Dagbok – Tisdagen den 31 januari 2006


 
 

Jobbade som vanligt i dag också förstås. I dag serverade vi pasta med skinksås. Inget speciellt hände på jobbet. Allt flöt på bara bra.

 

Hem direkt efter jobbet. Hämtade upp Jimmy och så åkte vi till FarstaHallen för att träna. I dag blev passet: 10 min gång på band, cirka 60 min styrketräning, 5 min trappmaskin, 5 min roddmaskin, 5 min situps, och sen stretching och dusch.

 

Väl hemma igen så åt Jimmy och jag middag. Jenny åkte direkt efter skolan hem till Johan i Huddinge. Han har varit i Idre över weekenden så de hade inte träffats sedan i torsdags. Johan fyller 16 år i dag! *Grattis Johan!*

 

Efter middagen så åkte Jimmy iväg till sin före detta klasskompis Jesper i Rönninge. Själv så hamnade jag ju i kökssoffan med datorn som vanligt. Bloggläsande och nyhetsläsande som vanligt. En Betapetmatch mot Snurran blev det också, som jag vann. Lite teve blev det också: ”Big Brother”.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Jenny ska komma hem från Johan vid tiotiden. Jimmy kommer nog hem sent.

 


 


Dagbok – Måndagen den 30 januari 2006


 

Jobbade som vanligt i dag förstås igen. Vi var full personalstyrka i dag, och Kajsa i Ormkärrsskolan var frisk och tillbaka på jobbet, så vi slapp skicka ner någon dit. Den här veckan så är jag först i skalen, sen så dukar jag, och sen så är jag andreman i stora matsalen. Vi serverade lantbiff, kokt potatis och brunsås i dag. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma. Han hade suttit och skrivit ut en massa ansökningar till olika budbilsföretag i dag. Egentligen så hade vi tänkt gå till gymmet och träna i dag, men ingen av oss hade någon lust, så vi gick ut på en promenad tillsammans i stället. Vi gick till Hökarängen och tillbaka och så en sväng runt Farsta. Var borta i cirka en timme.

Stegräknaren var med:
7.716 steg
6.55 kilometer
233 förbrukade kalorier
1.05.33 effektiv gångtid


Hemma igen vid halvfyratiden. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma sedan. Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Vid femtiden sen så åt vi middag. Höll sen på och fixade lite igen. Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Jimmy åkte hem till sin kompis Kristian i Hagsätra och var där på kvällen. Jenny satt mest vid sin dator på kvällen.


Jag hamnade i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet. Fyra Betapet-matcher på Internet blev det i kväll. Först en mot Snurran och hennes son Matte, då kom jag tvåa. Sen så körde jag och Snurran tre matcher själva, då kom jag etta, tvåa och etta. Lite bloggläsande och annat allmänt surfande blev det också. Tittade på teve samtidigt också. Först blev det ”Big Brother” och sen så blev det ”Guldbaggegalan”.




 


Veckans Vikt - Vecka 05

Veckans Vikt
Vecka 05
30/01

59,1




Dagbok – Söndagen den 29 januari 2006


 


Mobilen ringde klockan sju i dag också. Eftersom Jenny och jag hade bestämt att vi skulle gå och simma så fort FarstaHallen öppnade så blev det ingen dusch i dag på morgonen. Ingen lins-isättning eller sminkning heller. Fixade bara till mig lite grann, och åt lite frukost, och sen blev det en ovanligt tidig morgonpromenad. Gick ut redan strax efter halvåtta på promenad. Ett par minusgrader, vindstilla, och solen på uppgång, så det var härligt att gå. Var ute i en timme ungefär.



Stegräknaren var med:
6.969 steg
5.92 kilometer
211 förbrukade kalorier
0.57.33 effektiv gångtid



Hemma igen strax efter halvnio. Borzko hade nyss gått upp, och Jenny gick upp klockan nio. När de båda hade ätit frukost och klockan var strax före halvtio så stack vi alla tre iväg till FarstaHallen som öppnar halvtio på söndagar. Borzko gick ner i gymmet för att styrketräna och Jenny och jag gick upp i badet för att simma. Vi simmade cirka ettusen meter och det tog cirka fyrtiofem minuter. Sen så satt vi i bubbelpoolen en stund, och efter det så blev det bastun en stund. Dusch förstås sen och sen hemåt.



Simningen omräknat till steg blev:
4.320 steg



Jimmy var vaken och uppe när vi kom hem. Jenny och jag åt lite lunch. Sen så åkte jag, Jenny och Jimmy iväg till Länna för att handla på Willys. I dag blev det lite mindre handlat än vanligt, cirka 550:- kronor bara handlade vi för. Sen hemåt igen.



Borzko var hemma från gymmet när vi kom hem. Han och Jimmy tog både Volvon och Nissan och åkte iväg med till OKQ8 för att tanka, tvätta och fixa lite med bilarna. Jag och Jenny gav oss ut på en liten promenad. Det var strålande sol ute och underbart. Vi gick ner mot Farstastrandsbadet och sjön Magelungen. Där var det fullt av folk på isen som åkte skridskor och även skidor. Vi stod på stranden en stund och tittade på och njöt av solens strålar i ansiktet. Sen gick vi en liten kort promenad och så hemåt igen.














Stegräknaren var med även denna gång:
4.387 steg
3.72 kilometer
132 förbrukade kalorier
0.40.49 effektiv gångtid



Väl hemma igen så satte jag mig i kökssoffan en stund med datorn. Jenny städade sitt rum. Borkzo och Jimmy var fortfarande borta med bilarna. Sen när de kom hem så åt vi middag. I dag blev det hämtmat. Vi åt indisk mat / wokad mat från den lilla hämtrestaurangen vid bussterminalen vid Farsta Centrum för första gången. Det var jättegott!



Efter middagen så åkte Borzko iväg och hämtade sin lastbil. Sen så kollade han på teve. Jag, Jimmy och Jenny satt vid våra respektive datorer. Borzko gick och la sig redan vid åttatiden, för han ska upp klockan två i natt… Jag, Jimmy och Jenny ska kolla på ”Big Brother – Ankomsten” mellan nio och halvelva, och sen så blir det sängen.



 




Veckans Motion - Vecka 04

Veckans Motion
Vecka 04
23/01-29/01

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 3,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 60 min
Söndag: Simning, cirka 45 min
Söndag: Promenad, cirka 45 min




Solen...

Bild025
Solen...

Farsta Centrums Parkering är rätt så tom klockan åtta en söndags...

Bild024
Farsta Centrums Parkering är rätt så tom klockan åtta en söndags morgon... Inte möter man några andra som är ute och promenerar heller... Jag kanske är ensam morgonpigg i Farsta! ;-

Dagbok – Lördagen den 28 januari 2006

 


Mobilen ringde klockan sju i dag som vanligt på de flesta av mina lediga dagar. Upp och duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost förstås. Sen så satt jag vid datorn en stund, och skrev bland annat gårdagens dagbok som jag var för trött för att skriva i går.


Vid halvniotiden så gav jag mig i väg ut på promenad. Det var helt vindstilla, fem minusgrader och SOL när jag gick! Jätteskönt! Tyvärr så kom molnen ganska så snart… och det började också att blåsa lite… Men, men, det var skönt att gå ändå! Nyinlagd technomusik i mp3:n i mobilen gjorde det ännu roligare att gå.


Gick min vanliga promenad in till stan. Efter en och en halv timme så var jag framme i Skanstull. Gick omkring lite där i Ringens KöpCentrum och väntade in Jenny som kom med tunnelbanan. Vid halvelva kom hon, då köpte vi varsin KaffeChoko och en macka på 7-Eleven och så gick vi in mot stan.


Vid elvatiden så var vi vid T-Centralen. Där blev det först ett toabesök och sen så blev det shopping! I dag köpte jag: ett par mörkgrå jeans med blixtlås på bakfickorna på Carlings för 400:-, en svart pikétröja på Gina Tricot för 100:-, en svart pikétröja plus en svart topp på H&M för 100:- respektive 70:-. Köpte också en tunn kavaj/jacka på REA på H&M för bara 80:- som hade kostat 400:-. Jenny köpte också lite kläder, men det får ni läsa om i hennes Blogg!


Fikade gjorde vi förstås också. Caffe Latte plus en ost&skink-macka blev det för mig. Sen så tog vi tunnelbanan hem och var hemma vid tvåtiden. Tack för en trevlig dag, Jenny! Älskar att shoppa, promenera och fika med dig! <3 :-)


Stegräknaren var med i dag:
20.125 steg
17.10 kilometer
609 förbrukade kalorier
3.03.58 effektiv gångtid


Borzko var hemma när vi kom hem. Jimmy också, men han sov… Han jobbade ju till femtiden i morse, så han sov till tretiden i dag. Borzko hade varit i FarstaHallen och styrketränat. Sen hade han varit hos en av Frisörerna i Farsta Centrum och klippt sig.


Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma på eftermiddagen. Satt vid datorn en stund också. Sen vid kvart över fyra så åkte vi iväg alla fyra. Vi åkte till Mamma och Pappa i Örby för att fira min Pappa som fyller 82 år i morgon. Anette, Kenneth, Maria och Patric kom också dit.


Vi åt smörgåstårta, räkor, ost & kex plus massor med andra tillbehör. Vin, öl och/eller läsk till. Sen så blev det kaffe och äppelkaka med vaniljsås. Whiskey till för de som ville ha. Och lite snacks och godis sen också. Som vanligt så var det många och heta diskussioner! Vi löste alla samhällets problem igen som vanligt! ;-)


Vid elvatiden så åkte alla hem. Jag körde bil som vanligt eftersom jag inte dricker någon alkohol för tillfället. (Har inte gjort det på några år nu). När vi kom hem så hamnade jag, Jimmy och Jenny framför varsin datorskärm, och Borzko hamnade framför teveskärmen. Sitter väl här till ettiden och sen så blir det sängen.




 


Jennys Blogg


Jenny har äntligen tagit upp sitt bloggande efter tio dagars uppehåll!

Jennys Blogg




Jenny och jag fikar.

Bild023
Jenny och jag fikar.

Morgonpromenad i SOL!!!

Bild014
Morgonpromenad i SOL!!!

Dagbok – Fredagen den 27 januari 2006



Jobbade som vanligt i dag också. Kajsa var fortfarande sjuk nere i Ormkärrsskolan. Monica åkte dit och vikarierade. Och Nadja kom till oss och vikarierade i stället för Monica. Vi serverade kycklingschnitzel, kokt ris och brunsås. Inget speciellt hände på jobbet. Jo, vi åt semlor till eftermiddagsfikat i dag!

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny åkte bil hem med mig i dag. Jimmy kom hem strax efteråt. Han hade varit i sin skola, S:t Eriks Gymnasium vid Fridhemsplan, och skrivit ut sig och gjort klart allting. Sen hade han varit på Arbetsförmedlingen här i Farsta och skrivit in sig.

Borzko hade varit ledig i dag. Han kommer att vara ledig vissa fredagar igen, precis som han var i höstas. Han har för mycket övertid… Han jobbar ju nästan dubbla pass vissa arbetsdagar, och i alla fall ett och ett halvt pass de övriga dagarna. Så då ska han vara ledig på fredagar i stället. Han tog över städningen den här veckan, så han hade gjort allt det i dag, som jag, Jimmy och Jenny brukar göra på torsdagar.

Jimmy åkte iväg till WebHallen i Sundbyberg tillsammans med sin kompis Kristian för att köpa en väska till sin bärbara dator. Borzko åkte i väg för att hälsa på sin Mamma. Han skulle äta middag där, fika, och vara där större delen av kvällen. Jenny och jag gick i väg en sväng ner till Centrum.

