Onsdagen den 28 februari 2007

Jobbade i dag också som vanligt. Fortfarande sportlov förstås, så även i dag så var det en lite annorlunda arbetsdag än vad vi brukar ha. Så här var min dag i dag ungefär: Först så var jag i skalen en timme från klockan sex och fixade grönsaker. Sen så var det frukost som vanligt vid sjutiden. Efter det så åkte jag och en kollega till G-ESS i Huddinge och beställde arbetsskor till oss alla nio mattanter. Vi får ett par arbetsskor per termin, och det behövs verkligen… Eftersom man ofta blir blöt om fötter och skor, både i skalen och i disken, så slits de ganska så fort.


 

När vi kom tillbaka igen så blev det en stund i skalen och fixande med grönsakerna igen. Vid niotiden sen så var det dags för lunch. I dag serverade vi fiskpanetter och potatismos. Efter lunchen sen så blev det städande resten av dagen för mig. Först så blev det avtorkande av stolar, och sen avtorkande av element. Efter det så hjälptes jag och en kollega åt med att torka av alla taklampor. Även dammsugande av vissa lampor inuti och diskande av lampkåpor. Ett stort och jobbigt projekt som vi inte hann klart med, utan ska fortsätta med i morgon. Vid tolvtiden så blev det en fika, en halvtimme tidigare än i vanliga veckor. Och sen fortsatt städande tills det var dags att gå hem vid tvåtiden.  


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade haft ännu en slappardag hemma, men också städat lite på sitt rum. Jag höll på som vanligt här hemma när jag kom hem, och fixade med lite allt möjligt. Och så varvade jag med datorstunder också.


 

Jimmy ringde från jobbet och sa att han skulle jobba över i kväll. Egentligen så skulle han jobba mellan nio i morse till sex på kvällen. Men nu skulle han jobba över i sju timmar till, till klockan ett i natt.


 

Vid fyratiden så åt Jenny och jag middag tillsammans, och satt och pratade en stund. Efter middagen så gjorde sig Jenny i ordning inför kvällen, och jag fortsatte att greja lite här hemma igen, och även nu varva med datorstunder.


 

Vid sextiden så stack Jenny iväg. Hon tog tunnelbanan in till stan för att möta upp med några tjejkompisar för att sen åka hem till en annan tjejkompis. Möjligtvis att hon kanske sover över där i natt också. Vi skulle höras om det senare, innan jag går och lägger mig vid halvelvatiden.


 

Sista tunnelbanan kommer ju redan vid kvart i ett på vardagsnätter. Så ska hon komma hem senare så måste hon åka nattbussen hem, och den stannar inte nära oss, som de andra bussarna och tunnelbanan gör, utan en bra bit härifrån på andra sidan centrum. Det är mycket bättre på helgnätterna, för då kommer sista tunnelbanan tre timmar senare, klockan kvart i fyra.


 
När Jenny gick så flyttade jag upp i vardagsrummet med min dator. Satt först och läste lite nyheter och bloggar i datorn. Sen vid sjutiden så blev det slötittande på teve. Först så tittade jag på: ”Extreme Home Make Over” på TV3. Sen så tittade jag på: ”Poker Fejs” på TV4. Och slutligen så blev det: ”Stockholm Live” på SVT 1. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.

Tisdagen den 27 februari 2007

Jobbade som vanligt i dag också förstås. I dag hade vi lika lugnt som i går, så det blev städning mest i dag också. Först på morgonen var jag i skalen och fixade lite grönsaker, och sen resten av dagen så blev det som sagt var en massa sån städning som vi har svårt att hinna med i vanliga fall. Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade haft en slappardag i dag. Jag höll på som vanligt här hemma när jag kom hem, och fixade och donade med lite allt möjligt. Varvade med datorstunder förstås också. Bloggade gårdagens dagbok bland annat, som jag inte lyckades med i går kväll när blogg.se strulade hela tiden.


 

Vid fyratiden så åt Jenny och jag middag tillsammans. Efter middagen så satt Jenny på rummet med sin dator, och jag satt i köket med min. Sen vid sextiden så blev vi sugna på något gott, så vi ställde oss och skar ihop en fruktsallad som vi åt med lättvaniljyoghurt.


 

Efter det så tog vi med oss våra datorer och så flyttade vi upp till vardagsrummet. Vid halvåttatiden så kom både Borzko och Jimmy hem från jobbet. Borzko åt middag och sen så duschade han. Jimmy hade ätit middag på jobbet så han duschade bara, men lite fruktsallad med lättvaniljyoghurt ville han i alla fall ha.


 

Jimmy tog också sin dator och satte sig hos oss i vardagsrummet sen. Borzko satte sig och läste i sin bok. Vi tittade på teve också. Först blev det: ”Vi äter oss till döds” på TV3, och sen så blev det ”Desperate Housewives” på Kanal 5.


Måndagen den 26 februari 2007

Måndag igen och jobb då igen förstås. Den här veckan har vi sportlov, så vi har en riktigt lugn vecka. I stället för att ha cirka 650 ätande hos oss så har vi cirka 150 den här veckan. Och istället för att skicka iväg cirka 750 portioner så skickar vi cirka 250 den här veckan. Så det blir mycket extrastädande den här veckan med sånt som vi aldrig hinner med i vanliga fall.


 

På morgonen så var jag i skalen och gjorde i ordning grönsakerna. Sen resten av dagen så blev det städning, städning, och städning... Vi serverade pannkakor i dag.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Alla tre övriga familjemedlemmar var hemma när jag kom hem för en gångs skull. Borzko hade ledig dag från jobbet i dag. Han ska egentligen alltid vara ledig på måndagar, eftersom han jobbar så många timmar de övriga dagarna. Men oftast så jobbar han ändå extra på sina lediga måndagar, fast inte i dag då. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag.


 

Jimmy hade också ledig dag i dag från jobbet. Han hade mest suttit vid datorn större delen av dagen. Jenny var ju ledig från skolan eftersom det är sportlov den här veckan. Hon hade sovit länge, fixat lite på rummet, och suttit vid datorn.


 

Jenny stack i väg in till stan ungefär samtidigt som jag kom hem från jobbet. Hon skulle träffa några kompisar och shoppa lite, och även äta middag på stan.


 

Jag höll på och fixade lite en stund när jag kom hem först. Sen så ville Jimmy att vi skulle spela tevespel, och det säger jag ju oftast inte nej till. Så vi satte oss uppe i vardagsrummet och spelade LEGO Star Wars på PlayStation 2. Borzko satte sig och läste sin bok en stund.


 

Vid halvfemtiden så stack Borzko iväg till jobbet. Han skulle på ett möte på jobbet, och de skulle också få middag där. Och så skulle han hämta hem lastbilen inför morgondagen.


 

Jimmy och jag åt middag vid halvfemtiden. I dag blev det mat från vår lilla lokala pizzeria på vår gata. Jimmy åt pizza, och jag åt pastasallad med räkor plus vitlöksdressing, och så varmt pizzadegsbröd till.


 

Sen så gick vi upp till vardagsrummet igen. Jag satte mig med datorn i knäet och fixade i ordning mina fotografier som jag tog i går, och sen så bloggade jag mitt EFIT-inlägg. Jimmy spelade tevespel igen, fast nu blev det andra spel för honom.


 

Jenny kom hem från stan vid sjutiden. Hon satte sig då också i vardagsrummet med oss med sin dator. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han satte sig då och läste i sin bok igen.


 

Sen så spelade Jimmy och jag LEGO Star Wars PSP2 igen. Klockan nio så stängde vi av spelet och så tittade vi på ”C.S.I.” på Kanal 5 istället.


 

Vid tiotiden så stack Jimmy och Jenny iväg en sväng till Statoil och köpte chips och dipp. Men för en gångs skull faktiskt inte till mig. Jag gick och la mig istället…(Och blogg.se var helt värdelöst i går… Det gick inte att göra någonting… Så därför kommer måndagens dagbok en dag för sent…)
 

EFIT - 2007-02-25 - Ett Foto I Timmen - 4 -

-------------  


Här kommer fotografierna från EFIT-dagen  söndagen den 25 februari 2007.-------------  


 

07.03


 

Två och en halv grad minus strax efter sju på morgonen.  

-------------  


 

08.12


 

Min vanliga frukost som jag alltid äter när jag är ledig.  

-------------  


 

09.02


 

Jimmy är ombytt och klar i sin jobbarskjorta och ska snart åka iväg till jobbet.  

-------------  


 

10.08


 

Jag sitter och tittar i de olika reklambladen för årets Bok-Rea.  

-------------  


 

11.10


 

Jag läser en gammal bok av Stephen King: "Sommardåd".  

-------------  


 

12.04


 

Jenny ligger och slöar i sängen i sitt rum, och tittar på avsnitt av "Sex And The City" på DVD.  

-------------  


 

13.18


 

Jag sitter och läser Aftonbladet på Internet. Och så lyssnar jag på "Joplin på Svenska" med Caroline af Ugglas i Winamp.  

-------------  


 

14.25


 

Jag ligger i soffan i vardagsrummet och läser min bok.  

-------------  


 

15.33


 

Utsikt från vardagsrummets franska balkong. Kallt, grått, och blåsigt ute i dag...  

-------------  


 

16.00


 

Jenny sitter och äter middag.  

-------------  


 

17.38


 

Vår lilla uteplats sedd uppifrån balkongen.  

-------------  


 

18.19


 

Jenny sitter med datorn i fåtöljen i vardagsrummet.  

-------------  


 

19.10


 

Chips och godis är ju gott en slapparsöndagskväll.  

-------------  


 

20.21


 

Lite slötittande på teve.  

-------------  


 

21.00


 

Jimmy sitter med sin dator uppe i vardagsrummet.  

-------------  


 

22.02


 

Jag i badrummet.  

-------------  


 

Nästkommande EFIT-dagar: Torsdagen den 8 mars och / eller Söndagen den 18 mars.


 

-------------  

Länk till alla mina fyra EFIT-inlägg.

-------------  


Söndagen den 25 februari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jimmy gick upp klockan åtta, och Borzko gick upp vid kvart över åtta. De genomgick också sina morgonbestyr, och sen så åt vi alla tre frukost. Jenny skulle sova lite längre i dag. Hon kom hem vid kvart över tre i natt, och då mötte jag upp med henne.


 

Borzko gick iväg vid kvart över nio. Han gick till Farstahallen när de öppnade klockan halvtio. Han skulle träna och sen basta där. Jimmy fick låna vår bil i dag. Han åkte iväg för att jobba i dag mellan halvelva och halvåtta.


 

Jag avstod från promenad i dag också. Vädret lockade inte till någon promenad: ett par grader kallt, lite yrsnöande, och ganska så blåsigt, var det. Jag la mig i soffan i vardagsrummet och började att läsa i en bok istället. Det blev en gammal Stephen King-bok: ”Sommardåd”.


 

Vid halvtolvtiden så vaknade Jenny. Hon åt då frukost och jag åt lite lätt lunch samtidigt. Sen så gick hon och la sig i sängen igen och tittade på några avsnitt av: ”Sex And The City”. Jag satte mig uppe i vardagsrummet och varvade boken med datorstunder.


 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då åt han lunch. Sen så tog han det lugnt ett tag. Och vi tvåtiden så stack han iväg igen. Han åkte iväg med lastbilen till jobbet. Han skulle lämna den där eftersom han har en ledig dag i morgon. Efter det så skulle han åka direkt hem till sin Mamma för sitt sedvanliga söndagsbesök.


 

Jenny flyttade upp till mig i vardagsrummet vid tvåtiden. Hon satt med sin dator och jag varvade datorn med boken. Sen vid fyratiden så gick vi ner till köket och fixade ihop lite middag tillsammans till oss två. Vi åt bara lite hopplock från kyl och skafferi.


 

Efter middagen så tog Jenny sig ett bad i vårt bubbelbadkar. Och sen efter det så var hon på sitt rum en stund. Jag satte mig uppe i vardagsrummet igen med datorn. Jag la in en beställning på böcker på bokrean på adlibris bland annat. Elva böcker för 485:- kronor blev det.


 

Jenny gick iväg en sväng till Centrum sen för att handla lite. Själv så var jag för lat, trött, sur, frusen, grinig, ledsen, deppad, för att följa med. Men jag stod för betalningen så då gick hon gärna, för vi var båda två så himla godissugna trots att det inte var lördag. Chips och smågodis blev det för mig.


 

Sen så fortsatte den slappa söndagen i några timmar till. Från sjutiden så blev det även lite slötittande på teve. Vid åttatiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade och sen så tog han med sin dator och kom upp till Jenny och mig i vardagsrummet. Vi tittade på ”Parlamentet” och på ”Pokerfejs” på TV4. Och så datorerna under tiden förstås också.


 

-------------  


 

Och i morgon är det måndag igen. Nu är det sportlov i veckan som följer. Det innebär ju att vi har det mycket, mycket lugnare på jobbet. Vi skickar bara iväg en bråkdel av det vi brukar skicka, och vi serverar även också bara en bråkdel av det vi brukar servera. Så vi hinner med en massa extra städning den här veckan som vi aldrig hinner med annars. Och så hinner vi faktiskt med att prata med varandra och umgås lite.


 

-------------  


 

Den här veckan kommer vi ju också gå och vänta på beskedet om Jimmys bil. Det blir en jobbig väntan för oss alla. Jag har varit så deppig sedan i onsdags, och så ledsen för Jimmys skull. Håll tummarna för honom.


 

-------------  


 

Och i morgon kommer mina sexton stycken EFIT-bilder från i dag!


Lördagen den 24 februari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse, som nästan alltid när jag är ledig. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost. Jimmy gick upp vid kvart i åtta och gjorde sig i ordning och åt frukost. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr. Jenny skulle sova länge i dag. Hon kom hem med tunnelbanan klockan kvart i tre i natt. Jag gick upp då och mötte upp med henne. Borzko körde Jimmy till jobbet vid niotiden, han skulle jobba mellan halvtio och halvsju. Sen när Borzko kom tillbaka så gick han bort till Farstahallen för att träna.


