Dagens Dagbok - Fredagen den 29 februari 2008 - Kvällen.

När Borzko och Jimmy hade åkt iväg, vid halvsextiden, så satte jag mig i köket med datorn. Sen vid sjutiden så tog jag en sväng till Centrum och köpte mig lite gott att äta till kvällen.


När jag kom hem igen så satte jag mig uppe i vardagsrummet. Och sen klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade jag på "Lets Dance". Efter det så tittade jag på "Hjälp", och sen på andra delen av "Lets Dance".


Borzko kom hem från sin bandymatch vid tiotiden, och då gjorde han mig sällskap framför teven uppe i vardagsrummet.


Sen så tittade vi på "Så ska det låta" som jag hade spelat in tidigare på kvällen.


Nu är klockan tolv, och jag sitter här med datorn i knäet, och Borzko sitter och slötittar på teve och zappar mellan kanalerna. Det är väl strax läggdags för oss båda två.


Jag är en helg-teve-tittare!

Ja, jag har blivit en helg-teve-tittare på senaste tiden.
Fredagar tittar jag alltid på teve.
Lördagar tittar jag också alltid på teve.
Söndagar tittar jag på teve ibland.
Men på Måndagar, tisdagar, onsdagar, och torsdagar tittar jag aldrig på teve.

I kväll så blir det först:
"Lets Dance",
"Hjälp", och
andra delen av "Lets Dance".


image2538


Sen så ska jag se:
"Så ska det låta"
som jag har spelat in.


image2536     image2537     image2539

Mobil-Blogg Och även den här fredagen så blir det frosseri av h%

20080229211.jpg
Mobil-Blogg
Och även den här fredagen så blir det frosseri av högsta klass! ;-D

Du röstar väl i Bloggtävlingen?!

Min blogg har ju blivit uttagen till omröstning i bloggtävlingen.
Tjugofem bloggar kommer att vinna.
Femton bloggar har redan Spotlight valt ut.
Och nu ska tio bloggar till bli utvalda, av trettio nominerade bloggar.
Så gå in nu och rösta!Dagens Dagbok - Fredagen den 29 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag, som han numer alltid ska ha på fredagar. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag.


När jag kom hem så tog han bilen och åkte iväg och tankade den, och kollade allt på den, eftersom Jimmy skulle ha den i helgen.


Själv så gick jag iväg ut på en promenad. Ungefär en timme runt omkring här i Farsta blev det. Soligt och fint var det ute. Men en väldigt kall och hård vind tyvärr. Cirka sex grader varmt i alla fall.


På vägen hem så gick jag förbi Centrum och så köpte jag mig tulpaner på Torget. Sen när jag kom hem så blev det en fikastund och en pratstund för mig och Borzko i köket. Så småningom så satte sig Borzko och läste i sin bok, och jag satte mig med datorn.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så åt vi alla tre middag vid fyratiden. En fikastund och en pratstund blev det också.


Vid kvart över fem så stack sen Borzko iväg. Han skulle till Zinkensdamm och möta upp med några jobbarkompisar där. Först så skulle de gå och dricka några öl. Och sen klockan åtta så skulle de titta på när Hammarby spelar Bandy.


Och vid halvsextiden så åkte Jimmy iväg. Han lånade min Volvo, och sen så skulle han hämta upp några kompisar. Och så skulle de vidare till en av kompisarnas föräldrars landställe utanför Norrtälje. Och så ska de vara där till på söndag kväll.


Jenny jobbar i dag mellan tio och sju. Och sen när hon slutar så åker hon hem till Jocke i Södertälje. Hon är ledig från jobbet sen hela helgen, och hon kommer att vara hos Jocke hela helgen.

"Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri. (mp3-bok.)

image2534

---------    

Recension av boken: "Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri. (mp3-bok.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"Denna roman utspelas i huvudet på Halim, i hans dröm- och tankevärld, en värld präglad av förvirring och tankeskärpa i lika delar, av längtan, ömhet och en vilja att hitta ett mål i livet. En berättelse på bruten svenska, rytmisk och komisk, grammatiskt självsvåldig men mänskligt mitt i prick.

Halim är en ung högstadiekille som gått vilse i en fundamentalistisk idévärld. Han ska återupprätta blattarnas heder, men kommer underfund med att det inte alltid är riktigt så enkelt som han tror.

Halim bor ensam med sin pappa på Söder. Han har flyttat in från Skärholmen, delvis för att fadern vill fly undan de smärtsamma minnena av sin hustrus sjukdom och död, delvis för att Halim ska få se något annat än ett förortstorg. Men Halim tycker att fadern börjat tappa skärpan och tron, blivit en svikare. Halim drömmer om att bli en sorts superblatte - en tankesultan - och återupprätta alla blattars heder. Samtidigt försöker han hålla sig på avstånd från bråk i skolan (utan att lyckas särskilt bra) och komma lite närmare en flicka han spanat in (och stöter på problem där också).

Jonas Hassen Khemiri (född 1978) har en tunisisk far och en svensk mor. Han har studerat vid Stockholms universitet, praktiserat vid FN i New York och pluggar just nu nationalekonomi i Paris. Detta är hans debut."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här var den första boken som jag har lyssnat på som mp3-bok. Men jag har bara lyssnat när jag har varit ute och promenerat. Och eftersom jag har varit väldigt dålig på att promenera på senaste tiden, så har det tagit väldigt lång tid att lyssna på den. 

Men jag gillade att lyssna på en bok, som ett komplement till musiken när jag promenerar, och också som ett komplement till att läsa böcker.  Så det ska jag definitivt göra fler gånger. 

Boken "Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri tyckte jag var bra. Den är ju skriven och även inläst på "bruten svenska" så den var ju lite annorlunda på det sättet. Men det passade sig för just den här boken. Jag kan rekommendera den. Och även till att lyssna på den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Dagens Shopping - 080229 - 3 - Veckans Tulpaner.

image2533

Dagens Shopping - 080229 - 2 - En bok från Tradera.

image2532


Dagens Shopping - 080229 - 1 - Tre böcker från Bokus.com.

image2530

Tänk att man aldrig upphör att förvånas över löpsedlarna...

Ja, tänk att man aldrig upphör att förvånas över löpsedlarna..
Det här är alltså löpsedlarna till Sveriges största NYHETS-tidningar...
Och det här är alltså det viktigaste nyheterna från Världen i dag...


image2529

Det här måste man ju se!

image2528

Fler bilder från dagens promenad.

I går så fotograferade jag vid Farstastrandsbadet vid sjön Magelungen.
I dag så fotograferade jag vid Hökarängsbadet vid sjön Drevviken.


image2526


image2527

Kunde ju inte låta bli att fotografera alla fina krokusar i dag också... ;-D

image2525

Dagens Jobb - Fredagen den 29 februari 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. Och jag hade precis samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan. Först halva dagen i skalen tillsammans med grönsakerna. Och sen den andra halvan i stora matsalen som försteman.


Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Och en liten salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk i dag, men det hade ju ingen större inverkan på vår arbetssituation eftersom det är så pass lugnt när det är sportlov.


Och så blev det då äntligen dags att gå hem och ha helg! Trots att det har varit en väldigt lugn och skön arbetsvecka, tack vare sportlovet, så var det ju ändå självklart underbart att gå hem och ha en hel, lång helg framför sig!


Tjejsnack - Vecka 09 - 2008.

"Tjejsnack - Tjejer svarar på fem frågor i veckan".

Vecka 09 - 2008.
Ämne: Djur.


Har du några djur, ras och vad heter de?
Nej, jag har inga djur.  

Är det nåt djur du skulle vilja ha, vad?

Nej, jag skulle inte vilja ha något djur.


Är det nåt djur du INTE skulle vilja ha, varför?

Jag vill inte ha någon katt, för jag är allergisk mot dom.


Om du fick vara ett djur en dag, vilket, varför just det?
Då skulle jag vilja vara en stor fågel, kanske en örn, för att kunna flyga.


Finns det något djur du är rädd för, vilket?

Jag är rädd för tvestjärtar och larver... Men även vissa hundar.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 februari 2008 - Kvällen.

Jimmy och jag spelade sen Guitar Hero 3 större delen av kvällen. Det är ju mycket roligare nu när vi har två gitarrer. Jag tog lite pauser ibland då jag satt med datorn, och då spelade Jimmy själv. Men den största tiden så spelade vi båda två.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då förstås middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. När han sen var klar så gjorde han oss sällskap uppe i vardagsrummet.


Nu är klockan nio, och vi har precis slutat spela efter ungefär fyra timmars spelande! Nu sitter Jimmy och jag vid varsin dator här uppe i vardagsrummet, och Borzko sitter och slötittar lite på teve. Och så lär det väl förmodligen fortsätta fram till läggdags vid halvelvatiden.


Jenny har jobbat i dag mellan tio och sju. Sen efter det så åkte hon hem till Jocke i Södertälje för att sova där i natt.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Mobil-Blogg Och kvällens te blev vanilj.

20080228191.jpg
Mobil-Blogg
Och kvällens te blev vanilj.

Guitar Hero 3 på Nintendo Wii.

I dag satte jag ett rekord på Guitar Hero 3 på Nintendo Wii. Jag satte alla noterna, etthundra procent, på en låt. På EASY förstås! ;-D Och Jimmy spelade MEDIUM, så jag har egentligen inte vunnit över honom, även om det ser så ut! ;-D


image2523

Dagens Middag.

image2522

Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en kort stund, och sedan så gick jag ut igen. Gick sen en promenad på ungefär en timme. Underbart väder ute med strålande sol och fem grader varmt. När man kom i lä, så var det riktigt skönt och solen värmde. Men tyvärr så blåste det också en hel del med en ganska så kall och hård vind. Tre mobilbloggade bilder finns nedanför från promenaden.


När jag kom hem igen så höll jag på som vanligt här hemma och fixade lite med allt möjligt. En stund vid datorn blev det också.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och vid fyratiden så åt vi middag tillsammans han och jag. Efter middagen sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Jag höll på och fixade lite igen, och satt också lite vid datorn.


Sen vid femtiden så gick vi båda två upp till vardagsrummet, och våra datorer fick förstås också följa med upp. Och så satte vi igång vårt Nintendo Wii och så spelade vi Guitar Hero 3.

Omflyttat i badrummet.

Jag gillade inte att ha torktumlaren ovanpå tvättmaskinen. För då hade jag ingen avlastningsyta och ingenstans att stå och vika tvätt. Så nu ser det ut så här i badrummet istället. Förmodligen så ska vi sen köpa någon sorts bänkskiva och lägga ovanpå maskinerna.


image2519


image2520


image2521

Dagens Jobb - Torsdagen den 28 februari 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och precis som tidigare i veckan så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


I dag så serverade vi spaghetti och köttfärssås. Och en liten salladsbuffé också.


Alla i vår personalgrupp var friska i dag, men en av kollegerna var ledig.


Lugnt var det i dag också, precis som tidigare i veckan, eftersom det är sportlov. Lite extra städning hann vi med. Och vi fick också gå lite tidigare i dag.

Om du vill, så rösta på mig! ;-DMin blogg har nominerats till omröstningen i Spotlights Bloggtävling.
Om du vill, så rösta på mig! ;-D


Mobil-Blogg Om kanske tre månader så solar och badar jag här!

20080228176.jpg
Mobil-Blogg
Om kanske tre månader så solar och badar jag här! ;-)

Mobil-Blogg Underbart i dag !!!

20080228175.jpg
Mobil-Blogg
Underbart i dag !!!

Mobil-Blogg Ute på eftermiddagspromenad i solen och blåsten.

20080228174.jpg
Mobil-Blogg
Ute på eftermiddagspromenad i solen och blåsten.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 februari 2008 - Kvällen.

Jag fortsatte att varva datorn med boken, och jag läste också ut boken.


Vid sextiden så kom Jimmy hem. Han hade först jobbat som vanligt. Sen hade han varit och ätit middag på McDonalds i Västberga där Jenny jobbar. Och efter det så hade han haft körlektion i lastbilen.


Vi åkte sen nästan på en gång i väg till Webhallen i Solna för att köpa en gitarr till Guitar Hero 3 till Nintendo Wii. För där hade vi sett på deras hemsida att de hade gitarrer inne.


Mycket folk var det där, så vi fick vänta en stund innan vi fick handla, och sen så åkte vi hem igen.


När vi kom hem igen så hade Borzko kommit hem från jobbet, och han hade ätit middag.


Sen så hjälptes vi alla tre åt att flytta på tvättmaskinen och torktumlaren. Jag var inte nöjd med att ha dom ovanpå varandra, så nu står de båda två på golvet, bredvid varandra istället.


Både Jimmy och Borzko duschade sen i tur och ordning och gjorde sig i ordning.


Sen så spelade Jimmy och jag Guitar Hero. Jättekul att spela båda två samtidigt med två gitarrer.


Jenny kom sen hem från jobbet vid strax före nio. Och då var hon också med och spelade. Vi spelade till tiotiden ungefär.


Nu blir det bloggning, och lite bloggläsning och nyhetsläsning. Och sen så blir det sängen vid halvelvatiden.

Mobil-Blogg Jag, Jenny, och Jimmy spelar Guitar Hero 3 på Nintendo

20080227173.jpg
Mobil-Blogg
Jag, Jenny, och Jimmy spelar Guitar Hero 3 på Nintendo Wii.
Ännu roligare nu när vi har två gitarrer. :-D

Dagens Shopping - 080227 - 2 - Extra gitarr till Guitar Hero 3 på Nintendo Wii.

image2514

"Mina hemligheter" av Sophie Kinsella.

image2513

---------    

Recension av boken: "Mina hemligheter" av Sophie Kinsella. (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit.)  

---------

"Tänk dig att någon skulle få reda på dina innersta tankar. En fullständig främling. En person som du sedan möter i ett annat sammanhang ...

Emma Corrigan är en helt vanlig tjej. Hon drömmer om att avancera på jobbet, få roligare arbetsuppgifter, högre lön och status. Och så har hon sina hemligheter. Hur hon blev av med oskulden, att hon förfalskat sitt mattebetyg och att hennes stringtrosor är väldigt obekväma. Inga uppgifter som hon vill dela med någon annan, men ödet vill annorlunda.

Med Shopaholicserien om den shoppingtokiga Rebecca har Sophie Kinsellas nått exempellösa framgångar runt om i världen. Det är riktiga feel good-böcker med hög igenkänningsfaktor. Nu kommer hon med en lika medryckande och charmerande fristående bok om Emma: Mina hemligheter (org. titel Can you keep a secret?). Kinsella är från början ekonomijournalist och bor med make och barn i London. Det finns planer på att filma Can you keep a secret med Kate Hudson i huvudrollen. "

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var mycket bra, för att vara en chick-lit-bok, tycker jag. Väldigt rolig, och inte helt förutsägbar hela tiden. Jag kan helt klart rekommendera den.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Min middag i dag.

image2511


image2512

Dagens Shopping - 080227 - Fyra böcker från bokrean.

image2510

Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem till Farsta direkt efter jobbet. Men åkte inte hem, utan stannade till vid Centrum först.


Jag hade två saker att uträtta där. Det ena var att leta efter en extra gitarr till vårt Guitar Hero 3 på Nintendo Wii. Och det andra var att kolla in bokrean på Åhléns och Bokia.


Först var jag runt och letade efter gitarren. Men den var slut överallt. Det var den även på Media Markt, där jag var i går, och letade efter den. Och de säger att den är slut hos leverantören, och de vet inte när den kommer in igen...


Sen kollade jag lite på böcker. På Åhléns köpte jag ingenting. Men på Bokia så köpte jag fyra stycken inbundna böcker för 39:- kronor styck. (Fotografi i separat inlägg)


Efter det så var jag in på Konsum och handlade lite matvaror innan jag åkte hem.


Väl hemma så höll jag på som vanligt och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Middag åt jag i min ensamhet vid fyratiden. Jenny jobbade sent, Borzko jobbade sent, och Jimmy hade körlektion, så ingen var hemma vid middagsdags. Jag åt soppa och grönsaker till middag. (Fotografier i separat inlägg)


Efter maten så varvade jag läsning i min bok, med stunder vid datorn.

Dagens Jobb - Onsdagen den 27 februari 2008.

Jobbade i dag också givetvis. Och även i dag så var jag halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


I dag serverade vi fiskgratäng med ost och broccolisås, och kokt ris. Vi hade även några bleck kvar med färsbiffar från i går. Och så en liten salladsbuffé.


En kollega var sjuk i dag, en annan hade en ledig dag, och en tredje gick efter halva dagen. Men allt flöt på bara bra ändå, eftersom den här veckan är så lugn hos oss.

Mobil-Blogg Och den här kvällens te blev med smak av jordgubbe och

20080226145.jpg
Mobil-Blogg
Och den här kvällens te blev med smak av jordgubbe och mango.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 februari 2008 - Kvällen.

Jag kom hem vid strax efter sex. Borzko hade då kommit hem från jobbet, ätit middag, duschat, och gjort sig i ordning.


Vi satt sen i nästan två timmar i köket och fikade och pratade.


Sen vid åttatiden så gick Borzko upp till vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Och jag satte mig vid datorn i köket och bloggade, och läste bloggar och nyheter.


Vid strax efter nio sen så kom Jimmy hem från Södertälje. Han hade stannat där en stund och spelat lite Gutar Hero med Jocke. När han kom hem så satte han sig på sitt rum vid datorn.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 februari 2008 - Eftermiddagen.

I dag så åkte jag för en gång skull inte direkt hem efter jobbet. Utan jag åkte till Stuvsta och mötte upp med Jenny där. Hon kom med pendeltåget från Södertälje.


Sen så åkte vi först till Skärholmens Centrum. Gick runt och tittade på lite allt möjligt, men jag handlade ingenting. Men Jenny handlade lite (kolla i hennes blogg). Och så var vi på Coffeehouse by George och fikade. Jag tog en Chai Latte.


Efter det så åkte vi till Kungens Kurva och till Heron City, där vi var på Media Markt. Jenny handlade en del där (kolla i hennes blogg), men jag köpte ingenting.


Och efter det så åkte vi till IKEA. Vi mötte upp med Jimmy utanför som kom dit direkt från jobbet i sin bil.


Vi gick sen upp till Restaurangen och åt middag. Jag åt en tomatrisotto med räkor. Till det blev det rivna morötter med lite dressing, en knäckemacka, och cola light. Och så kaffe efter. (Bild på mig när jag sitter och äter finns i Jennys blogg).


Sen så gick vi runt och plockade ihop det vi skulle ha. Jenny handlade en hel del som hon och Jocke ska ha i Södertälje (kolla i hennes blogg). Jag handlade bara fyra flaskor hudlotion och en ny liten kudde till min säng. Och så köpte jag en grej till en jobbarkompis.


Vid sextiden sen så åkte vi därifrån. Jag tog min Volvo och åkte hem till Farsta. Och Jimmy tog sin Polo och så skjutsade han Jenny och alla hennes prylar hem till Jocke i Södertälje.

Dagens Jobb - Tisdagen den 26 februari 2008.

Jobbade förstås i dag också. Även i dag så var jag först i skalen på morgonen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag försteman i stora matsalen.


I dag så serverade vi färsbiffar med potatismos.


Även i dag så hade vi ju en relativt sätt ganska så lugn dag, eftersom det är sportlov.


En av kollegerna var sjuk i dag, men det led vi ju inte av, eftersom det är så pass lugnt den här veckan.


Den här veckan så har vi också allihopa medarbetarsamtal med vår chef, och i dag var det min tur. Cirka fyrtio minuter satt vi och pratade, och det var ett givande samtal.


De sista två timmarna på dagen så hade vi också ett studiebesök hos oss. Det var fyra stycken mattanter från en skola i en närförort som kom på besök. Vi fikade ihop, och vi berättade om vår verksamhet, och visade dom runt. Jättetrevligt var det.