Köpte födelsedagspresenter till min Pappa, det blev två stycken böcker. Köpte en present till en person som läser här också… Lite andra smågrejer blev det också. Jenny köpte lite också. Sen så var vi på Konsum och handlade lite ätbart. Jimmy kom och mötte oss och hjälpte oss att bära hem.

Vid femtiden så åt jag, Jenny och Jimmy middag. Det blev bara blandade rester från kyl, frys och skafferi i dag. Efter middagen så satt jag och Jimmy och hjälptes åt att skriva en jobbansökan till en budbilsfirma där vi hade hört att de behöver folk.

Sen så blev det slappande resten av kvällen. Jenny satt vid datorn i sitt rum. Jimmy och jag satt med våra datorer i köket. Jag höll som vanligt på med allt möjligt. Tre Betapet-matcher mot Snurran och Rolle blev det också. Jag kom: etta, tvåa och tvåa.

Strax efter nio så åkte Jimmy iväg för att jobba på McDonalds mellan 22.00 och 05.00. Jenny och jag flyttade upp i vardagsrummet och kollade på en nerladdad DVD-film. Det blev den svenska filmen: ”Kocken” med Kjell Bergqvist. Den var ganska så bra, men inte så bra som jag trodde att den skulle vara, och som jag hade hört att den skulle vara.


Och sen var jag så trött så jag orkade inte ens Blogga Dagens Dagbok… Så det blev sängen i stället…


 

Dagbok – Torsdagen den 26 januari 2006


 
 

Jobbade som vanligt i dag också. I dag serverade vi mexikansk köttgryta med pasta till. Kajsa i Ormkärrsskolan var sjuk i dag också. Kristina gick ner dit och jobbade i stället, och Nadja kom till oss och vikarierade. Inget speciellt hände på jobbet i dag.
 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy kom hem sen efter ett tag också. Han hade varit i skolan och pratat med sin lärare om att han ska sluta. Han ska dit i morgon igen och skriva ut sig och lämna in lite böcker och andra prylar.
 

Satt på eftermiddagen vid datorn och gjorde månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna… Höll på med lite andra hushållsgöromål också. Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Och sen kom Johan vid halvfemtiden. Jag, Jimmy, Jenny och Johan åt middag vid femtiden. Vi åt: köttbullar plus pasta med rödlökskeso och massor med olika grönsaker. Satt och pratade en stund efter maten också.
 

Jimmy åkte iväg hem till Kristian i Hagsätra vid sextiden. Sen så kom de båda hit vid sjutiden. Och sen vid halvniotiden så åkte de iväg till Hagsätra igen! Jenny och Johan var mest på Jennys rum. Johan åkte sen hem vid halvtiotiden. Borzko kom hem från jobbet strax efter åtta. Sen middag, dusch och sen teve blev det för honom.
 

Och själv så satt jag större delen av kvällen i kökssoffan med datorn i knäet. Nyhetsläsning och bloggläsning förstås. Läste ut boken som jag har hållit på med i ett par dagar också: ”Vingklippt Ängel” av Berny Pålsson. Den var bra.
 

Fredag i morgon! Underbart! :-)
 

 


"Fyrtaggare"




Har sett denna ”lista” lite överallt i bloggvärlden. Och nu blev jag ”taggad” av Angela. Så här kommer min lista:
Four jobs I’ve had in my life
Personlig assistent
Charkbiträde
Receptionist/Kontorist
Postsorterare

Four movies I can watch over and over
Sagan Om Ringen
Sagan Om De Två Tornen
Sagan Om Konungens Återkomst
Top Gun

Four places I have lived
Örby (Sthlm)
Kristineberg (Sthlm)
Solberga (Sthlm)
Rågsved (Sthlm)

Four TV shows I love to watch
Big Brother
Vänner
Parlamentet
Stockholm Live

Four places I have been on vacation
Turkiet
Kanarieöarna
Bulgarien
Grekland

Four websites I visit daily
Aftonbladet
Expressen
Betapet
Jennys Blogg


Four of my favorite foods
Tacos och Tortillas
Thai-mat
Grillat fläskkött med massor med tillbehör
Kycklingwok

Four places I would rather be right now
På en solig och varm strand iförd bikini
På promenad i sommarvärme iförd shorts och linne
Sittande i en solstol med en bra bok och solglasögon
I ett varmt land som jag inte varit i och som ligger långt bort


Four bloggers I am tagging
Eftersom de flesta redan har blivit taggade så taggar jag bara en blogg:
och så taggar jag fyra stycken dagboksskivare på Lunarstorm:
http://www.lunarstorm.se/Snurr
http://www.lunarstorm.se/Guggelutt
http://www.lunarstorm.se/morsaneokay



Dagbok – Onsdagen den 25 januari 2006


 
 

Jobbade som vanligt förstås. I dag serverade vi hamburgare med bröd och tillbehör + potatismos. Kajsa i Ormkärrsskolan var sjuk i dag, så Anne-Mari från oss åkte ner dit och vikarierade, och Nadja kom och vikarierade hos oss. Lite struligt ute i matsalarna i dag, för hamburgerbröden räckte inte på slutet, så de fick hålla på och snabbtina och snabbvärma. Men till slut så fick alla mat i alla fall. I disken där jag var flöt allt på bara bra. Snurran var där en hel del och hjälpte till i dag.
 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny åkte bil med mig hem i dag, för hon slutade tidigare på grund av inställda lektioner. Jimmy var hemma när vi kom hem. Han hade inte varit i skolan i dag. Han hade också skickat mig ett sms under dagen i dag om att han vill prata när jag kom hem…
 

Det visade sig att han hade bestämt sig för att hoppa av skolan… Han gick ju först två år i Fryshusets Gymnasium på Samhällsvetenskapligt Program Inriktning Gamer. Det gick inte så bra, så han hoppade av efter tvåan. Och så började han i höstas i S:t Eriks Gymnasium på El-Programmet. Och nu så hoppar han då av därifrån… Jättetråkigt tycker jag. Men vad gör man!? Han är 18 år och myndig och bestämmer ju själv över sitt eget liv. Jag har försökt att övertala honom och påverka honom för att få honom att gå klart gymnasiet… Men han har bestämt sig. Han vill försöka få ett jobb som budbilschaufför. Och om han inte får det så vill han gå upp i heltid på McDonalds där han nu jobbar extra. Och kanske söka skiftledareutbildning där. Och när han sen blir 20 år så funderar han på att ta lastbilskörkort.
 

(Om ni tycker att jag lämnar ut mina barns liv i min blogg, så vill jag att ni ska veta att de alltid godkänner vad jag skriver.)
 

Jag, Jimmy och Jenny åt tidig middag vid fyratiden. Sen så åkte Jimmy iväg till Hagsätra till sin kompis Kristian. Jenny åkte också iväg efter ett tag. Hon skulle möta upp med sin kompis Felix, och så skulle de åka till Johan i Huddinge. Själv så höll jag på med diverse hushållsgöromål här hemma, och när jag var klar så blev det kökssoffan och datorn i knäet.
 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och sen teve blev det för honom. För min del så blev det en Betapet-match mot Snurran, som jag vann. Sen blev det lite bloggläsande och nyhetsläsande i datorn. Och efter det så fortsatte jag att läsa min bok: ”Vingklippt Ängel” av Berny Pålsson. Snurran kom sen tillbaka till datorn, och vi spelade en Betapet-match till. Den här gången så var hennes man, Rolle, med också. Jag vann även denna match.
 

Jenny är på väg hem från Huddinge och Johan nu. Vi ska ta en fika och prata lite när hon kommer hem strax före tio. Sen så blir det sängen för mig. Jimmy är i Hagsätra. Han håller på, med hjälp av sina tre kompisar: Kristian, Jimi och Charlie, att montera in ny cd-/mp3-spelare, nya högtalare, slutsteg och baslåda i sin bil. Han kommer nog hem sent…
 

 


Dagbok – Tisdagen den 24 januari 2006


 
 

Upp halvfem som vanligt alla jobbardagar. Duschade och gjorde mig i ordning, och sen så åkte jag i väg till jobbet strax efter halvsex. Började jobba klockan sex. Var först i skalen och sen i disken. Vi serverade korv stroganoff med ris i dag. I dag var det en lite stressigare dag än i går, men allt flöt ändå på bara bra. Avslutade dagen med ett APT-möte (ArbetsPlatsTräff-möte) mellan halvtvå och kvart i tre tillsammans med Agneta och Lena. Så det blev 45 minuters övertid i dag.
 

Kom hem vid tretiden. Både Jimmy och Jenny var hemma då. Jimmy och jag åkte direkt iväg in till Skanstull och SöderTappen. Jimmy var ju på kontroll för ett par veckor sedan när jag lämnade blod, och nu hade han blivit kallad till sin första blodgivning. Allt gick bara bra för honom att lämna blod. Nu är både jag, Borzko och Jimmy blodgivare! Och om två år så värvar vi Jenny också!
 

Hemma strax efter fyra igen. Då åt jag, Jimmy och Jenny middag tillsammans. Sen efter det så åkte Jimmy iväg till Hagsätra och hem till hans kompis Kristian. Jenny åkte också iväg, fast till Huddinge och hem till Johan.
 

Jag höll på med lite allt möjligt här hemma, och när jag var klar med allt så satte jag mig i kökssoffan med datorn och boken. Först blev det lite allmänt nyhetsläsande och bloggläsande i datorn. Sen så läste jag i boken som jag påbörjade i går: ”Vingklippt Ängel” av Berny Pålsson. Lite senare så blev det Betapet-spel mot Snurran. Tre matcher spelade vi i kväll, och det blev 2-1 till Snurran.
 

Borzko kom hem från jobbet vid kvart i nio... Middag, dusch, en kort stund vid teven, och sen sängen… Så blev hans kväll. Jenny kom hem från Johan vid kvart över nio. Vi satt och fikade och pratade en stund. Jimmy kommer hem senare.

 



 


Dagbok – Måndagen den 23 januari 2006

 

 

Måndag igen och jobb igen som vanligt förstås. Den här veckan så är jag först i skalen och sen så är jag i disken. Vi serverade kycklinggryta med kokt potatis i dag. Dagen flöt på bara bra i dag. En, relativt sätt, ganska så ”lugn” dag. Inget speciellt hände. Jo, jag hade stopp i ett av mina avlopp i disken… men det löste sig framåt eftermiddagen när en rörmokare kom och fixade det.
 

Hem direkt efter jobbet. Jimmy kom hem samtidigt från skolan. Jag höll på och fixade, grejade, pulade, och plockade med allt möjligt och omöjligt här hemma. Sen så åt Jimmy och jag tidig middag tillsammans redan vid kvart i fyra. Efter maten, vid kvart över fyra, så åkte Jimmy iväg för att jobba på McDonalds mellan 17.00 och 22.00.
 

Jenny gick hem till sin kompis Lina i Hagsätra direkt efter skolan. De pluggade matte tillsammans. Jenny åt även middag där hos dem. Sen så kom hon hem till Farsta vid sextiden. Hon mötte upp med Johan också och han kom med hit hem och var här till niotiden.
 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Mest teve blev det för honom resten av kvällen. Själv så började jag läsa en ny bok i dag. Har kommit i en läsperiod just nu. Läste ju ut tre böcker i helgen. I dag började jag med: ”Vingklippt Ängel” av Berny Pålsson. Lite tid med datorn blev det ju förstås också.
 