 

Jag hade väl egentligen tänkt att ge mig ut på en promenad, men jag kände mig deppig, sur, ledsen, och slö, så jag struntade i det. Orkade inte ens ta mig till Centrum och till SolAkuten, utan beslöt mig för att sola senare i dag eller i morgon. Jag gjorde något som passade min sinnesstämning istället, månadens tråkigaste syssla: Betalade räkningarna. Sen så satt jag kvar med datorn och skrev några mail bland annat. 


 

Jenny vaknade vid halvtolvtiden. Hon låg kvar en stund i sängen, med sin dator, och sen så gick hon upp vid tolvtiden. Då åt hon frukost och jag åt lunch. Sen så duschade hon och gjorde sig i ordning. Jag satt vid datorn en stund igen. Bloggade ett inlägg, och skrev några mail bland annat. Sen så kom Borzko hem från gymmet vid kvart i ett. Han åt lunch då.


 

Vid ettiden så gick Jenny och jag till Centrum. Först så gick vi till SolAkuten där vi solade i en halvtimme var. Lika skönt som vanligt var det att ligga i värmen och drömma om Thailand. Sen så gick vi in till affärerna för lite shopping. Först så var vi på SkoPunkten. Där köpte jag ett par låga stövletter (300:-) och ett par platta snörskor (250:-). Jenny köpte också ett par skor, så det blev tre skor för priset av två.   

Sen så var vi på Gina Tricot. Där köpte jag ett par blå jeans med lite speciella bakfickor. 500:- kronor kostade de.
   Och slutligen så var vi på Åhléns där jag köpte två stycken Date-parfymer. Jenny handlade också en del, kolla in i hennes blogg. Sen så gick vi hem igen och provade och fotograferade. Satt vid datorn en liten stund också.


 

Vid fyratiden så åt vi middag. Borzko åkte och hämtade McDonalds-mat till Jenny. Han och jag åt bara rester som fanns från kvar från veckans middagar.


 

Efter middagen sen så höll Jenny på och fixade sig i ordning inför kvällen. Borzko och jag flyttade upp i vardagsrummet och tittade och lyssnade på reprisen av ”Så Ska Det Låta” från i går.


 

Vid kvart över sex så åkte Jenny iväg med tunnelbanan mot stan för att möta upp med sina tjejkompisar, sen skulle de vidare till tjejmiddag, förfest, och sen på fest. Hon ska komma hem med sista tunnelbanan i natt, som kommer klockan kvart i fyra. Då går jag upp och möter upp med henne.


 

Borzko åkte iväg för att hämta Jimmy på jobbet när han slutade klockan halvsju. Han släppte av Jimmy hemma, och sen så åkte han till Centrum och handlade chips, dipp, choklad, godis, och glass till kvällen.


 

Jag tittade på ”Let’s Dance” som jag hade spelat in i går. Jimmy hade ätit middag på jobbet, så han duschade bara när han kom hem. Sen så tog han sin dator och satte sig hos oss i vardagsrummet. Han spelade ”WOW”, jag höll på med allt möjligt i min dator, och så tittade vi på ”Let’s Dance” som sagt, och även på ”Hjälp” som jag också spelade in i går.


 

Sen klockan åtta så tittade och lyssnade vi så klart på Melodifestivalen. Läs vad jag tyckte om kvällens låtar i separat blogginlägg. Vi åt en massa gott under tiden också. Och Jimmy och jag satt förstås samtidigt med våra datorer. Borzko klarade sig med bara teven.


 Nu sitter vi och slötittar på lite allt möjligt på teven. Lär väl bli sittande så, med slötittande på teven, och slösurfande i datorn i ett par timmar till. Och så blir det väl sängen vid ettiden.  

Melodifestivalen - deltävling 4 - Gävle - 24/02

Melodifestivalen 2007 – Deltävling 4 – Gävle – 24/02


 

Så här tyckte jag i kväll:


 

1. Magnus Uggla: ”För Kung och Fosterland”

2. After Dark: ”(Åh) När ni tar saken i egna händer”


 

3. Andreas Johnson: ”A little bit of love”

4. Caroline af Ugglas: ”Tror på dig”


 

5. Sanna Nielsen: ”Vågar du, vågar jag”


 

6. Verona: ”La Musica”

7. Sarah Dawn Finer: ”I remember love”

8. Emilé Azar: ”Vi hade nåt”


 

Och så här blev ju resultatet:


 

1. Andreas Johnson: ”A little bit of love”

1. Sarah Dawn Finer: ”I remember love”


 

3. Magnus Uggla: ”För Kung och Fosterland”

3. Sanna Nielsen: ”Vågar du, vågar jag”


 

5. After Dark: ”(Åh) När ni tar saken i egna händer”


 

6. Caroline af Ugglas: ”Tror på dig”

6. Emilé Azar: ”Vi hade nåt”

6. Verona: ”La Musica”

  

Jimmys hårtrimning! ;-)

När vi var hemma hos min syster Anette i går så hade hennes son Mathias fått en hårtrimmer i födelsedagspresent. Patrik, som är förlovad med Mathias storasyster Maria, ville då inviga den, och det blev Jimmy som blev offret. Jimmy såg så rolig ut under rakningen så vi var tvungna att ta lite kort. När Patrik hade klippt bara uppe på huvudet så såg Jimmy ut som en femtioårig clown!

 


Det första kortet är taget för cirka två veckor sen. De sex korten i mitten är tagna under rakningen. Det sista kortet är taget i morse.

 


                    


 


 

Fredagen den 23 februari 2007

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag var det också en idrottsdag, för tredje gången den här veckan. Och den här gången var det fyrornas och femmornas tur. Så cirka etthundrafemtio färre ätande hade vi i dag. Tyvärr så äter de ju rätt så tidigt, så det blev ändå mycket att göra på slutet. Vi serverade kokt korv och potatismos i dag.


 

I dag hade vi verkligen personalbrist. Först så var vår mellanmålsjobbare, som också fungerar som vikare, ledig. Sen så var hon som jobbar i vår grannskola, som hör till oss, sjuk, så vi fick skicka ner en personal dit. Och så var det en av kollegorna som var ledig i ett par timmar mitt på dagen för ett läkarbesök. Och slutligen så var Snurran iväg på ett möte en stund. Så det blev mycket hektiskt stundtals.


 

Jag var i skalen och fixade grönsaker första halvan av dagen. Den andra halvan av dagen så fick jag vara i diskplocken/grovdisken i dag. Allt flöt väl ändå på rätt så bra under dagen, trots personalbristen, men det var väldigt stressigt ibland.


 

Vi var också bort till lärarrummet en stund vid niotiden. Ledningen bjöd på tårta och så avtackades skolans Intendent, som också är vår chef, som ska gå i pension. Rektorn höll ett tal för henne och överlämnade en blomma. Sen så sjöng Intendenten en egenhändigt skriven sång. Musikmagistern kompade henne på gitarr. Det var en otroligt bra text som handlade om skolan och dess personal. Jag blev klart imponerad, det var det bästa som jag har hört i den vägen. Och jag blev otroligt rörd, så tårarna rann i floder.


 

Annars så har jag nog mest varit tyst och tråkig på jobbet i dag. Jag har även i dag känt mig så ledsen och deppad. (Läs Dagens Dagbok från torsdag och onsdag.) Jag har så svårt att tänka på någonting annat än bilen, pengarna, försäkringen, mitt fel, och Jimmy. I morgon kväll så ska jag ju egentligen åka en 24-timmarskryssning till Åbo med tre jobbarkompisar. Men jag sa till dem i dag, att jag nog förmodligen inte åker med. Jag känner att jag inte orkar med det när jag mår så här, om jag inte mår bättre i morgon bitti. Jag ska höra av mig till dem i morgon, men antagligen så får de åka utan mig.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll som vanligt på här på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt. Varvade med datorstunder också. Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Då satt hon vid datorn, och så gjorde hon sig i ordning inför kvällen.


 

Vid halvsextiden så åkte Jenny och jag iväg med bilen. Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min Mamma och Pappa. Och sen så åkte vi till Solberga där min syster Anette bor, för att fira hennes son Mathias som precis har fyllt 17 år. Jimmy jobbade mellan tio och sju i dag, så han kom dit direkt efter jobbet vid halvåttatiden. Borzko jobbade sent i dag, så han kom inte dit, utan åkte hem efter jobbet och tog det lugnt bara.


 

Vi som var där var: jag, Jenny, Jimmy, Mamma, Pappa, Anette, Mathias, Patrik, Maria, Kenneth, Thomas, Ove, Atti, och Arne. Vi åt en massa gott, bland annat ost, kex, dipp, grönsaker, snacks, med mera. Efter det så blev det kaffe och tårta. Pratade, och hade det allmänt trevligt.


 

Vid elvatiden så åkte vi hemåt. Först så släppte vi av Jenny vid Älvsjö Station. Hon skulle åka in till stan, möta upp med sina tjejkompisar, och gå på fest. Sen så ska hon komma hem med sista tunnelbanan som kommer klockan kvart i tre, och då går jag upp för att möta henne. Vi släppte sen av Mamma och Pappa i Örby, och sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta. Stannade till på Statoil i Sköndal och köpte lite chips och godis med oss hem.


 
Kom hem vid halvtolvtiden. Borzko var vaken och satt i vardagsrummet och tittade på teve. Jimmy satte sig på sitt rum framför datorn och spelade WOW. Jag satte mig med min dator vid köksbordet.  

Torsdagen den 22 februari 2007

Jobbade som vanligt i dag också. I dag var fortfarande hon som jobbar i grannskolan sjuk. Och en av vår mellanmålspersonal, som också är vår vikarie, var ledig. Så en av oss fick åka till grannskolan och jobba. Så vi blev en hel personal mindre, plus mellanmålspersonalen. Men just i dag så gjorde det inte så mycket, för alla sexor, sjuor, åttor, och nior hade idrottsdag i dag, och var inte i skolan. Så vi hade cirka 200 färre ätande, cirka 500 istället för 700. Jag var även i dag första halvan av dagen i skalen och fixade grönsaker, och den andra halvan så var jag i dag andreman både i lilla och stora matsalen. Vi serverade blandade rester från frysen i dag, så vi hade fisk-nuggets, prinskorv, och kycklingschnitzel. Till det hade vi ris och makaroner. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände.


 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Och precis som nästan alla andra eftermiddagar, så höll jag på och fixade med allt möjligt här hemma. Varvade förstås med lite datorstunder också. Satte mig och läste en stund också, och läste ut boken som jag har hållit på med i ett par dagar: ”Svinalängorna” av Susanna Alakoski.


 

Jenny kom hem från skolan vid kvart i sex. Då åt hon och jag middag direkt. Sen så satte vi oss båda två vid köksbordet med våra datorer en stund. Vid kvart i sju sen så stack vi i väg med bilen för att hämta upp Jimmy på jobbet klockan sju. Vi tänkte att han kanske var lite deppad över beskedet om sin bil i dag, så vi ville vara lite snälla och hämta upp honom.


 

Hemma igen vid kvart över sju. Jimmy hade ätit middag på jobbet, så han duschade bara när vi kom hem. Borzko kom hem från jobbet strax efteråt, vid halvåttatiden. Han åt middag, och sen så duschade han, och sen så tittade han på teve resten av kvällen.


 

Jimmy kopplade in vår nya digitalbox som vi hade fått från ComHem inför nersläckningen av det analoga tevenätet den 12 mars. Sen efter det så blev det ett litet mini-LAN vid köksbordet i kväll också. Och en kvällsfika blev det förstås också. Ingen teve i kväll.


 

-------------  


 

Och med Jimmys bil vet vi inte hur det går. Den verkstan och mekanikern som vi alltid anlitar till både Jimmys bil och till vår bil, och till de bilar som vi har haft de senaste åren, han överlät bilen i går till en annan verkstad som han samarbetar med, som gör stora plåtskadejobb. Den killen tittade på bilen lite närmare i dag och såg att det var mycket större skador än vad han först trodde. Hela motorn är tydligen flyttad och intryckt. Han tyckte att vi bara skulle skrota bilen, att det skulle kosta för mycket för att laga den, om det över huvud taget skulle gå. Det tråkiga är ju att Jimmy har ju bara halvförsäkring på bilen, så han får ju inte ut ett dugg på försäkringen för sin egen bil, eftersom olyckan var hans fel. Och han köpte bilen för bara cirka ett halvår sedan, och gav då 55.000:- kronor för den. Så går inte bilen att laga, så har han ju förlorat 55.000:- kronor. Vi inser väl nu, att det var nog väldigt dumt att inte ha hans bil helförsäkrad. Men det är ju lite sent att komma på det nu. Nu har vår ordinarie mekaniker tagit över bilen till sin verkstad. Han vill också titta närmare på den innan han dömer ut den helt, men det har han inte tid med förrän i nästa vecka någon gång. Så vi får leva i ovisshet till dess. Så håll tummarna för Jimmys skull att han kanske trots allt kan fixa i ordning bilen igen. Även om det kommer att kosta en hel del förmodligen, så vore det ju ändå skönt om han slapp förlora alla pengarna.


 

Jag har känt mig så himla ledsen och deppad hela dagen. Inte för min egen skull, men för Jimmys skull. Självklart så är jag ju överlycklig över att han överhuvudtaget inte blev det minsta lilla skadad. Det är ju så klart det viktigaste. Men jag känner mig så himla deppad och ledsen över att han kanske kommer att förlora 55.000:- kronor. Och det känns som om det är mitt och Borzkos fel också. Vi borde ha rått honom att ta helförsäkring på bilen även om det var svindyrt för honom. Eller så borde vi ha tagit helförsäkring i mitt eller Borzkos namn, för det är ju så mycket billigare för oss. Om han hade haft helförsäkring, antingen i sitt eget namn, eller i mitt eller Borzkos namn, så hade han ju inte förlorat så mycket pengar. Men som sagt var, det är lätt att vara efterklok. Nu kommer vi (åtminstone jag) ju att gå de närmaste dagarna och bara tänka på, och hoppas på, att vår mekaniker trots allt säger att bilen kommer att gå och fixa till för en ganska så hyfsad kostnad. Jag lär ju ha ont i magen tills vi får beskedet. Håll nu tummarna för Jimmys skull.