Dagens Shopping - 080226 - 2 - En bok från Tradera.

image2508

Dagens Shopping - 080226 - 1 - Kudde och hudlotion från IKEA.

image2507

Mobil-Blogg Tomatrisotto med räkor. Mycket gott.

20080226139.jpg
Mobil-Blogg
Tomatrisotto med räkor.
Mycket gott.

Mobil-Blogg Middag på IKEA.

20080226138.jpg
Mobil-Blogg
Middag på IKEA.

Mobil-Blogg Jenny och jag fikar i Skärholmens Centrum.

20080226137.jpg
Mobil-Blogg
Jenny och jag fikar i Skärholmens Centrum.

Mobil-Blogg Kvällens te blev med smak av persika och passionsfrukt.

20080225134.jpg
Mobil-Blogg
Kvällens te blev med smak av persika och passionsfrukt.

Dagens Dagbok - Måndagen den 25 februari 2008 - Kvällen.

Kvällen blev precis lika lugn och skön som vanligt. Ingen av oss gjorde något speciellt. Borzko satt mest i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jimmy satt mest i sitt rum och spelade "EVE-online" i datorn, och kollade på en av sina nerladdade serier i teven.


Jag satt mest i köket och varvade mellan datorn och boken. I datorn var det mest bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning som gällde. Och boken som jag läste var "Mina hemligheter" av Sophie Kinsella.

"Black Jack"

image2498          image2499          image2500
image2501          image2502


I går så såg jag den gamla svenska filmen "Black Jack" på teve.
Den gick på TV4 Film, och är från 1990.
Jag har sett den flera gånger förut,
och tycker att det är en helt underbar film.
Det tycker jag i och för sig om alla Colin Nutleys filmer.

Länk till filmen på LoveFilm.

(Bilderna från Google Bildsökning.)


Krokusar.

image2496

image2497

Dagens Dagbok - Måndagen den 25 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en kort stund och kollade posten och mailen, och sen så gick jag ut igen.


Gick sen på en promenad på cirka en timme, runt omkring här i Farsta. Det var soligt och fint ute, varmt när man kom i lä, men riktigt blåsigt och kallt i övrigt.


Tittade efter tussilago och blåsippor, som jag har hört och sett att andra har hittat, men jag såg inga. Däremot så såg jag massor med krokusar i olika färger, snödroppar, och vårgäck.


Sen så blev det ett besök på SolAkuten i Centrum, och så solade jag min veckans halvtimme som vanligt. Somnade in så skönt i dag, så jag kände mig alldeles borta sen när jag vaknade upp.


När jag kom hem sen så höll jag på här och fixade och grejade med lite allt möjligt som vanligt. Lite tid vid datorn blev det förstås också.


Jimmy jobbade över i en timme i dag, och kom hem vid halvfemtiden. Då åt han och jag middag tillsammans.


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum vid datorn.


Själv så satte jag mig vid datorn i köket och så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna.


Vid halvsextiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jenny var ledig från både skola och jobb i dag. Hon var i stan med sina tjejkompisar på dagen, och sen så åkte hon tillbaka hem till Jocke i Södertälje igen, och hon sover där i natt också.


Dagens Jobb - Måndagen den 25 februari 2008.

Måndag igen och jobb igen. Men inte riktigt som vanligt den här veckan, eftersom det är sportlovsvecka här i Stockholm.


Vi har cirka tvåhundra ätande hos oss, istället för som vanligt cirka sexhundra. Vi har lika många skickningar som vanligt, tolv stycken, men portionerna är cirka tvåhundra där också, istället för som vanligt cirka sexhundra där också.


Den här veckan så är jag i skalen och fixar grönsakerna den första halvan av dagen. Och den andra halvan av dagen så är jag försteman i stora matsalen.


På förmiddagen var det väl ungefär som en vanlig dag, bara lite lugnare. Men på eftermiddagen var det betydligt lugnare än vanligt.


Vi serverade korv och makaroner i dag. Och en lite mindre salladsbuffé än vanligt.


Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på lugnt och skönt. Och ingenting speciellt hände.


Veckans Vikt - Vecka 09 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 09 - 2008
25/02

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 08 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 08 - 2008
18/02 - 24/02

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: Promenad, 1,0 tim
Söndag: ---------   


Kvällens tevetittande.

Jag är lite periodare vad det gäller tevetittande. Oftast så tittar jag ganska lite på teve, jag prioriterar datorn och böckerna framför teven. De senaste veckorna har jag bara tittat på fredagar (på Lets Dance), och på lördagar (på Melodifestivalen).


image2490


Men i kväll så blev det en hel del tevetittande. Först så tittade vi på tatueringsprogrammet "Miami Ink" på Discovery Channel mellan sex och sju. Sen så blev det ännu ett avsnitt av "Miami Ink", fast på TV6, mellan sju och åtta.


image2491


Efter det så tittade vi på musikprogrammet "Singing Bee" på TV3.


image2492                    image2495


Sen klockan nio så tänkte jag faktiskt titta på en gammal film på TV4 Film. Det är den svenska filmen "Black Jack" från 1990. Jag har sett den flera gånger förut, men det var ganska så många år sedan sist. Tycker att den är klart värd att se om.

image2493                    image2494Och efter att den är slut, vid elvatiden, så blir det sängdags för mig.


(Bilderna är lånade från Google Bildsökning.)

Dagens Dagbok - Söndagen den 24 februari 2008 - Kvällen.

Kvällen blev lugn och skön. Jimmy och jag satt kvar med våra datorer uppe i vardagsrummet. Jimmy spelade sitt "EVE-online" och jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. En hel del teve-tittande blev det också.


Och kvällen lär väl fortsätta så nu fram tills det är läggdags.


Borzko kommer väl hem från sin Mamma vid nio-tio-tiden.


Jenny kommer inte hem i kväll, hon sover hos Jocke i Södertälje.


Och i morgon så är det då tyvärr redan måndag igen... :-(

Veckans Planer - Vecka 9.

Veckans Planer - Vecka 9.

Sportlovsvecka här i Stockholm.

Måndag:
Jag jobbar som vanligt mellan 06.00-14.00.
Sola solarium efter jobbet.
Fixa räkningarna.

Tisdag:
Jobba som vanligt 06.00-14.00.
Göra något tillsammans med Jenny på eftermiddagen och kvällen.

Onsdag:
Jobba 06.00-14.00.
Jenny jobbar 11.00-20.00.
Jimmy har körlektion klockan 16.45.

Torsdag:
Jobba som vanligt.
Jenny jobbar 10.00-19.00.
Maria har namnsdag.

Fredag:
Skottdagen.
Jobba.
Borzko har sin lediga dag från jobbet.
Jenny jobbar 10.00-19.00.
Jimmy åker till en kompis föräldrars landställe över helgen.
(Lets Dance + Så ska det låta på Teve).

Lördag:
Första Mars - äntligen är Februari slut.
Ingenting inplanerat.
(Melodifestivalen på Teve).

Söndag:
Ingenting inplanerat.
Jimmy kommer hem från Landet på kvällen.

Dagens Dagbok - Söndagen den 24 februari 2008 - Eftermiddagen.

Jag och Jimmy fortsatte sen att sitta i köket med våra datorer. När Jimmy var klar med fixandet av min dator, så spelade han sitt datorspel "EVE-online".


Jag fixade klart allt i min dator, och sen så blev det bloggande, bloggläsande, och nyhetsläsande för mig.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då åt vi alla tre lite lätt lunch tillsammans, och så blev det en fika och en pratstund.


Sen så stack Borzko iväg ut med bilen för att tanka den, och även kolla allt på den.


Vid tvåtiden så flyttade Jimmy och jag upp med våra datorer upp till vardagsrummet. Och så satte vi igång teven och tittade och lyssnade på "Melodifestivalen" som jag hade spelat in i går. Borzko gjorde oss också sällskap när han kom tillbaka.


Sen vid tretiden så åkte Borzko iväg igen, den här gången på sitt sedvanliga söndagsbesök hos sin Mamma.


Jimmy och jag satt kvar i vardagsrummet efter att Melodifestivalen var slut. Han spelade sitt datorspel, och jag höll på med allt möjligt i min dator. Och så lyssnade vi på musik.


Vid fyratiden sen så åt vi två middag tillsammans. En fika efteråt blev det också. Och efter det så satt vi återigen med våra datorer uppe i vardagsrummet. Jimmy spelade även nu sitt spel, och jag höll på med allt möjligt. Och så lyssnade vi givetvis på musik.


Melodifestivalen 2008 - Tredje deltävlingen - Linköping 23 februari - 2.

Nu har jag sett min inspelning av Melodifestivalen från i går. Och så här tyckte jag:

BWO var jättebra! Och självklara till Finalen!

Bra, fast inte jättebra, var Frida. Och jag ville helt klart ha henne som nummer två till Finalen.

Så det blev precis rätt låtar som gick vidare i går. Annars så tycker jag att det var ett rätt så svagt startfält den här gången.

Spelar mig inte så stor roll vilka som gick till Andra Chansen. Men jag hade nog hellre sett att det var Patrik Isaksson som hade gått dit istället för Thérèse Andersson.

Men allra, allra bäst i gårdagens program var ju helt klart Björn Gustafsson! Hans kärlekssång till Kristians Luuks flickvän Carina Berg var ju helt underbart rolig!


image2487     image2488    image2489

En snodd lista från Lotten.

Här är en snodd lista från Lotten

1. Vädret utanför mitt fönster:
Grått, mulet, och trist. Men faktiskt nästan tio grader varmt.

2. Lyssnar på just nu:
Melodifestivalen på teve som jag spelade in i går.

3. I går gick jag och lade mig:
Vid halvettiden bredvid min man.

4.  I dag vaknade jag:
Klockan sju av att min mobil larmade.

5.  Jag har på mig:
Svart behå, svarta trosor, svarta strumpor, svart topp, blåa jeans, svart sweatshirtjacka.

6.  Senaste person som ringde mig:
Min dotter Jenny när hon hade rast på jobbet i dag.

7. Senaste person som jag ringde upp:
Jimmy i går.

8. Senaste person som skickade sms till mig:
Jenny i går.

9. Senaste person som jag skickade sms till:
Jenny i går.

10. Senaste vän jag addade på Facebook:
Kommer faktiskt inte ihåg. Länge sedan jag addade någon där.

11. Som addade dig:
Thérese i går.

12. Senaste person som mejlade mig:
En person som jag vann en Tradera-auktion av.

13. Senaste sajt som jag kollade på:
Aftonbladet.

14. Ska göra idag:
Absolut ingenting. Bara ta det lugnt, titta på teve, läsa i min bok, och sitta mycket med datorn.

15. Bra eller dålig dag idag?
Hoppas på att det blir en bra dag i morgon. Borde bli relativt sätt ganska så lugnt och skönt på jobbet, eftersom det är sportlov här i veckan som kommer.

Och jag hoppas att det är några som snor listan av mig!?!


Melodifestivalen 2008 - Tredje deltävlingen - Linköping 23 februari.

I går så var ju den tredje deltävlingen i Melodifestivalen. Vi var ju borta och firade Mathias artonårsdag, så vi såg inte festivalen tyvärr. Teven sattes inte igång där förrän alla redan hade genomfört sina bidrag.

Men under eftermiddagen så lyssnade vi på låtarna på svt:s hemsida. Där fick man höra en minut av varje låt. Och sen så såg vi ju lite på varje låt under snabbgenomgången efter att teven sattes igång.

Och att döma av det jag såg och hörde då, så tyckte jag att BWO:s låt var klart bäst. Och att Fridas låt var klart näst bäst. Så jag tyckte att det var rätt låtar som gick direkt till Finalen i Globen.

Om det var rätt låtar som gick till Andra Chansen, och som åkte ut, det har jag faktiskt ingen uppfattning om. Kändes lite som om det var en lite svag omgång.

Jag spelade i och för sig in Festivalen, så jag kanske tittar och lyssnar på den senare i dag.

Vad tyckte ni som tittade och lyssnade?

Dagens Dagbok - Söndagen den 24 februari 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jenny var då redan uppe, duschad, iordninggjord och klar för jobbet. Jag bara borstade tänderna och gick på toa, och sen så åkte Jenny och jag iväg i bilen vid kvart över sju.


Jag körde henne till hennes jobb på McDonalds i Västberga där hon skulle jobba ett pass mellan åtta och fem i dag. Sen så åkte jag hem igen och var hemma vid kvart i åtta.


När jag kom hem så duschade jag, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost med fika.


Efter frukosten så satte jag mig och läste i min bok: "Mina hemligheter" av Sophie Kinsella.


Borzko gick upp vid niotiden, och genomgick då förstås sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost. Sen när han var klar så gick han iväg till FarstaHallen för att träna.


Vid tiotiden sen så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


När han sen var klar så tog han med sin dator och satte sig ute hos mig i köket. Och sen så satt vi resten av förmiddagen och höll på med min dator. Den krånglade en del, men givetvis så fixade Jimmy allting åt mig. Vi passade också på att göra backup och bränna ut skivor med mina fotografier och lite annat.

Dagens Dagbok - Lördagen den 23 februari 2008 - Kvällen.

Vid halvsjutiden sen så åkte vi alla sex iväg i båda bilarna hem till Mathias för att fira hans artonårsdag. Familj, släkt, och vänner var där.


Drinkar och lite mingel först. Sen så blev det ost, kex, snacks, och en massa annat gott att äta och dricka. Kaffe och tilltugg efter det. Och valfri dricka hela kvällen.


Vi tittade sen lite på slutet av Melodifestivalen, och efter det så blev det SingStar resten av kvällen.


Vid tiotiden så skjutsade Jenny och jag iväg Jocke och Tindra till Älvsjö där de skulle ta pendeltåget hem till Södertälje. Jenny och jag åkte sen tillbaka till Mathias.


Vi fortsatte att sjunga SingStar fram till tolvtiden när vi åkte hem. Vi skjutsade även hem min Mamma och Pappa till Örby.


När vi kom hem vid halvettiden så satte sig Jimmy vid datorn en stund. Men Jenny, Borzko, och jag gick och la oss.


Bilder från kvällen finns i tidigare mobilbloggade inlägg.

Gårdagskvällens åtta mobilblogginläggfotografier.

Lite text till fotografierna från i går kväll.

Det översta och åttonde kortet är på Jimmy och mig när vi sjunger SingStar.

På det sjunde kortet tittar Maria och Jimmy på när Mathias och Jenny sjunger SingStar.

På det sjätte kortet sitter Mathias, Jenny, Tindra, och Jocke och tittar lite på Melodifestivalen.

På det femte kortet står Mathias och pussar på sin gulliga och glada Mormor.

Jocke, Jimmy, och Mathias är på det fjärde kortet.

Jenny, Tindra, och Jocke på det tredje kortet.

Jag och Jimmy på det andra kortet.

Och Mathias och Jimmy på det första kortet.


Mobil-Blogg

20080223126.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080223125.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080223124.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080223123.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080223122.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080223118.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080223121.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080223117.jpg
Mobil-Blogg

Dagens Dagbok - Lördagen den 23 februari 2008 - Eftermiddagen.

Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt då frukost, och Borzko och jag passade på att äta lite lätt lunch. Vi satt sen alla tre och fikade och pratade en stund.


Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Borzko och jag fortsatte med resten av veckostädningen.


Vid halvtvåtiden så var vi klara, och då gav jag mig ut på en promenad. Det såg så underbart ut när solen strålande utanför fönstret, så jag kunde inte låta bli.


Men det var inte riktigt lika skönt ute, som det såg ut när man var inne, för det blåste fortfarande halv storm. Men när man kom i lä, så var det väldigt skönt och varmt.


Jag gick i ungefär en timme runt omkring här i Farsta, så jag var hemma igen vid halvtretiden. Då blev det en fika och en stund vid datorn.


Började också att läsa lite i en ny bok: "Mina hemligheter" av Sophie Kinsella.


Vid kvart i fyra så åkte Jimmy iväg med bilen. Han åkte till McDonalds i Västberga för att möta upp med Jenny där när hon slutade jobbet. Jocke och Tindra kom också dit och mötte upp. De åt också middag där alla fyra.


Borzko och jag åt middag här hemma vid fyratiden. I dag blev det bara varsin färdigrätt. Jag åt en jättegod soppa med kräftstjärtar i.


Vid femtiden så kom Jimmy, Jenny, Jocke, och Tindra hem hit. Vi tog en fika och satt och pratade i köket. Jenny duschade också och gjorde sig i ordning.Om en timme ungefär, vid halvsjutiden, så ska vi alla sex åka iväg i båda bilarna hem till Mathias för att fira hans artonårsdag. Det ska bli trevligt. Kanske att det kommer några mobilblogginlägg från kvällen också.


Mobil-Blogg Tindra.

20080223116.jpg
Mobil-Blogg
Tindra.

Mobil-Blogg Tindra och Jocke.

20080223113.jpg
Mobil-Blogg
Tindra och Jocke.

Mobil-Blogg Min middag. En väldigt god sådan.

20080223110.jpg
Mobil-Blogg
Min middag. En väldigt god sådan.

Mobil-Blogg Det blev en eftermiddagspromenad i solen och blåsten.

20080223107.jpg
Mobil-Blogg
Det blev en eftermiddagspromenad i solen och blåsten.

Mobil-Blogg Ännu ett vårtecken!

20080223106.jpg
Mobil-Blogg
Ännu ett vårtecken!

Mobil-Blogg Till Therese.

20080223105.jpg
Mobil-Blogg
Till Therese.

Dagens Dagbok - Lördagen den 23 februari 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost med fika, och under tiden lite nyhetsläsning och bloggläsning.


Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr, och åt sen frukost förstås.


Vid strax före tio så gick jag till Centrum för lite shopping. Vad jag handlade kan ni se i tidigare inlägg.


När jag kom hem igen så blev det veckostädning som gällde. Borzko hade redan börjat när jag var i Centrum. Och sen så gjorde vi resten tillsammans.


Det blev det vanliga som vi gjorde: bytte handdukar, tvättade handdukar, tvättade kläder, dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, putsade speglar och glasytor, och dammade.

Dagens Shopping - 080223 - 4 - Fyra stycken pocketböcker.

image2472

Dagens Shopping - 080223 - 3 - Veckans Tulpaner.

image2471


Dagens Shopping - 080223 - 2 - Några saker från Apoteket.

image2470

Dagens Shopping - 080223 - 1 - 18-årspresent till Mathias.

image2469

Mobil-Blogg I Centrum på Torget har jag just köpt mig tulpaner.

20080223089.jpg
Mobil-Blogg
I Centrum på Torget har jag just köpt mig tulpaner.

Mobil-Blogg Ett vår-tecken! :-D

20080223087.jpg
Mobil-Blogg
Ett vår-tecken! :-D

Mobil-Blogg På väg till Centrum för att handla.

20080223086.jpg
Mobil-Blogg
På väg till Centrum för att handla.

Mobil-Blogg Morgonkaffet är det godaste på hela dagen.

20080223084.jpg
Mobil-Blogg
Morgonkaffet är det godaste på hela dagen.

I dag så blir det nog en mobilbloggdag igen.

Ja, i dag så tror jag att jag ska ha en mobilbloggdag igen. Precis som jag hade förra lördagen. Den dagen så blev det sexton stycken mobilbloggade inlägg. Det kanske inte blir lika många i dag, men jag ska väl lyckas få in en hel del i alla fall.

I dag så ser planerna ut så här. Nu ska jag sitta här vid datorn till strax före tio. Äta frukost, dricka kaffe, läsa nyheter, och blogga lite.

Strax före tio så ska jag gå iväg till Centrum för lite shopping där när dom öppnar klockan tio. Det viktigaste som jag ska köpa är en artonårspresent till min systerson Mathias som vi ska fira i kväll. Sen ska jag köpa några andra smågrejer också.

När jag sen kommer hem så blir det veckostädning. Borzko har då förmodligen redan börjat under tiden som jag var i Centrum. Och sen när jag kommer hem så hjälps vi åt med resten.