Och Jenny och Oscar gjorde slut i går…
 

 



Veckans Vikt - Vecka 04

Veckans Vikt
Vecka 04
23/01

58,2 kg




Veckans Motion - Vecka 03

Veckans Motion
Vecka 03
16/01-22/01

Måndag: Gym, cirka 1,5 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------


Dagbok – Söndagen den 22 januari 2006



Mobilen ringde klockan sju precis som vanligt på mina lediga dagar. Och också precis som vanligt så gick jag upp och duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko gick upp vid halvniotiden. Efter han hade gått igenom samma morgonrutiner så stack han iväg till Farstahallen för att träna vid halvtiotiden.

Jag hade verkligen tänkt mig en promenad i dag. Men eftersom det var drygt tretton minusgrader ute så gav jag upp den idén. Jag började att läsa en ny bok istället: ”När blodsbanden brister” av Hanna Svensson. Sen så satte jag mig vid datorn en stund. Skrev in gårdagens dagbok bland annat, och la in lite foton.

Jimmy och Jenny vaknade och gick upp båda två vid halvelvatiden. De duschade så klart också och gjorde sig i ordning och åt frukost. Sen vid tolvtiden så åkte vi tre iväg till Länna för att handla på Willys där. I dag handlade vi för cirka 900:- kronor. Hemma igen vid ettiden.

Borzko hade kommit hem från gymmet i Farstahallen när vi kom hem. Jimmy åkte nästan på en gång i väg till Kristian i Hagsätra. Han fick med sig en rikskupong och skulle äta pizza eller i korvkiosken där. Borzko åkte iväg och fixade lite med bilen och tankade. Jenny satte sig vid datorn. Jag packade in alla varor i frys, kyl, skafferi och städskåp. Sen så höll jag på och fixade lite här hemma. Och sen så blev det datorn en stund.

Faktiskt riktigt soligt och fint här på eftermiddagen. Och inte blåste det heller. Och ”bara” åtta minusgrader. Men jag hade tappat lusten för en promenad då, så det blev bara slappande på eftermiddagen. Varvade datorn med boken större delen av eftermiddagen. Lite hushållsgöromål blev det väl också lite då och då.

Jenny åkte iväg till Huddinge vid halvfyratiden. Hon skulle möta upp med Johan där, och vara där på kvällen. Hon fick också med sig en rikskupong och skulle äta i korvkiosken där. Borzko och jag åt middag ensamma vid femtiden. Det blev lite hopplock från kyl, frys och skafferi för oss bara. Satt länge vid matbordet och pratade och diskuterade.

Sen blev det slappande för oss båda två. Borzko kollade på sport på teve, fotboll var det visst i dag. Och jag varvade boken med datorn igen. Mest läsning blev det, och jag läste ut även ”När blodsbanden brister”. Det var den tredje boken som jag läste ut den här helgen.

Strax över nio så gick jag ut i kylan (-13,4…) och mötte upp med Jenny vid tunnelbanan när hon kom från Johan i Huddinge. Gillar inte när hon går ensam i mörkret på kvällen…

Måndag i morgon igen… *suck*

---------  

Fotografiet är från i torsdags kväll. Jag är frusen på kvällen som vanligt och sitter med datorn i Jennys säng i hennes rum och värmer mig under hennes täcke.





 

Dagbok – Lördagen den 21 januari 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i morse precis som de flesta av mina lediga dagar. Gick upp och duschade, gjorde mig i ordning och sen så åt jag frukost. Snöande, jätteblåsigt och åtta grader kallt ute, så jag ställde in min tänkta morgonpromenad. Jag satte mig och läste istället. Jag läste ut boken som jag började på i går: ”Heder” av Christina Wahldén. Den var bra. Men inte lika bra som en annan av hennes böcker: ”Kort Kjol”.

Borzko gick upp vid halvniotiden. Efter att han hade duschat, gjort sig i ordning, och ätit frukost, så gick han iväg till FarstaHallen för att träna. Själv så varvade jag lite blandade hushållsgöromål med datorstunder. Jimmy sov över hemma hos Kristian i natt i Hagsätra efter krogbesöket på Soft Kök&Bar. Han ringde vid tolvtiden och sa att de hade vaknat då. Jenny vaknade vid tolv här hemma också. Åt lite lunch med henne när hon åt frukost.

Sen så slappade Jenny vid datorn. Och jag läste igen. Jag fortsatte att läsa i ”Revolvermannen” av Stephen King och jag läste ut även den boken. Jimmy kom hem från Kristian vid tvåtiden. Borzko kom hem från FarstaHallen vid halvtretiden. Jimmy satt vid datorn. Jenny städade i sitt rum och satt vid datorn. Jag satt vid datorn. Borzko kollade lite på teve.





Vid strax före fyra så gick vi alla till Centrum och mötte upp där med min Mamma och Pappa, Gun och Yngve. Fick en bukett tulpaner av dem. Vi gick sen alla sex bort till kinarestaurangen här i Farsta Centrum: ”KinaHörnet”. Vi bjöd Mamma och Pappa på restaurangens KinaBuffe. Det fanns salladsbord, två soppor, ett tiotal olika varmrätter plus lite olika tillbehör. Vi åt och åt och åt i massor. Rödvin, coca-cola och mineralvatten blev det till. Sen så blev det friterad banan och glass plus kaffe. Hela notan för oss alla sex inklusive dricks gick på elvahundra kronor. Helt okej och klart värt det, det tyckte vi alla.





Satt i ett par timmar och åt och drack, pratade och skrattade. Sen så gick vi hem. Jimmy och Jenny stack då iväg på en gång. Jimmy skjutsade Jenny till Huddinge till hennes kompis Johan. Sen så åkte han själv till sin kompis Kristian i Hagsätra. De skulle sen vidare till Heron City i Kungens Kurva för att gå på Bio och se den nya svenska filmen ”Storm”.





Jag, Borzko, Mamma och Pappa satte oss då i köket för att spela kort. Spelade sen kort hela kvällen. Det blev fyra partier Canasta. Jag och Mamma vann tre av dem, och Borzko och Pappa vann ett parti. Vi drack glögg och åt godis också. Vid tolvtiden sen så skjutsade jag hem Mamma och Pappa till Örby. Åkte sen till Huddinge och hämtade upp Jenny hos Johan. Hemma igen vid ettiden och då blev det dags för sängen. Jimmy kom hem senare.



 

*Suckar* Trodde att det skulle bli liiiite varmare så man skulle...

Bild012
*Suckar* Trodde att det skulle bli liiiite varmare så man skulle våga sig ut på en promenad... Men det blir ju bara kallare och kallare... Blä... Det får bli en innedag i dag också... Tyvärr... Vill helst promenera både lördag och söndag... Och åtminstone en av dagarna...

Nu får det fan räcka med kyla...

Bild010
Nu får det fan räcka med kyla...

Dagbok – Fredagen den 20 januari 2006


I dag var det faktiskt för ovanlighetens skull inte jobb som vanligt. Jo, först så jobbade jag i två timmar mellan sex och åtta. Men sen så åkte jag och min husmor/jobbarkompis Mita iväg till Farsta Gård för konferens. Det var ”Vi-Gruppen” som hade konferens. Det är representanter från alla olika arbetsgrupper i skolan: lärare, fritidspersonal, förskolepersonal, elevvårdsteam, kansli, vaktmästare, lokalvårdare, och skolmåltidsbiträden.

Vi började halvnio med fika. Sen så pågick konferensen mellan nio och tolv. Klockan tolv fick vi lunch (förrätt + varmrätt) och fika. Kvart i ett så åkte vi därifrån. Och eftersom det bara var en enda timme av vår arbetstid kvar då så fick vi åka hem. Konferensen var i alla fall givande tycker jag. Syftet är ju att vi ska få en större ”vi-känsla” mellan de olika grupperna i skolan. Vi diskuterade bland annat en hel del aktiviteter som vi skulle kunna göra för att få de olika grupperna närmare varandra.

Hemma vid ettiden. Jimmy var hemma då. Han hade valt att stanna hemma från skolan i dag… Han var ju på personalfest (på Syster O Bror) med McDonalds i går. Han kom hem vid kvart i två i natt, och var väl inte helt nykter… Så han var trött i dag och var hemma och sov i stället för gick till skolan

Jimmy och jag gick en sväng till Centrum. Han hämtade ut sitt nya Bankkort på postutlämningen i HemKöp och jag hämtade ut fotografier på OnOff som jag hade beställt till min Mamma.

Jenny kom hem från skolan vid halvfyratiden. Vi tre åt middag vid fyratiden. Satt i någon timme och åt och pratade. Sen vid femtiden så åkte Jimmy iväg till Hagsätra för att möta upp med sina kompisar Kristian och Jimi. De, plus några fler kompisar, skulle sen åka in till stan för att gå ut på krogen (på Soft Kök & Bar) och fira Jimis 19-årsdag som var i går.

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Jenny stack iväg vid halvsjutiden. Hon skulle först till Hagsätra för att möta upp med några kompisar, Zina, Felix och Johan, och sen så skulle de iväg till Heron City i Kungens Kurva för att gå på Bio och se ”The Fog”.

För mig och Borzko blev det bara slappande hela kvällen. Borzko satt och tittade på teve större delen av kvällen. Själv så satt jag först och läste i en bok. Jag tog en liten paus i Stephen Kings ”Revolvermannen” och började på Christina Wahldéns ”Heder” Inte för att ”Revolvermannen” på något sätt är dålig! Utan för att Jenny har lånat ”Heder” från skolan och då ville jag passa på och läsa den också.

Sen så blev det Betapet-spelande. Först två matcher mot bara Snurran, och då vann jag bägge. Sen en match mot både Snurran och hennes man Rolle, och då vann jag den också. Efter det så blev det lite bilkörning i snöstormen… Åkte iväg vid elvatiden för att hämta upp Jenny och hennes kompisar vid Heron City. Körde hem Johan till Huddinge och sen Zina och Felix till Hagsätra. Och sen så åkte Jenny och jag hem till Farsta. Hemma strax efter tolv. Det var inte speciellt kul att köra bil i kväll… Snöstorm, snörök och snorhalt… Men vi kom hem bra i alla fall. Nu blir det en stund vid datorn fram till ettiden och sen så blir det sängen.



 

Dagbok – Torsdagen den 19 januari 2006


 



Jobbade som vanligt i dag också. Var först i skalen och sen i lilla matsalen. Vi serverade köttgryta med ris i dag. Inget speciellt hände på jobbet.



Hem direkt efter jobbet. Och eftersom torsdagar numera är städdagar hos oss så blev det städning när jag kom hem. Jimmy var redan hemma så vi satte igång direkt. Jenny fick göra sin del sen när hon kom hem. Vi hjälptes åt med: dammsugning, torkning av golv, rengöring av toalett och badrum, strykning av kläder, byte och tvätt av handdukar.



Sen vid fyratiden så stack Jimmy iväg. Han skulle på Personalfest med sina jobbarkompisar på McDonalds i Västberga. Mat, dryck och dans på en krog vid Odenplan skulle det visst vara.



Jenny och jag åt middag när städningen var klar och sen så blev det slappande för oss bägge resten av kvällen. Jenny satt mest vid datorn, pluggade lite, och tog ett bubbelbad. Själv så satt jag med datorn större delen av kvällen, först i kökssoffan, och sen en stund i Jennys rum.



Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Efter middag och dusch så blev det sport på teven för honom tills det var sängdags. Jag spelade en Betapet-match mot Snurran och den vann hon.



Tre fotografier i dag. Den första är på Jenny när hon åker skridskor på gympan i skolan. Den andra är på Jimmy när han ska iväg på personalfesten. Och den tredje är på termometern tolv timmar efter bilden i morse.







 





 





 



Usch... Så här kallt är det här nu på morgonen när jag ska åka t...