"Svinalängorna" av Susanna Alakoski


---------   

 Recension av boken: ”Svinalängorna” av Susanna Alakoski. (Genre: Skönlitteratur.) 

 ---------   

 ”Vinnare av Augustpriset för Årets svenska skönlitterära bok 2006!

Leena har två bästa vänner. Åse är nästan den enda hon känner som inte har en pappa som super, men hennes mamma brukar bli full så det jämnar ut sig. Riittas pappa är full nästan varje dag.
Ett nybyggt bostadsområde i Ystad fylls på 60-talet av invandrarfamiljer och låginkomsttagare. För Leena och hennes finska föräldrar är den nya lägenheten höjden av lyx: tre rum, balkong, parkett. Av kommunen får kvarteret snart namnet Svinalängorna.
De brandgula trevåningshusen blir en samlande plats för Susanna Alakoskis roman om Leena, som klarögt och fartfyllt berättar om sig själv, sina föräldrar och grannar och alla de dråpliga och drastiska händelser som utspelar sig runt henne. Men skrattet fastnar i halsen när denna barndomsskildrings verkliga karaktär börjar skönjas.
Leena, hennes syskon och vänner kastas i skrämmande ryck mellan perioder av skenbar ordning och fullkomligt kaos, och när boken är slut har vi tagit del av en skakande berättelse om klassamhälle och barns utsatthet och överlevnadskraft.”

(Kopierat från adlibris.se)

---------  
 


För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 Här finns också en bra skriven recension av boken. 

 ---------  
 


Det här var en mycket bra bok tycker jag. En väldigt stark, sorglig och hemsk berättelse om en flickas uppväxt i en fattig alkoholistfamilj. Men den är ändå inte någon mörk och eländig berättelse, utan det finns ljus, värme, hopp, och humor i berättelsen. Jag kan verkligen rekommendera boken, som är mycket lättläst. ///Bim.


 ---------   

 Betyg: 4 av 5. 

 ---------  

Onsdagen den 21 februari 2007

Ännu kallare i morse när jag gick upp, än vad det var i går kväll. Minus 15,5 grader var det klockan halvfem. Brrr… Bilen startade i alla fall utmärkt trots kylan, tack vare det nya batteriet.


 

Även i dag så var jag i skalen och fixade grönsakerna den första halvan av dagen. Den andra halvan så var jag försteman i lilla matsalen. Precis som i går, så var en av mellansmålspersonalen frånvarande, för hon vikarierade i en grannskola även i dag. Snurran var inte heller på jobbet i dag, för hon var på ett fackligt informationsmöte hela dagen.


 

I dag serverade vi fiskgratäng i dillsås, med kokt potatis till. Allt flöt ändå på bra, trots personalbristen, och inget speciellt hände på jobbet i dag.


 

Klockan 09:50 så fick jag ett sms från Jimmy: ”Har krockat med bilen. Jag är oskadd. Sitter i bärgaren. Ringer snart. Puss.” Det var ju inte så kul att få motta ett sånt sms precis. Han ringde sen och berättade vad som hade hänt. Han hade kört in i en bil framför honom på Nynäsvägen på väg till jobbet. Det hade varit väldigt halt just där, och han hade inte hunnit stanna. Och tydligen så hade det blivit stora skador på hans bil. Bärgningsbilen körde den till en verkstad, så nu står den där och väntar på att bli reparerad. Tyvärr så har han ju bara halvförsäkring på sin bil, så det lär ju bli dyra pengar för honom att betala. Mekanikern skulle kolla igenom skadorna och komma tillbaka med ett kostnadsförslag, men många tusenlappar lär det ju bli, det lät han förstå. Men, men, huvudsaken är ju att Jimmy inte blev skadad själv i krocken!


 

Jag åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på precis som vanligt här hemma på eftermiddagen. Jag pulade, donade, fixade, plockade, grejade, och ordnade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade förstås med stunder vid datorn också.


 

Vid halvsextiden så kom Jenny hem från skolan. Då åt hon och jag middag tillsammans. Sen efter middagen så satt vi båda två en stund vid köksbordet med våra datorer.


 

Vid kvart i sju sen så åkte vi två iväg för att hämta upp Jimmy på jobbet. Jag tyckte att han skulle slippa att åka buss hem efter sin traumatiska dag. Jag tyckte också att det kanske skulle vara bra att han körde min bil hem från jobbet, så det gjorde han. Man ska ju helst köra bil så fort som möjligt efter en olycka sägs det ju.


 

Vi var hemma igen vid halvåttatiden. Borzko var hemma då, han hade kommit hem från jobbet vid sjutiden. Han hade ätit middag, och sen så duschade han. Jimmy hade ätit middag på jobbet, så han duschade bara.


 

Borzko satte sig sen uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve resten av kvällen. Jenny satt på sitt rum och kollade på ”O.C.”. Jimmy och jag satt i köket och tittade på ett nytt nerladdat avsnitt av ”N.C.I.S.” i Jimmys dator.


 

Sen klockan nio så blev det en fika i köket för mig, Jimmy, och Jenny. Och så tittade vi på Stand Up Comedy-programmet ”Stockholm Live” mellan nio och halvtio. Sen resten av kvällen blev det datorerna för oss alla tre.


 

Minus 11,5 grader nu klockan kvart i tio på onsdagskvällen…


*Suckar...*

DSC00869
*Suckar...*

Tisdagen den 20 februari 2007

Jobbade som vanligt förstås i dag också. Mycket snö hade det kommit under natten, så det tog tid att sopa ren bilen innan jag kunde åka iväg till jobbet. Halt var det på vägarna också. Men jag kom fram väl i tid i alla fall.


 

Samma arbetsuppgifter som i går, skalen först, och sen andreman i lilla matsalen. Nästan fulltalig personalstyrka i dag, precis som i går. Bara en av mellanmålsjobbarna som saknades, eftersom hon även i dag vikarierade i en grannskola. Vi serverade kött- och grönsaksgryta med kokt ris i dag. Vi hade även rester i dag från fredagen och måndagen: korv stroganoff och couscouskycklingpytt.


 

I dag var det Idrottsdag för sexåringarna, ettorna, tvåorna, och treorna, så vi hade cirka 200 färre ätande i dag. Så det blev ju lite lugnare i början av lunchserveringen. Men i slutet så var det lite hektiskt som vanligt. Allt flöt ändå på bara bra, och inget speciellt hände.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem, för han hade en ledig dag från jobbet i dag. Jag höll på och fixade här hemma en stund när jag kom hem.


 

Sen så gick jag iväg till Centrum vid kvart över tre, för jag hade tid hos min tandläkare hos Folktandvården klockan halvfyra. Först gjorde jag en rutinundersökning. Den gick bra, inga hål eller andra konstigheter. Sen så lagade jag en kindtand som hade gått sönder. Efter det så var jag klar, och betalningen gick på nästan 1.800:- kronor.


 

Jenny hade av en ren slump fått tiden efter min hos tandläkaren. Hon gjorde också en rutinundersökning. Tyvärr så hade hon, faktiskt för första gången, hål i tänderna, så hon fick en återbudstid.


 

När vi var klara så mötte Jimmy upp med oss i Centrum, och så gick vi och köpte födelsedagspresent till Jimmy och Jennys kusin Mathias som vi ska fira på fredag. Jag skriver inte vad vi köpte, för jag vet inte om han kanske läser min blogg.


 

Sen så gick vi hem och åt middag ihop och satt och pratade en stund. Efter det så satte vi oss alla tre vid köksbordet med våra bärbara datorer.


 

Jimmy åkte sen iväg med sin bil till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny och jag flyttade upp med våra datorer i vardagsrummet. Jenny slötittade på teve samtidigt som hon höll på med sin dator. Jag varvade min dator med lite bokläsning i boken som jag håller på med: ”Svinalängorna” av Susanna Alakoski.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Hans kväll blev som vanligt: middag, dusch, och sen teve.


 

Nu sitter vi och tittar på ”Desperate Housewives” på Kanal 5. Och efter att det är slut, så är det väl strax dags för sängen.


 
Minus 12,5 grader här nu… Usch, fy, blä och brr…  

Måndagen den 19 februari 2007

Måndag igen och jobb igen… Gick upp klockan halvfem, som jag alltid gör när jag jobbar. Duschade och gjorde mig i ordning, och sen så åkte jag iväg till jobbet vid strax efter halvsex. Den här veckan så är jag först i skalen och fixar grönsakerna halva dagen, och sen så är jag andreman i lilla matsalen den andra halvan av dagen. I dag var vi nästan fulltalig personalstyrka, vår mellanmålsjobbare fattades bara, för hon var i en annan skola och vikarierade för sjuk personal där. Vi serverade couscous-pytt med kyckling i dag. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände.


 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade en ledig dag från jobbet i dag. Jag gick direkt till Centrum när jag kom hem, för att hämta ut ett paket på HemKöp. Det var mina nya köksgardiner från IKEA som hade kommit.


 

Så här fint blev det med de nya gardinerna i köket.
  

 

Och så här fint blev det i Jennys rum med hennes nya gardiner.

  

 

Borzko stack iväg vid fyratiden till jobbet. Han skulle först vara med på ett möte, och de skulle även få middag där då. Och sen så skulle han hämta hem sin lastbil tills i morgon.


 

Jag höll på och fixade lite här hemma med lite allt möjligt, och så varvade jag lite med datorstunder.


 

Vid strax efter fem så kom Jenny hem från skolan. Då åt vi två middag tillsammans. Sen efter maten så hämtade hon sin dator och satte sig vid köksbordet med mig och min dator. Satt där sen större delen av kvällen och umgicks, pratade, och höll på med allt möjligt i våra datorer.


 

Har haft jätteont i mina ”knölar” på fötterna i dag, så jag tog ett hett fotbad också. Skönt under tiden, men i och för sig lika ont efteråt.


 

Borzko kom hem vid sjutiden. Han tittade sen på teve en stund, och läste också i sin bok.  


 

Jimmy kom hem från jobbet vid kvart i åtta. Han hade ätit middag på jobbet, så han duschade bara när han kom hem. Sen så tog han också sin dator och satte sig med oss vid köksbordet, och så spelade han WOW.


 

Nu sitter vi och slötittar på ”C.S.I.” på Kanal 5.  


"X-Men 2"

---------   

 Recension av filmen: ”X-Men 2”. (Genre: Action.) 

 ---------  
 


”Sanslösa actionscener, spännande nya karaktärer, en oväntad tvist och till och med lite romantik. Allt detta får du i X-Men 2. X-Men är mutanter som har fötts med fantastiska krafter - några kan förflytta föremål med bara tanken, andra kan döda med en blick. Deras uppgift är att skydda en värld som både fruktar och hatar dem. I detta äventyr måste Professor Xavier, Wolverine, Cyclops, Storm och de andra hjältarna samarbeta med deras ärkefiende Magneto och hans kumpaner för att bekämpa en ännu värre fiende. Den stjärnspäckade rollistan består bland andra av Hugh Jackman, Oscarbelönade Halle Berry, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, Kelly Hu och Rebecca Romijn-Stamos.”


 (Kopierat från lovefilm.se.)
 
---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på lovefilm.se. 

 ---------   

 Den här filmen tycker jag är verkligen underhållande, spännande, och rolig. Jag har sett den förr, men den var värd att se om. Alla tre X-Men-filmerna är bra tycker jag. De är ju rätt så lika varandra, men klart sevärda alla tre, om man gillar den sortens filmer förstås! ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 3 av 5. 

 ---------  

Veckans Vikt - Vecka 08 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 08 - 2007
19/02

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 07 - 2007

Veckans Motion
Vecka 07 - 2007
12/02 - 18/02

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka: 3,0 tim
Söndag: Promenad, cirka: 0,5 tim

Söndagen den 18 februari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


 

Borzko gick upp vid strax efter åtta och genomgick sina morgonrutiner. Jimmy och Jenny skulle sova till klockan tolv i dag. Jenny kom hem vid halvtvåtiden i natt, så då var jag uppe en stund och mötte upp med henne.


 

Vid kvart över nio så gick både Borzko och jag iväg ut. Vi promenerade tillsammans bort till Farstahallen där vi skiljdes åt. Han gick in för att träna i ett par timmar, och jag fortsatte min promenad. Jag hade tänkt mig att gå i minst en timme i dag, men det började att vräka ner blötsnö, så jag gav upp efter bara en halvtimme.


 Stegräknaren visade:
Effektiv gångtid: 30 minuter och 34 sekunder
Antal steg: 3.501
Distans: 2 kilometer och 970 meter

Förbrukade kalorier: 106


 

Jag gick till Centrum och till SolAkuten istället. Där solade jag i en halvtimme, och det var lika skönt som vanligt. Sen så gick jag hem igen.


 

När jag kom hem så satte jag mig och läste. Jag började på en av de böckerna som jag köpte i går: ”Svinalängorna” av Susanna Alakoski.


 

Vid halvtolvtiden så vaknade Jenny och gick upp, och vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. De åt frukost, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen så satt de båda två på varsitt rum vid sina datorer.


 

Vid halvettiden så kom Borzko hem från gymmet. Han åt lite lunch när han kom hem, och det gjorde jag också.


 

Sen så stack Borzko och jag iväg och handlade. Det blev Willys i Länna som fick sig ett besök. Cirka åtta fulla plastkassar blev det i dag, och det gick på cirka 1.100:- kronor.


 

Hem igen och packade upp allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp. Sen så höll både Borzko och jag på och fixade, plockade, donade, grejade, och ordnade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma i någon timme.


 

Vid tretiden sen så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök för att äta middag, fika, prata, och umgås under eftermiddagen och kvällen.