Sen när vi är klara så tar vi det väl bara lite lugnt resten av dagen. Borzko tittar väl förmodligen på sport på teve, eller läser i sin bok. Och jag sitter väl förmodligen här vid datorn som vanligt. Kanske att jag läser lite också.

Jimmy sover väl förmodligen till tolvtiden i dag. Och sen så sitter han nog vid datorn på eftermiddagen.

Jenny är och jobbar. Hon började redan klockan sju i morse, så hon gick förmodligen upp redan vid halvfem, och åkte vid femtiden från Jocke. Hon ska jobba mellan sju och fyra.

När hon sen slutar så åker Jocke och Tindra dit och möter henne där. Även Jimmy åker dit med bilen och möter upp med dom. De fyra äter middag där på McDonalds, och sen så kommer de alla hem hit.

Jenny duschar väl sen och gör sig fin inför kvällen. Och vi hinner väl alla sex med att umgås en stund också.

Sen vid kvart i sju så åker vi alla sex iväg i båda bilarna. Och så åker vi hem till min systerson Mathias för att fira hans artonårsdag som var i torsdags. Och så tillbringar vi kvällen där med släkt och vänner. Det blir säkert jättetrevligt.

Jag ska spela in Melodifestivalen i kväll, och så ska jag titta på det i morgon. För det lär vi väl förmodligen inte titta på där i kväll.

Ja, det där blir min dag i dag. Som det förhoppningsvis då kommer några mobilblogginlägg ifrån.

Vad har ni läsare för planer för dagen? Vad ni än gör, så ha en trevlig lördag! :-D

Dagens Dagbok - Fredagen den 22 februari 2008 - Kvällen.

Sen vid sjutiden så blev Jimmy upphämtad av en kompis. De skulle sen hem till en annan kompis, och sen så skulle de så småningom vidare in till stan och ut på krogen.


Borzko och jag flyttade upp till vardagsrummet vid halvåttatiden. Och sen klockan åtta så satte vi igång teven för att titta på "Lets Dance". Lite gott att äta och dricka blev det förstås också.


Efter första delen av "Lets Dance" så tittade vi på humorprogrammet "Hjälp!", och efter det så blev det förstås andra delen av "Lets Dance".


Nu sitter Borzko och zappar lite mellan tevekanalerna, och jag läser lite bloggar och nyheter i datorn. Och så fortsätter nog kvällen, tills det är läggdags för oss båda.


Tror samma sak nu, som före programmet.

Ja, jag tror nog faktiskt att Mi Ridell åker ut ur Lets Dance i kväll.
Jag tycker att alla deltagare som är kvar är jättebra.
Så det är svårt att välja ut någon som ska åka ut.
Men om jag måste välja någon som ska ut i kväll, så väljer jag nog Mi Ridell.


image2464

Mobil-Blogg Mmmm.... ;-D

20080222082.jpg
Mobil-Blogg
Mmmm.... ;-D

Och vem åker ut ur kvällens "Lets Dance" då?

Ja, vem tror ni?
Så här innan programmet ens har börjat,
så tror jag faktiskt att:

MI RIDELL

åker ut.
Men jag kanske tror annorlunda
efter att jag har sett kvällens sändning.


image2462


Jimmy.

image2461

Dagens Shopping - 080222 - En bok från Tradera.

image2460

Dagens Dagbok - Fredagen den 22 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på som vanligt här hemma på eftermiddagen. Plockade, donade, grejade, pulade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. En stund vid datorn blev det förstås också. Och även lite telefonpratande.


Jimmy kom hem från jobbet vid kvart i fyra. Han och jag åt middag då direkt. En fika blev det sen också. Och efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så satt Jimmy en stund på rummet vid sin dator. Och jag satt i köket med min dator.


Vid kvart över fem så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag. Och vi satt och pratade i köket en stund alla tre. Och efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning.


Jenny åkte hem till Jocke direkt efter skolan, och hon sover sen där i natt.


Dagens Jobb - Fredagen den 22 februari 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. Och precis som hela veckan förut, så var jag först en stund på morgonen i skalen och förberedde grönsakerna. Efter det så dukade jag och gjorde i ordning matsalarna inför luncherna. Och slutligen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi potatisbullar med lingonsylt. Vår salladsbuffé hade vi också, även om den var något mindre i dag, eftersom det var fredag, och vi vill ju inte stå med en massa över när det blir helg.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag, precis som vi faktiskt har varit hela den här veckan. Inte ofta vi är fulltaliga i en hel vecka i sträck.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Och så kom då veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två! Alltid lika skönt att gå hem då, och veta att man har en hel ledig helg framför sig.


Men den här veckan har ändå varit en väldigt bra vecka. Vi har varit fulltaliga hela veckan. Vi hade en lugn dag i onsdags när högstadiet hade idrottsdag. Det har varit bra stämning på jobbet. Och ingenting speciellt har hänt.


Och nästa vecka blir också en bra vecka. För då är det sportlov, så det blir mycket lugnare på jobbet hela veckan då. Det ska bli skönt.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 februari 2008 - Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Då blev det förstås middag för honom. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen sen så tittade han på sport på teven uppe i vardagsrummet.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn och teven.


Och jag satt större delen av kvällen i köket, med datorn och med boken.


Jag läste ut boken i kväll, som jag började på i går kväll. Recension finns i separat inlägg.


En stund satt jag med datorn inne i Jimmys rum också.


Kvällsfika i köket blev det för oss alla tre. Te och mackor blev det då för mig.
Nu är klockan strax efter tio. Borzko har gått och lagt sig för att sova. Han ska egentligen ha sin lediga dag från jobbet i morgon. Men det är många chaufförer sjuka, så han ska jobba extra i morgon, och ska gå upp klockan fyra.


Jimmy har också sagt god natt och stängt dörren till sitt rum. Han skulle titta lite på teve och sen sova.


Jag är jättetrött och skulle helst vilja gå och lägga mig. Men dum och/eller snäll som jag är, så ska jag åka och hämta Jenny på jobbet klockan elva. Hon brukar bara jobba till tio när hon jobbar kvällspass, men i kväll så jobbar hon tyvärr till elva. Så det blir inte sovdags för mig förrän vid halvtolvtiden i kväll, och det är lite för sent när man som jag går upp klockan halvfem. Sex timmars sömn vill jag ha, men då blir det bara fem timmar i natt.


Men i morgon så är det i alla fall fredag! Wiieee!!!! ;-D


Kvällens Te.

I kväll så blev det två glas te.


Först så blev det ett te med smak av hallon och nypon.


image2458


Och sen så blev det ett te med smak av äpple, kanel, och russin.


image2459

"Fräsch, frisk och spontan" av Mons Kallentoft.

image2457

---------    

Recension av boken: "Fräsch, frisk och spontan" av Mons Kallentoft. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"Utåt sett är de den perfekta familjen. Båda har gjort karriär, de har två söta små barn och en dyr bostadsrätt i Stockholm. De sköter hushållssysslorna tillsammans, noggrant fördelade med hjälp av ett excelark. Men under ytan är det något som inte stämmer.


Han försöker förstå sitt liv utifrån marknads- och varumärkesteorier, medan hon försvinner ut på långa nattliga promenader. Det är då tanken på projektet dyker upp hos honom. Hans alldeles privata projekt, som ska ge innehåll och riktning åt hans tillvaro. Ett nytt projekt, ett projekt som verkligen kommer att brännas.


Mons Kallentofts nya roman Fräsch, frisk och spontan beskriver en familj i sönderfall och utspelar sig just nu i Stockholm."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var bra, men lite konstig tycker jag. Den skildrade en familj med problem, och det gjorde den bra. Men ändå så kändes det hela tiden som om det var någonting som skulle hända, men det gjorde det aldrig. 

Någon annan här som har läst boken? Och vad tyckte ni i så fall? Var det något som jag missade och/eller inte fattade? /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Tjejsnack - Vecka 08 - 2008.

"Tjejsnack - Tjejer svarar på fem frågor i veckan".

Vecka 08 - 2008.
Ämne: Bästa/Värsta. 

Bästa/Värsta MINNET:  

Det bästa minnet är nog två stycken minnen. Och det är minnena av mina båda barns födelser.

Det värsta minnet  är nog en gång när jag blev rånad i min ungdom.Bästa/Värsta RESAN:  

Den bästa resan var familjens Thailandsresa julen 2006.

Den värsta resan var ??? Har aldrig haft någon hemsk resa.


Bästa/Värsta MATRÄTTEN:  

Den bästa maträtten är de flesta sorters fiskrätter. 

Den värsta maträtten är mat som är allt för söt, och/eller allt för fet.
 


Bästa/Värsta: KÖPET:  

Det bästa köpet är nog vår bostadsrätt här i Farsta där vi bor nu.

Det sämsta köpet är ??? Kan inte komma ihåg något dåligt köp som jag har gjort.


Bästa/Värsta EGENSKAPEN HOS EN VÄN:  

Den bästa egenskapen hos en vän är nog ärlighet.

Den sämsta egenskapen hos en vän är oärlighet.


(Häng på ni också som känner för det! ;-D)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på här hemma och fixade med allt möjligt som vanligt. En stund vid datorn blev det förstås också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Vid fyratiden sen så åt vi två middag tillsammans. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn som vanligt. Själv så höll jag på och fixade här hemma som vanligt. Bland annat så blev det några maskiner tvätt och några maskiner tumlande. Och så stunder vid datorn förstås.

Såna här Nyheter gillar jag! :-D

Aftonbladet.

Expressen.

Grattis Mathias på 18-årsdagen!

I dag fyller min systerson Mathias arton år!
Gratulera honom på födelsedagen ni som känner för det!

Mathias Eidehall på Facebook.

Här är två gamla bilder på honom.
Den första från 2005 och den andra från 2007.


image2455     image2456

Dagens Jobb - Torsdagen den 21 februari 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och precis som tidigare i veckan, så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen efter det så dukade jag matsalarna. Och slutligen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi fiskgratäng med ost- och broccolisås, och kokt potatis. Vi hade även lite mjukt bröd kvar från i går som vi också serverade. Och vår salladsbuffé hade vi givetvis också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände i dag.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 februari 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev sen precis lika lugn och skön som vanligt.


Borzko satt i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Jimmy satt i sitt rum vid datorn.


Och jag satt i köket och delade min tid mellan datorn och en ny bok: "Fräsch, frisk och spontan" av Mons Kallentoft.


Nu ska jag lämna datorn och köket, och gå och lägga mig och läsa i sängen i stället. Så det här får bli dagens åttonde och sista inlägg.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på sen och fixade lite här hemma med allt möjligt som vanligt.


Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över tre. Vi stack då direkt iväg till Willys i Länna. I dag så blev det sex fulla plastkassar för ungefär niohundra kronor.


När vi kom hem igen så åt vi två middag tillsammans vid halvfemtiden. Och sen efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum med datorn. Och jag satte mig i köket med min dator.


Vid sextiden sen så kom Borzko hem från jobbet. Då åt han middag först, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. När han var klar så satte han sig framför teven i vardagsrummet och tittade på sport.


Jenny åkte direkt från skolan hem till Jocke. Och hon ska även sova där i natt.

Dagens Jobb - Onsdagen den 20 februari 2008.

Jobbade förstås i dag också. Först så var jag en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi kycklingsoppa, mjukt bröd, och skivad ost. Vi hade förstås även vår salladsbuffé som vanligt.


Det var en ovanligt lugn dag i dag. För hela högstadiet hade idrottsdag i dag, och åt inte lunch i skolan. Så vi kunde för en gångs skull ha det lite lugnt.

Mobil-Blogg Kvällens Te blev Söder Te i påse.

20080220068.jpg
Mobil-Blogg
Kvällens Te blev Söder Te i påse.

En liten bokbeställning från Bokus.

image2453


Det blev en liten bokbeställning från Bokus i kväll. Fyra böcker till mig, och en till en jobbarkompis. Böckerna som jag beställde till mig var:

"En riktig våldtäktsman - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam.

"P.S. Jag älskar dig!" av Cecilia Ahern.

"Passionsspelet" av Jonas Gardell.

"Församlingen under jorden" av Margareta Strömstedt.

"Flickan och skulden - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam.

image2448

---------    

Recension av boken: "Flickan och skulden - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär / Fakta.)  

---------

"Jonna, en vanlig tonårstjej, går på fest. Dagen efter är hennes liv förstört. De har kört upp en krycka i underlivet. På stan kallas hon för "kryckhoran". Lena blir utsatt för en gruppvåldtäkt. I rättegångsprotokollet står det:. "Hon hade en kort svart klänning, en orange genomskinlig topp, skor samt behå och trosor på sig." Det sexuella våldet har alltid funnits Men har det plötsligt blivit grövre? Har det skett en förändring i inställningen till våldtäkt, hos ungdomar, media, domstolar? Eller är det i själva verket samma urgamla syn på kvinnans - och mannens - rätt som härskar?

I Flickan och skulden redovisar Katarina Wennstam, kriminalreporter på SVT, ett förkrossande material kring ett antal uppmärksammade gruppvåldtäktsmål. Med lika mycket ursinne som medkänsla berättar hon om de övergrepp som äger rum mitt i vår upplysta vardag.

Flickan och skulden var en av de mest omdebatterade böckerna under 2003. Boken blev nominerad till Augustpriset och tilldelades flera priser, b la Advokatsamfundets Journalistpris."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det är ju svårt att recensera en ren faktabok. Men jag säger bara: LÄS DEN! Den var fantastiskt bra, hemsk, gripande, lättläst, viktig, fruktansvärd... Ja, jag skulle kunna skriva hur många beskrivande ord som helst där. Tycker att ALLA borde läsa den. Det är hemskt att vi inte har kommit längre i vårt synsätt fast det är tvåtusentalet nu... 

Läs också hennes skönlitterära roman: "Smuts", som jag har recenserat här.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 4,5 av 5.  

---------    


Mobil-Blogg Jimmy och jag på Willys i Länna.

20080220062.jpg
Mobil-Blogg
Jimmy och jag på Willys i Länna.

Poliskontroll i morse.

image2451               image2449               image2450


I morse, klockan tjugo i sex, så blev jag invinkad i en poliskontroll. Jag var på väg till jobbet, och det var ungefär vid Högdalstoppen.

Jag kanske är lite konstig, men jag blir så glad när jag blir invinkad i kontroller. Jag tycker att det är roligt och spännande. ;-D

Ofta tycker jag att jag blir förbivinkad. Kanske beror på att jag är en medelålders kvinna i en Volvo... ;-D Men i morse så var det mörkt, och de kanske inte såg vem som körde bilen!

Jag fick visa körkortet, och så fick jag blåsa i alkoholmätare. Och sen så fick jag åka vidare till jobbet.

(Bilderna är från Google Bildsökning)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 februari 2008 - Kvällen.

Jag satt sen i köket större delen av kvällen. Jag satt en hel del med datorn, bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och jag läste också ut boken som jag började på i söndags: "Flickan och skulden - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam. Recension på den kommer i separat inlägg.


Jimmy satt på sitt rum större delen av kvällen, och vid datorn som vanligt. Han satt även ute i köket en hel del, och hjälpte mig fixa lite i min dator.


Borzko kom hem från jobbet först vid halvniotiden i kväll. En sen middag blev det då för honom, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Lite sport på teven sen blev det också förstås.


Jenny åkte direkt från skolan, till sitt jobb på McDonalds, för att jobba ett kvällspass mellan fem och tio. Vid kvart i tio så ska jag åka härifrån, och så hämta upp henne på jobbet när hon slutar. Vi kommer väl hem sen vid kvart över tio, och då blir det väl till att göra mina kvällsbestyr för mig, och sen blir det sängen vid halvelvatiden.

Tavla.

image2447


Det här är en tavla som vi har i sovrummet.
Annebelle blev lite nyfiken på den när hon såg den i mitt EFIT-inlägg,
så jag lovade att ta en närbild på den.

TisdagsTema - 6 - 2008-02-19 - Längtan.

image2446


TisdagsTema - 2008-02-19 - Tema: Längtan.

TisdagsTema.

Mina tidigare TisdagsTeman.

Fin solnedgång i dag.

image2445

Jimmy tvättar bilen.

image2443


image2444

Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma precis som vanligt, och plockade och fixade med lite allt möjligt.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han ville åka och tvätta sin bil, och ville ha sällskap, så jag följde med honom. "Wash & Drive" i Fagersjö, åkte vi till.


När vi kom hem igen så åt vi middag tillsammans. Och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Efter det så tog Jimmy med sig sin dator och satte sig i köket en stund, för att hjälpa mig med några grejer i min dator.

Dagens Jobb - Tisdagen den 19 februari 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först i skalen en stund och förberedde grönsakerna. Sen så förberedde och dukade jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi "blandat från frysen". Och i dag hos oss innebar det: spaghetti, järpar, köttbullar, couscouspytt, och fiskburgare. Salladsbuffén hade vi som vanligt också.


Tisdagar är ju alltid väldigt hektiska, för det är så många som äter samtidigt då. Så det var stressigt och jäktigt. Men vi var fulltalig personalstyrka, och allt flöt ändå på bra, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Måndagen den 18 februari 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt.


Borzko satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Jimmy satt större delen av kvällen i sitt rum med sin dator.


Och jag satt större delen av kvällen i köket med min dator.


(Kolla in mina EFIT-bilder från i går, lite längre ner i bloggen!)


Vackra blommor.

image2441

image2442

Dagens Shopping - 080218 - En bok från Tradera.

image2440

Dagens Dagbok - Måndagen den 18 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en kort stund, och sedan så gick jag till Centrum. Och så till SolAkuten för min vanliga solning på en halvtimme.


Sen när jag kom hem igen så höll jag på som vanligt här hemma, och plockade och fixade med lite allt möjligt. En liten stund vid datorn blev det förstås också.


Jimmy jobbade över i dag, och kom hem från jobbet vid kvart över fem. Precis samtidigt så kom också Borzko från jobbet. Så vi åt då alla tre middag tillsammans vid halvsextiden.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Borzko stack iväg ut och tankade bilen, och kollade allt på den. Och när han kom hem igen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jenny åkte hem till Jocke direkt efter skolan i dag. Och hon ska sova där i natt också.


Dagens Jobb - Måndagen den 18 februari 2008.

Måndag igen, och då jobb igen som vanligt förstås. Den här veckan så är jag först en liten stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så dukar jag och förbereder matsalarna. Och sen så är jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi köttgryta med kokt potatis. Och så vår salladsbuffé förstås.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 08 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 08 - 2008
18/02

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 07 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 07 - 2008
11/02 - 17/02

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: Promenad, 2,0 tim
Söndag: ---------   


EFIT - 2008-02-17 - Ett Foto I Timmen - 15 -

-------------  

Här kommer fotografierna från min femtonde EFIT-dag, söndagen den 17 februari 2008.


-------------  


07.03.


Klockan är några minuter över sju, och jag har precis klivit upp. Går oftast upp klockan sju när jag är ledig, och ibland klockan åtta. Det här är utsikten från vår franska balkong i vardagsrummet.


       

image2424

-------------  


08.41.


Dags för frukost. Fina blommor har jag i köket just nu. Både rosor och tulpaner.


       

image2425

-------------  


09.15.


Nu sitter jag uppe i en av sofforna i vardagsrummet, och läser i min bok.


       

image2426

-------------  


10.17.


Nu har Jimmy vaknat och sitter och äter frukost.


       

image2427

-------------  


11.24.


Jimmy och jag tittar på "Las Vegas".


       

image2428

-------------  


12.11.


Min älskade dator!


image2429


-------------  


13.18.


Jag är så glad över min nya tvättmaskin och torktumlare!


      

image2430

-------------  


14.25.


Soligt och fint blev det framåt dagen. Här är återigen utsikten från vår franska balkong uppe i vardagsrummet.


       

image2431

-------------  


15.18.


Snyggt med flaskor och glas tycker jag.