Bild011
Usch... Så här kallt är det här nu på morgonen när jag ska åka till jobbet...

Dagbok – Onsdagen den 18 januari 2006


 
 

Jobbade som vanligt i dag också. Var först i skalen och sen i lilla matsalen. Vi serverade kokt korv och kokta makaroner i dag. Inget speciellt hände på jobbet.
 

Jenny var hemma från skolan i dag också. Hon hade ont i huvudet och kände sig hängig.
 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy kom hem från skolan ungefär samtidigt. Jag höll på med diverse hushållsgöromål här på eftermiddagen. Jimmy åkte till jobbet vid fyratiden. Han skulle jobba mellan 16.45 och 21.15 i dag.
 

Efter middagen så blev först datorn en stund. Sen så läste jag: ”Revolvermannen” – Det Mörka Tornet 1 (reviderad och utökad utgåva) av Stephen King. Satt och läste i flera timmar. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Teve resten av kvällen för honom. Jenny läste bok, pluggade och satt vid datorn. Jimmy kom hem från jobbet vid halvtiotiden.
 

 


Dagbok – Tisdagen den 17 januari 2006



Jobbade förstås som vanligt i dag också. Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis och citronsås i dag. Var i skalen och sen i lilla matsalen. Inget speciellt hände på jobbet.

Åkte direkt hem ifrån jobbet. Jenny hade varit hemma från skolan i dag. Hon hade feber och kände sig hängig. Men trots det så åkte vi in till stan när jag kom hem. Det var Öppet Hus på Frans Schartaus Gymnasium vid Skanstull. Lyssnade på en informationsföreläsning av Rektorn i miniaulan, tittade på en film som några elever hade gjort i aulan, fick lite papper och information, gick runt och kollade lite. Jenny tyckte att allt var jättebra, och jag likaså. Hon ska nog söka in där på Handels- och Administrations-Programmet, inriktning Handel och Service.

När vi kom hem till Farsta igen så var vi och handlade lite på Konsum. Sen så gick vi hem och åt middag. Jimmy hade varit hemma en stund efter skolan och sen så hade han åkt iväg för att jobba på McDonalds mellan 16.45 och 21.00. Höll på och fixade lite efter middagen, och sen blev det soffan och datorn vid sjutiden. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.

Två Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll, och jag hade turen att vinna båda två!

Grattis i efterskott till Jenny och Oscar på deras enmånadersdag i går! ;-)


Fotografi-Länk



Inga nya fotografier varken i dag eller i går!

Ni får hålla tillgodo med gamla!

Här är en länk till det senaste inlägget i lördags:

Lördagens Fotografier.





Dagbok – Måndagen den 16 januari 2006

 

 

Jobbade som vanligt i dag igen förstås. Den här veckan så är jag först i skalen och sen så är jag i lilla matsalen. Anne-Mari var tillbaka på jobbet i dag efter sin operation. Salwa som skulle börja jobba hos oss efter lång tids sjukdom är nu sjukskriven igen… Vi serverade spaghetti och pastasås i dag. Inget speciellt hände på jobbet i dag.
 

Hem direkt efter jobbet. Jimmy hade precis kommit hem från skolan när jag kom hem. Vi åkte direkt bort till Farsta-Hallen. Där körde vi ett styrketräningspass: 5 min cykel, 5 min rodd, cirka 60 min styrketräning, 10 min gång på band, 5 min situps, 5 min stretching. Och sen dusch förstås.
 

Väl hemma igen så blev det middag för Jimmy och mig. Efter att vi hade ätit så tog Jimmy bilen och åkte hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny hade åkt till stan direkt efter skolan tillsammans med sin kompis Malin. Hon hade även träffat sin förra kille Viktor i stan. Hon kom hem vid sextiden. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden.
 

Kvällen blev slapp som vanligt. Borzko satt i vardagsrummet och kollade på Sport-Galan på teve. Jenny satt på sitt rum vid datorn och chattade och lyssnade på musik. Jimmy var ju hemma hos Kristian. Och själv så satt jag i kökssoffan med datorn och höll på med allt möjligt. Två Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll, jag hade turen att vinna båda.
 



 


Veckans Vikt - Vecka 03

Veckans Vikt
Vecka 03
16/01

58,6 kg



Dagbok – Söndagen den 15 januari 2006


 
 

Hämtade Jenny och Lina vid kvart i ett i natt i Stureby. Hemma igen vid ettiden. Lina sov över här hos Jenny. Jag kom i säng vid halvtvåtiden. Jimmy kom hem från jobbet på McDonalds vid halvfyratiden.
 

Mobilen larmade klockan halvåtta i dag. Upp och duschade och gjorde mig i ordning, och sen frukost förstås. Borzko gick upp vid halvniotiden, efter dusch och frukost så stack han till gymmet vid halvtiotiden. Själv så satte jag igång med att fixa, greja, dona och pyssla med allt möjligt och omöjligt hushållsarbete här hemma.
 

Jimmy vaknade och gick upp vid elvatiden. Han duschade, gjorde sig i ordning och käkade lite. Jenny och Lina vaknade vid tolvtiden. De låg och kollade på teve större delen av dagen på rummet. Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt lite lunch då. Sen så åkte Borzko och Jimmy iväg och tankade bilarna, kollade allt, och fixade lite med dem.
 

Efter att jag var klar med det som jag hade föresatt mig att fixa här hemma så satte jag mig vid datorn. Höll på länge med en massa tråkigt men viktigt… Gjorde backup på större delen av hårddisken och brände ut på skivor. Gjorde extra backup på alla mina fotografier. La in nya mp3-låtar i mobilen. Gjorde backup på all information i mobilen. ”Städade” lite i datorn och på den externa hårddisken. Jimmy hjälpte mig att fixa en hel del också.
 

Jimmy skjutsade hem Lina till Hagsätra vid halvfyratiden. Jenny följde med också förstås. Sen så åt vi middag vid femtiden. I dag blev det bara rester och hopplock från frys, kyl och skafferi.
 

Jimmy åkte hem till sin kompis Kristian i Hagsätra en sväng. Sen så kom de båda två hit. De satt mest vid Jimmys dator. Jenny satt mest i sitt rum vid sin dator. Borzko satt uppe i vardagsrummet och kollade på sport på teven. Och jag satt som nästan alltid i kökssoffan med datorn i knäet. Flyttade med datorn in på Jennys rum en stund också.
 

Måndag i morgon… *suckar*
 



 


Veckans Motion - Vecka 02

Veckans Motion
Vecka 02
09/01-15/01

Måndag: Gym, cirka 1,5 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: Gym, cirka 1,5 tim
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 4,0 tim
Söndag: ---------




Dagbok – Lördagen den 14 januari 2006



 

Mobilen ringde klockan sju i dag precis som de flesta lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning och sen så blev det frukost förstås. Vid halvniotiden så var jag klar så då gick jag ut på promenad. Gick längs tunnelbanan in mot stan. Underbart väder ute! 4-5 grader kallt, vindstilla, strålande sol! Väldigt halt var det på vissa ställen, så det gick inte att gå så fort i dag. Gick från Farsta till T-Centralen. Gick in på Åhléns för att gå på toa. Sen så vände jag och gick tillbaka till Skanstull.

Strax före tolv så var jag där, och då kom Jenny in med tunnelbanan. Vi gick till East Street Piercing på Östgatagatan. Jenny köpte sig nya kulor till sin tungpiercing. Jag köpte en ny näspiercing. Hade tänkt köpa en ny navelpiercing också, men de hade ingen som passade mig. Sen så gick vi till ett fik i närheten och fikade. Jag tog en grovfralla med ost&skinka plus en caffe latte vanilj. Satt där och fikade och pratade en stund. Efter det så tog vi tunnelbanan in till T-Centralen.

Gick in på Åhléns där Jenny köpte sig en dyr DKNY-handväska. Stötte på Maria och Moa där. *Kul att ses Maria! Det var länge sedan!* Gick sen upp mot Hötorget och kollade lite där. Och sen så tog vi tunnelbanan hem.

Hämtade bara bilen och sen så åkte vi till Haninge. Först var vi på Överskottsbolaget och kollade lite. Köpte bara lite hygienprodukter där. Sen så var vi i Haninge Centrum. Jenny hittade ett par röda stövlar på rea på Din Sko för bara 100:- som hon köpte. Och så var vi på Systembolaget där jag köpte en flaska rödvin. Gick och kollade runt lite i Centrumet, och sen så åkte vi hem.

Jag gick drygt 2,2 mil i dag! I fyra timmar!
Stegräknaren visade:
26.419 steg
22.45 kilometer
800 förbrukade kalorier
4.02.14 effektiv gångtid

Hemma vid halvfyratiden. Både Borzko och Jimmy var hemma. Borzko hade gått upp vid halvniotiden i dag. Efter dusch och frukost så hade han gått till Farstahallen för att styrketräna när de öppnade halvtio. Han hade varit där i ett par timmar. Sen så hade han hållit på med lite allt möjligt här hemma. Bland annat så hade han satt upp vår nya brevlåda. Jimmy kom ju hem vid halvsju i morse från jobbet. Så han hade sovit till klockan två i dag. Och sen så hade han suttit vid datorn.

Höll på med lite allt möjligt här hemma. Sen så blev det middag vid femtiden. Hämtmat blev det i dag! Jag och Jenny åt thaimat från Take It Thai i Centrum. Jag åt tigerräkor med kokosmjölk, vitlök och färska grönsaker plus ris. Mycket gott! Jimmy och Borzko åt pizza från Pizzerian på vår gata.

Vid kvart över sex så åkte Jimmy iväg för att jobba igen. Den här gången så skulle han jobba mellan 19.00 och 03.00. Borzko hamnade i soffan framför teven. Och jag hamnade i soffan med datorn i knäet. Jennys kompis Lina kom hit vid halvsjutiden. Sen vid niotiden så åkte de iväg för att träffa några kompisar.

Jag höll på med allt möjligt i datorn. Betapet-spel blev det också. Två matcher mot Snurran och Rolle. Den första så vann jag! Och den andra kom jag sist i.

Nu ska jag sitta här vid datorn en stund till och sen så ska jag snart åka iväg och hämta upp Jenny och hennes kompis Lina hos en annan kompis till dem som bor i Stureby. Lina ska sova över här hos Jenny. Jag ska hämta dem klockan kvart i ett.



 


Sorry!



Det förra inlägget blev lite "tungt"... Tjugo fotografier i ett och samma inlägg blev nog lite för mycket... Om du inte får fram korten så får du klicka på "Uppdatera" ett par gånger så ska de komma fram. Annars så kan man ju också högerklicka på det lilla röda krysset och välja "visa bild" så kommer bilden fram.



Fotografier Lördagen den 14 januari 2006



Cirka fem grader kallt var det när det var dags för en promenad i morse.




 Solen går upp bakom höghusen.





 
Våra bilar.




 Till och med skorstensrök kan vara vackert.





 
Morgonrodnad vid Gubbängen.



Alla hus är likadana, men i olika färg! Kul! 

 







Älskar solen... 





Ännu en solbild... 





Utsikt från Skanstullsbron. 





 


Skanstullsbron mot Globen.

 





 
Den 7-Eleven på Götgatan som Jenny jobbar på.




Utsikt mot Gamla Stan. 





Operahuset. 





Jenny. 





Jenny dricker Islatte. 





Min nya näspiercing. 





Jennys DKNY-väska. 





Jimmy. 





Thaimat från Take It Thai i Farsta Centrum. 





 Jimmy i sin jobbarskjorta på väg till McDonalds.