 

Jag, Jimmy, och Jenny bestämde oss för en slappar-eftermiddag uppe i vardagsrummet. Vi tog med oss alla våra tre bärbara datorer och satte oss i sofforna och fåtöljen. Jimmy spelade WOW och jag och Jenny höll på med allt möjligt i våra datorer.


 

Mellan tre och fyra så tittade vi på veckans avsnitt av ”Desperate Housewives” som Jenny hade spelat in. Sen mellan fyra och fem så åt vi middag. Efter middagen så tittade vi på ”Förklaring Följer” på Discovery Channel.


 

Vid halvsextiden så åkte Jenny iväg med tunnelbanan in till stan för att fika med några kompisar. Jimmy och jag fortsatte med att sitta med våra datorer, och samtidigt så slötittade vi på ”Skitiga Jobb” på Discovery Channel.


 

Sen så blev vi sugna på något gott att äta, så jag skar ihop lite fruktsallad som vi åt med lättvaniljyoghurt. Jättegott! Och så blev det mer slötittande på teve. Nu blev det TV3 och ”Heder och Samvete” och ”Navy CIS”.


 

Jenny kom hem från stan vid niotiden. Då tittade vi på ”Parlamentet” som vi hade spelat in lite tidigare.


 Nu ska jag bara blogga det här, och sen kolla in om några av mina favoritbloggare har uppdaterat. Efter det så är det väl strax dags för sängen. Jag vill ju försöka att komma i säng vid halvelvatiden, så jag får mina sex timmars sömn, eftersom jag går upp halvfem på vardagarna.  

Lördagen den 17 februari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som nästan alla mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och lite nyhetsläsning i datorn samtidigt.


 

Jenny kom hem vid kvart i tre i natt. Jag var uppe då en kort stund och mötte upp med henne. Borzko gick upp klockan halvfem för att åka iväg och jobba extra i dag. Jimmy kom hem från jobbet vid halvåttatiden efter sitt nattpass, och gick då och la sig för att sova direkt.


 

Vid niotiden så gav jag mig ut på en promenad. Jag, som nästan alltid brukar promenera på helgerna, både lördag och söndag, har inte gjort det sedan vi kom hem från Thailand. Jag har inte haft någon lust alls till att vara utomhus överhuvudtaget. Men i dag så tog jag mig i kragen och gav mig iväg på en långpromenad in till stan.


 

Jag gick den vanliga vägen, ungefär längs tunnelbanan, in till stan. Gjorde en liten avstickare vid Globen och gick in på McDonalds och lånade toaletten, sen så fortsatte jag in till stan. Efter lite drygt två timmar så var jag framme vid Hötorget. Gick runt en liten stund och väntade på att Jenny skulle komma med tunnelbanan och möta upp med mig.


 

Hon kom in till stan vid halvtolvtiden. Vi gick då till Café Bellman vid Sergels Torg för att fika och äta lite lätt lunch. Jag drack en Chai Latte och åt en fullkornsmacka med ost och grönsaker.
  


 

Dagens kändisspotting blev i dag Harald Treutiger (som åkte ut ur ”Let’s Dance” i går förresten) med sällskap, som också fikade på Café Bellman.


 

Sen så gick vi på shoppingrunda. Jenny köpte bara lite smågrejer i dag, smink och strumpbyxor tror jag att det blev.


 

Jag köpte ett par svarta stövletter med nitar på för 300:- kronor på Wedins.

 

  

Och så köpte jag fyra stycken pocketböcker för 185:-.

 

  

Sen så tog vi tunnelbanan hem. När vi kom till Farsta så gick vi till HemKöp för att hämta ut ett paket med gardiner som vi hade beställt att få uppsydda på IKEA. Tyvärr så var inte mina köksgardiner med, utan det var bara Jennys gardiner till hennes rum som kom. Det blev i alla fall jättesnyggt med dem i hennes fönster.


 

Vi kom hem vid tvåtiden och det här visade stegräknaren då:

Effektiv gångtid: 2 timmar, 52 minuter och 21 sekunder

Antal steg: 19.191

Distans: 1 mil, 6 kilometer och 310 meter

Förbrukade kalorier: 581


 

När vi kom hem så hade Borzko precis kommit hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen höll han på och fixade med lite allt möjligt. Jenny satte sig med datorn på rummet. Och jag satte mig i köket med min dator.


 

Klockan fyra så vaknade Jimmy och gick upp. Då så åt vi alla fyra middag på en gång. Lite blandat blev det i dag. Jenny åt hamburgare med tillbehör från McDonalds. Jimmy åt pizza från vår lokala pizzeria. Borzko och jag åt rester från mat från veckan som har gått. En pratstund vid matbordet blev det så klart också.


 

Efter maten så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Efter det så tog han och jag våra bärbara datorer och satte oss uppe i vardagsrummet. Han spelade ”WOW” och jag höll på med allt möjligt i datorn. Och så tittade vi på reprisen av ”Så ska det låta”. Det programmet tycker jag alltid är lika bra.


 

Jenny duschade och gjorde sig i ordning inför kvällen, sen så stack hon iväg med tunnelbanan vid sextiden. Borzko åkte iväg med bilen för att tvätta den och fixa lite med den. Han stannade även till i Centrum på vägen hem och var till HemKöp och handlade chips, glass, choklad, och godis till kvällen.


 

 Slötittade lite på teve sen och höll på med lite allt möjligt i datorn samtidigt. Sen klockan åtta så tittade vi såklart på Melodifestivalen. Se vad jag tyckte i ett separat blogginlägg. Åt massor med gott samtidigt också.


 

Nu sitter vi och tittar på en film från 2003 på TV3: ”X-Men 2”. Den har vi sett förr, men den är värd att se om. Den slutar tolv, och sen så blir det väl datorn i  en timme, innan sängen vid ettiden.   


Melodifestivalen 2007 - Deltävling 3 - Örnsköldsvik - 17/02

Melodifestivalen 2007 - Deltävling 3 - Örnsköldsvik - 17/02


 

Så här tyckte jag i kväll:


 

1. Nanne Grönwall: ?Jag måste kyssa dig?

2. Magnus Carlsson: ?Live forever?


 

3. Sebastian: ?When the night comes falling?

4. Måns Zelmerlöw: ?Cara mia?


 

5. The Attic: ?The Arrival?


 

6. MissMatch: ?Drop dead?

7. Sonja Aldén: ?För att du finns?

8. Sheida: ?I mina drömmar


 

Och så här blev ju resultatet:


 

1. Sebastian: ?When the night comes falling?

1. Måns Zelmerlöw: ?Cara mia?


 

3. Sonja Aldén: ?För att du finns?

3. Nanne Grönwall: ?Jag måste kyssa dig?


 

5. Magnus Carlsson: ?Live forever?


 

6. The Attic: ?The Arrival?

6. MissMatch: ?Drop dead?

6. Sheida: ?I mina drömmar?  

Fredagen den 16 februari 2007

Jobbade som vanligt förstås i dag också. I dag var vi fulltalig personalstyrka igen, för kollegan som har varit sjuk, kom tillbaka till jobbet i dag. Jag var även i dag först i skalen, och sen i plocken. Vi serverade korv stroganoff med ris i dag. Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade lite här hemma när jag kom hem. Och sen så gjorde jag mig i ordning inför kvällen. Vid fyratiden så åkte jag iväg. Åkte till Högdalen och mötte upp med en av mina jobbarkompisar där. Vi gick i Centrum en sväng först för att fördriva tiden lite, och sen gick vi bort till Restaurang Skebohof till klockan fem.


 

Sen stå droppade resten av kollegerna in vartefter. Vi hade bokat bord där för att vi hade bjudit ut vår chef som ska sluta hos oss för hon ska gå i pension. Vi var väl ett tjugotal som kom, av cirka ett trettiotal möjliga. Hon har varit chef över oss i matsalen, och även över städarna, vaktmästarna, IT-konsulten, och kanslisten, så det var vi som var där.


 

Vi uppvaktade henne med presenter som vi hade samlat ihop till. Och så bjöd vi även henne på mat och dryck under kvällen. Vi satt där i cirka fyra timmar och åt, drack, pratade, och skrattade. Jättetrevligt hade vi det verkligen.


 

Jag åt av den Asiatiska Buffén. Den innehöll både kinamat och sushi. Tre gånger tog jag av buffén, som var jättegod. Sen så åt jag friterad glass med mangosås, och så kaffe till förstås. Mineralvatten drack jag till maten.


 

Vid niotiden så bröt vi alla upp och gav oss av hemåt. Jag var hemma vid halvtiotiden och då var det tyst och (nästan) tomt hemma.


 

Borzko hade redan gått och lagt sig och sov redan. Han ska upp tidigt i morgon bitti och jobba extra.


 

Jimmy hade åkt iväg till jobbet. Han jobbar även i natt ett pass mellan tio och sju.


 

Jenny hade åkt i väg på en fest tillsammans med vänner från skolan.


 

Jag satte mig uppe i vardagsrummet. Satt med datorn i knäet förstås. Och så småningom så tittade jag på ”Let’s Dance” och ”Hjälp” som jag hade spelat in.


 
Nu ska jag blogga, läsa några bloggar och lite nyheter, och sen så blir det väl sängen vid ettiden.  

Torsdagen den 15 februari 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Jag var även i dag först i skalen, och sen så var jag i plocken. Även i dag så var vi en kvinna kort, eftersom en av kollegerna var sjuk, och vår vikarie vikarierade i en annan skola. I dag serverade vi hamburgare med bröd och massor med tillbehör, och även potatismos på sidan om. Det blev en hektisk dag i dag också, precis som i går, men allt flöt ändå på bra, och inget speciellt hände.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma under eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt. Varvade lite med datorstunder också.


 

Klockan fyra vaknade Jimmy och gick upp. Han hade jobbat i natt mellan tio och sju, och sen sovit mellan åtta och fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning.


 

Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Då åt vi alla tre middag tillsammans och satt och pratade en stund.


 

Efter middagen så satte vi oss alla tre vid köksbordet med våra bärbara datorer. Alla höll på med sitt i sina datorer, och samtidigt så pratade vi och umgicks.


 

Borzko kom hem från jobbet vid kvart över sju. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


 

Sen så hjälptes vi alla fyra åt med att bygga ihop Jennys byrå som vi köpte på IKEA för några veckor sedan. Hon röjde också lite på sitt rum, så att byrån fick plats. Det blev snyggt och bra med den på rummet.


 

Vid niotiden så åkte Jimmy iväg till jobbet på McDonalds i Västberga för att jobba ännu ett nattpass mellan tio och sju.


 

Borzko gick och la sig redan vid niotiden. Han var trött och han ska upp tidigt i morgon bitti.


 

Jenny och jag satte oss igen vid köksbordet med våra datorer. Vi tog en fika och åt rostade mackor. Slötittade på Efterlyst på TV3 gjorde vi också.


 

Sen blir det väl sängen vid halvelvatiden som vanligt.


 

Och i morgon är det äntligen fredag! Wiieee!!!!


 

Du har väl inte missat mitt EFIT-inlägg här nedanför!?


EFIT - 2007-02-14 - Ett Foto I Timmen - 3 -

Här kommer fotografierna från EFIT-dagen på Alla Hjärtans Dag, onsdagen den 14 februari 2007.


 

-------------  


 

04.36.


 

Inte så farligt kallt i dag... "Bara" två grader minus...  

-------------  


 

05.27.


 

Här har jag ställt fram påsarna med Jimmys och Jennys Alla Hjärtans Dag-presenter i.  

-------------  


 

06.42.


 

Min arbetsplats om morgnarna: "Skalen" som vi kallar rummet där vi gör i ordning alla grönsaker. Och så kylrummet längre in.  

-------------  


 

07.00.


 

Frukostdags. Två knäckemackor med mjukost och paprika. Fika till förstås också.  

-------------  


 

08.49.


 

Nu är vår fina salladsbuffé framdukad och klar.  

-------------  


 

09.00.


 

Lunchdags. I dag serverade vi fiskpanetter, kokt potatis, och remouladsås. Men jag åt ingenting av det i dag. Jag fyllde min tallrik från salladsbuffén. Det blev blandad couscous-sallad, blandad ebly-sallad, rödlöks-keso, och så rivna morötter med basilika-dressing.  

-------------  


 

10.07.


 

Här står min kollega /vår husmor, Mita, och blandar ihop hamburgerdressing tills i morgon.  

-------------  


 

11.46.


 

Min kollega, Monica, hämtar rena tallrikar från diskrummet för att bära ut i matsalarna.  

-------------  


 

12.36.


 

Fikadags. Kaffe, vatten, och clementiner blev det för mig i dag.  

------------  


 

13.03.


 

Min kollega, "Snurran" står och förbereder något inför morgondagen.  

-------------  


 

14.19.


 

Mina fina Alla Hjärtans Dags-presenter som jag fick av familjen.  

------------  


 

15.08.


 

Jenny och jag är hemma hos min Mamma och Pappa i Örby och uppvaktar dem på Alla Hjärtans Dag.


 

-------------  


 

16.53.


 

Jenny är på väg in till stan.  

------------  


 

17.04.


 

Jimmy i sin snygga Gun's and Roses-tröja.  

-------------  


 

18.14.


 

Jimmy vid datorn på sitt rum.  

-------------  


 

19.00


 

Jimmy har bytt om till sina jobbarkläder.  

-------------  


 

20.27.


 

Borzko sitter och fixar med sin nya mobil.  

-------------  


 

21.14.


 

Vårt fina köksfönster.  

-------------  


 

22.07.


 

Vårt fina vardagsrum.  

-------------  


Länk till alla mina tre EFIT-inlägg.