       

image2432

-------------  


16.44.


Jimmy ska åka iväg på bio med en kompis.


image2433

-------------  


17.20.


Borzkos och mitt sovrum.


       

image2434

-------------  


18.04.


Började att läsa i en ny bok.


       

image2435

-------------  


19.21.


Jag är så glad att min mobil är tillbaka från reparation.


       

image2436

-------------  


20.54.


Jimmy vid datorn på sitt rum.image2437

-------------  

21.05.

Lite popcorn blev det att äta på kvällen.


image2438

-------------  

22.05.

Dags att göra sig i ordning, och gå till sängs. Måndag i morgon...


image2439

-------------   

Nästkommande EFIT-dagar:

Måndag 10 mars och/eller Lördag 29 mars.


-------------  


Länk till alla mina femton EFIT-inlägg.


-------------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 17 februari 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag i soffan uppe i vardagsrummet. Började att läsa i en ny bok: "Flickan och skulden - En bok om samhällets syn på våldtäkt" av Katarina Wennstam. Och så varvade jag med lite stunder vid datorn också.


Vid åttatiden så kom Borzko hem från sin helg i Lindvallen i Sälen. (Han var alltså INTE i Åre som jag har skrivit förut!) Han hade haft det jättebra. Han packade upp, och vi hade en pratstund, och sen så gick han och la sig vid niotiden, för han var självklart trött efter helgen.


Vid strax före nio så kom Jimmy hem. Han hade varit med sin kompis Kristian i Heron City och tittat på filmen "Cloverfield". Han satte sig vid datorn när han kom hem.


Och jag delade resten av min tid av kvällen mellan datorn och boken. Och så åt jag en skål popcorn.


Och i morgon så är det då alltså tyvärr måndag igen...

Dagens Dagbok - Söndagen den 17 februari 2008 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost och lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Vaknade tyvärr med en sprängande huvudvärk i dag. Funderade på om jag skulle ge mig ut på en promenad, men hade ingen lust. Tre grader varmt ute, lite blåsigt, mulet, och grått.


Satte mig uppe i vardagsrummet istället, och läste i min bok: "Otryggare kan ingen vara" av Bengt-Åke & Agneta Cras.


Sen så vaknade Jimmy vid tiotiden, och gick upp då. Han åt frukost, och jag tog en fika med honom. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Efter det så skulle han se ett nerladdat dubbelavsnitt av serien "Las Vegas", så då tittade jag på det med honom.


Satt sen med datorn inne i Jimmys rum. Läste bloggar, läste nyheter, och höll på med allt möjligt i datorn. Och så varvade jag med att hålla på och fixa med allt möjligt här hemma. Tvättade och tumlade i mina nya fina maskiner bland annat.


På eftermiddagen så kom solen fram så fint här. Så då borde jag ju verkligen ha gett mig ut på en promenad. Men kommer jag inte iväg ut direkt på förmiddagen, då har jag så svårt att komma iväg senare... Och så hade jag ju huvudvärken att skylla på också...


Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Sen vid strax före fem så stack Jimmy iväg med bilen. Han skulle hämta upp en kompis, och sen så skulle de förmodligen åka iväg och se en film på bio.


Jag flyttade upp med min dator till vardagsrummet när Jimmy åkte. Och så satte jag mig och läste i min bok igen, och läste också ut den.

"Otryggare kan ingen vara" av Bengt-Åke & Agneta Cras.

image2423

---------    

Recension av boken: "Otryggare kan ingen vara" av Bengt-Åke & Agneta Cras. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------

"Otryggare kan ingen vara är den lika skakande som sanna berättelsen om tre syskon som tvingas växa upp med en mamma som inte kan ta hand om sig själv och än mindre dem. Mitt i det svenska välfärdssamhället lever dessa barn i en otrygghet som gränsar till det ofattbara. De är helt utlämnade åt mammans ansvarslösa beteende och hennes lika omdömeslösa val av män.
Fadern till den äldsta dottern, försvinner snart ur bilden och pappan till de båda yngre sönerna hamnar på anstalt efter att ha dömts för hustrumisshandel och skadegörelse. Sedan följer en rad styvfäder, av vilka en har mördat sin hustru och sina två barn bara ett par år innan han flyttar in. En annan gömmer ett laddat gevär i lägenheten och misshandlar både mamman och barnen.
Det är en uppväxt fylld av alkohol, knark, misshandel, mobbning, svält och hot. Dottern tvingas som liten flicka ta hand om både hushållet och sin berusade mamma. Äldste sonen, som lider av en cp-skada, får i tonåren uppleva hur hans mamma stjäl hans pensionspengar och låter honom svälta. Och yngste sonen blir tidigt kriminell och narkoman och avlider endast 25 år gammal i en bilolycka. "

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var som tyvärr många dokumentära böcker är. Ämnet var väldigt intressant, fruktansvärt, och gripande. Men ändå så sa mig boken ingenting... Tycker att den var tråkigt skriven, och den griper tyvärr aldrig tag i mig.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 2 av 5.  

---------    


Veckans Planer - Vecka 8.

Veckans Planer - Vecka 8.

Måndag:
Jag jobbar som vanligt mellan 06.00-14.00.
Sola solarium efter jobbet.

Tisdag:
Jobba 06.00-14.00.
Jenny jobbar mellan 18.00-22.00.

Onsdag:
Jobba.
Annars inget speciellt.

Torsdag:
Jobba.
Jenny jobbar mellan 18.00-23.15.

Fredag:
Jobba.
Borzko har sin lediga dag från jobbet.
(Titta på Lets Dance på teve).

Lördag:
Jenny jobbar mellan 07.00-16.00.
Hela familjen ska hem till Mathias på kvällen och fira hans artonårsdag.

Söndag:
Jenny jobbar mellan 08.00-17.00.
(Titta på Melodifestivalen på teve från i går).

"Se upp för dårarna"

image2421     image2420     image2422


I går så såg jag den svenska filmen "Se upp för dårarna".
Den sändes på TV4 och är från 2007.
Och den är regisserad av Helena Bergström.

Jag tyckte att filmen var mycket bra.
Rolig, gripande, och tankeväckande.
Klart sevärd, och kan rekommenderas.

Länk till filmen på LoveFilm.

(Bilderna är från Google Bildsökning)


Mest Aktiva-Listan på Blogg.se.

I dag så ligger jag sjuaMest Aktiva-Listan på Blogg.se.


image2419


(Bästa någonsin är fyra)

Rekord för mig på antalet bloggade inlägg i går - 34 stycken.

I går så blev det rekordmånga bloggade inlägg för mig.
34 stycken inlägg blev det.
16 inlägg var mobilbloggade inlägg.
Och 18 stycken var vanligt bloggade inlägg.

Dagens Dagbok - Lördagen den 16 februari 2008 - Kvällen.

Vid sextiden så tog jag min dator med mig, och så satte jag mig uppe vardagsrummet. Och sen så satt jag i soffan i två timmar och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Sen klockan åtta så satte jag så klart igång teven, och så tittade och lyssnade jag på "Melodifestivalen". Vad jag tyckte om den kan ni läsa i två separata inlägg.


Åt och drack en massa gott gjorde jag förstås. Och satt med datorn lite samtidigt också.


När musiktävlingen var över, så kopplade jag över till TV4 och så tittade jag på den svenska filmen "Se upp för dårarna".


Och det ska jag nu fortsätta med i en halvtimme till. Sen när filmen är slut, vid strax före tolv, så ska jag nog gå och lägga mig och läsa i min bok tror jag.

Yes! Rongedals gick direkt till Finalen! :-D

Yes!
Bröderna Rongedals gick direkt till finalen i Globen!
Jag tyckte deras låt var jättebra!
Och jag har alltid gillat Bröderna Rongedal!


image2417               image2418


Ni hänger väl med på EFIT i morgon?!?!

I morgon så är det en EFIT-dag igen.

Ni hänger väl på?!?

EFITs hemsida.

Mina tidigare EFIT-inlägg.


MMS från Borzko i Åre.

Här är tre bilder till från Borzko i Åre. De är tagna på eftermiddagen vid After Skin.


image2414  image2415  image2416

MMS från Borzko i Åre.

Borzko är ju uppe i Åre över helgen. Han är där med många av sina jobbarkompisar för att åka skidor och ha det kul. Här är tre bilder som han skickade i dag.


image2411  image2412  image2413

MMS från Kroatien.

Det här fotografiet fick jag som ett MMS i dag. Det är Borzkos syster Natalie och hennes man Tihomir som har skickat det. Dom bor i Split i Kroatien. Fotografiet föreställer deras dotter Tina när hon fyllde fyra år på Alla Hjärtans Dag. En väldigt fin tårta, med ett piratskepp på, har hon framför sig.


image2410

Så här tyckte jag om kvällens låtar.

Till Finalen:
Rongedal - Just a minute
Johnson & Häggkvist - One love 

Till Andra Chansen:
Sanna Nielsen - Empty Room
Ola - Love in stereo

Ganska Okej:
Alexander Schöld - Den första svalan
Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd

Dåliga:
The Nicole - Razborka
Andra Generationen - Kebabpizza Slivovitza 

Dags för Melodifestivalen!

Dags för Melodifesivalen!


image2409


Dagens Shopping - 080216 - 4 - Topp.

Och så blev det en svart topp med vitt tryck från H&M för endast 49:- kronor.


image2408

Dagens Shopping - 080216 - 3 - Sjal.

Köpte mig en ny, stor, tunn, skön sjal, på Indiska för 79:- kronor.


image2407

Dagens Shopping - 080216 - 2 - Tulpaner.

Veckans Tulpaner blev flerfärgade. På Hötorget så sålde dom tre stycken buketter med tio tulpaner i varje bukett för femtio kronor. Så jag köpte sex buketter. Jenny fick ta trettio tulpaner med sig till Södertälje. Och jag och Jimmy tog trettio tulpaner med oss hem till Farsta.


image2406

Dagens Shopping - 080216 - 1 - Fyra pocketböcker.

image2404


Den fjärde boken tog Jenny med sig hem till Jocke, så den kom inte med på bilden. Det var den här boken:


image2405


Dagens Kändisspotting - 080216 - Jeanette Olsson + Ian Wachtmeister.

Dagens Kändisspotting i stan i dag blev:
Jeanette Olsson (utan Karl-Petter)
och Ian Wachtmeister.


image2402                    image2403


Stegräknaren.

Tänkte att jag ska börja använda min stegräknare igen. Förut så hade jag den ofta. Men nu var det länge sedan som jag använde den. I dag så var den i alla fall med. Och så här blev resultatet i dag:

12.151 steg
1 mil, 3 kilometer, 200 meter.
2 timmar, och 6 minuter, effektiv gångtid.
368 förbrukade kalorier.

Tack till Jimmy och Jenny! :-D

Vill bara säga tack till mina älskade ungar,
Jimmy
och
Jenny
för en mysig dag!

image2401

Dagens Dagbok - Lördagen den 16 februari 2008 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så gick Jenny upp klockan åtta, och Jimmy gick upp halvnio. Båda duschade, och gjorde sig i ordning. Och sen så åt vi alla tre frukost tillsammans. Och så satt vi och pratade en stund, och planerade vår dag tillsammans.


Vid halvtiotiden så gick vi alla tre iväg till Centrum och till Tunnelbanan. Och så åkte vi in mot stan. Vi gick av vid Skanstull och promenerade sen in mot stan. Kallt var det, cirka sex minusgrader, och lite blåsigt. Med soligt och faktiskt riktigt skönt.


Varsin varm dryck köpte vi i Espresso House vid Skanstull, som vi njöt av på vägen. För mig så blev det en Chai Latte. Gick in lite snabbt i nya köpcentrumet Skrapan vid Medborgarplatsen. Och sen så fortsatte vi via Slussen, och Gamla Stan, och sen in till City.


Och sen så gick vi runt överallt i City och tittade och shoppade. Vid tolvtiden så var Jimmy och Jenny hungriga, så då gick vi till McDonalds vid Hötorget för lunch. Dom åt, och jag tog bara Caffe Latte och en Cola Light. Efter det så fortsatte vårt promenerande och shoppande.


Vad Jenny shoppade får ni se i hennes blogg. Jimmy shoppade ingenting. Och vad jag shoppade kommer i separata inlägg.


Sen vid tvåtiden så var det fikadags igen. Den här gången så var vi på Café Bellman vid Hötorget. Jag tog en Chai Latte igen, och så en ostfralla. Satt där sen och pratade en stund.


Vid strax före tre sen så åkte vi hemåt. Jimmy och jag åkte hem till Farsta. Och Jenny åkte hem till Jocke i Södertälje.


När vi kom hem så höll jag på och fixade lite med allt möjligt. Satt vid datorn en stund också. Jimmy satt också vid datorn. Och så gjorde han sig i ordning inför kvällen.


Vid femtiden sen så skjutsade jag Jimmy hem till hans kompis Kristian i Högdalen. De skulle äta middag tillsammans, och sen så skulle de vidare till en fest, och sen kanske ut på krogen.


På vägen hem så stannade jag till i Centrum och handlade mig lite gott att äta till kvällen. När jag kom hem så åt jag lite lätt middag. Och efter det så höll jag på och fixade lite.


Massor med fotografier från dagen finns i mobilbloggade inlägg från tidigare i dag.


Lite text till de tretton stycken mobilbloggsinläggen.

Här kommer lite text till de tretton stycken bloggade inläggen från mobilen i dag när vi var i stan. Det gick inte att skicka mms på ungefär fem timmar, så alla kom sen in nästan samtidigt.

Första
kortet är från halvtiotiden i morse, när vi sitter på tunnelbanan på väg in till stan.

Andra kortet är taget vid tiotiden. Vi gick av vid Skanstull, och promenerade därifrån in till City. Här har vi precis köpt oss lite varm dryck på Espresso House att ha på vägen.

Tredje kortet är på min Chai Latte.

Fjärde kortet är taget utanför det nya köpcentrumet "Skrapan" vid Skanstull / Medborgarplatsen.

Femte kortet är taget vid Medborgarplatsen.

Sjätte kortet är på Katarinahissen vid Slussen.

Sjunde kortet är på Stadshuset och taget vid Gamla Stan.

Åttonde kortet är på Jimmy och Jenny, som står och väntar på mig inne på Åhléns. Jag kommer med rulltrappan, för jag har varit uppe på toaletten.

Nionde kortet är på min Caffe Latte och min Cola Light som jag drack på McDonalds.

Tionde kortet är taget vid tolvtiden. Jimmy och Jenny äter lunch inne på McDonalds vid Hötorget.

Elfte kortet är taget inne på Café Bellman vid Hötorget, vid tvåtiden. Där blev det ännu en Chai Latte för mig. Och även en ostmacka.

Tolfte kortet är taget på T-Centralen vid strax före tre. Jimmy och jag ska åka hem till Farsta. Och Jenny ska gå mot Centralen för att ta pendeltåget till Jocke i Södertälje.

Trettonde och sista mobilbloggsinlägget från vår dag i stan är taget vid strax efter tre, på Skanstullsbron.

Mobil-Blogg

20080216018.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216017.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216016.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216015.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216013.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216012.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216010.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216009.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216008.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216007.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216006.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216005.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg

20080216004.jpg
Mobil-Blogg

Mobil-Blogg Funkar inte att mobilblogga kort...

Mobil-Blogg
Funkar inte att mobilblogga kort...

I dag så blir det en Mobil-Blogg-Dag! :-D

I dag så tänkte jag ha mig en Mobilbloggardag! Ungefär som jag hade söndagen för två veckor sen, när jag, Jimmy, Jenny, och Jocke var på IKEA.

I dag så ska jag ha en dag med mina älskade ungar. Vi har just ätit en mysig frukost ihop och suttit och pratat. Och om en stund så ska vi åka in till stan. Sen så blir det promenerande, shoppande, fikande, pratande, lunchande, i några timmar på stan.

Sen vid tretiden så åker Jenny till Södertälje för att möta upp med Jocke. Och då så åker Jimmy och jag hem till Farsta igen. Så det blir cirka sex timmar ihop med mina underbara barn! Det ska bli en riktigt mysig dag!

Strålande sol här i dag! Men kallt... Cirka sju minusgrader nu, vid strax över nio. Så det blir riktigt varma kläder på i dag.

Ha nu en härlig lördag allihopa! Många mobilbloggsinlägg kommer förhoppningsvis in under dagen. Hoppas det inte blir strul i bloggen bara, som det blev den förra mobilbloggsdagen.

Mobil-Blogg Åtta minusgrader i dag...

20080216002.jpg
Mobil-Blogg
Åtta minusgrader i dag...

Mobil-Blogg En underbar vacker soluppgång här. Men det blir ju tyv

20080216001.jpg
Mobil-Blogg
En underbar vacker soluppgång här. Men det blir ju tyvärr inte lika bra på kort.

Dagens Dagbok - Fredagen den 15 februari 2008 - Kvällen.

Sen så flyttade både Jimmy och jag upp till vardagsrummet med våra datorer. Jimmy spelade datorspel, och jag höll på med lite allt möjligt.


En sväng till blev det till Centrum, för vi hade glömt en del gott till kvällen när vi handlade tidigare i dag.


Klockan åtta sen så blev det "Lets Dance" på teve. Jag tittade, och satt och höll på lite i datorn samtidigt. Jimmy fortsatte med sitt datorspelande, men tittade lite också.


Gott att äta blev det förstås. För min del så blev det chips och smågodis i kväll.


Vi tittade också på "Hjälp" och på andra delen av "Lets Dance". Efter det så lyssnade vi på musik. Och Jimmy fortsatte att spela "Eve". Jag läste bloggar och nyheter.


Jenny kom hem vid elvatiden. Hon hade först gått i skolan till två. Sen så hade hon åkt direkt till McDonalds i Västberga där hon hade jobbat ett pass mellan tre och tio.

Mobil-Blogg

20080215.jpg
Mobil-Blogg

EFIT på Söndag!

Glöm inte bort att det är EFIT på söndag!

EFITs hemsida.

Mina EFIT.

Hit har vårt bubbelbadkar flyttat! ;-D


Min Nokia N95 är hemma igen! ;-D

Förra torsdagen lämnade jag in min Nokia N95 på reparation på Phone House i Farsta. Det var zoomknappen / volymknappen som hade slutat att fungera. Det skulle gå på garantin, och inte kosta något. Men tyvärr så skulle det ta upp till fyra veckor... Men så i dag så fick jag ett sms att den redan var klar! Efter endast åtta dagar! Jätteglad blev jag förstås då!

image2384

Näst högsta antalet läsare i går. ;-D

I går så hade jag det näst högsta antalet läsare,
med unika IP-nummer, som jag någonsin har haft.
Och jag var bara sex stycken läsare från att slå mitt rekord.
Rekordet är 1.598, som jag hade en dag i november 2007.
Och i går så hade jag 1.593 läsare.

Dagens Dagbok - Fredagen den 15 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem. Han är ju ledig en dag i veckan, och dagen har blivit ändrad från måndag till fredag. Vi hann bara träffas en kort stund, och sen så stack han iväg mot jobbet.


Han och många av hans jobbarkompisar skulle mötas upp där, och sen så skulle de vidare med buss upp till Åre för en skidhelg.


Jag höll på och fixade med lite här hemma en stund. Sen när Jimmy kom från jobbet så hämtade han bara upp mig, och så tog vi en sväng till Centrum.


Först så var vi på Phone House, där jag hämtade ut min mobiltelefon som har varit på reparation.


Och sen så var vi på HemKöp och handlade en hel del matvaror.


När vi kom hem så blev det middag för oss två. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Sen så satt vi båda två en stund i köket, och så hjälpte Jimmy mig att fixa i ordning min mobil. För allting var borta i den, efter reparationen.


Dagens Jobb - Fredagen den 15 februari 2008.

Jobbade precis som vanligt i dag också förstås. Och liksom hela veckan tidigare, så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och diskade.