 

Dagbok – Fredagen den 13 januari 2006

 
 

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Vi serverade ugnsbakad kalkonkorv med ris i dag. Inget speciellt på jobbet i dag.
 

Hem direkt efter jobbet. Jenny slutade också två i dag så hon åkte bil hem med mig. Jimmy hade haft ledigt från skolan i dag så han var hemma när vi kom hem, och hans kompis Kristian var också här.
 

Jimmy och Kristian åkte hem till Kristian i Hagsätra en sväng. Jenny satt mest vid datorn. Jag höll på med diverse hushållsgöromål här hemma. Lite datortid blev det också.
 

Jimmy kom hem från Kristian vid femtiden och Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Middag vid femtiden för mig och Jimmy. Borzko och Jenny skulle äta på annat håll. Jimmy åt en pizza från vår lokala Pizzeria. Själv så åt jag rester.
 

Borzko duschade och gjorde sig i ordning och sen så åkte han hem till sin Mamma för att äta middag, fika och vara där en stund på kvällen. Jenny åkte iväg till Högdalen för att möta upp med sin kompis Zina. De åt middag på McDonalds där och sen så kom de båda två hit.
 

Jimmy och jag satt med våra datorer på hans rum. Jenny och Zina var på Jennys rum.
 

Jag spelade fyra stycken Betapet-matcher i kväll. Först två stycken mot bara Snurran som jag vann båda två. Sen två stycken mot både Snurran och hennes man Rolle, då kom jag sist i båda två…
 

Sen så åkte Jimmy iväg för att jobba. Han skulle jobba natt på McDonalds i Västberga mellan 23.00 och 06.00. Han åkte iväg med bilen vid kvart över tio.
 

Zinas Pappa kom och hämtade henne vid elvatiden. Jenny och jag gick med henne till Centrum där hon skulle möta honom.

Borzko kom hem från sin Mamma vid halvtolvtiden. Sen kollade han på teve en stund. Jenny satte sig vid datorn efter att Zina gick. Och själv så satt jag och höll på med allt möjligt i datorn.
 

 



Dagbok – Torsdagen den 12 januari 2006


 

Jobbade som vanligt i dag förstås också. I dag serverade vi köttsoppa plus mjukt bröd med pålägg. Ingenting speciellt hände på jobbet i dag.

Hem direkt efter jobbet. Och eftersom det var torsdag så var det ju städdag. Har ju påbörjat ett nytt ”projekt” här hemma… Jag, Jimmy och Jenny ska städa på torsdagseftermiddagar. Borzko slipper för han jobbar alltid sent. Jag är trött på att ungdomarna aldrig ”hjälper till” här hemma, så nu har jag bestämt att de måste vara med och städa på torsdagar.

Vi hjälptes åt med att: damma, dammsuga, torka golven, skura toaletten och badrummet, byta handdukar, byta lakan, tvätta handdukar. Sen när vi var klara så hjälptes vi åt med att laga middag. I dag blev det Paprikanudlar.

Sen så tog vi alla tre en sväng till Centrum. Jag köpte mig en Stephen King-bok: ”Revolvermannen” (reviderad upplaga). Köpte också nya färgpatroner till skrivaren, både färg och svart. Hämtade ut paket från H&M också. Och så handlade vi lite frukt och mjölk.

Hem sen igen. Jimmy stack iväg då till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny satt vid datorn och så pluggade hon en hel del. Jag satte mig vid datorn och höll på med allt möjligt.

I paketet från H&M var det kläder till mig och Jenny. Jag hade beställt: två svarta toppar, en vit (!) topp, och så ett par svarta knickers.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Hans kväll: dusch, middag, teve och så tidig sänggång…

---------  

Åh, vad skönt att det är fredag i morgon! Känner mig lite sliten efter den här veckan… Det tar ju ett tag innan man kommer i form efter ledigheten! Det har varit en tuff arbetsvecka… Och så dessutom gymmet två eftermiddagar och så städningen i dag. Det ska bli skönt att vara ledig nu över lördag och söndag. Har inga speciella planer, och det är också skönt! Att bara kunna göra vad man känner för! Och nu är det bara 100 arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-)





Dagbok – Onsdagen den 11 januari 2006



Jobbade som vanligt i dag också. Vi serverade kycklingnuggets, kokt ris, och currysås. Inget speciellt hände i dag på jobbet.

Hem direkt efter jobbet. Hämtade upp Jimmy och så åkte vi till Farsta-Hallen. Körde ett styrketräningspass: 5 min cykel, 5 min rodd, cirka 60 min styrketräning, 5 min situps, 5 min stretching. Dusch förstås, och sen så åkte vi hem.

Jenny var hemma när vi kom hem. Vi tre åt middag tillsammans vid femtiden. Sen så åkte Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny satt vid datorn större delen av kvällen.

Själv så höll jag först på med diverse hushållsgöromål, och sen så blev det förstås kökssoffan och min lilla bärbara dator i knäet. Tre Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll, hon vann två och jag en.

---------  

Lägger in två fotografier i dag. De är sedan i måndags. Skulle ha lagt in dem då, men då glömde jag det. Och i går så funkade det inte när jag skulle lägga in dem. Så de kommer i dag i stället.




 


 


Dagbok – Tisdagen den 10 januari 2006



Gick upp halvfem som alla arbetsdagar. Duschade och gjorde mig i ordning. Åkte iväg till jobbet vid halvsex. Började att jobba klockan sex. Den här veckan så är jag först i skalen på förmiddagen och jobbar med grönsakerna. Och sen så är jag i diskplocken/grovdisken resten av dagen. Anne-Mari är sjukskriven den här veckan efter sin handoperation, så Nadja är hos oss som vikarie. Salwa som var och arbetstränade hos oss före jul, är nu hos oss och jobbar också.

I dag serverade vi köttbullar och potatismos. Lingonsylt till. Och så vår väldigt fina salladsbuffé förstås! Allt flöt på bara bra i dag. Fast det var en hektisk dag, man har ju kommit av sig lite under ledigheten.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma från skolan när jag kom hem. Och efter en stund så kom Jenny hem med två av sina klasskompisar: Lina och Felix. Jimmy åkte sin iväg till jobbet vid kvart över fyra för att jobba mellan fem och halvtio. Han fick låna min bil eftersom hans var på reparation.

Linas Mamma Maria kom och hämtade Lina vid halvfemtiden. Hon kom in en stund och kollade på vår lägenhet och pratade en stund. Felix blev kvar här. Jag höll på med diverse hushållsbestyr varvat med datorn.

Borzko åkte, direkt efter att han kom hem från jobbet, till Huddinge och hämtade Jimmys bil på verkstan. 1.500:- kronor gick reparationen på.

Felix åkte hem vid halvniotiden. Jenny och jag gick en sväng till Centrum då samtidigt. Jag hämtade ut ett paket på HemKöp med  tre pocketböcker i. Fick mina kylskåpsmagnetsbroderier i dag med posten också.

Sen blev det datorn igen. En match Betapet (Alfapet/Scrabble) mot Snurran blev det i kväll, och den hade jag turen att vinna.




Dagbok – Måndagen den 9 januari 2006


 
 

Mobilen larmade klockan 04.30… Upp och duschade och gjorde mig i ordning. Åkte iväg till jobbet strax efter halv sex. Började jobba klockan sex…
 

Ja, golven i matsalarna var inlagda, och de såg väl helt okej ut. Smutsigt överallt var det ju förstås, slipdamm, murbruk och smuts. Alla hjälptes åt att städa, och sen så fick vi ju flytta tillbaka alla bord och stolar… Det är ju egentligen inte vårt jobb, men eftersom det var frånvaro bland vaktmästarna så fanns det inga som kunde göra det. Men med gemensamma krafter så fick vi allting klart tills matgästerna kom.
 

Jag var först i skalen och fixade grönsakerna. Resten av dagen så städade jag, var lite i grovdisken, plockade ner julstjärnorna och hängde upp lamporna i fönstren. Vi hade alla våra skickningar i dag, sex stycken (två skolor och fyra dagis), att skicka mat till. Men i vår skola så var det bara fritidsbarnen och mellanstadieverksamhetsbarnen som åt mat. Resten av barnen var lediga i dag på sin första skoldag, för lärarna hade studiedag.
 

Dagen flöt på bra ändå. Vi hann med allt vi skulle och kunde gå hem i tid. Jag åkte direkt hem ifrån jobbet, hämtade upp Jimmy, och så åkte vi till Farsta-Hallen. Där körde vi ett styrketräningspass: 10 minuter gång på band, cirka 60 minuter styrketräning, 10 minuter gång på band, 5 minuter löpning på band, 5 minuter situps, 10 minuter stretching. Sen blev det en välbehövlig dusch och så var vi hemma vid femtiden.
 

Jimmy och Jenny hade båda två varit lediga i dag. De hade bara varit hemma och tagit det lugnt. Eftersom Jenny inte ville följa med till gymmet så fick hon fixa middagen i stället! Hon värmde fryst pyttipanna, skar grönsaker och blandade fraichedressing. Och så stekte hon ägg förstås! Skönt att komma hem från gymmet och sätta sig vid dukat bord! Det händer ju inte ofta precis, mycket länge sedan sist!
 

Vid sextiden så kom Borzko hem från jobbet. Då åkte vi alla iväg för att bogsera Jimmys bil till verkstan. Jag bogserade med Volvon och Borzko satt i Nissan. Åkte till Johnes verkstad i Huddinge. Stod och pratade med honom en stund där och sen åkte vi hem igen. Hemma vid åttatiden.
 

Kökssoffan och datorn blev det då. En Betapet-match mot Snurran blev det. Länge sedan sist, har inte spelat sedan i tisdags. Jag vann i kväll! Sen efter det så satt jag och höll på med allt möjligt i datorn samtidigt som jag kollade med ena ögat på serien ”Prisonbreak” på 3:an.
 

Jobb-ångesten, som jag skrev om i går, är i alla fall borta nu. Det är ju alltid värst innan. Nu är det bara att jobba på. Och det var faktiskt kul att träffa alla jobbarkompisar.
 



 


Veckans Vikt - Vecka 02

Veckans Vikt
Vecka 02
09/01

59,2 kg



Dagbok – Söndagen den 8 januari 2006

 
 

Mobilen larmade klockan sju. Gick upp och duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost. Resten av familjen sov. Jenny blev hemskjutsad av Jimmy i natt, hon kom hem strax före klockan ett. Sen stack Jimmy iväg igen och kom hem vid halvtretiden. När jag var klar med morgonbestyren strax efter åtta så valde jag mellan morgonpromenad eller datorstund… Och det blev en datorstund. Satt bland annat och skrev min sammanfattning över jullovet som finns som det förra blogginlägget.
 

Vid tiotiden så kom alla tre övriga familjemedlemmar upp. Borzko var bara uppe en kort stund, sen gick han och la sig igen. Han mådde lika dåligt som i går: ont i huvudet, ont i kroppen och 39,2 i feber… Jimmy och Jenny åt frukost. Sen så satte sig Jimmy med datorn vid köksbordet och spelade WOW. Jenny började med att storstäda sitt rum, även i skåp, lådor och garderob. Jag satt med datorn vid köksbordet med Jimmy.
 

Större delen av dagen flöt på så. Jag och Jimmy med datorerna i köket. Jenny i sitt rum städandes. Borzko sovandes uppe i sovrummet. Sen vid halvtretiden så stack Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Han fick låna min bil. Jenny och jag gick iväg en sväng till Centrum vid tretiden. Jenny köpte en hel del material för att ha till skolan: pärm, register, plastfickor, pennor, m.m. Jag köpte bara ett batteri till min badrumsklocka. Sen så var vi på Hemköp och köpte chips och godis till kvällen.
 

