dag i morgon, onsdagen den 2 maj 2007.

Här är länk till mina åtta tidigare EFIT-inlägg.

Och här är länk till EFIT:s hemsida.

Besöksstatistik - 2007 - April

Besöksstatistik - 2007 - April.

I April hade jag i genomsnitt:

379.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i april: 819.
Lägsta antalet läsare på en dag i april: 214.

Så här har statistiken varit hittills:

(2007:)
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Rekord-statistik i går.

I går så blev det rekord-statistik för mig igen här i bloggen.
Antalet läsare med unika IP-nummer: 819.
Antalet sidvisningar: 1546.
Läge på mest aktiva-listan: 9:a.
Antal blogginlägg: 12.
Antal kommentarer (utan mina svar): 27.
Tack!
:-D

9:a igen! ;-)

  • KENZA
  • Minna Hokka
  • Bea
  • ¤LovelyC¤
  • livet enligt amanda
  • ROSPINGLAN
  • MATILDA
  • icka
  • Bims Blogg

  • RSS 2.0