I dag så serverade vi korv stroganoff och kokt ris. Och vår salladsbuffé förstås också.


Vi var fulltalig personalstyrka den första halvan av dagen. Den andra halvan av dagen så blev vi en kvinn kort, för en av kollegerna mådde inte bra, och gick hem efter halva dagen.


I dag så fick jag och min kollega en hel del hjälp i diskrummet av Snurran, som jobbade hos oss idag, eftersom det var fredag. Hektiskt på slutet blev det däremot, för då hade hon annat för sig, så vi fick klara oss själva.


Men allt flöt ändå på helt okej, och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 februari 2008 - Kvällen.

Det blev en väldigt lugn och tyst kväll här hemma i dag. Borzko och Jimmy åkte ju som sagt var iväg vid sextiden. Jenny åkte hem till Jocke efter skolan i dag, och sover där i natt.


Jag höll på och plockade och fixade med lite här hemma som vanligt. Men den största tiden tillbringades vid datorn, också som vanligt.


Nu är klockan halvtio, och Borzko och Jimmy kommer hem om en kvart ungefär. Då ska jag umgås lite med dom, och sen så blir det läggdags vid halvelvatiden.


Och i morgon så är det då alltså äntligen fredag! Wiieee!!!! ;-D


(Se flera bilder från dagen längre ner i bloggen.)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 februari 2008 - Eftermiddagen.

I dag så åkte jag inte hem direkt efter jobbet, utan jag åkte direkt hem till mina föräldrar i Örby. Jag ville uppvakta dom i dag, eftersom det var Alla Hjärtans Dag. Så först så åkte jag och köpte två buketter tulpaner plus en ask chokladhjärtan och en ask geléhjärtan.


Satt sen och fikade och pratade i lite drygt en timme. (Bilder finns i separat inlägg längre ner). Kom sen hem till Farsta vid halvfyratiden. Jimmy kom hem ungefär samtidigt från jobbet. Han mådde bättre i dag, så han hade alltså åkt och jobbat i dag.


Vi åt sen middag vid fyratiden. Sen vid halvfemtiden så åkte Jimmy iväg med bilen till Borzkos jobb. Han parkerade den där, och sen så åkte han lastbil med Borzko hit hem. De lastade in vårt bubbelbadkar i lastbilen, eftersom vi fick det sålt i går.


Leverans ingick i försäljningen, så de stack sen iväg, neråt Sörmland, vid sextiden. (Bild på lastbilen finns längre ner).


Jag fick tio fina röda rosor av Borzko när han kom hem. Plus en ask med geléhjärtan. Jätteglad blev jag förstås! (Bild på det finns också längre ner).

Dagens Jobb - Torsdagen den 14 februari 2008.

Jobb som vanligt i dag också. Och som tidigare i veckan så var jag först i skalen, och sen i disken.


Vi serverade fiskburgare med bröd och diverse tillbehör i dag. Och även potatismos vid sidan om. En liten salladsbuffé också.


Kollegan som har varit sjuk i två dagar, kom tillbaka till jobbet i dag, så vi var fulltalig personalstyrka i dag.


Och skönt var det, för det var hektiskt i både kök, matsalar, och diskrum i dag. Men allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Bråk på min arbetsplats i eftermiddags efter att jag hade gått hem...

Ja, tydligen så var det bråk i Hagsätraskolan i eftermiddags...

Läs här i Dagens Nyheter.

Och här i Svenska Dagbladet.

Snöstorm och ishalka i StorStockholmsområdet...

Pratade precis med Borzko och Jimmy som är på väg hem i Borzkos lastbil. De är mellan Järna och Södertälje nu och åker då alltså norrut. Där flöt trafiken på bra, men i södergående riktning så står trafiken helt still. Tydligen så är det snöstorm och ishalka, och flera olyckor har hänt där i området... :-(

Aftonbladet.

Expressen.

Dagens Nyheter.

Svenska Dagbladet.

Stockholm City.

Metro.

Lastbilen som Borzko kör.

image2383

Och ännu mera glädje! ;-D

Och ännu mera glädje blev det när Borzko kom hem från jobbet.
För han hade med sig tio röda rosor + en ask med gelehjärtan till mig!


image2382

Man blir glad över att göra någon glad! :-D

Ja, rubriken är faktiskt sann. Man blir verkligen glad, över att göra andra människor glada. Först så blev Jenny, Jimmy, och Borzko jätteglada över sina Alla Hjärtans Dag-presenter. Men sen så gjorde jag nog två andra personer ännu gladare... Och det var min Mamma och Pappa.

Jag åkte hem till dom direkt efter jobbet i dag. Jag köpte med mig två buketter med tulpaner plus gelehjärtan och chokladhjärtan. Och sen så satt jag där med dom och fikade och pratade i lite drygt en timme. Och dom blev verkligen jätteglada över det. Särskilt min Mamma. Hon blev så glad och rörd så hon grät några tårar. (Vi är så lika hon och jag. Vi gråter jämt. Både när vi blir ledsna, rörda, och glada.) Jag älskar mina föräldrar så otroligt mycket.


image2380


image2381


Till Linn och Malin! ;-D

Detta inlägg är speciellt till Linn och Malin, som kommenterade i går kväll, och undrade vad Jenny, Jimmy, och Borzko skulle få i Alla Hjärtans Dag-present!

Borzko fick en jättegullig gul nalle som håller i ett stort rött hjärta. Tänkte att han skulle ha den i lastbilen, och tänka på mig när han ser den! ;-D Ett gulligt kort fick han också.

Jimmy och Jenny fick likadant. Varsin nalle, likadana båda två, fast i olika färger. Inte likadana som Borzko fick. Varsitt gulligt kort också. Och så fick de faktiskt också varsin femhundrakronorssedel...

Här är länk till ett inlägg hos Jenny med bild på presenterna.

Måste bara också skriva av ett sms som jag fick av Jenny i dag:

"Mamma. Måste bara säga tack igen. Du är så snäll. Nu klarar jag mig tills lönen kommer. Du gör alltid mig så glad. Blev så glad i går. Så sparade jag det till i morse. Var så roligt att öppna det när jag vaknade! Älskar dig. Puss puss puss puss puss puss."

MMS

NON_STD_CID_1.jpg

Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 februari 2008 - Kvällen.

Sen så förflöt kvällen lugnt och skönt som vanligt.


Jag satt större delen av kvällen inne i Jimmys rum med min dator. Och som vanligt så bloggade jag, läste bloggar, och läste nyheter.


Jimmy satt större delen av kvällen i sin säng och spelade datorspel på sin teve.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Och hans kväll blev också som nästan alltid: middag, dusch, och lite sport på teve. Och självklart en pratstund med mig och Jimmy också.


Jenny var i Linköping, med skolan, på eftermiddagen och kvällen. Hon kommer hem hit sent i kväll/natt någon gång.


Sjuklingen Jimmy.

Här är sjuklingen Jimmy. Han är förkyld, har ont i halsen, är trött och hängig. Här sitter han i sin säng i sitt rum. Han har datorn kopplad till sin teve. Och så sitter han och spelar datorspel på teven med trådlöst tangentbord och trådlös mus i sängen.


image2378

Mina favorit-théer just nu.

De här två sorterna är mina favorit-théer just nu för tillfället.
Har ni smakat dom?
Gillar ni dom?
Vilka är era favorit-théer?


image2377

Dagens Shopping - 080213 - 2 - Alla Hjärtans Dag-presenter.

image2376

Dagens Shopping - 080213 - 1 - Två böcker från Tradera.

image2375

Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit hemma från jobbet i dag också. Han är jätteförkyld och har ont i halsen, och så känner han sig allmänt hängig och trött.


Jag höll på här hemma och fixade med lite allt möjligt som vanligt, på eftermiddagen. Självklart så blev det ju stunder vid datorn också. En fika tog Jimmy och jag tillsammans vid halvtretiden.


En liten tur till Centrum blev det för mig också. Sen så var jag i två olika affärer och köpte Alla Hjärtans Dag-presenter till Jenny, Jimmy, och Borzko. Vad dom ska få vill jag inte skriva här, eftersom åtminstone två av dom läser min blogg. Ett fotografi på de inslagna presenterna kommer lite senare.


Vid halvsextiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Efter middagen så tog jag med min dator och satte mig inne på Jimmys rum. Han spelade datorspel med datorn kopplat till teven. Jag läste bloggar och nyheter.


Dagens Jobb - Onsdagen den 13 februari 2008.

Jobbade så klart som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken och diskade.


Vi serverade risotto i dag. Och vår salladsbuffé som alltid.


En personal var sjuk och borta i dag också. Och praktikanten var ledig halva dagen. Och i köket så hade de jättemycket att göra i dag. Så vi fick tyvärr nästan ingen hjälp i disken i dag alls. Men vi jobbade på bra, så det gick hyfsat bra ändå i dag, trots att det var väldigt hektiskt.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 februari 2008 - Kvällen.

Vid sextiden så flyttade jag in med min dator in i Jimmys rum. Han satt och spelade datorspel på sin dator kopplat till teven. Jag satt och höll på med allt möjligt i min dator, läste bloggar, läste nyheter, och bloggade en hel del själv.


Vid sjutiden så blev det varsitt glas the för Jimmy och mig. Jag drack Tahiti med vanilj- och ananassmak.


Vid åttatiden så blev det ännu ett varsitt glas the för oss båda två. Men den här gången i köket, och så blev det lite kvällsmackor också. För min del blev det knäckebrödsmackor med kaviar på.


Vid halvniotiden så kom Borzko hem från jobbet. En sen middag åt han då. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen så tittade han på sport på teve.


Och det här får bli kvällens elfte och sista blogginlägg för mig. Nu ska jag ta med mig min bok till sängen, läsa en liten stund, och sen sova.

Sänkt pris på Bubbelbadkar! Någon intresserad?

Nu har vi halverat priset på vårt Bubbelbadkar!

Kolla in länken till Tradera!

TisdagsTema - 5 - 2008-02-12 - Okänd.

image2374

TisdagsTema - 2008-02-12 - Tema: Okänd.

TisdagsTema.

Mina tidigare TisdagsTeman.


Himla gulligt inlägg fick jag tillägnat till mig i dag! <3

För en stund sen när jag satt här vid datorn, så kom det upp en liten blå ruta nere till höger. Det var min RSS-läsare, SharpReader, som talade om att någon av mina favoritbloggare hade skrivit ett inlägg.

Jag såg att det var Jenny som hade bloggat, och att inlägget hette "Jag älskar dig". Jag tänkte förstås att hon hade skrivit ett inlägg om sin pojkvän Jocke, eftersom jag vet att de har varit ihop i sju månader i dag.

Men när jag kom in i hennes blogg, så såg jag att det var mig hon hade bloggat om! Självklart så blev jag jätteglad! Och vill ju visa hela världen det fina inlägget!
 
SÅ KLICKA HÄR NU!!! ;-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit hemma från jobbet i dag på grund av sjukdom. Det är faktiskt hans första dag någonsin som han har varit hemma från jobbet på grund av att han har varit sjuk. Och ändå så har han jobbat i över fem år, om man räknar med extrajobbet när han gick i skolan. Han var dunderförkyld i dag och hade även ont i halsen.


Jag höll på som vanligt här på eftermiddagen när jag kom hem. Fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag lite med stunder vid datorn. En fika med Jimmy vid halvtretiden blev det också.


Sen vid halvfemtiden så åt vi middag vi två. Jenny åkte direkt hem till Jocke i dag efter skolan. Och hon ska sova där i natt. Borzko jobbade sent i dag, som han ofta gör.


Efter middagen så blev det som före middagen, lite fixande här hemma, varvat med datorstunder.


Dagens Jobb - Tisdagen den 12 februari 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i disken den andra halvan av dagen.


I dag serverade vi kalops, kokt potatis, och rödbetor. Vi hade även köttfärssås som rest. Och så förstås vår salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk i dag, så vi blev en kvinn kort i dag. Men vår praktikant var där i dag, så lite hjälp fick vi ju av henne.


I diskrummet var det hektiskt som det är nästan varje dag, och speciellt på tisdagar. Men i dag så fick vi mycket hjälp av vår Husmor, så allt flöt på väldigt bra.


Och vår grovdiskmaskin, som slutade att fungera i går, kom de och lagade i dag, så den fungerade sen utan problem.


Tea Time !

DSC00009.JPG
Tea Time !

Dagens Shopping - 080212 - En bok från Tradera.

image2372

Tjejsnack - Vecka 07 - 2008.

Ytterligare lite värdelöst vetande om mig! Gick med i "Tjejsnack" i dag! ;-D

"Tjejsnack - Tjejer svarar på fem frågor i veckan".


Vecka 07 - 2008.
Ämne: Äta ute.

Hur ofta äter du mat ute?
Ute på restaurang äter jag kanske ungefär en gång i veckan.


Vad/vart äter du då helst? Helst skulle jag äta sushi eller thailändskt. Men eftersom vi är fyra i familjen som har olika viljor och smak, så blir det oftast McDonalds eller Pizza Butik Americana.


Vad har du på din favoritpizza? Min favoritpizza heter Daniella, och på vår lokala pizzeria, Pizza Butik Americana så innehåller den: färska champinjoner, färsk paprika, purjolök, grön pesto, fårost, och ruccolasallad.


Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte? Jag skulle gärna prova på nya ställen och maträtter oftare, men det blir liksom bara inte av.


Går du ofta på café och fikar, vad? Ja, minst en gång i veckan så fikar jag nog ute. Då tar jag alltid in antingen en Caffe Latte eller en Chai Latte.

(Häng på ni också som känner för det! ;-D)


Ännu en lista i dag! ;-D

Den här listan snodde jag från Borthys Blogg.
Jag uppmanar alla mina läsare att sno den från mig!
Och kommentera om ni gör det!


Jag har i mitt liv:

(x) Rökt en cigarett (Slutade röka för 21 år sen)
(x) Druckit så mycket att du spytt. (För länge, länge, länge sedan...)
( ) Krockat någons bil
( ) Har krockat med moppe
( ) Stulit en bil
(x) Varit kär
(x) Blivit dumpad
(x) Haft sex på offentlig plats (Också för länge sedan...)
(x) Snattat (Som barn)
( ) Varit i slagsmål .  
( ) Smugit UT ur dina föräldrars hem
( ) Blivit påkommen av någon när du har sex
(x) Haft känslor för någon som inte känt tillbaka
( ) Blivit arresterad
( ) Gått på en BLIND DATE
(x) Ljugit för en vän. (Någon vit lögn har jag säkert ljugit nån gång)
(x) Skolkat
( ) Sett någon dö
( ) Varit till Kanada
( ) Varit till Mexiko
(x) Flygit flygplan
(x) Gått vilse.
(x) Rest runt I Sverige
( ) Besökt Washington DC
(x) Simmat I havet
(x) Känt som du skulle dö (När jag födde barn...)
(x ) Gråtit dig till sömns
( ) Lekt tjuv och polis
( ) Nyligen ritat med färger
(x) Sjungit karaoke
( ) Betalat för maten med enbart mynt
(x) Gjort något som du lovat dig själv aldrig göra.
(x) Busringt
(x) Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan
(x) Fångat en snöflinga på tungan
( ) Dansat I regn
( ) Skrivit till Jultomten
(x) Blivit kysst under en mistel
(x) Sett solen gå upp med någon du tyckt om
(x) Blåst såpbubblor
(x) Grillat på en strand
( ) Gått på en fest du inte var bjuden till
(x) Åkt rullskridskor (En gång och aldrig mer...)
(x) Åkt skridskor  
(x) Något smeknamn (Bim, Brittis, Bitte-Mi)
Pappas namn?
 Yngve.
Mammas namn? Gun.
Favoritdricka? Fun Light, Caffe Latte, Chai Latte.
Tatuering? Ja, tio stycken.
Kroppspiercing?
 Ja, två stycken.
Födelseort: Stockholm.
Favorit semesterort?
 Patong Beach, Phuket, Thailand.
Har du nånsin vart I Afrika? Nej.
Någonsin stulit en trafikskylt?
Inte jag personligen, men en familjemedlem har... ;-)
Favoritmat?
Fisk.
Favoritdag I veckan? Fredag.
Vad gör du för att koppla av ? Sitter med datorn, läser böcker, lyssnar på musik, umgås med familjen.
Meddelande till dina vänner som läser detta: Snart är det vår! ;-D
Hur ser du dig själv om 10 år? Kanske som en glad Mormor och Farmor! ;-)
Vad gör du när du är uttråkad?  Det vet jag inte. Kommer inte ihåg. Jag är aldrig uttråkad.
Vad tycker du om att få? Kärlek från min familj.

Bästa...

Efter en utmaning av en av mina bloggvänner, Annebelle, så listar jag här 25 stycken Bästa... (just nu).
Häng på ni som vill! Man ska alltså lista 25 stycken Bästa... Av vad som helst!
Ni vet själva vilka ni är, som jag helst vill ska göra det här! ;-D
Kommentera om ni också gör listan, så att jag kan kolla.
Vill ni läsa fler listor, så kolla kommentarerna i
det här inlägget.


Bästa filmen sedd i år: Brokeback Mountain.

Bästa boken läst i år: Smuts av Katarina Wennstam.

Bästa sysselsättningen på Internet: Blogga och läsa bloggar.

Bästa kalla drycken: Fun Light Tropical Fruit.

Bästa resemålet: Patong Beach, Phuket, Thailand.


Bästa motionsformen: Promenader.

Bästa radiostationen: Bandit 106-3.

Bästa årstiden: Sommar.

Bästa dagen i veckan: Fredagar.

Bästa teveprogram just nu: Lets Dance och Melodifestivalen.


Bästa klädaffären: Gina Tricot.

Bästa mataffären: Willys och Hemköp.

Bästa klädesplagget: Jeans.

Bästa glassen: Ben & Jerrys Cookie Dough.

Bästa chipsen: OLW eller Estrella, lättsaltade eller vickningschips.


Bästa chokladen: Marabou Digestive.

Bästa Stockholmsförort: Farsta.

Bästa mobilen: Nokia N95.

Bästa bilen: Volvo.

Bästa smycken: silver.


Bästa tevespel: Guitar Hero 3.

Bästa varma drycken: Caffe Latte och Chai Latte.

Bästa man: Borzko.

Bästa son: Jimmy.

Bästa dotter: Jenny.

Dagens Dagbok - Måndagen den 11 februari 2008 - Kvällen.

Sen så satte jag mig i köket med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Vid halvåttatiden sen så kom Borzko och Jimmy hem igen. Jimmy satte sig då på sitt rum och vid datorn. Borzko åt middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jag började att läsa i en ny bok: "Otryggare kan ingen vara" Av Bengt-Åke & Agneta Cras.


Vid niotiden blev det en fika och en pratstund i köket för oss alla tre.


Nu är klockan halvtio, och jag ska snart åka iväg och hämta Jenny på jobbet, när hon slutar klockan tio.


Är det vår nu?!? ;-D

De här blommorna fotograferade jag på våra grannars tomt i dag.
Är det vår nu då?!? ;-D


image2370

image2371

Interaktiv Utmaning!

I en av mina favoritbloggar, filojokus funderingar, hittade jag en interaktiv utmaning från en annan bloggare, lejonbloggen.

Tyckte att det var en kul grej, så jag hängde på. Den interaktiva utmaningen var att man skulle visa sin fikamugg som man har på jobbet.

Min fikamugg är en grå porslinmugg, med små blommor överst. Alla i vår personalgrupp fick varsin mugg i present en påsk av vår husmor. Hon hade köpt muggarna, och sen målat dit våra namn på dom.

Här är länken, om det är någon som vill kolla på fler muggar.


image2368

image2369

Dagens Dagbok - Måndagen den 11 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade lite med allt möjligt här hemma en stund först. Sen vid tretiden så gick jag till Centrum och till SolAkuten. Och så solade jag min vanliga halvtimme.