Efter det så blev det middag på Burger King. Jag åt en Kycklingburgare Chili. Hemma sen igen vid femtiden. Jimmy åt pizza till middag hemma hos Kristian. Borzko åt ingen middag… Han har inte ätit något på två dagar nu… Han har bara sovit och sovit…
 

Sen blev det slappande resten av kvällen för mig. Satt mest med datorn. Men jag tog även faktiskt fram ett litet korsstygnsbroderi! Det var verkligen länge sedan! Riktigt roligt faktiskt var det att brodera. En liten kylskåpsmagnet började jag med. Och så frossade jag i chips och godis…
 

Hade ångest och ont i magen… Det har jag alltid när jag har varit ledig en längre tid… Förstår egentligen inte varför! Men så är det jämt. Och det är tusen gånger värre efter sommarloven än efter julloven. Men, men, det går väl över bara man kommer igång i morgon. Det ska ju i och för sig bli kul att träffa alla på jobbet. Fast jag bävar för hur det kommer att se ut… De har ju förhoppningsvis lagt in ny matta i matsalarna. Och då lär ju vi ha slipdamm precis överallt… Så det blir väl en väldig massa städande i morgon, och så ska vi ju förstås också laga och servera mat... Blir nog tufft att gå upp klockan 04.30 i morgon bitti också… och ännu tuffare att försöka somna vid 22.30 för att få sex timmars sömn… Jag har ju haft lite förskjutning på cirka två och en halv timme under lovet. Ja, ja, slut på gnällandet nu… det blir nog bra, som sagt var, bara man kommer igång… Och det är ju bara 104 arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-)
 

 


Veckans Motion - Vecka 01

Veckans Motion
Vecka 01
02/01-08/01

Måndag: ---------
Tisdag: Promenad, cirka 1,5 tim
Onsdag: Promenad, cirka 1 tim
Torsdag: Promenad, cirka 1,5 tim
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------




Sammanfattning av Jullovet 2005-2006.

Sammanfattning av Jullovet 2005-2006.

Jaha... Då är det dags att sammanfatta Jullovet då... Oj, vad snabbt det gick! I arton dagar har jag varit ledig. Och det har varit så skönt! Man behöver verkligen jullovet efter den jobbiga höstterminen. Höstterminen är ju alltid mycket jobbigare än vårterminen. Men ändå så har det här faktiskt varit en riktigt bra hösttermin! Ungarna har väl inte varit allt för jobbiga... Jo, några få förstås... Men det finns ju alltid några såna. Och vi i personalen har haft det bra, inga konflikter och inte mycket sjukfrånvaro. Håller tummarna för att vårterminen blir lika bra, om inte ännu bättre!

Tycker i alla fall att jag har haft ett mycket skönt jullov och jag känner mig utvilad och redo inför vårterminen! Jag har som vanligt räknat dagarna! Det är 104 arbetsdagar fram till Sommarlovet! Och halva terminen har gått den 21 mars.

Jaha, vad har jullovet bestått av för min del då? Ja, det bästa på lovet är nog att jag har umgåtts så mycket med mina älskade ungar! Tycker det är så underbart att vi har så bra kontakt och att de faktiskt också gillar att umgås! För mig är det i och för sig nästan en självklarhet. Men jag hör av andra tonårsföräldrar att det faktiskt inte alltid är så tyvärr...

Min käre man har jag kanske inte umgåtts lika mycket med. Han har jobbat väldigt mycket under hela lovet. Men vi har ju ändå setts en hel del i alla fall! Släkten träffade vi under de tre juldagarna, och det är ju alltid lika roligt! Mamma och Pappa var även här på Nyårsafton och det var trevligt. Har även shoppat en dag med Mamma.

Ja, shoppat en del har jag ju gjort förstås! Kläder mest förstås! Mest med Jenny, men även som sagt var med Mamma och med Jimmy. Nya sängar till oss alla fyra köpte vi också! Mycket välbehövligt! Det har vi pratat om i flera år, så skönt att det äntligen blev av!

Motionen har det väl varit lite dåligt med... Har inte kommit i väg till Farsta-Hallen för att träna en endaste gång! Men promenader har det i alla fall blivit. Sju stycken promenader på arton dagar blev det. Kunde ju ha varit lite fler kanske... Ätit alldeles för mycket har jag gjort också! Har gått upp ett par kilo tyvärr... Men nu är det nytt år och ny termin! Ska sätta igång i morgon med att skärpa till mig!

Jag ska försöka med att promenera mycket, börja cykla mer till våren, gå till Farsta-Hallen för att styrketräna, simma och träna Body-Pump. Jag ska äta mindre och nyttigare. Bara äta onyttigt på helgerna. Jag vill gå ner till 56 kilo igen, som jag vägde för ett par månader sen. Jag får väl ta Aftonbladets Viktklubben till hjälp igen om det behövs. Jag gick ju ner från 66 till 53 för ett par år sen. Men 53 var nästan lite för lite för mig, så jag gick upp till 56 och det var lagom. Sen har jag väl pendlat där omkring, men nu är jag nog uppe på 60 skulle jag tro... Målet nu är att väga 56 till våren! Och även ha lite bättre kondition till dess.

Vad har jag annars gjort då? Ja, två böcker har det bara blivit lästa: "Kort Kjol" av Christina Wahldén och "Jenny S" av Denise Rudberg. Inte ett endaste broderikorsstygn har det blivit! Och inte heller ett endaste korsord! Ingen teve i stort sett heller. Högst ett par timmar på hela lovet. Fotograferat en hel del har jag däremot gjort. En hel del av dem finns ju i mitt fotoalbum på min sida på MSN Spaces.

Film däremot har det blivit mycket av. En film på bio: "King Kong" tillsammans med Jimmy. Och tio nerladdade filmer här hemma: "Sagan om Ringen", "Sagan om de Två Tornen", "Sagan om Konungens Återkomst", "40-year old virgin", "Saw 2", "Creep", "The Descent", "Wedding Crashers", "Monster in Law", "Constantine".

Annars så har det ju varit mycket datortid förstås. Mycket bloggande, ännu mer läsande av bloggar, mycket chattande på msn, en del Betapet-spelande, mycket annat allmänt surfande med datorn på Internet.

En hel del "pysslande" med hemmet också förstås. Både sånt som är tråkigt (städning...) och sånt som är roligt (ta bort julsakerna och göra vårfint!).

Har ju inte träffat och umgåtts så mycket med vänner i det verkliga livet precis... Men desto mer med mina vänner på Internet. Både såna som jag känner även i verkligheten och såna som jag aldrig har träffat.

Vill ju också passa på och tacka er alla som läser min blogg. I går var ni sextiotre stycken! Tycker att det är jättekul att ni är så många som vill läsa om mitt liv och titta på mina fotografier. Tycker ju själv att jag skriver ganska så tråkigt, alldeles för långt, och alldeles för detaljerat om oväsentliga saker. Och jag vet att det finns vissa som tycker att man är lite konstig som lämnar ut "hela sitt liv" på Internet. Men det kan jag ju helt klart säga, att det gör jag inte! Det finns mycket, mycket, mycket som jag inte skriver. Självklart är det ju så!

Vill också bara säga att jag är mycket glad för Jimmys skull att han klarade uppkörningen för sitt körkort på måndagen den 19 december! Jag är så stolt över honom! Och jag är också glad för Jennys skull som blev ihop med Oscar fredagen den 16 december. Han är en mycket trevlig kille! Jag hoppas att ni förresten också läser Jennys Blogg. Nu har hon börjat uppdatera lite oftare!

Nej, nu måste jag nog avrunda det här, innan det blir så långt så att inte en endaste en orkar läsa det. Fast jag skriver ju i och för sig just det här mest för mig själv. Kul att gå tillbaka och läsa det här sen längre fram. Ha det så bra allihopa.

Dagbok – Lördagen den 7 januari 2006



La mig halvtvå i går, så i morse larmade mobilen klockan halvåtta. Jimmy gick upp samtidigt, för han skulle iväg och jobba på McDonalds mellan 09.00-18.00. Vi åt frukost tillsammans. Borzko gick upp vid åtta, men han kollade bara tempen och tog Alvedon. Han kände sig jättedålig och hade 39,2 i feber, så han gick och la sig direkt igen.

Jimmy tog sin Nissan och åkte till jobbet i god tid, redan vid tjugo över åtta. Då klev jag in i duschen. När jag var halvduschad så ringer mobilen… Det är Jimmy som står mitt på Nynäsvägen, som är en motorväg, ungefär vid Sköndal… Bilen hade bara tvärdött där… Jag sa åt honom att vänta där och att jag och Borzko skulle komma snart.

Torkade mig, kastade på mig kläderna, upp och väckte stackars sjuka Borzko, han fick på sig kläder, och så tog vi Volvon och åkte till Jimmy. Det visade sig att det var någon säkring som hade gått. Borzko bytte till en ny säkring flera gånger, men den small direkt igen varje gång… Han trodde att det var något fel i tändningen…

Jimmy fick ringa till jobbet och säga att han skulle bli försenad förmodligen drygt en halvtimme. Sen så blev det bogsering. Jag bogserade, Jimmy satt i sin bil, och Borzko satt bredvid honom. Vi körde till närmsta avfart, Skogskyrkogården, och sen upp på Nynäsvägen igen, och så hem till Farsta. Vi puttade in bilen på vår parkeringsplats. Borzko gick upp och la sig direkt för att sova igen. Och jag körde Jimmy till jobbet. Vi var där ungefär halvtio.

Väl hemma igen så duschade jag igen, jag hann ju aldrig bli klar förra gången! Gjorde mig i ordning sen och åt frukost. Sen så satte jag mig en stund vid datorn. Jenny klev upp vid tolvtiden. Hon duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt hon frukost. Sen vid ettiden så åkte hon och jag iväg till Länna.

Först var vi på Willys. I dag behövde vi inte så mycket, bara sex fulla plastkassar för cirka 600:- kronor blev det. Sen så åkte vi till Bauhaus. Där köpte vi en ny brevlåda. Den gamla, (Gamla och gamla förresten! Tre månader!), hade nyckeln gått av på, inne i låset, så vi var tvungna att köpa en ny. Det blev en grön i plast den här gången för 200:-.

Väl hemma igen så blev det uppackning av allt i frys, kyl, skafferi och städskåp. Sen blev det en lätt och sen lunch. Efter det så satt jag och beställde en hel del över Internet: kläder från H&M/Rowells tillsammans med Jenny, pocketböcker från CDON.COM, magnetbroderier från Ateljé Margaretha, och förstoringar på barnens skolfoton. Borzko, han sov och sov hela dagen han…

Sen så blev det middag. Det var bara Jenny och jag som åt i dag. Borzko sov och Jimmy jobbade. Vi åt bara rester från fredagens och onsdagens middagar. Jag åt kycklingwok med ärtor/majs/paprika. Efter maten så satte jag mig vid datorn.





Jimmy kom hem från jobbet strax före sju. Han fick ju ta bussen hem i dag, så det tog ju lite längre tid. Han åt middag och sen så duschade han. Har man stått och gjort hamburgare i åtta timmar så luktar man ju inte direkt gott!

Vid åttatiden så åkte Jimmy och jag en sväng till Videobutiken där jag köpte chips och godis till mig. Bara jag som skulle ha i kväll, för både Jimmy och Jenny skulle bort, och Borzko är ju sjuk. Sen när vi kom hem igen så åkte Jimmy och Jenny iväg med Volvon. Jimmy fick låna min bil ikväll eftersom hans inte fungerar. Jimmy skulle först skjutsa Jenny till hennes kompis Malin i Hagsätra. Och sen så skulle Jenny och Malin vidare till en fest i Huddinge. Jimmy skulle hem till sin kompis Jimi tillsammans med sin kompis Kristian. Och eftersom jag inte kan hämta Jenny i natt, vilket jag alltid gör så hon ska slippa åka kommunalt mitt i natten, när Jimmy har min bil, så hämtar han henne och kör hem henne.