-------------  


Onsdagen den 14 februari 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Jag var även i dag först i skalen, och sen så var jag i plocken. Även i dag så var vi en kvinna kort, eftersom en av kollegerna var sjuk, och vår vikarie vikarierade i en annan skola. Sen blev vi ytterligare en kvinna kort efter halva dagen, eftersom en annan av kollegerna var tvungen att vara ledig halva dagen. Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och remouladsås i dag. Det blev en mycket hektisk dag, åtminstone för oss i disken och plocken, men allt flöt ändå på rätt så bra, och inget speciellt hände.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Glada överraskningar väntade när jag kom hem. Först så stod det en vas med tio röda rosor plus en förpackning med geléhjärtan från Borzko. Och sen så stod det också en vas med två röda rosor och ett fint kort från Jenny. Jag blev jätteglad över de fina Alla Hjärtans Dags-presenterna.


 

Jag hade förstås också uppvaktat min familj. Borzko hade fått en jättesöt nalle på en gunga med sugproppar. Den ska han ha på fönstret i lastbilen och tänka på mig när han ser den. Jenny och Jimmy fick också varsin liten gullig nalle. De fick också en hel del pengar plus lite rikskuponger. Och så fick Jenny ett telefonkort och Jimmy en stock snus.


 

Jenny hade nyss kommit hem från skolan när jag kom hem. Vi åkte sen iväg nästan på en gång. Först så åkte vi till Centrum och handlade lite, och sen så åkte vi hem till min Mamma och Pappa i Örby för att uppvakta dem på Alla Hjärtans Dag. De fick tre knippen med röda tulpaner plus en förpackning med geléhjärtan. Vi stannade där i en ungefär en timme och satt och pratade.


 

Jenny och jag kom hem igen vid fyratiden. Jimmy vaknade och gick upp ungefär samtidigt. Han hade jobbat natt i går natt mellan tio och sju, och sen sovit mellan åtta och fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning och sen så åt vi tre middag tillsammans vid halvfemtiden. Sen så gjorde sig Jenny i ordning, och så stack hon iväg mot Centrum, till tunnelbanan, för att åka in till stan.


 

Jimmy och jag satte oss sedan vid våra datorer. I dag så satt vi för ovanlighetens skull båda två inne på hans rum. Jimmy spelade WOW och jag höll på med lite allt möjligt.


 

Vid sjutiden sen så stack Jimmy iväg. Först så skulle han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra en stund, och sen så skulle han åka vidare till jobbet och jobba ännu ett nattpass mellan tio och sju.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag först, och sen så duschade han. Sen så satt han och höll på och fixade med sin nya mobil som han fick på jobbet i dag.


 

Jag satt som vanligt mest med datorn i knäet i kökssoffan. Nu sitter jag och väntar på att Jenny ska komma hem från stan. Hon skulle komma senast vid tiotiden. Då blir det väl en pratstund med henne, kanske en fika om klockan inte har blivit allt för mycket, och sen så blir det sängen för mig.


 

(Se fyra mobilbloggade inlägg med bilder nedan.)


(Nitton stycken EFIT-kort kommer i morgon!) 


Mina fina Alla Hjärtans Dag-blommor.

DSC00861
Mina fina Alla Hjärtans Dag-blommor.

Den här bilden fick jag av Jimmy via mms klockan 07.34 i morse s...

Foto0026
Den här bilden fick jag av Jimmy via mms klockan 07.34 i morse som tack för presenterna. Den stora nallen fick han förra året och den lilla i år.

Den här bilden fick jag av Jenny via mms klockan 06.40 i morse. ...

DSC01448
Den här bilden fick jag av Jenny via mms klockan 06.40 i morse. Hon skickar iväg en puss till mig som tack för sina presenter.

Hoppas ni alla har och har haft en trevlig Alla Hjärtans Dag! Kr...

att143166
Hoppas ni alla har och har haft en trevlig Alla Hjärtans Dag! Kram på er.

Tisdagen den 13 februari 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Jag var även i dag först i skalen, och sen så var jag i plocken. Även i dag så var vi en kvinn kort, eftersom en av kollegerna var sjuk, och vår vikarie vikarierade i en annan skola. Vi serverade soppa (grönsakssoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost), i dag. Det blev en hektisk dag, men allt flöt ändå på rätt så bra, och inget speciellt hände. Jo, förresten, jag var på utvecklingssamtal hos min chef också, och det gick bara bra.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och sen så gick jag till Centrum. Jag köpte Alla Hjärtans Dag-presenter till Jimmy och Jenny. Vad jag köpte skriver jag inte förrän i morgon, för jag vet att de läser min blogg båda två. Köpte även tre saker till mig själv: en mascara, en kajalpenna, och en hudlotion.


 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Klockan fyra sen så vaknade Jimmy och gick upp. Han hade jobbat ett nattpass i natt mellan elva och sju. Och sen hade han sovit sen åtta i morse. Han duschade och gjorde sig i ordning.


 

Jenny kom hem från skolan vid strax efter fyra. Vid halvfemtiden så åt vi tre middag tillsammans. Efter det så duschade Jenny och gjorde sig i ordning. Och strax efter fem så stack hon iväg till tunnelbanan. Hon skulle åka in till stan, möta upp med några kompisar från skolan, och sen så skulle de titta på en teveinspelning av det nya programmet: ”Poker Fejs”.


 

Jimmy och jag hamnade framför våra datorer sen som vanligt. Jimmy spelade ”WOW” och jag höll på med allt möjligt i datorn.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag då, och efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.


 

Jimmy stack iväg vid niotiden. Han skulle jobba ett nattpass även i natt. Mellan tio och sju denna natt.


 

Nu sitter jag och väntar på att Jenny ska komma hem från stan. Då blir det väl en pratstund med henne, kanske en fika om det inte är alltför sent, och sen så blir det sängen för mig.


 

Och glöm inte bort:

EFIT-dag i morgon!

Alla Hjärtans Dag i morgon!


Melodifestivalen - deltävling 3 & 4 (Uppdaterad)

Melodifestivalen - deltävling 3 & 4 (Uppdaterad)Utan att ha hört låtarna så är det ju ändå vissa artister som man hoppas på? Visst är det ju LÅTEN man ska rösta på och inte ARTISTEN. Men ändå så måste man ju erkänna att det hänger ju väldigt mycket på HUR och av VEM låten blir framförd.


 

I deltävling 3 finns det två stycken som jag hoppas på:

- Nanne Grönwall, och

- Magnus Carlsson.


 

I deltävling 4 finns det fyra stycken som jag hoppas på:

- Magnus Uggla, och

- After Dark, direkt till Finalen , och

- Caroline af Ugglas, och

- Andreas Johnson, till Andra Chansen.


 

Men, men. Vi får väl se om jag kanske ändrar mig efter att jag har hört låtarna.


 

Här är länk till Melodifestivalen 2007 på Sveriges Television.  


Uppdaterad: 2007-02-13, klockan 21:45

Jag tror i alla fall inte att någon låt kommer att vara bättre än "The Worrying Kind" med The Ark.
Här är länk till låten på YouTube.


EFIT-dag i morgon, onsdag, den 14 februari 2007

Och så vill jag bara påminna er alla igen om att det är EFIT-dag i morgon, onsdag, den 14 februari, då det också är Alla Hjärtans Dag.

Här kan du kolla in EFITs hemsida. EFIT står för Ett Foto I Timmen.

Och här kan du kolla in mina två tidigare EFIT.

Det vore kul om fler hängde med på EFIT-dagarna! Tänk på saken!

"Maid In Manhattan" (Kärleken Checkar In)


 ---------    

Recension av filmen: ”Maid In Manhattan” (Kärleken Checkar In). (Genre: Komedi.)
 

 ---------   

 ”I den romantiska komedin MAID IN MANHATTAN - KÄRLEKEN CHECKAR IN spelar Jennifer Lopez Marisa Ventura; en lågavlönad, ensamstående mamma som arbetar som husfru på ett av New Yorks exklusivare hotell, allt medan hon planerar en ljusare framtid för sig själv och sin son. En dag möter hon hotellgästen och framstående politikern Christopher Marshall (Ralph Fiennes), som misstar henne för att vara en gäst på hotellet. Tycke uppstår och efter en fantastisk kväll tillsammans växer känslorna allt starkare. Men när Marisas riktiga identitet avslöjas hotar sanningen att skilja dem åt för alltid...”

 (Kopierat från lovefilm.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på lovefilm.se. 

 ---------   

 En snäll, gullig, och oförarglig romantisk komedi, som är helt okej. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 3 av 5. 

 ---------    

"Shallow Hal" (Min Stora Kärlek)

---------   

 Recension av filmen: ”Shallow Hal” (Min Stora Kärlek). (Genre: Komedi.) 

 ---------  
 

”Vad händer när en ytlig, utseendefixerad, skrupelfri kille blir förhäxad och börjar se "insidan" på kvinnorna han möter? Bröderna Farrelly är tillbaka med en komedi om Hal. En man som följer sin döende fars råd och endast går ut med kvinnor som är mer eller mindre fysiskt perfekta. Hal ser kvinnor endast som sexobjekt tills dess att han blir hypnotiserad till att se det vackra även i den minst fysiskt attraktiva kvinna.”


 (Kopierat från lovefilm.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på lovefilm.se. 

 ---------   

 Det här tycker jag var en ganska så rolig komedi, och faktiskt även med ett visst djup. Jack Black som spelar huvudrollen tycker jag nästan alltid är bra. Så jag kan rekommendera filmen om man vill se en enkel och lättsam komedi. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 3 av 5. 

 ---------  

Veckans Vikt - Vecka 07 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 07 - 2007
12/02

59,0 kg

Veckans Motion - Vecka 06 - 2007

Veckans Motion
Vecka 06 - 2007
05/02 - 11/02

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Måndagen den 12 februari 2007

Mobilen larmade klockan halvfem… Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Strax efter halvsex så gick jag ut till bilen och körde iväg mot Hagsätra. Mötte upp med en av mina kollegor utanför vid tio i sex, vi larmade av och gick in. Bytte om till arbetskläder och började att jobba klockan sex.


 

I dag var det ingen bra dag personalmässigt… En av kollegorna var sjuk i dag, och vikarien kunde inte komma och jobba hos oss, för hon var tvungen att vikariera på ett annat ställe. Så det blev en lite hektisk dag i dag.


 

Den här veckan så är jag först i ”skalen” och fixar alla grönsakerna, halva dagen. Sen så är jag i ”plocken” och plockar disk och tar hand om grovdisken, den andra halvan av dagen. Vi serverade färsbiffar, kokt potatis, och brunsås i dag. Inget speciellt hände och allt flöt ändå på ganska så bra i dag, trots personalbristen.


 

Jobbade över i en timme i dag också, för att hjälpa till med mellanmålsserveringen. Åkte sen hem direkt efter jobbet och kom hem vid kvart över tre. Höll på och fixade lite grann här hemma då.


 

Jimmy jobbade ju ett nattpass i natt, så han gick och la sig och sov halvåtta i morse, sov i åtta timmar, och gick upp halvfyra. Efter att han hade duschat och gjort sig i ordning, så åt han och jag middag tillsammans vid fyratiden.


 

Efter middagen så blev det en sväng till Centrum, och till OnOff. Vi hämtade där ut vår nya digitalbox som vi måste ha till vårt ComHem-abonnemang. Den ska kopplas in den 22 februari.


 

Väl hemma igen så satte sig Jimmy och jag vid köksbordet med våra bärbara datorer. Jimmy spelade WOW, och jag höll på med allt möjligt.


 

Jenny kom hem vid halvsjutiden. Hon hade först varit i skolan på förmiddagen, och sen så hade hon varit i stan och träffat en kompis. Hon åt middag när hon kom hem. Sen så tog hon också ut sin dator till köket och satt där med mig och Jimmy.
 Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag, och sen så duschade han, och sen så tittade han på teve resten av kvällen.


 

Nu slötittar vi på ”C.S.I.” i köket samtidigt som vi sitter med datorerna. Vid tiotiden så ska Jimmy sticka iväg till jobbet för att jobba ett nattpass mellan elva och sju.  


EFIT-dag på onsdag, den 14 februari

Och så vill jag bara påminna er alla om att det är EFIT-dag på onsdag den 14 februari, då det också är Alla Hjärtans Dag.

Här kan du kolla in EFITs hemsida. EFIT står för Ett Foto I Timmen.

Och här kan du kolla in mina två tidigare EFIT.

Det vore kul om fler hängde med på EFIT-dagarna! Tänk på saken!

Söndagen den 11 februari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det gröt, fika och nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp vid strax efter åtta. Han genomgick sina morgonrutiner då förstås. Jimmy sov. Han kom hem vid halvtretiden i natt och skulle sova lite längre. Jenny var inte hemma. Hon sov över hos sin kompis Pauline i Hagsätra i natt. De kom hem dit vid halvtretiden och då pratade jag med henne i telefon.


 

Sen när både Borzko och jag var klara med våra morgonsysslor så satte vi igång med veckostädningen. Tvättstugan var bokad mellan tio och ett. Tvättade handdukar och kläder där. Lakanen tvättade jag och Jenny förra helgen, så de brydde vi oss inte om. Vi brukar byta lakan varannan vecka. Det här hjälptes vi åt med i dag: byte av handdukar, tvätt av handdukar, tvätt av kläder, strykning av kläder, dammsugning, torkning av golv, damning, putsning av speglar och glasytor, skurande av toalett och badrum, m.m.


 

Jenny kom hem vid elvatiden. Och nästan samtidigt så vaknade Jimmy och gick upp. De åt båda frukost, och Borzko och jag tog en fika. En pratstund för oss allihopa blev det också. Sen så slutförde jag och Borzko veckostädningen. Jenny satte sig en stund med datorn vid köksbordet. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satt han på rummet vid datorn en stund.


 

Vid halvettiden så gick ”Melodifestivalen” i repris på teve, och det ville Jenny se eftersom hon inte såg det i går. Jimmy ville också kolla, så vi gick upp till vardagsrummet alla tre och tittade/lyssnade på det. Både Jimmy och Jenny tyckte precis som jag, att ”The Ark” var bäst. Vi satt givetvis alla tre med våra datorer samtidigt också. Jimmy spelade WOW, Jenny höll väl mest på med MSN och PlayAhead, och jag höll på med lite allt möjligt. Borzko satt och läste i sin bok.