Efter solningen så gick jag till Åhléns och köpte mig en ny mascara och en ny kajalpenna. Och efter det så gick jag hem igen, och fortsatte att fixa med lite allt möjligt här hemma.


Jimmy jobbade över en timme i dag, och kom hem vid halvfemtiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Och när vi var klara så duschade han och gjorde sig i ordning.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart i sex. Då lastade han och Jimmy in vår gamla tvättmaskin i lastbilen, och så stack dom iväg hem till Jocke i Södertälje, eftersom han skulle få den av oss.


Jenny var i skolan i dag. Sen så åkte hon direkt till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba ett pass mellan sex och tio i kväll.  

Dagens Jobb - Måndagen den 11 februari 2008.

Måndag igen och jobb då igen förstås. Den här veckan så är jag, som nästan alltid, först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen den andra halvan av dagen så är jag i diskrummet och sköter disken.


I dag så serverade vi köttbullar och makaroner. Salladsbuffén hade vi förstås som vanligt också.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och eftersom det är måndag, så var Snurran hos oss och jobbade. Och i dag så hade jag och min kollega i diskrummet tur, för Snurran hade tid att hjälpa oss under hela tiden där.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Veckans Vikt - Vecka 07 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 07 - 2008
11/02

60,5 kg

Veckans Motion - Vecka 06 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 06 - 2008
04/02 - 10/02

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------   


Dagens Dagbok - Söndagen den 10 februari 2008 - Kvällen.

Efter middagen så satte sig Jimmy på sitt rum vid datorn. Själv så satte jag mig uppe i vardagsrummet och fortsatte att läsa i boken som jag började att läsa i på morgonen: "Smuts" av Katarina Wennstam. Och jag läste också ut den så småningom. Helt enormt bra bok! Recension finns i separat inlägg.


Vid sjutiden så åkte Jimmy och jag en sväng till HemKöp i Centrum. Jimmy var så sugen på chips, och jag var inte direkt svår att övertala. Så det blev onyttigt kvällsgott för mig för tredje dagen i rad nu. I kväll så blev det chips och Polly. Men nu så måste jag ta och skärpa mig lite med mitt onyttiga ätande. Jag som vill gå ner ett par kilo, går nu bara upp i vikt istället...


Sen så tog jag med min dator, och så satte jag mig inne hos Jimmy på hans rum. Han spelade datorspel på sin teve. Jag höll på med mitt i min dator. Och så lyssnade vi på musik, pratade, och åt en massa gott.


Vid halvtiotiden så kom Borzko hem från sin Mamma. Han satte sig då och tittade på lite sport på teve.


Jenny åkte ju som sagt var hem till Jocke efter jobbet. Och hon sover där i natt.


Och i morgon så är det då tyvärr måndag igen då... :-(


Veckans Planer - Vecka 7.

Veckans Planer - Vecka 7.

Måndag:
Jag jobbar som vanligt mellan 06.00-14.00.
Sola solarium efter jobbet.
Ringa och gratulera Pappa på namnsdagen.
Jenny jobbar 18.00-22.00.

Tisdag:
Jobba 06.00-14.00.
Annars inget speciellt.

Onsdag:
Jobba.
Inget speciellt sen.

Torsdag:
Jobba.
Alla Hjärtans Dag. <3

Fredag:
Borzko har sin lediga dag från jobbet.
På kvällen åker Borzko upp till Fjällen med sitt jobb.
Jenny jobbar 14.45-22.00.
(Titta på Lets Dance på teve).

Lördag:
Borzko är i fjällen.
(Titta på Melodifestivalen på teve).

Söndag:
EFIT-dag i dag.
Borzko kommer hem från fjällen på kvällen.

"Smuts" av Katarina Wennstam.

image2367

---------    

Recension av boken: "Smuts" av Katarina Wennstam. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har en stark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.
   Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad - utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet.
   Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig?
  Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här var en mycket, mycket bra bok om ett väldigt angeläget ämne. Det var en av de bästa böcker som jag har läst på länge. Mycket otäck, mycket gripande, mycket verklighetstrogen, mycket närgången. Jag kunde knappt lägga den ifrån mig. Jag började på den i morse, och läste ut den nu i kväll. Den skildrade verkligen de olika personernas handlingar, tankar, och känslor jättebra. Jag säger bara: LÄS DEN!!! /// Bim.  

---------   

Betyg: 4,5 av 5.  

---------    


MMS

DSC00008.JPG

Nu är äntligen Tvättmaskinen och Torktumlaren installerade! :-D

image2364


image2365


Veckans Tulpaner blev rosa.

image2362

(Tidigare Tulpaner)

Dagens Dagbok - Söndagen den 10 februari 2008 - Eftermiddagen.

Elektrikern var klar vid ettiden, efter nästan fyra timmars jobb. Sen så blev det en liten paus mellan hantverkarna, och så kom rörmokaren vid tvåtiden. Borzko höll sig nere med honom också, och hjälpte till med det han kunde. Jag, Jimmy, och Jocke satt fortfarande uppe i vardagsrummet och spelade Guitar Hero 3 på Nintendo Wii. Och så hade vi datorerna där uppe förstås också.


Vid tretiden så var rörmokaren klar, efter bara en timmes jobb. Sen strax efter att han hade gått, så kom det två män från vår bostadsrättsförening för en liten lägenhetsbesiktning. De skulle bara mäta fukten i badrummet, och kolla lite på element och fönsterkarmar.


Jocke stack iväg vid tretiden. Han skulle åka till Jenny på jobbet, och möta upp med henne där. Och sen så skulle de båda tillsammans åka hem till honom i Södertälje.


Efter att elektrikern, rörmokaren, de två männen som lägenhetsbesiktigade, och Jocke, hade gått, så blev det lite städning för mig och Borzko. Vi röjde upp i badrummet efter hantverkarna och ställde allt i ordning igen.


Sen när vi var klara så åkte Borzko iväg till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök. Och Jimmy och jag åt då middag tillsammans. Efter middagen så premiärtvättade vi i vår nya tvättmaskin.

Dagens Dagbok - Söndagen den 10 februari 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse så ringde mobilen redan klockan sex, för jag hade lovat att skjutsa Jenny till jobbet. Jag gick upp klockan sex, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen klockan halvsju så åkte jag och Jenny iväg. Släppte av henne utanför jobbet på McDonalds i Västberga, där hon skulle jobba ett pass mellan sju och fyra. Och så var jag hemma vid sjutiden igen. Sminkade mig då och gjorde mig klar med resten av det som jag inte hann tidigare. Sen vid halvåttatiden så blev det frukost och fika.


Vid halvåttatiden så gick Borzko upp. Han gick upp så tidigt eftersom elektrikern hade sagt att han skulle komma mellan åtta och nio. Borzko duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt han också frukost och tog en fika.


Sen så satte vi oss båda två och läste, i väntan på att elektrikern skulle komma. Jag började på en ny bok: "Smuts" av Katarina Wennstam. Klockan nio så kom elektrikern, och han satte igång direkt med att fixa all el inför installationen av vår nya tvättmaskin och torktumlare. Borzko höll honom sällskap och hjälpte honom lite. Själv så satte jag mig i vardagsrummet med min dator.


Vid tiotiden så vaknade både Jimmy och Jocke och gick upp. Dom kunde inte sova längre då, för elektrikerna höll på och borrade i badrummet, och det lät ju en hel del. Dom åt frukost och fikade, och Borzko och jag tog också en fika med dom, och satt och pratade en stund.


Sen när vi var klara så satte sig jag, Jimmy, och Jocke uppe i vardagsrummet. Först så tittade vi på ett nerladdat avsnitt av serien "Las Vegas". Sen efter det så spelade vi tre Guitar Hero på Nintendo Wii. Borzko höll till nere med elektrikern istället.


Vid tolvtiden sen så blev det en fika och ett par mackor till lunch. Och efter det så fortsatte vi med Guitar Hero-spelandet.

Dagens Dagbok - Lördagen den 9 februari 2008 - Kvällen.

Vid sextiden sen så skjutsade jag iväg Jimmy, Jenny, och Jocke. Jag körde dom till Jimmys kompis Kristian i Högdalen. Jenny och Jocke skulle bara vara där en stund, och sen så skulle de vidare till Paulines 18-årsfest. Jimmy och Kristian skulle förmodligen in till stan och gå ut på krogen med några andra kompisar.


När jag kom hem igen så tog jag med mig min dator och flyttade upp till vardagsrummet. Jag satt med datorn, och Borzko zappade lite mellan tevekanalerna. Lite gott att äta och dricka dukade vi förstås upp också.


Och sen klockan åtta så tittade och lyssnade vi förstås på Melodifestivalen! Men det har jag ju redan bloggat om i två tidigare inlägg.


Efter festivalen så satt jag med datorn och läste lite bloggar och nyheter. Borzko tittade på en gammal film på teven. Och så lär väl nu kvällen fortsätta innan det är dags för sängen för oss båda.


Det blev exakt som jag TRODDE men inte som jag VILLE...

Ja, jag tippade på att Christer Sjögren och Amy Diamond skulle gå vidare till Finalen...
Och så blev det ju...

Men jag ville ju självklart inte det.
Jag ville ju att E-Type & The Poodles skulle gå vidare!
Och som den andra låten att gå vidare, spelade det mig ingen större roll,
bara inte Christer Sjögren...

Men tack och lov så gick i alla fall E-Type & The Poodles vidare till Andra Chansen.
Man får väl hoppas på att de inte får en alltför svår motståndare där, så de går vidare då.
Jag ska i alla fall ringa massor med gånger på dom då!
Det gjorde jag i och för sig i kväll också, men det hjälpte ju inte...

Och vad tyckte ni???

Så här tyckte jag om kvällens låtar.

1. - E-Type & The Poodles - Line of fire - Jättebra! Cool! Rolig!
2. - Michael Michailoff - That's love - Hyfsat bra.
3. - Amy Diamond - Thank you - Ingenting...
4. - Velvet - Deja vu - Ingenting...
5. - Face-84 - Alla gamla X - Sådär.
6. - Suzzie Tapper - Visst finns mirakel - Sådär. Lite tråkig.
7. - Brandur - Lullaby - Tråkig.
8. - Christer Sjögren - I love Europe - Hemsk...

Och jag vill så klart att E-Type & The Poodles ska gå vidare!
Och den andra som ska gå vidare spelar inte så stor roll för mig, men helst Michael Michailoff.
Och så kanske Amy Diamond till Andra Chansen.
MMS

DSC00007.JPG

Melodifestivalen 2008 - Första deltävlingen - Göteborg 2 februari.

image2360


Jaha, då börjar Melodifestivalen i kväll då! Jag tycker att det är jätteroligt att det är i gång igen. Jag har inte hört några av årets låtar, men jag förutsätter att jag kommer att tycka att E-Type & The Poodles kommer att vara mina favoriter. Har svårt att tänka mig att jag inte skulle tycka att dom är bra.

Ungefär likadant, fast tvärtom, känner jag inför Christer Sjögren... Jag har väldigt svårt att tänka mig att jag kommer att tycka att han är bra...

Men, men, man ska ju inte vara fördomsfull! Och inte ha förutfattade meningar! Så vem vet! Jag kanske tycker tvärtom när jag har sett och hört låtarna! ;-D

Och de övriga sex artisterna har jag ingenting att säga om, så här innan tävlingen.

Har ni hört några av låtarna? Vad tyckte ni i så fall? Har ni några favoriter så här innan? Och några som ni inte vill ska komma till final?

MMS

DSC00006.JPG

Dagens Dagbok - Lördagen den 9 februari 2008 - Eftermiddagen.

Sen så vaknade Jimmy och gick upp vid tolvtiden. Han åt frukost då, och jag passade på att äta en liten lätt lunch. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar så stack vi iväg till Centrum.


I Centrum så mötte vi upp med Jenny som kom med tunnelbanan. Först så handlade Jenny en födelsedagspresent till en kompis som har 18-årsfest i kväll. Sen så handlade vi några t-shirts på J.C., en till Jocke, en till Borzko, och två till Jimmy.


Efter det så gick vi och fikade på Café di Corno. Jag tog en Caffe Latte. Och så satt vi där och pratade en stund. Och slutligen så gick vi ner till HemKöp och handlade lite matvaror med oss hem.


När vi kom hem så var Borzko hemma också. Han hade först varit och tränat styrketräning i FarstaHallen. Sen så hade varit iväg med bilen och tvättat den på Wash&Drive i Fagersjö, och så hade han tankat den och kollat allting på den på OKQ8 i Farsta.


Det blev en fika till när vi kom hem. Jimmy tog ut sin dator till köket en stund, och så satt han, jag, och Borzko där och fikade och pratade. Jenny provade sina nya kläder från Asos, och höll på och fixade lite.


Vid halvfemtiden sen så kom Jocke också hit. Han hade varit på en träningsmatch i fotboll, tillsammans med några kompisar. Vi åt middag då när han kom. Och precis som vi nästan alltid gör, så åt vi mat från vår lokala pizzeria. Jenny och jag delade på en pastasallad med räkor, och vitlöksbröd till.


Efter maten sen så duschade Jenny och Jocke och gjorde sig i ordning inför kvällens fest. Jimmy satt på sitt rum vid datorn en stund, och gjorde sen sig också i ordning. Borzko satt uppe i vardagsrummet och tittade på lite sport på teve. Och jag satt i köket med min dator.


MMS

DSC00005.JPG

MMS

DSC00004.JPG

Dagens Dagbok - Lördagen den 9 februari 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Sov en timme längre än vad jag vanligtvis brukar göra när jag är ledig, men det blev lite sent innan jag somnade i går, och jag kände att jag behövde det. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio. Efter att han hade gjort sina morgonbestyr så blev det frukost, fika, och en pratstund tillsammans i köket.


Vid tiotiden så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Men själv så var jag lat som vanligt... Funderade på en promenad, också som vanligt. Men det blev ingen, precis som vanligt det också. Vad hade jag att skylla på i dag då, mer än lathet? Jo, att jag vaknade med huvudvärk, och att det inte var någon sol.


I stället så satte jag igång med att plocka och fixa med allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn. Sen så satte jag mig och läste en stund. Och jag läste äntligen ut boken som jag har hållit på med länge nu: "...och döda ligger ner" av Mary Willis Walker.


"...och döda ligger ner" av Mary Willis Walker.

image2356

---------    

Recension av boken: "...och döda ligger ner" av Mary Willis Walker. (Genre: Skönlitteratur / Deckare.)  

---------

Förlagets beskrivning:

"... och döda ligger ner: Sarah Jane, en föraktad och hånad baglady som helst dränker sina sorger i vin, hör av misstag delar av ett samtal mellan två män som mumlar något om gift, komplott och attentat. Hon uppfattar genom spritdimmorna endast fragment, men hon lyckas i alla fall förmedla uppgifterna till kriminalreporter Molly Cates. Men det är kanske redan för sent att avvärja en katastrof? Det blir verkligen en kapplöpning med tiden...

Mary Willis Walker har för sina deckare erhållit många fina utmärkelser. För den första som kom på svenska - Under skalbaggens bo - belönades hon dessutom med Svenska Deckarakademins pris för bästa utländska roman 1998, Martin Beck Award, och för Det röda skriket fick hon i USA the Edgar Award."

---------  

Jag köpte boken begagnad på Tradera. Jag hittar inte boken någonstans på Internet, så jag kan inte lägga ut någon länk till den.

Här är i alla fall en länk som jag hittade, till Bokrecension.se.

---------   


Det här var tredje boken som jag läste av Mary Willis Walker. Den första var "Under skalbaggens bo" (recension finns här), som var jättebra. Den andra var "Det röda skriket" (recension finns här) och den var också bra, men inte alls lika bra som den första. Och den här tredje boken "...och döda ligger ner" var bara sådär bra. ///Bim.

---------   

Betyg: 2,5 av 5.  

---------    


Jag saknar redan min mobil... :-(

Jag har ju en Nokia N95. Och jag verkligen älskar den mobilen! Den är helt perfekt för mig. Den har en suverän kamera med 5 megapixlar, bra blixt, gps, radio, mm. Jag har ett stort minneskort i den så jag får plats med massor med musik plus en ljudbok. Det blir jättefina bilder, så jag använder sällan min vanliga kamera.

Men nu har tyvärr en knapp på telefonen gått sönder. Det är knappen som man zoomar med när man tar kort, och samma knapp använder man också till volymen på telefonen. Förmodligen så är det mitt eget fel att den har gått sönder, för jag har tappat den på golvet och marken ett antal gånger. Men jag har den försäkrad, så det kostar bara självrisken för att få den fixad.


image2354


Lämnade in telefonen på Phone House för reparation i torsdags.
Och det kunde ta upp till fyra veckor... Nu har det gått två dagar och jag saknar redan min telefon. Jag har nu Borzkos gamla mobil. Jag har ingen av mina gamla kvar, för de har jag sålt. Nu har jag en Sony Ericsson K510i. Men den är inte rolig att ha...

När jag skulle lägga in musik så fick jag bara plats med ett par låtar, för det går inte att sätta i minneskort i den... Och inte finns det någon radio... Och ingen blixt... Och kameran är på 1,3 megapixlar... :-(image2355


Så jag får väl fotografera med min vanliga kamera nu ett tag framöver...
Och så hittade jag en gammal liten radio som jag har lagt i jackfickan... Och mobilblogginläggen kommer det bli mycket dålig kvalitét på ett tag framöver...

Mest Aktiva-Listan på Blogg.se.

image2353

Dagens Dagbok - Fredagen den 8 februari 2008 - Kvällen.

Borzko kom sen hem från jobbet vid halvåttatiden. Efter att han hade ätit lite middag och duschat så gjorde han mig sällskap i vardagsrummet.


Sen så tittade vi på "Lets Dance" på teve. Och så åt och drack vi lite gott. Och för mig så blev det Ben&Jerrys och chips i kväll, och fun light tropical fruit. Borzko åt tacochips och drack öl.


Efter första delen av "Lets Dance", så tittade vi på humorprogrammet "Hjälp", och sen på Nyheterna. Och efter det så tittade vi på andra delen av "Lets Dance".


Nu sitter Borzko och slötittar på lite allt möjligt på teve, och zappar mellan kanalerna. Själv så sitter jag och läser lite bloggar nu. Och snart så blir det väl läggdags för oss båda två.

Var det rätt par?

Var det rätt par som åkte ut ur Lets Dance i kväll? Jag tycker nog det i alla fall. Men jag tycker det är svårt i år. Alla paren är ju så bra. Man vill ju inte att någon ska åka ut... Men om jag måste välja, så tycker jag nog som sagt var att det var rätt par som fick lämna Lets Dance i kväll.


image2352

MMS

DSC00003.JPG

Dagens Dagbok - Fredagen den 8 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade lite med allt möjligt här hemma en stund. Sen när Jimmy kom hem från jobbet så åkte han med mig till Centrum en sväng. Och så var vi på Posten och hämtade ut Jennys paket från Asos.


När vi kom hem igen så åt vi middag tillsammans vi två. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. När han sen var klar så skjutsade jag hem honom till en kompis. Han ville inte ha sin egen bil med sig, för han skulle dricka några öl i kväll.


När jag kom hem igen så tog jag min dator med mig och satte mig uppe i vardagsrummet. Bloggade ett inlägg och svarade på massor med kommentarer.


Jenny var hemma från skolan på grund av förkylning även i dag. Hon var fortfarande hemma hos Jocke, och hon är där i kväll med, och sover där i natt också.

Dagens Jobb - Fredagen den 8 februari 2008.

Och så kom då äntligen fredagen och veckans sista arbetsdag. Och precis som tidigare i veckan så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag i lilla matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi spaghetti och köttfärssås. Och så salladsbuffén förstås.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Fyra klasser var borta i dag, så det blev lite lugnare än vanligt också.


Och sen så blev klockan två, och vi fick gå hem. Väldigt skönt var det, för det har varit en jobbig vecka. Egentligen så har det varit en bra vecka på jobbet. Det var bara tisdagen som var jobbig, och sen har resten av veckan varit bra. Men det har varit tungt ändå, det är nog det gråa, mörka, dystra, tråkiga vädret... Och så februari överhuvudtaget...