Och jag fick mig en ensam kväll… Med ungarna ute och Borzko sovande sjuk med hög feber i sängen. Jag tillbringade min kväll med bärbara datorn i knäet och frossande på chips och godis… Slötittade lite på en gammal film på teve också: ”Presidenten och Miss Wade”.



 

Dagbok – Fredagen den 6 januari 2006


Mobilen larmade klockan sju i dag också. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost förstås. Borzko hade redan gått upp klockan fyra för att jobba i dag, trots att det var röd dag. Jimmy var fortfarande kvar på sitt LAN. Jenny skulle sova länge i dag hade hon sagt. Jag satte mig en stund vid datorn när jag var färdig med mina morgonbestyr. Sen höll jag på och varvade med olika hushållsbestyr här hemma och med sittningar med datorn, hela förmiddagen.

Jenny vaknade och gick upp vid tolvtiden. Jag åt lite lunch med henne när hon åt frukost. Sen så hjälpte hon mig med att ta fotografier på alla mina tatueringar och piercingar. Höll sen på och la in korten i datorn, och i mitt fotoalbum på Internet. Höll på med allt möjligt annat i datorn också, varvat med hushållsgöromål, större delen av eftermiddagen, precis som på förmiddagen. Jenny satt mest vid datorn.

Vid halvtretiden så åkte Jenny iväg in till stan för att möta upp med sin klasskompis Zina. Borzko kom hem från jobbet vid tretiden. Han satte fast transpondern på Volvon och sen höll han på med lite allt möjligt. Precis som jag.

Middagslagning blev det sen förstås. I dag blev det tunna revbensspjäll, potatisklyftor, broccoli, och ärtor/majs/paprika. Mycket gott var det. Jag, Borzko och Jenny åt middag vid sextiden när Jenny kom hem från stan. Jimmy kom hem strax före sju från sitt LAN i Ölsta på Ekerö. Han åt då middag, duschade, och packade upp.

Sen så åkte Jimmy och Borzko iväg till OKQ8 där Jimmy köpte ett nytt batteri till sin Nissan. Det är några år gammalt, och nu när han var på LAN:et så hade han inte fått i gång bilen när den hade stått still i kylan. Han fick starthjälp i dag när han skulle åka hem därifrån av någon snäll förälder som var där och hämtade.

Vid niotiden sen så skjutsade Jimmy och jag, Jenny till Stuvsta. Hon skulle möta upp med sin kompis Malin där, och sen så skulle de på en fest där i Stuvsta. På vägen hem så åkte vi och köpte chips, dipp och godis. Sen när vi kom hem så såg Jimmy, jag och Borzko på en film. I dag blev det thrillern: ”Contantine” med Keanu Reeves. Har sett den två gånger förut, men den var lika bra den här tredje gången.

Sen vid kvart över tolv så stack Jimmy och jag iväg ut igen. Den här gången för att hämta Jenny från festen. Hämtade henne och hennes kompis Malin i Stuvsta, körde hem Malin till Hagsätra, och sen åkte vi hem till Farsta. Hemma vid ettiden. Ska bara lägga in min blogg nu, och sen så blir det sängen.


 

Mina Tatueringar och Piercingar



Nu har jag gjort ett nytt fotoalbum på min MSN Spaces Hemsida som heter: "Mina Tatueringar och Piercingar". Är du intresserad av att kolla så gå in på min gamla Bims Blogg på MSN Spaces. Jag har nu nio fotoalbum där. De är:

Bims Blandade Blogg-Bilder
Mina Tatueringar och Piercingar
Britt-Marie
Min Familj
Turkiet 2005
Farsta - Nya Lägenheten
En Dimmig Dag i Farsta den 5 November
Advent
Hagsätra

Ett litet smakprov på nya albumet kommer här. Det är en bild på tatueringen som jag har på högra överarmen. Det är bokstaven J, som är första bokstaven i mina barns namn, och bokstaven är i "broderi-stil" eftersom jag är intresserad av att brodera.

Vill du se alla mina sju tatueringar och mina två piercingar så kolla i mitt fotoalbum!





 

Kanske en kommande mobil?



Har ett tag nu varit sugen på en ny mobil. Min är väl i och för sig helt okej, men ibland vill man ju bara ha nytt... Saknar också att det inte finns någon blixt eller lampa på den mobilen jag har nu. Svårt att ta bra kort då när det är mörkt. Och eftersom jag vill fortsätta och även utöka min mobil-bloggning så vore det ju kul om fotografierna med mobilen blev bättre. Jag har nu i många år haft Nokia. Men nu känns det som om det blir en Sony Ericsson nästa gång.

I går i Aftonbladet så skrev man om den nya Sony Ericsson W 810 Walkman. Undrar om man ska vänta tills den kommer... Och undrar vad den kommer att kosta... Finns inga prisuppgifter någonstans ännu. Här är i alla fall länkar till den om någon är intresserad av att kika.

Artikeln i Aftonbladet om Sony Ericsson W 810 Walkman.

Översikt W 810 i.

Specifikationer W 810 i.

Tillbehör W 810 i.

Det står ju att den kommer i första kvartalet 2006. Och det är ju nu. Så jag ska nog avvakta och vänta tills den kommer. Och är den inte allt för dyr så köper jag den nog.



Fotografier från i går, 2006-01-05



Jag var tydligen trött i går kväll när jag la in gårdagens dagbok... För jag glömde ju bort att lägga in fotografierna! Så här kommer fem stycken fotografier istället.

---------  

Det här är en mycket excentrisk man som går omkring på Stockholms gator. Han går alltid klädd i bara shorts och kängor, oavsett väder och temperatur. Man möter honom ofta när man är i stan. Och i minst tio år, säkert mer, har han gått omkring så.










De här kortet tog jag för jag tänkte ju givetvis på Mamselamsen när jag såg stövlarna! Ni som läser hennes Blogg förstår ju vad jag menar. De väldigt tjusiga guldstövlarna finns på Din Sko.






Och här är två kort på Jenny när vi är på den thailändska restaurangen "Take it Thai" här i Farsta Centrum.











 

Dagbok – Torsdagen den 5 januari 2006



Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Dusch, iordninggörande, frukost. Jimmy är fortfarande på sitt LAN. Borzko åkte till jobbet klockan fyra. Jenny gick upp klockan nio. Efter att hon också var klar med sina morgonbestyr så satte vi igång med att städa. Jag har ju numera bestämt att vi ska vecko-städa på torsdagar här hemma. Så tråkigt att städa på helgerna och förstöra dem tycker jag. Nu har vi ju städat på förmiddagar i tre torsdagar, eftersom vi har varit lediga. Men hädanefter så blir det städning på torsdags-eftermiddagar efter jobb och skola. Borzko slipper att vara med, för han jobbar så himla mycket just nu.

Förra torsdagen så var ju Jenny i Linköping, så då städade bara Jimmy och jag. I dag så var ju Jimmy på LAN, så då blev det bara Jenny och jag. Rättvist värre! Vi gjorde det vanliga: dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, bytte handdukar, tvättade. När vi sen var klara med allt så åkte vi in till stan med tunnelbanan.

Först så gick vi av vid Skanstull. Där promenerade vi till East Street Piercing. Jag hade tänkt köpa ny navelpiercing och näspiercing, men när vi kom dit så var det stängt på grund av sjukdom… Då promenerade vi in till stan. Köpte en Kaffe-Choko på 7-Eleven att ha på vägen som vanligt.

Sen så gick vi runt och strosade på stan och tittade på allt möjligt. Jenny köpte jeans och en ring. Jag köpte ett par svarta stövlar på REA på SkoPunkten för bara 99:- kronor. Vi hämtade även resekataloger från Ving, Always, Fritidsresor och Apollo. (Kanske ska beställa en resa till sommaren!) Vi hade tänkt att gå på Bio i dag också, men vi hittade ingen film som vi kände för i dag. Så det får bli någon annan dag istället. Skulle ätit middag i stan också, men där bestämde vi oss för att äta på hemmaplan istället.

Hemma igen i Farsta vid tretiden. Höll på med lite allt möjligt hemma en stund. Sen så gick vi till Centrum vid halvfemtiden. Där var vi och åt middag på Thai-restaurangen. Jag åt tigerräkor med vitlök, färska grönsaker, kokosmjölk och ris. Det var supergott!  Sen efter att vi hade ätit så gick vi runt lite i Centrum. Handlade bara varsin mascara. Hemma igen vid halvsjutiden. Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt.

Satt med datorn sen i någon timme. Vid åttatiden sen så tittade jag, Jenny och Borzko på en nerladdad film. Det blev komedin: ”Wedding Crashers”. Den var väl sådär… Borzko gick och la sig tidigt, han ska jobba i morgon. Jenny och jag tittade på en film till, komedin:”Monster In Law”. Den var väl också sådär. Datorn sen fram till sängdags.

Och Jimmy är fortfarande på sitt LAN. Han kommer hem i morgon kväll. Saknar honom!



Jenny på tunnelbanan.

Bild009
Jenny på tunnelbanan.

Dagbok – Onsdagen den 4 januari 2006



Mobilen ringde klockan sju i dag också. Upp och duschade mig och gjorde mig i ordning, och sen frukost förstås. Jenny och Oscar sov. Jimmy är ju på sitt LAN. Borzko hade åkt till jobbet redan vid fyratiden.

Gav mig iväg strax före nio. Åkte till Hagsätra till min frissa Lotta som jobbar på Susannas Hårservice i Ormkärr. Där gjorde jag det som jag alltid gör: helblekte håret, klippte det jättekort, och så färgade jag ögonfransar och ögonbryn. Egentligen så kostade det 900:- kronor, men eftersom jag och Lotta är vänner (och före detta grannar) sen nio år tillbaka så får jag en ordentlig rabatt och betalade 700:- kronor. *Tack och Kram, Lotta!*

Hemma igen vid tolvtiden. Jenny och Oscar hade precis vaknat då… De åt frukost och jag åt lunch. Sen så satte sig de och tittade på film. Själv så gick jag ut på en promenad. Inte lika kallt som i går, cirka sju grader minus, tyvärr ingen sol, men vindstilla. Gick runt omkring i Farsta i cirka en timme.

Väl hemma igen så höll jag på med allt möjligt. Allehanda hushållsgöromål förstås. Höll på och brände några skivor med nerladdad film också. Sen så blev det middagslagning. I dag gjorde jag en Wok på kycklingfilé, nudlar och wokgrönsaker.

Vid halvsextiden sen så åkte Jenny och Oscar iväg in till stan. Oscar skulle ta bussen hem till Linköping. *Hej då för den här gången, Oscar!* Han har varit här i fyra dagar nu, och innan dess så var Jenny hos honom i fyra dagar. Mötte sen upp med Jenny i Centrum när hon kom hem, och vi var och handlade lite på Konsum.

Hemma igen strax efter sju. Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Efter att han duschat och ätit så blev det teven för honom resten av kvällen. Själv så hamnade jag med datorn i knäet i ett par timmar.

Sen vid niotiden så sjöng Jenny och jag Karaoke en stund. Alltid lika kul! Sen vid tiotiden så kollade vi på en skräckfilm i dag också. I dag blev det: ”The Descent” (Instängd). Precis som filmen vi såg i går, så var den här riktigt läskig, och faktiskt bra. Datorn en stund sen innan sängen.