 

Sen efter att vi hade tittat på ”Melodifestivalen” så satte vi igång en DVD-film. Vi tittade på en entimmes dokumentärfilm som vi köpte i Thailand: ”Tsunami – The Big Wave”. Den var mycket bra, intressant, och gripande att se.


 

Vid halvfyratiden sen så åkte Borzko iväg. Han skulle till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök och äta middag, fika, och ha en pratstund där.


 

Jimmy, Jenny och jag åt middag vid halvfemtiden. Jag åt bara rester från veckan. Jimmy och Jenny åt mat från McDonalds som de åkte och köpte i Centrum. De var också inne på HemKöp och köpte lite chips och godis till kvällen.


 

Efter middagen så satte vi oss återigen i vardagsrummet alla tre. Fortfarande med våra bärbara datorer i knäet och/eller på bordet. Och så slötittade vi på teve. Nu blev det ”Discovery Channel” vi tittade på. Först så tittade vi på: ”Förklaring Följer…” och sen på: ”Skitiga Jobb”. Roliga och intressanta program båda två.


 

Efter det så slog vi över till ”TV3”, och så tittade vi på ”På heder och samvete”. Klockan åtta sen när det slutade så åkte Jimmy iväg till jobbet. Han skulle jobba ett nattpass mellan nio på kvällen till sju på morgonen.


 

För Jenny och mig så fortsatte den kvällen likadant som den hade gjort tidigare. Så mycket teve som jag har sett den här eftermiddagen och kvällen har jag inte gjort på mycket, mycket länge. ”Stilpoliserna” på ”TV3” blev nästa program.


 

Nu slötittar vi på en gammal film på ”TV3”: ”Maid in Manhattan” (Kärleken checkar in) med Jennifer Lopez. Och så äter vi chips och godis. Filmen slutar elva, och då blir det sängen direkt.


 

Och i dag blev det en alldeles för lång, alldeles för detaljrik men ändå innehållslös dagbok. Och tyvärr inga fotografier…


 
Måndag i morgon igen tyvärr…  

Lördagen den 10 februari 2007

Mobilen larmade klockan sju, precis som vanligt på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika, och under tiden lite nyhetsläsning i datorn. Hade väl haft en liten tanke på att kanske ta en liten promenad i dag på morgonen… Men minus tretton grader visade termometern på, så då glömde jag snabbt min tanke.
  

 

Jag gick och la mig vid ettiden i går kväll. Sen så var jag uppe en stund vid kvart över tre i morse/natt också. Jenny kom hem från stan då, och då ville jag vara vaken. Hon brukar ringa mig på mobilen när hon ska gå av tunnelbanan i Farsta, och så pratar vi under hela tiden den stund som det tar henne att gå från Centrum och hem. Oftast så är det några andra ”vanliga/normala” människor som går åt det här hållet, och då håller hon sig vid dem. Skulle det inte vara det, då kastar jag på mig kläderna, och så springer jag och möter henne.


 

Borzko gick upp vid halvfyratiden när jag gick och la mig igen. Han skulle upp för att jobba extra i dag. Och Jenny gick väl och la sig strax efter där också. Hon skulle sova till tiotiden i dag, för sen så skulle hon ju iväg på Öppet Hus. Jimmy skulle sova till tolvtiden i dag, han skulle sen iväg vid halvtvåtiden.


 

Vid strax före nio så gick jag ut och iväg mot Centrum. Gick direkt till SolAkuten, de öppnar klockan nio på lördagar. Där solade jag i en halvtimme. Låg som vanligt och njöt i den underbara värmen, och drömde mig tillbaka till Thailand.
  

 

När jag kom hem vid kvart i tio så hade Jenny vaknat och gått upp, och stod i duschen. Sen så åt hon frukost, och då tog jag en fika och en pratstund med henne. Efter det så gjorde hon sig i ordning, och så åkte hon iväg vid kvart i elva. Hon skulle till sin skola, Jensen Södra, och vara med och jobba på Öppet Hus där.


 

Jag satte mig och läste en stund i boken som jag började på i går: ”Det som inte kunde ske” – Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen. Sen så vaknade Jimmy och gick upp vid tolvtiden. När han åt frukost då, så åt jag lunch, och så hade vi en pratstund. Han duschade sen och gjorde sig i ordning. Jag satte mig vid datorn en stund.


 

Vid kvart över ett så stack Jimmy iväg. Han skulle hjälpa till som chaufför i dag. En av hans kompisars föräldrar skulle ha fest i en lokal, och han skulle hjälpa till att köra saker, och även hämta och lämna gäster.


 

Jag höll på lite och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade med datorstunder. Och så satt jag också och läste en stund, och läste också ut boken som jag började på i går.
  

 

Jenny kom hem från sitt Öppet Hus i sin skola vid tretiden. Hon tog sin dator och satte sig i köket hos mig. Och jag satt också med min dator då. Vi drack thé och hade en pratstund också. Vi satt även och kollade på några YouTube-filmer med standup-komikern Magnus Betnér. Han är ju så himla rolig.


 

Borzko kom hem från jobbet vid fyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt han, jag, och Jenny middag vid femtiden. Satt så klart och pratade en stund också.


 

Efter maten så tog Borzko bilen till Centrum och handlade lite mjölk och sånt som var slut, och även en massa gott att äta till kvällen.


 

Jenny och jag satt sen återigen med våra datorer vid köksbordet en stund. Borzko satt och läste kvällstidningen. Sen så duschade Jenny och gjorde sig i ordning inför kvällen. Vid åttatiden så åkte hon iväg med tunnelbanan in mot stan. Hon skulle möta upp med kompisar och sen gå på fest.


 

Borzko och jag satte oss uppe i vardagsrummet för att titta på ”Melodifestivalen” förstås. Åt en massa gott gjorde vi också: chips, godis, glass, och choklad blev det i kväll. Vad jag tyckte om låtarna i kväll finns i ett separat inlägg.


 

Sen så blev det slökollande på en film på teve: ”Min stora kärlek” med Jack Black. Satt med datorn samtidigt också.  


Melodifestivalen 2007 - Deltävling 2 - Göteborg - 10/02

Melodifestivalen 2007 ? Deltävling 2 ? Göteborg ? 10/02


 

I kväll brydde jag mig bara om en enda sak, och det var att ?The worrying kind? med The Ark skulle gå vidare till finalen i Globen. Jag har alltid gillat The Ark och Ola Salo väldigt mycket. Har sett dem på konsert en gång också, och de var jättebra. Tycker att den här låten som de hade med, var på ett sätt en väldigt typisk The Ark-låt, men också på ett sätt lite annorlunda.


 

Resten av låtarna tyckte jag var rätt så okej allihopa. Ingen var jättebra, men ingen var heller dålig. Den andra låten som gick till final: ?Trying to recall? med Marie Lindberg verkar ju vara väldigt omtyckt, men det var verkligen inte min typ av musik. Alldeles för lugn för mig. Men den var ju i och för sig inte dålig, så det var väl helt okej att den gick till final.


 

Om jag ändå ska rangordna låtarna så blir det så här:


 

1. The Ark. ?The worrying kind?

2. Lustans Lakejer: ?Allt vi en gång trodde på?


 

3. Jessica Andersson: ?Kom?

4. Regina Lund: ?Rainbow Star?


 

5. Cosmo4: ?Whats your name?


 

6. Jimmy Jansson: ?Amanda?

7. Svante Thuresson/Anne-Lie Rydé: ?Första gången?

8. Marie Lindberg: ?Trying to recall?


 

Och så här blev ju resultatet:


 

1. The Ark: ?The worrying kind?

1. Marie Lindberg: ?Trying to recall?


 

3. Jessica Andersson: ?Kom?

3. Jimmy Jansson: ?Amanda?


 

5. Cosmo4: ?Whats your name?


 

6. Lustans Lakejer: ?Allt vi en gång trodde på?

6. Regina Lund: ?Rainbow Star?

6. Svante Thuresson/Anne-Lie: ?Första gången?


 

"Det som inte kunde ske" - Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen

---------   

 Recension av boken: ”Det som inte kunde ske” – Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen. (Genre: Dokumentär.) 

 ---------  
 


(Hittar inte boken någonstans på Internet utom på Tradera. Så jag kan inte kopiera in något sammandrag från boken här.)


 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på tradera.com.

 ---------  
 


Kände så för att läsa om den här boken om Estonia-katastrofen, efter att jag läste de två böckerna om Tsunami-katastrofen.


 

Den här boken känner väl alla säkert till, men om det är någon som inte har läst den, så kan jag verkligen rekommendera den.  ///Bim.


 ---------   

 Betyg: 4 av 5.
 


---------  


Utmanad igen!

Utmanad!


 

Jag blev utmanad av en av mina allra bästa Blogg-Vänner: Angela! Och då är det ju bara att lyda och ställa upp! ;-)


 

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?

 

”att skapa konkreta möjligheter till ekonomiskt samarbete”

ur boken: ”Det som inte kunde ske” – Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen.


 

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

 

Min underbara son Jimmy!


 

3. Vad var det senaste du såg på tv?

 

”Let’s Dance” live, och sen ”Så Ska Det Låta” inspelat, i går kväll.


 

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

 

12.30. (12.56 var den)


 

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

 

Jimmys röst när han pratar med mig, och musik från Jimmys dator, just nu ”Fairytail gone bad” med Sunrise Avenue.


 

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

 

Vid halvtiotiden i morse, då gick jag från SolAkuten i Centrum.


 

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

 

Jag svarade på ett mail från en kompis.


 

8. Vad har du på dig?

 

Trosor, behå, strumpor, jeans, topp, ziptröja, collagejacka, foppa-tofflor, allt svart utom jeansen som är blå. (Och jag fryser trots alla dessa kläder…)


 

9. Drömde du något i natt? I så fall – vad?

 

Drömde gjorde jag säkert, men jag kommer nästan aldrig ihåg vad.


 

10. När skrattade du senast?

 

Åt Jimmy alldeles nyss när han sa något roligt.


 

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

 

Jag är i köket. Har inte så många väggar där, men fem stycken broderier har jag i alla fall plats med, varav en av dem är en almanacka. En termometer finns också. Och en slev som Jenny har gjort i slöjden.


 

12. Har du sett något konstigt på sistone?

 

Nej, inte vad jag kan komma på nu…


 

13. Vad tycker du egentligen om den här utmaningen?

 

Jag är ganska så barnslig av mig ibland, så jag tycker det är rätt så kul med såna här utmaningar, och olika listor. Man lär alltid känna bloggare lite mer när man läser dem.


 

14. Vilken var den senaste filmen du såg:

 

En tio år gammal film på teve förra helgen: ”Bruce Den Allsmäktige” med Jim Carrey.


 

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

 

Oj, oj, oj, vilken fråga! Jag skulle först köpa massor att ge bort till alla mina nära och kära. Och sen så skulle jag köpa massor till mig själv! Allra först en resa till värmen!


 

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till:

 

Jaha. Vad ska jag berätta då? Jag har ju bloggat rätt så länge, så jag tror nog att jag har berättat det mesta. Utom det som är för personligt och privat och som jag inte vill lämna ut.

 


17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

 

Att jordens resurser fördelades lite mer rättvist. Vansinne att folk dör av svält i vissa länder, och av fetmarelaterade sjukdomar i andra länder…


 

18. Tycker du om att dansa?

 

Ja, jag älskar att dansa! Och att sjunga!


 

19. Georde Bush?

 

Om honom tycker jag INTE…


 

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke respektive flicka?

 

Jag har ju en av varje, och de heter Jimmy och Jenny.


 

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

 

Ja, absolut! Jag skulle mer än gärna bo i ett varmt land! Som pensionär till exempel. Åtminstone den kalla delen av året. Bara jag har möjlighet att komma hem till Sverige ibland.


 

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?

 

”Välkommen!”


 

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

 Det är ju väldigt många som redan har gjort dessa frågor. Men om jag inte har fel så har inte dessa fyra gjort dem än: Finkan, Draken, Annebelle, och En Södertäljebos Liv II. Och det får bli en femte person också: Jenny!  

Fredagen den 9 februari 2007

Jobbade så klart som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först i skalen halva dagen, och sen som försteman i stora matsalen den andra halvan. Vi serverade kebabgryta med ris i dag. I dag var vi en personal för lite, för en av kollegorna var sjuk, och tyvärr så var vår vikarie tvungen att vikariera på ett annat ställe. Så det blev en hektisk dag, speciellt slutet av dagen, för på fredagar så äter så många av barnen sent, så det är svårt att hinna med all slutstädning sen, och speciellt för de som är i disken.


 

Men dagen, och även arbetsveckan, tog äntligen slut i alla fall. Den här veckan har känts lång och tung tycker jag, så det var skönt när klockan äntligen blev två, och vi fick gå hem till vår sextiofyratimmars ledighet!


 

Jag åkte hem direkt efter jobbet. Eftermiddagen var precis som de flesta av mina eftermiddagar. Jag höll på och fixade, plockade, pulade, grejade, donade, och pysslade med lite allt möjligt, och omöjligt här hemma. Varvade med datorstunder också. Började också att läsa en ny bok. Eller inte ny direkt, utan en som jag läste för tolv år sedan, och fick lust att läsa om, efter att jag läste de två böckerna om tsunami-katastrofen. Det är: ”Det som inte kunde ske” – Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen.
 
 

Jenny kom hem från skolan vid femtiden. Och sen kom Borzko hem från jobbet en kvart senare. Vi tre åt då middag tillsammans vid halvsextiden. Satt en stund sen också och pratade. Efter att köket var i ordning igen, så satte jag mig vid datorn en stund. Jenny duschade och gjorde sig i ordning inför kvällen. Borzko duschade och gjorde sig också i ordning.


 

Sen så stack Jenny iväg vid halvåttatiden. Hon skulle först hem till en klasskompis, och sen så skulle de möta upp med fler kompisar, och efter det så skulle de iväg på fest.