Återigen...

Nu ska jag skriva ett sista inlägg om de elaka kommentarerna och det elaka blogginlägget. Sen efter det så ska jag sluta att älta detta, och försöka att glömma bort allt.  (Jag fick ju återigen några elaka kommentarer i inlägget där jag skrev om det...)


Först och främst så vill jag tacka er alla som har skrivit snälla kommentarer till mig. Ni ska veta att det värmer mig något oerhört. Ni är verkligen guld värda. Jag fattar egentligen inte varför jag tar åt mig av de elaka kommentarerna när jag får ännu flera snälla. Men tyvärr så är jag så... Får jag hundra stycken snälla kommentarer, och en enda elak, så är det den elaka som jag går och tänker på...


Förut så har jag aldrig tagit bort någon elak kommentar, och jag har bara blockerat ett enda IP-nummer. Jag har alltid svarat på de elaka kommentarerna på ett artigt, vuxet, och moget sätt. Men nu tänker jag ändra på mitt beteende. Så fort jag får en elak kommentar så tänker jag ta bort den direkt. Och så kommer jag att spärra IP-numret direkt också.


För varför ska jag slösa bort min tid på dessa människor? När det finns så många snälla människor att ägna sig åt istället!


Jag kan faktiskt förstå att många kan tycka min blogg är tråkig. Speciellt då Dagens Jobb och Dagens Dagbok. Jag kan ofta själv känna att jag skriver precis likadant varje dag. Men nu råkar mina dagar vara väldigt lika varandra. Och jag tycker om att skriva om Dagens Jobb och Dagens Dagbok.


Det jag däremot inte kan förstå, det är varför man kommer tillbaka till min blogg om man tycker att den är tråkig!? Jag hamnar ofta i bloggar som jag tycker är tråkiga, men då går jag aldrig dit igen. Ibland kan roliga bloggar helt plötsligt bli tråkiga, men då slutar jag bara att läsa dom. Och det skulle ju aldrig falla mig in att skriva till dom att dom är tråkiga. Varför skulle jag det? Alla får väl blogga precis som dom vill.


Sen finns det ju en del som tycker synd om mig för att mitt liv är så tråkigt och enahanda, och likadant jämt. Men jag vill ju ha det så! Jag är en pedant och perfektionistisk människa som inte gillar förändringar. Jag älskar när det mesta är likadant jämt, och älskar trygghet. Det är väl inget fel med det? Alla får väl vara som dom vill!? Jag tycker absolut inte att mitt liv är tråkigt. Jag tycker att det är lugnt och skönt och tryggt. Jag vill ha det så. Om jag tyckte att mitt liv var tråkigt så skulle jag givetvis ändra på det.


Jag älskar mina barn och min man. Och jag älskar mitt hem. Jag älskar mina helger när jag gör ingenting, utom att sitta vid datorn, läsa böcker, och titta på film och teve. Då trivs jag, och det ska väl ingen annan bry sig om.


Den bloggen som skrev inlägget om mig, ska jag aldrig mer gå in i. Hon har skrivit ett nytt inlägg som svar på min och mina barns kommentarer, men jag tänker inte gå in där och kommentera igen. Hon är inte ens värd uppmärksamheten.


Jag har spärrat två IP-nummer nu. Ett från: "Mona" med nummer: 217.208.184.215  och ett från fem olika namn: ".....", "Larsa", "The Hoe", "Sara", "Emma" med nummer: 213.115.47.229. Sedan tidigare hade jag nummer: 213.67.223.196 spärrat. Jag skriver numren här, ifall ni är fler som får elaka kommentarer så kan ni ju jämföra om det är samma, om ni vill.


Nu ska jag svara på mina fyrtiosju kommentarer som jag har fått sen i går kväll! ;-D Och tack än en gång ni snälla och gulliga kommenterare som har stöttat mig och supportat mig! Och ännu ett speciellt tack till mina goa ungar! :-D


Varför finns det så många elaka människor i bloggvärlden?!? :-(

Ja, det blir dagens fråga i dag... Varför finns det så många elaka människor i bloggvärlden?!? Jag tycker inte att jag har varit speciellt utsatt förut för det här. Någon gång ibland så har det väl kommit någon taskig kommentar. Men den senaste tiden så har jag varit mycket mer utsatt. Vill du läsa de dumma kommentarerna som jag har fått på sistone så gå in i nedanstående inlägg:

Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 februari 2008 - Kvällen.

Borzko, Jimmy, och Bubbelbadkaret.

Dagens Dagbok - Söndagen den 3 februari 2008 - Eftermiddagen.

EFIT - 2008-02-01 - Ett Foto I Timmen - 14 - .

Vilka kommentarer man får ibland!

Nyklippt och nyblekt! ;-D.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 31 januari 2008 - Kvällen.


Sen i dag så upptäckte jag även att en person har bloggat ett helt inlägg om mig i sin egen blogg... Och inte något snällt inlägg precis... Och jag kan inte begripa varför?!? Om man inte gillar en blogg, varför håller man då på och läser i den? Jag skulle aldrig ödsla min tid på bloggar jag inte tycker om. Jag kan inte låta bli att bli lite ledsen när jag läser både hennes inlägg och alla dumma kommentarer i min blogg... :-(

Jag kopierar in hennes blogginlägg här nedanför. Och även Jimmys kommentar, Jennys kommentar, och min kommentar. Hon har inte svarat på kommentarerna än...


"Asså helt ärligt så måste jag bara klaga lite på blogg nu...
Har aldrig gjort det innan men nu känner jag att det är dags det är nog den tråkigaste bloggen jag har läst i hela mitt liv. Jag pratar om bims blogg, hon skriver samma saker vaaaaaaaaaaaaaaaarje dag.
Mobilen larmade klockan blabla på jobbet idag så serverade vi blabla, vem bryr sig om vad hennes skolelever har ätit för mat idag eller om hon var försteman i stora matsalen?
Eller, "jag gick upp klockan 7 åt frukost borzko gick upp klockan 9 och jag satte mig då och tog en lätt fika med honom. " Hon äter sin LÄTTA fika hela tiden, åhhhh jag blir så irriterad haha.
Samma saker dag ut och dag in, hon kan lika gärna kopiera gårdagens inlägg för det kommer ändå stå samma sak."


Jimmys kommentar:


"Seriöst, om du tycker att morsans blogg är tråkig varför läser du den då? är det bara för att du vill att folk ska bli irriterade och skriva kommentarer så du får några läsare till din blogg. För varför skulle du annars läsa och skriva i morsans? vart är världen påväg??

Ha en bra dag iaf"


Jennys kommentar:

"Håller med min bror. Varför läser du Mammas blogg? Varför ägnar du massa tid att dedikera ett helt inlgg om hur tråkig hennes blogg är? Jag förstår inte problemet? varför stör du dig så på henne? Vad har du med hennes blogg att göra? Tycker faktist det är väldigt omoget av dig att hålla på sådär. Hur gamal är du? har du inte bättre saker för dig? Bara för att hon är äldre än tjugo får hon inte blogga eller? Nu tycker faktist jag att du kan be henne om ursäkt? Jag är yngre än dig ändå skäms jag över dig. Du skämmer ut oss andra unga tjejer.

Jag älskar min Mamma. Jag är stolt över henne och jag tycker hennes blogg är ritkigt bra !!!
SÅ VÄX UPP NU !"


Min egen kommentar till henne:


"Jag såg i min länkvisare att du hade länkat till mig från din blogg. Självklart så blev jag då nyfiken och gick in och kollade varför du hade gjort det. Jag måste ju säga att jag faktiskt blev mycket förvånad... Tänk att du stör dig så mycket på mig och min blogg så du tycker att det är värt ett helt blogginlägg hos dig i din blogg.

Jag hamnar i många bloggar som jag tycker är tråkiga, dåliga, irriterande, värdelösa, med mera. Men vad gör jag då!? Skriver det till dom i en kommentar!? Eller bloggar om det i min blogg!? Nej, faktiskt inte... Jag går ut ifrån bloggen, och sen så går jag aldrig in i den igen...

Jag förstår inte varför man helt omotiverat ska kritisera andra människor... Och såra någon och göra någon ledsen... Jag blev faktiskt ledsen när jag läste ditt inlägg... Jag förstår att du tycker min blogg är tråkig. Men kan du inte bara strunta i den då? Varför ska du blogga om den? Och länka till den? Det är väl bara att strunta i den och aldrig gå dit mer?

Med vänliga hälsningar från Britt-Marie i Bims Blogg."


Tack Jimmy och Jenny för att ni kommenterade till henne. Ni är världens bästa ungar, och jag är oerhört stolt över er.  Älskar er otroligt mycket.

Tack också alla ni snälla läsare som skriver snälla saker när jag får dumma kommentarer. Ni är guld värda.


Världens bästa barn har jag! :-D

Ja, världens bästa barn har jag! :-D

Och bloggare är dom båda två! ;-D

Jimmy.

Jenny.

Ännu en bild på Jimmys nya tatuering.

image2350

Dagens Shopping - 080207 - En bok från Tradera.

image2349

Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 februari 2008 - Kvällen.

Och kvällen var lugn och skön som vanligt.


Borzko satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jimmy satt större delen av kvällen i sitt rum med datorn och teven. Och jag satt större delen av kvällen i köket med datorn.


Jenny var hemma från skolan i dag, för hon var jätteförkyld. Hon var hemma hos Jocke, och det är hon fortfarande, och hon sover där i natt också.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på som vanligt när jag kom hem vid kvart över två, och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Jimmy kom sen hem från jobbet vid kvart över tre. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Efter det så hjälpte han mig att göra backup på allt i min mobil, och lägga in det i datorn. Och så hjälpte han mig att göra i ordning Borzkos gamla mobil, Sony Ericsson K510i, som jag ska ha ett tag framöver.


Zoomknappen / volymknappen har slutat att fungera på min mobil. Så jag kan inte zooma in när jag fotograferar, och inte heller sänka volymen.... Och så är det ju inte så kul att ha det precis.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart över fem. Då åt vi tre middag tillsammans.


Sen så kom elektrikern förbi en sväng. Han skulle kolla ett par grejer inför jobbet som han ska göra åt oss i badrummet, med tvättmaskinen och torktumlaren.


Efter det så åkte Jimmy och jag en sväng till Centrum. Och så var jag på Phone House och lämnade in min Nokia N95 på reparation. Det kunde ta upp till fyra veckor sa dom...


Dagens Jobb - Torsdagen den 7 februari 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. Och vi var fulltalig personalstyrka även i dag.


Jag var även i dag första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så jobbade jag som försteman i lilla matsalen den andra halvan av dagen.


I dag så serverade vi pannkakor med sylt. Det är ju den absolut populäraste maträtten i skolan, så det var full fart i matsalarna i dag.


Men allt flöt på bara bra i dag, och inget speciellt hände.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 februari 2008 - Kvällen.

Vid kvart i sju så kom vi hem till Farsta. Borzko hade kommit hem från jobbet kvart över sex ungefär i dag. Han åt middag, och Jimmy och jag tog en fika.


Sen så blev det allmänt slappande för oss alla tre. Borzko tittade på lite sport på teven i vardagsrummet. Jimmy satt vid datorn i sitt rum. Och jag satt med min dator i köket.


Jenny var först i skolan, sen hade hon Öppet Hus i skolan på kvällen, och sen så åkte hon hem till Jocke.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade lite här hemma, och satt också en stund vid datorn.


Sen vid tretiden så stack jag iväg igen. Åkte först till Jimmys jobb i Segeltorp. Han lämnade kvar sin bil där, och så åkte vi tillsammans i min bil till Aspudden.


Först så var vi på Daisys och åt en tidig middag. Jag åt en Vegorulle.


Jimmy hade tid hos Mia på Flash Fighters Tattoo mellan fyra och sex. Vid halvfemtiden så började hon med hans tatuering, och den tog en och en halv timme, så han var klar vid sextiden.


En Metallica-Tribal blev det, och tvåtusen gick den på. Se bilder på den längre ner i bloggen, och i Jimmys egen blogg.


Sen så åkte vi och hämtade Jimmys bil, och så åkte vi hem.

Jimmys nya tatuering!

Här kommer några bilder på Jimmys nya tatuering.
Klicka på de små bilderna så blir de större.


     


image2348

(Mobil-Blogg) Jimmy tatuerar sig! :-D

200802063455.jpg
(Mobil-Blogg)
Jimmy tatuerar sig! :-D

Dagens Jobb - Onsdagen den 6 februari 2008.

Jobbade som vanligt i dag också. I dag var vi (för en gångs skull) fulltalig personalstyrka! Alla var friska och alla var på jobbet.


Jag var, även i dag, första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade potatis- och purjolöks-soppa i dag. Och tillbehören skivad skogaholmslimpa och skivad ost. Salladsbuffén hade vi förstås också. Och vi hade även lite rester, kycklingpyttipanna.


Allt flöt på bara bra i dag. Ingenting speciellt hände. Jätteskönt att vara fulltalig personalstyrka.


Borzko, Jimmy, och Bubbelbadkaret.

Snodde den här bilden från Jennys blogg, för jag tyckte att den var fin.

image2342

Dagens Dagbok - Tisdagen den 5 februari 2008 - Kvällen.

När jag, Jimmy, och Jenny kom hem, så hade precis Borzko kommit hem från jobbet. Och så hade även en rörmokare kommit, som ska hjälpa oss med badrummet. Rörmokaren kopplade loss vårt bubbelbadkar nu. Sen så ska han göra resten av jobbet när elektrikern har varit där och gjort sin del av jobbet.


Badkaret ställde vi ut på vår inglasade balkong, och så ska vi nu försöka att sälja det. Jag gjorde en annons och la ut på Tradera.


Borzko åt middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Jimmy duschade också och gjorde sig i ordning. Och sen så blev det allmänt slappande för oss alla fyra resten av kvällen.


Bubbelbadkar till salu!

Nu har vi lagt ut vårt bubbelbadkar för försäljning på Tradera.
Är det någon som är intresserad?

Här är länken till auktionen.


image2340


image2341

Dagens Dagbok - Tisdagen den 5 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen höll jag på här på eftermiddagen som vanligt. Plockade, grejade, donade, pulade, och fixade, med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.


Sen vid femtiden så gick jag till Centrum och till tunnelbanan. Där mötte jag upp med Jenny som kom från skolan. Först så gick vi till Posten och hämtade ut ett paket från Asos. Jennys kläder var restnoterade, så det var bara Jimmys och Jockes grejer som kom.


Efter det så gick vi till Café di Corno. För mig blev det en ostfralla, en semla, och en caffe latte. Jenny tog en ost- och skinkfralla, en chokladboll, och en dricka. Satt där och pratade en stund.


Jimmy hade personalmöte (inklusive mat) på jobbet, så han var kvar där till sextiden. Sen så kom han direkt till Centrum och mötte upp med mig och Jenny där. Vi gick runt och kollade lite, och sen så gick vi hemåt vid sjutiden.

(Mobil-Blogg) Nu är bubbelbadkaret utburet till balkongen. Nån som

200802053451.jpg
(Mobil-Blogg)
Nu är bubbelbadkaret utburet till balkongen. Nån som vill köpa det?

(Mobil-Blogg) Fint i centrum.

200802053449.jpg
(Mobil-Blogg)
Fint i centrum.

(Mobil-Blogg) Jenny och Jimmy i Centrum.

200802053450.jpg
(Mobil-Blogg)
Jenny och Jimmy i Centrum.

(Mobil-Blogg) Fettisdagen i dag!

200802053447.jpg
(Mobil-Blogg)
Fettisdagen i dag!

(Mobil-Blogg) Fika i centrum med Jenny.

200802053448.jpg
(Mobil-Blogg)
Fika i centrum med Jenny.

Dagens Shopping - 080205 - En bok från Tradera.

image2334


Vit Broccoli! ;-D

I dag så fick en av kollegerna en så rolig fråga från en av eleverna.

Vi serverade rå, färsk blomkål i små buketter i dag. Det är inte så ofta som vi gör det. Och nu var det ganska så länge sedan sist.

Då frågade eleven om det var vit broccoli! ;-D

Dagens Jobb - Tisdagen den 5 februari 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen så jobbade jag som försteman i lilla matsalen.


Vi serverade falukorv och makaroner i dag. Och så salladsbuffén förstås.


Kollegan som var sjuk i går, var tillbaka på jobbet i dag. Men tyvärr så var en annan av kollegerna sjuk i dag istället... Så vi blev en kvinn kort i dag, eftersom Snurran inte var hos oss i dag heller.


Däremot så började en praktikant hos oss i dag. Hon ska vara hos oss tre dagar i veckan, fem timmar om dagen, i elva veckor, för att lära sig lite om jobbet, och också träna på sin svenska.


Tisdagar är alltid hektiska och stressiga hos oss, eftersom så många kommer och äter samtidigt då. Men i dag så blev det värre än vanligt. Tydligen så var det Nationella Prov i dag, och då hade många ändrade lunchtider. Det var så fullt i matsalarna ett tag, så vissa fick stå och äta...


Jag fick också köra iväg en sväng när det var som stressigast. För då hade korven tagit slut i en av skolorna som vi skickar mat till. Så jag fick köra dit med mer korv.


Alla fick i alla fall mat, och städningen efter blev också gjord, och vi fick gå hem i tid.


Dagens Dagbok - Måndagen den 4 februari 2008 - Kvällen.

Kvällen blev sen lugn och skön som vanligt.


Större delen av kvällen så satt Borzko uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve.


Jimmy satt den största delen av kvällen på sitt rum vid datorn.


Och jag flyttade runt lite med min dator. En liten stund satt jag uppe i vardagsrummet med Borzko. Och en liten stund satt jag i Jimmys rum med Jimmy. Och den största delen av kvällen så satt jag själv i köket.


Jenny var hemma hos Jocke i kväll också, och sover även där i natt.


Melodifestivalen 2008.

image2333


På lördag så sänds den första deltävlingen i Melodifestivalen 2008.
Ska ni se den?
Vad tycker ni om Melodifestivalen?
Roligt och spännande?
Eller tråkigt och tjatigt?
Tyck till!

(Bilden lånad från Aftonbladet)

Jimmy bloggar igen! ;-D

Nu har Jimmy börjat att blogga igen!  Han startade ju upp sin blogg den 15 oktober förra året (på sin 20-årsdag), bloggade fem inlägg på två dagar, och sen blev det inget mer...

Nu i går så återtog han sitt bloggande, och skrev två inlägg. Och vi får väl då hoppas att han blir lite mer aktiv på bloggen framöver!

Här är länken till min son Jimmys blogg.

Passar även på att länka till min dotter Jennys blogg.

Och till Jennys pojkvän Jockes blogg.

Näst högsta antalet läsare i går. ;-D

I går så hade jag 1.263 läsare (unika IP-nummer).
Det är det näst högsta som jag någonsin har haft!
(En dag i november 2007 hade jag 1.598 läsare).

Dagens Dagbok - Måndagen den 4 februari 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag på jobbet, som han alltid har på måndagar numer. Han hade haft en flitig och aktiv dag i dag. Han hade varit hos både tandläkaren och tandhygienisten, han hade varit på gymmet och tränat, och han hade tagit hand om veckostädningen.


Efter en fika och en pratstund tillsammans, så stack vi iväg åt olika håll. Jag gick till Centrum och till SolAkuten, där jag solade en halvtimme som vanligt. Borzko åkte iväg med bilen för att tanka den och kolla allt på den.


När jag kom hem igen så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så blev det lite tid vid datorn också.


Jimmy hade körlektion inför lastbilskörkoret direkt efter jobbet i dag. Så han kom inte hem förrän vid kvart över fem. Då åt han, jag, och Borzko middag tillsammans. En fika efteråt och en pratstund blev det också.