Saknar Jimmy när han inte är hemma… Tyst, tomt och tråkigt utan honom… Vill helst alltid ha både Jimmy och Jenny hemma… Men jag inser ju att det inte är så längre… De är ju stora nu…




Dagbok – Tisdagen den 3 januari 2006




 



Mobilen larmade klockan sju i dag också. Upp och duschade och gjorde mig i ordning som vanligt, och efter det frukost förstås. Jimmy gick också upp klockan sju i dag. Han duschade, gjorde sig i ordning, åt frukost och sen packade han ner sin dator och sina andra prylar. Strax efter åtta så gav han sig i väg med sin bil. Han skulle till ett LAN som en klasskompis till honom hade anordnat i en föreningslokal där han bor i Ölsta i Färentuna ett par mil härifrån. Tjugo killar skulle de vara, och hålla på i fyra dagar. Så han kommer hem på fredag igen.







Jag höll på och fixade med lite allt möjligt och sen vid halvtiotiden så bestämde jag mig för att trotsa kylan (elva minus…) och ge mig ut på en liten promenad. Jag gick i cirka fyrtiofem minuter lite runt här i Farsta. Sen så gick jag till Centrum för att handla lite smågrejer. Jag köpte hudlotion, Date-spray, almanacksblock, CD-skivsfodral, ljusmanchetter, värmeljushållare, och några andra smågrejer.







Väl hemma igen så blev det en lätt lunch och sen höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma igen. Jenny och Oscar sov länge i dag, sen efter att de hade gått upp och gjort sig i ordning och ätit lite, så åkte de in till stan för att möta upp med Jennys kompis Malin. Jag kände att min promenad på morgonen blev lite väl kort, och solen tittade fram lite grann, så jag gav mig ut på en promenad till.







Det blev cirka fyrtiofem minuter den här gången också. Och sen så gick jag till Centrum igen för att handla igen. Men det blev bara mjölk och grönsaker från Konsum den här gången. Sen hem igen och lite allmänt fixande med allt möjligt här hemma igen. Satt vid datorn en liten stund sen också.







Middagslagning blev det sen. I dag blev det köttbullar med pasta. Massor med grönsaker också till förstås. Åt middag vid femtiden när Jenny och Oscar kom hem från stan. Sen efter middagen så blev det datorn som gällde igen.







Vid sjutiden så skulle Jenny och Oscar se filmen ”40-year old virgin”. Jag såg ju den här om dagen med Jimmy och Borzko, men jag satt med dem i vardagsrummet och slötittade lite på den igen, samtidigt som jag höll på med lite allt möjligt i datorn. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Efter dusch och mat så kollade han också film med oss.







En Betapet-match mot Snurran blev det sen. I kväll hade hon turen att vinna. Sen så blev det skräckfilmstittande. Vi kollade på en filmen: ”Creep”. Den var faktiskt riktigt läskig… och ganska så bra. Efter det så blev det dator en stund igen innan sängen.






Fotografierna i dag är från ett snöigt och vackert Farsta i dag. Och på mitt "vårfina" kök.






Veckans Vikt - Vecka 01

Veckans Vikt
Vecka 01
02/01

59,0 kg




Kallt här i dag... Brrr... Åh, vad jag längtar till våren och so...

Bild007
Kallt här i dag... Brrr... Åh, vad jag längtar till våren och sommaren!

Dagbok – Måndagen den 2 januari 2006


 


Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Upp och duschade och gjorde mig i ordning och åt frukost. Jenny, Jimmy och Oscar gick också upp lite vartefter och gjorde likadant. Sen strax före tio så åkte vi alla iväg till IKEA i Kungens Kurva. Där var vi ett bra tag och provade ut sängar. Beställde sen fyra stycken resårbottenmadrasser för avhämtning senare. Köpte en spegel till övervåningen och lite smågrejer.


(Jag och Jenny provligger sängarna på IKEA.)





Väl hemma igen så åt vi en lätt lunch. Och sen så satte vi igång med att montera ner alla våra fyra gamla sängar. Allt det gamla hamnade i grovsoporna. Middag sen så småningom. Pizza blev det i dag.


Borzko ringde sen vid femtiden och sa att han var klar på jobbet. Han åkte direkt med lastbilen till IKEA då, och jag, Jimmy, Jenny och Oscar tog Volvon och åkte också dit. Sen handlade vi alltså: fyra stycken resårbottenmadrassängar, ben till sängarna, och bäddmadrasser till alla. Alltihopa gick på 6.115:- kronor. Lite drygt 1.500:- per säng alltså. Billigt tycker jag. Hoppas att de är bra också. Vi behövde i alla fall verkligen nya sängar allihopa.


(Jenny åker på en av de gamla madrasserna nerför vår trappa.)





Montering och bäddning av de nya sängarna blev det sen. När allt var klart vid åttatiden så blev det datorn i någon timme. Två Betapet-matcher mot Snurran blev det, vi vann varsin. Sen blev det för en gångs skull teve. Vi alla kollade på nya serien ”Prisonbreak” på Trean, som gick i två avsnitt i kväll. Den var bra och blir nog värd att följa. Sen vid elvatiden så blev det datorn fram till sovdags i nya sängen!


(Nya sängen är bäddad och klar.)





 

Dagbok – Söndagen den 1 januari 2006


Mobilen larmade halvnio i morse. Upp och duschade och gjorde mig i ordning. Jenny kom upp halvtio. Hon gjorde sig i ordning och sen så åt vi frukost tillsammans. Jimmy och Borzko gick upp vid tiotiden. Jenny åkte sen iväg vid halvelva för att jobba på 7-Eleven mellan 11.00 och 16.00. Oscar lämnade hon kvar här hemma. Han sov till tolv och sen så gick han också upp och åt frukost och gjorde sig i ordning.

Borzko och jag hjälptes åt att plocka ner alla julsaker sen. Ja, jag vet att det kanske är lite tidigt… Men jag gillar att få fram alla julsaker redan till första advent, och sen så gillar jag att ta bort det tidigt. Nu vill jag ha vårfint! Det enda som fick vara kvar av julgrejerna är ”ljusgardinen” i köksfönstret. Den får sitta ett tag till. Men precis allt annat tog vi bort och gick ner med i källaren. Jimmy och Oscar satt vid datorerna.

Sen så åkte jag, Jimmy och Oscar till Hagsätra. Jimmy skulle hämta sin bil där som hade stått parkerad där från i går kväll. Jag åkte sen direkt hem. Jimmy och Oscar åkte hem till Jimmys kompis Kristian och var där en stund. När jag kom tillbaka till Farsta så gick jag till Centrum och handlade mat på HemKöp. Sen hem igen.

Satt vid datorn en liten stund sen. La in min blogg från i går bland annat. Jimmy och Oscar kom hem en kort stund, sen åkte de in till stan för att hämta Jenny på jobbet. Jag förberedde för maten då. Vi fick så mycket mat över från i går, så det blev samma mat i dag. Jag hade bara kompletterat lite när jag handlade. Vid halvfem så var alla samlade igen så då åt vi middag, tacos och tortillas med massor med tillbehör. Lika gott i dag som i går.

Efter middagen så blev det slappande för alla. Jenny och Oscar var på Jennys rum. Jag och Jimmy satt med våra datorer i köket. Borzko satt i vardagsrummet och tittade på teve. Sen så åkte vi ut en sväng med bilen. Fast bara till närmaste bensinmack, och köpte chips och godis.

Borzko gick och la sig vid halvtiotiden för han skulle upp halvfyra i morgon bitti för att jobba. Jag spelade en Betapet-match mot Snurran som jag vann. Sen vid tiotiden så tittade jag, Jimmy, Jenny och Oscar på nerladdad film. Det blev thrillern/rysaren/skräckisen ”Saw 2”. Den var mycket bra och väldigt otäck… Lika bra som ”Saw 1”. Sen blev det datorn en stund till innan det var sängdags.


 



Besöksstatistik - December

Besöksstatistik - December

Snitt: 42




Veckans Motion - Vecka 52

Veckans Motion
Vecka 52
26/12-01/01

Måndag: Promenad, cirka 2 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: Promenad, cirka 1 tim
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------





Dagbok - Lördagen den 31 december 2005



Mobilen ringde klockan sju. Duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost. Borzko gick upp klockan åtta. Efter att han också hade duschat, gjort sig i ordning och ätit frukost så åkte vi iväg till Willys i Länna vid niotiden. Det var lugnt och skönt i affären så tidigt på morgonen. Handlade cirka åtta plastkassar fulla för lite drygt en tusenlapp.

Hemma igen strax efter tio. Jimmy hade precis vaknat och gått upp. Packade upp allt i frys, kyl, skafferi och städskåp. Sen så hjälptes Borzko och jag åt med att göra lite nytta här hemma. Vi dammade, strök lite kläder och så förberedde vi det vi skulle äta på kvällen. Sen så åkte Borzko och Jimmy ut och tankade och fixade lite med bilarna också.

Sen vid tvåtiden när vi var klara med det vi hade föresatt oss att göra, och även med förberedelserna med maten, så blev det slappande i ett par timmar. Borzko satt för ovanlighetens skull och läste en bok. Jimmy satt vid datorn och spelade WOW. Jag satt vid datorn och gjorde allt möjligt som vanligt. Två stycken årets sista Betapet-matcher mot Snurran blev det också, och rättvist nog så fick vi vinna varsin!

Vid fyratiden så började jag sen med att fortsätta med att förebereda allt inför kvällen. Borzko och Jimmy hjälpte till. Vid femtiden så kom mina föräldrar, Gun och Yngve, hit med bussen. Vi satt och drack glögg med mandel, russin och pepparkakor och pratade i någon timme och väntade på Jenny och Oscar.

Vid sextiden så kom Jenny och Oscar! De hade åkt buss från Linköping till Stockholm. Kul att Jenny är hemma igen! Och roligt att Oscar är med henne! Så fort de kom så åt vi middag. Vi åt Tacos och Tortillas med massor med tillbehör. Satt sen länge, i en och en halv timme, och åt, drack, pratade och hade det trevligt.





Sen efter middagen så blev det kaffe, pepparkakor och godis i vardagsrummet framför teven. Jimmy åkte till sin kompis Kristian i Hagsätra för att sen fortsätta ut på fest. Jag skjutsade lite senare Jenny och Oscar till Huddinge dit de skulle på en annan fest.

Efter att vi hade tittat på teve en stund så satte vi, jag, Borzko, Mamma och Pappa, oss i köket igen för att spela kort. Canasta blev det förstås, det är alltid det vi spelar när vi spelar kort. Gjorde en paus vid tolvtiden för att lyssna på Jan Malmsjös Nyårstal från Skansen, och för att titta på alla fyrverkerier utanför fönstren, och för att skåla in det nya året.





Sen så fortsatte vi att spela kort igen. Och vid kvart över ett sen så körde jag först hem Mamma och Pappa till Örby, sen hämtade jag upp Jimmy i Hagsätra från festen han var på och hade tröttnat på, och sen så åkte jag till Huddinge för att hämta upp Jenny och Oscar från festen som de var på. (Det är ju bra att ha en nykter dotter/mamma/”svärmor”!) Snöstorm ute och mycket halt var det…
Väl hemma igen så satt vi alla och pratade en stund och åt lite innan vi gick och la oss strax efter halvtre.

Det var en lugn och skön och trevlig Nyårsafton! Skönt också att ungdomarna kom hem i bra skick! Lite hade de nog druckit, men inte speciellt mycket.

God fortsättning på er allihopa!

 

RSS 2.0