 

Jag och Borzko satte oss sen uppe i vardagsrummet vid åttatiden, och så tittade vi på ”Let’s Dance”. När det var slut sen vid halvtio så gick han och la sig. Han ska jobba extra i morgon, och ska gå upp redan halvfyra. Det var nog ett tillfälligt illamående han hade i går i alla fall, för i dag har han mått bättre.


 

Jag satt sen med datorn och väntade på att resultatet från ”Let’s Dance” skulle börja, och sen så tittade jag på det. Jimmy kom hem vid tiotiden. Han hade jobbat mellan nio i morse till åtta i kväll. Sen hade han varit kvar på jobbet en stund efter. Han duschade när han kom hem, och sen så tog han sin dator och satte sig hos mig i vardagsrummet.
 

Jimmy satt sen och spelade ”World Of Warcraft” i sin dator. Och jag höll på med lite allt möjligt i min dator. Och så tittade och lyssnade vi samtidigt på ”Så Ska Det Låta” som jag hade spelat in tidigare på kvällen.


 

Och nu är det så där himla kallt igen…

 

  

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!


Torsdagen den 8 februari 2007

Jobbade som vanligt i dag också förstås. En sjuk kollega i dag också, och vikarien kom och jobbade även i dag. Precis som övriga veckan så var jag halva dagen i skalen, och den andra halvan som försteman i stora matsalen. I dag serverade vi pannkakor med sylt, så det var full fart i matsalarna, för det är mångas favoritmat. Men allt flöt på bra i dag också, och inget speciellt hände.


 

Till fikarasten på eftermiddagen så åt vi semlor. Två av kollegorna bjöd på dem i dag. Fettisdagen är ju inte förrän om knappt två veckor, den tjugonde februari, men det smakade väldigt gott ändå.

  


 

Stannade kvar en timme efter jobbet i dag, för att invänta en av kollegorna som slutar en timme senare. Sen så körde jag henne hem, för hon hade köpt Jennys gamla datorbord oss. Kom sen hem vid halvfyratiden.


 

Höll som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här på eftermiddagen, och så varvade jag med datorstunder. Åt middag själv vid fyratiden också.


 

Jenny kom hem direkt efter skolan. Hon slutade fem i dag, så hon var hemma vid kvart i sex. Hon åt middag direkt när hon kom hem. Sen så tog hon sin bärbara dator och så satte hon sig i köket där jag också satt med min dator. Jenny gjorde skolarbeten i sin dator, och jag satt mest och läste bloggar och nyheter.

 

  

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han mådde inte alls bra i kväll, han frös och kände sig illamående. Han duschade bara, och sen så gick han och la sig direkt. Han ville inte ens ha något att äta innan, så pass illa mådde han. Vi får väl se om han mår bättre i morgon så han kan jobba, eller om han för ovanlighetens skull kanske är hemma från jobbet.


 

Jimmy kom också hem från jobbet vid halvåttatiden. Han hade ätit middag på jobbet i dag också, så han duschade bara. Sen så hämtade han också sin bärbara dator, och satt vid köksbordet med Jenny och mig.

 

  

Sen så satt vi där alla tre större delen av kvällen i vårt lilla mini-LAN. Jenny fortsatte med sitt skolarbete, och höll också på med MSN och PlayAhead. Jimmy spelade ”WOW” den mesta tiden. Jag höll på med allt möjligt i datorn.


 

Kvällsfika med mackor blev det också vid niotiden.


 

Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!!


Onsdagen den 7 februari 2007

I dag var det minus fjorton grader när jag vaknade… Helst ville man ju bara att dra täcket över huvudet igen och somna om… Men det var ju bara att pallra sig upp, duscha, göra sig i ordning, och sen gå ut till bilen och stå och skrapa rutor i den isande kylan…


 

Även i dag så var jag halva dagen i skalen, och sen andra halvan som försteman i stora matsalen. En av kollegerna var sjuk även i dag, så vår vikarie kom och jobbade i stället. I dag serverade vi kalops och kokt potatis. Och så hade vi då även trettionio (39!) stycken olika skålar på vårt salladsbuffébord. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.


 

Åkte direkt hem sen efter jobbet. Och då höll jag på precis som vanligt och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med datorstunder. Vid fyratiden så åt jag middag i min ensamhet, eftersom alla andra skulle komma hem senare i dag.


 

Efter middagen så satte jag mig och läste i boken som jag började på i går: ”Hannibal – Upptakten” av Thomas Harris, och jag läste också ut boken till slut.


 

Sen efter bokläsningen så blev det kökssoffan och datorn i knäet. Och så småningom så kom den övriga familjen hem en i taget.


 

Jenny kom hem först. Hon kom hem vid kvart i sju. Hon hade först gått i skolan till fem, och sen så hade hon varit i kvar i stan med några kompisar. Hon åt middag vid sjutiden.


 

Sen så kom Borzko hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag då, och sen så duschade han.


 

Och slutligen så kom Jimmy hem från jobbet vid kvart i åtta. Han hade ätit middag på jobbet, så han duschade bara.


 

Sen så blev det ”mini-LAN” i köket, för mig, Jenny, och Jimmy, med våra bärbara datorer. Jenny höll mest på med MSN och PlayAhead. Jimmy spelade World Of Warcraft. Jag läste bloggar och nyheter.


 

Jenny kollade också på ”O.C.” på teve, Jimmy och jag kollade bara med ena ögat. Borzko satt uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve istället.


 

Kvällsfika med rostade mackor blev det också.


 

Och nu är det ”bara” minus sju grader ute… Hälften mot i morse.


 
Redan torsdag i morgon!  

"Hannibal - Upptakten" av Thomas Harris

---------   

 Recension av boken: ”Hannibal - Upptakten” av Thomas Harris. (Genre: Skönlitteratur.) 

 ---------   

 ”NU ÄR HAN TILLBAKA - EN AV DE MEST SKRÄMMANDE OCH ÖKÄNDA ROMANFIGURERNA I DEN MODERNA LITTERATUREN. ÄNTLIGEN FÅR VI VETA BAKGRUNDEN TILL HANS ONDSKA.


I ett mardrömslikt Östeuropa hittas en pojke i snön, stum och med en kedja runt halsen. Han tycks vara fullständigt övergiven, men demonerna håller honom sällskap.


En tid senare finner pojkens farbror, som är en känd konstnär, honom på ett sovjetiskt barnhem. Farbrodern tar med den lille Hannibal hem till sin vackra fru i Frankrike. I lady Muraskis trygga famn utvecklas Hannibal till en mycket intelligent ung man som blir den yngste någonsin som antas till läkarutbildningen. 


Men demonerna hemsöker honom, plågar honom. När han är tillräckligt gammal söker han själv upp dem. Hannibal Lecter upptäckter att han har gåvor långt utöver de akademiska.”

 (Kopierat från adlibris.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 ---------  
 


Jag blev väldigt besviken på den här boken. Jag trodde att den skulle vara mycket bättre än vad den var. Den var på något sätt väldigt intetsägande och gav mig ingenting.


 

Den första boken om Hannibal: ”Röda Draken” tyckte jag var jättebra. Den andra boken om Hannibal: ”När Lammen Tystnar” tyckte jag också var jättebra. Den tredje boken om Hannibal: ”Hannibal” tyckte jag var sådär. Och den här fjärde boken (som egentligen är den första i ordningen) tyckte jag var dålig.


 

Det vore kul att få höra någon kommentar av någon annan som har läst boken. ///Bim.


 ---------   

 Betyg: 2 av 5. 

 ---------  

Kallt i dag... Usch... Fy... Blä... Brr...

DSC00846
Kallt i dag... Usch... Fy... Blä... Brr...

Tisdagen den 6 februari 2007

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag serverade vi ugnsstekt falukorv med makaroner. Inget speciellt hände på jobbet, allt flöt på bara bra.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem, han hade ledig dag från jobbet i dag. Han hade varit ute på landet en sväng med sin Morfar, och hjälpt honom med att köra ut en ny varmvattensberedare dit.


 

Höll på och fixade lite här hemma när jag kom hem. Sen så satt vi båda två en stund med våra datorer vid köksbordet. Vid fyratiden sen så åt vi två middag tillsammans.
  


 

Efter middagen så stack Jimmy iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra en stund. Själv så höll jag på igen och fixade lite här hemma. Sen efter det så satte jag mig i kökssoffan med datorn i knäet. Bloggade tre recensioner bland annat och skrev några mail.


 

Sen så satte jag mig och läste en stund. Började på en ny bok: ”Hannibal – Upptakten” av Thomas Harris. Den handlar om när Hannibal från ”När Lammen Tystnar” växte upp.
 

  

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag och sen så duschade han. Resten av kvällen så tittade han på sport på teve.


 

Jimmy kom hem från Kristian vid halvåttatiden. Han tog ut sin dator till köket, och sen så satt han och spelade ”World Of Warcraft” resten av kvällen.


 

Jenny kom hem vid åttatiden. Hon hade gått i skolan på eftermiddagen i dag, och slutat klockan fem. Sen så hade hon varit i stan och fikat med några kompisar. Hon åt middag när hon kom hem. Sen så tog hon också ut sin dator och satte sig hos oss i köket.


 

Nu är klockan kvart över nio. Blogg.se har krånglat från och till hela kvällen, så vi får väl se om det går att blogga det här… Jag, Jenny och Jimmy sitter här vid köksbordet med våra tre bärbara datorer och har vårt lilla mini-LAN. Borzko sitter uppe i vardagsrummet och tittar på sport på teve. Utanför så är det elva minusgrader nu… Brrr…  


"Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak" av Pigge Werkelin

---------   

 Recension av boken: ”Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak” av Pigge Werkelin. (Genre: Dokumentär / Biografi.) 

 ---------   

 ”Vi var en vanlig svensk familj som åkte på drömsemester till Thailand över jul och nyår.
 När flodvågen slog in över den soldränkta paradisstranden i Khao Lak hade vi precis bytt hotell. Vi ville bo tryggt med tanke på barnen och hade fått en fin bungalow på platt mark nära havet. Vi var lyckliga.

Jag är den ende som överlevde tsunamin. Min fru Ulrika drunknade tillsammans med våra söner Charlie, 5 år, och Max, 4 år. 

 Jag vill gärna tro att det kommer något gott ur även det värsta som sker i en människas liv. Eftersom min familjs öde har blivit känt via medierna, har det känts viktigt för mig att berätta hur det verkligen var.

Dessutom vill jag ge min syn på de svenska myndigheternas handfallna agerande i Thailand efter katastrofen. Jag skämdes över att vara svensk. Det vill jag aldrig behöva göra igen.  Och om jag skulle ge ett råd till andra vore det att sätta värde på nuet. Tänk efter vad som är viktigt och njut av dina närmaste medan kan!

Pigge Werkelin

I den här utgåvan har ett efterord tillkommit med tankar och reflektioner kring kommissionens utredning och den tid som förflutit efter katastrofen.

En del av den här bokens intäkter går till att hjälpa thailändska familjer vars försörjning omintetgjordes av tsunamin.”
 
(Kopierat från adlibris.com.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.

 ---------   

 

Den här boken känner nog de flesta till. Till er som av någon anledning inte har läst den vill jag bara säga att: Gör det! ///Bim. ---------   

 Betyg: 4,5 av 5. 

 ---------  

"...och himlen var oskyldigt blå" av Charlotta Ölander

---------   

 Recension av boken: ”…och himlen var oskyldigt blå – en berättelse från tsunamins Khao Lak” av Charlotta Ölander. (Genre: Dokumentär / Biografi.) 

 ---------   

 ”Vår uppmärksamhet riktades mot havet. Jag hörde inga rop eller skrik på hjälp men allas blickar vändes mot stranden. Ute på havet såg jag en båt som liksom slukades av en stor våg. Jag tänkte: åh jäklar, men förstod inte faran, tänkte inte att de som var ombord kunde dö. Vattnet var varmt och de flesta kan ju simma. En våg som såg ut som ett vitt streck kom närmare. Jag hade lämnat mina glasögon på rummet och ser inte så bra på långt håll utan dem, men Richard som såg bättre sa: "Kolla vilken häftig surfvåg! Kom, vi går ner och tittar." Min intuition sa: Nej! Av någon anledning ville jag inte gå mot stranden. Sedan gick allt mycket snabbt.

 Charlotta Ölander tillhörde dem som kom levande från tsunamikatastrofens Thailand. Detta är hennes egen berättelse om skräck och förvirring men också om empati, livsvilja och mod. Charlotta stannade kvar som volontär, fast besluten att göra vad hon kunde för att hjälpa till på plats. 

 Denna pocketutgåva innehåller ett nyskrivet efterord där Charlotta Ölander berättar vad som hände efter hemkomsten och hur tsunamin påverkat det liv hon lever idag. Dessutom går en del av intäkterna från varje sålt exemplar av boken till uppbyggnads- och hjälparbete i Asien.”

 (Kopierat från adlibris.com.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.

 ---------  
 


En gripande och intressant bok skriven av en som upplevde tsunamin 2004. Rekommenderas. ///Bim. ---------   

 Betyg: 3,5 av 5. 

 ---------  

"Bruce - Den Allsmäktige"

---------   
 
Recension av filmen: ”Bruce – Den Allsmäktige”. (Genre: Komedi.) 

 ---------  
 

”Bruce (Carrey) känner att livet står still. Kollegor blir befordrade medan han själv fortfarande är reporter på en lokal TV-station, hans och flickvännen Graces (Aniston) hund blir aldrig rumsren och efter några incidenter får Bruce nog! Han svär över Gud som låtit allt detta elände drabba honom, och Gud (Freeman) hör hans klagan. Bruce får ett jobberbjudande - han får vara Gud för en tid och likt ett barn i en godisaffär börjar Bruce ta det ena hysteriska och drastiska beslutet efter det andra och till slut har han tappat kontrollen helt...”


 (Kopierat från lovefilm.se.)
 
---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på lovefilm.se. 

 ---------   

Det här är ju en tre år gammal komedi med Jim Carrey. Tycker att den är rätt så rolig, och ändå med en smula mening i. Klart sevärd i alla fall. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 3 av 5. 

