"Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri. (mp3-bok.)

image2534

---------    

Recension av boken: "Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri. (mp3-bok.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"Denna roman utspelas i huvudet på Halim, i hans dröm- och tankevärld, en värld präglad av förvirring och tankeskärpa i lika delar, av längtan, ömhet och en vilja att hitta ett mål i livet. En berättelse på bruten svenska, rytmisk och komisk, grammatiskt självsvåldig men mänskligt mitt i prick.

Halim är en ung högstadiekille som gått vilse i en fundamentalistisk idévärld. Han ska återupprätta blattarnas heder, men kommer underfund med att det inte alltid är riktigt så enkelt som han tror.

Halim bor ensam med sin pappa på Söder. Han har flyttat in från Skärholmen, delvis för att fadern vill fly undan de smärtsamma minnena av sin hustrus sjukdom och död, delvis för att Halim ska få se något annat än ett förortstorg. Men Halim tycker att fadern börjat tappa skärpan och tron, blivit en svikare. Halim drömmer om att bli en sorts superblatte - en tankesultan - och återupprätta alla blattars heder. Samtidigt försöker han hålla sig på avstånd från bråk i skolan (utan att lyckas särskilt bra) och komma lite närmare en flicka han spanat in (och stöter på problem där också).

Jonas Hassen Khemiri (född 1978) har en tunisisk far och en svensk mor. Han har studerat vid Stockholms universitet, praktiserat vid FN i New York och pluggar just nu nationalekonomi i Paris. Detta är hans debut."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här var den första boken som jag har lyssnat på som mp3-bok. Men jag har bara lyssnat när jag har varit ute och promenerat. Och eftersom jag har varit väldigt dålig på att promenera på senaste tiden, så har det tagit väldigt lång tid att lyssna på den. 

Men jag gillade att lyssna på en bok, som ett komplement till musiken när jag promenerar, och också som ett komplement till att läsa böcker.  Så det ska jag definitivt göra fler gånger. 

Boken "Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri tyckte jag var bra. Den är ju skriven och även inläst på "bruten svenska" så den var ju lite annorlunda på det sättet. Men det passade sig för just den här boken. Jag kan rekommendera den. Och även till att lyssna på den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Angela

Jag har också läst boken men tyckte att det var mycket negativa tankar och en massa onödig förstörelse han sysslade med. Gillar den inte så bra som du ;-)

2008-02-29 @ 20:24:42
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Jag kan faktiskt till viss del hålla med dig.

2008-02-29 @ 20:33:26
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0