Dagens Shopping - 080204 - Två böcker från Tradera.

image2332

Veckans Vikt - Vecka 06 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 06 - 2008
04/02

60,5 kg

Veckans Motion - Vecka 05 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 05 - 2008
28/01 - 03/02

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------   


Dagens Jobb - Måndagen den 4 februari 2008.

Måndag igen, och jobb igen... :-(


Mobilen larmade klockan halvfem, som den alltid gör på jobbdagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Lite drygt en timme senare, fem över halv sex, så gick jag ut till bilen och åkte iväg till jobbet. Lyssnade på "Bandit Rock 106-3" på vägen för att vakna till liv.


Vid kvart i sex så parkerade jag utanför jobbet. Gick in, larmade av, och bytte om till arbetskläder. Mina kollegor kom vartefter, och klockan sex så började jag att jobba.


Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen som försteman.


I dag så serverade kyckling-pyttipanna. Vi hade också tacoköttfärs och tacochips kvar sen i torsdags som vi serverade som rest. Och så hade vi förstås vår salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk i dag. Men eftersom vi är en mer på måndagar och fredagar när Snurran är hos oss, så tog Snurran den sjuka kollegans plats.


Allt flöt på bara bra i dag. Och inget speciellt hände, i alla fall inte vad jag vet, och kommer ihåg.


Dagens Dagbok - Söndagen den 3 februari 2008 - Kvällen.

Vid halvsjutiden så kom Jimmy och jag hem till Farsta igen. Det tog ganska så exakt en halvtimme att köra från Jocke och hem till oss.


Jimmy satte sig på sitt rum vid datorn när vi kom hem. Själv så höll jag på och fixade med lite här hemma i ungefär en halvtimme.


Sen vid sjutiden så tog jag med mig min dator, och så satte jag mig inne hos Jimmy på hans rum.


Vi satt sen vid varsin dator, vi lyssnade på musik, och vi pratade förstås.


Jag fixade i ordning min blogg som tydligen hade strulat när jag var borta. Det var två mobilbloggsinlägg som det hade blivit något konstigt med. Men när jag tog bort dom, så fungerade bloggen igen.


Jimmy tittade också på en av sina nerladdade serier, och eftersom han då kopplar datorn till teven, så tittade jag lite på den också.


Bloggade gjorde jag förstås också, och läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko var ju hos sin Mamma på eftermiddagen och kvällen.


Och Jenny var ju kvar hos Jocke.


... och så är det då tyvärr redan måndag i morgon igen då... :-(


Veckans Planer - Vecka 6.

Veckans Planer - Vecka 6.

Måndag:
Jag jobbar som vanligt mellan 06.00-14.00.
Borzko har ledig dag från jobbet.
Borzko ska till tandläkaren klockan 10.45.
Jag ska sola solarium på eftermiddagen.
Jimmy har körlektion för lastbilskörkort klockan 15.45.

Tisdag:
Jobba 06.00-14.00.
Jimmy har personalmöte med middag på jobbet.
Fettisdagen i dag - äta semlor.

Onsdag:
Jobba.
Jimmy har tid hos tatueraren mellan 16.00-18.00.
Jenny har Öppet Hus i sin skola mellan 18.00-20.00.

Torsdag:
Jobba.
(Titta på "QX Gaygala 2008" på teve.)

Fredag:
Jobba.
(Titta på "Lets Dance" på teve.)

Lördag:
Inga speciella planer.
Jenny jobbar mellan 07.00-16.00.
(Titta på första deltävlingen i "Melodifestivalen".)

Söndag:
Inga speciella planer.
Jenny jobbar mellan 07.00-16.00.


Dagens Dagbok - Söndagen den 3 februari 2008 - Eftermiddagen.

Vid kvart i ett så åkte Jimmy och jag iväg med bilen. Vi åkte till Stuvsta där vi mötte upp med Jenny och Jocke som kom med pendeltåget från Södertälje.


Sen så åkte vi alla fyra till IKEA. Vi gick runt och kikade, och Jocke plockade ihop vad han skulle ha. Jag köpte bara fem stycken matlådor. Vi hoppade över att fika på IKEA i dag, eftersom Jocke hade bokat tvättstugan och skulle hem och passa den tiden.


När vi var klara på IKEA så åkte vi hem till Jocke i Södertälje. Jenny och jag gick en liten sväng till affären nära hans hus och köpte lite grejer. Och sen så gick vi upp till Jocke och fikade och åt några mackor.


Jocke stack ner till tvättstugan och satte igång sina maskiner där. Och sen så hjälptes vi åt med det han hade köpt på IKEA. Jocke och Jimmy borrade och skruvade och hängde upp två hyllor över sängen.


Jenny och jag hjälptes åt med gardinerna som han hade köpt. De var en halvmeter för långa, så vi klippte av dom. Sen så följde det med strykband som man skulle fålla upp dom med. Problemet var bara att Jocke har inget strykjärn... Men vi löste det ändå! Vi värmde upp en plåt i ugnen, och så strök vi fållarna med strykbanden i med plåten! Det gick faktiskt jättebra! ;-D


När vi var klara med allt så åkte vi iväg till närmaste McDonalds och så bjöd jag på middag där. Och när vi hade ätit klart så körde vi hem till Jocke igen. Vi lämnade av både Jocke och Jenny där. Och sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta.


(Se massor med bilder från dagen i mobilbloggade inlägg med fotografier längre ner i bloggen.)


(Läs Jennys blogg och se bilder från dagen där. Och läs också Jockes blogg där det också finns bilder.)

(Mobil-Blogg) Dagens Shopping. Fem matlådor till Jimmy.

200802033437.jpg
(Mobil-Blogg)
Dagens Shopping.
Fem matlådor till Jimmy.

(Mobil-Blogg) Middag!

200802033436.jpg
(Mobil-Blogg)
Middag!

(Mobil-Blogg) Jenny och jag stryker gardiner med en plåt. För

200802033434.jpg
(Mobil-Blogg)
Jenny och jag stryker gardiner med en plåt. För Jocke har inget strykjärn. ;-D

(Mobil-Blogg) Jocke och Jimmy sätter upp hyllor.

200802033430.jpg
(Mobil-Blogg)
Jocke och Jimmy sätter upp hyllor.

(Mobil-Blogg) Fika hos Jocke.

200802033428.jpg
(Mobil-Blogg)
Fika hos Jocke.

(Mobil-Blogg) Alfons Åberg och hans Pappa på IKEA.

200802033427.jpg
(Mobil-Blogg)
Alfons Åberg och hans Pappa på IKEA.

(Mobil-Blogg) Nu är vi på IKEA.

200802033426.jpg
(Mobil-Blogg)
Nu är vi på IKEA.

(Mobil-Blogg) På väg till IKEA.

200802033423.jpg
(Mobil-Blogg)
På väg till IKEA.

Dagens Dagbok - Söndagen den 3 februari 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost och en fika. Funderade på att ta mig en liten promenad, men snöfall, blåst, och minusgrader avskräckte mig... Bestämde mig för en lugn och skön förmiddag inomhus istället.


Borzko vaknade och gick upp vid niotiden. Han genomgick då sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost. En pratstund blev det också. Sen vid tiotiden så gick han iväg till FarstaHallen för att träna även i dag.


Jag höll på här hemma och plockade och fixade med lite allt möjligt. Och så varvade jag med stunder vid datorn. Läste lite i min bok också.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag passade på att äta lite lätt lunch. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


(Mobil-Blogg) Jag tror inte att det syns på bilden, men det sn

200802033419.jpg
(Mobil-Blogg)
Jag tror inte att det syns på bilden, men det snöar i dag också här...

(Mobil-Blogg) Finns det något godare än ett stort glas kaffe p%E

200802033420.jpg
(Mobil-Blogg)
Finns det något godare än ett stort glas kaffe på morgonen!?

Jag tror att jag ska ha en Mobil-Blogg-Dag i dag!

I dag så tror jag att jag ska ha en Mobil-Blogg-Dag. Ska göra lite som en EFIT-dag i dag, kanske ta ungefär ett kort i timmen, men sen mobilblogga bilden direkt.

Planerna i dag är att först bara vara hemma under förmiddagen. Hade funderingar på en promenad, men det snöar ute, och ser ut att blåsa en hel del, och är kallt. Så jag blir bara inne under förmiddagen. Jag ska fixa och plocka lite här hemma, och så sitta med datorn förstås. Kanske läsa lite också.

Jimmy ska sova till tolv, han var ute i går, och kom inte hem förrän halvfem i morse. Vid strax före ett sen så åker han och jag iväg med bilen, och så åker vi till Stuvsta och möter upp med Jenny och Jocke där. Och sen så åker vi gemensamt till IKEA i Kungens Kurva.

Jag ska inte handla något, inget planerat i alla fall, utan det är Jocke som ska handla. När vi är klara på IKEA så åker vi sen alla fyra till Södertälje. Vi har då vår borrmaskin med oss som Jocke ska låna till något.

När han sen är klar med borrmaskinen, och vi kanske har fikat också, så åker Jimmy och jag hem igen. Och så blir det väl middag då antar jag.

I kväll så blir det väl lite tevetittande på de vanliga söndagsprogrammen: Miami Ink och Singing Bee. Och så lite dator och lite bok förstås.

Borzko ska gå till FarstaHallen och träna på förmiddagen som vanligt. Sen så har han en träff med en elektriker som ska komma hit under den tidiga eftermiddagen för att titta på jobbet i badrummet. Och efter det så åker han hem till sin Mamma, som han alltid gör på söndagar.

Ja, det blir väl familjens söndag, om det inte blir förändringar förstås. Så förmodligen så kommer det en hel del mobilblogginläg nu sen under dagen.

Dagens Dagbok - Lördagen den 2 februari 2008 - Kvällen.

Sen vid strax före sju så skjutsade Borzko iväg Jimmy till en kompis. Han skulle möta upp med ett gäng hemma hos en kompis, och sen så skulle de vidare ut på krogen för att titta och lyssna på en spelning som en annan kompis till dom hade med sitt band.


När Borzko kom hem igen så satte vi oss uppe i vardagsrummet. Vi åt och drack lite gott förstås, för mig blev det Ben&Jerrys Cookie Dough-glass och chips i kväll.


Först så tittade vi på "Lets Dance" som jag hade spelat in i går, eftersom jag då tittade på "Bandit Rock Awards 2008".


Sen så tittade vi på en film: "Final Destination". Recension finns i separat inlägg.


Efter det så slötittade Borzko på lite allt möjligt på teve. Och jag satt mest med min dator i knäet då. Och så lär väl kvällen fortsätta nu, tills det är sängdags för oss båda.

"Final Destination"

image2316     image2317     image2319     image2320


I kväll så såg jag filmen "Final Destination" från 2000.
Jag har sett alla tre filmerna tidigare, och tycker att dom är jättebra.
Såg om tvåan när den gick på teve förra helgen,
och när jag sen såg att ettan gick i veckan, så spelade jag in den.
Ska nog ta och se om trean snart också tror jag.

Har ni inte sett denna triologi så kan jag helt klart rekommendera den.
För att var den här kategorin av film, så tycker jag att dom är mycket bra.

Länk till filmen på LoveFilm.

(Bilderna är från Google Bildsökning)


EFIT - 2008-02-01 - Ett Foto I Timmen - 14 -

-------------  

Här kommer fotografierna från min fjortonde EFIT-dag, fredagen den 01 februari 2008.


-------------  


04.35.


Dags för tandborstning, och sen så blir det duschen.


       

image2295

-------------  


05.32.


Dags att kliva in i bilen, och köra iväg till jobbet.


       

image2296

-------------  


06.17.

         
Dags för att plocka ut grönsakerna ur vår stora grönsakskyl och sätta igång med att skala, rensa, riva, skiva, m.m.


image2297

-------------    


07.00.


Äntligen så är det frukost och fika. Riktigt hungrig och kaffesugen nu, efter att ha varit uppe i två och en halv timme.


       

image2298

-------------  


08.23.


Vår Husmor, Mita, fixar dressingar och annat inför luncherna.


       

image2299

-------------  


09.01.


Redan klockan nio så äter vi lunch. I dag blev det mest från salladsbuffén för mig. Men också två fiskpanetter.


       

image2300

-------------  


10.14.


En av mina favoritjobbarkompisar, Snurran, som också bloggar. Kolla in hennes blogg HÄR!


       

image2301

-------------  


11.30.


Här så står jag i vårt diskrum och sköljer potatisbleck i vår grovdiskho.


       

image2302

-------------  


12.00. - 12.59.


Missade att ta kort den här timmen. Det var nog lite för stressigt just då på jobbet...


-------------  


13.15.


Jag blev så glad när jag fick affischen av en kollega. Hon hade plockat ner den i tunnelbanan till mig.


      

image2303

-------------  


14.59.


Jenny sitter och lägger in en mp3-bok i sin mobil, från min dator.


       

image2304

-------------  


15.26.


Jimmy har precis kommit hem från jobbet.


       

image2305

-------------  


16.18.


Jimmy och jag är på Willys i Länna och handlar.


image2306

-------------  


17.02.


Jimmy och jag äter middag på McDonalds i Sköndal.


       

image2307

-------------  


18.03.


Tulpaner köper jag varje fredag så här års. Det blev vita den här veckan.


       

image2308

-------------  


19.14.


Dags för lite tid vid min kära dator.


       

image2309

-------------  


20.08.


Jimmys samling av tomma snusdosor. Jag vet inte hur högt han har tänkt att bygga sitt torn! ;-Dimage2310

-------------  

21.23.

Bandit Rock Awards 2008 från Tyrol tittar vi nu på.


image2311

-------------  

22.04.

Lite tacochips blev det i kväll.


image2312

-------------  

23.05.

Jimmy tog sig en liten Jägermeister.


image2313

-------------  

00.21.

Vårt fina köksfönster.


image2314

-------------  

01.00.

Efter lite läsning i min bok, så är det nu sovdags.


image2315

-------------  Nästkommande EFIT-dagar:

Fredag 1 februari och/eller Söndag 17 februari.

Måndag 10 mars och/eller Lördag 29 mars.


-------------  


Länk till alla mina fjorton EFIT-inlägg.


-------------  


(Mobil-Blogg) Vad fan är det här?!? Snö?!? Jag v

200802023418.jpg
(Mobil-Blogg)
Vad fan är det här?!?
Snö?!?
Jag vill ju ha vår..!
(Ja, jag snodde formuleringen från Jennys blogginlägg...)

Dagens Dagbok - Lördagen den 2 februari 2008 - Eftermiddagen.

Sen vid strax efter tolv så satte sig Jimmy och jag uppe i vardagsrummet. Och så tittade vi på en gammal film. Jimmy hade sett den flera gånger förut, och tycker jättemycket om den, och jag hade aldrig sett den. Det var: "The Boondock Saints" från 1999. Jag tyckte också att den var bra, och en recension finns i separat inlägg.


Filmen var slut vid tvåtiden. Då satte sig Jimmy på sitt rum vid datorn. Jag satt kvar uppe i vardagsrummet och med min dator.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lite lätt lunch. Sen så satte han sig uppe i vardagsrummet och läste.


Vid fyratiden sen så åt vi middag. Och även i dag så var det ingen här hemma som orkade laga middag. Vi är otroligt lata allihopa, och allra latast är nog jag. Det blev pizza från vår lokala pizzeria på vår gata. Jag åt en "Daniella".


Och efter middagen så blev det slappande igen. Jimmy satt på sitt rum vid datorn. Borzko satt i vardagsrummet och läste. Och jag satt också i vardagsrummet, fast med datorn.

Besöksstatistik - 2008 - Januari.

Besöksstatistik - 2008 - Januari.

I Januari hade jag i genomsnitt:

 - 891 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i januari: 1.177.
Lägsta antalet läsare på en dag i januari: 751.

Så här har statistiken varit hittills:

(2008:)
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Middag.

image2292


image2293


Antal inlägg under Januari månad 2008.

Lite statistik:

Under Januari månad 2008 har jag bloggat 254 inlägg.

Det gör i snitt 8 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 4, flesta på en dag: 15).


"The Boondock Saints"

image2288   image2289   image2290   image2291


I dag så såg jag filmen "The Boondock Saints" från 1999.
Det var en action/thriller/drama/komedi-film.

Mycket bra film, med bra skådespelare.
Kan klart rekommenderas.

Länk till filmen på LoveFilm.

Länk till filmen på IMDb.

Bilderna är från Google Bildsökning.


Dagens Shopping - 080202 - 2 - Rödvin och starköl.

Dagens Shopping på SystemBolaget blev fyra flaskor rödvin och tjugofyra flaskor starköl.


image2287

Dagens Shopping - 080202 - 1 - En bok från Tradera.

image2286

Mest Aktiva-Listan på Blogg.se.

I går kväll var jag flitig och bloggade nio stycken inlägg, och det visar sig i dag, för nu så är jag nummer sexton på Mest Aktiva-Listan på Blogg.se.


image2285

Dagens Dagbok - Lördagen den 2 februari 2008 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Försökte få lust och ork att ge mig ut på en promenad, men jag lyckades inte. Ute var det cirka två grader, mörkt, grått, dystert, ganska så hård blåst, och det såg ut som att det skulle börja regna när som helst.


Jag satte mig vid datorn i köket en stund istället. Vid niotiden så vaknade Borzko och gick upp. Efter sina morgonbestyr, så åt han frukost, och vi hade en pratstund i köket också. Sen vid tiotiden så gick han iväg till FarstaHallen för träna.


Vid tiotiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost, och vi hade också en pratstund i köket. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen vid elvatiden så stack vi iväg med bilen till Centrum. Och så var vi på SystemBolaget och handlade. Jimmy handlade en platta med öl, och jag handlade också en platta med öl, plus fyra flaskor rödvin.


När vi kom hem blev det en fika och lite lätt lunch.


Dagens Dagbok - Fredagen den 1 februari 2008 - Kvällen.

Sen vid sjutiden så tog jag med mig min dator, och så flyttade jag in till Jimmy i hans rum. Satt sen och höll på i datorn i någon timme. Klockan åtta sen så tittade vi på "Bandit Rock Awards 2008". Den sändes bara på Internet, men Jimmy kopplade datorn till teven, och så tittade och lyssnade vi på galan. Bäst var "Takida" och "Lillasyster".


Borzko var sen från jobbet i dag. Han var inte hemma förrän vid halvniotiden. Efter att han hade ätit sin sena middag, och sen duschat och gjort sig i ordning, så satte han sig i vardagsrummet och tittade på sport på teve, för han gillar inte hårdrock och ville inte se galan.


Lite fredagsgott blev det också. För mig blev det tacochips i kväll.


Efter Hårdrocksgalan så blev det lite allmänt slöande resten av kvällen, för oss alla tre. Lite dator, lite teve, och lite bok blev det för mig.

Vilka kommentarer man får ibland!

Jag vill bara tipsa er om att läsa kommentarerna på de två inläggen som jag länkar till nedanför. Jag tycker att jag har så underbara läsare. Nästan alltid när jag får någon lite elak kommentar, så är det alltid någon eller några som direkt ställer upp och försvarar mig. Och det brukar vara likadant för Jenny i hennes blogg. Tack ska ni ha! Ni är underbara!

Nyklippt och nyblekt! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 31 januari 2008 - Kvällen.

Jenny finns nu överallt! ;-D

image2284


Jenny finns nu överallt! ;-D Hon sitter i bussar, tunnelbanan, och på pendeltågen. Det finns den varianten som är på bild här, och så finns det tydligen en annan variant.

Den här affischen fick jag av en snäll kollega i min skola där jag jobbar. När hon hörde att jag inte hade sett dom, så snodde hon en i tunnelbanan till mig! Tycker att det var jättesnällt av henne, för själv hade jag aldrig vågat gjort så, jag är alldeles för feg!  Nu sitter den uppe på vår badrumsdörr. Tack snälla kollega! ;-D

RSS 2.0