 ---------  

Veckans Vikt - Vecka 06 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 06 - 2007
05/02

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 05 - 2007

Veckans Motion
Vecka 05 - 2007
29/01 - 04/02

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Måndagen den 5 februari 2007

Jaha… Måndag och jobb igen då… Mobilen larmade klockan halvfem, som alltid på jobbdagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Strax efter halvsex så gick jag ut till bilen. Efter skrapande av is på alla bilrutor så körde jag sen iväg till jobbet. Kom fram vid tio i sex. Mötte upp med Snurran utanför, och vi larmade av och gick sen in. Bytte om till arbetskläder, och sen kom de övriga arbetskamraterna vartefter.


 

Den här veckan så är jag i skalen halva dagen, och den andra halvan så är jag försteman i stora matsalen. I dag serverade vi köttbullar, kokt potatis, och brunsås. En av kollegerna var sjuk i dag, så vår vikarie kom och jobbade istället. Det var en hektisk dag i dag, men allt flöt ändå på bra, och inget speciellt hände.


 

Åkte direkt hem efter jobbet. Sen så höll jag på här hemma under eftermiddagen som jag nästan alltid gör. Pulade, fixade, grejade, donade, pysslade, och plockade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade med datorstunder också.


 

Middag åt jag vid fyratiden i min ensamhet, för alla kom senare hem i dag. Efter middagen så satte jag mig och läste boken som jag började på i går, ”Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak” av PiggeWerkelin, och jag läste även ut boken. Efter jag hade läst ut boken så satt jag vid min dator.


 

Vid halvåttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag, sen så duschade han, och sen så tittade han på sport på teve.


 

Jimmy kom hem från jobbet strax efter att Borzko hade kommit hem. Han hade ätit middag på jobbet, så han duschade bara, och sen så satt han vid sin dator.


 

Jenny kom hem vid kvart över åtta. Hon hade haft eftermiddagspass i skolan fram till klockan fem, sen så hade hon varit i stan och fikat med några kompisar. Hon åt middag när hon kom hem, och sen så satt hon vid sin dator.


 

Klockan nio så satte vi oss alla i vardagsrummet och tittade på ”CSI” på Kanal 5. Det är säsongspremiär, så det blir två avsnitt i rad nu till klockan elva. Och då blir det sängen direkt.


 
(Och jag hoppas att ni alla som läser min blogg också läser min dotter Jennys blogg!?)  

Söndagen den 4 februari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Vaknade med en hemsk huvudvärk… Låg och drog mig en halvtimme till halvåtta då jag gick upp. Duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och samtidigt nyhetsläsning i datorn.


 

Trots frukost och alvedonintag så ville tyvärr inte huvudvärken släppa. Gick upp till vardagsrummet och la mig i en av sofforna. Började att läsa i en ny bok: ”…och himlen var oskyldigt blå” av Charlotta Ölander – en bok om Tsunamin. 


 

Jenny vaknade och gick upp vid elvatiden. Tog en fika med henne då när hon åt frukost. Sen så höll hon på större delen av dagen med att röja, rensa, och städa på sitt rum. Hon varvade lite med datorstunder också.


 

Jag flyttade ner till kökssoffan och så satt/låg jag där större delen av dagen och varvade boken med datorn. Huvudvärken ville inte släppa… Sen så gjorde jag ett ryck och ställde upp strykbrädan, och så strök jag en stor hög med veckans tvätt. Skönt att få det gjort även om det inte var så roligt med tanke på huvudvärken… Nu är stryktvättskassen tom, och smutstvättskorgen bara lite grann i. Skönt inför arbetsveckan att jag har varit så pass flitig i helgen, eller framförallt i går, det var bara strykningen kvar till i dag. Och det var ju tur det med tanke på huvudvärken.


 

Vid fyratiden sen så åt vi en tidig middag. Sen efter det så blev det kökssoffan för mig igen. Läste ut boken som jag började på i förmiddags. Började på en ny: ”Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak” av Pigge Werkelin. Den har jag läst förut, men jag ville läsa om den nu när jag har läst den andra boken, och nu när vi har varit i Thailand och på många av de ställena som han skriver om.


 

Borzko kom hem från sin fjällenresa vid sjutiden. Han har ju varit i Tandådalen över helgen med ett trettiotal av sina jobbarkompisar. Jättebra på alla sätt hade han haft det. Fast en rejäl träningsvärk hade han förstås. Efter uppackning så kollade han sport på teve.


 

Jenny stack iväg en stund på kvällen. Hon åkte hem till Robin och träffade honom en stund. Sen när hon kom hem igen så tog hon och jag en fika och en pratstund i köket.


 

Jimmy är på väg hem från Norrtälje från sin kompis föräldrars landställe. Han lär väl komma hem vid halvelvatiden ungefär.


 Och så är det då tyvärr måndag i morgon igen…  

Lördagen den 3 februari 2007

Mobilen larmade klockan sju, precis som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick upp då, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost förstås, och samtidigt lite nyhetsläsning i datorn.


 

Borzko var ju inte hemma, han är ju uppe i Tandådalen och åker skidor. Jenny sov, hon skulle sova till klockan elva i dag. Jimmy gick upp klockan åtta. Han gjorde sig i ordning och sen så stack han iväg vid halvniotiden för att jobba ett pass mellan halvtio och halvsju i dag.


 

Jag gick iväg ut vid strax före nio. Gick till Centrum och till SolAkuten. Där solade jag i en halvtimme, och det var lika skönt som alltid. Sen så gick jag in i Centrum och handlade lite. Jag köpte en liten kanna att brygga thé i. Jag hade en likadan, fast stor, sedan förut, som är perfekt när både jag och Jenny ska dricka thé. Men jag ville ha en liten också när jag dricker thé själv. Köpte den på Åhléns och den kostade 95:- kronor.
 

  

Sen så var jag ute på Torget och köpte fyra buketter tulpaner för 100:- kronor. Och så var jag i PressByrån och köpte telefonkort till Jenny. Sen så gick jag hem igen.


 

Tyckte att Jenny behövde lite uppmuntran i dag, så hon fick två buketter tulpaner, telefonkort värt 150:- kronor, en hundralapp, och ett kort med lite uppmuntrande ord på av mig.
 

 
 

Jag tog två av tulpanbuketterna som fick stå i mitt köksfönster.

  

 

Jenny vaknade och gick upp vid elvatiden. Hon åt frukost och gjorde sig i ordning. När hon var klar sen så satte vi båda två igång med veckostädningen. Vi hjälptes åt med att: dammsuga, torka golv, damma, putsa speglar och glasytor, skura toaletten och badrummet, byta handdukar och lakan, m.m.


 

Mellan ett och fyra så hade jag sen bokat tvättstugan. Så då hjälptes vi åt med att tvätta alla lakan och handdukar, och även en hel del kläder. Mellan promenaderna ner i tvättstugan så höll Jenny på och fixade lite på sitt rum, och satt vid datorn. Jag höll på och fixade med allt möjligt, och satt också lite vid datorn.


 

Vi tog sen bilen en sväng till Centrum för att handla lite matvaror på HemKöp. Jag köpte lite gott för mig att äta till kvällen också. När vi kom hem igen så åt vi middag tillsammans. Efter det så gjorde sig Jenny i ordning för kvällen.


 

Jag gick upp i vardagsrummet och satte mig i soffan och slöade med datorn i knäet. Tittade med ena ögat på teve också. Först på reprisen av ”Så ska det låta” och sen på ”Let’s Dance” som jag hade spelat in.


 

Jimmy jobbade till halvsju i dag. Sen så åkte han direkt ut till en kompis landställe uppe i Norrtälje. Han ska vara där tills i morgon kväll då han kommer hem igen.


 

Jenny stack iväg vid sjutiden. Hon skulle åka in till stan och möta upp med några kompisar för att fira en av kompisarna som fyller år.
  

 

Jag tittade förstås på ”Melodifestivalen” på teve. Och proppade i mig chips och godis till. Datorn fick vara med i knäet förstås också, så jag höll på med lite annat samtidigt som jag tittade och lyssnade på teve.
 

Sen så satt jag och slötittade på en gammal film på teve: ”Bruce – Den Allsmäktige”. Höll på lite i datorn också samtidigt. Efter filmen så blir det lite läsning innan det är sängdags.


Melodifestivalen 2007 - Deltävling 1 - Jönköping - 3/2

Melodifestivalen 2007 - Deltävling 1 - Jönköping - 3/2

 
Jag tyckte nästan exakt som det blev i kväll. Den enda avvikelsen var att jag hellre hade velat haft Andersson & Gibson med "Anything but you" till Andra Chansen i Nyköping den 3 mars istället för Elin Lanto med "Money".

Så här tyckte jag i alla fall:

1. Tommy Nilsson "Jag tror på människan"
2. Anna Book "Samba sambero"

3. Uno & Irma "God morgon"
4. Andersson & Gibson "Anything but you"

5. Elin Lanto "Money"

6. Andreas Lundstedt "Move"
7. Sofia "Hypnotized"
8. Addis Black Widow "Clubbin" 


Och så här blev resultatet:


1. Anna Book "Samba sambero"
1. Tommy Nilsson "Jag tror på människan"

 
3. Uno & Irma "God morgon"
3. Elin Lanto "Money"  

5. Andersson & Gibson "Anything but you"

6. Andreas Lundstedt "Move"
7. Sofia "Hypnotized"
8. Addis Black Widow "Clubbin" 


(Uppdaterad: 2007-02-04 ? 14.00)


Fredagen den 2 februari 2007

Jobbade som vanligt i dag också. En av kollegerna var sjuk i dag också, men vår vikarie kom i dag med. Jag var i skalen först, sen så dukade jag, och sen så var jag andreman i stora matsalen. Vi serverade fisk-nuggets, kokt ris, och filsås i dag.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på som vanligt här hemma och fixade lite när jag kom hem. Satt lite vid datorn också. Jenny kom hem från skolan vid halvfyratiden. Hon duschade och gjorde sig i ordning inför kvällen då. Jag gjorde mig också i ordning.


 

Vid strax före fem så åkte hon och jag iväg med bilen hem till min Mamma och Pappa i Örby. Den närmaste släkten skulle träffas där för att fira min Pappa som fyllde 83 år i måndags. Jimmy jobbade i dag mellan tio och sju, så han kom senare, direkt från jobbet.


 

Borzko åkte direkt från jobbet upp till fjällen i dag. De var trettiotvå stycken från hans jobb som åkte upp till Tandådalen för att åka skidor och festa. Han kommer hem på söndag kväll igen.


 

I present av oss fick Pappa fyra flaskor rödvin och fyra stycken svenska deckare i pocketformat. Mamma fick givetvis också del i hans present. Jenny och jag kom dit vid femtiden för att hjälpa till lite med maten. Sen kom de andra vid sextiden. Och Jimmy kom som sagt var lite senare, direkt ifrån jobbet, vid halvåttatiden. 

  


 

Vi som var där var tio stycken och vi var: jag, Jimmy, Jenny, Mamma, Pappa, min syster Anette, hennes pojkvän Kenneth, min systerdotter Maria, hennes pojkvän Patric, min systerson Mathias.


 

Vi åt smörgåstårta, ost & kex, grönsaker, dipp, baguette, m.m. Valfri dricka till det. Sen så blev det kaffe och glass. Och efter det snacks och godis. Pratade, skrattade och hade det allmänt trevligt. 

 

 
 

Jenny stack iväg vid niotiden. Hon skulle möta upp med sina tjejkompisar och gå på fest på Söder. Jimmy och jag åkte hem till Farsta vid elvatiden. Då satte vi oss en stund vid våra datorer innan det var dags för sängen.   


Torsdagen den 1 februari 2007

Jobbade som vanligt i dag också. I dag var jag också först i skalen, sen så dukade jag, och sen så var jag andreman i stora matsalen. En av kollegerna var sjuk i dag, men tur nog så kunde vår vikarie komma och jobba. Vi serverade kycklingwok i dag. Inget speciellt hände, allt flöt på bara bra.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Lämnade bara av bilen och sen så gick jag direkt till Centrum. Var på Bokia och köpte pocketböcker. Jag köpte böcker till födelsedagspresent till Pappa som han ska få i morgon när vi ska dit och fira honom. Och så köpte jag fyra pocketböcker till mig själv, och det blev de här:
  

 

Gick sen hem igen. Höll på och fixade med allt möjligt här hemma sen på eftermiddagen. Satt lite vid datorn också. Jenny kom sen hem från skolan vid strax före fem. Då åt hon och jag middag tillsammans.


 

Efter maten så satte vi oss båda två med våra datorer vid köksbordet. Jenny höll bland annat på med skolarbeten. Jag läste mest bloggar och nyheter.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han hade jobbat ett pass mellan tio och sju. Ätit middag hade han gjort på jobbet, så han duschade bara när han kom hem. Och efter det så satt han mest vid datorn på sitt rum.


 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt middag först, och sen så duschade han. Efter det så packade han och förberedde för sin fjällenresa till Tandådalen i morgon. Han ska åka upp över helgen med ett trettiotal av sina jobbarkompisar.


 

Nu sitter jag och Jenny fortfarande i köket med våra bärbara datorer. Vi slötittar lite på Efterlyst samtidigt. Jimmy sitter vid datorn på sitt rum. Borzko håller på och packar.


 

Och i morgon är det fredag! Underbart! Wiieee!!!!  


En mobil och två datorer till salu.

Här är tre stycken länkar till annonser på Blocket.

Jimmy säljer sin gamla mobil.

Och sin stationära dator.

Och Jenny säljer sin stationära dator.

Hör av dig om du är intresserad!

Besöksstatistik - 2007 - Januari

Besöksstatistik - 2007 - Januari

I Januari hade jag i genomsnitt:

179.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i januari: 332.
Lägsta antalet läsare på en dag i januari: 97.

Så här har statistiken varit hittills:

(2007:)
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

RSS 2.0